Ponedeljak, 15.10.2018.

21:15

Teodosić preživeo "seču" u Klipersima

Srpski košarkaš Miloš Teodosić i naredne sezone igraće u Los Anđeles Klipersima.

Izvor: PT

Teodosiæ preživeo "seèu" u Klipersima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Jaran

pre 5 godina

Miloše
Rode moj, RUBIO JE KAO KLINAC OTISAO U NBA. KAKO MISLIS DA IMA BOLJU STATISTIKU SA 20 GODINA NEGO TEO SA 30 GODINA?????????????

Miloš

pre 5 godina

E moram i ja da se umešam u raspravu Riki Teo, jeste Riki mlađi bio kada je uzeo El, ili medalje sa reprezentacijom, ali ne moze se samo tako gledati, kao prvo mora se videti njihova uloga u ekipama kada su se uzimale medalje. Teo je uvek bio glavni igrač da li reprezentacije, CSK, OLI, dosta bolju individualne statistiku, bolje procente suta, više asistencija, poena, i on je bio taj zbog koga se gubilo ili dobijalo, odnosno bio je glavni protagonist... Dok ako pogledamo Rikija on nigde nije bio glavni igrač, nego samo saf, važan deo u Barsi je i a 6 poena i 4 asistencija u proseku, sa slabim procentima suta, u reprezentacije slično tako, gde su glavni igrači bili Navaro, braća Gasol. Uz to Riki je dosta zdrav, nije ispovređivan, i u suštini u dobrom fizičkom stanju i dobro odrzava svoje telo... Teo ima u ovom momentu nekoliko problema sa Nba, kao prvo kasno je dosao, kao drugo nikada nije bio fizički maksimalno utreniran, dosta vuče povrede, veliki broj njih, kao treće nije navikao da bude 3-4 igrač po važnosti u petorci, i ima već dosta i godina. Moj neki zaključak teo u prajmu je bolji igrač, ako vam treba neko da mu date ključeve ekipe tu je Teo bolji i to dosta, jer nema seanse da bi Riki vukao razne Kešelje, Štimce, Katie, Gagiće, Tepiće do medalja kao Teo, ali u ovom momentu Riki je bolji čisto zbog teovih godina i fizičkog stanja. Mada mislim da je Miloš bolji za reprezentativna takmičenja jer tu na kratke staze moze da izvuče iz sebe neke partije koje Riki ne može.

Jaran

pre 5 godina

Irena
Ne razumes "akomozerubiomozeiteo" istoriju. Urbana legenda u Srbiji je da je Rubio prosecan igrac za EL standarde jer je u jednom mecu za CSKA Teodosic dao skoro 30p protiv Minesote. Jos kada se doda legendarna izjava nasih internet strucnjaka da je Teo vise uradio u Evropi iako je Riki:
- osvojio EK sa 17 godina,
- osvojio EL sa 19 godina,
- 2x osvojio EP,
- 2x osvojio bronzu na EP,
- osvojio srebro na OI,
- osvojio bronzu na OI,
- otisao u NBA kao 5. pik sa 21 godinu,
ali je zato Teo:
- osvojio EL sa 29 godina,
- osvojio srebro na EP,
- osvojio srebro na SP,
- osvojio srebro na OI
- otisao u NBA iako nije draftovan sa 30 godina.
Takodje, Rikija prozivaju da ima nizak kosarkaski IQ i da je Teodosic mozda i bolji defanzivac od njega. Cinjenica je da Riki ima daleko vise asistencija i ukradenih od Tea. Ne, nisu slicni igraci: Riki je bolji.

P.S. Sto je najjace, nisu ni slicne gradje. Riki je krupniji i jaci iako je malo nizi i laksi od mrsavog Tea.
Teo: Riki:
196cm 193cm
89kg 86kg

only fools and horses

pre 5 godina

Alo bre tebra, pusti taj NBA to je i onako za crnce, vrati se u Zvezdu i privedi karijeru kraju onako kako ti i dolikuje, a nama ces ujedno bas dobro doci!!
(Fikio, 15. oktobar 2018 23:52)

Često pišu navijači zvezde da Teo treba da se vrati u zvezdu. Ali kako da se vrati negde gde nikad nije ni bio. Možda mislite na FMP, da se vrati u FMP, to bi već imalo smisla.

Dragan Borca

pre 5 godina

Zipa sad komediju u cetvrtak ujutru, Denver zatrpava Dokovu "odbranu", ubice ih u pojam. Kakav Saj, Bredli, Beverli, unistice ih Denver, oni su napadacki toliko skromni da ce ih Denver sa pola snage sabiti. A onda na +15 ima da ubaci Marjanovica i Tea genije Dok. Veze on nema, a za informaciju Ejveri Bredli mu je dugogodisnji prijatelj i igrac koga je pre toga trenirao. Dok ce sav da se zajapuri kad ga Marej, Jokic end kompani rastave na kvantne cestice, pa ce posle da ubacuje nase ccc

NebaCar

pre 5 godina

Ne znam cemu ovde neko omalovazavanje Teodosica posle sasvim solidne prve sezone u kojoj je vukao nezgodnu povredu, 10 poena 5 asist je sasvim dobar ucinak ako se zna da nije na 100% i da je tek dosao.

Strucnjak

pre 5 godina

Niko da konstatuje da je Ves Dzonson dobar igrac koji ce valjati NOP-u. Eto to je glavni razlog zasto se dogodio trejd.
Da nije Ves posao u NOP, a Ves ostao, znate li ko bi popio korpu prilikom odlucivanja? Pa Teodosic, pobogu.
Eto zasto su uradili trejd. Azinsa ili Teodosic... Teodosic.

Kobe Bryant

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???  
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne???  
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!! 
(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36) 

Teo nesrećan!? Hahaha, jado bedni, pogledaj svoj zivot amebo nebitna!
(njami, 15. oktobar 2018 21:48

Njami, svi smo mi amebe nebitne, koji zivimo u Srbiji i preživljavamo od danas do sutra. A ti nemaš nikakvo pravo da vredjaš čoveka samo zato što je izneo svoje mišljenje, koje je, pritom vrlo ispravno. Pa svi smo mi ovde manje-više komentarisali da će Teo teško uspeti u NBA zbog svoji h godina, zbog sporosti, jednostavno, zbog nacina na koji on igra, a pritom mu je odbrana vrlo loša. Nema tu nikakve filozofije niti negativnosti prema Teu. Obozavam ga, ali je covek u pravu. Da je ostao u CSK bio bi Bog í ne bi grejao klupu.

Vlada

pre 5 godina

Teo me podseca na mene koji sam poco da programiram u 30im pa se borim s klincima... Izdrzi legendo! A i ti Teo, drzi se... Nego, mozda bolje da je promenio sredinu, ovako ce da igra second unit i da ceka da mu Lu Vilijams slucajno doda neku loptu.

Stagger Lee

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59)

Ajinca jeftiniji ... ustedeli oko 1300000 dolara

Stagger Lee

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59)

Ajinca jeftiniji ... ustedeli oko 1300000 dolara.

CharlesOukley

pre 5 godina

@ ILIJA DUKIC Wes je imao skoro za milion veći ugovor od Ažinse pa su Clippersi uštedili taj novac, to je logika trejdovanja pa zatim otpuštanja jer su svakako morali nekoga otpustiti a bolje igrača sa manjim ugovorom.

Objektivno

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
(Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59

Zbog duzine ugovora. Tipa imas igraca kao klipersi koji ima ugovor jos dve godine. Taj ugovor im zatrpava vec pun selery cap. E sad prilikom trejda daju tog igraca sa ugovorom za nekog sa dosta manjim ugovorom (manje od 6 meseci) i onda mogu odmah da ga otpuste a da nemaju posledica. Jeste tupavo ali takva su ima pravila.

filips

pre 5 godina

@ilija dukic

Igrac npr kao Dzonson iz LAC je trejdovan za Azinsu iz NOP. Igrači zamene ekipe... Da bi se sam trejd dogodio igraci moraju da imaju slicne plate, mada postoje i razliciti nacini trejtova gde je i ukljucen i novac i pikovi itd (da ne idem nasiroko). U ovom slučaju jedan igrac ima visegodisnji ugovor a drugi jednogodisnji ali kao sto sam napomenuo platezno su slicni za sezonu 2018/19. Pa ekipa kada otpusti igraca sa jednogodisnjim ugovorom isplacuje samo tu godinu(Azinsa)... Dok bi Dzonsonu morali da isplate sve godine dogovorenog ugovora. Pozdrav

docwho

pre 5 godina

@ilija dukic zato sto ovaj koga dobiju iz trejda uglavbom ima manju platu nekad dobiju kes kompenzaciju za trejd nekad pikove druge runde koji mogu da se razviju u dobre igrace ponekad

Mladen

pre 5 godina

@Milan
Trejduju ih zbog vazeceg ugovora, tj. zbog visine ugovora i isplate istog u slucaju raskida. U ovom slucaju, ekipa koja ima u seleri kepu prostora za neciji ugovor uzima igraca (ukoliko im treba za tim ili dalji trejd), a na drugu stranu salje igraca koji nije vezan ugovorom (ili ima manji ugovor) i koj lako moze postati slobodan agent. U ovom slucaju LAC nisu mogli da raskinu ugovor (morali su da isplate ostatak ugovora), pa su ga trejdujovali u Pelikanse, a dobili su igraca kojeg mogu da otpuste bez da mu isplacuju uguvor (ili igraca kojem moraju isplatiti mnogo manje novca za raskid ugovora). Plastican odgovor. Pozdrav.

Irena

pre 5 godina

Čovek napisao "kad može Rubio može i Teo" i dobio brdo minusa, nije mi jasno zbog čega kada i jesu slični igrači-slične konstitucije, karakteristika, stila igre, Evropljani. Teo je imao maler sa povredama pa svima deluje kako je isfejlovao sa izborom da ode u NBA ali zapravo bi bio sasvim solidan i sigurno bolji od recimo Bjelice da je imao kakav-takav kontinuitet. Nerealno je u svakom slučaju postavljati od njih očekivanja level Kari

Irena

pre 5 godina

@Ilija Dukić nisam sigurna ali pretpostavljam da je razlika u penalima tj odšteti koja se plaća prilikom raskida ugovora, jer odgovor je u novcu svakako. Jedini razlog zašto im se isplati neko proceduralno komplikovanje je jer ih tako manje košta. Klub u koji se trejduje igrač preuzima ceo ugovor sa svim ciframa i uslovima, pa su tu negde i razlozi takvih poteza.

Millennium

pre 5 godina

Još jedan pokazatelj da su Evropa i Amerika u košarci ne dva različita sporta, već dva različita univerzuma. Kada Teo kao jedan od najboljih igrača Evrope treba da strepi od toga da li će ostati u timu. I ne razumem priču o odbrani. Suprotstavite najbolju odbranu Evrope i prosečan NBA tim i videćete šta će se desiti.

Jaran

pre 5 godina

Zlaja, Dag Kristi
Jeste u Mornaru, ali mu je Lukovic rekao na prvom treningu da ne nosi sandale preko carapa kada su cimeri. Blejk sada razmatra trejd u Spurse za Dzinobilija, a poznato je da je Manojlova baba iz Bara. Pouzdan izvor (Fizikelo).

BODIBOND

pre 5 godina

Prešao u Mornar.
(Dag Kristi, 15. oktobar 2018 22:32)

Nisam znao da je Fmp opet menjao ime a pomno pratim regionalnu ali i domacu kosarku.

aleks

pre 5 godina

Evo ja sasvim razumem potrebu da se covek oproba u NBA. U Evropi je sve prosao i do sad je zaradio sigurno i vise nego sto mu je stvarno potrebno u zivotu. NBA je svima koji vrede u kosarci san. A on da je sanjao sigurnu luku sigurno ne bi ni blizu dostigao ovo sto je danas. Covek u profesionalnom zivotu mora sebi da postavlja izazove inace ostaje prosek. U Evropu uvek moze da se vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sto jes', jes', 15. oktobar 2018 21:54)

Apsolutno se slazem, i podrzavao sam, i, dalje podrzavam njegov odlazak tamo. Samo mi jedno nije jasno - gde Teo pusis tamo, gde u toj Kaliforniji duvanis? Tamo se gore, mnogo gore, gleda na cigarete nego na drogu...a ako citas mozda ovo, Teo brate, smanji pljuge i pice, ako mozes, a, ako ne, neka te svakako zdravlje posluzi i povrede zaobidju.

Fikio

pre 5 godina

Alo bre tebra, pusti taj NBA to je i onako za crnce, vrati se u Zvezdu i privedi karijeru kraju onako kako ti i dolikuje, a nama ces ujedno bas dobro doci!!

brus vejnov sobar

pre 5 godina

Sta je sa Blejk Grifinom?
(BODIBOND, 15. oktobar 2018 21:53)


Presao brate u Krku. Treba im krilni centar da zaustavi pomahnitalog Gagatara!

Ivan

pre 5 godina

Igrace samo u slucaju da se neko povredi. Losa vest, nadam se nekom trejdu u ekipu kojoj fali play.
 (brus vejnov sobar, 15. oktobar 2018 21:40)

Brate koliko vi smarate sa ovakvim komentarima. Procitao sam ih gomilu vrlo slicnih, Jel si ti tamo trener pa znas to da nece igrati? Sta ce im onda tamo, zasto je ostao ako nece igrati?

ja sam

pre 5 godina

Ljudi sa ovih prostora pojma nemaju koliko je Nba liga zahtevna. Non stop se potcenjuje odbrana u nba i veliča u Evropi. A nisam nešto video da je neki evroligaški igrač pokidao odbranu tamo. Teo je plejmejker sa mozgom ali je spor i lako ga pretrčavaju, pogotovo sad jer je era bekova. Svaka ekipa ima dva jaka igrača na poziciji 1 i 2. A realno gledajući ko na svetu može sačuvati Kris Pola, Karija, Vestbruka, Hardena, Irvina itd?

brus vejnov sobar

pre 5 godina

Brate koliko vi smarate sa ovakvim komentarima. Procitao sam ih gomilu vrlo slicnih, Jel si ti tamo trener pa znas to da nece igrati? Sta ce im onda tamo, zasto je ostao ako nece igrati?
(Ivan, 15. oktobar 2018 23:32)

Da malo pratis Nba, znao bi nesto i ne bi lupetao ovde. Rivers je odredio 6 niskih igraca kojima je dao zagarantovanu minutazu i medju njima nije Teo. Njega su ostavili a resili se dva stetna ugovora i sada imaju 15 igraca. Za razliku od Evrope u NBA je na utakmici 13 igraca. Voleo bih da gresim ali mislim da Teodosica uopste nece biti u rosteru velikom broju utakmica ako ostane u Klipersima.

Milan

pre 5 godina

Ponekad ne razumem ove poteze u NBA: Trejdovali su igraca koji im ne treba za drugog koji im isto ne treba pa su ga odmah otpustili. Lakse i logicnije je otpustiti odmah onog prvog, sto se muciti sa trejdom

SrbEUin

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36)


Nisu njemu pare bitne, niti NBA. Jedino je tu bitan Hollywood za mladicu. Zato njemu nema mrdanja iz LA.

Zlaja

pre 5 godina

Odogovor Bodibondu na pitanje o Blejk GrifinU:

Ne pratis bas redovni NBA i nase igrace : Grifin je pre skopro 9 meseci bio trejdovan sa jos dvojicom Klipersa u Detroit Pistons za BOBANA MARJANOVIca
i jos dvojicu igraca kao kusur

Kecman

pre 5 godina

@don kihot
Koje crne nesreće čoveče?! Teo ima vrhunsku karijeru, osvojio sve u Evropi, sada igra NBA, san svakog košarkaša, živi u LA, kao poznati sportista. Sa reprezentacijom imao izuzetnih uspeha, idol jedne generacije u svojoj zemlji, zbog čega bi bio nesrećan? 99% košarkaša sveta bi sve dalo za tu “nesrećnu karijeru”, u NBA ima mesta za svega 450 košarkaša, a oko 60 na svakoj poziciji.

mitko

pre 5 godina

Od tolko pompe u vezi njega kako ce da pokida u NBA, dodjosmo do slavlja jer je preziveo secu sa 17 na 15. Nego da pitam, kolko mesta ima na klupi? Jel ima ono "ko poslednji - stoji"?

njami

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare??? 
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne??? 
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!!
(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36)

Teo nesrećan!? Hahaha, jado bedni, pogledaj svoj zivot amebo nebitna!

sto jes', jes'

pre 5 godina

@don kihot
Evo ja sasvim razumem potrebu da se covek oproba u NBA. U Evropi je sve prosao i do sad je zaradio sigurno i vise nego sto mu je stvarno potrebno u zivotu. NBA je svima koji vrede u kosarci san. A on da je sanjao sigurnu luku sigurno ne bi ni blizu dostigao ovo sto je danas. Covek u profesionalnom zivotu mora sebi da postavlja izazove inace ostaje prosek. U Evropu uvek moze da se vrati.

kouč

pre 5 godina

Ne bih se zacudio da ipak promeni sredinu u skorije vreme. Sansi i Sparsi ocajnicki traze plejmejkera, Klipersima Teo nakon draftovanja Shaija nije toliko neophodan, tako da...

Don Kihot

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne???
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!!

we are the champions

pre 5 godina

Kada je ostao,nadam se da će ga zaobići povrede.Da će biti u formi i imati svoje mesto u rotaciji.Lepa vest.Znaci navijačemo i za Clippers-e ove sezone.

Decak iz vode

pre 5 godina

Nesto sam navijao da ode u Sanse i pokida tamo.No,dobro je i ovako,samo da ga zaobicu povrede i da pokaze sta ume i tako se izbori za minute.

njami

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare??? 
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne??? 
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!!
(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36)

Teo nesrećan!? Hahaha, jado bedni, pogledaj svoj zivot amebo nebitna!

Kecman

pre 5 godina

@don kihot
Koje crne nesreće čoveče?! Teo ima vrhunsku karijeru, osvojio sve u Evropi, sada igra NBA, san svakog košarkaša, živi u LA, kao poznati sportista. Sa reprezentacijom imao izuzetnih uspeha, idol jedne generacije u svojoj zemlji, zbog čega bi bio nesrećan? 99% košarkaša sveta bi sve dalo za tu “nesrećnu karijeru”, u NBA ima mesta za svega 450 košarkaša, a oko 60 na svakoj poziciji.

we are the champions

pre 5 godina

Kada je ostao,nadam se da će ga zaobići povrede.Da će biti u formi i imati svoje mesto u rotaciji.Lepa vest.Znaci navijačemo i za Clippers-e ove sezone.

kouč

pre 5 godina

Ne bih se zacudio da ipak promeni sredinu u skorije vreme. Sansi i Sparsi ocajnicki traze plejmejkera, Klipersima Teo nakon draftovanja Shaija nije toliko neophodan, tako da...

sto jes', jes'

pre 5 godina

@don kihot
Evo ja sasvim razumem potrebu da se covek oproba u NBA. U Evropi je sve prosao i do sad je zaradio sigurno i vise nego sto mu je stvarno potrebno u zivotu. NBA je svima koji vrede u kosarci san. A on da je sanjao sigurnu luku sigurno ne bi ni blizu dostigao ovo sto je danas. Covek u profesionalnom zivotu mora sebi da postavlja izazove inace ostaje prosek. U Evropu uvek moze da se vrati.

brus vejnov sobar

pre 5 godina

Sta je sa Blejk Grifinom?
(BODIBOND, 15. oktobar 2018 21:53)


Presao brate u Krku. Treba im krilni centar da zaustavi pomahnitalog Gagatara!

Decak iz vode

pre 5 godina

Nesto sam navijao da ode u Sanse i pokida tamo.No,dobro je i ovako,samo da ga zaobicu povrede i da pokaze sta ume i tako se izbori za minute.

ja sam

pre 5 godina

Ljudi sa ovih prostora pojma nemaju koliko je Nba liga zahtevna. Non stop se potcenjuje odbrana u nba i veliča u Evropi. A nisam nešto video da je neki evroligaški igrač pokidao odbranu tamo. Teo je plejmejker sa mozgom ali je spor i lako ga pretrčavaju, pogotovo sad jer je era bekova. Svaka ekipa ima dva jaka igrača na poziciji 1 i 2. A realno gledajući ko na svetu može sačuvati Kris Pola, Karija, Vestbruka, Hardena, Irvina itd?

SrbEUin

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36)


Nisu njemu pare bitne, niti NBA. Jedino je tu bitan Hollywood za mladicu. Zato njemu nema mrdanja iz LA.

aleks

pre 5 godina

Evo ja sasvim razumem potrebu da se covek oproba u NBA. U Evropi je sve prosao i do sad je zaradio sigurno i vise nego sto mu je stvarno potrebno u zivotu. NBA je svima koji vrede u kosarci san. A on da je sanjao sigurnu luku sigurno ne bi ni blizu dostigao ovo sto je danas. Covek u profesionalnom zivotu mora sebi da postavlja izazove inace ostaje prosek. U Evropu uvek moze da se vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sto jes', jes', 15. oktobar 2018 21:54)

Apsolutno se slazem, i podrzavao sam, i, dalje podrzavam njegov odlazak tamo. Samo mi jedno nije jasno - gde Teo pusis tamo, gde u toj Kaliforniji duvanis? Tamo se gore, mnogo gore, gleda na cigarete nego na drogu...a ako citas mozda ovo, Teo brate, smanji pljuge i pice, ako mozes, a, ako ne, neka te svakako zdravlje posluzi i povrede zaobidju.

brus vejnov sobar

pre 5 godina

Brate koliko vi smarate sa ovakvim komentarima. Procitao sam ih gomilu vrlo slicnih, Jel si ti tamo trener pa znas to da nece igrati? Sta ce im onda tamo, zasto je ostao ako nece igrati?
(Ivan, 15. oktobar 2018 23:32)

Da malo pratis Nba, znao bi nesto i ne bi lupetao ovde. Rivers je odredio 6 niskih igraca kojima je dao zagarantovanu minutazu i medju njima nije Teo. Njega su ostavili a resili se dva stetna ugovora i sada imaju 15 igraca. Za razliku od Evrope u NBA je na utakmici 13 igraca. Voleo bih da gresim ali mislim da Teodosica uopste nece biti u rosteru velikom broju utakmica ako ostane u Klipersima.

Don Kihot

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne???
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!!

Jaran

pre 5 godina

Zlaja, Dag Kristi
Jeste u Mornaru, ali mu je Lukovic rekao na prvom treningu da ne nosi sandale preko carapa kada su cimeri. Blejk sada razmatra trejd u Spurse za Dzinobilija, a poznato je da je Manojlova baba iz Bara. Pouzdan izvor (Fizikelo).

mitko

pre 5 godina

Od tolko pompe u vezi njega kako ce da pokida u NBA, dodjosmo do slavlja jer je preziveo secu sa 17 na 15. Nego da pitam, kolko mesta ima na klupi? Jel ima ono "ko poslednji - stoji"?

Zlaja

pre 5 godina

Odogovor Bodibondu na pitanje o Blejk GrifinU:

Ne pratis bas redovni NBA i nase igrace : Grifin je pre skopro 9 meseci bio trejdovan sa jos dvojicom Klipersa u Detroit Pistons za BOBANA MARJANOVIca
i jos dvojicu igraca kao kusur

Fikio

pre 5 godina

Alo bre tebra, pusti taj NBA to je i onako za crnce, vrati se u Zvezdu i privedi karijeru kraju onako kako ti i dolikuje, a nama ces ujedno bas dobro doci!!

Vlada

pre 5 godina

Teo me podseca na mene koji sam poco da programiram u 30im pa se borim s klincima... Izdrzi legendo! A i ti Teo, drzi se... Nego, mozda bolje da je promenio sredinu, ovako ce da igra second unit i da ceka da mu Lu Vilijams slucajno doda neku loptu.

NebaCar

pre 5 godina

Ne znam cemu ovde neko omalovazavanje Teodosica posle sasvim solidne prve sezone u kojoj je vukao nezgodnu povredu, 10 poena 5 asist je sasvim dobar ucinak ako se zna da nije na 100% i da je tek dosao.

BODIBOND

pre 5 godina

Prešao u Mornar.
(Dag Kristi, 15. oktobar 2018 22:32)

Nisam znao da je Fmp opet menjao ime a pomno pratim regionalnu ali i domacu kosarku.

Ivan

pre 5 godina

Igrace samo u slucaju da se neko povredi. Losa vest, nadam se nekom trejdu u ekipu kojoj fali play.
 (brus vejnov sobar, 15. oktobar 2018 21:40)

Brate koliko vi smarate sa ovakvim komentarima. Procitao sam ih gomilu vrlo slicnih, Jel si ti tamo trener pa znas to da nece igrati? Sta ce im onda tamo, zasto je ostao ako nece igrati?

Stagger Lee

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59)

Ajinca jeftiniji ... ustedeli oko 1300000 dolara

only fools and horses

pre 5 godina

Alo bre tebra, pusti taj NBA to je i onako za crnce, vrati se u Zvezdu i privedi karijeru kraju onako kako ti i dolikuje, a nama ces ujedno bas dobro doci!!
(Fikio, 15. oktobar 2018 23:52)

Često pišu navijači zvezde da Teo treba da se vrati u zvezdu. Ali kako da se vrati negde gde nikad nije ni bio. Možda mislite na FMP, da se vrati u FMP, to bi već imalo smisla.

Kobe Bryant

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???  
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne???  
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!! 
(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36) 

Teo nesrećan!? Hahaha, jado bedni, pogledaj svoj zivot amebo nebitna!
(njami, 15. oktobar 2018 21:48

Njami, svi smo mi amebe nebitne, koji zivimo u Srbiji i preživljavamo od danas do sutra. A ti nemaš nikakvo pravo da vredjaš čoveka samo zato što je izneo svoje mišljenje, koje je, pritom vrlo ispravno. Pa svi smo mi ovde manje-više komentarisali da će Teo teško uspeti u NBA zbog svoji h godina, zbog sporosti, jednostavno, zbog nacina na koji on igra, a pritom mu je odbrana vrlo loša. Nema tu nikakve filozofije niti negativnosti prema Teu. Obozavam ga, ali je covek u pravu. Da je ostao u CSK bio bi Bog í ne bi grejao klupu.

Irena

pre 5 godina

Čovek napisao "kad može Rubio može i Teo" i dobio brdo minusa, nije mi jasno zbog čega kada i jesu slični igrači-slične konstitucije, karakteristika, stila igre, Evropljani. Teo je imao maler sa povredama pa svima deluje kako je isfejlovao sa izborom da ode u NBA ali zapravo bi bio sasvim solidan i sigurno bolji od recimo Bjelice da je imao kakav-takav kontinuitet. Nerealno je u svakom slučaju postavljati od njih očekivanja level Kari

Milan

pre 5 godina

Ponekad ne razumem ove poteze u NBA: Trejdovali su igraca koji im ne treba za drugog koji im isto ne treba pa su ga odmah otpustili. Lakse i logicnije je otpustiti odmah onog prvog, sto se muciti sa trejdom

filips

pre 5 godina

@ilija dukic

Igrac npr kao Dzonson iz LAC je trejdovan za Azinsu iz NOP. Igrači zamene ekipe... Da bi se sam trejd dogodio igraci moraju da imaju slicne plate, mada postoje i razliciti nacini trejtova gde je i ukljucen i novac i pikovi itd (da ne idem nasiroko). U ovom slučaju jedan igrac ima visegodisnji ugovor a drugi jednogodisnji ali kao sto sam napomenuo platezno su slicni za sezonu 2018/19. Pa ekipa kada otpusti igraca sa jednogodisnjim ugovorom isplacuje samo tu godinu(Azinsa)... Dok bi Dzonsonu morali da isplate sve godine dogovorenog ugovora. Pozdrav

Objektivno

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
(Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59

Zbog duzine ugovora. Tipa imas igraca kao klipersi koji ima ugovor jos dve godine. Taj ugovor im zatrpava vec pun selery cap. E sad prilikom trejda daju tog igraca sa ugovorom za nekog sa dosta manjim ugovorom (manje od 6 meseci) i onda mogu odmah da ga otpuste a da nemaju posledica. Jeste tupavo ali takva su ima pravila.

Jaran

pre 5 godina

Irena
Ne razumes "akomozerubiomozeiteo" istoriju. Urbana legenda u Srbiji je da je Rubio prosecan igrac za EL standarde jer je u jednom mecu za CSKA Teodosic dao skoro 30p protiv Minesote. Jos kada se doda legendarna izjava nasih internet strucnjaka da je Teo vise uradio u Evropi iako je Riki:
- osvojio EK sa 17 godina,
- osvojio EL sa 19 godina,
- 2x osvojio EP,
- 2x osvojio bronzu na EP,
- osvojio srebro na OI,
- osvojio bronzu na OI,
- otisao u NBA kao 5. pik sa 21 godinu,
ali je zato Teo:
- osvojio EL sa 29 godina,
- osvojio srebro na EP,
- osvojio srebro na SP,
- osvojio srebro na OI
- otisao u NBA iako nije draftovan sa 30 godina.
Takodje, Rikija prozivaju da ima nizak kosarkaski IQ i da je Teodosic mozda i bolji defanzivac od njega. Cinjenica je da Riki ima daleko vise asistencija i ukradenih od Tea. Ne, nisu slicni igraci: Riki je bolji.

P.S. Sto je najjace, nisu ni slicne gradje. Riki je krupniji i jaci iako je malo nizi i laksi od mrsavog Tea.
Teo: Riki:
196cm 193cm
89kg 86kg

Stagger Lee

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59)

Ajinca jeftiniji ... ustedeli oko 1300000 dolara.

Millennium

pre 5 godina

Još jedan pokazatelj da su Evropa i Amerika u košarci ne dva različita sporta, već dva različita univerzuma. Kada Teo kao jedan od najboljih igrača Evrope treba da strepi od toga da li će ostati u timu. I ne razumem priču o odbrani. Suprotstavite najbolju odbranu Evrope i prosečan NBA tim i videćete šta će se desiti.

Strucnjak

pre 5 godina

Niko da konstatuje da je Ves Dzonson dobar igrac koji ce valjati NOP-u. Eto to je glavni razlog zasto se dogodio trejd.
Da nije Ves posao u NOP, a Ves ostao, znate li ko bi popio korpu prilikom odlucivanja? Pa Teodosic, pobogu.
Eto zasto su uradili trejd. Azinsa ili Teodosic... Teodosic.

CharlesOukley

pre 5 godina

@ ILIJA DUKIC Wes je imao skoro za milion veći ugovor od Ažinse pa su Clippersi uštedili taj novac, to je logika trejdovanja pa zatim otpuštanja jer su svakako morali nekoga otpustiti a bolje igrača sa manjim ugovorom.

Dragan Borca

pre 5 godina

Zipa sad komediju u cetvrtak ujutru, Denver zatrpava Dokovu "odbranu", ubice ih u pojam. Kakav Saj, Bredli, Beverli, unistice ih Denver, oni su napadacki toliko skromni da ce ih Denver sa pola snage sabiti. A onda na +15 ima da ubaci Marjanovica i Tea genije Dok. Veze on nema, a za informaciju Ejveri Bredli mu je dugogodisnji prijatelj i igrac koga je pre toga trenirao. Dok ce sav da se zajapuri kad ga Marej, Jokic end kompani rastave na kvantne cestice, pa ce posle da ubacuje nase ccc

Mladen

pre 5 godina

@Milan
Trejduju ih zbog vazeceg ugovora, tj. zbog visine ugovora i isplate istog u slucaju raskida. U ovom slucaju, ekipa koja ima u seleri kepu prostora za neciji ugovor uzima igraca (ukoliko im treba za tim ili dalji trejd), a na drugu stranu salje igraca koji nije vezan ugovorom (ili ima manji ugovor) i koj lako moze postati slobodan agent. U ovom slucaju LAC nisu mogli da raskinu ugovor (morali su da isplate ostatak ugovora), pa su ga trejdujovali u Pelikanse, a dobili su igraca kojeg mogu da otpuste bez da mu isplacuju uguvor (ili igraca kojem moraju isplatiti mnogo manje novca za raskid ugovora). Plastican odgovor. Pozdrav.

Irena

pre 5 godina

@Ilija Dukić nisam sigurna ali pretpostavljam da je razlika u penalima tj odšteti koja se plaća prilikom raskida ugovora, jer odgovor je u novcu svakako. Jedini razlog zašto im se isplati neko proceduralno komplikovanje je jer ih tako manje košta. Klub u koji se trejduje igrač preuzima ceo ugovor sa svim ciframa i uslovima, pa su tu negde i razlozi takvih poteza.

Miloš

pre 5 godina

E moram i ja da se umešam u raspravu Riki Teo, jeste Riki mlađi bio kada je uzeo El, ili medalje sa reprezentacijom, ali ne moze se samo tako gledati, kao prvo mora se videti njihova uloga u ekipama kada su se uzimale medalje. Teo je uvek bio glavni igrač da li reprezentacije, CSK, OLI, dosta bolju individualne statistiku, bolje procente suta, više asistencija, poena, i on je bio taj zbog koga se gubilo ili dobijalo, odnosno bio je glavni protagonist... Dok ako pogledamo Rikija on nigde nije bio glavni igrač, nego samo saf, važan deo u Barsi je i a 6 poena i 4 asistencija u proseku, sa slabim procentima suta, u reprezentacije slično tako, gde su glavni igrači bili Navaro, braća Gasol. Uz to Riki je dosta zdrav, nije ispovređivan, i u suštini u dobrom fizičkom stanju i dobro odrzava svoje telo... Teo ima u ovom momentu nekoliko problema sa Nba, kao prvo kasno je dosao, kao drugo nikada nije bio fizički maksimalno utreniran, dosta vuče povrede, veliki broj njih, kao treće nije navikao da bude 3-4 igrač po važnosti u petorci, i ima već dosta i godina. Moj neki zaključak teo u prajmu je bolji igrač, ako vam treba neko da mu date ključeve ekipe tu je Teo bolji i to dosta, jer nema seanse da bi Riki vukao razne Kešelje, Štimce, Katie, Gagiće, Tepiće do medalja kao Teo, ali u ovom momentu Riki je bolji čisto zbog teovih godina i fizičkog stanja. Mada mislim da je Miloš bolji za reprezentativna takmičenja jer tu na kratke staze moze da izvuče iz sebe neke partije koje Riki ne može.

docwho

pre 5 godina

@ilija dukic zato sto ovaj koga dobiju iz trejda uglavbom ima manju platu nekad dobiju kes kompenzaciju za trejd nekad pikove druge runde koji mogu da se razviju u dobre igrace ponekad

Jaran

pre 5 godina

Miloše
Rode moj, RUBIO JE KAO KLINAC OTISAO U NBA. KAKO MISLIS DA IMA BOLJU STATISTIKU SA 20 GODINA NEGO TEO SA 30 GODINA?????????????

Don Kihot

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne???
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!!

njami

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare??? 
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne??? 
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!!
(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36)

Teo nesrećan!? Hahaha, jado bedni, pogledaj svoj zivot amebo nebitna!

mitko

pre 5 godina

Od tolko pompe u vezi njega kako ce da pokida u NBA, dodjosmo do slavlja jer je preziveo secu sa 17 na 15. Nego da pitam, kolko mesta ima na klupi? Jel ima ono "ko poslednji - stoji"?

Fikio

pre 5 godina

Alo bre tebra, pusti taj NBA to je i onako za crnce, vrati se u Zvezdu i privedi karijeru kraju onako kako ti i dolikuje, a nama ces ujedno bas dobro doci!!

BODIBOND

pre 5 godina

Prešao u Mornar.
(Dag Kristi, 15. oktobar 2018 22:32)

Nisam znao da je Fmp opet menjao ime a pomno pratim regionalnu ali i domacu kosarku.

Milan

pre 5 godina

Ponekad ne razumem ove poteze u NBA: Trejdovali su igraca koji im ne treba za drugog koji im isto ne treba pa su ga odmah otpustili. Lakse i logicnije je otpustiti odmah onog prvog, sto se muciti sa trejdom

Ivan

pre 5 godina

Igrace samo u slucaju da se neko povredi. Losa vest, nadam se nekom trejdu u ekipu kojoj fali play.
 (brus vejnov sobar, 15. oktobar 2018 21:40)

Brate koliko vi smarate sa ovakvim komentarima. Procitao sam ih gomilu vrlo slicnih, Jel si ti tamo trener pa znas to da nece igrati? Sta ce im onda tamo, zasto je ostao ako nece igrati?

Zlaja

pre 5 godina

Odogovor Bodibondu na pitanje o Blejk GrifinU:

Ne pratis bas redovni NBA i nase igrace : Grifin je pre skopro 9 meseci bio trejdovan sa jos dvojicom Klipersa u Detroit Pistons za BOBANA MARJANOVIca
i jos dvojicu igraca kao kusur

we are the champions

pre 5 godina

Kada je ostao,nadam se da će ga zaobići povrede.Da će biti u formi i imati svoje mesto u rotaciji.Lepa vest.Znaci navijačemo i za Clippers-e ove sezone.

SrbEUin

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36)


Nisu njemu pare bitne, niti NBA. Jedino je tu bitan Hollywood za mladicu. Zato njemu nema mrdanja iz LA.

Kecman

pre 5 godina

@don kihot
Koje crne nesreće čoveče?! Teo ima vrhunsku karijeru, osvojio sve u Evropi, sada igra NBA, san svakog košarkaša, živi u LA, kao poznati sportista. Sa reprezentacijom imao izuzetnih uspeha, idol jedne generacije u svojoj zemlji, zbog čega bi bio nesrećan? 99% košarkaša sveta bi sve dalo za tu “nesrećnu karijeru”, u NBA ima mesta za svega 450 košarkaša, a oko 60 na svakoj poziciji.

kouč

pre 5 godina

Ne bih se zacudio da ipak promeni sredinu u skorije vreme. Sansi i Sparsi ocajnicki traze plejmejkera, Klipersima Teo nakon draftovanja Shaija nije toliko neophodan, tako da...

Decak iz vode

pre 5 godina

Nesto sam navijao da ode u Sanse i pokida tamo.No,dobro je i ovako,samo da ga zaobicu povrede i da pokaze sta ume i tako se izbori za minute.

only fools and horses

pre 5 godina

Alo bre tebra, pusti taj NBA to je i onako za crnce, vrati se u Zvezdu i privedi karijeru kraju onako kako ti i dolikuje, a nama ces ujedno bas dobro doci!!
(Fikio, 15. oktobar 2018 23:52)

Često pišu navijači zvezde da Teo treba da se vrati u zvezdu. Ali kako da se vrati negde gde nikad nije ni bio. Možda mislite na FMP, da se vrati u FMP, to bi već imalo smisla.

Jaran

pre 5 godina

Zlaja, Dag Kristi
Jeste u Mornaru, ali mu je Lukovic rekao na prvom treningu da ne nosi sandale preko carapa kada su cimeri. Blejk sada razmatra trejd u Spurse za Dzinobilija, a poznato je da je Manojlova baba iz Bara. Pouzdan izvor (Fizikelo).

Kobe Bryant

pre 5 godina

E,moj Teo,nisi hteo 12 cistih miliona za 3 god. u CSKA,nego si zeleo izazove NBA za znacajno manje pare???  
Umesto da budes gospodin,CAR evropske kosarke,sada si krpa za brisanje,visis hoce li te izbaciti ili ne???  
Svako je kovač svoje nesreće,pa i ti!!! 
(Don Kihot, 15. oktobar 2018 21:36) 

Teo nesrećan!? Hahaha, jado bedni, pogledaj svoj zivot amebo nebitna!
(njami, 15. oktobar 2018 21:48

Njami, svi smo mi amebe nebitne, koji zivimo u Srbiji i preživljavamo od danas do sutra. A ti nemaš nikakvo pravo da vredjaš čoveka samo zato što je izneo svoje mišljenje, koje je, pritom vrlo ispravno. Pa svi smo mi ovde manje-više komentarisali da će Teo teško uspeti u NBA zbog svoji h godina, zbog sporosti, jednostavno, zbog nacina na koji on igra, a pritom mu je odbrana vrlo loša. Nema tu nikakve filozofije niti negativnosti prema Teu. Obozavam ga, ali je covek u pravu. Da je ostao u CSK bio bi Bog í ne bi grejao klupu.

brus vejnov sobar

pre 5 godina

Sta je sa Blejk Grifinom?
(BODIBOND, 15. oktobar 2018 21:53)


Presao brate u Krku. Treba im krilni centar da zaustavi pomahnitalog Gagatara!

ja sam

pre 5 godina

Ljudi sa ovih prostora pojma nemaju koliko je Nba liga zahtevna. Non stop se potcenjuje odbrana u nba i veliča u Evropi. A nisam nešto video da je neki evroligaški igrač pokidao odbranu tamo. Teo je plejmejker sa mozgom ali je spor i lako ga pretrčavaju, pogotovo sad jer je era bekova. Svaka ekipa ima dva jaka igrača na poziciji 1 i 2. A realno gledajući ko na svetu može sačuvati Kris Pola, Karija, Vestbruka, Hardena, Irvina itd?

brus vejnov sobar

pre 5 godina

Brate koliko vi smarate sa ovakvim komentarima. Procitao sam ih gomilu vrlo slicnih, Jel si ti tamo trener pa znas to da nece igrati? Sta ce im onda tamo, zasto je ostao ako nece igrati?
(Ivan, 15. oktobar 2018 23:32)

Da malo pratis Nba, znao bi nesto i ne bi lupetao ovde. Rivers je odredio 6 niskih igraca kojima je dao zagarantovanu minutazu i medju njima nije Teo. Njega su ostavili a resili se dva stetna ugovora i sada imaju 15 igraca. Za razliku od Evrope u NBA je na utakmici 13 igraca. Voleo bih da gresim ali mislim da Teodosica uopste nece biti u rosteru velikom broju utakmica ako ostane u Klipersima.

Millennium

pre 5 godina

Još jedan pokazatelj da su Evropa i Amerika u košarci ne dva različita sporta, već dva različita univerzuma. Kada Teo kao jedan od najboljih igrača Evrope treba da strepi od toga da li će ostati u timu. I ne razumem priču o odbrani. Suprotstavite najbolju odbranu Evrope i prosečan NBA tim i videćete šta će se desiti.

sto jes', jes'

pre 5 godina

@don kihot
Evo ja sasvim razumem potrebu da se covek oproba u NBA. U Evropi je sve prosao i do sad je zaradio sigurno i vise nego sto mu je stvarno potrebno u zivotu. NBA je svima koji vrede u kosarci san. A on da je sanjao sigurnu luku sigurno ne bi ni blizu dostigao ovo sto je danas. Covek u profesionalnom zivotu mora sebi da postavlja izazove inace ostaje prosek. U Evropu uvek moze da se vrati.

aleks

pre 5 godina

Evo ja sasvim razumem potrebu da se covek oproba u NBA. U Evropi je sve prosao i do sad je zaradio sigurno i vise nego sto mu je stvarno potrebno u zivotu. NBA je svima koji vrede u kosarci san. A on da je sanjao sigurnu luku sigurno ne bi ni blizu dostigao ovo sto je danas. Covek u profesionalnom zivotu mora sebi da postavlja izazove inace ostaje prosek. U Evropu uvek moze da se vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sto jes', jes', 15. oktobar 2018 21:54)

Apsolutno se slazem, i podrzavao sam, i, dalje podrzavam njegov odlazak tamo. Samo mi jedno nije jasno - gde Teo pusis tamo, gde u toj Kaliforniji duvanis? Tamo se gore, mnogo gore, gleda na cigarete nego na drogu...a ako citas mozda ovo, Teo brate, smanji pljuge i pice, ako mozes, a, ako ne, neka te svakako zdravlje posluzi i povrede zaobidju.

Jaran

pre 5 godina

Irena
Ne razumes "akomozerubiomozeiteo" istoriju. Urbana legenda u Srbiji je da je Rubio prosecan igrac za EL standarde jer je u jednom mecu za CSKA Teodosic dao skoro 30p protiv Minesote. Jos kada se doda legendarna izjava nasih internet strucnjaka da je Teo vise uradio u Evropi iako je Riki:
- osvojio EK sa 17 godina,
- osvojio EL sa 19 godina,
- 2x osvojio EP,
- 2x osvojio bronzu na EP,
- osvojio srebro na OI,
- osvojio bronzu na OI,
- otisao u NBA kao 5. pik sa 21 godinu,
ali je zato Teo:
- osvojio EL sa 29 godina,
- osvojio srebro na EP,
- osvojio srebro na SP,
- osvojio srebro na OI
- otisao u NBA iako nije draftovan sa 30 godina.
Takodje, Rikija prozivaju da ima nizak kosarkaski IQ i da je Teodosic mozda i bolji defanzivac od njega. Cinjenica je da Riki ima daleko vise asistencija i ukradenih od Tea. Ne, nisu slicni igraci: Riki je bolji.

P.S. Sto je najjace, nisu ni slicne gradje. Riki je krupniji i jaci iako je malo nizi i laksi od mrsavog Tea.
Teo: Riki:
196cm 193cm
89kg 86kg

Vlada

pre 5 godina

Teo me podseca na mene koji sam poco da programiram u 30im pa se borim s klincima... Izdrzi legendo! A i ti Teo, drzi se... Nego, mozda bolje da je promenio sredinu, ovako ce da igra second unit i da ceka da mu Lu Vilijams slucajno doda neku loptu.

Irena

pre 5 godina

Čovek napisao "kad može Rubio može i Teo" i dobio brdo minusa, nije mi jasno zbog čega kada i jesu slični igrači-slične konstitucije, karakteristika, stila igre, Evropljani. Teo je imao maler sa povredama pa svima deluje kako je isfejlovao sa izborom da ode u NBA ali zapravo bi bio sasvim solidan i sigurno bolji od recimo Bjelice da je imao kakav-takav kontinuitet. Nerealno je u svakom slučaju postavljati od njih očekivanja level Kari

Strucnjak

pre 5 godina

Niko da konstatuje da je Ves Dzonson dobar igrac koji ce valjati NOP-u. Eto to je glavni razlog zasto se dogodio trejd.
Da nije Ves posao u NOP, a Ves ostao, znate li ko bi popio korpu prilikom odlucivanja? Pa Teodosic, pobogu.
Eto zasto su uradili trejd. Azinsa ili Teodosic... Teodosic.

Dragan Borca

pre 5 godina

Zipa sad komediju u cetvrtak ujutru, Denver zatrpava Dokovu "odbranu", ubice ih u pojam. Kakav Saj, Bredli, Beverli, unistice ih Denver, oni su napadacki toliko skromni da ce ih Denver sa pola snage sabiti. A onda na +15 ima da ubaci Marjanovica i Tea genije Dok. Veze on nema, a za informaciju Ejveri Bredli mu je dugogodisnji prijatelj i igrac koga je pre toga trenirao. Dok ce sav da se zajapuri kad ga Marej, Jokic end kompani rastave na kvantne cestice, pa ce posle da ubacuje nase ccc

Irena

pre 5 godina

@Ilija Dukić nisam sigurna ali pretpostavljam da je razlika u penalima tj odšteti koja se plaća prilikom raskida ugovora, jer odgovor je u novcu svakako. Jedini razlog zašto im se isplati neko proceduralno komplikovanje je jer ih tako manje košta. Klub u koji se trejduje igrač preuzima ceo ugovor sa svim ciframa i uslovima, pa su tu negde i razlozi takvih poteza.

Objektivno

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
(Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59

Zbog duzine ugovora. Tipa imas igraca kao klipersi koji ima ugovor jos dve godine. Taj ugovor im zatrpava vec pun selery cap. E sad prilikom trejda daju tog igraca sa ugovorom za nekog sa dosta manjim ugovorom (manje od 6 meseci) i onda mogu odmah da ga otpuste a da nemaju posledica. Jeste tupavo ali takva su ima pravila.

NebaCar

pre 5 godina

Ne znam cemu ovde neko omalovazavanje Teodosica posle sasvim solidne prve sezone u kojoj je vukao nezgodnu povredu, 10 poena 5 asist je sasvim dobar ucinak ako se zna da nije na 100% i da je tek dosao.

Miloš

pre 5 godina

E moram i ja da se umešam u raspravu Riki Teo, jeste Riki mlađi bio kada je uzeo El, ili medalje sa reprezentacijom, ali ne moze se samo tako gledati, kao prvo mora se videti njihova uloga u ekipama kada su se uzimale medalje. Teo je uvek bio glavni igrač da li reprezentacije, CSK, OLI, dosta bolju individualne statistiku, bolje procente suta, više asistencija, poena, i on je bio taj zbog koga se gubilo ili dobijalo, odnosno bio je glavni protagonist... Dok ako pogledamo Rikija on nigde nije bio glavni igrač, nego samo saf, važan deo u Barsi je i a 6 poena i 4 asistencija u proseku, sa slabim procentima suta, u reprezentacije slično tako, gde su glavni igrači bili Navaro, braća Gasol. Uz to Riki je dosta zdrav, nije ispovređivan, i u suštini u dobrom fizičkom stanju i dobro odrzava svoje telo... Teo ima u ovom momentu nekoliko problema sa Nba, kao prvo kasno je dosao, kao drugo nikada nije bio fizički maksimalno utreniran, dosta vuče povrede, veliki broj njih, kao treće nije navikao da bude 3-4 igrač po važnosti u petorci, i ima već dosta i godina. Moj neki zaključak teo u prajmu je bolji igrač, ako vam treba neko da mu date ključeve ekipe tu je Teo bolji i to dosta, jer nema seanse da bi Riki vukao razne Kešelje, Štimce, Katie, Gagiće, Tepiće do medalja kao Teo, ali u ovom momentu Riki je bolji čisto zbog teovih godina i fizičkog stanja. Mada mislim da je Miloš bolji za reprezentativna takmičenja jer tu na kratke staze moze da izvuče iz sebe neke partije koje Riki ne može.

Mladen

pre 5 godina

@Milan
Trejduju ih zbog vazeceg ugovora, tj. zbog visine ugovora i isplate istog u slucaju raskida. U ovom slucaju, ekipa koja ima u seleri kepu prostora za neciji ugovor uzima igraca (ukoliko im treba za tim ili dalji trejd), a na drugu stranu salje igraca koji nije vezan ugovorom (ili ima manji ugovor) i koj lako moze postati slobodan agent. U ovom slucaju LAC nisu mogli da raskinu ugovor (morali su da isplate ostatak ugovora), pa su ga trejdujovali u Pelikanse, a dobili su igraca kojeg mogu da otpuste bez da mu isplacuju uguvor (ili igraca kojem moraju isplatiti mnogo manje novca za raskid ugovora). Plastican odgovor. Pozdrav.

docwho

pre 5 godina

@ilija dukic zato sto ovaj koga dobiju iz trejda uglavbom ima manju platu nekad dobiju kes kompenzaciju za trejd nekad pikove druge runde koji mogu da se razviju u dobre igrace ponekad

filips

pre 5 godina

@ilija dukic

Igrac npr kao Dzonson iz LAC je trejdovan za Azinsu iz NOP. Igrači zamene ekipe... Da bi se sam trejd dogodio igraci moraju da imaju slicne plate, mada postoje i razliciti nacini trejtova gde je i ukljucen i novac i pikovi itd (da ne idem nasiroko). U ovom slučaju jedan igrac ima visegodisnji ugovor a drugi jednogodisnji ali kao sto sam napomenuo platezno su slicni za sezonu 2018/19. Pa ekipa kada otpusti igraca sa jednogodisnjim ugovorom isplacuje samo tu godinu(Azinsa)... Dok bi Dzonsonu morali da isplate sve godine dogovorenog ugovora. Pozdrav

CharlesOukley

pre 5 godina

@ ILIJA DUKIC Wes je imao skoro za milion veći ugovor od Ažinse pa su Clippersi uštedili taj novac, to je logika trejdovanja pa zatim otpuštanja jer su svakako morali nekoga otpustiti a bolje igrača sa manjim ugovorom.

Jaran

pre 5 godina

Miloše
Rode moj, RUBIO JE KAO KLINAC OTISAO U NBA. KAKO MISLIS DA IMA BOLJU STATISTIKU SA 20 GODINA NEGO TEO SA 30 GODINA?????????????

Stagger Lee

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59)

Ajinca jeftiniji ... ustedeli oko 1300000 dolara.

Stagger Lee

pre 5 godina

Jel može neko da pojasni zašto ekipe trejduju, pa otpuste novog igrače, umesto da otpuste odmah onog koga bi trejdovali?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 15. oktobar 2018 23:59)

Ajinca jeftiniji ... ustedeli oko 1300000 dolara