Ponedeljak, 24.09.2018.

08:10

Tim Evrope odbranio Lejver kup, Novak jedini izgubio meč

Tim Evrope osvojio je drugo izdanje teniskog Lejver kupa pobedom Nemca Saše Zvereva nad Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

Izvor: LN

Tim Evrope odbranio Lejver kup, Novak jedini izgubio meè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Dobros-AV

pre 5 godina

Nole je u stvari sasvim dobro igrao. U dublu sa Rodjom bio je cak i bolji igrac. Gledao sam ceo mec, i mene je zacudio, jer znam da mu dubl nije jaca strana. U singlu protiv Andersona se 100% trudio i zeleo da pobedi, videlo se u svakom poenu, ali nije islo. Anderson je bio nepogresiv i Nole nije imao mnogo sanse. Zverev ga je dobio uz dosta cimanje, ali je moguce da je Anderson bio i malo umoran. Publika je bila neverovatna, a i timski duh velikih rivala je za pricu. Lep vikend za ljude koji se razumeju u tenis i gledaju ga iz ljubavi.

Da da

pre 5 godina

I on se obavezno gura da podigne pehar a nista nije doprineo osvajanju istog, čak naprotiv, svoje mečeve je izgubio a zadnji nije ni odigrao...

ček-ček

pre 5 godina

A je l' bio umoran, iscrpljen, anemičan? Napokon jedan naslov kako i jeste, a nije zaslužio ni da dodirne taj pehar a kamoli da ga podigne...

Nata

pre 5 godina

Ovaj turnir je bio sjajan. Vi sto pricate sve i svasta ni jedan mec niste pogledali. Atmosvera, timski i takmicarski duh, pa zezanje, sve je bilo vrhunski.Ovi ljudi su skroz smesni, jurnjava po hodnicima, pa sklekovi posle Federerove pobede, pa imitiranje odbojke, slavlje, nemam reci. Takodje nije tacno da im nije stalo. Koliko su se samo Izner, Zverev, Kirjos pa i drugi nervirali tacno se videlo koliko su zeleli da pobede. Pa Kirjos je plakao prosle godine kad je izgubio protiv Federera. Djokovicu definitivno nije bilo svejedno sto je izgubio i to se videlo kad su prozvali njegovo ime na dodeli pehara.

Drugo, Anderson nije igrao toliko dobro protiv Zvereva (koji je zasluzio da pobedi) kao sto je protiv Djokovica.

Trece, naslov je stvarno tuzan

neko normalan

pre 5 godina

Bratska slika! Neverovatno koliko je Bjorg prijatan,smešak je tu a pre svega opušten čovek bio pored terena tokom čitavog Lejvera Kupa pa nakon toga. Stvarno je bilo sve to lepo videti u ovih tri dana. Pa čak Rodžera da se šali a poznato koliko nije šaljiv ili retko kad smo ga videli u tom tonu da je sa ostalom ekipom.

Tako Nole gubi

pre 5 godina

Obratite pažnju na to gde Nole vraća lopticu kada želi da izgubi. Na reket protivniku. (Ili promaši teren, ili pogodi mrežu, ili ne stigne loptu.) Ovako, namerno, gubio je 95% svojih mečeva od kad je stasao kao igrač, a to je negde posle osvojenog prvog GS.

Gledaj, pa komentarisi

pre 5 godina

@ "Takmicenje na nivou opstinske lige.Da je grend slem ne verujem da bi izgubio kao sto kažete.Nebitno takmicenje.Zagrejavanje za kraj sezone i napad na prvo mesto,..."
(it’s my life, 24. septembar 2018 08:26)

Velika je steta sto tenis u Srbiji uopste postoji. Steta za zdrav razum. Koliko vas komentarise, a da uopste i ne pogleda mec.

Ja sam odgledao sve (Jedino nisam sinoc drugi set RF-Izner). Igran je tenis (SVI mecevi) na nivou koji se ne vidja ni na GS. Mec Novak-Anderson je daleko nadmasio onaj sa Vimbldona.

Anderson sinoc protiv Sase nije bio ni blizu kao protiv Novaka. Protiv Novaka je "ludackim" servisima nekoliko puta u oba seta (treci je bio super TB) resavao 0:40. Vecinu kljucnih poena je resavao asevima. Protiv Sase nije bio ni blizu. U super TB je napravio 2 kljucne greske i izgubio mec, a da Sasa tu nije bio ni "kriv ni duzan". Sve vreme je u pauzama RF zavetovao Sasu. Trener nije ni rec progovarao.

Preksinoc je "Evropu" posetila Ana i slikala se sa njima. Bila je u drustvu Bila Gejtsa. Sinoc je bio i Svajni.

Interesantno je i ovo: za vreme meca Izner-Zverev, Novak je sedeo na klupi, a RF je bio iz njegovih ledja. U trenutku kad se lomio mec, Rodja je Novaku masirao ramena.

O kapitenu "Evrope": Novak se govorom zahvalio u ime ekipe, a pehar su primili svi zajedno.

banjica

pre 5 godina

Sad kada je Nolo jedini izgubio onda se miševi sakrili u svoje rupe i ne znaju kako da odbrane svoga idolopoklonika. Meč od preko 2 sata nikako se ne može okarekterisati kao egzibicija.

Nevazan turnir

pre 5 godina

Neznam, zbog cega se uopste igra ovaj turnir koji i onako zamara
tenisere u gustom rasporedu raznih takmicenja tokom godine.
Verojatno samo zato jer je inicijativu dao Federer, a teniseri
kasiraju prlicnu sumu novaca. Zato i nije tako vazno sto je Djokovic
izgubio svoje meceve. Bio je to dobar trening za sledece masters
turnire i mozda ponovnog dolaska na prvo mesto?

Bojan

pre 5 godina

Ovaj mec sa Iznerom je bio jako bitan za Rodzerovo samopouzdanje s obzirom da je spasio 3 mec lopte a znamo da je poslednje 2 godine Federer cesto gubio meceve u kojima je imao mec lopte.

Daa

pre 5 godina

Jedini je i osvojio sve masterse jedini je i osvojio vise od jednog GS ove sezone i sta sad ? A i Anderson je nedavno na moje zadovoljstvo izbacio doticnog tako da nije sramota izgubiti od njega.

noleisthebest

pre 5 godina

Pretenciozan i nepotreban naslov.

Lepo je bilomprstiti tirnir i gledati majstore na delu par dana...a sad povratak u realnost i oravo takmicenje.

carević

pre 5 godina

Mecevi sa Hopman Cupa, Laver Cupa i egzibicija (kao sto je ona u Abu Dabiju koju je Novak osvojio tri puta) se ne racunaju u zvanicnu statistiku, tj ne ulaze u ukupan broj odigranih meceva tog igraca kao ni u H2H sa igracima sa kojima igra na ovim takmicenjima...Tako da su ova takmicenja vise zabavno-revijalnog karaktera, naravno lepse je kad se i na njima pobedi i/ili osvoje, ali nisu od presudne vaznosti. Evo Nole sad moze da kaze da ima osvojen Laver Cup (iako nije pobedio nijedan svoj mec), takodje 3 titule sa Mubadala Abu Dabi egzibicije (gde je 2011 u polufinalu pobedio i Federera) i 3 finala Hopman Cupa sa Jelenom i Anom, ali ti rezultati nisu zvanicno priznati...Tako da je po meni bitno da Nole do kraja pokusa da smeni Nadala na prvom mestu i zavrsi godinu peti put na prvom mestu na kraju godine i izjednaci se sa Federerom, to se racuna...Vec je 2016. poklonio Mareju u finalnom mecu zavrsnog mastersa isto, dosta je izigravao Crveni krst nadam se...

Robert

pre 5 godina

Da je Nole pokazao dobru igru, bilo bi:
- odlično ovo izgleda;
- odlična uvertira za nastavak;
- jeste egzibicija ali se vidi napredak u igri;
- iako egzibicija, videlo se da mu je stalo da pobedi;
- odlično izdanje, i sam je rekao da su mu ovi mečevi bitni iako su egzibicija;

Pošto je izgubio:
- nebitan meč/turnir;
- samo dobra zabava;
- opušteno, egzibicija;
- iako su rekli da su im ovi mečevi bitni, lagali su zbog publike;
- bolje da sad gubi a posle da dere itd. :))

tovari dok su vrući i oni bi nas!

pre 5 godina

Au kako je Federer izvukao pobedu protiv Iznera, skoro nisam gledao kako je neko uspeo da ukrade izgubljen mech na ovakav nachin!!

madrid

pre 5 godina

Videlo se da je igrao sa pola gasa protiv Andersona. Navijao sam da Federer pobedi onog anti tenisera Iznera. A Kirios je sramota za tenis. Idemo Europe!

Mladen

pre 5 godina

Nadam se da su pojedini naravno skontali da se Novak I Rodzer neizmerno postuju,ali su pre svega profesionalci i svako stiti svoje interese,i gleda da bude bolji od konkurenta.
Rec je o dvojici najboljih igraca koja su uzela reket u ruke,naravno da ne mogu da budu najbolji prijatelji,ali je i vise nego ocigledno da imaju izuzetno korektan odnos.

Frank

pre 5 godina

Neverovatno maliciozan naslov!

Ispade da je najveca vest Lejver Kupa 2018 Djokovicev gubitak meca, i da bi bilo mnogo bolje da nije ni ucestvovao!!.

Pa sta ako je izgubio?!!

U singlu, Anderson je odigrao fantasticno i iznad svojih mogucnosti, servirao kao lud i plus su igrali samo dva seta sa nekim smesnim tai-brejkom koji je odlucio pobednika. Da naglasim samo da je Nole igrao veoma dobro i da je ukupno osvojio mnogo vise poena od Andersona, racunajuci i Andersonovih 15-ak asova.

Dubl mec ne bih ni komentarisao da nije bilo ovakvog naslova.. Nole i Federer su odigrali veoma solidno, samo su protivnici bili malo bolji u nekoliko poena. Ne sekirajte se za "lose voleje" - voleji u dublu nisu isti kao voleji u singlu, Noletovi voleji su vise nego dobri za poentiranje kad izgradi poziciju i odluci da ih igra.

Dakle, nema razloga za zabrinutost, forma je tu, zelja za igrom i pobedama se vidi iz aviona i ima da pokida u ostatku sezone!

Pozdrav svim ljudima koji vole ovaj sport, a posebno Noletovim navijacima!

šetač

pre 5 godina

Ma ovo je revijalni format gde se svi dobro zabavljaju, još su plaćeni za to. Lep sparing i promocija tenisa olus još penzioni fond za legende. Svi mečevi su maltene igrani u super TB, moglu si da odu na bilo koju stranu.

BL

pre 5 godina

Federer "egomanijak". Dobro, znamo svi da imas najvise GS, ali zar ne bi bilo simpaticno da bar na jednoj od slika stojis negdje sa strane, a npr. Gofan ili Edmund budu u sredini?

blago njima

pre 5 godina

Samo ovde moze da se procita kako se teniseri mrze, teorije zavere itd... Normlno je da ima nervoze i netrpeljivosti kad su veliki mecevi u pitanju pa oni igraju da pobede i za bodove i za atp poziciji i veliki novac, pa koja budala bi bila ravnodusna gde bi bio draz sporta. Pa svi mi kad sa najboljim drugarima igramo basketa ili mali fudbal pa hocemo da se poubijamo , PES i da ne spominjem. A videli ste na ovom turniru svi se dobro slazu, neko se druzi sa nekim malo bolje neko ima samo postovanje ne mogu svi biti najbolji drugovi. Ali super su se zabavljali , isto kao klinci , jure se po hodnicima navijaju jedni za druge itd... pravi primer ponasanja za omladinu. Da je srece ovaj turnir je trebao da se prenosi a ne neki glupi rijalitiji, a sto je najgore ni sportski programi kod nas ga nisu prenosili zato sto je egzibicija.

it’s my life

pre 5 godina

Takmicenje na nivou opstinske lige.Da je grend slem ne verujem da bi izgubio kao sto kažete.Nebitno takmicenje.Zagrejavanje za kraj sezone i napad na prvo mesto,...

Dži

pre 5 godina

Lejver kup je održan po drugi put, pobedu je opet ostvarila Evropa, a naredno takmičenje očekuje nas sledeće godine u isto vreme > u Ženevi

banjica

pre 5 godina

Ma kako taj "goat" jedini da izgubi i to u oba meča eeeeej..ccc! Ma znam, "egzibicija" od dva sata i 15 minuta, ma ne nee, "namerno" je izgubio, hmm. Kriv je Anderson jer je izašao odmoran! Hrabrost je izaći pred takvog Juznoafrikanca a hrabre ipak prati sreća. U narednom meču izbegao je poznatog dželata Kirjosa koji ga je već preslišao 2x u roku od 10ak dana na dva različita turnira. A znammm, u pitanju je bila "povreda". Ovo sada ne znam šta je ali znam da se na ovom turniru baš trudio ali pobedio je bolji.

it’s my life

pre 5 godina

Takmicenje na nivou opstinske lige.Da je grend slem ne verujem da bi izgubio kao sto kažete.Nebitno takmicenje.Zagrejavanje za kraj sezone i napad na prvo mesto,...

Frank

pre 5 godina

Neverovatno maliciozan naslov!

Ispade da je najveca vest Lejver Kupa 2018 Djokovicev gubitak meca, i da bi bilo mnogo bolje da nije ni ucestvovao!!.

Pa sta ako je izgubio?!!

U singlu, Anderson je odigrao fantasticno i iznad svojih mogucnosti, servirao kao lud i plus su igrali samo dva seta sa nekim smesnim tai-brejkom koji je odlucio pobednika. Da naglasim samo da je Nole igrao veoma dobro i da je ukupno osvojio mnogo vise poena od Andersona, racunajuci i Andersonovih 15-ak asova.

Dubl mec ne bih ni komentarisao da nije bilo ovakvog naslova.. Nole i Federer su odigrali veoma solidno, samo su protivnici bili malo bolji u nekoliko poena. Ne sekirajte se za "lose voleje" - voleji u dublu nisu isti kao voleji u singlu, Noletovi voleji su vise nego dobri za poentiranje kad izgradi poziciju i odluci da ih igra.

Dakle, nema razloga za zabrinutost, forma je tu, zelja za igrom i pobedama se vidi iz aviona i ima da pokida u ostatku sezone!

Pozdrav svim ljudima koji vole ovaj sport, a posebno Noletovim navijacima!

Nata

pre 5 godina

Ovaj turnir je bio sjajan. Vi sto pricate sve i svasta ni jedan mec niste pogledali. Atmosvera, timski i takmicarski duh, pa zezanje, sve je bilo vrhunski.Ovi ljudi su skroz smesni, jurnjava po hodnicima, pa sklekovi posle Federerove pobede, pa imitiranje odbojke, slavlje, nemam reci. Takodje nije tacno da im nije stalo. Koliko su se samo Izner, Zverev, Kirjos pa i drugi nervirali tacno se videlo koliko su zeleli da pobede. Pa Kirjos je plakao prosle godine kad je izgubio protiv Federera. Djokovicu definitivno nije bilo svejedno sto je izgubio i to se videlo kad su prozvali njegovo ime na dodeli pehara.

Drugo, Anderson nije igrao toliko dobro protiv Zvereva (koji je zasluzio da pobedi) kao sto je protiv Djokovica.

Trece, naslov je stvarno tuzan

Gledaj, pa komentarisi

pre 5 godina

@ "Takmicenje na nivou opstinske lige.Da je grend slem ne verujem da bi izgubio kao sto kažete.Nebitno takmicenje.Zagrejavanje za kraj sezone i napad na prvo mesto,..."
(it’s my life, 24. septembar 2018 08:26)

Velika je steta sto tenis u Srbiji uopste postoji. Steta za zdrav razum. Koliko vas komentarise, a da uopste i ne pogleda mec.

Ja sam odgledao sve (Jedino nisam sinoc drugi set RF-Izner). Igran je tenis (SVI mecevi) na nivou koji se ne vidja ni na GS. Mec Novak-Anderson je daleko nadmasio onaj sa Vimbldona.

Anderson sinoc protiv Sase nije bio ni blizu kao protiv Novaka. Protiv Novaka je "ludackim" servisima nekoliko puta u oba seta (treci je bio super TB) resavao 0:40. Vecinu kljucnih poena je resavao asevima. Protiv Sase nije bio ni blizu. U super TB je napravio 2 kljucne greske i izgubio mec, a da Sasa tu nije bio ni "kriv ni duzan". Sve vreme je u pauzama RF zavetovao Sasu. Trener nije ni rec progovarao.

Preksinoc je "Evropu" posetila Ana i slikala se sa njima. Bila je u drustvu Bila Gejtsa. Sinoc je bio i Svajni.

Interesantno je i ovo: za vreme meca Izner-Zverev, Novak je sedeo na klupi, a RF je bio iz njegovih ledja. U trenutku kad se lomio mec, Rodja je Novaku masirao ramena.

O kapitenu "Evrope": Novak se govorom zahvalio u ime ekipe, a pehar su primili svi zajedno.

carević

pre 5 godina

Mecevi sa Hopman Cupa, Laver Cupa i egzibicija (kao sto je ona u Abu Dabiju koju je Novak osvojio tri puta) se ne racunaju u zvanicnu statistiku, tj ne ulaze u ukupan broj odigranih meceva tog igraca kao ni u H2H sa igracima sa kojima igra na ovim takmicenjima...Tako da su ova takmicenja vise zabavno-revijalnog karaktera, naravno lepse je kad se i na njima pobedi i/ili osvoje, ali nisu od presudne vaznosti. Evo Nole sad moze da kaze da ima osvojen Laver Cup (iako nije pobedio nijedan svoj mec), takodje 3 titule sa Mubadala Abu Dabi egzibicije (gde je 2011 u polufinalu pobedio i Federera) i 3 finala Hopman Cupa sa Jelenom i Anom, ali ti rezultati nisu zvanicno priznati...Tako da je po meni bitno da Nole do kraja pokusa da smeni Nadala na prvom mestu i zavrsi godinu peti put na prvom mestu na kraju godine i izjednaci se sa Federerom, to se racuna...Vec je 2016. poklonio Mareju u finalnom mecu zavrsnog mastersa isto, dosta je izigravao Crveni krst nadam se...

Mladen

pre 5 godina

Nadam se da su pojedini naravno skontali da se Novak I Rodzer neizmerno postuju,ali su pre svega profesionalci i svako stiti svoje interese,i gleda da bude bolji od konkurenta.
Rec je o dvojici najboljih igraca koja su uzela reket u ruke,naravno da ne mogu da budu najbolji prijatelji,ali je i vise nego ocigledno da imaju izuzetno korektan odnos.

neko normalan

pre 5 godina

Bratska slika! Neverovatno koliko je Bjorg prijatan,smešak je tu a pre svega opušten čovek bio pored terena tokom čitavog Lejvera Kupa pa nakon toga. Stvarno je bilo sve to lepo videti u ovih tri dana. Pa čak Rodžera da se šali a poznato koliko nije šaljiv ili retko kad smo ga videli u tom tonu da je sa ostalom ekipom.

Dobros-AV

pre 5 godina

Nole je u stvari sasvim dobro igrao. U dublu sa Rodjom bio je cak i bolji igrac. Gledao sam ceo mec, i mene je zacudio, jer znam da mu dubl nije jaca strana. U singlu protiv Andersona se 100% trudio i zeleo da pobedi, videlo se u svakom poenu, ali nije islo. Anderson je bio nepogresiv i Nole nije imao mnogo sanse. Zverev ga je dobio uz dosta cimanje, ali je moguce da je Anderson bio i malo umoran. Publika je bila neverovatna, a i timski duh velikih rivala je za pricu. Lep vikend za ljude koji se razumeju u tenis i gledaju ga iz ljubavi.

tovari dok su vrući i oni bi nas!

pre 5 godina

Au kako je Federer izvukao pobedu protiv Iznera, skoro nisam gledao kako je neko uspeo da ukrade izgubljen mech na ovakav nachin!!

blago njima

pre 5 godina

Samo ovde moze da se procita kako se teniseri mrze, teorije zavere itd... Normlno je da ima nervoze i netrpeljivosti kad su veliki mecevi u pitanju pa oni igraju da pobede i za bodove i za atp poziciji i veliki novac, pa koja budala bi bila ravnodusna gde bi bio draz sporta. Pa svi mi kad sa najboljim drugarima igramo basketa ili mali fudbal pa hocemo da se poubijamo , PES i da ne spominjem. A videli ste na ovom turniru svi se dobro slazu, neko se druzi sa nekim malo bolje neko ima samo postovanje ne mogu svi biti najbolji drugovi. Ali super su se zabavljali , isto kao klinci , jure se po hodnicima navijaju jedni za druge itd... pravi primer ponasanja za omladinu. Da je srece ovaj turnir je trebao da se prenosi a ne neki glupi rijalitiji, a sto je najgore ni sportski programi kod nas ga nisu prenosili zato sto je egzibicija.

Daa

pre 5 godina

Jedini je i osvojio sve masterse jedini je i osvojio vise od jednog GS ove sezone i sta sad ? A i Anderson je nedavno na moje zadovoljstvo izbacio doticnog tako da nije sramota izgubiti od njega.

Robert

pre 5 godina

Da je Nole pokazao dobru igru, bilo bi:
- odlično ovo izgleda;
- odlična uvertira za nastavak;
- jeste egzibicija ali se vidi napredak u igri;
- iako egzibicija, videlo se da mu je stalo da pobedi;
- odlično izdanje, i sam je rekao da su mu ovi mečevi bitni iako su egzibicija;

Pošto je izgubio:
- nebitan meč/turnir;
- samo dobra zabava;
- opušteno, egzibicija;
- iako su rekli da su im ovi mečevi bitni, lagali su zbog publike;
- bolje da sad gubi a posle da dere itd. :))

madrid

pre 5 godina

Videlo se da je igrao sa pola gasa protiv Andersona. Navijao sam da Federer pobedi onog anti tenisera Iznera. A Kirios je sramota za tenis. Idemo Europe!

Dži

pre 5 godina

Lejver kup je održan po drugi put, pobedu je opet ostvarila Evropa, a naredno takmičenje očekuje nas sledeće godine u isto vreme > u Ženevi

šetač

pre 5 godina

Ma ovo je revijalni format gde se svi dobro zabavljaju, još su plaćeni za to. Lep sparing i promocija tenisa olus još penzioni fond za legende. Svi mečevi su maltene igrani u super TB, moglu si da odu na bilo koju stranu.

noleisthebest

pre 5 godina

Pretenciozan i nepotreban naslov.

Lepo je bilomprstiti tirnir i gledati majstore na delu par dana...a sad povratak u realnost i oravo takmicenje.

Bojan

pre 5 godina

Ovaj mec sa Iznerom je bio jako bitan za Rodzerovo samopouzdanje s obzirom da je spasio 3 mec lopte a znamo da je poslednje 2 godine Federer cesto gubio meceve u kojima je imao mec lopte.

Nevazan turnir

pre 5 godina

Neznam, zbog cega se uopste igra ovaj turnir koji i onako zamara
tenisere u gustom rasporedu raznih takmicenja tokom godine.
Verojatno samo zato jer je inicijativu dao Federer, a teniseri
kasiraju prlicnu sumu novaca. Zato i nije tako vazno sto je Djokovic
izgubio svoje meceve. Bio je to dobar trening za sledece masters
turnire i mozda ponovnog dolaska na prvo mesto?

Da da

pre 5 godina

I on se obavezno gura da podigne pehar a nista nije doprineo osvajanju istog, čak naprotiv, svoje mečeve je izgubio a zadnji nije ni odigrao...

BL

pre 5 godina

Federer "egomanijak". Dobro, znamo svi da imas najvise GS, ali zar ne bi bilo simpaticno da bar na jednoj od slika stojis negdje sa strane, a npr. Gofan ili Edmund budu u sredini?

banjica

pre 5 godina

Sad kada je Nolo jedini izgubio onda se miševi sakrili u svoje rupe i ne znaju kako da odbrane svoga idolopoklonika. Meč od preko 2 sata nikako se ne može okarekterisati kao egzibicija.

ček-ček

pre 5 godina

A je l' bio umoran, iscrpljen, anemičan? Napokon jedan naslov kako i jeste, a nije zaslužio ni da dodirne taj pehar a kamoli da ga podigne...

banjica

pre 5 godina

Ma kako taj "goat" jedini da izgubi i to u oba meča eeeeej..ccc! Ma znam, "egzibicija" od dva sata i 15 minuta, ma ne nee, "namerno" je izgubio, hmm. Kriv je Anderson jer je izašao odmoran! Hrabrost je izaći pred takvog Juznoafrikanca a hrabre ipak prati sreća. U narednom meču izbegao je poznatog dželata Kirjosa koji ga je već preslišao 2x u roku od 10ak dana na dva različita turnira. A znammm, u pitanju je bila "povreda". Ovo sada ne znam šta je ali znam da se na ovom turniru baš trudio ali pobedio je bolji.

Tako Nole gubi

pre 5 godina

Obratite pažnju na to gde Nole vraća lopticu kada želi da izgubi. Na reket protivniku. (Ili promaši teren, ili pogodi mrežu, ili ne stigne loptu.) Ovako, namerno, gubio je 95% svojih mečeva od kad je stasao kao igrač, a to je negde posle osvojenog prvog GS.

it’s my life

pre 5 godina

Takmicenje na nivou opstinske lige.Da je grend slem ne verujem da bi izgubio kao sto kažete.Nebitno takmicenje.Zagrejavanje za kraj sezone i napad na prvo mesto,...

ček-ček

pre 5 godina

A je l' bio umoran, iscrpljen, anemičan? Napokon jedan naslov kako i jeste, a nije zaslužio ni da dodirne taj pehar a kamoli da ga podigne...

banjica

pre 5 godina

Ma kako taj "goat" jedini da izgubi i to u oba meča eeeeej..ccc! Ma znam, "egzibicija" od dva sata i 15 minuta, ma ne nee, "namerno" je izgubio, hmm. Kriv je Anderson jer je izašao odmoran! Hrabrost je izaći pred takvog Juznoafrikanca a hrabre ipak prati sreća. U narednom meču izbegao je poznatog dželata Kirjosa koji ga je već preslišao 2x u roku od 10ak dana na dva različita turnira. A znammm, u pitanju je bila "povreda". Ovo sada ne znam šta je ali znam da se na ovom turniru baš trudio ali pobedio je bolji.

Da da

pre 5 godina

I on se obavezno gura da podigne pehar a nista nije doprineo osvajanju istog, čak naprotiv, svoje mečeve je izgubio a zadnji nije ni odigrao...

Tako Nole gubi

pre 5 godina

Obratite pažnju na to gde Nole vraća lopticu kada želi da izgubi. Na reket protivniku. (Ili promaši teren, ili pogodi mrežu, ili ne stigne loptu.) Ovako, namerno, gubio je 95% svojih mečeva od kad je stasao kao igrač, a to je negde posle osvojenog prvog GS.

banjica

pre 5 godina

Sad kada je Nolo jedini izgubio onda se miševi sakrili u svoje rupe i ne znaju kako da odbrane svoga idolopoklonika. Meč od preko 2 sata nikako se ne može okarekterisati kao egzibicija.

Robert

pre 5 godina

Da je Nole pokazao dobru igru, bilo bi:
- odlično ovo izgleda;
- odlična uvertira za nastavak;
- jeste egzibicija ali se vidi napredak u igri;
- iako egzibicija, videlo se da mu je stalo da pobedi;
- odlično izdanje, i sam je rekao da su mu ovi mečevi bitni iako su egzibicija;

Pošto je izgubio:
- nebitan meč/turnir;
- samo dobra zabava;
- opušteno, egzibicija;
- iako su rekli da su im ovi mečevi bitni, lagali su zbog publike;
- bolje da sad gubi a posle da dere itd. :))

BL

pre 5 godina

Federer "egomanijak". Dobro, znamo svi da imas najvise GS, ali zar ne bi bilo simpaticno da bar na jednoj od slika stojis negdje sa strane, a npr. Gofan ili Edmund budu u sredini?

Frank

pre 5 godina

Neverovatno maliciozan naslov!

Ispade da je najveca vest Lejver Kupa 2018 Djokovicev gubitak meca, i da bi bilo mnogo bolje da nije ni ucestvovao!!.

Pa sta ako je izgubio?!!

U singlu, Anderson je odigrao fantasticno i iznad svojih mogucnosti, servirao kao lud i plus su igrali samo dva seta sa nekim smesnim tai-brejkom koji je odlucio pobednika. Da naglasim samo da je Nole igrao veoma dobro i da je ukupno osvojio mnogo vise poena od Andersona, racunajuci i Andersonovih 15-ak asova.

Dubl mec ne bih ni komentarisao da nije bilo ovakvog naslova.. Nole i Federer su odigrali veoma solidno, samo su protivnici bili malo bolji u nekoliko poena. Ne sekirajte se za "lose voleje" - voleji u dublu nisu isti kao voleji u singlu, Noletovi voleji su vise nego dobri za poentiranje kad izgradi poziciju i odluci da ih igra.

Dakle, nema razloga za zabrinutost, forma je tu, zelja za igrom i pobedama se vidi iz aviona i ima da pokida u ostatku sezone!

Pozdrav svim ljudima koji vole ovaj sport, a posebno Noletovim navijacima!

Daa

pre 5 godina

Jedini je i osvojio sve masterse jedini je i osvojio vise od jednog GS ove sezone i sta sad ? A i Anderson je nedavno na moje zadovoljstvo izbacio doticnog tako da nije sramota izgubiti od njega.

Nevazan turnir

pre 5 godina

Neznam, zbog cega se uopste igra ovaj turnir koji i onako zamara
tenisere u gustom rasporedu raznih takmicenja tokom godine.
Verojatno samo zato jer je inicijativu dao Federer, a teniseri
kasiraju prlicnu sumu novaca. Zato i nije tako vazno sto je Djokovic
izgubio svoje meceve. Bio je to dobar trening za sledece masters
turnire i mozda ponovnog dolaska na prvo mesto?

Gledaj, pa komentarisi

pre 5 godina

@ "Takmicenje na nivou opstinske lige.Da je grend slem ne verujem da bi izgubio kao sto kažete.Nebitno takmicenje.Zagrejavanje za kraj sezone i napad na prvo mesto,..."
(it’s my life, 24. septembar 2018 08:26)

Velika je steta sto tenis u Srbiji uopste postoji. Steta za zdrav razum. Koliko vas komentarise, a da uopste i ne pogleda mec.

Ja sam odgledao sve (Jedino nisam sinoc drugi set RF-Izner). Igran je tenis (SVI mecevi) na nivou koji se ne vidja ni na GS. Mec Novak-Anderson je daleko nadmasio onaj sa Vimbldona.

Anderson sinoc protiv Sase nije bio ni blizu kao protiv Novaka. Protiv Novaka je "ludackim" servisima nekoliko puta u oba seta (treci je bio super TB) resavao 0:40. Vecinu kljucnih poena je resavao asevima. Protiv Sase nije bio ni blizu. U super TB je napravio 2 kljucne greske i izgubio mec, a da Sasa tu nije bio ni "kriv ni duzan". Sve vreme je u pauzama RF zavetovao Sasu. Trener nije ni rec progovarao.

Preksinoc je "Evropu" posetila Ana i slikala se sa njima. Bila je u drustvu Bila Gejtsa. Sinoc je bio i Svajni.

Interesantno je i ovo: za vreme meca Izner-Zverev, Novak je sedeo na klupi, a RF je bio iz njegovih ledja. U trenutku kad se lomio mec, Rodja je Novaku masirao ramena.

O kapitenu "Evrope": Novak se govorom zahvalio u ime ekipe, a pehar su primili svi zajedno.

Dobros-AV

pre 5 godina

Nole je u stvari sasvim dobro igrao. U dublu sa Rodjom bio je cak i bolji igrac. Gledao sam ceo mec, i mene je zacudio, jer znam da mu dubl nije jaca strana. U singlu protiv Andersona se 100% trudio i zeleo da pobedi, videlo se u svakom poenu, ali nije islo. Anderson je bio nepogresiv i Nole nije imao mnogo sanse. Zverev ga je dobio uz dosta cimanje, ali je moguce da je Anderson bio i malo umoran. Publika je bila neverovatna, a i timski duh velikih rivala je za pricu. Lep vikend za ljude koji se razumeju u tenis i gledaju ga iz ljubavi.

tovari dok su vrući i oni bi nas!

pre 5 godina

Au kako je Federer izvukao pobedu protiv Iznera, skoro nisam gledao kako je neko uspeo da ukrade izgubljen mech na ovakav nachin!!

carević

pre 5 godina

Mecevi sa Hopman Cupa, Laver Cupa i egzibicija (kao sto je ona u Abu Dabiju koju je Novak osvojio tri puta) se ne racunaju u zvanicnu statistiku, tj ne ulaze u ukupan broj odigranih meceva tog igraca kao ni u H2H sa igracima sa kojima igra na ovim takmicenjima...Tako da su ova takmicenja vise zabavno-revijalnog karaktera, naravno lepse je kad se i na njima pobedi i/ili osvoje, ali nisu od presudne vaznosti. Evo Nole sad moze da kaze da ima osvojen Laver Cup (iako nije pobedio nijedan svoj mec), takodje 3 titule sa Mubadala Abu Dabi egzibicije (gde je 2011 u polufinalu pobedio i Federera) i 3 finala Hopman Cupa sa Jelenom i Anom, ali ti rezultati nisu zvanicno priznati...Tako da je po meni bitno da Nole do kraja pokusa da smeni Nadala na prvom mestu i zavrsi godinu peti put na prvom mestu na kraju godine i izjednaci se sa Federerom, to se racuna...Vec je 2016. poklonio Mareju u finalnom mecu zavrsnog mastersa isto, dosta je izigravao Crveni krst nadam se...

madrid

pre 5 godina

Videlo se da je igrao sa pola gasa protiv Andersona. Navijao sam da Federer pobedi onog anti tenisera Iznera. A Kirios je sramota za tenis. Idemo Europe!

Mladen

pre 5 godina

Nadam se da su pojedini naravno skontali da se Novak I Rodzer neizmerno postuju,ali su pre svega profesionalci i svako stiti svoje interese,i gleda da bude bolji od konkurenta.
Rec je o dvojici najboljih igraca koja su uzela reket u ruke,naravno da ne mogu da budu najbolji prijatelji,ali je i vise nego ocigledno da imaju izuzetno korektan odnos.

Bojan

pre 5 godina

Ovaj mec sa Iznerom je bio jako bitan za Rodzerovo samopouzdanje s obzirom da je spasio 3 mec lopte a znamo da je poslednje 2 godine Federer cesto gubio meceve u kojima je imao mec lopte.

neko normalan

pre 5 godina

Bratska slika! Neverovatno koliko je Bjorg prijatan,smešak je tu a pre svega opušten čovek bio pored terena tokom čitavog Lejvera Kupa pa nakon toga. Stvarno je bilo sve to lepo videti u ovih tri dana. Pa čak Rodžera da se šali a poznato koliko nije šaljiv ili retko kad smo ga videli u tom tonu da je sa ostalom ekipom.

Nata

pre 5 godina

Ovaj turnir je bio sjajan. Vi sto pricate sve i svasta ni jedan mec niste pogledali. Atmosvera, timski i takmicarski duh, pa zezanje, sve je bilo vrhunski.Ovi ljudi su skroz smesni, jurnjava po hodnicima, pa sklekovi posle Federerove pobede, pa imitiranje odbojke, slavlje, nemam reci. Takodje nije tacno da im nije stalo. Koliko su se samo Izner, Zverev, Kirjos pa i drugi nervirali tacno se videlo koliko su zeleli da pobede. Pa Kirjos je plakao prosle godine kad je izgubio protiv Federera. Djokovicu definitivno nije bilo svejedno sto je izgubio i to se videlo kad su prozvali njegovo ime na dodeli pehara.

Drugo, Anderson nije igrao toliko dobro protiv Zvereva (koji je zasluzio da pobedi) kao sto je protiv Djokovica.

Trece, naslov je stvarno tuzan

Dži

pre 5 godina

Lejver kup je održan po drugi put, pobedu je opet ostvarila Evropa, a naredno takmičenje očekuje nas sledeće godine u isto vreme > u Ženevi

šetač

pre 5 godina

Ma ovo je revijalni format gde se svi dobro zabavljaju, još su plaćeni za to. Lep sparing i promocija tenisa olus još penzioni fond za legende. Svi mečevi su maltene igrani u super TB, moglu si da odu na bilo koju stranu.

noleisthebest

pre 5 godina

Pretenciozan i nepotreban naslov.

Lepo je bilomprstiti tirnir i gledati majstore na delu par dana...a sad povratak u realnost i oravo takmicenje.

blago njima

pre 5 godina

Samo ovde moze da se procita kako se teniseri mrze, teorije zavere itd... Normlno je da ima nervoze i netrpeljivosti kad su veliki mecevi u pitanju pa oni igraju da pobede i za bodove i za atp poziciji i veliki novac, pa koja budala bi bila ravnodusna gde bi bio draz sporta. Pa svi mi kad sa najboljim drugarima igramo basketa ili mali fudbal pa hocemo da se poubijamo , PES i da ne spominjem. A videli ste na ovom turniru svi se dobro slazu, neko se druzi sa nekim malo bolje neko ima samo postovanje ne mogu svi biti najbolji drugovi. Ali super su se zabavljali , isto kao klinci , jure se po hodnicima navijaju jedni za druge itd... pravi primer ponasanja za omladinu. Da je srece ovaj turnir je trebao da se prenosi a ne neki glupi rijalitiji, a sto je najgore ni sportski programi kod nas ga nisu prenosili zato sto je egzibicija.