Nedelja, 23.09.2018.

19:20

Najgori meč Srbije na turniru, sa Poljacima zajedno na Fajnal siks!

Odbojkaši Srbije poraženi su od Poljske u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva sa 3-0.

Izvor: LN

Najgori meè Srbije na turniru, sa Poljacima zajedno na Fajnal siks! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

bob

pre 5 godina

Važno da smo "izbacili" Francuze. Teško da bismo ih dvaput uzastopno dobili. Kao što će to biti i Poljacima da nas dobiju ukoliko se sastanemo opet. Pametno odigrano ...!
(Čiča Miloje®, 23. septembar 2018 23:25)

Ta teorija nevazi posto mec FRA - SRB i SRB - POL nemaju veze jedan sa drugim. Protiv Francuza smo igrali zapravo i dobili na misice a protiv Poljaka nismo ni igrali tako da taj prvi mec nikad nije ni odigran vec cemo prvi put igrati sa njima onako kako treba na misice za nekoliko dana. Bice cupavo svakako.

Ja cisto sumnjam da je ovo bilo ikakvo taktiziranje vec klasicna prosli smo dobri smo faza u glavama sto moze biti jako opasno. Ne razumem sto se pise dobro je sto smo zaobisli Ruse i Francuze kao da su nam oni konkurenti za zlatnu medalju a Poljaci redovne musterije plus u grupi imamo i Italijane koji su gora opcija po nas od Brazila. Nama bi najvise odgovaralo da smo sa Brazilom i Rusijom u grupi umesto SAD.

Bane

pre 5 godina

Ovakvim pristupom utakmici i ovakvom igrom naši odbojkaši su pokazali da su se samo pukom srećom plasirali među šest najboljih. Ovakvi porazi su odlika malih ekipa. Jednom rečju sramotan nastup koji se obično vrati kao bumerang.
(Zoran Mitrović, 23. septembar 2018 20:56)

Puka sreća da kolo pred kraj imaš 6 pobeda i to jedna protiv Rusa druga protiv Francuske. A Poljska takođe isto toliko pobeda od većih nazovi reprezentacija dobili samo nas. Dobiješ 6 a izgubiš svega 2. I ovaj kaže pukom srećom. Ne ide ti to filozofiranje baci se na Banbington. A šta će da nam se vrati došli u društvo 6 najjačih timova na planeti. Mi tu nismo ni blizu favorita. Svi su objektivno kvalitetniji.

Michael Myers

pre 5 godina

Super sto Italijani diktiraju zreb, tako da Brazilci ne mogu s njima u grupu, verujem takodje da zele nas u grupi, a ne Ruse, tako da aj’ u sto marke ITA, POL, SRB, a ovamo BRA, USA, RUS, da se smznes kakva grupetina. Osvetimo se Poljacima, a Italijanima otkinemo 1-2 seta i eto nas u polufinalu, nadam se na Amere. Ovamo Italijani dobiju Brazil, pa onda mi Italijane u finalu, sve se slaze

AlŠipe

pre 5 godina

"Loša" igra je samo posledica tempiranja forme za završnicu prvenstva!Namerno je "oborena",za radi utakmica koje nam tek sleduju.Dugo je prvenstvo i mora tako da se radi. Imamo dva dana odmora i biće sve to skockano,kada bude najpotrebnije.Svaka čast Nikoli i kondicionom treneru reprezentacije na taperingu!SREĆNO MOMCI!

brasa

pre 5 godina

pametno je eskivirati francuze i ruse a poljaci da nas dva puta pobede tesko bome, a da smo pobedili dal' bi mi dva puta zaredom francuze.Sve u svrmu takticki ispravno

mujo džeger

pre 5 godina

kulturno sklonili francuze, s rusima nećemo biti u grupi pošto su i oni drugi, imamo grupu sa talama i brazilom ili sa amerima i poljacima

vasilevski

pre 5 godina

@Realista
Dakle reprezentaciju treba da je sramota sto pokusava da zadrzi svezinu neophodnu za zavrsnicu takmicenja tako sto ne zapinje u nebitnom mecu,a ne treba da bude sramota taj FIBV koji organizujuje ova prvenstva sa suludo velikim brojem meceva zarad veceg profita,ili je mozda bolje da smo,zarad nekakvog postenja ,zapeli kao sivonje protiv reprezentacije koja je mozda u najboljoj formi od svih na prvenstvu i onda u narednim mecevima,kada je potrebno,lipsali od umora i ispali,narodu nikad udovoljiti.

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Važno da smo "izbacili" Francuze. Teško da bismo ih dvaput uzastopno dobili. Kao što će to biti i Poljacima da nas dobiju ukoliko se sastanemo opet. Pametno odigrano ...!

kaligula

pre 5 godina

I sta... Dokle cemo da se obaziremo i da gledamo tudje interese? Jednom nesto i u nasu korist da uradimo... Da li bi se Francuzi na sledecoj utakmici zahvalili i pustili? Da i mi Srbi jednom nesto naucimo i da vise ne ginemo za druge... U istoriji nam se to sto smo bili solidarni uvek "lepo" vratilo... Sta je Grbic trebao da radi? Da rizikuje da mu se neki od bitnijih igraca povredi zarad toga da bi prosli Francuzi? Pa da jos rizikuje da opet igra sa Rusima gde je jedna lopta odlucila pobednika?

nikol dz. femija

pre 5 godina

Pročitah komentare.
Ako ovo sve pisali Srbi iz Srbije onda je jsdno da ima nešto loše i srpskom genu jer ništa se ne dešava slučajno pa ni propadanje države i nestajanje naroda.
Tuga.
Nadam se ipak da ovo nisu klmentari većinskih srpski neho da ima multietnički orijentisanih koji ne znaju ko su i sta su i ciji su iz ko zna kojih razloga.

SREĆNO SRPSKIM ODBOJKAŠIMA I LEPOM NIKOLI GRBIĆU.

Hagiano

pre 5 godina

Очекивао сам да изгубимо, али не баш овако. Ми, кад немамо такмичарског мотива, често у разним спортовима, као и овде сад дозволимо да нас неко понизи. Ако је и био план да играју растерећено не треба дозволити ово. Лично ми се десило да изгубим сет и са већом разликом него што је овде случај, један сет изгубио болело баш, ови са друге стране крећу да се мало подсмевају, то се на камери не види, али се кроз мрежу види. То је тај одбојкашки безобразлук што имају неке репрезентације. Могу мислити после три сета да ли су Пољаци били џентлмени или сељаци. Али сами смо криви што смо довели себе у тај положај. Једно је сигурно, напокон смо почели да гледамо себе, и то ме радује. Не волим калкуланте, али мање волим и то кад се неко повреди на глупост, могло је данас да се деси.
Прижељкујем Амере и са победом над њима ето нас у полуфиналу. Реално њих најпре можемо да бијемо, а после кад је све остављено на један меч можемо против било ког..

nikol dz. femija

pre 5 godina

Znači od 6 ekipa 3 predstavljaju Slovene !!

Slovenska plemena Srba,Poljaka i Rusa protiv ostatka sveta -
evropska Italija, severnoameričke Sad i latinoamerički Brazil !!

SREĆNO SRBIMA !!
Brojčano najmanja od 6 država ali srce junaka Principa u svakom !!

White Power

pre 5 godina

OK, razuman potez, ali nerazumno losa igra i losa uvertira za nastavak.
Elem, iako su svi trubili a i dalje trube na sistem takmicenja, u drugi krug ide celokupan svetski krem.
Prakticno nema iznenadjenja.
Ispadanje Francuske, obzirom na rovitog Ngapea i povredjenog Le Rua i nije neka senzacija. Igrali cu ovaj turnir na 1/2 svojih mogucnosti.

nenad

pre 5 godina

Sramotan odnos igraca prema regularnosti prvenstva. Pljunuli su na sve sto su do sada uradili. Francuzi su ludi ako ovo veceras zaborave i ne vrate milo za drago. Poljaci nisu bolji od Srbije toliko da ih gaze kao malu decu. Mislim da ce se Srbiji ovo vratiti vec u narednom krugu. Izgubio sam interes da gledam dalje...Ruzno. Neoprostivo ruzno.

izvinjavamo se

pre 5 godina

Stvarno sramota da ovako očigledno igraju bez motiva. Ovako lošu odbojku nisam skoro gledao.
(Dejan)

Izvinjavamo se, a kako igrati sa motivom koga nema? Gospodo draga, vi sport samo iz fotelje ste igrali - zelja za pobedom je 50% uspeha kada su suparnici iste kategorije. Kada je nema, ne mozete je zameniti necim. Poljacima je pobeda trebala, nama nije - 100% pobeda Poljaka. Zbog toga ne volim "liga sistem", uvek se desi da nekome nista ne znace zavrsne utakmice.

S

pre 5 godina

Momci prosto nisu imali motivaciju. Pogledajte da Brazil gubi 2:0 u setovima od Belgije. Italijani gube prvi set od Holandije ubedljivo. Zato sto su obezbedili prolaz dalje i sto bi trosili energiju.
A sto se Francuza tice, oni su sami sebe izbacili porazom od Holandije i porazom od nas.

Cinik

pre 5 godina

Ako nisu prodali utakmicu (veoma verovatno pošto je kvota na Poljake pre meča bila 1,55) onda više nije ni važno šta će posle ovakve blamaže i poniženja dalje da urade. Mene je bre bilo sramota da gledam kako igraju!

Markos

pre 5 godina

Ajde oladite malo,evo belgija vodi 2:0 protiv brazila,pa malo predjite na njih i pljujte ih sto ne zapinju 300 posto u totalno ne bitnoj utakmici

Arja Stark

pre 5 godina

Jedva čekam da Francuzi kukaju sutra, a realno po imenima fantazija ekipa, po igri i mentalitetu nije ni u prvih 10 na svetu. Sem onih svetskih liga i jednog evropskog prvenstva nikakve uspehe nemaju. Za razliku od nas koji imamo stvarno par vrhunskih imena, ali zato mentalitet vrhunski. Nadam se da mozemo do zlata, bez preterivanja.

gemini

pre 5 godina

Sta bi Francuzi uradili na nase mesto? Srbija je osigurala mesto u top 6 i cuvaju snagu za naredne utakmice.Ne razumem zasto nesto moralisete jer Srbija je na prvom mestu i ne treba da se trosi snaga za druge reprezentacije a pogotovo ne Francuska koja nam svakako ne odgovara.

Stefan

pre 5 godina

Што неко овде рече, идите људи гледајте фарму. Ми смо сад требали да се поломимо због Француза, да уморимо ионако уморену екипу, да нам се повреди неки кључни играч, за шта? За поштење, за фер игру, за Французе? Они би исто учинили за нас?

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Kad se samo setim Olimpijade 2004. kada su Brazilci izgubilu od Amera u grupi da bi poslali Ruse na nas u cetvrtfinalu, a nama Miljkovic zbog bolesti nije igrao. Rusi nas izbacise, a Brazil lagano do kraja. Imao sam nepunih 23 i penio o karmi i pravdi, medjutim nema toga prijatelji. Ovim porazom smo em izbacili Francuze, em sa Rusima ne idemo u grupu. Samo napred!

psl

pre 5 godina

Sad sam procitala ostale komentare i vidim da se vecina slaze samnom. bruka i sramota. I zaista je tako mnogima se kalkulisanje osvetila, pa ovaj put i nas ce stici kazna. Prestala sam da gledam kada je bilo dva nula za Poljsku. Ovako sramotno igranje tj neigranje odavno nisam videla. Nikola Grbicu nesecam se da si kao igrac ikada odigrao ovakav mec nadam se da te je bar malo sramota.

my way

pre 5 godina

Da smo pobedili mogli smo da dobijemo grupu sa Rusijom i Francuskom. Ovako, ne samo da smo izbacili mocne Francuze nego smo jedini sigurni da nam Rusi nece doci u grupu na fajnal 6 posto 2 drugoplasirane ekipe ne mogu u istu grupu. To je jedino dirigovano u zrebu za 3. fazu. Za ove zalopojke o sramoti, postenju, pa naucili smo tu lekciju iz istorije, gospodo, na zalost nekih, ali mogu samo u internet komentarima da kukaju. Jos jednom bravo za momke i Nikolu, odusevili su me ovim potezom veceras.

jsx

pre 5 godina

@it's my life
Pomenutim Hrvatima je poraz doneo srebro na OI-u u vaterpolu a nama u kosarci (da smo dobili Francusku, isli bismo na prilicno jaku Spaniju (nije se znalo da ce 3. ici na njih, ali se znalo da 4. nece), a u polufinalu na SAD). Necu da ulazim da li je namerno ili ne, ali da smo dobili te meceve, mi ne bismo sigurno pobedili SAD niti Hrvati nas... Ovde mozemo dobiti Francuze, naravno, mozda i lakse nego Poljsku, ali ako nasi procene da je bolje ne umarati se, to je to, ne treba se zamarati nekom "karmom", crnom magijom ili bilo cim slicnim.

mergo vupertal

pre 5 godina

To nije fer prema Francuzima ali,da li bi oni u ovoj situaciji prema nama bili fer? Neverujem ! Mi smo dalje i drugi nas ni malo interesuju.

jov

pre 5 godina

Je l' ste vi ljudi normalni? Zašto sraman poraz, a nije bilo sramno to što su Poljaci juče isto ovako igrali protiv Francuske? Zašto naši da se umaraju i zapinju, kad smo svakako prošli dalje? Zašto forsirati startere kad je nebitna utakmica? I šta kao ostali uvek igraju maksimalno? Daj bre pokrijte se ušima.
Ko sve daje sebi za pravo da komentariše, strašno

.

pre 5 godina

Mislim da ce nam se ovo jos gore obiti o glavu nego da su Francuzi prosli...
Mogao je Grbic bar drugu postavu potpuno da uvede pa nek rade sta znaju i umeju, a ne ovako ljigavo...

nn

pre 5 godina

Mogli su koliko-toliko da se potrude da ne ispadne bas toliko providno, ovako nije kul uopste...i slazem se da ce nam se to vratiti, kao i da to ne treba da radimo jer smo velika ekipa i uvek igramo fer. Izgleda ruzno.

Mile

pre 5 godina

Prvi put mogu reći, nažalost. Momci, smučili ste mi se. Naravno da ću čuvati zdravlje, i vas neću gledati do kraja šampionata. Sramna igra!

Borkes

pre 5 godina

Em smo eliminisali Francuze, em smo sigurno izbegli Ruse (mi i oni smo u 2. šeširu) u grupi u Torinu...meni je sve jasno.
Mada, realno, mi nije jasno zašto su uveli dobijanje boda za osvojena dva seta ako je 1. kriterijum broj pobeda?? Čemu se onda boriti da osvojiš 2 seta. Mogao je kao i do sada set količnik ostati drugi kriterijum i sve OK.
No bilo kako bilo idemo u Torino i od sada je prisutna potpuna koncentracija i mobilizacija. Nadam se samo da nam ne padne grupa sa Amerima i Kariokama. Tu baš nisam preveliki optimista za prolaz dalje pogotovo ako izgubimo 1. utakmicu. U svakoj ostaloj kombinaciji protivnika imamo realne šanse za SF.
Idemo dalje.

Strasan sistem

pre 5 godina

Za ovo je kriv FIVB. Da se igra eleminaciona faza(osmina,cetvrt) do ovog ne bi doslo. Svaki mec bi bio zanimljiv i napet jer bi bio od rezultatskog znacaja.

Bojler

pre 5 godina

Pa dobro, ako je dogovoreno da se Poljacima da prolaz onda je Nikola trebao izvesti II postavu kao Poljaci juče protiv Francuza...ovako nam deru prvu postavu k'o na treningu....sramota...
(ex odbojkaš, 23. septembar 2018 20:44)

Da je izveo drugu postavu bilo bi providnije nego što je bilo, izbacili bi nas sa turnira u ekspresnom roku.

lj

pre 5 godina

Sramno. Nesportski. Osvetiće nam se. Mi to nismo nikad bili. A sećam se da su Francuzi u sličnoj situaciji, u košarci, odigrali sportski i muški (i za nas).

Fei Li

pre 5 godina

Mogu samo da se nadam da smo ovo namerno tankovali...jer ovo nije ličilo ni na šta.
A ako smo već tankovali, pa ne radi se to ovako providno, šta mislite šta o nama sada misle Francuzi a i ceo odbojkaški svet ?

Nebo

pre 5 godina

Ne nego će da kidaju na terenu i da igraju pet setova!? Takav je sistem takmičenja napravljen. Da smo izgubili od Rusa, mi bi ispali. čekaju nas dve ključne utakmice za polufinale, a mi sad da poginemo, pobedimo Poljsku i još nam onda dodju u grupu motivisani Francuzi. što oni nisu pobedili Holandiju na primer u grupi. Drugo što da se. eko povredi, ne daj Bože.

dragan davidovic

pre 5 godina

Tim sa odbojkaskom tradicijom ne radi ovakve stvari - ne igra nezainteresovan mec na SP u stilu: daj da se sto pre zavrsi u tri seta. Ne samo zbog Francuza i regularnosti, vec i zbog sebe. Nema slabih reeprezentacija u 6 zavrsnih ekipa, pa nema ni potrebe da se rade ovakve stvari. Ne moze se opravdati ovako sramni poraz od po desetak poena po setu. Ne znam kako ce Grbic imati obraza pred novinarima, on je ipak ime u svetskoj odbojci, a ti igraci ce se u klubovima naci sa francuskim igracima. Samo u nasem drustvu se ovakvim stvarima aplaudira. Ovo nije poraz, ovo je sramotan odnos igraca prema igri, drese reprezentacije i prema protivnicima. Verujete, veceras sam izgubio svo zadovoljstvo koje sam imao zadnjih dana. A nasim igracima zelim da dozive dva poraza i ispadnu. To bi bilo pravedno.

kile

pre 5 godina

Svaka cast za sve do sada ali ovo danas je bilo nedopustivo!! Znam da su se momci opustili ali ovako demoliranje nije odlika za ekipu koja ide na medalju!

1914

pre 5 godina

Sramotna predstava srpske reprezentacije. Ovakve stvari se uvek vraćaju na duplu naplatu.
(odbojka, 23. septembar 2018 20:43)
Sramotan je tvoj komentar.Sta treba da izginu u nebitnoj utakmici kad su obezbedili plasman?

doktor

pre 5 godina

SRAM NAS BILO za ovo! Izbacili smo Francuze,koji su nam juce pomogli!Verujem da bi FRA tesko pobedlili dvaput na turniru kao sto ce i na Poljaci tesko dva puta dobiti,ali ...

Bane

pre 5 godina

(Realista, 23. septembar 2018 20:48)

Vidi drugar pogledaj meč Poljska - Francuka od juće pa onda prosipaj tu tvoju filozofiju. Šta bre dramite isto to je juče radila Poljska i šta se nas to tiče. Mi smo odigrali kriminalno ali opet to je logično jer svakako meč ne donosi ništa jer se dalje vrši žreb. Tako biti 1 ili 2 ne bitno.

navijac

pre 5 godina

Srbija igra za sebe, Francuzi su svoju sansu sami prokockali
(Mailman, 23. septembar 2018 19:55)

Tacno da ne moramo da vadimo Francuze, ali ovako bedna, slinava i impotentna igra, cak i da nije namestaljka da ispadnu Francuzi, je SRAMOTA! Nikada necemo imati pobednicki mentalitet.
Potpuno ce biti zasluzeno da ne dobijemo medalje.
Pre nego sto mi kazete da svi kalkulisu i da je ovo normalno za sport, setite se kako smo likovali kada su 2010. Rusi namerno izgubili utakmicu da bi u cetvrtfinalu dosli na nas, a mi im onda dali po tamburi 3:1 i poslali kuci. Kada je Nikola Grbic rekao: "Kad cujem da neko izgubi namerno da bi dosao u moju grupu jer misli da ce tako lakse da prodje dalje, to mi malo smeta".
E, tada kapiten a sada trener bi morao toga da se seti, a i mi.

Ranko Sipka

pre 5 godina

@it s my life
Kad vec spominjes kalkulisanje seti se da smo namerno na olimpijadi izgubili od Francuza da bi na USA isli tek u finalu. Malo objektivnosti ne bi bilo na odmet. Danas svi kalkulisu u sportu.

misterX

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)
#
#
#
...dal' je ovo moguce...i jos druge proziva "tupavim" !!!???

JESMO...PROSLI SMO bez obzira na ostale rezultate !!!

boris

pre 5 godina

Volim ove momke mnogo puta su me ucinili ponosnim i obradovali................. dok ovo pisem 2:0 je za Poljsku prestajem da gledam i jako su me razocarali...velike ekipe cak i kada ovo rade, to rade na mnogo cistiji i prefinjeniji nacin.....Orlovi za ovo veceras od svog velikog navijaca imate ogroman minus

Miodrag

pre 5 godina

Nije dobro, bicemo jedini koji porazom u poslednjoj utakmici ulaze u cetvtfinalnu grupu. Mada, ove ide servis i ne staje.
Iskreno ne znam postoje li ogranicenja neka u zrebu, da li je poludirigovan u smilsu da 1. i 2. iz iste grupe mogu biti u istoj u zavrsnom delu. Ako ima onda nam dolazi Italija sigurno, mada sa njima bi lakse igrali cini mi se.

Fox

pre 5 godina

Vidi se da su spremili da izbace Francusku i olaksaju sebi put u sledecoj grupi ili eventualnom polufinalu. Provdino, mozda nam se odbije to u sledecim mesevima. Nadam se da gresim.

kodajebitno

pre 5 godina

Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.

Mi smo na OI pustili Francuzima da bi izbegli SAD do finala,pa se secam i vaterpola 2012 i pustanja crnogorcima da hrvati ispadnu...a odbojkasima zelim sve najbolje i uz ovakvu igru i pristup uzimamo medalju sigurno

Dabome

pre 5 godina

OK, ali baš ovako da nas razbiju....
Fazon, ne može na jednom turniru dva puta da se pobedi ista reprezentacija, kao i da ne može dva puta da se izgubi od iste...ako su momci odlućili da je bolje sa druge pozivije, ajd....

lavanda3007

pre 5 godina

Nije mi jasno kako smo to obezbedili plasman kad Francuzi sada imaju 18 bodova koliko će imati i Poljska ako nas dobije a mi imamo17.

Pegone

pre 5 godina

@Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.
(it’s my life, 23. septembar 2018 19:41)
Mislim da gresis ,nije OK da momci ginu za utakmicu koja nije bitna.Nije fer prema Francuzima ali nasi Orlovi su imali 3 teska meca takoda je bolje da odmaraju i neka igra druga postava i stece iskustvo.

Bianconero

pre 5 godina

ako se racunaju pobede i iz prve runde onda je to mnogo glupo...
(milence, 23. septembar 2018 20:39)
Naravno da se na racunaju i mnogo je pametno, onakvu Rusiju sada treba izbeci po svaku cenu.

N2

pre 5 godina

Ako nesto mrzim u sportu, ma koliko bilo pametno i ma koliko to drugi radili je kalkulisanje. Ovo je smesno sta rade. 3 asa Poljske u 5 poena? Dajte. Tako je ocigledno. Samo jos da cujem da su se umorili i da zaokruzimo pricu. Pravim duzu pauzu u ucenju samo da odgledam utakmicu i doceka me ovo.

Vasobeci

pre 5 godina

i sad ce dalje da ide Poljska koja je pobedila sve jake ekipe - bugarsku, finsku, iran, pobedila nas gde nam ne igra pola tima. a nece da ide francuska koja ih je pobedila u direktnom susretu..izem ti sistem...ali zasluzili su ovo francuzi, koliko puta su oni itisli u nekom sportu dalje na mufte, to nije normalno..mora malo i da se vrati negde

ex odbojkaš

pre 5 godina

Pa dobro, ako je dogovoreno da se Poljacima da prolaz onda je Nikola trebao izvesti II postavu kao Poljaci juče protiv Francuza...ovako nam deru prvu postavu k'o na treningu....sramota...

queena

pre 5 godina

Sve se vraca kao bumerang. Nasi namerno izbacuju Francusku a na kraju ce im se to obiti u glavu jer ce verovatno izgubiti prvu utakmicu od srede

CoaNS

pre 5 godina

Nije mi jasno kako smo to obezbedili plasman kad Francuzi sada imaju 18 bodova koliko će imati i Poljska ako nas dobije a mi imamo17.
(lavanda3007, 23. septembar 2018 20:00)

Prvo se gledaju pobede, aman zaman.

Nikola

pre 5 godina

Јагличић је цар. Ивовића нон стоп прозива хахаха, чак и када иде у скок на пајп...он коментарише
ИВОВИЋ НИЈЕ ЗАШТИТИО БЛОК

Jelena

pre 5 godina

Au momci sto ovako slabo? Znamo da ste se plasirali ali ipak ovako slabo igrati kao da nemate volje ni da potrcite, poskocite... Ovo uopste ne lici na vas. :(

boris

pre 5 godina

Jasno je sta radimo i sto to radimo, ali bas ovako jadno i providno bas nisam.siguran...Petric na prijemu katastrofalan ..valjda je i to deo taktike

CoaNS

pre 5 godina

Prosli smo dalje bez obzira na rez jer imamo pobedu vise od Francuza, tek ako je to isto, onda se gledaju bodovi. Naucite pravila vec jednom.

jov

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)

Aj beži

Zoran Mitrović

pre 5 godina

Ovakvim pristupom utakmici i ovakvom igrom naši odbojkaši su pokazali da su se samo pukom srećom plasirali među šest najboljih. Ovakvi porazi su odlika malih ekipa. Jednom rečju sramotan nastup koji se obično vrati kao bumerang.

Navijac

pre 5 godina

Prosli smo dalje. Odigrali 8 utakmica, ova nista ne donosi pisto se bodovi ne prenose, jos najmanje dvije u zavrsnoj grupi i nadam se, dvije u borbi za medalje. Najlogicnije odmoriti igrace i dati prilike drugima. U finalnoj grupi nas cekaju terminatori, Rusija, Brazil, Italija, USA i vjerovatno Poljska. Bice veselo. Naprijed momci.

Лепи Цане

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)

Пример кад неко надобудно коментарише а није свестан свог незнања.

my way

pre 5 godina

Bravo za Nikolu i momke! Da jednom i mi Srbi nesto naucimo! Cinili smo mi za druge mnogo vise od jedne odbojkaske utakmice, pa eto kako nam je vraceno. Mali utrosak energije, dosta izmena, da se maksimalno spremimo za ono sto je nama vazno. Sta ce Francuzi misliti, bitno kao lanjski sneg. Niko nece reci ni "hvala", kamoli pomisliti "svaka cast Srbima, bas su nam divni prijatelji, korektni, igraju maksimalno, a ne znaci im nista mec", ili ne daj Boze da ce nesto za nas uciniti kada nama bude trebalo. Shvatite to, ljudi.

Realista

pre 5 godina

Da je pravde da zasedaju ovi iz FIVB i da izbace Srbiju zbog sramnog odnosa prema ovom sportu ali i navijačima i državi, pa onda neka kalkulišu i sledeći put!

boris

pre 5 godina

Fora je kao da smo bolji od ovih, a sada ih kao pustamo da oni prodju, jer ce nam potencijalno biti laksi protivnik od Fra u final sixu....?!?!?!? uz to oni svetski prvaci.....

Markos

pre 5 godina

Juce svi govorili kako treba da izgubimo zbog francuza a sad kad smo izgubili vecina kaze da se kalkulisanje nikad ne isplati ahahaha bas smo cudan narod,U ostalom vi sto prvi put pratite odbojku a mnogo vas je da vas potsetim da je Poljska aktuelni prvak sveta,al dobro mi uvek umislimo da smo nepobedivi,vazdignemo se brzo pa onda krene pljuvacina ako lose odigramo,samo pogledajmo djokovicev slucaj sta su vecina govorila i sve je jasno

Bianconero

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?(haylee, 23. septembar 2018 19:41)
Jeste Srbija skor 7-2 a Francuska 6-3, to sto Francuzi imaju vise bodova nije bitnije

it’s my life

pre 5 godina

Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.

my way

pre 5 godina

Bravo za Nikolu i momke! Da jednom i mi Srbi nesto naucimo! Cinili smo mi za druge mnogo vise od jedne odbojkaske utakmice, pa eto kako nam je vraceno. Mali utrosak energije, dosta izmena, da se maksimalno spremimo za ono sto je nama vazno. Sta ce Francuzi misliti, bitno kao lanjski sneg. Niko nece reci ni "hvala", kamoli pomisliti "svaka cast Srbima, bas su nam divni prijatelji, korektni, igraju maksimalno, a ne znaci im nista mec", ili ne daj Boze da ce nesto za nas uciniti kada nama bude trebalo. Shvatite to, ljudi.

CoaNS

pre 5 godina

Nije mi jasno kako smo to obezbedili plasman kad Francuzi sada imaju 18 bodova koliko će imati i Poljska ako nas dobije a mi imamo17.
(lavanda3007, 23. septembar 2018 20:00)

Prvo se gledaju pobede, aman zaman.

Лепи Цане

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)

Пример кад неко надобудно коментарише а није свестан свог незнања.

jov

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)

Aj beži

Vasobeci

pre 5 godina

i sad ce dalje da ide Poljska koja je pobedila sve jake ekipe - bugarsku, finsku, iran, pobedila nas gde nam ne igra pola tima. a nece da ide francuska koja ih je pobedila u direktnom susretu..izem ti sistem...ali zasluzili su ovo francuzi, koliko puta su oni itisli u nekom sportu dalje na mufte, to nije normalno..mora malo i da se vrati negde

misterX

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)
#
#
#
...dal' je ovo moguce...i jos druge proziva "tupavim" !!!???

JESMO...PROSLI SMO bez obzira na ostale rezultate !!!

it’s my life

pre 5 godina

Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.

CoaNS

pre 5 godina

Prosli smo dalje bez obzira na rez jer imamo pobedu vise od Francuza, tek ako je to isto, onda se gledaju bodovi. Naucite pravila vec jednom.

kodajebitno

pre 5 godina

Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.

Mi smo na OI pustili Francuzima da bi izbegli SAD do finala,pa se secam i vaterpola 2012 i pustanja crnogorcima da hrvati ispadnu...a odbojkasima zelim sve najbolje i uz ovakvu igru i pristup uzimamo medalju sigurno

vasilevski

pre 5 godina

@Realista
Dakle reprezentaciju treba da je sramota sto pokusava da zadrzi svezinu neophodnu za zavrsnicu takmicenja tako sto ne zapinje u nebitnom mecu,a ne treba da bude sramota taj FIBV koji organizujuje ova prvenstva sa suludo velikim brojem meceva zarad veceg profita,ili je mozda bolje da smo,zarad nekakvog postenja ,zapeli kao sivonje protiv reprezentacije koja je mozda u najboljoj formi od svih na prvenstvu i onda u narednim mecevima,kada je potrebno,lipsali od umora i ispali,narodu nikad udovoljiti.

Pegone

pre 5 godina

@Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.
(it’s my life, 23. septembar 2018 19:41)
Mislim da gresis ,nije OK da momci ginu za utakmicu koja nije bitna.Nije fer prema Francuzima ali nasi Orlovi su imali 3 teska meca takoda je bolje da odmaraju i neka igra druga postava i stece iskustvo.

N2

pre 5 godina

Ako nesto mrzim u sportu, ma koliko bilo pametno i ma koliko to drugi radili je kalkulisanje. Ovo je smesno sta rade. 3 asa Poljske u 5 poena? Dajte. Tako je ocigledno. Samo jos da cujem da su se umorili i da zaokruzimo pricu. Pravim duzu pauzu u ucenju samo da odgledam utakmicu i doceka me ovo.

boris

pre 5 godina

Jasno je sta radimo i sto to radimo, ali bas ovako jadno i providno bas nisam.siguran...Petric na prijemu katastrofalan ..valjda je i to deo taktike

boris

pre 5 godina

Volim ove momke mnogo puta su me ucinili ponosnim i obradovali................. dok ovo pisem 2:0 je za Poljsku prestajem da gledam i jako su me razocarali...velike ekipe cak i kada ovo rade, to rade na mnogo cistiji i prefinjeniji nacin.....Orlovi za ovo veceras od svog velikog navijaca imate ogroman minus

ex odbojkaš

pre 5 godina

Pa dobro, ako je dogovoreno da se Poljacima da prolaz onda je Nikola trebao izvesti II postavu kao Poljaci juče protiv Francuza...ovako nam deru prvu postavu k'o na treningu....sramota...

Navijac

pre 5 godina

Prosli smo dalje. Odigrali 8 utakmica, ova nista ne donosi pisto se bodovi ne prenose, jos najmanje dvije u zavrsnoj grupi i nadam se, dvije u borbi za medalje. Najlogicnije odmoriti igrace i dati prilike drugima. U finalnoj grupi nas cekaju terminatori, Rusija, Brazil, Italija, USA i vjerovatno Poljska. Bice veselo. Naprijed momci.

kaligula

pre 5 godina

I sta... Dokle cemo da se obaziremo i da gledamo tudje interese? Jednom nesto i u nasu korist da uradimo... Da li bi se Francuzi na sledecoj utakmici zahvalili i pustili? Da i mi Srbi jednom nesto naucimo i da vise ne ginemo za druge... U istoriji nam se to sto smo bili solidarni uvek "lepo" vratilo... Sta je Grbic trebao da radi? Da rizikuje da mu se neki od bitnijih igraca povredi zarad toga da bi prosli Francuzi? Pa da jos rizikuje da opet igra sa Rusima gde je jedna lopta odlucila pobednika?

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Važno da smo "izbacili" Francuze. Teško da bismo ih dvaput uzastopno dobili. Kao što će to biti i Poljacima da nas dobiju ukoliko se sastanemo opet. Pametno odigrano ...!

Ranko Sipka

pre 5 godina

@it s my life
Kad vec spominjes kalkulisanje seti se da smo namerno na olimpijadi izgubili od Francuza da bi na USA isli tek u finalu. Malo objektivnosti ne bi bilo na odmet. Danas svi kalkulisu u sportu.

Dabome

pre 5 godina

OK, ali baš ovako da nas razbiju....
Fazon, ne može na jednom turniru dva puta da se pobedi ista reprezentacija, kao i da ne može dva puta da se izgubi od iste...ako su momci odlućili da je bolje sa druge pozivije, ajd....

Fox

pre 5 godina

Vidi se da su spremili da izbace Francusku i olaksaju sebi put u sledecoj grupi ili eventualnom polufinalu. Provdino, mozda nam se odbije to u sledecim mesevima. Nadam se da gresim.

Jelena

pre 5 godina

Au momci sto ovako slabo? Znamo da ste se plasirali ali ipak ovako slabo igrati kao da nemate volje ni da potrcite, poskocite... Ovo uopste ne lici na vas. :(

boris

pre 5 godina

Fora je kao da smo bolji od ovih, a sada ih kao pustamo da oni prodju, jer ce nam potencijalno biti laksi protivnik od Fra u final sixu....?!?!?!? uz to oni svetski prvaci.....

Nikola

pre 5 godina

Јагличић је цар. Ивовића нон стоп прозива хахаха, чак и када иде у скок на пајп...он коментарише
ИВОВИЋ НИЈЕ ЗАШТИТИО БЛОК

Realista

pre 5 godina

Da je pravde da zasedaju ovi iz FIVB i da izbace Srbiju zbog sramnog odnosa prema ovom sportu ali i navijačima i državi, pa onda neka kalkulišu i sledeći put!

mujo džeger

pre 5 godina

kulturno sklonili francuze, s rusima nećemo biti u grupi pošto su i oni drugi, imamo grupu sa talama i brazilom ili sa amerima i poljacima

queena

pre 5 godina

Sve se vraca kao bumerang. Nasi namerno izbacuju Francusku a na kraju ce im se to obiti u glavu jer ce verovatno izgubiti prvu utakmicu od srede

Markos

pre 5 godina

Ajde oladite malo,evo belgija vodi 2:0 protiv brazila,pa malo predjite na njih i pljujte ih sto ne zapinju 300 posto u totalno ne bitnoj utakmici

Strasan sistem

pre 5 godina

Za ovo je kriv FIVB. Da se igra eleminaciona faza(osmina,cetvrt) do ovog ne bi doslo. Svaki mec bi bio zanimljiv i napet jer bi bio od rezultatskog znacaja.

Stefan

pre 5 godina

Што неко овде рече, идите људи гледајте фарму. Ми смо сад требали да се поломимо због Француза, да уморимо ионако уморену екипу, да нам се повреди неки кључни играч, за шта? За поштење, за фер игру, за Французе? Они би исто учинили за нас?

nikol dz. femija

pre 5 godina

Znači od 6 ekipa 3 predstavljaju Slovene !!

Slovenska plemena Srba,Poljaka i Rusa protiv ostatka sveta -
evropska Italija, severnoameričke Sad i latinoamerički Brazil !!

SREĆNO SRBIMA !!
Brojčano najmanja od 6 država ali srce junaka Principa u svakom !!

S

pre 5 godina

Momci prosto nisu imali motivaciju. Pogledajte da Brazil gubi 2:0 u setovima od Belgije. Italijani gube prvi set od Holandije ubedljivo. Zato sto su obezbedili prolaz dalje i sto bi trosili energiju.
A sto se Francuza tice, oni su sami sebe izbacili porazom od Holandije i porazom od nas.

izvinjavamo se

pre 5 godina

Stvarno sramota da ovako očigledno igraju bez motiva. Ovako lošu odbojku nisam skoro gledao.
(Dejan)

Izvinjavamo se, a kako igrati sa motivom koga nema? Gospodo draga, vi sport samo iz fotelje ste igrali - zelja za pobedom je 50% uspeha kada su suparnici iste kategorije. Kada je nema, ne mozete je zameniti necim. Poljacima je pobeda trebala, nama nije - 100% pobeda Poljaka. Zbog toga ne volim "liga sistem", uvek se desi da nekome nista ne znace zavrsne utakmice.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Kad se samo setim Olimpijade 2004. kada su Brazilci izgubilu od Amera u grupi da bi poslali Ruse na nas u cetvrtfinalu, a nama Miljkovic zbog bolesti nije igrao. Rusi nas izbacise, a Brazil lagano do kraja. Imao sam nepunih 23 i penio o karmi i pravdi, medjutim nema toga prijatelji. Ovim porazom smo em izbacili Francuze, em sa Rusima ne idemo u grupu. Samo napred!

my way

pre 5 godina

Da smo pobedili mogli smo da dobijemo grupu sa Rusijom i Francuskom. Ovako, ne samo da smo izbacili mocne Francuze nego smo jedini sigurni da nam Rusi nece doci u grupu na fajnal 6 posto 2 drugoplasirane ekipe ne mogu u istu grupu. To je jedino dirigovano u zrebu za 3. fazu. Za ove zalopojke o sramoti, postenju, pa naucili smo tu lekciju iz istorije, gospodo, na zalost nekih, ali mogu samo u internet komentarima da kukaju. Jos jednom bravo za momke i Nikolu, odusevili su me ovim potezom veceras.

nikol dz. femija

pre 5 godina

Pročitah komentare.
Ako ovo sve pisali Srbi iz Srbije onda je jsdno da ima nešto loše i srpskom genu jer ništa se ne dešava slučajno pa ni propadanje države i nestajanje naroda.
Tuga.
Nadam se ipak da ovo nisu klmentari većinskih srpski neho da ima multietnički orijentisanih koji ne znaju ko su i sta su i ciji su iz ko zna kojih razloga.

SREĆNO SRPSKIM ODBOJKAŠIMA I LEPOM NIKOLI GRBIĆU.

Borkes

pre 5 godina

Em smo eliminisali Francuze, em smo sigurno izbegli Ruse (mi i oni smo u 2. šeširu) u grupi u Torinu...meni je sve jasno.
Mada, realno, mi nije jasno zašto su uveli dobijanje boda za osvojena dva seta ako je 1. kriterijum broj pobeda?? Čemu se onda boriti da osvojiš 2 seta. Mogao je kao i do sada set količnik ostati drugi kriterijum i sve OK.
No bilo kako bilo idemo u Torino i od sada je prisutna potpuna koncentracija i mobilizacija. Nadam se samo da nam ne padne grupa sa Amerima i Kariokama. Tu baš nisam preveliki optimista za prolaz dalje pogotovo ako izgubimo 1. utakmicu. U svakoj ostaloj kombinaciji protivnika imamo realne šanse za SF.
Idemo dalje.

Hagiano

pre 5 godina

Очекивао сам да изгубимо, али не баш овако. Ми, кад немамо такмичарског мотива, често у разним спортовима, као и овде сад дозволимо да нас неко понизи. Ако је и био план да играју растерећено не треба дозволити ово. Лично ми се десило да изгубим сет и са већом разликом него што је овде случај, један сет изгубио болело баш, ови са друге стране крећу да се мало подсмевају, то се на камери не види, али се кроз мрежу види. То је тај одбојкашки безобразлук што имају неке репрезентације. Могу мислити после три сета да ли су Пољаци били џентлмени или сељаци. Али сами смо криви што смо довели себе у тај положај. Једно је сигурно, напокон смо почели да гледамо себе, и то ме радује. Не волим калкуланте, али мање волим и то кад се неко повреди на глупост, могло је данас да се деси.
Прижељкујем Амере и са победом над њима ето нас у полуфиналу. Реално њих најпре можемо да бијемо, а после кад је све остављено на један меч можемо против било ког..

jov

pre 5 godina

Je l' ste vi ljudi normalni? Zašto sraman poraz, a nije bilo sramno to što su Poljaci juče isto ovako igrali protiv Francuske? Zašto naši da se umaraju i zapinju, kad smo svakako prošli dalje? Zašto forsirati startere kad je nebitna utakmica? I šta kao ostali uvek igraju maksimalno? Daj bre pokrijte se ušima.
Ko sve daje sebi za pravo da komentariše, strašno

White Power

pre 5 godina

OK, razuman potez, ali nerazumno losa igra i losa uvertira za nastavak.
Elem, iako su svi trubili a i dalje trube na sistem takmicenja, u drugi krug ide celokupan svetski krem.
Prakticno nema iznenadjenja.
Ispadanje Francuske, obzirom na rovitog Ngapea i povredjenog Le Rua i nije neka senzacija. Igrali cu ovaj turnir na 1/2 svojih mogucnosti.

Nebo

pre 5 godina

Ne nego će da kidaju na terenu i da igraju pet setova!? Takav je sistem takmičenja napravljen. Da smo izgubili od Rusa, mi bi ispali. čekaju nas dve ključne utakmice za polufinale, a mi sad da poginemo, pobedimo Poljsku i još nam onda dodju u grupu motivisani Francuzi. što oni nisu pobedili Holandiju na primer u grupi. Drugo što da se. eko povredi, ne daj Bože.

jsx

pre 5 godina

@it's my life
Pomenutim Hrvatima je poraz doneo srebro na OI-u u vaterpolu a nama u kosarci (da smo dobili Francusku, isli bismo na prilicno jaku Spaniju (nije se znalo da ce 3. ici na njih, ali se znalo da 4. nece), a u polufinalu na SAD). Necu da ulazim da li je namerno ili ne, ali da smo dobili te meceve, mi ne bismo sigurno pobedili SAD niti Hrvati nas... Ovde mozemo dobiti Francuze, naravno, mozda i lakse nego Poljsku, ali ako nasi procene da je bolje ne umarati se, to je to, ne treba se zamarati nekom "karmom", crnom magijom ili bilo cim slicnim.

Miodrag

pre 5 godina

Nije dobro, bicemo jedini koji porazom u poslednjoj utakmici ulaze u cetvtfinalnu grupu. Mada, ove ide servis i ne staje.
Iskreno ne znam postoje li ogranicenja neka u zrebu, da li je poludirigovan u smilsu da 1. i 2. iz iste grupe mogu biti u istoj u zavrsnom delu. Ako ima onda nam dolazi Italija sigurno, mada sa njima bi lakse igrali cini mi se.

Arja Stark

pre 5 godina

Jedva čekam da Francuzi kukaju sutra, a realno po imenima fantazija ekipa, po igri i mentalitetu nije ni u prvih 10 na svetu. Sem onih svetskih liga i jednog evropskog prvenstva nikakve uspehe nemaju. Za razliku od nas koji imamo stvarno par vrhunskih imena, ali zato mentalitet vrhunski. Nadam se da mozemo do zlata, bez preterivanja.

1914

pre 5 godina

Sramotna predstava srpske reprezentacije. Ovakve stvari se uvek vraćaju na duplu naplatu.
(odbojka, 23. septembar 2018 20:43)
Sramotan je tvoj komentar.Sta treba da izginu u nebitnoj utakmici kad su obezbedili plasman?

Markos

pre 5 godina

Juce svi govorili kako treba da izgubimo zbog francuza a sad kad smo izgubili vecina kaze da se kalkulisanje nikad ne isplati ahahaha bas smo cudan narod,U ostalom vi sto prvi put pratite odbojku a mnogo vas je da vas potsetim da je Poljska aktuelni prvak sveta,al dobro mi uvek umislimo da smo nepobedivi,vazdignemo se brzo pa onda krene pljuvacina ako lose odigramo,samo pogledajmo djokovicev slucaj sta su vecina govorila i sve je jasno

mergo vupertal

pre 5 godina

To nije fer prema Francuzima ali,da li bi oni u ovoj situaciji prema nama bili fer? Neverujem ! Mi smo dalje i drugi nas ni malo interesuju.

Bane

pre 5 godina

(Realista, 23. septembar 2018 20:48)

Vidi drugar pogledaj meč Poljska - Francuka od juće pa onda prosipaj tu tvoju filozofiju. Šta bre dramite isto to je juče radila Poljska i šta se nas to tiče. Mi smo odigrali kriminalno ali opet to je logično jer svakako meč ne donosi ništa jer se dalje vrši žreb. Tako biti 1 ili 2 ne bitno.

gemini

pre 5 godina

Sta bi Francuzi uradili na nase mesto? Srbija je osigurala mesto u top 6 i cuvaju snagu za naredne utakmice.Ne razumem zasto nesto moralisete jer Srbija je na prvom mestu i ne treba da se trosi snaga za druge reprezentacije a pogotovo ne Francuska koja nam svakako ne odgovara.

Bojler

pre 5 godina

Pa dobro, ako je dogovoreno da se Poljacima da prolaz onda je Nikola trebao izvesti II postavu kao Poljaci juče protiv Francuza...ovako nam deru prvu postavu k'o na treningu....sramota...
(ex odbojkaš, 23. septembar 2018 20:44)

Da je izveo drugu postavu bilo bi providnije nego što je bilo, izbacili bi nas sa turnira u ekspresnom roku.

Bianconero

pre 5 godina

ako se racunaju pobede i iz prve runde onda je to mnogo glupo...
(milence, 23. septembar 2018 20:39)
Naravno da se na racunaju i mnogo je pametno, onakvu Rusiju sada treba izbeci po svaku cenu.

nn

pre 5 godina

Mogli su koliko-toliko da se potrude da ne ispadne bas toliko providno, ovako nije kul uopste...i slazem se da ce nam se to vratiti, kao i da to ne treba da radimo jer smo velika ekipa i uvek igramo fer. Izgleda ruzno.

.

pre 5 godina

Mislim da ce nam se ovo jos gore obiti o glavu nego da su Francuzi prosli...
Mogao je Grbic bar drugu postavu potpuno da uvede pa nek rade sta znaju i umeju, a ne ovako ljigavo...

Bianconero

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?(haylee, 23. septembar 2018 19:41)
Jeste Srbija skor 7-2 a Francuska 6-3, to sto Francuzi imaju vise bodova nije bitnije

psl

pre 5 godina

Sad sam procitala ostale komentare i vidim da se vecina slaze samnom. bruka i sramota. I zaista je tako mnogima se kalkulisanje osvetila, pa ovaj put i nas ce stici kazna. Prestala sam da gledam kada je bilo dva nula za Poljsku. Ovako sramotno igranje tj neigranje odavno nisam videla. Nikola Grbicu nesecam se da si kao igrac ikada odigrao ovakav mec nadam se da te je bar malo sramota.

navijac

pre 5 godina

Srbija igra za sebe, Francuzi su svoju sansu sami prokockali
(Mailman, 23. septembar 2018 19:55)

Tacno da ne moramo da vadimo Francuze, ali ovako bedna, slinava i impotentna igra, cak i da nije namestaljka da ispadnu Francuzi, je SRAMOTA! Nikada necemo imati pobednicki mentalitet.
Potpuno ce biti zasluzeno da ne dobijemo medalje.
Pre nego sto mi kazete da svi kalkulisu i da je ovo normalno za sport, setite se kako smo likovali kada su 2010. Rusi namerno izgubili utakmicu da bi u cetvrtfinalu dosli na nas, a mi im onda dali po tamburi 3:1 i poslali kuci. Kada je Nikola Grbic rekao: "Kad cujem da neko izgubi namerno da bi dosao u moju grupu jer misli da ce tako lakse da prodje dalje, to mi malo smeta".
E, tada kapiten a sada trener bi morao toga da se seti, a i mi.

lj

pre 5 godina

Sramno. Nesportski. Osvetiće nam se. Mi to nismo nikad bili. A sećam se da su Francuzi u sličnoj situaciji, u košarci, odigrali sportski i muški (i za nas).

Bane

pre 5 godina

Ovakvim pristupom utakmici i ovakvom igrom naši odbojkaši su pokazali da su se samo pukom srećom plasirali među šest najboljih. Ovakvi porazi su odlika malih ekipa. Jednom rečju sramotan nastup koji se obično vrati kao bumerang.
(Zoran Mitrović, 23. septembar 2018 20:56)

Puka sreća da kolo pred kraj imaš 6 pobeda i to jedna protiv Rusa druga protiv Francuske. A Poljska takođe isto toliko pobeda od većih nazovi reprezentacija dobili samo nas. Dobiješ 6 a izgubiš svega 2. I ovaj kaže pukom srećom. Ne ide ti to filozofiranje baci se na Banbington. A šta će da nam se vrati došli u društvo 6 najjačih timova na planeti. Mi tu nismo ni blizu favorita. Svi su objektivno kvalitetniji.

AlŠipe

pre 5 godina

"Loša" igra je samo posledica tempiranja forme za završnicu prvenstva!Namerno je "oborena",za radi utakmica koje nam tek sleduju.Dugo je prvenstvo i mora tako da se radi. Imamo dva dana odmora i biće sve to skockano,kada bude najpotrebnije.Svaka čast Nikoli i kondicionom treneru reprezentacije na taperingu!SREĆNO MOMCI!

Fei Li

pre 5 godina

Mogu samo da se nadam da smo ovo namerno tankovali...jer ovo nije ličilo ni na šta.
A ako smo već tankovali, pa ne radi se to ovako providno, šta mislite šta o nama sada misle Francuzi a i ceo odbojkaški svet ?

dragan davidovic

pre 5 godina

Tim sa odbojkaskom tradicijom ne radi ovakve stvari - ne igra nezainteresovan mec na SP u stilu: daj da se sto pre zavrsi u tri seta. Ne samo zbog Francuza i regularnosti, vec i zbog sebe. Nema slabih reeprezentacija u 6 zavrsnih ekipa, pa nema ni potrebe da se rade ovakve stvari. Ne moze se opravdati ovako sramni poraz od po desetak poena po setu. Ne znam kako ce Grbic imati obraza pred novinarima, on je ipak ime u svetskoj odbojci, a ti igraci ce se u klubovima naci sa francuskim igracima. Samo u nasem drustvu se ovakvim stvarima aplaudira. Ovo nije poraz, ovo je sramotan odnos igraca prema igri, drese reprezentacije i prema protivnicima. Verujete, veceras sam izgubio svo zadovoljstvo koje sam imao zadnjih dana. A nasim igracima zelim da dozive dva poraza i ispadnu. To bi bilo pravedno.

brasa

pre 5 godina

pametno je eskivirati francuze i ruse a poljaci da nas dva puta pobede tesko bome, a da smo pobedili dal' bi mi dva puta zaredom francuze.Sve u svrmu takticki ispravno

Michael Myers

pre 5 godina

Super sto Italijani diktiraju zreb, tako da Brazilci ne mogu s njima u grupu, verujem takodje da zele nas u grupi, a ne Ruse, tako da aj’ u sto marke ITA, POL, SRB, a ovamo BRA, USA, RUS, da se smznes kakva grupetina. Osvetimo se Poljacima, a Italijanima otkinemo 1-2 seta i eto nas u polufinalu, nadam se na Amere. Ovamo Italijani dobiju Brazil, pa onda mi Italijane u finalu, sve se slaze

lavanda3007

pre 5 godina

Nije mi jasno kako smo to obezbedili plasman kad Francuzi sada imaju 18 bodova koliko će imati i Poljska ako nas dobije a mi imamo17.

nenad

pre 5 godina

Sramotan odnos igraca prema regularnosti prvenstva. Pljunuli su na sve sto su do sada uradili. Francuzi su ludi ako ovo veceras zaborave i ne vrate milo za drago. Poljaci nisu bolji od Srbije toliko da ih gaze kao malu decu. Mislim da ce se Srbiji ovo vratiti vec u narednom krugu. Izgubio sam interes da gledam dalje...Ruzno. Neoprostivo ruzno.

kile

pre 5 godina

Svaka cast za sve do sada ali ovo danas je bilo nedopustivo!! Znam da su se momci opustili ali ovako demoliranje nije odlika za ekipu koja ide na medalju!

Mile

pre 5 godina

Prvi put mogu reći, nažalost. Momci, smučili ste mi se. Naravno da ću čuvati zdravlje, i vas neću gledati do kraja šampionata. Sramna igra!

Zoran Mitrović

pre 5 godina

Ovakvim pristupom utakmici i ovakvom igrom naši odbojkaši su pokazali da su se samo pukom srećom plasirali među šest najboljih. Ovakvi porazi su odlika malih ekipa. Jednom rečju sramotan nastup koji se obično vrati kao bumerang.

doktor

pre 5 godina

SRAM NAS BILO za ovo! Izbacili smo Francuze,koji su nam juce pomogli!Verujem da bi FRA tesko pobedlili dvaput na turniru kao sto ce i na Poljaci tesko dva puta dobiti,ali ...

Cinik

pre 5 godina

Ako nisu prodali utakmicu (veoma verovatno pošto je kvota na Poljake pre meča bila 1,55) onda više nije ni važno šta će posle ovakve blamaže i poniženja dalje da urade. Mene je bre bilo sramota da gledam kako igraju!

bob

pre 5 godina

Važno da smo "izbacili" Francuze. Teško da bismo ih dvaput uzastopno dobili. Kao što će to biti i Poljacima da nas dobiju ukoliko se sastanemo opet. Pametno odigrano ...!
(Čiča Miloje®, 23. septembar 2018 23:25)

Ta teorija nevazi posto mec FRA - SRB i SRB - POL nemaju veze jedan sa drugim. Protiv Francuza smo igrali zapravo i dobili na misice a protiv Poljaka nismo ni igrali tako da taj prvi mec nikad nije ni odigran vec cemo prvi put igrati sa njima onako kako treba na misice za nekoliko dana. Bice cupavo svakako.

Ja cisto sumnjam da je ovo bilo ikakvo taktiziranje vec klasicna prosli smo dobri smo faza u glavama sto moze biti jako opasno. Ne razumem sto se pise dobro je sto smo zaobisli Ruse i Francuze kao da su nam oni konkurenti za zlatnu medalju a Poljaci redovne musterije plus u grupi imamo i Italijane koji su gora opcija po nas od Brazila. Nama bi najvise odgovaralo da smo sa Brazilom i Rusijom u grupi umesto SAD.

Realista

pre 5 godina

Da je pravde da zasedaju ovi iz FIVB i da izbace Srbiju zbog sramnog odnosa prema ovom sportu ali i navijačima i državi, pa onda neka kalkulišu i sledeći put!

queena

pre 5 godina

Sve se vraca kao bumerang. Nasi namerno izbacuju Francusku a na kraju ce im se to obiti u glavu jer ce verovatno izgubiti prvu utakmicu od srede

lavanda3007

pre 5 godina

Nije mi jasno kako smo to obezbedili plasman kad Francuzi sada imaju 18 bodova koliko će imati i Poljska ako nas dobije a mi imamo17.

it’s my life

pre 5 godina

Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.

Miodrag

pre 5 godina

Nije dobro, bicemo jedini koji porazom u poslednjoj utakmici ulaze u cetvtfinalnu grupu. Mada, ove ide servis i ne staje.
Iskreno ne znam postoje li ogranicenja neka u zrebu, da li je poludirigovan u smilsu da 1. i 2. iz iste grupe mogu biti u istoj u zavrsnom delu. Ako ima onda nam dolazi Italija sigurno, mada sa njima bi lakse igrali cini mi se.

N2

pre 5 godina

Ako nesto mrzim u sportu, ma koliko bilo pametno i ma koliko to drugi radili je kalkulisanje. Ovo je smesno sta rade. 3 asa Poljske u 5 poena? Dajte. Tako je ocigledno. Samo jos da cujem da su se umorili i da zaokruzimo pricu. Pravim duzu pauzu u ucenju samo da odgledam utakmicu i doceka me ovo.

boris

pre 5 godina

Volim ove momke mnogo puta su me ucinili ponosnim i obradovali................. dok ovo pisem 2:0 je za Poljsku prestajem da gledam i jako su me razocarali...velike ekipe cak i kada ovo rade, to rade na mnogo cistiji i prefinjeniji nacin.....Orlovi za ovo veceras od svog velikog navijaca imate ogroman minus

Mile

pre 5 godina

Prvi put mogu reći, nažalost. Momci, smučili ste mi se. Naravno da ću čuvati zdravlje, i vas neću gledati do kraja šampionata. Sramna igra!

dragan davidovic

pre 5 godina

Tim sa odbojkaskom tradicijom ne radi ovakve stvari - ne igra nezainteresovan mec na SP u stilu: daj da se sto pre zavrsi u tri seta. Ne samo zbog Francuza i regularnosti, vec i zbog sebe. Nema slabih reeprezentacija u 6 zavrsnih ekipa, pa nema ni potrebe da se rade ovakve stvari. Ne moze se opravdati ovako sramni poraz od po desetak poena po setu. Ne znam kako ce Grbic imati obraza pred novinarima, on je ipak ime u svetskoj odbojci, a ti igraci ce se u klubovima naci sa francuskim igracima. Samo u nasem drustvu se ovakvim stvarima aplaudira. Ovo nije poraz, ovo je sramotan odnos igraca prema igri, drese reprezentacije i prema protivnicima. Verujete, veceras sam izgubio svo zadovoljstvo koje sam imao zadnjih dana. A nasim igracima zelim da dozive dva poraza i ispadnu. To bi bilo pravedno.

psl

pre 5 godina

Sad sam procitala ostale komentare i vidim da se vecina slaze samnom. bruka i sramota. I zaista je tako mnogima se kalkulisanje osvetila, pa ovaj put i nas ce stici kazna. Prestala sam da gledam kada je bilo dva nula za Poljsku. Ovako sramotno igranje tj neigranje odavno nisam videla. Nikola Grbicu nesecam se da si kao igrac ikada odigrao ovakav mec nadam se da te je bar malo sramota.

lj

pre 5 godina

Sramno. Nesportski. Osvetiće nam se. Mi to nismo nikad bili. A sećam se da su Francuzi u sličnoj situaciji, u košarci, odigrali sportski i muški (i za nas).

ex odbojkaš

pre 5 godina

Pa dobro, ako je dogovoreno da se Poljacima da prolaz onda je Nikola trebao izvesti II postavu kao Poljaci juče protiv Francuza...ovako nam deru prvu postavu k'o na treningu....sramota...

Cinik

pre 5 godina

Ako nisu prodali utakmicu (veoma verovatno pošto je kvota na Poljake pre meča bila 1,55) onda više nije ni važno šta će posle ovakve blamaže i poniženja dalje da urade. Mene je bre bilo sramota da gledam kako igraju!

my way

pre 5 godina

Bravo za Nikolu i momke! Da jednom i mi Srbi nesto naucimo! Cinili smo mi za druge mnogo vise od jedne odbojkaske utakmice, pa eto kako nam je vraceno. Mali utrosak energije, dosta izmena, da se maksimalno spremimo za ono sto je nama vazno. Sta ce Francuzi misliti, bitno kao lanjski sneg. Niko nece reci ni "hvala", kamoli pomisliti "svaka cast Srbima, bas su nam divni prijatelji, korektni, igraju maksimalno, a ne znaci im nista mec", ili ne daj Boze da ce nesto za nas uciniti kada nama bude trebalo. Shvatite to, ljudi.

nenad

pre 5 godina

Sramotan odnos igraca prema regularnosti prvenstva. Pljunuli su na sve sto su do sada uradili. Francuzi su ludi ako ovo veceras zaborave i ne vrate milo za drago. Poljaci nisu bolji od Srbije toliko da ih gaze kao malu decu. Mislim da ce se Srbiji ovo vratiti vec u narednom krugu. Izgubio sam interes da gledam dalje...Ruzno. Neoprostivo ruzno.

kodajebitno

pre 5 godina

Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.

Mi smo na OI pustili Francuzima da bi izbegli SAD do finala,pa se secam i vaterpola 2012 i pustanja crnogorcima da hrvati ispadnu...a odbojkasima zelim sve najbolje i uz ovakvu igru i pristup uzimamo medalju sigurno

Jelena

pre 5 godina

Au momci sto ovako slabo? Znamo da ste se plasirali ali ipak ovako slabo igrati kao da nemate volje ni da potrcite, poskocite... Ovo uopste ne lici na vas. :(

Dabome

pre 5 godina

OK, ali baš ovako da nas razbiju....
Fazon, ne može na jednom turniru dva puta da se pobedi ista reprezentacija, kao i da ne može dva puta da se izgubi od iste...ako su momci odlućili da je bolje sa druge pozivije, ajd....

Zoran Mitrović

pre 5 godina

Ovakvim pristupom utakmici i ovakvom igrom naši odbojkaši su pokazali da su se samo pukom srećom plasirali među šest najboljih. Ovakvi porazi su odlika malih ekipa. Jednom rečju sramotan nastup koji se obično vrati kao bumerang.

navijac

pre 5 godina

Srbija igra za sebe, Francuzi su svoju sansu sami prokockali
(Mailman, 23. septembar 2018 19:55)

Tacno da ne moramo da vadimo Francuze, ali ovako bedna, slinava i impotentna igra, cak i da nije namestaljka da ispadnu Francuzi, je SRAMOTA! Nikada necemo imati pobednicki mentalitet.
Potpuno ce biti zasluzeno da ne dobijemo medalje.
Pre nego sto mi kazete da svi kalkulisu i da je ovo normalno za sport, setite se kako smo likovali kada su 2010. Rusi namerno izgubili utakmicu da bi u cetvrtfinalu dosli na nas, a mi im onda dali po tamburi 3:1 i poslali kuci. Kada je Nikola Grbic rekao: "Kad cujem da neko izgubi namerno da bi dosao u moju grupu jer misli da ce tako lakse da prodje dalje, to mi malo smeta".
E, tada kapiten a sada trener bi morao toga da se seti, a i mi.

boris

pre 5 godina

Jasno je sta radimo i sto to radimo, ali bas ovako jadno i providno bas nisam.siguran...Petric na prijemu katastrofalan ..valjda je i to deo taktike

doktor

pre 5 godina

SRAM NAS BILO za ovo! Izbacili smo Francuze,koji su nam juce pomogli!Verujem da bi FRA tesko pobedlili dvaput na turniru kao sto ce i na Poljaci tesko dva puta dobiti,ali ...

Vasobeci

pre 5 godina

i sad ce dalje da ide Poljska koja je pobedila sve jake ekipe - bugarsku, finsku, iran, pobedila nas gde nam ne igra pola tima. a nece da ide francuska koja ih je pobedila u direktnom susretu..izem ti sistem...ali zasluzili su ovo francuzi, koliko puta su oni itisli u nekom sportu dalje na mufte, to nije normalno..mora malo i da se vrati negde

jov

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)

Aj beži

nikol dz. femija

pre 5 godina

Znači od 6 ekipa 3 predstavljaju Slovene !!

Slovenska plemena Srba,Poljaka i Rusa protiv ostatka sveta -
evropska Italija, severnoameričke Sad i latinoamerički Brazil !!

SREĆNO SRBIMA !!
Brojčano najmanja od 6 država ali srce junaka Principa u svakom !!

Fei Li

pre 5 godina

Mogu samo da se nadam da smo ovo namerno tankovali...jer ovo nije ličilo ni na šta.
A ako smo već tankovali, pa ne radi se to ovako providno, šta mislite šta o nama sada misle Francuzi a i ceo odbojkaški svet ?

CoaNS

pre 5 godina

Nije mi jasno kako smo to obezbedili plasman kad Francuzi sada imaju 18 bodova koliko će imati i Poljska ako nas dobije a mi imamo17.
(lavanda3007, 23. septembar 2018 20:00)

Prvo se gledaju pobede, aman zaman.

nikol dz. femija

pre 5 godina

Pročitah komentare.
Ako ovo sve pisali Srbi iz Srbije onda je jsdno da ima nešto loše i srpskom genu jer ništa se ne dešava slučajno pa ni propadanje države i nestajanje naroda.
Tuga.
Nadam se ipak da ovo nisu klmentari većinskih srpski neho da ima multietnički orijentisanih koji ne znaju ko su i sta su i ciji su iz ko zna kojih razloga.

SREĆNO SRPSKIM ODBOJKAŠIMA I LEPOM NIKOLI GRBIĆU.

Hagiano

pre 5 godina

Очекивао сам да изгубимо, али не баш овако. Ми, кад немамо такмичарског мотива, често у разним спортовима, као и овде сад дозволимо да нас неко понизи. Ако је и био план да играју растерећено не треба дозволити ово. Лично ми се десило да изгубим сет и са већом разликом него што је овде случај, један сет изгубио болело баш, ови са друге стране крећу да се мало подсмевају, то се на камери не види, али се кроз мрежу види. То је тај одбојкашки безобразлук што имају неке репрезентације. Могу мислити после три сета да ли су Пољаци били џентлмени или сељаци. Али сами смо криви што смо довели себе у тај положај. Једно је сигурно, напокон смо почели да гледамо себе, и то ме радује. Не волим калкуланте, али мање волим и то кад се неко повреди на глупост, могло је данас да се деси.
Прижељкујем Амере и са победом над њима ето нас у полуфиналу. Реално њих најпре можемо да бијемо, а после кад је све остављено на један меч можемо против било ког..

boris

pre 5 godina

Fora je kao da smo bolji od ovih, a sada ih kao pustamo da oni prodju, jer ce nam potencijalno biti laksi protivnik od Fra u final sixu....?!?!?!? uz to oni svetski prvaci.....

kile

pre 5 godina

Svaka cast za sve do sada ali ovo danas je bilo nedopustivo!! Znam da su se momci opustili ali ovako demoliranje nije odlika za ekipu koja ide na medalju!

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Važno da smo "izbacili" Francuze. Teško da bismo ih dvaput uzastopno dobili. Kao što će to biti i Poljacima da nas dobiju ukoliko se sastanemo opet. Pametno odigrano ...!

Fox

pre 5 godina

Vidi se da su spremili da izbace Francusku i olaksaju sebi put u sledecoj grupi ili eventualnom polufinalu. Provdino, mozda nam se odbije to u sledecim mesevima. Nadam se da gresim.

Pegone

pre 5 godina

@Iako svi kažu da je bolje da izgubimo zbog Francuza.Jedno ću samo reci.Bolje odigrajte muški pa ko pobedi.Odlika srpskih sportista je da uvek igraju fer i korektno.Na posletku nismo mi Hrvati,Italijani,Spanci,...da biramo kada smo u mogućnosti.Karma je cudo.Nikad ništa dobrog nije to donelo.Srecno!!!Pa neka bolji na terenu večeras neka pobedi.
(it’s my life, 23. septembar 2018 19:41)
Mislim da gresis ,nije OK da momci ginu za utakmicu koja nije bitna.Nije fer prema Francuzima ali nasi Orlovi su imali 3 teska meca takoda je bolje da odmaraju i neka igra druga postava i stece iskustvo.

.

pre 5 godina

Mislim da ce nam se ovo jos gore obiti o glavu nego da su Francuzi prosli...
Mogao je Grbic bar drugu postavu potpuno da uvede pa nek rade sta znaju i umeju, a ne ovako ljigavo...

vasilevski

pre 5 godina

@Realista
Dakle reprezentaciju treba da je sramota sto pokusava da zadrzi svezinu neophodnu za zavrsnicu takmicenja tako sto ne zapinje u nebitnom mecu,a ne treba da bude sramota taj FIBV koji organizujuje ova prvenstva sa suludo velikim brojem meceva zarad veceg profita,ili je mozda bolje da smo,zarad nekakvog postenja ,zapeli kao sivonje protiv reprezentacije koja je mozda u najboljoj formi od svih na prvenstvu i onda u narednim mecevima,kada je potrebno,lipsali od umora i ispali,narodu nikad udovoljiti.

Ranko Sipka

pre 5 godina

@it s my life
Kad vec spominjes kalkulisanje seti se da smo namerno na olimpijadi izgubili od Francuza da bi na USA isli tek u finalu. Malo objektivnosti ne bi bilo na odmet. Danas svi kalkulisu u sportu.

nn

pre 5 godina

Mogli su koliko-toliko da se potrude da ne ispadne bas toliko providno, ovako nije kul uopste...i slazem se da ce nam se to vratiti, kao i da to ne treba da radimo jer smo velika ekipa i uvek igramo fer. Izgleda ruzno.

CoaNS

pre 5 godina

Prosli smo dalje bez obzira na rez jer imamo pobedu vise od Francuza, tek ako je to isto, onda se gledaju bodovi. Naucite pravila vec jednom.

Лепи Цане

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)

Пример кад неко надобудно коментарише а није свестан свог незнања.

Stefan

pre 5 godina

Што неко овде рече, идите људи гледајте фарму. Ми смо сад требали да се поломимо због Француза, да уморимо ионако уморену екипу, да нам се повреди неки кључни играч, за шта? За поштење, за фер игру, за Французе? Они би исто учинили за нас?

Arja Stark

pre 5 godina

Jedva čekam da Francuzi kukaju sutra, a realno po imenima fantazija ekipa, po igri i mentalitetu nije ni u prvih 10 na svetu. Sem onih svetskih liga i jednog evropskog prvenstva nikakve uspehe nemaju. Za razliku od nas koji imamo stvarno par vrhunskih imena, ali zato mentalitet vrhunski. Nadam se da mozemo do zlata, bez preterivanja.

kaligula

pre 5 godina

I sta... Dokle cemo da se obaziremo i da gledamo tudje interese? Jednom nesto i u nasu korist da uradimo... Da li bi se Francuzi na sledecoj utakmici zahvalili i pustili? Da i mi Srbi jednom nesto naucimo i da vise ne ginemo za druge... U istoriji nam se to sto smo bili solidarni uvek "lepo" vratilo... Sta je Grbic trebao da radi? Da rizikuje da mu se neki od bitnijih igraca povredi zarad toga da bi prosli Francuzi? Pa da jos rizikuje da opet igra sa Rusima gde je jedna lopta odlucila pobednika?

bob

pre 5 godina

Važno da smo "izbacili" Francuze. Teško da bismo ih dvaput uzastopno dobili. Kao što će to biti i Poljacima da nas dobiju ukoliko se sastanemo opet. Pametno odigrano ...!
(Čiča Miloje®, 23. septembar 2018 23:25)

Ta teorija nevazi posto mec FRA - SRB i SRB - POL nemaju veze jedan sa drugim. Protiv Francuza smo igrali zapravo i dobili na misice a protiv Poljaka nismo ni igrali tako da taj prvi mec nikad nije ni odigran vec cemo prvi put igrati sa njima onako kako treba na misice za nekoliko dana. Bice cupavo svakako.

Ja cisto sumnjam da je ovo bilo ikakvo taktiziranje vec klasicna prosli smo dobri smo faza u glavama sto moze biti jako opasno. Ne razumem sto se pise dobro je sto smo zaobisli Ruse i Francuze kao da su nam oni konkurenti za zlatnu medalju a Poljaci redovne musterije plus u grupi imamo i Italijane koji su gora opcija po nas od Brazila. Nama bi najvise odgovaralo da smo sa Brazilom i Rusijom u grupi umesto SAD.

misterX

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?
(haylee, 23. septembar 2018 19:41)
#
#
#
...dal' je ovo moguce...i jos druge proziva "tupavim" !!!???

JESMO...PROSLI SMO bez obzira na ostale rezultate !!!

Nikola

pre 5 godina

Јагличић је цар. Ивовића нон стоп прозива хахаха, чак и када иде у скок на пајп...он коментарише
ИВОВИЋ НИЈЕ ЗАШТИТИО БЛОК

mergo vupertal

pre 5 godina

To nije fer prema Francuzima ali,da li bi oni u ovoj situaciji prema nama bili fer? Neverujem ! Mi smo dalje i drugi nas ni malo interesuju.

1914

pre 5 godina

Sramotna predstava srpske reprezentacije. Ovakve stvari se uvek vraćaju na duplu naplatu.
(odbojka, 23. septembar 2018 20:43)
Sramotan je tvoj komentar.Sta treba da izginu u nebitnoj utakmici kad su obezbedili plasman?

my way

pre 5 godina

Da smo pobedili mogli smo da dobijemo grupu sa Rusijom i Francuskom. Ovako, ne samo da smo izbacili mocne Francuze nego smo jedini sigurni da nam Rusi nece doci u grupu na fajnal 6 posto 2 drugoplasirane ekipe ne mogu u istu grupu. To je jedino dirigovano u zrebu za 3. fazu. Za ove zalopojke o sramoti, postenju, pa naucili smo tu lekciju iz istorije, gospodo, na zalost nekih, ali mogu samo u internet komentarima da kukaju. Jos jednom bravo za momke i Nikolu, odusevili su me ovim potezom veceras.

mujo džeger

pre 5 godina

kulturno sklonili francuze, s rusima nećemo biti u grupi pošto su i oni drugi, imamo grupu sa talama i brazilom ili sa amerima i poljacima

gemini

pre 5 godina

Sta bi Francuzi uradili na nase mesto? Srbija je osigurala mesto u top 6 i cuvaju snagu za naredne utakmice.Ne razumem zasto nesto moralisete jer Srbija je na prvom mestu i ne treba da se trosi snaga za druge reprezentacije a pogotovo ne Francuska koja nam svakako ne odgovara.

jov

pre 5 godina

Je l' ste vi ljudi normalni? Zašto sraman poraz, a nije bilo sramno to što su Poljaci juče isto ovako igrali protiv Francuske? Zašto naši da se umaraju i zapinju, kad smo svakako prošli dalje? Zašto forsirati startere kad je nebitna utakmica? I šta kao ostali uvek igraju maksimalno? Daj bre pokrijte se ušima.
Ko sve daje sebi za pravo da komentariše, strašno

Nebo

pre 5 godina

Ne nego će da kidaju na terenu i da igraju pet setova!? Takav je sistem takmičenja napravljen. Da smo izgubili od Rusa, mi bi ispali. čekaju nas dve ključne utakmice za polufinale, a mi sad da poginemo, pobedimo Poljsku i još nam onda dodju u grupu motivisani Francuzi. što oni nisu pobedili Holandiju na primer u grupi. Drugo što da se. eko povredi, ne daj Bože.

izvinjavamo se

pre 5 godina

Stvarno sramota da ovako očigledno igraju bez motiva. Ovako lošu odbojku nisam skoro gledao.
(Dejan)

Izvinjavamo se, a kako igrati sa motivom koga nema? Gospodo draga, vi sport samo iz fotelje ste igrali - zelja za pobedom je 50% uspeha kada su suparnici iste kategorije. Kada je nema, ne mozete je zameniti necim. Poljacima je pobeda trebala, nama nije - 100% pobeda Poljaka. Zbog toga ne volim "liga sistem", uvek se desi da nekome nista ne znace zavrsne utakmice.

Bianconero

pre 5 godina

nije obezbedila ucesce!!!! Francuska je sada prva, a Srbija ako izgubi 3:0 ili 3:1, bice treca. Zasto ste tako tupavi?(haylee, 23. septembar 2018 19:41)
Jeste Srbija skor 7-2 a Francuska 6-3, to sto Francuzi imaju vise bodova nije bitnije

Bianconero

pre 5 godina

ako se racunaju pobede i iz prve runde onda je to mnogo glupo...
(milence, 23. septembar 2018 20:39)
Naravno da se na racunaju i mnogo je pametno, onakvu Rusiju sada treba izbeci po svaku cenu.

Markos

pre 5 godina

Juce svi govorili kako treba da izgubimo zbog francuza a sad kad smo izgubili vecina kaze da se kalkulisanje nikad ne isplati ahahaha bas smo cudan narod,U ostalom vi sto prvi put pratite odbojku a mnogo vas je da vas potsetim da je Poljska aktuelni prvak sveta,al dobro mi uvek umislimo da smo nepobedivi,vazdignemo se brzo pa onda krene pljuvacina ako lose odigramo,samo pogledajmo djokovicev slucaj sta su vecina govorila i sve je jasno

jsx

pre 5 godina

@it's my life
Pomenutim Hrvatima je poraz doneo srebro na OI-u u vaterpolu a nama u kosarci (da smo dobili Francusku, isli bismo na prilicno jaku Spaniju (nije se znalo da ce 3. ici na njih, ali se znalo da 4. nece), a u polufinalu na SAD). Necu da ulazim da li je namerno ili ne, ali da smo dobili te meceve, mi ne bismo sigurno pobedili SAD niti Hrvati nas... Ovde mozemo dobiti Francuze, naravno, mozda i lakse nego Poljsku, ali ako nasi procene da je bolje ne umarati se, to je to, ne treba se zamarati nekom "karmom", crnom magijom ili bilo cim slicnim.

Bojler

pre 5 godina

Pa dobro, ako je dogovoreno da se Poljacima da prolaz onda je Nikola trebao izvesti II postavu kao Poljaci juče protiv Francuza...ovako nam deru prvu postavu k'o na treningu....sramota...
(ex odbojkaš, 23. septembar 2018 20:44)

Da je izveo drugu postavu bilo bi providnije nego što je bilo, izbacili bi nas sa turnira u ekspresnom roku.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Kad se samo setim Olimpijade 2004. kada su Brazilci izgubilu od Amera u grupi da bi poslali Ruse na nas u cetvrtfinalu, a nama Miljkovic zbog bolesti nije igrao. Rusi nas izbacise, a Brazil lagano do kraja. Imao sam nepunih 23 i penio o karmi i pravdi, medjutim nema toga prijatelji. Ovim porazom smo em izbacili Francuze, em sa Rusima ne idemo u grupu. Samo napred!

Borkes

pre 5 godina

Em smo eliminisali Francuze, em smo sigurno izbegli Ruse (mi i oni smo u 2. šeširu) u grupi u Torinu...meni je sve jasno.
Mada, realno, mi nije jasno zašto su uveli dobijanje boda za osvojena dva seta ako je 1. kriterijum broj pobeda?? Čemu se onda boriti da osvojiš 2 seta. Mogao je kao i do sada set količnik ostati drugi kriterijum i sve OK.
No bilo kako bilo idemo u Torino i od sada je prisutna potpuna koncentracija i mobilizacija. Nadam se samo da nam ne padne grupa sa Amerima i Kariokama. Tu baš nisam preveliki optimista za prolaz dalje pogotovo ako izgubimo 1. utakmicu. U svakoj ostaloj kombinaciji protivnika imamo realne šanse za SF.
Idemo dalje.

Markos

pre 5 godina

Ajde oladite malo,evo belgija vodi 2:0 protiv brazila,pa malo predjite na njih i pljujte ih sto ne zapinju 300 posto u totalno ne bitnoj utakmici

Bane

pre 5 godina

(Realista, 23. septembar 2018 20:48)

Vidi drugar pogledaj meč Poljska - Francuka od juće pa onda prosipaj tu tvoju filozofiju. Šta bre dramite isto to je juče radila Poljska i šta se nas to tiče. Mi smo odigrali kriminalno ali opet to je logično jer svakako meč ne donosi ništa jer se dalje vrši žreb. Tako biti 1 ili 2 ne bitno.

White Power

pre 5 godina

OK, razuman potez, ali nerazumno losa igra i losa uvertira za nastavak.
Elem, iako su svi trubili a i dalje trube na sistem takmicenja, u drugi krug ide celokupan svetski krem.
Prakticno nema iznenadjenja.
Ispadanje Francuske, obzirom na rovitog Ngapea i povredjenog Le Rua i nije neka senzacija. Igrali cu ovaj turnir na 1/2 svojih mogucnosti.

brasa

pre 5 godina

pametno je eskivirati francuze i ruse a poljaci da nas dva puta pobede tesko bome, a da smo pobedili dal' bi mi dva puta zaredom francuze.Sve u svrmu takticki ispravno

AlŠipe

pre 5 godina

"Loša" igra je samo posledica tempiranja forme za završnicu prvenstva!Namerno je "oborena",za radi utakmica koje nam tek sleduju.Dugo je prvenstvo i mora tako da se radi. Imamo dva dana odmora i biće sve to skockano,kada bude najpotrebnije.Svaka čast Nikoli i kondicionom treneru reprezentacije na taperingu!SREĆNO MOMCI!

Navijac

pre 5 godina

Prosli smo dalje. Odigrali 8 utakmica, ova nista ne donosi pisto se bodovi ne prenose, jos najmanje dvije u zavrsnoj grupi i nadam se, dvije u borbi za medalje. Najlogicnije odmoriti igrace i dati prilike drugima. U finalnoj grupi nas cekaju terminatori, Rusija, Brazil, Italija, USA i vjerovatno Poljska. Bice veselo. Naprijed momci.

S

pre 5 godina

Momci prosto nisu imali motivaciju. Pogledajte da Brazil gubi 2:0 u setovima od Belgije. Italijani gube prvi set od Holandije ubedljivo. Zato sto su obezbedili prolaz dalje i sto bi trosili energiju.
A sto se Francuza tice, oni su sami sebe izbacili porazom od Holandije i porazom od nas.

Strasan sistem

pre 5 godina

Za ovo je kriv FIVB. Da se igra eleminaciona faza(osmina,cetvrt) do ovog ne bi doslo. Svaki mec bi bio zanimljiv i napet jer bi bio od rezultatskog znacaja.

Michael Myers

pre 5 godina

Super sto Italijani diktiraju zreb, tako da Brazilci ne mogu s njima u grupu, verujem takodje da zele nas u grupi, a ne Ruse, tako da aj’ u sto marke ITA, POL, SRB, a ovamo BRA, USA, RUS, da se smznes kakva grupetina. Osvetimo se Poljacima, a Italijanima otkinemo 1-2 seta i eto nas u polufinalu, nadam se na Amere. Ovamo Italijani dobiju Brazil, pa onda mi Italijane u finalu, sve se slaze

Bane

pre 5 godina

Ovakvim pristupom utakmici i ovakvom igrom naši odbojkaši su pokazali da su se samo pukom srećom plasirali među šest najboljih. Ovakvi porazi su odlika malih ekipa. Jednom rečju sramotan nastup koji se obično vrati kao bumerang.
(Zoran Mitrović, 23. septembar 2018 20:56)

Puka sreća da kolo pred kraj imaš 6 pobeda i to jedna protiv Rusa druga protiv Francuske. A Poljska takođe isto toliko pobeda od većih nazovi reprezentacija dobili samo nas. Dobiješ 6 a izgubiš svega 2. I ovaj kaže pukom srećom. Ne ide ti to filozofiranje baci se na Banbington. A šta će da nam se vrati došli u društvo 6 najjačih timova na planeti. Mi tu nismo ni blizu favorita. Svi su objektivno kvalitetniji.