Sreda, 12.09.2018.

21:05

Dalić: Neće biti drastičnih poteza posle Španije, to nije moj stil

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da ne želi da diže tenziju i da neće povlačiti drastične poteze, posle ubeljivog poraza od Španije u Ligi nacija.

Izvor: MLJ

Daliæ: Neæe biti drastiènih poteza posle Španije, to nije moj stil IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

daničo

pre 5 godina

motivacija i motivacija ! To je osnovni problem Hrvatske selekcije. problem je još prisutan u glavi / vicesampioni sveta / .....kad shvate da trebaju igrati kao sa se nista nije dogodilo , tada ce biti bolji rezultati ..

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

"Ma možeš ti batice ovde da pišeš romane kilometrima dugačke do mile volje, činjenice govore jasno, a one su sledeće: Ova generacija Hrvatske jednostavno NIJE društvo top ekipa poput Francuske, Španije, koje su vas deklasirale veoma ubedljivo, a nije društvo ni Brazila, Urugvaja, Belgije, i još par njih, to su činjenice, jer i one su JAČE od ove generacije Hrvatske! To su činjenice!"
(Ivan, 13. septembar 2018 15:21)

Wikipedia: Činjenica je nešto što se stvarno dogodilo ili je doista tako. Uobičajeni test za provjeru činjeničnosti nekog iskaza je provjerljivost, odnosno da li se može dokazati da iskaz odgovara iskustvu.
Vrlo je lako provjeriti da je Hrvatska u posljednjem direktnom dvoboju na nekom prvenstvu pobijedila Španjolsku. Isto tako je vrlo lako provjeriti da se bolje plasirala i od svih reprezentacija koje si naveo na zadnjem svjetskom prvenstvu (osim Francuske). To su činjenice jer ih je lako provjeriti i dokazati.
To što si ti napisao nisu činjenice, već tvoje mišljenje. Otprilike slično kao kad bih ja napisao da bih nalupao Mirka Filipovića ili prestigao Usaina Bolta na 100m.
To što ti ne razumiješ razliku između činjenice i mišljenja je tvoje pravo ali bilo kakvu raspravu o navedenoj temi čini pomalo smiješnom. I zato ću te za kraj samo još lijepo pozdraviti !

Ivan

pre 5 godina

To što si ti napisao nisu činjenice, već tvoje mišljenje. Otprilike slično kao kad bih ja napisao da bih nalupao Mirka Filipovića ili prestigao Usaina Bolta na 100m.
To što ti ne razumiješ razliku između činjenice i mišljenja je tvoje pravo ali bilo kakvu raspravu o navedenoj temi čini pomalo smiješnom. I zato ću te za kraj samo još lijepo pozdraviti !
(21st Century Digital Boy, 13. septembar 2018 16:18)

Ako je za vas "smešno" kada ja navedem ČINJENICU da ste poraženi sa sramotnih 0:6 u prvoj zvaničnoj službenoj takmičarskoj utakmici nakon uzimanja srebra na SP, onda u redu, smejte se bre brate do mile volje, evo smejem se i ja zajedno sa vama, zaista je SMEŠNO delovao VICEšampion sveta pre dva dana protiv Španije, toliko smešno i nemoćno da je primio ogromnih 6 komada a mogao je i još 6 da primi!

Inače, moje mišljenje se podudara sa mnogim činjenicama, šta da vam radim, podudara se sa činjenicama da teške poraze ređate u nizu od top ekipa, što znači da vam ne pripada repka tom društvu, u dva meča za redom protiv top reprezentacija čak čak 10 lakih lakih komada ste primili, što je sramotno, veoma sramotno!

Na kraju, uzvraćam i ja tebi JOŠ VEĆI pozdrav koji si ti meni uputio, živ, zdrav i veseo budi 100 godina! Lep pozdrav iz Srbije!

Ivan

pre 5 godina

(21st Century Digital Boy, 13. septembar 2018 14:44)

Ma možeš ti batice ovde da pišeš romane kilometrima dugačke do mile volje, činjenice govore jasno, a one su sledeće: Ova generacija Hrvatske jednostavno NIJE društvo top ekipa poput Francuske, Španije, koje su vas deklasirale veoma ubedljivo, a nije društvo ni Brazila, Urugvaja, Belgije, i još par njih, to su činjenice, jer i one su JAČE od ove generacije Hrvatske! To su činjenice! Hrvatska, ova Hrvatska generacija je objektivno negde između 6. i 7. mesta na svetu MAKSIMUM, i sve preko toga NE DOLAZI U OBZIR, i samo slučajan splet okolnosti je napravio da budete u desnom delu žreba na SP gde bukvalno bukvalno NI JEDNA od gore pomenutih ekipa vam nije dolazila PRE finala osim Španije koja je bila u rasulu zbog smene selektora i izuzetno negativne atmosfere koja je zbog toga nastala pa su izgubili od Rusije na penale što može da se desi samo jednom u 100 godina! Eto to su činjenice, zato je KATASTROFA od Španije koju ste dočekali sasvim NORMALNA i LOGIČNA stvar! Biće još tih katastrofa, uvek kada se sastanete sa top ekipama koje sam nabrojao!

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

(Ivan, 13. septembar 2018 13:33)

Španjolska jest pobijedila Hrvatsku sa velikom gol razlikom, tj. rezultatom 6:0. To je činjenica. Isto tako je činjenica da se to desilo u Ligi nacija koja je ekvivalent prijateljske utakmice. I to je isto činjenica. Vidiš kako nam za sad dobro ide :-).
Činjenica je nadalje da je Hrvatska na Euru 2016. pobijedila Španjolsku rezultatom 2:1. Činjenica je također da je Hrvatska na svjetskom prvenstvu pobijedila Rusiju koja je pak prethodno pobijedila Španjolsku. Na tom svjetskom prvenstvu Hrvatska je izgubila jednu utakmicu a možemo usput spomenuti i to da je Hrvatska u toj utakmici od protivnika s kojim je igrala imala jedan dan odmora manje, 90 minuta igre više i realno gledajući, znatno tanju klupu. Vidiš koliko se tu činjenica nađe, čudi me da je to promaklo tako pažljivom promatraču svjetskih prvenstava.
E sad, to što si ti iz činjenice da je Hrvatska izgubila jednu prijateljsku utakmicu i finale svjetskog prvenstva zaključio da Hrvatska nije top ekipa a ignorirao činjenice da je na tom istom svjetskom prvenstvu Hrvatska pobijedila dva svjetska prvaka, dva europska prvaka te da Španjolska uopće nije zaslužila priliku da sa Hrvatskom igra (a u prethodnoj SLUŽBENOJ utakmici je Hrvatska pobijedila), bojim se da najviše govori o tvojim kognitivnim sposobnostima.
Ili u prijevodu: to što Goran Karan ima dugu kosu ne znači da pjeva u Iron Maiden. Ma koliko ti to ponavljao.

Ivan

pre 5 godina

Daj ne trabunjaj majke ti, to je kao da brazilcima nakon 7:1 od Nemacke kazes da nisu u vrhu. Ali ja razumem da ljubomoran i zavistan covek ima stalnu potrebu da se nasladjuje tudjem problemu.
(Branko, 13. septembar 2018 05:57)

Da li ja trabunjam ili ne to je potpuno nebitno, bitno je da ih je Španija natamburala sa laganih 6:0 i spustila ih sa neba na zemlju i dala im do znanja da jednostavno, ponavljam, NISU njihovo društvo, NISU društvo top ekipa! To im je i Francuska potvrdila u samom finalu SP kada je nikad laganije pobedila u tom finalu, ja pratim SP veoma pažljivo i znam svu statistiku svih SP i ni u jednom od finala pre 2018. god nije bilo NEMOĆNIJEG tima nego što je to bila Hrvatska u finalu 2018. godine! Pa Francuska je baš u finalu imala NAJLAKŠU UTAKMICU na celom turniru, pa Australija ih je u 1. kolu više oznojila nego u finalu Hrvatska! I zašto da to ne napišem i ovde? Naravno da hoću, jer to su ČINJENICE!

lol

pre 5 godina

(Samo običan ljubitelj fudbala, 13. septembar 2018 00:13)

Ajde mi nemamo boljeg, pa nam mora igrati ta "promaja." U Liverpulu imaju pare zašto ne kupe boljeg od te promaje, nego su snjim igrali finale LP.

Hr

pre 5 godina

Zlatko Dalic. Gospodin od glave do pete. Jednak u pobjedi i porazu. Bez euforije. Cilj mu nisu pobjede u prvom planu u Ligi nacija, vec oformiti tim koji ce biti u vrhu (vjerujemo, finalu) EP-a. I to je jasno rekao kada je odlucio nastaviti voditi repku prije mj. dana.
Prije SP-a pobijedili smo Mexico i Senegal, izgubili od Brazila i Perua. Nitko nije shvacao da on stvara tim za finale, pod cijenu poraza u prijateljskim tekmama. Mjesec dana kasnije bili smo u finalu SP-a kao 13. zemlja u povijesti natjecanja. Ovaj gospodin zna sto radi. Nije glasovima slucajno izabran za najbolja top 3 trenera svijeta. Za 10 dana u Londonu, ako Bog da, i najbolji. Ako ne, i dalje smo najponosniji na njega. EP 2020. bit cemo opet u vrhu. Sa ovim covjekom, garantiram! Pozdrav

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

Na stranicama ljubitelja sporta teško je pronaći bilo kakvu realnost, no u doba interneta zaista nije problem provjeriti činjenice. U krajnjoj liniji dostupne su svima.
Hrvatska protiv Francuske u finalu: Subašić - Vrsaljko - Vida - Lovren - Strinić - Rebić - Modrić - Rakitić - Brozović - Perišić - Mandžukić.
Hrvatska protiv Španjolske nakon 20 minute: Kalinić - Rog - Vida - Mitrović - Pivarić - Kovačić - Modrić - Rakitić - Brozović - Perišić - Santini.
Ili u prijevodu, 6 igrača izvan prvih 11, više od pola momčadi. Ako samo jedan igrač iz prve postave nedostaje, itekako se osjeti. Nama je falilo više od pola naše najjače momčadi, golman i tri od četiri igrača uže obrane !!!
Ako još na to dodamo jednu lošu izbornikovu odluku (Kovačić na krilo) i jednu katastrofalnu (ofanzivni vezni igrač Marko Rog na desnog beka, nikada u životu to nije igrao), dobijemo ovakav rezultat.
Hrvatska je prije 2 godine bez Modrića dobila na europskom prvenstvu Španjolsku sa Iniestom rezultatom 2:1. Dakle, u važnoj utakmici, sa igračima koji su igrali pozicije koje igraju u klubovima. Što bi se desilo da smo s njima igrali na svjetskom ? To nećemo nikad saznati jer su oni izgubili od Rusa a mi nismo.
Naravno da je ruganje i zezancija na temu ovakvog rezultata očekivano i dobrodošlo ali izjave da je Hrvatska igrala finale svjetskog prvenstva na sreću nemaju veze sa činjenicama.

Kajverson

pre 5 godina

Ma ovo je sasvim ok ....bolje da sto prije ovako nešto dode,u prijateljskim,da znaju da se i dalje mora Ici sto posto u svaku utakmicu kao i na svjetskom ....kvalifikacije ce bit nesto drugo ,,,,siguran sam

DHr

pre 5 godina

Vrsaljko je izašao nakon 20 minuta, dakle iz startne postave sa SP falilo je 6 igrača: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Strinić, Rebić, Mandžukić.
.

Nas nema 100 milijuna da imamo 3 jednake ekipe za sastavit.

Osim toga igrači su potrošeni, umorni i ispražnjeni, a Španjolci su gladni i sa novim izbornikom.
Dalić je koristio nove igrače i one koji igraju na sasvim drugim pozicijama

Bit će uspona i padova, naravno da ne možemo sa 4 milijuna ljudi i par tisuća igrača pobjeđivat sve 10 godina.
Svjetsko prvenstvo je ono najvažnije što se broji i što ostaje zauvijek. Ništa poslije to ne može izbrisati, niti utakmice nakon prvenstva u potpuno drugom kontekstu mogu išta promijeniti o tom prvenstvu. Stvari su se tamo dokazivale na terenu, to je priroda nogometa. Nema tu "ja mislim" da je Njemačka najjača, pa im treba odmah dat pehar, a svi ostalo su kao slučajni sudionici, a izgubili su od Koreje i Meksika. Španjolska je ozgubila od Rusije, a oni od nas. Nema tu "kvalitetniji na papiru i jači", nego ono što je stvarnost pokazala ma terenu. A pokazala je naš niz pobjeda i srebro koje vrijedi više nego zlato u bilo kojem drugom sportu.
Sve ostalo samo frustracije onih kojima je taj mjesec SP bio kao ostvarenje najgorih noćnih mora zavisti, i koji su u uspjesima Hrvatske u nevjerici gledali uživo otvaranje pakla.

Važno je jedino proći kvalifilacije za Euro ili SP, plasirati se i tamo dati sve od sebe.

Branko

pre 5 godina

Pogledajte istini u oči, niste društvo jedne Francuske, Španije i sličnih reprezentacija! Zato ste i demolirani sinoć!
(Ivan, 12. septembar 2018 22:44)

Daj ne trabunjaj majke ti, to je kao da brazilcima nakon 7:1 od Nemacke kazes da nisu u vrhu. Ali ja razumem da ljubomoran i zavistan covek ima stalnu potrebu da se nasladjuje tudjem problemu.

ФК Црвена звезда 1804

pre 5 godina

dalić je ko ljupko petrović...slučajna "trenerčina"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delta, 12. septembar 2018 23:40)

"Лажу,лажу,лажу да време лечи све..." 😩😩😩

dobro je komšije...

pre 5 godina

ne morate toliko lažno brinut o hrvatskom nogometu, španjolska je izbačena od Rusije, a Rusija od Hrvatske na SP, to je meni puno važnije, zato smo mi sada tu gdje jesmo na Fifa rankingu, slobodno ga pogledajte. a što se tiče Španjolske, oni kada ti daju rano gol kod kuće, u pravilu te razbiju na proste faktore, tako su i argentince razbili pred SP u prijateljskoj, Francuska je jaka reprezentacija, i to vaše prozivanje kako su nam zabili 4 gola, vama bi vjerojatno 8 a ne 4, a ne govorite da su poput španjolaca iz skoro svake prilike zabili gol, dok smo mi tucet svojih šansi fulali, ista priča kao sada protiv španjolaca, kada fulaš nekoliko zicera, to ti se u pravilu skupo odbije od glavu, protiv kvalitetnijih ekipa. koliko vi znate o nogometu, vidi se po tome da pricate da su nam igrači isti, fali nam praktički cijela obrana, izuzev Vide, golman zbog kojeg smo i igrali finale SP, i vi si utvarate da ste mjerodavni soliti pamet nama o nogometu, baš ste našli sport u kojem ćete nama držati lekcije, Srbija je zadnja na karti europe koja nam ima pravo djeliti nogometne ili po vama fudbalske lekcije. a za vas smo u tom sportu svakako velesila, to je kao da mi vama pokušavamo djeliti lekcije kako se igra košarka, nakon 20+ godina trauma u tom sportu. ili u odbojci, gdje je realno još veća razlika u kvaliteti naše i vaše reprezentacije, ali opet potreba nekih ovdje da na konto ovog poraza rade imidž kako se to ne može dogodit nikome, eto dogodilo se Argentini, i ??

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Pa dobro ljudi, i ta spanjolska je pukla od argentine nakon sto su bili prvaci svijeta, od portugala takodjer s 4:0 negdje 2010. Sjeca se itko toga? Hr nema roster od 20-30 igraca, s ovom populacijom je cudo sto imamo i tih 13-14.
Kaze lik 'subasic i mandzukic'. Sine, pa nije samo to. Nema lovrena, nema strinica, a kad je vrsaljko izasao tad se dogodio raspad jer su rezervni igraci za bocne pozicije kao plivaric cista tragedija, a rog niti nije ta pozicija. Jedino vida je ostao od obrambenih, totalna neuigranost. I tome jos dodaj napadace kojih nema kqo mandza, rebic i krama. Pa to je onda de facto b ekipa. Da ne pricam da su i modric i rakitic potroseni od prosle sezone i van forme.
A spanjolci pomladili ekipu, novi trener i full nabrijani da se iskupe za fijasko u rusiji. Pa nisu spanjolci panjevi tipa litva pa da s njima mozes uletit u sarenom sastavu i nadat se nekom rezultatu. Logican poraz, istina, neugodan, ali dogadjao se i tim opjevanim spanjolcima u istoj situaciji tj postmundijalskom ludilu.
Mislim, znam ja da vas boli to srebro ali to ne znaci da trebate biti neobjektivni jer tako samo ispadate kompleksasi.
Bit ce jos utakmica i s njima, a i sa englezima a tad ce se bolje vidjeti neke stvari posto cemo bit u punom sastavu.

Jednostavno

pre 5 godina

Hrvati su dobra ekipa ,al naravno da su daleko od najacih .Oni su kompaktna ekipa ,al bez previse umetnosti u ekipi .Perisic i Modriz su po meni jedini u ekipi svetska klasa igraca .Rakitic jako jako dobar igrac al ne na nivou ove dvojice .Nemaju cak ni kvalitetnog napdaca ,Mandzuka jeste dobar ,al odavno je on postao neko ko je pomocnik u napadu ,tako da a ove velike ekipe lako zatvore .Odbrana jako diskutabilna ,sve bekove koje su isprobali jedino Vrsaljko vredi ,golman dobar konstantan .Sve je to premalo za reprezentacije kao sto su Francuska,Spanija,Nemacka,Belgija ,Brazil pa bi dodao tu i Urugvaj ,a i Argentinu kad su u normalnom sastavu .Svaka im cast za ovaj uspeh u Rusiji ,al i tu oni nisu pobedili Dansku,Rusiju jer je to na kraju bio rezultat ruleta .Jednostavno svima je jasno da je MOdric glavni sraf ove ekipe ,i kad njega zatvore kao juce Spanci ,Hrvatska nema sta tu vise da trazi ,jedino ako Perisic uspe nesto nekom individalnom bravurom ,al sve je to premalo .Inace svaka cast ,kako god okrenes ,oni se makara bore za svoju reprezentaqciju ,pa se nekom uspehu i nadaju ,a mi se rvemo sa Rumunima .Koji su imali samo tri ineternacionlca protiv nas ,ostali igraci iz domace lige pritom ,vecina nije ni osetila zar nekog klupskog takmicneja u Evropi .

мики

pre 5 godina

za Srbiju će biti uspjeh, ako se svakih dvadesetak godina plasira na veliko natjecanje
(lol, 12. septembar 2018 22:37)

ти моли Бога да се не сретнете да Србијом да вас и ми одучимо од фудбала, као и обично.

Samo običan ljubitelj fudbala

pre 5 godina

Vrsaljko se ozljedio u dvadesetoj minuti, nema Rebića, Kramarića
(hahaha, 12. septembar 2018 23:59)

Potpisujući se sa "hahahaha" ti kao da želiš da dodaš i sedmi gol na ovu vašu bruku sinoć?? Šta je tu smešno da bi se potpisao sa "hahaha" dečko? Čuj, nije bilo Rebića i Kramarića a oni bi izborili manji poraz sinoć da su igrali, a? U timu sinoć su vam dete bila dva najvažnija igrača od kojih je jedan i zvanično proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva i opet ste primili šest laganih komada i sa njima u timu, a ti mi tu pišeš o Rebiću i Kramariću ajde molim te! Čudo mi i Lovrena nisi pomenuo jer i on nije sinoć igrao! A taj Lovren je upravo najveća promaja u Liverpulu na njegovoj strani pa ga je onomad Džeko vrteo na petoparcu i poigravao se sa njim! Najgora karika u Liverpulu je upravo on! Ali neka vas, nemam ja ništa protiv što se smejete sopstvenim teškim porazima, ali poštedite bar nas te autodestrukcije vaše, veruj mi dovoljna nam je i ova naša!

Dusan

pre 5 godina

Mnogi ce reci da su Hrvati slucajno bili u finalu SP jer su objektivno slabiji od Brazila, Belgije, Spanije i mozda jos neke ekipe. Medjutim, iako svakako jesu slabiji, sustina je u tome da su oni bili spremni i dovoljno kvalitetni da iskoriste priliku koja se otvorila sticajem mnogih okolnosti. Mi smo takodje imali takve prilike ali smo ih upropastili. Npr. u Africi nam se zreb otvorio kao njima sada, a mi smo izgubili od Gane i Australije. Nismo bili dovoljno dobri i spremni. Oni jesu i ostvarili su istorijski uspeh i zasluzuju sve cestitke za to. E sad sto oni misle kako je to normalno i kako ce sada redovno da igraju bar polufinale, pa se otrezne kad im se desi ovakav debakl, to je sasvim drugi problem.

Samo običan ljubitelj fudbala

pre 5 godina

Realno, osramotiše se sinoć Hrvati totalno! Nedopustiva blamaža za repku koja je uzela srebro na SP samo 2 meseca pre ove katastrofe protiv Španije i to na prvoj zvaničnoj službenoj takmičarskoj utakmici nakon osvajanja tog srebra! I za to bi morao neko da preuzme odgovornost!

Neko je ovde napisao startni sastav Hrvatske protiv Španije u teškom porazu sinoć pa ću ga i ja opet napisati radi podsećanja, znači sinoć za Hrvatsku su utakmicu započeli sledećih 11: Kalinić, Brozović, Vida, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Santini. Dakle od bitnijih sa SP-a nedostajali su samo golman Subašić i napadač Mandžukić ali ne sme se zboraviti da su glavni igrači bili u timu svih 90 minuta Modrić i Rakitić naravno i ne da ništa nisu pokazali nego su se i propisno obrukali zbog ovog teškog teškog poraza! Za zvanično najboljeg igrača SP-a nedopustivo je da pretrpi ovakav težak poraz!

Posle ovog debakla, može se slobodno zaključiti da su najmudriji nakon SP-a u hrvatskoj repki bili upravo Subašić i Mandžukić koji su mudro videli da je tada bio najbolji momenat da napuste repku sa srebrom, jer su znali da se može lako desiti ovakva jedna katastrofa koja im neminovno baca sramotu na tu srebrnu medalju! Morali su Modrić i Rakitić da urade to isto posle SP-a, i u tom slučaju ne bi pretrpeli ovakvu blamažu!

Ivan Veljković

pre 5 godina

U finalu SP im Francuzi uvale laganih 4 komada za samo sat vremena, sada im Španci zabiju lagganih 6 i to veoma lagano onako kao da su igali protiv Lihtenštajna....ccccc, sramota zaista, za vicešampione sveta nedopustivo...

Toma

pre 5 godina

"Nije bilo mnogo priče posle utakmice, igrači su svesni svega, ali glave su svima još vruće. Razgovaraćemo za nekoliko dana kada pogledam utakmicu, nema potrebe za bilo kakvim tenzijama. Neću posezati za drastičnim potezima, niti ću prozivati bilo koga, to nije moj stil. Svi smo izgubili, ali ja sam odgovoran, jer sam ja trener. Igra nam se raspala posle 20 minuta. Španci su kiksnuli na Svetskom prvenstvu, pa se ovo očekivalo. Imaju novog selektora, novu ekipu, doživeli su debakl i sada žele da se dokažu. To je razlika izmedju nas i njih", kazao je Dalić, prenosi Hina.

E moj Dalicu. Razlika izmedju vas i Spanije su "svega" titula Evropskog I Svetskog prvaka. Ajde ciao.

lola

pre 5 godina

Nije da opravdavam sve što je do 4:0 je podnošljivo, šest je previše. Primali smo golove k'o amateri.
Sve što su Španjolci puknuli, ušlo je u gol. Sedam udarca u okvir šest golova.
Ali igrali smo bez Subašića, Lovrena, Strinića, Rebića, Kramarića, Mandzukića i od dvadesete minute bez Vrsaljka.

lol

pre 5 godina

E moj Dalicu. Razlika izmedju vas i Spanije su "svega" titula Evropskog I Svetskog prvaka. Ajde ciao.
(Toma, 12. septembar 2018 22:19)

Nismo ni mi pijani, pa da ocekujemo titule u nogometu.
Za nas će biti uspjeh ako svakih dvadesetak godina igramo barem u polufinalu.
A za Srbiju će biti uspjeh, ako se svakih dvadesetak godina plasira na veliko natjecanje

Ivan

pre 5 godina

Izgubili smo od reprezentacije koja je među najjače u Europi. Bili smo bez pet igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Sve je to djelovalo na našu momčad.
I ja se slažem da je šest nula previše.
(ZG, 12. septembar 2018 22:18)

Startni sastav Hrvatske u velikom i teškom porazu protiv Španije sa 0:6 je sledeći: Kalinić, Brozović, Vida, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Modrić, Rakitić, Perišić, Santini.

Dakle ŠEST KLJUČNIH IGRAČA SA SP-a, jedino nije bilo Sube i Mandže a glavni igrači Modrić i Rakitić igrali su sinoć SVIH 90 MINUTA a da niko to nije ni primetio! Misliš da bi Suba i Mandža nešto promenili sinoć da su i oni bili u timu? Naravno da NE! Pogledajte istini u oči, niste društvo jedne Francuske, Španije i sličnih reprezentacija! Zato ste i demolirani sinoć!

ZG

pre 5 godina

Izgubili smo od reprezentacije koja je među najjače u Europi. Bili smo bez pet igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Sve je to djelovalo na našu momčad.
I ja se slažem da je šest nula previše.

@

pre 5 godina

Hrvatska je sad postala inspiracija za velesile poput Španjolske. Nije lako biti drugi na svijetu. Svi će se sad ‘napaliti’ na nas. Engleze smo pobjedili 2:0 i 3:2 u iducim kvalifikacijama smo izgubili 4:1 i 5:1

Rastko

pre 5 godina

Ma Hrvatska nema pojma u fudbalu. Imala je srece jer kada je naletila protiv prvog ozbiljnog protivnika, francuze izgubila je s 4-2 a realno je trebalo biti 6-2. Sada protiv spanaca su se jos i gore izbrukali. Mi srbi nikada nebi to uradili jer smo puno bolji od njih. I ponosni makar ima igraca u nasoj repki koji ne trebaju da igraju za reprezentaciju. I jos da se makne Krstajic i evo nas na vrhu.

Napred Zvezdo

pre 5 godina

Slika je VRH! Ona sve govori gospodine Daliću i objašnjava da jedan finalista SP nikada sebi ne sme da dopusti da bude PONIŽEN sa 0:6 ni u prijateljskoj utakmici, ni sa petim timom da nastupi, NIKADA! Suviše ste gospodine Daliću poleteli posle debakla u finalu SP od Francuza pa vam izgleda nije to bilo dovoljno da shvatite koji vam je fudbalski nivo te je i Španija morala da vas odučava od fudbala, hahahaha!! :-):-)

Dusan

pre 5 godina

Mnogi ce reci da su Hrvati slucajno bili u finalu SP jer su objektivno slabiji od Brazila, Belgije, Spanije i mozda jos neke ekipe. Medjutim, iako svakako jesu slabiji, sustina je u tome da su oni bili spremni i dovoljno kvalitetni da iskoriste priliku koja se otvorila sticajem mnogih okolnosti. Mi smo takodje imali takve prilike ali smo ih upropastili. Npr. u Africi nam se zreb otvorio kao njima sada, a mi smo izgubili od Gane i Australije. Nismo bili dovoljno dobri i spremni. Oni jesu i ostvarili su istorijski uspeh i zasluzuju sve cestitke za to. E sad sto oni misle kako je to normalno i kako ce sada redovno da igraju bar polufinale, pa se otrezne kad im se desi ovakav debakl, to je sasvim drugi problem.

Napred Zvezdo

pre 5 godina

Slika je VRH! Ona sve govori gospodine Daliću i objašnjava da jedan finalista SP nikada sebi ne sme da dopusti da bude PONIŽEN sa 0:6 ni u prijateljskoj utakmici, ni sa petim timom da nastupi, NIKADA! Suviše ste gospodine Daliću poleteli posle debakla u finalu SP od Francuza pa vam izgleda nije to bilo dovoljno da shvatite koji vam je fudbalski nivo te je i Španija morala da vas odučava od fudbala, hahahaha!! :-):-)

Ivan

pre 5 godina

Izgubili smo od reprezentacije koja je među najjače u Europi. Bili smo bez pet igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Sve je to djelovalo na našu momčad.
I ja se slažem da je šest nula previše.
(ZG, 12. septembar 2018 22:18)

Startni sastav Hrvatske u velikom i teškom porazu protiv Španije sa 0:6 je sledeći: Kalinić, Brozović, Vida, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Modrić, Rakitić, Perišić, Santini.

Dakle ŠEST KLJUČNIH IGRAČA SA SP-a, jedino nije bilo Sube i Mandže a glavni igrači Modrić i Rakitić igrali su sinoć SVIH 90 MINUTA a da niko to nije ni primetio! Misliš da bi Suba i Mandža nešto promenili sinoć da su i oni bili u timu? Naravno da NE! Pogledajte istini u oči, niste društvo jedne Francuske, Španije i sličnih reprezentacija! Zato ste i demolirani sinoć!

Toma

pre 5 godina

"Nije bilo mnogo priče posle utakmice, igrači su svesni svega, ali glave su svima još vruće. Razgovaraćemo za nekoliko dana kada pogledam utakmicu, nema potrebe za bilo kakvim tenzijama. Neću posezati za drastičnim potezima, niti ću prozivati bilo koga, to nije moj stil. Svi smo izgubili, ali ja sam odgovoran, jer sam ja trener. Igra nam se raspala posle 20 minuta. Španci su kiksnuli na Svetskom prvenstvu, pa se ovo očekivalo. Imaju novog selektora, novu ekipu, doživeli su debakl i sada žele da se dokažu. To je razlika izmedju nas i njih", kazao je Dalić, prenosi Hina.

E moj Dalicu. Razlika izmedju vas i Spanije su "svega" titula Evropskog I Svetskog prvaka. Ajde ciao.

lol

pre 5 godina

E moj Dalicu. Razlika izmedju vas i Spanije su "svega" titula Evropskog I Svetskog prvaka. Ajde ciao.
(Toma, 12. septembar 2018 22:19)

Nismo ni mi pijani, pa da ocekujemo titule u nogometu.
Za nas će biti uspjeh ako svakih dvadesetak godina igramo barem u polufinalu.
A za Srbiju će biti uspjeh, ako se svakih dvadesetak godina plasira na veliko natjecanje

Ivan Veljković

pre 5 godina

U finalu SP im Francuzi uvale laganih 4 komada za samo sat vremena, sada im Španci zabiju lagganih 6 i to veoma lagano onako kao da su igali protiv Lihtenštajna....ccccc, sramota zaista, za vicešampione sveta nedopustivo...

Rastko

pre 5 godina

Ma Hrvatska nema pojma u fudbalu. Imala je srece jer kada je naletila protiv prvog ozbiljnog protivnika, francuze izgubila je s 4-2 a realno je trebalo biti 6-2. Sada protiv spanaca su se jos i gore izbrukali. Mi srbi nikada nebi to uradili jer smo puno bolji od njih. I ponosni makar ima igraca u nasoj repki koji ne trebaju da igraju za reprezentaciju. I jos da se makne Krstajic i evo nas na vrhu.

@

pre 5 godina

Hrvatska je sad postala inspiracija za velesile poput Španjolske. Nije lako biti drugi na svijetu. Svi će se sad ‘napaliti’ na nas. Engleze smo pobjedili 2:0 i 3:2 u iducim kvalifikacijama smo izgubili 4:1 i 5:1

Samo običan ljubitelj fudbala

pre 5 godina

Realno, osramotiše se sinoć Hrvati totalno! Nedopustiva blamaža za repku koja je uzela srebro na SP samo 2 meseca pre ove katastrofe protiv Španije i to na prvoj zvaničnoj službenoj takmičarskoj utakmici nakon osvajanja tog srebra! I za to bi morao neko da preuzme odgovornost!

Neko je ovde napisao startni sastav Hrvatske protiv Španije u teškom porazu sinoć pa ću ga i ja opet napisati radi podsećanja, znači sinoć za Hrvatsku su utakmicu započeli sledećih 11: Kalinić, Brozović, Vida, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Santini. Dakle od bitnijih sa SP-a nedostajali su samo golman Subašić i napadač Mandžukić ali ne sme se zboraviti da su glavni igrači bili u timu svih 90 minuta Modrić i Rakitić naravno i ne da ništa nisu pokazali nego su se i propisno obrukali zbog ovog teškog teškog poraza! Za zvanično najboljeg igrača SP-a nedopustivo je da pretrpi ovakav težak poraz!

Posle ovog debakla, može se slobodno zaključiti da su najmudriji nakon SP-a u hrvatskoj repki bili upravo Subašić i Mandžukić koji su mudro videli da je tada bio najbolji momenat da napuste repku sa srebrom, jer su znali da se može lako desiti ovakva jedna katastrofa koja im neminovno baca sramotu na tu srebrnu medalju! Morali su Modrić i Rakitić da urade to isto posle SP-a, i u tom slučaju ne bi pretrpeli ovakvu blamažu!

ZG

pre 5 godina

Izgubili smo od reprezentacije koja je među najjače u Europi. Bili smo bez pet igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Sve je to djelovalo na našu momčad.
I ja se slažem da je šest nula previše.

Branko

pre 5 godina

Pogledajte istini u oči, niste društvo jedne Francuske, Španije i sličnih reprezentacija! Zato ste i demolirani sinoć!
(Ivan, 12. septembar 2018 22:44)

Daj ne trabunjaj majke ti, to je kao da brazilcima nakon 7:1 od Nemacke kazes da nisu u vrhu. Ali ja razumem da ljubomoran i zavistan covek ima stalnu potrebu da se nasladjuje tudjem problemu.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Pa dobro ljudi, i ta spanjolska je pukla od argentine nakon sto su bili prvaci svijeta, od portugala takodjer s 4:0 negdje 2010. Sjeca se itko toga? Hr nema roster od 20-30 igraca, s ovom populacijom je cudo sto imamo i tih 13-14.
Kaze lik 'subasic i mandzukic'. Sine, pa nije samo to. Nema lovrena, nema strinica, a kad je vrsaljko izasao tad se dogodio raspad jer su rezervni igraci za bocne pozicije kao plivaric cista tragedija, a rog niti nije ta pozicija. Jedino vida je ostao od obrambenih, totalna neuigranost. I tome jos dodaj napadace kojih nema kqo mandza, rebic i krama. Pa to je onda de facto b ekipa. Da ne pricam da su i modric i rakitic potroseni od prosle sezone i van forme.
A spanjolci pomladili ekipu, novi trener i full nabrijani da se iskupe za fijasko u rusiji. Pa nisu spanjolci panjevi tipa litva pa da s njima mozes uletit u sarenom sastavu i nadat se nekom rezultatu. Logican poraz, istina, neugodan, ali dogadjao se i tim opjevanim spanjolcima u istoj situaciji tj postmundijalskom ludilu.
Mislim, znam ja da vas boli to srebro ali to ne znaci da trebate biti neobjektivni jer tako samo ispadate kompleksasi.
Bit ce jos utakmica i s njima, a i sa englezima a tad ce se bolje vidjeti neke stvari posto cemo bit u punom sastavu.

DHr

pre 5 godina

Vrsaljko je izašao nakon 20 minuta, dakle iz startne postave sa SP falilo je 6 igrača: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Strinić, Rebić, Mandžukić.
.

Nas nema 100 milijuna da imamo 3 jednake ekipe za sastavit.

Osim toga igrači su potrošeni, umorni i ispražnjeni, a Španjolci su gladni i sa novim izbornikom.
Dalić je koristio nove igrače i one koji igraju na sasvim drugim pozicijama

Bit će uspona i padova, naravno da ne možemo sa 4 milijuna ljudi i par tisuća igrača pobjeđivat sve 10 godina.
Svjetsko prvenstvo je ono najvažnije što se broji i što ostaje zauvijek. Ništa poslije to ne može izbrisati, niti utakmice nakon prvenstva u potpuno drugom kontekstu mogu išta promijeniti o tom prvenstvu. Stvari su se tamo dokazivale na terenu, to je priroda nogometa. Nema tu "ja mislim" da je Njemačka najjača, pa im treba odmah dat pehar, a svi ostalo su kao slučajni sudionici, a izgubili su od Koreje i Meksika. Španjolska je ozgubila od Rusije, a oni od nas. Nema tu "kvalitetniji na papiru i jači", nego ono što je stvarnost pokazala ma terenu. A pokazala je naš niz pobjeda i srebro koje vrijedi više nego zlato u bilo kojem drugom sportu.
Sve ostalo samo frustracije onih kojima je taj mjesec SP bio kao ostvarenje najgorih noćnih mora zavisti, i koji su u uspjesima Hrvatske u nevjerici gledali uživo otvaranje pakla.

Važno je jedino proći kvalifilacije za Euro ili SP, plasirati se i tamo dati sve od sebe.

lola

pre 5 godina

Nije da opravdavam sve što je do 4:0 je podnošljivo, šest je previše. Primali smo golove k'o amateri.
Sve što su Španjolci puknuli, ušlo je u gol. Sedam udarca u okvir šest golova.
Ali igrali smo bez Subašića, Lovrena, Strinića, Rebića, Kramarića, Mandzukića i od dvadesete minute bez Vrsaljka.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

Na stranicama ljubitelja sporta teško je pronaći bilo kakvu realnost, no u doba interneta zaista nije problem provjeriti činjenice. U krajnjoj liniji dostupne su svima.
Hrvatska protiv Francuske u finalu: Subašić - Vrsaljko - Vida - Lovren - Strinić - Rebić - Modrić - Rakitić - Brozović - Perišić - Mandžukić.
Hrvatska protiv Španjolske nakon 20 minute: Kalinić - Rog - Vida - Mitrović - Pivarić - Kovačić - Modrić - Rakitić - Brozović - Perišić - Santini.
Ili u prijevodu, 6 igrača izvan prvih 11, više od pola momčadi. Ako samo jedan igrač iz prve postave nedostaje, itekako se osjeti. Nama je falilo više od pola naše najjače momčadi, golman i tri od četiri igrača uže obrane !!!
Ako još na to dodamo jednu lošu izbornikovu odluku (Kovačić na krilo) i jednu katastrofalnu (ofanzivni vezni igrač Marko Rog na desnog beka, nikada u životu to nije igrao), dobijemo ovakav rezultat.
Hrvatska je prije 2 godine bez Modrića dobila na europskom prvenstvu Španjolsku sa Iniestom rezultatom 2:1. Dakle, u važnoj utakmici, sa igračima koji su igrali pozicije koje igraju u klubovima. Što bi se desilo da smo s njima igrali na svjetskom ? To nećemo nikad saznati jer su oni izgubili od Rusa a mi nismo.
Naravno da je ruganje i zezancija na temu ovakvog rezultata očekivano i dobrodošlo ali izjave da je Hrvatska igrala finale svjetskog prvenstva na sreću nemaju veze sa činjenicama.

мики

pre 5 godina

za Srbiju će biti uspjeh, ako se svakih dvadesetak godina plasira na veliko natjecanje
(lol, 12. septembar 2018 22:37)

ти моли Бога да се не сретнете да Србијом да вас и ми одучимо од фудбала, као и обично.

Hr

pre 5 godina

Zlatko Dalic. Gospodin od glave do pete. Jednak u pobjedi i porazu. Bez euforije. Cilj mu nisu pobjede u prvom planu u Ligi nacija, vec oformiti tim koji ce biti u vrhu (vjerujemo, finalu) EP-a. I to je jasno rekao kada je odlucio nastaviti voditi repku prije mj. dana.
Prije SP-a pobijedili smo Mexico i Senegal, izgubili od Brazila i Perua. Nitko nije shvacao da on stvara tim za finale, pod cijenu poraza u prijateljskim tekmama. Mjesec dana kasnije bili smo u finalu SP-a kao 13. zemlja u povijesti natjecanja. Ovaj gospodin zna sto radi. Nije glasovima slucajno izabran za najbolja top 3 trenera svijeta. Za 10 dana u Londonu, ako Bog da, i najbolji. Ako ne, i dalje smo najponosniji na njega. EP 2020. bit cemo opet u vrhu. Sa ovim covjekom, garantiram! Pozdrav

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

(Ivan, 13. septembar 2018 13:33)

Španjolska jest pobijedila Hrvatsku sa velikom gol razlikom, tj. rezultatom 6:0. To je činjenica. Isto tako je činjenica da se to desilo u Ligi nacija koja je ekvivalent prijateljske utakmice. I to je isto činjenica. Vidiš kako nam za sad dobro ide :-).
Činjenica je nadalje da je Hrvatska na Euru 2016. pobijedila Španjolsku rezultatom 2:1. Činjenica je također da je Hrvatska na svjetskom prvenstvu pobijedila Rusiju koja je pak prethodno pobijedila Španjolsku. Na tom svjetskom prvenstvu Hrvatska je izgubila jednu utakmicu a možemo usput spomenuti i to da je Hrvatska u toj utakmici od protivnika s kojim je igrala imala jedan dan odmora manje, 90 minuta igre više i realno gledajući, znatno tanju klupu. Vidiš koliko se tu činjenica nađe, čudi me da je to promaklo tako pažljivom promatraču svjetskih prvenstava.
E sad, to što si ti iz činjenice da je Hrvatska izgubila jednu prijateljsku utakmicu i finale svjetskog prvenstva zaključio da Hrvatska nije top ekipa a ignorirao činjenice da je na tom istom svjetskom prvenstvu Hrvatska pobijedila dva svjetska prvaka, dva europska prvaka te da Španjolska uopće nije zaslužila priliku da sa Hrvatskom igra (a u prethodnoj SLUŽBENOJ utakmici je Hrvatska pobijedila), bojim se da najviše govori o tvojim kognitivnim sposobnostima.
Ili u prijevodu: to što Goran Karan ima dugu kosu ne znači da pjeva u Iron Maiden. Ma koliko ti to ponavljao.

Ivan

pre 5 godina

Daj ne trabunjaj majke ti, to je kao da brazilcima nakon 7:1 od Nemacke kazes da nisu u vrhu. Ali ja razumem da ljubomoran i zavistan covek ima stalnu potrebu da se nasladjuje tudjem problemu.
(Branko, 13. septembar 2018 05:57)

Da li ja trabunjam ili ne to je potpuno nebitno, bitno je da ih je Španija natamburala sa laganih 6:0 i spustila ih sa neba na zemlju i dala im do znanja da jednostavno, ponavljam, NISU njihovo društvo, NISU društvo top ekipa! To im je i Francuska potvrdila u samom finalu SP kada je nikad laganije pobedila u tom finalu, ja pratim SP veoma pažljivo i znam svu statistiku svih SP i ni u jednom od finala pre 2018. god nije bilo NEMOĆNIJEG tima nego što je to bila Hrvatska u finalu 2018. godine! Pa Francuska je baš u finalu imala NAJLAKŠU UTAKMICU na celom turniru, pa Australija ih je u 1. kolu više oznojila nego u finalu Hrvatska! I zašto da to ne napišem i ovde? Naravno da hoću, jer to su ČINJENICE!

dobro je komšije...

pre 5 godina

ne morate toliko lažno brinut o hrvatskom nogometu, španjolska je izbačena od Rusije, a Rusija od Hrvatske na SP, to je meni puno važnije, zato smo mi sada tu gdje jesmo na Fifa rankingu, slobodno ga pogledajte. a što se tiče Španjolske, oni kada ti daju rano gol kod kuće, u pravilu te razbiju na proste faktore, tako su i argentince razbili pred SP u prijateljskoj, Francuska je jaka reprezentacija, i to vaše prozivanje kako su nam zabili 4 gola, vama bi vjerojatno 8 a ne 4, a ne govorite da su poput španjolaca iz skoro svake prilike zabili gol, dok smo mi tucet svojih šansi fulali, ista priča kao sada protiv španjolaca, kada fulaš nekoliko zicera, to ti se u pravilu skupo odbije od glavu, protiv kvalitetnijih ekipa. koliko vi znate o nogometu, vidi se po tome da pricate da su nam igrači isti, fali nam praktički cijela obrana, izuzev Vide, golman zbog kojeg smo i igrali finale SP, i vi si utvarate da ste mjerodavni soliti pamet nama o nogometu, baš ste našli sport u kojem ćete nama držati lekcije, Srbija je zadnja na karti europe koja nam ima pravo djeliti nogometne ili po vama fudbalske lekcije. a za vas smo u tom sportu svakako velesila, to je kao da mi vama pokušavamo djeliti lekcije kako se igra košarka, nakon 20+ godina trauma u tom sportu. ili u odbojci, gdje je realno još veća razlika u kvaliteti naše i vaše reprezentacije, ali opet potreba nekih ovdje da na konto ovog poraza rade imidž kako se to ne može dogodit nikome, eto dogodilo se Argentini, i ??

lol

pre 5 godina

(Samo običan ljubitelj fudbala, 13. septembar 2018 00:13)

Ajde mi nemamo boljeg, pa nam mora igrati ta "promaja." U Liverpulu imaju pare zašto ne kupe boljeg od te promaje, nego su snjim igrali finale LP.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

"Ma možeš ti batice ovde da pišeš romane kilometrima dugačke do mile volje, činjenice govore jasno, a one su sledeće: Ova generacija Hrvatske jednostavno NIJE društvo top ekipa poput Francuske, Španije, koje su vas deklasirale veoma ubedljivo, a nije društvo ni Brazila, Urugvaja, Belgije, i još par njih, to su činjenice, jer i one su JAČE od ove generacije Hrvatske! To su činjenice!"
(Ivan, 13. septembar 2018 15:21)

Wikipedia: Činjenica je nešto što se stvarno dogodilo ili je doista tako. Uobičajeni test za provjeru činjeničnosti nekog iskaza je provjerljivost, odnosno da li se može dokazati da iskaz odgovara iskustvu.
Vrlo je lako provjeriti da je Hrvatska u posljednjem direktnom dvoboju na nekom prvenstvu pobijedila Španjolsku. Isto tako je vrlo lako provjeriti da se bolje plasirala i od svih reprezentacija koje si naveo na zadnjem svjetskom prvenstvu (osim Francuske). To su činjenice jer ih je lako provjeriti i dokazati.
To što si ti napisao nisu činjenice, već tvoje mišljenje. Otprilike slično kao kad bih ja napisao da bih nalupao Mirka Filipovića ili prestigao Usaina Bolta na 100m.
To što ti ne razumiješ razliku između činjenice i mišljenja je tvoje pravo ali bilo kakvu raspravu o navedenoj temi čini pomalo smiješnom. I zato ću te za kraj samo još lijepo pozdraviti !

Jednostavno

pre 5 godina

Hrvati su dobra ekipa ,al naravno da su daleko od najacih .Oni su kompaktna ekipa ,al bez previse umetnosti u ekipi .Perisic i Modriz su po meni jedini u ekipi svetska klasa igraca .Rakitic jako jako dobar igrac al ne na nivou ove dvojice .Nemaju cak ni kvalitetnog napdaca ,Mandzuka jeste dobar ,al odavno je on postao neko ko je pomocnik u napadu ,tako da a ove velike ekipe lako zatvore .Odbrana jako diskutabilna ,sve bekove koje su isprobali jedino Vrsaljko vredi ,golman dobar konstantan .Sve je to premalo za reprezentacije kao sto su Francuska,Spanija,Nemacka,Belgija ,Brazil pa bi dodao tu i Urugvaj ,a i Argentinu kad su u normalnom sastavu .Svaka im cast za ovaj uspeh u Rusiji ,al i tu oni nisu pobedili Dansku,Rusiju jer je to na kraju bio rezultat ruleta .Jednostavno svima je jasno da je MOdric glavni sraf ove ekipe ,i kad njega zatvore kao juce Spanci ,Hrvatska nema sta tu vise da trazi ,jedino ako Perisic uspe nesto nekom individalnom bravurom ,al sve je to premalo .Inace svaka cast ,kako god okrenes ,oni se makara bore za svoju reprezentaqciju ,pa se nekom uspehu i nadaju ,a mi se rvemo sa Rumunima .Koji su imali samo tri ineternacionlca protiv nas ,ostali igraci iz domace lige pritom ,vecina nije ni osetila zar nekog klupskog takmicneja u Evropi .

Samo običan ljubitelj fudbala

pre 5 godina

Vrsaljko se ozljedio u dvadesetoj minuti, nema Rebića, Kramarića
(hahaha, 12. septembar 2018 23:59)

Potpisujući se sa "hahahaha" ti kao da želiš da dodaš i sedmi gol na ovu vašu bruku sinoć?? Šta je tu smešno da bi se potpisao sa "hahaha" dečko? Čuj, nije bilo Rebića i Kramarića a oni bi izborili manji poraz sinoć da su igrali, a? U timu sinoć su vam dete bila dva najvažnija igrača od kojih je jedan i zvanično proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva i opet ste primili šest laganih komada i sa njima u timu, a ti mi tu pišeš o Rebiću i Kramariću ajde molim te! Čudo mi i Lovrena nisi pomenuo jer i on nije sinoć igrao! A taj Lovren je upravo najveća promaja u Liverpulu na njegovoj strani pa ga je onomad Džeko vrteo na petoparcu i poigravao se sa njim! Najgora karika u Liverpulu je upravo on! Ali neka vas, nemam ja ništa protiv što se smejete sopstvenim teškim porazima, ali poštedite bar nas te autodestrukcije vaše, veruj mi dovoljna nam je i ova naša!

Ivan

pre 5 godina

(21st Century Digital Boy, 13. septembar 2018 14:44)

Ma možeš ti batice ovde da pišeš romane kilometrima dugačke do mile volje, činjenice govore jasno, a one su sledeće: Ova generacija Hrvatske jednostavno NIJE društvo top ekipa poput Francuske, Španije, koje su vas deklasirale veoma ubedljivo, a nije društvo ni Brazila, Urugvaja, Belgije, i još par njih, to su činjenice, jer i one su JAČE od ove generacije Hrvatske! To su činjenice! Hrvatska, ova Hrvatska generacija je objektivno negde između 6. i 7. mesta na svetu MAKSIMUM, i sve preko toga NE DOLAZI U OBZIR, i samo slučajan splet okolnosti je napravio da budete u desnom delu žreba na SP gde bukvalno bukvalno NI JEDNA od gore pomenutih ekipa vam nije dolazila PRE finala osim Španije koja je bila u rasulu zbog smene selektora i izuzetno negativne atmosfere koja je zbog toga nastala pa su izgubili od Rusije na penale što može da se desi samo jednom u 100 godina! Eto to su činjenice, zato je KATASTROFA od Španije koju ste dočekali sasvim NORMALNA i LOGIČNA stvar! Biće još tih katastrofa, uvek kada se sastanete sa top ekipama koje sam nabrojao!

Kajverson

pre 5 godina

Ma ovo je sasvim ok ....bolje da sto prije ovako nešto dode,u prijateljskim,da znaju da se i dalje mora Ici sto posto u svaku utakmicu kao i na svjetskom ....kvalifikacije ce bit nesto drugo ,,,,siguran sam

ФК Црвена звезда 1804

pre 5 godina

dalić je ko ljupko petrović...slučajna "trenerčina"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delta, 12. septembar 2018 23:40)

"Лажу,лажу,лажу да време лечи све..." 😩😩😩

Ivan

pre 5 godina

To što si ti napisao nisu činjenice, već tvoje mišljenje. Otprilike slično kao kad bih ja napisao da bih nalupao Mirka Filipovića ili prestigao Usaina Bolta na 100m.
To što ti ne razumiješ razliku između činjenice i mišljenja je tvoje pravo ali bilo kakvu raspravu o navedenoj temi čini pomalo smiješnom. I zato ću te za kraj samo još lijepo pozdraviti !
(21st Century Digital Boy, 13. septembar 2018 16:18)

Ako je za vas "smešno" kada ja navedem ČINJENICU da ste poraženi sa sramotnih 0:6 u prvoj zvaničnoj službenoj takmičarskoj utakmici nakon uzimanja srebra na SP, onda u redu, smejte se bre brate do mile volje, evo smejem se i ja zajedno sa vama, zaista je SMEŠNO delovao VICEšampion sveta pre dva dana protiv Španije, toliko smešno i nemoćno da je primio ogromnih 6 komada a mogao je i još 6 da primi!

Inače, moje mišljenje se podudara sa mnogim činjenicama, šta da vam radim, podudara se sa činjenicama da teške poraze ređate u nizu od top ekipa, što znači da vam ne pripada repka tom društvu, u dva meča za redom protiv top reprezentacija čak čak 10 lakih lakih komada ste primili, što je sramotno, veoma sramotno!

Na kraju, uzvraćam i ja tebi JOŠ VEĆI pozdrav koji si ti meni uputio, živ, zdrav i veseo budi 100 godina! Lep pozdrav iz Srbije!

daničo

pre 5 godina

motivacija i motivacija ! To je osnovni problem Hrvatske selekcije. problem je još prisutan u glavi / vicesampioni sveta / .....kad shvate da trebaju igrati kao sa se nista nije dogodilo , tada ce biti bolji rezultati ..

Rastko

pre 5 godina

Ma Hrvatska nema pojma u fudbalu. Imala je srece jer kada je naletila protiv prvog ozbiljnog protivnika, francuze izgubila je s 4-2 a realno je trebalo biti 6-2. Sada protiv spanaca su se jos i gore izbrukali. Mi srbi nikada nebi to uradili jer smo puno bolji od njih. I ponosni makar ima igraca u nasoj repki koji ne trebaju da igraju za reprezentaciju. I jos da se makne Krstajic i evo nas na vrhu.

Napred Zvezdo

pre 5 godina

Slika je VRH! Ona sve govori gospodine Daliću i objašnjava da jedan finalista SP nikada sebi ne sme da dopusti da bude PONIŽEN sa 0:6 ni u prijateljskoj utakmici, ni sa petim timom da nastupi, NIKADA! Suviše ste gospodine Daliću poleteli posle debakla u finalu SP od Francuza pa vam izgleda nije to bilo dovoljno da shvatite koji vam je fudbalski nivo te je i Španija morala da vas odučava od fudbala, hahahaha!! :-):-)

lol

pre 5 godina

E moj Dalicu. Razlika izmedju vas i Spanije su "svega" titula Evropskog I Svetskog prvaka. Ajde ciao.
(Toma, 12. septembar 2018 22:19)

Nismo ni mi pijani, pa da ocekujemo titule u nogometu.
Za nas će biti uspjeh ako svakih dvadesetak godina igramo barem u polufinalu.
A za Srbiju će biti uspjeh, ako se svakih dvadesetak godina plasira na veliko natjecanje

ZG

pre 5 godina

Izgubili smo od reprezentacije koja je među najjače u Europi. Bili smo bez pet igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Sve je to djelovalo na našu momčad.
I ja se slažem da je šest nula previše.

lola

pre 5 godina

Nije da opravdavam sve što je do 4:0 je podnošljivo, šest je previše. Primali smo golove k'o amateri.
Sve što su Španjolci puknuli, ušlo je u gol. Sedam udarca u okvir šest golova.
Ali igrali smo bez Subašića, Lovrena, Strinića, Rebića, Kramarića, Mandzukića i od dvadesete minute bez Vrsaljka.

Toma

pre 5 godina

"Nije bilo mnogo priče posle utakmice, igrači su svesni svega, ali glave su svima još vruće. Razgovaraćemo za nekoliko dana kada pogledam utakmicu, nema potrebe za bilo kakvim tenzijama. Neću posezati za drastičnim potezima, niti ću prozivati bilo koga, to nije moj stil. Svi smo izgubili, ali ja sam odgovoran, jer sam ja trener. Igra nam se raspala posle 20 minuta. Španci su kiksnuli na Svetskom prvenstvu, pa se ovo očekivalo. Imaju novog selektora, novu ekipu, doživeli su debakl i sada žele da se dokažu. To je razlika izmedju nas i njih", kazao je Dalić, prenosi Hina.

E moj Dalicu. Razlika izmedju vas i Spanije su "svega" titula Evropskog I Svetskog prvaka. Ajde ciao.

@

pre 5 godina

Hrvatska je sad postala inspiracija za velesile poput Španjolske. Nije lako biti drugi na svijetu. Svi će se sad ‘napaliti’ na nas. Engleze smo pobjedili 2:0 i 3:2 u iducim kvalifikacijama smo izgubili 4:1 i 5:1

Ivan

pre 5 godina

Izgubili smo od reprezentacije koja je među najjače u Europi. Bili smo bez pet igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Sve je to djelovalo na našu momčad.
I ja se slažem da je šest nula previše.
(ZG, 12. septembar 2018 22:18)

Startni sastav Hrvatske u velikom i teškom porazu protiv Španije sa 0:6 je sledeći: Kalinić, Brozović, Vida, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Modrić, Rakitić, Perišić, Santini.

Dakle ŠEST KLJUČNIH IGRAČA SA SP-a, jedino nije bilo Sube i Mandže a glavni igrači Modrić i Rakitić igrali su sinoć SVIH 90 MINUTA a da niko to nije ni primetio! Misliš da bi Suba i Mandža nešto promenili sinoć da su i oni bili u timu? Naravno da NE! Pogledajte istini u oči, niste društvo jedne Francuske, Španije i sličnih reprezentacija! Zato ste i demolirani sinoć!

Ivan Veljković

pre 5 godina

U finalu SP im Francuzi uvale laganih 4 komada za samo sat vremena, sada im Španci zabiju lagganih 6 i to veoma lagano onako kao da su igali protiv Lihtenštajna....ccccc, sramota zaista, za vicešampione sveta nedopustivo...

dobro je komšije...

pre 5 godina

ne morate toliko lažno brinut o hrvatskom nogometu, španjolska je izbačena od Rusije, a Rusija od Hrvatske na SP, to je meni puno važnije, zato smo mi sada tu gdje jesmo na Fifa rankingu, slobodno ga pogledajte. a što se tiče Španjolske, oni kada ti daju rano gol kod kuće, u pravilu te razbiju na proste faktore, tako su i argentince razbili pred SP u prijateljskoj, Francuska je jaka reprezentacija, i to vaše prozivanje kako su nam zabili 4 gola, vama bi vjerojatno 8 a ne 4, a ne govorite da su poput španjolaca iz skoro svake prilike zabili gol, dok smo mi tucet svojih šansi fulali, ista priča kao sada protiv španjolaca, kada fulaš nekoliko zicera, to ti se u pravilu skupo odbije od glavu, protiv kvalitetnijih ekipa. koliko vi znate o nogometu, vidi se po tome da pricate da su nam igrači isti, fali nam praktički cijela obrana, izuzev Vide, golman zbog kojeg smo i igrali finale SP, i vi si utvarate da ste mjerodavni soliti pamet nama o nogometu, baš ste našli sport u kojem ćete nama držati lekcije, Srbija je zadnja na karti europe koja nam ima pravo djeliti nogometne ili po vama fudbalske lekcije. a za vas smo u tom sportu svakako velesila, to je kao da mi vama pokušavamo djeliti lekcije kako se igra košarka, nakon 20+ godina trauma u tom sportu. ili u odbojci, gdje je realno još veća razlika u kvaliteti naše i vaše reprezentacije, ali opet potreba nekih ovdje da na konto ovog poraza rade imidž kako se to ne može dogodit nikome, eto dogodilo se Argentini, i ??

Branko

pre 5 godina

Pogledajte istini u oči, niste društvo jedne Francuske, Španije i sličnih reprezentacija! Zato ste i demolirani sinoć!
(Ivan, 12. septembar 2018 22:44)

Daj ne trabunjaj majke ti, to je kao da brazilcima nakon 7:1 od Nemacke kazes da nisu u vrhu. Ali ja razumem da ljubomoran i zavistan covek ima stalnu potrebu da se nasladjuje tudjem problemu.

Samo običan ljubitelj fudbala

pre 5 godina

Realno, osramotiše se sinoć Hrvati totalno! Nedopustiva blamaža za repku koja je uzela srebro na SP samo 2 meseca pre ove katastrofe protiv Španije i to na prvoj zvaničnoj službenoj takmičarskoj utakmici nakon osvajanja tog srebra! I za to bi morao neko da preuzme odgovornost!

Neko je ovde napisao startni sastav Hrvatske protiv Španije u teškom porazu sinoć pa ću ga i ja opet napisati radi podsećanja, znači sinoć za Hrvatsku su utakmicu započeli sledećih 11: Kalinić, Brozović, Vida, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Santini. Dakle od bitnijih sa SP-a nedostajali su samo golman Subašić i napadač Mandžukić ali ne sme se zboraviti da su glavni igrači bili u timu svih 90 minuta Modrić i Rakitić naravno i ne da ništa nisu pokazali nego su se i propisno obrukali zbog ovog teškog teškog poraza! Za zvanično najboljeg igrača SP-a nedopustivo je da pretrpi ovakav težak poraz!

Posle ovog debakla, može se slobodno zaključiti da su najmudriji nakon SP-a u hrvatskoj repki bili upravo Subašić i Mandžukić koji su mudro videli da je tada bio najbolji momenat da napuste repku sa srebrom, jer su znali da se može lako desiti ovakva jedna katastrofa koja im neminovno baca sramotu na tu srebrnu medalju! Morali su Modrić i Rakitić da urade to isto posle SP-a, i u tom slučaju ne bi pretrpeli ovakvu blamažu!

Samo običan ljubitelj fudbala

pre 5 godina

Vrsaljko se ozljedio u dvadesetoj minuti, nema Rebića, Kramarića
(hahaha, 12. septembar 2018 23:59)

Potpisujući se sa "hahahaha" ti kao da želiš da dodaš i sedmi gol na ovu vašu bruku sinoć?? Šta je tu smešno da bi se potpisao sa "hahaha" dečko? Čuj, nije bilo Rebića i Kramarića a oni bi izborili manji poraz sinoć da su igrali, a? U timu sinoć su vam dete bila dva najvažnija igrača od kojih je jedan i zvanično proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva i opet ste primili šest laganih komada i sa njima u timu, a ti mi tu pišeš o Rebiću i Kramariću ajde molim te! Čudo mi i Lovrena nisi pomenuo jer i on nije sinoć igrao! A taj Lovren je upravo najveća promaja u Liverpulu na njegovoj strani pa ga je onomad Džeko vrteo na petoparcu i poigravao se sa njim! Najgora karika u Liverpulu je upravo on! Ali neka vas, nemam ja ništa protiv što se smejete sopstvenim teškim porazima, ali poštedite bar nas te autodestrukcije vaše, veruj mi dovoljna nam je i ova naša!

DHr

pre 5 godina

Vrsaljko je izašao nakon 20 minuta, dakle iz startne postave sa SP falilo je 6 igrača: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Strinić, Rebić, Mandžukić.
.

Nas nema 100 milijuna da imamo 3 jednake ekipe za sastavit.

Osim toga igrači su potrošeni, umorni i ispražnjeni, a Španjolci su gladni i sa novim izbornikom.
Dalić je koristio nove igrače i one koji igraju na sasvim drugim pozicijama

Bit će uspona i padova, naravno da ne možemo sa 4 milijuna ljudi i par tisuća igrača pobjeđivat sve 10 godina.
Svjetsko prvenstvo je ono najvažnije što se broji i što ostaje zauvijek. Ništa poslije to ne može izbrisati, niti utakmice nakon prvenstva u potpuno drugom kontekstu mogu išta promijeniti o tom prvenstvu. Stvari su se tamo dokazivale na terenu, to je priroda nogometa. Nema tu "ja mislim" da je Njemačka najjača, pa im treba odmah dat pehar, a svi ostalo su kao slučajni sudionici, a izgubili su od Koreje i Meksika. Španjolska je ozgubila od Rusije, a oni od nas. Nema tu "kvalitetniji na papiru i jači", nego ono što je stvarnost pokazala ma terenu. A pokazala je naš niz pobjeda i srebro koje vrijedi više nego zlato u bilo kojem drugom sportu.
Sve ostalo samo frustracije onih kojima je taj mjesec SP bio kao ostvarenje najgorih noćnih mora zavisti, i koji su u uspjesima Hrvatske u nevjerici gledali uživo otvaranje pakla.

Važno je jedino proći kvalifilacije za Euro ili SP, plasirati se i tamo dati sve od sebe.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

Na stranicama ljubitelja sporta teško je pronaći bilo kakvu realnost, no u doba interneta zaista nije problem provjeriti činjenice. U krajnjoj liniji dostupne su svima.
Hrvatska protiv Francuske u finalu: Subašić - Vrsaljko - Vida - Lovren - Strinić - Rebić - Modrić - Rakitić - Brozović - Perišić - Mandžukić.
Hrvatska protiv Španjolske nakon 20 minute: Kalinić - Rog - Vida - Mitrović - Pivarić - Kovačić - Modrić - Rakitić - Brozović - Perišić - Santini.
Ili u prijevodu, 6 igrača izvan prvih 11, više od pola momčadi. Ako samo jedan igrač iz prve postave nedostaje, itekako se osjeti. Nama je falilo više od pola naše najjače momčadi, golman i tri od četiri igrača uže obrane !!!
Ako još na to dodamo jednu lošu izbornikovu odluku (Kovačić na krilo) i jednu katastrofalnu (ofanzivni vezni igrač Marko Rog na desnog beka, nikada u životu to nije igrao), dobijemo ovakav rezultat.
Hrvatska je prije 2 godine bez Modrića dobila na europskom prvenstvu Španjolsku sa Iniestom rezultatom 2:1. Dakle, u važnoj utakmici, sa igračima koji su igrali pozicije koje igraju u klubovima. Što bi se desilo da smo s njima igrali na svjetskom ? To nećemo nikad saznati jer su oni izgubili od Rusa a mi nismo.
Naravno da je ruganje i zezancija na temu ovakvog rezultata očekivano i dobrodošlo ali izjave da je Hrvatska igrala finale svjetskog prvenstva na sreću nemaju veze sa činjenicama.

мики

pre 5 godina

za Srbiju će biti uspjeh, ako se svakih dvadesetak godina plasira na veliko natjecanje
(lol, 12. septembar 2018 22:37)

ти моли Бога да се не сретнете да Србијом да вас и ми одучимо од фудбала, као и обично.

ФК Црвена звезда 1804

pre 5 godina

dalić je ko ljupko petrović...slučajna "trenerčina"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delta, 12. septembar 2018 23:40)

"Лажу,лажу,лажу да време лечи све..." 😩😩😩

Hr

pre 5 godina

Zlatko Dalic. Gospodin od glave do pete. Jednak u pobjedi i porazu. Bez euforije. Cilj mu nisu pobjede u prvom planu u Ligi nacija, vec oformiti tim koji ce biti u vrhu (vjerujemo, finalu) EP-a. I to je jasno rekao kada je odlucio nastaviti voditi repku prije mj. dana.
Prije SP-a pobijedili smo Mexico i Senegal, izgubili od Brazila i Perua. Nitko nije shvacao da on stvara tim za finale, pod cijenu poraza u prijateljskim tekmama. Mjesec dana kasnije bili smo u finalu SP-a kao 13. zemlja u povijesti natjecanja. Ovaj gospodin zna sto radi. Nije glasovima slucajno izabran za najbolja top 3 trenera svijeta. Za 10 dana u Londonu, ako Bog da, i najbolji. Ako ne, i dalje smo najponosniji na njega. EP 2020. bit cemo opet u vrhu. Sa ovim covjekom, garantiram! Pozdrav

lol

pre 5 godina

(Samo običan ljubitelj fudbala, 13. septembar 2018 00:13)

Ajde mi nemamo boljeg, pa nam mora igrati ta "promaja." U Liverpulu imaju pare zašto ne kupe boljeg od te promaje, nego su snjim igrali finale LP.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

(Ivan, 13. septembar 2018 13:33)

Španjolska jest pobijedila Hrvatsku sa velikom gol razlikom, tj. rezultatom 6:0. To je činjenica. Isto tako je činjenica da se to desilo u Ligi nacija koja je ekvivalent prijateljske utakmice. I to je isto činjenica. Vidiš kako nam za sad dobro ide :-).
Činjenica je nadalje da je Hrvatska na Euru 2016. pobijedila Španjolsku rezultatom 2:1. Činjenica je također da je Hrvatska na svjetskom prvenstvu pobijedila Rusiju koja je pak prethodno pobijedila Španjolsku. Na tom svjetskom prvenstvu Hrvatska je izgubila jednu utakmicu a možemo usput spomenuti i to da je Hrvatska u toj utakmici od protivnika s kojim je igrala imala jedan dan odmora manje, 90 minuta igre više i realno gledajući, znatno tanju klupu. Vidiš koliko se tu činjenica nađe, čudi me da je to promaklo tako pažljivom promatraču svjetskih prvenstava.
E sad, to što si ti iz činjenice da je Hrvatska izgubila jednu prijateljsku utakmicu i finale svjetskog prvenstva zaključio da Hrvatska nije top ekipa a ignorirao činjenice da je na tom istom svjetskom prvenstvu Hrvatska pobijedila dva svjetska prvaka, dva europska prvaka te da Španjolska uopće nije zaslužila priliku da sa Hrvatskom igra (a u prethodnoj SLUŽBENOJ utakmici je Hrvatska pobijedila), bojim se da najviše govori o tvojim kognitivnim sposobnostima.
Ili u prijevodu: to što Goran Karan ima dugu kosu ne znači da pjeva u Iron Maiden. Ma koliko ti to ponavljao.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

"Ma možeš ti batice ovde da pišeš romane kilometrima dugačke do mile volje, činjenice govore jasno, a one su sledeće: Ova generacija Hrvatske jednostavno NIJE društvo top ekipa poput Francuske, Španije, koje su vas deklasirale veoma ubedljivo, a nije društvo ni Brazila, Urugvaja, Belgije, i još par njih, to su činjenice, jer i one su JAČE od ove generacije Hrvatske! To su činjenice!"
(Ivan, 13. septembar 2018 15:21)

Wikipedia: Činjenica je nešto što se stvarno dogodilo ili je doista tako. Uobičajeni test za provjeru činjeničnosti nekog iskaza je provjerljivost, odnosno da li se može dokazati da iskaz odgovara iskustvu.
Vrlo je lako provjeriti da je Hrvatska u posljednjem direktnom dvoboju na nekom prvenstvu pobijedila Španjolsku. Isto tako je vrlo lako provjeriti da se bolje plasirala i od svih reprezentacija koje si naveo na zadnjem svjetskom prvenstvu (osim Francuske). To su činjenice jer ih je lako provjeriti i dokazati.
To što si ti napisao nisu činjenice, već tvoje mišljenje. Otprilike slično kao kad bih ja napisao da bih nalupao Mirka Filipovića ili prestigao Usaina Bolta na 100m.
To što ti ne razumiješ razliku između činjenice i mišljenja je tvoje pravo ali bilo kakvu raspravu o navedenoj temi čini pomalo smiješnom. I zato ću te za kraj samo još lijepo pozdraviti !

Dusan

pre 5 godina

Mnogi ce reci da su Hrvati slucajno bili u finalu SP jer su objektivno slabiji od Brazila, Belgije, Spanije i mozda jos neke ekipe. Medjutim, iako svakako jesu slabiji, sustina je u tome da su oni bili spremni i dovoljno kvalitetni da iskoriste priliku koja se otvorila sticajem mnogih okolnosti. Mi smo takodje imali takve prilike ali smo ih upropastili. Npr. u Africi nam se zreb otvorio kao njima sada, a mi smo izgubili od Gane i Australije. Nismo bili dovoljno dobri i spremni. Oni jesu i ostvarili su istorijski uspeh i zasluzuju sve cestitke za to. E sad sto oni misle kako je to normalno i kako ce sada redovno da igraju bar polufinale, pa se otrezne kad im se desi ovakav debakl, to je sasvim drugi problem.

Kajverson

pre 5 godina

Ma ovo je sasvim ok ....bolje da sto prije ovako nešto dode,u prijateljskim,da znaju da se i dalje mora Ici sto posto u svaku utakmicu kao i na svjetskom ....kvalifikacije ce bit nesto drugo ,,,,siguran sam

Ivan

pre 5 godina

Daj ne trabunjaj majke ti, to je kao da brazilcima nakon 7:1 od Nemacke kazes da nisu u vrhu. Ali ja razumem da ljubomoran i zavistan covek ima stalnu potrebu da se nasladjuje tudjem problemu.
(Branko, 13. septembar 2018 05:57)

Da li ja trabunjam ili ne to je potpuno nebitno, bitno je da ih je Španija natamburala sa laganih 6:0 i spustila ih sa neba na zemlju i dala im do znanja da jednostavno, ponavljam, NISU njihovo društvo, NISU društvo top ekipa! To im je i Francuska potvrdila u samom finalu SP kada je nikad laganije pobedila u tom finalu, ja pratim SP veoma pažljivo i znam svu statistiku svih SP i ni u jednom od finala pre 2018. god nije bilo NEMOĆNIJEG tima nego što je to bila Hrvatska u finalu 2018. godine! Pa Francuska je baš u finalu imala NAJLAKŠU UTAKMICU na celom turniru, pa Australija ih je u 1. kolu više oznojila nego u finalu Hrvatska! I zašto da to ne napišem i ovde? Naravno da hoću, jer to su ČINJENICE!

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Pa dobro ljudi, i ta spanjolska je pukla od argentine nakon sto su bili prvaci svijeta, od portugala takodjer s 4:0 negdje 2010. Sjeca se itko toga? Hr nema roster od 20-30 igraca, s ovom populacijom je cudo sto imamo i tih 13-14.
Kaze lik 'subasic i mandzukic'. Sine, pa nije samo to. Nema lovrena, nema strinica, a kad je vrsaljko izasao tad se dogodio raspad jer su rezervni igraci za bocne pozicije kao plivaric cista tragedija, a rog niti nije ta pozicija. Jedino vida je ostao od obrambenih, totalna neuigranost. I tome jos dodaj napadace kojih nema kqo mandza, rebic i krama. Pa to je onda de facto b ekipa. Da ne pricam da su i modric i rakitic potroseni od prosle sezone i van forme.
A spanjolci pomladili ekipu, novi trener i full nabrijani da se iskupe za fijasko u rusiji. Pa nisu spanjolci panjevi tipa litva pa da s njima mozes uletit u sarenom sastavu i nadat se nekom rezultatu. Logican poraz, istina, neugodan, ali dogadjao se i tim opjevanim spanjolcima u istoj situaciji tj postmundijalskom ludilu.
Mislim, znam ja da vas boli to srebro ali to ne znaci da trebate biti neobjektivni jer tako samo ispadate kompleksasi.
Bit ce jos utakmica i s njima, a i sa englezima a tad ce se bolje vidjeti neke stvari posto cemo bit u punom sastavu.

Ivan

pre 5 godina

(21st Century Digital Boy, 13. septembar 2018 14:44)

Ma možeš ti batice ovde da pišeš romane kilometrima dugačke do mile volje, činjenice govore jasno, a one su sledeće: Ova generacija Hrvatske jednostavno NIJE društvo top ekipa poput Francuske, Španije, koje su vas deklasirale veoma ubedljivo, a nije društvo ni Brazila, Urugvaja, Belgije, i još par njih, to su činjenice, jer i one su JAČE od ove generacije Hrvatske! To su činjenice! Hrvatska, ova Hrvatska generacija je objektivno negde između 6. i 7. mesta na svetu MAKSIMUM, i sve preko toga NE DOLAZI U OBZIR, i samo slučajan splet okolnosti je napravio da budete u desnom delu žreba na SP gde bukvalno bukvalno NI JEDNA od gore pomenutih ekipa vam nije dolazila PRE finala osim Španije koja je bila u rasulu zbog smene selektora i izuzetno negativne atmosfere koja je zbog toga nastala pa su izgubili od Rusije na penale što može da se desi samo jednom u 100 godina! Eto to su činjenice, zato je KATASTROFA od Španije koju ste dočekali sasvim NORMALNA i LOGIČNA stvar! Biće još tih katastrofa, uvek kada se sastanete sa top ekipama koje sam nabrojao!

Jednostavno

pre 5 godina

Hrvati su dobra ekipa ,al naravno da su daleko od najacih .Oni su kompaktna ekipa ,al bez previse umetnosti u ekipi .Perisic i Modriz su po meni jedini u ekipi svetska klasa igraca .Rakitic jako jako dobar igrac al ne na nivou ove dvojice .Nemaju cak ni kvalitetnog napdaca ,Mandzuka jeste dobar ,al odavno je on postao neko ko je pomocnik u napadu ,tako da a ove velike ekipe lako zatvore .Odbrana jako diskutabilna ,sve bekove koje su isprobali jedino Vrsaljko vredi ,golman dobar konstantan .Sve je to premalo za reprezentacije kao sto su Francuska,Spanija,Nemacka,Belgija ,Brazil pa bi dodao tu i Urugvaj ,a i Argentinu kad su u normalnom sastavu .Svaka im cast za ovaj uspeh u Rusiji ,al i tu oni nisu pobedili Dansku,Rusiju jer je to na kraju bio rezultat ruleta .Jednostavno svima je jasno da je MOdric glavni sraf ove ekipe ,i kad njega zatvore kao juce Spanci ,Hrvatska nema sta tu vise da trazi ,jedino ako Perisic uspe nesto nekom individalnom bravurom ,al sve je to premalo .Inace svaka cast ,kako god okrenes ,oni se makara bore za svoju reprezentaqciju ,pa se nekom uspehu i nadaju ,a mi se rvemo sa Rumunima .Koji su imali samo tri ineternacionlca protiv nas ,ostali igraci iz domace lige pritom ,vecina nije ni osetila zar nekog klupskog takmicneja u Evropi .

Ivan

pre 5 godina

To što si ti napisao nisu činjenice, već tvoje mišljenje. Otprilike slično kao kad bih ja napisao da bih nalupao Mirka Filipovića ili prestigao Usaina Bolta na 100m.
To što ti ne razumiješ razliku između činjenice i mišljenja je tvoje pravo ali bilo kakvu raspravu o navedenoj temi čini pomalo smiješnom. I zato ću te za kraj samo još lijepo pozdraviti !
(21st Century Digital Boy, 13. septembar 2018 16:18)

Ako je za vas "smešno" kada ja navedem ČINJENICU da ste poraženi sa sramotnih 0:6 u prvoj zvaničnoj službenoj takmičarskoj utakmici nakon uzimanja srebra na SP, onda u redu, smejte se bre brate do mile volje, evo smejem se i ja zajedno sa vama, zaista je SMEŠNO delovao VICEšampion sveta pre dva dana protiv Španije, toliko smešno i nemoćno da je primio ogromnih 6 komada a mogao je i još 6 da primi!

Inače, moje mišljenje se podudara sa mnogim činjenicama, šta da vam radim, podudara se sa činjenicama da teške poraze ređate u nizu od top ekipa, što znači da vam ne pripada repka tom društvu, u dva meča za redom protiv top reprezentacija čak čak 10 lakih lakih komada ste primili, što je sramotno, veoma sramotno!

Na kraju, uzvraćam i ja tebi JOŠ VEĆI pozdrav koji si ti meni uputio, živ, zdrav i veseo budi 100 godina! Lep pozdrav iz Srbije!

daničo

pre 5 godina

motivacija i motivacija ! To je osnovni problem Hrvatske selekcije. problem je još prisutan u glavi / vicesampioni sveta / .....kad shvate da trebaju igrati kao sa se nista nije dogodilo , tada ce biti bolji rezultati ..