1. Na visinu KATovog (potencijalnog) ugovora utiče i činjenica da je bio član All NBA 3rd team. Jednostavno, pokupio je dosta tih individualnih (hehe) priznanja koje Jokić nema. Npr. Drejmond Grin može da dobije supermax ugovor ako sledeće (i možda one tamo, nisam siguran) bude MVP regularnog dela, član All NBA 1st tima ili najbolji defanzivac lige. Na taj način gleda se da se najbolji igrači dodatno nagrade.

  A što se tiče same teme, Minesota deluje kao ekipa koja bi ubrzo mogla, ako već nije, da postane nefunkcionalna i neodrživa u ovom sastavu.
  Batler ne može da svari nezalaganje KATa i Viginsa, KAT nema baš neki odnos sa Tibodoom, Viginsa boli uvo za sve, on je svoj max ugovor dobio svakako, a Batleru ističe ugovor na kraju sezone i garant će da zapali negde (ako ga ne trejduju pre toga).

  Ako odu Tibodo i Batler (što je ipak realnije nego da odu KAT i Vigins) možda se neće završiti na tome jer je Tibodo sa sobom doveo pola nekadašnjeg Čikaga.

  Minesota bi mogla da bude ekipa koja će podbaciti ove sezone, i prošle su jedva ušli u PO, a onda ih njega ekspresno ispali, ne pokazavši ništa, KAT prvi.
  (Powerslave, 30. avgust 2018 03:06)

  # Link komentara

 2. Najvazniju stvar niste rekli, a to je da je KAT-ov ugovor sa zadrskom, vazi tek od naredne godine, za razliku od Jokicevog koji vazi odmah. Za razliku od pikova iz prve runde (cije su ruki plate vece ali i nakon isteka ugovora postaju ograniceno slobodni igraci) pikovi iz druge runde nakon isteka ruki ugovora odmah postaju slobodni igraci. U prevodu, ako tim zeli da zadrzi igraca izabranog iz druge runde mora da plati igraca godinu dana ranije.

  Zatim, na vrednost ugovora utice i neka posebna nagrada, kao sto je igranje na All Staru ili nesto slicno. Tada igrac ima pravo ne na Max vec na tzv SuperMax.
  (bskfan, 29. avgust 2018 17:27)

  # Link komentara

 3. Hvala svima na odgovorima!
  (Pera, 29. avgust 2018 16:00)

  # Link komentara

 4. @Pera koliko mi je poznato (možda grešim) za ovaj, drugi ugovor, još uvek je bitna i pozicija na draftu
   (..., 29. avgust 2018 09:21)

  # Link komentara

 5. @Pera
  Zavisi od nagrada u karijeri - KAT je bio pozvan na 1 all-star i osvojio je ROI, pa ima prava na veci ugovor
   (Ivan, 29. avgust 2018 08:40)

  # Link komentara

 6. Ko zna da objasni zasto je njegov 5 godina max ugovor znacajno veci od Jokicevog, koja su pravila, kako se to odredjuje?
  (Pera, 28. avgust 2018 23:10)

  Zato što postoji užasno komplikovana računica.
  Jokić je potpisao klasičan 5*25 miliona ugovor, tj. maksimalni za igrače ispod 6 godina u NBA.

  KAT će potpisati sličan ugovor sa dva dodatka:
  1. Svake godine povećavaju platu za 5%, što klub ima prava tokom ugovora bez obzira na maksimum.
  2. Postaće takozvani "Designated player" tačnije igrač koga NBA tim odabere da ima posebne uslove.
  3. Ima još nekoliko sitnica koje takođe mogu da nadodaju, ali ta pravila su naučna fantastika.

  KAT će da izmuze maksimum.
  (Ostin A, 29. avgust 2018 01:52)

  # Link komentara

 7. Ko zna da objasni zasto je njegov 5 godina max ugovor znacajno veci od Jokicevog, koja su pravila, kako se to odredjuje?
  (Pera, 28. avgust 2018 23:10)

  # Link komentara

 8. Bolji je od Embida i Ejtona!Ima sve da bude slican igrac kao Gasol i Gordon,dobra orjentacija pod kosem i sigurna zavrsnica...
  (Bol Bol, 28. avgust 2018 21:13)

  # Link komentara

 9. @znam da znam da vigins nije zasluzio max se slazem, ali ga nije zasluzio ni KAT.Odlicno je odigrao regularni deo sezone ali zato u plejofu protiv hjustona je smetao na parketu jer je kapela belezio u seriji dabl-dabl protiv njega dok je on protiv kapele belezio 8poena po mecu I to uz slab procenat suta, I sto je jos strasnije plasio se da sutira, u 3 od 5 utakmice je uzeo 10 ili manje suteva a ni u ove druge dve nije isao preko 15-16.Tako da ovaj max ugovor nije dat na osnovu prikazanog nego na osnovu onoga sto minesota ocekuje od njega bas kao I u viginsovom slucaju.
   (aaaaa, 28. avgust 2018 19:39)

  # Link komentara

 10. za razliku od Viginsa , KAT je zaslusio max
   (znam da znam, 28. avgust 2018 19:13)

  # Link komentara

 11. Ne daje rezultata ta kombinacija Tauns-Tibodo, morace da ode neko od njih. Dugo vec kruze price o njihovim nesuglasicama. Nadam se samo da KAT nece ostati upamcen kao jedan od onih kojima drasticno pada forma u plej of-u, sto je bio slucaj ove sezone.
   (scholes, 28. avgust 2018 18:28)

  # Link komentara