Utorak, 14.08.2018.

08:15

Đoković: Nisam zadovoljan

Novak Đoković nije u potpunosti zadovoljan svojim nastupom u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju.

Izvor: AK

Ðokoviæ: Nisam zadovoljan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

neki drmr

pre 5 godina

@ vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...
(seljo, 14. avgust 2018 09:11

E zato ti ne mozes razumeti Nadala i Federera nikad. Mada sumnjam i za Novaka da si u pravu, jer da jesi, mogao je on u penziju jos posle prvih par osvojenih miliona.

neki drmr

pre 5 godina

@ Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS. 
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35) # Link komentara 

Za Vimbldon nije MORAO.
(srle, 14. avgust 2018 09:07)

Pa da, ne znam samo zasto toliko pluseva za tako ociglednu konstataciju. Ako pogledas rezultate, i Simon, koji je jedan od najmrsavijih tenisera i koji ima ocajne rezultate u poslednjih godinu i vise, je dogurao do osmine finala Wimbldona gde je u tesna tri tajbrejka izgubio 3-1 Delpotra. Trava, od svih podloga, jednostavno najvise odgovara mrsavcima jer podloga je takva da zahteva dosta osecaja i "pipkanja loptice" a manje zapinjanja iz sve snage. Loptica proklizava i odskace dosta nize nego na betonu i to onemogucava igrace da udaraju jako u razmenama sto Djokovicu prija. Na betonu je skroz druga prica, podloga hvata spin i loptica odskace visoko sto omogucava brzu razmenu u kojima je Djokovic postao inferioran u odnosu na skoro sve ostale. Kada mi nadjes igraca iz top30 npr. od koga Djokovic ima brzi servis ili forhend javi mi. Ceo ATP je to provalio, protiv Djokovica samo udaraj sto jace jer svi su jaci od njega i kad igraju brzo tu njegova taktika nema odgovor. To do 2016 nije bio slucaj, ali sada cim neko igra brze od njega i uspe da ostane u vecini poena oko 5,6 udaraca, ima sansu za pobedu, jer razlika u snazi je ocigledna.

borkes

pre 5 godina

Ako je neko možda pročitao moj komentar pred finale W, tamo sam rekao da će Novak pobediti ako, između ostalog, ne bude pokušvao da "nadmudri ili nadigra" protivnika u smislu da odigra potez koji ovaj ne očekuje.
To sam pisao jer sam primetio da Novak vrlo često (od kad se vratio nakon povrede) to pokušava ali kad mu ne uspe on, neobjašnjivo, mentalno pada i nervira se u stilu kako je prtoivnik imao sreću pa je dobio poen u kom je, eto Novak odigrao, šmekerski.
Sinoć se ta situacija desila na, čini mi se 3:1 u II setu, kad je Novak odigrao onu super kratku dijagonalu ali mu je Džonson opalio super kraću paralelu koja je prošla i dobio poen. Nakon tog poena Novak pada u bezdan i Džonson dolazi na 4:3 uz brejk viška.
Svi smo primetili da se Novak ranije a u poslednje vreme redovno nervira, gleda u nebo kad protivnik pogodi liniju, vrh mreže, neku neravninu na terenu. Kao da je to isključivo Novakova privilegija, kao da se svi ostali ne trude da pogode liniju ili ugao terena.
U tim trenucima Novak reagira kao dete, duri se i samokažnjava sebe nekim indolentnim i nerezonskim potezima.
Iz aviona se vidi da Novak mentalno još nije na nivou iz 2011 - 2015 kada je bez problema prelazio preko takvih incidenata.
Ne kažem da treba da igra šablonski ali u ovoj fazi mora da se igra najrazumnije moguće u datom trenutku jer je to upravo jedan od onih segmenata igre koji je Novaka lansirao u visine na kojima je bio.
Idemo dalje.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

ubedjen sam,bice to sve bolje i bolje kako odmice turnir.
(mikloš LIzard, 14. avgust 2018 10:55)

Bice bolje neko vice, na papiru mrtvo slovo...

Đorđe

pre 5 godina

@Mikula,

Zamisli kompleksaša stvarno, želi da igra i pobeđuje. Umesto da kao normalan čovek pusti Novaka da pobeđuje i prestigne ga, kako bi zadovoljio uvažene srpske poznavaoce tenisa.
Uzgred rečeno, nisam nikakav "hejter" Novaka Đokovića, koga neizmerno poštujem, ali me samo iritiraju komentari lišeni svakog oblika sportske kulture. Možeš voleti Federera, ili ne, navijati za, ili protiv njega, stvar je izbora, ali nazivati nekog kompleksašem, jer želi da bude najveći u isoriji, u najmanju ruku je besmisleno. Zar to isto ne žele Nadal i Novak? Naravno da žele da pobeđuju jedni druge. To se zove konkurencija, rivalitet, a nikako kompleks.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nolovci, Ne zavaravajte se, Nolo nije osvojio Hamburg, a kako stvari stoje neće ni Cincinnati.
(Labud, 14. avgust 2018 13:16)

Nadamo se svi da nece ni ovo osvojiti, ali posto u prva 3 kola ima bas lake i neatraktivne protivnike Nolou ce proci najdalje do cetvrtfinala nazalost.

Dusan

pre 5 godina

Gledao sam mec, bas je bilo mucenje. Steve u celom mecu nije odigrao nijedan spin sa bekhend strane, sve i jedan slajs, a na stotinak odigranih poena ih je bilo nekoliko stotina, jer je Novak bas forsirao bekhend. Mozete da zamislite da posaljete nekom 500 lopti na bekhend i ovaj svih 500 vrati slajs, i to veoma dobro, uglavnom u poslednji metar. Sa forhenda je isto bio dobar i agresivan, a dobro je i servirao. Zbog toga je Novak gubio mnogo dugih razmena na sta nije navikao i to ga je frustriralo. Od 8 mec lopti koje je spasao, u 6 ili 7 Novak nije imao sansu, mahom zbog dobrih servisa. Pozitivna strana je servis koji je bas dobro funkcionisao i generalno dosta dobra igra u servis gemovima. Tesko je reci koliko moze u ovom trenutku ali mi se cini da je mucenje u ovom mecu posledica neobicnog stila veoma raspolozenog protivnika i cinjenice da je bio prvi mec na turniru.

Pepe i amor

pre 5 godina

Naravno, posle sjajnog i za mnoge neočekivanog osvajanja Vimbldona Nole se opet vraća starom načinu ponašanja kojeg i inače intenzivno upražnjava u ovih 2 godine unazad, opet je počeo da trenira pred turnire na jedino mesto gde nipošto to ne bi trebao da radi (jer tamo se najmanje trenira tenis, mnogo se više obraća pažnja na učenje deljenja srca i sličnih rituala) u Marbelji naravno, i evo rezultata toga, nedavno ga je bukvalno teniski "izmlatio" na terenu mladi Cicipas a evo sada umalo i Džonson da ga utera u 3. set i nagovesti potencijalno novo iznenađenje. 9 meč lopti mu je trebalo protiv Džonsona ej ljudi, to je daleko daleko ispod nivoa jednog Gren Slem šampiona. Umlatiće ga opet neko i u Sinsinatiju vrlo brzo, ne bi me čudilo da to već Manarino uradi u narednom kolu. Trenirajući u Marbelji pred ovu severnoameričku turneju izgleda da je Novak opet smetnuo s uma glavne postulate koje tenis postavlja svim igračima, naročito velikim šampionima i to se jasno vidi u njegovoj igri u Torontu i evo sada i u Sinsinatiju i to ga na terenu može dovesti samo do novih blamaža od neiskusnih i nižerangiranih protivnika i ni do čega drugog. Ali ako je to njegov izbor, ako on želi taj način rada, ne treba ga mnogo kritikovati zbog toga, njegova karijera njegova stvar naravno.

wood

pre 5 godina

Gledao sam mec. Mogu reci da je amerikanac dao sve od sebe,bio jako nezgodan,dodatna motivacija pobediti Novaka,kojeg su prethodnih meseci pobedjivali I gori. Medjutim,razlika je u tome sto Novak sada zna da.moze,tada je znao da ne.moze,dosta sumnjao u sebe. Nocas me je.odusevio jedan segment igre, izlasci na mrezu, savrseni,atraktivni, precizni,sto do sada nije bio slucaj. Primetio sam da je amer jako cudan, neki neartikulisani pokreti izmedju poena, cudan govor tela, a dodao bih I publiku koja se ponasala kao na rodeu..To je dekoncentrisalo Novaka najvise

frufru

pre 5 godina

THE FINAL CUT
Ko kaze da ima uz sebe " najbolje svetske lekare i nutricioniste"? Koliko znam, maje volk i imazi ne spadaju u tu kategoriju. Uostalom, to sto moze da ima nekog uz sebe, ne znaci i da ih hoce, a pogotovu ne i da ih slusa. Sam pravi svoje izbore, koji ne moraju nuzno biti najbolji.

Ćorava posla

pre 5 godina

Nisam gledao a ovde cas kazu iskoristio osmu cas iskoristio devetu mec lopti

Pa koju je stvarno dobio?
(osam ili devet, 14. avgust 2018 11:15)

Devetu. 100%

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35)
Ma čoveče, Novak u svom timu ima najbolje svetske nutricioniste, lekare itd. Zar misliš da ti bolje znaš od njega da li mu je dobra kilaža? Ako bi dodao 4-5 k mišića , ne bi bio tako brz, vitak, elastičan itd. Pa i Nadal nije mišićav kao npr 2009-2010.

Gile

pre 5 godina

Nole je postao meta za promovisanja svih mladih igraca. U kratko procitali su ga, promenau u nacinu igre nema a nema vise ni dovoljnjo snage a ni zelje. To se ipak nije desavalo drugoj dvojici iz velike trojke kada su se vracali na vrh.

nik

pre 5 godina

Nemoj biti u fazi u kojoj je bio Federer ,da se cudis kad ti Neko reternira tvoj dobar udarac I jos da se ljutis.Igraj kao da ce sve da ti vrate.Kao sto si igrao

Predrag

pre 5 godina

Nole,odličan si bio,ALI,samo ti možeš proceniti kvalitet koji si ispoljio,VERUJEM U TEBE,UBEĐEN SAM DA SI SE "VRATIO",impresivna je tvoja samokritika,SAMO,NE PRETERUJ,TI SI TAJ KOJI SE PITA U SVAKOM MEČU,JOŠ UVEK!!!!!

antiDebil

pre 5 godina

Pa dobro ako mislite da nije mrsav k’o manekenka, onda Ok, lupajte minuse. Moj komentar je dobronameran. Njegove loptice nemaju brzinu koja je potrebna i tacka. Trava je najbrza podloga, i to mu je delimicno pomoglo u Londonu. Sinsinati je najbrzi beton, a ipak se vidi da slabije udara, isto je sa servisom, precizan je ali veoma spor, za dobre riternere lak “zalogaj”. Mora masa da se pojaca, mora.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 10:35

Smesno je to sto mislis da ti je komentar dobronameran a ustvari je potpuno suprotno od toga.
Za servis je preciznost neuporedivo bitnija od brzine, a i koliko je brz Nadalov servis, da li je i on manekenka ili je on samo izgubio od manekenke? Zasto Jokic drzi tolike dijete? O Nil je imao 150 kg, a Jokic ni 130 pa se dao na dijetu, zasto?

Ufo

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!
(Mikula, 14. avgust 2018 08:38)

A kakav si tek ti kompelsas kada se cudis takvim stvarima. Sto da mu dozvoli da osvoji turnir? Da bi ti bio zadovoljan? Jel radi nesto nedozvoljeno tata Roger? NE. Sve po propisu a ti i ostale srbende pisite kako je dzemperko, pokvarenjak (kao da ste ga licno upoznali), a on ce ostati ubedljivo najbolji ikada teniser (pored vaseg glupog poredjenja H2H, jer ako cemo tako Ivo Karlovic vodi protiv vasega noloa sa 2:1 znaci bolji je, ne zanima me sto su igrali samo tri meca, a ima nolo jos takvih negativnih odnosa pobeda i poraza), zaradjivati brda love i biti gospodin i za mene i za ostatak planete sem za jelte zemlju nebeskoga naroda. Ajmo Rogere oderi ih sve redom!

Madjo

pre 5 godina

Ali uslovi su prilično drugačiji? Siguran sam da nisu teži uslovi za igru u odnosu na masterse na šljaci, koje je Nole osvajao 8 puta. Zato, zapni i osvoji. Nema više izgovora.

Realno

pre 5 godina

Teren u Sinsinetiju je prosecne brzine, indeks iz 2016/20107 je pokazao da su tereni u Sangaju najbrzi i to uvek (a Nole je taj turnir vise puta osvojio), sledi teren u Londonu (ATP finale, taj su dosta ubrzali), pa Pariz (takodje dosta ubrzan, pre je bio medju nasporijim), onda Montereal pa Majemi pa tek onda Sinsineti, najsporiji je u Indinan Velsu (zato ga je Nadal i osvajao 4 puta + visok odskok loptice - pustinja), najsporiji su na sljaci. Isto tako se menja brzina terena kako turnir odmice, tjst. postaje sve brzi, posto prvi sloj se brze potrosi. Ako se pitate zasto je Nadal osvojio 4 mastersa u Kanadi a ni jedan u Majemiju (i ako je teren u Kanadi malo brzi) razlog je sto zbog velike vlaznosti, loptice u Majemiju odskacu dosta nize, sto Nadalu bas i ne odgovara. Kao sto vidite, ima tu dosta faktora koji uticu na igru i odskok loptice! Federer je Sinsi vec 7 puta osvajao a prosle godine je cak i Dimitrovu to poslo za rukom (prva masters 1000 titula), izgleda da je slajz na ovim terenima vrlo efektivno oruzje.

Veljo

pre 5 godina

vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seljo, 14. avgust 2018 09:11)

Čudo jedno da i Federer sa četvoro dece nema te iste porive, nego mu se još igra i pobeđuje.

Nale

pre 5 godina

Nisam gledala, a ne mogu da nadjem podatak, da li je Vajda bio u boksu?
(Ana, 14. avgust 2018 10:28)

Još pitaš... naravno da je bio :-)

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

baš su iritantni sa tim besmislenim stereotipom - "radiću naporno svakog dana, kako bih napredovao ka zacrtanom cilju"!
ne, nego - izbegavaćeš treninge, jer se sportom baviš ca siljem da ne osvojiš ništa?!

opra vinfri i slični medijski "mudraci" opšte prakse - rade naporno svakog dana kako bi napredovali ka zacrtanom cilju...

sinisa

pre 5 godina

Nole je bio najjaci na betonu,sada mu je mnogo teze da pobjedjuje.Prije svega Novaku je sve teze da dobija autsajdere.Zvuci cudno,ali lakse dobija kad dodje do zavrsnice Nadala i Federera,a strepimo kada igra u 2 ili 3 kolu.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

>> Za Vimbldon nije MORAO.
Nije morao, tacno. Ali Wibledon je trava, za travu fizicka pripremljenost nije toliko bitna, ni snaga ni izdrzljivost. Za sljaku je potrebna i snaga i izdrzljivost, a za beton je najvaznija snaga.
Nole mora da popravi snagu, dal' sa bobicama il' sa ribom, ili pak nesto jace je na njemu, ali ako zeli da ima bar 80% svoje nekadasnje igre na betonu, mora da unosi znatno vise proteina i radi na snazi.

Dott

pre 5 godina

Gledao sam mec i cetvrtastog Stiva Dzonsona, bas je nesportske gradje, razmisljao sam se na koga me ovaj covek podseca i setih se, na devetara cokulica iz crtaca "cipelici", ma original, cak i karakterno.
Ali nemojte misliti da sam ga zbog toga podcenio, znao sam da ce Novaku pruziti dostojan otpor, do duse ne bas koliki je pruzio, jer Novak je u mec usao vidno energetski na visem nivou od proslog mastersa, ali devetar cokulic je uspevao vrlo racionalnom igrom parirati Novakovoj igri i to sasvim solidno.
Ali znao sam da racionalna i disciplinovana igra cokulicu moze samo doneti solidan broj osvojuenih gemova, ali i nista vise od toga. Da bi se Novak pobedio, ipak je potrebno nesto vise, lucidnosti i hazarda, jer i Novakova igra ima jednu dobro konstantu, ali sa teznjom na sve bolju igru, preciznije udarce i bolje servise.
Zato ne brinem za Novaka, U smislu da ovde nece biti kalkulacija i da ce iz meca u mec zaista igrati sve bolje i nadam se da nece naici na neku nagaznu minu u obliku ekstra nadahnuca nekog tenisera, ukoliko toga ne bude, gledacemo ga u finalu i zaista se nadam da ce tamo biti i Federer koji ga je vec dva puta dobio u finalu ovog turnira, a tamo verujem u ekstra nadahnuce Novaka, kada Federer nece imati ama bas nikakave sanse.

sasa jokic

pre 5 godina

Pa dobro ako mislite da nije mrsav k’o manekenka, onda Ok, lupajte minuse. Moj komentar je dobronameran. Njegove loptice nemaju brzinu koja je potrebna i tacka. Trava je najbrza podloga, i to mu je delimicno pomoglo u Londonu. Sinsinati je najbrzi beton, a ipak se vidi da slabije udara, isto je sa servisom, precizan je ali veoma spor, za dobre riternere lak “zalogaj”. Mora masa da se pojaca, mora.

seljo

pre 5 godina

vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Prodjes u sledece kolo i nisi zadovoljan, sta da kaze Marej koji je spakovao kofere? Nikad necu razumeti ove tenisere ali srecno Nole i da doguras sto dalje.

Milan

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!
(Mikula, 14. avgust

A zapravo nije. Njegovom stilu naprosto odgovara brži beton kakav je u Sinsinatiju. Plus na to kada dodaš sunce gde loptice fijuču kao rakete, dobiješ ovaj skor titula Feda i Noleta. Nema tu prostora za teorije zavere, svako bira uslove koji mu odgovaraju.

srle

pre 5 godina

Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35) # Link komentara

Za Vimbldon nije MORAO.

Zlatko

pre 5 godina

Prodjes u sledece kolo i nisi zadovoljan, sta da kaze Marej koji je spakovao kofere? Nikad necu razumeti ove tenisere ali srecno Nole i da doguras sto dalje.
(dragutin kenigsmark, 14. avgust 2018 09:00)

Prošle sezone Zvezda 3:3 na Malti. Prošla u naredno kolo, ali niko nije bio zadovoljan. To je ono, pobediš na kvalitet iako si odigrao loše. Što bi fudbaleri rekli, pišu se samo tri boda, to je najvažnije. U ovom slučaju, prošao dalje i to je to.

Kibo

pre 5 godina

Bratic propao si nemoj se mucis vise zaradio si vise nego svi stanovnici Srbije, sad lepo idi uzivaj sa zenom i decom i bole te usi!!!
(Akson, 14. avgust 2018 09:28)

Nije sve u novcu. Njemu pare ništa ne znače. Sad ih već ima podosta. A sa ženom i decom će uživati ceo život, Bože zdravlja.

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Da nije stao kod 3:0 rekli bi super.
Ali dobra stvar je da nije posustao.
Bitno je da nije zadovoljan.
IDEMOOOO
SPARTAAAAA

the shining

pre 5 godina

Ne znam sto nije zadovoljan?Pobedi se ne gleda u zube.Bolje da uz lošiju igru osvaja trofeje nego uz atraktivnu igru da ispada u prvom kolu.Ja licno obožavam da gledam npr.Klopov Liverpul,i logično navijam za tako atraktivnu ekipu,medjutim to ne osvaja trofeje,već u većini slučajeva osvaja Murinjo sa “bus” taktikom.Malo sam skrenuo sa teme,poenta je bitna.Licno bi voleo da osvoji turnir koji mu jedini nedostaje u prebogatoj karijeri.Nije “botovanje” već realan komentar.Uvek stalno realno komentarisem,...

Mikula

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!

srle

pre 5 godina

Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35) # Link komentara

Za Vimbldon nije MORAO.

seljo

pre 5 godina

vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...

Mikula

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Da nije stao kod 3:0 rekli bi super.
Ali dobra stvar je da nije posustao.
Bitno je da nije zadovoljan.
IDEMOOOO
SPARTAAAAA

the shining

pre 5 godina

Ne znam sto nije zadovoljan?Pobedi se ne gleda u zube.Bolje da uz lošiju igru osvaja trofeje nego uz atraktivnu igru da ispada u prvom kolu.Ja licno obožavam da gledam npr.Klopov Liverpul,i logično navijam za tako atraktivnu ekipu,medjutim to ne osvaja trofeje,već u većini slučajeva osvaja Murinjo sa “bus” taktikom.Malo sam skrenuo sa teme,poenta je bitna.Licno bi voleo da osvoji turnir koji mu jedini nedostaje u prebogatoj karijeri.Nije “botovanje” već realan komentar.Uvek stalno realno komentarisem,...

Kibo

pre 5 godina

Bratic propao si nemoj se mucis vise zaradio si vise nego svi stanovnici Srbije, sad lepo idi uzivaj sa zenom i decom i bole te usi!!!
(Akson, 14. avgust 2018 09:28)

Nije sve u novcu. Njemu pare ništa ne znače. Sad ih već ima podosta. A sa ženom i decom će uživati ceo život, Bože zdravlja.

Dott

pre 5 godina

Gledao sam mec i cetvrtastog Stiva Dzonsona, bas je nesportske gradje, razmisljao sam se na koga me ovaj covek podseca i setih se, na devetara cokulica iz crtaca "cipelici", ma original, cak i karakterno.
Ali nemojte misliti da sam ga zbog toga podcenio, znao sam da ce Novaku pruziti dostojan otpor, do duse ne bas koliki je pruzio, jer Novak je u mec usao vidno energetski na visem nivou od proslog mastersa, ali devetar cokulic je uspevao vrlo racionalnom igrom parirati Novakovoj igri i to sasvim solidno.
Ali znao sam da racionalna i disciplinovana igra cokulicu moze samo doneti solidan broj osvojuenih gemova, ali i nista vise od toga. Da bi se Novak pobedio, ipak je potrebno nesto vise, lucidnosti i hazarda, jer i Novakova igra ima jednu dobro konstantu, ali sa teznjom na sve bolju igru, preciznije udarce i bolje servise.
Zato ne brinem za Novaka, U smislu da ovde nece biti kalkulacija i da ce iz meca u mec zaista igrati sve bolje i nadam se da nece naici na neku nagaznu minu u obliku ekstra nadahnuca nekog tenisera, ukoliko toga ne bude, gledacemo ga u finalu i zaista se nadam da ce tamo biti i Federer koji ga je vec dva puta dobio u finalu ovog turnira, a tamo verujem u ekstra nadahnuce Novaka, kada Federer nece imati ama bas nikakave sanse.

Zlatko

pre 5 godina

Prodjes u sledece kolo i nisi zadovoljan, sta da kaze Marej koji je spakovao kofere? Nikad necu razumeti ove tenisere ali srecno Nole i da doguras sto dalje.
(dragutin kenigsmark, 14. avgust 2018 09:00)

Prošle sezone Zvezda 3:3 na Malti. Prošla u naredno kolo, ali niko nije bio zadovoljan. To je ono, pobediš na kvalitet iako si odigrao loše. Što bi fudbaleri rekli, pišu se samo tri boda, to je najvažnije. U ovom slučaju, prošao dalje i to je to.

sinisa

pre 5 godina

Nole je bio najjaci na betonu,sada mu je mnogo teze da pobjedjuje.Prije svega Novaku je sve teze da dobija autsajdere.Zvuci cudno,ali lakse dobija kad dodje do zavrsnice Nadala i Federera,a strepimo kada igra u 2 ili 3 kolu.

Milan

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!
(Mikula, 14. avgust

A zapravo nije. Njegovom stilu naprosto odgovara brži beton kakav je u Sinsinatiju. Plus na to kada dodaš sunce gde loptice fijuču kao rakete, dobiješ ovaj skor titula Feda i Noleta. Nema tu prostora za teorije zavere, svako bira uslove koji mu odgovaraju.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

>> Za Vimbldon nije MORAO.
Nije morao, tacno. Ali Wibledon je trava, za travu fizicka pripremljenost nije toliko bitna, ni snaga ni izdrzljivost. Za sljaku je potrebna i snaga i izdrzljivost, a za beton je najvaznija snaga.
Nole mora da popravi snagu, dal' sa bobicama il' sa ribom, ili pak nesto jace je na njemu, ali ako zeli da ima bar 80% svoje nekadasnje igre na betonu, mora da unosi znatno vise proteina i radi na snazi.

Nale

pre 5 godina

Nisam gledala, a ne mogu da nadjem podatak, da li je Vajda bio u boksu?
(Ana, 14. avgust 2018 10:28)

Još pitaš... naravno da je bio :-)

Veljo

pre 5 godina

vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seljo, 14. avgust 2018 09:11)

Čudo jedno da i Federer sa četvoro dece nema te iste porive, nego mu se još igra i pobeđuje.

Realno

pre 5 godina

Teren u Sinsinetiju je prosecne brzine, indeks iz 2016/20107 je pokazao da su tereni u Sangaju najbrzi i to uvek (a Nole je taj turnir vise puta osvojio), sledi teren u Londonu (ATP finale, taj su dosta ubrzali), pa Pariz (takodje dosta ubrzan, pre je bio medju nasporijim), onda Montereal pa Majemi pa tek onda Sinsineti, najsporiji je u Indinan Velsu (zato ga je Nadal i osvajao 4 puta + visok odskok loptice - pustinja), najsporiji su na sljaci. Isto tako se menja brzina terena kako turnir odmice, tjst. postaje sve brzi, posto prvi sloj se brze potrosi. Ako se pitate zasto je Nadal osvojio 4 mastersa u Kanadi a ni jedan u Majemiju (i ako je teren u Kanadi malo brzi) razlog je sto zbog velike vlaznosti, loptice u Majemiju odskacu dosta nize, sto Nadalu bas i ne odgovara. Kao sto vidite, ima tu dosta faktora koji uticu na igru i odskok loptice! Federer je Sinsi vec 7 puta osvajao a prosle godine je cak i Dimitrovu to poslo za rukom (prva masters 1000 titula), izgleda da je slajz na ovim terenima vrlo efektivno oruzje.

wood

pre 5 godina

Gledao sam mec. Mogu reci da je amerikanac dao sve od sebe,bio jako nezgodan,dodatna motivacija pobediti Novaka,kojeg su prethodnih meseci pobedjivali I gori. Medjutim,razlika je u tome sto Novak sada zna da.moze,tada je znao da ne.moze,dosta sumnjao u sebe. Nocas me je.odusevio jedan segment igre, izlasci na mrezu, savrseni,atraktivni, precizni,sto do sada nije bio slucaj. Primetio sam da je amer jako cudan, neki neartikulisani pokreti izmedju poena, cudan govor tela, a dodao bih I publiku koja se ponasala kao na rodeu..To je dekoncentrisalo Novaka najvise

sasa jokic

pre 5 godina

Pa dobro ako mislite da nije mrsav k’o manekenka, onda Ok, lupajte minuse. Moj komentar je dobronameran. Njegove loptice nemaju brzinu koja je potrebna i tacka. Trava je najbrza podloga, i to mu je delimicno pomoglo u Londonu. Sinsinati je najbrzi beton, a ipak se vidi da slabije udara, isto je sa servisom, precizan je ali veoma spor, za dobre riternere lak “zalogaj”. Mora masa da se pojaca, mora.

nik

pre 5 godina

Nemoj biti u fazi u kojoj je bio Federer ,da se cudis kad ti Neko reternira tvoj dobar udarac I jos da se ljutis.Igraj kao da ce sve da ti vrate.Kao sto si igrao

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

baš su iritantni sa tim besmislenim stereotipom - "radiću naporno svakog dana, kako bih napredovao ka zacrtanom cilju"!
ne, nego - izbegavaćeš treninge, jer se sportom baviš ca siljem da ne osvojiš ništa?!

opra vinfri i slični medijski "mudraci" opšte prakse - rade naporno svakog dana kako bi napredovali ka zacrtanom cilju...

Predrag

pre 5 godina

Nole,odličan si bio,ALI,samo ti možeš proceniti kvalitet koji si ispoljio,VERUJEM U TEBE,UBEĐEN SAM DA SI SE "VRATIO",impresivna je tvoja samokritika,SAMO,NE PRETERUJ,TI SI TAJ KOJI SE PITA U SVAKOM MEČU,JOŠ UVEK!!!!!

Gile

pre 5 godina

Nole je postao meta za promovisanja svih mladih igraca. U kratko procitali su ga, promenau u nacinu igre nema a nema vise ni dovoljnjo snage a ni zelje. To se ipak nije desavalo drugoj dvojici iz velike trojke kada su se vracali na vrh.

borkes

pre 5 godina

Ako je neko možda pročitao moj komentar pred finale W, tamo sam rekao da će Novak pobediti ako, između ostalog, ne bude pokušvao da "nadmudri ili nadigra" protivnika u smislu da odigra potez koji ovaj ne očekuje.
To sam pisao jer sam primetio da Novak vrlo često (od kad se vratio nakon povrede) to pokušava ali kad mu ne uspe on, neobjašnjivo, mentalno pada i nervira se u stilu kako je prtoivnik imao sreću pa je dobio poen u kom je, eto Novak odigrao, šmekerski.
Sinoć se ta situacija desila na, čini mi se 3:1 u II setu, kad je Novak odigrao onu super kratku dijagonalu ali mu je Džonson opalio super kraću paralelu koja je prošla i dobio poen. Nakon tog poena Novak pada u bezdan i Džonson dolazi na 4:3 uz brejk viška.
Svi smo primetili da se Novak ranije a u poslednje vreme redovno nervira, gleda u nebo kad protivnik pogodi liniju, vrh mreže, neku neravninu na terenu. Kao da je to isključivo Novakova privilegija, kao da se svi ostali ne trude da pogode liniju ili ugao terena.
U tim trenucima Novak reagira kao dete, duri se i samokažnjava sebe nekim indolentnim i nerezonskim potezima.
Iz aviona se vidi da Novak mentalno još nije na nivou iz 2011 - 2015 kada je bez problema prelazio preko takvih incidenata.
Ne kažem da treba da igra šablonski ali u ovoj fazi mora da se igra najrazumnije moguće u datom trenutku jer je to upravo jedan od onih segmenata igre koji je Novaka lansirao u visine na kojima je bio.
Idemo dalje.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35)
Ma čoveče, Novak u svom timu ima najbolje svetske nutricioniste, lekare itd. Zar misliš da ti bolje znaš od njega da li mu je dobra kilaža? Ako bi dodao 4-5 k mišića , ne bi bio tako brz, vitak, elastičan itd. Pa i Nadal nije mišićav kao npr 2009-2010.

Dusan

pre 5 godina

Gledao sam mec, bas je bilo mucenje. Steve u celom mecu nije odigrao nijedan spin sa bekhend strane, sve i jedan slajs, a na stotinak odigranih poena ih je bilo nekoliko stotina, jer je Novak bas forsirao bekhend. Mozete da zamislite da posaljete nekom 500 lopti na bekhend i ovaj svih 500 vrati slajs, i to veoma dobro, uglavnom u poslednji metar. Sa forhenda je isto bio dobar i agresivan, a dobro je i servirao. Zbog toga je Novak gubio mnogo dugih razmena na sta nije navikao i to ga je frustriralo. Od 8 mec lopti koje je spasao, u 6 ili 7 Novak nije imao sansu, mahom zbog dobrih servisa. Pozitivna strana je servis koji je bas dobro funkcionisao i generalno dosta dobra igra u servis gemovima. Tesko je reci koliko moze u ovom trenutku ali mi se cini da je mucenje u ovom mecu posledica neobicnog stila veoma raspolozenog protivnika i cinjenice da je bio prvi mec na turniru.

Madjo

pre 5 godina

Ali uslovi su prilično drugačiji? Siguran sam da nisu teži uslovi za igru u odnosu na masterse na šljaci, koje je Nole osvajao 8 puta. Zato, zapni i osvoji. Nema više izgovora.

Ćorava posla

pre 5 godina

Nisam gledao a ovde cas kazu iskoristio osmu cas iskoristio devetu mec lopti

Pa koju je stvarno dobio?
(osam ili devet, 14. avgust 2018 11:15)

Devetu. 100%

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Prodjes u sledece kolo i nisi zadovoljan, sta da kaze Marej koji je spakovao kofere? Nikad necu razumeti ove tenisere ali srecno Nole i da doguras sto dalje.

neki drmr

pre 5 godina

@ Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS. 
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35) # Link komentara 

Za Vimbldon nije MORAO.
(srle, 14. avgust 2018 09:07)

Pa da, ne znam samo zasto toliko pluseva za tako ociglednu konstataciju. Ako pogledas rezultate, i Simon, koji je jedan od najmrsavijih tenisera i koji ima ocajne rezultate u poslednjih godinu i vise, je dogurao do osmine finala Wimbldona gde je u tesna tri tajbrejka izgubio 3-1 Delpotra. Trava, od svih podloga, jednostavno najvise odgovara mrsavcima jer podloga je takva da zahteva dosta osecaja i "pipkanja loptice" a manje zapinjanja iz sve snage. Loptica proklizava i odskace dosta nize nego na betonu i to onemogucava igrace da udaraju jako u razmenama sto Djokovicu prija. Na betonu je skroz druga prica, podloga hvata spin i loptica odskace visoko sto omogucava brzu razmenu u kojima je Djokovic postao inferioran u odnosu na skoro sve ostale. Kada mi nadjes igraca iz top30 npr. od koga Djokovic ima brzi servis ili forhend javi mi. Ceo ATP je to provalio, protiv Djokovica samo udaraj sto jace jer svi su jaci od njega i kad igraju brzo tu njegova taktika nema odgovor. To do 2016 nije bio slucaj, ali sada cim neko igra brze od njega i uspe da ostane u vecini poena oko 5,6 udaraca, ima sansu za pobedu, jer razlika u snazi je ocigledna.

frufru

pre 5 godina

THE FINAL CUT
Ko kaze da ima uz sebe " najbolje svetske lekare i nutricioniste"? Koliko znam, maje volk i imazi ne spadaju u tu kategoriju. Uostalom, to sto moze da ima nekog uz sebe, ne znaci i da ih hoce, a pogotovu ne i da ih slusa. Sam pravi svoje izbore, koji ne moraju nuzno biti najbolji.

Pepe i amor

pre 5 godina

Naravno, posle sjajnog i za mnoge neočekivanog osvajanja Vimbldona Nole se opet vraća starom načinu ponašanja kojeg i inače intenzivno upražnjava u ovih 2 godine unazad, opet je počeo da trenira pred turnire na jedino mesto gde nipošto to ne bi trebao da radi (jer tamo se najmanje trenira tenis, mnogo se više obraća pažnja na učenje deljenja srca i sličnih rituala) u Marbelji naravno, i evo rezultata toga, nedavno ga je bukvalno teniski "izmlatio" na terenu mladi Cicipas a evo sada umalo i Džonson da ga utera u 3. set i nagovesti potencijalno novo iznenađenje. 9 meč lopti mu je trebalo protiv Džonsona ej ljudi, to je daleko daleko ispod nivoa jednog Gren Slem šampiona. Umlatiće ga opet neko i u Sinsinatiju vrlo brzo, ne bi me čudilo da to već Manarino uradi u narednom kolu. Trenirajući u Marbelji pred ovu severnoameričku turneju izgleda da je Novak opet smetnuo s uma glavne postulate koje tenis postavlja svim igračima, naročito velikim šampionima i to se jasno vidi u njegovoj igri u Torontu i evo sada i u Sinsinatiju i to ga na terenu može dovesti samo do novih blamaža od neiskusnih i nižerangiranih protivnika i ni do čega drugog. Ali ako je to njegov izbor, ako on želi taj način rada, ne treba ga mnogo kritikovati zbog toga, njegova karijera njegova stvar naravno.

neki drmr

pre 5 godina

@ vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...
(seljo, 14. avgust 2018 09:11

E zato ti ne mozes razumeti Nadala i Federera nikad. Mada sumnjam i za Novaka da si u pravu, jer da jesi, mogao je on u penziju jos posle prvih par osvojenih miliona.

antiDebil

pre 5 godina

Pa dobro ako mislite da nije mrsav k’o manekenka, onda Ok, lupajte minuse. Moj komentar je dobronameran. Njegove loptice nemaju brzinu koja je potrebna i tacka. Trava je najbrza podloga, i to mu je delimicno pomoglo u Londonu. Sinsinati je najbrzi beton, a ipak se vidi da slabije udara, isto je sa servisom, precizan je ali veoma spor, za dobre riternere lak “zalogaj”. Mora masa da se pojaca, mora.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 10:35

Smesno je to sto mislis da ti je komentar dobronameran a ustvari je potpuno suprotno od toga.
Za servis je preciznost neuporedivo bitnija od brzine, a i koliko je brz Nadalov servis, da li je i on manekenka ili je on samo izgubio od manekenke? Zasto Jokic drzi tolike dijete? O Nil je imao 150 kg, a Jokic ni 130 pa se dao na dijetu, zasto?

Ufo

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!
(Mikula, 14. avgust 2018 08:38)

A kakav si tek ti kompelsas kada se cudis takvim stvarima. Sto da mu dozvoli da osvoji turnir? Da bi ti bio zadovoljan? Jel radi nesto nedozvoljeno tata Roger? NE. Sve po propisu a ti i ostale srbende pisite kako je dzemperko, pokvarenjak (kao da ste ga licno upoznali), a on ce ostati ubedljivo najbolji ikada teniser (pored vaseg glupog poredjenja H2H, jer ako cemo tako Ivo Karlovic vodi protiv vasega noloa sa 2:1 znaci bolji je, ne zanima me sto su igrali samo tri meca, a ima nolo jos takvih negativnih odnosa pobeda i poraza), zaradjivati brda love i biti gospodin i za mene i za ostatak planete sem za jelte zemlju nebeskoga naroda. Ajmo Rogere oderi ih sve redom!

Đorđe

pre 5 godina

@Mikula,

Zamisli kompleksaša stvarno, želi da igra i pobeđuje. Umesto da kao normalan čovek pusti Novaka da pobeđuje i prestigne ga, kako bi zadovoljio uvažene srpske poznavaoce tenisa.
Uzgred rečeno, nisam nikakav "hejter" Novaka Đokovića, koga neizmerno poštujem, ali me samo iritiraju komentari lišeni svakog oblika sportske kulture. Možeš voleti Federera, ili ne, navijati za, ili protiv njega, stvar je izbora, ali nazivati nekog kompleksašem, jer želi da bude najveći u isoriji, u najmanju ruku je besmisleno. Zar to isto ne žele Nadal i Novak? Naravno da žele da pobeđuju jedni druge. To se zove konkurencija, rivalitet, a nikako kompleks.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

ubedjen sam,bice to sve bolje i bolje kako odmice turnir.
(mikloš LIzard, 14. avgust 2018 10:55)

Bice bolje neko vice, na papiru mrtvo slovo...

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nolovci, Ne zavaravajte se, Nolo nije osvojio Hamburg, a kako stvari stoje neće ni Cincinnati.
(Labud, 14. avgust 2018 13:16)

Nadamo se svi da nece ni ovo osvojiti, ali posto u prva 3 kola ima bas lake i neatraktivne protivnike Nolou ce proci najdalje do cetvrtfinala nazalost.

Ufo

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!
(Mikula, 14. avgust 2018 08:38)

A kakav si tek ti kompelsas kada se cudis takvim stvarima. Sto da mu dozvoli da osvoji turnir? Da bi ti bio zadovoljan? Jel radi nesto nedozvoljeno tata Roger? NE. Sve po propisu a ti i ostale srbende pisite kako je dzemperko, pokvarenjak (kao da ste ga licno upoznali), a on ce ostati ubedljivo najbolji ikada teniser (pored vaseg glupog poredjenja H2H, jer ako cemo tako Ivo Karlovic vodi protiv vasega noloa sa 2:1 znaci bolji je, ne zanima me sto su igrali samo tri meca, a ima nolo jos takvih negativnih odnosa pobeda i poraza), zaradjivati brda love i biti gospodin i za mene i za ostatak planete sem za jelte zemlju nebeskoga naroda. Ajmo Rogere oderi ih sve redom!

Mikula

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!

seljo

pre 5 godina

vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Prodjes u sledece kolo i nisi zadovoljan, sta da kaze Marej koji je spakovao kofere? Nikad necu razumeti ove tenisere ali srecno Nole i da doguras sto dalje.

Gile

pre 5 godina

Nole je postao meta za promovisanja svih mladih igraca. U kratko procitali su ga, promenau u nacinu igre nema a nema vise ni dovoljnjo snage a ni zelje. To se ipak nije desavalo drugoj dvojici iz velike trojke kada su se vracali na vrh.

srle

pre 5 godina

Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35) # Link komentara

Za Vimbldon nije MORAO.

Veljo

pre 5 godina

vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seljo, 14. avgust 2018 09:11)

Čudo jedno da i Federer sa četvoro dece nema te iste porive, nego mu se još igra i pobeđuje.

sasa jokic

pre 5 godina

Pa dobro ako mislite da nije mrsav k’o manekenka, onda Ok, lupajte minuse. Moj komentar je dobronameran. Njegove loptice nemaju brzinu koja je potrebna i tacka. Trava je najbrza podloga, i to mu je delimicno pomoglo u Londonu. Sinsinati je najbrzi beton, a ipak se vidi da slabije udara, isto je sa servisom, precizan je ali veoma spor, za dobre riternere lak “zalogaj”. Mora masa da se pojaca, mora.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nolovci, Ne zavaravajte se, Nolo nije osvojio Hamburg, a kako stvari stoje neće ni Cincinnati.
(Labud, 14. avgust 2018 13:16)

Nadamo se svi da nece ni ovo osvojiti, ali posto u prva 3 kola ima bas lake i neatraktivne protivnike Nolou ce proci najdalje do cetvrtfinala nazalost.

the shining

pre 5 godina

Ne znam sto nije zadovoljan?Pobedi se ne gleda u zube.Bolje da uz lošiju igru osvaja trofeje nego uz atraktivnu igru da ispada u prvom kolu.Ja licno obožavam da gledam npr.Klopov Liverpul,i logično navijam za tako atraktivnu ekipu,medjutim to ne osvaja trofeje,već u većini slučajeva osvaja Murinjo sa “bus” taktikom.Malo sam skrenuo sa teme,poenta je bitna.Licno bi voleo da osvoji turnir koji mu jedini nedostaje u prebogatoj karijeri.Nije “botovanje” već realan komentar.Uvek stalno realno komentarisem,...

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Da nije stao kod 3:0 rekli bi super.
Ali dobra stvar je da nije posustao.
Bitno je da nije zadovoljan.
IDEMOOOO
SPARTAAAAA

Pepe i amor

pre 5 godina

Naravno, posle sjajnog i za mnoge neočekivanog osvajanja Vimbldona Nole se opet vraća starom načinu ponašanja kojeg i inače intenzivno upražnjava u ovih 2 godine unazad, opet je počeo da trenira pred turnire na jedino mesto gde nipošto to ne bi trebao da radi (jer tamo se najmanje trenira tenis, mnogo se više obraća pažnja na učenje deljenja srca i sličnih rituala) u Marbelji naravno, i evo rezultata toga, nedavno ga je bukvalno teniski "izmlatio" na terenu mladi Cicipas a evo sada umalo i Džonson da ga utera u 3. set i nagovesti potencijalno novo iznenađenje. 9 meč lopti mu je trebalo protiv Džonsona ej ljudi, to je daleko daleko ispod nivoa jednog Gren Slem šampiona. Umlatiće ga opet neko i u Sinsinatiju vrlo brzo, ne bi me čudilo da to već Manarino uradi u narednom kolu. Trenirajući u Marbelji pred ovu severnoameričku turneju izgleda da je Novak opet smetnuo s uma glavne postulate koje tenis postavlja svim igračima, naročito velikim šampionima i to se jasno vidi u njegovoj igri u Torontu i evo sada i u Sinsinatiju i to ga na terenu može dovesti samo do novih blamaža od neiskusnih i nižerangiranih protivnika i ni do čega drugog. Ali ako je to njegov izbor, ako on želi taj način rada, ne treba ga mnogo kritikovati zbog toga, njegova karijera njegova stvar naravno.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

ubedjen sam,bice to sve bolje i bolje kako odmice turnir.
(mikloš LIzard, 14. avgust 2018 10:55)

Bice bolje neko vice, na papiru mrtvo slovo...

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

baš su iritantni sa tim besmislenim stereotipom - "radiću naporno svakog dana, kako bih napredovao ka zacrtanom cilju"!
ne, nego - izbegavaćeš treninge, jer se sportom baviš ca siljem da ne osvojiš ništa?!

opra vinfri i slični medijski "mudraci" opšte prakse - rade naporno svakog dana kako bi napredovali ka zacrtanom cilju...

Dott

pre 5 godina

Gledao sam mec i cetvrtastog Stiva Dzonsona, bas je nesportske gradje, razmisljao sam se na koga me ovaj covek podseca i setih se, na devetara cokulica iz crtaca "cipelici", ma original, cak i karakterno.
Ali nemojte misliti da sam ga zbog toga podcenio, znao sam da ce Novaku pruziti dostojan otpor, do duse ne bas koliki je pruzio, jer Novak je u mec usao vidno energetski na visem nivou od proslog mastersa, ali devetar cokulic je uspevao vrlo racionalnom igrom parirati Novakovoj igri i to sasvim solidno.
Ali znao sam da racionalna i disciplinovana igra cokulicu moze samo doneti solidan broj osvojuenih gemova, ali i nista vise od toga. Da bi se Novak pobedio, ipak je potrebno nesto vise, lucidnosti i hazarda, jer i Novakova igra ima jednu dobro konstantu, ali sa teznjom na sve bolju igru, preciznije udarce i bolje servise.
Zato ne brinem za Novaka, U smislu da ovde nece biti kalkulacija i da ce iz meca u mec zaista igrati sve bolje i nadam se da nece naici na neku nagaznu minu u obliku ekstra nadahnuca nekog tenisera, ukoliko toga ne bude, gledacemo ga u finalu i zaista se nadam da ce tamo biti i Federer koji ga je vec dva puta dobio u finalu ovog turnira, a tamo verujem u ekstra nadahnuce Novaka, kada Federer nece imati ama bas nikakave sanse.

antiDebil

pre 5 godina

Pa dobro ako mislite da nije mrsav k’o manekenka, onda Ok, lupajte minuse. Moj komentar je dobronameran. Njegove loptice nemaju brzinu koja je potrebna i tacka. Trava je najbrza podloga, i to mu je delimicno pomoglo u Londonu. Sinsinati je najbrzi beton, a ipak se vidi da slabije udara, isto je sa servisom, precizan je ali veoma spor, za dobre riternere lak “zalogaj”. Mora masa da se pojaca, mora.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 10:35

Smesno je to sto mislis da ti je komentar dobronameran a ustvari je potpuno suprotno od toga.
Za servis je preciznost neuporedivo bitnija od brzine, a i koliko je brz Nadalov servis, da li je i on manekenka ili je on samo izgubio od manekenke? Zasto Jokic drzi tolike dijete? O Nil je imao 150 kg, a Jokic ni 130 pa se dao na dijetu, zasto?

Zlatko

pre 5 godina

Prodjes u sledece kolo i nisi zadovoljan, sta da kaze Marej koji je spakovao kofere? Nikad necu razumeti ove tenisere ali srecno Nole i da doguras sto dalje.
(dragutin kenigsmark, 14. avgust 2018 09:00)

Prošle sezone Zvezda 3:3 na Malti. Prošla u naredno kolo, ali niko nije bio zadovoljan. To je ono, pobediš na kvalitet iako si odigrao loše. Što bi fudbaleri rekli, pišu se samo tri boda, to je najvažnije. U ovom slučaju, prošao dalje i to je to.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

>> Za Vimbldon nije MORAO.
Nije morao, tacno. Ali Wibledon je trava, za travu fizicka pripremljenost nije toliko bitna, ni snaga ni izdrzljivost. Za sljaku je potrebna i snaga i izdrzljivost, a za beton je najvaznija snaga.
Nole mora da popravi snagu, dal' sa bobicama il' sa ribom, ili pak nesto jace je na njemu, ali ako zeli da ima bar 80% svoje nekadasnje igre na betonu, mora da unosi znatno vise proteina i radi na snazi.

Predrag

pre 5 godina

Nole,odličan si bio,ALI,samo ti možeš proceniti kvalitet koji si ispoljio,VERUJEM U TEBE,UBEĐEN SAM DA SI SE "VRATIO",impresivna je tvoja samokritika,SAMO,NE PRETERUJ,TI SI TAJ KOJI SE PITA U SVAKOM MEČU,JOŠ UVEK!!!!!

frufru

pre 5 godina

THE FINAL CUT
Ko kaze da ima uz sebe " najbolje svetske lekare i nutricioniste"? Koliko znam, maje volk i imazi ne spadaju u tu kategoriju. Uostalom, to sto moze da ima nekog uz sebe, ne znaci i da ih hoce, a pogotovu ne i da ih slusa. Sam pravi svoje izbore, koji ne moraju nuzno biti najbolji.

Đorđe

pre 5 godina

@Mikula,

Zamisli kompleksaša stvarno, želi da igra i pobeđuje. Umesto da kao normalan čovek pusti Novaka da pobeđuje i prestigne ga, kako bi zadovoljio uvažene srpske poznavaoce tenisa.
Uzgred rečeno, nisam nikakav "hejter" Novaka Đokovića, koga neizmerno poštujem, ali me samo iritiraju komentari lišeni svakog oblika sportske kulture. Možeš voleti Federera, ili ne, navijati za, ili protiv njega, stvar je izbora, ali nazivati nekog kompleksašem, jer želi da bude najveći u isoriji, u najmanju ruku je besmisleno. Zar to isto ne žele Nadal i Novak? Naravno da žele da pobeđuju jedni druge. To se zove konkurencija, rivalitet, a nikako kompleks.

Kibo

pre 5 godina

Bratic propao si nemoj se mucis vise zaradio si vise nego svi stanovnici Srbije, sad lepo idi uzivaj sa zenom i decom i bole te usi!!!
(Akson, 14. avgust 2018 09:28)

Nije sve u novcu. Njemu pare ništa ne znače. Sad ih već ima podosta. A sa ženom i decom će uživati ceo život, Bože zdravlja.

Nale

pre 5 godina

Nisam gledala, a ne mogu da nadjem podatak, da li je Vajda bio u boksu?
(Ana, 14. avgust 2018 10:28)

Još pitaš... naravno da je bio :-)

wood

pre 5 godina

Gledao sam mec. Mogu reci da je amerikanac dao sve od sebe,bio jako nezgodan,dodatna motivacija pobediti Novaka,kojeg su prethodnih meseci pobedjivali I gori. Medjutim,razlika je u tome sto Novak sada zna da.moze,tada je znao da ne.moze,dosta sumnjao u sebe. Nocas me je.odusevio jedan segment igre, izlasci na mrezu, savrseni,atraktivni, precizni,sto do sada nije bio slucaj. Primetio sam da je amer jako cudan, neki neartikulisani pokreti izmedju poena, cudan govor tela, a dodao bih I publiku koja se ponasala kao na rodeu..To je dekoncentrisalo Novaka najvise

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS.
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35)
Ma čoveče, Novak u svom timu ima najbolje svetske nutricioniste, lekare itd. Zar misliš da ti bolje znaš od njega da li mu je dobra kilaža? Ako bi dodao 4-5 k mišića , ne bi bio tako brz, vitak, elastičan itd. Pa i Nadal nije mišićav kao npr 2009-2010.

Milan

pre 5 godina

A kakav je kompleksas Svajcarac govori podatak da uvek tempira formu za ovaj turnir, samo da ga Novak ne bi osvojio i bio jedini teniser sa svim Masters titulama! Ali verujem ovaj put u Noleta! Idemo!
(Mikula, 14. avgust

A zapravo nije. Njegovom stilu naprosto odgovara brži beton kakav je u Sinsinatiju. Plus na to kada dodaš sunce gde loptice fijuču kao rakete, dobiješ ovaj skor titula Feda i Noleta. Nema tu prostora za teorije zavere, svako bira uslove koji mu odgovaraju.

sinisa

pre 5 godina

Nole je bio najjaci na betonu,sada mu je mnogo teze da pobjedjuje.Prije svega Novaku je sve teze da dobija autsajdere.Zvuci cudno,ali lakse dobija kad dodje do zavrsnice Nadala i Federera,a strepimo kada igra u 2 ili 3 kolu.

nik

pre 5 godina

Nemoj biti u fazi u kojoj je bio Federer ,da se cudis kad ti Neko reternira tvoj dobar udarac I jos da se ljutis.Igraj kao da ce sve da ti vrate.Kao sto si igrao

Realno

pre 5 godina

Teren u Sinsinetiju je prosecne brzine, indeks iz 2016/20107 je pokazao da su tereni u Sangaju najbrzi i to uvek (a Nole je taj turnir vise puta osvojio), sledi teren u Londonu (ATP finale, taj su dosta ubrzali), pa Pariz (takodje dosta ubrzan, pre je bio medju nasporijim), onda Montereal pa Majemi pa tek onda Sinsineti, najsporiji je u Indinan Velsu (zato ga je Nadal i osvajao 4 puta + visok odskok loptice - pustinja), najsporiji su na sljaci. Isto tako se menja brzina terena kako turnir odmice, tjst. postaje sve brzi, posto prvi sloj se brze potrosi. Ako se pitate zasto je Nadal osvojio 4 mastersa u Kanadi a ni jedan u Majemiju (i ako je teren u Kanadi malo brzi) razlog je sto zbog velike vlaznosti, loptice u Majemiju odskacu dosta nize, sto Nadalu bas i ne odgovara. Kao sto vidite, ima tu dosta faktora koji uticu na igru i odskok loptice! Federer je Sinsi vec 7 puta osvajao a prosle godine je cak i Dimitrovu to poslo za rukom (prva masters 1000 titula), izgleda da je slajz na ovim terenima vrlo efektivno oruzje.

Madjo

pre 5 godina

Ali uslovi su prilično drugačiji? Siguran sam da nisu teži uslovi za igru u odnosu na masterse na šljaci, koje je Nole osvajao 8 puta. Zato, zapni i osvoji. Nema više izgovora.

Dusan

pre 5 godina

Gledao sam mec, bas je bilo mucenje. Steve u celom mecu nije odigrao nijedan spin sa bekhend strane, sve i jedan slajs, a na stotinak odigranih poena ih je bilo nekoliko stotina, jer je Novak bas forsirao bekhend. Mozete da zamislite da posaljete nekom 500 lopti na bekhend i ovaj svih 500 vrati slajs, i to veoma dobro, uglavnom u poslednji metar. Sa forhenda je isto bio dobar i agresivan, a dobro je i servirao. Zbog toga je Novak gubio mnogo dugih razmena na sta nije navikao i to ga je frustriralo. Od 8 mec lopti koje je spasao, u 6 ili 7 Novak nije imao sansu, mahom zbog dobrih servisa. Pozitivna strana je servis koji je bas dobro funkcionisao i generalno dosta dobra igra u servis gemovima. Tesko je reci koliko moze u ovom trenutku ali mi se cini da je mucenje u ovom mecu posledica neobicnog stila veoma raspolozenog protivnika i cinjenice da je bio prvi mec na turniru.

neki drmr

pre 5 godina

@ Ocigledan nedostatak snage, posledica nedostatka misicne mase. Nole moras da nabacis 4-5 kila, MORAS. 
(sasa jokic, 14. avgust 2018 08:35) # Link komentara 

Za Vimbldon nije MORAO.
(srle, 14. avgust 2018 09:07)

Pa da, ne znam samo zasto toliko pluseva za tako ociglednu konstataciju. Ako pogledas rezultate, i Simon, koji je jedan od najmrsavijih tenisera i koji ima ocajne rezultate u poslednjih godinu i vise, je dogurao do osmine finala Wimbldona gde je u tesna tri tajbrejka izgubio 3-1 Delpotra. Trava, od svih podloga, jednostavno najvise odgovara mrsavcima jer podloga je takva da zahteva dosta osecaja i "pipkanja loptice" a manje zapinjanja iz sve snage. Loptica proklizava i odskace dosta nize nego na betonu i to onemogucava igrace da udaraju jako u razmenama sto Djokovicu prija. Na betonu je skroz druga prica, podloga hvata spin i loptica odskace visoko sto omogucava brzu razmenu u kojima je Djokovic postao inferioran u odnosu na skoro sve ostale. Kada mi nadjes igraca iz top30 npr. od koga Djokovic ima brzi servis ili forhend javi mi. Ceo ATP je to provalio, protiv Djokovica samo udaraj sto jace jer svi su jaci od njega i kad igraju brzo tu njegova taktika nema odgovor. To do 2016 nije bio slucaj, ali sada cim neko igra brze od njega i uspe da ostane u vecini poena oko 5,6 udaraca, ima sansu za pobedu, jer razlika u snazi je ocigledna.

Ćorava posla

pre 5 godina

Nisam gledao a ovde cas kazu iskoristio osmu cas iskoristio devetu mec lopti

Pa koju je stvarno dobio?
(osam ili devet, 14. avgust 2018 11:15)

Devetu. 100%

borkes

pre 5 godina

Ako je neko možda pročitao moj komentar pred finale W, tamo sam rekao da će Novak pobediti ako, između ostalog, ne bude pokušvao da "nadmudri ili nadigra" protivnika u smislu da odigra potez koji ovaj ne očekuje.
To sam pisao jer sam primetio da Novak vrlo često (od kad se vratio nakon povrede) to pokušava ali kad mu ne uspe on, neobjašnjivo, mentalno pada i nervira se u stilu kako je prtoivnik imao sreću pa je dobio poen u kom je, eto Novak odigrao, šmekerski.
Sinoć se ta situacija desila na, čini mi se 3:1 u II setu, kad je Novak odigrao onu super kratku dijagonalu ali mu je Džonson opalio super kraću paralelu koja je prošla i dobio poen. Nakon tog poena Novak pada u bezdan i Džonson dolazi na 4:3 uz brejk viška.
Svi smo primetili da se Novak ranije a u poslednje vreme redovno nervira, gleda u nebo kad protivnik pogodi liniju, vrh mreže, neku neravninu na terenu. Kao da je to isključivo Novakova privilegija, kao da se svi ostali ne trude da pogode liniju ili ugao terena.
U tim trenucima Novak reagira kao dete, duri se i samokažnjava sebe nekim indolentnim i nerezonskim potezima.
Iz aviona se vidi da Novak mentalno još nije na nivou iz 2011 - 2015 kada je bez problema prelazio preko takvih incidenata.
Ne kažem da treba da igra šablonski ali u ovoj fazi mora da se igra najrazumnije moguće u datom trenutku jer je to upravo jedan od onih segmenata igre koji je Novaka lansirao u visine na kojima je bio.
Idemo dalje.

neki drmr

pre 5 godina

@ vidi se na kilometar da mu je tenisa preko glave,dosadno je ,brate, svaki dan lupati tu lopticu a pun si para,zeljan slobode,da budes bez obaveza,da se igras sa decom kad hoces i koliko hoces,da lutas sa zenom po belom svetu,lezes kad oces,jedes i pijes sta oces.Razumem coveka potpuno...
(seljo, 14. avgust 2018 09:11

E zato ti ne mozes razumeti Nadala i Federera nikad. Mada sumnjam i za Novaka da si u pravu, jer da jesi, mogao je on u penziju jos posle prvih par osvojenih miliona.