Utorak, 19.06.2018.

19:45

Dončić želi da izbegne Divčev Sakramento

Luka Dončić, Mohamed Bamba i Džaren Džekson junior žele da izbegnu Sakramento Kingse na predstojećem NBA draftu, koji će imati pravo da biraju drugi.

Izvor: PT

Donèiæ želi da izbegne Divèev Sakramento IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Slazem se sa vecinom komentatora da Sacramentu ne treba Doncic osim ako nije vecc dogovoren neki dobar trade. Mada da sam na Divcevom mestu ne bih uzeo ni Bambu. Meni jednostavno ne izgleda kao da moze da bude superstar. Pogledajte npr Obrvu u prvoj sezoni koliko je bio napredniji. Mada kad pogledam Jokica koji pik je bio... Bice zanimljivo u svakom slucaju. Jedva cekam da pocne i prelazni rok u NBA.

stoler

pre 5 godina

Au, velika steta. Divac i Sakramento ne mogu da dodju sebi od soka. Ma nek ide gde hoce,verujem da Divac radi dobar posao i da ce se to i videti za koju godinu.

nista o nicemu

pre 5 godina

Divče, odaberi ga u inat pa na klupu dok ne istekne ugovor. Pa onda nek simulira kao u ACB kao sto ga Rudi savetuje, ako ga nije sramota.

Stari čačanin

pre 5 godina

Da li neko zna u koliko sati po našem vremenu 21.juna počinje draft i prenos drafta ???
(Pera Pisar, 19. jun 2018 23:47)

NBA draft na programu je noći između četvrtka i petka u jedan sat.

Da li ti misliš da su amerikanci toliko ludi pa da draft počnu u jedan posle ponoći. Pa pročitajte tekst do kraja pre nego što nešto komentarišete. P. S. Ovaj komentar je dobio dvadesetak pluseva.

sryugos

pre 5 godina

ako bi doncic nekim cudom pao do osmog mesta mislim da bu usledio trejd za kawhi-a uz kevina lova ili pikove u narednim godinama spursi u doncicu vide novog djinobilija sa poboljsanim karakteristikama malo vecim atlecizmom i vecim talentom a to bi omogucilo klivlendu da se barem jos jednu godinu bore za titulu 

Lenard ima jos godinu dana ugovora a (prema inside informacijama Edina Avdica) zeli da potpise novi samo sa timom iz Los Andjelesa, prvenstveno Lejkersima. Njegova dva menadzera to pricaju svima i zato nijedan tim nece hteti da se trampi sa Sparsima da bi imali Lenarda na jednu sezonu. Sparsi nemaju kuda i morace da ga posalju direktno u Lejkerse da bi izvukli najvise sto mogu. Barem da im uzmu Ingrama ili Kuzmu.
Samo je sigurno da ce Ejton biti prvi pik a sve ostalo zavisi od Divcevog poteza...

troglavi biceps

pre 5 godina

@goblin

Osim tih što si nabrojao, nisko (ili bar prilično nisko u odnosu na ono što su postigli u karijeri) su draftovani i Lenard, Batler, Jokic, Milsap, Tomas, Voker, Janis, DJ, Manu... da ne pominjemo neke ranije tipa Kobija, Dirka, Malouna, Neša itd... ali takav pik se desi jedom timu u pet godina, ne može nikako 30 timova u ligi da stigne da obrati pažnju na sve likove koji izlaze na draft pa da probere najinteresantnijeg... uostalom tu ima i dosta sreće, ili jednostavno timovi imaju mnogo dobar menadžment kao recimo Lejkersi/Golden Stejt sa Džerijem Vestom od kojih je napravio zna se kakve ekipe. Takve ljude može da obezbjedi možda 5 timova maksimum.



Ali ovo za Filu i 2 sezone tenkovanja. Pa brate moj sa njima se od fazon 2012. sprdaju ljudi da su prejadni, i to su razvalili su jednu sasvim solidnu ekipu (bar za standarde istoka tadašnjeg) da bi mogli da tenkuju. Smiješni su skroz i nadam se da će biti klipersi Istoka u ovoj i sljedećoj deceniji. Znači preistripovana ekipa koja svoju plejof kampanju završava uvijek u drugoj rundi.

JPR24

pre 5 godina

Da li neko zna u koliko sati po našem vremenu 21.juna počinje draft i prenos drafta ???
(Pera Pisar, 19. jun 2018 23:47)

Prenos od 7PM Eastern Time. 1 kod nas... Ali sam draft pocne dosta kasnije, prvo brbljaju o analizama i tako dalje, možeš i filmić da pogledaš dok ne počnu konkretno ;)

Pera Pisar

pre 5 godina

Kakvi ste vi likovi, pitao sam da li zna neko u koliko sati počinje draft u četvrtak, niko mi nije odgovorio, ali sam dobio 20 pluseva i 5 minuseva...ovo je neka .... ??? Dobra vam je fora !!!

da-li-su-realni

pre 5 godina

sta ste se svi primili pa ne drze sacramento srbi pa da shvatate licno... lik neka ide gde hoce njegova karijera nhegov prob.

Montoya

pre 5 godina

Finiksu treba visok igeac, a Sacremento je popunjen na bekovima sa Hildom, Foxom I Bogdanom, tako da Doncic moze samo da se nada dobrom trejdu, a mozda cak I da zavrsi u San Antoniju u nekim kombinacijama, a nije iskljucena ni Filadelfija I Klipersi.

Alan Ford

pre 5 godina

@maestro
Odavno se nisam ljepse nasmijao. Manu je u top 5 igraca svih vremena van Severnoamerickog kontinenta, a znas koliko Luka jos treba da postigne za to ili bilo ko. Luka je perspektivan, ali NBA bekovi i evropski bekovi su razlika nebo i zemlja, zelim mu srecu, a vidjecemo koliko stvarno moze.

bskfan

pre 5 godina

Mali ne kapira neke stvari, ne zna da je bolje biti starter u losijem timu nego igrati sa klupe u jakom timu. Ili se mozda zanosi da ce neki od ovih klubova sa zacelja mozda biti pretendenti za osvajanje prstena?

Bitno je igrati 30+ minuta, napucati statistiku, postati zvezda u svom timu, pripremiti teren za kasniji max ugovor i to je to. Ako se bas poklope kockice onda za 5-6 godina mozda bude i imao sansu da osvoji prsten ali sada razmiljsati o tome je neozbiljno.

Ako mi je cilj da se dokopa Kalifornije ili Majamija onda bolje da i ne ide u NBA. Ni ona izjava o eventualnom ostanku u Realu ako ga draftuje neki tim koji mu ne odgovara mu nije nije trebala. Tamo se sve prati i analizira, moras da pazis sta pricas ili ces da se kasnije kajes.

NastyB

pre 5 godina

Dončić ni najmanje nije potreban Sakramentu. Od igrača koji igraju na pozicijama 1 do 3 su Foks, Mejson, Hild, Džekson, Bogdan, tu su i iskusni Templ i Šampert. A na centarski pozicijama omatoreli Randolf i Koli-Stajn. O Kufusu, Labisijeu i Džajlsu ne treba trošiti reči. A na ovom draftu od predviđenih prvih 10 pikova je 7 ili 8 veoma talebtovanih centara ili krilnih centara. I šta bi svako sa dva grama mozga uradio na Divčevom mestu?? Trpati još jednog igrača tamo gde ih imaš podosta ili uzeti perspektivnog igrača na mestu na kojem si deficitaran??
Na njegovom mestu bih uzeo Dončića samo ako bi se prethodno dogovorio za trejd za, na primer, Dramonda iz Pistonsa, Gobera ili Jokića. U suprotnom, pošto Ajton ide zasigurno u Finiks, uzeo bih Beglija ili Džarena Džeksona pre nego Bambu, ali to je stvar ukusa.

chief666

pre 5 godina

E ali MO Bamba izvoljeva?!!? Pa taj lik će u najboljem slučaju imati karijeru kao DeAndre Jordan. Mada mislim ni takvu jer ni odbrambeno neće dostići taj nivo a napadacki je vrlo ograničen pogotovo u modernoj košarci kakva se danas igra u NBA

Powerslave

pre 5 godina

Hm, mislim da se previše dozvoljava igračima. Treba biti svestan da od koliko desetina/stotina hiljada, možda i miliona igrača njih manje od 100 ima šansu da bude draftovano, a samo 60 na kraju i bude. Tu činjenicu treba ceniti. Mnogi igrači bi dali sve što imaju da zaigraju u NBA, makar za ubedljivo najboru ekipu.
Timovi skautiraju i analiziraju draft klase godinama, ulažu se ogromna sredstva, pravi se dugoročna strategija (da li tankovati, kad prazniti salary cap, kog igrača upariti sa kojim, koga dovesti, koga otpustiti, trejduju se igrači za pikove itd) i onda dođe neki tamo klinac i kaže "boli me uvo, vi me ne zanimate". A šta je on to postigao u životu do sada pa može sebi da dozvoli da se tako ponaša? Je l to profesionalan odnos prema sportu?
Ja sad da sam u upravi tima koji i nije Sakramento dvaput bih razmislio da li da dovedem nekog od ovih igrača jer sutra isto tako mogu da se ponašaju prema meni.

Razumem da i igrači treba da imaju pravo da biraju gde da grade karijeru, ali nije kao da su robovi, tih nekoliko "godina patnje u neželjenom timu" im bude vrlo lepo plaćeno. Posle ako se dokažu mogu da zatraže trejd. Razumem npr. Lenardovu želju da menja tim, ali ove, uslovno rečeno, klince ne.

goblin

pre 5 godina

"@True Batman Fan"-Ne moras da "tankujes"godinama da bi napao prsten,ako klub zna sta radi.Kojeg visokog pika(da su ga Kingsi birali) je imao "nas" Sakramento,na primer.Slažem se u vezi Doncica,slobodu koju bi mu dao Divac ne bi imao nigde u ligi.Filadelfija "tankuje"malo više od dve godine(imali su par teskih kikseva na draftu) i opet nemaju tim za nesto vise ako ne dovedu bar jednog superstara.Treba puno vise od prava na visokog pika,treba vizija i znanje.Pominjes GSW(pusti Lebrona,takvi izlaze jednom u 30 godina na draft),pogledaj koji su pikovi bili Kari,Klej a pogotovo Grin,sve ce ti biti jasno.Imas primer gde je jedan otac ubedio Lejkerse da je njegov sin bolji od recimo Tejtuma.Džabe visoki pik ako ne znas da izaberes.

maestro

pre 5 godina

ako bi doncic nekim cudom pao do osmog mesta mislim da bu usledio trejd za kawhi-a uz kevina lova ili pikove u narednim godinama spursi u doncicu vide novog djinobilija sa poboljsanim karakteristikama malo vecim atlecizmom i vecim talentom a to bi omogucilo klivlendu da se barem jos jednu godinu bore za titulu ali time daju svoju buducnost mada je opste poznato da klivlend ima jednu od najgorih front office u nba mozda jos uz orlando i ne umeju da izaberu dobrog igraca pa makar sa prvog mesta (anthony bennet)
to je bio jedan od glavnih razloga zasto ne lebron prvi put otisao u lebronovim prvim sezonama klivlend je imao solidno kotirane pikove izmedju 10 i 20 mesta i za to vreme su propustili ogroman broj solodnih igraca makar da budi korisni starteri takodje su i potpisivali visoke ugovore nedovoljno dobrim i zastarelim igracima(ben wallace i shaq oneal pred kraj karijere) zato je za cavse bar po meni najbolje da u ovoj off seasonu dovedu lebronu neku relativno mladu zvezdu koja ce moci da nosi tim i nakon lebrona i tako ne bi morali da traze tog igraca kroz draft pominje se takodje bradley beal i marcin gortat uz 15tog pika za kevina lava jr smitha i 8mog pika tako da ce svasta biti sigirbo nece biti dosadno

True Batman Fan

pre 5 godina

Mali podsetnik za decu i one koji su kosarku poceli da prate pre 2 sezone: da bi jedan tim postao sampionski, mora prvo da bude jedan od najgorih (sa izuzetkom San Antonija). Setite da gde je bio Klivlend pre nego sto su uzeli Lebrona ili Golden Stejt pre nego sto su uzeli Karija... Ili ne morate ni da idete toliko daleko u proslost. Pogledajte gde je bila Filadefija pre dve sezone... Timovi namerno beleze lose rezultate (tankuju) kako bi imali sto bolju poziciju na predstojecem draftu tj kako bi povecali sebi sanse da medju prvima biraju najbolje mlade igrace. Iskreno mislim da bi Doncicu bio najbolji moguci potez da ode u Sakramento jer je to jedan mladi i ambiciozan tim koji bi za par godina mogao da krene u pohod na prsten a da ne pricamo o tome sto bi u Sakramentu imao slobodu u igri kakvu nece imati niujednom drugom timu lige. Ali dobro... Ako mu je slava udarila u glavu, neka ode u neki jak tim i neka greje klupu... po meni bi to bio glup potez.

Dr.Haus

pre 5 godina

Da nece mozda odma u prvoj sezoni i prsten da uzme...Odlican igrac,ali malo sad pocinje da preteruje
Lebron ili Jordan bi ovaj Sakremento vukli do finala konferencije bar

Ivan

pre 5 godina

Doncicu bi bilo bolje da ne izvoljeva previse. Nece imati zagarantovano niti mesto niti minutazu u koji god klub da ode, pa ni u Sakramentu. NBA je nesto potpuno drugo u odnosu na evro kosarku.

Ivan

pre 5 godina

Doncicu bi bilo bolje da ne izvoljeva previse. Nece imati zagarantovano niti mesto niti minutazu u koji god klub da ode, pa ni u Sakramentu. NBA je nesto potpuno drugo u odnosu na evro kosarku.

Dr.Haus

pre 5 godina

Da nece mozda odma u prvoj sezoni i prsten da uzme...Odlican igrac,ali malo sad pocinje da preteruje
Lebron ili Jordan bi ovaj Sakremento vukli do finala konferencije bar

goblin

pre 5 godina

"@True Batman Fan"-Ne moras da "tankujes"godinama da bi napao prsten,ako klub zna sta radi.Kojeg visokog pika(da su ga Kingsi birali) je imao "nas" Sakramento,na primer.Slažem se u vezi Doncica,slobodu koju bi mu dao Divac ne bi imao nigde u ligi.Filadelfija "tankuje"malo više od dve godine(imali su par teskih kikseva na draftu) i opet nemaju tim za nesto vise ako ne dovedu bar jednog superstara.Treba puno vise od prava na visokog pika,treba vizija i znanje.Pominjes GSW(pusti Lebrona,takvi izlaze jednom u 30 godina na draft),pogledaj koji su pikovi bili Kari,Klej a pogotovo Grin,sve ce ti biti jasno.Imas primer gde je jedan otac ubedio Lejkerse da je njegov sin bolji od recimo Tejtuma.Džabe visoki pik ako ne znas da izaberes.

True Batman Fan

pre 5 godina

Mali podsetnik za decu i one koji su kosarku poceli da prate pre 2 sezone: da bi jedan tim postao sampionski, mora prvo da bude jedan od najgorih (sa izuzetkom San Antonija). Setite da gde je bio Klivlend pre nego sto su uzeli Lebrona ili Golden Stejt pre nego sto su uzeli Karija... Ili ne morate ni da idete toliko daleko u proslost. Pogledajte gde je bila Filadefija pre dve sezone... Timovi namerno beleze lose rezultate (tankuju) kako bi imali sto bolju poziciju na predstojecem draftu tj kako bi povecali sebi sanse da medju prvima biraju najbolje mlade igrace. Iskreno mislim da bi Doncicu bio najbolji moguci potez da ode u Sakramento jer je to jedan mladi i ambiciozan tim koji bi za par godina mogao da krene u pohod na prsten a da ne pricamo o tome sto bi u Sakramentu imao slobodu u igri kakvu nece imati niujednom drugom timu lige. Ali dobro... Ako mu je slava udarila u glavu, neka ode u neki jak tim i neka greje klupu... po meni bi to bio glup potez.

Powerslave

pre 5 godina

Hm, mislim da se previše dozvoljava igračima. Treba biti svestan da od koliko desetina/stotina hiljada, možda i miliona igrača njih manje od 100 ima šansu da bude draftovano, a samo 60 na kraju i bude. Tu činjenicu treba ceniti. Mnogi igrači bi dali sve što imaju da zaigraju u NBA, makar za ubedljivo najboru ekipu.
Timovi skautiraju i analiziraju draft klase godinama, ulažu se ogromna sredstva, pravi se dugoročna strategija (da li tankovati, kad prazniti salary cap, kog igrača upariti sa kojim, koga dovesti, koga otpustiti, trejduju se igrači za pikove itd) i onda dođe neki tamo klinac i kaže "boli me uvo, vi me ne zanimate". A šta je on to postigao u životu do sada pa može sebi da dozvoli da se tako ponaša? Je l to profesionalan odnos prema sportu?
Ja sad da sam u upravi tima koji i nije Sakramento dvaput bih razmislio da li da dovedem nekog od ovih igrača jer sutra isto tako mogu da se ponašaju prema meni.

Razumem da i igrači treba da imaju pravo da biraju gde da grade karijeru, ali nije kao da su robovi, tih nekoliko "godina patnje u neželjenom timu" im bude vrlo lepo plaćeno. Posle ako se dokažu mogu da zatraže trejd. Razumem npr. Lenardovu želju da menja tim, ali ove, uslovno rečeno, klince ne.

NastyB

pre 5 godina

Dončić ni najmanje nije potreban Sakramentu. Od igrača koji igraju na pozicijama 1 do 3 su Foks, Mejson, Hild, Džekson, Bogdan, tu su i iskusni Templ i Šampert. A na centarski pozicijama omatoreli Randolf i Koli-Stajn. O Kufusu, Labisijeu i Džajlsu ne treba trošiti reči. A na ovom draftu od predviđenih prvih 10 pikova je 7 ili 8 veoma talebtovanih centara ili krilnih centara. I šta bi svako sa dva grama mozga uradio na Divčevom mestu?? Trpati još jednog igrača tamo gde ih imaš podosta ili uzeti perspektivnog igrača na mestu na kojem si deficitaran??
Na njegovom mestu bih uzeo Dončića samo ako bi se prethodno dogovorio za trejd za, na primer, Dramonda iz Pistonsa, Gobera ili Jokića. U suprotnom, pošto Ajton ide zasigurno u Finiks, uzeo bih Beglija ili Džarena Džeksona pre nego Bambu, ali to je stvar ukusa.

chief666

pre 5 godina

E ali MO Bamba izvoljeva?!!? Pa taj lik će u najboljem slučaju imati karijeru kao DeAndre Jordan. Mada mislim ni takvu jer ni odbrambeno neće dostići taj nivo a napadacki je vrlo ograničen pogotovo u modernoj košarci kakva se danas igra u NBA

nista o nicemu

pre 5 godina

Divče, odaberi ga u inat pa na klupu dok ne istekne ugovor. Pa onda nek simulira kao u ACB kao sto ga Rudi savetuje, ako ga nije sramota.

Alan Ford

pre 5 godina

@maestro
Odavno se nisam ljepse nasmijao. Manu je u top 5 igraca svih vremena van Severnoamerickog kontinenta, a znas koliko Luka jos treba da postigne za to ili bilo ko. Luka je perspektivan, ali NBA bekovi i evropski bekovi su razlika nebo i zemlja, zelim mu srecu, a vidjecemo koliko stvarno moze.

bskfan

pre 5 godina

Mali ne kapira neke stvari, ne zna da je bolje biti starter u losijem timu nego igrati sa klupe u jakom timu. Ili se mozda zanosi da ce neki od ovih klubova sa zacelja mozda biti pretendenti za osvajanje prstena?

Bitno je igrati 30+ minuta, napucati statistiku, postati zvezda u svom timu, pripremiti teren za kasniji max ugovor i to je to. Ako se bas poklope kockice onda za 5-6 godina mozda bude i imao sansu da osvoji prsten ali sada razmiljsati o tome je neozbiljno.

Ako mi je cilj da se dokopa Kalifornije ili Majamija onda bolje da i ne ide u NBA. Ni ona izjava o eventualnom ostanku u Realu ako ga draftuje neki tim koji mu ne odgovara mu nije nije trebala. Tamo se sve prati i analizira, moras da pazis sta pricas ili ces da se kasnije kajes.

da-li-su-realni

pre 5 godina

sta ste se svi primili pa ne drze sacramento srbi pa da shvatate licno... lik neka ide gde hoce njegova karijera nhegov prob.

stoler

pre 5 godina

Au, velika steta. Divac i Sakramento ne mogu da dodju sebi od soka. Ma nek ide gde hoce,verujem da Divac radi dobar posao i da ce se to i videti za koju godinu.

JPR24

pre 5 godina

Da li neko zna u koliko sati po našem vremenu 21.juna počinje draft i prenos drafta ???
(Pera Pisar, 19. jun 2018 23:47)

Prenos od 7PM Eastern Time. 1 kod nas... Ali sam draft pocne dosta kasnije, prvo brbljaju o analizama i tako dalje, možeš i filmić da pogledaš dok ne počnu konkretno ;)

Pera Pisar

pre 5 godina

Kakvi ste vi likovi, pitao sam da li zna neko u koliko sati počinje draft u četvrtak, niko mi nije odgovorio, ali sam dobio 20 pluseva i 5 minuseva...ovo je neka .... ??? Dobra vam je fora !!!

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Slazem se sa vecinom komentatora da Sacramentu ne treba Doncic osim ako nije vecc dogovoren neki dobar trade. Mada da sam na Divcevom mestu ne bih uzeo ni Bambu. Meni jednostavno ne izgleda kao da moze da bude superstar. Pogledajte npr Obrvu u prvoj sezoni koliko je bio napredniji. Mada kad pogledam Jokica koji pik je bio... Bice zanimljivo u svakom slucaju. Jedva cekam da pocne i prelazni rok u NBA.

maestro

pre 5 godina

ako bi doncic nekim cudom pao do osmog mesta mislim da bu usledio trejd za kawhi-a uz kevina lova ili pikove u narednim godinama spursi u doncicu vide novog djinobilija sa poboljsanim karakteristikama malo vecim atlecizmom i vecim talentom a to bi omogucilo klivlendu da se barem jos jednu godinu bore za titulu ali time daju svoju buducnost mada je opste poznato da klivlend ima jednu od najgorih front office u nba mozda jos uz orlando i ne umeju da izaberu dobrog igraca pa makar sa prvog mesta (anthony bennet)
to je bio jedan od glavnih razloga zasto ne lebron prvi put otisao u lebronovim prvim sezonama klivlend je imao solidno kotirane pikove izmedju 10 i 20 mesta i za to vreme su propustili ogroman broj solodnih igraca makar da budi korisni starteri takodje su i potpisivali visoke ugovore nedovoljno dobrim i zastarelim igracima(ben wallace i shaq oneal pred kraj karijere) zato je za cavse bar po meni najbolje da u ovoj off seasonu dovedu lebronu neku relativno mladu zvezdu koja ce moci da nosi tim i nakon lebrona i tako ne bi morali da traze tog igraca kroz draft pominje se takodje bradley beal i marcin gortat uz 15tog pika za kevina lava jr smitha i 8mog pika tako da ce svasta biti sigirbo nece biti dosadno

troglavi biceps

pre 5 godina

@goblin

Osim tih što si nabrojao, nisko (ili bar prilično nisko u odnosu na ono što su postigli u karijeri) su draftovani i Lenard, Batler, Jokic, Milsap, Tomas, Voker, Janis, DJ, Manu... da ne pominjemo neke ranije tipa Kobija, Dirka, Malouna, Neša itd... ali takav pik se desi jedom timu u pet godina, ne može nikako 30 timova u ligi da stigne da obrati pažnju na sve likove koji izlaze na draft pa da probere najinteresantnijeg... uostalom tu ima i dosta sreće, ili jednostavno timovi imaju mnogo dobar menadžment kao recimo Lejkersi/Golden Stejt sa Džerijem Vestom od kojih je napravio zna se kakve ekipe. Takve ljude može da obezbjedi možda 5 timova maksimum.



Ali ovo za Filu i 2 sezone tenkovanja. Pa brate moj sa njima se od fazon 2012. sprdaju ljudi da su prejadni, i to su razvalili su jednu sasvim solidnu ekipu (bar za standarde istoka tadašnjeg) da bi mogli da tenkuju. Smiješni su skroz i nadam se da će biti klipersi Istoka u ovoj i sljedećoj deceniji. Znači preistripovana ekipa koja svoju plejof kampanju završava uvijek u drugoj rundi.

sryugos

pre 5 godina

ako bi doncic nekim cudom pao do osmog mesta mislim da bu usledio trejd za kawhi-a uz kevina lova ili pikove u narednim godinama spursi u doncicu vide novog djinobilija sa poboljsanim karakteristikama malo vecim atlecizmom i vecim talentom a to bi omogucilo klivlendu da se barem jos jednu godinu bore za titulu 

Lenard ima jos godinu dana ugovora a (prema inside informacijama Edina Avdica) zeli da potpise novi samo sa timom iz Los Andjelesa, prvenstveno Lejkersima. Njegova dva menadzera to pricaju svima i zato nijedan tim nece hteti da se trampi sa Sparsima da bi imali Lenarda na jednu sezonu. Sparsi nemaju kuda i morace da ga posalju direktno u Lejkerse da bi izvukli najvise sto mogu. Barem da im uzmu Ingrama ili Kuzmu.
Samo je sigurno da ce Ejton biti prvi pik a sve ostalo zavisi od Divcevog poteza...

Montoya

pre 5 godina

Finiksu treba visok igeac, a Sacremento je popunjen na bekovima sa Hildom, Foxom I Bogdanom, tako da Doncic moze samo da se nada dobrom trejdu, a mozda cak I da zavrsi u San Antoniju u nekim kombinacijama, a nije iskljucena ni Filadelfija I Klipersi.

Stari čačanin

pre 5 godina

Da li neko zna u koliko sati po našem vremenu 21.juna počinje draft i prenos drafta ???
(Pera Pisar, 19. jun 2018 23:47)

NBA draft na programu je noći između četvrtka i petka u jedan sat.

Da li ti misliš da su amerikanci toliko ludi pa da draft počnu u jedan posle ponoći. Pa pročitajte tekst do kraja pre nego što nešto komentarišete. P. S. Ovaj komentar je dobio dvadesetak pluseva.

Ivan

pre 5 godina

Doncicu bi bilo bolje da ne izvoljeva previse. Nece imati zagarantovano niti mesto niti minutazu u koji god klub da ode, pa ni u Sakramentu. NBA je nesto potpuno drugo u odnosu na evro kosarku.

True Batman Fan

pre 5 godina

Mali podsetnik za decu i one koji su kosarku poceli da prate pre 2 sezone: da bi jedan tim postao sampionski, mora prvo da bude jedan od najgorih (sa izuzetkom San Antonija). Setite da gde je bio Klivlend pre nego sto su uzeli Lebrona ili Golden Stejt pre nego sto su uzeli Karija... Ili ne morate ni da idete toliko daleko u proslost. Pogledajte gde je bila Filadefija pre dve sezone... Timovi namerno beleze lose rezultate (tankuju) kako bi imali sto bolju poziciju na predstojecem draftu tj kako bi povecali sebi sanse da medju prvima biraju najbolje mlade igrace. Iskreno mislim da bi Doncicu bio najbolji moguci potez da ode u Sakramento jer je to jedan mladi i ambiciozan tim koji bi za par godina mogao da krene u pohod na prsten a da ne pricamo o tome sto bi u Sakramentu imao slobodu u igri kakvu nece imati niujednom drugom timu lige. Ali dobro... Ako mu je slava udarila u glavu, neka ode u neki jak tim i neka greje klupu... po meni bi to bio glup potez.

maestro

pre 5 godina

ako bi doncic nekim cudom pao do osmog mesta mislim da bu usledio trejd za kawhi-a uz kevina lova ili pikove u narednim godinama spursi u doncicu vide novog djinobilija sa poboljsanim karakteristikama malo vecim atlecizmom i vecim talentom a to bi omogucilo klivlendu da se barem jos jednu godinu bore za titulu ali time daju svoju buducnost mada je opste poznato da klivlend ima jednu od najgorih front office u nba mozda jos uz orlando i ne umeju da izaberu dobrog igraca pa makar sa prvog mesta (anthony bennet)
to je bio jedan od glavnih razloga zasto ne lebron prvi put otisao u lebronovim prvim sezonama klivlend je imao solidno kotirane pikove izmedju 10 i 20 mesta i za to vreme su propustili ogroman broj solodnih igraca makar da budi korisni starteri takodje su i potpisivali visoke ugovore nedovoljno dobrim i zastarelim igracima(ben wallace i shaq oneal pred kraj karijere) zato je za cavse bar po meni najbolje da u ovoj off seasonu dovedu lebronu neku relativno mladu zvezdu koja ce moci da nosi tim i nakon lebrona i tako ne bi morali da traze tog igraca kroz draft pominje se takodje bradley beal i marcin gortat uz 15tog pika za kevina lava jr smitha i 8mog pika tako da ce svasta biti sigirbo nece biti dosadno

Dr.Haus

pre 5 godina

Da nece mozda odma u prvoj sezoni i prsten da uzme...Odlican igrac,ali malo sad pocinje da preteruje
Lebron ili Jordan bi ovaj Sakremento vukli do finala konferencije bar

Stari čačanin

pre 5 godina

Da li neko zna u koliko sati po našem vremenu 21.juna počinje draft i prenos drafta ???
(Pera Pisar, 19. jun 2018 23:47)

NBA draft na programu je noći između četvrtka i petka u jedan sat.

Da li ti misliš da su amerikanci toliko ludi pa da draft počnu u jedan posle ponoći. Pa pročitajte tekst do kraja pre nego što nešto komentarišete. P. S. Ovaj komentar je dobio dvadesetak pluseva.

Powerslave

pre 5 godina

Hm, mislim da se previše dozvoljava igračima. Treba biti svestan da od koliko desetina/stotina hiljada, možda i miliona igrača njih manje od 100 ima šansu da bude draftovano, a samo 60 na kraju i bude. Tu činjenicu treba ceniti. Mnogi igrači bi dali sve što imaju da zaigraju u NBA, makar za ubedljivo najboru ekipu.
Timovi skautiraju i analiziraju draft klase godinama, ulažu se ogromna sredstva, pravi se dugoročna strategija (da li tankovati, kad prazniti salary cap, kog igrača upariti sa kojim, koga dovesti, koga otpustiti, trejduju se igrači za pikove itd) i onda dođe neki tamo klinac i kaže "boli me uvo, vi me ne zanimate". A šta je on to postigao u životu do sada pa može sebi da dozvoli da se tako ponaša? Je l to profesionalan odnos prema sportu?
Ja sad da sam u upravi tima koji i nije Sakramento dvaput bih razmislio da li da dovedem nekog od ovih igrača jer sutra isto tako mogu da se ponašaju prema meni.

Razumem da i igrači treba da imaju pravo da biraju gde da grade karijeru, ali nije kao da su robovi, tih nekoliko "godina patnje u neželjenom timu" im bude vrlo lepo plaćeno. Posle ako se dokažu mogu da zatraže trejd. Razumem npr. Lenardovu želju da menja tim, ali ove, uslovno rečeno, klince ne.

chief666

pre 5 godina

E ali MO Bamba izvoljeva?!!? Pa taj lik će u najboljem slučaju imati karijeru kao DeAndre Jordan. Mada mislim ni takvu jer ni odbrambeno neće dostići taj nivo a napadacki je vrlo ograničen pogotovo u modernoj košarci kakva se danas igra u NBA

nista o nicemu

pre 5 godina

Divče, odaberi ga u inat pa na klupu dok ne istekne ugovor. Pa onda nek simulira kao u ACB kao sto ga Rudi savetuje, ako ga nije sramota.

stoler

pre 5 godina

Au, velika steta. Divac i Sakramento ne mogu da dodju sebi od soka. Ma nek ide gde hoce,verujem da Divac radi dobar posao i da ce se to i videti za koju godinu.

NastyB

pre 5 godina

Dončić ni najmanje nije potreban Sakramentu. Od igrača koji igraju na pozicijama 1 do 3 su Foks, Mejson, Hild, Džekson, Bogdan, tu su i iskusni Templ i Šampert. A na centarski pozicijama omatoreli Randolf i Koli-Stajn. O Kufusu, Labisijeu i Džajlsu ne treba trošiti reči. A na ovom draftu od predviđenih prvih 10 pikova je 7 ili 8 veoma talebtovanih centara ili krilnih centara. I šta bi svako sa dva grama mozga uradio na Divčevom mestu?? Trpati još jednog igrača tamo gde ih imaš podosta ili uzeti perspektivnog igrača na mestu na kojem si deficitaran??
Na njegovom mestu bih uzeo Dončića samo ako bi se prethodno dogovorio za trejd za, na primer, Dramonda iz Pistonsa, Gobera ili Jokića. U suprotnom, pošto Ajton ide zasigurno u Finiks, uzeo bih Beglija ili Džarena Džeksona pre nego Bambu, ali to je stvar ukusa.

Pera Pisar

pre 5 godina

Kakvi ste vi likovi, pitao sam da li zna neko u koliko sati počinje draft u četvrtak, niko mi nije odgovorio, ali sam dobio 20 pluseva i 5 minuseva...ovo je neka .... ??? Dobra vam je fora !!!

bskfan

pre 5 godina

Mali ne kapira neke stvari, ne zna da je bolje biti starter u losijem timu nego igrati sa klupe u jakom timu. Ili se mozda zanosi da ce neki od ovih klubova sa zacelja mozda biti pretendenti za osvajanje prstena?

Bitno je igrati 30+ minuta, napucati statistiku, postati zvezda u svom timu, pripremiti teren za kasniji max ugovor i to je to. Ako se bas poklope kockice onda za 5-6 godina mozda bude i imao sansu da osvoji prsten ali sada razmiljsati o tome je neozbiljno.

Ako mi je cilj da se dokopa Kalifornije ili Majamija onda bolje da i ne ide u NBA. Ni ona izjava o eventualnom ostanku u Realu ako ga draftuje neki tim koji mu ne odgovara mu nije nije trebala. Tamo se sve prati i analizira, moras da pazis sta pricas ili ces da se kasnije kajes.

sryugos

pre 5 godina

ako bi doncic nekim cudom pao do osmog mesta mislim da bu usledio trejd za kawhi-a uz kevina lova ili pikove u narednim godinama spursi u doncicu vide novog djinobilija sa poboljsanim karakteristikama malo vecim atlecizmom i vecim talentom a to bi omogucilo klivlendu da se barem jos jednu godinu bore za titulu 

Lenard ima jos godinu dana ugovora a (prema inside informacijama Edina Avdica) zeli da potpise novi samo sa timom iz Los Andjelesa, prvenstveno Lejkersima. Njegova dva menadzera to pricaju svima i zato nijedan tim nece hteti da se trampi sa Sparsima da bi imali Lenarda na jednu sezonu. Sparsi nemaju kuda i morace da ga posalju direktno u Lejkerse da bi izvukli najvise sto mogu. Barem da im uzmu Ingrama ili Kuzmu.
Samo je sigurno da ce Ejton biti prvi pik a sve ostalo zavisi od Divcevog poteza...

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Slazem se sa vecinom komentatora da Sacramentu ne treba Doncic osim ako nije vecc dogovoren neki dobar trade. Mada da sam na Divcevom mestu ne bih uzeo ni Bambu. Meni jednostavno ne izgleda kao da moze da bude superstar. Pogledajte npr Obrvu u prvoj sezoni koliko je bio napredniji. Mada kad pogledam Jokica koji pik je bio... Bice zanimljivo u svakom slucaju. Jedva cekam da pocne i prelazni rok u NBA.

goblin

pre 5 godina

"@True Batman Fan"-Ne moras da "tankujes"godinama da bi napao prsten,ako klub zna sta radi.Kojeg visokog pika(da su ga Kingsi birali) je imao "nas" Sakramento,na primer.Slažem se u vezi Doncica,slobodu koju bi mu dao Divac ne bi imao nigde u ligi.Filadelfija "tankuje"malo više od dve godine(imali su par teskih kikseva na draftu) i opet nemaju tim za nesto vise ako ne dovedu bar jednog superstara.Treba puno vise od prava na visokog pika,treba vizija i znanje.Pominjes GSW(pusti Lebrona,takvi izlaze jednom u 30 godina na draft),pogledaj koji su pikovi bili Kari,Klej a pogotovo Grin,sve ce ti biti jasno.Imas primer gde je jedan otac ubedio Lejkerse da je njegov sin bolji od recimo Tejtuma.Džabe visoki pik ako ne znas da izaberes.

Alan Ford

pre 5 godina

@maestro
Odavno se nisam ljepse nasmijao. Manu je u top 5 igraca svih vremena van Severnoamerickog kontinenta, a znas koliko Luka jos treba da postigne za to ili bilo ko. Luka je perspektivan, ali NBA bekovi i evropski bekovi su razlika nebo i zemlja, zelim mu srecu, a vidjecemo koliko stvarno moze.

troglavi biceps

pre 5 godina

@goblin

Osim tih što si nabrojao, nisko (ili bar prilično nisko u odnosu na ono što su postigli u karijeri) su draftovani i Lenard, Batler, Jokic, Milsap, Tomas, Voker, Janis, DJ, Manu... da ne pominjemo neke ranije tipa Kobija, Dirka, Malouna, Neša itd... ali takav pik se desi jedom timu u pet godina, ne može nikako 30 timova u ligi da stigne da obrati pažnju na sve likove koji izlaze na draft pa da probere najinteresantnijeg... uostalom tu ima i dosta sreće, ili jednostavno timovi imaju mnogo dobar menadžment kao recimo Lejkersi/Golden Stejt sa Džerijem Vestom od kojih je napravio zna se kakve ekipe. Takve ljude može da obezbjedi možda 5 timova maksimum.



Ali ovo za Filu i 2 sezone tenkovanja. Pa brate moj sa njima se od fazon 2012. sprdaju ljudi da su prejadni, i to su razvalili su jednu sasvim solidnu ekipu (bar za standarde istoka tadašnjeg) da bi mogli da tenkuju. Smiješni su skroz i nadam se da će biti klipersi Istoka u ovoj i sljedećoj deceniji. Znači preistripovana ekipa koja svoju plejof kampanju završava uvijek u drugoj rundi.

Montoya

pre 5 godina

Finiksu treba visok igeac, a Sacremento je popunjen na bekovima sa Hildom, Foxom I Bogdanom, tako da Doncic moze samo da se nada dobrom trejdu, a mozda cak I da zavrsi u San Antoniju u nekim kombinacijama, a nije iskljucena ni Filadelfija I Klipersi.

da-li-su-realni

pre 5 godina

sta ste se svi primili pa ne drze sacramento srbi pa da shvatate licno... lik neka ide gde hoce njegova karijera nhegov prob.

JPR24

pre 5 godina

Da li neko zna u koliko sati po našem vremenu 21.juna počinje draft i prenos drafta ???
(Pera Pisar, 19. jun 2018 23:47)

Prenos od 7PM Eastern Time. 1 kod nas... Ali sam draft pocne dosta kasnije, prvo brbljaju o analizama i tako dalje, možeš i filmić da pogledaš dok ne počnu konkretno ;)