Nedelja, 27.05.2018.

08:01

Voriorsi sa ivice ambisa do preokreta i majstorice u Hjustonu!

Golden Stejt Voriorsi vratili su se sa ivice ambisa i izborili sedmi, odlučujući meč finalne serije Istoka protiv Hjustona – 115:86.

Izvor: B92

Voriorsi sa ivice ambisa do preokreta i majstorice u Hjustonu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Walldorf

pre 5 godina

Sem Hardena, Dz. Grina i Arize, Hjuston je gomila "mesa sa ocima". Kris Pol? Nabudzeni pijani siledzija sa autobuske stanice, negde u provinciji. Nema tu slifa, stosa, kosarkaske plemenitosti. Tone prevrnutih guma sa kamiona, desetine, stotine, hiljade sati u dvorani na sutu i situ(Gordon), svi probrani na isti kalup. Bez mozga, jaki k'o bivoli, spremni za pet utakmica bez prekida(Meni to nije normalno). U sedmoj utakmici, Stiv Ker bi trebao malo vise koristiti Paculju, da tu sa Drejmondom zavede red i omoguci znalcima normalnu igru, kada vec to ne cine sudije. Finale za uzivanje, GSW-CELTICS i cista kosarka bez elemenata rvanja grcko-rimskim stilom. Pozdrav!

NastyB

pre 5 godina

(Bojan, 27. maj 2018 16:31)

Klađenje bilo zabranjeno, tokom sezone GSW-u niko nije mogao ništa, "kingu" su već dali da se "čudesno vrati" posle 3-1 i laganog otresanja u finalu i donese prvu titulu Klivlendu...
Isto tako će lako sledeće godine da osvoje titulu pošto "kralj" neće otići na zapad ni pod tačkom razno.

Criss Cross

pre 5 godina

@Criss Cross

Pogledao sam prvu cetvrtinu i deo druge nocas. Prvih 2 minuta nije bilo koseva, ali je Hjuston onda stvarno krenuo zestoko. Brzo su napravili dvocifrenu razliku i povecavali je. Delovalo je kao da mogu da dobiju. Karija i ekipu bas nije nista islo. Zaspao sam kasnije i iznenadio me je rezultat sada kada sam procitao. Tako da i jeste bio preokret bez obzira na krajnji rezultat.
(Marc, 27. maj 2018 09:33) # Link komentara

Nisam gledao utakmicu, pa nemam utisak o naletima jedne ili druge ekipe. Komentarisao sam na osnovu teksta, tako da u tom kontekstu naslov mi zvuči senzacionalistički, jer je kraj prve četvrtine još uvijek rana faza utakmice, pogotovo za NBA.
U svakom slučaju, hvala na informacijama. Pozdrav.

Bya-Bya

pre 5 godina

@NastyB, 27. maj 2018 09:15

ja očekujem Boston u finalu.
Vreme je za novu bajku, o rukiju mvp-iju finala. GS i Klivlend su kao dve matore babroge, protiv kojih bradina družina i klinci iz Bostona pokušavaju da izađu na kraj. Tako da očekujem Hjuston-Boston. Ili Pol i Harden donose(novom vlasniku^^)Hjustonu(i sebi prvu) titulu ili klinci stvaraju novu bostonsku dinastiju.

Rio

pre 5 godina

Mozda se islo na 7 utakmica s ciljem, ali GSW su ipak ubedljivo najjaca ekipa u obe divizije. Od egala na 82:77 odlepe se na 30 razlike za 4 min. Hjuston i kada je pobedjivao, to je bilo teskom mukom i odbranom, a Kari i Durent van ritma. Igra li Pol u sedmoj tekmi? Uz to, GSW igra bez Igudale celu seriju.

Bane

pre 5 godina

(strucnjak, 27. maj 2018 12:18)

Poenta drugar je u novcu. Kad bi se vrtela ista suma ili bar približna kao u NBA druga pesma bi bila. Ali pošto to nije slučaj razlika je očigledna.

Toni Stark

pre 5 godina

Sto vise meceva, vise para od reklama i ulaznica. To je poenta a ne sport. Cista predstava.
 (markoooooOOoOOOooOOooooOoo, 27. maj 2018 08:22)

Znači Hjustonu se isplati da izgubi ovu utakmicu, dovede u pitanje finale (minimum dve utakmice kod kuće, dosta gledanije) da bi 7. polufinala vratio u Hjuston?

Ili su Voriorsi svesno gubili da bi odigrali maksimalan broj utakmica u polufinalu kod kuće, pa išli na majstoricu u goste najboljem timu u regularnom delu?

Kakve sve teorije zavera neću videti...

NastyB

pre 5 godina

@antiDebil
Znaš li koliko mi komentara nisu objavili?
Uostalom, ko zna tačne rezultate? Samo sam poodavno pisao da će biti 7 utakmica u oba finala konferencija. I finale će, naravno. Jedina ALI OGROMNA razlika između ranijih i sadašnjih finala je u TV pravima i DOZVOLJENOM klađenju na sportske događaje. Ja sam samo UBEĐEN da GSW može svakog da ubije igrajući kao sinoć drugo poluvreme (kako su igrali prethodnih par sezona). Ali to medijsko/finansijski nije dobro za NBA. Nikada se ovoliko love nije slivalo u NBA. Šta misliš zašto Uefa ne uvodi VAR?? Koga to šteti?

Aca iz Šabca

pre 5 godina

najružnija košarka ikada! Bez centara, sve se svodi na 1:1 i sumanuta ispucavanja trojki! Ove bi Sac Kingsi i Lakersi iz doba Divca, Webbera, Stojakovića, ONeilla, Kobija, razbili sa po 20 razlike, onako ko od šale!

Ivan

pre 5 godina

To su Voriorsi šampioni NBA Lige! Rezultat je bio 2:3 u seriji i šestoj utakmici -17 posle prve četvrtine i kada svi pomisle to je to, gotovo je Hjuston je u finalu NBA onda šampioni krenu da melju po terenu i lagano oduvaju protivnika sa 29 razlike! To može samo šampion da uradi a Voriorsi jesu šampioni! U sedmoj utakmici biće velike borbe Hjuston će krenuti svim silama u napad ali i Golden Stejt pa će sve prštati, ponovi li Golden Stejt neku od svojih moćnih partija mislim da sigurno ide u novo finale, zaista su moćan tim!

I

pre 5 godina

Sedme utakmice playoffa se u Americi igraju od 1945. Prije nego sto su ljudi uopce valjda i culi za televizor a kamoli za nekakva televizijska prava. Jel i onda sve bilo namesteno??

aaa

pre 5 godina

@aca86 kako mozes da uporedjujes izostanak Pola sa izostankom Iguodale? Pol se kroz ovu seriju pokazao kao najvazniji igrac Hjustona a Iguodala tu sluzi da pokrpi Karijeve rupe u odbrani. Problem Golden Stejta u ovoj seriji je sto njima klupa ne doprinosi ama bas nista, sto ranije nije bio slucaj u plejofu. Hjuston sa klupe ima Gordona i Grina koji odlicno sutiraju, dok GS-u ulazi ruki Bel i Nik Jang koji ne moze da se sastavi
(Slobodan, 27. maj 2018 08:42)

# Link komentara

MVP finala najbolje lige sveta sluzi samo da krpi Karija u odbrani?

jsx

pre 5 godina

@Rade
Kako je imao preko 30 game winnera, kad su odigrali 17 meceva u po-u. U regularnom delu je stvarno nebitno da li ce dobiti ili ne. Ja ne kazem da je on los, istina je da su mu prosle godine uvek davali loptu kad niko drugi ne zna sta ce s njom. Medjutim on konkretno moze dati kos za pobedu kad je izjednaceno u seriji ili imaju prednost, ali u 6toj ili 7moj utakici se pogubi. I dalje bih njega prvog birao za ekipu jer je neverovatan poenter, pritom nesebican, vise nego korektan u odbrani i sa njim u timu uglavnom nece doci do seste i sedme, vec prosto ko ga ima mora biti svestan te njegove slabosti

antiDebil

pre 5 godina

@antiDebil... Ti sve znas ,pa tako znas i da Zaza cuva K.Pola. Cudi me da takav ekspert za sport ne zna da u basketu postoje bekovi, krila i centri. Pisao bi ti jos ali moram da vracam uspomene na 1991 negde u ovo vreme sam se spremao da krenem na putovanje u Italiju da obidjem stadion Sveti Nikola...
(Eno ga stoji u muzeju, 27. maj 2018 09:56)

Zaza Patrnozic je krilo ? E vidis to nisam znao, sad sam i ja nesto naucio. Sva sreca da postoje takvi kao sto si ti.
Nego, ko to stoji u muzeju i u kom to muzeju pricas ?

Wllaxy

pre 5 godina

Primetno je kod gs nedostatak motivacije i zelje,jesu objektivno najbolji ali nemaju toliku glad, ne grizu kao ostali. Njima treba neko tipa vujosevica da ih pogura, bilo bi u svakoj utakmici + 20 minimum. 
(ivan, 27. maj 2018 11:38)

LoL.

E baš bih voleo da vidim Vujoševića ili bilo kog drugog poput njega da proba da primeni svoju metodu psovanja, vikanja i davljenja na zvezdama poput Karija, Durenta ili Tompsona a naročito da bilo šta od navedenog proba na Drejmondu Grinu...

strucnjak

pre 5 godina

Pa kako ima ogranicenih ljudi....kako velicaju evropsku kosarku a NBA je ispred jedno 4-5 milenijuma... i o tim nerezonskim sutevima, ima i toga al prije bi dao da mi curry sa 9m suta nego ti veliki evropski igraci sa 6,75(cast izuzecima)Pa da gsw igra sa bilo kojim evrposkim timom to bi bilo negledljivo silovanje..

gross

pre 5 godina

Zaza Patrnozic je krilo ? E vidis to nisam znao, sad sam i ja nesto naucio. Sva sreca da postoje takvi kao sto si ti. 
Nego, ko to stoji u muzeju i u kom to muzeju pricas ?
(antiDebil, 27. maj 2018 12:06)
Valjda je Paculija u muzeju, kao kod nas Nolo u Jagodini.

MarcoPolo

pre 5 godina

nezamislivo je da jedna ekipa posle postignutih čak 39 poena u prvoj četvrtini za celo drugo poluvreme odnosno dve četvrtine postigne zbirno samo 25 poena...sramota.

Rade

pre 5 godina

Klay je doktor, a za vas kojipisete da se Durant gasi kad je tesko i da je ovo losa kosarka idite gledajte kriket

KD prosle sezone sam resio sve teske momente sa cavsima, dao trojku za titule i ima na youtube klip sa 30 game winnera...

antiDebil

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 09:15)

Ma sve je to lepo i sve je u redu nego ti mi nisi ostavio prognoze ostalih utakmica, zasto to nisi uradio ? Polako postajes jedan od onih koji vole da se prave pametni NAKON necega sto se dogodilo, kao npr sto svi danas znaju da je Denver morao da zadrzi Micela a pre samo godinu dana niko nije imao pojma ko je taj Micel, razumes problematiku ? Ili kao sto je slucaj sa peromfmp koji je gledao samo Djordanove hajlajtse, a valjda znas da igraci EKSTREMNO RETKO promasuju i donose lose odluke u tim hajlajtsima, njihov sut iz igre je nekih 99% pa to stvara zabunu kod takvih likova, takav postajes i ti !!
Bez klubova nema lige, toliko valjda mozes da shvatis ? Mislis li da ce tamo neki privatnik da baca svoje para u neki klub znajuci da ce ga neka tamo bitanga koja vodi ligu pokrasti zato sto je ta bitanga tako u mogucnosti ? Malo si pobrkao nba sa ovim prostorima, sto je takodje jako cesta pojava na ovom mestu !
Prognoza za sedme utakmice ?

baron

pre 5 godina

NastyB

Covek je u pravu. Nema sanse da veceras Klivlend izgubi od Bostona. Ne zato sto su bolji, bolji nisu, vec zato sto je u NBA sve dirigovano. To je predstava za mase. Niko nece od igraca da rizikuje veliki novac i izadje u javnost reci kako je sve namesteno, a i ne sme. Pogledajte samo izjave igraca koji tamo igraju. Svaka recenica pocinje sablonski isto: " hard work..."

Vecina ne shvata kako je NBA opao kvalitet, kako su danasnje zvezde senke onih iz 80-90ih, da sudije moraju da ih stite kako bi izborili play-off.
Pogledajte RW, Hardena, Duranta. Tih igraca nigde nema kada se igra ozbiljna kosarka, kada se stegnu odbrane. Durant koga su svi proglasili najboljim ofanzivnim igracem ikada je smesan kada ga malo pritegnete.
Ja sam ubedjen za Lebrona, Kawaia, Westbrooka da su to sve priuceni kosarkasi sa neverovatnim fizickim predispozicijama. Kada bi sudije sudile njima korake, ceste faulove u napadu sve bi bilo drugacije.
Nije Greg Popovic dzabe promenio godinama uspesan sistem i poceo bazirati igru na Kawaiu. Nije Kawai toliko dominantan, vec je van svake pameti zasticen igrac, on donosi 10sb po mecu, donosi sigurne poene.
Tako i LJ. Bazirana igra na njemu, sve akcije poticu od njega. On koristi svoju snagu i brzinu na najbolji moguci nacin, a oko njega su sjajni suteri koji koriste svaku pukotinu u odbrani protivnika. Klivlend je prethodnih godina pobedjivao sve na trojke.
LJ igra dobro, ali nije to igra koja se ne moze cuvati.

Dulija

pre 5 godina

Ko god gleda ucinak i uticaj Andrea Iguadale, samo kroz statistiku i minutazu(pod statistikom mislim poene-skokove-asistencije), ne vidi srz njegovog uticaja na igru a to je savrsena defanzivna igra GSW, jednostavno, ko ume pomno da prati ugleda kako on, zajedno sa Draymondom uspeva da pokrije svaki moguci sut, svaka rotacija i pomoc je savrsena, i on je pravi hustle igrac koji fali GSW-u u prethodnim utakmicama, jednostavno gm4 i 5 bolji hustle Rocketsa,vise nicijih lopti osvajali, na vise izgubljenih lopti su naterali GSW. Tako da coveka koji cini odbranu GSW najboljom, a isti tako igrac koga ne smete podceniti u napadu, koji je bio finals MVP!, porediti ga sa Arizom, kom takodje kapa dole za igre u ovoj seriji, stvarno je besmisleno, mozda nema toliki uticaj u smislu poena kao Pol, ali nemojte se varati da je sporedni igrac za GSW.

Bojan

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 09:15)
razocaravas, postajes klasican teoreticar zavere, i sta god da se desi mozes retroaktivno u Silveru da nadjes opravdanje. Bas me zanima da li je Silver namestio Alenovu trojku za Majami u finalu sa Spursima, ili onaj pre MJov poslednji minut protiv Jute.

pazi kako si zakljucio da GSW sutira vise trojki kad ih pogadjaju, a pored toga kad ih pogadjaju dobijaju, pa cista namestaljka.
A sta Silver ne moze da im kaze da promasuju trojke? Ajd preispitaj malo to

Trol

pre 5 godina

@ivan78bg

Pa očigledno da se pravi era, nekoliko finala istih ekipa zaredom. I dok je GSW možda zaista najbolja ekipa u NBA, Klivlend to nije i zaista mislim da bi ih Boston sa Irvingom i Hejvordom pocistio.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Najnovija info je da Kevin Lav neće igrati protiv Bostona što je u suštini pojačanje za Klivlend! Sa druge strane, šanse da Kris Pol zaigra sutra su gotovo minimalne...

сатара

pre 5 godina

@макс
па ти иди буди тренер и победи све, јер не знају да играју кошарку. лол?
реалност је да је нба 10 година по стилу игре испред европе, а поједини овде то не могу да схвате.
па није голден стејт звезда па да можеш да удвајаш играче. као остави лазића самог а удвој рочестија. глупости.

Dušman

pre 5 godina

@LBJ
"Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika."
I šta je čovek pogrešno napisao i čemu minusi botova/mitomana?

Objektivan fan

pre 5 godina

Sto vise meceva, vise para od reklama i ulaznica. To je poenta a ne sport. Cista predstava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markoooooOOoOOOooOOooooOoo, 27. maj 2018 08:22)

Prosle godine Golden State stigo u veliko finale bez poraza a Cleveland samo sa jednim porazom.
Inace, da, sport i jeste predstava, sta drugo treba da bude?

ivan

pre 5 godina

Primetno je kod gs nedostatak motivacije i zelje,jesu objektivno najbolji ali nemaju toliku glad, ne grizu kao ostali. Njima treba neko tipa vujosevica da ih pogura, bilo bi u svakoj utakmici + 20 minimum.
Ocekujem neizvesnu utakmicu br 7, sa rezultatskom klackalicom do 4. cetvrtine, mozdai produzeci.
U drugom polusinalu prolazi klivlend, mada bi prolaz bostona bio pravo osvezenje za celu takmicarsku godinu

NNN

pre 5 godina

Mnogo se priča koliko poena daje Džejms kada se suočava sa eliminacijom,
a zapostavlja se učinak Tomsona, sada je razbio, a i kada su pre neku godinu gubili od Oklahome (sa Durentom) - Tompson je dao 11 trojki (rekodrd plej-ofa!) i preokrenuo skoro 20 razlike zaostatka u 2. poluvremenu!

Aca86

pre 5 godina

@ woodoo

ili kada Hjustonu ne bi igrao Ariza. Slazem se u potpunosti. Samo isticem koliko im to smanjuje doprinos sa klupe.

Neko rece da Zaza samo povredjuje igrace. Molim te odgledaj neku utakmnicu a ne samo hajlajtse ili da citas vesti. Covek donosi cvrstinu pod kosem. On jeste osrednji, pa I losije od toga centar, ali skokove zbog visine donosi I Kapela bi se vise namucio nego sa Lunijem I niskim Westom. U utakmnicama gde sitnice odlucuju svaki detalj je bitan.

Goran

pre 5 godina

GSW je ovo dobio sam zbog manjka rotacije u timu Hjustona ,ako se Kris Pol vrati za 7- mi mec, bice neuporedivo teze GSW-u da udje u finale i odbrani titulu...posto je i stanje u seriji pokazalo da GSW vise nije toliko dominantan u NBA ligi ,koliko je recimo bio sve do prosle sezone ... ovu seriju ce na kraju odluciti ekipa koja pucacki bude spremnija u 7-om mecu, a dobro znamo da i jedni i drugi poseduju fantasticne sutere ,ali opet bi za kraj blagu prednost naravno ipak dao Hjustonu ,jer su dokazali u ovoj seriji da ne samo mogu da se nose sa favorizovanim GSW-om vec da mogu da ih i pobede bez problema,naravno domaci teren ce mnogo znaciti Hjustonu kao po meni i mnogo bolja klupa,GSW u majstorici moze spasiti jedino to da cuveni trojac Durent,Kari i Klay budu na dobrim procentima u sutu za tri i sa poludistance!

jashtaman

pre 5 godina

@NastyB
Boston je jedna od dve najvece fransize u NBA. Oni kad su u finalu, uvek je dobar "hajp". A i nije fora u tome, ko god da igra finale, oni su majstori da naprave taj "hajp" u svakom slucaju. Za njihov marketing ne brini uopste, nema potrebe za namestanjem, previse sedis druze moj u kladionici i slusas teorije zavere, opusti se i uzivaj u svemirskom basketu. Pozdrav.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Boston Celtics
Ne vidim kako sam to namerno pravio alibi u slučaju Golden Stejta jer oni svakako jesu neverovatno moćan tim i jedan od najboljih ikada. Njihova small ball petorka Kari, Tomson, Grin, Iguadala, Durent je nesumnjivo najjača startna postava nekog NBA tima par decenija unazad, pogotovo uzevši u obzir da su osim Iguadale svi u najbolji godinama, u naponu snage, što bi se reklo na vrhuncu karijere! Povredio im se Iguadala, pa zato imaju problema da završe ove seriju ali sam siguran da će dobiti game 7.
Ako već pominjemo pravljanje alibija, tu ipak prednjače naši teoretičari zavere predvođeni NastyB, koji sve znaju:)

Kangrga

pre 5 godina

@vladek
"Durent nikad ne podbaci kada je najpotrebnije"?!
Osim što je podbacio kada je Oklahoma imala 3-1 protiv Golden Stejta pre 2 sezone u finalu Zapada pa je Durent naredna 3 ( TRI )meča bio nevidljiv na parketu i ništa nije uradio! Ustvari, uradio je to da je prešao u taj isti GS koji ga je izbacio:)
Tako i noćas nije podbacio kada je bilo najpotrebnije pa je šutirao fantastičnih 6-17 iz igre te je morao Klej Tompson da spašava bruku i preokreće rezultat...
Takođe nije podbacio ni kada je Majami dobio 4-1 u finalu Oklahomu...
Zaista čovek nikada ne podbacuje:)
Prvi je da se busa u grudi kada tim pobeđuje a kada je teško, tu u Tompson i Kari da vade situacijum

hound

pre 5 godina

@max
Tacno to. Gledao sam 2 i 3 cetvrtinu... Hjuston je imao jedno 10 turnovers, samo mislim u 2 cetvrtini... od one kad Ariza pretrci polovinu pre cele svoje ekipe i onda baci loptu Hardenu koji je jos na svojoj polovini, pa Gordon koji trci trci pa stane i doda loptu Kleju, onako u panici. Broj sutnutih trojki u odnosu na bilo sta od igre je neverovatan. Gsw je trecu cetvrtinu poceo sa gubitkom od 10 razlike i za 2 min preokrenuo, Klej sjajan a Hjuston kao da se skupio pred utakmicu, kao pocetnici. Ne znam kad sam se vise nervirao gledajuci Nba... samo da Pol igra pa da nesto gledamo. A da...od akcija da Kapelom, onih sto smo gledali tokom cele sezone, niti jedna akcija...bar za 20 minuta.

Ivan78bg

pre 5 godina

Pitanje za sve teoretičar zavera. Zato prosle god gsw cistio sve?pare od reklama itd? A tek ideja da nece dati najtrofejnijem klubu u Nba da udaje u finale.. Lol

Bane

pre 5 godina

(niki, 27. maj 2018 09:12)

Gresis. Jedini razlog zbog cega ti se cini da se u Evropi igra jaca odbarana je usporen i los napad koji se gradi tek kada svi igraci dodju na protivnicku polovinu. Prvo se dodaju do besvseti dok se svi ne nameste na svoje pozicije pa onda krece izgradnja napada i bas to je ono sto se tebi cini da je odbrana zestoka. To je ujedno i razlog zbog cega su rezultati mali u Evropskoj kosarci pored krace utakmice. Jednostavno napad jako skripi u Evropkoj kosarci, ako ne izgrade akciju onda ide standardno na trojku pa sta bude. Drugo mnogo su losiji suteri od NBA igraca a o prolazu na kos da ne govorimo. Mogu se citati komentari kako se odbrana LBJ sklanja na prolazu ali njegov prolaz je tako perfektan da se to samo cini tako i svaki njegov prolaz se završi da on dobije lakat ili ruku, samo obratite paznju.

Moj zakljucak je da je napad u Evropi jako stidljiv i da nema dovoljno onih koji ce uzeti stvar u svoje ruke kao Sved recimo vec se svi vade na kolegijalnost i onda svi imaju isti broj suteva sto je nebuloza. Bolji igraci treba da imaju vise suteva i treba da sutnu onog momenta kada se vidi da se napad nije izgradio na vreme a ne da lopta kruzi, kruzi i na kraju se završi izgubljenom loptom ili nekom kerefekom jer je vreme za napad isteklo.

chombe

pre 5 godina

Treba posmatrati siru sliku u kontekstu biznisa, jer NBA i jeste ogroman biznis, nazalost. Ovde je uglavnom sve rezirano, sem povreda, i jedina nepoznanica je kako. GSW igra veoma aljkavo sto im nije karakteristika i tesko da su izgubili onaj kavalitet i razliku u klasi u odnosu na ostale timove od prosle godine. Tako da bi oni bili sigurni sampioni da nema instrukcija sa vrha. Ovako, jedino zanimljivo je sta su reziseri smislili, a u svakoj kombinaciji postoji neka logika. Oni imaju algoritam koja je najisplativija, a mi nemamo sve podatke tako da mozemo samo da nagadjamo.

Bojan

pre 5 godina

(Boston Celtics, 27. maj 2018 08:25)
uzeli su 2 od poslednje 3, to nije malo, i nije retko da se medju najboljim ekipama svoh vremena nadju ekipe samo sa jednom titulom. Viltova prva sampionska ekipa je uspela samo jednu titulu da uzme Raselovim Keltima i spominje se kao jedna od top 10-15. Mosesova Filadelfija, Birdovi Kelti pa i Pirsovi Kelti nisu uspeli da vezu titule pa su u tom odabranom drustvu. Stavio bih tu i Spurse 2014. Zapravo, od navedenih su samo Birdovi Kelti osvojili vise od jedne titule.
Zavisi dosta od toga na koga naletis, i kd se taj pojavi, Filadelfiji se odmah nametnuo Boston, Bostonu vrlo brzo detroit, detroitu Cikago...

Ova ekipa GSWa jeste medju najboljima u istoriji ali je cinjenica da nisu tako nabrijani kao prethodnih sezona, oseti se zasicenje. Prosle godine su hteli da KD dodje do prve titule i da se osvete Lebronu za to sto im je upropastio najbolju sszonu u istoriji. Ostvarili su to, i sad se traze. Cinjenica je da je pojedinacno GSW daleko jaca ekipa od Hjustona, ali Hjuston vise grize

duledudule

pre 5 godina

Napokon Klej da se "zapali", dugo ga nije bilo.
(Blue Moon 946, 27. maj 2018 08:34)
Super ali mo je opet antipatican samo tako sa onim izfazoniranim obrvama...

niki

pre 5 godina

kada mi neko pomene NBA ligu i to je brate vrh, to samo deca koja preko igrica prate ovo unistavanje kosarke, ovo ruglo bez odbrane prakticno, ovo gubljenje smisla od kosarke, ovo sutiranje iz pozicija gde bi ti normalan trener zalupio takvu samarcinu da bi se setio kad si mamu prvi put za dojku ujeo, nemam komentar.. evropska kosarka se unistiva, zbog ovih kechera? kecheri su za ovo realnost!! a Evropska kosarka kakva god da je, za ovo je izmislila rec i pojam Kosarka, da ne pricham o Dopingu level beskoncno..

Eno ga stoji u muzeju

pre 5 godina

@antiDebil... Ti sve znas ,pa tako znas i da Zaza cuva K.Pola. Cudi me da takav ekspert za sport ne zna da u basketu postoje bekovi, krila i centri. Pisao bi ti jos ali moram da vracam uspomene na 1991 negde u ovo vreme sam se spremao da krenem na putovanje u Italiju da obidjem stadion Sveti Nikola...

Doljo

pre 5 godina

(Objektivan, 27. maj 2018 08:30)
Ovo si apsolutno u pravu. Ja to znam jer pomnije pratim i zbog kladjenja.
Recimo kada protivnicki igrac ide na Drejmond Grina faul ce dobiti tek ponekada. A covjek ocigledno pravi faulove. Igram ga cesto ispod skokova pa se nadam faulovima...
Na kraju ispadne da covjek koji napravi 6 skokova ima 15 u boxscore, i koji napravi 20 faulova ima 3 u boxscore.
A onaj Luni samo li pogleda igraca dobije faul. Najjace je sto stoje jedan pored drugog i igrac krene na Dreja i dobije sjekiricu, nista, pa pokusa na Lunija i dobije faul jer gurne Lunija ramenom.
Sto se toga tice vise je to koliko su neki igraci zasticeni nego timovi.

random

pre 5 godina

Mučno je gledati slo-mo Hardena kako pokušava da iznudi faul u svakom drugom napadu.. Ko gleda utakmice, sigurno da primećuje razliku u kretnji u napadu, između GS-a i Houstona..Vidi se ko lepšu košarku igra (za nijansu) .. Ko ne gleda neka navija za Houston. :)

p.s. Svakako bih voleo da ih Celticsi sve iznenade ;)

antiDebil

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.
(Aca86, 27. maj 2018 08:24)

Ne igra Zaza ? Pa da, kada bi on sredio Pola vec bi bilo jasno da ovaj nece igrati 7.utakmicu, ne bi bilo nikakve neizvesnosti oko toga kao sto je to sada slucaj. Zaista je veliki hendikep za GS sto ne igra Zaza !

mare

pre 5 godina

Lepu šansu je Hjuston propustio. Imali su lepu prednost jer su pogadjali trojke u nekim nerealnim procentima. Onda staje šut i raspad sistema...
I izgubili su previše lopti preko 20 to je nedopustivo u ovakvim mečevima.

Marc

pre 5 godina

@Criss Cross

Pogledao sam prvu cetvrtinu i deo druge nocas. Prvih 2 minuta nije bilo koseva, ali je Hjuston onda stvarno krenuo zestoko. Brzo su napravili dvocifrenu razliku i povecavali je. Delovalo je kao da mogu da dobiju. Karija i ekipu bas nije nista islo. Zaspao sam kasnije i iznenadio me je rezultat sada kada sam procitao. Tako da i jeste bio preokret bez obzira na krajnji rezultat.

Doljo

pre 5 godina

Sada se samo postavlja jedno pitanje: Igra li Kris Pol u majstorici???
(Southpaw, 27. maj 2018 08:25)
Nisam iz svlacionice Hjustona, ali evo da ti kazem.
Igra. A mislice se da ne igra do pred sami mec. Mogao je i ovu da odigra, ali da rovit juri pobjedu na strani... Sve i da pobijede, nagrdio bi sebe za nastavak.
Igra.

antiDebil

pre 5 godina

Napokon Klej da se "zapali", dugo ga nije bilo.
(Blue Moon 946, 27. maj 2018 08:34

Taj se obicno pali u najbitnijim utakmicama, kao sto se Durent gasi u tim istim mecevima !

ozymandias

pre 5 godina

NBA je neozbiljna liga jer ne postoji nikakva razlika da li si šampion ili najgori tim lige. Ovaj play off na 7 utakmica u obe konferencije je, ako ne namešten, onda barem poguran od strane igrača i menadzera. Posebno na zapadu ne vidim nikakvu kompetitivnost, kao da su i Houston i Golden State na autopilotu. Opet kada bi tom GSW sučelio Real ili Fener u nekom "superfinalu" bio bi teški masakr, ne bi postigli 120 nego 150 koševa. Ne mogu se porediti NBA i Euroleague po kvalitetu, šteta je samo sto NBA ne igra na način na koji se igra u Evropi.

goblin

pre 5 godina

Da,veliki hendikep za GSW nema Iguadale,jadni oni,ostali "samo" na Kariju,Kleju,Grinu i Durantu.Covek drži odbranu? Koju odbranu?Veceras u Bostonu sedma..."Kralj"(mislim da će uzeti preko 40 suteva) i statisti...

NastyB

pre 5 godina

Zar je neko sumnjao da neće biti 7 utakmica?? Ostaje pitanje samo koga Silver preferira za finale. Da li će dopustiti "zanimljivo iznenađenje" i Hjuston ode u finale (nebitno je igra li Pol ili ne) ili će dopustiti da realno bolji klub ode dalje. U to da će LeBron biti u finalu ne sumnjam ni sekunde.
NBA je pre dve godine prodala TV prava za 24 MILIJARDE dolara na 9 godina, ili 2,7 milijardi godišnje. Liga obrće preko 4 milijarde po sezoni. Ogroman deo toga ide klubovima i naravno da će klubovi "slušati" ono što "liga želi".
GSW je izrazito šuterska ekipa i pogledajte koliko šutiraju za 3? U svim porazima maksimalno 27. U onoj pobedi od 41 su šutirali 32X ali smao zato što je na početku 3/4 bilo sve rešeno. Sinoć 38 puta i, naravno, 29 razlike. A ako Silver odluči, opet će šutirati manje i čuvati igrače Hjustona na dva metra od linije za tri, pa će liga biti "zanimljivija" ako se izbaci onaj za koga su SVI prognozirali da će biti šampion. A to donosi više reklama, više love i postaje zanimljivije. Autsajderi bez Pola izbacili šampione! Zamislite naslove svuda! A onda "kralj" protiv Hjustona u klub u koji će, možda, preći! Pa to će biti opšta pomama medija i love za reklame, hajp kakav se odavno nije video. Ko bi, da je normalan, dozvolio tamo nekoj klinčadiji iz Bostona da zaigra u finalu i tako ga učini manje atraktivnim?? Nemojte biti blesavi, ogromne pare se tu obrću. A to je ono što je bitno, GSW-u će biti dozvoljeno da uzme titulu sledeće sezone. Ima vremena.

Aca86

pre 5 godina

@ Slobodan

to I kazem Iguadala vuce klupu, a sada su tamo neki Bel, Luni, Mekkau... Livingston jedini ima iskustvo. Napomenuo sam da je Pol mnogo znacajniji, ali isticem kako niko ne pominje Igija kao igraca br 5 po znacaju, a mozda bi I Zaza doprineo da Kapela manje dominira u skoku.

voodoo

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.
(Aca86, 27. maj 2018 08:24)
Kris Pol je nosioc igre Hjustona uz Hardena, igra 35-40 minuta, Igudala iako veoma koristan i dobar igrac, rezerva, igra 15-20 minuta, nije bas isto, pogotovo imajuci u vidu da Kris Pol ima direktan duel sa Karijem, egal bi bio kada Kari ili Durant ne bi igrali na drugoj strani, a ne Igudala.

soni

pre 5 godina

Au kakva ekspozija u drugom poluvremenu, ako ovu prenesu I u 7 utakmicu, plasim se da ni ako oporave Paula nemaju sansu...
Inace obe serije su otisle u 7, a nismo videli nesto veliko, valjda ce ove 7 utakmice da poprave sliku. Realno na Istoku laganih 6 pobeda domacina, na Zapadu 2 utakmice na 1 loptu, Houston je dobio jer je bio z nijansu manje los, a ne bolji...

Slobodan

pre 5 godina

@aca86 kako mozes da uporedjujes izostanak Pola sa izostankom Iguodale? Pol se kroz ovu seriju pokazao kao najvazniji igrac Hjustona a Iguodala tu sluzi da pokrpi Karijeve rupe u odbrani. Problem Golden Stejta u ovoj seriji je sto njima klupa ne doprinosi ama bas nista, sto ranije nije bio slucaj u plejofu. Hjuston sa klupe ima Gordona i Grina koji odlicno sutiraju, dok GS-u ulazi ruki Bel i Nik Jang koji ne moze da se sastavi

LBJ

pre 5 godina

Jeste Jordan promenio ligu ali nagore. Zašto? Zato što je sa njegovom namerom ili bez njegovim uspehom ustoličena era hero-ball u NBA - pogrešnog uverenja da je za uspeh a i atraktivnost tima potrebno imati jednog beka koji će šutirati što više može iako nije najefikasniji šuter u timu. koji će forsirati individualnu igru i poteze, 1 na 1 itd.

Za jordanom su tako usledili njegovi imitatori u ovome: - pre svega zvezde dvehiljaditih Kobi, Vince Carter, Iverson, Mcgrady, Paul Pierce, svaki drugi tim je imao nekog takvog igrača. NBA je nazadovao, sve se manje poena postizalo - setimo se samo tih ranih dvehiljaditih i utakmica na kojima je bilo normalno da timovi postignu tek 75-80 poena.

Znak boljih vremena u budućnosti bili su Finiks Sansi sredine dvehiljaditih, sa brzom timskom košarkom, kretanjem lopte i akcentom na šutu za tri poena.
Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika. Oćelavio od onoga što je navodno počeo da uzima u off sezoni 90/91 a ovde mu vi pevate hvalospeve.sramota.Primoran bio da napusti ligu 93-e navodno zbog kockarskih dugova, eto kakav je to čovek. kaže bolji nesrećni Kobe - ime za vrstu govedine, inače - od Jamesa, jer ima 5 prstenova a to je više od 3. ma nemoj, e pa onda je jedan Robert Horry bolji od Jordana, po toj logici.

vladek

pre 5 godina

I sada mi recite kako ce to Pol da bude spreman za 2-3 dana kada se bude igrala majstorica,kada nije mogao veceras da odigra? To se zove losa procena koja ce i kostati Hjuston velikog finala.Umesto da su ih stisli u 6 mecu,da su mu dali blokadu neku,ma samo da se pojavio na parketu,to bi dalo elan ekipi,i diglo bi ih psiholoski,garant bi dobili GSW.Ovako su mislili imamo sedmi mec kod kuce,neka odmori Pol,ali sada je pritisak na njima,a GSW ima mnogo,mnogo vise iskustva u ovakvim mecevima.I sto je najgore razgoropadili su se Tompson i Kari 31 i 29 poena,napucali su se samopouzdanjem,sto ce i odluciti seriju na kraju.Durent je igrao sa pola gasa,ali ce u 7 mecu da bude na 30+,on nikada je podbaci kada je najpotrebnije.Ipak mi izgleda da cemo imati drugacije finale ove godine,jer verujem u Boston,povreda Lova svodi Klivlend samo na Jamesa,bice on na 40+,ali nije to dovoljno.GSW-Boston finale

Pera Pisar

pre 5 godina

Na prvi pogled sjajna situacija i puna neizvesnost u završnici NBA...u obe finalne serije rezultat 3-3, ali stvarnost je,ipak, drugačija...povrede su obeležile ovaj PO...Hjuston bez Krisa Pola apsolutno bez šansi protiv GSW i u 7. utakmici...Boston bez Hejvorda od starta sezone i Kajrija i da prođe Klivlend...takođe, bez šansi protiv GSW...jedina nada za neku neizvesnost u samom finalu je Lebron Džejms sa "ostalima iz svoje družine"...ali to bi bio 4-ti nastavak iste priče Lebron sam protiv "GSW-a svih"

Hell

pre 5 godina

Mislim da ce Hjuston proci u finale. Cim se doslo do majstorice i zasluzuju. Ovakav sastav GS je trebao ovu seriju da resi sa 4:1 ili 4:2, nisu uspeli i usla im je voda u usi. Bice to lagan trijumf Hjustona u 7om mecu

Koza

pre 5 godina

Drugi put da Klej spasava guze superstarova. 2016 u sestom mecu i sada opet u sestom mecu.

Hardenu se sad vratilo sve. Kakve su mu sve glupe faulove sudili tokom sezone veceras mu nisu svirali nista pa cak i ocigledne faulove.

Pacer

pre 5 godina

Ocekivano. Nadam se da ce Pol biti spreman za g7 i da cemo prisustvovati pravom spektaklu, kao sto sto ce veceras biti izmedju Bostona i Klivlenda.

Crni Isus

pre 5 godina

Au kakav je majstor Klej Tompson! Čovek je treći ili četvrti najbolji igrač tima a eto sasuo je 35 poena...
Najveće razočarenje je igra Durenta, ponovo ga nema kada je najteže. Već treću utakmicu zaredom je očajan. Noćas je šutirao 6-17.
Golden Stejt ima najveću rotaciju i najviše kvalitetnih igrača u NBA. Zato će i uzeti titulu

Boston Celtics

pre 5 godina

A, Jeremija "veliki poznavalac" košarke se ponadao. Tvrdio je na početku da će GS ometlati Hjuston. Pa, kad je Hjuston dobio jedan meč, tvrdio je da će biti 4:1, namerno praveći alibi za potencijalno finale. GS nije čak ni dve titule vezao, a "veliki poznavalac" Jeremija tvrdi da su najbolji svih vremena.
Pozdrav za B92.

Nemanja

pre 5 godina

Ovo se dešava kad prestaneš da igraš timsku odbranu protiv GSW, i napucavaš se sa njima u run & gun košarci. Ako se ne vrati CP3, nisam siguran da Huston može nešto da uradi. GSW odigrao perfektnu odbranu 3 četvrtine, a epilog je pred nama. Klupa GSW i dalje jako loša u ovoj seriji, Durant na 50%, Klej kad je najteže reaguje opet perfektno, najhladnokrvniji igrač u ligi. Huston ubi kratka klupa, sa 3 igraca i bez CP3 nece moci. Posebno sto su Bradu danas branili odlicno.

Mikica

pre 5 godina

Smesna kosarka. Bullsi bi prebili ove ko macke. Kakav bre Kari pa on ne bi mogao da prenese loptu vise od 15 puta preko centra kad bi ga Harper ili Jordan preuzeli od kosa do kosa. Durant se gusi od Arize. Pippen bi se zalepio za njega, ne bi mu dao prostora da udahne. A da ne pricam da bi ovaj fake tough guy donkey plakao od Rodmana.

Nece prsten nidje!

pre 5 godina

I sada rutiniraju do prstena. Nema sta da trazi Hjuston bez zdravog Pola a o istocnom bloku tek da ne pricamo. Boston igra samo kod kuce a Kavsi bez kevinog Lava moraju da mole Boga da kraljica ubaci svaki mec po 70+ poena.

Objektivan

pre 5 godina

Kao sto smo i ocekivali, golden stejt je dobio ovu utakmicu. Ko osvoji zapad, bice sampion, videcemo da li ce i koliko CP3 biti spreman, kljucna stvar.

Zanimljivo je kako su danas sudije vratile gsw u igru, jednostavno premocni su van terena i zato je nemoguce danas bilo da se zavrsi serija. Nadam se da nece biti tendecioznog sudjenja u 7 utakmici ali nazalost predvidjam 10 razlike za aktuelnog sampiona uz otimanje, kao i do sad.


Sportski pozdrav.

Bratko SRB

pre 5 godina

Kako je Hjuston odigrao prvu cetvrtinu mogli bi da daju i 200 poena, a kako su GSW poceli da trpaju u 3/4 i 4/4...zgazili bi i ove sto bi dali 200 poena. Pa ono nije bila kosarka nego ko ce preko cije ruke ludje da sutne i pocepa mrezicu!

Aca86

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.

kobeb

pre 5 godina

A ugazili su ih... Hjuston se držao na početku, i ubacao svašta, ali je poslije prešlo u rapsodiju. 9 poena u poslednjoj četvrtini, 25 u drugom poluvremenu. Rastavljeni na komade. Teško će ovo bez Pola ići, i sa njim su četvrti i peti meč jedva dobili, protiv najgoreg Golden Stejta u zadnje 3 godine, igralo se na jedan posjed. Ukoliko Golden Stejt odigra i sljedeći meč u svom stilu, ostaće od Hjustona samo brada Hardenova.

max

pre 5 godina

Gledao celu utakmicu. Sada i vise nikada! Odbrane se igraju sebicno,nema pomaganja,probiju prvu liniju i gotovo. Sutiraju se trojke vise nego dvojke. Zvezde sile,nigde ne pominjete izgubljene lopte. Niko od njih nije timski igrac ni lider. Jadno

jsx

pre 5 godina

Svako ko imalo poznaje kosarku zna da Rakete nemaju sta da traze i da gube u 7 :). Pobede od 30 i 40 razlike vrede isto kao one od 2, 3 tako da je zbog domaceg terena Hjuston cak i favorit ako se Pol vrati. Imaju dodatnu prednost sto je Durent iako najbolji igrac u ligi (trenutno, na nivou karijere Kralj, naravno) kad je ravnopravno vrlo je slab kad se lomi. Srecom, tu je i Tompson da se pokaze kad je najvaznije (ruku na srce da se pokazivao bolje ranije ne bi bilo sedme utakmjce), kao i protiv Oklahome, podseca me u neku ruku na Bejla.

max

pre 5 godina

Gledao celu utakmicu. Sada i vise nikada! Odbrane se igraju sebicno,nema pomaganja,probiju prvu liniju i gotovo. Sutiraju se trojke vise nego dvojke. Zvezde sile,nigde ne pominjete izgubljene lopte. Niko od njih nije timski igrac ni lider. Jadno

Nece prsten nidje!

pre 5 godina

I sada rutiniraju do prstena. Nema sta da trazi Hjuston bez zdravog Pola a o istocnom bloku tek da ne pricamo. Boston igra samo kod kuce a Kavsi bez kevinog Lava moraju da mole Boga da kraljica ubaci svaki mec po 70+ poena.

Crni Isus

pre 5 godina

Au kakav je majstor Klej Tompson! Čovek je treći ili četvrti najbolji igrač tima a eto sasuo je 35 poena...
Najveće razočarenje je igra Durenta, ponovo ga nema kada je najteže. Već treću utakmicu zaredom je očajan. Noćas je šutirao 6-17.
Golden Stejt ima najveću rotaciju i najviše kvalitetnih igrača u NBA. Zato će i uzeti titulu

Bratko SRB

pre 5 godina

Kako je Hjuston odigrao prvu cetvrtinu mogli bi da daju i 200 poena, a kako su GSW poceli da trpaju u 3/4 i 4/4...zgazili bi i ove sto bi dali 200 poena. Pa ono nije bila kosarka nego ko ce preko cije ruke ludje da sutne i pocepa mrezicu!

Koza

pre 5 godina

Drugi put da Klej spasava guze superstarova. 2016 u sestom mecu i sada opet u sestom mecu.

Hardenu se sad vratilo sve. Kakve su mu sve glupe faulove sudili tokom sezone veceras mu nisu svirali nista pa cak i ocigledne faulove.

kobeb

pre 5 godina

A ugazili su ih... Hjuston se držao na početku, i ubacao svašta, ali je poslije prešlo u rapsodiju. 9 poena u poslednjoj četvrtini, 25 u drugom poluvremenu. Rastavljeni na komade. Teško će ovo bez Pola ići, i sa njim su četvrti i peti meč jedva dobili, protiv najgoreg Golden Stejta u zadnje 3 godine, igralo se na jedan posjed. Ukoliko Golden Stejt odigra i sljedeći meč u svom stilu, ostaće od Hjustona samo brada Hardenova.

antiDebil

pre 5 godina

Napokon Klej da se "zapali", dugo ga nije bilo.
(Blue Moon 946, 27. maj 2018 08:34

Taj se obicno pali u najbitnijim utakmicama, kao sto se Durent gasi u tim istim mecevima !

Pacer

pre 5 godina

Ocekivano. Nadam se da ce Pol biti spreman za g7 i da cemo prisustvovati pravom spektaklu, kao sto sto ce veceras biti izmedju Bostona i Klivlenda.

Aca86

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.

antiDebil

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.
(Aca86, 27. maj 2018 08:24)

Ne igra Zaza ? Pa da, kada bi on sredio Pola vec bi bilo jasno da ovaj nece igrati 7.utakmicu, ne bi bilo nikakve neizvesnosti oko toga kao sto je to sada slucaj. Zaista je veliki hendikep za GS sto ne igra Zaza !

Slobodan

pre 5 godina

@aca86 kako mozes da uporedjujes izostanak Pola sa izostankom Iguodale? Pol se kroz ovu seriju pokazao kao najvazniji igrac Hjustona a Iguodala tu sluzi da pokrpi Karijeve rupe u odbrani. Problem Golden Stejta u ovoj seriji je sto njima klupa ne doprinosi ama bas nista, sto ranije nije bio slucaj u plejofu. Hjuston sa klupe ima Gordona i Grina koji odlicno sutiraju, dok GS-u ulazi ruki Bel i Nik Jang koji ne moze da se sastavi

jashtaman

pre 5 godina

@NastyB
Boston je jedna od dve najvece fransize u NBA. Oni kad su u finalu, uvek je dobar "hajp". A i nije fora u tome, ko god da igra finale, oni su majstori da naprave taj "hajp" u svakom slucaju. Za njihov marketing ne brini uopste, nema potrebe za namestanjem, previse sedis druze moj u kladionici i slusas teorije zavere, opusti se i uzivaj u svemirskom basketu. Pozdrav.

I

pre 5 godina

Sedme utakmice playoffa se u Americi igraju od 1945. Prije nego sto su ljudi uopce valjda i culi za televizor a kamoli za nekakva televizijska prava. Jel i onda sve bilo namesteno??

Wllaxy

pre 5 godina

Primetno je kod gs nedostatak motivacije i zelje,jesu objektivno najbolji ali nemaju toliku glad, ne grizu kao ostali. Njima treba neko tipa vujosevica da ih pogura, bilo bi u svakoj utakmici + 20 minimum. 
(ivan, 27. maj 2018 11:38)

LoL.

E baš bih voleo da vidim Vujoševića ili bilo kog drugog poput njega da proba da primeni svoju metodu psovanja, vikanja i davljenja na zvezdama poput Karija, Durenta ili Tompsona a naročito da bilo šta od navedenog proba na Drejmondu Grinu...

mare

pre 5 godina

Lepu šansu je Hjuston propustio. Imali su lepu prednost jer su pogadjali trojke u nekim nerealnim procentima. Onda staje šut i raspad sistema...
I izgubili su previše lopti preko 20 to je nedopustivo u ovakvim mečevima.

Kangrga

pre 5 godina

@vladek
"Durent nikad ne podbaci kada je najpotrebnije"?!
Osim što je podbacio kada je Oklahoma imala 3-1 protiv Golden Stejta pre 2 sezone u finalu Zapada pa je Durent naredna 3 ( TRI )meča bio nevidljiv na parketu i ništa nije uradio! Ustvari, uradio je to da je prešao u taj isti GS koji ga je izbacio:)
Tako i noćas nije podbacio kada je bilo najpotrebnije pa je šutirao fantastičnih 6-17 iz igre te je morao Klej Tompson da spašava bruku i preokreće rezultat...
Takođe nije podbacio ni kada je Majami dobio 4-1 u finalu Oklahomu...
Zaista čovek nikada ne podbacuje:)
Prvi je da se busa u grudi kada tim pobeđuje a kada je teško, tu u Tompson i Kari da vade situacijum

Bane

pre 5 godina

(niki, 27. maj 2018 09:12)

Gresis. Jedini razlog zbog cega ti se cini da se u Evropi igra jaca odbarana je usporen i los napad koji se gradi tek kada svi igraci dodju na protivnicku polovinu. Prvo se dodaju do besvseti dok se svi ne nameste na svoje pozicije pa onda krece izgradnja napada i bas to je ono sto se tebi cini da je odbrana zestoka. To je ujedno i razlog zbog cega su rezultati mali u Evropskoj kosarci pored krace utakmice. Jednostavno napad jako skripi u Evropkoj kosarci, ako ne izgrade akciju onda ide standardno na trojku pa sta bude. Drugo mnogo su losiji suteri od NBA igraca a o prolazu na kos da ne govorimo. Mogu se citati komentari kako se odbrana LBJ sklanja na prolazu ali njegov prolaz je tako perfektan da se to samo cini tako i svaki njegov prolaz se završi da on dobije lakat ili ruku, samo obratite paznju.

Moj zakljucak je da je napad u Evropi jako stidljiv i da nema dovoljno onih koji ce uzeti stvar u svoje ruke kao Sved recimo vec se svi vade na kolegijalnost i onda svi imaju isti broj suteva sto je nebuloza. Bolji igraci treba da imaju vise suteva i treba da sutnu onog momenta kada se vidi da se napad nije izgradio na vreme a ne da lopta kruzi, kruzi i na kraju se završi izgubljenom loptom ili nekom kerefekom jer je vreme za napad isteklo.

niki

pre 5 godina

kada mi neko pomene NBA ligu i to je brate vrh, to samo deca koja preko igrica prate ovo unistavanje kosarke, ovo ruglo bez odbrane prakticno, ovo gubljenje smisla od kosarke, ovo sutiranje iz pozicija gde bi ti normalan trener zalupio takvu samarcinu da bi se setio kad si mamu prvi put za dojku ujeo, nemam komentar.. evropska kosarka se unistiva, zbog ovih kechera? kecheri su za ovo realnost!! a Evropska kosarka kakva god da je, za ovo je izmislila rec i pojam Kosarka, da ne pricham o Dopingu level beskoncno..

Toni Stark

pre 5 godina

Sto vise meceva, vise para od reklama i ulaznica. To je poenta a ne sport. Cista predstava.
 (markoooooOOoOOOooOOooooOoo, 27. maj 2018 08:22)

Znači Hjustonu se isplati da izgubi ovu utakmicu, dovede u pitanje finale (minimum dve utakmice kod kuće, dosta gledanije) da bi 7. polufinala vratio u Hjuston?

Ili su Voriorsi svesno gubili da bi odigrali maksimalan broj utakmica u polufinalu kod kuće, pa išli na majstoricu u goste najboljem timu u regularnom delu?

Kakve sve teorije zavera neću videti...

Boston Celtics

pre 5 godina

A, Jeremija "veliki poznavalac" košarke se ponadao. Tvrdio je na početku da će GS ometlati Hjuston. Pa, kad je Hjuston dobio jedan meč, tvrdio je da će biti 4:1, namerno praveći alibi za potencijalno finale. GS nije čak ni dve titule vezao, a "veliki poznavalac" Jeremija tvrdi da su najbolji svih vremena.
Pozdrav za B92.

Bojan

pre 5 godina

(Boston Celtics, 27. maj 2018 08:25)
uzeli su 2 od poslednje 3, to nije malo, i nije retko da se medju najboljim ekipama svoh vremena nadju ekipe samo sa jednom titulom. Viltova prva sampionska ekipa je uspela samo jednu titulu da uzme Raselovim Keltima i spominje se kao jedna od top 10-15. Mosesova Filadelfija, Birdovi Kelti pa i Pirsovi Kelti nisu uspeli da vezu titule pa su u tom odabranom drustvu. Stavio bih tu i Spurse 2014. Zapravo, od navedenih su samo Birdovi Kelti osvojili vise od jedne titule.
Zavisi dosta od toga na koga naletis, i kd se taj pojavi, Filadelfiji se odmah nametnuo Boston, Bostonu vrlo brzo detroit, detroitu Cikago...

Ova ekipa GSWa jeste medju najboljima u istoriji ali je cinjenica da nisu tako nabrijani kao prethodnih sezona, oseti se zasicenje. Prosle godine su hteli da KD dodje do prve titule i da se osvete Lebronu za to sto im je upropastio najbolju sszonu u istoriji. Ostvarili su to, i sad se traze. Cinjenica je da je pojedinacno GSW daleko jaca ekipa od Hjustona, ali Hjuston vise grize

MarcoPolo

pre 5 godina

nezamislivo je da jedna ekipa posle postignutih čak 39 poena u prvoj četvrtini za celo drugo poluvreme odnosno dve četvrtine postigne zbirno samo 25 poena...sramota.

Objektivan fan

pre 5 godina

Sto vise meceva, vise para od reklama i ulaznica. To je poenta a ne sport. Cista predstava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markoooooOOoOOOooOOooooOoo, 27. maj 2018 08:22)

Prosle godine Golden State stigo u veliko finale bez poraza a Cleveland samo sa jednim porazom.
Inace, da, sport i jeste predstava, sta drugo treba da bude?

Dulija

pre 5 godina

Ko god gleda ucinak i uticaj Andrea Iguadale, samo kroz statistiku i minutazu(pod statistikom mislim poene-skokove-asistencije), ne vidi srz njegovog uticaja na igru a to je savrsena defanzivna igra GSW, jednostavno, ko ume pomno da prati ugleda kako on, zajedno sa Draymondom uspeva da pokrije svaki moguci sut, svaka rotacija i pomoc je savrsena, i on je pravi hustle igrac koji fali GSW-u u prethodnim utakmicama, jednostavno gm4 i 5 bolji hustle Rocketsa,vise nicijih lopti osvajali, na vise izgubljenih lopti su naterali GSW. Tako da coveka koji cini odbranu GSW najboljom, a isti tako igrac koga ne smete podceniti u napadu, koji je bio finals MVP!, porediti ga sa Arizom, kom takodje kapa dole za igre u ovoj seriji, stvarno je besmisleno, mozda nema toliki uticaj u smislu poena kao Pol, ali nemojte se varati da je sporedni igrac za GSW.

NNN

pre 5 godina

Mnogo se priča koliko poena daje Džejms kada se suočava sa eliminacijom,
a zapostavlja se učinak Tomsona, sada je razbio, a i kada su pre neku godinu gubili od Oklahome (sa Durentom) - Tompson je dao 11 trojki (rekodrd plej-ofa!) i preokrenuo skoro 20 razlike zaostatka u 2. poluvremenu!

strucnjak

pre 5 godina

Pa kako ima ogranicenih ljudi....kako velicaju evropsku kosarku a NBA je ispred jedno 4-5 milenijuma... i o tim nerezonskim sutevima, ima i toga al prije bi dao da mi curry sa 9m suta nego ti veliki evropski igraci sa 6,75(cast izuzecima)Pa da gsw igra sa bilo kojim evrposkim timom to bi bilo negledljivo silovanje..

сатара

pre 5 godina

@макс
па ти иди буди тренер и победи све, јер не знају да играју кошарку. лол?
реалност је да је нба 10 година по стилу игре испред европе, а поједини овде то не могу да схвате.
па није голден стејт звезда па да можеш да удвајаш играче. као остави лазића самог а удвој рочестија. глупости.

Nemanja

pre 5 godina

Ovo se dešava kad prestaneš da igraš timsku odbranu protiv GSW, i napucavaš se sa njima u run & gun košarci. Ako se ne vrati CP3, nisam siguran da Huston može nešto da uradi. GSW odigrao perfektnu odbranu 3 četvrtine, a epilog je pred nama. Klupa GSW i dalje jako loša u ovoj seriji, Durant na 50%, Klej kad je najteže reaguje opet perfektno, najhladnokrvniji igrač u ligi. Huston ubi kratka klupa, sa 3 igraca i bez CP3 nece moci. Posebno sto su Bradu danas branili odlicno.

goblin

pre 5 godina

Da,veliki hendikep za GSW nema Iguadale,jadni oni,ostali "samo" na Kariju,Kleju,Grinu i Durantu.Covek drži odbranu? Koju odbranu?Veceras u Bostonu sedma..."Kralj"(mislim da će uzeti preko 40 suteva) i statisti...

Trol

pre 5 godina

@ivan78bg

Pa očigledno da se pravi era, nekoliko finala istih ekipa zaredom. I dok je GSW možda zaista najbolja ekipa u NBA, Klivlend to nije i zaista mislim da bi ih Boston sa Irvingom i Hejvordom pocistio.

Aca iz Šabca

pre 5 godina

najružnija košarka ikada! Bez centara, sve se svodi na 1:1 i sumanuta ispucavanja trojki! Ove bi Sac Kingsi i Lakersi iz doba Divca, Webbera, Stojakovića, ONeilla, Kobija, razbili sa po 20 razlike, onako ko od šale!

NastyB

pre 5 godina

Zar je neko sumnjao da neće biti 7 utakmica?? Ostaje pitanje samo koga Silver preferira za finale. Da li će dopustiti "zanimljivo iznenađenje" i Hjuston ode u finale (nebitno je igra li Pol ili ne) ili će dopustiti da realno bolji klub ode dalje. U to da će LeBron biti u finalu ne sumnjam ni sekunde.
NBA je pre dve godine prodala TV prava za 24 MILIJARDE dolara na 9 godina, ili 2,7 milijardi godišnje. Liga obrće preko 4 milijarde po sezoni. Ogroman deo toga ide klubovima i naravno da će klubovi "slušati" ono što "liga želi".
GSW je izrazito šuterska ekipa i pogledajte koliko šutiraju za 3? U svim porazima maksimalno 27. U onoj pobedi od 41 su šutirali 32X ali smao zato što je na početku 3/4 bilo sve rešeno. Sinoć 38 puta i, naravno, 29 razlike. A ako Silver odluči, opet će šutirati manje i čuvati igrače Hjustona na dva metra od linije za tri, pa će liga biti "zanimljivija" ako se izbaci onaj za koga su SVI prognozirali da će biti šampion. A to donosi više reklama, više love i postaje zanimljivije. Autsajderi bez Pola izbacili šampione! Zamislite naslove svuda! A onda "kralj" protiv Hjustona u klub u koji će, možda, preći! Pa to će biti opšta pomama medija i love za reklame, hajp kakav se odavno nije video. Ko bi, da je normalan, dozvolio tamo nekoj klinčadiji iz Bostona da zaigra u finalu i tako ga učini manje atraktivnim?? Nemojte biti blesavi, ogromne pare se tu obrću. A to je ono što je bitno, GSW-u će biti dozvoljeno da uzme titulu sledeće sezone. Ima vremena.

Rade

pre 5 godina

Klay je doktor, a za vas kojipisete da se Durant gasi kad je tesko i da je ovo losa kosarka idite gledajte kriket

KD prosle sezone sam resio sve teske momente sa cavsima, dao trojku za titule i ima na youtube klip sa 30 game winnera...

aaa

pre 5 godina

@aca86 kako mozes da uporedjujes izostanak Pola sa izostankom Iguodale? Pol se kroz ovu seriju pokazao kao najvazniji igrac Hjustona a Iguodala tu sluzi da pokrpi Karijeve rupe u odbrani. Problem Golden Stejta u ovoj seriji je sto njima klupa ne doprinosi ama bas nista, sto ranije nije bio slucaj u plejofu. Hjuston sa klupe ima Gordona i Grina koji odlicno sutiraju, dok GS-u ulazi ruki Bel i Nik Jang koji ne moze da se sastavi
(Slobodan, 27. maj 2018 08:42)

# Link komentara

MVP finala najbolje lige sveta sluzi samo da krpi Karija u odbrani?

Marc

pre 5 godina

@Criss Cross

Pogledao sam prvu cetvrtinu i deo druge nocas. Prvih 2 minuta nije bilo koseva, ali je Hjuston onda stvarno krenuo zestoko. Brzo su napravili dvocifrenu razliku i povecavali je. Delovalo je kao da mogu da dobiju. Karija i ekipu bas nije nista islo. Zaspao sam kasnije i iznenadio me je rezultat sada kada sam procitao. Tako da i jeste bio preokret bez obzira na krajnji rezultat.

Mikica

pre 5 godina

Smesna kosarka. Bullsi bi prebili ove ko macke. Kakav bre Kari pa on ne bi mogao da prenese loptu vise od 15 puta preko centra kad bi ga Harper ili Jordan preuzeli od kosa do kosa. Durant se gusi od Arize. Pippen bi se zalepio za njega, ne bi mu dao prostora da udahne. A da ne pricam da bi ovaj fake tough guy donkey plakao od Rodmana.

random

pre 5 godina

Mučno je gledati slo-mo Hardena kako pokušava da iznudi faul u svakom drugom napadu.. Ko gleda utakmice, sigurno da primećuje razliku u kretnji u napadu, između GS-a i Houstona..Vidi se ko lepšu košarku igra (za nijansu) .. Ko ne gleda neka navija za Houston. :)

p.s. Svakako bih voleo da ih Celticsi sve iznenade ;)

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Najnovija info je da Kevin Lav neće igrati protiv Bostona što je u suštini pojačanje za Klivlend! Sa druge strane, šanse da Kris Pol zaigra sutra su gotovo minimalne...

Ivan78bg

pre 5 godina

Pitanje za sve teoretičar zavera. Zato prosle god gsw cistio sve?pare od reklama itd? A tek ideja da nece dati najtrofejnijem klubu u Nba da udaje u finale.. Lol

Doljo

pre 5 godina

Sada se samo postavlja jedno pitanje: Igra li Kris Pol u majstorici???
(Southpaw, 27. maj 2018 08:25)
Nisam iz svlacionice Hjustona, ali evo da ti kazem.
Igra. A mislice se da ne igra do pred sami mec. Mogao je i ovu da odigra, ali da rovit juri pobjedu na strani... Sve i da pobijede, nagrdio bi sebe za nastavak.
Igra.

Bojan

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 09:15)
razocaravas, postajes klasican teoreticar zavere, i sta god da se desi mozes retroaktivno u Silveru da nadjes opravdanje. Bas me zanima da li je Silver namestio Alenovu trojku za Majami u finalu sa Spursima, ili onaj pre MJov poslednji minut protiv Jute.

pazi kako si zakljucio da GSW sutira vise trojki kad ih pogadjaju, a pored toga kad ih pogadjaju dobijaju, pa cista namestaljka.
A sta Silver ne moze da im kaze da promasuju trojke? Ajd preispitaj malo to

Doljo

pre 5 godina

(Objektivan, 27. maj 2018 08:30)
Ovo si apsolutno u pravu. Ja to znam jer pomnije pratim i zbog kladjenja.
Recimo kada protivnicki igrac ide na Drejmond Grina faul ce dobiti tek ponekada. A covjek ocigledno pravi faulove. Igram ga cesto ispod skokova pa se nadam faulovima...
Na kraju ispadne da covjek koji napravi 6 skokova ima 15 u boxscore, i koji napravi 20 faulova ima 3 u boxscore.
A onaj Luni samo li pogleda igraca dobije faul. Najjace je sto stoje jedan pored drugog i igrac krene na Dreja i dobije sjekiricu, nista, pa pokusa na Lunija i dobije faul jer gurne Lunija ramenom.
Sto se toga tice vise je to koliko su neki igraci zasticeni nego timovi.

antiDebil

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 09:15)

Ma sve je to lepo i sve je u redu nego ti mi nisi ostavio prognoze ostalih utakmica, zasto to nisi uradio ? Polako postajes jedan od onih koji vole da se prave pametni NAKON necega sto se dogodilo, kao npr sto svi danas znaju da je Denver morao da zadrzi Micela a pre samo godinu dana niko nije imao pojma ko je taj Micel, razumes problematiku ? Ili kao sto je slucaj sa peromfmp koji je gledao samo Djordanove hajlajtse, a valjda znas da igraci EKSTREMNO RETKO promasuju i donose lose odluke u tim hajlajtsima, njihov sut iz igre je nekih 99% pa to stvara zabunu kod takvih likova, takav postajes i ti !!
Bez klubova nema lige, toliko valjda mozes da shvatis ? Mislis li da ce tamo neki privatnik da baca svoje para u neki klub znajuci da ce ga neka tamo bitanga koja vodi ligu pokrasti zato sto je ta bitanga tako u mogucnosti ? Malo si pobrkao nba sa ovim prostorima, sto je takodje jako cesta pojava na ovom mestu !
Prognoza za sedme utakmice ?

NastyB

pre 5 godina

@antiDebil
Znaš li koliko mi komentara nisu objavili?
Uostalom, ko zna tačne rezultate? Samo sam poodavno pisao da će biti 7 utakmica u oba finala konferencija. I finale će, naravno. Jedina ALI OGROMNA razlika između ranijih i sadašnjih finala je u TV pravima i DOZVOLJENOM klađenju na sportske događaje. Ja sam samo UBEĐEN da GSW može svakog da ubije igrajući kao sinoć drugo poluvreme (kako su igrali prethodnih par sezona). Ali to medijsko/finansijski nije dobro za NBA. Nikada se ovoliko love nije slivalo u NBA. Šta misliš zašto Uefa ne uvodi VAR?? Koga to šteti?

Aca86

pre 5 godina

@ Slobodan

to I kazem Iguadala vuce klupu, a sada su tamo neki Bel, Luni, Mekkau... Livingston jedini ima iskustvo. Napomenuo sam da je Pol mnogo znacajniji, ali isticem kako niko ne pominje Igija kao igraca br 5 po znacaju, a mozda bi I Zaza doprineo da Kapela manje dominira u skoku.

ozymandias

pre 5 godina

NBA je neozbiljna liga jer ne postoji nikakva razlika da li si šampion ili najgori tim lige. Ovaj play off na 7 utakmica u obe konferencije je, ako ne namešten, onda barem poguran od strane igrača i menadzera. Posebno na zapadu ne vidim nikakvu kompetitivnost, kao da su i Houston i Golden State na autopilotu. Opet kada bi tom GSW sučelio Real ili Fener u nekom "superfinalu" bio bi teški masakr, ne bi postigli 120 nego 150 koševa. Ne mogu se porediti NBA i Euroleague po kvalitetu, šteta je samo sto NBA ne igra na način na koji se igra u Evropi.

Hell

pre 5 godina

Mislim da ce Hjuston proci u finale. Cim se doslo do majstorice i zasluzuju. Ovakav sastav GS je trebao ovu seriju da resi sa 4:1 ili 4:2, nisu uspeli i usla im je voda u usi. Bice to lagan trijumf Hjustona u 7om mecu

baron

pre 5 godina

NastyB

Covek je u pravu. Nema sanse da veceras Klivlend izgubi od Bostona. Ne zato sto su bolji, bolji nisu, vec zato sto je u NBA sve dirigovano. To je predstava za mase. Niko nece od igraca da rizikuje veliki novac i izadje u javnost reci kako je sve namesteno, a i ne sme. Pogledajte samo izjave igraca koji tamo igraju. Svaka recenica pocinje sablonski isto: " hard work..."

Vecina ne shvata kako je NBA opao kvalitet, kako su danasnje zvezde senke onih iz 80-90ih, da sudije moraju da ih stite kako bi izborili play-off.
Pogledajte RW, Hardena, Duranta. Tih igraca nigde nema kada se igra ozbiljna kosarka, kada se stegnu odbrane. Durant koga su svi proglasili najboljim ofanzivnim igracem ikada je smesan kada ga malo pritegnete.
Ja sam ubedjen za Lebrona, Kawaia, Westbrooka da su to sve priuceni kosarkasi sa neverovatnim fizickim predispozicijama. Kada bi sudije sudile njima korake, ceste faulove u napadu sve bi bilo drugacije.
Nije Greg Popovic dzabe promenio godinama uspesan sistem i poceo bazirati igru na Kawaiu. Nije Kawai toliko dominantan, vec je van svake pameti zasticen igrac, on donosi 10sb po mecu, donosi sigurne poene.
Tako i LJ. Bazirana igra na njemu, sve akcije poticu od njega. On koristi svoju snagu i brzinu na najbolji moguci nacin, a oko njega su sjajni suteri koji koriste svaku pukotinu u odbrani protivnika. Klivlend je prethodnih godina pobedjivao sve na trojke.
LJ igra dobro, ali nije to igra koja se ne moze cuvati.

Aca86

pre 5 godina

@ woodoo

ili kada Hjustonu ne bi igrao Ariza. Slazem se u potpunosti. Samo isticem koliko im to smanjuje doprinos sa klupe.

Neko rece da Zaza samo povredjuje igrace. Molim te odgledaj neku utakmnicu a ne samo hajlajtse ili da citas vesti. Covek donosi cvrstinu pod kosem. On jeste osrednji, pa I losije od toga centar, ali skokove zbog visine donosi I Kapela bi se vise namucio nego sa Lunijem I niskim Westom. U utakmnicama gde sitnice odlucuju svaki detalj je bitan.

jsx

pre 5 godina

Svako ko imalo poznaje kosarku zna da Rakete nemaju sta da traze i da gube u 7 :). Pobede od 30 i 40 razlike vrede isto kao one od 2, 3 tako da je zbog domaceg terena Hjuston cak i favorit ako se Pol vrati. Imaju dodatnu prednost sto je Durent iako najbolji igrac u ligi (trenutno, na nivou karijere Kralj, naravno) kad je ravnopravno vrlo je slab kad se lomi. Srecom, tu je i Tompson da se pokaze kad je najvaznije (ruku na srce da se pokazivao bolje ranije ne bi bilo sedme utakmjce), kao i protiv Oklahome, podseca me u neku ruku na Bejla.

Ivan

pre 5 godina

To su Voriorsi šampioni NBA Lige! Rezultat je bio 2:3 u seriji i šestoj utakmici -17 posle prve četvrtine i kada svi pomisle to je to, gotovo je Hjuston je u finalu NBA onda šampioni krenu da melju po terenu i lagano oduvaju protivnika sa 29 razlike! To može samo šampion da uradi a Voriorsi jesu šampioni! U sedmoj utakmici biće velike borbe Hjuston će krenuti svim silama u napad ali i Golden Stejt pa će sve prštati, ponovi li Golden Stejt neku od svojih moćnih partija mislim da sigurno ide u novo finale, zaista su moćan tim!

Objektivan

pre 5 godina

Kao sto smo i ocekivali, golden stejt je dobio ovu utakmicu. Ko osvoji zapad, bice sampion, videcemo da li ce i koliko CP3 biti spreman, kljucna stvar.

Zanimljivo je kako su danas sudije vratile gsw u igru, jednostavno premocni su van terena i zato je nemoguce danas bilo da se zavrsi serija. Nadam se da nece biti tendecioznog sudjenja u 7 utakmici ali nazalost predvidjam 10 razlike za aktuelnog sampiona uz otimanje, kao i do sad.


Sportski pozdrav.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Boston Celtics
Ne vidim kako sam to namerno pravio alibi u slučaju Golden Stejta jer oni svakako jesu neverovatno moćan tim i jedan od najboljih ikada. Njihova small ball petorka Kari, Tomson, Grin, Iguadala, Durent je nesumnjivo najjača startna postava nekog NBA tima par decenija unazad, pogotovo uzevši u obzir da su osim Iguadale svi u najbolji godinama, u naponu snage, što bi se reklo na vrhuncu karijere! Povredio im se Iguadala, pa zato imaju problema da završe ove seriju ali sam siguran da će dobiti game 7.
Ako već pominjemo pravljanje alibija, tu ipak prednjače naši teoretičari zavere predvođeni NastyB, koji sve znaju:)

jsx

pre 5 godina

@Rade
Kako je imao preko 30 game winnera, kad su odigrali 17 meceva u po-u. U regularnom delu je stvarno nebitno da li ce dobiti ili ne. Ja ne kazem da je on los, istina je da su mu prosle godine uvek davali loptu kad niko drugi ne zna sta ce s njom. Medjutim on konkretno moze dati kos za pobedu kad je izjednaceno u seriji ili imaju prednost, ali u 6toj ili 7moj utakici se pogubi. I dalje bih njega prvog birao za ekipu jer je neverovatan poenter, pritom nesebican, vise nego korektan u odbrani i sa njim u timu uglavnom nece doci do seste i sedme, vec prosto ko ga ima mora biti svestan te njegove slabosti

soni

pre 5 godina

Au kakva ekspozija u drugom poluvremenu, ako ovu prenesu I u 7 utakmicu, plasim se da ni ako oporave Paula nemaju sansu...
Inace obe serije su otisle u 7, a nismo videli nesto veliko, valjda ce ove 7 utakmice da poprave sliku. Realno na Istoku laganih 6 pobeda domacina, na Zapadu 2 utakmice na 1 loptu, Houston je dobio jer je bio z nijansu manje los, a ne bolji...

Goran

pre 5 godina

GSW je ovo dobio sam zbog manjka rotacije u timu Hjustona ,ako se Kris Pol vrati za 7- mi mec, bice neuporedivo teze GSW-u da udje u finale i odbrani titulu...posto je i stanje u seriji pokazalo da GSW vise nije toliko dominantan u NBA ligi ,koliko je recimo bio sve do prosle sezone ... ovu seriju ce na kraju odluciti ekipa koja pucacki bude spremnija u 7-om mecu, a dobro znamo da i jedni i drugi poseduju fantasticne sutere ,ali opet bi za kraj blagu prednost naravno ipak dao Hjustonu ,jer su dokazali u ovoj seriji da ne samo mogu da se nose sa favorizovanim GSW-om vec da mogu da ih i pobede bez problema,naravno domaci teren ce mnogo znaciti Hjustonu kao po meni i mnogo bolja klupa,GSW u majstorici moze spasiti jedino to da cuveni trojac Durent,Kari i Klay budu na dobrim procentima u sutu za tri i sa poludistance!

LBJ

pre 5 godina

Jeste Jordan promenio ligu ali nagore. Zašto? Zato što je sa njegovom namerom ili bez njegovim uspehom ustoličena era hero-ball u NBA - pogrešnog uverenja da je za uspeh a i atraktivnost tima potrebno imati jednog beka koji će šutirati što više može iako nije najefikasniji šuter u timu. koji će forsirati individualnu igru i poteze, 1 na 1 itd.

Za jordanom su tako usledili njegovi imitatori u ovome: - pre svega zvezde dvehiljaditih Kobi, Vince Carter, Iverson, Mcgrady, Paul Pierce, svaki drugi tim je imao nekog takvog igrača. NBA je nazadovao, sve se manje poena postizalo - setimo se samo tih ranih dvehiljaditih i utakmica na kojima je bilo normalno da timovi postignu tek 75-80 poena.

Znak boljih vremena u budućnosti bili su Finiks Sansi sredine dvehiljaditih, sa brzom timskom košarkom, kretanjem lopte i akcentom na šutu za tri poena.
Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika. Oćelavio od onoga što je navodno počeo da uzima u off sezoni 90/91 a ovde mu vi pevate hvalospeve.sramota.Primoran bio da napusti ligu 93-e navodno zbog kockarskih dugova, eto kakav je to čovek. kaže bolji nesrećni Kobe - ime za vrstu govedine, inače - od Jamesa, jer ima 5 prstenova a to je više od 3. ma nemoj, e pa onda je jedan Robert Horry bolji od Jordana, po toj logici.

Eno ga stoji u muzeju

pre 5 godina

@antiDebil... Ti sve znas ,pa tako znas i da Zaza cuva K.Pola. Cudi me da takav ekspert za sport ne zna da u basketu postoje bekovi, krila i centri. Pisao bi ti jos ali moram da vracam uspomene na 1991 negde u ovo vreme sam se spremao da krenem na putovanje u Italiju da obidjem stadion Sveti Nikola...

voodoo

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.
(Aca86, 27. maj 2018 08:24)
Kris Pol je nosioc igre Hjustona uz Hardena, igra 35-40 minuta, Igudala iako veoma koristan i dobar igrac, rezerva, igra 15-20 minuta, nije bas isto, pogotovo imajuci u vidu da Kris Pol ima direktan duel sa Karijem, egal bi bio kada Kari ili Durant ne bi igrali na drugoj strani, a ne Igudala.

chombe

pre 5 godina

Treba posmatrati siru sliku u kontekstu biznisa, jer NBA i jeste ogroman biznis, nazalost. Ovde je uglavnom sve rezirano, sem povreda, i jedina nepoznanica je kako. GSW igra veoma aljkavo sto im nije karakteristika i tesko da su izgubili onaj kavalitet i razliku u klasi u odnosu na ostale timove od prosle godine. Tako da bi oni bili sigurni sampioni da nema instrukcija sa vrha. Ovako, jedino zanimljivo je sta su reziseri smislili, a u svakoj kombinaciji postoji neka logika. Oni imaju algoritam koja je najisplativija, a mi nemamo sve podatke tako da mozemo samo da nagadjamo.

Dušman

pre 5 godina

@LBJ
"Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika."
I šta je čovek pogrešno napisao i čemu minusi botova/mitomana?

Rio

pre 5 godina

Mozda se islo na 7 utakmica s ciljem, ali GSW su ipak ubedljivo najjaca ekipa u obe divizije. Od egala na 82:77 odlepe se na 30 razlike za 4 min. Hjuston i kada je pobedjivao, to je bilo teskom mukom i odbranom, a Kari i Durent van ritma. Igra li Pol u sedmoj tekmi? Uz to, GSW igra bez Igudale celu seriju.

vladek

pre 5 godina

I sada mi recite kako ce to Pol da bude spreman za 2-3 dana kada se bude igrala majstorica,kada nije mogao veceras da odigra? To se zove losa procena koja ce i kostati Hjuston velikog finala.Umesto da su ih stisli u 6 mecu,da su mu dali blokadu neku,ma samo da se pojavio na parketu,to bi dalo elan ekipi,i diglo bi ih psiholoski,garant bi dobili GSW.Ovako su mislili imamo sedmi mec kod kuce,neka odmori Pol,ali sada je pritisak na njima,a GSW ima mnogo,mnogo vise iskustva u ovakvim mecevima.I sto je najgore razgoropadili su se Tompson i Kari 31 i 29 poena,napucali su se samopouzdanjem,sto ce i odluciti seriju na kraju.Durent je igrao sa pola gasa,ali ce u 7 mecu da bude na 30+,on nikada je podbaci kada je najpotrebnije.Ipak mi izgleda da cemo imati drugacije finale ove godine,jer verujem u Boston,povreda Lova svodi Klivlend samo na Jamesa,bice on na 40+,ali nije to dovoljno.GSW-Boston finale

Bane

pre 5 godina

(strucnjak, 27. maj 2018 12:18)

Poenta drugar je u novcu. Kad bi se vrtela ista suma ili bar približna kao u NBA druga pesma bi bila. Ali pošto to nije slučaj razlika je očigledna.

hound

pre 5 godina

@max
Tacno to. Gledao sam 2 i 3 cetvrtinu... Hjuston je imao jedno 10 turnovers, samo mislim u 2 cetvrtini... od one kad Ariza pretrci polovinu pre cele svoje ekipe i onda baci loptu Hardenu koji je jos na svojoj polovini, pa Gordon koji trci trci pa stane i doda loptu Kleju, onako u panici. Broj sutnutih trojki u odnosu na bilo sta od igre je neverovatan. Gsw je trecu cetvrtinu poceo sa gubitkom od 10 razlike i za 2 min preokrenuo, Klej sjajan a Hjuston kao da se skupio pred utakmicu, kao pocetnici. Ne znam kad sam se vise nervirao gledajuci Nba... samo da Pol igra pa da nesto gledamo. A da...od akcija da Kapelom, onih sto smo gledali tokom cele sezone, niti jedna akcija...bar za 20 minuta.

antiDebil

pre 5 godina

@antiDebil... Ti sve znas ,pa tako znas i da Zaza cuva K.Pola. Cudi me da takav ekspert za sport ne zna da u basketu postoje bekovi, krila i centri. Pisao bi ti jos ali moram da vracam uspomene na 1991 negde u ovo vreme sam se spremao da krenem na putovanje u Italiju da obidjem stadion Sveti Nikola...
(Eno ga stoji u muzeju, 27. maj 2018 09:56)

Zaza Patrnozic je krilo ? E vidis to nisam znao, sad sam i ja nesto naucio. Sva sreca da postoje takvi kao sto si ti.
Nego, ko to stoji u muzeju i u kom to muzeju pricas ?

Walldorf

pre 5 godina

Sem Hardena, Dz. Grina i Arize, Hjuston je gomila "mesa sa ocima". Kris Pol? Nabudzeni pijani siledzija sa autobuske stanice, negde u provinciji. Nema tu slifa, stosa, kosarkaske plemenitosti. Tone prevrnutih guma sa kamiona, desetine, stotine, hiljade sati u dvorani na sutu i situ(Gordon), svi probrani na isti kalup. Bez mozga, jaki k'o bivoli, spremni za pet utakmica bez prekida(Meni to nije normalno). U sedmoj utakmici, Stiv Ker bi trebao malo vise koristiti Paculju, da tu sa Drejmondom zavede red i omoguci znalcima normalnu igru, kada vec to ne cine sudije. Finale za uzivanje, GSW-CELTICS i cista kosarka bez elemenata rvanja grcko-rimskim stilom. Pozdrav!

ivan

pre 5 godina

Primetno je kod gs nedostatak motivacije i zelje,jesu objektivno najbolji ali nemaju toliku glad, ne grizu kao ostali. Njima treba neko tipa vujosevica da ih pogura, bilo bi u svakoj utakmici + 20 minimum.
Ocekujem neizvesnu utakmicu br 7, sa rezultatskom klackalicom do 4. cetvrtine, mozdai produzeci.
U drugom polusinalu prolazi klivlend, mada bi prolaz bostona bio pravo osvezenje za celu takmicarsku godinu

Pera Pisar

pre 5 godina

Na prvi pogled sjajna situacija i puna neizvesnost u završnici NBA...u obe finalne serije rezultat 3-3, ali stvarnost je,ipak, drugačija...povrede su obeležile ovaj PO...Hjuston bez Krisa Pola apsolutno bez šansi protiv GSW i u 7. utakmici...Boston bez Hejvorda od starta sezone i Kajrija i da prođe Klivlend...takođe, bez šansi protiv GSW...jedina nada za neku neizvesnost u samom finalu je Lebron Džejms sa "ostalima iz svoje družine"...ali to bi bio 4-ti nastavak iste priče Lebron sam protiv "GSW-a svih"

NastyB

pre 5 godina

(Bojan, 27. maj 2018 16:31)

Klađenje bilo zabranjeno, tokom sezone GSW-u niko nije mogao ništa, "kingu" su već dali da se "čudesno vrati" posle 3-1 i laganog otresanja u finalu i donese prvu titulu Klivlendu...
Isto tako će lako sledeće godine da osvoje titulu pošto "kralj" neće otići na zapad ni pod tačkom razno.

gross

pre 5 godina

Zaza Patrnozic je krilo ? E vidis to nisam znao, sad sam i ja nesto naucio. Sva sreca da postoje takvi kao sto si ti. 
Nego, ko to stoji u muzeju i u kom to muzeju pricas ?
(antiDebil, 27. maj 2018 12:06)
Valjda je Paculija u muzeju, kao kod nas Nolo u Jagodini.

Criss Cross

pre 5 godina

@Criss Cross

Pogledao sam prvu cetvrtinu i deo druge nocas. Prvih 2 minuta nije bilo koseva, ali je Hjuston onda stvarno krenuo zestoko. Brzo su napravili dvocifrenu razliku i povecavali je. Delovalo je kao da mogu da dobiju. Karija i ekipu bas nije nista islo. Zaspao sam kasnije i iznenadio me je rezultat sada kada sam procitao. Tako da i jeste bio preokret bez obzira na krajnji rezultat.
(Marc, 27. maj 2018 09:33) # Link komentara

Nisam gledao utakmicu, pa nemam utisak o naletima jedne ili druge ekipe. Komentarisao sam na osnovu teksta, tako da u tom kontekstu naslov mi zvuči senzacionalistički, jer je kraj prve četvrtine još uvijek rana faza utakmice, pogotovo za NBA.
U svakom slučaju, hvala na informacijama. Pozdrav.

duledudule

pre 5 godina

Napokon Klej da se "zapali", dugo ga nije bilo.
(Blue Moon 946, 27. maj 2018 08:34)
Super ali mo je opet antipatican samo tako sa onim izfazoniranim obrvama...

Bya-Bya

pre 5 godina

@NastyB, 27. maj 2018 09:15

ja očekujem Boston u finalu.
Vreme je za novu bajku, o rukiju mvp-iju finala. GS i Klivlend su kao dve matore babroge, protiv kojih bradina družina i klinci iz Bostona pokušavaju da izađu na kraj. Tako da očekujem Hjuston-Boston. Ili Pol i Harden donose(novom vlasniku^^)Hjustonu(i sebi prvu) titulu ili klinci stvaraju novu bostonsku dinastiju.

max

pre 5 godina

Gledao celu utakmicu. Sada i vise nikada! Odbrane se igraju sebicno,nema pomaganja,probiju prvu liniju i gotovo. Sutiraju se trojke vise nego dvojke. Zvezde sile,nigde ne pominjete izgubljene lopte. Niko od njih nije timski igrac ni lider. Jadno

Nece prsten nidje!

pre 5 godina

I sada rutiniraju do prstena. Nema sta da trazi Hjuston bez zdravog Pola a o istocnom bloku tek da ne pricamo. Boston igra samo kod kuce a Kavsi bez kevinog Lava moraju da mole Boga da kraljica ubaci svaki mec po 70+ poena.

LBJ

pre 5 godina

Jeste Jordan promenio ligu ali nagore. Zašto? Zato što je sa njegovom namerom ili bez njegovim uspehom ustoličena era hero-ball u NBA - pogrešnog uverenja da je za uspeh a i atraktivnost tima potrebno imati jednog beka koji će šutirati što više može iako nije najefikasniji šuter u timu. koji će forsirati individualnu igru i poteze, 1 na 1 itd.

Za jordanom su tako usledili njegovi imitatori u ovome: - pre svega zvezde dvehiljaditih Kobi, Vince Carter, Iverson, Mcgrady, Paul Pierce, svaki drugi tim je imao nekog takvog igrača. NBA je nazadovao, sve se manje poena postizalo - setimo se samo tih ranih dvehiljaditih i utakmica na kojima je bilo normalno da timovi postignu tek 75-80 poena.

Znak boljih vremena u budućnosti bili su Finiks Sansi sredine dvehiljaditih, sa brzom timskom košarkom, kretanjem lopte i akcentom na šutu za tri poena.
Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika. Oćelavio od onoga što je navodno počeo da uzima u off sezoni 90/91 a ovde mu vi pevate hvalospeve.sramota.Primoran bio da napusti ligu 93-e navodno zbog kockarskih dugova, eto kakav je to čovek. kaže bolji nesrećni Kobe - ime za vrstu govedine, inače - od Jamesa, jer ima 5 prstenova a to je više od 3. ma nemoj, e pa onda je jedan Robert Horry bolji od Jordana, po toj logici.

NastyB

pre 5 godina

Zar je neko sumnjao da neće biti 7 utakmica?? Ostaje pitanje samo koga Silver preferira za finale. Da li će dopustiti "zanimljivo iznenađenje" i Hjuston ode u finale (nebitno je igra li Pol ili ne) ili će dopustiti da realno bolji klub ode dalje. U to da će LeBron biti u finalu ne sumnjam ni sekunde.
NBA je pre dve godine prodala TV prava za 24 MILIJARDE dolara na 9 godina, ili 2,7 milijardi godišnje. Liga obrće preko 4 milijarde po sezoni. Ogroman deo toga ide klubovima i naravno da će klubovi "slušati" ono što "liga želi".
GSW je izrazito šuterska ekipa i pogledajte koliko šutiraju za 3? U svim porazima maksimalno 27. U onoj pobedi od 41 su šutirali 32X ali smao zato što je na početku 3/4 bilo sve rešeno. Sinoć 38 puta i, naravno, 29 razlike. A ako Silver odluči, opet će šutirati manje i čuvati igrače Hjustona na dva metra od linije za tri, pa će liga biti "zanimljivija" ako se izbaci onaj za koga su SVI prognozirali da će biti šampion. A to donosi više reklama, više love i postaje zanimljivije. Autsajderi bez Pola izbacili šampione! Zamislite naslove svuda! A onda "kralj" protiv Hjustona u klub u koji će, možda, preći! Pa to će biti opšta pomama medija i love za reklame, hajp kakav se odavno nije video. Ko bi, da je normalan, dozvolio tamo nekoj klinčadiji iz Bostona da zaigra u finalu i tako ga učini manje atraktivnim?? Nemojte biti blesavi, ogromne pare se tu obrću. A to je ono što je bitno, GSW-u će biti dozvoljeno da uzme titulu sledeće sezone. Ima vremena.

Objektivan

pre 5 godina

Kao sto smo i ocekivali, golden stejt je dobio ovu utakmicu. Ko osvoji zapad, bice sampion, videcemo da li ce i koliko CP3 biti spreman, kljucna stvar.

Zanimljivo je kako su danas sudije vratile gsw u igru, jednostavno premocni su van terena i zato je nemoguce danas bilo da se zavrsi serija. Nadam se da nece biti tendecioznog sudjenja u 7 utakmici ali nazalost predvidjam 10 razlike za aktuelnog sampiona uz otimanje, kao i do sad.


Sportski pozdrav.

niki

pre 5 godina

kada mi neko pomene NBA ligu i to je brate vrh, to samo deca koja preko igrica prate ovo unistavanje kosarke, ovo ruglo bez odbrane prakticno, ovo gubljenje smisla od kosarke, ovo sutiranje iz pozicija gde bi ti normalan trener zalupio takvu samarcinu da bi se setio kad si mamu prvi put za dojku ujeo, nemam komentar.. evropska kosarka se unistiva, zbog ovih kechera? kecheri su za ovo realnost!! a Evropska kosarka kakva god da je, za ovo je izmislila rec i pojam Kosarka, da ne pricham o Dopingu level beskoncno..

Dušman

pre 5 godina

@LBJ
"Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika."
I šta je čovek pogrešno napisao i čemu minusi botova/mitomana?

baron

pre 5 godina

NastyB

Covek je u pravu. Nema sanse da veceras Klivlend izgubi od Bostona. Ne zato sto su bolji, bolji nisu, vec zato sto je u NBA sve dirigovano. To je predstava za mase. Niko nece od igraca da rizikuje veliki novac i izadje u javnost reci kako je sve namesteno, a i ne sme. Pogledajte samo izjave igraca koji tamo igraju. Svaka recenica pocinje sablonski isto: " hard work..."

Vecina ne shvata kako je NBA opao kvalitet, kako su danasnje zvezde senke onih iz 80-90ih, da sudije moraju da ih stite kako bi izborili play-off.
Pogledajte RW, Hardena, Duranta. Tih igraca nigde nema kada se igra ozbiljna kosarka, kada se stegnu odbrane. Durant koga su svi proglasili najboljim ofanzivnim igracem ikada je smesan kada ga malo pritegnete.
Ja sam ubedjen za Lebrona, Kawaia, Westbrooka da su to sve priuceni kosarkasi sa neverovatnim fizickim predispozicijama. Kada bi sudije sudile njima korake, ceste faulove u napadu sve bi bilo drugacije.
Nije Greg Popovic dzabe promenio godinama uspesan sistem i poceo bazirati igru na Kawaiu. Nije Kawai toliko dominantan, vec je van svake pameti zasticen igrac, on donosi 10sb po mecu, donosi sigurne poene.
Tako i LJ. Bazirana igra na njemu, sve akcije poticu od njega. On koristi svoju snagu i brzinu na najbolji moguci nacin, a oko njega su sjajni suteri koji koriste svaku pukotinu u odbrani protivnika. Klivlend je prethodnih godina pobedjivao sve na trojke.
LJ igra dobro, ali nije to igra koja se ne moze cuvati.

Hell

pre 5 godina

Mislim da ce Hjuston proci u finale. Cim se doslo do majstorice i zasluzuju. Ovakav sastav GS je trebao ovu seriju da resi sa 4:1 ili 4:2, nisu uspeli i usla im je voda u usi. Bice to lagan trijumf Hjustona u 7om mecu

Aca iz Šabca

pre 5 godina

najružnija košarka ikada! Bez centara, sve se svodi na 1:1 i sumanuta ispucavanja trojki! Ove bi Sac Kingsi i Lakersi iz doba Divca, Webbera, Stojakovića, ONeilla, Kobija, razbili sa po 20 razlike, onako ko od šale!

Mikica

pre 5 godina

Smesna kosarka. Bullsi bi prebili ove ko macke. Kakav bre Kari pa on ne bi mogao da prenese loptu vise od 15 puta preko centra kad bi ga Harper ili Jordan preuzeli od kosa do kosa. Durant se gusi od Arize. Pippen bi se zalepio za njega, ne bi mu dao prostora da udahne. A da ne pricam da bi ovaj fake tough guy donkey plakao od Rodmana.

Boston Celtics

pre 5 godina

A, Jeremija "veliki poznavalac" košarke se ponadao. Tvrdio je na početku da će GS ometlati Hjuston. Pa, kad je Hjuston dobio jedan meč, tvrdio je da će biti 4:1, namerno praveći alibi za potencijalno finale. GS nije čak ni dve titule vezao, a "veliki poznavalac" Jeremija tvrdi da su najbolji svih vremena.
Pozdrav za B92.

Aca86

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.

Crni Isus

pre 5 godina

Au kakav je majstor Klej Tompson! Čovek je treći ili četvrti najbolji igrač tima a eto sasuo je 35 poena...
Najveće razočarenje je igra Durenta, ponovo ga nema kada je najteže. Već treću utakmicu zaredom je očajan. Noćas je šutirao 6-17.
Golden Stejt ima najveću rotaciju i najviše kvalitetnih igrača u NBA. Zato će i uzeti titulu

chombe

pre 5 godina

Treba posmatrati siru sliku u kontekstu biznisa, jer NBA i jeste ogroman biznis, nazalost. Ovde je uglavnom sve rezirano, sem povreda, i jedina nepoznanica je kako. GSW igra veoma aljkavo sto im nije karakteristika i tesko da su izgubili onaj kavalitet i razliku u klasi u odnosu na ostale timove od prosle godine. Tako da bi oni bili sigurni sampioni da nema instrukcija sa vrha. Ovako, jedino zanimljivo je sta su reziseri smislili, a u svakoj kombinaciji postoji neka logika. Oni imaju algoritam koja je najisplativija, a mi nemamo sve podatke tako da mozemo samo da nagadjamo.

antiDebil

pre 5 godina

@antiDebil... Ti sve znas ,pa tako znas i da Zaza cuva K.Pola. Cudi me da takav ekspert za sport ne zna da u basketu postoje bekovi, krila i centri. Pisao bi ti jos ali moram da vracam uspomene na 1991 negde u ovo vreme sam se spremao da krenem na putovanje u Italiju da obidjem stadion Sveti Nikola...
(Eno ga stoji u muzeju, 27. maj 2018 09:56)

Zaza Patrnozic je krilo ? E vidis to nisam znao, sad sam i ja nesto naucio. Sva sreca da postoje takvi kao sto si ti.
Nego, ko to stoji u muzeju i u kom to muzeju pricas ?

duledudule

pre 5 godina

Napokon Klej da se "zapali", dugo ga nije bilo.
(Blue Moon 946, 27. maj 2018 08:34)
Super ali mo je opet antipatican samo tako sa onim izfazoniranim obrvama...

ivan

pre 5 godina

Primetno je kod gs nedostatak motivacije i zelje,jesu objektivno najbolji ali nemaju toliku glad, ne grizu kao ostali. Njima treba neko tipa vujosevica da ih pogura, bilo bi u svakoj utakmici + 20 minimum.
Ocekujem neizvesnu utakmicu br 7, sa rezultatskom klackalicom do 4. cetvrtine, mozdai produzeci.
U drugom polusinalu prolazi klivlend, mada bi prolaz bostona bio pravo osvezenje za celu takmicarsku godinu

kobeb

pre 5 godina

A ugazili su ih... Hjuston se držao na početku, i ubacao svašta, ali je poslije prešlo u rapsodiju. 9 poena u poslednjoj četvrtini, 25 u drugom poluvremenu. Rastavljeni na komade. Teško će ovo bez Pola ići, i sa njim su četvrti i peti meč jedva dobili, protiv najgoreg Golden Stejta u zadnje 3 godine, igralo se na jedan posjed. Ukoliko Golden Stejt odigra i sljedeći meč u svom stilu, ostaće od Hjustona samo brada Hardenova.

vladek

pre 5 godina

I sada mi recite kako ce to Pol da bude spreman za 2-3 dana kada se bude igrala majstorica,kada nije mogao veceras da odigra? To se zove losa procena koja ce i kostati Hjuston velikog finala.Umesto da su ih stisli u 6 mecu,da su mu dali blokadu neku,ma samo da se pojavio na parketu,to bi dalo elan ekipi,i diglo bi ih psiholoski,garant bi dobili GSW.Ovako su mislili imamo sedmi mec kod kuce,neka odmori Pol,ali sada je pritisak na njima,a GSW ima mnogo,mnogo vise iskustva u ovakvim mecevima.I sto je najgore razgoropadili su se Tompson i Kari 31 i 29 poena,napucali su se samopouzdanjem,sto ce i odluciti seriju na kraju.Durent je igrao sa pola gasa,ali ce u 7 mecu da bude na 30+,on nikada je podbaci kada je najpotrebnije.Ipak mi izgleda da cemo imati drugacije finale ove godine,jer verujem u Boston,povreda Lova svodi Klivlend samo na Jamesa,bice on na 40+,ali nije to dovoljno.GSW-Boston finale

ozymandias

pre 5 godina

NBA je neozbiljna liga jer ne postoji nikakva razlika da li si šampion ili najgori tim lige. Ovaj play off na 7 utakmica u obe konferencije je, ako ne namešten, onda barem poguran od strane igrača i menadzera. Posebno na zapadu ne vidim nikakvu kompetitivnost, kao da su i Houston i Golden State na autopilotu. Opet kada bi tom GSW sučelio Real ili Fener u nekom "superfinalu" bio bi teški masakr, ne bi postigli 120 nego 150 koševa. Ne mogu se porediti NBA i Euroleague po kvalitetu, šteta je samo sto NBA ne igra na način na koji se igra u Evropi.

Slobodan

pre 5 godina

@aca86 kako mozes da uporedjujes izostanak Pola sa izostankom Iguodale? Pol se kroz ovu seriju pokazao kao najvazniji igrac Hjustona a Iguodala tu sluzi da pokrpi Karijeve rupe u odbrani. Problem Golden Stejta u ovoj seriji je sto njima klupa ne doprinosi ama bas nista, sto ranije nije bio slucaj u plejofu. Hjuston sa klupe ima Gordona i Grina koji odlicno sutiraju, dok GS-u ulazi ruki Bel i Nik Jang koji ne moze da se sastavi

antiDebil

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.
(Aca86, 27. maj 2018 08:24)

Ne igra Zaza ? Pa da, kada bi on sredio Pola vec bi bilo jasno da ovaj nece igrati 7.utakmicu, ne bi bilo nikakve neizvesnosti oko toga kao sto je to sada slucaj. Zaista je veliki hendikep za GS sto ne igra Zaza !

Ivan

pre 5 godina

To su Voriorsi šampioni NBA Lige! Rezultat je bio 2:3 u seriji i šestoj utakmici -17 posle prve četvrtine i kada svi pomisle to je to, gotovo je Hjuston je u finalu NBA onda šampioni krenu da melju po terenu i lagano oduvaju protivnika sa 29 razlike! To može samo šampion da uradi a Voriorsi jesu šampioni! U sedmoj utakmici biće velike borbe Hjuston će krenuti svim silama u napad ali i Golden Stejt pa će sve prštati, ponovi li Golden Stejt neku od svojih moćnih partija mislim da sigurno ide u novo finale, zaista su moćan tim!

goblin

pre 5 godina

Da,veliki hendikep za GSW nema Iguadale,jadni oni,ostali "samo" na Kariju,Kleju,Grinu i Durantu.Covek drži odbranu? Koju odbranu?Veceras u Bostonu sedma..."Kralj"(mislim da će uzeti preko 40 suteva) i statisti...

voodoo

pre 5 godina

Iako svi pricaju da ne igra Pol, sto je ogroman hendikep za Hjuston, niko da pomene da ne igra Iguadala za GSW. Iguadala je u small ball petorci krilo ili igra vodju druge petorke. Takodje, ne igra ni Zaza koji bi makar skupljao skokove I pravio blokove kao iskusni igrac. Mislim da bi I sa Polom GSW pobedio, ali ovako njegova povreda obelezi finale.
(Aca86, 27. maj 2018 08:24)
Kris Pol je nosioc igre Hjustona uz Hardena, igra 35-40 minuta, Igudala iako veoma koristan i dobar igrac, rezerva, igra 15-20 minuta, nije bas isto, pogotovo imajuci u vidu da Kris Pol ima direktan duel sa Karijem, egal bi bio kada Kari ili Durant ne bi igrali na drugoj strani, a ne Igudala.

gross

pre 5 godina

Zaza Patrnozic je krilo ? E vidis to nisam znao, sad sam i ja nesto naucio. Sva sreca da postoje takvi kao sto si ti. 
Nego, ko to stoji u muzeju i u kom to muzeju pricas ?
(antiDebil, 27. maj 2018 12:06)
Valjda je Paculija u muzeju, kao kod nas Nolo u Jagodini.

antiDebil

pre 5 godina

Napokon Klej da se "zapali", dugo ga nije bilo.
(Blue Moon 946, 27. maj 2018 08:34

Taj se obicno pali u najbitnijim utakmicama, kao sto se Durent gasi u tim istim mecevima !

Eno ga stoji u muzeju

pre 5 godina

@antiDebil... Ti sve znas ,pa tako znas i da Zaza cuva K.Pola. Cudi me da takav ekspert za sport ne zna da u basketu postoje bekovi, krila i centri. Pisao bi ti jos ali moram da vracam uspomene na 1991 negde u ovo vreme sam se spremao da krenem na putovanje u Italiju da obidjem stadion Sveti Nikola...

Bane

pre 5 godina

(niki, 27. maj 2018 09:12)

Gresis. Jedini razlog zbog cega ti se cini da se u Evropi igra jaca odbarana je usporen i los napad koji se gradi tek kada svi igraci dodju na protivnicku polovinu. Prvo se dodaju do besvseti dok se svi ne nameste na svoje pozicije pa onda krece izgradnja napada i bas to je ono sto se tebi cini da je odbrana zestoka. To je ujedno i razlog zbog cega su rezultati mali u Evropskoj kosarci pored krace utakmice. Jednostavno napad jako skripi u Evropkoj kosarci, ako ne izgrade akciju onda ide standardno na trojku pa sta bude. Drugo mnogo su losiji suteri od NBA igraca a o prolazu na kos da ne govorimo. Mogu se citati komentari kako se odbrana LBJ sklanja na prolazu ali njegov prolaz je tako perfektan da se to samo cini tako i svaki njegov prolaz se završi da on dobije lakat ili ruku, samo obratite paznju.

Moj zakljucak je da je napad u Evropi jako stidljiv i da nema dovoljno onih koji ce uzeti stvar u svoje ruke kao Sved recimo vec se svi vade na kolegijalnost i onda svi imaju isti broj suteva sto je nebuloza. Bolji igraci treba da imaju vise suteva i treba da sutnu onog momenta kada se vidi da se napad nije izgradio na vreme a ne da lopta kruzi, kruzi i na kraju se završi izgubljenom loptom ili nekom kerefekom jer je vreme za napad isteklo.

Rade

pre 5 godina

Klay je doktor, a za vas kojipisete da se Durant gasi kad je tesko i da je ovo losa kosarka idite gledajte kriket

KD prosle sezone sam resio sve teske momente sa cavsima, dao trojku za titule i ima na youtube klip sa 30 game winnera...

Pera Pisar

pre 5 godina

Na prvi pogled sjajna situacija i puna neizvesnost u završnici NBA...u obe finalne serije rezultat 3-3, ali stvarnost je,ipak, drugačija...povrede su obeležile ovaj PO...Hjuston bez Krisa Pola apsolutno bez šansi protiv GSW i u 7. utakmici...Boston bez Hejvorda od starta sezone i Kajrija i da prođe Klivlend...takođe, bez šansi protiv GSW...jedina nada za neku neizvesnost u samom finalu je Lebron Džejms sa "ostalima iz svoje družine"...ali to bi bio 4-ti nastavak iste priče Lebron sam protiv "GSW-a svih"

Kangrga

pre 5 godina

@vladek
"Durent nikad ne podbaci kada je najpotrebnije"?!
Osim što je podbacio kada je Oklahoma imala 3-1 protiv Golden Stejta pre 2 sezone u finalu Zapada pa je Durent naredna 3 ( TRI )meča bio nevidljiv na parketu i ništa nije uradio! Ustvari, uradio je to da je prešao u taj isti GS koji ga je izbacio:)
Tako i noćas nije podbacio kada je bilo najpotrebnije pa je šutirao fantastičnih 6-17 iz igre te je morao Klej Tompson da spašava bruku i preokreće rezultat...
Takođe nije podbacio ni kada je Majami dobio 4-1 u finalu Oklahomu...
Zaista čovek nikada ne podbacuje:)
Prvi je da se busa u grudi kada tim pobeđuje a kada je teško, tu u Tompson i Kari da vade situacijum

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Najnovija info je da Kevin Lav neće igrati protiv Bostona što je u suštini pojačanje za Klivlend! Sa druge strane, šanse da Kris Pol zaigra sutra su gotovo minimalne...

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Boston Celtics
Ne vidim kako sam to namerno pravio alibi u slučaju Golden Stejta jer oni svakako jesu neverovatno moćan tim i jedan od najboljih ikada. Njihova small ball petorka Kari, Tomson, Grin, Iguadala, Durent je nesumnjivo najjača startna postava nekog NBA tima par decenija unazad, pogotovo uzevši u obzir da su osim Iguadale svi u najbolji godinama, u naponu snage, što bi se reklo na vrhuncu karijere! Povredio im se Iguadala, pa zato imaju problema da završe ove seriju ali sam siguran da će dobiti game 7.
Ako već pominjemo pravljanje alibija, tu ipak prednjače naši teoretičari zavere predvođeni NastyB, koji sve znaju:)

Doljo

pre 5 godina

(Objektivan, 27. maj 2018 08:30)
Ovo si apsolutno u pravu. Ja to znam jer pomnije pratim i zbog kladjenja.
Recimo kada protivnicki igrac ide na Drejmond Grina faul ce dobiti tek ponekada. A covjek ocigledno pravi faulove. Igram ga cesto ispod skokova pa se nadam faulovima...
Na kraju ispadne da covjek koji napravi 6 skokova ima 15 u boxscore, i koji napravi 20 faulova ima 3 u boxscore.
A onaj Luni samo li pogleda igraca dobije faul. Najjace je sto stoje jedan pored drugog i igrac krene na Dreja i dobije sjekiricu, nista, pa pokusa na Lunija i dobije faul jer gurne Lunija ramenom.
Sto se toga tice vise je to koliko su neki igraci zasticeni nego timovi.

Goran

pre 5 godina

GSW je ovo dobio sam zbog manjka rotacije u timu Hjustona ,ako se Kris Pol vrati za 7- mi mec, bice neuporedivo teze GSW-u da udje u finale i odbrani titulu...posto je i stanje u seriji pokazalo da GSW vise nije toliko dominantan u NBA ligi ,koliko je recimo bio sve do prosle sezone ... ovu seriju ce na kraju odluciti ekipa koja pucacki bude spremnija u 7-om mecu, a dobro znamo da i jedni i drugi poseduju fantasticne sutere ,ali opet bi za kraj blagu prednost naravno ipak dao Hjustonu ,jer su dokazali u ovoj seriji da ne samo mogu da se nose sa favorizovanim GSW-om vec da mogu da ih i pobede bez problema,naravno domaci teren ce mnogo znaciti Hjustonu kao po meni i mnogo bolja klupa,GSW u majstorici moze spasiti jedino to da cuveni trojac Durent,Kari i Klay budu na dobrim procentima u sutu za tri i sa poludistance!

NastyB

pre 5 godina

@antiDebil
Znaš li koliko mi komentara nisu objavili?
Uostalom, ko zna tačne rezultate? Samo sam poodavno pisao da će biti 7 utakmica u oba finala konferencija. I finale će, naravno. Jedina ALI OGROMNA razlika između ranijih i sadašnjih finala je u TV pravima i DOZVOLJENOM klađenju na sportske događaje. Ja sam samo UBEĐEN da GSW može svakog da ubije igrajući kao sinoć drugo poluvreme (kako su igrali prethodnih par sezona). Ali to medijsko/finansijski nije dobro za NBA. Nikada se ovoliko love nije slivalo u NBA. Šta misliš zašto Uefa ne uvodi VAR?? Koga to šteti?

hound

pre 5 godina

@max
Tacno to. Gledao sam 2 i 3 cetvrtinu... Hjuston je imao jedno 10 turnovers, samo mislim u 2 cetvrtini... od one kad Ariza pretrci polovinu pre cele svoje ekipe i onda baci loptu Hardenu koji je jos na svojoj polovini, pa Gordon koji trci trci pa stane i doda loptu Kleju, onako u panici. Broj sutnutih trojki u odnosu na bilo sta od igre je neverovatan. Gsw je trecu cetvrtinu poceo sa gubitkom od 10 razlike i za 2 min preokrenuo, Klej sjajan a Hjuston kao da se skupio pred utakmicu, kao pocetnici. Ne znam kad sam se vise nervirao gledajuci Nba... samo da Pol igra pa da nesto gledamo. A da...od akcija da Kapelom, onih sto smo gledali tokom cele sezone, niti jedna akcija...bar za 20 minuta.

Ivan78bg

pre 5 godina

Pitanje za sve teoretičar zavera. Zato prosle god gsw cistio sve?pare od reklama itd? A tek ideja da nece dati najtrofejnijem klubu u Nba da udaje u finale.. Lol

Koza

pre 5 godina

Drugi put da Klej spasava guze superstarova. 2016 u sestom mecu i sada opet u sestom mecu.

Hardenu se sad vratilo sve. Kakve su mu sve glupe faulove sudili tokom sezone veceras mu nisu svirali nista pa cak i ocigledne faulove.

Doljo

pre 5 godina

Sada se samo postavlja jedno pitanje: Igra li Kris Pol u majstorici???
(Southpaw, 27. maj 2018 08:25)
Nisam iz svlacionice Hjustona, ali evo da ti kazem.
Igra. A mislice se da ne igra do pred sami mec. Mogao je i ovu da odigra, ali da rovit juri pobjedu na strani... Sve i da pobijede, nagrdio bi sebe za nastavak.
Igra.

antiDebil

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 09:15)

Ma sve je to lepo i sve je u redu nego ti mi nisi ostavio prognoze ostalih utakmica, zasto to nisi uradio ? Polako postajes jedan od onih koji vole da se prave pametni NAKON necega sto se dogodilo, kao npr sto svi danas znaju da je Denver morao da zadrzi Micela a pre samo godinu dana niko nije imao pojma ko je taj Micel, razumes problematiku ? Ili kao sto je slucaj sa peromfmp koji je gledao samo Djordanove hajlajtse, a valjda znas da igraci EKSTREMNO RETKO promasuju i donose lose odluke u tim hajlajtsima, njihov sut iz igre je nekih 99% pa to stvara zabunu kod takvih likova, takav postajes i ti !!
Bez klubova nema lige, toliko valjda mozes da shvatis ? Mislis li da ce tamo neki privatnik da baca svoje para u neki klub znajuci da ce ga neka tamo bitanga koja vodi ligu pokrasti zato sto je ta bitanga tako u mogucnosti ? Malo si pobrkao nba sa ovim prostorima, sto je takodje jako cesta pojava na ovom mestu !
Prognoza za sedme utakmice ?

strucnjak

pre 5 godina

Pa kako ima ogranicenih ljudi....kako velicaju evropsku kosarku a NBA je ispred jedno 4-5 milenijuma... i o tim nerezonskim sutevima, ima i toga al prije bi dao da mi curry sa 9m suta nego ti veliki evropski igraci sa 6,75(cast izuzecima)Pa da gsw igra sa bilo kojim evrposkim timom to bi bilo negledljivo silovanje..

Bojan

pre 5 godina

(Boston Celtics, 27. maj 2018 08:25)
uzeli su 2 od poslednje 3, to nije malo, i nije retko da se medju najboljim ekipama svoh vremena nadju ekipe samo sa jednom titulom. Viltova prva sampionska ekipa je uspela samo jednu titulu da uzme Raselovim Keltima i spominje se kao jedna od top 10-15. Mosesova Filadelfija, Birdovi Kelti pa i Pirsovi Kelti nisu uspeli da vezu titule pa su u tom odabranom drustvu. Stavio bih tu i Spurse 2014. Zapravo, od navedenih su samo Birdovi Kelti osvojili vise od jedne titule.
Zavisi dosta od toga na koga naletis, i kd se taj pojavi, Filadelfiji se odmah nametnuo Boston, Bostonu vrlo brzo detroit, detroitu Cikago...

Ova ekipa GSWa jeste medju najboljima u istoriji ali je cinjenica da nisu tako nabrijani kao prethodnih sezona, oseti se zasicenje. Prosle godine su hteli da KD dodje do prve titule i da se osvete Lebronu za to sto im je upropastio najbolju sszonu u istoriji. Ostvarili su to, i sad se traze. Cinjenica je da je pojedinacno GSW daleko jaca ekipa od Hjustona, ali Hjuston vise grize

сатара

pre 5 godina

@макс
па ти иди буди тренер и победи све, јер не знају да играју кошарку. лол?
реалност је да је нба 10 година по стилу игре испред европе, а поједини овде то не могу да схвате.
па није голден стејт звезда па да можеш да удвајаш играче. као остави лазића самог а удвој рочестија. глупости.

jsx

pre 5 godina

Svako ko imalo poznaje kosarku zna da Rakete nemaju sta da traze i da gube u 7 :). Pobede od 30 i 40 razlike vrede isto kao one od 2, 3 tako da je zbog domaceg terena Hjuston cak i favorit ako se Pol vrati. Imaju dodatnu prednost sto je Durent iako najbolji igrac u ligi (trenutno, na nivou karijere Kralj, naravno) kad je ravnopravno vrlo je slab kad se lomi. Srecom, tu je i Tompson da se pokaze kad je najvaznije (ruku na srce da se pokazivao bolje ranije ne bi bilo sedme utakmjce), kao i protiv Oklahome, podseca me u neku ruku na Bejla.

Wllaxy

pre 5 godina

Primetno je kod gs nedostatak motivacije i zelje,jesu objektivno najbolji ali nemaju toliku glad, ne grizu kao ostali. Njima treba neko tipa vujosevica da ih pogura, bilo bi u svakoj utakmici + 20 minimum. 
(ivan, 27. maj 2018 11:38)

LoL.

E baš bih voleo da vidim Vujoševića ili bilo kog drugog poput njega da proba da primeni svoju metodu psovanja, vikanja i davljenja na zvezdama poput Karija, Durenta ili Tompsona a naročito da bilo šta od navedenog proba na Drejmondu Grinu...

Bya-Bya

pre 5 godina

@NastyB, 27. maj 2018 09:15

ja očekujem Boston u finalu.
Vreme je za novu bajku, o rukiju mvp-iju finala. GS i Klivlend su kao dve matore babroge, protiv kojih bradina družina i klinci iz Bostona pokušavaju da izađu na kraj. Tako da očekujem Hjuston-Boston. Ili Pol i Harden donose(novom vlasniku^^)Hjustonu(i sebi prvu) titulu ili klinci stvaraju novu bostonsku dinastiju.

Walldorf

pre 5 godina

Sem Hardena, Dz. Grina i Arize, Hjuston je gomila "mesa sa ocima". Kris Pol? Nabudzeni pijani siledzija sa autobuske stanice, negde u provinciji. Nema tu slifa, stosa, kosarkaske plemenitosti. Tone prevrnutih guma sa kamiona, desetine, stotine, hiljade sati u dvorani na sutu i situ(Gordon), svi probrani na isti kalup. Bez mozga, jaki k'o bivoli, spremni za pet utakmica bez prekida(Meni to nije normalno). U sedmoj utakmici, Stiv Ker bi trebao malo vise koristiti Paculju, da tu sa Drejmondom zavede red i omoguci znalcima normalnu igru, kada vec to ne cine sudije. Finale za uzivanje, GSW-CELTICS i cista kosarka bez elemenata rvanja grcko-rimskim stilom. Pozdrav!

Aca86

pre 5 godina

@ Slobodan

to I kazem Iguadala vuce klupu, a sada su tamo neki Bel, Luni, Mekkau... Livingston jedini ima iskustvo. Napomenuo sam da je Pol mnogo znacajniji, ali isticem kako niko ne pominje Igija kao igraca br 5 po znacaju, a mozda bi I Zaza doprineo da Kapela manje dominira u skoku.

jashtaman

pre 5 godina

@NastyB
Boston je jedna od dve najvece fransize u NBA. Oni kad su u finalu, uvek je dobar "hajp". A i nije fora u tome, ko god da igra finale, oni su majstori da naprave taj "hajp" u svakom slucaju. Za njihov marketing ne brini uopste, nema potrebe za namestanjem, previse sedis druze moj u kladionici i slusas teorije zavere, opusti se i uzivaj u svemirskom basketu. Pozdrav.

Objektivan fan

pre 5 godina

Sto vise meceva, vise para od reklama i ulaznica. To je poenta a ne sport. Cista predstava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markoooooOOoOOOooOOooooOoo, 27. maj 2018 08:22)

Prosle godine Golden State stigo u veliko finale bez poraza a Cleveland samo sa jednim porazom.
Inace, da, sport i jeste predstava, sta drugo treba da bude?

random

pre 5 godina

Mučno je gledati slo-mo Hardena kako pokušava da iznudi faul u svakom drugom napadu.. Ko gleda utakmice, sigurno da primećuje razliku u kretnji u napadu, između GS-a i Houstona..Vidi se ko lepšu košarku igra (za nijansu) .. Ko ne gleda neka navija za Houston. :)

p.s. Svakako bih voleo da ih Celticsi sve iznenade ;)

Marc

pre 5 godina

@Criss Cross

Pogledao sam prvu cetvrtinu i deo druge nocas. Prvih 2 minuta nije bilo koseva, ali je Hjuston onda stvarno krenuo zestoko. Brzo su napravili dvocifrenu razliku i povecavali je. Delovalo je kao da mogu da dobiju. Karija i ekipu bas nije nista islo. Zaspao sam kasnije i iznenadio me je rezultat sada kada sam procitao. Tako da i jeste bio preokret bez obzira na krajnji rezultat.

Trol

pre 5 godina

@ivan78bg

Pa očigledno da se pravi era, nekoliko finala istih ekipa zaredom. I dok je GSW možda zaista najbolja ekipa u NBA, Klivlend to nije i zaista mislim da bi ih Boston sa Irvingom i Hejvordom pocistio.

Bojan

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 09:15)
razocaravas, postajes klasican teoreticar zavere, i sta god da se desi mozes retroaktivno u Silveru da nadjes opravdanje. Bas me zanima da li je Silver namestio Alenovu trojku za Majami u finalu sa Spursima, ili onaj pre MJov poslednji minut protiv Jute.

pazi kako si zakljucio da GSW sutira vise trojki kad ih pogadjaju, a pored toga kad ih pogadjaju dobijaju, pa cista namestaljka.
A sta Silver ne moze da im kaze da promasuju trojke? Ajd preispitaj malo to

Bratko SRB

pre 5 godina

Kako je Hjuston odigrao prvu cetvrtinu mogli bi da daju i 200 poena, a kako su GSW poceli da trpaju u 3/4 i 4/4...zgazili bi i ove sto bi dali 200 poena. Pa ono nije bila kosarka nego ko ce preko cije ruke ludje da sutne i pocepa mrezicu!

Pacer

pre 5 godina

Ocekivano. Nadam se da ce Pol biti spreman za g7 i da cemo prisustvovati pravom spektaklu, kao sto sto ce veceras biti izmedju Bostona i Klivlenda.

aaa

pre 5 godina

@aca86 kako mozes da uporedjujes izostanak Pola sa izostankom Iguodale? Pol se kroz ovu seriju pokazao kao najvazniji igrac Hjustona a Iguodala tu sluzi da pokrpi Karijeve rupe u odbrani. Problem Golden Stejta u ovoj seriji je sto njima klupa ne doprinosi ama bas nista, sto ranije nije bio slucaj u plejofu. Hjuston sa klupe ima Gordona i Grina koji odlicno sutiraju, dok GS-u ulazi ruki Bel i Nik Jang koji ne moze da se sastavi
(Slobodan, 27. maj 2018 08:42)

# Link komentara

MVP finala najbolje lige sveta sluzi samo da krpi Karija u odbrani?

mare

pre 5 godina

Lepu šansu je Hjuston propustio. Imali su lepu prednost jer su pogadjali trojke u nekim nerealnim procentima. Onda staje šut i raspad sistema...
I izgubili su previše lopti preko 20 to je nedopustivo u ovakvim mečevima.

NNN

pre 5 godina

Mnogo se priča koliko poena daje Džejms kada se suočava sa eliminacijom,
a zapostavlja se učinak Tomsona, sada je razbio, a i kada su pre neku godinu gubili od Oklahome (sa Durentom) - Tompson je dao 11 trojki (rekodrd plej-ofa!) i preokrenuo skoro 20 razlike zaostatka u 2. poluvremenu!

Rio

pre 5 godina

Mozda se islo na 7 utakmica s ciljem, ali GSW su ipak ubedljivo najjaca ekipa u obe divizije. Od egala na 82:77 odlepe se na 30 razlike za 4 min. Hjuston i kada je pobedjivao, to je bilo teskom mukom i odbranom, a Kari i Durent van ritma. Igra li Pol u sedmoj tekmi? Uz to, GSW igra bez Igudale celu seriju.

Nemanja

pre 5 godina

Ovo se dešava kad prestaneš da igraš timsku odbranu protiv GSW, i napucavaš se sa njima u run & gun košarci. Ako se ne vrati CP3, nisam siguran da Huston može nešto da uradi. GSW odigrao perfektnu odbranu 3 četvrtine, a epilog je pred nama. Klupa GSW i dalje jako loša u ovoj seriji, Durant na 50%, Klej kad je najteže reaguje opet perfektno, najhladnokrvniji igrač u ligi. Huston ubi kratka klupa, sa 3 igraca i bez CP3 nece moci. Posebno sto su Bradu danas branili odlicno.

NastyB

pre 5 godina

(Bojan, 27. maj 2018 16:31)

Klađenje bilo zabranjeno, tokom sezone GSW-u niko nije mogao ništa, "kingu" su već dali da se "čudesno vrati" posle 3-1 i laganog otresanja u finalu i donese prvu titulu Klivlendu...
Isto tako će lako sledeće godine da osvoje titulu pošto "kralj" neće otići na zapad ni pod tačkom razno.

Aca86

pre 5 godina

@ woodoo

ili kada Hjustonu ne bi igrao Ariza. Slazem se u potpunosti. Samo isticem koliko im to smanjuje doprinos sa klupe.

Neko rece da Zaza samo povredjuje igrace. Molim te odgledaj neku utakmnicu a ne samo hajlajtse ili da citas vesti. Covek donosi cvrstinu pod kosem. On jeste osrednji, pa I losije od toga centar, ali skokove zbog visine donosi I Kapela bi se vise namucio nego sa Lunijem I niskim Westom. U utakmnicama gde sitnice odlucuju svaki detalj je bitan.

Dulija

pre 5 godina

Ko god gleda ucinak i uticaj Andrea Iguadale, samo kroz statistiku i minutazu(pod statistikom mislim poene-skokove-asistencije), ne vidi srz njegovog uticaja na igru a to je savrsena defanzivna igra GSW, jednostavno, ko ume pomno da prati ugleda kako on, zajedno sa Draymondom uspeva da pokrije svaki moguci sut, svaka rotacija i pomoc je savrsena, i on je pravi hustle igrac koji fali GSW-u u prethodnim utakmicama, jednostavno gm4 i 5 bolji hustle Rocketsa,vise nicijih lopti osvajali, na vise izgubljenih lopti su naterali GSW. Tako da coveka koji cini odbranu GSW najboljom, a isti tako igrac koga ne smete podceniti u napadu, koji je bio finals MVP!, porediti ga sa Arizom, kom takodje kapa dole za igre u ovoj seriji, stvarno je besmisleno, mozda nema toliki uticaj u smislu poena kao Pol, ali nemojte se varati da je sporedni igrac za GSW.

I

pre 5 godina

Sedme utakmice playoffa se u Americi igraju od 1945. Prije nego sto su ljudi uopce valjda i culi za televizor a kamoli za nekakva televizijska prava. Jel i onda sve bilo namesteno??

Toni Stark

pre 5 godina

Sto vise meceva, vise para od reklama i ulaznica. To je poenta a ne sport. Cista predstava.
 (markoooooOOoOOOooOOooooOoo, 27. maj 2018 08:22)

Znači Hjustonu se isplati da izgubi ovu utakmicu, dovede u pitanje finale (minimum dve utakmice kod kuće, dosta gledanije) da bi 7. polufinala vratio u Hjuston?

Ili su Voriorsi svesno gubili da bi odigrali maksimalan broj utakmica u polufinalu kod kuće, pa išli na majstoricu u goste najboljem timu u regularnom delu?

Kakve sve teorije zavera neću videti...

soni

pre 5 godina

Au kakva ekspozija u drugom poluvremenu, ako ovu prenesu I u 7 utakmicu, plasim se da ni ako oporave Paula nemaju sansu...
Inace obe serije su otisle u 7, a nismo videli nesto veliko, valjda ce ove 7 utakmice da poprave sliku. Realno na Istoku laganih 6 pobeda domacina, na Zapadu 2 utakmice na 1 loptu, Houston je dobio jer je bio z nijansu manje los, a ne bolji...

MarcoPolo

pre 5 godina

nezamislivo je da jedna ekipa posle postignutih čak 39 poena u prvoj četvrtini za celo drugo poluvreme odnosno dve četvrtine postigne zbirno samo 25 poena...sramota.

Bane

pre 5 godina

(strucnjak, 27. maj 2018 12:18)

Poenta drugar je u novcu. Kad bi se vrtela ista suma ili bar približna kao u NBA druga pesma bi bila. Ali pošto to nije slučaj razlika je očigledna.

jsx

pre 5 godina

@Rade
Kako je imao preko 30 game winnera, kad su odigrali 17 meceva u po-u. U regularnom delu je stvarno nebitno da li ce dobiti ili ne. Ja ne kazem da je on los, istina je da su mu prosle godine uvek davali loptu kad niko drugi ne zna sta ce s njom. Medjutim on konkretno moze dati kos za pobedu kad je izjednaceno u seriji ili imaju prednost, ali u 6toj ili 7moj utakici se pogubi. I dalje bih njega prvog birao za ekipu jer je neverovatan poenter, pritom nesebican, vise nego korektan u odbrani i sa njim u timu uglavnom nece doci do seste i sedme, vec prosto ko ga ima mora biti svestan te njegove slabosti

Criss Cross

pre 5 godina

@Criss Cross

Pogledao sam prvu cetvrtinu i deo druge nocas. Prvih 2 minuta nije bilo koseva, ali je Hjuston onda stvarno krenuo zestoko. Brzo su napravili dvocifrenu razliku i povecavali je. Delovalo je kao da mogu da dobiju. Karija i ekipu bas nije nista islo. Zaspao sam kasnije i iznenadio me je rezultat sada kada sam procitao. Tako da i jeste bio preokret bez obzira na krajnji rezultat.
(Marc, 27. maj 2018 09:33) # Link komentara

Nisam gledao utakmicu, pa nemam utisak o naletima jedne ili druge ekipe. Komentarisao sam na osnovu teksta, tako da u tom kontekstu naslov mi zvuči senzacionalistički, jer je kraj prve četvrtine još uvijek rana faza utakmice, pogotovo za NBA.
U svakom slučaju, hvala na informacijama. Pozdrav.