Subota, 19.05.2018.

21:59

Srbin i Hrvat srušili Bajern i doneli Ajntrahtu Kup Nemačke!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta ovogodišnji su osvajači Kupa Nemačke posle iznenađujuće pobede nad minhenskim Bajernom.

Izvor: B92

Srbin i Hrvat srušili Bajern i doneli Ajntrahtu Kup Nemaèke! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Susjed

pre 5 godina

Kakav paklen i brz igrač je ovaj Rebić,Hrvatima dolaze...

(Mićkos, 20. maj 2018 12:39)

Ne vrijedi nam, u Hrvatskoj se svete krave ne diraju, Dalic ce prije igrati Mandzukicem nego Rebicem. U nasoj repki zivis jos 5 godina od stare slave.

pa ti sad vidi

pre 5 godina

Kakav paklen i brz igrač je ovaj Rebić,Hrvatima dolaze nove vrhunske snage,Pašalić,Rog,Pjaca,Rebić,Kramarić...
Jedvaj ( Leverkusen), Ćorić (Roma), Sosa ( Stuttgart), Vlašić ( Everton ), Balić ( Udinese ), Krovinović ( Benfica ), Brekalo ( Wolfsburg ), Livaja ( AEK ), Ćaleta - Car ( Salzburg ) Mitrović ( Club Brugge ) Halilović (Sporting G)...plus gore nabrojeni! Najstariji Kramarić 1991.godište!

јд123

pre 5 godina

Luka nije igrao tu najbitniju utakmicu. Kakva crna prva opcija, prva opcija igra uvek a posebno kada se odlucuje plasman u Evropu ili sedis kuci sledece sezone. 
Pozz.
(Ivan, 20. maj 2018 00:22)

Прва опција игра увек, ако екипа игра своју игру не обраћајући пажњу на противника. Бајерн је у Немачкој толико надмоћан, да то могу да раде само пар екипа, као Дортмунд или Шалке. Уосталом пре пар седмица су Бајерн и Ајнтрахт играли у првенству, где је Јовић био стартер и Бајерн их је одувао. Гарантујем да је било која друга екипа била у финалу осим Бајерна, да би Јовић играо. Најбољи доказ за то је било полуфинале, где су немачки коментатори били изненађени, како Франкфурт игра офанзивно против на папиру много јачег тима, још у гостима. Шалке је завршио на другом месту у Бундеслиги, а Франкфурту су пре почетка сезоне предвиђали борбу за опстанак...

Ковач је покушао да игра "њихову" игру и против Бајерна у првенству и увидео да против толико надмоћнијег противника то ипак не пролази. Зато је поставип бункер без изразитог нападача са брзим крилом. Мене је једино изненадило што је при крају утакмице убацио Халера а не Јовића. Али не треба заборавити да је Халер доведен да буде прва опција у нападу. Ко прати Бундеслигу зна да се Халер бунио што Ковач даје предност неком клинцу. Не би ме изненадило да је пре утакмице рекао Јовићу, слушај ти си млад, ако ток утакмице не буде ишао у нашу корист, можда те убацим, ако будемо водили, убацит ћу Халера. Да Халер не буде скроз незадовољан сезоном и да тражи трансфер, можда Франкфурт с њим озбиљно рачуна у следећој сезони.

Јовић је у овој утакмици једноставно био жртва тактике. Када се све узме у обзир, ко је играо против кога, све приче о некаквој првој опцији падају у воду.

Kajverson

pre 5 godina

Sve u redu,moze da ti bude drago a i ne mora ali mora se biti objektivan....Ajntrah vise srece nego pameti , sta je sve Bajern promasio...dve precke,mrtve sanse...dve greske na sredini terena Rodrigeza i dva bega Rebica ...svaka cast na realizaciji...ali sad da je Kovac tu neki strucnjak,ne znam bas...da je Bajern imao njihovu normalnu realizaciju , bilo bi 3-1,4-1...ovako Kovac heroj i sudiju da slavi , skolski primer penala,gleda snimak kako ga ovaj kosi sa ledja i majstor lagano pokaze na korner...
(Realno, 20. maj 2018 00:04) #....
Ako cemo realno nemas pojma o nogometu ...kazes ovi dali iz bajernovih gresaka a bajern imao dvije grede .da definitivno nemas pojma..Eintracht je osvojio kup izbacivši Schalke i bajerna sa mnogostruko slabijim budzetom....a za penal se slazem....

popov

pre 5 godina

Svuda se priča kako je Hajnkes spasio sezonu Bajernu, ali Anćeloti je previše olako otpušten. On se čovek nije opterećivao sa malim pobedama u bundesligi na početku sezone. Bajern uživa posebnu poziciju u bundesligi zbog svoje nadmoći, i sigurno da par kikseva na startu ne bi značilo da je titula automatski ugrožena. Međutim, valjalo je isterati neke stvari i postaviti ih na svoje mesto. Takođe, Anćeloti je, kao produkt italijanske škole, majstor tempiranja forme, što, čini mi se, u Bajernu uopšte nisu znali dovoljno da cene. I verovatno su poneki igrači imali ulogu u njegovoj smeni, što govori da imaju previše moći, i govori o otrovnoj atmosferi u svlačionici. Bez da sam nešto posebno upućen, Riberi mi se čini kao dosta sirov i tvrdoglav, što mu je i prednost i mana. Na terenu je nezaustavljiv kada je u top formi, fenomenalan igrač, ali imam velike sumnje u njegove liderske sposobnosti. Dok je trčao pored Zidana, otvarao prostor, imao je čemu nadati se, što se tiče najvećih trofeja. Međutim, posle Zidana je insistirao da bude lider francuske reprezentacije, i svi smo videli kako je to prošlo. Takođe, sam se povukao iz reprezentacije i sam to objavio, što govori o manjku poštovanja prema kolektivu. Na papiru je još uvek bio potreban Francuskoj, ali realno su njegovim odlaskom skinuli neku vrstu tereta. Benzema je svojim zrelim ponašanjem sam sebi zatvorio vrata francuske reprezentacije. Na kraju, ako jedan Riberi stvarno ima takvu moć u Bajernu, dovoljno je da suptilno sabotira trenera, i da klub stane na pogrešnu stranu, stranu igrača.. onda i ne treba da čudi izostanak uspeha u LŠ. Niko ne može biti veći od kluba. Toga se držao Mančester i bio uspešan. Ronaldo, kralj LŠ-a, nema tu moć u Realu.. niti treba da je ima. U Barseloni greše što Mesiju daju tolika ovlašćenja. Oni praktično ne mogu da dovedu trenera sa jakim karakterom i autoritetom. Rizik od konflikta je prevelik. Kovaču će najveći izazov biti izbalansirati te stare zvezde Riberija i donekle Robena, izmasirati njihove egoe, dovoljno dugo da ih preživi. Hajnkes je veliki gospodin, ali ništa više nije ostvario ove sezone nego što bi Anćeloti da nije morao da se bori sa vetrenjačama unutar kluba.

Bachero

pre 5 godina

Fun fact: Niko Kovač je vodio Frankfurt do pobede u kupu nad Bayernom, a za tri meseca će voditi Bayern do pobede u superkupu nad Frankfurtom!

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovaj Kovač je pre svega veliki gospodin, lik me oduševio par puta sam gledao konferencije za štampu kad je bio selektor Hrvatske...kako odgovara onim zajedljivim cro novinarima, koji nivo, vidi se da je rođen i odrastao u Nemačkoj, bio je i kvalitetan fudbaler...a malom Joviću je bukvalno spasio karijeru izvuče ga iz one druge portugalske lige koja je nivo naše i tu se ta Benfika II borila za opstanak i Gaćinovića je dobro usmerio...nema problem lik što su ovi Srbi, pripremio nam je dva dobra igrača za SP, ali kladio bih se da nijedan neće u Rusiju

Vasic

pre 5 godina

Prijatno iznenađenje od strane Ajntrahta i zaista neočekivana pobeda nad Bajernom u finalu Kupa Nemačke od 3:1! Čestitke tom timu i njegovom treneru na hrabroj borbi i zasluženoj protiv moćnog Bajerna koji godinama unazad razbija konkurenciju u nemačkom klupskom fudbalu! Što se tiče sledeće sezone i prelaska upravo Ajntrahtovog trenera Nike Kovača u Bajern videćemo šta će sve biti posle toga, naravno Bajern je veliki tim i Niko Kovač dolazi u situaciju da jednostavno MORA da sa Bajernom sledeće sezone osvoji Bundesligu opet, po mogućstvu i Kup Nemačke a NAJVAŽNIJE jednostavno MORA da osvoji i Ligu Šampiona a to će biti veoma veoma veliki posao za mladog hrvatskog trenera. Videćemo koliko će se snaći. Biće dobro da ga već na polusezoni ne otpuste jer imaće veloma moćan Bajernov roster na raspolaganju i sve sem triplete, naročito Lige Šampiona biće neuspeh.
(Ivan, 19. maj 2018 23:25)

Da li si ti Ivane procitao sve ove gluposti koje si napisao pre nego sto si poslao komentar?

SAŠA FRANKFURT

pre 5 godina

Bravo FRANKFURT!! Konačno skinut skalp Bayernu!! A ovi "bajernovci" neka kukaju i dalje!!! Sutra sam na dočeku na Römer Platz!! I normalno mojoj Zvezdi veliko Bravo i čestitke!!

neutralni felsh

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.
(slaviša šmigič, 19. maj 2018 23:06)


(h)aha, bas je bajern namerno propustio priliku za duplu krunu i planski izgubio u finalu, sve zbog nekakvog buduceg transfera... svasta :)

Realno

pre 5 godina

Sve u redu,moze da ti bude drago a i ne mora ali mora se biti objektivan....Ajntrah vise srece nego pameti , sta je sve Bajern promasio...dve precke,mrtve sanse...dve greske na sredini terena Rodrigeza i dva bega Rebica ...svaka cast na realizaciji...ali sad da je Kovac tu neki strucnjak,ne znam bas...da je Bajern imao njihovu normalnu realizaciju , bilo bi 3-1,4-1...ovako Kovac heroj i sudiju da slavi , skolski primer penala,gleda snimak kako ga ovaj kosi sa ledja i majstor lagano pokaze na korner...

Ivan

pre 5 godina

pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.
(slaviša šmigič, 19. maj 2018 23:06)

Dogovoreno zbog transfera u Bajern? Haha vrlo si mastovit. Ovo im je bila najbitnija utakmica, trofej+ ulazak u Evropu ili nista. I Luka nije igrao tu najbitniju utakmicu. Kakva crna prva opcija, prva opcija igra uvek a posebno kada se odlucuje plasman u Evropu ili sedis kuci sledece sezone.
Pozz.

Susjed

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas?
(Ivan, 19. maj 2018 22:37)

Zemljak, da te podsjetim da je Jovic dao jedini gol u pobjedi Eintrachta u polufinalu protiv Schalke'a (bio cak izabran za gol mjeseca Travanj).

drago

pre 5 godina

Mislim vez uvrede, momak je prije stigao na niciju loptu od jednog igraca koji je otisao u kontra smjer i onda nije imao nikoga 70 metara do gola, cak ni golmana. To je bila 96-ta minuta, sve je vec bilo odluceno. Cista kozmetika.
Ono sto je bitno su 2 Rebiceva gola koja su rijesila utakmicu, golovi kakvi nisu vidjeni od starog Ronalda. Kod prvog pobjegao kroz srce obrane pored 3 igraca, kod drugog dvojici. 2 gola iz 2 sanse, imao je jos jedan sut izvana, i to bi bio gol da je bio pola metra precizniji.
Hrvatski nogometasi su rodjeni sampioni. Mandzukic, Modric, Rakitic, Vrsaljko, Lovren, Rebic, Kramaric (zabio 1 i namjestio 2 u pobjedi sa kojom suprvi put usli u Ligu Prvaka, zadnje kolo protiv Dortmunda).

Ivan

pre 5 godina

Prijatno iznenađenje od strane Ajntrahta i zaista neočekivana pobeda nad Bajernom u finalu Kupa Nemačke od 3:1! Čestitke tom timu i njegovom treneru na hrabroj borbi i zasluženoj protiv moćnog Bajerna koji godinama unazad razbija konkurenciju u nemačkom klupskom fudbalu! Što se tiče sledeće sezone i prelaska upravo Ajntrahtovog trenera Nike Kovača u Bajern videćemo šta će sve biti posle toga, naravno Bajern je veliki tim i Niko Kovač dolazi u situaciju da jednostavno MORA da sa Bajernom sledeće sezone osvoji Bundesligu opet, po mogućstvu i Kup Nemačke a NAJVAŽNIJE jednostavno MORA da osvoji i Ligu Šampiona a to će biti veoma veoma veliki posao za mladog hrvatskog trenera. Videćemo koliko će se snaći. Biće dobro da ga već na polusezoni ne otpuste jer imaće veloma moćan Bajernov roster na raspolaganju i sve sem triplete, naročito Lige Šampiona biće neuspeh.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.

R9

pre 5 godina

Ljudi vec dve nedelje kritikuju Gacinovica kako sedi na klupi a decko igrao svaku utakmicu bar po pola sata i jos na svojoj poziciji krila i definitivno je u tri najbrza nasa igraca trenutno a poseduje i perfektnu tehniku. U nemackoj se pominje da su za njega zainteresovani:
BAJERN,Salke,Borusija i Hofenhajm.

jд123

pre 5 godina

Ево, управо Ребић даје интервју - а Гаћиновић преводи. Види ти ове Немце, не знају да Ребић и Гаћиновић не причају исти језик :).

Trebinjac

pre 5 godina

Kao što sam rekao kada ste najavili utakmicu, Mijat Gaćinović je zaslužio da ga pomenete. Večeras je pokazao da mu je mjesto u najboljih 11.

FCB Vizemeister dahoam

pre 5 godina

Triple ali malo morgen! Rebić će još večeras morati da podpiše za crveni kartel! Sa Karlom bi bar osvojili duble ali šta da se radi kad ga otera Vahiba Riberi! Aj zdravo

jд123

pre 5 godina

Kakav sad Rebic? Mene su ubedili na ovom sajtu, da je Falkao novo otkrovenje sa svojih 15 minuta na svakoj trecoj utakmici?
(di je falkao?, 19. maj 2018 22:13)

Шта сада паматујеш? Утакмица је само показала да Нико Ковач није Балканац, иако су му родитељи са ових простора. Он је добио ову утакмицу. Играо је против Бајерна пре пар седмица другу тактику са Јовићем где је Бајерн прегазио Франкфурт. Зато је сада поставио другу тактику - без нападача, са Ребићем као брзо крило на контре. Не само да није играо Јовић, него није играо ни Халер а ни капитен Мајер, легенда Франкфурта.

Једноставно, Ковач не поставља екипу по "заслузи" или сугестијама са стране, него како он замишља да је потребно за успех. Тако је поставио Јовића у полуфиналу, који је голом месеца априла одвео Франкфурт у финале. Данас Јовић није играо, Франкфурт освојио куп, значи Ковач све урадио како треба.

Такав се не уклапа у наш менталитет. Зато је и најурен са клупе Хрватске. Али зато има добре шансе да успе у Бајерну. Ако у некој утакмици одлучи да је боље за екипу да нека звезда не игра, ставиће га на клупу. За разлику од нашег поднебља, где би водећи људи "бранили" надобудну звезду, у Бајерну ће имати подршку од Хенеса и Руменигеа.

jд123

pre 5 godina

Biće 7:0 a princeza L€va će dati 5-6 komada da se neljuti više!
(FCB Vizemeister dahoam, 19. maj 2018 16:02)

Ха, ха, ха. Знаш оно "прво скочи па реци хоп".

Bavarac

pre 5 godina

Ocigledno je da se jos nisu oporavili od Reala, a nije ni cudo kad su pokradeni,no da se ja pitam ovako se lose ne igra za Bayern, to treba raspustiti pola tima i dovesti top igrace i da dobro odresiti kesu jer ovo ne vodi nicemu!

di je falkao?

pre 5 godina

Kakav sad Rebic? Mene su ubedili na ovom sajtu, da je Falkao novo otkrovenje sa svojih 15 minuta na svakoj trecoj utakmici? Ali to je ta mitomanija, gde se porede veliki igraci u repezentaciji sa rekorderom Deksom, gde se Darko Kovacevic stavlja u istu ravan sa Savom Milosevicem, i ako je Savo bio prvi strelac EP-a 2000. godine, dok ovaj prvi nije sve ukupno postigao 6 golova na zvanicnim utakmicama za reprezentaciju. :)

jд123

pre 5 godina

Kakav sad Rebic? Mene su ubedili na ovom sajtu, da je Falkao novo otkrovenje sa svojih 15 minuta na svakoj trecoj utakmici?
(di je falkao?, 19. maj 2018 22:13)

Шта сада паматујеш? Утакмица је само показала да Нико Ковач није Балканац, иако су му родитељи са ових простора. Он је добио ову утакмицу. Играо је против Бајерна пре пар седмица другу тактику са Јовићем где је Бајерн прегазио Франкфурт. Зато је сада поставио другу тактику - без нападача, са Ребићем као брзо крило на контре. Не само да није играо Јовић, него није играо ни Халер а ни капитен Мајер, легенда Франкфурта.

Једноставно, Ковач не поставља екипу по "заслузи" или сугестијама са стране, него како он замишља да је потребно за успех. Тако је поставио Јовића у полуфиналу, који је голом месеца априла одвео Франкфурт у финале. Данас Јовић није играо, Франкфурт освојио куп, значи Ковач све урадио како треба.

Такав се не уклапа у наш менталитет. Зато је и најурен са клупе Хрватске. Али зато има добре шансе да успе у Бајерну. Ако у некој утакмици одлучи да је боље за екипу да нека звезда не игра, ставиће га на клупу. За разлику од нашег поднебља, где би водећи људи "бранили" надобудну звезду, у Бајерну ће имати подршку од Хенеса и Руменигеа.

jд123

pre 5 godina

Ево, управо Ребић даје интервју - а Гаћиновић преводи. Види ти ове Немце, не знају да Ребић и Гаћиновић не причају исти језик :).

jд123

pre 5 godina

Biće 7:0 a princeza L€va će dati 5-6 komada da se neljuti više!
(FCB Vizemeister dahoam, 19. maj 2018 16:02)

Ха, ха, ха. Знаш оно "прво скочи па реци хоп".

R9

pre 5 godina

Ljudi vec dve nedelje kritikuju Gacinovica kako sedi na klupi a decko igrao svaku utakmicu bar po pola sata i jos na svojoj poziciji krila i definitivno je u tri najbrza nasa igraca trenutno a poseduje i perfektnu tehniku. U nemackoj se pominje da su za njega zainteresovani:
BAJERN,Salke,Borusija i Hofenhajm.

drago

pre 5 godina

Mislim vez uvrede, momak je prije stigao na niciju loptu od jednog igraca koji je otisao u kontra smjer i onda nije imao nikoga 70 metara do gola, cak ni golmana. To je bila 96-ta minuta, sve je vec bilo odluceno. Cista kozmetika.
Ono sto je bitno su 2 Rebiceva gola koja su rijesila utakmicu, golovi kakvi nisu vidjeni od starog Ronalda. Kod prvog pobjegao kroz srce obrane pored 3 igraca, kod drugog dvojici. 2 gola iz 2 sanse, imao je jos jedan sut izvana, i to bi bio gol da je bio pola metra precizniji.
Hrvatski nogometasi su rodjeni sampioni. Mandzukic, Modric, Rakitic, Vrsaljko, Lovren, Rebic, Kramaric (zabio 1 i namjestio 2 u pobjedi sa kojom suprvi put usli u Ligu Prvaka, zadnje kolo protiv Dortmunda).

Trebinjac

pre 5 godina

Kao što sam rekao kada ste najavili utakmicu, Mijat Gaćinović je zaslužio da ga pomenete. Večeras je pokazao da mu je mjesto u najboljih 11.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovaj Kovač je pre svega veliki gospodin, lik me oduševio par puta sam gledao konferencije za štampu kad je bio selektor Hrvatske...kako odgovara onim zajedljivim cro novinarima, koji nivo, vidi se da je rođen i odrastao u Nemačkoj, bio je i kvalitetan fudbaler...a malom Joviću je bukvalno spasio karijeru izvuče ga iz one druge portugalske lige koja je nivo naše i tu se ta Benfika II borila za opstanak i Gaćinovića je dobro usmerio...nema problem lik što su ovi Srbi, pripremio nam je dva dobra igrača za SP, ali kladio bih se da nijedan neće u Rusiju

Bachero

pre 5 godina

Fun fact: Niko Kovač je vodio Frankfurt do pobede u kupu nad Bayernom, a za tri meseca će voditi Bayern do pobede u superkupu nad Frankfurtom!

di je falkao?

pre 5 godina

Kakav sad Rebic? Mene su ubedili na ovom sajtu, da je Falkao novo otkrovenje sa svojih 15 minuta na svakoj trecoj utakmici? Ali to je ta mitomanija, gde se porede veliki igraci u repezentaciji sa rekorderom Deksom, gde se Darko Kovacevic stavlja u istu ravan sa Savom Milosevicem, i ako je Savo bio prvi strelac EP-a 2000. godine, dok ovaj prvi nije sve ukupno postigao 6 golova na zvanicnim utakmicama za reprezentaciju. :)

FCB Vizemeister dahoam

pre 5 godina

Triple ali malo morgen! Rebić će još večeras morati da podpiše za crveni kartel! Sa Karlom bi bar osvojili duble ali šta da se radi kad ga otera Vahiba Riberi! Aj zdravo

Ivan

pre 5 godina

Prijatno iznenađenje od strane Ajntrahta i zaista neočekivana pobeda nad Bajernom u finalu Kupa Nemačke od 3:1! Čestitke tom timu i njegovom treneru na hrabroj borbi i zasluženoj protiv moćnog Bajerna koji godinama unazad razbija konkurenciju u nemačkom klupskom fudbalu! Što se tiče sledeće sezone i prelaska upravo Ajntrahtovog trenera Nike Kovača u Bajern videćemo šta će sve biti posle toga, naravno Bajern je veliki tim i Niko Kovač dolazi u situaciju da jednostavno MORA da sa Bajernom sledeće sezone osvoji Bundesligu opet, po mogućstvu i Kup Nemačke a NAJVAŽNIJE jednostavno MORA da osvoji i Ligu Šampiona a to će biti veoma veoma veliki posao za mladog hrvatskog trenera. Videćemo koliko će se snaći. Biće dobro da ga već na polusezoni ne otpuste jer imaće veloma moćan Bajernov roster na raspolaganju i sve sem triplete, naročito Lige Šampiona biće neuspeh.

Bavarac

pre 5 godina

Ocigledno je da se jos nisu oporavili od Reala, a nije ni cudo kad su pokradeni,no da se ja pitam ovako se lose ne igra za Bayern, to treba raspustiti pola tima i dovesti top igrace i da dobro odresiti kesu jer ovo ne vodi nicemu!

Susjed

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas?
(Ivan, 19. maj 2018 22:37)

Zemljak, da te podsjetim da je Jovic dao jedini gol u pobjedi Eintrachta u polufinalu protiv Schalke'a (bio cak izabran za gol mjeseca Travanj).

SAŠA FRANKFURT

pre 5 godina

Bravo FRANKFURT!! Konačno skinut skalp Bayernu!! A ovi "bajernovci" neka kukaju i dalje!!! Sutra sam na dočeku na Römer Platz!! I normalno mojoj Zvezdi veliko Bravo i čestitke!!

pa ti sad vidi

pre 5 godina

Kakav paklen i brz igrač je ovaj Rebić,Hrvatima dolaze nove vrhunske snage,Pašalić,Rog,Pjaca,Rebić,Kramarić...
Jedvaj ( Leverkusen), Ćorić (Roma), Sosa ( Stuttgart), Vlašić ( Everton ), Balić ( Udinese ), Krovinović ( Benfica ), Brekalo ( Wolfsburg ), Livaja ( AEK ), Ćaleta - Car ( Salzburg ) Mitrović ( Club Brugge ) Halilović (Sporting G)...plus gore nabrojeni! Najstariji Kramarić 1991.godište!

Vasic

pre 5 godina

Prijatno iznenađenje od strane Ajntrahta i zaista neočekivana pobeda nad Bajernom u finalu Kupa Nemačke od 3:1! Čestitke tom timu i njegovom treneru na hrabroj borbi i zasluženoj protiv moćnog Bajerna koji godinama unazad razbija konkurenciju u nemačkom klupskom fudbalu! Što se tiče sledeće sezone i prelaska upravo Ajntrahtovog trenera Nike Kovača u Bajern videćemo šta će sve biti posle toga, naravno Bajern je veliki tim i Niko Kovač dolazi u situaciju da jednostavno MORA da sa Bajernom sledeće sezone osvoji Bundesligu opet, po mogućstvu i Kup Nemačke a NAJVAŽNIJE jednostavno MORA da osvoji i Ligu Šampiona a to će biti veoma veoma veliki posao za mladog hrvatskog trenera. Videćemo koliko će se snaći. Biće dobro da ga već na polusezoni ne otpuste jer imaće veloma moćan Bajernov roster na raspolaganju i sve sem triplete, naročito Lige Šampiona biće neuspeh.
(Ivan, 19. maj 2018 23:25)

Da li si ti Ivane procitao sve ove gluposti koje si napisao pre nego sto si poslao komentar?

neutralni felsh

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.
(slaviša šmigič, 19. maj 2018 23:06)


(h)aha, bas je bajern namerno propustio priliku za duplu krunu i planski izgubio u finalu, sve zbog nekakvog buduceg transfera... svasta :)

Kajverson

pre 5 godina

Sve u redu,moze da ti bude drago a i ne mora ali mora se biti objektivan....Ajntrah vise srece nego pameti , sta je sve Bajern promasio...dve precke,mrtve sanse...dve greske na sredini terena Rodrigeza i dva bega Rebica ...svaka cast na realizaciji...ali sad da je Kovac tu neki strucnjak,ne znam bas...da je Bajern imao njihovu normalnu realizaciju , bilo bi 3-1,4-1...ovako Kovac heroj i sudiju da slavi , skolski primer penala,gleda snimak kako ga ovaj kosi sa ledja i majstor lagano pokaze na korner...
(Realno, 20. maj 2018 00:04) #....
Ako cemo realno nemas pojma o nogometu ...kazes ovi dali iz bajernovih gresaka a bajern imao dvije grede .da definitivno nemas pojma..Eintracht je osvojio kup izbacivši Schalke i bajerna sa mnogostruko slabijim budzetom....a za penal se slazem....

popov

pre 5 godina

Svuda se priča kako je Hajnkes spasio sezonu Bajernu, ali Anćeloti je previše olako otpušten. On se čovek nije opterećivao sa malim pobedama u bundesligi na početku sezone. Bajern uživa posebnu poziciju u bundesligi zbog svoje nadmoći, i sigurno da par kikseva na startu ne bi značilo da je titula automatski ugrožena. Međutim, valjalo je isterati neke stvari i postaviti ih na svoje mesto. Takođe, Anćeloti je, kao produkt italijanske škole, majstor tempiranja forme, što, čini mi se, u Bajernu uopšte nisu znali dovoljno da cene. I verovatno su poneki igrači imali ulogu u njegovoj smeni, što govori da imaju previše moći, i govori o otrovnoj atmosferi u svlačionici. Bez da sam nešto posebno upućen, Riberi mi se čini kao dosta sirov i tvrdoglav, što mu je i prednost i mana. Na terenu je nezaustavljiv kada je u top formi, fenomenalan igrač, ali imam velike sumnje u njegove liderske sposobnosti. Dok je trčao pored Zidana, otvarao prostor, imao je čemu nadati se, što se tiče najvećih trofeja. Međutim, posle Zidana je insistirao da bude lider francuske reprezentacije, i svi smo videli kako je to prošlo. Takođe, sam se povukao iz reprezentacije i sam to objavio, što govori o manjku poštovanja prema kolektivu. Na papiru je još uvek bio potreban Francuskoj, ali realno su njegovim odlaskom skinuli neku vrstu tereta. Benzema je svojim zrelim ponašanjem sam sebi zatvorio vrata francuske reprezentacije. Na kraju, ako jedan Riberi stvarno ima takvu moć u Bajernu, dovoljno je da suptilno sabotira trenera, i da klub stane na pogrešnu stranu, stranu igrača.. onda i ne treba da čudi izostanak uspeha u LŠ. Niko ne može biti veći od kluba. Toga se držao Mančester i bio uspešan. Ronaldo, kralj LŠ-a, nema tu moć u Realu.. niti treba da je ima. U Barseloni greše što Mesiju daju tolika ovlašćenja. Oni praktično ne mogu da dovedu trenera sa jakim karakterom i autoritetom. Rizik od konflikta je prevelik. Kovaču će najveći izazov biti izbalansirati te stare zvezde Riberija i donekle Robena, izmasirati njihove egoe, dovoljno dugo da ih preživi. Hajnkes je veliki gospodin, ali ništa više nije ostvario ove sezone nego što bi Anćeloti da nije morao da se bori sa vetrenjačama unutar kluba.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.

Ivan

pre 5 godina

pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.
(slaviša šmigič, 19. maj 2018 23:06)

Dogovoreno zbog transfera u Bajern? Haha vrlo si mastovit. Ovo im je bila najbitnija utakmica, trofej+ ulazak u Evropu ili nista. I Luka nije igrao tu najbitniju utakmicu. Kakva crna prva opcija, prva opcija igra uvek a posebno kada se odlucuje plasman u Evropu ili sedis kuci sledece sezone.
Pozz.

јд123

pre 5 godina

Luka nije igrao tu najbitniju utakmicu. Kakva crna prva opcija, prva opcija igra uvek a posebno kada se odlucuje plasman u Evropu ili sedis kuci sledece sezone. 
Pozz.
(Ivan, 20. maj 2018 00:22)

Прва опција игра увек, ако екипа игра своју игру не обраћајући пажњу на противника. Бајерн је у Немачкој толико надмоћан, да то могу да раде само пар екипа, као Дортмунд или Шалке. Уосталом пре пар седмица су Бајерн и Ајнтрахт играли у првенству, где је Јовић био стартер и Бајерн их је одувао. Гарантујем да је било која друга екипа била у финалу осим Бајерна, да би Јовић играо. Најбољи доказ за то је било полуфинале, где су немачки коментатори били изненађени, како Франкфурт игра офанзивно против на папиру много јачег тима, још у гостима. Шалке је завршио на другом месту у Бундеслиги, а Франкфурту су пре почетка сезоне предвиђали борбу за опстанак...

Ковач је покушао да игра "њихову" игру и против Бајерна у првенству и увидео да против толико надмоћнијег противника то ипак не пролази. Зато је поставип бункер без изразитог нападача са брзим крилом. Мене је једино изненадило што је при крају утакмице убацио Халера а не Јовића. Али не треба заборавити да је Халер доведен да буде прва опција у нападу. Ко прати Бундеслигу зна да се Халер бунио што Ковач даје предност неком клинцу. Не би ме изненадило да је пре утакмице рекао Јовићу, слушај ти си млад, ако ток утакмице не буде ишао у нашу корист, можда те убацим, ако будемо водили, убацит ћу Халера. Да Халер не буде скроз незадовољан сезоном и да тражи трансфер, можда Франкфурт с њим озбиљно рачуна у следећој сезони.

Јовић је у овој утакмици једноставно био жртва тактике. Када се све узме у обзир, ко је играо против кога, све приче о некаквој првој опцији падају у воду.

Susjed

pre 5 godina

Kakav paklen i brz igrač je ovaj Rebić,Hrvatima dolaze...

(Mićkos, 20. maj 2018 12:39)

Ne vrijedi nam, u Hrvatskoj se svete krave ne diraju, Dalic ce prije igrati Mandzukicem nego Rebicem. U nasoj repki zivis jos 5 godina od stare slave.

Realno

pre 5 godina

Sve u redu,moze da ti bude drago a i ne mora ali mora se biti objektivan....Ajntrah vise srece nego pameti , sta je sve Bajern promasio...dve precke,mrtve sanse...dve greske na sredini terena Rodrigeza i dva bega Rebica ...svaka cast na realizaciji...ali sad da je Kovac tu neki strucnjak,ne znam bas...da je Bajern imao njihovu normalnu realizaciju , bilo bi 3-1,4-1...ovako Kovac heroj i sudiju da slavi , skolski primer penala,gleda snimak kako ga ovaj kosi sa ledja i majstor lagano pokaze na korner...

drago

pre 5 godina

Mislim vez uvrede, momak je prije stigao na niciju loptu od jednog igraca koji je otisao u kontra smjer i onda nije imao nikoga 70 metara do gola, cak ni golmana. To je bila 96-ta minuta, sve je vec bilo odluceno. Cista kozmetika.
Ono sto je bitno su 2 Rebiceva gola koja su rijesila utakmicu, golovi kakvi nisu vidjeni od starog Ronalda. Kod prvog pobjegao kroz srce obrane pored 3 igraca, kod drugog dvojici. 2 gola iz 2 sanse, imao je jos jedan sut izvana, i to bi bio gol da je bio pola metra precizniji.
Hrvatski nogometasi su rodjeni sampioni. Mandzukic, Modric, Rakitic, Vrsaljko, Lovren, Rebic, Kramaric (zabio 1 i namjestio 2 u pobjedi sa kojom suprvi put usli u Ligu Prvaka, zadnje kolo protiv Dortmunda).

di je falkao?

pre 5 godina

Kakav sad Rebic? Mene su ubedili na ovom sajtu, da je Falkao novo otkrovenje sa svojih 15 minuta na svakoj trecoj utakmici? Ali to je ta mitomanija, gde se porede veliki igraci u repezentaciji sa rekorderom Deksom, gde se Darko Kovacevic stavlja u istu ravan sa Savom Milosevicem, i ako je Savo bio prvi strelac EP-a 2000. godine, dok ovaj prvi nije sve ukupno postigao 6 golova na zvanicnim utakmicama za reprezentaciju. :)

slaviša šmigič

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.

Bavarac

pre 5 godina

Ocigledno je da se jos nisu oporavili od Reala, a nije ni cudo kad su pokradeni,no da se ja pitam ovako se lose ne igra za Bayern, to treba raspustiti pola tima i dovesti top igrace i da dobro odresiti kesu jer ovo ne vodi nicemu!

Ivan

pre 5 godina

Prijatno iznenađenje od strane Ajntrahta i zaista neočekivana pobeda nad Bajernom u finalu Kupa Nemačke od 3:1! Čestitke tom timu i njegovom treneru na hrabroj borbi i zasluženoj protiv moćnog Bajerna koji godinama unazad razbija konkurenciju u nemačkom klupskom fudbalu! Što se tiče sledeće sezone i prelaska upravo Ajntrahtovog trenera Nike Kovača u Bajern videćemo šta će sve biti posle toga, naravno Bajern je veliki tim i Niko Kovač dolazi u situaciju da jednostavno MORA da sa Bajernom sledeće sezone osvoji Bundesligu opet, po mogućstvu i Kup Nemačke a NAJVAŽNIJE jednostavno MORA da osvoji i Ligu Šampiona a to će biti veoma veoma veliki posao za mladog hrvatskog trenera. Videćemo koliko će se snaći. Biće dobro da ga već na polusezoni ne otpuste jer imaće veloma moćan Bajernov roster na raspolaganju i sve sem triplete, naročito Lige Šampiona biće neuspeh.

FCB Vizemeister dahoam

pre 5 godina

Triple ali malo morgen! Rebić će još večeras morati da podpiše za crveni kartel! Sa Karlom bi bar osvojili duble ali šta da se radi kad ga otera Vahiba Riberi! Aj zdravo

Realno

pre 5 godina

Sve u redu,moze da ti bude drago a i ne mora ali mora se biti objektivan....Ajntrah vise srece nego pameti , sta je sve Bajern promasio...dve precke,mrtve sanse...dve greske na sredini terena Rodrigeza i dva bega Rebica ...svaka cast na realizaciji...ali sad da je Kovac tu neki strucnjak,ne znam bas...da je Bajern imao njihovu normalnu realizaciju , bilo bi 3-1,4-1...ovako Kovac heroj i sudiju da slavi , skolski primer penala,gleda snimak kako ga ovaj kosi sa ledja i majstor lagano pokaze na korner...

jд123

pre 5 godina

Kakav sad Rebic? Mene su ubedili na ovom sajtu, da je Falkao novo otkrovenje sa svojih 15 minuta na svakoj trecoj utakmici?
(di je falkao?, 19. maj 2018 22:13)

Шта сада паматујеш? Утакмица је само показала да Нико Ковач није Балканац, иако су му родитељи са ових простора. Он је добио ову утакмицу. Играо је против Бајерна пре пар седмица другу тактику са Јовићем где је Бајерн прегазио Франкфурт. Зато је сада поставио другу тактику - без нападача, са Ребићем као брзо крило на контре. Не само да није играо Јовић, него није играо ни Халер а ни капитен Мајер, легенда Франкфурта.

Једноставно, Ковач не поставља екипу по "заслузи" или сугестијама са стране, него како он замишља да је потребно за успех. Тако је поставио Јовића у полуфиналу, који је голом месеца априла одвео Франкфурт у финале. Данас Јовић није играо, Франкфурт освојио куп, значи Ковач све урадио како треба.

Такав се не уклапа у наш менталитет. Зато је и најурен са клупе Хрватске. Али зато има добре шансе да успе у Бајерну. Ако у некој утакмици одлучи да је боље за екипу да нека звезда не игра, ставиће га на клупу. За разлику од нашег поднебља, где би водећи људи "бранили" надобудну звезду, у Бајерну ће имати подршку од Хенеса и Руменигеа.

jд123

pre 5 godina

Ево, управо Ребић даје интервју - а Гаћиновић преводи. Види ти ове Немце, не знају да Ребић и Гаћиновић не причају исти језик :).

jд123

pre 5 godina

Biće 7:0 a princeza L€va će dati 5-6 komada da se neljuti više!
(FCB Vizemeister dahoam, 19. maj 2018 16:02)

Ха, ха, ха. Знаш оно "прво скочи па реци хоп".

neutralni felsh

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.
(slaviša šmigič, 19. maj 2018 23:06)


(h)aha, bas je bajern namerno propustio priliku za duplu krunu i planski izgubio u finalu, sve zbog nekakvog buduceg transfera... svasta :)

Bachero

pre 5 godina

Fun fact: Niko Kovač je vodio Frankfurt do pobede u kupu nad Bayernom, a za tri meseca će voditi Bayern do pobede u superkupu nad Frankfurtom!

SAŠA FRANKFURT

pre 5 godina

Bravo FRANKFURT!! Konačno skinut skalp Bayernu!! A ovi "bajernovci" neka kukaju i dalje!!! Sutra sam na dočeku na Römer Platz!! I normalno mojoj Zvezdi veliko Bravo i čestitke!!

Vasic

pre 5 godina

Prijatno iznenađenje od strane Ajntrahta i zaista neočekivana pobeda nad Bajernom u finalu Kupa Nemačke od 3:1! Čestitke tom timu i njegovom treneru na hrabroj borbi i zasluženoj protiv moćnog Bajerna koji godinama unazad razbija konkurenciju u nemačkom klupskom fudbalu! Što se tiče sledeće sezone i prelaska upravo Ajntrahtovog trenera Nike Kovača u Bajern videćemo šta će sve biti posle toga, naravno Bajern je veliki tim i Niko Kovač dolazi u situaciju da jednostavno MORA da sa Bajernom sledeće sezone osvoji Bundesligu opet, po mogućstvu i Kup Nemačke a NAJVAŽNIJE jednostavno MORA da osvoji i Ligu Šampiona a to će biti veoma veoma veliki posao za mladog hrvatskog trenera. Videćemo koliko će se snaći. Biće dobro da ga već na polusezoni ne otpuste jer imaće veloma moćan Bajernov roster na raspolaganju i sve sem triplete, naročito Lige Šampiona biće neuspeh.
(Ivan, 19. maj 2018 23:25)

Da li si ti Ivane procitao sve ove gluposti koje si napisao pre nego sto si poslao komentar?

popov

pre 5 godina

Svuda se priča kako je Hajnkes spasio sezonu Bajernu, ali Anćeloti je previše olako otpušten. On se čovek nije opterećivao sa malim pobedama u bundesligi na početku sezone. Bajern uživa posebnu poziciju u bundesligi zbog svoje nadmoći, i sigurno da par kikseva na startu ne bi značilo da je titula automatski ugrožena. Međutim, valjalo je isterati neke stvari i postaviti ih na svoje mesto. Takođe, Anćeloti je, kao produkt italijanske škole, majstor tempiranja forme, što, čini mi se, u Bajernu uopšte nisu znali dovoljno da cene. I verovatno su poneki igrači imali ulogu u njegovoj smeni, što govori da imaju previše moći, i govori o otrovnoj atmosferi u svlačionici. Bez da sam nešto posebno upućen, Riberi mi se čini kao dosta sirov i tvrdoglav, što mu je i prednost i mana. Na terenu je nezaustavljiv kada je u top formi, fenomenalan igrač, ali imam velike sumnje u njegove liderske sposobnosti. Dok je trčao pored Zidana, otvarao prostor, imao je čemu nadati se, što se tiče najvećih trofeja. Međutim, posle Zidana je insistirao da bude lider francuske reprezentacije, i svi smo videli kako je to prošlo. Takođe, sam se povukao iz reprezentacije i sam to objavio, što govori o manjku poštovanja prema kolektivu. Na papiru je još uvek bio potreban Francuskoj, ali realno su njegovim odlaskom skinuli neku vrstu tereta. Benzema je svojim zrelim ponašanjem sam sebi zatvorio vrata francuske reprezentacije. Na kraju, ako jedan Riberi stvarno ima takvu moć u Bajernu, dovoljno je da suptilno sabotira trenera, i da klub stane na pogrešnu stranu, stranu igrača.. onda i ne treba da čudi izostanak uspeha u LŠ. Niko ne može biti veći od kluba. Toga se držao Mančester i bio uspešan. Ronaldo, kralj LŠ-a, nema tu moć u Realu.. niti treba da je ima. U Barseloni greše što Mesiju daju tolika ovlašćenja. Oni praktično ne mogu da dovedu trenera sa jakim karakterom i autoritetom. Rizik od konflikta je prevelik. Kovaču će najveći izazov biti izbalansirati te stare zvezde Riberija i donekle Robena, izmasirati njihove egoe, dovoljno dugo da ih preživi. Hajnkes je veliki gospodin, ali ništa više nije ostvario ove sezone nego što bi Anćeloti da nije morao da se bori sa vetrenjačama unutar kluba.

Trebinjac

pre 5 godina

Kao što sam rekao kada ste najavili utakmicu, Mijat Gaćinović je zaslužio da ga pomenete. Večeras je pokazao da mu je mjesto u najboljih 11.

Susjed

pre 5 godina

Pustite to, nego koliko je golova dao Luka Jovic danas?
(Ivan, 19. maj 2018 22:37)

Zemljak, da te podsjetim da je Jovic dao jedini gol u pobjedi Eintrachta u polufinalu protiv Schalke'a (bio cak izabran za gol mjeseca Travanj).

Kajverson

pre 5 godina

Sve u redu,moze da ti bude drago a i ne mora ali mora se biti objektivan....Ajntrah vise srece nego pameti , sta je sve Bajern promasio...dve precke,mrtve sanse...dve greske na sredini terena Rodrigeza i dva bega Rebica ...svaka cast na realizaciji...ali sad da je Kovac tu neki strucnjak,ne znam bas...da je Bajern imao njihovu normalnu realizaciju , bilo bi 3-1,4-1...ovako Kovac heroj i sudiju da slavi , skolski primer penala,gleda snimak kako ga ovaj kosi sa ledja i majstor lagano pokaze na korner...
(Realno, 20. maj 2018 00:04) #....
Ako cemo realno nemas pojma o nogometu ...kazes ovi dali iz bajernovih gresaka a bajern imao dvije grede .da definitivno nemas pojma..Eintracht je osvojio kup izbacivši Schalke i bajerna sa mnogostruko slabijim budzetom....a za penal se slazem....

R9

pre 5 godina

Ljudi vec dve nedelje kritikuju Gacinovica kako sedi na klupi a decko igrao svaku utakmicu bar po pola sata i jos na svojoj poziciji krila i definitivno je u tri najbrza nasa igraca trenutno a poseduje i perfektnu tehniku. U nemackoj se pominje da su za njega zainteresovani:
BAJERN,Salke,Borusija i Hofenhajm.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovaj Kovač je pre svega veliki gospodin, lik me oduševio par puta sam gledao konferencije za štampu kad je bio selektor Hrvatske...kako odgovara onim zajedljivim cro novinarima, koji nivo, vidi se da je rođen i odrastao u Nemačkoj, bio je i kvalitetan fudbaler...a malom Joviću je bukvalno spasio karijeru izvuče ga iz one druge portugalske lige koja je nivo naše i tu se ta Benfika II borila za opstanak i Gaćinovića je dobro usmerio...nema problem lik što su ovi Srbi, pripremio nam je dva dobra igrača za SP, ali kladio bih se da nijedan neće u Rusiju

Susjed

pre 5 godina

Kakav paklen i brz igrač je ovaj Rebić,Hrvatima dolaze...

(Mićkos, 20. maj 2018 12:39)

Ne vrijedi nam, u Hrvatskoj se svete krave ne diraju, Dalic ce prije igrati Mandzukicem nego Rebicem. U nasoj repki zivis jos 5 godina od stare slave.

pa ti sad vidi

pre 5 godina

Kakav paklen i brz igrač je ovaj Rebić,Hrvatima dolaze nove vrhunske snage,Pašalić,Rog,Pjaca,Rebić,Kramarić...
Jedvaj ( Leverkusen), Ćorić (Roma), Sosa ( Stuttgart), Vlašić ( Everton ), Balić ( Udinese ), Krovinović ( Benfica ), Brekalo ( Wolfsburg ), Livaja ( AEK ), Ćaleta - Car ( Salzburg ) Mitrović ( Club Brugge ) Halilović (Sporting G)...plus gore nabrojeni! Najstariji Kramarić 1991.godište!

Ivan

pre 5 godina

pa nije trebao ova utakmica je dogovorena zbog transfera u bajern a Luka Jovic danas je prva opcija i bilo bi pogubno,da izgube prvog strelca na koga racunaju celo sledece prvenstvo.
(slaviša šmigič, 19. maj 2018 23:06)

Dogovoreno zbog transfera u Bajern? Haha vrlo si mastovit. Ovo im je bila najbitnija utakmica, trofej+ ulazak u Evropu ili nista. I Luka nije igrao tu najbitniju utakmicu. Kakva crna prva opcija, prva opcija igra uvek a posebno kada se odlucuje plasman u Evropu ili sedis kuci sledece sezone.
Pozz.

јд123

pre 5 godina

Luka nije igrao tu najbitniju utakmicu. Kakva crna prva opcija, prva opcija igra uvek a posebno kada se odlucuje plasman u Evropu ili sedis kuci sledece sezone. 
Pozz.
(Ivan, 20. maj 2018 00:22)

Прва опција игра увек, ако екипа игра своју игру не обраћајући пажњу на противника. Бајерн је у Немачкој толико надмоћан, да то могу да раде само пар екипа, као Дортмунд или Шалке. Уосталом пре пар седмица су Бајерн и Ајнтрахт играли у првенству, где је Јовић био стартер и Бајерн их је одувао. Гарантујем да је било која друга екипа била у финалу осим Бајерна, да би Јовић играо. Најбољи доказ за то је било полуфинале, где су немачки коментатори били изненађени, како Франкфурт игра офанзивно против на папиру много јачег тима, још у гостима. Шалке је завршио на другом месту у Бундеслиги, а Франкфурту су пре почетка сезоне предвиђали борбу за опстанак...

Ковач је покушао да игра "њихову" игру и против Бајерна у првенству и увидео да против толико надмоћнијег противника то ипак не пролази. Зато је поставип бункер без изразитог нападача са брзим крилом. Мене је једино изненадило што је при крају утакмице убацио Халера а не Јовића. Али не треба заборавити да је Халер доведен да буде прва опција у нападу. Ко прати Бундеслигу зна да се Халер бунио што Ковач даје предност неком клинцу. Не би ме изненадило да је пре утакмице рекао Јовићу, слушај ти си млад, ако ток утакмице не буде ишао у нашу корист, можда те убацим, ако будемо водили, убацит ћу Халера. Да Халер не буде скроз незадовољан сезоном и да тражи трансфер, можда Франкфурт с њим озбиљно рачуна у следећој сезони.

Јовић је у овој утакмици једноставно био жртва тактике. Када се све узме у обзир, ко је играо против кога, све приче о некаквој првој опцији падају у воду.