Subota, 19.05.2018.

13:49

Povratak Supersoniksa ili Kanzasa? Vreme je za novu NBA ekipu

Već duže vreme NBA liga se sastoji od 30 timova, ali zainteresovanih gradova uvek ima, tako da bi moglo doći do nekih promena u skorijoj budućnosti.

Izvor: LN

Povratak Supersoniksa ili Kanzasa? Vreme je za novu NBA ekipu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Nathan

pre 5 godina

Ima glasina da ce Klipersi u San Dijego. A sto se tice novog tima ja sam za Kentaki. Da drzava je mnogo voli kosarku i dale je takve legende da zasluzuje tim.

bundes

pre 5 godina

@dawkins Da li si siguran u to? A Charlotte kad je vratio Hornetse umesto Bobcatsa? Tad je NO postao Pelicans, a ne Hornets i postoje od 2002. Mislis da je istorija Charlotta pripisana sadasnjim Pelicansima? Ne verujem. Ovo je jos realnije zato sto Seattle trenutno nema fransizu u NBA, za razliku od Charlotta koje u to doba imao te Bobcatse!

ncaa

pre 5 godina

Taj Kanzas Siti nije u Kanzasu, vec u Misuriju...
(lemi, 19. maj 2018 20:05)
-----------------------------------

Vecim, i nesto urbanijim delom, ali ne kompletno. Deo grada jeste u drzavi Kanzas. Pri tom, univerzite Kanzas, gde je kosarka ultrapopularna, je na sedamdesetak kilometara udaljen od KC. Na drugoj strani drzave Misuri je Sent Luis, i situacija tamo je slicna sa univerzitetom Misuri (koji je blizu tog grada).

Sova

pre 5 godina

Batko ne znam o cemu ti to Micigen ima Detroit u NBA, Kolorado ima Denver a Juzna Karolina ima susednu Severnu Karolinu gde igra Sarlot :)

ncaa

pre 5 godina

Koga briga za koledz tim.

Jel gleda neko koledz "soker" u Evropi...
(GM, 19. maj 2018 17:52)
----------------------------------------------------------------

1. Briga recimo NBA. Za nekog u Evropi stvarno briga da li je tim Kansas City, Peoria ili Fargo. Za NBA je veoma bitno zbog ekonomske isplativosti.

2. Koledz kosarka i koledz "soker" su dva razlicita pojma.

3. Zavrsni turnir koledz kosarke, March Madness, gleda nesto manje gledalaca nego NBA finale (33% prema 37% televizijskih gledalaca).

Milan

pre 5 godina

@Bobo Smrad

Eto, niko ga nije spomenuo, a ako negde ima para ima ih tamo. Kad mogu igrati hokej gde leda nikad nisu imali mogu i košarku u gradu koji je ušao u 10 najvećih po populaciji u USA.
Samo da se ne sete anahajma!

Parker

pre 5 godina

Kako to premjestanje fransize? Sve moze za pare. Zamisli bodris lokalni tim od djetinjstva i odjednom se preseli u drugi grad i promijeni ime. Bas bezveze

Raca

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:
(Dawkins, 19. maj 2018 17:23)

----------------------------------------------------------------
Ti očigledno niti razumeš niti shvataš,a da komentarišeš to očigledno voliš.
Supersoniksi se nikada nisu preselili u Oklahomu.Investitori koji su prvobitno kupili ekipu iz Sijetla nisu dobili i pravo da tu franšizu presele ali im je dozvoljeno da startuju novu pod novim imenom,i oni su to uradili u Oklahomi sa Tanderom.
Grad Sijetl je zadržao vlasništvo nad franšizom supersoniks,i ako se donese odluka da Sijetl ponovo ima NBA tim on se može zvati samo supersoniks.
Tander je potpuno nova franšiza i ne predstavlja kontinuitet supersoniksa.
Supersoniksi su jednostavno rečeno na nekoj vrsti "prinudne pauze" koja se uskoro može okončati i nastaviće se tamo gde se stalo.
Pozdrav iz Los Anđelesa za sve ljubitelje NBA.

axaxt

pre 5 godina

Kanzas i Sijetl definitivno zaslužuju NBA tim. Takođe bezveze je što neki gradovi imaju po dva tima - Los Anđeles i Njujork a ovi nemaju nijedan.
Ova tema je aktuelna već neko vreme - pre par godina su pominjali i Las Vegas kao opciju, pri čemu bi se tim zvao Las Vegas Gamblers.

JPR24

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:
(Dawkins, 19. maj 2018 17:23)
Moze da il pripada na papiru... Inace su obicne burgije. Ko razume, shvatice i to ;)

Powerslave

pre 5 godina

Supersoniksi :) simpatičan tim, bilo bi lepo videti ih opet.

A proširenje bi nekako i imalo smisla, Sijetl ode u zapadnu konferenciju, Kanzas Siti na istok. Mogu i obe na zapad, a da se Nju Orleans prekomanduje na istok, gde i pripada realno.

Onda obe konferencije imaju po 16 timova, od tih 16 ekipa 8 ide u plej of, a 8 otpada, taman 50%. Samo tada bi bila neophodna reorganizacija divizija, 6 divizija po 5 timova bi moralo da se pretvori u 8 po 4, a to onda vodi i ka promeni kalendara i broja utakmica.

LBJ

pre 5 godina

@ natakobite

najveća prevara u istoriji NBA lige Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, bio je spor. Uzeo je previše para kada više nije bio nizašta kao igrač i tako upropastio franšizu Lejkersa.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!
Tako je oterao Fila Džeksona, tako je oterao Dwighta Howarda. Do sledeće titule mu je trebalo 8 godina, uz all star podršku Lamar-a Odom-a, Pau Gasola (još jedan asocijalan, natmuren tip), a potom i Ron-a Artesta - najboljeg odbrambenog igrača lige tada.

Pogledajte šta radi Bryant u svojoj poslednjoj utakmici - daje 60 poena, ego-manijak! uz koliko šuteva, pa 50 normalno! Da je on zaista veliki igrač, opsrostio bi se kao Jordan uz 19, 20 poena i to bi bilo to. Ali ne, ego-manijak Bryant mora da pokaže kako i sa 39 godina može da natrpa toliko peona, ako mu daju da šutira koliko god hoće, a protivnički igrači se skoro pa sklanjaju s puta.

Jim Beam

pre 5 godina

Mislim da ima prostora za još dve ekipe, barem što se tiče kvaliteta. Ima gomila ekipa koje su prepune zvezda i koje se međusobno guše, a NBA se dosta internacionalizovao dodatno. Na draftu je u proseku 25-40% igrača van SAD, baza je dosta veća postala, a kvalitet Amera realno ne opada. Toga ranije nije bilo u toj meri.

Mislim da bi u tom momentu razmišljali i o reformi divizija, a korak napred bi po meni bilo i ukršatanje konferencija u plejofu pre velikog finala. Znam da se oni kunu u to, ali zapad je u poslednjih 20 godina za klasu iznad istoka i neretko se dešava da je finale zapada pravo finale pre finala.

Jovan

pre 5 godina

Ne moze Kansas City biti u istocnoj konferenciji kad se grad nalazi u srednjoj Americi ili Mid-Westu. Mislim da ne bi bilo dobro vracati tim u Seattle, ima mnogo korisnijih gradova gde NBA moze profitirati kao sto su Vankuver u Kanadi, San Diego u Kaliforniji ili Las Vegas u Nevadi. Danas je Vankuver druga prica gde ima bogatih investitora, ogromna populacija Azijata koji su zaludjeni za kosarkom. Treba preseliti Grizlise iz Memfisa u Kanzas i videti da li ce tim zaradjivati vise.

Natakobîte Yanakîtu

pre 5 godina

Ufff, vrlo dobro se sećam utakmice sa ove slike i samo jednog u moru 'game-winner-a' "Crne mambe" kroz karijeru. Mislim da im je sasuo 50-ak poena u tom meču. Vidimo i mladog, "rukija" te sezone, Kevina Durenta kako pogledom prati jednog od svojih idola. Nezaboravan meč i iskreno se nadam povratku mnogima i kod nas, a i u Americi, popularnih i voljenih Supersoniksa : )

Dawkins

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:

doklesveovoide

pre 5 godina

Za neupucene sijetl je otkupio prava supersoniksa,ne znam tacno kako da vam objasnim ali grad sijetl je zadrzao sva prava sto se tice imena i istorije supersonicnih

Memfis

pre 5 godina

Mislim da bi u tom momentu razmišljali i o reformi divizija, a korak napred bi po meni bilo i ukršatanje konferencija u plejofu pre velikog finala. Znam da se oni kunu u to, ali zapad je u poslednjih 20 godina za klasu iznad istoka i neretko se dešava da je finale zapada pravo finale pre finala.
(Jim Beam, 19. maj 2018 17:22)

Ja sam ubeđen da se taj glupi model Istok-Zapad neće promeniti dok god je Lebron na istoku. Očekujem da njegovim eventualnim prelaskom u Hjuston dođe do promene. Ali verovatno će on u Filu. Priče o tradiciji su smešne jer je tradicija postojala i u meču Istok-Zapad pa su pravila promenjena jer je zapad duplo bolji. Ne mora da znači da sam u pravu, videćemo.

Stefan COYG

pre 5 godina

Nesto najbolje sto moze NBA da se desi...

Imam jednu zanimljivost... da li znate kako nova ekipa/fransiza pravi tim...?

Svaka od (30) ekipa u ligi... mora da doprinese toj novoj ekipi/fransizi, recimo Kanzasu. Kako ? Na sledeci nacin...
NBA tim ima 15 igraca na rosteru... od tih 15 igraca svaka ekipa ima pravo da zakljuca 8... odnosno oznaci ih da su nedodirljivi... od ostalih 7 nova fransiza bira (a i ne mora) po 1 igraca iz svake ekipe... i onda pravi rez koga ce da potpise koga ne...
Takva situacija se poslednji put desila 2004 prilikom stvaranja Sarlot Bobketsa.
Tako je recimo Sasa Pavlovic koga je draftovala Juta... zavrsio u Sarlotu... posle jedne sezone u Solt Lejku... medjutim nije odigrao nista za Sarlot jer su ga oni odmah trejdovali u Klivlend... za pika nekog buduceg...

POZ

koma

pre 5 godina

Treba da se napravi 40 ekipa i da svaka igra sa svakom kod kuce i na strani a ne po 40 utakmica u grupi . 24 prvoplasirane dalje u play off i onda da se vidi kako stoje stvari.

toni

pre 5 godina

realna prica skroz , sijetl na zapadu ,kanzas istok , i po 16 ekipa imas polovina ide u plej of , a dobro trziste i jedni i drugi sto da ne

toni

pre 5 godina

realna prica skroz , sijetl na zapadu ,kanzas istok , i po 16 ekipa imas polovina ide u plej of , a dobro trziste i jedni i drugi sto da ne

Stefan COYG

pre 5 godina

Nesto najbolje sto moze NBA da se desi...

Imam jednu zanimljivost... da li znate kako nova ekipa/fransiza pravi tim...?

Svaka od (30) ekipa u ligi... mora da doprinese toj novoj ekipi/fransizi, recimo Kanzasu. Kako ? Na sledeci nacin...
NBA tim ima 15 igraca na rosteru... od tih 15 igraca svaka ekipa ima pravo da zakljuca 8... odnosno oznaci ih da su nedodirljivi... od ostalih 7 nova fransiza bira (a i ne mora) po 1 igraca iz svake ekipe... i onda pravi rez koga ce da potpise koga ne...
Takva situacija se poslednji put desila 2004 prilikom stvaranja Sarlot Bobketsa.
Tako je recimo Sasa Pavlovic koga je draftovala Juta... zavrsio u Sarlotu... posle jedne sezone u Solt Lejku... medjutim nije odigrao nista za Sarlot jer su ga oni odmah trejdovali u Klivlend... za pika nekog buduceg...

POZ

doklesveovoide

pre 5 godina

Za neupucene sijetl je otkupio prava supersoniksa,ne znam tacno kako da vam objasnim ali grad sijetl je zadrzao sva prava sto se tice imena i istorije supersonicnih

Jim Beam

pre 5 godina

Mislim da ima prostora za još dve ekipe, barem što se tiče kvaliteta. Ima gomila ekipa koje su prepune zvezda i koje se međusobno guše, a NBA se dosta internacionalizovao dodatno. Na draftu je u proseku 25-40% igrača van SAD, baza je dosta veća postala, a kvalitet Amera realno ne opada. Toga ranije nije bilo u toj meri.

Mislim da bi u tom momentu razmišljali i o reformi divizija, a korak napred bi po meni bilo i ukršatanje konferencija u plejofu pre velikog finala. Znam da se oni kunu u to, ali zapad je u poslednjih 20 godina za klasu iznad istoka i neretko se dešava da je finale zapada pravo finale pre finala.

Natakobîte Yanakîtu

pre 5 godina

Ufff, vrlo dobro se sećam utakmice sa ove slike i samo jednog u moru 'game-winner-a' "Crne mambe" kroz karijeru. Mislim da im je sasuo 50-ak poena u tom meču. Vidimo i mladog, "rukija" te sezone, Kevina Durenta kako pogledom prati jednog od svojih idola. Nezaboravan meč i iskreno se nadam povratku mnogima i kod nas, a i u Americi, popularnih i voljenih Supersoniksa : )

Raca

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:
(Dawkins, 19. maj 2018 17:23)

----------------------------------------------------------------
Ti očigledno niti razumeš niti shvataš,a da komentarišeš to očigledno voliš.
Supersoniksi se nikada nisu preselili u Oklahomu.Investitori koji su prvobitno kupili ekipu iz Sijetla nisu dobili i pravo da tu franšizu presele ali im je dozvoljeno da startuju novu pod novim imenom,i oni su to uradili u Oklahomi sa Tanderom.
Grad Sijetl je zadržao vlasništvo nad franšizom supersoniks,i ako se donese odluka da Sijetl ponovo ima NBA tim on se može zvati samo supersoniks.
Tander je potpuno nova franšiza i ne predstavlja kontinuitet supersoniksa.
Supersoniksi su jednostavno rečeno na nekoj vrsti "prinudne pauze" koja se uskoro može okončati i nastaviće se tamo gde se stalo.
Pozdrav iz Los Anđelesa za sve ljubitelje NBA.

ncaa

pre 5 godina

Koga briga za koledz tim.

Jel gleda neko koledz "soker" u Evropi...
(GM, 19. maj 2018 17:52)
----------------------------------------------------------------

1. Briga recimo NBA. Za nekog u Evropi stvarno briga da li je tim Kansas City, Peoria ili Fargo. Za NBA je veoma bitno zbog ekonomske isplativosti.

2. Koledz kosarka i koledz "soker" su dva razlicita pojma.

3. Zavrsni turnir koledz kosarke, March Madness, gleda nesto manje gledalaca nego NBA finale (33% prema 37% televizijskih gledalaca).

Powerslave

pre 5 godina

Supersoniksi :) simpatičan tim, bilo bi lepo videti ih opet.

A proširenje bi nekako i imalo smisla, Sijetl ode u zapadnu konferenciju, Kanzas Siti na istok. Mogu i obe na zapad, a da se Nju Orleans prekomanduje na istok, gde i pripada realno.

Onda obe konferencije imaju po 16 timova, od tih 16 ekipa 8 ide u plej of, a 8 otpada, taman 50%. Samo tada bi bila neophodna reorganizacija divizija, 6 divizija po 5 timova bi moralo da se pretvori u 8 po 4, a to onda vodi i ka promeni kalendara i broja utakmica.

axaxt

pre 5 godina

Kanzas i Sijetl definitivno zaslužuju NBA tim. Takođe bezveze je što neki gradovi imaju po dva tima - Los Anđeles i Njujork a ovi nemaju nijedan.
Ova tema je aktuelna već neko vreme - pre par godina su pominjali i Las Vegas kao opciju, pri čemu bi se tim zvao Las Vegas Gamblers.

Parker

pre 5 godina

Kako to premjestanje fransize? Sve moze za pare. Zamisli bodris lokalni tim od djetinjstva i odjednom se preseli u drugi grad i promijeni ime. Bas bezveze

Dawkins

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:

LBJ

pre 5 godina

@ natakobite

najveća prevara u istoriji NBA lige Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, bio je spor. Uzeo je previše para kada više nije bio nizašta kao igrač i tako upropastio franšizu Lejkersa.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!
Tako je oterao Fila Džeksona, tako je oterao Dwighta Howarda. Do sledeće titule mu je trebalo 8 godina, uz all star podršku Lamar-a Odom-a, Pau Gasola (još jedan asocijalan, natmuren tip), a potom i Ron-a Artesta - najboljeg odbrambenog igrača lige tada.

Pogledajte šta radi Bryant u svojoj poslednjoj utakmici - daje 60 poena, ego-manijak! uz koliko šuteva, pa 50 normalno! Da je on zaista veliki igrač, opsrostio bi se kao Jordan uz 19, 20 poena i to bi bilo to. Ali ne, ego-manijak Bryant mora da pokaže kako i sa 39 godina može da natrpa toliko peona, ako mu daju da šutira koliko god hoće, a protivnički igrači se skoro pa sklanjaju s puta.

Memfis

pre 5 godina

Mislim da bi u tom momentu razmišljali i o reformi divizija, a korak napred bi po meni bilo i ukršatanje konferencija u plejofu pre velikog finala. Znam da se oni kunu u to, ali zapad je u poslednjih 20 godina za klasu iznad istoka i neretko se dešava da je finale zapada pravo finale pre finala.
(Jim Beam, 19. maj 2018 17:22)

Ja sam ubeđen da se taj glupi model Istok-Zapad neće promeniti dok god je Lebron na istoku. Očekujem da njegovim eventualnim prelaskom u Hjuston dođe do promene. Ali verovatno će on u Filu. Priče o tradiciji su smešne jer je tradicija postojala i u meču Istok-Zapad pa su pravila promenjena jer je zapad duplo bolji. Ne mora da znači da sam u pravu, videćemo.

JPR24

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:
(Dawkins, 19. maj 2018 17:23)
Moze da il pripada na papiru... Inace su obicne burgije. Ko razume, shvatice i to ;)

Milan

pre 5 godina

@Bobo Smrad

Eto, niko ga nije spomenuo, a ako negde ima para ima ih tamo. Kad mogu igrati hokej gde leda nikad nisu imali mogu i košarku u gradu koji je ušao u 10 najvećih po populaciji u USA.
Samo da se ne sete anahajma!

ncaa

pre 5 godina

Taj Kanzas Siti nije u Kanzasu, vec u Misuriju...
(lemi, 19. maj 2018 20:05)
-----------------------------------

Vecim, i nesto urbanijim delom, ali ne kompletno. Deo grada jeste u drzavi Kanzas. Pri tom, univerzite Kanzas, gde je kosarka ultrapopularna, je na sedamdesetak kilometara udaljen od KC. Na drugoj strani drzave Misuri je Sent Luis, i situacija tamo je slicna sa univerzitetom Misuri (koji je blizu tog grada).

Jovan

pre 5 godina

Ne moze Kansas City biti u istocnoj konferenciji kad se grad nalazi u srednjoj Americi ili Mid-Westu. Mislim da ne bi bilo dobro vracati tim u Seattle, ima mnogo korisnijih gradova gde NBA moze profitirati kao sto su Vankuver u Kanadi, San Diego u Kaliforniji ili Las Vegas u Nevadi. Danas je Vankuver druga prica gde ima bogatih investitora, ogromna populacija Azijata koji su zaludjeni za kosarkom. Treba preseliti Grizlise iz Memfisa u Kanzas i videti da li ce tim zaradjivati vise.

koma

pre 5 godina

Treba da se napravi 40 ekipa i da svaka igra sa svakom kod kuce i na strani a ne po 40 utakmica u grupi . 24 prvoplasirane dalje u play off i onda da se vidi kako stoje stvari.

Sova

pre 5 godina

Batko ne znam o cemu ti to Micigen ima Detroit u NBA, Kolorado ima Denver a Juzna Karolina ima susednu Severnu Karolinu gde igra Sarlot :)

Nathan

pre 5 godina

Ima glasina da ce Klipersi u San Dijego. A sto se tice novog tima ja sam za Kentaki. Da drzava je mnogo voli kosarku i dale je takve legende da zasluzuje tim.

bundes

pre 5 godina

@dawkins Da li si siguran u to? A Charlotte kad je vratio Hornetse umesto Bobcatsa? Tad je NO postao Pelicans, a ne Hornets i postoje od 2002. Mislis da je istorija Charlotta pripisana sadasnjim Pelicansima? Ne verujem. Ovo je jos realnije zato sto Seattle trenutno nema fransizu u NBA, za razliku od Charlotta koje u to doba imao te Bobcatse!

Dawkins

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:

Jovan

pre 5 godina

Ne moze Kansas City biti u istocnoj konferenciji kad se grad nalazi u srednjoj Americi ili Mid-Westu. Mislim da ne bi bilo dobro vracati tim u Seattle, ima mnogo korisnijih gradova gde NBA moze profitirati kao sto su Vankuver u Kanadi, San Diego u Kaliforniji ili Las Vegas u Nevadi. Danas je Vankuver druga prica gde ima bogatih investitora, ogromna populacija Azijata koji su zaludjeni za kosarkom. Treba preseliti Grizlise iz Memfisa u Kanzas i videti da li ce tim zaradjivati vise.

LBJ

pre 5 godina

@ natakobite

najveća prevara u istoriji NBA lige Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, bio je spor. Uzeo je previše para kada više nije bio nizašta kao igrač i tako upropastio franšizu Lejkersa.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!
Tako je oterao Fila Džeksona, tako je oterao Dwighta Howarda. Do sledeće titule mu je trebalo 8 godina, uz all star podršku Lamar-a Odom-a, Pau Gasola (još jedan asocijalan, natmuren tip), a potom i Ron-a Artesta - najboljeg odbrambenog igrača lige tada.

Pogledajte šta radi Bryant u svojoj poslednjoj utakmici - daje 60 poena, ego-manijak! uz koliko šuteva, pa 50 normalno! Da je on zaista veliki igrač, opsrostio bi se kao Jordan uz 19, 20 poena i to bi bilo to. Ali ne, ego-manijak Bryant mora da pokaže kako i sa 39 godina može da natrpa toliko peona, ako mu daju da šutira koliko god hoće, a protivnički igrači se skoro pa sklanjaju s puta.

koma

pre 5 godina

Treba da se napravi 40 ekipa i da svaka igra sa svakom kod kuce i na strani a ne po 40 utakmica u grupi . 24 prvoplasirane dalje u play off i onda da se vidi kako stoje stvari.

Memfis

pre 5 godina

Mislim da bi u tom momentu razmišljali i o reformi divizija, a korak napred bi po meni bilo i ukršatanje konferencija u plejofu pre velikog finala. Znam da se oni kunu u to, ali zapad je u poslednjih 20 godina za klasu iznad istoka i neretko se dešava da je finale zapada pravo finale pre finala.
(Jim Beam, 19. maj 2018 17:22)

Ja sam ubeđen da se taj glupi model Istok-Zapad neće promeniti dok god je Lebron na istoku. Očekujem da njegovim eventualnim prelaskom u Hjuston dođe do promene. Ali verovatno će on u Filu. Priče o tradiciji su smešne jer je tradicija postojala i u meču Istok-Zapad pa su pravila promenjena jer je zapad duplo bolji. Ne mora da znači da sam u pravu, videćemo.

Stefan COYG

pre 5 godina

Nesto najbolje sto moze NBA da se desi...

Imam jednu zanimljivost... da li znate kako nova ekipa/fransiza pravi tim...?

Svaka od (30) ekipa u ligi... mora da doprinese toj novoj ekipi/fransizi, recimo Kanzasu. Kako ? Na sledeci nacin...
NBA tim ima 15 igraca na rosteru... od tih 15 igraca svaka ekipa ima pravo da zakljuca 8... odnosno oznaci ih da su nedodirljivi... od ostalih 7 nova fransiza bira (a i ne mora) po 1 igraca iz svake ekipe... i onda pravi rez koga ce da potpise koga ne...
Takva situacija se poslednji put desila 2004 prilikom stvaranja Sarlot Bobketsa.
Tako je recimo Sasa Pavlovic koga je draftovala Juta... zavrsio u Sarlotu... posle jedne sezone u Solt Lejku... medjutim nije odigrao nista za Sarlot jer su ga oni odmah trejdovali u Klivlend... za pika nekog buduceg...

POZ

Natakobîte Yanakîtu

pre 5 godina

Ufff, vrlo dobro se sećam utakmice sa ove slike i samo jednog u moru 'game-winner-a' "Crne mambe" kroz karijeru. Mislim da im je sasuo 50-ak poena u tom meču. Vidimo i mladog, "rukija" te sezone, Kevina Durenta kako pogledom prati jednog od svojih idola. Nezaboravan meč i iskreno se nadam povratku mnogima i kod nas, a i u Americi, popularnih i voljenih Supersoniksa : )

Parker

pre 5 godina

Kako to premjestanje fransize? Sve moze za pare. Zamisli bodris lokalni tim od djetinjstva i odjednom se preseli u drugi grad i promijeni ime. Bas bezveze

Raca

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:
(Dawkins, 19. maj 2018 17:23)

----------------------------------------------------------------
Ti očigledno niti razumeš niti shvataš,a da komentarišeš to očigledno voliš.
Supersoniksi se nikada nisu preselili u Oklahomu.Investitori koji su prvobitno kupili ekipu iz Sijetla nisu dobili i pravo da tu franšizu presele ali im je dozvoljeno da startuju novu pod novim imenom,i oni su to uradili u Oklahomi sa Tanderom.
Grad Sijetl je zadržao vlasništvo nad franšizom supersoniks,i ako se donese odluka da Sijetl ponovo ima NBA tim on se može zvati samo supersoniks.
Tander je potpuno nova franšiza i ne predstavlja kontinuitet supersoniksa.
Supersoniksi su jednostavno rečeno na nekoj vrsti "prinudne pauze" koja se uskoro može okončati i nastaviće se tamo gde se stalo.
Pozdrav iz Los Anđelesa za sve ljubitelje NBA.

toni

pre 5 godina

realna prica skroz , sijetl na zapadu ,kanzas istok , i po 16 ekipa imas polovina ide u plej of , a dobro trziste i jedni i drugi sto da ne

Jim Beam

pre 5 godina

Mislim da ima prostora za još dve ekipe, barem što se tiče kvaliteta. Ima gomila ekipa koje su prepune zvezda i koje se međusobno guše, a NBA se dosta internacionalizovao dodatno. Na draftu je u proseku 25-40% igrača van SAD, baza je dosta veća postala, a kvalitet Amera realno ne opada. Toga ranije nije bilo u toj meri.

Mislim da bi u tom momentu razmišljali i o reformi divizija, a korak napred bi po meni bilo i ukršatanje konferencija u plejofu pre velikog finala. Znam da se oni kunu u to, ali zapad je u poslednjih 20 godina za klasu iznad istoka i neretko se dešava da je finale zapada pravo finale pre finala.

axaxt

pre 5 godina

Kanzas i Sijetl definitivno zaslužuju NBA tim. Takođe bezveze je što neki gradovi imaju po dva tima - Los Anđeles i Njujork a ovi nemaju nijedan.
Ova tema je aktuelna već neko vreme - pre par godina su pominjali i Las Vegas kao opciju, pri čemu bi se tim zvao Las Vegas Gamblers.

JPR24

pre 5 godina

Samo što su Supersoniksi sada u Oklahomi. Čak i ako dobiju dozvolu da se zovu Supersoniksi, sva prošlost i dalje pripada Tanderima. Ko razume, shvatiće. (:
(Dawkins, 19. maj 2018 17:23)
Moze da il pripada na papiru... Inace su obicne burgije. Ko razume, shvatice i to ;)

doklesveovoide

pre 5 godina

Za neupucene sijetl je otkupio prava supersoniksa,ne znam tacno kako da vam objasnim ali grad sijetl je zadrzao sva prava sto se tice imena i istorije supersonicnih

Milan

pre 5 godina

@Bobo Smrad

Eto, niko ga nije spomenuo, a ako negde ima para ima ih tamo. Kad mogu igrati hokej gde leda nikad nisu imali mogu i košarku u gradu koji je ušao u 10 najvećih po populaciji u USA.
Samo da se ne sete anahajma!

bundes

pre 5 godina

@dawkins Da li si siguran u to? A Charlotte kad je vratio Hornetse umesto Bobcatsa? Tad je NO postao Pelicans, a ne Hornets i postoje od 2002. Mislis da je istorija Charlotta pripisana sadasnjim Pelicansima? Ne verujem. Ovo je jos realnije zato sto Seattle trenutno nema fransizu u NBA, za razliku od Charlotta koje u to doba imao te Bobcatse!

Powerslave

pre 5 godina

Supersoniksi :) simpatičan tim, bilo bi lepo videti ih opet.

A proširenje bi nekako i imalo smisla, Sijetl ode u zapadnu konferenciju, Kanzas Siti na istok. Mogu i obe na zapad, a da se Nju Orleans prekomanduje na istok, gde i pripada realno.

Onda obe konferencije imaju po 16 timova, od tih 16 ekipa 8 ide u plej of, a 8 otpada, taman 50%. Samo tada bi bila neophodna reorganizacija divizija, 6 divizija po 5 timova bi moralo da se pretvori u 8 po 4, a to onda vodi i ka promeni kalendara i broja utakmica.

ncaa

pre 5 godina

Koga briga za koledz tim.

Jel gleda neko koledz "soker" u Evropi...
(GM, 19. maj 2018 17:52)
----------------------------------------------------------------

1. Briga recimo NBA. Za nekog u Evropi stvarno briga da li je tim Kansas City, Peoria ili Fargo. Za NBA je veoma bitno zbog ekonomske isplativosti.

2. Koledz kosarka i koledz "soker" su dva razlicita pojma.

3. Zavrsni turnir koledz kosarke, March Madness, gleda nesto manje gledalaca nego NBA finale (33% prema 37% televizijskih gledalaca).

Sova

pre 5 godina

Batko ne znam o cemu ti to Micigen ima Detroit u NBA, Kolorado ima Denver a Juzna Karolina ima susednu Severnu Karolinu gde igra Sarlot :)

ncaa

pre 5 godina

Taj Kanzas Siti nije u Kanzasu, vec u Misuriju...
(lemi, 19. maj 2018 20:05)
-----------------------------------

Vecim, i nesto urbanijim delom, ali ne kompletno. Deo grada jeste u drzavi Kanzas. Pri tom, univerzite Kanzas, gde je kosarka ultrapopularna, je na sedamdesetak kilometara udaljen od KC. Na drugoj strani drzave Misuri je Sent Luis, i situacija tamo je slicna sa univerzitetom Misuri (koji je blizu tog grada).

Nathan

pre 5 godina

Ima glasina da ce Klipersi u San Dijego. A sto se tice novog tima ja sam za Kentaki. Da drzava je mnogo voli kosarku i dale je takve legende da zasluzuje tim.