Četvrtak, 17.05.2018.

08:12

Hjuston "oduvao" Golden Stejt za 1-1 u seriji!

Košarkaši Hjustona izjednačili su u seriji finala Zapada na 1:1, pošto su u drugom meču savladali Golden Stejt sa 127:105.

Izvor: PT

Hjuston "oduvao" Golden Stejt za 1-1 u seriji! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

DisordeR

pre 5 godina

9 od 24 za dva
3 od 15 za tri
27 poena za Hardena
e zato ce i da ispadnu i zato on nikad nece videti prsten
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ringo, 17. maj 2018 08:21)

Da nije tog Hardena ostali ne bi videli ni finale konferencije..

Dušman

pre 5 godina

@NastyB
"P.S. Rodman je bio KRILNI CENTAR. Čisto da znaš."
Matori izvini hteo sam da napišem Skoti Pipen. al ebiga nisam tol'ko star da pamtim Đordana, i ako sam nosio Džordanke Nike. My fault.

hahaha

pre 5 godina

@Dotore
Pricas o Evroligi u kojoj je recimo Makabi finale dobijao sa 40 razlike?
Evropska kosarka je smesna u poredjenju sa NBA! Najbolji evropski tim protiv osrednjeg NBA tima gubi 50 razlike u takmicarskoj utakmici. NBA kosarka je za evropsku drugi sport. To sto ti volis da gledas utakmice u kojima pobednik postigne 60 poena je tvoj problem.
Razliku izmedju NBA i evropske kosarke vidimo najjasnije na SP i OI, kada 3 tim SAD-a sa pola snage dobija te evropske velesile sa 40 poena razlike.

Milutin

pre 5 godina

Cirkus kosarka, samo obican šou za gledaoce. Pogledajte na F4 u BGD da li će biti neki rezultat gde jedan tim razbije drugi sa +25% poena. Neće jer je cilj kosarka a ne ovaj cirkus cele godine pa i kad treba da se igra na rezultat ne zna se.
(Dotore, 17. maj 2018 09:41)

Hahaha, "cirkus" kažeš? Hajde da dovedemo Ratnike ili Rakete na F4 u Beograd pa da vidimo da li bi i jedna od F4 evropskih ekipa uspela da pređe 50% poena protiv jednih ili drugih. Rezultat bi bio tipa 130:60 ili tako nešto.

Nisu rezultati u Evropi bliži zato što se igra bolja košarka (a ne "cirkus" kako ga ti zoveš), nego zato što se u Evropi ne igra ova vanzemaljska košarka kao u NBA.

NastyB

pre 5 godina

(Dušman, 17. maj 2018 12:21)

Ako nekome napišeš da lupa, onda obrazloži zašto, a te klinačke gluposti tipa "Denis Rodman likes this" dovoljno govori o tvom poznavanju košarke.

P.S. Rodman je bio KRILNI CENTAR. Čisto da znaš.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Memfis
A da im uporedimo i procente kada su igrali prvi put u finalu MIA-OKC?
Mislim, kada već izvlačiš neke mečeve koji ti odgovaraju?:)
Stvar je jednostavna. Durent je brutalan igrač ali nije bolji od Lebrona. Dok se Džejms sa 33 godine kidao 82 meča u Klivlendu da bi obezbedio što bolju poziciju prilično limitiranoj ekipi, dotle je KD u prajmu sa 28 godina odmorio brdo mečeva u Voriorsima prepuštajući saigračima da obave posao. Sada je odmoran i normalno je da igra odlično.

Memfis

pre 5 godina

@dm
Kada Durent bude redovno imao tripl dabl pisaće se i o njemu svakodnevno.
Inače nočas je za 35 minuta imao 0 asistencija ( slovima NULA ).
Lebron juče 42 poena i 12 asistencija.
Primetiš razliku?
Uz naravno iste procente šuta...
ps. Ovo je ta jedna pobeda koju će Hjuston ostvariti u finalu. Sledi deranje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M V P aka JeRemija, 17. maj 2018 08:27)

Uporedi im i prve utakmice finala. Jel su i tad bili isti procenti šuta :)?

Boston

pre 5 godina

9 od 24 za dva
3 od 15 za tri
27 poena za Hardena
e zato ce i da ispadnu i zato on nikad nece videti prsten
(ringo, 17. maj 2018 08:21)

Auuu brate sta vam je uradio to Harden pa ga toliko ne volite ? Nisi gledao utakmicu samo si video box score i to je to. Strasno ko sve danas prati NBA

bla

pre 5 godina

hjuston jeste odigrao iznad proseka, ali da oni pogadjaju te suteve nikako nije samo slucajnost. mislim da ce ponoviti slicne partije. sto se tice rasprave o KD-u osnovni zadatak tima u napadu je da se lopta probaci kroz obruc a on to radi na nivou najboljih igraca u istoriji lige. sto se njegovih asistencija tice, ili nedostatka istih, jednostavno sistem igre im je takav. stef nikada nije bio najbolji asistent ekipe, to je uvek bio green. tako je i sada. ja se nadam da ce biti bar 6 utakmica. ker je sjajan trener ali i d'antoni je vrhunski strucnjak i obojca ce prilagodjavati igru od utakmice do utakmice. mislim da gsw prolazi dalje, jednostavno imaju vise fleksibilnosti i raznovrsnosti u igri.

jeli bre

pre 5 godina

Za NastyB i druge komentatore koji otvoreno kritikuju LeBrona: saglasan sam sa vama. Lik je trenutno simbol NBA i SAD uopste, i kao takav se forsira i reklamira. Komesari su ga vec progurali protiv Indijane, pogurace i protiv Bostona. Sigurno. A ni on nije naivan. Zna da Amerikom trenutno vlada Deep State sa svojim okultnim iluminatskim simbolima. Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...
(Vlado Banja Luka, 17. maj 2018 09:48)

A kosarka Vlado?

palop

pre 5 godina

@(barnabi, 17. maj 2018 08:44)

Kris Pol je jedan od najodvratnijih igraca u ligi pa makar imao jos pet deda. Cak i u prvoj utakmici je namerno udario Durenta laktom, a takvih poteza ima koliko hoces jos od koledza...

Dušman

pre 5 godina

@NastyB
"U tome i jeste problem LeBronovih ekipa. Nije poenta krila da asistira, niti da skače, već da daje koševe.".
Auuu prijatelju, pa ti si uspeo da prevaziđeš i pericuczv, e to ti je već prava umetnost.Ja mislim da ovakav 'statement" ni pas sa maslom ne bi mogao da proguta.
Nekada je ipak bolje da se čovek sam ujede za jezik ili da bar prebije prst koji može nešto ovako da javno otkuca.Eto ja svaki dan dan nešto novo naučim.Znači posao krila je da prangija do iznemoglosti, Denis Rodman like this.

Niki

pre 5 godina

Po meni je ovo uporedjivanje LeBrona i Durenta kao babe i žabe. Gsw ima tačno ko šta radi ,a Durentov posao je da sipa po kosu. LeBron nema takve igrače oko sebe i mora mnogo više da igra,samim tim mu je statistika takva. Pa svojevremeno je Medzik isto tako igrao u LAL jer nije imao više potporu,pa je morao kao LeBron da menja svoju igru i postao tripl dabl mašina. Po ovoj vašoj prozivci bi onda gospodin iz Oklahome bio bolji od LeBrona. Deco,nije statistika sve,košarka je sira slika,ko razume shvatiće,sportski pozdrav!

F4

pre 5 godina

Kosarka je kolektivni sport.Nema potrebe izdvajati igrace kao sto je Lebron,Harden,KD...i ostali su vrhunski igraci.Iskreno bih zeleo funale Hjuston-Boston jer mi je muka GSW i Clivenda...Uzivajte :)

Bane

pre 5 godina

(petarczv, 17. maj 2018 09:05)

Kako nema s kim da igra ima samo što on to ne želi već njegov stil igre se uglavnom svodi na soliranje. Recimo Curry je kompletniji igrač od njega pošto on zna da se podredi timu za razliki od KD. Ali upravo je on i doveden u GS da radi to njegovo dok ovi ostali obavljaju ne vidiljive i prljave poslove.

Demius

pre 5 godina

Kris Pol, Erik Gordon, Pi Džej Taker, Trevor Ariza, pa i ovaj nesretni "MVP" Džejms Harden, strašna spoljna linija, a svi su pod ugovorom sem Klinta Kapele koji može da ide.Ako je pametan Lebron zna gde treba da potpiše sledeći ugovor.On u Hjustonu može lagano da preuzme ekipu od Brade, a boga mi i ceo Zapad. Sledećih tri godine su mu zagarantovane 3 titule i zvanično zacementirana titula GOAT-a.
Da se razumemo ja navijam za Klivlend jer su uvek bili underdogs NBA lige, ali protiv bandwagons-a iz prebogate Bay Area se jedino tako može i mora.Sviđa mi se trener Dantoni, i ako forsira igru sa dosta izolacije i šuta za 3 poena, ipak je on trener sa evropskim šmekom.
P.S.dobija ovo GSW u šest, nešto slično kao i Kavsi protiv Bostana.

marko

pre 5 godina

Harden je meč završio sa 27 poena (9/24, 3/15 za tri) dal je moguce da covek napise za ovo 9 od 24 za dva
3 od 15 za tri i da ima 200 lajkova.koliko strucnjaka nemoguce.9/24 je ukupan sut.a od toga su trojke 3/15.znaci za 2 je sutirao 6/9.malo ukljucite mozak nije sigurno sutnuo 39 puta.

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

svi koji ovde lupetaju kako Durant, LBJ ili bilo ko nije odveo ekipu do pobede u nekom meču moraju da shvate da je na kraju košarka igra 5 na 5, u NBA lagano pada 100+ koševa po meču, i da odbrana dobija meč u 90% slučajeva u totalu

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Čini mi se da je mnogo bolja odluka da drze Arizu na Durentu do kraja serije a ne Takera. Mada u ovim utakmicama ima toliko preuzimanja tako da primarni defanzivac na covjeku, brani tog istog mozda svega 40-50% napada. Ostalo su sve preuzimanja i to je taktika i jednih i drugih vidi se. Iskreno navijam za Hjuston - Boston finale jer sam zeljan promjene mada tesko da Hjuston dobije ovu seriju. Nece se cesto desavati sa Ariza i Taker sve ubace a ovamo da Kari i Tompson ovako odigraju.

oprem

pre 5 godina

Neki likovi ovde ne znaju da procitaju statistiku (u kategoriju FG koja je zbir svih suteva iz igre, znaci i suta za 2 i suta za 3, dodaju sut za 3 kao da to nije sut iz igre) a komentarisu.

urosRuma

pre 5 godina

@True Batman
Jel igrao Durant tada,hmm razmisli malo nije
Jednostavno ova ekipa GSW je jaca trenutno od te za Duranta i u proseku 35 njegovih poena,jeste cesto previse solira,ali ocigledno to donosi rezultate
Uvek postoji nada i sansa naravno da izgube,ali tesko da ce izgubiti jos 2,a kamoli i 3 tekme da bi ispali

srb

pre 5 godina

to je ta utakmica u kojoj bi im i frizider upao kroz kos, svima osim nesrecnom hardenu koji je sutirao kao da se sali. Istini za volju ni gsw nisu igrali odbranu kako znaju, precesto su ispadali ali i pored svega prvi su favoriti za prsten. Mada ne treba otpisivati kinga xD

petarpfc

pre 5 godina

Durent najbolji savremeni nabijac statistke. Dzaba mu 38 poena i svo ispucavanje, kad su izgubili 20 razlike. Svojim soliranjem gusi saigrace, pa je Klej Tomson je postigao samo 8 poena. Zasticen kod sudija,Silvera,NASA,CIA, ali sve dzaba kad nije lider na terenu. I pored svojih 38 poena i odlicnog procenta suta, nije upseo da odvede ekipu do pobede.

GM

pre 5 godina

Vecina se lozi na kosarku na zapadu...

Ali ovo nije kosarka, nego takmicenje u sutiranju trojki... ko nabije taj dobije. Vrlo lako vidljivo i svaka utakmica je bila i bice takva.

Niki

pre 5 godina

Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...
(Vlado Banja Luka, 17. maj 2018 09:48)
Auuu.

jedan od mnogih

pre 5 godina

odakle bre ljudi vama hrabrost da prognozirate konacan ishod duela? i HOU i GSW su jako kvalitetne ekipe i verovatno ce jedna od ove dve i osvojiti prsten, ali neke metle i ova pobeda se desila Hjustonu su pretenciozne, pa cak i vise od toga. NBA gledam opusteno bez aritmije i uzivam u igri neverovatnih atleta...totalna razlika u odnosu na EU kosarku i to je to...ide se na pobedu bez plakanja ako se izgubi. Manite se nerviranja i ostalog

petarczv

pre 5 godina

Durent opet pokazao da je najbolji u nba ali dzabe kad nema sa kim da igra...saigraci su mu ocaj zaza, mcgee, mccaw oni ne bi nikad videli playoff da nije njega..

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@NastyB
Smatrao sam te za normalnog ljubitelja NBA sa kojim se može korektno diskutovati ali sam sebe diskredituješ izmišljenim podacima tipa da Harden šije Lebrona u svim statističkim parametrima, pogotovo što se to može proveriti na netu za 5 sekundi. Ne treba ti to izmišljanje.
@petarczv
Nadam se pero da ćeš ostati bar neko vreme pri stavu da je KD najbolji igrač sveta obzirom da u tom pogledu menjaš mišljenja brzo :) Do nedavno si obožavao Lenarda, pa Hardena a vidim da je sad Durent na tapetu...

Mr. Good

pre 5 godina

@NastyB ne lupaj života ti. LBJ ima više skokova, asistencija i blokada po meču od Hardena, kao i bolju statistiku šuta iz igre. Stvari koje se tako lako provere ti ovde pišeš kao da si izmislio statistiku. Ispašće u istoj fazi takmičenja, sad, ili će eventualno Klivlend da postane prva ekipa u istoriji koja će da izbaci Boston posle 0:2, i da ode korak dalje i u plej ofu, pošto Hjuston GS sigurno izbacio neće. Dakle Harden sa odličnom ekipom, i svojim besomučnim šutiranjem, i Džejms sa onim polovnjacima (osim Lava) i najboljim “all around” partijama ikad u ovom plej ofu, nisu trenutno za poređenje, a kamoli da se još naginje na stranu brade. LBJ apsolutni MVP. Uostalom ukucaj LBJ Harden stats i samo će ti se kaz’ti. Sportski pozdrav.

NastyB

pre 5 godina

(dm, 17. maj 2018 08:19)
Sada pogledaj Durantove skokove i asistencije
(Miljac, 17. maj 2018 08:44)

U tome i jeste problem LeBronovih ekipa. Nije poenta krila da asistira, niti da skače, već da daje koševe. Plej služi za asistencije, centri za skokove.
Pa, pogledajte ko su najbolji skakači u ovom plejofu - Tauns, Kapela, Dejvis i VESTBRUK (zvaničan podatak). A ako si se uhvatio LeBronove statistike za skokove i asistencije i Vestbruk i Harden imaju više od njega po meču. Harden ga je ušio u svim statističkim parametrima ove sezone, pa opet niko o tome ne priča, nego zaslepljena klinčadija seiri o tome kako Džejms treba da bude MVP. Zbog čega??

Vlado Banja Luka

pre 5 godina

Za NastyB i druge komentatore koji otvoreno kritikuju LeBrona: saglasan sam sa vama. Lik je trenutno simbol NBA i SAD uopste, i kao takav se forsira i reklamira. Komesari su ga vec progurali protiv Indijane, pogurace i protiv Bostona. Sigurno. A ni on nije naivan. Zna da Amerikom trenutno vlada Deep State sa svojim okultnim iluminatskim simbolima. Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...

ninja

pre 5 godina

Koliko puta u seriji Gordon, Ariza i Tucker mogu da ponove ovakvu partiju? Zabavne su prenaglasene reakcije posle svake utakmice.
(Marinko, 17. maj 2018 09:17)

Meni nista tu nije zabavno. Cim neka ekipa dobije ubjedljivijom razlikom odmah komentari to je to, osvajaju. Dodaj na to ove strucnjake Lebron vs MJ, tako da ovde ima jedno 10% ljudi koji gledaju NBA i komentarisu, dok su ostalo napaljeni tinejdzeri.

Dotore

pre 5 godina

Cirkus kosarka, samo obican šou za gledaoce. Pogledajte na F4 u BGD da li će biti neki rezultat gde jedan tim razbije drugi sa +25% poena. Neće jer je cilj kosarka a ne ovaj cirkus cele godine pa i kad treba da se igra na rezultat ne zna se.

Pera Pisar

pre 5 godina

Sa obzirom kakva se košarka igra danas "trči i pucaj", ali bukvalno, ako treba i u 5-oj sekundi napada i sa 9 metara, sa niskim postavama, gde su centri i klasične 5-ice "izumrele", a glavni ideolozi takve igre GSW i Hjuston igraju finale Zapada i glavni su favoriti za titulu...treba zaključiti da je to košarka budućnosti i shodno tome Trea Jang treba da bude prvi pik na draftu, ko ga nije gledao u Oklahomi na koledžu ili na you tube-u...obavezno da ga pogleda, 1988 cm...ali prevazići će Karija po šuterskim sposobnostima i snimiće da neverovatno liči na Dani Alveša iz PSG-a kao braća blizanci

Vladimir

pre 5 godina

Ono kada se ljudi svadjaju oko NBA lige, ekipa koje igraju tamo i pojedinih igrača. Umesto da uživaju, ako već mogu sebi da priušte da gledaju u to vreme, u vrhunskoj košarci ovde samo prepucavanja. Nije vama lako.

JPR24

pre 5 godina

Prvu nisam gledao. Ovu jesam. Lose sutersko vece GSW... Ali konkretno mi se smucilo od onih ispucavanja za 3, sa obe strane... Kako god, GSW je i dalje favorit.

Mr. Bojangles

pre 5 godina

Jutros se u jednom trenutku pojavila zanimljiva statistika. U plej ofu, Harden ima 550 driblinga, a trio bekova GSW ukupno 540.
Harden jednom recju ubija igru Hjustona.
(ja pa ja, 17. maj 2018 08:47)

Potpuno se slažem sa tobom. Meni je potpuno neshvatljivo da Hjuston ima jednog od najboljih plejeva lige, a desi se da taj Kris Pol 4-5 napada za redom ne pipne loptu... Po meni je to definicija košarkaške neinteligencije jedne ekipe i njenog trenera.

bBb

pre 5 godina

Samo da kažem nešto u vezi procenta šuta, pošto se ovde svi hvataju samo za to, i to obično za igrače koji šutiraju mnogo trojki. 40% šuta za 3, je ekvivalent 60% šuta za 2! Kada neko sledeći put bude nešto pisao u vezi toga, prvo neka proveri broj šutnutih i pogođenih trojki tog igrača.

esco

pre 5 godina

Pogledaj malo dalje od broja postignutih poena pa ces shvatiti zasto je LBJ kralj a Durent samo ofanzivna sila. Da KD je postigao 38 poena i sta je dalje uradio, bukvalno nista - 0 asistencija,3 skoka i 0 ukradenih za 38min ejjj. A LBJ samo primera radi na prosloj 42 poena,10 skokova i 12 asistencija. Igraci poput KD-a su strasni ali su uvek postojali u NBA,a igraci kao sto je Lebron su izuzetno retki.

petarczv

pre 5 godina

Hahaha sto lebrotovi hoce da omalovaze igru durenta kao nema assistencije hahahahahhaha pa to je zato sto se u ekipi gsw igra timska kosarka i postoji jedna lepa stvar koja se zove protok lopte a posto je decko ubedljivo najbolji strelac u ligi naravno da ce on biti taj kome asistiraju a ne taj ko ce da asistira... Ne igra covek i pleja i krilo i centra kao neki... Inace uskoro ce imati drugi prsten i jos jedan i stize tog vaseg...

chombe

pre 5 godina

Igraci Hjustona, sem Hardena i Pola, su igrali nestvarno dobro. Da je to realnost, vec bi se desavalo i ranije i ne bi GSW bio neprikosnoven favorit. Ovako, nesto drugo je u pitanju, ili inspiracija ili, ne daj boze, neka hemija. Bilo bi mi drago da je Hjuston tako dobar i ujednacen tim, ali cisto sumnjam.

antiDebil

pre 5 godina

Durent opet pokazao da je najbolji u nba ali dzabe kad nema sa kim da igra...saigraci su mu ocaj zaza, mcgee, mccaw oni ne bi nikad videli playoff da nije njega..
(petarczv, 17. maj 2018 09:05)

Bravo panteru, Durent nema sa kim da igra i NE, on nije dosao u ekipu koja je imala 73 pobede, rekord u istoriji nba lige !!
Djejms je toliko boljiigrac od Durenta da je mucno uopste raspravljati se o tome. Duret bi se sa Klivlendom borio za ulazak u plejof na slabijem istoku...

Gaca

pre 5 godina

Smesni su i ovi sto su pominjali metlu i ovi sto sad prozivaju ove sto su pominjali metlu. Klasicno lose sutersko vece voriorsa, nocas bi ih dobili i sansi. Izvlaciti bilo kakve zakljucke na osnovu ove partije je neumesno.

za sendvic i otadzbinu

pre 5 godina

da li je realno da je lik sutirao 3-15 za tri?nisam gledao mec ali smesno je uopste stavljati u istu recenicu Hardena,Vestbruka sa LeBronom,pa i Durentom i govoriti da su zasluzili MVP.Te dve siledzije sa sutom iz igre od 35% nisu blizu ni Durenta a kamo li LeBrona.Kari je bolji od njih,samo i on cesto ima ocajne utakmice,a to se Dzejsmu i Durentu skoro i ne desava.

u hjustonu je harden na licu gaji garden

pre 5 godina

Kao sto sam rekao da nece da imaju problema sa jutom, tako i sad kazem da nece imati vecih problema sa GSW...

meni

pre 5 godina

ovo izhleda da su se Voriorsi zado olji sa tim brejkom .Cini mi se da ce kuci da ih pregaze .Ker je na poluvremenu pricao ,kako ima dosta problema da motivise ekipu u ovim drugim uzakmicama ,ako prvu odigraju dobro .Mislim da kuci uzimaju obe .Onda ce velika pritisak da se prebavi na Hjuston i tu je kraj .Ip

ninja

pre 5 godina

Au, nisam znao da je uloga krila da asistira... LePG zna neke stvari o tome?
(Jaran, 17. maj 2018 08:43)

Nije ni centru uloga da asistira, pa opet kada Jokić napravi 10 asistencija vi svi kolektivno svrsavate ovde. To ti je NBA kralju. Iskoristava se maksimalan potencijal svakog igraca. I u GSW Green pravi asistencije pa ga niko ne proziva zbog toga.

ja pa ja

pre 5 godina

(BB#13, 17. maj 2018 08:29)
Jutros se u jednom trenutku pojavila zanimljiva statistika. U plej ofu, Harden ima 550 driblinga, a trio bekova GSW ukupno 540.
Harden jednom recju ubija igru Hjustona.

samo kazem

pre 5 godina

4:0 ciscenje, ko im moze stati na crtu, oni su neunistivi i koliko sam procitao gluposti jos... Za tim koji je bio prvi po broju pobeda otpisase svi kao da je to Sarlot?!! Odlicna odbrana i malo losije sutersko vece GSW i eto pobede, ne kazem da ce Rakete proci ali ide u 7 utakmica pa sta bude! Tompson je pogadjao sve u prvoj i eto sta bi veceas, truba... Kari do 4/4 nije mogao nista da ubode, Durantula sam vuce Grina ne bih da komentarisem. Rakete kolektivno svi raspucani, neka nastave samo ovako!

MajstorVlado

pre 5 godina

Sta je strucnjaci ?
Rekli ste metla ?
Za nekoga je KLS teska liga za gledanje i razmisljanje pa se isti ti ohrabre da "gledaju" NBA ligu i prosipaju razne gluposti (cast pojedincima) na odlicnom portalu o sportu. Nije ovde nista gotovo, ide ova serija na 7. Pozdrav

Ruza

pre 5 godina

GSW je kvalitetna ekipa ako pricamo o kosarci ali je to skup nabedjenih ljudi! Kad je vec bilo gotovo u 4/4 poceli su od nemoci da namerno guraju protivnike u trenutku kad nisu bili u prilici da postignu poene. Pravili su nesportske poteze koje ne prilice sampionima. Izgleda da su ocekivali da im se drugi sklone do prstena, bez da se pomuce za isti! Ne volim nesto preterano Rakete ali su mi GSW mnogo antipaticni! Grina ne treba ni spominjati. Covek ne bira sredstva!

Pera Pisar

pre 5 godina

Nije bilo teško pogoditi..."takmičenje u šutiranju trojki"...72 šuta ukupno...1.5 šutnutih trojki po minuti utakmice, Hjuston 42, GSW 30...pobednici Taker 5-6 i Gordon 6-9 iz Hjustona, zato je Hjuston i pobedio, iako je Harden imao očajnih 3-15...ipak, Kari sa 1-8, Durent 3-7 i Jang 2-6 su odveli GSW u poraz i koliko god GSW bio jači sa 4 all star igrača, a sa obzirom da je ova serija 90% taktički zasnovana na "takmičenje u šutiranju trojki"...ako Taker i Gordon zadrže ovaj nivo šuta, Harden se poboljša, a pridruži mu se i Ariza...senzacija i prolazak Hjustona u finale NBA i neće biti tako nemoguća misija

HARIS

pre 5 godina

Klej citave sezone igra toplo-hladno, tako da me nece iznenaditi ako vec u sljedecoj utakmici bude imao 30+ poena. KD igracina, jednostavno nezaustavljiv u napadu!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@dm
Kada Durent bude redovno imao tripl dabl pisaće se i o njemu svakodnevno.
Inače nočas je za 35 minuta imao 0 asistencija ( slovima NULA ).
Lebron juče 42 poena i 12 asistencija.
Primetiš razliku?
Uz naravno iste procente šuta...
ps. Ovo je ta jedna pobeda koju će Hjuston ostvariti u finalu. Sledi deranje.

urosRuma

pre 5 godina

@samo kazem
Kakvih bre 7 utakmica,pa ovo lose sutersko vece se GSW desi jednom u sto godina,pa ne moze jos dva puta u seriji biti tako lose pa da ih ovi dobiju 3 puta

NastyB

pre 5 godina

U prvoj utakmici GS je imao 3 izgubljene lopte u čitavom prvom poluvremenu, u ovoj su to uspeli za prva 2-3 minuta. Kari i Tompson nevidljivi, puno grešaka i promašaja, nigde ni trunke želje, kao da nisu ni bili na utakmici. Durant uobičajeno fenomenalan, ali nije mogao sam. Sa druge strane „uštopovan“ Brada, ali Gordon i Taker razbili trojkama, dok je Pol sjajno delio lopte i nezadrživo išao na ulaze.
Po mom laičkom mišljenju, ne verujem da će Hjuston ovako „hteti trojke“ i u sledećim utakmicama, možda još jednom, čime bi otkinuli dve pobede, ali će se u San Francisku svakako opet „probuditi“ Kari i Tompson, pa i njihova prepoznatljiva igra, te će Hjuston verovatno biti u problemu.
O tome koliko igrači GS nisu „bili u utakmici“ možda najbolje opisuje onaj jedan lagani ulaz Džeralda Grina na zakucavanje kada nijedan od petorice „Ratnika“ nije ni pokušao da ga omete. Ili to što je Tompson šutirao svega 11 puta (prvi koš dao pred kraj druge četvrtine, ako se ne varam). A sa druge strane ne verujem da će ponovo Gordon šutirati 6-9 trojke, a Taker 5-6.
A u drugom finalu, ako Boston povede sa 3-0 nadam se da je neko do sada uspeo da se vrati posle tri poraza u finalu konferencije, inače gledamo još jedan „rekord“ za „kralja“ u režiji Silvera i NBA mašinerije. Ne sme finale da prođe bez „kinga“, klinčadija iz Bostona ne donosi toliki profit kao što to čine idolopoklonici LeBrona. Samo gledajte.

jsx

pre 5 godina

Mozete ih ne voleti, ali Hjuston je sjajna ekipa. Takodje, Ratnici su mnogo neubedljiviji nego prosle sezone, i mnogo slabije ekipe su im iscupale po pobedu. To naravno ne znaci da nece osvojiti, ali sumnjam da ce u manje od 6 (znam da sam to rekao i za Boston protiv Filadelfije, doduse....).
E da, samo molim nekog da se ne napali zbog razlike, iako Raketama moze dati vetar u ledja, 60 poena ili 1, nema sustinski uticaja na seriju (pogledati pretproslogodianje finale gde je uvek bilo +20 za nekoga)

barnabi

pre 5 godina

Golden Stejt mi je antipatican, jos vise od kad je presao Durent.Nisam nesto gotivio ni Hjuston, ali sam gledao emotivnu pricu o Krisu Polu, kako je njegov deda bio ugledan, bio mu je idol, i neki su ga uhvtili, zlostavljali,opljackali i ubili, pa Krisu nije bilo do kosarke, pao u depresiju, nije hteo ni da igra, tada je bio tinejdzer. Da bi ga motivisali da ipak igra, jer je bio extra talentovan, rekli su mu da proba u sledecoj utakmici da postigne 61 peon, jer je tolko godina imao njegov deda kad su ga ubili, i decko je igrao kao lud, na kraju ima 59 peona, ima jos zadnji napad i daje kos uz faul, namerno promasuje slobodono da bi bilo tacno 61 poen, i sudija svira kraj, on kolabrirao i izlazi sa terena i place. Kasnije je naravno nastavio i uspeo u NBA

Big Ron

pre 5 godina

Golden Stejt sa pola gasa.. Videlo se da su se zadovoljili brejkom u prvom mecu. A i Hjuston je odigrao fenomenalno. 4-2 za Golden Stejt. Neko realno razmisljanje.

dm

pre 5 godina

kada lebron odigra 40p mec pa to je vristanje po medijima, kralj nosi sam, kralj moze sam bla bla
durent kada odigra 40, on je najraspolozeniji u ekipi. mislim da se kd preterano ignorise, ima tu i prelazak u gs, ali koliko je samo lebronu namestana ekipa. nemam nista protiv lebrona, da se neshvatim pogresno, cilj mi je da kazem kako nisam gledao veceg kosarkaskog 'ubicu' od kd, jer ne znam kako cuvati ovoga coveka, takva visina a lik ima sve. ali nema ni procenat lebronovog forsiranja u medijima. pozdrav, 4-2 za gs

peca

pre 5 godina

Svima je gsw antipatican jer u stvari nemaju zapravo pravu konkurenciju. Ista priča sa Majamijem, ista priča nekada sa Lejkersima. Ne vole ljudi najbolje pa to ti je. A ljudi su izgradili franšizu od draftova. Kada neki drugim tim to uspe, osim evo sada jedinog Bostona na vidiku, onda se javite. Lako je strpati Pola, Hardena, Džordža, Džejmsa, Vestbruka... u jednu ekipu.

sofrimak

pre 5 godina

Kao sto rekoh juce,tek su prve utakmice ,imace tu jos dosta da se igra i treba spustit gas sa komentarima.Hjuston ima najjaci ofanzivni arsenal u ligi,dok sa druge strane zna se sta su GSW.Definitivno pobjednik zapada ce biti veliki favorit u velikom finalu.

tocka

pre 5 godina

Ma videlo se u prvoj utakmici da Hjuston uopšte nije pripremio odbranu dok su GSW batinali. E sad kad se Hjuston zategao odma padaju procenti šuta kod GSW. Na stranu što kada Harden i Pol igraju odbranu i oni se više troše i padaju im procenti u napadu, ali ekipa mnogo bolje igra. Biće ovo jako uzbudljiva serija. GSW su jači, ali Harden i Pol su košarkaška magija.

Dacha

pre 5 godina

Pre svega lose sutersko vece GSW-a ali ni glavni igraci Hjustona Pol i Harden nisu bili sjajni u sutu,cak sta vise ocajni (Harden) i sta je donelo prevagu,ostatak tima,Gordon,Tucker i Ariza,oni su sutirali skoro bez greske pogotovo Tucker i Ariza i eto rezultata. Sledecu utakmicu tvrdim da Hjuston nema sanse kao i generalno u celoj seriji iz prostog razloga sto trio GSW-a odigra lose jednom u 10 utakmica a drugi najbitniji razlog sto ni Ariza ni Tucker,pa ni Gordon ne mogu ovako da odigraju u celoj seriji tako da taj bljesak u jednoj utakmici ce vrlo lako da se ponisti u sledecoj,jedino da Pol i Harden odigraju neke nadrealne utakmice pa da imaju neku sansu ali vrlo tesko.

sofrimak

pre 5 godina

Kao sto rekoh juce,tek su prve utakmice ,imace tu jos dosta da se igra i treba spustit gas sa komentarima.Hjuston ima najjaci ofanzivni arsenal u ligi,dok sa druge strane zna se sta su GSW.Definitivno pobjednik zapada ce biti veliki favorit u velikom finalu.

dm

pre 5 godina

kada lebron odigra 40p mec pa to je vristanje po medijima, kralj nosi sam, kralj moze sam bla bla
durent kada odigra 40, on je najraspolozeniji u ekipi. mislim da se kd preterano ignorise, ima tu i prelazak u gs, ali koliko je samo lebronu namestana ekipa. nemam nista protiv lebrona, da se neshvatim pogresno, cilj mi je da kazem kako nisam gledao veceg kosarkaskog 'ubicu' od kd, jer ne znam kako cuvati ovoga coveka, takva visina a lik ima sve. ali nema ni procenat lebronovog forsiranja u medijima. pozdrav, 4-2 za gs

barnabi

pre 5 godina

Golden Stejt mi je antipatican, jos vise od kad je presao Durent.Nisam nesto gotivio ni Hjuston, ali sam gledao emotivnu pricu o Krisu Polu, kako je njegov deda bio ugledan, bio mu je idol, i neki su ga uhvtili, zlostavljali,opljackali i ubili, pa Krisu nije bilo do kosarke, pao u depresiju, nije hteo ni da igra, tada je bio tinejdzer. Da bi ga motivisali da ipak igra, jer je bio extra talentovan, rekli su mu da proba u sledecoj utakmici da postigne 61 peon, jer je tolko godina imao njegov deda kad su ga ubili, i decko je igrao kao lud, na kraju ima 59 peona, ima jos zadnji napad i daje kos uz faul, namerno promasuje slobodono da bi bilo tacno 61 poen, i sudija svira kraj, on kolabrirao i izlazi sa terena i place. Kasnije je naravno nastavio i uspeo u NBA

samo kazem

pre 5 godina

4:0 ciscenje, ko im moze stati na crtu, oni su neunistivi i koliko sam procitao gluposti jos... Za tim koji je bio prvi po broju pobeda otpisase svi kao da je to Sarlot?!! Odlicna odbrana i malo losije sutersko vece GSW i eto pobede, ne kazem da ce Rakete proci ali ide u 7 utakmica pa sta bude! Tompson je pogadjao sve u prvoj i eto sta bi veceas, truba... Kari do 4/4 nije mogao nista da ubode, Durantula sam vuce Grina ne bih da komentarisem. Rakete kolektivno svi raspucani, neka nastave samo ovako!

Mr. Bojangles

pre 5 godina

Jutros se u jednom trenutku pojavila zanimljiva statistika. U plej ofu, Harden ima 550 driblinga, a trio bekova GSW ukupno 540.
Harden jednom recju ubija igru Hjustona.
(ja pa ja, 17. maj 2018 08:47)

Potpuno se slažem sa tobom. Meni je potpuno neshvatljivo da Hjuston ima jednog od najboljih plejeva lige, a desi se da taj Kris Pol 4-5 napada za redom ne pipne loptu... Po meni je to definicija košarkaške neinteligencije jedne ekipe i njenog trenera.

peca

pre 5 godina

Svima je gsw antipatican jer u stvari nemaju zapravo pravu konkurenciju. Ista priča sa Majamijem, ista priča nekada sa Lejkersima. Ne vole ljudi najbolje pa to ti je. A ljudi su izgradili franšizu od draftova. Kada neki drugim tim to uspe, osim evo sada jedinog Bostona na vidiku, onda se javite. Lako je strpati Pola, Hardena, Džordža, Džejmsa, Vestbruka... u jednu ekipu.

esco

pre 5 godina

Pogledaj malo dalje od broja postignutih poena pa ces shvatiti zasto je LBJ kralj a Durent samo ofanzivna sila. Da KD je postigao 38 poena i sta je dalje uradio, bukvalno nista - 0 asistencija,3 skoka i 0 ukradenih za 38min ejjj. A LBJ samo primera radi na prosloj 42 poena,10 skokova i 12 asistencija. Igraci poput KD-a su strasni ali su uvek postojali u NBA,a igraci kao sto je Lebron su izuzetno retki.

Ruza

pre 5 godina

GSW je kvalitetna ekipa ako pricamo o kosarci ali je to skup nabedjenih ljudi! Kad je vec bilo gotovo u 4/4 poceli su od nemoci da namerno guraju protivnike u trenutku kad nisu bili u prilici da postignu poene. Pravili su nesportske poteze koje ne prilice sampionima. Izgleda da su ocekivali da im se drugi sklone do prstena, bez da se pomuce za isti! Ne volim nesto preterano Rakete ali su mi GSW mnogo antipaticni! Grina ne treba ni spominjati. Covek ne bira sredstva!

urosRuma

pre 5 godina

@samo kazem
Kakvih bre 7 utakmica,pa ovo lose sutersko vece se GSW desi jednom u sto godina,pa ne moze jos dva puta u seriji biti tako lose pa da ih ovi dobiju 3 puta

ninja

pre 5 godina

Koliko puta u seriji Gordon, Ariza i Tucker mogu da ponove ovakvu partiju? Zabavne su prenaglasene reakcije posle svake utakmice.
(Marinko, 17. maj 2018 09:17)

Meni nista tu nije zabavno. Cim neka ekipa dobije ubjedljivijom razlikom odmah komentari to je to, osvajaju. Dodaj na to ove strucnjake Lebron vs MJ, tako da ovde ima jedno 10% ljudi koji gledaju NBA i komentarisu, dok su ostalo napaljeni tinejdzeri.

Niki

pre 5 godina

Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...
(Vlado Banja Luka, 17. maj 2018 09:48)
Auuu.

marko

pre 5 godina

Harden je meč završio sa 27 poena (9/24, 3/15 za tri) dal je moguce da covek napise za ovo 9 od 24 za dva
3 od 15 za tri i da ima 200 lajkova.koliko strucnjaka nemoguce.9/24 je ukupan sut.a od toga su trojke 3/15.znaci za 2 je sutirao 6/9.malo ukljucite mozak nije sigurno sutnuo 39 puta.

Pera Pisar

pre 5 godina

Nije bilo teško pogoditi..."takmičenje u šutiranju trojki"...72 šuta ukupno...1.5 šutnutih trojki po minuti utakmice, Hjuston 42, GSW 30...pobednici Taker 5-6 i Gordon 6-9 iz Hjustona, zato je Hjuston i pobedio, iako je Harden imao očajnih 3-15...ipak, Kari sa 1-8, Durent 3-7 i Jang 2-6 su odveli GSW u poraz i koliko god GSW bio jači sa 4 all star igrača, a sa obzirom da je ova serija 90% taktički zasnovana na "takmičenje u šutiranju trojki"...ako Taker i Gordon zadrže ovaj nivo šuta, Harden se poboljša, a pridruži mu se i Ariza...senzacija i prolazak Hjustona u finale NBA i neće biti tako nemoguća misija

HARIS

pre 5 godina

Klej citave sezone igra toplo-hladno, tako da me nece iznenaditi ako vec u sljedecoj utakmici bude imao 30+ poena. KD igracina, jednostavno nezaustavljiv u napadu!

Big Ron

pre 5 godina

Golden Stejt sa pola gasa.. Videlo se da su se zadovoljili brejkom u prvom mecu. A i Hjuston je odigrao fenomenalno. 4-2 za Golden Stejt. Neko realno razmisljanje.

Niki

pre 5 godina

Po meni je ovo uporedjivanje LeBrona i Durenta kao babe i žabe. Gsw ima tačno ko šta radi ,a Durentov posao je da sipa po kosu. LeBron nema takve igrače oko sebe i mora mnogo više da igra,samim tim mu je statistika takva. Pa svojevremeno je Medzik isto tako igrao u LAL jer nije imao više potporu,pa je morao kao LeBron da menja svoju igru i postao tripl dabl mašina. Po ovoj vašoj prozivci bi onda gospodin iz Oklahome bio bolji od LeBrona. Deco,nije statistika sve,košarka je sira slika,ko razume shvatiće,sportski pozdrav!

ninja

pre 5 godina

Au, nisam znao da je uloga krila da asistira... LePG zna neke stvari o tome?
(Jaran, 17. maj 2018 08:43)

Nije ni centru uloga da asistira, pa opet kada Jokić napravi 10 asistencija vi svi kolektivno svrsavate ovde. To ti je NBA kralju. Iskoristava se maksimalan potencijal svakog igraca. I u GSW Green pravi asistencije pa ga niko ne proziva zbog toga.

Vladimir

pre 5 godina

Ono kada se ljudi svadjaju oko NBA lige, ekipa koje igraju tamo i pojedinih igrača. Umesto da uživaju, ako već mogu sebi da priušte da gledaju u to vreme, u vrhunskoj košarci ovde samo prepucavanja. Nije vama lako.

NastyB

pre 5 godina

U prvoj utakmici GS je imao 3 izgubljene lopte u čitavom prvom poluvremenu, u ovoj su to uspeli za prva 2-3 minuta. Kari i Tompson nevidljivi, puno grešaka i promašaja, nigde ni trunke želje, kao da nisu ni bili na utakmici. Durant uobičajeno fenomenalan, ali nije mogao sam. Sa druge strane „uštopovan“ Brada, ali Gordon i Taker razbili trojkama, dok je Pol sjajno delio lopte i nezadrživo išao na ulaze.
Po mom laičkom mišljenju, ne verujem da će Hjuston ovako „hteti trojke“ i u sledećim utakmicama, možda još jednom, čime bi otkinuli dve pobede, ali će se u San Francisku svakako opet „probuditi“ Kari i Tompson, pa i njihova prepoznatljiva igra, te će Hjuston verovatno biti u problemu.
O tome koliko igrači GS nisu „bili u utakmici“ možda najbolje opisuje onaj jedan lagani ulaz Džeralda Grina na zakucavanje kada nijedan od petorice „Ratnika“ nije ni pokušao da ga omete. Ili to što je Tompson šutirao svega 11 puta (prvi koš dao pred kraj druge četvrtine, ako se ne varam). A sa druge strane ne verujem da će ponovo Gordon šutirati 6-9 trojke, a Taker 5-6.
A u drugom finalu, ako Boston povede sa 3-0 nadam se da je neko do sada uspeo da se vrati posle tri poraza u finalu konferencije, inače gledamo još jedan „rekord“ za „kralja“ u režiji Silvera i NBA mašinerije. Ne sme finale da prođe bez „kinga“, klinčadija iz Bostona ne donosi toliki profit kao što to čine idolopoklonici LeBrona. Samo gledajte.

bBb

pre 5 godina

Samo da kažem nešto u vezi procenta šuta, pošto se ovde svi hvataju samo za to, i to obično za igrače koji šutiraju mnogo trojki. 40% šuta za 3, je ekvivalent 60% šuta za 2! Kada neko sledeći put bude nešto pisao u vezi toga, prvo neka proveri broj šutnutih i pogođenih trojki tog igrača.

oprem

pre 5 godina

Neki likovi ovde ne znaju da procitaju statistiku (u kategoriju FG koja je zbir svih suteva iz igre, znaci i suta za 2 i suta za 3, dodaju sut za 3 kao da to nije sut iz igre) a komentarisu.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Čini mi se da je mnogo bolja odluka da drze Arizu na Durentu do kraja serije a ne Takera. Mada u ovim utakmicama ima toliko preuzimanja tako da primarni defanzivac na covjeku, brani tog istog mozda svega 40-50% napada. Ostalo su sve preuzimanja i to je taktika i jednih i drugih vidi se. Iskreno navijam za Hjuston - Boston finale jer sam zeljan promjene mada tesko da Hjuston dobije ovu seriju. Nece se cesto desavati sa Ariza i Taker sve ubace a ovamo da Kari i Tompson ovako odigraju.

JPR24

pre 5 godina

Prvu nisam gledao. Ovu jesam. Lose sutersko vece GSW... Ali konkretno mi se smucilo od onih ispucavanja za 3, sa obe strane... Kako god, GSW je i dalje favorit.

jedan od mnogih

pre 5 godina

odakle bre ljudi vama hrabrost da prognozirate konacan ishod duela? i HOU i GSW su jako kvalitetne ekipe i verovatno ce jedna od ove dve i osvojiti prsten, ali neke metle i ova pobeda se desila Hjustonu su pretenciozne, pa cak i vise od toga. NBA gledam opusteno bez aritmije i uzivam u igri neverovatnih atleta...totalna razlika u odnosu na EU kosarku i to je to...ide se na pobedu bez plakanja ako se izgubi. Manite se nerviranja i ostalog

F4

pre 5 godina

Kosarka je kolektivni sport.Nema potrebe izdvajati igrace kao sto je Lebron,Harden,KD...i ostali su vrhunski igraci.Iskreno bih zeleo funale Hjuston-Boston jer mi je muka GSW i Clivenda...Uzivajte :)

tocka

pre 5 godina

Ma videlo se u prvoj utakmici da Hjuston uopšte nije pripremio odbranu dok su GSW batinali. E sad kad se Hjuston zategao odma padaju procenti šuta kod GSW. Na stranu što kada Harden i Pol igraju odbranu i oni se više troše i padaju im procenti u napadu, ali ekipa mnogo bolje igra. Biće ovo jako uzbudljiva serija. GSW su jači, ali Harden i Pol su košarkaška magija.

Dacha

pre 5 godina

Pre svega lose sutersko vece GSW-a ali ni glavni igraci Hjustona Pol i Harden nisu bili sjajni u sutu,cak sta vise ocajni (Harden) i sta je donelo prevagu,ostatak tima,Gordon,Tucker i Ariza,oni su sutirali skoro bez greske pogotovo Tucker i Ariza i eto rezultata. Sledecu utakmicu tvrdim da Hjuston nema sanse kao i generalno u celoj seriji iz prostog razloga sto trio GSW-a odigra lose jednom u 10 utakmica a drugi najbitniji razlog sto ni Ariza ni Tucker,pa ni Gordon ne mogu ovako da odigraju u celoj seriji tako da taj bljesak u jednoj utakmici ce vrlo lako da se ponisti u sledecoj,jedino da Pol i Harden odigraju neke nadrealne utakmice pa da imaju neku sansu ali vrlo tesko.

jeli bre

pre 5 godina

Za NastyB i druge komentatore koji otvoreno kritikuju LeBrona: saglasan sam sa vama. Lik je trenutno simbol NBA i SAD uopste, i kao takav se forsira i reklamira. Komesari su ga vec progurali protiv Indijane, pogurace i protiv Bostona. Sigurno. A ni on nije naivan. Zna da Amerikom trenutno vlada Deep State sa svojim okultnim iluminatskim simbolima. Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...
(Vlado Banja Luka, 17. maj 2018 09:48)

A kosarka Vlado?

za sendvic i otadzbinu

pre 5 godina

da li je realno da je lik sutirao 3-15 za tri?nisam gledao mec ali smesno je uopste stavljati u istu recenicu Hardena,Vestbruka sa LeBronom,pa i Durentom i govoriti da su zasluzili MVP.Te dve siledzije sa sutom iz igre od 35% nisu blizu ni Durenta a kamo li LeBrona.Kari je bolji od njih,samo i on cesto ima ocajne utakmice,a to se Dzejsmu i Durentu skoro i ne desava.

jsx

pre 5 godina

Mozete ih ne voleti, ali Hjuston je sjajna ekipa. Takodje, Ratnici su mnogo neubedljiviji nego prosle sezone, i mnogo slabije ekipe su im iscupale po pobedu. To naravno ne znaci da nece osvojiti, ali sumnjam da ce u manje od 6 (znam da sam to rekao i za Boston protiv Filadelfije, doduse....).
E da, samo molim nekog da se ne napali zbog razlike, iako Raketama moze dati vetar u ledja, 60 poena ili 1, nema sustinski uticaja na seriju (pogledati pretproslogodianje finale gde je uvek bilo +20 za nekoga)

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

svi koji ovde lupetaju kako Durant, LBJ ili bilo ko nije odveo ekipu do pobede u nekom meču moraju da shvate da je na kraju košarka igra 5 na 5, u NBA lagano pada 100+ koševa po meču, i da odbrana dobija meč u 90% slučajeva u totalu

Dušman

pre 5 godina

@NastyB
"U tome i jeste problem LeBronovih ekipa. Nije poenta krila da asistira, niti da skače, već da daje koševe.".
Auuu prijatelju, pa ti si uspeo da prevaziđeš i pericuczv, e to ti je već prava umetnost.Ja mislim da ovakav 'statement" ni pas sa maslom ne bi mogao da proguta.
Nekada je ipak bolje da se čovek sam ujede za jezik ili da bar prebije prst koji može nešto ovako da javno otkuca.Eto ja svaki dan dan nešto novo naučim.Znači posao krila je da prangija do iznemoglosti, Denis Rodman like this.

ja pa ja

pre 5 godina

(BB#13, 17. maj 2018 08:29)
Jutros se u jednom trenutku pojavila zanimljiva statistika. U plej ofu, Harden ima 550 driblinga, a trio bekova GSW ukupno 540.
Harden jednom recju ubija igru Hjustona.

petarczv

pre 5 godina

Hahaha sto lebrotovi hoce da omalovaze igru durenta kao nema assistencije hahahahahhaha pa to je zato sto se u ekipi gsw igra timska kosarka i postoji jedna lepa stvar koja se zove protok lopte a posto je decko ubedljivo najbolji strelac u ligi naravno da ce on biti taj kome asistiraju a ne taj ko ce da asistira... Ne igra covek i pleja i krilo i centra kao neki... Inace uskoro ce imati drugi prsten i jos jedan i stize tog vaseg...

Vlado Banja Luka

pre 5 godina

Za NastyB i druge komentatore koji otvoreno kritikuju LeBrona: saglasan sam sa vama. Lik je trenutno simbol NBA i SAD uopste, i kao takav se forsira i reklamira. Komesari su ga vec progurali protiv Indijane, pogurace i protiv Bostona. Sigurno. A ni on nije naivan. Zna da Amerikom trenutno vlada Deep State sa svojim okultnim iluminatskim simbolima. Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...

Gaca

pre 5 godina

Smesni su i ovi sto su pominjali metlu i ovi sto sad prozivaju ove sto su pominjali metlu. Klasicno lose sutersko vece voriorsa, nocas bi ih dobili i sansi. Izvlaciti bilo kakve zakljucke na osnovu ove partije je neumesno.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@NastyB
Smatrao sam te za normalnog ljubitelja NBA sa kojim se može korektno diskutovati ali sam sebe diskredituješ izmišljenim podacima tipa da Harden šije Lebrona u svim statističkim parametrima, pogotovo što se to može proveriti na netu za 5 sekundi. Ne treba ti to izmišljanje.
@petarczv
Nadam se pero da ćeš ostati bar neko vreme pri stavu da je KD najbolji igrač sveta obzirom da u tom pogledu menjaš mišljenja brzo :) Do nedavno si obožavao Lenarda, pa Hardena a vidim da je sad Durent na tapetu...

antiDebil

pre 5 godina

Durent opet pokazao da je najbolji u nba ali dzabe kad nema sa kim da igra...saigraci su mu ocaj zaza, mcgee, mccaw oni ne bi nikad videli playoff da nije njega..
(petarczv, 17. maj 2018 09:05)

Bravo panteru, Durent nema sa kim da igra i NE, on nije dosao u ekipu koja je imala 73 pobede, rekord u istoriji nba lige !!
Djejms je toliko boljiigrac od Durenta da je mucno uopste raspravljati se o tome. Duret bi se sa Klivlendom borio za ulazak u plejof na slabijem istoku...

bla

pre 5 godina

hjuston jeste odigrao iznad proseka, ali da oni pogadjaju te suteve nikako nije samo slucajnost. mislim da ce ponoviti slicne partije. sto se tice rasprave o KD-u osnovni zadatak tima u napadu je da se lopta probaci kroz obruc a on to radi na nivou najboljih igraca u istoriji lige. sto se njegovih asistencija tice, ili nedostatka istih, jednostavno sistem igre im je takav. stef nikada nije bio najbolji asistent ekipe, to je uvek bio green. tako je i sada. ja se nadam da ce biti bar 6 utakmica. ker je sjajan trener ali i d'antoni je vrhunski strucnjak i obojca ce prilagodjavati igru od utakmice do utakmice. mislim da gsw prolazi dalje, jednostavno imaju vise fleksibilnosti i raznovrsnosti u igri.

meni

pre 5 godina

ovo izhleda da su se Voriorsi zado olji sa tim brejkom .Cini mi se da ce kuci da ih pregaze .Ker je na poluvremenu pricao ,kako ima dosta problema da motivise ekipu u ovim drugim uzakmicama ,ako prvu odigraju dobro .Mislim da kuci uzimaju obe .Onda ce velika pritisak da se prebavi na Hjuston i tu je kraj .Ip

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@dm
Kada Durent bude redovno imao tripl dabl pisaće se i o njemu svakodnevno.
Inače nočas je za 35 minuta imao 0 asistencija ( slovima NULA ).
Lebron juče 42 poena i 12 asistencija.
Primetiš razliku?
Uz naravno iste procente šuta...
ps. Ovo je ta jedna pobeda koju će Hjuston ostvariti u finalu. Sledi deranje.

NastyB

pre 5 godina

(dm, 17. maj 2018 08:19)
Sada pogledaj Durantove skokove i asistencije
(Miljac, 17. maj 2018 08:44)

U tome i jeste problem LeBronovih ekipa. Nije poenta krila da asistira, niti da skače, već da daje koševe. Plej služi za asistencije, centri za skokove.
Pa, pogledajte ko su najbolji skakači u ovom plejofu - Tauns, Kapela, Dejvis i VESTBRUK (zvaničan podatak). A ako si se uhvatio LeBronove statistike za skokove i asistencije i Vestbruk i Harden imaju više od njega po meču. Harden ga je ušio u svim statističkim parametrima ove sezone, pa opet niko o tome ne priča, nego zaslepljena klinčadija seiri o tome kako Džejms treba da bude MVP. Zbog čega??

urosRuma

pre 5 godina

@True Batman
Jel igrao Durant tada,hmm razmisli malo nije
Jednostavno ova ekipa GSW je jaca trenutno od te za Duranta i u proseku 35 njegovih poena,jeste cesto previse solira,ali ocigledno to donosi rezultate
Uvek postoji nada i sansa naravno da izgube,ali tesko da ce izgubiti jos 2,a kamoli i 3 tekme da bi ispali

Mr. Good

pre 5 godina

@NastyB ne lupaj života ti. LBJ ima više skokova, asistencija i blokada po meču od Hardena, kao i bolju statistiku šuta iz igre. Stvari koje se tako lako provere ti ovde pišeš kao da si izmislio statistiku. Ispašće u istoj fazi takmičenja, sad, ili će eventualno Klivlend da postane prva ekipa u istoriji koja će da izbaci Boston posle 0:2, i da ode korak dalje i u plej ofu, pošto Hjuston GS sigurno izbacio neće. Dakle Harden sa odličnom ekipom, i svojim besomučnim šutiranjem, i Džejms sa onim polovnjacima (osim Lava) i najboljim “all around” partijama ikad u ovom plej ofu, nisu trenutno za poređenje, a kamoli da se još naginje na stranu brade. LBJ apsolutni MVP. Uostalom ukucaj LBJ Harden stats i samo će ti se kaz’ti. Sportski pozdrav.

Boston

pre 5 godina

9 od 24 za dva
3 od 15 za tri
27 poena za Hardena
e zato ce i da ispadnu i zato on nikad nece videti prsten
(ringo, 17. maj 2018 08:21)

Auuu brate sta vam je uradio to Harden pa ga toliko ne volite ? Nisi gledao utakmicu samo si video box score i to je to. Strasno ko sve danas prati NBA

palop

pre 5 godina

@(barnabi, 17. maj 2018 08:44)

Kris Pol je jedan od najodvratnijih igraca u ligi pa makar imao jos pet deda. Cak i u prvoj utakmici je namerno udario Durenta laktom, a takvih poteza ima koliko hoces jos od koledza...

Milutin

pre 5 godina

Cirkus kosarka, samo obican šou za gledaoce. Pogledajte na F4 u BGD da li će biti neki rezultat gde jedan tim razbije drugi sa +25% poena. Neće jer je cilj kosarka a ne ovaj cirkus cele godine pa i kad treba da se igra na rezultat ne zna se.
(Dotore, 17. maj 2018 09:41)

Hahaha, "cirkus" kažeš? Hajde da dovedemo Ratnike ili Rakete na F4 u Beograd pa da vidimo da li bi i jedna od F4 evropskih ekipa uspela da pređe 50% poena protiv jednih ili drugih. Rezultat bi bio tipa 130:60 ili tako nešto.

Nisu rezultati u Evropi bliži zato što se igra bolja košarka (a ne "cirkus" kako ga ti zoveš), nego zato što se u Evropi ne igra ova vanzemaljska košarka kao u NBA.

MajstorVlado

pre 5 godina

Sta je strucnjaci ?
Rekli ste metla ?
Za nekoga je KLS teska liga za gledanje i razmisljanje pa se isti ti ohrabre da "gledaju" NBA ligu i prosipaju razne gluposti (cast pojedincima) na odlicnom portalu o sportu. Nije ovde nista gotovo, ide ova serija na 7. Pozdrav

Dotore

pre 5 godina

Cirkus kosarka, samo obican šou za gledaoce. Pogledajte na F4 u BGD da li će biti neki rezultat gde jedan tim razbije drugi sa +25% poena. Neće jer je cilj kosarka a ne ovaj cirkus cele godine pa i kad treba da se igra na rezultat ne zna se.

chombe

pre 5 godina

Igraci Hjustona, sem Hardena i Pola, su igrali nestvarno dobro. Da je to realnost, vec bi se desavalo i ranije i ne bi GSW bio neprikosnoven favorit. Ovako, nesto drugo je u pitanju, ili inspiracija ili, ne daj boze, neka hemija. Bilo bi mi drago da je Hjuston tako dobar i ujednacen tim, ali cisto sumnjam.

srb

pre 5 godina

to je ta utakmica u kojoj bi im i frizider upao kroz kos, svima osim nesrecnom hardenu koji je sutirao kao da se sali. Istini za volju ni gsw nisu igrali odbranu kako znaju, precesto su ispadali ali i pored svega prvi su favoriti za prsten. Mada ne treba otpisivati kinga xD

petarczv

pre 5 godina

Durent opet pokazao da je najbolji u nba ali dzabe kad nema sa kim da igra...saigraci su mu ocaj zaza, mcgee, mccaw oni ne bi nikad videli playoff da nije njega..

petarpfc

pre 5 godina

Durent najbolji savremeni nabijac statistke. Dzaba mu 38 poena i svo ispucavanje, kad su izgubili 20 razlike. Svojim soliranjem gusi saigrace, pa je Klej Tomson je postigao samo 8 poena. Zasticen kod sudija,Silvera,NASA,CIA, ali sve dzaba kad nije lider na terenu. I pored svojih 38 poena i odlicnog procenta suta, nije upseo da odvede ekipu do pobede.

Bane

pre 5 godina

(petarczv, 17. maj 2018 09:05)

Kako nema s kim da igra ima samo što on to ne želi već njegov stil igre se uglavnom svodi na soliranje. Recimo Curry je kompletniji igrač od njega pošto on zna da se podredi timu za razliki od KD. Ali upravo je on i doveden u GS da radi to njegovo dok ovi ostali obavljaju ne vidiljive i prljave poslove.

Demius

pre 5 godina

Kris Pol, Erik Gordon, Pi Džej Taker, Trevor Ariza, pa i ovaj nesretni "MVP" Džejms Harden, strašna spoljna linija, a svi su pod ugovorom sem Klinta Kapele koji može da ide.Ako je pametan Lebron zna gde treba da potpiše sledeći ugovor.On u Hjustonu može lagano da preuzme ekipu od Brade, a boga mi i ceo Zapad. Sledećih tri godine su mu zagarantovane 3 titule i zvanično zacementirana titula GOAT-a.
Da se razumemo ja navijam za Klivlend jer su uvek bili underdogs NBA lige, ali protiv bandwagons-a iz prebogate Bay Area se jedino tako može i mora.Sviđa mi se trener Dantoni, i ako forsira igru sa dosta izolacije i šuta za 3 poena, ipak je on trener sa evropskim šmekom.
P.S.dobija ovo GSW u šest, nešto slično kao i Kavsi protiv Bostana.

GM

pre 5 godina

Vecina se lozi na kosarku na zapadu...

Ali ovo nije kosarka, nego takmicenje u sutiranju trojki... ko nabije taj dobije. Vrlo lako vidljivo i svaka utakmica je bila i bice takva.

Memfis

pre 5 godina

@dm
Kada Durent bude redovno imao tripl dabl pisaće se i o njemu svakodnevno.
Inače nočas je za 35 minuta imao 0 asistencija ( slovima NULA ).
Lebron juče 42 poena i 12 asistencija.
Primetiš razliku?
Uz naravno iste procente šuta...
ps. Ovo je ta jedna pobeda koju će Hjuston ostvariti u finalu. Sledi deranje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M V P aka JeRemija, 17. maj 2018 08:27)

Uporedi im i prve utakmice finala. Jel su i tad bili isti procenti šuta :)?

u hjustonu je harden na licu gaji garden

pre 5 godina

Kao sto sam rekao da nece da imaju problema sa jutom, tako i sad kazem da nece imati vecih problema sa GSW...

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Memfis
A da im uporedimo i procente kada su igrali prvi put u finalu MIA-OKC?
Mislim, kada već izvlačiš neke mečeve koji ti odgovaraju?:)
Stvar je jednostavna. Durent je brutalan igrač ali nije bolji od Lebrona. Dok se Džejms sa 33 godine kidao 82 meča u Klivlendu da bi obezbedio što bolju poziciju prilično limitiranoj ekipi, dotle je KD u prajmu sa 28 godina odmorio brdo mečeva u Voriorsima prepuštajući saigračima da obave posao. Sada je odmoran i normalno je da igra odlično.

Pera Pisar

pre 5 godina

Sa obzirom kakva se košarka igra danas "trči i pucaj", ali bukvalno, ako treba i u 5-oj sekundi napada i sa 9 metara, sa niskim postavama, gde su centri i klasične 5-ice "izumrele", a glavni ideolozi takve igre GSW i Hjuston igraju finale Zapada i glavni su favoriti za titulu...treba zaključiti da je to košarka budućnosti i shodno tome Trea Jang treba da bude prvi pik na draftu, ko ga nije gledao u Oklahomi na koledžu ili na you tube-u...obavezno da ga pogleda, 1988 cm...ali prevazići će Karija po šuterskim sposobnostima i snimiće da neverovatno liči na Dani Alveša iz PSG-a kao braća blizanci

NastyB

pre 5 godina

(Dušman, 17. maj 2018 12:21)

Ako nekome napišeš da lupa, onda obrazloži zašto, a te klinačke gluposti tipa "Denis Rodman likes this" dovoljno govori o tvom poznavanju košarke.

P.S. Rodman je bio KRILNI CENTAR. Čisto da znaš.

hahaha

pre 5 godina

@Dotore
Pricas o Evroligi u kojoj je recimo Makabi finale dobijao sa 40 razlike?
Evropska kosarka je smesna u poredjenju sa NBA! Najbolji evropski tim protiv osrednjeg NBA tima gubi 50 razlike u takmicarskoj utakmici. NBA kosarka je za evropsku drugi sport. To sto ti volis da gledas utakmice u kojima pobednik postigne 60 poena je tvoj problem.
Razliku izmedju NBA i evropske kosarke vidimo najjasnije na SP i OI, kada 3 tim SAD-a sa pola snage dobija te evropske velesile sa 40 poena razlike.

Dušman

pre 5 godina

@NastyB
"P.S. Rodman je bio KRILNI CENTAR. Čisto da znaš."
Matori izvini hteo sam da napišem Skoti Pipen. al ebiga nisam tol'ko star da pamtim Đordana, i ako sam nosio Džordanke Nike. My fault.

DisordeR

pre 5 godina

9 od 24 za dva
3 od 15 za tri
27 poena za Hardena
e zato ce i da ispadnu i zato on nikad nece videti prsten
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ringo, 17. maj 2018 08:21)

Da nije tog Hardena ostali ne bi videli ni finale konferencije..

dm

pre 5 godina

kada lebron odigra 40p mec pa to je vristanje po medijima, kralj nosi sam, kralj moze sam bla bla
durent kada odigra 40, on je najraspolozeniji u ekipi. mislim da se kd preterano ignorise, ima tu i prelazak u gs, ali koliko je samo lebronu namestana ekipa. nemam nista protiv lebrona, da se neshvatim pogresno, cilj mi je da kazem kako nisam gledao veceg kosarkaskog 'ubicu' od kd, jer ne znam kako cuvati ovoga coveka, takva visina a lik ima sve. ali nema ni procenat lebronovog forsiranja u medijima. pozdrav, 4-2 za gs

samo kazem

pre 5 godina

4:0 ciscenje, ko im moze stati na crtu, oni su neunistivi i koliko sam procitao gluposti jos... Za tim koji je bio prvi po broju pobeda otpisase svi kao da je to Sarlot?!! Odlicna odbrana i malo losije sutersko vece GSW i eto pobede, ne kazem da ce Rakete proci ali ide u 7 utakmica pa sta bude! Tompson je pogadjao sve u prvoj i eto sta bi veceas, truba... Kari do 4/4 nije mogao nista da ubode, Durantula sam vuce Grina ne bih da komentarisem. Rakete kolektivno svi raspucani, neka nastave samo ovako!

Vlado Banja Luka

pre 5 godina

Za NastyB i druge komentatore koji otvoreno kritikuju LeBrona: saglasan sam sa vama. Lik je trenutno simbol NBA i SAD uopste, i kao takav se forsira i reklamira. Komesari su ga vec progurali protiv Indijane, pogurace i protiv Bostona. Sigurno. A ni on nije naivan. Zna da Amerikom trenutno vlada Deep State sa svojim okultnim iluminatskim simbolima. Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...

esco

pre 5 godina

Pogledaj malo dalje od broja postignutih poena pa ces shvatiti zasto je LBJ kralj a Durent samo ofanzivna sila. Da KD je postigao 38 poena i sta je dalje uradio, bukvalno nista - 0 asistencija,3 skoka i 0 ukradenih za 38min ejjj. A LBJ samo primera radi na prosloj 42 poena,10 skokova i 12 asistencija. Igraci poput KD-a su strasni ali su uvek postojali u NBA,a igraci kao sto je Lebron su izuzetno retki.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@dm
Kada Durent bude redovno imao tripl dabl pisaće se i o njemu svakodnevno.
Inače nočas je za 35 minuta imao 0 asistencija ( slovima NULA ).
Lebron juče 42 poena i 12 asistencija.
Primetiš razliku?
Uz naravno iste procente šuta...
ps. Ovo je ta jedna pobeda koju će Hjuston ostvariti u finalu. Sledi deranje.

Demius

pre 5 godina

Kris Pol, Erik Gordon, Pi Džej Taker, Trevor Ariza, pa i ovaj nesretni "MVP" Džejms Harden, strašna spoljna linija, a svi su pod ugovorom sem Klinta Kapele koji može da ide.Ako je pametan Lebron zna gde treba da potpiše sledeći ugovor.On u Hjustonu može lagano da preuzme ekipu od Brade, a boga mi i ceo Zapad. Sledećih tri godine su mu zagarantovane 3 titule i zvanično zacementirana titula GOAT-a.
Da se razumemo ja navijam za Klivlend jer su uvek bili underdogs NBA lige, ali protiv bandwagons-a iz prebogate Bay Area se jedino tako može i mora.Sviđa mi se trener Dantoni, i ako forsira igru sa dosta izolacije i šuta za 3 poena, ipak je on trener sa evropskim šmekom.
P.S.dobija ovo GSW u šest, nešto slično kao i Kavsi protiv Bostana.

petarczv

pre 5 godina

Durent opet pokazao da je najbolji u nba ali dzabe kad nema sa kim da igra...saigraci su mu ocaj zaza, mcgee, mccaw oni ne bi nikad videli playoff da nije njega..

urosRuma

pre 5 godina

@samo kazem
Kakvih bre 7 utakmica,pa ovo lose sutersko vece se GSW desi jednom u sto godina,pa ne moze jos dva puta u seriji biti tako lose pa da ih ovi dobiju 3 puta

Dotore

pre 5 godina

Cirkus kosarka, samo obican šou za gledaoce. Pogledajte na F4 u BGD da li će biti neki rezultat gde jedan tim razbije drugi sa +25% poena. Neće jer je cilj kosarka a ne ovaj cirkus cele godine pa i kad treba da se igra na rezultat ne zna se.

u hjustonu je harden na licu gaji garden

pre 5 godina

Kao sto sam rekao da nece da imaju problema sa jutom, tako i sad kazem da nece imati vecih problema sa GSW...

petarpfc

pre 5 godina

Durent najbolji savremeni nabijac statistke. Dzaba mu 38 poena i svo ispucavanje, kad su izgubili 20 razlike. Svojim soliranjem gusi saigrace, pa je Klej Tomson je postigao samo 8 poena. Zasticen kod sudija,Silvera,NASA,CIA, ali sve dzaba kad nije lider na terenu. I pored svojih 38 poena i odlicnog procenta suta, nije upseo da odvede ekipu do pobede.

MajstorVlado

pre 5 godina

Sta je strucnjaci ?
Rekli ste metla ?
Za nekoga je KLS teska liga za gledanje i razmisljanje pa se isti ti ohrabre da "gledaju" NBA ligu i prosipaju razne gluposti (cast pojedincima) na odlicnom portalu o sportu. Nije ovde nista gotovo, ide ova serija na 7. Pozdrav

antiDebil

pre 5 godina

Durent opet pokazao da je najbolji u nba ali dzabe kad nema sa kim da igra...saigraci su mu ocaj zaza, mcgee, mccaw oni ne bi nikad videli playoff da nije njega..
(petarczv, 17. maj 2018 09:05)

Bravo panteru, Durent nema sa kim da igra i NE, on nije dosao u ekipu koja je imala 73 pobede, rekord u istoriji nba lige !!
Djejms je toliko boljiigrac od Durenta da je mucno uopste raspravljati se o tome. Duret bi se sa Klivlendom borio za ulazak u plejof na slabijem istoku...

NastyB

pre 5 godina

(dm, 17. maj 2018 08:19)
Sada pogledaj Durantove skokove i asistencije
(Miljac, 17. maj 2018 08:44)

U tome i jeste problem LeBronovih ekipa. Nije poenta krila da asistira, niti da skače, već da daje koševe. Plej služi za asistencije, centri za skokove.
Pa, pogledajte ko su najbolji skakači u ovom plejofu - Tauns, Kapela, Dejvis i VESTBRUK (zvaničan podatak). A ako si se uhvatio LeBronove statistike za skokove i asistencije i Vestbruk i Harden imaju više od njega po meču. Harden ga je ušio u svim statističkim parametrima ove sezone, pa opet niko o tome ne priča, nego zaslepljena klinčadija seiri o tome kako Džejms treba da bude MVP. Zbog čega??

peca

pre 5 godina

Svima je gsw antipatican jer u stvari nemaju zapravo pravu konkurenciju. Ista priča sa Majamijem, ista priča nekada sa Lejkersima. Ne vole ljudi najbolje pa to ti je. A ljudi su izgradili franšizu od draftova. Kada neki drugim tim to uspe, osim evo sada jedinog Bostona na vidiku, onda se javite. Lako je strpati Pola, Hardena, Džordža, Džejmsa, Vestbruka... u jednu ekipu.

Ruza

pre 5 godina

GSW je kvalitetna ekipa ako pricamo o kosarci ali je to skup nabedjenih ljudi! Kad je vec bilo gotovo u 4/4 poceli su od nemoci da namerno guraju protivnike u trenutku kad nisu bili u prilici da postignu poene. Pravili su nesportske poteze koje ne prilice sampionima. Izgleda da su ocekivali da im se drugi sklone do prstena, bez da se pomuce za isti! Ne volim nesto preterano Rakete ali su mi GSW mnogo antipaticni! Grina ne treba ni spominjati. Covek ne bira sredstva!

petarczv

pre 5 godina

Hahaha sto lebrotovi hoce da omalovaze igru durenta kao nema assistencije hahahahahhaha pa to je zato sto se u ekipi gsw igra timska kosarka i postoji jedna lepa stvar koja se zove protok lopte a posto je decko ubedljivo najbolji strelac u ligi naravno da ce on biti taj kome asistiraju a ne taj ko ce da asistira... Ne igra covek i pleja i krilo i centra kao neki... Inace uskoro ce imati drugi prsten i jos jedan i stize tog vaseg...

GM

pre 5 godina

Vecina se lozi na kosarku na zapadu...

Ali ovo nije kosarka, nego takmicenje u sutiranju trojki... ko nabije taj dobije. Vrlo lako vidljivo i svaka utakmica je bila i bice takva.

barnabi

pre 5 godina

Golden Stejt mi je antipatican, jos vise od kad je presao Durent.Nisam nesto gotivio ni Hjuston, ali sam gledao emotivnu pricu o Krisu Polu, kako je njegov deda bio ugledan, bio mu je idol, i neki su ga uhvtili, zlostavljali,opljackali i ubili, pa Krisu nije bilo do kosarke, pao u depresiju, nije hteo ni da igra, tada je bio tinejdzer. Da bi ga motivisali da ipak igra, jer je bio extra talentovan, rekli su mu da proba u sledecoj utakmici da postigne 61 peon, jer je tolko godina imao njegov deda kad su ga ubili, i decko je igrao kao lud, na kraju ima 59 peona, ima jos zadnji napad i daje kos uz faul, namerno promasuje slobodono da bi bilo tacno 61 poen, i sudija svira kraj, on kolabrirao i izlazi sa terena i place. Kasnije je naravno nastavio i uspeo u NBA

Pera Pisar

pre 5 godina

Nije bilo teško pogoditi..."takmičenje u šutiranju trojki"...72 šuta ukupno...1.5 šutnutih trojki po minuti utakmice, Hjuston 42, GSW 30...pobednici Taker 5-6 i Gordon 6-9 iz Hjustona, zato je Hjuston i pobedio, iako je Harden imao očajnih 3-15...ipak, Kari sa 1-8, Durent 3-7 i Jang 2-6 su odveli GSW u poraz i koliko god GSW bio jači sa 4 all star igrača, a sa obzirom da je ova serija 90% taktički zasnovana na "takmičenje u šutiranju trojki"...ako Taker i Gordon zadrže ovaj nivo šuta, Harden se poboljša, a pridruži mu se i Ariza...senzacija i prolazak Hjustona u finale NBA i neće biti tako nemoguća misija

NastyB

pre 5 godina

U prvoj utakmici GS je imao 3 izgubljene lopte u čitavom prvom poluvremenu, u ovoj su to uspeli za prva 2-3 minuta. Kari i Tompson nevidljivi, puno grešaka i promašaja, nigde ni trunke želje, kao da nisu ni bili na utakmici. Durant uobičajeno fenomenalan, ali nije mogao sam. Sa druge strane „uštopovan“ Brada, ali Gordon i Taker razbili trojkama, dok je Pol sjajno delio lopte i nezadrživo išao na ulaze.
Po mom laičkom mišljenju, ne verujem da će Hjuston ovako „hteti trojke“ i u sledećim utakmicama, možda još jednom, čime bi otkinuli dve pobede, ali će se u San Francisku svakako opet „probuditi“ Kari i Tompson, pa i njihova prepoznatljiva igra, te će Hjuston verovatno biti u problemu.
O tome koliko igrači GS nisu „bili u utakmici“ možda najbolje opisuje onaj jedan lagani ulaz Džeralda Grina na zakucavanje kada nijedan od petorice „Ratnika“ nije ni pokušao da ga omete. Ili to što je Tompson šutirao svega 11 puta (prvi koš dao pred kraj druge četvrtine, ako se ne varam). A sa druge strane ne verujem da će ponovo Gordon šutirati 6-9 trojke, a Taker 5-6.
A u drugom finalu, ako Boston povede sa 3-0 nadam se da je neko do sada uspeo da se vrati posle tri poraza u finalu konferencije, inače gledamo još jedan „rekord“ za „kralja“ u režiji Silvera i NBA mašinerije. Ne sme finale da prođe bez „kinga“, klinčadija iz Bostona ne donosi toliki profit kao što to čine idolopoklonici LeBrona. Samo gledajte.

palop

pre 5 godina

@(barnabi, 17. maj 2018 08:44)

Kris Pol je jedan od najodvratnijih igraca u ligi pa makar imao jos pet deda. Cak i u prvoj utakmici je namerno udario Durenta laktom, a takvih poteza ima koliko hoces jos od koledza...

Mr. Good

pre 5 godina

@NastyB ne lupaj života ti. LBJ ima više skokova, asistencija i blokada po meču od Hardena, kao i bolju statistiku šuta iz igre. Stvari koje se tako lako provere ti ovde pišeš kao da si izmislio statistiku. Ispašće u istoj fazi takmičenja, sad, ili će eventualno Klivlend da postane prva ekipa u istoriji koja će da izbaci Boston posle 0:2, i da ode korak dalje i u plej ofu, pošto Hjuston GS sigurno izbacio neće. Dakle Harden sa odličnom ekipom, i svojim besomučnim šutiranjem, i Džejms sa onim polovnjacima (osim Lava) i najboljim “all around” partijama ikad u ovom plej ofu, nisu trenutno za poređenje, a kamoli da se još naginje na stranu brade. LBJ apsolutni MVP. Uostalom ukucaj LBJ Harden stats i samo će ti se kaz’ti. Sportski pozdrav.

chombe

pre 5 godina

Igraci Hjustona, sem Hardena i Pola, su igrali nestvarno dobro. Da je to realnost, vec bi se desavalo i ranije i ne bi GSW bio neprikosnoven favorit. Ovako, nesto drugo je u pitanju, ili inspiracija ili, ne daj boze, neka hemija. Bilo bi mi drago da je Hjuston tako dobar i ujednacen tim, ali cisto sumnjam.

Pera Pisar

pre 5 godina

Sa obzirom kakva se košarka igra danas "trči i pucaj", ali bukvalno, ako treba i u 5-oj sekundi napada i sa 9 metara, sa niskim postavama, gde su centri i klasične 5-ice "izumrele", a glavni ideolozi takve igre GSW i Hjuston igraju finale Zapada i glavni su favoriti za titulu...treba zaključiti da je to košarka budućnosti i shodno tome Trea Jang treba da bude prvi pik na draftu, ko ga nije gledao u Oklahomi na koledžu ili na you tube-u...obavezno da ga pogleda, 1988 cm...ali prevazići će Karija po šuterskim sposobnostima i snimiće da neverovatno liči na Dani Alveša iz PSG-a kao braća blizanci

Dacha

pre 5 godina

Pre svega lose sutersko vece GSW-a ali ni glavni igraci Hjustona Pol i Harden nisu bili sjajni u sutu,cak sta vise ocajni (Harden) i sta je donelo prevagu,ostatak tima,Gordon,Tucker i Ariza,oni su sutirali skoro bez greske pogotovo Tucker i Ariza i eto rezultata. Sledecu utakmicu tvrdim da Hjuston nema sanse kao i generalno u celoj seriji iz prostog razloga sto trio GSW-a odigra lose jednom u 10 utakmica a drugi najbitniji razlog sto ni Ariza ni Tucker,pa ni Gordon ne mogu ovako da odigraju u celoj seriji tako da taj bljesak u jednoj utakmici ce vrlo lako da se ponisti u sledecoj,jedino da Pol i Harden odigraju neke nadrealne utakmice pa da imaju neku sansu ali vrlo tesko.

za sendvic i otadzbinu

pre 5 godina

da li je realno da je lik sutirao 3-15 za tri?nisam gledao mec ali smesno je uopste stavljati u istu recenicu Hardena,Vestbruka sa LeBronom,pa i Durentom i govoriti da su zasluzili MVP.Te dve siledzije sa sutom iz igre od 35% nisu blizu ni Durenta a kamo li LeBrona.Kari je bolji od njih,samo i on cesto ima ocajne utakmice,a to se Dzejsmu i Durentu skoro i ne desava.

sofrimak

pre 5 godina

Kao sto rekoh juce,tek su prve utakmice ,imace tu jos dosta da se igra i treba spustit gas sa komentarima.Hjuston ima najjaci ofanzivni arsenal u ligi,dok sa druge strane zna se sta su GSW.Definitivno pobjednik zapada ce biti veliki favorit u velikom finalu.

Bane

pre 5 godina

(petarczv, 17. maj 2018 09:05)

Kako nema s kim da igra ima samo što on to ne želi već njegov stil igre se uglavnom svodi na soliranje. Recimo Curry je kompletniji igrač od njega pošto on zna da se podredi timu za razliki od KD. Ali upravo je on i doveden u GS da radi to njegovo dok ovi ostali obavljaju ne vidiljive i prljave poslove.

Dušman

pre 5 godina

@NastyB
"U tome i jeste problem LeBronovih ekipa. Nije poenta krila da asistira, niti da skače, već da daje koševe.".
Auuu prijatelju, pa ti si uspeo da prevaziđeš i pericuczv, e to ti je već prava umetnost.Ja mislim da ovakav 'statement" ni pas sa maslom ne bi mogao da proguta.
Nekada je ipak bolje da se čovek sam ujede za jezik ili da bar prebije prst koji može nešto ovako da javno otkuca.Eto ja svaki dan dan nešto novo naučim.Znači posao krila je da prangija do iznemoglosti, Denis Rodman like this.

tocka

pre 5 godina

Ma videlo se u prvoj utakmici da Hjuston uopšte nije pripremio odbranu dok su GSW batinali. E sad kad se Hjuston zategao odma padaju procenti šuta kod GSW. Na stranu što kada Harden i Pol igraju odbranu i oni se više troše i padaju im procenti u napadu, ali ekipa mnogo bolje igra. Biće ovo jako uzbudljiva serija. GSW su jači, ali Harden i Pol su košarkaška magija.

ja pa ja

pre 5 godina

(BB#13, 17. maj 2018 08:29)
Jutros se u jednom trenutku pojavila zanimljiva statistika. U plej ofu, Harden ima 550 driblinga, a trio bekova GSW ukupno 540.
Harden jednom recju ubija igru Hjustona.

Mr. Bojangles

pre 5 godina

Jutros se u jednom trenutku pojavila zanimljiva statistika. U plej ofu, Harden ima 550 driblinga, a trio bekova GSW ukupno 540.
Harden jednom recju ubija igru Hjustona.
(ja pa ja, 17. maj 2018 08:47)

Potpuno se slažem sa tobom. Meni je potpuno neshvatljivo da Hjuston ima jednog od najboljih plejeva lige, a desi se da taj Kris Pol 4-5 napada za redom ne pipne loptu... Po meni je to definicija košarkaške neinteligencije jedne ekipe i njenog trenera.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@NastyB
Smatrao sam te za normalnog ljubitelja NBA sa kojim se može korektno diskutovati ali sam sebe diskredituješ izmišljenim podacima tipa da Harden šije Lebrona u svim statističkim parametrima, pogotovo što se to može proveriti na netu za 5 sekundi. Ne treba ti to izmišljanje.
@petarczv
Nadam se pero da ćeš ostati bar neko vreme pri stavu da je KD najbolji igrač sveta obzirom da u tom pogledu menjaš mišljenja brzo :) Do nedavno si obožavao Lenarda, pa Hardena a vidim da je sad Durent na tapetu...

Big Ron

pre 5 godina

Golden Stejt sa pola gasa.. Videlo se da su se zadovoljili brejkom u prvom mecu. A i Hjuston je odigrao fenomenalno. 4-2 za Golden Stejt. Neko realno razmisljanje.

srb

pre 5 godina

to je ta utakmica u kojoj bi im i frizider upao kroz kos, svima osim nesrecnom hardenu koji je sutirao kao da se sali. Istini za volju ni gsw nisu igrali odbranu kako znaju, precesto su ispadali ali i pored svega prvi su favoriti za prsten. Mada ne treba otpisivati kinga xD

meni

pre 5 godina

ovo izhleda da su se Voriorsi zado olji sa tim brejkom .Cini mi se da ce kuci da ih pregaze .Ker je na poluvremenu pricao ,kako ima dosta problema da motivise ekipu u ovim drugim uzakmicama ,ako prvu odigraju dobro .Mislim da kuci uzimaju obe .Onda ce velika pritisak da se prebavi na Hjuston i tu je kraj .Ip

Niki

pre 5 godina

Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...
(Vlado Banja Luka, 17. maj 2018 09:48)
Auuu.

bBb

pre 5 godina

Samo da kažem nešto u vezi procenta šuta, pošto se ovde svi hvataju samo za to, i to obično za igrače koji šutiraju mnogo trojki. 40% šuta za 3, je ekvivalent 60% šuta za 2! Kada neko sledeći put bude nešto pisao u vezi toga, prvo neka proveri broj šutnutih i pogođenih trojki tog igrača.

F4

pre 5 godina

Kosarka je kolektivni sport.Nema potrebe izdvajati igrace kao sto je Lebron,Harden,KD...i ostali su vrhunski igraci.Iskreno bih zeleo funale Hjuston-Boston jer mi je muka GSW i Clivenda...Uzivajte :)

ninja

pre 5 godina

Au, nisam znao da je uloga krila da asistira... LePG zna neke stvari o tome?
(Jaran, 17. maj 2018 08:43)

Nije ni centru uloga da asistira, pa opet kada Jokić napravi 10 asistencija vi svi kolektivno svrsavate ovde. To ti je NBA kralju. Iskoristava se maksimalan potencijal svakog igraca. I u GSW Green pravi asistencije pa ga niko ne proziva zbog toga.

marko

pre 5 godina

Harden je meč završio sa 27 poena (9/24, 3/15 za tri) dal je moguce da covek napise za ovo 9 od 24 za dva
3 od 15 za tri i da ima 200 lajkova.koliko strucnjaka nemoguce.9/24 je ukupan sut.a od toga su trojke 3/15.znaci za 2 je sutirao 6/9.malo ukljucite mozak nije sigurno sutnuo 39 puta.

Boston

pre 5 godina

9 od 24 za dva
3 od 15 za tri
27 poena za Hardena
e zato ce i da ispadnu i zato on nikad nece videti prsten
(ringo, 17. maj 2018 08:21)

Auuu brate sta vam je uradio to Harden pa ga toliko ne volite ? Nisi gledao utakmicu samo si video box score i to je to. Strasno ko sve danas prati NBA

Gaca

pre 5 godina

Smesni su i ovi sto su pominjali metlu i ovi sto sad prozivaju ove sto su pominjali metlu. Klasicno lose sutersko vece voriorsa, nocas bi ih dobili i sansi. Izvlaciti bilo kakve zakljucke na osnovu ove partije je neumesno.

Memfis

pre 5 godina

@dm
Kada Durent bude redovno imao tripl dabl pisaće se i o njemu svakodnevno.
Inače nočas je za 35 minuta imao 0 asistencija ( slovima NULA ).
Lebron juče 42 poena i 12 asistencija.
Primetiš razliku?
Uz naravno iste procente šuta...
ps. Ovo je ta jedna pobeda koju će Hjuston ostvariti u finalu. Sledi deranje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M V P aka JeRemija, 17. maj 2018 08:27)

Uporedi im i prve utakmice finala. Jel su i tad bili isti procenti šuta :)?

Niki

pre 5 godina

Po meni je ovo uporedjivanje LeBrona i Durenta kao babe i žabe. Gsw ima tačno ko šta radi ,a Durentov posao je da sipa po kosu. LeBron nema takve igrače oko sebe i mora mnogo više da igra,samim tim mu je statistika takva. Pa svojevremeno je Medzik isto tako igrao u LAL jer nije imao više potporu,pa je morao kao LeBron da menja svoju igru i postao tripl dabl mašina. Po ovoj vašoj prozivci bi onda gospodin iz Oklahome bio bolji od LeBrona. Deco,nije statistika sve,košarka je sira slika,ko razume shvatiće,sportski pozdrav!

jedan od mnogih

pre 5 godina

odakle bre ljudi vama hrabrost da prognozirate konacan ishod duela? i HOU i GSW su jako kvalitetne ekipe i verovatno ce jedna od ove dve i osvojiti prsten, ali neke metle i ova pobeda se desila Hjustonu su pretenciozne, pa cak i vise od toga. NBA gledam opusteno bez aritmije i uzivam u igri neverovatnih atleta...totalna razlika u odnosu na EU kosarku i to je to...ide se na pobedu bez plakanja ako se izgubi. Manite se nerviranja i ostalog

jsx

pre 5 godina

Mozete ih ne voleti, ali Hjuston je sjajna ekipa. Takodje, Ratnici su mnogo neubedljiviji nego prosle sezone, i mnogo slabije ekipe su im iscupale po pobedu. To naravno ne znaci da nece osvojiti, ali sumnjam da ce u manje od 6 (znam da sam to rekao i za Boston protiv Filadelfije, doduse....).
E da, samo molim nekog da se ne napali zbog razlike, iako Raketama moze dati vetar u ledja, 60 poena ili 1, nema sustinski uticaja na seriju (pogledati pretproslogodianje finale gde je uvek bilo +20 za nekoga)

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Memfis
A da im uporedimo i procente kada su igrali prvi put u finalu MIA-OKC?
Mislim, kada već izvlačiš neke mečeve koji ti odgovaraju?:)
Stvar je jednostavna. Durent je brutalan igrač ali nije bolji od Lebrona. Dok se Džejms sa 33 godine kidao 82 meča u Klivlendu da bi obezbedio što bolju poziciju prilično limitiranoj ekipi, dotle je KD u prajmu sa 28 godina odmorio brdo mečeva u Voriorsima prepuštajući saigračima da obave posao. Sada je odmoran i normalno je da igra odlično.

JPR24

pre 5 godina

Prvu nisam gledao. Ovu jesam. Lose sutersko vece GSW... Ali konkretno mi se smucilo od onih ispucavanja za 3, sa obe strane... Kako god, GSW je i dalje favorit.

jeli bre

pre 5 godina

Za NastyB i druge komentatore koji otvoreno kritikuju LeBrona: saglasan sam sa vama. Lik je trenutno simbol NBA i SAD uopste, i kao takav se forsira i reklamira. Komesari su ga vec progurali protiv Indijane, pogurace i protiv Bostona. Sigurno. A ni on nije naivan. Zna da Amerikom trenutno vlada Deep State sa svojim okultnim iluminatskim simbolima. Obrati paznju kako LeBron cesto svoje poene proslavlja pokazujuci rukama znak piramide (trougla), znak OK koji je ustvari znak 666, prije meca mrmlja i izgovara cudne molitve... nisam paranoican, niti teoreticar zavjere, samo kazem ono sto vidim i razumijem...
(Vlado Banja Luka, 17. maj 2018 09:48)

A kosarka Vlado?

HARIS

pre 5 godina

Klej citave sezone igra toplo-hladno, tako da me nece iznenaditi ako vec u sljedecoj utakmici bude imao 30+ poena. KD igracina, jednostavno nezaustavljiv u napadu!

Vladimir

pre 5 godina

Ono kada se ljudi svadjaju oko NBA lige, ekipa koje igraju tamo i pojedinih igrača. Umesto da uživaju, ako već mogu sebi da priušte da gledaju u to vreme, u vrhunskoj košarci ovde samo prepucavanja. Nije vama lako.

urosRuma

pre 5 godina

@True Batman
Jel igrao Durant tada,hmm razmisli malo nije
Jednostavno ova ekipa GSW je jaca trenutno od te za Duranta i u proseku 35 njegovih poena,jeste cesto previse solira,ali ocigledno to donosi rezultate
Uvek postoji nada i sansa naravno da izgube,ali tesko da ce izgubiti jos 2,a kamoli i 3 tekme da bi ispali

oprem

pre 5 godina

Neki likovi ovde ne znaju da procitaju statistiku (u kategoriju FG koja je zbir svih suteva iz igre, znaci i suta za 2 i suta za 3, dodaju sut za 3 kao da to nije sut iz igre) a komentarisu.

bla

pre 5 godina

hjuston jeste odigrao iznad proseka, ali da oni pogadjaju te suteve nikako nije samo slucajnost. mislim da ce ponoviti slicne partije. sto se tice rasprave o KD-u osnovni zadatak tima u napadu je da se lopta probaci kroz obruc a on to radi na nivou najboljih igraca u istoriji lige. sto se njegovih asistencija tice, ili nedostatka istih, jednostavno sistem igre im je takav. stef nikada nije bio najbolji asistent ekipe, to je uvek bio green. tako je i sada. ja se nadam da ce biti bar 6 utakmica. ker je sjajan trener ali i d'antoni je vrhunski strucnjak i obojca ce prilagodjavati igru od utakmice do utakmice. mislim da gsw prolazi dalje, jednostavno imaju vise fleksibilnosti i raznovrsnosti u igri.

NastyB

pre 5 godina

(Dušman, 17. maj 2018 12:21)

Ako nekome napišeš da lupa, onda obrazloži zašto, a te klinačke gluposti tipa "Denis Rodman likes this" dovoljno govori o tvom poznavanju košarke.

P.S. Rodman je bio KRILNI CENTAR. Čisto da znaš.

ninja

pre 5 godina

Koliko puta u seriji Gordon, Ariza i Tucker mogu da ponove ovakvu partiju? Zabavne su prenaglasene reakcije posle svake utakmice.
(Marinko, 17. maj 2018 09:17)

Meni nista tu nije zabavno. Cim neka ekipa dobije ubjedljivijom razlikom odmah komentari to je to, osvajaju. Dodaj na to ove strucnjake Lebron vs MJ, tako da ovde ima jedno 10% ljudi koji gledaju NBA i komentarisu, dok su ostalo napaljeni tinejdzeri.

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

svi koji ovde lupetaju kako Durant, LBJ ili bilo ko nije odveo ekipu do pobede u nekom meču moraju da shvate da je na kraju košarka igra 5 na 5, u NBA lagano pada 100+ koševa po meču, i da odbrana dobija meč u 90% slučajeva u totalu

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Čini mi se da je mnogo bolja odluka da drze Arizu na Durentu do kraja serije a ne Takera. Mada u ovim utakmicama ima toliko preuzimanja tako da primarni defanzivac na covjeku, brani tog istog mozda svega 40-50% napada. Ostalo su sve preuzimanja i to je taktika i jednih i drugih vidi se. Iskreno navijam za Hjuston - Boston finale jer sam zeljan promjene mada tesko da Hjuston dobije ovu seriju. Nece se cesto desavati sa Ariza i Taker sve ubace a ovamo da Kari i Tompson ovako odigraju.

Milutin

pre 5 godina

Cirkus kosarka, samo obican šou za gledaoce. Pogledajte na F4 u BGD da li će biti neki rezultat gde jedan tim razbije drugi sa +25% poena. Neće jer je cilj kosarka a ne ovaj cirkus cele godine pa i kad treba da se igra na rezultat ne zna se.
(Dotore, 17. maj 2018 09:41)

Hahaha, "cirkus" kažeš? Hajde da dovedemo Ratnike ili Rakete na F4 u Beograd pa da vidimo da li bi i jedna od F4 evropskih ekipa uspela da pređe 50% poena protiv jednih ili drugih. Rezultat bi bio tipa 130:60 ili tako nešto.

Nisu rezultati u Evropi bliži zato što se igra bolja košarka (a ne "cirkus" kako ga ti zoveš), nego zato što se u Evropi ne igra ova vanzemaljska košarka kao u NBA.

DisordeR

pre 5 godina

9 od 24 za dva
3 od 15 za tri
27 poena za Hardena
e zato ce i da ispadnu i zato on nikad nece videti prsten
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ringo, 17. maj 2018 08:21)

Da nije tog Hardena ostali ne bi videli ni finale konferencije..

hahaha

pre 5 godina

@Dotore
Pricas o Evroligi u kojoj je recimo Makabi finale dobijao sa 40 razlike?
Evropska kosarka je smesna u poredjenju sa NBA! Najbolji evropski tim protiv osrednjeg NBA tima gubi 50 razlike u takmicarskoj utakmici. NBA kosarka je za evropsku drugi sport. To sto ti volis da gledas utakmice u kojima pobednik postigne 60 poena je tvoj problem.
Razliku izmedju NBA i evropske kosarke vidimo najjasnije na SP i OI, kada 3 tim SAD-a sa pola snage dobija te evropske velesile sa 40 poena razlike.

Dušman

pre 5 godina

@NastyB
"P.S. Rodman je bio KRILNI CENTAR. Čisto da znaš."
Matori izvini hteo sam da napišem Skoti Pipen. al ebiga nisam tol'ko star da pamtim Đordana, i ako sam nosio Džordanke Nike. My fault.