Utorak, 08.05.2018.

08:41

Vujošević počasni građanin Sarajeva: Možda Beograd posthumno

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević proglašen je počasnim građaninom Sarajeva.

Izvor: B92

Vujoševiæ poèasni graðanin Sarajeva: Možda Beograd posthumno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

C.Vila

pre 5 godina

Za Aleksu:
Da bilo je 1992 godine 200 000 srba. A onda su neki otišli avionima za Srbiju, neki ostali da žive u Sarajevu, a velika većina njih se popeli na brda da bi pucali po tom istom Sarajevu. Palili biblioteke, pošte, domove kulture, sportske dvorane, škole, bolnice i da ne nabrajam više. Pričaj mi malo o genocidu. A ja iz Sarajeva i dalje djelim ljude samo na dobre i loše. I zato Vujoševiću, HVALA Ti ŠTO SI ČOVJEK

Aleksa

pre 5 godina

ajjk, 200 000 srba prije rata u Sarajevu? na kojoj to planeti i po kojim statistikama?
(loloo, 9. maj 2018 03:24)

Да је и 200 Срба мање, ништа мање геноцидно Сарајево не би било....иначе у Сарајеву је 1991. живело 160.000 Срба и 20.000 Срба Југославена....сад их има 10.000...званични пописи 1991.и 2013.

poslednji vlak za Zagreb

pre 5 godina

Taman kada pomislis da ovaj nema vise kud sa svojim samoljubljem, on se covek nahvali i sam sebe predlaze za neke nagrade. A reprezentaciju nam bio doveo na najniize grane u istoriji. Uneo zlu krv medju navijace, naucio ih da vredjaju zene. I kada je definitivno provaljen, otisao tamo da olajava Srbiju na sva zvona, da to nije radio nikada mu ne bi dali ovo priznanje, ono nema veze sa sportom. Nikada maga demagogije nije bilo nicega stid, pa ni sada.

Miskec

pre 5 godina

"Upravo zato! Ima hrabrosti da kaze ono sto misli i u pravu je. Pa aktuelni predsednik Srbije je u to vreme pretio da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To si malo zaboravio?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gazda Dojkan, 8. maj 2018 20:36)"
Kazes ima hraborsti? Ne, hrabrost je da to kazes u Srbiji, a ne da pobegnes u Sarajevo i odande pametujes. Nece biti pocasni gradjanin Beograda nikada, a ne znam ni zasto bi, hocemo li sad svakog trenera proglasavati za pocasnog gradjanina, sta je onda sa Zocom, pa on bi devet puta trebalo da bude pocasni gradjanin, pa trener CZ koji je osvojio usati pehar Ljupko Petrovic i da ne nabrajam?!

Gazda Dojkan

pre 5 godina

"VUJOŠEVIĆ O RASPADU JUGOSLAVIJE: Srbija je najveći krivac za rat u Bosni i Hercegovini" 
Za ovo da bude pocasni gradjanin? Nikad!!!!!
(Miskec, 08. maj 2018 11:03)

Upravo zato! Ima hrabrosti da kaze ono sto misli i u pravu je. Pa aktuelni predsednik Srbije je u to vreme pretio da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To si malo zaboravio?

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Svugde ga cene, osim u domacem mulju. Bravo generale nas! 
(Vlado, 08. maj 2018 10:54) 

U Moskvi narocito
(ist, 08. maj 2018 13:28)

Tamo narocito. Inace mu ne bi dali 3 miliona evra za 6 meseci efektivnog rada.

pljačkaši

pre 5 godina

Dodji da nas izbacis Svetlanice :) Moji su preci Beograd oslobodili ‘45 tako da je to moje, a tvoji su zbrisali zajedno sa svojim nacistickim gospodarima. Ja sutra slavim Dan Pobjede, a ti oplakujes poraz. Svakom svoje.
(Crnogorac, 8. maj 2018 18:28)

Kako je to što si "oslobodio" tvoje?

To se ne zove oslobođenje.

Hiljade ljudi je platilo glavom, navodno zbog ideologije,
a u suštini, da bi im bila oteta imovina.

Divos

pre 5 godina

@ G. Milanovac, 8. maj 2018 18:23

Нисам био у Србији и свих тих 90их и касније. У времену ратних дешавања, значи читав рат у БиХ, свих 44 месеца, "био сам тамо", у српском Сарајеву, то сам на овом порталу много пута написао.

Знам причу, знам чињенице, знам јер сам био тамо, и знам колико је ту лажи, подвала, у које неки, и такви као ти верују.

ДВ није био тамо, нема појма шта се дешавало, а трпа се у ту причу. И није добио ово признање (ту причу о неким последицама због изјава за*еби) због спортских заслуга (а у посту сам све објаснио), већ зато што понавља лажну и подваљену мантру коју воли да чује сарајевска махала.

Добио је то признање, но није му то требало, и то ћу написати увек. Било то неком право или не, баш ме брига

Crnogorac

pre 5 godina

@@@Svetlana@@@
Dodji da nas izbacis Svetlanice :) Moji su preci Beograd oslobodili ‘45 tako da je to moje, a tvoji su zbrisali zajedno sa svojim nacistickim gospodarima. Ja sutra slavim Dan Pobjede, a ti oplakujes poraz. Svakom svoje.

G. Milanovac

pre 5 godina

(Divos, 8. maj 2018 09:26)

Kakva je ovo glupst!?
Covek zivi u Beogradu, najvecu korist bi imao da se dodvorava trenutnoj vlasti. Nasuprot tome, zbog iznetih stavova o istoj, on je trpeo i trpi posledice.
A i ovo, ziveo je u Italiji i ne zna sta se desavalo u BiH?! A ti si ziveo u Srbiji, pratio RTS i zbog toga si jako dobro obavesten?

PsychoTheRapist

pre 5 godina

U Crnu Goru pa tamo budi počasni građanin. Crnogorci što dalje od Beograda i Srbije
Nemaš ti šta da tražiš u Beogradu
(Svetlana, 8. maj 2018 09:16)
Sutra je Svjetski dan pobjede nad fašizmom. Ti ga nećeš slaviti sigurno jer su tvoji izgubili rat. Valjda?!
Btw, nisam Crnogorac ali me vrijeđaju ovakve bljuvotine.

Cika Toni

pre 5 godina

johnny b ...... Covece, ti ponovo izjednacavas to sto je Enis (kao i mnogi drugi), dobio drzavljanstvo, sa samopromocijom Vujosevica i licnom inicijativom o eventualnom velikom priznanju, ma koliko to u danasnjoj Srbiji znaci. Nigde veze majstore.

MISLAV 1959999

pre 5 godina

Ja bi mu oduzeo i drzavljanstvo, sto je on privilegovan od strane C.Gore da mu gledaju kroz prste kada je dvojno drzavljanstvo u pitanju a obican gradjanin to moze samo da sanja.Mozda zato sto zastupa njihove interese u Srbiji i sadja Srbe.

Cika Toni

pre 5 godina

djemba djemba ..... Aman ljudi, nije tesko, izguglujte. Kleo je dobio drzavljanstvo kao igrac Partizana a ne Zvezde i to septembra 2010 god.

Crvena Zvezda1913

pre 5 godina

Ako ćemo po moralnim kvalitetima,ovom čoveku treba zabraniti ulazak u Srbiju zbog izjave o krivici za rat a neku počast je glupo i spominjati!

rax gravedigger

pre 5 godina

@ U Crnu Goru pa tamo budi počasni građanin. Crnogorci što dalje od Beograda i Srbije
Nemaš ti šta da tražiš u Beogradu
(Svetlana, 8. maj 2018 09:16)

Procitas ovakav komentar i onda shvatis zasto nas ceo svet mrzi i proziva da smo sovinisti! Svaka cast Svetlana, skidam kapu.

Cika Toni

pre 5 godina

@ johnny b .... Ja sam, pre svega, reagovao da ti kazem da je Kleo dobio drzavljanstvo 2010 god. kad je uveliko bio igrac Partizana a ne Zvezde. Takodje nemam nista protiv da neko, ko trazi, dobije drzavljanstvo Srbije. Ne bih da navodim imena onih koji su to dobili pocevsi od sportista,umetnika i dr. Ali to uopste nije predmet diskusije. Ti nastojis da izjednacis dobijanje drzavljanstva sa ogromnom pocascu u vidu pocasnog gradjanina grada Beograda. Ja te jos jednom pitam: Da li Vujosevic zasluzuje da dobije ovu pocast pre Zoca, Dude, Savica, Terzica, Djordjevica, Karija koji su postignutim rezultatima ucinili ponosnim sve gradjane ove zemlje ??? Izvini, ali ja kao navijac Zvezde, a verujem i navijaci drugih klubova, nismo nesto bili ponosni na uspehe Partizana. Naravno to vazi i obrnuto.

johnny b

pre 5 godina

(Cika Toni, 08. maj 2018 14:05)

Ja mislim da je Dusko, ne neko ko je zaduzen, rekao da ce MOZDA postati pocasni gradjanin Beograda i stoga mi nije jasno sto ste se toliko upalili oko toga. Pocasni je gradjanin Sarajeva sa kojim niko od vas nema dodirnih tacaka. Uostalom, sve ovo oko pocasnih gradjana je presmesno jer Beograd a ni Srbija nisu vise ono sto su bili. I jos jednom, mene ne iteresuje ko ce i kako postati ni drzavljanin Srbije a ni pocasni gradjanin Beograda, ni da li je to Dule, niti Zoc, niti ovaj ili onaj, meni bode oci vasa zabrinutost oko toga isto vam smeta Dule a ne smeta vam Enis. E to je poenta.. sto vama to smeta.

Tango

pre 5 godina

Dule,ti si nasa legenda i ne treba tebi nikakvo priznanje od Beograda i ovakve Srbije,ovakva Srbija zasluzuje pocasne gradjane kao sto su Vesic,Covic,Terzic i ostali velikani ,neka ti to imponuje.

Pitanje

pre 5 godina

Jos jednom... ja nemam nista sa tim ko ce da dobije drzavljanstvo a ko ne.. ko ce da postane pocasni gradjanin bilo kog grada. Takve stvari me ne doticu i jednostavno ne interesuju. Jedina stvar ovde koja mi nije jasna je sto se niko od vas nije javljao kada su gore pomenuti igraci postali SRBI iz znate vi dobro kojih razloga. Neka 20 fudbalera i kosarkasa Zvezde dobije drzavljanstvo Srbije, pa i drugih klubova, ja sa tim nemam nista, ali ne kapiram kako se za takve stvari niste bunili koliko za ovo sada?!??!?
(johnny b, 8. maj 2018 12:36)

A kakve veze ima dobijanje državljanstva sa titulom počasnog građana nekog grada? Upoređuješ babe i žabe.

Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!

pre 5 godina

Ovo je nagrada za sve one gluposti koje je izjavljivao oko rata u bivšoj Jugoslaviji gde krivi Srbiju ...

Žile

pre 5 godina

A šta čemo sa Ljupkom Petrovićem, Dejanom Savićem,Željkom Obradovićem koji su bili prvaci Evrope pa sa trenerom tekvondiskinja, ma ima ih mnogo zaslužnijih od ovoga

Мифо

pre 5 godina

Svugde ga cene, osim u domacem mulju. Bravo generale nas!
(Vlado, 8. maj 2018 10:54)

Баш свуда? А Москва, Лимож, и тамо?

Objašnjenje

pre 5 godina

Zapitas se cime je to Vujosevic zasluzio da postane pocasni gradjanin Sarajeva a potpises se Djenka, kao kosarkas koji je dobio drzavljanstvo Srbije samo da bi se smanjio broj stranaca u Zvezdi. Cime je to Djenka zasluzio da postane Srbin? Isto tako i Enis i Evandro. Cak je i Kleo dobio srpski pasos dok je bio u Zvezdi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djemba djemba, 8. maj 2018 09:51

Igrač o kome si hteo da pišeš,zove se Dženkins a Đenka je lik iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug,tako da je tvoj komentar besmislen oko nika,čoveka koji se tako potpisao.Izgleda da ti je tvoj "Đenka" naneo previše bola dok je igra za Zvezdu.

johnny b

pre 5 godina

@ johnny b ..... Radi tvoje informacije, da se ne bi brukao, Kleo je dobio drzavljanstvo dok je igrao za Partizan 2010 god. Vidim da ne znas da su i igraci Partizana dobijali drzavljanstvo Srbije, informisi se. Dalje, da li vi grobari zaista mislite da je Dule zasluzio to priznanje sto je bio dva puta na f4 evro lige ??? Pa koje bi onda priznanje trebalo da dobije Ljupko petrovic koji je OSVOJIO KES sa Zvezdom ili Vladica Popovic koji je sa Zvezdom bio SVETSKI PRVAK ??? Da ne pricam o STVARNIM legendama poput Zeljka, Dude, Karija, Terzica (odbojka), Zorana Gajica, da nabrajam jos ??? Da li u takvoj konkurenciji, a koliko znam niko od njih nije dobio to priznanje, ti pominjes Duska Vujosevica ????? I da li zaista mislite da bi on to priznanje u Sarajevu dobio da nije optuzio Srbiju koju "toliko" voli, kao sto "voli" i Partizan do poslednjeg Eura.
(Cika Toni, 8. maj 2018 10:56)

Jos jednom... ja nemam nista sa tim ko ce da dobije drzavljanstvo a ko ne.. ko ce da postane pocasni gradjanin bilo kog grada. Takve stvari me ne doticu i jednostavno ne interesuju. Jedina stvar ovde koja mi nije jasna je sto se niko od vas nije javljao kada su gore pomenuti igraci postali SRBI iz znate vi dobro kojih razloga. Neka 20 fudbalera i kosarkasa Zvezde dobije drzavljanstvo Srbije, pa i drugih klubova, ja sa tim nemam nista, ali ne kapiram kako se za takve stvari niste bunili koliko za ovo sada?!??!?

Zigzag

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.
(Djenka, 08. maj 2018 08:49)navedi dva beogradjanina koji imaju titulu pocasnog gradanina?svi takvi su stranci ,a formalno je i dule....

samo_kazem

pre 5 godina

Pre nego sto krenete da pisete gluposti tipa nije beogradjanin, idi u titograd, podgoricu i tako to, pogledajte malo ko su ljudi koji su proglaseni za pocasne gradjane Beograda. To su sve ljudi koji su vecinom stranci, i nisu iz beograda. On je ipak uradio nesto za Beograd, i najbolji kosarkaski klub na ovim prostorima u prethodnih 30ak godina.

Grr

pre 5 godina

@@@ Za ove što mi repliciraju: Vujošević je jedino zaslužan za uspeh klubova, u kojima je bio trener, i gde je za platu radio dobro, pri čemu je imao lični interes, koji je uz odlične igrače, doneo uspeh, dotičnim klubovima. U skladu sa tim, može da dobije jedino neka počasna zvanja, u istim. Ali, ponavljam, to je klupski uspeh, i na tome treba da ostane. Ne vidim koje su to njegove zasluge za Beograd, sem što su geografski, ti klubovi u kojima je bio trener, na teritoriji Beograda.

(Smuleco, 8. maj 2018 10:45)

E zaboravio si "samo" da, kako ti napisa geografski klubovi, su iz BG, igraju u BG, gledaju ih Beograđani i šire. BG pre svega su ljudi i ono što su oni stvarali i stvaraju u BG, pa onda sve ostalo ulice, spomenici, trgovi, parkovi, muzeji,......

Smuleco

pre 5 godina

Za ove što mi repliciraju: Vujošević je jedino zaslužan za uspeh klubova, u kojima je bio trener, i gde je za platu radio dobro, pri čemu je imao lični interes, koji je uz odlične igrače, doneo uspeh, dotičnim klubovima. U skladu sa tim, može da dobije jedino neka počasna zvanja, u istim. Ali, ponavljam, to je klupski uspeh, i na tome treba da ostane. Ne vidim koje su to njegove zasluge za Beograd, sem što su geografski, ti klubovi u kojima je bio trener, na teritoriji Beograda.

Srbija Danas

pre 5 godina

Navijaci kluba koji deli srpska drzavljanstva igracima (Evandro, Kleo, Nelson, Dzenkins, Enis) samo da bi smanjio broj stranaca u klubu se pitaju kako je Dusko Vujosevic postao 'pocasni gradjanin' Sarajeva. Uporedite vi sad tu razliku i recite mi da kroz komentare ne mozete da zakljucite koliko je patnje Vujosevic naneo Zvezdinim navijacima...
(johnny b, 08. maj 2018 10:05)
A, ja do sad slao zahtev za državljanstvo matičnoj službi, umesto da se obratim bilo kom FK u mom gradu!

zatucanibot

pre 5 godina

Kontras...haha,a napisi odakle si dosao u Beograd i kada.Dule je u Bg-u ziveo od svoje trece godine.Doneo je ko zna koliko medalja Srbiji praveci igrace za nju.Za koga cete navijati kada ugase i fmp?

bojan

pre 5 godina

Sta je dule uradio za ovu zemlju,naravno nista.On je uradio nesto za kk partizan.ako neko treba biti to su Zelko Obradovic,Duda Ivkovic,Sveta Pesic.Cak je i Marina Maljkovic vise uradila jer su svi sa reprezentacijom osvajali medalje,a mag je osvojio 8mesto sto je isto ko i biti poslednji.

johnny b

pre 5 godina

Navijaci kluba koji deli srpska drzavljanstva igracima (Evandro, Kleo, Nelson, Dzenkins, Enis) samo da bi smanjio broj stranaca u klubu se pitaju kako je Dusko Vujosevic postao 'pocasni gradjanin' Sarajeva. Uporedite vi sad tu razliku i recite mi da kroz komentare ne mozete da zakljucite koliko je patnje Vujosevic naneo Zvezdinim navijacima...

Bane

pre 5 godina

@miloske: Postoji Beogradski kosmopolitski duh. To je grad u kome imas sansu. Grad u kome su mnogi dosli niotkuda i napravili nesto.

Ti, međutim, rasteš, uz zornjaču jasnu,
sa Avalom plavom, u daljini, kao breg.
Ti treperiš, i kad ovde zvezde gasnu,
i topiš, ko Sunce, i led suza, i lanjski sneg.
U Tebi nema besmisla, ni smrti.
Ti sjajiš kao iskopan stari mač.
U Tebi sve vaskrsne, i zaigra, pa se vrti,
i ponavlja, kao dan i detinji plač.
A kad mi se glas, i oči, i dah, upokoje,
Ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje.

Taj duh je ono sto Vujosevic nije.

Cika Toni

pre 5 godina

@ johnny b ..... Radi tvoje informacije, da se ne bi brukao, Kleo je dobio drzavljanstvo dok je igrao za Partizan 2010 god. Vidim da ne znas da su i igraci Partizana dobijali drzavljanstvo Srbije, informisi se. Dalje, da li vi grobari zaista mislite da je Dule zasluzio to priznanje sto je bio dva puta na f4 evro lige ??? Pa koje bi onda priznanje trebalo da dobije Ljupko petrovic koji je OSVOJIO KES sa Zvezdom ili Vladica Popovic koji je sa Zvezdom bio SVETSKI PRVAK ??? Da ne pricam o STVARNIM legendama poput Zeljka, Dude, Karija, Terzica (odbojka), Zorana Gajica, da nabrajam jos ??? Da li u takvoj konkurenciji, a koliko znam niko od njih nije dobio to priznanje, ti pominjes Duska Vujosevica ????? I da li zaista mislite da bi on to priznanje u Sarajevu dobio da nije optuzio Srbiju koju "toliko" voli, kao sto "voli" i Partizan do poslednjeg Eura.

mitodoro

pre 5 godina

@MilosK
Aha sa posebnim uspehom je vodio nasu reprezentaciju 2005. I ostavio je trag u evropskoj košarci sa CSK i Limožom.
Promovisanje igrača kažeš, pa da prvi je primenio revolucionarnu trenersku tehniku gušenja igrača, kasnije dokazano da manjak kiseonika poboljšava procenat šuta...
A što se trauma tiče mislim da bi i ti imao šta pričaš sa nekom stručnom osobom o sopstvenim.

Vasa Pelagić

pre 5 godina

Eto, ovako se doprinosi saradnji, pomirenju među narodima i novim zdravim odnosima. Čovek je uradio više nego kad se političari šetaju, slikaju i igraju šah pred kamerama. Ovde nije ni Duda počasni građanin, ni Željko nego su u Atini, a zašto? Zato što smo mi sredina za Vesiće i Čoviće, to su ovde veličine. DV je trener, specifičan, težak, strastven, zna i da opsuje, priznat od svojih kolega, a to je najteže. A, za prave partizanovce, ne ove nacionaliste, on je najveći mit JSD Partizan posle Dragana Mancea, i tu niko ništa ne može, to je emotivna i iracionalna kategorija. DV je počasni građanin za hiljade ljudi, a vi ostali tražite svoje.

Aleksandar

pre 5 godina

Duško sve najbolje, pogotovu zdravlje da te posluži i da te vidimo u prvom redu Pionira kada igra Partizan. Ne biti počasni gradjanin ovakve Srbije je stvar estetike i treba se time ponositi dok ne dodje neko normalno vreme, ako ikad dodje. Regards

Папи

pre 5 godina

Сасвим логичан потез с обзиром на велике спортске успехе које је постигао са репрезентацијом БиХ. Искрене честитке.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Prevagnule su Vujoseviceve politicke izjave gde je Srbiju okrivljivao i slicno
takvi likovi ne zasluzuju biti pocasni gradjani Beograda jer nije on samo Davao Beogradskom sportu vec je preko Beogradskih Klubova npr. Partizana gradio i svoj trenerski Format i za to je finansiski nagradjivan.

box

pre 5 godina

Zasto da bude pocasni gradjanin Beograda?! Pa mnogo veci treneri, naucnici, sportisti koji su zaduzili Beograd nisu dobili tu titulu, pri tome covek nije ni kosmopolita a kamoli "beogradski patriota" da bi to zasluzio. Covek ima provincijalni duh i pri tome ne voli bas Srbiju..mozda se rukovodi time da je Crnogorac pa kao i njegovi sunarodnici instinktivno polaze pravo na beogradske beneficije. Za trenerska dostignuca u Partizanu svaka cast al to nije dovoljno za ovakvu pocast.

Korto

pre 5 godina

Doneo je ko zna koliko medalja Srbiji praveci igrace za nju.
(zatucanibot, 8. maj 2018 10:09)

"Doneo ko zna koliko medalja"?? Pa vama je počelo da se priviđa...

ja

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?
(Миша, 08. maj 2018 08:50)

Titula počasnog građanina se ne dodeljuje na osnovu ponašanja i toga kakav je uzor deci, nego ko je koliko doprineo razvoju grada. Uostalom ko je danas dobar uzor deci? A deca ni ne prate ko je gde počasni građanin, deci će biti uzori oni koji im se svakodnevno pojavljuju na TV, a svi znamo ko se pojavljuje i kakvi su to uzori...

KKP

pre 5 godina

Počasni građanin Beograda?? Zbog čega? Šta si ti doprineo Beogradu?
(Smuleco, 08. maj 2018 09:02) doneo 23 trofeja klubu iz Beograda.skoro kolko ima ukupno jedan drugi manji klub iz Beograda.malo li je za jedan zivot..

miloske

pre 5 godina

@partizanovac
malo si se zaneo, a?
u poslednjih 200 godina, Beograđani su bili najraznovrsnija kombinacija naroda, karaktera i morala koju možeš da zamisliš. Ne postoji nikakav specijalan "beogradski" duh.
A Vujošević ima pravo - usrećio je pola grada 13 godina za redom, kupovao slike siromašnih beogradskih slikara, davao pare sirotištima.
Izaberi šta ti se najviše sviđa, čovek je zaslužan.

Divos

pre 5 godina

Када је ДВ у питању ту одмах крену препуцавања навијача Звезде и Партизана.
ДВ је на паркету показао какав је стручњак, имао је успона и падова, имао је и успеха.

Но, није овде та прича. Није ДВ добио ово признање зато што је оставио траг у сарајевском спорту. Реално он није водио нити један спортски колектив у Сарајеву, није био ни спортски радник у том граду па да има неке заслуге за афирмацију спорта.

Јок, он има заслуга за афиормацију лажнеи подваљене мантре коју воли да чује сарајевска махала, којом је подилазио тој сарајевској махали и где је успут рекао лоше ствари на рачун и српског ратног Сарајева и ВРС.

Разумијем ја да се ваља мало додвораватим, но то му, та прича није требала, посебно што он нема појма шта се дешавало у Сарајеву 1990их, био је свих тих годинаи радио у Италији.

То је та прича, а ви навијачи Звезде и Партизана наставите се препуцавати.

esma

pre 5 godina

mISO,NAJVECI UZOR DECI JE POKAZIVANJE LJUDSKOSTI U MERI KOJA NE NARUSAVA NECIJI MIR.A Vujosevic pokazije da je covek od krvi i mesa i to nije i ne moze biti nepristojnost.Na terenu je on to sto za sta se bori,a u pozoristu je pristojan covek.

gor

pre 5 godina

Objektivno, najveca trenerska legenda sa ovih prostora jos od Ace Nikolica. Trebalo bi minimum da dobije ulicu u bg, a pocasnog gradjanina svakako.

ko-ometator

pre 5 godina

Vujosevic zasluzuje postovanje kao trener i profesionalac a ovakva priznanja stete celokupnom drustvu jer njegovo ponasanje i ophodjenje prema drugim sportistima i rivalima je cesto bilo ispod svakog civilizovanig nivoa

djemba djemba

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.
(Djenka, 08. maj 2018 08:49)

Zapitas se cime je to Vujosevic zasluzio da postane pocasni gradjanin Sarajeva a potpises se Djenka, kao kosarkas koji je dobio drzavljanstvo Srbije samo da bi se smanjio broj stranaca u Zvezdi. Cime je to Djenka zasluzio da postane Srbin? Isto tako i Enis i Evandro. Cak je i Kleo dobio srpski pasos dok je bio u Zvezdi.

MilosK

pre 5 godina

Počasni građanin Beograda?? Zbog čega? Šta si ti doprineo Beogradu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smuleco, 8. maj 2018 09:02)

Ako nista drugo vodio je 2 najveca beogradska (srpska) kluba, jedan od ta dva kluba je odveo dva puta na final 4, osvojio evropski Kup Radivoja Koraca sa tim istim klubom, vise puta sa tim istim klubom igrao top8 i top16 evrolige, vratio je Beograd na klupsku kosarkasku mapu Evrope, afirmisao neke od najboljih srpskih kosarkasa svih vremena od Divca do Bogdanovica, samim tim dao je ogroman doprinos srpskoj kosarci, osvojio je juniorsko prvenstvo Evrope 1988,bio selektor nase A selekcije! Samo ovo da je uradio dosta je. Razumem zasto ga mrzite, unistio vam je i detinjstvo i mladost i toliko vas istraumirao da ce vam biti opsesija celog zivota! Ziv bio Dule i hvala za sve!

dingoslav

pre 5 godina

Vujoševićevi profesionalni kvaliteti i uspesi se nikako ne mogu osporiti ali mu manjka mnogo ljudskih kvaliteta da bi bio počasni građanin Beograda. Vujošević ne shvata ideju da bi bio građanin Beograda da nije dovoljno da mu u ličnoj karti piše adresa u Beogradu već je građanin Beograda jedno specifično stanje duha koje se pre svega svodi na ogromnu toleranciju i beskompromisnu odanost sistemu vrednosti koje Beograd neguje poslednjih 200 godina. A da bi bio počasni građanin Beograda moraš sve to još i da unaprediš ili da mu doprineseš na neki način. Daleko je Vujošević od građanina Beograda a još je dalje od počasnog građanina Beograda.
(partizanovac, 8. maj 2018 09:20)

hahahaha. Šta kažeš, toleranciju? hahahaha

partizanovac

pre 5 godina

Vujoševićevi profesionalni kvaliteti i uspesi se nikako ne mogu osporiti ali mu manjka mnogo ljudskih kvaliteta da bi bio počasni građanin Beograda. Vujošević ne shvata ideju da bi bio građanin Beograda da nije dovoljno da mu u ličnoj karti piše adresa u Beogradu već je građanin Beograda jedno specifično stanje duha koje se pre svega svodi na ogromnu toleranciju i beskompromisnu odanost sistemu vrednosti koje Beograd neguje poslednjih 200 godina. A da bi bio počasni građanin Beograda moraš sve to još i da unaprediš ili da mu doprineseš na neki način. Daleko je Vujošević od građanina Beograda a još je dalje od počasnog građanina Beograda.

ESMA

pre 5 godina

Bravo Sarajevo,od srca za ovakvo prepoznavanje sportskog entuzijazma koji je podjednako bitan koliko i vesine koje poseduju ljudi,treneri A vUJOSEVIC se nije folirao vec je davao sebe za unapredjenje duha u zdravom telu.Mentaltet Bosanaca SE ponovo pokazao KAO NEUNISTIV.

Tutankamon

pre 5 godina

@Divos, а ти претпостављам имаш афирмативно мишљење о дешавањима из тог периода.

Kosta

pre 5 godina

Ja sam matori navijac Partizana ali sam sa Vujosevicem zavrsio kada sam cuo da je rekao kako je Srbija odgovorna za raspad SFRJ. On i treba da bude pocasni gradjanin Sarajeva, a sto se tice Beograda voleo bi da nikakve veze sa njim nije imao.

Капетан Немо

pre 5 godina

Надам се да је ово рекао у шали јер ако је озбиљан, онда су његов его и ароганција немерљиво велики. Замислите да неко сам себе делегира за место почасног грађанина Београда. Ја то не бих могао ни у шали.
Еееееееееее, моја Србијо!!!

Nenad

pre 5 godina

(Djenka, 08. maj 2018 08:49) De nabroj neke koji su bolji, radili toliko dugo u našoj zemlji, uzeli toliko trofeja u našoj zemlji... Vi zaboravljate, a u tekstu piše lepo da je bio trener CZ. Valjda će vam nekad biti jasno da on ne mrzi CZ, kao što ni jedan pravi Partizanovac ne mrzi, nego boli nepravda i ne volimo vas,jer ste najveći rival, ali ne mrzimo

Djenka

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.

Pulsefire

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?
(Миша, 08. maj 2018 08:50)
Slazem se.Neprimerno je non stop pobedjivati komsinicu i nabiti komplekse njenim navijacima i uliti u njih toliku mrznju, stvarno strasno

Миша

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?

Djenka

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.

Миша

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?

ko-ometator

pre 5 godina

Vujosevic zasluzuje postovanje kao trener i profesionalac a ovakva priznanja stete celokupnom drustvu jer njegovo ponasanje i ophodjenje prema drugim sportistima i rivalima je cesto bilo ispod svakog civilizovanig nivoa

Divos

pre 5 godina

Када је ДВ у питању ту одмах крену препуцавања навијача Звезде и Партизана.
ДВ је на паркету показао какав је стручњак, имао је успона и падова, имао је и успеха.

Но, није овде та прича. Није ДВ добио ово признање зато што је оставио траг у сарајевском спорту. Реално он није водио нити један спортски колектив у Сарајеву, није био ни спортски радник у том граду па да има неке заслуге за афирмацију спорта.

Јок, он има заслуга за афиормацију лажнеи подваљене мантре коју воли да чује сарајевска махала, којом је подилазио тој сарајевској махали и где је успут рекао лоше ствари на рачун и српског ратног Сарајева и ВРС.

Разумијем ја да се ваља мало додвораватим, но то му, та прича није требала, посебно што он нема појма шта се дешавало у Сарајеву 1990их, био је свих тих годинаи радио у Италији.

То је та прича, а ви навијачи Звезде и Партизана наставите се препуцавати.

Kosta

pre 5 godina

Ja sam matori navijac Partizana ali sam sa Vujosevicem zavrsio kada sam cuo da je rekao kako je Srbija odgovorna za raspad SFRJ. On i treba da bude pocasni gradjanin Sarajeva, a sto se tice Beograda voleo bi da nikakve veze sa njim nije imao.

partizanovac

pre 5 godina

Vujoševićevi profesionalni kvaliteti i uspesi se nikako ne mogu osporiti ali mu manjka mnogo ljudskih kvaliteta da bi bio počasni građanin Beograda. Vujošević ne shvata ideju da bi bio građanin Beograda da nije dovoljno da mu u ličnoj karti piše adresa u Beogradu već je građanin Beograda jedno specifično stanje duha koje se pre svega svodi na ogromnu toleranciju i beskompromisnu odanost sistemu vrednosti koje Beograd neguje poslednjih 200 godina. A da bi bio počasni građanin Beograda moraš sve to još i da unaprediš ili da mu doprineseš na neki način. Daleko je Vujošević od građanina Beograda a još je dalje od počasnog građanina Beograda.

Капетан Немо

pre 5 godina

Надам се да је ово рекао у шали јер ако је озбиљан, онда су његов его и ароганција немерљиво велики. Замислите да неко сам себе делегира за место почасног грађанина Београда. Ја то не бих могао ни у шали.
Еееееееееее, моја Србијо!!!

Pulsefire

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?
(Миша, 08. maj 2018 08:50)
Slazem se.Neprimerno je non stop pobedjivati komsinicu i nabiti komplekse njenim navijacima i uliti u njih toliku mrznju, stvarno strasno

box

pre 5 godina

Zasto da bude pocasni gradjanin Beograda?! Pa mnogo veci treneri, naucnici, sportisti koji su zaduzili Beograd nisu dobili tu titulu, pri tome covek nije ni kosmopolita a kamoli "beogradski patriota" da bi to zasluzio. Covek ima provincijalni duh i pri tome ne voli bas Srbiju..mozda se rukovodi time da je Crnogorac pa kao i njegovi sunarodnici instinktivno polaze pravo na beogradske beneficije. Za trenerska dostignuca u Partizanu svaka cast al to nije dovoljno za ovakvu pocast.

bojan

pre 5 godina

Sta je dule uradio za ovu zemlju,naravno nista.On je uradio nesto za kk partizan.ako neko treba biti to su Zelko Obradovic,Duda Ivkovic,Sveta Pesic.Cak je i Marina Maljkovic vise uradila jer su svi sa reprezentacijom osvajali medalje,a mag je osvojio 8mesto sto je isto ko i biti poslednji.

mitodoro

pre 5 godina

@MilosK
Aha sa posebnim uspehom je vodio nasu reprezentaciju 2005. I ostavio je trag u evropskoj košarci sa CSK i Limožom.
Promovisanje igrača kažeš, pa da prvi je primenio revolucionarnu trenersku tehniku gušenja igrača, kasnije dokazano da manjak kiseonika poboljšava procenat šuta...
A što se trauma tiče mislim da bi i ti imao šta pričaš sa nekom stručnom osobom o sopstvenim.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Prevagnule su Vujoseviceve politicke izjave gde je Srbiju okrivljivao i slicno
takvi likovi ne zasluzuju biti pocasni gradjani Beograda jer nije on samo Davao Beogradskom sportu vec je preko Beogradskih Klubova npr. Partizana gradio i svoj trenerski Format i za to je finansiski nagradjivan.

ESMA

pre 5 godina

Bravo Sarajevo,od srca za ovakvo prepoznavanje sportskog entuzijazma koji je podjednako bitan koliko i vesine koje poseduju ljudi,treneri A vUJOSEVIC se nije folirao vec je davao sebe za unapredjenje duha u zdravom telu.Mentaltet Bosanaca SE ponovo pokazao KAO NEUNISTIV.

Divos

pre 5 godina

@ G. Milanovac, 8. maj 2018 18:23

Нисам био у Србији и свих тих 90их и касније. У времену ратних дешавања, значи читав рат у БиХ, свих 44 месеца, "био сам тамо", у српском Сарајеву, то сам на овом порталу много пута написао.

Знам причу, знам чињенице, знам јер сам био тамо, и знам колико је ту лажи, подвала, у које неки, и такви као ти верују.

ДВ није био тамо, нема појма шта се дешавало, а трпа се у ту причу. И није добио ово признање (ту причу о неким последицама због изјава за*еби) због спортских заслуга (а у посту сам све објаснио), већ зато што понавља лажну и подваљену мантру коју воли да чује сарајевска махала.

Добио је то признање, но није му то требало, и то ћу написати увек. Било то неком право или не, баш ме брига

MilosK

pre 5 godina

Počasni građanin Beograda?? Zbog čega? Šta si ti doprineo Beogradu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smuleco, 8. maj 2018 09:02)

Ako nista drugo vodio je 2 najveca beogradska (srpska) kluba, jedan od ta dva kluba je odveo dva puta na final 4, osvojio evropski Kup Radivoja Koraca sa tim istim klubom, vise puta sa tim istim klubom igrao top8 i top16 evrolige, vratio je Beograd na klupsku kosarkasku mapu Evrope, afirmisao neke od najboljih srpskih kosarkasa svih vremena od Divca do Bogdanovica, samim tim dao je ogroman doprinos srpskoj kosarci, osvojio je juniorsko prvenstvo Evrope 1988,bio selektor nase A selekcije! Samo ovo da je uradio dosta je. Razumem zasto ga mrzite, unistio vam je i detinjstvo i mladost i toliko vas istraumirao da ce vam biti opsesija celog zivota! Ziv bio Dule i hvala za sve!

Bane

pre 5 godina

@miloske: Postoji Beogradski kosmopolitski duh. To je grad u kome imas sansu. Grad u kome su mnogi dosli niotkuda i napravili nesto.

Ti, međutim, rasteš, uz zornjaču jasnu,
sa Avalom plavom, u daljini, kao breg.
Ti treperiš, i kad ovde zvezde gasnu,
i topiš, ko Sunce, i led suza, i lanjski sneg.
U Tebi nema besmisla, ni smrti.
Ti sjajiš kao iskopan stari mač.
U Tebi sve vaskrsne, i zaigra, pa se vrti,
i ponavlja, kao dan i detinji plač.
A kad mi se glas, i oči, i dah, upokoje,
Ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje.

Taj duh je ono sto Vujosevic nije.

Nenad

pre 5 godina

(Djenka, 08. maj 2018 08:49) De nabroj neke koji su bolji, radili toliko dugo u našoj zemlji, uzeli toliko trofeja u našoj zemlji... Vi zaboravljate, a u tekstu piše lepo da je bio trener CZ. Valjda će vam nekad biti jasno da on ne mrzi CZ, kao što ni jedan pravi Partizanovac ne mrzi, nego boli nepravda i ne volimo vas,jer ste najveći rival, ali ne mrzimo

Cika Toni

pre 5 godina

@ johnny b ..... Radi tvoje informacije, da se ne bi brukao, Kleo je dobio drzavljanstvo dok je igrao za Partizan 2010 god. Vidim da ne znas da su i igraci Partizana dobijali drzavljanstvo Srbije, informisi se. Dalje, da li vi grobari zaista mislite da je Dule zasluzio to priznanje sto je bio dva puta na f4 evro lige ??? Pa koje bi onda priznanje trebalo da dobije Ljupko petrovic koji je OSVOJIO KES sa Zvezdom ili Vladica Popovic koji je sa Zvezdom bio SVETSKI PRVAK ??? Da ne pricam o STVARNIM legendama poput Zeljka, Dude, Karija, Terzica (odbojka), Zorana Gajica, da nabrajam jos ??? Da li u takvoj konkurenciji, a koliko znam niko od njih nije dobio to priznanje, ti pominjes Duska Vujosevica ????? I da li zaista mislite da bi on to priznanje u Sarajevu dobio da nije optuzio Srbiju koju "toliko" voli, kao sto "voli" i Partizan do poslednjeg Eura.

Korto

pre 5 godina

Doneo je ko zna koliko medalja Srbiji praveci igrace za nju.
(zatucanibot, 8. maj 2018 10:09)

"Doneo ko zna koliko medalja"?? Pa vama je počelo da se priviđa...

Мифо

pre 5 godina

Svugde ga cene, osim u domacem mulju. Bravo generale nas!
(Vlado, 8. maj 2018 10:54)

Баш свуда? А Москва, Лимож, и тамо?

Vasa Pelagić

pre 5 godina

Eto, ovako se doprinosi saradnji, pomirenju među narodima i novim zdravim odnosima. Čovek je uradio više nego kad se političari šetaju, slikaju i igraju šah pred kamerama. Ovde nije ni Duda počasni građanin, ni Željko nego su u Atini, a zašto? Zato što smo mi sredina za Vesiće i Čoviće, to su ovde veličine. DV je trener, specifičan, težak, strastven, zna i da opsuje, priznat od svojih kolega, a to je najteže. A, za prave partizanovce, ne ove nacionaliste, on je najveći mit JSD Partizan posle Dragana Mancea, i tu niko ništa ne može, to je emotivna i iracionalna kategorija. DV je počasni građanin za hiljade ljudi, a vi ostali tražite svoje.

Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!

pre 5 godina

Ovo je nagrada za sve one gluposti koje je izjavljivao oko rata u bivšoj Jugoslaviji gde krivi Srbiju ...

gor

pre 5 godina

Objektivno, najveca trenerska legenda sa ovih prostora jos od Ace Nikolica. Trebalo bi minimum da dobije ulicu u bg, a pocasnog gradjanina svakako.

Aleksandar

pre 5 godina

Duško sve najbolje, pogotovu zdravlje da te posluži i da te vidimo u prvom redu Pionira kada igra Partizan. Ne biti počasni gradjanin ovakve Srbije je stvar estetike i treba se time ponositi dok ne dodje neko normalno vreme, ako ikad dodje. Regards

Miskec

pre 5 godina

"Upravo zato! Ima hrabrosti da kaze ono sto misli i u pravu je. Pa aktuelni predsednik Srbije je u to vreme pretio da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To si malo zaboravio?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gazda Dojkan, 8. maj 2018 20:36)"
Kazes ima hraborsti? Ne, hrabrost je da to kazes u Srbiji, a ne da pobegnes u Sarajevo i odande pametujes. Nece biti pocasni gradjanin Beograda nikada, a ne znam ni zasto bi, hocemo li sad svakog trenera proglasavati za pocasnog gradjanina, sta je onda sa Zocom, pa on bi devet puta trebalo da bude pocasni gradjanin, pa trener CZ koji je osvojio usati pehar Ljupko Petrovic i da ne nabrajam?!

ja

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?
(Миша, 08. maj 2018 08:50)

Titula počasnog građanina se ne dodeljuje na osnovu ponašanja i toga kakav je uzor deci, nego ko je koliko doprineo razvoju grada. Uostalom ko je danas dobar uzor deci? A deca ni ne prate ko je gde počasni građanin, deci će biti uzori oni koji im se svakodnevno pojavljuju na TV, a svi znamo ko se pojavljuje i kakvi su to uzori...

Crvena Zvezda1913

pre 5 godina

Ako ćemo po moralnim kvalitetima,ovom čoveku treba zabraniti ulazak u Srbiju zbog izjave o krivici za rat a neku počast je glupo i spominjati!

esma

pre 5 godina

mISO,NAJVECI UZOR DECI JE POKAZIVANJE LJUDSKOSTI U MERI KOJA NE NARUSAVA NECIJI MIR.A Vujosevic pokazije da je covek od krvi i mesa i to nije i ne moze biti nepristojnost.Na terenu je on to sto za sta se bori,a u pozoristu je pristojan covek.

pljačkaši

pre 5 godina

Dodji da nas izbacis Svetlanice :) Moji su preci Beograd oslobodili ‘45 tako da je to moje, a tvoji su zbrisali zajedno sa svojim nacistickim gospodarima. Ja sutra slavim Dan Pobjede, a ti oplakujes poraz. Svakom svoje.
(Crnogorac, 8. maj 2018 18:28)

Kako je to što si "oslobodio" tvoje?

To se ne zove oslobođenje.

Hiljade ljudi je platilo glavom, navodno zbog ideologije,
a u suštini, da bi im bila oteta imovina.

johnny b

pre 5 godina

Navijaci kluba koji deli srpska drzavljanstva igracima (Evandro, Kleo, Nelson, Dzenkins, Enis) samo da bi smanjio broj stranaca u klubu se pitaju kako je Dusko Vujosevic postao 'pocasni gradjanin' Sarajeva. Uporedite vi sad tu razliku i recite mi da kroz komentare ne mozete da zakljucite koliko je patnje Vujosevic naneo Zvezdinim navijacima...

djemba djemba

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.
(Djenka, 08. maj 2018 08:49)

Zapitas se cime je to Vujosevic zasluzio da postane pocasni gradjanin Sarajeva a potpises se Djenka, kao kosarkas koji je dobio drzavljanstvo Srbije samo da bi se smanjio broj stranaca u Zvezdi. Cime je to Djenka zasluzio da postane Srbin? Isto tako i Enis i Evandro. Cak je i Kleo dobio srpski pasos dok je bio u Zvezdi.

Smuleco

pre 5 godina

Za ove što mi repliciraju: Vujošević je jedino zaslužan za uspeh klubova, u kojima je bio trener, i gde je za platu radio dobro, pri čemu je imao lični interes, koji je uz odlične igrače, doneo uspeh, dotičnim klubovima. U skladu sa tim, može da dobije jedino neka počasna zvanja, u istim. Ali, ponavljam, to je klupski uspeh, i na tome treba da ostane. Ne vidim koje su to njegove zasluge za Beograd, sem što su geografski, ti klubovi u kojima je bio trener, na teritoriji Beograda.

Žile

pre 5 godina

A šta čemo sa Ljupkom Petrovićem, Dejanom Savićem,Željkom Obradovićem koji su bili prvaci Evrope pa sa trenerom tekvondiskinja, ma ima ih mnogo zaslužnijih od ovoga

Srbija Danas

pre 5 godina

Navijaci kluba koji deli srpska drzavljanstva igracima (Evandro, Kleo, Nelson, Dzenkins, Enis) samo da bi smanjio broj stranaca u klubu se pitaju kako je Dusko Vujosevic postao 'pocasni gradjanin' Sarajeva. Uporedite vi sad tu razliku i recite mi da kroz komentare ne mozete da zakljucite koliko je patnje Vujosevic naneo Zvezdinim navijacima...
(johnny b, 08. maj 2018 10:05)
A, ja do sad slao zahtev za državljanstvo matičnoj službi, umesto da se obratim bilo kom FK u mom gradu!

Objašnjenje

pre 5 godina

Zapitas se cime je to Vujosevic zasluzio da postane pocasni gradjanin Sarajeva a potpises se Djenka, kao kosarkas koji je dobio drzavljanstvo Srbije samo da bi se smanjio broj stranaca u Zvezdi. Cime je to Djenka zasluzio da postane Srbin? Isto tako i Enis i Evandro. Cak je i Kleo dobio srpski pasos dok je bio u Zvezdi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djemba djemba, 8. maj 2018 09:51

Igrač o kome si hteo da pišeš,zove se Dženkins a Đenka je lik iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug,tako da je tvoj komentar besmislen oko nika,čoveka koji se tako potpisao.Izgleda da ti je tvoj "Đenka" naneo previše bola dok je igra za Zvezdu.

samo_kazem

pre 5 godina

Pre nego sto krenete da pisete gluposti tipa nije beogradjanin, idi u titograd, podgoricu i tako to, pogledajte malo ko su ljudi koji su proglaseni za pocasne gradjane Beograda. To su sve ljudi koji su vecinom stranci, i nisu iz beograda. On je ipak uradio nesto za Beograd, i najbolji kosarkaski klub na ovim prostorima u prethodnih 30ak godina.

rax gravedigger

pre 5 godina

@ U Crnu Goru pa tamo budi počasni građanin. Crnogorci što dalje od Beograda i Srbije
Nemaš ti šta da tražiš u Beogradu
(Svetlana, 8. maj 2018 09:16)

Procitas ovakav komentar i onda shvatis zasto nas ceo svet mrzi i proziva da smo sovinisti! Svaka cast Svetlana, skidam kapu.

PsychoTheRapist

pre 5 godina

U Crnu Goru pa tamo budi počasni građanin. Crnogorci što dalje od Beograda i Srbije
Nemaš ti šta da tražiš u Beogradu
(Svetlana, 8. maj 2018 09:16)
Sutra je Svjetski dan pobjede nad fašizmom. Ti ga nećeš slaviti sigurno jer su tvoji izgubili rat. Valjda?!
Btw, nisam Crnogorac ali me vrijeđaju ovakve bljuvotine.

miloske

pre 5 godina

@partizanovac
malo si se zaneo, a?
u poslednjih 200 godina, Beograđani su bili najraznovrsnija kombinacija naroda, karaktera i morala koju možeš da zamisliš. Ne postoji nikakav specijalan "beogradski" duh.
A Vujošević ima pravo - usrećio je pola grada 13 godina za redom, kupovao slike siromašnih beogradskih slikara, davao pare sirotištima.
Izaberi šta ti se najviše sviđa, čovek je zaslužan.

KKP

pre 5 godina

Počasni građanin Beograda?? Zbog čega? Šta si ti doprineo Beogradu?
(Smuleco, 08. maj 2018 09:02) doneo 23 trofeja klubu iz Beograda.skoro kolko ima ukupno jedan drugi manji klub iz Beograda.malo li je za jedan zivot..

Gazda Dojkan

pre 5 godina

"VUJOŠEVIĆ O RASPADU JUGOSLAVIJE: Srbija je najveći krivac za rat u Bosni i Hercegovini" 
Za ovo da bude pocasni gradjanin? Nikad!!!!!
(Miskec, 08. maj 2018 11:03)

Upravo zato! Ima hrabrosti da kaze ono sto misli i u pravu je. Pa aktuelni predsednik Srbije je u to vreme pretio da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To si malo zaboravio?

dingoslav

pre 5 godina

Vujoševićevi profesionalni kvaliteti i uspesi se nikako ne mogu osporiti ali mu manjka mnogo ljudskih kvaliteta da bi bio počasni građanin Beograda. Vujošević ne shvata ideju da bi bio građanin Beograda da nije dovoljno da mu u ličnoj karti piše adresa u Beogradu već je građanin Beograda jedno specifično stanje duha koje se pre svega svodi na ogromnu toleranciju i beskompromisnu odanost sistemu vrednosti koje Beograd neguje poslednjih 200 godina. A da bi bio počasni građanin Beograda moraš sve to još i da unaprediš ili da mu doprineseš na neki način. Daleko je Vujošević od građanina Beograda a još je dalje od počasnog građanina Beograda.
(partizanovac, 8. maj 2018 09:20)

hahahaha. Šta kažeš, toleranciju? hahahaha

Tango

pre 5 godina

Dule,ti si nasa legenda i ne treba tebi nikakvo priznanje od Beograda i ovakve Srbije,ovakva Srbija zasluzuje pocasne gradjane kao sto su Vesic,Covic,Terzic i ostali velikani ,neka ti to imponuje.

MISLAV 1959999

pre 5 godina

Ja bi mu oduzeo i drzavljanstvo, sto je on privilegovan od strane C.Gore da mu gledaju kroz prste kada je dvojno drzavljanstvo u pitanju a obican gradjanin to moze samo da sanja.Mozda zato sto zastupa njihove interese u Srbiji i sadja Srbe.

poslednji vlak za Zagreb

pre 5 godina

Taman kada pomislis da ovaj nema vise kud sa svojim samoljubljem, on se covek nahvali i sam sebe predlaze za neke nagrade. A reprezentaciju nam bio doveo na najniize grane u istoriji. Uneo zlu krv medju navijace, naucio ih da vredjaju zene. I kada je definitivno provaljen, otisao tamo da olajava Srbiju na sva zvona, da to nije radio nikada mu ne bi dali ovo priznanje, ono nema veze sa sportom. Nikada maga demagogije nije bilo nicega stid, pa ni sada.

zatucanibot

pre 5 godina

Kontras...haha,a napisi odakle si dosao u Beograd i kada.Dule je u Bg-u ziveo od svoje trece godine.Doneo je ko zna koliko medalja Srbiji praveci igrace za nju.Za koga cete navijati kada ugase i fmp?

Aleksa

pre 5 godina

ajjk, 200 000 srba prije rata u Sarajevu? na kojoj to planeti i po kojim statistikama?
(loloo, 9. maj 2018 03:24)

Да је и 200 Срба мање, ништа мање геноцидно Сарајево не би било....иначе у Сарајеву је 1991. живело 160.000 Срба и 20.000 Срба Југославена....сад их има 10.000...званични пописи 1991.и 2013.

Cika Toni

pre 5 godina

@ johnny b .... Ja sam, pre svega, reagovao da ti kazem da je Kleo dobio drzavljanstvo 2010 god. kad je uveliko bio igrac Partizana a ne Zvezde. Takodje nemam nista protiv da neko, ko trazi, dobije drzavljanstvo Srbije. Ne bih da navodim imena onih koji su to dobili pocevsi od sportista,umetnika i dr. Ali to uopste nije predmet diskusije. Ti nastojis da izjednacis dobijanje drzavljanstva sa ogromnom pocascu u vidu pocasnog gradjanina grada Beograda. Ja te jos jednom pitam: Da li Vujosevic zasluzuje da dobije ovu pocast pre Zoca, Dude, Savica, Terzica, Djordjevica, Karija koji su postignutim rezultatima ucinili ponosnim sve gradjane ove zemlje ??? Izvini, ali ja kao navijac Zvezde, a verujem i navijaci drugih klubova, nismo nesto bili ponosni na uspehe Partizana. Naravno to vazi i obrnuto.

Папи

pre 5 godina

Сасвим логичан потез с обзиром на велике спортске успехе које је постигао са репрезентацијом БиХ. Искрене честитке.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Svugde ga cene, osim u domacem mulju. Bravo generale nas! 
(Vlado, 08. maj 2018 10:54) 

U Moskvi narocito
(ist, 08. maj 2018 13:28)

Tamo narocito. Inace mu ne bi dali 3 miliona evra za 6 meseci efektivnog rada.

Cika Toni

pre 5 godina

djemba djemba ..... Aman ljudi, nije tesko, izguglujte. Kleo je dobio drzavljanstvo kao igrac Partizana a ne Zvezde i to septembra 2010 god.

C.Vila

pre 5 godina

Za Aleksu:
Da bilo je 1992 godine 200 000 srba. A onda su neki otišli avionima za Srbiju, neki ostali da žive u Sarajevu, a velika većina njih se popeli na brda da bi pucali po tom istom Sarajevu. Palili biblioteke, pošte, domove kulture, sportske dvorane, škole, bolnice i da ne nabrajam više. Pričaj mi malo o genocidu. A ja iz Sarajeva i dalje djelim ljude samo na dobre i loše. I zato Vujoševiću, HVALA Ti ŠTO SI ČOVJEK

G. Milanovac

pre 5 godina

(Divos, 8. maj 2018 09:26)

Kakva je ovo glupst!?
Covek zivi u Beogradu, najvecu korist bi imao da se dodvorava trenutnoj vlasti. Nasuprot tome, zbog iznetih stavova o istoj, on je trpeo i trpi posledice.
A i ovo, ziveo je u Italiji i ne zna sta se desavalo u BiH?! A ti si ziveo u Srbiji, pratio RTS i zbog toga si jako dobro obavesten?

Pitanje

pre 5 godina

Jos jednom... ja nemam nista sa tim ko ce da dobije drzavljanstvo a ko ne.. ko ce da postane pocasni gradjanin bilo kog grada. Takve stvari me ne doticu i jednostavno ne interesuju. Jedina stvar ovde koja mi nije jasna je sto se niko od vas nije javljao kada su gore pomenuti igraci postali SRBI iz znate vi dobro kojih razloga. Neka 20 fudbalera i kosarkasa Zvezde dobije drzavljanstvo Srbije, pa i drugih klubova, ja sa tim nemam nista, ali ne kapiram kako se za takve stvari niste bunili koliko za ovo sada?!??!?
(johnny b, 8. maj 2018 12:36)

A kakve veze ima dobijanje državljanstva sa titulom počasnog građana nekog grada? Upoređuješ babe i žabe.

Zigzag

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.
(Djenka, 08. maj 2018 08:49)navedi dva beogradjanina koji imaju titulu pocasnog gradanina?svi takvi su stranci ,a formalno je i dule....

johnny b

pre 5 godina

(Cika Toni, 08. maj 2018 14:05)

Ja mislim da je Dusko, ne neko ko je zaduzen, rekao da ce MOZDA postati pocasni gradjanin Beograda i stoga mi nije jasno sto ste se toliko upalili oko toga. Pocasni je gradjanin Sarajeva sa kojim niko od vas nema dodirnih tacaka. Uostalom, sve ovo oko pocasnih gradjana je presmesno jer Beograd a ni Srbija nisu vise ono sto su bili. I jos jednom, mene ne iteresuje ko ce i kako postati ni drzavljanin Srbije a ni pocasni gradjanin Beograda, ni da li je to Dule, niti Zoc, niti ovaj ili onaj, meni bode oci vasa zabrinutost oko toga isto vam smeta Dule a ne smeta vam Enis. E to je poenta.. sto vama to smeta.

Grr

pre 5 godina

@@@ Za ove što mi repliciraju: Vujošević je jedino zaslužan za uspeh klubova, u kojima je bio trener, i gde je za platu radio dobro, pri čemu je imao lični interes, koji je uz odlične igrače, doneo uspeh, dotičnim klubovima. U skladu sa tim, može da dobije jedino neka počasna zvanja, u istim. Ali, ponavljam, to je klupski uspeh, i na tome treba da ostane. Ne vidim koje su to njegove zasluge za Beograd, sem što su geografski, ti klubovi u kojima je bio trener, na teritoriji Beograda.

(Smuleco, 8. maj 2018 10:45)

E zaboravio si "samo" da, kako ti napisa geografski klubovi, su iz BG, igraju u BG, gledaju ih Beograđani i šire. BG pre svega su ljudi i ono što su oni stvarali i stvaraju u BG, pa onda sve ostalo ulice, spomenici, trgovi, parkovi, muzeji,......

Cika Toni

pre 5 godina

johnny b ...... Covece, ti ponovo izjednacavas to sto je Enis (kao i mnogi drugi), dobio drzavljanstvo, sa samopromocijom Vujosevica i licnom inicijativom o eventualnom velikom priznanju, ma koliko to u danasnjoj Srbiji znaci. Nigde veze majstore.

Crnogorac

pre 5 godina

@@@Svetlana@@@
Dodji da nas izbacis Svetlanice :) Moji su preci Beograd oslobodili ‘45 tako da je to moje, a tvoji su zbrisali zajedno sa svojim nacistickim gospodarima. Ja sutra slavim Dan Pobjede, a ti oplakujes poraz. Svakom svoje.

johnny b

pre 5 godina

@ johnny b ..... Radi tvoje informacije, da se ne bi brukao, Kleo je dobio drzavljanstvo dok je igrao za Partizan 2010 god. Vidim da ne znas da su i igraci Partizana dobijali drzavljanstvo Srbije, informisi se. Dalje, da li vi grobari zaista mislite da je Dule zasluzio to priznanje sto je bio dva puta na f4 evro lige ??? Pa koje bi onda priznanje trebalo da dobije Ljupko petrovic koji je OSVOJIO KES sa Zvezdom ili Vladica Popovic koji je sa Zvezdom bio SVETSKI PRVAK ??? Da ne pricam o STVARNIM legendama poput Zeljka, Dude, Karija, Terzica (odbojka), Zorana Gajica, da nabrajam jos ??? Da li u takvoj konkurenciji, a koliko znam niko od njih nije dobio to priznanje, ti pominjes Duska Vujosevica ????? I da li zaista mislite da bi on to priznanje u Sarajevu dobio da nije optuzio Srbiju koju "toliko" voli, kao sto "voli" i Partizan do poslednjeg Eura.
(Cika Toni, 8. maj 2018 10:56)

Jos jednom... ja nemam nista sa tim ko ce da dobije drzavljanstvo a ko ne.. ko ce da postane pocasni gradjanin bilo kog grada. Takve stvari me ne doticu i jednostavno ne interesuju. Jedina stvar ovde koja mi nije jasna je sto se niko od vas nije javljao kada su gore pomenuti igraci postali SRBI iz znate vi dobro kojih razloga. Neka 20 fudbalera i kosarkasa Zvezde dobije drzavljanstvo Srbije, pa i drugih klubova, ja sa tim nemam nista, ali ne kapiram kako se za takve stvari niste bunili koliko za ovo sada?!??!?

Tutankamon

pre 5 godina

@Divos, а ти претпостављам имаш афирмативно мишљење о дешавањима из тог периода.

Djenka

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.

Миша

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?

Pulsefire

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?
(Миша, 08. maj 2018 08:50)
Slazem se.Neprimerno je non stop pobedjivati komsinicu i nabiti komplekse njenim navijacima i uliti u njih toliku mrznju, stvarno strasno

ESMA

pre 5 godina

Bravo Sarajevo,od srca za ovakvo prepoznavanje sportskog entuzijazma koji je podjednako bitan koliko i vesine koje poseduju ljudi,treneri A vUJOSEVIC se nije folirao vec je davao sebe za unapredjenje duha u zdravom telu.Mentaltet Bosanaca SE ponovo pokazao KAO NEUNISTIV.

gor

pre 5 godina

Objektivno, najveca trenerska legenda sa ovih prostora jos od Ace Nikolica. Trebalo bi minimum da dobije ulicu u bg, a pocasnog gradjanina svakako.

Nenad

pre 5 godina

(Djenka, 08. maj 2018 08:49) De nabroj neke koji su bolji, radili toliko dugo u našoj zemlji, uzeli toliko trofeja u našoj zemlji... Vi zaboravljate, a u tekstu piše lepo da je bio trener CZ. Valjda će vam nekad biti jasno da on ne mrzi CZ, kao što ni jedan pravi Partizanovac ne mrzi, nego boli nepravda i ne volimo vas,jer ste najveći rival, ali ne mrzimo

MilosK

pre 5 godina

Počasni građanin Beograda?? Zbog čega? Šta si ti doprineo Beogradu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smuleco, 8. maj 2018 09:02)

Ako nista drugo vodio je 2 najveca beogradska (srpska) kluba, jedan od ta dva kluba je odveo dva puta na final 4, osvojio evropski Kup Radivoja Koraca sa tim istim klubom, vise puta sa tim istim klubom igrao top8 i top16 evrolige, vratio je Beograd na klupsku kosarkasku mapu Evrope, afirmisao neke od najboljih srpskih kosarkasa svih vremena od Divca do Bogdanovica, samim tim dao je ogroman doprinos srpskoj kosarci, osvojio je juniorsko prvenstvo Evrope 1988,bio selektor nase A selekcije! Samo ovo da je uradio dosta je. Razumem zasto ga mrzite, unistio vam je i detinjstvo i mladost i toliko vas istraumirao da ce vam biti opsesija celog zivota! Ziv bio Dule i hvala za sve!

KKP

pre 5 godina

Počasni građanin Beograda?? Zbog čega? Šta si ti doprineo Beogradu?
(Smuleco, 08. maj 2018 09:02) doneo 23 trofeja klubu iz Beograda.skoro kolko ima ukupno jedan drugi manji klub iz Beograda.malo li je za jedan zivot..

ko-ometator

pre 5 godina

Vujosevic zasluzuje postovanje kao trener i profesionalac a ovakva priznanja stete celokupnom drustvu jer njegovo ponasanje i ophodjenje prema drugim sportistima i rivalima je cesto bilo ispod svakog civilizovanig nivoa

esma

pre 5 godina

mISO,NAJVECI UZOR DECI JE POKAZIVANJE LJUDSKOSTI U MERI KOJA NE NARUSAVA NECIJI MIR.A Vujosevic pokazije da je covek od krvi i mesa i to nije i ne moze biti nepristojnost.Na terenu je on to sto za sta se bori,a u pozoristu je pristojan covek.

ja

pre 5 godina

Срамота да човек који се тако непримерено понаша на терену буде проглашен за почасног грађанина. Какав је то узор деци?
(Миша, 08. maj 2018 08:50)

Titula počasnog građanina se ne dodeljuje na osnovu ponašanja i toga kakav je uzor deci, nego ko je koliko doprineo razvoju grada. Uostalom ko je danas dobar uzor deci? A deca ni ne prate ko je gde počasni građanin, deci će biti uzori oni koji im se svakodnevno pojavljuju na TV, a svi znamo ko se pojavljuje i kakvi su to uzori...

Vasa Pelagić

pre 5 godina

Eto, ovako se doprinosi saradnji, pomirenju među narodima i novim zdravim odnosima. Čovek je uradio više nego kad se političari šetaju, slikaju i igraju šah pred kamerama. Ovde nije ni Duda počasni građanin, ni Željko nego su u Atini, a zašto? Zato što smo mi sredina za Vesiće i Čoviće, to su ovde veličine. DV je trener, specifičan, težak, strastven, zna i da opsuje, priznat od svojih kolega, a to je najteže. A, za prave partizanovce, ne ove nacionaliste, on je najveći mit JSD Partizan posle Dragana Mancea, i tu niko ništa ne može, to je emotivna i iracionalna kategorija. DV je počasni građanin za hiljade ljudi, a vi ostali tražite svoje.

djemba djemba

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.
(Djenka, 08. maj 2018 08:49)

Zapitas se cime je to Vujosevic zasluzio da postane pocasni gradjanin Sarajeva a potpises se Djenka, kao kosarkas koji je dobio drzavljanstvo Srbije samo da bi se smanjio broj stranaca u Zvezdi. Cime je to Djenka zasluzio da postane Srbin? Isto tako i Enis i Evandro. Cak je i Kleo dobio srpski pasos dok je bio u Zvezdi.

zatucanibot

pre 5 godina

Kontras...haha,a napisi odakle si dosao u Beograd i kada.Dule je u Bg-u ziveo od svoje trece godine.Doneo je ko zna koliko medalja Srbiji praveci igrace za nju.Za koga cete navijati kada ugase i fmp?

johnny b

pre 5 godina

Navijaci kluba koji deli srpska drzavljanstva igracima (Evandro, Kleo, Nelson, Dzenkins, Enis) samo da bi smanjio broj stranaca u klubu se pitaju kako je Dusko Vujosevic postao 'pocasni gradjanin' Sarajeva. Uporedite vi sad tu razliku i recite mi da kroz komentare ne mozete da zakljucite koliko je patnje Vujosevic naneo Zvezdinim navijacima...

partizanovac

pre 5 godina

Vujoševićevi profesionalni kvaliteti i uspesi se nikako ne mogu osporiti ali mu manjka mnogo ljudskih kvaliteta da bi bio počasni građanin Beograda. Vujošević ne shvata ideju da bi bio građanin Beograda da nije dovoljno da mu u ličnoj karti piše adresa u Beogradu već je građanin Beograda jedno specifično stanje duha koje se pre svega svodi na ogromnu toleranciju i beskompromisnu odanost sistemu vrednosti koje Beograd neguje poslednjih 200 godina. A da bi bio počasni građanin Beograda moraš sve to još i da unaprediš ili da mu doprineseš na neki način. Daleko je Vujošević od građanina Beograda a još je dalje od počasnog građanina Beograda.

miloske

pre 5 godina

@partizanovac
malo si se zaneo, a?
u poslednjih 200 godina, Beograđani su bili najraznovrsnija kombinacija naroda, karaktera i morala koju možeš da zamisliš. Ne postoji nikakav specijalan "beogradski" duh.
A Vujošević ima pravo - usrećio je pola grada 13 godina za redom, kupovao slike siromašnih beogradskih slikara, davao pare sirotištima.
Izaberi šta ti se najviše sviđa, čovek je zaslužan.

Aleksandar

pre 5 godina

Duško sve najbolje, pogotovu zdravlje da te posluži i da te vidimo u prvom redu Pionira kada igra Partizan. Ne biti počasni gradjanin ovakve Srbije je stvar estetike i treba se time ponositi dok ne dodje neko normalno vreme, ako ikad dodje. Regards

samo_kazem

pre 5 godina

Pre nego sto krenete da pisete gluposti tipa nije beogradjanin, idi u titograd, podgoricu i tako to, pogledajte malo ko su ljudi koji su proglaseni za pocasne gradjane Beograda. To su sve ljudi koji su vecinom stranci, i nisu iz beograda. On je ipak uradio nesto za Beograd, i najbolji kosarkaski klub na ovim prostorima u prethodnih 30ak godina.

Kosta

pre 5 godina

Ja sam matori navijac Partizana ali sam sa Vujosevicem zavrsio kada sam cuo da je rekao kako je Srbija odgovorna za raspad SFRJ. On i treba da bude pocasni gradjanin Sarajeva, a sto se tice Beograda voleo bi da nikakve veze sa njim nije imao.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

"VUJOŠEVIĆ O RASPADU JUGOSLAVIJE: Srbija je najveći krivac za rat u Bosni i Hercegovini" 
Za ovo da bude pocasni gradjanin? Nikad!!!!!
(Miskec, 08. maj 2018 11:03)

Upravo zato! Ima hrabrosti da kaze ono sto misli i u pravu je. Pa aktuelni predsednik Srbije je u to vreme pretio da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To si malo zaboravio?

Tango

pre 5 godina

Dule,ti si nasa legenda i ne treba tebi nikakvo priznanje od Beograda i ovakve Srbije,ovakva Srbija zasluzuje pocasne gradjane kao sto su Vesic,Covic,Terzic i ostali velikani ,neka ti to imponuje.

Divos

pre 5 godina

Када је ДВ у питању ту одмах крену препуцавања навијача Звезде и Партизана.
ДВ је на паркету показао какав је стручњак, имао је успона и падова, имао је и успеха.

Но, није овде та прича. Није ДВ добио ово признање зато што је оставио траг у сарајевском спорту. Реално он није водио нити један спортски колектив у Сарајеву, није био ни спортски радник у том граду па да има неке заслуге за афирмацију спорта.

Јок, он има заслуга за афиормацију лажнеи подваљене мантре коју воли да чује сарајевска махала, којом је подилазио тој сарајевској махали и где је успут рекао лоше ствари на рачун и српског ратног Сарајева и ВРС.

Разумијем ја да се ваља мало додвораватим, но то му, та прича није требала, посебно што он нема појма шта се дешавало у Сарајеву 1990их, био је свих тих годинаи радио у Италији.

То је та прича, а ви навијачи Звезде и Партизана наставите се препуцавати.

dingoslav

pre 5 godina

Vujoševićevi profesionalni kvaliteti i uspesi se nikako ne mogu osporiti ali mu manjka mnogo ljudskih kvaliteta da bi bio počasni građanin Beograda. Vujošević ne shvata ideju da bi bio građanin Beograda da nije dovoljno da mu u ličnoj karti piše adresa u Beogradu već je građanin Beograda jedno specifično stanje duha koje se pre svega svodi na ogromnu toleranciju i beskompromisnu odanost sistemu vrednosti koje Beograd neguje poslednjih 200 godina. A da bi bio počasni građanin Beograda moraš sve to još i da unaprediš ili da mu doprineseš na neki način. Daleko je Vujošević od građanina Beograda a još je dalje od počasnog građanina Beograda.
(partizanovac, 8. maj 2018 09:20)

hahahaha. Šta kažeš, toleranciju? hahahaha

rax gravedigger

pre 5 godina

@ U Crnu Goru pa tamo budi počasni građanin. Crnogorci što dalje od Beograda i Srbije
Nemaš ti šta da tražiš u Beogradu
(Svetlana, 8. maj 2018 09:16)

Procitas ovakav komentar i onda shvatis zasto nas ceo svet mrzi i proziva da smo sovinisti! Svaka cast Svetlana, skidam kapu.

Капетан Немо

pre 5 godina

Надам се да је ово рекао у шали јер ако је озбиљан, онда су његов его и ароганција немерљиво велики. Замислите да неко сам себе делегира за место почасног грађанина Београда. Ја то не бих могао ни у шали.
Еееееееееее, моја Србијо!!!

G. Milanovac

pre 5 godina

(Divos, 8. maj 2018 09:26)

Kakva je ovo glupst!?
Covek zivi u Beogradu, najvecu korist bi imao da se dodvorava trenutnoj vlasti. Nasuprot tome, zbog iznetih stavova o istoj, on je trpeo i trpi posledice.
A i ovo, ziveo je u Italiji i ne zna sta se desavalo u BiH?! A ti si ziveo u Srbiji, pratio RTS i zbog toga si jako dobro obavesten?

Crvena Zvezda1913

pre 5 godina

Ako ćemo po moralnim kvalitetima,ovom čoveku treba zabraniti ulazak u Srbiju zbog izjave o krivici za rat a neku počast je glupo i spominjati!

Crnogorac

pre 5 godina

@@@Svetlana@@@
Dodji da nas izbacis Svetlanice :) Moji su preci Beograd oslobodili ‘45 tako da je to moje, a tvoji su zbrisali zajedno sa svojim nacistickim gospodarima. Ja sutra slavim Dan Pobjede, a ti oplakujes poraz. Svakom svoje.

C.Vila

pre 5 godina

Za Aleksu:
Da bilo je 1992 godine 200 000 srba. A onda su neki otišli avionima za Srbiju, neki ostali da žive u Sarajevu, a velika većina njih se popeli na brda da bi pucali po tom istom Sarajevu. Palili biblioteke, pošte, domove kulture, sportske dvorane, škole, bolnice i da ne nabrajam više. Pričaj mi malo o genocidu. A ja iz Sarajeva i dalje djelim ljude samo na dobre i loše. I zato Vujoševiću, HVALA Ti ŠTO SI ČOVJEK

Grr

pre 5 godina

@@@ Za ove što mi repliciraju: Vujošević je jedino zaslužan za uspeh klubova, u kojima je bio trener, i gde je za platu radio dobro, pri čemu je imao lični interes, koji je uz odlične igrače, doneo uspeh, dotičnim klubovima. U skladu sa tim, može da dobije jedino neka počasna zvanja, u istim. Ali, ponavljam, to je klupski uspeh, i na tome treba da ostane. Ne vidim koje su to njegove zasluge za Beograd, sem što su geografski, ti klubovi u kojima je bio trener, na teritoriji Beograda.

(Smuleco, 8. maj 2018 10:45)

E zaboravio si "samo" da, kako ti napisa geografski klubovi, su iz BG, igraju u BG, gledaju ih Beograđani i šire. BG pre svega su ljudi i ono što su oni stvarali i stvaraju u BG, pa onda sve ostalo ulice, spomenici, trgovi, parkovi, muzeji,......

johnny b

pre 5 godina

@ johnny b ..... Radi tvoje informacije, da se ne bi brukao, Kleo je dobio drzavljanstvo dok je igrao za Partizan 2010 god. Vidim da ne znas da su i igraci Partizana dobijali drzavljanstvo Srbije, informisi se. Dalje, da li vi grobari zaista mislite da je Dule zasluzio to priznanje sto je bio dva puta na f4 evro lige ??? Pa koje bi onda priznanje trebalo da dobije Ljupko petrovic koji je OSVOJIO KES sa Zvezdom ili Vladica Popovic koji je sa Zvezdom bio SVETSKI PRVAK ??? Da ne pricam o STVARNIM legendama poput Zeljka, Dude, Karija, Terzica (odbojka), Zorana Gajica, da nabrajam jos ??? Da li u takvoj konkurenciji, a koliko znam niko od njih nije dobio to priznanje, ti pominjes Duska Vujosevica ????? I da li zaista mislite da bi on to priznanje u Sarajevu dobio da nije optuzio Srbiju koju "toliko" voli, kao sto "voli" i Partizan do poslednjeg Eura.
(Cika Toni, 8. maj 2018 10:56)

Jos jednom... ja nemam nista sa tim ko ce da dobije drzavljanstvo a ko ne.. ko ce da postane pocasni gradjanin bilo kog grada. Takve stvari me ne doticu i jednostavno ne interesuju. Jedina stvar ovde koja mi nije jasna je sto se niko od vas nije javljao kada su gore pomenuti igraci postali SRBI iz znate vi dobro kojih razloga. Neka 20 fudbalera i kosarkasa Zvezde dobije drzavljanstvo Srbije, pa i drugih klubova, ja sa tim nemam nista, ali ne kapiram kako se za takve stvari niste bunili koliko za ovo sada?!??!?

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Svugde ga cene, osim u domacem mulju. Bravo generale nas! 
(Vlado, 08. maj 2018 10:54) 

U Moskvi narocito
(ist, 08. maj 2018 13:28)

Tamo narocito. Inace mu ne bi dali 3 miliona evra za 6 meseci efektivnog rada.

Tutankamon

pre 5 godina

@Divos, а ти претпостављам имаш афирмативно мишљење о дешавањима из тог периода.

mitodoro

pre 5 godina

@MilosK
Aha sa posebnim uspehom je vodio nasu reprezentaciju 2005. I ostavio je trag u evropskoj košarci sa CSK i Limožom.
Promovisanje igrača kažeš, pa da prvi je primenio revolucionarnu trenersku tehniku gušenja igrača, kasnije dokazano da manjak kiseonika poboljšava procenat šuta...
A što se trauma tiče mislim da bi i ti imao šta pričaš sa nekom stručnom osobom o sopstvenim.

PsychoTheRapist

pre 5 godina

U Crnu Goru pa tamo budi počasni građanin. Crnogorci što dalje od Beograda i Srbije
Nemaš ti šta da tražiš u Beogradu
(Svetlana, 8. maj 2018 09:16)
Sutra je Svjetski dan pobjede nad fašizmom. Ti ga nećeš slaviti sigurno jer su tvoji izgubili rat. Valjda?!
Btw, nisam Crnogorac ali me vrijeđaju ovakve bljuvotine.

Zigzag

pre 5 godina

Ruku na srce i objektivno cime si zasluzio da budes pocasni gradjanin Beograda? Bilo je mnogo boljih trenera a i mnogo vecih ljudi koji su to zasluzili.
(Djenka, 08. maj 2018 08:49)navedi dva beogradjanina koji imaju titulu pocasnog gradanina?svi takvi su stranci ,a formalno je i dule....

Bane

pre 5 godina

@miloske: Postoji Beogradski kosmopolitski duh. To je grad u kome imas sansu. Grad u kome su mnogi dosli niotkuda i napravili nesto.

Ti, međutim, rasteš, uz zornjaču jasnu,
sa Avalom plavom, u daljini, kao breg.
Ti treperiš, i kad ovde zvezde gasnu,
i topiš, ko Sunce, i led suza, i lanjski sneg.
U Tebi nema besmisla, ni smrti.
Ti sjajiš kao iskopan stari mač.
U Tebi sve vaskrsne, i zaigra, pa se vrti,
i ponavlja, kao dan i detinji plač.
A kad mi se glas, i oči, i dah, upokoje,
Ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje.

Taj duh je ono sto Vujosevic nije.

box

pre 5 godina

Zasto da bude pocasni gradjanin Beograda?! Pa mnogo veci treneri, naucnici, sportisti koji su zaduzili Beograd nisu dobili tu titulu, pri tome covek nije ni kosmopolita a kamoli "beogradski patriota" da bi to zasluzio. Covek ima provincijalni duh i pri tome ne voli bas Srbiju..mozda se rukovodi time da je Crnogorac pa kao i njegovi sunarodnici instinktivno polaze pravo na beogradske beneficije. Za trenerska dostignuca u Partizanu svaka cast al to nije dovoljno za ovakvu pocast.

johnny b

pre 5 godina

(Cika Toni, 08. maj 2018 14:05)

Ja mislim da je Dusko, ne neko ko je zaduzen, rekao da ce MOZDA postati pocasni gradjanin Beograda i stoga mi nije jasno sto ste se toliko upalili oko toga. Pocasni je gradjanin Sarajeva sa kojim niko od vas nema dodirnih tacaka. Uostalom, sve ovo oko pocasnih gradjana je presmesno jer Beograd a ni Srbija nisu vise ono sto su bili. I jos jednom, mene ne iteresuje ko ce i kako postati ni drzavljanin Srbije a ni pocasni gradjanin Beograda, ni da li je to Dule, niti Zoc, niti ovaj ili onaj, meni bode oci vasa zabrinutost oko toga isto vam smeta Dule a ne smeta vam Enis. E to je poenta.. sto vama to smeta.

bojan

pre 5 godina

Sta je dule uradio za ovu zemlju,naravno nista.On je uradio nesto za kk partizan.ako neko treba biti to su Zelko Obradovic,Duda Ivkovic,Sveta Pesic.Cak je i Marina Maljkovic vise uradila jer su svi sa reprezentacijom osvajali medalje,a mag je osvojio 8mesto sto je isto ko i biti poslednji.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Prevagnule su Vujoseviceve politicke izjave gde je Srbiju okrivljivao i slicno
takvi likovi ne zasluzuju biti pocasni gradjani Beograda jer nije on samo Davao Beogradskom sportu vec je preko Beogradskih Klubova npr. Partizana gradio i svoj trenerski Format i za to je finansiski nagradjivan.

Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!

pre 5 godina

Ovo je nagrada za sve one gluposti koje je izjavljivao oko rata u bivšoj Jugoslaviji gde krivi Srbiju ...

Папи

pre 5 godina

Сасвим логичан потез с обзиром на велике спортске успехе које је постигао са репрезентацијом БиХ. Искрене честитке.

MISLAV 1959999

pre 5 godina

Ja bi mu oduzeo i drzavljanstvo, sto je on privilegovan od strane C.Gore da mu gledaju kroz prste kada je dvojno drzavljanstvo u pitanju a obican gradjanin to moze samo da sanja.Mozda zato sto zastupa njihove interese u Srbiji i sadja Srbe.

Divos

pre 5 godina

@ G. Milanovac, 8. maj 2018 18:23

Нисам био у Србији и свих тих 90их и касније. У времену ратних дешавања, значи читав рат у БиХ, свих 44 месеца, "био сам тамо", у српском Сарајеву, то сам на овом порталу много пута написао.

Знам причу, знам чињенице, знам јер сам био тамо, и знам колико је ту лажи, подвала, у које неки, и такви као ти верују.

ДВ није био тамо, нема појма шта се дешавало, а трпа се у ту причу. И није добио ово признање (ту причу о неким последицама због изјава за*еби) због спортских заслуга (а у посту сам све објаснио), већ зато што понавља лажну и подваљену мантру коју воли да чује сарајевска махала.

Добио је то признање, но није му то требало, и то ћу написати увек. Било то неком право или не, баш ме брига

Objašnjenje

pre 5 godina

Zapitas se cime je to Vujosevic zasluzio da postane pocasni gradjanin Sarajeva a potpises se Djenka, kao kosarkas koji je dobio drzavljanstvo Srbije samo da bi se smanjio broj stranaca u Zvezdi. Cime je to Djenka zasluzio da postane Srbin? Isto tako i Enis i Evandro. Cak je i Kleo dobio srpski pasos dok je bio u Zvezdi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djemba djemba, 8. maj 2018 09:51

Igrač o kome si hteo da pišeš,zove se Dženkins a Đenka je lik iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug,tako da je tvoj komentar besmislen oko nika,čoveka koji se tako potpisao.Izgleda da ti je tvoj "Đenka" naneo previše bola dok je igra za Zvezdu.

Korto

pre 5 godina

Doneo je ko zna koliko medalja Srbiji praveci igrace za nju.
(zatucanibot, 8. maj 2018 10:09)

"Doneo ko zna koliko medalja"?? Pa vama je počelo da se priviđa...

Smuleco

pre 5 godina

Za ove što mi repliciraju: Vujošević je jedino zaslužan za uspeh klubova, u kojima je bio trener, i gde je za platu radio dobro, pri čemu je imao lični interes, koji je uz odlične igrače, doneo uspeh, dotičnim klubovima. U skladu sa tim, može da dobije jedino neka počasna zvanja, u istim. Ali, ponavljam, to je klupski uspeh, i na tome treba da ostane. Ne vidim koje su to njegove zasluge za Beograd, sem što su geografski, ti klubovi u kojima je bio trener, na teritoriji Beograda.

Мифо

pre 5 godina

Svugde ga cene, osim u domacem mulju. Bravo generale nas!
(Vlado, 8. maj 2018 10:54)

Баш свуда? А Москва, Лимож, и тамо?

Miskec

pre 5 godina

"Upravo zato! Ima hrabrosti da kaze ono sto misli i u pravu je. Pa aktuelni predsednik Srbije je u to vreme pretio da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To si malo zaboravio?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gazda Dojkan, 8. maj 2018 20:36)"
Kazes ima hraborsti? Ne, hrabrost je da to kazes u Srbiji, a ne da pobegnes u Sarajevo i odande pametujes. Nece biti pocasni gradjanin Beograda nikada, a ne znam ni zasto bi, hocemo li sad svakog trenera proglasavati za pocasnog gradjanina, sta je onda sa Zocom, pa on bi devet puta trebalo da bude pocasni gradjanin, pa trener CZ koji je osvojio usati pehar Ljupko Petrovic i da ne nabrajam?!

poslednji vlak za Zagreb

pre 5 godina

Taman kada pomislis da ovaj nema vise kud sa svojim samoljubljem, on se covek nahvali i sam sebe predlaze za neke nagrade. A reprezentaciju nam bio doveo na najniize grane u istoriji. Uneo zlu krv medju navijace, naucio ih da vredjaju zene. I kada je definitivno provaljen, otisao tamo da olajava Srbiju na sva zvona, da to nije radio nikada mu ne bi dali ovo priznanje, ono nema veze sa sportom. Nikada maga demagogije nije bilo nicega stid, pa ni sada.

Cika Toni

pre 5 godina

@ johnny b ..... Radi tvoje informacije, da se ne bi brukao, Kleo je dobio drzavljanstvo dok je igrao za Partizan 2010 god. Vidim da ne znas da su i igraci Partizana dobijali drzavljanstvo Srbije, informisi se. Dalje, da li vi grobari zaista mislite da je Dule zasluzio to priznanje sto je bio dva puta na f4 evro lige ??? Pa koje bi onda priznanje trebalo da dobije Ljupko petrovic koji je OSVOJIO KES sa Zvezdom ili Vladica Popovic koji je sa Zvezdom bio SVETSKI PRVAK ??? Da ne pricam o STVARNIM legendama poput Zeljka, Dude, Karija, Terzica (odbojka), Zorana Gajica, da nabrajam jos ??? Da li u takvoj konkurenciji, a koliko znam niko od njih nije dobio to priznanje, ti pominjes Duska Vujosevica ????? I da li zaista mislite da bi on to priznanje u Sarajevu dobio da nije optuzio Srbiju koju "toliko" voli, kao sto "voli" i Partizan do poslednjeg Eura.

Cika Toni

pre 5 godina

johnny b ...... Covece, ti ponovo izjednacavas to sto je Enis (kao i mnogi drugi), dobio drzavljanstvo, sa samopromocijom Vujosevica i licnom inicijativom o eventualnom velikom priznanju, ma koliko to u danasnjoj Srbiji znaci. Nigde veze majstore.

Žile

pre 5 godina

A šta čemo sa Ljupkom Petrovićem, Dejanom Savićem,Željkom Obradovićem koji su bili prvaci Evrope pa sa trenerom tekvondiskinja, ma ima ih mnogo zaslužnijih od ovoga

pljačkaši

pre 5 godina

Dodji da nas izbacis Svetlanice :) Moji su preci Beograd oslobodili ‘45 tako da je to moje, a tvoji su zbrisali zajedno sa svojim nacistickim gospodarima. Ja sutra slavim Dan Pobjede, a ti oplakujes poraz. Svakom svoje.
(Crnogorac, 8. maj 2018 18:28)

Kako je to što si "oslobodio" tvoje?

To se ne zove oslobođenje.

Hiljade ljudi je platilo glavom, navodno zbog ideologije,
a u suštini, da bi im bila oteta imovina.

Aleksa

pre 5 godina

ajjk, 200 000 srba prije rata u Sarajevu? na kojoj to planeti i po kojim statistikama?
(loloo, 9. maj 2018 03:24)

Да је и 200 Срба мање, ништа мање геноцидно Сарајево не би било....иначе у Сарајеву је 1991. живело 160.000 Срба и 20.000 Срба Југославена....сад их има 10.000...званични пописи 1991.и 2013.

Cika Toni

pre 5 godina

@ johnny b .... Ja sam, pre svega, reagovao da ti kazem da je Kleo dobio drzavljanstvo 2010 god. kad je uveliko bio igrac Partizana a ne Zvezde. Takodje nemam nista protiv da neko, ko trazi, dobije drzavljanstvo Srbije. Ne bih da navodim imena onih koji su to dobili pocevsi od sportista,umetnika i dr. Ali to uopste nije predmet diskusije. Ti nastojis da izjednacis dobijanje drzavljanstva sa ogromnom pocascu u vidu pocasnog gradjanina grada Beograda. Ja te jos jednom pitam: Da li Vujosevic zasluzuje da dobije ovu pocast pre Zoca, Dude, Savica, Terzica, Djordjevica, Karija koji su postignutim rezultatima ucinili ponosnim sve gradjane ove zemlje ??? Izvini, ali ja kao navijac Zvezde, a verujem i navijaci drugih klubova, nismo nesto bili ponosni na uspehe Partizana. Naravno to vazi i obrnuto.

Cika Toni

pre 5 godina

djemba djemba ..... Aman ljudi, nije tesko, izguglujte. Kleo je dobio drzavljanstvo kao igrac Partizana a ne Zvezde i to septembra 2010 god.

Pitanje

pre 5 godina

Jos jednom... ja nemam nista sa tim ko ce da dobije drzavljanstvo a ko ne.. ko ce da postane pocasni gradjanin bilo kog grada. Takve stvari me ne doticu i jednostavno ne interesuju. Jedina stvar ovde koja mi nije jasna je sto se niko od vas nije javljao kada su gore pomenuti igraci postali SRBI iz znate vi dobro kojih razloga. Neka 20 fudbalera i kosarkasa Zvezde dobije drzavljanstvo Srbije, pa i drugih klubova, ja sa tim nemam nista, ali ne kapiram kako se za takve stvari niste bunili koliko za ovo sada?!??!?
(johnny b, 8. maj 2018 12:36)

A kakve veze ima dobijanje državljanstva sa titulom počasnog građana nekog grada? Upoređuješ babe i žabe.

Srbija Danas

pre 5 godina

Navijaci kluba koji deli srpska drzavljanstva igracima (Evandro, Kleo, Nelson, Dzenkins, Enis) samo da bi smanjio broj stranaca u klubu se pitaju kako je Dusko Vujosevic postao 'pocasni gradjanin' Sarajeva. Uporedite vi sad tu razliku i recite mi da kroz komentare ne mozete da zakljucite koliko je patnje Vujosevic naneo Zvezdinim navijacima...
(johnny b, 08. maj 2018 10:05)
A, ja do sad slao zahtev za državljanstvo matičnoj službi, umesto da se obratim bilo kom FK u mom gradu!