Petak, 13.04.2018.

14:00

Zvanično: Niko Kovač novi trener minhenskog Bajerna

Hrvatski trener Niko Kovač imenovan je za novog trenera fudbalskog kluba Bajern iz Minhena, a ekipu će preuzeti od naredne sezone.

Izvor: B92

Zvanièno: Niko Kovaè novi trener minhenskog Bajerna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

(..., prvo se informiši malo pre nego što lupaš!! Posle Lewandowskog Jović je drugi najbolji strelac Bundeslige!! Na osnovu odigranih 712 minuta za Frankfurt postiže svakih 89 minuta gol, Lewandowski na svakih 75 minuta daje gol!! Inače švabe su objavili pre neki dan tekst o Joviću da je biser srpskog fudbala, rođeni golgeter!! A ako ti nije poznato Lewandowski je novi igrač Reala!!

Oliver

pre 6 godina

Znaci da bracika postaje pomocni trener. Bundesliga postaje zanimljivija, ne zato sto se Bajernovi direktni konkurenti pojacavaju nego sto ovaj gigant slabi.

Bravo za sportskog direktora Bavaraca.
(Cule,

Ne pricaj svasta. Prvi pomocnik NIke Kovaca bice sadasnji prvi asistent Jupa HAjnkesa, Peter Herman. Herman ima 66 godina i bio je asistent Hajnkesa decenijama u Bayernu,Leverkuzenu..gde god su radili.Drugi asistent bice Robert KOvac,brat NIke Kovaca,takodje bivsi fudbaler Bayerna.Sportski direktor Bayerna nema nikakve veze sa treniranjem,odredjivanjem sastava i taktike.On je spona,veza izmedju strucnog staba i visih instanci-Rumenigea i Henesa.On mora svakodnevno da prati i posmatra rad strucnog staba,on je operativno ukljucen u dnevni rad.Zato i sedi na klupi pored trenera.Rumenige i Henes to ne prate na dnevnoj bazi,oni samo dodju na utakmicu u VIP lozu.Ali ako stvari krenu po zlu,njih dvojica itekako mogu da se ukljuce u sastavljanje tima.Primerice,u januaru 2011. van Gaal zameni iskusnog golmana Butta neiskusnim Thomasom Kraftom.Henes i Rumenige mu kazu da to ne radi,ovaj tvrdoglavo odbije,posle par meseci ga smene.U Bayernu postoji striktna podela posla,moci i odgovornosti,sa vertikalnom,piramidalnom strukturom moci gde je na vrhu Henes.Poslusnost i lojalnost njemu su neophodne za svakog trenera Bayerna.Van Gaal to nije shvatio,kao i mnogi drugi.Niko ce to shvatiti.

Ivan ZG

pre 6 godina

Najbolji su mi ovi što se smiju jer je ajntraht sada peti na tablici, a doveli Niku jer su se bojali isopadanja iz lige. Do kraja prvenstva može biti treći bez problema! E, sada se upitajte koji to igrači igraju u Ajntrahtu? Pa niste čuli ni za jednog osim onog vašeg iz Srbije kao što ja nisam čuo ni za jednog osim našeg Rebića. Pa cijela momčad vrijedi kao Levandovski i Riberi!? I sa njima je Niko 5. na ljestvici, a možda bude i 3.. On je najveće trenersko iznenađenje njemačke lige ove godine.
Kažete nema iskustva? Bio je pomoćni trener 2 godine u Red Bullu iz Salzburga, pa trener reprezentacije RH, pa trener Ajntrahta 1,5 godine.
Koliko je Zidan imao godina iskustva kao trener kada je sjeo na klupu Reala? 0 godina kao glavni trener. I to mu nije smetalo da osvoji ligu prvaka.
Ne bojim se ja da njega neće slušati Riberi ili Levandovski ili netko treći. Ne da će slušati nego će stajati u stavu mirno ili neće igrati. I u našoj reprezentaciji on je bio trener na terenu jer kada bi on nekoga prozvao da trči ili izađe sa terena da vidiš trčanja. Zato je Bilić bio tako uspješan jer je imao Niku za desnu ruku na terenu zaduženu za disciplinu.
Kada bi se unio igraču u lice i rekao: Jel' misliš da ću ja za tebe trčat? Miči se ili izlazi van! Poslije toga je sve štimalo.
Dok je igrao ne sjećam se da je ikada povukao nogu u duelu ili ispucavanju lopte. Nešto slično sam vidio jedino kod Gatuza.
To što je Niko bivši igrač Bayerna puno mu je pomoglo u dobivanju ove pozicije.

Раде Кузма

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.(Раде Кузма, 13. april 2018 14:08)eto Ancceloti je svjetsko ime ,pa se zadrzao jako malo...
(sky360, 13. april 2018 16:54)
Па нормално да се задржао кратко кад није имао резултате. Након Након Јупа, Гвардиоле, Анћелотија на клупу сједа Нико Ковач који уз дужно поштовање није у животу водио неки већи клуб. Ни Гвардиола ни Анћелоти нису издржали у Бајерну па ето баш ће Ковач.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Au kakav Robert Kovac, trebalo je Bajernova uprava nekog iskusnijeg trenera da angazuje. Posto su toliko kupili Dortmundovih igraca ja ocekivao sa angazuju onog sto je trenirao Milionere dok im nije dosao trener Kelna.

croata

pre 6 godina

Kovac kao igrac bio je srcan, germanska disciplina, ide glavom gdje mnogi ne bi ni kopackom, pravi kapetan nase reprezentacije. Nogometno znanje i mastovitost nula.
Kao izbornik brzo je potrosen jer osim zeljezne ruke morao je imati i nogometni vic i soli u glavi, sto nema, a i znati driblat u balkanskom loncu, prije svega improvizirati jer to je nas mentalitet, a on kao klasicni njemacki vojnik naucen da je sve po spagi, a improvizacija mu je strani pojam, od samog starta je bio osudjen na propast.
Bayern je nesto sasvim drugo, gigant gdje se tocno zna tko sto radi i gdje ce kovac biti samo jedna od karika jednog savrsenog nogometnog stroja. Kao takav vjerujem da ce se uspjesno uklopiti.

ATG

pre 6 godina

Sad ne znam kako xe sad proci, ali prosli put su sa Pepom napravili veliki autogol. Unazadio je ekipu koja je pobedjivaka sve redom bez problema, onda ih je Anceloti malo povratio u zivot (realno su prosle godine trebali osvojiti LS), a Hajnkea je cudo. Ja rekao prijateljima bice ove godine Bayern, kao Real one godine kada ih Je Del Boske preuzeo, od kante za napucavanje na pocetku sezone osvojise LS na kraju godine.

Zigzag

pre 6 godina

nikad ga hrvatski navijaci nisu mrzili i htjeli njegov odlazak,otisao je zato sto su ga bojkotirali glavni igraci protiv azerbajdzana i norveske....naime dok bi oni to vrijeme htjeli koristiti za zabave ,posjet prijateljima i rodbinu,niko je zahtjevao maksimalnu koncentraciju za slijedeci mec....

sky360

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.
(Раде Кузма, 13. april 2018 14:08)


eto Ancceloti je svjetsko ime ,pa se zadrzao jako malo...

6

pre 6 godina

Sad ce i Jovic tamo.
(Ljubisa livac, 13. april 2018 15:53)
Sta ce Jovic tamo?
Bajern mozeda kupi i mnogo boljeg napadaca od Jovica ako mu treba- a ne treba mu napadac uopste

F16 je avion za Mig29

pre 6 godina

Tako je to. Nama u reprezentaciji nije valjao, svi su ga pljuvali...iako se mora priznati da smo tad loše izgledali. Bila je to izgleda škola za velike stvari. Sretno kapetane!
(petrica kerempuh, 13. april 2018 14:01)

To je bio bojkot Modrica Srne i ekipe na čelu s Mamicem

F16 je avion za Mig29

pre 6 godina

Ovo je Mamiceva izjava tri mjeseca prije otkaza Kovacu..
"Ja sam jedan od najzaslužnijih što Kovač nije smijenjen nakon SP-a u Brazilu, ali me razočarao i nema moju podršku. On je pravi egotrip koji radi samo ono što njega zanima. Ignorira i Savez ljude u Savezu i ljude u klubovima..
Onda su Modric i ekipa bojkotirali Kovaca..

djole mimoza

pre 6 godina

Sa neiskusnim trenerom pocetnikom, takvi ce i rezultati biti. Niti ce on biti autoritet prema Riberiju, Robenu, Mileru i ostalima, niti ce ga oni slusati. Otpustice ga u prvoj polovini sezone. Izuzetno los potez uprave

paja

pre 6 godina

@samuraj dzek
bez ljutnje molim te ja sam samo naveo primer , nepotrebno je biti bukvalista . inace sto se sporta tice pogledaj , uvek se delimo i pljujemo te takozvane selektore , trenere , igrace i da nespominjem kada su na mestu na kom jesu a pogotovo kad dobiju sut kartu pocevsi od evo ti sad primera koliko hoces pa ti razmatraj i meri ako zelis Djukic , Djordjevic , Obradovic , Kokoskov , Dzikic , Jokanovic , Stanojevic ....

james

pre 6 godina

Opet Hajnkesu rade isto, nadju mu zamjenu prije nego je zavrsio sezonu. Da li ce se istorija ponoviti pa uzme opet Ligu sampiona.
(kaokakao, 13. april 2018 14:28)

izgleda da voliš da komentarišeš a slabo pratiš šta se dešava! čovek im odavno rekao da neće sledeće sezone da vodi ekipu!

molina

pre 6 godina

Ovo me odusevljava kod velikih klubova. Sezona jos nije gotova a oni vec imenuju trenera za sledecu sezonu. Nije bitno da li je Niko pravo resenje, bitno je da oni vec imaju plan i vizuju, da znaju u kom smeru idu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zasto sad u finisu sezone? Moglo se sacekati malo zbog atmosfere u Frankfurtu..
(gzola, 13. april 2018 15:25)

Tako Bajern posluje, bahato. Pa vi posle pricajte da su oni poslednji stub iskrenof fudbala, a Real zlo.

Cule

pre 6 godina

Znaci da bracika postaje pomocni trener. Bundesliga postaje zanimljivija, ne zato sto se Bajernovi direktni konkurenti pojacavaju nego sto ovaj gigant slabi.

Bravo za sportskog direktora Bavaraca.

lorenzo

pre 6 godina

ovaj Bajern je stvarno kul ekipa...prvo ne dovode ekstremno skupe igrače, drugo zna se ko ima koliku platu i samim tim ne puštaju nekoga ko misli da je veći od kluba, treće pažjivo biraju trenere, obično na duže staze...mogu pričati šta hoće, kako kupuju samo od rivala iz lige ali to rade i ostali...Real je uzeo Malagi Iska, Barsa Vilju iz Valencije...onda top6 klubova iz Engleske uzima igrače od timova sa sredine tabele i dna, Liverpul najbolji primjer, koliko je igrača samo iz Sautemptona...tako da Bajern ne radi ništa gore od drugih...jedina je razlika što oni nikada neće platiti ogromne pare za igrača kalibra Riki Lambert već će se otvoriti za Levandovskog, Rodrigeza, Nojera...

Ivan ZG

pre 6 godina

Voditi reprezentaciju i klub to su dva potpuno drugačija načina rada. U reprezentaciji nema puno vremena za uigravanje i treba vidjeti kako iz nekoga izvuči maksimum, a nema vremena za drastične rezove. Prati se tko je kakvoj formi i stavljaju najspremniji i nema vremena za puno dizanja forme.
U klubu ima vremena za sve što zamisliš, ali igrači i klub moraju proigrati. treba održati budnost i motivaciju i protiv slabih protivnika.
Niko je sa Ajntrahtom učinio čudo. Sa solidnim igračima igrao ravnopravno sa svima i u većini slučajeva pobjeđivao. Kakav je bio igrač, takvu igru i preferira. Čvrstu, mušku i sa puno energije u svakom duelu. Nije baš lepršavo, ali daje rezultate. Sa boljim igračima bit će još bolje.

Inače, Hajnks ne želi voditi klub iduće godine, a to im je rekao čim je dolazio.

Brzi

pre 6 godina

Takticki potez Hajnkesa kao prethodnog puta. Ovim do kraja sezone, skida pritisak sa sebe i igraca. Igrace rastereceno, vec sada se zna da krecu u novi pocetak, nema rivalstva u ekipi, imaju titulu drzavnog prvaka pa vec sada svi cekaju samo kako ce izgledati od sledece sezone, a ne obracaju paznju na zavrsnicu Lige sampiona.
Sa druge strane, iskoristive ovo Hajnkes maksimalno da motivise igrace da se bez opterecenja maksimalno potrude u tim utakmicama kao da su im poslednje, sto i jesu. Nema ih vise na tom okupu. Kao zaokruzivanje jedne price. Pametno.

Dvoranski polo

pre 6 godina

Odlučili u Bayernu da je vrijeme da neko drugi uzme titulu, pa imenovali Kovača za trenera.
Šalu na stranu, Niko Kovač je tipičan german, radišan i discipliniran, te će takav sigurno profitirati u svakom klubu. Ipak, epizoda u repki mu ostaje crna mrlja, jer se kukavičluk protiv Brazila i debakl protiv Norveške neće zaboravit nikada, bojkotu unatoč!

Раде Кузма

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.

The Great Getsby

pre 6 godina

Steta za Eintracht :( Taman su ove sezone poceli da izgledaju na konkurentnu ekipu i jos uvek su u velikoj igri za plasman u LS sto bi za Frankfurt bilo fenomenalno, i siguran sam da nece voditi ekipu sa istom energijom kao pre potpisa za Bajern.
Ali srecno u svakom slucaju Niko! I da dogodine gledamo Zvezdu protiv Eintrachta u LS :)

mostarac hrvat

pre 6 godina

Nikad neću zaboraviti koliko sam plakao iza utakmice 2008. na Prateru protiv Turske, ne toliko zbog šokantnog poraza koliko zbog zbog tog što su objavili da se oprašta kapetan Niko Kovač. Strašan zadnji vezni igrač. Dva svjetska i dva Europska prventsta, jedan od šest svega HRV igrača koji su postigli gol na Euru i na SP!
Dok je bio izbornik bio je miniran, jer ''Glavama'' nije pasovalo što ne gura sponzorske igrače a igračima nije pasovala Njemačka doktrina koju je on forsirao, a iskreno nije imao ni sreće u prvoj utakmici s Brazilom. Eto Niko želim ti sve najbolje u tvom novom starom klubu!

1Beogradjanin

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...
(Bane17, 13. april 2018 14:14)
Па и код нас у репрезентацији је исти случај.
(Раде Кузма, 13. april 2018 14:28)

Pa i nije ista situacija kao u našoj reprezentaciji. Kovač preuzima vrhunski tim, osvajače domaćih i evropskih titula, dobro podmazanu mašinu u kojoj se tačno zna ko šta radi. Krstajić je, budimo realni, preuzeo osrednju reprezentaciju koja nema neke zapažene rezultate i nema jasno definisan stil igre. Jedina zajednička stvar je da su početnici.

miodrag

pre 6 godina

Pocetak kraja velikog Bajerna....steta sto Hajkens ne zeli vise da radi, on je VELIKI trener starog kova koji odlicno pliva u vodama savremenog fudbala.

paja

pre 6 godina

citam vest i komentar vezano za to i mogu samo reci tj dodati da mi na balkanu , u regionu kako god nismo ni svesni koliko smo isti , koliko i kako isto reagujemo na svakave vesti i okololnosti od sporta do politike....evo trenutno svez primer , Kovaca su pljuvali dok je bio selektor kao u nasem slucaju kada je Mihajlovic bio kod nas pa kad se desi obrt sut karta napravi negde neki rezultat onda ih dizemo u nebo...eto toliko samo jedno malo zapazanje.pozdrav svim ljubiteljima sporta

aco

pre 6 godina

Odmah stizu predlozi da kupi Jovica. Mislim da to nikome nije u interesu. Preveliki je rizik za Jovica. Bolje da odigra bar jos jednu sezonu u Ajntrahtu, pa onda da razmislja o Bajernu.

Bane17

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...

Раде Кузма

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...
(Bane17, 13. april 2018 14:14)
Па и код нас у репрезентацији је исти случај.

Bavarac

pre 6 godina

Čestitke Niki, bio je vrlo dobar i zahvalan igrač, sad kao trener radi dobre stvari, na Balkanu će sigurno biti ispljuvan pogotovo u kroasanlendu jer zaboga nije osvojio očekivanu titulu prvaka svijeta sa nikad jačom Hrvatskom haha dok tamo gdje se cijeni rad, red, disciplina, kvalitet Kovač dobija šansu i pokazuje dobar potencijal. Nadam se da će nastaviti niz bavarskog giganta a da će Jup ponovo u penziju sa naslovom prvaka Evrope. Real jeste veliki zalogaj ali može se savladati a onda u finalu protiv Liverpula do 6-te titule i još jednog bajkovitog ispraćaja Jupa u penziju.

petrica kerempuh

pre 6 godina

Tako je to. Nama u reprezentaciji nije valjao, svi su ga pljuvali...iako se mora priznati da smo tad loše izgledali. Bila je to izgleda škola za velike stvari. Sretno kapetane!

vuco007

pre 6 godina

Pocetak kraja velikog Bajerna....steta sto Hajkens ne zeli vise da radi, on je VELIKI trener starog kova koji odlicno pliva u vodama savremenog fudbala.
(miodrag, 13. april 2018 14:21)

eto srbin zna bolje nego bavarski div

petrica kerempuh

pre 6 godina

Tako je to. Nama u reprezentaciji nije valjao, svi su ga pljuvali...iako se mora priznati da smo tad loše izgledali. Bila je to izgleda škola za velike stvari. Sretno kapetane!

Bane17

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...

paja

pre 6 godina

citam vest i komentar vezano za to i mogu samo reci tj dodati da mi na balkanu , u regionu kako god nismo ni svesni koliko smo isti , koliko i kako isto reagujemo na svakave vesti i okololnosti od sporta do politike....evo trenutno svez primer , Kovaca su pljuvali dok je bio selektor kao u nasem slucaju kada je Mihajlovic bio kod nas pa kad se desi obrt sut karta napravi negde neki rezultat onda ih dizemo u nebo...eto toliko samo jedno malo zapazanje.pozdrav svim ljubiteljima sporta

mostarac hrvat

pre 6 godina

Nikad neću zaboraviti koliko sam plakao iza utakmice 2008. na Prateru protiv Turske, ne toliko zbog šokantnog poraza koliko zbog zbog tog što su objavili da se oprašta kapetan Niko Kovač. Strašan zadnji vezni igrač. Dva svjetska i dva Europska prventsta, jedan od šest svega HRV igrača koji su postigli gol na Euru i na SP!
Dok je bio izbornik bio je miniran, jer ''Glavama'' nije pasovalo što ne gura sponzorske igrače a igračima nije pasovala Njemačka doktrina koju je on forsirao, a iskreno nije imao ni sreće u prvoj utakmici s Brazilom. Eto Niko želim ti sve najbolje u tvom novom starom klubu!

vuco007

pre 6 godina

Pocetak kraja velikog Bajerna....steta sto Hajkens ne zeli vise da radi, on je VELIKI trener starog kova koji odlicno pliva u vodama savremenog fudbala.
(miodrag, 13. april 2018 14:21)

eto srbin zna bolje nego bavarski div

Ivan ZG

pre 6 godina

Najbolji su mi ovi što se smiju jer je ajntraht sada peti na tablici, a doveli Niku jer su se bojali isopadanja iz lige. Do kraja prvenstva može biti treći bez problema! E, sada se upitajte koji to igrači igraju u Ajntrahtu? Pa niste čuli ni za jednog osim onog vašeg iz Srbije kao što ja nisam čuo ni za jednog osim našeg Rebića. Pa cijela momčad vrijedi kao Levandovski i Riberi!? I sa njima je Niko 5. na ljestvici, a možda bude i 3.. On je najveće trenersko iznenađenje njemačke lige ove godine.
Kažete nema iskustva? Bio je pomoćni trener 2 godine u Red Bullu iz Salzburga, pa trener reprezentacije RH, pa trener Ajntrahta 1,5 godine.
Koliko je Zidan imao godina iskustva kao trener kada je sjeo na klupu Reala? 0 godina kao glavni trener. I to mu nije smetalo da osvoji ligu prvaka.
Ne bojim se ja da njega neće slušati Riberi ili Levandovski ili netko treći. Ne da će slušati nego će stajati u stavu mirno ili neće igrati. I u našoj reprezentaciji on je bio trener na terenu jer kada bi on nekoga prozvao da trči ili izađe sa terena da vidiš trčanja. Zato je Bilić bio tako uspješan jer je imao Niku za desnu ruku na terenu zaduženu za disciplinu.
Kada bi se unio igraču u lice i rekao: Jel' misliš da ću ja za tebe trčat? Miči se ili izlazi van! Poslije toga je sve štimalo.
Dok je igrao ne sjećam se da je ikada povukao nogu u duelu ili ispucavanju lopte. Nešto slično sam vidio jedino kod Gatuza.
To što je Niko bivši igrač Bayerna puno mu je pomoglo u dobivanju ove pozicije.

1Beogradjanin

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...
(Bane17, 13. april 2018 14:14)
Па и код нас у репрезентацији је исти случај.
(Раде Кузма, 13. april 2018 14:28)

Pa i nije ista situacija kao u našoj reprezentaciji. Kovač preuzima vrhunski tim, osvajače domaćih i evropskih titula, dobro podmazanu mašinu u kojoj se tačno zna ko šta radi. Krstajić je, budimo realni, preuzeo osrednju reprezentaciju koja nema neke zapažene rezultate i nema jasno definisan stil igre. Jedina zajednička stvar je da su početnici.

james

pre 6 godina

Opet Hajnkesu rade isto, nadju mu zamjenu prije nego je zavrsio sezonu. Da li ce se istorija ponoviti pa uzme opet Ligu sampiona.
(kaokakao, 13. april 2018 14:28)

izgleda da voliš da komentarišeš a slabo pratiš šta se dešava! čovek im odavno rekao da neće sledeće sezone da vodi ekipu!

The Great Getsby

pre 6 godina

Steta za Eintracht :( Taman su ove sezone poceli da izgledaju na konkurentnu ekipu i jos uvek su u velikoj igri za plasman u LS sto bi za Frankfurt bilo fenomenalno, i siguran sam da nece voditi ekipu sa istom energijom kao pre potpisa za Bajern.
Ali srecno u svakom slucaju Niko! I da dogodine gledamo Zvezdu protiv Eintrachta u LS :)

aco

pre 6 godina

Odmah stizu predlozi da kupi Jovica. Mislim da to nikome nije u interesu. Preveliki je rizik za Jovica. Bolje da odigra bar jos jednu sezonu u Ajntrahtu, pa onda da razmislja o Bajernu.

molina

pre 6 godina

Ovo me odusevljava kod velikih klubova. Sezona jos nije gotova a oni vec imenuju trenera za sledecu sezonu. Nije bitno da li je Niko pravo resenje, bitno je da oni vec imaju plan i vizuju, da znaju u kom smeru idu.

Ivan ZG

pre 6 godina

Voditi reprezentaciju i klub to su dva potpuno drugačija načina rada. U reprezentaciji nema puno vremena za uigravanje i treba vidjeti kako iz nekoga izvuči maksimum, a nema vremena za drastične rezove. Prati se tko je kakvoj formi i stavljaju najspremniji i nema vremena za puno dizanja forme.
U klubu ima vremena za sve što zamisliš, ali igrači i klub moraju proigrati. treba održati budnost i motivaciju i protiv slabih protivnika.
Niko je sa Ajntrahtom učinio čudo. Sa solidnim igračima igrao ravnopravno sa svima i u većini slučajeva pobjeđivao. Kakav je bio igrač, takvu igru i preferira. Čvrstu, mušku i sa puno energije u svakom duelu. Nije baš lepršavo, ali daje rezultate. Sa boljim igračima bit će još bolje.

Inače, Hajnks ne želi voditi klub iduće godine, a to im je rekao čim je dolazio.

Раде Кузма

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...
(Bane17, 13. april 2018 14:14)
Па и код нас у репрезентацији је исти случај.

croata

pre 6 godina

Kovac kao igrac bio je srcan, germanska disciplina, ide glavom gdje mnogi ne bi ni kopackom, pravi kapetan nase reprezentacije. Nogometno znanje i mastovitost nula.
Kao izbornik brzo je potrosen jer osim zeljezne ruke morao je imati i nogometni vic i soli u glavi, sto nema, a i znati driblat u balkanskom loncu, prije svega improvizirati jer to je nas mentalitet, a on kao klasicni njemacki vojnik naucen da je sve po spagi, a improvizacija mu je strani pojam, od samog starta je bio osudjen na propast.
Bayern je nesto sasvim drugo, gigant gdje se tocno zna tko sto radi i gdje ce kovac biti samo jedna od karika jednog savrsenog nogometnog stroja. Kao takav vjerujem da ce se uspjesno uklopiti.

lorenzo

pre 6 godina

ovaj Bajern je stvarno kul ekipa...prvo ne dovode ekstremno skupe igrače, drugo zna se ko ima koliku platu i samim tim ne puštaju nekoga ko misli da je veći od kluba, treće pažjivo biraju trenere, obično na duže staze...mogu pričati šta hoće, kako kupuju samo od rivala iz lige ali to rade i ostali...Real je uzeo Malagi Iska, Barsa Vilju iz Valencije...onda top6 klubova iz Engleske uzima igrače od timova sa sredine tabele i dna, Liverpul najbolji primjer, koliko je igrača samo iz Sautemptona...tako da Bajern ne radi ništa gore od drugih...jedina je razlika što oni nikada neće platiti ogromne pare za igrača kalibra Riki Lambert već će se otvoriti za Levandovskog, Rodrigeza, Nojera...

F16 je avion za Mig29

pre 6 godina

Ovo je Mamiceva izjava tri mjeseca prije otkaza Kovacu..
"Ja sam jedan od najzaslužnijih što Kovač nije smijenjen nakon SP-a u Brazilu, ali me razočarao i nema moju podršku. On je pravi egotrip koji radi samo ono što njega zanima. Ignorira i Savez ljude u Savezu i ljude u klubovima..
Onda su Modric i ekipa bojkotirali Kovaca..

F16 je avion za Mig29

pre 6 godina

Tako je to. Nama u reprezentaciji nije valjao, svi su ga pljuvali...iako se mora priznati da smo tad loše izgledali. Bila je to izgleda škola za velike stvari. Sretno kapetane!
(petrica kerempuh, 13. april 2018 14:01)

To je bio bojkot Modrica Srne i ekipe na čelu s Mamicem

Bavarac

pre 6 godina

Čestitke Niki, bio je vrlo dobar i zahvalan igrač, sad kao trener radi dobre stvari, na Balkanu će sigurno biti ispljuvan pogotovo u kroasanlendu jer zaboga nije osvojio očekivanu titulu prvaka svijeta sa nikad jačom Hrvatskom haha dok tamo gdje se cijeni rad, red, disciplina, kvalitet Kovač dobija šansu i pokazuje dobar potencijal. Nadam se da će nastaviti niz bavarskog giganta a da će Jup ponovo u penziju sa naslovom prvaka Evrope. Real jeste veliki zalogaj ali može se savladati a onda u finalu protiv Liverpula do 6-te titule i još jednog bajkovitog ispraćaja Jupa u penziju.

Раде Кузма

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.

Brzi

pre 6 godina

Takticki potez Hajnkesa kao prethodnog puta. Ovim do kraja sezone, skida pritisak sa sebe i igraca. Igrace rastereceno, vec sada se zna da krecu u novi pocetak, nema rivalstva u ekipi, imaju titulu drzavnog prvaka pa vec sada svi cekaju samo kako ce izgledati od sledece sezone, a ne obracaju paznju na zavrsnicu Lige sampiona.
Sa druge strane, iskoristive ovo Hajnkes maksimalno da motivise igrace da se bez opterecenja maksimalno potrude u tim utakmicama kao da su im poslednje, sto i jesu. Nema ih vise na tom okupu. Kao zaokruzivanje jedne price. Pametno.

Dvoranski polo

pre 6 godina

Odlučili u Bayernu da je vrijeme da neko drugi uzme titulu, pa imenovali Kovača za trenera.
Šalu na stranu, Niko Kovač je tipičan german, radišan i discipliniran, te će takav sigurno profitirati u svakom klubu. Ipak, epizoda u repki mu ostaje crna mrlja, jer se kukavičluk protiv Brazila i debakl protiv Norveške neće zaboravit nikada, bojkotu unatoč!

Zigzag

pre 6 godina

nikad ga hrvatski navijaci nisu mrzili i htjeli njegov odlazak,otisao je zato sto su ga bojkotirali glavni igraci protiv azerbajdzana i norveske....naime dok bi oni to vrijeme htjeli koristiti za zabave ,posjet prijateljima i rodbinu,niko je zahtjevao maksimalnu koncentraciju za slijedeci mec....

miodrag

pre 6 godina

Pocetak kraja velikog Bajerna....steta sto Hajkens ne zeli vise da radi, on je VELIKI trener starog kova koji odlicno pliva u vodama savremenog fudbala.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zasto sad u finisu sezone? Moglo se sacekati malo zbog atmosfere u Frankfurtu..
(gzola, 13. april 2018 15:25)

Tako Bajern posluje, bahato. Pa vi posle pricajte da su oni poslednji stub iskrenof fudbala, a Real zlo.

sky360

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.
(Раде Кузма, 13. april 2018 14:08)


eto Ancceloti je svjetsko ime ,pa se zadrzao jako malo...

6

pre 6 godina

Sad ce i Jovic tamo.
(Ljubisa livac, 13. april 2018 15:53)
Sta ce Jovic tamo?
Bajern mozeda kupi i mnogo boljeg napadaca od Jovica ako mu treba- a ne treba mu napadac uopste

ATG

pre 6 godina

Sad ne znam kako xe sad proci, ali prosli put su sa Pepom napravili veliki autogol. Unazadio je ekipu koja je pobedjivaka sve redom bez problema, onda ih je Anceloti malo povratio u zivot (realno su prosle godine trebali osvojiti LS), a Hajnkea je cudo. Ja rekao prijateljima bice ove godine Bayern, kao Real one godine kada ih Je Del Boske preuzeo, od kante za napucavanje na pocetku sezone osvojise LS na kraju godine.

djole mimoza

pre 6 godina

Sa neiskusnim trenerom pocetnikom, takvi ce i rezultati biti. Niti ce on biti autoritet prema Riberiju, Robenu, Mileru i ostalima, niti ce ga oni slusati. Otpustice ga u prvoj polovini sezone. Izuzetno los potez uprave

Раде Кузма

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.(Раде Кузма, 13. april 2018 14:08)eto Ancceloti je svjetsko ime ,pa se zadrzao jako malo...
(sky360, 13. april 2018 16:54)
Па нормално да се задржао кратко кад није имао резултате. Након Након Јупа, Гвардиоле, Анћелотија на клупу сједа Нико Ковач који уз дужно поштовање није у животу водио неки већи клуб. Ни Гвардиола ни Анћелоти нису издржали у Бајерну па ето баш ће Ковач.

Oliver

pre 6 godina

Znaci da bracika postaje pomocni trener. Bundesliga postaje zanimljivija, ne zato sto se Bajernovi direktni konkurenti pojacavaju nego sto ovaj gigant slabi.

Bravo za sportskog direktora Bavaraca.
(Cule,

Ne pricaj svasta. Prvi pomocnik NIke Kovaca bice sadasnji prvi asistent Jupa HAjnkesa, Peter Herman. Herman ima 66 godina i bio je asistent Hajnkesa decenijama u Bayernu,Leverkuzenu..gde god su radili.Drugi asistent bice Robert KOvac,brat NIke Kovaca,takodje bivsi fudbaler Bayerna.Sportski direktor Bayerna nema nikakve veze sa treniranjem,odredjivanjem sastava i taktike.On je spona,veza izmedju strucnog staba i visih instanci-Rumenigea i Henesa.On mora svakodnevno da prati i posmatra rad strucnog staba,on je operativno ukljucen u dnevni rad.Zato i sedi na klupi pored trenera.Rumenige i Henes to ne prate na dnevnoj bazi,oni samo dodju na utakmicu u VIP lozu.Ali ako stvari krenu po zlu,njih dvojica itekako mogu da se ukljuce u sastavljanje tima.Primerice,u januaru 2011. van Gaal zameni iskusnog golmana Butta neiskusnim Thomasom Kraftom.Henes i Rumenige mu kazu da to ne radi,ovaj tvrdoglavo odbije,posle par meseci ga smene.U Bayernu postoji striktna podela posla,moci i odgovornosti,sa vertikalnom,piramidalnom strukturom moci gde je na vrhu Henes.Poslusnost i lojalnost njemu su neophodne za svakog trenera Bayerna.Van Gaal to nije shvatio,kao i mnogi drugi.Niko ce to shvatiti.

paja

pre 6 godina

@samuraj dzek
bez ljutnje molim te ja sam samo naveo primer , nepotrebno je biti bukvalista . inace sto se sporta tice pogledaj , uvek se delimo i pljujemo te takozvane selektore , trenere , igrace i da nespominjem kada su na mestu na kom jesu a pogotovo kad dobiju sut kartu pocevsi od evo ti sad primera koliko hoces pa ti razmatraj i meri ako zelis Djukic , Djordjevic , Obradovic , Kokoskov , Dzikic , Jokanovic , Stanojevic ....

Cule

pre 6 godina

Znaci da bracika postaje pomocni trener. Bundesliga postaje zanimljivija, ne zato sto se Bajernovi direktni konkurenti pojacavaju nego sto ovaj gigant slabi.

Bravo za sportskog direktora Bavaraca.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Au kakav Robert Kovac, trebalo je Bajernova uprava nekog iskusnijeg trenera da angazuje. Posto su toliko kupili Dortmundovih igraca ja ocekivao sa angazuju onog sto je trenirao Milionere dok im nije dosao trener Kelna.

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

(..., prvo se informiši malo pre nego što lupaš!! Posle Lewandowskog Jović je drugi najbolji strelac Bundeslige!! Na osnovu odigranih 712 minuta za Frankfurt postiže svakih 89 minuta gol, Lewandowski na svakih 75 minuta daje gol!! Inače švabe su objavili pre neki dan tekst o Joviću da je biser srpskog fudbala, rođeni golgeter!! A ako ti nije poznato Lewandowski je novi igrač Reala!!

Раде Кузма

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.

miodrag

pre 6 godina

Pocetak kraja velikog Bajerna....steta sto Hajkens ne zeli vise da radi, on je VELIKI trener starog kova koji odlicno pliva u vodama savremenog fudbala.

djole mimoza

pre 6 godina

Sa neiskusnim trenerom pocetnikom, takvi ce i rezultati biti. Niti ce on biti autoritet prema Riberiju, Robenu, Mileru i ostalima, niti ce ga oni slusati. Otpustice ga u prvoj polovini sezone. Izuzetno los potez uprave

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Au kakav Robert Kovac, trebalo je Bajernova uprava nekog iskusnijeg trenera da angazuje. Posto su toliko kupili Dortmundovih igraca ja ocekivao sa angazuju onog sto je trenirao Milionere dok im nije dosao trener Kelna.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zasto sad u finisu sezone? Moglo se sacekati malo zbog atmosfere u Frankfurtu..
(gzola, 13. april 2018 15:25)

Tako Bajern posluje, bahato. Pa vi posle pricajte da su oni poslednji stub iskrenof fudbala, a Real zlo.

petrica kerempuh

pre 6 godina

Tako je to. Nama u reprezentaciji nije valjao, svi su ga pljuvali...iako se mora priznati da smo tad loše izgledali. Bila je to izgleda škola za velike stvari. Sretno kapetane!

Раде Кузма

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.(Раде Кузма, 13. april 2018 14:08)eto Ancceloti je svjetsko ime ,pa se zadrzao jako malo...
(sky360, 13. april 2018 16:54)
Па нормално да се задржао кратко кад није имао резултате. Након Након Јупа, Гвардиоле, Анћелотија на клупу сједа Нико Ковач који уз дужно поштовање није у животу водио неки већи клуб. Ни Гвардиола ни Анћелоти нису издржали у Бајерну па ето баш ће Ковач.

Cule

pre 6 godina

Znaci da bracika postaje pomocni trener. Bundesliga postaje zanimljivija, ne zato sto se Bajernovi direktni konkurenti pojacavaju nego sto ovaj gigant slabi.

Bravo za sportskog direktora Bavaraca.

Bavarac

pre 6 godina

Čestitke Niki, bio je vrlo dobar i zahvalan igrač, sad kao trener radi dobre stvari, na Balkanu će sigurno biti ispljuvan pogotovo u kroasanlendu jer zaboga nije osvojio očekivanu titulu prvaka svijeta sa nikad jačom Hrvatskom haha dok tamo gdje se cijeni rad, red, disciplina, kvalitet Kovač dobija šansu i pokazuje dobar potencijal. Nadam se da će nastaviti niz bavarskog giganta a da će Jup ponovo u penziju sa naslovom prvaka Evrope. Real jeste veliki zalogaj ali može se savladati a onda u finalu protiv Liverpula do 6-te titule i još jednog bajkovitog ispraćaja Jupa u penziju.

Bane17

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...

mostarac hrvat

pre 6 godina

Nikad neću zaboraviti koliko sam plakao iza utakmice 2008. na Prateru protiv Turske, ne toliko zbog šokantnog poraza koliko zbog zbog tog što su objavili da se oprašta kapetan Niko Kovač. Strašan zadnji vezni igrač. Dva svjetska i dva Europska prventsta, jedan od šest svega HRV igrača koji su postigli gol na Euru i na SP!
Dok je bio izbornik bio je miniran, jer ''Glavama'' nije pasovalo što ne gura sponzorske igrače a igračima nije pasovala Njemačka doktrina koju je on forsirao, a iskreno nije imao ni sreće u prvoj utakmici s Brazilom. Eto Niko želim ti sve najbolje u tvom novom starom klubu!

vuco007

pre 6 godina

Pocetak kraja velikog Bajerna....steta sto Hajkens ne zeli vise da radi, on je VELIKI trener starog kova koji odlicno pliva u vodama savremenog fudbala.
(miodrag, 13. april 2018 14:21)

eto srbin zna bolje nego bavarski div

paja

pre 6 godina

citam vest i komentar vezano za to i mogu samo reci tj dodati da mi na balkanu , u regionu kako god nismo ni svesni koliko smo isti , koliko i kako isto reagujemo na svakave vesti i okololnosti od sporta do politike....evo trenutno svez primer , Kovaca su pljuvali dok je bio selektor kao u nasem slucaju kada je Mihajlovic bio kod nas pa kad se desi obrt sut karta napravi negde neki rezultat onda ih dizemo u nebo...eto toliko samo jedno malo zapazanje.pozdrav svim ljubiteljima sporta

The Great Getsby

pre 6 godina

Steta za Eintracht :( Taman su ove sezone poceli da izgledaju na konkurentnu ekipu i jos uvek su u velikoj igri za plasman u LS sto bi za Frankfurt bilo fenomenalno, i siguran sam da nece voditi ekipu sa istom energijom kao pre potpisa za Bajern.
Ali srecno u svakom slucaju Niko! I da dogodine gledamo Zvezdu protiv Eintrachta u LS :)

Dvoranski polo

pre 6 godina

Odlučili u Bayernu da je vrijeme da neko drugi uzme titulu, pa imenovali Kovača za trenera.
Šalu na stranu, Niko Kovač je tipičan german, radišan i discipliniran, te će takav sigurno profitirati u svakom klubu. Ipak, epizoda u repki mu ostaje crna mrlja, jer se kukavičluk protiv Brazila i debakl protiv Norveške neće zaboravit nikada, bojkotu unatoč!

ATG

pre 6 godina

Sad ne znam kako xe sad proci, ali prosli put su sa Pepom napravili veliki autogol. Unazadio je ekipu koja je pobedjivaka sve redom bez problema, onda ih je Anceloti malo povratio u zivot (realno su prosle godine trebali osvojiti LS), a Hajnkea je cudo. Ja rekao prijateljima bice ove godine Bayern, kao Real one godine kada ih Je Del Boske preuzeo, od kante za napucavanje na pocetku sezone osvojise LS na kraju godine.

Brzi

pre 6 godina

Takticki potez Hajnkesa kao prethodnog puta. Ovim do kraja sezone, skida pritisak sa sebe i igraca. Igrace rastereceno, vec sada se zna da krecu u novi pocetak, nema rivalstva u ekipi, imaju titulu drzavnog prvaka pa vec sada svi cekaju samo kako ce izgledati od sledece sezone, a ne obracaju paznju na zavrsnicu Lige sampiona.
Sa druge strane, iskoristive ovo Hajnkes maksimalno da motivise igrace da se bez opterecenja maksimalno potrude u tim utakmicama kao da su im poslednje, sto i jesu. Nema ih vise na tom okupu. Kao zaokruzivanje jedne price. Pametno.

croata

pre 6 godina

Kovac kao igrac bio je srcan, germanska disciplina, ide glavom gdje mnogi ne bi ni kopackom, pravi kapetan nase reprezentacije. Nogometno znanje i mastovitost nula.
Kao izbornik brzo je potrosen jer osim zeljezne ruke morao je imati i nogometni vic i soli u glavi, sto nema, a i znati driblat u balkanskom loncu, prije svega improvizirati jer to je nas mentalitet, a on kao klasicni njemacki vojnik naucen da je sve po spagi, a improvizacija mu je strani pojam, od samog starta je bio osudjen na propast.
Bayern je nesto sasvim drugo, gigant gdje se tocno zna tko sto radi i gdje ce kovac biti samo jedna od karika jednog savrsenog nogometnog stroja. Kao takav vjerujem da ce se uspjesno uklopiti.

6

pre 6 godina

Sad ce i Jovic tamo.
(Ljubisa livac, 13. april 2018 15:53)
Sta ce Jovic tamo?
Bajern mozeda kupi i mnogo boljeg napadaca od Jovica ako mu treba- a ne treba mu napadac uopste

Zigzag

pre 6 godina

nikad ga hrvatski navijaci nisu mrzili i htjeli njegov odlazak,otisao je zato sto su ga bojkotirali glavni igraci protiv azerbajdzana i norveske....naime dok bi oni to vrijeme htjeli koristiti za zabave ,posjet prijateljima i rodbinu,niko je zahtjevao maksimalnu koncentraciju za slijedeci mec....

Ivan ZG

pre 6 godina

Najbolji su mi ovi što se smiju jer je ajntraht sada peti na tablici, a doveli Niku jer su se bojali isopadanja iz lige. Do kraja prvenstva može biti treći bez problema! E, sada se upitajte koji to igrači igraju u Ajntrahtu? Pa niste čuli ni za jednog osim onog vašeg iz Srbije kao što ja nisam čuo ni za jednog osim našeg Rebića. Pa cijela momčad vrijedi kao Levandovski i Riberi!? I sa njima je Niko 5. na ljestvici, a možda bude i 3.. On je najveće trenersko iznenađenje njemačke lige ove godine.
Kažete nema iskustva? Bio je pomoćni trener 2 godine u Red Bullu iz Salzburga, pa trener reprezentacije RH, pa trener Ajntrahta 1,5 godine.
Koliko je Zidan imao godina iskustva kao trener kada je sjeo na klupu Reala? 0 godina kao glavni trener. I to mu nije smetalo da osvoji ligu prvaka.
Ne bojim se ja da njega neće slušati Riberi ili Levandovski ili netko treći. Ne da će slušati nego će stajati u stavu mirno ili neće igrati. I u našoj reprezentaciji on je bio trener na terenu jer kada bi on nekoga prozvao da trči ili izađe sa terena da vidiš trčanja. Zato je Bilić bio tako uspješan jer je imao Niku za desnu ruku na terenu zaduženu za disciplinu.
Kada bi se unio igraču u lice i rekao: Jel' misliš da ću ja za tebe trčat? Miči se ili izlazi van! Poslije toga je sve štimalo.
Dok je igrao ne sjećam se da je ikada povukao nogu u duelu ili ispucavanju lopte. Nešto slično sam vidio jedino kod Gatuza.
To što je Niko bivši igrač Bayerna puno mu je pomoglo u dobivanju ove pozicije.

F16 je avion za Mig29

pre 6 godina

Tako je to. Nama u reprezentaciji nije valjao, svi su ga pljuvali...iako se mora priznati da smo tad loše izgledali. Bila je to izgleda škola za velike stvari. Sretno kapetane!
(petrica kerempuh, 13. april 2018 14:01)

To je bio bojkot Modrica Srne i ekipe na čelu s Mamicem

1Beogradjanin

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...
(Bane17, 13. april 2018 14:14)
Па и код нас у репрезентацији је исти случај.
(Раде Кузма, 13. april 2018 14:28)

Pa i nije ista situacija kao u našoj reprezentaciji. Kovač preuzima vrhunski tim, osvajače domaćih i evropskih titula, dobro podmazanu mašinu u kojoj se tačno zna ko šta radi. Krstajić je, budimo realni, preuzeo osrednju reprezentaciju koja nema neke zapažene rezultate i nema jasno definisan stil igre. Jedina zajednička stvar je da su početnici.

Раде Кузма

pre 6 godina

Zanimljiv potez da čovek sa minimalnim iskustvom dobije poverenje takvog giganta... A kod nas ni u butiku ne možeš dobiti posao bez dobrog radnog iskustva...
(Bane17, 13. april 2018 14:14)
Па и код нас у репрезентацији је исти случај.

aco

pre 6 godina

Odmah stizu predlozi da kupi Jovica. Mislim da to nikome nije u interesu. Preveliki je rizik za Jovica. Bolje da odigra bar jos jednu sezonu u Ajntrahtu, pa onda da razmislja o Bajernu.

lorenzo

pre 6 godina

ovaj Bajern je stvarno kul ekipa...prvo ne dovode ekstremno skupe igrače, drugo zna se ko ima koliku platu i samim tim ne puštaju nekoga ko misli da je veći od kluba, treće pažjivo biraju trenere, obično na duže staze...mogu pričati šta hoće, kako kupuju samo od rivala iz lige ali to rade i ostali...Real je uzeo Malagi Iska, Barsa Vilju iz Valencije...onda top6 klubova iz Engleske uzima igrače od timova sa sredine tabele i dna, Liverpul najbolji primjer, koliko je igrača samo iz Sautemptona...tako da Bajern ne radi ništa gore od drugih...jedina je razlika što oni nikada neće platiti ogromne pare za igrača kalibra Riki Lambert već će se otvoriti za Levandovskog, Rodrigeza, Nojera...

F16 je avion za Mig29

pre 6 godina

Ovo je Mamiceva izjava tri mjeseca prije otkaza Kovacu..
"Ja sam jedan od najzaslužnijih što Kovač nije smijenjen nakon SP-a u Brazilu, ali me razočarao i nema moju podršku. On je pravi egotrip koji radi samo ono što njega zanima. Ignorira i Savez ljude u Savezu i ljude u klubovima..
Onda su Modric i ekipa bojkotirali Kovaca..

Ivan ZG

pre 6 godina

Voditi reprezentaciju i klub to su dva potpuno drugačija načina rada. U reprezentaciji nema puno vremena za uigravanje i treba vidjeti kako iz nekoga izvuči maksimum, a nema vremena za drastične rezove. Prati se tko je kakvoj formi i stavljaju najspremniji i nema vremena za puno dizanja forme.
U klubu ima vremena za sve što zamisliš, ali igrači i klub moraju proigrati. treba održati budnost i motivaciju i protiv slabih protivnika.
Niko je sa Ajntrahtom učinio čudo. Sa solidnim igračima igrao ravnopravno sa svima i u većini slučajeva pobjeđivao. Kakav je bio igrač, takvu igru i preferira. Čvrstu, mušku i sa puno energije u svakom duelu. Nije baš lepršavo, ali daje rezultate. Sa boljim igračima bit će još bolje.

Inače, Hajnks ne želi voditi klub iduće godine, a to im je rekao čim je dolazio.

paja

pre 6 godina

@samuraj dzek
bez ljutnje molim te ja sam samo naveo primer , nepotrebno je biti bukvalista . inace sto se sporta tice pogledaj , uvek se delimo i pljujemo te takozvane selektore , trenere , igrace i da nespominjem kada su na mestu na kom jesu a pogotovo kad dobiju sut kartu pocevsi od evo ti sad primera koliko hoces pa ti razmatraj i meri ako zelis Djukic , Djordjevic , Obradovic , Kokoskov , Dzikic , Jokanovic , Stanojevic ....

sky360

pre 6 godina

Кајаће се Бајерн, али само да не буде касно. Какав Ковач, какве глупости. Велико разочарење. Хрвати извините, али ово је моје мишљење.
(Раде Кузма, 13. april 2018 14:08)


eto Ancceloti je svjetsko ime ,pa se zadrzao jako malo...

Oliver

pre 6 godina

Znaci da bracika postaje pomocni trener. Bundesliga postaje zanimljivija, ne zato sto se Bajernovi direktni konkurenti pojacavaju nego sto ovaj gigant slabi.

Bravo za sportskog direktora Bavaraca.
(Cule,

Ne pricaj svasta. Prvi pomocnik NIke Kovaca bice sadasnji prvi asistent Jupa HAjnkesa, Peter Herman. Herman ima 66 godina i bio je asistent Hajnkesa decenijama u Bayernu,Leverkuzenu..gde god su radili.Drugi asistent bice Robert KOvac,brat NIke Kovaca,takodje bivsi fudbaler Bayerna.Sportski direktor Bayerna nema nikakve veze sa treniranjem,odredjivanjem sastava i taktike.On je spona,veza izmedju strucnog staba i visih instanci-Rumenigea i Henesa.On mora svakodnevno da prati i posmatra rad strucnog staba,on je operativno ukljucen u dnevni rad.Zato i sedi na klupi pored trenera.Rumenige i Henes to ne prate na dnevnoj bazi,oni samo dodju na utakmicu u VIP lozu.Ali ako stvari krenu po zlu,njih dvojica itekako mogu da se ukljuce u sastavljanje tima.Primerice,u januaru 2011. van Gaal zameni iskusnog golmana Butta neiskusnim Thomasom Kraftom.Henes i Rumenige mu kazu da to ne radi,ovaj tvrdoglavo odbije,posle par meseci ga smene.U Bayernu postoji striktna podela posla,moci i odgovornosti,sa vertikalnom,piramidalnom strukturom moci gde je na vrhu Henes.Poslusnost i lojalnost njemu su neophodne za svakog trenera Bayerna.Van Gaal to nije shvatio,kao i mnogi drugi.Niko ce to shvatiti.

molina

pre 6 godina

Ovo me odusevljava kod velikih klubova. Sezona jos nije gotova a oni vec imenuju trenera za sledecu sezonu. Nije bitno da li je Niko pravo resenje, bitno je da oni vec imaju plan i vizuju, da znaju u kom smeru idu.

james

pre 6 godina

Opet Hajnkesu rade isto, nadju mu zamjenu prije nego je zavrsio sezonu. Da li ce se istorija ponoviti pa uzme opet Ligu sampiona.
(kaokakao, 13. april 2018 14:28)

izgleda da voliš da komentarišeš a slabo pratiš šta se dešava! čovek im odavno rekao da neće sledeće sezone da vodi ekipu!

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

(..., prvo se informiši malo pre nego što lupaš!! Posle Lewandowskog Jović je drugi najbolji strelac Bundeslige!! Na osnovu odigranih 712 minuta za Frankfurt postiže svakih 89 minuta gol, Lewandowski na svakih 75 minuta daje gol!! Inače švabe su objavili pre neki dan tekst o Joviću da je biser srpskog fudbala, rođeni golgeter!! A ako ti nije poznato Lewandowski je novi igrač Reala!!