Nedelja, 08.04.2018.

21:17

Kračlou pobedio u Argentini, "zla krv" Markesa i Rosija

Vozač LCR Honde Kal Kračlou pobedio je u trci za VN Argentine, a senku na trijumf u drugoj trci šampionata bacio je sukob Marka Markesa i Valentina Rosija.

Izvor: B92

Kraèlou pobedio u Argentini, "zla krv" Markesa i Rosija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

ljubi cika

pre 6 godina

@radoznali komentator

Ta ispustena mustikla je na skoro svakoj trci konkurent da pobedi a titulu bi uzeo da nije proradila sujeta MM 2015 i da se nije postavio iznad sporta da on odlucuje ko ce biti sampion a ko ne. Druze izvini, koji ti GP pratis?

Vetar u ledja...

pre 6 godina

@Bojan Todorovic
To bi bilo samo jedno u nizu poluresenja kao i pomeranja svih tri/cetiri startna reda iza. Jedina ispravna odluka je bila da se ne dopusti zamema motorcikala. Posle toga je sve otislo u .... A sto se tice toga da su ga “naterali” da divlja, izvini ali to nije tacno. Nekada moras da prihvatis da se stvari ne odvijaju kako si planirao i onda se prilagodis. Ugasio ti se motor, vozio si u kontra smeru, dobio si kaznu. Ok, ajde sada da porusis sve vozace da bi dosao na prvo mesto! Pa ne ide tako, ako uspes da sve obidjes cisto, ok svaka cast, kapa dole, ako ne prihvatis 2,3,4 mesto i kazes ok, najbrzi sam, bice bolje sledeci put. Nije on klinac. Visestruki je sampion, zna kako se uzimaju titule......

Jaran

pre 6 godina

NR
Ma to je najmanji problem, stvar je u tome sto nisu smeli da menjaju gume. Svi bi morali posle prvog kruga u boks na zamenu motora, a Miler bi imao uzasno veliku prednost i pobedu.

Roskilde

pre 6 godina

Zla krv izmedju Markeza i Rosija uopste ne treba da bude tema br 1.Dzek Miler je tema.Zbog čega su svi od reda napravili klovna i ogrešili se o čoveku koji je trebao danas da bude pobednik.Toliko volim Moto GP ali ovo je kradja koju mozemo da vidimo sam na srpskim fudbalakim terenima...

Bojan Todorović

pre 6 godina

DORNA je ovde DEBELO oštetila Markeza.
Umesto da ga na startu po pravilima vrati na poslednju poziciju, što je max 4 - 5 sekundi iza Milera ona ga pušta da izbije na prvo mesto a onda mu OTIMA 20 SEC.??!! Jako pogrešno i neprofesionalno odrađeno čime je direktno skrivila sve ostalo.
Da je Markez ( kao što pravila traže ) krenuo sa poslednjeg mesta on bi izvesno već u prvom krugu bio oko 10. mesta.
Posle pet - šest krugova bi se sigurno priključio vodećoj grupi a do kraja bi imao 3 - 5 sekundi prednosti i time samo overio dominaciju koja je očigledna. Ovako su napravili cirkus, naterali ga da divlja na stazi i otvorili usta nekonkurentnim vozačima da kukaju i nariču. Treba da ih tuži za to.

kaokakao

pre 6 godina

(kaokakao, 08. april 2018 21:49) 
Sta hocemo? Pa recimo da neko ne strada zbog njega! Da li je moguce da pri zdravom razumu neko moze da podrzava takve poteze nedoraslog derista? Defakto sjajan vozac ali njegov bezobrazluk prevazilazi sportske granice.
(losmi, 08. april 2018 22:41)

Ovo se desavalo i desavace se, samo ste previse pristrasni. Rosi zaostaje sekundu po krugu za njim i onda mu kriv Markez. Cak mislim da Markez nije ni kriv, Rosi je otisao sire, Markez pokusao da prodje, a Rosi da se vrati na idealnu putanju i tu ke doslo do kontakta.

NRV

pre 6 godina

Sve ovo je zakuvala DORNA,kažnjavaju Markeza tri puta ,menjaju pravila,normalno da čovek izgubi kompas,isto to radi i FIA sa Hamiltonom,jednostavno gledaju da urnišu najbolje vozače i konkurenciji daju kakve takve šanse.Nisu mi jasni oni koji kritikuju agresivno trkanje Markeza,a kroz istoriju neka se prisete kako je sve Rosi urnisao Bjadjija,Živernaua,Stonera,a da ne pominjemo ono šutiranje Markeza. 
Markez ih i pored kazni obilazio kao da mu konkurencija vozi moto 3 . 
Naravno Miler je najviše oštećen ali i Markeza su poslednjom kaznom urnisali,trebalo ga je nagraditi zato što je neuništiv kao feniks,i u najmanju ruku trebao je zadržati poziciju koju je osvojio u trci,ovako džaba trkanje kad dodju samo kazne,kazne,kazne...
(Anonimus, 08. april 2018 22:32)
Au druže. Da li je moguće da navijas za ova pigmeja? Kontrola hitno!

rossi who?

pre 6 godina

Ne razumem zasto se toliko prica o incidentu Markeza i Rosija? Rosi je bitan kao semafor u igrici gta u prevodu potpuno nebitan...i da nije pao osvojio bi 2-3 boda. Zasto kamera ne snima da li se Markez izvinio A.Espargaru s kojim je imao isti incident kao i sa Rosijem?? Odlican sampionat sa puno novih konkurenata za pobede i titulu, umesto da se o tome prica, prica se o Rosiju koji se bori za 12 mesto i ne moze da pretekne ni Tita Rabata...

montenegrino

pre 6 godina

je li realno djeco tj fanovi Markeza da tako komentarisete trku? Mislim da vam nije mjesto odje, i da je bolje da batalite pracenje ovog sporta, jer se vidi da ne znate sto je MOTO GP, i da je VR46 najbolji vozac svih vremena, za razliku od ovog maleckog Markeza koji kad gubi, pokusava i druge da povuce sa sobom, a vama je to VAUUUU.....Svako li prati sport danas, greote.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

@Sima kosmos
Ne slazem se a ispravi me ako gresim. Prvi ozbiljniji kontakt Rosija u kraljevskoj klasi je bio sa Bjadjijem kada je ovaj izbacio lakat da ga obori. Posle toga je izmedju njih dvojice sve bilo dozvoljeno. Sto se Stonera tice, ako mislis na obilazak u corckscrew krivinama to isto je Markez uradio Rosiju i ovaj mu je cestitao. Rosi jeste bio ostar ali nikada, nije radio ovo sto radi Markez. Ovo je ne znam koji put da Markez ima kontakt sa nekim vozacem. Nekada, kao i danas vise puta u toku trke. Ono zbog cega je Rosi pre par godina bio kaznjen je smesno u poredjenju sa ovim. Rosi je uvek bio ostar i kasno kocio ali nije ovako, namerno, udarao ljude a da to ponasanjem nisu zasluzili... Realno, nije trebalo da se pozdravi sa njim jer sve ovo vec predugo traje i previse toga se gura pod tepih.....

drvobradi

pre 6 godina

DORNA se pogubila, kao i Markez. Ceo vikend je bio najbrzi ali i najgluplji vozac na stazi. Od Q2, sve vreme pravi greske, koje pokusava da ispravi ali samo upada u nove gluposti. Isto i DORNA, u hodu izmisli pravilo sa pomeranjem vozaca umesto da svi startuju iz boksa (velika nepravda prema Dzek Mileru), pa im Markez ometa start, pali motor i vozi u suprotnom smeru i dozvoljavaju mu start. Posle ide po stazi i gura ljude nekaznjeno, na kraju ga kazne sa 30s. Decko ima neki problem u glavi i ludu srecu sto do sada ili sebe ili drugog nije ozbiljnije povredio. Da je odlucio 2-3 krivine da iskulira, obisao bi i Rosija i Vinjalesa bez ikakvih problem, cak nisu ni otpor pruzali koliko su bili spori ovaj vikend. Dzek Miler je onaj koji je trebao ovu trku da dobije, a na kraju ni 3ce ne uze.

Aleksandar

pre 6 godina

Motosport pratim od doba Duana i druzine...danas me je kralj ovog sporta veoma razocarao...sujeta je iz nekog razloga proradila kod Rosija...trebao je da zagrli malog u boksu,da mu kaze nesto tipa tako majstore,to je sampionska voznja,jedan pad,ko ga sisa,idemo dalje...pa on je i sam sve ovo radio u svom usponu...setimo se kako je branio Simoncelija kada je ovaj slicno vozio...vrlo licemerno ovo danas sa njegove strane...a ja ga neizmerno volim i postujem...cak mislim da nije bilo te sujete i da se prosto sklonio Markezu i uzeo svojih onoliko bodova pred nastavak sampionata gde bi mu kraj bio...iz nikakvog vikenda...on sa svim svojim iskustvom...bas me razocarao danas,nadam se da je ovo izdvojen slucaj sto se Valentina tice,ipak je on njuska prava...Markez leti po stazi,sampionski,nema sta...neko rece ovde Sena na motoru...ziva istina.

NR

pre 6 godina

Oteta pobeda Dzek Mileru! Svi su morali sem njega iz Boxa! Dokle vise kradja? Salu na stranu ali Mark je zverina u odnosu na druge. Konkuretne je I pored 2 kazne stigao I prestigao..

milutin

pre 6 godina

Mileru umesto prvo cetvrto mesto a markez i njegova velika podrska dorna su danas odradili odlican posao na stetu svih,ovakvo zanemarivanje pravila od pocetka trke je za svaku osudu.Nadam se da ce i njega kazniti kao i rosija da krene sa zadnjeg mesta i oduzimanjem bodova jer ove kazne nemaju bas nikakvog smisla.Kao prvo sam start trke,drugo incident sa espargarom i nepropustanje espargara to je vec za napolje iz trke a ostalo necu ni da pominjem.Sve u svemu Mileru unistena trka od strane dorne a ostalima od markeza i dorne zajedno, jos je markez u celom ovom cirkusu i najvise dobio sa obzirom na rezultate konkurencije.

sreten

pre 6 godina

mm93 bar sekund po krugu brzi od vr46, mogao je na normalnom mestu da obidje. Znaci, mali ima problem u glavi. Pod hitno na terapiju. Ima u "Hitting the apex" jedan trenutak kad Lorenco kaze da su zivoti u pitanju, u vezi sa Simoncelijevom voznjom. Znamo kako se to zavrsilo. ....

vamos marq

pre 6 godina

Radoznali komentator, 08. april 2018 23:50)
Nisi to morao ni da napises, oni svakako navijaju za sve ostale protiv sampiona MM93, kad im doktor izduva a cesto izduva, oni navijaju za Dovija, za broj 5 i tako redom.

ZORAN

pre 6 godina

losmi,
Da imalo imas IQ znao bi da Zoran je ime iz 50 i 60 godina i da su zlatne buve bile ihahaj iz kog vremena,vozim motore sigurno vise nego sto ti imas godina,a Preluga,Grobnika,Brna,Salzburgringa i ..... vise nego ti tromesecja u skoli !

Eh da je ovo prvi put...

pre 6 godina

MM čovek iza koga stoji kompletna uprava MotoGP-a, radi isceniranih incidenata, veće atrakcije i.t.d. Toliki potencijal, ali kada iza njega ne stoji čovek već ljiga, sve je uzalud.
Jedino čemu služi talenat koji poseduje MM je da komplikuje i kvari karijeru dokazanim vozačima... i uvek bez kazne, ili simbolično...

dalibor

pre 6 godina

Kao Rosijev navijac cu reci samo jedno.

Bolje sto ga je odgurnuo, nego da ga je obisao bez kontakta. Bilo bi ponizavajuce.
Ovako imam zasto da se ljutim na malog.

Nervira me, antipatican mi je, al teskog srca moram priznati jedno, a to je,
najbrze vreme u svakom od 24 kruga trke... mali i honda nemaju konkurenciju...

SimaKosmosIzDalekogSvemira

pre 6 godina

Uh... Šta napisati. Imali smo skoro na TV-u prilike da gledamo serijal od tri filma o šampionima kraljevske klase. Slično, ne isto ponašanje velikog, tada mladog Rosija. Punog želje za dokazivanjem. "Kačio" se sa svim vozačima koji su bili pretendenti za titulu. I pobeđivao ih je. Nakažnjeno! Setimo se Bjađija
Žibernoa, Stonera... Sa svakim je imao konflikt. Nepružanja ruke, nezdravog rivaliteta. Samo, tada nije bilo DORNE! Ona trenutno gura određenog vozača, a mali to oseća i obilato koristi. Ne slažem se sa ovakvim načinom "guranja" vozača u vrh. Kao ni tada kada su gurali Rosija. Slažem se sa komentarima da će Markezu sve biti "Božijom" voljom vraćeno. Markez je taj trenutni "Bog" koji vraća Rosiju. "Bog" iza kojeg stoji DORNA. Markez, koji će jednoga dana da kenjka kako ga neki klinja obilazi makazicama i ruši na mestu gde se ne obilazi. I ruši, naravno. Sve je isto ili slično preko 20 godina.

gomez

pre 6 godina

Trebao je sve redom da ih izbaci sa staze, kad oni sebi dozvoljavaju da ih momak posle toliko kazni i tolikog zaostatka lagano stize, i prestize... Pa sta vozite vi momci kad ste 2 sekunde po krugu sporiji, moto 2 ili motogp?

Nisam ga voleo do veceras

pre 6 godina

PRAVDA ZA MARQUEZA....Znao sam da je dobar ali tek veceras se videlo da mu nema ravnog, a za pad Rosija mislim da je sam kriv jer nije hteo da dozvoli da ga tako lako pretekne i onda usao u njega(pogledajte snimak bolje opet) pozdrav :D

opet kod tetke po pare

pre 6 godina

Markez nece prestati s ovim namernim bezobrazlucima (ne, to nisu greske, vec namerne provokacije i psine) dok ga neko od vozaca ne nalupa (a to mogu skoro svi posto je cava)

MotoGP

pre 6 godina

Izgrešio se Markez juče i danas pre starta pa je pokušao da nadoknadi na silu. Međutim, da je Rosi ostao na stazi nakon obilaženja, to bi bio samo trkački incident. Ovako je to pretvoreno u neko suludo iživljavanje Markeza - evo Rosi na konferenciji spinuje medije kako ga je strah da deli stazu sa njim. (iskreno ne znam kako ga nije blam da to kaže). Mark sve više i više podseća na Ajtrona Senu i po stilu vožnje, konfliktima sa kolegama i sa konfliktima sa direkcijom trke. Jednom rečju: najbolji...

konkvistador

pre 6 godina

MM je za njih vanzaljac. Mislim koliko su spori da bi trebalo ida ga sami propuste. Sramota za ljude koji hoce titulu: Rosi, Dovi, Vinjales...

Radoznali komentator

pre 6 godina

Za mir u kuci i u glavi predlažem svim fanovima VR da vec sada krenu da navijaju za broj 5 i videće kako će im osmeh istog trenutka vraća.
VR je vec sad ispušena lula i nema sta da trazi u GP. Prirodna selekcija je došla do maximuma. On vec 6 (šest) godina nije šampion i samo cudom ili odlukom za zelenim stolom može da povrati titulu. Teško je to prihvatiti ali to je realnost.

Che

pre 6 godina

Au kakav sou danas...ili bolje cirkus.

Markez je pukao....Espargaro, Nakagami i Rosi. Plus incident sa gumama i gasenje motora na startu.

Najvise mi je zao Dzeka Milera, zasluzio je danas najvise pobedu.Ali Ipak, Kraclou je pokazao klasu.Zarko standardno odlican. Dovija nazalost nigde danas nije bilo...los je bio i kroz kvalifikacije i treninge.
A Lorenco dokazuje jos jednom da je ipak nula od vozaca..svaki put kad je kisa, na zacelju.


Sledeci je teksas, Markezova staza, medjutim posle ovog danas, presesce mu ta pobeda.

ZORAN

pre 6 godina

Rossititis,opaka bolest,kako vas samo nije sramota.Kasni 30 sekundi,kako bi trebalo da vozi da stigme i prestigne vasu zlatnu buvu,na leer mozda,daj bre cutite vise,imate cast da gledate najboljeg ikada.tri puta u zadnjoj krivini protiv Dovia pravi banzaji i ni jednom nije ni pokusao da ga izbaci sa staze,nisam siguran sto vi u opste i gledate GP?

menjaj lek

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)

A zasto mislis da svi koji kritikuju Markeza navijaju za Rosija? Ocigledno je da imas problem.

CJ

pre 6 godina

Markes je stvarno lud ali je covek kaznjen za svoje greske (ne znam bas da li je trebao biti kaznjen za ono sa starta trke)...a ipak se vratio, odgulio kaznu, pa jos jednu i opet stigao i obisao Dovicioza...mislim, sta taj DOviciozo radi, jel moguce da to dozvoli sebi, da ga obidje glavni konkurent koji je pri tom popio dve kazne?
Markes jeste nekontrolisan ali sve u zaru borbe.
Sto rekose komentatori, da nije dobio ove silne kazne, zavrsio bi trku sa krugom prednosti u odnosu na ostale. Brz, talentovan, ima M***...taj ce biti sampion a ne Dovi koji danas osvoji 7-mo mesto.

PAOK

pre 6 godina

ovako je slicno Rosi dok je vozio dukati, izbacio Stonera iz trke, pa mu se posle kao izvinjavao. Vratilo mu se.
(park, 8. april 2018 21:46)

I sad ce naravno da ti nalupaju minuse.

HARIS

pre 6 godina

Sve je ovo Dorna dozvolila Markezu, jer ga u proslosti nisu kaznjavali zbog slicnih stvari! Ovaj sport je sam po sebi previse opasan i moras da cuvas sebe koliko i druge, ali mala iskompleksirana kamikaza to izgleda ne shvata. Jeste odlican vozac, to govore i titule, ali pretjeruje sa ovom agresivnoscu. Nepravda za Milera, Rosija i Espargara, sto je dokaz da je Dorna jedan obican vic i nista vise. Svaka cast Kraclou, ove godine vozi isti motor kao i Pedrosa i Markez i to se odmah primjeti, odlican je vozac.

Stef

pre 6 godina

Mark je fantastičan vozač, možda čak i najtalentovaniji u istoriji ovog sporta, ali... Danas je mogao ozbiljno da povredi nekoliko vozača, i to sve kako bi smanjio bodovnu razliku izmedju sebe i Dovija - u drugoj trci sezone! Svaka čast na želji, posvećenosti, al daj bre dečko, pa nisi sam na stazi, niti možeš da prolaziš kroz druge. Što se tiče Rosija, ne prihvatanjem izvinjenja (makar samo formalno) dodatno potpaljuje vatru koja bi mogla ozbiljnije sa kulminira tokom neke od narednih trka, što nikad nije dobro u ovako opasnom sportu.. Ali dobro, nisam u njihovoj koži, mogu samo da pretpostavim koliko negativne energije izmedju dvojice može da stvori onakav manevar.. Jedno je sigurno, MotoGP nas neće uskratiti za žestoko uzbudljiv rasplet, kao i uvek :)

marko

pre 6 godina

Momak je najbrzi vozac koji se pojavio u ovom sportu, ima dobar motor ali isti ima i pedrosa pa mu je 2 mesto na trci misaona imenica,toliko je talentovaniji i ludji od ostalih da to nije normalno, da mu se danas nije izgasio motor na startu prestigao bi drugog do kraja trke za ceo krug. Najbolji svih vremena bez ikakve dileme, a Rossi ako mu nesto smeta neka se priseti Max Biaggija koji je pricao da Rossi ugrozava
sve na stazi svojim stilom voznju tada mu je bilo smesno a sada nece momku da pruzi ruku koji je dosao da se izvini. Klasican zabar

lavirint

pre 6 godina

Nema potrebe za tolikom pljuvačinom po Markesu. Jeste, vozio je danas nekorektno, ali je za to kažnjen tako što je ostao bez bodova. I Rosi je tokom karijere pravio svakakve manevre i kosio druge. I mnogi drugi šampioni su. To je jednostavno takav sport. Da bi bio najbolji moraš biti lud. Kažnjen je i idemo dalje.

pustite komentar vi sa O2

pre 6 godina

(kaokakao, 08. april 2018 21:49)

Pomešao si lončiće, dečko. Da, nije Markez uradio nista sto drugi nisu. Isto je uradio Zarko Pedrosi, ali je posle vozio normalno, a Markez četiri puta, četiri vozača dovodi na granicu opasnosti, od toga dva izbacuje. Saberi se i mućni glavom ako imaš šta u njoj, pa napiši. Mogao bih ti dati još deset argumenata, ali mislim da tvoj intelekt ne doseže tako daleko!

ludwig

pre 6 godina

@kaokakao
Razlika je ta sto Zarco nije ni "pipnuo" Pedrosu, vec se "parkirao" ispod njega, Pedrosa je mogao da uspravi motor, pa da koci, a ne da pokusa da koci po vlaznom delu staze pod nagibom. Markez je, prvo udario u A. Espargara, a zatim hteo da uradi isto sto i Zarco - Pedrosi, ali je usao velikom brzinom i da nije poceo da usparvlja motor sklizao bi sa staze (verovatno odneo i Rosija sa sobom), a ovako uspravio motor i zadrzao se o Rosija (udario) da moze da pocne da koci. Neverovatno je da posle 4 titule svetskog sampiona, i toliko incidenata, on i dalje vozi toliko rizicno po ostale vozace.

Koja

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)
Ti nemaš pojma

losmi

pre 6 godina

(marko, 08. april 2018 22:04)
Ali nikoga nije namerno pokusao da ubije, a ova tvoja kamikaza u koju si ocigledno zaljubljen, jeste! Tu je ogromna razlika i ne treba da mu da ruku. Moze biti i najbolji vozac ikada, a nije, ali covek nikad biti nece. Da li ti je jasno zasto su tribine gde god da se vozi zute? Da budem jasan, navijam za Dovia, ali Rosija ko ne postuje ovaj sport nije za njega.

kaokakao

pre 6 godina

Pomešao si lončiće, dečko. Da, nije Markez uradio nista sto drugi nisu. Isto je uradio Zarko Pedrosi, ali je posle vozio normalno, a Markez četiri puta, četiri vozača dovodi na granicu opasnosti, od toga dva izbacuje. Saberi se i mućni glavom ako imaš šta u njoj, pa napiši. Mogao bih ti dati još deset argumenata, ali mislim da tvoj intelekt ne doseže tako daleko!
(pustite komentar vi sa O2, 08. april 2018 22:04)

Kao prvo, vrijedjas! Kao drugo, sto nije Zarko kaznjen? Kao trece, jel ti krivo sto je Markez uskratio Rosija za bodove koji mu znace za borbu zacelja u sampionatu? Kao cetvrto, gdje izbroja te cetiri situacije?

hedonizamjačaorganizam

pre 6 godina

Niti je Mq-zu (kao trenutno najboljem vozaču) potrebna ovakva bezglava vožnja, niti je VR-u kao legendi potrebna zla krv.
Mq ima poseban kompleks kada nije prvi na stazi i opasan je po druge vozače. Treba ga ohladiti.
VR je trebalo da primi Mq-za u garažu kao profesor učenika. Svog drugara treba da izbaci ako ne zna da smiri strasti. Nije on na stazi. Džarvis je takođe trebalo bolje da reaguje a ne da se drži po strani.
Trka prve četvorke inače odlična. Žao mi je Milera ali je očigledno uništio gume.
Dorna - cirkus za posebnu priču..

MotoGP fan

pre 6 godina

Najpre, trka je od starta bila neregularna, jer je sa ovakvim startom kakav je bio danas Dzek Miler, ni kriv ni duzan, kaznjen zato sto je juce na kvalifikacijama imao najvise "cohones"...ali, DORNA se na to ne obazire...
Sledi nova greska - Markez se ladno i lagano vraca na startno mesto posle svega, kao da se nista nije desilo, DORNA i dalje ne reaguje...nesto kasnije kaznavaju Markeza, ali tad je vec kasno...
Sledece - Markez skrlja Espargara, DORNA nista nije videla...kazu mu da prepusti jedu poziciju na stazi, ali je baja ne vraca Espargaru, kao nije znao u koga se zakucao...
Kao da sve to nije bilo dosta, Markez laganini odnosi Rosija sa staze, ovaj ostaje bez bodova, a DORNA iznalazi solomonsko resenje i kaznjava Markeza sa 30 sekundi...ali, i za to je prekasno, Rosi je ostao bez bodova, i nikakva kazna za Markeza te bodove ne moze da vrati...
I onda MM ide da se izvini Rosiju, i sav je "iznenadjen i uvredjen" sto Rosi odbija da prihvati izvinjenje...ne treba biti nuklearni fizicar da bi se sabralo dva i dva, i zakljucilo ko tu koga favorizuje i gura...DORNA neka lepo odmah da titulu Markezu, i mirna Backa...
I da, mogu da se kladim da Markez nece biti dodatno kaznjen...

Objektivno

pre 6 godina

Rosijevci sa sve komentatorima u penziju.
Shvatite da bi Moto GP bio duplo zanimljiviji bez Rosija.
Vale nikako da shvati da bi mnogo vise u ovim godinama doprineo moto sportu sa mesta sefa ekipe, ovako samo siluje sebe, sve oko sebe i sve ostale ljubitelje moto trka.
Ovako se stalno odvlaci paznja sa onog najvaznijeg od trkanja,
i stalno se prezentuju neke afere i zavare samo u cilju da se
zadovolji mazohizam jednog vozaca koji nece da prizna da vise
nije broj jedan.
Rosi se ponasa kao da je bogom dan i da se on pita za sve jer nece propustiti ni mnogo brzeg vozaca ako mu ovaj nije po volji
pogotovo ako mu preti da mu preotme primat u svim segmentima.
Na kraju odustajem od gledanja Moto GP do kraja trkacke karijere jednog cirkusanta jer zivi bili pa videli on ce vec na naredoj trci
potruditi da bude u centru paznje u svim elementima koji nemaju
veze sa samim trkanjem.
Mogao bih do jutra ali nema svrhe ko razume shvatice.

losmi

pre 6 godina

Rossititis,opaka bolest,kako vas samo nije sramota.Kasni 30 sekundi,kako bi trebalo da vozi da stigme i prestigne vasu zlatnu buvu,na leer mozda,daj bre cutite vise,imate cast da gledate najboljeg ikada.tri puta u zadnjoj krivini protiv Dovia pravi banzaji i ni jednom nije ni pokusao da ga izbaci sa staze,nisam siguran sto vi u opste i gledate GP?
(ZORAN, 08. april 2018 22:06)
Dete, vreme ti je za doktora!

kaokakao

pre 6 godina

Zasto niko ne pljuje po Zarku, sto on nije kaznjen? Izbacio je Pedrosu? No je vama Markez trn u oku, svjesni ste da je ubjedljivo nakbolji vozac, jedino ga mogu izbaciti kaznama.

ime

pre 6 godina

kaokakao, 08. april 2018 21:49

Rosi ima 39...kada TI budes imao toliko, pitanje da li ces moci da vozis biciklu kako treba a ne GP motor...a Markez je danas vozio kao muva bez glave.

Anonimus

pre 6 godina

Sve ovo je zakuvala DORNA,kažnjavaju Markeza tri puta ,menjaju pravila,normalno da čovek izgubi kompas,isto to radi i FIA sa Hamiltonom,jednostavno gledaju da urnišu najbolje vozače i konkurenciji daju kakve takve šanse.Nisu mi jasni oni koji kritikuju agresivno trkanje Markeza,a kroz istoriju neka se prisete kako je sve Rosi urnisao Bjadjija,Živernaua,Stonera,a da ne pominjemo ono šutiranje Markeza.
Markez ih i pored kazni obilazio kao da mu konkurencija vozi moto 3 .
Naravno Miler je najviše oštećen ali i Markeza su poslednjom kaznom urnisali,trebalo ga je nagraditi zato što je neuništiv kao feniks,i u najmanju ruku trebao je zadržati poziciju koju je osvojio u trci,ovako džaba trkanje kad dodju samo kazne,kazne,kazne...

Cvele

pre 6 godina

Alo ljudi.Kao veliki navijac VR 46 od kad je usao u 125 zelim da kazem sledece: mm93 jeste zadnjih par godina neprikosnoven vozac gp ali brate sta ce ti ovo, sta si pokusao da pokazes mali,da si brz ok ?, da imas najbolju masinu ok ?, Ali da izbacujes jednoj vozaca, drugi se jedva izvukao, VR si izgurao sa staze, pa ovo je circus ? ubices sebe ili druge vozace, ali sa ovim danasnjim ponasanjem nikada neces biti VR 46. Gledaj malo Kako to radi Kraclou, Zarco, Miler,Rins i drugi Mt gp vozaci. O gasenju motora na startu trke necu ni da pisem. Toliko Kako je Lorenzo uzeo titulu pre par sezona.

losmi

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)
Sta hocemo? Pa recimo da neko ne strada zbog njega! Da li je moguce da pri zdravom razumu neko moze da podrzava takve poteze nedoraslog derista? Defakto sjajan vozac ali njegov bezobrazluk prevazilazi sportske granice.

Filip

pre 6 godina

Pa ovde je najvise izgubio upravo Marc. Pobedio bi bez problema, a zatim je imao veliki broj bodova u dzepu, na kraju 0. Tako da ako je nekog ostetio, sebe je. Dovi najbolje prosao.
Svi ce pricati o "jadnom" Rosiju a ustvari je ostecen Miller najvise od svih. Dali mu tri reda prednosti, smesno.

komunjare i vaspitanje - ne ide

pre 6 godina

Iako je Rosi danas pao zbog izletanja na travu kao posledica SUDARA sa Markezom, zbog samog kontakta nije pao. Ko i posle ovoga misli da je Markez 2015. pao zbog kontakta koji je bio 100 puta bezazleniji taj treba da se ozbiljno zapita o svom mentalnom zdravlju, kao i da preispita zasto gleda MotoGP.
(cakaralo, 08. april 2018 21:33)

Mi cemo da se pitamo o mentalnom zdravlju a ti se zapitaj da li kakav je zivot bez kucnog vaspitanja.

Saša

pre 6 godina

Neregularna trka.Najvise izgubio Miler kome uzgred sve bilo smesno. Covek juce rizikovao i izasao na kvalifikacije na gumama za suvo vreme i zasluzeno uzeo prvo startno mesto. Danas svi izuasli na gumama za kisu sem njega, trka proglasena za kisne uslove i onda se nasli pametni da menjaju masine ... sem Milera. Direkcija napravila presedan - mogu da menjaju pravila kako im se svidi. Marqes decko je sjajan vozac ali bas ga pretera danas... kao da je sam na stazi ne respektuje nikog. Lici na par sezona ranije kada je ovakim manevrima isprovocirao Doktora i covek ne uze 9 titulu iako je zasluzio.Namestili Lorencu... Ovo sve manje lici na sport, ovoliko ocigledno manipulisanje DORN-e nikom ne ide u prilog. Iskreno me zanima sta ce Doktor reci posle svega iako nisu pustili Marqesa u garazu

cakaralo

pre 6 godina

Iako je Rosi danas pao zbog izletanja na travu kao posledica SUDARA sa Markezom, zbog samog kontakta nije pao. Ko i posle ovoga misli da je Markez 2015. pao zbog kontakta koji je bio 100 puta bezazleniji taj treba da se ozbiljno zapita o svom mentalnom zdravlju, kao i da preispita zasto gleda MotoGP.

ernesto che

pre 6 godina

Dve ili tri godine se markezu i njegovim bezobrazlucima, greskama, presecanjima staze,nekoliko nerezonskih presecanja samo dovija u poslednjim krivinama, gleda kroz prste, nekoliko puta sam napisao da ce to kulminirati i da ce neko biti ozbiljno povredjen, na svu srecu to se danas nije desilo iako je imao nekoliko bukvalno "klizecih" starta sa dve noge, bukvalno je isao kroz protivnike i pravo je cudo da niko nije povredjen, ali ako ne bude ozbiljnije kazne, ni to nije daleko. Svi volimo borbu, preticanja, dramu, ali ovo prosto nema rezona i dovoljno je samo zamisliti da svaki vozac pocne ovako da se ponasa, to bi bio lom na stazi, ali dorna je svojim delovanjem, to jes nedelovanjem sve ovo zakuvala, sad treba da ohladi a bojim se da ce samo sve baciti pod tepih.

poznavalac svega

pre 6 godina

ma neka sto puta kazne markeza ..sram vas bilo "doktori" prelazi ih po deset puta na stazi deset puta ga kaznjavaju za isti manevar zarku se progleda kroz prste dvostruki arsini, ali mora "doktor" da se zastiti isto tako je uleteo i espargaru ali je samo za poziciju bio kaznjen, jeste vozio previse hrabro ali ne mogu trostruki arsini da budu ili kazne ili ne a ne izmedju pa onda zbog rosija 30 sekundi..
ali vratice se pravi doktor jedan jedini
kralj MM93

Jaran

pre 6 godina

NAJVECI SKANDAL U ISTORIJI MOTOGP! Koliko je samo bilo prekrsenih pravila!

1. Mileru oduzeta najsigurnija pobeda ikada zbog "bezbednosti vozaca", prava sramota i krsenje pravila!
2. Umesto da vrati vozace na stazu, Dorna dozvoljava SVIMA da promene gume!
3. Dorna vraca vozace na stazu i postavlja ih TRI reda iza Milera, dobio je samo SEKUNDU prednosti!
4. Markezu se gasi motor, a ovi ga vracaju nazad na poziciju!
5. Markez je kaznjen, pravedno.
6. Markez UNISTAVA trku Alesu Espargaru i nije diskvalifikovan, a vratio je JEDNU poziciju nakon sto je pretekao jos TRI vozaca!
7. Markez ZAMALO izbacuje Nakagamija na isti nacin, a Taka je fantasticno izbegao suicidno preticanje!
8. Markez UNISTAVA trku Rosiju (po ko zna koji put u karijeri)! Rosi gubi SESTO mesto, a Markez biva kaznjen 30sek/poslednjim mestom!

Najveca sramota u istoriji ovog sporta, Miler je pravi pobednik ove trke!!!

Tostao

pre 6 godina

Sjajna trka i borba Kračloua, Rinsa, Zarka i Milera. Neshvatljiv mi je toliki zaostatak Dukatija i Jamahe. Markez..preterao je danas/večeras.

бакабакајоко

pre 6 godina

interesuje me kakva će biti penalizacija. Ovo definitivno nema smisla. Teški cirkus od trke u svakom mogućem smislu.
Neću da kažem da podseća na Valensiju onomad, ali definitivno VR izvlači deblji kraj u ovim katastrofalnim duelima sa MM, kao i većina vozača uostalom.
Trka neverovatno zanimljiva i u isto vreme potpuno obezvređena idiotskim potezima Dorne i Markeza.
Čestitke prvoj četvorici, držali su napetost maltene od početka do kraja.

bane 013

pre 6 godina

Markez ocigledno ima neki problem u glavi .. stvarno je dobar vozac ali da izbaci dva vozaca sq trke to nije normalno. I kao posle trke se izvinjava...decko leci se

banedpb

pre 6 godina

Markez je najprljaviji vozac koji je ikada postojao u MotoGP-ju. Dok ne pocnu da ga kaznjavaju oduzimanjem bodova nece se nikada smiriti, ubice nekoga na stazi ili cak i sebe...

soni

pre 6 godina

Progledaju mu kroz prste za udarac direktno u Espargara, daju mu kaznu da propusti 1 poziciju tek kad je pretekao Nakagamija, da je dobio na vreme, cekao bi 10 sekundi, I opet mu nije dovoljno, nastavlja da divlja I na kraju izbacuje I Rosija...
Bas mi je drago sto su ga izbacili iz pita, bez rukovanja, to mazanje ociju neka proba negde drugo, razumem da mu se to desi prvi put, ali stalno kad je u losoj situaciji I juri napred to radi, nece da ceka da pripremi napad iako je brzi sekund, nego izaziva kontakte...
Uostalom tako je I 3 puta vec uletao Doviju u poslednjim krivinama, samo sto se on bukvalno pomeri I podvuce se ispod, ali to moze samo jer je Dukati toliko dominantan na otvaranju gasa, inace bi I on morao da nastavi u krivinu kao I ostali I verovatno bi I tu dolazilo do kontakta.
Valjda ce ga neko ubediti, da ne moze da se pretice tako sto ides direktno u coveka ispred, I onda ili ce se on pomeriti ili ce dociti do kontakta pa ko prezivi...

EUFORIJA

pre 6 godina

Da su Markeza odmah na startu kaznili zato sto mu se ugasio motor na startu, nista se od ovog ne bi desilo(Rosi, Espargaro). A, i sama trka je ne regularna zbog nepravde prema Mileru!

Milos

pre 6 godina

ovo je toliki bezobrazluk markeza da to stvarno nema smisla vise,diskvalifikacija na par trka da malo oladi glavu,on vozi tako kao da hoce nekog da ubije cemu to? ide redom i ulece na noz...dobro vozi,ali tako se to ne radi...

Nikola

pre 6 godina

Rosi i Markez su klasa za sebe! Zamislite kako bi tek izgledalo da je Rosi mladji ili da smo imali Markeza u vreme kada je Doktor dominirao... Moto GP - razlog zasto nedeljom ne izlazim iz kuce :)

kaokakao

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.

Mark

pre 6 godina

Kakva trka,kakva ludnica, Markez najbolji vozac ikada...
Molim redakciju da malo vise obrati paznje na desavanje u ovom sportu, cini mi se da je i dalje u senci formule 1 iako je ova vec odavno postala jako dosadna i predvidiva.

Vladimir

pre 6 godina

Kad Zarko nije iskoristio ovu šansu za pobedu ne znam kada će. Šteta za Milera. Mada ako je dovoljna jedna greška da te izbaci iz ritma i nisi za šampiona. Nego svi pričaju o sudaru Markeza i Rosija a meni je zanimljivo kako je Rosi dopustio uopšte da dodje do duela? Ovaj je bio kažnjen prolaskom kroz boks, morao da pretiče gomilu vozača, neke je morao da propusti, i za manje od 20 krugova bio iza Rosija. Iskreno tako ne voze šampioni. Valjda će biti mnogo bolje na sledećoj trci. Da li je Lorenco uopšte bio na stazi?

Sveznalica

pre 6 godina

Velika nepravda prema Mileru.Sta tek reći za Markeza.Jeste da je za sve 3 greške kažnjen ali je stvarno nedopustivo šta radi. Ostavio je Rosija bez sigurnih 10 bodova

neeko

pre 6 godina

da je dobar vozač- odličan je,bez dileme,ali da je mnooogo bezobrazan...nema greške.
ovo i petljanje sa lorencom kad su za.ebali doktora da ne bude prvak,ima da mu se vrati al garantovano. dovi mora hrabrije za titulu

dzonicackalica

pre 6 godina

mislim da je jasno kao dan koga protezira dorna..od samog starta svi koji su se pojavili na startu sa gumama morali su startovati sa tim gumama baar jedan krug..zatim gasenje motora automatski znaci start iz pit lane ..izguravanje na silu drugih vozaca..jednostavno trebao je biti diskvalificiran i na sledecoj trci penaliziran da startuje sa zacelja..ovo je sprdnja od sampionata jer je ovo neregularna trka..sva pravila su prekrsena jer postoji protekcija mm 93..nj3mu kao vozacu se nema sta zameriti najbrzi na najboljem motoru ali posle danasnje trke osvrnite se na trku od prec2 sezone u maleziji i pogledajte sa ove distance da li je ono sto je radio spanski lobi na celu sa dornom regularno.danas su vozaci svi jednoglasno trebali sici sa motora kad je gurao motor na startu i reci ovo ovako ne moze! sampionat je reziranca njemu kao velikom sampionu ova vrsta protekcije nije potrebna jer nikad nece biti sampion srca i nikad kalibar jednog rosija!!

bane 013

pre 6 godina

Markez ocigledno ima neki problem u glavi .. stvarno je dobar vozac ali da izbaci dva vozaca sq trke to nije normalno. I kao posle trke se izvinjava...decko leci se

Jaran

pre 6 godina

NAJVECI SKANDAL U ISTORIJI MOTOGP! Koliko je samo bilo prekrsenih pravila!

1. Mileru oduzeta najsigurnija pobeda ikada zbog "bezbednosti vozaca", prava sramota i krsenje pravila!
2. Umesto da vrati vozace na stazu, Dorna dozvoljava SVIMA da promene gume!
3. Dorna vraca vozace na stazu i postavlja ih TRI reda iza Milera, dobio je samo SEKUNDU prednosti!
4. Markezu se gasi motor, a ovi ga vracaju nazad na poziciju!
5. Markez je kaznjen, pravedno.
6. Markez UNISTAVA trku Alesu Espargaru i nije diskvalifikovan, a vratio je JEDNU poziciju nakon sto je pretekao jos TRI vozaca!
7. Markez ZAMALO izbacuje Nakagamija na isti nacin, a Taka je fantasticno izbegao suicidno preticanje!
8. Markez UNISTAVA trku Rosiju (po ko zna koji put u karijeri)! Rosi gubi SESTO mesto, a Markez biva kaznjen 30sek/poslednjim mestom!

Najveca sramota u istoriji ovog sporta, Miler je pravi pobednik ove trke!!!

EUFORIJA

pre 6 godina

Da su Markeza odmah na startu kaznili zato sto mu se ugasio motor na startu, nista se od ovog ne bi desilo(Rosi, Espargaro). A, i sama trka je ne regularna zbog nepravde prema Mileru!

Milos

pre 6 godina

ovo je toliki bezobrazluk markeza da to stvarno nema smisla vise,diskvalifikacija na par trka da malo oladi glavu,on vozi tako kao da hoce nekog da ubije cemu to? ide redom i ulece na noz...dobro vozi,ali tako se to ne radi...

Sveznalica

pre 6 godina

Velika nepravda prema Mileru.Sta tek reći za Markeza.Jeste da je za sve 3 greške kažnjen ali je stvarno nedopustivo šta radi. Ostavio je Rosija bez sigurnih 10 bodova

banedpb

pre 6 godina

Markez je najprljaviji vozac koji je ikada postojao u MotoGP-ju. Dok ne pocnu da ga kaznjavaju oduzimanjem bodova nece se nikada smiriti, ubice nekoga na stazi ili cak i sebe...

neeko

pre 6 godina

da je dobar vozač- odličan je,bez dileme,ali da je mnooogo bezobrazan...nema greške.
ovo i petljanje sa lorencom kad su za.ebali doktora da ne bude prvak,ima da mu se vrati al garantovano. dovi mora hrabrije za titulu

soni

pre 6 godina

Progledaju mu kroz prste za udarac direktno u Espargara, daju mu kaznu da propusti 1 poziciju tek kad je pretekao Nakagamija, da je dobio na vreme, cekao bi 10 sekundi, I opet mu nije dovoljno, nastavlja da divlja I na kraju izbacuje I Rosija...
Bas mi je drago sto su ga izbacili iz pita, bez rukovanja, to mazanje ociju neka proba negde drugo, razumem da mu se to desi prvi put, ali stalno kad je u losoj situaciji I juri napred to radi, nece da ceka da pripremi napad iako je brzi sekund, nego izaziva kontakte...
Uostalom tako je I 3 puta vec uletao Doviju u poslednjim krivinama, samo sto se on bukvalno pomeri I podvuce se ispod, ali to moze samo jer je Dukati toliko dominantan na otvaranju gasa, inace bi I on morao da nastavi u krivinu kao I ostali I verovatno bi I tu dolazilo do kontakta.
Valjda ce ga neko ubediti, da ne moze da se pretice tako sto ides direktno u coveka ispred, I onda ili ce se on pomeriti ili ce dociti do kontakta pa ko prezivi...

бакабакајоко

pre 6 godina

interesuje me kakva će biti penalizacija. Ovo definitivno nema smisla. Teški cirkus od trke u svakom mogućem smislu.
Neću da kažem da podseća na Valensiju onomad, ali definitivno VR izvlači deblji kraj u ovim katastrofalnim duelima sa MM, kao i većina vozača uostalom.
Trka neverovatno zanimljiva i u isto vreme potpuno obezvređena idiotskim potezima Dorne i Markeza.
Čestitke prvoj četvorici, držali su napetost maltene od početka do kraja.

Tostao

pre 6 godina

Sjajna trka i borba Kračloua, Rinsa, Zarka i Milera. Neshvatljiv mi je toliki zaostatak Dukatija i Jamahe. Markez..preterao je danas/večeras.

dzonicackalica

pre 6 godina

mislim da je jasno kao dan koga protezira dorna..od samog starta svi koji su se pojavili na startu sa gumama morali su startovati sa tim gumama baar jedan krug..zatim gasenje motora automatski znaci start iz pit lane ..izguravanje na silu drugih vozaca..jednostavno trebao je biti diskvalificiran i na sledecoj trci penaliziran da startuje sa zacelja..ovo je sprdnja od sampionata jer je ovo neregularna trka..sva pravila su prekrsena jer postoji protekcija mm 93..nj3mu kao vozacu se nema sta zameriti najbrzi na najboljem motoru ali posle danasnje trke osvrnite se na trku od prec2 sezone u maleziji i pogledajte sa ove distance da li je ono sto je radio spanski lobi na celu sa dornom regularno.danas su vozaci svi jednoglasno trebali sici sa motora kad je gurao motor na startu i reci ovo ovako ne moze! sampionat je reziranca njemu kao velikom sampionu ova vrsta protekcije nije potrebna jer nikad nece biti sampion srca i nikad kalibar jednog rosija!!

MotoGP fan

pre 6 godina

Najpre, trka je od starta bila neregularna, jer je sa ovakvim startom kakav je bio danas Dzek Miler, ni kriv ni duzan, kaznjen zato sto je juce na kvalifikacijama imao najvise "cohones"...ali, DORNA se na to ne obazire...
Sledi nova greska - Markez se ladno i lagano vraca na startno mesto posle svega, kao da se nista nije desilo, DORNA i dalje ne reaguje...nesto kasnije kaznavaju Markeza, ali tad je vec kasno...
Sledece - Markez skrlja Espargara, DORNA nista nije videla...kazu mu da prepusti jedu poziciju na stazi, ali je baja ne vraca Espargaru, kao nije znao u koga se zakucao...
Kao da sve to nije bilo dosta, Markez laganini odnosi Rosija sa staze, ovaj ostaje bez bodova, a DORNA iznalazi solomonsko resenje i kaznjava Markeza sa 30 sekundi...ali, i za to je prekasno, Rosi je ostao bez bodova, i nikakva kazna za Markeza te bodove ne moze da vrati...
I onda MM ide da se izvini Rosiju, i sav je "iznenadjen i uvredjen" sto Rosi odbija da prihvati izvinjenje...ne treba biti nuklearni fizicar da bi se sabralo dva i dva, i zakljucilo ko tu koga favorizuje i gura...DORNA neka lepo odmah da titulu Markezu, i mirna Backa...
I da, mogu da se kladim da Markez nece biti dodatno kaznjen...

Saša

pre 6 godina

Neregularna trka.Najvise izgubio Miler kome uzgred sve bilo smesno. Covek juce rizikovao i izasao na kvalifikacije na gumama za suvo vreme i zasluzeno uzeo prvo startno mesto. Danas svi izuasli na gumama za kisu sem njega, trka proglasena za kisne uslove i onda se nasli pametni da menjaju masine ... sem Milera. Direkcija napravila presedan - mogu da menjaju pravila kako im se svidi. Marqes decko je sjajan vozac ali bas ga pretera danas... kao da je sam na stazi ne respektuje nikog. Lici na par sezona ranije kada je ovakim manevrima isprovocirao Doktora i covek ne uze 9 titulu iako je zasluzio.Namestili Lorencu... Ovo sve manje lici na sport, ovoliko ocigledno manipulisanje DORN-e nikom ne ide u prilog. Iskreno me zanima sta ce Doktor reci posle svega iako nisu pustili Marqesa u garazu

opet kod tetke po pare

pre 6 godina

Markez nece prestati s ovim namernim bezobrazlucima (ne, to nisu greske, vec namerne provokacije i psine) dok ga neko od vozaca ne nalupa (a to mogu skoro svi posto je cava)

HARIS

pre 6 godina

Sve je ovo Dorna dozvolila Markezu, jer ga u proslosti nisu kaznjavali zbog slicnih stvari! Ovaj sport je sam po sebi previse opasan i moras da cuvas sebe koliko i druge, ali mala iskompleksirana kamikaza to izgleda ne shvata. Jeste odlican vozac, to govore i titule, ali pretjeruje sa ovom agresivnoscu. Nepravda za Milera, Rosija i Espargara, sto je dokaz da je Dorna jedan obican vic i nista vise. Svaka cast Kraclou, ove godine vozi isti motor kao i Pedrosa i Markez i to se odmah primjeti, odlican je vozac.

Nikola

pre 6 godina

Rosi i Markez su klasa za sebe! Zamislite kako bi tek izgledalo da je Rosi mladji ili da smo imali Markeza u vreme kada je Doktor dominirao... Moto GP - razlog zasto nedeljom ne izlazim iz kuce :)

losmi

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)
Sta hocemo? Pa recimo da neko ne strada zbog njega! Da li je moguce da pri zdravom razumu neko moze da podrzava takve poteze nedoraslog derista? Defakto sjajan vozac ali njegov bezobrazluk prevazilazi sportske granice.

Eh da je ovo prvi put...

pre 6 godina

MM čovek iza koga stoji kompletna uprava MotoGP-a, radi isceniranih incidenata, veće atrakcije i.t.d. Toliki potencijal, ali kada iza njega ne stoji čovek već ljiga, sve je uzalud.
Jedino čemu služi talenat koji poseduje MM je da komplikuje i kvari karijeru dokazanim vozačima... i uvek bez kazne, ili simbolično...

losmi

pre 6 godina

(marko, 08. april 2018 22:04)
Ali nikoga nije namerno pokusao da ubije, a ova tvoja kamikaza u koju si ocigledno zaljubljen, jeste! Tu je ogromna razlika i ne treba da mu da ruku. Moze biti i najbolji vozac ikada, a nije, ali covek nikad biti nece. Da li ti je jasno zasto su tribine gde god da se vozi zute? Da budem jasan, navijam za Dovia, ali Rosija ko ne postuje ovaj sport nije za njega.

dalibor

pre 6 godina

Kao Rosijev navijac cu reci samo jedno.

Bolje sto ga je odgurnuo, nego da ga je obisao bez kontakta. Bilo bi ponizavajuce.
Ovako imam zasto da se ljutim na malog.

Nervira me, antipatican mi je, al teskog srca moram priznati jedno, a to je,
najbrze vreme u svakom od 24 kruga trke... mali i honda nemaju konkurenciju...

ime

pre 6 godina

kaokakao, 08. april 2018 21:49

Rosi ima 39...kada TI budes imao toliko, pitanje da li ces moci da vozis biciklu kako treba a ne GP motor...a Markez je danas vozio kao muva bez glave.

hedonizamjačaorganizam

pre 6 godina

Niti je Mq-zu (kao trenutno najboljem vozaču) potrebna ovakva bezglava vožnja, niti je VR-u kao legendi potrebna zla krv.
Mq ima poseban kompleks kada nije prvi na stazi i opasan je po druge vozače. Treba ga ohladiti.
VR je trebalo da primi Mq-za u garažu kao profesor učenika. Svog drugara treba da izbaci ako ne zna da smiri strasti. Nije on na stazi. Džarvis je takođe trebalo bolje da reaguje a ne da se drži po strani.
Trka prve četvorke inače odlična. Žao mi je Milera ali je očigledno uništio gume.
Dorna - cirkus za posebnu priču..

ernesto che

pre 6 godina

Dve ili tri godine se markezu i njegovim bezobrazlucima, greskama, presecanjima staze,nekoliko nerezonskih presecanja samo dovija u poslednjim krivinama, gleda kroz prste, nekoliko puta sam napisao da ce to kulminirati i da ce neko biti ozbiljno povredjen, na svu srecu to se danas nije desilo iako je imao nekoliko bukvalno "klizecih" starta sa dve noge, bukvalno je isao kroz protivnike i pravo je cudo da niko nije povredjen, ali ako ne bude ozbiljnije kazne, ni to nije daleko. Svi volimo borbu, preticanja, dramu, ali ovo prosto nema rezona i dovoljno je samo zamisliti da svaki vozac pocne ovako da se ponasa, to bi bio lom na stazi, ali dorna je svojim delovanjem, to jes nedelovanjem sve ovo zakuvala, sad treba da ohladi a bojim se da ce samo sve baciti pod tepih.

pustite komentar vi sa O2

pre 6 godina

(kaokakao, 08. april 2018 21:49)

Pomešao si lončiće, dečko. Da, nije Markez uradio nista sto drugi nisu. Isto je uradio Zarko Pedrosi, ali je posle vozio normalno, a Markez četiri puta, četiri vozača dovodi na granicu opasnosti, od toga dva izbacuje. Saberi se i mućni glavom ako imaš šta u njoj, pa napiši. Mogao bih ti dati još deset argumenata, ali mislim da tvoj intelekt ne doseže tako daleko!

menjaj lek

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)

A zasto mislis da svi koji kritikuju Markeza navijaju za Rosija? Ocigledno je da imas problem.

Cvele

pre 6 godina

Alo ljudi.Kao veliki navijac VR 46 od kad je usao u 125 zelim da kazem sledece: mm93 jeste zadnjih par godina neprikosnoven vozac gp ali brate sta ce ti ovo, sta si pokusao da pokazes mali,da si brz ok ?, da imas najbolju masinu ok ?, Ali da izbacujes jednoj vozaca, drugi se jedva izvukao, VR si izgurao sa staze, pa ovo je circus ? ubices sebe ili druge vozace, ali sa ovim danasnjim ponasanjem nikada neces biti VR 46. Gledaj malo Kako to radi Kraclou, Zarco, Miler,Rins i drugi Mt gp vozaci. O gasenju motora na startu trke necu ni da pisem. Toliko Kako je Lorenzo uzeo titulu pre par sezona.

SimaKosmosIzDalekogSvemira

pre 6 godina

Uh... Šta napisati. Imali smo skoro na TV-u prilike da gledamo serijal od tri filma o šampionima kraljevske klase. Slično, ne isto ponašanje velikog, tada mladog Rosija. Punog želje za dokazivanjem. "Kačio" se sa svim vozačima koji su bili pretendenti za titulu. I pobeđivao ih je. Nakažnjeno! Setimo se Bjađija
Žibernoa, Stonera... Sa svakim je imao konflikt. Nepružanja ruke, nezdravog rivaliteta. Samo, tada nije bilo DORNE! Ona trenutno gura određenog vozača, a mali to oseća i obilato koristi. Ne slažem se sa ovakvim načinom "guranja" vozača u vrh. Kao ni tada kada su gurali Rosija. Slažem se sa komentarima da će Markezu sve biti "Božijom" voljom vraćeno. Markez je taj trenutni "Bog" koji vraća Rosiju. "Bog" iza kojeg stoji DORNA. Markez, koji će jednoga dana da kenjka kako ga neki klinja obilazi makazicama i ruši na mestu gde se ne obilazi. I ruši, naravno. Sve je isto ili slično preko 20 godina.

ludwig

pre 6 godina

@kaokakao
Razlika je ta sto Zarco nije ni "pipnuo" Pedrosu, vec se "parkirao" ispod njega, Pedrosa je mogao da uspravi motor, pa da koci, a ne da pokusa da koci po vlaznom delu staze pod nagibom. Markez je, prvo udario u A. Espargara, a zatim hteo da uradi isto sto i Zarco - Pedrosi, ali je usao velikom brzinom i da nije poceo da usparvlja motor sklizao bi sa staze (verovatno odneo i Rosija sa sobom), a ovako uspravio motor i zadrzao se o Rosija (udario) da moze da pocne da koci. Neverovatno je da posle 4 titule svetskog sampiona, i toliko incidenata, on i dalje vozi toliko rizicno po ostale vozace.

losmi

pre 6 godina

Rossititis,opaka bolest,kako vas samo nije sramota.Kasni 30 sekundi,kako bi trebalo da vozi da stigme i prestigne vasu zlatnu buvu,na leer mozda,daj bre cutite vise,imate cast da gledate najboljeg ikada.tri puta u zadnjoj krivini protiv Dovia pravi banzaji i ni jednom nije ni pokusao da ga izbaci sa staze,nisam siguran sto vi u opste i gledate GP?
(ZORAN, 08. april 2018 22:06)
Dete, vreme ti je za doktora!

Vladimir

pre 6 godina

Kad Zarko nije iskoristio ovu šansu za pobedu ne znam kada će. Šteta za Milera. Mada ako je dovoljna jedna greška da te izbaci iz ritma i nisi za šampiona. Nego svi pričaju o sudaru Markeza i Rosija a meni je zanimljivo kako je Rosi dopustio uopšte da dodje do duela? Ovaj je bio kažnjen prolaskom kroz boks, morao da pretiče gomilu vozača, neke je morao da propusti, i za manje od 20 krugova bio iza Rosija. Iskreno tako ne voze šampioni. Valjda će biti mnogo bolje na sledećoj trci. Da li je Lorenco uopšte bio na stazi?

Koja

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)
Ti nemaš pojma

Stef

pre 6 godina

Mark je fantastičan vozač, možda čak i najtalentovaniji u istoriji ovog sporta, ali... Danas je mogao ozbiljno da povredi nekoliko vozača, i to sve kako bi smanjio bodovnu razliku izmedju sebe i Dovija - u drugoj trci sezone! Svaka čast na želji, posvećenosti, al daj bre dečko, pa nisi sam na stazi, niti možeš da prolaziš kroz druge. Što se tiče Rosija, ne prihvatanjem izvinjenja (makar samo formalno) dodatno potpaljuje vatru koja bi mogla ozbiljnije sa kulminira tokom neke od narednih trka, što nikad nije dobro u ovako opasnom sportu.. Ali dobro, nisam u njihovoj koži, mogu samo da pretpostavim koliko negativne energije izmedju dvojice može da stvori onakav manevar.. Jedno je sigurno, MotoGP nas neće uskratiti za žestoko uzbudljiv rasplet, kao i uvek :)

marko

pre 6 godina

Momak je najbrzi vozac koji se pojavio u ovom sportu, ima dobar motor ali isti ima i pedrosa pa mu je 2 mesto na trci misaona imenica,toliko je talentovaniji i ludji od ostalih da to nije normalno, da mu se danas nije izgasio motor na startu prestigao bi drugog do kraja trke za ceo krug. Najbolji svih vremena bez ikakve dileme, a Rossi ako mu nesto smeta neka se priseti Max Biaggija koji je pricao da Rossi ugrozava
sve na stazi svojim stilom voznju tada mu je bilo smesno a sada nece momku da pruzi ruku koji je dosao da se izvini. Klasican zabar

kaokakao

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.

ZORAN

pre 6 godina

losmi,
Da imalo imas IQ znao bi da Zoran je ime iz 50 i 60 godina i da su zlatne buve bile ihahaj iz kog vremena,vozim motore sigurno vise nego sto ti imas godina,a Preluga,Grobnika,Brna,Salzburgringa i ..... vise nego ti tromesecja u skoli !

Che

pre 6 godina

Au kakav sou danas...ili bolje cirkus.

Markez je pukao....Espargaro, Nakagami i Rosi. Plus incident sa gumama i gasenje motora na startu.

Najvise mi je zao Dzeka Milera, zasluzio je danas najvise pobedu.Ali Ipak, Kraclou je pokazao klasu.Zarko standardno odlican. Dovija nazalost nigde danas nije bilo...los je bio i kroz kvalifikacije i treninge.
A Lorenco dokazuje jos jednom da je ipak nula od vozaca..svaki put kad je kisa, na zacelju.


Sledeci je teksas, Markezova staza, medjutim posle ovog danas, presesce mu ta pobeda.

Filip

pre 6 godina

Pa ovde je najvise izgubio upravo Marc. Pobedio bi bez problema, a zatim je imao veliki broj bodova u dzepu, na kraju 0. Tako da ako je nekog ostetio, sebe je. Dovi najbolje prosao.
Svi ce pricati o "jadnom" Rosiju a ustvari je ostecen Miller najvise od svih. Dali mu tri reda prednosti, smesno.

CJ

pre 6 godina

Markes je stvarno lud ali je covek kaznjen za svoje greske (ne znam bas da li je trebao biti kaznjen za ono sa starta trke)...a ipak se vratio, odgulio kaznu, pa jos jednu i opet stigao i obisao Dovicioza...mislim, sta taj DOviciozo radi, jel moguce da to dozvoli sebi, da ga obidje glavni konkurent koji je pri tom popio dve kazne?
Markes jeste nekontrolisan ali sve u zaru borbe.
Sto rekose komentatori, da nije dobio ove silne kazne, zavrsio bi trku sa krugom prednosti u odnosu na ostale. Brz, talentovan, ima M***...taj ce biti sampion a ne Dovi koji danas osvoji 7-mo mesto.

poznavalac svega

pre 6 godina

ma neka sto puta kazne markeza ..sram vas bilo "doktori" prelazi ih po deset puta na stazi deset puta ga kaznjavaju za isti manevar zarku se progleda kroz prste dvostruki arsini, ali mora "doktor" da se zastiti isto tako je uleteo i espargaru ali je samo za poziciju bio kaznjen, jeste vozio previse hrabro ali ne mogu trostruki arsini da budu ili kazne ili ne a ne izmedju pa onda zbog rosija 30 sekundi..
ali vratice se pravi doktor jedan jedini
kralj MM93

Mark

pre 6 godina

Kakva trka,kakva ludnica, Markez najbolji vozac ikada...
Molim redakciju da malo vise obrati paznje na desavanje u ovom sportu, cini mi se da je i dalje u senci formule 1 iako je ova vec odavno postala jako dosadna i predvidiva.

gomez

pre 6 godina

Trebao je sve redom da ih izbaci sa staze, kad oni sebi dozvoljavaju da ih momak posle toliko kazni i tolikog zaostatka lagano stize, i prestize... Pa sta vozite vi momci kad ste 2 sekunde po krugu sporiji, moto 2 ili motogp?

komunjare i vaspitanje - ne ide

pre 6 godina

Iako je Rosi danas pao zbog izletanja na travu kao posledica SUDARA sa Markezom, zbog samog kontakta nije pao. Ko i posle ovoga misli da je Markez 2015. pao zbog kontakta koji je bio 100 puta bezazleniji taj treba da se ozbiljno zapita o svom mentalnom zdravlju, kao i da preispita zasto gleda MotoGP.
(cakaralo, 08. april 2018 21:33)

Mi cemo da se pitamo o mentalnom zdravlju a ti se zapitaj da li kakav je zivot bez kucnog vaspitanja.

lavirint

pre 6 godina

Nema potrebe za tolikom pljuvačinom po Markesu. Jeste, vozio je danas nekorektno, ali je za to kažnjen tako što je ostao bez bodova. I Rosi je tokom karijere pravio svakakve manevre i kosio druge. I mnogi drugi šampioni su. To je jednostavno takav sport. Da bi bio najbolji moraš biti lud. Kažnjen je i idemo dalje.

cakaralo

pre 6 godina

Iako je Rosi danas pao zbog izletanja na travu kao posledica SUDARA sa Markezom, zbog samog kontakta nije pao. Ko i posle ovoga misli da je Markez 2015. pao zbog kontakta koji je bio 100 puta bezazleniji taj treba da se ozbiljno zapita o svom mentalnom zdravlju, kao i da preispita zasto gleda MotoGP.

kaokakao

pre 6 godina

Zasto niko ne pljuje po Zarku, sto on nije kaznjen? Izbacio je Pedrosu? No je vama Markez trn u oku, svjesni ste da je ubjedljivo nakbolji vozac, jedino ga mogu izbaciti kaznama.

ZORAN

pre 6 godina

Rossititis,opaka bolest,kako vas samo nije sramota.Kasni 30 sekundi,kako bi trebalo da vozi da stigme i prestigne vasu zlatnu buvu,na leer mozda,daj bre cutite vise,imate cast da gledate najboljeg ikada.tri puta u zadnjoj krivini protiv Dovia pravi banzaji i ni jednom nije ni pokusao da ga izbaci sa staze,nisam siguran sto vi u opste i gledate GP?

Roskilde

pre 6 godina

Zla krv izmedju Markeza i Rosija uopste ne treba da bude tema br 1.Dzek Miler je tema.Zbog čega su svi od reda napravili klovna i ogrešili se o čoveku koji je trebao danas da bude pobednik.Toliko volim Moto GP ali ovo je kradja koju mozemo da vidimo sam na srpskim fudbalakim terenima...

konkvistador

pre 6 godina

MM je za njih vanzaljac. Mislim koliko su spori da bi trebalo ida ga sami propuste. Sramota za ljude koji hoce titulu: Rosi, Dovi, Vinjales...

MotoGP

pre 6 godina

Izgrešio se Markez juče i danas pre starta pa je pokušao da nadoknadi na silu. Međutim, da je Rosi ostao na stazi nakon obilaženja, to bi bio samo trkački incident. Ovako je to pretvoreno u neko suludo iživljavanje Markeza - evo Rosi na konferenciji spinuje medije kako ga je strah da deli stazu sa njim. (iskreno ne znam kako ga nije blam da to kaže). Mark sve više i više podseća na Ajtrona Senu i po stilu vožnje, konfliktima sa kolegama i sa konfliktima sa direkcijom trke. Jednom rečju: najbolji...

Nisam ga voleo do veceras

pre 6 godina

PRAVDA ZA MARQUEZA....Znao sam da je dobar ali tek veceras se videlo da mu nema ravnog, a za pad Rosija mislim da je sam kriv jer nije hteo da dozvoli da ga tako lako pretekne i onda usao u njega(pogledajte snimak bolje opet) pozdrav :D

Radoznali komentator

pre 6 godina

Za mir u kuci i u glavi predlažem svim fanovima VR da vec sada krenu da navijaju za broj 5 i videće kako će im osmeh istog trenutka vraća.
VR je vec sad ispušena lula i nema sta da trazi u GP. Prirodna selekcija je došla do maximuma. On vec 6 (šest) godina nije šampion i samo cudom ili odlukom za zelenim stolom može da povrati titulu. Teško je to prihvatiti ali to je realnost.

Objektivno

pre 6 godina

Rosijevci sa sve komentatorima u penziju.
Shvatite da bi Moto GP bio duplo zanimljiviji bez Rosija.
Vale nikako da shvati da bi mnogo vise u ovim godinama doprineo moto sportu sa mesta sefa ekipe, ovako samo siluje sebe, sve oko sebe i sve ostale ljubitelje moto trka.
Ovako se stalno odvlaci paznja sa onog najvaznijeg od trkanja,
i stalno se prezentuju neke afere i zavare samo u cilju da se
zadovolji mazohizam jednog vozaca koji nece da prizna da vise
nije broj jedan.
Rosi se ponasa kao da je bogom dan i da se on pita za sve jer nece propustiti ni mnogo brzeg vozaca ako mu ovaj nije po volji
pogotovo ako mu preti da mu preotme primat u svim segmentima.
Na kraju odustajem od gledanja Moto GP do kraja trkacke karijere jednog cirkusanta jer zivi bili pa videli on ce vec na naredoj trci
potruditi da bude u centru paznje u svim elementima koji nemaju
veze sa samim trkanjem.
Mogao bih do jutra ali nema svrhe ko razume shvatice.

Anonimus

pre 6 godina

Sve ovo je zakuvala DORNA,kažnjavaju Markeza tri puta ,menjaju pravila,normalno da čovek izgubi kompas,isto to radi i FIA sa Hamiltonom,jednostavno gledaju da urnišu najbolje vozače i konkurenciji daju kakve takve šanse.Nisu mi jasni oni koji kritikuju agresivno trkanje Markeza,a kroz istoriju neka se prisete kako je sve Rosi urnisao Bjadjija,Živernaua,Stonera,a da ne pominjemo ono šutiranje Markeza.
Markez ih i pored kazni obilazio kao da mu konkurencija vozi moto 3 .
Naravno Miler je najviše oštećen ali i Markeza su poslednjom kaznom urnisali,trebalo ga je nagraditi zato što je neuništiv kao feniks,i u najmanju ruku trebao je zadržati poziciju koju je osvojio u trci,ovako džaba trkanje kad dodju samo kazne,kazne,kazne...

drvobradi

pre 6 godina

DORNA se pogubila, kao i Markez. Ceo vikend je bio najbrzi ali i najgluplji vozac na stazi. Od Q2, sve vreme pravi greske, koje pokusava da ispravi ali samo upada u nove gluposti. Isto i DORNA, u hodu izmisli pravilo sa pomeranjem vozaca umesto da svi startuju iz boksa (velika nepravda prema Dzek Mileru), pa im Markez ometa start, pali motor i vozi u suprotnom smeru i dozvoljavaju mu start. Posle ide po stazi i gura ljude nekaznjeno, na kraju ga kazne sa 30s. Decko ima neki problem u glavi i ludu srecu sto do sada ili sebe ili drugog nije ozbiljnije povredio. Da je odlucio 2-3 krivine da iskulira, obisao bi i Rosija i Vinjalesa bez ikakvih problem, cak nisu ni otpor pruzali koliko su bili spori ovaj vikend. Dzek Miler je onaj koji je trebao ovu trku da dobije, a na kraju ni 3ce ne uze.

NR

pre 6 godina

Oteta pobeda Dzek Mileru! Svi su morali sem njega iz Boxa! Dokle vise kradja? Salu na stranu ali Mark je zverina u odnosu na druge. Konkuretne je I pored 2 kazne stigao I prestigao..

montenegrino

pre 6 godina

je li realno djeco tj fanovi Markeza da tako komentarisete trku? Mislim da vam nije mjesto odje, i da je bolje da batalite pracenje ovog sporta, jer se vidi da ne znate sto je MOTO GP, i da je VR46 najbolji vozac svih vremena, za razliku od ovog maleckog Markeza koji kad gubi, pokusava i druge da povuce sa sobom, a vama je to VAUUUU.....Svako li prati sport danas, greote.

Jaran

pre 6 godina

NR
Ma to je najmanji problem, stvar je u tome sto nisu smeli da menjaju gume. Svi bi morali posle prvog kruga u boks na zamenu motora, a Miler bi imao uzasno veliku prednost i pobedu.

kaokakao

pre 6 godina

Pomešao si lončiće, dečko. Da, nije Markez uradio nista sto drugi nisu. Isto je uradio Zarko Pedrosi, ali je posle vozio normalno, a Markez četiri puta, četiri vozača dovodi na granicu opasnosti, od toga dva izbacuje. Saberi se i mućni glavom ako imaš šta u njoj, pa napiši. Mogao bih ti dati još deset argumenata, ali mislim da tvoj intelekt ne doseže tako daleko!
(pustite komentar vi sa O2, 08. april 2018 22:04)

Kao prvo, vrijedjas! Kao drugo, sto nije Zarko kaznjen? Kao trece, jel ti krivo sto je Markez uskratio Rosija za bodove koji mu znace za borbu zacelja u sampionatu? Kao cetvrto, gdje izbroja te cetiri situacije?

PAOK

pre 6 godina

ovako je slicno Rosi dok je vozio dukati, izbacio Stonera iz trke, pa mu se posle kao izvinjavao. Vratilo mu se.
(park, 8. april 2018 21:46)

I sad ce naravno da ti nalupaju minuse.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

@Sima kosmos
Ne slazem se a ispravi me ako gresim. Prvi ozbiljniji kontakt Rosija u kraljevskoj klasi je bio sa Bjadjijem kada je ovaj izbacio lakat da ga obori. Posle toga je izmedju njih dvojice sve bilo dozvoljeno. Sto se Stonera tice, ako mislis na obilazak u corckscrew krivinama to isto je Markez uradio Rosiju i ovaj mu je cestitao. Rosi jeste bio ostar ali nikada, nije radio ovo sto radi Markez. Ovo je ne znam koji put da Markez ima kontakt sa nekim vozacem. Nekada, kao i danas vise puta u toku trke. Ono zbog cega je Rosi pre par godina bio kaznjen je smesno u poredjenju sa ovim. Rosi je uvek bio ostar i kasno kocio ali nije ovako, namerno, udarao ljude a da to ponasanjem nisu zasluzili... Realno, nije trebalo da se pozdravi sa njim jer sve ovo vec predugo traje i previse toga se gura pod tepih.....

Vetar u ledja...

pre 6 godina

@Bojan Todorovic
To bi bilo samo jedno u nizu poluresenja kao i pomeranja svih tri/cetiri startna reda iza. Jedina ispravna odluka je bila da se ne dopusti zamema motorcikala. Posle toga je sve otislo u .... A sto se tice toga da su ga “naterali” da divlja, izvini ali to nije tacno. Nekada moras da prihvatis da se stvari ne odvijaju kako si planirao i onda se prilagodis. Ugasio ti se motor, vozio si u kontra smeru, dobio si kaznu. Ok, ajde sada da porusis sve vozace da bi dosao na prvo mesto! Pa ne ide tako, ako uspes da sve obidjes cisto, ok svaka cast, kapa dole, ako ne prihvatis 2,3,4 mesto i kazes ok, najbrzi sam, bice bolje sledeci put. Nije on klinac. Visestruki je sampion, zna kako se uzimaju titule......

Aleksandar

pre 6 godina

Motosport pratim od doba Duana i druzine...danas me je kralj ovog sporta veoma razocarao...sujeta je iz nekog razloga proradila kod Rosija...trebao je da zagrli malog u boksu,da mu kaze nesto tipa tako majstore,to je sampionska voznja,jedan pad,ko ga sisa,idemo dalje...pa on je i sam sve ovo radio u svom usponu...setimo se kako je branio Simoncelija kada je ovaj slicno vozio...vrlo licemerno ovo danas sa njegove strane...a ja ga neizmerno volim i postujem...cak mislim da nije bilo te sujete i da se prosto sklonio Markezu i uzeo svojih onoliko bodova pred nastavak sampionata gde bi mu kraj bio...iz nikakvog vikenda...on sa svim svojim iskustvom...bas me razocarao danas,nadam se da je ovo izdvojen slucaj sto se Valentina tice,ipak je on njuska prava...Markez leti po stazi,sampionski,nema sta...neko rece ovde Sena na motoru...ziva istina.

sreten

pre 6 godina

mm93 bar sekund po krugu brzi od vr46, mogao je na normalnom mestu da obidje. Znaci, mali ima problem u glavi. Pod hitno na terapiju. Ima u "Hitting the apex" jedan trenutak kad Lorenco kaze da su zivoti u pitanju, u vezi sa Simoncelijevom voznjom. Znamo kako se to zavrsilo. ....

ljubi cika

pre 6 godina

@radoznali komentator

Ta ispustena mustikla je na skoro svakoj trci konkurent da pobedi a titulu bi uzeo da nije proradila sujeta MM 2015 i da se nije postavio iznad sporta da on odlucuje ko ce biti sampion a ko ne. Druze izvini, koji ti GP pratis?

milutin

pre 6 godina

Mileru umesto prvo cetvrto mesto a markez i njegova velika podrska dorna su danas odradili odlican posao na stetu svih,ovakvo zanemarivanje pravila od pocetka trke je za svaku osudu.Nadam se da ce i njega kazniti kao i rosija da krene sa zadnjeg mesta i oduzimanjem bodova jer ove kazne nemaju bas nikakvog smisla.Kao prvo sam start trke,drugo incident sa espargarom i nepropustanje espargara to je vec za napolje iz trke a ostalo necu ni da pominjem.Sve u svemu Mileru unistena trka od strane dorne a ostalima od markeza i dorne zajedno, jos je markez u celom ovom cirkusu i najvise dobio sa obzirom na rezultate konkurencije.

NRV

pre 6 godina

Sve ovo je zakuvala DORNA,kažnjavaju Markeza tri puta ,menjaju pravila,normalno da čovek izgubi kompas,isto to radi i FIA sa Hamiltonom,jednostavno gledaju da urnišu najbolje vozače i konkurenciji daju kakve takve šanse.Nisu mi jasni oni koji kritikuju agresivno trkanje Markeza,a kroz istoriju neka se prisete kako je sve Rosi urnisao Bjadjija,Živernaua,Stonera,a da ne pominjemo ono šutiranje Markeza. 
Markez ih i pored kazni obilazio kao da mu konkurencija vozi moto 3 . 
Naravno Miler je najviše oštećen ali i Markeza su poslednjom kaznom urnisali,trebalo ga je nagraditi zato što je neuništiv kao feniks,i u najmanju ruku trebao je zadržati poziciju koju je osvojio u trci,ovako džaba trkanje kad dodju samo kazne,kazne,kazne...
(Anonimus, 08. april 2018 22:32)
Au druže. Da li je moguće da navijas za ova pigmeja? Kontrola hitno!

Bojan Todorović

pre 6 godina

DORNA je ovde DEBELO oštetila Markeza.
Umesto da ga na startu po pravilima vrati na poslednju poziciju, što je max 4 - 5 sekundi iza Milera ona ga pušta da izbije na prvo mesto a onda mu OTIMA 20 SEC.??!! Jako pogrešno i neprofesionalno odrađeno čime je direktno skrivila sve ostalo.
Da je Markez ( kao što pravila traže ) krenuo sa poslednjeg mesta on bi izvesno već u prvom krugu bio oko 10. mesta.
Posle pet - šest krugova bi se sigurno priključio vodećoj grupi a do kraja bi imao 3 - 5 sekundi prednosti i time samo overio dominaciju koja je očigledna. Ovako su napravili cirkus, naterali ga da divlja na stazi i otvorili usta nekonkurentnim vozačima da kukaju i nariču. Treba da ih tuži za to.

rossi who?

pre 6 godina

Ne razumem zasto se toliko prica o incidentu Markeza i Rosija? Rosi je bitan kao semafor u igrici gta u prevodu potpuno nebitan...i da nije pao osvojio bi 2-3 boda. Zasto kamera ne snima da li se Markez izvinio A.Espargaru s kojim je imao isti incident kao i sa Rosijem?? Odlican sampionat sa puno novih konkurenata za pobede i titulu, umesto da se o tome prica, prica se o Rosiju koji se bori za 12 mesto i ne moze da pretekne ni Tita Rabata...

vamos marq

pre 6 godina

Radoznali komentator, 08. april 2018 23:50)
Nisi to morao ni da napises, oni svakako navijaju za sve ostale protiv sampiona MM93, kad im doktor izduva a cesto izduva, oni navijaju za Dovija, za broj 5 i tako redom.

kaokakao

pre 6 godina

(kaokakao, 08. april 2018 21:49) 
Sta hocemo? Pa recimo da neko ne strada zbog njega! Da li je moguce da pri zdravom razumu neko moze da podrzava takve poteze nedoraslog derista? Defakto sjajan vozac ali njegov bezobrazluk prevazilazi sportske granice.
(losmi, 08. april 2018 22:41)

Ovo se desavalo i desavace se, samo ste previse pristrasni. Rosi zaostaje sekundu po krugu za njim i onda mu kriv Markez. Cak mislim da Markez nije ni kriv, Rosi je otisao sire, Markez pokusao da prodje, a Rosi da se vrati na idealnu putanju i tu ke doslo do kontakta.

poznavalac svega

pre 6 godina

ma neka sto puta kazne markeza ..sram vas bilo "doktori" prelazi ih po deset puta na stazi deset puta ga kaznjavaju za isti manevar zarku se progleda kroz prste dvostruki arsini, ali mora "doktor" da se zastiti isto tako je uleteo i espargaru ali je samo za poziciju bio kaznjen, jeste vozio previse hrabro ali ne mogu trostruki arsini da budu ili kazne ili ne a ne izmedju pa onda zbog rosija 30 sekundi..
ali vratice se pravi doktor jedan jedini
kralj MM93

kaokakao

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.

MotoGP

pre 6 godina

Izgrešio se Markez juče i danas pre starta pa je pokušao da nadoknadi na silu. Međutim, da je Rosi ostao na stazi nakon obilaženja, to bi bio samo trkački incident. Ovako je to pretvoreno u neko suludo iživljavanje Markeza - evo Rosi na konferenciji spinuje medije kako ga je strah da deli stazu sa njim. (iskreno ne znam kako ga nije blam da to kaže). Mark sve više i više podseća na Ajtrona Senu i po stilu vožnje, konfliktima sa kolegama i sa konfliktima sa direkcijom trke. Jednom rečju: najbolji...

Nisam ga voleo do veceras

pre 6 godina

PRAVDA ZA MARQUEZA....Znao sam da je dobar ali tek veceras se videlo da mu nema ravnog, a za pad Rosija mislim da je sam kriv jer nije hteo da dozvoli da ga tako lako pretekne i onda usao u njega(pogledajte snimak bolje opet) pozdrav :D

Radoznali komentator

pre 6 godina

Za mir u kuci i u glavi predlažem svim fanovima VR da vec sada krenu da navijaju za broj 5 i videće kako će im osmeh istog trenutka vraća.
VR je vec sad ispušena lula i nema sta da trazi u GP. Prirodna selekcija je došla do maximuma. On vec 6 (šest) godina nije šampion i samo cudom ili odlukom za zelenim stolom može da povrati titulu. Teško je to prihvatiti ali to je realnost.

ZORAN

pre 6 godina

Rossititis,opaka bolest,kako vas samo nije sramota.Kasni 30 sekundi,kako bi trebalo da vozi da stigme i prestigne vasu zlatnu buvu,na leer mozda,daj bre cutite vise,imate cast da gledate najboljeg ikada.tri puta u zadnjoj krivini protiv Dovia pravi banzaji i ni jednom nije ni pokusao da ga izbaci sa staze,nisam siguran sto vi u opste i gledate GP?

marko

pre 6 godina

Momak je najbrzi vozac koji se pojavio u ovom sportu, ima dobar motor ali isti ima i pedrosa pa mu je 2 mesto na trci misaona imenica,toliko je talentovaniji i ludji od ostalih da to nije normalno, da mu se danas nije izgasio motor na startu prestigao bi drugog do kraja trke za ceo krug. Najbolji svih vremena bez ikakve dileme, a Rossi ako mu nesto smeta neka se priseti Max Biaggija koji je pricao da Rossi ugrozava
sve na stazi svojim stilom voznju tada mu je bilo smesno a sada nece momku da pruzi ruku koji je dosao da se izvini. Klasican zabar

Objektivno

pre 6 godina

Rosijevci sa sve komentatorima u penziju.
Shvatite da bi Moto GP bio duplo zanimljiviji bez Rosija.
Vale nikako da shvati da bi mnogo vise u ovim godinama doprineo moto sportu sa mesta sefa ekipe, ovako samo siluje sebe, sve oko sebe i sve ostale ljubitelje moto trka.
Ovako se stalno odvlaci paznja sa onog najvaznijeg od trkanja,
i stalno se prezentuju neke afere i zavare samo u cilju da se
zadovolji mazohizam jednog vozaca koji nece da prizna da vise
nije broj jedan.
Rosi se ponasa kao da je bogom dan i da se on pita za sve jer nece propustiti ni mnogo brzeg vozaca ako mu ovaj nije po volji
pogotovo ako mu preti da mu preotme primat u svim segmentima.
Na kraju odustajem od gledanja Moto GP do kraja trkacke karijere jednog cirkusanta jer zivi bili pa videli on ce vec na naredoj trci
potruditi da bude u centru paznje u svim elementima koji nemaju
veze sa samim trkanjem.
Mogao bih do jutra ali nema svrhe ko razume shvatice.

cakaralo

pre 6 godina

Iako je Rosi danas pao zbog izletanja na travu kao posledica SUDARA sa Markezom, zbog samog kontakta nije pao. Ko i posle ovoga misli da je Markez 2015. pao zbog kontakta koji je bio 100 puta bezazleniji taj treba da se ozbiljno zapita o svom mentalnom zdravlju, kao i da preispita zasto gleda MotoGP.

kaokakao

pre 6 godina

Zasto niko ne pljuje po Zarku, sto on nije kaznjen? Izbacio je Pedrosu? No je vama Markez trn u oku, svjesni ste da je ubjedljivo nakbolji vozac, jedino ga mogu izbaciti kaznama.

konkvistador

pre 6 godina

MM je za njih vanzaljac. Mislim koliko su spori da bi trebalo ida ga sami propuste. Sramota za ljude koji hoce titulu: Rosi, Dovi, Vinjales...

kaokakao

pre 6 godina

Pomešao si lončiće, dečko. Da, nije Markez uradio nista sto drugi nisu. Isto je uradio Zarko Pedrosi, ali je posle vozio normalno, a Markez četiri puta, četiri vozača dovodi na granicu opasnosti, od toga dva izbacuje. Saberi se i mućni glavom ako imaš šta u njoj, pa napiši. Mogao bih ti dati još deset argumenata, ali mislim da tvoj intelekt ne doseže tako daleko!
(pustite komentar vi sa O2, 08. april 2018 22:04)

Kao prvo, vrijedjas! Kao drugo, sto nije Zarko kaznjen? Kao trece, jel ti krivo sto je Markez uskratio Rosija za bodove koji mu znace za borbu zacelja u sampionatu? Kao cetvrto, gdje izbroja te cetiri situacije?

CJ

pre 6 godina

Markes je stvarno lud ali je covek kaznjen za svoje greske (ne znam bas da li je trebao biti kaznjen za ono sa starta trke)...a ipak se vratio, odgulio kaznu, pa jos jednu i opet stigao i obisao Dovicioza...mislim, sta taj DOviciozo radi, jel moguce da to dozvoli sebi, da ga obidje glavni konkurent koji je pri tom popio dve kazne?
Markes jeste nekontrolisan ali sve u zaru borbe.
Sto rekose komentatori, da nije dobio ove silne kazne, zavrsio bi trku sa krugom prednosti u odnosu na ostale. Brz, talentovan, ima M***...taj ce biti sampion a ne Dovi koji danas osvoji 7-mo mesto.

Mark

pre 6 godina

Kakva trka,kakva ludnica, Markez najbolji vozac ikada...
Molim redakciju da malo vise obrati paznje na desavanje u ovom sportu, cini mi se da je i dalje u senci formule 1 iako je ova vec odavno postala jako dosadna i predvidiva.

Anonimus

pre 6 godina

Sve ovo je zakuvala DORNA,kažnjavaju Markeza tri puta ,menjaju pravila,normalno da čovek izgubi kompas,isto to radi i FIA sa Hamiltonom,jednostavno gledaju da urnišu najbolje vozače i konkurenciji daju kakve takve šanse.Nisu mi jasni oni koji kritikuju agresivno trkanje Markeza,a kroz istoriju neka se prisete kako je sve Rosi urnisao Bjadjija,Živernaua,Stonera,a da ne pominjemo ono šutiranje Markeza.
Markez ih i pored kazni obilazio kao da mu konkurencija vozi moto 3 .
Naravno Miler je najviše oštećen ali i Markeza su poslednjom kaznom urnisali,trebalo ga je nagraditi zato što je neuništiv kao feniks,i u najmanju ruku trebao je zadržati poziciju koju je osvojio u trci,ovako džaba trkanje kad dodju samo kazne,kazne,kazne...

gomez

pre 6 godina

Trebao je sve redom da ih izbaci sa staze, kad oni sebi dozvoljavaju da ih momak posle toliko kazni i tolikog zaostatka lagano stize, i prestize... Pa sta vozite vi momci kad ste 2 sekunde po krugu sporiji, moto 2 ili motogp?

Milos

pre 6 godina

ovo je toliki bezobrazluk markeza da to stvarno nema smisla vise,diskvalifikacija na par trka da malo oladi glavu,on vozi tako kao da hoce nekog da ubije cemu to? ide redom i ulece na noz...dobro vozi,ali tako se to ne radi...

PAOK

pre 6 godina

ovako je slicno Rosi dok je vozio dukati, izbacio Stonera iz trke, pa mu se posle kao izvinjavao. Vratilo mu se.
(park, 8. april 2018 21:46)

I sad ce naravno da ti nalupaju minuse.

banedpb

pre 6 godina

Markez je najprljaviji vozac koji je ikada postojao u MotoGP-ju. Dok ne pocnu da ga kaznjavaju oduzimanjem bodova nece se nikada smiriti, ubice nekoga na stazi ili cak i sebe...

Bojan Todorović

pre 6 godina

DORNA je ovde DEBELO oštetila Markeza.
Umesto da ga na startu po pravilima vrati na poslednju poziciju, što je max 4 - 5 sekundi iza Milera ona ga pušta da izbije na prvo mesto a onda mu OTIMA 20 SEC.??!! Jako pogrešno i neprofesionalno odrađeno čime je direktno skrivila sve ostalo.
Da je Markez ( kao što pravila traže ) krenuo sa poslednjeg mesta on bi izvesno već u prvom krugu bio oko 10. mesta.
Posle pet - šest krugova bi se sigurno priključio vodećoj grupi a do kraja bi imao 3 - 5 sekundi prednosti i time samo overio dominaciju koja je očigledna. Ovako su napravili cirkus, naterali ga da divlja na stazi i otvorili usta nekonkurentnim vozačima da kukaju i nariču. Treba da ih tuži za to.

bane 013

pre 6 godina

Markez ocigledno ima neki problem u glavi .. stvarno je dobar vozac ali da izbaci dva vozaca sq trke to nije normalno. I kao posle trke se izvinjava...decko leci se

Jaran

pre 6 godina

NAJVECI SKANDAL U ISTORIJI MOTOGP! Koliko je samo bilo prekrsenih pravila!

1. Mileru oduzeta najsigurnija pobeda ikada zbog "bezbednosti vozaca", prava sramota i krsenje pravila!
2. Umesto da vrati vozace na stazu, Dorna dozvoljava SVIMA da promene gume!
3. Dorna vraca vozace na stazu i postavlja ih TRI reda iza Milera, dobio je samo SEKUNDU prednosti!
4. Markezu se gasi motor, a ovi ga vracaju nazad na poziciju!
5. Markez je kaznjen, pravedno.
6. Markez UNISTAVA trku Alesu Espargaru i nije diskvalifikovan, a vratio je JEDNU poziciju nakon sto je pretekao jos TRI vozaca!
7. Markez ZAMALO izbacuje Nakagamija na isti nacin, a Taka je fantasticno izbegao suicidno preticanje!
8. Markez UNISTAVA trku Rosiju (po ko zna koji put u karijeri)! Rosi gubi SESTO mesto, a Markez biva kaznjen 30sek/poslednjim mestom!

Najveca sramota u istoriji ovog sporta, Miler je pravi pobednik ove trke!!!

dzonicackalica

pre 6 godina

mislim da je jasno kao dan koga protezira dorna..od samog starta svi koji su se pojavili na startu sa gumama morali su startovati sa tim gumama baar jedan krug..zatim gasenje motora automatski znaci start iz pit lane ..izguravanje na silu drugih vozaca..jednostavno trebao je biti diskvalificiran i na sledecoj trci penaliziran da startuje sa zacelja..ovo je sprdnja od sampionata jer je ovo neregularna trka..sva pravila su prekrsena jer postoji protekcija mm 93..nj3mu kao vozacu se nema sta zameriti najbrzi na najboljem motoru ali posle danasnje trke osvrnite se na trku od prec2 sezone u maleziji i pogledajte sa ove distance da li je ono sto je radio spanski lobi na celu sa dornom regularno.danas su vozaci svi jednoglasno trebali sici sa motora kad je gurao motor na startu i reci ovo ovako ne moze! sampionat je reziranca njemu kao velikom sampionu ova vrsta protekcije nije potrebna jer nikad nece biti sampion srca i nikad kalibar jednog rosija!!

kaokakao

pre 6 godina

(kaokakao, 08. april 2018 21:49) 
Sta hocemo? Pa recimo da neko ne strada zbog njega! Da li je moguce da pri zdravom razumu neko moze da podrzava takve poteze nedoraslog derista? Defakto sjajan vozac ali njegov bezobrazluk prevazilazi sportske granice.
(losmi, 08. april 2018 22:41)

Ovo se desavalo i desavace se, samo ste previse pristrasni. Rosi zaostaje sekundu po krugu za njim i onda mu kriv Markez. Cak mislim da Markez nije ni kriv, Rosi je otisao sire, Markez pokusao da prodje, a Rosi da se vrati na idealnu putanju i tu ke doslo do kontakta.

MotoGP fan

pre 6 godina

Najpre, trka je od starta bila neregularna, jer je sa ovakvim startom kakav je bio danas Dzek Miler, ni kriv ni duzan, kaznjen zato sto je juce na kvalifikacijama imao najvise "cohones"...ali, DORNA se na to ne obazire...
Sledi nova greska - Markez se ladno i lagano vraca na startno mesto posle svega, kao da se nista nije desilo, DORNA i dalje ne reaguje...nesto kasnije kaznavaju Markeza, ali tad je vec kasno...
Sledece - Markez skrlja Espargara, DORNA nista nije videla...kazu mu da prepusti jedu poziciju na stazi, ali je baja ne vraca Espargaru, kao nije znao u koga se zakucao...
Kao da sve to nije bilo dosta, Markez laganini odnosi Rosija sa staze, ovaj ostaje bez bodova, a DORNA iznalazi solomonsko resenje i kaznjava Markeza sa 30 sekundi...ali, i za to je prekasno, Rosi je ostao bez bodova, i nikakva kazna za Markeza te bodove ne moze da vrati...
I onda MM ide da se izvini Rosiju, i sav je "iznenadjen i uvredjen" sto Rosi odbija da prihvati izvinjenje...ne treba biti nuklearni fizicar da bi se sabralo dva i dva, i zakljucilo ko tu koga favorizuje i gura...DORNA neka lepo odmah da titulu Markezu, i mirna Backa...
I da, mogu da se kladim da Markez nece biti dodatno kaznjen...

lavirint

pre 6 godina

Nema potrebe za tolikom pljuvačinom po Markesu. Jeste, vozio je danas nekorektno, ali je za to kažnjen tako što je ostao bez bodova. I Rosi je tokom karijere pravio svakakve manevre i kosio druge. I mnogi drugi šampioni su. To je jednostavno takav sport. Da bi bio najbolji moraš biti lud. Kažnjen je i idemo dalje.

Koja

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)
Ti nemaš pojma

losmi

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)
Sta hocemo? Pa recimo da neko ne strada zbog njega! Da li je moguce da pri zdravom razumu neko moze da podrzava takve poteze nedoraslog derista? Defakto sjajan vozac ali njegov bezobrazluk prevazilazi sportske granice.

opet kod tetke po pare

pre 6 godina

Markez nece prestati s ovim namernim bezobrazlucima (ne, to nisu greske, vec namerne provokacije i psine) dok ga neko od vozaca ne nalupa (a to mogu skoro svi posto je cava)

Eh da je ovo prvi put...

pre 6 godina

MM čovek iza koga stoji kompletna uprava MotoGP-a, radi isceniranih incidenata, veće atrakcije i.t.d. Toliki potencijal, ali kada iza njega ne stoji čovek već ljiga, sve je uzalud.
Jedino čemu služi talenat koji poseduje MM je da komplikuje i kvari karijeru dokazanim vozačima... i uvek bez kazne, ili simbolično...

SimaKosmosIzDalekogSvemira

pre 6 godina

Uh... Šta napisati. Imali smo skoro na TV-u prilike da gledamo serijal od tri filma o šampionima kraljevske klase. Slično, ne isto ponašanje velikog, tada mladog Rosija. Punog želje za dokazivanjem. "Kačio" se sa svim vozačima koji su bili pretendenti za titulu. I pobeđivao ih je. Nakažnjeno! Setimo se Bjađija
Žibernoa, Stonera... Sa svakim je imao konflikt. Nepružanja ruke, nezdravog rivaliteta. Samo, tada nije bilo DORNE! Ona trenutno gura određenog vozača, a mali to oseća i obilato koristi. Ne slažem se sa ovakvim načinom "guranja" vozača u vrh. Kao ni tada kada su gurali Rosija. Slažem se sa komentarima da će Markezu sve biti "Božijom" voljom vraćeno. Markez je taj trenutni "Bog" koji vraća Rosiju. "Bog" iza kojeg stoji DORNA. Markez, koji će jednoga dana da kenjka kako ga neki klinja obilazi makazicama i ruši na mestu gde se ne obilazi. I ruši, naravno. Sve je isto ili slično preko 20 godina.

soni

pre 6 godina

Progledaju mu kroz prste za udarac direktno u Espargara, daju mu kaznu da propusti 1 poziciju tek kad je pretekao Nakagamija, da je dobio na vreme, cekao bi 10 sekundi, I opet mu nije dovoljno, nastavlja da divlja I na kraju izbacuje I Rosija...
Bas mi je drago sto su ga izbacili iz pita, bez rukovanja, to mazanje ociju neka proba negde drugo, razumem da mu se to desi prvi put, ali stalno kad je u losoj situaciji I juri napred to radi, nece da ceka da pripremi napad iako je brzi sekund, nego izaziva kontakte...
Uostalom tako je I 3 puta vec uletao Doviju u poslednjim krivinama, samo sto se on bukvalno pomeri I podvuce se ispod, ali to moze samo jer je Dukati toliko dominantan na otvaranju gasa, inace bi I on morao da nastavi u krivinu kao I ostali I verovatno bi I tu dolazilo do kontakta.
Valjda ce ga neko ubediti, da ne moze da se pretice tako sto ides direktno u coveka ispred, I onda ili ce se on pomeriti ili ce dociti do kontakta pa ko prezivi...

Sveznalica

pre 6 godina

Velika nepravda prema Mileru.Sta tek reći za Markeza.Jeste da je za sve 3 greške kažnjen ali je stvarno nedopustivo šta radi. Ostavio je Rosija bez sigurnih 10 bodova

бакабакајоко

pre 6 godina

interesuje me kakva će biti penalizacija. Ovo definitivno nema smisla. Teški cirkus od trke u svakom mogućem smislu.
Neću da kažem da podseća na Valensiju onomad, ali definitivno VR izvlači deblji kraj u ovim katastrofalnim duelima sa MM, kao i većina vozača uostalom.
Trka neverovatno zanimljiva i u isto vreme potpuno obezvređena idiotskim potezima Dorne i Markeza.
Čestitke prvoj četvorici, držali su napetost maltene od početka do kraja.

neeko

pre 6 godina

da je dobar vozač- odličan je,bez dileme,ali da je mnooogo bezobrazan...nema greške.
ovo i petljanje sa lorencom kad su za.ebali doktora da ne bude prvak,ima da mu se vrati al garantovano. dovi mora hrabrije za titulu

pustite komentar vi sa O2

pre 6 godina

(kaokakao, 08. april 2018 21:49)

Pomešao si lončiće, dečko. Da, nije Markez uradio nista sto drugi nisu. Isto je uradio Zarko Pedrosi, ali je posle vozio normalno, a Markez četiri puta, četiri vozača dovodi na granicu opasnosti, od toga dva izbacuje. Saberi se i mućni glavom ako imaš šta u njoj, pa napiši. Mogao bih ti dati još deset argumenata, ali mislim da tvoj intelekt ne doseže tako daleko!

rossi who?

pre 6 godina

Ne razumem zasto se toliko prica o incidentu Markeza i Rosija? Rosi je bitan kao semafor u igrici gta u prevodu potpuno nebitan...i da nije pao osvojio bi 2-3 boda. Zasto kamera ne snima da li se Markez izvinio A.Espargaru s kojim je imao isti incident kao i sa Rosijem?? Odlican sampionat sa puno novih konkurenata za pobede i titulu, umesto da se o tome prica, prica se o Rosiju koji se bori za 12 mesto i ne moze da pretekne ni Tita Rabata...

Aleksandar

pre 6 godina

Motosport pratim od doba Duana i druzine...danas me je kralj ovog sporta veoma razocarao...sujeta je iz nekog razloga proradila kod Rosija...trebao je da zagrli malog u boksu,da mu kaze nesto tipa tako majstore,to je sampionska voznja,jedan pad,ko ga sisa,idemo dalje...pa on je i sam sve ovo radio u svom usponu...setimo se kako je branio Simoncelija kada je ovaj slicno vozio...vrlo licemerno ovo danas sa njegove strane...a ja ga neizmerno volim i postujem...cak mislim da nije bilo te sujete i da se prosto sklonio Markezu i uzeo svojih onoliko bodova pred nastavak sampionata gde bi mu kraj bio...iz nikakvog vikenda...on sa svim svojim iskustvom...bas me razocarao danas,nadam se da je ovo izdvojen slucaj sto se Valentina tice,ipak je on njuska prava...Markez leti po stazi,sampionski,nema sta...neko rece ovde Sena na motoru...ziva istina.

HARIS

pre 6 godina

Sve je ovo Dorna dozvolila Markezu, jer ga u proslosti nisu kaznjavali zbog slicnih stvari! Ovaj sport je sam po sebi previse opasan i moras da cuvas sebe koliko i druge, ali mala iskompleksirana kamikaza to izgleda ne shvata. Jeste odlican vozac, to govore i titule, ali pretjeruje sa ovom agresivnoscu. Nepravda za Milera, Rosija i Espargara, sto je dokaz da je Dorna jedan obican vic i nista vise. Svaka cast Kraclou, ove godine vozi isti motor kao i Pedrosa i Markez i to se odmah primjeti, odlican je vozac.

ernesto che

pre 6 godina

Dve ili tri godine se markezu i njegovim bezobrazlucima, greskama, presecanjima staze,nekoliko nerezonskih presecanja samo dovija u poslednjim krivinama, gleda kroz prste, nekoliko puta sam napisao da ce to kulminirati i da ce neko biti ozbiljno povredjen, na svu srecu to se danas nije desilo iako je imao nekoliko bukvalno "klizecih" starta sa dve noge, bukvalno je isao kroz protivnike i pravo je cudo da niko nije povredjen, ali ako ne bude ozbiljnije kazne, ni to nije daleko. Svi volimo borbu, preticanja, dramu, ali ovo prosto nema rezona i dovoljno je samo zamisliti da svaki vozac pocne ovako da se ponasa, to bi bio lom na stazi, ali dorna je svojim delovanjem, to jes nedelovanjem sve ovo zakuvala, sad treba da ohladi a bojim se da ce samo sve baciti pod tepih.

dalibor

pre 6 godina

Kao Rosijev navijac cu reci samo jedno.

Bolje sto ga je odgurnuo, nego da ga je obisao bez kontakta. Bilo bi ponizavajuce.
Ovako imam zasto da se ljutim na malog.

Nervira me, antipatican mi je, al teskog srca moram priznati jedno, a to je,
najbrze vreme u svakom od 24 kruga trke... mali i honda nemaju konkurenciju...

losmi

pre 6 godina

Rossititis,opaka bolest,kako vas samo nije sramota.Kasni 30 sekundi,kako bi trebalo da vozi da stigme i prestigne vasu zlatnu buvu,na leer mozda,daj bre cutite vise,imate cast da gledate najboljeg ikada.tri puta u zadnjoj krivini protiv Dovia pravi banzaji i ni jednom nije ni pokusao da ga izbaci sa staze,nisam siguran sto vi u opste i gledate GP?
(ZORAN, 08. april 2018 22:06)
Dete, vreme ti je za doktora!

ZORAN

pre 6 godina

losmi,
Da imalo imas IQ znao bi da Zoran je ime iz 50 i 60 godina i da su zlatne buve bile ihahaj iz kog vremena,vozim motore sigurno vise nego sto ti imas godina,a Preluga,Grobnika,Brna,Salzburgringa i ..... vise nego ti tromesecja u skoli !

NRV

pre 6 godina

Sve ovo je zakuvala DORNA,kažnjavaju Markeza tri puta ,menjaju pravila,normalno da čovek izgubi kompas,isto to radi i FIA sa Hamiltonom,jednostavno gledaju da urnišu najbolje vozače i konkurenciji daju kakve takve šanse.Nisu mi jasni oni koji kritikuju agresivno trkanje Markeza,a kroz istoriju neka se prisete kako je sve Rosi urnisao Bjadjija,Živernaua,Stonera,a da ne pominjemo ono šutiranje Markeza. 
Markez ih i pored kazni obilazio kao da mu konkurencija vozi moto 3 . 
Naravno Miler je najviše oštećen ali i Markeza su poslednjom kaznom urnisali,trebalo ga je nagraditi zato što je neuništiv kao feniks,i u najmanju ruku trebao je zadržati poziciju koju je osvojio u trci,ovako džaba trkanje kad dodju samo kazne,kazne,kazne...
(Anonimus, 08. april 2018 22:32)
Au druže. Da li je moguće da navijas za ova pigmeja? Kontrola hitno!

hedonizamjačaorganizam

pre 6 godina

Niti je Mq-zu (kao trenutno najboljem vozaču) potrebna ovakva bezglava vožnja, niti je VR-u kao legendi potrebna zla krv.
Mq ima poseban kompleks kada nije prvi na stazi i opasan je po druge vozače. Treba ga ohladiti.
VR je trebalo da primi Mq-za u garažu kao profesor učenika. Svog drugara treba da izbaci ako ne zna da smiri strasti. Nije on na stazi. Džarvis je takođe trebalo bolje da reaguje a ne da se drži po strani.
Trka prve četvorke inače odlična. Žao mi je Milera ali je očigledno uništio gume.
Dorna - cirkus za posebnu priču..

Cvele

pre 6 godina

Alo ljudi.Kao veliki navijac VR 46 od kad je usao u 125 zelim da kazem sledece: mm93 jeste zadnjih par godina neprikosnoven vozac gp ali brate sta ce ti ovo, sta si pokusao da pokazes mali,da si brz ok ?, da imas najbolju masinu ok ?, Ali da izbacujes jednoj vozaca, drugi se jedva izvukao, VR si izgurao sa staze, pa ovo je circus ? ubices sebe ili druge vozace, ali sa ovim danasnjim ponasanjem nikada neces biti VR 46. Gledaj malo Kako to radi Kraclou, Zarco, Miler,Rins i drugi Mt gp vozaci. O gasenju motora na startu trke necu ni da pisem. Toliko Kako je Lorenzo uzeo titulu pre par sezona.

Filip

pre 6 godina

Pa ovde je najvise izgubio upravo Marc. Pobedio bi bez problema, a zatim je imao veliki broj bodova u dzepu, na kraju 0. Tako da ako je nekog ostetio, sebe je. Dovi najbolje prosao.
Svi ce pricati o "jadnom" Rosiju a ustvari je ostecen Miller najvise od svih. Dali mu tri reda prednosti, smesno.

losmi

pre 6 godina

(marko, 08. april 2018 22:04)
Ali nikoga nije namerno pokusao da ubije, a ova tvoja kamikaza u koju si ocigledno zaljubljen, jeste! Tu je ogromna razlika i ne treba da mu da ruku. Moze biti i najbolji vozac ikada, a nije, ali covek nikad biti nece. Da li ti je jasno zasto su tribine gde god da se vozi zute? Da budem jasan, navijam za Dovia, ali Rosija ko ne postuje ovaj sport nije za njega.

ludwig

pre 6 godina

@kaokakao
Razlika je ta sto Zarco nije ni "pipnuo" Pedrosu, vec se "parkirao" ispod njega, Pedrosa je mogao da uspravi motor, pa da koci, a ne da pokusa da koci po vlaznom delu staze pod nagibom. Markez je, prvo udario u A. Espargara, a zatim hteo da uradi isto sto i Zarco - Pedrosi, ali je usao velikom brzinom i da nije poceo da usparvlja motor sklizao bi sa staze (verovatno odneo i Rosija sa sobom), a ovako uspravio motor i zadrzao se o Rosija (udario) da moze da pocne da koci. Neverovatno je da posle 4 titule svetskog sampiona, i toliko incidenata, on i dalje vozi toliko rizicno po ostale vozace.

montenegrino

pre 6 godina

je li realno djeco tj fanovi Markeza da tako komentarisete trku? Mislim da vam nije mjesto odje, i da je bolje da batalite pracenje ovog sporta, jer se vidi da ne znate sto je MOTO GP, i da je VR46 najbolji vozac svih vremena, za razliku od ovog maleckog Markeza koji kad gubi, pokusava i druge da povuce sa sobom, a vama je to VAUUUU.....Svako li prati sport danas, greote.

Saša

pre 6 godina

Neregularna trka.Najvise izgubio Miler kome uzgred sve bilo smesno. Covek juce rizikovao i izasao na kvalifikacije na gumama za suvo vreme i zasluzeno uzeo prvo startno mesto. Danas svi izuasli na gumama za kisu sem njega, trka proglasena za kisne uslove i onda se nasli pametni da menjaju masine ... sem Milera. Direkcija napravila presedan - mogu da menjaju pravila kako im se svidi. Marqes decko je sjajan vozac ali bas ga pretera danas... kao da je sam na stazi ne respektuje nikog. Lici na par sezona ranije kada je ovakim manevrima isprovocirao Doktora i covek ne uze 9 titulu iako je zasluzio.Namestili Lorencu... Ovo sve manje lici na sport, ovoliko ocigledno manipulisanje DORN-e nikom ne ide u prilog. Iskreno me zanima sta ce Doktor reci posle svega iako nisu pustili Marqesa u garazu

vamos marq

pre 6 godina

Radoznali komentator, 08. april 2018 23:50)
Nisi to morao ni da napises, oni svakako navijaju za sve ostale protiv sampiona MM93, kad im doktor izduva a cesto izduva, oni navijaju za Dovija, za broj 5 i tako redom.

Vladimir

pre 6 godina

Kad Zarko nije iskoristio ovu šansu za pobedu ne znam kada će. Šteta za Milera. Mada ako je dovoljna jedna greška da te izbaci iz ritma i nisi za šampiona. Nego svi pričaju o sudaru Markeza i Rosija a meni je zanimljivo kako je Rosi dopustio uopšte da dodje do duela? Ovaj je bio kažnjen prolaskom kroz boks, morao da pretiče gomilu vozača, neke je morao da propusti, i za manje od 20 krugova bio iza Rosija. Iskreno tako ne voze šampioni. Valjda će biti mnogo bolje na sledećoj trci. Da li je Lorenco uopšte bio na stazi?

ime

pre 6 godina

kaokakao, 08. april 2018 21:49

Rosi ima 39...kada TI budes imao toliko, pitanje da li ces moci da vozis biciklu kako treba a ne GP motor...a Markez je danas vozio kao muva bez glave.

EUFORIJA

pre 6 godina

Da su Markeza odmah na startu kaznili zato sto mu se ugasio motor na startu, nista se od ovog ne bi desilo(Rosi, Espargaro). A, i sama trka je ne regularna zbog nepravde prema Mileru!

menjaj lek

pre 6 godina

Vidim da svi redom pljujete Markeza, ali ne znam sta bi ste od njega? Sam je sebi danas zagorcao zivot. Kaznjen je tri puta. Da mu de nije ugasio motor ovaj duel sa Rosijem bi se isto desio ali pri obilazenju za cio krug. Fanovi Rosija misle da su uvijek oni u pravu. Markez nije nista uradio sto ne rade i drugi. Kad sruse Pedrosu onda je to trkacki duel, kad to Markez uradi onda je najgori na svijetu. Ko ce Pedrosi vratiti bodove? Ocete MotoGp kao Formulu 1, pa da se trka odluci kad se mijenjaju gume, bez ijednog preticanja? Sve ovo sto se danas izdesavalo jos vise podize popularnost ovom takmicenju, zato ne moralisete. Markez je napravio dvije greske u prevelikoj zelji, takav je. Rosi nikad vise nece biti sampion, pomirite se sa tim i bice vam lakse. Pogledajte ga danas, Zarco je za njega vanzemaljac na satelitskom motoru. Njegovo je proslo.
(kaokakao, 08. april 2018 21:49)

A zasto mislis da svi koji kritikuju Markeza navijaju za Rosija? Ocigledno je da imas problem.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

@Sima kosmos
Ne slazem se a ispravi me ako gresim. Prvi ozbiljniji kontakt Rosija u kraljevskoj klasi je bio sa Bjadjijem kada je ovaj izbacio lakat da ga obori. Posle toga je izmedju njih dvojice sve bilo dozvoljeno. Sto se Stonera tice, ako mislis na obilazak u corckscrew krivinama to isto je Markez uradio Rosiju i ovaj mu je cestitao. Rosi jeste bio ostar ali nikada, nije radio ovo sto radi Markez. Ovo je ne znam koji put da Markez ima kontakt sa nekim vozacem. Nekada, kao i danas vise puta u toku trke. Ono zbog cega je Rosi pre par godina bio kaznjen je smesno u poredjenju sa ovim. Rosi je uvek bio ostar i kasno kocio ali nije ovako, namerno, udarao ljude a da to ponasanjem nisu zasluzili... Realno, nije trebalo da se pozdravi sa njim jer sve ovo vec predugo traje i previse toga se gura pod tepih.....

komunjare i vaspitanje - ne ide

pre 6 godina

Iako je Rosi danas pao zbog izletanja na travu kao posledica SUDARA sa Markezom, zbog samog kontakta nije pao. Ko i posle ovoga misli da je Markez 2015. pao zbog kontakta koji je bio 100 puta bezazleniji taj treba da se ozbiljno zapita o svom mentalnom zdravlju, kao i da preispita zasto gleda MotoGP.
(cakaralo, 08. april 2018 21:33)

Mi cemo da se pitamo o mentalnom zdravlju a ti se zapitaj da li kakav je zivot bez kucnog vaspitanja.

Nikola

pre 6 godina

Rosi i Markez su klasa za sebe! Zamislite kako bi tek izgledalo da je Rosi mladji ili da smo imali Markeza u vreme kada je Doktor dominirao... Moto GP - razlog zasto nedeljom ne izlazim iz kuce :)

Che

pre 6 godina

Au kakav sou danas...ili bolje cirkus.

Markez je pukao....Espargaro, Nakagami i Rosi. Plus incident sa gumama i gasenje motora na startu.

Najvise mi je zao Dzeka Milera, zasluzio je danas najvise pobedu.Ali Ipak, Kraclou je pokazao klasu.Zarko standardno odlican. Dovija nazalost nigde danas nije bilo...los je bio i kroz kvalifikacije i treninge.
A Lorenco dokazuje jos jednom da je ipak nula od vozaca..svaki put kad je kisa, na zacelju.


Sledeci je teksas, Markezova staza, medjutim posle ovog danas, presesce mu ta pobeda.

milutin

pre 6 godina

Mileru umesto prvo cetvrto mesto a markez i njegova velika podrska dorna su danas odradili odlican posao na stetu svih,ovakvo zanemarivanje pravila od pocetka trke je za svaku osudu.Nadam se da ce i njega kazniti kao i rosija da krene sa zadnjeg mesta i oduzimanjem bodova jer ove kazne nemaju bas nikakvog smisla.Kao prvo sam start trke,drugo incident sa espargarom i nepropustanje espargara to je vec za napolje iz trke a ostalo necu ni da pominjem.Sve u svemu Mileru unistena trka od strane dorne a ostalima od markeza i dorne zajedno, jos je markez u celom ovom cirkusu i najvise dobio sa obzirom na rezultate konkurencije.

sreten

pre 6 godina

mm93 bar sekund po krugu brzi od vr46, mogao je na normalnom mestu da obidje. Znaci, mali ima problem u glavi. Pod hitno na terapiju. Ima u "Hitting the apex" jedan trenutak kad Lorenco kaze da su zivoti u pitanju, u vezi sa Simoncelijevom voznjom. Znamo kako se to zavrsilo. ....

NR

pre 6 godina

Oteta pobeda Dzek Mileru! Svi su morali sem njega iz Boxa! Dokle vise kradja? Salu na stranu ali Mark je zverina u odnosu na druge. Konkuretne je I pored 2 kazne stigao I prestigao..

ljubi cika

pre 6 godina

@radoznali komentator

Ta ispustena mustikla je na skoro svakoj trci konkurent da pobedi a titulu bi uzeo da nije proradila sujeta MM 2015 i da se nije postavio iznad sporta da on odlucuje ko ce biti sampion a ko ne. Druze izvini, koji ti GP pratis?

Vetar u ledja...

pre 6 godina

@Bojan Todorovic
To bi bilo samo jedno u nizu poluresenja kao i pomeranja svih tri/cetiri startna reda iza. Jedina ispravna odluka je bila da se ne dopusti zamema motorcikala. Posle toga je sve otislo u .... A sto se tice toga da su ga “naterali” da divlja, izvini ali to nije tacno. Nekada moras da prihvatis da se stvari ne odvijaju kako si planirao i onda se prilagodis. Ugasio ti se motor, vozio si u kontra smeru, dobio si kaznu. Ok, ajde sada da porusis sve vozace da bi dosao na prvo mesto! Pa ne ide tako, ako uspes da sve obidjes cisto, ok svaka cast, kapa dole, ako ne prihvatis 2,3,4 mesto i kazes ok, najbrzi sam, bice bolje sledeci put. Nije on klinac. Visestruki je sampion, zna kako se uzimaju titule......

Stef

pre 6 godina

Mark je fantastičan vozač, možda čak i najtalentovaniji u istoriji ovog sporta, ali... Danas je mogao ozbiljno da povredi nekoliko vozača, i to sve kako bi smanjio bodovnu razliku izmedju sebe i Dovija - u drugoj trci sezone! Svaka čast na želji, posvećenosti, al daj bre dečko, pa nisi sam na stazi, niti možeš da prolaziš kroz druge. Što se tiče Rosija, ne prihvatanjem izvinjenja (makar samo formalno) dodatno potpaljuje vatru koja bi mogla ozbiljnije sa kulminira tokom neke od narednih trka, što nikad nije dobro u ovako opasnom sportu.. Ali dobro, nisam u njihovoj koži, mogu samo da pretpostavim koliko negativne energije izmedju dvojice može da stvori onakav manevar.. Jedno je sigurno, MotoGP nas neće uskratiti za žestoko uzbudljiv rasplet, kao i uvek :)

drvobradi

pre 6 godina

DORNA se pogubila, kao i Markez. Ceo vikend je bio najbrzi ali i najgluplji vozac na stazi. Od Q2, sve vreme pravi greske, koje pokusava da ispravi ali samo upada u nove gluposti. Isto i DORNA, u hodu izmisli pravilo sa pomeranjem vozaca umesto da svi startuju iz boksa (velika nepravda prema Dzek Mileru), pa im Markez ometa start, pali motor i vozi u suprotnom smeru i dozvoljavaju mu start. Posle ide po stazi i gura ljude nekaznjeno, na kraju ga kazne sa 30s. Decko ima neki problem u glavi i ludu srecu sto do sada ili sebe ili drugog nije ozbiljnije povredio. Da je odlucio 2-3 krivine da iskulira, obisao bi i Rosija i Vinjalesa bez ikakvih problem, cak nisu ni otpor pruzali koliko su bili spori ovaj vikend. Dzek Miler je onaj koji je trebao ovu trku da dobije, a na kraju ni 3ce ne uze.

Jaran

pre 6 godina

NR
Ma to je najmanji problem, stvar je u tome sto nisu smeli da menjaju gume. Svi bi morali posle prvog kruga u boks na zamenu motora, a Miler bi imao uzasno veliku prednost i pobedu.

Tostao

pre 6 godina

Sjajna trka i borba Kračloua, Rinsa, Zarka i Milera. Neshvatljiv mi je toliki zaostatak Dukatija i Jamahe. Markez..preterao je danas/večeras.

Roskilde

pre 6 godina

Zla krv izmedju Markeza i Rosija uopste ne treba da bude tema br 1.Dzek Miler je tema.Zbog čega su svi od reda napravili klovna i ogrešili se o čoveku koji je trebao danas da bude pobednik.Toliko volim Moto GP ali ovo je kradja koju mozemo da vidimo sam na srpskim fudbalakim terenima...