Petak, 16.03.2018.

08:10

Ni Dramond mu ne može ništa – novi tripl-dabl Jokića

Srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je novi, osmi tripl-dabl u NBA ligi ove sezone, u pobedi Denvera nad Detroitom 120:113.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ni Dramond mu ne može ništa – novi tripl-dabl Jokiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

Za dzemper spremni!

pre 6 godina

Na ovima sto sutiraju 9/18 iz reketa (dva metra od kosa) mogu i ja da igram odbranu sa svojih 185 cm. :) Salu na stranu zalepio je Jokic cini mi se jednom Dramonda a ukupno tri-cetiri puta igrace Detroita. Igra on odbranu kad zeli. Da je potrebno igrati je konstantnije jeste.

Један

pre 6 godina

Шта вам је бре људи, Јокић је међу 15-ак најбољих играча у NBA тренутно.
Да није Хардена, Вестбрука, Џејмса и Дурента, врло вероватно могуће би га било сврстати и међу најбољих 5, сходно учининцима које остварује.
А Денвер да је добио само половину оних неизвесних мечева које је погубио у завршницама до сад би већ вероватно обезбедио плеј оф.
А и овако је заслужио да буде у њему, обзиром да више од пола лиге ко зна чиме се све бави у последњих 15-ак кола.
Врло јадна и незапамћено бедна завршница једне NBA сезоне.

A.Davis

pre 6 godina

Pa druze Dramond je -3 dok je on bio na terenu.Jokic dok je bio na terenu +15.
Ako te neko pita.....
(ivan78bg, 16. mart 2018 15:20)

Kakve sad to veze ima ? Pricamo o granici u kladionici i samo sam napomenuo da je Dramond prosao jer vidim da se nekom liku ismejava .

strucanjak

pre 6 godina

@a.davis. ma ne kontaju to likovi koji ustanu ujutro i samo pogledaju vijest na b92. a takvih je po minusima 30 -40. Ovaj kaze ja dao 600 evra na zvezdu a ja igra x/2 na 10. jos se nesto ismijava on kao. a ja na istu stvar partizana uzeo njegovu mjesecnu zaradu.

ja

pre 6 godina

Jokicu fali brzina kada cuva lagane igrace, njemu bi Dragic pobjego. Tako da ne sme daleko od centra. Jokic je nosilac ekipe, ako prede u neki bolji klub, moze biti u losijem stanju.

Aleks

pre 6 godina

Jako jako velika steta sto nece igrati play-off. Mislim da je sramota za trenera imati ovakvog igraca u timu i ne stici do zavrsnice. Mozda ce za Jokica biti bolje da promeni sredinu, mada je on zavoleo Denver.

deda

pre 6 godina

lik je napisao da igra duel dramond/jokic i izgubio je tako da experti - tisina, vidim da se javio i strucnjak koji se hvalio da stavlja 600e na zvezdu u kupu, laganica pa izduvao, a opet se javlja, nije cudo sto nam kladionice cvetaju pored ovakvih expertskih gromada

jд123

pre 6 godina

Drummond je postigao 21 poen znaci 6 vise od prosjeka koji ima u ovoj
sezoni (15 poena). Jokic je bio bolji ali je cinjenica je Drummond
imao nadprrosjecan ucinak zahvaljujuci losoj odbrani Jokica.
(nebitan, 16. mart 2018 12:57)

Хм, да ли то значи да је Јокић са 23 поена (просек му око 17) имао надпросјечан учинак, јер је Драмонд лош у одбрани?
Значи твој закључак је: Јокић и Драмонд лоши у одбрани!

Ок, важи. Јер то онда значи да је Јокић у одбрани добар као Драмонд. Мислим, да си први који је несвесно нахвалио Јокићеву одбрану. Хвала комшија, то се чак ни Срби не усуђују да тврде - Јокић игра одбрану као Драмонд! Ха, ха, ха...

JPR24

pre 6 godina

Dje je Mr Melburn jutros, a da kupi koru od banane. To je elitni defanzivni centar Nurk, koji nije bio posterizovan, nego poslat u 7 krug pakla, plus dobio taku bananu od Lebrona, koji je manji za glavu od njega. Dok nas Joka urnise Dramonda i Grifina, plus koji je toliko los u odbrani da je direktno zaustavio 6, 7 napada Detroita. Jokic igra odlicnu odbranu, jer ima ogroman IQ, losa odbrana Denvera dolazi sa spoljnih linija, kad bekovi prodju u Nba, to niko ne moze braniti. Inace najveca mana Denvera je timska odbrana, dok im je napad medju 3 u ligi.
(The truth, 16. mart 2018 09:15)
Otisao do Novog Zelanda da pokupi ostatke posle postera, a sa malo srece mozda ugrabi i neku Bojanovu ciglu :p :p
Salu na stranu. Ne bih bas rekao da Jokic igra « odlicnu » odbranu, ali svakako koristi svoj kosarkaski IQ sto daje rezultate i u odbrani. A za losu odbranu Denvera, goobalno, to si u pravu. Videlo se onomad kad Jokic mora da cuva Ajzeu Tomasa !! Evropski trener bi uzeo tajm aut cisto da im produva kroz usi dobri dreku za takvo igranje.

A.Davis

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Pa druze Dramond je i dosao u plus. Postigao je 21 poen.

Ivan NS

pre 6 godina

Ivane iz NS-a podneo sam papire za usvajanje, od sutra sam ti ocuh.
(stevan(otac mr_melburna,draga,pjene od mora,..), 16. mart 2018 13:21)

A ja sam ti zet i dalje, hahahaha

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha 
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49) 

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva.. 

Nurkic: _____________________ 
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica
(NebaCar, 16. mart 2018 10:07)

Lako je igrati protiv curice, a tamo gde muškarci igraju nema ga nigde
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 11:23)

Meni ste obojica smesni. Nurkic je zver od igraca, bolji od Jokica u odbrani, ali skromniji u napadackom arsenalu iako je odlican za centra. Denver se odlucio za Jokica zbog njegove neverovatne igre u napadu. Tesko ga je cuvati, opasan je iz svih pozicija, kao da je bek suter i uz to ima odlican pregled igre i moze dati pas kad god hoce. Sve u svemu, Jokic je dosta raznovrsniji iako i Nurkic ima odlicne kvalitete. Jokic je superstar kalibra i to je pokazao sa 21. godinom. Sto se tice Teodosica, on je neverovatan plej koji oduvek igra klasicnog pleja. Opasan u napadu, slab u odbrani. Za NBA nema atleticizam i eksplozivnost kao npr Dragic. Opet obojica su neverovatni kosarkasi i obojica traze svoj stil igre da bi bili produktivni. Teo je evropska skola bez srljanja, trazi pik i dobrog centra, Dragic se uklopio u NBA stil. Uostalom, imao je vremena da se adaptira i spremi svoje telo i prilagodi igru NBA standardima. Teo nije zeleo. O tome kolika je Teo curica govori cinjenica da je vodio reprezentaciju do srebra u tri razlicita takmicenja evropsko, svetsko, olimpijada i tu prestajemo sa diskusijom o obojici. Teo trazi Nurkica na centru, ne panja sa skokom De Andrea. Dovidjenja!

Mare

pre 6 godina

Jokić da najvećim doprinosom igri sinoć. Dok je bio na parketu, razlika je išla do +26 i bila skoro +20 kada ga je trener Maloun u 3. četvrtini izvukao, ne samo da bi ga sačuvao od problema sa faulovima. Posle je u poslednjoj četvrtini morao da ga vrati da vadi kestenje iz vatre.

Problem je što se Geri Heris pri kraju utakmice povredio posle jednog zakucavanja. Prvi rezultati sa rentgena su pozitivni, tj. nema prelom, ali se još uvek ne zna da li će i koliko odsustvovati sa terena. Sve u svemu potencijalno veliki hendikep za Denver pred sledeće protivnike u martu: Memfis (u tank modu, izvesna pobeda), Čikago (takođe), Vašington (biće gusto), Filadelfija (takođe), Toronto i Oklahoma (dve ozbiljnije koske).

Poraz od takoreći otpisanih LA Lejkersa u prethodnom meču im baš nije bio potreban.

Sada imaju LA Kliperse i San Antonio ispred sebe koje bi morali da preskoče. Imam utisak da će Juta sa fantastičnim Donovanom Mičelom ostati ispred ostala tri tima koja se na Zapadu bore za poslednja plej-of mesta.

Sve si lepo kazao. Samo si izostavio da New Orleans mozda ima i najtezi raspored do kraja, tako da i oni mogu lako ispasti iz trke.

dropshotic

pre 6 godina

Um caruje, snaga klade valja.
Jokic > Drummond
Zamislite da Jokic skace 10% vise, da je 10% brzi, 10% jaci. Da je 10% bolji u odnosu misici/salo, 10% bolje kondicije, 10% zreliji (ne kosarkaski jer je po igri vec zreo kao jedan 30togodisnjak, vec ponasanje). Ne mora vise od 10%. E kada to zamislite i shvatite da bi to bilo MONSTRUOZNO, dalje zamislite da decko ima samo 23 godine (a vec sve ovo radi) i da je ispred njega 10+ godina NBA sistema treninga i rada. Hmm...
Sto se odbrane tice, ko je igledao sinoc i inace utakmice objektivno, moze lako da vidi da Jokic zna da igra odbranu (postavljanje, ukradene lopte, sinoc i 3 blokade) ali jednostavno nema volju za istu. E sad, to je vrv do pomenute fizike koju ce vremenom dobiti pa i tih bar 10%. Dakle fizika-volja, ne neznanje. A sinoc je igrao solidnu, u par momenata odlicnu, odbranu na Drummondu (dok nije napravio 5 licnih pa ga je bukvalno pustao u reketu ne bi li se sacuvao od 6te licne, za napad, ). U par situacija 1 na 1 ispod kosa ga je izboxovao, dovio, naterao da prilicno ocajno masi realizaciju + pomenute 3 blokade itd. Malo objektivnosti molim sa nadom da ce Nikola kroz godine zavoleti odbranu tj da ce mu telo i spremnost dozvoliti da u oba pravca pokaze pun potencijal.

Kanidja

pre 6 godina

Da Jokic samo igra samo dobru odbranu bio bi nezapažen u NBA.Takvih imaš u velikom broju a ovo sto Nikola pruža u napadu je rijetkost,takvu raznovrsnost i napadački arsenal nema ni 1 centar u ligi.Poene da skokove da ali asistencije i taj dar nema ni 1 centar u ligi.Kazins je blizu,do povrede imao je 5,2asis.Nikad nisam pomislio da cemo imati igrača koji malo mali pa ima tripl dabl.Odlika komplentnog igrača u fazi napada.Da ima tijelo recimo Dramonda sa ovakvom glavom bio bi najdominantniji igrač lige vec sad.A čovjek ima 23god i iz sezone u sezonu samo je bolji.Postavice nerešiv domaci zadatak do kraja karijere sa tripl dablovima kao neko ko je centar,imace ih preko 50.Minimum.

Ivan NS

pre 6 godina

Зашто лажеш? Буди искрен и реци да не цениш Јокића јер је Србин.
(јд123, 16. mart 2018 12:34)

Ovde srspstvo i srbovanje nema veze sa činjenicom da je Jokić u odbrani rupa.

I usput... koliko medalja ima to mlađano momče srbsko-muhamedansko?

pre 6 godina

(Sarajevo ba, 16. mart 2018 11:23)

Samo ako možeš da me prosvetliš... jel taj Nurkić rodoslovom persijanac, mongol ili arap?

Šta ste on, a i vi, ba?

Marko

pre 6 godina

Ne pratim toliko NBA ali podatak da Rasel Vestbruk ima 21 tripl-dabl je stvarno za svako poštovanje.Naravno svaka čast i Jokiću.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dača, 16. mart 2018 08:43)
Prosle godine mu je to bio prosek, ali takav tip igraca prsten obicno vidi samo na svojoj svadbi!

alex

pre 6 godina

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:18)

Da je igranje odbrane stvar volje gde bi meni kraj bio.
A koga cenis?

bagzi

pre 6 godina

@el magico
Druze, Dramondov prosek poena je oko 14. Na kladionici je bilo ponudjeno 14,5. Ljudi igrali plus( da će dati 15 ili vise). I sta tu ima za preganjanje. Jokić je super napadac ali je u odbrani tanak i u 90% slucajeva protivnicki centri dolaze plus poena.

јд123

pre 6 godina

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:18)

Зашто лажеш? Буди искрен и реци да не цениш Јокића јер је Србин.

Posteri, jeftini posteri

pre 6 godina

A Nurkić na posteru, neće ga nikoi odlepiti. Ne volim jamesa, ali mi je zbog ovog postao jako simpatičan. Monstruozno zakucavanje i posterizovanje veselog Bosanca.

el magico

pre 6 godina

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

izgleda da si nepismen. Sta drugo da se kaze.
Drummond: 21 poen
Jokic: 23 poena
Znaci Drummond nije dao vise od Jokica. Ne razumem gde je problem.
Ali rekao sam, mozda sam onog lika pogresno shvatio pa je on hteo nesto drugo da odigra u kladionici.

nebitan

pre 6 godina

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

izgleda da si nepismen. Sta drugo da se kaze.
Drummond: 21 poen
Jokic: 23 poena
Znaci Drummond nije dao vise od Jokica. Ne razumem gde je problem.
Ali rekao sam, mozda sam onog lika pogresno shvatio pa je on hteo nesto drugo da odigra u kladionici.
(el magico, 16. m

Drummond je postigao 21 poen znaci 6 vise od prosjeka koji ima u ovoj
sezoni (15 poena). Jokic je bio bolji ali je cinjenica je Drummond
imao nadprrosjecan ucinak zahvaljujuci losoj odbrani Jokica.

Ivan NS

pre 6 godina

Evo ga jos jedan prepametni.Bitno da znas da citas statistiku,ali sa slovima ti bas ne ide...Sta nije jasno ovde?Dramond nije dao više poena od Jokica...Dosao je u plus,ali od Jokica nije da vise...
(hmm, 16. mart 2018 12:17)

Ne ide ti taj nick uz tvoju uzrujanost. Samo polako, život je lep, ne kidaj tanane živce.

dida

pre 6 godina

@el magico

Vidim da se ne kladis, pa ne kontas kako to ide. Veoma dobro za tebe. Ali ako nesto ne znas i ne kontas zasto onda trcis na rudu da prozivas. Kladionice daju odredjeni broj poena na igraca, obicno neki njegov prosjek, npr. 16,5 i ti se onda kladis da li ce biti vise ili manje od toga. Sinoc je Dramond prebacio, znaci da je lik pogodio.

@bravo

pre 6 godina

Nikola (kao i ja) ima problem sa kinetičkim lancem za skok (ruke podignute, izbačeno dupe, prava ledja, savijena kolena, savijeni zglobovi, težište na jagodicama stopala - kao skoti pipen, ili recimo dejvid robinson).
Najverovatnije ima i ravne tabane, samo se to ne vidi kada ga zabandažiraju. Svoj trenutni fizički nedostatak nadoknadjuje pameću, dužinom i neverovatno mekim i preciznim šutem.
Ali! njegovi fizički nedostaci su popravljivi. On je u NBA i samo ako ga sreća posluži, sledeće godine stiže još jači i još bolji.

strucanjak

pre 6 godina

likovi prozivaju momka za Dramonda a ovaj lagano dosao u +. Hahahahah haos. Drugi kaze onaj sto kritikuje nema zivota a on prvi na vijesti da je jokic nedto odigrao. valjda mu to vrhunac dana

hmm

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene. 
(el magico, 16. mart 2018 10:39) 

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

Evo ga jos jedan prepametni.
Bitno da znas da citas statistiku,ali sa slovima ti bas ne ide...
Sta nije jasno ovde?Dramond nije dao više poena od Jokica...
Dosao je u plus,ali od Jokica nije da vise...

hmm

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju). 
Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu. 
Makar kod Jokica ima materijala za obradu.
(dodavanje, 16. mart 2018 10:25)

Evo ja glasam da ti odsad praviš klipove,pošto si tako pametan.
Momak pravi klipove po onome što se u NBA računa,a ti zovi NBA ligu i objasni im šta su asistencije.
Čovek nam svako jutro servira hajlajtse čim otvorimo oči,uz kaficu ili doručak i nađe se neko pametan kome nešto ne odgovara...

bravo

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS, 16. mart 2018 09:21)

I lupa banane i skuplja skokove. Kakav bi tek bio po tebi da se pomiče?
(Posetilac, 16. mart 2018 09:48)

Bio bi jos mnogo bolji nego ovako nepomican u odbrani (dok neko ne promasi).
Eto da odgovorim iako nisi pitao mene.
Nemoguce je da ne zna da igra odbranu ovako pametan igrac. Pitanje je zasto ne zeli. A odgovor je logican, da ga ne bi navukli na mnogo faulova, tad bi dok sedi na klupi bio beskoristan i u napadu. Dakle, zrtvuje igru u odbrani, verovatno uz dogovor sa trenerom i ekipom.
Kada bude imao jos vecu reputaciju i protekciju od strane sudija tada ce igrati i agresivniju odbranu.

coki

pre 6 godina

steta sto nece uci u plej of,mogli smo da gledamo naseg igraca u plej ofu i to kao lidera ekipe,to bi bila velika stvar.Mislim da sada imaju tezak raspored,uzastopna gostovanja,skoro nikakve sanse za plej of,a direktni krivac za to je trener,suvise je kalkulisao u nekim utakmicama,suvise stedeo i skracivao minutazu starterima,suvise trazio petorke.

stevan(otac mr_melburna,draga,pjene od mora,..)

pre 6 godina

Samo da napomenemo da je Jokic protiv Klivlenda imao 36 13 6 uz sut 12/14, jos je Klivlend imao Nensa...
Nurkic juce neprimetan, pored krilnog centra Grina i rukija Zizica. Portland ide daleko koliko ih Lilard i Mekalum odvedu. Nurkic se tu ne pita nista. Igrac u rotaciji koji poene uglavnom daje kad mu serviraju zicere pomenuta dvojica.

Ps. pozdrav za moje sinove, a vidim bice tu jos usvajanja.. ima kandidata

Sarajevo ba

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha 
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49) 

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva.. 

Nurkic: _____________________ 
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica
(NebaCar, 16. mart 2018 10:07)

Lako je igrati protiv curice, a tamo gde muškarci igraju nema ga nigde

Zuja

pre 6 godina

Nurkić ne može da ubaci 10 poena ekipi koja nema ni jednog centra u ekipi. Jokić napravi protiv te iste ekipe tipl dabl sa 36 poena i dve blokade uz neverovatnu borbu sa Lebronom koji je postigao 39 poena. Portland da nema one dve zveri u ekipi ne bi bili ni među osam na zapadu. Problem im je kratka klupa koja će u plej ofu da bude glavni i odlučujući faktor. Portland ne može više od prvog kruga zapamtite šta sam rekao, sve ekipe koje se bore da uđu među osam na zapadu imaju jaču i širu klupu od Portlanda. Kada se bude u plej ofu stisla odbrana na njima biće ugušeni a rotaciju nemaju. Denver koji se bori da uđe među osam ima odlične dve postave igrača, koji mogu da dobiju svakog ali šta vredi kada im je trener panj i neznalica.

Ivan NS

pre 6 godina

Ja sam odgledao 3 četvrtine i mogu da kažem da su se i Grifin i Dramond mučili pod košem kad je Jokic bio u igri. Prijatno me iznenadio kako se fizički nosio sa njima. Dečko ima 22 23 godine a ovako igra. Biće limitiran za neka divljacka zakucavanja ali kad bude bio na vrhuncu karijere, teško da će neko moći da ga limitira ispod 20 poena. To je i sad problem, ali nekad se vidi da mu ponestane snage. Biće igrač sa prosekom od 22-12-6. Živi bili pa videli.
(Ray Donovan, 16. mart 2018 10:20)

A Dramond izjavio da Jokić na njemu nije ni pokušavao da igra odbranu, da bi se čuvao za napad.

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.

Ivan NS

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene.
(el magico, 16. mart 2018 10:39)

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?

JPR24

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju).Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu.Makar kod Jokica ima materijala za obradu.
(dodavanje, 16. mart 2018 10:25)
To mozes da kazes sa maltene svakog asistenta. Taj sto « broji » zna svoj posao, ne brini. Samo sto ga radi u skladu sa NBA pravilima a ne evropskim. Kao sto se kod njih broje neke asistencije pa je nama « smesno » isto je i njima smesno kad se upisuje asistencija posle slobodnih bacanja u evropi...

Nikola

pre 6 godina

Harden, glavni kandidat za titulu MVP-a, ni ne zna sta je odbrana.. Vi pricate kako je Jokic los sa 3 bloka i 3 ukradene, ali je zato Harden zver
Uozbiljite se i ne budite toliko zavidni.

M V P

pre 6 godina

@beograđan
A gde si pročitao da se u Džordanovo vreme davalo 90-95 poena? Molim te prosvetli nas. Ili je to tvoj subjektivni osećaj?! Iznenadićeš se kada saznaš koliko se tada poena davalo u proseku...
Dosta više sa omalovažavanjem Jokića.

Mit

pre 6 godina

Danasnja NBA jeste brza i sa vise poseda u odnosu na proslu deceniju ali ne i u odnosu na period pre 1997. Naime, 80ih i u prvoj polovini 90ih se igralo na vise poseda i vise poena nego danas. Taj period sporije kosarke sa malo poena je trajao od 1997. do 2014. Nakon 2014. imamo opet porast broja poseda i poena. Sigurno da je na to uticala eksplozija Golden Stejta koji je nametnuo novi stil igre. Stariju eri i da ne spominjem, tada je broj posedao isao i preko 120.

Ovde imate sve podatke. Konkretno gledmao Pace i PPG.

https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_stats.html

Ivan NS

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Pa, Dramond i jeste bio u plusu, neznalice.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Kada bi Jokic hteo da ovo leto radi na odbrani, kao sto je svojevremeno Dzordan to radio kad su mu rekli da mu je odbrana slabija strana, onda ne bi vise Dramond mogao da daje ovakve izjave a on bi postao najbolji centar lige.

lucho

pre 6 godina

Bravo doktore! Kakva konkurencija na zapadu to se odavno nije desilo, 10 timova u plusu i to dobrom.. Bice foto-finis izgleda na kraju ko ce u plej of.

Demius

pre 6 godina

@petarczv
Clvlend je sinoć igrao bez Leri Nens Jr, Tristana Tomasa, Džedi Osmana i Kvina Lava.Dakle nisu kanta kako kažeš, tj. troluješ, nego nema potrebe da zapinju kao Juta npr.Taj isti Portland su na primer pregazili kod kuće u prvom duelu.
P.S. ali meni su najjači trolovi poput tebe koji prvo napišu bravo Nikola, a zatim nevezano za temu počnu da pljuju po Lebronu ili krenu da hvale Jordan-a ili Bad Boy's iz Detroita. ?

beogradjan

pre 6 godina

posmatrac
Da ali kad je Dzordan igrao prosecno see davalo oko 90/95 poena a sad kad jokic igra 110/115 da jokic igra u devedesetima nebi imao ni 3 tripldabla ovo nije uvreda I postujem jokica kao igraca Ali ovo je istina tad je odbrana bila 3x jaca.

nebitan

pre 6 godina

Ali mora bolje u odbrani, mora...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KoleCZ)

Jokic je inertan, los mu je odraz i tesko da moze da napreduje u odbrani
ali u napadu moze da ide i do +25 poena prosjek tako da mu je bolje da
radi na tom segmentu.

JPR24

pre 6 godina

Teodosić...tuga, jad i beda od učinka...
(ja, 16. mart 2018 08:30)

Opet je bolji od Bojana Bogdanovića koji je uspeo u dve utakmice, za 55 minuta, da upise suterski uspeh od 2/21... :p

Ray Donovan

pre 6 godina

@bravo
Mora da nisi gledao utakmicu kad kažeš da nije igrao odbranu. Ja sam odgledao 3 četvrtine i mogu da kažem da su se i Grifin i Dramond mučili pod košem kad je Jokic bio u igri. Prijatno me iznenadio kako se fizički nosio sa njima. Dečko ima 22 23 godine a ovako igra. Biće limitiran za neka divljacka zakucavanja ali kad bude bio na vrhuncu karijere, teško da će neko moći da ga limitira ispod 20 poena. To je i sad problem, ali nekad se vidi da mu ponestane snage. Biće igrač sa prosekom od 22-12-6. Živi bili pa videli.

el magico

pre 6 godina

Gde je pogresio taj sto je igrao plus na Dramonda? Dao je 21 poen, sumnjam da nije dosao plus.
(Zagor, 16. mart 2018 10:02)

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene.

NebaCar

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49)

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva..

Nurkic: _____________________
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica

Joe

pre 6 godina

NBA se pretvorila u cirkus, Westbrook koji igra poziciju 1/2 je najbolji skakač ekipe, Jokic koji igra 4/5 je najbolji asistent...
Dodad saigracu loptu s centra, on nakon 7 sekundi da kos a tebi pisu asistenciju :D
Statistika u ovim utakmicama gdje ekipe daju po 120 koseva je "zanemariva", playoff i muske utakmice gdje se daje max 90 koseva su pravo mjerilo.

Mentor

pre 6 godina

Jokic nema fizikalije za odbranu. Nema odraz, nema eksplozivnost, nema snagu da postavi telo. Zao i ne treba mnogo da se zamara time vec da unapredi do maksimuma ono sto ima, napad. A u odbrani ce ga pokrivati

dodavanje

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju).
Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu.
Makar kod Jokica ima materijala za obradu.

rade

pre 6 godina

Decko ce biti jedan od najboljih igraca u NBA i svakako najbolji sprski igrac koji je igrao u Americi ...nije jos , ali bice ... i zato su neverovatni negativni komentari... Odbrana nije na vrhunskom nivou ,ali svojom lucidnoscu i inteligencijom nadomesti nedostatke i u tom segmentu . Ovi sto kritikuju neka prvo pogledaju bar jednu utakmicu ...

Unforigen

pre 6 godina

Covek koji je bio los, po nekima i ocajan u odbrani ima 3 kradje i 3 banane...

E Srbijo medju sljivama pa za nas i nije nista drugo do sljivik i polako prskaj, beri, pravi dzem

Kum Ruzvelt

pre 6 godina

Imao je već 3 krađe u prvoj četvrtini. Mislim da ako bude razvijao igru u odbrani može da unapredi svaki segment igre za još 30%. Jokić je strašan igrač, svi polemišu o njegovoj odbrani a suština je da treba dovesti nekog rim protektora kao što je u Bulsima bio Rodman i ovaj tim bi gazio sve redom. Grin iz GSW ili Ibaka , takav tip igrača treba da odradi mišiće u reketu i to je to .

Ratko

pre 6 godina

Denver ima sada sedam utakmica u gostima i to uglavnom sa ekipama iz donjeg dela tabela na istoku i zapadu. Veći je problem sada povreda Herisa koji je uz Jokića glavni igrač Denvera. Tokom dana će se znati koliko je povreda ozbiljna. Baš nemaju sreće na zapadu gde ove ekipe ispred njih pobeđuju i favorite, nikako da prave kikseve. Sada će biti povuci potegni.

Stara kuka

pre 6 godina

Bice opasna BORBA na zapadu za play-off. Koliko god je do sad Nju Orleans imao srece da sve zive utakmice (a bilo ih je mnogo) dobije u produzecima, ili u samoj zavrsnici kad su stizali, imaju izuzetno tezak raspored do kraja regularnog dela. Ali ruku na srce, nisu imali srece ni sa povredama (Kazins).
Juta deluje sigurno, Klipersi, San Antonio, Denver-toplo hladno.

el magico

pre 6 godina

Teodosić...tuga, jad i beda od učinka...
(ja, 16. mart 2018 08:30)

da da, kako da ne. pa kako da sakupi poene kada igra samo 20 minuta i sutira 3 puta na kos. Realno gledano ne moze mnogo vise da sutira. Mozda nekih 6-10 puta ako odigra malo vise jer u timu ima Harrisa, Williamsa i Riversa koji su juce sutirali svi zajedno 60 puta a clippersi ukupno 97 puta.

znanje-imanje

pre 6 godina

Pomisliš - tragovi mozga kod Malouna? Još samo 4-5 godina i naučiće? Kako bilo malo je izvukao Nikolu - pa ga je vratio ubrzo, Nikola podelio par asistencija (da ne veruješ čak i rampu) i sprečio efekat (tj. rupu) te u prvom poluvremenu nisu potrošili drugom postavom šta je napravila prva. Ali Maloun je to zaboravio u drugom poluvremenu... i ovi od 26 na 10 opet; -15, sada već standardnih!
Suđenje: Nikola gura, navlači na faul itd. i - ništa nikom. Nešto ni ne štite specijalno Grifina. Tretiraju jednako Denver i Dalas, čak je Jokić par puta više bio vešto prljav na štetu Dramonda. Ali to je to - ekipe su istog ranga, Dalas nije LAL...
Znalci koji su već otpisali Denver zaboravili su realnost rasporeda. Do kraja Denver puno gostuje na Istoku, a na Zapadu ima još mečeva između PO konkurenata. Orleans npr. ima baš teško sve. Denver sami odlučuje - nije sve izgubljeno. Ali lako moguće biće jer će trener 1 nastavi sa šemom prva-druga postava 1b neće otkriti da naizmeničnim igranjem Nikola-Milsap sprečava haos 2 neće tražiti raspoloženog igrača i dati mu minute 3 neće koristiti Artura, Farida a tek upotrebljivog Bizlija. Pored problema trenera, oni nemaju problem zlih Milsapa i Plamlija - o čemu vi ljudi? korisni su, brane, blokiraju, skaču, slušaju uputstva, ne troše lopte... Mnogo osciluje i Čendler ali - dok unaokolo drugima bekovi lete i pune problem Denvera su 4 beka u 4 bedaka.

I ljudi čemu ismevanje Nurkiću? Igra OK, i ima ritam 1 dobra 2 onako, tipično za velike.

Dag Kristi

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer. 
(Borba, 16. mart 2018 08:27) 

Bravo :-) I ja sam se malo pre setio tog lika...nema ga sada nigde
(el magico, 16. mart 2018 09:22)

Najjača fora je što je Dramond otišao u plus.

The truth

pre 6 godina

Dje je Mr Melburn jutros, a da kupi koru od banane. To je elitni defanzivni centar Nurk, koji nije bio posterizovan, nego poslat u 7 krug pakla, plus dobio taku bananu od Lebrona, koji je manji za glavu od njega. Dok nas Joka urnise Dramonda i Grifina, plus koji je toliko los u odbrani da je direktno zaustavio 6, 7 napada Detroita. Jokic igra odlicnu odbranu, jer ima ogroman IQ, losa odbrana Denvera dolazi sa spoljnih linija, kad bekovi prodju u Nba, to niko ne moze braniti. Inace najveca mana Denvera je timska odbrana, dok im je napad medju 3 u ligi.

Posetilac

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS, 16. mart 2018 09:21)

I lupa banane i skuplja skokove. Kakav bi tek bio po tebi da se pomiče?

Rade

pre 6 godina

"Niste svesni kakvog igraca imamo..." Ko ga ima? Mi? Srbija? Reprezentacija? Od evropskog prvenstva me vise raduje kad cujem o nekoj solidnoj utakmici Stimca ili Braduljice nego ove i ovakve vesti o Jokicu. Toliko o vrhunskim profesionalcima, molim da se suzdrzite sa pametovanjima o ugovoru, osiguranju i ostalim glupostima.

Sto stolica

pre 6 godina

Moze Nurk u PO, slepajuci se uz zver Lilarda i MekKoluma, ali je neinteligentan, prosecan NBA centar koji igra malo iznadprosecnu odbranu. Cak je i ta odbrana upitna s obzirom da ce ga se ljudi secati po tome sto ga je kralj posterizovao.

The truth

pre 6 godina

@perodobriczv, Jesi vidio Pero moj dobri Goat-a sinoc, kakvi fade away potezi, toliko je unaprijedio taj segment, da me podsjeca na MJ i Kobija. O tranziciji ne zelim govoriti. Pretrcava Lilarda poput brzog voza. O posterizovanju da ne govorim, priznaj da si gledao Kingove hajlajte nekoliko puta i istrosio citavu rolnu papira.

baki

pre 6 godina

Jokic jeste spor i los u odbrani, u odnosu na na druge glavne centre u NBA je fizicki slab , ali vi ljudi sto kritikujete njegovu igru u odbrani verovatno ste se bavili kosarkom samo u kladionici.
Da covek igra odbranu kao Dramon ili Gober bio bi novi Chemberlend ili Shaq najbolji centar u istoriji, ali nije i ne treba da bude , igra dobro u napadu tu sirinu u napadu nema ni jedan centar i cetvorka u NBA , jel to malo strucnjaci

sasa the red baron

pre 6 godina

STATISTIKA:::

Godina nije 1977, i to ocitavanja ko je imao koliko poena, skokova, asistencija, danas stvarno zna biti jako varljivo..
Plus-minus index-+, je onaj koji odlucuje...
I na ovoj tekmi se jano videlo, Jokic sa plus 15, sto znaci, snjim na terenu, NUggetsi su plus 15 poena..Drummond je minus3!!!
Kroz celu sezonu, problem Nuggetsa je bekovcki tandem Harris/Murray, koji ako Zajedno ne maju oko 35-40 poena, Nuggesti su uvek u minusu snjima..
I sad, pogledas na stat Murray, i covek sa 26 poena i 9 skoova, je jedva plus 1!!!!
Igra se promenila, i danas se igra i pise skroz drugcije, i imaju uticaj i individualne statistike, ali sta vredi igrac kao Murray, koji ako nema 30 poena, tvoj tim snjim na terenu, gubi!!!?????
Jokic je tu ipak 1 igrac tima,i zato je on igrac od 150 miliona, a vi koji brojite odbrane, to je 1978 nacin gledanja, a sad je 2018!! Dobrodosli..

peca

pre 6 godina

Ne može da bude gora situacija na zapadu za srpske fanove. Denver i Klipersi su 9. i 10. I po učinku se razlikuju oko jedne pobede više u korist Klipersa. A sparsi su 8. i juta 7. A svi volimo sparse. Dakle, jednoj ili dve ekipe visi o koncu plejof.

riverdale

pre 6 godina

Wow kakva partija,kakve asistencije,nevidjeno do sada!Dodam loptu Mareju,on dribla igraca,meni asistencija,celu utakmicu imam dva duela u napadu sa protivnickim centrom,ostalo sutiram trojke ili polazem loptu u kos posle prodora plejmejkera.

Krang

pre 6 godina

Ako se ne varam, Jokic je sa ovim tripl-dablom postao centar sa najvise takvih partija u jednoj sezoni u istoriji NBA lige. Prethodno su Vilt Cemberlen i Jokic delili rekord sa 7 u sezoni. Nestvaran podatak.

petarczv

pre 6 godina

Bravo Nikola! Clevlend i king postali prava kanta za napucavanje...Sinoc na utakmici portlanda i clevlenda Tokom slobodnih bacanja navijac blejzersa dobacuje lebronu "gde ti je irwing" a ovaj mu uzvraca "at your mamas house" Kako je vickast..

Tank7t

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS

Jeste jeste i ja sam video. A jesi li video što su mu ružne patike?

el magico

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Bravo :-) I ja sam se malo pre setio tog lika...nema ga sada nigde

peca

pre 6 godina

Čisto da kažem koliko je teško uzeti tripl dabl govori činjenica da je pre 3,4 godine, pa unazad, ljudi su uzimali po 3,4 komada po sezoni i to isključivo jedan igrač, a onda se pojavio Vestbruk. Ako njega izuzmemo iz te priče, Nikola je vanserijski igrač.

Sto stolica

pre 6 godina

Nurkic ocaj, Klivlend bez centra igra i lik nije u stanju da prebaci 10 poena. Toliko o petici Portlanda. O odbrani da ne govorim, posterizovao ga kralj, tako da ce Nurk ostati mim do kraja karijere, plus ga napunili faulovima. Izrazito neinteligentan igrac.

Petar

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Borba, 16

Evo me, tu sam. Šta je problem, Dramond je otišao u plus, easy money. Drago mi je za Jokića, čak je i podelio tri banane i tri ukradene, vrhunska partija.

antiDebil

pre 6 godina

Sokic

Koji su to svi ?
Jedan od njihovih kanaliticara ga je juce smestio u neku grupu igraca koju je nazvao ,,unicorns''. Sta bi to moglo da znaci ?

brko radoje

pre 6 godina

Juta konačno gde joj je i mesto medju plej off ucesnicima. Sledece tri neca sakramento, atlanta i dalas . Ako dobiju sva tri a ne sumnjam da hoce eto ih u borbi za četvrto mesto na zapadu!!!

Hejter

pre 6 godina

Nikola Sokic, je ispijen na svakoj utakmici, sto se da videti i iz prilozene slike. Svi u Americi ga zovu Statua, zato sto se u odbrani ne pomera, vec stoji nepomicno dok protivnici daju poene preko njega, sto smo upravo i culi iz datog intervjua da Nikola Sokic samo stoji.
(Sokic, 16. mart 2018 08:31)

Ma da, svi u Americi ga zovu "statua". Bas sam juce slucajno prolazio Amerikom na putu do pijace i cujem dve babe kako pricaju o Jokari i nazivaju ga statuom. Taj nadimak mu se toliko poprimio da je rec Jokic postala sinonim za kip, pa cak razmisljaju da promene naziv Kipa slobode u "Jokic slobode"... Strasno, nije decko dobar u odbrani, to stoji, ali ti ga, brate, pretera.

Dušman

pre 6 godina

Tripl dabl mašina iz Sombora noćas solidna (23-10-12), može to još i bolje, ali treba reći da nije nimalo lako igrati protiv all star centra Andre Dramonda, (čoveka od 213 cm i 127 kg čistih mišića).
A gde su nam jutros Pazarac i društvance da komentariršu još jednu "dominantnu" partiju Juke Nurkića (7-2-10) i to protiv tima koji trenutno igra bez klasičnog centra? Da ne spominjem "sjajnu" odbrambenu rolu Nurka kada ga je Bron stavio na poster za sve NBA špice ovog meseca.
Da se razumemo, Nurkić je odličan timski igrač, ali nikada neće biti nosilac igre jednog paly off tima, jer jednostavno momak ima dosta limita, (spore ruke, sporo razmišlja).

bravo

pre 6 godina

Ne kritikujem. Konstatujem. Iznosim utisak. Fascinantno je kako skoro bez igranja odbrane nakupi 5 faulova.
Fascinantno je kako skoro bez igranja odbrane nakupi toliko skokova, i 3 bloka.
Valjda je ponekad i igra, ponekad i dođe to usput uz dobro postavljanje, samo kažem žao mi je što ne igra odbranu, valjda mora da balansira, brzo bi nakupio više faulova da stalno igra odbranu kako zna...
Dobro je da je bar u napadu sjajan!

ljupce

pre 6 godina

kada se joker naljuti ovako cete uvek da prodjete.nakon vidne frustracije zbog poraza od lejkersa jokic je odlucio da od pocetka preuzme stvari u svoje ruke.rezultat je pobeda i 8-i TD u sezoni,ukupno 14.ovaj ucinak jos vise dobija na tezini jer je ostvaren protiv grifina i dramonda koji vaze za mozda i najbolje igrace u nba u reketu.sta mislite sta joker misli o tome? :) on je to pokazao nocas na parketu jasno i glasno i statisticki.fear the joker!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shox

pre 6 godina

Jokić da najvećim doprinosom igri sinoć. Dok je bio na parketu, razlika je išla do +26 i bila skoro +20 kada ga je trener Maloun u 3. četvrtini izvukao, ne samo da bi ga sačuvao od problema sa faulovima. Posle je u poslednjoj četvrtini morao da ga vrati da vadi kestenje iz vatre.

Problem je što se Geri Heris pri kraju utakmice povredio posle jednog zakucavanja. Prvi rezultati sa rentgena su pozitivni, tj. nema prelom, ali se još uvek ne zna da li će i koliko odsustvovati sa terena. Sve u svemu potencijalno veliki hendikep za Denver pred sledeće protivnike u martu: Memfis (u tank modu, izvesna pobeda), Čikago (takođe), Vašington (biće gusto), Filadelfija (takođe), Toronto i Oklahoma (dve ozbiljnije koske).

Poraz od takoreći otpisanih LA Lejkersa u prethodnom meču im baš nije bio potreban.

Sada imaju LA Kliperse i San Antonio ispred sebe koje bi morali da preskoče. Imam utisak da će Juta sa fantastičnim Donovanom Mičelom ostati ispred ostala tri tima koja se na Zapadu bore za poslednja plej-of mesta.

Sarajevo ba

pre 6 godina

Nurkic ocaj, Klivlend bez centra igra i lik nije u stanju da prebaci 10 poena. Toliko o petici Portlanda. O odbrani da ne govorim, posterizovao ga kralj, tako da ce Nurk ostati mim do kraja karijere, plus ga napunili faulovima. Izrazito neinteligentan igrac.
(Sto stolica, 16. mart 2018 08:24)

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha

Marko

pre 6 godina

Znate li vi koliko je tesko uopste uzeti triple duble a ne pa vakva konstantnost kao Jokic...samo jos Lebron i Westbrook rade ovo konstantno kao Jokic...uzimamo zdravo za gotovo isto kao i Djokovica, nismo ni svesni kakvog igraca imamo...nikad nijedan evroski igrac nije imao vako dobru all araund igru u istoriji...Ljudi uzivajte u zivotu nemojte da budete hejteri...

Sokic

pre 6 godina

Nikola Sokic, je ispijen na svakoj utakmici, sto se da videti i iz prilozene slike. Svi u Americi ga zovu Statua, zato sto se u odbrani ne pomera, vec stoji nepomicno dok protivnici daju poene preko njega, sto smo upravo i culi iz datog intervjua da Nikola Sokic samo stoji.

Blader

pre 6 godina

On je vec sad najbolji ikada trpl dablovi iz noci u noc lakoca sa kojom igra.Covek igra pleja a centar je!Divca je vec presao odavno a i Drazena sta je Drazen bio obican suter Jokic ucestvuje u svakoj drugoj akciji tima!

X

pre 6 godina

Kao i prošle godine, ostaje pitanje: Šta bi bilo da su igrali tokom čitave sezone preko njega? Vjerovatno bi sada bili u borbi za treću poziciju, a ne ulazak u plejof.

Imam osjećaj da će se Maloun pitati ovo dugo nakon ove godine. Ali sam se sebi kriv. Nema izgovora to što je pola sezone igrao nekakvu novu ofanzivu, kada je cijelo vrijeme imao ovo.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Nurkic ocaj ha ha ha. Jokic nije sa ove planete ha ha. Nurkic ide u playof a Jokic na burek kod mame i da gura gume. Nurkic moze zakucati i cesto kuca i lijepi banane, Jokic ima veze sa odbranom isto kao sto Denver ima veze sa playofom. Ne konta prosjecan Srbin da Denver igra kosarku onu pravu seljacku, njima centar ne sluzi da pravi block nego da dodaje svojima bekovima koji sutaju ili ulaze na kos , a svaka ekipa im zabije 110 koseva. A Portland jutros zaustavio Klivlend na 103 kosa, a taj isti Denver neku noc primi 130 od kevsa. E zato je Portland tamo gdje jeste a zato je Denver.

djole

pre 6 godina

Svaka cast za TD... Ali jos impresivnija je Jokiceva +/- statistika, ovaj meč +15 sa njim na terenu, a I tokom cele sezone je najbolji u tom segmentu u svom timu.

Marko

pre 6 godina

Znate li vi koliko je tesko uopste uzeti triple duble a ne pa vakva konstantnost kao Jokic...samo jos Lebron i Westbrook rade ovo konstantno kao Jokic...uzimamo zdravo za gotovo isto kao i Djokovica, nismo ni svesni kakvog igraca imamo...nikad nijedan evroski igrac nije imao vako dobru all araund igru u istoriji...Ljudi uzivajte u zivotu nemojte da budete hejteri...

X

pre 6 godina

Kao i prošle godine, ostaje pitanje: Šta bi bilo da su igrali tokom čitave sezone preko njega? Vjerovatno bi sada bili u borbi za treću poziciju, a ne ulazak u plejof.

Imam osjećaj da će se Maloun pitati ovo dugo nakon ove godine. Ali sam se sebi kriv. Nema izgovora to što je pola sezone igrao nekakvu novu ofanzivu, kada je cijelo vrijeme imao ovo.

Dušman

pre 6 godina

Tripl dabl mašina iz Sombora noćas solidna (23-10-12), može to još i bolje, ali treba reći da nije nimalo lako igrati protiv all star centra Andre Dramonda, (čoveka od 213 cm i 127 kg čistih mišića).
A gde su nam jutros Pazarac i društvance da komentariršu još jednu "dominantnu" partiju Juke Nurkića (7-2-10) i to protiv tima koji trenutno igra bez klasičnog centra? Da ne spominjem "sjajnu" odbrambenu rolu Nurka kada ga je Bron stavio na poster za sve NBA špice ovog meseca.
Da se razumemo, Nurkić je odličan timski igrač, ali nikada neće biti nosilac igre jednog paly off tima, jer jednostavno momak ima dosta limita, (spore ruke, sporo razmišlja).

baki

pre 6 godina

Jokic jeste spor i los u odbrani, u odnosu na na druge glavne centre u NBA je fizicki slab , ali vi ljudi sto kritikujete njegovu igru u odbrani verovatno ste se bavili kosarkom samo u kladionici.
Da covek igra odbranu kao Dramon ili Gober bio bi novi Chemberlend ili Shaq najbolji centar u istoriji, ali nije i ne treba da bude , igra dobro u napadu tu sirinu u napadu nema ni jedan centar i cetvorka u NBA , jel to malo strucnjaci

Sto stolica

pre 6 godina

Nurkic ocaj, Klivlend bez centra igra i lik nije u stanju da prebaci 10 poena. Toliko o petici Portlanda. O odbrani da ne govorim, posterizovao ga kralj, tako da ce Nurk ostati mim do kraja karijere, plus ga napunili faulovima. Izrazito neinteligentan igrac.

Hejter

pre 6 godina

Nikola Sokic, je ispijen na svakoj utakmici, sto se da videti i iz prilozene slike. Svi u Americi ga zovu Statua, zato sto se u odbrani ne pomera, vec stoji nepomicno dok protivnici daju poene preko njega, sto smo upravo i culi iz datog intervjua da Nikola Sokic samo stoji.
(Sokic, 16. mart 2018 08:31)

Ma da, svi u Americi ga zovu "statua". Bas sam juce slucajno prolazio Amerikom na putu do pijace i cujem dve babe kako pricaju o Jokari i nazivaju ga statuom. Taj nadimak mu se toliko poprimio da je rec Jokic postala sinonim za kip, pa cak razmisljaju da promene naziv Kipa slobode u "Jokic slobode"... Strasno, nije decko dobar u odbrani, to stoji, ali ti ga, brate, pretera.

Posetilac

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS, 16. mart 2018 09:21)

I lupa banane i skuplja skokove. Kakav bi tek bio po tebi da se pomiče?

Unforigen

pre 6 godina

Covek koji je bio los, po nekima i ocajan u odbrani ima 3 kradje i 3 banane...

E Srbijo medju sljivama pa za nas i nije nista drugo do sljivik i polako prskaj, beri, pravi dzem

bravo

pre 6 godina

Ne kritikujem. Konstatujem. Iznosim utisak. Fascinantno je kako skoro bez igranja odbrane nakupi 5 faulova.
Fascinantno je kako skoro bez igranja odbrane nakupi toliko skokova, i 3 bloka.
Valjda je ponekad i igra, ponekad i dođe to usput uz dobro postavljanje, samo kažem žao mi je što ne igra odbranu, valjda mora da balansira, brzo bi nakupio više faulova da stalno igra odbranu kako zna...
Dobro je da je bar u napadu sjajan!

rade

pre 6 godina

Decko ce biti jedan od najboljih igraca u NBA i svakako najbolji sprski igrac koji je igrao u Americi ...nije jos , ali bice ... i zato su neverovatni negativni komentari... Odbrana nije na vrhunskom nivou ,ali svojom lucidnoscu i inteligencijom nadomesti nedostatke i u tom segmentu . Ovi sto kritikuju neka prvo pogledaju bar jednu utakmicu ...

JPR24

pre 6 godina

Teodosić...tuga, jad i beda od učinka...
(ja, 16. mart 2018 08:30)

Opet je bolji od Bojana Bogdanovića koji je uspeo u dve utakmice, za 55 minuta, da upise suterski uspeh od 2/21... :p

Petar

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Borba, 16

Evo me, tu sam. Šta je problem, Dramond je otišao u plus, easy money. Drago mi je za Jokića, čak je i podelio tri banane i tri ukradene, vrhunska partija.

hmm

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju). 
Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu. 
Makar kod Jokica ima materijala za obradu.
(dodavanje, 16. mart 2018 10:25)

Evo ja glasam da ti odsad praviš klipove,pošto si tako pametan.
Momak pravi klipove po onome što se u NBA računa,a ti zovi NBA ligu i objasni im šta su asistencije.
Čovek nam svako jutro servira hajlajtse čim otvorimo oči,uz kaficu ili doručak i nađe se neko pametan kome nešto ne odgovara...

Nikola

pre 6 godina

Harden, glavni kandidat za titulu MVP-a, ni ne zna sta je odbrana.. Vi pricate kako je Jokic los sa 3 bloka i 3 ukradene, ali je zato Harden zver
Uozbiljite se i ne budite toliko zavidni.

ljupce

pre 6 godina

kada se joker naljuti ovako cete uvek da prodjete.nakon vidne frustracije zbog poraza od lejkersa jokic je odlucio da od pocetka preuzme stvari u svoje ruke.rezultat je pobeda i 8-i TD u sezoni,ukupno 14.ovaj ucinak jos vise dobija na tezini jer je ostvaren protiv grifina i dramonda koji vaze za mozda i najbolje igrace u nba u reketu.sta mislite sta joker misli o tome? :) on je to pokazao nocas na parketu jasno i glasno i statisticki.fear the joker!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dag Kristi

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer. 
(Borba, 16. mart 2018 08:27) 

Bravo :-) I ja sam se malo pre setio tog lika...nema ga sada nigde
(el magico, 16. mart 2018 09:22)

Najjača fora je što je Dramond otišao u plus.

The truth

pre 6 godina

Dje je Mr Melburn jutros, a da kupi koru od banane. To je elitni defanzivni centar Nurk, koji nije bio posterizovan, nego poslat u 7 krug pakla, plus dobio taku bananu od Lebrona, koji je manji za glavu od njega. Dok nas Joka urnise Dramonda i Grifina, plus koji je toliko los u odbrani da je direktno zaustavio 6, 7 napada Detroita. Jokic igra odlicnu odbranu, jer ima ogroman IQ, losa odbrana Denvera dolazi sa spoljnih linija, kad bekovi prodju u Nba, to niko ne moze braniti. Inace najveca mana Denvera je timska odbrana, dok im je napad medju 3 u ligi.

petarczv

pre 6 godina

Bravo Nikola! Clevlend i king postali prava kanta za napucavanje...Sinoc na utakmici portlanda i clevlenda Tokom slobodnih bacanja navijac blejzersa dobacuje lebronu "gde ti je irwing" a ovaj mu uzvraca "at your mamas house" Kako je vickast..

djole

pre 6 godina

Svaka cast za TD... Ali jos impresivnija je Jokiceva +/- statistika, ovaj meč +15 sa njim na terenu, a I tokom cele sezone je najbolji u tom segmentu u svom timu.

Krang

pre 6 godina

Ako se ne varam, Jokic je sa ovim tripl-dablom postao centar sa najvise takvih partija u jednoj sezoni u istoriji NBA lige. Prethodno su Vilt Cemberlen i Jokic delili rekord sa 7 u sezoni. Nestvaran podatak.

nebitan

pre 6 godina

Ali mora bolje u odbrani, mora...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KoleCZ)

Jokic je inertan, los mu je odraz i tesko da moze da napreduje u odbrani
ali u napadu moze da ide i do +25 poena prosjek tako da mu je bolje da
radi na tom segmentu.

Kum Ruzvelt

pre 6 godina

Imao je već 3 krađe u prvoj četvrtini. Mislim da ako bude razvijao igru u odbrani može da unapredi svaki segment igre za još 30%. Jokić je strašan igrač, svi polemišu o njegovoj odbrani a suština je da treba dovesti nekog rim protektora kao što je u Bulsima bio Rodman i ovaj tim bi gazio sve redom. Grin iz GSW ili Ibaka , takav tip igrača treba da odradi mišiće u reketu i to je to .

Blader

pre 6 godina

On je vec sad najbolji ikada trpl dablovi iz noci u noc lakoca sa kojom igra.Covek igra pleja a centar je!Divca je vec presao odavno a i Drazena sta je Drazen bio obican suter Jokic ucestvuje u svakoj drugoj akciji tima!

sasa the red baron

pre 6 godina

STATISTIKA:::

Godina nije 1977, i to ocitavanja ko je imao koliko poena, skokova, asistencija, danas stvarno zna biti jako varljivo..
Plus-minus index-+, je onaj koji odlucuje...
I na ovoj tekmi se jano videlo, Jokic sa plus 15, sto znaci, snjim na terenu, NUggetsi su plus 15 poena..Drummond je minus3!!!
Kroz celu sezonu, problem Nuggetsa je bekovcki tandem Harris/Murray, koji ako Zajedno ne maju oko 35-40 poena, Nuggesti su uvek u minusu snjima..
I sad, pogledas na stat Murray, i covek sa 26 poena i 9 skoova, je jedva plus 1!!!!
Igra se promenila, i danas se igra i pise skroz drugcije, i imaju uticaj i individualne statistike, ali sta vredi igrac kao Murray, koji ako nema 30 poena, tvoj tim snjim na terenu, gubi!!!?????
Jokic je tu ipak 1 igrac tima,i zato je on igrac od 150 miliona, a vi koji brojite odbrane, to je 1978 nacin gledanja, a sad je 2018!! Dobrodosli..

Stara kuka

pre 6 godina

Bice opasna BORBA na zapadu za play-off. Koliko god je do sad Nju Orleans imao srece da sve zive utakmice (a bilo ih je mnogo) dobije u produzecima, ili u samoj zavrsnici kad su stizali, imaju izuzetno tezak raspored do kraja regularnog dela. Ali ruku na srce, nisu imali srece ni sa povredama (Kazins).
Juta deluje sigurno, Klipersi, San Antonio, Denver-toplo hladno.

el magico

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Bravo :-) I ja sam se malo pre setio tog lika...nema ga sada nigde

peca

pre 6 godina

Čisto da kažem koliko je teško uzeti tripl dabl govori činjenica da je pre 3,4 godine, pa unazad, ljudi su uzimali po 3,4 komada po sezoni i to isključivo jedan igrač, a onda se pojavio Vestbruk. Ako njega izuzmemo iz te priče, Nikola je vanserijski igrač.

shox

pre 6 godina

Jokić da najvećim doprinosom igri sinoć. Dok je bio na parketu, razlika je išla do +26 i bila skoro +20 kada ga je trener Maloun u 3. četvrtini izvukao, ne samo da bi ga sačuvao od problema sa faulovima. Posle je u poslednjoj četvrtini morao da ga vrati da vadi kestenje iz vatre.

Problem je što se Geri Heris pri kraju utakmice povredio posle jednog zakucavanja. Prvi rezultati sa rentgena su pozitivni, tj. nema prelom, ali se još uvek ne zna da li će i koliko odsustvovati sa terena. Sve u svemu potencijalno veliki hendikep za Denver pred sledeće protivnike u martu: Memfis (u tank modu, izvesna pobeda), Čikago (takođe), Vašington (biće gusto), Filadelfija (takođe), Toronto i Oklahoma (dve ozbiljnije koske).

Poraz od takoreći otpisanih LA Lejkersa u prethodnom meču im baš nije bio potreban.

Sada imaju LA Kliperse i San Antonio ispred sebe koje bi morali da preskoče. Imam utisak da će Juta sa fantastičnim Donovanom Mičelom ostati ispred ostala tri tima koja se na Zapadu bore za poslednja plej-of mesta.

Ratko

pre 6 godina

Denver ima sada sedam utakmica u gostima i to uglavnom sa ekipama iz donjeg dela tabela na istoku i zapadu. Veći je problem sada povreda Herisa koji je uz Jokića glavni igrač Denvera. Tokom dana će se znati koliko je povreda ozbiljna. Baš nemaju sreće na zapadu gde ove ekipe ispred njih pobeđuju i favorite, nikako da prave kikseve. Sada će biti povuci potegni.

dropshotic

pre 6 godina

Um caruje, snaga klade valja.
Jokic > Drummond
Zamislite da Jokic skace 10% vise, da je 10% brzi, 10% jaci. Da je 10% bolji u odnosu misici/salo, 10% bolje kondicije, 10% zreliji (ne kosarkaski jer je po igri vec zreo kao jedan 30togodisnjak, vec ponasanje). Ne mora vise od 10%. E kada to zamislite i shvatite da bi to bilo MONSTRUOZNO, dalje zamislite da decko ima samo 23 godine (a vec sve ovo radi) i da je ispred njega 10+ godina NBA sistema treninga i rada. Hmm...
Sto se odbrane tice, ko je igledao sinoc i inace utakmice objektivno, moze lako da vidi da Jokic zna da igra odbranu (postavljanje, ukradene lopte, sinoc i 3 blokade) ali jednostavno nema volju za istu. E sad, to je vrv do pomenute fizike koju ce vremenom dobiti pa i tih bar 10%. Dakle fizika-volja, ne neznanje. A sinoc je igrao solidnu, u par momenata odlicnu, odbranu na Drummondu (dok nije napravio 5 licnih pa ga je bukvalno pustao u reketu ne bi li se sacuvao od 6te licne, za napad, ). U par situacija 1 na 1 ispod kosa ga je izboxovao, dovio, naterao da prilicno ocajno masi realizaciju + pomenute 3 blokade itd. Malo objektivnosti molim sa nadom da ce Nikola kroz godine zavoleti odbranu tj da ce mu telo i spremnost dozvoliti da u oba pravca pokaze pun potencijal.

M V P

pre 6 godina

@beograđan
A gde si pročitao da se u Džordanovo vreme davalo 90-95 poena? Molim te prosvetli nas. Ili je to tvoj subjektivni osećaj?! Iznenadićeš se kada saznaš koliko se tada poena davalo u proseku...
Dosta više sa omalovažavanjem Jokića.

јд123

pre 6 godina

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:18)

Зашто лажеш? Буди искрен и реци да не цениш Јокића јер је Србин.

Kanidja

pre 6 godina

Da Jokic samo igra samo dobru odbranu bio bi nezapažen u NBA.Takvih imaš u velikom broju a ovo sto Nikola pruža u napadu je rijetkost,takvu raznovrsnost i napadački arsenal nema ni 1 centar u ligi.Poene da skokove da ali asistencije i taj dar nema ni 1 centar u ligi.Kazins je blizu,do povrede imao je 5,2asis.Nikad nisam pomislio da cemo imati igrača koji malo mali pa ima tripl dabl.Odlika komplentnog igrača u fazi napada.Da ima tijelo recimo Dramonda sa ovakvom glavom bio bi najdominantniji igrač lige vec sad.A čovjek ima 23god i iz sezone u sezonu samo je bolji.Postavice nerešiv domaci zadatak do kraja karijere sa tripl dablovima kao neko ko je centar,imace ih preko 50.Minimum.

Tank7t

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS

Jeste jeste i ja sam video. A jesi li video što su mu ružne patike?

bravo

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS, 16. mart 2018 09:21)

I lupa banane i skuplja skokove. Kakav bi tek bio po tebi da se pomiče?
(Posetilac, 16. mart 2018 09:48)

Bio bi jos mnogo bolji nego ovako nepomican u odbrani (dok neko ne promasi).
Eto da odgovorim iako nisi pitao mene.
Nemoguce je da ne zna da igra odbranu ovako pametan igrac. Pitanje je zasto ne zeli. A odgovor je logican, da ga ne bi navukli na mnogo faulova, tad bi dok sedi na klupi bio beskoristan i u napadu. Dakle, zrtvuje igru u odbrani, verovatno uz dogovor sa trenerom i ekipom.
Kada bude imao jos vecu reputaciju i protekciju od strane sudija tada ce igrati i agresivniju odbranu.

NebaCar

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49)

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva..

Nurkic: _____________________
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica

Joe

pre 6 godina

NBA se pretvorila u cirkus, Westbrook koji igra poziciju 1/2 je najbolji skakač ekipe, Jokic koji igra 4/5 je najbolji asistent...
Dodad saigracu loptu s centra, on nakon 7 sekundi da kos a tebi pisu asistenciju :D
Statistika u ovim utakmicama gdje ekipe daju po 120 koseva je "zanemariva", playoff i muske utakmice gdje se daje max 90 koseva su pravo mjerilo.

jд123

pre 6 godina

Drummond je postigao 21 poen znaci 6 vise od prosjeka koji ima u ovoj
sezoni (15 poena). Jokic je bio bolji ali je cinjenica je Drummond
imao nadprrosjecan ucinak zahvaljujuci losoj odbrani Jokica.
(nebitan, 16. mart 2018 12:57)

Хм, да ли то значи да је Јокић са 23 поена (просек му око 17) имао надпросјечан учинак, јер је Драмонд лош у одбрани?
Значи твој закључак је: Јокић и Драмонд лоши у одбрани!

Ок, важи. Јер то онда значи да је Јокић у одбрани добар као Драмонд. Мислим, да си први који је несвесно нахвалио Јокићеву одбрану. Хвала комшија, то се чак ни Срби не усуђују да тврде - Јокић игра одбрану као Драмонд! Ха, ха, ха...

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha 
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49) 

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva.. 

Nurkic: _____________________ 
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica
(NebaCar, 16. mart 2018 10:07)

Lako je igrati protiv curice, a tamo gde muškarci igraju nema ga nigde
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 11:23)

Meni ste obojica smesni. Nurkic je zver od igraca, bolji od Jokica u odbrani, ali skromniji u napadackom arsenalu iako je odlican za centra. Denver se odlucio za Jokica zbog njegove neverovatne igre u napadu. Tesko ga je cuvati, opasan je iz svih pozicija, kao da je bek suter i uz to ima odlican pregled igre i moze dati pas kad god hoce. Sve u svemu, Jokic je dosta raznovrsniji iako i Nurkic ima odlicne kvalitete. Jokic je superstar kalibra i to je pokazao sa 21. godinom. Sto se tice Teodosica, on je neverovatan plej koji oduvek igra klasicnog pleja. Opasan u napadu, slab u odbrani. Za NBA nema atleticizam i eksplozivnost kao npr Dragic. Opet obojica su neverovatni kosarkasi i obojica traze svoj stil igre da bi bili produktivni. Teo je evropska skola bez srljanja, trazi pik i dobrog centra, Dragic se uklopio u NBA stil. Uostalom, imao je vremena da se adaptira i spremi svoje telo i prilagodi igru NBA standardima. Teo nije zeleo. O tome kolika je Teo curica govori cinjenica da je vodio reprezentaciju do srebra u tri razlicita takmicenja evropsko, svetsko, olimpijada i tu prestajemo sa diskusijom o obojici. Teo trazi Nurkica na centru, ne panja sa skokom De Andrea. Dovidjenja!

brko radoje

pre 6 godina

Juta konačno gde joj je i mesto medju plej off ucesnicima. Sledece tri neca sakramento, atlanta i dalas . Ako dobiju sva tri a ne sumnjam da hoce eto ih u borbi za četvrto mesto na zapadu!!!

znanje-imanje

pre 6 godina

Pomisliš - tragovi mozga kod Malouna? Još samo 4-5 godina i naučiće? Kako bilo malo je izvukao Nikolu - pa ga je vratio ubrzo, Nikola podelio par asistencija (da ne veruješ čak i rampu) i sprečio efekat (tj. rupu) te u prvom poluvremenu nisu potrošili drugom postavom šta je napravila prva. Ali Maloun je to zaboravio u drugom poluvremenu... i ovi od 26 na 10 opet; -15, sada već standardnih!
Suđenje: Nikola gura, navlači na faul itd. i - ništa nikom. Nešto ni ne štite specijalno Grifina. Tretiraju jednako Denver i Dalas, čak je Jokić par puta više bio vešto prljav na štetu Dramonda. Ali to je to - ekipe su istog ranga, Dalas nije LAL...
Znalci koji su već otpisali Denver zaboravili su realnost rasporeda. Do kraja Denver puno gostuje na Istoku, a na Zapadu ima još mečeva između PO konkurenata. Orleans npr. ima baš teško sve. Denver sami odlučuje - nije sve izgubljeno. Ali lako moguće biće jer će trener 1 nastavi sa šemom prva-druga postava 1b neće otkriti da naizmeničnim igranjem Nikola-Milsap sprečava haos 2 neće tražiti raspoloženog igrača i dati mu minute 3 neće koristiti Artura, Farida a tek upotrebljivog Bizlija. Pored problema trenera, oni nemaju problem zlih Milsapa i Plamlija - o čemu vi ljudi? korisni su, brane, blokiraju, skaču, slušaju uputstva, ne troše lopte... Mnogo osciluje i Čendler ali - dok unaokolo drugima bekovi lete i pune problem Denvera su 4 beka u 4 bedaka.

I ljudi čemu ismevanje Nurkiću? Igra OK, i ima ritam 1 dobra 2 onako, tipično za velike.

JPR24

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju).Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu.Makar kod Jokica ima materijala za obradu.
(dodavanje, 16. mart 2018 10:25)
To mozes da kazes sa maltene svakog asistenta. Taj sto « broji » zna svoj posao, ne brini. Samo sto ga radi u skladu sa NBA pravilima a ne evropskim. Kao sto se kod njih broje neke asistencije pa je nama « smesno » isto je i njima smesno kad se upisuje asistencija posle slobodnih bacanja u evropi...

alex

pre 6 godina

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:18)

Da je igranje odbrane stvar volje gde bi meni kraj bio.
A koga cenis?

hmm

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene. 
(el magico, 16. mart 2018 10:39) 

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

Evo ga jos jedan prepametni.
Bitno da znas da citas statistiku,ali sa slovima ti bas ne ide...
Sta nije jasno ovde?Dramond nije dao više poena od Jokica...
Dosao je u plus,ali od Jokica nije da vise...

el magico

pre 6 godina

Teodosić...tuga, jad i beda od učinka...
(ja, 16. mart 2018 08:30)

da da, kako da ne. pa kako da sakupi poene kada igra samo 20 minuta i sutira 3 puta na kos. Realno gledano ne moze mnogo vise da sutira. Mozda nekih 6-10 puta ako odigra malo vise jer u timu ima Harrisa, Williamsa i Riversa koji su juce sutirali svi zajedno 60 puta a clippersi ukupno 97 puta.

coki

pre 6 godina

steta sto nece uci u plej of,mogli smo da gledamo naseg igraca u plej ofu i to kao lidera ekipe,to bi bila velika stvar.Mislim da sada imaju tezak raspored,uzastopna gostovanja,skoro nikakve sanse za plej of,a direktni krivac za to je trener,suvise je kalkulisao u nekim utakmicama,suvise stedeo i skracivao minutazu starterima,suvise trazio petorke.

@bravo

pre 6 godina

Nikola (kao i ja) ima problem sa kinetičkim lancem za skok (ruke podignute, izbačeno dupe, prava ledja, savijena kolena, savijeni zglobovi, težište na jagodicama stopala - kao skoti pipen, ili recimo dejvid robinson).
Najverovatnije ima i ravne tabane, samo se to ne vidi kada ga zabandažiraju. Svoj trenutni fizički nedostatak nadoknadjuje pameću, dužinom i neverovatno mekim i preciznim šutem.
Ali! njegovi fizički nedostaci su popravljivi. On je u NBA i samo ako ga sreća posluži, sledeće godine stiže još jači i još bolji.

Marko

pre 6 godina

Ne pratim toliko NBA ali podatak da Rasel Vestbruk ima 21 tripl-dabl je stvarno za svako poštovanje.Naravno svaka čast i Jokiću.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dača, 16. mart 2018 08:43)
Prosle godine mu je to bio prosek, ali takav tip igraca prsten obicno vidi samo na svojoj svadbi!

Zuja

pre 6 godina

Nurkić ne može da ubaci 10 poena ekipi koja nema ni jednog centra u ekipi. Jokić napravi protiv te iste ekipe tipl dabl sa 36 poena i dve blokade uz neverovatnu borbu sa Lebronom koji je postigao 39 poena. Portland da nema one dve zveri u ekipi ne bi bili ni među osam na zapadu. Problem im je kratka klupa koja će u plej ofu da bude glavni i odlučujući faktor. Portland ne može više od prvog kruga zapamtite šta sam rekao, sve ekipe koje se bore da uđu među osam na zapadu imaju jaču i širu klupu od Portlanda. Kada se bude u plej ofu stisla odbrana na njima biće ugušeni a rotaciju nemaju. Denver koji se bori da uđe među osam ima odlične dve postave igrača, koji mogu da dobiju svakog ali šta vredi kada im je trener panj i neznalica.

stevan(otac mr_melburna,draga,pjene od mora,..)

pre 6 godina

Samo da napomenemo da je Jokic protiv Klivlenda imao 36 13 6 uz sut 12/14, jos je Klivlend imao Nensa...
Nurkic juce neprimetan, pored krilnog centra Grina i rukija Zizica. Portland ide daleko koliko ih Lilard i Mekalum odvedu. Nurkic se tu ne pita nista. Igrac u rotaciji koji poene uglavnom daje kad mu serviraju zicere pomenuta dvojica.

Ps. pozdrav za moje sinove, a vidim bice tu jos usvajanja.. ima kandidata

I usput... koliko medalja ima to mlađano momče srbsko-muhamedansko?

pre 6 godina

(Sarajevo ba, 16. mart 2018 11:23)

Samo ako možeš da me prosvetliš... jel taj Nurkić rodoslovom persijanac, mongol ili arap?

Šta ste on, a i vi, ba?

antiDebil

pre 6 godina

Sokic

Koji su to svi ?
Jedan od njihovih kanaliticara ga je juce smestio u neku grupu igraca koju je nazvao ,,unicorns''. Sta bi to moglo da znaci ?

Ray Donovan

pre 6 godina

@bravo
Mora da nisi gledao utakmicu kad kažeš da nije igrao odbranu. Ja sam odgledao 3 četvrtine i mogu da kažem da su se i Grifin i Dramond mučili pod košem kad je Jokic bio u igri. Prijatno me iznenadio kako se fizički nosio sa njima. Dečko ima 22 23 godine a ovako igra. Biće limitiran za neka divljacka zakucavanja ali kad bude bio na vrhuncu karijere, teško da će neko moći da ga limitira ispod 20 poena. To je i sad problem, ali nekad se vidi da mu ponestane snage. Biće igrač sa prosekom od 22-12-6. Živi bili pa videli.

Mit

pre 6 godina

Danasnja NBA jeste brza i sa vise poseda u odnosu na proslu deceniju ali ne i u odnosu na period pre 1997. Naime, 80ih i u prvoj polovini 90ih se igralo na vise poseda i vise poena nego danas. Taj period sporije kosarke sa malo poena je trajao od 1997. do 2014. Nakon 2014. imamo opet porast broja poseda i poena. Sigurno da je na to uticala eksplozija Golden Stejta koji je nametnuo novi stil igre. Stariju eri i da ne spominjem, tada je broj posedao isao i preko 120.

Ovde imate sve podatke. Konkretno gledmao Pace i PPG.

https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_stats.html

A.Davis

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Pa druze Dramond je i dosao u plus. Postigao je 21 poen.

peca

pre 6 godina

Ne može da bude gora situacija na zapadu za srpske fanove. Denver i Klipersi su 9. i 10. I po učinku se razlikuju oko jedne pobede više u korist Klipersa. A sparsi su 8. i juta 7. A svi volimo sparse. Dakle, jednoj ili dve ekipe visi o koncu plejof.

Sto stolica

pre 6 godina

Moze Nurk u PO, slepajuci se uz zver Lilarda i MekKoluma, ali je neinteligentan, prosecan NBA centar koji igra malo iznadprosecnu odbranu. Cak je i ta odbrana upitna s obzirom da ce ga se ljudi secati po tome sto ga je kralj posterizovao.

el magico

pre 6 godina

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

izgleda da si nepismen. Sta drugo da se kaze.
Drummond: 21 poen
Jokic: 23 poena
Znaci Drummond nije dao vise od Jokica. Ne razumem gde je problem.
Ali rekao sam, mozda sam onog lika pogresno shvatio pa je on hteo nesto drugo da odigra u kladionici.

Ivan NS

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Pa, Dramond i jeste bio u plusu, neznalice.

bagzi

pre 6 godina

@el magico
Druze, Dramondov prosek poena je oko 14. Na kladionici je bilo ponudjeno 14,5. Ljudi igrali plus( da će dati 15 ili vise). I sta tu ima za preganjanje. Jokić je super napadac ali je u odbrani tanak i u 90% slucajeva protivnicki centri dolaze plus poena.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Kada bi Jokic hteo da ovo leto radi na odbrani, kao sto je svojevremeno Dzordan to radio kad su mu rekli da mu je odbrana slabija strana, onda ne bi vise Dramond mogao da daje ovakve izjave a on bi postao najbolji centar lige.

Posteri, jeftini posteri

pre 6 godina

A Nurkić na posteru, neće ga nikoi odlepiti. Ne volim jamesa, ali mi je zbog ovog postao jako simpatičan. Monstruozno zakucavanje i posterizovanje veselog Bosanca.

Sarajevo ba

pre 6 godina

Nurkic ocaj, Klivlend bez centra igra i lik nije u stanju da prebaci 10 poena. Toliko o petici Portlanda. O odbrani da ne govorim, posterizovao ga kralj, tako da ce Nurk ostati mim do kraja karijere, plus ga napunili faulovima. Izrazito neinteligentan igrac.
(Sto stolica, 16. mart 2018 08:24)

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha

lucho

pre 6 godina

Bravo doktore! Kakva konkurencija na zapadu to se odavno nije desilo, 10 timova u plusu i to dobrom.. Bice foto-finis izgleda na kraju ko ce u plej of.

Mare

pre 6 godina

Jokić da najvećim doprinosom igri sinoć. Dok je bio na parketu, razlika je išla do +26 i bila skoro +20 kada ga je trener Maloun u 3. četvrtini izvukao, ne samo da bi ga sačuvao od problema sa faulovima. Posle je u poslednjoj četvrtini morao da ga vrati da vadi kestenje iz vatre.

Problem je što se Geri Heris pri kraju utakmice povredio posle jednog zakucavanja. Prvi rezultati sa rentgena su pozitivni, tj. nema prelom, ali se još uvek ne zna da li će i koliko odsustvovati sa terena. Sve u svemu potencijalno veliki hendikep za Denver pred sledeće protivnike u martu: Memfis (u tank modu, izvesna pobeda), Čikago (takođe), Vašington (biće gusto), Filadelfija (takođe), Toronto i Oklahoma (dve ozbiljnije koske).

Poraz od takoreći otpisanih LA Lejkersa u prethodnom meču im baš nije bio potreban.

Sada imaju LA Kliperse i San Antonio ispred sebe koje bi morali da preskoče. Imam utisak da će Juta sa fantastičnim Donovanom Mičelom ostati ispred ostala tri tima koja se na Zapadu bore za poslednja plej-of mesta.

Sve si lepo kazao. Samo si izostavio da New Orleans mozda ima i najtezi raspored do kraja, tako da i oni mogu lako ispasti iz trke.

Sokic

pre 6 godina

Nikola Sokic, je ispijen na svakoj utakmici, sto se da videti i iz prilozene slike. Svi u Americi ga zovu Statua, zato sto se u odbrani ne pomera, vec stoji nepomicno dok protivnici daju poene preko njega, sto smo upravo i culi iz datog intervjua da Nikola Sokic samo stoji.

Demius

pre 6 godina

@petarczv
Clvlend je sinoć igrao bez Leri Nens Jr, Tristana Tomasa, Džedi Osmana i Kvina Lava.Dakle nisu kanta kako kažeš, tj. troluješ, nego nema potrebe da zapinju kao Juta npr.Taj isti Portland su na primer pregazili kod kuće u prvom duelu.
P.S. ali meni su najjači trolovi poput tebe koji prvo napišu bravo Nikola, a zatim nevezano za temu počnu da pljuju po Lebronu ili krenu da hvale Jordan-a ili Bad Boy's iz Detroita. ?

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Nurkic ocaj ha ha ha. Jokic nije sa ove planete ha ha. Nurkic ide u playof a Jokic na burek kod mame i da gura gume. Nurkic moze zakucati i cesto kuca i lijepi banane, Jokic ima veze sa odbranom isto kao sto Denver ima veze sa playofom. Ne konta prosjecan Srbin da Denver igra kosarku onu pravu seljacku, njima centar ne sluzi da pravi block nego da dodaje svojima bekovima koji sutaju ili ulaze na kos , a svaka ekipa im zabije 110 koseva. A Portland jutros zaustavio Klivlend na 103 kosa, a taj isti Denver neku noc primi 130 od kevsa. E zato je Portland tamo gdje jeste a zato je Denver.

beogradjan

pre 6 godina

posmatrac
Da ali kad je Dzordan igrao prosecno see davalo oko 90/95 poena a sad kad jokic igra 110/115 da jokic igra u devedesetima nebi imao ni 3 tripldabla ovo nije uvreda I postujem jokica kao igraca Ali ovo je istina tad je odbrana bila 3x jaca.

Mentor

pre 6 godina

Jokic nema fizikalije za odbranu. Nema odraz, nema eksplozivnost, nema snagu da postavi telo. Zao i ne treba mnogo da se zamara time vec da unapredi do maksimuma ono sto ima, napad. A u odbrani ce ga pokrivati

The truth

pre 6 godina

@perodobriczv, Jesi vidio Pero moj dobri Goat-a sinoc, kakvi fade away potezi, toliko je unaprijedio taj segment, da me podsjeca na MJ i Kobija. O tranziciji ne zelim govoriti. Pretrcava Lilarda poput brzog voza. O posterizovanju da ne govorim, priznaj da si gledao Kingove hajlajte nekoliko puta i istrosio citavu rolnu papira.

el magico

pre 6 godina

Gde je pogresio taj sto je igrao plus na Dramonda? Dao je 21 poen, sumnjam da nije dosao plus.
(Zagor, 16. mart 2018 10:02)

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene.

dida

pre 6 godina

@el magico

Vidim da se ne kladis, pa ne kontas kako to ide. Veoma dobro za tebe. Ali ako nesto ne znas i ne kontas zasto onda trcis na rudu da prozivas. Kladionice daju odredjeni broj poena na igraca, obicno neki njegov prosjek, npr. 16,5 i ti se onda kladis da li ce biti vise ili manje od toga. Sinoc je Dramond prebacio, znaci da je lik pogodio.

deda

pre 6 godina

lik je napisao da igra duel dramond/jokic i izgubio je tako da experti - tisina, vidim da se javio i strucnjak koji se hvalio da stavlja 600e na zvezdu u kupu, laganica pa izduvao, a opet se javlja, nije cudo sto nam kladionice cvetaju pored ovakvih expertskih gromada

Rade

pre 6 godina

"Niste svesni kakvog igraca imamo..." Ko ga ima? Mi? Srbija? Reprezentacija? Od evropskog prvenstva me vise raduje kad cujem o nekoj solidnoj utakmici Stimca ili Braduljice nego ove i ovakve vesti o Jokicu. Toliko o vrhunskim profesionalcima, molim da se suzdrzite sa pametovanjima o ugovoru, osiguranju i ostalim glupostima.

riverdale

pre 6 godina

Wow kakva partija,kakve asistencije,nevidjeno do sada!Dodam loptu Mareju,on dribla igraca,meni asistencija,celu utakmicu imam dva duela u napadu sa protivnickim centrom,ostalo sutiram trojke ili polazem loptu u kos posle prodora plejmejkera.

Ivan NS

pre 6 godina

Зашто лажеш? Буди искрен и реци да не цениш Јокића јер је Србин.
(јд123, 16. mart 2018 12:34)

Ovde srspstvo i srbovanje nema veze sa činjenicom da je Jokić u odbrani rupa.

Ivan NS

pre 6 godina

Ivane iz NS-a podneo sam papire za usvajanje, od sutra sam ti ocuh.
(stevan(otac mr_melburna,draga,pjene od mora,..), 16. mart 2018 13:21)

A ja sam ti zet i dalje, hahahaha

strucanjak

pre 6 godina

likovi prozivaju momka za Dramonda a ovaj lagano dosao u +. Hahahahah haos. Drugi kaze onaj sto kritikuje nema zivota a on prvi na vijesti da je jokic nedto odigrao. valjda mu to vrhunac dana

JPR24

pre 6 godina

Dje je Mr Melburn jutros, a da kupi koru od banane. To je elitni defanzivni centar Nurk, koji nije bio posterizovan, nego poslat u 7 krug pakla, plus dobio taku bananu od Lebrona, koji je manji za glavu od njega. Dok nas Joka urnise Dramonda i Grifina, plus koji je toliko los u odbrani da je direktno zaustavio 6, 7 napada Detroita. Jokic igra odlicnu odbranu, jer ima ogroman IQ, losa odbrana Denvera dolazi sa spoljnih linija, kad bekovi prodju u Nba, to niko ne moze braniti. Inace najveca mana Denvera je timska odbrana, dok im je napad medju 3 u ligi.
(The truth, 16. mart 2018 09:15)
Otisao do Novog Zelanda da pokupi ostatke posle postera, a sa malo srece mozda ugrabi i neku Bojanovu ciglu :p :p
Salu na stranu. Ne bih bas rekao da Jokic igra « odlicnu » odbranu, ali svakako koristi svoj kosarkaski IQ sto daje rezultate i u odbrani. A za losu odbranu Denvera, goobalno, to si u pravu. Videlo se onomad kad Jokic mora da cuva Ajzeu Tomasa !! Evropski trener bi uzeo tajm aut cisto da im produva kroz usi dobri dreku za takvo igranje.

Za dzemper spremni!

pre 6 godina

Na ovima sto sutiraju 9/18 iz reketa (dva metra od kosa) mogu i ja da igram odbranu sa svojih 185 cm. :) Salu na stranu zalepio je Jokic cini mi se jednom Dramonda a ukupno tri-cetiri puta igrace Detroita. Igra on odbranu kad zeli. Da je potrebno igrati je konstantnije jeste.

Sarajevo ba

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha 
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49) 

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva.. 

Nurkic: _____________________ 
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica
(NebaCar, 16. mart 2018 10:07)

Lako je igrati protiv curice, a tamo gde muškarci igraju nema ga nigde

Aleks

pre 6 godina

Jako jako velika steta sto nece igrati play-off. Mislim da je sramota za trenera imati ovakvog igraca u timu i ne stici do zavrsnice. Mozda ce za Jokica biti bolje da promeni sredinu, mada je on zavoleo Denver.

dodavanje

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju).
Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu.
Makar kod Jokica ima materijala za obradu.

Ivan NS

pre 6 godina

Evo ga jos jedan prepametni.Bitno da znas da citas statistiku,ali sa slovima ti bas ne ide...Sta nije jasno ovde?Dramond nije dao više poena od Jokica...Dosao je u plus,ali od Jokica nije da vise...
(hmm, 16. mart 2018 12:17)

Ne ide ti taj nick uz tvoju uzrujanost. Samo polako, život je lep, ne kidaj tanane živce.

Ivan NS

pre 6 godina

Ja sam odgledao 3 četvrtine i mogu da kažem da su se i Grifin i Dramond mučili pod košem kad je Jokic bio u igri. Prijatno me iznenadio kako se fizički nosio sa njima. Dečko ima 22 23 godine a ovako igra. Biće limitiran za neka divljacka zakucavanja ali kad bude bio na vrhuncu karijere, teško da će neko moći da ga limitira ispod 20 poena. To je i sad problem, ali nekad se vidi da mu ponestane snage. Biće igrač sa prosekom od 22-12-6. Živi bili pa videli.
(Ray Donovan, 16. mart 2018 10:20)

A Dramond izjavio da Jokić na njemu nije ni pokušavao da igra odbranu, da bi se čuvao za napad.

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.

nebitan

pre 6 godina

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

izgleda da si nepismen. Sta drugo da se kaze.
Drummond: 21 poen
Jokic: 23 poena
Znaci Drummond nije dao vise od Jokica. Ne razumem gde je problem.
Ali rekao sam, mozda sam onog lika pogresno shvatio pa je on hteo nesto drugo da odigra u kladionici.
(el magico, 16. m

Drummond je postigao 21 poen znaci 6 vise od prosjeka koji ima u ovoj
sezoni (15 poena). Jokic je bio bolji ali je cinjenica je Drummond
imao nadprrosjecan ucinak zahvaljujuci losoj odbrani Jokica.

A.Davis

pre 6 godina

Pa druze Dramond je -3 dok je on bio na terenu.Jokic dok je bio na terenu +15.
Ako te neko pita.....
(ivan78bg, 16. mart 2018 15:20)

Kakve sad to veze ima ? Pricamo o granici u kladionici i samo sam napomenuo da je Dramond prosao jer vidim da se nekom liku ismejava .

ja

pre 6 godina

Jokicu fali brzina kada cuva lagane igrace, njemu bi Dragic pobjego. Tako da ne sme daleko od centra. Jokic je nosilac ekipe, ako prede u neki bolji klub, moze biti u losijem stanju.

Ivan NS

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene.
(el magico, 16. mart 2018 10:39)

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?

strucanjak

pre 6 godina

@a.davis. ma ne kontaju to likovi koji ustanu ujutro i samo pogledaju vijest na b92. a takvih je po minusima 30 -40. Ovaj kaze ja dao 600 evra na zvezdu a ja igra x/2 na 10. jos se nesto ismijava on kao. a ja na istu stvar partizana uzeo njegovu mjesecnu zaradu.

Један

pre 6 godina

Шта вам је бре људи, Јокић је међу 15-ак најбољих играча у NBA тренутно.
Да није Хардена, Вестбрука, Џејмса и Дурента, врло вероватно могуће би га било сврстати и међу најбољих 5, сходно учининцима које остварује.
А Денвер да је добио само половину оних неизвесних мечева које је погубио у завршницама до сад би већ вероватно обезбедио плеј оф.
А и овако је заслужио да буде у њему, обзиром да више од пола лиге ко зна чиме се све бави у последњих 15-ак кола.
Врло јадна и незапамћено бедна завршница једне NBA сезоне.

Sokic

pre 6 godina

Nikola Sokic, je ispijen na svakoj utakmici, sto se da videti i iz prilozene slike. Svi u Americi ga zovu Statua, zato sto se u odbrani ne pomera, vec stoji nepomicno dok protivnici daju poene preko njega, sto smo upravo i culi iz datog intervjua da Nikola Sokic samo stoji.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Nurkic ocaj ha ha ha. Jokic nije sa ove planete ha ha. Nurkic ide u playof a Jokic na burek kod mame i da gura gume. Nurkic moze zakucati i cesto kuca i lijepi banane, Jokic ima veze sa odbranom isto kao sto Denver ima veze sa playofom. Ne konta prosjecan Srbin da Denver igra kosarku onu pravu seljacku, njima centar ne sluzi da pravi block nego da dodaje svojima bekovima koji sutaju ili ulaze na kos , a svaka ekipa im zabije 110 koseva. A Portland jutros zaustavio Klivlend na 103 kosa, a taj isti Denver neku noc primi 130 od kevsa. E zato je Portland tamo gdje jeste a zato je Denver.

Joe

pre 6 godina

NBA se pretvorila u cirkus, Westbrook koji igra poziciju 1/2 je najbolji skakač ekipe, Jokic koji igra 4/5 je najbolji asistent...
Dodad saigracu loptu s centra, on nakon 7 sekundi da kos a tebi pisu asistenciju :D
Statistika u ovim utakmicama gdje ekipe daju po 120 koseva je "zanemariva", playoff i muske utakmice gdje se daje max 90 koseva su pravo mjerilo.

riverdale

pre 6 godina

Wow kakva partija,kakve asistencije,nevidjeno do sada!Dodam loptu Mareju,on dribla igraca,meni asistencija,celu utakmicu imam dva duela u napadu sa protivnickim centrom,ostalo sutiram trojke ili polazem loptu u kos posle prodora plejmejkera.

Rade

pre 6 godina

"Niste svesni kakvog igraca imamo..." Ko ga ima? Mi? Srbija? Reprezentacija? Od evropskog prvenstva me vise raduje kad cujem o nekoj solidnoj utakmici Stimca ili Braduljice nego ove i ovakve vesti o Jokicu. Toliko o vrhunskim profesionalcima, molim da se suzdrzite sa pametovanjima o ugovoru, osiguranju i ostalim glupostima.

bravo

pre 6 godina

Ne kritikujem. Konstatujem. Iznosim utisak. Fascinantno je kako skoro bez igranja odbrane nakupi 5 faulova.
Fascinantno je kako skoro bez igranja odbrane nakupi toliko skokova, i 3 bloka.
Valjda je ponekad i igra, ponekad i dođe to usput uz dobro postavljanje, samo kažem žao mi je što ne igra odbranu, valjda mora da balansira, brzo bi nakupio više faulova da stalno igra odbranu kako zna...
Dobro je da je bar u napadu sjajan!

Sarajevo ba

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha 
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49) 

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva.. 

Nurkic: _____________________ 
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica
(NebaCar, 16. mart 2018 10:07)

Lako je igrati protiv curice, a tamo gde muškarci igraju nema ga nigde

Sarajevo ba

pre 6 godina

Nurkic ocaj, Klivlend bez centra igra i lik nije u stanju da prebaci 10 poena. Toliko o petici Portlanda. O odbrani da ne govorim, posterizovao ga kralj, tako da ce Nurk ostati mim do kraja karijere, plus ga napunili faulovima. Izrazito neinteligentan igrac.
(Sto stolica, 16. mart 2018 08:24)

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha

Sto stolica

pre 6 godina

Nurkic ocaj, Klivlend bez centra igra i lik nije u stanju da prebaci 10 poena. Toliko o petici Portlanda. O odbrani da ne govorim, posterizovao ga kralj, tako da ce Nurk ostati mim do kraja karijere, plus ga napunili faulovima. Izrazito neinteligentan igrac.

dodavanje

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju).
Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu.
Makar kod Jokica ima materijala za obradu.

beogradjan

pre 6 godina

posmatrac
Da ali kad je Dzordan igrao prosecno see davalo oko 90/95 poena a sad kad jokic igra 110/115 da jokic igra u devedesetima nebi imao ni 3 tripldabla ovo nije uvreda I postujem jokica kao igraca Ali ovo je istina tad je odbrana bila 3x jaca.

Ivan NS

pre 6 godina

Ja sam odgledao 3 četvrtine i mogu da kažem da su se i Grifin i Dramond mučili pod košem kad je Jokic bio u igri. Prijatno me iznenadio kako se fizički nosio sa njima. Dečko ima 22 23 godine a ovako igra. Biće limitiran za neka divljacka zakucavanja ali kad bude bio na vrhuncu karijere, teško da će neko moći da ga limitira ispod 20 poena. To je i sad problem, ali nekad se vidi da mu ponestane snage. Biće igrač sa prosekom od 22-12-6. Živi bili pa videli.
(Ray Donovan, 16. mart 2018 10:20)

A Dramond izjavio da Jokić na njemu nije ni pokušavao da igra odbranu, da bi se čuvao za napad.

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.

Ivan NS

pre 6 godina

Зашто лажеш? Буди искрен и реци да не цениш Јокића јер је Србин.
(јд123, 16. mart 2018 12:34)

Ovde srspstvo i srbovanje nema veze sa činjenicom da je Jokić u odbrani rupa.

Marko

pre 6 godina

Znate li vi koliko je tesko uopste uzeti triple duble a ne pa vakva konstantnost kao Jokic...samo jos Lebron i Westbrook rade ovo konstantno kao Jokic...uzimamo zdravo za gotovo isto kao i Djokovica, nismo ni svesni kakvog igraca imamo...nikad nijedan evroski igrac nije imao vako dobru all araund igru u istoriji...Ljudi uzivajte u zivotu nemojte da budete hejteri...

strucanjak

pre 6 godina

likovi prozivaju momka za Dramonda a ovaj lagano dosao u +. Hahahahah haos. Drugi kaze onaj sto kritikuje nema zivota a on prvi na vijesti da je jokic nedto odigrao. valjda mu to vrhunac dana

Dušman

pre 6 godina

Tripl dabl mašina iz Sombora noćas solidna (23-10-12), može to još i bolje, ali treba reći da nije nimalo lako igrati protiv all star centra Andre Dramonda, (čoveka od 213 cm i 127 kg čistih mišića).
A gde su nam jutros Pazarac i društvance da komentariršu još jednu "dominantnu" partiju Juke Nurkića (7-2-10) i to protiv tima koji trenutno igra bez klasičnog centra? Da ne spominjem "sjajnu" odbrambenu rolu Nurka kada ga je Bron stavio na poster za sve NBA špice ovog meseca.
Da se razumemo, Nurkić je odličan timski igrač, ali nikada neće biti nosilac igre jednog paly off tima, jer jednostavno momak ima dosta limita, (spore ruke, sporo razmišlja).

The truth

pre 6 godina

@perodobriczv, Jesi vidio Pero moj dobri Goat-a sinoc, kakvi fade away potezi, toliko je unaprijedio taj segment, da me podsjeca na MJ i Kobija. O tranziciji ne zelim govoriti. Pretrcava Lilarda poput brzog voza. O posterizovanju da ne govorim, priznaj da si gledao Kingove hajlajte nekoliko puta i istrosio citavu rolnu papira.

Ivan NS

pre 6 godina

Evo ga jos jedan prepametni.Bitno da znas da citas statistiku,ali sa slovima ti bas ne ide...Sta nije jasno ovde?Dramond nije dao više poena od Jokica...Dosao je u plus,ali od Jokica nije da vise...
(hmm, 16. mart 2018 12:17)

Ne ide ti taj nick uz tvoju uzrujanost. Samo polako, život je lep, ne kidaj tanane živce.

X

pre 6 godina

Kao i prošle godine, ostaje pitanje: Šta bi bilo da su igrali tokom čitave sezone preko njega? Vjerovatno bi sada bili u borbi za treću poziciju, a ne ulazak u plejof.

Imam osjećaj da će se Maloun pitati ovo dugo nakon ove godine. Ali sam se sebi kriv. Nema izgovora to što je pola sezone igrao nekakvu novu ofanzivu, kada je cijelo vrijeme imao ovo.

el magico

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Bravo :-) I ja sam se malo pre setio tog lika...nema ga sada nigde

Ivan NS

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene.
(el magico, 16. mart 2018 10:39)

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?

Blader

pre 6 godina

On je vec sad najbolji ikada trpl dablovi iz noci u noc lakoca sa kojom igra.Covek igra pleja a centar je!Divca je vec presao odavno a i Drazena sta je Drazen bio obican suter Jokic ucestvuje u svakoj drugoj akciji tima!

nebitan

pre 6 godina

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

izgleda da si nepismen. Sta drugo da se kaze.
Drummond: 21 poen
Jokic: 23 poena
Znaci Drummond nije dao vise od Jokica. Ne razumem gde je problem.
Ali rekao sam, mozda sam onog lika pogresno shvatio pa je on hteo nesto drugo da odigra u kladionici.
(el magico, 16. m

Drummond je postigao 21 poen znaci 6 vise od prosjeka koji ima u ovoj
sezoni (15 poena). Jokic je bio bolji ali je cinjenica je Drummond
imao nadprrosjecan ucinak zahvaljujuci losoj odbrani Jokica.

ja

pre 6 godina

Jokicu fali brzina kada cuva lagane igrace, njemu bi Dragic pobjego. Tako da ne sme daleko od centra. Jokic je nosilac ekipe, ako prede u neki bolji klub, moze biti u losijem stanju.

JPR24

pre 6 godina

Teodosić...tuga, jad i beda od učinka...
(ja, 16. mart 2018 08:30)

Opet je bolji od Bojana Bogdanovića koji je uspeo u dve utakmice, za 55 minuta, da upise suterski uspeh od 2/21... :p

Mentor

pre 6 godina

Jokic nema fizikalije za odbranu. Nema odraz, nema eksplozivnost, nema snagu da postavi telo. Zao i ne treba mnogo da se zamara time vec da unapredi do maksimuma ono sto ima, napad. A u odbrani ce ga pokrivati

Ivan NS

pre 6 godina

Ivane iz NS-a podneo sam papire za usvajanje, od sutra sam ti ocuh.
(stevan(otac mr_melburna,draga,pjene od mora,..), 16. mart 2018 13:21)

A ja sam ti zet i dalje, hahahaha

Sto stolica

pre 6 godina

Moze Nurk u PO, slepajuci se uz zver Lilarda i MekKoluma, ali je neinteligentan, prosecan NBA centar koji igra malo iznadprosecnu odbranu. Cak je i ta odbrana upitna s obzirom da ce ga se ljudi secati po tome sto ga je kralj posterizovao.

el magico

pre 6 godina

Gde je pogresio taj sto je igrao plus na Dramonda? Dao je 21 poen, sumnjam da nije dosao plus.
(Zagor, 16. mart 2018 10:02)

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene.

petarczv

pre 6 godina

Bravo Nikola! Clevlend i king postali prava kanta za napucavanje...Sinoc na utakmici portlanda i clevlenda Tokom slobodnih bacanja navijac blejzersa dobacuje lebronu "gde ti je irwing" a ovaj mu uzvraca "at your mamas house" Kako je vickast..

znanje-imanje

pre 6 godina

Pomisliš - tragovi mozga kod Malouna? Još samo 4-5 godina i naučiće? Kako bilo malo je izvukao Nikolu - pa ga je vratio ubrzo, Nikola podelio par asistencija (da ne veruješ čak i rampu) i sprečio efekat (tj. rupu) te u prvom poluvremenu nisu potrošili drugom postavom šta je napravila prva. Ali Maloun je to zaboravio u drugom poluvremenu... i ovi od 26 na 10 opet; -15, sada već standardnih!
Suđenje: Nikola gura, navlači na faul itd. i - ništa nikom. Nešto ni ne štite specijalno Grifina. Tretiraju jednako Denver i Dalas, čak je Jokić par puta više bio vešto prljav na štetu Dramonda. Ali to je to - ekipe su istog ranga, Dalas nije LAL...
Znalci koji su već otpisali Denver zaboravili su realnost rasporeda. Do kraja Denver puno gostuje na Istoku, a na Zapadu ima još mečeva između PO konkurenata. Orleans npr. ima baš teško sve. Denver sami odlučuje - nije sve izgubljeno. Ali lako moguće biće jer će trener 1 nastavi sa šemom prva-druga postava 1b neće otkriti da naizmeničnim igranjem Nikola-Milsap sprečava haos 2 neće tražiti raspoloženog igrača i dati mu minute 3 neće koristiti Artura, Farida a tek upotrebljivog Bizlija. Pored problema trenera, oni nemaju problem zlih Milsapa i Plamlija - o čemu vi ljudi? korisni su, brane, blokiraju, skaču, slušaju uputstva, ne troše lopte... Mnogo osciluje i Čendler ali - dok unaokolo drugima bekovi lete i pune problem Denvera su 4 beka u 4 bedaka.

I ljudi čemu ismevanje Nurkiću? Igra OK, i ima ritam 1 dobra 2 onako, tipično za velike.

bravo

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS, 16. mart 2018 09:21)

I lupa banane i skuplja skokove. Kakav bi tek bio po tebi da se pomiče?
(Posetilac, 16. mart 2018 09:48)

Bio bi jos mnogo bolji nego ovako nepomican u odbrani (dok neko ne promasi).
Eto da odgovorim iako nisi pitao mene.
Nemoguce je da ne zna da igra odbranu ovako pametan igrac. Pitanje je zasto ne zeli. A odgovor je logican, da ga ne bi navukli na mnogo faulova, tad bi dok sedi na klupi bio beskoristan i u napadu. Dakle, zrtvuje igru u odbrani, verovatno uz dogovor sa trenerom i ekipom.
Kada bude imao jos vecu reputaciju i protekciju od strane sudija tada ce igrati i agresivniju odbranu.

JPR24

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju).Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu.Makar kod Jokica ima materijala za obradu.
(dodavanje, 16. mart 2018 10:25)
To mozes da kazes sa maltene svakog asistenta. Taj sto « broji » zna svoj posao, ne brini. Samo sto ga radi u skladu sa NBA pravilima a ne evropskim. Kao sto se kod njih broje neke asistencije pa je nama « smesno » isto je i njima smesno kad se upisuje asistencija posle slobodnih bacanja u evropi...

јд123

pre 6 godina

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:18)

Зашто лажеш? Буди искрен и реци да не цениш Јокића јер је Србин.

peca

pre 6 godina

Ne može da bude gora situacija na zapadu za srpske fanove. Denver i Klipersi su 9. i 10. I po učinku se razlikuju oko jedne pobede više u korist Klipersa. A sparsi su 8. i juta 7. A svi volimo sparse. Dakle, jednoj ili dve ekipe visi o koncu plejof.

bagzi

pre 6 godina

@el magico
Druze, Dramondov prosek poena je oko 14. Na kladionici je bilo ponudjeno 14,5. Ljudi igrali plus( da će dati 15 ili vise). I sta tu ima za preganjanje. Jokić je super napadac ali je u odbrani tanak i u 90% slucajeva protivnicki centri dolaze plus poena.

Hejter

pre 6 godina

Nikola Sokic, je ispijen na svakoj utakmici, sto se da videti i iz prilozene slike. Svi u Americi ga zovu Statua, zato sto se u odbrani ne pomera, vec stoji nepomicno dok protivnici daju poene preko njega, sto smo upravo i culi iz datog intervjua da Nikola Sokic samo stoji.
(Sokic, 16. mart 2018 08:31)

Ma da, svi u Americi ga zovu "statua". Bas sam juce slucajno prolazio Amerikom na putu do pijace i cujem dve babe kako pricaju o Jokari i nazivaju ga statuom. Taj nadimak mu se toliko poprimio da je rec Jokic postala sinonim za kip, pa cak razmisljaju da promene naziv Kipa slobode u "Jokic slobode"... Strasno, nije decko dobar u odbrani, to stoji, ali ti ga, brate, pretera.

The truth

pre 6 godina

Dje je Mr Melburn jutros, a da kupi koru od banane. To je elitni defanzivni centar Nurk, koji nije bio posterizovan, nego poslat u 7 krug pakla, plus dobio taku bananu od Lebrona, koji je manji za glavu od njega. Dok nas Joka urnise Dramonda i Grifina, plus koji je toliko los u odbrani da je direktno zaustavio 6, 7 napada Detroita. Jokic igra odlicnu odbranu, jer ima ogroman IQ, losa odbrana Denvera dolazi sa spoljnih linija, kad bekovi prodju u Nba, to niko ne moze braniti. Inace najveca mana Denvera je timska odbrana, dok im je napad medju 3 u ligi.

antiDebil

pre 6 godina

Sokic

Koji su to svi ?
Jedan od njihovih kanaliticara ga je juce smestio u neku grupu igraca koju je nazvao ,,unicorns''. Sta bi to moglo da znaci ?

Petar

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Borba, 16

Evo me, tu sam. Šta je problem, Dramond je otišao u plus, easy money. Drago mi je za Jokića, čak je i podelio tri banane i tri ukradene, vrhunska partija.

brko radoje

pre 6 godina

Juta konačno gde joj je i mesto medju plej off ucesnicima. Sledece tri neca sakramento, atlanta i dalas . Ako dobiju sva tri a ne sumnjam da hoce eto ih u borbi za četvrto mesto na zapadu!!!

rade

pre 6 godina

Decko ce biti jedan od najboljih igraca u NBA i svakako najbolji sprski igrac koji je igrao u Americi ...nije jos , ali bice ... i zato su neverovatni negativni komentari... Odbrana nije na vrhunskom nivou ,ali svojom lucidnoscu i inteligencijom nadomesti nedostatke i u tom segmentu . Ovi sto kritikuju neka prvo pogledaju bar jednu utakmicu ...

baki

pre 6 godina

Jokic jeste spor i los u odbrani, u odnosu na na druge glavne centre u NBA je fizicki slab , ali vi ljudi sto kritikujete njegovu igru u odbrani verovatno ste se bavili kosarkom samo u kladionici.
Da covek igra odbranu kao Dramon ili Gober bio bi novi Chemberlend ili Shaq najbolji centar u istoriji, ali nije i ne treba da bude , igra dobro u napadu tu sirinu u napadu nema ni jedan centar i cetvorka u NBA , jel to malo strucnjaci

Unforigen

pre 6 godina

Covek koji je bio los, po nekima i ocajan u odbrani ima 3 kradje i 3 banane...

E Srbijo medju sljivama pa za nas i nije nista drugo do sljivik i polako prskaj, beri, pravi dzem

stevan(otac mr_melburna,draga,pjene od mora,..)

pre 6 godina

Samo da napomenemo da je Jokic protiv Klivlenda imao 36 13 6 uz sut 12/14, jos je Klivlend imao Nensa...
Nurkic juce neprimetan, pored krilnog centra Grina i rukija Zizica. Portland ide daleko koliko ih Lilard i Mekalum odvedu. Nurkic se tu ne pita nista. Igrac u rotaciji koji poene uglavnom daje kad mu serviraju zicere pomenuta dvojica.

Ps. pozdrav za moje sinove, a vidim bice tu jos usvajanja.. ima kandidata

I usput... koliko medalja ima to mlađano momče srbsko-muhamedansko?

pre 6 godina

(Sarajevo ba, 16. mart 2018 11:23)

Samo ako možeš da me prosvetliš... jel taj Nurkić rodoslovom persijanac, mongol ili arap?

Šta ste on, a i vi, ba?

M V P

pre 6 godina

@beograđan
A gde si pročitao da se u Džordanovo vreme davalo 90-95 poena? Molim te prosvetli nas. Ili je to tvoj subjektivni osećaj?! Iznenadićeš se kada saznaš koliko se tada poena davalo u proseku...
Dosta više sa omalovažavanjem Jokića.

el magico

pre 6 godina

Teodosić...tuga, jad i beda od učinka...
(ja, 16. mart 2018 08:30)

da da, kako da ne. pa kako da sakupi poene kada igra samo 20 minuta i sutira 3 puta na kos. Realno gledano ne moze mnogo vise da sutira. Mozda nekih 6-10 puta ako odigra malo vise jer u timu ima Harrisa, Williamsa i Riversa koji su juce sutirali svi zajedno 60 puta a clippersi ukupno 97 puta.

Posetilac

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS, 16. mart 2018 09:21)

I lupa banane i skuplja skokove. Kakav bi tek bio po tebi da se pomiče?

Ray Donovan

pre 6 godina

@bravo
Mora da nisi gledao utakmicu kad kažeš da nije igrao odbranu. Ja sam odgledao 3 četvrtine i mogu da kažem da su se i Grifin i Dramond mučili pod košem kad je Jokic bio u igri. Prijatno me iznenadio kako se fizički nosio sa njima. Dečko ima 22 23 godine a ovako igra. Biće limitiran za neka divljacka zakucavanja ali kad bude bio na vrhuncu karijere, teško da će neko moći da ga limitira ispod 20 poena. To je i sad problem, ali nekad se vidi da mu ponestane snage. Biće igrač sa prosekom od 22-12-6. Živi bili pa videli.

Zuja

pre 6 godina

Nurkić ne može da ubaci 10 poena ekipi koja nema ni jednog centra u ekipi. Jokić napravi protiv te iste ekipe tipl dabl sa 36 poena i dve blokade uz neverovatnu borbu sa Lebronom koji je postigao 39 poena. Portland da nema one dve zveri u ekipi ne bi bili ni među osam na zapadu. Problem im je kratka klupa koja će u plej ofu da bude glavni i odlučujući faktor. Portland ne može više od prvog kruga zapamtite šta sam rekao, sve ekipe koje se bore da uđu među osam na zapadu imaju jaču i širu klupu od Portlanda. Kada se bude u plej ofu stisla odbrana na njima biće ugušeni a rotaciju nemaju. Denver koji se bori da uđe među osam ima odlične dve postave igrača, koji mogu da dobiju svakog ali šta vredi kada im je trener panj i neznalica.

el magico

pre 6 godina

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

izgleda da si nepismen. Sta drugo da se kaze.
Drummond: 21 poen
Jokic: 23 poena
Znaci Drummond nije dao vise od Jokica. Ne razumem gde je problem.
Ali rekao sam, mozda sam onog lika pogresno shvatio pa je on hteo nesto drugo da odigra u kladionici.

A.Davis

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Pa druze Dramond je i dosao u plus. Postigao je 21 poen.

strucanjak

pre 6 godina

@a.davis. ma ne kontaju to likovi koji ustanu ujutro i samo pogledaju vijest na b92. a takvih je po minusima 30 -40. Ovaj kaze ja dao 600 evra na zvezdu a ja igra x/2 na 10. jos se nesto ismijava on kao. a ja na istu stvar partizana uzeo njegovu mjesecnu zaradu.

Један

pre 6 godina

Шта вам је бре људи, Јокић је међу 15-ак најбољих играча у NBA тренутно.
Да није Хардена, Вестбрука, Џејмса и Дурента, врло вероватно могуће би га било сврстати и међу најбољих 5, сходно учининцима које остварује.
А Денвер да је добио само половину оних неизвесних мечева које је погубио у завршницама до сад би већ вероватно обезбедио плеј оф.
А и овако је заслужио да буде у њему, обзиром да више од пола лиге ко зна чиме се све бави у последњих 15-ак кола.
Врло јадна и незапамћено бедна завршница једне NBA сезоне.

sasa the red baron

pre 6 godina

STATISTIKA:::

Godina nije 1977, i to ocitavanja ko je imao koliko poena, skokova, asistencija, danas stvarno zna biti jako varljivo..
Plus-minus index-+, je onaj koji odlucuje...
I na ovoj tekmi se jano videlo, Jokic sa plus 15, sto znaci, snjim na terenu, NUggetsi su plus 15 poena..Drummond je minus3!!!
Kroz celu sezonu, problem Nuggetsa je bekovcki tandem Harris/Murray, koji ako Zajedno ne maju oko 35-40 poena, Nuggesti su uvek u minusu snjima..
I sad, pogledas na stat Murray, i covek sa 26 poena i 9 skoova, je jedva plus 1!!!!
Igra se promenila, i danas se igra i pise skroz drugcije, i imaju uticaj i individualne statistike, ali sta vredi igrac kao Murray, koji ako nema 30 poena, tvoj tim snjim na terenu, gubi!!!?????
Jokic je tu ipak 1 igrac tima,i zato je on igrac od 150 miliona, a vi koji brojite odbrane, to je 1978 nacin gledanja, a sad je 2018!! Dobrodosli..

nebitan

pre 6 godina

Ali mora bolje u odbrani, mora...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KoleCZ)

Jokic je inertan, los mu je odraz i tesko da moze da napreduje u odbrani
ali u napadu moze da ide i do +25 poena prosjek tako da mu je bolje da
radi na tom segmentu.

NebaCar

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49)

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva..

Nurkic: _____________________
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica

Ivan NS

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer.
(Borba, 16. mart 2018 08:27)

Pa, Dramond i jeste bio u plusu, neznalice.

dida

pre 6 godina

@el magico

Vidim da se ne kladis, pa ne kontas kako to ide. Veoma dobro za tebe. Ali ako nesto ne znas i ne kontas zasto onda trcis na rudu da prozivas. Kladionice daju odredjeni broj poena na igraca, obicno neki njegov prosjek, npr. 16,5 i ti se onda kladis da li ce biti vise ili manje od toga. Sinoc je Dramond prebacio, znaci da je lik pogodio.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Ako je Nurkic ocaj, kakav je Teodosic Evropska zvezda koja se igra košarke..hahaha 
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 08:49) 

Teodosic: vicesampion Evrope, sveta, srebro olimpijada, osvajac eurolige, najbolji petorka eurolige, najbolja petorka Evropskog prvenstva.. 

Nurkic: _____________________ 
najveci uspeh trejd iz Denvera u Portland zbog Nikole Jokica
(NebaCar, 16. mart 2018 10:07)

Lako je igrati protiv curice, a tamo gde muškarci igraju nema ga nigde
(Sarajevo ba, 16. mart 2018 11:23)

Meni ste obojica smesni. Nurkic je zver od igraca, bolji od Jokica u odbrani, ali skromniji u napadackom arsenalu iako je odlican za centra. Denver se odlucio za Jokica zbog njegove neverovatne igre u napadu. Tesko ga je cuvati, opasan je iz svih pozicija, kao da je bek suter i uz to ima odlican pregled igre i moze dati pas kad god hoce. Sve u svemu, Jokic je dosta raznovrsniji iako i Nurkic ima odlicne kvalitete. Jokic je superstar kalibra i to je pokazao sa 21. godinom. Sto se tice Teodosica, on je neverovatan plej koji oduvek igra klasicnog pleja. Opasan u napadu, slab u odbrani. Za NBA nema atleticizam i eksplozivnost kao npr Dragic. Opet obojica su neverovatni kosarkasi i obojica traze svoj stil igre da bi bili produktivni. Teo je evropska skola bez srljanja, trazi pik i dobrog centra, Dragic se uklopio u NBA stil. Uostalom, imao je vremena da se adaptira i spremi svoje telo i prilagodi igru NBA standardima. Teo nije zeleo. O tome kolika je Teo curica govori cinjenica da je vodio reprezentaciju do srebra u tri razlicita takmicenja evropsko, svetsko, olimpijada i tu prestajemo sa diskusijom o obojici. Teo trazi Nurkica na centru, ne panja sa skokom De Andrea. Dovidjenja!

Marko

pre 6 godina

Ne pratim toliko NBA ali podatak da Rasel Vestbruk ima 21 tripl-dabl je stvarno za svako poštovanje.Naravno svaka čast i Jokiću.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dača, 16. mart 2018 08:43)
Prosle godine mu je to bio prosek, ali takav tip igraca prsten obicno vidi samo na svojoj svadbi!

Aleks

pre 6 godina

Jako jako velika steta sto nece igrati play-off. Mislim da je sramota za trenera imati ovakvog igraca u timu i ne stici do zavrsnice. Mozda ce za Jokica biti bolje da promeni sredinu, mada je on zavoleo Denver.

ljupce

pre 6 godina

kada se joker naljuti ovako cete uvek da prodjete.nakon vidne frustracije zbog poraza od lejkersa jokic je odlucio da od pocetka preuzme stvari u svoje ruke.rezultat je pobeda i 8-i TD u sezoni,ukupno 14.ovaj ucinak jos vise dobija na tezini jer je ostvaren protiv grifina i dramonda koji vaze za mozda i najbolje igrace u nba u reketu.sta mislite sta joker misli o tome? :) on je to pokazao nocas na parketu jasno i glasno i statisticki.fear the joker!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krang

pre 6 godina

Ako se ne varam, Jokic je sa ovim tripl-dablom postao centar sa najvise takvih partija u jednoj sezoni u istoriji NBA lige. Prethodno su Vilt Cemberlen i Jokic delili rekord sa 7 u sezoni. Nestvaran podatak.

Demius

pre 6 godina

@petarczv
Clvlend je sinoć igrao bez Leri Nens Jr, Tristana Tomasa, Džedi Osmana i Kvina Lava.Dakle nisu kanta kako kažeš, tj. troluješ, nego nema potrebe da zapinju kao Juta npr.Taj isti Portland su na primer pregazili kod kuće u prvom duelu.
P.S. ali meni su najjači trolovi poput tebe koji prvo napišu bravo Nikola, a zatim nevezano za temu počnu da pljuju po Lebronu ili krenu da hvale Jordan-a ili Bad Boy's iz Detroita. ?

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Kada bi Jokic hteo da ovo leto radi na odbrani, kao sto je svojevremeno Dzordan to radio kad su mu rekli da mu je odbrana slabija strana, onda ne bi vise Dramond mogao da daje ovakve izjave a on bi postao najbolji centar lige.

Nikola

pre 6 godina

Harden, glavni kandidat za titulu MVP-a, ni ne zna sta je odbrana.. Vi pricate kako je Jokic los sa 3 bloka i 3 ukradene, ali je zato Harden zver
Uozbiljite se i ne budite toliko zavidni.

Posteri, jeftini posteri

pre 6 godina

A Nurkić na posteru, neće ga nikoi odlepiti. Ne volim jamesa, ali mi je zbog ovog postao jako simpatičan. Monstruozno zakucavanje i posterizovanje veselog Bosanca.

deda

pre 6 godina

lik je napisao da igra duel dramond/jokic i izgubio je tako da experti - tisina, vidim da se javio i strucnjak koji se hvalio da stavlja 600e na zvezdu u kupu, laganica pa izduvao, a opet se javlja, nije cudo sto nam kladionice cvetaju pored ovakvih expertskih gromada

shox

pre 6 godina

Jokić da najvećim doprinosom igri sinoć. Dok je bio na parketu, razlika je išla do +26 i bila skoro +20 kada ga je trener Maloun u 3. četvrtini izvukao, ne samo da bi ga sačuvao od problema sa faulovima. Posle je u poslednjoj četvrtini morao da ga vrati da vadi kestenje iz vatre.

Problem je što se Geri Heris pri kraju utakmice povredio posle jednog zakucavanja. Prvi rezultati sa rentgena su pozitivni, tj. nema prelom, ali se još uvek ne zna da li će i koliko odsustvovati sa terena. Sve u svemu potencijalno veliki hendikep za Denver pred sledeće protivnike u martu: Memfis (u tank modu, izvesna pobeda), Čikago (takođe), Vašington (biće gusto), Filadelfija (takođe), Toronto i Oklahoma (dve ozbiljnije koske).

Poraz od takoreći otpisanih LA Lejkersa u prethodnom meču im baš nije bio potreban.

Sada imaju LA Kliperse i San Antonio ispred sebe koje bi morali da preskoče. Imam utisak da će Juta sa fantastičnim Donovanom Mičelom ostati ispred ostala tri tima koja se na Zapadu bore za poslednja plej-of mesta.

djole

pre 6 godina

Svaka cast za TD... Ali jos impresivnija je Jokiceva +/- statistika, ovaj meč +15 sa njim na terenu, a I tokom cele sezone je najbolji u tom segmentu u svom timu.

Tank7t

pre 6 godina

Nikola ‘Statua’ Jokić. Stoji nepomično u odbrani i gleda.
(Ivan NS

Jeste jeste i ja sam video. A jesi li video što su mu ružne patike?

@bravo

pre 6 godina

Nikola (kao i ja) ima problem sa kinetičkim lancem za skok (ruke podignute, izbačeno dupe, prava ledja, savijena kolena, savijeni zglobovi, težište na jagodicama stopala - kao skoti pipen, ili recimo dejvid robinson).
Najverovatnije ima i ravne tabane, samo se to ne vidi kada ga zabandažiraju. Svoj trenutni fizički nedostatak nadoknadjuje pameću, dužinom i neverovatno mekim i preciznim šutem.
Ali! njegovi fizički nedostaci su popravljivi. On je u NBA i samo ako ga sreća posluži, sledeće godine stiže još jači i još bolji.

A.Davis

pre 6 godina

Pa druze Dramond je -3 dok je on bio na terenu.Jokic dok je bio na terenu +15.
Ako te neko pita.....
(ivan78bg, 16. mart 2018 15:20)

Kakve sad to veze ima ? Pricamo o granici u kladionici i samo sam napomenuo da je Dramond prosao jer vidim da se nekom liku ismejava .

Stara kuka

pre 6 godina

Bice opasna BORBA na zapadu za play-off. Koliko god je do sad Nju Orleans imao srece da sve zive utakmice (a bilo ih je mnogo) dobije u produzecima, ili u samoj zavrsnici kad su stizali, imaju izuzetno tezak raspored do kraja regularnog dela. Ali ruku na srce, nisu imali srece ni sa povredama (Kazins).
Juta deluje sigurno, Klipersi, San Antonio, Denver-toplo hladno.

Kum Ruzvelt

pre 6 godina

Imao je već 3 krađe u prvoj četvrtini. Mislim da ako bude razvijao igru u odbrani može da unapredi svaki segment igre za još 30%. Jokić je strašan igrač, svi polemišu o njegovoj odbrani a suština je da treba dovesti nekog rim protektora kao što je u Bulsima bio Rodman i ovaj tim bi gazio sve redom. Grin iz GSW ili Ibaka , takav tip igrača treba da odradi mišiće u reketu i to je to .

Ratko

pre 6 godina

Denver ima sada sedam utakmica u gostima i to uglavnom sa ekipama iz donjeg dela tabela na istoku i zapadu. Veći je problem sada povreda Herisa koji je uz Jokića glavni igrač Denvera. Tokom dana će se znati koliko je povreda ozbiljna. Baš nemaju sreće na zapadu gde ove ekipe ispred njih pobeđuju i favorite, nikako da prave kikseve. Sada će biti povuci potegni.

coki

pre 6 godina

steta sto nece uci u plej of,mogli smo da gledamo naseg igraca u plej ofu i to kao lidera ekipe,to bi bila velika stvar.Mislim da sada imaju tezak raspored,uzastopna gostovanja,skoro nikakve sanse za plej of,a direktni krivac za to je trener,suvise je kalkulisao u nekim utakmicama,suvise stedeo i skracivao minutazu starterima,suvise trazio petorke.

hmm

pre 6 godina

Daj nek neko kaze ovom tipu sto pravi pregled Jokicevog ucinka da izbaci ova smesna dodavanja. Nek ostavi prave asistencije (nek pogleda euroligu ako ne zna sta se racuna u asistenciju). 
Ovako dosta cesto pomislis za neko dodavanje zasto je ovo uopste u pregledu. 
Makar kod Jokica ima materijala za obradu.
(dodavanje, 16. mart 2018 10:25)

Evo ja glasam da ti odsad praviš klipove,pošto si tako pametan.
Momak pravi klipove po onome što se u NBA računa,a ti zovi NBA ligu i objasni im šta su asistencije.
Čovek nam svako jutro servira hajlajtse čim otvorimo oči,uz kaficu ili doručak i nađe se neko pametan kome nešto ne odgovara...

Mit

pre 6 godina

Danasnja NBA jeste brza i sa vise poseda u odnosu na proslu deceniju ali ne i u odnosu na period pre 1997. Naime, 80ih i u prvoj polovini 90ih se igralo na vise poseda i vise poena nego danas. Taj period sporije kosarke sa malo poena je trajao od 1997. do 2014. Nakon 2014. imamo opet porast broja poseda i poena. Sigurno da je na to uticala eksplozija Golden Stejta koji je nametnuo novi stil igre. Stariju eri i da ne spominjem, tada je broj posedao isao i preko 120.

Ovde imate sve podatke. Konkretno gledmao Pace i PPG.

https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_stats.html

alex

pre 6 godina

Jokić=Harden, što se tiče odbrane. Zato ga i ne cenim, jer je igranje odbrane stvar volje.
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:18)

Da je igranje odbrane stvar volje gde bi meni kraj bio.
A koga cenis?

peca

pre 6 godina

Čisto da kažem koliko je teško uzeti tripl dabl govori činjenica da je pre 3,4 godine, pa unazad, ljudi su uzimali po 3,4 komada po sezoni i to isključivo jedan igrač, a onda se pojavio Vestbruk. Ako njega izuzmemo iz te priče, Nikola je vanserijski igrač.

Dag Kristi

pre 6 godina

Da se javi onaj juče što je igrao + poene na Dramonda. Ajde majstore, budi fer. 
(Borba, 16. mart 2018 08:27) 

Bravo :-) I ja sam se malo pre setio tog lika...nema ga sada nigde
(el magico, 16. mart 2018 09:22)

Najjača fora je što je Dramond otišao u plus.

lucho

pre 6 godina

Bravo doktore! Kakva konkurencija na zapadu to se odavno nije desilo, 10 timova u plusu i to dobrom.. Bice foto-finis izgleda na kraju ko ce u plej of.

hmm

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo hteo da igra je da ce Drummond dati vise poena od Jokica. To se juce nije desilo. Ali mozda i gresim. Mozda je mislio uopste na plus poene. 
(el magico, 16. mart 2018 10:39) 

Nije dao više poena??? Da li vi uopšte znate da čitate i pratite ststikuati, kada ste svi već toliko pametni?
(Ivan NS, 16. mart 2018 11:16)

Evo ga jos jedan prepametni.
Bitno da znas da citas statistiku,ali sa slovima ti bas ne ide...
Sta nije jasno ovde?Dramond nije dao više poena od Jokica...
Dosao je u plus,ali od Jokica nije da vise...

dropshotic

pre 6 godina

Um caruje, snaga klade valja.
Jokic > Drummond
Zamislite da Jokic skace 10% vise, da je 10% brzi, 10% jaci. Da je 10% bolji u odnosu misici/salo, 10% bolje kondicije, 10% zreliji (ne kosarkaski jer je po igri vec zreo kao jedan 30togodisnjak, vec ponasanje). Ne mora vise od 10%. E kada to zamislite i shvatite da bi to bilo MONSTRUOZNO, dalje zamislite da decko ima samo 23 godine (a vec sve ovo radi) i da je ispred njega 10+ godina NBA sistema treninga i rada. Hmm...
Sto se odbrane tice, ko je igledao sinoc i inace utakmice objektivno, moze lako da vidi da Jokic zna da igra odbranu (postavljanje, ukradene lopte, sinoc i 3 blokade) ali jednostavno nema volju za istu. E sad, to je vrv do pomenute fizike koju ce vremenom dobiti pa i tih bar 10%. Dakle fizika-volja, ne neznanje. A sinoc je igrao solidnu, u par momenata odlicnu, odbranu na Drummondu (dok nije napravio 5 licnih pa ga je bukvalno pustao u reketu ne bi li se sacuvao od 6te licne, za napad, ). U par situacija 1 na 1 ispod kosa ga je izboxovao, dovio, naterao da prilicno ocajno masi realizaciju + pomenute 3 blokade itd. Malo objektivnosti molim sa nadom da ce Nikola kroz godine zavoleti odbranu tj da ce mu telo i spremnost dozvoliti da u oba pravca pokaze pun potencijal.

JPR24

pre 6 godina

Dje je Mr Melburn jutros, a da kupi koru od banane. To je elitni defanzivni centar Nurk, koji nije bio posterizovan, nego poslat u 7 krug pakla, plus dobio taku bananu od Lebrona, koji je manji za glavu od njega. Dok nas Joka urnise Dramonda i Grifina, plus koji je toliko los u odbrani da je direktno zaustavio 6, 7 napada Detroita. Jokic igra odlicnu odbranu, jer ima ogroman IQ, losa odbrana Denvera dolazi sa spoljnih linija, kad bekovi prodju u Nba, to niko ne moze braniti. Inace najveca mana Denvera je timska odbrana, dok im je napad medju 3 u ligi.
(The truth, 16. mart 2018 09:15)
Otisao do Novog Zelanda da pokupi ostatke posle postera, a sa malo srece mozda ugrabi i neku Bojanovu ciglu :p :p
Salu na stranu. Ne bih bas rekao da Jokic igra « odlicnu » odbranu, ali svakako koristi svoj kosarkaski IQ sto daje rezultate i u odbrani. A za losu odbranu Denvera, goobalno, to si u pravu. Videlo se onomad kad Jokic mora da cuva Ajzeu Tomasa !! Evropski trener bi uzeo tajm aut cisto da im produva kroz usi dobri dreku za takvo igranje.

jд123

pre 6 godina

Drummond je postigao 21 poen znaci 6 vise od prosjeka koji ima u ovoj
sezoni (15 poena). Jokic je bio bolji ali je cinjenica je Drummond
imao nadprrosjecan ucinak zahvaljujuci losoj odbrani Jokica.
(nebitan, 16. mart 2018 12:57)

Хм, да ли то значи да је Јокић са 23 поена (просек му око 17) имао надпросјечан учинак, јер је Драмонд лош у одбрани?
Значи твој закључак је: Јокић и Драмонд лоши у одбрани!

Ок, важи. Јер то онда значи да је Јокић у одбрани добар као Драмонд. Мислим, да си први који је несвесно нахвалио Јокићеву одбрану. Хвала комшија, то се чак ни Срби не усуђују да тврде - Јокић игра одбрану као Драмонд! Ха, ха, ха...

Mare

pre 6 godina

Jokić da najvećim doprinosom igri sinoć. Dok je bio na parketu, razlika je išla do +26 i bila skoro +20 kada ga je trener Maloun u 3. četvrtini izvukao, ne samo da bi ga sačuvao od problema sa faulovima. Posle je u poslednjoj četvrtini morao da ga vrati da vadi kestenje iz vatre.

Problem je što se Geri Heris pri kraju utakmice povredio posle jednog zakucavanja. Prvi rezultati sa rentgena su pozitivni, tj. nema prelom, ali se još uvek ne zna da li će i koliko odsustvovati sa terena. Sve u svemu potencijalno veliki hendikep za Denver pred sledeće protivnike u martu: Memfis (u tank modu, izvesna pobeda), Čikago (takođe), Vašington (biće gusto), Filadelfija (takođe), Toronto i Oklahoma (dve ozbiljnije koske).

Poraz od takoreći otpisanih LA Lejkersa u prethodnom meču im baš nije bio potreban.

Sada imaju LA Kliperse i San Antonio ispred sebe koje bi morali da preskoče. Imam utisak da će Juta sa fantastičnim Donovanom Mičelom ostati ispred ostala tri tima koja se na Zapadu bore za poslednja plej-of mesta.

Sve si lepo kazao. Samo si izostavio da New Orleans mozda ima i najtezi raspored do kraja, tako da i oni mogu lako ispasti iz trke.

Kanidja

pre 6 godina

Da Jokic samo igra samo dobru odbranu bio bi nezapažen u NBA.Takvih imaš u velikom broju a ovo sto Nikola pruža u napadu je rijetkost,takvu raznovrsnost i napadački arsenal nema ni 1 centar u ligi.Poene da skokove da ali asistencije i taj dar nema ni 1 centar u ligi.Kazins je blizu,do povrede imao je 5,2asis.Nikad nisam pomislio da cemo imati igrača koji malo mali pa ima tripl dabl.Odlika komplentnog igrača u fazi napada.Da ima tijelo recimo Dramonda sa ovakvom glavom bio bi najdominantniji igrač lige vec sad.A čovjek ima 23god i iz sezone u sezonu samo je bolji.Postavice nerešiv domaci zadatak do kraja karijere sa tripl dablovima kao neko ko je centar,imace ih preko 50.Minimum.

Za dzemper spremni!

pre 6 godina

Na ovima sto sutiraju 9/18 iz reketa (dva metra od kosa) mogu i ja da igram odbranu sa svojih 185 cm. :) Salu na stranu zalepio je Jokic cini mi se jednom Dramonda a ukupno tri-cetiri puta igrace Detroita. Igra on odbranu kad zeli. Da je potrebno igrati je konstantnije jeste.