Sreda, 28.02.2018.

15:23

NBA top 100: Džordan pa Lebron – Kari pre Vejda, Janis pre Penija

"Slem magazin", jedan od najpoznatijih sportskih časopisa, objavio je listu od 100 najboljih košarkaša u istoriji NBA lige.

Izvor: PT

NBA top 100: Džordan pa Lebron – Kari pre Vejda, Janis pre Penija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

192 Komentari

Sortiraj po:

FFF

pre 6 godina

Karl Malone, Clyde Drexler??? K.Malone, drugi strelac NBA all time, ako se ne varam, a nema ga medju prvih deset? C. Drexler, ko je gledao Drexlera znao o kakvom se ubitacnom igracu radi ( dream team 1) ...zadluzili po svemu medju prvih 10. .

x

pre 6 godina

Dennis Rodman 68. a Shawn Kemp 100. Ko bi od vas pre uzeo prime Rodmana umesto prime Kempa?
(phreak, 2. mart 2018 12:38)


Ja bih uzeo prime Rodmana. Birao bih igraca za takmicarske utakmice, a ne za takmicenje u zakucavanjima.

Mare

pre 6 godina

Pre neki dan napisem da je Drazen bio sjajan kosarkas, ali da nikako ne moze u elitu NBA i dobijem hrpu minusa i odgovore da 'vredjam/nipodastavam' tog kosarkasa....

x

pre 6 godina

Posetite na Youtube stranicu "Mixed tape videos". Tu su prilicno objektivno prikazali po top 10 igraca u istoriji NBA po svakoj poziciji. Jos jedan njihov video je interesantan, gde su izabrali najbolju "all time" petorku, ali ne skup najboljih igraca po poziciji, nego petorku koja bi najbolje funcionisala kao tim. Petorka je sledeca:
PG Jason Kid
SG Michael Jordan
SF Predrag Stojakovic
PF Dirk Nowitzki
C Bill Russell

Naravno da Pedja nije najbolja trojka u istoriji (ni blizu). Ali kako u videu objasnjavaju, ta petorka je podredjena Dzordanu, tako da Lebron ili Bird ne bi mogli da se budu u pasivi, vec bi i oni "trosili" lopte. Zato je za ovu petorku bio potreban jedan cisti suter koji bi punio rivala sa krila, kad protivnicka odbrana udvoji nekog (uglavnom Dzordana), a da bude dovoljno visok da moze da odbrani pozicije od 2 do 4.

Petar

pre 6 godina

90te nba privlačniji za gledati !!
Samo ovih 5 "opskurnih" imena sve govori .
Pogledajte nepodnošljivu lakoću igranja košarke ...
Dikembe mutombo
Shawn kemp
Kevin johnson
Dennis rodman
Gary payton

saramago

pre 6 godina

Ove liste su čista glupost. To poređenje statističkih podataka je irelevantno jer su se parametri mijenjali tokom postojanja tako da veliki broj igrača iz 60ih, 70ih pa i 80ih godina nema validne podatke. A osim toga nije isto osvajati titule sad i prije 20-30 godina. Nekad imate više podjednakih timova nekad manje. Kad pogledate sve liste najboljih igrača uglavnom su tu igrači iz perioda 80ih i 90ih godina što samim tim govori da je tad bilo kudikamo teže osvojiti konferenciju a kamoli prvenstvo. I otuda favorizovanje MJ, Hakeema, Barkleya, Malonea, Birda, Magica s pravom. Pogledajte koliko velikih igrača u tom periodu nije uzelo titulu, to je najbolji pokazatelj kakav je kvalitet bio u tom periodu. Pokazatelj kvaliteta nekog igrača nisu samo brojevi koševa ili broja titula. Opet ću spomenuti Stocktona- jedan igrač sa ispodprosječnim fizikalijama a opet možda najinteligentniji igrač koji je igrao ovu igru(vidjeti asistencije i ukradene lopte) i Malonea(koševi i skokovi) nisu uzeli titulu a pick 'n' roll su doveli do savršenstva toliko da je predmet izučavanja. Vjerovatno će biti i boljih perioda ali u ovom trenutku košarka 80ih i 90ih je van svake konkurencije.

max

pre 6 godina

Dzabar je najbolji kosarkas svih vremena a vi sto se prepucavate MJ ili Lebron treba samo da znate da je za vreme MJa jedina legalna odbrana bila 1na1 a sada kada Lebron igra zona je normalna postavka. Ne treba puno znanja i iskustva da se zakljuci kome je teze da prodje odbranu. Uostalom imate YT gde mozete videti Longlija kako odvlaci protivnickog centra van linije za tri da ne bi mogao da bude split second double teaming MJa pod kosem. To su Longli i Rodman non stop radili, a ako kojim slucajem onaj koga cuvaju njih ne prati onda odmah zovu sudiju da svira illegal defense.

samba

pre 6 godina

Tesko je reci koliko je Lebron zaista dobar, jer su NBA pravila menjana kako bi on dominirao. Od dolaska Lebrona u ligu krece sunovrat svih kosarkaskih pravila, narocito koraka i duplih. Svaki kontakt se svira i nekada jaka takmicarska kosarka postaje baletsko pozoriste gde navijaci spavaju na tribinama. Bilo je toga i pre Lebrona, ali ne u tolikoj meri.
Od prvoga dana kada je krocio u ligu, bilo je jasno da se krece sa novim velikim projektom. NBA lige je sve uradila da James bude ono sto danas jeste. Snasao bi se James verovatno i u 80-90im ali ne bi bio tako dominantan, nema sanse. Jedno je kada na tebi neko igra snaznu odbranu u reketu te ceka Hakim, Sekil, Juing, a drugo kada odbranu na tebi sme da igra samo Kawai Leonard i to na momente.
Drugo, ako je Wade 23. sa tri prstena, koji je na vrhuncu svoje karijere bio rame uz rame sa Jamesom, ali tada slabiji od Bryanta kojeg nikada nije mogao nadigrati, otkud sada on toliko mesta iza Lebrona?
Smatram da James moze biti 10. na listi i to na misice.
1.MJ
2.Hakim
3.Wilt
4.Jabbar
5.Magic
6.Kobe
7.Erving
8.Russell
9.O'Neal
10.Dancan
11.James

Nostalgija

pre 6 godina

@croata
Ja nba 90ih sam mogao da gledam ali ne bih nista razumeo jer sam rodjen 91. Tako da pratim od 2002. I ajde da verujem da je nba bio bolji 90ih medjutim problem je kod vas sto pricate da je bio toliko boljo da ne moze da se uporedjuje. Zbog cega je dzordan ako i jeste bolji, bas toliko bolji od lebrona.oladzuvon bas toliko bolji od onila, barkli od durenta, dreksler od hardena meloun od garneta, novickog ili dankana, stokton od nesa, vestbruka irvinga.... Poenta je da ima i sad vrhunskih igraca.

BigDaddyWilkinson

pre 6 godina

Par stvari: Jordan je u svoje vreme u nekoliko kategorija kroz godine bio najbolji u ligi (npr. 10 puta strelac, 3 puta kradljivac, 1 defanzivac), dok LBJ do sada je samo jednom bio najbolji u ligi od fundamentalnih kategorija i to strelac. To pokazuje ko je koliko dominirao u svojoj eri. Jeste LBJ bolji skakac (normalno, jer je viši i masivniji - ilustracije radi, i npr. Zaza Pachulia je bolji skakac od Stocktona) ali nikad nijedne godine nije bio najbolji u ligi. Bolji je asistent, ali nijedne godine nije bio najbolji u ligi u asistencijama. Imaju manje vise isti prosek blokada, a LBJ viši. To samo govori da, sto se statistike tice, LBJ nije ni u cemu bio posebno dominantan u svojoj eri (izuzev 1 titule najboljeg strelaca). On jeste u svemu po malo sjajan ali ni u cemu vrhunski.Imace na kraju karijere ukupno vise poena skokova asistencija moyda i kradja, blokada ali ja vise cenim nekog ko do brojki stize dominantnim prosecima u kracem periodu nego nekog ko je dugovecno solidan (npr. mozda ce Azar igrati na ovom nivou jos 15 godina i na kraju imati kumulativno vise golova trofeja itd. od npr. Ronaldinja, Anrija, Mesija, Zube ali tesko da ce biti smatran boljim i vecim igracem)

Bojan

pre 6 godina

(Zlopamtilo, 1. mart 2018 08:00)
za taj poslednji napad da ga Lebron izvede ovde bi se plakalo kako Lebron ima sudijsku protekciju jer mu nije sviran faul u napadu (a realno je bio).
Pored toga bi se pricalo da je siledzija zbog 35 suteva i naravno da je beli medved zbog 15 slobodnih bacanja u finalu.
van toga, sve je bilo vrhunski, i kapa dole na ubacenom sutu.

Sto se tice te kategorije suteva u poslednjim sekundama, nisu stvari tako u korist Majkla, cak i u odnosu na Lebrona koji se kritikuje u tim situacijama. Od vrhunskih igraca tu je Kobi najlosiji, Lebron je bolji, MJ bolji od Lebrona a Bird i West su cak i ispred Majkla.

To sto se samo prica o Majklu ne znaci da su drugi velikani bili losiji.

croata

pre 6 godina

Patis od nostalgije prijatelju. Za tebe je ono sto je starije automatski i bolje. Sigurno je po tebi sad i najgora era tenisa. I da djokovic federer i nadal ne mogu da pridju borgu lendlu agasiju... Takodje sigurno su i mesi drogba runi netalentovani i neznalice a maradona rosi bekenbauer legende. Naravucenije: nije sve sto je starije i bolje. A sta fali nba-u danas. Kari, durent, vestbruk, harden, dzejms, dejvis, pol, irving,vol... Samo su centri nesto slabiji to je cinjenica
(Nostalgija, 28. februar 2018 23:19)

Varas se,naveo sam cinjenice, a ako je tebi nostalgija 40 igraca iz tog perioda u najboljih 100 svih vremena onda sam nostalgican,al s razlogom.
Sto se tice ostalih sportova,npr nogomet,za mene je messi najbolji igrac ikad. Kog sam gledao,naravno. A gledao sam vrh igrace, od van bastena,piksija,savicevica,prosineckog do brazilskog ronalda i ronaldinha.
Toliko o nekim nostalgicnim forama koje nam vi klinci stalno pokusavate prisiti. A znam da si klinac jer da si gledao nba devedestih ne bi tako pisao. Ja znam da sport ne postoji s mojim rodjenjem, postojao je i prije i zato sam uvijek s postovanjem slusao starije kad su pricali o nekim vrhunskim igracima i momcadima. Bez mog foliranja. Pa sto ja mogu reci nekom starijem ko mi kaze da je npr brazil iz 1970godine najdominantnija ekipa svih vremena? Da mozda nije i da ga puca nostalgija,da je ne znam barcelona s messijem jaca? A u startu sam hendikepiran jer je on gledao i brazil iz 1970 i messijevu barcelonu. A ja nisam. I jos postoji nebrojeno podataka da i jest brazil iz 1970 vjerojatno najbolja ekipa svih vremena. U takvim trenucima sutim,slusam i postujem jer ne znam. Isto savjetujem i tebi.

kepri

pre 6 godina

Jordanke će se uvek nositi i za 100 godina,a Lebronke ili kako li već,ne znam da li postoje.PS zbog smrti oca pauzirao je 2 sezone na vrhuncu karijere,realno 2 izgubljene titule.

Zlopamtilo

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.
(Yarilo, 28. februar 2018 19:32)
E moj ti !
U statistikama, na žalos,t ne postoji rubrika gde se beleže odlučujući koševi u zadnjim sekundama ! U toj kategoriji MJ je bez premca u odnosu na sve igrače, a da ne govorimo o LeBronu ! Pogledaj na netu zadnji koš u finalu Čikaga i Jute, kad MJ prvo krade loptu, uzima je i prenosi preko terena , lomi protivničkog igrača ( čiji je jedini zadatak u tim utakmicama bio da čuva MJ-ja ) i postiže koš bez koske za pobedu ! U tom napadu je sažeta cela MJ-jeva karijera i to nije mit već lako proverljiva činjenica !

bosanac

pre 6 godina

ali ova braca koja misle da se na ovoj listi raspravlja o malom ajzei tomasu iz bostona (cle, pa lejkersi), a ne o pripadniku generacije bed bojsa iz detroita, kakve kosarkaske analfabete :D sto se tice liste, ovakvih lista postoji mali milion i nebitno je, bitno je samo da je bog kosarke na prvom mjestu, onila bih podigao uvijek iznad kobija bez problema, sak je u svom prajmu bio najdominantnja pojava u kosarci ikada, lebron je prehajpovan, nesto slicno kao i kobi u toku karijere, ne u smislu da je los igrac, jednostavno mediji potenciraju to pricu o najbolje svih vremena, a realno je da on ne moze da se stavi u itu recenicu sa dzordanom, zbog poraza u finalima, zbog toga sto je vise igrac tipa medzika, a ne brutalni ubica tipa dzordan i kobi. pozdrav srbi i sretno vam u nedjelju, revooooluuucija :D

petarczv

pre 6 godina

Jordan, Kobi su umetnici,ostalo su kosarkasi. Kada gledate njih dvojicu kao da gledate balet, umetnicko klizanje.Dok kada gledate Lebrona, kao da gledate fizikalca kako nosi dzak na ramenu i ubacuje u mesalicu.
(Leskovcanin, 28. februar 2018 15:54)

Ziva istina, sto jedan dole napisa zbog lebrona nikad ne bi ustao da gledam steroida dok bi dao sve na svetu da mogu da gledam opet jordana ili kobea u prajmu kao i medzika...

petarczv

pre 6 godina

Jedina stvar oko koje nema rasprave i oko koje se slaze 99% zemaljske kugle sem jezikija, jeremije, mvp i jos po kojeg "strucnjaka" sa ovog foruma je da je njegovo letece visocanstvo mj no1...

Nostalgija

pre 6 godina

@ croata
Patis od nostalgije prijatelju. Za tebe je ono sto je starije automatski i bolje. Sigurno je po tebi sad i najgora era tenisa. I da djokovic federer i nadal ne mogu da pridju borgu lendlu agasiju... Takodje sigurno su i mesi drogba runi netalentovani i neznalice a maradona rosi bekenbauer legende. Naravucenije: nije sve sto je starije i bolje. A sta fali nba-u danas. Kari, durent, vestbruk, harden, dzejms, dejvis, pol, irving,vol... Samo su centri nesto slabiji to je cinjenica

baron

pre 6 godina

Sta, O'Neal i Dankan bolji od Hakim Olajdžuvona??????????
Mislim da bi Lebron i Olajdžuvon trebali zameniti mesta.
Moze Lebron u top 10, ali drugi na listi, ne ne.

petarczv

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
(običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Ti verovatno mislis da je lebron najbolji?

Trollston

pre 6 godina

@neznalica 7. na listi nikako nije bio najbolji igrac svog vremena, jer ga je 8. na listi redovno unistavao u medjusobnim duelima i davao mu 30 poena po utakmici, a isti taj osmi jos uvek drzi cini mi se 72 NBA rekorda. Russel je imao uvek daleko bolju ekipu od Wilta, preciznije, u svakoj od 11 sampionskih ekipa imao je minimum 5 igraca koji su usli u kucu slavnih...

Trollston

pre 6 godina

Moja jedina zamerka je da Karim Abdul Dzabar treba da bude ispred Medzika i LeBrona. Najvise poena u istoriji lige, treci po broju skokova i broju blokada, 6 prstenova, 6 puta MVP regularnog dela (rekord) i dva puta MVP finala, 19. puta all star (rekord), 15 puta U najboljem timu lige i 11 puta u najboljem defanzivnom timu lige. Pored svega toga, on je najbolji koledz igrac u istoriji, tri godine za redom NCAA sampion i MVP.

octavian

pre 6 godina

Misli se na Ajzeu Tomasa
seniora,iz Pistonsa..koji ima dva sampionska prstena.Korektna lista,svako ima svoje favorite,ali gro je tu..:)

croata

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.
(Yarilo, 28. februar 2018 19:32)

U 10 godina najbolje i najjace kosarke na planeti, nba kraj 80tih do kraja 90tih na ovoj listi je 40 igraca,dakle 40%,a moglo ih je i trebalo biti jos. U takvoj nba jordan je 9 puta bio u obrambenoj petorci,a jednom najbolji obrambeni igrac cijele lige. 8 centara iz tog perioda je u najboljih 30 igraca u povijesti. Najjaca i najzesca obrana ikad.
I sad kad procitam da je lbj all round igrac u danasnjoj nba gdje obrana NE POSTOJI,a jordan mit,pa sta reci na takvu glupost? Volio bih da lbj moze samo na kratko u devedesete pa da ga recimo cuva charles barkley sa svojih 198cm. Da vidimo bi li se onda naigrao. Jednom bi mozda i zakucao preko njega,drugi put,ovaj bi odnio i njega i tablu i kos. Iduci put lbj bi dobro razmislio dal se isplati ulazit u reket.
Jordan je bio daleko najbolji u najjacoj nba ikad. lbj je najbolji u vjerojatno najlosijoj nba ikad. Tu prvenstveno treba traziti razliku izmedju njih dvojice. No da se razumijemo,lbj bi sigurno bio dominantan i u nba 90tih,u pitanju je top 5 igrac svih vremena,ali u puuno manjoj mjeri nego danas.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp ajde?? Dodaj na tih 49 i 30tak u playofu a i MJ ima 6sk..dakle 3 poena vise uz skok i dve asistencije manje mu dodje na istu,pa vise kradja po utakmici,isti prosek banana..a vise ofanzivnih skokova...real ones!!! Ops

delboj

pre 6 godina

Novicki 29, Parker 67, Gasol 93, sveto trojstvo evropske kosarke i Janis koji ce tek da napreduje i to bi bilo to od Evropljana, sanse da se nadju na listi imaju Jokic i Porzingis.

Drazen na 1.639. mestu, sfrj botovi na aparatima... 60 poena u poluamaterskoj evropskoj kosarci 80-ih po spanskim i italijanskim selima dovoljno za 1.639 mesto.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Overrated, 28. februar 2018 16:02)

Drazen sasvim sigurno ne pripada ovoj listi. Da je pozivio duze sasvim sigurno bi bio, jer je on rijedak primjerak sampionskog kova. Ali tvojom logikom ova trojica (osim Gasola) na Evropskoj listi najboljih kosarkasa tesko da mogu da udju u 1000, a Petro je sasvim sigurno najbolji kosarkas u istoriji Evrope.

saramago

pre 6 godina

Ova i slične liste služe samo da se napravi polemika koja nigdje ne vodi. Da li je neko bolje ili lošije postavljen na listi u ovom kao i svim drugim slučajevima je isključivo stvar ličnog izbora autora. A što se samih igrača tiče svi mi imamo svoje favorite i svoje liste. Neko više cijeni defanzivne od ofanzivnih igrača, neko voli izrazite individualce a neko timske igrače ali činjenica je da gotovo svi igrači sa ove liste su ostavili značajan trag u svojim timovima i vremenu kad su igrali. Na mojoj listi bi Stock i Mailman bili bolje kotirani ali to je moja lista!

novi

pre 6 godina

Smesna lista, previse ocigledno favorizovanje i idealizvoanje aktivnih igraca u cilju marketinga, jer na Wiltu i Maloneu ne mogu vise da zaradjuju. Postoji 5 igraca koji su redefinisali rec kosarka, Jordan, Wilt, Kareem, Malone i Medzik, svaki u svoje doba. Ostali neka se poredaju po subjektivnom ukusu.

delboj

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Svi se trudimo da ostavimo sto bolji komentar, ali ovaj sasvim obican cocjek je definitivno pobijedio.

delboj

pre 6 godina

Jeste MJ najbolji ikad, ali ja vise volim Kobija. Kompletniji igrač i igrao je u eri kada je svaka ekipa imala bar jednog superstara u ekipi. Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..
(Marko, 28. februar 2018 16:37)

Vankuvera tada na mapi kosarke nije bilo prijatelju. Niti Kanade, to jest Toronta. A sto se tice superstarova, osim Brajanta, koji to jeste, i Le Brona, koji itakodje to jeste, svi ovi ostali su male bebe za superstarove 90-tih.

delboj

pre 6 godina

NBA sam aktivno pratio od ludih finala losih momka iz Detroita i Medzikovih Lejkersa pa do neke 2000-te.
U jednom trenutku sam znao cini mi se postave svih, tada, 27 klubova...
Ovo sad je soubiznis bez odbrane i timske kosarke. Prije je to bilo klanje. Detroitu recimo niko nikad nije smio da udje na ulaz pod kosem ili je zavrsavao u bolnici.
Prvih deset po meni su: Dzordan, Medzik, Bird, Meloun, Dzejms, Brajant, Dzabar, Cembrlen, Hakim i Rasel.

Rekreacija

pre 6 godina

Jordan svakako na prvom mestu i tu nema govora ali da je Lebron ispred Kobija mi nikako nije jasno. Prvo zato sto Kobi ima 5 titula a Lebron 3. Drugo zato sto Kobi iz 7 finala ima 5 titula dok Lebron iz 8 finala ima samo 3 titule. Treca stvar je ta sto su igrali jedan na jedan mnogo puta i dokazalo se koliko se Kobi igrao sa njim, cak i u njihovom poslednjem mecu. Lebron ide na snagu i jako mu to dobro ide, sjajan je igrac ali daleko iza Kobija koji je suvi talenat.

Hamlet

pre 6 godina

Lista je losa ako cemo realno.Janiis??Tek treba da dodje do vrhunca, a fali Mitc Ricmond, mogli su da stave i nekog iz pistonsa sa pocetka 2000-ih...

Goran

pre 6 godina

Eh, lista sa puno zamerki, ali nemoguće je da se napravi lista od 100 košarkaša i da budu svi zadovoljni, ali...
Adrian Dantley 77? Čovek je jedan od najboljih ofanzivnih igrača ikada, četiri sezone sa 30 poena po meču uz 56% šuta iz igre, nestvarno, a malo ljudi uopšte zna za njega...
Alex English isto
Onda, Karl Malone je nadomak top 10, a ne 21, dok David Robinson treba jedno 15-tak mesta više. A o Antetokounmpu da ni ne pričam čovek za sad ima dve dobre sezone.
I znam koliko vas ovde voli Kobija, ali ga ja nikako ne bih stavljao na 5. mesto. I tako dalje...

sprivel

pre 6 godina

Kark ispred ajversona ahahahahah lista mozga bez. Answer sa grupom građana i 35 - godišnjim Mutombom došao do finala sa Šekom i Kobijem. Da li bio Kari bez Kleja, Grina sad i Durenta, došao do finala, teško. Možda je najbolji šuter al kao igrač da je ispred ajversona, smešno.

M V P

pre 6 godina

@vince carter
Da baš je odigrao MJ DOSTA manje mečeva od Lebrona.
MJ 1072
LBJ 1121
49 mečeva je dosta manje?!?!
Ne vredi ti da se toliko trudis 30 p 5sk 5as je još uvek manje od 27p 7sk 7as i uvek će i biti manje:)

Neznalica

pre 6 godina

za sve one koji se hvataju za Bila Rasela i njegove prstene, i Wilta i njegovu statistiku, tada je bilo desetak ekipa u ligi sve ukupno, nije bilo silazne putanje kod suta, nije bilo ograniceno vreme jednog napada, 99% igraca su bili skrbavi, slabi i nedorasli BELCI, i jos mnogo stvari je bilo drugacije nego danas. Tako da su i Wilt i Bil produkt svog vremena.

A od 11 sezona u kojima je Rasel uzimo prstenje, pogledajte koliko je puta on bio najbolji igrac u ekipi. Bice to neprijatno iznenadjenje (posto vidim da neki ovde pisu da je on bio najbolji uvek, a situacija uopste nije takva)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stevan, 28. februar 2018 17:40)

Stevane nesrećniče, šta si sve ovde nalupao. Po kom kriterijumu su to Rasel i Čembrlen mogli da igraju NBA a drugi crnci nisu? Kakve su to gluposti? Bili su najbolji u to vreme i, na kraju krajeva, bili su najbolji crnci (ako ti je boja kože baš toliko važna) košarkaši tog vremena. Rasel je bio prvi pik na draftu i od prve godine je počeo da osvaja prstenove. Kada je prestao da igra, Boston je nekih četiri-pet godina čekao novu titulu. I sada kao to slučajno? Usput je dobijao u direktnom duelu Čembrlena koji je svima trpao po 40 koševa. I ti sad ovde prosipaš pamet da su drugi igrači Bostona bili zaslužniji za prstenove. Dva prstena je osvojio istovremeno kao igrač i trener. Pet puta je biran za najboljeg igrača lige. Šta je još mogao da uradi u karijeri pa da bude najbolji?

PGP

pre 6 godina

Realno ko god da je pisao .... ne znam odakle im pamet da stave giannisa u prvih 100 a decko tek 2,3 sezone igra dobra isto tako Kari ispred mnogo ljudi kojima nikad nece prici na primer Vejda koji je u najjboljim godinama bio uz LeBrona i Kobija najbolji igrac u ligi a da ni ne pocinjem da pricam o tituli sa Shaqom jer se to ne da porediti sa Karijevim titulama gde u prvoj postavi imate 4 all stara

Vladimir

pre 6 godina

Nema potrebe raspravljati o ovom spisku jer je to nečiji lični ukus. Ali koliko sam se ismejao čitajući neke komentare tipa šta će Ajzea Tomas na ovoj listi, da je Viltu bilo lako da igra u ono vreme, zašto Bird nije šutirao više trojki ako je bio dobar šuter kao Kari i druge gluposti. Stvarno je ljudska glupost neograničena.

vince carter

pre 6 godina

@Yarilo ako Dzordan nije all around igrac kako na manji broj utakmica ima vise poena,kradja,blokada od Lebrona,kako je bio defanzivac godine,tri puta lider u ukradenim loptama. Imao je 12 asistencija u proseku kada je igrao point guarda,11 protiv Lejkersa u finalu. Odlican i skakac samo Centri i PF su zapravo igrali u reketu tada ali Jordan opet ima vise ofanzivnih skokova i bio je top ofanzivac i defanzivac..pa kako nije all around,plus Clutch! 1,6 blokda u sezoni dpoy je vise nego kada su Garnet i Green osvajali tu nagradu. Da ne pominjem koliko ima bolji footwork,post game,fadeway,crossover,mid range,vestinu...dakle ko je kompletniji?

Yarilo

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.

bla

pre 6 godina

(poaro97, 28. februar 2018 18:51)
ali to nije statistika to su licna priznanja tokom karijere, mada kada je neko 10 puta najbolji strelac lige to zaista izgleda kao statistika :-)

ko.ha#33

pre 6 godina

Lebron ispred Kobija....joj hahahahahah,pa necu vise da gledam kosarku! On ne zna sam da ide u wc,a kamoli da osvoji titulu neku,prevara od igraca i svi mediji na njegovoj strani,a Durenta kad vidi pobegne u mosiju rupu,kad igra protiv njega,ovaj ga oduva...i takav igrac na drugom mestu!

croata

pre 6 godina

Shaq sesti, a olajuwon dvanaesti? Pa dal su pri sebi?
A ovo kevin durant trinaesti, a kralj anthony penny hardaway 92? Suprotno bi eventualno moglo biti realno i to navuceno devedeset+ mjesto za duranta,penny svakako u 20 najvecih.
Jedino prvog su pogodili,sve ostalo ne.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Karl Malone 21.igrac? Onda ljidi nisu gledali velikog Karla. Covek je bio masina. 25+ poena i 20 + skokova svaka utakmica. Covek je drugi na listi strelaca NBA lige svih vremena i na ovoj listi je 21. ?????? Budalastina. Kao i sve kod Amerikanaca.

vince carter

pre 6 godina

@poaro Jordan je vec odigrao dosta manje meceva od Lebrona u karijeri a jos uvek ima vise blokada,dosta vise kradja,poena ne zadugo ali ima ih vise na manji broj meceva,vise ofanzivnih skokova! No Gerd Miler 70tih nije bio bolji od Kroyfa iako je dao duplo vise golova zar ne!

Tamarica

pre 6 godina

Shak na 6. mestu ?? Brdo mesa I sala koji nije mogao da pogodi slobodno bacanje !?? Lik je bio medijski atraktivan ali kosarkasko znanje malo slabije od Dangubica I Lazica !

vince carter

pre 6 godina

@Stevan "Bleach Report" je napravio artikl gde je "pobio" sve takve tvrdnje da su Cemberlen i Russell igrali protiv belaca i niskih igraca,a da nisu Cemberlen i Russell mozda trenirali u drugacijim uslovima u tih igraca? Posto je bilo desetak timova,znaci non stop su u krug medjusobno igrali Wilt,Russell,Thurmond,Reed,Jabbar,Unseld,Bellamy. Nijedan belac..Hoces reci da Bobi moze za kratko vreme ubaciti 20 poena danas a Wilt? Molim vas ove price kako Ajzea nije igrao 92 samo zbog Dzordana,pa bila je zakazivana specijalna konferencija za medije zbog izjave Ajzea o Birdu a i sa Medzikom nije pricao,na All Starovima igraci Bad Boysa su cesto preskakali Jordana a 91 su napustili teren na zahtev Thomasa. Jos ako ukucate Jordan and Pippen tough moments vs Pistons videcete i kakve su faulove pravili. U toj prici Jordan nije bio negativac vec Thomas..covek je bivseg saigraca Mahorna na sred utakmice napucao pesnicom.

haha

pre 6 godina

@nekle
Ne pali se. Kakav Jokic medju 10!?
Najbolji evropski i vanamericki igrac ikada? U tvojim snovima. Novicki, Parker, Stojakovic, Mutombo, Janis, Petrovic, Kukoc... jel ti poznato to mozda? Tipicno dete koje se lozi, siguran sam da imas i neki rezervni trip po kojem ce Jokic prestici i Dzordana, a mozda se i Bogdan i Bobi uvuku medju top 3 u istoriji NBA.

Tigar iz regiona

pre 6 godina

Ok mislim da je nama starijima jasno da deca (da,deca) ne znaju ko je Ajzeja Tomas, kad se govori o najboljim igracima ikada...
Citam dole komentare ove dece, bas su mi smesni i zanimljivi komentarima tipa "drago mi je zbog Ajzeje, napredovace jos i pokazace da je zasluzeno na listi" ili oni drugi "kako on tu, nema ni jednu titulu, ni jedan MVP" ... mukice male
(stevan, 28. februar 2018 17:44)

Tako ti je to prijatelju, za njih vreme počinje sa Androidom. Verovatno je i sastavljač liste milenijalac (ili glasači, ne znam kako je pravljena). Autentična bukova cepanica Šekil ispred Čemberlena, Rasela i Olajdžuvona, Durent osam mesta ispred Karl Melouna, drugog strelca NBA svih vremena.... takva vremena došla.

poaro97

pre 6 godina

@bla
Jeste bolji MJ,ali je presmesno kako si izvukao statisticke kolone gde je MJ ispred Lebrona, kad covek pogleda tvoj komentar cini mu se da je LeBron mala beba
Al ajde ovako
Skokovi 7,3 LBJ 6,2 MJ
Asistencije 7,1LBJ 5,1 MJ
Sut iz igre 50,3% LBJ 49,7% MJ
Troje 34,2% LBJ 32,7% MJ
I na kraju karijere, u apsolutnim brojkama ce u svim kategorija LeBron biti ispred Dzordana. Poeni, skokovi, asistencije, blokade, ukradene lopte, sut iz igre, sut za tri poema
Ne kazem da ce biti ispred, samo je sustina da treba da sagledas realno, a ne da preskaces kolone koje ti se je svidjaju

Nolo

pre 6 godina

Ovo Hakim i Šek pozicije mi bode oči.
Ajmo da glasamo svi, koga bi ste realno u petorci da ste trener. Isto koštaju u top formi vi birate jednog. Koga?!?

smehotresna olimpijada

pre 6 godina

1. L. Alcindor
2. Wilt C
...
10. Jordan, Magic, Bird, Dr. J, Pistol Pit,..
...
109. K. Malone, Stockton, LeBron, Kobe, Sek, Hakeem, Dunkan

pa ostala buranija koja tek treba da se dokaže... možda se nekom vise svidja ovaj ili onaj ali ovi nabrojani su jednostavno definisali košarku
...

...

pre 6 godina

Ovde niko da spomene Karmela Entonija koji kada je bio u najboljoj formi je jednostavno taliko lako igrao da mora biti bar medju 15 ako ne i medju 10 ... Mozda ga ne vole neki itd pricaju da je siledzija i jeste i nije sporno , ali ne moze da se spori njegov talenat , njegovo telo ,ko razume sta pisem shvaticce ... ali ne moze jedan Mutombo koji je bio defanzivac da bude ni medju 10000 igraca a ne 100... jedino sto je ovde razumno je privh 10 to necu da osporavam , mada i ja msm da ni oni nisu obracali paznju na ostalo jer je i njima billo bitno privh 10

nista o nicemu

pre 6 godina

Shak na 6. mestu ?? Brdo mesa I sala koji nije mogao da pogodi slobodno bacanje !?? Lik je bio medijski atraktivan ali kosarkasko znanje malo slabije od Dangubica I Lazica !
(Tamarica, 28. februar 2018 18:35)

Kosakrkasko znanje Lazica bio MVP finala. Bolji kompliment nisi mogao da mu udelis.

NISlija

pre 6 godina

Ako cemo o umetnickom dojmu, a to je ono zasto volim ovaj sport, Michael J. najbolji ikad ubedljivo, pa Medzik, tu je i Kobi, pa Lari ptica. To su bili umetnici, gde posle par poteza odmah ukapiras da igrac ima hiper kosarkasku inteligenciju, smisao za igru, mastovitost, eleganciju i lakocu igranja. Ostali su dobri kosarkasi, atlete, sa puno koseva, skokova i ostale statistike. Moze LBJ da da jos milion koseva, ali umetnik nikad nece biti. Jabar takodje interesantan, covek izmislio sut (Nebesku udicu) koji se koristi na svakoj utakmici, ko jos moze da se pohvali sa tako necim. Listu necu ni da komentarisem...

vince carter

pre 6 godina

@Mvp zato sto je bio bitniji siguran kos,ball movement Celticsa i laki poeni,igra blize reketu,kontre! A za 2+1 nikad nisi cuo..3poena,ccc! Ejndz je sam rekao da je terao Birda da mnogo vise sutira za 3 ali dzabe ponavljanje takvima da je drugacija igra bila,pa ljudi su kroz koledz i srednje skole prolazili bez linije za 3...dakle Kari bi 80tih takodje to prosao,ne bi imao Ajversona na koga se ugledao i skidao njegov handles i ostalo,nego nekog drugog idola i bio bi totalno drugi igrac,niti bi mu otac Dell Curry tokom odrastanja pomagao..kakva poredjenja strasno,Bird je sipao od svuda! @ za Dalas je igrao Dzejson Kidd,za filu Ajverson a ko je igrao za Vankuver u Kobijevo vreme..Abdul Rahim Sarif! U vreme Wilta je bilo zabranjeno i shoulder rules,odgurivanje ramenom,zato je ovaj sutirao i Fadeway jos tada..handles je bila nosena lopta i igralo se u starkama,nije se putovalo privatnim letovima i nisu imali danasnje povoljnosti,licne trenere,nutricioniste i ostalo,Wilt je svejedno kucao sa linije bacanja.

Mimla

pre 6 godina

Drago mi je zbog Ajzeje, i mislim da će do kraja karijere još napredovati!
Malo je nerealan trenutni plasman, ali ipak sa onom visinom boriti se među onim divovima treba cijeniti!

stevan

pre 6 godina

Ok mislim da je nama starijima jasno da deca (da,deca) ne znaju ko je Ajzeja Tomas, kad se govori o najboljim igracima ikada...
Citam dole komentare ove dece, bas su mi smesni i zanimljivi komentarima tipa "drago mi je zbog Ajzeje, napredovace jos i pokazace da je zasluzeno na listi" ili oni drugi "kako on tu, nema ni jednu titulu, ni jedan MVP" ... mukice male

Majčin sin

pre 6 godina

Da sam ja pravio svoju listu najboljih 20, bila bi jako slična ovoj. Možda bi Medžik bio malo bolje plasiran a Kobi malo slabije, ali to su nijanse. Pozdrav svim zaljubljenicima u košarku.

Darko

pre 6 godina

Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..

Shareef Abdur-Rahim, Mike Bibby za Vankuver, Cedric ICE Ceballos, A.C. Green, Michael Finley, a 98 su dosli Dirk i Nash u Dalas, a za Filadelfiju su igrali Derrick Coleman, Allen Iverson, Jerry Stackhouse, Vernon mad max Maxvell... Imao je Jordan protiv koga da igra itekako

stevan

pre 6 godina

za sve one koji se hvataju za Bila Rasela i njegove prstene, i Wilta i njegovu statistiku, tada je bilo desetak ekipa u ligi sve ukupno, nije bilo silazne putanje kod suta, nije bilo ograniceno vreme jednog napada, 99% igraca su bili skrbavi, slabi i nedorasli BELCI, i jos mnogo stvari je bilo drugacije nego danas. Tako da su i Wilt i Bil produkt svog vremena.

A od 11 sezona u kojima je Rasel uzimo prstenje, pogledajte koliko je puta on bio najbolji igrac u ekipi. Bice to neprijatno iznenadjenje (posto vidim da neki ovde pisu da je on bio najbolji uvek, a situacija uopste nije takva)

filipo

pre 6 godina

Mislite da je Kevin Garnet slučajno bio najplaćeniji igrač u NBA čiji je ugovor napravio zemljotres u NBA i izazvao lok aut 1999.?Staviti igrača koga niko nije mogao da čuva na 26. mesto je van pameti.Sa mrtvom Minesotom sam izbacio sakramento u polufinalu zapada i u finalu imao čak 2 pobede protiv prejakih Lejkersa.Srećom pređe u Boston kome je i doneo titulu 2008 a doneo bi i 2009. da nije bilo neviđene krađe u korist Lejkersa kada je Boston poveo sa 3:2.Od ugovora KG počinje nova era u NBA što se tiče novca,svi dobijaju više nego što treba.

IQ 149

pre 6 godina

@Bla - iznesite i statisticke parametre gde je Lebron bolji. Ovo za Jasona Terryja je unistilo znacajan komentar. Mavsi su ih dobili specijalistima za 3 i defanzivom, plus rotacijama u odbrani.

drago

pre 6 godina

Ko i svaka lista, najbolje rangirani oni koji sad igraju. Vidim 2 sa Balkana,
Mikan (Hrvat iz Karlovca) i Maravich (Srbin iz Like) bi morali biti vislje. Kao i Havlicek (po majci Hrvat, ona je iz Gorskog Kotara) i Mchale po majci.
Neki zli jezici tvrde kako su Hrvati losi u kosarci.

kevin gar

pre 6 godina

lista je sprdnja,mogli su staviti I devina bokera daje koseva kolko hocete a nista ne doprinosi timu.pa rej alen ispred istine pol pirsa,kevin garnet top 20mora biti..

Nabukodonosor

pre 6 godina

Lupajte mi minuse do sutra, ali LBJ nije top 5 i nikad nece ni biti. Danasnja kosarka je smesna u odnosu na onu od pre 20 i kusur godina, da ne pricam o protekciji kod sudija koju ima. To je moje misljenje i takodje je moje misljenje da se sa mnom nece sloziti samo klinci koji gledaju NBA zadnjih 10 godina.

Neznalica

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Skoro neko nije ovoliko promašio. Ti si jedan vrlo neobičan čovek. Ali zasmejao si me, moram da priznam. Kako kažeš? Nije nikada osvojio prsten i trejdovan je. Ako te ne mrzi izguglaj ko je Detroitov najbolji košarkaš svih vremena pa ćeš shvatiti šta si napisao.

Ozymundias

pre 6 godina

Karl Malone, drugi ili treći strelac svih vremena No21!? Janis Adentokumbo nije ni trebao da bude na ovoj listi (još uvek, tek treba da igra) i jedan od dva evropska igrača . Dirk najbolje plasirani Evropljanin sto je realno.
Jordan je sinonim za NBA barem za generaciju 30-50 godina, zasluzeno prvi. Na basketu za nekoga možeš reći da se "Dzordaniše" , ali ne da se "Lebroniše". LBJ ima brojke, ima titule, ima 15 sezona iza sebe, ima jos par sezona da to još unapredi tako da je njegova pozicija realna.

stevan

pre 6 godina

po meni su na ovoj listi precenjeni Kobi i Sek. Nikako ne mogu biti tako visoko, pogotovo ne Kobi.
S druge strane drago mi je da je Son Kemp bar 100. na listi, posto mi je to bio omiljeni igrac.
Takodje ne znam otkud im Leri Ptica na 10. mestu, on je realno 5. iza ova prva cetiri sa kojima se slazem.

bla

pre 6 godina

Pitanje za komentatore - ako Lebron do kraja karijere dodje do 6 prstenova, hoce li biti bolji od Dzordana? + Da, - Ne.
Po mom misljenju - Dzordan, Lebron, Karim, Vilt, Medzik, Bil Rasel, Leri Bird, Tim Dankan, Sek, Kobi. To su mojih top 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (IQ 149, 28. februar 2018 16:53)
da bi pretekao MJ-a LBJ mora da pretekne Magica, Karima a i jos neke sa liste. iako me cesto nervira kada krenu prepucavanja ko je bolji ovo je vest bas za te stvari. ako izbacimo titule iz rasprave nego samo pogledamo individualna dostignuca stvari stoje ovako:
MVP MJ 5 ; LBJ 4
MVP finala MJ 6: LBJ 3
najbolji strelac MJ 10: LBJ 1
najbolji defanzicac MJ 1 : LBJ 0
defanzivni prvi tim MJ 9 : LBJ 5
lider u ukradenim loptama MJ 3 : LBJ 0

MJ je bio i bolji ofanzivni i defanzivni igrac od Lebrona. Iako je LBJ navodno raznovrsniji u odbrani to nikako ne znaci i da je bolji. inace LBJ i miami nisu imali resenje za jason terry-ja
kada je dalas osvojio titulu!? tako nesto se MJ-u ne bi dogodilo. LBJ nece nikada preteci MJ bez da uzmemo u obzir titule.

Neznalica

pre 6 godina

Još samo jedno. Interesantno je da su prva dvojica na listi upravo igrači oko kojih je napravljena najveća medijska pažnja i koji su imali u istoriji najbolje reklamne ugovore. To dosta govori.

drago

pre 6 godina

Ko i svaka lista, najbolje rangirani oni koji sad igraju. Vidim 2 sa Balkana,
Mikan (Hrvat iz Karlovca) i Maravich (Srbin iz Like) bi morali biti vislje. Kao i Havlicek (po majci Hrvat, ona je iz Gorskog Kotara).
Neki zli jezici tvrde kako su Hrvati losi u kosarci.

vince carter

pre 6 godina

@Veljko Shaq kad je dosao u Lejkerse vec je bio superstar a Brajant ruki u usponu,pre bi se reklo da je Shaq osvojio titulu kad je Brajant dosao na svoje jer trebalo je da se prodje kroz Zapad..jer pre toga Shaq je imao Van Eksela,Edi Jonesa i ostale ali su lagano ispadali od Utah Jazza i posle Spursa. Pipen je kao ruki dosao kod tada osvajaca DPOY,mvp i scoring sampiona i on je protiv tog igraca svakog dana igrao na treninzima i napredovao u oba pravca..dosao je na draftu a ne kao bilo kakva zvezda..prve dve sezone je bio prosek ali brzo napredovao zahvaljujuci tome. Sve ima svoje,mozda Jordan ne bi osvajao bez Pipena al mozda bi i Pipen bio prosecan igrac bez Jordana to jest nikada ne bi napredovao tako..plus sto ih je ovaj mentalno i takmicarski gurao.

Marko

pre 6 godina

Jeste MJ najbolji ikad, ali ja vise volim Kobija. Kompletniji igrač i igrao je u eri kada je svaka ekipa imala bar jednog superstara u ekipi. Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..

brko radoje

pre 6 godina

Kakva budalaština !!! U top 20 nema mesta za najbolje krilo ikada i drugog strelca liga na večnoj listi Karla Melouna i njegovog saigraca Stoktona plejmejkera kakav se rodi u 100 godina koga niko nikad neće preteći na listi asistenata . Kako je Stokton organizovao igru i imao uticaj na tim treba da se predaje u školama svim polaznicima basketa....

Hipnotisano pile

pre 6 godina

Mislim da bi trebalo izbaciti aktivne igrace, prvenstveno zbog toga sto vecina ima jos puno toga da dokaze, u istoriji imamo mnoogo primera kada posle obecavajuceg starta karijere, kosarkasi jednostavno nisu ispunili ocekivanja (povrede, mentalni sklop), uzmite samo T-Maca, mislim da svako ko bar malo prati NBA zna da je imao potencijala da bude TOP 5, lagano, ali sta da se radi. Jos bih dodao da smatram da je Kobi previsoko, mislim Dankan zasluzuje bolji polozaj od njega, ali opet ovde nijanse odlucuju, svaki igrač sa ove liste je imao uticaja na kosarku..

IQ 149

pre 6 godina

Pitanje za komentatore - ako Lebron do kraja karijere dodje do 6 prstenova, hoce li biti bolji od Dzordana? + Da, - Ne.
Po mom misljenju - Dzordan, Lebron, Karim, Vilt, Medzik, Bil Rasel, Leri Bird, Tim Dankan, Sek, Kobi. To su mojih top 10.

MVP

pre 6 godina

@vince carter
Sve si lepo napisao još samo da nam objasniš zašto Bird nije postigao 400 trojki kao Kari u jednoj sezoni?!
Još će ispasti da je on bolji šuter od Karija?
Šta, mrzelo ga da šutira trojke?
Bolje dati dva poena nego tri i te fore?:)

sarajevo.ba

pre 6 godina

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена. 
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада. 
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада. 
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места 
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона. 
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће. 
О Џордану нећу да причам. 
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.
(некле, 28. februar 2018 15:32)


Hahahaha koji si ti kralj.

veljko

pre 6 godina

bird nije ni izbliza suter kao kari. decko gadja iz mnogo tezih situacija. naravno da je bird davao vise ispod kosa, kad je bio krilo. ali nije imao ni izbliza preciznu ruku sa distance, iz floatera, preko visih igraca, iz driblinga i sl. da ne pricam o brzini kretanja iz koje obojica sutiraju. bird je bio pametan igrac, odlican i u defanzivi, sa super zivcima, liderskim kvalitetom, borbenoscu i uglavnom odlicnih odluka na terenu. kari je neuporedivo bolji suter. ko je bolji kosarkas, o tome necu da polemisem. ima argumenata za obojicu. obojicu gotivim...

Overrated

pre 6 godina

Novicki 29, Parker 67, Gasol 93, sveto trojstvo evropske kosarke i Janis koji ce tek da napreduje i to bi bilo to od Evropljana, sanse da se nadju na listi imaju Jokic i Porzingis.

Drazen na 1.639. mestu, sfrj botovi na aparatima... 60 poena u poluamaterskoj evropskoj kosarci 80-ih po spanskim i italijanskim selima dovoljno za 1.639 mesto.

a jesi i ti muzicar?

pre 6 godina

Karim mora biti prvi kao neko ko je igrao najduze na najvisem nivou, Lebron mora biti drugi kao neko ko je najkompletniji igrac, ostalo je stvar ukusa

filipo

pre 6 godina

1.MJ 2.Hakim 3.Šekil 4.Garnet 5.Kobi...
Smešno je da 2 najbolja centra koji se rađaju samo jednom i nikad više da budu 6. odnosno 12.

Jack Dempsey

pre 6 godina

Najboljih 10 kosarkasa svih vremena su (hronoloski) Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar, Larry Bird, Magic Johnson, Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Tim Duncan i LeBron James.

Mnogi se nece sloziti ali po meni je najbolji igrac svih vremena Bill Russell. Covek je za 13 sezona osvojio 11 titula kao glavni igrac. Posto je NBA liga tada brojala samo 9 timova, morao je svake veceri da se bori protiv nekog vrhunskog Centra poput Thurmonda, Bellamyja, Reeda i naravno najdominantnijeg igraca svih vremena Wilta Chamberlaina. Neko ce reci da je osvajao titule samo zbog vrhunskih saigraca sto je delimicno tacno. Ali izuzev Cousyja, niko nije kao All Star dosao u Celticse, skoro svi su bili novajlije ili sporedni igraci u drugim klubovima i postali su legende zahvaljujuci Russellu. Za razliku od ostalih velicina (koji su forsirali licnu statistiku), on je dao saigracima slobodu da "igraju" i radio je sve ostalo sto je bilo potrebno da se utakmica dobije. Iako vazi za igraca sa skromnim ucinkom u odbrani, Russell je u finalnoj seriji protiv Lakersa sredinom 60tih bio i najbolji strelac svog tima sto potvrdjuje moju tvrdnju da je radio sve to je bilo potrebno.
Pravi Sampion.

nik

pre 6 godina

Koji bre Jokic u top 10,o cemu vi ljudi pricateee!!!!???? Pa dajte budimo realni bree!!! Decko tek poceo da igra u NBA, mora on jos MNOGO da bude na ovom nivou da bi usao u top 50 a o top 10 necu ni da pricam! Mi smo srbi jako cudan narod!!! Sve je nase najbolje ikada! Novak najbolji u istoriji(a nije ni peti realno gledano), sergej milinkovic savic najbolji ,najskuplji ,ludilo ovo ono....bobi marijanovic,najbolji centar al ne daju mu da igra namerno zato sto je srbin ....i da ne nabrajam dalje! Mi smo šou od naroda ,previse ponosni i sve gledamo sa visine,a u stvari smo na samom dnu!!!!!

Neznalica

pre 6 godina

Ova lista samo jedno pokazuje. Što je više vremena prošlo od kada si igrao, ma koliko da si bio dobar, padaš u zaborav. Prvi i drugi na listi imaju manje NBA prstenova nego sedmi na listi. Pritom je taj isti sedmi bio ubedljivo najbolji igrač svog vremena. Dankan je takođe postavljen veoma nisko. Igrao u vreme Kobija i Šekila, osvajao prstenove u timu bez ijedne druge ozbiljne mega zvezde u timu , dok ova dvojica zajedno u timu postigoše najveće uspehe u karijerama. Eldžin Bejlor mora da bude više na listi. Razlika na listi između Medžika (usput budi rečeno po meni najbolji igrač koga sam gledao) i Lari Birda je smešna. Ljudi se klali jedan sa drugim tokom karijera. Nekad pobedi jedan, nekad drugi, obojica izuzetno atraktivni igrači i na kraju ovolika razlika. Opet, Medžik je igrao sa Džabarom a Bird sa igračima daleko od prvih 10 sa ove liste. I tako može da se ide u nedogled. Najveći dokaz koliko je lista nepravedna su pozicija Durenta i Karija.

the truth

pre 6 godina

Bird 10? Lista je sewjurija, covjek kad je bio u primu oducavao od kosarke Dzordana i Medzika. Wilt na broj 8? Da ne pominjem igraci koji poske 2 sezone upadaju u top 100? Trebaju dosta kacamaka da jedu. Pistol Pit 61? Vest 17? Haha. Kad se pogleda sve objektivno mozda Karem bi trebao biti broj 1.

Daa

pre 6 godina

Pa normalno da je Dzejms ispred Brajanta. Brajant tokom cele karijere ni u jednoj sezoni nije imao 50% procenat da ne govorim o tome sto je igrac sa najvise promasaja. Bird bi morao da bude za nekoliko pozicija ispred. Sve u svemu smesna i nezahvalna lista.

Blad3 RunneR

pre 6 godina

Onaj koji je sastavio ovu listu je totalni ludak Bill Russel i Wilt su na dnu top 10 sramota. Bill Russel jedini covek koji ina 11 prstenova tuga ....

veljko

pre 6 godina

šek pre vilta? bilo ko pre vilta je diskutbilno, a centar pogotovo. takav je i ostatak liste. generalno, lista je dobar uvod u rasprave, svadje, zanimljive razgovore... sustinski je nemoguce dati apsolutno objektivan redosled, a sto je lista duza, to je besmislenija. nije moguce pogoditi mesto jednom igracu u npr. rangu 60-80, a kamoli njih 20 poredjati smisleno. medzik je mozda talentovaniji od dzordana, ali je napravio sebi haos u zivotu i karijera mu nije bila na nivou nekih drugih kosarkasa. a ovde drugi. s druge strane, rasel je bio u najacem timu, pa iako individualno losiji od vilta, ima 8 titula viska u odn. na njega. dzordan bez titule do pojave pipena, brajant do dolaska seka, lebron do vejda i bosa. a nisu tu samo oni bitni, bitan je i klub, grad, saigraci, konkurencija u datom trenutku. najdominantniji ikada je vilt, najharizmaticniji dzordan, najprecizniji kari, najuniverzalniji dzejms... ko je najbolji, dr. dzej ili rasel ili karim ili robertson ili dzordan, pa to je nemoguce odrediti...

molimvasobjavitekomentar

pre 6 godina

Igrac koji je na nivou karijere belezio 30 poena, 23 skoka, 4.5 asistencija po utakmici i koji 50 godina nakon zavrsetka karijere i dalje drzi 72 (sedamdeset i dva) vazeca NBA rekorda je tek osmi na ovoj listi. Meni je samo ovaj podatak dovoljan da znam da je lista smece.
Za ove sto tvrde da je MJ neprikosnoveno prvi imam samo da kazem da je liga kad je Wilt dominirao menjala pravila kako bi ogranicila njegovu dominaciju (doduse neuspesno), da li neko moze da mi kaze da je liga isto to radila i za MJ-a?

Vlada

pre 6 godina

Prvih 5 ili 10 i moze da se rangira, od 11. do 100. mesta je samo gomila nabacanih igraca koje je tesko medjusobno porediti i odgovoriti ko je bolji, pogotovo sto je jako tesko porediti NBA kosarku danas i pre recimo 20 ili 30 godina. Jedno je sigurno, broj 1. nikada nece doci u pitanje.

Jumko prokuko.

pre 6 godina

Zemlja kosarke nema nikoga!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 28. februar 2018 15:38)
Pete Maravich.

Skenderberg

pre 6 godina

Joj koja glupost od liste. Redzi Miler ispred rrej alena, pol pirsa, trejsi mekgrejdija, kavaji lenarda mnogih drugih. Ne znam da.li je neko gledao.redzija, on je bio solidan igrac ponekad ol star i nista vise od toga. Njemu je danas najslicniji klej iz golden stejta, sa tim sto klej bolje igra odbranu i kvalitetniji je malo. Redzi miler nije medju 100 najboljih. Svako moze da napravi listu ovakvu. To sto je lebron 2 tek ne treba komentarisati. Davno nisam video vecu glupost

mnogo je kume

pre 6 godina

@nekoizmase1.. ne ovaj Ajzeja danas sto igra u Lejkersima, vec LEGENDARNI AJZEJA iz Detroita koji je Jordana oducavao od kosarke GODINAMA.. I kojeg Jordan i dan danas MRZI IZ DUBINE DUSE, jer ga je DOKTOR AJZEJA uskratio za jos 4-5 titula..

cukce

pre 6 godina

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена.
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада.
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада.
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона.
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће.
О Џордану нећу да причам.
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.
(некле, 28. februar 2018 15:32)

Au čeveče daj malo realnosti oko Jokića!

M V P

pre 6 godina

Nemojte molim vas, sada će stručnjaci-forumaši da vam objasne da Lebron nije ni u top 50, eventualno je oko 90 i nekog mesta:)
Čuj ovog majstora da je Kari precenjen?!
Dečko je najbolji šuter koga je košarka videla, ubacio je 400 trojki u jednoj sezoni, alo 400 trojki!!! Leri Bird je za celu karijeru postigao 600-700...
Skoti Pipen je po meni zaslužio da bude još bolje ranigiran ali i ovo mesto je ok.
Čisto da se zna kakav je to all around igrač bio!

Alekso

pre 6 godina

Generalno losa lista, po mom misljenju. Prvo, stavljati aktivne i penzionisane igrace na listu je besmisleno. Takodje, ne mogu se porediti igraci koji su igrali u razmaku od pola veka jedan od drugog. Da i ne pominjem pojedinacne gafove, tipa Rasela Vestbruka i njegovog trideset i nekog mesta, imajuci u vidu njegove izgubljene lopte i diskutabilan procenat suta iz igre..

Mr. Bojangles

pre 6 godina

M V P, 28. februar 2018 15:30
"Dečko je najbolji šuter koga je košarka videla, ubacio je 400 trojki u jednoj sezoni, alo 400 trojki!!! Leri Bird je za celu karijeru postigao 600-700..."

Košarka nije samo ubacivanje trojki... ma šta drugi mislili o tome. Dakle, Kari jeste bolji trojkaš od 'Tice, tu nema nikakvog dvoumljenja, ali je 'Tica daleko bolji i kompletniji KOŠARKAŠ od Karija.

Ova lista i kaže baš to.

Topnik

pre 6 godina

Lista bazirana isključivo na statistici,kao i sve liste koje se mogu vidjeti po tim američkim medijima.Nažalost to je ono u što se nba pretvorila,samo razne brojke lete okolo i to se uzima kao ono najbitnije.Samo gledanje utakmice je opcija,ne i pravilo.

Najviše mi upada i oči to što je antetokounmpo na ovoj listi 85., ispred pau gasola,anthonya i howarda.Što je to on napravio u ligi?Nije još prošao prvu rundu playoffa,po meni neće ni ove sezone,a suigrači mu nisu loši.Kralj praznih brojki.

Pau je dvostruki šampion,njegov dolazak je bio prekretnica u povratku lakersa kao na tron,u ligi je već 17 godina.Howard je uspio odvesti orlando u finale,pobijedvši lebrona na tom putu,u ligi je 14 godina.Anthony ima svojih mana,ali njegov talent se ne može osporiti i u petnaest godina koliko je u ligi je napravio sigurno više od antetokounmpa.

Ja sam veliki kritičar lebrona i naravno da se ne slažem s time što je stavljen na drugo mjesto,no ovaj antetokounmpo njemu nije ni blizu,a već u njegovoj petoj sezoni ga guraju među legende(i ispred nekih),isključivo na račun praznih brojki.Smatraju ga toliko dobrim a ekipa mu praktički ni ne napreduje,jučer su dobili lekciju timske košarke od wizardsa koji su se preporodili bez walla,još jednog kralja praznih brojki.

Također smatram da je paul pierce prenisko,strašno podcjenjen igrač još uvijek.

mj23

pre 6 godina

Najrealnija lista do sad, osim sto bih zamjenio mjesto Duncanu i Kobeu.

Kobe i jest neki rubni top 10 svih vremena.

MJ i dalje nedodirljiv na vrhu...

vince carter

pre 6 godina

Ove liste su kod svih razlicite al ova je smesna..mislim Janis?? Grant Hill je bio superstar prvih 6 godina ali se potom povredio,skroz nelogicno! Iako je Carter moj omiljeni igrac prvi put ga vidim ovoliko visoko na nekoj listi! Mislim ovde ima mnogo losih odluka. Liste su liste,Miroslav Klose nikada nece biti bolje upamcen od Ronalda na svetskim prvenstvima iako je dao gol vise.

Milan

pre 6 godina

Moj omiljeni igrac svih vremena, Medzik Dzonson na trecem mestu. Kakav je to bog ove igre ljudi moji, uvek mi je bio drazi od Dzordana, iako su brojke (donekle) bile na strani Leteceg.

Gro8ar

pre 6 godina

ajzea tomas, molim?
(blizanac, 28. februar 2018 15:32)
Da Ajzea Tomas koji je igrao 1981-1994 osvoji 2 prstena i bio cak i MVP cini mi se 1990.

Rade

pre 6 godina

Tako jeeeee MJ jedan I jedini neprikosnoven. Samo iza njega bi trebao biti Magic pa onda Crna Mamba, LBJ ne zaslužuje plasman među 10,žao mi je.

Leskovcanin

pre 6 godina

Jordan, Kobi su umetnici,ostalo su kosarkasi. Kada gledate njih dvojicu kao da gledate balet, umetnicko klizanje.Dok kada gledate Lebrona, kao da gledate fizikalca kako nosi dzak na ramenu i ubacuje u mesalicu.

Jim Beam

pre 6 godina

Ako izuzmemo par zalutalih (poput Janisa koji još apsolutno ništa nije postigao u karijeri), par precenjenih (Durent ne može još pre Pipena i Melouna, Ajverson koliko god bio atraktivan nije imao bolju karijeru od Kida ili Robinsona) lista je prilično realna. Naravno, to da li je Kobi bolje od LeBrona su finese, ovi očigledno preferiraju LBJ-a i ne bih ulazio u to. Možda je bolje napraviti listu po tome ko u koju grupu spada. Na primer no.1, 2-5 pozicija, 6-10 pozicija, 11-20 pozicija, 20-50 pozicija, 51-100 baš zbog tog prepucavanja da li je neko bolji. To bi bilo tačnije jer igrači dolaze iz različitih era košarke i teško ih je porediti. Ako bi se tako gledalo, možda 3-4 greške na ovoj listi postoji, sve ostalo je na mestu.

wolfman

pre 6 godina

Da. Isiah Thomas. Šta je tu čudno. A da vi pratite nba zadnjih par godina. Verovali ili ne postoji još jedan, 80te, 90te...legendarni Isiah Thomas!!

običan čovek

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.

dm

pre 6 godina

za MJ-a nikakve dileme da je prvi, prosto nedodirljiv. a da je lbj ispred kobe-a ne znam bas, moze da se diskutuje ali ja nikad nisam ustao da ga gledam jer covek prosto nema elegancije, mozda to nekome nije bitno ali lbj je sirovina, velike stvari napravio ali ispod kobe-a.

Goran

pre 6 godina

Zamenio bi Shaqa sa Oscar Robertsonom, Durant je suvise visoko sa pozicijom, Curry takodje, Malone je trebao da bude na boljoj, Pipen suvise visoko, Wade takodje, Steve Nash je mogao biti bolje rangiran.
Manu Ginobili je suvise visoko, ne znam ni sta ce na listi iskreno (72), nije imao ni jednu jedinu sezonu sa prosekom vecim od 20pts, cela karijera 13pts, Pau Gasol je za njega bog otac, realno, a tek je na 93oj poziciji.

Nego, gde je svemoguci Drazen :D

scholes

pre 6 godina

Nije loša lista, mada primetno je favorizovanje aktivnih igrača u odnosu na penzionisane. Npr. Kris Pol ispred Drekslera, Pejtona, Vortija, Milera... A nikada nije ni igrao u velikom finalu. Po meni ne može biti na listi ni ispred Parkera, Gasola, Djinobilija koji su se naosvajali titula. Isto važi i za Hardena.

некле

pre 6 godina

Хехе овај који је ово правио, потрудио се око првих 10 места, а онда га мрезело даље, па само набацивао без везе.
Тако Дурент 13, а мого је да га стави на 30 и неко, или Ентони 95, а мого је на 20 и неко.
Неозбиљна листа скроз.

По мени топ 10 свих времена

1.Џордан
2.Џејмс
3.Брајант
4.Меџик Џонсон
5.Олајџуон
6.Чемберлејн
7.Бирд
8.Абдул-Џабар
9.О Нил
10.Расел

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена.
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада.
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада.
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона.
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће.
О Џордану нећу да причам.
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp alo decko Bird je sutnuo hiljade trojki manje od Karija...Kari je najbolji suter trojki a Bird je najbolji suter sa svih pozicija..kraj price! Covek je iz igre pogodio kos iza table,na jednoj nozi trojku za pobedu,kos u letu dok mu je telo bilo iza kosa,tri uzastopne pobede na takmicenju,a zadnji put nije ni skidao jaknu za zagrevanje i ostavio da mu zadnje dve lopte budu Clutch..za izjednacenje i pobedu! A jos na koledzu i srednjoj skoli igrao bez linije za 3! Ljudi ne mogu nikako da shvate da se igra drugacije zasnivala..Cak je i Carls Oukli koji je vazio za defanzivca i snagatora svojih ekipa sutirao i pogadjao trojke u dresu Toronta pri kraju karijere kada se igra menjala a i stil igre. Igraci kao Oukli se adaptiraju a kamoli Bird koji bi sada sutirao 3 puta vise trojki.

Milan

pre 6 godina

Džon Stokton je najbolji plejmejker u istoriji sa najviše asistencija ikada, Karl Meloun je na svojoj poziciji možda jedino lošiji od Dankana, a ni to nije statistički već subjektivno posto je Mailman drugi strelac u istoriji iza Dzabara!

Ova dva igrača nisu uzeli nekoliko titula samo zato sto su imali taj peh da igraju protiv najvećeg igrača i najjačeg tima ikada (MJ i njegovi Bulsi), a na ovoj listi ispred njih je Kevin Durent!? Smešno.

Walter

pre 6 godina

Kari je zapravo užasno podcenjen ovde,dečko od otpisanog talenta doveo ekipu do nba titulr potpuno neočekivano.Složio bih se da je Džordan prvi e sad ostalo je stvar ličnog afiniteta ja bih recimo uvek stavio Medžika pre Lebrona.

paja

pre 6 godina

Pa nije to ovaj Azea Tomas iz Lejkersa, vec legenda Detroit Pistonsa koji su 2puta bili sampioni i izbacivali MJ-a. Ko sve danas ima pristup internetu...

Kecman

pre 6 godina

Ove liste su baš nezahvalne, neke igrače ni ne znam. Ono što je po meni nepravedno je pozicija KB, koji mora biti drugi na listi, pa LBJ, a ostalo je tu negde. Možda Bird podcenjen Kari precenjen, ali kao što rekoh, nezahvalno.

delboj

pre 6 godina

Zamenio bi Shaqa sa Oscar Robertsonom, Durant je suvise visoko sa pozicijom, Curry takodje, Malone je trebao da bude na boljoj, Pipen suvise visoko, Wade takodje, Steve Nash je mogao biti bolje rangiran.
Manu Ginobili je suvise visoko, ne znam ni sta ce na listi iskreno (72), nije imao ni jednu jedinu sezonu sa prosekom vecim od 20pts, cela karijera 13pts, Pau Gasol je za njega bog otac, realno, a tek je na 93oj poziciji.

Nego, gde je svemoguci Drazen :D
(Goran, 28. februar 2018 15:39)

Drazen naravno ne moze da bude na ovu listu, a bio bi vjerovatno da je odigrao jos nekoliko sezona. Svakako je bio bolji igrac od Djinobilija. Nego dje je Stojakovic koji je pola zivota proveo u NBA?

paja

pre 6 godina

Pa nije to ovaj Azea Tomas iz Lejkersa, vec legenda Detroit Pistonsa koji su 2puta bili sampioni i izbacivali MJ-a. Ko sve danas ima pristup internetu...

Vlada

pre 6 godina

Prvih 5 ili 10 i moze da se rangira, od 11. do 100. mesta je samo gomila nabacanih igraca koje je tesko medjusobno porediti i odgovoriti ko je bolji, pogotovo sto je jako tesko porediti NBA kosarku danas i pre recimo 20 ili 30 godina. Jedno je sigurno, broj 1. nikada nece doci u pitanje.

wolfman

pre 6 godina

Da. Isiah Thomas. Šta je tu čudno. A da vi pratite nba zadnjih par godina. Verovali ili ne postoji još jedan, 80te, 90te...legendarni Isiah Thomas!!

Milan

pre 6 godina

Džon Stokton je najbolji plejmejker u istoriji sa najviše asistencija ikada, Karl Meloun je na svojoj poziciji možda jedino lošiji od Dankana, a ni to nije statistički već subjektivno posto je Mailman drugi strelac u istoriji iza Dzabara!

Ova dva igrača nisu uzeli nekoliko titula samo zato sto su imali taj peh da igraju protiv najvećeg igrača i najjačeg tima ikada (MJ i njegovi Bulsi), a na ovoj listi ispred njih je Kevin Durent!? Smešno.

scholes

pre 6 godina

Nije loša lista, mada primetno je favorizovanje aktivnih igrača u odnosu na penzionisane. Npr. Kris Pol ispred Drekslera, Pejtona, Vortija, Milera... A nikada nije ni igrao u velikom finalu. Po meni ne može biti na listi ni ispred Parkera, Gasola, Djinobilija koji su se naosvajali titula. Isto važi i za Hardena.

cukce

pre 6 godina

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена.
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада.
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада.
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона.
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће.
О Џордану нећу да причам.
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.
(некле, 28. februar 2018 15:32)

Au čeveče daj malo realnosti oko Jokića!

Gro8ar

pre 6 godina

ajzea tomas, molim?
(blizanac, 28. februar 2018 15:32)
Da Ajzea Tomas koji je igrao 1981-1994 osvoji 2 prstena i bio cak i MVP cini mi se 1990.

M V P

pre 6 godina

Nemojte molim vas, sada će stručnjaci-forumaši da vam objasne da Lebron nije ni u top 50, eventualno je oko 90 i nekog mesta:)
Čuj ovog majstora da je Kari precenjen?!
Dečko je najbolji šuter koga je košarka videla, ubacio je 400 trojki u jednoj sezoni, alo 400 trojki!!! Leri Bird je za celu karijeru postigao 600-700...
Skoti Pipen je po meni zaslužio da bude još bolje ranigiran ali i ovo mesto je ok.
Čisto da se zna kakav je to all around igrač bio!

Jumko prokuko.

pre 6 godina

Zemlja kosarke nema nikoga!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 28. februar 2018 15:38)
Pete Maravich.

Leskovcanin

pre 6 godina

Jordan, Kobi su umetnici,ostalo su kosarkasi. Kada gledate njih dvojicu kao da gledate balet, umetnicko klizanje.Dok kada gledate Lebrona, kao da gledate fizikalca kako nosi dzak na ramenu i ubacuje u mesalicu.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp alo decko Bird je sutnuo hiljade trojki manje od Karija...Kari je najbolji suter trojki a Bird je najbolji suter sa svih pozicija..kraj price! Covek je iz igre pogodio kos iza table,na jednoj nozi trojku za pobedu,kos u letu dok mu je telo bilo iza kosa,tri uzastopne pobede na takmicenju,a zadnji put nije ni skidao jaknu za zagrevanje i ostavio da mu zadnje dve lopte budu Clutch..za izjednacenje i pobedu! A jos na koledzu i srednjoj skoli igrao bez linije za 3! Ljudi ne mogu nikako da shvate da se igra drugacije zasnivala..Cak je i Carls Oukli koji je vazio za defanzivca i snagatora svojih ekipa sutirao i pogadjao trojke u dresu Toronta pri kraju karijere kada se igra menjala a i stil igre. Igraci kao Oukli se adaptiraju a kamoli Bird koji bi sada sutirao 3 puta vise trojki.

Mr. Bojangles

pre 6 godina

M V P, 28. februar 2018 15:30
"Dečko je najbolji šuter koga je košarka videla, ubacio je 400 trojki u jednoj sezoni, alo 400 trojki!!! Leri Bird je za celu karijeru postigao 600-700..."

Košarka nije samo ubacivanje trojki... ma šta drugi mislili o tome. Dakle, Kari jeste bolji trojkaš od 'Tice, tu nema nikakvog dvoumljenja, ali je 'Tica daleko bolji i kompletniji KOŠARKAŠ od Karija.

Ova lista i kaže baš to.

Topnik

pre 6 godina

Lista bazirana isključivo na statistici,kao i sve liste koje se mogu vidjeti po tim američkim medijima.Nažalost to je ono u što se nba pretvorila,samo razne brojke lete okolo i to se uzima kao ono najbitnije.Samo gledanje utakmice je opcija,ne i pravilo.

Najviše mi upada i oči to što je antetokounmpo na ovoj listi 85., ispred pau gasola,anthonya i howarda.Što je to on napravio u ligi?Nije još prošao prvu rundu playoffa,po meni neće ni ove sezone,a suigrači mu nisu loši.Kralj praznih brojki.

Pau je dvostruki šampion,njegov dolazak je bio prekretnica u povratku lakersa kao na tron,u ligi je već 17 godina.Howard je uspio odvesti orlando u finale,pobijedvši lebrona na tom putu,u ligi je 14 godina.Anthony ima svojih mana,ali njegov talent se ne može osporiti i u petnaest godina koliko je u ligi je napravio sigurno više od antetokounmpa.

Ja sam veliki kritičar lebrona i naravno da se ne slažem s time što je stavljen na drugo mjesto,no ovaj antetokounmpo njemu nije ni blizu,a već u njegovoj petoj sezoni ga guraju među legende(i ispred nekih),isključivo na račun praznih brojki.Smatraju ga toliko dobrim a ekipa mu praktički ni ne napreduje,jučer su dobili lekciju timske košarke od wizardsa koji su se preporodili bez walla,još jednog kralja praznih brojki.

Također smatram da je paul pierce prenisko,strašno podcjenjen igrač još uvijek.

mnogo je kume

pre 6 godina

@nekoizmase1.. ne ovaj Ajzeja danas sto igra u Lejkersima, vec LEGENDARNI AJZEJA iz Detroita koji je Jordana oducavao od kosarke GODINAMA.. I kojeg Jordan i dan danas MRZI IZ DUBINE DUSE, jer ga je DOKTOR AJZEJA uskratio za jos 4-5 titula..

Walter

pre 6 godina

Kari je zapravo užasno podcenjen ovde,dečko od otpisanog talenta doveo ekipu do nba titulr potpuno neočekivano.Složio bih se da je Džordan prvi e sad ostalo je stvar ličnog afiniteta ja bih recimo uvek stavio Medžika pre Lebrona.

Jim Beam

pre 6 godina

Ako izuzmemo par zalutalih (poput Janisa koji još apsolutno ništa nije postigao u karijeri), par precenjenih (Durent ne može još pre Pipena i Melouna, Ajverson koliko god bio atraktivan nije imao bolju karijeru od Kida ili Robinsona) lista je prilično realna. Naravno, to da li je Kobi bolje od LeBrona su finese, ovi očigledno preferiraju LBJ-a i ne bih ulazio u to. Možda je bolje napraviti listu po tome ko u koju grupu spada. Na primer no.1, 2-5 pozicija, 6-10 pozicija, 11-20 pozicija, 20-50 pozicija, 51-100 baš zbog tog prepucavanja da li je neko bolji. To bi bilo tačnije jer igrači dolaze iz različitih era košarke i teško ih je porediti. Ako bi se tako gledalo, možda 3-4 greške na ovoj listi postoji, sve ostalo je na mestu.

dm

pre 6 godina

za MJ-a nikakve dileme da je prvi, prosto nedodirljiv. a da je lbj ispred kobe-a ne znam bas, moze da se diskutuje ali ja nikad nisam ustao da ga gledam jer covek prosto nema elegancije, mozda to nekome nije bitno ali lbj je sirovina, velike stvari napravio ali ispod kobe-a.

brko radoje

pre 6 godina

Kakva budalaština !!! U top 20 nema mesta za najbolje krilo ikada i drugog strelca liga na večnoj listi Karla Melouna i njegovog saigraca Stoktona plejmejkera kakav se rodi u 100 godina koga niko nikad neće preteći na listi asistenata . Kako je Stokton organizovao igru i imao uticaj na tim treba da se predaje u školama svim polaznicima basketa....

Neznalica

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Skoro neko nije ovoliko promašio. Ti si jedan vrlo neobičan čovek. Ali zasmejao si me, moram da priznam. Kako kažeš? Nije nikada osvojio prsten i trejdovan je. Ako te ne mrzi izguglaj ko je Detroitov najbolji košarkaš svih vremena pa ćeš shvatiti šta si napisao.

veljko

pre 6 godina

šek pre vilta? bilo ko pre vilta je diskutbilno, a centar pogotovo. takav je i ostatak liste. generalno, lista je dobar uvod u rasprave, svadje, zanimljive razgovore... sustinski je nemoguce dati apsolutno objektivan redosled, a sto je lista duza, to je besmislenija. nije moguce pogoditi mesto jednom igracu u npr. rangu 60-80, a kamoli njih 20 poredjati smisleno. medzik je mozda talentovaniji od dzordana, ali je napravio sebi haos u zivotu i karijera mu nije bila na nivou nekih drugih kosarkasa. a ovde drugi. s druge strane, rasel je bio u najacem timu, pa iako individualno losiji od vilta, ima 8 titula viska u odn. na njega. dzordan bez titule do pojave pipena, brajant do dolaska seka, lebron do vejda i bosa. a nisu tu samo oni bitni, bitan je i klub, grad, saigraci, konkurencija u datom trenutku. najdominantniji ikada je vilt, najharizmaticniji dzordan, najprecizniji kari, najuniverzalniji dzejms... ko je najbolji, dr. dzej ili rasel ili karim ili robertson ili dzordan, pa to je nemoguce odrediti...

sarajevo.ba

pre 6 godina

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена. 
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада. 
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада. 
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места 
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона. 
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће. 
О Џордану нећу да причам. 
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.
(некле, 28. februar 2018 15:32)


Hahahaha koji si ti kralj.

petarczv

pre 6 godina

Jordan, Kobi su umetnici,ostalo su kosarkasi. Kada gledate njih dvojicu kao da gledate balet, umetnicko klizanje.Dok kada gledate Lebrona, kao da gledate fizikalca kako nosi dzak na ramenu i ubacuje u mesalicu.
(Leskovcanin, 28. februar 2018 15:54)

Ziva istina, sto jedan dole napisa zbog lebrona nikad ne bi ustao da gledam steroida dok bi dao sve na svetu da mogu da gledam opet jordana ili kobea u prajmu kao i medzika...

Nabukodonosor

pre 6 godina

Lupajte mi minuse do sutra, ali LBJ nije top 5 i nikad nece ni biti. Danasnja kosarka je smesna u odnosu na onu od pre 20 i kusur godina, da ne pricam o protekciji kod sudija koju ima. To je moje misljenje i takodje je moje misljenje da se sa mnom nece sloziti samo klinci koji gledaju NBA zadnjih 10 godina.

Tigar iz regiona

pre 6 godina

Ok mislim da je nama starijima jasno da deca (da,deca) ne znaju ko je Ajzeja Tomas, kad se govori o najboljim igracima ikada...
Citam dole komentare ove dece, bas su mi smesni i zanimljivi komentarima tipa "drago mi je zbog Ajzeje, napredovace jos i pokazace da je zasluzeno na listi" ili oni drugi "kako on tu, nema ni jednu titulu, ni jedan MVP" ... mukice male
(stevan, 28. februar 2018 17:44)

Tako ti je to prijatelju, za njih vreme počinje sa Androidom. Verovatno je i sastavljač liste milenijalac (ili glasači, ne znam kako je pravljena). Autentična bukova cepanica Šekil ispred Čemberlena, Rasela i Olajdžuvona, Durent osam mesta ispred Karl Melouna, drugog strelca NBA svih vremena.... takva vremena došla.

stevan

pre 6 godina

Ok mislim da je nama starijima jasno da deca (da,deca) ne znaju ko je Ajzeja Tomas, kad se govori o najboljim igracima ikada...
Citam dole komentare ove dece, bas su mi smesni i zanimljivi komentarima tipa "drago mi je zbog Ajzeje, napredovace jos i pokazace da je zasluzeno na listi" ili oni drugi "kako on tu, nema ni jednu titulu, ni jedan MVP" ... mukice male

Milan

pre 6 godina

Moj omiljeni igrac svih vremena, Medzik Dzonson na trecem mestu. Kakav je to bog ove igre ljudi moji, uvek mi je bio drazi od Dzordana, iako su brojke (donekle) bile na strani Leteceg.

vince carter

pre 6 godina

Ove liste su kod svih razlicite al ova je smesna..mislim Janis?? Grant Hill je bio superstar prvih 6 godina ali se potom povredio,skroz nelogicno! Iako je Carter moj omiljeni igrac prvi put ga vidim ovoliko visoko na nekoj listi! Mislim ovde ima mnogo losih odluka. Liste su liste,Miroslav Klose nikada nece biti bolje upamcen od Ronalda na svetskim prvenstvima iako je dao gol vise.

croata

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.
(Yarilo, 28. februar 2018 19:32)

U 10 godina najbolje i najjace kosarke na planeti, nba kraj 80tih do kraja 90tih na ovoj listi je 40 igraca,dakle 40%,a moglo ih je i trebalo biti jos. U takvoj nba jordan je 9 puta bio u obrambenoj petorci,a jednom najbolji obrambeni igrac cijele lige. 8 centara iz tog perioda je u najboljih 30 igraca u povijesti. Najjaca i najzesca obrana ikad.
I sad kad procitam da je lbj all round igrac u danasnjoj nba gdje obrana NE POSTOJI,a jordan mit,pa sta reci na takvu glupost? Volio bih da lbj moze samo na kratko u devedesete pa da ga recimo cuva charles barkley sa svojih 198cm. Da vidimo bi li se onda naigrao. Jednom bi mozda i zakucao preko njega,drugi put,ovaj bi odnio i njega i tablu i kos. Iduci put lbj bi dobro razmislio dal se isplati ulazit u reket.
Jordan je bio daleko najbolji u najjacoj nba ikad. lbj je najbolji u vjerojatno najlosijoj nba ikad. Tu prvenstveno treba traziti razliku izmedju njih dvojice. No da se razumijemo,lbj bi sigurno bio dominantan i u nba 90tih,u pitanju je top 5 igrac svih vremena,ali u puuno manjoj mjeri nego danas.

delboj

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Svi se trudimo da ostavimo sto bolji komentar, ali ovaj sasvim obican cocjek je definitivno pobijedio.

Rade

pre 6 godina

Tako jeeeee MJ jedan I jedini neprikosnoven. Samo iza njega bi trebao biti Magic pa onda Crna Mamba, LBJ ne zaslužuje plasman među 10,žao mi je.

Alekso

pre 6 godina

Generalno losa lista, po mom misljenju. Prvo, stavljati aktivne i penzionisane igrace na listu je besmisleno. Takodje, ne mogu se porediti igraci koji su igrali u razmaku od pola veka jedan od drugog. Da i ne pominjem pojedinacne gafove, tipa Rasela Vestbruka i njegovog trideset i nekog mesta, imajuci u vidu njegove izgubljene lopte i diskutabilan procenat suta iz igre..

mj23

pre 6 godina

Najrealnija lista do sad, osim sto bih zamjenio mjesto Duncanu i Kobeu.

Kobe i jest neki rubni top 10 svih vremena.

MJ i dalje nedodirljiv na vrhu...

molimvasobjavitekomentar

pre 6 godina

Igrac koji je na nivou karijere belezio 30 poena, 23 skoka, 4.5 asistencija po utakmici i koji 50 godina nakon zavrsetka karijere i dalje drzi 72 (sedamdeset i dva) vazeca NBA rekorda je tek osmi na ovoj listi. Meni je samo ovaj podatak dovoljan da znam da je lista smece.
Za ove sto tvrde da je MJ neprikosnoveno prvi imam samo da kazem da je liga kad je Wilt dominirao menjala pravila kako bi ogranicila njegovu dominaciju (doduse neuspesno), da li neko moze da mi kaze da je liga isto to radila i za MJ-a?

the truth

pre 6 godina

Bird 10? Lista je sewjurija, covjek kad je bio u primu oducavao od kosarke Dzordana i Medzika. Wilt na broj 8? Da ne pominjem igraci koji poske 2 sezone upadaju u top 100? Trebaju dosta kacamaka da jedu. Pistol Pit 61? Vest 17? Haha. Kad se pogleda sve objektivno mozda Karem bi trebao biti broj 1.

Trollston

pre 6 godina

Moja jedina zamerka je da Karim Abdul Dzabar treba da bude ispred Medzika i LeBrona. Najvise poena u istoriji lige, treci po broju skokova i broju blokada, 6 prstenova, 6 puta MVP regularnog dela (rekord) i dva puta MVP finala, 19. puta all star (rekord), 15 puta U najboljem timu lige i 11 puta u najboljem defanzivnom timu lige. Pored svega toga, on je najbolji koledz igrac u istoriji, tri godine za redom NCAA sampion i MVP.

baron

pre 6 godina

Sta, O'Neal i Dankan bolji od Hakim Olajdžuvona??????????
Mislim da bi Lebron i Olajdžuvon trebali zameniti mesta.
Moze Lebron u top 10, ali drugi na listi, ne ne.

bla

pre 6 godina

Pitanje za komentatore - ako Lebron do kraja karijere dodje do 6 prstenova, hoce li biti bolji od Dzordana? + Da, - Ne.
Po mom misljenju - Dzordan, Lebron, Karim, Vilt, Medzik, Bil Rasel, Leri Bird, Tim Dankan, Sek, Kobi. To su mojih top 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (IQ 149, 28. februar 2018 16:53)
da bi pretekao MJ-a LBJ mora da pretekne Magica, Karima a i jos neke sa liste. iako me cesto nervira kada krenu prepucavanja ko je bolji ovo je vest bas za te stvari. ako izbacimo titule iz rasprave nego samo pogledamo individualna dostignuca stvari stoje ovako:
MVP MJ 5 ; LBJ 4
MVP finala MJ 6: LBJ 3
najbolji strelac MJ 10: LBJ 1
najbolji defanzicac MJ 1 : LBJ 0
defanzivni prvi tim MJ 9 : LBJ 5
lider u ukradenim loptama MJ 3 : LBJ 0

MJ je bio i bolji ofanzivni i defanzivni igrac od Lebrona. Iako je LBJ navodno raznovrsniji u odbrani to nikako ne znaci i da je bolji. inace LBJ i miami nisu imali resenje za jason terry-ja
kada je dalas osvojio titulu!? tako nesto se MJ-u ne bi dogodilo. LBJ nece nikada preteci MJ bez da uzmemo u obzir titule.

filipo

pre 6 godina

Mislite da je Kevin Garnet slučajno bio najplaćeniji igrač u NBA čiji je ugovor napravio zemljotres u NBA i izazvao lok aut 1999.?Staviti igrača koga niko nije mogao da čuva na 26. mesto je van pameti.Sa mrtvom Minesotom sam izbacio sakramento u polufinalu zapada i u finalu imao čak 2 pobede protiv prejakih Lejkersa.Srećom pređe u Boston kome je i doneo titulu 2008 a doneo bi i 2009. da nije bilo neviđene krađe u korist Lejkersa kada je Boston poveo sa 3:2.Od ugovora KG počinje nova era u NBA što se tiče novca,svi dobijaju više nego što treba.

Neznalica

pre 6 godina

Još samo jedno. Interesantno je da su prva dvojica na listi upravo igrači oko kojih je napravljena najveća medijska pažnja i koji su imali u istoriji najbolje reklamne ugovore. To dosta govori.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Karl Malone 21.igrac? Onda ljidi nisu gledali velikog Karla. Covek je bio masina. 25+ poena i 20 + skokova svaka utakmica. Covek je drugi na listi strelaca NBA lige svih vremena i na ovoj listi je 21. ?????? Budalastina. Kao i sve kod Amerikanaca.

Neznalica

pre 6 godina

Ova lista samo jedno pokazuje. Što je više vremena prošlo od kada si igrao, ma koliko da si bio dobar, padaš u zaborav. Prvi i drugi na listi imaju manje NBA prstenova nego sedmi na listi. Pritom je taj isti sedmi bio ubedljivo najbolji igrač svog vremena. Dankan je takođe postavljen veoma nisko. Igrao u vreme Kobija i Šekila, osvajao prstenove u timu bez ijedne druge ozbiljne mega zvezde u timu , dok ova dvojica zajedno u timu postigoše najveće uspehe u karijerama. Eldžin Bejlor mora da bude više na listi. Razlika na listi između Medžika (usput budi rečeno po meni najbolji igrač koga sam gledao) i Lari Birda je smešna. Ljudi se klali jedan sa drugim tokom karijera. Nekad pobedi jedan, nekad drugi, obojica izuzetno atraktivni igrači i na kraju ovolika razlika. Opet, Medžik je igrao sa Džabarom a Bird sa igračima daleko od prvih 10 sa ove liste. I tako može da se ide u nedogled. Najveći dokaz koliko je lista nepravedna su pozicija Durenta i Karija.

NISlija

pre 6 godina

Ako cemo o umetnickom dojmu, a to je ono zasto volim ovaj sport, Michael J. najbolji ikad ubedljivo, pa Medzik, tu je i Kobi, pa Lari ptica. To su bili umetnici, gde posle par poteza odmah ukapiras da igrac ima hiper kosarkasku inteligenciju, smisao za igru, mastovitost, eleganciju i lakocu igranja. Ostali su dobri kosarkasi, atlete, sa puno koseva, skokova i ostale statistike. Moze LBJ da da jos milion koseva, ali umetnik nikad nece biti. Jabar takodje interesantan, covek izmislio sut (Nebesku udicu) koji se koristi na svakoj utakmici, ko jos moze da se pohvali sa tako necim. Listu necu ni da komentarisem...

Vladimir

pre 6 godina

Nema potrebe raspravljati o ovom spisku jer je to nečiji lični ukus. Ali koliko sam se ismejao čitajući neke komentare tipa šta će Ajzea Tomas na ovoj listi, da je Viltu bilo lako da igra u ono vreme, zašto Bird nije šutirao više trojki ako je bio dobar šuter kao Kari i druge gluposti. Stvarno je ljudska glupost neograničena.

delboj

pre 6 godina

NBA sam aktivno pratio od ludih finala losih momka iz Detroita i Medzikovih Lejkersa pa do neke 2000-te.
U jednom trenutku sam znao cini mi se postave svih, tada, 27 klubova...
Ovo sad je soubiznis bez odbrane i timske kosarke. Prije je to bilo klanje. Detroitu recimo niko nikad nije smio da udje na ulaz pod kosem ili je zavrsavao u bolnici.
Prvih deset po meni su: Dzordan, Medzik, Bird, Meloun, Dzejms, Brajant, Dzabar, Cembrlen, Hakim i Rasel.

Rekreacija

pre 6 godina

Jordan svakako na prvom mestu i tu nema govora ali da je Lebron ispred Kobija mi nikako nije jasno. Prvo zato sto Kobi ima 5 titula a Lebron 3. Drugo zato sto Kobi iz 7 finala ima 5 titula dok Lebron iz 8 finala ima samo 3 titule. Treca stvar je ta sto su igrali jedan na jedan mnogo puta i dokazalo se koliko se Kobi igrao sa njim, cak i u njihovom poslednjem mecu. Lebron ide na snagu i jako mu to dobro ide, sjajan je igrac ali daleko iza Kobija koji je suvi talenat.

nik

pre 6 godina

Koji bre Jokic u top 10,o cemu vi ljudi pricateee!!!!???? Pa dajte budimo realni bree!!! Decko tek poceo da igra u NBA, mora on jos MNOGO da bude na ovom nivou da bi usao u top 50 a o top 10 necu ni da pricam! Mi smo srbi jako cudan narod!!! Sve je nase najbolje ikada! Novak najbolji u istoriji(a nije ni peti realno gledano), sergej milinkovic savic najbolji ,najskuplji ,ludilo ovo ono....bobi marijanovic,najbolji centar al ne daju mu da igra namerno zato sto je srbin ....i da ne nabrajam dalje! Mi smo šou od naroda ,previse ponosni i sve gledamo sa visine,a u stvari smo na samom dnu!!!!!

vince carter

pre 6 godina

@Yarilo ako Dzordan nije all around igrac kako na manji broj utakmica ima vise poena,kradja,blokada od Lebrona,kako je bio defanzivac godine,tri puta lider u ukradenim loptama. Imao je 12 asistencija u proseku kada je igrao point guarda,11 protiv Lejkersa u finalu. Odlican i skakac samo Centri i PF su zapravo igrali u reketu tada ali Jordan opet ima vise ofanzivnih skokova i bio je top ofanzivac i defanzivac..pa kako nije all around,plus Clutch! 1,6 blokda u sezoni dpoy je vise nego kada su Garnet i Green osvajali tu nagradu. Da ne pominjem koliko ima bolji footwork,post game,fadeway,crossover,mid range,vestinu...dakle ko je kompletniji?

novi

pre 6 godina

Smesna lista, previse ocigledno favorizovanje i idealizvoanje aktivnih igraca u cilju marketinga, jer na Wiltu i Maloneu ne mogu vise da zaradjuju. Postoji 5 igraca koji su redefinisali rec kosarka, Jordan, Wilt, Kareem, Malone i Medzik, svaki u svoje doba. Ostali neka se poredaju po subjektivnom ukusu.

petarczv

pre 6 godina

Jedina stvar oko koje nema rasprave i oko koje se slaze 99% zemaljske kugle sem jezikija, jeremije, mvp i jos po kojeg "strucnjaka" sa ovog foruma je da je njegovo letece visocanstvo mj no1...

delboj

pre 6 godina

Jeste MJ najbolji ikad, ali ja vise volim Kobija. Kompletniji igrač i igrao je u eri kada je svaka ekipa imala bar jednog superstara u ekipi. Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..
(Marko, 28. februar 2018 16:37)

Vankuvera tada na mapi kosarke nije bilo prijatelju. Niti Kanade, to jest Toronta. A sto se tice superstarova, osim Brajanta, koji to jeste, i Le Brona, koji itakodje to jeste, svi ovi ostali su male bebe za superstarove 90-tih.

octavian

pre 6 godina

Misli se na Ajzeu Tomasa
seniora,iz Pistonsa..koji ima dva sampionska prstena.Korektna lista,svako ima svoje favorite,ali gro je tu..:)

Zlopamtilo

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.
(Yarilo, 28. februar 2018 19:32)
E moj ti !
U statistikama, na žalos,t ne postoji rubrika gde se beleže odlučujući koševi u zadnjim sekundama ! U toj kategoriji MJ je bez premca u odnosu na sve igrače, a da ne govorimo o LeBronu ! Pogledaj na netu zadnji koš u finalu Čikaga i Jute, kad MJ prvo krade loptu, uzima je i prenosi preko terena , lomi protivničkog igrača ( čiji je jedini zadatak u tim utakmicama bio da čuva MJ-ja ) i postiže koš bez koske za pobedu ! U tom napadu je sažeta cela MJ-jeva karijera i to nije mit već lako proverljiva činjenica !

Kecman

pre 6 godina

Ove liste su baš nezahvalne, neke igrače ni ne znam. Ono što je po meni nepravedno je pozicija KB, koji mora biti drugi na listi, pa LBJ, a ostalo je tu negde. Možda Bird podcenjen Kari precenjen, ali kao što rekoh, nezahvalno.

Darko

pre 6 godina

Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..

Shareef Abdur-Rahim, Mike Bibby za Vankuver, Cedric ICE Ceballos, A.C. Green, Michael Finley, a 98 su dosli Dirk i Nash u Dalas, a za Filadelfiju su igrali Derrick Coleman, Allen Iverson, Jerry Stackhouse, Vernon mad max Maxvell... Imao je Jordan protiv koga da igra itekako

vince carter

pre 6 godina

@Mvp zato sto je bio bitniji siguran kos,ball movement Celticsa i laki poeni,igra blize reketu,kontre! A za 2+1 nikad nisi cuo..3poena,ccc! Ejndz je sam rekao da je terao Birda da mnogo vise sutira za 3 ali dzabe ponavljanje takvima da je drugacija igra bila,pa ljudi su kroz koledz i srednje skole prolazili bez linije za 3...dakle Kari bi 80tih takodje to prosao,ne bi imao Ajversona na koga se ugledao i skidao njegov handles i ostalo,nego nekog drugog idola i bio bi totalno drugi igrac,niti bi mu otac Dell Curry tokom odrastanja pomagao..kakva poredjenja strasno,Bird je sipao od svuda! @ za Dalas je igrao Dzejson Kidd,za filu Ajverson a ko je igrao za Vankuver u Kobijevo vreme..Abdul Rahim Sarif! U vreme Wilta je bilo zabranjeno i shoulder rules,odgurivanje ramenom,zato je ovaj sutirao i Fadeway jos tada..handles je bila nosena lopta i igralo se u starkama,nije se putovalo privatnim letovima i nisu imali danasnje povoljnosti,licne trenere,nutricioniste i ostalo,Wilt je svejedno kucao sa linije bacanja.

Overrated

pre 6 godina

Novicki 29, Parker 67, Gasol 93, sveto trojstvo evropske kosarke i Janis koji ce tek da napreduje i to bi bilo to od Evropljana, sanse da se nadju na listi imaju Jokic i Porzingis.

Drazen na 1.639. mestu, sfrj botovi na aparatima... 60 poena u poluamaterskoj evropskoj kosarci 80-ih po spanskim i italijanskim selima dovoljno za 1.639 mesto.

vince carter

pre 6 godina

@Stevan "Bleach Report" je napravio artikl gde je "pobio" sve takve tvrdnje da su Cemberlen i Russell igrali protiv belaca i niskih igraca,a da nisu Cemberlen i Russell mozda trenirali u drugacijim uslovima u tih igraca? Posto je bilo desetak timova,znaci non stop su u krug medjusobno igrali Wilt,Russell,Thurmond,Reed,Jabbar,Unseld,Bellamy. Nijedan belac..Hoces reci da Bobi moze za kratko vreme ubaciti 20 poena danas a Wilt? Molim vas ove price kako Ajzea nije igrao 92 samo zbog Dzordana,pa bila je zakazivana specijalna konferencija za medije zbog izjave Ajzea o Birdu a i sa Medzikom nije pricao,na All Starovima igraci Bad Boysa su cesto preskakali Jordana a 91 su napustili teren na zahtev Thomasa. Jos ako ukucate Jordan and Pippen tough moments vs Pistons videcete i kakve su faulove pravili. U toj prici Jordan nije bio negativac vec Thomas..covek je bivseg saigraca Mahorna na sred utakmice napucao pesnicom.

Neznalica

pre 6 godina

za sve one koji se hvataju za Bila Rasela i njegove prstene, i Wilta i njegovu statistiku, tada je bilo desetak ekipa u ligi sve ukupno, nije bilo silazne putanje kod suta, nije bilo ograniceno vreme jednog napada, 99% igraca su bili skrbavi, slabi i nedorasli BELCI, i jos mnogo stvari je bilo drugacije nego danas. Tako da su i Wilt i Bil produkt svog vremena.

A od 11 sezona u kojima je Rasel uzimo prstenje, pogledajte koliko je puta on bio najbolji igrac u ekipi. Bice to neprijatno iznenadjenje (posto vidim da neki ovde pisu da je on bio najbolji uvek, a situacija uopste nije takva)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stevan, 28. februar 2018 17:40)

Stevane nesrećniče, šta si sve ovde nalupao. Po kom kriterijumu su to Rasel i Čembrlen mogli da igraju NBA a drugi crnci nisu? Kakve su to gluposti? Bili su najbolji u to vreme i, na kraju krajeva, bili su najbolji crnci (ako ti je boja kože baš toliko važna) košarkaši tog vremena. Rasel je bio prvi pik na draftu i od prve godine je počeo da osvaja prstenove. Kada je prestao da igra, Boston je nekih četiri-pet godina čekao novu titulu. I sada kao to slučajno? Usput je dobijao u direktnom duelu Čembrlena koji je svima trpao po 40 koševa. I ti sad ovde prosipaš pamet da su drugi igrači Bostona bili zaslužniji za prstenove. Dva prstena je osvojio istovremeno kao igrač i trener. Pet puta je biran za najboljeg igrača lige. Šta je još mogao da uradi u karijeri pa da bude najbolji?

kepri

pre 6 godina

Jordanke će se uvek nositi i za 100 godina,a Lebronke ili kako li već,ne znam da li postoje.PS zbog smrti oca pauzirao je 2 sezone na vrhuncu karijere,realno 2 izgubljene titule.

croata

pre 6 godina

Patis od nostalgije prijatelju. Za tebe je ono sto je starije automatski i bolje. Sigurno je po tebi sad i najgora era tenisa. I da djokovic federer i nadal ne mogu da pridju borgu lendlu agasiju... Takodje sigurno su i mesi drogba runi netalentovani i neznalice a maradona rosi bekenbauer legende. Naravucenije: nije sve sto je starije i bolje. A sta fali nba-u danas. Kari, durent, vestbruk, harden, dzejms, dejvis, pol, irving,vol... Samo su centri nesto slabiji to je cinjenica
(Nostalgija, 28. februar 2018 23:19)

Varas se,naveo sam cinjenice, a ako je tebi nostalgija 40 igraca iz tog perioda u najboljih 100 svih vremena onda sam nostalgican,al s razlogom.
Sto se tice ostalih sportova,npr nogomet,za mene je messi najbolji igrac ikad. Kog sam gledao,naravno. A gledao sam vrh igrace, od van bastena,piksija,savicevica,prosineckog do brazilskog ronalda i ronaldinha.
Toliko o nekim nostalgicnim forama koje nam vi klinci stalno pokusavate prisiti. A znam da si klinac jer da si gledao nba devedestih ne bi tako pisao. Ja znam da sport ne postoji s mojim rodjenjem, postojao je i prije i zato sam uvijek s postovanjem slusao starije kad su pricali o nekim vrhunskim igracima i momcadima. Bez mog foliranja. Pa sto ja mogu reci nekom starijem ko mi kaze da je npr brazil iz 1970godine najdominantnija ekipa svih vremena? Da mozda nije i da ga puca nostalgija,da je ne znam barcelona s messijem jaca? A u startu sam hendikepiran jer je on gledao i brazil iz 1970 i messijevu barcelonu. A ja nisam. I jos postoji nebrojeno podataka da i jest brazil iz 1970 vjerojatno najbolja ekipa svih vremena. U takvim trenucima sutim,slusam i postujem jer ne znam. Isto savjetujem i tebi.

sprivel

pre 6 godina

Kark ispred ajversona ahahahahah lista mozga bez. Answer sa grupom građana i 35 - godišnjim Mutombom došao do finala sa Šekom i Kobijem. Da li bio Kari bez Kleja, Grina sad i Durenta, došao do finala, teško. Možda je najbolji šuter al kao igrač da je ispred ajversona, smešno.

delboj

pre 6 godina

Zamenio bi Shaqa sa Oscar Robertsonom, Durant je suvise visoko sa pozicijom, Curry takodje, Malone je trebao da bude na boljoj, Pipen suvise visoko, Wade takodje, Steve Nash je mogao biti bolje rangiran.
Manu Ginobili je suvise visoko, ne znam ni sta ce na listi iskreno (72), nije imao ni jednu jedinu sezonu sa prosekom vecim od 20pts, cela karijera 13pts, Pau Gasol je za njega bog otac, realno, a tek je na 93oj poziciji.

Nego, gde je svemoguci Drazen :D
(Goran, 28. februar 2018 15:39)

Drazen naravno ne moze da bude na ovu listu, a bio bi vjerovatno da je odigrao jos nekoliko sezona. Svakako je bio bolji igrac od Djinobilija. Nego dje je Stojakovic koji je pola zivota proveo u NBA?

haha

pre 6 godina

@nekle
Ne pali se. Kakav Jokic medju 10!?
Najbolji evropski i vanamericki igrac ikada? U tvojim snovima. Novicki, Parker, Stojakovic, Mutombo, Janis, Petrovic, Kukoc... jel ti poznato to mozda? Tipicno dete koje se lozi, siguran sam da imas i neki rezervni trip po kojem ce Jokic prestici i Dzordana, a mozda se i Bogdan i Bobi uvuku medju top 3 u istoriji NBA.

Nolo

pre 6 godina

Ovo Hakim i Šek pozicije mi bode oči.
Ajmo da glasamo svi, koga bi ste realno u petorci da ste trener. Isto koštaju u top formi vi birate jednog. Koga?!?

poaro97

pre 6 godina

@bla
Jeste bolji MJ,ali je presmesno kako si izvukao statisticke kolone gde je MJ ispred Lebrona, kad covek pogleda tvoj komentar cini mu se da je LeBron mala beba
Al ajde ovako
Skokovi 7,3 LBJ 6,2 MJ
Asistencije 7,1LBJ 5,1 MJ
Sut iz igre 50,3% LBJ 49,7% MJ
Troje 34,2% LBJ 32,7% MJ
I na kraju karijere, u apsolutnim brojkama ce u svim kategorija LeBron biti ispred Dzordana. Poeni, skokovi, asistencije, blokade, ukradene lopte, sut iz igre, sut za tri poema
Ne kazem da ce biti ispred, samo je sustina da treba da sagledas realno, a ne da preskaces kolone koje ti se je svidjaju

ko.ha#33

pre 6 godina

Lebron ispred Kobija....joj hahahahahah,pa necu vise da gledam kosarku! On ne zna sam da ide u wc,a kamoli da osvoji titulu neku,prevara od igraca i svi mediji na njegovoj strani,a Durenta kad vidi pobegne u mosiju rupu,kad igra protiv njega,ovaj ga oduva...i takav igrac na drugom mestu!

BigDaddyWilkinson

pre 6 godina

Par stvari: Jordan je u svoje vreme u nekoliko kategorija kroz godine bio najbolji u ligi (npr. 10 puta strelac, 3 puta kradljivac, 1 defanzivac), dok LBJ do sada je samo jednom bio najbolji u ligi od fundamentalnih kategorija i to strelac. To pokazuje ko je koliko dominirao u svojoj eri. Jeste LBJ bolji skakac (normalno, jer je viši i masivniji - ilustracije radi, i npr. Zaza Pachulia je bolji skakac od Stocktona) ali nikad nijedne godine nije bio najbolji u ligi. Bolji je asistent, ali nijedne godine nije bio najbolji u ligi u asistencijama. Imaju manje vise isti prosek blokada, a LBJ viši. To samo govori da, sto se statistike tice, LBJ nije ni u cemu bio posebno dominantan u svojoj eri (izuzev 1 titule najboljeg strelaca). On jeste u svemu po malo sjajan ali ni u cemu vrhunski.Imace na kraju karijere ukupno vise poena skokova asistencija moyda i kradja, blokada ali ja vise cenim nekog ko do brojki stize dominantnim prosecima u kracem periodu nego nekog ko je dugovecno solidan (npr. mozda ce Azar igrati na ovom nivou jos 15 godina i na kraju imati kumulativno vise golova trofeja itd. od npr. Ronaldinja, Anrija, Mesija, Zube ali tesko da ce biti smatran boljim i vecim igracem)

vince carter

pre 6 godina

@poaro Jordan je vec odigrao dosta manje meceva od Lebrona u karijeri a jos uvek ima vise blokada,dosta vise kradja,poena ne zadugo ali ima ih vise na manji broj meceva,vise ofanzivnih skokova! No Gerd Miler 70tih nije bio bolji od Kroyfa iako je dao duplo vise golova zar ne!

Goran

pre 6 godina

Eh, lista sa puno zamerki, ali nemoguće je da se napravi lista od 100 košarkaša i da budu svi zadovoljni, ali...
Adrian Dantley 77? Čovek je jedan od najboljih ofanzivnih igrača ikada, četiri sezone sa 30 poena po meču uz 56% šuta iz igre, nestvarno, a malo ljudi uopšte zna za njega...
Alex English isto
Onda, Karl Malone je nadomak top 10, a ne 21, dok David Robinson treba jedno 15-tak mesta više. A o Antetokounmpu da ni ne pričam čovek za sad ima dve dobre sezone.
I znam koliko vas ovde voli Kobija, ali ga ja nikako ne bih stavljao na 5. mesto. I tako dalje...

petarczv

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
(običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Ti verovatno mislis da je lebron najbolji?

Hipnotisano pile

pre 6 godina

Mislim da bi trebalo izbaciti aktivne igrace, prvenstveno zbog toga sto vecina ima jos puno toga da dokaze, u istoriji imamo mnoogo primera kada posle obecavajuceg starta karijere, kosarkasi jednostavno nisu ispunili ocekivanja (povrede, mentalni sklop), uzmite samo T-Maca, mislim da svako ko bar malo prati NBA zna da je imao potencijala da bude TOP 5, lagano, ali sta da se radi. Jos bih dodao da smatram da je Kobi previsoko, mislim Dankan zasluzuje bolji polozaj od njega, ali opet ovde nijanse odlucuju, svaki igrač sa ove liste je imao uticaja na kosarku..

vince carter

pre 6 godina

@Veljko Shaq kad je dosao u Lejkerse vec je bio superstar a Brajant ruki u usponu,pre bi se reklo da je Shaq osvojio titulu kad je Brajant dosao na svoje jer trebalo je da se prodje kroz Zapad..jer pre toga Shaq je imao Van Eksela,Edi Jonesa i ostale ali su lagano ispadali od Utah Jazza i posle Spursa. Pipen je kao ruki dosao kod tada osvajaca DPOY,mvp i scoring sampiona i on je protiv tog igraca svakog dana igrao na treninzima i napredovao u oba pravca..dosao je na draftu a ne kao bilo kakva zvezda..prve dve sezone je bio prosek ali brzo napredovao zahvaljujuci tome. Sve ima svoje,mozda Jordan ne bi osvajao bez Pipena al mozda bi i Pipen bio prosecan igrac bez Jordana to jest nikada ne bi napredovao tako..plus sto ih je ovaj mentalno i takmicarski gurao.

Ozymundias

pre 6 godina

Karl Malone, drugi ili treći strelac svih vremena No21!? Janis Adentokumbo nije ni trebao da bude na ovoj listi (još uvek, tek treba da igra) i jedan od dva evropska igrača . Dirk najbolje plasirani Evropljanin sto je realno.
Jordan je sinonim za NBA barem za generaciju 30-50 godina, zasluzeno prvi. Na basketu za nekoga možeš reći da se "Dzordaniše" , ali ne da se "Lebroniše". LBJ ima brojke, ima titule, ima 15 sezona iza sebe, ima jos par sezona da to još unapredi tako da je njegova pozicija realna.

croata

pre 6 godina

Shaq sesti, a olajuwon dvanaesti? Pa dal su pri sebi?
A ovo kevin durant trinaesti, a kralj anthony penny hardaway 92? Suprotno bi eventualno moglo biti realno i to navuceno devedeset+ mjesto za duranta,penny svakako u 20 najvecih.
Jedino prvog su pogodili,sve ostalo ne.

bosanac

pre 6 godina

ali ova braca koja misle da se na ovoj listi raspravlja o malom ajzei tomasu iz bostona (cle, pa lejkersi), a ne o pripadniku generacije bed bojsa iz detroita, kakve kosarkaske analfabete :D sto se tice liste, ovakvih lista postoji mali milion i nebitno je, bitno je samo da je bog kosarke na prvom mjestu, onila bih podigao uvijek iznad kobija bez problema, sak je u svom prajmu bio najdominantnja pojava u kosarci ikada, lebron je prehajpovan, nesto slicno kao i kobi u toku karijere, ne u smislu da je los igrac, jednostavno mediji potenciraju to pricu o najbolje svih vremena, a realno je da on ne moze da se stavi u itu recenicu sa dzordanom, zbog poraza u finalima, zbog toga sto je vise igrac tipa medzika, a ne brutalni ubica tipa dzordan i kobi. pozdrav srbi i sretno vam u nedjelju, revooooluuucija :D

samba

pre 6 godina

Tesko je reci koliko je Lebron zaista dobar, jer su NBA pravila menjana kako bi on dominirao. Od dolaska Lebrona u ligu krece sunovrat svih kosarkaskih pravila, narocito koraka i duplih. Svaki kontakt se svira i nekada jaka takmicarska kosarka postaje baletsko pozoriste gde navijaci spavaju na tribinama. Bilo je toga i pre Lebrona, ali ne u tolikoj meri.
Od prvoga dana kada je krocio u ligu, bilo je jasno da se krece sa novim velikim projektom. NBA lige je sve uradila da James bude ono sto danas jeste. Snasao bi se James verovatno i u 80-90im ali ne bi bio tako dominantan, nema sanse. Jedno je kada na tebi neko igra snaznu odbranu u reketu te ceka Hakim, Sekil, Juing, a drugo kada odbranu na tebi sme da igra samo Kawai Leonard i to na momente.
Drugo, ako je Wade 23. sa tri prstena, koji je na vrhuncu svoje karijere bio rame uz rame sa Jamesom, ali tada slabiji od Bryanta kojeg nikada nije mogao nadigrati, otkud sada on toliko mesta iza Lebrona?
Smatram da James moze biti 10. na listi i to na misice.
1.MJ
2.Hakim
3.Wilt
4.Jabbar
5.Magic
6.Kobe
7.Erving
8.Russell
9.O'Neal
10.Dancan
11.James

некле

pre 6 godina

Хехе овај који је ово правио, потрудио се око првих 10 места, а онда га мрезело даље, па само набацивао без везе.
Тако Дурент 13, а мого је да га стави на 30 и неко, или Ентони 95, а мого је на 20 и неко.
Неозбиљна листа скроз.

По мени топ 10 свих времена

1.Џордан
2.Џејмс
3.Брајант
4.Меџик Џонсон
5.Олајџуон
6.Чемберлејн
7.Бирд
8.Абдул-Џабар
9.О Нил
10.Расел

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена.
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада.
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада.
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона.
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће.
О Џордану нећу да причам.
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.

IQ 149

pre 6 godina

Pitanje za komentatore - ako Lebron do kraja karijere dodje do 6 prstenova, hoce li biti bolji od Dzordana? + Da, - Ne.
Po mom misljenju - Dzordan, Lebron, Karim, Vilt, Medzik, Bil Rasel, Leri Bird, Tim Dankan, Sek, Kobi. To su mojih top 10.

Tamarica

pre 6 godina

Shak na 6. mestu ?? Brdo mesa I sala koji nije mogao da pogodi slobodno bacanje !?? Lik je bio medijski atraktivan ali kosarkasko znanje malo slabije od Dangubica I Lazica !

saramago

pre 6 godina

Ova i slične liste služe samo da se napravi polemika koja nigdje ne vodi. Da li je neko bolje ili lošije postavljen na listi u ovom kao i svim drugim slučajevima je isključivo stvar ličnog izbora autora. A što se samih igrača tiče svi mi imamo svoje favorite i svoje liste. Neko više cijeni defanzivne od ofanzivnih igrača, neko voli izrazite individualce a neko timske igrače ali činjenica je da gotovo svi igrači sa ove liste su ostavili značajan trag u svojim timovima i vremenu kad su igrali. Na mojoj listi bi Stock i Mailman bili bolje kotirani ali to je moja lista!

stevan

pre 6 godina

po meni su na ovoj listi precenjeni Kobi i Sek. Nikako ne mogu biti tako visoko, pogotovo ne Kobi.
S druge strane drago mi je da je Son Kemp bar 100. na listi, posto mi je to bio omiljeni igrac.
Takodje ne znam otkud im Leri Ptica na 10. mestu, on je realno 5. iza ova prva cetiri sa kojima se slazem.

IQ 149

pre 6 godina

@Bla - iznesite i statisticke parametre gde je Lebron bolji. Ovo za Jasona Terryja je unistilo znacajan komentar. Mavsi su ih dobili specijalistima za 3 i defanzivom, plus rotacijama u odbrani.

bla

pre 6 godina

(poaro97, 28. februar 2018 18:51)
ali to nije statistika to su licna priznanja tokom karijere, mada kada je neko 10 puta najbolji strelac lige to zaista izgleda kao statistika :-)

PGP

pre 6 godina

Realno ko god da je pisao .... ne znam odakle im pamet da stave giannisa u prvih 100 a decko tek 2,3 sezone igra dobra isto tako Kari ispred mnogo ljudi kojima nikad nece prici na primer Vejda koji je u najjboljim godinama bio uz LeBrona i Kobija najbolji igrac u ligi a da ni ne pocinjem da pricam o tituli sa Shaqom jer se to ne da porediti sa Karijevim titulama gde u prvoj postavi imate 4 all stara

Hamlet

pre 6 godina

Lista je losa ako cemo realno.Janiis??Tek treba da dodje do vrhunca, a fali Mitc Ricmond, mogli su da stave i nekog iz pistonsa sa pocetka 2000-ih...

Goran

pre 6 godina

Zamenio bi Shaqa sa Oscar Robertsonom, Durant je suvise visoko sa pozicijom, Curry takodje, Malone je trebao da bude na boljoj, Pipen suvise visoko, Wade takodje, Steve Nash je mogao biti bolje rangiran.
Manu Ginobili je suvise visoko, ne znam ni sta ce na listi iskreno (72), nije imao ni jednu jedinu sezonu sa prosekom vecim od 20pts, cela karijera 13pts, Pau Gasol je za njega bog otac, realno, a tek je na 93oj poziciji.

Nego, gde je svemoguci Drazen :D

Majčin sin

pre 6 godina

Da sam ja pravio svoju listu najboljih 20, bila bi jako slična ovoj. Možda bi Medžik bio malo bolje plasiran a Kobi malo slabije, ali to su nijanse. Pozdrav svim zaljubljenicima u košarku.

Skenderberg

pre 6 godina

Joj koja glupost od liste. Redzi Miler ispred rrej alena, pol pirsa, trejsi mekgrejdija, kavaji lenarda mnogih drugih. Ne znam da.li je neko gledao.redzija, on je bio solidan igrac ponekad ol star i nista vise od toga. Njemu je danas najslicniji klej iz golden stejta, sa tim sto klej bolje igra odbranu i kvalitetniji je malo. Redzi miler nije medju 100 najboljih. Svako moze da napravi listu ovakvu. To sto je lebron 2 tek ne treba komentarisati. Davno nisam video vecu glupost

delboj

pre 6 godina

Novicki 29, Parker 67, Gasol 93, sveto trojstvo evropske kosarke i Janis koji ce tek da napreduje i to bi bilo to od Evropljana, sanse da se nadju na listi imaju Jokic i Porzingis.

Drazen na 1.639. mestu, sfrj botovi na aparatima... 60 poena u poluamaterskoj evropskoj kosarci 80-ih po spanskim i italijanskim selima dovoljno za 1.639 mesto.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Overrated, 28. februar 2018 16:02)

Drazen sasvim sigurno ne pripada ovoj listi. Da je pozivio duze sasvim sigurno bi bio, jer je on rijedak primjerak sampionskog kova. Ali tvojom logikom ova trojica (osim Gasola) na Evropskoj listi najboljih kosarkasa tesko da mogu da udju u 1000, a Petro je sasvim sigurno najbolji kosarkas u istoriji Evrope.

saramago

pre 6 godina

Ove liste su čista glupost. To poređenje statističkih podataka je irelevantno jer su se parametri mijenjali tokom postojanja tako da veliki broj igrača iz 60ih, 70ih pa i 80ih godina nema validne podatke. A osim toga nije isto osvajati titule sad i prije 20-30 godina. Nekad imate više podjednakih timova nekad manje. Kad pogledate sve liste najboljih igrača uglavnom su tu igrači iz perioda 80ih i 90ih godina što samim tim govori da je tad bilo kudikamo teže osvojiti konferenciju a kamoli prvenstvo. I otuda favorizovanje MJ, Hakeema, Barkleya, Malonea, Birda, Magica s pravom. Pogledajte koliko velikih igrača u tom periodu nije uzelo titulu, to je najbolji pokazatelj kakav je kvalitet bio u tom periodu. Pokazatelj kvaliteta nekog igrača nisu samo brojevi koševa ili broja titula. Opet ću spomenuti Stocktona- jedan igrač sa ispodprosječnim fizikalijama a opet možda najinteligentniji igrač koji je igrao ovu igru(vidjeti asistencije i ukradene lopte) i Malonea(koševi i skokovi) nisu uzeli titulu a pick 'n' roll su doveli do savršenstva toliko da je predmet izučavanja. Vjerovatno će biti i boljih perioda ali u ovom trenutku košarka 80ih i 90ih je van svake konkurencije.

drago

pre 6 godina

Ko i svaka lista, najbolje rangirani oni koji sad igraju. Vidim 2 sa Balkana,
Mikan (Hrvat iz Karlovca) i Maravich (Srbin iz Like) bi morali biti vislje. Kao i Havlicek (po majci Hrvat, ona je iz Gorskog Kotara) i Mchale po majci.
Neki zli jezici tvrde kako su Hrvati losi u kosarci.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp ajde?? Dodaj na tih 49 i 30tak u playofu a i MJ ima 6sk..dakle 3 poena vise uz skok i dve asistencije manje mu dodje na istu,pa vise kradja po utakmici,isti prosek banana..a vise ofanzivnih skokova...real ones!!! Ops

veljko

pre 6 godina

bird nije ni izbliza suter kao kari. decko gadja iz mnogo tezih situacija. naravno da je bird davao vise ispod kosa, kad je bio krilo. ali nije imao ni izbliza preciznu ruku sa distance, iz floatera, preko visih igraca, iz driblinga i sl. da ne pricam o brzini kretanja iz koje obojica sutiraju. bird je bio pametan igrac, odlican i u defanzivi, sa super zivcima, liderskim kvalitetom, borbenoscu i uglavnom odlicnih odluka na terenu. kari je neuporedivo bolji suter. ko je bolji kosarkas, o tome necu da polemisem. ima argumenata za obojicu. obojicu gotivim...

Daa

pre 6 godina

Pa normalno da je Dzejms ispred Brajanta. Brajant tokom cele karijere ni u jednoj sezoni nije imao 50% procenat da ne govorim o tome sto je igrac sa najvise promasaja. Bird bi morao da bude za nekoliko pozicija ispred. Sve u svemu smesna i nezahvalna lista.

Jack Dempsey

pre 6 godina

Najboljih 10 kosarkasa svih vremena su (hronoloski) Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar, Larry Bird, Magic Johnson, Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Tim Duncan i LeBron James.

Mnogi se nece sloziti ali po meni je najbolji igrac svih vremena Bill Russell. Covek je za 13 sezona osvojio 11 titula kao glavni igrac. Posto je NBA liga tada brojala samo 9 timova, morao je svake veceri da se bori protiv nekog vrhunskog Centra poput Thurmonda, Bellamyja, Reeda i naravno najdominantnijeg igraca svih vremena Wilta Chamberlaina. Neko ce reci da je osvajao titule samo zbog vrhunskih saigraca sto je delimicno tacno. Ali izuzev Cousyja, niko nije kao All Star dosao u Celticse, skoro svi su bili novajlije ili sporedni igraci u drugim klubovima i postali su legende zahvaljujuci Russellu. Za razliku od ostalih velicina (koji su forsirali licnu statistiku), on je dao saigracima slobodu da "igraju" i radio je sve ostalo sto je bilo potrebno da se utakmica dobije. Iako vazi za igraca sa skromnim ucinkom u odbrani, Russell je u finalnoj seriji protiv Lakersa sredinom 60tih bio i najbolji strelac svog tima sto potvrdjuje moju tvrdnju da je radio sve to je bilo potrebno.
Pravi Sampion.

smehotresna olimpijada

pre 6 godina

1. L. Alcindor
2. Wilt C
...
10. Jordan, Magic, Bird, Dr. J, Pistol Pit,..
...
109. K. Malone, Stockton, LeBron, Kobe, Sek, Hakeem, Dunkan

pa ostala buranija koja tek treba da se dokaže... možda se nekom vise svidja ovaj ili onaj ali ovi nabrojani su jednostavno definisali košarku
...

Trollston

pre 6 godina

@neznalica 7. na listi nikako nije bio najbolji igrac svog vremena, jer ga je 8. na listi redovno unistavao u medjusobnim duelima i davao mu 30 poena po utakmici, a isti taj osmi jos uvek drzi cini mi se 72 NBA rekorda. Russel je imao uvek daleko bolju ekipu od Wilta, preciznije, u svakoj od 11 sampionskih ekipa imao je minimum 5 igraca koji su usli u kucu slavnih...

a jesi i ti muzicar?

pre 6 godina

Karim mora biti prvi kao neko ko je igrao najduze na najvisem nivou, Lebron mora biti drugi kao neko ko je najkompletniji igrac, ostalo je stvar ukusa

Blad3 RunneR

pre 6 godina

Onaj koji je sastavio ovu listu je totalni ludak Bill Russel i Wilt su na dnu top 10 sramota. Bill Russel jedini covek koji ina 11 prstenova tuga ....

M V P

pre 6 godina

@vince carter
Da baš je odigrao MJ DOSTA manje mečeva od Lebrona.
MJ 1072
LBJ 1121
49 mečeva je dosta manje?!?!
Ne vredi ti da se toliko trudis 30 p 5sk 5as je još uvek manje od 27p 7sk 7as i uvek će i biti manje:)

Nostalgija

pre 6 godina

@croata
Ja nba 90ih sam mogao da gledam ali ne bih nista razumeo jer sam rodjen 91. Tako da pratim od 2002. I ajde da verujem da je nba bio bolji 90ih medjutim problem je kod vas sto pricate da je bio toliko boljo da ne moze da se uporedjuje. Zbog cega je dzordan ako i jeste bolji, bas toliko bolji od lebrona.oladzuvon bas toliko bolji od onila, barkli od durenta, dreksler od hardena meloun od garneta, novickog ili dankana, stokton od nesa, vestbruka irvinga.... Poenta je da ima i sad vrhunskih igraca.

x

pre 6 godina

Dennis Rodman 68. a Shawn Kemp 100. Ko bi od vas pre uzeo prime Rodmana umesto prime Kempa?
(phreak, 2. mart 2018 12:38)


Ja bih uzeo prime Rodmana. Birao bih igraca za takmicarske utakmice, a ne za takmicenje u zakucavanjima.

filipo

pre 6 godina

1.MJ 2.Hakim 3.Šekil 4.Garnet 5.Kobi...
Smešno je da 2 najbolja centra koji se rađaju samo jednom i nikad više da budu 6. odnosno 12.

MVP

pre 6 godina

@vince carter
Sve si lepo napisao još samo da nam objasniš zašto Bird nije postigao 400 trojki kao Kari u jednoj sezoni?!
Još će ispasti da je on bolji šuter od Karija?
Šta, mrzelo ga da šutira trojke?
Bolje dati dva poena nego tri i te fore?:)

stevan

pre 6 godina

za sve one koji se hvataju za Bila Rasela i njegove prstene, i Wilta i njegovu statistiku, tada je bilo desetak ekipa u ligi sve ukupno, nije bilo silazne putanje kod suta, nije bilo ograniceno vreme jednog napada, 99% igraca su bili skrbavi, slabi i nedorasli BELCI, i jos mnogo stvari je bilo drugacije nego danas. Tako da su i Wilt i Bil produkt svog vremena.

A od 11 sezona u kojima je Rasel uzimo prstenje, pogledajte koliko je puta on bio najbolji igrac u ekipi. Bice to neprijatno iznenadjenje (posto vidim da neki ovde pisu da je on bio najbolji uvek, a situacija uopste nije takva)

Marko

pre 6 godina

Jeste MJ najbolji ikad, ali ja vise volim Kobija. Kompletniji igrač i igrao je u eri kada je svaka ekipa imala bar jednog superstara u ekipi. Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..

nista o nicemu

pre 6 godina

Shak na 6. mestu ?? Brdo mesa I sala koji nije mogao da pogodi slobodno bacanje !?? Lik je bio medijski atraktivan ali kosarkasko znanje malo slabije od Dangubica I Lazica !
(Tamarica, 28. februar 2018 18:35)

Kosakrkasko znanje Lazica bio MVP finala. Bolji kompliment nisi mogao da mu udelis.

Nostalgija

pre 6 godina

@ croata
Patis od nostalgije prijatelju. Za tebe je ono sto je starije automatski i bolje. Sigurno je po tebi sad i najgora era tenisa. I da djokovic federer i nadal ne mogu da pridju borgu lendlu agasiju... Takodje sigurno su i mesi drogba runi netalentovani i neznalice a maradona rosi bekenbauer legende. Naravucenije: nije sve sto je starije i bolje. A sta fali nba-u danas. Kari, durent, vestbruk, harden, dzejms, dejvis, pol, irving,vol... Samo su centri nesto slabiji to je cinjenica

drago

pre 6 godina

Ko i svaka lista, najbolje rangirani oni koji sad igraju. Vidim 2 sa Balkana,
Mikan (Hrvat iz Karlovca) i Maravich (Srbin iz Like) bi morali biti vislje. Kao i Havlicek (po majci Hrvat, ona je iz Gorskog Kotara).
Neki zli jezici tvrde kako su Hrvati losi u kosarci.

kevin gar

pre 6 godina

lista je sprdnja,mogli su staviti I devina bokera daje koseva kolko hocete a nista ne doprinosi timu.pa rej alen ispred istine pol pirsa,kevin garnet top 20mora biti..

Yarilo

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.

x

pre 6 godina

Posetite na Youtube stranicu "Mixed tape videos". Tu su prilicno objektivno prikazali po top 10 igraca u istoriji NBA po svakoj poziciji. Jos jedan njihov video je interesantan, gde su izabrali najbolju "all time" petorku, ali ne skup najboljih igraca po poziciji, nego petorku koja bi najbolje funcionisala kao tim. Petorka je sledeca:
PG Jason Kid
SG Michael Jordan
SF Predrag Stojakovic
PF Dirk Nowitzki
C Bill Russell

Naravno da Pedja nije najbolja trojka u istoriji (ni blizu). Ali kako u videu objasnjavaju, ta petorka je podredjena Dzordanu, tako da Lebron ili Bird ne bi mogli da se budu u pasivi, vec bi i oni "trosili" lopte. Zato je za ovu petorku bio potreban jedan cisti suter koji bi punio rivala sa krila, kad protivnicka odbrana udvoji nekog (uglavnom Dzordana), a da bude dovoljno visok da moze da odbrani pozicije od 2 do 4.

običan čovek

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.

FFF

pre 6 godina

Karl Malone, Clyde Drexler??? K.Malone, drugi strelac NBA all time, ako se ne varam, a nema ga medju prvih deset? C. Drexler, ko je gledao Drexlera znao o kakvom se ubitacnom igracu radi ( dream team 1) ...zadluzili po svemu medju prvih 10. .

...

pre 6 godina

Ovde niko da spomene Karmela Entonija koji kada je bio u najboljoj formi je jednostavno taliko lako igrao da mora biti bar medju 15 ako ne i medju 10 ... Mozda ga ne vole neki itd pricaju da je siledzija i jeste i nije sporno , ali ne moze da se spori njegov talenat , njegovo telo ,ko razume sta pisem shvaticce ... ali ne moze jedan Mutombo koji je bio defanzivac da bude ni medju 10000 igraca a ne 100... jedino sto je ovde razumno je privh 10 to necu da osporavam , mada i ja msm da ni oni nisu obracali paznju na ostalo jer je i njima billo bitno privh 10

max

pre 6 godina

Dzabar je najbolji kosarkas svih vremena a vi sto se prepucavate MJ ili Lebron treba samo da znate da je za vreme MJa jedina legalna odbrana bila 1na1 a sada kada Lebron igra zona je normalna postavka. Ne treba puno znanja i iskustva da se zakljuci kome je teze da prodje odbranu. Uostalom imate YT gde mozete videti Longlija kako odvlaci protivnickog centra van linije za tri da ne bi mogao da bude split second double teaming MJa pod kosem. To su Longli i Rodman non stop radili, a ako kojim slucajem onaj koga cuvaju njih ne prati onda odmah zovu sudiju da svira illegal defense.

Mare

pre 6 godina

Pre neki dan napisem da je Drazen bio sjajan kosarkas, ali da nikako ne moze u elitu NBA i dobijem hrpu minusa i odgovore da 'vredjam/nipodastavam' tog kosarkasa....

Mimla

pre 6 godina

Drago mi je zbog Ajzeje, i mislim da će do kraja karijere još napredovati!
Malo je nerealan trenutni plasman, ali ipak sa onom visinom boriti se među onim divovima treba cijeniti!

Petar

pre 6 godina

90te nba privlačniji za gledati !!
Samo ovih 5 "opskurnih" imena sve govori .
Pogledajte nepodnošljivu lakoću igranja košarke ...
Dikembe mutombo
Shawn kemp
Kevin johnson
Dennis rodman
Gary payton

Bojan

pre 6 godina

(Zlopamtilo, 1. mart 2018 08:00)
za taj poslednji napad da ga Lebron izvede ovde bi se plakalo kako Lebron ima sudijsku protekciju jer mu nije sviran faul u napadu (a realno je bio).
Pored toga bi se pricalo da je siledzija zbog 35 suteva i naravno da je beli medved zbog 15 slobodnih bacanja u finalu.
van toga, sve je bilo vrhunski, i kapa dole na ubacenom sutu.

Sto se tice te kategorije suteva u poslednjim sekundama, nisu stvari tako u korist Majkla, cak i u odnosu na Lebrona koji se kritikuje u tim situacijama. Od vrhunskih igraca tu je Kobi najlosiji, Lebron je bolji, MJ bolji od Lebrona a Bird i West su cak i ispred Majkla.

To sto se samo prica o Majklu ne znaci da su drugi velikani bili losiji.

običan čovek

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.

некле

pre 6 godina

Хехе овај који је ово правио, потрудио се око првих 10 места, а онда га мрезело даље, па само набацивао без везе.
Тако Дурент 13, а мого је да га стави на 30 и неко, или Ентони 95, а мого је на 20 и неко.
Неозбиљна листа скроз.

По мени топ 10 свих времена

1.Џордан
2.Џејмс
3.Брајант
4.Меџик Џонсон
5.Олајџуон
6.Чемберлејн
7.Бирд
8.Абдул-Џабар
9.О Нил
10.Расел

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена.
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада.
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада.
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона.
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће.
О Џордану нећу да причам.
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.

Mimla

pre 6 godina

Drago mi je zbog Ajzeje, i mislim da će do kraja karijere još napredovati!
Malo je nerealan trenutni plasman, ali ipak sa onom visinom boriti se među onim divovima treba cijeniti!

Yarilo

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.

Rade

pre 6 godina

Tako jeeeee MJ jedan I jedini neprikosnoven. Samo iza njega bi trebao biti Magic pa onda Crna Mamba, LBJ ne zaslužuje plasman među 10,žao mi je.

Skenderberg

pre 6 godina

Joj koja glupost od liste. Redzi Miler ispred rrej alena, pol pirsa, trejsi mekgrejdija, kavaji lenarda mnogih drugih. Ne znam da.li je neko gledao.redzija, on je bio solidan igrac ponekad ol star i nista vise od toga. Njemu je danas najslicniji klej iz golden stejta, sa tim sto klej bolje igra odbranu i kvalitetniji je malo. Redzi miler nije medju 100 najboljih. Svako moze da napravi listu ovakvu. To sto je lebron 2 tek ne treba komentarisati. Davno nisam video vecu glupost

a jesi i ti muzicar?

pre 6 godina

Karim mora biti prvi kao neko ko je igrao najduze na najvisem nivou, Lebron mora biti drugi kao neko ko je najkompletniji igrac, ostalo je stvar ukusa

Nabukodonosor

pre 6 godina

Lupajte mi minuse do sutra, ali LBJ nije top 5 i nikad nece ni biti. Danasnja kosarka je smesna u odnosu na onu od pre 20 i kusur godina, da ne pricam o protekciji kod sudija koju ima. To je moje misljenje i takodje je moje misljenje da se sa mnom nece sloziti samo klinci koji gledaju NBA zadnjih 10 godina.

...

pre 6 godina

Ovde niko da spomene Karmela Entonija koji kada je bio u najboljoj formi je jednostavno taliko lako igrao da mora biti bar medju 15 ako ne i medju 10 ... Mozda ga ne vole neki itd pricaju da je siledzija i jeste i nije sporno , ali ne moze da se spori njegov talenat , njegovo telo ,ko razume sta pisem shvaticce ... ali ne moze jedan Mutombo koji je bio defanzivac da bude ni medju 10000 igraca a ne 100... jedino sto je ovde razumno je privh 10 to necu da osporavam , mada i ja msm da ni oni nisu obracali paznju na ostalo jer je i njima billo bitno privh 10

delboj

pre 6 godina

Zamenio bi Shaqa sa Oscar Robertsonom, Durant je suvise visoko sa pozicijom, Curry takodje, Malone je trebao da bude na boljoj, Pipen suvise visoko, Wade takodje, Steve Nash je mogao biti bolje rangiran.
Manu Ginobili je suvise visoko, ne znam ni sta ce na listi iskreno (72), nije imao ni jednu jedinu sezonu sa prosekom vecim od 20pts, cela karijera 13pts, Pau Gasol je za njega bog otac, realno, a tek je na 93oj poziciji.

Nego, gde je svemoguci Drazen :D
(Goran, 28. februar 2018 15:39)

Drazen naravno ne moze da bude na ovu listu, a bio bi vjerovatno da je odigrao jos nekoliko sezona. Svakako je bio bolji igrac od Djinobilija. Nego dje je Stojakovic koji je pola zivota proveo u NBA?

M V P

pre 6 godina

Nemojte molim vas, sada će stručnjaci-forumaši da vam objasne da Lebron nije ni u top 50, eventualno je oko 90 i nekog mesta:)
Čuj ovog majstora da je Kari precenjen?!
Dečko je najbolji šuter koga je košarka videla, ubacio je 400 trojki u jednoj sezoni, alo 400 trojki!!! Leri Bird je za celu karijeru postigao 600-700...
Skoti Pipen je po meni zaslužio da bude još bolje ranigiran ali i ovo mesto je ok.
Čisto da se zna kakav je to all around igrač bio!

IQ 149

pre 6 godina

Pitanje za komentatore - ako Lebron do kraja karijere dodje do 6 prstenova, hoce li biti bolji od Dzordana? + Da, - Ne.
Po mom misljenju - Dzordan, Lebron, Karim, Vilt, Medzik, Bil Rasel, Leri Bird, Tim Dankan, Sek, Kobi. To su mojih top 10.

Marko

pre 6 godina

Jeste MJ najbolji ikad, ali ja vise volim Kobija. Kompletniji igrač i igrao je u eri kada je svaka ekipa imala bar jednog superstara u ekipi. Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..

filipo

pre 6 godina

1.MJ 2.Hakim 3.Šekil 4.Garnet 5.Kobi...
Smešno je da 2 najbolja centra koji se rađaju samo jednom i nikad više da budu 6. odnosno 12.

poaro97

pre 6 godina

@bla
Jeste bolji MJ,ali je presmesno kako si izvukao statisticke kolone gde je MJ ispred Lebrona, kad covek pogleda tvoj komentar cini mu se da je LeBron mala beba
Al ajde ovako
Skokovi 7,3 LBJ 6,2 MJ
Asistencije 7,1LBJ 5,1 MJ
Sut iz igre 50,3% LBJ 49,7% MJ
Troje 34,2% LBJ 32,7% MJ
I na kraju karijere, u apsolutnim brojkama ce u svim kategorija LeBron biti ispred Dzordana. Poeni, skokovi, asistencije, blokade, ukradene lopte, sut iz igre, sut za tri poema
Ne kazem da ce biti ispred, samo je sustina da treba da sagledas realno, a ne da preskaces kolone koje ti se je svidjaju

dm

pre 6 godina

za MJ-a nikakve dileme da je prvi, prosto nedodirljiv. a da je lbj ispred kobe-a ne znam bas, moze da se diskutuje ali ja nikad nisam ustao da ga gledam jer covek prosto nema elegancije, mozda to nekome nije bitno ali lbj je sirovina, velike stvari napravio ali ispod kobe-a.

Leskovcanin

pre 6 godina

Jordan, Kobi su umetnici,ostalo su kosarkasi. Kada gledate njih dvojicu kao da gledate balet, umetnicko klizanje.Dok kada gledate Lebrona, kao da gledate fizikalca kako nosi dzak na ramenu i ubacuje u mesalicu.

M V P

pre 6 godina

@vince carter
Da baš je odigrao MJ DOSTA manje mečeva od Lebrona.
MJ 1072
LBJ 1121
49 mečeva je dosta manje?!?!
Ne vredi ti da se toliko trudis 30 p 5sk 5as je još uvek manje od 27p 7sk 7as i uvek će i biti manje:)

Goran

pre 6 godina

Zamenio bi Shaqa sa Oscar Robertsonom, Durant je suvise visoko sa pozicijom, Curry takodje, Malone je trebao da bude na boljoj, Pipen suvise visoko, Wade takodje, Steve Nash je mogao biti bolje rangiran.
Manu Ginobili je suvise visoko, ne znam ni sta ce na listi iskreno (72), nije imao ni jednu jedinu sezonu sa prosekom vecim od 20pts, cela karijera 13pts, Pau Gasol je za njega bog otac, realno, a tek je na 93oj poziciji.

Nego, gde je svemoguci Drazen :D

MVP

pre 6 godina

@vince carter
Sve si lepo napisao još samo da nam objasniš zašto Bird nije postigao 400 trojki kao Kari u jednoj sezoni?!
Još će ispasti da je on bolji šuter od Karija?
Šta, mrzelo ga da šutira trojke?
Bolje dati dva poena nego tri i te fore?:)

Overrated

pre 6 godina

Novicki 29, Parker 67, Gasol 93, sveto trojstvo evropske kosarke i Janis koji ce tek da napreduje i to bi bilo to od Evropljana, sanse da se nadju na listi imaju Jokic i Porzingis.

Drazen na 1.639. mestu, sfrj botovi na aparatima... 60 poena u poluamaterskoj evropskoj kosarci 80-ih po spanskim i italijanskim selima dovoljno za 1.639 mesto.

Daa

pre 6 godina

Pa normalno da je Dzejms ispred Brajanta. Brajant tokom cele karijere ni u jednoj sezoni nije imao 50% procenat da ne govorim o tome sto je igrac sa najvise promasaja. Bird bi morao da bude za nekoliko pozicija ispred. Sve u svemu smesna i nezahvalna lista.

Nostalgija

pre 6 godina

@ croata
Patis od nostalgije prijatelju. Za tebe je ono sto je starije automatski i bolje. Sigurno je po tebi sad i najgora era tenisa. I da djokovic federer i nadal ne mogu da pridju borgu lendlu agasiju... Takodje sigurno su i mesi drogba runi netalentovani i neznalice a maradona rosi bekenbauer legende. Naravucenije: nije sve sto je starije i bolje. A sta fali nba-u danas. Kari, durent, vestbruk, harden, dzejms, dejvis, pol, irving,vol... Samo su centri nesto slabiji to je cinjenica

veljko

pre 6 godina

bird nije ni izbliza suter kao kari. decko gadja iz mnogo tezih situacija. naravno da je bird davao vise ispod kosa, kad je bio krilo. ali nije imao ni izbliza preciznu ruku sa distance, iz floatera, preko visih igraca, iz driblinga i sl. da ne pricam o brzini kretanja iz koje obojica sutiraju. bird je bio pametan igrac, odlican i u defanzivi, sa super zivcima, liderskim kvalitetom, borbenoscu i uglavnom odlicnih odluka na terenu. kari je neuporedivo bolji suter. ko je bolji kosarkas, o tome necu da polemisem. ima argumenata za obojicu. obojicu gotivim...

Tamarica

pre 6 godina

Shak na 6. mestu ?? Brdo mesa I sala koji nije mogao da pogodi slobodno bacanje !?? Lik je bio medijski atraktivan ali kosarkasko znanje malo slabije od Dangubica I Lazica !

stevan

pre 6 godina

po meni su na ovoj listi precenjeni Kobi i Sek. Nikako ne mogu biti tako visoko, pogotovo ne Kobi.
S druge strane drago mi je da je Son Kemp bar 100. na listi, posto mi je to bio omiljeni igrac.
Takodje ne znam otkud im Leri Ptica na 10. mestu, on je realno 5. iza ova prva cetiri sa kojima se slazem.

smehotresna olimpijada

pre 6 godina

1. L. Alcindor
2. Wilt C
...
10. Jordan, Magic, Bird, Dr. J, Pistol Pit,..
...
109. K. Malone, Stockton, LeBron, Kobe, Sek, Hakeem, Dunkan

pa ostala buranija koja tek treba da se dokaže... možda se nekom vise svidja ovaj ili onaj ali ovi nabrojani su jednostavno definisali košarku
...

Vlada

pre 6 godina

Prvih 5 ili 10 i moze da se rangira, od 11. do 100. mesta je samo gomila nabacanih igraca koje je tesko medjusobno porediti i odgovoriti ko je bolji, pogotovo sto je jako tesko porediti NBA kosarku danas i pre recimo 20 ili 30 godina. Jedno je sigurno, broj 1. nikada nece doci u pitanje.

Kecman

pre 6 godina

Ove liste su baš nezahvalne, neke igrače ni ne znam. Ono što je po meni nepravedno je pozicija KB, koji mora biti drugi na listi, pa LBJ, a ostalo je tu negde. Možda Bird podcenjen Kari precenjen, ali kao što rekoh, nezahvalno.

stevan

pre 6 godina

za sve one koji se hvataju za Bila Rasela i njegove prstene, i Wilta i njegovu statistiku, tada je bilo desetak ekipa u ligi sve ukupno, nije bilo silazne putanje kod suta, nije bilo ograniceno vreme jednog napada, 99% igraca su bili skrbavi, slabi i nedorasli BELCI, i jos mnogo stvari je bilo drugacije nego danas. Tako da su i Wilt i Bil produkt svog vremena.

A od 11 sezona u kojima je Rasel uzimo prstenje, pogledajte koliko je puta on bio najbolji igrac u ekipi. Bice to neprijatno iznenadjenje (posto vidim da neki ovde pisu da je on bio najbolji uvek, a situacija uopste nije takva)

delboj

pre 6 godina

Novicki 29, Parker 67, Gasol 93, sveto trojstvo evropske kosarke i Janis koji ce tek da napreduje i to bi bilo to od Evropljana, sanse da se nadju na listi imaju Jokic i Porzingis.

Drazen na 1.639. mestu, sfrj botovi na aparatima... 60 poena u poluamaterskoj evropskoj kosarci 80-ih po spanskim i italijanskim selima dovoljno za 1.639 mesto.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Overrated, 28. februar 2018 16:02)

Drazen sasvim sigurno ne pripada ovoj listi. Da je pozivio duze sasvim sigurno bi bio, jer je on rijedak primjerak sampionskog kova. Ali tvojom logikom ova trojica (osim Gasola) na Evropskoj listi najboljih kosarkasa tesko da mogu da udju u 1000, a Petro je sasvim sigurno najbolji kosarkas u istoriji Evrope.

Bojan

pre 6 godina

(Zlopamtilo, 1. mart 2018 08:00)
za taj poslednji napad da ga Lebron izvede ovde bi se plakalo kako Lebron ima sudijsku protekciju jer mu nije sviran faul u napadu (a realno je bio).
Pored toga bi se pricalo da je siledzija zbog 35 suteva i naravno da je beli medved zbog 15 slobodnih bacanja u finalu.
van toga, sve je bilo vrhunski, i kapa dole na ubacenom sutu.

Sto se tice te kategorije suteva u poslednjim sekundama, nisu stvari tako u korist Majkla, cak i u odnosu na Lebrona koji se kritikuje u tim situacijama. Od vrhunskih igraca tu je Kobi najlosiji, Lebron je bolji, MJ bolji od Lebrona a Bird i West su cak i ispred Majkla.

To sto se samo prica o Majklu ne znaci da su drugi velikani bili losiji.

mj23

pre 6 godina

Najrealnija lista do sad, osim sto bih zamjenio mjesto Duncanu i Kobeu.

Kobe i jest neki rubni top 10 svih vremena.

MJ i dalje nedodirljiv na vrhu...

Jack Dempsey

pre 6 godina

Najboljih 10 kosarkasa svih vremena su (hronoloski) Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar, Larry Bird, Magic Johnson, Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Tim Duncan i LeBron James.

Mnogi se nece sloziti ali po meni je najbolji igrac svih vremena Bill Russell. Covek je za 13 sezona osvojio 11 titula kao glavni igrac. Posto je NBA liga tada brojala samo 9 timova, morao je svake veceri da se bori protiv nekog vrhunskog Centra poput Thurmonda, Bellamyja, Reeda i naravno najdominantnijeg igraca svih vremena Wilta Chamberlaina. Neko ce reci da je osvajao titule samo zbog vrhunskih saigraca sto je delimicno tacno. Ali izuzev Cousyja, niko nije kao All Star dosao u Celticse, skoro svi su bili novajlije ili sporedni igraci u drugim klubovima i postali su legende zahvaljujuci Russellu. Za razliku od ostalih velicina (koji su forsirali licnu statistiku), on je dao saigracima slobodu da "igraju" i radio je sve ostalo sto je bilo potrebno da se utakmica dobije. Iako vazi za igraca sa skromnim ucinkom u odbrani, Russell je u finalnoj seriji protiv Lakersa sredinom 60tih bio i najbolji strelac svog tima sto potvrdjuje moju tvrdnju da je radio sve to je bilo potrebno.
Pravi Sampion.

drago

pre 6 godina

Ko i svaka lista, najbolje rangirani oni koji sad igraju. Vidim 2 sa Balkana,
Mikan (Hrvat iz Karlovca) i Maravich (Srbin iz Like) bi morali biti vislje. Kao i Havlicek (po majci Hrvat, ona je iz Gorskog Kotara).
Neki zli jezici tvrde kako su Hrvati losi u kosarci.

drago

pre 6 godina

Ko i svaka lista, najbolje rangirani oni koji sad igraju. Vidim 2 sa Balkana,
Mikan (Hrvat iz Karlovca) i Maravich (Srbin iz Like) bi morali biti vislje. Kao i Havlicek (po majci Hrvat, ona je iz Gorskog Kotara) i Mchale po majci.
Neki zli jezici tvrde kako su Hrvati losi u kosarci.

scholes

pre 6 godina

Nije loša lista, mada primetno je favorizovanje aktivnih igrača u odnosu na penzionisane. Npr. Kris Pol ispred Drekslera, Pejtona, Vortija, Milera... A nikada nije ni igrao u velikom finalu. Po meni ne može biti na listi ni ispred Parkera, Gasola, Djinobilija koji su se naosvajali titula. Isto važi i za Hardena.

cukce

pre 6 godina

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена.
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада.
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада.
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона.
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће.
О Џордану нећу да причам.
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.
(некле, 28. februar 2018 15:32)

Au čeveče daj malo realnosti oko Jokića!

ko.ha#33

pre 6 godina

Lebron ispred Kobija....joj hahahahahah,pa necu vise da gledam kosarku! On ne zna sam da ide u wc,a kamoli da osvoji titulu neku,prevara od igraca i svi mediji na njegovoj strani,a Durenta kad vidi pobegne u mosiju rupu,kad igra protiv njega,ovaj ga oduva...i takav igrac na drugom mestu!

Rekreacija

pre 6 godina

Jordan svakako na prvom mestu i tu nema govora ali da je Lebron ispred Kobija mi nikako nije jasno. Prvo zato sto Kobi ima 5 titula a Lebron 3. Drugo zato sto Kobi iz 7 finala ima 5 titula dok Lebron iz 8 finala ima samo 3 titule. Treca stvar je ta sto su igrali jedan na jedan mnogo puta i dokazalo se koliko se Kobi igrao sa njim, cak i u njihovom poslednjem mecu. Lebron ide na snagu i jako mu to dobro ide, sjajan je igrac ali daleko iza Kobija koji je suvi talenat.

molimvasobjavitekomentar

pre 6 godina

Igrac koji je na nivou karijere belezio 30 poena, 23 skoka, 4.5 asistencija po utakmici i koji 50 godina nakon zavrsetka karijere i dalje drzi 72 (sedamdeset i dva) vazeca NBA rekorda je tek osmi na ovoj listi. Meni je samo ovaj podatak dovoljan da znam da je lista smece.
Za ove sto tvrde da je MJ neprikosnoveno prvi imam samo da kazem da je liga kad je Wilt dominirao menjala pravila kako bi ogranicila njegovu dominaciju (doduse neuspesno), da li neko moze da mi kaze da je liga isto to radila i za MJ-a?

haha

pre 6 godina

@nekle
Ne pali se. Kakav Jokic medju 10!?
Najbolji evropski i vanamericki igrac ikada? U tvojim snovima. Novicki, Parker, Stojakovic, Mutombo, Janis, Petrovic, Kukoc... jel ti poznato to mozda? Tipicno dete koje se lozi, siguran sam da imas i neki rezervni trip po kojem ce Jokic prestici i Dzordana, a mozda se i Bogdan i Bobi uvuku medju top 3 u istoriji NBA.

mnogo je kume

pre 6 godina

@nekoizmase1.. ne ovaj Ajzeja danas sto igra u Lejkersima, vec LEGENDARNI AJZEJA iz Detroita koji je Jordana oducavao od kosarke GODINAMA.. I kojeg Jordan i dan danas MRZI IZ DUBINE DUSE, jer ga je DOKTOR AJZEJA uskratio za jos 4-5 titula..

nista o nicemu

pre 6 godina

Shak na 6. mestu ?? Brdo mesa I sala koji nije mogao da pogodi slobodno bacanje !?? Lik je bio medijski atraktivan ali kosarkasko znanje malo slabije od Dangubica I Lazica !
(Tamarica, 28. februar 2018 18:35)

Kosakrkasko znanje Lazica bio MVP finala. Bolji kompliment nisi mogao da mu udelis.

Walter

pre 6 godina

Kari je zapravo užasno podcenjen ovde,dečko od otpisanog talenta doveo ekipu do nba titulr potpuno neočekivano.Složio bih se da je Džordan prvi e sad ostalo je stvar ličnog afiniteta ja bih recimo uvek stavio Medžika pre Lebrona.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp alo decko Bird je sutnuo hiljade trojki manje od Karija...Kari je najbolji suter trojki a Bird je najbolji suter sa svih pozicija..kraj price! Covek je iz igre pogodio kos iza table,na jednoj nozi trojku za pobedu,kos u letu dok mu je telo bilo iza kosa,tri uzastopne pobede na takmicenju,a zadnji put nije ni skidao jaknu za zagrevanje i ostavio da mu zadnje dve lopte budu Clutch..za izjednacenje i pobedu! A jos na koledzu i srednjoj skoli igrao bez linije za 3! Ljudi ne mogu nikako da shvate da se igra drugacije zasnivala..Cak je i Carls Oukli koji je vazio za defanzivca i snagatora svojih ekipa sutirao i pogadjao trojke u dresu Toronta pri kraju karijere kada se igra menjala a i stil igre. Igraci kao Oukli se adaptiraju a kamoli Bird koji bi sada sutirao 3 puta vise trojki.

nik

pre 6 godina

Koji bre Jokic u top 10,o cemu vi ljudi pricateee!!!!???? Pa dajte budimo realni bree!!! Decko tek poceo da igra u NBA, mora on jos MNOGO da bude na ovom nivou da bi usao u top 50 a o top 10 necu ni da pricam! Mi smo srbi jako cudan narod!!! Sve je nase najbolje ikada! Novak najbolji u istoriji(a nije ni peti realno gledano), sergej milinkovic savic najbolji ,najskuplji ,ludilo ovo ono....bobi marijanovic,najbolji centar al ne daju mu da igra namerno zato sto je srbin ....i da ne nabrajam dalje! Mi smo šou od naroda ,previse ponosni i sve gledamo sa visine,a u stvari smo na samom dnu!!!!!

Majčin sin

pre 6 godina

Da sam ja pravio svoju listu najboljih 20, bila bi jako slična ovoj. Možda bi Medžik bio malo bolje plasiran a Kobi malo slabije, ali to su nijanse. Pozdrav svim zaljubljenicima u košarku.

petarczv

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
(običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Ti verovatno mislis da je lebron najbolji?

Nostalgija

pre 6 godina

@croata
Ja nba 90ih sam mogao da gledam ali ne bih nista razumeo jer sam rodjen 91. Tako da pratim od 2002. I ajde da verujem da je nba bio bolji 90ih medjutim problem je kod vas sto pricate da je bio toliko boljo da ne moze da se uporedjuje. Zbog cega je dzordan ako i jeste bolji, bas toliko bolji od lebrona.oladzuvon bas toliko bolji od onila, barkli od durenta, dreksler od hardena meloun od garneta, novickog ili dankana, stokton od nesa, vestbruka irvinga.... Poenta je da ima i sad vrhunskih igraca.

samba

pre 6 godina

Tesko je reci koliko je Lebron zaista dobar, jer su NBA pravila menjana kako bi on dominirao. Od dolaska Lebrona u ligu krece sunovrat svih kosarkaskih pravila, narocito koraka i duplih. Svaki kontakt se svira i nekada jaka takmicarska kosarka postaje baletsko pozoriste gde navijaci spavaju na tribinama. Bilo je toga i pre Lebrona, ali ne u tolikoj meri.
Od prvoga dana kada je krocio u ligu, bilo je jasno da se krece sa novim velikim projektom. NBA lige je sve uradila da James bude ono sto danas jeste. Snasao bi se James verovatno i u 80-90im ali ne bi bio tako dominantan, nema sanse. Jedno je kada na tebi neko igra snaznu odbranu u reketu te ceka Hakim, Sekil, Juing, a drugo kada odbranu na tebi sme da igra samo Kawai Leonard i to na momente.
Drugo, ako je Wade 23. sa tri prstena, koji je na vrhuncu svoje karijere bio rame uz rame sa Jamesom, ali tada slabiji od Bryanta kojeg nikada nije mogao nadigrati, otkud sada on toliko mesta iza Lebrona?
Smatram da James moze biti 10. na listi i to na misice.
1.MJ
2.Hakim
3.Wilt
4.Jabbar
5.Magic
6.Kobe
7.Erving
8.Russell
9.O'Neal
10.Dancan
11.James

sarajevo.ba

pre 6 godina

Најреалнија могућа листа ма ко шта причао.
С тим што Јокић може да заврши на овој листи топ 10 свих времена. 
Уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш икада. 
За пар година биће и званично најбољи европљанин и ванамериканац икада. 
Сад колико може на овој листи, мислим да може до 7-8 места 
а можда и претекне Бирда, Чемберлејна и Олајџуона. 
Џејмса, Брајанта и Меџика јако тешко, готово немогуће. 
О Џордану нећу да причам. 
Тај је класа за себе, своја лига, свој универзум, пар класа изнад свих осталих.
(некле, 28. februar 2018 15:32)


Hahahaha koji si ti kralj.

max

pre 6 godina

Dzabar je najbolji kosarkas svih vremena a vi sto se prepucavate MJ ili Lebron treba samo da znate da je za vreme MJa jedina legalna odbrana bila 1na1 a sada kada Lebron igra zona je normalna postavka. Ne treba puno znanja i iskustva da se zakljuci kome je teze da prodje odbranu. Uostalom imate YT gde mozete videti Longlija kako odvlaci protivnickog centra van linije za tri da ne bi mogao da bude split second double teaming MJa pod kosem. To su Longli i Rodman non stop radili, a ako kojim slucajem onaj koga cuvaju njih ne prati onda odmah zovu sudiju da svira illegal defense.

Milan

pre 6 godina

Džon Stokton je najbolji plejmejker u istoriji sa najviše asistencija ikada, Karl Meloun je na svojoj poziciji možda jedino lošiji od Dankana, a ni to nije statistički već subjektivno posto je Mailman drugi strelac u istoriji iza Dzabara!

Ova dva igrača nisu uzeli nekoliko titula samo zato sto su imali taj peh da igraju protiv najvećeg igrača i najjačeg tima ikada (MJ i njegovi Bulsi), a na ovoj listi ispred njih je Kevin Durent!? Smešno.

the truth

pre 6 godina

Bird 10? Lista je sewjurija, covjek kad je bio u primu oducavao od kosarke Dzordana i Medzika. Wilt na broj 8? Da ne pominjem igraci koji poske 2 sezone upadaju u top 100? Trebaju dosta kacamaka da jedu. Pistol Pit 61? Vest 17? Haha. Kad se pogleda sve objektivno mozda Karem bi trebao biti broj 1.

Jumko prokuko.

pre 6 godina

Zemlja kosarke nema nikoga!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 28. februar 2018 15:38)
Pete Maravich.

Milan

pre 6 godina

Moj omiljeni igrac svih vremena, Medzik Dzonson na trecem mestu. Kakav je to bog ove igre ljudi moji, uvek mi je bio drazi od Dzordana, iako su brojke (donekle) bile na strani Leteceg.

Hipnotisano pile

pre 6 godina

Mislim da bi trebalo izbaciti aktivne igrace, prvenstveno zbog toga sto vecina ima jos puno toga da dokaze, u istoriji imamo mnoogo primera kada posle obecavajuceg starta karijere, kosarkasi jednostavno nisu ispunili ocekivanja (povrede, mentalni sklop), uzmite samo T-Maca, mislim da svako ko bar malo prati NBA zna da je imao potencijala da bude TOP 5, lagano, ali sta da se radi. Jos bih dodao da smatram da je Kobi previsoko, mislim Dankan zasluzuje bolji polozaj od njega, ali opet ovde nijanse odlucuju, svaki igrač sa ove liste je imao uticaja na kosarku..

NISlija

pre 6 godina

Ako cemo o umetnickom dojmu, a to je ono zasto volim ovaj sport, Michael J. najbolji ikad ubedljivo, pa Medzik, tu je i Kobi, pa Lari ptica. To su bili umetnici, gde posle par poteza odmah ukapiras da igrac ima hiper kosarkasku inteligenciju, smisao za igru, mastovitost, eleganciju i lakocu igranja. Ostali su dobri kosarkasi, atlete, sa puno koseva, skokova i ostale statistike. Moze LBJ da da jos milion koseva, ali umetnik nikad nece biti. Jabar takodje interesantan, covek izmislio sut (Nebesku udicu) koji se koristi na svakoj utakmici, ko jos moze da se pohvali sa tako necim. Listu necu ni da komentarisem...

sprivel

pre 6 godina

Kark ispred ajversona ahahahahah lista mozga bez. Answer sa grupom građana i 35 - godišnjim Mutombom došao do finala sa Šekom i Kobijem. Da li bio Kari bez Kleja, Grina sad i Durenta, došao do finala, teško. Možda je najbolji šuter al kao igrač da je ispred ajversona, smešno.

croata

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.
(Yarilo, 28. februar 2018 19:32)

U 10 godina najbolje i najjace kosarke na planeti, nba kraj 80tih do kraja 90tih na ovoj listi je 40 igraca,dakle 40%,a moglo ih je i trebalo biti jos. U takvoj nba jordan je 9 puta bio u obrambenoj petorci,a jednom najbolji obrambeni igrac cijele lige. 8 centara iz tog perioda je u najboljih 30 igraca u povijesti. Najjaca i najzesca obrana ikad.
I sad kad procitam da je lbj all round igrac u danasnjoj nba gdje obrana NE POSTOJI,a jordan mit,pa sta reci na takvu glupost? Volio bih da lbj moze samo na kratko u devedesete pa da ga recimo cuva charles barkley sa svojih 198cm. Da vidimo bi li se onda naigrao. Jednom bi mozda i zakucao preko njega,drugi put,ovaj bi odnio i njega i tablu i kos. Iduci put lbj bi dobro razmislio dal se isplati ulazit u reket.
Jordan je bio daleko najbolji u najjacoj nba ikad. lbj je najbolji u vjerojatno najlosijoj nba ikad. Tu prvenstveno treba traziti razliku izmedju njih dvojice. No da se razumijemo,lbj bi sigurno bio dominantan i u nba 90tih,u pitanju je top 5 igrac svih vremena,ali u puuno manjoj mjeri nego danas.

Zlopamtilo

pre 6 godina

Ma LeBron bez premca. Dzordan je sjajan ali je mit. Prvi tako veliki igrac pa svi nesto nostalgisu. LeBron je allround igrac, Dzordan nije. Tu je kraj price, da ne idemo dalje. Prestanite da verujete u mitove. Jos jednom napominjem da ne pricam od LeBronovim timu ili Dzordanovom timu, vec samo o njima kao igracima.
(Yarilo, 28. februar 2018 19:32)
E moj ti !
U statistikama, na žalos,t ne postoji rubrika gde se beleže odlučujući koševi u zadnjim sekundama ! U toj kategoriji MJ je bez premca u odnosu na sve igrače, a da ne govorimo o LeBronu ! Pogledaj na netu zadnji koš u finalu Čikaga i Jute, kad MJ prvo krade loptu, uzima je i prenosi preko terena , lomi protivničkog igrača ( čiji je jedini zadatak u tim utakmicama bio da čuva MJ-ja ) i postiže koš bez koske za pobedu ! U tom napadu je sažeta cela MJ-jeva karijera i to nije mit već lako proverljiva činjenica !

Mr. Bojangles

pre 6 godina

M V P, 28. februar 2018 15:30
"Dečko je najbolji šuter koga je košarka videla, ubacio je 400 trojki u jednoj sezoni, alo 400 trojki!!! Leri Bird je za celu karijeru postigao 600-700..."

Košarka nije samo ubacivanje trojki... ma šta drugi mislili o tome. Dakle, Kari jeste bolji trojkaš od 'Tice, tu nema nikakvog dvoumljenja, ali je 'Tica daleko bolji i kompletniji KOŠARKAŠ od Karija.

Ova lista i kaže baš to.

veljko

pre 6 godina

šek pre vilta? bilo ko pre vilta je diskutbilno, a centar pogotovo. takav je i ostatak liste. generalno, lista je dobar uvod u rasprave, svadje, zanimljive razgovore... sustinski je nemoguce dati apsolutno objektivan redosled, a sto je lista duza, to je besmislenija. nije moguce pogoditi mesto jednom igracu u npr. rangu 60-80, a kamoli njih 20 poredjati smisleno. medzik je mozda talentovaniji od dzordana, ali je napravio sebi haos u zivotu i karijera mu nije bila na nivou nekih drugih kosarkasa. a ovde drugi. s druge strane, rasel je bio u najacem timu, pa iako individualno losiji od vilta, ima 8 titula viska u odn. na njega. dzordan bez titule do pojave pipena, brajant do dolaska seka, lebron do vejda i bosa. a nisu tu samo oni bitni, bitan je i klub, grad, saigraci, konkurencija u datom trenutku. najdominantniji ikada je vilt, najharizmaticniji dzordan, najprecizniji kari, najuniverzalniji dzejms... ko je najbolji, dr. dzej ili rasel ili karim ili robertson ili dzordan, pa to je nemoguce odrediti...

bla

pre 6 godina

Pitanje za komentatore - ako Lebron do kraja karijere dodje do 6 prstenova, hoce li biti bolji od Dzordana? + Da, - Ne.
Po mom misljenju - Dzordan, Lebron, Karim, Vilt, Medzik, Bil Rasel, Leri Bird, Tim Dankan, Sek, Kobi. To su mojih top 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (IQ 149, 28. februar 2018 16:53)
da bi pretekao MJ-a LBJ mora da pretekne Magica, Karima a i jos neke sa liste. iako me cesto nervira kada krenu prepucavanja ko je bolji ovo je vest bas za te stvari. ako izbacimo titule iz rasprave nego samo pogledamo individualna dostignuca stvari stoje ovako:
MVP MJ 5 ; LBJ 4
MVP finala MJ 6: LBJ 3
najbolji strelac MJ 10: LBJ 1
najbolji defanzicac MJ 1 : LBJ 0
defanzivni prvi tim MJ 9 : LBJ 5
lider u ukradenim loptama MJ 3 : LBJ 0

MJ je bio i bolji ofanzivni i defanzivni igrac od Lebrona. Iako je LBJ navodno raznovrsniji u odbrani to nikako ne znaci i da je bolji. inace LBJ i miami nisu imali resenje za jason terry-ja
kada je dalas osvojio titulu!? tako nesto se MJ-u ne bi dogodilo. LBJ nece nikada preteci MJ bez da uzmemo u obzir titule.

croata

pre 6 godina

Shaq sesti, a olajuwon dvanaesti? Pa dal su pri sebi?
A ovo kevin durant trinaesti, a kralj anthony penny hardaway 92? Suprotno bi eventualno moglo biti realno i to navuceno devedeset+ mjesto za duranta,penny svakako u 20 najvecih.
Jedino prvog su pogodili,sve ostalo ne.

PGP

pre 6 godina

Realno ko god da je pisao .... ne znam odakle im pamet da stave giannisa u prvih 100 a decko tek 2,3 sezone igra dobra isto tako Kari ispred mnogo ljudi kojima nikad nece prici na primer Vejda koji je u najjboljim godinama bio uz LeBrona i Kobija najbolji igrac u ligi a da ni ne pocinjem da pricam o tituli sa Shaqom jer se to ne da porediti sa Karijevim titulama gde u prvoj postavi imate 4 all stara

delboj

pre 6 godina

Jeste MJ najbolji ikad, ali ja vise volim Kobija. Kompletniji igrač i igrao je u eri kada je svaka ekipa imala bar jednog superstara u ekipi. Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..
(Marko, 28. februar 2018 16:37)

Vankuvera tada na mapi kosarke nije bilo prijatelju. Niti Kanade, to jest Toronta. A sto se tice superstarova, osim Brajanta, koji to jeste, i Le Brona, koji itakodje to jeste, svi ovi ostali su male bebe za superstarove 90-tih.

Alekso

pre 6 godina

Generalno losa lista, po mom misljenju. Prvo, stavljati aktivne i penzionisane igrace na listu je besmisleno. Takodje, ne mogu se porediti igraci koji su igrali u razmaku od pola veka jedan od drugog. Da i ne pominjem pojedinacne gafove, tipa Rasela Vestbruka i njegovog trideset i nekog mesta, imajuci u vidu njegove izgubljene lopte i diskutabilan procenat suta iz igre..

vince carter

pre 6 godina

@Veljko Shaq kad je dosao u Lejkerse vec je bio superstar a Brajant ruki u usponu,pre bi se reklo da je Shaq osvojio titulu kad je Brajant dosao na svoje jer trebalo je da se prodje kroz Zapad..jer pre toga Shaq je imao Van Eksela,Edi Jonesa i ostale ali su lagano ispadali od Utah Jazza i posle Spursa. Pipen je kao ruki dosao kod tada osvajaca DPOY,mvp i scoring sampiona i on je protiv tog igraca svakog dana igrao na treninzima i napredovao u oba pravca..dosao je na draftu a ne kao bilo kakva zvezda..prve dve sezone je bio prosek ali brzo napredovao zahvaljujuci tome. Sve ima svoje,mozda Jordan ne bi osvajao bez Pipena al mozda bi i Pipen bio prosecan igrac bez Jordana to jest nikada ne bi napredovao tako..plus sto ih je ovaj mentalno i takmicarski gurao.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp zato sto je bio bitniji siguran kos,ball movement Celticsa i laki poeni,igra blize reketu,kontre! A za 2+1 nikad nisi cuo..3poena,ccc! Ejndz je sam rekao da je terao Birda da mnogo vise sutira za 3 ali dzabe ponavljanje takvima da je drugacija igra bila,pa ljudi su kroz koledz i srednje skole prolazili bez linije za 3...dakle Kari bi 80tih takodje to prosao,ne bi imao Ajversona na koga se ugledao i skidao njegov handles i ostalo,nego nekog drugog idola i bio bi totalno drugi igrac,niti bi mu otac Dell Curry tokom odrastanja pomagao..kakva poredjenja strasno,Bird je sipao od svuda! @ za Dalas je igrao Dzejson Kidd,za filu Ajverson a ko je igrao za Vankuver u Kobijevo vreme..Abdul Rahim Sarif! U vreme Wilta je bilo zabranjeno i shoulder rules,odgurivanje ramenom,zato je ovaj sutirao i Fadeway jos tada..handles je bila nosena lopta i igralo se u starkama,nije se putovalo privatnim letovima i nisu imali danasnje povoljnosti,licne trenere,nutricioniste i ostalo,Wilt je svejedno kucao sa linije bacanja.

filipo

pre 6 godina

Mislite da je Kevin Garnet slučajno bio najplaćeniji igrač u NBA čiji je ugovor napravio zemljotres u NBA i izazvao lok aut 1999.?Staviti igrača koga niko nije mogao da čuva na 26. mesto je van pameti.Sa mrtvom Minesotom sam izbacio sakramento u polufinalu zapada i u finalu imao čak 2 pobede protiv prejakih Lejkersa.Srećom pređe u Boston kome je i doneo titulu 2008 a doneo bi i 2009. da nije bilo neviđene krađe u korist Lejkersa kada je Boston poveo sa 3:2.Od ugovora KG počinje nova era u NBA što se tiče novca,svi dobijaju više nego što treba.

vince carter

pre 6 godina

@Stevan "Bleach Report" je napravio artikl gde je "pobio" sve takve tvrdnje da su Cemberlen i Russell igrali protiv belaca i niskih igraca,a da nisu Cemberlen i Russell mozda trenirali u drugacijim uslovima u tih igraca? Posto je bilo desetak timova,znaci non stop su u krug medjusobno igrali Wilt,Russell,Thurmond,Reed,Jabbar,Unseld,Bellamy. Nijedan belac..Hoces reci da Bobi moze za kratko vreme ubaciti 20 poena danas a Wilt? Molim vas ove price kako Ajzea nije igrao 92 samo zbog Dzordana,pa bila je zakazivana specijalna konferencija za medije zbog izjave Ajzea o Birdu a i sa Medzikom nije pricao,na All Starovima igraci Bad Boysa su cesto preskakali Jordana a 91 su napustili teren na zahtev Thomasa. Jos ako ukucate Jordan and Pippen tough moments vs Pistons videcete i kakve su faulove pravili. U toj prici Jordan nije bio negativac vec Thomas..covek je bivseg saigraca Mahorna na sred utakmice napucao pesnicom.

vince carter

pre 6 godina

@Yarilo ako Dzordan nije all around igrac kako na manji broj utakmica ima vise poena,kradja,blokada od Lebrona,kako je bio defanzivac godine,tri puta lider u ukradenim loptama. Imao je 12 asistencija u proseku kada je igrao point guarda,11 protiv Lejkersa u finalu. Odlican i skakac samo Centri i PF su zapravo igrali u reketu tada ali Jordan opet ima vise ofanzivnih skokova i bio je top ofanzivac i defanzivac..pa kako nije all around,plus Clutch! 1,6 blokda u sezoni dpoy je vise nego kada su Garnet i Green osvajali tu nagradu. Da ne pominjem koliko ima bolji footwork,post game,fadeway,crossover,mid range,vestinu...dakle ko je kompletniji?

Neznalica

pre 6 godina

za sve one koji se hvataju za Bila Rasela i njegove prstene, i Wilta i njegovu statistiku, tada je bilo desetak ekipa u ligi sve ukupno, nije bilo silazne putanje kod suta, nije bilo ograniceno vreme jednog napada, 99% igraca su bili skrbavi, slabi i nedorasli BELCI, i jos mnogo stvari je bilo drugacije nego danas. Tako da su i Wilt i Bil produkt svog vremena.

A od 11 sezona u kojima je Rasel uzimo prstenje, pogledajte koliko je puta on bio najbolji igrac u ekipi. Bice to neprijatno iznenadjenje (posto vidim da neki ovde pisu da je on bio najbolji uvek, a situacija uopste nije takva)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stevan, 28. februar 2018 17:40)

Stevane nesrećniče, šta si sve ovde nalupao. Po kom kriterijumu su to Rasel i Čembrlen mogli da igraju NBA a drugi crnci nisu? Kakve su to gluposti? Bili su najbolji u to vreme i, na kraju krajeva, bili su najbolji crnci (ako ti je boja kože baš toliko važna) košarkaši tog vremena. Rasel je bio prvi pik na draftu i od prve godine je počeo da osvaja prstenove. Kada je prestao da igra, Boston je nekih četiri-pet godina čekao novu titulu. I sada kao to slučajno? Usput je dobijao u direktnom duelu Čembrlena koji je svima trpao po 40 koševa. I ti sad ovde prosipaš pamet da su drugi igrači Bostona bili zaslužniji za prstenove. Dva prstena je osvojio istovremeno kao igrač i trener. Pet puta je biran za najboljeg igrača lige. Šta je još mogao da uradi u karijeri pa da bude najbolji?

delboj

pre 6 godina

NBA sam aktivno pratio od ludih finala losih momka iz Detroita i Medzikovih Lejkersa pa do neke 2000-te.
U jednom trenutku sam znao cini mi se postave svih, tada, 27 klubova...
Ovo sad je soubiznis bez odbrane i timske kosarke. Prije je to bilo klanje. Detroitu recimo niko nikad nije smio da udje na ulaz pod kosem ili je zavrsavao u bolnici.
Prvih deset po meni su: Dzordan, Medzik, Bird, Meloun, Dzejms, Brajant, Dzabar, Cembrlen, Hakim i Rasel.

petarczv

pre 6 godina

Jedina stvar oko koje nema rasprave i oko koje se slaze 99% zemaljske kugle sem jezikija, jeremije, mvp i jos po kojeg "strucnjaka" sa ovog foruma je da je njegovo letece visocanstvo mj no1...

baron

pre 6 godina

Sta, O'Neal i Dankan bolji od Hakim Olajdžuvona??????????
Mislim da bi Lebron i Olajdžuvon trebali zameniti mesta.
Moze Lebron u top 10, ali drugi na listi, ne ne.

BigDaddyWilkinson

pre 6 godina

Par stvari: Jordan je u svoje vreme u nekoliko kategorija kroz godine bio najbolji u ligi (npr. 10 puta strelac, 3 puta kradljivac, 1 defanzivac), dok LBJ do sada je samo jednom bio najbolji u ligi od fundamentalnih kategorija i to strelac. To pokazuje ko je koliko dominirao u svojoj eri. Jeste LBJ bolji skakac (normalno, jer je viši i masivniji - ilustracije radi, i npr. Zaza Pachulia je bolji skakac od Stocktona) ali nikad nijedne godine nije bio najbolji u ligi. Bolji je asistent, ali nijedne godine nije bio najbolji u ligi u asistencijama. Imaju manje vise isti prosek blokada, a LBJ viši. To samo govori da, sto se statistike tice, LBJ nije ni u cemu bio posebno dominantan u svojoj eri (izuzev 1 titule najboljeg strelaca). On jeste u svemu po malo sjajan ali ni u cemu vrhunski.Imace na kraju karijere ukupno vise poena skokova asistencija moyda i kradja, blokada ali ja vise cenim nekog ko do brojki stize dominantnim prosecima u kracem periodu nego nekog ko je dugovecno solidan (npr. mozda ce Azar igrati na ovom nivou jos 15 godina i na kraju imati kumulativno vise golova trofeja itd. od npr. Ronaldinja, Anrija, Mesija, Zube ali tesko da ce biti smatran boljim i vecim igracem)

Neznalica

pre 6 godina

Još samo jedno. Interesantno je da su prva dvojica na listi upravo igrači oko kojih je napravljena najveća medijska pažnja i koji su imali u istoriji najbolje reklamne ugovore. To dosta govori.

Blad3 RunneR

pre 6 godina

Onaj koji je sastavio ovu listu je totalni ludak Bill Russel i Wilt su na dnu top 10 sramota. Bill Russel jedini covek koji ina 11 prstenova tuga ....

Ozymundias

pre 6 godina

Karl Malone, drugi ili treći strelac svih vremena No21!? Janis Adentokumbo nije ni trebao da bude na ovoj listi (još uvek, tek treba da igra) i jedan od dva evropska igrača . Dirk najbolje plasirani Evropljanin sto je realno.
Jordan je sinonim za NBA barem za generaciju 30-50 godina, zasluzeno prvi. Na basketu za nekoga možeš reći da se "Dzordaniše" , ali ne da se "Lebroniše". LBJ ima brojke, ima titule, ima 15 sezona iza sebe, ima jos par sezona da to još unapredi tako da je njegova pozicija realna.

vince carter

pre 6 godina

@poaro Jordan je vec odigrao dosta manje meceva od Lebrona u karijeri a jos uvek ima vise blokada,dosta vise kradja,poena ne zadugo ali ima ih vise na manji broj meceva,vise ofanzivnih skokova! No Gerd Miler 70tih nije bio bolji od Kroyfa iako je dao duplo vise golova zar ne!

delboj

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Svi se trudimo da ostavimo sto bolji komentar, ali ovaj sasvim obican cocjek je definitivno pobijedio.

petarczv

pre 6 godina

Jordan, Kobi su umetnici,ostalo su kosarkasi. Kada gledate njih dvojicu kao da gledate balet, umetnicko klizanje.Dok kada gledate Lebrona, kao da gledate fizikalca kako nosi dzak na ramenu i ubacuje u mesalicu.
(Leskovcanin, 28. februar 2018 15:54)

Ziva istina, sto jedan dole napisa zbog lebrona nikad ne bi ustao da gledam steroida dok bi dao sve na svetu da mogu da gledam opet jordana ili kobea u prajmu kao i medzika...

brko radoje

pre 6 godina

Kakva budalaština !!! U top 20 nema mesta za najbolje krilo ikada i drugog strelca liga na večnoj listi Karla Melouna i njegovog saigraca Stoktona plejmejkera kakav se rodi u 100 godina koga niko nikad neće preteći na listi asistenata . Kako je Stokton organizovao igru i imao uticaj na tim treba da se predaje u školama svim polaznicima basketa....

IQ 149

pre 6 godina

@Bla - iznesite i statisticke parametre gde je Lebron bolji. Ovo za Jasona Terryja je unistilo znacajan komentar. Mavsi su ih dobili specijalistima za 3 i defanzivom, plus rotacijama u odbrani.

Darko

pre 6 godina

Jel moze neko da se seti ko je igrao za Vankuver u eri MJ-a ili za Dalas ili za Filu..

Shareef Abdur-Rahim, Mike Bibby za Vankuver, Cedric ICE Ceballos, A.C. Green, Michael Finley, a 98 su dosli Dirk i Nash u Dalas, a za Filadelfiju su igrali Derrick Coleman, Allen Iverson, Jerry Stackhouse, Vernon mad max Maxvell... Imao je Jordan protiv koga da igra itekako

Tigar iz regiona

pre 6 godina

Ok mislim da je nama starijima jasno da deca (da,deca) ne znaju ko je Ajzeja Tomas, kad se govori o najboljim igracima ikada...
Citam dole komentare ove dece, bas su mi smesni i zanimljivi komentarima tipa "drago mi je zbog Ajzeje, napredovace jos i pokazace da je zasluzeno na listi" ili oni drugi "kako on tu, nema ni jednu titulu, ni jedan MVP" ... mukice male
(stevan, 28. februar 2018 17:44)

Tako ti je to prijatelju, za njih vreme počinje sa Androidom. Verovatno je i sastavljač liste milenijalac (ili glasači, ne znam kako je pravljena). Autentična bukova cepanica Šekil ispred Čemberlena, Rasela i Olajdžuvona, Durent osam mesta ispred Karl Melouna, drugog strelca NBA svih vremena.... takva vremena došla.

Goran

pre 6 godina

Eh, lista sa puno zamerki, ali nemoguće je da se napravi lista od 100 košarkaša i da budu svi zadovoljni, ali...
Adrian Dantley 77? Čovek je jedan od najboljih ofanzivnih igrača ikada, četiri sezone sa 30 poena po meču uz 56% šuta iz igre, nestvarno, a malo ljudi uopšte zna za njega...
Alex English isto
Onda, Karl Malone je nadomak top 10, a ne 21, dok David Robinson treba jedno 15-tak mesta više. A o Antetokounmpu da ni ne pričam čovek za sad ima dve dobre sezone.
I znam koliko vas ovde voli Kobija, ali ga ja nikako ne bih stavljao na 5. mesto. I tako dalje...

saramago

pre 6 godina

Ove liste su čista glupost. To poređenje statističkih podataka je irelevantno jer su se parametri mijenjali tokom postojanja tako da veliki broj igrača iz 60ih, 70ih pa i 80ih godina nema validne podatke. A osim toga nije isto osvajati titule sad i prije 20-30 godina. Nekad imate više podjednakih timova nekad manje. Kad pogledate sve liste najboljih igrača uglavnom su tu igrači iz perioda 80ih i 90ih godina što samim tim govori da je tad bilo kudikamo teže osvojiti konferenciju a kamoli prvenstvo. I otuda favorizovanje MJ, Hakeema, Barkleya, Malonea, Birda, Magica s pravom. Pogledajte koliko velikih igrača u tom periodu nije uzelo titulu, to je najbolji pokazatelj kakav je kvalitet bio u tom periodu. Pokazatelj kvaliteta nekog igrača nisu samo brojevi koševa ili broja titula. Opet ću spomenuti Stocktona- jedan igrač sa ispodprosječnim fizikalijama a opet možda najinteligentniji igrač koji je igrao ovu igru(vidjeti asistencije i ukradene lopte) i Malonea(koševi i skokovi) nisu uzeli titulu a pick 'n' roll su doveli do savršenstva toliko da je predmet izučavanja. Vjerovatno će biti i boljih perioda ali u ovom trenutku košarka 80ih i 90ih je van svake konkurencije.

Mare

pre 6 godina

Pre neki dan napisem da je Drazen bio sjajan kosarkas, ali da nikako ne moze u elitu NBA i dobijem hrpu minusa i odgovore da 'vredjam/nipodastavam' tog kosarkasa....

Jim Beam

pre 6 godina

Ako izuzmemo par zalutalih (poput Janisa koji još apsolutno ništa nije postigao u karijeri), par precenjenih (Durent ne može još pre Pipena i Melouna, Ajverson koliko god bio atraktivan nije imao bolju karijeru od Kida ili Robinsona) lista je prilično realna. Naravno, to da li je Kobi bolje od LeBrona su finese, ovi očigledno preferiraju LBJ-a i ne bih ulazio u to. Možda je bolje napraviti listu po tome ko u koju grupu spada. Na primer no.1, 2-5 pozicija, 6-10 pozicija, 11-20 pozicija, 20-50 pozicija, 51-100 baš zbog tog prepucavanja da li je neko bolji. To bi bilo tačnije jer igrači dolaze iz različitih era košarke i teško ih je porediti. Ako bi se tako gledalo, možda 3-4 greške na ovoj listi postoji, sve ostalo je na mestu.

vince carter

pre 6 godina

Ove liste su kod svih razlicite al ova je smesna..mislim Janis?? Grant Hill je bio superstar prvih 6 godina ali se potom povredio,skroz nelogicno! Iako je Carter moj omiljeni igrac prvi put ga vidim ovoliko visoko na nekoj listi! Mislim ovde ima mnogo losih odluka. Liste su liste,Miroslav Klose nikada nece biti bolje upamcen od Ronalda na svetskim prvenstvima iako je dao gol vise.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Karl Malone 21.igrac? Onda ljidi nisu gledali velikog Karla. Covek je bio masina. 25+ poena i 20 + skokova svaka utakmica. Covek je drugi na listi strelaca NBA lige svih vremena i na ovoj listi je 21. ?????? Budalastina. Kao i sve kod Amerikanaca.

novi

pre 6 godina

Smesna lista, previse ocigledno favorizovanje i idealizvoanje aktivnih igraca u cilju marketinga, jer na Wiltu i Maloneu ne mogu vise da zaradjuju. Postoji 5 igraca koji su redefinisali rec kosarka, Jordan, Wilt, Kareem, Malone i Medzik, svaki u svoje doba. Ostali neka se poredaju po subjektivnom ukusu.

vince carter

pre 6 godina

@Mvp ajde?? Dodaj na tih 49 i 30tak u playofu a i MJ ima 6sk..dakle 3 poena vise uz skok i dve asistencije manje mu dodje na istu,pa vise kradja po utakmici,isti prosek banana..a vise ofanzivnih skokova...real ones!!! Ops

Trollston

pre 6 godina

Moja jedina zamerka je da Karim Abdul Dzabar treba da bude ispred Medzika i LeBrona. Najvise poena u istoriji lige, treci po broju skokova i broju blokada, 6 prstenova, 6 puta MVP regularnog dela (rekord) i dva puta MVP finala, 19. puta all star (rekord), 15 puta U najboljem timu lige i 11 puta u najboljem defanzivnom timu lige. Pored svega toga, on je najbolji koledz igrac u istoriji, tri godine za redom NCAA sampion i MVP.

kepri

pre 6 godina

Jordanke će se uvek nositi i za 100 godina,a Lebronke ili kako li već,ne znam da li postoje.PS zbog smrti oca pauzirao je 2 sezone na vrhuncu karijere,realno 2 izgubljene titule.

croata

pre 6 godina

Patis od nostalgije prijatelju. Za tebe je ono sto je starije automatski i bolje. Sigurno je po tebi sad i najgora era tenisa. I da djokovic federer i nadal ne mogu da pridju borgu lendlu agasiju... Takodje sigurno su i mesi drogba runi netalentovani i neznalice a maradona rosi bekenbauer legende. Naravucenije: nije sve sto je starije i bolje. A sta fali nba-u danas. Kari, durent, vestbruk, harden, dzejms, dejvis, pol, irving,vol... Samo su centri nesto slabiji to je cinjenica
(Nostalgija, 28. februar 2018 23:19)

Varas se,naveo sam cinjenice, a ako je tebi nostalgija 40 igraca iz tog perioda u najboljih 100 svih vremena onda sam nostalgican,al s razlogom.
Sto se tice ostalih sportova,npr nogomet,za mene je messi najbolji igrac ikad. Kog sam gledao,naravno. A gledao sam vrh igrace, od van bastena,piksija,savicevica,prosineckog do brazilskog ronalda i ronaldinha.
Toliko o nekim nostalgicnim forama koje nam vi klinci stalno pokusavate prisiti. A znam da si klinac jer da si gledao nba devedestih ne bi tako pisao. Ja znam da sport ne postoji s mojim rodjenjem, postojao je i prije i zato sam uvijek s postovanjem slusao starije kad su pricali o nekim vrhunskim igracima i momcadima. Bez mog foliranja. Pa sto ja mogu reci nekom starijem ko mi kaze da je npr brazil iz 1970godine najdominantnija ekipa svih vremena? Da mozda nije i da ga puca nostalgija,da je ne znam barcelona s messijem jaca? A u startu sam hendikepiran jer je on gledao i brazil iz 1970 i messijevu barcelonu. A ja nisam. I jos postoji nebrojeno podataka da i jest brazil iz 1970 vjerojatno najbolja ekipa svih vremena. U takvim trenucima sutim,slusam i postujem jer ne znam. Isto savjetujem i tebi.

Petar

pre 6 godina

90te nba privlačniji za gledati !!
Samo ovih 5 "opskurnih" imena sve govori .
Pogledajte nepodnošljivu lakoću igranja košarke ...
Dikembe mutombo
Shawn kemp
Kevin johnson
Dennis rodman
Gary payton

FFF

pre 6 godina

Karl Malone, Clyde Drexler??? K.Malone, drugi strelac NBA all time, ako se ne varam, a nema ga medju prvih deset? C. Drexler, ko je gledao Drexlera znao o kakvom se ubitacnom igracu radi ( dream team 1) ...zadluzili po svemu medju prvih 10. .

Topnik

pre 6 godina

Lista bazirana isključivo na statistici,kao i sve liste koje se mogu vidjeti po tim američkim medijima.Nažalost to je ono u što se nba pretvorila,samo razne brojke lete okolo i to se uzima kao ono najbitnije.Samo gledanje utakmice je opcija,ne i pravilo.

Najviše mi upada i oči to što je antetokounmpo na ovoj listi 85., ispred pau gasola,anthonya i howarda.Što je to on napravio u ligi?Nije još prošao prvu rundu playoffa,po meni neće ni ove sezone,a suigrači mu nisu loši.Kralj praznih brojki.

Pau je dvostruki šampion,njegov dolazak je bio prekretnica u povratku lakersa kao na tron,u ligi je već 17 godina.Howard je uspio odvesti orlando u finale,pobijedvši lebrona na tom putu,u ligi je 14 godina.Anthony ima svojih mana,ali njegov talent se ne može osporiti i u petnaest godina koliko je u ligi je napravio sigurno više od antetokounmpa.

Ja sam veliki kritičar lebrona i naravno da se ne slažem s time što je stavljen na drugo mjesto,no ovaj antetokounmpo njemu nije ni blizu,a već u njegovoj petoj sezoni ga guraju među legende(i ispred nekih),isključivo na račun praznih brojki.Smatraju ga toliko dobrim a ekipa mu praktički ni ne napreduje,jučer su dobili lekciju timske košarke od wizardsa koji su se preporodili bez walla,još jednog kralja praznih brojki.

Također smatram da je paul pierce prenisko,strašno podcjenjen igrač još uvijek.

paja

pre 6 godina

Pa nije to ovaj Azea Tomas iz Lejkersa, vec legenda Detroit Pistonsa koji su 2puta bili sampioni i izbacivali MJ-a. Ko sve danas ima pristup internetu...

Gro8ar

pre 6 godina

ajzea tomas, molim?
(blizanac, 28. februar 2018 15:32)
Da Ajzea Tomas koji je igrao 1981-1994 osvoji 2 prstena i bio cak i MVP cini mi se 1990.

wolfman

pre 6 godina

Da. Isiah Thomas. Šta je tu čudno. A da vi pratite nba zadnjih par godina. Verovali ili ne postoji još jedan, 80te, 90te...legendarni Isiah Thomas!!

Neznalica

pre 6 godina

Ova lista samo jedno pokazuje. Što je više vremena prošlo od kada si igrao, ma koliko da si bio dobar, padaš u zaborav. Prvi i drugi na listi imaju manje NBA prstenova nego sedmi na listi. Pritom je taj isti sedmi bio ubedljivo najbolji igrač svog vremena. Dankan je takođe postavljen veoma nisko. Igrao u vreme Kobija i Šekila, osvajao prstenove u timu bez ijedne druge ozbiljne mega zvezde u timu , dok ova dvojica zajedno u timu postigoše najveće uspehe u karijerama. Eldžin Bejlor mora da bude više na listi. Razlika na listi između Medžika (usput budi rečeno po meni najbolji igrač koga sam gledao) i Lari Birda je smešna. Ljudi se klali jedan sa drugim tokom karijera. Nekad pobedi jedan, nekad drugi, obojica izuzetno atraktivni igrači i na kraju ovolika razlika. Opet, Medžik je igrao sa Džabarom a Bird sa igračima daleko od prvih 10 sa ove liste. I tako može da se ide u nedogled. Najveći dokaz koliko je lista nepravedna su pozicija Durenta i Karija.

Neznalica

pre 6 godina

Ajzea Tomas nije ni za top 100 ako gledamo celokupnu istoriju NBA lige. Nema prsten,nije ni približna zvezda tima kao Lebron,Durent,Kari,Vestbruk,Irving, Dzord,Vejd,Obrva,Karmelo,Novicki,Kandža...ma šta ja nabrajam nije ni za top 20 danas,a kamoli za top 100 u istoriji NBA lige...čoveka trejduju,svi ga izbegavaju,menja timove kao čarape,svaki iole ozbiljni plej bi se sprdao sa njim 1 na 1 zbog visine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (običan čovek, 28. februar 2018 15:54)

Skoro neko nije ovoliko promašio. Ti si jedan vrlo neobičan čovek. Ali zasmejao si me, moram da priznam. Kako kažeš? Nije nikada osvojio prsten i trejdovan je. Ako te ne mrzi izguglaj ko je Detroitov najbolji košarkaš svih vremena pa ćeš shvatiti šta si napisao.

Nolo

pre 6 godina

Ovo Hakim i Šek pozicije mi bode oči.
Ajmo da glasamo svi, koga bi ste realno u petorci da ste trener. Isto koštaju u top formi vi birate jednog. Koga?!?

bla

pre 6 godina

(poaro97, 28. februar 2018 18:51)
ali to nije statistika to su licna priznanja tokom karijere, mada kada je neko 10 puta najbolji strelac lige to zaista izgleda kao statistika :-)

octavian

pre 6 godina

Misli se na Ajzeu Tomasa
seniora,iz Pistonsa..koji ima dva sampionska prstena.Korektna lista,svako ima svoje favorite,ali gro je tu..:)

Trollston

pre 6 godina

@neznalica 7. na listi nikako nije bio najbolji igrac svog vremena, jer ga je 8. na listi redovno unistavao u medjusobnim duelima i davao mu 30 poena po utakmici, a isti taj osmi jos uvek drzi cini mi se 72 NBA rekorda. Russel je imao uvek daleko bolju ekipu od Wilta, preciznije, u svakoj od 11 sampionskih ekipa imao je minimum 5 igraca koji su usli u kucu slavnih...

bosanac

pre 6 godina

ali ova braca koja misle da se na ovoj listi raspravlja o malom ajzei tomasu iz bostona (cle, pa lejkersi), a ne o pripadniku generacije bed bojsa iz detroita, kakve kosarkaske analfabete :D sto se tice liste, ovakvih lista postoji mali milion i nebitno je, bitno je samo da je bog kosarke na prvom mjestu, onila bih podigao uvijek iznad kobija bez problema, sak je u svom prajmu bio najdominantnja pojava u kosarci ikada, lebron je prehajpovan, nesto slicno kao i kobi u toku karijere, ne u smislu da je los igrac, jednostavno mediji potenciraju to pricu o najbolje svih vremena, a realno je da on ne moze da se stavi u itu recenicu sa dzordanom, zbog poraza u finalima, zbog toga sto je vise igrac tipa medzika, a ne brutalni ubica tipa dzordan i kobi. pozdrav srbi i sretno vam u nedjelju, revooooluuucija :D

x

pre 6 godina

Posetite na Youtube stranicu "Mixed tape videos". Tu su prilicno objektivno prikazali po top 10 igraca u istoriji NBA po svakoj poziciji. Jos jedan njihov video je interesantan, gde su izabrali najbolju "all time" petorku, ali ne skup najboljih igraca po poziciji, nego petorku koja bi najbolje funcionisala kao tim. Petorka je sledeca:
PG Jason Kid
SG Michael Jordan
SF Predrag Stojakovic
PF Dirk Nowitzki
C Bill Russell

Naravno da Pedja nije najbolja trojka u istoriji (ni blizu). Ali kako u videu objasnjavaju, ta petorka je podredjena Dzordanu, tako da Lebron ili Bird ne bi mogli da se budu u pasivi, vec bi i oni "trosili" lopte. Zato je za ovu petorku bio potreban jedan cisti suter koji bi punio rivala sa krila, kad protivnicka odbrana udvoji nekog (uglavnom Dzordana), a da bude dovoljno visok da moze da odbrani pozicije od 2 do 4.

kevin gar

pre 6 godina

lista je sprdnja,mogli su staviti I devina bokera daje koseva kolko hocete a nista ne doprinosi timu.pa rej alen ispred istine pol pirsa,kevin garnet top 20mora biti..

stevan

pre 6 godina

Ok mislim da je nama starijima jasno da deca (da,deca) ne znaju ko je Ajzeja Tomas, kad se govori o najboljim igracima ikada...
Citam dole komentare ove dece, bas su mi smesni i zanimljivi komentarima tipa "drago mi je zbog Ajzeje, napredovace jos i pokazace da je zasluzeno na listi" ili oni drugi "kako on tu, nema ni jednu titulu, ni jedan MVP" ... mukice male

Vladimir

pre 6 godina

Nema potrebe raspravljati o ovom spisku jer je to nečiji lični ukus. Ali koliko sam se ismejao čitajući neke komentare tipa šta će Ajzea Tomas na ovoj listi, da je Viltu bilo lako da igra u ono vreme, zašto Bird nije šutirao više trojki ako je bio dobar šuter kao Kari i druge gluposti. Stvarno je ljudska glupost neograničena.

Hamlet

pre 6 godina

Lista je losa ako cemo realno.Janiis??Tek treba da dodje do vrhunca, a fali Mitc Ricmond, mogli su da stave i nekog iz pistonsa sa pocetka 2000-ih...

saramago

pre 6 godina

Ova i slične liste služe samo da se napravi polemika koja nigdje ne vodi. Da li je neko bolje ili lošije postavljen na listi u ovom kao i svim drugim slučajevima je isključivo stvar ličnog izbora autora. A što se samih igrača tiče svi mi imamo svoje favorite i svoje liste. Neko više cijeni defanzivne od ofanzivnih igrača, neko voli izrazite individualce a neko timske igrače ali činjenica je da gotovo svi igrači sa ove liste su ostavili značajan trag u svojim timovima i vremenu kad su igrali. Na mojoj listi bi Stock i Mailman bili bolje kotirani ali to je moja lista!

x

pre 6 godina

Dennis Rodman 68. a Shawn Kemp 100. Ko bi od vas pre uzeo prime Rodmana umesto prime Kempa?
(phreak, 2. mart 2018 12:38)


Ja bih uzeo prime Rodmana. Birao bih igraca za takmicarske utakmice, a ne za takmicenje u zakucavanjima.