1. @ sasha je pogodio "u sridu". Sve će se progutati, i eventualni izostanak Hrvatske i Letonije (Gruzija jeste ovde br. 4, Nemci imaju masu naturalizovanih, crnoputih Nemaca i dosta njih ne igra u ovom krugu), dok su tu najbogatiji, poput Španaca, Francuza, Turaka, pa i Grka, i ovaj nakaradni sistem će preživeti. Bio bi on čak i jako koristan da nema imperativa pobede u svakom meču, pa se ne možete do kraja osloniti na mlade snage. Tako i kod nas okosnicu tima čine Raduljica, Simonović, Tepić, Birčević... Eto, Jelovac je opravdao poziv, ni on nije tinejdžer, ali bi mogao igrati važnu ulogu doke se ne vrati Mačvan, a ovakav šuter bi sigurno mogao pomoći i na SP. Što se kvalifikacija tiče, treba dobiti Nemce kod kuće i Gruziju u gostima i u drugom krugu su dovoljne verovatno i 3 pobede kući za siguran prolaz. Svejedno je da li ste prvi ili treći.
  (Predo, 26. februar 2018 11:34)

  # Link komentara

 2. Sistem takmičenja jeste glup , ali je u drugu ruki i dobar , jer može nekim ljudima otvoriti oči na kakve je niske grane spala naša klupska košarka, a do pre smo 10 godina smo imali 5,6 klubova koji su bez ikakvih problema mogli da igraju evropu.
  Sada nam je prva liga na nivou Švajcarske i Austrije
  (Skafi, 26. februar 2018 11:01)

  # Link komentara

 3. Nece ni da se plasiramo na prvenstvo...
   (Kol9Gol&Majt19Dvajt, 26. februar 2018 10:46)

  # Link komentara

 4. Iz one grupe verovatno prolaze Grcka, Izrael i Estonija. Pa bi projektovana grupa trenutno izgledala ovako:

  … OU POB IZG

  1.Nemacka 3 3 0
  2.Grcka … 2 2 0
  3.Srbija 2 1 1
  4.Estonija 3 1 2
  5.Izrael 3 1 2
  6.Gruzija 3 0 3

  Sledeci prozor:

  Gruzija - Srbija
  Estonija - Grcka

  Srbija - Nemacka
  Izrael - Grcka

  Jako je bitno da dobijemo naredne dve utakmice. Jer uz jedan kiks, uz kiks Grka sa Izraelom ili Estonijom, sto nije nemoguce, moze da nam jako zakomplikuje situaciju u Grupi.
  (Kuki, 26. februar 2018 10:14)

  # Link komentara

 5. DA MILENKO TEPIĆ NIJE DAO 2p MI BI IZGUBILI 82:81.

  NJEGOVIH 2p SU NA KRAJU KLJUČNI.
  (ALENPIJE OUT, 26. februar 2018 10:07)

  # Link komentara

 6. Da se gleda po kvalitetu Nemacka nikako nije ispred Gruzije. Zrtve su rasporeda, oni i Letonci za sada najvece. Ko ce da odgovara ako jedna od 5 najatraktivnijih evropskih ekipa ne ode na svetsko. Kad budu amateri Kazahstana i Mozambika, ali ne i Porzingis i Bertans. Cak i da je ovo poslednji prozor steta je vec prevelika, a najbolnija je skrnavljenje kontinentalnih prvenstava. Na kraju ce Fiba biti zrtva sopstvenih poteza, jer njihovo svetsko prvenstvo nece moci da ispuni postavljene ciljeve. Steta je samo, sto ce se plasirati Spanija inace bi vec poceli dogovori o preuzimanju reprezentativnih takmicenja od FIBA.
  (sasha, 26. februar 2018 10:06)

  # Link komentara