Petak, 16.02.2018.

12:30

Nikola uz Medžika, Birda, Vilta; Barkli: S njim je zabavno igrati

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice pa se u SAD pitaju da li je on trenutno najbolji centar u NBA ligi.

Izvor: AK

Nikola uz Medžika, Birda, Vilta; Barkli: S njim je zabavno igrati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Mladen

pre 6 godina

@Butragenjo

Na sledecem takmicenju ce igrati i prestanite vise sa placete. Nije ni prvi ni poslednji, da nije trenirao ne bi radio sve ovo ove sezone. Vidi se da je trenirao i radio na sebi. Srbija je mogla bez njega jedno takmicenje. Prestanite vise da placete, svi bi uradili isto da ste na njegovom mestu, ali zato ste svi velike Srbende u komentarima.

Novak

pre 6 godina

(MrF, 16. februar 2018 13:38)
Prvo, svaka cast Jokicu. Treba da nam sluzi za primer kako u zivotu, bez obzira odakle smo i gde smo trenutno, sve mozemo postici kroz naporan rad i pametne odluke. Tako je od malog bucka iz Sombora, Jokic postao jedan od najboljih centara na svetu.

ESPN ne pise o Jokicu zato sto igra za Denver, a ne zato sto je stranac. Denver je mali klub, iz relativno malog grada, sa skromnom bazom navijaca, i bez znacajne kosarkaske istorije. I sam klub, Nagetsi, ne dobija ni malo prostora u medijima, osim kada igraju protiv najvecih klubova fransize. Da je jokic igrac Lejkersa, Roketsa, Seltiksa, ili Niksa, ESPN bi pisao o ovome dan i noc. Jednostavno, nikoga ne zanima sta rade igraci Nagetsa. Nema potrebe za paranojom.
Prozingis, na primer, konstantno dobija medijski prostor, ali on igra za Nikse, pa je svima interesantan.

Vladimir

pre 6 godina

@nije sve u novcu

Spominješ izraze "mali čovek" i "sitna duša" ali je očigledno da ti atributi više stoje tebi. Garant ni ne znaš značenje tih reči. A pomislio si, ajde da se malo pravim pametan i pokušam da pljujem Jokića. Inače taj dečko je već sada uradio više za Srbiju nego što ćeš ti u svom celom jadnom životu. A slobodno pitaj učiteljicu da ti objasni izraze koje si tako "pametno" koristio u svom glupom komentaru.

BeKo

pre 6 godina

Ne treba preterivati.Na utakmici je postignuto 257 koševa (134:123) za 48 minuta igre što iznosi 5.35 koševa/minut pa se može zaključiti da se odbrana nije ni igrala.Ovo nije merilo već jedino plej of kada se u NBA igra ozbiljna košarka.

BeKo

pre 6 godina

Beko 
Igrala se odbrana, samo sto ti nisi gledao utakmicu pa sad mases nekom statistikom...
(Jaran, 16. februar 2018 16:40)

Ali loše

minhauzen

pre 6 godina

Iako ne pratim nesto pretjerano kosarku zadnjih godina, tu i tamo bacim oko na naslove i procitam poneki text o nasima (saric, bojan, hezonja...i o vasima, jokicu pogotovo).

Ne pamtim da sam ikad vidio igraca sa tako jakom glavom kao sto je Jokic.
Sjecam se generacija stare YU ali nitko nije bio toliko mentalno jak.

(iR, 16. februar 2018 14:17)

Ma daj, molim te, kakva glava, kada glasa za vucica?

croata

pre 6 godina

Tako nezgrapan, imas osjecaj kad potrci da ce mu se dijelovi tijela razbacati na sve strane,a lakocom igra. Upravo zbog nekosarkaskih gabarita i volim njegovu kosarku. Izuzetno meka ruka i strasan kliker za kosarku. Ono sto mu fali,a da se ne zavaravamo fali mu cjelokupna obrana, nakon 30 koseva, 17 skokova i 15 asistencija ipak drugom prilikom. Svaka cast, fenomenalna utakmica.

akros

pre 6 godina

Meni je drago što je trener ili ko god već, konačno odustao od toga da igru kreiraju Džamal Marej ili Geri Heris ili Vil Barton i da lopta mora i treba da ide "preko i kroz" Jokića i da sve što ostali treba da rade jeste da se kreću, otvaraju, prave blokove i da im lopta dolazi sigurno. Oni su svi odlični šuteri, ali nikako i igrači koji razumeju igru kao Jokić i mislio sam da je Majk Meloun uvideo to još prošle godine, ali izgleda da mu je opet trebalo prva tri meseca sezone da otkrije koje "plejmejker" u ovom timu. Prva stvar koja treba Denveru da bi bio odličan i vrhunski tim jeste novi trener, uostalom, imao je i GSW Mark Džeksona, ali je znao i njegove limite, vreme je za nekog ko razume tim koji ima.

Jax Teller

pre 6 godina

Smarate vec. Preterujete pisanjem o nekome ko za srpsku kosarku, dakle za reprezentaciju, nije uradio nista.
(Peđa, 16. februar 2018 14:16)

nije nista uradio?? momak ima 22 godine i srebro sa OI! sta si ti uradio za reprezentaciju i srbiju?

boki istina

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata
(slaviša šmigič, 16. februar 2018 13:47)

Gde napisa da su Danilovic i Kukoc bolji za dva nivoa od Bogdanovica?
Znas li koliko ljudi ovde obozava Bogdanovica i Teodosica?
Ja sam za njih dvojicu oduvek govorio kako su prosecni igraci koji na momente mogu odigrati maestralno, ali u sustini prosecni ili malo bolji od proseka, jer prosek je danas poprimio vece granice.
Ali kod nas je greh napisati za Bogdana kako je prosek jer to pogadja i boli navijace Partizana. Gde njihov izdanak da ne bude superstar?
Sa druge strane, navijaci Zvezde uzdizu Tea kao da je igrao u svim selekcijama Zvezde. On ima Stiv Nesov osecaj za asistenciju, ali to ne znaci mnogo kada nema nikakvu brzinu, dribling i prosecan sut. Nesh je imao sve ovo sto Teo nema. I neko sada ocekuje da ce Teo biti nekakav faktor u NBA sa 30god. Poceli sada pricu kako je povredjen ili kako prednost ima tatin sin Austin Rivers, koji je osim u plejmejkerskim vestinama u svemu bolji od Tea.
Jokic je jedini koji odstupa zbog godina i pozicije koju igra, koja je najtanja u NBA vec godinama.

le brat

pre 6 godina

Gledam snimak, pa ne mogu da verujem sta se smatra 'asistencijom'. On daje loptu igracu i ovaj pravi dribling pa sutne trojku i to je 'asistencija'? I on tako sakupi 10 asistencija jer su ovi sutirali neizgradjene suteve sa 10 metara i pogadjali?
Dobro, nema veze. Realno, kad dodje plejof, Denver ce biti pociscen lagano u prvoj rundi
Ne hejtujem, nego ipak vise cenim kad je Sakramento igrao 7 utakmica protiv Seka i Kobija i vodio u finlu zapada, i da nije bilo sudijske kradje osvojili bi prsten, nego ove vestacke brojke, broj tripl-dablova se odjednom umnogostrucio kod svih igraca

iR

pre 6 godina

Iako ne pratim nesto pretjerano kosarku zadnjih godina, tu i tamo bacim oko na naslove i procitam poneki text o nasima (saric, bojan, hezonja...i o vasima, jokicu pogotovo).

Ne pamtim da sam ikad vidio igraca sa tako jakom glavom kao sto je Jokic.
Takvom lakocom igra, cudo jedno.
17 asistencija? Hej,17!!

Kad ga gledas uopce ne stices dojam da mu je to posao.
On se igra kosarke i uziva u tome.

Sjecam se generacija stare YU ali nitko nije bio toliko mentalno jak.
Nastavi li tako samo nebo mu je granica.
A uz to je, barem ja imam dojam, normalan decko.

Svaka mu cast.
Budite sretni sto ga imate i cjenite ga.

Lp

slavija

pre 6 godina

Sećam se kada je novinar sa 3K intervjuisao Barklija 1996. pred finale na Olimpijadi u Atlanti. Reče Barkli: "Imate sjajan tim. (povišenim tonom) Ali zašto ne dajete crnim igračima da igraju u reprezentaciji!?" Novinar se pogubio, ali je uspeo da izusti da mi nemamo crne igrače. Barkli: "Ma znam, opusti se! Samo se zezam sa tobom!!"

San Antonio Spurs

pre 6 godina

Samo da vam objasnim razliku između ova dva podatka koja su se pojavila i izazvala dosta konfuzije među navijačima. Prvi, da je ostvario najbrži tripl dabl u istoriji, a drugi, da je ostvario najbrži tripl dabl u poslednjih 20 godina. Oba podatka su zapravo tačna. Naime...
1.Najbrži tripl dabl u istoriji, odnosi se na vreme provedeno na parketu koje je Jokari bilo potrebno za tripl dabl, u ovom slučaju nešto više od 14 minuta, što je najbrže u istoriji.
2. Najbrži tripl dabl u polsldenjih 20 godina, odnosi se na vreme koje je proteklo od početka utakmice do momenta kada je tripl dabl bio kompletiran, pritom računajući i vreme koje je Jokara presedeo na klupi, u ovom slučaju Jokara je tripl dabl kompletirao, ako se ne varam, na nešto više od 1:40 do kraja druge četvrtine. U tom pogledu bilo je igrača koji su svoj tripl dabl uspeli da ostvare u ranijem periodu utakmice, ali su recimo prethodno proveli daleko manje vremena na klupi nego što je sa Jokarom bio slučaj. Pozdrav...

Divac

pre 6 godina

@šmigič

legendu si zaboravio, bradonju.
inače slažem se da Jokić ima veliku šansu da bude najbolji ikad sa ovih prostora.Samo fizički da bude ok.

nije sve u novcu

pre 6 godina

Neka naš najčuveniji prevrtač pneumatika nastavi da ruši rekorde NBA lige, i neka Denver za par godina osvoji titulu, ali neka zna da Dirk Novicki nikada nije odbio da igra za svoju zemlju.
Možeš biti i MVP, ali ako si mali čovek i sitna duša, džaba ti svi ti silni rekordi individualac.
Neka se naši igrači u NBA ugledaju na Bogdana Bogija Bogdanovića, on možda nema ovakve nestvarne brojke, ali je zato ljudina i primer svim budućim Jokićima.

da se zna

pre 6 godina

Upravo je podigao sledeći ugovor za još 10 miliona.
(Petar, 16. februar 2018 13:14)

Iznos njegovog sledeceg ugovora je zakljucan jos prosle sezone na tzv MAX CONTRACT za igrace nakon isteka njihovog ruki ugovora, i timovi nemaju prava da plate preko toga sve i da hoce. Takodje, maticni tim uvek ima prednost, tako da ako Denver ponudi za njega MAX (99.9%) ostale ponude ne mogu da se razmatraju, a taj MAX iznosi oko 30 miliona po sezoni (oko 120 za 4, odnosno oko 150 za 5 godina). Iz Jokiceve ruki klase vec su trojica potpisala to MAX produzenje, Vigins iz Minesote i Oto Parker iz Vasingtona koji su trenutno obojica trece opcije u svojim timovima, i Embid iz Filadelfije koji je poput Jokica vec sada fransizni igrac svoje ekipe. Tek kada mu istekne taj prvi pravi ugovor za 4-5 godina Jokic ce moci da napusti Denver (osim ako prethodno ne bude trejdovan), ali bi onda za taj novi ugovor izgubio pravo na "SUPERMAX" ponudu (40 miliona po sezoni) koju imaju pravo da nude samo maticni klubovi (za koje si potpisao i odradio prethodni ugovor). Dakle, Jokic sigurno potpisuje ovog leta produzetak ugovora sa Denverom 150 milona na 5 godina ili 120 za 4, i to nije podlozno nikakvim promenama (tj ni iznos, a ni tim za koji ce da potpise su vec poznati).

gagi

pre 6 godina

@Petar

Nema smisla da ma kome na ovom mestu kažeš, za mišljenje, koje pritom ne vređa lično, da ga treba biti sramota!
Nekome je bitno da li Jokić igra za reprezentaciju Srbije ili ne igra za nju. Drugima to nije bitno ili razumeju da je sam sebi ipak najvažniji. Oba mišljenja su dovoljno argumentovana i legitimna. Ubeđen sam da se niko ne bi ljutio da je igrao na EP, baš kao što i neki od nas razumeju zašto nije, već je odlučio neigrati i iskoristiti to vreme da poradi na svojoj karijeri - egzistenciji.
Stvarno je krajnje vreme da naš narod prestane o svemu razmišljati pa i zaključivati samo ishitreno na bazi trenutnih emocija ...
Jokić-u, kako god, svako normalan želi puno uspeha i sreće u igranju NBA košarke i životu uopšte; istovremeno svima nama, koje raduje uspeh naših ljudi i srpskih reprezentacija, želeti puno "Jokić-a" u svim srpskim selekcijama.

bosko

pre 6 godina

Ne treba niko da igra za srbiju, sto, da zabavljaju sns glasacku masinu? neka igraju djuka, nesa, vulin i svemocni. Srbi, najgluplji narod na svetu

alen

pre 6 godina

kako bi voleo da se u nekoj ekipi pojavi opet neki volt, rombinson, hakim, oneal pa oni su bili brzi od ovih mali petorki i centara njihovih pa oneal je 5 puta bio pokretljoviji i skocniji a bogami i brzi od jokica u tim godinama bas bi voleo da se stvori takav tim u trouglu napad fill jekson pritom da bude jos 2 dobra sutera i jos jedan oll star tipa brajat oneal mislim da bi im ovi centri unakazili reket 50p u proseku i svi njihovi cetri napravili 6 licnih u 3 cetvrtini, cim bi se pojavila 3/4 centra takva prestala bi ova mala suterska petorka i igrali bi opet pravu kosarku a ne ovo uzmi i sutaj pa da deandre i dvajt da nisu panjevi imali bi prosek od 40/50 pojena na utakmoci

Sibirski berberin u fazi likvidacije

pre 6 godina

@Uros Djurdjevic #32, zapitaj se koliko je Jokic u NBA ligi i koliko njegova konstantnost traje, a onda se zapitaj sta je potrebno misliti o bljesku koji traje duze od deset godina, kakav je onaj kojeg je deo Kristijano Ronaldo, a sa njim i Mesi. A ne, ti se ne mozes zapitati to, jer priznajes samo bljesak Lionela Mrsija, Rodzera Federera, po potrebi Nadala, nikako Novaka Djokovica. (;

the answer

pre 6 godina

@divos
brate pokidao si, nemam reci za tvoj komentar.ko je shvatio...a vidim da dosta njij i nisu,ili su ipak zaslepnjeni mrznjom,zavisnoscu.l,ljubomorom...

CarloNS

pre 6 godina

Najbrži tripl-dabl u NBA istoriji! Ko voli košarku, a nije bio u mogućnosti da gleda utakmicu mnogo je propustio.
Najznačajnija stvar koju je Nikola uradio u Denveru je što je pokazao da treba igrati nesebično i sada tako igra cela ekipa!

seljo

pre 6 godina

Nikola prvenstveno i Bogdan imaju svetlu budućnost u NBA. Bravo momci! Za ostale naše ipak mislim da neće uraditi nešto značajnije u NBA.

MrF

pre 6 godina

Najgore od svega je sto na ESPN-u bukvalno nisu ni spomenuli najbrzi triple double u istoriji. Naslovna strana im je puna Lebrona, Lavar Balla, prica o rasizmu itd. A da je neki Amer to ostvario odma bi i mini dokumentarac snimili ako treba. Kako su jadni!

Aleks

pre 6 godina

Gledao nocas: 1. cetvrtina, Barton se raspucao, Harris, Jokic, sve ulazi, sve lepo, jedino onaj Chandler zalutao, al ajd. 12p prednosti za Denver, izlazi Jokic, nakon dva minuta +1 za Milvoki. Interesantno za ta dva minuta prosecan napad Denvera je izgledao ovako: jedan izvodu loptu, lik krece, pretrcava pola terena, sut za 3, masi, kontra, kos Milvokija. I tako 5 puta! Nema ideje, nema protoka lopte, nema nista, sili se kos pa ako udje uslo.
Melon hitno vraca Jokica na parket, u narednih minut i 40 sekundi, bio je i timer sa natpisom, Denver pravi seriju 11:0, odnosno 16:2 za dva ipo minuta.

Jokic je vec sada cvrst stub ove ekipe, Denver bez njega grupa gradjana, sa njim play off kosarkaska ekipa!

slaviša šmigič

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata

Terza je boli?

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata
(slaviša šmigič, 16. februar 2018 13:47 Po cemu se pamti Pedja Stojakovic? Po tome sto nije ni tablu mogao da pogodi kad god je bilo bitno!

poznavalac svega

pre 6 godina

zar bogdanovic nije najbolji all around igrac u srbiji?
haha pa ovaj je jedan of boljih u nba a neko me iskritikova juce da ne igra odbranu, ali je bogdan zato ubija..
jokara doktore

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

(Divos, 16. februar 2018 12:43)

Nece Nikola uraditi mnogo toga u NBA, ove sezone ga hoce sto bi rekli, jedne sezone dominira Penaldo, jedne sezone bljesne Mpape iz Psz-a, jedne izdominira Falkao ee tako i ove sezone Jokara. Tipujem da ce za najvise 3 godine da ae vrati u Evropu, bar u ABA ligu. A i Bogdan je mnogo bolji i talentovaniji igrac od Nikole individualiste. Bogdan je taj koji ce napraviti sjajnu karijeru, u njemu se krije novi Pedja Drobnjak, ili makar Vlada Radmanovic, a Jokarau ce kao Milicic, par sezona igra kosarku a onda ide da trenira kung fu.

vince carter

pre 6 godina

@A.Davis Bravo za komentar,najjaci su ljudi koji se ismejavaju nesto sto su radili Wilt ili Russell,jedan; drugi bili sampioni koledza u skoku u vis a doticni komentatori za hiljadu godina i da uzmu tehnologiju treninga kakvu hoce ne bi mogli da pomisle preskociti motku..i jedan i drugi su mogli da zakucaju sa linije bacanja,Cemberlenu je izmeren najveci odraz u istoriji a doticni drzi i rekord u broju minuta u proseku 48,5 i bio je clan Harlemovaca,sto znaci da je imao i vestinu,a i uveo je fadeway sut. 216cm i to u starkama u kojima su igrali. Neki kazu da su centri tada bili 195cm a Beylor,Havlicek,Robertson 196cm,Rick Barry 201cm igraci na pozicijama 1 do 3 tog vremena,Centri su bili u proseku visoki kao i danas sto ne lako proveriti. Kosarka je igra vestine Jokic to potvrdjuje,Larry Bird greatest passer of all time..pogledajte taj highlight ili Lary Bird Goat..klip je za nevericu covek je maestro. Pominjem njega jer je cesto takodje prozivan zbog fizikalija a svaki protivnik bio brzi i jaci od njega duplo,Joe Ingles,Saric,Rubio igraju sjajno a kamoli legende sporta.

веверица

pre 6 godina

не, није јокић нешто, него је дрејмонд превара грин ол стар играч и највећа звезда.
наводим њих двојицу, јер је јокић један од најпотцењенијих (ако не и најпотцењенији - много више се прича о порзингису, мичелу, таунсу и неким другим клинцима, који су за класу испод јокића; стварно је за америчку публику поглед на игру 90% кроз статистику; слично је са нпр. лауријем и драгићем - горан је 2х бољи играч, а лаури цењенији), а грин можда и најпрецењенији играч у нба. при томе потоњи је јокићу узео место на ол стару. ничим изазван. да игра за неки сакраменто, портланд или баш денвер, људи не би знали како се зове. ал уз карија, томсона, игудалу, дурента... и њега нафураше као звезду.
ајмо јокара, демантуј сурово!
само баркли, зек лоу и такве фаце причају колико је јокић бољи од неких исфураних играча.

Petar

pre 6 godina

Inače sam neutralan, svako svoj život vodi i samo za sebe odgovara, ali kada vidim komentare ljudi poput "Divos" bukvalno mi drago bude što nije igrao na EP, a što ipak niže fenomenalne rezultate.

Sportisti su nezavisni ljudi i državi (osim u nekim veoma specijalnim okolnostima) ne duguju ama baš ništa. Naravno da će da pauzira ako mu klub nalaže tako. Jedino što se može zahtevati je da se na vreme opredeli, a ne da se skriva i folira kao Bobi pred OI.

@Divos - to što ti od života nemaš mnogo osim radovanja uspesima državnog tima na internacionalnim turnirima ne menja činjenicu da je Jokić zapravo div, a ti sasvim sigurno patuljak. Niko ti ništa ne duguje i nikoga ne zanimaju tvoje smešne ocene "nije bio loš" i "mora to bolje". Sram te bilo.

Moo

pre 6 godina

Ljudi danas se igra druga kosarka. Ovo je odlicno ali nije kao kad je Bird radio te stvari u utakmicama gde se retko islo preko 100 poena. Na toj istoj utakmici Janis je za Milvoki postigao 36p 13s 11a. Mozda se moze reci da je small ball unistio basket ili da je prosto to revolucija kosarke. Poredjenja su stvarno smesna, ali je definitivno tacno da je Joka superstar.

Mišel Zubenica

pre 6 godina

Ne znam da li su ljudi svesni ali ovo što je on uradio ostaće sledećih minimum 100 godina nedostižno. Napred Nikola srpski sine ! još da se oporave Milsap i Farid može Denver i do finala konferencije

Kecman

pre 6 godina

Impresivno je za koliko vremena je oborio rekord za TD, rekord je iz 1955. godine i bio je 17 minuta. Jokić je skinuo dva i po minuta! 14:33 čini mi se za 10 skokova i 10 asistencija i 16 poena ako se ne varam. Pa kako? Kada? Čovek je genije košarke, ostavlja bez reči.

Divos

pre 6 godina

Никола има мана, има и врлина, најважнија да има висок кошаркашки IQ, разумије игру. Такође рођени такмичар. Он у времену необавезне кошарке неће урадити ништа, неће (попут неких) тада набијати статистику, он ће своје радити када је меч на клацкалици.
Као такав сезоне у правилу почиње "дискретно", но како сезона одмиче, све то боље изгледа.

И овај меч против Милвокија, није лоше одиграо. Помогао је свом тиму у важној победи, попунио све рубрике, увек је то добро у најважнијој рубрици +/-, и на овом мечу је, остварио је и трипл-дабл. Додуше тек пети ове сезоне, и тек једанаести у каријери, слабо, слабо је то Никола, мора то боље.
Наравно, по броју трипл-даблова, најбољи Европљанин икад. Други је извесни Пау Гасол са 10, трећи је Адетокунбо са 9, а онда извесни Дивац и Батум са по 8. Занимљиво да најбољи европски играч свих времена, извесни Новицки, има 2 трипл-дабла у каријери, а извесни Тони Паркер један.

Било би то боље, али ово љето је учинио грешку, под притисцима једног менаџера препознатљивог по зализаној коси, пропустио је ЕП. Између сезона је имао пост од 6 месеци, како написах, Никола је рођени такмичар, и тако дуги пост од такмичарске кошарке је погубан зa њега. Наштетио је себи, да је играо ЕП, и његове игре би биле на вишем нивоу, статистичке рубрике "болдованије", а било би и више трипл-даблова.

Мада и не мари, долази то на своје место, иде то како треба, урадиће Никола велике ствари у ен-би-еју

nemanja

pre 6 godina

Nikola vec sad jeste ostvario zapazene rezultate, fenomenalne ali budimo realni, nemojte jos da ga poredite sa Novickim, Gasolom, Parkerom ili Stojakovicem. Da li ima potencijal da ih prestigne? Da, svakako. Ali on nije odigrao nijedan mec u plejofu a kamoli da je uzeo prsten. Ok, nisu ni mnogi veliki igraci ali nije jos u istom rangu sa ovima, sto ne znaci da nece biti.

A.Davis

pre 6 godina

Ne znam zasto se potcenjuju brojke Wilta, Bila Rasela i ostalih ? Pa sta ako je bilo pre 50 godina, zasto neko drugi nije pravio takve brojke ? I za 50 godina ce kosarka jos vise napredovati i tada ce pricati ljudi da se tamo neke 2017,2018 igrala smesna kosarka a svi vidimo da nije tako. Sve ima svoje vreme. Sto se tice Jokica svaka mu cast, kada sam ustao i video brojke ostao sam zatecen, zadivljen.

Mišel Zubenica

pre 6 godina

Ne znam da li su ljudi svesni ali ovo što je on uradio ostaće sledećih minimum 100 godina nedostižno. Napred Nikola srpski sine ! još da se oporave Milsap i Farid može Denver i do finala konferencije

A.Davis

pre 6 godina

Ne znam zasto se potcenjuju brojke Wilta, Bila Rasela i ostalih ? Pa sta ako je bilo pre 50 godina, zasto neko drugi nije pravio takve brojke ? I za 50 godina ce kosarka jos vise napredovati i tada ce pricati ljudi da se tamo neke 2017,2018 igrala smesna kosarka a svi vidimo da nije tako. Sve ima svoje vreme. Sto se tice Jokica svaka mu cast, kada sam ustao i video brojke ostao sam zatecen, zadivljen.

Kecman

pre 6 godina

Impresivno je za koliko vremena je oborio rekord za TD, rekord je iz 1955. godine i bio je 17 minuta. Jokić je skinuo dva i po minuta! 14:33 čini mi se za 10 skokova i 10 asistencija i 16 poena ako se ne varam. Pa kako? Kada? Čovek je genije košarke, ostavlja bez reči.

Aleks

pre 6 godina

Gledao nocas: 1. cetvrtina, Barton se raspucao, Harris, Jokic, sve ulazi, sve lepo, jedino onaj Chandler zalutao, al ajd. 12p prednosti za Denver, izlazi Jokic, nakon dva minuta +1 za Milvoki. Interesantno za ta dva minuta prosecan napad Denvera je izgledao ovako: jedan izvodu loptu, lik krece, pretrcava pola terena, sut za 3, masi, kontra, kos Milvokija. I tako 5 puta! Nema ideje, nema protoka lopte, nema nista, sili se kos pa ako udje uslo.
Melon hitno vraca Jokica na parket, u narednih minut i 40 sekundi, bio je i timer sa natpisom, Denver pravi seriju 11:0, odnosno 16:2 za dva ipo minuta.

Jokic je vec sada cvrst stub ove ekipe, Denver bez njega grupa gradjana, sa njim play off kosarkaska ekipa!

slavija

pre 6 godina

Sećam se kada je novinar sa 3K intervjuisao Barklija 1996. pred finale na Olimpijadi u Atlanti. Reče Barkli: "Imate sjajan tim. (povišenim tonom) Ali zašto ne dajete crnim igračima da igraju u reprezentaciji!?" Novinar se pogubio, ali je uspeo da izusti da mi nemamo crne igrače. Barkli: "Ma znam, opusti se! Samo se zezam sa tobom!!"

iR

pre 6 godina

Iako ne pratim nesto pretjerano kosarku zadnjih godina, tu i tamo bacim oko na naslove i procitam poneki text o nasima (saric, bojan, hezonja...i o vasima, jokicu pogotovo).

Ne pamtim da sam ikad vidio igraca sa tako jakom glavom kao sto je Jokic.
Takvom lakocom igra, cudo jedno.
17 asistencija? Hej,17!!

Kad ga gledas uopce ne stices dojam da mu je to posao.
On se igra kosarke i uziva u tome.

Sjecam se generacija stare YU ali nitko nije bio toliko mentalno jak.
Nastavi li tako samo nebo mu je granica.
A uz to je, barem ja imam dojam, normalan decko.

Svaka mu cast.
Budite sretni sto ga imate i cjenite ga.

Lp

Divos

pre 6 godina

Никола има мана, има и врлина, најважнија да има висок кошаркашки IQ, разумије игру. Такође рођени такмичар. Он у времену необавезне кошарке неће урадити ништа, неће (попут неких) тада набијати статистику, он ће своје радити када је меч на клацкалици.
Као такав сезоне у правилу почиње "дискретно", но како сезона одмиче, све то боље изгледа.

И овај меч против Милвокија, није лоше одиграо. Помогао је свом тиму у важној победи, попунио све рубрике, увек је то добро у најважнијој рубрици +/-, и на овом мечу је, остварио је и трипл-дабл. Додуше тек пети ове сезоне, и тек једанаести у каријери, слабо, слабо је то Никола, мора то боље.
Наравно, по броју трипл-даблова, најбољи Европљанин икад. Други је извесни Пау Гасол са 10, трећи је Адетокунбо са 9, а онда извесни Дивац и Батум са по 8. Занимљиво да најбољи европски играч свих времена, извесни Новицки, има 2 трипл-дабла у каријери, а извесни Тони Паркер један.

Било би то боље, али ово љето је учинио грешку, под притисцима једног менаџера препознатљивог по зализаној коси, пропустио је ЕП. Између сезона је имао пост од 6 месеци, како написах, Никола је рођени такмичар, и тако дуги пост од такмичарске кошарке је погубан зa њега. Наштетио је себи, да је играо ЕП, и његове игре би биле на вишем нивоу, статистичке рубрике "болдованије", а било би и више трипл-даблова.

Мада и не мари, долази то на своје место, иде то како треба, урадиће Никола велике ствари у ен-би-еју

nemanja

pre 6 godina

Nikola vec sad jeste ostvario zapazene rezultate, fenomenalne ali budimo realni, nemojte jos da ga poredite sa Novickim, Gasolom, Parkerom ili Stojakovicem. Da li ima potencijal da ih prestigne? Da, svakako. Ali on nije odigrao nijedan mec u plejofu a kamoli da je uzeo prsten. Ok, nisu ni mnogi veliki igraci ali nije jos u istom rangu sa ovima, sto ne znaci da nece biti.

San Antonio Spurs

pre 6 godina

Samo da vam objasnim razliku između ova dva podatka koja su se pojavila i izazvala dosta konfuzije među navijačima. Prvi, da je ostvario najbrži tripl dabl u istoriji, a drugi, da je ostvario najbrži tripl dabl u poslednjih 20 godina. Oba podatka su zapravo tačna. Naime...
1.Najbrži tripl dabl u istoriji, odnosi se na vreme provedeno na parketu koje je Jokari bilo potrebno za tripl dabl, u ovom slučaju nešto više od 14 minuta, što je najbrže u istoriji.
2. Najbrži tripl dabl u polsldenjih 20 godina, odnosi se na vreme koje je proteklo od početka utakmice do momenta kada je tripl dabl bio kompletiran, pritom računajući i vreme koje je Jokara presedeo na klupi, u ovom slučaju Jokara je tripl dabl kompletirao, ako se ne varam, na nešto više od 1:40 do kraja druge četvrtine. U tom pogledu bilo je igrača koji su svoj tripl dabl uspeli da ostvare u ranijem periodu utakmice, ali su recimo prethodno proveli daleko manje vremena na klupi nego što je sa Jokarom bio slučaj. Pozdrav...

веверица

pre 6 godina

не, није јокић нешто, него је дрејмонд превара грин ол стар играч и највећа звезда.
наводим њих двојицу, јер је јокић један од најпотцењенијих (ако не и најпотцењенији - много више се прича о порзингису, мичелу, таунсу и неким другим клинцима, који су за класу испод јокића; стварно је за америчку публику поглед на игру 90% кроз статистику; слично је са нпр. лауријем и драгићем - горан је 2х бољи играч, а лаури цењенији), а грин можда и најпрецењенији играч у нба. при томе потоњи је јокићу узео место на ол стару. ничим изазван. да игра за неки сакраменто, портланд или баш денвер, људи не би знали како се зове. ал уз карија, томсона, игудалу, дурента... и њега нафураше као звезду.
ајмо јокара, демантуј сурово!
само баркли, зек лоу и такве фаце причају колико је јокић бољи од неких исфураних играча.

MrF

pre 6 godina

Najgore od svega je sto na ESPN-u bukvalno nisu ni spomenuli najbrzi triple double u istoriji. Naslovna strana im je puna Lebrona, Lavar Balla, prica o rasizmu itd. A da je neki Amer to ostvario odma bi i mini dokumentarac snimili ako treba. Kako su jadni!

Petar

pre 6 godina

Inače sam neutralan, svako svoj život vodi i samo za sebe odgovara, ali kada vidim komentare ljudi poput "Divos" bukvalno mi drago bude što nije igrao na EP, a što ipak niže fenomenalne rezultate.

Sportisti su nezavisni ljudi i državi (osim u nekim veoma specijalnim okolnostima) ne duguju ama baš ništa. Naravno da će da pauzira ako mu klub nalaže tako. Jedino što se može zahtevati je da se na vreme opredeli, a ne da se skriva i folira kao Bobi pred OI.

@Divos - to što ti od života nemaš mnogo osim radovanja uspesima državnog tima na internacionalnim turnirima ne menja činjenicu da je Jokić zapravo div, a ti sasvim sigurno patuljak. Niko ti ništa ne duguje i nikoga ne zanimaju tvoje smešne ocene "nije bio loš" i "mora to bolje". Sram te bilo.

Jax Teller

pre 6 godina

Smarate vec. Preterujete pisanjem o nekome ko za srpsku kosarku, dakle za reprezentaciju, nije uradio nista.
(Peđa, 16. februar 2018 14:16)

nije nista uradio?? momak ima 22 godine i srebro sa OI! sta si ti uradio za reprezentaciju i srbiju?

CarloNS

pre 6 godina

Najbrži tripl-dabl u NBA istoriji! Ko voli košarku, a nije bio u mogućnosti da gleda utakmicu mnogo je propustio.
Najznačajnija stvar koju je Nikola uradio u Denveru je što je pokazao da treba igrati nesebično i sada tako igra cela ekipa!

da se zna

pre 6 godina

Upravo je podigao sledeći ugovor za još 10 miliona.
(Petar, 16. februar 2018 13:14)

Iznos njegovog sledeceg ugovora je zakljucan jos prosle sezone na tzv MAX CONTRACT za igrace nakon isteka njihovog ruki ugovora, i timovi nemaju prava da plate preko toga sve i da hoce. Takodje, maticni tim uvek ima prednost, tako da ako Denver ponudi za njega MAX (99.9%) ostale ponude ne mogu da se razmatraju, a taj MAX iznosi oko 30 miliona po sezoni (oko 120 za 4, odnosno oko 150 za 5 godina). Iz Jokiceve ruki klase vec su trojica potpisala to MAX produzenje, Vigins iz Minesote i Oto Parker iz Vasingtona koji su trenutno obojica trece opcije u svojim timovima, i Embid iz Filadelfije koji je poput Jokica vec sada fransizni igrac svoje ekipe. Tek kada mu istekne taj prvi pravi ugovor za 4-5 godina Jokic ce moci da napusti Denver (osim ako prethodno ne bude trejdovan), ali bi onda za taj novi ugovor izgubio pravo na "SUPERMAX" ponudu (40 miliona po sezoni) koju imaju pravo da nude samo maticni klubovi (za koje si potpisao i odradio prethodni ugovor). Dakle, Jokic sigurno potpisuje ovog leta produzetak ugovora sa Denverom 150 milona na 5 godina ili 120 za 4, i to nije podlozno nikakvim promenama (tj ni iznos, a ni tim za koji ce da potpise su vec poznati).

seljo

pre 6 godina

Nikola prvenstveno i Bogdan imaju svetlu budućnost u NBA. Bravo momci! Za ostale naše ipak mislim da neće uraditi nešto značajnije u NBA.

bosko

pre 6 godina

Ne treba niko da igra za srbiju, sto, da zabavljaju sns glasacku masinu? neka igraju djuka, nesa, vulin i svemocni. Srbi, najgluplji narod na svetu

vince carter

pre 6 godina

@A.Davis Bravo za komentar,najjaci su ljudi koji se ismejavaju nesto sto su radili Wilt ili Russell,jedan; drugi bili sampioni koledza u skoku u vis a doticni komentatori za hiljadu godina i da uzmu tehnologiju treninga kakvu hoce ne bi mogli da pomisle preskociti motku..i jedan i drugi su mogli da zakucaju sa linije bacanja,Cemberlenu je izmeren najveci odraz u istoriji a doticni drzi i rekord u broju minuta u proseku 48,5 i bio je clan Harlemovaca,sto znaci da je imao i vestinu,a i uveo je fadeway sut. 216cm i to u starkama u kojima su igrali. Neki kazu da su centri tada bili 195cm a Beylor,Havlicek,Robertson 196cm,Rick Barry 201cm igraci na pozicijama 1 do 3 tog vremena,Centri su bili u proseku visoki kao i danas sto ne lako proveriti. Kosarka je igra vestine Jokic to potvrdjuje,Larry Bird greatest passer of all time..pogledajte taj highlight ili Lary Bird Goat..klip je za nevericu covek je maestro. Pominjem njega jer je cesto takodje prozivan zbog fizikalija a svaki protivnik bio brzi i jaci od njega duplo,Joe Ingles,Saric,Rubio igraju sjajno a kamoli legende sporta.

croata

pre 6 godina

Tako nezgrapan, imas osjecaj kad potrci da ce mu se dijelovi tijela razbacati na sve strane,a lakocom igra. Upravo zbog nekosarkaskih gabarita i volim njegovu kosarku. Izuzetno meka ruka i strasan kliker za kosarku. Ono sto mu fali,a da se ne zavaravamo fali mu cjelokupna obrana, nakon 30 koseva, 17 skokova i 15 asistencija ipak drugom prilikom. Svaka cast, fenomenalna utakmica.

poznavalac svega

pre 6 godina

zar bogdanovic nije najbolji all around igrac u srbiji?
haha pa ovaj je jedan of boljih u nba a neko me iskritikova juce da ne igra odbranu, ali je bogdan zato ubija..
jokara doktore

gagi

pre 6 godina

@Petar

Nema smisla da ma kome na ovom mestu kažeš, za mišljenje, koje pritom ne vređa lično, da ga treba biti sramota!
Nekome je bitno da li Jokić igra za reprezentaciju Srbije ili ne igra za nju. Drugima to nije bitno ili razumeju da je sam sebi ipak najvažniji. Oba mišljenja su dovoljno argumentovana i legitimna. Ubeđen sam da se niko ne bi ljutio da je igrao na EP, baš kao što i neki od nas razumeju zašto nije, već je odlučio neigrati i iskoristiti to vreme da poradi na svojoj karijeri - egzistenciji.
Stvarno je krajnje vreme da naš narod prestane o svemu razmišljati pa i zaključivati samo ishitreno na bazi trenutnih emocija ...
Jokić-u, kako god, svako normalan želi puno uspeha i sreće u igranju NBA košarke i životu uopšte; istovremeno svima nama, koje raduje uspeh naših ljudi i srpskih reprezentacija, želeti puno "Jokić-a" u svim srpskim selekcijama.

Moo

pre 6 godina

Ljudi danas se igra druga kosarka. Ovo je odlicno ali nije kao kad je Bird radio te stvari u utakmicama gde se retko islo preko 100 poena. Na toj istoj utakmici Janis je za Milvoki postigao 36p 13s 11a. Mozda se moze reci da je small ball unistio basket ili da je prosto to revolucija kosarke. Poredjenja su stvarno smesna, ali je definitivno tacno da je Joka superstar.

Vladimir

pre 6 godina

@nije sve u novcu

Spominješ izraze "mali čovek" i "sitna duša" ali je očigledno da ti atributi više stoje tebi. Garant ni ne znaš značenje tih reči. A pomislio si, ajde da se malo pravim pametan i pokušam da pljujem Jokića. Inače taj dečko je već sada uradio više za Srbiju nego što ćeš ti u svom celom jadnom životu. A slobodno pitaj učiteljicu da ti objasni izraze koje si tako "pametno" koristio u svom glupom komentaru.

Novak

pre 6 godina

(MrF, 16. februar 2018 13:38)
Prvo, svaka cast Jokicu. Treba da nam sluzi za primer kako u zivotu, bez obzira odakle smo i gde smo trenutno, sve mozemo postici kroz naporan rad i pametne odluke. Tako je od malog bucka iz Sombora, Jokic postao jedan od najboljih centara na svetu.

ESPN ne pise o Jokicu zato sto igra za Denver, a ne zato sto je stranac. Denver je mali klub, iz relativno malog grada, sa skromnom bazom navijaca, i bez znacajne kosarkaske istorije. I sam klub, Nagetsi, ne dobija ni malo prostora u medijima, osim kada igraju protiv najvecih klubova fransize. Da je jokic igrac Lejkersa, Roketsa, Seltiksa, ili Niksa, ESPN bi pisao o ovome dan i noc. Jednostavno, nikoga ne zanima sta rade igraci Nagetsa. Nema potrebe za paranojom.
Prozingis, na primer, konstantno dobija medijski prostor, ali on igra za Nikse, pa je svima interesantan.

Mladen

pre 6 godina

@Butragenjo

Na sledecem takmicenju ce igrati i prestanite vise sa placete. Nije ni prvi ni poslednji, da nije trenirao ne bi radio sve ovo ove sezone. Vidi se da je trenirao i radio na sebi. Srbija je mogla bez njega jedno takmicenje. Prestanite vise da placete, svi bi uradili isto da ste na njegovom mestu, ali zato ste svi velike Srbende u komentarima.

the answer

pre 6 godina

@divos
brate pokidao si, nemam reci za tvoj komentar.ko je shvatio...a vidim da dosta njij i nisu,ili su ipak zaslepnjeni mrznjom,zavisnoscu.l,ljubomorom...

Divac

pre 6 godina

@šmigič

legendu si zaboravio, bradonju.
inače slažem se da Jokić ima veliku šansu da bude najbolji ikad sa ovih prostora.Samo fizički da bude ok.

nije sve u novcu

pre 6 godina

Neka naš najčuveniji prevrtač pneumatika nastavi da ruši rekorde NBA lige, i neka Denver za par godina osvoji titulu, ali neka zna da Dirk Novicki nikada nije odbio da igra za svoju zemlju.
Možeš biti i MVP, ali ako si mali čovek i sitna duša, džaba ti svi ti silni rekordi individualac.
Neka se naši igrači u NBA ugledaju na Bogdana Bogija Bogdanovića, on možda nema ovakve nestvarne brojke, ali je zato ljudina i primer svim budućim Jokićima.

akros

pre 6 godina

Meni je drago što je trener ili ko god već, konačno odustao od toga da igru kreiraju Džamal Marej ili Geri Heris ili Vil Barton i da lopta mora i treba da ide "preko i kroz" Jokića i da sve što ostali treba da rade jeste da se kreću, otvaraju, prave blokove i da im lopta dolazi sigurno. Oni su svi odlični šuteri, ali nikako i igrači koji razumeju igru kao Jokić i mislio sam da je Majk Meloun uvideo to još prošle godine, ali izgleda da mu je opet trebalo prva tri meseca sezone da otkrije koje "plejmejker" u ovom timu. Prva stvar koja treba Denveru da bi bio odličan i vrhunski tim jeste novi trener, uostalom, imao je i GSW Mark Džeksona, ali je znao i njegove limite, vreme je za nekog ko razume tim koji ima.

minhauzen

pre 6 godina

Iako ne pratim nesto pretjerano kosarku zadnjih godina, tu i tamo bacim oko na naslove i procitam poneki text o nasima (saric, bojan, hezonja...i o vasima, jokicu pogotovo).

Ne pamtim da sam ikad vidio igraca sa tako jakom glavom kao sto je Jokic.
Sjecam se generacija stare YU ali nitko nije bio toliko mentalno jak.

(iR, 16. februar 2018 14:17)

Ma daj, molim te, kakva glava, kada glasa za vucica?

boki istina

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata
(slaviša šmigič, 16. februar 2018 13:47)

Gde napisa da su Danilovic i Kukoc bolji za dva nivoa od Bogdanovica?
Znas li koliko ljudi ovde obozava Bogdanovica i Teodosica?
Ja sam za njih dvojicu oduvek govorio kako su prosecni igraci koji na momente mogu odigrati maestralno, ali u sustini prosecni ili malo bolji od proseka, jer prosek je danas poprimio vece granice.
Ali kod nas je greh napisati za Bogdana kako je prosek jer to pogadja i boli navijace Partizana. Gde njihov izdanak da ne bude superstar?
Sa druge strane, navijaci Zvezde uzdizu Tea kao da je igrao u svim selekcijama Zvezde. On ima Stiv Nesov osecaj za asistenciju, ali to ne znaci mnogo kada nema nikakvu brzinu, dribling i prosecan sut. Nesh je imao sve ovo sto Teo nema. I neko sada ocekuje da ce Teo biti nekakav faktor u NBA sa 30god. Poceli sada pricu kako je povredjen ili kako prednost ima tatin sin Austin Rivers, koji je osim u plejmejkerskim vestinama u svemu bolji od Tea.
Jokic je jedini koji odstupa zbog godina i pozicije koju igra, koja je najtanja u NBA vec godinama.

slaviša šmigič

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata

Sibirski berberin u fazi likvidacije

pre 6 godina

@Uros Djurdjevic #32, zapitaj se koliko je Jokic u NBA ligi i koliko njegova konstantnost traje, a onda se zapitaj sta je potrebno misliti o bljesku koji traje duze od deset godina, kakav je onaj kojeg je deo Kristijano Ronaldo, a sa njim i Mesi. A ne, ti se ne mozes zapitati to, jer priznajes samo bljesak Lionela Mrsija, Rodzera Federera, po potrebi Nadala, nikako Novaka Djokovica. (;

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

(Divos, 16. februar 2018 12:43)

Nece Nikola uraditi mnogo toga u NBA, ove sezone ga hoce sto bi rekli, jedne sezone dominira Penaldo, jedne sezone bljesne Mpape iz Psz-a, jedne izdominira Falkao ee tako i ove sezone Jokara. Tipujem da ce za najvise 3 godine da ae vrati u Evropu, bar u ABA ligu. A i Bogdan je mnogo bolji i talentovaniji igrac od Nikole individualiste. Bogdan je taj koji ce napraviti sjajnu karijeru, u njemu se krije novi Pedja Drobnjak, ili makar Vlada Radmanovic, a Jokarau ce kao Milicic, par sezona igra kosarku a onda ide da trenira kung fu.

le brat

pre 6 godina

Gledam snimak, pa ne mogu da verujem sta se smatra 'asistencijom'. On daje loptu igracu i ovaj pravi dribling pa sutne trojku i to je 'asistencija'? I on tako sakupi 10 asistencija jer su ovi sutirali neizgradjene suteve sa 10 metara i pogadjali?
Dobro, nema veze. Realno, kad dodje plejof, Denver ce biti pociscen lagano u prvoj rundi
Ne hejtujem, nego ipak vise cenim kad je Sakramento igrao 7 utakmica protiv Seka i Kobija i vodio u finlu zapada, i da nije bilo sudijske kradje osvojili bi prsten, nego ove vestacke brojke, broj tripl-dablova se odjednom umnogostrucio kod svih igraca

Terza je boli?

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata
(slaviša šmigič, 16. februar 2018 13:47 Po cemu se pamti Pedja Stojakovic? Po tome sto nije ni tablu mogao da pogodi kad god je bilo bitno!

BeKo

pre 6 godina

Ne treba preterivati.Na utakmici je postignuto 257 koševa (134:123) za 48 minuta igre što iznosi 5.35 koševa/minut pa se može zaključiti da se odbrana nije ni igrala.Ovo nije merilo već jedino plej of kada se u NBA igra ozbiljna košarka.

alen

pre 6 godina

kako bi voleo da se u nekoj ekipi pojavi opet neki volt, rombinson, hakim, oneal pa oni su bili brzi od ovih mali petorki i centara njihovih pa oneal je 5 puta bio pokretljoviji i skocniji a bogami i brzi od jokica u tim godinama bas bi voleo da se stvori takav tim u trouglu napad fill jekson pritom da bude jos 2 dobra sutera i jos jedan oll star tipa brajat oneal mislim da bi im ovi centri unakazili reket 50p u proseku i svi njihovi cetri napravili 6 licnih u 3 cetvrtini, cim bi se pojavila 3/4 centra takva prestala bi ova mala suterska petorka i igrali bi opet pravu kosarku a ne ovo uzmi i sutaj pa da deandre i dvajt da nisu panjevi imali bi prosek od 40/50 pojena na utakmoci

BeKo

pre 6 godina

Beko 
Igrala se odbrana, samo sto ti nisi gledao utakmicu pa sad mases nekom statistikom...
(Jaran, 16. februar 2018 16:40)

Ali loše

nije sve u novcu

pre 6 godina

Neka naš najčuveniji prevrtač pneumatika nastavi da ruši rekorde NBA lige, i neka Denver za par godina osvoji titulu, ali neka zna da Dirk Novicki nikada nije odbio da igra za svoju zemlju.
Možeš biti i MVP, ali ako si mali čovek i sitna duša, džaba ti svi ti silni rekordi individualac.
Neka se naši igrači u NBA ugledaju na Bogdana Bogija Bogdanovića, on možda nema ovakve nestvarne brojke, ali je zato ljudina i primer svim budućim Jokićima.

Divos

pre 6 godina

Никола има мана, има и врлина, најважнија да има висок кошаркашки IQ, разумије игру. Такође рођени такмичар. Он у времену необавезне кошарке неће урадити ништа, неће (попут неких) тада набијати статистику, он ће своје радити када је меч на клацкалици.
Као такав сезоне у правилу почиње "дискретно", но како сезона одмиче, све то боље изгледа.

И овај меч против Милвокија, није лоше одиграо. Помогао је свом тиму у важној победи, попунио све рубрике, увек је то добро у најважнијој рубрици +/-, и на овом мечу је, остварио је и трипл-дабл. Додуше тек пети ове сезоне, и тек једанаести у каријери, слабо, слабо је то Никола, мора то боље.
Наравно, по броју трипл-даблова, најбољи Европљанин икад. Други је извесни Пау Гасол са 10, трећи је Адетокунбо са 9, а онда извесни Дивац и Батум са по 8. Занимљиво да најбољи европски играч свих времена, извесни Новицки, има 2 трипл-дабла у каријери, а извесни Тони Паркер један.

Било би то боље, али ово љето је учинио грешку, под притисцима једног менаџера препознатљивог по зализаној коси, пропустио је ЕП. Између сезона је имао пост од 6 месеци, како написах, Никола је рођени такмичар, и тако дуги пост од такмичарске кошарке је погубан зa њега. Наштетио је себи, да је играо ЕП, и његове игре би биле на вишем нивоу, статистичке рубрике "болдованије", а било би и више трипл-даблова.

Мада и не мари, долази то на своје место, иде то како треба, урадиће Никола велике ствари у ен-би-еју

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

(Divos, 16. februar 2018 12:43)

Nece Nikola uraditi mnogo toga u NBA, ove sezone ga hoce sto bi rekli, jedne sezone dominira Penaldo, jedne sezone bljesne Mpape iz Psz-a, jedne izdominira Falkao ee tako i ove sezone Jokara. Tipujem da ce za najvise 3 godine da ae vrati u Evropu, bar u ABA ligu. A i Bogdan je mnogo bolji i talentovaniji igrac od Nikole individualiste. Bogdan je taj koji ce napraviti sjajnu karijeru, u njemu se krije novi Pedja Drobnjak, ili makar Vlada Radmanovic, a Jokarau ce kao Milicic, par sezona igra kosarku a onda ide da trenira kung fu.

slaviša šmigič

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata

Terza je boli?

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata
(slaviša šmigič, 16. februar 2018 13:47 Po cemu se pamti Pedja Stojakovic? Po tome sto nije ni tablu mogao da pogodi kad god je bilo bitno!

le brat

pre 6 godina

Gledam snimak, pa ne mogu da verujem sta se smatra 'asistencijom'. On daje loptu igracu i ovaj pravi dribling pa sutne trojku i to je 'asistencija'? I on tako sakupi 10 asistencija jer su ovi sutirali neizgradjene suteve sa 10 metara i pogadjali?
Dobro, nema veze. Realno, kad dodje plejof, Denver ce biti pociscen lagano u prvoj rundi
Ne hejtujem, nego ipak vise cenim kad je Sakramento igrao 7 utakmica protiv Seka i Kobija i vodio u finlu zapada, i da nije bilo sudijske kradje osvojili bi prsten, nego ove vestacke brojke, broj tripl-dablova se odjednom umnogostrucio kod svih igraca

BeKo

pre 6 godina

Ne treba preterivati.Na utakmici je postignuto 257 koševa (134:123) za 48 minuta igre što iznosi 5.35 koševa/minut pa se može zaključiti da se odbrana nije ni igrala.Ovo nije merilo već jedino plej of kada se u NBA igra ozbiljna košarka.

Mišel Zubenica

pre 6 godina

Ne znam da li su ljudi svesni ali ovo što je on uradio ostaće sledećih minimum 100 godina nedostižno. Napred Nikola srpski sine ! još da se oporave Milsap i Farid može Denver i do finala konferencije

minhauzen

pre 6 godina

Iako ne pratim nesto pretjerano kosarku zadnjih godina, tu i tamo bacim oko na naslove i procitam poneki text o nasima (saric, bojan, hezonja...i o vasima, jokicu pogotovo).

Ne pamtim da sam ikad vidio igraca sa tako jakom glavom kao sto je Jokic.
Sjecam se generacija stare YU ali nitko nije bio toliko mentalno jak.

(iR, 16. februar 2018 14:17)

Ma daj, molim te, kakva glava, kada glasa za vucica?

alen

pre 6 godina

kako bi voleo da se u nekoj ekipi pojavi opet neki volt, rombinson, hakim, oneal pa oni su bili brzi od ovih mali petorki i centara njihovih pa oneal je 5 puta bio pokretljoviji i skocniji a bogami i brzi od jokica u tim godinama bas bi voleo da se stvori takav tim u trouglu napad fill jekson pritom da bude jos 2 dobra sutera i jos jedan oll star tipa brajat oneal mislim da bi im ovi centri unakazili reket 50p u proseku i svi njihovi cetri napravili 6 licnih u 3 cetvrtini, cim bi se pojavila 3/4 centra takva prestala bi ova mala suterska petorka i igrali bi opet pravu kosarku a ne ovo uzmi i sutaj pa da deandre i dvajt da nisu panjevi imali bi prosek od 40/50 pojena na utakmoci

the answer

pre 6 godina

@divos
brate pokidao si, nemam reci za tvoj komentar.ko je shvatio...a vidim da dosta njij i nisu,ili su ipak zaslepnjeni mrznjom,zavisnoscu.l,ljubomorom...

Petar

pre 6 godina

Inače sam neutralan, svako svoj život vodi i samo za sebe odgovara, ali kada vidim komentare ljudi poput "Divos" bukvalno mi drago bude što nije igrao na EP, a što ipak niže fenomenalne rezultate.

Sportisti su nezavisni ljudi i državi (osim u nekim veoma specijalnim okolnostima) ne duguju ama baš ništa. Naravno da će da pauzira ako mu klub nalaže tako. Jedino što se može zahtevati je da se na vreme opredeli, a ne da se skriva i folira kao Bobi pred OI.

@Divos - to što ti od života nemaš mnogo osim radovanja uspesima državnog tima na internacionalnim turnirima ne menja činjenicu da je Jokić zapravo div, a ti sasvim sigurno patuljak. Niko ti ništa ne duguje i nikoga ne zanimaju tvoje smešne ocene "nije bio loš" i "mora to bolje". Sram te bilo.

bosko

pre 6 godina

Ne treba niko da igra za srbiju, sto, da zabavljaju sns glasacku masinu? neka igraju djuka, nesa, vulin i svemocni. Srbi, najgluplji narod na svetu

boki istina

pre 6 godina

Sa našeg podneblja jedino se pamte Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič,nadam se,da če Nikola,da se približi ovoj dvojici sve ostalo je neki prosek,koji pada u zaborav. Niko se neseča Daniloviča i Kukoča koji su za minimum 1 do 2 nivoja bolji od Bogdanoviča. Samo Dražen Petrovič i Peđa Stojakovič če ostati zapisani u istoriju košarke u Americi. Ako se nenađe neki mlađi supertalenat,jer u našem podneblju je uvek bilo talenata
(slaviša šmigič, 16. februar 2018 13:47)

Gde napisa da su Danilovic i Kukoc bolji za dva nivoa od Bogdanovica?
Znas li koliko ljudi ovde obozava Bogdanovica i Teodosica?
Ja sam za njih dvojicu oduvek govorio kako su prosecni igraci koji na momente mogu odigrati maestralno, ali u sustini prosecni ili malo bolji od proseka, jer prosek je danas poprimio vece granice.
Ali kod nas je greh napisati za Bogdana kako je prosek jer to pogadja i boli navijace Partizana. Gde njihov izdanak da ne bude superstar?
Sa druge strane, navijaci Zvezde uzdizu Tea kao da je igrao u svim selekcijama Zvezde. On ima Stiv Nesov osecaj za asistenciju, ali to ne znaci mnogo kada nema nikakvu brzinu, dribling i prosecan sut. Nesh je imao sve ovo sto Teo nema. I neko sada ocekuje da ce Teo biti nekakav faktor u NBA sa 30god. Poceli sada pricu kako je povredjen ili kako prednost ima tatin sin Austin Rivers, koji je osim u plejmejkerskim vestinama u svemu bolji od Tea.
Jokic je jedini koji odstupa zbog godina i pozicije koju igra, koja je najtanja u NBA vec godinama.

BeKo

pre 6 godina

Beko 
Igrala se odbrana, samo sto ti nisi gledao utakmicu pa sad mases nekom statistikom...
(Jaran, 16. februar 2018 16:40)

Ali loše

poznavalac svega

pre 6 godina

zar bogdanovic nije najbolji all around igrac u srbiji?
haha pa ovaj je jedan of boljih u nba a neko me iskritikova juce da ne igra odbranu, ali je bogdan zato ubija..
jokara doktore

nemanja

pre 6 godina

Nikola vec sad jeste ostvario zapazene rezultate, fenomenalne ali budimo realni, nemojte jos da ga poredite sa Novickim, Gasolom, Parkerom ili Stojakovicem. Da li ima potencijal da ih prestigne? Da, svakako. Ali on nije odigrao nijedan mec u plejofu a kamoli da je uzeo prsten. Ok, nisu ni mnogi veliki igraci ali nije jos u istom rangu sa ovima, sto ne znaci da nece biti.

MrF

pre 6 godina

Najgore od svega je sto na ESPN-u bukvalno nisu ni spomenuli najbrzi triple double u istoriji. Naslovna strana im je puna Lebrona, Lavar Balla, prica o rasizmu itd. A da je neki Amer to ostvario odma bi i mini dokumentarac snimili ako treba. Kako su jadni!

Sibirski berberin u fazi likvidacije

pre 6 godina

@Uros Djurdjevic #32, zapitaj se koliko je Jokic u NBA ligi i koliko njegova konstantnost traje, a onda se zapitaj sta je potrebno misliti o bljesku koji traje duze od deset godina, kakav je onaj kojeg je deo Kristijano Ronaldo, a sa njim i Mesi. A ne, ti se ne mozes zapitati to, jer priznajes samo bljesak Lionela Mrsija, Rodzera Federera, po potrebi Nadala, nikako Novaka Djokovica. (;

веверица

pre 6 godina

не, није јокић нешто, него је дрејмонд превара грин ол стар играч и највећа звезда.
наводим њих двојицу, јер је јокић један од најпотцењенијих (ако не и најпотцењенији - много више се прича о порзингису, мичелу, таунсу и неким другим клинцима, који су за класу испод јокића; стварно је за америчку публику поглед на игру 90% кроз статистику; слично је са нпр. лауријем и драгићем - горан је 2х бољи играч, а лаури цењенији), а грин можда и најпрецењенији играч у нба. при томе потоњи је јокићу узео место на ол стару. ничим изазван. да игра за неки сакраменто, портланд или баш денвер, људи не би знали како се зове. ал уз карија, томсона, игудалу, дурента... и њега нафураше као звезду.
ајмо јокара, демантуј сурово!
само баркли, зек лоу и такве фаце причају колико је јокић бољи од неких исфураних играча.

seljo

pre 6 godina

Nikola prvenstveno i Bogdan imaju svetlu budućnost u NBA. Bravo momci! Za ostale naše ipak mislim da neće uraditi nešto značajnije u NBA.

Kecman

pre 6 godina

Impresivno je za koliko vremena je oborio rekord za TD, rekord je iz 1955. godine i bio je 17 minuta. Jokić je skinuo dva i po minuta! 14:33 čini mi se za 10 skokova i 10 asistencija i 16 poena ako se ne varam. Pa kako? Kada? Čovek je genije košarke, ostavlja bez reči.

A.Davis

pre 6 godina

Ne znam zasto se potcenjuju brojke Wilta, Bila Rasela i ostalih ? Pa sta ako je bilo pre 50 godina, zasto neko drugi nije pravio takve brojke ? I za 50 godina ce kosarka jos vise napredovati i tada ce pricati ljudi da se tamo neke 2017,2018 igrala smesna kosarka a svi vidimo da nije tako. Sve ima svoje vreme. Sto se tice Jokica svaka mu cast, kada sam ustao i video brojke ostao sam zatecen, zadivljen.

Moo

pre 6 godina

Ljudi danas se igra druga kosarka. Ovo je odlicno ali nije kao kad je Bird radio te stvari u utakmicama gde se retko islo preko 100 poena. Na toj istoj utakmici Janis je za Milvoki postigao 36p 13s 11a. Mozda se moze reci da je small ball unistio basket ili da je prosto to revolucija kosarke. Poredjenja su stvarno smesna, ali je definitivno tacno da je Joka superstar.

akros

pre 6 godina

Meni je drago što je trener ili ko god već, konačno odustao od toga da igru kreiraju Džamal Marej ili Geri Heris ili Vil Barton i da lopta mora i treba da ide "preko i kroz" Jokića i da sve što ostali treba da rade jeste da se kreću, otvaraju, prave blokove i da im lopta dolazi sigurno. Oni su svi odlični šuteri, ali nikako i igrači koji razumeju igru kao Jokić i mislio sam da je Majk Meloun uvideo to još prošle godine, ali izgleda da mu je opet trebalo prva tri meseca sezone da otkrije koje "plejmejker" u ovom timu. Prva stvar koja treba Denveru da bi bio odličan i vrhunski tim jeste novi trener, uostalom, imao je i GSW Mark Džeksona, ali je znao i njegove limite, vreme je za nekog ko razume tim koji ima.

da se zna

pre 6 godina

Upravo je podigao sledeći ugovor za još 10 miliona.
(Petar, 16. februar 2018 13:14)

Iznos njegovog sledeceg ugovora je zakljucan jos prosle sezone na tzv MAX CONTRACT za igrace nakon isteka njihovog ruki ugovora, i timovi nemaju prava da plate preko toga sve i da hoce. Takodje, maticni tim uvek ima prednost, tako da ako Denver ponudi za njega MAX (99.9%) ostale ponude ne mogu da se razmatraju, a taj MAX iznosi oko 30 miliona po sezoni (oko 120 za 4, odnosno oko 150 za 5 godina). Iz Jokiceve ruki klase vec su trojica potpisala to MAX produzenje, Vigins iz Minesote i Oto Parker iz Vasingtona koji su trenutno obojica trece opcije u svojim timovima, i Embid iz Filadelfije koji je poput Jokica vec sada fransizni igrac svoje ekipe. Tek kada mu istekne taj prvi pravi ugovor za 4-5 godina Jokic ce moci da napusti Denver (osim ako prethodno ne bude trejdovan), ali bi onda za taj novi ugovor izgubio pravo na "SUPERMAX" ponudu (40 miliona po sezoni) koju imaju pravo da nude samo maticni klubovi (za koje si potpisao i odradio prethodni ugovor). Dakle, Jokic sigurno potpisuje ovog leta produzetak ugovora sa Denverom 150 milona na 5 godina ili 120 za 4, i to nije podlozno nikakvim promenama (tj ni iznos, a ni tim za koji ce da potpise su vec poznati).

Jax Teller

pre 6 godina

Smarate vec. Preterujete pisanjem o nekome ko za srpsku kosarku, dakle za reprezentaciju, nije uradio nista.
(Peđa, 16. februar 2018 14:16)

nije nista uradio?? momak ima 22 godine i srebro sa OI! sta si ti uradio za reprezentaciju i srbiju?

iR

pre 6 godina

Iako ne pratim nesto pretjerano kosarku zadnjih godina, tu i tamo bacim oko na naslove i procitam poneki text o nasima (saric, bojan, hezonja...i o vasima, jokicu pogotovo).

Ne pamtim da sam ikad vidio igraca sa tako jakom glavom kao sto je Jokic.
Takvom lakocom igra, cudo jedno.
17 asistencija? Hej,17!!

Kad ga gledas uopce ne stices dojam da mu je to posao.
On se igra kosarke i uziva u tome.

Sjecam se generacija stare YU ali nitko nije bio toliko mentalno jak.
Nastavi li tako samo nebo mu je granica.
A uz to je, barem ja imam dojam, normalan decko.

Svaka mu cast.
Budite sretni sto ga imate i cjenite ga.

Lp

Mladen

pre 6 godina

@Butragenjo

Na sledecem takmicenju ce igrati i prestanite vise sa placete. Nije ni prvi ni poslednji, da nije trenirao ne bi radio sve ovo ove sezone. Vidi se da je trenirao i radio na sebi. Srbija je mogla bez njega jedno takmicenje. Prestanite vise da placete, svi bi uradili isto da ste na njegovom mestu, ali zato ste svi velike Srbende u komentarima.

gagi

pre 6 godina

@Petar

Nema smisla da ma kome na ovom mestu kažeš, za mišljenje, koje pritom ne vređa lično, da ga treba biti sramota!
Nekome je bitno da li Jokić igra za reprezentaciju Srbije ili ne igra za nju. Drugima to nije bitno ili razumeju da je sam sebi ipak najvažniji. Oba mišljenja su dovoljno argumentovana i legitimna. Ubeđen sam da se niko ne bi ljutio da je igrao na EP, baš kao što i neki od nas razumeju zašto nije, već je odlučio neigrati i iskoristiti to vreme da poradi na svojoj karijeri - egzistenciji.
Stvarno je krajnje vreme da naš narod prestane o svemu razmišljati pa i zaključivati samo ishitreno na bazi trenutnih emocija ...
Jokić-u, kako god, svako normalan želi puno uspeha i sreće u igranju NBA košarke i životu uopšte; istovremeno svima nama, koje raduje uspeh naših ljudi i srpskih reprezentacija, želeti puno "Jokić-a" u svim srpskim selekcijama.

CarloNS

pre 6 godina

Najbrži tripl-dabl u NBA istoriji! Ko voli košarku, a nije bio u mogućnosti da gleda utakmicu mnogo je propustio.
Najznačajnija stvar koju je Nikola uradio u Denveru je što je pokazao da treba igrati nesebično i sada tako igra cela ekipa!

San Antonio Spurs

pre 6 godina

Samo da vam objasnim razliku između ova dva podatka koja su se pojavila i izazvala dosta konfuzije među navijačima. Prvi, da je ostvario najbrži tripl dabl u istoriji, a drugi, da je ostvario najbrži tripl dabl u poslednjih 20 godina. Oba podatka su zapravo tačna. Naime...
1.Najbrži tripl dabl u istoriji, odnosi se na vreme provedeno na parketu koje je Jokari bilo potrebno za tripl dabl, u ovom slučaju nešto više od 14 minuta, što je najbrže u istoriji.
2. Najbrži tripl dabl u polsldenjih 20 godina, odnosi se na vreme koje je proteklo od početka utakmice do momenta kada je tripl dabl bio kompletiran, pritom računajući i vreme koje je Jokara presedeo na klupi, u ovom slučaju Jokara je tripl dabl kompletirao, ako se ne varam, na nešto više od 1:40 do kraja druge četvrtine. U tom pogledu bilo je igrača koji su svoj tripl dabl uspeli da ostvare u ranijem periodu utakmice, ali su recimo prethodno proveli daleko manje vremena na klupi nego što je sa Jokarom bio slučaj. Pozdrav...

Aleks

pre 6 godina

Gledao nocas: 1. cetvrtina, Barton se raspucao, Harris, Jokic, sve ulazi, sve lepo, jedino onaj Chandler zalutao, al ajd. 12p prednosti za Denver, izlazi Jokic, nakon dva minuta +1 za Milvoki. Interesantno za ta dva minuta prosecan napad Denvera je izgledao ovako: jedan izvodu loptu, lik krece, pretrcava pola terena, sut za 3, masi, kontra, kos Milvokija. I tako 5 puta! Nema ideje, nema protoka lopte, nema nista, sili se kos pa ako udje uslo.
Melon hitno vraca Jokica na parket, u narednih minut i 40 sekundi, bio je i timer sa natpisom, Denver pravi seriju 11:0, odnosno 16:2 za dva ipo minuta.

Jokic je vec sada cvrst stub ove ekipe, Denver bez njega grupa gradjana, sa njim play off kosarkaska ekipa!

vince carter

pre 6 godina

@A.Davis Bravo za komentar,najjaci su ljudi koji se ismejavaju nesto sto su radili Wilt ili Russell,jedan; drugi bili sampioni koledza u skoku u vis a doticni komentatori za hiljadu godina i da uzmu tehnologiju treninga kakvu hoce ne bi mogli da pomisle preskociti motku..i jedan i drugi su mogli da zakucaju sa linije bacanja,Cemberlenu je izmeren najveci odraz u istoriji a doticni drzi i rekord u broju minuta u proseku 48,5 i bio je clan Harlemovaca,sto znaci da je imao i vestinu,a i uveo je fadeway sut. 216cm i to u starkama u kojima su igrali. Neki kazu da su centri tada bili 195cm a Beylor,Havlicek,Robertson 196cm,Rick Barry 201cm igraci na pozicijama 1 do 3 tog vremena,Centri su bili u proseku visoki kao i danas sto ne lako proveriti. Kosarka je igra vestine Jokic to potvrdjuje,Larry Bird greatest passer of all time..pogledajte taj highlight ili Lary Bird Goat..klip je za nevericu covek je maestro. Pominjem njega jer je cesto takodje prozivan zbog fizikalija a svaki protivnik bio brzi i jaci od njega duplo,Joe Ingles,Saric,Rubio igraju sjajno a kamoli legende sporta.

Divac

pre 6 godina

@šmigič

legendu si zaboravio, bradonju.
inače slažem se da Jokić ima veliku šansu da bude najbolji ikad sa ovih prostora.Samo fizički da bude ok.

croata

pre 6 godina

Tako nezgrapan, imas osjecaj kad potrci da ce mu se dijelovi tijela razbacati na sve strane,a lakocom igra. Upravo zbog nekosarkaskih gabarita i volim njegovu kosarku. Izuzetno meka ruka i strasan kliker za kosarku. Ono sto mu fali,a da se ne zavaravamo fali mu cjelokupna obrana, nakon 30 koseva, 17 skokova i 15 asistencija ipak drugom prilikom. Svaka cast, fenomenalna utakmica.

Vladimir

pre 6 godina

@nije sve u novcu

Spominješ izraze "mali čovek" i "sitna duša" ali je očigledno da ti atributi više stoje tebi. Garant ni ne znaš značenje tih reči. A pomislio si, ajde da se malo pravim pametan i pokušam da pljujem Jokića. Inače taj dečko je već sada uradio više za Srbiju nego što ćeš ti u svom celom jadnom životu. A slobodno pitaj učiteljicu da ti objasni izraze koje si tako "pametno" koristio u svom glupom komentaru.

Novak

pre 6 godina

(MrF, 16. februar 2018 13:38)
Prvo, svaka cast Jokicu. Treba da nam sluzi za primer kako u zivotu, bez obzira odakle smo i gde smo trenutno, sve mozemo postici kroz naporan rad i pametne odluke. Tako je od malog bucka iz Sombora, Jokic postao jedan od najboljih centara na svetu.

ESPN ne pise o Jokicu zato sto igra za Denver, a ne zato sto je stranac. Denver je mali klub, iz relativno malog grada, sa skromnom bazom navijaca, i bez znacajne kosarkaske istorije. I sam klub, Nagetsi, ne dobija ni malo prostora u medijima, osim kada igraju protiv najvecih klubova fransize. Da je jokic igrac Lejkersa, Roketsa, Seltiksa, ili Niksa, ESPN bi pisao o ovome dan i noc. Jednostavno, nikoga ne zanima sta rade igraci Nagetsa. Nema potrebe za paranojom.
Prozingis, na primer, konstantno dobija medijski prostor, ali on igra za Nikse, pa je svima interesantan.

slavija

pre 6 godina

Sećam se kada je novinar sa 3K intervjuisao Barklija 1996. pred finale na Olimpijadi u Atlanti. Reče Barkli: "Imate sjajan tim. (povišenim tonom) Ali zašto ne dajete crnim igračima da igraju u reprezentaciji!?" Novinar se pogubio, ali je uspeo da izusti da mi nemamo crne igrače. Barkli: "Ma znam, opusti se! Samo se zezam sa tobom!!"