Petak, 09.02.2018.

21:50

Nesportski i neobjašnjiv potez Mbajea (VIDEO)

Košarkaš Armanija iz Milana Amat Mbaje izveo je neobjašnjiv potez na kraju meča između Crvene zvezde i italijanskog kluba.

Izvor: B92

Nesportski i neobjašnjiv potez Mbajea (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Niti mi jasno ovo tapkanje, niti otimanje lopte, jos manje da je ovo vest... Ali ono sto fascinira je zagorsko-laktaski fanatizam u komentarima oko necega sto nema nikakve veze sa njima. Mada, ako im je lakse, neka.

Nenad

pre 6 godina

One night in May... niti si ti video uživo košarkašku loptu, niti išta od košarke. Utakmica se igra do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat.Tapkati u mestu i kliberiti se, možete u cirkusu, pozorištu... ali ne i na sportskom terenu.
Što se tiče autora, ovakvog teksta i naslova, stvarno ne vredi trošiti reči...

BBRS

pre 6 godina

А овом црнцу у ЦЗ је било потребно да да тројку на 40ак секунди до краја при водству +10? то је ок? иначе, добију Реал, а одвали их Басконија +20 и већ у 3/4 било је +16. шта је требало Басконији да гура и да добије и 4/4? трбало је јер сам одиграо да ће ЦЗ добити 4/4 а нису...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Само кажем... мсм немо' се љутите..., 10. februar 2018 09:16)

"А овом црнцу у ЦЗ". Ту сам престао читати коментар !

Neša

pre 6 godina

Pogledao sam svu sportsku i nesportsku štampu i nema nijednog naslova, ni sličnog, ovom koji je ovde objavljen. Ipak ima nade za sport i sportsko novinarstvo.

Nenad

pre 6 godina

One night in May... niti si ti video uživo košarkašku loptu, niti išta od košarke. Utakmica se igra do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat.Tapkati u mestu i kliberiti se, možete u cirkusu, pozorištu... ali ne i na sportskom terenu.

hipi

pre 6 godina

Ako gubiš probaj da to bude sa što manjom razlikom a ako pobedjuješ trudi se da to bude što ubedljivije. Podrazumeva se maksimalno poštovanje protivnika. Zbog toga ovakav pristup trenera,igrača u poslednjim sekundama nepodržavam...

Oslo

pre 6 godina

Simone Pjanidjani VELIKI GOSPODIN

Nadam se da ce vratiti titulu Palakanestra u vitrine Milanskog kluba. Cestitke Alimpijevicu i ekipi na jos jednoj pobedi.

Hastali šejtan

pre 6 godina

Ma ovo je nevjerovatno, igrač hoće da da koš!!! On se našao pametan bre, kao da utakmica nije gotova 30 sec. do kraja!? Ti zadnji sekundi služe da se igrači izljube, ispozdravljaju i tako! Makabi sinoć ubode tricu u poslednjem sekundu, oće iz Žalgirisa da biju Afroamerikanca (a njemu ništa nije jasno)!!! Žalgiris izgubio, pozdravljaju se, čestitaju, kad ono TRICA!!! E to je previše, daš im prst a oni za ruku!

One night in May

pre 6 godina

Za ove neznalice, koje ocigledno nikad nisu ni drzale kosarkasku loptu, a kamoli igrale kosarku:


- "kraj" zove trener, ne odlucuje igrac o tome samostalno; Alimpije je zvao "kraj" i Danga je samo poslusao sefa; i kolega Pjanidjani je to doziveo kao znak postovanja, a ne nepostovanja, odmah je krenuo da se pozdravi i cestita

- dakle, igrac, kao i u svakoj drugoj situaciji, igra akciju koju je pozvao trener ili koja je dogovorena

- neznalice koje optuzuju igraca za nepostovanje su jednostavno to - neznalice; jer ne razumeju da je Danga slusao sefa

- ako imate neku kritiku onda ona ide na racun onoga ko je zvao akciju - dakle, trenera

- svaki evroligaski trener ce to, posle poraza, doziveti kao postovanje, a ne obrnuto

kladza mi je sladza

pre 6 godina

(20 kinte, 10. februar 2018 08:58)
Dzon Stokton je Amerikanac, igrao u jednom "drim timu".
ovo tapkanje kada je pobednik izvestan mi se ne svidja, makar da je doslo kao moda iz NBA. Volim nemacku skolu, do poslednjeg sudijinog zvizduka.

CrvenoBeli

pre 6 godina

Ne vidim ništa sporno, igra covek do poslednje sekunde. Nema nicek nesportskog u tome. Po tom kriterijumu cela Nemačka reprezentacija je nesportska.

Ћезо рца

pre 6 godina

Ја не знам шта је са већином људи који дају овакве коментаре... Гледате ли НБА? Да ли је ико приметио ову ,,моду'' тапкања лопте када је остало чак и 20-ак секунди до краја, а утакмица је решена, нема никакве неизвесности, а ни претерано великог значаја... У најјачој кошаркашкој лиги на свету. Е, иста та мода је заживела и у Европи. Погледајте само на снимку тренере који се већ поздрављају и смеју се ономе што се дешава на терену... И мени је ово више смешно, него неспортски... Гест Мбајеа је смешан. Да се овако нешто десило на утакмици НБА-лиге нико не би имао проблем са констатацијом да је и неспортски.

jobseeker

pre 6 godina

Nije ni nesportski ni neobjašnjiv potez. Treba zabraniti to tapkanje lopte. Mogao je da šutira i da postigne koš ili da asistira nekom saigraču. Možda bi nekom na kraju karijere baš taj koš doneo neki rekord itd...

Само кажем... мсм немо' се љутите...

pre 6 godina

А овом црнцу у ЦЗ је било потребно да да тројку на 40ак секунди до краја при водству +10? то је ок? иначе, добију Реал, а одвали их Басконија +20 и већ у 3/4 било је +16. шта је требало Басконији да гура и да добије и 4/4? трбало је јер сам одиграо да ће ЦЗ добити 4/4 а нису...

****

pre 6 godina

Ovim grobarima ništa nije nesportski. Trojke iz auta, šamaranja sudija u svlačionici, psovanje protivničkih ekipa... igra se do samog kraja, što bi oni rekli

Lili

pre 6 godina

Sa vama stvarno nešto nije u redu. Gde ste našli krstače na dresevima nas zvezdaša? Kao da mrzite sve što je srpsko, pa tako i vaše tekstove moram da čitam na latinici, jer ćirilićni tekstovi su vam besmisleni. Toliko od mene.

Bili Piton

pre 6 godina

Zašto nesportski i neobjašnjiv potez? Čudno i nesportsko ponašanje je ne igrati do kraja, neki čudni kriteriji su, a i novinarske konstatacije. Utakmica se igra do kraja, ako nije hteo da koš što nije čuvao loptu pa šutnuo bez pogotka. Da sam trener nikad ne bih dozvolio takvu igru. Uručiti loptu protivniku je za mene uvredljivo da sam ja protivnik.

милорад

pre 6 godina

Утакмица се игра до краја и играч Армани ја није схватио намере Дангубић да 28 сек до краја заврши утакмицу. Иначе само играчи Звезде гаје овај фер плеј јел колко видим нама су давали кошеве противници у задњим секундама и кад су водили са више од 20 разлике.

Miloš

pre 6 godina

@miloš.
Svi mi koje briga za kladžu i kladioničarske priče. Izadji malo, prošetaj parkom, ne postoje kladionice da bi se ti obogatio.

20 kinte

pre 6 godina

@batko ja se iskreno ne sećam toga, a takođe sam gotovo siguran da je Dzon Stokton Kanađanin a ne murikanac. Ispravi me ako grešim.
A ovome se pridaje previše značaja, dečko ispao ljakse i to je to. I nema potrebe da zalazimo u to “igra se do kraja” na 20 sekundi i 11 razlike, kada trener tima koji gubi više ne gleda utakmicu i prilazi kolegi - da je Dangubić šutnuo i dao tri, onda bi bilo vidi kako se iživljava.

Kiza

pre 6 godina

Mislim da je glupo što su počeli da se pozdravljaju kad je do kraja bilo više nego za jedan napad. Kako su mislili, da stoje u mestu dok ne istekne vreme za napad, pa posle Milan da tapka u mestu do kraja? Tako nešto nisam nikad video.

dr NS

pre 6 godina

Ide mi na ganglije ovo tapkanje lopte dok ne iscuri vreme. Sve je postalo toliko blazirano. Igraj brate do kraja, uzimaj mu loptu ako nije zainteresovan da igra do kraja

vladan80

pre 6 godina

A kad Žoc igra poslednji napad iako vodi 10-20 koseva to je u redu...i zamera se Atamanu sto se ljuti?!
Kako birate strane,neverovatno

toliko

pre 6 godina

Kada tvoj trener u poslednjem minutu krene da čestita protivničkom to je na neki način bacanje peškira, predaja. To je praktično znak da se više ne igra. Pjaniđani je već stigao do centra, pozdravio se sa Alimpijevićem, to je uostalom video i Dangubić, kada je praktično stao. Ovaj indijanac MBaje je debilnim potezom obrukao svog trenera, koji je posle morao da se izvinjava, jer je ovo pre svega nepoštovanje trenera. Naravno i Ćinćarini je pokazao tradicionalni italijanski fer-plej, mogao je i on da stane i vrati loptu do centra i istapka i tako ispravi potez isfrustriranog "Francuza", ali ne, morao je i on da se upiše pošto dok se igrala ozbiljna utakmica nije uspeo. Inače, obojica su bila Zvezdini igrači odluke - dok su oni bili u igri Zvezda je pravila razliku

zvezda igra totalno drugacije od drugoh!

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je omda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi...
(Kojo, 09. februar 2018 23:34)
e sto vas volim tako pametne, da ne kazem filozofe. e da vas je vise mmf bi u srbiji bila.

zvezda igractotalno drugacije od drugih

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je onda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi..
jel si ti neki filozof? vidim da se pravis, pa cisto da proverim?

Anfield

pre 6 godina

Upravo sada je Lu Viliams pola minuta pre kraja istapkao ceo napad, pa Is Smit ubacuje trojku na 5.5 sekundi, sto dovodi do novog tapkanja i kraj, svakako se vec znao pobednik a Pistonsi se nisu otimali za loptu za taj poslednji napad.

batko

pre 6 godina

Obradoviceva skola!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 9. februar 2018 21:50)

Mislis na Sasu Obradovica i isti potez na Stoktona na Olimpijadi 1996 kada smo izgubili od Amera?

Rozenkranc

pre 6 godina

Ja mrzim to stajanje na kraju ostalo jos maltene pola minuta, igraj bre do kraja, šta se tu folirate... Zato i nemamo pobednički mentalitet...

Eidos

pre 6 godina

hajmo razmisliti! Da li je nesportski, ili je neobjasnjiv?! Ne moze biti oba,jer ako je nesportski onda je objasnjiv,tacnije sama rec nesportski dosta toga objasnjava! :)

novikorisnik

pre 6 godina

A šta znači to tapkanje lopte na kraju? Po meni, dosta je bilo, neću više da te trpam, evo pustiću da prodje vreme...ako drugo nešto znači objasnite...a to znači ništa drugo nego ponižavanje protivnika...utakmica se igra dok se ne oglasi sirena za kraj odnosno dok sudija ne svira kraj...zamislite da u fudbalu počne 90 minut i svi stanu na sredinu terena i dodaju se dok sudija ne svira kraj...neka mu je uzeo loptu, ništa nesportski nije tu bilo sa njegove strane....

grobari sns

pre 6 godina

Pa nas kad Ivica Dacic ucio sta je kosarka rekao da nista nije necasno. Ni da se biju sudije ni da se sutira iz auta ni da se otima lopta kad je sve zavrseno... To samo ovi sto ucili kosarku od Bore Stankovica i Ace Nikolica misle da je neposteno. Nama Dacic i Dodik rekli da nije.

Saša

pre 6 godina

Zvezda je po ko zna koji put ponela amaterski! Igra se do poslednje sekunde. I koš razlika je bitna jer nekad to može da odluči poziciju na tabeli!

Kojo

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je omda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi...

Bree

pre 6 godina

A sto je nesportski, ako moze neko da mi objasni? Gledam sinoc mec GS i Dalasa, kada je negde na 20-ak sekundi do kraja Nik Jang pogodio trojku i svi u Dalasu su poceli da se bune potpuno neopravdano. U pravu je ZOC sto se tice ovoga, igra se dok se ne zavrsi utakmica, pa makar bilo i +30.

xd

pre 6 godina

Nije nesportski. Bilo je 25 sekundi do kraja, nas napad je trajao jos 13. Ovi nasi hteli da spuste loptu, rezultat bi bio prodata lopta, pa bi armani morao da izvodi poslednji napad, jer bi imali jos desetak sekundi. Ovo sto su nasi krenuli da rade na 25 sekundi pred kraj se izvodi u zadnjih deset, i to tek kada je gotovo sigurno poslednji napad u nasem posedu a mec izvesno resen.

Kuki

pre 6 godina

Slazem se da ukolio neki tim zeli da igra do kraja, bez obzira na to kolika je razlika, nema mesta osudi za takav potez. Ali ukolio igrac nije pokazivao nameru da ide na kos, a ocigledna je namera igraca bila iskazivanje fer pleja, onda je potpuno neprimrren potez ovog igraca koji je oduzeo loptu. I bez obzira sto je ostalo nesto vise vremena od jednog napada, Dangubic je svakako planirao da uruci loptu igracimka Milana.

marko

pre 6 godina

Ovo je neko glupo nepisano pravilo koje su nasi igraci poceli da primenjuju zadnjih par godina a sve po uzoru na NBA. Ne vidim nista sporno u potezu ovog coveka, kosarka se igra 40 min, ajde sad ako neko povede 30 razlike da pocnemo da tapkamo loptu i cekamo da se zavrsi utakmica. treba zvizdati ovome sto tapka loptu mestu 40 sek pre kraja utakmice bez obzira da li je clan Zvezde Partizana ili Barselone.

NeRazumem

pre 6 godina

Slazem se da je bezveze ovo sto je uradio, ali on prima platu da daje koseve. Ovo je sigurno uslo u statistiku, tako da je i ovo placeno. Covek prosto radi na zetone

dejan

pre 6 godina

a da prestanu da igraju cim bude 20 razlike.....pa ajmo reklame na tv a u hali ajmo kuci....igraj do kraja uvek, a ne da pola min pre kraja kao nema sta da se igra

bljak

pre 6 godina

Nesportsko i neobjasnjivo je ovo tapkanje lopte. Kao da je ostalo 3-5 sekundi do kraja. Nema veze sto se ne moze preokrenuti rezultat. Meni to lici na arogantno omalovazavanje protivnika.

Pozdrav za sve normalne ljude

pre 6 godina

Ne vidim sta je ovde nesportski, a pogotovo "neobjasnjivo". Do kraja je bilo 20 sek, a do kraja Zvezdinog napada 14 sek. Sta sad treba zbog nekog glupog nepisanog pravila 2 napada da se tapka lopta?!?

ime i prezime

pre 6 godina

Sta ima da je tapka,a razlika izmedju 2 sata 6 sekundi,znaci ne bi mogao da saceka da se zavrsi utakmica..Imao je potpuno pravo da uradi ovo ovaj lik,ne bas popularan potez kod publike,ali nista sporno ovde nije i suprotno fer pleju..

ime i prezime

pre 6 godina

Sta ima da je tapka,a razlika izmedju 2 sata 6 sekundi,znaci ne bi mogao da saceka da se zavrsi utakmica..Imao je potpuno pravo da uradi ovo ovaj lik,ne bas popularan potez kod publike,ali nista sporno ovde nije i suprotno fer pleju..

Pozdrav za sve normalne ljude

pre 6 godina

Ne vidim sta je ovde nesportski, a pogotovo "neobjasnjivo". Do kraja je bilo 20 sek, a do kraja Zvezdinog napada 14 sek. Sta sad treba zbog nekog glupog nepisanog pravila 2 napada da se tapka lopta?!?

dejan

pre 6 godina

a da prestanu da igraju cim bude 20 razlike.....pa ajmo reklame na tv a u hali ajmo kuci....igraj do kraja uvek, a ne da pola min pre kraja kao nema sta da se igra

marko

pre 6 godina

Ovo je neko glupo nepisano pravilo koje su nasi igraci poceli da primenjuju zadnjih par godina a sve po uzoru na NBA. Ne vidim nista sporno u potezu ovog coveka, kosarka se igra 40 min, ajde sad ako neko povede 30 razlike da pocnemo da tapkamo loptu i cekamo da se zavrsi utakmica. treba zvizdati ovome sto tapka loptu mestu 40 sek pre kraja utakmice bez obzira da li je clan Zvezde Partizana ili Barselone.

NeRazumem

pre 6 godina

Slazem se da je bezveze ovo sto je uradio, ali on prima platu da daje koseve. Ovo je sigurno uslo u statistiku, tako da je i ovo placeno. Covek prosto radi na zetone

bljak

pre 6 godina

Nesportsko i neobjasnjivo je ovo tapkanje lopte. Kao da je ostalo 3-5 sekundi do kraja. Nema veze sto se ne moze preokrenuti rezultat. Meni to lici na arogantno omalovazavanje protivnika.

xd

pre 6 godina

Nije nesportski. Bilo je 25 sekundi do kraja, nas napad je trajao jos 13. Ovi nasi hteli da spuste loptu, rezultat bi bio prodata lopta, pa bi armani morao da izvodi poslednji napad, jer bi imali jos desetak sekundi. Ovo sto su nasi krenuli da rade na 25 sekundi pred kraj se izvodi u zadnjih deset, i to tek kada je gotovo sigurno poslednji napad u nasem posedu a mec izvesno resen.

Bree

pre 6 godina

A sto je nesportski, ako moze neko da mi objasni? Gledam sinoc mec GS i Dalasa, kada je negde na 20-ak sekundi do kraja Nik Jang pogodio trojku i svi u Dalasu su poceli da se bune potpuno neopravdano. U pravu je ZOC sto se tice ovoga, igra se dok se ne zavrsi utakmica, pa makar bilo i +30.

Kojo

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je omda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi...

Kuki

pre 6 godina

Slazem se da ukolio neki tim zeli da igra do kraja, bez obzira na to kolika je razlika, nema mesta osudi za takav potez. Ali ukolio igrac nije pokazivao nameru da ide na kos, a ocigledna je namera igraca bila iskazivanje fer pleja, onda je potpuno neprimrren potez ovog igraca koji je oduzeo loptu. I bez obzira sto je ostalo nesto vise vremena od jednog napada, Dangubic je svakako planirao da uruci loptu igracimka Milana.

Bili Piton

pre 6 godina

Zašto nesportski i neobjašnjiv potez? Čudno i nesportsko ponašanje je ne igrati do kraja, neki čudni kriteriji su, a i novinarske konstatacije. Utakmica se igra do kraja, ako nije hteo da koš što nije čuvao loptu pa šutnuo bez pogotka. Da sam trener nikad ne bih dozvolio takvu igru. Uručiti loptu protivniku je za mene uvredljivo da sam ja protivnik.

dr NS

pre 6 godina

Ide mi na ganglije ovo tapkanje lopte dok ne iscuri vreme. Sve je postalo toliko blazirano. Igraj brate do kraja, uzimaj mu loptu ako nije zainteresovan da igra do kraja

милорад

pre 6 godina

Утакмица се игра до краја и играч Армани ја није схватио намере Дангубић да 28 сек до краја заврши утакмицу. Иначе само играчи Звезде гаје овај фер плеј јел колко видим нама су давали кошеве противници у задњим секундама и кад су водили са више од 20 разлике.

vladan80

pre 6 godina

A kad Žoc igra poslednji napad iako vodi 10-20 koseva to je u redu...i zamera se Atamanu sto se ljuti?!
Kako birate strane,neverovatno

Kiza

pre 6 godina

Mislim da je glupo što su počeli da se pozdravljaju kad je do kraja bilo više nego za jedan napad. Kako su mislili, da stoje u mestu dok ne istekne vreme za napad, pa posle Milan da tapka u mestu do kraja? Tako nešto nisam nikad video.

Ћезо рца

pre 6 godina

Ја не знам шта је са већином људи који дају овакве коментаре... Гледате ли НБА? Да ли је ико приметио ову ,,моду'' тапкања лопте када је остало чак и 20-ак секунди до краја, а утакмица је решена, нема никакве неизвесности, а ни претерано великог значаја... У најјачој кошаркашкој лиги на свету. Е, иста та мода је заживела и у Европи. Погледајте само на снимку тренере који се већ поздрављају и смеју се ономе што се дешава на терену... И мени је ово више смешно, него неспортски... Гест Мбајеа је смешан. Да се овако нешто десило на утакмици НБА-лиге нико не би имао проблем са констатацијом да је и неспортски.

Miloš

pre 6 godina

@miloš.
Svi mi koje briga za kladžu i kladioničarske priče. Izadji malo, prošetaj parkom, ne postoje kladionice da bi se ti obogatio.

toliko

pre 6 godina

Kada tvoj trener u poslednjem minutu krene da čestita protivničkom to je na neki način bacanje peškira, predaja. To je praktično znak da se više ne igra. Pjaniđani je već stigao do centra, pozdravio se sa Alimpijevićem, to je uostalom video i Dangubić, kada je praktično stao. Ovaj indijanac MBaje je debilnim potezom obrukao svog trenera, koji je posle morao da se izvinjava, jer je ovo pre svega nepoštovanje trenera. Naravno i Ćinćarini je pokazao tradicionalni italijanski fer-plej, mogao je i on da stane i vrati loptu do centra i istapka i tako ispravi potez isfrustriranog "Francuza", ali ne, morao je i on da se upiše pošto dok se igrala ozbiljna utakmica nije uspeo. Inače, obojica su bila Zvezdini igrači odluke - dok su oni bili u igri Zvezda je pravila razliku

CrvenoBeli

pre 6 godina

Ne vidim ništa sporno, igra covek do poslednje sekunde. Nema nicek nesportskog u tome. Po tom kriterijumu cela Nemačka reprezentacija je nesportska.

novikorisnik

pre 6 godina

A šta znači to tapkanje lopte na kraju? Po meni, dosta je bilo, neću više da te trpam, evo pustiću da prodje vreme...ako drugo nešto znači objasnite...a to znači ništa drugo nego ponižavanje protivnika...utakmica se igra dok se ne oglasi sirena za kraj odnosno dok sudija ne svira kraj...zamislite da u fudbalu počne 90 minut i svi stanu na sredinu terena i dodaju se dok sudija ne svira kraj...neka mu je uzeo loptu, ništa nesportski nije tu bilo sa njegove strane....

20 kinte

pre 6 godina

@batko ja se iskreno ne sećam toga, a takođe sam gotovo siguran da je Dzon Stokton Kanađanin a ne murikanac. Ispravi me ako grešim.
A ovome se pridaje previše značaja, dečko ispao ljakse i to je to. I nema potrebe da zalazimo u to “igra se do kraja” na 20 sekundi i 11 razlike, kada trener tima koji gubi više ne gleda utakmicu i prilazi kolegi - da je Dangubić šutnuo i dao tri, onda bi bilo vidi kako se iživljava.

Saša

pre 6 godina

Zvezda je po ko zna koji put ponela amaterski! Igra se do poslednje sekunde. I koš razlika je bitna jer nekad to može da odluči poziciju na tabeli!

Rozenkranc

pre 6 godina

Ja mrzim to stajanje na kraju ostalo jos maltene pola minuta, igraj bre do kraja, šta se tu folirate... Zato i nemamo pobednički mentalitet...

Eidos

pre 6 godina

hajmo razmisliti! Da li je nesportski, ili je neobjasnjiv?! Ne moze biti oba,jer ako je nesportski onda je objasnjiv,tacnije sama rec nesportski dosta toga objasnjava! :)

grobari sns

pre 6 godina

Pa nas kad Ivica Dacic ucio sta je kosarka rekao da nista nije necasno. Ni da se biju sudije ni da se sutira iz auta ni da se otima lopta kad je sve zavrseno... To samo ovi sto ucili kosarku od Bore Stankovica i Ace Nikolica misle da je neposteno. Nama Dacic i Dodik rekli da nije.

kladza mi je sladza

pre 6 godina

(20 kinte, 10. februar 2018 08:58)
Dzon Stokton je Amerikanac, igrao u jednom "drim timu".
ovo tapkanje kada je pobednik izvestan mi se ne svidja, makar da je doslo kao moda iz NBA. Volim nemacku skolu, do poslednjeg sudijinog zvizduka.

One night in May

pre 6 godina

Za ove neznalice, koje ocigledno nikad nisu ni drzale kosarkasku loptu, a kamoli igrale kosarku:


- "kraj" zove trener, ne odlucuje igrac o tome samostalno; Alimpije je zvao "kraj" i Danga je samo poslusao sefa; i kolega Pjanidjani je to doziveo kao znak postovanja, a ne nepostovanja, odmah je krenuo da se pozdravi i cestita

- dakle, igrac, kao i u svakoj drugoj situaciji, igra akciju koju je pozvao trener ili koja je dogovorena

- neznalice koje optuzuju igraca za nepostovanje su jednostavno to - neznalice; jer ne razumeju da je Danga slusao sefa

- ako imate neku kritiku onda ona ide na racun onoga ko je zvao akciju - dakle, trenera

- svaki evroligaski trener ce to, posle poraza, doziveti kao postovanje, a ne obrnuto

jobseeker

pre 6 godina

Nije ni nesportski ni neobjašnjiv potez. Treba zabraniti to tapkanje lopte. Mogao je da šutira i da postigne koš ili da asistira nekom saigraču. Možda bi nekom na kraju karijere baš taj koš doneo neki rekord itd...

Nenad

pre 6 godina

One night in May... niti si ti video uživo košarkašku loptu, niti išta od košarke. Utakmica se igra do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat.Tapkati u mestu i kliberiti se, možete u cirkusu, pozorištu... ali ne i na sportskom terenu.
Što se tiče autora, ovakvog teksta i naslova, stvarno ne vredi trošiti reči...

****

pre 6 godina

Ovim grobarima ništa nije nesportski. Trojke iz auta, šamaranja sudija u svlačionici, psovanje protivničkih ekipa... igra se do samog kraja, što bi oni rekli

BBRS

pre 6 godina

А овом црнцу у ЦЗ је било потребно да да тројку на 40ак секунди до краја при водству +10? то је ок? иначе, добију Реал, а одвали их Басконија +20 и већ у 3/4 било је +16. шта је требало Басконији да гура и да добије и 4/4? трбало је јер сам одиграо да ће ЦЗ добити 4/4 а нису...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Само кажем... мсм немо' се љутите..., 10. februar 2018 09:16)

"А овом црнцу у ЦЗ". Ту сам престао читати коментар !

hipi

pre 6 godina

Ako gubiš probaj da to bude sa što manjom razlikom a ako pobedjuješ trudi se da to bude što ubedljivije. Podrazumeva se maksimalno poštovanje protivnika. Zbog toga ovakav pristup trenera,igrača u poslednjim sekundama nepodržavam...

batko

pre 6 godina

Obradoviceva skola!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 9. februar 2018 21:50)

Mislis na Sasu Obradovica i isti potez na Stoktona na Olimpijadi 1996 kada smo izgubili od Amera?

Oslo

pre 6 godina

Simone Pjanidjani VELIKI GOSPODIN

Nadam se da ce vratiti titulu Palakanestra u vitrine Milanskog kluba. Cestitke Alimpijevicu i ekipi na jos jednoj pobedi.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Niti mi jasno ovo tapkanje, niti otimanje lopte, jos manje da je ovo vest... Ali ono sto fascinira je zagorsko-laktaski fanatizam u komentarima oko necega sto nema nikakve veze sa njima. Mada, ako im je lakse, neka.

Hastali šejtan

pre 6 godina

Ma ovo je nevjerovatno, igrač hoće da da koš!!! On se našao pametan bre, kao da utakmica nije gotova 30 sec. do kraja!? Ti zadnji sekundi služe da se igrači izljube, ispozdravljaju i tako! Makabi sinoć ubode tricu u poslednjem sekundu, oće iz Žalgirisa da biju Afroamerikanca (a njemu ništa nije jasno)!!! Žalgiris izgubio, pozdravljaju se, čestitaju, kad ono TRICA!!! E to je previše, daš im prst a oni za ruku!

Neša

pre 6 godina

Pogledao sam svu sportsku i nesportsku štampu i nema nijednog naslova, ni sličnog, ovom koji je ovde objavljen. Ipak ima nade za sport i sportsko novinarstvo.

zvezda igractotalno drugacije od drugih

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je onda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi..
jel si ti neki filozof? vidim da se pravis, pa cisto da proverim?

Само кажем... мсм немо' се љутите...

pre 6 godina

А овом црнцу у ЦЗ је било потребно да да тројку на 40ак секунди до краја при водству +10? то је ок? иначе, добију Реал, а одвали их Басконија +20 и већ у 3/4 било је +16. шта је требало Басконији да гура и да добије и 4/4? трбало је јер сам одиграо да ће ЦЗ добити 4/4 а нису...

zvezda igra totalno drugacije od drugoh!

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je omda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi...
(Kojo, 09. februar 2018 23:34)
e sto vas volim tako pametne, da ne kazem filozofe. e da vas je vise mmf bi u srbiji bila.

Anfield

pre 6 godina

Upravo sada je Lu Viliams pola minuta pre kraja istapkao ceo napad, pa Is Smit ubacuje trojku na 5.5 sekundi, sto dovodi do novog tapkanja i kraj, svakako se vec znao pobednik a Pistonsi se nisu otimali za loptu za taj poslednji napad.

Nenad

pre 6 godina

One night in May... niti si ti video uživo košarkašku loptu, niti išta od košarke. Utakmica se igra do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat.Tapkati u mestu i kliberiti se, možete u cirkusu, pozorištu... ali ne i na sportskom terenu.

Lili

pre 6 godina

Sa vama stvarno nešto nije u redu. Gde ste našli krstače na dresevima nas zvezdaša? Kao da mrzite sve što je srpsko, pa tako i vaše tekstove moram da čitam na latinici, jer ćirilićni tekstovi su vam besmisleni. Toliko od mene.

Pozdrav za sve normalne ljude

pre 6 godina

Ne vidim sta je ovde nesportski, a pogotovo "neobjasnjivo". Do kraja je bilo 20 sek, a do kraja Zvezdinog napada 14 sek. Sta sad treba zbog nekog glupog nepisanog pravila 2 napada da se tapka lopta?!?

ime i prezime

pre 6 godina

Sta ima da je tapka,a razlika izmedju 2 sata 6 sekundi,znaci ne bi mogao da saceka da se zavrsi utakmica..Imao je potpuno pravo da uradi ovo ovaj lik,ne bas popularan potez kod publike,ali nista sporno ovde nije i suprotno fer pleju..

bljak

pre 6 godina

Nesportsko i neobjasnjivo je ovo tapkanje lopte. Kao da je ostalo 3-5 sekundi do kraja. Nema veze sto se ne moze preokrenuti rezultat. Meni to lici na arogantno omalovazavanje protivnika.

Kojo

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je omda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi...

NeRazumem

pre 6 godina

Slazem se da je bezveze ovo sto je uradio, ali on prima platu da daje koseve. Ovo je sigurno uslo u statistiku, tako da je i ovo placeno. Covek prosto radi na zetone

Bree

pre 6 godina

A sto je nesportski, ako moze neko da mi objasni? Gledam sinoc mec GS i Dalasa, kada je negde na 20-ak sekundi do kraja Nik Jang pogodio trojku i svi u Dalasu su poceli da se bune potpuno neopravdano. U pravu je ZOC sto se tice ovoga, igra se dok se ne zavrsi utakmica, pa makar bilo i +30.

Kuki

pre 6 godina

Slazem se da ukolio neki tim zeli da igra do kraja, bez obzira na to kolika je razlika, nema mesta osudi za takav potez. Ali ukolio igrac nije pokazivao nameru da ide na kos, a ocigledna je namera igraca bila iskazivanje fer pleja, onda je potpuno neprimrren potez ovog igraca koji je oduzeo loptu. I bez obzira sto je ostalo nesto vise vremena od jednog napada, Dangubic je svakako planirao da uruci loptu igracimka Milana.

marko

pre 6 godina

Ovo je neko glupo nepisano pravilo koje su nasi igraci poceli da primenjuju zadnjih par godina a sve po uzoru na NBA. Ne vidim nista sporno u potezu ovog coveka, kosarka se igra 40 min, ajde sad ako neko povede 30 razlike da pocnemo da tapkamo loptu i cekamo da se zavrsi utakmica. treba zvizdati ovome sto tapka loptu mestu 40 sek pre kraja utakmice bez obzira da li je clan Zvezde Partizana ili Barselone.

xd

pre 6 godina

Nije nesportski. Bilo je 25 sekundi do kraja, nas napad je trajao jos 13. Ovi nasi hteli da spuste loptu, rezultat bi bio prodata lopta, pa bi armani morao da izvodi poslednji napad, jer bi imali jos desetak sekundi. Ovo sto su nasi krenuli da rade na 25 sekundi pred kraj se izvodi u zadnjih deset, i to tek kada je gotovo sigurno poslednji napad u nasem posedu a mec izvesno resen.

dejan

pre 6 godina

a da prestanu da igraju cim bude 20 razlike.....pa ajmo reklame na tv a u hali ajmo kuci....igraj do kraja uvek, a ne da pola min pre kraja kao nema sta da se igra

Само кажем... мсм немо' се љутите...

pre 6 godina

А овом црнцу у ЦЗ је било потребно да да тројку на 40ак секунди до краја при водству +10? то је ок? иначе, добију Реал, а одвали их Басконија +20 и већ у 3/4 било је +16. шта је требало Басконији да гура и да добије и 4/4? трбало је јер сам одиграо да ће ЦЗ добити 4/4 а нису...

Bili Piton

pre 6 godina

Zašto nesportski i neobjašnjiv potez? Čudno i nesportsko ponašanje je ne igrati do kraja, neki čudni kriteriji su, a i novinarske konstatacije. Utakmica se igra do kraja, ako nije hteo da koš što nije čuvao loptu pa šutnuo bez pogotka. Da sam trener nikad ne bih dozvolio takvu igru. Uručiti loptu protivniku je za mene uvredljivo da sam ja protivnik.

toliko

pre 6 godina

Kada tvoj trener u poslednjem minutu krene da čestita protivničkom to je na neki način bacanje peškira, predaja. To je praktično znak da se više ne igra. Pjaniđani je već stigao do centra, pozdravio se sa Alimpijevićem, to je uostalom video i Dangubić, kada je praktično stao. Ovaj indijanac MBaje je debilnim potezom obrukao svog trenera, koji je posle morao da se izvinjava, jer je ovo pre svega nepoštovanje trenera. Naravno i Ćinćarini je pokazao tradicionalni italijanski fer-plej, mogao je i on da stane i vrati loptu do centra i istapka i tako ispravi potez isfrustriranog "Francuza", ali ne, morao je i on da se upiše pošto dok se igrala ozbiljna utakmica nije uspeo. Inače, obojica su bila Zvezdini igrači odluke - dok su oni bili u igri Zvezda je pravila razliku

Lili

pre 6 godina

Sa vama stvarno nešto nije u redu. Gde ste našli krstače na dresevima nas zvezdaša? Kao da mrzite sve što je srpsko, pa tako i vaše tekstove moram da čitam na latinici, jer ćirilićni tekstovi su vam besmisleni. Toliko od mene.

CrvenoBeli

pre 6 godina

Ne vidim ništa sporno, igra covek do poslednje sekunde. Nema nicek nesportskog u tome. Po tom kriterijumu cela Nemačka reprezentacija je nesportska.

zvezda igra totalno drugacije od drugoh!

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je omda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi...
(Kojo, 09. februar 2018 23:34)
e sto vas volim tako pametne, da ne kazem filozofe. e da vas je vise mmf bi u srbiji bila.

jobseeker

pre 6 godina

Nije ni nesportski ni neobjašnjiv potez. Treba zabraniti to tapkanje lopte. Mogao je da šutira i da postigne koš ili da asistira nekom saigraču. Možda bi nekom na kraju karijere baš taj koš doneo neki rekord itd...

Ћезо рца

pre 6 godina

Ја не знам шта је са већином људи који дају овакве коментаре... Гледате ли НБА? Да ли је ико приметио ову ,,моду'' тапкања лопте када је остало чак и 20-ак секунди до краја, а утакмица је решена, нема никакве неизвесности, а ни претерано великог значаја... У најјачој кошаркашкој лиги на свету. Е, иста та мода је заживела и у Европи. Погледајте само на снимку тренере који се већ поздрављају и смеју се ономе што се дешава на терену... И мени је ово више смешно, него неспортски... Гест Мбајеа је смешан. Да се овако нешто десило на утакмици НБА-лиге нико не би имао проблем са констатацијом да је и неспортски.

zvezda igractotalno drugacije od drugih

pre 6 godina

Vi sto komentarisete kako je to ponizavanje protivnika? Objasnite mi zbog cega je onda njihov trener krenuo ka nasem da se pozdravi kad je video da Dangubic "tapka" loptu. Zato sto nije hteo da se preda? zato sto se utakmica igra do kraja? Jel se zbog toga izvinuo Alimpijevicu. Filozofi..
jel si ti neki filozof? vidim da se pravis, pa cisto da proverim?

kladza mi je sladza

pre 6 godina

(20 kinte, 10. februar 2018 08:58)
Dzon Stokton je Amerikanac, igrao u jednom "drim timu".
ovo tapkanje kada je pobednik izvestan mi se ne svidja, makar da je doslo kao moda iz NBA. Volim nemacku skolu, do poslednjeg sudijinog zvizduka.

Kiza

pre 6 godina

Mislim da je glupo što su počeli da se pozdravljaju kad je do kraja bilo više nego za jedan napad. Kako su mislili, da stoje u mestu dok ne istekne vreme za napad, pa posle Milan da tapka u mestu do kraja? Tako nešto nisam nikad video.

Saša

pre 6 godina

Zvezda je po ko zna koji put ponela amaterski! Igra se do poslednje sekunde. I koš razlika je bitna jer nekad to može da odluči poziciju na tabeli!

****

pre 6 godina

Ovim grobarima ništa nije nesportski. Trojke iz auta, šamaranja sudija u svlačionici, psovanje protivničkih ekipa... igra se do samog kraja, što bi oni rekli

Nenad

pre 6 godina

One night in May... niti si ti video uživo košarkašku loptu, niti išta od košarke. Utakmica se igra do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat.Tapkati u mestu i kliberiti se, možete u cirkusu, pozorištu... ali ne i na sportskom terenu.
Što se tiče autora, ovakvog teksta i naslova, stvarno ne vredi trošiti reči...

dr NS

pre 6 godina

Ide mi na ganglije ovo tapkanje lopte dok ne iscuri vreme. Sve je postalo toliko blazirano. Igraj brate do kraja, uzimaj mu loptu ako nije zainteresovan da igra do kraja

Nenad

pre 6 godina

One night in May... niti si ti video uživo košarkašku loptu, niti išta od košarke. Utakmica se igra do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat.Tapkati u mestu i kliberiti se, možete u cirkusu, pozorištu... ali ne i na sportskom terenu.

Rozenkranc

pre 6 godina

Ja mrzim to stajanje na kraju ostalo jos maltene pola minuta, igraj bre do kraja, šta se tu folirate... Zato i nemamo pobednički mentalitet...

Hastali šejtan

pre 6 godina

Ma ovo je nevjerovatno, igrač hoće da da koš!!! On se našao pametan bre, kao da utakmica nije gotova 30 sec. do kraja!? Ti zadnji sekundi služe da se igrači izljube, ispozdravljaju i tako! Makabi sinoć ubode tricu u poslednjem sekundu, oće iz Žalgirisa da biju Afroamerikanca (a njemu ništa nije jasno)!!! Žalgiris izgubio, pozdravljaju se, čestitaju, kad ono TRICA!!! E to je previše, daš im prst a oni za ruku!

novikorisnik

pre 6 godina

A šta znači to tapkanje lopte na kraju? Po meni, dosta je bilo, neću više da te trpam, evo pustiću da prodje vreme...ako drugo nešto znači objasnite...a to znači ništa drugo nego ponižavanje protivnika...utakmica se igra dok se ne oglasi sirena za kraj odnosno dok sudija ne svira kraj...zamislite da u fudbalu počne 90 minut i svi stanu na sredinu terena i dodaju se dok sudija ne svira kraj...neka mu je uzeo loptu, ništa nesportski nije tu bilo sa njegove strane....

20 kinte

pre 6 godina

@batko ja se iskreno ne sećam toga, a takođe sam gotovo siguran da je Dzon Stokton Kanađanin a ne murikanac. Ispravi me ako grešim.
A ovome se pridaje previše značaja, dečko ispao ljakse i to je to. I nema potrebe da zalazimo u to “igra se do kraja” na 20 sekundi i 11 razlike, kada trener tima koji gubi više ne gleda utakmicu i prilazi kolegi - da je Dangubić šutnuo i dao tri, onda bi bilo vidi kako se iživljava.

BBRS

pre 6 godina

А овом црнцу у ЦЗ је било потребно да да тројку на 40ак секунди до краја при водству +10? то је ок? иначе, добију Реал, а одвали их Басконија +20 и већ у 3/4 било је +16. шта је требало Басконији да гура и да добије и 4/4? трбало је јер сам одиграо да ће ЦЗ добити 4/4 а нису...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Само кажем... мсм немо' се љутите..., 10. februar 2018 09:16)

"А овом црнцу у ЦЗ". Ту сам престао читати коментар !

batko

pre 6 godina

Obradoviceva skola!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 9. februar 2018 21:50)

Mislis na Sasu Obradovica i isti potez na Stoktona na Olimpijadi 1996 kada smo izgubili od Amera?

Anfield

pre 6 godina

Upravo sada je Lu Viliams pola minuta pre kraja istapkao ceo napad, pa Is Smit ubacuje trojku na 5.5 sekundi, sto dovodi do novog tapkanja i kraj, svakako se vec znao pobednik a Pistonsi se nisu otimali za loptu za taj poslednji napad.

милорад

pre 6 godina

Утакмица се игра до краја и играч Армани ја није схватио намере Дангубић да 28 сек до краја заврши утакмицу. Иначе само играчи Звезде гаје овај фер плеј јел колко видим нама су давали кошеве противници у задњим секундама и кад су водили са више од 20 разлике.

vladan80

pre 6 godina

A kad Žoc igra poslednji napad iako vodi 10-20 koseva to je u redu...i zamera se Atamanu sto se ljuti?!
Kako birate strane,neverovatno

One night in May

pre 6 godina

Za ove neznalice, koje ocigledno nikad nisu ni drzale kosarkasku loptu, a kamoli igrale kosarku:


- "kraj" zove trener, ne odlucuje igrac o tome samostalno; Alimpije je zvao "kraj" i Danga je samo poslusao sefa; i kolega Pjanidjani je to doziveo kao znak postovanja, a ne nepostovanja, odmah je krenuo da se pozdravi i cestita

- dakle, igrac, kao i u svakoj drugoj situaciji, igra akciju koju je pozvao trener ili koja je dogovorena

- neznalice koje optuzuju igraca za nepostovanje su jednostavno to - neznalice; jer ne razumeju da je Danga slusao sefa

- ako imate neku kritiku onda ona ide na racun onoga ko je zvao akciju - dakle, trenera

- svaki evroligaski trener ce to, posle poraza, doziveti kao postovanje, a ne obrnuto

grobari sns

pre 6 godina

Pa nas kad Ivica Dacic ucio sta je kosarka rekao da nista nije necasno. Ni da se biju sudije ni da se sutira iz auta ni da se otima lopta kad je sve zavrseno... To samo ovi sto ucili kosarku od Bore Stankovica i Ace Nikolica misle da je neposteno. Nama Dacic i Dodik rekli da nije.

Miloš

pre 6 godina

@miloš.
Svi mi koje briga za kladžu i kladioničarske priče. Izadji malo, prošetaj parkom, ne postoje kladionice da bi se ti obogatio.

hipi

pre 6 godina

Ako gubiš probaj da to bude sa što manjom razlikom a ako pobedjuješ trudi se da to bude što ubedljivije. Podrazumeva se maksimalno poštovanje protivnika. Zbog toga ovakav pristup trenera,igrača u poslednjim sekundama nepodržavam...

Neša

pre 6 godina

Pogledao sam svu sportsku i nesportsku štampu i nema nijednog naslova, ni sličnog, ovom koji je ovde objavljen. Ipak ima nade za sport i sportsko novinarstvo.

Eidos

pre 6 godina

hajmo razmisliti! Da li je nesportski, ili je neobjasnjiv?! Ne moze biti oba,jer ako je nesportski onda je objasnjiv,tacnije sama rec nesportski dosta toga objasnjava! :)

Oslo

pre 6 godina

Simone Pjanidjani VELIKI GOSPODIN

Nadam se da ce vratiti titulu Palakanestra u vitrine Milanskog kluba. Cestitke Alimpijevicu i ekipi na jos jednoj pobedi.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Niti mi jasno ovo tapkanje, niti otimanje lopte, jos manje da je ovo vest... Ali ono sto fascinira je zagorsko-laktaski fanatizam u komentarima oko necega sto nema nikakve veze sa njima. Mada, ako im je lakse, neka.