Nedelja, 28.01.2018.

21:59

Šterbik briljirao – Španija prvi put u istoriji šampion Evrope!

Muška rukometna reprezentacija Španije osvojila je Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, pošto je u finalu bila bolja od Švedske – 29:23 (12:14).

Izvor: B92

Šterbik briljirao – Španija prvi put u istoriji šampion Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Dzoni

pre 6 godina

"Medjutim, na tom mecu Manuel Strlek je sutirao 9/9, bez promasaja, Sterbik mu je pustio svih 9 suteva."
(Ivan NG, 28. januar 2018 23:34)

Sta ce sve covek da procita ovde medju komentarima... Taj Manuel Strlek je prvi put zaigrao za Hrvatsku 2010, dok se Sterbik povukao iz srpske reprezentacije 2008. :D Ali ne, bitno je da si ti govorio o obrazu i ne znam cemu. Mene bi sramota bilo da se javim i da tako iznosim pausalne optuzbe.

zg tom

pre 6 godina

Croata.Da, i ŠPA u košarci su osvajali u 80-tima pokoju broncu, ali to je premalo u odnosu na Jugu za takve 2 milijunske zemlje, dakle moj kontekst teksta stoji, a to je da ŠPA i FRA su počeli osvajati nešto u kontinuitetu tek u "novije" vrijeme od 92. odnosno 95.
NJEM također ima dosta medalja ekipnih muških od 1992. ali ništa ne osvajaju u vaterpolu. Dakle tu je nekih 7 zemalja, među kojima je i HRV koje nešto znače u ekipnim sportovima,čak i u svjetskim razmjerima; rus,špa,fra,ita,njem,srb,hrv.......ostale zemlje nisu niti blizu,mađ osvaja samu u vaterpolu,šve u rukometu, eng ništa ekipnog, grč osvaja ali ne u tolikom broju medalja kao ovih 7 spomenutih zemalja.......

croata

pre 6 godina

Inače zanimljivo je slijedeće, da je FRA prvu ekipnu medalju uopće u bilo kojem ekipnom sportu osvojila tek 1995.
@zgtom

Dal si pri sebi? Onako samo na prvu,da li si ti ikad cuo za platinijevu generaciju? Da si cuo,znao bi da su bili prvaci evrope

AntiBot

pre 6 godina

Sterbik voli Srbiju i jako je vezan za nju, ali svi znamo zasto je digao ruke od nase reprezentacije, i naravno da je bio u pravu. Nece covek da se petlja sa kriminalcima koji unistise nas rukomet.

Koyot985

pre 6 godina

Rukomet ne postoji. Svi klubovi su praktično na ivici gašenja... I "večiti" i Metaloplastika, Proleter, Crvenka, Vrbas, Jugović... itd... Nema više uspešnih generacija, sve se svodi na pojedince...

Gde ja živim

pre 6 godina

(Trile, 29. januar 2018 08:38)

Kako nisu uzeli medalju u odbojci ili ja nešto nisam razumeo? Španija je bila prvak Evrope 2007. u odbojci pobedivši Ruse u finalu. Ne bih da mnogo potenciram naše, ali mislim da smo dosta kumovali njihovom odbojkaškom raspadu jer smo ih posle 0:2 pobedili i otišli na OI u Peking. Španija jeste sportska supersila u Evropi i jedna od najjačih na svetu. No opet treba staviti stvari u odgovarajući kontekst. To je zemlja od blizu 50 miliona stanovnika i BDP-om od 1300 milijardi. Mi jesmo sportska sila s obzirom koliko smo mali i jadni. Šta bi bilo da smo bogatiji i brojniji možemo samo da sanjamo. Ja ih ne volim preterano u kolektivnim sportovima jer su veliki daveži i imaju "prljavu" filozofiju igre ponekad (mnogo se bune za sve i svašta), ali ih maksimalno poštujem. Jednostavno bogate zemlje dosta ulažu u individualne sportove jer im to donosi veliki broj medalja na OI. Plus ono gde su standardno dobri i talentovani.

Trile

pre 6 godina

Od svih hvalospeva Spaniji, zaboeavili ste da napisete da je u 2017 Spanija osvojila samo 2 medalje u kolektivnim sportovima (obe u kosarci) a Srbija 4. Isto na OI 2016, s tim da je Spanija uzela 3. Spanija nikad nije uzela medalju u odbojci dok Srbija nije u fudbalu (ako se ne racuna 1932 SP kad je za Jugoslaviju trece mesto uzela ekipa beogradjana). Srbija ima medalje i u muskom o zenskom rukometu (i to relativno skoro 2012, 2013). Spanija se ne libi da kupi igrace koji joj nedostaju u fudbalu, kosarci, vaterpolu i rukometu ukljucujuci i Sterbika. Kako se niko nije setio da napise da je Sterbik tek naknadno pozvan. Da tako nekog ne ispostuje nas savez bilo bi drvlje i kamenje a ne hvalospevi. I to je nas glavni problem-ne sto nam Crna Gora otima igrac(ice) vec sto za reprezentaciju ne igraju najbolji nasi igraci. Lekiceva, Damjanoviceva i Cvijiceva su dugo bojkotovale reprezentaciju i sad nemamo kontinuitet (a imali smobizastopna polufinala 2012 i 2013). Od 6 srba na final four u rukometu 2017 samo dvojica su bila na pevenstvu. Skoro ceo srebrni tim iz 2012 i dalje aktivno igra a nama igraju Crnoglavac i ostali? To je pitanje za savez i selektora. Svaka cast Spaniji

mr no

pre 6 godina

Šterbiku svaka čast! Usporio je (nije za one napade bez golmana), ali na golu je neprevaziđen. On je pokazao da je veliki patriota i da voli ovu zemlju, ali je prestao da brani zbog neslaganja sa politikom i muvanjima. Na našu žalost, nije pogrešio. Kao i mnogi iz Srbije, živi van i tamo mu deca odrastaju.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, a najjaca su mi ova iscudjavanja kako to neki sportista nece da igra za ovu lepu, postenu, bogatu zemlju, sa finim ljudima koji ga nece pljuvati sa tribina i prekidati im utakmice... Cudo nevidjeno!

zg tom

pre 6 godina

TRILE,ŠPA je prije koju god bila prvak Evrope u odbojci nisi dovoljno informiran. Inače zanimljivo je slijedeće, da je FRA prvu ekipnu medalju uopće u bilo kojem ekipnom sportu osvojila tek 1995. i to u rukometu pobijedivši baš HRV u finalu. A ŠPA je također prvu medalju u ekipnim sportovima uopće osvojila tek 1992. i od tih OI u Barcelobni sport im se digao na najveću moguću razinu.A sad prebrojite kolko je Juga osvojila ekipnih muških sportova, fascinantno i to prije i ŠPA i FRA.
ŠPA u ekipnim muškim su najraznovrsnija. ne osvajaju medalje jedino u hokeju na ledu. FRA ne osvaja medalje u vaterpolu od 1992.ITA u rukometu. HRV u odbojci. SRB u nogometu. RUS u vaterpolu i nogometu od 1992. ništa.
Ostale države nisu ni u konkurenciji vezano za spomenuto.

Aleksa

pre 6 godina

Sta se nama dogodilo i kako je reprezentativni i klupski rukomet doživeo takav krah u Srbiji, je pitanje na koje odgovor tražimo uvek kada nam se reprezentacija vrati sa nekog takmicenja ponizena i bude aktuelno par dana, do sledeceg takmicenja.
(hm?, 29. januar 2018 07:38) # Link komentara

Догодило се то што се догодило у већини спортова.
Рукомет је био обавезан на физичком у ОШ, углавном праћен подршком локалног клуба, и бесплатан. Свако село је имало свој РК који је играо неку лигу, па су нека села играла и против Звезде и добијали је. Сад се сви спортови плаћају, па кад родитељ већ мора плаћа, бира да плаћа фудбал.

Браво за Арпада, Шпанца!!! Код нас ионако не би имао место....

Zoran

pre 6 godina

Pitate se zasto nasi sportisti odlaze iz Srbije?! Sterbik je samo jedan od njih......mladi talenti masovno napustaju nasu zemlju samo ko ne prati,ne zna. Talentovane nasa zemlja ne finansira uopste.....doduse daje male stipendije ali to nije dovoljno ni za benzin kod raznih I cestih takmicenja......ovih dana nas napustise I extra talentovana I perspektivna mlada plivacica...niko ni da se oglasi u savezu.....katastrofa! A jos sanjamo da smo sportska nacija...bojim se da u buducnosti necemo imati takve uspehe kao u proslosti...... daj boze da nisam u pravu!

hm?

pre 6 godina

Spanci su dokazali da se moze uspeti u konkurenciji jakih rukometnih reprezentacija kao sto su Nemci, Hrvati, Francuzi i skandinavske zemlje. Mi jos uvek živimo u secanjima na jednu uspesnu generaciju iz perioda 1996-2000 koja je osvajala medalje i nikako da se trgnemo. Za sve koji ne znaju, rukomet mozda nije sport broj jedan u Srbiji, ali nije ni sport koji nema svoje korene. Problem je sto u rukometu nema zarade kao u fudbalu, kosarci...Naši klubovi su nekada harali Evropom, cak i po ukidanju sankcija igrali gotovo uvek do 1/4 finala evropskih takmicenja, i tu ne mislim samo na Zvezdu i Partizan, vec i na druge jake rukometne centre kao sto su bili Niš, Sabac, Kac sa Jugovicem....
Sta se nama dogodilo i kako je reprezentativni i klupski rukomet doživeo takav krah u Srbiji, je pitanje na koje odgovor tražimo uvek kada nam se reprezentacija vrati sa nekog takmicenja ponizena i bude aktuelno par dana, do sledeceg takmicenja.

spa

pre 6 godina

"Srbin koji od 2008. igra za Španiju ....." , pa ako je igrao za Srbiju ne znači da mora biti Srbin. 
A da je vrhunski golman tu nema dileme . Svaka mu čast kako brani u 38.godini.
(Banat, 28. januar 2018 22:34)

Ti si eto Banacanin.

juznjak

pre 6 godina

Kakve su to klase od igrača koje su mi obeležile detinjstvo - Šterbik, Škrbić, Šefik, Šapić, Šoštar. Iz vremena kad je harao Zuba Ronaldo, pre bombardovanja.

I onda posle 20 godina još uvek dominiraju neki. Mrtva trka s Kasajiem :-D

Ivan NG

pre 6 godina

Nas prvi, ako ne prvi, mozda drugi zvanican poraz od Hrvata (morao bih da proverim), izgubili smo na jedvite jade, golom razlike u zadnjim sekundama. Medjutim, na tom mecu Manuel Strlek je sutirao 9/9, bez promasaja, Sterbik mu je pustio svih 9 suteva. Koliko god bilo lose u savezu i reprezentaciji, mogao je reci javno u medijima,a ne tako da radi. Posle svega ima obraza i morala da trazi od Srbije nacionalnu penziju.

Poslednji samuraj

pre 6 godina

Arpad Sterbik prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije od osamostaljenja. Reprezentaciju napustio zbog pustanja Hrvata. Vodio nss je Vujevic tada. I eto na kraju cast se isplatila i uzeo je evroprsko prvenstvo kao najbolji. Sa tamo nelom Spanijom.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

@Kralj

I ja se uvek iznenadim kad gledam Nemce u fudbalu i vidim da trener nije stavio Rumenigea u tim. Kakav sad srednji red imaju kad ovaj nije ni na klupi...

ja

pre 6 godina

svedjani su bill oslabljeni...nije igrao Mats Vilander
(teniser vislander, 28. januar 2018 22:26)

Neće se mnogo potresti Mats. Važno da je njegov Federer osvojio AO.

Mikii

pre 6 godina

Jedna od najjačih sportskih nacija...
Fudbal
Košarka
Rukomet
Tenis
(Dule Pacov, 28. januar 2018 23:01)

A Boga mi, dobri su i na tockovima: Alonso, Markez, Kontador.

da da

pre 6 godina

Talant Dusebajev prestao da igra 1996 na OI u Atlanti, ovo mu je sin.
Strebik uzeo Spansko drzavljanstvo.
Ja bih pre postavio pitanje zasto se odrekao nase repke?
Svi, ali svi, koji zadnjih 25 godina imaju veze sa sportom, treba da stave prst na celo.
Nesto ne stima, vec odavno, ovo je samo.dokaz.
Arpade od Boga ti zdravlje, da branis kao danas bar jos 5 godina.

Miki

pre 6 godina

Kralj: Sterbik je branio za nas,al posle uzeo spansko drzavljanstvo..Dusenbajev koga smo danas gledali je sin Talanta Dusanbajeva na koga si ti mislio.

Sterbik ljudcina

pre 6 godina

Gde otide Arpak zlato donese, ima pasosha vishe nego El Chapo, al je Arpad za svakog Kluba pravo zlato. Dal su madjari spanci il mohikanci, to za arpija veze nema, on pravi titule ko u kriketu australijanci. Sterbik stirbt nie, to njemci kazu, a s tim se I makedonci slaZu! Ono sto je za tenis Federer Rodger, to ti sterbik za rukomet dodje. Kapu dole sterbiku brata, za sva njegova multietnicka Zlata!

Gde ja živim

pre 6 godina

Kako su ih zaključali u drugom poluvremenu brate mili, mada su i Šveđani napravili napravili par poprilično glupih poteza. Ovakvu odbranu odavno nisam gledao. Fantastični Šterbik, nestvarno šta radi čovek. Klasa je klasa. Ono vraćanje Dujshebaeva i Damkea pre neki dan pustiti svakom sadašnjem i potencijalnom reprezentativcu Srbije po nekoliko puta na svakom treningu. Svaka čast Špancima.

Banat

pre 6 godina

"Srbin koji od 2008. igra za Španiju ....." , pa ako je igrao za Srbiju ne znači da mora biti Srbin.
A da je vrhunski golman tu nema dileme . Svaka mu čast kako brani u 38.godini.

Sabre

pre 6 godina

Cek, da vidim da li sam dobro shvatio. Kljucan covek za titulu Spanije - nas bivsi reprezentativac. Kljucna DVA coveka za trece mesto Spanije - opet 'nasi' ljudi. I posle kao zasto nam je repka u buli. Pa ajde lepo rodjaci dajte nam Karabatice i Sterbika, pa da se igramo..

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

haylee

postovani, vi znate za Dujsebajeva, ali Talanta, jednu od ikona ovog sporta. On je trenutno selektor reprezentacije Spanije, a u timu su njegova dva sina, i to zasluzeni tatini sinovi, a ne kao kod nas!

pozdrav

Đorđe

pre 6 godina

Kralju, u Španiji igraju 2 Dušebajeva. Jedan je sin, a drugi bratanac onog starog Dušebajeva kog ti pamtiš. Tako je, omatorismo.
A Šterbik jeste naš, samo je uzeo špansko državljanstvo pre nekoliko godina.
Što se prvenstva tiče, Španci osvojili potpuno zasluženo. Odigrali su najbolje kad je najpotrebnije i to je to.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Šta napraviše ovi Šveđani da mi je znati? Imali onu kontru na 7:4 + nekoliko vezanih napada da odu na +4 i više, kad je Apelgrin sve živo odbranio i nakon toga bezidejnost i granitna odbrana Španaca, gde se samo čekao trenutak kada će da preokrenu i reše stvar u svoju korist. Navijao sam za njih, ali šta da se radi, 1 gol za 15 minuta ne prolazi ni u školskom dvorištu, kamoli u finalu nekog šampionata. Španci pokazali klasu u polufinalu, brzom i nepredvidivom igrom u napadu i još većim zalaganjem u odbrani. Delovalo mi je da su fizički najpripremljeniji od svih ekipa, a ostajem pri mišljenju da su Francuzi daleko najkvalitetnija ekipa, koja kao da je bez volje i energije odigrala to polufinale. Pozdrav svim ljubiteljima sporta, gde god da ste :D

Saške

pre 6 godina

KRALJ : Šterbik već odavno ne brani za nas,a Dušebaev koga si ti poznavao već se odavno povukao iz rukometa.On se zvao Talant,a ovaj što sad igra je njegov sin Aleks Dušebaev.

haylee

pre 6 godina

Koji si ti Kralj! :D

Ne pratim mnogo rukomet u poslednje vreme, ali sam bio ubeđen da je Šterbik naš golman. Pritom, za ovog Dušebaeva znam od kad znam za sebe. Kako on još igra, svaka mu čast! I Spancima uopšte, lepo su igrali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KRALJ, 28. januar 2018 22:04) # Link komentara

nemanja

pre 6 godina

Ne prica se toliko o Sterbiku jer nije sa reprezentacijom osvojio toliko kao Omejer npr., ali za mene sigurno najbolji golman ikada, nisam video da taj covek lose odigra.

shox

pre 6 godina

@KRALJ ovaj DuJšebajev je sin čuvenog Talanta, verovatno najpoznatijeg li sportiste ikada, i majke Ruskinje, rođen dok je tata već igrao u Španiji i za Španiju.

Talantova priča je po nečemu slična Šterbikovoj jer su obojica igrali za dve različite reprezentacije. Dok je Šterbik igrao i za Jugoslaviju, Talant Dujšebajev je igrao za Sovjetski Savez (odn. kao "Unified Team" na Olimpijskim Igrama 1992. u Barseloni kako su bile objedinjene sve države nastale iz SSSR), Rusiju i na posletku od 1995. i za Španiju.

Svima koji su još uvek u rukometaškom raspoloženju preporučujem na YouTube-u da pogledaju kakve je sve bravure pravio Talant sa svojih pomalo skromnih 183cm.

KRALJ

pre 6 godina

Ne pratim mnogo rukomet u poslednje vreme, ali sam bio ubeđen da je Šterbik naš golman. Pritom, za ovog Dušebaeva znam od kad znam za sebe. Kako on još igra, svaka mu čast! I Spancima uopšte, lepo su igrali.

Cunac

pre 6 godina

Uz duzno postovanje svih onih koji su vodili Špance do zlata, ali videli smo Dance "bez" Landina. Sterbik po meni najzasluzniji za finale i zlato. Svaka cast.

A sad pitanje za one koji prate desavanje oko rukometa, zasto on ne brani za nas, zasto je ona Suboticanka presla da igra za madjarsku reprezentaciju i one devojke za Crnogorsku? Ne bih postavio ovo pitanje da imamo ili smo imali bolje od njih. Da li je lično do njih ili je nešto drugo u pitanju?

POPE

pre 6 godina

Ovo prvenstvo su obelezile sudije.Najgore sudjenje od kad se igraju EP i SP od pocetka do kraja.Spanci igrali najbolje kad je trebalo a sudije im velikodusno pomagale iako im nije trebalo.

Miki

pre 6 godina

Kralj: Sterbik je branio za nas,al posle uzeo spansko drzavljanstvo..Dusenbajev koga smo danas gledali je sin Talanta Dusanbajeva na koga si ti mislio.

Cunac

pre 6 godina

Uz duzno postovanje svih onih koji su vodili Špance do zlata, ali videli smo Dance "bez" Landina. Sterbik po meni najzasluzniji za finale i zlato. Svaka cast.

A sad pitanje za one koji prate desavanje oko rukometa, zasto on ne brani za nas, zasto je ona Suboticanka presla da igra za madjarsku reprezentaciju i one devojke za Crnogorsku? Ne bih postavio ovo pitanje da imamo ili smo imali bolje od njih. Da li je lično do njih ili je nešto drugo u pitanju?

Poslednji samuraj

pre 6 godina

Arpad Sterbik prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije od osamostaljenja. Reprezentaciju napustio zbog pustanja Hrvata. Vodio nss je Vujevic tada. I eto na kraju cast se isplatila i uzeo je evroprsko prvenstvo kao najbolji. Sa tamo nelom Spanijom.

da da

pre 6 godina

Talant Dusebajev prestao da igra 1996 na OI u Atlanti, ovo mu je sin.
Strebik uzeo Spansko drzavljanstvo.
Ja bih pre postavio pitanje zasto se odrekao nase repke?
Svi, ali svi, koji zadnjih 25 godina imaju veze sa sportom, treba da stave prst na celo.
Nesto ne stima, vec odavno, ovo je samo.dokaz.
Arpade od Boga ti zdravlje, da branis kao danas bar jos 5 godina.

nemanja

pre 6 godina

Ne prica se toliko o Sterbiku jer nije sa reprezentacijom osvojio toliko kao Omejer npr., ali za mene sigurno najbolji golman ikada, nisam video da taj covek lose odigra.

Banat

pre 6 godina

"Srbin koji od 2008. igra za Španiju ....." , pa ako je igrao za Srbiju ne znači da mora biti Srbin.
A da je vrhunski golman tu nema dileme . Svaka mu čast kako brani u 38.godini.

Mikii

pre 6 godina

Jedna od najjačih sportskih nacija...
Fudbal
Košarka
Rukomet
Tenis
(Dule Pacov, 28. januar 2018 23:01)

A Boga mi, dobri su i na tockovima: Alonso, Markez, Kontador.

Saške

pre 6 godina

KRALJ : Šterbik već odavno ne brani za nas,a Dušebaev koga si ti poznavao već se odavno povukao iz rukometa.On se zvao Talant,a ovaj što sad igra je njegov sin Aleks Dušebaev.

Sterbik ljudcina

pre 6 godina

Gde otide Arpak zlato donese, ima pasosha vishe nego El Chapo, al je Arpad za svakog Kluba pravo zlato. Dal su madjari spanci il mohikanci, to za arpija veze nema, on pravi titule ko u kriketu australijanci. Sterbik stirbt nie, to njemci kazu, a s tim se I makedonci slaZu! Ono sto je za tenis Federer Rodger, to ti sterbik za rukomet dodje. Kapu dole sterbiku brata, za sva njegova multietnicka Zlata!

Sabre

pre 6 godina

Cek, da vidim da li sam dobro shvatio. Kljucan covek za titulu Spanije - nas bivsi reprezentativac. Kljucna DVA coveka za trece mesto Spanije - opet 'nasi' ljudi. I posle kao zasto nam je repka u buli. Pa ajde lepo rodjaci dajte nam Karabatice i Sterbika, pa da se igramo..

ja

pre 6 godina

svedjani su bill oslabljeni...nije igrao Mats Vilander
(teniser vislander, 28. januar 2018 22:26)

Neće se mnogo potresti Mats. Važno da je njegov Federer osvojio AO.

Đorđe

pre 6 godina

Kralju, u Španiji igraju 2 Dušebajeva. Jedan je sin, a drugi bratanac onog starog Dušebajeva kog ti pamtiš. Tako je, omatorismo.
A Šterbik jeste naš, samo je uzeo špansko državljanstvo pre nekoliko godina.
Što se prvenstva tiče, Španci osvojili potpuno zasluženo. Odigrali su najbolje kad je najpotrebnije i to je to.

Gde ja živim

pre 6 godina

Kako su ih zaključali u drugom poluvremenu brate mili, mada su i Šveđani napravili napravili par poprilično glupih poteza. Ovakvu odbranu odavno nisam gledao. Fantastični Šterbik, nestvarno šta radi čovek. Klasa je klasa. Ono vraćanje Dujshebaeva i Damkea pre neki dan pustiti svakom sadašnjem i potencijalnom reprezentativcu Srbije po nekoliko puta na svakom treningu. Svaka čast Špancima.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

haylee

postovani, vi znate za Dujsebajeva, ali Talanta, jednu od ikona ovog sporta. On je trenutno selektor reprezentacije Spanije, a u timu su njegova dva sina, i to zasluzeni tatini sinovi, a ne kao kod nas!

pozdrav

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Šta napraviše ovi Šveđani da mi je znati? Imali onu kontru na 7:4 + nekoliko vezanih napada da odu na +4 i više, kad je Apelgrin sve živo odbranio i nakon toga bezidejnost i granitna odbrana Španaca, gde se samo čekao trenutak kada će da preokrenu i reše stvar u svoju korist. Navijao sam za njih, ali šta da se radi, 1 gol za 15 minuta ne prolazi ni u školskom dvorištu, kamoli u finalu nekog šampionata. Španci pokazali klasu u polufinalu, brzom i nepredvidivom igrom u napadu i još većim zalaganjem u odbrani. Delovalo mi je da su fizički najpripremljeniji od svih ekipa, a ostajem pri mišljenju da su Francuzi daleko najkvalitetnija ekipa, koja kao da je bez volje i energije odigrala to polufinale. Pozdrav svim ljubiteljima sporta, gde god da ste :D

shox

pre 6 godina

@KRALJ ovaj DuJšebajev je sin čuvenog Talanta, verovatno najpoznatijeg li sportiste ikada, i majke Ruskinje, rođen dok je tata već igrao u Španiji i za Španiju.

Talantova priča je po nečemu slična Šterbikovoj jer su obojica igrali za dve različite reprezentacije. Dok je Šterbik igrao i za Jugoslaviju, Talant Dujšebajev je igrao za Sovjetski Savez (odn. kao "Unified Team" na Olimpijskim Igrama 1992. u Barseloni kako su bile objedinjene sve države nastale iz SSSR), Rusiju i na posletku od 1995. i za Španiju.

Svima koji su još uvek u rukometaškom raspoloženju preporučujem na YouTube-u da pogledaju kakve je sve bravure pravio Talant sa svojih pomalo skromnih 183cm.

KRALJ

pre 6 godina

Ne pratim mnogo rukomet u poslednje vreme, ali sam bio ubeđen da je Šterbik naš golman. Pritom, za ovog Dušebaeva znam od kad znam za sebe. Kako on još igra, svaka mu čast! I Spancima uopšte, lepo su igrali.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

@Kralj

I ja se uvek iznenadim kad gledam Nemce u fudbalu i vidim da trener nije stavio Rumenigea u tim. Kakav sad srednji red imaju kad ovaj nije ni na klupi...

AntiBot

pre 6 godina

Sterbik voli Srbiju i jako je vezan za nju, ali svi znamo zasto je digao ruke od nase reprezentacije, i naravno da je bio u pravu. Nece covek da se petlja sa kriminalcima koji unistise nas rukomet.

mr no

pre 6 godina

Šterbiku svaka čast! Usporio je (nije za one napade bez golmana), ali na golu je neprevaziđen. On je pokazao da je veliki patriota i da voli ovu zemlju, ali je prestao da brani zbog neslaganja sa politikom i muvanjima. Na našu žalost, nije pogrešio. Kao i mnogi iz Srbije, živi van i tamo mu deca odrastaju.

Ivan NG

pre 6 godina

Nas prvi, ako ne prvi, mozda drugi zvanican poraz od Hrvata (morao bih da proverim), izgubili smo na jedvite jade, golom razlike u zadnjim sekundama. Medjutim, na tom mecu Manuel Strlek je sutirao 9/9, bez promasaja, Sterbik mu je pustio svih 9 suteva. Koliko god bilo lose u savezu i reprezentaciji, mogao je reci javno u medijima,a ne tako da radi. Posle svega ima obraza i morala da trazi od Srbije nacionalnu penziju.

haylee

pre 6 godina

Koji si ti Kralj! :D

Ne pratim mnogo rukomet u poslednje vreme, ali sam bio ubeđen da je Šterbik naš golman. Pritom, za ovog Dušebaeva znam od kad znam za sebe. Kako on još igra, svaka mu čast! I Spancima uopšte, lepo su igrali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KRALJ, 28. januar 2018 22:04) # Link komentara

POPE

pre 6 godina

Ovo prvenstvo su obelezile sudije.Najgore sudjenje od kad se igraju EP i SP od pocetka do kraja.Spanci igrali najbolje kad je trebalo a sudije im velikodusno pomagale iako im nije trebalo.

Aleksa

pre 6 godina

Sta se nama dogodilo i kako je reprezentativni i klupski rukomet doživeo takav krah u Srbiji, je pitanje na koje odgovor tražimo uvek kada nam se reprezentacija vrati sa nekog takmicenja ponizena i bude aktuelno par dana, do sledeceg takmicenja.
(hm?, 29. januar 2018 07:38) # Link komentara

Догодило се то што се догодило у већини спортова.
Рукомет је био обавезан на физичком у ОШ, углавном праћен подршком локалног клуба, и бесплатан. Свако село је имало свој РК који је играо неку лигу, па су нека села играла и против Звезде и добијали је. Сад се сви спортови плаћају, па кад родитељ већ мора плаћа, бира да плаћа фудбал.

Браво за Арпада, Шпанца!!! Код нас ионако не би имао место....

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, a najjaca su mi ova iscudjavanja kako to neki sportista nece da igra za ovu lepu, postenu, bogatu zemlju, sa finim ljudima koji ga nece pljuvati sa tribina i prekidati im utakmice... Cudo nevidjeno!

Koyot985

pre 6 godina

Rukomet ne postoji. Svi klubovi su praktično na ivici gašenja... I "večiti" i Metaloplastika, Proleter, Crvenka, Vrbas, Jugović... itd... Nema više uspešnih generacija, sve se svodi na pojedince...

juznjak

pre 6 godina

Kakve su to klase od igrača koje su mi obeležile detinjstvo - Šterbik, Škrbić, Šefik, Šapić, Šoštar. Iz vremena kad je harao Zuba Ronaldo, pre bombardovanja.

I onda posle 20 godina još uvek dominiraju neki. Mrtva trka s Kasajiem :-D

hm?

pre 6 godina

Spanci su dokazali da se moze uspeti u konkurenciji jakih rukometnih reprezentacija kao sto su Nemci, Hrvati, Francuzi i skandinavske zemlje. Mi jos uvek živimo u secanjima na jednu uspesnu generaciju iz perioda 1996-2000 koja je osvajala medalje i nikako da se trgnemo. Za sve koji ne znaju, rukomet mozda nije sport broj jedan u Srbiji, ali nije ni sport koji nema svoje korene. Problem je sto u rukometu nema zarade kao u fudbalu, kosarci...Naši klubovi su nekada harali Evropom, cak i po ukidanju sankcija igrali gotovo uvek do 1/4 finala evropskih takmicenja, i tu ne mislim samo na Zvezdu i Partizan, vec i na druge jake rukometne centre kao sto su bili Niš, Sabac, Kac sa Jugovicem....
Sta se nama dogodilo i kako je reprezentativni i klupski rukomet doživeo takav krah u Srbiji, je pitanje na koje odgovor tražimo uvek kada nam se reprezentacija vrati sa nekog takmicenja ponizena i bude aktuelno par dana, do sledeceg takmicenja.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Trile, 29. januar 2018 08:38)

Kako nisu uzeli medalju u odbojci ili ja nešto nisam razumeo? Španija je bila prvak Evrope 2007. u odbojci pobedivši Ruse u finalu. Ne bih da mnogo potenciram naše, ali mislim da smo dosta kumovali njihovom odbojkaškom raspadu jer smo ih posle 0:2 pobedili i otišli na OI u Peking. Španija jeste sportska supersila u Evropi i jedna od najjačih na svetu. No opet treba staviti stvari u odgovarajući kontekst. To je zemlja od blizu 50 miliona stanovnika i BDP-om od 1300 milijardi. Mi jesmo sportska sila s obzirom koliko smo mali i jadni. Šta bi bilo da smo bogatiji i brojniji možemo samo da sanjamo. Ja ih ne volim preterano u kolektivnim sportovima jer su veliki daveži i imaju "prljavu" filozofiju igre ponekad (mnogo se bune za sve i svašta), ali ih maksimalno poštujem. Jednostavno bogate zemlje dosta ulažu u individualne sportove jer im to donosi veliki broj medalja na OI. Plus ono gde su standardno dobri i talentovani.

Zoran

pre 6 godina

Pitate se zasto nasi sportisti odlaze iz Srbije?! Sterbik je samo jedan od njih......mladi talenti masovno napustaju nasu zemlju samo ko ne prati,ne zna. Talentovane nasa zemlja ne finansira uopste.....doduse daje male stipendije ali to nije dovoljno ni za benzin kod raznih I cestih takmicenja......ovih dana nas napustise I extra talentovana I perspektivna mlada plivacica...niko ni da se oglasi u savezu.....katastrofa! A jos sanjamo da smo sportska nacija...bojim se da u buducnosti necemo imati takve uspehe kao u proslosti...... daj boze da nisam u pravu!

spa

pre 6 godina

"Srbin koji od 2008. igra za Španiju ....." , pa ako je igrao za Srbiju ne znači da mora biti Srbin. 
A da je vrhunski golman tu nema dileme . Svaka mu čast kako brani u 38.godini.
(Banat, 28. januar 2018 22:34)

Ti si eto Banacanin.

zg tom

pre 6 godina

TRILE,ŠPA je prije koju god bila prvak Evrope u odbojci nisi dovoljno informiran. Inače zanimljivo je slijedeće, da je FRA prvu ekipnu medalju uopće u bilo kojem ekipnom sportu osvojila tek 1995. i to u rukometu pobijedivši baš HRV u finalu. A ŠPA je također prvu medalju u ekipnim sportovima uopće osvojila tek 1992. i od tih OI u Barcelobni sport im se digao na najveću moguću razinu.A sad prebrojite kolko je Juga osvojila ekipnih muških sportova, fascinantno i to prije i ŠPA i FRA.
ŠPA u ekipnim muškim su najraznovrsnija. ne osvajaju medalje jedino u hokeju na ledu. FRA ne osvaja medalje u vaterpolu od 1992.ITA u rukometu. HRV u odbojci. SRB u nogometu. RUS u vaterpolu i nogometu od 1992. ništa.
Ostale države nisu ni u konkurenciji vezano za spomenuto.

Trile

pre 6 godina

Od svih hvalospeva Spaniji, zaboeavili ste da napisete da je u 2017 Spanija osvojila samo 2 medalje u kolektivnim sportovima (obe u kosarci) a Srbija 4. Isto na OI 2016, s tim da je Spanija uzela 3. Spanija nikad nije uzela medalju u odbojci dok Srbija nije u fudbalu (ako se ne racuna 1932 SP kad je za Jugoslaviju trece mesto uzela ekipa beogradjana). Srbija ima medalje i u muskom o zenskom rukometu (i to relativno skoro 2012, 2013). Spanija se ne libi da kupi igrace koji joj nedostaju u fudbalu, kosarci, vaterpolu i rukometu ukljucujuci i Sterbika. Kako se niko nije setio da napise da je Sterbik tek naknadno pozvan. Da tako nekog ne ispostuje nas savez bilo bi drvlje i kamenje a ne hvalospevi. I to je nas glavni problem-ne sto nam Crna Gora otima igrac(ice) vec sto za reprezentaciju ne igraju najbolji nasi igraci. Lekiceva, Damjanoviceva i Cvijiceva su dugo bojkotovale reprezentaciju i sad nemamo kontinuitet (a imali smobizastopna polufinala 2012 i 2013). Od 6 srba na final four u rukometu 2017 samo dvojica su bila na pevenstvu. Skoro ceo srebrni tim iz 2012 i dalje aktivno igra a nama igraju Crnoglavac i ostali? To je pitanje za savez i selektora. Svaka cast Spaniji

Dzoni

pre 6 godina

"Medjutim, na tom mecu Manuel Strlek je sutirao 9/9, bez promasaja, Sterbik mu je pustio svih 9 suteva."
(Ivan NG, 28. januar 2018 23:34)

Sta ce sve covek da procita ovde medju komentarima... Taj Manuel Strlek je prvi put zaigrao za Hrvatsku 2010, dok se Sterbik povukao iz srpske reprezentacije 2008. :D Ali ne, bitno je da si ti govorio o obrazu i ne znam cemu. Mene bi sramota bilo da se javim i da tako iznosim pausalne optuzbe.

croata

pre 6 godina

Inače zanimljivo je slijedeće, da je FRA prvu ekipnu medalju uopće u bilo kojem ekipnom sportu osvojila tek 1995.
@zgtom

Dal si pri sebi? Onako samo na prvu,da li si ti ikad cuo za platinijevu generaciju? Da si cuo,znao bi da su bili prvaci evrope

zg tom

pre 6 godina

Croata.Da, i ŠPA u košarci su osvajali u 80-tima pokoju broncu, ali to je premalo u odnosu na Jugu za takve 2 milijunske zemlje, dakle moj kontekst teksta stoji, a to je da ŠPA i FRA su počeli osvajati nešto u kontinuitetu tek u "novije" vrijeme od 92. odnosno 95.
NJEM također ima dosta medalja ekipnih muških od 1992. ali ništa ne osvajaju u vaterpolu. Dakle tu je nekih 7 zemalja, među kojima je i HRV koje nešto znače u ekipnim sportovima,čak i u svjetskim razmjerima; rus,špa,fra,ita,njem,srb,hrv.......ostale zemlje nisu niti blizu,mađ osvaja samu u vaterpolu,šve u rukometu, eng ništa ekipnog, grč osvaja ali ne u tolikom broju medalja kao ovih 7 spomenutih zemalja.......

KRALJ

pre 6 godina

Ne pratim mnogo rukomet u poslednje vreme, ali sam bio ubeđen da je Šterbik naš golman. Pritom, za ovog Dušebaeva znam od kad znam za sebe. Kako on još igra, svaka mu čast! I Spancima uopšte, lepo su igrali.

Ivan NG

pre 6 godina

Nas prvi, ako ne prvi, mozda drugi zvanican poraz od Hrvata (morao bih da proverim), izgubili smo na jedvite jade, golom razlike u zadnjim sekundama. Medjutim, na tom mecu Manuel Strlek je sutirao 9/9, bez promasaja, Sterbik mu je pustio svih 9 suteva. Koliko god bilo lose u savezu i reprezentaciji, mogao je reci javno u medijima,a ne tako da radi. Posle svega ima obraza i morala da trazi od Srbije nacionalnu penziju.

Sabre

pre 6 godina

Cek, da vidim da li sam dobro shvatio. Kljucan covek za titulu Spanije - nas bivsi reprezentativac. Kljucna DVA coveka za trece mesto Spanije - opet 'nasi' ljudi. I posle kao zasto nam je repka u buli. Pa ajde lepo rodjaci dajte nam Karabatice i Sterbika, pa da se igramo..

Sterbik ljudcina

pre 6 godina

Gde otide Arpak zlato donese, ima pasosha vishe nego El Chapo, al je Arpad za svakog Kluba pravo zlato. Dal su madjari spanci il mohikanci, to za arpija veze nema, on pravi titule ko u kriketu australijanci. Sterbik stirbt nie, to njemci kazu, a s tim se I makedonci slaZu! Ono sto je za tenis Federer Rodger, to ti sterbik za rukomet dodje. Kapu dole sterbiku brata, za sva njegova multietnicka Zlata!

Banat

pre 6 godina

"Srbin koji od 2008. igra za Španiju ....." , pa ako je igrao za Srbiju ne znači da mora biti Srbin.
A da je vrhunski golman tu nema dileme . Svaka mu čast kako brani u 38.godini.

haylee

pre 6 godina

Koji si ti Kralj! :D

Ne pratim mnogo rukomet u poslednje vreme, ali sam bio ubeđen da je Šterbik naš golman. Pritom, za ovog Dušebaeva znam od kad znam za sebe. Kako on još igra, svaka mu čast! I Spancima uopšte, lepo su igrali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KRALJ, 28. januar 2018 22:04) # Link komentara

POPE

pre 6 godina

Ovo prvenstvo su obelezile sudije.Najgore sudjenje od kad se igraju EP i SP od pocetka do kraja.Spanci igrali najbolje kad je trebalo a sudije im velikodusno pomagale iako im nije trebalo.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

haylee

postovani, vi znate za Dujsebajeva, ali Talanta, jednu od ikona ovog sporta. On je trenutno selektor reprezentacije Spanije, a u timu su njegova dva sina, i to zasluzeni tatini sinovi, a ne kao kod nas!

pozdrav

Poslednji samuraj

pre 6 godina

Arpad Sterbik prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije od osamostaljenja. Reprezentaciju napustio zbog pustanja Hrvata. Vodio nss je Vujevic tada. I eto na kraju cast se isplatila i uzeo je evroprsko prvenstvo kao najbolji. Sa tamo nelom Spanijom.

da da

pre 6 godina

Talant Dusebajev prestao da igra 1996 na OI u Atlanti, ovo mu je sin.
Strebik uzeo Spansko drzavljanstvo.
Ja bih pre postavio pitanje zasto se odrekao nase repke?
Svi, ali svi, koji zadnjih 25 godina imaju veze sa sportom, treba da stave prst na celo.
Nesto ne stima, vec odavno, ovo je samo.dokaz.
Arpade od Boga ti zdravlje, da branis kao danas bar jos 5 godina.

ja

pre 6 godina

svedjani su bill oslabljeni...nije igrao Mats Vilander
(teniser vislander, 28. januar 2018 22:26)

Neće se mnogo potresti Mats. Važno da je njegov Federer osvojio AO.

Mikii

pre 6 godina

Jedna od najjačih sportskih nacija...
Fudbal
Košarka
Rukomet
Tenis
(Dule Pacov, 28. januar 2018 23:01)

A Boga mi, dobri su i na tockovima: Alonso, Markez, Kontador.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, a najjaca su mi ova iscudjavanja kako to neki sportista nece da igra za ovu lepu, postenu, bogatu zemlju, sa finim ljudima koji ga nece pljuvati sa tribina i prekidati im utakmice... Cudo nevidjeno!

Trile

pre 6 godina

Od svih hvalospeva Spaniji, zaboeavili ste da napisete da je u 2017 Spanija osvojila samo 2 medalje u kolektivnim sportovima (obe u kosarci) a Srbija 4. Isto na OI 2016, s tim da je Spanija uzela 3. Spanija nikad nije uzela medalju u odbojci dok Srbija nije u fudbalu (ako se ne racuna 1932 SP kad je za Jugoslaviju trece mesto uzela ekipa beogradjana). Srbija ima medalje i u muskom o zenskom rukometu (i to relativno skoro 2012, 2013). Spanija se ne libi da kupi igrace koji joj nedostaju u fudbalu, kosarci, vaterpolu i rukometu ukljucujuci i Sterbika. Kako se niko nije setio da napise da je Sterbik tek naknadno pozvan. Da tako nekog ne ispostuje nas savez bilo bi drvlje i kamenje a ne hvalospevi. I to je nas glavni problem-ne sto nam Crna Gora otima igrac(ice) vec sto za reprezentaciju ne igraju najbolji nasi igraci. Lekiceva, Damjanoviceva i Cvijiceva su dugo bojkotovale reprezentaciju i sad nemamo kontinuitet (a imali smobizastopna polufinala 2012 i 2013). Od 6 srba na final four u rukometu 2017 samo dvojica su bila na pevenstvu. Skoro ceo srebrni tim iz 2012 i dalje aktivno igra a nama igraju Crnoglavac i ostali? To je pitanje za savez i selektora. Svaka cast Spaniji

Đorđe

pre 6 godina

Kralju, u Španiji igraju 2 Dušebajeva. Jedan je sin, a drugi bratanac onog starog Dušebajeva kog ti pamtiš. Tako je, omatorismo.
A Šterbik jeste naš, samo je uzeo špansko državljanstvo pre nekoliko godina.
Što se prvenstva tiče, Španci osvojili potpuno zasluženo. Odigrali su najbolje kad je najpotrebnije i to je to.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Šta napraviše ovi Šveđani da mi je znati? Imali onu kontru na 7:4 + nekoliko vezanih napada da odu na +4 i više, kad je Apelgrin sve živo odbranio i nakon toga bezidejnost i granitna odbrana Španaca, gde se samo čekao trenutak kada će da preokrenu i reše stvar u svoju korist. Navijao sam za njih, ali šta da se radi, 1 gol za 15 minuta ne prolazi ni u školskom dvorištu, kamoli u finalu nekog šampionata. Španci pokazali klasu u polufinalu, brzom i nepredvidivom igrom u napadu i još većim zalaganjem u odbrani. Delovalo mi je da su fizički najpripremljeniji od svih ekipa, a ostajem pri mišljenju da su Francuzi daleko najkvalitetnija ekipa, koja kao da je bez volje i energije odigrala to polufinale. Pozdrav svim ljubiteljima sporta, gde god da ste :D

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

@Kralj

I ja se uvek iznenadim kad gledam Nemce u fudbalu i vidim da trener nije stavio Rumenigea u tim. Kakav sad srednji red imaju kad ovaj nije ni na klupi...

Cunac

pre 6 godina

Uz duzno postovanje svih onih koji su vodili Špance do zlata, ali videli smo Dance "bez" Landina. Sterbik po meni najzasluzniji za finale i zlato. Svaka cast.

A sad pitanje za one koji prate desavanje oko rukometa, zasto on ne brani za nas, zasto je ona Suboticanka presla da igra za madjarsku reprezentaciju i one devojke za Crnogorsku? Ne bih postavio ovo pitanje da imamo ili smo imali bolje od njih. Da li je lično do njih ili je nešto drugo u pitanju?

Gde ja živim

pre 6 godina

Kako su ih zaključali u drugom poluvremenu brate mili, mada su i Šveđani napravili napravili par poprilično glupih poteza. Ovakvu odbranu odavno nisam gledao. Fantastični Šterbik, nestvarno šta radi čovek. Klasa je klasa. Ono vraćanje Dujshebaeva i Damkea pre neki dan pustiti svakom sadašnjem i potencijalnom reprezentativcu Srbije po nekoliko puta na svakom treningu. Svaka čast Špancima.

spa

pre 6 godina

"Srbin koji od 2008. igra za Španiju ....." , pa ako je igrao za Srbiju ne znači da mora biti Srbin. 
A da je vrhunski golman tu nema dileme . Svaka mu čast kako brani u 38.godini.
(Banat, 28. januar 2018 22:34)

Ti si eto Banacanin.

Miki

pre 6 godina

Kralj: Sterbik je branio za nas,al posle uzeo spansko drzavljanstvo..Dusenbajev koga smo danas gledali je sin Talanta Dusanbajeva na koga si ti mislio.

nemanja

pre 6 godina

Ne prica se toliko o Sterbiku jer nije sa reprezentacijom osvojio toliko kao Omejer npr., ali za mene sigurno najbolji golman ikada, nisam video da taj covek lose odigra.

shox

pre 6 godina

@KRALJ ovaj DuJšebajev je sin čuvenog Talanta, verovatno najpoznatijeg li sportiste ikada, i majke Ruskinje, rođen dok je tata već igrao u Španiji i za Španiju.

Talantova priča je po nečemu slična Šterbikovoj jer su obojica igrali za dve različite reprezentacije. Dok je Šterbik igrao i za Jugoslaviju, Talant Dujšebajev je igrao za Sovjetski Savez (odn. kao "Unified Team" na Olimpijskim Igrama 1992. u Barseloni kako su bile objedinjene sve države nastale iz SSSR), Rusiju i na posletku od 1995. i za Španiju.

Svima koji su još uvek u rukometaškom raspoloženju preporučujem na YouTube-u da pogledaju kakve je sve bravure pravio Talant sa svojih pomalo skromnih 183cm.

Saške

pre 6 godina

KRALJ : Šterbik već odavno ne brani za nas,a Dušebaev koga si ti poznavao već se odavno povukao iz rukometa.On se zvao Talant,a ovaj što sad igra je njegov sin Aleks Dušebaev.

juznjak

pre 6 godina

Kakve su to klase od igrača koje su mi obeležile detinjstvo - Šterbik, Škrbić, Šefik, Šapić, Šoštar. Iz vremena kad je harao Zuba Ronaldo, pre bombardovanja.

I onda posle 20 godina još uvek dominiraju neki. Mrtva trka s Kasajiem :-D

Aleksa

pre 6 godina

Sta se nama dogodilo i kako je reprezentativni i klupski rukomet doživeo takav krah u Srbiji, je pitanje na koje odgovor tražimo uvek kada nam se reprezentacija vrati sa nekog takmicenja ponizena i bude aktuelno par dana, do sledeceg takmicenja.
(hm?, 29. januar 2018 07:38) # Link komentara

Догодило се то што се догодило у већини спортова.
Рукомет је био обавезан на физичком у ОШ, углавном праћен подршком локалног клуба, и бесплатан. Свако село је имало свој РК који је играо неку лигу, па су нека села играла и против Звезде и добијали је. Сад се сви спортови плаћају, па кад родитељ већ мора плаћа, бира да плаћа фудбал.

Браво за Арпада, Шпанца!!! Код нас ионако не би имао место....

zg tom

pre 6 godina

TRILE,ŠPA je prije koju god bila prvak Evrope u odbojci nisi dovoljno informiran. Inače zanimljivo je slijedeće, da je FRA prvu ekipnu medalju uopće u bilo kojem ekipnom sportu osvojila tek 1995. i to u rukometu pobijedivši baš HRV u finalu. A ŠPA je također prvu medalju u ekipnim sportovima uopće osvojila tek 1992. i od tih OI u Barcelobni sport im se digao na najveću moguću razinu.A sad prebrojite kolko je Juga osvojila ekipnih muških sportova, fascinantno i to prije i ŠPA i FRA.
ŠPA u ekipnim muškim su najraznovrsnija. ne osvajaju medalje jedino u hokeju na ledu. FRA ne osvaja medalje u vaterpolu od 1992.ITA u rukometu. HRV u odbojci. SRB u nogometu. RUS u vaterpolu i nogometu od 1992. ništa.
Ostale države nisu ni u konkurenciji vezano za spomenuto.

mr no

pre 6 godina

Šterbiku svaka čast! Usporio je (nije za one napade bez golmana), ali na golu je neprevaziđen. On je pokazao da je veliki patriota i da voli ovu zemlju, ali je prestao da brani zbog neslaganja sa politikom i muvanjima. Na našu žalost, nije pogrešio. Kao i mnogi iz Srbije, živi van i tamo mu deca odrastaju.

Zoran

pre 6 godina

Pitate se zasto nasi sportisti odlaze iz Srbije?! Sterbik je samo jedan od njih......mladi talenti masovno napustaju nasu zemlju samo ko ne prati,ne zna. Talentovane nasa zemlja ne finansira uopste.....doduse daje male stipendije ali to nije dovoljno ni za benzin kod raznih I cestih takmicenja......ovih dana nas napustise I extra talentovana I perspektivna mlada plivacica...niko ni da se oglasi u savezu.....katastrofa! A jos sanjamo da smo sportska nacija...bojim se da u buducnosti necemo imati takve uspehe kao u proslosti...... daj boze da nisam u pravu!

hm?

pre 6 godina

Spanci su dokazali da se moze uspeti u konkurenciji jakih rukometnih reprezentacija kao sto su Nemci, Hrvati, Francuzi i skandinavske zemlje. Mi jos uvek živimo u secanjima na jednu uspesnu generaciju iz perioda 1996-2000 koja je osvajala medalje i nikako da se trgnemo. Za sve koji ne znaju, rukomet mozda nije sport broj jedan u Srbiji, ali nije ni sport koji nema svoje korene. Problem je sto u rukometu nema zarade kao u fudbalu, kosarci...Naši klubovi su nekada harali Evropom, cak i po ukidanju sankcija igrali gotovo uvek do 1/4 finala evropskih takmicenja, i tu ne mislim samo na Zvezdu i Partizan, vec i na druge jake rukometne centre kao sto su bili Niš, Sabac, Kac sa Jugovicem....
Sta se nama dogodilo i kako je reprezentativni i klupski rukomet doživeo takav krah u Srbiji, je pitanje na koje odgovor tražimo uvek kada nam se reprezentacija vrati sa nekog takmicenja ponizena i bude aktuelno par dana, do sledeceg takmicenja.

Koyot985

pre 6 godina

Rukomet ne postoji. Svi klubovi su praktično na ivici gašenja... I "večiti" i Metaloplastika, Proleter, Crvenka, Vrbas, Jugović... itd... Nema više uspešnih generacija, sve se svodi na pojedince...

AntiBot

pre 6 godina

Sterbik voli Srbiju i jako je vezan za nju, ali svi znamo zasto je digao ruke od nase reprezentacije, i naravno da je bio u pravu. Nece covek da se petlja sa kriminalcima koji unistise nas rukomet.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Trile, 29. januar 2018 08:38)

Kako nisu uzeli medalju u odbojci ili ja nešto nisam razumeo? Španija je bila prvak Evrope 2007. u odbojci pobedivši Ruse u finalu. Ne bih da mnogo potenciram naše, ali mislim da smo dosta kumovali njihovom odbojkaškom raspadu jer smo ih posle 0:2 pobedili i otišli na OI u Peking. Španija jeste sportska supersila u Evropi i jedna od najjačih na svetu. No opet treba staviti stvari u odgovarajući kontekst. To je zemlja od blizu 50 miliona stanovnika i BDP-om od 1300 milijardi. Mi jesmo sportska sila s obzirom koliko smo mali i jadni. Šta bi bilo da smo bogatiji i brojniji možemo samo da sanjamo. Ja ih ne volim preterano u kolektivnim sportovima jer su veliki daveži i imaju "prljavu" filozofiju igre ponekad (mnogo se bune za sve i svašta), ali ih maksimalno poštujem. Jednostavno bogate zemlje dosta ulažu u individualne sportove jer im to donosi veliki broj medalja na OI. Plus ono gde su standardno dobri i talentovani.

croata

pre 6 godina

Inače zanimljivo je slijedeće, da je FRA prvu ekipnu medalju uopće u bilo kojem ekipnom sportu osvojila tek 1995.
@zgtom

Dal si pri sebi? Onako samo na prvu,da li si ti ikad cuo za platinijevu generaciju? Da si cuo,znao bi da su bili prvaci evrope

Dzoni

pre 6 godina

"Medjutim, na tom mecu Manuel Strlek je sutirao 9/9, bez promasaja, Sterbik mu je pustio svih 9 suteva."
(Ivan NG, 28. januar 2018 23:34)

Sta ce sve covek da procita ovde medju komentarima... Taj Manuel Strlek je prvi put zaigrao za Hrvatsku 2010, dok se Sterbik povukao iz srpske reprezentacije 2008. :D Ali ne, bitno je da si ti govorio o obrazu i ne znam cemu. Mene bi sramota bilo da se javim i da tako iznosim pausalne optuzbe.

zg tom

pre 6 godina

Croata.Da, i ŠPA u košarci su osvajali u 80-tima pokoju broncu, ali to je premalo u odnosu na Jugu za takve 2 milijunske zemlje, dakle moj kontekst teksta stoji, a to je da ŠPA i FRA su počeli osvajati nešto u kontinuitetu tek u "novije" vrijeme od 92. odnosno 95.
NJEM također ima dosta medalja ekipnih muških od 1992. ali ništa ne osvajaju u vaterpolu. Dakle tu je nekih 7 zemalja, među kojima je i HRV koje nešto znače u ekipnim sportovima,čak i u svjetskim razmjerima; rus,špa,fra,ita,njem,srb,hrv.......ostale zemlje nisu niti blizu,mađ osvaja samu u vaterpolu,šve u rukometu, eng ništa ekipnog, grč osvaja ali ne u tolikom broju medalja kao ovih 7 spomenutih zemalja.......