Nedelja, 21.01.2018.

10:15

"Dražen nije promašivao, od njega bih sve uzeo"

Slovenački košarkaš Luka Dončić gostovao je na jutjub kanalu Kolgados der Aro i rekao ko mu je uzor, ali i ko mu je draži - Lebron Džejms ili Stef Kari.

Izvor: MLJ

"Dražen nije promašivao, od njega bih sve uzeo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Dag Kristi

pre 6 godina

Sudeći kako su iz bivše države svi otišli od vas ni vi nikom ne trebate..
(ides, 21. januar 2018 19:44)

Bitno je da se oko vas otimaju.

Priberite se malo

pre 6 godina

Da li ste vi ljudi pri sebi? Poredite Dražena koji je zbog prerane smrti odigrao samo 4 sezone u NBA sa Stojakovićem i Novickim koji imaju 13 odnosno 20 sezona u istoj ligi. Pa još izvlačite i statistiku da biste dokazivali neke svoje sulude tvrdnje. Pa te stvari se jednostavno ne mogu porediti. Dražen je pokazao svoj raskošni talenat u Nju Džersiju a to što nije više pružio, jeste splet nesrećnih životnih okolnosti.

Promašaj do promašaja

pre 6 godina

@joki

Ne pričaj o igračima koje nikad nisi gledao. Najviše mrzim kada klinci koji se nisu ni rodili kada su neki igrači bili na vrhuncu karijere daju sebi za pravo da ih komentarišu. A tu statistiku možeš da okačiš mačku o rep.

joki

pre 6 godina

ovi sto pricaoju o redzi mileru sta je rekao,e pa ovako nismo mi deca a ni glupaci da ne shvatamo da je to rekao redzi miler iz kurtoazije prema drazenovoj sudbini.

a na osnovu cega redzi miler moze nesto tako izjaviti o drazenu ako ne iz kurtoazije.
hocete reci da je redzi miler odusevljen sa drazenovih 15 pena,jednim skokom i jednom asistenciju u nba karijeri.
redzi miler kad bi to stvarno mislio on bi ponizavo evropsku kosarku sa tim,
najbolji kosarkas evrope u americi nikad uvrsten medju najbolje nba igrace all star igrac.

i uopste koliko covek moze biti neobjektivan pa i pomisliti da je drazen bolji od novickog.
nivicki 13 puta all star,drazen 0.drazen nikad uvrsten ni medju najbolje a novicki jedini evropski igrac koji je proglasen najboljim igracem cele nba lige.
znaci igrac koji u svoje vreme nije uvrsten ni jednom ni medju najbolje,boli od onog koj je proglasen zvanicno najboljim nba igrace.

sto se tice jugoslovena,pa nije drzaen igrao neku drugu kosarku drazen 1993 god nije bio all star.
stojakovic vec 2002 god all star..samo nakon devet godina.
pa nije se mogla toliko promeniti kosarka da je drazenu bilo toliko teze,
jednostavno,mnogo su ga voleli ali nemaju argumenata kad su u pitanju brojke.

1.novicki,ostale redajte.

coki

pre 6 godina

Wunderknabe...a jesu li to Redzi Miler i Bird rekli da je Drazen najbolji Evropski igrac ikad pre njegove smrti ili kada je poginuo?Drazen od Evropljana u NBA po onome sto je za 6 godina tamo pokazao(a mozes statistiku da vidis,0 poziva za ol star i slicno) nije ni u top 5!

ides

pre 6 godina

Naravno da nisu,ti nam ne trebas.
(Dag Kristi, 21. januar 2018 17:39)

Sudeći kako su iz bivše države svi otišli od vas ni vi nikom ne trebate..

Foste01

pre 6 godina

Ljudi, stalno pričate o tom Draženu, dobro da ga niste počeli porediti sa Džordanom. To da je bio dobar stoji ali nije najbolji u istoriji. Smorili ste. Ja kažem da je Donćić bolji od Dražena jer momak igra 5 godina unaprijed bolje od svoje generacije. I svi ga napadate jer je rekao da je Dražen bio sjajan i da zato gubi popularnost u Srbiji. Nije istina, šta biste vi na njegovom mjestu rekli za Dražena? Neke teme je najbolje ne dirati. Sa srećom Luka.

maly mclasky

pre 6 godina

Da se ne lažemo,najbolji svih vremena,Krešimir Ćosić,Dražen Petrović,pa deset mesta posle Kićanović,Kukoč,Mirza,Djordjević...redosled nije bitan....klinci,tako vam stoje stvari,a vi kako hoćete....

kam

pre 6 godina

Nisam gledao Dražena, ali ako se pogleda statistika, videće se da je Peđa ipak malo veći trag ostavio u NBA. Više poena, skokova u proseku, a boga mi, umeo je i Peđa (poput Dražena) 40+ da ubaci. 3x all star, osvajač NBA prstena.

Marko

pre 6 godina

@Felix Toliko je nasih predobrih igraca bilo, da ne znas koga ces pre da stavis kao jednog od najboljih evropskih. A sto se NBA tice, pa Stojakovic je imao duplo bolju karijeru.

croata

pre 6 godina

Zašto? Petrović je bio izvanredan košarkaš, mada se malo i preteruje jer mu je poginuo u zenitu karijere praktično. Po meni peti najbolji NBA košarkaš sa prostora bivše države. A po tvom nadimku možemo shvatiti koliko si zlonameran.
(Kecman, 21. januar 2018 12:36)

Drazen poginuo s punih 28 godina,pa po tvom u zenitu karijere,a npr Bogdan Bogdanovic u 26toj godini i dalje potencijal.
Klasicna srpska racunica hehe
A kad mi pocnu o nba ostvarenjima kako stojakovic ima puno bolje brojke,pa gasoli,a citam i dragica se spominje kako mu drazen nije ni blizu,komedije zive sta sve papir moze istrpit. A nista,vi svi koji tako pisete prvo se raspitajte kod starijih ljubitelja kosarke sta je znacio drazen,ne u evropskoj kosarci,vec u nba(zajedno s divcem i nesto kasnije sabonisom). Oni su bili prvi evropski igraci koji su otisli u nba,a kosarkaski se skolovali u evropi. Prije njih nitko! To je bila revolucija kosarke pa zato danas i imate nowitzke,gasole,parkere i hrpu ostalih evropskih igraca koji ostvaruju superuspjesne karijere u nba. Kad su stigli u nba,svi su ih smatrali maskotama koji su zalutali u ameriku,divac je imao srece jer tad lakersi nisu imali centra pa ga je magic uzeo pod svoje,a drazen,njemu kao beku puno se teze ostvariti i jos je u portlandu pored sebe imao drexlera(reinkarnacija jordana ako netko ne zna) i terry portera all star igraca. Pored njih koji su ga doslovno sikanirali nije dobivao ni zrno povjerenja. Iako je htio otici vec nakon par mjeseci,nisu ga pustali i u portlandu je patio dvije godine iako je imao nekoliko zapazenih utakmica. No portland se borio za naslov i eksperimenti u vidu davanja 20+ minuta nekom euro beku nisu dolazili u obzir. Poslije odlazi u netse gdje postaje glavni igrac sa i za danasnji nba odlicnim brojkama,sezona 92,93 prosjek preko 22 kosa i trice prosjek 50% uspjesnosti. Iako te brojke i nisu nesto cudesno,bitne su jer je drazen njima kao pionir nba utro put u nba svim ostalim neamerickim igracima,a to je nemjerljivo. Zato usporedjivati drazena sa stojakovicem il gasolom u smislu nba karijere i brojki nema nikakvog smisla. Ako hocete usporedbe,evo vam evropa,sezona 85,86 u jugo ligi 44 kosa,a u kupu sampiona 37.7 koseva. E da,u pitanju je prosjek koseva u godini. Jedini koji s njim moze stati u europi u istu recenicu jest kicanovic,iako njega nisam gledao. Cuo sam od starijih ljubitelja kosarke da je bio ubojica kao drazen,i vjerujem i postujem to,zato oko kicanovica necu polemizirati. Ali ono sto sam bio gledao,a to je od kraja cosiceve ere,preko ere nowitzkog pa sve do porzingisa,za mene je i dalje drazen Bog evropske kosarke.

mile

pre 6 godina

Drazen je bio odlican igrac, ali ga previse kuju u zvezde nakon smrti, sto je inace tipicno za ove prostore. Nije bio bolji od Pedje Stojakovica.

Ja to tako

pre 6 godina

Toni Kukoc je izmislo kosarku za Petrovica.Od nasih jedino Bodiroga moze u istoj recenici sa njim, takvi igraci se radjaju jednom u 100 godina.

j

pre 6 godina

Majstore/ o cemu ti pises!? Drazen igrao dok su trajali ratovi!!! Drazen je stupio na veliku scenu 1983g. u dresu Sibenke, kasnije prelazi u Cibonu, pa u Real pa onda u NBA.Ako je rat u SFRJ poceo 1991g. kako je onda on igrao u takvom okruzenju. Na stranu licni ukusi prema ovom ili onom igracu, ovo su cinjenice. A i o tome da su se tada igrale agresivnije odbrane nego sada? To ostavljamo kosarkaskim strucnjacima koji je ovde vazda bilo.
(Andre, 21. januar 2018 12:13)
Vidi bukvalistu!A gde sam ja to napisao da je sve vreme,od pocetka karijere igrao u losem okruzenju!Otisao je jos 88 u Real kada su vec poceli da se produbljuju losi odnosi izmedju Srba i Hrvata,nastavilo se 90-e kada je izbio incident sa zastavom,svadja sa Divcem,a posle je sve otislo u onu stvar kada se oprobao u NBA.Gde dolazimo do odbrane kada si vec i to spomenuo.Pogledaj koji mec pa uporedi tadasnju igru i danasnju pa i u Evroligi.Ako i dalje mislis da lupam i u odbrani onda izgleda da drugacije posmatramo kosarku.

Wunderknabe

pre 6 godina

(Doktor, 21. januar 2018 11:06)
Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, njihovo mišljenje ima malo veću težinu od tvoga!

hmm

pre 6 godina

Ovaj mali je napaljen je i agresivan. Šutira reklame, ulazi u konflikt sa igračima. Dobar igrač i očajan čovek.
(Luke Babbitt gravedigger, 21. januar 2018 11:32)

A sve to zato sto je osvedoceni navijac Zvezde.
Inace,on ima samo 18godina i to sto si napisao desilo mu se samo jednom...

Pepo

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ОД ДАНАС ЕВНУХ)
Ima, kada nacionalist i kopmleksaš dobije tolike pluseve

Nebojša

pre 6 godina

Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Krešimir Ćosić,Dražen Dalipagić i Mirza Delibašić su bečka filharmonija evropske košarke. Sergej Belov i Dejan Bodiroga su mogli u taj orkestar. Svi ostali su nikli iz teretane.

samotna_kornjača

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

A nismo li svi takvi? Ili barem oni kojima prezime nije Horvat (a i ti su prije Mađari ili Slovaci)?
A ne smeta ti kad naš okrene na vašu bandu (Andrić)?

goran

pre 6 godina

LEBRON DZEJMS JE ILUMINATI. ZATO JE I DOBIO NAGRADU. AKO NE VERUJETE PROVERITE NA TUBU
(srbija, 21. januar 2018 11:14)
Auuuuu brate, nije tebi lako...

Dejan

pre 6 godina

Uz duzno postovanje prema svim velikanima kosarke sa ovih prostora, mora se istaci da je bez ikakve konkurencije najbolji "proizvod" nase kosarke (SFRJ i derivata) Toni Kukoc.Ta gracioznost, inteligencija u kombinaciji sa savrsenom gradjom za kosarkasa je neprevazidjena.A nekako se stice i utisak da je od te poslednje generacije zajednicke drzave on ubedljivo i najbolja i najstalozenija osoba. Jedini koji je mogao da ga zaseni je bio onaj koji je imao gotovo sve parametre na visem nivou cak i od Tonija, osim nazalost glave,sto se ispostavilo kao presudno - Darko Milicic.

Ranko oči moje

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Ima, Ivo Andrić.

MHS

pre 6 godina

Ne shvacam ljude koji se uporno busaju u prsa i velicaju nacionalnost kao nesto vazno, a ni za sebe sami ne mogu reci da su cisti Srbi. Znam ljude koji za sebe tvrde da su Srbi, a kad im se pogleda porodicno stablo, od srpskog gena ni S.

Sto ce reci, covek ce sebe oslovljavati onako kako se oseca, a ako se Petrovic osecao kao Hrvat, to mu priznajte i nek bude Hrvat.

Ako neko sumlja u to da Drazen nije bio velik radnik na i izvan terena, nek poslusa Danny Aienga koji je govorio o njemu kada su zajedno igrali za PTB. Dodju s treninga, Danny otapao ko klada, Drazen seda na sobni bicikl i vezba jos 2 sata i sprema se za vecernji trening.

Sve sto je zasluzio zasluzio je svojim trudom. 20% talent, 80% rad.

pmtnmcxzy

pre 6 godina

kad neko ispljuje Srbiju kazete da nije Srbin, a poznate koji to rade prozivate da su Srbi. Mislim, i ja sam Srbin, kad kazem vi mislim na ljigavtinu od vas.

JoBaH

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Sto se tice ljigavstine zaboravio si Branka Lazica...

Zg

pre 6 godina

Djeco,pustite statse.Drazen,najbolji neamericki kosarkas svih vremena! Potvrdili,SVI (Divac,Radja,Toni,Paspalj,Reggie Miller,Steve Kerr,Le Bron James,Charles Barkley...)

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Drazen je najbolji kosarkas sa ovih prostora.Takav se vise nece roditi.Jedino mi je nejasna vasa mrznja.To vise steti vama nego njemu!

primarius kirurg

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06) # Link komentara


Svu trojicu koje si nabrojao su bili klasicni centri za razliku od Drazena koji je bio sa svih pozicija ubitacan!!Tebe i druge najvise boli sto je Cibona sa Drazenom osamdesetih godina redovito kidala i Zvezdu i Partizan kao stari vecernjak 25 razlike i kodkuce i u Beogradu;-)Plus sto se Drazen izjasnio Hrvatom:)

Rico Suave

pre 6 godina

@(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Sram te bilo! Objavite komentar. Kada već objavljujete takve konotacije, red je da pustite i reakcije

Igor Pg

pre 6 godina

Lebron najveca prevara kosarke. Tip sam igra za sebe i svi za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 21. januar 2018 10:30)

Pretpostavljam da je u pitanju ironija.. ako nije onda auuuuuuu, ono odmah ali pod hitno se prebaci na tenis ;)

Divac

pre 6 godina

Dražen je u mladjim kategorijama igrao četvoruk,jer nije posedovao sut. Ćosić kada ga je pronašao zvao ga je kameni,jer nije imao šut. I sam 15 godina ga je savetovao da ako želi da nešto uradi u košarci da vezba šut i samo šut (i sam je govorio,da igra centra a dal je stalno i kao centar vežbao šut). Dražen kao nevidjen radnik je svakodnevno vežbao. Slušao sam njegovog školskog druga jednom da nije imao socijalni zivot vec samo kosarku,da je dolazio u školu u 5 ulazio u salu i gadjao do 8 i onda tako znojav išao na časove,i tako svaki dan,i da ga je ceo razred gledao kao nekog ko nije normalan,i podsmevao mu se. Zato je i bio to što jeste.

Edi

pre 6 godina

Drazen odlican igrac - da. Da je glorifikovan zbog prerane smrti - i to je istina, kao sto se desava cesto kod pevaca, glumaca itd.
A sto se tice karaktera cuo sam sa raznih strana da i nije bio preterano ok lik.

zoki

pre 6 godina

Dobar igrač i očajan čovek.
(Luke Babbitt gravedigger, 21. januar 2018 11:32)

Godinama se druzis sa njim i toliko ga dobro poznajes da mozes reci da je ocajan covek ?

Felix

pre 6 godina

Dražen Petrović je bio košarkaški stroj neviđenih radnih navika. Igrač koji je punio dvorane i bio obožavan gdje god je igrao. Puno je legendi igralo za jedan Real Madrid ali njegov je portret i danas na centralnom mjestu u Realovom trofejnom salonu. Hrvat ili Srbin evo vam odgovora. Srbin samo po imenu i prezimenu ali srce je disalo Hrvatski. Zašto !? Dražen je odrastao u Šibeniku a majka mu je iz Bilica odmah pored Šibenika i imala je glavnu rolu u odgoju Dražena . Otac mu je bio dobar,tih i samozatajan ćovjek kojeg se nije ništa i nikad pitalo. Majka Biserka je bila sve a ona je Hrvatica baš kao što je Dražen bio u svakom smislu. Muzej Dražena Petrovića je najposjećeniji muzej u Zagrebu. Kapetana nema ali živjet će dok živi Hrvatska i Hrvati. Jedan , jedini i neponovljiv. Kapetan.

Невен

pre 6 godina

Симптоматично је да понашање на терену слично Драженовом данас можете видети код Богдановића, Поповића, Шарића... Бојим се једноставно да је у Хрватској пренегативан однос према Србима и то доказивање да сте ипак на Хрватској страни у овом лудилу превелик притисак и претежак комплекс који вас уништава као човека и спортисту...

Đuka

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Ovaj komentar je opravdan tebi i botovima

drmr

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Ima. Biti fasista u 21. veku, kao ti npr.

stijepo stjepan sćepo

pre 6 godina

(Doktor, 21. januar 2018 11:06)
auuuu
malo srBske zavisti
nema veze, Dražen Petrović je za nas Hrvate najveci.
Inspiracija rođo moj, za cijeli sportski svijet

Milos

pre 6 godina

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat.
On je pre meceva i na dan meca mnogo vezbao sut,jer nije imao meku ruku sto se kaze i trebalo mu je vremena da se uvezba da bio dobio osecaj.I nemojte porediti Doncica sa Drazenom.Ne ide prosto.U mnogo tezem okruzenju je Drazen igrao i to ne mislim samo na mnogo agresivniju odbranu i jacu kosarku vec i celokupno stanje u drzavi,ratovi..Tesko je bilo fokusirati se samo na kosarku i probiti se u NBA gde nije mogao svako kao danas da ode,a kamoli beleziti onakve brojke i igre dok ti se drzava raspada.
(j, 21. januar 2018 11:27)
******************************************************************
Ti ocigledno nista ne znas o Drazenu i vremenu kada je on igrao. kao prvo Drazen je bio velika prznica i provokator na terenu, tako da se o gospodstvu tu ne moze govoritu. Drugo, uslovi za igru su danas mnogo tezi, jer za razliku od ondasnjeg vremena gde su se medalje delile izmedju 3 reprezentacije i gde je postojalo par jakih liga, sada imate Evropu koja je puna tamnoputih igrača i u kojoj se igraju daleko jace i odbrane i napadi, pa ne znam o cemu govorite. I trece - Drazen se za zivota nije prbio u NBA - bio je samo puki statista...a ovaj mali je vec sada presao Drazena po kosarkaskoj vestini u godinama u kojima se nalazi...

1na1

pre 6 godina

Neverovatno koliki se hajp napravio o igracu sa jednom dobrom nba sezonom u losem timu.Pedja imao 10 takvih sezona i prsten,Gasol i Dirk da ne pricam,Parker...a ljudi kazu Drazen najbolji evropski igrac ikada.Najjaci argument im je taj sto je poginuo.Ako se to stavi po strani,npr Porzingis ima jacu sezonu sada nego Drazen ikada.Dragica da ne pominjem.

kajverson

pre 6 godina

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe",kaže Dončić.

Zbog ove izjave izgubio si 60% navijaca u Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Teo i BB 0/9, 21. januar 2018 10:27) # Link komenta

zastrasujući podatak.....

mj23

pre 6 godina

dvorana u Budimpestije nedavno dobila ima po Drazenu. Svi se s njim usporeduju u Europi, a samo se tu na B92 moze procitati da je precjenjen.

Drugim rijecima,svatko se cese gdje ga svrbi. Neke i dan danas zulja sto je Drazen odabrao igrati za zemlju u kojoj je roden, odrastao - za svoju Domovinu.

Невен

pre 6 godina

Разумем ја савршено оно "о покојнику све најлепше" али ако сте икад погледали иједну Драженову утакмицу нисте могли да не приметите арогантност у његовом понашању, редовну комуникацију са противничким навијачима, плажење језика публици, итд... Можда је приватно био људина, немам појма, али на терену... антиспорт...

drago

pre 6 godina

Sta je ovo danas. Hvalili ste Čupića, Čilića, Miočića. Da vam nije slabo?

Kaze Luka (klupski prvaci Evrope u nogometu Luka Modric, rukometni Luka Cindric a on reprezentativni, svi playevi najbolji u Evropi) da svi kazu da je Drazen bio dobra osoba. Samo Srbi misle suprotno.

Kecman

pre 6 godina

@ Teo i BB 0/9
Zašto? Petrović je bio izvanredan košarkaš, mada se malo i preteruje jer mu je poginuo u zenitu karijere praktično. Po meni peti najbolji NBA košarkaš sa prostora bivše države. A po tvom nadimku možemo shvatiti koliko si zlonameran.

masterkg

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Pojma ti nemaš ....

Beograd

pre 6 godina

Jedan je Drazen svidelo se to nekome ili ne. Dribling sut ulaz asistencije sportska drskost sve na jednom mestu. Kosarkaski Mocart. Ukusi su razliciti mada po mom misljenju najbolji sa ovih prostora.

Josip ILICIC

pre 6 godina

Drazen veliki kapetan Hrvatske....četvorka nezaboravna
Život leti kapetane mladost biži...godina 2018 neki smijesni likovi komentiraju ti na portalu,oprosti im ,nemaju pameti da shvate tvoju velicinu ljudsku i igračku...

coki

pre 6 godina

Drazen nije promasivao (43% sut za tri,sutirao prosecno 2 puta za tri po utakmici,Pedja na primer,prosecno 5.5 za tri po utakmici).Drazen je u Evropi bio car ali smesno je stavljati ga u NBA u isti kos sa Gasolom,Novickim,Parkerom,Stojakovicem....Drazen u NBA igrao 6 sezona,prosecno 15 poena,isto broj asistencija i izgubljenih lopti,2 skoka prosecno,ni jedan ol star,ni jedna titula,I njega neko pominje kao jednog Od par najboljih u NBA?na osnovnu cega?Stojakovic u svim parametrima ispred Drazena,bukvalno nema kategorije u kojoj je Drazen bolji,i takav nivo igre je drzao 13 sezona!Bio tri puta ol star,drugi strelac NBA jedne sezone,a kamo li da poredimo sa Novickim,Gasolom,sad i Atetolumbo ima ozbiljne brojke,a Drazenove brojke su slicne kao Bogdana Bogdanovica u prvoj sezoni u NBA(oni Netsi Drazenovi nista bolja ekipa od ovih Kingsa).A sta bi bilo I da procamo da je Drazen ziv on bi davao 30 poena u NBA(a nikad ih nije davao u 6 sezona,najveci prosek oko 20 poena u jednoj sezoni) je neozbiljno jer je onda i Adrijano najbolji fudbaler ikada,samo da se nije drogirao,zdrao,visio po ,zurkama i pio svaku noc.

coki

pre 6 godina

j.....mislis u vreme rata kada je I Divac napravio karijeru u NBA(cak I bolju od Drazenove),a Stojakovic bio drugi strelac NBA I tri put a ol star dok su mu zemlju bombardovali?Mastanja:Drazen da je ziv davao bi lagano 30 u NBA prosecno.Realnost:Drazen,6 sezona u NBA,prosecno 15 poena,2 asistencije,2 izgubljene lopte,2 skoka prosecno.

Andre

pre 6 godina

j, 21. januar 2018 11:27)

# Link komentara
Majstore/ o cemu ti pises!? Drazen igrao dok su trajali ratovi!!! Drazen je stupio na veliku scenu 1983g. u dresu Sibenke, kasnije prelazi u Cibonu, pa u Real pa onda u NBA.Ako je rat u SFRJ poceo 1991g. kako je onda on igrao u takvom okruzenju. Na stranu licni ukusi prema ovom ili onom igracu, ovo su cinjenice. A i o tome da su se tada igrale agresivnije odbrane nego sada? To ostavljamo kosarkaskim strucnjacima koji je ovde vazda bilo.

j

pre 6 godina

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat.
On je pre meceva i na dan meca mnogo vezbao sut,jer nije imao meku ruku sto se kaze i trebalo mu je vremena da se uvezba da bio dobio osecaj.I nemojte porediti Doncica sa Drazenom.Ne ide prosto.U mnogo tezem okruzenju je Drazen igrao i to ne mislim samo na mnogo agresivniju odbranu i jacu kosarku vec i celokupno stanje u drzavi,ratovi..Tesko je bilo fokusirati se samo na kosarku i probiti se u NBA gde nije mogao svako kao danas da ode,a kamoli beleziti onakve brojke i igre dok ti se drzava raspada.

Doktor

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.

Cedomir

pre 6 godina

Doncic je mega talenat, potencijal a vec dobar igrac...Ali i on je vec poceo da puca psihicki od prevelikog pritiska. A pored toga i od udvaranja raznih "strucnjaka", i nasih, koji ga velicaju i pokusavaju da se ugrade u njegovu karijeru....

Teo i BB 0/9

pre 6 godina

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe",kaže Dončić.

Zbog ove izjave izgubio si 60% navijaca u Srbiji

Doktor

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.

j

pre 6 godina

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat.
On je pre meceva i na dan meca mnogo vezbao sut,jer nije imao meku ruku sto se kaze i trebalo mu je vremena da se uvezba da bio dobio osecaj.I nemojte porediti Doncica sa Drazenom.Ne ide prosto.U mnogo tezem okruzenju je Drazen igrao i to ne mislim samo na mnogo agresivniju odbranu i jacu kosarku vec i celokupno stanje u drzavi,ratovi..Tesko je bilo fokusirati se samo na kosarku i probiti se u NBA gde nije mogao svako kao danas da ode,a kamoli beleziti onakve brojke i igre dok ti se drzava raspada.

Cedomir

pre 6 godina

Doncic je mega talenat, potencijal a vec dobar igrac...Ali i on je vec poceo da puca psihicki od prevelikog pritiska. A pored toga i od udvaranja raznih "strucnjaka", i nasih, koji ga velicaju i pokusavaju da se ugrade u njegovu karijeru....

Teo i BB 0/9

pre 6 godina

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe",kaže Dončić.

Zbog ove izjave izgubio si 60% navijaca u Srbiji

Felix

pre 6 godina

Dražen Petrović je bio košarkaški stroj neviđenih radnih navika. Igrač koji je punio dvorane i bio obožavan gdje god je igrao. Puno je legendi igralo za jedan Real Madrid ali njegov je portret i danas na centralnom mjestu u Realovom trofejnom salonu. Hrvat ili Srbin evo vam odgovora. Srbin samo po imenu i prezimenu ali srce je disalo Hrvatski. Zašto !? Dražen je odrastao u Šibeniku a majka mu je iz Bilica odmah pored Šibenika i imala je glavnu rolu u odgoju Dražena . Otac mu je bio dobar,tih i samozatajan ćovjek kojeg se nije ništa i nikad pitalo. Majka Biserka je bila sve a ona je Hrvatica baš kao što je Dražen bio u svakom smislu. Muzej Dražena Petrovića je najposjećeniji muzej u Zagrebu. Kapetana nema ali živjet će dok živi Hrvatska i Hrvati. Jedan , jedini i neponovljiv. Kapetan.

croata

pre 6 godina

Zašto? Petrović je bio izvanredan košarkaš, mada se malo i preteruje jer mu je poginuo u zenitu karijere praktično. Po meni peti najbolji NBA košarkaš sa prostora bivše države. A po tvom nadimku možemo shvatiti koliko si zlonameran.
(Kecman, 21. januar 2018 12:36)

Drazen poginuo s punih 28 godina,pa po tvom u zenitu karijere,a npr Bogdan Bogdanovic u 26toj godini i dalje potencijal.
Klasicna srpska racunica hehe
A kad mi pocnu o nba ostvarenjima kako stojakovic ima puno bolje brojke,pa gasoli,a citam i dragica se spominje kako mu drazen nije ni blizu,komedije zive sta sve papir moze istrpit. A nista,vi svi koji tako pisete prvo se raspitajte kod starijih ljubitelja kosarke sta je znacio drazen,ne u evropskoj kosarci,vec u nba(zajedno s divcem i nesto kasnije sabonisom). Oni su bili prvi evropski igraci koji su otisli u nba,a kosarkaski se skolovali u evropi. Prije njih nitko! To je bila revolucija kosarke pa zato danas i imate nowitzke,gasole,parkere i hrpu ostalih evropskih igraca koji ostvaruju superuspjesne karijere u nba. Kad su stigli u nba,svi su ih smatrali maskotama koji su zalutali u ameriku,divac je imao srece jer tad lakersi nisu imali centra pa ga je magic uzeo pod svoje,a drazen,njemu kao beku puno se teze ostvariti i jos je u portlandu pored sebe imao drexlera(reinkarnacija jordana ako netko ne zna) i terry portera all star igraca. Pored njih koji su ga doslovno sikanirali nije dobivao ni zrno povjerenja. Iako je htio otici vec nakon par mjeseci,nisu ga pustali i u portlandu je patio dvije godine iako je imao nekoliko zapazenih utakmica. No portland se borio za naslov i eksperimenti u vidu davanja 20+ minuta nekom euro beku nisu dolazili u obzir. Poslije odlazi u netse gdje postaje glavni igrac sa i za danasnji nba odlicnim brojkama,sezona 92,93 prosjek preko 22 kosa i trice prosjek 50% uspjesnosti. Iako te brojke i nisu nesto cudesno,bitne su jer je drazen njima kao pionir nba utro put u nba svim ostalim neamerickim igracima,a to je nemjerljivo. Zato usporedjivati drazena sa stojakovicem il gasolom u smislu nba karijere i brojki nema nikakvog smisla. Ako hocete usporedbe,evo vam evropa,sezona 85,86 u jugo ligi 44 kosa,a u kupu sampiona 37.7 koseva. E da,u pitanju je prosjek koseva u godini. Jedini koji s njim moze stati u europi u istu recenicu jest kicanovic,iako njega nisam gledao. Cuo sam od starijih ljubitelja kosarke da je bio ubojica kao drazen,i vjerujem i postujem to,zato oko kicanovica necu polemizirati. Ali ono sto sam bio gledao,a to je od kraja cosiceve ere,preko ere nowitzkog pa sve do porzingisa,za mene je i dalje drazen Bog evropske kosarke.

Pepo

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ОД ДАНАС ЕВНУХ)
Ima, kada nacionalist i kopmleksaš dobije tolike pluseve

Divac

pre 6 godina

Dražen je u mladjim kategorijama igrao četvoruk,jer nije posedovao sut. Ćosić kada ga je pronašao zvao ga je kameni,jer nije imao šut. I sam 15 godina ga je savetovao da ako želi da nešto uradi u košarci da vezba šut i samo šut (i sam je govorio,da igra centra a dal je stalno i kao centar vežbao šut). Dražen kao nevidjen radnik je svakodnevno vežbao. Slušao sam njegovog školskog druga jednom da nije imao socijalni zivot vec samo kosarku,da je dolazio u školu u 5 ulazio u salu i gadjao do 8 i onda tako znojav išao na časove,i tako svaki dan,i da ga je ceo razred gledao kao nekog ko nije normalan,i podsmevao mu se. Zato je i bio to što jeste.

mile

pre 6 godina

Drazen je bio odlican igrac, ali ga previse kuju u zvezde nakon smrti, sto je inace tipicno za ove prostore. Nije bio bolji od Pedje Stojakovica.

drmr

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Ima. Biti fasista u 21. veku, kao ti npr.

primarius kirurg

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06) # Link komentara


Svu trojicu koje si nabrojao su bili klasicni centri za razliku od Drazena koji je bio sa svih pozicija ubitacan!!Tebe i druge najvise boli sto je Cibona sa Drazenom osamdesetih godina redovito kidala i Zvezdu i Partizan kao stari vecernjak 25 razlike i kodkuce i u Beogradu;-)Plus sto se Drazen izjasnio Hrvatom:)

Dejan

pre 6 godina

Uz duzno postovanje prema svim velikanima kosarke sa ovih prostora, mora se istaci da je bez ikakve konkurencije najbolji "proizvod" nase kosarke (SFRJ i derivata) Toni Kukoc.Ta gracioznost, inteligencija u kombinaciji sa savrsenom gradjom za kosarkasa je neprevazidjena.A nekako se stice i utisak da je od te poslednje generacije zajednicke drzave on ubedljivo i najbolja i najstalozenija osoba. Jedini koji je mogao da ga zaseni je bio onaj koji je imao gotovo sve parametre na visem nivou cak i od Tonija, osim nazalost glave,sto se ispostavilo kao presudno - Darko Milicic.

Edi

pre 6 godina

Drazen odlican igrac - da. Da je glorifikovan zbog prerane smrti - i to je istina, kao sto se desava cesto kod pevaca, glumaca itd.
A sto se tice karaktera cuo sam sa raznih strana da i nije bio preterano ok lik.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Drazen je najbolji kosarkas sa ovih prostora.Takav se vise nece roditi.Jedino mi je nejasna vasa mrznja.To vise steti vama nego njemu!

Zg

pre 6 godina

Djeco,pustite statse.Drazen,najbolji neamericki kosarkas svih vremena! Potvrdili,SVI (Divac,Radja,Toni,Paspalj,Reggie Miller,Steve Kerr,Le Bron James,Charles Barkley...)

Ranko oči moje

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Ima, Ivo Andrić.

coki

pre 6 godina

Drazen nije promasivao (43% sut za tri,sutirao prosecno 2 puta za tri po utakmici,Pedja na primer,prosecno 5.5 za tri po utakmici).Drazen je u Evropi bio car ali smesno je stavljati ga u NBA u isti kos sa Gasolom,Novickim,Parkerom,Stojakovicem....Drazen u NBA igrao 6 sezona,prosecno 15 poena,isto broj asistencija i izgubljenih lopti,2 skoka prosecno,ni jedan ol star,ni jedna titula,I njega neko pominje kao jednog Od par najboljih u NBA?na osnovnu cega?Stojakovic u svim parametrima ispred Drazena,bukvalno nema kategorije u kojoj je Drazen bolji,i takav nivo igre je drzao 13 sezona!Bio tri puta ol star,drugi strelac NBA jedne sezone,a kamo li da poredimo sa Novickim,Gasolom,sad i Atetolumbo ima ozbiljne brojke,a Drazenove brojke su slicne kao Bogdana Bogdanovica u prvoj sezoni u NBA(oni Netsi Drazenovi nista bolja ekipa od ovih Kingsa).A sta bi bilo I da procamo da je Drazen ziv on bi davao 30 poena u NBA(a nikad ih nije davao u 6 sezona,najveci prosek oko 20 poena u jednoj sezoni) je neozbiljno jer je onda i Adrijano najbolji fudbaler ikada,samo da se nije drogirao,zdrao,visio po ,zurkama i pio svaku noc.

zoki

pre 6 godina

Dobar igrač i očajan čovek.
(Luke Babbitt gravedigger, 21. januar 2018 11:32)

Godinama se druzis sa njim i toliko ga dobro poznajes da mozes reci da je ocajan covek ?

Ja to tako

pre 6 godina

Toni Kukoc je izmislo kosarku za Petrovica.Od nasih jedino Bodiroga moze u istoj recenici sa njim, takvi igraci se radjaju jednom u 100 godina.

Beograd

pre 6 godina

Jedan je Drazen svidelo se to nekome ili ne. Dribling sut ulaz asistencije sportska drskost sve na jednom mestu. Kosarkaski Mocart. Ukusi su razliciti mada po mom misljenju najbolji sa ovih prostora.

masterkg

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Pojma ti nemaš ....

Josip ILICIC

pre 6 godina

Drazen veliki kapetan Hrvatske....četvorka nezaboravna
Život leti kapetane mladost biži...godina 2018 neki smijesni likovi komentiraju ti na portalu,oprosti im ,nemaju pameti da shvate tvoju velicinu ljudsku i igračku...

mj23

pre 6 godina

dvorana u Budimpestije nedavno dobila ima po Drazenu. Svi se s njim usporeduju u Europi, a samo se tu na B92 moze procitati da je precjenjen.

Drugim rijecima,svatko se cese gdje ga svrbi. Neke i dan danas zulja sto je Drazen odabrao igrati za zemlju u kojoj je roden, odrastao - za svoju Domovinu.

Wunderknabe

pre 6 godina

(Doktor, 21. januar 2018 11:06)
Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, njihovo mišljenje ima malo veću težinu od tvoga!

1na1

pre 6 godina

Neverovatno koliki se hajp napravio o igracu sa jednom dobrom nba sezonom u losem timu.Pedja imao 10 takvih sezona i prsten,Gasol i Dirk da ne pricam,Parker...a ljudi kazu Drazen najbolji evropski igrac ikada.Najjaci argument im je taj sto je poginuo.Ako se to stavi po strani,npr Porzingis ima jacu sezonu sada nego Drazen ikada.Dragica da ne pominjem.

kajverson

pre 6 godina

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe",kaže Dončić.

Zbog ove izjave izgubio si 60% navijaca u Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Teo i BB 0/9, 21. januar 2018 10:27) # Link komenta

zastrasujući podatak.....

Невен

pre 6 godina

Разумем ја савршено оно "о покојнику све најлепше" али ако сте икад погледали иједну Драженову утакмицу нисте могли да не приметите арогантност у његовом понашању, редовну комуникацију са противничким навијачима, плажење језика публици, итд... Можда је приватно био људина, немам појма, али на терену... антиспорт...

goran

pre 6 godina

LEBRON DZEJMS JE ILUMINATI. ZATO JE I DOBIO NAGRADU. AKO NE VERUJETE PROVERITE NA TUBU
(srbija, 21. januar 2018 11:14)
Auuuuu brate, nije tebi lako...

stijepo stjepan sćepo

pre 6 godina

(Doktor, 21. januar 2018 11:06)
auuuu
malo srBske zavisti
nema veze, Dražen Petrović je za nas Hrvate najveci.
Inspiracija rođo moj, za cijeli sportski svijet

joki

pre 6 godina

ovi sto pricaoju o redzi mileru sta je rekao,e pa ovako nismo mi deca a ni glupaci da ne shvatamo da je to rekao redzi miler iz kurtoazije prema drazenovoj sudbini.

a na osnovu cega redzi miler moze nesto tako izjaviti o drazenu ako ne iz kurtoazije.
hocete reci da je redzi miler odusevljen sa drazenovih 15 pena,jednim skokom i jednom asistenciju u nba karijeri.
redzi miler kad bi to stvarno mislio on bi ponizavo evropsku kosarku sa tim,
najbolji kosarkas evrope u americi nikad uvrsten medju najbolje nba igrace all star igrac.

i uopste koliko covek moze biti neobjektivan pa i pomisliti da je drazen bolji od novickog.
nivicki 13 puta all star,drazen 0.drazen nikad uvrsten ni medju najbolje a novicki jedini evropski igrac koji je proglasen najboljim igracem cele nba lige.
znaci igrac koji u svoje vreme nije uvrsten ni jednom ni medju najbolje,boli od onog koj je proglasen zvanicno najboljim nba igrace.

sto se tice jugoslovena,pa nije drzaen igrao neku drugu kosarku drazen 1993 god nije bio all star.
stojakovic vec 2002 god all star..samo nakon devet godina.
pa nije se mogla toliko promeniti kosarka da je drazenu bilo toliko teze,
jednostavno,mnogo su ga voleli ali nemaju argumenata kad su u pitanju brojke.

1.novicki,ostale redajte.

Milos

pre 6 godina

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat.
On je pre meceva i na dan meca mnogo vezbao sut,jer nije imao meku ruku sto se kaze i trebalo mu je vremena da se uvezba da bio dobio osecaj.I nemojte porediti Doncica sa Drazenom.Ne ide prosto.U mnogo tezem okruzenju je Drazen igrao i to ne mislim samo na mnogo agresivniju odbranu i jacu kosarku vec i celokupno stanje u drzavi,ratovi..Tesko je bilo fokusirati se samo na kosarku i probiti se u NBA gde nije mogao svako kao danas da ode,a kamoli beleziti onakve brojke i igre dok ti se drzava raspada.
(j, 21. januar 2018 11:27)
******************************************************************
Ti ocigledno nista ne znas o Drazenu i vremenu kada je on igrao. kao prvo Drazen je bio velika prznica i provokator na terenu, tako da se o gospodstvu tu ne moze govoritu. Drugo, uslovi za igru su danas mnogo tezi, jer za razliku od ondasnjeg vremena gde su se medalje delile izmedju 3 reprezentacije i gde je postojalo par jakih liga, sada imate Evropu koja je puna tamnoputih igrača i u kojoj se igraju daleko jace i odbrane i napadi, pa ne znam o cemu govorite. I trece - Drazen se za zivota nije prbio u NBA - bio je samo puki statista...a ovaj mali je vec sada presao Drazena po kosarkaskoj vestini u godinama u kojima se nalazi...

coki

pre 6 godina

j.....mislis u vreme rata kada je I Divac napravio karijeru u NBA(cak I bolju od Drazenove),a Stojakovic bio drugi strelac NBA I tri put a ol star dok su mu zemlju bombardovali?Mastanja:Drazen da je ziv davao bi lagano 30 u NBA prosecno.Realnost:Drazen,6 sezona u NBA,prosecno 15 poena,2 asistencije,2 izgubljene lopte,2 skoka prosecno.

samotna_kornjača

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

A nismo li svi takvi? Ili barem oni kojima prezime nije Horvat (a i ti su prije Mađari ili Slovaci)?
A ne smeta ti kad naš okrene na vašu bandu (Andrić)?

drago

pre 6 godina

Sta je ovo danas. Hvalili ste Čupića, Čilića, Miočića. Da vam nije slabo?

Kaze Luka (klupski prvaci Evrope u nogometu Luka Modric, rukometni Luka Cindric a on reprezentativni, svi playevi najbolji u Evropi) da svi kazu da je Drazen bio dobra osoba. Samo Srbi misle suprotno.

Đuka

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Ovaj komentar je opravdan tebi i botovima

Priberite se malo

pre 6 godina

Da li ste vi ljudi pri sebi? Poredite Dražena koji je zbog prerane smrti odigrao samo 4 sezone u NBA sa Stojakovićem i Novickim koji imaju 13 odnosno 20 sezona u istoj ligi. Pa još izvlačite i statistiku da biste dokazivali neke svoje sulude tvrdnje. Pa te stvari se jednostavno ne mogu porediti. Dražen je pokazao svoj raskošni talenat u Nju Džersiju a to što nije više pružio, jeste splet nesrećnih životnih okolnosti.

Невен

pre 6 godina

Симптоматично је да понашање на терену слично Драженовом данас можете видети код Богдановића, Поповића, Шарића... Бојим се једноставно да је у Хрватској пренегативан однос према Србима и то доказивање да сте ипак на Хрватској страни у овом лудилу превелик притисак и претежак комплекс који вас уништава као човека и спортисту...

MHS

pre 6 godina

Ne shvacam ljude koji se uporno busaju u prsa i velicaju nacionalnost kao nesto vazno, a ni za sebe sami ne mogu reci da su cisti Srbi. Znam ljude koji za sebe tvrde da su Srbi, a kad im se pogleda porodicno stablo, od srpskog gena ni S.

Sto ce reci, covek ce sebe oslovljavati onako kako se oseca, a ako se Petrovic osecao kao Hrvat, to mu priznajte i nek bude Hrvat.

Ako neko sumlja u to da Drazen nije bio velik radnik na i izvan terena, nek poslusa Danny Aienga koji je govorio o njemu kada su zajedno igrali za PTB. Dodju s treninga, Danny otapao ko klada, Drazen seda na sobni bicikl i vezba jos 2 sata i sprema se za vecernji trening.

Sve sto je zasluzio zasluzio je svojim trudom. 20% talent, 80% rad.

kam

pre 6 godina

Nisam gledao Dražena, ali ako se pogleda statistika, videće se da je Peđa ipak malo veći trag ostavio u NBA. Više poena, skokova u proseku, a boga mi, umeo je i Peđa (poput Dražena) 40+ da ubaci. 3x all star, osvajač NBA prstena.

hmm

pre 6 godina

Ovaj mali je napaljen je i agresivan. Šutira reklame, ulazi u konflikt sa igračima. Dobar igrač i očajan čovek.
(Luke Babbitt gravedigger, 21. januar 2018 11:32)

A sve to zato sto je osvedoceni navijac Zvezde.
Inace,on ima samo 18godina i to sto si napisao desilo mu se samo jednom...

Nebojša

pre 6 godina

Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Krešimir Ćosić,Dražen Dalipagić i Mirza Delibašić su bečka filharmonija evropske košarke. Sergej Belov i Dejan Bodiroga su mogli u taj orkestar. Svi ostali su nikli iz teretane.

maly mclasky

pre 6 godina

Da se ne lažemo,najbolji svih vremena,Krešimir Ćosić,Dražen Petrović,pa deset mesta posle Kićanović,Kukoč,Mirza,Djordjević...redosled nije bitan....klinci,tako vam stoje stvari,a vi kako hoćete....

JoBaH

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Sto se tice ljigavstine zaboravio si Branka Lazica...

Marko

pre 6 godina

@Felix Toliko je nasih predobrih igraca bilo, da ne znas koga ces pre da stavis kao jednog od najboljih evropskih. A sto se NBA tice, pa Stojakovic je imao duplo bolju karijeru.

Andre

pre 6 godina

j, 21. januar 2018 11:27)

# Link komentara
Majstore/ o cemu ti pises!? Drazen igrao dok su trajali ratovi!!! Drazen je stupio na veliku scenu 1983g. u dresu Sibenke, kasnije prelazi u Cibonu, pa u Real pa onda u NBA.Ako je rat u SFRJ poceo 1991g. kako je onda on igrao u takvom okruzenju. Na stranu licni ukusi prema ovom ili onom igracu, ovo su cinjenice. A i o tome da su se tada igrale agresivnije odbrane nego sada? To ostavljamo kosarkaskim strucnjacima koji je ovde vazda bilo.

Igor Pg

pre 6 godina

Lebron najveca prevara kosarke. Tip sam igra za sebe i svi za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 21. januar 2018 10:30)

Pretpostavljam da je u pitanju ironija.. ako nije onda auuuuuuu, ono odmah ali pod hitno se prebaci na tenis ;)

coki

pre 6 godina

Wunderknabe...a jesu li to Redzi Miler i Bird rekli da je Drazen najbolji Evropski igrac ikad pre njegove smrti ili kada je poginuo?Drazen od Evropljana u NBA po onome sto je za 6 godina tamo pokazao(a mozes statistiku da vidis,0 poziva za ol star i slicno) nije ni u top 5!

ides

pre 6 godina

Naravno da nisu,ti nam ne trebas.
(Dag Kristi, 21. januar 2018 17:39)

Sudeći kako su iz bivše države svi otišli od vas ni vi nikom ne trebate..

Kecman

pre 6 godina

@ Teo i BB 0/9
Zašto? Petrović je bio izvanredan košarkaš, mada se malo i preteruje jer mu je poginuo u zenitu karijere praktično. Po meni peti najbolji NBA košarkaš sa prostora bivše države. A po tvom nadimku možemo shvatiti koliko si zlonameran.

Rico Suave

pre 6 godina

@(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Sram te bilo! Objavite komentar. Kada već objavljujete takve konotacije, red je da pustite i reakcije

Promašaj do promašaja

pre 6 godina

@joki

Ne pričaj o igračima koje nikad nisi gledao. Najviše mrzim kada klinci koji se nisu ni rodili kada su neki igrači bili na vrhuncu karijere daju sebi za pravo da ih komentarišu. A tu statistiku možeš da okačiš mačku o rep.

pmtnmcxzy

pre 6 godina

kad neko ispljuje Srbiju kazete da nije Srbin, a poznate koji to rade prozivate da su Srbi. Mislim, i ja sam Srbin, kad kazem vi mislim na ljigavtinu od vas.

j

pre 6 godina

Majstore/ o cemu ti pises!? Drazen igrao dok su trajali ratovi!!! Drazen je stupio na veliku scenu 1983g. u dresu Sibenke, kasnije prelazi u Cibonu, pa u Real pa onda u NBA.Ako je rat u SFRJ poceo 1991g. kako je onda on igrao u takvom okruzenju. Na stranu licni ukusi prema ovom ili onom igracu, ovo su cinjenice. A i o tome da su se tada igrale agresivnije odbrane nego sada? To ostavljamo kosarkaskim strucnjacima koji je ovde vazda bilo.
(Andre, 21. januar 2018 12:13)
Vidi bukvalistu!A gde sam ja to napisao da je sve vreme,od pocetka karijere igrao u losem okruzenju!Otisao je jos 88 u Real kada su vec poceli da se produbljuju losi odnosi izmedju Srba i Hrvata,nastavilo se 90-e kada je izbio incident sa zastavom,svadja sa Divcem,a posle je sve otislo u onu stvar kada se oprobao u NBA.Gde dolazimo do odbrane kada si vec i to spomenuo.Pogledaj koji mec pa uporedi tadasnju igru i danasnju pa i u Evroligi.Ako i dalje mislis da lupam i u odbrani onda izgleda da drugacije posmatramo kosarku.

Foste01

pre 6 godina

Ljudi, stalno pričate o tom Draženu, dobro da ga niste počeli porediti sa Džordanom. To da je bio dobar stoji ali nije najbolji u istoriji. Smorili ste. Ja kažem da je Donćić bolji od Dražena jer momak igra 5 godina unaprijed bolje od svoje generacije. I svi ga napadate jer je rekao da je Dražen bio sjajan i da zato gubi popularnost u Srbiji. Nije istina, šta biste vi na njegovom mjestu rekli za Dražena? Neke teme je najbolje ne dirati. Sa srećom Luka.

Dag Kristi

pre 6 godina

Sudeći kako su iz bivše države svi otišli od vas ni vi nikom ne trebate..
(ides, 21. januar 2018 19:44)

Bitno je da se oko vas otimaju.

Teo i BB 0/9

pre 6 godina

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe",kaže Dončić.

Zbog ove izjave izgubio si 60% navijaca u Srbiji

Doktor

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.

j

pre 6 godina

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat.
On je pre meceva i na dan meca mnogo vezbao sut,jer nije imao meku ruku sto se kaze i trebalo mu je vremena da se uvezba da bio dobio osecaj.I nemojte porediti Doncica sa Drazenom.Ne ide prosto.U mnogo tezem okruzenju je Drazen igrao i to ne mislim samo na mnogo agresivniju odbranu i jacu kosarku vec i celokupno stanje u drzavi,ratovi..Tesko je bilo fokusirati se samo na kosarku i probiti se u NBA gde nije mogao svako kao danas da ode,a kamoli beleziti onakve brojke i igre dok ti se drzava raspada.

mile

pre 6 godina

Drazen je bio odlican igrac, ali ga previse kuju u zvezde nakon smrti, sto je inace tipicno za ove prostore. Nije bio bolji od Pedje Stojakovica.

Nebojša

pre 6 godina

Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Krešimir Ćosić,Dražen Dalipagić i Mirza Delibašić su bečka filharmonija evropske košarke. Sergej Belov i Dejan Bodiroga su mogli u taj orkestar. Svi ostali su nikli iz teretane.

Ja to tako

pre 6 godina

Toni Kukoc je izmislo kosarku za Petrovica.Od nasih jedino Bodiroga moze u istoj recenici sa njim, takvi igraci se radjaju jednom u 100 godina.

Milos

pre 6 godina

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat.
On je pre meceva i na dan meca mnogo vezbao sut,jer nije imao meku ruku sto se kaze i trebalo mu je vremena da se uvezba da bio dobio osecaj.I nemojte porediti Doncica sa Drazenom.Ne ide prosto.U mnogo tezem okruzenju je Drazen igrao i to ne mislim samo na mnogo agresivniju odbranu i jacu kosarku vec i celokupno stanje u drzavi,ratovi..Tesko je bilo fokusirati se samo na kosarku i probiti se u NBA gde nije mogao svako kao danas da ode,a kamoli beleziti onakve brojke i igre dok ti se drzava raspada.
(j, 21. januar 2018 11:27)
******************************************************************
Ti ocigledno nista ne znas o Drazenu i vremenu kada je on igrao. kao prvo Drazen je bio velika prznica i provokator na terenu, tako da se o gospodstvu tu ne moze govoritu. Drugo, uslovi za igru su danas mnogo tezi, jer za razliku od ondasnjeg vremena gde su se medalje delile izmedju 3 reprezentacije i gde je postojalo par jakih liga, sada imate Evropu koja je puna tamnoputih igrača i u kojoj se igraju daleko jace i odbrane i napadi, pa ne znam o cemu govorite. I trece - Drazen se za zivota nije prbio u NBA - bio je samo puki statista...a ovaj mali je vec sada presao Drazena po kosarkaskoj vestini u godinama u kojima se nalazi...

primarius kirurg

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06) # Link komentara


Svu trojicu koje si nabrojao su bili klasicni centri za razliku od Drazena koji je bio sa svih pozicija ubitacan!!Tebe i druge najvise boli sto je Cibona sa Drazenom osamdesetih godina redovito kidala i Zvezdu i Partizan kao stari vecernjak 25 razlike i kodkuce i u Beogradu;-)Plus sto se Drazen izjasnio Hrvatom:)

coki

pre 6 godina

Drazen nije promasivao (43% sut za tri,sutirao prosecno 2 puta za tri po utakmici,Pedja na primer,prosecno 5.5 za tri po utakmici).Drazen je u Evropi bio car ali smesno je stavljati ga u NBA u isti kos sa Gasolom,Novickim,Parkerom,Stojakovicem....Drazen u NBA igrao 6 sezona,prosecno 15 poena,isto broj asistencija i izgubljenih lopti,2 skoka prosecno,ni jedan ol star,ni jedna titula,I njega neko pominje kao jednog Od par najboljih u NBA?na osnovnu cega?Stojakovic u svim parametrima ispred Drazena,bukvalno nema kategorije u kojoj je Drazen bolji,i takav nivo igre je drzao 13 sezona!Bio tri puta ol star,drugi strelac NBA jedne sezone,a kamo li da poredimo sa Novickim,Gasolom,sad i Atetolumbo ima ozbiljne brojke,a Drazenove brojke su slicne kao Bogdana Bogdanovica u prvoj sezoni u NBA(oni Netsi Drazenovi nista bolja ekipa od ovih Kingsa).A sta bi bilo I da procamo da je Drazen ziv on bi davao 30 poena u NBA(a nikad ih nije davao u 6 sezona,najveci prosek oko 20 poena u jednoj sezoni) je neozbiljno jer je onda i Adrijano najbolji fudbaler ikada,samo da se nije drogirao,zdrao,visio po ,zurkama i pio svaku noc.

Felix

pre 6 godina

Dražen Petrović je bio košarkaški stroj neviđenih radnih navika. Igrač koji je punio dvorane i bio obožavan gdje god je igrao. Puno je legendi igralo za jedan Real Madrid ali njegov je portret i danas na centralnom mjestu u Realovom trofejnom salonu. Hrvat ili Srbin evo vam odgovora. Srbin samo po imenu i prezimenu ali srce je disalo Hrvatski. Zašto !? Dražen je odrastao u Šibeniku a majka mu je iz Bilica odmah pored Šibenika i imala je glavnu rolu u odgoju Dražena . Otac mu je bio dobar,tih i samozatajan ćovjek kojeg se nije ništa i nikad pitalo. Majka Biserka je bila sve a ona je Hrvatica baš kao što je Dražen bio u svakom smislu. Muzej Dražena Petrovića je najposjećeniji muzej u Zagrebu. Kapetana nema ali živjet će dok živi Hrvatska i Hrvati. Jedan , jedini i neponovljiv. Kapetan.

masterkg

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Pojma ti nemaš ....

maly mclasky

pre 6 godina

Da se ne lažemo,najbolji svih vremena,Krešimir Ćosić,Dražen Petrović,pa deset mesta posle Kićanović,Kukoč,Mirza,Djordjević...redosled nije bitan....klinci,tako vam stoje stvari,a vi kako hoćete....

Zg

pre 6 godina

Djeco,pustite statse.Drazen,najbolji neamericki kosarkas svih vremena! Potvrdili,SVI (Divac,Radja,Toni,Paspalj,Reggie Miller,Steve Kerr,Le Bron James,Charles Barkley...)

Cedomir

pre 6 godina

Doncic je mega talenat, potencijal a vec dobar igrac...Ali i on je vec poceo da puca psihicki od prevelikog pritiska. A pored toga i od udvaranja raznih "strucnjaka", i nasih, koji ga velicaju i pokusavaju da se ugrade u njegovu karijeru....

1na1

pre 6 godina

Neverovatno koliki se hajp napravio o igracu sa jednom dobrom nba sezonom u losem timu.Pedja imao 10 takvih sezona i prsten,Gasol i Dirk da ne pricam,Parker...a ljudi kazu Drazen najbolji evropski igrac ikada.Najjaci argument im je taj sto je poginuo.Ako se to stavi po strani,npr Porzingis ima jacu sezonu sada nego Drazen ikada.Dragica da ne pominjem.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Drazen je najbolji kosarkas sa ovih prostora.Takav se vise nece roditi.Jedino mi je nejasna vasa mrznja.To vise steti vama nego njemu!

Edi

pre 6 godina

Drazen odlican igrac - da. Da je glorifikovan zbog prerane smrti - i to je istina, kao sto se desava cesto kod pevaca, glumaca itd.
A sto se tice karaktera cuo sam sa raznih strana da i nije bio preterano ok lik.

Wunderknabe

pre 6 godina

(Doktor, 21. januar 2018 11:06)
Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, njihovo mišljenje ima malo veću težinu od tvoga!

JoBaH

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Sto se tice ljigavstine zaboravio si Branka Lazica...

croata

pre 6 godina

Zašto? Petrović je bio izvanredan košarkaš, mada se malo i preteruje jer mu je poginuo u zenitu karijere praktično. Po meni peti najbolji NBA košarkaš sa prostora bivše države. A po tvom nadimku možemo shvatiti koliko si zlonameran.
(Kecman, 21. januar 2018 12:36)

Drazen poginuo s punih 28 godina,pa po tvom u zenitu karijere,a npr Bogdan Bogdanovic u 26toj godini i dalje potencijal.
Klasicna srpska racunica hehe
A kad mi pocnu o nba ostvarenjima kako stojakovic ima puno bolje brojke,pa gasoli,a citam i dragica se spominje kako mu drazen nije ni blizu,komedije zive sta sve papir moze istrpit. A nista,vi svi koji tako pisete prvo se raspitajte kod starijih ljubitelja kosarke sta je znacio drazen,ne u evropskoj kosarci,vec u nba(zajedno s divcem i nesto kasnije sabonisom). Oni su bili prvi evropski igraci koji su otisli u nba,a kosarkaski se skolovali u evropi. Prije njih nitko! To je bila revolucija kosarke pa zato danas i imate nowitzke,gasole,parkere i hrpu ostalih evropskih igraca koji ostvaruju superuspjesne karijere u nba. Kad su stigli u nba,svi su ih smatrali maskotama koji su zalutali u ameriku,divac je imao srece jer tad lakersi nisu imali centra pa ga je magic uzeo pod svoje,a drazen,njemu kao beku puno se teze ostvariti i jos je u portlandu pored sebe imao drexlera(reinkarnacija jordana ako netko ne zna) i terry portera all star igraca. Pored njih koji su ga doslovno sikanirali nije dobivao ni zrno povjerenja. Iako je htio otici vec nakon par mjeseci,nisu ga pustali i u portlandu je patio dvije godine iako je imao nekoliko zapazenih utakmica. No portland se borio za naslov i eksperimenti u vidu davanja 20+ minuta nekom euro beku nisu dolazili u obzir. Poslije odlazi u netse gdje postaje glavni igrac sa i za danasnji nba odlicnim brojkama,sezona 92,93 prosjek preko 22 kosa i trice prosjek 50% uspjesnosti. Iako te brojke i nisu nesto cudesno,bitne su jer je drazen njima kao pionir nba utro put u nba svim ostalim neamerickim igracima,a to je nemjerljivo. Zato usporedjivati drazena sa stojakovicem il gasolom u smislu nba karijere i brojki nema nikakvog smisla. Ako hocete usporedbe,evo vam evropa,sezona 85,86 u jugo ligi 44 kosa,a u kupu sampiona 37.7 koseva. E da,u pitanju je prosjek koseva u godini. Jedini koji s njim moze stati u europi u istu recenicu jest kicanovic,iako njega nisam gledao. Cuo sam od starijih ljubitelja kosarke da je bio ubojica kao drazen,i vjerujem i postujem to,zato oko kicanovica necu polemizirati. Ali ono sto sam bio gledao,a to je od kraja cosiceve ere,preko ere nowitzkog pa sve do porzingisa,za mene je i dalje drazen Bog evropske kosarke.

Đuka

pre 6 godina

Ne znam kakav je bio privatno, ali na terenu je bio veliki provokator. Takav nivo ljigavstine danas se moze videti samo kod pojedinh spanskih kosarkasa. Kukoc i Radja, a pre njih i Cosic (da pomenem samo Hrvatske velikane) su za Drazena gospoda. Posto naslucujem da ce biti veliki broj komentara u kojima se Drazenu dodeljuje epitet najboljeg evropskog kosarkasa svih vremena i "kosarkaskog Mocarta" (na sta se, uzevsi u obzir kako je drveno i neelegantno izgledao na terenu, uvek nasmejem) smatram da je ovakav komentar sasvim opravdan.
(Doktor, 21. januar 2018 11:06)

Ovaj komentar je opravdan tebi i botovima

joki

pre 6 godina

ovi sto pricaoju o redzi mileru sta je rekao,e pa ovako nismo mi deca a ni glupaci da ne shvatamo da je to rekao redzi miler iz kurtoazije prema drazenovoj sudbini.

a na osnovu cega redzi miler moze nesto tako izjaviti o drazenu ako ne iz kurtoazije.
hocete reci da je redzi miler odusevljen sa drazenovih 15 pena,jednim skokom i jednom asistenciju u nba karijeri.
redzi miler kad bi to stvarno mislio on bi ponizavo evropsku kosarku sa tim,
najbolji kosarkas evrope u americi nikad uvrsten medju najbolje nba igrace all star igrac.

i uopste koliko covek moze biti neobjektivan pa i pomisliti da je drazen bolji od novickog.
nivicki 13 puta all star,drazen 0.drazen nikad uvrsten ni medju najbolje a novicki jedini evropski igrac koji je proglasen najboljim igracem cele nba lige.
znaci igrac koji u svoje vreme nije uvrsten ni jednom ni medju najbolje,boli od onog koj je proglasen zvanicno najboljim nba igrace.

sto se tice jugoslovena,pa nije drzaen igrao neku drugu kosarku drazen 1993 god nije bio all star.
stojakovic vec 2002 god all star..samo nakon devet godina.
pa nije se mogla toliko promeniti kosarka da je drazenu bilo toliko teze,
jednostavno,mnogo su ga voleli ali nemaju argumenata kad su u pitanju brojke.

1.novicki,ostale redajte.

Beograd

pre 6 godina

Jedan je Drazen svidelo se to nekome ili ne. Dribling sut ulaz asistencije sportska drskost sve na jednom mestu. Kosarkaski Mocart. Ukusi su razliciti mada po mom misljenju najbolji sa ovih prostora.

Foste01

pre 6 godina

Ljudi, stalno pričate o tom Draženu, dobro da ga niste počeli porediti sa Džordanom. To da je bio dobar stoji ali nije najbolji u istoriji. Smorili ste. Ja kažem da je Donćić bolji od Dražena jer momak igra 5 godina unaprijed bolje od svoje generacije. I svi ga napadate jer je rekao da je Dražen bio sjajan i da zato gubi popularnost u Srbiji. Nije istina, šta biste vi na njegovom mjestu rekli za Dražena? Neke teme je najbolje ne dirati. Sa srećom Luka.

coki

pre 6 godina

j.....mislis u vreme rata kada je I Divac napravio karijeru u NBA(cak I bolju od Drazenove),a Stojakovic bio drugi strelac NBA I tri put a ol star dok su mu zemlju bombardovali?Mastanja:Drazen da je ziv davao bi lagano 30 u NBA prosecno.Realnost:Drazen,6 sezona u NBA,prosecno 15 poena,2 asistencije,2 izgubljene lopte,2 skoka prosecno.

Невен

pre 6 godina

Симптоматично је да понашање на терену слично Драженовом данас можете видети код Богдановића, Поповића, Шарића... Бојим се једноставно да је у Хрватској пренегативан однос према Србима и то доказивање да сте ипак на Хрватској страни у овом лудилу превелик притисак и претежак комплекс који вас уништава као човека и спортисту...

Josip ILICIC

pre 6 godina

Drazen veliki kapetan Hrvatske....četvorka nezaboravna
Život leti kapetane mladost biži...godina 2018 neki smijesni likovi komentiraju ti na portalu,oprosti im ,nemaju pameti da shvate tvoju velicinu ljudsku i igračku...

kam

pre 6 godina

Nisam gledao Dražena, ali ako se pogleda statistika, videće se da je Peđa ipak malo veći trag ostavio u NBA. Više poena, skokova u proseku, a boga mi, umeo je i Peđa (poput Dražena) 40+ da ubaci. 3x all star, osvajač NBA prstena.

Kecman

pre 6 godina

@ Teo i BB 0/9
Zašto? Petrović je bio izvanredan košarkaš, mada se malo i preteruje jer mu je poginuo u zenitu karijere praktično. Po meni peti najbolji NBA košarkaš sa prostora bivše države. A po tvom nadimku možemo shvatiti koliko si zlonameran.

stijepo stjepan sćepo

pre 6 godina

(Doktor, 21. januar 2018 11:06)
auuuu
malo srBske zavisti
nema veze, Dražen Petrović je za nas Hrvate najveci.
Inspiracija rođo moj, za cijeli sportski svijet

mj23

pre 6 godina

dvorana u Budimpestije nedavno dobila ima po Drazenu. Svi se s njim usporeduju u Europi, a samo se tu na B92 moze procitati da je precjenjen.

Drugim rijecima,svatko se cese gdje ga svrbi. Neke i dan danas zulja sto je Drazen odabrao igrati za zemlju u kojoj je roden, odrastao - za svoju Domovinu.

Невен

pre 6 godina

Разумем ја савршено оно "о покојнику све најлепше" али ако сте икад погледали иједну Драженову утакмицу нисте могли да не приметите арогантност у његовом понашању, редовну комуникацију са противничким навијачима, плажење језика публици, итд... Можда је приватно био људина, немам појма, али на терену... антиспорт...

drmr

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Ima. Biti fasista u 21. veku, kao ti npr.

Pepo

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ОД ДАНАС ЕВНУХ)
Ima, kada nacionalist i kopmleksaš dobije tolike pluseve

j

pre 6 godina

Majstore/ o cemu ti pises!? Drazen igrao dok su trajali ratovi!!! Drazen je stupio na veliku scenu 1983g. u dresu Sibenke, kasnije prelazi u Cibonu, pa u Real pa onda u NBA.Ako je rat u SFRJ poceo 1991g. kako je onda on igrao u takvom okruzenju. Na stranu licni ukusi prema ovom ili onom igracu, ovo su cinjenice. A i o tome da su se tada igrale agresivnije odbrane nego sada? To ostavljamo kosarkaskim strucnjacima koji je ovde vazda bilo.
(Andre, 21. januar 2018 12:13)
Vidi bukvalistu!A gde sam ja to napisao da je sve vreme,od pocetka karijere igrao u losem okruzenju!Otisao je jos 88 u Real kada su vec poceli da se produbljuju losi odnosi izmedju Srba i Hrvata,nastavilo se 90-e kada je izbio incident sa zastavom,svadja sa Divcem,a posle je sve otislo u onu stvar kada se oprobao u NBA.Gde dolazimo do odbrane kada si vec i to spomenuo.Pogledaj koji mec pa uporedi tadasnju igru i danasnju pa i u Evroligi.Ako i dalje mislis da lupam i u odbrani onda izgleda da drugacije posmatramo kosarku.

ides

pre 6 godina

Naravno da nisu,ti nam ne trebas.
(Dag Kristi, 21. januar 2018 17:39)

Sudeći kako su iz bivše države svi otišli od vas ni vi nikom ne trebate..

Dejan

pre 6 godina

Uz duzno postovanje prema svim velikanima kosarke sa ovih prostora, mora se istaci da je bez ikakve konkurencije najbolji "proizvod" nase kosarke (SFRJ i derivata) Toni Kukoc.Ta gracioznost, inteligencija u kombinaciji sa savrsenom gradjom za kosarkasa je neprevazidjena.A nekako se stice i utisak da je od te poslednje generacije zajednicke drzave on ubedljivo i najbolja i najstalozenija osoba. Jedini koji je mogao da ga zaseni je bio onaj koji je imao gotovo sve parametre na visem nivou cak i od Tonija, osim nazalost glave,sto se ispostavilo kao presudno - Darko Milicic.

samotna_kornjača

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

A nismo li svi takvi? Ili barem oni kojima prezime nije Horvat (a i ti su prije Mađari ili Slovaci)?
A ne smeta ti kad naš okrene na vašu bandu (Andrić)?

hmm

pre 6 godina

Ovaj mali je napaljen je i agresivan. Šutira reklame, ulazi u konflikt sa igračima. Dobar igrač i očajan čovek.
(Luke Babbitt gravedigger, 21. januar 2018 11:32)

A sve to zato sto je osvedoceni navijac Zvezde.
Inace,on ima samo 18godina i to sto si napisao desilo mu se samo jednom...

coki

pre 6 godina

Wunderknabe...a jesu li to Redzi Miler i Bird rekli da je Drazen najbolji Evropski igrac ikad pre njegove smrti ili kada je poginuo?Drazen od Evropljana u NBA po onome sto je za 6 godina tamo pokazao(a mozes statistiku da vidis,0 poziva za ol star i slicno) nije ni u top 5!

Andre

pre 6 godina

j, 21. januar 2018 11:27)

# Link komentara
Majstore/ o cemu ti pises!? Drazen igrao dok su trajali ratovi!!! Drazen je stupio na veliku scenu 1983g. u dresu Sibenke, kasnije prelazi u Cibonu, pa u Real pa onda u NBA.Ako je rat u SFRJ poceo 1991g. kako je onda on igrao u takvom okruzenju. Na stranu licni ukusi prema ovom ili onom igracu, ovo su cinjenice. A i o tome da su se tada igrale agresivnije odbrane nego sada? To ostavljamo kosarkaskim strucnjacima koji je ovde vazda bilo.

Divac

pre 6 godina

Dražen je u mladjim kategorijama igrao četvoruk,jer nije posedovao sut. Ćosić kada ga je pronašao zvao ga je kameni,jer nije imao šut. I sam 15 godina ga je savetovao da ako želi da nešto uradi u košarci da vezba šut i samo šut (i sam je govorio,da igra centra a dal je stalno i kao centar vežbao šut). Dražen kao nevidjen radnik je svakodnevno vežbao. Slušao sam njegovog školskog druga jednom da nije imao socijalni zivot vec samo kosarku,da je dolazio u školu u 5 ulazio u salu i gadjao do 8 i onda tako znojav išao na časove,i tako svaki dan,i da ga je ceo razred gledao kao nekog ko nije normalan,i podsmevao mu se. Zato je i bio to što jeste.

zoki

pre 6 godina

Dobar igrač i očajan čovek.
(Luke Babbitt gravedigger, 21. januar 2018 11:32)

Godinama se druzis sa njim i toliko ga dobro poznajes da mozes reci da je ocajan covek ?

Ranko oči moje

pre 6 godina

Srbin koji je postao Hrvat, ima li većeg promašaja na svetu.
(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Ima, Ivo Andrić.

Marko

pre 6 godina

@Felix Toliko je nasih predobrih igraca bilo, da ne znas koga ces pre da stavis kao jednog od najboljih evropskih. A sto se NBA tice, pa Stojakovic je imao duplo bolju karijeru.

Igor Pg

pre 6 godina

Lebron najveca prevara kosarke. Tip sam igra za sebe i svi za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 21. januar 2018 10:30)

Pretpostavljam da je u pitanju ironija.. ako nije onda auuuuuuu, ono odmah ali pod hitno se prebaci na tenis ;)

drago

pre 6 godina

Sta je ovo danas. Hvalili ste Čupića, Čilića, Miočića. Da vam nije slabo?

Kaze Luka (klupski prvaci Evrope u nogometu Luka Modric, rukometni Luka Cindric a on reprezentativni, svi playevi najbolji u Evropi) da svi kazu da je Drazen bio dobra osoba. Samo Srbi misle suprotno.

MHS

pre 6 godina

Ne shvacam ljude koji se uporno busaju u prsa i velicaju nacionalnost kao nesto vazno, a ni za sebe sami ne mogu reci da su cisti Srbi. Znam ljude koji za sebe tvrde da su Srbi, a kad im se pogleda porodicno stablo, od srpskog gena ni S.

Sto ce reci, covek ce sebe oslovljavati onako kako se oseca, a ako se Petrovic osecao kao Hrvat, to mu priznajte i nek bude Hrvat.

Ako neko sumlja u to da Drazen nije bio velik radnik na i izvan terena, nek poslusa Danny Aienga koji je govorio o njemu kada su zajedno igrali za PTB. Dodju s treninga, Danny otapao ko klada, Drazen seda na sobni bicikl i vezba jos 2 sata i sprema se za vecernji trening.

Sve sto je zasluzio zasluzio je svojim trudom. 20% talent, 80% rad.

pmtnmcxzy

pre 6 godina

kad neko ispljuje Srbiju kazete da nije Srbin, a poznate koji to rade prozivate da su Srbi. Mislim, i ja sam Srbin, kad kazem vi mislim na ljigavtinu od vas.

kajverson

pre 6 godina

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe",kaže Dončić.

Zbog ove izjave izgubio si 60% navijaca u Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Teo i BB 0/9, 21. januar 2018 10:27) # Link komenta

zastrasujući podatak.....

goran

pre 6 godina

LEBRON DZEJMS JE ILUMINATI. ZATO JE I DOBIO NAGRADU. AKO NE VERUJETE PROVERITE NA TUBU
(srbija, 21. januar 2018 11:14)
Auuuuu brate, nije tebi lako...

Promašaj do promašaja

pre 6 godina

@joki

Ne pričaj o igračima koje nikad nisi gledao. Najviše mrzim kada klinci koji se nisu ni rodili kada su neki igrači bili na vrhuncu karijere daju sebi za pravo da ih komentarišu. A tu statistiku možeš da okačiš mačku o rep.

Priberite se malo

pre 6 godina

Da li ste vi ljudi pri sebi? Poredite Dražena koji je zbog prerane smrti odigrao samo 4 sezone u NBA sa Stojakovićem i Novickim koji imaju 13 odnosno 20 sezona u istoj ligi. Pa još izvlačite i statistiku da biste dokazivali neke svoje sulude tvrdnje. Pa te stvari se jednostavno ne mogu porediti. Dražen je pokazao svoj raskošni talenat u Nju Džersiju a to što nije više pružio, jeste splet nesrećnih životnih okolnosti.

Rico Suave

pre 6 godina

@(ОД ДАНАС ЕВНУХ, 21. januar 2018 11:47)

Sram te bilo! Objavite komentar. Kada već objavljujete takve konotacije, red je da pustite i reakcije

Dag Kristi

pre 6 godina

Sudeći kako su iz bivše države svi otišli od vas ni vi nikom ne trebate..
(ides, 21. januar 2018 19:44)

Bitno je da se oko vas otimaju.