Nedelja, 14.01.2018.

20:55

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih "zicera"

Kapiten Srbije Žarko Šešum istakao je promašeja iz stopostotnih situacija kao ključni faktor poraza od Švedske u drugom kolu EURO 2018.

Izvor: B92

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih "zicera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

gledalac

pre 6 godina

Selektor Jovica Cvetković je takođe pomenuo brzu igru Švedske na koju njegov tim nije imao odgovor. Pa da, danasnji rukomet se igra neuobicajeno sporo pa je brza igra Svedske predstavljala iznenadjenje za sve nas! Kao kad u sred zime putare iznenadi sneg, nista vise i nista manje! E moj Cvetkovicu, ista prica kao sa zenskom ekipom. Savez da se menja pod hitno! Ako ne znate sta treba da radite, dovedite Djordjevica, Obradovica, Savica, nekoj iz odbojke, pa cak i fudbala, i oni su napravili nesto u odnosu na raniji period. Samo da uzmete pelcer, ne valja vam koren!

Dag Kristi

pre 6 godina

Bitno je da smo odrzali konstantnost iz prve utakmice.Preko krila ne igramo,golmani nam losi,ali zato dominiramo u tehnickim greskama.

JPR24

pre 6 godina

Hehe... Ziceri a ? Pa protiv Hrvatske 2 puta u prazan gol niste znali dati gol ! Protiv Svedjana 2 igraca vise ! Pazi ej , 2 ! I napravis faul i primis gol ! Da im je neko kao Zeljko Obradovic na klupi, to bi sve pucalo po usima i tintarama za takve gluposti...

Gde ja živim

pre 6 godina

(Stara kuka, 14. januar 2018 22:11)

Ljudi, ja volim da stvari da posmatram iz svake perspektive, a pogotovo psihološke (nisam psiholog, ali mi je zanimljivo). Možda grešim, ali uočavam hroničan problem nedostatka želje za promenom. Slažem se sa svime što ste napisali, ali i tu uočavam psihološke barijere. Kažete Nenadić je prepotentan. Takav je bio i kao mlad. Umeo je da postiže 10+ golova, ali i da pravi ishitrene poteze. Da li je Teodosić prepotentan? Jeste, sada manje nego ranije. I dalje ne igra odbranu, ali ne baca baš sulude pasove preko cele odbrane čim ne zna šta će sa loptom. Da li je mogao da sazri ranije. Ja mislim da jeste, ali je istinski zrele partije počeo da pruža od 26-7 godine. Kažete neće da igraju odbranu. Kako može da neće. Sve je to stvar motivacije i želje. Ukoliko posmatramo stanje kao nepromenljivo, onda nam ne treba novi selektor, nego novi tim. A za stvaranje novog tima su potrebne godine i pre svega želja da se on stvori i to po novim principima.

Gde ja živim

pre 6 godina

(milan, 14. januar 2018 21:46)

Ok, slažem se, ali vidiš kako to ja gledam. Malo mi ovih 1500 karaktera pa moram iz dvaput. Sve to što si nabrojao je tačno, ali ja mislim da mi u stvari i ne želimo da promenimo stvari. To je drugi deo ovog, a možda i važniji deo ovog mentalnog problema. Ja sam se malo više zadržao na psihičkoj pripremi i njihovom odsustvu žara, ali i sama želja za promenom je problem. Stalno guslamo o brzom centru, o brzoj igri, a nje nema nigde. Pa jesmo li toliko nesposobni ili šta? Juče kažu "To je naš stil". Tipičan srpski problem. Guraj kako god samo nemoj da menjaš ništa. Naravno, to se ne radi za nedelju dana, ali je moglo uporedo sa ostalima. Da smo na vreme počeli, danas bi bilo nešto. Svi se menjaju samo naši guraju sve isto već decenijama.

pacimirovic

pre 6 godina

Sad kad su Hrvati pobedili Island, jedno pitanje. Da li u slucaju da ako Hrvati dobiju Svedjane a hoce, mi moramo ,a necemo, morati da dobijemo Island 4 + razlike zbog kruga izmedju Svedske, Nas i Islanda.
Do ovog nece doci jer prosto gledajuci ovu nasu ekipu imam utisak da je njima svaka utakmica otaljavanje posla , i da igraju kao na pripremama a ne na EP.
I jos nesto moram da kazem, mi u rukometu smo druga liga evrope vec 2 decenije, iako imamo pojedinacno vrhunske igrace. AL zato je to ekipni sport a ne individualni.
I nesto u pozitivnom svetlu da kazem, pa zaboga ne mozemo u svim ekipnim sortovima da uzmamo medalje , prosto nije prirodno, tome cak ni Rusija, SPanija, Nemacka nisu blizu a kamo li mi :)
tako da nazalost ostaju nam, vaterpolo, odbojka , kosarka :)

Dag Kristi

pre 6 godina

Nenadic je ladno izjavio da smo bili bolji... No comment je najbolji komentar na ovaj biser.
(veliki strumf, 14. januar 2018 21:35)

Bio je turnir veterana mesnih zajednica u fudbalu i ja odem da gledam moje zbog caleta u cetvrtfinalu protiv apsolutnih favorita.Moja MZ izgubi 9:1 od mladjih,jacih,boljih,brzih fudbalera.Ja vidim ujutru komsiju,pitam ga "pukoste"?A on rece da jesu,ali da on i dalje tvrdi da su nasi bolja ekipa od ovih. :-)

Stara kuka

pre 6 godina

@ (Gde ja živim, 14. januar 2018 21:31)

Glava?Koja glava kad Nenadic i Vujin ne igraju odbranu?Koja glava kad su neki igraci limitirani?Koja glava kad je neko prepotantan i moze da radi sta hoce?3 igraca zna se koja su razularena banda.Eto zasto nema Mose Ilica i Abutovica.

Mantis

pre 6 godina

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"?

Nenadić: Nismo pali zbog Hrvata?

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih "zicera"?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hoćete li konačno jednom priznati da ste
izgubili od boljih protivnika?

Qwerty

pre 6 godina

Na rukometne vesti nikad nema vise od 3 komentara, a sada kad gubi repka svi se javlaju i kritikuju, a pritom ni ne prate rukomet. Treba podrzati momke iako gube, jer je ocigledno da se trude. Nismo mi sila u rukometu, i ne treba ocekivati pobedu u svakom mecu.

Dzontra Volta

pre 6 godina

Jednostavno momci daju maksimum,ali ne mogu ako su protivnici kvalitetniji.Svaka vam cast sto ste se plasirali jer je i to veliki uspeh i hvala vam sto ste predstavljali Srbiju na jos jednom velikom takmicenju.Znam da ste svi navikli na uspehe odbojkasica,vaterpolista,kosarkasa,pa i fudbalera u poslednje vreme,ali zbog toga ne treba da ih pljujete i vredjate....nema veze momci hvala vam u svakom slucaju !!!

milan

pre 6 godina

Ne. Izgubili ste zato što igrate praistorijski rukomet, niste u stanju da pratite modernizacijske promene u igri, a RSS je korumpiran od glave do pete i postavlja nesposobne trenere.

Gde ja živim

pre 6 godina

Ljudi, da se ne lažemo. Najveći problem naše rukometne reprezentacije je glava. Niko od njih nije naučen da pobeđuje. Bar ne u nacionalnom dresu. Tamo negde po belom svetu igraju po megaskupim timovima u kojima imaju uvek sjajne saigrače i lakše je. Znamo svi i svi smo iskusili kako je kada se nađeš u lošem društvu u kome svako vuče na svoju stranu. Nenadić je sa 17-18 godina radio stvari koje od tada kod njega nisam video, ali nije imao ko da ga zauzda. Malo su ga i povrede omele. Da bi se izgradila psiha potrebne su jake utakmice, dobri treneri. Nama treba liga u kojoj će stasavati mladi igrači i budući reprezentativci. Talenat će postati nešto u svetu, ali neće naučiti da igra za reprezentaciju. Ne poznaju jedan drugog u dušu, ne veruju jedan drugom i umesto da se pomažu oni se međusobno dokazuju. Otuda ziceri, lopte u autu i slično. Dalje, što se tiče odbrane. U rukometu je prosta stvar. 50% odbrane je golman, 50% su igrači. Nije isto odbraniti šut onoga ko se isprebijan otelio da šutne i onog koji ispred sebe ima brisani prostor.

Mora da se uči, da se usvajaju nova znanja, da se ulože sredstva. Nije ovo problem samo rukometa, već svega u ovoj državi. Čak i tamo gde smo odlični ćemo propasti ako se nešto ne preduzme. Ne možemo košarku da držimo 100 godina na talentu. Talenat je 10%, a sve ostalo je RAD.

Sima Strahota

pre 6 godina

Masenje zicera, nedostatak sportske srece, klizav parket, Svedjani igrali prebrzo sto nije u duhu fer pleja...
Nego hoces li dati otkaz Cvetkovicu? Znamo da nije lako odreci se velike plate ali imas li casti bar malo ili je nema kao i strucnosti?

некле

pre 6 godina

Да да да, како да не, да сте погодили све те зицере добили би Шведску 7 разлике!
Ај не млатите ту без везе.
Сви смо гледали ова две преноса.
Жалосно је што су и Хрвати И Швеђани играли са вама са пола снаге, буквално се зезали са вама, што је срамота јер је ово ипак професинално такмичење.
А и да су дали све те зицере, а само то што су омашили толико говори доста о њиховој жељи и концентрацији на овом шампионату, Швеђани би мало појачали темпо и добили би нас опет 7-8 разлике.
Срећа што и они и Хрвати нису запели, иначе би нас одували са 20 разлике.
Реално ова рукометна репрезетнација Србије, убедљиво најгора у историји српског спорта.
Нису то лоши рукометаши, него лузери по менталитету, а фали им доста и спортске интелгинеције, плус недовољно квалитетни тренери и резултат је ово.
Ставите неког скандинавца само на једну годину за селеткора, па ћеш да видиш како ће да трче.
Ово мрзи их да се крећу, без сампоуздања, ко нека група пијанаца.
Ја могу да разумем и да пукну све мечеве, али овако без жеље, жара, млитаво, уплашено, е то је срамота.
Једино решење, комплетна смена генерација.
Пустите неке јуниоре нека играју, па за пар година доћиће резултати.
Ови садашњи играчи већ годинама доказују да су лузери када је репрезентаицја у питању.
Буду ли и после овог такмичења остали, не гину нам нова брукања.

vericaNe

pre 6 godina

Ono nisu ziceri,ono su "prazan gol"...za ljude koji ceo zivot treniraju rukomet,da ne pogleda koja mu je stajna noga,da mu je glava spustena ka parketu...Nenadicu,saberi se

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Gde si ti spuc`o godine moj Žarko. Igrate po tim Nemačkama, Rajn Nekerima Bekerima a ovamo bukvalno kao da gledaš Kil protiv mog valjevskog Metalca. Na kraju se pamti samo nacionalni dres. Ivana Balića u svom narodu niko ne pamti zbog silnih klubova i transfera nego bato kockasti dres, medalje i istorija. Aj` da ne znate, borba i aplauz nego bre nećete.
Sram vas bilo, tebe prvog! Penzija, bez pozdrava, auf wiedersehen!

masterkg

pre 6 godina

Verovatno je preveliki stručnjak čim je prezadovoljan, a ja neznalica izuzetno nezadovoljan ..... kako im ne rekosmo pre utakmice da uspore malo ako nismo navikli na brzu igru ...

Stara kuka

pre 6 godina

Da niste bili ti Nenedic i Vujin (iako nije igral dnS provtiv Svedske)mi bi igrali raznovrsnije,bolje i borbenije.Cupara i krila se bore,grizu,pa i ostali momci...a vas tri kao najbolja?Sa vama igra iz 70-tih ja tebi ti meni.Plus smejanje i alavost.Nisu te tako ucili Pedja i ostali u Palanci.

milan

pre 6 godina

@Gdejazivim

Nimalo se ne slazem sa tobom u vezi sa glavnim problemom. Nije glava problem, vec davno prevazidjeni nacin na koji igramo rukomet. Bez brzog centra i polukontri, bez krila, presporo se lopta kreće u napadu, bez uigranih akcija, nema spremnosti na promenu taktike i odbrane iako ne funkcioniše, mlade selekcije zbog losih trenera igraju isti takav rukomet. To je glavni problem a ne glava.

Сахранише нас Ненадић и Шешум

pre 6 godina

Која је ово раскалашена, умишљена, неодговорна и безобразна дружина. Првенство почиње 12. јануара, а неки на припреме долазе 7-8 дана прије тога.
ПС Против ХР се нису намерно борили, трошили снагу узалуд како каже капитен Ненадић, овде против Шведске исто лагано, без воље. Можда се чувају за финале ;-)

Mantis

pre 6 godina

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"?

Nenadić: Nismo pali zbog Hrvata?

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih "zicera"?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hoćete li konačno jednom priznati da ste
izgubili od boljih protivnika?

Сахранише нас Ненадић и Шешум

pre 6 godina

Која је ово раскалашена, умишљена, неодговорна и безобразна дружина. Првенство почиње 12. јануара, а неки на припреме долазе 7-8 дана прије тога.
ПС Против ХР се нису намерно борили, трошили снагу узалуд како каже капитен Ненадић, овде против Шведске исто лагано, без воље. Можда се чувају за финале ;-)

milan

pre 6 godina

Ne. Izgubili ste zato što igrate praistorijski rukomet, niste u stanju da pratite modernizacijske promene u igri, a RSS je korumpiran od glave do pete i postavlja nesposobne trenere.

vericaNe

pre 6 godina

Ono nisu ziceri,ono su "prazan gol"...za ljude koji ceo zivot treniraju rukomet,da ne pogleda koja mu je stajna noga,da mu je glava spustena ka parketu...Nenadicu,saberi se

Sima Strahota

pre 6 godina

Masenje zicera, nedostatak sportske srece, klizav parket, Svedjani igrali prebrzo sto nije u duhu fer pleja...
Nego hoces li dati otkaz Cvetkovicu? Znamo da nije lako odreci se velike plate ali imas li casti bar malo ili je nema kao i strucnosti?

Gde ja živim

pre 6 godina

Ljudi, da se ne lažemo. Najveći problem naše rukometne reprezentacije je glava. Niko od njih nije naučen da pobeđuje. Bar ne u nacionalnom dresu. Tamo negde po belom svetu igraju po megaskupim timovima u kojima imaju uvek sjajne saigrače i lakše je. Znamo svi i svi smo iskusili kako je kada se nađeš u lošem društvu u kome svako vuče na svoju stranu. Nenadić je sa 17-18 godina radio stvari koje od tada kod njega nisam video, ali nije imao ko da ga zauzda. Malo su ga i povrede omele. Da bi se izgradila psiha potrebne su jake utakmice, dobri treneri. Nama treba liga u kojoj će stasavati mladi igrači i budući reprezentativci. Talenat će postati nešto u svetu, ali neće naučiti da igra za reprezentaciju. Ne poznaju jedan drugog u dušu, ne veruju jedan drugom i umesto da se pomažu oni se međusobno dokazuju. Otuda ziceri, lopte u autu i slično. Dalje, što se tiče odbrane. U rukometu je prosta stvar. 50% odbrane je golman, 50% su igrači. Nije isto odbraniti šut onoga ko se isprebijan otelio da šutne i onog koji ispred sebe ima brisani prostor.

Mora da se uči, da se usvajaju nova znanja, da se ulože sredstva. Nije ovo problem samo rukometa, već svega u ovoj državi. Čak i tamo gde smo odlični ćemo propasti ako se nešto ne preduzme. Ne možemo košarku da držimo 100 godina na talentu. Talenat je 10%, a sve ostalo je RAD.

JPR24

pre 6 godina

Hehe... Ziceri a ? Pa protiv Hrvatske 2 puta u prazan gol niste znali dati gol ! Protiv Svedjana 2 igraca vise ! Pazi ej , 2 ! I napravis faul i primis gol ! Da im je neko kao Zeljko Obradovic na klupi, to bi sve pucalo po usima i tintarama za takve gluposti...

Dag Kristi

pre 6 godina

Nenadic je ladno izjavio da smo bili bolji... No comment je najbolji komentar na ovaj biser.
(veliki strumf, 14. januar 2018 21:35)

Bio je turnir veterana mesnih zajednica u fudbalu i ja odem da gledam moje zbog caleta u cetvrtfinalu protiv apsolutnih favorita.Moja MZ izgubi 9:1 od mladjih,jacih,boljih,brzih fudbalera.Ja vidim ujutru komsiju,pitam ga "pukoste"?A on rece da jesu,ali da on i dalje tvrdi da su nasi bolja ekipa od ovih. :-)

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Gde si ti spuc`o godine moj Žarko. Igrate po tim Nemačkama, Rajn Nekerima Bekerima a ovamo bukvalno kao da gledaš Kil protiv mog valjevskog Metalca. Na kraju se pamti samo nacionalni dres. Ivana Balića u svom narodu niko ne pamti zbog silnih klubova i transfera nego bato kockasti dres, medalje i istorija. Aj` da ne znate, borba i aplauz nego bre nećete.
Sram vas bilo, tebe prvog! Penzija, bez pozdrava, auf wiedersehen!

Stara kuka

pre 6 godina

Da niste bili ti Nenedic i Vujin (iako nije igral dnS provtiv Svedske)mi bi igrali raznovrsnije,bolje i borbenije.Cupara i krila se bore,grizu,pa i ostali momci...a vas tri kao najbolja?Sa vama igra iz 70-tih ja tebi ti meni.Plus smejanje i alavost.Nisu te tako ucili Pedja i ostali u Palanci.

некле

pre 6 godina

Да да да, како да не, да сте погодили све те зицере добили би Шведску 7 разлике!
Ај не млатите ту без везе.
Сви смо гледали ова две преноса.
Жалосно је што су и Хрвати И Швеђани играли са вама са пола снаге, буквално се зезали са вама, што је срамота јер је ово ипак професинално такмичење.
А и да су дали све те зицере, а само то што су омашили толико говори доста о њиховој жељи и концентрацији на овом шампионату, Швеђани би мало појачали темпо и добили би нас опет 7-8 разлике.
Срећа што и они и Хрвати нису запели, иначе би нас одували са 20 разлике.
Реално ова рукометна репрезетнација Србије, убедљиво најгора у историји српског спорта.
Нису то лоши рукометаши, него лузери по менталитету, а фали им доста и спортске интелгинеције, плус недовољно квалитетни тренери и резултат је ово.
Ставите неког скандинавца само на једну годину за селеткора, па ћеш да видиш како ће да трче.
Ово мрзи их да се крећу, без сампоуздања, ко нека група пијанаца.
Ја могу да разумем и да пукну све мечеве, али овако без жеље, жара, млитаво, уплашено, е то је срамота.
Једино решење, комплетна смена генерација.
Пустите неке јуниоре нека играју, па за пар година доћиће резултати.
Ови садашњи играчи већ годинама доказују да су лузери када је репрезентаицја у питању.
Буду ли и после овог такмичења остали, не гину нам нова брукања.

masterkg

pre 6 godina

Verovatno je preveliki stručnjak čim je prezadovoljan, a ja neznalica izuzetno nezadovoljan ..... kako im ne rekosmo pre utakmice da uspore malo ako nismo navikli na brzu igru ...

Dag Kristi

pre 6 godina

Bitno je da smo odrzali konstantnost iz prve utakmice.Preko krila ne igramo,golmani nam losi,ali zato dominiramo u tehnickim greskama.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Stara kuka, 14. januar 2018 22:11)

Ljudi, ja volim da stvari da posmatram iz svake perspektive, a pogotovo psihološke (nisam psiholog, ali mi je zanimljivo). Možda grešim, ali uočavam hroničan problem nedostatka želje za promenom. Slažem se sa svime što ste napisali, ali i tu uočavam psihološke barijere. Kažete Nenadić je prepotentan. Takav je bio i kao mlad. Umeo je da postiže 10+ golova, ali i da pravi ishitrene poteze. Da li je Teodosić prepotentan? Jeste, sada manje nego ranije. I dalje ne igra odbranu, ali ne baca baš sulude pasove preko cele odbrane čim ne zna šta će sa loptom. Da li je mogao da sazri ranije. Ja mislim da jeste, ali je istinski zrele partije počeo da pruža od 26-7 godine. Kažete neće da igraju odbranu. Kako može da neće. Sve je to stvar motivacije i želje. Ukoliko posmatramo stanje kao nepromenljivo, onda nam ne treba novi selektor, nego novi tim. A za stvaranje novog tima su potrebne godine i pre svega želja da se on stvori i to po novim principima.

milan

pre 6 godina

@Gdejazivim

Nimalo se ne slazem sa tobom u vezi sa glavnim problemom. Nije glava problem, vec davno prevazidjeni nacin na koji igramo rukomet. Bez brzog centra i polukontri, bez krila, presporo se lopta kreće u napadu, bez uigranih akcija, nema spremnosti na promenu taktike i odbrane iako ne funkcioniše, mlade selekcije zbog losih trenera igraju isti takav rukomet. To je glavni problem a ne glava.

pacimirovic

pre 6 godina

Sad kad su Hrvati pobedili Island, jedno pitanje. Da li u slucaju da ako Hrvati dobiju Svedjane a hoce, mi moramo ,a necemo, morati da dobijemo Island 4 + razlike zbog kruga izmedju Svedske, Nas i Islanda.
Do ovog nece doci jer prosto gledajuci ovu nasu ekipu imam utisak da je njima svaka utakmica otaljavanje posla , i da igraju kao na pripremama a ne na EP.
I jos nesto moram da kazem, mi u rukometu smo druga liga evrope vec 2 decenije, iako imamo pojedinacno vrhunske igrace. AL zato je to ekipni sport a ne individualni.
I nesto u pozitivnom svetlu da kazem, pa zaboga ne mozemo u svim ekipnim sortovima da uzmamo medalje , prosto nije prirodno, tome cak ni Rusija, SPanija, Nemacka nisu blizu a kamo li mi :)
tako da nazalost ostaju nam, vaterpolo, odbojka , kosarka :)

Gde ja živim

pre 6 godina

(milan, 14. januar 2018 21:46)

Ok, slažem se, ali vidiš kako to ja gledam. Malo mi ovih 1500 karaktera pa moram iz dvaput. Sve to što si nabrojao je tačno, ali ja mislim da mi u stvari i ne želimo da promenimo stvari. To je drugi deo ovog, a možda i važniji deo ovog mentalnog problema. Ja sam se malo više zadržao na psihičkoj pripremi i njihovom odsustvu žara, ali i sama želja za promenom je problem. Stalno guslamo o brzom centru, o brzoj igri, a nje nema nigde. Pa jesmo li toliko nesposobni ili šta? Juče kažu "To je naš stil". Tipičan srpski problem. Guraj kako god samo nemoj da menjaš ništa. Naravno, to se ne radi za nedelju dana, ali je moglo uporedo sa ostalima. Da smo na vreme počeli, danas bi bilo nešto. Svi se menjaju samo naši guraju sve isto već decenijama.

gledalac

pre 6 godina

Selektor Jovica Cvetković je takođe pomenuo brzu igru Švedske na koju njegov tim nije imao odgovor. Pa da, danasnji rukomet se igra neuobicajeno sporo pa je brza igra Svedske predstavljala iznenadjenje za sve nas! Kao kad u sred zime putare iznenadi sneg, nista vise i nista manje! E moj Cvetkovicu, ista prica kao sa zenskom ekipom. Savez da se menja pod hitno! Ako ne znate sta treba da radite, dovedite Djordjevica, Obradovica, Savica, nekoj iz odbojke, pa cak i fudbala, i oni su napravili nesto u odnosu na raniji period. Samo da uzmete pelcer, ne valja vam koren!

Stara kuka

pre 6 godina

@ (Gde ja živim, 14. januar 2018 21:31)

Glava?Koja glava kad Nenadic i Vujin ne igraju odbranu?Koja glava kad su neki igraci limitirani?Koja glava kad je neko prepotantan i moze da radi sta hoce?3 igraca zna se koja su razularena banda.Eto zasto nema Mose Ilica i Abutovica.

Dzontra Volta

pre 6 godina

Jednostavno momci daju maksimum,ali ne mogu ako su protivnici kvalitetniji.Svaka vam cast sto ste se plasirali jer je i to veliki uspeh i hvala vam sto ste predstavljali Srbiju na jos jednom velikom takmicenju.Znam da ste svi navikli na uspehe odbojkasica,vaterpolista,kosarkasa,pa i fudbalera u poslednje vreme,ali zbog toga ne treba da ih pljujete i vredjate....nema veze momci hvala vam u svakom slucaju !!!

Qwerty

pre 6 godina

Na rukometne vesti nikad nema vise od 3 komentara, a sada kad gubi repka svi se javlaju i kritikuju, a pritom ni ne prate rukomet. Treba podrzati momke iako gube, jer je ocigledno da se trude. Nismo mi sila u rukometu, i ne treba ocekivati pobedu u svakom mecu.

Qwerty

pre 6 godina

Na rukometne vesti nikad nema vise od 3 komentara, a sada kad gubi repka svi se javlaju i kritikuju, a pritom ni ne prate rukomet. Treba podrzati momke iako gube, jer je ocigledno da se trude. Nismo mi sila u rukometu, i ne treba ocekivati pobedu u svakom mecu.

Dzontra Volta

pre 6 godina

Jednostavno momci daju maksimum,ali ne mogu ako su protivnici kvalitetniji.Svaka vam cast sto ste se plasirali jer je i to veliki uspeh i hvala vam sto ste predstavljali Srbiju na jos jednom velikom takmicenju.Znam da ste svi navikli na uspehe odbojkasica,vaterpolista,kosarkasa,pa i fudbalera u poslednje vreme,ali zbog toga ne treba da ih pljujete i vredjate....nema veze momci hvala vam u svakom slucaju !!!

pacimirovic

pre 6 godina

Sad kad su Hrvati pobedili Island, jedno pitanje. Da li u slucaju da ako Hrvati dobiju Svedjane a hoce, mi moramo ,a necemo, morati da dobijemo Island 4 + razlike zbog kruga izmedju Svedske, Nas i Islanda.
Do ovog nece doci jer prosto gledajuci ovu nasu ekipu imam utisak da je njima svaka utakmica otaljavanje posla , i da igraju kao na pripremama a ne na EP.
I jos nesto moram da kazem, mi u rukometu smo druga liga evrope vec 2 decenije, iako imamo pojedinacno vrhunske igrace. AL zato je to ekipni sport a ne individualni.
I nesto u pozitivnom svetlu da kazem, pa zaboga ne mozemo u svim ekipnim sortovima da uzmamo medalje , prosto nije prirodno, tome cak ni Rusija, SPanija, Nemacka nisu blizu a kamo li mi :)
tako da nazalost ostaju nam, vaterpolo, odbojka , kosarka :)

Сахранише нас Ненадић и Шешум

pre 6 godina

Која је ово раскалашена, умишљена, неодговорна и безобразна дружина. Првенство почиње 12. јануара, а неки на припреме долазе 7-8 дана прије тога.
ПС Против ХР се нису намерно борили, трошили снагу узалуд како каже капитен Ненадић, овде против Шведске исто лагано, без воље. Можда се чувају за финале ;-)

milan

pre 6 godina

Ne. Izgubili ste zato što igrate praistorijski rukomet, niste u stanju da pratite modernizacijske promene u igri, a RSS je korumpiran od glave do pete i postavlja nesposobne trenere.

некле

pre 6 godina

Да да да, како да не, да сте погодили све те зицере добили би Шведску 7 разлике!
Ај не млатите ту без везе.
Сви смо гледали ова две преноса.
Жалосно је што су и Хрвати И Швеђани играли са вама са пола снаге, буквално се зезали са вама, што је срамота јер је ово ипак професинално такмичење.
А и да су дали све те зицере, а само то што су омашили толико говори доста о њиховој жељи и концентрацији на овом шампионату, Швеђани би мало појачали темпо и добили би нас опет 7-8 разлике.
Срећа што и они и Хрвати нису запели, иначе би нас одували са 20 разлике.
Реално ова рукометна репрезетнација Србије, убедљиво најгора у историји српског спорта.
Нису то лоши рукометаши, него лузери по менталитету, а фали им доста и спортске интелгинеције, плус недовољно квалитетни тренери и резултат је ово.
Ставите неког скандинавца само на једну годину за селеткора, па ћеш да видиш како ће да трче.
Ово мрзи их да се крећу, без сампоуздања, ко нека група пијанаца.
Ја могу да разумем и да пукну све мечеве, али овако без жеље, жара, млитаво, уплашено, е то је срамота.
Једино решење, комплетна смена генерација.
Пустите неке јуниоре нека играју, па за пар година доћиће резултати.
Ови садашњи играчи већ годинама доказују да су лузери када је репрезентаицја у питању.
Буду ли и после овог такмичења остали, не гину нам нова брукања.

Stara kuka

pre 6 godina

Da niste bili ti Nenedic i Vujin (iako nije igral dnS provtiv Svedske)mi bi igrali raznovrsnije,bolje i borbenije.Cupara i krila se bore,grizu,pa i ostali momci...a vas tri kao najbolja?Sa vama igra iz 70-tih ja tebi ti meni.Plus smejanje i alavost.Nisu te tako ucili Pedja i ostali u Palanci.

Sima Strahota

pre 6 godina

Masenje zicera, nedostatak sportske srece, klizav parket, Svedjani igrali prebrzo sto nije u duhu fer pleja...
Nego hoces li dati otkaz Cvetkovicu? Znamo da nije lako odreci se velike plate ali imas li casti bar malo ili je nema kao i strucnosti?

Gde ja živim

pre 6 godina

Ljudi, da se ne lažemo. Najveći problem naše rukometne reprezentacije je glava. Niko od njih nije naučen da pobeđuje. Bar ne u nacionalnom dresu. Tamo negde po belom svetu igraju po megaskupim timovima u kojima imaju uvek sjajne saigrače i lakše je. Znamo svi i svi smo iskusili kako je kada se nađeš u lošem društvu u kome svako vuče na svoju stranu. Nenadić je sa 17-18 godina radio stvari koje od tada kod njega nisam video, ali nije imao ko da ga zauzda. Malo su ga i povrede omele. Da bi se izgradila psiha potrebne su jake utakmice, dobri treneri. Nama treba liga u kojoj će stasavati mladi igrači i budući reprezentativci. Talenat će postati nešto u svetu, ali neće naučiti da igra za reprezentaciju. Ne poznaju jedan drugog u dušu, ne veruju jedan drugom i umesto da se pomažu oni se međusobno dokazuju. Otuda ziceri, lopte u autu i slično. Dalje, što se tiče odbrane. U rukometu je prosta stvar. 50% odbrane je golman, 50% su igrači. Nije isto odbraniti šut onoga ko se isprebijan otelio da šutne i onog koji ispred sebe ima brisani prostor.

Mora da se uči, da se usvajaju nova znanja, da se ulože sredstva. Nije ovo problem samo rukometa, već svega u ovoj državi. Čak i tamo gde smo odlični ćemo propasti ako se nešto ne preduzme. Ne možemo košarku da držimo 100 godina na talentu. Talenat je 10%, a sve ostalo je RAD.

milan

pre 6 godina

@Gdejazivim

Nimalo se ne slazem sa tobom u vezi sa glavnim problemom. Nije glava problem, vec davno prevazidjeni nacin na koji igramo rukomet. Bez brzog centra i polukontri, bez krila, presporo se lopta kreće u napadu, bez uigranih akcija, nema spremnosti na promenu taktike i odbrane iako ne funkcioniše, mlade selekcije zbog losih trenera igraju isti takav rukomet. To je glavni problem a ne glava.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Gde si ti spuc`o godine moj Žarko. Igrate po tim Nemačkama, Rajn Nekerima Bekerima a ovamo bukvalno kao da gledaš Kil protiv mog valjevskog Metalca. Na kraju se pamti samo nacionalni dres. Ivana Balića u svom narodu niko ne pamti zbog silnih klubova i transfera nego bato kockasti dres, medalje i istorija. Aj` da ne znate, borba i aplauz nego bre nećete.
Sram vas bilo, tebe prvog! Penzija, bez pozdrava, auf wiedersehen!

Stara kuka

pre 6 godina

@ (Gde ja živim, 14. januar 2018 21:31)

Glava?Koja glava kad Nenadic i Vujin ne igraju odbranu?Koja glava kad su neki igraci limitirani?Koja glava kad je neko prepotantan i moze da radi sta hoce?3 igraca zna se koja su razularena banda.Eto zasto nema Mose Ilica i Abutovica.

Dag Kristi

pre 6 godina

Bitno je da smo odrzali konstantnost iz prve utakmice.Preko krila ne igramo,golmani nam losi,ali zato dominiramo u tehnickim greskama.

masterkg

pre 6 godina

Verovatno je preveliki stručnjak čim je prezadovoljan, a ja neznalica izuzetno nezadovoljan ..... kako im ne rekosmo pre utakmice da uspore malo ako nismo navikli na brzu igru ...

Mantis

pre 6 godina

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"?

Nenadić: Nismo pali zbog Hrvata?

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih "zicera"?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hoćete li konačno jednom priznati da ste
izgubili od boljih protivnika?

Gde ja živim

pre 6 godina

(milan, 14. januar 2018 21:46)

Ok, slažem se, ali vidiš kako to ja gledam. Malo mi ovih 1500 karaktera pa moram iz dvaput. Sve to što si nabrojao je tačno, ali ja mislim da mi u stvari i ne želimo da promenimo stvari. To je drugi deo ovog, a možda i važniji deo ovog mentalnog problema. Ja sam se malo više zadržao na psihičkoj pripremi i njihovom odsustvu žara, ali i sama želja za promenom je problem. Stalno guslamo o brzom centru, o brzoj igri, a nje nema nigde. Pa jesmo li toliko nesposobni ili šta? Juče kažu "To je naš stil". Tipičan srpski problem. Guraj kako god samo nemoj da menjaš ništa. Naravno, to se ne radi za nedelju dana, ali je moglo uporedo sa ostalima. Da smo na vreme počeli, danas bi bilo nešto. Svi se menjaju samo naši guraju sve isto već decenijama.

vericaNe

pre 6 godina

Ono nisu ziceri,ono su "prazan gol"...za ljude koji ceo zivot treniraju rukomet,da ne pogleda koja mu je stajna noga,da mu je glava spustena ka parketu...Nenadicu,saberi se

Dag Kristi

pre 6 godina

Nenadic je ladno izjavio da smo bili bolji... No comment je najbolji komentar na ovaj biser.
(veliki strumf, 14. januar 2018 21:35)

Bio je turnir veterana mesnih zajednica u fudbalu i ja odem da gledam moje zbog caleta u cetvrtfinalu protiv apsolutnih favorita.Moja MZ izgubi 9:1 od mladjih,jacih,boljih,brzih fudbalera.Ja vidim ujutru komsiju,pitam ga "pukoste"?A on rece da jesu,ali da on i dalje tvrdi da su nasi bolja ekipa od ovih. :-)

JPR24

pre 6 godina

Hehe... Ziceri a ? Pa protiv Hrvatske 2 puta u prazan gol niste znali dati gol ! Protiv Svedjana 2 igraca vise ! Pazi ej , 2 ! I napravis faul i primis gol ! Da im je neko kao Zeljko Obradovic na klupi, to bi sve pucalo po usima i tintarama za takve gluposti...

gledalac

pre 6 godina

Selektor Jovica Cvetković je takođe pomenuo brzu igru Švedske na koju njegov tim nije imao odgovor. Pa da, danasnji rukomet se igra neuobicajeno sporo pa je brza igra Svedske predstavljala iznenadjenje za sve nas! Kao kad u sred zime putare iznenadi sneg, nista vise i nista manje! E moj Cvetkovicu, ista prica kao sa zenskom ekipom. Savez da se menja pod hitno! Ako ne znate sta treba da radite, dovedite Djordjevica, Obradovica, Savica, nekoj iz odbojke, pa cak i fudbala, i oni su napravili nesto u odnosu na raniji period. Samo da uzmete pelcer, ne valja vam koren!

Gde ja živim

pre 6 godina

(Stara kuka, 14. januar 2018 22:11)

Ljudi, ja volim da stvari da posmatram iz svake perspektive, a pogotovo psihološke (nisam psiholog, ali mi je zanimljivo). Možda grešim, ali uočavam hroničan problem nedostatka želje za promenom. Slažem se sa svime što ste napisali, ali i tu uočavam psihološke barijere. Kažete Nenadić je prepotentan. Takav je bio i kao mlad. Umeo je da postiže 10+ golova, ali i da pravi ishitrene poteze. Da li je Teodosić prepotentan? Jeste, sada manje nego ranije. I dalje ne igra odbranu, ali ne baca baš sulude pasove preko cele odbrane čim ne zna šta će sa loptom. Da li je mogao da sazri ranije. Ja mislim da jeste, ali je istinski zrele partije počeo da pruža od 26-7 godine. Kažete neće da igraju odbranu. Kako može da neće. Sve je to stvar motivacije i želje. Ukoliko posmatramo stanje kao nepromenljivo, onda nam ne treba novi selektor, nego novi tim. A za stvaranje novog tima su potrebne godine i pre svega želja da se on stvori i to po novim principima.