Subota, 30.12.2017.

13:22

ANKETA: Hoće li se Novak vratiti na vrh?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otkazao je i drugi turnir u 2018. godini jer je obnovio povredu lakta.

Izvor: B92

ANKETA: Hoæe li se Novak vratiti na vrh? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

ahila

pre 6 godina

Posle ovih komentara - da sam Novak, uzeo bih drzavljanstvo Monte Karla i kada bude ponovo br.1 ne bi vise ni dosao u Srbiju. Sramni komnetari!
(Pantagruel)
Molim Novaka da radi kao i do sada.Većina nas ga voli ,ali na ovakve članke se "lijepe" najviše oni koji nikad nisu voljeli Novaka .Novače svi znaju da ti nisi rekao zadnju riječ.To što mnogi to priželjkuju ,uzalud im radovanje .Terminatore,čekamo te i volimo do neba i tri kapije više :) .

Вељко

pre 6 godina

Prvo,nemamo adekvatne(tačne)informacije zbog čega ne igra i da li u opšte želi da igra.
Ako ga zaista muči taj lakat,mnogo je bliži završetku karijere,nego povratku na prvo mesto.
Ako je sa rukom sve uredu,opet je malo verovatno.Ima on lepih godina,ženu,decu...
Ne mislim da je osoba koja će se mnogo žrtvovati da bi se ponovo popeo na vrh.On je to iskusio i ubeđen sam da mu to nije primarni cilj.
Realnije je da pokuša da napadne još neki gren slem do kraja karijere,mada ne verujem da i to može.
Njegov osnovni problem je kroz celu karijeru bila fizička sprema.
Kada je bio najspremniji uzimao je velike titule.
Sada nije u stanju da dostigne taj nivo spreme a nema servis jednog Federera,forhend i upornost jednog Nadala.
Za prvo mesto bi morao da odigra fenomenalnu sezonu,šanse za tako nešto su mu u promilima.

jelena

pre 6 godina

Dragi Novače,

rešenja velikih i naizgled nerešivih problema upravo su veoma jednostavna i nalaze se blizu nas samih.
Savete u vezi sa ishranom, izgradnjom mišićne mase, zaštitom zglobova i drugim gradivnim elementima tela uvek i bez materijalne naknade možeš potražiti i dobiti od naših naučnika/profesora iz oblasti biohemije, fiziologije, molekularne biologije....Niko bolje od njih ne zna i ne može ti protumatumačiti značaj proteina, masti...ugljenih hidrata, put hrane i razgradnju/ugradnju hranljivih materija do svake ćelije tela...funkcionisanje ćelija, tkiva... organizma u celini.
Iznimno vredne duhovne savete možeš pronaći u delima Vladike Nikolaja i Prof. Vladete Jerotića na izvorištima naše pravoslavne vere.Takođe, u razgovoru sa monasima (duhovnicima) možeš spoznati veoma važne duhovne pouke. Molitva i tihovanje početak su svakog izbavljenja/izlečenja.

Puno Zdravlja i sreće u Novoj 2018!

nikol dž. femija

pre 6 godina

KAKO SADA IZGLEDA, NEĆE SE VRATITI UOPŠTE,Zapad je uspeo u naumu da uništi tenis, a NOVAK JE USPEO DA ZARADI PEHARE I SLAVU I NOVAC, A I LEDJA SU MU ČITAVA.

Razvlačiće priču o laktu u anglosaksonskoj režiji.HOĆE DA GA DEVALVIRAJU KAO I SVE, ali neće moći, uvek ima neki Toni,koji nije Srbin a koji ostaje pošten. I TO JE DIVNO.

Pantagruel

pre 6 godina

Posle ovih komentara - da sam Novak, uzeo bih drzavljanstvo Monte Karla i kada bude ponovo br.1 ne bi vise ni dosao u Srbiju. Sramni komnetari!

Hmmm

pre 6 godina

Ovo je anketa hoce li se Novak vratiti, ili ne. Sto se tice toga o cemu ti pricas bila je i to tema, samo nije sada. Realno koje najbolji tehnicki i protiv koga je teze igrati je subjetivna stvar tenisera. Neko ce reci da je to Federer, neko Nadal, neko Novak, neko Endi... Ne mozes uzimati kao reper ono sto Nadal kaze kao nesto sto je objektivno, to je njegov licni dozivljaj Novaka i Federera. Kao sto recimo meni Federer igra elegantan tenis, nekom drugom se to ne svidja, sto je potpuno normalno. Zato sto ono sto je meni lepo ne mora biti i nekom drugom lepo.

Andrea Djani

pre 6 godina

Smatrao sam da je nemoguce da me Novak razocara , ali uspeo je. Ne zbog tenisa, jer da li ce da igra ili ne to je njegova stvar , ali izjaviti da mu je zao sto propusta Dohu , a onda nicim izazvan dodaje kako je to najbolji turnir iz serije 250 , je sramotna izjava kapitalistickog pulena , da se dodvori i slucajno ne zameri bogatim seicima. Time je definitivno postao covek koji samo vuce korene iz Srbije , a u stvarnosti je postao truli zapadnjak sa sedistem u Monaku .

Bardami

pre 6 godina

Rafael Nadal: "Titule koje je Federer osvojio i ono što je ostvario govori da je najbolji u istoriji našeg sporta. Da li je najbolji protiv koga sam igrao? Možda, ne bi bilo fer da kažem da nije najbolji protiv koga sam igrao zbog titula i rekorda koji to pokazuju, ali s tehničke strane, kada je Đoković na svom vrhuncu, moram priznati da igraš protiv nepobedivog igrača." I da dodam, mada je posle ove Nadalove izjave sve jasno, da je naziv "šesta brzina" uvedena, jer je Novak podigao tenisku igru na nivo koji je nedostupan bilo kome. Naravno, taj nivo je teško održavati. Reći da je najbolji teniser svih vremena upravo zbog tog nivoa igre, možda je ne-fer zbog Federera i Nadala i onoga što su oni ostvarili, ali sigurno je da su njih trojica najbolji svih vremena. Pratim tenis više od 30 godina i znam šta pričam. Budite objektivni, a ne subjektivni, posmatrajući samo rekorde i titule: Ovo je poruka ljubiteljima Federera u datim anketama.

bigserb

pre 6 godina

Na zalost, ali Novak je ispricana prica, sto je uradio u tenisu uradio je i to je to! Ovo njegovo mucenje poslednjih godinu i po dana nije mucenje samo njega samog, vec i svih nas koji ga volimo i navijamo za njega, ali treba biti realan i shvatiti da Nole vise nikada nece biti onaj stari, proslo je njegovo vreme, a i sam je reako da sada u zivotu ima druge prioritete, a ne tenis! Cim jednom profesionalnom sportisti njegov sport vise nije prioritet, kako onda iko moze ocekivati da taj neko bude ponovo najbolji? Pa nikako! Mene samo nervira sto se nije povukao kao veliki sampion kada je shvatio da vise nema motiva za tenis, vec je od sebe pravio predmet sprdnje ovih godinu i po dana i to nastavlja i dalje da radi! Kako je moguce da posle 6 meseci nije sanirao povredu lakta, pa ako je ta povreda takva da ne moze da igra, sto je onda najavio povratak? Ne shvatam to njegovo ponasanje i mislim da je Novak negde pogubio konce i da se ponasa dosta iracionalno u poslednje vreme!

Mozda

pre 6 godina

Ako promeni pogled na stvari. Sve dok grli drvece, "siri ljubav", sa Amore se slika da dokaze svetu koliko je voli, nema od povratka nista. Ljubav je deo nas, sa tim osecanjem se radjamo, to nije nesto sto se uci u kasnim godinama, kada su okolnosti normalne. Jos u detinjstvu to razvijamo, a kasnije sazrevamo, nadogradjujemo, prioriteti se menjaju, mi sticemo iskustvo... Za to nam ne treba ucitelj, ljubav je deo nas, sve prepreke moramo sami proci. Mislim da Novak ima isti problem koji je i Borg imao i zbog toga je zavrsio karijeru rano. Mora naci nekog ko ce mu pomoci da taj strah prebrodi, pogresna terapija trenutno, sirenje ljubavi. To ima za cilj da njega ubedi da ce ga svi voleti ako on voli sve ljude. Jedino sto to uopste nema smisla, niti treba voleti sve, niti mozes voleti sve, niti ce njega voleti svi i u tome nema nista lose. Treba mu neko zaista ozbiljan...

Dragan

pre 6 godina

Tesko, kako sada izgleda Novak, od povratka vise nema ni govora.Mislim da je puno postigao u svojoj karijeri.Posle uzimanja tog prokletog RG, sve se oktenulo u njegovoj glavi.Ovaj spanac Pepe je mnogo uticao na karijeru Novaka.To je ocigledno.Raspustanje sampionskog tima je za osudu od Novaka.Sada pokusava sa novim timom, uzalud, i samo gubljenje vremena.Povrede su ga stigle u najgore vreme, tako da od povratka nema nista.Voleo bih da gresim, ali sta god Novak odluci, neka bude do njega, a mi licno koji volimo Novaka, nikada necemo zaboraviti ono sto je on licno ostvario i svoje ime upisao u mnoge rekorde belog sporta.Pozdrav za Novaka i. njegovu porodicu iz Arizone.

Luna

pre 6 godina

Novak je jedan poseban covek, o cemu govore njegovi do sada postignuti uspesi. I makar se njegova karijera okoncala sada ja sam mu zahvalna sto nas je u naiboljem svetlu predstavljao ovolike godine. Sigurno ne cita ove nase komentare i razna mizerna nagadjanja o tome sta se njemu desava u zivotu. Da cita odavno bi spalio srpski pasos na lomaci. Da zna za anketu u kojoj 70% njegovih zemljaka ne veruje u njega, verovatno bi bio tuzan. Ali sigurna sam on je ovakve stvari prestao da cita, nije blesav da se samopovredjuje. Da, Novak je najveci deo uspeha cinio u ime sebe i svojih bliznjih, ali sta je sa onim malim delom koji je dao nama nicim izazvan? Taj covek je mogao imati bolje uslove, vise novca i bolji pasos. Izabrao je da nas stavi na mapu sveta, makar na neko vreme. Eh, kako bi lepo od nas bilo da smo svi glasali da verujemo u njega i da mu pruzamo podrsku sta god bio njegov sadasnji problem.

kris

pre 6 godina

Novak je naš najbolji sportista u istoriji i teško da će se u skorijoj budućnosti pojaviti neko ko će ga ugroziti na tom mestu.Ali,minimalne su šanse da on više ikada bude i približno dobar kao što je bio.Možda nekad i saznamo šta ga je uništilo, jer onakav pad je neprirodan. Možda je sekta, možda žena, brat, povreda, zasićenje, verovatno sve skupa, ali meni lično najviše smetaju njegove izjave koje su išle od "ne zanima me više prvo mesto i osvajanje turnira", preko "motivisan sam i gladan pobeda kao nikad", do iznenadne "imam povredu lakta već godinu dana".Do pre dva dana je sve bilo super, ni bola forma u usponu, sad opet boli lakat.Čudne stvari se nastavljaju,i ako se do sada nije izlečio, male su šanse da se uopšte izleči, jer i biologija radi protiv njega. Jedino ako Pepe čudotvorac ne učini kakvo čudo.

antiDebil

pre 6 godina

@Sub013
Ajde ajde moralisto, mani se tih prica. Seti se kako si se sladio kada su se Federer i Nadal povredjivali. Sta si ono pisao 2016? Pobegli, prepali se Nola, oter’o ih Nolo u peMziju! E pa sad cuti i gledaj kako drugi vracaju istom merom.

ahila

pre 6 godina

Vau!Kakvi komentari!Poslije novih Noletovih uspjeha ,kad god opet on krene, drugačije ćete "pjevati".Vi kao da ne znate ko je Nole!? Nole ,nije još dovoljno "ogladnio" za tenisom. A kad opet krene ,sve će da se "praši"!!!!!!!Živi bili pa vidjeli!

miki

pre 6 godina

Kad sam ga video onako mrsavog na konferenciji.. izgleda ko Etiopljanin.. na zalost. Izgleda ga ubi taj lakat i to rame. Steta jer je Novak sigurno tehnicki najbolji teniser ikada, sa najvecom lepezom udaraca. Ipak uzeo je gotove sve turnire sto je ipak najveci teniski uspeh.

Sub013

pre 6 godina

@Sub013 
nije tesko postovati tudje misljenje...ti mislis da hoce, ja mislim da nece i to je to. Nema veze ni to sto sam srbin i to sto sam zvezdas ili to sto sam visok 190cm i imam 30godina, ima veze iskljucivo to sto ne verujem da ce ikada vise ozbiljno zaigrati tenis...tako se mislilo i za federera pa se ipak vratio u velikom stilu ali smatram da to nece biti slucaj sa djokovicem dok ne prilagodi ishranu modernom sportu
(srb, 30. decembar 2017 15:49)

Nemoj da spinujes, nisam mislio na ljude koji imaju mišljenje da neće moći da se vrati i ja sam blizu tog mišljenja, govorim o ljudima koji likuju što se jedan veliki sportista povredio, koji jelte mnogo brinu za porez i kojima se u svakoj rečenici vidi ogromna količina mržnje i zavisti. ajde, jedva

sani

pre 6 godina

Ovo za ženu , ima tu istine i sam Rodjo je nedavno izjavio da mu nije Mirke da ga podržava da bi davno okačio reket o klin . A ova od našeg izgleda daga još više sputava i sebe stavlja u prvi plan.

Crna mamba

pre 6 godina

Ocigledno da nesto nije i redu...dali je trebao pod noz....dali je Pepe u pitanju...mozda Jelena...mozda glava...
Ali Novak je za mene jedna velika gromada od coveka!!!

filipo

pre 6 godina

Nije ni bitno,posle osvajanja RG postao je najbolji teniser svih vremena,ostvario je najveći podvig u profesionalnom tenisu,jedini je kompletirao sva 4 GS što niko nikada neće ponoviti.Takođe i sezonu 2015. koja je najbolja u istoriji niko neće ponoviti.Doneo je revoluciju u tenisu i svi su napredovali od 2011. posle Novakove "revolucije".Pogledajte tenis pre i posle 2011.

brat nolo

pre 6 godina

Svi vi losi ljudi sto mislite da je kraj Novaku, na kraju ce se opet ispostaviti da ga volite najvise na svetu kad dodje taj dan da se vrati na vrh i svi cete tad da verujete u njega i da pricate kako ste ga podrzavali i znali da je uspeh blizu. Na zalost to je nas mentalite i zato svi mi ovde pricamo dok on covek radi sve stvari o kojima mozemo samo da sanjamo. Ljubomorni i nezhvalni ljudi. A kad se bude vratio ne treba da pomene Srbiju jer smo ga mi vise isprozivali nego podrzali a da nije njega niko za nas ne bi cuo!

Sub013

pre 6 godina

Molim sve da ne povezuje mišljenje većine Srba sa komentarima na ovom sajtu, izmilili su se grobari i hrvati koji su jedva dočekali ovako nesto da mogu da pljuju našeg najboljeg sportistu svih vremena

izgubljen u prevodu

pre 6 godina

kakva je ovo nesreca od novaka sto je ovo..niko te moze nagrdit kao ti sam sebe..covjek pola godine sa tolikim parama ne moze da zalijeci obicnu povredu lakta..otisao si u penziju prije 30 godine moj Nolo

srb

pre 6 godina

@Sub013
nije tesko postovati tudje misljenje...ti mislis da hoce, ja mislim da nece i to je to. Nema veze ni to sto sam srbin i to sto sam zvezdas ili to sto sam visok 190cm i imam 30godina, ima veze iskljucivo to sto ne verujem da ce ikada vise ozbiljno zaigrati tenis...tako se mislilo i za federera pa se ipak vratio u velikom stilu ali smatram da to nece biti slucaj sa djokovicem dok ne prilagodi ishranu modernom sportu

marrssa

pre 6 godina

Sramota kako ima losih ljudi....kad je bio prvi kunuli ste se u njega a sad kad mu treba podrska otpisujete ga olako.Sram vas bilo.....napred Novace i kad god se vratio tvoji pravi navijaci su uz tebe

Drogba

pre 6 godina

O tome odlucuje gospodja ministarka, pokondirena tikva, profesorka jelena ristic... Isprala je mozak covjeku. Od veganstva do zvocanja na treninzima. Sjetite se samo onog "hvala ti ljubavi", nicim izazvana. Imaz dodje kao bonus...

Sjetite se samo karijere Agasija dok je bio sa Bruk Shilds, a zatim sa Stefi Graf.

fifi

pre 6 godina

nece. to je realnost i nema nikakve veze sa nepostovanjem ili nekom mrznjom o kojoj neki uvek pisu kada nesto covek napise a njima se to iz navijackog ugla ne svidja. ja sam ne znam koliko noci nisam spavao da bih gledao AO, USAO pa isao mrtav na posao. sada to ne moze da mi se desi jer nisam siguran u novaka, ni po jednom osnovu. pocev od toga da se ne slaze ono o cemu prica sa realnim stanjem.kada ono sto prica bude i na terenu onda mogu da mu verujem. a vi mu verujte i zaludjujte se. nemam nista protiv, to je vas izbor. i na kraju, bio bih veoma srecan da gresim.

lepi

pre 6 godina

Biće a onda ćemo videti kako će ga naprasno opet skoro svi podržavati. Ali takvi smo mi Srbi, svoje najmanje volimo, pogotovo kad ne ide najbolje...

STEVO

pre 6 godina

Bolje je pitanje da li će zaliječiti povredu kako treba? Ako u tome uspije onda ni povratak na vrh uz odnos prema tenisu kao prije 4-5 nije nemoguć. Izgubio je previše vremena na ovu vrstu terapije a rezultata nema, tako da nije nemoguće da mu prekipi i da sve batali.

vedrana

pre 6 godina

5. jun 2016.
Ovo je datum kada je zavrsio sa profesionalnim igranjem tenisa, da je bio pametan (kao sto nije), tog datuma bi i zavrsio karijeru.
Veliki teniser, ali sitna dusa.
(THE END, 30. decembar 2017 13:40)
Sitna dusa??? Pojasnite, licno poznajete Djokovica, imali ste neki licni sukob sa njim , pa ste zakljucili da je sitna dusa. Prevoario vas dok ste vi mislili da mozete da zavucete ruku u njegov novcanik?


Glede teme, niko nema kristalnu kuglu, komentatori se zesce bune protiv metafizike a vi ih pitate u vezi iste.
Strpljenja!

Lule

pre 6 godina

Njegova podsvest je stavila tacku na tenis,zamor materijala je normalna pojava, sad jos samo Djokovicev EGO pomiri sa novonastalom situacijom i da se dostojanstveno povuce. Postigao je sve sto je kao dete sebi zacrtao, ono sto je ulozio i ono sto je dobio za toliki trud, rad i zrtvu nije u proporciji, za ono sto je ulozio nije dobio ono sto je ocekivao. U svojim godinama na plecima nosi celu familiju Djokovic, svi od njega nesto ocekuju mnogo za ono sto su ulozili u njega. Glad onih koji su mu pomogli da zaradi prve vece pare je ogromna i Djokovic je shvatio da ih nikada nece moci zasititi ni duhovno ni materijalno. Dok oni uzivaju on nema svoj zivot njima nikad dosta a njemu svega dosta.

Gastarbajter

pre 6 godina

Tesko da ce biti u prva tri. Federer, Nadal, Tim, Zverev. Pa Djokovic mozda ali samo mozda. Treba pobedjivati vise od Mareja, Nisikorija, Vavrinke, Cilica. Prvih 10 mu je sigurno

noleisthebest

pre 6 godina

Ja mislim da Noletov problem nije lakat nego rame.
E tu vec mora da se ide na operaciju, kao npr Sarapova.

Prirodnim putem ce taj bol polako da ode za par godina ali akon toga nikad nece moci da se bavi tenisom profesionalno, suvise su veliki fizicki zahtevi sad.

Ja licno bih operisala rame, ne zbog takmice ja i slave nego jer sam totalni zaludjenik za tenis.

Takodje, mislim da Nole nema vise mudrig ljudi oko sebe otkad su mu umrli deda i Jelena Gencic.

Ostali su prolazni likovi tipa Imaz i holividski peijatelji....nije to to.

Naravno, ovo je sve samo moja pretpostavka, mozda gresim.

THE END

pre 6 godina

5. jun 2016.
Ovo je datum kada je zavrsio sa profesionalnim igranjem tenisa, da je bio pametan (kao sto nije), tog datuma bi i zavrsio karijeru.
Veliki teniser, ali sitna dusa.

vlada

pre 6 godina

Na zalost mialim da je njegova karijera zavrsena zbog lakta. Trebao je da ide na operaciju, pa sta bude. U svakom slucaju, hvala ti za dosta uzivanja koje si mi pruzio.

Sandar

pre 6 godina

Covek postaje sve vece razocarenje i sve veca komercijala...nije to vise onaj osportista od pre nekoliko godina! Ranije je i imao moje simpatije..vise NE!

Lik

pre 6 godina

Treba realno sagledati situaciju, teniski lakat je neizlečiva povreda što se tiče podnošenja velikih opterećenja. U normalnom životu neće imati tegoba ali za teška opterećenja to neće moći dugo sa konstantnim opterećenjima. Eno Nadal, Marej pa i Federer, svaki od njih vuče posledice pa gledaju da nekako rasporede taj pritisak ali vidljivo je da im je kraj profesionalne karijere blizu.

xxxl

pre 6 godina

Voleo bih da gresim ali mislim da mu nema povratka bez operacije lakta,ako je to uopste u pitanju.Imam povredu lakta koja se ne moze leciti mirovanjem nego samo operacijom.Uvek ce se vracati bol i nemogucnost vrhunskim bavljenjem sportom.

Dimi

pre 6 godina

Ljudi, ovaj čovek je najveći srpski sportista svih vremena. Nikad nisam pratio toliko tenis ali činjenica je da je u tom sportu jedan od 10 najvećih. Došla je porodica, godine, povrede, zasićenje i to je sasvim okej. Pružio je previše i nikad nećemo to zaboraviti. Iskreno mislim da se neće vratiti na prvo mesto ali dabogda me demantovao.

djolence

pre 6 godina

Tesko, iako bih to voleo da vidim, mislim da je kraj karijere na pomolu. Nema on taj talenat koji Federer poseduje pa da uz malo truda to ostvari. On covek, sigurno, ima pametnija posla sada a to je da se bavi svojom decom i porodicom. Postigao je nezamislivo i hvala mu sto je bio najbolji srpski ambasador svih vremena!

Nevolem

pre 6 godina

Ništa od toga. Verovatno ćemo se načekati ali istina o njegovom sunovratu će malo kasniti ali je verovatno u pitanju doping i dogovor sa organizacijom o mirnom sklanjanju. AKo je za utehu i svi ostali su u tom mulju, ne samo teniseri.

Ig

pre 6 godina

Novaku želim sve najbolje kao čoveku i privatno, a znam da je to i njemu daleko najvažnije, a što se tiče tenisa, kao laik i veliki fan igre u kojoj sam video mnoge uspone i padove, mislim da je sasvim nerealno očekivati, posle svega, da on juri povratak na prvo mesto. Ne zato što on to ne može, jer je dokazao da može, već zato što to nije realno za njegov stil igre u teniskom dobu u kojem se on nalazi (31.g) On igra tenis u kojem se mnogo trči, umara, brani, a promena u pravcu veće agresivnosti i bržeg završavanja poena deluje malo verovatna s obzirom na prirodu povrede koja ga je nažalost zadesila. Moguće je da je on to želeo da pokuša, ali lakat ne dozvoljava tu promenu. Moj iskreni osećaj je da Novak, bez obzira na izjave koje daje jer se one sve unapred pripremaju uz savete PR strucnjaka, neće igrati još dugo, jer ne verujem da će biti zadovoljan time da pruža tenis na svega 60-70 posto svojih mogućnosti i to u danima kada mu lakat to dozvoli, ako je u pitanju hronična povreda. Ako ipak bude u stanju da igra jos nekoliko godina, realno je da bude u top 10, a mesto broj 1je vec imao i to je u redu. Što se izjava tiče, Ana (njen PR tim) je sredinom decembra izjavljivala da se jos uvek oporavlja i da je nastup u Australiji neizvestan, pa je samo desetak dana kasnije objavila kraj karijere. Izjave nisu samo za fanove, vec se pazljivo pripremaju i zbog sponzora i ATP/WTA tura.

markonato

pre 6 godina

Kako samo polivate sa njim, pa to nije normalno! Pisite malo o tome kako se lose i tesko zivi, kako ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem! A da, kapiram, to bi vodilo otreznjenju naroda iz ovog stanja. Izvinite...

EM

pre 6 godina

Novak jeste VRH tenisa! Nikada nitko nije igrao na tom nivou kao No1e. Prema tome, pravo pitanje je: "Da li ce ikada itko dosegnuti VRH tj. No1eta?".

Zoki

pre 6 godina

Ne da se nece vratiti na vrh, ni tenisu se nece vratiti. Ovo pricam kao jedan od njegovih najvecih fanova. Do juce nisam nista lose o njemu napisao, jer sam bio ubijedjen da je sve sto plasira javnisti istina. Posebno nista lose o ishrani, jwr se covjek tako hrani od 2012. godine samo sto su ljudi cekali lose rezultate pa krenuli sa tim. Ali, ovo je bas nepostovanje fanova, kao sve super, sve extra, jedva cekam mec sjutra, i onda odjednom bolovi u laktu. I sta to onda znaci, jos miminum pola godine pauze. Znaci, iskreno kazes, ne, odustajem od karijere, i nama fanovima bude zao, ali sve to prodje a ne na svaka dva mjeseca foliranje svih nas.
Sve najbolje u zivotu zelim.

Sale

pre 6 godina

...pa ne al ozbiljno, Roger je u svom povratku na vrh u 2017-oj odigrao 4 Mastersa i 3 Slema, 7 velikih turnira, a osvojio 5 !!

E to je pravo znacenje reci povratak !!

lal

pre 6 godina

ja sam se nadao da je posle ove pauze potpuno zdrav i potpuno van forme... ali sam posle danasnjih i jucerasnjih vesti, prvi put od kada se na li ga boli lakat iliovak takmici, poprilicno siguran da je ovo kraj...
e sad, d ga "boli" lakat, nebitno je...
steta... najuspesniji srpski sportista svih vremena imao je sansu da bude i najuspesniji teniser svih vremena... srpski inat i nemacka disciplina... na zalost njegovih navijaca, srbin u njemu se umorio i otpustio nemca... :p

sone

pre 6 godina

Sve najbolje želje za Novaka u Novoj godini!!! Što se tiče povratka, biće kako on odluči da je najbolje za njega i porodicu. Podršku ima u svakom slučaju, a postigao je toliko da ne mora više nikome da se dokazuje

Jedan

pre 6 godina

Nažalost ne, kada neko 4 sata pre meča kaže da nije u stanju da igra, onda se postavlja pitanje koliko je zapravo i uspevao trenirati pre...njegova (ili tima doktora) je greška što se operacija nije uradila, ovako i sa eventualnim povratkom kod njega bi bila strepnja da li će osetiti bol ponovo, a samo ta mala psihička odsutnost bi ga koštala bitnih mečeva...nadam se da grešim, ostaje da vreme pokaže svoje, kako god bilo ostaje jedan od najboljih!

Pamet

pre 6 godina

Da sam na njegovom mestu odavno bih se penzionisao i uživao. Šta ga tera da se još maltretira kad je osvojio sve što se može osvojiti, materijalno je obezbedio praunuke i celu familiju. Ah da, popularnost - najteža droga. Napunili su mu glavu da je narodni heroj i sad treba izneti taj teret.

Mladen

pre 6 godina

Dobri ste, vidite gde se vesti najvise citaju i oko cega se ovi svadjaju u komentarima, pa im trpajte jos takvih vesti. Sad ce opet rasprava oko Novaka Djokovica, kao da je bitno da li ce se vratiti ili ne.

Sale

pre 6 godina

Prvo treba ustvrditi sta je to povratak na vrh..??

Eto, Roger se nije vratio na vrh, al je zato uzeo 3 mastersa na 4 ucesca, i 2 Slema na 3 ucesca !!

E to vam je povratak dragi moji, to vam je faca !!

Zivojin

pre 6 godina

Mladje generacije ne razumeju i da se covekov pogled na zivot menja tokom godina. On fizicki mozda i moze da se spremi ali psihicki to ide teze. Ja sam zavrsio fakultet bez problema u periodu od 19-24 godine, imao vremena za sport, devojke, prijatelje ama sve sam mogao, nista mi nije bilo tesko. Sa 30 godina sam uzeo da ucim jos jedan jezik i to je islo veoma tesko, uz velike muke sam uspeo, motivacija opada tokom godina i to je normalno. Dakle, motivacija je problem.

Sale

pre 6 godina

Prvo treba ustvrditi sta je to povratak na vrh..??

Eto, Roger se nije vratio na vrh, al je zato uzeo 3 mastersa na 4 ucesca, i 2 Slema na 3 ucesca !!

E to vam je povratak dragi moji, to vam je faca !!

THE END

pre 6 godina

5. jun 2016.
Ovo je datum kada je zavrsio sa profesionalnim igranjem tenisa, da je bio pametan (kao sto nije), tog datuma bi i zavrsio karijeru.
Veliki teniser, ali sitna dusa.

fifi

pre 6 godina

nece. to je realnost i nema nikakve veze sa nepostovanjem ili nekom mrznjom o kojoj neki uvek pisu kada nesto covek napise a njima se to iz navijackog ugla ne svidja. ja sam ne znam koliko noci nisam spavao da bih gledao AO, USAO pa isao mrtav na posao. sada to ne moze da mi se desi jer nisam siguran u novaka, ni po jednom osnovu. pocev od toga da se ne slaze ono o cemu prica sa realnim stanjem.kada ono sto prica bude i na terenu onda mogu da mu verujem. a vi mu verujte i zaludjujte se. nemam nista protiv, to je vas izbor. i na kraju, bio bih veoma srecan da gresim.

Drogba

pre 6 godina

O tome odlucuje gospodja ministarka, pokondirena tikva, profesorka jelena ristic... Isprala je mozak covjeku. Od veganstva do zvocanja na treninzima. Sjetite se samo onog "hvala ti ljubavi", nicim izazvana. Imaz dodje kao bonus...

Sjetite se samo karijere Agasija dok je bio sa Bruk Shilds, a zatim sa Stefi Graf.

sani

pre 6 godina

Ovo za ženu , ima tu istine i sam Rodjo je nedavno izjavio da mu nije Mirke da ga podržava da bi davno okačio reket o klin . A ova od našeg izgleda daga još više sputava i sebe stavlja u prvi plan.

Sale

pre 6 godina

...pa ne al ozbiljno, Roger je u svom povratku na vrh u 2017-oj odigrao 4 Mastersa i 3 Slema, 7 velikih turnira, a osvojio 5 !!

E to je pravo znacenje reci povratak !!

Zoki

pre 6 godina

Ne da se nece vratiti na vrh, ni tenisu se nece vratiti. Ovo pricam kao jedan od njegovih najvecih fanova. Do juce nisam nista lose o njemu napisao, jer sam bio ubijedjen da je sve sto plasira javnisti istina. Posebno nista lose o ishrani, jwr se covjek tako hrani od 2012. godine samo sto su ljudi cekali lose rezultate pa krenuli sa tim. Ali, ovo je bas nepostovanje fanova, kao sve super, sve extra, jedva cekam mec sjutra, i onda odjednom bolovi u laktu. I sta to onda znaci, jos miminum pola godine pauze. Znaci, iskreno kazes, ne, odustajem od karijere, i nama fanovima bude zao, ali sve to prodje a ne na svaka dva mjeseca foliranje svih nas.
Sve najbolje u zivotu zelim.

Zivojin

pre 6 godina

Mladje generacije ne razumeju i da se covekov pogled na zivot menja tokom godina. On fizicki mozda i moze da se spremi ali psihicki to ide teze. Ja sam zavrsio fakultet bez problema u periodu od 19-24 godine, imao vremena za sport, devojke, prijatelje ama sve sam mogao, nista mi nije bilo tesko. Sa 30 godina sam uzeo da ucim jos jedan jezik i to je islo veoma tesko, uz velike muke sam uspeo, motivacija opada tokom godina i to je normalno. Dakle, motivacija je problem.

antiDebil

pre 6 godina

@Sub013
Ajde ajde moralisto, mani se tih prica. Seti se kako si se sladio kada su se Federer i Nadal povredjivali. Sta si ono pisao 2016? Pobegli, prepali se Nola, oter’o ih Nolo u peMziju! E pa sad cuti i gledaj kako drugi vracaju istom merom.

Sandar

pre 6 godina

Covek postaje sve vece razocarenje i sve veca komercijala...nije to vise onaj osportista od pre nekoliko godina! Ranije je i imao moje simpatije..vise NE!

Dimi

pre 6 godina

Ljudi, ovaj čovek je najveći srpski sportista svih vremena. Nikad nisam pratio toliko tenis ali činjenica je da je u tom sportu jedan od 10 najvećih. Došla je porodica, godine, povrede, zasićenje i to je sasvim okej. Pružio je previše i nikad nećemo to zaboraviti. Iskreno mislim da se neće vratiti na prvo mesto ali dabogda me demantovao.

vlada

pre 6 godina

Na zalost mialim da je njegova karijera zavrsena zbog lakta. Trebao je da ide na operaciju, pa sta bude. U svakom slucaju, hvala ti za dosta uzivanja koje si mi pruzio.

Ig

pre 6 godina

Novaku želim sve najbolje kao čoveku i privatno, a znam da je to i njemu daleko najvažnije, a što se tiče tenisa, kao laik i veliki fan igre u kojoj sam video mnoge uspone i padove, mislim da je sasvim nerealno očekivati, posle svega, da on juri povratak na prvo mesto. Ne zato što on to ne može, jer je dokazao da može, već zato što to nije realno za njegov stil igre u teniskom dobu u kojem se on nalazi (31.g) On igra tenis u kojem se mnogo trči, umara, brani, a promena u pravcu veće agresivnosti i bržeg završavanja poena deluje malo verovatna s obzirom na prirodu povrede koja ga je nažalost zadesila. Moguće je da je on to želeo da pokuša, ali lakat ne dozvoljava tu promenu. Moj iskreni osećaj je da Novak, bez obzira na izjave koje daje jer se one sve unapred pripremaju uz savete PR strucnjaka, neće igrati još dugo, jer ne verujem da će biti zadovoljan time da pruža tenis na svega 60-70 posto svojih mogućnosti i to u danima kada mu lakat to dozvoli, ako je u pitanju hronična povreda. Ako ipak bude u stanju da igra jos nekoliko godina, realno je da bude u top 10, a mesto broj 1je vec imao i to je u redu. Što se izjava tiče, Ana (njen PR tim) je sredinom decembra izjavljivala da se jos uvek oporavlja i da je nastup u Australiji neizvestan, pa je samo desetak dana kasnije objavila kraj karijere. Izjave nisu samo za fanove, vec se pazljivo pripremaju i zbog sponzora i ATP/WTA tura.

kris

pre 6 godina

Novak je naš najbolji sportista u istoriji i teško da će se u skorijoj budućnosti pojaviti neko ko će ga ugroziti na tom mestu.Ali,minimalne su šanse da on više ikada bude i približno dobar kao što je bio.Možda nekad i saznamo šta ga je uništilo, jer onakav pad je neprirodan. Možda je sekta, možda žena, brat, povreda, zasićenje, verovatno sve skupa, ali meni lično najviše smetaju njegove izjave koje su išle od "ne zanima me više prvo mesto i osvajanje turnira", preko "motivisan sam i gladan pobeda kao nikad", do iznenadne "imam povredu lakta već godinu dana".Do pre dva dana je sve bilo super, ni bola forma u usponu, sad opet boli lakat.Čudne stvari se nastavljaju,i ako se do sada nije izlečio, male su šanse da se uopšte izleči, jer i biologija radi protiv njega. Jedino ako Pepe čudotvorac ne učini kakvo čudo.

lal

pre 6 godina

ja sam se nadao da je posle ove pauze potpuno zdrav i potpuno van forme... ali sam posle danasnjih i jucerasnjih vesti, prvi put od kada se na li ga boli lakat iliovak takmici, poprilicno siguran da je ovo kraj...
e sad, d ga "boli" lakat, nebitno je...
steta... najuspesniji srpski sportista svih vremena imao je sansu da bude i najuspesniji teniser svih vremena... srpski inat i nemacka disciplina... na zalost njegovih navijaca, srbin u njemu se umorio i otpustio nemca... :p

Nevolem

pre 6 godina

Ništa od toga. Verovatno ćemo se načekati ali istina o njegovom sunovratu će malo kasniti ali je verovatno u pitanju doping i dogovor sa organizacijom o mirnom sklanjanju. AKo je za utehu i svi ostali su u tom mulju, ne samo teniseri.

izgubljen u prevodu

pre 6 godina

kakva je ovo nesreca od novaka sto je ovo..niko te moze nagrdit kao ti sam sebe..covjek pola godine sa tolikim parama ne moze da zalijeci obicnu povredu lakta..otisao si u penziju prije 30 godine moj Nolo

markonato

pre 6 godina

Kako samo polivate sa njim, pa to nije normalno! Pisite malo o tome kako se lose i tesko zivi, kako ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem! A da, kapiram, to bi vodilo otreznjenju naroda iz ovog stanja. Izvinite...

Lule

pre 6 godina

Njegova podsvest je stavila tacku na tenis,zamor materijala je normalna pojava, sad jos samo Djokovicev EGO pomiri sa novonastalom situacijom i da se dostojanstveno povuce. Postigao je sve sto je kao dete sebi zacrtao, ono sto je ulozio i ono sto je dobio za toliki trud, rad i zrtvu nije u proporciji, za ono sto je ulozio nije dobio ono sto je ocekivao. U svojim godinama na plecima nosi celu familiju Djokovic, svi od njega nesto ocekuju mnogo za ono sto su ulozili u njega. Glad onih koji su mu pomogli da zaradi prve vece pare je ogromna i Djokovic je shvatio da ih nikada nece moci zasititi ni duhovno ni materijalno. Dok oni uzivaju on nema svoj zivot njima nikad dosta a njemu svega dosta.

srb

pre 6 godina

@Sub013
nije tesko postovati tudje misljenje...ti mislis da hoce, ja mislim da nece i to je to. Nema veze ni to sto sam srbin i to sto sam zvezdas ili to sto sam visok 190cm i imam 30godina, ima veze iskljucivo to sto ne verujem da ce ikada vise ozbiljno zaigrati tenis...tako se mislilo i za federera pa se ipak vratio u velikom stilu ali smatram da to nece biti slucaj sa djokovicem dok ne prilagodi ishranu modernom sportu

Mladen

pre 6 godina

Dobri ste, vidite gde se vesti najvise citaju i oko cega se ovi svadjaju u komentarima, pa im trpajte jos takvih vesti. Sad ce opet rasprava oko Novaka Djokovica, kao da je bitno da li ce se vratiti ili ne.

Dragan

pre 6 godina

Tesko, kako sada izgleda Novak, od povratka vise nema ni govora.Mislim da je puno postigao u svojoj karijeri.Posle uzimanja tog prokletog RG, sve se oktenulo u njegovoj glavi.Ovaj spanac Pepe je mnogo uticao na karijeru Novaka.To je ocigledno.Raspustanje sampionskog tima je za osudu od Novaka.Sada pokusava sa novim timom, uzalud, i samo gubljenje vremena.Povrede su ga stigle u najgore vreme, tako da od povratka nema nista.Voleo bih da gresim, ali sta god Novak odluci, neka bude do njega, a mi licno koji volimo Novaka, nikada necemo zaboraviti ono sto je on licno ostvario i svoje ime upisao u mnoge rekorde belog sporta.Pozdrav za Novaka i. njegovu porodicu iz Arizone.

Pamet

pre 6 godina

Da sam na njegovom mestu odavno bih se penzionisao i uživao. Šta ga tera da se još maltretira kad je osvojio sve što se može osvojiti, materijalno je obezbedio praunuke i celu familiju. Ah da, popularnost - najteža droga. Napunili su mu glavu da je narodni heroj i sad treba izneti taj teret.

xxxl

pre 6 godina

Voleo bih da gresim ali mislim da mu nema povratka bez operacije lakta,ako je to uopste u pitanju.Imam povredu lakta koja se ne moze leciti mirovanjem nego samo operacijom.Uvek ce se vracati bol i nemogucnost vrhunskim bavljenjem sportom.

Crna mamba

pre 6 godina

Ocigledno da nesto nije i redu...dali je trebao pod noz....dali je Pepe u pitanju...mozda Jelena...mozda glava...
Ali Novak je za mene jedna velika gromada od coveka!!!

Jedan

pre 6 godina

Nažalost ne, kada neko 4 sata pre meča kaže da nije u stanju da igra, onda se postavlja pitanje koliko je zapravo i uspevao trenirati pre...njegova (ili tima doktora) je greška što se operacija nije uradila, ovako i sa eventualnim povratkom kod njega bi bila strepnja da li će osetiti bol ponovo, a samo ta mala psihička odsutnost bi ga koštala bitnih mečeva...nadam se da grešim, ostaje da vreme pokaže svoje, kako god bilo ostaje jedan od najboljih!

Gastarbajter

pre 6 godina

Tesko da ce biti u prva tri. Federer, Nadal, Tim, Zverev. Pa Djokovic mozda ali samo mozda. Treba pobedjivati vise od Mareja, Nisikorija, Vavrinke, Cilica. Prvih 10 mu je sigurno

Lik

pre 6 godina

Treba realno sagledati situaciju, teniski lakat je neizlečiva povreda što se tiče podnošenja velikih opterećenja. U normalnom životu neće imati tegoba ali za teška opterećenja to neće moći dugo sa konstantnim opterećenjima. Eno Nadal, Marej pa i Federer, svaki od njih vuče posledice pa gledaju da nekako rasporede taj pritisak ali vidljivo je da im je kraj profesionalne karijere blizu.

marrssa

pre 6 godina

Sramota kako ima losih ljudi....kad je bio prvi kunuli ste se u njega a sad kad mu treba podrska otpisujete ga olako.Sram vas bilo.....napred Novace i kad god se vratio tvoji pravi navijaci su uz tebe

djolence

pre 6 godina

Tesko, iako bih to voleo da vidim, mislim da je kraj karijere na pomolu. Nema on taj talenat koji Federer poseduje pa da uz malo truda to ostvari. On covek, sigurno, ima pametnija posla sada a to je da se bavi svojom decom i porodicom. Postigao je nezamislivo i hvala mu sto je bio najbolji srpski ambasador svih vremena!

filipo

pre 6 godina

Nije ni bitno,posle osvajanja RG postao je najbolji teniser svih vremena,ostvario je najveći podvig u profesionalnom tenisu,jedini je kompletirao sva 4 GS što niko nikada neće ponoviti.Takođe i sezonu 2015. koja je najbolja u istoriji niko neće ponoviti.Doneo je revoluciju u tenisu i svi su napredovali od 2011. posle Novakove "revolucije".Pogledajte tenis pre i posle 2011.

Sub013

pre 6 godina

Molim sve da ne povezuje mišljenje većine Srba sa komentarima na ovom sajtu, izmilili su se grobari i hrvati koji su jedva dočekali ovako nesto da mogu da pljuju našeg najboljeg sportistu svih vremena

Luna

pre 6 godina

Novak je jedan poseban covek, o cemu govore njegovi do sada postignuti uspesi. I makar se njegova karijera okoncala sada ja sam mu zahvalna sto nas je u naiboljem svetlu predstavljao ovolike godine. Sigurno ne cita ove nase komentare i razna mizerna nagadjanja o tome sta se njemu desava u zivotu. Da cita odavno bi spalio srpski pasos na lomaci. Da zna za anketu u kojoj 70% njegovih zemljaka ne veruje u njega, verovatno bi bio tuzan. Ali sigurna sam on je ovakve stvari prestao da cita, nije blesav da se samopovredjuje. Da, Novak je najveci deo uspeha cinio u ime sebe i svojih bliznjih, ali sta je sa onim malim delom koji je dao nama nicim izazvan? Taj covek je mogao imati bolje uslove, vise novca i bolji pasos. Izabrao je da nas stavi na mapu sveta, makar na neko vreme. Eh, kako bi lepo od nas bilo da smo svi glasali da verujemo u njega i da mu pruzamo podrsku sta god bio njegov sadasnji problem.

miki

pre 6 godina

Kad sam ga video onako mrsavog na konferenciji.. izgleda ko Etiopljanin.. na zalost. Izgleda ga ubi taj lakat i to rame. Steta jer je Novak sigurno tehnicki najbolji teniser ikada, sa najvecom lepezom udaraca. Ipak uzeo je gotove sve turnire sto je ipak najveci teniski uspeh.

Mozda

pre 6 godina

Ako promeni pogled na stvari. Sve dok grli drvece, "siri ljubav", sa Amore se slika da dokaze svetu koliko je voli, nema od povratka nista. Ljubav je deo nas, sa tim osecanjem se radjamo, to nije nesto sto se uci u kasnim godinama, kada su okolnosti normalne. Jos u detinjstvu to razvijamo, a kasnije sazrevamo, nadogradjujemo, prioriteti se menjaju, mi sticemo iskustvo... Za to nam ne treba ucitelj, ljubav je deo nas, sve prepreke moramo sami proci. Mislim da Novak ima isti problem koji je i Borg imao i zbog toga je zavrsio karijeru rano. Mora naci nekog ko ce mu pomoci da taj strah prebrodi, pogresna terapija trenutno, sirenje ljubavi. To ima za cilj da njega ubedi da ce ga svi voleti ako on voli sve ljude. Jedino sto to uopste nema smisla, niti treba voleti sve, niti mozes voleti sve, niti ce njega voleti svi i u tome nema nista lose. Treba mu neko zaista ozbiljan...

bigserb

pre 6 godina

Na zalost, ali Novak je ispricana prica, sto je uradio u tenisu uradio je i to je to! Ovo njegovo mucenje poslednjih godinu i po dana nije mucenje samo njega samog, vec i svih nas koji ga volimo i navijamo za njega, ali treba biti realan i shvatiti da Nole vise nikada nece biti onaj stari, proslo je njegovo vreme, a i sam je reako da sada u zivotu ima druge prioritete, a ne tenis! Cim jednom profesionalnom sportisti njegov sport vise nije prioritet, kako onda iko moze ocekivati da taj neko bude ponovo najbolji? Pa nikako! Mene samo nervira sto se nije povukao kao veliki sampion kada je shvatio da vise nema motiva za tenis, vec je od sebe pravio predmet sprdnje ovih godinu i po dana i to nastavlja i dalje da radi! Kako je moguce da posle 6 meseci nije sanirao povredu lakta, pa ako je ta povreda takva da ne moze da igra, sto je onda najavio povratak? Ne shvatam to njegovo ponasanje i mislim da je Novak negde pogubio konce i da se ponasa dosta iracionalno u poslednje vreme!

EM

pre 6 godina

Novak jeste VRH tenisa! Nikada nitko nije igrao na tom nivou kao No1e. Prema tome, pravo pitanje je: "Da li ce ikada itko dosegnuti VRH tj. No1eta?".

ahila

pre 6 godina

Vau!Kakvi komentari!Poslije novih Noletovih uspjeha ,kad god opet on krene, drugačije ćete "pjevati".Vi kao da ne znate ko je Nole!? Nole ,nije još dovoljno "ogladnio" za tenisom. A kad opet krene ,sve će da se "praši"!!!!!!!Živi bili pa vidjeli!

brat nolo

pre 6 godina

Svi vi losi ljudi sto mislite da je kraj Novaku, na kraju ce se opet ispostaviti da ga volite najvise na svetu kad dodje taj dan da se vrati na vrh i svi cete tad da verujete u njega i da pricate kako ste ga podrzavali i znali da je uspeh blizu. Na zalost to je nas mentalite i zato svi mi ovde pricamo dok on covek radi sve stvari o kojima mozemo samo da sanjamo. Ljubomorni i nezhvalni ljudi. A kad se bude vratio ne treba da pomene Srbiju jer smo ga mi vise isprozivali nego podrzali a da nije njega niko za nas ne bi cuo!

Andrea Djani

pre 6 godina

Smatrao sam da je nemoguce da me Novak razocara , ali uspeo je. Ne zbog tenisa, jer da li ce da igra ili ne to je njegova stvar , ali izjaviti da mu je zao sto propusta Dohu , a onda nicim izazvan dodaje kako je to najbolji turnir iz serije 250 , je sramotna izjava kapitalistickog pulena , da se dodvori i slucajno ne zameri bogatim seicima. Time je definitivno postao covek koji samo vuce korene iz Srbije , a u stvarnosti je postao truli zapadnjak sa sedistem u Monaku .

sone

pre 6 godina

Sve najbolje želje za Novaka u Novoj godini!!! Što se tiče povratka, biće kako on odluči da je najbolje za njega i porodicu. Podršku ima u svakom slučaju, a postigao je toliko da ne mora više nikome da se dokazuje

STEVO

pre 6 godina

Bolje je pitanje da li će zaliječiti povredu kako treba? Ako u tome uspije onda ni povratak na vrh uz odnos prema tenisu kao prije 4-5 nije nemoguć. Izgubio je previše vremena na ovu vrstu terapije a rezultata nema, tako da nije nemoguće da mu prekipi i da sve batali.

noleisthebest

pre 6 godina

Ja mislim da Noletov problem nije lakat nego rame.
E tu vec mora da se ide na operaciju, kao npr Sarapova.

Prirodnim putem ce taj bol polako da ode za par godina ali akon toga nikad nece moci da se bavi tenisom profesionalno, suvise su veliki fizicki zahtevi sad.

Ja licno bih operisala rame, ne zbog takmice ja i slave nego jer sam totalni zaludjenik za tenis.

Takodje, mislim da Nole nema vise mudrig ljudi oko sebe otkad su mu umrli deda i Jelena Gencic.

Ostali su prolazni likovi tipa Imaz i holividski peijatelji....nije to to.

Naravno, ovo je sve samo moja pretpostavka, mozda gresim.

Sub013

pre 6 godina

@Sub013 
nije tesko postovati tudje misljenje...ti mislis da hoce, ja mislim da nece i to je to. Nema veze ni to sto sam srbin i to sto sam zvezdas ili to sto sam visok 190cm i imam 30godina, ima veze iskljucivo to sto ne verujem da ce ikada vise ozbiljno zaigrati tenis...tako se mislilo i za federera pa se ipak vratio u velikom stilu ali smatram da to nece biti slucaj sa djokovicem dok ne prilagodi ishranu modernom sportu
(srb, 30. decembar 2017 15:49)

Nemoj da spinujes, nisam mislio na ljude koji imaju mišljenje da neće moći da se vrati i ja sam blizu tog mišljenja, govorim o ljudima koji likuju što se jedan veliki sportista povredio, koji jelte mnogo brinu za porez i kojima se u svakoj rečenici vidi ogromna količina mržnje i zavisti. ajde, jedva

Hmmm

pre 6 godina

Ovo je anketa hoce li se Novak vratiti, ili ne. Sto se tice toga o cemu ti pricas bila je i to tema, samo nije sada. Realno koje najbolji tehnicki i protiv koga je teze igrati je subjetivna stvar tenisera. Neko ce reci da je to Federer, neko Nadal, neko Novak, neko Endi... Ne mozes uzimati kao reper ono sto Nadal kaze kao nesto sto je objektivno, to je njegov licni dozivljaj Novaka i Federera. Kao sto recimo meni Federer igra elegantan tenis, nekom drugom se to ne svidja, sto je potpuno normalno. Zato sto ono sto je meni lepo ne mora biti i nekom drugom lepo.

lepi

pre 6 godina

Biće a onda ćemo videti kako će ga naprasno opet skoro svi podržavati. Ali takvi smo mi Srbi, svoje najmanje volimo, pogotovo kad ne ide najbolje...

Bardami

pre 6 godina

Rafael Nadal: "Titule koje je Federer osvojio i ono što je ostvario govori da je najbolji u istoriji našeg sporta. Da li je najbolji protiv koga sam igrao? Možda, ne bi bilo fer da kažem da nije najbolji protiv koga sam igrao zbog titula i rekorda koji to pokazuju, ali s tehničke strane, kada je Đoković na svom vrhuncu, moram priznati da igraš protiv nepobedivog igrača." I da dodam, mada je posle ove Nadalove izjave sve jasno, da je naziv "šesta brzina" uvedena, jer je Novak podigao tenisku igru na nivo koji je nedostupan bilo kome. Naravno, taj nivo je teško održavati. Reći da je najbolji teniser svih vremena upravo zbog tog nivoa igre, možda je ne-fer zbog Federera i Nadala i onoga što su oni ostvarili, ali sigurno je da su njih trojica najbolji svih vremena. Pratim tenis više od 30 godina i znam šta pričam. Budite objektivni, a ne subjektivni, posmatrajući samo rekorde i titule: Ovo je poruka ljubiteljima Federera u datim anketama.

Pantagruel

pre 6 godina

Posle ovih komentara - da sam Novak, uzeo bih drzavljanstvo Monte Karla i kada bude ponovo br.1 ne bi vise ni dosao u Srbiju. Sramni komnetari!

jelena

pre 6 godina

Dragi Novače,

rešenja velikih i naizgled nerešivih problema upravo su veoma jednostavna i nalaze se blizu nas samih.
Savete u vezi sa ishranom, izgradnjom mišićne mase, zaštitom zglobova i drugim gradivnim elementima tela uvek i bez materijalne naknade možeš potražiti i dobiti od naših naučnika/profesora iz oblasti biohemije, fiziologije, molekularne biologije....Niko bolje od njih ne zna i ne može ti protumatumačiti značaj proteina, masti...ugljenih hidrata, put hrane i razgradnju/ugradnju hranljivih materija do svake ćelije tela...funkcionisanje ćelija, tkiva... organizma u celini.
Iznimno vredne duhovne savete možeš pronaći u delima Vladike Nikolaja i Prof. Vladete Jerotića na izvorištima naše pravoslavne vere.Takođe, u razgovoru sa monasima (duhovnicima) možeš spoznati veoma važne duhovne pouke. Molitva i tihovanje početak su svakog izbavljenja/izlečenja.

Puno Zdravlja i sreće u Novoj 2018!

vedrana

pre 6 godina

5. jun 2016.
Ovo je datum kada je zavrsio sa profesionalnim igranjem tenisa, da je bio pametan (kao sto nije), tog datuma bi i zavrsio karijeru.
Veliki teniser, ali sitna dusa.
(THE END, 30. decembar 2017 13:40)
Sitna dusa??? Pojasnite, licno poznajete Djokovica, imali ste neki licni sukob sa njim , pa ste zakljucili da je sitna dusa. Prevoario vas dok ste vi mislili da mozete da zavucete ruku u njegov novcanik?


Glede teme, niko nema kristalnu kuglu, komentatori se zesce bune protiv metafizike a vi ih pitate u vezi iste.
Strpljenja!

nikol dž. femija

pre 6 godina

KAKO SADA IZGLEDA, NEĆE SE VRATITI UOPŠTE,Zapad je uspeo u naumu da uništi tenis, a NOVAK JE USPEO DA ZARADI PEHARE I SLAVU I NOVAC, A I LEDJA SU MU ČITAVA.

Razvlačiće priču o laktu u anglosaksonskoj režiji.HOĆE DA GA DEVALVIRAJU KAO I SVE, ali neće moći, uvek ima neki Toni,koji nije Srbin a koji ostaje pošten. I TO JE DIVNO.

Вељко

pre 6 godina

Prvo,nemamo adekvatne(tačne)informacije zbog čega ne igra i da li u opšte želi da igra.
Ako ga zaista muči taj lakat,mnogo je bliži završetku karijere,nego povratku na prvo mesto.
Ako je sa rukom sve uredu,opet je malo verovatno.Ima on lepih godina,ženu,decu...
Ne mislim da je osoba koja će se mnogo žrtvovati da bi se ponovo popeo na vrh.On je to iskusio i ubeđen sam da mu to nije primarni cilj.
Realnije je da pokuša da napadne još neki gren slem do kraja karijere,mada ne verujem da i to može.
Njegov osnovni problem je kroz celu karijeru bila fizička sprema.
Kada je bio najspremniji uzimao je velike titule.
Sada nije u stanju da dostigne taj nivo spreme a nema servis jednog Federera,forhend i upornost jednog Nadala.
Za prvo mesto bi morao da odigra fenomenalnu sezonu,šanse za tako nešto su mu u promilima.

ahila

pre 6 godina

Posle ovih komentara - da sam Novak, uzeo bih drzavljanstvo Monte Karla i kada bude ponovo br.1 ne bi vise ni dosao u Srbiju. Sramni komnetari!
(Pantagruel)
Molim Novaka da radi kao i do sada.Većina nas ga voli ,ali na ovakve članke se "lijepe" najviše oni koji nikad nisu voljeli Novaka .Novače svi znaju da ti nisi rekao zadnju riječ.To što mnogi to priželjkuju ,uzalud im radovanje .Terminatore,čekamo te i volimo do neba i tri kapije više :) .

THE END

pre 6 godina

5. jun 2016.
Ovo je datum kada je zavrsio sa profesionalnim igranjem tenisa, da je bio pametan (kao sto nije), tog datuma bi i zavrsio karijeru.
Veliki teniser, ali sitna dusa.

filipo

pre 6 godina

Nije ni bitno,posle osvajanja RG postao je najbolji teniser svih vremena,ostvario je najveći podvig u profesionalnom tenisu,jedini je kompletirao sva 4 GS što niko nikada neće ponoviti.Takođe i sezonu 2015. koja je najbolja u istoriji niko neće ponoviti.Doneo je revoluciju u tenisu i svi su napredovali od 2011. posle Novakove "revolucije".Pogledajte tenis pre i posle 2011.

Sub013

pre 6 godina

Molim sve da ne povezuje mišljenje većine Srba sa komentarima na ovom sajtu, izmilili su se grobari i hrvati koji su jedva dočekali ovako nesto da mogu da pljuju našeg najboljeg sportistu svih vremena

brat nolo

pre 6 godina

Svi vi losi ljudi sto mislite da je kraj Novaku, na kraju ce se opet ispostaviti da ga volite najvise na svetu kad dodje taj dan da se vrati na vrh i svi cete tad da verujete u njega i da pricate kako ste ga podrzavali i znali da je uspeh blizu. Na zalost to je nas mentalite i zato svi mi ovde pricamo dok on covek radi sve stvari o kojima mozemo samo da sanjamo. Ljubomorni i nezhvalni ljudi. A kad se bude vratio ne treba da pomene Srbiju jer smo ga mi vise isprozivali nego podrzali a da nije njega niko za nas ne bi cuo!

ahila

pre 6 godina

Vau!Kakvi komentari!Poslije novih Noletovih uspjeha ,kad god opet on krene, drugačije ćete "pjevati".Vi kao da ne znate ko je Nole!? Nole ,nije još dovoljno "ogladnio" za tenisom. A kad opet krene ,sve će da se "praši"!!!!!!!Živi bili pa vidjeli!

marrssa

pre 6 godina

Sramota kako ima losih ljudi....kad je bio prvi kunuli ste se u njega a sad kad mu treba podrska otpisujete ga olako.Sram vas bilo.....napred Novace i kad god se vratio tvoji pravi navijaci su uz tebe

EM

pre 6 godina

Novak jeste VRH tenisa! Nikada nitko nije igrao na tom nivou kao No1e. Prema tome, pravo pitanje je: "Da li ce ikada itko dosegnuti VRH tj. No1eta?".

Crna mamba

pre 6 godina

Ocigledno da nesto nije i redu...dali je trebao pod noz....dali je Pepe u pitanju...mozda Jelena...mozda glava...
Ali Novak je za mene jedna velika gromada od coveka!!!

Dimi

pre 6 godina

Ljudi, ovaj čovek je najveći srpski sportista svih vremena. Nikad nisam pratio toliko tenis ali činjenica je da je u tom sportu jedan od 10 najvećih. Došla je porodica, godine, povrede, zasićenje i to je sasvim okej. Pružio je previše i nikad nećemo to zaboraviti. Iskreno mislim da se neće vratiti na prvo mesto ali dabogda me demantovao.

miki

pre 6 godina

Kad sam ga video onako mrsavog na konferenciji.. izgleda ko Etiopljanin.. na zalost. Izgleda ga ubi taj lakat i to rame. Steta jer je Novak sigurno tehnicki najbolji teniser ikada, sa najvecom lepezom udaraca. Ipak uzeo je gotove sve turnire sto je ipak najveci teniski uspeh.

Luna

pre 6 godina

Novak je jedan poseban covek, o cemu govore njegovi do sada postignuti uspesi. I makar se njegova karijera okoncala sada ja sam mu zahvalna sto nas je u naiboljem svetlu predstavljao ovolike godine. Sigurno ne cita ove nase komentare i razna mizerna nagadjanja o tome sta se njemu desava u zivotu. Da cita odavno bi spalio srpski pasos na lomaci. Da zna za anketu u kojoj 70% njegovih zemljaka ne veruje u njega, verovatno bi bio tuzan. Ali sigurna sam on je ovakve stvari prestao da cita, nije blesav da se samopovredjuje. Da, Novak je najveci deo uspeha cinio u ime sebe i svojih bliznjih, ali sta je sa onim malim delom koji je dao nama nicim izazvan? Taj covek je mogao imati bolje uslove, vise novca i bolji pasos. Izabrao je da nas stavi na mapu sveta, makar na neko vreme. Eh, kako bi lepo od nas bilo da smo svi glasali da verujemo u njega i da mu pruzamo podrsku sta god bio njegov sadasnji problem.

vedrana

pre 6 godina

5. jun 2016.
Ovo je datum kada je zavrsio sa profesionalnim igranjem tenisa, da je bio pametan (kao sto nije), tog datuma bi i zavrsio karijeru.
Veliki teniser, ali sitna dusa.
(THE END, 30. decembar 2017 13:40)
Sitna dusa??? Pojasnite, licno poznajete Djokovica, imali ste neki licni sukob sa njim , pa ste zakljucili da je sitna dusa. Prevoario vas dok ste vi mislili da mozete da zavucete ruku u njegov novcanik?


Glede teme, niko nema kristalnu kuglu, komentatori se zesce bune protiv metafizike a vi ih pitate u vezi iste.
Strpljenja!

lepi

pre 6 godina

Biće a onda ćemo videti kako će ga naprasno opet skoro svi podržavati. Ali takvi smo mi Srbi, svoje najmanje volimo, pogotovo kad ne ide najbolje...

Pantagruel

pre 6 godina

Posle ovih komentara - da sam Novak, uzeo bih drzavljanstvo Monte Karla i kada bude ponovo br.1 ne bi vise ni dosao u Srbiju. Sramni komnetari!

nikol dž. femija

pre 6 godina

KAKO SADA IZGLEDA, NEĆE SE VRATITI UOPŠTE,Zapad je uspeo u naumu da uništi tenis, a NOVAK JE USPEO DA ZARADI PEHARE I SLAVU I NOVAC, A I LEDJA SU MU ČITAVA.

Razvlačiće priču o laktu u anglosaksonskoj režiji.HOĆE DA GA DEVALVIRAJU KAO I SVE, ali neće moći, uvek ima neki Toni,koji nije Srbin a koji ostaje pošten. I TO JE DIVNO.

fifi

pre 6 godina

nece. to je realnost i nema nikakve veze sa nepostovanjem ili nekom mrznjom o kojoj neki uvek pisu kada nesto covek napise a njima se to iz navijackog ugla ne svidja. ja sam ne znam koliko noci nisam spavao da bih gledao AO, USAO pa isao mrtav na posao. sada to ne moze da mi se desi jer nisam siguran u novaka, ni po jednom osnovu. pocev od toga da se ne slaze ono o cemu prica sa realnim stanjem.kada ono sto prica bude i na terenu onda mogu da mu verujem. a vi mu verujte i zaludjujte se. nemam nista protiv, to je vas izbor. i na kraju, bio bih veoma srecan da gresim.

Nevolem

pre 6 godina

Ništa od toga. Verovatno ćemo se načekati ali istina o njegovom sunovratu će malo kasniti ali je verovatno u pitanju doping i dogovor sa organizacijom o mirnom sklanjanju. AKo je za utehu i svi ostali su u tom mulju, ne samo teniseri.

noleisthebest

pre 6 godina

Ja mislim da Noletov problem nije lakat nego rame.
E tu vec mora da se ide na operaciju, kao npr Sarapova.

Prirodnim putem ce taj bol polako da ode za par godina ali akon toga nikad nece moci da se bavi tenisom profesionalno, suvise su veliki fizicki zahtevi sad.

Ja licno bih operisala rame, ne zbog takmice ja i slave nego jer sam totalni zaludjenik za tenis.

Takodje, mislim da Nole nema vise mudrig ljudi oko sebe otkad su mu umrli deda i Jelena Gencic.

Ostali su prolazni likovi tipa Imaz i holividski peijatelji....nije to to.

Naravno, ovo je sve samo moja pretpostavka, mozda gresim.

izgubljen u prevodu

pre 6 godina

kakva je ovo nesreca od novaka sto je ovo..niko te moze nagrdit kao ti sam sebe..covjek pola godine sa tolikim parama ne moze da zalijeci obicnu povredu lakta..otisao si u penziju prije 30 godine moj Nolo

Bardami

pre 6 godina

Rafael Nadal: "Titule koje je Federer osvojio i ono što je ostvario govori da je najbolji u istoriji našeg sporta. Da li je najbolji protiv koga sam igrao? Možda, ne bi bilo fer da kažem da nije najbolji protiv koga sam igrao zbog titula i rekorda koji to pokazuju, ali s tehničke strane, kada je Đoković na svom vrhuncu, moram priznati da igraš protiv nepobedivog igrača." I da dodam, mada je posle ove Nadalove izjave sve jasno, da je naziv "šesta brzina" uvedena, jer je Novak podigao tenisku igru na nivo koji je nedostupan bilo kome. Naravno, taj nivo je teško održavati. Reći da je najbolji teniser svih vremena upravo zbog tog nivoa igre, možda je ne-fer zbog Federera i Nadala i onoga što su oni ostvarili, ali sigurno je da su njih trojica najbolji svih vremena. Pratim tenis više od 30 godina i znam šta pričam. Budite objektivni, a ne subjektivni, posmatrajući samo rekorde i titule: Ovo je poruka ljubiteljima Federera u datim anketama.

sone

pre 6 godina

Sve najbolje želje za Novaka u Novoj godini!!! Što se tiče povratka, biće kako on odluči da je najbolje za njega i porodicu. Podršku ima u svakom slučaju, a postigao je toliko da ne mora više nikome da se dokazuje

Sub013

pre 6 godina

@Sub013 
nije tesko postovati tudje misljenje...ti mislis da hoce, ja mislim da nece i to je to. Nema veze ni to sto sam srbin i to sto sam zvezdas ili to sto sam visok 190cm i imam 30godina, ima veze iskljucivo to sto ne verujem da ce ikada vise ozbiljno zaigrati tenis...tako se mislilo i za federera pa se ipak vratio u velikom stilu ali smatram da to nece biti slucaj sa djokovicem dok ne prilagodi ishranu modernom sportu
(srb, 30. decembar 2017 15:49)

Nemoj da spinujes, nisam mislio na ljude koji imaju mišljenje da neće moći da se vrati i ja sam blizu tog mišljenja, govorim o ljudima koji likuju što se jedan veliki sportista povredio, koji jelte mnogo brinu za porez i kojima se u svakoj rečenici vidi ogromna količina mržnje i zavisti. ajde, jedva

kris

pre 6 godina

Novak je naš najbolji sportista u istoriji i teško da će se u skorijoj budućnosti pojaviti neko ko će ga ugroziti na tom mestu.Ali,minimalne su šanse da on više ikada bude i približno dobar kao što je bio.Možda nekad i saznamo šta ga je uništilo, jer onakav pad je neprirodan. Možda je sekta, možda žena, brat, povreda, zasićenje, verovatno sve skupa, ali meni lično najviše smetaju njegove izjave koje su išle od "ne zanima me više prvo mesto i osvajanje turnira", preko "motivisan sam i gladan pobeda kao nikad", do iznenadne "imam povredu lakta već godinu dana".Do pre dva dana je sve bilo super, ni bola forma u usponu, sad opet boli lakat.Čudne stvari se nastavljaju,i ako se do sada nije izlečio, male su šanse da se uopšte izleči, jer i biologija radi protiv njega. Jedino ako Pepe čudotvorac ne učini kakvo čudo.

vlada

pre 6 godina

Na zalost mialim da je njegova karijera zavrsena zbog lakta. Trebao je da ide na operaciju, pa sta bude. U svakom slucaju, hvala ti za dosta uzivanja koje si mi pruzio.

sani

pre 6 godina

Ovo za ženu , ima tu istine i sam Rodjo je nedavno izjavio da mu nije Mirke da ga podržava da bi davno okačio reket o klin . A ova od našeg izgleda daga još više sputava i sebe stavlja u prvi plan.

antiDebil

pre 6 godina

@Sub013
Ajde ajde moralisto, mani se tih prica. Seti se kako si se sladio kada su se Federer i Nadal povredjivali. Sta si ono pisao 2016? Pobegli, prepali se Nola, oter’o ih Nolo u peMziju! E pa sad cuti i gledaj kako drugi vracaju istom merom.

Sale

pre 6 godina

Prvo treba ustvrditi sta je to povratak na vrh..??

Eto, Roger se nije vratio na vrh, al je zato uzeo 3 mastersa na 4 ucesca, i 2 Slema na 3 ucesca !!

E to vam je povratak dragi moji, to vam je faca !!

Zoki

pre 6 godina

Ne da se nece vratiti na vrh, ni tenisu se nece vratiti. Ovo pricam kao jedan od njegovih najvecih fanova. Do juce nisam nista lose o njemu napisao, jer sam bio ubijedjen da je sve sto plasira javnisti istina. Posebno nista lose o ishrani, jwr se covjek tako hrani od 2012. godine samo sto su ljudi cekali lose rezultate pa krenuli sa tim. Ali, ovo je bas nepostovanje fanova, kao sve super, sve extra, jedva cekam mec sjutra, i onda odjednom bolovi u laktu. I sta to onda znaci, jos miminum pola godine pauze. Znaci, iskreno kazes, ne, odustajem od karijere, i nama fanovima bude zao, ali sve to prodje a ne na svaka dva mjeseca foliranje svih nas.
Sve najbolje u zivotu zelim.

Andrea Djani

pre 6 godina

Smatrao sam da je nemoguce da me Novak razocara , ali uspeo je. Ne zbog tenisa, jer da li ce da igra ili ne to je njegova stvar , ali izjaviti da mu je zao sto propusta Dohu , a onda nicim izazvan dodaje kako je to najbolji turnir iz serije 250 , je sramotna izjava kapitalistickog pulena , da se dodvori i slucajno ne zameri bogatim seicima. Time je definitivno postao covek koji samo vuce korene iz Srbije , a u stvarnosti je postao truli zapadnjak sa sedistem u Monaku .

Sandar

pre 6 godina

Covek postaje sve vece razocarenje i sve veca komercijala...nije to vise onaj osportista od pre nekoliko godina! Ranije je i imao moje simpatije..vise NE!

Lule

pre 6 godina

Njegova podsvest je stavila tacku na tenis,zamor materijala je normalna pojava, sad jos samo Djokovicev EGO pomiri sa novonastalom situacijom i da se dostojanstveno povuce. Postigao je sve sto je kao dete sebi zacrtao, ono sto je ulozio i ono sto je dobio za toliki trud, rad i zrtvu nije u proporciji, za ono sto je ulozio nije dobio ono sto je ocekivao. U svojim godinama na plecima nosi celu familiju Djokovic, svi od njega nesto ocekuju mnogo za ono sto su ulozili u njega. Glad onih koji su mu pomogli da zaradi prve vece pare je ogromna i Djokovic je shvatio da ih nikada nece moci zasititi ni duhovno ni materijalno. Dok oni uzivaju on nema svoj zivot njima nikad dosta a njemu svega dosta.

Drogba

pre 6 godina

O tome odlucuje gospodja ministarka, pokondirena tikva, profesorka jelena ristic... Isprala je mozak covjeku. Od veganstva do zvocanja na treninzima. Sjetite se samo onog "hvala ti ljubavi", nicim izazvana. Imaz dodje kao bonus...

Sjetite se samo karijere Agasija dok je bio sa Bruk Shilds, a zatim sa Stefi Graf.

Sale

pre 6 godina

...pa ne al ozbiljno, Roger je u svom povratku na vrh u 2017-oj odigrao 4 Mastersa i 3 Slema, 7 velikih turnira, a osvojio 5 !!

E to je pravo znacenje reci povratak !!

djolence

pre 6 godina

Tesko, iako bih to voleo da vidim, mislim da je kraj karijere na pomolu. Nema on taj talenat koji Federer poseduje pa da uz malo truda to ostvari. On covek, sigurno, ima pametnija posla sada a to je da se bavi svojom decom i porodicom. Postigao je nezamislivo i hvala mu sto je bio najbolji srpski ambasador svih vremena!

lal

pre 6 godina

ja sam se nadao da je posle ove pauze potpuno zdrav i potpuno van forme... ali sam posle danasnjih i jucerasnjih vesti, prvi put od kada se na li ga boli lakat iliovak takmici, poprilicno siguran da je ovo kraj...
e sad, d ga "boli" lakat, nebitno je...
steta... najuspesniji srpski sportista svih vremena imao je sansu da bude i najuspesniji teniser svih vremena... srpski inat i nemacka disciplina... na zalost njegovih navijaca, srbin u njemu se umorio i otpustio nemca... :p

markonato

pre 6 godina

Kako samo polivate sa njim, pa to nije normalno! Pisite malo o tome kako se lose i tesko zivi, kako ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem! A da, kapiram, to bi vodilo otreznjenju naroda iz ovog stanja. Izvinite...

Ig

pre 6 godina

Novaku želim sve najbolje kao čoveku i privatno, a znam da je to i njemu daleko najvažnije, a što se tiče tenisa, kao laik i veliki fan igre u kojoj sam video mnoge uspone i padove, mislim da je sasvim nerealno očekivati, posle svega, da on juri povratak na prvo mesto. Ne zato što on to ne može, jer je dokazao da može, već zato što to nije realno za njegov stil igre u teniskom dobu u kojem se on nalazi (31.g) On igra tenis u kojem se mnogo trči, umara, brani, a promena u pravcu veće agresivnosti i bržeg završavanja poena deluje malo verovatna s obzirom na prirodu povrede koja ga je nažalost zadesila. Moguće je da je on to želeo da pokuša, ali lakat ne dozvoljava tu promenu. Moj iskreni osećaj je da Novak, bez obzira na izjave koje daje jer se one sve unapred pripremaju uz savete PR strucnjaka, neće igrati još dugo, jer ne verujem da će biti zadovoljan time da pruža tenis na svega 60-70 posto svojih mogućnosti i to u danima kada mu lakat to dozvoli, ako je u pitanju hronična povreda. Ako ipak bude u stanju da igra jos nekoliko godina, realno je da bude u top 10, a mesto broj 1je vec imao i to je u redu. Što se izjava tiče, Ana (njen PR tim) je sredinom decembra izjavljivala da se jos uvek oporavlja i da je nastup u Australiji neizvestan, pa je samo desetak dana kasnije objavila kraj karijere. Izjave nisu samo za fanove, vec se pazljivo pripremaju i zbog sponzora i ATP/WTA tura.

srb

pre 6 godina

@Sub013
nije tesko postovati tudje misljenje...ti mislis da hoce, ja mislim da nece i to je to. Nema veze ni to sto sam srbin i to sto sam zvezdas ili to sto sam visok 190cm i imam 30godina, ima veze iskljucivo to sto ne verujem da ce ikada vise ozbiljno zaigrati tenis...tako se mislilo i za federera pa se ipak vratio u velikom stilu ali smatram da to nece biti slucaj sa djokovicem dok ne prilagodi ishranu modernom sportu

Dragan

pre 6 godina

Tesko, kako sada izgleda Novak, od povratka vise nema ni govora.Mislim da je puno postigao u svojoj karijeri.Posle uzimanja tog prokletog RG, sve se oktenulo u njegovoj glavi.Ovaj spanac Pepe je mnogo uticao na karijeru Novaka.To je ocigledno.Raspustanje sampionskog tima je za osudu od Novaka.Sada pokusava sa novim timom, uzalud, i samo gubljenje vremena.Povrede su ga stigle u najgore vreme, tako da od povratka nema nista.Voleo bih da gresim, ali sta god Novak odluci, neka bude do njega, a mi licno koji volimo Novaka, nikada necemo zaboraviti ono sto je on licno ostvario i svoje ime upisao u mnoge rekorde belog sporta.Pozdrav za Novaka i. njegovu porodicu iz Arizone.

bigserb

pre 6 godina

Na zalost, ali Novak je ispricana prica, sto je uradio u tenisu uradio je i to je to! Ovo njegovo mucenje poslednjih godinu i po dana nije mucenje samo njega samog, vec i svih nas koji ga volimo i navijamo za njega, ali treba biti realan i shvatiti da Nole vise nikada nece biti onaj stari, proslo je njegovo vreme, a i sam je reako da sada u zivotu ima druge prioritete, a ne tenis! Cim jednom profesionalnom sportisti njegov sport vise nije prioritet, kako onda iko moze ocekivati da taj neko bude ponovo najbolji? Pa nikako! Mene samo nervira sto se nije povukao kao veliki sampion kada je shvatio da vise nema motiva za tenis, vec je od sebe pravio predmet sprdnje ovih godinu i po dana i to nastavlja i dalje da radi! Kako je moguce da posle 6 meseci nije sanirao povredu lakta, pa ako je ta povreda takva da ne moze da igra, sto je onda najavio povratak? Ne shvatam to njegovo ponasanje i mislim da je Novak negde pogubio konce i da se ponasa dosta iracionalno u poslednje vreme!

Lik

pre 6 godina

Treba realno sagledati situaciju, teniski lakat je neizlečiva povreda što se tiče podnošenja velikih opterećenja. U normalnom životu neće imati tegoba ali za teška opterećenja to neće moći dugo sa konstantnim opterećenjima. Eno Nadal, Marej pa i Federer, svaki od njih vuče posledice pa gledaju da nekako rasporede taj pritisak ali vidljivo je da im je kraj profesionalne karijere blizu.

Gastarbajter

pre 6 godina

Tesko da ce biti u prva tri. Federer, Nadal, Tim, Zverev. Pa Djokovic mozda ali samo mozda. Treba pobedjivati vise od Mareja, Nisikorija, Vavrinke, Cilica. Prvih 10 mu je sigurno

Pamet

pre 6 godina

Da sam na njegovom mestu odavno bih se penzionisao i uživao. Šta ga tera da se još maltretira kad je osvojio sve što se može osvojiti, materijalno je obezbedio praunuke i celu familiju. Ah da, popularnost - najteža droga. Napunili su mu glavu da je narodni heroj i sad treba izneti taj teret.

Zivojin

pre 6 godina

Mladje generacije ne razumeju i da se covekov pogled na zivot menja tokom godina. On fizicki mozda i moze da se spremi ali psihicki to ide teze. Ja sam zavrsio fakultet bez problema u periodu od 19-24 godine, imao vremena za sport, devojke, prijatelje ama sve sam mogao, nista mi nije bilo tesko. Sa 30 godina sam uzeo da ucim jos jedan jezik i to je islo veoma tesko, uz velike muke sam uspeo, motivacija opada tokom godina i to je normalno. Dakle, motivacija je problem.

Jedan

pre 6 godina

Nažalost ne, kada neko 4 sata pre meča kaže da nije u stanju da igra, onda se postavlja pitanje koliko je zapravo i uspevao trenirati pre...njegova (ili tima doktora) je greška što se operacija nije uradila, ovako i sa eventualnim povratkom kod njega bi bila strepnja da li će osetiti bol ponovo, a samo ta mala psihička odsutnost bi ga koštala bitnih mečeva...nadam se da grešim, ostaje da vreme pokaže svoje, kako god bilo ostaje jedan od najboljih!

Mozda

pre 6 godina

Ako promeni pogled na stvari. Sve dok grli drvece, "siri ljubav", sa Amore se slika da dokaze svetu koliko je voli, nema od povratka nista. Ljubav je deo nas, sa tim osecanjem se radjamo, to nije nesto sto se uci u kasnim godinama, kada su okolnosti normalne. Jos u detinjstvu to razvijamo, a kasnije sazrevamo, nadogradjujemo, prioriteti se menjaju, mi sticemo iskustvo... Za to nam ne treba ucitelj, ljubav je deo nas, sve prepreke moramo sami proci. Mislim da Novak ima isti problem koji je i Borg imao i zbog toga je zavrsio karijeru rano. Mora naci nekog ko ce mu pomoci da taj strah prebrodi, pogresna terapija trenutno, sirenje ljubavi. To ima za cilj da njega ubedi da ce ga svi voleti ako on voli sve ljude. Jedino sto to uopste nema smisla, niti treba voleti sve, niti mozes voleti sve, niti ce njega voleti svi i u tome nema nista lose. Treba mu neko zaista ozbiljan...

Mladen

pre 6 godina

Dobri ste, vidite gde se vesti najvise citaju i oko cega se ovi svadjaju u komentarima, pa im trpajte jos takvih vesti. Sad ce opet rasprava oko Novaka Djokovica, kao da je bitno da li ce se vratiti ili ne.

xxxl

pre 6 godina

Voleo bih da gresim ali mislim da mu nema povratka bez operacije lakta,ako je to uopste u pitanju.Imam povredu lakta koja se ne moze leciti mirovanjem nego samo operacijom.Uvek ce se vracati bol i nemogucnost vrhunskim bavljenjem sportom.

STEVO

pre 6 godina

Bolje je pitanje da li će zaliječiti povredu kako treba? Ako u tome uspije onda ni povratak na vrh uz odnos prema tenisu kao prije 4-5 nije nemoguć. Izgubio je previše vremena na ovu vrstu terapije a rezultata nema, tako da nije nemoguće da mu prekipi i da sve batali.

jelena

pre 6 godina

Dragi Novače,

rešenja velikih i naizgled nerešivih problema upravo su veoma jednostavna i nalaze se blizu nas samih.
Savete u vezi sa ishranom, izgradnjom mišićne mase, zaštitom zglobova i drugim gradivnim elementima tela uvek i bez materijalne naknade možeš potražiti i dobiti od naših naučnika/profesora iz oblasti biohemije, fiziologije, molekularne biologije....Niko bolje od njih ne zna i ne može ti protumatumačiti značaj proteina, masti...ugljenih hidrata, put hrane i razgradnju/ugradnju hranljivih materija do svake ćelije tela...funkcionisanje ćelija, tkiva... organizma u celini.
Iznimno vredne duhovne savete možeš pronaći u delima Vladike Nikolaja i Prof. Vladete Jerotića na izvorištima naše pravoslavne vere.Takođe, u razgovoru sa monasima (duhovnicima) možeš spoznati veoma važne duhovne pouke. Molitva i tihovanje početak su svakog izbavljenja/izlečenja.

Puno Zdravlja i sreće u Novoj 2018!

Hmmm

pre 6 godina

Ovo je anketa hoce li se Novak vratiti, ili ne. Sto se tice toga o cemu ti pricas bila je i to tema, samo nije sada. Realno koje najbolji tehnicki i protiv koga je teze igrati je subjetivna stvar tenisera. Neko ce reci da je to Federer, neko Nadal, neko Novak, neko Endi... Ne mozes uzimati kao reper ono sto Nadal kaze kao nesto sto je objektivno, to je njegov licni dozivljaj Novaka i Federera. Kao sto recimo meni Federer igra elegantan tenis, nekom drugom se to ne svidja, sto je potpuno normalno. Zato sto ono sto je meni lepo ne mora biti i nekom drugom lepo.

Вељко

pre 6 godina

Prvo,nemamo adekvatne(tačne)informacije zbog čega ne igra i da li u opšte želi da igra.
Ako ga zaista muči taj lakat,mnogo je bliži završetku karijere,nego povratku na prvo mesto.
Ako je sa rukom sve uredu,opet je malo verovatno.Ima on lepih godina,ženu,decu...
Ne mislim da je osoba koja će se mnogo žrtvovati da bi se ponovo popeo na vrh.On je to iskusio i ubeđen sam da mu to nije primarni cilj.
Realnije je da pokuša da napadne još neki gren slem do kraja karijere,mada ne verujem da i to može.
Njegov osnovni problem je kroz celu karijeru bila fizička sprema.
Kada je bio najspremniji uzimao je velike titule.
Sada nije u stanju da dostigne taj nivo spreme a nema servis jednog Federera,forhend i upornost jednog Nadala.
Za prvo mesto bi morao da odigra fenomenalnu sezonu,šanse za tako nešto su mu u promilima.

ahila

pre 6 godina

Posle ovih komentara - da sam Novak, uzeo bih drzavljanstvo Monte Karla i kada bude ponovo br.1 ne bi vise ni dosao u Srbiju. Sramni komnetari!
(Pantagruel)
Molim Novaka da radi kao i do sada.Većina nas ga voli ,ali na ovakve članke se "lijepe" najviše oni koji nikad nisu voljeli Novaka .Novače svi znaju da ti nisi rekao zadnju riječ.To što mnogi to priželjkuju ,uzalud im radovanje .Terminatore,čekamo te i volimo do neba i tri kapije više :) .