Subota, 30.12.2017.

09:14

Muslin odgovorio Kokezi: Očigledno sam bio u zabludi

Slavoljub Muslin, doskorašnji selektor reprezentacije Srbije, rekao je za "Večernje novosti" da je očigledno bio u zabludi kada su u pitanju razlozi za otkaz.

Izvor: B92

Muslin odgovorio Kokezi: Oèigledno sam bio u zabludi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

Вељко

pre 6 godina

@coldplayer > lepo ste postavili par pitanja,ali nikada nisam čuo,pročitao da ih je neko od novinara uputio Muslinu???
Zašto? Sama se nameću...
Za ove koji brane Muslina i njegov dekadentni fudbal:Nije smenjen,nego je sporazumno raskinut ugovor.
Da je smenjen,tužio bi FSS,ali to nije uradio.
Možda nas je odveo,ali poslodavci imaju pravo da misle da će neko drugi biti bolji,da imamo igrače sa kojima možemo igrati bolji,brži,lepši fudbal...
Uostalom,ljudski je nadati se.
I mislim da je urađen dobar posao.
Od šest utakmica protiv tri reprezentacije koje su nam bili konkurenti za prvo mesto u grupi,nismo bili bolji,dominatni ni u jednoj jedinoj!!
A igrali smo protiv krema evropskog i svetskog fudbala:Vels,Austrija i R.Irska!
Ipak,bez obzira na sve,Muslin je uradio to što je trebalo i Hvala mu za to.
Molim Vas,ako se ne razumete u fudbal,samo pogledajte ko su treneri dva trenutno najbolja evropska tima(Real M,M.City).
Da li su to mladi treneri ili neke čičeganje?
Molio bih malo respekta prema Krstajiću.Kritikujmo ga nakon prvenstva,a ne unapred.

ajmo malo logike, i razumnog poredjenja

pre 6 godina

@Zamislite da ste odradili plan u firmi sa 115 posto, lezite u fotelji cekajuci bonuse zadovoljni sobom kada vam direktor kaze da ste dobili otkaz zato sto mu se nije dopao stil sa kojim ste prebacili plan, plus niste uposlili ni na jednom projektu njegovog omiljenog radnika Miku. Svi vi koji podrzavate smenu Muslina bi tada kukali kako je svet nepravedan i okrutan.
Jos jedna stvar, da li stvarno mislite da bi Paunovic ili Jokan ili bilo koji trener od integriteta preuzeli tim posle ovoga sto se desilo Muslinu. Ni u snu
(banat, 30. decembar 2017 09:23)

Taj "Mika" je trenutno najobrazovaniji, najoosobljeniji i najperspektivniji (najtalentovaniji) strucnjak u Evropi, a i svetu. I nije, a i ocigledno je (jasno i nedvosmisleno) nece ni ubuduce biti - ne glavni uposleni/vodja nego samo deo tima.
Posao menadzera/kormilara nije samo da gleda juce i danas, nego pre svega i ka buducnosti. To je u stvari najbitniji njegov zadatak. Planiranje i programiranje buducnosti. Pa pogledaj samo kako jedna moderna kompanija usmerava profit - najveci deo profita ide u istrazivacki i razvojni deo kompanije. Ide u sutra.
Pogledaj uostalom FUJI, Toshibu, Nokiu...gde su? Sta kazes - da se zavalis i uzivas u fotelji a? E ti moj...

Goran

pre 6 godina

Neko kaže da smo imali sreće, neko da smo imali laku grupu, neko da smo loše igrali, itd... Nikad kraja našim komentarima, poznati smo po tome smo svi selektori. Šalu na stranu, nije baš ni da smo imali sreće jer je ranije očigledno nismo imali, nije baš da smo imali laku grupu jer su u njoj bila tri učesnika poslednjeg EP, a da smo igrali loše, možda, na kraju se priznaje samo onaj ko ide dalje. To su kvalifikacije i tu ne treba očekivati nešto spektakularno već samo razmišljati o tome kako proći dalje, ništa drugo. Ovde se radi o nečemu da je selektor otišao zbog toga što nije slušao šta čelnici FSS hoće, a da to nisu pominjali ni na početku a ni tokom kvalifikacija. Da nismo uspeli, bio bi kriv selektor i svi bi pominjali da je to zbog toga što nije pozvao igrače koji su sada u žiži, a pošto se desilo suprotno sada određeni smatraju da oni moraju da idu iako niko to nije pominjao dok su kvalifikacije trajale. Setimo se 1998. kada je naš Savez odlučio da povede povređene i igrače koji koji su potpuno van forme, pa smo imali kratku klupu, sve sa konstatacijom da su povedeni zato što su zaslužili. A otpali su oni koji su debelo odradili kvalifikacije i na kraju dobili šut kartu pred sam odlazak. Jedan od aktera te priče se pominje u ovoj današnjoj situaciji, a tada je uzdignute glave prihvatio to da nije više potreban. Svaka mu čast! A kako smo tada prošli, zna se. Sada je porasla cena "proizvodu" koji je u rukama menadžera a samim tim i čelnici bi da se malo omrse.

Dragan

pre 6 godina

@Sale

Argument je njegov rezultat. Dok imas rezultate uopste nije bitno kako igras i ko ti igra. Sad samo cekam da mi kazes kako plasman na SP posle 8 godina i 3 propustena velika takmicenja i nije neki rezultat, i kako bi i tvoja baba na Muslinovom mestu prosla grupu pored nikad gorih Austrije, Velsa i Irske...

Sale

pre 6 godina

@Dragan
A koji je to argument da bi muslin ostao???Nas je dobila treca reprezentacija austrije,vels nas je u oba meca razbio,irska je bila bolja u bg i jedva smo pobedili gruziju.irska je bila druga a ponizena je kuci u barazu,sto bi se i nama desilo da smo ga igrali.srbija je najslabija reprezentacija na sp.a sto se taktike tice muslin igra sa pet defanzivnih igraca plus dva defanzivna vezna.sms je najtrazeniji nas fudbaler koji kod njega nema mesta ni na sirem spisku.krstajic je na azijskoj turneji pokazao vise nego muslin sa daleko slabijim reprezentacijama.

Dragan

pre 6 godina

Stvarno je tesko razumeti vas koji podrzavate smenu Muslina. Koji su vasi argumenti...prvo kazete "lose smo igrali", a onda kazete "nije to zasluga Muslina, to je zasluga igraca"...pa cekajte, ako je zasluga igraca onda to znaci da su igraci igrali dobro, a ne lose...sto opet znaci da je selekcija odradjena kako valja, a sto je opet zasluga Muslina...i tu pada u vodu i vas treci argument "nije igrao Sergej, nije igrao Radonjic, nije igrao Djoka, Pera, Laza...". Znaci, vi ste u totalnoj kontradikciji sami sa sobom. A sta reci za argument "igrali smo u lakoj grupi"...ja stvarno ne znam dokle vase pamcenje dobacuje, ali podseticu vas da mi pre samo 5-6 godina nismo mogli da pobedimo Kazahstan, Estoniju, Makedoniju...cak stavise, gubili smo...i sad odjednom, grupa sa Irskom, Velsom i Austrijom je laka??? Pri tome, svaka od tih reprezentacija je igrala vise nego dobar fudbal na prethodnom EP, Vels cak igrao polufinale!

Lepi Mića

pre 6 godina

Naš sirotinjski mentalitet je slika i prilika stanja u fudbalu. Pohlepa, pohlepa i samo pohlepa. Oterali su Muslina jer nije ugurao njhove zlatne koke u tim. Daj da prodamo dobro danas Sergeja,sutra Kurtu,preksutra Murtua, pa nek ide žovot. Šta me briga šta će sutra biti sa reprezentacijom. Pa koji normalan čovek će da pristane da mu nepismeni ljudi, poput Kokeze, Vesića, Vazure ili Kežmana bude šef? Kad im jedan Radomir Antić nije bio dobar, šta onda dalje pričamo?

alcale

pre 6 godina

1. Ovim je apsolutno potvrdio ono sto je kokeza izajavio. Nije dozvolio da mu ni prijateljskoj utakmici odigra jedan od najzapazenijih igraca u EVROPI, ne u kini ili 2 turskoj!
2. Kazete nije vazna igra??? Itekako je vazno na koji nacin cete izvrsiti ono sto vam je dato na poverenje od strane poslodavca! U SVAKOJ FIRMI!
3. SAMO U SRBIJI, prvo je MASOVNO pljuvan jer ne poziva najbolje igrace, a kada je smenjen dize se u nebesa i brani! Covek je smenjen tacka! Izostavljao je najboje igrace CAK i sa prijateljskih utakmica i za to NEMA opravdanje! To je i priznao u ovom tekstu!
4. Ponovo igra repke pod njim je bila MRTVA! Dobili smo STO SMO MORALI da dobijemo i to na jedvite jade. Nijednu utakmicu nismo odigrali sigurno i pokrili ceo teren, kako bi i mogli sa 8 odbrambenih igraca!

Cini mi se da i ovde ima botova! Ne znam ko bi pri zdravoj pameti mogao da opravda npr da Djordjevic ne pozove JOKICA?!!? evo zamislite da ga nije pozvao na EP... Mi bili drugi a jokic npr ode da igra za Sloveniju u sl ciklusu? ko bi to dozvolio da se desi! Ali djordjevic je pozvao PRVO najbolje kosrakase pa posle sastavljao tim kako je mogao a ne da lupeta da najefikasniji igrac utakmice ustvari najlosiji!

LTC

pre 6 godina

Aman ljudi, nas najbolji igrac, koji treba da bude nosilac narednih 7-8 godina, je mogao biti izgubljen zauvek.
Setite se Matica i Mihajlovica.

marko

pre 6 godina

Ovo je bila cista sreca i umece pojedinih igraca... Od igre nije bilo nista, kako i da bude kad smo igrali sa pet odbrambenih i dva zadnja vezna.

Марко

pre 6 godina

Браво, Муслине! Свако ко има своје ја, у потпуности те разуме. Полтрони попут Крстајића су на другој страни уз Кокезу и Кежмана.

Danny Crane

pre 6 godina

Muslin kao igrač 3 titule sa Zvezdom i finale kupa Uefa 1979. godine, a saigrači Džajić, Pižon, Dule Savić i drugi. U evropskim klubovima je igrao uspešno 6 godina, a kao trener je radio u 7 zemalja. Odveo nas je na mundijal sa timom koji je najslabiji od svih naših selekcija koje su se do sada plasirale na svetsko prvenstvo. Sa druge strane je Kokeza, čovek za koga do dolaska SNS na vlast niko nije čuo. I taj Kokeza dodje jednom Muslinu i hoće da mu sastavlja tim.

Miodrag

pre 6 godina

Svaki tekst je pun komentara Partizanovih i Zvezdinih navijaca tinejdzerskog uzrasta. Sve komentari kroz tu prizmu. Muslin nije na gubitku. Ukoliko ispadnemo u grupi svi ce od njega prabiti junaka jer bi bas on prosao grupu. Ukoliko prodjemo grupu opet je na dobitku jer je on obezbedio plasman na Mundijal. Kokeza bi trebao da podnese ostavku ako dozivimo bruku. Ne samo da smenjuje Krstajica nego da ponudi i svoju " glavu". Medjutim, bice kao i Tosa.

endesa

pre 6 godina

postoji nešto više od zvezde i partizana u našem fudbalu, to je jedino reprezentacija. da je muslin bio dobar-nije, da je krstajić neko ko ce da nas popravi-neće. A vi i dalje budite u fazonu bolesnog rivaliteta pa se krvite. zbog vas takvih dodje neki kokeza,fudbalski anonimus na mesto na kom je nekada sedeo jedan miljan miljanić i radi šta god on hoće.

Petar Nikolic

pre 6 godina

Konačno je Muslin direktno rekao zašto je smenjen: Kokeza je hteo da mu sastavlja tim i pravi taktiku na Mundijalu. Da je ovo bar malo normalna zemlja, sad bi se digla javnost i mediji i Kokeza bi u roku od 24h zbrisao iz FSS. Ali, ništa se neće dogoditi jer ovo je zemlja gde vlada medijski mrak, a svi znamo ko nas drži u mraku, tj. ko je postavio Kokezu u FSS. Ako predsednik države Vučić krši ustav jer je istovremeno predsednik svoje stranke, "normalno" je da njegov čovek Kokeza krši sve pisane i običajne norme pokušavajući da Muslinu sastavlja tim. Eto odgovora na pitanje zašto smo kao država na dnu u Evropi i zašto smo kao reprezentacija takodje na dnu.

Mare

pre 6 godina

Koliko me pamcenje seca Muslin je sa bordoom igra finale kupa uefa ili ga cak osvojio sa zinedin zidanom koga je on stvorio
(bojan, 30. decembar 2017 12:09)
Slabo se secas jer Muslin nije igrao finale kupa uefa,dobio je otkaz pre cetvrtfinalne utakmice zbog katastrofalnih rezultata u prvenstvu Francuske.Zmenio ga je Nemac Ror.Inace u toj ekipi Bordoa su bili pored Zidana i Lizarazu i Dugari.

duledudule

pre 6 godina

Sta se lozite na tog Muslina? Nije za reprezentaciju i tacka! Treba nam dinamika, sarolikost, energican selektor a ne mrtvo puvalo. Neki Sale Djordjevic npr
(Kinaski, 30. decembar 2017 11:10)
Rodjace Krstajic ti je selektor.alo krstajic

coki

pre 6 godina

Zagor...da li su to igraci presli da igraju za druge reprezentacije?I time se zauvek onemogucili da igraju za Srbiju?da li isto broj odlicnih igraca imamo u kosarci I u fudbalu?da li je isto kada te ne zovu u mladje kategorije i u A selekciju u kval.za SP?I da li su neki Od tih juniors koje Muta nije zvao bili najbolji igraci u jednoj od 3-4 najboljih liga na svetu?

dejandddddd

pre 6 godina

Svi mi moramo da shvatimo da je predsednik saveza gazda u kyci I tako je u celom svetu. Selektor pravi tim I poziva igrače koje onvzeli, ali ako predsedbik misli da treba da pizive nekog igrača da ne bi savez izgubio istog za sva vremena to nista nihe strasno.
Selektor ode posle ugovora, ali igrači ostaju I to je piena cele priče!!!
Prvi put je neko reagova instiktivno u savezu iza to svaka čast!

Vladimir

pre 6 godina

@coldplayer

Da li ti to ozbiljno tražiš od Muslina da ti objašnjava taktiku i igru reprezentacije i koji igrač je igrao i zašto? Neverovatno šta sve deca sebi dopuštaju. Bivši selektor treba da se pravda nekom slinavcu kako je uspeo da odvede gubitnike na SP. A izvini, loše su igrali, imali smo sreće i ostale gluposti. Zaboravio sam na to totalno. Stvarno gospodine Musline, kako ste mogli?

JPR24

pre 6 godina

Koliko me pamcenje seca Muslin je sa bordoom igra finale kupa uefa ili ga cak osvojio sa zinedin zidanom koga je on stvorio
(bojan, 30. decembar 2017 12:09)

Nije. Vodio je Bordo do cetvrt finala u kupu uefa, dalje nije jer je oteran zbog losih rezultat u domacem prvenstvu, tako da nije mogao da ih vodi u cetvrt finalu protiv Milana itd...

nista o nicemu

pre 6 godina

Ne vidim problem da Muslin bude otpusten jer ne zove jednog Od najboljih igraca serije A koji je bio na ivici zbog toga da zaigra za CG odakle je poreklom,a posle nema nazad.
(coki, 30. decembar 2017 11:59)

Avangardo, odlicno si rekao da ne vidis. Vasa percepcija se iskrivljena mrznjom da nista i ne vidite.

Shommy82

pre 6 godina

Maki 
Lepo si rekao.Ne bi niti jedan koji drzi do sebe.A ja tebe pitam koji bi predsednik kluba dozvolio da mu tim igra bedno,trener drzi najbolje na klupi,a procentasi igraju?
(coldplayer, 30. decembar 2017 10:37)

Evo ja ću da ti odgovorim umesto njega. Svaki, dokle god je njegov tim na prvom mestu. Hoćeš li mi reći da je Porto sa Murinjom lepom i lepršavom igrom osvojio LŠ? Fudbal je egzaktan, rezultat je jasan pokazatelj, a ne filozofija. Nisu svi tehnički potkovani da i igraju lepo i osvajaju trofeje kao Barsa ili Real, a Srbija danas tek definitivno nije potkovana.

A da samo dopunim, ako biram izmedju čoveka sa fudbalskom i trenerskom karijerom sa sasvim solidnim dostignućima i čoveka bez fudbalske prošlosti i ikakvih drugih dostignuća, koga je politika ubacila prvo u klub na silu, pa potom bez rezultata i na samo čelo saveza, uvek ću izabrati da verujem ovom prvom više.

Izvinjavam se na opširnosti, pozdrav.

coki

pre 6 godina

Obraz djon...ti bi sutra pricao posle debakla Muslina na Sp(sa onakvom igrom to je garantovano) kako je savez ispustio najboljeg mladog centralnog vezistu u Evropi I jos dva igraca jer ne zovu najbolje u reprezentaciju nego menadzerske igrace.Mihajlovic je otpusten jer nije zvao Matica a igrali smo 10x bolji fudbal nego sa Muslinom,Ne vidim problem da Muslin bude otpusten jer ne zove jednog Od najboljih igraca serije A koji je bio na ivici zbog toga da zaigra za CG odakle je poreklom,a posle nema nazad.

Najbolji je opancarev lepak

pre 6 godina

Mi ni nemamo reprezentaciju kao takvu ,sve se svodi na relaciji Partizan-Zvezda ili Zvezda -Partizan da nikog ne favorizujem od oba kluba.Zvezdasi brane doduse ne svi vec vecina Muslina a Partizanovci obrnuto.Kad nam bude selektor neko neutralan i modernog shvacanja fudbala bicemo mi solidna reprezentacija jel igraca imamo.Kakav je mentalitet ovog naroda i kakva nam je drzava bas i neverujem u takvo nesto .Sta reci sem steta.

radomir antić

pre 6 godina

Džabe pišemo, nikog se to u FSS ne dotiče po sistemu psi laju karavani prolaze. Sistem je postavljen: Savez autonoman u odlučivanju a fudbal se finansira iz budžeta (novcem poreskih obveznika). Rešenje: bojkotovati fudbal (preusmeriti sredstva na naše uspešne sportove: vaterpolo, odbojka, košarka, atletika...) a grupa fudbalskih oligarha koja se ogrće plaštom zvezde i partizana (zloupotrebljavajući emociju svih srba koji navijaju za ova dva kluba) neka nestane u svom ništavilu.

dorandon

pre 6 godina

Sto neko rece,
kad moze Stefanovic da bude ministar policije,
sto ne bi mogao Krstajic da bude trener reprezentacije!
Za bolje nismo!

Kinaski

pre 6 godina

Sta se lozite na tog Muslina? Nije za reprezentaciju i tacka! Treba nam dinamika, sarolikost, energican selektor a ne mrtvo puvalo. Neki Sale Djordjevic npr

coldplayer

pre 6 godina

@nista o nicemu
Kakav Kokeza?Ima valjda tu zdravog razuma.Vise puta u karijeri je optuzivan za te procente.Igraju igrace koji nisu standardni,a neki koji to zasluzuju se ne zovu.Imas valjda mozak pa kapiras.Ne treba ti nikakav Kokeza.

izhlapjeli starac

pre 6 godina

I ovde je u velikoj meri prisutan rivalitet izmedju blizanaca. Malo je realnog razmisljanja.
I ja sam mislio da je Aca sujetan kada nije zvao Marjanovica. Dokazao je da je bio upravu i da zna sta radi. Da mu je neko naturao bilo sta, sigurno bi dao otkaz. U fudbalu je bas to u pitanju.
Muslin je nepobitno dokazao da zna sta radi - ostalo je sta bi bilo kad bi bilo.
Zato nisam niposto na strani Kokeze.

todor

pre 6 godina

Ajde bre, odakle ovolika kolicina histerije i nepromisljenosti? Zamislite sad odjednom je Muslin simbol morala i postenja, mafija u FSS nije mogla da utice na njega i zbog toga su ga kao smenili?

Pa sto bi ga onda postavljali u startu? Ili sto ga nisu smenili posle prve ili druge utakmice u kvalifikacijama i stavili poslusnika?

Hajde objasnite sebi prvo, kojom logikom neko mora da sredjuje menadzerskim vezama da igra Sergej koji vredi 100 mil. A neki Gudelj iz Kine, on igra bez recimo te iste veze?

AHTUNG DIHTUNG

pre 6 godina

Mene je sramota cele ove price oko Muslina
I bez obzira na SMS aferu i stil igre odveo nas je na SP - morao je da ostane na mestu selektora. Ogresili su se o njega ali sta ocekivati jer Kokeza i company

znanje-imanje

pre 6 godina

@koperfild: "nasi treneri su vece zlo od menadzera, pogotovo treneri koji kroz karijeru nisu nesto mnogo zaradili"
bravo - u centar!
Muslin ima samo utoliko zasluge što je grupu ipak prošao a većina ostalih naših "stručnjaka" ne bi čak ni uz onakvu tj. najveću moguću sreću. A Muslinova je sreća bila dodatno veća i što je njegov jedini mogući stil anti-igre pasovao za naš baš nizak kvalitet.
Više sreće prosto nije bilo moguće imati. Žreb nam podari baš sve rankingom precenjene ekipe i sve u padu - tj. na svoju realnu vrednost. Sa povredama glavnih igrača. Sa posle ama baš idealnim razvojem ostalih rezultata u grupi. Koje su ama sve veoma glupo, neprofesionalno tek prekasno shvatile da samo, ali samo treba flaster na Tadiću i već imaju 0:0 sa nama!!!
Pa opet - jeeeedva...
I vi to branite, cenite a kao viziju za SP vidite i žalite?!?!?
Jeste, imao je "rezultat" i jeste, ima čak i od njega gorih. I jeste, Kokeza &co. jesu mrak i nastavak Karadžić mraka. Ali ljudi - da smo na blogu glasali pre svake utakmice za igrača za svaku poziciju, da se tako formiralo 11 tj. 17 i da smo tako, bez ikakvog trenera i treninga igrali kvalifikacije - bili bi u onoj grupi prvi ubedljivije nego što ovako bi sa Muslinom. Sećate se Austrije B?
E ovo je ista meta isto otstojanje. Još se nadam da će Selektor Krstajić (aik aik aik argh...) za trenera pozvati Milojevića, Jovanovića, Jokanovića i da će nešto ipak biti... Uostalom baš sve videćemo i po sastavu i po ima-nema prodanim utakmicama.

coki

pre 6 godina

banat...Ne pravis se nenormalan,poredjenje ti je bezveze,jer smo zbog Muslina(njegovog odnosa sa menadzerom) I njegove sujete mogli da ostenemo bez tri talentovana igraca zauvek(da izaberu da igraju za drugu reprezentaciju)!Od toga,Sergej lagano ulazu u tim sezone serije A!Tako da tvoja prica treba da glasi,radnik u firmu je odradjivao posao,traljavo,nespretno,dosadno ali je odradio posao za koji je placen,pritom,Taj radnik u firmi je zbog svoje licne svadje sa kolegom iz drugog sektora namerno propustio priliku da donese svojoj firmi ogromnu korist potpisivanjem velikog projekta,sto dalje znaci da nije radio 115% kako ti kazes(ne postoji trud od preko 100%) u interesu svoje firme koja ga placa.

Grk Zorba

pre 6 godina

Ljudi, gledajmo to sa vedrije strane, zahvaljujuci ovim diletantima koji vode nasu reprezentaciju, bice lakih fikseva na prvenstvu. Najsladje pare na kladionici su uvek bile na evropskim ili svetskim prvenstvima igranjem na nase protivnike jer menadzeri uvek odrade sjajan posao kad sastavljaju tim.

bojan

pre 6 godina

Kazu neki nikad niko nije cuo za muslina od poznatih.Eto cuo za njega jedan od 5 najboljih fudbalera sveta koga je taj isti Muslin stvorio u bordou.A to je Zinedin Zidan,a grobari mogu samo da pisu lose jer drugo i ne znaju.Covek odveo na prvenstvo prosecnu ekipu u grupi sa tri ucesnika evropskog prvenstva.od toga dva su prosli grupe a jedni igrali polufinale.bitno da pljuvaci razumeju fudbal koji se igra za rezultat a ne za lepotu.lepota prolazi a rezultat se pamti vecno

Kako ko, pa ja

pre 6 godina

Mene jeste nervirala igra (posebno ono kukavicko povlacenje protiv Gruzije), ali realno, nepravda je... no, ko jos danas gleda pravdu i zasluge - i svako od Vas bi gledao interes na toj poziciji, da se ne lazemo!

sale-delija

pre 6 godina

mislim da su oboje u pravu s jedne strane je muslin u pravu..on je bio selektor i sastavlja tim a sa druge strane su oni igrači zaslužili da igraju za reprezentaciju a on ih nije pozvao. .

Deyan

pre 6 godina

Na stranu to što smatram da treba mladi igrači da idu na SP ipak je nedopustivo da predsednik saveza komentarise i selektoru sastavlja spisak igrača, to je nedopustivo.

MiLaN

pre 6 godina

Braniti se protiv Gruzije eeeeee ??????? 

Sramota bi bilo da je ostao selektor. Koju bi tek formaciju koristio protiv Brazila ???? 

Igrali bi samo sa Mitrovicem i Tadicem(Ljajicem) kao ofanzivcima ?????
(Al@din, 30. decembar 2017 10:37)

Potpuno te podrzavam. Plus sto ga je Austrija B (falilo 8 prvotimaca) odlucila od fudbala. I to u utakmici gde nas je pobeda vodila direktno, a ne da strepimo u poslednjem kolu, a strepeli smo. Ne zelim da zamislim sta bi nam se desilo da smo bili u grupi sa Spanijom i Italijom.

Komentator

pre 6 godina

Znamo li mi uopšte da merimo uspeh? Nivo nečije poslušnosti? I ne igra pojedinac, pa makar se zvao i Mesi već tim, a ovaj tim se posle toliko godina plasirao na SP i sada nam je to tako normalno. Nismo realni i objektivni. A igrači koji kalkulišu za koga će igrati, kako mislite da ostave srce za grb na terenu?

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.
(Globtroter, 30. decembar 2017 09:52)

Aha, kao četvrti u šeširu mi ne bi trebalo da prodjemo bilo kakvu grupu, jer nikada niko u istoriji ove igre nije osvojio grupu iz četvrtog šešira...ali čovek je prošao..i šta ćemo sad? Naravno, da ga otpustimo, jer tako treba...to je najrealnija priča, i da dovedemo trenera kome će utakmica na prvenstvu biti prva u životu...jer tako treba. Srbi znaju, zato nam i ide tako dobro u tom fudbalu evo već 30 godina.

coldplayer

pre 6 godina

@Maki
Lepo si rekao.Ne bi niti jedan koji drzi do sebe.A ja tebe pitam koji bi predsednik kluba dozvolio da mu tim igra bedno,trener drzi najbolje na klupi,a procentasi igraju?

Srbijo Ispravi se.

pre 6 godina

Bice , pre svega , da smo svi mi ostali u zabludi izuzimajuci FSS i svakoga ko se dovodi ili dovodio u vezu sa njima.

pope

pre 6 godina

(banat, 30. decembar 2017 09:23)

nije ti analogija bas sasvim na mestu. To sto si opisao je 'cilj opravdava sredstvo'. Saradjivao sam u kompaniji sa ljudima koji su umeli da naprave rezultat, ali su zaratili sa mnogima, jer su bili losi prema ljudima gledajuci samo sebe i sve zasluge pripisujuci sebi. Neki su jednostavno teski za saradnju i iritiraju i svoje sefove i saradnike. Tako da ne racuna se samo rezultat - plasman, ima i drugih rezultata.

BAKI

pre 6 godina

Kako je i mogao iskusni trener da očekuje da će bolje proći u zemlji gde ima 5-6 miliona selektora,koji sve znaju najbolje.Ne menja se čovek koji je odveo reprezentaciju direktno na Svetsko prvenstvo sa prvog mesta, u grupi koja je bila takva kakva je bila.Ne valja selektor koji ima rezultate,ne valja selektor koji ništa ne napravi...Možemo samo da se nadamo da će momci koji evidentno imaju neki kvalitet nešto pozitivno napraviti ali sa ovakvim turbulentnim reakcijama u organizaciji možemo se nadati samo "kockarskoj" sreći-ako prođe,prošlo je a ako ne prođe-kriv je neko tamo...

Slobo

pre 6 godina

ne razumem nas narod stvarno. Muslin nas jeste odveo na svetsko prvenstvo ali je igra bila nikakva, imali smo realno dosta srece. I moze neko da se razume u fudbal koliko hoce ali SMS mora da igra i tacka! Sa druge strane se poziva neki Mitrovic koji bi jedva i u Superligi igrao. Greska FSS je sto nisu od pocetka postavili jasne ciljeve i viziju reprezentacije pa onda da krenu u potragu. Vizija podrazumeva na primer da mladi dobijaju vise prilike da igraju, da formacija bude ta i ta, da se igra ofanzivno. Ali po mom misljenju je bolji i Krstajic od Muslina i mislim da sa njim imamo vece sanse!

asa

pre 6 godina

Prvo, nisi nas ti odveo na Sp , nego igraci. Drugo, Fss moze da te smeni kao sto te i angazovao iz raznih razloga. Trece, mladi igraci moraju da igraju da se napokon uspostavi sistem da matori odlaze a mladi polako dolaze. Cetvrto, ko si bre ti, Musline? Za tebe niko ozbiljan u fudbalskom svetu ne zna.

Koperfild

pre 6 godina

Zar neko zaista misli da je kod muslina u pitanju tvrdoglavost ili da on nije svestan da je Sergej za nekoliko klasa iznad Gudelja,Milivojevica,Bambija,Fejsa . . .
Covek je jednostavno biznismen- plati pa igraj. Kod njega sve ima cenu,tako je bilo i u Zvezdi pa zbog toga je i oteran iz kluba.
nasi treneri su vece zlo od menadzera,pogotovo treneri koji kroz karijeru nisu nesto mnogo zaradili.
Igra reprezetacije pod Muslinom je posebna prica.Za razliku od Atica koji je imao daleko slabija imena i mnogo tezu grupu a reprezentacija je igrala leprsavo napadacki kod Muslina je sve bilo obrnuto.
Sto se tice Sergeja jasno je ko dan da za razliku od drugih igraca koje je muslin gurao nema nikakvu potrebu da kroz reprezentaciju dize cenu i tu nastaje problem.
Na kraju krajeva bolje i bez selektora nego sa covekom zvanim procenat.
a sto se tice sukoba izmedju Muslina i Kokeze ima oa poslovica : "ko o cemu ..... o postenju " !

nista o nicemu

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.
(Globtroter, 30. decembar 2017 09:52)

Otkud tebi info da je nesto trazio? Ili verujes Kokezi na rec?

4k4.Dex

pre 6 godina

Ja ne znam otkud svi ovi komentari da smo igrali lose u kvalifikacijama. Ljudi kao da su gledali samo zad je dve utakmice kad smo vidno pali u formi ali to je normalno a i sve je vec bilo gotovo. Do tada smo igrali odlicno. Muslin je vratio Tadica napravio od njega Ronaldinja kao i izvukao od Mitrovica i Kostica maximum maximuma. Ostali odradili posao i to je to. Ja stvarno ne znam odakle sad to da smo lose igrali?

šetač

pre 6 godina

Niti jedan ozbiljan trener neće dozvoliti da mu se "hotelijer" iz Brodarca bavi sastavljanjem reprezentacije. Sam izbor Krstajića sve govori, čovek nema ama niti jedan faktor da bude selektor. Nit je trener nit je bio neki igraču. Al je važno da je iz Zenice kao i Kokeza.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Srećom pa na tom mudijalu igraju I fudbalske reprezentacije, pa ce biti pokoja lepa tekma. A ako me kojim slucajem zapadne da gledam neku od ovih šumskih ekipa, poput nase, vec imam spreman ranital za zeludac!

Dejan CZ

pre 6 godina

Nije ni Marjanovic putovao na OI pa trener nije smenjen a cela javnost se podigla...Muslin je ostvario rezultat,selektora imate koliko hocete u Srbiji koji ce zameriti sto ne igra ovaj ili onaj...odgovor za sve je ostvaren plasman na SP tacka.Sad kad se sve sleglo i kad je poznato ko ce da nas vodi u Rusiju isplivala je na povrsinu istina o ljudima koji vode FSS,o svemu ovome sto je Muslin rekao u svom obracanju tacka.

nista o nicemu

pre 6 godina

Bandit Slavoljub Muslin i gospodin Kokeza? Ahahahahahahahja. Ne mozete biti na Kokezinoj strani, covek je SNS. Okej, mozete ako navijate za sportsko-omladinsku frakciju SNSa Partizan.

Kokeza gospodin ahhahahahhahahahaha

True Batman Fan

pre 6 godina

Ceo zivot sam grobar ali podrska za Muslina! Pokazao je da ima kicmu pod naletima hijena iz FSS. Jedva cekam da krene svetsko prvenstvo i da izgubimo svaku utakmicu!

Marko

pre 6 godina

Očigledno je da sam poslednja dva meseca živeo u zabludi, jer sam mislio da više nisam selektor zato što nisam dopustio da mi predsednik FSS sastavlja spisak igrača i pravi taktiku za Mundijal u Rusiji",

Pa sad si samo potvrdio ono zbog čega si otpušten.

milenko

pre 6 godina

Bravo za MUSLINA!!!!
Treba valjda da svako radi i odgovara za svoj posao.
MUSLIN je postigao rezultat : Odveo je Srbiju posle 10 dgodina na SP. Svakom pametnom to je jasno ko treba da vodi RP na SP.
Taj kokeza razmislja kao politicki komesar. Jadno je to, da je takvom coveku povereno da vodi jednu organizaciju kao sto FSS

Oslo

pre 6 godina

Meni jeinteresantno to, da čovek, koji je bio prosečan i kao igrač i kao trener (koji je on to tim od imena trenirao), dobije šansu, pa se onda pravi najpametniji!Mada ni oni sa druge strane ne zaslužuju, da jih se pominje!
(padre, 30. decembar 2017 09:51)

Vodio je na primer Bordo....i tada dao sansu nepoznatom Zinedinu Zidanu....ostalo je istorija...

Al@din

pre 6 godina

Ne znam samo ko su ovi "mozgovi" koji
daju minuse kada se kaze istina, a to je da je igra Srbije bila losa. Od toliko normalnih formacija, on izabere protiv najslabije reprezentacije a i protiv svih igru sa 7 defanzivaca: 2 beka, 3 stopera i 2 zadnja vezna.

Braniti se protiv Gruzije eeeeee ???????

Sramota bi bilo da je ostao selektor. Koju bi tek formaciju koristio protiv Brazila ????

Igrali bi samo sa Mitrovicem i Tadicem(Ljajicem) kao ofanzivcima ?????

True Batman Fan

pre 6 godina

@xman

Decko, ocigledno je da nemas pojma kako funkcionisu stvari. Nije selektor taj koji uzima novac da bi neki igrac zaigrao u reprezentaciji vec upravo protuve iz FSS. A s obzirom na ovoliki pritisak da se SMS ubaci u reprezentaciju po svaku cenu, mislim da je jasno ko je tu uzeo novac. Uostalom raspitaj se malo kako i zasto Rambo Petkovic nikada nije zaigrao za reprezentaciju. Brazilcima je bio bog a za nas nije valjao...

Djalma

pre 6 godina

Strasno je da Krstajic bude trener, pa covek nikog nije trenirao.
@nele

...inace Muslin je trenirao sve samu elitu Evropskog fudbala i zato se nigde nije zadrzao duze od gidinu dana. I tako na stotine klubiva i svuda oteran bez ijednog trofeja.
Osim u zvezdi, gle cuda.

coldplayer

pre 6 godina

Sad ce muslinovci da nagrnu.A ocigledno je i da si trazio %od igraca.Ajde sto to radis po klubovima,ali zasto covece u reprezentaciji?Objasni nam svima zasto si na pocetku rekao da ce igrati standardni u klubovima,a na kraju su igrali oni koji greju klupe ili sede na tribinama.Objasni nam zasto i kako igra S.Mitrovic i dr koji nemaju mesta ni u njihovim klubovima.Objasni nam zasto igramo sa 7 igraca u odbrani i nas najbolji igrac je golman.Objasni nam zasto protiv Gruzina imamo dve sanse na celoj utakmici u sred Bg-a.Objasni nam zasto nema mesta za Savica i koja su to tri uslova.Objasni nam zasto mladima ne dajes sansu?Objasni nam kako to da nas drugi tim Austrije razbije u Becu pred nasim navijacima,a ti kazes to smo hteli.Objasni mi kako si mislio sa tvojim sistemom igre da ne primis 10golova po utakmici na sp.Ima jos toga,ali za sada ovoliko.

Negativni

pre 6 godina

Igra reprezentacije ti je bila bas na zavidnom nivou pa ti novi i mladi igraci uopste nisu bili potrebni.
(Mihajlo, 30. decembar 2017 09:25)

Da, plasirao se na SP kao prvi u grupi i time dokazao da mu ti igrači nisu bili potrebni. Za razliku od njega, ti mladi igrači tek treba da dokažu da li su potrebni reprezentaciji.
A da smo narod kratke pameti, dokazuje i to da smo brzo zaboravili kako smo igrali poslednjih osam godina i od koga smo gubili bodove. Igrali smo deset puta odvratniji fudbal, bez dva povezana pasa i bez jednog jedinog kontranapada. Za sve selektore od Antića na ovamo, Muslin je Gvardiola lično, i to sa timom koji je najgori u istoriji ove zemlje. To ćeš vrlo brzo shvatiti, već u julu.

pro_ser

pre 6 godina

smenjen je na inicijativu dodika kod vladara, da bi krle njegov miljenik bio selektor i konačno uz to srbija je zaslužila da ima trenera iz rep.srpske, eto to vam je jedini razlog muslinove smene, kakvi procenti, sms, radonjići i ostali, to je spin za nas nesretnike.

napred PARTIZAN

pre 6 godina

gospodine, vi kao slektor i srbin morate da mislite i na buducnost srpskog fudbala a ne samo na trenutno stanje.( a po meni ni tu niste u pravu).
jer mi nismo nepresusan izvor talenata kao brazil i ne smemo dozvoljavamo da nam takvi talenti odlaze.zboh necije sujete ili ko zna cega vec.
sportski pozdrav

Zagor

pre 6 godina

Ne razumem komentare kako je igra bila ovakva ili onakva. Ako vas neko angazuje da odradite neki posao i vi ispunite sve sto se od vas trazi, da li je normalno da dobijete otkaz? 2007. kad je Muta uzeo zlato sa mladim kosarkasima, gostovao je na SOS-u i naravno da je bilo pitanja zasto nije igrao ovaj i onaj. A on je odgovorio: bas me briga, ja sam uzeo zlato.

Maki

pre 6 godina

Ovi sto toboz napadaju muslina zbog sergeja i brane savez i menadžere samo bih hteo da pitam koji bi to trener koji se tim poslom bavi profesionalno i ima integritet dopustio da mu spisak reprezentacije sastavlja neko treći, u ovom konkretnom slučaju komisija KTK (kokeza terza kežman)?????????
U odgovoru na to pitanje shvatiće zašto je za selektora izabran čovek koji nikad samostalno nije se bavio tim pozivom...
Uglavnom igraci su u svemu ovome najmanji krivci (niko ih ne zarezuje i ne pita ni za sta, mada da su više složni i to bi se moglo promeniti ali to je sad druga priča) i ja ću navijati za njih u rusiji iako su sanse za neki malo bolji rezultat minimalne...

hh

pre 6 godina

mi srbi smo eksperti da pri izboru uvek izaberemo losije.Cak nije sporna ni smena Mislina ali da su doveli nekog trener ali Krstajic,pa bolje da su Boaćija stavili za selektora.Zvezdas sam ali evo na primer Veljko Paunovic covek odveo klince bio prvak sveta ima iskustvo u takmicenju.Ali dobro,rodbinsko geografsko politicko kumovsko je pobedilo.Ne bi me cudilo da namestimo sve tri utakmice.Ovo je pre bilo prestiz najveci u sportu a sada je Srbija tu gde jeste i sada se od ovoga prave pare.

fancy

pre 6 godina

Na stranu sto je predsednik FSS u pravu, na zalost...igre bez smo otisli na prvenstvo, sa 2 beka, 3 stopera uz to spora I matora, I 2-3 zadnja vezna. Da nam ne bi Matica ne znam kako bi se proveli...ako Krstajic pozove I Bambija I njemu otkaz momentalni!

Bardami

pre 6 godina

Menjati trenera pred odlazak na mundijal je van svake pameti. Treba smeniti onoga ko je napravio ovu neviđenu glupost iz sujete i zloupotrebom moći, a koja će nas koštati katastrofe na mundijalu. Samom smenom napraviće se diskontinuitet, sigurno je narušena atmosfera u ekipi, a tim Srbije podeljen na "naše" i "njihove". Ali, sve je to ona stara srpska (balkanska) priča, u kojoj nema logike, već apsurd koji iznedri bolestan ego.

banat

pre 6 godina

Zamislite da ste odradili plan u firmi sa 115 posto, lezite u fotelji cekajuci bonuse zadovoljni sobom kada vam direktor kaze da ste dobili otkaz zato sto mu se nije dopao stil sa kojim ste prebacili plan, plus niste uposlili ni na jednom projektu njegovog omiljenog radnika Miku. Svi vi koji podrzavate smenu Muslina bi tada kukali kako je svet nepravedan i okrutan.
Jos jedna stvar, da li stvarno mislite da bi Paunovic ili Jokan ili bilo koji trener od integriteta preuzeli tim posle ovoga sto se desilo Muslinu. Ni u snu

Milan

pre 6 godina

Ne volem obe strane. Podjednako su mi antipatični. Sećam se da smo igrali ružan fudbal i Zvezdu kada je trenirao, stalno neki minimalac. Generalno mi je slika našeg fudbala toliko loša da zaista ne uspevam da uživam u svim ovim reprezentativnim i klupskim rezultatima.

STEVO

pre 6 godina

Bio sam protiv njegove smjene, jer bez obzira na ne tako impresivnu igru nas je odveo na Mundijal, ali isto tako je nerazumna njegova odluka da ne pozove SMS, Veljkovića bar u pripremnim utakmicama, jer mi nemamo preveliki fond igrača. Za Radonjića se slažem s odlukom o nepozivanju jer momak ima ogromne tehničke nedostatke koje maskira brzinom, međutim se nasuprot njega nađe isto tako brz bek, praktički je nevidljiv tako da je pred njim mnogo rada mada nisam siguran da te "igračke" nedostatke može nadoknaditi.

Globtroter

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.

aaaaaaaaaaaa

pre 6 godina

Koliko je ovo sve smesno... Kao prvo, FSS je svoj cilj ispunio a to je plasman na sp i sad ih nista ne interesuje sto se tice rezultata, sada je samo bitno ugraditi se u procente pojedinih igraca, zato je tu krstajic...Kao drugo, moj stav je da je ovo najlosija nasa reprezentacije koja ce igrati na nekom velikom takmicenju (nama prvi spic reprezentacije nije odigrao 100 minuta u svom klubu u polusezoni)Stojkovic i Matic su jedini u top formi !

Boro iz Pobede

pre 6 godina

Uzivaj čoveče, punice nas i sa tobom i bez tebe, posle SP ti ces biti jedini dobitnik! Treba podrzati Krstaju, samo da neprodje kao Dejo-Genije, trenirao samo reprezentaciju a pre i posle toga nikog vise!

padre

pre 6 godina

Meni jeinteresantno to, da čovek, koji je bio prosečan i kao igrač i kao trener (koji je on to tim od imena trenirao), dobije šansu, pa se onda pravi najpametniji!Mada ni oni sa druge strane ne zaslužuju, da jih se pominje!

Divos

pre 6 godina

Никад да заврши ова тракавица, сапуница о најважнијем животном питању у земљи Србији, и питању свих питања. а то је смена (или споразумни прекид сарадње, ајд ти знај) селектора фудбалске репрезентације Србије, а сада иде сезона 2 "ђе је запело".

Како год, сада смо а како то препоручују стари Латини ("Audiautur et altera pars") чули и другу страну.

Иначе, само образложење Кокезе како су се ето бојали, поучени искуством овог Арнаутовића (??), да би Милинковић-Савић, Вељковић и Радоњић могли изабрати другу репрезентацију, говори колико се забраздило у изопаченом поимању спорта.
Тај Арнаутовић да је био загријан, да му је Србија на срцу, играо би за Србију. Исто важи за било којег другог играча. Од оних који ће калкулисати и који ће (тачније њихови менаџери) гледати неки ситни чар од дреса Србије, и нема вајде.

Смена (или раскид сарадње) селектора у овој фази, се може оправдати само здравственим разлозима или ако се селектор огрешио о нека основна морална начела и постулате.
Овдје су се и медији укључили, спонзорисани од менаџера, чули смо свакојака тумачења, углавном глупа и неозбиљна, ту је и армија ботова, а истина, како то и бива, се загубила у безбројним интерпретацијама.

Ово је некако у задњих осам љета, можда и други наговештај да би српски фудбал могао кренути путем оздрављења. Но изгледа да ће и ова прилика бити пропуштена. Штета.

banat

pre 6 godina

Zamislite da ste odradili plan u firmi sa 115 posto, lezite u fotelji cekajuci bonuse zadovoljni sobom kada vam direktor kaze da ste dobili otkaz zato sto mu se nije dopao stil sa kojim ste prebacili plan, plus niste uposlili ni na jednom projektu njegovog omiljenog radnika Miku. Svi vi koji podrzavate smenu Muslina bi tada kukali kako je svet nepravedan i okrutan.
Jos jedna stvar, da li stvarno mislite da bi Paunovic ili Jokan ili bilo koji trener od integriteta preuzeli tim posle ovoga sto se desilo Muslinu. Ni u snu

Zagor

pre 6 godina

Ne razumem komentare kako je igra bila ovakva ili onakva. Ako vas neko angazuje da odradite neki posao i vi ispunite sve sto se od vas trazi, da li je normalno da dobijete otkaz? 2007. kad je Muta uzeo zlato sa mladim kosarkasima, gostovao je na SOS-u i naravno da je bilo pitanja zasto nije igrao ovaj i onaj. A on je odgovorio: bas me briga, ja sam uzeo zlato.

fancy

pre 6 godina

Na stranu sto je predsednik FSS u pravu, na zalost...igre bez smo otisli na prvenstvo, sa 2 beka, 3 stopera uz to spora I matora, I 2-3 zadnja vezna. Da nam ne bi Matica ne znam kako bi se proveli...ako Krstajic pozove I Bambija I njemu otkaz momentalni!

Milan

pre 6 godina

Ne volem obe strane. Podjednako su mi antipatični. Sećam se da smo igrali ružan fudbal i Zvezdu kada je trenirao, stalno neki minimalac. Generalno mi je slika našeg fudbala toliko loša da zaista ne uspevam da uživam u svim ovim reprezentativnim i klupskim rezultatima.

hh

pre 6 godina

mi srbi smo eksperti da pri izboru uvek izaberemo losije.Cak nije sporna ni smena Mislina ali da su doveli nekog trener ali Krstajic,pa bolje da su Boaćija stavili za selektora.Zvezdas sam ali evo na primer Veljko Paunovic covek odveo klince bio prvak sveta ima iskustvo u takmicenju.Ali dobro,rodbinsko geografsko politicko kumovsko je pobedilo.Ne bi me cudilo da namestimo sve tri utakmice.Ovo je pre bilo prestiz najveci u sportu a sada je Srbija tu gde jeste i sada se od ovoga prave pare.

Vladimir

pre 6 godina

@coldplayer

Da li ti to ozbiljno tražiš od Muslina da ti objašnjava taktiku i igru reprezentacije i koji igrač je igrao i zašto? Neverovatno šta sve deca sebi dopuštaju. Bivši selektor treba da se pravda nekom slinavcu kako je uspeo da odvede gubitnike na SP. A izvini, loše su igrali, imali smo sreće i ostale gluposti. Zaboravio sam na to totalno. Stvarno gospodine Musline, kako ste mogli?

aaaaaaaaaaaa

pre 6 godina

Koliko je ovo sve smesno... Kao prvo, FSS je svoj cilj ispunio a to je plasman na sp i sad ih nista ne interesuje sto se tice rezultata, sada je samo bitno ugraditi se u procente pojedinih igraca, zato je tu krstajic...Kao drugo, moj stav je da je ovo najlosija nasa reprezentacije koja ce igrati na nekom velikom takmicenju (nama prvi spic reprezentacije nije odigrao 100 minuta u svom klubu u polusezoni)Stojkovic i Matic su jedini u top formi !

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.
(Globtroter, 30. decembar 2017 09:52)

Aha, kao četvrti u šeširu mi ne bi trebalo da prodjemo bilo kakvu grupu, jer nikada niko u istoriji ove igre nije osvojio grupu iz četvrtog šešira...ali čovek je prošao..i šta ćemo sad? Naravno, da ga otpustimo, jer tako treba...to je najrealnija priča, i da dovedemo trenera kome će utakmica na prvenstvu biti prva u životu...jer tako treba. Srbi znaju, zato nam i ide tako dobro u tom fudbalu evo već 30 godina.

Boro iz Pobede

pre 6 godina

Uzivaj čoveče, punice nas i sa tobom i bez tebe, posle SP ti ces biti jedini dobitnik! Treba podrzati Krstaju, samo da neprodje kao Dejo-Genije, trenirao samo reprezentaciju a pre i posle toga nikog vise!

Globtroter

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.

Oslo

pre 6 godina

Meni jeinteresantno to, da čovek, koji je bio prosečan i kao igrač i kao trener (koji je on to tim od imena trenirao), dobije šansu, pa se onda pravi najpametniji!Mada ni oni sa druge strane ne zaslužuju, da jih se pominje!
(padre, 30. decembar 2017 09:51)

Vodio je na primer Bordo....i tada dao sansu nepoznatom Zinedinu Zidanu....ostalo je istorija...

Petar Nikolic

pre 6 godina

Konačno je Muslin direktno rekao zašto je smenjen: Kokeza je hteo da mu sastavlja tim i pravi taktiku na Mundijalu. Da je ovo bar malo normalna zemlja, sad bi se digla javnost i mediji i Kokeza bi u roku od 24h zbrisao iz FSS. Ali, ništa se neće dogoditi jer ovo je zemlja gde vlada medijski mrak, a svi znamo ko nas drži u mraku, tj. ko je postavio Kokezu u FSS. Ako predsednik države Vučić krši ustav jer je istovremeno predsednik svoje stranke, "normalno" je da njegov čovek Kokeza krši sve pisane i običajne norme pokušavajući da Muslinu sastavlja tim. Eto odgovora na pitanje zašto smo kao država na dnu u Evropi i zašto smo kao reprezentacija takodje na dnu.

Divos

pre 6 godina

Никад да заврши ова тракавица, сапуница о најважнијем животном питању у земљи Србији, и питању свих питања. а то је смена (или споразумни прекид сарадње, ајд ти знај) селектора фудбалске репрезентације Србије, а сада иде сезона 2 "ђе је запело".

Како год, сада смо а како то препоручују стари Латини ("Audiautur et altera pars") чули и другу страну.

Иначе, само образложење Кокезе како су се ето бојали, поучени искуством овог Арнаутовића (??), да би Милинковић-Савић, Вељковић и Радоњић могли изабрати другу репрезентацију, говори колико се забраздило у изопаченом поимању спорта.
Тај Арнаутовић да је био загријан, да му је Србија на срцу, играо би за Србију. Исто важи за било којег другог играча. Од оних који ће калкулисати и који ће (тачније њихови менаџери) гледати неки ситни чар од дреса Србије, и нема вајде.

Смена (или раскид сарадње) селектора у овој фази, се може оправдати само здравственим разлозима или ако се селектор огрешио о нека основна морална начела и постулате.
Овдје су се и медији укључили, спонзорисани од менаџера, чули смо свакојака тумачења, углавном глупа и неозбиљна, ту је и армија ботова, а истина, како то и бива, се загубила у безбројним интерпретацијама.

Ово је некако у задњих осам љета, можда и други наговештај да би српски фудбал могао кренути путем оздрављења. Но изгледа да ће и ова прилика бити пропуштена. Штета.

šetač

pre 6 godina

Niti jedan ozbiljan trener neće dozvoliti da mu se "hotelijer" iz Brodarca bavi sastavljanjem reprezentacije. Sam izbor Krstajića sve govori, čovek nema ama niti jedan faktor da bude selektor. Nit je trener nit je bio neki igraču. Al je važno da je iz Zenice kao i Kokeza.

Danny Crane

pre 6 godina

Muslin kao igrač 3 titule sa Zvezdom i finale kupa Uefa 1979. godine, a saigrači Džajić, Pižon, Dule Savić i drugi. U evropskim klubovima je igrao uspešno 6 godina, a kao trener je radio u 7 zemalja. Odveo nas je na mundijal sa timom koji je najslabiji od svih naših selekcija koje su se do sada plasirale na svetsko prvenstvo. Sa druge strane je Kokeza, čovek za koga do dolaska SNS na vlast niko nije čuo. I taj Kokeza dodje jednom Muslinu i hoće da mu sastavlja tim.

STEVO

pre 6 godina

Bio sam protiv njegove smjene, jer bez obzira na ne tako impresivnu igru nas je odveo na Mundijal, ali isto tako je nerazumna njegova odluka da ne pozove SMS, Veljkovića bar u pripremnim utakmicama, jer mi nemamo preveliki fond igrača. Za Radonjića se slažem s odlukom o nepozivanju jer momak ima ogromne tehničke nedostatke koje maskira brzinom, međutim se nasuprot njega nađe isto tako brz bek, praktički je nevidljiv tako da je pred njim mnogo rada mada nisam siguran da te "igračke" nedostatke može nadoknaditi.

nista o nicemu

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.
(Globtroter, 30. decembar 2017 09:52)

Otkud tebi info da je nesto trazio? Ili verujes Kokezi na rec?

duledudule

pre 6 godina

Sta se lozite na tog Muslina? Nije za reprezentaciju i tacka! Treba nam dinamika, sarolikost, energican selektor a ne mrtvo puvalo. Neki Sale Djordjevic npr
(Kinaski, 30. decembar 2017 11:10)
Rodjace Krstajic ti je selektor.alo krstajic

coldplayer

pre 6 godina

Sad ce muslinovci da nagrnu.A ocigledno je i da si trazio %od igraca.Ajde sto to radis po klubovima,ali zasto covece u reprezentaciji?Objasni nam svima zasto si na pocetku rekao da ce igrati standardni u klubovima,a na kraju su igrali oni koji greju klupe ili sede na tribinama.Objasni nam zasto i kako igra S.Mitrovic i dr koji nemaju mesta ni u njihovim klubovima.Objasni nam zasto igramo sa 7 igraca u odbrani i nas najbolji igrac je golman.Objasni nam zasto protiv Gruzina imamo dve sanse na celoj utakmici u sred Bg-a.Objasni nam zasto nema mesta za Savica i koja su to tri uslova.Objasni nam zasto mladima ne dajes sansu?Objasni nam kako to da nas drugi tim Austrije razbije u Becu pred nasim navijacima,a ti kazes to smo hteli.Objasni mi kako si mislio sa tvojim sistemom igre da ne primis 10golova po utakmici na sp.Ima jos toga,ali za sada ovoliko.

Marko

pre 6 godina

Očigledno je da sam poslednja dva meseca živeo u zabludi, jer sam mislio da više nisam selektor zato što nisam dopustio da mi predsednik FSS sastavlja spisak igrača i pravi taktiku za Mundijal u Rusiji",

Pa sad si samo potvrdio ono zbog čega si otpušten.

Марко

pre 6 godina

Браво, Муслине! Свако ко има своје ја, у потпуности те разуме. Полтрони попут Крстајића су на другој страни уз Кокезу и Кежмана.

Maki

pre 6 godina

Ovi sto toboz napadaju muslina zbog sergeja i brane savez i menadžere samo bih hteo da pitam koji bi to trener koji se tim poslom bavi profesionalno i ima integritet dopustio da mu spisak reprezentacije sastavlja neko treći, u ovom konkretnom slučaju komisija KTK (kokeza terza kežman)?????????
U odgovoru na to pitanje shvatiće zašto je za selektora izabran čovek koji nikad samostalno nije se bavio tim pozivom...
Uglavnom igraci su u svemu ovome najmanji krivci (niko ih ne zarezuje i ne pita ni za sta, mada da su više složni i to bi se moglo promeniti ali to je sad druga priča) i ja ću navijati za njih u rusiji iako su sanse za neki malo bolji rezultat minimalne...

Dejan CZ

pre 6 godina

Nije ni Marjanovic putovao na OI pa trener nije smenjen a cela javnost se podigla...Muslin je ostvario rezultat,selektora imate koliko hocete u Srbiji koji ce zameriti sto ne igra ovaj ili onaj...odgovor za sve je ostvaren plasman na SP tacka.Sad kad se sve sleglo i kad je poznato ko ce da nas vodi u Rusiju isplivala je na povrsinu istina o ljudima koji vode FSS,o svemu ovome sto je Muslin rekao u svom obracanju tacka.

Shommy82

pre 6 godina

Maki 
Lepo si rekao.Ne bi niti jedan koji drzi do sebe.A ja tebe pitam koji bi predsednik kluba dozvolio da mu tim igra bedno,trener drzi najbolje na klupi,a procentasi igraju?
(coldplayer, 30. decembar 2017 10:37)

Evo ja ću da ti odgovorim umesto njega. Svaki, dokle god je njegov tim na prvom mestu. Hoćeš li mi reći da je Porto sa Murinjom lepom i lepršavom igrom osvojio LŠ? Fudbal je egzaktan, rezultat je jasan pokazatelj, a ne filozofija. Nisu svi tehnički potkovani da i igraju lepo i osvajaju trofeje kao Barsa ili Real, a Srbija danas tek definitivno nije potkovana.

A da samo dopunim, ako biram izmedju čoveka sa fudbalskom i trenerskom karijerom sa sasvim solidnim dostignućima i čoveka bez fudbalske prošlosti i ikakvih drugih dostignuća, koga je politika ubacila prvo u klub na silu, pa potom bez rezultata i na samo čelo saveza, uvek ću izabrati da verujem ovom prvom više.

Izvinjavam se na opširnosti, pozdrav.

Negativni

pre 6 godina

Igra reprezentacije ti je bila bas na zavidnom nivou pa ti novi i mladi igraci uopste nisu bili potrebni.
(Mihajlo, 30. decembar 2017 09:25)

Da, plasirao se na SP kao prvi u grupi i time dokazao da mu ti igrači nisu bili potrebni. Za razliku od njega, ti mladi igrači tek treba da dokažu da li su potrebni reprezentaciji.
A da smo narod kratke pameti, dokazuje i to da smo brzo zaboravili kako smo igrali poslednjih osam godina i od koga smo gubili bodove. Igrali smo deset puta odvratniji fudbal, bez dva povezana pasa i bez jednog jedinog kontranapada. Za sve selektore od Antića na ovamo, Muslin je Gvardiola lično, i to sa timom koji je najgori u istoriji ove zemlje. To ćeš vrlo brzo shvatiti, već u julu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Bandit Slavoljub Muslin i gospodin Kokeza? Ahahahahahahahja. Ne mozete biti na Kokezinoj strani, covek je SNS. Okej, mozete ako navijate za sportsko-omladinsku frakciju SNSa Partizan.

Kokeza gospodin ahhahahahhahahahaha

Deyan

pre 6 godina

Na stranu to što smatram da treba mladi igrači da idu na SP ipak je nedopustivo da predsednik saveza komentarise i selektoru sastavlja spisak igrača, to je nedopustivo.

bojan

pre 6 godina

Kazu neki nikad niko nije cuo za muslina od poznatih.Eto cuo za njega jedan od 5 najboljih fudbalera sveta koga je taj isti Muslin stvorio u bordou.A to je Zinedin Zidan,a grobari mogu samo da pisu lose jer drugo i ne znaju.Covek odveo na prvenstvo prosecnu ekipu u grupi sa tri ucesnika evropskog prvenstva.od toga dva su prosli grupe a jedni igrali polufinale.bitno da pljuvaci razumeju fudbal koji se igra za rezultat a ne za lepotu.lepota prolazi a rezultat se pamti vecno

coki

pre 6 godina

Obraz djon...ti bi sutra pricao posle debakla Muslina na Sp(sa onakvom igrom to je garantovano) kako je savez ispustio najboljeg mladog centralnog vezistu u Evropi I jos dva igraca jer ne zovu najbolje u reprezentaciju nego menadzerske igrace.Mihajlovic je otpusten jer nije zvao Matica a igrali smo 10x bolji fudbal nego sa Muslinom,Ne vidim problem da Muslin bude otpusten jer ne zove jednog Od najboljih igraca serije A koji je bio na ivici zbog toga da zaigra za CG odakle je poreklom,a posle nema nazad.

Komentator

pre 6 godina

Znamo li mi uopšte da merimo uspeh? Nivo nečije poslušnosti? I ne igra pojedinac, pa makar se zvao i Mesi već tim, a ovaj tim se posle toliko godina plasirao na SP i sada nam je to tako normalno. Nismo realni i objektivni. A igrači koji kalkulišu za koga će igrati, kako mislite da ostave srce za grb na terenu?

dorandon

pre 6 godina

Sto neko rece,
kad moze Stefanovic da bude ministar policije,
sto ne bi mogao Krstajic da bude trener reprezentacije!
Za bolje nismo!

True Batman Fan

pre 6 godina

Ceo zivot sam grobar ali podrska za Muslina! Pokazao je da ima kicmu pod naletima hijena iz FSS. Jedva cekam da krene svetsko prvenstvo i da izgubimo svaku utakmicu!

Al@din

pre 6 godina

Ne znam samo ko su ovi "mozgovi" koji
daju minuse kada se kaze istina, a to je da je igra Srbije bila losa. Od toliko normalnih formacija, on izabere protiv najslabije reprezentacije a i protiv svih igru sa 7 defanzivaca: 2 beka, 3 stopera i 2 zadnja vezna.

Braniti se protiv Gruzije eeeeee ???????

Sramota bi bilo da je ostao selektor. Koju bi tek formaciju koristio protiv Brazila ????

Igrali bi samo sa Mitrovicem i Tadicem(Ljajicem) kao ofanzivcima ?????

BAKI

pre 6 godina

Kako je i mogao iskusni trener da očekuje da će bolje proći u zemlji gde ima 5-6 miliona selektora,koji sve znaju najbolje.Ne menja se čovek koji je odveo reprezentaciju direktno na Svetsko prvenstvo sa prvog mesta, u grupi koja je bila takva kakva je bila.Ne valja selektor koji ima rezultate,ne valja selektor koji ništa ne napravi...Možemo samo da se nadamo da će momci koji evidentno imaju neki kvalitet nešto pozitivno napraviti ali sa ovakvim turbulentnim reakcijama u organizaciji možemo se nadati samo "kockarskoj" sreći-ako prođe,prošlo je a ako ne prođe-kriv je neko tamo...

milenko

pre 6 godina

Bravo za MUSLINA!!!!
Treba valjda da svako radi i odgovara za svoj posao.
MUSLIN je postigao rezultat : Odveo je Srbiju posle 10 dgodina na SP. Svakom pametnom to je jasno ko treba da vodi RP na SP.
Taj kokeza razmislja kao politicki komesar. Jadno je to, da je takvom coveku povereno da vodi jednu organizaciju kao sto FSS

4k4.Dex

pre 6 godina

Ja ne znam otkud svi ovi komentari da smo igrali lose u kvalifikacijama. Ljudi kao da su gledali samo zad je dve utakmice kad smo vidno pali u formi ali to je normalno a i sve je vec bilo gotovo. Do tada smo igrali odlicno. Muslin je vratio Tadica napravio od njega Ronaldinja kao i izvukao od Mitrovica i Kostica maximum maximuma. Ostali odradili posao i to je to. Ja stvarno ne znam odakle sad to da smo lose igrali?

Grk Zorba

pre 6 godina

Ljudi, gledajmo to sa vedrije strane, zahvaljujuci ovim diletantima koji vode nasu reprezentaciju, bice lakih fikseva na prvenstvu. Najsladje pare na kladionici su uvek bile na evropskim ili svetskim prvenstvima igranjem na nase protivnike jer menadzeri uvek odrade sjajan posao kad sastavljaju tim.

Bardami

pre 6 godina

Menjati trenera pred odlazak na mundijal je van svake pameti. Treba smeniti onoga ko je napravio ovu neviđenu glupost iz sujete i zloupotrebom moći, a koja će nas koštati katastrofe na mundijalu. Samom smenom napraviće se diskontinuitet, sigurno je narušena atmosfera u ekipi, a tim Srbije podeljen na "naše" i "njihove". Ali, sve je to ona stara srpska (balkanska) priča, u kojoj nema logike, već apsurd koji iznedri bolestan ego.

True Batman Fan

pre 6 godina

@xman

Decko, ocigledno je da nemas pojma kako funkcionisu stvari. Nije selektor taj koji uzima novac da bi neki igrac zaigrao u reprezentaciji vec upravo protuve iz FSS. A s obzirom na ovoliki pritisak da se SMS ubaci u reprezentaciju po svaku cenu, mislim da je jasno ko je tu uzeo novac. Uostalom raspitaj se malo kako i zasto Rambo Petkovic nikada nije zaigrao za reprezentaciju. Brazilcima je bio bog a za nas nije valjao...

Miodrag

pre 6 godina

Svaki tekst je pun komentara Partizanovih i Zvezdinih navijaca tinejdzerskog uzrasta. Sve komentari kroz tu prizmu. Muslin nije na gubitku. Ukoliko ispadnemo u grupi svi ce od njega prabiti junaka jer bi bas on prosao grupu. Ukoliko prodjemo grupu opet je na dobitku jer je on obezbedio plasman na Mundijal. Kokeza bi trebao da podnese ostavku ako dozivimo bruku. Ne samo da smenjuje Krstajica nego da ponudi i svoju " glavu". Medjutim, bice kao i Tosa.

napred PARTIZAN

pre 6 godina

gospodine, vi kao slektor i srbin morate da mislite i na buducnost srpskog fudbala a ne samo na trenutno stanje.( a po meni ni tu niste u pravu).
jer mi nismo nepresusan izvor talenata kao brazil i ne smemo dozvoljavamo da nam takvi talenti odlaze.zboh necije sujete ili ko zna cega vec.
sportski pozdrav

izhlapjeli starac

pre 6 godina

I ovde je u velikoj meri prisutan rivalitet izmedju blizanaca. Malo je realnog razmisljanja.
I ja sam mislio da je Aca sujetan kada nije zvao Marjanovica. Dokazao je da je bio upravu i da zna sta radi. Da mu je neko naturao bilo sta, sigurno bi dao otkaz. U fudbalu je bas to u pitanju.
Muslin je nepobitno dokazao da zna sta radi - ostalo je sta bi bilo kad bi bilo.
Zato nisam niposto na strani Kokeze.

padre

pre 6 godina

Meni jeinteresantno to, da čovek, koji je bio prosečan i kao igrač i kao trener (koji je on to tim od imena trenirao), dobije šansu, pa se onda pravi najpametniji!Mada ni oni sa druge strane ne zaslužuju, da jih se pominje!

coldplayer

pre 6 godina

@Maki
Lepo si rekao.Ne bi niti jedan koji drzi do sebe.A ja tebe pitam koji bi predsednik kluba dozvolio da mu tim igra bedno,trener drzi najbolje na klupi,a procentasi igraju?

Mare

pre 6 godina

Koliko me pamcenje seca Muslin je sa bordoom igra finale kupa uefa ili ga cak osvojio sa zinedin zidanom koga je on stvorio
(bojan, 30. decembar 2017 12:09)
Slabo se secas jer Muslin nije igrao finale kupa uefa,dobio je otkaz pre cetvrtfinalne utakmice zbog katastrofalnih rezultata u prvenstvu Francuske.Zmenio ga je Nemac Ror.Inace u toj ekipi Bordoa su bili pored Zidana i Lizarazu i Dugari.

Koperfild

pre 6 godina

Zar neko zaista misli da je kod muslina u pitanju tvrdoglavost ili da on nije svestan da je Sergej za nekoliko klasa iznad Gudelja,Milivojevica,Bambija,Fejsa . . .
Covek je jednostavno biznismen- plati pa igraj. Kod njega sve ima cenu,tako je bilo i u Zvezdi pa zbog toga je i oteran iz kluba.
nasi treneri su vece zlo od menadzera,pogotovo treneri koji kroz karijeru nisu nesto mnogo zaradili.
Igra reprezetacije pod Muslinom je posebna prica.Za razliku od Atica koji je imao daleko slabija imena i mnogo tezu grupu a reprezentacija je igrala leprsavo napadacki kod Muslina je sve bilo obrnuto.
Sto se tice Sergeja jasno je ko dan da za razliku od drugih igraca koje je muslin gurao nema nikakvu potrebu da kroz reprezentaciju dize cenu i tu nastaje problem.
Na kraju krajeva bolje i bez selektora nego sa covekom zvanim procenat.
a sto se tice sukoba izmedju Muslina i Kokeze ima oa poslovica : "ko o cemu ..... o postenju " !

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Srećom pa na tom mudijalu igraju I fudbalske reprezentacije, pa ce biti pokoja lepa tekma. A ako me kojim slucajem zapadne da gledam neku od ovih šumskih ekipa, poput nase, vec imam spreman ranital za zeludac!

asa

pre 6 godina

Prvo, nisi nas ti odveo na Sp , nego igraci. Drugo, Fss moze da te smeni kao sto te i angazovao iz raznih razloga. Trece, mladi igraci moraju da igraju da se napokon uspostavi sistem da matori odlaze a mladi polako dolaze. Cetvrto, ko si bre ti, Musline? Za tebe niko ozbiljan u fudbalskom svetu ne zna.

pro_ser

pre 6 godina

smenjen je na inicijativu dodika kod vladara, da bi krle njegov miljenik bio selektor i konačno uz to srbija je zaslužila da ima trenera iz rep.srpske, eto to vam je jedini razlog muslinove smene, kakvi procenti, sms, radonjići i ostali, to je spin za nas nesretnike.

AHTUNG DIHTUNG

pre 6 godina

Mene je sramota cele ove price oko Muslina
I bez obzira na SMS aferu i stil igre odveo nas je na SP - morao je da ostane na mestu selektora. Ogresili su se o njega ali sta ocekivati jer Kokeza i company

dejandddddd

pre 6 godina

Svi mi moramo da shvatimo da je predsednik saveza gazda u kyci I tako je u celom svetu. Selektor pravi tim I poziva igrače koje onvzeli, ali ako predsedbik misli da treba da pizive nekog igrača da ne bi savez izgubio istog za sva vremena to nista nihe strasno.
Selektor ode posle ugovora, ali igrači ostaju I to je piena cele priče!!!
Prvi put je neko reagova instiktivno u savezu iza to svaka čast!

pope

pre 6 godina

(banat, 30. decembar 2017 09:23)

nije ti analogija bas sasvim na mestu. To sto si opisao je 'cilj opravdava sredstvo'. Saradjivao sam u kompaniji sa ljudima koji su umeli da naprave rezultat, ali su zaratili sa mnogima, jer su bili losi prema ljudima gledajuci samo sebe i sve zasluge pripisujuci sebi. Neki su jednostavno teski za saradnju i iritiraju i svoje sefove i saradnike. Tako da ne racuna se samo rezultat - plasman, ima i drugih rezultata.

alcale

pre 6 godina

1. Ovim je apsolutno potvrdio ono sto je kokeza izajavio. Nije dozvolio da mu ni prijateljskoj utakmici odigra jedan od najzapazenijih igraca u EVROPI, ne u kini ili 2 turskoj!
2. Kazete nije vazna igra??? Itekako je vazno na koji nacin cete izvrsiti ono sto vam je dato na poverenje od strane poslodavca! U SVAKOJ FIRMI!
3. SAMO U SRBIJI, prvo je MASOVNO pljuvan jer ne poziva najbolje igrace, a kada je smenjen dize se u nebesa i brani! Covek je smenjen tacka! Izostavljao je najboje igrace CAK i sa prijateljskih utakmica i za to NEMA opravdanje! To je i priznao u ovom tekstu!
4. Ponovo igra repke pod njim je bila MRTVA! Dobili smo STO SMO MORALI da dobijemo i to na jedvite jade. Nijednu utakmicu nismo odigrali sigurno i pokrili ceo teren, kako bi i mogli sa 8 odbrambenih igraca!

Cini mi se da i ovde ima botova! Ne znam ko bi pri zdravoj pameti mogao da opravda npr da Djordjevic ne pozove JOKICA?!!? evo zamislite da ga nije pozvao na EP... Mi bili drugi a jokic npr ode da igra za Sloveniju u sl ciklusu? ko bi to dozvolio da se desi! Ali djordjevic je pozvao PRVO najbolje kosrakase pa posle sastavljao tim kako je mogao a ne da lupeta da najefikasniji igrac utakmice ustvari najlosiji!

endesa

pre 6 godina

postoji nešto više od zvezde i partizana u našem fudbalu, to je jedino reprezentacija. da je muslin bio dobar-nije, da je krstajić neko ko ce da nas popravi-neće. A vi i dalje budite u fazonu bolesnog rivaliteta pa se krvite. zbog vas takvih dodje neki kokeza,fudbalski anonimus na mesto na kom je nekada sedeo jedan miljan miljanić i radi šta god on hoće.

coki

pre 6 godina

banat...Ne pravis se nenormalan,poredjenje ti je bezveze,jer smo zbog Muslina(njegovog odnosa sa menadzerom) I njegove sujete mogli da ostenemo bez tri talentovana igraca zauvek(da izaberu da igraju za drugu reprezentaciju)!Od toga,Sergej lagano ulazu u tim sezone serije A!Tako da tvoja prica treba da glasi,radnik u firmu je odradjivao posao,traljavo,nespretno,dosadno ali je odradio posao za koji je placen,pritom,Taj radnik u firmi je zbog svoje licne svadje sa kolegom iz drugog sektora namerno propustio priliku da donese svojoj firmi ogromnu korist potpisivanjem velikog projekta,sto dalje znaci da nije radio 115% kako ti kazes(ne postoji trud od preko 100%) u interesu svoje firme koja ga placa.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ne vidim problem da Muslin bude otpusten jer ne zove jednog Od najboljih igraca serije A koji je bio na ivici zbog toga da zaigra za CG odakle je poreklom,a posle nema nazad.
(coki, 30. decembar 2017 11:59)

Avangardo, odlicno si rekao da ne vidis. Vasa percepcija se iskrivljena mrznjom da nista i ne vidite.

LTC

pre 6 godina

Aman ljudi, nas najbolji igrac, koji treba da bude nosilac narednih 7-8 godina, je mogao biti izgubljen zauvek.
Setite se Matica i Mihajlovica.

Kako ko, pa ja

pre 6 godina

Mene jeste nervirala igra (posebno ono kukavicko povlacenje protiv Gruzije), ali realno, nepravda je... no, ko jos danas gleda pravdu i zasluge - i svako od Vas bi gledao interes na toj poziciji, da se ne lazemo!

Slobo

pre 6 godina

ne razumem nas narod stvarno. Muslin nas jeste odveo na svetsko prvenstvo ali je igra bila nikakva, imali smo realno dosta srece. I moze neko da se razume u fudbal koliko hoce ali SMS mora da igra i tacka! Sa druge strane se poziva neki Mitrovic koji bi jedva i u Superligi igrao. Greska FSS je sto nisu od pocetka postavili jasne ciljeve i viziju reprezentacije pa onda da krenu u potragu. Vizija podrazumeva na primer da mladi dobijaju vise prilike da igraju, da formacija bude ta i ta, da se igra ofanzivno. Ali po mom misljenju je bolji i Krstajic od Muslina i mislim da sa njim imamo vece sanse!

MiLaN

pre 6 godina

Braniti se protiv Gruzije eeeeee ??????? 

Sramota bi bilo da je ostao selektor. Koju bi tek formaciju koristio protiv Brazila ???? 

Igrali bi samo sa Mitrovicem i Tadicem(Ljajicem) kao ofanzivcima ?????
(Al@din, 30. decembar 2017 10:37)

Potpuno te podrzavam. Plus sto ga je Austrija B (falilo 8 prvotimaca) odlucila od fudbala. I to u utakmici gde nas je pobeda vodila direktno, a ne da strepimo u poslednjem kolu, a strepeli smo. Ne zelim da zamislim sta bi nam se desilo da smo bili u grupi sa Spanijom i Italijom.

marko

pre 6 godina

Ovo je bila cista sreca i umece pojedinih igraca... Od igre nije bilo nista, kako i da bude kad smo igrali sa pet odbrambenih i dva zadnja vezna.

Lepi Mića

pre 6 godina

Naš sirotinjski mentalitet je slika i prilika stanja u fudbalu. Pohlepa, pohlepa i samo pohlepa. Oterali su Muslina jer nije ugurao njhove zlatne koke u tim. Daj da prodamo dobro danas Sergeja,sutra Kurtu,preksutra Murtua, pa nek ide žovot. Šta me briga šta će sutra biti sa reprezentacijom. Pa koji normalan čovek će da pristane da mu nepismeni ljudi, poput Kokeze, Vesića, Vazure ili Kežmana bude šef? Kad im jedan Radomir Antić nije bio dobar, šta onda dalje pričamo?

Dragan

pre 6 godina

Stvarno je tesko razumeti vas koji podrzavate smenu Muslina. Koji su vasi argumenti...prvo kazete "lose smo igrali", a onda kazete "nije to zasluga Muslina, to je zasluga igraca"...pa cekajte, ako je zasluga igraca onda to znaci da su igraci igrali dobro, a ne lose...sto opet znaci da je selekcija odradjena kako valja, a sto je opet zasluga Muslina...i tu pada u vodu i vas treci argument "nije igrao Sergej, nije igrao Radonjic, nije igrao Djoka, Pera, Laza...". Znaci, vi ste u totalnoj kontradikciji sami sa sobom. A sta reci za argument "igrali smo u lakoj grupi"...ja stvarno ne znam dokle vase pamcenje dobacuje, ali podseticu vas da mi pre samo 5-6 godina nismo mogli da pobedimo Kazahstan, Estoniju, Makedoniju...cak stavise, gubili smo...i sad odjednom, grupa sa Irskom, Velsom i Austrijom je laka??? Pri tome, svaka od tih reprezentacija je igrala vise nego dobar fudbal na prethodnom EP, Vels cak igrao polufinale!

todor

pre 6 godina

Ajde bre, odakle ovolika kolicina histerije i nepromisljenosti? Zamislite sad odjednom je Muslin simbol morala i postenja, mafija u FSS nije mogla da utice na njega i zbog toga su ga kao smenili?

Pa sto bi ga onda postavljali u startu? Ili sto ga nisu smenili posle prve ili druge utakmice u kvalifikacijama i stavili poslusnika?

Hajde objasnite sebi prvo, kojom logikom neko mora da sredjuje menadzerskim vezama da igra Sergej koji vredi 100 mil. A neki Gudelj iz Kine, on igra bez recimo te iste veze?

JPR24

pre 6 godina

Koliko me pamcenje seca Muslin je sa bordoom igra finale kupa uefa ili ga cak osvojio sa zinedin zidanom koga je on stvorio
(bojan, 30. decembar 2017 12:09)

Nije. Vodio je Bordo do cetvrt finala u kupu uefa, dalje nije jer je oteran zbog losih rezultat u domacem prvenstvu, tako da nije mogao da ih vodi u cetvrt finalu protiv Milana itd...

znanje-imanje

pre 6 godina

@koperfild: "nasi treneri su vece zlo od menadzera, pogotovo treneri koji kroz karijeru nisu nesto mnogo zaradili"
bravo - u centar!
Muslin ima samo utoliko zasluge što je grupu ipak prošao a većina ostalih naših "stručnjaka" ne bi čak ni uz onakvu tj. najveću moguću sreću. A Muslinova je sreća bila dodatno veća i što je njegov jedini mogući stil anti-igre pasovao za naš baš nizak kvalitet.
Više sreće prosto nije bilo moguće imati. Žreb nam podari baš sve rankingom precenjene ekipe i sve u padu - tj. na svoju realnu vrednost. Sa povredama glavnih igrača. Sa posle ama baš idealnim razvojem ostalih rezultata u grupi. Koje su ama sve veoma glupo, neprofesionalno tek prekasno shvatile da samo, ali samo treba flaster na Tadiću i već imaju 0:0 sa nama!!!
Pa opet - jeeeedva...
I vi to branite, cenite a kao viziju za SP vidite i žalite?!?!?
Jeste, imao je "rezultat" i jeste, ima čak i od njega gorih. I jeste, Kokeza &co. jesu mrak i nastavak Karadžić mraka. Ali ljudi - da smo na blogu glasali pre svake utakmice za igrača za svaku poziciju, da se tako formiralo 11 tj. 17 i da smo tako, bez ikakvog trenera i treninga igrali kvalifikacije - bili bi u onoj grupi prvi ubedljivije nego što ovako bi sa Muslinom. Sećate se Austrije B?
E ovo je ista meta isto otstojanje. Još se nadam da će Selektor Krstajić (aik aik aik argh...) za trenera pozvati Milojevića, Jovanovića, Jokanovića i da će nešto ipak biti... Uostalom baš sve videćemo i po sastavu i po ima-nema prodanim utakmicama.

radomir antić

pre 6 godina

Džabe pišemo, nikog se to u FSS ne dotiče po sistemu psi laju karavani prolaze. Sistem je postavljen: Savez autonoman u odlučivanju a fudbal se finansira iz budžeta (novcem poreskih obveznika). Rešenje: bojkotovati fudbal (preusmeriti sredstva na naše uspešne sportove: vaterpolo, odbojka, košarka, atletika...) a grupa fudbalskih oligarha koja se ogrće plaštom zvezde i partizana (zloupotrebljavajući emociju svih srba koji navijaju za ova dva kluba) neka nestane u svom ništavilu.

Kinaski

pre 6 godina

Sta se lozite na tog Muslina? Nije za reprezentaciju i tacka! Treba nam dinamika, sarolikost, energican selektor a ne mrtvo puvalo. Neki Sale Djordjevic npr

coldplayer

pre 6 godina

@nista o nicemu
Kakav Kokeza?Ima valjda tu zdravog razuma.Vise puta u karijeri je optuzivan za te procente.Igraju igrace koji nisu standardni,a neki koji to zasluzuju se ne zovu.Imas valjda mozak pa kapiras.Ne treba ti nikakav Kokeza.

coki

pre 6 godina

Zagor...da li su to igraci presli da igraju za druge reprezentacije?I time se zauvek onemogucili da igraju za Srbiju?da li isto broj odlicnih igraca imamo u kosarci I u fudbalu?da li je isto kada te ne zovu u mladje kategorije i u A selekciju u kval.za SP?I da li su neki Od tih juniors koje Muta nije zvao bili najbolji igraci u jednoj od 3-4 najboljih liga na svetu?

Djalma

pre 6 godina

Strasno je da Krstajic bude trener, pa covek nikog nije trenirao.
@nele

...inace Muslin je trenirao sve samu elitu Evropskog fudbala i zato se nigde nije zadrzao duze od gidinu dana. I tako na stotine klubiva i svuda oteran bez ijednog trofeja.
Osim u zvezdi, gle cuda.

Dragan

pre 6 godina

@Sale

Argument je njegov rezultat. Dok imas rezultate uopste nije bitno kako igras i ko ti igra. Sad samo cekam da mi kazes kako plasman na SP posle 8 godina i 3 propustena velika takmicenja i nije neki rezultat, i kako bi i tvoja baba na Muslinovom mestu prosla grupu pored nikad gorih Austrije, Velsa i Irske...

Goran

pre 6 godina

Neko kaže da smo imali sreće, neko da smo imali laku grupu, neko da smo loše igrali, itd... Nikad kraja našim komentarima, poznati smo po tome smo svi selektori. Šalu na stranu, nije baš ni da smo imali sreće jer je ranije očigledno nismo imali, nije baš da smo imali laku grupu jer su u njoj bila tri učesnika poslednjeg EP, a da smo igrali loše, možda, na kraju se priznaje samo onaj ko ide dalje. To su kvalifikacije i tu ne treba očekivati nešto spektakularno već samo razmišljati o tome kako proći dalje, ništa drugo. Ovde se radi o nečemu da je selektor otišao zbog toga što nije slušao šta čelnici FSS hoće, a da to nisu pominjali ni na početku a ni tokom kvalifikacija. Da nismo uspeli, bio bi kriv selektor i svi bi pominjali da je to zbog toga što nije pozvao igrače koji su sada u žiži, a pošto se desilo suprotno sada određeni smatraju da oni moraju da idu iako niko to nije pominjao dok su kvalifikacije trajale. Setimo se 1998. kada je naš Savez odlučio da povede povređene i igrače koji koji su potpuno van forme, pa smo imali kratku klupu, sve sa konstatacijom da su povedeni zato što su zaslužili. A otpali su oni koji su debelo odradili kvalifikacije i na kraju dobili šut kartu pred sam odlazak. Jedan od aktera te priče se pominje u ovoj današnjoj situaciji, a tada je uzdignute glave prihvatio to da nije više potreban. Svaka mu čast! A kako smo tada prošli, zna se. Sada je porasla cena "proizvodu" koji je u rukama menadžera a samim tim i čelnici bi da se malo omrse.

Najbolji je opancarev lepak

pre 6 godina

Mi ni nemamo reprezentaciju kao takvu ,sve se svodi na relaciji Partizan-Zvezda ili Zvezda -Partizan da nikog ne favorizujem od oba kluba.Zvezdasi brane doduse ne svi vec vecina Muslina a Partizanovci obrnuto.Kad nam bude selektor neko neutralan i modernog shvacanja fudbala bicemo mi solidna reprezentacija jel igraca imamo.Kakav je mentalitet ovog naroda i kakva nam je drzava bas i neverujem u takvo nesto .Sta reci sem steta.

sale-delija

pre 6 godina

mislim da su oboje u pravu s jedne strane je muslin u pravu..on je bio selektor i sastavlja tim a sa druge strane su oni igrači zaslužili da igraju za reprezentaciju a on ih nije pozvao. .

Sale

pre 6 godina

@Dragan
A koji je to argument da bi muslin ostao???Nas je dobila treca reprezentacija austrije,vels nas je u oba meca razbio,irska je bila bolja u bg i jedva smo pobedili gruziju.irska je bila druga a ponizena je kuci u barazu,sto bi se i nama desilo da smo ga igrali.srbija je najslabija reprezentacija na sp.a sto se taktike tice muslin igra sa pet defanzivnih igraca plus dva defanzivna vezna.sms je najtrazeniji nas fudbaler koji kod njega nema mesta ni na sirem spisku.krstajic je na azijskoj turneji pokazao vise nego muslin sa daleko slabijim reprezentacijama.

ajmo malo logike, i razumnog poredjenja

pre 6 godina

@Zamislite da ste odradili plan u firmi sa 115 posto, lezite u fotelji cekajuci bonuse zadovoljni sobom kada vam direktor kaze da ste dobili otkaz zato sto mu se nije dopao stil sa kojim ste prebacili plan, plus niste uposlili ni na jednom projektu njegovog omiljenog radnika Miku. Svi vi koji podrzavate smenu Muslina bi tada kukali kako je svet nepravedan i okrutan.
Jos jedna stvar, da li stvarno mislite da bi Paunovic ili Jokan ili bilo koji trener od integriteta preuzeli tim posle ovoga sto se desilo Muslinu. Ni u snu
(banat, 30. decembar 2017 09:23)

Taj "Mika" je trenutno najobrazovaniji, najoosobljeniji i najperspektivniji (najtalentovaniji) strucnjak u Evropi, a i svetu. I nije, a i ocigledno je (jasno i nedvosmisleno) nece ni ubuduce biti - ne glavni uposleni/vodja nego samo deo tima.
Posao menadzera/kormilara nije samo da gleda juce i danas, nego pre svega i ka buducnosti. To je u stvari najbitniji njegov zadatak. Planiranje i programiranje buducnosti. Pa pogledaj samo kako jedna moderna kompanija usmerava profit - najveci deo profita ide u istrazivacki i razvojni deo kompanije. Ide u sutra.
Pogledaj uostalom FUJI, Toshibu, Nokiu...gde su? Sta kazes - da se zavalis i uzivas u fotelji a? E ti moj...

Вељко

pre 6 godina

@coldplayer > lepo ste postavili par pitanja,ali nikada nisam čuo,pročitao da ih je neko od novinara uputio Muslinu???
Zašto? Sama se nameću...
Za ove koji brane Muslina i njegov dekadentni fudbal:Nije smenjen,nego je sporazumno raskinut ugovor.
Da je smenjen,tužio bi FSS,ali to nije uradio.
Možda nas je odveo,ali poslodavci imaju pravo da misle da će neko drugi biti bolji,da imamo igrače sa kojima možemo igrati bolji,brži,lepši fudbal...
Uostalom,ljudski je nadati se.
I mislim da je urađen dobar posao.
Od šest utakmica protiv tri reprezentacije koje su nam bili konkurenti za prvo mesto u grupi,nismo bili bolji,dominatni ni u jednoj jedinoj!!
A igrali smo protiv krema evropskog i svetskog fudbala:Vels,Austrija i R.Irska!
Ipak,bez obzira na sve,Muslin je uradio to što je trebalo i Hvala mu za to.
Molim Vas,ako se ne razumete u fudbal,samo pogledajte ko su treneri dva trenutno najbolja evropska tima(Real M,M.City).
Da li su to mladi treneri ili neke čičeganje?
Molio bih malo respekta prema Krstajiću.Kritikujmo ga nakon prvenstva,a ne unapred.

Srbijo Ispravi se.

pre 6 godina

Bice , pre svega , da smo svi mi ostali u zabludi izuzimajuci FSS i svakoga ko se dovodi ili dovodio u vezu sa njima.

banat

pre 6 godina

Zamislite da ste odradili plan u firmi sa 115 posto, lezite u fotelji cekajuci bonuse zadovoljni sobom kada vam direktor kaze da ste dobili otkaz zato sto mu se nije dopao stil sa kojim ste prebacili plan, plus niste uposlili ni na jednom projektu njegovog omiljenog radnika Miku. Svi vi koji podrzavate smenu Muslina bi tada kukali kako je svet nepravedan i okrutan.
Jos jedna stvar, da li stvarno mislite da bi Paunovic ili Jokan ili bilo koji trener od integriteta preuzeli tim posle ovoga sto se desilo Muslinu. Ni u snu

fancy

pre 6 godina

Na stranu sto je predsednik FSS u pravu, na zalost...igre bez smo otisli na prvenstvo, sa 2 beka, 3 stopera uz to spora I matora, I 2-3 zadnja vezna. Da nam ne bi Matica ne znam kako bi se proveli...ako Krstajic pozove I Bambija I njemu otkaz momentalni!

Globtroter

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.

dejandddddd

pre 6 godina

Svi mi moramo da shvatimo da je predsednik saveza gazda u kyci I tako je u celom svetu. Selektor pravi tim I poziva igrače koje onvzeli, ali ako predsedbik misli da treba da pizive nekog igrača da ne bi savez izgubio istog za sva vremena to nista nihe strasno.
Selektor ode posle ugovora, ali igrači ostaju I to je piena cele priče!!!
Prvi put je neko reagova instiktivno u savezu iza to svaka čast!

padre

pre 6 godina

Meni jeinteresantno to, da čovek, koji je bio prosečan i kao igrač i kao trener (koji je on to tim od imena trenirao), dobije šansu, pa se onda pravi najpametniji!Mada ni oni sa druge strane ne zaslužuju, da jih se pominje!

asa

pre 6 godina

Prvo, nisi nas ti odveo na Sp , nego igraci. Drugo, Fss moze da te smeni kao sto te i angazovao iz raznih razloga. Trece, mladi igraci moraju da igraju da se napokon uspostavi sistem da matori odlaze a mladi polako dolaze. Cetvrto, ko si bre ti, Musline? Za tebe niko ozbiljan u fudbalskom svetu ne zna.

napred PARTIZAN

pre 6 godina

gospodine, vi kao slektor i srbin morate da mislite i na buducnost srpskog fudbala a ne samo na trenutno stanje.( a po meni ni tu niste u pravu).
jer mi nismo nepresusan izvor talenata kao brazil i ne smemo dozvoljavamo da nam takvi talenti odlaze.zboh necije sujete ili ko zna cega vec.
sportski pozdrav

Al@din

pre 6 godina

Ne znam samo ko su ovi "mozgovi" koji
daju minuse kada se kaze istina, a to je da je igra Srbije bila losa. Od toliko normalnih formacija, on izabere protiv najslabije reprezentacije a i protiv svih igru sa 7 defanzivaca: 2 beka, 3 stopera i 2 zadnja vezna.

Braniti se protiv Gruzije eeeeee ???????

Sramota bi bilo da je ostao selektor. Koju bi tek formaciju koristio protiv Brazila ????

Igrali bi samo sa Mitrovicem i Tadicem(Ljajicem) kao ofanzivcima ?????

coldplayer

pre 6 godina

Sad ce muslinovci da nagrnu.A ocigledno je i da si trazio %od igraca.Ajde sto to radis po klubovima,ali zasto covece u reprezentaciji?Objasni nam svima zasto si na pocetku rekao da ce igrati standardni u klubovima,a na kraju su igrali oni koji greju klupe ili sede na tribinama.Objasni nam zasto i kako igra S.Mitrovic i dr koji nemaju mesta ni u njihovim klubovima.Objasni nam zasto igramo sa 7 igraca u odbrani i nas najbolji igrac je golman.Objasni nam zasto protiv Gruzina imamo dve sanse na celoj utakmici u sred Bg-a.Objasni nam zasto nema mesta za Savica i koja su to tri uslova.Objasni nam zasto mladima ne dajes sansu?Objasni nam kako to da nas drugi tim Austrije razbije u Becu pred nasim navijacima,a ti kazes to smo hteli.Objasni mi kako si mislio sa tvojim sistemom igre da ne primis 10golova po utakmici na sp.Ima jos toga,ali za sada ovoliko.

coki

pre 6 godina

Obraz djon...ti bi sutra pricao posle debakla Muslina na Sp(sa onakvom igrom to je garantovano) kako je savez ispustio najboljeg mladog centralnog vezistu u Evropi I jos dva igraca jer ne zovu najbolje u reprezentaciju nego menadzerske igrace.Mihajlovic je otpusten jer nije zvao Matica a igrali smo 10x bolji fudbal nego sa Muslinom,Ne vidim problem da Muslin bude otpusten jer ne zove jednog Od najboljih igraca serije A koji je bio na ivici zbog toga da zaigra za CG odakle je poreklom,a posle nema nazad.

coldplayer

pre 6 godina

@Maki
Lepo si rekao.Ne bi niti jedan koji drzi do sebe.A ja tebe pitam koji bi predsednik kluba dozvolio da mu tim igra bedno,trener drzi najbolje na klupi,a procentasi igraju?

coki

pre 6 godina

banat...Ne pravis se nenormalan,poredjenje ti je bezveze,jer smo zbog Muslina(njegovog odnosa sa menadzerom) I njegove sujete mogli da ostenemo bez tri talentovana igraca zauvek(da izaberu da igraju za drugu reprezentaciju)!Od toga,Sergej lagano ulazu u tim sezone serije A!Tako da tvoja prica treba da glasi,radnik u firmu je odradjivao posao,traljavo,nespretno,dosadno ali je odradio posao za koji je placen,pritom,Taj radnik u firmi je zbog svoje licne svadje sa kolegom iz drugog sektora namerno propustio priliku da donese svojoj firmi ogromnu korist potpisivanjem velikog projekta,sto dalje znaci da nije radio 115% kako ti kazes(ne postoji trud od preko 100%) u interesu svoje firme koja ga placa.

Djalma

pre 6 godina

Strasno je da Krstajic bude trener, pa covek nikog nije trenirao.
@nele

...inace Muslin je trenirao sve samu elitu Evropskog fudbala i zato se nigde nije zadrzao duze od gidinu dana. I tako na stotine klubiva i svuda oteran bez ijednog trofeja.
Osim u zvezdi, gle cuda.

MiLaN

pre 6 godina

Braniti se protiv Gruzije eeeeee ??????? 

Sramota bi bilo da je ostao selektor. Koju bi tek formaciju koristio protiv Brazila ???? 

Igrali bi samo sa Mitrovicem i Tadicem(Ljajicem) kao ofanzivcima ?????
(Al@din, 30. decembar 2017 10:37)

Potpuno te podrzavam. Plus sto ga je Austrija B (falilo 8 prvotimaca) odlucila od fudbala. I to u utakmici gde nas je pobeda vodila direktno, a ne da strepimo u poslednjem kolu, a strepeli smo. Ne zelim da zamislim sta bi nam se desilo da smo bili u grupi sa Spanijom i Italijom.

Koperfild

pre 6 godina

Zar neko zaista misli da je kod muslina u pitanju tvrdoglavost ili da on nije svestan da je Sergej za nekoliko klasa iznad Gudelja,Milivojevica,Bambija,Fejsa . . .
Covek je jednostavno biznismen- plati pa igraj. Kod njega sve ima cenu,tako je bilo i u Zvezdi pa zbog toga je i oteran iz kluba.
nasi treneri su vece zlo od menadzera,pogotovo treneri koji kroz karijeru nisu nesto mnogo zaradili.
Igra reprezetacije pod Muslinom je posebna prica.Za razliku od Atica koji je imao daleko slabija imena i mnogo tezu grupu a reprezentacija je igrala leprsavo napadacki kod Muslina je sve bilo obrnuto.
Sto se tice Sergeja jasno je ko dan da za razliku od drugih igraca koje je muslin gurao nema nikakvu potrebu da kroz reprezentaciju dize cenu i tu nastaje problem.
Na kraju krajeva bolje i bez selektora nego sa covekom zvanim procenat.
a sto se tice sukoba izmedju Muslina i Kokeze ima oa poslovica : "ko o cemu ..... o postenju " !

Slobo

pre 6 godina

ne razumem nas narod stvarno. Muslin nas jeste odveo na svetsko prvenstvo ali je igra bila nikakva, imali smo realno dosta srece. I moze neko da se razume u fudbal koliko hoce ali SMS mora da igra i tacka! Sa druge strane se poziva neki Mitrovic koji bi jedva i u Superligi igrao. Greska FSS je sto nisu od pocetka postavili jasne ciljeve i viziju reprezentacije pa onda da krenu u potragu. Vizija podrazumeva na primer da mladi dobijaju vise prilike da igraju, da formacija bude ta i ta, da se igra ofanzivno. Ali po mom misljenju je bolji i Krstajic od Muslina i mislim da sa njim imamo vece sanse!

Kinaski

pre 6 godina

Sta se lozite na tog Muslina? Nije za reprezentaciju i tacka! Treba nam dinamika, sarolikost, energican selektor a ne mrtvo puvalo. Neki Sale Djordjevic npr

todor

pre 6 godina

Ajde bre, odakle ovolika kolicina histerije i nepromisljenosti? Zamislite sad odjednom je Muslin simbol morala i postenja, mafija u FSS nije mogla da utice na njega i zbog toga su ga kao smenili?

Pa sto bi ga onda postavljali u startu? Ili sto ga nisu smenili posle prve ili druge utakmice u kvalifikacijama i stavili poslusnika?

Hajde objasnite sebi prvo, kojom logikom neko mora da sredjuje menadzerskim vezama da igra Sergej koji vredi 100 mil. A neki Gudelj iz Kine, on igra bez recimo te iste veze?

Zagor

pre 6 godina

Ne razumem komentare kako je igra bila ovakva ili onakva. Ako vas neko angazuje da odradite neki posao i vi ispunite sve sto se od vas trazi, da li je normalno da dobijete otkaz? 2007. kad je Muta uzeo zlato sa mladim kosarkasima, gostovao je na SOS-u i naravno da je bilo pitanja zasto nije igrao ovaj i onaj. A on je odgovorio: bas me briga, ja sam uzeo zlato.

Vladimir

pre 6 godina

@coldplayer

Da li ti to ozbiljno tražiš od Muslina da ti objašnjava taktiku i igru reprezentacije i koji igrač je igrao i zašto? Neverovatno šta sve deca sebi dopuštaju. Bivši selektor treba da se pravda nekom slinavcu kako je uspeo da odvede gubitnike na SP. A izvini, loše su igrali, imali smo sreće i ostale gluposti. Zaboravio sam na to totalno. Stvarno gospodine Musline, kako ste mogli?

znanje-imanje

pre 6 godina

@koperfild: "nasi treneri su vece zlo od menadzera, pogotovo treneri koji kroz karijeru nisu nesto mnogo zaradili"
bravo - u centar!
Muslin ima samo utoliko zasluge što je grupu ipak prošao a većina ostalih naših "stručnjaka" ne bi čak ni uz onakvu tj. najveću moguću sreću. A Muslinova je sreća bila dodatno veća i što je njegov jedini mogući stil anti-igre pasovao za naš baš nizak kvalitet.
Više sreće prosto nije bilo moguće imati. Žreb nam podari baš sve rankingom precenjene ekipe i sve u padu - tj. na svoju realnu vrednost. Sa povredama glavnih igrača. Sa posle ama baš idealnim razvojem ostalih rezultata u grupi. Koje su ama sve veoma glupo, neprofesionalno tek prekasno shvatile da samo, ali samo treba flaster na Tadiću i već imaju 0:0 sa nama!!!
Pa opet - jeeeedva...
I vi to branite, cenite a kao viziju za SP vidite i žalite?!?!?
Jeste, imao je "rezultat" i jeste, ima čak i od njega gorih. I jeste, Kokeza &co. jesu mrak i nastavak Karadžić mraka. Ali ljudi - da smo na blogu glasali pre svake utakmice za igrača za svaku poziciju, da se tako formiralo 11 tj. 17 i da smo tako, bez ikakvog trenera i treninga igrali kvalifikacije - bili bi u onoj grupi prvi ubedljivije nego što ovako bi sa Muslinom. Sećate se Austrije B?
E ovo je ista meta isto otstojanje. Još se nadam da će Selektor Krstajić (aik aik aik argh...) za trenera pozvati Milojevića, Jovanovića, Jokanovića i da će nešto ipak biti... Uostalom baš sve videćemo i po sastavu i po ima-nema prodanim utakmicama.

LTC

pre 6 godina

Aman ljudi, nas najbolji igrac, koji treba da bude nosilac narednih 7-8 godina, je mogao biti izgubljen zauvek.
Setite se Matica i Mihajlovica.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ne vidim problem da Muslin bude otpusten jer ne zove jednog Od najboljih igraca serije A koji je bio na ivici zbog toga da zaigra za CG odakle je poreklom,a posle nema nazad.
(coki, 30. decembar 2017 11:59)

Avangardo, odlicno si rekao da ne vidis. Vasa percepcija se iskrivljena mrznjom da nista i ne vidite.

nista o nicemu

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.
(Globtroter, 30. decembar 2017 09:52)

Otkud tebi info da je nesto trazio? Ili verujes Kokezi na rec?

Марко

pre 6 godina

Браво, Муслине! Свако ко има своје ја, у потпуности те разуме. Полтрони попут Крстајића су на другој страни уз Кокезу и Кежмана.

bojan

pre 6 godina

Kazu neki nikad niko nije cuo za muslina od poznatih.Eto cuo za njega jedan od 5 najboljih fudbalera sveta koga je taj isti Muslin stvorio u bordou.A to je Zinedin Zidan,a grobari mogu samo da pisu lose jer drugo i ne znaju.Covek odveo na prvenstvo prosecnu ekipu u grupi sa tri ucesnika evropskog prvenstva.od toga dva su prosli grupe a jedni igrali polufinale.bitno da pljuvaci razumeju fudbal koji se igra za rezultat a ne za lepotu.lepota prolazi a rezultat se pamti vecno

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

U zabludi si što si mislio da je normalno da ti sleduje %. Igra ti je bila užasna, a sreća naklonjena. Bilo koju drugu grupu ne bismo prošli.
(Globtroter, 30. decembar 2017 09:52)

Aha, kao četvrti u šeširu mi ne bi trebalo da prodjemo bilo kakvu grupu, jer nikada niko u istoriji ove igre nije osvojio grupu iz četvrtog šešira...ali čovek je prošao..i šta ćemo sad? Naravno, da ga otpustimo, jer tako treba...to je najrealnija priča, i da dovedemo trenera kome će utakmica na prvenstvu biti prva u životu...jer tako treba. Srbi znaju, zato nam i ide tako dobro u tom fudbalu evo već 30 godina.

alcale

pre 6 godina

1. Ovim je apsolutno potvrdio ono sto je kokeza izajavio. Nije dozvolio da mu ni prijateljskoj utakmici odigra jedan od najzapazenijih igraca u EVROPI, ne u kini ili 2 turskoj!
2. Kazete nije vazna igra??? Itekako je vazno na koji nacin cete izvrsiti ono sto vam je dato na poverenje od strane poslodavca! U SVAKOJ FIRMI!
3. SAMO U SRBIJI, prvo je MASOVNO pljuvan jer ne poziva najbolje igrace, a kada je smenjen dize se u nebesa i brani! Covek je smenjen tacka! Izostavljao je najboje igrace CAK i sa prijateljskih utakmica i za to NEMA opravdanje! To je i priznao u ovom tekstu!
4. Ponovo igra repke pod njim je bila MRTVA! Dobili smo STO SMO MORALI da dobijemo i to na jedvite jade. Nijednu utakmicu nismo odigrali sigurno i pokrili ceo teren, kako bi i mogli sa 8 odbrambenih igraca!

Cini mi se da i ovde ima botova! Ne znam ko bi pri zdravoj pameti mogao da opravda npr da Djordjevic ne pozove JOKICA?!!? evo zamislite da ga nije pozvao na EP... Mi bili drugi a jokic npr ode da igra za Sloveniju u sl ciklusu? ko bi to dozvolio da se desi! Ali djordjevic je pozvao PRVO najbolje kosrakase pa posle sastavljao tim kako je mogao a ne da lupeta da najefikasniji igrac utakmice ustvari najlosiji!

duledudule

pre 6 godina

Sta se lozite na tog Muslina? Nije za reprezentaciju i tacka! Treba nam dinamika, sarolikost, energican selektor a ne mrtvo puvalo. Neki Sale Djordjevic npr
(Kinaski, 30. decembar 2017 11:10)
Rodjace Krstajic ti je selektor.alo krstajic

Kako ko, pa ja

pre 6 godina

Mene jeste nervirala igra (posebno ono kukavicko povlacenje protiv Gruzije), ali realno, nepravda je... no, ko jos danas gleda pravdu i zasluge - i svako od Vas bi gledao interes na toj poziciji, da se ne lazemo!

Divos

pre 6 godina

Никад да заврши ова тракавица, сапуница о најважнијем животном питању у земљи Србији, и питању свих питања. а то је смена (или споразумни прекид сарадње, ајд ти знај) селектора фудбалске репрезентације Србије, а сада иде сезона 2 "ђе је запело".

Како год, сада смо а како то препоручују стари Латини ("Audiautur et altera pars") чули и другу страну.

Иначе, само образложење Кокезе како су се ето бојали, поучени искуством овог Арнаутовића (??), да би Милинковић-Савић, Вељковић и Радоњић могли изабрати другу репрезентацију, говори колико се забраздило у изопаченом поимању спорта.
Тај Арнаутовић да је био загријан, да му је Србија на срцу, играо би за Србију. Исто важи за било којег другог играча. Од оних који ће калкулисати и који ће (тачније њихови менаџери) гледати неки ситни чар од дреса Србије, и нема вајде.

Смена (или раскид сарадње) селектора у овој фази, се може оправдати само здравственим разлозима или ако се селектор огрешио о нека основна морална начела и постулате.
Овдје су се и медији укључили, спонзорисани од менаџера, чули смо свакојака тумачења, углавном глупа и неозбиљна, ту је и армија ботова, а истина, како то и бива, се загубила у безбројним интерпретацијама.

Ово је некако у задњих осам љета, можда и други наговештај да би српски фудбал могао кренути путем оздрављења. Но изгледа да ће и ова прилика бити пропуштена. Штета.

marko

pre 6 godina

Ovo je bila cista sreca i umece pojedinih igraca... Od igre nije bilo nista, kako i da bude kad smo igrali sa pet odbrambenih i dva zadnja vezna.

Maki

pre 6 godina

Ovi sto toboz napadaju muslina zbog sergeja i brane savez i menadžere samo bih hteo da pitam koji bi to trener koji se tim poslom bavi profesionalno i ima integritet dopustio da mu spisak reprezentacije sastavlja neko treći, u ovom konkretnom slučaju komisija KTK (kokeza terza kežman)?????????
U odgovoru na to pitanje shvatiće zašto je za selektora izabran čovek koji nikad samostalno nije se bavio tim pozivom...
Uglavnom igraci su u svemu ovome najmanji krivci (niko ih ne zarezuje i ne pita ni za sta, mada da su više složni i to bi se moglo promeniti ali to je sad druga priča) i ja ću navijati za njih u rusiji iako su sanse za neki malo bolji rezultat minimalne...

Milan

pre 6 godina

Ne volem obe strane. Podjednako su mi antipatični. Sećam se da smo igrali ružan fudbal i Zvezdu kada je trenirao, stalno neki minimalac. Generalno mi je slika našeg fudbala toliko loša da zaista ne uspevam da uživam u svim ovim reprezentativnim i klupskim rezultatima.

True Batman Fan

pre 6 godina

Ceo zivot sam grobar ali podrska za Muslina! Pokazao je da ima kicmu pod naletima hijena iz FSS. Jedva cekam da krene svetsko prvenstvo i da izgubimo svaku utakmicu!

Dejan CZ

pre 6 godina

Nije ni Marjanovic putovao na OI pa trener nije smenjen a cela javnost se podigla...Muslin je ostvario rezultat,selektora imate koliko hocete u Srbiji koji ce zameriti sto ne igra ovaj ili onaj...odgovor za sve je ostvaren plasman na SP tacka.Sad kad se sve sleglo i kad je poznato ko ce da nas vodi u Rusiju isplivala je na povrsinu istina o ljudima koji vode FSS,o svemu ovome sto je Muslin rekao u svom obracanju tacka.

coki

pre 6 godina

Zagor...da li su to igraci presli da igraju za druge reprezentacije?I time se zauvek onemogucili da igraju za Srbiju?da li isto broj odlicnih igraca imamo u kosarci I u fudbalu?da li je isto kada te ne zovu u mladje kategorije i u A selekciju u kval.za SP?I da li su neki Od tih juniors koje Muta nije zvao bili najbolji igraci u jednoj od 3-4 najboljih liga na svetu?

Marko

pre 6 godina

Očigledno je da sam poslednja dva meseca živeo u zabludi, jer sam mislio da više nisam selektor zato što nisam dopustio da mi predsednik FSS sastavlja spisak igrača i pravi taktiku za Mundijal u Rusiji",

Pa sad si samo potvrdio ono zbog čega si otpušten.

Petar Nikolic

pre 6 godina

Konačno je Muslin direktno rekao zašto je smenjen: Kokeza je hteo da mu sastavlja tim i pravi taktiku na Mundijalu. Da je ovo bar malo normalna zemlja, sad bi se digla javnost i mediji i Kokeza bi u roku od 24h zbrisao iz FSS. Ali, ništa se neće dogoditi jer ovo je zemlja gde vlada medijski mrak, a svi znamo ko nas drži u mraku, tj. ko je postavio Kokezu u FSS. Ako predsednik države Vučić krši ustav jer je istovremeno predsednik svoje stranke, "normalno" je da njegov čovek Kokeza krši sve pisane i običajne norme pokušavajući da Muslinu sastavlja tim. Eto odgovora na pitanje zašto smo kao država na dnu u Evropi i zašto smo kao reprezentacija takodje na dnu.

hh

pre 6 godina

mi srbi smo eksperti da pri izboru uvek izaberemo losije.Cak nije sporna ni smena Mislina ali da su doveli nekog trener ali Krstajic,pa bolje da su Boaćija stavili za selektora.Zvezdas sam ali evo na primer Veljko Paunovic covek odveo klince bio prvak sveta ima iskustvo u takmicenju.Ali dobro,rodbinsko geografsko politicko kumovsko je pobedilo.Ne bi me cudilo da namestimo sve tri utakmice.Ovo je pre bilo prestiz najveci u sportu a sada je Srbija tu gde jeste i sada se od ovoga prave pare.

nista o nicemu

pre 6 godina

Bandit Slavoljub Muslin i gospodin Kokeza? Ahahahahahahahja. Ne mozete biti na Kokezinoj strani, covek je SNS. Okej, mozete ako navijate za sportsko-omladinsku frakciju SNSa Partizan.

Kokeza gospodin ahhahahahhahahahaha

pope

pre 6 godina

(banat, 30. decembar 2017 09:23)

nije ti analogija bas sasvim na mestu. To sto si opisao je 'cilj opravdava sredstvo'. Saradjivao sam u kompaniji sa ljudima koji su umeli da naprave rezultat, ali su zaratili sa mnogima, jer su bili losi prema ljudima gledajuci samo sebe i sve zasluge pripisujuci sebi. Neki su jednostavno teski za saradnju i iritiraju i svoje sefove i saradnike. Tako da ne racuna se samo rezultat - plasman, ima i drugih rezultata.

Oslo

pre 6 godina

Meni jeinteresantno to, da čovek, koji je bio prosečan i kao igrač i kao trener (koji je on to tim od imena trenirao), dobije šansu, pa se onda pravi najpametniji!Mada ni oni sa druge strane ne zaslužuju, da jih se pominje!
(padre, 30. decembar 2017 09:51)

Vodio je na primer Bordo....i tada dao sansu nepoznatom Zinedinu Zidanu....ostalo je istorija...

4k4.Dex

pre 6 godina

Ja ne znam otkud svi ovi komentari da smo igrali lose u kvalifikacijama. Ljudi kao da su gledali samo zad je dve utakmice kad smo vidno pali u formi ali to je normalno a i sve je vec bilo gotovo. Do tada smo igrali odlicno. Muslin je vratio Tadica napravio od njega Ronaldinja kao i izvukao od Mitrovica i Kostica maximum maximuma. Ostali odradili posao i to je to. Ja stvarno ne znam odakle sad to da smo lose igrali?

šetač

pre 6 godina

Niti jedan ozbiljan trener neće dozvoliti da mu se "hotelijer" iz Brodarca bavi sastavljanjem reprezentacije. Sam izbor Krstajića sve govori, čovek nema ama niti jedan faktor da bude selektor. Nit je trener nit je bio neki igraču. Al je važno da je iz Zenice kao i Kokeza.

sale-delija

pre 6 godina

mislim da su oboje u pravu s jedne strane je muslin u pravu..on je bio selektor i sastavlja tim a sa druge strane su oni igrači zaslužili da igraju za reprezentaciju a on ih nije pozvao. .

STEVO

pre 6 godina

Bio sam protiv njegove smjene, jer bez obzira na ne tako impresivnu igru nas je odveo na Mundijal, ali isto tako je nerazumna njegova odluka da ne pozove SMS, Veljkovića bar u pripremnim utakmicama, jer mi nemamo preveliki fond igrača. Za Radonjića se slažem s odlukom o nepozivanju jer momak ima ogromne tehničke nedostatke koje maskira brzinom, međutim se nasuprot njega nađe isto tako brz bek, praktički je nevidljiv tako da je pred njim mnogo rada mada nisam siguran da te "igračke" nedostatke može nadoknaditi.

Negativni

pre 6 godina

Igra reprezentacije ti je bila bas na zavidnom nivou pa ti novi i mladi igraci uopste nisu bili potrebni.
(Mihajlo, 30. decembar 2017 09:25)

Da, plasirao se na SP kao prvi u grupi i time dokazao da mu ti igrači nisu bili potrebni. Za razliku od njega, ti mladi igrači tek treba da dokažu da li su potrebni reprezentaciji.
A da smo narod kratke pameti, dokazuje i to da smo brzo zaboravili kako smo igrali poslednjih osam godina i od koga smo gubili bodove. Igrali smo deset puta odvratniji fudbal, bez dva povezana pasa i bez jednog jedinog kontranapada. Za sve selektore od Antića na ovamo, Muslin je Gvardiola lično, i to sa timom koji je najgori u istoriji ove zemlje. To ćeš vrlo brzo shvatiti, već u julu.

Danny Crane

pre 6 godina

Muslin kao igrač 3 titule sa Zvezdom i finale kupa Uefa 1979. godine, a saigrači Džajić, Pižon, Dule Savić i drugi. U evropskim klubovima je igrao uspešno 6 godina, a kao trener je radio u 7 zemalja. Odveo nas je na mundijal sa timom koji je najslabiji od svih naših selekcija koje su se do sada plasirale na svetsko prvenstvo. Sa druge strane je Kokeza, čovek za koga do dolaska SNS na vlast niko nije čuo. I taj Kokeza dodje jednom Muslinu i hoće da mu sastavlja tim.

AHTUNG DIHTUNG

pre 6 godina

Mene je sramota cele ove price oko Muslina
I bez obzira na SMS aferu i stil igre odveo nas je na SP - morao je da ostane na mestu selektora. Ogresili su se o njega ali sta ocekivati jer Kokeza i company

Boro iz Pobede

pre 6 godina

Uzivaj čoveče, punice nas i sa tobom i bez tebe, posle SP ti ces biti jedini dobitnik! Treba podrzati Krstaju, samo da neprodje kao Dejo-Genije, trenirao samo reprezentaciju a pre i posle toga nikog vise!

pro_ser

pre 6 godina

smenjen je na inicijativu dodika kod vladara, da bi krle njegov miljenik bio selektor i konačno uz to srbija je zaslužila da ima trenera iz rep.srpske, eto to vam je jedini razlog muslinove smene, kakvi procenti, sms, radonjići i ostali, to je spin za nas nesretnike.

milenko

pre 6 godina

Bravo za MUSLINA!!!!
Treba valjda da svako radi i odgovara za svoj posao.
MUSLIN je postigao rezultat : Odveo je Srbiju posle 10 dgodina na SP. Svakom pametnom to je jasno ko treba da vodi RP na SP.
Taj kokeza razmislja kao politicki komesar. Jadno je to, da je takvom coveku povereno da vodi jednu organizaciju kao sto FSS

izhlapjeli starac

pre 6 godina

I ovde je u velikoj meri prisutan rivalitet izmedju blizanaca. Malo je realnog razmisljanja.
I ja sam mislio da je Aca sujetan kada nije zvao Marjanovica. Dokazao je da je bio upravu i da zna sta radi. Da mu je neko naturao bilo sta, sigurno bi dao otkaz. U fudbalu je bas to u pitanju.
Muslin je nepobitno dokazao da zna sta radi - ostalo je sta bi bilo kad bi bilo.
Zato nisam niposto na strani Kokeze.

aaaaaaaaaaaa

pre 6 godina

Koliko je ovo sve smesno... Kao prvo, FSS je svoj cilj ispunio a to je plasman na sp i sad ih nista ne interesuje sto se tice rezultata, sada je samo bitno ugraditi se u procente pojedinih igraca, zato je tu krstajic...Kao drugo, moj stav je da je ovo najlosija nasa reprezentacije koja ce igrati na nekom velikom takmicenju (nama prvi spic reprezentacije nije odigrao 100 minuta u svom klubu u polusezoni)Stojkovic i Matic su jedini u top formi !

Bardami

pre 6 godina

Menjati trenera pred odlazak na mundijal je van svake pameti. Treba smeniti onoga ko je napravio ovu neviđenu glupost iz sujete i zloupotrebom moći, a koja će nas koštati katastrofe na mundijalu. Samom smenom napraviće se diskontinuitet, sigurno je narušena atmosfera u ekipi, a tim Srbije podeljen na "naše" i "njihove". Ali, sve je to ona stara srpska (balkanska) priča, u kojoj nema logike, već apsurd koji iznedri bolestan ego.

True Batman Fan

pre 6 godina

@xman

Decko, ocigledno je da nemas pojma kako funkcionisu stvari. Nije selektor taj koji uzima novac da bi neki igrac zaigrao u reprezentaciji vec upravo protuve iz FSS. A s obzirom na ovoliki pritisak da se SMS ubaci u reprezentaciju po svaku cenu, mislim da je jasno ko je tu uzeo novac. Uostalom raspitaj se malo kako i zasto Rambo Petkovic nikada nije zaigrao za reprezentaciju. Brazilcima je bio bog a za nas nije valjao...

coldplayer

pre 6 godina

@nista o nicemu
Kakav Kokeza?Ima valjda tu zdravog razuma.Vise puta u karijeri je optuzivan za te procente.Igraju igrace koji nisu standardni,a neki koji to zasluzuju se ne zovu.Imas valjda mozak pa kapiras.Ne treba ti nikakav Kokeza.

Komentator

pre 6 godina

Znamo li mi uopšte da merimo uspeh? Nivo nečije poslušnosti? I ne igra pojedinac, pa makar se zvao i Mesi već tim, a ovaj tim se posle toliko godina plasirao na SP i sada nam je to tako normalno. Nismo realni i objektivni. A igrači koji kalkulišu za koga će igrati, kako mislite da ostave srce za grb na terenu?

Mare

pre 6 godina

Koliko me pamcenje seca Muslin je sa bordoom igra finale kupa uefa ili ga cak osvojio sa zinedin zidanom koga je on stvorio
(bojan, 30. decembar 2017 12:09)
Slabo se secas jer Muslin nije igrao finale kupa uefa,dobio je otkaz pre cetvrtfinalne utakmice zbog katastrofalnih rezultata u prvenstvu Francuske.Zmenio ga je Nemac Ror.Inace u toj ekipi Bordoa su bili pored Zidana i Lizarazu i Dugari.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Srećom pa na tom mudijalu igraju I fudbalske reprezentacije, pa ce biti pokoja lepa tekma. A ako me kojim slucajem zapadne da gledam neku od ovih šumskih ekipa, poput nase, vec imam spreman ranital za zeludac!

Dragan

pre 6 godina

Stvarno je tesko razumeti vas koji podrzavate smenu Muslina. Koji su vasi argumenti...prvo kazete "lose smo igrali", a onda kazete "nije to zasluga Muslina, to je zasluga igraca"...pa cekajte, ako je zasluga igraca onda to znaci da su igraci igrali dobro, a ne lose...sto opet znaci da je selekcija odradjena kako valja, a sto je opet zasluga Muslina...i tu pada u vodu i vas treci argument "nije igrao Sergej, nije igrao Radonjic, nije igrao Djoka, Pera, Laza...". Znaci, vi ste u totalnoj kontradikciji sami sa sobom. A sta reci za argument "igrali smo u lakoj grupi"...ja stvarno ne znam dokle vase pamcenje dobacuje, ali podseticu vas da mi pre samo 5-6 godina nismo mogli da pobedimo Kazahstan, Estoniju, Makedoniju...cak stavise, gubili smo...i sad odjednom, grupa sa Irskom, Velsom i Austrijom je laka??? Pri tome, svaka od tih reprezentacija je igrala vise nego dobar fudbal na prethodnom EP, Vels cak igrao polufinale!

Sale

pre 6 godina

@Dragan
A koji je to argument da bi muslin ostao???Nas je dobila treca reprezentacija austrije,vels nas je u oba meca razbio,irska je bila bolja u bg i jedva smo pobedili gruziju.irska je bila druga a ponizena je kuci u barazu,sto bi se i nama desilo da smo ga igrali.srbija je najslabija reprezentacija na sp.a sto se taktike tice muslin igra sa pet defanzivnih igraca plus dva defanzivna vezna.sms je najtrazeniji nas fudbaler koji kod njega nema mesta ni na sirem spisku.krstajic je na azijskoj turneji pokazao vise nego muslin sa daleko slabijim reprezentacijama.

BAKI

pre 6 godina

Kako je i mogao iskusni trener da očekuje da će bolje proći u zemlji gde ima 5-6 miliona selektora,koji sve znaju najbolje.Ne menja se čovek koji je odveo reprezentaciju direktno na Svetsko prvenstvo sa prvog mesta, u grupi koja je bila takva kakva je bila.Ne valja selektor koji ima rezultate,ne valja selektor koji ništa ne napravi...Možemo samo da se nadamo da će momci koji evidentno imaju neki kvalitet nešto pozitivno napraviti ali sa ovakvim turbulentnim reakcijama u organizaciji možemo se nadati samo "kockarskoj" sreći-ako prođe,prošlo je a ako ne prođe-kriv je neko tamo...

radomir antić

pre 6 godina

Džabe pišemo, nikog se to u FSS ne dotiče po sistemu psi laju karavani prolaze. Sistem je postavljen: Savez autonoman u odlučivanju a fudbal se finansira iz budžeta (novcem poreskih obveznika). Rešenje: bojkotovati fudbal (preusmeriti sredstva na naše uspešne sportove: vaterpolo, odbojka, košarka, atletika...) a grupa fudbalskih oligarha koja se ogrće plaštom zvezde i partizana (zloupotrebljavajući emociju svih srba koji navijaju za ova dva kluba) neka nestane u svom ništavilu.

dorandon

pre 6 godina

Sto neko rece,
kad moze Stefanovic da bude ministar policije,
sto ne bi mogao Krstajic da bude trener reprezentacije!
Za bolje nismo!

endesa

pre 6 godina

postoji nešto više od zvezde i partizana u našem fudbalu, to je jedino reprezentacija. da je muslin bio dobar-nije, da je krstajić neko ko ce da nas popravi-neće. A vi i dalje budite u fazonu bolesnog rivaliteta pa se krvite. zbog vas takvih dodje neki kokeza,fudbalski anonimus na mesto na kom je nekada sedeo jedan miljan miljanić i radi šta god on hoće.

Najbolji je opancarev lepak

pre 6 godina

Mi ni nemamo reprezentaciju kao takvu ,sve se svodi na relaciji Partizan-Zvezda ili Zvezda -Partizan da nikog ne favorizujem od oba kluba.Zvezdasi brane doduse ne svi vec vecina Muslina a Partizanovci obrnuto.Kad nam bude selektor neko neutralan i modernog shvacanja fudbala bicemo mi solidna reprezentacija jel igraca imamo.Kakav je mentalitet ovog naroda i kakva nam je drzava bas i neverujem u takvo nesto .Sta reci sem steta.

Shommy82

pre 6 godina

Maki 
Lepo si rekao.Ne bi niti jedan koji drzi do sebe.A ja tebe pitam koji bi predsednik kluba dozvolio da mu tim igra bedno,trener drzi najbolje na klupi,a procentasi igraju?
(coldplayer, 30. decembar 2017 10:37)

Evo ja ću da ti odgovorim umesto njega. Svaki, dokle god je njegov tim na prvom mestu. Hoćeš li mi reći da je Porto sa Murinjom lepom i lepršavom igrom osvojio LŠ? Fudbal je egzaktan, rezultat je jasan pokazatelj, a ne filozofija. Nisu svi tehnički potkovani da i igraju lepo i osvajaju trofeje kao Barsa ili Real, a Srbija danas tek definitivno nije potkovana.

A da samo dopunim, ako biram izmedju čoveka sa fudbalskom i trenerskom karijerom sa sasvim solidnim dostignućima i čoveka bez fudbalske prošlosti i ikakvih drugih dostignuća, koga je politika ubacila prvo u klub na silu, pa potom bez rezultata i na samo čelo saveza, uvek ću izabrati da verujem ovom prvom više.

Izvinjavam se na opširnosti, pozdrav.

Grk Zorba

pre 6 godina

Ljudi, gledajmo to sa vedrije strane, zahvaljujuci ovim diletantima koji vode nasu reprezentaciju, bice lakih fikseva na prvenstvu. Najsladje pare na kladionici su uvek bile na evropskim ili svetskim prvenstvima igranjem na nase protivnike jer menadzeri uvek odrade sjajan posao kad sastavljaju tim.

JPR24

pre 6 godina

Koliko me pamcenje seca Muslin je sa bordoom igra finale kupa uefa ili ga cak osvojio sa zinedin zidanom koga je on stvorio
(bojan, 30. decembar 2017 12:09)

Nije. Vodio je Bordo do cetvrt finala u kupu uefa, dalje nije jer je oteran zbog losih rezultat u domacem prvenstvu, tako da nije mogao da ih vodi u cetvrt finalu protiv Milana itd...

Lepi Mića

pre 6 godina

Naš sirotinjski mentalitet je slika i prilika stanja u fudbalu. Pohlepa, pohlepa i samo pohlepa. Oterali su Muslina jer nije ugurao njhove zlatne koke u tim. Daj da prodamo dobro danas Sergeja,sutra Kurtu,preksutra Murtua, pa nek ide žovot. Šta me briga šta će sutra biti sa reprezentacijom. Pa koji normalan čovek će da pristane da mu nepismeni ljudi, poput Kokeze, Vesića, Vazure ili Kežmana bude šef? Kad im jedan Radomir Antić nije bio dobar, šta onda dalje pričamo?

Srbijo Ispravi se.

pre 6 godina

Bice , pre svega , da smo svi mi ostali u zabludi izuzimajuci FSS i svakoga ko se dovodi ili dovodio u vezu sa njima.

Deyan

pre 6 godina

Na stranu to što smatram da treba mladi igrači da idu na SP ipak je nedopustivo da predsednik saveza komentarise i selektoru sastavlja spisak igrača, to je nedopustivo.

Dragan

pre 6 godina

@Sale

Argument je njegov rezultat. Dok imas rezultate uopste nije bitno kako igras i ko ti igra. Sad samo cekam da mi kazes kako plasman na SP posle 8 godina i 3 propustena velika takmicenja i nije neki rezultat, i kako bi i tvoja baba na Muslinovom mestu prosla grupu pored nikad gorih Austrije, Velsa i Irske...

Miodrag

pre 6 godina

Svaki tekst je pun komentara Partizanovih i Zvezdinih navijaca tinejdzerskog uzrasta. Sve komentari kroz tu prizmu. Muslin nije na gubitku. Ukoliko ispadnemo u grupi svi ce od njega prabiti junaka jer bi bas on prosao grupu. Ukoliko prodjemo grupu opet je na dobitku jer je on obezbedio plasman na Mundijal. Kokeza bi trebao da podnese ostavku ako dozivimo bruku. Ne samo da smenjuje Krstajica nego da ponudi i svoju " glavu". Medjutim, bice kao i Tosa.

ajmo malo logike, i razumnog poredjenja

pre 6 godina

@Zamislite da ste odradili plan u firmi sa 115 posto, lezite u fotelji cekajuci bonuse zadovoljni sobom kada vam direktor kaze da ste dobili otkaz zato sto mu se nije dopao stil sa kojim ste prebacili plan, plus niste uposlili ni na jednom projektu njegovog omiljenog radnika Miku. Svi vi koji podrzavate smenu Muslina bi tada kukali kako je svet nepravedan i okrutan.
Jos jedna stvar, da li stvarno mislite da bi Paunovic ili Jokan ili bilo koji trener od integriteta preuzeli tim posle ovoga sto se desilo Muslinu. Ni u snu
(banat, 30. decembar 2017 09:23)

Taj "Mika" je trenutno najobrazovaniji, najoosobljeniji i najperspektivniji (najtalentovaniji) strucnjak u Evropi, a i svetu. I nije, a i ocigledno je (jasno i nedvosmisleno) nece ni ubuduce biti - ne glavni uposleni/vodja nego samo deo tima.
Posao menadzera/kormilara nije samo da gleda juce i danas, nego pre svega i ka buducnosti. To je u stvari najbitniji njegov zadatak. Planiranje i programiranje buducnosti. Pa pogledaj samo kako jedna moderna kompanija usmerava profit - najveci deo profita ide u istrazivacki i razvojni deo kompanije. Ide u sutra.
Pogledaj uostalom FUJI, Toshibu, Nokiu...gde su? Sta kazes - da se zavalis i uzivas u fotelji a? E ti moj...

Вељко

pre 6 godina

@coldplayer > lepo ste postavili par pitanja,ali nikada nisam čuo,pročitao da ih je neko od novinara uputio Muslinu???
Zašto? Sama se nameću...
Za ove koji brane Muslina i njegov dekadentni fudbal:Nije smenjen,nego je sporazumno raskinut ugovor.
Da je smenjen,tužio bi FSS,ali to nije uradio.
Možda nas je odveo,ali poslodavci imaju pravo da misle da će neko drugi biti bolji,da imamo igrače sa kojima možemo igrati bolji,brži,lepši fudbal...
Uostalom,ljudski je nadati se.
I mislim da je urađen dobar posao.
Od šest utakmica protiv tri reprezentacije koje su nam bili konkurenti za prvo mesto u grupi,nismo bili bolji,dominatni ni u jednoj jedinoj!!
A igrali smo protiv krema evropskog i svetskog fudbala:Vels,Austrija i R.Irska!
Ipak,bez obzira na sve,Muslin je uradio to što je trebalo i Hvala mu za to.
Molim Vas,ako se ne razumete u fudbal,samo pogledajte ko su treneri dva trenutno najbolja evropska tima(Real M,M.City).
Da li su to mladi treneri ili neke čičeganje?
Molio bih malo respekta prema Krstajiću.Kritikujmo ga nakon prvenstva,a ne unapred.

Goran

pre 6 godina

Neko kaže da smo imali sreće, neko da smo imali laku grupu, neko da smo loše igrali, itd... Nikad kraja našim komentarima, poznati smo po tome smo svi selektori. Šalu na stranu, nije baš ni da smo imali sreće jer je ranije očigledno nismo imali, nije baš da smo imali laku grupu jer su u njoj bila tri učesnika poslednjeg EP, a da smo igrali loše, možda, na kraju se priznaje samo onaj ko ide dalje. To su kvalifikacije i tu ne treba očekivati nešto spektakularno već samo razmišljati o tome kako proći dalje, ništa drugo. Ovde se radi o nečemu da je selektor otišao zbog toga što nije slušao šta čelnici FSS hoće, a da to nisu pominjali ni na početku a ni tokom kvalifikacija. Da nismo uspeli, bio bi kriv selektor i svi bi pominjali da je to zbog toga što nije pozvao igrače koji su sada u žiži, a pošto se desilo suprotno sada određeni smatraju da oni moraju da idu iako niko to nije pominjao dok su kvalifikacije trajale. Setimo se 1998. kada je naš Savez odlučio da povede povređene i igrače koji koji su potpuno van forme, pa smo imali kratku klupu, sve sa konstatacijom da su povedeni zato što su zaslužili. A otpali su oni koji su debelo odradili kvalifikacije i na kraju dobili šut kartu pred sam odlazak. Jedan od aktera te priče se pominje u ovoj današnjoj situaciji, a tada je uzdignute glave prihvatio to da nije više potreban. Svaka mu čast! A kako smo tada prošli, zna se. Sada je porasla cena "proizvodu" koji je u rukama menadžera a samim tim i čelnici bi da se malo omrse.