Četvrtak, 14.12.2017.

08:11

Teodosić blistao kao starter, Jokić nije igrao

Los Anđeles Klipersi savladali su na gostovanju Orlando Medžik rezultatom 106:95, uz dobru partiju srpskog plejmejkera Miloša Teodosića.

Izvor: SM

Teodosiæ blistao kao starter, Jokiæ nije igrao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

ring ot fire

pre 6 godina

Objektivno novinarstvo jos uvek misaona imenica u Srbiji.
Kad ovako izvestavate o necemu sto smo svi mogli da gledamo, mogu da zamislim sta se desava sa dogadjajima koji nisu dostupni siroj publici.

milos

pre 6 godina

Kakav naslov,bas me zanimalo sta ce da pise,sta je blistao,kao starter poceo 6 min bez ucinka samo 1 izgubljena lopta i promasaji iz igre,niti skok,niti asistencija,posle se popravio,mada od onoga gore nije moglo,ja bih voleo da svaki nas igrac blista ali ovo je daleko od toga

Pera

pre 6 godina

Prva tri suta sa distance je promasio (ali bas dobro), onda je probao ulaz, popio bananu, probao bounce-pass pod kos, procitali ga, katastrofa, izasao. Svaki put kad je ulazio igrao je bolje, zavrsio vrlo lepo.
Mnogi ne vole asistencije kad doda igracu pored sebe za trojku, ali to se broji, odvuce malo odbrano, malo telom zastiti sutera, nije atraktivno, ali mali rizik i funkcionise. I jokic to radi cesto ove godine, mesavina atraktivnosti i racionalnosti je odlicna stvar.

Вељко

pre 6 godina

Srbin sam,volim sve naše igrače u NBA ligi,voleo bih da "razbiju" svaku utakmicu,ali nije mi jasno ko je i na osnovu kojih kriterijuma proglasio Bogdana i Miloša odličnim šuterima?
Pa oni to nisu bili ni u evropi.
Umeju oni ponekad da imaju šutersko veče,ali daleko je to od dobrih šutera.
Poslednji dobar šuter je Stojaković.

Ivan

pre 6 godina

Alo bre, klipersi su gubili 12 razlike dok je Teo bio u igri, odite na nba.com ili espn, nisu ga ni pomenuli. Utakmicu je resio i preokrenuo Luis Williams sa klupe, 30 poena za 33 minute...

Vuk Stefanovic Karadzic

pre 6 godina

@Drago

Strucnjaci koji poznaju ovu materiju znaju da je kljucna statistika odnos, pardon, omjer pobeda i poraza sa Teom u timu - 4:0. Da ponovo prevedem za one koji se upinju da ne znaju maternji jezik - to se zove pobednicki mentalitet, nesto sto je konvertitima strano. Inace ne bi bili konvertiti.

Bya-Bya

pre 6 godina

Blistao je Lu Vilijams sa 31p 8a, i 50% iz igre. Teodosić je malo popravio statistiku(skokovi i asistencije) u drugom poluvremenu, u prvom 0/6 iz igre, na kraju 22% iz igre.


Stvarno šteta što 2 igrača koji stvarno imaju kvalitet da budu nosioci ekipa ili ne igraju mnogo(Marjanović) ili imaju malu ulogu zbog 3 olstar igrača u timu(Bjelica), a ova 2 mučenika što su 'lideri' imaju svu slobodu ovog sveta.

vlado

pre 6 godina

Da je blistava nije. Probali su odmah on Rivers i ostali da se raspucaju, da udju u sut, al' nije islo. Nakon 5-6 minuta ulazi Lu, medjutim ni on nije odmah u startu usao u ritam. Tek u drugoj cetvrtini kad su zaigrali Teo, Lu i Rivers pocela je dobra igra (vezane 4 trojke od toga je tri uzastopne asistirao Teo). Nakon toga bi ga Rivers sigurno jos odmorio, posto je tek izasao iz povrede, ali Ostin dobije lakat u glavu i posle nije ulazio u igru. Poene koje je Teo dao i kasnije asistencije su bile u trenucima kad su Klipersi lomili Orlando (jest usao jos jedan put na samon kraju totalno nerezonski potez Riversa, em izlazi iz povrede, em utakmica resena). Ono sto ne moze da se vidi iz hajlajta utakmice je da je Teo za ovaj tim Klipersa ono sto je Piksi bio za nasu fudbalsku reprezentaciju (ko je gledao poraz Klipersa od Dalasa pre neki dan zna o cemu govorim) Teo uvek ima tu napadacku ideju, ubrzava igru u napadu, i sa njim u igri, ne vezano za broj njegovih asistencija cela ekipa ima vise asistiranih koseva. Tako vam je bilo i sa Piksijem u fudbalu. Bez njega za sve se cekala Mihina duga lopta, korner ili slobodnjak, a sa Piksijem, lopta na centar do Piksija ovaj bez mnogo kontakta nadje najbolje resenje. Naravno da ima mnogo prostora za napredak, fali mu utakmica, pre svega zbog kondicije sinoc je bilo par smesnih situacija gde mi se ucinilo kao da ce sam sebi da se saplete o noge ali je uspevao da se iscupa.

NastyB

pre 6 godina

(III, 14. decembar 2017 09:49)

Sasvim se slažem sa tobom, jedino mi nije bilo jasno dovođenje Milsapa. Imaju Farida, Artura, Hernangomeza, solidnog prospekta Lajdona, doveli odličnog Lajlsa i Milsap im mije trebao ni najmanje. Pogotovo ne za enormni ugovor od 30+ miliona. Bolje da su uštedeli tu kintu i sačekali sledeću "međusezonu" i učine sve da dovedu Pola Džordža, pošto najviše kubure na toj poziciji, jer je Čendler jedino pravo krilo i sa Džordžom bi to bio ozbiljan tim jer bi svi igrači bili brzi, "atlete" sa odličnim šutem sa distance, što bi dalo silnog prostora za Jokića.
Mislim, ne mora Pol Džordž, Denveru fali dobra "trojka", ali sledeću međusezonu i Lebron i Durant, pa i Melo, su "free agents" tako da će Džordž nekako biti u "senci" i prava prilika da se angažuje jer će Lejkersi pucati na zvučnija imena, siguran sam.
Jedini dobar potez je što su Harisa "produžili na vernost" za lovu koja je manja nego što je dobija onaj panj Plamli, a Marej, Mudiej i Jokić dolaze na red tek za dve godine, to jest, krajem sledeće sezone.
Uf, kako to lako izgleda kad si menadžer na 2K18 :-)
Šala, naravno.

dropshotic

pre 6 godina

Moje prognoze / želje / šta bi bio odličan učinak za Miloša gledajući njegovu igru i tendencije / šta je potrebno za to tj šta bi bilo idealno:

25-30 minuta
12-17+ poena
5-10+ asistencija
3-5+ skokova
30% za 3 poena

Pored neverovatnog uticaja na igru, inteligencije, protoka lopte, hrabrosti i lucidnosti koje unosi, energije saigrača koju aktivira, sve ono što statistika ne beleži, ovo bi bio idealno za igrača njegovog statusa i kvaliteta gledajući ipak i fizičku spremu (minuti) i poneke limite upravo zbog te fizike u NBA.

E sad, da li će, zašto će i kako će, ostaje da se vidi.
Ponavljam, samo moje prognoze (želje) ako ostane zdrav, fokusiran, motivisan i fizički, u svojim okvirima, spreman.

Sportski pozdrav stručnijem delu komentatora!

Antis

pre 6 godina

Koliko ja vidim,dao je dve trojke od ovih 8 poena, a sto se tice asistencija od 6 je imao 3 puta obicno dodavanje coveku koji je na trojci obicno sam, koji se podigne na sut i pogodi. Realno, vecina basketasa ispred zgrade bi znala da doda loptu coveku koji stoji sam na trojci. Ne umanjujem mu znacaj,samo kazem to sto pise 6 ne znaci da su sve bile "spajanje" sa kosem. Jos je ovde on taj koji vodi igru,takva mu je pozicija...igra pleja i od njega krece,moze da bira sta ce da radi. Interesantno bi bilo videti kako bi igrao da igra na poziciji beka,gde bi morao da se izbori za loptu pored crnaca.

drago

pre 6 godina

Super Mario objasnuo Teu kako se igra kosarka, all round partija 17 9 4, trener Vogel se kaje sto je ovakvog jednog asa hteo da odstrani iz tima...

skydog

pre 6 godina

Nocas je sve izuzev suta Teodosic imao na visokom nivou.Ko je gledao neka se seti dva blistava dodavanja koje njegovi saigraci nisu realizovali,siguran sam da bi to bili potezi veceri.Pogledajte kakav je sut imao Vestbruk,pise se i pamti samo novi tripl-dabl.

Иван

pre 6 godina

Коначно сам одгледао један меч Теодосића.

Није блистао. Али је играо доста добро. Скоро сваки његов контакт с лоптом је био сврсисходан, у сваком нападу је наместио слободног играча, али његови саиграчи то нису увек користили. Што се тиче организације игре, ја ту немам замерке. Клиперси су били у плусу с њим и пре него што су се одлепили. И у одбрани је био сасвим добар.

Замерке имам на прецизност. Нисам очекивао да ће Милош имати толику фрку од НБА, веровао сам да ће брже да се "открави". Помислио сам да је то до његовог недостатка брзине. Он је у Европи користио то што брже размишља од већине. И у НБА он брзо размишља, али то чине и други. За Милоша је кошарка као шах: он гледа слабу фигуру противника и напада је. А такву фигуру је лакше наћи у евролигашким тимовима, где увек има неког ко не може да га "стигне". Међутим, таман кад сам то помислио, Тео је показао да и у НБА може да буде на тај начин бржи од осталих. Очито је све у његовој глави и фами коју је створио од НБА лиге.

kouč

pre 6 godina

Gledao sam utakmicu i mislim da je odigrao bolje nego sto statistika govori, pogotovo sto je bio angazovan u odbrani vise nego inace i sto lopta ide mnogo tecnije u igri Klipersa kada je on na parketu. Ali morate izjednaciti kriterijume za blistave, dobre i slabe partije nasih igraca. Primera radi, ovo bi za Jokica bila slaba utakmica, iako naravno za svakog postoje standardi.
Tea sinoc sut nije sluzio i to ako namesti, nece biti nikakvih problema. Sa inteligencijom kakvu ima, deluje da mu manjak fizikalija nece predstavljati problem, ali ce suteve morati da pogadja u pristojnim procentima. Odlican je suter, nadam se da nece biti problema...

lust for kendra

pre 6 godina

@yok
Potpuno si u pravu. Muka mi je vise od sagledavanja ucinka igraca kroz statistiku. Nije slucajno sto su dobili zadnje dve utakmice sa njim jer je igra tecnija,brza,lopta brze ide od igraca do igraca sa njim,a ono sto se ne vidi na statistici je brzi pas do igraca koji asistira poenteru. Ako neko davi loptu igraci se brzo pokrivaju,samim tim ne stvara se pozicija za šut ili ulaz. Zato npr. Djordjevic (koji valjda odlično razumije igru) stalno forsira Jovića koji ne daje puno poena,ali je igra sa njim u timu potpuno drugacija od npr Nedovicevog nacina igranja.

MarcoPolo

pre 6 godina

blistao sa procentom od 25 posto...da ne bude zabune,volim i podržavam sve naše sportiste,u svim sportovima...ali ljudi, dozovite se pameti više. ne preterujte u hvalospevima baš po svaku cenu.

Styx river

pre 6 godina

Ljudi stvarno kao i vecina vas ovde podrzavam nase igrace, ali ponekad treba biti malo i realan. Ako sada kada ima 8-6-6 napisete da je blistao, sta ce biti kada bude imao 20-5-10 npr. ?

Kanta

pre 6 godina

Blistao sa 8-6-6-1? Daj bre prestanite vise sa preterivanjem i velicanjem prosecnih partija nasih igraca u NBA! Kad Jokic da 20p i ima 11a, onda je "na svom nivou", a Teo "blista" sa 8p i 6a??!! Cak ste u stanju i Bogdanove partije od 10-12p da proglasite "fantasticnim"!
Sta reci onda za one koji imaju statistiku 35-15-11-5-3 ako je Teo blistao?
Da vas podsetim, u NBA je igrac sa 25p normalna stvar za svaku utakmicu, tako da je vreme da malo smanjite "spektakl" zbog necijih 8 ili 10 poena.

guybrush

pre 6 godina

Eh blistao. Još je to slabo za ono koliko može, ali definitivno donosi sigurnost i kvalitet timu, dok nije igrao bili su neorganizovani u napadu a sad je to dosta tečnije, to valjda i jeste posao plejmejkera. Biće to samo bolje.

III

pre 6 godina

Ljudi gledajte Nagetse, kako igraju to nije humano. Ovaj rezultat nije toliko indikativan o kvalitetu igre - falio im je Barton da ponese klupu koja je zakazala, da ne spominjem ko im sve ne fali u startnoj postavi. Haris je nerealan. Marej jos malo da odraste, i ima da bukvalno raznose sve pred sobom u kombinaciji sa Jokicem. I Lajls se razigrao i koristi priliku dok nema Milsapa. Milina.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Blistao sa 0-4 za dva?
Pa onda i ja ladno mogu u taj NBA jer mogu i do 0-9 za dva, bez ikakvog problema.
Ne biram ekipu, dobra je svaka koja plati 3 mln po sezoni.

Ostin A

pre 6 godina

Blistao ?
Dok se lomio rezultat šutirao je 0/6, izgubio 2 lopte a i te 3 asistencije, nisu bile pronalaženje igrača već dodavanje igraču pored, da sam završi akciju.

Drugo poluvreme, druga slika. Uveden je na +15, dao je za kratko vreme dve trojke i dva slobodna, sa dobrim asistencijama i ukradenom loptom. Valjda će doći konstantnost vremenom.

Mora da iskoristi odsutstvo Beverlija. Dobio je veliku šansu. Na sve to Grifin i Galinari su takođe povređeni, tako da je Rivers spušten na dvojku, pa igraju sa nižom postavom. inače bi mu isto bio kandidat.

Lou Williams je ulazio u igru umesto Teodosića, i postigao je preko 30 poena i bio je najbolji asistent sa 8 asistencija.

yok

pre 6 godina

značajne elemente Teodosićeve igre statistika ne meri, to vam je kao u šahu, jedan naizgled običan potez ranije, mnogo utiče na razvoj akcije kasnije.
Uostalom nađite šta o tome imaju da kažu Dok Rivers, Ž. Obradović.

Gde ja živim

pre 6 godina

Šut može i mora bolje, ostalo korektno. Blistao nije prava reč. Najvažnije je da igra i da njegov tim pobeđuje. Teo samo cepaj, uživaj, malo da se još utegneš i biće još bolje.

Sakaluda

pre 6 godina

Ma koje blistanje?!
U jednom trenutku šut 0/7. 4 od 6 asistencija je najobicnije dodavanje lopte sa metar-dva igracu koji šutira za 3.
Još uvek ne liči na sebe. Mora bolje i biće bolji Bože zdravlja

magaz

pre 6 godina

Teodosić je počeo ovaj meč i za 25 minuta na parketu postigao osam poena (2/5 za tri, 2/2 bacanja, 0/4 za dva), uz po šest asistencija, skokova, jednu blokadu i ukradenu loptu.
Blistao????

Lex

pre 6 godina

Blistava partija? Blistava partija je kada imas 20+5+5 a ne 8+6+6,na stranu asistencije i skokovi,sut iz igre 2/9.Daleko je to od blistave partije.

загор

pre 6 godina

блистао?! ја угасио пре полувремена колико је лош био. 0-6, без икакве организације игре. крш од утакмице.

Mojojojo

pre 6 godina

Blistao? Ko je gledao utakmicu video je da je sve osim blistao...solidna partija, sve lopte idu preko njega, to stoji, ali i sam je bio isfrustriran koliko ga nije hteo šut.
Elem, bitno je da se vratio, a ruka će se već namestiti.

mozda nekad

pre 6 godina

kad vidite statistiku vilijamsa i dzordana ne znam u kome delu mozete da stavite da je Teo blistao, jeste odigrao solidnu partiju ali mislim da blistao nije prava rec

mozda nekad

pre 6 godina

kad vidite statistiku vilijamsa i dzordana ne znam u kome delu mozete da stavite da je Teo blistao, jeste odigrao solidnu partiju ali mislim da blistao nije prava rec

magaz

pre 6 godina

Teodosić je počeo ovaj meč i za 25 minuta na parketu postigao osam poena (2/5 za tri, 2/2 bacanja, 0/4 za dva), uz po šest asistencija, skokova, jednu blokadu i ukradenu loptu.
Blistao????

Sakaluda

pre 6 godina

Ma koje blistanje?!
U jednom trenutku šut 0/7. 4 od 6 asistencija je najobicnije dodavanje lopte sa metar-dva igracu koji šutira za 3.
Još uvek ne liči na sebe. Mora bolje i biće bolji Bože zdravlja

Lex

pre 6 godina

Blistava partija? Blistava partija je kada imas 20+5+5 a ne 8+6+6,na stranu asistencije i skokovi,sut iz igre 2/9.Daleko je to od blistave partije.

Mojojojo

pre 6 godina

Blistao? Ko je gledao utakmicu video je da je sve osim blistao...solidna partija, sve lopte idu preko njega, to stoji, ali i sam je bio isfrustriran koliko ga nije hteo šut.
Elem, bitno je da se vratio, a ruka će se već namestiti.

загор

pre 6 godina

блистао?! ја угасио пре полувремена колико је лош био. 0-6, без икакве организације игре. крш од утакмице.

Kanta

pre 6 godina

Blistao sa 8-6-6-1? Daj bre prestanite vise sa preterivanjem i velicanjem prosecnih partija nasih igraca u NBA! Kad Jokic da 20p i ima 11a, onda je "na svom nivou", a Teo "blista" sa 8p i 6a??!! Cak ste u stanju i Bogdanove partije od 10-12p da proglasite "fantasticnim"!
Sta reci onda za one koji imaju statistiku 35-15-11-5-3 ako je Teo blistao?
Da vas podsetim, u NBA je igrac sa 25p normalna stvar za svaku utakmicu, tako da je vreme da malo smanjite "spektakl" zbog necijih 8 ili 10 poena.

Gde ja živim

pre 6 godina

Šut može i mora bolje, ostalo korektno. Blistao nije prava reč. Najvažnije je da igra i da njegov tim pobeđuje. Teo samo cepaj, uživaj, malo da se još utegneš i biće još bolje.

kouč

pre 6 godina

Gledao sam utakmicu i mislim da je odigrao bolje nego sto statistika govori, pogotovo sto je bio angazovan u odbrani vise nego inace i sto lopta ide mnogo tecnije u igri Klipersa kada je on na parketu. Ali morate izjednaciti kriterijume za blistave, dobre i slabe partije nasih igraca. Primera radi, ovo bi za Jokica bila slaba utakmica, iako naravno za svakog postoje standardi.
Tea sinoc sut nije sluzio i to ako namesti, nece biti nikakvih problema. Sa inteligencijom kakvu ima, deluje da mu manjak fizikalija nece predstavljati problem, ali ce suteve morati da pogadja u pristojnim procentima. Odlican je suter, nadam se da nece biti problema...

guybrush

pre 6 godina

Eh blistao. Još je to slabo za ono koliko može, ali definitivno donosi sigurnost i kvalitet timu, dok nije igrao bili su neorganizovani u napadu a sad je to dosta tečnije, to valjda i jeste posao plejmejkera. Biće to samo bolje.

yok

pre 6 godina

značajne elemente Teodosićeve igre statistika ne meri, to vam je kao u šahu, jedan naizgled običan potez ranije, mnogo utiče na razvoj akcije kasnije.
Uostalom nađite šta o tome imaju da kažu Dok Rivers, Ž. Obradović.

III

pre 6 godina

Ljudi gledajte Nagetse, kako igraju to nije humano. Ovaj rezultat nije toliko indikativan o kvalitetu igre - falio im je Barton da ponese klupu koja je zakazala, da ne spominjem ko im sve ne fali u startnoj postavi. Haris je nerealan. Marej jos malo da odraste, i ima da bukvalno raznose sve pred sobom u kombinaciji sa Jokicem. I Lajls se razigrao i koristi priliku dok nema Milsapa. Milina.

lust for kendra

pre 6 godina

@yok
Potpuno si u pravu. Muka mi je vise od sagledavanja ucinka igraca kroz statistiku. Nije slucajno sto su dobili zadnje dve utakmice sa njim jer je igra tecnija,brza,lopta brze ide od igraca do igraca sa njim,a ono sto se ne vidi na statistici je brzi pas do igraca koji asistira poenteru. Ako neko davi loptu igraci se brzo pokrivaju,samim tim ne stvara se pozicija za šut ili ulaz. Zato npr. Djordjevic (koji valjda odlično razumije igru) stalno forsira Jovića koji ne daje puno poena,ali je igra sa njim u timu potpuno drugacija od npr Nedovicevog nacina igranja.

Ostin A

pre 6 godina

Blistao ?
Dok se lomio rezultat šutirao je 0/6, izgubio 2 lopte a i te 3 asistencije, nisu bile pronalaženje igrača već dodavanje igraču pored, da sam završi akciju.

Drugo poluvreme, druga slika. Uveden je na +15, dao je za kratko vreme dve trojke i dva slobodna, sa dobrim asistencijama i ukradenom loptom. Valjda će doći konstantnost vremenom.

Mora da iskoristi odsutstvo Beverlija. Dobio je veliku šansu. Na sve to Grifin i Galinari su takođe povređeni, tako da je Rivers spušten na dvojku, pa igraju sa nižom postavom. inače bi mu isto bio kandidat.

Lou Williams je ulazio u igru umesto Teodosića, i postigao je preko 30 poena i bio je najbolji asistent sa 8 asistencija.

MarcoPolo

pre 6 godina

blistao sa procentom od 25 posto...da ne bude zabune,volim i podržavam sve naše sportiste,u svim sportovima...ali ljudi, dozovite se pameti više. ne preterujte u hvalospevima baš po svaku cenu.

Иван

pre 6 godina

Коначно сам одгледао један меч Теодосића.

Није блистао. Али је играо доста добро. Скоро сваки његов контакт с лоптом је био сврсисходан, у сваком нападу је наместио слободног играча, али његови саиграчи то нису увек користили. Што се тиче организације игре, ја ту немам замерке. Клиперси су били у плусу с њим и пре него што су се одлепили. И у одбрани је био сасвим добар.

Замерке имам на прецизност. Нисам очекивао да ће Милош имати толику фрку од НБА, веровао сам да ће брже да се "открави". Помислио сам да је то до његовог недостатка брзине. Он је у Европи користио то што брже размишља од већине. И у НБА он брзо размишља, али то чине и други. За Милоша је кошарка као шах: он гледа слабу фигуру противника и напада је. А такву фигуру је лакше наћи у евролигашким тимовима, где увек има неког ко не може да га "стигне". Међутим, таман кад сам то помислио, Тео је показао да и у НБА може да буде на тај начин бржи од осталих. Очито је све у његовој глави и фами коју је створио од НБА лиге.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Blistao sa 0-4 za dva?
Pa onda i ja ladno mogu u taj NBA jer mogu i do 0-9 za dva, bez ikakvog problema.
Ne biram ekipu, dobra je svaka koja plati 3 mln po sezoni.

Vuk Stefanovic Karadzic

pre 6 godina

@Drago

Strucnjaci koji poznaju ovu materiju znaju da je kljucna statistika odnos, pardon, omjer pobeda i poraza sa Teom u timu - 4:0. Da ponovo prevedem za one koji se upinju da ne znaju maternji jezik - to se zove pobednicki mentalitet, nesto sto je konvertitima strano. Inace ne bi bili konvertiti.

skydog

pre 6 godina

Nocas je sve izuzev suta Teodosic imao na visokom nivou.Ko je gledao neka se seti dva blistava dodavanja koje njegovi saigraci nisu realizovali,siguran sam da bi to bili potezi veceri.Pogledajte kakav je sut imao Vestbruk,pise se i pamti samo novi tripl-dabl.

Styx river

pre 6 godina

Ljudi stvarno kao i vecina vas ovde podrzavam nase igrace, ali ponekad treba biti malo i realan. Ako sada kada ima 8-6-6 napisete da je blistao, sta ce biti kada bude imao 20-5-10 npr. ?

vlado

pre 6 godina

Da je blistava nije. Probali su odmah on Rivers i ostali da se raspucaju, da udju u sut, al' nije islo. Nakon 5-6 minuta ulazi Lu, medjutim ni on nije odmah u startu usao u ritam. Tek u drugoj cetvrtini kad su zaigrali Teo, Lu i Rivers pocela je dobra igra (vezane 4 trojke od toga je tri uzastopne asistirao Teo). Nakon toga bi ga Rivers sigurno jos odmorio, posto je tek izasao iz povrede, ali Ostin dobije lakat u glavu i posle nije ulazio u igru. Poene koje je Teo dao i kasnije asistencije su bile u trenucima kad su Klipersi lomili Orlando (jest usao jos jedan put na samon kraju totalno nerezonski potez Riversa, em izlazi iz povrede, em utakmica resena). Ono sto ne moze da se vidi iz hajlajta utakmice je da je Teo za ovaj tim Klipersa ono sto je Piksi bio za nasu fudbalsku reprezentaciju (ko je gledao poraz Klipersa od Dalasa pre neki dan zna o cemu govorim) Teo uvek ima tu napadacku ideju, ubrzava igru u napadu, i sa njim u igri, ne vezano za broj njegovih asistencija cela ekipa ima vise asistiranih koseva. Tako vam je bilo i sa Piksijem u fudbalu. Bez njega za sve se cekala Mihina duga lopta, korner ili slobodnjak, a sa Piksijem, lopta na centar do Piksija ovaj bez mnogo kontakta nadje najbolje resenje. Naravno da ima mnogo prostora za napredak, fali mu utakmica, pre svega zbog kondicije sinoc je bilo par smesnih situacija gde mi se ucinilo kao da ce sam sebi da se saplete o noge ali je uspevao da se iscupa.

dropshotic

pre 6 godina

Moje prognoze / želje / šta bi bio odličan učinak za Miloša gledajući njegovu igru i tendencije / šta je potrebno za to tj šta bi bilo idealno:

25-30 minuta
12-17+ poena
5-10+ asistencija
3-5+ skokova
30% za 3 poena

Pored neverovatnog uticaja na igru, inteligencije, protoka lopte, hrabrosti i lucidnosti koje unosi, energije saigrača koju aktivira, sve ono što statistika ne beleži, ovo bi bio idealno za igrača njegovog statusa i kvaliteta gledajući ipak i fizičku spremu (minuti) i poneke limite upravo zbog te fizike u NBA.

E sad, da li će, zašto će i kako će, ostaje da se vidi.
Ponavljam, samo moje prognoze (želje) ako ostane zdrav, fokusiran, motivisan i fizički, u svojim okvirima, spreman.

Sportski pozdrav stručnijem delu komentatora!

Вељко

pre 6 godina

Srbin sam,volim sve naše igrače u NBA ligi,voleo bih da "razbiju" svaku utakmicu,ali nije mi jasno ko je i na osnovu kojih kriterijuma proglasio Bogdana i Miloša odličnim šuterima?
Pa oni to nisu bili ni u evropi.
Umeju oni ponekad da imaju šutersko veče,ali daleko je to od dobrih šutera.
Poslednji dobar šuter je Stojaković.

NastyB

pre 6 godina

(III, 14. decembar 2017 09:49)

Sasvim se slažem sa tobom, jedino mi nije bilo jasno dovođenje Milsapa. Imaju Farida, Artura, Hernangomeza, solidnog prospekta Lajdona, doveli odličnog Lajlsa i Milsap im mije trebao ni najmanje. Pogotovo ne za enormni ugovor od 30+ miliona. Bolje da su uštedeli tu kintu i sačekali sledeću "međusezonu" i učine sve da dovedu Pola Džordža, pošto najviše kubure na toj poziciji, jer je Čendler jedino pravo krilo i sa Džordžom bi to bio ozbiljan tim jer bi svi igrači bili brzi, "atlete" sa odličnim šutem sa distance, što bi dalo silnog prostora za Jokića.
Mislim, ne mora Pol Džordž, Denveru fali dobra "trojka", ali sledeću međusezonu i Lebron i Durant, pa i Melo, su "free agents" tako da će Džordž nekako biti u "senci" i prava prilika da se angažuje jer će Lejkersi pucati na zvučnija imena, siguran sam.
Jedini dobar potez je što su Harisa "produžili na vernost" za lovu koja je manja nego što je dobija onaj panj Plamli, a Marej, Mudiej i Jokić dolaze na red tek za dve godine, to jest, krajem sledeće sezone.
Uf, kako to lako izgleda kad si menadžer na 2K18 :-)
Šala, naravno.

Ivan

pre 6 godina

Alo bre, klipersi su gubili 12 razlike dok je Teo bio u igri, odite na nba.com ili espn, nisu ga ni pomenuli. Utakmicu je resio i preokrenuo Luis Williams sa klupe, 30 poena za 33 minute...

ring ot fire

pre 6 godina

Objektivno novinarstvo jos uvek misaona imenica u Srbiji.
Kad ovako izvestavate o necemu sto smo svi mogli da gledamo, mogu da zamislim sta se desava sa dogadjajima koji nisu dostupni siroj publici.

Pera

pre 6 godina

Prva tri suta sa distance je promasio (ali bas dobro), onda je probao ulaz, popio bananu, probao bounce-pass pod kos, procitali ga, katastrofa, izasao. Svaki put kad je ulazio igrao je bolje, zavrsio vrlo lepo.
Mnogi ne vole asistencije kad doda igracu pored sebe za trojku, ali to se broji, odvuce malo odbrano, malo telom zastiti sutera, nije atraktivno, ali mali rizik i funkcionise. I jokic to radi cesto ove godine, mesavina atraktivnosti i racionalnosti je odlicna stvar.

Bya-Bya

pre 6 godina

Blistao je Lu Vilijams sa 31p 8a, i 50% iz igre. Teodosić je malo popravio statistiku(skokovi i asistencije) u drugom poluvremenu, u prvom 0/6 iz igre, na kraju 22% iz igre.


Stvarno šteta što 2 igrača koji stvarno imaju kvalitet da budu nosioci ekipa ili ne igraju mnogo(Marjanović) ili imaju malu ulogu zbog 3 olstar igrača u timu(Bjelica), a ova 2 mučenika što su 'lideri' imaju svu slobodu ovog sveta.

milos

pre 6 godina

Kakav naslov,bas me zanimalo sta ce da pise,sta je blistao,kao starter poceo 6 min bez ucinka samo 1 izgubljena lopta i promasaji iz igre,niti skok,niti asistencija,posle se popravio,mada od onoga gore nije moglo,ja bih voleo da svaki nas igrac blista ali ovo je daleko od toga

drago

pre 6 godina

Super Mario objasnuo Teu kako se igra kosarka, all round partija 17 9 4, trener Vogel se kaje sto je ovakvog jednog asa hteo da odstrani iz tima...

Antis

pre 6 godina

Koliko ja vidim,dao je dve trojke od ovih 8 poena, a sto se tice asistencija od 6 je imao 3 puta obicno dodavanje coveku koji je na trojci obicno sam, koji se podigne na sut i pogodi. Realno, vecina basketasa ispred zgrade bi znala da doda loptu coveku koji stoji sam na trojci. Ne umanjujem mu znacaj,samo kazem to sto pise 6 ne znaci da su sve bile "spajanje" sa kosem. Jos je ovde on taj koji vodi igru,takva mu je pozicija...igra pleja i od njega krece,moze da bira sta ce da radi. Interesantno bi bilo videti kako bi igrao da igra na poziciji beka,gde bi morao da se izbori za loptu pored crnaca.

drago

pre 6 godina

Super Mario objasnuo Teu kako se igra kosarka, all round partija 17 9 4, trener Vogel se kaje sto je ovakvog jednog asa hteo da odstrani iz tima...

Bya-Bya

pre 6 godina

Blistao je Lu Vilijams sa 31p 8a, i 50% iz igre. Teodosić je malo popravio statistiku(skokovi i asistencije) u drugom poluvremenu, u prvom 0/6 iz igre, na kraju 22% iz igre.


Stvarno šteta što 2 igrača koji stvarno imaju kvalitet da budu nosioci ekipa ili ne igraju mnogo(Marjanović) ili imaju malu ulogu zbog 3 olstar igrača u timu(Bjelica), a ova 2 mučenika što su 'lideri' imaju svu slobodu ovog sveta.

загор

pre 6 godina

блистао?! ја угасио пре полувремена колико је лош био. 0-6, без икакве организације игре. крш од утакмице.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Blistao sa 0-4 za dva?
Pa onda i ja ladno mogu u taj NBA jer mogu i do 0-9 za dva, bez ikakvog problema.
Ne biram ekipu, dobra je svaka koja plati 3 mln po sezoni.

Ivan

pre 6 godina

Alo bre, klipersi su gubili 12 razlike dok je Teo bio u igri, odite na nba.com ili espn, nisu ga ni pomenuli. Utakmicu je resio i preokrenuo Luis Williams sa klupe, 30 poena za 33 minute...

Antis

pre 6 godina

Koliko ja vidim,dao je dve trojke od ovih 8 poena, a sto se tice asistencija od 6 je imao 3 puta obicno dodavanje coveku koji je na trojci obicno sam, koji se podigne na sut i pogodi. Realno, vecina basketasa ispred zgrade bi znala da doda loptu coveku koji stoji sam na trojci. Ne umanjujem mu znacaj,samo kazem to sto pise 6 ne znaci da su sve bile "spajanje" sa kosem. Jos je ovde on taj koji vodi igru,takva mu je pozicija...igra pleja i od njega krece,moze da bira sta ce da radi. Interesantno bi bilo videti kako bi igrao da igra na poziciji beka,gde bi morao da se izbori za loptu pored crnaca.

magaz

pre 6 godina

Teodosić je počeo ovaj meč i za 25 minuta na parketu postigao osam poena (2/5 za tri, 2/2 bacanja, 0/4 za dva), uz po šest asistencija, skokova, jednu blokadu i ukradenu loptu.
Blistao????

Kanta

pre 6 godina

Blistao sa 8-6-6-1? Daj bre prestanite vise sa preterivanjem i velicanjem prosecnih partija nasih igraca u NBA! Kad Jokic da 20p i ima 11a, onda je "na svom nivou", a Teo "blista" sa 8p i 6a??!! Cak ste u stanju i Bogdanove partije od 10-12p da proglasite "fantasticnim"!
Sta reci onda za one koji imaju statistiku 35-15-11-5-3 ako je Teo blistao?
Da vas podsetim, u NBA je igrac sa 25p normalna stvar za svaku utakmicu, tako da je vreme da malo smanjite "spektakl" zbog necijih 8 ili 10 poena.

mozda nekad

pre 6 godina

kad vidite statistiku vilijamsa i dzordana ne znam u kome delu mozete da stavite da je Teo blistao, jeste odigrao solidnu partiju ali mislim da blistao nije prava rec

Lex

pre 6 godina

Blistava partija? Blistava partija je kada imas 20+5+5 a ne 8+6+6,na stranu asistencije i skokovi,sut iz igre 2/9.Daleko je to od blistave partije.

Sakaluda

pre 6 godina

Ma koje blistanje?!
U jednom trenutku šut 0/7. 4 od 6 asistencija je najobicnije dodavanje lopte sa metar-dva igracu koji šutira za 3.
Još uvek ne liči na sebe. Mora bolje i biće bolji Bože zdravlja

yok

pre 6 godina

značajne elemente Teodosićeve igre statistika ne meri, to vam je kao u šahu, jedan naizgled običan potez ranije, mnogo utiče na razvoj akcije kasnije.
Uostalom nađite šta o tome imaju da kažu Dok Rivers, Ž. Obradović.

MarcoPolo

pre 6 godina

blistao sa procentom od 25 posto...da ne bude zabune,volim i podržavam sve naše sportiste,u svim sportovima...ali ljudi, dozovite se pameti više. ne preterujte u hvalospevima baš po svaku cenu.

Ostin A

pre 6 godina

Blistao ?
Dok se lomio rezultat šutirao je 0/6, izgubio 2 lopte a i te 3 asistencije, nisu bile pronalaženje igrača već dodavanje igraču pored, da sam završi akciju.

Drugo poluvreme, druga slika. Uveden je na +15, dao je za kratko vreme dve trojke i dva slobodna, sa dobrim asistencijama i ukradenom loptom. Valjda će doći konstantnost vremenom.

Mora da iskoristi odsutstvo Beverlija. Dobio je veliku šansu. Na sve to Grifin i Galinari su takođe povređeni, tako da je Rivers spušten na dvojku, pa igraju sa nižom postavom. inače bi mu isto bio kandidat.

Lou Williams je ulazio u igru umesto Teodosića, i postigao je preko 30 poena i bio je najbolji asistent sa 8 asistencija.

Vuk Stefanovic Karadzic

pre 6 godina

@Drago

Strucnjaci koji poznaju ovu materiju znaju da je kljucna statistika odnos, pardon, omjer pobeda i poraza sa Teom u timu - 4:0. Da ponovo prevedem za one koji se upinju da ne znaju maternji jezik - to se zove pobednicki mentalitet, nesto sto je konvertitima strano. Inace ne bi bili konvertiti.

Styx river

pre 6 godina

Ljudi stvarno kao i vecina vas ovde podrzavam nase igrace, ali ponekad treba biti malo i realan. Ako sada kada ima 8-6-6 napisete da je blistao, sta ce biti kada bude imao 20-5-10 npr. ?

Mojojojo

pre 6 godina

Blistao? Ko je gledao utakmicu video je da je sve osim blistao...solidna partija, sve lopte idu preko njega, to stoji, ali i sam je bio isfrustriran koliko ga nije hteo šut.
Elem, bitno je da se vratio, a ruka će se već namestiti.

lust for kendra

pre 6 godina

@yok
Potpuno si u pravu. Muka mi je vise od sagledavanja ucinka igraca kroz statistiku. Nije slucajno sto su dobili zadnje dve utakmice sa njim jer je igra tecnija,brza,lopta brze ide od igraca do igraca sa njim,a ono sto se ne vidi na statistici je brzi pas do igraca koji asistira poenteru. Ako neko davi loptu igraci se brzo pokrivaju,samim tim ne stvara se pozicija za šut ili ulaz. Zato npr. Djordjevic (koji valjda odlično razumije igru) stalno forsira Jovića koji ne daje puno poena,ali je igra sa njim u timu potpuno drugacija od npr Nedovicevog nacina igranja.

Иван

pre 6 godina

Коначно сам одгледао један меч Теодосића.

Није блистао. Али је играо доста добро. Скоро сваки његов контакт с лоптом је био сврсисходан, у сваком нападу је наместио слободног играча, али његови саиграчи то нису увек користили. Што се тиче организације игре, ја ту немам замерке. Клиперси су били у плусу с њим и пре него што су се одлепили. И у одбрани је био сасвим добар.

Замерке имам на прецизност. Нисам очекивао да ће Милош имати толику фрку од НБА, веровао сам да ће брже да се "открави". Помислио сам да је то до његовог недостатка брзине. Он је у Европи користио то што брже размишља од већине. И у НБА он брзо размишља, али то чине и други. За Милоша је кошарка као шах: он гледа слабу фигуру противника и напада је. А такву фигуру је лакше наћи у евролигашким тимовима, где увек има неког ко не може да га "стигне". Међутим, таман кад сам то помислио, Тео је показао да и у НБА може да буде на тај начин бржи од осталих. Очито је све у његовој глави и фами коју је створио од НБА лиге.

dropshotic

pre 6 godina

Moje prognoze / želje / šta bi bio odličan učinak za Miloša gledajući njegovu igru i tendencije / šta je potrebno za to tj šta bi bilo idealno:

25-30 minuta
12-17+ poena
5-10+ asistencija
3-5+ skokova
30% za 3 poena

Pored neverovatnog uticaja na igru, inteligencije, protoka lopte, hrabrosti i lucidnosti koje unosi, energije saigrača koju aktivira, sve ono što statistika ne beleži, ovo bi bio idealno za igrača njegovog statusa i kvaliteta gledajući ipak i fizičku spremu (minuti) i poneke limite upravo zbog te fizike u NBA.

E sad, da li će, zašto će i kako će, ostaje da se vidi.
Ponavljam, samo moje prognoze (želje) ako ostane zdrav, fokusiran, motivisan i fizički, u svojim okvirima, spreman.

Sportski pozdrav stručnijem delu komentatora!

vlado

pre 6 godina

Da je blistava nije. Probali su odmah on Rivers i ostali da se raspucaju, da udju u sut, al' nije islo. Nakon 5-6 minuta ulazi Lu, medjutim ni on nije odmah u startu usao u ritam. Tek u drugoj cetvrtini kad su zaigrali Teo, Lu i Rivers pocela je dobra igra (vezane 4 trojke od toga je tri uzastopne asistirao Teo). Nakon toga bi ga Rivers sigurno jos odmorio, posto je tek izasao iz povrede, ali Ostin dobije lakat u glavu i posle nije ulazio u igru. Poene koje je Teo dao i kasnije asistencije su bile u trenucima kad su Klipersi lomili Orlando (jest usao jos jedan put na samon kraju totalno nerezonski potez Riversa, em izlazi iz povrede, em utakmica resena). Ono sto ne moze da se vidi iz hajlajta utakmice je da je Teo za ovaj tim Klipersa ono sto je Piksi bio za nasu fudbalsku reprezentaciju (ko je gledao poraz Klipersa od Dalasa pre neki dan zna o cemu govorim) Teo uvek ima tu napadacku ideju, ubrzava igru u napadu, i sa njim u igri, ne vezano za broj njegovih asistencija cela ekipa ima vise asistiranih koseva. Tako vam je bilo i sa Piksijem u fudbalu. Bez njega za sve se cekala Mihina duga lopta, korner ili slobodnjak, a sa Piksijem, lopta na centar do Piksija ovaj bez mnogo kontakta nadje najbolje resenje. Naravno da ima mnogo prostora za napredak, fali mu utakmica, pre svega zbog kondicije sinoc je bilo par smesnih situacija gde mi se ucinilo kao da ce sam sebi da se saplete o noge ali je uspevao da se iscupa.

Gde ja živim

pre 6 godina

Šut može i mora bolje, ostalo korektno. Blistao nije prava reč. Najvažnije je da igra i da njegov tim pobeđuje. Teo samo cepaj, uživaj, malo da se još utegneš i biće još bolje.

guybrush

pre 6 godina

Eh blistao. Još je to slabo za ono koliko može, ali definitivno donosi sigurnost i kvalitet timu, dok nije igrao bili su neorganizovani u napadu a sad je to dosta tečnije, to valjda i jeste posao plejmejkera. Biće to samo bolje.

III

pre 6 godina

Ljudi gledajte Nagetse, kako igraju to nije humano. Ovaj rezultat nije toliko indikativan o kvalitetu igre - falio im je Barton da ponese klupu koja je zakazala, da ne spominjem ko im sve ne fali u startnoj postavi. Haris je nerealan. Marej jos malo da odraste, i ima da bukvalno raznose sve pred sobom u kombinaciji sa Jokicem. I Lajls se razigrao i koristi priliku dok nema Milsapa. Milina.

Вељко

pre 6 godina

Srbin sam,volim sve naše igrače u NBA ligi,voleo bih da "razbiju" svaku utakmicu,ali nije mi jasno ko je i na osnovu kojih kriterijuma proglasio Bogdana i Miloša odličnim šuterima?
Pa oni to nisu bili ni u evropi.
Umeju oni ponekad da imaju šutersko veče,ali daleko je to od dobrih šutera.
Poslednji dobar šuter je Stojaković.

skydog

pre 6 godina

Nocas je sve izuzev suta Teodosic imao na visokom nivou.Ko je gledao neka se seti dva blistava dodavanja koje njegovi saigraci nisu realizovali,siguran sam da bi to bili potezi veceri.Pogledajte kakav je sut imao Vestbruk,pise se i pamti samo novi tripl-dabl.

NastyB

pre 6 godina

(III, 14. decembar 2017 09:49)

Sasvim se slažem sa tobom, jedino mi nije bilo jasno dovođenje Milsapa. Imaju Farida, Artura, Hernangomeza, solidnog prospekta Lajdona, doveli odličnog Lajlsa i Milsap im mije trebao ni najmanje. Pogotovo ne za enormni ugovor od 30+ miliona. Bolje da su uštedeli tu kintu i sačekali sledeću "međusezonu" i učine sve da dovedu Pola Džordža, pošto najviše kubure na toj poziciji, jer je Čendler jedino pravo krilo i sa Džordžom bi to bio ozbiljan tim jer bi svi igrači bili brzi, "atlete" sa odličnim šutem sa distance, što bi dalo silnog prostora za Jokića.
Mislim, ne mora Pol Džordž, Denveru fali dobra "trojka", ali sledeću međusezonu i Lebron i Durant, pa i Melo, su "free agents" tako da će Džordž nekako biti u "senci" i prava prilika da se angažuje jer će Lejkersi pucati na zvučnija imena, siguran sam.
Jedini dobar potez je što su Harisa "produžili na vernost" za lovu koja je manja nego što je dobija onaj panj Plamli, a Marej, Mudiej i Jokić dolaze na red tek za dve godine, to jest, krajem sledeće sezone.
Uf, kako to lako izgleda kad si menadžer na 2K18 :-)
Šala, naravno.

Pera

pre 6 godina

Prva tri suta sa distance je promasio (ali bas dobro), onda je probao ulaz, popio bananu, probao bounce-pass pod kos, procitali ga, katastrofa, izasao. Svaki put kad je ulazio igrao je bolje, zavrsio vrlo lepo.
Mnogi ne vole asistencije kad doda igracu pored sebe za trojku, ali to se broji, odvuce malo odbrano, malo telom zastiti sutera, nije atraktivno, ali mali rizik i funkcionise. I jokic to radi cesto ove godine, mesavina atraktivnosti i racionalnosti je odlicna stvar.

milos

pre 6 godina

Kakav naslov,bas me zanimalo sta ce da pise,sta je blistao,kao starter poceo 6 min bez ucinka samo 1 izgubljena lopta i promasaji iz igre,niti skok,niti asistencija,posle se popravio,mada od onoga gore nije moglo,ja bih voleo da svaki nas igrac blista ali ovo je daleko od toga

ring ot fire

pre 6 godina

Objektivno novinarstvo jos uvek misaona imenica u Srbiji.
Kad ovako izvestavate o necemu sto smo svi mogli da gledamo, mogu da zamislim sta se desava sa dogadjajima koji nisu dostupni siroj publici.

kouč

pre 6 godina

Gledao sam utakmicu i mislim da je odigrao bolje nego sto statistika govori, pogotovo sto je bio angazovan u odbrani vise nego inace i sto lopta ide mnogo tecnije u igri Klipersa kada je on na parketu. Ali morate izjednaciti kriterijume za blistave, dobre i slabe partije nasih igraca. Primera radi, ovo bi za Jokica bila slaba utakmica, iako naravno za svakog postoje standardi.
Tea sinoc sut nije sluzio i to ako namesti, nece biti nikakvih problema. Sa inteligencijom kakvu ima, deluje da mu manjak fizikalija nece predstavljati problem, ali ce suteve morati da pogadja u pristojnim procentima. Odlican je suter, nadam se da nece biti problema...