Sreda, 06.12.2017.

18:55

Gurović: Dobijamo Amerikance; Kari: Svašta!

Milan Gurović, proslavljeni reprezentativac naše zemlje, otkrio je šta mu je Svetislav Kari Pešić odgovorio na njegovu konstataciju da ćemo pobediti Amerikance.

Izvor:

Guroviæ: Dobijamo Amerikance; Kari: Svašta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Ova

pre 6 godina

Pobeda je uistinu bila velika .Prvo taj sastav Amera uopste nije bio naivan .Znatw li sta je u to doba bio Dzerrmejn Onil i Elton Brend ,uz Dankana i Garneta to je bio sam krem visokih igraca u ligi .Pa Beron Dejvis , Merion i Pirs ,Ben Valas .Merion je narednih godina gazio sa Sansima a Valas bio sampion 2004 .Pirs je bio prvi krilni igrac Istoka .I da su isli u punom sastavu opet bi neki od ovih igraca bili na spisku .Iamo ne volim Spance u Pekingu su imali neverovatnu sansu da potpuno sruse mit o Americkoj ekipi .Kazu da je to mozda i druga najaca sslekcija nakon one iz 92 u rangu one iz 96 pa cak i bolja .Ameri su iubegli poraz samo zahvaljujuci Kobiju inace bi svasta bilo .Doziveli su poraze i u Atini pa i 2006 .Onda su stavili na celo reprezentacije mozda i najboljeg koledz trenera u istoriji ,a jednog od najboljih Americkih trenera ikad i eto rezultata .Inace od tad mi je Kari Pesic mozda i najveci nas trener koga sam posmatrao uz Dudu Ivkovica nije bilo lako voditi ovakvu ekipu .Naravnl uz duzno postovanje Zoca .

Ivan

pre 6 godina

Objektivno, to je bio treci tim Amerike. Tu su falili Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Tim Duncan, tadasnji MVP Allen Iverson, Karl Malone, Tracy Mcgrady, Alonzo Mourning, Chris Webber, Kevin Garnett, Vince Carter, Ray Allen, Gary Payton...znaci to je Amerika minus 12 svojih najboljih igraca.

Ta ekipa sto je bila nije bila losa, ali nije ni ekstra klasa, a usput receno, nije bas nesto ni ozbiljno shvacala cijelo prvenstvo (kao ni gledatelji u Indianapolisu koji nisu ni znali da je svjetsko prvenstvo pa su dvorane prakticki bile prazne).

....

pre 6 godina

Zamislite reprezentaciju Amerike sa igračima belcima, tj bez crnaca... Kako li bi ti svetski šampionati i Olimpijade izgledali?..Kako bi izgledali plasmani?

76er

pre 6 godina

Ubi se objasnjavajuci sta je nacionalizam, kako nije to toliko lose, mada bese rat (sic!), ali sirotinja izginu a ne generali (pa ni onaj na tetovazi). Fatima ga (neocekivano) kupila, jer valjda nije trebalo da moze da ga kupi. Sigurno zbog "pogresnog" imena, a i odbacila je veru predaka, sram je bilo. Ali, eto, ipak ispade covek! Za nauk je ovaj razgovor. Milan je trebalo da se drzi kosarke i da lepo iscita istorijske knjige, a ne da slusa ostrascene mitove nekih ujaka, striceva ili koga vec. Loseg je lika istetovirao; jeftin potez koji se obrisati (bez lasera) ne da.
(Stari vuk)
Da je istetovirao Tita ti bi mu ljubio skute. Pripovedaj nam o tvojim idolima malo, pa nam posle reci sta je ostalo posle njihovog "šefovanja - drugovanja". Samo ti veruj komunistickoj propagandi.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Dure, kakve veze ima to sto je clan SNS? Intelektualni sklop coveka ne odredjuje stranacka pripadnost vec prirodni potencijal kao i posvecenost razvoju pomenutog. Nemas ti mnogo genijalaca ni u DS, ako ih uopste ima. Prestani da pises nebuloze. Svako ima pravo da se stranacki i politicki odredi, kao i na bilo koji drugi nacin. Pravo na slobodu izbora. Sada koliko je to ispravno pitanje je. Samo smarate vise sa nazovi intelektualcima iz drugog bloka.

Stevan

pre 6 godina

nista o nicemu

Jer nismo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roki, 6. decembar 2017 23:54)

Verovatno sam glupav kad ne znam da rastumacim
I shvatim ovako genijalan komentar... Pa bih te molio da objasnis sta si zeleo da kazes.

Stevan

pre 6 godina

Ali kako potencira muslimani, muslimani - zato što ih i etiketiraš, zato si i nacionalista
(prvo smo ljudi, 6. decembar 2017 23:50)

Kad neko kaze Srbi Pravoslavci, to je sasvim ok(ja licno osetim ponos kad mi neko takvu etiketu zalepi)... Kad kazes Muslimani, e to je vec neka vrsta prozivke, verske netrpeljivosti, i slicno. Ne razumem? Muslimani su prag osetljivosti na svoju veru spustili toliko nisko da njih i najmanja sitnica ume da uvredi i da zbog nje kmece, prete, zagovaraju ratno husacku retoriku. Vera u 21. veku treba da je samo smernica, nesto sto treba ispostovati radi tradicije i obicaja kako bi sacuvao svoje korene i identitet... a ne nesto cemu treba posvetiti citav zivot i davati celog sebe, nesto zbog cega treba ratovati, ginuti, pretiti. Biti civilizovan je izgleda izraz iz dalekog buduceg vremena za balkanske narode.

xza

pre 6 godina

"Gurović je u tom četvrtfinalu ubacio 15 poena (1/6 za dva, 4/6 za tri)" 
Nesto ovde ne stima ... nikako. Prebrojte ponovo.
(mikin, 07. decembar 2017 07:16)

u pravu si... dao je 5 trojki a 4 uzastopne

hmm

pre 6 godina

Ne znam kad je Svetislav Pesic postao Stiven Kari,bilo receno Stiven ili ne,a poprilicno duo pamcenje imam,mora li se svakome nabacivati neka glupa imena tipa kvisko itd...
(Sta?, 06. decembar 2017 23:14)

Šta?

Ajde

pre 6 godina

A i niko da spomene da Srbija ima 7 miliona stanovnika a Amerika 25 miliona samo registrovanih igraca kosarke sirom zemlje.I da je bio 20-ti tim Amerike, uspeh je bio ogroman.Al oprastamo ti iz zemlje prvaka sveta
(partizan, 06. decembar 2017 )

A kad nas je Slovenija dobila sigurno si pravdao to time da to nije bio nas najjaci tim. A koliko Slovenija ima manje stanovnika od nas...? Losa ti je premisa u startu, kakve veze ima koliko ko ima stanovnika itd. Pa u Kini ima sigurno vise registrovanih i fudbalera i kosarkasa nego u Americi...

Dure

pre 6 godina

Napisati za Gurovica da je genijalac je apsurd,samim tim sto je odskora clan sns!Verovatno mu treba fakultetska diploma!Kao kosarkas osrednji igrac za tu generaciju.

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Mi smo tamo otisli kao Evropski prvaci sa puno zvezda i nekako je Pesic uspeo da napravi tim i mec po mec je tim rastao ali do samog kraja smo svi bili nesigurni jer su nam igraci bili u nekom grcu svaki mec pa cak i u finalu. Divac a pogami i Bodiroga su tada pokazali koliki su lideri ekipe a kada smo izborili produzetke tek se tada videlo koliko smo jaki i onda je Stojakovic raspalio i cela zemlja je slavila u 3 ujutru...

Jednostavno ta titula je morala da se uzme i uzeli smo je, posle toga raspad sistema ali Indianapolis za sva vremena.

PacersFan015

pre 6 godina

Ovaj Gurović je takva prangija da to nema dalje.. Šta kaže, rekao mu Kari Redži Miler? ? ? :))) Redži je u to vreme imao 37godina i igrao prvensto pod povredom i to samo jer se igralo u njegovom gradu.

agent mahoun

pre 6 godina

Džermejn O'nil Elton Brend, Redži Miler, Ben Valas, Pol Pirs, Andre Miler, Beron Dejvis, Majkl Finli, Antonio Dejvis .
Ej pa nek neko kaže da su Ameri bili sa slabim timom.

Pa ovo su sve košarkaške legende!

Влада

pre 6 godina

Свака част Гуровићу за тројке, али она бацања Јарића на крају, е за то је требало стиснути...

Jumko

pre 6 godina

@Mille Hahahaha, niko ne umanjuje osim nebeskog naroda koji je 2. nedelje kukao na sudije, a bogami i dan danas pominje da smo igrali sa drugim timom!

antiDebil

pre 6 godina

Interesanto je da je nasem timu bio samo jedan igrac iz "domace" lige i to Koturovic (buducnost), a da smo imali cak 6 NBA igraca.
(ROMY-INTERISTA, 6. decembar 2017 22:34)

Iz domace lige su bili famozni potrcko Cabarkapa i Milos Vujanic.
Sto se tice nba igraca, Jaric jos nije tamo zaigrao, Rakocevicev ucinak u nba je minimalan kao i na tom prvenstvu.
Divac je tu bio glavni, drzao je sve na okupu da se ne raspadne, Bodiroga je vodio glavnu rec na terenu, Stojakovic je asistirao a ovi ostali su odradjivali posao.
Divac mu tu dodje sasija, Bodiroga je motor, Stojakovic je akumulator...

blek stena

pre 6 godina

Danas imam 42 godine i drugačije na sve gledam. Kako rasteš i stariš, imaš drugi pogled na život" 

Je l' si se zato učlanio u SNS?
(Aleksa, 06. decembar 2017 19:23)

A sta tebe briga gde se uclanio? Njegov zivot-njegova stvar... I ti mozes da se uclanis gde hoces i niko nema prava da ti prebacuje sto si za ovog, a ne za onog..

Sta?

pre 6 godina

Ne znam kad je Svetislav Pesic postao Stiven Kari,bilo receno Stiven ili ne,a poprilicno duo pamcenje imam,mora li se svakome nabacivati neka glupa imena tipa kvisko itd...

Proto Ganci

pre 6 godina

Jesi ti ozbiljan? Stvarno ne znas sta su radili tokom rata? Brate...
(Nikla, 6. decembar 2017 20:27) # Link komentara
A jel' ti znas sta su partizani radili za vreme i, pogotovo, posle rata? Brate...

Kompleksi košarkaških amatera iz komšiluka

pre 6 godina

Amerikanci se zezaju oni nikad ne salju najaci tim na prvestvo ovo je bio treci tim da je bio samo Kobi razlika bi bila plus10za amerikance.
(senad, 6. decembar 2017 21:31)

I šta si pokušao da postigneš sa ovom besmislenom rečenicom? Da omalovažiš uspeh reprezentacije tadašnje SRJ? Klasični kompleksi iz okruženja zbog onog što već 2 decenije postižemo u ovom sportu. Da li je mali uspeh pobediti Amerikance na njihovom terenu i da li je ovo loš sastav koji su izveli tada:

Elton Brand, Antonio Davis, Baron Davis, Michael Finley, Raef LaFrentz, Shawn Marion, Andre Miller, Reggie Miller, Jermaine O'Neal, Paul Pierce, Ben Wallace, Jay Williams

ROMY-INTERISTA

pre 6 godina

Interesanto je da je nasem timu bio samo jedan igrac iz "domace" lige i to Koturovic (buducnost), a da smo imali cak 6 NBA igraca.

Edis

pre 6 godina

Brate ja te ne mrzim sto si Srbin al te hajem zbog onih trojki...Gurovic za triii tooo Milane!
I u duhu dobrobit nas koji smo sa balkana i onako kako zapoveda i vase i nase Verovanje jedan lep prijateljski pozdrav iz N.Pazara za 'zemu' Milan-a i svu moju Pravoslavnu braca pa ako Bog da InsAllah da budemo bolji drugovi i bolje komsije nego sto smo bili do sad Amin(uslisi) Gospodaru svih svetova.

Dag Kristi

pre 6 godina

i posle vam kriv tompson i ostali, a i ovaj za trku imate.
(Salerno, 06. decembar 2017 22:00)

Malo vise pismenosti,manje humora,i bice sve ok.

partizan

pre 6 godina

A niko da kaze da je to bio treci tim Amerike, bez ogromnog broja sjajnih igraca. No, Srbi su to, pa cemo oprostiti :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 6. decembar 2017 20:24)

A i niko da spomene da Srbija ima 7 miliona stanovnika a Amerika 25 miliona samo registrovanih igraca kosarke sirom zemlje.I da je bio 20-ti tim Amerike, uspeh je bio ogroman.Al oprastamo ti iz zemlje prvaka sveta

Gde ja živim

pre 6 godina

(Mikii, 6. decembar 2017 20:24)

Potpuno si u pravu. Toj ekipi je falilo zaista jako puno strašnih igrača. Da su došli verovatno bi uzeli bez problema. Međutim ima jedna stvar koja tu nije baš normalna i zdrava. Naime, jedan deo ljudi što na ovom forumu što na nekim drugim da bi Ameri uzeli zlato i sa koledž igračima, igračima koji igraju po Evropi (bilo 1998. god., pa se nije desilo itd). Elem, ovi momci su dobili jednu "nepobedivu u svakom obliku" Ameriku na njenom terenu i ako ništa bar pokazali da ovi moraju da se malo uozbilje. Kasnije je to potvrđeno na OI i SP 2006., a zamalo i u Pekingu. Za mene to nije mala stvar. Mada komentar ti je sasvim pristojan, ali treba dodati par stvari.

BG Hercegovac

pre 6 godina

Milan je OK momak, zemljak Hercegovac, kome ipak puno stvari nije jasno. Posebno ovo o nacionalizmu i DM.. Nacionalizam, uopšte isticanje sopstvene nacije iznad drugih je pogrešno i vodi do loših stvari, dokazano. Šovinizam je samo prirodni nastavak nacionalizma, terminalna faza... Ovo oko DM su prosto nenaučene lekcije iz istorije. Ne možete nekom Bošnjaku objasniti da je on bio pozitivna ličnost , bez obzira na možda početne dobre namere, ako su četnici ubijali muslimane po istočnoj Bosni i Raškoj.. To prosto tako ne ide. Nikad se ovako isključivi i neosetljivi jedni za druge nećemo pomiriti.

Goran

pre 6 godina

"Mikii"! Ti ako neznas tko su Redzi Miler , Pol Pirs ... ne treba da ostavljas komentare.Ova pobjeda je jedna od najvrijednijih u istoriji nase kosarke, a imali smo ih mnogo.

Sumadin

pre 6 godina

глупо је босанце/бошњаке звати просто муслимани. прво, они и арапи ко небо и земља. бошњаци су сјајни људи, духовити, дружељубиви, добро пикају баскет... арапи су ситне грађе и преваранти велики. друго, већина тих бошњака су заправо атеисти или имају неки сопствени неконвенционални поглед на религију, слично као и ми овде. кад кажеш муслимани и прсвославни као да потенцираш неке разлике/сукоб, а ни једни ни други нису нешто верски тврде струје. више онако традиционалисти него фанатици. нисам југо носталгичар, али и нас и њих боље описује термин "југословен" него србин, православац, муслиман, бошњак...
(загор, 06. decembar 2017 20:26)

Kako ti lepo zapazas. Znaci bosnjaci su bosanci ali ne i muslimani, dok su arapi muslimani prevaranti, dakle jevreji. A sta su onda semiti koji nisu jevreji. Srednjeistocnjaci? Ako su pravoslavci jugosloveni...kako ti se ne istrosi baterija kad si usao u ovu vest.

santa justa

pre 6 godina

iako ostrasceni grobar, za gurovica imam veliki ri-spekt, a to pljuvanje porodice i slicne svinjarije ostavljam bedicima sa dna ubudjale kace, kakvih kod nas (a boga mi i kod crvendaca) ima u zavidnom broju.
(wer, 06. decembar 2017 20:20)
Jes vala, ovi Gurketu, oni Macvanu, a kad igraju za nacionalni tim puj pike ne vazi. Bas tako sa dna ubudjale kace ili sa dna septicke jame.

Minja

pre 6 godina

Nasi su bili u takvom soku da su nekoliko sekundi pre kraja Amerima dozvolili sut za 3 iako je trebalo napraviti faul jer smo vodili 3 razlike. Srecom nisu dali kos, ali veliki propust.

MarcoPolo

pre 6 godina

neki ograničeni mozgovi ovde ne kapiraju šta sam napisao u komentaru i shodno tome komentarišu pogrešno...za sve osobe ograničenih mogućnosti shvatanja,ne zamera mu se što je prešao u zvezdu,već način na koji je otišao iz partizana. jel sada jasnije?

Stari vuk

pre 6 godina

Ubi se objasnjavajuci sta je nacionalizam, kako nije to toliko lose, mada bese rat (sic!), ali sirotinja izginu a ne generali (pa ni onaj na tetovazi). Fatima ga (neocekivano) kupila, jer valjda nije trebalo da moze da ga kupi. Sigurno zbog "pogresnog" imena, a i odbacila je veru predaka, sram je bilo. Ali, eto, ipak ispade covek! Za nauk je ovaj razgovor. Milan je trebalo da se drzi kosarke i da lepo iscita istorijske knjige, a ne da slusa ostrascene mitove nekih ujaka, striceva ili koga vec. Loseg je lika istetovirao; jeftin potez koji se obrisati (bez lasera) ne da.

загор

pre 6 godina

глупо је босанце/бошњаке звати просто муслимани. прво, они и арапи ко небо и земља. бошњаци су сјајни људи, духовити, дружељубиви, добро пикају баскет... арапи су ситне грађе и преваранти велики. друго, већина тих бошњака су заправо атеисти или имају неки сопствени неконвенционални поглед на религију, слично као и ми овде. кад кажеш муслимани и прсвославни као да потенцираш неке разлике/сукоб, а ни једни ни други нису нешто верски тврде струје. више онако традиционалисти него фанатици. нисам југо носталгичар, али и нас и њих боље описује термин "југословен" него србин, православац, муслиман, бошњак...

Nemanja

pre 6 godina

Auuu, sad sam se preznojao kad sam odgledao zavrsnicu. Kakva utakmica, kakav osecaj... tada kao srednjoskolac, gledao sam utakmicu sa drugarom u Domu učenika u Kikindi... čuvar u jednom trenutku dolazi da nas opomene i posalje na spavanje... samo je seo pored nas i na kraju smo se svi grlili i plakali od srece... po prvi put u zivotu sam plakao od srece... tada i nikad vise... sto ne znaci da nisam bio srecan samo tada je bilo nesto specijalno. Nek’ nam se bar jos samo jednom ponovi... da neki novi klinci osete to a mi stariji podsetimo...

wer

pre 6 godina

iako ostrasceni grobar, za gurovica imam veliki ri-spekt, a to pljuvanje porodice i slicne svinjarije ostavljam bedicima sa dna ubudjale kace, kakvih kod nas (a boga mi i kod crvendaca) ima u zavidnom broju.

Mrle

pre 6 godina

Ta pobeda protiv Drim Tima ejj NBA zvezda i mi ih nakatamo mi je uz pobedu partizana u Zagrebu najdraza od svih nasih pobeda. Takvu jednu ekipu u takmicarskoj utakmici na domacem terenu to je stvarno cudo bozje.

Nikla

pre 6 godina

Mihajlovic je bio regularni general tadasnje drzave,Draza sad nije ok jer su pobedili banditi iz sume,napisali su svoju istoriju i to je problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 6. decembar 2017 19:40)

Jesi ti ozbiljan? Stvarno ne znas sta su radili tokom rata? Brate...

Mitar

pre 6 godina

Amerikanci nisu znali ko je Milan, a onda je on morao pored linije za tri poena da se okrene leđima ka njihovoj klupi i da šutne, da razgovetno pročitaju njegovo prezime izbliza :)

C i n i k

pre 6 godina

Vecina muslimana su ok ljudi, i veoma su nam bliski.Ja takodje s vremena na vreme odem u lepo Trebinje.Trebinje je stari srpski grad,ima doste istorije ali cak i tamo gde je ipak tvrdo srpsko jezgro reci ce vam u potaji da su mnogi muslimani ok ljudi,i da nikad s njima nisu imali probleme.Hrvate naravno ne vole nikako kao ni mi u Srbiji,ali za muslimane mislim da i mi u Srbiji ne gajimo mrznju prema njima.A Gurovicu sve najbolje,nije duzan nikom da se pravda,Mihajlovic je bio regularni general tadasnje drzave,Draza sad nije ok jer su pobedili banditi iz sume,napisali su svoju istoriju i to je problem.

Zivojin

pre 6 godina

Ovo za muslimane... Njihova vera zapoveda gostoljubivost. Ja sam poznavao divne ljude muslimane. A biti nacionalista ne znaci negativan kontekst. Ne znaci mrznju ni prema kome. Pozdrav velikom kosarkasu i Coveku Milanu.

MarcoPolo

pre 6 godina

niko ti od navijača partizana u životu ne bi lošu reč rekao, da si samo bio korektan i da nisi otišao iz kluba, koji te je ljudski primio, na način na koji jesi...
ispao si da ne kažem šta,i nema šta da ti se prašta,nevezano za zvezdu uopšte. loše mišljenje si navukao na sebe mnogo pre nego što si došao u zvezdu. tako da ne zamlaćuj javnost glupostima,ne opravdavaj svoje nezrelo ponašanje i ne bacaj krivicu na drugoga. jedini krivac za taj gnev navijača je niko drugi osim tebe.

Saša

pre 6 godina

I sve sve, ali ona Gurovićeva trojka je Amere sledila i tu im je prvi put na toj utakmici palo na pamet da mogu stvarno i da izgube. I, tako i bi blago čiči :). Svi su bili sjajni!

ja

pre 6 godina

niko ti od navijača partizana u životu ne bi lošu reč rekao, da si samo bio korektan i da nisi otišao iz kluba, koji te je ljudski primio, na način na koji jesi... 
ispao si da ne kažem šta,i nema šta da ti se prašta,nevezano za zvezdu uopšte. loše mišljenje si navukao na sebe mnogo pre nego što si došao u zvezdu. tako da ne zamlaćuj javnost glupostima,ne opravdavaj svoje nezrelo ponašanje i ne bacaj krivicu na drugoga. jedini krivac za taj gnev navijača je niko drugi osim tebe.
(MarcoPolo, 06. decembar 2017 19:43)
ok, moralisto, da povucemo paralelu izmedju stojkovica i gurovica, i stojkoviceva crveno-bela krva zrnca i stojkovicevo ponizavanje partizana u svakoj izjavi i vase pljuvanje po njemu dok je branio za reprezentaciju pre nego je postao vas prvoborac, a potom njegove izjave, vase izjave idolopoklonstva, kunete se sad u njega, a sve nakon sto je presao u vase redove...

partizan

pre 6 godina

A niko da kaze da je to bio treci tim Amerike, bez ogromnog broja sjajnih igraca. No, Srbi su to, pa cemo oprostiti :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 6. decembar 2017 20:24)

A i niko da spomene da Srbija ima 7 miliona stanovnika a Amerika 25 miliona samo registrovanih igraca kosarke sirom zemlje.I da je bio 20-ti tim Amerike, uspeh je bio ogroman.Al oprastamo ti iz zemlje prvaka sveta

Zivojin

pre 6 godina

Ovo za muslimane... Njihova vera zapoveda gostoljubivost. Ja sam poznavao divne ljude muslimane. A biti nacionalista ne znaci negativan kontekst. Ne znaci mrznju ni prema kome. Pozdrav velikom kosarkasu i Coveku Milanu.

Saša

pre 6 godina

I sve sve, ali ona Gurovićeva trojka je Amere sledila i tu im je prvi put na toj utakmici palo na pamet da mogu stvarno i da izgube. I, tako i bi blago čiči :). Svi su bili sjajni!

Mitar

pre 6 godina

Amerikanci nisu znali ko je Milan, a onda je on morao pored linije za tri poena da se okrene leđima ka njihovoj klupi i da šutne, da razgovetno pročitaju njegovo prezime izbliza :)

C i n i k

pre 6 godina

Vecina muslimana su ok ljudi, i veoma su nam bliski.Ja takodje s vremena na vreme odem u lepo Trebinje.Trebinje je stari srpski grad,ima doste istorije ali cak i tamo gde je ipak tvrdo srpsko jezgro reci ce vam u potaji da su mnogi muslimani ok ljudi,i da nikad s njima nisu imali probleme.Hrvate naravno ne vole nikako kao ni mi u Srbiji,ali za muslimane mislim da i mi u Srbiji ne gajimo mrznju prema njima.A Gurovicu sve najbolje,nije duzan nikom da se pravda,Mihajlovic je bio regularni general tadasnje drzave,Draza sad nije ok jer su pobedili banditi iz sume,napisali su svoju istoriju i to je problem.

Nemanja

pre 6 godina

Auuu, sad sam se preznojao kad sam odgledao zavrsnicu. Kakva utakmica, kakav osecaj... tada kao srednjoskolac, gledao sam utakmicu sa drugarom u Domu učenika u Kikindi... čuvar u jednom trenutku dolazi da nas opomene i posalje na spavanje... samo je seo pored nas i na kraju smo se svi grlili i plakali od srece... po prvi put u zivotu sam plakao od srece... tada i nikad vise... sto ne znaci da nisam bio srecan samo tada je bilo nesto specijalno. Nek’ nam se bar jos samo jednom ponovi... da neki novi klinci osete to a mi stariji podsetimo...

Goran

pre 6 godina

"Mikii"! Ti ako neznas tko su Redzi Miler , Pol Pirs ... ne treba da ostavljas komentare.Ova pobjeda je jedna od najvrijednijih u istoriji nase kosarke, a imali smo ih mnogo.

Edis

pre 6 godina

Brate ja te ne mrzim sto si Srbin al te hajem zbog onih trojki...Gurovic za triii tooo Milane!
I u duhu dobrobit nas koji smo sa balkana i onako kako zapoveda i vase i nase Verovanje jedan lep prijateljski pozdrav iz N.Pazara za 'zemu' Milan-a i svu moju Pravoslavnu braca pa ako Bog da InsAllah da budemo bolji drugovi i bolje komsije nego sto smo bili do sad Amin(uslisi) Gospodaru svih svetova.

Kompleksi košarkaških amatera iz komšiluka

pre 6 godina

Amerikanci se zezaju oni nikad ne salju najaci tim na prvestvo ovo je bio treci tim da je bio samo Kobi razlika bi bila plus10za amerikance.
(senad, 6. decembar 2017 21:31)

I šta si pokušao da postigneš sa ovom besmislenom rečenicom? Da omalovažiš uspeh reprezentacije tadašnje SRJ? Klasični kompleksi iz okruženja zbog onog što već 2 decenije postižemo u ovom sportu. Da li je mali uspeh pobediti Amerikance na njihovom terenu i da li je ovo loš sastav koji su izveli tada:

Elton Brand, Antonio Davis, Baron Davis, Michael Finley, Raef LaFrentz, Shawn Marion, Andre Miller, Reggie Miller, Jermaine O'Neal, Paul Pierce, Ben Wallace, Jay Williams

wer

pre 6 godina

iako ostrasceni grobar, za gurovica imam veliki ri-spekt, a to pljuvanje porodice i slicne svinjarije ostavljam bedicima sa dna ubudjale kace, kakvih kod nas (a boga mi i kod crvendaca) ima u zavidnom broju.

Minja

pre 6 godina

Nasi su bili u takvom soku da su nekoliko sekundi pre kraja Amerima dozvolili sut za 3 iako je trebalo napraviti faul jer smo vodili 3 razlike. Srecom nisu dali kos, ali veliki propust.

Mrle

pre 6 godina

Ta pobeda protiv Drim Tima ejj NBA zvezda i mi ih nakatamo mi je uz pobedu partizana u Zagrebu najdraza od svih nasih pobeda. Takvu jednu ekipu u takmicarskoj utakmici na domacem terenu to je stvarno cudo bozje.

antiDebil

pre 6 godina

Interesanto je da je nasem timu bio samo jedan igrac iz "domace" lige i to Koturovic (buducnost), a da smo imali cak 6 NBA igraca.
(ROMY-INTERISTA, 6. decembar 2017 22:34)

Iz domace lige su bili famozni potrcko Cabarkapa i Milos Vujanic.
Sto se tice nba igraca, Jaric jos nije tamo zaigrao, Rakocevicev ucinak u nba je minimalan kao i na tom prvenstvu.
Divac je tu bio glavni, drzao je sve na okupu da se ne raspadne, Bodiroga je vodio glavnu rec na terenu, Stojakovic je asistirao a ovi ostali su odradjivali posao.
Divac mu tu dodje sasija, Bodiroga je motor, Stojakovic je akumulator...

ja

pre 6 godina

niko ti od navijača partizana u životu ne bi lošu reč rekao, da si samo bio korektan i da nisi otišao iz kluba, koji te je ljudski primio, na način na koji jesi... 
ispao si da ne kažem šta,i nema šta da ti se prašta,nevezano za zvezdu uopšte. loše mišljenje si navukao na sebe mnogo pre nego što si došao u zvezdu. tako da ne zamlaćuj javnost glupostima,ne opravdavaj svoje nezrelo ponašanje i ne bacaj krivicu na drugoga. jedini krivac za taj gnev navijača je niko drugi osim tebe.
(MarcoPolo, 06. decembar 2017 19:43)
ok, moralisto, da povucemo paralelu izmedju stojkovica i gurovica, i stojkoviceva crveno-bela krva zrnca i stojkovicevo ponizavanje partizana u svakoj izjavi i vase pljuvanje po njemu dok je branio za reprezentaciju pre nego je postao vas prvoborac, a potom njegove izjave, vase izjave idolopoklonstva, kunete se sad u njega, a sve nakon sto je presao u vase redove...

Dag Kristi

pre 6 godina

i posle vam kriv tompson i ostali, a i ovaj za trku imate.
(Salerno, 06. decembar 2017 22:00)

Malo vise pismenosti,manje humora,i bice sve ok.

santa justa

pre 6 godina

iako ostrasceni grobar, za gurovica imam veliki ri-spekt, a to pljuvanje porodice i slicne svinjarije ostavljam bedicima sa dna ubudjale kace, kakvih kod nas (a boga mi i kod crvendaca) ima u zavidnom broju.
(wer, 06. decembar 2017 20:20)
Jes vala, ovi Gurketu, oni Macvanu, a kad igraju za nacionalni tim puj pike ne vazi. Bas tako sa dna ubudjale kace ili sa dna septicke jame.

загор

pre 6 godina

глупо је босанце/бошњаке звати просто муслимани. прво, они и арапи ко небо и земља. бошњаци су сјајни људи, духовити, дружељубиви, добро пикају баскет... арапи су ситне грађе и преваранти велики. друго, већина тих бошњака су заправо атеисти или имају неки сопствени неконвенционални поглед на религију, слично као и ми овде. кад кажеш муслимани и прсвославни као да потенцираш неке разлике/сукоб, а ни једни ни други нису нешто верски тврде струје. више онако традиционалисти него фанатици. нисам југо носталгичар, али и нас и њих боље описује термин "југословен" него србин, православац, муслиман, бошњак...

Proto Ganci

pre 6 godina

Jesi ti ozbiljan? Stvarno ne znas sta su radili tokom rata? Brate...
(Nikla, 6. decembar 2017 20:27) # Link komentara
A jel' ti znas sta su partizani radili za vreme i, pogotovo, posle rata? Brate...

Gde ja živim

pre 6 godina

(Mikii, 6. decembar 2017 20:24)

Potpuno si u pravu. Toj ekipi je falilo zaista jako puno strašnih igrača. Da su došli verovatno bi uzeli bez problema. Međutim ima jedna stvar koja tu nije baš normalna i zdrava. Naime, jedan deo ljudi što na ovom forumu što na nekim drugim da bi Ameri uzeli zlato i sa koledž igračima, igračima koji igraju po Evropi (bilo 1998. god., pa se nije desilo itd). Elem, ovi momci su dobili jednu "nepobedivu u svakom obliku" Ameriku na njenom terenu i ako ništa bar pokazali da ovi moraju da se malo uozbilje. Kasnije je to potvrđeno na OI i SP 2006., a zamalo i u Pekingu. Za mene to nije mala stvar. Mada komentar ti je sasvim pristojan, ali treba dodati par stvari.

Nikla

pre 6 godina

Mihajlovic je bio regularni general tadasnje drzave,Draza sad nije ok jer su pobedili banditi iz sume,napisali su svoju istoriju i to je problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 6. decembar 2017 19:40)

Jesi ti ozbiljan? Stvarno ne znas sta su radili tokom rata? Brate...

blek stena

pre 6 godina

Danas imam 42 godine i drugačije na sve gledam. Kako rasteš i stariš, imaš drugi pogled na život" 

Je l' si se zato učlanio u SNS?
(Aleksa, 06. decembar 2017 19:23)

A sta tebe briga gde se uclanio? Njegov zivot-njegova stvar... I ti mozes da se uclanis gde hoces i niko nema prava da ti prebacuje sto si za ovog, a ne za onog..

MarcoPolo

pre 6 godina

niko ti od navijača partizana u životu ne bi lošu reč rekao, da si samo bio korektan i da nisi otišao iz kluba, koji te je ljudski primio, na način na koji jesi...
ispao si da ne kažem šta,i nema šta da ti se prašta,nevezano za zvezdu uopšte. loše mišljenje si navukao na sebe mnogo pre nego što si došao u zvezdu. tako da ne zamlaćuj javnost glupostima,ne opravdavaj svoje nezrelo ponašanje i ne bacaj krivicu na drugoga. jedini krivac za taj gnev navijača je niko drugi osim tebe.

Sumadin

pre 6 godina

глупо је босанце/бошњаке звати просто муслимани. прво, они и арапи ко небо и земља. бошњаци су сјајни људи, духовити, дружељубиви, добро пикају баскет... арапи су ситне грађе и преваранти велики. друго, већина тих бошњака су заправо атеисти или имају неки сопствени неконвенционални поглед на религију, слично као и ми овде. кад кажеш муслимани и прсвославни као да потенцираш неке разлике/сукоб, а ни једни ни други нису нешто верски тврде струје. више онако традиционалисти него фанатици. нисам југо носталгичар, али и нас и њих боље описује термин "југословен" него србин, православац, муслиман, бошњак...
(загор, 06. decembar 2017 20:26)

Kako ti lepo zapazas. Znaci bosnjaci su bosanci ali ne i muslimani, dok su arapi muslimani prevaranti, dakle jevreji. A sta su onda semiti koji nisu jevreji. Srednjeistocnjaci? Ako su pravoslavci jugosloveni...kako ti se ne istrosi baterija kad si usao u ovu vest.

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Mi smo tamo otisli kao Evropski prvaci sa puno zvezda i nekako je Pesic uspeo da napravi tim i mec po mec je tim rastao ali do samog kraja smo svi bili nesigurni jer su nam igraci bili u nekom grcu svaki mec pa cak i u finalu. Divac a pogami i Bodiroga su tada pokazali koliki su lideri ekipe a kada smo izborili produzetke tek se tada videlo koliko smo jaki i onda je Stojakovic raspalio i cela zemlja je slavila u 3 ujutru...

Jednostavno ta titula je morala da se uzme i uzeli smo je, posle toga raspad sistema ali Indianapolis za sva vremena.

BG Hercegovac

pre 6 godina

Milan je OK momak, zemljak Hercegovac, kome ipak puno stvari nije jasno. Posebno ovo o nacionalizmu i DM.. Nacionalizam, uopšte isticanje sopstvene nacije iznad drugih je pogrešno i vodi do loših stvari, dokazano. Šovinizam je samo prirodni nastavak nacionalizma, terminalna faza... Ovo oko DM su prosto nenaučene lekcije iz istorije. Ne možete nekom Bošnjaku objasniti da je on bio pozitivna ličnost , bez obzira na možda početne dobre namere, ako su četnici ubijali muslimane po istočnoj Bosni i Raškoj.. To prosto tako ne ide. Nikad se ovako isključivi i neosetljivi jedni za druge nećemo pomiriti.

Stari vuk

pre 6 godina

Ubi se objasnjavajuci sta je nacionalizam, kako nije to toliko lose, mada bese rat (sic!), ali sirotinja izginu a ne generali (pa ni onaj na tetovazi). Fatima ga (neocekivano) kupila, jer valjda nije trebalo da moze da ga kupi. Sigurno zbog "pogresnog" imena, a i odbacila je veru predaka, sram je bilo. Ali, eto, ipak ispade covek! Za nauk je ovaj razgovor. Milan je trebalo da se drzi kosarke i da lepo iscita istorijske knjige, a ne da slusa ostrascene mitove nekih ujaka, striceva ili koga vec. Loseg je lika istetovirao; jeftin potez koji se obrisati (bez lasera) ne da.

ROMY-INTERISTA

pre 6 godina

Interesanto je da je nasem timu bio samo jedan igrac iz "domace" lige i to Koturovic (buducnost), a da smo imali cak 6 NBA igraca.

agent mahoun

pre 6 godina

Džermejn O'nil Elton Brend, Redži Miler, Ben Valas, Pol Pirs, Andre Miler, Beron Dejvis, Majkl Finli, Antonio Dejvis .
Ej pa nek neko kaže da su Ameri bili sa slabim timom.

Pa ovo su sve košarkaške legende!

Влада

pre 6 godina

Свака част Гуровићу за тројке, али она бацања Јарића на крају, е за то је требало стиснути...

Stevan

pre 6 godina

Ali kako potencira muslimani, muslimani - zato što ih i etiketiraš, zato si i nacionalista
(prvo smo ljudi, 6. decembar 2017 23:50)

Kad neko kaze Srbi Pravoslavci, to je sasvim ok(ja licno osetim ponos kad mi neko takvu etiketu zalepi)... Kad kazes Muslimani, e to je vec neka vrsta prozivke, verske netrpeljivosti, i slicno. Ne razumem? Muslimani su prag osetljivosti na svoju veru spustili toliko nisko da njih i najmanja sitnica ume da uvredi i da zbog nje kmece, prete, zagovaraju ratno husacku retoriku. Vera u 21. veku treba da je samo smernica, nesto sto treba ispostovati radi tradicije i obicaja kako bi sacuvao svoje korene i identitet... a ne nesto cemu treba posvetiti citav zivot i davati celog sebe, nesto zbog cega treba ratovati, ginuti, pretiti. Biti civilizovan je izgleda izraz iz dalekog buduceg vremena za balkanske narode.

hmm

pre 6 godina

Ne znam kad je Svetislav Pesic postao Stiven Kari,bilo receno Stiven ili ne,a poprilicno duo pamcenje imam,mora li se svakome nabacivati neka glupa imena tipa kvisko itd...
(Sta?, 06. decembar 2017 23:14)

Šta?

Dure

pre 6 godina

Napisati za Gurovica da je genijalac je apsurd,samim tim sto je odskora clan sns!Verovatno mu treba fakultetska diploma!Kao kosarkas osrednji igrac za tu generaciju.

MarcoPolo

pre 6 godina

neki ograničeni mozgovi ovde ne kapiraju šta sam napisao u komentaru i shodno tome komentarišu pogrešno...za sve osobe ograničenih mogućnosti shvatanja,ne zamera mu se što je prešao u zvezdu,već način na koji je otišao iz partizana. jel sada jasnije?

Ajde

pre 6 godina

A i niko da spomene da Srbija ima 7 miliona stanovnika a Amerika 25 miliona samo registrovanih igraca kosarke sirom zemlje.I da je bio 20-ti tim Amerike, uspeh je bio ogroman.Al oprastamo ti iz zemlje prvaka sveta
(partizan, 06. decembar 2017 )

A kad nas je Slovenija dobila sigurno si pravdao to time da to nije bio nas najjaci tim. A koliko Slovenija ima manje stanovnika od nas...? Losa ti je premisa u startu, kakve veze ima koliko ko ima stanovnika itd. Pa u Kini ima sigurno vise registrovanih i fudbalera i kosarkasa nego u Americi...

Sta?

pre 6 godina

Ne znam kad je Svetislav Pesic postao Stiven Kari,bilo receno Stiven ili ne,a poprilicno duo pamcenje imam,mora li se svakome nabacivati neka glupa imena tipa kvisko itd...

Stevan

pre 6 godina

nista o nicemu

Jer nismo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roki, 6. decembar 2017 23:54)

Verovatno sam glupav kad ne znam da rastumacim
I shvatim ovako genijalan komentar... Pa bih te molio da objasnis sta si zeleo da kazes.

76er

pre 6 godina

Ubi se objasnjavajuci sta je nacionalizam, kako nije to toliko lose, mada bese rat (sic!), ali sirotinja izginu a ne generali (pa ni onaj na tetovazi). Fatima ga (neocekivano) kupila, jer valjda nije trebalo da moze da ga kupi. Sigurno zbog "pogresnog" imena, a i odbacila je veru predaka, sram je bilo. Ali, eto, ipak ispade covek! Za nauk je ovaj razgovor. Milan je trebalo da se drzi kosarke i da lepo iscita istorijske knjige, a ne da slusa ostrascene mitove nekih ujaka, striceva ili koga vec. Loseg je lika istetovirao; jeftin potez koji se obrisati (bez lasera) ne da.
(Stari vuk)
Da je istetovirao Tita ti bi mu ljubio skute. Pripovedaj nam o tvojim idolima malo, pa nam posle reci sta je ostalo posle njihovog "šefovanja - drugovanja". Samo ti veruj komunistickoj propagandi.

Jumko

pre 6 godina

@Mille Hahahaha, niko ne umanjuje osim nebeskog naroda koji je 2. nedelje kukao na sudije, a bogami i dan danas pominje da smo igrali sa drugim timom!

xza

pre 6 godina

"Gurović je u tom četvrtfinalu ubacio 15 poena (1/6 za dva, 4/6 za tri)" 
Nesto ovde ne stima ... nikako. Prebrojte ponovo.
(mikin, 07. decembar 2017 07:16)

u pravu si... dao je 5 trojki a 4 uzastopne

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Dure, kakve veze ima to sto je clan SNS? Intelektualni sklop coveka ne odredjuje stranacka pripadnost vec prirodni potencijal kao i posvecenost razvoju pomenutog. Nemas ti mnogo genijalaca ni u DS, ako ih uopste ima. Prestani da pises nebuloze. Svako ima pravo da se stranacki i politicki odredi, kao i na bilo koji drugi nacin. Pravo na slobodu izbora. Sada koliko je to ispravno pitanje je. Samo smarate vise sa nazovi intelektualcima iz drugog bloka.

....

pre 6 godina

Zamislite reprezentaciju Amerike sa igračima belcima, tj bez crnaca... Kako li bi ti svetski šampionati i Olimpijade izgledali?..Kako bi izgledali plasmani?

PacersFan015

pre 6 godina

Ovaj Gurović je takva prangija da to nema dalje.. Šta kaže, rekao mu Kari Redži Miler? ? ? :))) Redži je u to vreme imao 37godina i igrao prvensto pod povredom i to samo jer se igralo u njegovom gradu.

Ova

pre 6 godina

Pobeda je uistinu bila velika .Prvo taj sastav Amera uopste nije bio naivan .Znatw li sta je u to doba bio Dzerrmejn Onil i Elton Brend ,uz Dankana i Garneta to je bio sam krem visokih igraca u ligi .Pa Beron Dejvis , Merion i Pirs ,Ben Valas .Merion je narednih godina gazio sa Sansima a Valas bio sampion 2004 .Pirs je bio prvi krilni igrac Istoka .I da su isli u punom sastavu opet bi neki od ovih igraca bili na spisku .Iamo ne volim Spance u Pekingu su imali neverovatnu sansu da potpuno sruse mit o Americkoj ekipi .Kazu da je to mozda i druga najaca sslekcija nakon one iz 92 u rangu one iz 96 pa cak i bolja .Ameri su iubegli poraz samo zahvaljujuci Kobiju inace bi svasta bilo .Doziveli su poraze i u Atini pa i 2006 .Onda su stavili na celo reprezentacije mozda i najboljeg koledz trenera u istoriji ,a jednog od najboljih Americkih trenera ikad i eto rezultata .Inace od tad mi je Kari Pesic mozda i najveci nas trener koga sam posmatrao uz Dudu Ivkovica nije bilo lako voditi ovakvu ekipu .Naravnl uz duzno postovanje Zoca .

Ivan

pre 6 godina

Objektivno, to je bio treci tim Amerike. Tu su falili Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Tim Duncan, tadasnji MVP Allen Iverson, Karl Malone, Tracy Mcgrady, Alonzo Mourning, Chris Webber, Kevin Garnett, Vince Carter, Ray Allen, Gary Payton...znaci to je Amerika minus 12 svojih najboljih igraca.

Ta ekipa sto je bila nije bila losa, ali nije ni ekstra klasa, a usput receno, nije bas nesto ni ozbiljno shvacala cijelo prvenstvo (kao ni gledatelji u Indianapolisu koji nisu ni znali da je svjetsko prvenstvo pa su dvorane prakticki bile prazne).

Nikla

pre 6 godina

Mihajlovic je bio regularni general tadasnje drzave,Draza sad nije ok jer su pobedili banditi iz sume,napisali su svoju istoriju i to je problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 6. decembar 2017 19:40)

Jesi ti ozbiljan? Stvarno ne znas sta su radili tokom rata? Brate...

MarcoPolo

pre 6 godina

niko ti od navijača partizana u životu ne bi lošu reč rekao, da si samo bio korektan i da nisi otišao iz kluba, koji te je ljudski primio, na način na koji jesi...
ispao si da ne kažem šta,i nema šta da ti se prašta,nevezano za zvezdu uopšte. loše mišljenje si navukao na sebe mnogo pre nego što si došao u zvezdu. tako da ne zamlaćuj javnost glupostima,ne opravdavaj svoje nezrelo ponašanje i ne bacaj krivicu na drugoga. jedini krivac za taj gnev navijača je niko drugi osim tebe.

Stari vuk

pre 6 godina

Ubi se objasnjavajuci sta je nacionalizam, kako nije to toliko lose, mada bese rat (sic!), ali sirotinja izginu a ne generali (pa ni onaj na tetovazi). Fatima ga (neocekivano) kupila, jer valjda nije trebalo da moze da ga kupi. Sigurno zbog "pogresnog" imena, a i odbacila je veru predaka, sram je bilo. Ali, eto, ipak ispade covek! Za nauk je ovaj razgovor. Milan je trebalo da se drzi kosarke i da lepo iscita istorijske knjige, a ne da slusa ostrascene mitove nekih ujaka, striceva ili koga vec. Loseg je lika istetovirao; jeftin potez koji se obrisati (bez lasera) ne da.

Jumko

pre 6 godina

@Mille Hahahaha, niko ne umanjuje osim nebeskog naroda koji je 2. nedelje kukao na sudije, a bogami i dan danas pominje da smo igrali sa drugim timom!

BG Hercegovac

pre 6 godina

Milan je OK momak, zemljak Hercegovac, kome ipak puno stvari nije jasno. Posebno ovo o nacionalizmu i DM.. Nacionalizam, uopšte isticanje sopstvene nacije iznad drugih je pogrešno i vodi do loših stvari, dokazano. Šovinizam je samo prirodni nastavak nacionalizma, terminalna faza... Ovo oko DM su prosto nenaučene lekcije iz istorije. Ne možete nekom Bošnjaku objasniti da je on bio pozitivna ličnost , bez obzira na možda početne dobre namere, ako su četnici ubijali muslimane po istočnoj Bosni i Raškoj.. To prosto tako ne ide. Nikad se ovako isključivi i neosetljivi jedni za druge nećemo pomiriti.

Sta?

pre 6 godina

Ne znam kad je Svetislav Pesic postao Stiven Kari,bilo receno Stiven ili ne,a poprilicno duo pamcenje imam,mora li se svakome nabacivati neka glupa imena tipa kvisko itd...

blek stena

pre 6 godina

Danas imam 42 godine i drugačije na sve gledam. Kako rasteš i stariš, imaš drugi pogled na život" 

Je l' si se zato učlanio u SNS?
(Aleksa, 06. decembar 2017 19:23)

A sta tebe briga gde se uclanio? Njegov zivot-njegova stvar... I ti mozes da se uclanis gde hoces i niko nema prava da ti prebacuje sto si za ovog, a ne za onog..

загор

pre 6 godina

глупо је босанце/бошњаке звати просто муслимани. прво, они и арапи ко небо и земља. бошњаци су сјајни људи, духовити, дружељубиви, добро пикају баскет... арапи су ситне грађе и преваранти велики. друго, већина тих бошњака су заправо атеисти или имају неки сопствени неконвенционални поглед на религију, слично као и ми овде. кад кажеш муслимани и прсвославни као да потенцираш неке разлике/сукоб, а ни једни ни други нису нешто верски тврде струје. више онако традиционалисти него фанатици. нисам југо носталгичар, али и нас и њих боље описује термин "југословен" него србин, православац, муслиман, бошњак...

Sumadin

pre 6 godina

глупо је босанце/бошњаке звати просто муслимани. прво, они и арапи ко небо и земља. бошњаци су сјајни људи, духовити, дружељубиви, добро пикају баскет... арапи су ситне грађе и преваранти велики. друго, већина тих бошњака су заправо атеисти или имају неки сопствени неконвенционални поглед на религију, слично као и ми овде. кад кажеш муслимани и прсвославни као да потенцираш неке разлике/сукоб, а ни једни ни други нису нешто верски тврде струје. више онако традиционалисти него фанатици. нисам југо носталгичар, али и нас и њих боље описује термин "југословен" него србин, православац, муслиман, бошњак...
(загор, 06. decembar 2017 20:26)

Kako ti lepo zapazas. Znaci bosnjaci su bosanci ali ne i muslimani, dok su arapi muslimani prevaranti, dakle jevreji. A sta su onda semiti koji nisu jevreji. Srednjeistocnjaci? Ako su pravoslavci jugosloveni...kako ti se ne istrosi baterija kad si usao u ovu vest.

C i n i k

pre 6 godina

Vecina muslimana su ok ljudi, i veoma su nam bliski.Ja takodje s vremena na vreme odem u lepo Trebinje.Trebinje je stari srpski grad,ima doste istorije ali cak i tamo gde je ipak tvrdo srpsko jezgro reci ce vam u potaji da su mnogi muslimani ok ljudi,i da nikad s njima nisu imali probleme.Hrvate naravno ne vole nikako kao ni mi u Srbiji,ali za muslimane mislim da i mi u Srbiji ne gajimo mrznju prema njima.A Gurovicu sve najbolje,nije duzan nikom da se pravda,Mihajlovic je bio regularni general tadasnje drzave,Draza sad nije ok jer su pobedili banditi iz sume,napisali su svoju istoriju i to je problem.

ja

pre 6 godina

niko ti od navijača partizana u životu ne bi lošu reč rekao, da si samo bio korektan i da nisi otišao iz kluba, koji te je ljudski primio, na način na koji jesi... 
ispao si da ne kažem šta,i nema šta da ti se prašta,nevezano za zvezdu uopšte. loše mišljenje si navukao na sebe mnogo pre nego što si došao u zvezdu. tako da ne zamlaćuj javnost glupostima,ne opravdavaj svoje nezrelo ponašanje i ne bacaj krivicu na drugoga. jedini krivac za taj gnev navijača je niko drugi osim tebe.
(MarcoPolo, 06. decembar 2017 19:43)
ok, moralisto, da povucemo paralelu izmedju stojkovica i gurovica, i stojkoviceva crveno-bela krva zrnca i stojkovicevo ponizavanje partizana u svakoj izjavi i vase pljuvanje po njemu dok je branio za reprezentaciju pre nego je postao vas prvoborac, a potom njegove izjave, vase izjave idolopoklonstva, kunete se sad u njega, a sve nakon sto je presao u vase redove...

MarcoPolo

pre 6 godina

neki ograničeni mozgovi ovde ne kapiraju šta sam napisao u komentaru i shodno tome komentarišu pogrešno...za sve osobe ograničenih mogućnosti shvatanja,ne zamera mu se što je prešao u zvezdu,već način na koji je otišao iz partizana. jel sada jasnije?

PacersFan015

pre 6 godina

Ovaj Gurović je takva prangija da to nema dalje.. Šta kaže, rekao mu Kari Redži Miler? ? ? :))) Redži je u to vreme imao 37godina i igrao prvensto pod povredom i to samo jer se igralo u njegovom gradu.

Zivojin

pre 6 godina

Ovo za muslimane... Njihova vera zapoveda gostoljubivost. Ja sam poznavao divne ljude muslimane. A biti nacionalista ne znaci negativan kontekst. Ne znaci mrznju ni prema kome. Pozdrav velikom kosarkasu i Coveku Milanu.

Dure

pre 6 godina

Napisati za Gurovica da je genijalac je apsurd,samim tim sto je odskora clan sns!Verovatno mu treba fakultetska diploma!Kao kosarkas osrednji igrac za tu generaciju.

Ajde

pre 6 godina

A i niko da spomene da Srbija ima 7 miliona stanovnika a Amerika 25 miliona samo registrovanih igraca kosarke sirom zemlje.I da je bio 20-ti tim Amerike, uspeh je bio ogroman.Al oprastamo ti iz zemlje prvaka sveta
(partizan, 06. decembar 2017 )

A kad nas je Slovenija dobila sigurno si pravdao to time da to nije bio nas najjaci tim. A koliko Slovenija ima manje stanovnika od nas...? Losa ti je premisa u startu, kakve veze ima koliko ko ima stanovnika itd. Pa u Kini ima sigurno vise registrovanih i fudbalera i kosarkasa nego u Americi...

Proto Ganci

pre 6 godina

Jesi ti ozbiljan? Stvarno ne znas sta su radili tokom rata? Brate...
(Nikla, 6. decembar 2017 20:27) # Link komentara
A jel' ti znas sta su partizani radili za vreme i, pogotovo, posle rata? Brate...

partizan

pre 6 godina

A niko da kaze da je to bio treci tim Amerike, bez ogromnog broja sjajnih igraca. No, Srbi su to, pa cemo oprostiti :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 6. decembar 2017 20:24)

A i niko da spomene da Srbija ima 7 miliona stanovnika a Amerika 25 miliona samo registrovanih igraca kosarke sirom zemlje.I da je bio 20-ti tim Amerike, uspeh je bio ogroman.Al oprastamo ti iz zemlje prvaka sveta

Saša

pre 6 godina

I sve sve, ali ona Gurovićeva trojka je Amere sledila i tu im je prvi put na toj utakmici palo na pamet da mogu stvarno i da izgube. I, tako i bi blago čiči :). Svi su bili sjajni!

wer

pre 6 godina

iako ostrasceni grobar, za gurovica imam veliki ri-spekt, a to pljuvanje porodice i slicne svinjarije ostavljam bedicima sa dna ubudjale kace, kakvih kod nas (a boga mi i kod crvendaca) ima u zavidnom broju.

Ivan

pre 6 godina

Objektivno, to je bio treci tim Amerike. Tu su falili Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Tim Duncan, tadasnji MVP Allen Iverson, Karl Malone, Tracy Mcgrady, Alonzo Mourning, Chris Webber, Kevin Garnett, Vince Carter, Ray Allen, Gary Payton...znaci to je Amerika minus 12 svojih najboljih igraca.

Ta ekipa sto je bila nije bila losa, ali nije ni ekstra klasa, a usput receno, nije bas nesto ni ozbiljno shvacala cijelo prvenstvo (kao ni gledatelji u Indianapolisu koji nisu ni znali da je svjetsko prvenstvo pa su dvorane prakticki bile prazne).

Mitar

pre 6 godina

Amerikanci nisu znali ko je Milan, a onda je on morao pored linije za tri poena da se okrene leđima ka njihovoj klupi i da šutne, da razgovetno pročitaju njegovo prezime izbliza :)

Edis

pre 6 godina

Brate ja te ne mrzim sto si Srbin al te hajem zbog onih trojki...Gurovic za triii tooo Milane!
I u duhu dobrobit nas koji smo sa balkana i onako kako zapoveda i vase i nase Verovanje jedan lep prijateljski pozdrav iz N.Pazara za 'zemu' Milan-a i svu moju Pravoslavnu braca pa ako Bog da InsAllah da budemo bolji drugovi i bolje komsije nego sto smo bili do sad Amin(uslisi) Gospodaru svih svetova.

ROMY-INTERISTA

pre 6 godina

Interesanto je da je nasem timu bio samo jedan igrac iz "domace" lige i to Koturovic (buducnost), a da smo imali cak 6 NBA igraca.

antiDebil

pre 6 godina

Interesanto je da je nasem timu bio samo jedan igrac iz "domace" lige i to Koturovic (buducnost), a da smo imali cak 6 NBA igraca.
(ROMY-INTERISTA, 6. decembar 2017 22:34)

Iz domace lige su bili famozni potrcko Cabarkapa i Milos Vujanic.
Sto se tice nba igraca, Jaric jos nije tamo zaigrao, Rakocevicev ucinak u nba je minimalan kao i na tom prvenstvu.
Divac je tu bio glavni, drzao je sve na okupu da se ne raspadne, Bodiroga je vodio glavnu rec na terenu, Stojakovic je asistirao a ovi ostali su odradjivali posao.
Divac mu tu dodje sasija, Bodiroga je motor, Stojakovic je akumulator...

Dag Kristi

pre 6 godina

i posle vam kriv tompson i ostali, a i ovaj za trku imate.
(Salerno, 06. decembar 2017 22:00)

Malo vise pismenosti,manje humora,i bice sve ok.

Kompleksi košarkaških amatera iz komšiluka

pre 6 godina

Amerikanci se zezaju oni nikad ne salju najaci tim na prvestvo ovo je bio treci tim da je bio samo Kobi razlika bi bila plus10za amerikance.
(senad, 6. decembar 2017 21:31)

I šta si pokušao da postigneš sa ovom besmislenom rečenicom? Da omalovažiš uspeh reprezentacije tadašnje SRJ? Klasični kompleksi iz okruženja zbog onog što već 2 decenije postižemo u ovom sportu. Da li je mali uspeh pobediti Amerikance na njihovom terenu i da li je ovo loš sastav koji su izveli tada:

Elton Brand, Antonio Davis, Baron Davis, Michael Finley, Raef LaFrentz, Shawn Marion, Andre Miller, Reggie Miller, Jermaine O'Neal, Paul Pierce, Ben Wallace, Jay Williams

Minja

pre 6 godina

Nasi su bili u takvom soku da su nekoliko sekundi pre kraja Amerima dozvolili sut za 3 iako je trebalo napraviti faul jer smo vodili 3 razlike. Srecom nisu dali kos, ali veliki propust.

Goran

pre 6 godina

"Mikii"! Ti ako neznas tko su Redzi Miler , Pol Pirs ... ne treba da ostavljas komentare.Ova pobjeda je jedna od najvrijednijih u istoriji nase kosarke, a imali smo ih mnogo.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Mikii, 6. decembar 2017 20:24)

Potpuno si u pravu. Toj ekipi je falilo zaista jako puno strašnih igrača. Da su došli verovatno bi uzeli bez problema. Međutim ima jedna stvar koja tu nije baš normalna i zdrava. Naime, jedan deo ljudi što na ovom forumu što na nekim drugim da bi Ameri uzeli zlato i sa koledž igračima, igračima koji igraju po Evropi (bilo 1998. god., pa se nije desilo itd). Elem, ovi momci su dobili jednu "nepobedivu u svakom obliku" Ameriku na njenom terenu i ako ništa bar pokazali da ovi moraju da se malo uozbilje. Kasnije je to potvrđeno na OI i SP 2006., a zamalo i u Pekingu. Za mene to nije mala stvar. Mada komentar ti je sasvim pristojan, ali treba dodati par stvari.

xza

pre 6 godina

"Gurović je u tom četvrtfinalu ubacio 15 poena (1/6 za dva, 4/6 za tri)" 
Nesto ovde ne stima ... nikako. Prebrojte ponovo.
(mikin, 07. decembar 2017 07:16)

u pravu si... dao je 5 trojki a 4 uzastopne

santa justa

pre 6 godina

iako ostrasceni grobar, za gurovica imam veliki ri-spekt, a to pljuvanje porodice i slicne svinjarije ostavljam bedicima sa dna ubudjale kace, kakvih kod nas (a boga mi i kod crvendaca) ima u zavidnom broju.
(wer, 06. decembar 2017 20:20)
Jes vala, ovi Gurketu, oni Macvanu, a kad igraju za nacionalni tim puj pike ne vazi. Bas tako sa dna ubudjale kace ili sa dna septicke jame.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Dure, kakve veze ima to sto je clan SNS? Intelektualni sklop coveka ne odredjuje stranacka pripadnost vec prirodni potencijal kao i posvecenost razvoju pomenutog. Nemas ti mnogo genijalaca ni u DS, ako ih uopste ima. Prestani da pises nebuloze. Svako ima pravo da se stranacki i politicki odredi, kao i na bilo koji drugi nacin. Pravo na slobodu izbora. Sada koliko je to ispravno pitanje je. Samo smarate vise sa nazovi intelektualcima iz drugog bloka.

76er

pre 6 godina

Ubi se objasnjavajuci sta je nacionalizam, kako nije to toliko lose, mada bese rat (sic!), ali sirotinja izginu a ne generali (pa ni onaj na tetovazi). Fatima ga (neocekivano) kupila, jer valjda nije trebalo da moze da ga kupi. Sigurno zbog "pogresnog" imena, a i odbacila je veru predaka, sram je bilo. Ali, eto, ipak ispade covek! Za nauk je ovaj razgovor. Milan je trebalo da se drzi kosarke i da lepo iscita istorijske knjige, a ne da slusa ostrascene mitove nekih ujaka, striceva ili koga vec. Loseg je lika istetovirao; jeftin potez koji se obrisati (bez lasera) ne da.
(Stari vuk)
Da je istetovirao Tita ti bi mu ljubio skute. Pripovedaj nam o tvojim idolima malo, pa nam posle reci sta je ostalo posle njihovog "šefovanja - drugovanja". Samo ti veruj komunistickoj propagandi.

Mrle

pre 6 godina

Ta pobeda protiv Drim Tima ejj NBA zvezda i mi ih nakatamo mi je uz pobedu partizana u Zagrebu najdraza od svih nasih pobeda. Takvu jednu ekipu u takmicarskoj utakmici na domacem terenu to je stvarno cudo bozje.

agent mahoun

pre 6 godina

Džermejn O'nil Elton Brend, Redži Miler, Ben Valas, Pol Pirs, Andre Miler, Beron Dejvis, Majkl Finli, Antonio Dejvis .
Ej pa nek neko kaže da su Ameri bili sa slabim timom.

Pa ovo su sve košarkaške legende!

Nemanja

pre 6 godina

Auuu, sad sam se preznojao kad sam odgledao zavrsnicu. Kakva utakmica, kakav osecaj... tada kao srednjoskolac, gledao sam utakmicu sa drugarom u Domu učenika u Kikindi... čuvar u jednom trenutku dolazi da nas opomene i posalje na spavanje... samo je seo pored nas i na kraju smo se svi grlili i plakali od srece... po prvi put u zivotu sam plakao od srece... tada i nikad vise... sto ne znaci da nisam bio srecan samo tada je bilo nesto specijalno. Nek’ nam se bar jos samo jednom ponovi... da neki novi klinci osete to a mi stariji podsetimo...

Влада

pre 6 godina

Свака част Гуровићу за тројке, али она бацања Јарића на крају, е за то је требало стиснути...

Stevan

pre 6 godina

nista o nicemu

Jer nismo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roki, 6. decembar 2017 23:54)

Verovatno sam glupav kad ne znam da rastumacim
I shvatim ovako genijalan komentar... Pa bih te molio da objasnis sta si zeleo da kazes.

....

pre 6 godina

Zamislite reprezentaciju Amerike sa igračima belcima, tj bez crnaca... Kako li bi ti svetski šampionati i Olimpijade izgledali?..Kako bi izgledali plasmani?

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Mi smo tamo otisli kao Evropski prvaci sa puno zvezda i nekako je Pesic uspeo da napravi tim i mec po mec je tim rastao ali do samog kraja smo svi bili nesigurni jer su nam igraci bili u nekom grcu svaki mec pa cak i u finalu. Divac a pogami i Bodiroga su tada pokazali koliki su lideri ekipe a kada smo izborili produzetke tek se tada videlo koliko smo jaki i onda je Stojakovic raspalio i cela zemlja je slavila u 3 ujutru...

Jednostavno ta titula je morala da se uzme i uzeli smo je, posle toga raspad sistema ali Indianapolis za sva vremena.

hmm

pre 6 godina

Ne znam kad je Svetislav Pesic postao Stiven Kari,bilo receno Stiven ili ne,a poprilicno duo pamcenje imam,mora li se svakome nabacivati neka glupa imena tipa kvisko itd...
(Sta?, 06. decembar 2017 23:14)

Šta?

Stevan

pre 6 godina

Ali kako potencira muslimani, muslimani - zato što ih i etiketiraš, zato si i nacionalista
(prvo smo ljudi, 6. decembar 2017 23:50)

Kad neko kaze Srbi Pravoslavci, to je sasvim ok(ja licno osetim ponos kad mi neko takvu etiketu zalepi)... Kad kazes Muslimani, e to je vec neka vrsta prozivke, verske netrpeljivosti, i slicno. Ne razumem? Muslimani su prag osetljivosti na svoju veru spustili toliko nisko da njih i najmanja sitnica ume da uvredi i da zbog nje kmece, prete, zagovaraju ratno husacku retoriku. Vera u 21. veku treba da je samo smernica, nesto sto treba ispostovati radi tradicije i obicaja kako bi sacuvao svoje korene i identitet... a ne nesto cemu treba posvetiti citav zivot i davati celog sebe, nesto zbog cega treba ratovati, ginuti, pretiti. Biti civilizovan je izgleda izraz iz dalekog buduceg vremena za balkanske narode.

Ova

pre 6 godina

Pobeda je uistinu bila velika .Prvo taj sastav Amera uopste nije bio naivan .Znatw li sta je u to doba bio Dzerrmejn Onil i Elton Brend ,uz Dankana i Garneta to je bio sam krem visokih igraca u ligi .Pa Beron Dejvis , Merion i Pirs ,Ben Valas .Merion je narednih godina gazio sa Sansima a Valas bio sampion 2004 .Pirs je bio prvi krilni igrac Istoka .I da su isli u punom sastavu opet bi neki od ovih igraca bili na spisku .Iamo ne volim Spance u Pekingu su imali neverovatnu sansu da potpuno sruse mit o Americkoj ekipi .Kazu da je to mozda i druga najaca sslekcija nakon one iz 92 u rangu one iz 96 pa cak i bolja .Ameri su iubegli poraz samo zahvaljujuci Kobiju inace bi svasta bilo .Doziveli su poraze i u Atini pa i 2006 .Onda su stavili na celo reprezentacije mozda i najboljeg koledz trenera u istoriji ,a jednog od najboljih Americkih trenera ikad i eto rezultata .Inace od tad mi je Kari Pesic mozda i najveci nas trener koga sam posmatrao uz Dudu Ivkovica nije bilo lako voditi ovakvu ekipu .Naravnl uz duzno postovanje Zoca .