Petak, 24.11.2017.

20:26

Postupci protiv Zvezde i Partizana zbog rasizma

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinske postupke protiv Partizana i Crvene zvezde zbog ispada navijača dva beogradska kluba u utakmicama LE.

Izvor: SM

Postupci protiv Zvezde i Partizana zbog rasizma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

181 Komentari

Sortiraj po:

Stelt

pre 6 godina

Kada cete shvatiti da atmosfera na stadionu na kojem se igra utakmica za koju je nadlezna UEFA mora da lici na pozoriste, u svemu osim buke navijaca. Mora biti moguce da ljudi dolaze na utakmice sa malom decom i na sever i na jug i da za njih to bude potpuno normalno i bezopasno, kao i da nema nikavih ali bas nikavih poruka koje se ne odnose iskljucivo na fudbal i ljubav prema svom klubu. Nista vise od toga nije dozvoljeno. Ociglednoje da ce oba kluba biti izbacena iz takmicenja, i da nece igrati ponovo sve dok ne shvatite sta se trazi. I to ne samo da shvatite, vec da bas to i zelite. Tako je i sa celim drustvom - nema ulaska u EU dok se drustvo ne promeni. Dakle, ne samo da postuje pravila, vec da i da misli tako kako pise u pravilima, tj da bude drustvo normanih ljudi.

Драган

pre 6 godina

Срби и расизам...?

Па пола те ЕУ је до јуче имало колоније, имају их и сада али перфидније. Какав бре расизам ?!?!

Sale

pre 6 godina

birigentu Taj Skenderbeg je dva puta dobio Kairata koji je dva puta dobio Zvezdu i u dvomecu izbacio Dinama iz Zagreba koji je u poslednjih pet godina tri puta igrao ligu sampiona.

analiza

pre 6 godina

Nesto razmisljam,koliko je bilo tesko za Par da bude u grupi koju je izvukao.Ne iz fudbalskih razloga vec iz nefudbalskih razloga.Izvuces Skenderbeg iz Albanije,a imas problem Kosova.Izvuces ekipu iz Svajcarske,zemlje koja je druga drzava za Albance i to ekipu koja se zove Jang Bojs -Mladici-u slobodnom prevodu(ili mladi decaci),u trenutku kada sude i osudjuju srpskog generala s tim prezimenom.Izvuces ekipu iz bivseg SSSR-i moras daleko da putujes i da igras u sred zime.Sto ne izvukosmo neke Fince,Norvezane,Skote,neku zemlju s kojom nemamo problema?!

Mare

pre 6 godina

Nije problem samo rasizam, problem je kriminal koji upravlja fudbalom u Srbiji i koji je jači i od države, jer očigledno da im ne može ništa. Da mogu, ne bi pare MTS i EPS davali za fudbalske klubove koji su uz to profesionalni, a onda iz budzeta krpili gubitke. A za rasizam je najveci problem neobrazovana grupa, koja se ponasa kao krdo.

Јабучило

pre 6 godina

Једну ствар западњаци (а и неки овдашњи) очигледно не разумеју. Када некога желиш да увредиш, вређаш га оним што ће га заболети (или си бар уверен да ће га заболети) без обзира што то ни не мислиш. Одатле су и мајмунски крици које, видим, неки помињу. Одатле је и ку.во за жену (или мушкарца), пе.еру за мушкарца итд.

M

pre 6 godina

Ako neko kažnjava samo klubove iz istočnoevropskih zemalja, a za iste prekršaje ne kažnjava klubove iz zapadnoevropskih zemalja ili ih kažnjava blaže, da li je to rasizam?

hmm

pre 6 godina

Mi smo narod koji je generalno neartikulisan,primitivan i koji tera inat.Sto je najgore mi se ne trudimo da to promenimo nego jos velicamo!Zato nam tako i “dobro” ide na svim poljima.
(bora, 25. novembar 2017 08:48)

Pa složio bih se samo za ovaj inat.
Nismo ni neartikulisani ni primitivni,samo volimo da radimo stvari koje druge nerviraju,a to je neki inat...sta da se radi,to nam.se nikad nije isplatilo...

Ostin A

pre 6 godina

Једино што могу да подведу под расизам, а да се то чуло и да је певао онај са разгласа је "Партизане, ми за тебе живимо, хајде ИНДИЈАНЦЕ ове заједно да ...". Не би ме чудило да, у недостатку других аргумената, потегну тај.
(Лала, 25. novembar 2017 08:29)

1. I ko ne skače taj je š...
2. Ispuštanje majmunskih zvukova kad je njihov igrač dao gol

Obe stvari su mi odvratne. Sa tim da mi je ovo drugo potpuno suludo jer jedni od najboljih Partizanovih igrača Tavamba i Everton su isto crnci.
Na Zvezdinoj utakmici nisam bio. A to što svako ulazi/izlazi na atletsku stazu, što se preskaču tribine da bi se svi nagurali na jugu, pa ne možeš da dišeš, a kamoli da vidiš stepenice, je strašno. Uglavnom svi preskaču stolice i idu direktno ka izlazu. Kapiram da kad bi se nešto desilo, da bi svi izginuli.

Umesto da gledamo kako ovo da popravimo mi kukamo razvlačimo transparente i pevamo UEFA mafia, a u upravnom odboru naših fudbalskih klubova, kriminalac do kriminalca.

Marko

pre 6 godina

Vito, 25. novembar 2017 01:15

Isto onako kao sto su streljani civili bili pretnja muslimanima pa su ih pobili sto su vise mogli. Jel te nije sramota sto delis zrtve na manje i vise vredne? Kad god se pomenu srpske zrtve, jave se likovi poput tebe sa pricom "aaa i vi ste ubijali, aaa priznajte zlocine". Licemerni ste mnogo.

zaustavite - silazim

pre 6 godina

Kao što je košarka postala "sport" gde isti događaj podjednako može da se "sudi" za tebe, protivnika ili nizakog uz pravo da jedna odluka može biti opozvana i zamenjena suprotnom, tako su i kazne evropskih sportskih federacija postale sredstvo za vređanje inteligencije i prikupljanje ogromnih sredstava od sirotinje. Na ono malo slobodnomislećih, više niko ne obraća pažnju. Jači tlači.

Stop rasizmu

pre 6 godina

Prvo treba da znas sta je rasizam pa da pises o njemu... Kako mozes da napises da je bio rasizam pominjanje "Crnogoraca",kad su "Crnogorci" bele rase isto kao i Srbi,a rasizam je mrznja prema drugoj rasi(Crnogorac=Srbin).

ludinovinar

pre 6 godina

Smatram da netreba partizan i zvezda,da im se nedozvoli igranje u exropi zbog takozvani navjaca koji prave probleme na stadionima sirom evrope. 
Jedostavno iskljuciti ih iz daljeg takmicenja.
(dragoljub, 25. novembar 2017 09:48)

Како си ти, друже, уопште укључио мобилни телефон/компјутер?!

dragoljub

pre 6 godina

Smatram da netreba partizan i zvezda,da im se nedozvoli igranje u exropi zbog takozvani navjaca koji prave probleme na stadionima sirom evrope.
Jedostavno iskljuciti ih iz daljeg takmicenja.

Лала

pre 6 godina

Једино што могу да подведу под расизам, а да се то чуло и да је певао онај са разгласа је "Партизане, ми за тебе живимо, хајде ИНДИЈАНЦЕ ове заједно да ...". Не би ме чудило да, у недостатку других аргумената, потегну тај. Сећате ли се када су се одбојкашице пласирале за одлазак на СП у Јапану и тп славиле па прстима повукле очи и то су амерички медији (пази цинизма, највећи расисти на свету) окарактерисали као расизам.

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Navijam i volim Partizan ali sa zadovoljstvom zelim da bude kaznjen za te prolaze a najvise za onu riku preko razglasa,jer sam dobio transfer blama i nisam mogao na moru da gledam zanimljovu i borbenu utakmicu!
Ne vidim gde je bilo rasizma na ove tri utakmice,a sto se transparenata tice,za njih treba da zahvalimo nasem vodji jer moze da nas jase kako ko i kada mu se cefne,jer su ladno mogli da kazu da ti transparenti podrska teroristima koji su srusili kule bliznakinje..ili podrska isis-u...

Kakogod

pre 6 godina

Ja se slažem da treba da nas kazne, za pirotehniku, za blokirane stepenice, medije , i razglas.. ali mislim da su transparenti bili ipak pristojni( ja kao Srbin i navijač Partizan taj transparent " tvojoj majci hvala" nisam skapirao) kako onda može neko u Evropi da shvati da je to za Mladica , ja sam pomislio da je za nekog poginulog navijača . A zadnje sto mogu povezati je veza sa rasizmom- nidje veze . 0Pozdrac

bora

pre 6 godina

Mi smo narod koji je generalno neartikulisan,primitivan i koji tera inat.Sto je najgore mi se ne trudimo da to promenimo nego jos velicamo!Zato nam tako i “dobro” ide na svim poljima.

vazda

pre 6 godina

Sve razumem, ali optuzbu za rasizam nikako - ne secam se u poslednjih 10 godina da je iko od navijaca Partizana i Zvezde skakdirao po toj osnovi !?
(kako ko, pa ja, 24. novembar 2017 22:33)

... a prije par mjeseci protiv Buducnosti iz Podgorice ? Crnogorci ovo, crnogorci ono i ostalo skandiranje zbog cega je Partizan bio kaznjen zbog rasizma ? To se ne sjecas ?

glupi da nemogu biti gluplji

pre 6 godina

Svi su krivi samo srbende su u pravu,sad njihova teorija zavere svi su protiv srbije i srba,posto ste nacionalisti sad cete zvezdu gledat a i partizan samo u super ligi,jer posto ste pametni a ostali su svi glupi (Evropa),sad cete gledati na malim ekranima sve osim zvezde i partizana

žoržo

pre 6 godina

Šta se prave blesavi ovi navijači. Idem na utakmice i ima rasistickog navijanja. To što imamo drugih rasa u našem klubu ne sprečava neke navijače da vređaju tuđe, to sam gledao. Pa neće im suditi Apelacioni sud i sve ih osloboditi. I onda neka slave ratnog zločinca kod kuće.

neko ko zna

pre 6 godina

kaze vazura da su kao rasisticko navijanje naveli zivela kraljevina srbija... zaparolu nista jer nema osnova... razglas im je smetao I neautorizovana muzika tojest himna da volim crno bele jer su morali da cekaoju da se zavrsi da bi pustili njihovu himnu LE ... I primedba je za stajanje na stepenicama I to se odnosi na juznu tribinu I tu placamo kaznu redovno....

Dejan CZ

pre 6 godina

Za Srbe na vrbe novcana kazna od po porciju cevapa za clanove UEFE...i onda u Dnevniku 2 pojavi se predsednik i kaze da treba da negujemo sistem vrednosti koje namece EU...

bomber

pre 6 godina

@ Zamislite situaciju gde navijači napisu npr "burek i jogurt" (znam da je bezveze i da nema smisla ali navodim kao primer).
I ovi iz uefe vide to i ukucaju na google prevodilac ,i izbaci im neku psovku.
Kazna 100000€.

Ja mislim da tako i rade 😂.
(Pa mi smo dosli njih da gledamo, 24. novembar 2017 20:41)



jasno mi je šta si htio reći ali nisi izabrao dobar primjer... burek se nalazi na zastavi bih, a jogurt može da se shvati na razne načine... i eto ti uvrede bih zastave

Тарми пфк

pre 6 godina

О каквом расизму зборе ? Шта су они гледали? У хумској је био чисти фудбалски спектакл..

2+2=5

pre 6 godina

bolje platiti kaznu nego da taj novac pokrade uprava. samo se drzite svojih uverenja to vam niko ne moze uzeti samo ih mozete prodati. podrska navijacima od mene.

Kontras

pre 6 godina

Procitao sam pazljivo Article 14 i on se ne odnosi samo na rasizam, vec i na "drugo diskriminatorno ponasanje i propagandu". Kaze se tu i da su "svi oblici politicke, ideoloske i verske propagande zabranjeni" i da se kaznjavaju.

Moramo da shvatimo da "pravda nije za sve ista". Da, trenutno nije isti odnos prema nama kao prema npr. hrvatima, nazalost. Dok je ovakav odnos snaga u svetu za slicno ponasanje nasi navijaci ce biti VISE kaznjavani od npr. hrvatskih navijaca. ALI, umesto sto se zale, nasi navijaci moraju da se dovedu u red i da se U SKLADU S TIM I PONASAJU. Da NAUCE da igraju igru u nefer uslovima.

E sad, nasi klubovi treba da ukazu na cinjenicu da niko na transparentima nije pomenut i da to pravno ospore. Drugo, kod Partizana moze da se radi teoretski o bilo cijoj majci, bukvalno. E da, igrac Jang bojs-a posle svog gola otvoreno navijacima pokazuje ukrstene ruke kao da su na njima lisice. Zna se na koga je ukazivao. Treba ukazati na to.

Steta sto se politika opet uvlaci u sport. Ne zasluzuju to ni Zvezda ni Partizan. Ipak su to veliki klubovi kojima okolnosti za sada ne daju da pokazu svoju pravu velicinu.

...

pre 6 godina

Pa sobzirom da su grobari skandirali Tavambi i Everonu, a delije Kangi i Donaldu (protiv krasnodara) mogu samo da nam daju nagradu za anti rasizam, ne znam kako mladic spada pod razizam, mogu samo za mesanje politike (a ni to ne mogu jer nije precizirano), a za baklje,razglas i zakrcenje prolaza i treba da kazne.

mirko

pre 6 godina

Gledao sam obe utakmice na TV, nisam mogao čuti te povike, moguće je da su pojedinačna i neodgovorna lica nešto dobacivali.
To nisu nikakvi navijači, nego deo rulje kojima definitivno treba zabraniti dolazak na stadion.
Ako su pominjali čoveka koji je objektivno uvreda za narod onda je ispad još veći.
Pošto ga znam ,tvrdim to odgovorno. Krivci broj jedan su političari i njih treba kazniti, mislim na one koji na tome grade rejting.

Herr

pre 6 godina

Gledao sam Partizanovu utakmicu(ne celu i bez zvuka) i gledao sam Zvezdinu kao Delija...koji bre kurac!? Koji Rasisticki ispadi!?!?! Pa I Grobarima i nama igraju crnic u koje se kunemo i jedni i drugi!!! Ni mi ni oni nisu protiv BATE-a ili Young Boys-a nista rasisticki rekli/komentarisali/drali se/postupili !!!!

oko

pre 6 godina

I Roma je prvo bila optuzena za rasisticko ponasanje (majmunski krici) na utakmici sa Celsijem (3:3). Ali je komisija utvrdila da ih nije bilo I zatvorila je istragu. Tako da to sto su optuzeni ''na prvu loptu'' ne mora da znaci da ce biti kaznjeni

Inspektor torente

pre 6 godina

Pa pesma Generale nek je tvojoj majci hvala je namenjena pokojnom Veljku Radenoviću a koliko znam on za nista nije osudjivan!!!!Uefa ideš pod mač .....

wiener

pre 6 godina

Rasizam se po definiciji ujedinjenih nacija ne odnosi samo na boju kože. Bilo bi dobro da se to u srbiji shvati, jer i srbi su često žrtve rasizma.

Јабучило

pre 6 godina

Fino su nas upozorili da ne širimo političke poruke, a mi smo našli da se nadmudrujemo sa Evropom. Sada ćemo da platimo za to nadmudrivanje izbacivanjem oba kluba iz Evrope - Zvezde za ovu godinu, a Partizana za naredne tri, pošto mu ovo nije prvi put.

То ти је исто као и немачко сто за једног 1941. Технички гледано, окупатори су нас "упозорили", баш као што су нас је и ова мафија "упозорила".
Је л' треба банди да се правдамо и извињавамо?

Vito

pre 6 godina

(Marko, 24. novembar 2017 21:35)

Kao sto sam i pretpostavio, odgovor je uvej "a sta su oni nama radili".

Mladic je osudjen za streljanje hiljada nenaoruzanih i vezanih zarobljenika, te za snajperisanje i granatiranje civila, od cega preko 1000 ubijene dece. Kako su tacno nenaoruzani, streljani zarobljenici i civili pobijeni granatama i snajperima pretnja "za stotine hiljada Srba" objasni psihijatru

m1k3

pre 6 godina

@blejk
Od 2010-te, Bate je 5 puta igrao grupnu fazu lige sampiona... Sa druge strane Young Boys su zadnji put bili prvaci Svajcarske pre 30 godina.
To naravno nista ne govori o njihovoj snazi ove sezone, ali govori ponesto o tradiciji... Pominjati Basel u konotaciji YB, bi bilo isto kao kad bio neko igrao sa onim pacijentima italijanskom od kojih je Zvezda ispala prosle godine i rekao, ispred Milana su zavrsili u prvenstvu, a Milan je bio 3 puta prvak Evrope, pa ti racuanj koliko su jaki... Smesno, jel' da?
Sa druge strane, iskrene cestitke Partizanu na prolazu, nadam se da ce i Zvezda uraditi isto, i samo potvrditi sta sam i pricao cim su grupe izvucene. I Zvezda i Partizan nemaju srece da imaju samo dve ozbiljne utakmice u ligi, pa igraci nemaju potrebnu takmicarsku fizicku spremu. Zato izgleda da padaju kako vreme odmice.
Videlo se to i na PSG-Seltic... Skoti nisu toliko losi da prime 7 komada, ali jednostavno, liga u kojoj imaju samo dve ozbiljne utakmice, nije dovoljno da igraci podignu spremu za ozbiljnije utakmice...

Srbijo među šljivama

pre 6 godina

Iživljavaju se nad svim što je Srpsko... Ljubomorni, sujetni, smetamo im a može im se... Detalji su nevažni bitna je suština. Da je sve idealno bilo opet bi smislili neki dron ili tako nešto... Dozvolili smo da oslabimo samouništenjem SFRJ i sad mogu svim republikama da rade šta hoće... Što nisu ranije delili packe...

Don Kihot

pre 6 godina

Ne shvatam do kada ce narod i navijaci u Srbiji misliti da citav svet pojma nema, ali da su samo oni u pravu i da su svi iz nekog iracionalnog razloga protiv srpstva. 
Pa zar ne vide da su upravo zbog nacionalistickih gluposti ovi prostori danas najnazadniji u Evropi u svakom smislu i da je nacionalizam dobar recept kako pljackati gradjane i stvarati lazne vrednosti u drustvu.
(xxx, 24. novembar 2017 21:26)
Druze, vidis da ne vide...Pravoslavni talibani...A nemaju ' leba da jedu...

lopta

pre 6 godina

(zvezda u srcu, 24. novembar 2017 20:40) 

Šta bre ti pričaš? Zvezda se optužuje za rasizam!!?? Kakve to veze ima sa transparentom o Mladiću na kom se , uzgred, ni ne pominje?
(oberin martel, 24. novembar 2017 21:47)

e moj glupane....

Ns

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.
(Ns, 24. novembar 2017 22:13)

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?
(Novi sad, 24. novembar 2017 22:46)

Ti nisi pročitao moj komentar ja sam lepo rekao citiram- "samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo"- kraj citata , a ti meni postavljas pitanje koje sam ja vec postavio- svasta, e sad kad sam odgledao oba snimka vidim da bi kod Zvezdine parole to lako bilo dokazivo jer su pri sirenju parole " i sto dozivotnih da su ti dali castan Srbin tebe slavi"- uzvikivali ime Ratka Mladica imenom i prezimenom ali za Partizan ne znam kako bi parolu " hvala tvojoj majci"mogli da povezu sa Mladicem, to je pravno ne izvodivo jer moze da se odnosi na sto stvari, tako da Zvezda treba vise da se plasi posledica nego Partizan, ali čak i to nije najvaznije u celoj prici vec to kad UEFA nekog optuzi za RASIZAM to je ozbiljna optuzba koju oni nece tek tako lako da pokrecu ako nisu skoro sigurni da se to i dogodilo, medjutim ako oni rasizam smatraju da kad neko jednom coveku posvecuje parole koje ama bas nikog ne vredjaju pa jos i ne napise na koga se to odnosi onda je to čist FAŠIZAM od UEFE, i Zvezda a pogotovo Partizan treba da se zale ako kazne budu rigorozne jer ovo izivljavanje ne vodi nicemu, a za navijace sa severa i juga jedno pitanje- dokle cete svoje klubove upropasćavati vasim glupim inaćenjem, zar još niste shvatili da time nista dobro niste doneli ni sebi ni klubu za koji navijate jer Uefa jedva ceka da se to desi ne bi li nas drakonski kaznili

Aлександар

pre 6 godina

Сви се према нама понашају као у Хагу. Као да постоји нека чудна диоптрија са којом гледају на Србе, па ви сада "саберите два и два" па размислите да ли са таквима треба да се Евроунијатимо?

Talicni Tom

pre 6 godina

Jbg na stadionu West Hema na Evropskoj tekmi uleti navijač da bije igrača protivničkog tima i ova mafijaška organizacija Uefa ih kazni sa 30k evra.Da se to desilo u Bg izbacili bi nas godinu dana iz svih takmicenja.Bagra.

Vucko

pre 6 godina

Kakvo rasisticko ponasanje, nije istina, ima crnih igraca i u Zvezdi i Partizanu koji su postovani i obozavani. Nego im smetaju parole za Ratka Mladica, a posto nisu direktno pomenuli njegovo ime traze nacin da nas kazne. UEFA MAFIA!

anica

pre 6 godina

(dusandrugi, 24. novembar 2017 22:56)
Odredice datum tek, prosli put je bilo na dan utakmice sa Arsenalom, 19.okt...a prekrsaj je napravljen protiv Kelna...zbog nekih baklji. Gospodine...nadam se da niste u pravu, ali nazalost ne bi me iznenadilo suprotno...da taj datum bude 6.decembar, dan uoci utakmice. Generalno, citati izmedju redova moze svako, a oni uvek procitaju kako njima odgovara.

amigo

pre 6 godina

@Čisto da te edukujem,rasizam i jeste jedino ako nekoga vredjas na osnovu njegove boje kože,sovinizam je kada vredjas pripadnike iste rase(belce,crnce..itd) ali druge nacije,dakle sledeći put se edukuj pre nego li odvalis ovako nešto.
Navijači Partizana i Zvezde NISU vredjali nikoga ni po rasnoj ni po nacionalnoj osnovi.
@Bosanac
Nemoj nas da kunes dok tvoje "majke Srebrenice" veličaju koljaca Orica i cepaju srpske zastave....pocisti svoje dvoriste pa komentarisi tudje jasno.
UEFA zaista nema niti jedan opravdan razlog da kazni Partizan i Zvezdu dakle samo opušteno.

skeptik

pre 6 godina

Zvezda ce biti kaznjena utakmicom bez prisustva publike, a Partizan ce biti izbacen na par godina iz Evrope. Demokratija je kada smes da iskazes svoje misljenje, ali samo ako je u skladu sa trenutnom politickom ravnotezom u svetu.
(Objavite mi komentar, 24. novembar 2017 23:13)
Nemas pojma decko. I Zvezda, i Partizan, i Zenit su optuzeni po clanu 14. tako da ce kazna biti jedinstvena po ovoj tacki plus dodatne kazne po ostalim tackama.

anica

pre 6 godina

(svasta, 24. novembar 2017 23:24)
Gospodine, uz duzno postovanje, muza jos uvek nemam, a i da ga imam nije vas problem...i kada ga budem imala stici cu da gledam 453 sportska dogadjaja dnevno.
Ps. Moj buduci muz je svestan moje varjace .
Pozdrav.

Madjo

pre 6 godina

Fino su nas upozorili da ne širimo političke poruke, a mi smo našli da se nadmudrujemo sa Evropom. Sada ćemo da platimo za to nadmudrivanje izbacivanjem oba kluba iz Evrope - Zvezde za ovu godinu, a Partizana za naredne tri, pošto mu ovo nije prvi put. Ne znam koji im je đavo trebala poruka tipa "još sto doživotnih da su ti dali" i "nek je tvojoj majci hvala". Kalve veze to ima s fudbalom i sa navijanjem!? Gluposti na kubik!

svasta

pre 6 godina

Rasizam je za njih kao dobar dan, koliko pre su pozurili da ovo urade. Kada sam videla transparent delija znala sam da ce biti problema po pitanju navijaca ili novcana kazna, ali reci RASIZAM...koliko moras biti cinican, meni je mrsko da izgovorim tu rec a kamoli da pomislim na to. Onda skontas da je to vokabular slican SOVINIZMU FASIZMU ITD...Naviklo to! Da li imamo pravo da mislimo svojim glavama, godinama zatucani u glavu od strane kojekakvih muljara. Godinama diskriminacija i sputavanje! Cast i obraz se tesko kaljaju to je ono sto ih najvise boli, koliko god da se peckamo medjusobno, koliko god da ima uvreda uvek cemo stati jedni uz druge. Sa jedne strane razmisljamo ne treba ni Stefan Nemanja ni Knez Lazar ni sajkaca ni nista na sportskim dogadjajima a sa druge strani pokazati deo nacionalnog identiteta nije uvreda. Sta god da uradimo crne smo ovce...niko ne kaze da smo cvecke, ali sudite po pravilima svima, a ne kako nekom tamo odgovara. 
Zvezda i Partizan nikada nista rasisticki nisu uradili.
(anica, 24. novembar 2017 22:40)

Gospodjo, vama bi, uz duzno postovanje, bolje bilo da nekad suprugu napravite klopu nego sto dnevno gledate 123 sportska dogadjaja.
Jedina ste osoba na ovom portalu za koju se zna da imate odraslu djecu i suprug sljaka a vi 24/24 gledate Nadala, Djokovica, Zvezdu...

neko ko zna

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba. 
(Ns, 24. novembar 2017 22:13) 

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?
(Novi sad, 24. novembar 2017 22:46)

ajde genije objasni ti meni kako ce disciplinska komisija da dokaze da je transparent sa natpisom '' tvojoj majci hvala '' transparent za mladica ??? I da naravno da moraju da obrazloze zasto te kaznjavaju jer postoji sportski sud u lozani koji moze milionski da ih rebne ako budu bahati pa nekom samovoljom izbace klub... svaka kazna do sada I u buduce mora biti obrazlozena kako I zasto

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Zvezda ce biti kaznjena utakmicom bez prisustva publike, a Partizan ce biti izbacen na par godina iz Evrope. Demokratija je kada smes da iskazes svoje misljenje, ali samo ako je u skladu sa trenutnom politickom ravnotezom u svetu.

M

pre 6 godina

Da se razumemo, ovo je očekivano. Došli smo dotle da nisu etiketirani samo generali za neka dešavanja u ratu, sada smo na udaru svi mi kao pojedinci društva jer ovde IMA rasizma, netolerancije i nereda! Šta je bilo dan nakon Skenderbega na košarkaškoj utakmici? Znači, Grobari su poslušali upravu da na meču protiv Skenderbega ne prave incidente da bi koliko sutra pogodili nekog sa tribina i koješta uzvikivali na košarkaškom meču. Ovaj put je uprava Partizana nešto blaže cenila bezbednost sa Young Boys-om i odmah su se dogodili prestupi a naročito mi smeta onaj deo o zagušenim prolazima jer je Vazura prvi vikao i obezbeđivao redare za meč sa Skenderbegom kako prolazi ne bi bili zagušeni. Ko je kriv dakle? Pa svi mi!!
Ka ćemo već jednom shvatiti da sa EU nema zezanja i da ona ne spava NIKAD!?
Voleli je ili ne, to je sistem kojem težimo i davno su oni preležali ove seljačke fore na koje mi mislimo da ih pecamo.
Moj Partizan je prezimio ali cenim da igramo utakmicu bez publike u februaru. Jedino se plašim neke veće kazne ali nas izgleda i to treba da strefi kako bi smo krenuli nešto da menjamo u društvu.
I još nešto.. Kako upravi ne smeta onaj koji je vodio navijače sa razglasa?!? Pa smanjio sam televizor a ne još da idem uživo da slušam! Dokle više ti huligani na stadionima!?

derion

pre 6 godina

Nevezano za vest,koja je nazalost nepovoljna po sve,vidim da smo dobili preko noci `preozbiljne` klubove poput Skenderbega,i vec odavno `gigante iz Svajcarske,pretendente na jedan od evro trofeja` poput Jang Bojsa...tako predvidivi komentari od strane komsiluka,da su postali i vise nego komicni(%

dusandrugi

pre 6 godina

Zvezdaši, onaj transparent će da vas košta prisustva publike, a neprisustvo publike će da vas košta ispadanja iz takmičenja, pa vi vidite da li vam se to isplatilo.

Novi sad

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.
(Ns, 24. novembar 2017 22:13)

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?

slaviša šmigič

pre 6 godina

NE BRANIM NAŠE ALI EVO TIJRRY ENRY IZ MENČESTERA JE REKAO,DA PRVO TREBA,DA POČISTE PRED SVOJIM DVORIŠTEM.NEGO NEZNAJU KAKO ULOŽENE PARE ŠVAJCARACA T NEMACA BI ISPARIJO PA HAJDE,DA JIH KAZNIMO,SETITE SE SSAMO KOLIKO SU DANCI TRAŽILI,,DA SE IZBACI TADA SRBIJA I CRNAGORA SA EVROPSKOG KAKO BI ONI IGRALI,ZNAMO ŠTA SE JE DESILO NA EP.TO JE SVE IGRA BOGATIH LJUDI,DA KOJIM SLUČAJEM NISMO POVEZANI RUSIJOM VEČ EVROPOM,PROBLEMA NEMA,OVAKO,DA DAJU NA ZNANJE NAMA SVE JE TO POLITIČKA IGRA.PROFESIONALNI SPORT SE MI ZGADIJO,POGLEDAJTE SAMO ŠTA SE RASIPAVAJU LOVOM A OVAMO RATOVI ZA HRANU.

Bond007

pre 6 godina

Sve dokle klubovi ne postave kamere i kazne one koje prave probleme (ZABRANA ULASKA NA STADION)od godinu do dozivotno nikad nece proci bez kazne od UEFA ili FIFA.Kamere su veoma jeftine o odnosu koliko su kazne UEFA

SDFG

pre 6 godina

Aj nas izbacite,ne bi vam bilo prvi put...а onda Jang Bojs da osvoji LE...
(gremlin, 24. novembar 2017 20:31)

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dirigent, 24. novembar 2017 20:35)

Pored Zvezdinih sudija i kombinacija ni Real ne bi bio prvak Jelen Super Lige

kako ko, pa ja

pre 6 godina

Sve razumem, ali optuzbu za rasizam nikako - ne secam se u poslednjih 10 godina da je iko od navijaca Partizana i Zvezde skakdirao po toj osnovi !?

Ns

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.

Стварно

pre 6 godina

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..
(vazda, 24. novembar 2017 21:53)

Молим те, преклињем те, објасни нам који још то расизам постоји!!!!

pvo

pre 6 godina

I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi! Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta
(Bosanac, 24. novembar 2017 21:55)

ti ces ovde penziju zaraditi od komentarisanja. idi gledaj Audiciju. vi i vasa "tolerancija", ko vas ne zna.

anica

pre 6 godina

Rasizam je za njih kao dobar dan, koliko pre su pozurili da ovo urade. Kada sam videla transparent delija znala sam da ce biti problema po pitanju navijaca ili novcana kazna, ali reci RASIZAM...koliko moras biti cinican, meni je mrsko da izgovorim tu rec a kamoli da pomislim na to. Onda skontas da je to vokabular slican SOVINIZMU FASIZMU ITD...Naviklo to! Da li imamo pravo da mislimo svojim glavama, godinama zatucani u glavu od strane kojekakvih muljara. Godinama diskriminacija i sputavanje! Cast i obraz se tesko kaljaju to je ono sto ih najvise boli, koliko god da se peckamo medjusobno, koliko god da ima uvreda uvek cemo stati jedni uz druge. Sa jedne strane razmisljamo ne treba ni Stefan Nemanja ni Knez Lazar ni sajkaca ni nista na sportskim dogadjajima a sa druge strani pokazati deo nacionalnog identiteta nije uvreda. Sta god da uradimo crne smo ovce...niko ne kaze da smo cvecke, ali sudite po pravilima svima, a ne kako nekom tamo odgovara.
Zvezda i Partizan nikada nista rasisticki nisu uradili.

chupavi

pre 6 godina

Ne znam za utakmicu Partizana koju nisam gledao, ali jesam Zvezdu protiv BATEa. U ekipi iz Borisova nije bilo igraca pripadnika druge rase osim belaca dok je bas u Zvezdi igralo tri igraca crne rase. Koliko se secam nijednom navijaci Zvezde nisu vredjali svoje igrace, pa odatle i pitanje zasto je Zvezda pod istragom zbog rasizma?

dirigent

pre 6 godina

@dirigent 
Skenderbeg (a posebno Jang Bojs) je u ovom trenutku za Zvezdu,preozbiljan klub!!
(Dušan, 24. novembar 2017 21:47)

Ma znam, znam... Napisah vec da znam sve to, Skender nikad jaci, Albanska liga nikad jaca, Bojsi bili pretendenti za titulu LE al ih zaustavili prejaki Skender i Partizan... I znam da bi Skender bio u Zvezdinoj grupi prvi, a Bojsi drugi... jos nesto ? ;)

Ratko

pre 6 godina

za zvezdu igrala 3 crna igraca, za bate nijedan, pa nisu valjda vredjali svoje igrace
(iggy, 24. novembar 2017 20:46)

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vazda, 24. novembar 2017 21:53)

...mora da si bosanac,vidis ,ovo sad sto sam ja napisao je uvijena forma sovinizma,..za rasizam ,...ja sam dosad cuo za 4 rase,crnu , belu, zutu, i crvenu,sad posto si ti tako upucen ,nabroj mi ostalih 96,hvala...i u pravu si ,svako OVDE komentarise,pogotovu ti...

Eon

pre 6 godina

Zasto pobogu da mi bude krivo ? Cista konstatacija na komentar da bi Jang Bojs osvojio LiguEvrope sto je komicno..Jang Bojs nisu mogli ni poluamaterski Skenderbeg da dobiju... Znam, znam, Skenderbeg je 'nikad jaci klub i Jang Bojs itd itd znam sve vase price, ali ono, ko prati fudbal zna itekako o kakvim je ekipama rijec... Prastaj
(dirigent, 24. novembar 2017 21:13)

Zapitaj sebe zasto ti je ti krivo, to samo ti znaš. A ono sto je komicno su tvoji pokušaji da omalovaziš Jang Bojs. Onaj ko prati fudbal zna da je Jang Bojs lider Švajcarskog prvenstva, a takođe onaj ko prati fudbal zna na kom mestu je raspali Keln, zakucan je za dno

dejanpfk

pre 6 godina

Koji rasistički povici?
(Chandler M. Bing, 24. novembar 2017 22:03)

Evo iz kluba kazu da se za rasisticke povike smatralo skandiranje "kraljevina Srbija", a za upad na teren u pitanju je bila osoba koja skuplja lopte..

Ovo je postalo izivljavanje od strane uefa, a ne neko isterivanje pravde ili necega...
Ovo je smesno...

Pantelija73

pre 6 godina

@I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi!
Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta
(Bosanac, 24. novembar 2017 21:55)

Pa vi bosanci i ne treba da gledate NASE klubove, gledacemo ih mi iz Republike Srpske...

oberin martel

pre 6 godina

Sine, YB ima 7 bodova prednosti u odnosu na Bazel, koji je pre neki dan dobio Junajted....
(blejk, 24. novembar 2017 21:46)

Đuka, ti li si?

Vito

pre 6 godina

Kako je ovo bilo predvidivo

1. Klub ce upozoriti navijace da ne skandiraju. Ali nece reci ne skandirajte politicke parole, nego "ne spominjite nase generale" (heeej ratni zlocinac je "nas")

2. Ovo ce se interpretirati kao "zapad je protiv Srba a oni svoje zlocince mogu da slave, e za inat cemo napraviti transparent"

3. Bice transparent

4. Logicno, bice i kazna, prema pravilima Uefe

5. Usledice viktimoloski narativ "kako? otkud? opet zapad samo protiv nas!"

6. Ni klub ni vlast opet nece nista uraditi protiv huligana koji velicaju ratne zlocince, nego ce zapad biti kriv

7. Idemo Jovo nanovo

abv

pre 6 godina

rasisti su od pamtiveka vestacka tvorevina amerika(zna se i čija) engleska i ostali koji su hvatali lasom ljude crne boje kože ali to ne sme da se priča i piše jer veliki brat to ne dozvoljava a poslušnici moraju da slušaju

dirigent

pre 6 godina

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu... 
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35) 

Krivo ti je zato što je Partizan pobedio, jel da?
(Eon, 24. novembar 2017 20:50)

Zasto pobogu da mi bude krivo ? Cista konstatacija na komentar da bi Jang Bojs osvojio LiguEvrope sto je komicno..Jang Bojs nisu mogli ni poluamaterski Skenderbeg da dobiju... Znam, znam, Skenderbeg je 'nikad jaci klub i Jang Bojs itd itd znam sve vase price, ali ono, ko prati fudbal zna itekako o kakvim je ekipama rijec... Prastaj

Drug Cvorovic

pre 6 godina

Nisu rasisticki, vec nacionalisticki ispadi, tj. velicanje ratnog zlocinca i podstrekivanje na ratne zlocine.Samo da pojasnim kome Nije jasno.

vazda

pre 6 godina

za zvezdu igrala 3 crna igraca, za bate nijedan, pa nisu valjda vredjali svoje igrace
(iggy, 24. novembar 2017 20:46)

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..

deki

pre 6 godina

Kada je medju nama toliko retardiranih ljudi koji sebe nazivaju navijacima, koji na utakmice dolaze najmanje zbog fudbala, i kada ne posedujemo mehanizme kojim bi se borili protiv necega sto osudjuje citav svet, onda nasim najvecim klubovima i treba zabraniti u narednih 50 godina da igraju evropska takmicenja, pa cemo mi organizirati nasu ligu sampiona, sa Zvezdom Partizanom, Surdulicom, Javorom itd.Kim Jong Un da nam pozavidi.

srcani

pre 6 godina

SRAMOTA!Jedino sto ima smisla reci za ove postupke UEFA MAFIJE...Eto cim smo prosli u nokaut fazu,odnosno treba da prodjemo(C.Zvezda) ,oni odma disciplinske postupke..Kakva slucajnost!?

zoran

pre 6 godina

Sve ovo je nirmalno.Pre nekoliko gidina reprezentacija Irana je isključena uz svih fudbalskih takmičenja zbog povezanosti fudbala i politike u toj zemlji.Rasizam,nacionalizam treba iskoreniti.Tkzv delije su oruđe vlast-premlaćuju po Srbiji ko im liči na gej,roma.Rukovodstvo oba kluba su ratni huškači iz devedesetih.

blejk

pre 6 godina

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35)
Sine, YB ima 7 bodova prednosti u odnosu na Bazel, koji je pre neki dan dobio Junajted, i ne samo to nego su od 2011 3 puta prošli grupnu fazu LŠ, ali neka bitno da Belorusi igraju ubitačan fudbal i Keln koji na polusezoni ima 2 boda u prvenstvu!

Wooooooooow

pre 6 godina

I treba da nas izbace. Ne vredi. Zamole ih iz klubova da ne politiziraju na tribinama i ne vredi. Srpska liga i zdravo. Daleko su i klubovi i navijači od Evrope.

navijac

pre 6 godina

@Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu... 
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35) 

Ma da, verovatno je Jelen Super liga jaca od Svajcarske lige!

eugene

pre 6 godina

na jna je juce neki lik-decko-diler-navijac imao izlaz na ozvucenje preko zvanicnog spikera... nesvesno je neverovatan show napravio, drao se, mumlao, slengovao 10 reci (fond mu ima najvise 15)... prvo te obuzme sramota, potom haos od smeha je l stvarno nije normalan, a realno zasluzili smo drakonsku kaznu... da im nikad vise ne padne na pamet da to nekom dozvole... tesko opisivo sta je on radio, ko je bio na sinoc na jna, kapira sramotu...

Marko

pre 6 godina

Vito, 24. novembar 2017 21:13

Slabo se ti razumes u ovu tematiku. Inace, znas zasto smatraju Mladica herojem? Spasio je desetine hiljada, ma sta desetine, verovatno i preko stotinu hiljada ljudi sigurne smrti. Bio je rat, ubijali su svi redom protivnike, da on nije dobro rukovodio vojskom, Srba bi poginulo najvise u tom ratu, kapiras? Uostalom zasto ja ne bih smatrao herojem njega koji je i moju porodicu spasao, a treba da budem ok sa onima koji slave Gotovinu, coveka koji nas proterivao i ubijao. Treba da postujem neki tamo sud, u kojem sude ljudi koji ne znaju na mapi da nadju Bosnu? Samo budale mogu priznati njihove presude.

Xman

pre 6 godina

Koje palio pirotehniku? Zar ne rece Vezara da su postavili stotine kamera? Zasto redari 1000. put pustaju ljude na stepenice? Ko je uleteo na teren, jel postoji snimak?? Odmah u zatvor, a ne da nas izbacuju iz Evrope zbog pojedinaca. A oni koji se cude za "rasizam" neka pogledaju transparente za Mladica koje su okacili i grobari i delije.

6afhb6

pre 6 godina

Kada ce ovi navijaci da shvate da Evropi ne trebaju srpski klubovi, vec da srpskim klubovima treba Evropa. Ne tolerise se to tamo... Ako morate da vicete, vicite na utakmicama protiv Surdulice ili cete uskoro samo i igrati protiv Surdulice i njima slicnima. A jos bi bilo bolje da prestanete da vicete i da ne koristite stadion za najnizu vrstu strasti, nacionalizam.

guido

pre 6 godina

Kakav bre rasizam? gledao sam sve utakmice crvene zvezde i partizana u ligu evrope i nisam primetio nikakve rasističke ispade navijača tu osim toga što su navijači skenderbega protiv partizana uzvikali "UČK"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezdaš, 24. novembar 2017 20:54)
----------------------------------------------------------------

A Ratko Mladic heroj?

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Ma daj ovo je sramota!kakvi rasisticki ispadi kad u obe ekipe igra bar 6 igraca iz afrike!sprdaju se s nama!ovo ostalo sto stavljaju na ruku FKP je smesno!
(Ofsajd slepče!, 24. novembar 2017 20:32)
Jos ako uzmes u obzir da Bate nema nijednog u timu...pa, kome su onda skandirali?! Ziv nisam da vidim neki snimak, gde se cuje rasisticko navijanje...koje nisam cuo na Marakani ne pamtim od kada. Verovatno od kada su crnci poceli da igraju za srpske klubove. Nebuloza.

manjane

pre 6 godina

jel znaju oni da se navijaci komsinice zvanicno zovu "cigani"? jel treba da ih zovemo romi sta? ili da zabrane ceo sever sta? obrni okreni uzimaju pare, a mi brinemo da nas ne kazne za generala

Zebo

pre 6 godina

Tim bate borisova, barem ovi koji su igrali , sastavljen je od igraca koji pripadaju beloj rasi. Sta mozes da kazes a da to bude uvreda na rasnoj osnovi?

Don Kihot

pre 6 godina

Hahahaha zbog rasističkog skandiranja, a kome gospodo iz UEFE? delije lepo sročile parolu... ne mogu im ništa jer mladića nisu ni pomenuli... Pa sad izmišljaju rasističke povike. I ovo za partizan sramota... Ustvari to je rasizam, mržnja prema svemu što je iz SRBIJE oni su ti rasisti... Al polako
(veljko, 24. novembar 2017 21:01)
Zgadili ste se svakom normalnom gradjaninu Srbije, vi kojima su idoli Mladic,Arkan,Legija...Vi ste bruka i sramota Srbije!!

buldog

pre 6 godina

Charges against FK Partizan:

- Field invasions - Art. 16 of the UEFA Disciplinary Regulations (DR)
- Setting off of fireworks - Art. 16 (2) DR
- Racist behaviour - Art. 14 DR
- Improper conduct of supporters (use of sound/PA system) - Art. 16 (2) DR
- Stairways blocked - Art. 38 of the UEFA Safety and Security Regulations
- Unauthorised media on the pitch - Art. 72.02 of the UEFA Europa League Regulations

....Nazalost crno nam se pise, ima da zavrsimo kao Fejnord prije par sezona, posle par opomena izbaceni su i Evrokupa i to pred osminu finala.... pa dookle ljudi dookle ??

xxx

pre 6 godina

Ne shvatam do kada ce narod i navijaci u Srbiji misliti da citav svet pojma nema, ali da su samo oni u pravu i da su svi iz nekog iracionalnog razloga protiv srpstva.
Pa zar ne vide da su upravo zbog nacionalistickih gluposti ovi prostori danas najnazadniji u Evropi u svakom smislu i da je nacionalizam dobar recept kako pljackati gradjane i stvarati lazne vrednosti u drustvu.

veljko

pre 6 godina

Hahahaha zbog rasističkog skandiranja, a kome gospodo iz UEFE? delije lepo sročile parolu... ne mogu im ništa jer mladića nisu ni pomenuli... Pa sad izmišljaju rasističke povike. I ovo za partizan sramota... Ustvari to je rasizam, mržnja prema svemu što je iz SRBIJE oni su ti rasisti... Al polako

goran

pre 6 godina

To vam je najveće licemerju uefe,pa Nemci u Pragu kliču zig hajl i nikom ništa,a oni kao izmišljaju gužvu itd,to je sve zbog transparenta ali nemaju dokaze,pa ko veli naći ćemo im nešto. ajde bre UEFA stisni onu stvar pa izbaci Nemačku sa Svetskog prvenstva. prosto jednostavno budi dosledna u svojim stavovima.

oberin martel

pre 6 godina

A kad ja napisem (juce, na vest o transparentu) da je transparent trebao da bude posvecen ljubavi prema klubu, sa podrskom igracima koji igraju jednu od najvaznijih utakmica u dosadasnjim karijerama, veliki NAVIJACI kluba mi lepe minuse jer nisam dovoljno SRBIN, u mom slucaju srpkinja. Eto, sada neka kazne Zvezdu sa 3 boda, ionako sport nije vazan, vazno je ko je najveci heroj i ko vise mrzi komsije u generaciji koja je rodjena posle rata!

Srdacan pozdrav!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zvezda u srcu, 24. novembar 2017 20:40)

Šta bre ti pričaš? Zvezda se optužuje za rasizam!!?? Kakve to veze ima sa transparentom o Mladiću na kom se , uzgred, ni ne pominje?

Bosanac

pre 6 godina

Zelim vam od srca da vas izbace iz takmicenja!
Nikada vise, nikada nijedan klub nebitno koji sport da je u pitanju, nece imati simpatije ljudi iz Bosne.
Vi ste bolesni! Takve neljude prizivati i prozivati na sportskim takmicenjima..
Dabog da imali posla s takvima povazdan svi koji ga volite!!!!

vi72

pre 6 godina

Naši tzv. "navijači" dva najveća kluba nikako da se izleče od svojih bolesti.Jadno deluju upozorenja klupskih uprava pred velike utakmice, te molim vas, nemojte ovo, nemojte ono... kazniće nas.Kao da su mala deca i nikako da se nauče kulturi navijanja.O zakrčenim prolazima da ne pričam.Stvari koji se jednostavno rešavaju kod nas su tabu teme.

Dacha

pre 6 godina

Zapadni svet nema predstavu o rasizmu kao rasizmu kad nas posmatra kao zemlju tj mi generalno kao narod nismo rasisti niti smo to bili kroz celokupnu nasu istoriju,niti imamo robovlasnicku proslost i to njima nikako nije jasno jer su oni navikli na taj problem u njihovim zemljama i kada cuju da neko oponasa zvuke majmuna npr oni odmah to povezuju sa rasizmom a to veze sa zivotom nema jer taj neko ko to radi u stvari samo zeli da isprovocira tog tamo igraca i nista vise,niti on mrzi njega,niti mrze crnce,niti ima bilo kakve predrasude o drugim rasama,cak da ga posle utakmice sretne na ulici verovatno bi zeleo da se pozdravi sa njim i da se slika! E to zapad ne kapira i otuda tolike kazne zbog rasizma prema nasim klubovima!

Bosanac

pre 6 godina

I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi!
Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta

zvezdaš

pre 6 godina

Ako je zabranjen razglas, 'ajde. Ulaz u teren, ok. Ali gde su videli rasizam? Ili je to ono da što više natovare, pa će već zbog nečega kazniti.
Pa ni grobari ne diraju naše strance ni mi njihove niti bilo koje druge... koji rasizam?
Kažu "lepota je u oku posmatrača." Oni vide rasizam tamo gde ga nema... da nije do njih?

Zvezdaš

pre 6 godina

Kakav bre rasizam? gledao sam sve utakmice crvene zvezde i partizana u ligu evrope i nisam primetio nikakve rasističke ispade navijača tu osim toga što su navijači skenderbega protiv partizana uzvikali "UČK"

vazda

pre 6 godina

ovi sto se pitaju kako sto ... pa na prenos se bre citavo vrijeme cuo vodja navijaca na razglas kako prica, objasnjava, pjeva itd itd, stvarno mislite da je to dozvoljeno i normalno ? Da igraci konstantno na teren veoma glasno cuju nekog kako se derinja glasnije, ajmo, to, eej, aaaj, bla ble ??? Mikrofon vodje navijaca je bio malar pet puta glasnije pojacan nego sto to obicno biva... Sto se tice rasistickih ispada, vidim komentare kako rasisticki kad imamo 'tamnopute igrace u timu' hahahahaha znaci nevjerovatni ste ... kakve to veze sa icim ima? Mislite da je samo to rasizam ako pjevas nesto protiv tamnoputih osoba ??? hhaha majko mila ....

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Ma daj ovo je sramota!kakvi rasisticki ispadi kad u obe ekipe igra bar 6 igraca iz afrike!sprdaju se s nama!ovo ostalo sto stavljaju na ruku FKP je smesno!

dirigent

pre 6 godina

Aj nas izbacite,ne bi vam bilo prvi put...а onda Jang Bojs da osvoji LE...
(gremlin, 24. novembar 2017 20:31)

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...

benZin

pre 6 godina

daaj ljudi pa jel moguce da iznova i iznova ponavljamo iste greske, ma kakve greske, gluposti !?!?!? Plus ovaj put utrcavanje na teren i lica bez dozvole pored terena, o cemu se radi ??? Znate da vec imamo dvije kazne i da je sledeca drakonska i opet ne mozemo da se suzdrzimo ? I to na domacem terenu... Nadam se da necemo biti izbaceni iz takmicenja, jer je ovo vec drugi put samo za rasizam ....

joki

pre 6 godina

sram bilo uefu,niko ama bas niko ne moze reci da su grobari i delije rasisti,iz prostog razloga sto i u zvezdi i u partizani uvek ima igraca i afrikanaca i muslimana.
i nikad jedne druge nismo zezali ni vredjali zbog broja afrikanaca na primer.

uefa je navikla koga da kaznjava,jeste sportska tema ali zivim za dan kada ce se raspasti i propasti veliko zapadna hemegonija.

Pa mi smo dosli njih da gledamo

pre 6 godina

Zamislite situaciju gde navijači napisu npr "burek i jogurt" (znam da je bezveze i da nema smisla ali navodim kao primer).
I ovi iz uefe vide to i ukucaju na google prevodilac ,i izbaci im neku psovku.
Kazna 100000€.

Ja mislim da tako i rade 😂.

glavni arhivator

pre 6 godina

ako bre samo udri po dzepu.....kad mi ne mozemo uefa ce da zatvori juznu i severnu tribinu .... vide i oni ko je najveci problem na stadionu a ovi iz uprave nemaju petlju da ih iskontrolisu....

Dak sr

pre 6 godina

Mogu samo u lakat da nas poljube i jedne i druge !!!!!! A ovi koji bi voljeli da se zatvore južna i severna tribina oni ni tad na stadionu ne bi bili !

Gru

pre 6 godina

Mi nikako da shvatimo da se Srbima nista ne tolerise i zato moramo da budemo manji od makovog zrna na utakmicama! Drugi mogu kao npr Hrvati da nose kukaste krsteve i fasicticke parole ili Albancima zastavu velike Albanije, ali nama nije nista. Sto pre shvatimo da pravda nije ista za sve, pre ce nam biti bolje.

Istina

pre 6 godina

A kakve je onda poruke slala UEFA kada nam je reprezentaciju izbacila sa evropskog 92. i Zvezdi oduzela sve bodove sa kojim bi i Zvezda i Partizan igrali LS bez kvalifikacija? Nema mesanja politike i sporta? Uzasna demagogija.

zvezda u srcu

pre 6 godina

A kad ja napisem (juce, na vest o transparentu) da je transparent trebao da bude posvecen ljubavi prema klubu, sa podrskom igracima koji igraju jednu od najvaznijih utakmica u dosadasnjim karijerama, veliki NAVIJACI kluba mi lepe minuse jer nisam dovoljno SRBIN, u mom slucaju srpkinja. Eto, sada neka kazne Zvezdu sa 3 boda, ionako sport nije vazan, vazno je ko je najveci heroj i ko vise mrzi komsije u generaciji koja je rodjena posle rata!

Srdacan pozdrav!

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Ma daj ovo je sramota!kakvi rasisticki ispadi kad u obe ekipe igra bar 6 igraca iz afrike!sprdaju se s nama!ovo ostalo sto stavljaju na ruku FKP je smesno!

Istina

pre 6 godina

A kakve je onda poruke slala UEFA kada nam je reprezentaciju izbacila sa evropskog 92. i Zvezdi oduzela sve bodove sa kojim bi i Zvezda i Partizan igrali LS bez kvalifikacija? Nema mesanja politike i sporta? Uzasna demagogija.

dirigent

pre 6 godina

Aj nas izbacite,ne bi vam bilo prvi put...а onda Jang Bojs da osvoji LE...
(gremlin, 24. novembar 2017 20:31)

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...

joki

pre 6 godina

sram bilo uefu,niko ama bas niko ne moze reci da su grobari i delije rasisti,iz prostog razloga sto i u zvezdi i u partizani uvek ima igraca i afrikanaca i muslimana.
i nikad jedne druge nismo zezali ni vredjali zbog broja afrikanaca na primer.

uefa je navikla koga da kaznjava,jeste sportska tema ali zivim za dan kada ce se raspasti i propasti veliko zapadna hemegonija.

Zvezdaš

pre 6 godina

Kakav bre rasizam? gledao sam sve utakmice crvene zvezde i partizana u ligu evrope i nisam primetio nikakve rasističke ispade navijača tu osim toga što su navijači skenderbega protiv partizana uzvikali "UČK"

Madjo

pre 6 godina

Fino su nas upozorili da ne širimo političke poruke, a mi smo našli da se nadmudrujemo sa Evropom. Sada ćemo da platimo za to nadmudrivanje izbacivanjem oba kluba iz Evrope - Zvezde za ovu godinu, a Partizana za naredne tri, pošto mu ovo nije prvi put. Ne znam koji im je đavo trebala poruka tipa "još sto doživotnih da su ti dali" i "nek je tvojoj majci hvala". Kalve veze to ima s fudbalom i sa navijanjem!? Gluposti na kubik!

pvo

pre 6 godina

I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi! Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta
(Bosanac, 24. novembar 2017 21:55)

ti ces ovde penziju zaraditi od komentarisanja. idi gledaj Audiciju. vi i vasa "tolerancija", ko vas ne zna.

Gru

pre 6 godina

Mi nikako da shvatimo da se Srbima nista ne tolerise i zato moramo da budemo manji od makovog zrna na utakmicama! Drugi mogu kao npr Hrvati da nose kukaste krsteve i fasicticke parole ili Albancima zastavu velike Albanije, ali nama nije nista. Sto pre shvatimo da pravda nije ista za sve, pre ce nam biti bolje.

Pa mi smo dosli njih da gledamo

pre 6 godina

Zamislite situaciju gde navijači napisu npr "burek i jogurt" (znam da je bezveze i da nema smisla ali navodim kao primer).
I ovi iz uefe vide to i ukucaju na google prevodilac ,i izbaci im neku psovku.
Kazna 100000€.

Ja mislim da tako i rade 😂.

zvezda u srcu

pre 6 godina

A kad ja napisem (juce, na vest o transparentu) da je transparent trebao da bude posvecen ljubavi prema klubu, sa podrskom igracima koji igraju jednu od najvaznijih utakmica u dosadasnjim karijerama, veliki NAVIJACI kluba mi lepe minuse jer nisam dovoljno SRBIN, u mom slucaju srpkinja. Eto, sada neka kazne Zvezdu sa 3 boda, ionako sport nije vazan, vazno je ko je najveci heroj i ko vise mrzi komsije u generaciji koja je rodjena posle rata!

Srdacan pozdrav!

M

pre 6 godina

Da se razumemo, ovo je očekivano. Došli smo dotle da nisu etiketirani samo generali za neka dešavanja u ratu, sada smo na udaru svi mi kao pojedinci društva jer ovde IMA rasizma, netolerancije i nereda! Šta je bilo dan nakon Skenderbega na košarkaškoj utakmici? Znači, Grobari su poslušali upravu da na meču protiv Skenderbega ne prave incidente da bi koliko sutra pogodili nekog sa tribina i koješta uzvikivali na košarkaškom meču. Ovaj put je uprava Partizana nešto blaže cenila bezbednost sa Young Boys-om i odmah su se dogodili prestupi a naročito mi smeta onaj deo o zagušenim prolazima jer je Vazura prvi vikao i obezbeđivao redare za meč sa Skenderbegom kako prolazi ne bi bili zagušeni. Ko je kriv dakle? Pa svi mi!!
Ka ćemo već jednom shvatiti da sa EU nema zezanja i da ona ne spava NIKAD!?
Voleli je ili ne, to je sistem kojem težimo i davno su oni preležali ove seljačke fore na koje mi mislimo da ih pecamo.
Moj Partizan je prezimio ali cenim da igramo utakmicu bez publike u februaru. Jedino se plašim neke veće kazne ali nas izgleda i to treba da strefi kako bi smo krenuli nešto da menjamo u društvu.
I još nešto.. Kako upravi ne smeta onaj koji je vodio navijače sa razglasa?!? Pa smanjio sam televizor a ne još da idem uživo da slušam! Dokle više ti huligani na stadionima!?

Marko

pre 6 godina

Vito, 24. novembar 2017 21:13

Slabo se ti razumes u ovu tematiku. Inace, znas zasto smatraju Mladica herojem? Spasio je desetine hiljada, ma sta desetine, verovatno i preko stotinu hiljada ljudi sigurne smrti. Bio je rat, ubijali su svi redom protivnike, da on nije dobro rukovodio vojskom, Srba bi poginulo najvise u tom ratu, kapiras? Uostalom zasto ja ne bih smatrao herojem njega koji je i moju porodicu spasao, a treba da budem ok sa onima koji slave Gotovinu, coveka koji nas proterivao i ubijao. Treba da postujem neki tamo sud, u kojem sude ljudi koji ne znaju na mapi da nadju Bosnu? Samo budale mogu priznati njihove presude.

Vucko

pre 6 godina

Kakvo rasisticko ponasanje, nije istina, ima crnih igraca i u Zvezdi i Partizanu koji su postovani i obozavani. Nego im smetaju parole za Ratka Mladica, a posto nisu direktno pomenuli njegovo ime traze nacin da nas kazne. UEFA MAFIA!

dejanpfk

pre 6 godina

Koji rasistički povici?
(Chandler M. Bing, 24. novembar 2017 22:03)

Evo iz kluba kazu da se za rasisticke povike smatralo skandiranje "kraljevina Srbija", a za upad na teren u pitanju je bila osoba koja skuplja lopte..

Ovo je postalo izivljavanje od strane uefa, a ne neko isterivanje pravde ili necega...
Ovo je smesno...

glavni arhivator

pre 6 godina

ako bre samo udri po dzepu.....kad mi ne mozemo uefa ce da zatvori juznu i severnu tribinu .... vide i oni ko je najveci problem na stadionu a ovi iz uprave nemaju petlju da ih iskontrolisu....

Dak sr

pre 6 godina

Mogu samo u lakat da nas poljube i jedne i druge !!!!!! A ovi koji bi voljeli da se zatvore južna i severna tribina oni ni tad na stadionu ne bi bili !

Ratko

pre 6 godina

za zvezdu igrala 3 crna igraca, za bate nijedan, pa nisu valjda vredjali svoje igrace
(iggy, 24. novembar 2017 20:46)

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vazda, 24. novembar 2017 21:53)

...mora da si bosanac,vidis ,ovo sad sto sam ja napisao je uvijena forma sovinizma,..za rasizam ,...ja sam dosad cuo za 4 rase,crnu , belu, zutu, i crvenu,sad posto si ti tako upucen ,nabroj mi ostalih 96,hvala...i u pravu si ,svako OVDE komentarise,pogotovu ti...

Pantelija73

pre 6 godina

@I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi!
Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta
(Bosanac, 24. novembar 2017 21:55)

Pa vi bosanci i ne treba da gledate NASE klubove, gledacemo ih mi iz Republike Srpske...

Стварно

pre 6 godina

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..
(vazda, 24. novembar 2017 21:53)

Молим те, преклињем те, објасни нам који још то расизам постоји!!!!

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Ma daj ovo je sramota!kakvi rasisticki ispadi kad u obe ekipe igra bar 6 igraca iz afrike!sprdaju se s nama!ovo ostalo sto stavljaju na ruku FKP je smesno!
(Ofsajd slepče!, 24. novembar 2017 20:32)
Jos ako uzmes u obzir da Bate nema nijednog u timu...pa, kome su onda skandirali?! Ziv nisam da vidim neki snimak, gde se cuje rasisticko navijanje...koje nisam cuo na Marakani ne pamtim od kada. Verovatno od kada su crnci poceli da igraju za srpske klubove. Nebuloza.

anica

pre 6 godina

(svasta, 24. novembar 2017 23:24)
Gospodine, uz duzno postovanje, muza jos uvek nemam, a i da ga imam nije vas problem...i kada ga budem imala stici cu da gledam 453 sportska dogadjaja dnevno.
Ps. Moj buduci muz je svestan moje varjace .
Pozdrav.

goran

pre 6 godina

To vam je najveće licemerju uefe,pa Nemci u Pragu kliču zig hajl i nikom ništa,a oni kao izmišljaju gužvu itd,to je sve zbog transparenta ali nemaju dokaze,pa ko veli naći ćemo im nešto. ajde bre UEFA stisni onu stvar pa izbaci Nemačku sa Svetskog prvenstva. prosto jednostavno budi dosledna u svojim stavovima.

anica

pre 6 godina

Rasizam je za njih kao dobar dan, koliko pre su pozurili da ovo urade. Kada sam videla transparent delija znala sam da ce biti problema po pitanju navijaca ili novcana kazna, ali reci RASIZAM...koliko moras biti cinican, meni je mrsko da izgovorim tu rec a kamoli da pomislim na to. Onda skontas da je to vokabular slican SOVINIZMU FASIZMU ITD...Naviklo to! Da li imamo pravo da mislimo svojim glavama, godinama zatucani u glavu od strane kojekakvih muljara. Godinama diskriminacija i sputavanje! Cast i obraz se tesko kaljaju to je ono sto ih najvise boli, koliko god da se peckamo medjusobno, koliko god da ima uvreda uvek cemo stati jedni uz druge. Sa jedne strane razmisljamo ne treba ni Stefan Nemanja ni Knez Lazar ni sajkaca ni nista na sportskim dogadjajima a sa druge strani pokazati deo nacionalnog identiteta nije uvreda. Sta god da uradimo crne smo ovce...niko ne kaze da smo cvecke, ali sudite po pravilima svima, a ne kako nekom tamo odgovara.
Zvezda i Partizan nikada nista rasisticki nisu uradili.

amigo

pre 6 godina

@Čisto da te edukujem,rasizam i jeste jedino ako nekoga vredjas na osnovu njegove boje kože,sovinizam je kada vredjas pripadnike iste rase(belce,crnce..itd) ali druge nacije,dakle sledeći put se edukuj pre nego li odvalis ovako nešto.
Navijači Partizana i Zvezde NISU vredjali nikoga ni po rasnoj ni po nacionalnoj osnovi.
@Bosanac
Nemoj nas da kunes dok tvoje "majke Srebrenice" veličaju koljaca Orica i cepaju srpske zastave....pocisti svoje dvoriste pa komentarisi tudje jasno.
UEFA zaista nema niti jedan opravdan razlog da kazni Partizan i Zvezdu dakle samo opušteno.

Vito

pre 6 godina

Kako je ovo bilo predvidivo

1. Klub ce upozoriti navijace da ne skandiraju. Ali nece reci ne skandirajte politicke parole, nego "ne spominjite nase generale" (heeej ratni zlocinac je "nas")

2. Ovo ce se interpretirati kao "zapad je protiv Srba a oni svoje zlocince mogu da slave, e za inat cemo napraviti transparent"

3. Bice transparent

4. Logicno, bice i kazna, prema pravilima Uefe

5. Usledice viktimoloski narativ "kako? otkud? opet zapad samo protiv nas!"

6. Ni klub ni vlast opet nece nista uraditi protiv huligana koji velicaju ratne zlocince, nego ce zapad biti kriv

7. Idemo Jovo nanovo

kako ko, pa ja

pre 6 godina

Sve razumem, ali optuzbu za rasizam nikako - ne secam se u poslednjih 10 godina da je iko od navijaca Partizana i Zvezde skakdirao po toj osnovi !?

veljko

pre 6 godina

Hahahaha zbog rasističkog skandiranja, a kome gospodo iz UEFE? delije lepo sročile parolu... ne mogu im ništa jer mladića nisu ni pomenuli... Pa sad izmišljaju rasističke povike. I ovo za partizan sramota... Ustvari to je rasizam, mržnja prema svemu što je iz SRBIJE oni su ti rasisti... Al polako

neko ko zna

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba. 
(Ns, 24. novembar 2017 22:13) 

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?
(Novi sad, 24. novembar 2017 22:46)

ajde genije objasni ti meni kako ce disciplinska komisija da dokaze da je transparent sa natpisom '' tvojoj majci hvala '' transparent za mladica ??? I da naravno da moraju da obrazloze zasto te kaznjavaju jer postoji sportski sud u lozani koji moze milionski da ih rebne ako budu bahati pa nekom samovoljom izbace klub... svaka kazna do sada I u buduce mora biti obrazlozena kako I zasto

Don Kihot

pre 6 godina

Hahahaha zbog rasističkog skandiranja, a kome gospodo iz UEFE? delije lepo sročile parolu... ne mogu im ništa jer mladića nisu ni pomenuli... Pa sad izmišljaju rasističke povike. I ovo za partizan sramota... Ustvari to je rasizam, mržnja prema svemu što je iz SRBIJE oni su ti rasisti... Al polako
(veljko, 24. novembar 2017 21:01)
Zgadili ste se svakom normalnom gradjaninu Srbije, vi kojima su idoli Mladic,Arkan,Legija...Vi ste bruka i sramota Srbije!!

SDFG

pre 6 godina

Aj nas izbacite,ne bi vam bilo prvi put...а onda Jang Bojs da osvoji LE...
(gremlin, 24. novembar 2017 20:31)

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dirigent, 24. novembar 2017 20:35)

Pored Zvezdinih sudija i kombinacija ni Real ne bi bio prvak Jelen Super Lige

eugene

pre 6 godina

na jna je juce neki lik-decko-diler-navijac imao izlaz na ozvucenje preko zvanicnog spikera... nesvesno je neverovatan show napravio, drao se, mumlao, slengovao 10 reci (fond mu ima najvise 15)... prvo te obuzme sramota, potom haos od smeha je l stvarno nije normalan, a realno zasluzili smo drakonsku kaznu... da im nikad vise ne padne na pamet da to nekom dozvole... tesko opisivo sta je on radio, ko je bio na sinoc na jna, kapira sramotu...

vazda

pre 6 godina

ovi sto se pitaju kako sto ... pa na prenos se bre citavo vrijeme cuo vodja navijaca na razglas kako prica, objasnjava, pjeva itd itd, stvarno mislite da je to dozvoljeno i normalno ? Da igraci konstantno na teren veoma glasno cuju nekog kako se derinja glasnije, ajmo, to, eej, aaaj, bla ble ??? Mikrofon vodje navijaca je bio malar pet puta glasnije pojacan nego sto to obicno biva... Sto se tice rasistickih ispada, vidim komentare kako rasisticki kad imamo 'tamnopute igrace u timu' hahahahaha znaci nevjerovatni ste ... kakve to veze sa icim ima? Mislite da je samo to rasizam ako pjevas nesto protiv tamnoputih osoba ??? hhaha majko mila ....

Zebo

pre 6 godina

Tim bate borisova, barem ovi koji su igrali , sastavljen je od igraca koji pripadaju beloj rasi. Sta mozes da kazes a da to bude uvreda na rasnoj osnovi?

chupavi

pre 6 godina

Ne znam za utakmicu Partizana koju nisam gledao, ali jesam Zvezdu protiv BATEa. U ekipi iz Borisova nije bilo igraca pripadnika druge rase osim belaca dok je bas u Zvezdi igralo tri igraca crne rase. Koliko se secam nijednom navijaci Zvezde nisu vredjali svoje igrace, pa odatle i pitanje zasto je Zvezda pod istragom zbog rasizma?

benZin

pre 6 godina

daaj ljudi pa jel moguce da iznova i iznova ponavljamo iste greske, ma kakve greske, gluposti !?!?!? Plus ovaj put utrcavanje na teren i lica bez dozvole pored terena, o cemu se radi ??? Znate da vec imamo dvije kazne i da je sledeca drakonska i opet ne mozemo da se suzdrzimo ? I to na domacem terenu... Nadam se da necemo biti izbaceni iz takmicenja, jer je ovo vec drugi put samo za rasizam ....

dusandrugi

pre 6 godina

Zvezdaši, onaj transparent će da vas košta prisustva publike, a neprisustvo publike će da vas košta ispadanja iz takmičenja, pa vi vidite da li vam se to isplatilo.

manjane

pre 6 godina

jel znaju oni da se navijaci komsinice zvanicno zovu "cigani"? jel treba da ih zovemo romi sta? ili da zabrane ceo sever sta? obrni okreni uzimaju pare, a mi brinemo da nas ne kazne za generala

abv

pre 6 godina

rasisti su od pamtiveka vestacka tvorevina amerika(zna se i čija) engleska i ostali koji su hvatali lasom ljude crne boje kože ali to ne sme da se priča i piše jer veliki brat to ne dozvoljava a poslušnici moraju da slušaju

Dacha

pre 6 godina

Zapadni svet nema predstavu o rasizmu kao rasizmu kad nas posmatra kao zemlju tj mi generalno kao narod nismo rasisti niti smo to bili kroz celokupnu nasu istoriju,niti imamo robovlasnicku proslost i to njima nikako nije jasno jer su oni navikli na taj problem u njihovim zemljama i kada cuju da neko oponasa zvuke majmuna npr oni odmah to povezuju sa rasizmom a to veze sa zivotom nema jer taj neko ko to radi u stvari samo zeli da isprovocira tog tamo igraca i nista vise,niti on mrzi njega,niti mrze crnce,niti ima bilo kakve predrasude o drugim rasama,cak da ga posle utakmice sretne na ulici verovatno bi zeleo da se pozdravi sa njim i da se slika! E to zapad ne kapira i otuda tolike kazne zbog rasizma prema nasim klubovima!

Drug Cvorovic

pre 6 godina

Nisu rasisticki, vec nacionalisticki ispadi, tj. velicanje ratnog zlocinca i podstrekivanje na ratne zlocine.Samo da pojasnim kome Nije jasno.

dirigent

pre 6 godina

@dirigent 
Skenderbeg (a posebno Jang Bojs) je u ovom trenutku za Zvezdu,preozbiljan klub!!
(Dušan, 24. novembar 2017 21:47)

Ma znam, znam... Napisah vec da znam sve to, Skender nikad jaci, Albanska liga nikad jaca, Bojsi bili pretendenti za titulu LE al ih zaustavili prejaki Skender i Partizan... I znam da bi Skender bio u Zvezdinoj grupi prvi, a Bojsi drugi... jos nesto ? ;)

dirigent

pre 6 godina

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu... 
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35) 

Krivo ti je zato što je Partizan pobedio, jel da?
(Eon, 24. novembar 2017 20:50)

Zasto pobogu da mi bude krivo ? Cista konstatacija na komentar da bi Jang Bojs osvojio LiguEvrope sto je komicno..Jang Bojs nisu mogli ni poluamaterski Skenderbeg da dobiju... Znam, znam, Skenderbeg je 'nikad jaci klub i Jang Bojs itd itd znam sve vase price, ali ono, ko prati fudbal zna itekako o kakvim je ekipama rijec... Prastaj

skeptik

pre 6 godina

Zvezda ce biti kaznjena utakmicom bez prisustva publike, a Partizan ce biti izbacen na par godina iz Evrope. Demokratija je kada smes da iskazes svoje misljenje, ali samo ako je u skladu sa trenutnom politickom ravnotezom u svetu.
(Objavite mi komentar, 24. novembar 2017 23:13)
Nemas pojma decko. I Zvezda, i Partizan, i Zenit su optuzeni po clanu 14. tako da ce kazna biti jedinstvena po ovoj tacki plus dodatne kazne po ostalim tackama.

buldog

pre 6 godina

Charges against FK Partizan:

- Field invasions - Art. 16 of the UEFA Disciplinary Regulations (DR)
- Setting off of fireworks - Art. 16 (2) DR
- Racist behaviour - Art. 14 DR
- Improper conduct of supporters (use of sound/PA system) - Art. 16 (2) DR
- Stairways blocked - Art. 38 of the UEFA Safety and Security Regulations
- Unauthorised media on the pitch - Art. 72.02 of the UEFA Europa League Regulations

....Nazalost crno nam se pise, ima da zavrsimo kao Fejnord prije par sezona, posle par opomena izbaceni su i Evrokupa i to pred osminu finala.... pa dookle ljudi dookle ??

xxx

pre 6 godina

Ne shvatam do kada ce narod i navijaci u Srbiji misliti da citav svet pojma nema, ali da su samo oni u pravu i da su svi iz nekog iracionalnog razloga protiv srpstva.
Pa zar ne vide da su upravo zbog nacionalistickih gluposti ovi prostori danas najnazadniji u Evropi u svakom smislu i da je nacionalizam dobar recept kako pljackati gradjane i stvarati lazne vrednosti u drustvu.

Ns

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.

Bosanac

pre 6 godina

Zelim vam od srca da vas izbace iz takmicenja!
Nikada vise, nikada nijedan klub nebitno koji sport da je u pitanju, nece imati simpatije ljudi iz Bosne.
Vi ste bolesni! Takve neljude prizivati i prozivati na sportskim takmicenjima..
Dabog da imali posla s takvima povazdan svi koji ga volite!!!!

Eon

pre 6 godina

Zasto pobogu da mi bude krivo ? Cista konstatacija na komentar da bi Jang Bojs osvojio LiguEvrope sto je komicno..Jang Bojs nisu mogli ni poluamaterski Skenderbeg da dobiju... Znam, znam, Skenderbeg je 'nikad jaci klub i Jang Bojs itd itd znam sve vase price, ali ono, ko prati fudbal zna itekako o kakvim je ekipama rijec... Prastaj
(dirigent, 24. novembar 2017 21:13)

Zapitaj sebe zasto ti je ti krivo, to samo ti znaš. A ono sto je komicno su tvoji pokušaji da omalovaziš Jang Bojs. Onaj ko prati fudbal zna da je Jang Bojs lider Švajcarskog prvenstva, a takođe onaj ko prati fudbal zna na kom mestu je raspali Keln, zakucan je za dno

Xman

pre 6 godina

Koje palio pirotehniku? Zar ne rece Vezara da su postavili stotine kamera? Zasto redari 1000. put pustaju ljude na stepenice? Ko je uleteo na teren, jel postoji snimak?? Odmah u zatvor, a ne da nas izbacuju iz Evrope zbog pojedinaca. A oni koji se cude za "rasizam" neka pogledaju transparente za Mladica koje su okacili i grobari i delije.

oberin martel

pre 6 godina

Sine, YB ima 7 bodova prednosti u odnosu na Bazel, koji je pre neki dan dobio Junajted....
(blejk, 24. novembar 2017 21:46)

Đuka, ti li si?

guido

pre 6 godina

Kakav bre rasizam? gledao sam sve utakmice crvene zvezde i partizana u ligu evrope i nisam primetio nikakve rasističke ispade navijača tu osim toga što su navijači skenderbega protiv partizana uzvikali "UČK"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezdaš, 24. novembar 2017 20:54)
----------------------------------------------------------------

A Ratko Mladic heroj?

svasta

pre 6 godina

Rasizam je za njih kao dobar dan, koliko pre su pozurili da ovo urade. Kada sam videla transparent delija znala sam da ce biti problema po pitanju navijaca ili novcana kazna, ali reci RASIZAM...koliko moras biti cinican, meni je mrsko da izgovorim tu rec a kamoli da pomislim na to. Onda skontas da je to vokabular slican SOVINIZMU FASIZMU ITD...Naviklo to! Da li imamo pravo da mislimo svojim glavama, godinama zatucani u glavu od strane kojekakvih muljara. Godinama diskriminacija i sputavanje! Cast i obraz se tesko kaljaju to je ono sto ih najvise boli, koliko god da se peckamo medjusobno, koliko god da ima uvreda uvek cemo stati jedni uz druge. Sa jedne strane razmisljamo ne treba ni Stefan Nemanja ni Knez Lazar ni sajkaca ni nista na sportskim dogadjajima a sa druge strani pokazati deo nacionalnog identiteta nije uvreda. Sta god da uradimo crne smo ovce...niko ne kaze da smo cvecke, ali sudite po pravilima svima, a ne kako nekom tamo odgovara. 
Zvezda i Partizan nikada nista rasisticki nisu uradili.
(anica, 24. novembar 2017 22:40)

Gospodjo, vama bi, uz duzno postovanje, bolje bilo da nekad suprugu napravite klopu nego sto dnevno gledate 123 sportska dogadjaja.
Jedina ste osoba na ovom portalu za koju se zna da imate odraslu djecu i suprug sljaka a vi 24/24 gledate Nadala, Djokovica, Zvezdu...

vi72

pre 6 godina

Naši tzv. "navijači" dva najveća kluba nikako da se izleče od svojih bolesti.Jadno deluju upozorenja klupskih uprava pred velike utakmice, te molim vas, nemojte ovo, nemojte ono... kazniće nas.Kao da su mala deca i nikako da se nauče kulturi navijanja.O zakrčenim prolazima da ne pričam.Stvari koji se jednostavno rešavaju kod nas su tabu teme.

6afhb6

pre 6 godina

Kada ce ovi navijaci da shvate da Evropi ne trebaju srpski klubovi, vec da srpskim klubovima treba Evropa. Ne tolerise se to tamo... Ako morate da vicete, vicite na utakmicama protiv Surdulice ili cete uskoro samo i igrati protiv Surdulice i njima slicnima. A jos bi bilo bolje da prestanete da vicete i da ne koristite stadion za najnizu vrstu strasti, nacionalizam.

zvezdaš

pre 6 godina

Ako je zabranjen razglas, 'ajde. Ulaz u teren, ok. Ali gde su videli rasizam? Ili je to ono da što više natovare, pa će već zbog nečega kazniti.
Pa ni grobari ne diraju naše strance ni mi njihove niti bilo koje druge... koji rasizam?
Kažu "lepota je u oku posmatrača." Oni vide rasizam tamo gde ga nema... da nije do njih?

slaviša šmigič

pre 6 godina

NE BRANIM NAŠE ALI EVO TIJRRY ENRY IZ MENČESTERA JE REKAO,DA PRVO TREBA,DA POČISTE PRED SVOJIM DVORIŠTEM.NEGO NEZNAJU KAKO ULOŽENE PARE ŠVAJCARACA T NEMACA BI ISPARIJO PA HAJDE,DA JIH KAZNIMO,SETITE SE SSAMO KOLIKO SU DANCI TRAŽILI,,DA SE IZBACI TADA SRBIJA I CRNAGORA SA EVROPSKOG KAKO BI ONI IGRALI,ZNAMO ŠTA SE JE DESILO NA EP.TO JE SVE IGRA BOGATIH LJUDI,DA KOJIM SLUČAJEM NISMO POVEZANI RUSIJOM VEČ EVROPOM,PROBLEMA NEMA,OVAKO,DA DAJU NA ZNANJE NAMA SVE JE TO POLITIČKA IGRA.PROFESIONALNI SPORT SE MI ZGADIJO,POGLEDAJTE SAMO ŠTA SE RASIPAVAJU LOVOM A OVAMO RATOVI ZA HRANU.

navijac

pre 6 godina

@Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu... 
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35) 

Ma da, verovatno je Jelen Super liga jaca od Svajcarske lige!

Novi sad

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.
(Ns, 24. novembar 2017 22:13)

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?

blejk

pre 6 godina

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35)
Sine, YB ima 7 bodova prednosti u odnosu na Bazel, koji je pre neki dan dobio Junajted, i ne samo to nego su od 2011 3 puta prošli grupnu fazu LŠ, ali neka bitno da Belorusi igraju ubitačan fudbal i Keln koji na polusezoni ima 2 boda u prvenstvu!

oberin martel

pre 6 godina

A kad ja napisem (juce, na vest o transparentu) da je transparent trebao da bude posvecen ljubavi prema klubu, sa podrskom igracima koji igraju jednu od najvaznijih utakmica u dosadasnjim karijerama, veliki NAVIJACI kluba mi lepe minuse jer nisam dovoljno SRBIN, u mom slucaju srpkinja. Eto, sada neka kazne Zvezdu sa 3 boda, ionako sport nije vazan, vazno je ko je najveci heroj i ko vise mrzi komsije u generaciji koja je rodjena posle rata!

Srdacan pozdrav!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zvezda u srcu, 24. novembar 2017 20:40)

Šta bre ti pričaš? Zvezda se optužuje za rasizam!!?? Kakve to veze ima sa transparentom o Mladiću na kom se , uzgred, ni ne pominje?

anica

pre 6 godina

(dusandrugi, 24. novembar 2017 22:56)
Odredice datum tek, prosli put je bilo na dan utakmice sa Arsenalom, 19.okt...a prekrsaj je napravljen protiv Kelna...zbog nekih baklji. Gospodine...nadam se da niste u pravu, ali nazalost ne bi me iznenadilo suprotno...da taj datum bude 6.decembar, dan uoci utakmice. Generalno, citati izmedju redova moze svako, a oni uvek procitaju kako njima odgovara.

zoran

pre 6 godina

Sve ovo je nirmalno.Pre nekoliko gidina reprezentacija Irana je isključena uz svih fudbalskih takmičenja zbog povezanosti fudbala i politike u toj zemlji.Rasizam,nacionalizam treba iskoreniti.Tkzv delije su oruđe vlast-premlaćuju po Srbiji ko im liči na gej,roma.Rukovodstvo oba kluba su ratni huškači iz devedesetih.

Bond007

pre 6 godina

Sve dokle klubovi ne postave kamere i kazne one koje prave probleme (ZABRANA ULASKA NA STADION)od godinu do dozivotno nikad nece proci bez kazne od UEFA ili FIFA.Kamere su veoma jeftine o odnosu koliko su kazne UEFA

deki

pre 6 godina

Kada je medju nama toliko retardiranih ljudi koji sebe nazivaju navijacima, koji na utakmice dolaze najmanje zbog fudbala, i kada ne posedujemo mehanizme kojim bi se borili protiv necega sto osudjuje citav svet, onda nasim najvecim klubovima i treba zabraniti u narednih 50 godina da igraju evropska takmicenja, pa cemo mi organizirati nasu ligu sampiona, sa Zvezdom Partizanom, Surdulicom, Javorom itd.Kim Jong Un da nam pozavidi.

srcani

pre 6 godina

SRAMOTA!Jedino sto ima smisla reci za ove postupke UEFA MAFIJE...Eto cim smo prosli u nokaut fazu,odnosno treba da prodjemo(C.Zvezda) ,oni odma disciplinske postupke..Kakva slucajnost!?

vazda

pre 6 godina

za zvezdu igrala 3 crna igraca, za bate nijedan, pa nisu valjda vredjali svoje igrace
(iggy, 24. novembar 2017 20:46)

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..

Wooooooooow

pre 6 godina

I treba da nas izbace. Ne vredi. Zamole ih iz klubova da ne politiziraju na tribinama i ne vredi. Srpska liga i zdravo. Daleko su i klubovi i navijači od Evrope.

Bosanac

pre 6 godina

I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi!
Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Zvezda ce biti kaznjena utakmicom bez prisustva publike, a Partizan ce biti izbacen na par godina iz Evrope. Demokratija je kada smes da iskazes svoje misljenje, ali samo ako je u skladu sa trenutnom politickom ravnotezom u svetu.

ludinovinar

pre 6 godina

Smatram da netreba partizan i zvezda,da im se nedozvoli igranje u exropi zbog takozvani navjaca koji prave probleme na stadionima sirom evrope. 
Jedostavno iskljuciti ih iz daljeg takmicenja.
(dragoljub, 25. novembar 2017 09:48)

Како си ти, друже, уопште укључио мобилни телефон/компјутер?!

Јабучило

pre 6 godina

Fino su nas upozorili da ne širimo političke poruke, a mi smo našli da se nadmudrujemo sa Evropom. Sada ćemo da platimo za to nadmudrivanje izbacivanjem oba kluba iz Evrope - Zvezde za ovu godinu, a Partizana za naredne tri, pošto mu ovo nije prvi put.

То ти је исто као и немачко сто за једног 1941. Технички гледано, окупатори су нас "упозорили", баш као што су нас је и ова мафија "упозорила".
Је л' треба банди да се правдамо и извињавамо?

M

pre 6 godina

Ako neko kažnjava samo klubove iz istočnoevropskih zemalja, a za iste prekršaje ne kažnjava klubove iz zapadnoevropskih zemalja ili ih kažnjava blaže, da li je to rasizam?

Ns

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.
(Ns, 24. novembar 2017 22:13)

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?
(Novi sad, 24. novembar 2017 22:46)

Ti nisi pročitao moj komentar ja sam lepo rekao citiram- "samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo"- kraj citata , a ti meni postavljas pitanje koje sam ja vec postavio- svasta, e sad kad sam odgledao oba snimka vidim da bi kod Zvezdine parole to lako bilo dokazivo jer su pri sirenju parole " i sto dozivotnih da su ti dali castan Srbin tebe slavi"- uzvikivali ime Ratka Mladica imenom i prezimenom ali za Partizan ne znam kako bi parolu " hvala tvojoj majci"mogli da povezu sa Mladicem, to je pravno ne izvodivo jer moze da se odnosi na sto stvari, tako da Zvezda treba vise da se plasi posledica nego Partizan, ali čak i to nije najvaznije u celoj prici vec to kad UEFA nekog optuzi za RASIZAM to je ozbiljna optuzba koju oni nece tek tako lako da pokrecu ako nisu skoro sigurni da se to i dogodilo, medjutim ako oni rasizam smatraju da kad neko jednom coveku posvecuje parole koje ama bas nikog ne vredjaju pa jos i ne napise na koga se to odnosi onda je to čist FAŠIZAM od UEFE, i Zvezda a pogotovo Partizan treba da se zale ako kazne budu rigorozne jer ovo izivljavanje ne vodi nicemu, a za navijace sa severa i juga jedno pitanje- dokle cete svoje klubove upropasćavati vasim glupim inaćenjem, zar još niste shvatili da time nista dobro niste doneli ni sebi ni klubu za koji navijate jer Uefa jedva ceka da se to desi ne bi li nas drakonski kaznili

Kontras

pre 6 godina

Procitao sam pazljivo Article 14 i on se ne odnosi samo na rasizam, vec i na "drugo diskriminatorno ponasanje i propagandu". Kaze se tu i da su "svi oblici politicke, ideoloske i verske propagande zabranjeni" i da se kaznjavaju.

Moramo da shvatimo da "pravda nije za sve ista". Da, trenutno nije isti odnos prema nama kao prema npr. hrvatima, nazalost. Dok je ovakav odnos snaga u svetu za slicno ponasanje nasi navijaci ce biti VISE kaznjavani od npr. hrvatskih navijaca. ALI, umesto sto se zale, nasi navijaci moraju da se dovedu u red i da se U SKLADU S TIM I PONASAJU. Da NAUCE da igraju igru u nefer uslovima.

E sad, nasi klubovi treba da ukazu na cinjenicu da niko na transparentima nije pomenut i da to pravno ospore. Drugo, kod Partizana moze da se radi teoretski o bilo cijoj majci, bukvalno. E da, igrac Jang bojs-a posle svog gola otvoreno navijacima pokazuje ukrstene ruke kao da su na njima lisice. Zna se na koga je ukazivao. Treba ukazati na to.

Steta sto se politika opet uvlaci u sport. Ne zasluzuju to ni Zvezda ni Partizan. Ipak su to veliki klubovi kojima okolnosti za sada ne daju da pokazu svoju pravu velicinu.

Inspektor torente

pre 6 godina

Pa pesma Generale nek je tvojoj majci hvala je namenjena pokojnom Veljku Radenoviću a koliko znam on za nista nije osudjivan!!!!Uefa ideš pod mač .....

Kakogod

pre 6 godina

Ja se slažem da treba da nas kazne, za pirotehniku, za blokirane stepenice, medije , i razglas.. ali mislim da su transparenti bili ipak pristojni( ja kao Srbin i navijač Partizan taj transparent " tvojoj majci hvala" nisam skapirao) kako onda može neko u Evropi da shvati da je to za Mladica , ja sam pomislio da je za nekog poginulog navijača . A zadnje sto mogu povezati je veza sa rasizmom- nidje veze . 0Pozdrac

Don Kihot

pre 6 godina

Ne shvatam do kada ce narod i navijaci u Srbiji misliti da citav svet pojma nema, ali da su samo oni u pravu i da su svi iz nekog iracionalnog razloga protiv srpstva. 
Pa zar ne vide da su upravo zbog nacionalistickih gluposti ovi prostori danas najnazadniji u Evropi u svakom smislu i da je nacionalizam dobar recept kako pljackati gradjane i stvarati lazne vrednosti u drustvu.
(xxx, 24. novembar 2017 21:26)
Druze, vidis da ne vide...Pravoslavni talibani...A nemaju ' leba da jedu...

Тарми пфк

pre 6 godina

О каквом расизму зборе ? Шта су они гледали? У хумској је био чисти фудбалски спектакл..

Talicni Tom

pre 6 godina

Jbg na stadionu West Hema na Evropskoj tekmi uleti navijač da bije igrača protivničkog tima i ova mafijaška organizacija Uefa ih kazni sa 30k evra.Da se to desilo u Bg izbacili bi nas godinu dana iz svih takmicenja.Bagra.

hmm

pre 6 godina

Mi smo narod koji je generalno neartikulisan,primitivan i koji tera inat.Sto je najgore mi se ne trudimo da to promenimo nego jos velicamo!Zato nam tako i “dobro” ide na svim poljima.
(bora, 25. novembar 2017 08:48)

Pa složio bih se samo za ovaj inat.
Nismo ni neartikulisani ni primitivni,samo volimo da radimo stvari koje druge nerviraju,a to je neki inat...sta da se radi,to nam.se nikad nije isplatilo...

Herr

pre 6 godina

Gledao sam Partizanovu utakmicu(ne celu i bez zvuka) i gledao sam Zvezdinu kao Delija...koji bre kurac!? Koji Rasisticki ispadi!?!?! Pa I Grobarima i nama igraju crnic u koje se kunemo i jedni i drugi!!! Ni mi ni oni nisu protiv BATE-a ili Young Boys-a nista rasisticki rekli/komentarisali/drali se/postupili !!!!

Vito

pre 6 godina

(Marko, 24. novembar 2017 21:35)

Kao sto sam i pretpostavio, odgovor je uvej "a sta su oni nama radili".

Mladic je osudjen za streljanje hiljada nenaoruzanih i vezanih zarobljenika, te za snajperisanje i granatiranje civila, od cega preko 1000 ubijene dece. Kako su tacno nenaoruzani, streljani zarobljenici i civili pobijeni granatama i snajperima pretnja "za stotine hiljada Srba" objasni psihijatru

bora

pre 6 godina

Mi smo narod koji je generalno neartikulisan,primitivan i koji tera inat.Sto je najgore mi se ne trudimo da to promenimo nego jos velicamo!Zato nam tako i “dobro” ide na svim poljima.

Srbijo među šljivama

pre 6 godina

Iživljavaju se nad svim što je Srpsko... Ljubomorni, sujetni, smetamo im a može im se... Detalji su nevažni bitna je suština. Da je sve idealno bilo opet bi smislili neki dron ili tako nešto... Dozvolili smo da oslabimo samouništenjem SFRJ i sad mogu svim republikama da rade šta hoće... Što nisu ranije delili packe...

Ostin A

pre 6 godina

Једино што могу да подведу под расизам, а да се то чуло и да је певао онај са разгласа је "Партизане, ми за тебе живимо, хајде ИНДИЈАНЦЕ ове заједно да ...". Не би ме чудило да, у недостатку других аргумената, потегну тај.
(Лала, 25. novembar 2017 08:29)

1. I ko ne skače taj je š...
2. Ispuštanje majmunskih zvukova kad je njihov igrač dao gol

Obe stvari su mi odvratne. Sa tim da mi je ovo drugo potpuno suludo jer jedni od najboljih Partizanovih igrača Tavamba i Everton su isto crnci.
Na Zvezdinoj utakmici nisam bio. A to što svako ulazi/izlazi na atletsku stazu, što se preskaču tribine da bi se svi nagurali na jugu, pa ne možeš da dišeš, a kamoli da vidiš stepenice, je strašno. Uglavnom svi preskaču stolice i idu direktno ka izlazu. Kapiram da kad bi se nešto desilo, da bi svi izginuli.

Umesto da gledamo kako ovo da popravimo mi kukamo razvlačimo transparente i pevamo UEFA mafia, a u upravnom odboru naših fudbalskih klubova, kriminalac do kriminalca.

oko

pre 6 godina

I Roma je prvo bila optuzena za rasisticko ponasanje (majmunski krici) na utakmici sa Celsijem (3:3). Ali je komisija utvrdila da ih nije bilo I zatvorila je istragu. Tako da to sto su optuzeni ''na prvu loptu'' ne mora da znaci da ce biti kaznjeni

...

pre 6 godina

Pa sobzirom da su grobari skandirali Tavambi i Everonu, a delije Kangi i Donaldu (protiv krasnodara) mogu samo da nam daju nagradu za anti rasizam, ne znam kako mladic spada pod razizam, mogu samo za mesanje politike (a ni to ne mogu jer nije precizirano), a za baklje,razglas i zakrcenje prolaza i treba da kazne.

Dejan CZ

pre 6 godina

Za Srbe na vrbe novcana kazna od po porciju cevapa za clanove UEFE...i onda u Dnevniku 2 pojavi se predsednik i kaze da treba da negujemo sistem vrednosti koje namece EU...

Marko

pre 6 godina

Vito, 25. novembar 2017 01:15

Isto onako kao sto su streljani civili bili pretnja muslimanima pa su ih pobili sto su vise mogli. Jel te nije sramota sto delis zrtve na manje i vise vredne? Kad god se pomenu srpske zrtve, jave se likovi poput tebe sa pricom "aaa i vi ste ubijali, aaa priznajte zlocine". Licemerni ste mnogo.

derion

pre 6 godina

Nevezano za vest,koja je nazalost nepovoljna po sve,vidim da smo dobili preko noci `preozbiljne` klubove poput Skenderbega,i vec odavno `gigante iz Svajcarske,pretendente na jedan od evro trofeja` poput Jang Bojsa...tako predvidivi komentari od strane komsiluka,da su postali i vise nego komicni(%

lopta

pre 6 godina

(zvezda u srcu, 24. novembar 2017 20:40) 

Šta bre ti pričaš? Zvezda se optužuje za rasizam!!?? Kakve to veze ima sa transparentom o Mladiću na kom se , uzgred, ni ne pominje?
(oberin martel, 24. novembar 2017 21:47)

e moj glupane....

Лала

pre 6 godina

Једино што могу да подведу под расизам, а да се то чуло и да је певао онај са разгласа је "Партизане, ми за тебе живимо, хајде ИНДИЈАНЦЕ ове заједно да ...". Не би ме чудило да, у недостатку других аргумената, потегну тај. Сећате ли се када су се одбојкашице пласирале за одлазак на СП у Јапану и тп славиле па прстима повукле очи и то су амерички медији (пази цинизма, највећи расисти на свету) окарактерисали као расизам.

Stop rasizmu

pre 6 godina

Prvo treba da znas sta je rasizam pa da pises o njemu... Kako mozes da napises da je bio rasizam pominjanje "Crnogoraca",kad su "Crnogorci" bele rase isto kao i Srbi,a rasizam je mrznja prema drugoj rasi(Crnogorac=Srbin).

m1k3

pre 6 godina

@blejk
Od 2010-te, Bate je 5 puta igrao grupnu fazu lige sampiona... Sa druge strane Young Boys su zadnji put bili prvaci Svajcarske pre 30 godina.
To naravno nista ne govori o njihovoj snazi ove sezone, ali govori ponesto o tradiciji... Pominjati Basel u konotaciji YB, bi bilo isto kao kad bio neko igrao sa onim pacijentima italijanskom od kojih je Zvezda ispala prosle godine i rekao, ispred Milana su zavrsili u prvenstvu, a Milan je bio 3 puta prvak Evrope, pa ti racuanj koliko su jaki... Smesno, jel' da?
Sa druge strane, iskrene cestitke Partizanu na prolazu, nadam se da ce i Zvezda uraditi isto, i samo potvrditi sta sam i pricao cim su grupe izvucene. I Zvezda i Partizan nemaju srece da imaju samo dve ozbiljne utakmice u ligi, pa igraci nemaju potrebnu takmicarsku fizicku spremu. Zato izgleda da padaju kako vreme odmice.
Videlo se to i na PSG-Seltic... Skoti nisu toliko losi da prime 7 komada, ali jednostavno, liga u kojoj imaju samo dve ozbiljne utakmice, nije dovoljno da igraci podignu spremu za ozbiljnije utakmice...

wiener

pre 6 godina

Rasizam se po definiciji ujedinjenih nacija ne odnosi samo na boju kože. Bilo bi dobro da se to u srbiji shvati, jer i srbi su često žrtve rasizma.

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Navijam i volim Partizan ali sa zadovoljstvom zelim da bude kaznjen za te prolaze a najvise za onu riku preko razglasa,jer sam dobio transfer blama i nisam mogao na moru da gledam zanimljovu i borbenu utakmicu!
Ne vidim gde je bilo rasizma na ove tri utakmice,a sto se transparenata tice,za njih treba da zahvalimo nasem vodji jer moze da nas jase kako ko i kada mu se cefne,jer su ladno mogli da kazu da ti transparenti podrska teroristima koji su srusili kule bliznakinje..ili podrska isis-u...

glupi da nemogu biti gluplji

pre 6 godina

Svi su krivi samo srbende su u pravu,sad njihova teorija zavere svi su protiv srbije i srba,posto ste nacionalisti sad cete zvezdu gledat a i partizan samo u super ligi,jer posto ste pametni a ostali su svi glupi (Evropa),sad cete gledati na malim ekranima sve osim zvezde i partizana

Aлександар

pre 6 godina

Сви се према нама понашају као у Хагу. Као да постоји нека чудна диоптрија са којом гледају на Србе, па ви сада "саберите два и два" па размислите да ли са таквима треба да се Евроунијатимо?

mirko

pre 6 godina

Gledao sam obe utakmice na TV, nisam mogao čuti te povike, moguće je da su pojedinačna i neodgovorna lica nešto dobacivali.
To nisu nikakvi navijači, nego deo rulje kojima definitivno treba zabraniti dolazak na stadion.
Ako su pominjali čoveka koji je objektivno uvreda za narod onda je ispad još veći.
Pošto ga znam ,tvrdim to odgovorno. Krivci broj jedan su političari i njih treba kazniti, mislim na one koji na tome grade rejting.

žoržo

pre 6 godina

Šta se prave blesavi ovi navijači. Idem na utakmice i ima rasistickog navijanja. To što imamo drugih rasa u našem klubu ne sprečava neke navijače da vređaju tuđe, to sam gledao. Pa neće im suditi Apelacioni sud i sve ih osloboditi. I onda neka slave ratnog zločinca kod kuće.

zaustavite - silazim

pre 6 godina

Kao što je košarka postala "sport" gde isti događaj podjednako može da se "sudi" za tebe, protivnika ili nizakog uz pravo da jedna odluka može biti opozvana i zamenjena suprotnom, tako su i kazne evropskih sportskih federacija postale sredstvo za vređanje inteligencije i prikupljanje ogromnih sredstava od sirotinje. Na ono malo slobodnomislećih, više niko ne obraća pažnju. Jači tlači.

neko ko zna

pre 6 godina

kaze vazura da su kao rasisticko navijanje naveli zivela kraljevina srbija... zaparolu nista jer nema osnova... razglas im je smetao I neautorizovana muzika tojest himna da volim crno bele jer su morali da cekaoju da se zavrsi da bi pustili njihovu himnu LE ... I primedba je za stajanje na stepenicama I to se odnosi na juznu tribinu I tu placamo kaznu redovno....

bomber

pre 6 godina

@ Zamislite situaciju gde navijači napisu npr "burek i jogurt" (znam da je bezveze i da nema smisla ali navodim kao primer).
I ovi iz uefe vide to i ukucaju na google prevodilac ,i izbaci im neku psovku.
Kazna 100000€.

Ja mislim da tako i rade 😂.
(Pa mi smo dosli njih da gledamo, 24. novembar 2017 20:41)



jasno mi je šta si htio reći ali nisi izabrao dobar primjer... burek se nalazi na zastavi bih, a jogurt može da se shvati na razne načine... i eto ti uvrede bih zastave

vazda

pre 6 godina

Sve razumem, ali optuzbu za rasizam nikako - ne secam se u poslednjih 10 godina da je iko od navijaca Partizana i Zvezde skakdirao po toj osnovi !?
(kako ko, pa ja, 24. novembar 2017 22:33)

... a prije par mjeseci protiv Buducnosti iz Podgorice ? Crnogorci ovo, crnogorci ono i ostalo skandiranje zbog cega je Partizan bio kaznjen zbog rasizma ? To se ne sjecas ?

dragoljub

pre 6 godina

Smatram da netreba partizan i zvezda,da im se nedozvoli igranje u exropi zbog takozvani navjaca koji prave probleme na stadionima sirom evrope.
Jedostavno iskljuciti ih iz daljeg takmicenja.

Јабучило

pre 6 godina

Једну ствар западњаци (а и неки овдашњи) очигледно не разумеју. Када некога желиш да увредиш, вређаш га оним што ће га заболети (или си бар уверен да ће га заболети) без обзира што то ни не мислиш. Одатле су и мајмунски крици које, видим, неки помињу. Одатле је и ку.во за жену (или мушкарца), пе.еру за мушкарца итд.

Драган

pre 6 godina

Срби и расизам...?

Па пола те ЕУ је до јуче имало колоније, имају их и сада али перфидније. Какав бре расизам ?!?!

Mare

pre 6 godina

Nije problem samo rasizam, problem je kriminal koji upravlja fudbalom u Srbiji i koji je jači i od države, jer očigledno da im ne može ništa. Da mogu, ne bi pare MTS i EPS davali za fudbalske klubove koji su uz to profesionalni, a onda iz budzeta krpili gubitke. A za rasizam je najveci problem neobrazovana grupa, koja se ponasa kao krdo.

2+2=5

pre 6 godina

bolje platiti kaznu nego da taj novac pokrade uprava. samo se drzite svojih uverenja to vam niko ne moze uzeti samo ih mozete prodati. podrska navijacima od mene.

analiza

pre 6 godina

Nesto razmisljam,koliko je bilo tesko za Par da bude u grupi koju je izvukao.Ne iz fudbalskih razloga vec iz nefudbalskih razloga.Izvuces Skenderbeg iz Albanije,a imas problem Kosova.Izvuces ekipu iz Svajcarske,zemlje koja je druga drzava za Albance i to ekipu koja se zove Jang Bojs -Mladici-u slobodnom prevodu(ili mladi decaci),u trenutku kada sude i osudjuju srpskog generala s tim prezimenom.Izvuces ekipu iz bivseg SSSR-i moras daleko da putujes i da igras u sred zime.Sto ne izvukosmo neke Fince,Norvezane,Skote,neku zemlju s kojom nemamo problema?!

Stelt

pre 6 godina

Kada cete shvatiti da atmosfera na stadionu na kojem se igra utakmica za koju je nadlezna UEFA mora da lici na pozoriste, u svemu osim buke navijaca. Mora biti moguce da ljudi dolaze na utakmice sa malom decom i na sever i na jug i da za njih to bude potpuno normalno i bezopasno, kao i da nema nikavih ali bas nikavih poruka koje se ne odnose iskljucivo na fudbal i ljubav prema svom klubu. Nista vise od toga nije dozvoljeno. Ociglednoje da ce oba kluba biti izbacena iz takmicenja, i da nece igrati ponovo sve dok ne shvatite sta se trazi. I to ne samo da shvatite, vec da bas to i zelite. Tako je i sa celim drustvom - nema ulaska u EU dok se drustvo ne promeni. Dakle, ne samo da postuje pravila, vec da i da misli tako kako pise u pravilima, tj da bude drustvo normanih ljudi.

Sale

pre 6 godina

birigentu Taj Skenderbeg je dva puta dobio Kairata koji je dva puta dobio Zvezdu i u dvomecu izbacio Dinama iz Zagreba koji je u poslednjih pet godina tri puta igrao ligu sampiona.

Bosanac

pre 6 godina

Zelim vam od srca da vas izbace iz takmicenja!
Nikada vise, nikada nijedan klub nebitno koji sport da je u pitanju, nece imati simpatije ljudi iz Bosne.
Vi ste bolesni! Takve neljude prizivati i prozivati na sportskim takmicenjima..
Dabog da imali posla s takvima povazdan svi koji ga volite!!!!

glavni arhivator

pre 6 godina

ako bre samo udri po dzepu.....kad mi ne mozemo uefa ce da zatvori juznu i severnu tribinu .... vide i oni ko je najveci problem na stadionu a ovi iz uprave nemaju petlju da ih iskontrolisu....

vazda

pre 6 godina

ovi sto se pitaju kako sto ... pa na prenos se bre citavo vrijeme cuo vodja navijaca na razglas kako prica, objasnjava, pjeva itd itd, stvarno mislite da je to dozvoljeno i normalno ? Da igraci konstantno na teren veoma glasno cuju nekog kako se derinja glasnije, ajmo, to, eej, aaaj, bla ble ??? Mikrofon vodje navijaca je bio malar pet puta glasnije pojacan nego sto to obicno biva... Sto se tice rasistickih ispada, vidim komentare kako rasisticki kad imamo 'tamnopute igrace u timu' hahahahaha znaci nevjerovatni ste ... kakve to veze sa icim ima? Mislite da je samo to rasizam ako pjevas nesto protiv tamnoputih osoba ??? hhaha majko mila ....

Bosanac

pre 6 godina

I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi!
Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta

dirigent

pre 6 godina

Aj nas izbacite,ne bi vam bilo prvi put...а onda Jang Bojs da osvoji LE...
(gremlin, 24. novembar 2017 20:31)

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...

svasta

pre 6 godina

Rasizam je za njih kao dobar dan, koliko pre su pozurili da ovo urade. Kada sam videla transparent delija znala sam da ce biti problema po pitanju navijaca ili novcana kazna, ali reci RASIZAM...koliko moras biti cinican, meni je mrsko da izgovorim tu rec a kamoli da pomislim na to. Onda skontas da je to vokabular slican SOVINIZMU FASIZMU ITD...Naviklo to! Da li imamo pravo da mislimo svojim glavama, godinama zatucani u glavu od strane kojekakvih muljara. Godinama diskriminacija i sputavanje! Cast i obraz se tesko kaljaju to je ono sto ih najvise boli, koliko god da se peckamo medjusobno, koliko god da ima uvreda uvek cemo stati jedni uz druge. Sa jedne strane razmisljamo ne treba ni Stefan Nemanja ni Knez Lazar ni sajkaca ni nista na sportskim dogadjajima a sa druge strani pokazati deo nacionalnog identiteta nije uvreda. Sta god da uradimo crne smo ovce...niko ne kaze da smo cvecke, ali sudite po pravilima svima, a ne kako nekom tamo odgovara. 
Zvezda i Partizan nikada nista rasisticki nisu uradili.
(anica, 24. novembar 2017 22:40)

Gospodjo, vama bi, uz duzno postovanje, bolje bilo da nekad suprugu napravite klopu nego sto dnevno gledate 123 sportska dogadjaja.
Jedina ste osoba na ovom portalu za koju se zna da imate odraslu djecu i suprug sljaka a vi 24/24 gledate Nadala, Djokovica, Zvezdu...

Vito

pre 6 godina

Kako je ovo bilo predvidivo

1. Klub ce upozoriti navijace da ne skandiraju. Ali nece reci ne skandirajte politicke parole, nego "ne spominjite nase generale" (heeej ratni zlocinac je "nas")

2. Ovo ce se interpretirati kao "zapad je protiv Srba a oni svoje zlocince mogu da slave, e za inat cemo napraviti transparent"

3. Bice transparent

4. Logicno, bice i kazna, prema pravilima Uefe

5. Usledice viktimoloski narativ "kako? otkud? opet zapad samo protiv nas!"

6. Ni klub ni vlast opet nece nista uraditi protiv huligana koji velicaju ratne zlocince, nego ce zapad biti kriv

7. Idemo Jovo nanovo

Madjo

pre 6 godina

Fino su nas upozorili da ne širimo političke poruke, a mi smo našli da se nadmudrujemo sa Evropom. Sada ćemo da platimo za to nadmudrivanje izbacivanjem oba kluba iz Evrope - Zvezde za ovu godinu, a Partizana za naredne tri, pošto mu ovo nije prvi put. Ne znam koji im je đavo trebala poruka tipa "još sto doživotnih da su ti dali" i "nek je tvojoj majci hvala". Kalve veze to ima s fudbalom i sa navijanjem!? Gluposti na kubik!

Don Kihot

pre 6 godina

Hahahaha zbog rasističkog skandiranja, a kome gospodo iz UEFE? delije lepo sročile parolu... ne mogu im ništa jer mladića nisu ni pomenuli... Pa sad izmišljaju rasističke povike. I ovo za partizan sramota... Ustvari to je rasizam, mržnja prema svemu što je iz SRBIJE oni su ti rasisti... Al polako
(veljko, 24. novembar 2017 21:01)
Zgadili ste se svakom normalnom gradjaninu Srbije, vi kojima su idoli Mladic,Arkan,Legija...Vi ste bruka i sramota Srbije!!

guido

pre 6 godina

Kakav bre rasizam? gledao sam sve utakmice crvene zvezde i partizana u ligu evrope i nisam primetio nikakve rasističke ispade navijača tu osim toga što su navijači skenderbega protiv partizana uzvikali "UČK"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezdaš, 24. novembar 2017 20:54)
----------------------------------------------------------------

A Ratko Mladic heroj?

vazda

pre 6 godina

za zvezdu igrala 3 crna igraca, za bate nijedan, pa nisu valjda vredjali svoje igrace
(iggy, 24. novembar 2017 20:46)

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..

dirigent

pre 6 godina

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu... 
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35) 

Krivo ti je zato što je Partizan pobedio, jel da?
(Eon, 24. novembar 2017 20:50)

Zasto pobogu da mi bude krivo ? Cista konstatacija na komentar da bi Jang Bojs osvojio LiguEvrope sto je komicno..Jang Bojs nisu mogli ni poluamaterski Skenderbeg da dobiju... Znam, znam, Skenderbeg je 'nikad jaci klub i Jang Bojs itd itd znam sve vase price, ali ono, ko prati fudbal zna itekako o kakvim je ekipama rijec... Prastaj

dusandrugi

pre 6 godina

Zvezdaši, onaj transparent će da vas košta prisustva publike, a neprisustvo publike će da vas košta ispadanja iz takmičenja, pa vi vidite da li vam se to isplatilo.

Drug Cvorovic

pre 6 godina

Nisu rasisticki, vec nacionalisticki ispadi, tj. velicanje ratnog zlocinca i podstrekivanje na ratne zlocine.Samo da pojasnim kome Nije jasno.

benZin

pre 6 godina

daaj ljudi pa jel moguce da iznova i iznova ponavljamo iste greske, ma kakve greske, gluposti !?!?!? Plus ovaj put utrcavanje na teren i lica bez dozvole pored terena, o cemu se radi ??? Znate da vec imamo dvije kazne i da je sledeca drakonska i opet ne mozemo da se suzdrzimo ? I to na domacem terenu... Nadam se da necemo biti izbaceni iz takmicenja, jer je ovo vec drugi put samo za rasizam ....

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Zvezda ce biti kaznjena utakmicom bez prisustva publike, a Partizan ce biti izbacen na par godina iz Evrope. Demokratija je kada smes da iskazes svoje misljenje, ali samo ako je u skladu sa trenutnom politickom ravnotezom u svetu.

derion

pre 6 godina

Nevezano za vest,koja je nazalost nepovoljna po sve,vidim da smo dobili preko noci `preozbiljne` klubove poput Skenderbega,i vec odavno `gigante iz Svajcarske,pretendente na jedan od evro trofeja` poput Jang Bojsa...tako predvidivi komentari od strane komsiluka,da su postali i vise nego komicni(%

zvezda u srcu

pre 6 godina

A kad ja napisem (juce, na vest o transparentu) da je transparent trebao da bude posvecen ljubavi prema klubu, sa podrskom igracima koji igraju jednu od najvaznijih utakmica u dosadasnjim karijerama, veliki NAVIJACI kluba mi lepe minuse jer nisam dovoljno SRBIN, u mom slucaju srpkinja. Eto, sada neka kazne Zvezdu sa 3 boda, ionako sport nije vazan, vazno je ko je najveci heroj i ko vise mrzi komsije u generaciji koja je rodjena posle rata!

Srdacan pozdrav!

dirigent

pre 6 godina

@dirigent 
Skenderbeg (a posebno Jang Bojs) je u ovom trenutku za Zvezdu,preozbiljan klub!!
(Dušan, 24. novembar 2017 21:47)

Ma znam, znam... Napisah vec da znam sve to, Skender nikad jaci, Albanska liga nikad jaca, Bojsi bili pretendenti za titulu LE al ih zaustavili prejaki Skender i Partizan... I znam da bi Skender bio u Zvezdinoj grupi prvi, a Bojsi drugi... jos nesto ? ;)

skeptik

pre 6 godina

Zvezda ce biti kaznjena utakmicom bez prisustva publike, a Partizan ce biti izbacen na par godina iz Evrope. Demokratija je kada smes da iskazes svoje misljenje, ali samo ako je u skladu sa trenutnom politickom ravnotezom u svetu.
(Objavite mi komentar, 24. novembar 2017 23:13)
Nemas pojma decko. I Zvezda, i Partizan, i Zenit su optuzeni po clanu 14. tako da ce kazna biti jedinstvena po ovoj tacki plus dodatne kazne po ostalim tackama.

M

pre 6 godina

Da se razumemo, ovo je očekivano. Došli smo dotle da nisu etiketirani samo generali za neka dešavanja u ratu, sada smo na udaru svi mi kao pojedinci društva jer ovde IMA rasizma, netolerancije i nereda! Šta je bilo dan nakon Skenderbega na košarkaškoj utakmici? Znači, Grobari su poslušali upravu da na meču protiv Skenderbega ne prave incidente da bi koliko sutra pogodili nekog sa tribina i koješta uzvikivali na košarkaškom meču. Ovaj put je uprava Partizana nešto blaže cenila bezbednost sa Young Boys-om i odmah su se dogodili prestupi a naročito mi smeta onaj deo o zagušenim prolazima jer je Vazura prvi vikao i obezbeđivao redare za meč sa Skenderbegom kako prolazi ne bi bili zagušeni. Ko je kriv dakle? Pa svi mi!!
Ka ćemo već jednom shvatiti da sa EU nema zezanja i da ona ne spava NIKAD!?
Voleli je ili ne, to je sistem kojem težimo i davno su oni preležali ove seljačke fore na koje mi mislimo da ih pecamo.
Moj Partizan je prezimio ali cenim da igramo utakmicu bez publike u februaru. Jedino se plašim neke veće kazne ali nas izgleda i to treba da strefi kako bi smo krenuli nešto da menjamo u društvu.
I još nešto.. Kako upravi ne smeta onaj koji je vodio navijače sa razglasa?!? Pa smanjio sam televizor a ne još da idem uživo da slušam! Dokle više ti huligani na stadionima!?

Vucko

pre 6 godina

Kakvo rasisticko ponasanje, nije istina, ima crnih igraca i u Zvezdi i Partizanu koji su postovani i obozavani. Nego im smetaju parole za Ratka Mladica, a posto nisu direktno pomenuli njegovo ime traze nacin da nas kazne. UEFA MAFIA!

Dak sr

pre 6 godina

Mogu samo u lakat da nas poljube i jedne i druge !!!!!! A ovi koji bi voljeli da se zatvore južna i severna tribina oni ni tad na stadionu ne bi bili !

vi72

pre 6 godina

Naši tzv. "navijači" dva najveća kluba nikako da se izleče od svojih bolesti.Jadno deluju upozorenja klupskih uprava pred velike utakmice, te molim vas, nemojte ovo, nemojte ono... kazniće nas.Kao da su mala deca i nikako da se nauče kulturi navijanja.O zakrčenim prolazima da ne pričam.Stvari koji se jednostavno rešavaju kod nas su tabu teme.

Marko

pre 6 godina

Vito, 24. novembar 2017 21:13

Slabo se ti razumes u ovu tematiku. Inace, znas zasto smatraju Mladica herojem? Spasio je desetine hiljada, ma sta desetine, verovatno i preko stotinu hiljada ljudi sigurne smrti. Bio je rat, ubijali su svi redom protivnike, da on nije dobro rukovodio vojskom, Srba bi poginulo najvise u tom ratu, kapiras? Uostalom zasto ja ne bih smatrao herojem njega koji je i moju porodicu spasao, a treba da budem ok sa onima koji slave Gotovinu, coveka koji nas proterivao i ubijao. Treba da postujem neki tamo sud, u kojem sude ljudi koji ne znaju na mapi da nadju Bosnu? Samo budale mogu priznati njihove presude.

dragoljub

pre 6 godina

Smatram da netreba partizan i zvezda,da im se nedozvoli igranje u exropi zbog takozvani navjaca koji prave probleme na stadionima sirom evrope.
Jedostavno iskljuciti ih iz daljeg takmicenja.

Pa mi smo dosli njih da gledamo

pre 6 godina

Zamislite situaciju gde navijači napisu npr "burek i jogurt" (znam da je bezveze i da nema smisla ali navodim kao primer).
I ovi iz uefe vide to i ukucaju na google prevodilac ,i izbaci im neku psovku.
Kazna 100000€.

Ja mislim da tako i rade 😂.

Wooooooooow

pre 6 godina

I treba da nas izbace. Ne vredi. Zamole ih iz klubova da ne politiziraju na tribinama i ne vredi. Srpska liga i zdravo. Daleko su i klubovi i navijači od Evrope.

SDFG

pre 6 godina

Aj nas izbacite,ne bi vam bilo prvi put...а onda Jang Bojs da osvoji LE...
(gremlin, 24. novembar 2017 20:31)

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dirigent, 24. novembar 2017 20:35)

Pored Zvezdinih sudija i kombinacija ni Real ne bi bio prvak Jelen Super Lige

joki

pre 6 godina

sram bilo uefu,niko ama bas niko ne moze reci da su grobari i delije rasisti,iz prostog razloga sto i u zvezdi i u partizani uvek ima igraca i afrikanaca i muslimana.
i nikad jedne druge nismo zezali ni vredjali zbog broja afrikanaca na primer.

uefa je navikla koga da kaznjava,jeste sportska tema ali zivim za dan kada ce se raspasti i propasti veliko zapadna hemegonija.

zoran

pre 6 godina

Sve ovo je nirmalno.Pre nekoliko gidina reprezentacija Irana je isključena uz svih fudbalskih takmičenja zbog povezanosti fudbala i politike u toj zemlji.Rasizam,nacionalizam treba iskoreniti.Tkzv delije su oruđe vlast-premlaćuju po Srbiji ko im liči na gej,roma.Rukovodstvo oba kluba su ratni huškači iz devedesetih.

Gru

pre 6 godina

Mi nikako da shvatimo da se Srbima nista ne tolerise i zato moramo da budemo manji od makovog zrna na utakmicama! Drugi mogu kao npr Hrvati da nose kukaste krsteve i fasicticke parole ili Albancima zastavu velike Albanije, ali nama nije nista. Sto pre shvatimo da pravda nije ista za sve, pre ce nam biti bolje.

pvo

pre 6 godina

I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi! Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta
(Bosanac, 24. novembar 2017 21:55)

ti ces ovde penziju zaraditi od komentarisanja. idi gledaj Audiciju. vi i vasa "tolerancija", ko vas ne zna.

slaviša šmigič

pre 6 godina

NE BRANIM NAŠE ALI EVO TIJRRY ENRY IZ MENČESTERA JE REKAO,DA PRVO TREBA,DA POČISTE PRED SVOJIM DVORIŠTEM.NEGO NEZNAJU KAKO ULOŽENE PARE ŠVAJCARACA T NEMACA BI ISPARIJO PA HAJDE,DA JIH KAZNIMO,SETITE SE SSAMO KOLIKO SU DANCI TRAŽILI,,DA SE IZBACI TADA SRBIJA I CRNAGORA SA EVROPSKOG KAKO BI ONI IGRALI,ZNAMO ŠTA SE JE DESILO NA EP.TO JE SVE IGRA BOGATIH LJUDI,DA KOJIM SLUČAJEM NISMO POVEZANI RUSIJOM VEČ EVROPOM,PROBLEMA NEMA,OVAKO,DA DAJU NA ZNANJE NAMA SVE JE TO POLITIČKA IGRA.PROFESIONALNI SPORT SE MI ZGADIJO,POGLEDAJTE SAMO ŠTA SE RASIPAVAJU LOVOM A OVAMO RATOVI ZA HRANU.

Xman

pre 6 godina

Koje palio pirotehniku? Zar ne rece Vezara da su postavili stotine kamera? Zasto redari 1000. put pustaju ljude na stepenice? Ko je uleteo na teren, jel postoji snimak?? Odmah u zatvor, a ne da nas izbacuju iz Evrope zbog pojedinaca. A oni koji se cude za "rasizam" neka pogledaju transparente za Mladica koje su okacili i grobari i delije.

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Ma daj ovo je sramota!kakvi rasisticki ispadi kad u obe ekipe igra bar 6 igraca iz afrike!sprdaju se s nama!ovo ostalo sto stavljaju na ruku FKP je smesno!

oberin martel

pre 6 godina

A kad ja napisem (juce, na vest o transparentu) da je transparent trebao da bude posvecen ljubavi prema klubu, sa podrskom igracima koji igraju jednu od najvaznijih utakmica u dosadasnjim karijerama, veliki NAVIJACI kluba mi lepe minuse jer nisam dovoljno SRBIN, u mom slucaju srpkinja. Eto, sada neka kazne Zvezdu sa 3 boda, ionako sport nije vazan, vazno je ko je najveci heroj i ko vise mrzi komsije u generaciji koja je rodjena posle rata!

Srdacan pozdrav!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zvezda u srcu, 24. novembar 2017 20:40)

Šta bre ti pričaš? Zvezda se optužuje za rasizam!!?? Kakve to veze ima sa transparentom o Mladiću na kom se , uzgred, ni ne pominje?

Dacha

pre 6 godina

Zapadni svet nema predstavu o rasizmu kao rasizmu kad nas posmatra kao zemlju tj mi generalno kao narod nismo rasisti niti smo to bili kroz celokupnu nasu istoriju,niti imamo robovlasnicku proslost i to njima nikako nije jasno jer su oni navikli na taj problem u njihovim zemljama i kada cuju da neko oponasa zvuke majmuna npr oni odmah to povezuju sa rasizmom a to veze sa zivotom nema jer taj neko ko to radi u stvari samo zeli da isprovocira tog tamo igraca i nista vise,niti on mrzi njega,niti mrze crnce,niti ima bilo kakve predrasude o drugim rasama,cak da ga posle utakmice sretne na ulici verovatno bi zeleo da se pozdravi sa njim i da se slika! E to zapad ne kapira i otuda tolike kazne zbog rasizma prema nasim klubovima!

Istina

pre 6 godina

A kakve je onda poruke slala UEFA kada nam je reprezentaciju izbacila sa evropskog 92. i Zvezdi oduzela sve bodove sa kojim bi i Zvezda i Partizan igrali LS bez kvalifikacija? Nema mesanja politike i sporta? Uzasna demagogija.

Vito

pre 6 godina

(Marko, 24. novembar 2017 21:35)

Kao sto sam i pretpostavio, odgovor je uvej "a sta su oni nama radili".

Mladic je osudjen za streljanje hiljada nenaoruzanih i vezanih zarobljenika, te za snajperisanje i granatiranje civila, od cega preko 1000 ubijene dece. Kako su tacno nenaoruzani, streljani zarobljenici i civili pobijeni granatama i snajperima pretnja "za stotine hiljada Srba" objasni psihijatru

Eon

pre 6 godina

Zasto pobogu da mi bude krivo ? Cista konstatacija na komentar da bi Jang Bojs osvojio LiguEvrope sto je komicno..Jang Bojs nisu mogli ni poluamaterski Skenderbeg da dobiju... Znam, znam, Skenderbeg je 'nikad jaci klub i Jang Bojs itd itd znam sve vase price, ali ono, ko prati fudbal zna itekako o kakvim je ekipama rijec... Prastaj
(dirigent, 24. novembar 2017 21:13)

Zapitaj sebe zasto ti je ti krivo, to samo ti znaš. A ono sto je komicno su tvoji pokušaji da omalovaziš Jang Bojs. Onaj ko prati fudbal zna da je Jang Bojs lider Švajcarskog prvenstva, a takođe onaj ko prati fudbal zna na kom mestu je raspali Keln, zakucan je za dno

Pantelija73

pre 6 godina

@I treba i treba.. sve po zasluzi! Nek vas i izbace kad ne znate biti normalni i ponasati se sportski i fer. Mrznja vam ne dozvoljava. A puni ste je.. i svijet to vidi!
Ove vase klubove nakon zadnjih utakmica vise nijedan Bosanac nece gledati sa simpatijama nikada.. a bilo ih je dosta
(Bosanac, 24. novembar 2017 21:55)

Pa vi bosanci i ne treba da gledate NASE klubove, gledacemo ih mi iz Republike Srpske...

6afhb6

pre 6 godina

Kada ce ovi navijaci da shvate da Evropi ne trebaju srpski klubovi, vec da srpskim klubovima treba Evropa. Ne tolerise se to tamo... Ako morate da vicete, vicite na utakmicama protiv Surdulice ili cete uskoro samo i igrati protiv Surdulice i njima slicnima. A jos bi bilo bolje da prestanete da vicete i da ne koristite stadion za najnizu vrstu strasti, nacionalizam.

vazda

pre 6 godina

Sve razumem, ali optuzbu za rasizam nikako - ne secam se u poslednjih 10 godina da je iko od navijaca Partizana i Zvezde skakdirao po toj osnovi !?
(kako ko, pa ja, 24. novembar 2017 22:33)

... a prije par mjeseci protiv Buducnosti iz Podgorice ? Crnogorci ovo, crnogorci ono i ostalo skandiranje zbog cega je Partizan bio kaznjen zbog rasizma ? To se ne sjecas ?

oberin martel

pre 6 godina

Sine, YB ima 7 bodova prednosti u odnosu na Bazel, koji je pre neki dan dobio Junajted....
(blejk, 24. novembar 2017 21:46)

Đuka, ti li si?

dejanpfk

pre 6 godina

Koji rasistički povici?
(Chandler M. Bing, 24. novembar 2017 22:03)

Evo iz kluba kazu da se za rasisticke povike smatralo skandiranje "kraljevina Srbija", a za upad na teren u pitanju je bila osoba koja skuplja lopte..

Ovo je postalo izivljavanje od strane uefa, a ne neko isterivanje pravde ili necega...
Ovo je smesno...

buldog

pre 6 godina

Charges against FK Partizan:

- Field invasions - Art. 16 of the UEFA Disciplinary Regulations (DR)
- Setting off of fireworks - Art. 16 (2) DR
- Racist behaviour - Art. 14 DR
- Improper conduct of supporters (use of sound/PA system) - Art. 16 (2) DR
- Stairways blocked - Art. 38 of the UEFA Safety and Security Regulations
- Unauthorised media on the pitch - Art. 72.02 of the UEFA Europa League Regulations

....Nazalost crno nam se pise, ima da zavrsimo kao Fejnord prije par sezona, posle par opomena izbaceni su i Evrokupa i to pred osminu finala.... pa dookle ljudi dookle ??

manjane

pre 6 godina

jel znaju oni da se navijaci komsinice zvanicno zovu "cigani"? jel treba da ih zovemo romi sta? ili da zabrane ceo sever sta? obrni okreni uzimaju pare, a mi brinemo da nas ne kazne za generala

xxx

pre 6 godina

Ne shvatam do kada ce narod i navijaci u Srbiji misliti da citav svet pojma nema, ali da su samo oni u pravu i da su svi iz nekog iracionalnog razloga protiv srpstva.
Pa zar ne vide da su upravo zbog nacionalistickih gluposti ovi prostori danas najnazadniji u Evropi u svakom smislu i da je nacionalizam dobar recept kako pljackati gradjane i stvarati lazne vrednosti u drustvu.

deki

pre 6 godina

Kada je medju nama toliko retardiranih ljudi koji sebe nazivaju navijacima, koji na utakmice dolaze najmanje zbog fudbala, i kada ne posedujemo mehanizme kojim bi se borili protiv necega sto osudjuje citav svet, onda nasim najvecim klubovima i treba zabraniti u narednih 50 godina da igraju evropska takmicenja, pa cemo mi organizirati nasu ligu sampiona, sa Zvezdom Partizanom, Surdulicom, Javorom itd.Kim Jong Un da nam pozavidi.

Ratko

pre 6 godina

za zvezdu igrala 3 crna igraca, za bate nijedan, pa nisu valjda vredjali svoje igrace
(iggy, 24. novembar 2017 20:46)

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vazda, 24. novembar 2017 21:53)

...mora da si bosanac,vidis ,ovo sad sto sam ja napisao je uvijena forma sovinizma,..za rasizam ,...ja sam dosad cuo za 4 rase,crnu , belu, zutu, i crvenu,sad posto si ti tako upucen ,nabroj mi ostalih 96,hvala...i u pravu si ,svako OVDE komentarise,pogotovu ti...

neko ko zna

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba. 
(Ns, 24. novembar 2017 22:13) 

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?
(Novi sad, 24. novembar 2017 22:46)

ajde genije objasni ti meni kako ce disciplinska komisija da dokaze da je transparent sa natpisom '' tvojoj majci hvala '' transparent za mladica ??? I da naravno da moraju da obrazloze zasto te kaznjavaju jer postoji sportski sud u lozani koji moze milionski da ih rebne ako budu bahati pa nekom samovoljom izbace klub... svaka kazna do sada I u buduce mora biti obrazlozena kako I zasto

Zvezdaš

pre 6 godina

Kakav bre rasizam? gledao sam sve utakmice crvene zvezde i partizana u ligu evrope i nisam primetio nikakve rasističke ispade navijača tu osim toga što su navijači skenderbega protiv partizana uzvikali "UČK"

Novi sad

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.
(Ns, 24. novembar 2017 22:13)

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?

amigo

pre 6 godina

@Čisto da te edukujem,rasizam i jeste jedino ako nekoga vredjas na osnovu njegove boje kože,sovinizam je kada vredjas pripadnike iste rase(belce,crnce..itd) ali druge nacije,dakle sledeći put se edukuj pre nego li odvalis ovako nešto.
Navijači Partizana i Zvezde NISU vredjali nikoga ni po rasnoj ni po nacionalnoj osnovi.
@Bosanac
Nemoj nas da kunes dok tvoje "majke Srebrenice" veličaju koljaca Orica i cepaju srpske zastave....pocisti svoje dvoriste pa komentarisi tudje jasno.
UEFA zaista nema niti jedan opravdan razlog da kazni Partizan i Zvezdu dakle samo opušteno.

anica

pre 6 godina

Rasizam je za njih kao dobar dan, koliko pre su pozurili da ovo urade. Kada sam videla transparent delija znala sam da ce biti problema po pitanju navijaca ili novcana kazna, ali reci RASIZAM...koliko moras biti cinican, meni je mrsko da izgovorim tu rec a kamoli da pomislim na to. Onda skontas da je to vokabular slican SOVINIZMU FASIZMU ITD...Naviklo to! Da li imamo pravo da mislimo svojim glavama, godinama zatucani u glavu od strane kojekakvih muljara. Godinama diskriminacija i sputavanje! Cast i obraz se tesko kaljaju to je ono sto ih najvise boli, koliko god da se peckamo medjusobno, koliko god da ima uvreda uvek cemo stati jedni uz druge. Sa jedne strane razmisljamo ne treba ni Stefan Nemanja ni Knez Lazar ni sajkaca ni nista na sportskim dogadjajima a sa druge strani pokazati deo nacionalnog identiteta nije uvreda. Sta god da uradimo crne smo ovce...niko ne kaze da smo cvecke, ali sudite po pravilima svima, a ne kako nekom tamo odgovara.
Zvezda i Partizan nikada nista rasisticki nisu uradili.

veljko

pre 6 godina

Hahahaha zbog rasističkog skandiranja, a kome gospodo iz UEFE? delije lepo sročile parolu... ne mogu im ništa jer mladića nisu ni pomenuli... Pa sad izmišljaju rasističke povike. I ovo za partizan sramota... Ustvari to je rasizam, mržnja prema svemu što je iz SRBIJE oni su ti rasisti... Al polako

anica

pre 6 godina

(svasta, 24. novembar 2017 23:24)
Gospodine, uz duzno postovanje, muza jos uvek nemam, a i da ga imam nije vas problem...i kada ga budem imala stici cu da gledam 453 sportska dogadjaja dnevno.
Ps. Moj buduci muz je svestan moje varjace .
Pozdrav.

eugene

pre 6 godina

na jna je juce neki lik-decko-diler-navijac imao izlaz na ozvucenje preko zvanicnog spikera... nesvesno je neverovatan show napravio, drao se, mumlao, slengovao 10 reci (fond mu ima najvise 15)... prvo te obuzme sramota, potom haos od smeha je l stvarno nije normalan, a realno zasluzili smo drakonsku kaznu... da im nikad vise ne padne na pamet da to nekom dozvole... tesko opisivo sta je on radio, ko je bio na sinoc na jna, kapira sramotu...

blejk

pre 6 godina

Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu...
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35)
Sine, YB ima 7 bodova prednosti u odnosu na Bazel, koji je pre neki dan dobio Junajted, i ne samo to nego su od 2011 3 puta prošli grupnu fazu LŠ, ali neka bitno da Belorusi igraju ubitačan fudbal i Keln koji na polusezoni ima 2 boda u prvenstvu!

navijac

pre 6 godina

@Jang Bojs ne bi mogao da osvoji ni Jelen Super Ligu... 
(dirigent, 24. novembar 2017 20:35) 

Ma da, verovatno je Jelen Super liga jaca od Svajcarske lige!

Стварно

pre 6 godina

i 130 pluseva na ovaj komentar... Ljudi vama je 'rasizam' samo ako neko vrijedja 'tamnopute igrace' ??? Niste culi za drugih stotinu vidova rasizma ? Joj majko mila ko sve odje komentarise..
(vazda, 24. novembar 2017 21:53)

Молим те, преклињем те, објасни нам који још то расизам постоји!!!!

2+2=5

pre 6 godina

bolje platiti kaznu nego da taj novac pokrade uprava. samo se drzite svojih uverenja to vam niko ne moze uzeti samo ih mozete prodati. podrska navijacima od mene.

abv

pre 6 godina

rasisti su od pamtiveka vestacka tvorevina amerika(zna se i čija) engleska i ostali koji su hvatali lasom ljude crne boje kože ali to ne sme da se priča i piše jer veliki brat to ne dozvoljava a poslušnici moraju da slušaju

Јабучило

pre 6 godina

Fino su nas upozorili da ne širimo političke poruke, a mi smo našli da se nadmudrujemo sa Evropom. Sada ćemo da platimo za to nadmudrivanje izbacivanjem oba kluba iz Evrope - Zvezde za ovu godinu, a Partizana za naredne tri, pošto mu ovo nije prvi put.

То ти је исто као и немачко сто за једног 1941. Технички гледано, окупатори су нас "упозорили", баш као што су нас је и ова мафија "упозорила".
Је л' треба банди да се правдамо и извињавамо?

goran

pre 6 godina

To vam je najveće licemerju uefe,pa Nemci u Pragu kliču zig hajl i nikom ništa,a oni kao izmišljaju gužvu itd,to je sve zbog transparenta ali nemaju dokaze,pa ko veli naći ćemo im nešto. ajde bre UEFA stisni onu stvar pa izbaci Nemačku sa Svetskog prvenstva. prosto jednostavno budi dosledna u svojim stavovima.

Srbijo među šljivama

pre 6 godina

Iživljavaju se nad svim što je Srpsko... Ljubomorni, sujetni, smetamo im a može im se... Detalji su nevažni bitna je suština. Da je sve idealno bilo opet bi smislili neki dron ili tako nešto... Dozvolili smo da oslabimo samouništenjem SFRJ i sad mogu svim republikama da rade šta hoće... Što nisu ranije delili packe...

glupi da nemogu biti gluplji

pre 6 godina

Svi su krivi samo srbende su u pravu,sad njihova teorija zavere svi su protiv srbije i srba,posto ste nacionalisti sad cete zvezdu gledat a i partizan samo u super ligi,jer posto ste pametni a ostali su svi glupi (Evropa),sad cete gledati na malim ekranima sve osim zvezde i partizana

srcani

pre 6 godina

SRAMOTA!Jedino sto ima smisla reci za ove postupke UEFA MAFIJE...Eto cim smo prosli u nokaut fazu,odnosno treba da prodjemo(C.Zvezda) ,oni odma disciplinske postupke..Kakva slucajnost!?

kako ko, pa ja

pre 6 godina

Sve razumem, ali optuzbu za rasizam nikako - ne secam se u poslednjih 10 godina da je iko od navijaca Partizana i Zvezde skakdirao po toj osnovi !?

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Ma daj ovo je sramota!kakvi rasisticki ispadi kad u obe ekipe igra bar 6 igraca iz afrike!sprdaju se s nama!ovo ostalo sto stavljaju na ruku FKP je smesno!
(Ofsajd slepče!, 24. novembar 2017 20:32)
Jos ako uzmes u obzir da Bate nema nijednog u timu...pa, kome su onda skandirali?! Ziv nisam da vidim neki snimak, gde se cuje rasisticko navijanje...koje nisam cuo na Marakani ne pamtim od kada. Verovatno od kada su crnci poceli da igraju za srpske klubove. Nebuloza.

zvezdaš

pre 6 godina

Ako je zabranjen razglas, 'ajde. Ulaz u teren, ok. Ali gde su videli rasizam? Ili je to ono da što više natovare, pa će već zbog nečega kazniti.
Pa ni grobari ne diraju naše strance ni mi njihove niti bilo koje druge... koji rasizam?
Kažu "lepota je u oku posmatrača." Oni vide rasizam tamo gde ga nema... da nije do njih?

žoržo

pre 6 godina

Šta se prave blesavi ovi navijači. Idem na utakmice i ima rasistickog navijanja. To što imamo drugih rasa u našem klubu ne sprečava neke navijače da vređaju tuđe, to sam gledao. Pa neće im suditi Apelacioni sud i sve ih osloboditi. I onda neka slave ratnog zločinca kod kuće.

Тарми пфк

pre 6 godina

О каквом расизму зборе ? Шта су они гледали? У хумској је био чисти фудбалски спектакл..

M

pre 6 godina

Ako neko kažnjava samo klubove iz istočnoevropskih zemalja, a za iste prekršaje ne kažnjava klubove iz zapadnoevropskih zemalja ili ih kažnjava blaže, da li je to rasizam?

Јабучило

pre 6 godina

Једну ствар западњаци (а и неки овдашњи) очигледно не разумеју. Када некога желиш да увредиш, вређаш га оним што ће га заболети (или си бар уверен да ће га заболети) без обзира што то ни не мислиш. Одатле су и мајмунски крици које, видим, неки помињу. Одатле је и ку.во за жену (или мушкарца), пе.еру за мушкарца итд.

Bond007

pre 6 godina

Sve dokle klubovi ne postave kamere i kazne one koje prave probleme (ZABRANA ULASKA NA STADION)od godinu do dozivotno nikad nece proci bez kazne od UEFA ili FIFA.Kamere su veoma jeftine o odnosu koliko su kazne UEFA

Zebo

pre 6 godina

Tim bate borisova, barem ovi koji su igrali , sastavljen je od igraca koji pripadaju beloj rasi. Sta mozes da kazes a da to bude uvreda na rasnoj osnovi?

chupavi

pre 6 godina

Ne znam za utakmicu Partizana koju nisam gledao, ali jesam Zvezdu protiv BATEa. U ekipi iz Borisova nije bilo igraca pripadnika druge rase osim belaca dok je bas u Zvezdi igralo tri igraca crne rase. Koliko se secam nijednom navijaci Zvezde nisu vredjali svoje igrace, pa odatle i pitanje zasto je Zvezda pod istragom zbog rasizma?

Stelt

pre 6 godina

Kada cete shvatiti da atmosfera na stadionu na kojem se igra utakmica za koju je nadlezna UEFA mora da lici na pozoriste, u svemu osim buke navijaca. Mora biti moguce da ljudi dolaze na utakmice sa malom decom i na sever i na jug i da za njih to bude potpuno normalno i bezopasno, kao i da nema nikavih ali bas nikavih poruka koje se ne odnose iskljucivo na fudbal i ljubav prema svom klubu. Nista vise od toga nije dozvoljeno. Ociglednoje da ce oba kluba biti izbacena iz takmicenja, i da nece igrati ponovo sve dok ne shvatite sta se trazi. I to ne samo da shvatite, vec da bas to i zelite. Tako je i sa celim drustvom - nema ulaska u EU dok se drustvo ne promeni. Dakle, ne samo da postuje pravila, vec da i da misli tako kako pise u pravilima, tj da bude drustvo normanih ljudi.

Ns

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.

Aлександар

pre 6 godina

Сви се према нама понашају као у Хагу. Као да постоји нека чудна диоптрија са којом гледају на Србе, па ви сада "саберите два и два" па размислите да ли са таквима треба да се Евроунијатимо?

Don Kihot

pre 6 godina

Ne shvatam do kada ce narod i navijaci u Srbiji misliti da citav svet pojma nema, ali da su samo oni u pravu i da su svi iz nekog iracionalnog razloga protiv srpstva. 
Pa zar ne vide da su upravo zbog nacionalistickih gluposti ovi prostori danas najnazadniji u Evropi u svakom smislu i da je nacionalizam dobar recept kako pljackati gradjane i stvarati lazne vrednosti u drustvu.
(xxx, 24. novembar 2017 21:26)
Druze, vidis da ne vide...Pravoslavni talibani...A nemaju ' leba da jedu...

Ns

pre 6 godina

Pokrenuli su i protiv Zenita postupak isto za rasizam, interesantno Partizan Zvezda i Zenit, na ovim utakmicama su bili transparenti podrske Mladicu dva u uvijenoj formi i jedan otvorena podrska taj je bio u Sant Petersburgu, samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo, ali da nam ne treba ovo na tribinama ne treba.
(Ns, 24. novembar 2017 22:13)

"Kako će da dokažu na koga se mislilo"? Ustvari, kako ti zamišljaš Disciplinsku komisiju UEFA- e?
(Novi sad, 24. novembar 2017 22:46)

Ti nisi pročitao moj komentar ja sam lepo rekao citiram- "samo ne vidim kako ce ova dva da dokazu na koga se mislilo"- kraj citata , a ti meni postavljas pitanje koje sam ja vec postavio- svasta, e sad kad sam odgledao oba snimka vidim da bi kod Zvezdine parole to lako bilo dokazivo jer su pri sirenju parole " i sto dozivotnih da su ti dali castan Srbin tebe slavi"- uzvikivali ime Ratka Mladica imenom i prezimenom ali za Partizan ne znam kako bi parolu " hvala tvojoj majci"mogli da povezu sa Mladicem, to je pravno ne izvodivo jer moze da se odnosi na sto stvari, tako da Zvezda treba vise da se plasi posledica nego Partizan, ali čak i to nije najvaznije u celoj prici vec to kad UEFA nekog optuzi za RASIZAM to je ozbiljna optuzba koju oni nece tek tako lako da pokrecu ako nisu skoro sigurni da se to i dogodilo, medjutim ako oni rasizam smatraju da kad neko jednom coveku posvecuje parole koje ama bas nikog ne vredjaju pa jos i ne napise na koga se to odnosi onda je to čist FAŠIZAM od UEFE, i Zvezda a pogotovo Partizan treba da se zale ako kazne budu rigorozne jer ovo izivljavanje ne vodi nicemu, a za navijace sa severa i juga jedno pitanje- dokle cete svoje klubove upropasćavati vasim glupim inaćenjem, zar još niste shvatili da time nista dobro niste doneli ni sebi ni klubu za koji navijate jer Uefa jedva ceka da se to desi ne bi li nas drakonski kaznili

bora

pre 6 godina

Mi smo narod koji je generalno neartikulisan,primitivan i koji tera inat.Sto je najgore mi se ne trudimo da to promenimo nego jos velicamo!Zato nam tako i “dobro” ide na svim poljima.

Dejan CZ

pre 6 godina

Za Srbe na vrbe novcana kazna od po porciju cevapa za clanove UEFE...i onda u Dnevniku 2 pojavi se predsednik i kaze da treba da negujemo sistem vrednosti koje namece EU...

Kakogod

pre 6 godina

Ja se slažem da treba da nas kazne, za pirotehniku, za blokirane stepenice, medije , i razglas.. ali mislim da su transparenti bili ipak pristojni( ja kao Srbin i navijač Partizan taj transparent " tvojoj majci hvala" nisam skapirao) kako onda može neko u Evropi da shvati da je to za Mladica , ja sam pomislio da je za nekog poginulog navijača . A zadnje sto mogu povezati je veza sa rasizmom- nidje veze . 0Pozdrac

Marko

pre 6 godina

Vito, 25. novembar 2017 01:15

Isto onako kao sto su streljani civili bili pretnja muslimanima pa su ih pobili sto su vise mogli. Jel te nije sramota sto delis zrtve na manje i vise vredne? Kad god se pomenu srpske zrtve, jave se likovi poput tebe sa pricom "aaa i vi ste ubijali, aaa priznajte zlocine". Licemerni ste mnogo.

anica

pre 6 godina

(dusandrugi, 24. novembar 2017 22:56)
Odredice datum tek, prosli put je bilo na dan utakmice sa Arsenalom, 19.okt...a prekrsaj je napravljen protiv Kelna...zbog nekih baklji. Gospodine...nadam se da niste u pravu, ali nazalost ne bi me iznenadilo suprotno...da taj datum bude 6.decembar, dan uoci utakmice. Generalno, citati izmedju redova moze svako, a oni uvek procitaju kako njima odgovara.

Ostin A

pre 6 godina

Једино што могу да подведу под расизам, а да се то чуло и да је певао онај са разгласа је "Партизане, ми за тебе живимо, хајде ИНДИЈАНЦЕ ове заједно да ...". Не би ме чудило да, у недостатку других аргумената, потегну тај.
(Лала, 25. novembar 2017 08:29)

1. I ko ne skače taj je š...
2. Ispuštanje majmunskih zvukova kad je njihov igrač dao gol

Obe stvari su mi odvratne. Sa tim da mi je ovo drugo potpuno suludo jer jedni od najboljih Partizanovih igrača Tavamba i Everton su isto crnci.
Na Zvezdinoj utakmici nisam bio. A to što svako ulazi/izlazi na atletsku stazu, što se preskaču tribine da bi se svi nagurali na jugu, pa ne možeš da dišeš, a kamoli da vidiš stepenice, je strašno. Uglavnom svi preskaču stolice i idu direktno ka izlazu. Kapiram da kad bi se nešto desilo, da bi svi izginuli.

Umesto da gledamo kako ovo da popravimo mi kukamo razvlačimo transparente i pevamo UEFA mafia, a u upravnom odboru naših fudbalskih klubova, kriminalac do kriminalca.

Talicni Tom

pre 6 godina

Jbg na stadionu West Hema na Evropskoj tekmi uleti navijač da bije igrača protivničkog tima i ova mafijaška organizacija Uefa ih kazni sa 30k evra.Da se to desilo u Bg izbacili bi nas godinu dana iz svih takmicenja.Bagra.

lopta

pre 6 godina

(zvezda u srcu, 24. novembar 2017 20:40) 

Šta bre ti pričaš? Zvezda se optužuje za rasizam!!?? Kakve to veze ima sa transparentom o Mladiću na kom se , uzgred, ni ne pominje?
(oberin martel, 24. novembar 2017 21:47)

e moj glupane....

Mare

pre 6 godina

Nije problem samo rasizam, problem je kriminal koji upravlja fudbalom u Srbiji i koji je jači i od države, jer očigledno da im ne može ništa. Da mogu, ne bi pare MTS i EPS davali za fudbalske klubove koji su uz to profesionalni, a onda iz budzeta krpili gubitke. A za rasizam je najveci problem neobrazovana grupa, koja se ponasa kao krdo.

Inspektor torente

pre 6 godina

Pa pesma Generale nek je tvojoj majci hvala je namenjena pokojnom Veljku Radenoviću a koliko znam on za nista nije osudjivan!!!!Uefa ideš pod mač .....

wiener

pre 6 godina

Rasizam se po definiciji ujedinjenih nacija ne odnosi samo na boju kože. Bilo bi dobro da se to u srbiji shvati, jer i srbi su često žrtve rasizma.

mirko

pre 6 godina

Gledao sam obe utakmice na TV, nisam mogao čuti te povike, moguće je da su pojedinačna i neodgovorna lica nešto dobacivali.
To nisu nikakvi navijači, nego deo rulje kojima definitivno treba zabraniti dolazak na stadion.
Ako su pominjali čoveka koji je objektivno uvreda za narod onda je ispad još veći.
Pošto ga znam ,tvrdim to odgovorno. Krivci broj jedan su političari i njih treba kazniti, mislim na one koji na tome grade rejting.

hmm

pre 6 godina

Mi smo narod koji je generalno neartikulisan,primitivan i koji tera inat.Sto je najgore mi se ne trudimo da to promenimo nego jos velicamo!Zato nam tako i “dobro” ide na svim poljima.
(bora, 25. novembar 2017 08:48)

Pa složio bih se samo za ovaj inat.
Nismo ni neartikulisani ni primitivni,samo volimo da radimo stvari koje druge nerviraju,a to je neki inat...sta da se radi,to nam.se nikad nije isplatilo...

Драган

pre 6 godina

Срби и расизам...?

Па пола те ЕУ је до јуче имало колоније, имају их и сада али перфидније. Какав бре расизам ?!?!

bomber

pre 6 godina

@ Zamislite situaciju gde navijači napisu npr "burek i jogurt" (znam da je bezveze i da nema smisla ali navodim kao primer).
I ovi iz uefe vide to i ukucaju na google prevodilac ,i izbaci im neku psovku.
Kazna 100000€.

Ja mislim da tako i rade 😂.
(Pa mi smo dosli njih da gledamo, 24. novembar 2017 20:41)



jasno mi je šta si htio reći ali nisi izabrao dobar primjer... burek se nalazi na zastavi bih, a jogurt može da se shvati na razne načine... i eto ti uvrede bih zastave

m1k3

pre 6 godina

@blejk
Od 2010-te, Bate je 5 puta igrao grupnu fazu lige sampiona... Sa druge strane Young Boys su zadnji put bili prvaci Svajcarske pre 30 godina.
To naravno nista ne govori o njihovoj snazi ove sezone, ali govori ponesto o tradiciji... Pominjati Basel u konotaciji YB, bi bilo isto kao kad bio neko igrao sa onim pacijentima italijanskom od kojih je Zvezda ispala prosle godine i rekao, ispred Milana su zavrsili u prvenstvu, a Milan je bio 3 puta prvak Evrope, pa ti racuanj koliko su jaki... Smesno, jel' da?
Sa druge strane, iskrene cestitke Partizanu na prolazu, nadam se da ce i Zvezda uraditi isto, i samo potvrditi sta sam i pricao cim su grupe izvucene. I Zvezda i Partizan nemaju srece da imaju samo dve ozbiljne utakmice u ligi, pa igraci nemaju potrebnu takmicarsku fizicku spremu. Zato izgleda da padaju kako vreme odmice.
Videlo se to i na PSG-Seltic... Skoti nisu toliko losi da prime 7 komada, ali jednostavno, liga u kojoj imaju samo dve ozbiljne utakmice, nije dovoljno da igraci podignu spremu za ozbiljnije utakmice...

...

pre 6 godina

Pa sobzirom da su grobari skandirali Tavambi i Everonu, a delije Kangi i Donaldu (protiv krasnodara) mogu samo da nam daju nagradu za anti rasizam, ne znam kako mladic spada pod razizam, mogu samo za mesanje politike (a ni to ne mogu jer nije precizirano), a za baklje,razglas i zakrcenje prolaza i treba da kazne.

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Navijam i volim Partizan ali sa zadovoljstvom zelim da bude kaznjen za te prolaze a najvise za onu riku preko razglasa,jer sam dobio transfer blama i nisam mogao na moru da gledam zanimljovu i borbenu utakmicu!
Ne vidim gde je bilo rasizma na ove tri utakmice,a sto se transparenata tice,za njih treba da zahvalimo nasem vodji jer moze da nas jase kako ko i kada mu se cefne,jer su ladno mogli da kazu da ti transparenti podrska teroristima koji su srusili kule bliznakinje..ili podrska isis-u...

ludinovinar

pre 6 godina

Smatram da netreba partizan i zvezda,da im se nedozvoli igranje u exropi zbog takozvani navjaca koji prave probleme na stadionima sirom evrope. 
Jedostavno iskljuciti ih iz daljeg takmicenja.
(dragoljub, 25. novembar 2017 09:48)

Како си ти, друже, уопште укључио мобилни телефон/компјутер?!

Sale

pre 6 godina

birigentu Taj Skenderbeg je dva puta dobio Kairata koji je dva puta dobio Zvezdu i u dvomecu izbacio Dinama iz Zagreba koji je u poslednjih pet godina tri puta igrao ligu sampiona.

Kontras

pre 6 godina

Procitao sam pazljivo Article 14 i on se ne odnosi samo na rasizam, vec i na "drugo diskriminatorno ponasanje i propagandu". Kaze se tu i da su "svi oblici politicke, ideoloske i verske propagande zabranjeni" i da se kaznjavaju.

Moramo da shvatimo da "pravda nije za sve ista". Da, trenutno nije isti odnos prema nama kao prema npr. hrvatima, nazalost. Dok je ovakav odnos snaga u svetu za slicno ponasanje nasi navijaci ce biti VISE kaznjavani od npr. hrvatskih navijaca. ALI, umesto sto se zale, nasi navijaci moraju da se dovedu u red i da se U SKLADU S TIM I PONASAJU. Da NAUCE da igraju igru u nefer uslovima.

E sad, nasi klubovi treba da ukazu na cinjenicu da niko na transparentima nije pomenut i da to pravno ospore. Drugo, kod Partizana moze da se radi teoretski o bilo cijoj majci, bukvalno. E da, igrac Jang bojs-a posle svog gola otvoreno navijacima pokazuje ukrstene ruke kao da su na njima lisice. Zna se na koga je ukazivao. Treba ukazati na to.

Steta sto se politika opet uvlaci u sport. Ne zasluzuju to ni Zvezda ni Partizan. Ipak su to veliki klubovi kojima okolnosti za sada ne daju da pokazu svoju pravu velicinu.

Лала

pre 6 godina

Једино што могу да подведу под расизам, а да се то чуло и да је певао онај са разгласа је "Партизане, ми за тебе живимо, хајде ИНДИЈАНЦЕ ове заједно да ...". Не би ме чудило да, у недостатку других аргумената, потегну тај. Сећате ли се када су се одбојкашице пласирале за одлазак на СП у Јапану и тп славиле па прстима повукле очи и то су амерички медији (пази цинизма, највећи расисти на свету) окарактерисали као расизам.

zaustavite - silazim

pre 6 godina

Kao što je košarka postala "sport" gde isti događaj podjednako može da se "sudi" za tebe, protivnika ili nizakog uz pravo da jedna odluka može biti opozvana i zamenjena suprotnom, tako su i kazne evropskih sportskih federacija postale sredstvo za vređanje inteligencije i prikupljanje ogromnih sredstava od sirotinje. Na ono malo slobodnomislećih, više niko ne obraća pažnju. Jači tlači.

Herr

pre 6 godina

Gledao sam Partizanovu utakmicu(ne celu i bez zvuka) i gledao sam Zvezdinu kao Delija...koji bre kurac!? Koji Rasisticki ispadi!?!?! Pa I Grobarima i nama igraju crnic u koje se kunemo i jedni i drugi!!! Ni mi ni oni nisu protiv BATE-a ili Young Boys-a nista rasisticki rekli/komentarisali/drali se/postupili !!!!

Stop rasizmu

pre 6 godina

Prvo treba da znas sta je rasizam pa da pises o njemu... Kako mozes da napises da je bio rasizam pominjanje "Crnogoraca",kad su "Crnogorci" bele rase isto kao i Srbi,a rasizam je mrznja prema drugoj rasi(Crnogorac=Srbin).

analiza

pre 6 godina

Nesto razmisljam,koliko je bilo tesko za Par da bude u grupi koju je izvukao.Ne iz fudbalskih razloga vec iz nefudbalskih razloga.Izvuces Skenderbeg iz Albanije,a imas problem Kosova.Izvuces ekipu iz Svajcarske,zemlje koja je druga drzava za Albance i to ekipu koja se zove Jang Bojs -Mladici-u slobodnom prevodu(ili mladi decaci),u trenutku kada sude i osudjuju srpskog generala s tim prezimenom.Izvuces ekipu iz bivseg SSSR-i moras daleko da putujes i da igras u sred zime.Sto ne izvukosmo neke Fince,Norvezane,Skote,neku zemlju s kojom nemamo problema?!

oko

pre 6 godina

I Roma je prvo bila optuzena za rasisticko ponasanje (majmunski krici) na utakmici sa Celsijem (3:3). Ali je komisija utvrdila da ih nije bilo I zatvorila je istragu. Tako da to sto su optuzeni ''na prvu loptu'' ne mora da znaci da ce biti kaznjeni

neko ko zna

pre 6 godina

kaze vazura da su kao rasisticko navijanje naveli zivela kraljevina srbija... zaparolu nista jer nema osnova... razglas im je smetao I neautorizovana muzika tojest himna da volim crno bele jer su morali da cekaoju da se zavrsi da bi pustili njihovu himnu LE ... I primedba je za stajanje na stepenicama I to se odnosi na juznu tribinu I tu placamo kaznu redovno....