Petak, 24.11.2017.

17:11

Nikola Jokić je najbolji defanzivac NBA lige

Za visoke igrače koji dolaze iz Evrope u NBA ligu najveći problem jeste navikavanje na bržu igru, pre svega u fazi odbrane.

Izvor:

Nikola Jokiæ je najbolji defanzivac NBA lige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

cap.miki

pre 6 godina

pogledajte nocasnji ucinak protiv Memfisa....mogli su nA Joki da sviraju bar jos 3 faula ...a sudjenje je inace kaastrofalno sa kriterijumima samo njima znani..da siguran sam da je 90 igrana mnogo jaca i agresivnija odbrana pogotovo u plej ofu...teske batine i kao starom basketasu meni je to bilo ok...

slaviša šmigič

pre 6 godina

pa bez jokiča su bili porazni ni pley off nisu mogli,da sanjaju malo realnosti dečko polako izrasta u top igrača.poput savičeviča,mijatoviča,đokoviča,bodiroge.kao mi smo največi znalci samo što je to u komentarima.nit zvezda nit partizan a najbolji.kolko se sečam samo je peđa iz srbije bio taj kalibar al jokiču idu u prilog godine.svakok dana u svakom pogledu sve više napredujem,šta ti je rad i želja.

Zagor

pre 6 godina

Ce Gevara

Ako citas komentare na ovom sajtu videces da pratim kosarku svakodnevno. Da me ne zanima, ne bih citao vesti, a jos manje komentarisao. Volim svaku vest o nasim igracima da procitam i rado to radim. Moja poenta je bila da nije potreban takav naslov jer je Jokic daleko o pristojnog odbrambenog igraca, a kamoli najbolji. Evo, veceras igra protiv mladjeg Gasola pa cemo videti kako ce se snaci na oba kraja terena. Ja mu svakako zelim samo najbolje.

veljko

pre 6 godina

ljudi, ovo je pokazatelj kako ekipa igra sa njim na parketu. po ukupnom rejtingu treci, po defanzivnom prvi! fenomenalno! on igra 30min po mecu, ne 5 ili 10. za njega je statistika vrlo realna! nema tu merenja def. skokova ili blokada. cisto ucinak cele ekipe sa njim u igri. na malom broju utakmica to zna da bude los pokazatelj, na vecem spada u najkoriscenije statisticke parametre. videcemo do kraja sezone, ali i 540 minuta nije los uzorak. statistika nije jedino merilo, ali je svi vazni cinioci u nba itekako koriste i uvazavaju. ovde ima dosta neznalica i trolova, koje jednostavno treba ignorisati...

šumska školjka otrovnica

pre 6 godina

espn lupa gluposti, pisu im sestrici predsednika, glupi su i neznaju nista o kosarci, e zato ce ovde susjedi i domaci nvo srbomrsci da objasne stvar, a u kontekstu celog srpskog naroda i kroz neverovatno poznavanje kosarke od proletos na ovamo

asdf

pre 6 godina

Ovaj parametar se ne odnosi na individualnu odbranu vec na timsku odbranu. Tj. posmatra se odbrana celog tima dok je odredjeni igrac na terenu. To ne znaci nuzno da je Jokic najbolji defanzivac, bolje je tumacenje da je njegovo prisustvo na terenu pozitivno za ekipu i saigrace pa kao ceo tim igraju bolju odbranu. Nije statistika netacna, samo treba znati protumaciti.

localhost

pre 6 godina

Da li ovde iko čita tekst? Ok i naslov je navlakusa, ali avaj. DRPM je statistika koja kaze koliko ekipa prima koseva u 100 poseda dok je igrac na terenu. I Jokic je 1. Pogledajte celu listu, imena na njoj, na ESPN sajtu, pa recite da li je lista besmislena.

Dr.Thrax

pre 6 godina

Da li je ovo njuznet ili parodija? Obozavam Jokaru ali on ce bas zbog lose odbrane dobiti pedalu. U Evropi tek nema sta da trazi sa takvom igrom, odnosno ni ne moze da igra na tom nivou odbranu jer je ovde uzi reket i igra se atomska odbrana. Zelim mu da napreduje na tom polju ali izgleda ne moze zbog svoje fizicke konstitucije i manjka misica.

realno samo realno

pre 6 godina

Bjelica najbolji suter za 3p, Bobi najbolji igrac NBA lige koji ne igra, odnos minuti-poeni.
Jokic, inace rupa u odbrani, gle cuda, najbolji defanzivac.
Smesno.
Zato je, u odnosu na 90-ete NBA liga propala. Imate Vajsajda, Gobera, D.Jordana sve limitirane centre u samom vrhu najboljih centara sto govori o kvalitetu lige. Jokic se fantasticno prilagodio danasnjoj NBA, pokazao hrabrost, znanje, inteligenciju, ali mene on nije nesto posebno impresionirao igrom, bas zato sto su mu protivnici Gober, Vajsajd, Jordan i sto je u odbrani jedan od najlosijih centara koje sam ikada gledao.
Ofanzivno je sposoban, skolovan, zna biti dominantan protiv nepismenih igraca i defanzivno dezorjentisane i hipnotisane gomile NBA igraca kojima je jedini cilj kao celom tom zapadnom drustvu-napad.
Zato je ceo sudijski kriterijum podredjen napadu i ne dozvoljava kontakt igru, snaznu odbranu.
Zato se danas u NBA odbrana ne igra, ili igra na prosecnom nivou i imate 3 ista igraca u izboru defanzivnog igraca lige.
Jer svakom coveku koji se razume u kosarku je jasno, kako Jokic igra losu odbranu i da su minimalne sanse da se u tom segmentu ikada nesto krucijalno popravi, jer nema fizikalije i jako je spor.

Pateticno

pre 6 godina

Srpskim komentatorima nije strano da cela NBA ne igra odbranu, kamo li jedan Jokic.

Jokic je dosta napredovao na tom segmentu ove sezone. Igra mnogo zrelije nego ranije. A da su ga gledali ove sezone, znali bi to, ali posto nisu, onda je on promaja i slicno.

Milos

pre 6 godina

Ala nasi mediji pisu o Jokicu kao da je vec sada super star... Kapiram da je nasima drago zbog ovoga ali brate, gledao sam listu i na njoj se nalazi Boban Marjanovic na 37 mestu odmah iza Dwighta Howarsa a on cak i ne igra za one pistonse... toliko o tome koliko treba verovati ovoj listi ... a taj Howard brise patos i sa Jokicem i sa Bobijem... mediji, oladite malo, bar za sada...

Duka

pre 6 godina

Jel ovo 1.april, ne kapiram? Decko ne igra odbranu, ali bukvalno. Cepajte minuse slobodno, ovo vidi svako ko je pogledao ijednu utakmicu Denvera. Smesno...

gonzoballs

pre 6 godina

To se odavno zna da je Nikola Jokić gospodar napredne statistike, zato ga je i Durent isprozivao onomad na Tviteru, pa i Bobi je bio prvi u par kategorija, a Bjelica je bar prvi u nečemu realnijem - 3P% (51,2%)

Milan

pre 6 godina

Moze se videti da je i ofanzivno na drugom mestu medju centrima, a zbirno prvi, ispred Kazinsa, sto je meni dovoljno obzirom da je pomenuti Kazins ponajbolji centar lige voleli ga ili ne. Sto kaze Bata Stojkovic, centrala moze da pogresi jednom ali ne tri puta :)

Aleksa

pre 6 godina

Jokić je ekstremno potentan u napadu, treš je u odbrani. Brojke možda slikaju jednu sliku, njega telo limitira da bude upotrebljiv rim protector.

Gagi013

pre 6 godina

Ovi što se smeju glasno na ovu vest nisu duhoviti nego smešni i verovatno su ubeđeni da je,npr.,Rebrača,koji je imao odraz metar i lupao po 3 rampe po utakmici bio bolji defanzivac od Zokija Savića i Divca, čiji odraz i mišićnu (ne)definisanost ne bih komentarisao,a opet su bili najbolji defanzivci u svoje vreme.

riviera

pre 6 godina

defanzivni uticaj igraca na igru u mnogome zavisi od saigraca, ove godine doveli su Milsapa jednog od boljih defanzivaca u ligi na poziciji i odmah se i Jokicu popravio taj statisaticki parametar dprm. zatim u vecinu defanzivnih statistickih kategorija ulaze def. skokovi a tu je Jokic stvarno izvanredan pa mu i to budzi brojke.

ono sto je mnogo bitnije pored samog eye test-a koji jasno pokazuje da je i dalje ispodprosecan na tom delu parketa su % suta i poeni protivnickih igraca za koje je zaduzen da brani a oni su u velikoj vecini slucajeva visi tj. ucinci u napadu i efikasnost centara koje cuva jokic su veci kada igraju protiv denvera u odnosu na prosecan ucinak sa drugih meceva.

the truth

pre 6 godina

Ma kakvi Ameri i napredna statistika, Nikola je najlosiji defanzivac u Nba. Pitajte strucnjake iz Srbije!! Sram bio novinare, sto objavljuju lazi iz nepouzdanih izvora!!

Petar

pre 6 godina

Kao neko ko je pogledao skoro sve meceve Denvera ove sezone mogu da kazem da se Nikola mnogo popravio u defanzivi. Ocigledno da mu je rad sa Milsapom pomogao u ovom segmentu, a Jokicu kao jednom veoma inteligentnom momku ne treba mnogo vremena da nauci neke stvari. E sada, ne lupa banane kao Gober ili Vajtsajd, ali nije to jedini parametar koji se vrednuje. Mi volimo da opljunemo svoje po navici, i subjektivan utisak je jedno, ali su brojke kao i u vecini sportova ono jedino relevantno. A one nesumnjivo pokazuju da Jokic spada u krem NBA lige po mnogo parametara. Ovo nije Jokic od prosle sezone definitivno, i INDIVIDUALNO se isplacuje :)

Šandu

pre 6 godina

Prenesite, molim vas i to da je Nemanja Bjelica trenutno prvi u NBA po procentu šuta za 3 poena.
https://stats.nba.com/leaders/?Season=2017-18&SeasonType=Regular%20Season&PerMode=Totals&StatCategory=FG3_PCT

chilipepper

pre 6 godina

Stvarno steta sto se novinarstvo svelo na pisanje najboljeg clickbait naslova, a posle sta pise u tekstu kao i vaznost istog pada u drugi plan. Volim Jokaru ko brata, al' on nije ni u top 10 defanzivaca, a kamoli najbolji.

Pablo

pre 6 godina

Gotivim ga, ofanzivno je jako potentan, defanzivno se poboljšao ali je rupa. U Evropi bi igrao manje od Milutinova u nekom Oliju ili Feneru. Takvi propusti pogotovo odbrana od pika, to se ne prašta.

Veliki sam zvezdaš i ne gotivim Milutinova i bolji igrač neće biti od Jokića, ali i taj lik je napredovao dobro pa će na nekim prvenstvima biti i značajniji u odredjenim trenucima. Biće lepo videti ih.

Milutinov, Jokić
Pecarski, Simanić
Radanov, Marinković, Gudurić
Jaramaz i ko zna ko će sve igrati.

Gde ja živim

pre 6 godina

Kad su oni napravili statistiku Karijevog šuta pre i posle kupljene WC šolje, onda ovo nije ništa. Bolji je Nikola nego što je bio, ali mora još mnogo da radi.

Sabre

pre 6 godina

Sledeca vest - Deandre Dzordan dolazi kod Jokare da unapredi fizikalije. Ajde bre, malo se smirite.. Jokara razbija ali nema potrebe za ovolikim hajpom, pogotovo kada je covek upravo u odbrani najtanji...

Sergejev drugar

pre 6 godina

Svaka cast Jokari za sve ali brate mili sta sve oni nece izracunati.. oni su doveli statistiku do tog nivoa da prakticki gledaju SBBKBB ( sta bi bilo kad bi bilo)! kao ona statistika o broju poena na odredjeni broj minuta i ako tad nije igac u igri.. sou su amerikanci.. pogotovu ova sad statistika koja uopste ne mora da zavisi od centra nego od cele ekipe i kad je naravno taj igrac u igri..

Styx river

pre 6 godina

Podatak da je Vajtsajd u vrhu liste dovoljno govori o njenoj relevantnosti. Dugo godina je u vrhu lige po defanzivi.
Nikola je bas napredovao u odbrani, verovatno su mu u Denveru rekli videli smo da mozes da das 40+poena i 10+asistencija hajde popravi odbranu. I on je to I uradio.

jojo

pre 6 godina

Pa valjda je efektnije reći da je na ukupnoj realnoj plus minus statistici treći, odmah posle Karija i Hardena. Za poštovanje svakako. Njemu bukvalno fali samo malo fizikalije još i svakako iskustvo, dakle samo stvari koje nisu upitne da će doći. Mogao bi da uđe u top 5 evropskih igrača ikada.

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Kada se pogleda cela njegova prica od pocetka do sadasnje tacke, najezi se covek jer ovaj klinac ima tu neku iskrenost u njemu koja na neki nacin ostavlja utisak da on, uz sve sto je dosad uradio sto se tice kosarke jos uvek ima ogroman potencijal ispred njega. I to sve sa tim klinackim, opustenim pa cak i pomalo naivnim izrazom lica.

Samo neka ga zdravlje prati, ova igra i taj zapadni svet ume da bude mnogo surov, Jokic ima samo 22 godine treba neko da ga sacuva od svih mogucih gluposti zivota ali naravno samo on sam moze sebe da sacuva, na svu srecu pa ima bracu oko sebe a vidim i trener ga ceni i vise nego samo igraca samo neka ostane na ovom putu i nebo mu je granica.

Neki ljudi su jednostavno dragoceni i to se moze videti iz daleka.

Milan

pre 6 godina

Au brate, Nikola Jokić je najbolji košarkaš sunčevog sistema a možda i šire!
Malo preterujete sa ovakvim vestima, Jokić jeste odličan košarkaš i svi smo ponosni na njega ali ako ima neku manu onda je to igra u odbrani.

Ce Gevara

pre 6 godina

Stvarno nema potrebe za ovakvim naslovima.
(Zagor, 24. novembar 2017 17:34)

Opet o jokicu znaci neverovatno
(Starac Fočo od stotinu ljeta, 24. novembar


ko vas,dvojcu, tuce po usima da citate vesti o Jokicu!?

Mene, licno, zanima svaka vest .... po meni, Jokic ce biti upisan u velikane NBA i ja sa citanjem vesti zelim da budem u toku dokle se stiglo u toj fazi!

Nesa

pre 6 godina

Ja pratim Jokica svaki mec. I iako je popravio odbranu, deleko je od prvog mesta. Fizicki je limitiran da bude top denfazivac, iako po intiligenciji to jeste. Ko gleda Denver zna.

Milan

pre 6 godina

Au brate, Nikola Jokić je najbolji košarkaš sunčevog sistema a možda i šire!
Malo preterujete sa ovakvim vestima, Jokić jeste odličan košarkaš i svi smo ponosni na njega ali ako ima neku manu onda je to igra u odbrani.

jojo

pre 6 godina

Pa valjda je efektnije reći da je na ukupnoj realnoj plus minus statistici treći, odmah posle Karija i Hardena. Za poštovanje svakako. Njemu bukvalno fali samo malo fizikalije još i svakako iskustvo, dakle samo stvari koje nisu upitne da će doći. Mogao bi da uđe u top 5 evropskih igrača ikada.

Styx river

pre 6 godina

Podatak da je Vajtsajd u vrhu liste dovoljno govori o njenoj relevantnosti. Dugo godina je u vrhu lige po defanzivi.
Nikola je bas napredovao u odbrani, verovatno su mu u Denveru rekli videli smo da mozes da das 40+poena i 10+asistencija hajde popravi odbranu. I on je to I uradio.

Šandu

pre 6 godina

Prenesite, molim vas i to da je Nemanja Bjelica trenutno prvi u NBA po procentu šuta za 3 poena.
https://stats.nba.com/leaders/?Season=2017-18&SeasonType=Regular%20Season&PerMode=Totals&StatCategory=FG3_PCT

Ce Gevara

pre 6 godina

Stvarno nema potrebe za ovakvim naslovima.
(Zagor, 24. novembar 2017 17:34)

Opet o jokicu znaci neverovatno
(Starac Fočo od stotinu ljeta, 24. novembar


ko vas,dvojcu, tuce po usima da citate vesti o Jokicu!?

Mene, licno, zanima svaka vest .... po meni, Jokic ce biti upisan u velikane NBA i ja sa citanjem vesti zelim da budem u toku dokle se stiglo u toj fazi!

Milan

pre 6 godina

Moze se videti da je i ofanzivno na drugom mestu medju centrima, a zbirno prvi, ispred Kazinsa, sto je meni dovoljno obzirom da je pomenuti Kazins ponajbolji centar lige voleli ga ili ne. Sto kaze Bata Stojkovic, centrala moze da pogresi jednom ali ne tri puta :)

asdf

pre 6 godina

Ovaj parametar se ne odnosi na individualnu odbranu vec na timsku odbranu. Tj. posmatra se odbrana celog tima dok je odredjeni igrac na terenu. To ne znaci nuzno da je Jokic najbolji defanzivac, bolje je tumacenje da je njegovo prisustvo na terenu pozitivno za ekipu i saigrace pa kao ceo tim igraju bolju odbranu. Nije statistika netacna, samo treba znati protumaciti.

Petar

pre 6 godina

Kao neko ko je pogledao skoro sve meceve Denvera ove sezone mogu da kazem da se Nikola mnogo popravio u defanzivi. Ocigledno da mu je rad sa Milsapom pomogao u ovom segmentu, a Jokicu kao jednom veoma inteligentnom momku ne treba mnogo vremena da nauci neke stvari. E sada, ne lupa banane kao Gober ili Vajtsajd, ali nije to jedini parametar koji se vrednuje. Mi volimo da opljunemo svoje po navici, i subjektivan utisak je jedno, ali su brojke kao i u vecini sportova ono jedino relevantno. A one nesumnjivo pokazuju da Jokic spada u krem NBA lige po mnogo parametara. Ovo nije Jokic od prosle sezone definitivno, i INDIVIDUALNO se isplacuje :)

Sergejev drugar

pre 6 godina

Svaka cast Jokari za sve ali brate mili sta sve oni nece izracunati.. oni su doveli statistiku do tog nivoa da prakticki gledaju SBBKBB ( sta bi bilo kad bi bilo)! kao ona statistika o broju poena na odredjeni broj minuta i ako tad nije igac u igri.. sou su amerikanci.. pogotovu ova sad statistika koja uopste ne mora da zavisi od centra nego od cele ekipe i kad je naravno taj igrac u igri..

Gagi013

pre 6 godina

Ovi što se smeju glasno na ovu vest nisu duhoviti nego smešni i verovatno su ubeđeni da je,npr.,Rebrača,koji je imao odraz metar i lupao po 3 rampe po utakmici bio bolji defanzivac od Zokija Savića i Divca, čiji odraz i mišićnu (ne)definisanost ne bih komentarisao,a opet su bili najbolji defanzivci u svoje vreme.

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Kada se pogleda cela njegova prica od pocetka do sadasnje tacke, najezi se covek jer ovaj klinac ima tu neku iskrenost u njemu koja na neki nacin ostavlja utisak da on, uz sve sto je dosad uradio sto se tice kosarke jos uvek ima ogroman potencijal ispred njega. I to sve sa tim klinackim, opustenim pa cak i pomalo naivnim izrazom lica.

Samo neka ga zdravlje prati, ova igra i taj zapadni svet ume da bude mnogo surov, Jokic ima samo 22 godine treba neko da ga sacuva od svih mogucih gluposti zivota ali naravno samo on sam moze sebe da sacuva, na svu srecu pa ima bracu oko sebe a vidim i trener ga ceni i vise nego samo igraca samo neka ostane na ovom putu i nebo mu je granica.

Neki ljudi su jednostavno dragoceni i to se moze videti iz daleka.

Sabre

pre 6 godina

Sledeca vest - Deandre Dzordan dolazi kod Jokare da unapredi fizikalije. Ajde bre, malo se smirite.. Jokara razbija ali nema potrebe za ovolikim hajpom, pogotovo kada je covek upravo u odbrani najtanji...

the truth

pre 6 godina

Ma kakvi Ameri i napredna statistika, Nikola je najlosiji defanzivac u Nba. Pitajte strucnjake iz Srbije!! Sram bio novinare, sto objavljuju lazi iz nepouzdanih izvora!!

Nesa

pre 6 godina

Ja pratim Jokica svaki mec. I iako je popravio odbranu, deleko je od prvog mesta. Fizicki je limitiran da bude top denfazivac, iako po intiligenciji to jeste. Ko gleda Denver zna.

localhost

pre 6 godina

Da li ovde iko čita tekst? Ok i naslov je navlakusa, ali avaj. DRPM je statistika koja kaze koliko ekipa prima koseva u 100 poseda dok je igrac na terenu. I Jokic je 1. Pogledajte celu listu, imena na njoj, na ESPN sajtu, pa recite da li je lista besmislena.

chilipepper

pre 6 godina

Stvarno steta sto se novinarstvo svelo na pisanje najboljeg clickbait naslova, a posle sta pise u tekstu kao i vaznost istog pada u drugi plan. Volim Jokaru ko brata, al' on nije ni u top 10 defanzivaca, a kamoli najbolji.

veljko

pre 6 godina

ljudi, ovo je pokazatelj kako ekipa igra sa njim na parketu. po ukupnom rejtingu treci, po defanzivnom prvi! fenomenalno! on igra 30min po mecu, ne 5 ili 10. za njega je statistika vrlo realna! nema tu merenja def. skokova ili blokada. cisto ucinak cele ekipe sa njim u igri. na malom broju utakmica to zna da bude los pokazatelj, na vecem spada u najkoriscenije statisticke parametre. videcemo do kraja sezone, ali i 540 minuta nije los uzorak. statistika nije jedino merilo, ali je svi vazni cinioci u nba itekako koriste i uvazavaju. ovde ima dosta neznalica i trolova, koje jednostavno treba ignorisati...

šumska školjka otrovnica

pre 6 godina

espn lupa gluposti, pisu im sestrici predsednika, glupi su i neznaju nista o kosarci, e zato ce ovde susjedi i domaci nvo srbomrsci da objasne stvar, a u kontekstu celog srpskog naroda i kroz neverovatno poznavanje kosarke od proletos na ovamo

Milos

pre 6 godina

Ala nasi mediji pisu o Jokicu kao da je vec sada super star... Kapiram da je nasima drago zbog ovoga ali brate, gledao sam listu i na njoj se nalazi Boban Marjanovic na 37 mestu odmah iza Dwighta Howarsa a on cak i ne igra za one pistonse... toliko o tome koliko treba verovati ovoj listi ... a taj Howard brise patos i sa Jokicem i sa Bobijem... mediji, oladite malo, bar za sada...

Duka

pre 6 godina

Jel ovo 1.april, ne kapiram? Decko ne igra odbranu, ali bukvalno. Cepajte minuse slobodno, ovo vidi svako ko je pogledao ijednu utakmicu Denvera. Smesno...

Gde ja živim

pre 6 godina

Kad su oni napravili statistiku Karijevog šuta pre i posle kupljene WC šolje, onda ovo nije ništa. Bolji je Nikola nego što je bio, ali mora još mnogo da radi.

gonzoballs

pre 6 godina

To se odavno zna da je Nikola Jokić gospodar napredne statistike, zato ga je i Durent isprozivao onomad na Tviteru, pa i Bobi je bio prvi u par kategorija, a Bjelica je bar prvi u nečemu realnijem - 3P% (51,2%)

Pateticno

pre 6 godina

Srpskim komentatorima nije strano da cela NBA ne igra odbranu, kamo li jedan Jokic.

Jokic je dosta napredovao na tom segmentu ove sezone. Igra mnogo zrelije nego ranije. A da su ga gledali ove sezone, znali bi to, ali posto nisu, onda je on promaja i slicno.

Zagor

pre 6 godina

Ce Gevara

Ako citas komentare na ovom sajtu videces da pratim kosarku svakodnevno. Da me ne zanima, ne bih citao vesti, a jos manje komentarisao. Volim svaku vest o nasim igracima da procitam i rado to radim. Moja poenta je bila da nije potreban takav naslov jer je Jokic daleko o pristojnog odbrambenog igraca, a kamoli najbolji. Evo, veceras igra protiv mladjeg Gasola pa cemo videti kako ce se snaci na oba kraja terena. Ja mu svakako zelim samo najbolje.

Pablo

pre 6 godina

Gotivim ga, ofanzivno je jako potentan, defanzivno se poboljšao ali je rupa. U Evropi bi igrao manje od Milutinova u nekom Oliju ili Feneru. Takvi propusti pogotovo odbrana od pika, to se ne prašta.

Veliki sam zvezdaš i ne gotivim Milutinova i bolji igrač neće biti od Jokića, ali i taj lik je napredovao dobro pa će na nekim prvenstvima biti i značajniji u odredjenim trenucima. Biće lepo videti ih.

Milutinov, Jokić
Pecarski, Simanić
Radanov, Marinković, Gudurić
Jaramaz i ko zna ko će sve igrati.

riviera

pre 6 godina

defanzivni uticaj igraca na igru u mnogome zavisi od saigraca, ove godine doveli su Milsapa jednog od boljih defanzivaca u ligi na poziciji i odmah se i Jokicu popravio taj statisaticki parametar dprm. zatim u vecinu defanzivnih statistickih kategorija ulaze def. skokovi a tu je Jokic stvarno izvanredan pa mu i to budzi brojke.

ono sto je mnogo bitnije pored samog eye test-a koji jasno pokazuje da je i dalje ispodprosecan na tom delu parketa su % suta i poeni protivnickih igraca za koje je zaduzen da brani a oni su u velikoj vecini slucajeva visi tj. ucinci u napadu i efikasnost centara koje cuva jokic su veci kada igraju protiv denvera u odnosu na prosecan ucinak sa drugih meceva.

realno samo realno

pre 6 godina

Bjelica najbolji suter za 3p, Bobi najbolji igrac NBA lige koji ne igra, odnos minuti-poeni.
Jokic, inace rupa u odbrani, gle cuda, najbolji defanzivac.
Smesno.
Zato je, u odnosu na 90-ete NBA liga propala. Imate Vajsajda, Gobera, D.Jordana sve limitirane centre u samom vrhu najboljih centara sto govori o kvalitetu lige. Jokic se fantasticno prilagodio danasnjoj NBA, pokazao hrabrost, znanje, inteligenciju, ali mene on nije nesto posebno impresionirao igrom, bas zato sto su mu protivnici Gober, Vajsajd, Jordan i sto je u odbrani jedan od najlosijih centara koje sam ikada gledao.
Ofanzivno je sposoban, skolovan, zna biti dominantan protiv nepismenih igraca i defanzivno dezorjentisane i hipnotisane gomile NBA igraca kojima je jedini cilj kao celom tom zapadnom drustvu-napad.
Zato je ceo sudijski kriterijum podredjen napadu i ne dozvoljava kontakt igru, snaznu odbranu.
Zato se danas u NBA odbrana ne igra, ili igra na prosecnom nivou i imate 3 ista igraca u izboru defanzivnog igraca lige.
Jer svakom coveku koji se razume u kosarku je jasno, kako Jokic igra losu odbranu i da su minimalne sanse da se u tom segmentu ikada nesto krucijalno popravi, jer nema fizikalije i jako je spor.

Dr.Thrax

pre 6 godina

Da li je ovo njuznet ili parodija? Obozavam Jokaru ali on ce bas zbog lose odbrane dobiti pedalu. U Evropi tek nema sta da trazi sa takvom igrom, odnosno ni ne moze da igra na tom nivou odbranu jer je ovde uzi reket i igra se atomska odbrana. Zelim mu da napreduje na tom polju ali izgleda ne moze zbog svoje fizicke konstitucije i manjka misica.

Aleksa

pre 6 godina

Jokić je ekstremno potentan u napadu, treš je u odbrani. Brojke možda slikaju jednu sliku, njega telo limitira da bude upotrebljiv rim protector.

slaviša šmigič

pre 6 godina

pa bez jokiča su bili porazni ni pley off nisu mogli,da sanjaju malo realnosti dečko polako izrasta u top igrača.poput savičeviča,mijatoviča,đokoviča,bodiroge.kao mi smo največi znalci samo što je to u komentarima.nit zvezda nit partizan a najbolji.kolko se sečam samo je peđa iz srbije bio taj kalibar al jokiču idu u prilog godine.svakok dana u svakom pogledu sve više napredujem,šta ti je rad i želja.

cap.miki

pre 6 godina

pogledajte nocasnji ucinak protiv Memfisa....mogli su nA Joki da sviraju bar jos 3 faula ...a sudjenje je inace kaastrofalno sa kriterijumima samo njima znani..da siguran sam da je 90 igrana mnogo jaca i agresivnija odbrana pogotovo u plej ofu...teske batine i kao starom basketasu meni je to bilo ok...

Milan

pre 6 godina

Au brate, Nikola Jokić je najbolji košarkaš sunčevog sistema a možda i šire!
Malo preterujete sa ovakvim vestima, Jokić jeste odličan košarkaš i svi smo ponosni na njega ali ako ima neku manu onda je to igra u odbrani.

Pablo

pre 6 godina

Gotivim ga, ofanzivno je jako potentan, defanzivno se poboljšao ali je rupa. U Evropi bi igrao manje od Milutinova u nekom Oliju ili Feneru. Takvi propusti pogotovo odbrana od pika, to se ne prašta.

Veliki sam zvezdaš i ne gotivim Milutinova i bolji igrač neće biti od Jokića, ali i taj lik je napredovao dobro pa će na nekim prvenstvima biti i značajniji u odredjenim trenucima. Biće lepo videti ih.

Milutinov, Jokić
Pecarski, Simanić
Radanov, Marinković, Gudurić
Jaramaz i ko zna ko će sve igrati.

Duka

pre 6 godina

Jel ovo 1.april, ne kapiram? Decko ne igra odbranu, ali bukvalno. Cepajte minuse slobodno, ovo vidi svako ko je pogledao ijednu utakmicu Denvera. Smesno...

Dr.Thrax

pre 6 godina

Da li je ovo njuznet ili parodija? Obozavam Jokaru ali on ce bas zbog lose odbrane dobiti pedalu. U Evropi tek nema sta da trazi sa takvom igrom, odnosno ni ne moze da igra na tom nivou odbranu jer je ovde uzi reket i igra se atomska odbrana. Zelim mu da napreduje na tom polju ali izgleda ne moze zbog svoje fizicke konstitucije i manjka misica.

realno samo realno

pre 6 godina

Bjelica najbolji suter za 3p, Bobi najbolji igrac NBA lige koji ne igra, odnos minuti-poeni.
Jokic, inace rupa u odbrani, gle cuda, najbolji defanzivac.
Smesno.
Zato je, u odnosu na 90-ete NBA liga propala. Imate Vajsajda, Gobera, D.Jordana sve limitirane centre u samom vrhu najboljih centara sto govori o kvalitetu lige. Jokic se fantasticno prilagodio danasnjoj NBA, pokazao hrabrost, znanje, inteligenciju, ali mene on nije nesto posebno impresionirao igrom, bas zato sto su mu protivnici Gober, Vajsajd, Jordan i sto je u odbrani jedan od najlosijih centara koje sam ikada gledao.
Ofanzivno je sposoban, skolovan, zna biti dominantan protiv nepismenih igraca i defanzivno dezorjentisane i hipnotisane gomile NBA igraca kojima je jedini cilj kao celom tom zapadnom drustvu-napad.
Zato je ceo sudijski kriterijum podredjen napadu i ne dozvoljava kontakt igru, snaznu odbranu.
Zato se danas u NBA odbrana ne igra, ili igra na prosecnom nivou i imate 3 ista igraca u izboru defanzivnog igraca lige.
Jer svakom coveku koji se razume u kosarku je jasno, kako Jokic igra losu odbranu i da su minimalne sanse da se u tom segmentu ikada nesto krucijalno popravi, jer nema fizikalije i jako je spor.

Aleksa

pre 6 godina

Jokić je ekstremno potentan u napadu, treš je u odbrani. Brojke možda slikaju jednu sliku, njega telo limitira da bude upotrebljiv rim protector.

Sergejev drugar

pre 6 godina

Svaka cast Jokari za sve ali brate mili sta sve oni nece izracunati.. oni su doveli statistiku do tog nivoa da prakticki gledaju SBBKBB ( sta bi bilo kad bi bilo)! kao ona statistika o broju poena na odredjeni broj minuta i ako tad nije igac u igri.. sou su amerikanci.. pogotovu ova sad statistika koja uopste ne mora da zavisi od centra nego od cele ekipe i kad je naravno taj igrac u igri..

Milos

pre 6 godina

Ala nasi mediji pisu o Jokicu kao da je vec sada super star... Kapiram da je nasima drago zbog ovoga ali brate, gledao sam listu i na njoj se nalazi Boban Marjanovic na 37 mestu odmah iza Dwighta Howarsa a on cak i ne igra za one pistonse... toliko o tome koliko treba verovati ovoj listi ... a taj Howard brise patos i sa Jokicem i sa Bobijem... mediji, oladite malo, bar za sada...

gonzoballs

pre 6 godina

To se odavno zna da je Nikola Jokić gospodar napredne statistike, zato ga je i Durent isprozivao onomad na Tviteru, pa i Bobi je bio prvi u par kategorija, a Bjelica je bar prvi u nečemu realnijem - 3P% (51,2%)

Styx river

pre 6 godina

Podatak da je Vajtsajd u vrhu liste dovoljno govori o njenoj relevantnosti. Dugo godina je u vrhu lige po defanzivi.
Nikola je bas napredovao u odbrani, verovatno su mu u Denveru rekli videli smo da mozes da das 40+poena i 10+asistencija hajde popravi odbranu. I on je to I uradio.

Ce Gevara

pre 6 godina

Stvarno nema potrebe za ovakvim naslovima.
(Zagor, 24. novembar 2017 17:34)

Opet o jokicu znaci neverovatno
(Starac Fočo od stotinu ljeta, 24. novembar


ko vas,dvojcu, tuce po usima da citate vesti o Jokicu!?

Mene, licno, zanima svaka vest .... po meni, Jokic ce biti upisan u velikane NBA i ja sa citanjem vesti zelim da budem u toku dokle se stiglo u toj fazi!

the truth

pre 6 godina

Ma kakvi Ameri i napredna statistika, Nikola je najlosiji defanzivac u Nba. Pitajte strucnjake iz Srbije!! Sram bio novinare, sto objavljuju lazi iz nepouzdanih izvora!!

Sabre

pre 6 godina

Sledeca vest - Deandre Dzordan dolazi kod Jokare da unapredi fizikalije. Ajde bre, malo se smirite.. Jokara razbija ali nema potrebe za ovolikim hajpom, pogotovo kada je covek upravo u odbrani najtanji...

riviera

pre 6 godina

defanzivni uticaj igraca na igru u mnogome zavisi od saigraca, ove godine doveli su Milsapa jednog od boljih defanzivaca u ligi na poziciji i odmah se i Jokicu popravio taj statisaticki parametar dprm. zatim u vecinu defanzivnih statistickih kategorija ulaze def. skokovi a tu je Jokic stvarno izvanredan pa mu i to budzi brojke.

ono sto je mnogo bitnije pored samog eye test-a koji jasno pokazuje da je i dalje ispodprosecan na tom delu parketa su % suta i poeni protivnickih igraca za koje je zaduzen da brani a oni su u velikoj vecini slucajeva visi tj. ucinci u napadu i efikasnost centara koje cuva jokic su veci kada igraju protiv denvera u odnosu na prosecan ucinak sa drugih meceva.

jojo

pre 6 godina

Pa valjda je efektnije reći da je na ukupnoj realnoj plus minus statistici treći, odmah posle Karija i Hardena. Za poštovanje svakako. Njemu bukvalno fali samo malo fizikalije još i svakako iskustvo, dakle samo stvari koje nisu upitne da će doći. Mogao bi da uđe u top 5 evropskih igrača ikada.

Nesa

pre 6 godina

Ja pratim Jokica svaki mec. I iako je popravio odbranu, deleko je od prvog mesta. Fizicki je limitiran da bude top denfazivac, iako po intiligenciji to jeste. Ko gleda Denver zna.

šumska školjka otrovnica

pre 6 godina

espn lupa gluposti, pisu im sestrici predsednika, glupi su i neznaju nista o kosarci, e zato ce ovde susjedi i domaci nvo srbomrsci da objasne stvar, a u kontekstu celog srpskog naroda i kroz neverovatno poznavanje kosarke od proletos na ovamo

Zagor

pre 6 godina

Ce Gevara

Ako citas komentare na ovom sajtu videces da pratim kosarku svakodnevno. Da me ne zanima, ne bih citao vesti, a jos manje komentarisao. Volim svaku vest o nasim igracima da procitam i rado to radim. Moja poenta je bila da nije potreban takav naslov jer je Jokic daleko o pristojnog odbrambenog igraca, a kamoli najbolji. Evo, veceras igra protiv mladjeg Gasola pa cemo videti kako ce se snaci na oba kraja terena. Ja mu svakako zelim samo najbolje.

chilipepper

pre 6 godina

Stvarno steta sto se novinarstvo svelo na pisanje najboljeg clickbait naslova, a posle sta pise u tekstu kao i vaznost istog pada u drugi plan. Volim Jokaru ko brata, al' on nije ni u top 10 defanzivaca, a kamoli najbolji.

Gde ja živim

pre 6 godina

Kad su oni napravili statistiku Karijevog šuta pre i posle kupljene WC šolje, onda ovo nije ništa. Bolji je Nikola nego što je bio, ali mora još mnogo da radi.

Gagi013

pre 6 godina

Ovi što se smeju glasno na ovu vest nisu duhoviti nego smešni i verovatno su ubeđeni da je,npr.,Rebrača,koji je imao odraz metar i lupao po 3 rampe po utakmici bio bolji defanzivac od Zokija Savića i Divca, čiji odraz i mišićnu (ne)definisanost ne bih komentarisao,a opet su bili najbolji defanzivci u svoje vreme.

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Kada se pogleda cela njegova prica od pocetka do sadasnje tacke, najezi se covek jer ovaj klinac ima tu neku iskrenost u njemu koja na neki nacin ostavlja utisak da on, uz sve sto je dosad uradio sto se tice kosarke jos uvek ima ogroman potencijal ispred njega. I to sve sa tim klinackim, opustenim pa cak i pomalo naivnim izrazom lica.

Samo neka ga zdravlje prati, ova igra i taj zapadni svet ume da bude mnogo surov, Jokic ima samo 22 godine treba neko da ga sacuva od svih mogucih gluposti zivota ali naravno samo on sam moze sebe da sacuva, na svu srecu pa ima bracu oko sebe a vidim i trener ga ceni i vise nego samo igraca samo neka ostane na ovom putu i nebo mu je granica.

Neki ljudi su jednostavno dragoceni i to se moze videti iz daleka.

Petar

pre 6 godina

Kao neko ko je pogledao skoro sve meceve Denvera ove sezone mogu da kazem da se Nikola mnogo popravio u defanzivi. Ocigledno da mu je rad sa Milsapom pomogao u ovom segmentu, a Jokicu kao jednom veoma inteligentnom momku ne treba mnogo vremena da nauci neke stvari. E sada, ne lupa banane kao Gober ili Vajtsajd, ali nije to jedini parametar koji se vrednuje. Mi volimo da opljunemo svoje po navici, i subjektivan utisak je jedno, ali su brojke kao i u vecini sportova ono jedino relevantno. A one nesumnjivo pokazuju da Jokic spada u krem NBA lige po mnogo parametara. Ovo nije Jokic od prosle sezone definitivno, i INDIVIDUALNO se isplacuje :)

Pateticno

pre 6 godina

Srpskim komentatorima nije strano da cela NBA ne igra odbranu, kamo li jedan Jokic.

Jokic je dosta napredovao na tom segmentu ove sezone. Igra mnogo zrelije nego ranije. A da su ga gledali ove sezone, znali bi to, ali posto nisu, onda je on promaja i slicno.

Šandu

pre 6 godina

Prenesite, molim vas i to da je Nemanja Bjelica trenutno prvi u NBA po procentu šuta za 3 poena.
https://stats.nba.com/leaders/?Season=2017-18&SeasonType=Regular%20Season&PerMode=Totals&StatCategory=FG3_PCT

asdf

pre 6 godina

Ovaj parametar se ne odnosi na individualnu odbranu vec na timsku odbranu. Tj. posmatra se odbrana celog tima dok je odredjeni igrac na terenu. To ne znaci nuzno da je Jokic najbolji defanzivac, bolje je tumacenje da je njegovo prisustvo na terenu pozitivno za ekipu i saigrace pa kao ceo tim igraju bolju odbranu. Nije statistika netacna, samo treba znati protumaciti.

slaviša šmigič

pre 6 godina

pa bez jokiča su bili porazni ni pley off nisu mogli,da sanjaju malo realnosti dečko polako izrasta u top igrača.poput savičeviča,mijatoviča,đokoviča,bodiroge.kao mi smo največi znalci samo što je to u komentarima.nit zvezda nit partizan a najbolji.kolko se sečam samo je peđa iz srbije bio taj kalibar al jokiču idu u prilog godine.svakok dana u svakom pogledu sve više napredujem,šta ti je rad i želja.

Milan

pre 6 godina

Moze se videti da je i ofanzivno na drugom mestu medju centrima, a zbirno prvi, ispred Kazinsa, sto je meni dovoljno obzirom da je pomenuti Kazins ponajbolji centar lige voleli ga ili ne. Sto kaze Bata Stojkovic, centrala moze da pogresi jednom ali ne tri puta :)

localhost

pre 6 godina

Da li ovde iko čita tekst? Ok i naslov je navlakusa, ali avaj. DRPM je statistika koja kaze koliko ekipa prima koseva u 100 poseda dok je igrac na terenu. I Jokic je 1. Pogledajte celu listu, imena na njoj, na ESPN sajtu, pa recite da li je lista besmislena.

veljko

pre 6 godina

ljudi, ovo je pokazatelj kako ekipa igra sa njim na parketu. po ukupnom rejtingu treci, po defanzivnom prvi! fenomenalno! on igra 30min po mecu, ne 5 ili 10. za njega je statistika vrlo realna! nema tu merenja def. skokova ili blokada. cisto ucinak cele ekipe sa njim u igri. na malom broju utakmica to zna da bude los pokazatelj, na vecem spada u najkoriscenije statisticke parametre. videcemo do kraja sezone, ali i 540 minuta nije los uzorak. statistika nije jedino merilo, ali je svi vazni cinioci u nba itekako koriste i uvazavaju. ovde ima dosta neznalica i trolova, koje jednostavno treba ignorisati...

cap.miki

pre 6 godina

pogledajte nocasnji ucinak protiv Memfisa....mogli su nA Joki da sviraju bar jos 3 faula ...a sudjenje je inace kaastrofalno sa kriterijumima samo njima znani..da siguran sam da je 90 igrana mnogo jaca i agresivnija odbrana pogotovo u plej ofu...teske batine i kao starom basketasu meni je to bilo ok...