Sreda, 15.11.2017.

08:53

Jokić mora agresivnije – zbog Denvera, ali i sebe

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, ove sezone projektovan je kao nosilac ekipe i igrač od kojeg se očekuje najviše u igri tima iz Kolorada.

Izvor: PT

Jokiæ mora agresivnije – zbog Denvera, ali i sebe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Focus

pre 6 godina

Nije mi jasno zašto baš mora uvek da se upoređuju Jokić i Porzingis? Kao da je bitno. Kao da blizanci pa mi sad pratimo paralelno dva blizanca u dva tima i upoređujemo. Obojica su atipični igrači i igraju nekim svojim stilom. Jokić je atipičan i autentičan i to kako on igra ne igra niko (ili 2-3 igrača). Nema s kim da se upoređuje. Igra pametno i na osećaj za igru koji je izuzetan. Čovek je totalno NEPREDVIDIV. Ima 15 finti i niko nema pojma šta će da uradi. Ima i mana naravno, ali nema savršenog košarkaša.Pratim NBA još od kad su mi snimali tekme na video kasetama. Da igra dobro i lepo - igra!Mnoge legende NBA imaju rekord karijere npr. 29 poena pa su opet legende. Jokić skoro pa da može da da poena koliko hoće, ali neće. On hoće da bude šampion NBA. To mu je dobra ambicija, a sad da li je to samo san - videćemo.

Goran

pre 6 godina

Jokic, Porcingis , Janis ce za koju godinu zaraditi vise desetina ,ako ne i stotina miliona dolara). Zabavljaju se i igraju a milioni dolaze. Mi se palimo na vijesti tko je od njih bolji??

nbJa

pre 6 godina

Ocigledno je da se od Jokica ove sezone ocekivalo dosta vise od prikazanog. Ispade da je problem sto trener Melone preterano voli Jokica, pa je samim tim dosta tolerantniji prema njemu i pusta ga da pravi gluposti i ponasa se ponekad i suvise opusteno. Ne bi se dobro proveo kod Zoca u pojedinim situacijama...

Morskababa

pre 6 godina

Posle svake losije partije Jokica uvek se pojavi brdo eksperata koji ga odma karakterisu kao limitiranog sa pateticnim odrazom bednom ledjnom tehnikom pa sad su ga vec svi procitali ice nazad u ABA ligu ... Inace govorite o jakom mladom igracu od 22 godine koji igra na poziciji na kojoj igraci sazrevaju tek sa 27+ godina, pritom igra u ekipi gde trener konstantno menja koncept napada i nema pojima ni sam sta hoce a prosle sezone je od decembra imao najbolji napad u ligi i to promenuo????? Plus Jokic se kotira u top 20 igraca lige sa 22 godine sa svim svojim nedostatcima kojih naravno da ima i krajnje je glupo ocekivati od njega da svaki put odigra perfektno pa i Lebron nekad odigra bedno a ne Jokic. Covek bude izabran za najboljeg igrace nedelje u svojoj diviziji komentar na to vidi onog drugog kad je taj izabran onda to dodeljuju svakom ???? Stvarno ima jadnih ljudi.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Jokic igra dobro protiv Porzingisa ali Porzingis konstantno pravi 25 poena protiv bilo koga, dok je Jokic ove sezone za sada na toplo-hladno. Mislim da ako oba igraca ostanu tu gde su nece uzeti prsten.

Bosko

pre 6 godina

Na osnovu izlozenih komentara mozemo zakljuciti da se kosarkaske utakmice dobijaju iskljucivo asistencijama i to po mogucstvu ako je centar najbolji asistent u timu. Tu i tamo mozemo da zakljucimo da igracu centarske pozicije nije mesto ispod kosa vec na spoljnim sut pozicijama. I onda dodjemo do jako lakog zakljucka da Jokic uopste nije centar vec duga cetvorka ali naravno svaki put kada to neko kaze izlupaju ga minusima.

joki

pre 6 godina

Glupo je porediti Jokica i Porzingisa. Jokic je za dve klase bolji. Ima bolji sut, brzi je, bolji u odbrani, jedan od najboljih asistenata u ligi, sve igrace cini boljim. Porzingis koji samo sutira, lako je tako postizati 30 poena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nedja, 15. novembar 2017 17:14)

zasto je ovaj komentar dobio ovoliko minusa.
a rekao je samo cinjenice koje mozete proveriti.

konkretno gledao sam utakmicu new york-Cleveland.i da je trener bio dovoljno hrabar da porzingisa ostavi na klupi zadnj cetvrtinu new jork bi sigurno dobio utakmicu.

porzingis je igrao za sebe ne za ekipu pogotovo je zeleo u duele sa jamesom koji ga je na kraju ponizio i u napadu i u odbrani.

evo samo nekih podataka.
james najveca zvezda u nba sutirao 14 puta a postigao 25 poena.
sa druge strane porzingis je sutirao cak 22 puta a postigao 20 poena.

u toj istoj utakmici porzingis je verovali ili ne imao samo 1 asistenciju.
sutirao 22 puta a jednu asitenciju udelio.
sa druge strane.
james sutirao 14 puta ali dok je porzingis u celoj utakmici imao 1 asistencuju,james je imao 11 asistencija.

utakmicu nisu izgubili igraci njujorka vec licno porzingis ko je gledao utakmicu zna o cemu govorim.

Bane (

pre 6 godina

@Walter,

Nazalost slazem se. Kada se stegne odbrana (blize play off-u), nece biti ostavljanja igraca posle PNR-a, porasce pritisak na Jokica da bude agresivniji (jer na njemu grade tim), vise ce sutirati, a onda ce i procenti drasticno da padnu.
@Indoktrinacija, fizicke predispozicije su deo talenta (nije talenat samo osecaj za asistenciju, ili lep sut, koji on definitivno ima). Jokic je nazalost limitiran u eksplozivnosti (npr nema prvi korak), odrazom (jedva da i novine mogu da se podmetnu kada skoci), snagom (npr Nurkic ga bukvalno ugura u kos, ali bez ikakvih problema). Mislim da je on cudna kombinacija cetvorke i petice i ne mislim da moze da dosegne dalje od dobrog klupskog igraca, nikako lidera fransize. Sto se tice saveta da treba da ide u drugi tim, to su gluposti, nijedan drugi trener nece zasnovati celu igru na njemu kao Malone. Cak sta vise, siguran sam da kada bi otisao u tim kao npr Detroit, ne bi imao vise od 15-tak minuta po utakmici. Nazalost.

Nedja

pre 6 godina

Glupo je porediti Jokica i Porzingisa. Jokic je za dve klase bolji. Ima bolji sut, brzi je, bolji u odbrani, jedan od najboljih asistenata u ligi, sve igrace cini boljim. Porzingis koji samo sutira, lako je tako postizati 30 poena.

Walter

pre 6 godina

Jokic da odluci vise da sutira samo bi upropastio procenat suta i nista vise,on je prosto limitiran igrac,njegova lucidnost i osecaj za igru su neverovatni ali on moze da poentira samo sutem i to protiv slabijh odbrana koje mu ostavljaju prostor da sutne kao Bruklinova ili iz pika kad ga plej ostavlja na ziceru.Jokic je centar koji prakticno igra kao spoljni igrac,a svaka ekipa koja gradi igru na takvom igracu ne moze biti uspesna dugotrajnije to smo vec videli sa Vucevicem,zamislite da neka ekipa ima plejeve koji samo zidaju i igraju ispod kosa,e pa to je isto ovako.

Indoktrinacija

pre 6 godina

(Bane, 15. novembar 2017 15:58)

Mesas talenat i fizičke predispozicije u poredjenju Jokica i Porzingisa.
Ako pogledamo Nikolino telo, zakljucicemo da je ono njegov najveci problem i razlog losije odbrane. On upravo iz fizicke inferiornosti mora da se izvlaci i da razvija svoju igru dalje od reketa. Nikola ima najuboitiji flouter od svih visokih igraca, a i medju boljim suterima je, da toga nema tesko da bi mogao da se izbori.
Kristaps sa druge strane je uz Gobera i Janisa fizicki najdominantniji evropski igrac i medju dominantnijim u citavom NBA. Takvo kretanje, brzinu i sut igraca sa tom visinom nisam do sada video. Ako ih poredimo, zapitamo se koliko bi Porzingis mogao sa Jokicevicevim telom, tesko da bi u tom slucaju razgrtao igrace oko sebe. Uostalom, rekao bih da Nikola ima vise prostora za napredak, pitanje je samo koliko on zeli da radi na svom telu i poboljsa svoju igru u reketu. Nikola ima bolji pregled igre, bolje asistira, veci uticaj na saigrace i na vise razlicitih nacina postize poene. Porzingis nije cak ni bolji suter ali je bolji poenter, a to je odvojena kategorija. Vreme ce pokazati ko je bolji. Nikse i Denver nikada ne mozemo da poredimo, Denver je marginalni klub, dok Niksi nisu. Markerinski, najbolji igrac Niksa je po defoltu superstar, Denvera nije.

aco

pre 6 godina

Ne treba se sekirati za Jokica. Na pravom je mestu i napredovao je dosta. Zanemaruju se asistencije koje ima. Kad ima 10 asiatencija, to je bar 20 poena.

ring of fire

pre 6 godina

Vec sam pisao da je za Jokica ove sezone primarno da nabudzi cifre, i to mora njemu da bude jasno. Ponadao sam se da ce njegova braca (stalno su uz njega) i ljudi iz njegove bliske okoline stalno to imati na umu, ali izgleda da su oni svi utripovali da Denver moze da igra ozbiljnu ulogu u play-ofu, sto je naucna fantastika.

bskfan

pre 6 godina

Denverov trener vazi za najgoreg trenera u NBA. Prosle godine je upropastio sezonu sa idejom da igra sa dva centra, Jokicem i Nurkicem, a sada to isto pokusava da iradi sa Jokicem i Plamlijem. Prosle godine su igrali po Fincijevom receptu (pomocni trener) i imali najbolji napad u citavoj NBA, a sada Malone iz ljubomore menja taj sistem i pokusava da primeni svoj sistem, koji nema veze sa mozgom.

Za Jokica je najbolje da trazi trejd jer je Malone do te mere promenio sistem da Jokic mora da menja svoju igru i da se prilagodjava igracima umesto da se oni prilagodjavaju njemu.

Steta, imali su sve uslove da za par godina dominiraju NBA ligom ali su ih menadadzer i trener sa svojom odlukama u poslednjih 6 meseci upropastili. Umesto da sve snage bace na mlade igrace, oni su 45 miliona potrosili na dva igraca koji nikako ne mogu da igraju sa Jokicem.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Jokic je talentovaniji od Porzingisa, kosarkaski inteligentniji od Janisa, uz to je bolji suter ali Jokic za razliku od njih nije agresivan, nedostaje mu odlucnosti, bezobrazluka i sportske arogantnosti. Imam osecaj da nije dobvoljno gladan pobdda i napredka. Nemam utisak da pruza 100%, a sa tim utiskom ostvaruje neverovatne brojke. Samo ako prelomi u glavi, moze da bude jos mnogo bolji.

mujo

pre 6 godina

Pod hitno da Joka promeni klub. Takav jajarski duh, duh primitivne košarke, ne može unaprediti Jokinu umetnost zvanu košarka. Argument da je ekipa izgubila kada on nije postizao najviše koševa u ekipi, dezaviuše trenera ekipe. On ne zna da organizuje ekipu. Joka je dragulj koga mora da iskoristi onako kako najbolje može, a to nije Joka šuterski rekorder, već Joka asistent svojim saigračima. Asistencijama on sigurno doprinosi više rezultatu ekipe nego svojim koševima. Ako nije tako, to znači da je kompletna ekipa dunsterska. Tavorenjem u takvoj ekipi on samo gubi dragoceno vreme.

веверица

pre 6 godina

мука ми је кад прочитам "узео шут". "шутнуо" побогу! take a shot - шутнути. не преводе се енглеске фразе буквално. овде је у питању фразални глагол to take a shot, што је код нас једино правилно превести са шутнути. значи не треба да узима више шутева, него треба више да шутира. кратко и јасно.

Bane

pre 6 godina

@Indoktrinacija,
"Jokic je talentovaniji od Porzingisa"... Prestao sam da citam posle prve recenice. Eksplozivnijeg visokog belog igraca od Porzingisa NBA do sada nije videla (uzgred 13 cm visi od Jokica). Osim osecaja za asistenicije dva neuporediva igraca. Drugo, Jokic igra dobro uglavnom protiv losih tj sporijih odbrambenih centara (npr Mozgov). Nakon sto je igra Denvera procitana i izlaze mu na suteve posle PNR, prostor za Jokiceve koseve se drasticno smanjio. Ako se uzme u obzir da po nekada provodi vise vremena oko linije za 3, nego u reketu, gde bi kao petica trebao da bude, Denveru se ne smesi play off. Osim ako neki od drugih mladih igraca ne eksplodira do kraja sezone (Mudije ili Mari). Na kraju, kako je moguce da su onoliko platili Milsapa!?!?

веверица

pre 6 godina

мука ми је кад прочитам "узео шут". "шутнуо" побогу! take a shot - шутнути. не преводе се енглеске фразе буквално. овде је у питању фразални глагол to take a shot, што је код нас једино правилно превести са шутнути. значи не треба да узима више шутева, него треба више да шутира. кратко и јасно.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Jokic je talentovaniji od Porzingisa, kosarkaski inteligentniji od Janisa, uz to je bolji suter ali Jokic za razliku od njih nije agresivan, nedostaje mu odlucnosti, bezobrazluka i sportske arogantnosti. Imam osecaj da nije dobvoljno gladan pobdda i napredka. Nemam utisak da pruza 100%, a sa tim utiskom ostvaruje neverovatne brojke. Samo ako prelomi u glavi, moze da bude jos mnogo bolji.

bskfan

pre 6 godina

Denverov trener vazi za najgoreg trenera u NBA. Prosle godine je upropastio sezonu sa idejom da igra sa dva centra, Jokicem i Nurkicem, a sada to isto pokusava da iradi sa Jokicem i Plamlijem. Prosle godine su igrali po Fincijevom receptu (pomocni trener) i imali najbolji napad u citavoj NBA, a sada Malone iz ljubomore menja taj sistem i pokusava da primeni svoj sistem, koji nema veze sa mozgom.

Za Jokica je najbolje da trazi trejd jer je Malone do te mere promenio sistem da Jokic mora da menja svoju igru i da se prilagodjava igracima umesto da se oni prilagodjavaju njemu.

Steta, imali su sve uslove da za par godina dominiraju NBA ligom ali su ih menadadzer i trener sa svojom odlukama u poslednjih 6 meseci upropastili. Umesto da sve snage bace na mlade igrace, oni su 45 miliona potrosili na dva igraca koji nikako ne mogu da igraju sa Jokicem.

mujo

pre 6 godina

Pod hitno da Joka promeni klub. Takav jajarski duh, duh primitivne košarke, ne može unaprediti Jokinu umetnost zvanu košarka. Argument da je ekipa izgubila kada on nije postizao najviše koševa u ekipi, dezaviuše trenera ekipe. On ne zna da organizuje ekipu. Joka je dragulj koga mora da iskoristi onako kako najbolje može, a to nije Joka šuterski rekorder, već Joka asistent svojim saigračima. Asistencijama on sigurno doprinosi više rezultatu ekipe nego svojim koševima. Ako nije tako, to znači da je kompletna ekipa dunsterska. Tavorenjem u takvoj ekipi on samo gubi dragoceno vreme.

Indoktrinacija

pre 6 godina

(Bane, 15. novembar 2017 15:58)

Mesas talenat i fizičke predispozicije u poredjenju Jokica i Porzingisa.
Ako pogledamo Nikolino telo, zakljucicemo da je ono njegov najveci problem i razlog losije odbrane. On upravo iz fizicke inferiornosti mora da se izvlaci i da razvija svoju igru dalje od reketa. Nikola ima najuboitiji flouter od svih visokih igraca, a i medju boljim suterima je, da toga nema tesko da bi mogao da se izbori.
Kristaps sa druge strane je uz Gobera i Janisa fizicki najdominantniji evropski igrac i medju dominantnijim u citavom NBA. Takvo kretanje, brzinu i sut igraca sa tom visinom nisam do sada video. Ako ih poredimo, zapitamo se koliko bi Porzingis mogao sa Jokicevicevim telom, tesko da bi u tom slucaju razgrtao igrace oko sebe. Uostalom, rekao bih da Nikola ima vise prostora za napredak, pitanje je samo koliko on zeli da radi na svom telu i poboljsa svoju igru u reketu. Nikola ima bolji pregled igre, bolje asistira, veci uticaj na saigrace i na vise razlicitih nacina postize poene. Porzingis nije cak ni bolji suter ali je bolji poenter, a to je odvojena kategorija. Vreme ce pokazati ko je bolji. Nikse i Denver nikada ne mozemo da poredimo, Denver je marginalni klub, dok Niksi nisu. Markerinski, najbolji igrac Niksa je po defoltu superstar, Denvera nije.

Bane

pre 6 godina

@Indoktrinacija,
"Jokic je talentovaniji od Porzingisa"... Prestao sam da citam posle prve recenice. Eksplozivnijeg visokog belog igraca od Porzingisa NBA do sada nije videla (uzgred 13 cm visi od Jokica). Osim osecaja za asistenicije dva neuporediva igraca. Drugo, Jokic igra dobro uglavnom protiv losih tj sporijih odbrambenih centara (npr Mozgov). Nakon sto je igra Denvera procitana i izlaze mu na suteve posle PNR, prostor za Jokiceve koseve se drasticno smanjio. Ako se uzme u obzir da po nekada provodi vise vremena oko linije za 3, nego u reketu, gde bi kao petica trebao da bude, Denveru se ne smesi play off. Osim ako neki od drugih mladih igraca ne eksplodira do kraja sezone (Mudije ili Mari). Na kraju, kako je moguce da su onoliko platili Milsapa!?!?

Morskababa

pre 6 godina

Posle svake losije partije Jokica uvek se pojavi brdo eksperata koji ga odma karakterisu kao limitiranog sa pateticnim odrazom bednom ledjnom tehnikom pa sad su ga vec svi procitali ice nazad u ABA ligu ... Inace govorite o jakom mladom igracu od 22 godine koji igra na poziciji na kojoj igraci sazrevaju tek sa 27+ godina, pritom igra u ekipi gde trener konstantno menja koncept napada i nema pojima ni sam sta hoce a prosle sezone je od decembra imao najbolji napad u ligi i to promenuo????? Plus Jokic se kotira u top 20 igraca lige sa 22 godine sa svim svojim nedostatcima kojih naravno da ima i krajnje je glupo ocekivati od njega da svaki put odigra perfektno pa i Lebron nekad odigra bedno a ne Jokic. Covek bude izabran za najboljeg igrace nedelje u svojoj diviziji komentar na to vidi onog drugog kad je taj izabran onda to dodeljuju svakom ???? Stvarno ima jadnih ljudi.

joki

pre 6 godina

Glupo je porediti Jokica i Porzingisa. Jokic je za dve klase bolji. Ima bolji sut, brzi je, bolji u odbrani, jedan od najboljih asistenata u ligi, sve igrace cini boljim. Porzingis koji samo sutira, lako je tako postizati 30 poena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nedja, 15. novembar 2017 17:14)

zasto je ovaj komentar dobio ovoliko minusa.
a rekao je samo cinjenice koje mozete proveriti.

konkretno gledao sam utakmicu new york-Cleveland.i da je trener bio dovoljno hrabar da porzingisa ostavi na klupi zadnj cetvrtinu new jork bi sigurno dobio utakmicu.

porzingis je igrao za sebe ne za ekipu pogotovo je zeleo u duele sa jamesom koji ga je na kraju ponizio i u napadu i u odbrani.

evo samo nekih podataka.
james najveca zvezda u nba sutirao 14 puta a postigao 25 poena.
sa druge strane porzingis je sutirao cak 22 puta a postigao 20 poena.

u toj istoj utakmici porzingis je verovali ili ne imao samo 1 asistenciju.
sutirao 22 puta a jednu asitenciju udelio.
sa druge strane.
james sutirao 14 puta ali dok je porzingis u celoj utakmici imao 1 asistencuju,james je imao 11 asistencija.

utakmicu nisu izgubili igraci njujorka vec licno porzingis ko je gledao utakmicu zna o cemu govorim.

aco

pre 6 godina

Ne treba se sekirati za Jokica. Na pravom je mestu i napredovao je dosta. Zanemaruju se asistencije koje ima. Kad ima 10 asiatencija, to je bar 20 poena.

ring of fire

pre 6 godina

Vec sam pisao da je za Jokica ove sezone primarno da nabudzi cifre, i to mora njemu da bude jasno. Ponadao sam se da ce njegova braca (stalno su uz njega) i ljudi iz njegove bliske okoline stalno to imati na umu, ali izgleda da su oni svi utripovali da Denver moze da igra ozbiljnu ulogu u play-ofu, sto je naucna fantastika.

Nedja

pre 6 godina

Glupo je porediti Jokica i Porzingisa. Jokic je za dve klase bolji. Ima bolji sut, brzi je, bolji u odbrani, jedan od najboljih asistenata u ligi, sve igrace cini boljim. Porzingis koji samo sutira, lako je tako postizati 30 poena.

Bosko

pre 6 godina

Na osnovu izlozenih komentara mozemo zakljuciti da se kosarkaske utakmice dobijaju iskljucivo asistencijama i to po mogucstvu ako je centar najbolji asistent u timu. Tu i tamo mozemo da zakljucimo da igracu centarske pozicije nije mesto ispod kosa vec na spoljnim sut pozicijama. I onda dodjemo do jako lakog zakljucka da Jokic uopste nije centar vec duga cetvorka ali naravno svaki put kada to neko kaze izlupaju ga minusima.

Bane (

pre 6 godina

@Walter,

Nazalost slazem se. Kada se stegne odbrana (blize play off-u), nece biti ostavljanja igraca posle PNR-a, porasce pritisak na Jokica da bude agresivniji (jer na njemu grade tim), vise ce sutirati, a onda ce i procenti drasticno da padnu.
@Indoktrinacija, fizicke predispozicije su deo talenta (nije talenat samo osecaj za asistenciju, ili lep sut, koji on definitivno ima). Jokic je nazalost limitiran u eksplozivnosti (npr nema prvi korak), odrazom (jedva da i novine mogu da se podmetnu kada skoci), snagom (npr Nurkic ga bukvalno ugura u kos, ali bez ikakvih problema). Mislim da je on cudna kombinacija cetvorke i petice i ne mislim da moze da dosegne dalje od dobrog klupskog igraca, nikako lidera fransize. Sto se tice saveta da treba da ide u drugi tim, to su gluposti, nijedan drugi trener nece zasnovati celu igru na njemu kao Malone. Cak sta vise, siguran sam da kada bi otisao u tim kao npr Detroit, ne bi imao vise od 15-tak minuta po utakmici. Nazalost.

Walter

pre 6 godina

Jokic da odluci vise da sutira samo bi upropastio procenat suta i nista vise,on je prosto limitiran igrac,njegova lucidnost i osecaj za igru su neverovatni ali on moze da poentira samo sutem i to protiv slabijh odbrana koje mu ostavljaju prostor da sutne kao Bruklinova ili iz pika kad ga plej ostavlja na ziceru.Jokic je centar koji prakticno igra kao spoljni igrac,a svaka ekipa koja gradi igru na takvom igracu ne moze biti uspesna dugotrajnije to smo vec videli sa Vucevicem,zamislite da neka ekipa ima plejeve koji samo zidaju i igraju ispod kosa,e pa to je isto ovako.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Jokic igra dobro protiv Porzingisa ali Porzingis konstantno pravi 25 poena protiv bilo koga, dok je Jokic ove sezone za sada na toplo-hladno. Mislim da ako oba igraca ostanu tu gde su nece uzeti prsten.

Focus

pre 6 godina

Nije mi jasno zašto baš mora uvek da se upoređuju Jokić i Porzingis? Kao da je bitno. Kao da blizanci pa mi sad pratimo paralelno dva blizanca u dva tima i upoređujemo. Obojica su atipični igrači i igraju nekim svojim stilom. Jokić je atipičan i autentičan i to kako on igra ne igra niko (ili 2-3 igrača). Nema s kim da se upoređuje. Igra pametno i na osećaj za igru koji je izuzetan. Čovek je totalno NEPREDVIDIV. Ima 15 finti i niko nema pojma šta će da uradi. Ima i mana naravno, ali nema savršenog košarkaša.Pratim NBA još od kad su mi snimali tekme na video kasetama. Da igra dobro i lepo - igra!Mnoge legende NBA imaju rekord karijere npr. 29 poena pa su opet legende. Jokić skoro pa da može da da poena koliko hoće, ali neće. On hoće da bude šampion NBA. To mu je dobra ambicija, a sad da li je to samo san - videćemo.

Goran

pre 6 godina

Jokic, Porcingis , Janis ce za koju godinu zaraditi vise desetina ,ako ne i stotina miliona dolara). Zabavljaju se i igraju a milioni dolaze. Mi se palimo na vijesti tko je od njih bolji??

nbJa

pre 6 godina

Ocigledno je da se od Jokica ove sezone ocekivalo dosta vise od prikazanog. Ispade da je problem sto trener Melone preterano voli Jokica, pa je samim tim dosta tolerantniji prema njemu i pusta ga da pravi gluposti i ponasa se ponekad i suvise opusteno. Ne bi se dobro proveo kod Zoca u pojedinim situacijama...

mujo

pre 6 godina

Pod hitno da Joka promeni klub. Takav jajarski duh, duh primitivne košarke, ne može unaprediti Jokinu umetnost zvanu košarka. Argument da je ekipa izgubila kada on nije postizao najviše koševa u ekipi, dezaviuše trenera ekipe. On ne zna da organizuje ekipu. Joka je dragulj koga mora da iskoristi onako kako najbolje može, a to nije Joka šuterski rekorder, već Joka asistent svojim saigračima. Asistencijama on sigurno doprinosi više rezultatu ekipe nego svojim koševima. Ako nije tako, to znači da je kompletna ekipa dunsterska. Tavorenjem u takvoj ekipi on samo gubi dragoceno vreme.

Bane

pre 6 godina

@Indoktrinacija,
"Jokic je talentovaniji od Porzingisa"... Prestao sam da citam posle prve recenice. Eksplozivnijeg visokog belog igraca od Porzingisa NBA do sada nije videla (uzgred 13 cm visi od Jokica). Osim osecaja za asistenicije dva neuporediva igraca. Drugo, Jokic igra dobro uglavnom protiv losih tj sporijih odbrambenih centara (npr Mozgov). Nakon sto je igra Denvera procitana i izlaze mu na suteve posle PNR, prostor za Jokiceve koseve se drasticno smanjio. Ako se uzme u obzir da po nekada provodi vise vremena oko linije za 3, nego u reketu, gde bi kao petica trebao da bude, Denveru se ne smesi play off. Osim ako neki od drugih mladih igraca ne eksplodira do kraja sezone (Mudije ili Mari). Na kraju, kako je moguce da su onoliko platili Milsapa!?!?

Nedja

pre 6 godina

Glupo je porediti Jokica i Porzingisa. Jokic je za dve klase bolji. Ima bolji sut, brzi je, bolji u odbrani, jedan od najboljih asistenata u ligi, sve igrace cini boljim. Porzingis koji samo sutira, lako je tako postizati 30 poena.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Jokic je talentovaniji od Porzingisa, kosarkaski inteligentniji od Janisa, uz to je bolji suter ali Jokic za razliku od njih nije agresivan, nedostaje mu odlucnosti, bezobrazluka i sportske arogantnosti. Imam osecaj da nije dobvoljno gladan pobdda i napredka. Nemam utisak da pruza 100%, a sa tim utiskom ostvaruje neverovatne brojke. Samo ako prelomi u glavi, moze da bude jos mnogo bolji.

Walter

pre 6 godina

Jokic da odluci vise da sutira samo bi upropastio procenat suta i nista vise,on je prosto limitiran igrac,njegova lucidnost i osecaj za igru su neverovatni ali on moze da poentira samo sutem i to protiv slabijh odbrana koje mu ostavljaju prostor da sutne kao Bruklinova ili iz pika kad ga plej ostavlja na ziceru.Jokic je centar koji prakticno igra kao spoljni igrac,a svaka ekipa koja gradi igru na takvom igracu ne moze biti uspesna dugotrajnije to smo vec videli sa Vucevicem,zamislite da neka ekipa ima plejeve koji samo zidaju i igraju ispod kosa,e pa to je isto ovako.

bskfan

pre 6 godina

Denverov trener vazi za najgoreg trenera u NBA. Prosle godine je upropastio sezonu sa idejom da igra sa dva centra, Jokicem i Nurkicem, a sada to isto pokusava da iradi sa Jokicem i Plamlijem. Prosle godine su igrali po Fincijevom receptu (pomocni trener) i imali najbolji napad u citavoj NBA, a sada Malone iz ljubomore menja taj sistem i pokusava da primeni svoj sistem, koji nema veze sa mozgom.

Za Jokica je najbolje da trazi trejd jer je Malone do te mere promenio sistem da Jokic mora da menja svoju igru i da se prilagodjava igracima umesto da se oni prilagodjavaju njemu.

Steta, imali su sve uslove da za par godina dominiraju NBA ligom ali su ih menadadzer i trener sa svojom odlukama u poslednjih 6 meseci upropastili. Umesto da sve snage bace na mlade igrace, oni su 45 miliona potrosili na dva igraca koji nikako ne mogu da igraju sa Jokicem.

Bane (

pre 6 godina

@Walter,

Nazalost slazem se. Kada se stegne odbrana (blize play off-u), nece biti ostavljanja igraca posle PNR-a, porasce pritisak na Jokica da bude agresivniji (jer na njemu grade tim), vise ce sutirati, a onda ce i procenti drasticno da padnu.
@Indoktrinacija, fizicke predispozicije su deo talenta (nije talenat samo osecaj za asistenciju, ili lep sut, koji on definitivno ima). Jokic je nazalost limitiran u eksplozivnosti (npr nema prvi korak), odrazom (jedva da i novine mogu da se podmetnu kada skoci), snagom (npr Nurkic ga bukvalno ugura u kos, ali bez ikakvih problema). Mislim da je on cudna kombinacija cetvorke i petice i ne mislim da moze da dosegne dalje od dobrog klupskog igraca, nikako lidera fransize. Sto se tice saveta da treba da ide u drugi tim, to su gluposti, nijedan drugi trener nece zasnovati celu igru na njemu kao Malone. Cak sta vise, siguran sam da kada bi otisao u tim kao npr Detroit, ne bi imao vise od 15-tak minuta po utakmici. Nazalost.

nbJa

pre 6 godina

Ocigledno je da se od Jokica ove sezone ocekivalo dosta vise od prikazanog. Ispade da je problem sto trener Melone preterano voli Jokica, pa je samim tim dosta tolerantniji prema njemu i pusta ga da pravi gluposti i ponasa se ponekad i suvise opusteno. Ne bi se dobro proveo kod Zoca u pojedinim situacijama...

веверица

pre 6 godina

мука ми је кад прочитам "узео шут". "шутнуо" побогу! take a shot - шутнути. не преводе се енглеске фразе буквално. овде је у питању фразални глагол to take a shot, што је код нас једино правилно превести са шутнути. значи не треба да узима више шутева, него треба више да шутира. кратко и јасно.

joki

pre 6 godina

Glupo je porediti Jokica i Porzingisa. Jokic je za dve klase bolji. Ima bolji sut, brzi je, bolji u odbrani, jedan od najboljih asistenata u ligi, sve igrace cini boljim. Porzingis koji samo sutira, lako je tako postizati 30 poena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nedja, 15. novembar 2017 17:14)

zasto je ovaj komentar dobio ovoliko minusa.
a rekao je samo cinjenice koje mozete proveriti.

konkretno gledao sam utakmicu new york-Cleveland.i da je trener bio dovoljno hrabar da porzingisa ostavi na klupi zadnj cetvrtinu new jork bi sigurno dobio utakmicu.

porzingis je igrao za sebe ne za ekipu pogotovo je zeleo u duele sa jamesom koji ga je na kraju ponizio i u napadu i u odbrani.

evo samo nekih podataka.
james najveca zvezda u nba sutirao 14 puta a postigao 25 poena.
sa druge strane porzingis je sutirao cak 22 puta a postigao 20 poena.

u toj istoj utakmici porzingis je verovali ili ne imao samo 1 asistenciju.
sutirao 22 puta a jednu asitenciju udelio.
sa druge strane.
james sutirao 14 puta ali dok je porzingis u celoj utakmici imao 1 asistencuju,james je imao 11 asistencija.

utakmicu nisu izgubili igraci njujorka vec licno porzingis ko je gledao utakmicu zna o cemu govorim.

Indoktrinacija

pre 6 godina

(Bane, 15. novembar 2017 15:58)

Mesas talenat i fizičke predispozicije u poredjenju Jokica i Porzingisa.
Ako pogledamo Nikolino telo, zakljucicemo da je ono njegov najveci problem i razlog losije odbrane. On upravo iz fizicke inferiornosti mora da se izvlaci i da razvija svoju igru dalje od reketa. Nikola ima najuboitiji flouter od svih visokih igraca, a i medju boljim suterima je, da toga nema tesko da bi mogao da se izbori.
Kristaps sa druge strane je uz Gobera i Janisa fizicki najdominantniji evropski igrac i medju dominantnijim u citavom NBA. Takvo kretanje, brzinu i sut igraca sa tom visinom nisam do sada video. Ako ih poredimo, zapitamo se koliko bi Porzingis mogao sa Jokicevicevim telom, tesko da bi u tom slucaju razgrtao igrace oko sebe. Uostalom, rekao bih da Nikola ima vise prostora za napredak, pitanje je samo koliko on zeli da radi na svom telu i poboljsa svoju igru u reketu. Nikola ima bolji pregled igre, bolje asistira, veci uticaj na saigrace i na vise razlicitih nacina postize poene. Porzingis nije cak ni bolji suter ali je bolji poenter, a to je odvojena kategorija. Vreme ce pokazati ko je bolji. Nikse i Denver nikada ne mozemo da poredimo, Denver je marginalni klub, dok Niksi nisu. Markerinski, najbolji igrac Niksa je po defoltu superstar, Denvera nije.

aco

pre 6 godina

Ne treba se sekirati za Jokica. Na pravom je mestu i napredovao je dosta. Zanemaruju se asistencije koje ima. Kad ima 10 asiatencija, to je bar 20 poena.

ring of fire

pre 6 godina

Vec sam pisao da je za Jokica ove sezone primarno da nabudzi cifre, i to mora njemu da bude jasno. Ponadao sam se da ce njegova braca (stalno su uz njega) i ljudi iz njegove bliske okoline stalno to imati na umu, ali izgleda da su oni svi utripovali da Denver moze da igra ozbiljnu ulogu u play-ofu, sto je naucna fantastika.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Jokic igra dobro protiv Porzingisa ali Porzingis konstantno pravi 25 poena protiv bilo koga, dok je Jokic ove sezone za sada na toplo-hladno. Mislim da ako oba igraca ostanu tu gde su nece uzeti prsten.

Bosko

pre 6 godina

Na osnovu izlozenih komentara mozemo zakljuciti da se kosarkaske utakmice dobijaju iskljucivo asistencijama i to po mogucstvu ako je centar najbolji asistent u timu. Tu i tamo mozemo da zakljucimo da igracu centarske pozicije nije mesto ispod kosa vec na spoljnim sut pozicijama. I onda dodjemo do jako lakog zakljucka da Jokic uopste nije centar vec duga cetvorka ali naravno svaki put kada to neko kaze izlupaju ga minusima.

Morskababa

pre 6 godina

Posle svake losije partije Jokica uvek se pojavi brdo eksperata koji ga odma karakterisu kao limitiranog sa pateticnim odrazom bednom ledjnom tehnikom pa sad su ga vec svi procitali ice nazad u ABA ligu ... Inace govorite o jakom mladom igracu od 22 godine koji igra na poziciji na kojoj igraci sazrevaju tek sa 27+ godina, pritom igra u ekipi gde trener konstantno menja koncept napada i nema pojima ni sam sta hoce a prosle sezone je od decembra imao najbolji napad u ligi i to promenuo????? Plus Jokic se kotira u top 20 igraca lige sa 22 godine sa svim svojim nedostatcima kojih naravno da ima i krajnje je glupo ocekivati od njega da svaki put odigra perfektno pa i Lebron nekad odigra bedno a ne Jokic. Covek bude izabran za najboljeg igrace nedelje u svojoj diviziji komentar na to vidi onog drugog kad je taj izabran onda to dodeljuju svakom ???? Stvarno ima jadnih ljudi.

Focus

pre 6 godina

Nije mi jasno zašto baš mora uvek da se upoređuju Jokić i Porzingis? Kao da je bitno. Kao da blizanci pa mi sad pratimo paralelno dva blizanca u dva tima i upoređujemo. Obojica su atipični igrači i igraju nekim svojim stilom. Jokić je atipičan i autentičan i to kako on igra ne igra niko (ili 2-3 igrača). Nema s kim da se upoređuje. Igra pametno i na osećaj za igru koji je izuzetan. Čovek je totalno NEPREDVIDIV. Ima 15 finti i niko nema pojma šta će da uradi. Ima i mana naravno, ali nema savršenog košarkaša.Pratim NBA još od kad su mi snimali tekme na video kasetama. Da igra dobro i lepo - igra!Mnoge legende NBA imaju rekord karijere npr. 29 poena pa su opet legende. Jokić skoro pa da može da da poena koliko hoće, ali neće. On hoće da bude šampion NBA. To mu je dobra ambicija, a sad da li je to samo san - videćemo.

Goran

pre 6 godina

Jokic, Porcingis , Janis ce za koju godinu zaraditi vise desetina ,ako ne i stotina miliona dolara). Zabavljaju se i igraju a milioni dolaze. Mi se palimo na vijesti tko je od njih bolji??