Ponedeljak, 13.11.2017.

11:13

Toni o No.1: Nadal imao sreće, ali imao je i Novak

Toni Nadal rekao je da je Rafael Nadal imao sreće što su Novak Đoković i Endi Mari ranije završili sezonu i da mu je to pomoglo da lakše dođe do prvog mesta.

Izvor: PT

Toni o No.1: Nadal imao sreæe, ali imao je i Novak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

ms

pre 6 godina

Dok je Novak dominirao, Rafa i Federer nisu bili na vrhuncu.....kaže Toni. Jedini je problem što je Novak od 2011. godine dominantan, dakle 5 godina, pa se da zaključiti da Rafa i Federer najmanje trećinu svoje karijere nisu igrali na vrhunskom nivou.....To je ipak mnogo da bi bio izgovor, jer Federera smatraju za najboljeg svih vremena i ispada da je baš dugo imao prazan hod po Tonijevim rečima, a to ne bi smelo da se desi najboljem svih vremena. Jedno je sigurno da svet u jednom trenutku nije imao nikad toliko dominantne igrače koji iako već poprilično gaze četvrtu deceniju života nemaju dostojnu konkurenciju u mlađima,jednostavno su nedodirljivi za njih.

boris

pre 6 godina

Ne radi se o tome da je Novak eksploatisao losu formu Rodžera i Rafe, vec je bio toliko superioran da je izgledalo, kao da nisu u formi..to se zove drugi nivo...onoga trenutka kada je on pao oni su se podigli....u periodu dominacije dobijao ih je redovno kao i sve ostale sa toura..
zasto je to tako tesko priznati.?..trenutno su bolji, ali i dalje imaju negativan skor sa njim..i vidi cuda i jedan i drugi? sto li to?

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Nolo je imao najvise srece od svih tenisera iz Top 100 a i sire. Dok je bio prvi igrac sveta onda je pogotovo imao srece, tek od cetvrtfinala je nailazio na iole igrace ozbiljnijeg renkinga, a do tada je igrao protiv nekih Delbonisa, Goffina, Haneskua, Kubota, Florijana i Leandra Majera, Zil Milera, Dolgolopova...

:)

pre 6 godina

@;) Kako da pricam biseru, mogu samo da pisem!? Pozdrav intelektualac...
(Jumko, 13. novembar 2017 14:23)
Intelektualac, ne možeš ni da pišeš. Možeš samo da kucaš, pametnice moja...

Dabome

pre 6 godina

@dabome
Ne kradi nick.

@perverzija
Nadala su uništile povrede, Đokovic je to samo dobro iskoristio. Sada kada su uloge zamenjene, on izbegava duele, beži da ne bude pobedjen (čuva jedino pozitivno što mu je ostalo).

pusa

pre 6 godina

ma sta ti znas o tenisu?! Sta si ti postigao u tenisu? 
Nolovi svedoci ce ti reci kako zapravo stoje stvari ! 
(dr. Roddick, 13. novembar 2017 12:21)

Federerovi apostoli su sajentolozi za Nolove svedoke. Kao da porediš Centralni komitet sa pionirima.
Bez preterivanja, nema veće sekte na svetu od pripadnika kulta Svetog Federera! Taj stepen slepog obožavanja je nezabelezen u istoriji (možda Staljin). Apsolutno bezgrešno i nedodirivo božanstvo. Komentari na yt njegovih idolopoklonika:
-Federer i kada psuje, on to radi gospodski!
-Federer i kad razbija reket, on to radi gospodski!
-Rodžere, da spavaš sa mojom ženom, oprostio bih ti!
-Rodžere, da mi opljačkaš kuću, oprostio bih ti.
-Mirka je žena genija, njoj je sve dozvoljeno!
itd itd hiljade takvih i sličnih.
Bolestan kult ličnosti. Toliko o svedocima.
-

Negativni

pre 6 godina

ma sta ti znas o tenisu?! Sta si ti postigao u tenisu?
Nolovi svedoci ce ti reci kako zapravo stoje stvari !
(dr. Roddick, 13. novembar 2017 12:21)

Nolovi svedoci su Federera slali u penziju pre sedam godina a sada traže od svog božanstva da ponovo sve razbija u tridesetprvoj. Toliko o njihovom znanju.
A Toni je realan, kao i svaki pravi poznavalac vrhunskog sporta. Uostalom, svi argumenti su na njegovoj strani.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Nerealan je Toni, posmatra povrsno stvari poput Rodzerovih i Novakovih botova sa ovoga foruma. Fanbojevima bi bilo bolje da energiju preusmere na korisnije stvari, posto je imaju ocigledno mnogo cim je trose na beskorisnosti.W

nikola

pre 6 godina

Toni u pravu si,nisu bili u najboljim formama ali.nisu ni igrali povredjeni.Ono sto je Novak uspevao da odbrani jedno tri godine (a uzimao je gotovo sve),da žive još tri zivota ova dvojice neće moći. Ali realno.

Vuk

pre 6 godina

@perverzija

Nadala su pre svega unistile povrede u tom periodu pa tek onda Nole a nije mu ni bilo tesko jer se tad Rafa borio da pre svega sacuva zdravlje i da pronadje formu a to Nole tek sad vidi koliko je tesko kad imas bilo koju pa makar i sitnu povredu.

todo

pre 6 godina

@srdjan
A sta cemo sa drugom polovinom 2014, 15-tom i 16-tom? El i tad Nadal igrao najbolji tenis i nije bio povredjen? Nadal je drao djokoa 2010-te.

Jumko

pre 6 godina

Sad ce nebeski narod da rezi na sasvim normalnu izjavu i logican tok u sportu, u ovom slucaju da je lakse jednom teniseru da dodje do prvog mesta ako je konkurencija losija... Ali slede sada tekstovi sa statistikama, brojevima, ko je koga kada pobedjivao i slicnim glupostima!

Vladan R

pre 6 godina

Po ocekivanju, odmah se pocelo sa tvrdnjama da Toni gresi, spinuje i da je samo kada je Novak osvajao trofeje, GS i masterse, postojala konkurencija, pa neki spominju i 2011tu i niz pobeda u mecevima sa Nadalom. Smatram da je Toni pre svega imao u vidu 2015 i 2016, kada je je Nadal bio totalno van forme, u dobroj meri zbog hronicnih povreda, a Federer oscilirao od sjaja do ocaja, naspram ove 2017 kada Novaka nije bilo nigde. Veliko je pitanje da li bi Novak konacno osvojio i RG, da nije bilo te bas lose Nadalove forme u pomenutim godinama, slicno kao i Federer, da se nije desio Soderling. Porazi od Nadala na RG 2012, 2013 i 2014 navode na tako nesto. Da ne bude zabune Novak nije osvajao trofeje i vezao 4 GS u nizu, zbog lose konkurencije, vec zbog pre svega svoje sjajne igre, i apsolutno je zasluzio svaki osvojeni turnir, kao u ostalom, i najveci mu rivali, Nadal i Federer. Mozda mu je posao bio pomalo olaksan, ali da nije on bio dovoljno dobar opet bi se desio neki Vavrinka. Mozda bi te 2016 dobio Nadala, i da je pomenuti bio u dobroj formi, ali to nikad necemo saznati.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Свакако користи своје шансе, тако и ова тројица... једноставно ретко када сз сви били истовремено у најбољој форми...

Jocagomboca

pre 6 godina

Kod nas svi znaju sve o svakom sportu, izlisno je komentarisati nase "vrhunske sportiste i selektore" iz fotelje! Za mene je Nole naj bolji, za nekog drugog neko drugi! O tekstu necu raspravljati sem jedne ispravke, zasto se kod nas pise "ujak" kada znamo da je Toni stric Rafi??? To je uobicajeno za drugo govorno podrucje! Toni je Rafi stric, a ono sto zelim je da Rafa konacno osvoji zavrsni masters! Zasluzio je, veliki rurnir koji mu nedostaje!!!

hehe

pre 6 godina

Nije baš to tako isto. Novak je kada je bio na vrhuncu godinama igrao brdo finala i polufinala velikih turnira sa ili Rafom ili Federerom, i imao desetak mečeva po sezoni sa njima, više dobijao ali i gubio, što govori da su svi bili u formi. Da nisu, oni ne bi ni dolazili do finala i mečeva sa Novakom, baš kako Novak ove godine nije dolazio do mečeva sa njima jer zaista nije bio u formi. Pogledajte broj međusobnih mečeva godinama unazad kao dokaz. Evo primera: kako neko može reći da Nadal 2011. nije bio u formi (ili da je bio povređen), a na svakom turniru je igrao finale. Osam finala mastersa i slemova za redom je igrao, i gubio samo od Novaka, ali osvajao je kada Novaka nije bilo u finalu (MC, BAR, RG)? Pa da te godine nije bilo Novaka, Rafa bi imao najbolju sezonu u istoriji tenisa, vezanih 5 (PET) slemova kao niko u istoriji (RG'11, W'11, US'11, AO'12, RG'12), i vezanih 5 mastersa! I kao nije te godine bio u formi, ha ha ha!?! Bio je gospodo, bio, ali Novak je bio bolji. Prosto.
Slično i sa Federerom. Setite se Vimbldona 2014. i 2015., i USO 2015. Setite se naslova - Federer MELJE do finala! Set nije izgubio do finala na ta tri slema. Posebno se sećam polufinala W2014. kada je samleo Endija! Boljeg Federera na travi od tog meča nećete videti, i to ne mislim ja, već komentatori u svetu nakon te pobede. Pa SABR na USO2015. Poezija, umetnost, čista genijalnost na terenu, setite se. Ceo svet je u ta tri finala komotno proglasio Federera za favorita, setite se. I šta sad? Kada je izgubio, ma nije u formi, ahaha!?!

Ii

pre 6 godina

Naravno da je Novak imao srece! Imao je srecu da igra u vreme najveceg Federera i najjaceg Nadala. Znamo, ali da ponovim, nikad u istoriji dvojica protivnika nekog tenisera nisu osvojili ono sto su osvojili Novakovi najveci i najznacajniji protivnici, Federer i Nadal. Imao je srecu da na GS turnirima morao uvek da pobedi najjace tenisere, one koji su bili najbolje rangirani, bolje od svih protivnika i Federera i Nadala da bi dosao do finala i da uopste ima sansu da osvoji trofej. ! Elo podatak na GOAT listi. Imao je srecu, uvek, da je vecina publike sirom celog sveta bila na strani Nadala i Federera, a slobodno mogu reci, i bilo koga ko je na suprotnoj strani mreze, samo da Novak ne pobedi. Kao protivnik, zna se koga! Imao je srecu sto je dosta sam doprineo tome jer ih je, uprkos svemu, pobedjivao i pobedjivao i uzimao dragocene trofeje. Sve dok se nije povredio i, konacno, ispunio dugo zeljeni san cika Tonija i njegovog bratanca!

činjenica

pre 6 godina

Aha, nisu bili u formi kada je Novak vladao, a imali po 7, 8 hiljada poena na drugom, trećam mestu, koliko je sada dovoljno da izbijete na no1.

Dragan S.

pre 6 godina

Nije isto ako je konkurencija van forme i ako je neko od pomenutih povređen!
Mogao je da kaže da je Novak imao sreće sa nepovređivanjem. Osim toga, kad je Novak bio u top formi, sa druge strane su mogli biti i Nadal i Federer zajedno i ne bi Novaku mogli ništa. Taj period Novakove igre je definitivno jedan od najdominantnijih u istoriji tenisa i da je Novak druge nacionalnosti, Englez npr., mislim da bi već bilo snimljeno barem 5 filmova o njemu iako je čovek još aktivni teniser.

Dott

pre 6 godina

Ako cemo ko je imao najvise srece, to je Bio Endi Marej, dok kad je Novak dosao na prvo mesto, Rafa i Rodzer su imali preko 10 000 bodova na atp i igrali su fantasticno. Te 2011te Rafa je gubio samo od Novaka i to 7 puta zaredom, dok je sa Rodzerom cini mi se bilo 5-2 tako nesto, jedan od dva bolna poraza Novak je doziveo u polufinalu Rolad Garosa, kada je Rodzer igrao kao pomahnitao. Tada Rodzeru je bilo mnogo vaznije da zaustavi Novaka od toga da osvoji turnir. Takodje, 2010ta bila je godina Rafe, kada je Novak takodje igrao fantasticno i malte ne gubio samo od Rafe, mislim cak 5 puta, od cega su i 2 finala GS turnira. Znaci u 2011toj stvari su se samo obrnule, Rafa je igrao jednako dobro kao i 2010te, razlika je u tome sto je Nole bio izdrzljiviji, prelaskom na bezglutensku ishranu, a ne kako kaze toni zato sto je Rafa igrao slabije. Sa slabijim igrama i povredama Rafa je poceo tek 2014te, jer 2013tu zavrsio je na broju jedan.

dendi

pre 6 godina

Ne razumem čemu tolika rasprava i bes. Najrelevantniji je međusobni skor. Tu se sve lepo uproseči. Naročito kod ove trojice koji su se toliko puta tukli, iz čega se lako zaključuje da su po kvalitetu jako slični. Nijanse su nebitne.

srdjan

pre 6 godina

Kad je Novak jurio prvo mesto sastali se 2011. sest puta i sve u finalima i Novak dobio svih sest meceva .i onda,, Nadal bio u losoj formi,,Pa kako bre Toni majka mu stara

ring of fire

pre 6 godina

Toni , Rodzer je bio u fenomenalnoj formi na 3 GS. Izgubio je finala na W US AUS, od Novaka, a da je pre tih finala sve protivnike demolirao. Sto se tice Rafe tu je donekle u pravu da je bio u losoj formi.

hehehehe

pre 6 godina

Neki dan je hvalio Novaka i na ovom sajtu su likovali "Toni je gospodin" itd.

E sad ide pljuvanje jer za Boga milog rekao je nesto a da ne odgovara navijacima predstavnika Monte Carla.

srdjan

pre 6 godina

Kad je Novak jurio prvo mesto sastali se 2011. sest puta i sve u finalima i Novak dobio svih sest meceva .i onda,, Nadal bio u losoj formi,,Pa kako bre Toni majka mu stara

Dott

pre 6 godina

Ako cemo ko je imao najvise srece, to je Bio Endi Marej, dok kad je Novak dosao na prvo mesto, Rafa i Rodzer su imali preko 10 000 bodova na atp i igrali su fantasticno. Te 2011te Rafa je gubio samo od Novaka i to 7 puta zaredom, dok je sa Rodzerom cini mi se bilo 5-2 tako nesto, jedan od dva bolna poraza Novak je doziveo u polufinalu Rolad Garosa, kada je Rodzer igrao kao pomahnitao. Tada Rodzeru je bilo mnogo vaznije da zaustavi Novaka od toga da osvoji turnir. Takodje, 2010ta bila je godina Rafe, kada je Novak takodje igrao fantasticno i malte ne gubio samo od Rafe, mislim cak 5 puta, od cega su i 2 finala GS turnira. Znaci u 2011toj stvari su se samo obrnule, Rafa je igrao jednako dobro kao i 2010te, razlika je u tome sto je Nole bio izdrzljiviji, prelaskom na bezglutensku ishranu, a ne kako kaze toni zato sto je Rafa igrao slabije. Sa slabijim igrama i povredama Rafa je poceo tek 2014te, jer 2013tu zavrsio je na broju jedan.

hehehehe

pre 6 godina

Neki dan je hvalio Novaka i na ovom sajtu su likovali "Toni je gospodin" itd.

E sad ide pljuvanje jer za Boga milog rekao je nesto a da ne odgovara navijacima predstavnika Monte Carla.

Dragan S.

pre 6 godina

Nije isto ako je konkurencija van forme i ako je neko od pomenutih povređen!
Mogao je da kaže da je Novak imao sreće sa nepovređivanjem. Osim toga, kad je Novak bio u top formi, sa druge strane su mogli biti i Nadal i Federer zajedno i ne bi Novaku mogli ništa. Taj period Novakove igre je definitivno jedan od najdominantnijih u istoriji tenisa i da je Novak druge nacionalnosti, Englez npr., mislim da bi već bilo snimljeno barem 5 filmova o njemu iako je čovek još aktivni teniser.

ring of fire

pre 6 godina

Toni , Rodzer je bio u fenomenalnoj formi na 3 GS. Izgubio je finala na W US AUS, od Novaka, a da je pre tih finala sve protivnike demolirao. Sto se tice Rafe tu je donekle u pravu da je bio u losoj formi.

dendi

pre 6 godina

Ne razumem čemu tolika rasprava i bes. Najrelevantniji je međusobni skor. Tu se sve lepo uproseči. Naročito kod ove trojice koji su se toliko puta tukli, iz čega se lako zaključuje da su po kvalitetu jako slični. Nijanse su nebitne.

hehe

pre 6 godina

Nije baš to tako isto. Novak je kada je bio na vrhuncu godinama igrao brdo finala i polufinala velikih turnira sa ili Rafom ili Federerom, i imao desetak mečeva po sezoni sa njima, više dobijao ali i gubio, što govori da su svi bili u formi. Da nisu, oni ne bi ni dolazili do finala i mečeva sa Novakom, baš kako Novak ove godine nije dolazio do mečeva sa njima jer zaista nije bio u formi. Pogledajte broj međusobnih mečeva godinama unazad kao dokaz. Evo primera: kako neko može reći da Nadal 2011. nije bio u formi (ili da je bio povređen), a na svakom turniru je igrao finale. Osam finala mastersa i slemova za redom je igrao, i gubio samo od Novaka, ali osvajao je kada Novaka nije bilo u finalu (MC, BAR, RG)? Pa da te godine nije bilo Novaka, Rafa bi imao najbolju sezonu u istoriji tenisa, vezanih 5 (PET) slemova kao niko u istoriji (RG'11, W'11, US'11, AO'12, RG'12), i vezanih 5 mastersa! I kao nije te godine bio u formi, ha ha ha!?! Bio je gospodo, bio, ali Novak je bio bolji. Prosto.
Slično i sa Federerom. Setite se Vimbldona 2014. i 2015., i USO 2015. Setite se naslova - Federer MELJE do finala! Set nije izgubio do finala na ta tri slema. Posebno se sećam polufinala W2014. kada je samleo Endija! Boljeg Federera na travi od tog meča nećete videti, i to ne mislim ja, već komentatori u svetu nakon te pobede. Pa SABR na USO2015. Poezija, umetnost, čista genijalnost na terenu, setite se. Ceo svet je u ta tri finala komotno proglasio Federera za favorita, setite se. I šta sad? Kada je izgubio, ma nije u formi, ahaha!?!

Ii

pre 6 godina

Naravno da je Novak imao srece! Imao je srecu da igra u vreme najveceg Federera i najjaceg Nadala. Znamo, ali da ponovim, nikad u istoriji dvojica protivnika nekog tenisera nisu osvojili ono sto su osvojili Novakovi najveci i najznacajniji protivnici, Federer i Nadal. Imao je srecu da na GS turnirima morao uvek da pobedi najjace tenisere, one koji su bili najbolje rangirani, bolje od svih protivnika i Federera i Nadala da bi dosao do finala i da uopste ima sansu da osvoji trofej. ! Elo podatak na GOAT listi. Imao je srecu, uvek, da je vecina publike sirom celog sveta bila na strani Nadala i Federera, a slobodno mogu reci, i bilo koga ko je na suprotnoj strani mreze, samo da Novak ne pobedi. Kao protivnik, zna se koga! Imao je srecu sto je dosta sam doprineo tome jer ih je, uprkos svemu, pobedjivao i pobedjivao i uzimao dragocene trofeje. Sve dok se nije povredio i, konacno, ispunio dugo zeljeni san cika Tonija i njegovog bratanca!

pusa

pre 6 godina

ma sta ti znas o tenisu?! Sta si ti postigao u tenisu? 
Nolovi svedoci ce ti reci kako zapravo stoje stvari ! 
(dr. Roddick, 13. novembar 2017 12:21)

Federerovi apostoli su sajentolozi za Nolove svedoke. Kao da porediš Centralni komitet sa pionirima.
Bez preterivanja, nema veće sekte na svetu od pripadnika kulta Svetog Federera! Taj stepen slepog obožavanja je nezabelezen u istoriji (možda Staljin). Apsolutno bezgrešno i nedodirivo božanstvo. Komentari na yt njegovih idolopoklonika:
-Federer i kada psuje, on to radi gospodski!
-Federer i kad razbija reket, on to radi gospodski!
-Rodžere, da spavaš sa mojom ženom, oprostio bih ti!
-Rodžere, da mi opljačkaš kuću, oprostio bih ti.
-Mirka je žena genija, njoj je sve dozvoljeno!
itd itd hiljade takvih i sličnih.
Bolestan kult ličnosti. Toliko o svedocima.
-

nikola

pre 6 godina

Toni u pravu si,nisu bili u najboljim formama ali.nisu ni igrali povredjeni.Ono sto je Novak uspevao da odbrani jedno tri godine (a uzimao je gotovo sve),da žive još tri zivota ova dvojice neće moći. Ali realno.

činjenica

pre 6 godina

Aha, nisu bili u formi kada je Novak vladao, a imali po 7, 8 hiljada poena na drugom, trećam mestu, koliko je sada dovoljno da izbijete na no1.

Vladan R

pre 6 godina

Po ocekivanju, odmah se pocelo sa tvrdnjama da Toni gresi, spinuje i da je samo kada je Novak osvajao trofeje, GS i masterse, postojala konkurencija, pa neki spominju i 2011tu i niz pobeda u mecevima sa Nadalom. Smatram da je Toni pre svega imao u vidu 2015 i 2016, kada je je Nadal bio totalno van forme, u dobroj meri zbog hronicnih povreda, a Federer oscilirao od sjaja do ocaja, naspram ove 2017 kada Novaka nije bilo nigde. Veliko je pitanje da li bi Novak konacno osvojio i RG, da nije bilo te bas lose Nadalove forme u pomenutim godinama, slicno kao i Federer, da se nije desio Soderling. Porazi od Nadala na RG 2012, 2013 i 2014 navode na tako nesto. Da ne bude zabune Novak nije osvajao trofeje i vezao 4 GS u nizu, zbog lose konkurencije, vec zbog pre svega svoje sjajne igre, i apsolutno je zasluzio svaki osvojeni turnir, kao u ostalom, i najveci mu rivali, Nadal i Federer. Mozda mu je posao bio pomalo olaksan, ali da nije on bio dovoljno dobar opet bi se desio neki Vavrinka. Mozda bi te 2016 dobio Nadala, i da je pomenuti bio u dobroj formi, ali to nikad necemo saznati.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Свакако користи своје шансе, тако и ова тројица... једноставно ретко када сз сви били истовремено у најбољој форми...

Negativni

pre 6 godina

ma sta ti znas o tenisu?! Sta si ti postigao u tenisu?
Nolovi svedoci ce ti reci kako zapravo stoje stvari !
(dr. Roddick, 13. novembar 2017 12:21)

Nolovi svedoci su Federera slali u penziju pre sedam godina a sada traže od svog božanstva da ponovo sve razbija u tridesetprvoj. Toliko o njihovom znanju.
A Toni je realan, kao i svaki pravi poznavalac vrhunskog sporta. Uostalom, svi argumenti su na njegovoj strani.

Dabome

pre 6 godina

@dabome
Ne kradi nick.

@perverzija
Nadala su uništile povrede, Đokovic je to samo dobro iskoristio. Sada kada su uloge zamenjene, on izbegava duele, beži da ne bude pobedjen (čuva jedino pozitivno što mu je ostalo).

Vuk

pre 6 godina

@perverzija

Nadala su pre svega unistile povrede u tom periodu pa tek onda Nole a nije mu ni bilo tesko jer se tad Rafa borio da pre svega sacuva zdravlje i da pronadje formu a to Nole tek sad vidi koliko je tesko kad imas bilo koju pa makar i sitnu povredu.

Jumko

pre 6 godina

Sad ce nebeski narod da rezi na sasvim normalnu izjavu i logican tok u sportu, u ovom slucaju da je lakse jednom teniseru da dodje do prvog mesta ako je konkurencija losija... Ali slede sada tekstovi sa statistikama, brojevima, ko je koga kada pobedjivao i slicnim glupostima!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Nolo je imao najvise srece od svih tenisera iz Top 100 a i sire. Dok je bio prvi igrac sveta onda je pogotovo imao srece, tek od cetvrtfinala je nailazio na iole igrace ozbiljnijeg renkinga, a do tada je igrao protiv nekih Delbonisa, Goffina, Haneskua, Kubota, Florijana i Leandra Majera, Zil Milera, Dolgolopova...

boris

pre 6 godina

Ne radi se o tome da je Novak eksploatisao losu formu Rodžera i Rafe, vec je bio toliko superioran da je izgledalo, kao da nisu u formi..to se zove drugi nivo...onoga trenutka kada je on pao oni su se podigli....u periodu dominacije dobijao ih je redovno kao i sve ostale sa toura..
zasto je to tako tesko priznati.?..trenutno su bolji, ali i dalje imaju negativan skor sa njim..i vidi cuda i jedan i drugi? sto li to?

Jocagomboca

pre 6 godina

Kod nas svi znaju sve o svakom sportu, izlisno je komentarisati nase "vrhunske sportiste i selektore" iz fotelje! Za mene je Nole naj bolji, za nekog drugog neko drugi! O tekstu necu raspravljati sem jedne ispravke, zasto se kod nas pise "ujak" kada znamo da je Toni stric Rafi??? To je uobicajeno za drugo govorno podrucje! Toni je Rafi stric, a ono sto zelim je da Rafa konacno osvoji zavrsni masters! Zasluzio je, veliki rurnir koji mu nedostaje!!!

todo

pre 6 godina

@srdjan
A sta cemo sa drugom polovinom 2014, 15-tom i 16-tom? El i tad Nadal igrao najbolji tenis i nije bio povredjen? Nadal je drao djokoa 2010-te.

:)

pre 6 godina

@;) Kako da pricam biseru, mogu samo da pisem!? Pozdrav intelektualac...
(Jumko, 13. novembar 2017 14:23)
Intelektualac, ne možeš ni da pišeš. Možeš samo da kucaš, pametnice moja...

ms

pre 6 godina

Dok je Novak dominirao, Rafa i Federer nisu bili na vrhuncu.....kaže Toni. Jedini je problem što je Novak od 2011. godine dominantan, dakle 5 godina, pa se da zaključiti da Rafa i Federer najmanje trećinu svoje karijere nisu igrali na vrhunskom nivou.....To je ipak mnogo da bi bio izgovor, jer Federera smatraju za najboljeg svih vremena i ispada da je baš dugo imao prazan hod po Tonijevim rečima, a to ne bi smelo da se desi najboljem svih vremena. Jedno je sigurno da svet u jednom trenutku nije imao nikad toliko dominantne igrače koji iako već poprilično gaze četvrtu deceniju života nemaju dostojnu konkurenciju u mlađima,jednostavno su nedodirljivi za njih.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Nerealan je Toni, posmatra povrsno stvari poput Rodzerovih i Novakovih botova sa ovoga foruma. Fanbojevima bi bilo bolje da energiju preusmere na korisnije stvari, posto je imaju ocigledno mnogo cim je trose na beskorisnosti.W

hehehehe

pre 6 godina

Neki dan je hvalio Novaka i na ovom sajtu su likovali "Toni je gospodin" itd.

E sad ide pljuvanje jer za Boga milog rekao je nesto a da ne odgovara navijacima predstavnika Monte Carla.

srdjan

pre 6 godina

Kad je Novak jurio prvo mesto sastali se 2011. sest puta i sve u finalima i Novak dobio svih sest meceva .i onda,, Nadal bio u losoj formi,,Pa kako bre Toni majka mu stara

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Nolo je imao najvise srece od svih tenisera iz Top 100 a i sire. Dok je bio prvi igrac sveta onda je pogotovo imao srece, tek od cetvrtfinala je nailazio na iole igrace ozbiljnijeg renkinga, a do tada je igrao protiv nekih Delbonisa, Goffina, Haneskua, Kubota, Florijana i Leandra Majera, Zil Milera, Dolgolopova...

ring of fire

pre 6 godina

Toni , Rodzer je bio u fenomenalnoj formi na 3 GS. Izgubio je finala na W US AUS, od Novaka, a da je pre tih finala sve protivnike demolirao. Sto se tice Rafe tu je donekle u pravu da je bio u losoj formi.

Dragan S.

pre 6 godina

Nije isto ako je konkurencija van forme i ako je neko od pomenutih povređen!
Mogao je da kaže da je Novak imao sreće sa nepovređivanjem. Osim toga, kad je Novak bio u top formi, sa druge strane su mogli biti i Nadal i Federer zajedno i ne bi Novaku mogli ništa. Taj period Novakove igre je definitivno jedan od najdominantnijih u istoriji tenisa i da je Novak druge nacionalnosti, Englez npr., mislim da bi već bilo snimljeno barem 5 filmova o njemu iako je čovek još aktivni teniser.

dendi

pre 6 godina

Ne razumem čemu tolika rasprava i bes. Najrelevantniji je međusobni skor. Tu se sve lepo uproseči. Naročito kod ove trojice koji su se toliko puta tukli, iz čega se lako zaključuje da su po kvalitetu jako slični. Nijanse su nebitne.

Negativni

pre 6 godina

ma sta ti znas o tenisu?! Sta si ti postigao u tenisu?
Nolovi svedoci ce ti reci kako zapravo stoje stvari !
(dr. Roddick, 13. novembar 2017 12:21)

Nolovi svedoci su Federera slali u penziju pre sedam godina a sada traže od svog božanstva da ponovo sve razbija u tridesetprvoj. Toliko o njihovom znanju.
A Toni je realan, kao i svaki pravi poznavalac vrhunskog sporta. Uostalom, svi argumenti su na njegovoj strani.

Dott

pre 6 godina

Ako cemo ko je imao najvise srece, to je Bio Endi Marej, dok kad je Novak dosao na prvo mesto, Rafa i Rodzer su imali preko 10 000 bodova na atp i igrali su fantasticno. Te 2011te Rafa je gubio samo od Novaka i to 7 puta zaredom, dok je sa Rodzerom cini mi se bilo 5-2 tako nesto, jedan od dva bolna poraza Novak je doziveo u polufinalu Rolad Garosa, kada je Rodzer igrao kao pomahnitao. Tada Rodzeru je bilo mnogo vaznije da zaustavi Novaka od toga da osvoji turnir. Takodje, 2010ta bila je godina Rafe, kada je Novak takodje igrao fantasticno i malte ne gubio samo od Rafe, mislim cak 5 puta, od cega su i 2 finala GS turnira. Znaci u 2011toj stvari su se samo obrnule, Rafa je igrao jednako dobro kao i 2010te, razlika je u tome sto je Nole bio izdrzljiviji, prelaskom na bezglutensku ishranu, a ne kako kaze toni zato sto je Rafa igrao slabije. Sa slabijim igrama i povredama Rafa je poceo tek 2014te, jer 2013tu zavrsio je na broju jedan.

todo

pre 6 godina

@srdjan
A sta cemo sa drugom polovinom 2014, 15-tom i 16-tom? El i tad Nadal igrao najbolji tenis i nije bio povredjen? Nadal je drao djokoa 2010-te.

boris

pre 6 godina

Ne radi se o tome da je Novak eksploatisao losu formu Rodžera i Rafe, vec je bio toliko superioran da je izgledalo, kao da nisu u formi..to se zove drugi nivo...onoga trenutka kada je on pao oni su se podigli....u periodu dominacije dobijao ih je redovno kao i sve ostale sa toura..
zasto je to tako tesko priznati.?..trenutno su bolji, ali i dalje imaju negativan skor sa njim..i vidi cuda i jedan i drugi? sto li to?

Dabome

pre 6 godina

@dabome
Ne kradi nick.

@perverzija
Nadala su uništile povrede, Đokovic je to samo dobro iskoristio. Sada kada su uloge zamenjene, on izbegava duele, beži da ne bude pobedjen (čuva jedino pozitivno što mu je ostalo).

Jumko

pre 6 godina

Sad ce nebeski narod da rezi na sasvim normalnu izjavu i logican tok u sportu, u ovom slucaju da je lakse jednom teniseru da dodje do prvog mesta ako je konkurencija losija... Ali slede sada tekstovi sa statistikama, brojevima, ko je koga kada pobedjivao i slicnim glupostima!

Vuk

pre 6 godina

@perverzija

Nadala su pre svega unistile povrede u tom periodu pa tek onda Nole a nije mu ni bilo tesko jer se tad Rafa borio da pre svega sacuva zdravlje i da pronadje formu a to Nole tek sad vidi koliko je tesko kad imas bilo koju pa makar i sitnu povredu.

nikola

pre 6 godina

Toni u pravu si,nisu bili u najboljim formama ali.nisu ni igrali povredjeni.Ono sto je Novak uspevao da odbrani jedno tri godine (a uzimao je gotovo sve),da žive još tri zivota ova dvojice neće moći. Ali realno.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Nerealan je Toni, posmatra povrsno stvari poput Rodzerovih i Novakovih botova sa ovoga foruma. Fanbojevima bi bilo bolje da energiju preusmere na korisnije stvari, posto je imaju ocigledno mnogo cim je trose na beskorisnosti.W

pusa

pre 6 godina

ma sta ti znas o tenisu?! Sta si ti postigao u tenisu? 
Nolovi svedoci ce ti reci kako zapravo stoje stvari ! 
(dr. Roddick, 13. novembar 2017 12:21)

Federerovi apostoli su sajentolozi za Nolove svedoke. Kao da porediš Centralni komitet sa pionirima.
Bez preterivanja, nema veće sekte na svetu od pripadnika kulta Svetog Federera! Taj stepen slepog obožavanja je nezabelezen u istoriji (možda Staljin). Apsolutno bezgrešno i nedodirivo božanstvo. Komentari na yt njegovih idolopoklonika:
-Federer i kada psuje, on to radi gospodski!
-Federer i kad razbija reket, on to radi gospodski!
-Rodžere, da spavaš sa mojom ženom, oprostio bih ti!
-Rodžere, da mi opljačkaš kuću, oprostio bih ti.
-Mirka je žena genija, njoj je sve dozvoljeno!
itd itd hiljade takvih i sličnih.
Bolestan kult ličnosti. Toliko o svedocima.
-

Ii

pre 6 godina

Naravno da je Novak imao srece! Imao je srecu da igra u vreme najveceg Federera i najjaceg Nadala. Znamo, ali da ponovim, nikad u istoriji dvojica protivnika nekog tenisera nisu osvojili ono sto su osvojili Novakovi najveci i najznacajniji protivnici, Federer i Nadal. Imao je srecu da na GS turnirima morao uvek da pobedi najjace tenisere, one koji su bili najbolje rangirani, bolje od svih protivnika i Federera i Nadala da bi dosao do finala i da uopste ima sansu da osvoji trofej. ! Elo podatak na GOAT listi. Imao je srecu, uvek, da je vecina publike sirom celog sveta bila na strani Nadala i Federera, a slobodno mogu reci, i bilo koga ko je na suprotnoj strani mreze, samo da Novak ne pobedi. Kao protivnik, zna se koga! Imao je srecu sto je dosta sam doprineo tome jer ih je, uprkos svemu, pobedjivao i pobedjivao i uzimao dragocene trofeje. Sve dok se nije povredio i, konacno, ispunio dugo zeljeni san cika Tonija i njegovog bratanca!

hehe

pre 6 godina

Nije baš to tako isto. Novak je kada je bio na vrhuncu godinama igrao brdo finala i polufinala velikih turnira sa ili Rafom ili Federerom, i imao desetak mečeva po sezoni sa njima, više dobijao ali i gubio, što govori da su svi bili u formi. Da nisu, oni ne bi ni dolazili do finala i mečeva sa Novakom, baš kako Novak ove godine nije dolazio do mečeva sa njima jer zaista nije bio u formi. Pogledajte broj međusobnih mečeva godinama unazad kao dokaz. Evo primera: kako neko može reći da Nadal 2011. nije bio u formi (ili da je bio povređen), a na svakom turniru je igrao finale. Osam finala mastersa i slemova za redom je igrao, i gubio samo od Novaka, ali osvajao je kada Novaka nije bilo u finalu (MC, BAR, RG)? Pa da te godine nije bilo Novaka, Rafa bi imao najbolju sezonu u istoriji tenisa, vezanih 5 (PET) slemova kao niko u istoriji (RG'11, W'11, US'11, AO'12, RG'12), i vezanih 5 mastersa! I kao nije te godine bio u formi, ha ha ha!?! Bio je gospodo, bio, ali Novak je bio bolji. Prosto.
Slično i sa Federerom. Setite se Vimbldona 2014. i 2015., i USO 2015. Setite se naslova - Federer MELJE do finala! Set nije izgubio do finala na ta tri slema. Posebno se sećam polufinala W2014. kada je samleo Endija! Boljeg Federera na travi od tog meča nećete videti, i to ne mislim ja, već komentatori u svetu nakon te pobede. Pa SABR na USO2015. Poezija, umetnost, čista genijalnost na terenu, setite se. Ceo svet je u ta tri finala komotno proglasio Federera za favorita, setite se. I šta sad? Kada je izgubio, ma nije u formi, ahaha!?!

Vladan R

pre 6 godina

Po ocekivanju, odmah se pocelo sa tvrdnjama da Toni gresi, spinuje i da je samo kada je Novak osvajao trofeje, GS i masterse, postojala konkurencija, pa neki spominju i 2011tu i niz pobeda u mecevima sa Nadalom. Smatram da je Toni pre svega imao u vidu 2015 i 2016, kada je je Nadal bio totalno van forme, u dobroj meri zbog hronicnih povreda, a Federer oscilirao od sjaja do ocaja, naspram ove 2017 kada Novaka nije bilo nigde. Veliko je pitanje da li bi Novak konacno osvojio i RG, da nije bilo te bas lose Nadalove forme u pomenutim godinama, slicno kao i Federer, da se nije desio Soderling. Porazi od Nadala na RG 2012, 2013 i 2014 navode na tako nesto. Da ne bude zabune Novak nije osvajao trofeje i vezao 4 GS u nizu, zbog lose konkurencije, vec zbog pre svega svoje sjajne igre, i apsolutno je zasluzio svaki osvojeni turnir, kao u ostalom, i najveci mu rivali, Nadal i Federer. Mozda mu je posao bio pomalo olaksan, ali da nije on bio dovoljno dobar opet bi se desio neki Vavrinka. Mozda bi te 2016 dobio Nadala, i da je pomenuti bio u dobroj formi, ali to nikad necemo saznati.

Jocagomboca

pre 6 godina

Kod nas svi znaju sve o svakom sportu, izlisno je komentarisati nase "vrhunske sportiste i selektore" iz fotelje! Za mene je Nole naj bolji, za nekog drugog neko drugi! O tekstu necu raspravljati sem jedne ispravke, zasto se kod nas pise "ujak" kada znamo da je Toni stric Rafi??? To je uobicajeno za drugo govorno podrucje! Toni je Rafi stric, a ono sto zelim je da Rafa konacno osvoji zavrsni masters! Zasluzio je, veliki rurnir koji mu nedostaje!!!

činjenica

pre 6 godina

Aha, nisu bili u formi kada je Novak vladao, a imali po 7, 8 hiljada poena na drugom, trećam mestu, koliko je sada dovoljno da izbijete na no1.

:)

pre 6 godina

@;) Kako da pricam biseru, mogu samo da pisem!? Pozdrav intelektualac...
(Jumko, 13. novembar 2017 14:23)
Intelektualac, ne možeš ni da pišeš. Možeš samo da kucaš, pametnice moja...

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Свакако користи своје шансе, тако и ова тројица... једноставно ретко када сз сви били истовремено у најбољој форми...

ms

pre 6 godina

Dok je Novak dominirao, Rafa i Federer nisu bili na vrhuncu.....kaže Toni. Jedini je problem što je Novak od 2011. godine dominantan, dakle 5 godina, pa se da zaključiti da Rafa i Federer najmanje trećinu svoje karijere nisu igrali na vrhunskom nivou.....To je ipak mnogo da bi bio izgovor, jer Federera smatraju za najboljeg svih vremena i ispada da je baš dugo imao prazan hod po Tonijevim rečima, a to ne bi smelo da se desi najboljem svih vremena. Jedno je sigurno da svet u jednom trenutku nije imao nikad toliko dominantne igrače koji iako već poprilično gaze četvrtu deceniju života nemaju dostojnu konkurenciju u mlađima,jednostavno su nedodirljivi za njih.