1. Ja ne shvatam da im je bilo draze dok su bili doslovno okupirani od strane ljigavih britanaca nego danas kada su se vratili svojim korenima. Jer i hongkonzani i tajvanci i stanovnici Makaoa jesu Kinezi koliko god neki od njih ne zele da to budu.
  (xiaolongbao, 9. novembar 2017 18:39)

  Naravno da im je bilo bolje pod Britancima, makar što se tiče ekonomskog razvoja i životnog standarda. Nešto se ne sećam da su stanovnici Hong-Konga bežali od "britanske represije" u Mao Ce Tungovu Kinu dok je slučajeva u suprotnom pravcu bilo mnogo. Pa jesu oni Kinezi, i svesni su toga ali upravo to "korenje" koje pominješ ne žele da vide kao obrok u svojim tanjirima.
  (Jeftina patriotska retorika bez suštine, 9. novembar 2017 22:01)

  # Link komentara

 2. Ja ne shvatam da im je bilo draze dok su bili doslovno okupirani od strane britanaca nego danas kada su se vratili svojim korenima. Jer i hongkonzani i tajvanci i stanovnici Makaoa jesu Kinezi koliko god neki od njih ne zele da to budu.
  (xiaolongbao, 9. novembar 2017 18:39)

  Mozda zato sto su ziveli nekoliko puta bolje od onih u Kini? Danas Kina napreduje, ali samo finansijski i tehnoloski. I dalje je u pitanju drugaciji, represivni sistem gde je sve ok dok si podoban i mislis tudjom glavom. Neki to lakse prihvataju, neki teze. Njihovo je pravo da zele sta god hoce, nemamo mi tu sta da se mesamo. Ako hoce da se odvajaju, ja im zelim da se odvoje. I da, niko ne pita ni tebe ni mene.
  (Dex, 9. novembar 2017 19:22)

  # Link komentara

 3. Ja ne shvatam da im je bilo draze dok su bili doslovno okupirani od strane ljigavih britanaca nego danas kada su se vratili svojim korenima. Jer i hongkonzani i tajvanci i stanovnici Makaoa jesu Kinezi koliko god neki od njih ne zele da to budu.
  (xiaolongbao, 9. novembar 2017 18:39)

  # Link komentara

 4. Hong Kong je Kina, model Hong Konga u Kini je najbolje rešenje za Kosovo u sastavu Srbije, samostalnost u svim oblastima iskljuceno vojska i spoljna politika, inace gradjani Hong Konga imaju cak i svoj pasos.
  (goran, 09. novembar 2017 18:03)
  A kad se probudis osetis da ti je hladno.Ne brini to je samo cebe palo na pod.
   (T Rex, 9. novembar 2017 18:24)

  # Link komentara

 5. Hong Kong je Kina, model Hong Konga u Kini je najbolje rešenje za Kosovo u sastavu Srbije, samostalnost u svim oblastima iskljuceno vojska i spoljna politika, inace gradjani Hong Konga imaju cak i svoj pasos.
  (goran, 9. novembar 2017 18:03)

  Poznato i kao "Jedna država - dva sistema". Hongkong inače i samostalno nastupa na OI, kao i Tajvan (pod nazivom Kineski Tajpeh). Hongkogšani se uvrede kada ih neko nazove Kinezima. 100 godina su se razvijali u kapitalističkom sistemu, i ma koliko komunistička partija pokušavala tamo da se uvuče, nijedan dosadašnji pokušaj nije bio uspešan. Nemaju oni ništa protiv Kineza što su zviždali, već je to upućeno centralnoj vladi (ili komitetu, šta li je već) u Pekingu koja želi da uguši njihov sistem i da komunistička partija preuzme kontrolu nad "izborima" i upravljanjem Hongkongom.

  Imaju Kinezi i Makao, koji je kockarski raj, jedini deo teritorije u Kini gde je dozvoljeno kockanje. I oni imaju neku vrstu autonomije, i s obzirom da je Makao bio portugalska kolonija sada se tamo govori Portugalski jezik koji je i zvanični.
  (brm, 9. novembar 2017 18:13)

  # Link komentara

 6. Hong Kong je Kina, model Hong Konga u Kini je najbolje rešenje za Kosovo u sastavu Srbije, samostalnost u svim oblastima iskljuceno vojska i spoljna politika, inace gradjani Hong Konga imaju cak i svoj pasos.
   (goran, 9. novembar 2017 18:03)

  # Link komentara

 7. Не сумњам да ће једна стара цивилизација као Кина знати да са овим изађе на крај.
  (Хеј, Британци..., 9. novembar 2017 18:01)

  # Link komentara