Ponedeljak, 30.10.2017.

12:30

Siniša? Prijatelj Arkana i Kasapina iz Srebrenice

Italijanski mediji i dalje se veoma detaljno bave srpskim trenerom Sinišom Mihajlovićem i njegovom prošlonedeljnom izjavom da "ne zna ko je Ana Frank".

Izvor:

Siniša? Prijatelj Arkana i Kasapina iz Srebrenice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

guska koja je spasla Rim

pre 6 godina

Такође бих упитао дотичног новинара зна ли он ко је био Мали Радојица, Филип Вишњић, баба Вишња, Милош Обреновић, Сава Ковачевић, Бошко Буха, Жикица Јовановић Шпанац, Меша Селимовић .... (Maraj, 30. oktobar 2017 14:11)

Znas li ti ko su bili Pietro Micca, Felice Cavallotti, Salvatore Giuliano, Peppa la cannoniera, Livia Bianchi, Ettore Carafa, Stefano Protonotaro, Enrico Molaschi...? (U stvari, nisam bas sassvim siguran da tebi bilo sta odredjeno govore cak ni imena kao sto su Dante Alighieri, Gioachino Rossini, Evangelista Torricelli, Lorenzo de'Medici, Amedeo Modigliani, Alessandro Volta ili Giuseppe Garibaldi.) Zasto ona mislis da bi jedna talijanska fudbalska legenda (dakle, ne novinar, nego, uz Paola Rossija i Roberta Baggia, verovatno najveci fudbaler kog je Italija ikad imala, levo krilo s nadimkoom "Prasak Groma") trebalo da zna za ona imena koja si ti nabrojao? Imena lokalnog znacaja, bas kao i ona iz moje prve recenice. Kao, uostalom, i 'mala Milica", a i milioni druge dece koja su, na zalost, stradala kao zrtve ratova, stradavaju i dandanas, a da i ne govorimo o vremenu Ane Frank. Ali, za Anu Frank s razlogom zna citav Svet, to nije ime lokalnog znacaja, ne zato sto je bila zrtva rata, nego zato sto je ostavila Dnevnik kao svedocanstvo o tome. Ako ne znas nista o okruzenju u kom zivis, o Svetu, ne mozes nista znati ni o sebi samom, a sve sto mislis da znas - "znaces" pogresno!

belalipozencic

pre 6 godina

Koliko si bio veliki igrac sad si pokazao svoje pravo lice.Nije cudo sto te sav normalan svet proziva zbog tvojih pametnih izjava.Pokazao si ovom zadnjom izjsvom svoju opstu kulturu.Neka ti sluzi na cast.

milena stankovic

pre 6 godina

dal' je on normalan??? msm i oni, mogli su da ga pitaju nesto i iz istorije, recimo - ko je ubio Murata na Kosovu. To sigurno zna (zbog FK Obilic) ))))

NN

pre 6 godina

Rodjen sam 77 i u Srbiji smo u VII ili VIII razredu imali obradu lektire Dnevnik Ane Frank.Ako nije cuo za knjigu, veorvanto je valjda video neki film sa istom tematikom na televiziji kada je bio decak.

2 zeca 3 zeca

pre 6 godina

Sta je vam ,tvrdim da 40% Srba nezna ni za Ivu Andrica a oni koji znaju ni neznaju sta je on bio (Ivo Andric to bejaše onaj kosarkas)

Јабучило

pre 6 godina

Италијански медији? Подсетићу само на бившег новинара, господина Бенита Мусолинија.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ahaha,a Talijani kao znaju,najzatupljeniji su,da nije tako ne bi im filmovi imali titl,pošto ih ima masa koji ne znaju ni čitat,a druga stvar,veze su sa engleskim,5 godina sam tamo putovao,prevaranti najobičniji,samo da te zeznu,aj ih sad malo branite i nemojte ovo objavit,da se ne naljute
(žabar, 30. oktobar 2017 14:36)


ekspert za italiju, posto su ti farmerke uzete sa zice? ;)

kole

pre 6 godina

Mihajlovic je u skolu isao u Slavoniji koja se nalazi u Hrvatskoj, pa sumnjam da je preterano izucavao delo Ive Andrica koji je poreklom Hrvat, ali je pisao na srpskom jeziku, pa je pripadao srpskom knjizevnom korpusu. O Ani Frank smo ucili u skoli, a film o njenoj sudbini je vise puta prikazivan na tadasnjoj televiziji koja je vreme moje osnovne skole imala samo dva kanala, pa je sutradan na skolskom odmoru tema medju ucenicima uvek bio jedini film prikazan u filmskom terminu. Mihajlovica nikada nisu previse voleli u Italiji, jer je uvek bio arogantan i drzak. Dejana Stankovica su obozavali navijaci i novinari, a poznata je scena sa treninga Intera gde je grupa nezadovoljnih vodja navijaca utrcala na teren u zelji da se obracuna sa igracima zbog losih igara i nezalaganja na terenu. Pobegli su kao misevi u tunel koji vodi u svlacionicu, a Deki je izasao pred njih i razgovarao sa njima. "Deki, tebi svaka cast, ali one razmazene balerne cemo da naucimo pameti" rekli su mu besni navijaci.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

Evo ja prvi put cujem za Anu Frank a zavrsio sam skolu u BiH ili ti SFRJ.
(lemi, 30. oktobar 2017 15:42)
Vrati diplomu. I kad si vec tu, napisi koja skola/nastavnici/profesori su u pitanju, da odgovorni roditelji znaju gde da ne upisuju svoju decu

oscar

pre 6 godina

kako ne...cela italija zna ko je ana frank...verujem da cela oblast kampanja sa napuljom, skampijom, kasertom zna ko je ana frank...o kalabriji i siciliji da ne govorimo. kakvo prodavanje magle.

Lemi

pre 6 godina

Za Anu Frank znam, ali ne iz škole. Četiri poslednja razreda osnovne škole završio sam u R. Srpskoj Krajini. Tamo se malo, malo nije išlo u školu što zbog koje kakvih vanrednih situacija, što zbog nestanaka struje. Anu Frank nismo radili.

milan010

pre 6 godina

Italijani si uzas, svi sa strane su za njih Cigani a ne vide sebe... Napadaju Mihu jer im nije po volji. Napadaju Mladica i Arkana a ne pominju sta je druga strana radila. Usput, 90% fudbalera i sportista nema pojma ko je Ana Frank. A i zasto bi to neko morao da zna? Bilo pre 100 godina. Neka svaki dan podsecaju one koji su to uradili Ani Frank i milionima drugih a ne da spopadaju ljude koji sa tim nemaju veze i koje - boli briga. I 99% dusebriznika u komentarima briga i za Anu Frank i za sve zrtve ali eto, sada je u modi pljuvati nekoga ko ne zna ili ga ne zanima.

Mala Maca

pre 6 godina

Radim u Njemačkoj i susrećem se u toku dana sa mnogo mnogo klijentele! Pitao sam ih posto mi to radni mesto dozvoljava za da li znaju ko je bila Ana Frank i 95% ih nije znalo ko je i šta je !!!

iphicrates reform

pre 6 godina

Miami Heat bio na nekim letnjim pripremama u Grckoj i pitaju Shakil O'Neala kako mu se cini Parthenon u Atini, kaze on igrali smo protiv dosta timova, ne mogu sad da se setim svih.
Ima toga jos puno, ne moze i jare i pare.

maki

pre 6 godina

Izjave javnih licnosti, odzvanjaju drugacije nego obicnog coveka. Zato sa godinama i iskustvom treba da paze na svaku rec. Jer novinari u svim zemljama prave senzaciju.
Sinisa kao fudbaler bio je talentovan. Ali kao licnos JAKO je bahat i sklon konfilktima. Zadnjih dve godine svoje karijere vise je sedeo na klupi zbog kazni.
Sada mi kao nas covek branimo ga.

marko

pre 6 godina

Kako vidim da se ovde bas proziva Mihajlovic (licno ga ne gotivim), ja bih ovde komentatore pitao da li znaju gde je Bivolje Brdo i selo Prebilovci, cisto onako iskreno da mi odgovore. Kako bi pretpostavio da je vecina odgovara ne , onda bi im preporucio da procitaju nesto o tome ili da pogledaju dokumentarni film "Evo nama nase djece". Da malo i mi ucimo o nasoj istoriji. A fudbaler ko fudbaler, ne mora biti obrazovan....

der musolini

pre 6 godina

A sta su ono italijanski navijaci vikali Sinisi? Ciji su to prijatelji. Od svih naroda Nemci i Italijani sole pamet Srbima. Mozes Srbima, probaj Rusima da menjas teze, ko je sta i na kojoj strani je bio.

Dragan

pre 6 godina

Nije morao ni da uči o tome u školi, iako sigurno jeste, ali i da nije to je elementarno znanje. Nema izgovora za to, ali isto tako zašto on mora da komentariše poteze navijača svog tima - to nije njegov posao.

m

pre 6 godina

A i da ne zna ko je bila Ana Frank? Nekako upijanje takvih prica je bilo svojstvenije devojcicama, a i njegova rana mladost je bila kad je vec postajalo turbulentno kod nas, tako da nije ovo za toliku osudu, uz naravno vecni pijetet za Anu Frank!!!

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

(Maraj, 30. oktobar 2017 14:11)
Ti koje si nabrojao su lokalni heroji, Ana Frank je internacionalni.

Nije dovoljno preko noći promeniti stranu, obesiti Dučea naopako, a onda prosipati moralne poruke i pouke.
(Talija, 30. oktobar 2017 13:57)
Oni obesili Ducea, Adolfa se odrekli i promenili se. A mi i Rusi stradali najvise od Adolfa i Ducea, a imamo vise fasista i (neo)nacista nego Italija i Nemacka...neko ide napred a neko stoji u mestu ili cak ide unazad

shomi

pre 6 godina

Pustite vi Sinisu, sta on zna, ceo zivot udara loptu i u tome je uspesan. Tesko da i neki drugi fudbaler to zna, poznata je dobro njihova opsta kultura i inteligencija. Za to sto su "svetlosnim godinama'' vise placeni od lekara, advokata, profesora, inzenjera... je kriv neki poremeceni sistem, nisu oni. Naravno, samo neka Italijani cute o fasizmu i ostavite se i Arkana, a narocito Mladica. To vase informisanje sa CNNa i BBCa je u rangu inteligencije prosecnog fudbalera.

red john

pre 6 godina

Pametnjakoviću i svi slični,

To što je neko Italijan, Nemac, Amerikanac...ne znači da kao pojedinac nema pravo da kritikuje loše pojave. Valjda je svako na prvo mestu individua pa onda pripadnik svoje nacije. Zamisli sad da neko zato što je Srbin ne sme da kritikuje ratne zločince ( samo nemojte da mi pričati kako među Srbima nije bilo takvih jer je to besmislica ). Osobu treba posmatrati kao individuu sa svojim vrlinama i manama a ne tako grubo generalizovati.
Takođe, dotični Italijan iz teksta je kritičar fašizma u Italiji. Nije valjda da ako si Italijan ne smeš da kritikuješ navijače Lacija??

Zoran021

pre 6 godina

Komentari su dokaz da su sadašnji Srbi na niskom nivou prosvećenosti i da su skloni nacizmu!!Inače se učilo u školama o Ani Frank u vreme kad je postojala SFRJ!

Pele

pre 6 godina

To što je Mihajlović neobrazovan je njegov problem; moja deca su smejala da neko ne zna za Anu Frank i u Srbiji se i danas u školama uči o ovoj devojčici. Za drugi deo pitao bih gospodina novinara kako bi on nazvao Nasera Orića.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

Ja, naravno, znam za Anu Frank. DA li g-din Riva zna za Jasenovac?
(o obrazovanju, 30. oktobar 2017 14:43)
Da si procitao tekst (a ne samo naslov i par komentara), to pitanje ne bi ni postavio

Nikola

pre 6 godina

Mislim da on kao Srbin iz Borova ima pravo da misli to sto misli o Mladicu. Drugo, sa Arkanom su bili prijatelji i svi iz naseg drzavnog vrha. Tako da to nije neka wow prica. A slazem se sa komentarom da mi nismo duzni nikom da polazemo racune u Drugom sv.ratu. Ako ne zna ko je ona, ni ne mora. On na greskama svog naroda u tom ratu ne mora da uci.

goko

pre 6 godina

bez crtice o ani frank mogao sam da sanjam dvojku 80tih god a ko je hteo 5 morao je pisati citavu studiju,
vrlo verovatno da je novinar u pravu
pozdrav iz srbije
ravnogorske nazalost i komunisticke al nikad fasisticke
ne znam koji fazon gura miha nadam se ne ovaj poslednji

Gaston

pre 6 godina

onaj osecaj kad nacusta pocne da te proziva da si nacista.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boško, 30. oktobar 2017 14:48)

Luiđi Riva je nacista? Italijani nacisti? Koji to? Aha, oni iz drugog svetskog rata... Pa, onda ih izvoli iskopavati i držati im moralne pridike. Ovi danas mogu samo da te uče o toleranciji, neuki huškaču.

Goran

pre 6 godina

Biti čovek, biti uspešan u tome čime se baviš i biti obrazovan su tri različite stvari. Siniša je bio odličan fudbaler i na to ne može da utiče njegova ljudskost i obrazovanost, kao što ne postoji ni obrnuti uticaj.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

onaj osecaj kad nacusta pocne da te proziva da si nacista.
(Boško, 30. oktobar 2017 14:48)
Onaj osecaj kad vidis da ti vecina zemljaka ne zna razliku izmedju fasizma i nacizma i kad vidis da je vecina potomaka antifasista sad profasisticko.
Preci nam se prevrcu u grobu

trn u oku

pre 6 godina

Zapadni mediji samo traže razlog i povod za satanizaciju Srba i Srbije. Čovek je sportski radnik, nije državni zvaničnik i predstavnik naroda.

abv

pre 6 godina

italijanski fašisti našli da drže slovo šta su italijani radili u etiopiji pretežno pravoslavnoj zemlji hiljadama km od italije a i u ostalim predelima afrike na čijoj strani su bili u drugom sv. ratu ,čije su crvene brigade itditd objavite ovo

Mozda covek STVARNO ne zna?

pre 6 godina

A zamislite kada bi tek izjavio da postoje dokazi kako su nesrecnu devojcicu prijavili komsije Holandjani? Da su Italijani bili veoma slicni Nemcima po pitanju stava prema Jevrejima? Ili da je jednostavno bivši fudbaler koji nema previse opsteg obrazovanja?

bolero

pre 6 godina

Ana Frank mi zvuči poznato, za mene bi mogla biti naziv knjige, glumica, istorijska ličnost...ovog puta ću verovatno zapamtiti.

Meni je drago da su ljudi toliko edukovaniji od mene, jer ćemo sigurno doživeti kulturni i ekonomski procvat...od sramote ću vratiti diplomu ETF-a.

Pametnjaković

pre 6 godina

Ono kada Italijan potencira moralne dileme u vezi sa ratnim zločinima fašizmom u antisemitizmom!Neprocenjivo!Sem toga u SFRJ nije bilo potencirano jevrejsko pitanje ,nije to bilo aktuelno , naprotiv , SFRJ nije imala diplomatske odnose sa Izraelom na nivou ambasada , jer se Tito lizao sa Arafatom i podržavao palestinsko pitanje!!

knez

pre 6 godina

Miha je mala maca sta je rekao hokejas i reprezentativac Kanade Jonathan Bernier na pitanje sta misli o Nelsonu Mendeli (vidi na Youtube) dva dana po njegovoj smrti. Rekao je otprilike da je to veliki gubitak za sport i da je Mendela bio odlican hokejas.
Sta reci za ovog koji je ziveo sa Mendelom u istom istorijskom periodu. Ne branim Mihu ali mi je potpuno jasno. Jednostavno, ljudi ne prate ni ono sto se desava sada a ne ono sto je bilo pre 70 godina.

Lynn

pre 6 godina

Da li je nekome palo na pamet da je Mihajlović, možda, bio sarkastičan u vezi sa pitanjem o Ani Frank i navijačima Lacija? Zašto bi morao da odgovara na pitanja koja se ne tiču njegovog kluba i navijača tog kluba?
Pustite, bre, čoveka na miru! Ne "mirišem" ga nešto posebno posle one priče sa reprezentacijom, ali trener nema obavezu da se izjašnjava o postupcima navijača druge ekipe!

dule

pre 6 godina

Italijani koji su bili deklarisani fasisti nasli nas da kritikuju. I da presude unapred Mladicu, protiv kog je postupak u toku. Ocigledno u Evropi vazi "kriv je dok se ne dokaze da nije Srbin".
(Djenka, 30. oktobar 2017 14:02)

Ja u članku nisam nigde našao da se kritikuju Srbi kao narod. Inače, prvobitna izjava mi deluje skroz iskreno (samo sam čitao, nisam video snimak ako postoji). Već ono vađenje od sledećeg dana je u najmanju ruku glupost.

Što se tiče Arkana i Mladića, lično jako žalim što u Srbiji postoji ogroman broj ljudi koji ih smatraju za heroje. Svašta je meni jasno, i da u ratu čovek skrene, i da je bilo puno zločina počinjenim nad Srbima civilima i svakavih gadorija, ali ovu dvojicu smatrati za neke heroje je tužno.

o obrazovanju

pre 6 godina

Shvatam da fudbaleri, bar ih takav glas prati, i nisu neki ljubitelji knjige, ali lupiti da se se u Jugoslaviji nije čitao Dnevnik Ane Frank je vrhunac gluposti.
Žalosno je ali Dnevnik više nije deo obavezne lektire današnjih generacija.
Zašto!?
Ako je Miha hteo da se vadi onda nije trebao da pominje ni Ivu Andrića.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mas, 30. oktobar 2017 13:43)

Ja, naravno, znam za Anu Frank. DA li g-din Riva zna za Jasenovac?

hmm

pre 6 godina

Vi što optužujete Italijane za fašizam zašto generalizujete? Oni loše pišu o Mihajloviću, ne o celom srpskom narodu. Hajde razmislite malo u čemu je razlika kad kritikujete pojedinca kao što je Siniša i kad ceo jedan narod svrstavate u isti koš.
(red john, 30. oktobar 2017 14:05)

Za tebe momak,samo jedna reč...Aviano...
Da li je to napad na jednog čoveka???
Mnogo puta su žabari pokazali šta misle o nama...

woah

pre 6 godina

Bože, kakva paranoja! Pa naravno da Siniša nije znao ko je Ana Frank. Zar mu faca ne pokazuje da nije bio talenat za školu? Bio je na treningu tada, ili je na času gledao u plafon, ili se golicao sa drugovima.

catalony

pre 6 godina

ko god je imao priliku da slusa sinisu mogao je da vidi da covek ne blista inteligencijom tako da mene ova izjava od njega uopste ne cudi

Nemanja

pre 6 godina

cekajte kako Sinisa da zna o Ani Frank? Pa covek je poznat po sirovosti, poznato je vise puta da je pljunuo u lice neke igrace, nema nikakvo obrazovanje... Sinisa je cuven i po nacionalizmu, psovkama, dugoj kosi... Kako takav covek da zna o nekoj Ani Frank?

Albanac

pre 6 godina

Nemogu razumjeti sta ovi hoce, pa na drugi svetski rat nisu samo jevreji ginuli, ali nekako zamo oni spomenjuju kad se prica za ovaj rat. Sta ako covek nece da zna ili pokazuje ko je Ana Frank, ja cam citao tu knjigu posto trebalo se a ne da sam zeleo. Na ovaj svet svasta mozes da kazes protiv druge nacije I vere ali nikad nemoj da ti ide na pamet jevreji posto tada si naj… i izgubices sve ama bas sve ali kad jevreji rade to svaki dan onda to se zove “brane” od mrznje I antisemitizma. Kao coveka nemogu da trpim Sinisu posto sta je pricao za Arkana I Ratka Mladica ali ko fudbaler je bio klasa. Italijani da daju casove za racisam I nacizam, to je kao Hitler da drzi govor kako treba postovati jevreje.

Mihajlo

pre 6 godina

Za razliku od Italijana nas Srbe nema zašto da grize savest i ne moramo da znamo ništa o Ani Frank,fašizam sa Srbijom nema nikakve dodirne tačke,a Italija je kolevka fašizma pa neka se sami bore sa svojom prošlošću.Što se tiče Arkana jeste bio kriminalac i ratni profiter ali Mladić je junak srpskog naroda,da nije bilo njegove vojske Srbi bi prošli kao i 1941-1945.

Maraj

pre 6 godina

Италијански новинари би пре свега морали да знају да ретко ко ко је био талентован фудбалер у оној СФРЈ скоро да није ни морао да иде у школу или учи било шта. Школу су завршавали без по муке. Такође бих упитао дотичног новинара зна ли он ко је био Мали Радојица, Филип Вишњић, баба Вишња, Милош Обреновић, Сава Ковачевић, Бошко Буха, Жикица Јовановић Шпанац, Меша Селимовић .... Верујем да није ни он „читао новине" које су писале о поменутима.

žabar

pre 6 godina

Ahaha,a Talijani kao znaju,najzatupljeniji su,da nije tako ne bi im filmovi imali titl,pošto ih ima masa koji ne znaju ni čitat,a druga stvar,veze su sa engleskim,5 godina sam tamo putovao,prevaranti najobičniji,samo da te zeznu,aj ih sad malo branite i nemojte ovo objavit,da se ne naljute

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Pored Mihiog "velikog prijatelja" Arkana,kako kaze Riva, pohvala Ratku Mladicu za koje ja nikada nisam cuo,(a i da jesam,pa sta? Sta cemo sa Di Kaniom?) i slucaj Vijeira (kojih je do danas bilo jedno 200 u celoj Evropi) zaboravili su i pljuvanje Jeremisa (inace uvek mrskog Nemca) i clanstvo u JUL-u. :) :)
Mihi predlazem samo igorisanje ovakvih tekstova. To je najbolje.
Sta su ti novine,od obicnog neznanja o Ani Frank sto je samo slab nivo opste kulture od coveka napravise mutanta Ducea i Firera. Naravno kroz domace slike (Arkan i Mladic),jer se vec zaboravilo na ovu prvu dvojicu i ciji su.

Dovla

pre 6 godina

Ja sam među onima koji smatraju da je Mihajlović ovom izjavom izbegavao priču o navijačima Lacija, da nije želeo da im se zamera i da kritikuje njihov postupak. Ipak je to klub za koji je proveo najveći deo svoje igračke karijere.

Vlada

pre 6 godina

Moje detinjstvo je obeležio "Dnevnik Ane Frank", posetio sam Yad vashem, Muzeje Holokausta u Berlinu i Budimpešti, u Beču sam posetio kvart u kojem se čuvaju ključevi stanova Jevreja ubijenih u kristalnoj noći, u Amsterdamu sam posetio kuću Ane Frank... Ovo sam napisao da bi se znalo da sam zgrožen holokaustom iako sam se rodio 30 godina nakon njega. I da bi se znalo da u školama nikada nismo učili o Ani Frank, smatram to nedostatkom našeg tadašnjeg obrazovnog sistema. Ova gnusno izrečena laž italijanskog gospodina, da su nam udžbenici vrvili od Ane Frank, je samo ukaljala sliku na stradale Jevreje. Priča o njenom poznavanju je deo opšte kulture jednog naroda, ovakvo licemerno srozavanje je znak oživelog fašizma onoga ko je okaljao njeno sveto ime!

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

(Stefan, 30. oktobar 2017 13:34)
Fasista je svako ko je saradjivao (ili saradjuje) s fasistima, kao i svako ko ne voli/ne podnosi druge nacije, rase, gradove, grupe, partije, itd. po principu "nasi su ok, svi ostali su neprijatelji".
Dakle npr. svi ultrasi su de facto fasisti. Kao sto su i sve patrijote koje ne vole/ne podnose i/ili mrze druge fasisti.

A sto se tice Ane Frank, za nju mozda nisu culi samo ponavljaci, izgubljeni slucajevi i neki fudbaleri koji su za 12 godina skolovanja od lektire procitali ukupno 2 pesmice.

Negativni

pre 6 godina

Za razliku od Italijana nas Srbe nema zašto da grize savest i ne moramo da znamo ništa o Ani Frank,fašizam sa Srbijom nema nikakve dodirne tačke,a Italija je kolevka fašizma pa neka se sami bore sa svojom prošlošću.Što se tiče Arkana jeste bio kriminalac i ratni profiter ali Mladić je junak srpskog naroda,da nije bilo njegove vojske Srbi bi prošli kao i 1941-1945.
(Mihajlo, 30. oktobar 2017 14:26)

Izvini, a kako to fašizam nema veze sa Srbijom? Blago tebi kad ti je Mladić junak.

Djenka

pre 6 godina

Italijani koji su bili deklarisani fasisti nasli nas da kritikuju. I da presude unapred Mladicu, protiv kog je postupak u toku. Ocigledno u Evropi vazi "kriv je dok se ne dokaze da nije Srbin".

Mmm

pre 6 godina

Auuu koliko ovde na komentarima ima onih koji i dalje vole fašiste. Jedva dočekali da ih ispljuju Sinišu.
Čovek im je odlično odgovorio.

red john

pre 6 godina

Vi što optužujete Italijane za fašizam zašto generalizujete? Oni loše pišu o Mihajloviću, ne o celom srpskom narodu. Hajde razmislite malo u čemu je razlika kad kritikujete pojedinca kao što je Siniša i kad ceo jedan narod svrstavate u isti koš.

indijanac iz evrope

pre 6 godina

Sad fino da Sinisa presavije tabak i izvede pred sud doticnog novinara (novinara u pokusaju) da sudiji objasni svoje tvrdnje da je Sinisa fasista, kasapin i rasista.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Gospodine Riva, zaboravljate ključnu stvar. Vaš narod je bio fašistički nastrojen u II svetskom ratu, a ne Srbi. Srdačan pozdrav.
(StormBGD, 30. oktobar 2017 14:05)

Oni su na svojim greskama naucili, mi nismo.

sofija

pre 6 godina

Naravno da je reakcija novinara vise nego preterana i tendeciozno usmerena na unistavanje karijer naseg trenera, verovatno zbog navijackih strasti.Sasvim je moguce da je Mihajlovic pukao i u besu rekao tako nesto,jer mu je dosta aludiranja na los status Srba.Drugo on je fudbaler i trener, pa sta ako ne zna ko je A.F.I u Srbiji je bilo mnogo Ana,pa to niko ne zna i ne interesuje ga.Nema sanse da nije cuo za devojcicu,ali je u kontekstu neke druge price u besu rekao ne znam.sofija.

draganO

pre 6 godina

Riva je poslednji koji bi trebao da sudi Mihajlovicu, pa on je isto najobicniji bivsi fudbaler kao i Sinisa.

Da je Sinisa ispao glup, jeste, ali samo zato sto on stvarno do tada nije nikada cuo za Anu Frank, pa ako zelite da nekoga diskreditujete ili ponizite a u pitanju je fudbaler onda svakako to mozete uciniti kada vam je volja.

Italija je takva, politikanstvo je sastavni deo njihove svakodnevnosti, pa zabijanje nozeva nije nista neobicno.

Imay

pre 6 godina

Nemoj Siniša da se ukopavaš dalje sa lektirom, pusti Andrića, pitaćete za Žana Davila iz Travničke hronike, a ti ćeš misliti da je zadnji vezni u Juventusu! Znaš valjda ono o majci, kockanju i vađenju...

Stefan

pre 6 godina

sirenju fasizma? Da li on moze da odgovara za svoje reci? Po njemu su cetnici fasisti, sramno. Pogledajte po barjacima i pesmama stav navijaca Zvezde, u poslednje vreme dominira barjak Momcila Djujica, pre toga slicni cetnicki, a nikada Musolinijev barjak. Nisam fasista ako volim svoju zemlju, vec patriota

Sava Drugi

pre 6 godina

Siniša je i ovakav i onakav, ali on za Anu Frank ne zna iz jednog vrlo nesrećnog razloga. Ta se knjiga čitala u V razredu kada je on išao u školu, ali je te godine njegova nastavnica srpskog to izbacila iz Lektire. U Toj školi se još tada nije smelo govorit ništa protiv fašizma. Tako je on ostao slep i gluv za neke stvari koje su ga posle udarile po glavi i to mnogo jako, tako da i dan danas on ne zna ne samo za Anu Frank nego i za sebe samog.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Djidji iz drzave Beneta Musolinija, zna kako je narodu koji se ozigosan fasistickom prosloscu i zato oberucke prihvata tezu da su i drugi fasisti.
Djidji to ne radi zbog Mihe, nego zbog sebe.

milan@

pre 6 godina

Pa sta ako covjek ne zna nista o Ani Frank??? Znaju li oni nesto o nasoj Milici...imamo mi i svoje zrtve..Ta fama o jevrejima kao o narodu zrtve je dosadila, samo se oni spominju..
Ne mislim time nista lose o Ani Frank, djevojcica je napisala dnevnik koji djeluje toliko potresno i zrelo da ne povjerujes da ga je pisala ona...
Sve u svemu Mihajlovic je fudbaler a ne istoricar i ne vidim razlog zasto bi se on sad opterecivao sa necim od pre 70 godina...

Matori Kesa

pre 6 godina

U zivotu sam naucio mnogo stvari - vecina toga nije bila ni od kakve konkretne koristi - opsta kultura se ne maze na hleb - tako da mihajlovic koji ne zna za Anu Frank a zna da gruva loptu Nema problem !

Mas

pre 6 godina

Shvatam da fudbaleri, bar ih takav glas prati, i nisu neki ljubitelji knjige, ali lupiti da se se u Jugoslaviji nije čitao Dnevnik Ane Frank je vrhunac gluposti.
Žalosno je ali Dnevnik više nije deo obavezne lektire današnjih generacija.
Zašto!?
Ako je Miha hteo da se vadi onda nije trebao da pominje ni Ivu Andrića.

Ivan v.

pre 6 godina

Pa “mi” (Sinišini vršnjaci) smo u Srbiji učeni da odrastamo bez razlika ljudskih vera i boje kože! I zaista nikada nas nisu u školi učili o Ani Frank!
Verovatno da nikad nije bio u Amsterdamu kao turista da bi čuo za nju!
E sad... što svi vole da pametuju i drže lekcije o znanju i moralu, je druga i duga priča!!!

Talija

pre 6 godina

čiji ono vođa beše Duče i koji ono beše njegov najbolji prijatelj na slovo, na slovo A..Ado...Adolf možda? Je l' taj isti odgovoran za sudbinu te iste Ane F. i milione i milione neznanih Ana...
Nije dovoljno preko noći promeniti stranu, obesiti Dučea naopako, a onda prosipati moralne poruke i pouke.

Stef

pre 6 godina

Imamo mi naših Ana dovoljno da bi znali za Frankovu. Nemoj samo italijani da pričaju o moralu i poštenju. A ni jevreji ne trebaju puno da pričaju.

Marina

pre 6 godina

Valjda se o Ani Frank ne uči samo na času lektire, nego kroz ceo život - u pričama po novinama, u knjigama, u filmovima, jer je ona simbol patnji i masovnog umiranja jednog naroda u vreme nacista. O Srbinu, čija je nadimak Miha, ne bih pisala, njegovo je pravo da ne zna ništa drugo osim da šutira loptu i da se odaziva na ovo - Miha!

UltraCZ

pre 6 godina

Samo znam da je gospodin Mihajlovic, kada je napustio mesto selektora reprezentacije Srbije, cim je sleteo u Italiju dao izjavu ,,Konacno kuci".

nevrmajnd

pre 6 godina

Stav je bas kakav treba da bude, lik koji ne zna za Anu Frank ili to koristi kao izgovor za neku jos mracniju agendu treba da bude izopsten.

UltraCZ

pre 6 godina

Samo znam da je gospodin Mihajlovic, kada je napustio mesto selektora reprezentacije Srbije, cim je sleteo u Italiju dao izjavu ,,Konacno kuci".

milan@

pre 6 godina

Pa sta ako covjek ne zna nista o Ani Frank??? Znaju li oni nesto o nasoj Milici...imamo mi i svoje zrtve..Ta fama o jevrejima kao o narodu zrtve je dosadila, samo se oni spominju..
Ne mislim time nista lose o Ani Frank, djevojcica je napisala dnevnik koji djeluje toliko potresno i zrelo da ne povjerujes da ga je pisala ona...
Sve u svemu Mihajlovic je fudbaler a ne istoricar i ne vidim razlog zasto bi se on sad opterecivao sa necim od pre 70 godina...

Mas

pre 6 godina

Shvatam da fudbaleri, bar ih takav glas prati, i nisu neki ljubitelji knjige, ali lupiti da se se u Jugoslaviji nije čitao Dnevnik Ane Frank je vrhunac gluposti.
Žalosno je ali Dnevnik više nije deo obavezne lektire današnjih generacija.
Zašto!?
Ako je Miha hteo da se vadi onda nije trebao da pominje ni Ivu Andrića.

iphicrates reform

pre 6 godina

Miami Heat bio na nekim letnjim pripremama u Grckoj i pitaju Shakil O'Neala kako mu se cini Parthenon u Atini, kaze on igrali smo protiv dosta timova, ne mogu sad da se setim svih.
Ima toga jos puno, ne moze i jare i pare.

Stef

pre 6 godina

Imamo mi naših Ana dovoljno da bi znali za Frankovu. Nemoj samo italijani da pričaju o moralu i poštenju. A ni jevreji ne trebaju puno da pričaju.

Marina

pre 6 godina

Valjda se o Ani Frank ne uči samo na času lektire, nego kroz ceo život - u pričama po novinama, u knjigama, u filmovima, jer je ona simbol patnji i masovnog umiranja jednog naroda u vreme nacista. O Srbinu, čija je nadimak Miha, ne bih pisala, njegovo je pravo da ne zna ništa drugo osim da šutira loptu i da se odaziva na ovo - Miha!

Dovla

pre 6 godina

Ja sam među onima koji smatraju da je Mihajlović ovom izjavom izbegavao priču o navijačima Lacija, da nije želeo da im se zamera i da kritikuje njihov postupak. Ipak je to klub za koji je proveo najveći deo svoje igračke karijere.

Imay

pre 6 godina

Nemoj Siniša da se ukopavaš dalje sa lektirom, pusti Andrića, pitaćete za Žana Davila iz Travničke hronike, a ti ćeš misliti da je zadnji vezni u Juventusu! Znaš valjda ono o majci, kockanju i vađenju...

Djenka

pre 6 godina

Italijani koji su bili deklarisani fasisti nasli nas da kritikuju. I da presude unapred Mladicu, protiv kog je postupak u toku. Ocigledno u Evropi vazi "kriv je dok se ne dokaze da nije Srbin".

red john

pre 6 godina

Vi što optužujete Italijane za fašizam zašto generalizujete? Oni loše pišu o Mihajloviću, ne o celom srpskom narodu. Hajde razmislite malo u čemu je razlika kad kritikujete pojedinca kao što je Siniša i kad ceo jedan narod svrstavate u isti koš.

Pele

pre 6 godina

To što je Mihajlović neobrazovan je njegov problem; moja deca su smejala da neko ne zna za Anu Frank i u Srbiji se i danas u školama uči o ovoj devojčici. Za drugi deo pitao bih gospodina novinara kako bi on nazvao Nasera Orića.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Djidji iz drzave Beneta Musolinija, zna kako je narodu koji se ozigosan fasistickom prosloscu i zato oberucke prihvata tezu da su i drugi fasisti.
Djidji to ne radi zbog Mihe, nego zbog sebe.

der musolini

pre 6 godina

A sta su ono italijanski navijaci vikali Sinisi? Ciji su to prijatelji. Od svih naroda Nemci i Italijani sole pamet Srbima. Mozes Srbima, probaj Rusima da menjas teze, ko je sta i na kojoj strani je bio.

Mala Maca

pre 6 godina

Radim u Njemačkoj i susrećem se u toku dana sa mnogo mnogo klijentele! Pitao sam ih posto mi to radni mesto dozvoljava za da li znaju ko je bila Ana Frank i 95% ih nije znalo ko je i šta je !!!

Mihajlo

pre 6 godina

Za razliku od Italijana nas Srbe nema zašto da grize savest i ne moramo da znamo ništa o Ani Frank,fašizam sa Srbijom nema nikakve dodirne tačke,a Italija je kolevka fašizma pa neka se sami bore sa svojom prošlošću.Što se tiče Arkana jeste bio kriminalac i ratni profiter ali Mladić je junak srpskog naroda,da nije bilo njegove vojske Srbi bi prošli kao i 1941-1945.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Gospodine Riva, zaboravljate ključnu stvar. Vaš narod je bio fašistički nastrojen u II svetskom ratu, a ne Srbi. Srdačan pozdrav.
(StormBGD, 30. oktobar 2017 14:05)

Oni su na svojim greskama naucili, mi nismo.

Јабучило

pre 6 godina

Италијански медији? Подсетићу само на бившег новинара, господина Бенита Мусолинија.

Stefan

pre 6 godina

sirenju fasizma? Da li on moze da odgovara za svoje reci? Po njemu su cetnici fasisti, sramno. Pogledajte po barjacima i pesmama stav navijaca Zvezde, u poslednje vreme dominira barjak Momcila Djujica, pre toga slicni cetnicki, a nikada Musolinijev barjak. Nisam fasista ako volim svoju zemlju, vec patriota

Gaston

pre 6 godina

onaj osecaj kad nacusta pocne da te proziva da si nacista.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boško, 30. oktobar 2017 14:48)

Luiđi Riva je nacista? Italijani nacisti? Koji to? Aha, oni iz drugog svetskog rata... Pa, onda ih izvoli iskopavati i držati im moralne pridike. Ovi danas mogu samo da te uče o toleranciji, neuki huškaču.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

Evo ja prvi put cujem za Anu Frank a zavrsio sam skolu u BiH ili ti SFRJ.
(lemi, 30. oktobar 2017 15:42)
Vrati diplomu. I kad si vec tu, napisi koja skola/nastavnici/profesori su u pitanju, da odgovorni roditelji znaju gde da ne upisuju svoju decu

milan010

pre 6 godina

Italijani si uzas, svi sa strane su za njih Cigani a ne vide sebe... Napadaju Mihu jer im nije po volji. Napadaju Mladica i Arkana a ne pominju sta je druga strana radila. Usput, 90% fudbalera i sportista nema pojma ko je Ana Frank. A i zasto bi to neko morao da zna? Bilo pre 100 godina. Neka svaki dan podsecaju one koji su to uradili Ani Frank i milionima drugih a ne da spopadaju ljude koji sa tim nemaju veze i koje - boli briga. I 99% dusebriznika u komentarima briga i za Anu Frank i za sve zrtve ali eto, sada je u modi pljuvati nekoga ko ne zna ili ga ne zanima.

Talija

pre 6 godina

čiji ono vođa beše Duče i koji ono beše njegov najbolji prijatelj na slovo, na slovo A..Ado...Adolf možda? Je l' taj isti odgovoran za sudbinu te iste Ane F. i milione i milione neznanih Ana...
Nije dovoljno preko noći promeniti stranu, obesiti Dučea naopako, a onda prosipati moralne poruke i pouke.

Negativni

pre 6 godina

Za razliku od Italijana nas Srbe nema zašto da grize savest i ne moramo da znamo ništa o Ani Frank,fašizam sa Srbijom nema nikakve dodirne tačke,a Italija je kolevka fašizma pa neka se sami bore sa svojom prošlošću.Što se tiče Arkana jeste bio kriminalac i ratni profiter ali Mladić je junak srpskog naroda,da nije bilo njegove vojske Srbi bi prošli kao i 1941-1945.
(Mihajlo, 30. oktobar 2017 14:26)

Izvini, a kako to fašizam nema veze sa Srbijom? Blago tebi kad ti je Mladić junak.

nevrmajnd

pre 6 godina

Stav je bas kakav treba da bude, lik koji ne zna za Anu Frank ili to koristi kao izgovor za neku jos mracniju agendu treba da bude izopsten.

woah

pre 6 godina

Bože, kakva paranoja! Pa naravno da Siniša nije znao ko je Ana Frank. Zar mu faca ne pokazuje da nije bio talenat za školu? Bio je na treningu tada, ili je na času gledao u plafon, ili se golicao sa drugovima.

dule

pre 6 godina

Italijani koji su bili deklarisani fasisti nasli nas da kritikuju. I da presude unapred Mladicu, protiv kog je postupak u toku. Ocigledno u Evropi vazi "kriv je dok se ne dokaze da nije Srbin".
(Djenka, 30. oktobar 2017 14:02)

Ja u članku nisam nigde našao da se kritikuju Srbi kao narod. Inače, prvobitna izjava mi deluje skroz iskreno (samo sam čitao, nisam video snimak ako postoji). Već ono vađenje od sledećeg dana je u najmanju ruku glupost.

Što se tiče Arkana i Mladića, lično jako žalim što u Srbiji postoji ogroman broj ljudi koji ih smatraju za heroje. Svašta je meni jasno, i da u ratu čovek skrene, i da je bilo puno zločina počinjenim nad Srbima civilima i svakavih gadorija, ali ovu dvojicu smatrati za neke heroje je tužno.

2 zeca 3 zeca

pre 6 godina

Sta je vam ,tvrdim da 40% Srba nezna ni za Ivu Andrica a oni koji znaju ni neznaju sta je on bio (Ivo Andric to bejaše onaj kosarkas)

Mozda covek STVARNO ne zna?

pre 6 godina

A zamislite kada bi tek izjavio da postoje dokazi kako su nesrecnu devojcicu prijavili komsije Holandjani? Da su Italijani bili veoma slicni Nemcima po pitanju stava prema Jevrejima? Ili da je jednostavno bivši fudbaler koji nema previse opsteg obrazovanja?

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

(Maraj, 30. oktobar 2017 14:11)
Ti koje si nabrojao su lokalni heroji, Ana Frank je internacionalni.

Nije dovoljno preko noći promeniti stranu, obesiti Dučea naopako, a onda prosipati moralne poruke i pouke.
(Talija, 30. oktobar 2017 13:57)
Oni obesili Ducea, Adolfa se odrekli i promenili se. A mi i Rusi stradali najvise od Adolfa i Ducea, a imamo vise fasista i (neo)nacista nego Italija i Nemacka...neko ide napred a neko stoji u mestu ili cak ide unazad

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

Ja, naravno, znam za Anu Frank. DA li g-din Riva zna za Jasenovac?
(o obrazovanju, 30. oktobar 2017 14:43)
Da si procitao tekst (a ne samo naslov i par komentara), to pitanje ne bi ni postavio

Lynn

pre 6 godina

Da li je nekome palo na pamet da je Mihajlović, možda, bio sarkastičan u vezi sa pitanjem o Ani Frank i navijačima Lacija? Zašto bi morao da odgovara na pitanja koja se ne tiču njegovog kluba i navijača tog kluba?
Pustite, bre, čoveka na miru! Ne "mirišem" ga nešto posebno posle one priče sa reprezentacijom, ali trener nema obavezu da se izjašnjava o postupcima navijača druge ekipe!

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

onaj osecaj kad nacusta pocne da te proziva da si nacista.
(Boško, 30. oktobar 2017 14:48)
Onaj osecaj kad vidis da ti vecina zemljaka ne zna razliku izmedju fasizma i nacizma i kad vidis da je vecina potomaka antifasista sad profasisticko.
Preci nam se prevrcu u grobu

trn u oku

pre 6 godina

Zapadni mediji samo traže razlog i povod za satanizaciju Srba i Srbije. Čovek je sportski radnik, nije državni zvaničnik i predstavnik naroda.

Lemi

pre 6 godina

Za Anu Frank znam, ali ne iz škole. Četiri poslednja razreda osnovne škole završio sam u R. Srpskoj Krajini. Tamo se malo, malo nije išlo u školu što zbog koje kakvih vanrednih situacija, što zbog nestanaka struje. Anu Frank nismo radili.

Goran

pre 6 godina

Biti čovek, biti uspešan u tome čime se baviš i biti obrazovan su tri različite stvari. Siniša je bio odličan fudbaler i na to ne može da utiče njegova ljudskost i obrazovanost, kao što ne postoji ni obrnuti uticaj.

indijanac iz evrope

pre 6 godina

Sad fino da Sinisa presavije tabak i izvede pred sud doticnog novinara (novinara u pokusaju) da sudiji objasni svoje tvrdnje da je Sinisa fasista, kasapin i rasista.

Zoran021

pre 6 godina

Komentari su dokaz da su sadašnji Srbi na niskom nivou prosvećenosti i da su skloni nacizmu!!Inače se učilo u školama o Ani Frank u vreme kad je postojala SFRJ!

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Pored Mihiog "velikog prijatelja" Arkana,kako kaze Riva, pohvala Ratku Mladicu za koje ja nikada nisam cuo,(a i da jesam,pa sta? Sta cemo sa Di Kaniom?) i slucaj Vijeira (kojih je do danas bilo jedno 200 u celoj Evropi) zaboravili su i pljuvanje Jeremisa (inace uvek mrskog Nemca) i clanstvo u JUL-u. :) :)
Mihi predlazem samo igorisanje ovakvih tekstova. To je najbolje.
Sta su ti novine,od obicnog neznanja o Ani Frank sto je samo slab nivo opste kulture od coveka napravise mutanta Ducea i Firera. Naravno kroz domace slike (Arkan i Mladic),jer se vec zaboravilo na ovu prvu dvojicu i ciji su.

hmm

pre 6 godina

Vi što optužujete Italijane za fašizam zašto generalizujete? Oni loše pišu o Mihajloviću, ne o celom srpskom narodu. Hajde razmislite malo u čemu je razlika kad kritikujete pojedinca kao što je Siniša i kad ceo jedan narod svrstavate u isti koš.
(red john, 30. oktobar 2017 14:05)

Za tebe momak,samo jedna reč...Aviano...
Da li je to napad na jednog čoveka???
Mnogo puta su žabari pokazali šta misle o nama...

Sava Drugi

pre 6 godina

Siniša je i ovakav i onakav, ali on za Anu Frank ne zna iz jednog vrlo nesrećnog razloga. Ta se knjiga čitala u V razredu kada je on išao u školu, ali je te godine njegova nastavnica srpskog to izbacila iz Lektire. U Toj školi se još tada nije smelo govorit ništa protiv fašizma. Tako je on ostao slep i gluv za neke stvari koje su ga posle udarile po glavi i to mnogo jako, tako da i dan danas on ne zna ne samo za Anu Frank nego i za sebe samog.

maki

pre 6 godina

Izjave javnih licnosti, odzvanjaju drugacije nego obicnog coveka. Zato sa godinama i iskustvom treba da paze na svaku rec. Jer novinari u svim zemljama prave senzaciju.
Sinisa kao fudbaler bio je talentovan. Ali kao licnos JAKO je bahat i sklon konfilktima. Zadnjih dve godine svoje karijere vise je sedeo na klupi zbog kazni.
Sada mi kao nas covek branimo ga.

Matori Kesa

pre 6 godina

U zivotu sam naucio mnogo stvari - vecina toga nije bila ni od kakve konkretne koristi - opsta kultura se ne maze na hleb - tako da mihajlovic koji ne zna za Anu Frank a zna da gruva loptu Nema problem !

neutralni felsh

pre 6 godina

Ahaha,a Talijani kao znaju,najzatupljeniji su,da nije tako ne bi im filmovi imali titl,pošto ih ima masa koji ne znaju ni čitat,a druga stvar,veze su sa engleskim,5 godina sam tamo putovao,prevaranti najobičniji,samo da te zeznu,aj ih sad malo branite i nemojte ovo objavit,da se ne naljute
(žabar, 30. oktobar 2017 14:36)


ekspert za italiju, posto su ti farmerke uzete sa zice? ;)

red john

pre 6 godina

Pametnjakoviću i svi slični,

To što je neko Italijan, Nemac, Amerikanac...ne znači da kao pojedinac nema pravo da kritikuje loše pojave. Valjda je svako na prvo mestu individua pa onda pripadnik svoje nacije. Zamisli sad da neko zato što je Srbin ne sme da kritikuje ratne zločince ( samo nemojte da mi pričati kako među Srbima nije bilo takvih jer je to besmislica ). Osobu treba posmatrati kao individuu sa svojim vrlinama i manama a ne tako grubo generalizovati.
Takođe, dotični Italijan iz teksta je kritičar fašizma u Italiji. Nije valjda da ako si Italijan ne smeš da kritikuješ navijače Lacija??

shomi

pre 6 godina

Pustite vi Sinisu, sta on zna, ceo zivot udara loptu i u tome je uspesan. Tesko da i neki drugi fudbaler to zna, poznata je dobro njihova opsta kultura i inteligencija. Za to sto su "svetlosnim godinama'' vise placeni od lekara, advokata, profesora, inzenjera... je kriv neki poremeceni sistem, nisu oni. Naravno, samo neka Italijani cute o fasizmu i ostavite se i Arkana, a narocito Mladica. To vase informisanje sa CNNa i BBCa je u rangu inteligencije prosecnog fudbalera.

draganO

pre 6 godina

Riva je poslednji koji bi trebao da sudi Mihajlovicu, pa on je isto najobicniji bivsi fudbaler kao i Sinisa.

Da je Sinisa ispao glup, jeste, ali samo zato sto on stvarno do tada nije nikada cuo za Anu Frank, pa ako zelite da nekoga diskreditujete ili ponizite a u pitanju je fudbaler onda svakako to mozete uciniti kada vam je volja.

Italija je takva, politikanstvo je sastavni deo njihove svakodnevnosti, pa zabijanje nozeva nije nista neobicno.

Nemanja

pre 6 godina

cekajte kako Sinisa da zna o Ani Frank? Pa covek je poznat po sirovosti, poznato je vise puta da je pljunuo u lice neke igrace, nema nikakvo obrazovanje... Sinisa je cuven i po nacionalizmu, psovkama, dugoj kosi... Kako takav covek da zna o nekoj Ani Frank?

knez

pre 6 godina

Miha je mala maca sta je rekao hokejas i reprezentativac Kanade Jonathan Bernier na pitanje sta misli o Nelsonu Mendeli (vidi na Youtube) dva dana po njegovoj smrti. Rekao je otprilike da je to veliki gubitak za sport i da je Mendela bio odlican hokejas.
Sta reci za ovog koji je ziveo sa Mendelom u istom istorijskom periodu. Ne branim Mihu ali mi je potpuno jasno. Jednostavno, ljudi ne prate ni ono sto se desava sada a ne ono sto je bilo pre 70 godina.

catalony

pre 6 godina

ko god je imao priliku da slusa sinisu mogao je da vidi da covek ne blista inteligencijom tako da mene ova izjava od njega uopste ne cudi

oscar

pre 6 godina

kako ne...cela italija zna ko je ana frank...verujem da cela oblast kampanja sa napuljom, skampijom, kasertom zna ko je ana frank...o kalabriji i siciliji da ne govorimo. kakvo prodavanje magle.

marko

pre 6 godina

Kako vidim da se ovde bas proziva Mihajlovic (licno ga ne gotivim), ja bih ovde komentatore pitao da li znaju gde je Bivolje Brdo i selo Prebilovci, cisto onako iskreno da mi odgovore. Kako bi pretpostavio da je vecina odgovara ne , onda bi im preporucio da procitaju nesto o tome ili da pogledaju dokumentarni film "Evo nama nase djece". Da malo i mi ucimo o nasoj istoriji. A fudbaler ko fudbaler, ne mora biti obrazovan....

o obrazovanju

pre 6 godina

Shvatam da fudbaleri, bar ih takav glas prati, i nisu neki ljubitelji knjige, ali lupiti da se se u Jugoslaviji nije čitao Dnevnik Ane Frank je vrhunac gluposti.
Žalosno je ali Dnevnik više nije deo obavezne lektire današnjih generacija.
Zašto!?
Ako je Miha hteo da se vadi onda nije trebao da pominje ni Ivu Andrića.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mas, 30. oktobar 2017 13:43)

Ja, naravno, znam za Anu Frank. DA li g-din Riva zna za Jasenovac?

goko

pre 6 godina

bez crtice o ani frank mogao sam da sanjam dvojku 80tih god a ko je hteo 5 morao je pisati citavu studiju,
vrlo verovatno da je novinar u pravu
pozdrav iz srbije
ravnogorske nazalost i komunisticke al nikad fasisticke
ne znam koji fazon gura miha nadam se ne ovaj poslednji

Nikola

pre 6 godina

Mislim da on kao Srbin iz Borova ima pravo da misli to sto misli o Mladicu. Drugo, sa Arkanom su bili prijatelji i svi iz naseg drzavnog vrha. Tako da to nije neka wow prica. A slazem se sa komentarom da mi nismo duzni nikom da polazemo racune u Drugom sv.ratu. Ako ne zna ko je ona, ni ne mora. On na greskama svog naroda u tom ratu ne mora da uci.

abv

pre 6 godina

italijanski fašisti našli da drže slovo šta su italijani radili u etiopiji pretežno pravoslavnoj zemlji hiljadama km od italije a i u ostalim predelima afrike na čijoj strani su bili u drugom sv. ratu ,čije su crvene brigade itditd objavite ovo

kole

pre 6 godina

Mihajlovic je u skolu isao u Slavoniji koja se nalazi u Hrvatskoj, pa sumnjam da je preterano izucavao delo Ive Andrica koji je poreklom Hrvat, ali je pisao na srpskom jeziku, pa je pripadao srpskom knjizevnom korpusu. O Ani Frank smo ucili u skoli, a film o njenoj sudbini je vise puta prikazivan na tadasnjoj televiziji koja je vreme moje osnovne skole imala samo dva kanala, pa je sutradan na skolskom odmoru tema medju ucenicima uvek bio jedini film prikazan u filmskom terminu. Mihajlovica nikada nisu previse voleli u Italiji, jer je uvek bio arogantan i drzak. Dejana Stankovica su obozavali navijaci i novinari, a poznata je scena sa treninga Intera gde je grupa nezadovoljnih vodja navijaca utrcala na teren u zelji da se obracuna sa igracima zbog losih igara i nezalaganja na terenu. Pobegli su kao misevi u tunel koji vodi u svlacionicu, a Deki je izasao pred njih i razgovarao sa njima. "Deki, tebi svaka cast, ali one razmazene balerne cemo da naucimo pameti" rekli su mu besni navijaci.

Ivan v.

pre 6 godina

Pa “mi” (Sinišini vršnjaci) smo u Srbiji učeni da odrastamo bez razlika ljudskih vera i boje kože! I zaista nikada nas nisu u školi učili o Ani Frank!
Verovatno da nikad nije bio u Amsterdamu kao turista da bi čuo za nju!
E sad... što svi vole da pametuju i drže lekcije o znanju i moralu, je druga i duga priča!!!

Vlada

pre 6 godina

Moje detinjstvo je obeležio "Dnevnik Ane Frank", posetio sam Yad vashem, Muzeje Holokausta u Berlinu i Budimpešti, u Beču sam posetio kvart u kojem se čuvaju ključevi stanova Jevreja ubijenih u kristalnoj noći, u Amsterdamu sam posetio kuću Ane Frank... Ovo sam napisao da bi se znalo da sam zgrožen holokaustom iako sam se rodio 30 godina nakon njega. I da bi se znalo da u školama nikada nismo učili o Ani Frank, smatram to nedostatkom našeg tadašnjeg obrazovnog sistema. Ova gnusno izrečena laž italijanskog gospodina, da su nam udžbenici vrvili od Ane Frank, je samo ukaljala sliku na stradale Jevreje. Priča o njenom poznavanju je deo opšte kulture jednog naroda, ovakvo licemerno srozavanje je znak oživelog fašizma onoga ko je okaljao njeno sveto ime!

žabar

pre 6 godina

Ahaha,a Talijani kao znaju,najzatupljeniji su,da nije tako ne bi im filmovi imali titl,pošto ih ima masa koji ne znaju ni čitat,a druga stvar,veze su sa engleskim,5 godina sam tamo putovao,prevaranti najobičniji,samo da te zeznu,aj ih sad malo branite i nemojte ovo objavit,da se ne naljute

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

(Stefan, 30. oktobar 2017 13:34)
Fasista je svako ko je saradjivao (ili saradjuje) s fasistima, kao i svako ko ne voli/ne podnosi druge nacije, rase, gradove, grupe, partije, itd. po principu "nasi su ok, svi ostali su neprijatelji".
Dakle npr. svi ultrasi su de facto fasisti. Kao sto su i sve patrijote koje ne vole/ne podnose i/ili mrze druge fasisti.

A sto se tice Ane Frank, za nju mozda nisu culi samo ponavljaci, izgubljeni slucajevi i neki fudbaleri koji su za 12 godina skolovanja od lektire procitali ukupno 2 pesmice.

Albanac

pre 6 godina

Nemogu razumjeti sta ovi hoce, pa na drugi svetski rat nisu samo jevreji ginuli, ali nekako zamo oni spomenjuju kad se prica za ovaj rat. Sta ako covek nece da zna ili pokazuje ko je Ana Frank, ja cam citao tu knjigu posto trebalo se a ne da sam zeleo. Na ovaj svet svasta mozes da kazes protiv druge nacije I vere ali nikad nemoj da ti ide na pamet jevreji posto tada si naj… i izgubices sve ama bas sve ali kad jevreji rade to svaki dan onda to se zove “brane” od mrznje I antisemitizma. Kao coveka nemogu da trpim Sinisu posto sta je pricao za Arkana I Ratka Mladica ali ko fudbaler je bio klasa. Italijani da daju casove za racisam I nacizam, to je kao Hitler da drzi govor kako treba postovati jevreje.

sofija

pre 6 godina

Naravno da je reakcija novinara vise nego preterana i tendeciozno usmerena na unistavanje karijer naseg trenera, verovatno zbog navijackih strasti.Sasvim je moguce da je Mihajlovic pukao i u besu rekao tako nesto,jer mu je dosta aludiranja na los status Srba.Drugo on je fudbaler i trener, pa sta ako ne zna ko je A.F.I u Srbiji je bilo mnogo Ana,pa to niko ne zna i ne interesuje ga.Nema sanse da nije cuo za devojcicu,ali je u kontekstu neke druge price u besu rekao ne znam.sofija.

Mmm

pre 6 godina

Auuu koliko ovde na komentarima ima onih koji i dalje vole fašiste. Jedva dočekali da ih ispljuju Sinišu.
Čovek im je odlično odgovorio.

m

pre 6 godina

A i da ne zna ko je bila Ana Frank? Nekako upijanje takvih prica je bilo svojstvenije devojcicama, a i njegova rana mladost je bila kad je vec postajalo turbulentno kod nas, tako da nije ovo za toliku osudu, uz naravno vecni pijetet za Anu Frank!!!

NN

pre 6 godina

Rodjen sam 77 i u Srbiji smo u VII ili VIII razredu imali obradu lektire Dnevnik Ane Frank.Ako nije cuo za knjigu, veorvanto je valjda video neki film sa istom tematikom na televiziji kada je bio decak.

Pametnjaković

pre 6 godina

Ono kada Italijan potencira moralne dileme u vezi sa ratnim zločinima fašizmom u antisemitizmom!Neprocenjivo!Sem toga u SFRJ nije bilo potencirano jevrejsko pitanje ,nije to bilo aktuelno , naprotiv , SFRJ nije imala diplomatske odnose sa Izraelom na nivou ambasada , jer se Tito lizao sa Arafatom i podržavao palestinsko pitanje!!

Dragan

pre 6 godina

Nije morao ni da uči o tome u školi, iako sigurno jeste, ali i da nije to je elementarno znanje. Nema izgovora za to, ali isto tako zašto on mora da komentariše poteze navijača svog tima - to nije njegov posao.

Maraj

pre 6 godina

Италијански новинари би пре свега морали да знају да ретко ко ко је био талентован фудбалер у оној СФРЈ скоро да није ни морао да иде у школу или учи било шта. Школу су завршавали без по муке. Такође бих упитао дотичног новинара зна ли он ко је био Мали Радојица, Филип Вишњић, баба Вишња, Милош Обреновић, Сава Ковачевић, Бошко Буха, Жикица Јовановић Шпанац, Меша Селимовић .... Верујем да није ни он „читао новине" које су писале о поменутима.

bolero

pre 6 godina

Ana Frank mi zvuči poznato, za mene bi mogla biti naziv knjige, glumica, istorijska ličnost...ovog puta ću verovatno zapamtiti.

Meni je drago da su ljudi toliko edukovaniji od mene, jer ćemo sigurno doživeti kulturni i ekonomski procvat...od sramote ću vratiti diplomu ETF-a.

guska koja je spasla Rim

pre 6 godina

Такође бих упитао дотичног новинара зна ли он ко је био Мали Радојица, Филип Вишњић, баба Вишња, Милош Обреновић, Сава Ковачевић, Бошко Буха, Жикица Јовановић Шпанац, Меша Селимовић .... (Maraj, 30. oktobar 2017 14:11)

Znas li ti ko su bili Pietro Micca, Felice Cavallotti, Salvatore Giuliano, Peppa la cannoniera, Livia Bianchi, Ettore Carafa, Stefano Protonotaro, Enrico Molaschi...? (U stvari, nisam bas sassvim siguran da tebi bilo sta odredjeno govore cak ni imena kao sto su Dante Alighieri, Gioachino Rossini, Evangelista Torricelli, Lorenzo de'Medici, Amedeo Modigliani, Alessandro Volta ili Giuseppe Garibaldi.) Zasto ona mislis da bi jedna talijanska fudbalska legenda (dakle, ne novinar, nego, uz Paola Rossija i Roberta Baggia, verovatno najveci fudbaler kog je Italija ikad imala, levo krilo s nadimkoom "Prasak Groma") trebalo da zna za ona imena koja si ti nabrojao? Imena lokalnog znacaja, bas kao i ona iz moje prve recenice. Kao, uostalom, i 'mala Milica", a i milioni druge dece koja su, na zalost, stradala kao zrtve ratova, stradavaju i dandanas, a da i ne govorimo o vremenu Ane Frank. Ali, za Anu Frank s razlogom zna citav Svet, to nije ime lokalnog znacaja, ne zato sto je bila zrtva rata, nego zato sto je ostavila Dnevnik kao svedocanstvo o tome. Ako ne znas nista o okruzenju u kom zivis, o Svetu, ne mozes nista znati ni o sebi samom, a sve sto mislis da znas - "znaces" pogresno!

belalipozencic

pre 6 godina

Koliko si bio veliki igrac sad si pokazao svoje pravo lice.Nije cudo sto te sav normalan svet proziva zbog tvojih pametnih izjava.Pokazao si ovom zadnjom izjsvom svoju opstu kulturu.Neka ti sluzi na cast.

milena stankovic

pre 6 godina

dal' je on normalan??? msm i oni, mogli su da ga pitaju nesto i iz istorije, recimo - ko je ubio Murata na Kosovu. To sigurno zna (zbog FK Obilic) ))))

milan@

pre 6 godina

Pa sta ako covjek ne zna nista o Ani Frank??? Znaju li oni nesto o nasoj Milici...imamo mi i svoje zrtve..Ta fama o jevrejima kao o narodu zrtve je dosadila, samo se oni spominju..
Ne mislim time nista lose o Ani Frank, djevojcica je napisala dnevnik koji djeluje toliko potresno i zrelo da ne povjerujes da ga je pisala ona...
Sve u svemu Mihajlovic je fudbaler a ne istoricar i ne vidim razlog zasto bi se on sad opterecivao sa necim od pre 70 godina...

Gaston

pre 6 godina

onaj osecaj kad nacusta pocne da te proziva da si nacista.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boško, 30. oktobar 2017 14:48)

Luiđi Riva je nacista? Italijani nacisti? Koji to? Aha, oni iz drugog svetskog rata... Pa, onda ih izvoli iskopavati i držati im moralne pridike. Ovi danas mogu samo da te uče o toleranciji, neuki huškaču.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Gospodine Riva, zaboravljate ključnu stvar. Vaš narod je bio fašistički nastrojen u II svetskom ratu, a ne Srbi. Srdačan pozdrav.
(StormBGD, 30. oktobar 2017 14:05)

Oni su na svojim greskama naucili, mi nismo.

Marina

pre 6 godina

Valjda se o Ani Frank ne uči samo na času lektire, nego kroz ceo život - u pričama po novinama, u knjigama, u filmovima, jer je ona simbol patnji i masovnog umiranja jednog naroda u vreme nacista. O Srbinu, čija je nadimak Miha, ne bih pisala, njegovo je pravo da ne zna ništa drugo osim da šutira loptu i da se odaziva na ovo - Miha!

Stef

pre 6 godina

Imamo mi naših Ana dovoljno da bi znali za Frankovu. Nemoj samo italijani da pričaju o moralu i poštenju. A ni jevreji ne trebaju puno da pričaju.

nevrmajnd

pre 6 godina

Stav je bas kakav treba da bude, lik koji ne zna za Anu Frank ili to koristi kao izgovor za neku jos mracniju agendu treba da bude izopsten.

red john

pre 6 godina

Vi što optužujete Italijane za fašizam zašto generalizujete? Oni loše pišu o Mihajloviću, ne o celom srpskom narodu. Hajde razmislite malo u čemu je razlika kad kritikujete pojedinca kao što je Siniša i kad ceo jedan narod svrstavate u isti koš.

Negativni

pre 6 godina

Za razliku od Italijana nas Srbe nema zašto da grize savest i ne moramo da znamo ništa o Ani Frank,fašizam sa Srbijom nema nikakve dodirne tačke,a Italija je kolevka fašizma pa neka se sami bore sa svojom prošlošću.Što se tiče Arkana jeste bio kriminalac i ratni profiter ali Mladić je junak srpskog naroda,da nije bilo njegove vojske Srbi bi prošli kao i 1941-1945.
(Mihajlo, 30. oktobar 2017 14:26)

Izvini, a kako to fašizam nema veze sa Srbijom? Blago tebi kad ti je Mladić junak.

Mihajlo

pre 6 godina

Za razliku od Italijana nas Srbe nema zašto da grize savest i ne moramo da znamo ništa o Ani Frank,fašizam sa Srbijom nema nikakve dodirne tačke,a Italija je kolevka fašizma pa neka se sami bore sa svojom prošlošću.Što se tiče Arkana jeste bio kriminalac i ratni profiter ali Mladić je junak srpskog naroda,da nije bilo njegove vojske Srbi bi prošli kao i 1941-1945.

Stefan

pre 6 godina

sirenju fasizma? Da li on moze da odgovara za svoje reci? Po njemu su cetnici fasisti, sramno. Pogledajte po barjacima i pesmama stav navijaca Zvezde, u poslednje vreme dominira barjak Momcila Djujica, pre toga slicni cetnicki, a nikada Musolinijev barjak. Nisam fasista ako volim svoju zemlju, vec patriota

Djenka

pre 6 godina

Italijani koji su bili deklarisani fasisti nasli nas da kritikuju. I da presude unapred Mladicu, protiv kog je postupak u toku. Ocigledno u Evropi vazi "kriv je dok se ne dokaze da nije Srbin".

milan010

pre 6 godina

Italijani si uzas, svi sa strane su za njih Cigani a ne vide sebe... Napadaju Mihu jer im nije po volji. Napadaju Mladica i Arkana a ne pominju sta je druga strana radila. Usput, 90% fudbalera i sportista nema pojma ko je Ana Frank. A i zasto bi to neko morao da zna? Bilo pre 100 godina. Neka svaki dan podsecaju one koji su to uradili Ani Frank i milionima drugih a ne da spopadaju ljude koji sa tim nemaju veze i koje - boli briga. I 99% dusebriznika u komentarima briga i za Anu Frank i za sve zrtve ali eto, sada je u modi pljuvati nekoga ko ne zna ili ga ne zanima.

Ivan v.

pre 6 godina

Pa “mi” (Sinišini vršnjaci) smo u Srbiji učeni da odrastamo bez razlika ljudskih vera i boje kože! I zaista nikada nas nisu u školi učili o Ani Frank!
Verovatno da nikad nije bio u Amsterdamu kao turista da bi čuo za nju!
E sad... što svi vole da pametuju i drže lekcije o znanju i moralu, je druga i duga priča!!!

UltraCZ

pre 6 godina

Samo znam da je gospodin Mihajlovic, kada je napustio mesto selektora reprezentacije Srbije, cim je sleteo u Italiju dao izjavu ,,Konacno kuci".

trn u oku

pre 6 godina

Zapadni mediji samo traže razlog i povod za satanizaciju Srba i Srbije. Čovek je sportski radnik, nije državni zvaničnik i predstavnik naroda.

Vlada

pre 6 godina

Moje detinjstvo je obeležio "Dnevnik Ane Frank", posetio sam Yad vashem, Muzeje Holokausta u Berlinu i Budimpešti, u Beču sam posetio kvart u kojem se čuvaju ključevi stanova Jevreja ubijenih u kristalnoj noći, u Amsterdamu sam posetio kuću Ane Frank... Ovo sam napisao da bi se znalo da sam zgrožen holokaustom iako sam se rodio 30 godina nakon njega. I da bi se znalo da u školama nikada nismo učili o Ani Frank, smatram to nedostatkom našeg tadašnjeg obrazovnog sistema. Ova gnusno izrečena laž italijanskog gospodina, da su nam udžbenici vrvili od Ane Frank, je samo ukaljala sliku na stradale Jevreje. Priča o njenom poznavanju je deo opšte kulture jednog naroda, ovakvo licemerno srozavanje je znak oživelog fašizma onoga ko je okaljao njeno sveto ime!

Nikola

pre 6 godina

Mislim da on kao Srbin iz Borova ima pravo da misli to sto misli o Mladicu. Drugo, sa Arkanom su bili prijatelji i svi iz naseg drzavnog vrha. Tako da to nije neka wow prica. A slazem se sa komentarom da mi nismo duzni nikom da polazemo racune u Drugom sv.ratu. Ako ne zna ko je ona, ni ne mora. On na greskama svog naroda u tom ratu ne mora da uci.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ahaha,a Talijani kao znaju,najzatupljeniji su,da nije tako ne bi im filmovi imali titl,pošto ih ima masa koji ne znaju ni čitat,a druga stvar,veze su sa engleskim,5 godina sam tamo putovao,prevaranti najobičniji,samo da te zeznu,aj ih sad malo branite i nemojte ovo objavit,da se ne naljute
(žabar, 30. oktobar 2017 14:36)


ekspert za italiju, posto su ti farmerke uzete sa zice? ;)

Mas

pre 6 godina

Shvatam da fudbaleri, bar ih takav glas prati, i nisu neki ljubitelji knjige, ali lupiti da se se u Jugoslaviji nije čitao Dnevnik Ane Frank je vrhunac gluposti.
Žalosno je ali Dnevnik više nije deo obavezne lektire današnjih generacija.
Zašto!?
Ako je Miha hteo da se vadi onda nije trebao da pominje ni Ivu Andrića.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Djidji iz drzave Beneta Musolinija, zna kako je narodu koji se ozigosan fasistickom prosloscu i zato oberucke prihvata tezu da su i drugi fasisti.
Djidji to ne radi zbog Mihe, nego zbog sebe.

Mala Maca

pre 6 godina

Radim u Njemačkoj i susrećem se u toku dana sa mnogo mnogo klijentele! Pitao sam ih posto mi to radni mesto dozvoljava za da li znaju ko je bila Ana Frank i 95% ih nije znalo ko je i šta je !!!

žabar

pre 6 godina

Ahaha,a Talijani kao znaju,najzatupljeniji su,da nije tako ne bi im filmovi imali titl,pošto ih ima masa koji ne znaju ni čitat,a druga stvar,veze su sa engleskim,5 godina sam tamo putovao,prevaranti najobičniji,samo da te zeznu,aj ih sad malo branite i nemojte ovo objavit,da se ne naljute

hmm

pre 6 godina

Vi što optužujete Italijane za fašizam zašto generalizujete? Oni loše pišu o Mihajloviću, ne o celom srpskom narodu. Hajde razmislite malo u čemu je razlika kad kritikujete pojedinca kao što je Siniša i kad ceo jedan narod svrstavate u isti koš.
(red john, 30. oktobar 2017 14:05)

Za tebe momak,samo jedna reč...Aviano...
Da li je to napad na jednog čoveka???
Mnogo puta su žabari pokazali šta misle o nama...

Talija

pre 6 godina

čiji ono vođa beše Duče i koji ono beše njegov najbolji prijatelj na slovo, na slovo A..Ado...Adolf možda? Je l' taj isti odgovoran za sudbinu te iste Ane F. i milione i milione neznanih Ana...
Nije dovoljno preko noći promeniti stranu, obesiti Dučea naopako, a onda prosipati moralne poruke i pouke.

Sava Drugi

pre 6 godina

Siniša je i ovakav i onakav, ali on za Anu Frank ne zna iz jednog vrlo nesrećnog razloga. Ta se knjiga čitala u V razredu kada je on išao u školu, ali je te godine njegova nastavnica srpskog to izbacila iz Lektire. U Toj školi se još tada nije smelo govorit ništa protiv fašizma. Tako je on ostao slep i gluv za neke stvari koje su ga posle udarile po glavi i to mnogo jako, tako da i dan danas on ne zna ne samo za Anu Frank nego i za sebe samog.

Lemi

pre 6 godina

Za Anu Frank znam, ali ne iz škole. Četiri poslednja razreda osnovne škole završio sam u R. Srpskoj Krajini. Tamo se malo, malo nije išlo u školu što zbog koje kakvih vanrednih situacija, što zbog nestanaka struje. Anu Frank nismo radili.

dule

pre 6 godina

Italijani koji su bili deklarisani fasisti nasli nas da kritikuju. I da presude unapred Mladicu, protiv kog je postupak u toku. Ocigledno u Evropi vazi "kriv je dok se ne dokaze da nije Srbin".
(Djenka, 30. oktobar 2017 14:02)

Ja u članku nisam nigde našao da se kritikuju Srbi kao narod. Inače, prvobitna izjava mi deluje skroz iskreno (samo sam čitao, nisam video snimak ako postoji). Već ono vađenje od sledećeg dana je u najmanju ruku glupost.

Što se tiče Arkana i Mladića, lično jako žalim što u Srbiji postoji ogroman broj ljudi koji ih smatraju za heroje. Svašta je meni jasno, i da u ratu čovek skrene, i da je bilo puno zločina počinjenim nad Srbima civilima i svakavih gadorija, ali ovu dvojicu smatrati za neke heroje je tužno.

abv

pre 6 godina

italijanski fašisti našli da drže slovo šta su italijani radili u etiopiji pretežno pravoslavnoj zemlji hiljadama km od italije a i u ostalim predelima afrike na čijoj strani su bili u drugom sv. ratu ,čije su crvene brigade itditd objavite ovo

marko

pre 6 godina

Kako vidim da se ovde bas proziva Mihajlovic (licno ga ne gotivim), ja bih ovde komentatore pitao da li znaju gde je Bivolje Brdo i selo Prebilovci, cisto onako iskreno da mi odgovore. Kako bi pretpostavio da je vecina odgovara ne , onda bi im preporucio da procitaju nesto o tome ili da pogledaju dokumentarni film "Evo nama nase djece". Da malo i mi ucimo o nasoj istoriji. A fudbaler ko fudbaler, ne mora biti obrazovan....

der musolini

pre 6 godina

A sta su ono italijanski navijaci vikali Sinisi? Ciji su to prijatelji. Od svih naroda Nemci i Italijani sole pamet Srbima. Mozes Srbima, probaj Rusima da menjas teze, ko je sta i na kojoj strani je bio.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

Evo ja prvi put cujem za Anu Frank a zavrsio sam skolu u BiH ili ti SFRJ.
(lemi, 30. oktobar 2017 15:42)
Vrati diplomu. I kad si vec tu, napisi koja skola/nastavnici/profesori su u pitanju, da odgovorni roditelji znaju gde da ne upisuju svoju decu

sofija

pre 6 godina

Naravno da je reakcija novinara vise nego preterana i tendeciozno usmerena na unistavanje karijer naseg trenera, verovatno zbog navijackih strasti.Sasvim je moguce da je Mihajlovic pukao i u besu rekao tako nesto,jer mu je dosta aludiranja na los status Srba.Drugo on je fudbaler i trener, pa sta ako ne zna ko je A.F.I u Srbiji je bilo mnogo Ana,pa to niko ne zna i ne interesuje ga.Nema sanse da nije cuo za devojcicu,ali je u kontekstu neke druge price u besu rekao ne znam.sofija.

Lynn

pre 6 godina

Da li je nekome palo na pamet da je Mihajlović, možda, bio sarkastičan u vezi sa pitanjem o Ani Frank i navijačima Lacija? Zašto bi morao da odgovara na pitanja koja se ne tiču njegovog kluba i navijača tog kluba?
Pustite, bre, čoveka na miru! Ne "mirišem" ga nešto posebno posle one priče sa reprezentacijom, ali trener nema obavezu da se izjašnjava o postupcima navijača druge ekipe!

shomi

pre 6 godina

Pustite vi Sinisu, sta on zna, ceo zivot udara loptu i u tome je uspesan. Tesko da i neki drugi fudbaler to zna, poznata je dobro njihova opsta kultura i inteligencija. Za to sto su "svetlosnim godinama'' vise placeni od lekara, advokata, profesora, inzenjera... je kriv neki poremeceni sistem, nisu oni. Naravno, samo neka Italijani cute o fasizmu i ostavite se i Arkana, a narocito Mladica. To vase informisanje sa CNNa i BBCa je u rangu inteligencije prosecnog fudbalera.

Pametnjaković

pre 6 godina

Ono kada Italijan potencira moralne dileme u vezi sa ratnim zločinima fašizmom u antisemitizmom!Neprocenjivo!Sem toga u SFRJ nije bilo potencirano jevrejsko pitanje ,nije to bilo aktuelno , naprotiv , SFRJ nije imala diplomatske odnose sa Izraelom na nivou ambasada , jer se Tito lizao sa Arafatom i podržavao palestinsko pitanje!!

Zoran021

pre 6 godina

Komentari su dokaz da su sadašnji Srbi na niskom nivou prosvećenosti i da su skloni nacizmu!!Inače se učilo u školama o Ani Frank u vreme kad je postojala SFRJ!

Matori Kesa

pre 6 godina

U zivotu sam naucio mnogo stvari - vecina toga nije bila ni od kakve konkretne koristi - opsta kultura se ne maze na hleb - tako da mihajlovic koji ne zna za Anu Frank a zna da gruva loptu Nema problem !

Dovla

pre 6 godina

Ja sam među onima koji smatraju da je Mihajlović ovom izjavom izbegavao priču o navijačima Lacija, da nije želeo da im se zamera i da kritikuje njihov postupak. Ipak je to klub za koji je proveo najveći deo svoje igračke karijere.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

(Maraj, 30. oktobar 2017 14:11)
Ti koje si nabrojao su lokalni heroji, Ana Frank je internacionalni.

Nije dovoljno preko noći promeniti stranu, obesiti Dučea naopako, a onda prosipati moralne poruke i pouke.
(Talija, 30. oktobar 2017 13:57)
Oni obesili Ducea, Adolfa se odrekli i promenili se. A mi i Rusi stradali najvise od Adolfa i Ducea, a imamo vise fasista i (neo)nacista nego Italija i Nemacka...neko ide napred a neko stoji u mestu ili cak ide unazad

Pele

pre 6 godina

To što je Mihajlović neobrazovan je njegov problem; moja deca su smejala da neko ne zna za Anu Frank i u Srbiji se i danas u školama uči o ovoj devojčici. Za drugi deo pitao bih gospodina novinara kako bi on nazvao Nasera Orića.

kole

pre 6 godina

Mihajlovic je u skolu isao u Slavoniji koja se nalazi u Hrvatskoj, pa sumnjam da je preterano izucavao delo Ive Andrica koji je poreklom Hrvat, ali je pisao na srpskom jeziku, pa je pripadao srpskom knjizevnom korpusu. O Ani Frank smo ucili u skoli, a film o njenoj sudbini je vise puta prikazivan na tadasnjoj televiziji koja je vreme moje osnovne skole imala samo dva kanala, pa je sutradan na skolskom odmoru tema medju ucenicima uvek bio jedini film prikazan u filmskom terminu. Mihajlovica nikada nisu previse voleli u Italiji, jer je uvek bio arogantan i drzak. Dejana Stankovica su obozavali navijaci i novinari, a poznata je scena sa treninga Intera gde je grupa nezadovoljnih vodja navijaca utrcala na teren u zelji da se obracuna sa igracima zbog losih igara i nezalaganja na terenu. Pobegli su kao misevi u tunel koji vodi u svlacionicu, a Deki je izasao pred njih i razgovarao sa njima. "Deki, tebi svaka cast, ali one razmazene balerne cemo da naucimo pameti" rekli su mu besni navijaci.

m

pre 6 godina

A i da ne zna ko je bila Ana Frank? Nekako upijanje takvih prica je bilo svojstvenije devojcicama, a i njegova rana mladost je bila kad je vec postajalo turbulentno kod nas, tako da nije ovo za toliku osudu, uz naravno vecni pijetet za Anu Frank!!!

bolero

pre 6 godina

Ana Frank mi zvuči poznato, za mene bi mogla biti naziv knjige, glumica, istorijska ličnost...ovog puta ću verovatno zapamtiti.

Meni je drago da su ljudi toliko edukovaniji od mene, jer ćemo sigurno doživeti kulturni i ekonomski procvat...od sramote ću vratiti diplomu ETF-a.

2 zeca 3 zeca

pre 6 godina

Sta je vam ,tvrdim da 40% Srba nezna ni za Ivu Andrica a oni koji znaju ni neznaju sta je on bio (Ivo Andric to bejaše onaj kosarkas)

Nemanja

pre 6 godina

cekajte kako Sinisa da zna o Ani Frank? Pa covek je poznat po sirovosti, poznato je vise puta da je pljunuo u lice neke igrace, nema nikakvo obrazovanje... Sinisa je cuven i po nacionalizmu, psovkama, dugoj kosi... Kako takav covek da zna o nekoj Ani Frank?

o obrazovanju

pre 6 godina

Shvatam da fudbaleri, bar ih takav glas prati, i nisu neki ljubitelji knjige, ali lupiti da se se u Jugoslaviji nije čitao Dnevnik Ane Frank je vrhunac gluposti.
Žalosno je ali Dnevnik više nije deo obavezne lektire današnjih generacija.
Zašto!?
Ako je Miha hteo da se vadi onda nije trebao da pominje ni Ivu Andrića.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mas, 30. oktobar 2017 13:43)

Ja, naravno, znam za Anu Frank. DA li g-din Riva zna za Jasenovac?

goko

pre 6 godina

bez crtice o ani frank mogao sam da sanjam dvojku 80tih god a ko je hteo 5 morao je pisati citavu studiju,
vrlo verovatno da je novinar u pravu
pozdrav iz srbije
ravnogorske nazalost i komunisticke al nikad fasisticke
ne znam koji fazon gura miha nadam se ne ovaj poslednji

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

Ja, naravno, znam za Anu Frank. DA li g-din Riva zna za Jasenovac?
(o obrazovanju, 30. oktobar 2017 14:43)
Da si procitao tekst (a ne samo naslov i par komentara), to pitanje ne bi ni postavio

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

onaj osecaj kad nacusta pocne da te proziva da si nacista.
(Boško, 30. oktobar 2017 14:48)
Onaj osecaj kad vidis da ti vecina zemljaka ne zna razliku izmedju fasizma i nacizma i kad vidis da je vecina potomaka antifasista sad profasisticko.
Preci nam se prevrcu u grobu

Maraj

pre 6 godina

Италијански новинари би пре свега морали да знају да ретко ко ко је био талентован фудбалер у оној СФРЈ скоро да није ни морао да иде у школу или учи било шта. Школу су завршавали без по муке. Такође бих упитао дотичног новинара зна ли он ко је био Мали Радојица, Филип Вишњић, баба Вишња, Милош Обреновић, Сава Ковачевић, Бошко Буха, Жикица Јовановић Шпанац, Меша Селимовић .... Верујем да није ни он „читао новине" које су писале о поменутима.

indijanac iz evrope

pre 6 godina

Sad fino da Sinisa presavije tabak i izvede pred sud doticnog novinara (novinara u pokusaju) da sudiji objasni svoje tvrdnje da je Sinisa fasista, kasapin i rasista.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Pored Mihiog "velikog prijatelja" Arkana,kako kaze Riva, pohvala Ratku Mladicu za koje ja nikada nisam cuo,(a i da jesam,pa sta? Sta cemo sa Di Kaniom?) i slucaj Vijeira (kojih je do danas bilo jedno 200 u celoj Evropi) zaboravili su i pljuvanje Jeremisa (inace uvek mrskog Nemca) i clanstvo u JUL-u. :) :)
Mihi predlazem samo igorisanje ovakvih tekstova. To je najbolje.
Sta su ti novine,od obicnog neznanja o Ani Frank sto je samo slab nivo opste kulture od coveka napravise mutanta Ducea i Firera. Naravno kroz domace slike (Arkan i Mladic),jer se vec zaboravilo na ovu prvu dvojicu i ciji su.

Mmm

pre 6 godina

Auuu koliko ovde na komentarima ima onih koji i dalje vole fašiste. Jedva dočekali da ih ispljuju Sinišu.
Čovek im je odlično odgovorio.

Јабучило

pre 6 godina

Италијански медији? Подсетићу само на бившег новинара, господина Бенита Мусолинија.

draganO

pre 6 godina

Riva je poslednji koji bi trebao da sudi Mihajlovicu, pa on je isto najobicniji bivsi fudbaler kao i Sinisa.

Da je Sinisa ispao glup, jeste, ali samo zato sto on stvarno do tada nije nikada cuo za Anu Frank, pa ako zelite da nekoga diskreditujete ili ponizite a u pitanju je fudbaler onda svakako to mozete uciniti kada vam je volja.

Italija je takva, politikanstvo je sastavni deo njihove svakodnevnosti, pa zabijanje nozeva nije nista neobicno.

oscar

pre 6 godina

kako ne...cela italija zna ko je ana frank...verujem da cela oblast kampanja sa napuljom, skampijom, kasertom zna ko je ana frank...o kalabriji i siciliji da ne govorimo. kakvo prodavanje magle.

Albanac

pre 6 godina

Nemogu razumjeti sta ovi hoce, pa na drugi svetski rat nisu samo jevreji ginuli, ali nekako zamo oni spomenjuju kad se prica za ovaj rat. Sta ako covek nece da zna ili pokazuje ko je Ana Frank, ja cam citao tu knjigu posto trebalo se a ne da sam zeleo. Na ovaj svet svasta mozes da kazes protiv druge nacije I vere ali nikad nemoj da ti ide na pamet jevreji posto tada si naj… i izgubices sve ama bas sve ali kad jevreji rade to svaki dan onda to se zove “brane” od mrznje I antisemitizma. Kao coveka nemogu da trpim Sinisu posto sta je pricao za Arkana I Ratka Mladica ali ko fudbaler je bio klasa. Italijani da daju casove za racisam I nacizam, to je kao Hitler da drzi govor kako treba postovati jevreje.

besmisleno i beskorisno

pre 6 godina

(Stefan, 30. oktobar 2017 13:34)
Fasista je svako ko je saradjivao (ili saradjuje) s fasistima, kao i svako ko ne voli/ne podnosi druge nacije, rase, gradove, grupe, partije, itd. po principu "nasi su ok, svi ostali su neprijatelji".
Dakle npr. svi ultrasi su de facto fasisti. Kao sto su i sve patrijote koje ne vole/ne podnose i/ili mrze druge fasisti.

A sto se tice Ane Frank, za nju mozda nisu culi samo ponavljaci, izgubljeni slucajevi i neki fudbaleri koji su za 12 godina skolovanja od lektire procitali ukupno 2 pesmice.

Dragan

pre 6 godina

Nije morao ni da uči o tome u školi, iako sigurno jeste, ali i da nije to je elementarno znanje. Nema izgovora za to, ali isto tako zašto on mora da komentariše poteze navijača svog tima - to nije njegov posao.

Imay

pre 6 godina

Nemoj Siniša da se ukopavaš dalje sa lektirom, pusti Andrića, pitaćete za Žana Davila iz Travničke hronike, a ti ćeš misliti da je zadnji vezni u Juventusu! Znaš valjda ono o majci, kockanju i vađenju...

Mozda covek STVARNO ne zna?

pre 6 godina

A zamislite kada bi tek izjavio da postoje dokazi kako su nesrecnu devojcicu prijavili komsije Holandjani? Da su Italijani bili veoma slicni Nemcima po pitanju stava prema Jevrejima? Ili da je jednostavno bivši fudbaler koji nema previse opsteg obrazovanja?

red john

pre 6 godina

Pametnjakoviću i svi slični,

To što je neko Italijan, Nemac, Amerikanac...ne znači da kao pojedinac nema pravo da kritikuje loše pojave. Valjda je svako na prvo mestu individua pa onda pripadnik svoje nacije. Zamisli sad da neko zato što je Srbin ne sme da kritikuje ratne zločince ( samo nemojte da mi pričati kako među Srbima nije bilo takvih jer je to besmislica ). Osobu treba posmatrati kao individuu sa svojim vrlinama i manama a ne tako grubo generalizovati.
Takođe, dotični Italijan iz teksta je kritičar fašizma u Italiji. Nije valjda da ako si Italijan ne smeš da kritikuješ navijače Lacija??

woah

pre 6 godina

Bože, kakva paranoja! Pa naravno da Siniša nije znao ko je Ana Frank. Zar mu faca ne pokazuje da nije bio talenat za školu? Bio je na treningu tada, ili je na času gledao u plafon, ili se golicao sa drugovima.

iphicrates reform

pre 6 godina

Miami Heat bio na nekim letnjim pripremama u Grckoj i pitaju Shakil O'Neala kako mu se cini Parthenon u Atini, kaze on igrali smo protiv dosta timova, ne mogu sad da se setim svih.
Ima toga jos puno, ne moze i jare i pare.

maki

pre 6 godina

Izjave javnih licnosti, odzvanjaju drugacije nego obicnog coveka. Zato sa godinama i iskustvom treba da paze na svaku rec. Jer novinari u svim zemljama prave senzaciju.
Sinisa kao fudbaler bio je talentovan. Ali kao licnos JAKO je bahat i sklon konfilktima. Zadnjih dve godine svoje karijere vise je sedeo na klupi zbog kazni.
Sada mi kao nas covek branimo ga.

knez

pre 6 godina

Miha je mala maca sta je rekao hokejas i reprezentativac Kanade Jonathan Bernier na pitanje sta misli o Nelsonu Mendeli (vidi na Youtube) dva dana po njegovoj smrti. Rekao je otprilike da je to veliki gubitak za sport i da je Mendela bio odlican hokejas.
Sta reci za ovog koji je ziveo sa Mendelom u istom istorijskom periodu. Ne branim Mihu ali mi je potpuno jasno. Jednostavno, ljudi ne prate ni ono sto se desava sada a ne ono sto je bilo pre 70 godina.

catalony

pre 6 godina

ko god je imao priliku da slusa sinisu mogao je da vidi da covek ne blista inteligencijom tako da mene ova izjava od njega uopste ne cudi

guska koja je spasla Rim

pre 6 godina

Такође бих упитао дотичног новинара зна ли он ко је био Мали Радојица, Филип Вишњић, баба Вишња, Милош Обреновић, Сава Ковачевић, Бошко Буха, Жикица Јовановић Шпанац, Меша Селимовић .... (Maraj, 30. oktobar 2017 14:11)

Znas li ti ko su bili Pietro Micca, Felice Cavallotti, Salvatore Giuliano, Peppa la cannoniera, Livia Bianchi, Ettore Carafa, Stefano Protonotaro, Enrico Molaschi...? (U stvari, nisam bas sassvim siguran da tebi bilo sta odredjeno govore cak ni imena kao sto su Dante Alighieri, Gioachino Rossini, Evangelista Torricelli, Lorenzo de'Medici, Amedeo Modigliani, Alessandro Volta ili Giuseppe Garibaldi.) Zasto ona mislis da bi jedna talijanska fudbalska legenda (dakle, ne novinar, nego, uz Paola Rossija i Roberta Baggia, verovatno najveci fudbaler kog je Italija ikad imala, levo krilo s nadimkoom "Prasak Groma") trebalo da zna za ona imena koja si ti nabrojao? Imena lokalnog znacaja, bas kao i ona iz moje prve recenice. Kao, uostalom, i 'mala Milica", a i milioni druge dece koja su, na zalost, stradala kao zrtve ratova, stradavaju i dandanas, a da i ne govorimo o vremenu Ane Frank. Ali, za Anu Frank s razlogom zna citav Svet, to nije ime lokalnog znacaja, ne zato sto je bila zrtva rata, nego zato sto je ostavila Dnevnik kao svedocanstvo o tome. Ako ne znas nista o okruzenju u kom zivis, o Svetu, ne mozes nista znati ni o sebi samom, a sve sto mislis da znas - "znaces" pogresno!

Goran

pre 6 godina

Biti čovek, biti uspešan u tome čime se baviš i biti obrazovan su tri različite stvari. Siniša je bio odličan fudbaler i na to ne može da utiče njegova ljudskost i obrazovanost, kao što ne postoji ni obrnuti uticaj.

NN

pre 6 godina

Rodjen sam 77 i u Srbiji smo u VII ili VIII razredu imali obradu lektire Dnevnik Ane Frank.Ako nije cuo za knjigu, veorvanto je valjda video neki film sa istom tematikom na televiziji kada je bio decak.

milena stankovic

pre 6 godina

dal' je on normalan??? msm i oni, mogli su da ga pitaju nesto i iz istorije, recimo - ko je ubio Murata na Kosovu. To sigurno zna (zbog FK Obilic) ))))

belalipozencic

pre 6 godina

Koliko si bio veliki igrac sad si pokazao svoje pravo lice.Nije cudo sto te sav normalan svet proziva zbog tvojih pametnih izjava.Pokazao si ovom zadnjom izjsvom svoju opstu kulturu.Neka ti sluzi na cast.