Četvrtak, 28.09.2017.

11:00

"Šta se dešava, glavu gore, neka Srbija brine!"

Goran Dragić, sjajni plejmejker Slovenije, otkrio je za list "Delo" kako je motivisao saigrače u finalnom meču Evrobasketa protiv Srbije.

Izvor: B92

"Šta se dešava, glavu gore, neka Srbija brine!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Jao Mile

pre 6 godina

Kakvi kompleksi, ne mozes da verujes ... a svi zaboravili kako se dobila Litvanija na EP u Atini i Argentina na SP u Americi. Ali stvarno, uvek samo mi kukamo po sudijama i ko zna cemu ...

Ivan

pre 6 godina

Ma šta se bre palite na ove koji tvrde da nemamo ni jedno zlato u košarci???? Pa čekajte, samo malo razmislite jesmo li se s pravom radovali svim zlatima 95, 97, 98, 01 i 02?? Jesmo naravno!! Čija je to repka na balkonu bila??? Naša naravno!! U čiji je glavni grad došla sa tim zlatom da slavi sa narodom?? U naš naravno!! I šta se onda osvrćete na ove kompleksaše koji ni drvenu medalju više neće nikada u košarci videti?? Ja slavim medalje koje moja zemlja osvoji u svim sportovima, nebitno kako se zove, bitno da je moja!! I da smo sa Albanijom ujedinjeni ja bi slavio zlato naravno jer i to bi isto bila moja država naravno!! Uživajte ljudi i iskulirajte kompleksaše!!

lal

pre 6 godina

za ove koji pricaju o tome da srbija nema nijedno zlato... srbija pod tim imenom zaista nema... ali to su tehnikalije... 95. je tim bio sastavljen od 12 srba... selektor je takodje bio srbin...
a kad smo vec kod tehnikalija, zasto je ime drzave bitnije od igraca koji nastupaju za tu drzavu???
moglo bi se reci i da je npr bulatovic "naturalizovani" srbin (koliko ovo smesno zvuci pored rendolf slovenac)...
ili mozda mislite da bi scepanovic odbio da igra za tim koji se zove srbija??? rendolf je veci slovenac, nego sto je scepa srbin??? looool!!!
ili da pricamo o drobisi??? dragic je veci slovenac, nego sto je drobnjak srbin???

Dragi

pre 6 godina

Srbi mozete samo suze ronit. Mi smo prvi Europe a vi se nadajte za cetri god mozda jer dotad videti zlata necete. Mi zlatni cetri godine ura..

Bugarin

pre 6 godina

bugarce,, a gde je ZLATO? najjaca kosarka. zemlja a zlato nisu videli???!
(Salerno, 28. septembar 2017 14:33)

Ja sam kao mali slavio zlato iz Atine, tri dana se nisam treznio. Bio da docekam Saleta i ekupu. Onda sam slavio zlato 1997. iz Spanije. 4 dana alkohola.
Zatim Svetsko ZLATO (1998) i 6 dana pijanstva.
Onda evropsko ZLATO u Istambulu, i svetsko ZLATO u Indijanapolisu. Opet docek Bodiroge i drugara.
Sve su to MOJE reprezentazije i moja zemlja osvojile.
I da, po ocu sam Crnogorac, po majci Srbin. Obrni okreni, SRBIN SAM.
Imas primedbu na neko moje zlato????
HAHAHAHAHAHAAHAHAH
Kakv slovenija i ostala buranija....nemoj da me zasmejavas mene ti!

SrbIN

pre 6 godina

Srbi mozete samo suze ronit. Mi smo prvi Europe a vi se nadajte za cetri god mozda jer dotad videti zlata necete. Mi zlatni cetri godine ura..
(Dragi, 28. septembar 2017 15:10)

Vi ste prvi u Evropi, a mi drugi na svetu, i na Olimpijadi. Jeste li to vi ispred nas???
A da, NISTE!
Hahahahahahahahahahah

20:6 za goljufe

pre 6 godina

@Норис

Pa i razbila bi ih naša odbrana da su igrali Jović i Lazić, jel čitaš ti šta kaže čovek? Jedva je stajao na nogama! Izneli bi ga u grčevima da ga je bar jedan od ove dvojice čuvao. Suđenje naravno ne pominješ, Slovenci su svojim igrama zaslužili srebro jer su u finalu bili lošija ekipa od nas.

загор

pre 6 godina

није њихов проблем што је нама фалио овај и онај и био повређен јанко и марко... они су људи дошли како су дошли и добили свакога ко им је изашао на црту. довиђења, пријатно.
на крају у каквом је саставу изашла америка против нас онда у индијанаполису? и шта? нама то не смета да славимо ту победу, као што је и славимо. после против аргентине у финалу, на ђинобилију је био очигледан фаул у последњем нападу. судије нису свирале. ћао довиђења. некада закину нас, некада друге. ко је нама крив што наши играчи пола сезоне играју кроз повреде (калинић, недовић, теодосић), па се онда током европског сете да треба да се чувају? што наши клинци (јокић, милутинов - узгред, где је савез да штити ове играче на почетку каријере од тренера давитеља, клубова који не исплаћују зараде, менаџерских мешетара... све то клинци сами морају да изгурају, а кад изгурају, онда и савез тражи ДАЈ САД НАМА!!! свашта - шпанци се увек одазивају савезу, али зато шпански савез потури широка леђа за све своје клинце у току развоја. наши се јаве само кад им треба проценат) и не цене нешто играње за репрезенрацију? што смо се покачили са фиба? је л драгић због тога треба да нас пушта? наравно да не. не пуштамо ни ми друге.
једино је јадно што је њима победу на крају донео свежи рендолф, који је кулирао целу текму, чувао снагу и на крају пар пута одиграо 1:1 и преломио. какв рендолф и словенија. ко да ми доведемо милсапа следеће године да игра у пару са јокићем... туга.

Dejan

pre 6 godina

Covek prica o tome kako je motivisao saigrace a 95% komentara o sudjenju,danu odmora vise,strancima,sad i nikad vise...Ne mogu da verujem koliko smo kao narod kompleksasi.Ko ce pamtiti sudjenje za 10 godina i da su imali amera u ekipi,da su imali dan odmora vise...pamtice se ili bolje receno ostace upisano da je 2017 Slovenija bila prvak Evrope.A zasluzeno su osvojili a da li ce jos nekad ne moze niko znati.Bili su 6x u cetvrtfinalima i eto sada su im se poslozile sve kockice,uvek su imali dobre igrace i verovatno ce ih imati i dalje.Budite bar malo neiskompleksirani.

SvaK cast

pre 6 godina

Dragicu covem je majstor kosarke ,i Slovenci su igrali dobro ,al na kraju su sudije imale ogrlman uticaj na krajnji rezultat .Zato nema veze al srescemo se opet ,a oni kso prvaci Evrope ce morati ds brane to novsteceno postovanje, mislim da cemo ih tad pregaziti .

Vuja

pre 6 godina

Sudije gore-dole. Mi smo upali u nekavu konfuziju baš kad smo se približili na dva. Napad je tekao mučno jer nije bilo Jovića, otud lične u napadu. I ako nisu bile, najtačnije je reći da ne ih bi svaki sudija svirao, a situacije su bile na granici, sve zbog nesređenih napada. Jeste tačno, da nije svirao, a mi davali koševe iz tih napada, pobedili bi. Moglo je i tako da bude. Ostaje činjenica da su svi ti napadi bili konfuzni. Zašto, nemam pojma. Mi smo ih stigli i bez Jovića.
Sve je to mogla da izgladi odbrana. Odbrana koja je pre toga konačno zaustavila i Dragića i Dončića. Zatim je, opet ne znam zašto, došlo da strašne dekoncentracije u odbrani. Blažič i Prepelič poentiraju bez čuvara čiste šuteve, samo pretrče uz pomoć bloka do praznog mesta na terenu i šutnu. Tako smo izgubili. Po meni, sami smo krivi. Slovenija nije htela da legne (za to svaka čast), a mi kao da smo to očekivali nakon pristizanja.

Jumko

pre 6 godina

@zagor Nije Djinobili nego Skonokini... Djinobili se povredio 2 dana pre, da je igrao ugazili bi nas! Ali su nam sudije pomogle hvala bogu pa smo uzeli zlato.

Jumko

pre 6 godina

Hahaha, Slovenci sad i nikad vise!? Pa kad ce biti to nase "sad"!? Poslednje zlato dok smo se zvali Jugoslavija! A i te procene svojstvene nebeskom narodu "sad i nikad vise" okacite macku o rep. Procene su bile i posle Poljske 2009. da cemo harati jer imamo najmladju ekipu pa smo osvajali 6. i 8. mesta... I da, sudije su krive!

milanbg

pre 6 godina

Jeste, ali uz pomoc sudija. Na stranu sto povredjeni Jovic nije mogao da igra, ne biste bili ni blizu pobede. Sad ste uzeli medalju i zaboravite kad ce se to ponovo desiti i to dovoljno govori o kvalitetu! S druge strane drago mi je ako je neko morao da nam otme zlato sto je to bila Slevenija, cestitke.

Milan

pre 6 godina

Ključna stvar u završnicama je skinuti pritisak sa igrača kako bi odigrali najbolje što mogu.
Nekad to urade kapiteni, nekad treneri, održe dobar govor i igrači izađu ko zapete puške bez napetosti ali sa još većim žarom i energijom.
Nažalost u našoj reprezentaciji se u finalu osetio taj veliki pritisak važnosti utakmice, takođe i sa Amerima kada smo igrali na OI.
Dakle, Đorđeviću samo mogu da zamerim što nije psihički rasteretio svoje igrače, sam Lučić je posle finala izjavio da su naši igrači bili previše nervozni ...

dejan petrovic

pre 6 godina

Onda ste izasli na parket... i... dali vam, dva faula u napadu, jednu tehnicku i odoste na plus 8... i tako su vam prelomili utakmicu. Ali i dalje mislim da ste odlicna ekipa.

tudaou

pre 6 godina

Slovenci su lepo igrali i zasluzeno pobedili, medjutim.... u normalnim uslovima - sa kompletnim ostalim reprezentacijama, bez stranaca i sa kvalifikovanim sudijama tesko bi dosli do zlata.

Goxy

pre 6 godina

Slovenija košarkaška nacija. Mi srbi nikada nismo bili prvaci na bilo kojem takmicenju. Jesmo zajedno sa Hrvatima, Slovencima, Bošnjama, "Crnogorcima" Kada budemo prvaci sami, bez ikoga Srbija, ne Jugoslavija i SCG. Onda smo pravi šampioni.
(Zvezdan, 28. septembar 2017 12:32)

Hahahahahahaha, kralj!
A u Sloveniji 2 slovenca ukupno nema.
Ajde idi pokusaj da provovociras decu od 2 god, nemoj da se blamiras ovde.

Zvezdan

pre 6 godina

Slovenija košarkaška nacija. Mi srbi nikada nismo bili prvaci na bilo kojem takmicenju. Jesmo zajedno sa Hrvatima, Slovencima, Bošnjama, "Crnogorcima" Kada budemo prvaci sami, bez ikoga Srbija, ne Jugoslavija i SCG. Onda smo pravi šampioni.

Bugarin

pre 6 godina

(Zvezdan, 28. septembar 2017 12:32)

Sine, ako uzmemo u obzir rezultate i br. stanovnika, Srbija je veca kosarkaska sila od USA.
Srbija ima najveci broj igraca u NBA u istoriji.
Srbija ima klupskog sampiona evrope.
Srbija ima 95% titula ABA lige.
Srbija je davala najveci procenat igraca u SFRJ.
Srbija ima najveci br igraca u Kuci slavnih (iza USA).
Srbija ima najuspesnijeg trenera Evrope (Zeljko Obradovic).
Srbija ima 3 finala na 3 zadnja velika takmicenja (OI, SP, EP).
Srbija ima ime!
A sta je to Slevonija??? o.O Jel to neka drzava... neki parfem, vrsta pica???

posmatrač

pre 6 godina

sta sad mi tu nesto omalovazavamo i filozofiramo. Slovenija je osvojila bez poraza i tacka. Sve cestitke.....ostali da se u drugacijim sastavima i bolje pripreme sledeci put

Норис

pre 6 godina

Знам само једно.
Овај момак је заслужено МВП првенства, а Словенија је добила све своје противнике и такође заслужено постала првак Европе.
Прво су слупали све ривале у групи, а онда и наредног у осмини финала.
У четвртфиналу су добили Порзингиса и његове надрндане тројкаше. Дали су им 103 поена.
Мајстори са домаћих сајтова су рекли: "Ха! Сад ће њима Шпанци показати како се игра одбрана, биће добро ако пређу 70."
Словенци су Шпанцима показали шта је одбрана. Шпанци једва прешли 70, а Словенци отишли преко 90.
- "Добро. Шпанци су матори. Србија има бољу одбрану. Злато је наше."
Словенија је узела злато, а против Србије су дали 93 поена.

Играли су лепу, допадљиву кошарку, са два изузетна креативца - Драгићем и Дончићем, за које нико није нашао право решење (кад су обојица истовремено на паркету). Играли су и срчано и нису се бојали никог. Браво за капитена Драгића, тако се то ради. У маниру Светислава Пешића: "Нећу да видим глава доле! Горе глава!"

samo kazem

pre 6 godina

I sudije su te cule Dragicu.

Svaki rekreativac pobedio kad bi imao takvu zastitu sudija. Koliko izbrojase 20:6 gresaka u korist slovenije, mogucnost za 28 poena.

Mnogi kazu da smo imali dan odmor manje, sto jeste uticalo, ali dodatno pogorsanje je doslo jer su sudije dozvolile slovencima da nedosudjenim faulovim jos vise iscrpu nease igrace.

Goxy

pre 6 godina

Slovenija košarkaška nacija. Mi srbi nikada nismo bili prvaci na bilo kojem takmicenju. Jesmo zajedno sa Hrvatima, Slovencima, Bošnjama, "Crnogorcima" Kada budemo prvaci sami, bez ikoga Srbija, ne Jugoslavija i SCG. Onda smo pravi šampioni.
(Zvezdan, 28. septembar 2017 12:32)

Hahahahahahaha, kralj!
A u Sloveniji 2 slovenca ukupno nema.
Ajde idi pokusaj da provovociras decu od 2 god, nemoj da se blamiras ovde.

Норис

pre 6 godina

Знам само једно.
Овај момак је заслужено МВП првенства, а Словенија је добила све своје противнике и такође заслужено постала првак Европе.
Прво су слупали све ривале у групи, а онда и наредног у осмини финала.
У четвртфиналу су добили Порзингиса и његове надрндане тројкаше. Дали су им 103 поена.
Мајстори са домаћих сајтова су рекли: "Ха! Сад ће њима Шпанци показати како се игра одбрана, биће добро ако пређу 70."
Словенци су Шпанцима показали шта је одбрана. Шпанци једва прешли 70, а Словенци отишли преко 90.
- "Добро. Шпанци су матори. Србија има бољу одбрану. Злато је наше."
Словенија је узела злато, а против Србије су дали 93 поена.

Играли су лепу, допадљиву кошарку, са два изузетна креативца - Драгићем и Дончићем, за које нико није нашао право решење (кад су обојица истовремено на паркету). Играли су и срчано и нису се бојали никог. Браво за капитена Драгића, тако се то ради. У маниру Светислава Пешића: "Нећу да видим глава доле! Горе глава!"

tudaou

pre 6 godina

Slovenci su lepo igrali i zasluzeno pobedili, medjutim.... u normalnim uslovima - sa kompletnim ostalim reprezentacijama, bez stranaca i sa kvalifikovanim sudijama tesko bi dosli do zlata.

Bugarin

pre 6 godina

(Zvezdan, 28. septembar 2017 12:32)

Sine, ako uzmemo u obzir rezultate i br. stanovnika, Srbija je veca kosarkaska sila od USA.
Srbija ima najveci broj igraca u NBA u istoriji.
Srbija ima klupskog sampiona evrope.
Srbija ima 95% titula ABA lige.
Srbija je davala najveci procenat igraca u SFRJ.
Srbija ima najveci br igraca u Kuci slavnih (iza USA).
Srbija ima najuspesnijeg trenera Evrope (Zeljko Obradovic).
Srbija ima 3 finala na 3 zadnja velika takmicenja (OI, SP, EP).
Srbija ima ime!
A sta je to Slevonija??? o.O Jel to neka drzava... neki parfem, vrsta pica???

samo kazem

pre 6 godina

I sudije su te cule Dragicu.

Svaki rekreativac pobedio kad bi imao takvu zastitu sudija. Koliko izbrojase 20:6 gresaka u korist slovenije, mogucnost za 28 poena.

Mnogi kazu da smo imali dan odmor manje, sto jeste uticalo, ali dodatno pogorsanje je doslo jer su sudije dozvolile slovencima da nedosudjenim faulovim jos vise iscrpu nease igrace.

posmatrač

pre 6 godina

sta sad mi tu nesto omalovazavamo i filozofiramo. Slovenija je osvojila bez poraza i tacka. Sve cestitke.....ostali da se u drugacijim sastavima i bolje pripreme sledeci put

dejan petrovic

pre 6 godina

Onda ste izasli na parket... i... dali vam, dva faula u napadu, jednu tehnicku i odoste na plus 8... i tako su vam prelomili utakmicu. Ali i dalje mislim da ste odlicna ekipa.

SrbIN

pre 6 godina

Srbi mozete samo suze ronit. Mi smo prvi Europe a vi se nadajte za cetri god mozda jer dotad videti zlata necete. Mi zlatni cetri godine ura..
(Dragi, 28. septembar 2017 15:10)

Vi ste prvi u Evropi, a mi drugi na svetu, i na Olimpijadi. Jeste li to vi ispred nas???
A da, NISTE!
Hahahahahahahahahahah

Bugarin

pre 6 godina

bugarce,, a gde je ZLATO? najjaca kosarka. zemlja a zlato nisu videli???!
(Salerno, 28. septembar 2017 14:33)

Ja sam kao mali slavio zlato iz Atine, tri dana se nisam treznio. Bio da docekam Saleta i ekupu. Onda sam slavio zlato 1997. iz Spanije. 4 dana alkohola.
Zatim Svetsko ZLATO (1998) i 6 dana pijanstva.
Onda evropsko ZLATO u Istambulu, i svetsko ZLATO u Indijanapolisu. Opet docek Bodiroge i drugara.
Sve su to MOJE reprezentazije i moja zemlja osvojile.
I da, po ocu sam Crnogorac, po majci Srbin. Obrni okreni, SRBIN SAM.
Imas primedbu na neko moje zlato????
HAHAHAHAHAHAAHAHAH
Kakv slovenija i ostala buranija....nemoj da me zasmejavas mene ti!

Zvezdan

pre 6 godina

Slovenija košarkaška nacija. Mi srbi nikada nismo bili prvaci na bilo kojem takmicenju. Jesmo zajedno sa Hrvatima, Slovencima, Bošnjama, "Crnogorcima" Kada budemo prvaci sami, bez ikoga Srbija, ne Jugoslavija i SCG. Onda smo pravi šampioni.

Dejan

pre 6 godina

Covek prica o tome kako je motivisao saigrace a 95% komentara o sudjenju,danu odmora vise,strancima,sad i nikad vise...Ne mogu da verujem koliko smo kao narod kompleksasi.Ko ce pamtiti sudjenje za 10 godina i da su imali amera u ekipi,da su imali dan odmora vise...pamtice se ili bolje receno ostace upisano da je 2017 Slovenija bila prvak Evrope.A zasluzeno su osvojili a da li ce jos nekad ne moze niko znati.Bili su 6x u cetvrtfinalima i eto sada su im se poslozile sve kockice,uvek su imali dobre igrace i verovatno ce ih imati i dalje.Budite bar malo neiskompleksirani.

загор

pre 6 godina

није њихов проблем што је нама фалио овај и онај и био повређен јанко и марко... они су људи дошли како су дошли и добили свакога ко им је изашао на црту. довиђења, пријатно.
на крају у каквом је саставу изашла америка против нас онда у индијанаполису? и шта? нама то не смета да славимо ту победу, као што је и славимо. после против аргентине у финалу, на ђинобилију је био очигледан фаул у последњем нападу. судије нису свирале. ћао довиђења. некада закину нас, некада друге. ко је нама крив што наши играчи пола сезоне играју кроз повреде (калинић, недовић, теодосић), па се онда током европског сете да треба да се чувају? што наши клинци (јокић, милутинов - узгред, где је савез да штити ове играче на почетку каријере од тренера давитеља, клубова који не исплаћују зараде, менаџерских мешетара... све то клинци сами морају да изгурају, а кад изгурају, онда и савез тражи ДАЈ САД НАМА!!! свашта - шпанци се увек одазивају савезу, али зато шпански савез потури широка леђа за све своје клинце у току развоја. наши се јаве само кад им треба проценат) и не цене нешто играње за репрезенрацију? што смо се покачили са фиба? је л драгић због тога треба да нас пушта? наравно да не. не пуштамо ни ми друге.
једино је јадно што је њима победу на крају донео свежи рендолф, који је кулирао целу текму, чувао снагу и на крају пар пута одиграо 1:1 и преломио. какв рендолф и словенија. ко да ми доведемо милсапа следеће године да игра у пару са јокићем... туга.

Vuja

pre 6 godina

Sudije gore-dole. Mi smo upali u nekavu konfuziju baš kad smo se približili na dva. Napad je tekao mučno jer nije bilo Jovića, otud lične u napadu. I ako nisu bile, najtačnije je reći da ne ih bi svaki sudija svirao, a situacije su bile na granici, sve zbog nesređenih napada. Jeste tačno, da nije svirao, a mi davali koševe iz tih napada, pobedili bi. Moglo je i tako da bude. Ostaje činjenica da su svi ti napadi bili konfuzni. Zašto, nemam pojma. Mi smo ih stigli i bez Jovića.
Sve je to mogla da izgladi odbrana. Odbrana koja je pre toga konačno zaustavila i Dragića i Dončića. Zatim je, opet ne znam zašto, došlo da strašne dekoncentracije u odbrani. Blažič i Prepelič poentiraju bez čuvara čiste šuteve, samo pretrče uz pomoć bloka do praznog mesta na terenu i šutnu. Tako smo izgubili. Po meni, sami smo krivi. Slovenija nije htela da legne (za to svaka čast), a mi kao da smo to očekivali nakon pristizanja.

lal

pre 6 godina

za ove koji pricaju o tome da srbija nema nijedno zlato... srbija pod tim imenom zaista nema... ali to su tehnikalije... 95. je tim bio sastavljen od 12 srba... selektor je takodje bio srbin...
a kad smo vec kod tehnikalija, zasto je ime drzave bitnije od igraca koji nastupaju za tu drzavu???
moglo bi se reci i da je npr bulatovic "naturalizovani" srbin (koliko ovo smesno zvuci pored rendolf slovenac)...
ili mozda mislite da bi scepanovic odbio da igra za tim koji se zove srbija??? rendolf je veci slovenac, nego sto je scepa srbin??? looool!!!
ili da pricamo o drobisi??? dragic je veci slovenac, nego sto je drobnjak srbin???

Ivan

pre 6 godina

Ma šta se bre palite na ove koji tvrde da nemamo ni jedno zlato u košarci???? Pa čekajte, samo malo razmislite jesmo li se s pravom radovali svim zlatima 95, 97, 98, 01 i 02?? Jesmo naravno!! Čija je to repka na balkonu bila??? Naša naravno!! U čiji je glavni grad došla sa tim zlatom da slavi sa narodom?? U naš naravno!! I šta se onda osvrćete na ove kompleksaše koji ni drvenu medalju više neće nikada u košarci videti?? Ja slavim medalje koje moja zemlja osvoji u svim sportovima, nebitno kako se zove, bitno da je moja!! I da smo sa Albanijom ujedinjeni ja bi slavio zlato naravno jer i to bi isto bila moja država naravno!! Uživajte ljudi i iskulirajte kompleksaše!!

milanbg

pre 6 godina

Jeste, ali uz pomoc sudija. Na stranu sto povredjeni Jovic nije mogao da igra, ne biste bili ni blizu pobede. Sad ste uzeli medalju i zaboravite kad ce se to ponovo desiti i to dovoljno govori o kvalitetu! S druge strane drago mi je ako je neko morao da nam otme zlato sto je to bila Slevenija, cestitke.

SvaK cast

pre 6 godina

Dragicu covem je majstor kosarke ,i Slovenci su igrali dobro ,al na kraju su sudije imale ogrlman uticaj na krajnji rezultat .Zato nema veze al srescemo se opet ,a oni kso prvaci Evrope ce morati ds brane to novsteceno postovanje, mislim da cemo ih tad pregaziti .

Milan

pre 6 godina

Ključna stvar u završnicama je skinuti pritisak sa igrača kako bi odigrali najbolje što mogu.
Nekad to urade kapiteni, nekad treneri, održe dobar govor i igrači izađu ko zapete puške bez napetosti ali sa još većim žarom i energijom.
Nažalost u našoj reprezentaciji se u finalu osetio taj veliki pritisak važnosti utakmice, takođe i sa Amerima kada smo igrali na OI.
Dakle, Đorđeviću samo mogu da zamerim što nije psihički rasteretio svoje igrače, sam Lučić je posle finala izjavio da su naši igrači bili previše nervozni ...

20:6 za goljufe

pre 6 godina

@Норис

Pa i razbila bi ih naša odbrana da su igrali Jović i Lazić, jel čitaš ti šta kaže čovek? Jedva je stajao na nogama! Izneli bi ga u grčevima da ga je bar jedan od ove dvojice čuvao. Suđenje naravno ne pominješ, Slovenci su svojim igrama zaslužili srebro jer su u finalu bili lošija ekipa od nas.

Dragi

pre 6 godina

Srbi mozete samo suze ronit. Mi smo prvi Europe a vi se nadajte za cetri god mozda jer dotad videti zlata necete. Mi zlatni cetri godine ura..

Jumko

pre 6 godina

Hahaha, Slovenci sad i nikad vise!? Pa kad ce biti to nase "sad"!? Poslednje zlato dok smo se zvali Jugoslavija! A i te procene svojstvene nebeskom narodu "sad i nikad vise" okacite macku o rep. Procene su bile i posle Poljske 2009. da cemo harati jer imamo najmladju ekipu pa smo osvajali 6. i 8. mesta... I da, sudije su krive!

Jao Mile

pre 6 godina

Kakvi kompleksi, ne mozes da verujes ... a svi zaboravili kako se dobila Litvanija na EP u Atini i Argentina na SP u Americi. Ali stvarno, uvek samo mi kukamo po sudijama i ko zna cemu ...

Jumko

pre 6 godina

@zagor Nije Djinobili nego Skonokini... Djinobili se povredio 2 dana pre, da je igrao ugazili bi nas! Ali su nam sudije pomogle hvala bogu pa smo uzeli zlato.

Zvezdan

pre 6 godina

Slovenija košarkaška nacija. Mi srbi nikada nismo bili prvaci na bilo kojem takmicenju. Jesmo zajedno sa Hrvatima, Slovencima, Bošnjama, "Crnogorcima" Kada budemo prvaci sami, bez ikoga Srbija, ne Jugoslavija i SCG. Onda smo pravi šampioni.

Норис

pre 6 godina

Знам само једно.
Овај момак је заслужено МВП првенства, а Словенија је добила све своје противнике и такође заслужено постала првак Европе.
Прво су слупали све ривале у групи, а онда и наредног у осмини финала.
У четвртфиналу су добили Порзингиса и његове надрндане тројкаше. Дали су им 103 поена.
Мајстори са домаћих сајтова су рекли: "Ха! Сад ће њима Шпанци показати како се игра одбрана, биће добро ако пређу 70."
Словенци су Шпанцима показали шта је одбрана. Шпанци једва прешли 70, а Словенци отишли преко 90.
- "Добро. Шпанци су матори. Србија има бољу одбрану. Злато је наше."
Словенија је узела злато, а против Србије су дали 93 поена.

Играли су лепу, допадљиву кошарку, са два изузетна креативца - Драгићем и Дончићем, за које нико није нашао право решење (кад су обојица истовремено на паркету). Играли су и срчано и нису се бојали никог. Браво за капитена Драгића, тако се то ради. У маниру Светислава Пешића: "Нећу да видим глава доле! Горе глава!"

Dragi

pre 6 godina

Srbi mozete samo suze ronit. Mi smo prvi Europe a vi se nadajte za cetri god mozda jer dotad videti zlata necete. Mi zlatni cetri godine ura..

Bugarin

pre 6 godina

(Zvezdan, 28. septembar 2017 12:32)

Sine, ako uzmemo u obzir rezultate i br. stanovnika, Srbija je veca kosarkaska sila od USA.
Srbija ima najveci broj igraca u NBA u istoriji.
Srbija ima klupskog sampiona evrope.
Srbija ima 95% titula ABA lige.
Srbija je davala najveci procenat igraca u SFRJ.
Srbija ima najveci br igraca u Kuci slavnih (iza USA).
Srbija ima najuspesnijeg trenera Evrope (Zeljko Obradovic).
Srbija ima 3 finala na 3 zadnja velika takmicenja (OI, SP, EP).
Srbija ima ime!
A sta je to Slevonija??? o.O Jel to neka drzava... neki parfem, vrsta pica???

Jumko

pre 6 godina

Hahaha, Slovenci sad i nikad vise!? Pa kad ce biti to nase "sad"!? Poslednje zlato dok smo se zvali Jugoslavija! A i te procene svojstvene nebeskom narodu "sad i nikad vise" okacite macku o rep. Procene su bile i posle Poljske 2009. da cemo harati jer imamo najmladju ekipu pa smo osvajali 6. i 8. mesta... I da, sudije su krive!

Goxy

pre 6 godina

Slovenija košarkaška nacija. Mi srbi nikada nismo bili prvaci na bilo kojem takmicenju. Jesmo zajedno sa Hrvatima, Slovencima, Bošnjama, "Crnogorcima" Kada budemo prvaci sami, bez ikoga Srbija, ne Jugoslavija i SCG. Onda smo pravi šampioni.
(Zvezdan, 28. septembar 2017 12:32)

Hahahahahahaha, kralj!
A u Sloveniji 2 slovenca ukupno nema.
Ajde idi pokusaj da provovociras decu od 2 god, nemoj da se blamiras ovde.

tudaou

pre 6 godina

Slovenci su lepo igrali i zasluzeno pobedili, medjutim.... u normalnim uslovima - sa kompletnim ostalim reprezentacijama, bez stranaca i sa kvalifikovanim sudijama tesko bi dosli do zlata.

samo kazem

pre 6 godina

I sudije su te cule Dragicu.

Svaki rekreativac pobedio kad bi imao takvu zastitu sudija. Koliko izbrojase 20:6 gresaka u korist slovenije, mogucnost za 28 poena.

Mnogi kazu da smo imali dan odmor manje, sto jeste uticalo, ali dodatno pogorsanje je doslo jer su sudije dozvolile slovencima da nedosudjenim faulovim jos vise iscrpu nease igrace.

Dejan

pre 6 godina

Covek prica o tome kako je motivisao saigrace a 95% komentara o sudjenju,danu odmora vise,strancima,sad i nikad vise...Ne mogu da verujem koliko smo kao narod kompleksasi.Ko ce pamtiti sudjenje za 10 godina i da su imali amera u ekipi,da su imali dan odmora vise...pamtice se ili bolje receno ostace upisano da je 2017 Slovenija bila prvak Evrope.A zasluzeno su osvojili a da li ce jos nekad ne moze niko znati.Bili su 6x u cetvrtfinalima i eto sada su im se poslozile sve kockice,uvek su imali dobre igrace i verovatno ce ih imati i dalje.Budite bar malo neiskompleksirani.

posmatrač

pre 6 godina

sta sad mi tu nesto omalovazavamo i filozofiramo. Slovenija je osvojila bez poraza i tacka. Sve cestitke.....ostali da se u drugacijim sastavima i bolje pripreme sledeci put

Jao Mile

pre 6 godina

Kakvi kompleksi, ne mozes da verujes ... a svi zaboravili kako se dobila Litvanija na EP u Atini i Argentina na SP u Americi. Ali stvarno, uvek samo mi kukamo po sudijama i ko zna cemu ...

Jumko

pre 6 godina

@zagor Nije Djinobili nego Skonokini... Djinobili se povredio 2 dana pre, da je igrao ugazili bi nas! Ali su nam sudije pomogle hvala bogu pa smo uzeli zlato.

20:6 za goljufe

pre 6 godina

@Норис

Pa i razbila bi ih naša odbrana da su igrali Jović i Lazić, jel čitaš ti šta kaže čovek? Jedva je stajao na nogama! Izneli bi ga u grčevima da ga je bar jedan od ove dvojice čuvao. Suđenje naravno ne pominješ, Slovenci su svojim igrama zaslužili srebro jer su u finalu bili lošija ekipa od nas.

dejan petrovic

pre 6 godina

Onda ste izasli na parket... i... dali vam, dva faula u napadu, jednu tehnicku i odoste na plus 8... i tako su vam prelomili utakmicu. Ali i dalje mislim da ste odlicna ekipa.

milanbg

pre 6 godina

Jeste, ali uz pomoc sudija. Na stranu sto povredjeni Jovic nije mogao da igra, ne biste bili ni blizu pobede. Sad ste uzeli medalju i zaboravite kad ce se to ponovo desiti i to dovoljno govori o kvalitetu! S druge strane drago mi je ako je neko morao da nam otme zlato sto je to bila Slevenija, cestitke.

SrbIN

pre 6 godina

Srbi mozete samo suze ronit. Mi smo prvi Europe a vi se nadajte za cetri god mozda jer dotad videti zlata necete. Mi zlatni cetri godine ura..
(Dragi, 28. septembar 2017 15:10)

Vi ste prvi u Evropi, a mi drugi na svetu, i na Olimpijadi. Jeste li to vi ispred nas???
A da, NISTE!
Hahahahahahahahahahah

SvaK cast

pre 6 godina

Dragicu covem je majstor kosarke ,i Slovenci su igrali dobro ,al na kraju su sudije imale ogrlman uticaj na krajnji rezultat .Zato nema veze al srescemo se opet ,a oni kso prvaci Evrope ce morati ds brane to novsteceno postovanje, mislim da cemo ih tad pregaziti .

Bugarin

pre 6 godina

bugarce,, a gde je ZLATO? najjaca kosarka. zemlja a zlato nisu videli???!
(Salerno, 28. septembar 2017 14:33)

Ja sam kao mali slavio zlato iz Atine, tri dana se nisam treznio. Bio da docekam Saleta i ekupu. Onda sam slavio zlato 1997. iz Spanije. 4 dana alkohola.
Zatim Svetsko ZLATO (1998) i 6 dana pijanstva.
Onda evropsko ZLATO u Istambulu, i svetsko ZLATO u Indijanapolisu. Opet docek Bodiroge i drugara.
Sve su to MOJE reprezentazije i moja zemlja osvojile.
I da, po ocu sam Crnogorac, po majci Srbin. Obrni okreni, SRBIN SAM.
Imas primedbu na neko moje zlato????
HAHAHAHAHAHAAHAHAH
Kakv slovenija i ostala buranija....nemoj da me zasmejavas mene ti!

загор

pre 6 godina

није њихов проблем што је нама фалио овај и онај и био повређен јанко и марко... они су људи дошли како су дошли и добили свакога ко им је изашао на црту. довиђења, пријатно.
на крају у каквом је саставу изашла америка против нас онда у индијанаполису? и шта? нама то не смета да славимо ту победу, као што је и славимо. после против аргентине у финалу, на ђинобилију је био очигледан фаул у последњем нападу. судије нису свирале. ћао довиђења. некада закину нас, некада друге. ко је нама крив што наши играчи пола сезоне играју кроз повреде (калинић, недовић, теодосић), па се онда током европског сете да треба да се чувају? што наши клинци (јокић, милутинов - узгред, где је савез да штити ове играче на почетку каријере од тренера давитеља, клубова који не исплаћују зараде, менаџерских мешетара... све то клинци сами морају да изгурају, а кад изгурају, онда и савез тражи ДАЈ САД НАМА!!! свашта - шпанци се увек одазивају савезу, али зато шпански савез потури широка леђа за све своје клинце у току развоја. наши се јаве само кад им треба проценат) и не цене нешто играње за репрезенрацију? што смо се покачили са фиба? је л драгић због тога треба да нас пушта? наравно да не. не пуштамо ни ми друге.
једино је јадно што је њима победу на крају донео свежи рендолф, који је кулирао целу текму, чувао снагу и на крају пар пута одиграо 1:1 и преломио. какв рендолф и словенија. ко да ми доведемо милсапа следеће године да игра у пару са јокићем... туга.

lal

pre 6 godina

za ove koji pricaju o tome da srbija nema nijedno zlato... srbija pod tim imenom zaista nema... ali to su tehnikalije... 95. je tim bio sastavljen od 12 srba... selektor je takodje bio srbin...
a kad smo vec kod tehnikalija, zasto je ime drzave bitnije od igraca koji nastupaju za tu drzavu???
moglo bi se reci i da je npr bulatovic "naturalizovani" srbin (koliko ovo smesno zvuci pored rendolf slovenac)...
ili mozda mislite da bi scepanovic odbio da igra za tim koji se zove srbija??? rendolf je veci slovenac, nego sto je scepa srbin??? looool!!!
ili da pricamo o drobisi??? dragic je veci slovenac, nego sto je drobnjak srbin???

Milan

pre 6 godina

Ključna stvar u završnicama je skinuti pritisak sa igrača kako bi odigrali najbolje što mogu.
Nekad to urade kapiteni, nekad treneri, održe dobar govor i igrači izađu ko zapete puške bez napetosti ali sa još većim žarom i energijom.
Nažalost u našoj reprezentaciji se u finalu osetio taj veliki pritisak važnosti utakmice, takođe i sa Amerima kada smo igrali na OI.
Dakle, Đorđeviću samo mogu da zamerim što nije psihički rasteretio svoje igrače, sam Lučić je posle finala izjavio da su naši igrači bili previše nervozni ...

Vuja

pre 6 godina

Sudije gore-dole. Mi smo upali u nekavu konfuziju baš kad smo se približili na dva. Napad je tekao mučno jer nije bilo Jovića, otud lične u napadu. I ako nisu bile, najtačnije je reći da ne ih bi svaki sudija svirao, a situacije su bile na granici, sve zbog nesređenih napada. Jeste tačno, da nije svirao, a mi davali koševe iz tih napada, pobedili bi. Moglo je i tako da bude. Ostaje činjenica da su svi ti napadi bili konfuzni. Zašto, nemam pojma. Mi smo ih stigli i bez Jovića.
Sve je to mogla da izgladi odbrana. Odbrana koja je pre toga konačno zaustavila i Dragića i Dončića. Zatim je, opet ne znam zašto, došlo da strašne dekoncentracije u odbrani. Blažič i Prepelič poentiraju bez čuvara čiste šuteve, samo pretrče uz pomoć bloka do praznog mesta na terenu i šutnu. Tako smo izgubili. Po meni, sami smo krivi. Slovenija nije htela da legne (za to svaka čast), a mi kao da smo to očekivali nakon pristizanja.

Ivan

pre 6 godina

Ma šta se bre palite na ove koji tvrde da nemamo ni jedno zlato u košarci???? Pa čekajte, samo malo razmislite jesmo li se s pravom radovali svim zlatima 95, 97, 98, 01 i 02?? Jesmo naravno!! Čija je to repka na balkonu bila??? Naša naravno!! U čiji je glavni grad došla sa tim zlatom da slavi sa narodom?? U naš naravno!! I šta se onda osvrćete na ove kompleksaše koji ni drvenu medalju više neće nikada u košarci videti?? Ja slavim medalje koje moja zemlja osvoji u svim sportovima, nebitno kako se zove, bitno da je moja!! I da smo sa Albanijom ujedinjeni ja bi slavio zlato naravno jer i to bi isto bila moja država naravno!! Uživajte ljudi i iskulirajte kompleksaše!!