Sreda, 20.09.2017.

11:29

ANKETA: Da li Srbiji treba Nacionalni stadion?

Nacionalni stadion konačno postaje realnost, pošto je gradonačelnik Beograda Siniša Mali saopštio da 2018. godine počinje izgradnja.

Izvor: B92

ANKETA: Da li Srbiji treba Nacionalni stadion? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

Neka druga tema

pre 6 godina

More, ne treba nama stadion - kao nemamo ih dovoljno, pa taman da se gradi jos jedan da se politicari usput navataju jos para ispod zita - nego nam treba jedna dobra okupacija, da nas stranci nateraju da ocistimo, okrecimo i ofarbamo Srbiju, kao sto su naterali Kosovo, koje je bilo nevidjeno prljavo i zapusteno, da to uradi.
Ko ne veruje, neka ode da poseti "srce Srbije" da se uveri sam, a uzgred, bar da vidi gde je to uopste, kad su mu vec puna usta istog!

More Marko ne ori drumove !

pre 6 godina

Iako se ne zna lokacija već se govori o ( povelikoj) cifri za izgradnju , što je nonsens svoje vrste ! Za te pare se mogu srediti i ušminkati na željeni standard stadioni - Vojvodine , Zvezde i Partizana ( aerodrom Surčin ) i dovršiti stadion Radničkog u Nišu ( ostaće i nešto za povećanje ili produženje piste Niškog aerodroma , kao i za zgradu istog).
Tako da izgradnja nacionalnog stadiona nema smisla sem ispumpavanja para iz budžeta ( što i jeste glavni cilj ) ... ala ovi vole da " grade " ! Što li ? Sve prekopaše - i što treba i œto ne treba !

More Marko ne ori drumove !

pre 6 godina

Iako se ne zna lokacija već se govori o ( povelikoj) cifri za izgradnju , što je nonsens svoje vrste ! Za te pare se mogu srediti i ušminkati na željeni standard stadioni - Vojvodine , Zvezde i Partizana ( aerodrom Surčin ) i dovršiti stadion Radničkog u Nišu ( ostaće i nešto za povećanje ili produženje piste Niškog aerodroma , kao i za zgradu istog).
Tako da izgradnja nacionalnog stadiona nema smisla sem ispumpavanja para iz budžeta ( što i jeste glavni cilj ) ... ala ovi vole da " grade " ! Što li ? Sve prekopaše - i što treba i œto ne treba !

ernesto che

pre 6 godina

@ pajo

a gde ti zivis , posto ovo sto sam ja rekao vidi se na svakom koraku , zar sam nesto slagao ?!? gde ti zivis ako vidis nesto drugacije od ovoga sto sam naveo , u vucicevim bajkama , zvane bdp , vdp , mdp ,sdp !?!

darko

pre 6 godina

treba izgraditi stadion. na njemu bi igrale reprezentacije i evropske utakmice zvezde i partizana. gradnja stadiona nema veze sa tim sto nemamo bolnice i skole. oba stadiona u bg morali bi da se ruse da bi ispunili kriterijume uefa i fifa....ili da odustanemo od svega dok se ne naprave ostali objekti, a fudbal cemo igrati na strani. sto se tice ostalih gradova, sacekajte beograd, druge nema.

labud

pre 6 godina

U nekoj drugoj situciji odgovor bi bio da,po uslovom da na tom stadionu igra jedan od vecitih,kao sto kod Rumuna Dinamo igra na nacionalnom stadionu dok Steaua ima svoj moderan.Tako je trebalo biti i kod nas da je pre deset godina Partizanu dozvoljeno da gradi stadion sa svajcarcima a da je u zvezdi u medjuvremenu bila normalna uprava koja nije jurila rezultate i zaduzivala se kupovinom fudbalera na kilo vec se bavila vracanjem dugova i danas ne bi bila rupa bez dna vec bi kao klub sa najvecom navijackom bazom igrala na novom stadionu.Da ne govorim o tome sto bi,da je stadion jos ranije poceo da se gradi, Beograd verovatno dobio domacinstvo na 2-3 utakmice Evropskog 2020-te koji bi uz jedno domacinstvo nekog UEFA finala taj stadion mogao dobrim delom da otplati.Nazalost sve to je propusteno i u ovom trenutku investicija zaista i deluje kao promasena,reprezentacija vapi za izmestanjem van Beograda a ovim ce biti vezana da sve meceve igra u BG,uz kamernu atmosferu kao i do sad sto ce naravno i dalje uticati na igre repke kao domacina,a druge prilike za koriscenje stadion i nema,koncerata nema,stranci nas zaobilaze a od domacih jedino Ceca moze da napuni stadion,a sto se klupskih utakmica tice veciti uglavnom ispadaju u sezoni kupanja pa ni na to ne mozemo sigurno racunati(tesko da cemo uskoro ponoviti ovogodisnji plansman oba kluba).Sve u svemu nisam pametan,ali svakako sve je bolje od besomucnog krpljenja postojecih ruina,5 stadiona smo mogli sazidati samo od sminkanja Rajka.

nnidza

pre 6 godina

Da, na NBG, dovoljno daleko od zgrada, kafića, radnji a opet blizu Auto puta. A Marakanu i JNA poslati u penziju. Zaraditi od placeva, pokriti dugove i krenuti napred. I Arsenal se oprostio od Hajberija, Atletiko od Kalderona,... vreme je da krenemo napred. Ona Zvezda i Partizan više ne postoje. Pored ovog od prodaje napraviti dve male fudbalske Arene za 15000 ljudi. Domace utakmice na malim, derbiji i medjunarodne na velikom stadionu... Sve izolovano, da huligani nemaju gde da divljaju...

Smuleco

pre 6 godina

@Dejan: Ti si tipičan primerak Srbalja, koji neće leba da jede, ali će život da da, za fuzbala! E, pa zbog takvih smo tu gde jesmo, kao narod i država- u mulju!

Гиле

pre 6 godina

@туриста , јеси ти у праву да Барселона заради на стадиону огромне паре и кад нема утакмица. Али , из је Барселона као велики туристички град и Барселона као велики фудбалски клуб данашњицње. Мало њих се сећа Црвене звезде као шампиона или великана, а Партизана и мање. А сумњам да би смо направили архитектонско ремек дело што би привукло знатижеље. Ово је само мишљење обичног човека.

baki

pre 6 godina

Za jedno 20 g. može kada fudbal bude imao za taj period odlične i konstantne rezultate sa evropskih i svetskih prvenstava što čisto sumnjam tako da nam to netreba . Bolje te pare uložiti u Vaterpolo , odbojku , košarku karate , dzudo , veslanje i u sve druge sportove koji nas dostojno predstavljaju u rvropi i svetu .Bolje da naprave sportske hale po celoj Srbiji a ne samo u Beogradu .

RUMBLE

pre 6 godina

Marakanu preorati i napraviti moderni plastenik za proizvodnju paprike i paradajza.
JNA preorati i napraviti plastenike za proizvodnju ljutih paprika i krastavaca.
Na datim poljoprivrednim površinama zaposliti trenutno zaposlene na stadionu uz obavezno 12-točasovno vreme sa platom od 23000 dinara.Isplatu vršiti kad ima para.
Fudbal u zemlji zabraniti na rok od 25 godina.Ljude iz FSS zaposliti u Boru i Majdanpeku.
To je rešenje za ozdravljenje.

Бојан

pre 6 godina

Ако све остане као до сада...онда, продати и Маракану и ЈНА и преусмерити паре дирекно у нови стадион и додати још онолико колико је потребно за тај нови стадион! Ако се клубови приватизују...онда нека газде мисле о свему, баш нас брига!

Goli Geter

pre 6 godina

Pošto sam brži i spretniji, da citiram Batu Stojkovića, evo vam par informacija "od struke". 1. Nacionalni stadion je potreban iz više razloga, a jedan je što pašnjaci kraj Autokomande ne ispunjavaju osnovne uslove UEFA i uskoro nećemo imati gde da igramo. "Rajko Mitić" maltene i ne može da se rekonstruiše prema UEFA standardima, jer je u rupi i teško je ispuniti protivpožarne uslove. 2. Stadion treba da gradi privatni investitor, a država treba da obezbedi infrastrukturu i FSS 60 godišnjih termina (za koje plaća). FSS NIJE INVESTITOR, već jemac i korisnik! Znači, državu bi koštalo da dovuče infrastrukturu, a to pogoduje i okolini i od opšteg je značaja. 3. Niš i Novi Sad, na žalost, ne ispunjavaju uslove, jer stadion treba da "prati" 1.000 soba sa 5* i nekoliko hiljada ostalih. Samo BGto ispunjava. 4. Investitor na lokaciji može da gradi i ostale sadržaje i da celu stvar učini isplativom. Pre 4 godine je postojao investitor i lokacija (blizu aerodroma), ali je vlast to stopirala, a bilo nam je garantovano sudomaćinstvo Eura 2020. 5. Ono što ovde ozbiljno smrdi je što ne znamo lokaciju i ne znamo investitora. Ali znamo "arhitekte" 6. Idealno bi bilo da i Partizan i Zvezda napuste svoje stadione i utakmice igraju na nacionalnom stadionu, jer su te nekretnine preskupe, a političari i njihovi tajkuni su (pogotovo u slučaju Zvezde) izotimali parcele oko stadiona i tu i nema "vlasništva".

Драган

pre 6 godina

Dobar savremeni stadion kosta barem 300 miljona eur....a ja mislim za 200 Miljona mogu se dobiti 2 suoer stadiona....Zvezdin i partizanov po 100 miljona svakom na renoviranje...bili bi super stadioni.
(Benny Hill, 20. septembar 2017 14:36)

Толико кошта стадион заједно са 5* хотелом, тржним центром, пословним зградама, аквапарком или неким другим пратећим садржајем. Да је нађен инвеститор, толико би коштао комплекс на Аутокоманди на месту стадиона ЦЗ, помоћних терена и пословне зграде. Стадион "без ичега" капацитета 60.000 гледалаца не кошта више од 150 милиона.

zoran ivkovic

pre 6 godina

naravno sve je lepo sto se novo napravi ....savremeno novim stilovima gradnje ....tako i stadion .....pa koliko je samo divna arena ....super ....treba stadion naravno moderan .....ali pod hitno treba i renovirati nasa 2 najveca stadiona ....mislim da se uz dobar pristup i resenja arhitekti od jna i marakane mogu napraviti prelepi stadioni ....e problem je novac ....a sto se tice idejnih resenja za nov stadion to je lako samo treba se pokrenuti

Dejan

pre 6 godina

Ne! Potrebne su nam bolnice, škole, infrastruktura. Stadion bi Srbiji i njenoj vlasti, ovakva kakva je, trebalo da bude, poslednja rupa na svirali!!
(Smuleco, 20. septembar 2017 13:56)

Klubovi i reprezentacija da igraju utakmice u bolnicama?! Pitanje u anketi je da li je nasem fudbalu potreban stadion a ne bolnice koje su takve kakve su u mnogo boljem stanju od 99% stadiona u Srbiji.

Gde ja živim

pre 6 godina

Lično bih, ako pričamo o sportu, tražio pare za zatvorene bazene, atletske staze, dvorane za gimnastiku i tako to. U fudbal i košarku dovesti privatne investitore pa nek prave šta hoće. Da li nam treba novi stadion? Verovatno, ali mislim da sada nije neophodan i da ima važnijih stvari. To je moje mišljenje, a vi kako hoćete ionako narod nikad ne slušate. Ako ga budete pravili ili ga pravite van BG-a ili tamo porušite neki već postojeći. Ovako će samo da nagomilate zgradurine bez ikakvog reda.

hairlija

pre 6 godina

Srušiti Marakanu, JNA i Karaburmu i prodati lokacije za tržne centre (šta bi drugo)! Biće para koliko 'oćete za novi stadion!

sportman

pre 6 godina

Ako se vec ulaze novac u tu svrhu nikako nam nije potreban nacionalni stadion od 300mil. eura na kojem ce se odigrati 5 utakmica godisnje, retko kad finala raznih takmicenja ili sta vec, za koga onda pravimo za nas ili za strance, ako pravimo za nasu decu na kojem ce oni igrati i gledati fudbal onda treba napraviti 7-8 stadiona sirom Srbije za taj novac kapaciteta oko 20.000 mesta. Zasto Nis, Novi Sad, Kragujevac, Cacak, Uzice, Sabac, Krusevac, Subotica ne bi mogli da imaju stadione poput fk ferencvaros, ingolstadt, gent, korona kielce, debrecin, servete, stadione cija izgradnja bi kostala oko 40-50mil eura i bili bi kategorije 4. Samim tim bi podstakli navijace i igrace i podigli fudbal na visi nivo, cela evropa provodi vikende po fudbalskim utakmicama, a gde mi provodimo, ukinimo fudbal onda i gotovo, ima beograd vec dva stadiona renovirajte ih, nije srbija beograd...

Nele

pre 6 godina

Koliki su troskovi odrzavanja (godisnje odrzavanje stadiona Zvezde ili Partizana je oko 3mil evra). Totalno je neisplativ! Koliko ce biti zaposleno po partijskoj liniji?
I koja je svrha? Da reprezentacija odigra njihovih 4-5utakmica godisnje tamo pred polu praznim tribinama? Ili je cilj da se Zvezdi oduzme zemljiste na Autokomandi??

Benny Hill

pre 6 godina

Dobar savremeni stadion kosta barem 300 miljona eur....a ja mislim za 200 Miljona mogu se dobiti 2 suoer stadiona....Zvezdin i partizanov po 100 miljona svakom na renoviranje...bili bi super stadioni.

One night in May

pre 6 godina

Da, postoje nbacionalni stadioni i u Rumuniji, Poljskoj, Madjarskoj...

Ali svi su prvo do savrsenstva doveli svoje prethodne vece stadione, svi su njihovi veci stadioni (10 000 + gledalaca) prethodno uredjeni i prilagodjeni zahtevima UEFA - pa su tek onda pravili nacionalni.
Kuca se zida od temelja!

Srbija bi prvo trebalo da uredi ovo malo funkcionalnih stadiona sto ima - Marakana, JNA, Novi Sad, Cair...ako moze i Subotica, Kragujevac, znam da je lep u Uzicu i Gornjem Milanovcu. Da je bilo mozga ranije, ono u Smederevu je savrsen objekat za mladu reprezentaciju...

Pa tek onda nacionalni stadion - kuca se gradi od temelja!

Aлександар

pre 6 godina

Ако је за фонану од реалних 200.000 евра, наплаћено 9 пута више него што је реално, изградња стадиона је у том светлу далеко већи изазов.

Ivan

pre 6 godina

Al su zapenili ovi sto nisu potrcali u zivotu dva puta za autobusom. Kao da im zivot zavisi od toga da se ne sagradi stadion pa ovako ratoborno protestvuju. Stadion ce se sagraditi, ne da bi neko vas nervirao, nego zato sto u Srbiji ne postoji ni jedan jedini normalan stadion koji ispunjava najosnovnije standarde. Stadioni Zvezde i Partizana su rupe nad rupetinama. Nema delegacije koja je ovde gostovala, i koja se nije zgrozila stanjem stadiona na kojem su igrali.

Dzipsi@@

pre 6 godina

Koji bre Nis,Valjevo,Kraljevo.....ko ce da napuni stadion od 60,000 ljudi u tim gradovima niko i nikad.Samo Beograd dolazi u obzir i nijedan drugi grad.

Новосађанин

pre 6 godina

Не.

А зашто не, ја ћу само рећи шта треба да се уради у Новом Саду, а ако то све треба у мом Новом Саду, могу само да замислим како је у другим градовима Србије. Наведено је последица искуства стеченог док ми се отац лечио.

Средите Клинички центар Војводине. Не знам кад је последњи пут неко од Вас министара завирио у исти, али обратите пажњу на тоалете, постељину, кревете, неокречене зграде... Нема бре клинике која се не распада. Ја сам сведок да мом оцу нису имали јастук у Ургентном центру да донесу, није било чистих. Еј?

О елитном, бар тако причају, Институту за кардиоваскуларне болести нећу да причам. Оно је хаос. Хаос. Зановите људима опрему, оно са чиме раде је катастрофа.

Упуцајте те паре у здравство, задржите демотивисане људе. Имате пар ентузијаста, који ваљда воле свој посао, па истрпе све невоље са којима се суочавају. Иначе... ужас.

Turista

pre 6 godina

Ako se dobro secam, pre 7 godina platio sam 20 evra ulaznicu za stadion Nou Kamp i to kada se nije igrala utakmica. Samo moj autobus na ulaznice je potrosio nesto vise od 1000 evra a na parkingu u to vreme bilo je najmanje 20 autobusa. Obisao sam trofejnu salu, svlacionice, prodacvnice, tribinu, izasao na teren uz aut liniju, popio koka kolu i pojeo sendvic, kupio neke siutnice, ... Potrosio sam jos oko 50 evra za ta dva sata. Barcelona od ovakvih ulaznica i onoga sto [proda u prodavnicama i ugostiteljskim objektima godisnje zaradnjuje vise nego sve fabrike i hoteli u Srbiji od onoga sto ponude, prodaju i naplate u istom periodu. Hocu da kazem da ne postoji podela investicija na stadione i ostale namene nego podela na investicije koje su profitabilne i na one koje nisu. Ako drzava ima viziju i program da ulozi velike pare u sport (infrastrukturu, sportiste, marteting, ...), imace i veliki profit. U suprotnom, bolje da se sport zabrani i to na svim nivoima.

arnold

pre 6 godina

Pitanje svrhe nacionalnog fudbalskog stadiona moze da postavi samo neko ko ne prati sport, to jest fudbal. Raspali stadioni Zvezde i Partizana su ne samo sramota vec ce uskoro biti izbaceni iz upotrebe.

Staridz

pre 6 godina

Kakav smo narod auu. Za informaciju pametnih srba koji sve najbolje znaju. Bio sam u Trnavi, gradu osam puta manjem od Beograda i video njihov stadion, malo kad bi srbi videli sveta verovatno bi im bilo jasno zasto Srbiji treba nov fudbalski stadion. Ja podrzavam i jedva cekam da pocni radovi na izgradnji mozda i najlepseg stadiona u istocnoj evropi.

Aleksandar

pre 6 godina

Treba napraviti stadion ali da bude multifunkcionalan. Atletika, fudbal, pokriven skroz, pa koncerti, košarka kao u Francuskoj, odbojka kao u Poljskoj. Po meni treba da bude nalik na Berlinski i Kijevski stadion samo skroz pokriven.

alex

pre 6 godina

Naravno da je potreban. Potrebno je i ostalo što neki pominju, ali FSS ne gradi škole, bolnice i vrtiće, nego država. Osim toga stadion će se svakako isplatiti i u turističkom i u sportskom smislu, a i ugled Beograda će podići na viši nivo. Zato mislim da je besmisleno što pojedinci odmah skreću pažnju na potrebnije stvari, jer FSS je investitor.

Talicni

pre 6 godina

Dosta vise gradnje samo u Beogradu!
Nis ima i aerodrom i auto-put. Otvorice se nova radna mesta, a tamo ce sigurno biti i vise gledalaca nego u Beogradu.

chemistry

pre 6 godina

Prekopotreban nam je nov stadion. Marakana smesno izgleda i sramota je da reprezentacija igra na njoj. Ako ce izgledati ovako kao na slici, bice to novi simbol Beograda!

Партизановац

pre 6 godina

Наравно да је потребан нови велелепан стадион.Букурешт, Скопље, Астана, Баку, Истанбул, Албанија, Мађарска, Словенија, Украјина ...сви имају нове стадионе, да не причамо о западу и МНОГО нових стадиона у Русији.За толико има држава овде.

Smuleco

pre 6 godina

Ne! Potrebne su nam bolnice, škole, infrastruktura. Stadion bi Srbiji i njenoj vlasti, ovakva kakva je, trebalo da bude, poslednja rupa na svirali!!

V.

pre 6 godina

Te pare bolje da date vaterpolistima, odbojkasima, kosarkasima, rukometasima, kajakasima i ostalim sportistima/savezima (I devojke da dobiju svoj deo naravno)! Ionako prave rezultate bez prebijenog dinara, Sta li bi radili kada bi im malo para dali? :)

Milan KG

pre 6 godina

Srpska posla....pa naravno da je potreban jer to nije samo stadion vec i turisti, reklama, novac....Milim da je jospotrebniji jedan pravi autodrom napraviti jer to donosi lovu svake nedelje....i naravno bilo bi lepo da jednom se nesto napravi van Beograda....dosta je bilo, ne ide i Beograd na vodi i stadion, uz ovo prvo ide neki bazen...

Darko iz Liona

pre 6 godina

Pa valjda da treba nacionalni stadion zato sto danas sportisti su najveci ambasadori svake zemlje, svaki zna koh eh Ronaldo a retki su ljudi kojih poznaju ime predsednika Portugalije. Zato kao svaki radnici treba im odlicne uslove da bi nasi fudbaleri odradili sto bolje njin posao. Posle razumem i nezadovojlnih makar sta radis i kako izgledas, uvek ima neki da se buni onda...

veliki strumf

pre 6 godina

Neophodan nam je novi stadion, ali prioritet treba da budu bolnice, skole, vrtici... Kada se bolnice osavremene, bar okrece i postave "ljudski" kreveti, kada se makar srede toaleti po skolama, a ne da roditelji kupuju i doniraju sve i svasta, kada se vrtici modernizuju - neka se napravi i stadion. Naravno, isplatice se on kroz nekoliko godina, ali u ovom trenutku nije prioritet.

Obelix

pre 6 godina

Nadjite mi jednu drzavu gde nacionalni stadion nije u glavnom gradu. London, Brisel, Rim, Pariz, Bukurest... Pricam o NACIONALNIM stadionima. Ostavite me te price moze, ali samo da nije u Beogradu. Znaci ako je u Beogradu, onda ne moze. Boze mentaliteta i razmisljanja... Moje je misljenje da nama ne treba novi stadion. Ako vec hoce da ulazu pare, neka srede JNA i Rajka, a ostatak para neka uloze u stadione po Srbiji. Glupo je, tuzno i zalosno da Nis ne moze da ugosti reprezentaciju. Kragujevac takodje, Uzicu jako malo nedostaje (mislim da fale kabine za TV komentatore), jedino NS sto moze. Stadion u Jagodini ne racunam, ono je nedovrseno ruglo. Mozda jos Krusevac, ali kada bi imao normalnu travu. Znaci novi stadion ne, srediti postojece.

za gradnju!

pre 6 godina

Da! Samo nek se gradi i uredjuje. Jer ako ga ne sagrade pare ce netragom nestati. Dakle, bolje je imati stadion nego nemati stadion i nemati pare!!!

ja

pre 6 godina

Ne, Srbija već ima nacionalni stadion u vojnom vlasništvu - treba uzeti stadion od Vojske i zauzvrat im izgraditi stanove, kako bi se poboljšao standard pripadnika Vojske. Od ostatka para renovirati i proširiti taj stadion i prilagoditi ga i za atletiku. Naravno, svim korisnicima istog odrediti kiriju u skladu sa tržišnim principima i vrednošću stadiona nakon renoviranja. Em bi koštalo manje, em bismo dobili još jedan lep stadion u zemlji, em bi se okoristili i atletičari, em bi ta investicija otplaćivala sama sebe...

osam tona boje

pre 6 godina

Renovirati postojece, a ne graditi novo.
Nemamo toliko, novca, iako nam je nikad bolje.
Kad budu davali rezultate u kontinuitetu kao reprezentacija, razmisliti o izgradnji

Лесандар

pre 6 godina

За те паре реновирати Маракану,ЈНА, Карађорђе,Чаир,Чика Дачу и друге. Уместо једног стадиона,добити десетак. Није Србија само Београд.

Turista Nudista

pre 6 godina

aloo ljudi za te pare mogu da se renoviraju i modernizuju i marakana i jna (cak i da povecaju kapacitet) , omladinski stadion ceo da se sredi , karadjordje isto da se poveca,kao i jos par stadiona...i eto onda cak i kandidature za neko evropsko prvenstvo...

my way

pre 6 godina

Zaista ne vidim svrhu. I stadioni Zvezde i Partizana su nacionalni bas kao i klubovi, bolje ih je obnoviti nego praviti treci. Da li se racuna sa tim da nakon privatizacije reprezentacija nece imati gde da igra? Nisam u materiji, ali mislim da se u svetu to resava na drugi nacin. Nama trebaju bazeni za vaterpolo i plivanje, ledene hale za hokej i klizanje, uslovi za atletiku i dr. sportove, a ne toliko fudbalskih stadiona u Beogradu. Da se kandidujemo npr. za neko EP vrlo malo nam znaci, jer se ne moze vise grupa u jednom gradu igrati, a i da moze glupo je.

40+

pre 6 godina

DA,TREBA NAM NOVI STADION! Razumem ljude iz N.Sada, Niša, Kruševca itd.. Ali koliko znam NACIONALNI STADIONI SU U PARIZU I LONDONU,A NE U MONPELJEU ILI BIRMINGEMU..

Милан

pre 6 godina

Треба, али дати да на њима играју и Партизан и Звезда, а њихове стадионе вратити држави и приходовати од продаје тих локација део трошкова за изградњу националног.

Duško

pre 6 godina

Naravno da treba. Ovde ne treba uplitati politiku. Uvek može da se kaže da je nešto drugo prioritet. Moja lista bila bi preduga. Taj stadion će nam služiti na čast i podići samopoštovanje. Zato i postoje različiti resori pa neka svako vodi računa o svom. Zdravstvo, zdravstvu. Sport, sportu... Mi kao sportska nacija treba da ulažemo u infrastrukturu, i ne samo kada je u pitanju ovaj stadion. Treba svi gradovi i mesta da sređuju svoje lokalne objekte a država da im pomaže u tom.

kladzom do bola

pre 6 godina

treba nam ljudi ama bas sve . da se renoviraju , skole , vrticu , putevi , bolnice , mostovi a trbeba nam i taj stadion . Bg treba i metro inace ce stanovnici jednoga dana na sede na krovovima gsp vozila .sve nam treba kako smo ziva beda . kada bih vam rekao da sam bio u teheranu i da mi se cina da je tamo manja guzva u prevozu , niko mi ne bi verovao , ne bi ni ja , da nisam video svojim ocima .

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovde je ključno pitanje da li naša zemlja želi da postane članica Evropske unije!
Ogromna većina normalnog sveta zavidi našoj zemlji na evropskom putu i težnji da postane članica ekskluzivnog kluba, kluba ekonomski najjačih zemalja na svetu gde vladaju standardi koji donose blagostanje građanima!

Naša zemlja kao članica Evropske unije mora da ide u skladu sa visokim kvalitetom u svim sferama života, a u ovom slučaju Nacionalni stadion „Veliko ratno ostrvo“ bi u fudbalu predstavljao spektakularan simbol Republike Srbije, članice Evropske Unije!

Fudbal je naravno daleko ispred malih sportova, ostvaruju se džinovski prihodi koji sami po sebi daju signal našim rukovodiocima u kom pravcu treba da se razvija naša zemlja!
Dovoljno je analizirati samo period jul-septembar 2017. i sve postaje savršeno jasno! Prihodi u pomenutom periodu:
- FK Partizan 20m€
- FK Crvena zvezda 15m€
- Reprezentacija, plasman na Mundijal u Rusiju, 15m€

Dakle, za samo tri meseca prihodi od fudbala iznose astronomskih 50m€!
Pedeset miliona evra za tri meseca!
Malo je jedan Nacionalni stadion! I reprezentacija i Zvezda i Partizan treba da dobiju nove stadione!

Herr

pre 6 godina

Zelim samo da prokomentarisem, da kad se igralo u Makedoniji svi ste smarali kako su oni 1000 godina ispred nas po pitanju stadiona. Kako je nas fudbal smesan i sve se raspada i igramo na njivama. A sad dodje vreme da se pravi novi stadion i svi opet kukate i zalite se. Aj ljudi odlucite, zelite da zaostajemo za drugim zemljama ili da napredujemo ?

pozdrav sa krova

pre 6 godina

Po meni je nacionalni stadion bacanje para. 150 miliona evra, ako se dobro sećam, a odigra se 4-5 utakmica godišnje, Neko prvenstvo u atletici i to je sve. Oko 350 dana godišnje stadion će biti prazan.
Taj novac je isplatljivije uložiti u renoviranje stadiona i terena svih fudbalskih klubova, pa će se i poseta u domaćim ligama povećati, što donosi eći prihod. Deo može poslužiti i za finansijsku konsolidaciju klubova, kako bi sami zarađivali novac preko Uefinih takmičenja.
U prvom slučaju se nikada neće vratiti uloženi novac, dok je u drugom slučaju to izvodljivo za manje od 10 godina. Reprezentacija ima gde da igra, a organizacija nekog prvenstva donosi novac ali su 3-4 stadiona osrednjeg kvaliteta malo za konkurs.

Zeleznik u transu zbog dresa

pre 6 godina

NARAVNO DA TREBA! Pa cak i Makedonci i Rumuni imaju nov stadion a sto ne bi i mi imali? Slazem se da ima i precih stvari od toga ali posto znam da ce te pare vec nekom od tajkuna zavrsiti u dzep onda bolje da imamo nov stadion nego nista nemati ni stadion a ni pare ne bi videli..

Keza

pre 6 godina

Treba srediti postojece za taj novac i oziveti fudbalske centre. Karadjordje, Cair, Cika Daca, JNA, Rajko. Doterati ih po svim uefa standardima da bi mogle da se igraju medjunarodne utakmice i izgraditi im trening kampove za decu. To je ulaganje u buducnost.

Glas razuma

pre 6 godina

"Srbija" je širok pojam. Nigde na planeti stadion se ne gradi za zaposlene u industriji, zdravstvu, kulturi, obrazovanju, nauci, trgovini, poljoprivredi, predškolskim ustanovama, ... i tim ljudima stadion sigurno ne treba kao što ne trebaju Vembli i Nou Kamp ovoj kategoriji ljudi u Velikoj Britaniji i Španiji i kao što fudbalerima i atletičarima ne trebaju fabrike, pozorišta, muzeji ili poljoprivredna dobra ali to ne znači da isti objekti ne trebaju da postoje.

Stadioni služe za sportske manifestacije. Fabrike služe za proizvodnju. Prodavnice služe za prodaju. Niti se u fabrikama mogu igrati utakmice, niti se na stadionima može organizovati proizvodnja ili obrazovni proces.

Ovakvi kakvi su stadioni ne ispunjavaju evroske standarde za međunarodne utakmice i nov, savremeni stadion ne može imati alternativu za ovu namenu u vidu železničke stanice, fabrike, tržnog centra ili crkve. UEFA i FIFA ne dozvoljavaju.

Da li su stadioni protrebni ili ne pitajte one koji se bave sportom. O tome da li su potrebne nove škole pitajte ljude koji rade u prosveti. O tome da li su potrebne nove bolnice pitajte zdravstvene radnike. ... Kada se u ovoj zhemlji budu pitali isključivo ljudi koji su kompetentni za svoju oblast, biće nam svima bolje.

BusDriver

pre 6 godina

Naravno da treba ali ovom trenutku mislim da ima mnogo važnijih i prečih stvari od toga,samo je pitanje šta je za nijh prioritet...a neverujem da je to stadion.

Crvena Zvezda 1913

pre 6 godina

NE,NE I NE!
Bacanje novca u nešto što je nepotrebno!
Stadioni postoje,na dobrim mestima,solidnog stanja i lako ih je dovesti u odlično stanje sa mnogo manje novca od onoga što je potrebno investirati u novi stadion.
Mislim da je krajnji cilj oteti zemljište CZ i PAR,objediniti oba kluba na jedan stadion a sadašnje stadione prodati i od toga izgraditi nac.stadion!
Osim pranja novca i uzimanja masnih provizija u džepove stranke i političara koji ovo sprovedu u delo,ne postoji ozbiljan razlog za izgradnju novog stadiona!

boris

pre 6 godina

NE! Srbija ima već dva stadiona koja mogu i biti nacionalna promenom vlasništva, zajedničkim upravljanjem sa gradom ili državom. Bolje da se srede ta dva stadiona jer u suprotnom će se raspasti svakako.

dejan

pre 6 godina

"Bolje da su novac dali Zvezdi i Partizanu" Ova vam je najbolja. Posle se čude svi što se ovi timovi zovu državnim projektima. Zašto ne bi napisali "Bolje da su novac dali Vojvodini i Napretku"?

Terenac

pre 6 godina

Naravno da joj ne treba. Reprezentacija ima gde da igra i ne mora uvek bas Beograd koji uzgred budi receno vec ima dva veca stadiona. Od tih 150 miliona izdvojiti nesto para da se okreci i obnovi Marakana i sta li vec treba na JNA.
Ostatak novca u infrastrukturu ove zemlje. Jel moguce da ne postoji autoput u ravnici do Vrsca? Zavrsite konacno put kroz Grdelicu i taj ceo istocni krak do Bugarske. Zavrsite ceo put BG-Cacak. Onda i do Pozege. Pogledajte kako ideje same naviru kad se ima para.

Shogun

pre 6 godina

Ne obnoviti stadione vecitih i uloziti u jedan ili dva stadiona u unutrasnjosti. Recimo da Nis ima jedan solidan stadion za nase uslove od 20'000-30'000, moze da ugosti reprezentaciju i bice puniji nego u Bgd, isto moze svake 3-4 godine da ugosti finale kupa. Ovako treci stadion u okolini Bgd-a je cist promasaj i bacanje para.

Dragan

pre 6 godina

Kolika gomila gluposti i demagogije na jednom mjestu. Stvar je do bola jednostavna da nemoze biti jednostavnija. Za najdalje 5 godina sa postojecim stadionima koji su ko zna koliko puta renovirani evropske utakmice se nece moci igrati u Srbiji. Pa onda lijepo Partizan i Zvezda a i reprezentacija kao u ratna vremena domacini u Solunu, Budimpesti a sada moze i u Skoplju. Fudbal se na ovim prostorima uvijek igrao i igrace se, kako samo brzo zaboravismo "novozelandjane". Mozda bi trebalo da kao domacini igramo bas na Novom Zelandu, tamo nas je bas islo. Sto se tice ugradjivanja toga je kod nas uvijek bilo i bice, bez obzira vladali plavi ili zuti, lijevi ili desni, ugradjuju se svi kad nabavljaju drvenu olovku za prvacica (hocemo li zbog toga ukinuti skolstvo?), a da nece na
ovako kapitalnim projektima. Zato stadion mora da se gradi, naravno jedan za sve medjunarodne utakmice, sto prije to bolje.

Svarog

pre 6 godina

Postavlja se pitanje isplativosti takvog objekta odnosno posle koliko vremena može da se vrati uloženo. Ako će se igrati par utakmica samo godišnje za potrebe reprezentacije, to je neisplativ objekat koji će brzo propasti.
Bolje za te novce srediti, ali baš lepo srediti 10-15 stadiona u zemlji, od Subotice do Niša jer Beograd nije Srbija. Na taj način se doprinosi i razvoju svakog grada sa takvim stadionom. Zašto makedonci, na koje se FSS poziva, nisu napravili nov stadion, već su sredili njihov postojeći? Zato što nemaju para na bacanje, a našima svaka investicija u novo predstavlja prostor za ugradnju

ernesto che

pre 6 godina

pa sve smo postigli , bolnice su renovirane - raspadaju se , nema opreme , inkubatora , skole su polovina u ocajnom stanju, petevi - sta reci a ne zaplakati , ogroman broj prigradskih naselja nema vodu i kanalizaciju a kamo li dalje , zavrsipi smo sve velike auto puteve , napravili smo i beograd na vodi i metro ,sve i sad smo stigli do stadiona na kome ce se odigrati desetak- petnaest utakmica . duci je stoprocentno u pravu , bitna je zabava , zamazati oci , dusevna hrana . naravno , zemlja , to jes narod ce se zaduziti , zavisno od stadiona , ali danas je skoro nemoguce napraviti stadion bez 100-150 miliona , dokle ce se trpeti ovaj zulum , nejasno je .

Džoni

pre 6 godina

Ako bi se pravio onda da i Zvezda i Partizan igraju na njemu a njihove srušiti i od para za zemljište isplatiti taj novi stadion, ili te pare namenjene za novi stadion uložiti u renoviranje JNA i Marakane da ispune sve uslove za Evro takmičenja, ali uložiti i u ostale stadione po Srbiji da se dovedu u pristojno stanje. Najbolja i najisplativija varijanta bi bila ova prva. Najgora varijanta je novi stadion samo za reprezentaciju par kvalifikacionih utakmica godišnje i neko eventualno UEFA finale jednom u 10 godina.

Gajic

pre 6 godina

Ne treba graditi novi stadion. Renovirati dva postojeće u Beogradu i modernizovati. Zamislite, taj novi, dva postojeća, + cukin i nekoliko manjih u bg, zar je to sve potrebno???

Blok 63

pre 6 godina

@vujadinjeremic
Pa to je i poenta ove kombinacije.
Polako ce preseliti Partizan i Zvezdu na "nacionalni stadion", a kad sruse stadione istih, uzece brdo para na gradjevinskom zemljistu.
Zivi bili pa videli.

vujadin Jeremić

pre 6 godina

Još jedna budalastina i samo nam to fali. Realno Bg treba da ima JEDAN stadion koji bi delili Zvezda, Partizan i Repka. Na 2 ogromna stadiona imate maksimalno 5-6 utakmica kada je pun, a 360 dana u godini zvrje prazni, trule i propadaju. Napravite nacionalni ali rasprodajte ova dva i napravite od tih klubova vrhunske koji redovno igraju LŠ.

očigledno

pre 6 godina

Bolje da se obnove vec postojeci stadioni, ali ne samo u BG, vec i u ostalim gradovima, uskoro nasi stadioni nece ispunjavati ni minimalne uslove za kvalifikacije u Evropi...

Bil Mez

pre 6 godina

Da, ako poruse oba raspala, i zvezdin i jna, prodaju lokaciju za velike novce, podmire sa tim troskove izgradnje i jos im ostane za nekoliko plivalista, cisto da podrze neki sport u kome smo uspesni i redovno osvojimo medalju

Blue Moon 509

pre 6 godina

Ako zamislimo da živimo u zemlji u kojoj nema većih problema u kojoj je sve uredjeno, onda nam stadion itekako treba, davno je bila 1945 godina.

o m k (dib)

pre 6 godina

Lično, mislim da je jako potreban, objadniću zašto:
- za unapređenje sportske infrastrukture
Svi stadioni su nam srednje-loši i treba nam uredan stadion za reprezentaciju i druge prilike
- što se tiče toga da je ovo gubljenje para (pola troškova isplaćuje UEFA, a druga polovina koju mi plaćamo nije velika i isplatiće se kroz neko vreme
- jedino što se mora ispuniti jeste da krov bude zatvoriv, jer to je sad standard i pri tom mogli bi da se igraju sportovi u zatvorenom na tom stadionu/ areni i da stadion bude na Novom Beogradu, jer u starom delu više nema mesta..
Taj stadion ne treba da pripada ni CZ ni Partizanu, nek ima status Wembley-a, jer oni imaju svoje stadione i istoriju na njima.
Zamislite 60,000 ljudi na evroligaškom košarkašom meču ili odbojkaškom (kao u Poljskoj)
Iz navedenog se vidi da se isplati, naravno ima prečih stvari i da se ovim malo kampanja zahuktava u Beogradu, ali okvirno sam za nacionalni stadion!

vrući pas

pre 6 godina

Loša Vam je anketa. Treba razmisliti da li novi stadion ili sa tim novcima pokušati renovirati stadione Zvezde, Partizana, Vojvodine i Radničkog iz Niša i da se ti stadioni naravno kasnije bezuslovno koriste i u reprezentativne svrhe. Takođe, dobijaju se stadioni sa kojima se možda kasnije može aplicirati za neko udruženo EP.

Bane

pre 6 godina

A gde ce biti? Pa u Beogradu naravno! Ili ga napravite u Zrenjaninu ili Nisu ili napravite vasu Beogradsku ligu pa se igrajte fudbala do mile volje i to sve od poreza Beogradjana.

Na ovom projektu ce mununti pare i kurta i murta. Ima da bude najskuplji stadion u Evropi.

Sominho

pre 6 godina

Lepo je rečeno da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svetu! Sporedna, lepo stoji, a šta ćemo sa najbitnijom Srbijo moja. Trenutno mi deluje isto kao i fontana na slaviji, pranje para.

Aleksa

pre 6 godina

Da su pametni da sruse oba stadiona u Beogradu i na mestu jednog sagrade vrhunski multifunkcionalan prostor koji ce izmedju ostalog imati i stadion...vlasnistvo 2/4 fudbalski klubovi, 1/4 FSS, i 1/4 grad...kad moze Milan, Amsterdam ili Minhen, moze i Beograd...sve ostalo je bacanje para...

slobodan

pre 6 godina

Da se ne lazemo: Reprezentacija je u Srbiji sa navijacke strane tek na 3. mestu, posle Zvezde i Partizana. Drugacija je situacija, nego u recimo Hrvatskoj. Dakle, reprezentacija moze napuniti stadion jednom u dve godine (koliko traje ciklus kvalifikacija). Evo, recimo, u ovim kvalifikacijama stadion nije bio pun nijednom. Mozda ce biti u poslednjem kolu protiv Gruzije, ali tesko i tada. E, sad, kaze gradonacelnik daj da gradimo stadion da se igra finale Lige Evrope ili Lige Sampiona. I kad se odigra, sta posle? Jedino ako mu je namena za organizovanje koncerata Ace Lukasa, Cece i Jece, to je druga stvar. Ali ako pricamo o fudbalu-totalni besmisao. Umesto tih 150 miliona, bolje uloziti u Marakanu i JNA po 10-15 mil., srediti ih da lice na nesto i imati dva sasvim pristojna stadiona, a ostatak para iskoristiti za bilo koju drugu pametnu stvar, da ne nabrajam sada, ima ih milion. Volim i ja fudbal, ali nisam za ovo. Moj odgovor je definitivno-NE!

Dzoni

pre 6 godina

Aman ljudi kakav crni stadion. Cak i da zaobidjemo pricu oko toga gde je novac potrebniji, ovo nema smisla. Fudbal kod nas nikada nece biti na nekom visem nivou dokle god klubove i Savez vode ljudi koji ih vode. Secate li se kad su Marakana ili JNA bili poslednji put puni kad igra reprezentacija? Samo kad se slavi odlazak na neko prvenstvo (sto se desava jednom u dekadi) i kad dolaze Hrvatska, Bosna ili Albanija. Ovo zadnje dovoljno govori koliko je ljudima stalo "do fudbala". Ako su te pare vec namenjene u fudbalske svrhe bolje napravti stotine igralista sirom Srbije da deca ne sede uz televizore i kompjutere ili sponzoriste skole fudbala. Kolko telentovane dece propadne jer roditelji ne mogu da izdvoje po 2000-3000 mesecno za treninge. Tek kad se postave osnove i pocnemo sa uspesima u kontinuitetu u svim uzrastima kao u kosarci mozemo pricati o ovakvim temama.

Chairman Mao

pre 6 godina

Ovo je idealna situacija za privatizaciju vecitih rivala.Izgradi se nacionalni stadion u Surcinu,a Marakana I JNA se sruse I naprave se poslovno stambeni kompleksi.Taman ce Zvezda I Partizan ocistiti dugove,a ako nesto ostane mogu da uloze u igracki kadar ili da zadrze kapital za operativne troskove.Po principu Intera I Milana bi delili taj novi stadion,a i reprezentacija bi igrala na njemu.

glog

pre 6 godina

Znaci mi smo stvarno neverovatan narod. Kad se igrala ona utakmica u Skoplju svi su pricali kako jedna Makedonija ima bolji stadion od nas, kako smo zaostali, a onda kad ovi nasi hoce da ga izgrade onda ma sta ce nam stadion , samo neki izgovori opet. Ne znamo sta hocemo.

Dzoni

pre 6 godina

Aman ljudi kakav crni stadion. Cak i da zaobidjemo pricu oko toga gde je novac potrebniji, ovo nema smisla. Fudbal kod nas nikada nece biti na nekom visem nivou dokle god klubove i Savez vode ljudi koji ih vode. Secate li se kad su Marakana ili JNA bili poslednji put puni kad igra reprezentacija? Samo kad se slavi odlazak na neko prvenstvo (sto se desava jednom u dekadi) i kad dolaze Hrvatska, Bosna ili Albanija. Ovo zadnje dovoljno govori koliko je ljudima stalo "do fudbala". Ako su te pare vec namenjene u fudbalske svrhe bolje napravti stotine igralista sirom Srbije da deca ne sede uz televizore i kompjutere ili sponzoriste skole fudbala. Kolko telentovane dece propadne jer roditelji ne mogu da izdvoje po 2000-3000 mesecno za treninge. Tek kad se postave osnove i pocnemo sa uspesima u kontinuitetu u svim uzrastima kao u kosarci mozemo pricati o ovakvim temama.

vujadin Jeremić

pre 6 godina

Još jedna budalastina i samo nam to fali. Realno Bg treba da ima JEDAN stadion koji bi delili Zvezda, Partizan i Repka. Na 2 ogromna stadiona imate maksimalno 5-6 utakmica kada je pun, a 360 dana u godini zvrje prazni, trule i propadaju. Napravite nacionalni ali rasprodajte ova dva i napravite od tih klubova vrhunske koji redovno igraju LŠ.

Aleksa

pre 6 godina

Da su pametni da sruse oba stadiona u Beogradu i na mestu jednog sagrade vrhunski multifunkcionalan prostor koji ce izmedju ostalog imati i stadion...vlasnistvo 2/4 fudbalski klubovi, 1/4 FSS, i 1/4 grad...kad moze Milan, Amsterdam ili Minhen, moze i Beograd...sve ostalo je bacanje para...

Лесандар

pre 6 godina

За те паре реновирати Маракану,ЈНА, Карађорђе,Чаир,Чика Дачу и друге. Уместо једног стадиона,добити десетак. Није Србија само Београд.

RUMBLE

pre 6 godina

Marakanu preorati i napraviti moderni plastenik za proizvodnju paprike i paradajza.
JNA preorati i napraviti plastenike za proizvodnju ljutih paprika i krastavaca.
Na datim poljoprivrednim površinama zaposliti trenutno zaposlene na stadionu uz obavezno 12-točasovno vreme sa platom od 23000 dinara.Isplatu vršiti kad ima para.
Fudbal u zemlji zabraniti na rok od 25 godina.Ljude iz FSS zaposliti u Boru i Majdanpeku.
To je rešenje za ozdravljenje.

slobodan

pre 6 godina

Da se ne lazemo: Reprezentacija je u Srbiji sa navijacke strane tek na 3. mestu, posle Zvezde i Partizana. Drugacija je situacija, nego u recimo Hrvatskoj. Dakle, reprezentacija moze napuniti stadion jednom u dve godine (koliko traje ciklus kvalifikacija). Evo, recimo, u ovim kvalifikacijama stadion nije bio pun nijednom. Mozda ce biti u poslednjem kolu protiv Gruzije, ali tesko i tada. E, sad, kaze gradonacelnik daj da gradimo stadion da se igra finale Lige Evrope ili Lige Sampiona. I kad se odigra, sta posle? Jedino ako mu je namena za organizovanje koncerata Ace Lukasa, Cece i Jece, to je druga stvar. Ali ako pricamo o fudbalu-totalni besmisao. Umesto tih 150 miliona, bolje uloziti u Marakanu i JNA po 10-15 mil., srediti ih da lice na nesto i imati dva sasvim pristojna stadiona, a ostatak para iskoristiti za bilo koju drugu pametnu stvar, da ne nabrajam sada, ima ih milion. Volim i ja fudbal, ali nisam za ovo. Moj odgovor je definitivno-NE!

Bane

pre 6 godina

A gde ce biti? Pa u Beogradu naravno! Ili ga napravite u Zrenjaninu ili Nisu ili napravite vasu Beogradsku ligu pa se igrajte fudbala do mile volje i to sve od poreza Beogradjana.

Na ovom projektu ce mununti pare i kurta i murta. Ima da bude najskuplji stadion u Evropi.

dejan

pre 6 godina

"Bolje da su novac dali Zvezdi i Partizanu" Ova vam je najbolja. Posle se čude svi što se ovi timovi zovu državnim projektima. Zašto ne bi napisali "Bolje da su novac dali Vojvodini i Napretku"?

Blue Moon 509

pre 6 godina

Ako zamislimo da živimo u zemlji u kojoj nema većih problema u kojoj je sve uredjeno, onda nam stadion itekako treba, davno je bila 1945 godina.

glog

pre 6 godina

Znaci mi smo stvarno neverovatan narod. Kad se igrala ona utakmica u Skoplju svi su pricali kako jedna Makedonija ima bolji stadion od nas, kako smo zaostali, a onda kad ovi nasi hoce da ga izgrade onda ma sta ce nam stadion , samo neki izgovori opet. Ne znamo sta hocemo.

o m k (dib)

pre 6 godina

Lično, mislim da je jako potreban, objadniću zašto:
- za unapređenje sportske infrastrukture
Svi stadioni su nam srednje-loši i treba nam uredan stadion za reprezentaciju i druge prilike
- što se tiče toga da je ovo gubljenje para (pola troškova isplaćuje UEFA, a druga polovina koju mi plaćamo nije velika i isplatiće se kroz neko vreme
- jedino što se mora ispuniti jeste da krov bude zatvoriv, jer to je sad standard i pri tom mogli bi da se igraju sportovi u zatvorenom na tom stadionu/ areni i da stadion bude na Novom Beogradu, jer u starom delu više nema mesta..
Taj stadion ne treba da pripada ni CZ ni Partizanu, nek ima status Wembley-a, jer oni imaju svoje stadione i istoriju na njima.
Zamislite 60,000 ljudi na evroligaškom košarkašom meču ili odbojkaškom (kao u Poljskoj)
Iz navedenog se vidi da se isplati, naravno ima prečih stvari i da se ovim malo kampanja zahuktava u Beogradu, ali okvirno sam za nacionalni stadion!

ernesto che

pre 6 godina

pa sve smo postigli , bolnice su renovirane - raspadaju se , nema opreme , inkubatora , skole su polovina u ocajnom stanju, petevi - sta reci a ne zaplakati , ogroman broj prigradskih naselja nema vodu i kanalizaciju a kamo li dalje , zavrsipi smo sve velike auto puteve , napravili smo i beograd na vodi i metro ,sve i sad smo stigli do stadiona na kome ce se odigrati desetak- petnaest utakmica . duci je stoprocentno u pravu , bitna je zabava , zamazati oci , dusevna hrana . naravno , zemlja , to jes narod ce se zaduziti , zavisno od stadiona , ali danas je skoro nemoguce napraviti stadion bez 100-150 miliona , dokle ce se trpeti ovaj zulum , nejasno je .

Новосађанин

pre 6 godina

Не.

А зашто не, ја ћу само рећи шта треба да се уради у Новом Саду, а ако то све треба у мом Новом Саду, могу само да замислим како је у другим градовима Србије. Наведено је последица искуства стеченог док ми се отац лечио.

Средите Клинички центар Војводине. Не знам кад је последњи пут неко од Вас министара завирио у исти, али обратите пажњу на тоалете, постељину, кревете, неокречене зграде... Нема бре клинике која се не распада. Ја сам сведок да мом оцу нису имали јастук у Ургентном центру да донесу, није било чистих. Еј?

О елитном, бар тако причају, Институту за кардиоваскуларне болести нећу да причам. Оно је хаос. Хаос. Зановите људима опрему, оно са чиме раде је катастрофа.

Упуцајте те паре у здравство, задржите демотивисане људе. Имате пар ентузијаста, који ваљда воле свој посао, па истрпе све невоље са којима се суочавају. Иначе... ужас.

Smuleco

pre 6 godina

@Dejan: Ti si tipičan primerak Srbalja, koji neće leba da jede, ali će život da da, za fuzbala! E, pa zbog takvih smo tu gde jesmo, kao narod i država- u mulju!

Smuleco

pre 6 godina

Ne! Potrebne su nam bolnice, škole, infrastruktura. Stadion bi Srbiji i njenoj vlasti, ovakva kakva je, trebalo da bude, poslednja rupa na svirali!!

vrući pas

pre 6 godina

Loša Vam je anketa. Treba razmisliti da li novi stadion ili sa tim novcima pokušati renovirati stadione Zvezde, Partizana, Vojvodine i Radničkog iz Niša i da se ti stadioni naravno kasnije bezuslovno koriste i u reprezentativne svrhe. Takođe, dobijaju se stadioni sa kojima se možda kasnije može aplicirati za neko udruženo EP.

Crvena Zvezda 1913

pre 6 godina

NE,NE I NE!
Bacanje novca u nešto što je nepotrebno!
Stadioni postoje,na dobrim mestima,solidnog stanja i lako ih je dovesti u odlično stanje sa mnogo manje novca od onoga što je potrebno investirati u novi stadion.
Mislim da je krajnji cilj oteti zemljište CZ i PAR,objediniti oba kluba na jedan stadion a sadašnje stadione prodati i od toga izgraditi nac.stadion!
Osim pranja novca i uzimanja masnih provizija u džepove stranke i političara koji ovo sprovedu u delo,ne postoji ozbiljan razlog za izgradnju novog stadiona!

veliki strumf

pre 6 godina

Neophodan nam je novi stadion, ali prioritet treba da budu bolnice, skole, vrtici... Kada se bolnice osavremene, bar okrece i postave "ljudski" kreveti, kada se makar srede toaleti po skolama, a ne da roditelji kupuju i doniraju sve i svasta, kada se vrtici modernizuju - neka se napravi i stadion. Naravno, isplatice se on kroz nekoliko godina, ali u ovom trenutku nije prioritet.

sportman

pre 6 godina

Ako se vec ulaze novac u tu svrhu nikako nam nije potreban nacionalni stadion od 300mil. eura na kojem ce se odigrati 5 utakmica godisnje, retko kad finala raznih takmicenja ili sta vec, za koga onda pravimo za nas ili za strance, ako pravimo za nasu decu na kojem ce oni igrati i gledati fudbal onda treba napraviti 7-8 stadiona sirom Srbije za taj novac kapaciteta oko 20.000 mesta. Zasto Nis, Novi Sad, Kragujevac, Cacak, Uzice, Sabac, Krusevac, Subotica ne bi mogli da imaju stadione poput fk ferencvaros, ingolstadt, gent, korona kielce, debrecin, servete, stadione cija izgradnja bi kostala oko 40-50mil eura i bili bi kategorije 4. Samim tim bi podstakli navijace i igrace i podigli fudbal na visi nivo, cela evropa provodi vikende po fudbalskim utakmicama, a gde mi provodimo, ukinimo fudbal onda i gotovo, ima beograd vec dva stadiona renovirajte ih, nije srbija beograd...

boris

pre 6 godina

NE! Srbija ima već dva stadiona koja mogu i biti nacionalna promenom vlasništva, zajedničkim upravljanjem sa gradom ili državom. Bolje da se srede ta dva stadiona jer u suprotnom će se raspasti svakako.

Гиле

pre 6 godina

@туриста , јеси ти у праву да Барселона заради на стадиону огромне паре и кад нема утакмица. Али , из је Барселона као велики туристички град и Барселона као велики фудбалски клуб данашњицње. Мало њих се сећа Црвене звезде као шампиона или великана, а Партизана и мање. А сумњам да би смо направили архитектонско ремек дело што би привукло знатижеље. Ово је само мишљење обичног човека.

Bil Mez

pre 6 godina

Da, ako poruse oba raspala, i zvezdin i jna, prodaju lokaciju za velike novce, podmire sa tim troskove izgradnje i jos im ostane za nekoliko plivalista, cisto da podrze neki sport u kome smo uspesni i redovno osvojimo medalju

Sominho

pre 6 godina

Lepo je rečeno da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svetu! Sporedna, lepo stoji, a šta ćemo sa najbitnijom Srbijo moja. Trenutno mi deluje isto kao i fontana na slaviji, pranje para.

V.

pre 6 godina

Te pare bolje da date vaterpolistima, odbojkasima, kosarkasima, rukometasima, kajakasima i ostalim sportistima/savezima (I devojke da dobiju svoj deo naravno)! Ionako prave rezultate bez prebijenog dinara, Sta li bi radili kada bi im malo para dali? :)

Obelix

pre 6 godina

Nadjite mi jednu drzavu gde nacionalni stadion nije u glavnom gradu. London, Brisel, Rim, Pariz, Bukurest... Pricam o NACIONALNIM stadionima. Ostavite me te price moze, ali samo da nije u Beogradu. Znaci ako je u Beogradu, onda ne moze. Boze mentaliteta i razmisljanja... Moje je misljenje da nama ne treba novi stadion. Ako vec hoce da ulazu pare, neka srede JNA i Rajka, a ostatak para neka uloze u stadione po Srbiji. Glupo je, tuzno i zalosno da Nis ne moze da ugosti reprezentaciju. Kragujevac takodje, Uzicu jako malo nedostaje (mislim da fale kabine za TV komentatore), jedino NS sto moze. Stadion u Jagodini ne racunam, ono je nedovrseno ruglo. Mozda jos Krusevac, ali kada bi imao normalnu travu. Znaci novi stadion ne, srediti postojece.

nnidza

pre 6 godina

Da, na NBG, dovoljno daleko od zgrada, kafića, radnji a opet blizu Auto puta. A Marakanu i JNA poslati u penziju. Zaraditi od placeva, pokriti dugove i krenuti napred. I Arsenal se oprostio od Hajberija, Atletiko od Kalderona,... vreme je da krenemo napred. Ona Zvezda i Partizan više ne postoje. Pored ovog od prodaje napraviti dve male fudbalske Arene za 15000 ljudi. Domace utakmice na malim, derbiji i medjunarodne na velikom stadionu... Sve izolovano, da huligani nemaju gde da divljaju...

Goli Geter

pre 6 godina

Pošto sam brži i spretniji, da citiram Batu Stojkovića, evo vam par informacija "od struke". 1. Nacionalni stadion je potreban iz više razloga, a jedan je što pašnjaci kraj Autokomande ne ispunjavaju osnovne uslove UEFA i uskoro nećemo imati gde da igramo. "Rajko Mitić" maltene i ne može da se rekonstruiše prema UEFA standardima, jer je u rupi i teško je ispuniti protivpožarne uslove. 2. Stadion treba da gradi privatni investitor, a država treba da obezbedi infrastrukturu i FSS 60 godišnjih termina (za koje plaća). FSS NIJE INVESTITOR, već jemac i korisnik! Znači, državu bi koštalo da dovuče infrastrukturu, a to pogoduje i okolini i od opšteg je značaja. 3. Niš i Novi Sad, na žalost, ne ispunjavaju uslove, jer stadion treba da "prati" 1.000 soba sa 5* i nekoliko hiljada ostalih. Samo BGto ispunjava. 4. Investitor na lokaciji može da gradi i ostale sadržaje i da celu stvar učini isplativom. Pre 4 godine je postojao investitor i lokacija (blizu aerodroma), ali je vlast to stopirala, a bilo nam je garantovano sudomaćinstvo Eura 2020. 5. Ono što ovde ozbiljno smrdi je što ne znamo lokaciju i ne znamo investitora. Ali znamo "arhitekte" 6. Idealno bi bilo da i Partizan i Zvezda napuste svoje stadione i utakmice igraju na nacionalnom stadionu, jer su te nekretnine preskupe, a političari i njihovi tajkuni su (pogotovo u slučaju Zvezde) izotimali parcele oko stadiona i tu i nema "vlasništva".

Chairman Mao

pre 6 godina

Ovo je idealna situacija za privatizaciju vecitih rivala.Izgradi se nacionalni stadion u Surcinu,a Marakana I JNA se sruse I naprave se poslovno stambeni kompleksi.Taman ce Zvezda I Partizan ocistiti dugove,a ako nesto ostane mogu da uloze u igracki kadar ili da zadrze kapital za operativne troskove.Po principu Intera I Milana bi delili taj novi stadion,a i reprezentacija bi igrala na njemu.

Glas razuma

pre 6 godina

"Srbija" je širok pojam. Nigde na planeti stadion se ne gradi za zaposlene u industriji, zdravstvu, kulturi, obrazovanju, nauci, trgovini, poljoprivredi, predškolskim ustanovama, ... i tim ljudima stadion sigurno ne treba kao što ne trebaju Vembli i Nou Kamp ovoj kategoriji ljudi u Velikoj Britaniji i Španiji i kao što fudbalerima i atletičarima ne trebaju fabrike, pozorišta, muzeji ili poljoprivredna dobra ali to ne znači da isti objekti ne trebaju da postoje.

Stadioni služe za sportske manifestacije. Fabrike služe za proizvodnju. Prodavnice služe za prodaju. Niti se u fabrikama mogu igrati utakmice, niti se na stadionima može organizovati proizvodnja ili obrazovni proces.

Ovakvi kakvi su stadioni ne ispunjavaju evroske standarde za međunarodne utakmice i nov, savremeni stadion ne može imati alternativu za ovu namenu u vidu železničke stanice, fabrike, tržnog centra ili crkve. UEFA i FIFA ne dozvoljavaju.

Da li su stadioni protrebni ili ne pitajte one koji se bave sportom. O tome da li su potrebne nove škole pitajte ljude koji rade u prosveti. O tome da li su potrebne nove bolnice pitajte zdravstvene radnike. ... Kada se u ovoj zhemlji budu pitali isključivo ljudi koji su kompetentni za svoju oblast, biće nam svima bolje.

pozdrav sa krova

pre 6 godina

Po meni je nacionalni stadion bacanje para. 150 miliona evra, ako se dobro sećam, a odigra se 4-5 utakmica godišnje, Neko prvenstvo u atletici i to je sve. Oko 350 dana godišnje stadion će biti prazan.
Taj novac je isplatljivije uložiti u renoviranje stadiona i terena svih fudbalskih klubova, pa će se i poseta u domaćim ligama povećati, što donosi eći prihod. Deo može poslužiti i za finansijsku konsolidaciju klubova, kako bi sami zarađivali novac preko Uefinih takmičenja.
U prvom slučaju se nikada neće vratiti uloženi novac, dok je u drugom slučaju to izvodljivo za manje od 10 godina. Reprezentacija ima gde da igra, a organizacija nekog prvenstva donosi novac ali su 3-4 stadiona osrednjeg kvaliteta malo za konkurs.

kladzom do bola

pre 6 godina

treba nam ljudi ama bas sve . da se renoviraju , skole , vrticu , putevi , bolnice , mostovi a trbeba nam i taj stadion . Bg treba i metro inace ce stanovnici jednoga dana na sede na krovovima gsp vozila .sve nam treba kako smo ziva beda . kada bih vam rekao da sam bio u teheranu i da mi se cina da je tamo manja guzva u prevozu , niko mi ne bi verovao , ne bi ni ja , da nisam video svojim ocima .

Blok 63

pre 6 godina

@vujadinjeremic
Pa to je i poenta ove kombinacije.
Polako ce preseliti Partizan i Zvezdu na "nacionalni stadion", a kad sruse stadione istih, uzece brdo para na gradjevinskom zemljistu.
Zivi bili pa videli.

One night in May

pre 6 godina

Da, postoje nbacionalni stadioni i u Rumuniji, Poljskoj, Madjarskoj...

Ali svi su prvo do savrsenstva doveli svoje prethodne vece stadione, svi su njihovi veci stadioni (10 000 + gledalaca) prethodno uredjeni i prilagodjeni zahtevima UEFA - pa su tek onda pravili nacionalni.
Kuca se zida od temelja!

Srbija bi prvo trebalo da uredi ovo malo funkcionalnih stadiona sto ima - Marakana, JNA, Novi Sad, Cair...ako moze i Subotica, Kragujevac, znam da je lep u Uzicu i Gornjem Milanovcu. Da je bilo mozga ranije, ono u Smederevu je savrsen objekat za mladu reprezentaciju...

Pa tek onda nacionalni stadion - kuca se gradi od temelja!

Keza

pre 6 godina

Treba srediti postojece za taj novac i oziveti fudbalske centre. Karadjordje, Cair, Cika Daca, JNA, Rajko. Doterati ih po svim uefa standardima da bi mogle da se igraju medjunarodne utakmice i izgraditi im trening kampove za decu. To je ulaganje u buducnost.

Aлександар

pre 6 godina

Ако је за фонану од реалних 200.000 евра, наплаћено 9 пута више него што је реално, изградња стадиона је у том светлу далеко већи изазов.

ernesto che

pre 6 godina

@ pajo

a gde ti zivis , posto ovo sto sam ja rekao vidi se na svakom koraku , zar sam nesto slagao ?!? gde ti zivis ako vidis nesto drugacije od ovoga sto sam naveo , u vucicevim bajkama , zvane bdp , vdp , mdp ,sdp !?!

Herr

pre 6 godina

Zelim samo da prokomentarisem, da kad se igralo u Makedoniji svi ste smarali kako su oni 1000 godina ispred nas po pitanju stadiona. Kako je nas fudbal smesan i sve se raspada i igramo na njivama. A sad dodje vreme da se pravi novi stadion i svi opet kukate i zalite se. Aj ljudi odlucite, zelite da zaostajemo za drugim zemljama ili da napredujemo ?

Svarog

pre 6 godina

Postavlja se pitanje isplativosti takvog objekta odnosno posle koliko vremena može da se vrati uloženo. Ako će se igrati par utakmica samo godišnje za potrebe reprezentacije, to je neisplativ objekat koji će brzo propasti.
Bolje za te novce srediti, ali baš lepo srediti 10-15 stadiona u zemlji, od Subotice do Niša jer Beograd nije Srbija. Na taj način se doprinosi i razvoju svakog grada sa takvim stadionom. Zašto makedonci, na koje se FSS poziva, nisu napravili nov stadion, već su sredili njihov postojeći? Zato što nemaju para na bacanje, a našima svaka investicija u novo predstavlja prostor za ugradnju

my way

pre 6 godina

Zaista ne vidim svrhu. I stadioni Zvezde i Partizana su nacionalni bas kao i klubovi, bolje ih je obnoviti nego praviti treci. Da li se racuna sa tim da nakon privatizacije reprezentacija nece imati gde da igra? Nisam u materiji, ali mislim da se u svetu to resava na drugi nacin. Nama trebaju bazeni za vaterpolo i plivanje, ledene hale za hokej i klizanje, uslovi za atletiku i dr. sportove, a ne toliko fudbalskih stadiona u Beogradu. Da se kandidujemo npr. za neko EP vrlo malo nam znaci, jer se ne moze vise grupa u jednom gradu igrati, a i da moze glupo je.

ja

pre 6 godina

Ne, Srbija već ima nacionalni stadion u vojnom vlasništvu - treba uzeti stadion od Vojske i zauzvrat im izgraditi stanove, kako bi se poboljšao standard pripadnika Vojske. Od ostatka para renovirati i proširiti taj stadion i prilagoditi ga i za atletiku. Naravno, svim korisnicima istog odrediti kiriju u skladu sa tržišnim principima i vrednošću stadiona nakon renoviranja. Em bi koštalo manje, em bismo dobili još jedan lep stadion u zemlji, em bi se okoristili i atletičari, em bi ta investicija otplaćivala sama sebe...

osam tona boje

pre 6 godina

Renovirati postojece, a ne graditi novo.
Nemamo toliko, novca, iako nam je nikad bolje.
Kad budu davali rezultate u kontinuitetu kao reprezentacija, razmisliti o izgradnji

chemistry

pre 6 godina

Prekopotreban nam je nov stadion. Marakana smesno izgleda i sramota je da reprezentacija igra na njoj. Ako ce izgledati ovako kao na slici, bice to novi simbol Beograda!

Nele

pre 6 godina

Koliki su troskovi odrzavanja (godisnje odrzavanje stadiona Zvezde ili Partizana je oko 3mil evra). Totalno je neisplativ! Koliko ce biti zaposleno po partijskoj liniji?
I koja je svrha? Da reprezentacija odigra njihovih 4-5utakmica godisnje tamo pred polu praznim tribinama? Ili je cilj da se Zvezdi oduzme zemljiste na Autokomandi??

Turista

pre 6 godina

Ako se dobro secam, pre 7 godina platio sam 20 evra ulaznicu za stadion Nou Kamp i to kada se nije igrala utakmica. Samo moj autobus na ulaznice je potrosio nesto vise od 1000 evra a na parkingu u to vreme bilo je najmanje 20 autobusa. Obisao sam trofejnu salu, svlacionice, prodacvnice, tribinu, izasao na teren uz aut liniju, popio koka kolu i pojeo sendvic, kupio neke siutnice, ... Potrosio sam jos oko 50 evra za ta dva sata. Barcelona od ovakvih ulaznica i onoga sto [proda u prodavnicama i ugostiteljskim objektima godisnje zaradnjuje vise nego sve fabrike i hoteli u Srbiji od onoga sto ponude, prodaju i naplate u istom periodu. Hocu da kazem da ne postoji podela investicija na stadione i ostale namene nego podela na investicije koje su profitabilne i na one koje nisu. Ako drzava ima viziju i program da ulozi velike pare u sport (infrastrukturu, sportiste, marteting, ...), imace i veliki profit. U suprotnom, bolje da se sport zabrani i to na svim nivoima.

očigledno

pre 6 godina

Bolje da se obnove vec postojeci stadioni, ali ne samo u BG, vec i u ostalim gradovima, uskoro nasi stadioni nece ispunjavati ni minimalne uslove za kvalifikacije u Evropi...

Gajic

pre 6 godina

Ne treba graditi novi stadion. Renovirati dva postojeće u Beogradu i modernizovati. Zamislite, taj novi, dva postojeća, + cukin i nekoliko manjih u bg, zar je to sve potrebno???

40+

pre 6 godina

DA,TREBA NAM NOVI STADION! Razumem ljude iz N.Sada, Niša, Kruševca itd.. Ali koliko znam NACIONALNI STADIONI SU U PARIZU I LONDONU,A NE U MONPELJEU ILI BIRMINGEMU..

Talicni

pre 6 godina

Dosta vise gradnje samo u Beogradu!
Nis ima i aerodrom i auto-put. Otvorice se nova radna mesta, a tamo ce sigurno biti i vise gledalaca nego u Beogradu.

Партизановац

pre 6 godina

Наравно да је потребан нови велелепан стадион.Букурешт, Скопље, Астана, Баку, Истанбул, Албанија, Мађарска, Словенија, Украјина ...сви имају нове стадионе, да не причамо о западу и МНОГО нових стадиона у Русији.За толико има држава овде.

Gde ja živim

pre 6 godina

Lično bih, ako pričamo o sportu, tražio pare za zatvorene bazene, atletske staze, dvorane za gimnastiku i tako to. U fudbal i košarku dovesti privatne investitore pa nek prave šta hoće. Da li nam treba novi stadion? Verovatno, ali mislim da sada nije neophodan i da ima važnijih stvari. To je moje mišljenje, a vi kako hoćete ionako narod nikad ne slušate. Ako ga budete pravili ili ga pravite van BG-a ili tamo porušite neki već postojeći. Ovako će samo da nagomilate zgradurine bez ikakvog reda.

baki

pre 6 godina

Za jedno 20 g. može kada fudbal bude imao za taj period odlične i konstantne rezultate sa evropskih i svetskih prvenstava što čisto sumnjam tako da nam to netreba . Bolje te pare uložiti u Vaterpolo , odbojku , košarku karate , dzudo , veslanje i u sve druge sportove koji nas dostojno predstavljaju u rvropi i svetu .Bolje da naprave sportske hale po celoj Srbiji a ne samo u Beogradu .

Shogun

pre 6 godina

Ne obnoviti stadione vecitih i uloziti u jedan ili dva stadiona u unutrasnjosti. Recimo da Nis ima jedan solidan stadion za nase uslove od 20'000-30'000, moze da ugosti reprezentaciju i bice puniji nego u Bgd, isto moze svake 3-4 godine da ugosti finale kupa. Ovako treci stadion u okolini Bgd-a je cist promasaj i bacanje para.

arnold

pre 6 godina

Pitanje svrhe nacionalnog fudbalskog stadiona moze da postavi samo neko ko ne prati sport, to jest fudbal. Raspali stadioni Zvezde i Partizana su ne samo sramota vec ce uskoro biti izbaceni iz upotrebe.

hairlija

pre 6 godina

Srušiti Marakanu, JNA i Karaburmu i prodati lokacije za tržne centre (šta bi drugo)! Biće para koliko 'oćete za novi stadion!

Terenac

pre 6 godina

Naravno da joj ne treba. Reprezentacija ima gde da igra i ne mora uvek bas Beograd koji uzgred budi receno vec ima dva veca stadiona. Od tih 150 miliona izdvojiti nesto para da se okreci i obnovi Marakana i sta li vec treba na JNA.
Ostatak novca u infrastrukturu ove zemlje. Jel moguce da ne postoji autoput u ravnici do Vrsca? Zavrsite konacno put kroz Grdelicu i taj ceo istocni krak do Bugarske. Zavrsite ceo put BG-Cacak. Onda i do Pozege. Pogledajte kako ideje same naviru kad se ima para.

Turista Nudista

pre 6 godina

aloo ljudi za te pare mogu da se renoviraju i modernizuju i marakana i jna (cak i da povecaju kapacitet) , omladinski stadion ceo da se sredi , karadjordje isto da se poveca,kao i jos par stadiona...i eto onda cak i kandidature za neko evropsko prvenstvo...

Драган

pre 6 godina

Dobar savremeni stadion kosta barem 300 miljona eur....a ja mislim za 200 Miljona mogu se dobiti 2 suoer stadiona....Zvezdin i partizanov po 100 miljona svakom na renoviranje...bili bi super stadioni.
(Benny Hill, 20. septembar 2017 14:36)

Толико кошта стадион заједно са 5* хотелом, тржним центром, пословним зградама, аквапарком или неким другим пратећим садржајем. Да је нађен инвеститор, толико би коштао комплекс на Аутокоманди на месту стадиона ЦЗ, помоћних терена и пословне зграде. Стадион "без ичега" капацитета 60.000 гледалаца не кошта више од 150 милиона.

Милан

pre 6 godina

Треба, али дати да на њима играју и Партизан и Звезда, а њихове стадионе вратити држави и приходовати од продаје тих локација део трошкова за изградњу националног.

za gradnju!

pre 6 godina

Da! Samo nek se gradi i uredjuje. Jer ako ga ne sagrade pare ce netragom nestati. Dakle, bolje je imati stadion nego nemati stadion i nemati pare!!!

Dejan

pre 6 godina

Ne! Potrebne su nam bolnice, škole, infrastruktura. Stadion bi Srbiji i njenoj vlasti, ovakva kakva je, trebalo da bude, poslednja rupa na svirali!!
(Smuleco, 20. septembar 2017 13:56)

Klubovi i reprezentacija da igraju utakmice u bolnicama?! Pitanje u anketi je da li je nasem fudbalu potreban stadion a ne bolnice koje su takve kakve su u mnogo boljem stanju od 99% stadiona u Srbiji.

Ivan

pre 6 godina

Al su zapenili ovi sto nisu potrcali u zivotu dva puta za autobusom. Kao da im zivot zavisi od toga da se ne sagradi stadion pa ovako ratoborno protestvuju. Stadion ce se sagraditi, ne da bi neko vas nervirao, nego zato sto u Srbiji ne postoji ni jedan jedini normalan stadion koji ispunjava najosnovnije standarde. Stadioni Zvezde i Partizana su rupe nad rupetinama. Nema delegacije koja je ovde gostovala, i koja se nije zgrozila stanjem stadiona na kojem su igrali.

Dragan

pre 6 godina

Kolika gomila gluposti i demagogije na jednom mjestu. Stvar je do bola jednostavna da nemoze biti jednostavnija. Za najdalje 5 godina sa postojecim stadionima koji su ko zna koliko puta renovirani evropske utakmice se nece moci igrati u Srbiji. Pa onda lijepo Partizan i Zvezda a i reprezentacija kao u ratna vremena domacini u Solunu, Budimpesti a sada moze i u Skoplju. Fudbal se na ovim prostorima uvijek igrao i igrace se, kako samo brzo zaboravismo "novozelandjane". Mozda bi trebalo da kao domacini igramo bas na Novom Zelandu, tamo nas je bas islo. Sto se tice ugradjivanja toga je kod nas uvijek bilo i bice, bez obzira vladali plavi ili zuti, lijevi ili desni, ugradjuju se svi kad nabavljaju drvenu olovku za prvacica (hocemo li zbog toga ukinuti skolstvo?), a da nece na
ovako kapitalnim projektima. Zato stadion mora da se gradi, naravno jedan za sve medjunarodne utakmice, sto prije to bolje.

Džoni

pre 6 godina

Ako bi se pravio onda da i Zvezda i Partizan igraju na njemu a njihove srušiti i od para za zemljište isplatiti taj novi stadion, ili te pare namenjene za novi stadion uložiti u renoviranje JNA i Marakane da ispune sve uslove za Evro takmičenja, ali uložiti i u ostale stadione po Srbiji da se dovedu u pristojno stanje. Najbolja i najisplativija varijanta bi bila ova prva. Najgora varijanta je novi stadion samo za reprezentaciju par kvalifikacionih utakmica godišnje i neko eventualno UEFA finale jednom u 10 godina.

BusDriver

pre 6 godina

Naravno da treba ali ovom trenutku mislim da ima mnogo važnijih i prečih stvari od toga,samo je pitanje šta je za nijh prioritet...a neverujem da je to stadion.

Milan KG

pre 6 godina

Srpska posla....pa naravno da je potreban jer to nije samo stadion vec i turisti, reklama, novac....Milim da je jospotrebniji jedan pravi autodrom napraviti jer to donosi lovu svake nedelje....i naravno bilo bi lepo da jednom se nesto napravi van Beograda....dosta je bilo, ne ide i Beograd na vodi i stadion, uz ovo prvo ide neki bazen...

alex

pre 6 godina

Naravno da je potreban. Potrebno je i ostalo što neki pominju, ali FSS ne gradi škole, bolnice i vrtiće, nego država. Osim toga stadion će se svakako isplatiti i u turističkom i u sportskom smislu, a i ugled Beograda će podići na viši nivo. Zato mislim da je besmisleno što pojedinci odmah skreću pažnju na potrebnije stvari, jer FSS je investitor.

Staridz

pre 6 godina

Kakav smo narod auu. Za informaciju pametnih srba koji sve najbolje znaju. Bio sam u Trnavi, gradu osam puta manjem od Beograda i video njihov stadion, malo kad bi srbi videli sveta verovatno bi im bilo jasno zasto Srbiji treba nov fudbalski stadion. Ja podrzavam i jedva cekam da pocni radovi na izgradnji mozda i najlepseg stadiona u istocnoj evropi.

darko

pre 6 godina

treba izgraditi stadion. na njemu bi igrale reprezentacije i evropske utakmice zvezde i partizana. gradnja stadiona nema veze sa tim sto nemamo bolnice i skole. oba stadiona u bg morali bi da se ruse da bi ispunili kriterijume uefa i fifa....ili da odustanemo od svega dok se ne naprave ostali objekti, a fudbal cemo igrati na strani. sto se tice ostalih gradova, sacekajte beograd, druge nema.

Duško

pre 6 godina

Naravno da treba. Ovde ne treba uplitati politiku. Uvek može da se kaže da je nešto drugo prioritet. Moja lista bila bi preduga. Taj stadion će nam služiti na čast i podići samopoštovanje. Zato i postoje različiti resori pa neka svako vodi računa o svom. Zdravstvo, zdravstvu. Sport, sportu... Mi kao sportska nacija treba da ulažemo u infrastrukturu, i ne samo kada je u pitanju ovaj stadion. Treba svi gradovi i mesta da sređuju svoje lokalne objekte a država da im pomaže u tom.

Zeleznik u transu zbog dresa

pre 6 godina

NARAVNO DA TREBA! Pa cak i Makedonci i Rumuni imaju nov stadion a sto ne bi i mi imali? Slazem se da ima i precih stvari od toga ali posto znam da ce te pare vec nekom od tajkuna zavrsiti u dzep onda bolje da imamo nov stadion nego nista nemati ni stadion a ni pare ne bi videli..

Бојан

pre 6 godina

Ако све остане као до сада...онда, продати и Маракану и ЈНА и преусмерити паре дирекно у нови стадион и додати још онолико колико је потребно за тај нови стадион! Ако се клубови приватизују...онда нека газде мисле о свему, баш нас брига!

labud

pre 6 godina

U nekoj drugoj situciji odgovor bi bio da,po uslovom da na tom stadionu igra jedan od vecitih,kao sto kod Rumuna Dinamo igra na nacionalnom stadionu dok Steaua ima svoj moderan.Tako je trebalo biti i kod nas da je pre deset godina Partizanu dozvoljeno da gradi stadion sa svajcarcima a da je u zvezdi u medjuvremenu bila normalna uprava koja nije jurila rezultate i zaduzivala se kupovinom fudbalera na kilo vec se bavila vracanjem dugova i danas ne bi bila rupa bez dna vec bi kao klub sa najvecom navijackom bazom igrala na novom stadionu.Da ne govorim o tome sto bi,da je stadion jos ranije poceo da se gradi, Beograd verovatno dobio domacinstvo na 2-3 utakmice Evropskog 2020-te koji bi uz jedno domacinstvo nekog UEFA finala taj stadion mogao dobrim delom da otplati.Nazalost sve to je propusteno i u ovom trenutku investicija zaista i deluje kao promasena,reprezentacija vapi za izmestanjem van Beograda a ovim ce biti vezana da sve meceve igra u BG,uz kamernu atmosferu kao i do sad sto ce naravno i dalje uticati na igre repke kao domacina,a druge prilike za koriscenje stadion i nema,koncerata nema,stranci nas zaobilaze a od domacih jedino Ceca moze da napuni stadion,a sto se klupskih utakmica tice veciti uglavnom ispadaju u sezoni kupanja pa ni na to ne mozemo sigurno racunati(tesko da cemo uskoro ponoviti ovogodisnji plansman oba kluba).Sve u svemu nisam pametan,ali svakako sve je bolje od besomucnog krpljenja postojecih ruina,5 stadiona smo mogli sazidati samo od sminkanja Rajka.

Dzipsi@@

pre 6 godina

Koji bre Nis,Valjevo,Kraljevo.....ko ce da napuni stadion od 60,000 ljudi u tim gradovima niko i nikad.Samo Beograd dolazi u obzir i nijedan drugi grad.

Benny Hill

pre 6 godina

Dobar savremeni stadion kosta barem 300 miljona eur....a ja mislim za 200 Miljona mogu se dobiti 2 suoer stadiona....Zvezdin i partizanov po 100 miljona svakom na renoviranje...bili bi super stadioni.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovde je ključno pitanje da li naša zemlja želi da postane članica Evropske unije!
Ogromna većina normalnog sveta zavidi našoj zemlji na evropskom putu i težnji da postane članica ekskluzivnog kluba, kluba ekonomski najjačih zemalja na svetu gde vladaju standardi koji donose blagostanje građanima!

Naša zemlja kao članica Evropske unije mora da ide u skladu sa visokim kvalitetom u svim sferama života, a u ovom slučaju Nacionalni stadion „Veliko ratno ostrvo“ bi u fudbalu predstavljao spektakularan simbol Republike Srbije, članice Evropske Unije!

Fudbal je naravno daleko ispred malih sportova, ostvaruju se džinovski prihodi koji sami po sebi daju signal našim rukovodiocima u kom pravcu treba da se razvija naša zemlja!
Dovoljno je analizirati samo period jul-septembar 2017. i sve postaje savršeno jasno! Prihodi u pomenutom periodu:
- FK Partizan 20m€
- FK Crvena zvezda 15m€
- Reprezentacija, plasman na Mundijal u Rusiju, 15m€

Dakle, za samo tri meseca prihodi od fudbala iznose astronomskih 50m€!
Pedeset miliona evra za tri meseca!
Malo je jedan Nacionalni stadion! I reprezentacija i Zvezda i Partizan treba da dobiju nove stadione!

Aleksandar

pre 6 godina

Treba napraviti stadion ali da bude multifunkcionalan. Atletika, fudbal, pokriven skroz, pa koncerti, košarka kao u Francuskoj, odbojka kao u Poljskoj. Po meni treba da bude nalik na Berlinski i Kijevski stadion samo skroz pokriven.

Darko iz Liona

pre 6 godina

Pa valjda da treba nacionalni stadion zato sto danas sportisti su najveci ambasadori svake zemlje, svaki zna koh eh Ronaldo a retki su ljudi kojih poznaju ime predsednika Portugalije. Zato kao svaki radnici treba im odlicne uslove da bi nasi fudbaleri odradili sto bolje njin posao. Posle razumem i nezadovojlnih makar sta radis i kako izgledas, uvek ima neki da se buni onda...

zoran ivkovic

pre 6 godina

naravno sve je lepo sto se novo napravi ....savremeno novim stilovima gradnje ....tako i stadion .....pa koliko je samo divna arena ....super ....treba stadion naravno moderan .....ali pod hitno treba i renovirati nasa 2 najveca stadiona ....mislim da se uz dobar pristup i resenja arhitekti od jna i marakane mogu napraviti prelepi stadioni ....e problem je novac ....a sto se tice idejnih resenja za nov stadion to je lako samo treba se pokrenuti

More Marko ne ori drumove !

pre 6 godina

Iako se ne zna lokacija već se govori o ( povelikoj) cifri za izgradnju , što je nonsens svoje vrste ! Za te pare se mogu srediti i ušminkati na željeni standard stadioni - Vojvodine , Zvezde i Partizana ( aerodrom Surčin ) i dovršiti stadion Radničkog u Nišu ( ostaće i nešto za povećanje ili produženje piste Niškog aerodroma , kao i za zgradu istog).
Tako da izgradnja nacionalnog stadiona nema smisla sem ispumpavanja para iz budžeta ( što i jeste glavni cilj ) ... ala ovi vole da " grade " ! Što li ? Sve prekopaše - i što treba i œto ne treba !

More Marko ne ori drumove !

pre 6 godina

Iako se ne zna lokacija već se govori o ( povelikoj) cifri za izgradnju , što je nonsens svoje vrste ! Za te pare se mogu srediti i ušminkati na željeni standard stadioni - Vojvodine , Zvezde i Partizana ( aerodrom Surčin ) i dovršiti stadion Radničkog u Nišu ( ostaće i nešto za povećanje ili produženje piste Niškog aerodroma , kao i za zgradu istog).
Tako da izgradnja nacionalnog stadiona nema smisla sem ispumpavanja para iz budžeta ( što i jeste glavni cilj ) ... ala ovi vole da " grade " ! Što li ? Sve prekopaše - i što treba i œto ne treba !

Neka druga tema

pre 6 godina

More, ne treba nama stadion - kao nemamo ih dovoljno, pa taman da se gradi jos jedan da se politicari usput navataju jos para ispod zita - nego nam treba jedna dobra okupacija, da nas stranci nateraju da ocistimo, okrecimo i ofarbamo Srbiju, kao sto su naterali Kosovo, koje je bilo nevidjeno prljavo i zapusteno, da to uradi.
Ko ne veruje, neka ode da poseti "srce Srbije" da se uveri sam, a uzgred, bar da vidi gde je to uopste, kad su mu vec puna usta istog!

glog

pre 6 godina

Znaci mi smo stvarno neverovatan narod. Kad se igrala ona utakmica u Skoplju svi su pricali kako jedna Makedonija ima bolji stadion od nas, kako smo zaostali, a onda kad ovi nasi hoce da ga izgrade onda ma sta ce nam stadion , samo neki izgovori opet. Ne znamo sta hocemo.

o m k (dib)

pre 6 godina

Lično, mislim da je jako potreban, objadniću zašto:
- za unapređenje sportske infrastrukture
Svi stadioni su nam srednje-loši i treba nam uredan stadion za reprezentaciju i druge prilike
- što se tiče toga da je ovo gubljenje para (pola troškova isplaćuje UEFA, a druga polovina koju mi plaćamo nije velika i isplatiće se kroz neko vreme
- jedino što se mora ispuniti jeste da krov bude zatvoriv, jer to je sad standard i pri tom mogli bi da se igraju sportovi u zatvorenom na tom stadionu/ areni i da stadion bude na Novom Beogradu, jer u starom delu više nema mesta..
Taj stadion ne treba da pripada ni CZ ni Partizanu, nek ima status Wembley-a, jer oni imaju svoje stadione i istoriju na njima.
Zamislite 60,000 ljudi na evroligaškom košarkašom meču ili odbojkaškom (kao u Poljskoj)
Iz navedenog se vidi da se isplati, naravno ima prečih stvari i da se ovim malo kampanja zahuktava u Beogradu, ali okvirno sam za nacionalni stadion!

Партизановац

pre 6 godina

Наравно да је потребан нови велелепан стадион.Букурешт, Скопље, Астана, Баку, Истанбул, Албанија, Мађарска, Словенија, Украјина ...сви имају нове стадионе, да не причамо о западу и МНОГО нових стадиона у Русији.За толико има држава овде.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovde je ključno pitanje da li naša zemlja želi da postane članica Evropske unije!
Ogromna većina normalnog sveta zavidi našoj zemlji na evropskom putu i težnji da postane članica ekskluzivnog kluba, kluba ekonomski najjačih zemalja na svetu gde vladaju standardi koji donose blagostanje građanima!

Naša zemlja kao članica Evropske unije mora da ide u skladu sa visokim kvalitetom u svim sferama života, a u ovom slučaju Nacionalni stadion „Veliko ratno ostrvo“ bi u fudbalu predstavljao spektakularan simbol Republike Srbije, članice Evropske Unije!

Fudbal je naravno daleko ispred malih sportova, ostvaruju se džinovski prihodi koji sami po sebi daju signal našim rukovodiocima u kom pravcu treba da se razvija naša zemlja!
Dovoljno je analizirati samo period jul-septembar 2017. i sve postaje savršeno jasno! Prihodi u pomenutom periodu:
- FK Partizan 20m€
- FK Crvena zvezda 15m€
- Reprezentacija, plasman na Mundijal u Rusiju, 15m€

Dakle, za samo tri meseca prihodi od fudbala iznose astronomskih 50m€!
Pedeset miliona evra za tri meseca!
Malo je jedan Nacionalni stadion! I reprezentacija i Zvezda i Partizan treba da dobiju nove stadione!

Dejan

pre 6 godina

Ne! Potrebne su nam bolnice, škole, infrastruktura. Stadion bi Srbiji i njenoj vlasti, ovakva kakva je, trebalo da bude, poslednja rupa na svirali!!
(Smuleco, 20. septembar 2017 13:56)

Klubovi i reprezentacija da igraju utakmice u bolnicama?! Pitanje u anketi je da li je nasem fudbalu potreban stadion a ne bolnice koje su takve kakve su u mnogo boljem stanju od 99% stadiona u Srbiji.

chemistry

pre 6 godina

Prekopotreban nam je nov stadion. Marakana smesno izgleda i sramota je da reprezentacija igra na njoj. Ako ce izgledati ovako kao na slici, bice to novi simbol Beograda!

darko

pre 6 godina

treba izgraditi stadion. na njemu bi igrale reprezentacije i evropske utakmice zvezde i partizana. gradnja stadiona nema veze sa tim sto nemamo bolnice i skole. oba stadiona u bg morali bi da se ruse da bi ispunili kriterijume uefa i fifa....ili da odustanemo od svega dok se ne naprave ostali objekti, a fudbal cemo igrati na strani. sto se tice ostalih gradova, sacekajte beograd, druge nema.

Herr

pre 6 godina

Zelim samo da prokomentarisem, da kad se igralo u Makedoniji svi ste smarali kako su oni 1000 godina ispred nas po pitanju stadiona. Kako je nas fudbal smesan i sve se raspada i igramo na njivama. A sad dodje vreme da se pravi novi stadion i svi opet kukate i zalite se. Aj ljudi odlucite, zelite da zaostajemo za drugim zemljama ili da napredujemo ?

Zeleznik u transu zbog dresa

pre 6 godina

NARAVNO DA TREBA! Pa cak i Makedonci i Rumuni imaju nov stadion a sto ne bi i mi imali? Slazem se da ima i precih stvari od toga ali posto znam da ce te pare vec nekom od tajkuna zavrsiti u dzep onda bolje da imamo nov stadion nego nista nemati ni stadion a ni pare ne bi videli..

Staridz

pre 6 godina

Kakav smo narod auu. Za informaciju pametnih srba koji sve najbolje znaju. Bio sam u Trnavi, gradu osam puta manjem od Beograda i video njihov stadion, malo kad bi srbi videli sveta verovatno bi im bilo jasno zasto Srbiji treba nov fudbalski stadion. Ja podrzavam i jedva cekam da pocni radovi na izgradnji mozda i najlepseg stadiona u istocnoj evropi.

Ivan

pre 6 godina

Al su zapenili ovi sto nisu potrcali u zivotu dva puta za autobusom. Kao da im zivot zavisi od toga da se ne sagradi stadion pa ovako ratoborno protestvuju. Stadion ce se sagraditi, ne da bi neko vas nervirao, nego zato sto u Srbiji ne postoji ni jedan jedini normalan stadion koji ispunjava najosnovnije standarde. Stadioni Zvezde i Partizana su rupe nad rupetinama. Nema delegacije koja je ovde gostovala, i koja se nije zgrozila stanjem stadiona na kojem su igrali.

Dzipsi@@

pre 6 godina

Koji bre Nis,Valjevo,Kraljevo.....ko ce da napuni stadion od 60,000 ljudi u tim gradovima niko i nikad.Samo Beograd dolazi u obzir i nijedan drugi grad.

Darko iz Liona

pre 6 godina

Pa valjda da treba nacionalni stadion zato sto danas sportisti su najveci ambasadori svake zemlje, svaki zna koh eh Ronaldo a retki su ljudi kojih poznaju ime predsednika Portugalije. Zato kao svaki radnici treba im odlicne uslove da bi nasi fudbaleri odradili sto bolje njin posao. Posle razumem i nezadovojlnih makar sta radis i kako izgledas, uvek ima neki da se buni onda...

vujadin Jeremić

pre 6 godina

Još jedna budalastina i samo nam to fali. Realno Bg treba da ima JEDAN stadion koji bi delili Zvezda, Partizan i Repka. Na 2 ogromna stadiona imate maksimalno 5-6 utakmica kada je pun, a 360 dana u godini zvrje prazni, trule i propadaju. Napravite nacionalni ali rasprodajte ova dva i napravite od tih klubova vrhunske koji redovno igraju LŠ.

Duško

pre 6 godina

Naravno da treba. Ovde ne treba uplitati politiku. Uvek može da se kaže da je nešto drugo prioritet. Moja lista bila bi preduga. Taj stadion će nam služiti na čast i podići samopoštovanje. Zato i postoje različiti resori pa neka svako vodi računa o svom. Zdravstvo, zdravstvu. Sport, sportu... Mi kao sportska nacija treba da ulažemo u infrastrukturu, i ne samo kada je u pitanju ovaj stadion. Treba svi gradovi i mesta da sređuju svoje lokalne objekte a država da im pomaže u tom.

alex

pre 6 godina

Naravno da je potreban. Potrebno je i ostalo što neki pominju, ali FSS ne gradi škole, bolnice i vrtiće, nego država. Osim toga stadion će se svakako isplatiti i u turističkom i u sportskom smislu, a i ugled Beograda će podići na viši nivo. Zato mislim da je besmisleno što pojedinci odmah skreću pažnju na potrebnije stvari, jer FSS je investitor.

arnold

pre 6 godina

Pitanje svrhe nacionalnog fudbalskog stadiona moze da postavi samo neko ko ne prati sport, to jest fudbal. Raspali stadioni Zvezde i Partizana su ne samo sramota vec ce uskoro biti izbaceni iz upotrebe.

Dragan

pre 6 godina

Kolika gomila gluposti i demagogije na jednom mjestu. Stvar je do bola jednostavna da nemoze biti jednostavnija. Za najdalje 5 godina sa postojecim stadionima koji su ko zna koliko puta renovirani evropske utakmice se nece moci igrati u Srbiji. Pa onda lijepo Partizan i Zvezda a i reprezentacija kao u ratna vremena domacini u Solunu, Budimpesti a sada moze i u Skoplju. Fudbal se na ovim prostorima uvijek igrao i igrace se, kako samo brzo zaboravismo "novozelandjane". Mozda bi trebalo da kao domacini igramo bas na Novom Zelandu, tamo nas je bas islo. Sto se tice ugradjivanja toga je kod nas uvijek bilo i bice, bez obzira vladali plavi ili zuti, lijevi ili desni, ugradjuju se svi kad nabavljaju drvenu olovku za prvacica (hocemo li zbog toga ukinuti skolstvo?), a da nece na
ovako kapitalnim projektima. Zato stadion mora da se gradi, naravno jedan za sve medjunarodne utakmice, sto prije to bolje.

Milan KG

pre 6 godina

Srpska posla....pa naravno da je potreban jer to nije samo stadion vec i turisti, reklama, novac....Milim da je jospotrebniji jedan pravi autodrom napraviti jer to donosi lovu svake nedelje....i naravno bilo bi lepo da jednom se nesto napravi van Beograda....dosta je bilo, ne ide i Beograd na vodi i stadion, uz ovo prvo ide neki bazen...

Aleksandar

pre 6 godina

Treba napraviti stadion ali da bude multifunkcionalan. Atletika, fudbal, pokriven skroz, pa koncerti, košarka kao u Francuskoj, odbojka kao u Poljskoj. Po meni treba da bude nalik na Berlinski i Kijevski stadion samo skroz pokriven.

Talicni

pre 6 godina

Dosta vise gradnje samo u Beogradu!
Nis ima i aerodrom i auto-put. Otvorice se nova radna mesta, a tamo ce sigurno biti i vise gledalaca nego u Beogradu.

Aleksa

pre 6 godina

Da su pametni da sruse oba stadiona u Beogradu i na mestu jednog sagrade vrhunski multifunkcionalan prostor koji ce izmedju ostalog imati i stadion...vlasnistvo 2/4 fudbalski klubovi, 1/4 FSS, i 1/4 grad...kad moze Milan, Amsterdam ili Minhen, moze i Beograd...sve ostalo je bacanje para...

Chairman Mao

pre 6 godina

Ovo je idealna situacija za privatizaciju vecitih rivala.Izgradi se nacionalni stadion u Surcinu,a Marakana I JNA se sruse I naprave se poslovno stambeni kompleksi.Taman ce Zvezda I Partizan ocistiti dugove,a ako nesto ostane mogu da uloze u igracki kadar ili da zadrze kapital za operativne troskove.Po principu Intera I Milana bi delili taj novi stadion,a i reprezentacija bi igrala na njemu.

40+

pre 6 godina

DA,TREBA NAM NOVI STADION! Razumem ljude iz N.Sada, Niša, Kruševca itd.. Ali koliko znam NACIONALNI STADIONI SU U PARIZU I LONDONU,A NE U MONPELJEU ILI BIRMINGEMU..

ja

pre 6 godina

Ne, Srbija već ima nacionalni stadion u vojnom vlasništvu - treba uzeti stadion od Vojske i zauzvrat im izgraditi stanove, kako bi se poboljšao standard pripadnika Vojske. Od ostatka para renovirati i proširiti taj stadion i prilagoditi ga i za atletiku. Naravno, svim korisnicima istog odrediti kiriju u skladu sa tržišnim principima i vrednošću stadiona nakon renoviranja. Em bi koštalo manje, em bismo dobili još jedan lep stadion u zemlji, em bi se okoristili i atletičari, em bi ta investicija otplaćivala sama sebe...

Bane

pre 6 godina

A gde ce biti? Pa u Beogradu naravno! Ili ga napravite u Zrenjaninu ili Nisu ili napravite vasu Beogradsku ligu pa se igrajte fudbala do mile volje i to sve od poreza Beogradjana.

Na ovom projektu ce mununti pare i kurta i murta. Ima da bude najskuplji stadion u Evropi.

nnidza

pre 6 godina

Da, na NBG, dovoljno daleko od zgrada, kafića, radnji a opet blizu Auto puta. A Marakanu i JNA poslati u penziju. Zaraditi od placeva, pokriti dugove i krenuti napred. I Arsenal se oprostio od Hajberija, Atletiko od Kalderona,... vreme je da krenemo napred. Ona Zvezda i Partizan više ne postoje. Pored ovog od prodaje napraviti dve male fudbalske Arene za 15000 ljudi. Domace utakmice na malim, derbiji i medjunarodne na velikom stadionu... Sve izolovano, da huligani nemaju gde da divljaju...

vrući pas

pre 6 godina

Loša Vam je anketa. Treba razmisliti da li novi stadion ili sa tim novcima pokušati renovirati stadione Zvezde, Partizana, Vojvodine i Radničkog iz Niša i da se ti stadioni naravno kasnije bezuslovno koriste i u reprezentativne svrhe. Takođe, dobijaju se stadioni sa kojima se možda kasnije može aplicirati za neko udruženo EP.

za gradnju!

pre 6 godina

Da! Samo nek se gradi i uredjuje. Jer ako ga ne sagrade pare ce netragom nestati. Dakle, bolje je imati stadion nego nemati stadion i nemati pare!!!

Dzoni

pre 6 godina

Aman ljudi kakav crni stadion. Cak i da zaobidjemo pricu oko toga gde je novac potrebniji, ovo nema smisla. Fudbal kod nas nikada nece biti na nekom visem nivou dokle god klubove i Savez vode ljudi koji ih vode. Secate li se kad su Marakana ili JNA bili poslednji put puni kad igra reprezentacija? Samo kad se slavi odlazak na neko prvenstvo (sto se desava jednom u dekadi) i kad dolaze Hrvatska, Bosna ili Albanija. Ovo zadnje dovoljno govori koliko je ljudima stalo "do fudbala". Ako su te pare vec namenjene u fudbalske svrhe bolje napravti stotine igralista sirom Srbije da deca ne sede uz televizore i kompjutere ili sponzoriste skole fudbala. Kolko telentovane dece propadne jer roditelji ne mogu da izdvoje po 2000-3000 mesecno za treninge. Tek kad se postave osnove i pocnemo sa uspesima u kontinuitetu u svim uzrastima kao u kosarci mozemo pricati o ovakvim temama.

Turista

pre 6 godina

Ako se dobro secam, pre 7 godina platio sam 20 evra ulaznicu za stadion Nou Kamp i to kada se nije igrala utakmica. Samo moj autobus na ulaznice je potrosio nesto vise od 1000 evra a na parkingu u to vreme bilo je najmanje 20 autobusa. Obisao sam trofejnu salu, svlacionice, prodacvnice, tribinu, izasao na teren uz aut liniju, popio koka kolu i pojeo sendvic, kupio neke siutnice, ... Potrosio sam jos oko 50 evra za ta dva sata. Barcelona od ovakvih ulaznica i onoga sto [proda u prodavnicama i ugostiteljskim objektima godisnje zaradnjuje vise nego sve fabrike i hoteli u Srbiji od onoga sto ponude, prodaju i naplate u istom periodu. Hocu da kazem da ne postoji podela investicija na stadione i ostale namene nego podela na investicije koje su profitabilne i na one koje nisu. Ako drzava ima viziju i program da ulozi velike pare u sport (infrastrukturu, sportiste, marteting, ...), imace i veliki profit. U suprotnom, bolje da se sport zabrani i to na svim nivoima.

Turista Nudista

pre 6 godina

aloo ljudi za te pare mogu da se renoviraju i modernizuju i marakana i jna (cak i da povecaju kapacitet) , omladinski stadion ceo da se sredi , karadjordje isto da se poveca,kao i jos par stadiona...i eto onda cak i kandidature za neko evropsko prvenstvo...

RUMBLE

pre 6 godina

Marakanu preorati i napraviti moderni plastenik za proizvodnju paprike i paradajza.
JNA preorati i napraviti plastenike za proizvodnju ljutih paprika i krastavaca.
Na datim poljoprivrednim površinama zaposliti trenutno zaposlene na stadionu uz obavezno 12-točasovno vreme sa platom od 23000 dinara.Isplatu vršiti kad ima para.
Fudbal u zemlji zabraniti na rok od 25 godina.Ljude iz FSS zaposliti u Boru i Majdanpeku.
To je rešenje za ozdravljenje.

pozdrav sa krova

pre 6 godina

Po meni je nacionalni stadion bacanje para. 150 miliona evra, ako se dobro sećam, a odigra se 4-5 utakmica godišnje, Neko prvenstvo u atletici i to je sve. Oko 350 dana godišnje stadion će biti prazan.
Taj novac je isplatljivije uložiti u renoviranje stadiona i terena svih fudbalskih klubova, pa će se i poseta u domaćim ligama povećati, što donosi eći prihod. Deo može poslužiti i za finansijsku konsolidaciju klubova, kako bi sami zarađivali novac preko Uefinih takmičenja.
U prvom slučaju se nikada neće vratiti uloženi novac, dok je u drugom slučaju to izvodljivo za manje od 10 godina. Reprezentacija ima gde da igra, a organizacija nekog prvenstva donosi novac ali su 3-4 stadiona osrednjeg kvaliteta malo za konkurs.

Glas razuma

pre 6 godina

"Srbija" je širok pojam. Nigde na planeti stadion se ne gradi za zaposlene u industriji, zdravstvu, kulturi, obrazovanju, nauci, trgovini, poljoprivredi, predškolskim ustanovama, ... i tim ljudima stadion sigurno ne treba kao što ne trebaju Vembli i Nou Kamp ovoj kategoriji ljudi u Velikoj Britaniji i Španiji i kao što fudbalerima i atletičarima ne trebaju fabrike, pozorišta, muzeji ili poljoprivredna dobra ali to ne znači da isti objekti ne trebaju da postoje.

Stadioni služe za sportske manifestacije. Fabrike služe za proizvodnju. Prodavnice služe za prodaju. Niti se u fabrikama mogu igrati utakmice, niti se na stadionima može organizovati proizvodnja ili obrazovni proces.

Ovakvi kakvi su stadioni ne ispunjavaju evroske standarde za međunarodne utakmice i nov, savremeni stadion ne može imati alternativu za ovu namenu u vidu železničke stanice, fabrike, tržnog centra ili crkve. UEFA i FIFA ne dozvoljavaju.

Da li su stadioni protrebni ili ne pitajte one koji se bave sportom. O tome da li su potrebne nove škole pitajte ljude koji rade u prosveti. O tome da li su potrebne nove bolnice pitajte zdravstvene radnike. ... Kada se u ovoj zhemlji budu pitali isključivo ljudi koji su kompetentni za svoju oblast, biće nam svima bolje.

osam tona boje

pre 6 godina

Renovirati postojece, a ne graditi novo.
Nemamo toliko, novca, iako nam je nikad bolje.
Kad budu davali rezultate u kontinuitetu kao reprezentacija, razmisliti o izgradnji

Smuleco

pre 6 godina

Ne! Potrebne su nam bolnice, škole, infrastruktura. Stadion bi Srbiji i njenoj vlasti, ovakva kakva je, trebalo da bude, poslednja rupa na svirali!!

labud

pre 6 godina

U nekoj drugoj situciji odgovor bi bio da,po uslovom da na tom stadionu igra jedan od vecitih,kao sto kod Rumuna Dinamo igra na nacionalnom stadionu dok Steaua ima svoj moderan.Tako je trebalo biti i kod nas da je pre deset godina Partizanu dozvoljeno da gradi stadion sa svajcarcima a da je u zvezdi u medjuvremenu bila normalna uprava koja nije jurila rezultate i zaduzivala se kupovinom fudbalera na kilo vec se bavila vracanjem dugova i danas ne bi bila rupa bez dna vec bi kao klub sa najvecom navijackom bazom igrala na novom stadionu.Da ne govorim o tome sto bi,da je stadion jos ranije poceo da se gradi, Beograd verovatno dobio domacinstvo na 2-3 utakmice Evropskog 2020-te koji bi uz jedno domacinstvo nekog UEFA finala taj stadion mogao dobrim delom da otplati.Nazalost sve to je propusteno i u ovom trenutku investicija zaista i deluje kao promasena,reprezentacija vapi za izmestanjem van Beograda a ovim ce biti vezana da sve meceve igra u BG,uz kamernu atmosferu kao i do sad sto ce naravno i dalje uticati na igre repke kao domacina,a druge prilike za koriscenje stadion i nema,koncerata nema,stranci nas zaobilaze a od domacih jedino Ceca moze da napuni stadion,a sto se klupskih utakmica tice veciti uglavnom ispadaju u sezoni kupanja pa ni na to ne mozemo sigurno racunati(tesko da cemo uskoro ponoviti ovogodisnji plansman oba kluba).Sve u svemu nisam pametan,ali svakako sve je bolje od besomucnog krpljenja postojecih ruina,5 stadiona smo mogli sazidati samo od sminkanja Rajka.

slobodan

pre 6 godina

Da se ne lazemo: Reprezentacija je u Srbiji sa navijacke strane tek na 3. mestu, posle Zvezde i Partizana. Drugacija je situacija, nego u recimo Hrvatskoj. Dakle, reprezentacija moze napuniti stadion jednom u dve godine (koliko traje ciklus kvalifikacija). Evo, recimo, u ovim kvalifikacijama stadion nije bio pun nijednom. Mozda ce biti u poslednjem kolu protiv Gruzije, ali tesko i tada. E, sad, kaze gradonacelnik daj da gradimo stadion da se igra finale Lige Evrope ili Lige Sampiona. I kad se odigra, sta posle? Jedino ako mu je namena za organizovanje koncerata Ace Lukasa, Cece i Jece, to je druga stvar. Ali ako pricamo o fudbalu-totalni besmisao. Umesto tih 150 miliona, bolje uloziti u Marakanu i JNA po 10-15 mil., srediti ih da lice na nesto i imati dva sasvim pristojna stadiona, a ostatak para iskoristiti za bilo koju drugu pametnu stvar, da ne nabrajam sada, ima ih milion. Volim i ja fudbal, ali nisam za ovo. Moj odgovor je definitivno-NE!

Милан

pre 6 godina

Треба, али дати да на њима играју и Партизан и Звезда, а њихове стадионе вратити држави и приходовати од продаје тих локација део трошкова за изградњу националног.

Лесандар

pre 6 godina

За те паре реновирати Маракану,ЈНА, Карађорђе,Чаир,Чика Дачу и друге. Уместо једног стадиона,добити десетак. Није Србија само Београд.

hairlija

pre 6 godina

Srušiti Marakanu, JNA i Karaburmu i prodati lokacije za tržne centre (šta bi drugo)! Biće para koliko 'oćete za novi stadion!

Benny Hill

pre 6 godina

Dobar savremeni stadion kosta barem 300 miljona eur....a ja mislim za 200 Miljona mogu se dobiti 2 suoer stadiona....Zvezdin i partizanov po 100 miljona svakom na renoviranje...bili bi super stadioni.

zoran ivkovic

pre 6 godina

naravno sve je lepo sto se novo napravi ....savremeno novim stilovima gradnje ....tako i stadion .....pa koliko je samo divna arena ....super ....treba stadion naravno moderan .....ali pod hitno treba i renovirati nasa 2 najveca stadiona ....mislim da se uz dobar pristup i resenja arhitekti od jna i marakane mogu napraviti prelepi stadioni ....e problem je novac ....a sto se tice idejnih resenja za nov stadion to je lako samo treba se pokrenuti

Goli Geter

pre 6 godina

Pošto sam brži i spretniji, da citiram Batu Stojkovića, evo vam par informacija "od struke". 1. Nacionalni stadion je potreban iz više razloga, a jedan je što pašnjaci kraj Autokomande ne ispunjavaju osnovne uslove UEFA i uskoro nećemo imati gde da igramo. "Rajko Mitić" maltene i ne može da se rekonstruiše prema UEFA standardima, jer je u rupi i teško je ispuniti protivpožarne uslove. 2. Stadion treba da gradi privatni investitor, a država treba da obezbedi infrastrukturu i FSS 60 godišnjih termina (za koje plaća). FSS NIJE INVESTITOR, već jemac i korisnik! Znači, državu bi koštalo da dovuče infrastrukturu, a to pogoduje i okolini i od opšteg je značaja. 3. Niš i Novi Sad, na žalost, ne ispunjavaju uslove, jer stadion treba da "prati" 1.000 soba sa 5* i nekoliko hiljada ostalih. Samo BGto ispunjava. 4. Investitor na lokaciji može da gradi i ostale sadržaje i da celu stvar učini isplativom. Pre 4 godine je postojao investitor i lokacija (blizu aerodroma), ali je vlast to stopirala, a bilo nam je garantovano sudomaćinstvo Eura 2020. 5. Ono što ovde ozbiljno smrdi je što ne znamo lokaciju i ne znamo investitora. Ali znamo "arhitekte" 6. Idealno bi bilo da i Partizan i Zvezda napuste svoje stadione i utakmice igraju na nacionalnom stadionu, jer su te nekretnine preskupe, a političari i njihovi tajkuni su (pogotovo u slučaju Zvezde) izotimali parcele oko stadiona i tu i nema "vlasništva".

Obelix

pre 6 godina

Nadjite mi jednu drzavu gde nacionalni stadion nije u glavnom gradu. London, Brisel, Rim, Pariz, Bukurest... Pricam o NACIONALNIM stadionima. Ostavite me te price moze, ali samo da nije u Beogradu. Znaci ako je u Beogradu, onda ne moze. Boze mentaliteta i razmisljanja... Moje je misljenje da nama ne treba novi stadion. Ako vec hoce da ulazu pare, neka srede JNA i Rajka, a ostatak para neka uloze u stadione po Srbiji. Glupo je, tuzno i zalosno da Nis ne moze da ugosti reprezentaciju. Kragujevac takodje, Uzicu jako malo nedostaje (mislim da fale kabine za TV komentatore), jedino NS sto moze. Stadion u Jagodini ne racunam, ono je nedovrseno ruglo. Mozda jos Krusevac, ali kada bi imao normalnu travu. Znaci novi stadion ne, srediti postojece.

Smuleco

pre 6 godina

@Dejan: Ti si tipičan primerak Srbalja, koji neće leba da jede, ali će život da da, za fuzbala! E, pa zbog takvih smo tu gde jesmo, kao narod i država- u mulju!

Bil Mez

pre 6 godina

Da, ako poruse oba raspala, i zvezdin i jna, prodaju lokaciju za velike novce, podmire sa tim troskove izgradnje i jos im ostane za nekoliko plivalista, cisto da podrze neki sport u kome smo uspesni i redovno osvojimo medalju

dejan

pre 6 godina

"Bolje da su novac dali Zvezdi i Partizanu" Ova vam je najbolja. Posle se čude svi što se ovi timovi zovu državnim projektima. Zašto ne bi napisali "Bolje da su novac dali Vojvodini i Napretku"?

Драган

pre 6 godina

Dobar savremeni stadion kosta barem 300 miljona eur....a ja mislim za 200 Miljona mogu se dobiti 2 suoer stadiona....Zvezdin i partizanov po 100 miljona svakom na renoviranje...bili bi super stadioni.
(Benny Hill, 20. septembar 2017 14:36)

Толико кошта стадион заједно са 5* хотелом, тржним центром, пословним зградама, аквапарком или неким другим пратећим садржајем. Да је нађен инвеститор, толико би коштао комплекс на Аутокоманди на месту стадиона ЦЗ, помоћних терена и пословне зграде. Стадион "без ичега" капацитета 60.000 гледалаца не кошта више од 150 милиона.

Blue Moon 509

pre 6 godina

Ako zamislimo da živimo u zemlji u kojoj nema većih problema u kojoj je sve uredjeno, onda nam stadion itekako treba, davno je bila 1945 godina.

boris

pre 6 godina

NE! Srbija ima već dva stadiona koja mogu i biti nacionalna promenom vlasništva, zajedničkim upravljanjem sa gradom ili državom. Bolje da se srede ta dva stadiona jer u suprotnom će se raspasti svakako.

Shogun

pre 6 godina

Ne obnoviti stadione vecitih i uloziti u jedan ili dva stadiona u unutrasnjosti. Recimo da Nis ima jedan solidan stadion za nase uslove od 20'000-30'000, moze da ugosti reprezentaciju i bice puniji nego u Bgd, isto moze svake 3-4 godine da ugosti finale kupa. Ovako treci stadion u okolini Bgd-a je cist promasaj i bacanje para.

Gajic

pre 6 godina

Ne treba graditi novi stadion. Renovirati dva postojeće u Beogradu i modernizovati. Zamislite, taj novi, dva postojeća, + cukin i nekoliko manjih u bg, zar je to sve potrebno???

V.

pre 6 godina

Te pare bolje da date vaterpolistima, odbojkasima, kosarkasima, rukometasima, kajakasima i ostalim sportistima/savezima (I devojke da dobiju svoj deo naravno)! Ionako prave rezultate bez prebijenog dinara, Sta li bi radili kada bi im malo para dali? :)

Nele

pre 6 godina

Koliki su troskovi odrzavanja (godisnje odrzavanje stadiona Zvezde ili Partizana je oko 3mil evra). Totalno je neisplativ! Koliko ce biti zaposleno po partijskoj liniji?
I koja je svrha? Da reprezentacija odigra njihovih 4-5utakmica godisnje tamo pred polu praznim tribinama? Ili je cilj da se Zvezdi oduzme zemljiste na Autokomandi??

Бојан

pre 6 godina

Ако све остане као до сада...онда, продати и Маракану и ЈНА и преусмерити паре дирекно у нови стадион и додати још онолико колико је потребно за тај нови стадион! Ако се клубови приватизују...онда нека газде мисле о свему, баш нас брига!

Гиле

pre 6 godina

@туриста , јеси ти у праву да Барселона заради на стадиону огромне паре и кад нема утакмица. Али , из је Барселона као велики туристички град и Барселона као велики фудбалски клуб данашњицње. Мало њих се сећа Црвене звезде као шампиона или великана, а Партизана и мање. А сумњам да би смо направили архитектонско ремек дело што би привукло знатижеље. Ово је само мишљење обичног човека.

očigledno

pre 6 godina

Bolje da se obnove vec postojeci stadioni, ali ne samo u BG, vec i u ostalim gradovima, uskoro nasi stadioni nece ispunjavati ni minimalne uslove za kvalifikacije u Evropi...

Džoni

pre 6 godina

Ako bi se pravio onda da i Zvezda i Partizan igraju na njemu a njihove srušiti i od para za zemljište isplatiti taj novi stadion, ili te pare namenjene za novi stadion uložiti u renoviranje JNA i Marakane da ispune sve uslove za Evro takmičenja, ali uložiti i u ostale stadione po Srbiji da se dovedu u pristojno stanje. Najbolja i najisplativija varijanta bi bila ova prva. Najgora varijanta je novi stadion samo za reprezentaciju par kvalifikacionih utakmica godišnje i neko eventualno UEFA finale jednom u 10 godina.

Terenac

pre 6 godina

Naravno da joj ne treba. Reprezentacija ima gde da igra i ne mora uvek bas Beograd koji uzgred budi receno vec ima dva veca stadiona. Od tih 150 miliona izdvojiti nesto para da se okreci i obnovi Marakana i sta li vec treba na JNA.
Ostatak novca u infrastrukturu ove zemlje. Jel moguce da ne postoji autoput u ravnici do Vrsca? Zavrsite konacno put kroz Grdelicu i taj ceo istocni krak do Bugarske. Zavrsite ceo put BG-Cacak. Onda i do Pozege. Pogledajte kako ideje same naviru kad se ima para.

Crvena Zvezda 1913

pre 6 godina

NE,NE I NE!
Bacanje novca u nešto što je nepotrebno!
Stadioni postoje,na dobrim mestima,solidnog stanja i lako ih je dovesti u odlično stanje sa mnogo manje novca od onoga što je potrebno investirati u novi stadion.
Mislim da je krajnji cilj oteti zemljište CZ i PAR,objediniti oba kluba na jedan stadion a sadašnje stadione prodati i od toga izgraditi nac.stadion!
Osim pranja novca i uzimanja masnih provizija u džepove stranke i političara koji ovo sprovedu u delo,ne postoji ozbiljan razlog za izgradnju novog stadiona!

my way

pre 6 godina

Zaista ne vidim svrhu. I stadioni Zvezde i Partizana su nacionalni bas kao i klubovi, bolje ih je obnoviti nego praviti treci. Da li se racuna sa tim da nakon privatizacije reprezentacija nece imati gde da igra? Nisam u materiji, ali mislim da se u svetu to resava na drugi nacin. Nama trebaju bazeni za vaterpolo i plivanje, ledene hale za hokej i klizanje, uslovi za atletiku i dr. sportove, a ne toliko fudbalskih stadiona u Beogradu. Da se kandidujemo npr. za neko EP vrlo malo nam znaci, jer se ne moze vise grupa u jednom gradu igrati, a i da moze glupo je.

Svarog

pre 6 godina

Postavlja se pitanje isplativosti takvog objekta odnosno posle koliko vremena može da se vrati uloženo. Ako će se igrati par utakmica samo godišnje za potrebe reprezentacije, to je neisplativ objekat koji će brzo propasti.
Bolje za te novce srediti, ali baš lepo srediti 10-15 stadiona u zemlji, od Subotice do Niša jer Beograd nije Srbija. Na taj način se doprinosi i razvoju svakog grada sa takvim stadionom. Zašto makedonci, na koje se FSS poziva, nisu napravili nov stadion, već su sredili njihov postojeći? Zato što nemaju para na bacanje, a našima svaka investicija u novo predstavlja prostor za ugradnju

Gde ja živim

pre 6 godina

Lično bih, ako pričamo o sportu, tražio pare za zatvorene bazene, atletske staze, dvorane za gimnastiku i tako to. U fudbal i košarku dovesti privatne investitore pa nek prave šta hoće. Da li nam treba novi stadion? Verovatno, ali mislim da sada nije neophodan i da ima važnijih stvari. To je moje mišljenje, a vi kako hoćete ionako narod nikad ne slušate. Ako ga budete pravili ili ga pravite van BG-a ili tamo porušite neki već postojeći. Ovako će samo da nagomilate zgradurine bez ikakvog reda.

sportman

pre 6 godina

Ako se vec ulaze novac u tu svrhu nikako nam nije potreban nacionalni stadion od 300mil. eura na kojem ce se odigrati 5 utakmica godisnje, retko kad finala raznih takmicenja ili sta vec, za koga onda pravimo za nas ili za strance, ako pravimo za nasu decu na kojem ce oni igrati i gledati fudbal onda treba napraviti 7-8 stadiona sirom Srbije za taj novac kapaciteta oko 20.000 mesta. Zasto Nis, Novi Sad, Kragujevac, Cacak, Uzice, Sabac, Krusevac, Subotica ne bi mogli da imaju stadione poput fk ferencvaros, ingolstadt, gent, korona kielce, debrecin, servete, stadione cija izgradnja bi kostala oko 40-50mil eura i bili bi kategorije 4. Samim tim bi podstakli navijace i igrace i podigli fudbal na visi nivo, cela evropa provodi vikende po fudbalskim utakmicama, a gde mi provodimo, ukinimo fudbal onda i gotovo, ima beograd vec dva stadiona renovirajte ih, nije srbija beograd...

Aлександар

pre 6 godina

Ако је за фонану од реалних 200.000 евра, наплаћено 9 пута више него што је реално, изградња стадиона је у том светлу далеко већи изазов.

baki

pre 6 godina

Za jedno 20 g. može kada fudbal bude imao za taj period odlične i konstantne rezultate sa evropskih i svetskih prvenstava što čisto sumnjam tako da nam to netreba . Bolje te pare uložiti u Vaterpolo , odbojku , košarku karate , dzudo , veslanje i u sve druge sportove koji nas dostojno predstavljaju u rvropi i svetu .Bolje da naprave sportske hale po celoj Srbiji a ne samo u Beogradu .

kladzom do bola

pre 6 godina

treba nam ljudi ama bas sve . da se renoviraju , skole , vrticu , putevi , bolnice , mostovi a trbeba nam i taj stadion . Bg treba i metro inace ce stanovnici jednoga dana na sede na krovovima gsp vozila .sve nam treba kako smo ziva beda . kada bih vam rekao da sam bio u teheranu i da mi se cina da je tamo manja guzva u prevozu , niko mi ne bi verovao , ne bi ni ja , da nisam video svojim ocima .

veliki strumf

pre 6 godina

Neophodan nam je novi stadion, ali prioritet treba da budu bolnice, skole, vrtici... Kada se bolnice osavremene, bar okrece i postave "ljudski" kreveti, kada se makar srede toaleti po skolama, a ne da roditelji kupuju i doniraju sve i svasta, kada se vrtici modernizuju - neka se napravi i stadion. Naravno, isplatice se on kroz nekoliko godina, ali u ovom trenutku nije prioritet.

ernesto che

pre 6 godina

@ pajo

a gde ti zivis , posto ovo sto sam ja rekao vidi se na svakom koraku , zar sam nesto slagao ?!? gde ti zivis ako vidis nesto drugacije od ovoga sto sam naveo , u vucicevim bajkama , zvane bdp , vdp , mdp ,sdp !?!

Neka druga tema

pre 6 godina

More, ne treba nama stadion - kao nemamo ih dovoljno, pa taman da se gradi jos jedan da se politicari usput navataju jos para ispod zita - nego nam treba jedna dobra okupacija, da nas stranci nateraju da ocistimo, okrecimo i ofarbamo Srbiju, kao sto su naterali Kosovo, koje je bilo nevidjeno prljavo i zapusteno, da to uradi.
Ko ne veruje, neka ode da poseti "srce Srbije" da se uveri sam, a uzgred, bar da vidi gde je to uopste, kad su mu vec puna usta istog!

Sominho

pre 6 godina

Lepo je rečeno da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svetu! Sporedna, lepo stoji, a šta ćemo sa najbitnijom Srbijo moja. Trenutno mi deluje isto kao i fontana na slaviji, pranje para.

ernesto che

pre 6 godina

pa sve smo postigli , bolnice su renovirane - raspadaju se , nema opreme , inkubatora , skole su polovina u ocajnom stanju, petevi - sta reci a ne zaplakati , ogroman broj prigradskih naselja nema vodu i kanalizaciju a kamo li dalje , zavrsipi smo sve velike auto puteve , napravili smo i beograd na vodi i metro ,sve i sad smo stigli do stadiona na kome ce se odigrati desetak- petnaest utakmica . duci je stoprocentno u pravu , bitna je zabava , zamazati oci , dusevna hrana . naravno , zemlja , to jes narod ce se zaduziti , zavisno od stadiona , ali danas je skoro nemoguce napraviti stadion bez 100-150 miliona , dokle ce se trpeti ovaj zulum , nejasno je .

Keza

pre 6 godina

Treba srediti postojece za taj novac i oziveti fudbalske centre. Karadjordje, Cair, Cika Daca, JNA, Rajko. Doterati ih po svim uefa standardima da bi mogle da se igraju medjunarodne utakmice i izgraditi im trening kampove za decu. To je ulaganje u buducnost.

Blok 63

pre 6 godina

@vujadinjeremic
Pa to je i poenta ove kombinacije.
Polako ce preseliti Partizan i Zvezdu na "nacionalni stadion", a kad sruse stadione istih, uzece brdo para na gradjevinskom zemljistu.
Zivi bili pa videli.

BusDriver

pre 6 godina

Naravno da treba ali ovom trenutku mislim da ima mnogo važnijih i prečih stvari od toga,samo je pitanje šta je za nijh prioritet...a neverujem da je to stadion.

One night in May

pre 6 godina

Da, postoje nbacionalni stadioni i u Rumuniji, Poljskoj, Madjarskoj...

Ali svi su prvo do savrsenstva doveli svoje prethodne vece stadione, svi su njihovi veci stadioni (10 000 + gledalaca) prethodno uredjeni i prilagodjeni zahtevima UEFA - pa su tek onda pravili nacionalni.
Kuca se zida od temelja!

Srbija bi prvo trebalo da uredi ovo malo funkcionalnih stadiona sto ima - Marakana, JNA, Novi Sad, Cair...ako moze i Subotica, Kragujevac, znam da je lep u Uzicu i Gornjem Milanovcu. Da je bilo mozga ranije, ono u Smederevu je savrsen objekat za mladu reprezentaciju...

Pa tek onda nacionalni stadion - kuca se gradi od temelja!

Новосађанин

pre 6 godina

Не.

А зашто не, ја ћу само рећи шта треба да се уради у Новом Саду, а ако то све треба у мом Новом Саду, могу само да замислим како је у другим градовима Србије. Наведено је последица искуства стеченог док ми се отац лечио.

Средите Клинички центар Војводине. Не знам кад је последњи пут неко од Вас министара завирио у исти, али обратите пажњу на тоалете, постељину, кревете, неокречене зграде... Нема бре клинике која се не распада. Ја сам сведок да мом оцу нису имали јастук у Ургентном центру да донесу, није било чистих. Еј?

О елитном, бар тако причају, Институту за кардиоваскуларне болести нећу да причам. Оно је хаос. Хаос. Зановите људима опрему, оно са чиме раде је катастрофа.

Упуцајте те паре у здравство, задржите демотивисане људе. Имате пар ентузијаста, који ваљда воле свој посао, па истрпе све невоље са којима се суочавају. Иначе... ужас.

More Marko ne ori drumove !

pre 6 godina

Iako se ne zna lokacija već se govori o ( povelikoj) cifri za izgradnju , što je nonsens svoje vrste ! Za te pare se mogu srediti i ušminkati na željeni standard stadioni - Vojvodine , Zvezde i Partizana ( aerodrom Surčin ) i dovršiti stadion Radničkog u Nišu ( ostaće i nešto za povećanje ili produženje piste Niškog aerodroma , kao i za zgradu istog).
Tako da izgradnja nacionalnog stadiona nema smisla sem ispumpavanja para iz budžeta ( što i jeste glavni cilj ) ... ala ovi vole da " grade " ! Što li ? Sve prekopaše - i što treba i œto ne treba !

More Marko ne ori drumove !

pre 6 godina

Iako se ne zna lokacija već se govori o ( povelikoj) cifri za izgradnju , što je nonsens svoje vrste ! Za te pare se mogu srediti i ušminkati na željeni standard stadioni - Vojvodine , Zvezde i Partizana ( aerodrom Surčin ) i dovršiti stadion Radničkog u Nišu ( ostaće i nešto za povećanje ili produženje piste Niškog aerodroma , kao i za zgradu istog).
Tako da izgradnja nacionalnog stadiona nema smisla sem ispumpavanja para iz budžeta ( što i jeste glavni cilj ) ... ala ovi vole da " grade " ! Što li ? Sve prekopaše - i što treba i œto ne treba !