Četvrtak, 31.08.2017.

20:03

PSŽ kupio i Mbapea, 402 miliona za dva igrača!

Talentovani napadač Monaka prelazi u Pari Sen Žermen koji poslednjeg dana prelaznog roka garantuje Monaku 145 miliona evra bez bonusa.

Izvor: MLJ

PSŽ kupio i Mbapea, 402 miliona za dva igraèa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh; Slazem se sa svim navedenim, al nazalost cinjenice koje si pomenuo su utopija. Tesko da cemo ja i ti to dozivljeti :)
(the truth, 1. septembar 2017 10:34)


zdravo, drago mi je sto si se vratio :) uefa nam je jos pre 10 godina neformalno obecala svu pomoc oko osmisljavanja i organizacije takve lokalne uber-lige, ali inicijativa mora da krene iz nasih fudbalskih saveza, a oni i ne pomisljaju da razgovaraju o tome... iz nekih razloga sve to se na balkanu planski precutkuje, od strane onih koji vise vole da budu prvi u selu nego drugi u gradu. napravili su zatvorene sisteme u kojima rade sta hoce, pogledaj nase uprave, vrte se jedni te isti ljudi decenijama, cista rotacija. na sve to, ostalim velikim ligama ne odgovara jos jedna jaka liga - ove sadasnje su izvor jeftinih fudbalera koje tamosnji veliki klubovi preko tamosnjih manjih kupuju za male novce, njima odgovara sadasnje stanje... dakle, tesko da cemo doziveti :)

Oliver

pre 6 godina

Cuj ovog nesrecnika,laznog defetistickog Bavarca,koji kaze da Bayern ima suplju odbranu? Na golu najbolji golman na planeti(ili u istoriji fudbala po recima Luisa Cezara Menotija iz 2014.) Manuel Neuer,stoperski tandem je reprezentativni nemacki tandem u 2 kombinacije:Hummels-Boateng ili Hummels-Suele,na levom beku najbolji Austrijanac David Alaba,jedino smo slabiji na desnom beku posle povlacenja Philippa Lahma.Pa Kevin Trapp ne bi mogao da cisti kopacke Neueru.Pregazicemo Pariz i njegov instant katarski produkt.

the truth

pre 6 godina

@neutralni felsh; Slazem se sa svim navedenim, al nazalost cinjenice koje si pomenuo su utopija. Tesko da cemo ja i ti to dozivljeti :)

nista o nicemu

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daa, 31. avgust 2017 22:08)

Netacno. Gazda je ozbiljan novac izgubio i u Monaku vidi sansu da zaradi. Iz svoje skole? Vazi, kako da ne. Pogodili su kao Baraa sa generacijom, a pre toga Junajted. To se desi par puta i nikad vise.

lovac botova

pre 6 godina

ponavljam..., francuska postaje centar fudbala, novac je prešao tamo jer sva tv prava drže finansijera iz fr.
španija i italija su istorija...

Marko

pre 6 godina

Ako imaju para neka troše, ali je l može neko da mi kaže je l ima Pariz nekog mladog dobrog igrača za kojim ludi Evropa? Haha pa naravno da nema prave tim na silu mogu oni da se sprdaju u prvenstvu, samo Monako im je pretnja ali ja sam siguran da Pariz nikada neće osvojiti LIGU SAMPIONA! Neka lupam kupe sve najbolje igrače nemaju oni taj mentalitet za velike stvari, kao Real, Junajted, Barsa, Juve i Milan koji se vraća. :-)

neutralni felsh

pre 6 godina

Sto ne dodje neki naftas sa bliskog istoka u Zvezdu,Partizan ili Vojvodinu pa da da ovo napravi...nije fer.
(Blueblueblue, 31. avgust 2017 22:07)


razlozi: malo trziste, nesredjena liga, neuredjena vlasnicka struktura, nesredjen katastar, neprirodni dualizam izmedju samo dva kluba, neprirodno jaca od ostalih, uz drzavu koja ne zeli da njihovu bazu navijaca drzi van posredne i neposredne kontrole.
dakle, potencijalnom ulagacu se iz uz najbolje namere ne isplati da uloze u klubove koji igraju u malim balkanskim ligama koje ne mogu da privuku globalne nego lokalne sponzore, koji su mahom u rukama drzave pa ona i putem toga ima upliv u desavanjima u klubovima. jedini izlaz je regionalizacija i pravljenje balkanske lige (kako god se zvala), i zaista uspostavljanje pravnih drzava sa evropskim zakonima koji se sprovode... dakle, 20 ekipa i mnogo vise derbija, gledanosti i samim tim sponzora. protivnici ove ideje nece da priznaju da bi bez ratova i raspada jugo-liga danas bila odmah iza francuske, ovde bi pred penziju igrali rivaldo i saviola, a ne u grckoj. i sad da se napravi, ima veci potencijal od portugalske... ali zbog usijanih glava i lokalnih politickih interesa, od svega toga jos dugo vremena nece biti nista. raj za balkanske mutivode i manipulatore, vrte sve u krug dok mlate easy money... posledice vidimo na svakom mestu - samo svadje i prepucavanja rogova u vreci, umesto prica o fudbalu i kako da se rese nasi pravi problemi. mene planski i organizovano napune minusima cim nesto kazem :)

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.
(adriano_galliani, 31. avgust 2017 22:42)

Nisam znao da se u Monaku hiljada godina traje svega 13,14 godina, koliko je prošlo od njihovog finala LŠ

Meni

pre 6 godina

Samo nije jasno sta ce da rade Di Marija ,Moura i Draksler koji su top klasa .Ima cirkus u najavi da izbije ,nema sanse da igrac kao Di Marija sedi na klupi ,jer je ipak u odnosu na Mouru i Drakslera stariji a ima 28,29 godina kad bi trebao najbolji da bude .Tu je problem u najavi i to veliki .

NBGD

pre 6 godina

Mbape,Nejmar,Cavani pregazice nas u Parizu odbrana nam je suplja!
(Bavarac, 31. avgust 2017 23:03)


Koga to "nas"? Jesi li ti iz Pariza?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.
(adriano_galliani, 31. avgust 2017 22:42)

Preciznije, vlasnik se razveo i žena mu maznula pola love.

bambika

pre 6 godina

Kako vi ne shvatate da toliki milioni predstavljaju samo mali deo investicije na kojoj se u par godina obrne milijarda.Na Camp Nou ulaz i poseta muzeju 25 e i svakog dana 5000 ljudi,prodaja dresova,reklame turneje po SAD i Aziji obrcu neverovatan novac.Npr . sigurno je do sada na svetu prodato milion dresova Mesija ili Kristijana,dres u proseku 80e pa vi izracunajte.

Lala iz Banata

pre 6 godina

PSG ga nije kupio iako ga je zapravo kupio. Doveli su ga na posudbu s obavezom otkupa na kraju godine za 180 milijuna eura. Znači nisu ga još kupili i tako nisu prekršili financijski fer play. Muljaža ali tehnički i pravno gledano su izbjegli na ovaj način kaznu.
(leptirica, 31. avgust 2017 23:04)

Nije tako.
Koliko sam čitao poslednjih sati, rečeno je da nema pozajmice već PSŽ odmah plaća 180.000.000 evra.
Kako će izigrati FFP sada, niko ne zna.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ee dokle je dosao fudbal, za dete od 18 godina, koje se jos nije ni fizicki ni mentalno formiralo, a kamoli kao fudbaler, toliki milioni, aa nekada je Zinedin Zidan, tada najbolji fudbaler na svetu placen 70ak miliona...
(djoshha, 31. avgust 2017 20:33)


razlozi su prosti: 10 posto je inflacija, a 90 posto je dramaticna ekspanzija fudbalskog trzista u poslednjih 10-15 godina.
do pre 10-15 godina, u americi je fudbal smatran za "cudan sport" za evropljane i latinose, a danas vidimo klasicne kamiondzije i domicilne porodice sa hamburgerima i pivom u plasticnim casama...
evo sad na letnjem turniru u majamiju, kad barsini u startu napadose real trecina publike skandira foru iz NFL "de-fence, de-fence!" pa se posle utisase, videse da ovi "iskusniji" latinosi u publici tako ne navijaju... neprocenjivo! e to su domaci ameri, i tu vidis koliko je sati - kad se setim mondijala, USA '94, publika je aplaudirala kad je ofsajd, to elementarna pravila nije znalo...
isti je slucaj sa japanom i juznom korejom 2002, ili sada sa ogromnim kineskim trzistem, ili arapskim... sve to do pre 10-15 godina masovno nije pratilo nijedan fudbal (pola nisu ni imali TV) - a danas? pomera se termin el klasika da bi azija i amerika mogla da gleda u razumno vreme. odes u jednu bocvanu pre par godina: svi klinci nose ofucane dresove, a devedesetih se tukli za ofucane sarene majice, najvise voleli metalske, sa onim kosturima i kreaturama... valjda da oteraju zle duhove :)
top klubovi vise nisu samo klubovi nego i globalni brendovi, svi zure da zauzmu procenat na trzistu. briga klubove za staru raju, navijace, oni danas zive od pomodarske publike sirom sveta. a da bi to izveli, mora da se osvajaju titule i bude u centru paznje - a to bez mnogo para ne ide. zato, ulaganja se povecavaju, jeste da prihodi padaju ali je zbog veceg obrta novca profit cak i veci.
na kraju, naravno da su transferi porasli, ali nasem narodu sa 200E prosek plate taj porast izgleda ludje i apokalipticnije nego narodu u istim tim drzavama - tamo se zivi sa 10 puta vecom prosek-cifrom.

leptirica

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?
(Zemun, 31. avgust 2017 21:22)

PSG ga nije kupio iako ga je zapravo kupio. Doveli su ga na posudbu s obavezom otkupa na kraju godine za 180 milijuna eura. Znači nisu ga još kupili i tako nisu prekršili financijski fer play. Muljaža ali tehnički i pravno gledano su izbjegli na ovaj način kaznu.

Boston

pre 6 godina

FFP je cista glupost. Junajted, Real i Barsa... opet mogu da trose koliko hoce ako uzmemo u obzir koliki im je prihod zahvaljujuci sponzorima i velikoj popularnosti. Bolje bi bilo da klub moze da potrosi onoliko koliko zaradi samo od rezultata i titula i to je to.

Scotland

pre 6 godina

Mbape je čitavog proleća i veći deo leta povezivan s Real Madridom kome se divi još od kada je bio 'klinac'- jel to još od pre godinu dana?

Goran

pre 6 godina

Koliko sam ja informisan, Maradonin prelazak iz Boke u Barselonu je kostao tada abnormalnih 5 miliona. Mozda ce nekome zvucati smesno, ali ovi igraci od 100 miliona pa dalje....Po mom misljenju nikad mu do kolena biti nece.

Milenko(PSG fan)

pre 6 godina

Nzm što hejtujete klub...bez potrebe.Imaju para,dobar je tim. A sad što vam je krivo da vaš klub nema toliko para da kupi koga hoće to je vaša stvar.Drugo ,svetski bruto nacionalni proizvod se povećao pa nije ni čudo što je nekad Zidan koštao 70 miliona a Mbappé košta 180 mil.Tako da nemojte upoređivati cene.Ne mora da znači da je neko bolji zbog cene.

224

pre 6 godina

Na transfere fudbalera uveo bih porez od 150% pa neka se onda frljaju sa ponudama. Ovo cifre vode fudbal i ceo svet u besmisao. Ljudi po svetu umiru od gladi i žeđ a oni za nekoga ko jedino zna da šutira loptu daju po 200 miliona evra.

Daa

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo... Titula u ligi i 1/2 finale Lige Sampiona, Psg je 1/2 finale mogao samo da sanja, a ni ove godine nece proci 1/4 finale ukoliko ne budu imali srece sa zrebom.

adriano_galliani

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daa, 31. avgust 2017 22:08)

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.

adriano_galliani

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?
(Zemun, 31. avgust 2017 21:22)

Рома не послује у плусу. Гледа се укупна зарада клуба а не само купопродаја играча. Па Фарса, Реал и Јунајтед зараде преко 600 милиона евра сваке године (тј. укупни приходу су толики, то није профит). Рома је ту негде на 200 милиона, а буџет за плате првог тима сигурно није испод 100 милиона, са све порезима. Тако да у старту имају мање од 100 милиона на трансфере, а ту су још и остали трошкови једног таквог клуба.. Укратко, Рома нема пара, добро и оволико троше.

Милан такође не прелази 300 милиона нпр, али су се сада посебно договорили са Уефом око улагања и враћање са минуса од најмање 350 милиона (уговорна обавеза нових власника да минимално толико уложе у наредне три године, већ ове су преко 200), тако да Милан има пет година да доведе трошкове у ред. Представљен је читав план како ће приходи порасти на 500 милиона у наредних пет година захваљујући тржишту у Кини.

Дакле, то је у свету другачије него у Србији где је једина стварна зарада ПРОДАЈА играча и ПОМОЋ ДРЖАВЕ.

adriano_galliani

pre 6 godina

A navodno nece da prodaju di mariju!!! Treba im zatvoriti klub!
(Andra, 31. avgust 2017 20:24)

Ди Марију неће да продају Фарси. Све је почело када је Фарса почела да се мота око Вератија, сећате се његовог менаџера, "заробљеник клуба" и онда им узму Нејмара па кад су већ отворили новчаник, ето и Мбапе. Погрешан клуб су покрали.

Што би рек`о Чарлс Баркли, што се качиш кад си слабији?

ALLEZ PSG!

Millennium

pre 6 godina

@adriano_galliani

Ja sam negde mislio da si ti ljubitelj fudbala, iako se nisam slagao sa tobom stalno. Međutim sad vidim da si ti samo jako ostrašćen. Ima li tvoj frustracija uopšte veze sa fudbalom?

Zemun

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?

MbApp3

pre 6 godina

I da postoji mogućnost da Real za 2-3 godine dovede Mbapea, ja ga kao navijač RM ne bih želeo videti u belom dresu. Ovamo priča kako je navijač Reala od malih nogu, cela soba izlepljena posterima Reala i na kraju ode u PSŽ zbog para. I Real je ponudio dosta novca ali mu to nije bilo dovoljno. A ovi iz Monaka nisu baš čitavi, čim puštaju najboljeg igrača kod direktnog rivala za titulu.
(stefke, 31. avgust 2017 20:57)

Stefke nema potrebe trziste je prosto takvo Real nije zeleo da plati toliki novac Monaku, nije plata problem, voli Perez Benzemu , znaci 150 miliona u startu bez bonusa, dosao je klub koji je ponudio taj novac Monaku ljudi pristali i to je to. Ako bude prelazio u voljeni klub ide za 200-250 za 2 3 godine i svima ce biti lepo pa i tebi ako decko postane svetska klasa sto je vrlo moguce ako pogledas njegove fizikalije pa i glava je sasvim ok. Pozdrav

djoshha

pre 6 godina

Ee dokle je dosao fudbal, za dete od 18 godina, koje se jos nije ni fizicki ni mentalno formiralo, a kamoli kao fudbaler, toliki milioni, aa nekada je Zinedin Zidan, tada najbolji fudbaler na svetu placen 70ak miliona...

stefke

pre 6 godina

I da postoji mogućnost da Real za 2-3 godine dovede Mbapea, ja ga kao navijač RM ne bih želeo videti u belom dresu. Ovamo priča kako je navijač Reala od malih nogu, cela soba izlepljena posterima Reala i na kraju ode u PSŽ zbog para. I Real je ponudio dosta novca ali mu to nije bilo dovoljno. A ovi iz Monaka nisu baš čitavi, čim puštaju najboljeg igrača kod direktnog rivala za titulu.

brm

pre 6 godina

Izgleda da cu ih sad mrzeti vise od spanskog dvojca i bajerna.
(JovanDerokoČK, 31. avgust 2017 20:22)

Zaista nemaš pametnije stvari u životu na koje bi kanalisao toliku energiju i emocije?

djoshha

pre 6 godina

Ee dokle je dosao fudbal, za dete od 18 godina, koje se jos nije ni fizicki ni mentalno formiralo, a kamoli kao fudbaler, toliki milioni, aa nekada je Zinedin Zidan, tada najbolji fudbaler na svetu placen 70ak miliona...

Zemun

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?

brm

pre 6 godina

Izgleda da cu ih sad mrzeti vise od spanskog dvojca i bajerna.
(JovanDerokoČK, 31. avgust 2017 20:22)

Zaista nemaš pametnije stvari u životu na koje bi kanalisao toliku energiju i emocije?

adriano_galliani

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?
(Zemun, 31. avgust 2017 21:22)

Рома не послује у плусу. Гледа се укупна зарада клуба а не само купопродаја играча. Па Фарса, Реал и Јунајтед зараде преко 600 милиона евра сваке године (тј. укупни приходу су толики, то није профит). Рома је ту негде на 200 милиона, а буџет за плате првог тима сигурно није испод 100 милиона, са све порезима. Тако да у старту имају мање од 100 милиона на трансфере, а ту су још и остали трошкови једног таквог клуба.. Укратко, Рома нема пара, добро и оволико троше.

Милан такође не прелази 300 милиона нпр, али су се сада посебно договорили са Уефом око улагања и враћање са минуса од најмање 350 милиона (уговорна обавеза нових власника да минимално толико уложе у наредне три године, већ ове су преко 200), тако да Милан има пет година да доведе трошкове у ред. Представљен је читав план како ће приходи порасти на 500 милиона у наредних пет година захваљујући тржишту у Кини.

Дакле, то је у свету другачије него у Србији где је једина стварна зарада ПРОДАЈА играча и ПОМОЋ ДРЖАВЕ.

Goran

pre 6 godina

Koliko sam ja informisan, Maradonin prelazak iz Boke u Barselonu je kostao tada abnormalnih 5 miliona. Mozda ce nekome zvucati smesno, ali ovi igraci od 100 miliona pa dalje....Po mom misljenju nikad mu do kolena biti nece.

224

pre 6 godina

Na transfere fudbalera uveo bih porez od 150% pa neka se onda frljaju sa ponudama. Ovo cifre vode fudbal i ceo svet u besmisao. Ljudi po svetu umiru od gladi i žeđ a oni za nekoga ko jedino zna da šutira loptu daju po 200 miliona evra.

MbApp3

pre 6 godina

I da postoji mogućnost da Real za 2-3 godine dovede Mbapea, ja ga kao navijač RM ne bih želeo videti u belom dresu. Ovamo priča kako je navijač Reala od malih nogu, cela soba izlepljena posterima Reala i na kraju ode u PSŽ zbog para. I Real je ponudio dosta novca ali mu to nije bilo dovoljno. A ovi iz Monaka nisu baš čitavi, čim puštaju najboljeg igrača kod direktnog rivala za titulu.
(stefke, 31. avgust 2017 20:57)

Stefke nema potrebe trziste je prosto takvo Real nije zeleo da plati toliki novac Monaku, nije plata problem, voli Perez Benzemu , znaci 150 miliona u startu bez bonusa, dosao je klub koji je ponudio taj novac Monaku ljudi pristali i to je to. Ako bude prelazio u voljeni klub ide za 200-250 za 2 3 godine i svima ce biti lepo pa i tebi ako decko postane svetska klasa sto je vrlo moguce ako pogledas njegove fizikalije pa i glava je sasvim ok. Pozdrav

Daa

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo... Titula u ligi i 1/2 finale Lige Sampiona, Psg je 1/2 finale mogao samo da sanja, a ni ove godine nece proci 1/4 finale ukoliko ne budu imali srece sa zrebom.

adriano_galliani

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daa, 31. avgust 2017 22:08)

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.

leptirica

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?
(Zemun, 31. avgust 2017 21:22)

PSG ga nije kupio iako ga je zapravo kupio. Doveli su ga na posudbu s obavezom otkupa na kraju godine za 180 milijuna eura. Znači nisu ga još kupili i tako nisu prekršili financijski fer play. Muljaža ali tehnički i pravno gledano su izbjegli na ovaj način kaznu.

Millennium

pre 6 godina

@adriano_galliani

Ja sam negde mislio da si ti ljubitelj fudbala, iako se nisam slagao sa tobom stalno. Međutim sad vidim da si ti samo jako ostrašćen. Ima li tvoj frustracija uopšte veze sa fudbalom?

Milenko(PSG fan)

pre 6 godina

Nzm što hejtujete klub...bez potrebe.Imaju para,dobar je tim. A sad što vam je krivo da vaš klub nema toliko para da kupi koga hoće to je vaša stvar.Drugo ,svetski bruto nacionalni proizvod se povećao pa nije ni čudo što je nekad Zidan koštao 70 miliona a Mbappé košta 180 mil.Tako da nemojte upoređivati cene.Ne mora da znači da je neko bolji zbog cene.

Boston

pre 6 godina

FFP je cista glupost. Junajted, Real i Barsa... opet mogu da trose koliko hoce ako uzmemo u obzir koliki im je prihod zahvaljujuci sponzorima i velikoj popularnosti. Bolje bi bilo da klub moze da potrosi onoliko koliko zaradi samo od rezultata i titula i to je to.

Scotland

pre 6 godina

Mbape je čitavog proleća i veći deo leta povezivan s Real Madridom kome se divi još od kada je bio 'klinac'- jel to još od pre godinu dana?

stefke

pre 6 godina

I da postoji mogućnost da Real za 2-3 godine dovede Mbapea, ja ga kao navijač RM ne bih želeo videti u belom dresu. Ovamo priča kako je navijač Reala od malih nogu, cela soba izlepljena posterima Reala i na kraju ode u PSŽ zbog para. I Real je ponudio dosta novca ali mu to nije bilo dovoljno. A ovi iz Monaka nisu baš čitavi, čim puštaju najboljeg igrača kod direktnog rivala za titulu.

adriano_galliani

pre 6 godina

A navodno nece da prodaju di mariju!!! Treba im zatvoriti klub!
(Andra, 31. avgust 2017 20:24)

Ди Марију неће да продају Фарси. Све је почело када је Фарса почела да се мота око Вератија, сећате се његовог менаџера, "заробљеник клуба" и онда им узму Нејмара па кад су већ отворили новчаник, ето и Мбапе. Погрешан клуб су покрали.

Што би рек`о Чарлс Баркли, што се качиш кад си слабији?

ALLEZ PSG!

neutralni felsh

pre 6 godina

Sto ne dodje neki naftas sa bliskog istoka u Zvezdu,Partizan ili Vojvodinu pa da da ovo napravi...nije fer.
(Blueblueblue, 31. avgust 2017 22:07)


razlozi: malo trziste, nesredjena liga, neuredjena vlasnicka struktura, nesredjen katastar, neprirodni dualizam izmedju samo dva kluba, neprirodno jaca od ostalih, uz drzavu koja ne zeli da njihovu bazu navijaca drzi van posredne i neposredne kontrole.
dakle, potencijalnom ulagacu se iz uz najbolje namere ne isplati da uloze u klubove koji igraju u malim balkanskim ligama koje ne mogu da privuku globalne nego lokalne sponzore, koji su mahom u rukama drzave pa ona i putem toga ima upliv u desavanjima u klubovima. jedini izlaz je regionalizacija i pravljenje balkanske lige (kako god se zvala), i zaista uspostavljanje pravnih drzava sa evropskim zakonima koji se sprovode... dakle, 20 ekipa i mnogo vise derbija, gledanosti i samim tim sponzora. protivnici ove ideje nece da priznaju da bi bez ratova i raspada jugo-liga danas bila odmah iza francuske, ovde bi pred penziju igrali rivaldo i saviola, a ne u grckoj. i sad da se napravi, ima veci potencijal od portugalske... ali zbog usijanih glava i lokalnih politickih interesa, od svega toga jos dugo vremena nece biti nista. raj za balkanske mutivode i manipulatore, vrte sve u krug dok mlate easy money... posledice vidimo na svakom mestu - samo svadje i prepucavanja rogova u vreci, umesto prica o fudbalu i kako da se rese nasi pravi problemi. mene planski i organizovano napune minusima cim nesto kazem :)

neutralni felsh

pre 6 godina

Ee dokle je dosao fudbal, za dete od 18 godina, koje se jos nije ni fizicki ni mentalno formiralo, a kamoli kao fudbaler, toliki milioni, aa nekada je Zinedin Zidan, tada najbolji fudbaler na svetu placen 70ak miliona...
(djoshha, 31. avgust 2017 20:33)


razlozi su prosti: 10 posto je inflacija, a 90 posto je dramaticna ekspanzija fudbalskog trzista u poslednjih 10-15 godina.
do pre 10-15 godina, u americi je fudbal smatran za "cudan sport" za evropljane i latinose, a danas vidimo klasicne kamiondzije i domicilne porodice sa hamburgerima i pivom u plasticnim casama...
evo sad na letnjem turniru u majamiju, kad barsini u startu napadose real trecina publike skandira foru iz NFL "de-fence, de-fence!" pa se posle utisase, videse da ovi "iskusniji" latinosi u publici tako ne navijaju... neprocenjivo! e to su domaci ameri, i tu vidis koliko je sati - kad se setim mondijala, USA '94, publika je aplaudirala kad je ofsajd, to elementarna pravila nije znalo...
isti je slucaj sa japanom i juznom korejom 2002, ili sada sa ogromnim kineskim trzistem, ili arapskim... sve to do pre 10-15 godina masovno nije pratilo nijedan fudbal (pola nisu ni imali TV) - a danas? pomera se termin el klasika da bi azija i amerika mogla da gleda u razumno vreme. odes u jednu bocvanu pre par godina: svi klinci nose ofucane dresove, a devedesetih se tukli za ofucane sarene majice, najvise voleli metalske, sa onim kosturima i kreaturama... valjda da oteraju zle duhove :)
top klubovi vise nisu samo klubovi nego i globalni brendovi, svi zure da zauzmu procenat na trzistu. briga klubove za staru raju, navijace, oni danas zive od pomodarske publike sirom sveta. a da bi to izveli, mora da se osvajaju titule i bude u centru paznje - a to bez mnogo para ne ide. zato, ulaganja se povecavaju, jeste da prihodi padaju ali je zbog veceg obrta novca profit cak i veci.
na kraju, naravno da su transferi porasli, ali nasem narodu sa 200E prosek plate taj porast izgleda ludje i apokalipticnije nego narodu u istim tim drzavama - tamo se zivi sa 10 puta vecom prosek-cifrom.

NBGD

pre 6 godina

Mbape,Nejmar,Cavani pregazice nas u Parizu odbrana nam je suplja!
(Bavarac, 31. avgust 2017 23:03)


Koga to "nas"? Jesi li ti iz Pariza?

nista o nicemu

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daa, 31. avgust 2017 22:08)

Netacno. Gazda je ozbiljan novac izgubio i u Monaku vidi sansu da zaradi. Iz svoje skole? Vazi, kako da ne. Pogodili su kao Baraa sa generacijom, a pre toga Junajted. To se desi par puta i nikad vise.

the truth

pre 6 godina

@neutralni felsh; Slazem se sa svim navedenim, al nazalost cinjenice koje si pomenuo su utopija. Tesko da cemo ja i ti to dozivljeti :)

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.
(adriano_galliani, 31. avgust 2017 22:42)

Preciznije, vlasnik se razveo i žena mu maznula pola love.

Oliver

pre 6 godina

Cuj ovog nesrecnika,laznog defetistickog Bavarca,koji kaze da Bayern ima suplju odbranu? Na golu najbolji golman na planeti(ili u istoriji fudbala po recima Luisa Cezara Menotija iz 2014.) Manuel Neuer,stoperski tandem je reprezentativni nemacki tandem u 2 kombinacije:Hummels-Boateng ili Hummels-Suele,na levom beku najbolji Austrijanac David Alaba,jedino smo slabiji na desnom beku posle povlacenja Philippa Lahma.Pa Kevin Trapp ne bi mogao da cisti kopacke Neueru.Pregazicemo Pariz i njegov instant katarski produkt.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.
(adriano_galliani, 31. avgust 2017 22:42)

Nisam znao da se u Monaku hiljada godina traje svega 13,14 godina, koliko je prošlo od njihovog finala LŠ

lovac botova

pre 6 godina

ponavljam..., francuska postaje centar fudbala, novac je prešao tamo jer sva tv prava drže finansijera iz fr.
španija i italija su istorija...

bambika

pre 6 godina

Kako vi ne shvatate da toliki milioni predstavljaju samo mali deo investicije na kojoj se u par godina obrne milijarda.Na Camp Nou ulaz i poseta muzeju 25 e i svakog dana 5000 ljudi,prodaja dresova,reklame turneje po SAD i Aziji obrcu neverovatan novac.Npr . sigurno je do sada na svetu prodato milion dresova Mesija ili Kristijana,dres u proseku 80e pa vi izracunajte.

Meni

pre 6 godina

Samo nije jasno sta ce da rade Di Marija ,Moura i Draksler koji su top klasa .Ima cirkus u najavi da izbije ,nema sanse da igrac kao Di Marija sedi na klupi ,jer je ipak u odnosu na Mouru i Drakslera stariji a ima 28,29 godina kad bi trebao najbolji da bude .Tu je problem u najavi i to veliki .

Lala iz Banata

pre 6 godina

PSG ga nije kupio iako ga je zapravo kupio. Doveli su ga na posudbu s obavezom otkupa na kraju godine za 180 milijuna eura. Znači nisu ga još kupili i tako nisu prekršili financijski fer play. Muljaža ali tehnički i pravno gledano su izbjegli na ovaj način kaznu.
(leptirica, 31. avgust 2017 23:04)

Nije tako.
Koliko sam čitao poslednjih sati, rečeno je da nema pozajmice već PSŽ odmah plaća 180.000.000 evra.
Kako će izigrati FFP sada, niko ne zna.

Marko

pre 6 godina

Ako imaju para neka troše, ali je l može neko da mi kaže je l ima Pariz nekog mladog dobrog igrača za kojim ludi Evropa? Haha pa naravno da nema prave tim na silu mogu oni da se sprdaju u prvenstvu, samo Monako im je pretnja ali ja sam siguran da Pariz nikada neće osvojiti LIGU SAMPIONA! Neka lupam kupe sve najbolje igrače nemaju oni taj mentalitet za velike stvari, kao Real, Junajted, Barsa, Juve i Milan koji se vraća. :-)

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh; Slazem se sa svim navedenim, al nazalost cinjenice koje si pomenuo su utopija. Tesko da cemo ja i ti to dozivljeti :)
(the truth, 1. septembar 2017 10:34)


zdravo, drago mi je sto si se vratio :) uefa nam je jos pre 10 godina neformalno obecala svu pomoc oko osmisljavanja i organizacije takve lokalne uber-lige, ali inicijativa mora da krene iz nasih fudbalskih saveza, a oni i ne pomisljaju da razgovaraju o tome... iz nekih razloga sve to se na balkanu planski precutkuje, od strane onih koji vise vole da budu prvi u selu nego drugi u gradu. napravili su zatvorene sisteme u kojima rade sta hoce, pogledaj nase uprave, vrte se jedni te isti ljudi decenijama, cista rotacija. na sve to, ostalim velikim ligama ne odgovara jos jedna jaka liga - ove sadasnje su izvor jeftinih fudbalera koje tamosnji veliki klubovi preko tamosnjih manjih kupuju za male novce, njima odgovara sadasnje stanje... dakle, tesko da cemo doziveti :)

brm

pre 6 godina

Izgleda da cu ih sad mrzeti vise od spanskog dvojca i bajerna.
(JovanDerokoČK, 31. avgust 2017 20:22)

Zaista nemaš pametnije stvari u životu na koje bi kanalisao toliku energiju i emocije?

adriano_galliani

pre 6 godina

A navodno nece da prodaju di mariju!!! Treba im zatvoriti klub!
(Andra, 31. avgust 2017 20:24)

Ди Марију неће да продају Фарси. Све је почело када је Фарса почела да се мота око Вератија, сећате се његовог менаџера, "заробљеник клуба" и онда им узму Нејмара па кад су већ отворили новчаник, ето и Мбапе. Погрешан клуб су покрали.

Што би рек`о Чарлс Баркли, што се качиш кад си слабији?

ALLEZ PSG!

stefke

pre 6 godina

I da postoji mogućnost da Real za 2-3 godine dovede Mbapea, ja ga kao navijač RM ne bih želeo videti u belom dresu. Ovamo priča kako je navijač Reala od malih nogu, cela soba izlepljena posterima Reala i na kraju ode u PSŽ zbog para. I Real je ponudio dosta novca ali mu to nije bilo dovoljno. A ovi iz Monaka nisu baš čitavi, čim puštaju najboljeg igrača kod direktnog rivala za titulu.

djoshha

pre 6 godina

Ee dokle je dosao fudbal, za dete od 18 godina, koje se jos nije ni fizicki ni mentalno formiralo, a kamoli kao fudbaler, toliki milioni, aa nekada je Zinedin Zidan, tada najbolji fudbaler na svetu placen 70ak miliona...

adriano_galliani

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daa, 31. avgust 2017 22:08)

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.

adriano_galliani

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?
(Zemun, 31. avgust 2017 21:22)

Рома не послује у плусу. Гледа се укупна зарада клуба а не само купопродаја играча. Па Фарса, Реал и Јунајтед зараде преко 600 милиона евра сваке године (тј. укупни приходу су толики, то није профит). Рома је ту негде на 200 милиона, а буџет за плате првог тима сигурно није испод 100 милиона, са све порезима. Тако да у старту имају мање од 100 милиона на трансфере, а ту су још и остали трошкови једног таквог клуба.. Укратко, Рома нема пара, добро и оволико троше.

Милан такође не прелази 300 милиона нпр, али су се сада посебно договорили са Уефом око улагања и враћање са минуса од најмање 350 милиона (уговорна обавеза нових власника да минимално толико уложе у наредне три године, већ ове су преко 200), тако да Милан има пет година да доведе трошкове у ред. Представљен је читав план како ће приходи порасти на 500 милиона у наредних пет година захваљујући тржишту у Кини.

Дакле, то је у свету другачије него у Србији где је једина стварна зарада ПРОДАЈА играча и ПОМОЋ ДРЖАВЕ.

Daa

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo... Titula u ligi i 1/2 finale Lige Sampiona, Psg je 1/2 finale mogao samo da sanja, a ni ove godine nece proci 1/4 finale ukoliko ne budu imali srece sa zrebom.

Milenko(PSG fan)

pre 6 godina

Nzm što hejtujete klub...bez potrebe.Imaju para,dobar je tim. A sad što vam je krivo da vaš klub nema toliko para da kupi koga hoće to je vaša stvar.Drugo ,svetski bruto nacionalni proizvod se povećao pa nije ni čudo što je nekad Zidan koštao 70 miliona a Mbappé košta 180 mil.Tako da nemojte upoređivati cene.Ne mora da znači da je neko bolji zbog cene.

Goran

pre 6 godina

Koliko sam ja informisan, Maradonin prelazak iz Boke u Barselonu je kostao tada abnormalnih 5 miliona. Mozda ce nekome zvucati smesno, ali ovi igraci od 100 miliona pa dalje....Po mom misljenju nikad mu do kolena biti nece.

lovac botova

pre 6 godina

ponavljam..., francuska postaje centar fudbala, novac je prešao tamo jer sva tv prava drže finansijera iz fr.
španija i italija su istorija...

Zemun

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?

224

pre 6 godina

Na transfere fudbalera uveo bih porez od 150% pa neka se onda frljaju sa ponudama. Ovo cifre vode fudbal i ceo svet u besmisao. Ljudi po svetu umiru od gladi i žeđ a oni za nekoga ko jedino zna da šutira loptu daju po 200 miliona evra.

Boston

pre 6 godina

FFP je cista glupost. Junajted, Real i Barsa... opet mogu da trose koliko hoce ako uzmemo u obzir koliki im je prihod zahvaljujuci sponzorima i velikoj popularnosti. Bolje bi bilo da klub moze da potrosi onoliko koliko zaradi samo od rezultata i titula i to je to.

Marko

pre 6 godina

Ako imaju para neka troše, ali je l može neko da mi kaže je l ima Pariz nekog mladog dobrog igrača za kojim ludi Evropa? Haha pa naravno da nema prave tim na silu mogu oni da se sprdaju u prvenstvu, samo Monako im je pretnja ali ja sam siguran da Pariz nikada neće osvojiti LIGU SAMPIONA! Neka lupam kupe sve najbolje igrače nemaju oni taj mentalitet za velike stvari, kao Real, Junajted, Barsa, Juve i Milan koji se vraća. :-)

MbApp3

pre 6 godina

I da postoji mogućnost da Real za 2-3 godine dovede Mbapea, ja ga kao navijač RM ne bih želeo videti u belom dresu. Ovamo priča kako je navijač Reala od malih nogu, cela soba izlepljena posterima Reala i na kraju ode u PSŽ zbog para. I Real je ponudio dosta novca ali mu to nije bilo dovoljno. A ovi iz Monaka nisu baš čitavi, čim puštaju najboljeg igrača kod direktnog rivala za titulu.
(stefke, 31. avgust 2017 20:57)

Stefke nema potrebe trziste je prosto takvo Real nije zeleo da plati toliki novac Monaku, nije plata problem, voli Perez Benzemu , znaci 150 miliona u startu bez bonusa, dosao je klub koji je ponudio taj novac Monaku ljudi pristali i to je to. Ako bude prelazio u voljeni klub ide za 200-250 za 2 3 godine i svima ce biti lepo pa i tebi ako decko postane svetska klasa sto je vrlo moguce ako pogledas njegove fizikalije pa i glava je sasvim ok. Pozdrav

Millennium

pre 6 godina

@adriano_galliani

Ja sam negde mislio da si ti ljubitelj fudbala, iako se nisam slagao sa tobom stalno. Međutim sad vidim da si ti samo jako ostrašćen. Ima li tvoj frustracija uopšte veze sa fudbalom?

leptirica

pre 6 godina

Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise fairplay,konkretno Romu svake godine kinje oko toga a stalno posluju u plusu a ovi rasipaju kao nenormalni a opet niko ne spominje fairplay?
(Zemun, 31. avgust 2017 21:22)

PSG ga nije kupio iako ga je zapravo kupio. Doveli su ga na posudbu s obavezom otkupa na kraju godine za 180 milijuna eura. Znači nisu ga još kupili i tako nisu prekršili financijski fer play. Muljaža ali tehnički i pravno gledano su izbjegli na ovaj način kaznu.

Scotland

pre 6 godina

Mbape je čitavog proleća i veći deo leta povezivan s Real Madridom kome se divi još od kada je bio 'klinac'- jel to još od pre godinu dana?

Lala iz Banata

pre 6 godina

PSG ga nije kupio iako ga je zapravo kupio. Doveli su ga na posudbu s obavezom otkupa na kraju godine za 180 milijuna eura. Znači nisu ga još kupili i tako nisu prekršili financijski fer play. Muljaža ali tehnički i pravno gledano su izbjegli na ovaj način kaznu.
(leptirica, 31. avgust 2017 23:04)

Nije tako.
Koliko sam čitao poslednjih sati, rečeno je da nema pozajmice već PSŽ odmah plaća 180.000.000 evra.
Kako će izigrati FFP sada, niko ne zna.

Oliver

pre 6 godina

Cuj ovog nesrecnika,laznog defetistickog Bavarca,koji kaze da Bayern ima suplju odbranu? Na golu najbolji golman na planeti(ili u istoriji fudbala po recima Luisa Cezara Menotija iz 2014.) Manuel Neuer,stoperski tandem je reprezentativni nemacki tandem u 2 kombinacije:Hummels-Boateng ili Hummels-Suele,na levom beku najbolji Austrijanac David Alaba,jedino smo slabiji na desnom beku posle povlacenja Philippa Lahma.Pa Kevin Trapp ne bi mogao da cisti kopacke Neueru.Pregazicemo Pariz i njegov instant katarski produkt.

Meni

pre 6 godina

Samo nije jasno sta ce da rade Di Marija ,Moura i Draksler koji su top klasa .Ima cirkus u najavi da izbije ,nema sanse da igrac kao Di Marija sedi na klupi ,jer je ipak u odnosu na Mouru i Drakslera stariji a ima 28,29 godina kad bi trebao najbolji da bude .Tu je problem u najavi i to veliki .

neutralni felsh

pre 6 godina

Sto ne dodje neki naftas sa bliskog istoka u Zvezdu,Partizan ili Vojvodinu pa da da ovo napravi...nije fer.
(Blueblueblue, 31. avgust 2017 22:07)


razlozi: malo trziste, nesredjena liga, neuredjena vlasnicka struktura, nesredjen katastar, neprirodni dualizam izmedju samo dva kluba, neprirodno jaca od ostalih, uz drzavu koja ne zeli da njihovu bazu navijaca drzi van posredne i neposredne kontrole.
dakle, potencijalnom ulagacu se iz uz najbolje namere ne isplati da uloze u klubove koji igraju u malim balkanskim ligama koje ne mogu da privuku globalne nego lokalne sponzore, koji su mahom u rukama drzave pa ona i putem toga ima upliv u desavanjima u klubovima. jedini izlaz je regionalizacija i pravljenje balkanske lige (kako god se zvala), i zaista uspostavljanje pravnih drzava sa evropskim zakonima koji se sprovode... dakle, 20 ekipa i mnogo vise derbija, gledanosti i samim tim sponzora. protivnici ove ideje nece da priznaju da bi bez ratova i raspada jugo-liga danas bila odmah iza francuske, ovde bi pred penziju igrali rivaldo i saviola, a ne u grckoj. i sad da se napravi, ima veci potencijal od portugalske... ali zbog usijanih glava i lokalnih politickih interesa, od svega toga jos dugo vremena nece biti nista. raj za balkanske mutivode i manipulatore, vrte sve u krug dok mlate easy money... posledice vidimo na svakom mestu - samo svadje i prepucavanja rogova u vreci, umesto prica o fudbalu i kako da se rese nasi pravi problemi. mene planski i organizovano napune minusima cim nesto kazem :)

nista o nicemu

pre 6 godina

Kako cu da navijam za Monako iz svega srca. Monako je isto pokusao pre par godina da uradi nesto sa velikim ulaganjima. Shvatili su da ne ide i poceli su da forsiraju igrace iz skole i da dovode mlade igrace sa strane koji se uglavnom pokazu izuzetno dobro i svi znamo sta se kasnije desilo...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daa, 31. avgust 2017 22:08)

Netacno. Gazda je ozbiljan novac izgubio i u Monaku vidi sansu da zaradi. Iz svoje skole? Vazi, kako da ne. Pogodili su kao Baraa sa generacijom, a pre toga Junajted. To se desi par puta i nikad vise.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ee dokle je dosao fudbal, za dete od 18 godina, koje se jos nije ni fizicki ni mentalno formiralo, a kamoli kao fudbaler, toliki milioni, aa nekada je Zinedin Zidan, tada najbolji fudbaler na svetu placen 70ak miliona...
(djoshha, 31. avgust 2017 20:33)


razlozi su prosti: 10 posto je inflacija, a 90 posto je dramaticna ekspanzija fudbalskog trzista u poslednjih 10-15 godina.
do pre 10-15 godina, u americi je fudbal smatran za "cudan sport" za evropljane i latinose, a danas vidimo klasicne kamiondzije i domicilne porodice sa hamburgerima i pivom u plasticnim casama...
evo sad na letnjem turniru u majamiju, kad barsini u startu napadose real trecina publike skandira foru iz NFL "de-fence, de-fence!" pa se posle utisase, videse da ovi "iskusniji" latinosi u publici tako ne navijaju... neprocenjivo! e to su domaci ameri, i tu vidis koliko je sati - kad se setim mondijala, USA '94, publika je aplaudirala kad je ofsajd, to elementarna pravila nije znalo...
isti je slucaj sa japanom i juznom korejom 2002, ili sada sa ogromnim kineskim trzistem, ili arapskim... sve to do pre 10-15 godina masovno nije pratilo nijedan fudbal (pola nisu ni imali TV) - a danas? pomera se termin el klasika da bi azija i amerika mogla da gleda u razumno vreme. odes u jednu bocvanu pre par godina: svi klinci nose ofucane dresove, a devedesetih se tukli za ofucane sarene majice, najvise voleli metalske, sa onim kosturima i kreaturama... valjda da oteraju zle duhove :)
top klubovi vise nisu samo klubovi nego i globalni brendovi, svi zure da zauzmu procenat na trzistu. briga klubove za staru raju, navijace, oni danas zive od pomodarske publike sirom sveta. a da bi to izveli, mora da se osvajaju titule i bude u centru paznje - a to bez mnogo para ne ide. zato, ulaganja se povecavaju, jeste da prihodi padaju ali je zbog veceg obrta novca profit cak i veci.
na kraju, naravno da su transferi porasli, ali nasem narodu sa 200E prosek plate taj porast izgleda ludje i apokalipticnije nego narodu u istim tim drzavama - tamo se zivi sa 10 puta vecom prosek-cifrom.

NBGD

pre 6 godina

Mbape,Nejmar,Cavani pregazice nas u Parizu odbrana nam je suplja!
(Bavarac, 31. avgust 2017 23:03)


Koga to "nas"? Jesi li ti iz Pariza?

the truth

pre 6 godina

@neutralni felsh; Slazem se sa svim navedenim, al nazalost cinjenice koje si pomenuo su utopija. Tesko da cemo ja i ti to dozivljeti :)

bambika

pre 6 godina

Kako vi ne shvatate da toliki milioni predstavljaju samo mali deo investicije na kojoj se u par godina obrne milijarda.Na Camp Nou ulaz i poseta muzeju 25 e i svakog dana 5000 ljudi,prodaja dresova,reklame turneje po SAD i Aziji obrcu neverovatan novac.Npr . sigurno je do sada na svetu prodato milion dresova Mesija ili Kristijana,dres u proseku 80e pa vi izracunajte.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.
(adriano_galliani, 31. avgust 2017 22:42)

Preciznije, vlasnik se razveo i žena mu maznula pola love.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Нису они схватили да не иде него је власник изгубио пола богатства и престао са таквим улагањем (то када су довели Радамела за 60, Мутиња за 35 и сл.), зато је Фалкао и ишао на позајмице.. Онда су погодили пар младих играча и ето.. Ни за 100 година неће имати овако талентован и млад тим, ово је било једном у хиљаду.
(adriano_galliani, 31. avgust 2017 22:42)

Nisam znao da se u Monaku hiljada godina traje svega 13,14 godina, koliko je prošlo od njihovog finala LŠ

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh; Slazem se sa svim navedenim, al nazalost cinjenice koje si pomenuo su utopija. Tesko da cemo ja i ti to dozivljeti :)
(the truth, 1. septembar 2017 10:34)


zdravo, drago mi je sto si se vratio :) uefa nam je jos pre 10 godina neformalno obecala svu pomoc oko osmisljavanja i organizacije takve lokalne uber-lige, ali inicijativa mora da krene iz nasih fudbalskih saveza, a oni i ne pomisljaju da razgovaraju o tome... iz nekih razloga sve to se na balkanu planski precutkuje, od strane onih koji vise vole da budu prvi u selu nego drugi u gradu. napravili su zatvorene sisteme u kojima rade sta hoce, pogledaj nase uprave, vrte se jedni te isti ljudi decenijama, cista rotacija. na sve to, ostalim velikim ligama ne odgovara jos jedna jaka liga - ove sadasnje su izvor jeftinih fudbalera koje tamosnji veliki klubovi preko tamosnjih manjih kupuju za male novce, njima odgovara sadasnje stanje... dakle, tesko da cemo doziveti :)