Nedelja, 13.08.2017.

09:29

Dominacija Srbije i rafalna paljba Bogdana (VIDEO)

Košarkaši Srbije potpuno su demolirali reprezentaciju Grčke sa <a href="http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2017&amp;mm=08&amp;dd=12&amp;nav_id=1292563" class="text-link" target= "_blank">93:61</a> u svom prvom meču na "Trofeju Beograda".

Izvor: PT

Dominacija Srbije i rafalna paljba Bogdana (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

@mita pita

pre 6 godina

Paklena odbrana (malo primljenih koseva a puno ukradenih lopti) + polu kontra napadi ili napadi (puno lakih suteva sa velikim procentom uspesnosti) su san svakog trenera.
Zato

Ivan

pre 6 godina

@ antidebil @
Pa trenerov kum. Kum nije dugme. A i bolji je šuter od Gagija Milosavljevića i ostalih.A sto se tiče Raduljice. On JE BIO naglasak na BIO prvi centar reprezentacije. Sad nije za među 12, i tako će i biti.

@mita pita

pre 6 godina

Paklena odbrana (malo primljenih koseva a puno ukradenih lopti) + polu kontra napadi ili napadi (puno lakih suteva sa velikim procentom uspesnosti) su san svakog trenera.
Zato

antiDebil

pre 6 godina

Ivan
Raduljica je prvi centar reprezentacije tako da ce sigurno biti medju 12 !!
Nego koje su to stare zasluge Nebojse Ilica da bi on mogao da se pozove ?

Ivan

pre 6 godina

Ne zanosite se bre Ako se oporavi Radulja otpada Kuzmić, ni Bobi nije siguran itd. Raduljica već dve godine ne igra ništa na klupskom nivou. Nikakvu formu nema i tako nespreman neće biti medju 12! Živi bili pa videli. Nema tu nikakve povrede Čovek posle Kine kad je uzeo kintu rekreativno se bavi košarkom. Nešto slično kao Novica. E sad ako oćemo da gledamo stare zasluge i šta je bilo nekad onda možemo i Nebojšu Ilića Saletovog kuma na šutera da ubacimo uz Raduljicu i Novicu ali Realnost je nešto drugo

Mita Pita

pre 6 godina

Prilično dugo gledam košarku, ali onako navijački...niti sam stručnjak, niti volim da se pretvaram da jesam. Te stoga moram da pitam (bez trunke ironije, već onako jer me zanima). Koja je potencijalna uloga Lazića u reprezentaciji? Znam da čovek igra odličnu odbranu, bar ono što videh u Zvezdi. Ostali smo bez Markovića, koji istina nije uvek imao najbolja rešenja u napadu, ali je igrao neverovatno požrtvovanu odbranu. Je li on tu da nadomesti taj aspekt?
Odlična nam je ekipa za sad - pored Milosavljevića, jedino mi Birčević bode oči. Što je najgore, verovatno će završiti na spisku ako Sale na odluči da proba da spusti nekog od centara na poziciju krilong centra... Kao što je recimo prošle godine na mahove Raduljica igrao četvorku sa Jokićem. Da li iko to može od visokih igrača sada?

Bageri

pre 6 godina

Ako Raduljica bude zdrav on je i dalje nas prvi centar reprezentacije, iako ce ulaziti u igru 5-6 minuta od pocetka meca da promeni ritam, kad i Teo.
Nejasno je sto ga i dalje, posle svih uspeha prethodnih godina, nasa klupski nastrojena kosarkaska publika omolovazava pre svakog prvenstva.
Raduljica-Teo je nas najbolji napadacki tandem u reprezentaciji.

Treba jos videti ostale meceve, ali otpadaju:
- Simon i Nedovic, jer su povredjeni
- Jedan centar, a koji to ce se videti do kraja pripremnog perioda...tu cak ni Bobi nije siguran
- Lazic, jer nam je bespotreban. Sve njegove kvalitete mogu drugi nasi igraci da nadomeste
- Micic, jer nam ne trebaju 4 igraca koji mogu da igraju na poziciji 1

Na zalosti, iako mislim da nije reprezentativni kalibar, Bircevic ce skoro sigurno ponovo biti u ekipi,jer smo tanki sa krilnim centrima. Lucic i Kalinic mogu da pomognu, ali mi ne mozemo da se uzdamo da se jedan od njih dvojice nece povrediti.

remax

pre 6 godina

@mita

Uz Bobija, Kuzmić ide sigurno. Dilema je samo da li će Radulja biti spreman jer i takav nije siguran pored Štimare koji je imao odličnu sezonu a nema problema sa povredom. Dobra stvar je što pored prve dvojice, treći centar neće biti toliko značajan jer je tu samo da povremeno odmori ovu dvojicu i to uglavnom u grupi. Eventualno, ako krenemo da odvaljujemo nekog u eliminacijama, kao sinoć, da oseti i on parket. :)

mita

pre 6 godina

lucic je odusevio sa igrom. realno je da ide sa ekipom na ep. nema bjelice,simon povrijedjen, treba nam uz kalinu igrac koji pokriva 3-4 pozicije. kuzmic nece ici ako se oporavi radulja. imamo siroku klupu. odusevljava me igra. nazalost za vasilija nece biti mjesta a po svemu zasluzuje. tu pokazujemo koliko smo jaki

lal

pre 6 godina

bogdanovic se uplasi velikih utakmica???
pa veca je utakmica 1/4 finale protiv hrvata, nego finale protiv amera... 1/4 finalna utakmica je verovatno i najteza utakmica na bilo kom sampionatu u bilo kom sportu gde se igra za trece mesto i bronzu...
to je onaj mec u kome jaric i gurovic posalju redzija i pirsa da se razigravaju od 5. do 8. mesta...
pa peja je u poslednjim sekundama uspevao da baci airball...
divac je jos dok mu nije rasla brada uspeo da ispusti 9 razlike za 50 sekundi protiv sssr-a... a tada je obican faul znacio novi napad od 30 sekundi i nije bilo bonusa... covek je promasio oba bacanja protiv argentine u finalu 5 sekundi do kraja (hvala bogu, pa nije dao samo drugo, posto bi to mozda prelomilo sudije da postave skonokinija na liniju za slobodna bacanja)...
da li to znaci da divac i peja nisu monstruozni igraci???
ja sam uvek za kvalitetnu salu i prozivke na relaciji zvezda - partizan... smekerski... da se ljudi nasmeju... ali ovo sto neki pisu je bolesno...
kult kosarkaske reprezentacije srbije je mnogo iznad budalastina koje ovde neki (nadam se decurlija) prosipaju... tamo igraju braca... i ko god da udje u 12, taj ima jedan jedini zadatak, da pomogne timu da zadrzi taj kult... nebitno je da li je u pitanju stimara koji mase peskirima ili birca pola covek, pola faul kos...
o tome odlucuje onaj gospodin sto je na marculijonisovih 35 odgovorio sa 41... sto je sutirao za 3 poena 9/12... alo deco!!! stanite na bacanja, na praznom terenu, odmorni, pa pokusajte da vidite koliko je to "lako"...

Aleksandar

pre 6 godina

Više nego odlični smo igrali! Ali to je samo pripremna utakmica i se nadam da nećemo postati šampioni pripremnog perioda kao Hrvati. Sve ekipe probaju nove stvari na treningu i gube utakmice, kao Hrvati, Španci, Litvanci, Francuzi i Grci juče. I naravno da ovo nije uopšte realna slika Grčke. Istrošili su se sa Crnogorcima, vrućina, nije igrao Antetokumpo itd..Igraju sa pola snage. Sve ove navedene ekipe kao i mi naravno idemo na medalju. Ali mi hoćemo zlato, to se zna. SRBIJA!

ccc?

pre 6 godina

Za mene u ovoj utakmici sut BB nije bitan bez obzira sto je odlicno sutirao. Za mene su vaznije 9 astitencije koje je imao. Da li vam je jasno sta to znaci? Znam da mnogi to ne shvataju nego samo broje koseve. Sut je varljiv, zna da izda ali zato mozes da se vadis asistencijama, da druge uposljavas da daju koseve . A BB ima to znanje da asistira. Uz to moze da imitira i pleja i organizuje napad. Zato sto sve te elemente ima spada u vrhunske igrace. Jasno?? Nekima ipak to nije jasno..

Barakuda

pre 6 godina

Mozda nije najbolji, ali uz Tea najvazniji nas igrac je Beli. Toliko nam fali da boli. Ako i ovaj put bez njega budemo imali dobar rezultat, mi smo legende.

JPR24

pre 6 godina

Da se Raduljica oporavi i prva petorka po prikazanom do sada: Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Raduljica.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (AP, 13. avgust 2017 11:57)Hahahahahahh, nisam se ovako od srca nasmejao odavno. Pa bar trojica ne zasluzuju da budu u 12 a da je Bjelica zdrav ne bi tu bilo ni Macvana. A da li iko zdrave pameti moze reci da je Raduljica bolji od Marjanovica i Kuzmica pa cak i od Stimca.A Lucic hahahahahahaah 6 poena i 4 skoka u trecoj ekipi po kvaliteti u Nemackoj i ucesniku nikad jaceg Evrokupa. Pa Kalinic je za njega Dzordan licno. Za Milosavljevica je nepotrebno trositi reci. Kako porediti Gudurica koji igrao u visestrukom osvajacu tripe krune i top 10 ekipa u Evrope a naredne sezone clanu evropskog prvaka i igraca koji igrao u Albi koja je mozda ali kazem mozda jaca za nijansu od Dynamica. Ajde da ne racunamo Teo ali da li imamo boljeg pleja od Jovica?
(Tintilic, 13. avgust 2017 13:11)
Ispao si isto smesan kao i komentar na koji odgovaras.

323

pre 6 godina

Pratim kosarku ali ko je bre ovaj Lučić ljudi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JovanCZBG, 13. avgust 2017 13:34)


Taj Lucic je igrao 5 godina u Partizanu i veoma je zasluzan za mnoge rezultate Partizana ali je po odlasku u inostranstvo u Vlensiju godinama imao probleme sa povredama. Sada igra u Bajernu u kome je Sale trener i proslu sezonu je odigrao odlicno a Sale zna zasto ga je pozvao u reprezentaciju. Drago mi je zbog ovog momka koji je uvek znao sta je kosarka a to smo videli i sinoc. Dugo nije igrao za drzavni tim i nadam se da su povrede proslost i da ce dati svoj veliki doprinos jer je odlican igrac. Postao je zreliji, odlican u odbrani i sa dobrim sutom. Licno mu zelim da vise nikada nema probleme sa povredama koje su ga stalno vracale nazad. Igrao i je i u Valensiji odlicno i onda dodje povreda. Pa se vrati, krene dobro da igra pa opet povreda. Proslu sezonu je napokon odigrao u cugu i veoma kvalitetno. Prema tome mislim da si mlad i da ne pratis bas najbolje kosarku.

wlado

pre 6 godina

na sta se svela kosarka danas...ko ubode vise trojki. bukvalno macvan je naucio da sutira trojke sa pola terena...i ulaze..MJ se prevrce u kazinu.

akrobata

pre 6 godina

Znam da je ovo samo pripremna utakmica, ali Štimac je sinoć "pojeo" NBA igrača Papajanisa. I još uvek mi nije jasno, šta je to Divac video kada je njega draftovao?

princ rima

pre 6 godina

(Duka, 13. avgust 2017 12:39)
Svaka cast Partizanu na uspesima koje je ostvario u zadnji 20-ak godina. Ali mi jedna stvar nije jasna,da li je moguce da svi vi grobari imate isti dvocifreni koeficijent intiligencije pa ne znate nista drugo pametnije da napisete nego samo vrtite jedno te isto u krug - vi ste fmp niste zvezda. Napisite nesto novo,neka dobije od vas nejo nadahnuce pa smisli nesto novo,dosadni ste i Bogu i narodu sa FMP-om. Poslusajte malo vaseg verskog vodju velikog Dula pa procitajte neku knjigu mozda dobijete neku inspiraciju. A sa druge strane ne sprdajte se jer ne znate kako ce te se vi zvati u narednom periodu. Bili ste Igokea sad vam se smesi Dinamik..ko zna sta ce biti posle Duletovih casova ljubavi i naplate njegovog duga..mozda budete i Cedevita 2 .. :D

Tintilic

pre 6 godina

Da se Raduljica oporavi i prva petorka po prikazanom do sada: Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Raduljica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (AP, 13. avgust 2017 11:57)


Hahahahahahh, nisam se ovako od srca nasmejao odavno. Pa bar trojica ne zasluzuju da budu u 12 a da je Bjelica zdrav ne bi tu bilo ni Macvana. A da li iko zdrave pameti moze reci da je Raduljica bolji od Marjanovica i Kuzmica pa cak i od Stimca.A Lucic hahahahahahaah 6 poena i 4 skoka u trecoj ekipi po kvaliteti u Nemackoj i ucesniku nikad jaceg Evrokupa. Pa Kalinic je za njega Dzordan licno. Za Milosavljevica je nepotrebno trositi reci. Kako porediti Gudurica koji igrao u visestrukom osvajacu tripe krune i top 10 ekipa u Evrope a naredne sezone clanu evropskog prvaka i igraca koji igrao u Albi koja je mozda ali kazem mozda jaca za nijansu od Dynamica. Ajde da ne racunamo Teo ali da li imamo boljeg pleja od Jovica?

Komša

pre 6 godina

@Dobroćudni Stiv
U pravu si potpuno.Meni se npr. ne svidjaju ovoliki hvalospevi.Recimo,od Bogdana se pravi božanstvo a ne dao mu bog da na nekoj utakmici veže 3,4-0 iz igre - sve se okrene.
Logičan cilj je zlato ali i drugi ljudi igraju,skautiraju protivnike,lopta je okrugla...Ne valja da se izgasiramo da smo najlepši i najjači a onda,nedaj bože- Sale je nemač pojma,Jokić izdajnik,Bogdan šutira dobro samo na nebitnim utakmicama ...
Što se više izgasiraš to ti veća frka bude kad gledaš.

0 od 8

pre 6 godina

Bogdan je dobar suter na prijateljskim utakmicama.... ili bar dok ne igra protiv Amera...onda se uplasi ili sta vec? Daleko je on od nekog velikog igraca kome ruka ne zadrhti u odlucujucim trenucima.

Strateg

pre 6 godina

Teo, Jovic, Bogdan, Guduric, Kalina, Lucic, Macvan, Bobi. Ovo su, po mom misljenju, sigurnih 8. Ostali zavise od zdravlja i forme. Bojim se da od Simona i Nedovica ove godine nema nista, Raduljica bi takodje mogao da preskoci ako nije na 100%, jer je guzva na centru ove godine. Gagi mozda jos uvek rovit, Lazic malo u drugom planu, Micic mozda interesantan... Za Bircevica nisam pametan, da je tu Simon, ne bih ga vodio, ovako, izgleda da je rodjen pod srecnom zvezdom :) I na kraju, Stimac, njega bih vodio 100%, bez obzira na kvalitet i formu. Zna se dobro da on predstavlja vise od igraca, a svakako ne igra svih 12 igraca.

Komša

pre 6 godina

@Jer smo tako u mogućnosti
Siguran je Jović,preneće loptu bez problema.Organizacija napada je problem.Zato smo i imali utisak da je prvih 7 minuta Bogdan igrao pleja a plej je u stvari bio Jović - prenese loptu i onda Bogdan organizuje napad a Jović praktično beži na dvojku.Bogdan bez poena.
Od 4 minuta 2Q Micić prenosi i organizuje napad a Bogdan radi svoj posao.
Micić je napredovao dosta.Jović ipak sigurnji,pouzdanije deluje.Kako će se ponašati pod pritiskom,videćemo.
Nije to tako strašno,mnogi timovi krpače tih par minuta po četvrtini jer nemaju dva pleja približnog kvaliteta (gde da nadješ još jednog Tea?) - niža,brža postava... nadje se rešenje...

Duka

pre 6 godina

zvezda kad je igrala kosarku tvoga kluba nije bilo nigde.
@IQ = 0

zvezda kad je igrala kosarku to je bilo od 46 g - 56 g
Za to vreme ondasnja Jugislavija nije na velikim takmicenjima bila ni medju 10.
Ipak se ti drzi Covicevog fmpa koga zovete zvezdom i kosarke od 2011g

Dzoni

pre 6 godina

Moze se reci da je djordjevic nakon cetiri godine stvorio kult koji je vladao devedesetih, neverovatna timska igra, mogu misliti da smo kompletni kakva bi to setnja kroz prvenstvo bila. Al valjda ce se kockice sloziti do svetskog prvenstva i da cemo moci da racunamo na belog i jokica

JPR24

pre 6 godina

Guduric i Lazic iz reprezentacije,MOMENTALNO!!
(zvezda dno i sramota Srbije, 13. avgust 2017 12:07)
A mozes i ti momemtalno da baniras sam sebe sa sajta...

Dobrocudni Stiv

pre 6 godina

Ljudi polako! Stvarate atmosferu da je sve sem finala veliki neuspeh. Opusticete momke, pazite. Spanci isto rade, spremaju se, ne leze na plazama Majorke!

Ivan

pre 6 godina

Manite se Raduljice ljudi. On je jedini od svih reprezentativaca koji nije u formi i koji je slabe sezone imao i u Milanu i pre toga u Panati. Ovog puta Sale ga neće povesti jer jedan centar otpada a ovaj put je to on.

NemanjaBB

pre 6 godina

Ostaje mi najveci zal za Bjelicom, a svi kukaju za Jokicem. Uz Tea najbitniji igrac repke. Po meni je i najkompletniji. Ali mozemo i bez njega do zlata. Srbija!

JPR24

pre 6 godina

Bogdan je fenomenalan suter i to treba da radi .Neka se mane asistencija nije to za njega , on treba da sutnne to je ono sto najbolje radi. Zna se koje talentovan i ima dara za asistencije i dodavanja to oni treba da rade .On treba da se fokusira na napad i da ih zavrsava .
(Nebojsa, 13. avgust 2017 11:09)

Nemas ti pojma o kosarci ! Sto vise imas igraca u ekipi koji mogu da asistiraju, to je teze sa protivnika, tako isto i suteri, sto imas vise igraca koji mogu da opale, isto tako tesko. A ako imas igrace koji mogu i da sutiraju, i da poentiraju i da asistiraju, onda razmisli koliko je nezgodno protivniku da cuva i brani se. Jednoz i da zatvoris, ali kad ih imas tri, cetir, pet u ekipi, mozes samo da se molis bogu da ih ne krene...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@To i jeste donekle problem i to je jedna od stvari kojoj je Sale težio na ovoj utakmici - traženje drugog pleja koji bi bio dovojno dobar da zameni Tea kada izadje iz igre a ne bi nas koštalo pri realizaciji - glupo nje arčiti beka ubicu na asistencije ako se ne mora.
Sa Bogdanom je lako - igraće i pleja i beka bez problema ali to je prinudno rešenje.
Pored toga i odbrana mora biti jaka kod spoljnje linije jer će nam stradati centri- naročito je Bobi ranjiv kad su bekovi u pitanju (motorika) jer će više faulova praviti na njima nego na centrima.
(Komša, 13. avgust 2017 11:30)

Jovic.

Daki

pre 6 godina

@Nebojsa
Pa da, ne treba ni da trči. To treba da ostavi onima koji to bolje rade, recimo atletičarima. On nema samo sedne na liniju za tri i neka šutira.

A možda, samo možda je Bogdanov glavni kvalitet baš ti što je svestran igrač?

Farmakomafijas

pre 6 godina

Nebojsa, Bogdan nije samo suter i upravo je zbog toga vrhunski igrac. Bogdan igra fantasticno pik i iz njega proigrava centra, nalazi ulaz, uzima sut ili siri igru. Bas je zbog toga odlican igrac sto nam je u najboljem izdanju pokazao sinoc. Odlican suter i odlicno proigrava. Sa Teom i Bogdanom ne znas sta ce te snaci.
Jovic Kuzmic/Marjanovic isto sjajna kombinacija za pik.
Na 4 smo relativno slabi, nadam se da ce Bircevica ici sut za tri da adekvatno siri igru za centre u reketu.

Nebojsa

pre 6 godina

Bogdan je fenomenalan suter i to treba da radi .Neka se mane asistencija nije to za njega , on treba da sutnne to je ono sto najbolje radi. Zna se koje talentovan i ima dara za asistencije i dodavanja to oni treba da rade .On treba da se fokusira na napad i da ih zavrsava .

Mikii

pre 6 godina

Ovaj rafale ispaljuje samo kad cela ekipa igra odlicno i po pravilu kad je utakmica vec odlucena. Kada ne ide, kada treba povuci tim, on vola ne moze da ubode, ili se oklizne. Utrkujte se vi sad u hvalospevima, ali ima vremena i da ga pljujete ponovo. Polako :)

duki

pre 6 godina

Ljudi uzivajte u svemu sto prati ova prvenstva. Naviknu nas kosarkasi s vremena na vreme da su medalje normalne pa mnogo brzo zaboravimo kakvi su bili mracni periodi kada smo ispadali u grupi, mucili se sa svakim, bili bez vrhunskih igraca i bez tima, ne odemo na OI... Sjajno je sto na EP odlazimo kao ozbiljna, uigrana i strasno talentovana ekipa i sto smo sa razlogom jedan od favorita turnira i to u situaciji kad nam nisu u sastavu bar 2 clana prve petorke i ponajbolja igraca. Batalite pljuvanje, navijacki obojeno kritikovanje igraca i gledanje same utakmice. Zaboravite na mesec dana na Zvezdu, Partizan, Covica, Vujosevica, Vucica i ostale (mada bi trebali i na duze). Pustite i Jokica vise! Vec nam je donosio radosti i imace prilike da ih donosi ubuduce ali dobija minus koji ce morati debelo da se oznoji da izbrise, mozda i vise nego sto se znojio ovog leta. Organizujte atmosferu u kojoj volite da gledate vrhunski basket, zavalite se, nervirajte i uzivajte dok traje...

zmaku

pre 6 godina

Boban SILNI! Samo cijepaj majstore i da na ovom EP skines onaj teret koji nosis od Litvanaca! Najboljim se desava, jer samo ko je najbolji uzima loptu u takvim trenucima. Sve najbolje momci i da se okitite zlatom.

Komša

pre 6 godina

@Nebojša
To i jeste donekle problem i to je jedna od stvari kojoj je Sale težio na ovoj utakmici - traženje drugog pleja koji bi bio dovojno dobar da zameni Tea kada izadje iz igre a ne bi nas koštalo pri realizaciji - glupo nje arčiti beka ubicu na asistencije ako se ne mora.
Sa Bogdanom je lako - igraće i pleja i beka bez problema ali to je prinudno rešenje.
Pored toga i odbrana mora biti jaka kod spoljnje linije jer će nam stradati centri- naročito je Bobi ranjiv kad su bekovi u pitanju (motorika) jer će više faulova praviti na njima nego na centrima.

duki

pre 6 godina

Ljudi uzivajte u svemu sto prati ova prvenstva. Naviknu nas kosarkasi s vremena na vreme da su medalje normalne pa mnogo brzo zaboravimo kakvi su bili mracni periodi kada smo ispadali u grupi, mucili se sa svakim, bili bez vrhunskih igraca i bez tima, ne odemo na OI... Sjajno je sto na EP odlazimo kao ozbiljna, uigrana i strasno talentovana ekipa i sto smo sa razlogom jedan od favorita turnira i to u situaciji kad nam nisu u sastavu bar 2 clana prve petorke i ponajbolja igraca. Batalite pljuvanje, navijacki obojeno kritikovanje igraca i gledanje same utakmice. Zaboravite na mesec dana na Zvezdu, Partizan, Covica, Vujosevica, Vucica i ostale (mada bi trebali i na duze). Pustite i Jokica vise! Vec nam je donosio radosti i imace prilike da ih donosi ubuduce ali dobija minus koji ce morati debelo da se oznoji da izbrise, mozda i vise nego sto se znojio ovog leta. Organizujte atmosferu u kojoj volite da gledate vrhunski basket, zavalite se, nervirajte i uzivajte dok traje...

Farmakomafijas

pre 6 godina

Nebojsa, Bogdan nije samo suter i upravo je zbog toga vrhunski igrac. Bogdan igra fantasticno pik i iz njega proigrava centra, nalazi ulaz, uzima sut ili siri igru. Bas je zbog toga odlican igrac sto nam je u najboljem izdanju pokazao sinoc. Odlican suter i odlicno proigrava. Sa Teom i Bogdanom ne znas sta ce te snaci.
Jovic Kuzmic/Marjanovic isto sjajna kombinacija za pik.
Na 4 smo relativno slabi, nadam se da ce Bircevica ici sut za tri da adekvatno siri igru za centre u reketu.

Daki

pre 6 godina

@Nebojsa
Pa da, ne treba ni da trči. To treba da ostavi onima koji to bolje rade, recimo atletičarima. On nema samo sedne na liniju za tri i neka šutira.

A možda, samo možda je Bogdanov glavni kvalitet baš ti što je svestran igrač?

NemanjaBB

pre 6 godina

Ostaje mi najveci zal za Bjelicom, a svi kukaju za Jokicem. Uz Tea najbitniji igrac repke. Po meni je i najkompletniji. Ali mozemo i bez njega do zlata. Srbija!

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@To i jeste donekle problem i to je jedna od stvari kojoj je Sale težio na ovoj utakmici - traženje drugog pleja koji bi bio dovojno dobar da zameni Tea kada izadje iz igre a ne bi nas koštalo pri realizaciji - glupo nje arčiti beka ubicu na asistencije ako se ne mora.
Sa Bogdanom je lako - igraće i pleja i beka bez problema ali to je prinudno rešenje.
Pored toga i odbrana mora biti jaka kod spoljnje linije jer će nam stradati centri- naročito je Bobi ranjiv kad su bekovi u pitanju (motorika) jer će više faulova praviti na njima nego na centrima.
(Komša, 13. avgust 2017 11:30)

Jovic.

323

pre 6 godina

Pratim kosarku ali ko je bre ovaj Lučić ljudi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JovanCZBG, 13. avgust 2017 13:34)


Taj Lucic je igrao 5 godina u Partizanu i veoma je zasluzan za mnoge rezultate Partizana ali je po odlasku u inostranstvo u Vlensiju godinama imao probleme sa povredama. Sada igra u Bajernu u kome je Sale trener i proslu sezonu je odigrao odlicno a Sale zna zasto ga je pozvao u reprezentaciju. Drago mi je zbog ovog momka koji je uvek znao sta je kosarka a to smo videli i sinoc. Dugo nije igrao za drzavni tim i nadam se da su povrede proslost i da ce dati svoj veliki doprinos jer je odlican igrac. Postao je zreliji, odlican u odbrani i sa dobrim sutom. Licno mu zelim da vise nikada nema probleme sa povredama koje su ga stalno vracale nazad. Igrao i je i u Valensiji odlicno i onda dodje povreda. Pa se vrati, krene dobro da igra pa opet povreda. Proslu sezonu je napokon odigrao u cugu i veoma kvalitetno. Prema tome mislim da si mlad i da ne pratis bas najbolje kosarku.

Dzoni

pre 6 godina

Moze se reci da je djordjevic nakon cetiri godine stvorio kult koji je vladao devedesetih, neverovatna timska igra, mogu misliti da smo kompletni kakva bi to setnja kroz prvenstvo bila. Al valjda ce se kockice sloziti do svetskog prvenstva i da cemo moci da racunamo na belog i jokica

zmaku

pre 6 godina

Boban SILNI! Samo cijepaj majstore i da na ovom EP skines onaj teret koji nosis od Litvanaca! Najboljim se desava, jer samo ko je najbolji uzima loptu u takvim trenucima. Sve najbolje momci i da se okitite zlatom.

JPR24

pre 6 godina

Bogdan je fenomenalan suter i to treba da radi .Neka se mane asistencija nije to za njega , on treba da sutnne to je ono sto najbolje radi. Zna se koje talentovan i ima dara za asistencije i dodavanja to oni treba da rade .On treba da se fokusira na napad i da ih zavrsava .
(Nebojsa, 13. avgust 2017 11:09)

Nemas ti pojma o kosarci ! Sto vise imas igraca u ekipi koji mogu da asistiraju, to je teze sa protivnika, tako isto i suteri, sto imas vise igraca koji mogu da opale, isto tako tesko. A ako imas igrace koji mogu i da sutiraju, i da poentiraju i da asistiraju, onda razmisli koliko je nezgodno protivniku da cuva i brani se. Jednoz i da zatvoris, ali kad ih imas tri, cetir, pet u ekipi, mozes samo da se molis bogu da ih ne krene...

ccc?

pre 6 godina

Za mene u ovoj utakmici sut BB nije bitan bez obzira sto je odlicno sutirao. Za mene su vaznije 9 astitencije koje je imao. Da li vam je jasno sta to znaci? Znam da mnogi to ne shvataju nego samo broje koseve. Sut je varljiv, zna da izda ali zato mozes da se vadis asistencijama, da druge uposljavas da daju koseve . A BB ima to znanje da asistira. Uz to moze da imitira i pleja i organizuje napad. Zato sto sve te elemente ima spada u vrhunske igrace. Jasno?? Nekima ipak to nije jasno..

JPR24

pre 6 godina

Guduric i Lazic iz reprezentacije,MOMENTALNO!!
(zvezda dno i sramota Srbije, 13. avgust 2017 12:07)
A mozes i ti momemtalno da baniras sam sebe sa sajta...

Ivan

pre 6 godina

Manite se Raduljice ljudi. On je jedini od svih reprezentativaca koji nije u formi i koji je slabe sezone imao i u Milanu i pre toga u Panati. Ovog puta Sale ga neće povesti jer jedan centar otpada a ovaj put je to on.

Dobrocudni Stiv

pre 6 godina

Ljudi polako! Stvarate atmosferu da je sve sem finala veliki neuspeh. Opusticete momke, pazite. Spanci isto rade, spremaju se, ne leze na plazama Majorke!

Mikii

pre 6 godina

Ovaj rafale ispaljuje samo kad cela ekipa igra odlicno i po pravilu kad je utakmica vec odlucena. Kada ne ide, kada treba povuci tim, on vola ne moze da ubode, ili se oklizne. Utrkujte se vi sad u hvalospevima, ali ima vremena i da ga pljujete ponovo. Polako :)

JPR24

pre 6 godina

Da se Raduljica oporavi i prva petorka po prikazanom do sada: Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Raduljica.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (AP, 13. avgust 2017 11:57)Hahahahahahh, nisam se ovako od srca nasmejao odavno. Pa bar trojica ne zasluzuju da budu u 12 a da je Bjelica zdrav ne bi tu bilo ni Macvana. A da li iko zdrave pameti moze reci da je Raduljica bolji od Marjanovica i Kuzmica pa cak i od Stimca.A Lucic hahahahahahaah 6 poena i 4 skoka u trecoj ekipi po kvaliteti u Nemackoj i ucesniku nikad jaceg Evrokupa. Pa Kalinic je za njega Dzordan licno. Za Milosavljevica je nepotrebno trositi reci. Kako porediti Gudurica koji igrao u visestrukom osvajacu tripe krune i top 10 ekipa u Evrope a naredne sezone clanu evropskog prvaka i igraca koji igrao u Albi koja je mozda ali kazem mozda jaca za nijansu od Dynamica. Ajde da ne racunamo Teo ali da li imamo boljeg pleja od Jovica?
(Tintilic, 13. avgust 2017 13:11)
Ispao si isto smesan kao i komentar na koji odgovaras.

lal

pre 6 godina

bogdanovic se uplasi velikih utakmica???
pa veca je utakmica 1/4 finale protiv hrvata, nego finale protiv amera... 1/4 finalna utakmica je verovatno i najteza utakmica na bilo kom sampionatu u bilo kom sportu gde se igra za trece mesto i bronzu...
to je onaj mec u kome jaric i gurovic posalju redzija i pirsa da se razigravaju od 5. do 8. mesta...
pa peja je u poslednjim sekundama uspevao da baci airball...
divac je jos dok mu nije rasla brada uspeo da ispusti 9 razlike za 50 sekundi protiv sssr-a... a tada je obican faul znacio novi napad od 30 sekundi i nije bilo bonusa... covek je promasio oba bacanja protiv argentine u finalu 5 sekundi do kraja (hvala bogu, pa nije dao samo drugo, posto bi to mozda prelomilo sudije da postave skonokinija na liniju za slobodna bacanja)...
da li to znaci da divac i peja nisu monstruozni igraci???
ja sam uvek za kvalitetnu salu i prozivke na relaciji zvezda - partizan... smekerski... da se ljudi nasmeju... ali ovo sto neki pisu je bolesno...
kult kosarkaske reprezentacije srbije je mnogo iznad budalastina koje ovde neki (nadam se decurlija) prosipaju... tamo igraju braca... i ko god da udje u 12, taj ima jedan jedini zadatak, da pomogne timu da zadrzi taj kult... nebitno je da li je u pitanju stimara koji mase peskirima ili birca pola covek, pola faul kos...
o tome odlucuje onaj gospodin sto je na marculijonisovih 35 odgovorio sa 41... sto je sutirao za 3 poena 9/12... alo deco!!! stanite na bacanja, na praznom terenu, odmorni, pa pokusajte da vidite koliko je to "lako"...

Komša

pre 6 godina

@Jer smo tako u mogućnosti
Siguran je Jović,preneće loptu bez problema.Organizacija napada je problem.Zato smo i imali utisak da je prvih 7 minuta Bogdan igrao pleja a plej je u stvari bio Jović - prenese loptu i onda Bogdan organizuje napad a Jović praktično beži na dvojku.Bogdan bez poena.
Od 4 minuta 2Q Micić prenosi i organizuje napad a Bogdan radi svoj posao.
Micić je napredovao dosta.Jović ipak sigurnji,pouzdanije deluje.Kako će se ponašati pod pritiskom,videćemo.
Nije to tako strašno,mnogi timovi krpače tih par minuta po četvrtini jer nemaju dva pleja približnog kvaliteta (gde da nadješ još jednog Tea?) - niža,brža postava... nadje se rešenje...

Strateg

pre 6 godina

Teo, Jovic, Bogdan, Guduric, Kalina, Lucic, Macvan, Bobi. Ovo su, po mom misljenju, sigurnih 8. Ostali zavise od zdravlja i forme. Bojim se da od Simona i Nedovica ove godine nema nista, Raduljica bi takodje mogao da preskoci ako nije na 100%, jer je guzva na centru ove godine. Gagi mozda jos uvek rovit, Lazic malo u drugom planu, Micic mozda interesantan... Za Bircevica nisam pametan, da je tu Simon, ne bih ga vodio, ovako, izgleda da je rodjen pod srecnom zvezdom :) I na kraju, Stimac, njega bih vodio 100%, bez obzira na kvalitet i formu. Zna se dobro da on predstavlja vise od igraca, a svakako ne igra svih 12 igraca.

Barakuda

pre 6 godina

Mozda nije najbolji, ali uz Tea najvazniji nas igrac je Beli. Toliko nam fali da boli. Ako i ovaj put bez njega budemo imali dobar rezultat, mi smo legende.

Duka

pre 6 godina

zvezda kad je igrala kosarku tvoga kluba nije bilo nigde.
@IQ = 0

zvezda kad je igrala kosarku to je bilo od 46 g - 56 g
Za to vreme ondasnja Jugislavija nije na velikim takmicenjima bila ni medju 10.
Ipak se ti drzi Covicevog fmpa koga zovete zvezdom i kosarke od 2011g

akrobata

pre 6 godina

Znam da je ovo samo pripremna utakmica, ali Štimac je sinoć "pojeo" NBA igrača Papajanisa. I još uvek mi nije jasno, šta je to Divac video kada je njega draftovao?

Tintilic

pre 6 godina

Da se Raduljica oporavi i prva petorka po prikazanom do sada: Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Raduljica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (AP, 13. avgust 2017 11:57)


Hahahahahahh, nisam se ovako od srca nasmejao odavno. Pa bar trojica ne zasluzuju da budu u 12 a da je Bjelica zdrav ne bi tu bilo ni Macvana. A da li iko zdrave pameti moze reci da je Raduljica bolji od Marjanovica i Kuzmica pa cak i od Stimca.A Lucic hahahahahahaah 6 poena i 4 skoka u trecoj ekipi po kvaliteti u Nemackoj i ucesniku nikad jaceg Evrokupa. Pa Kalinic je za njega Dzordan licno. Za Milosavljevica je nepotrebno trositi reci. Kako porediti Gudurica koji igrao u visestrukom osvajacu tripe krune i top 10 ekipa u Evrope a naredne sezone clanu evropskog prvaka i igraca koji igrao u Albi koja je mozda ali kazem mozda jaca za nijansu od Dynamica. Ajde da ne racunamo Teo ali da li imamo boljeg pleja od Jovica?

princ rima

pre 6 godina

(Duka, 13. avgust 2017 12:39)
Svaka cast Partizanu na uspesima koje je ostvario u zadnji 20-ak godina. Ali mi jedna stvar nije jasna,da li je moguce da svi vi grobari imate isti dvocifreni koeficijent intiligencije pa ne znate nista drugo pametnije da napisete nego samo vrtite jedno te isto u krug - vi ste fmp niste zvezda. Napisite nesto novo,neka dobije od vas nejo nadahnuce pa smisli nesto novo,dosadni ste i Bogu i narodu sa FMP-om. Poslusajte malo vaseg verskog vodju velikog Dula pa procitajte neku knjigu mozda dobijete neku inspiraciju. A sa druge strane ne sprdajte se jer ne znate kako ce te se vi zvati u narednom periodu. Bili ste Igokea sad vam se smesi Dinamik..ko zna sta ce biti posle Duletovih casova ljubavi i naplate njegovog duga..mozda budete i Cedevita 2 .. :D

mita

pre 6 godina

lucic je odusevio sa igrom. realno je da ide sa ekipom na ep. nema bjelice,simon povrijedjen, treba nam uz kalinu igrac koji pokriva 3-4 pozicije. kuzmic nece ici ako se oporavi radulja. imamo siroku klupu. odusevljava me igra. nazalost za vasilija nece biti mjesta a po svemu zasluzuje. tu pokazujemo koliko smo jaki

0 od 8

pre 6 godina

Bogdan je dobar suter na prijateljskim utakmicama.... ili bar dok ne igra protiv Amera...onda se uplasi ili sta vec? Daleko je on od nekog velikog igraca kome ruka ne zadrhti u odlucujucim trenucima.

Nebojsa

pre 6 godina

Bogdan je fenomenalan suter i to treba da radi .Neka se mane asistencija nije to za njega , on treba da sutnne to je ono sto najbolje radi. Zna se koje talentovan i ima dara za asistencije i dodavanja to oni treba da rade .On treba da se fokusira na napad i da ih zavrsava .

Komša

pre 6 godina

@Dobroćudni Stiv
U pravu si potpuno.Meni se npr. ne svidjaju ovoliki hvalospevi.Recimo,od Bogdana se pravi božanstvo a ne dao mu bog da na nekoj utakmici veže 3,4-0 iz igre - sve se okrene.
Logičan cilj je zlato ali i drugi ljudi igraju,skautiraju protivnike,lopta je okrugla...Ne valja da se izgasiramo da smo najlepši i najjači a onda,nedaj bože- Sale je nemač pojma,Jokić izdajnik,Bogdan šutira dobro samo na nebitnim utakmicama ...
Što se više izgasiraš to ti veća frka bude kad gledaš.

wlado

pre 6 godina

na sta se svela kosarka danas...ko ubode vise trojki. bukvalno macvan je naucio da sutira trojke sa pola terena...i ulaze..MJ se prevrce u kazinu.

Komša

pre 6 godina

@Nebojša
To i jeste donekle problem i to je jedna od stvari kojoj je Sale težio na ovoj utakmici - traženje drugog pleja koji bi bio dovojno dobar da zameni Tea kada izadje iz igre a ne bi nas koštalo pri realizaciji - glupo nje arčiti beka ubicu na asistencije ako se ne mora.
Sa Bogdanom je lako - igraće i pleja i beka bez problema ali to je prinudno rešenje.
Pored toga i odbrana mora biti jaka kod spoljnje linije jer će nam stradati centri- naročito je Bobi ranjiv kad su bekovi u pitanju (motorika) jer će više faulova praviti na njima nego na centrima.

Aleksandar

pre 6 godina

Više nego odlični smo igrali! Ali to je samo pripremna utakmica i se nadam da nećemo postati šampioni pripremnog perioda kao Hrvati. Sve ekipe probaju nove stvari na treningu i gube utakmice, kao Hrvati, Španci, Litvanci, Francuzi i Grci juče. I naravno da ovo nije uopšte realna slika Grčke. Istrošili su se sa Crnogorcima, vrućina, nije igrao Antetokumpo itd..Igraju sa pola snage. Sve ove navedene ekipe kao i mi naravno idemo na medalju. Ali mi hoćemo zlato, to se zna. SRBIJA!

remax

pre 6 godina

@mita

Uz Bobija, Kuzmić ide sigurno. Dilema je samo da li će Radulja biti spreman jer i takav nije siguran pored Štimare koji je imao odličnu sezonu a nema problema sa povredom. Dobra stvar je što pored prve dvojice, treći centar neće biti toliko značajan jer je tu samo da povremeno odmori ovu dvojicu i to uglavnom u grupi. Eventualno, ako krenemo da odvaljujemo nekog u eliminacijama, kao sinoć, da oseti i on parket. :)

Bageri

pre 6 godina

Ako Raduljica bude zdrav on je i dalje nas prvi centar reprezentacije, iako ce ulaziti u igru 5-6 minuta od pocetka meca da promeni ritam, kad i Teo.
Nejasno je sto ga i dalje, posle svih uspeha prethodnih godina, nasa klupski nastrojena kosarkaska publika omolovazava pre svakog prvenstva.
Raduljica-Teo je nas najbolji napadacki tandem u reprezentaciji.

Treba jos videti ostale meceve, ali otpadaju:
- Simon i Nedovic, jer su povredjeni
- Jedan centar, a koji to ce se videti do kraja pripremnog perioda...tu cak ni Bobi nije siguran
- Lazic, jer nam je bespotreban. Sve njegove kvalitete mogu drugi nasi igraci da nadomeste
- Micic, jer nam ne trebaju 4 igraca koji mogu da igraju na poziciji 1

Na zalosti, iako mislim da nije reprezentativni kalibar, Bircevic ce skoro sigurno ponovo biti u ekipi,jer smo tanki sa krilnim centrima. Lucic i Kalinic mogu da pomognu, ali mi ne mozemo da se uzdamo da se jedan od njih dvojice nece povrediti.

@mita pita

pre 6 godina

Paklena odbrana (malo primljenih koseva a puno ukradenih lopti) + polu kontra napadi ili napadi (puno lakih suteva sa velikim procentom uspesnosti) su san svakog trenera.
Zato

Mita Pita

pre 6 godina

Prilično dugo gledam košarku, ali onako navijački...niti sam stručnjak, niti volim da se pretvaram da jesam. Te stoga moram da pitam (bez trunke ironije, već onako jer me zanima). Koja je potencijalna uloga Lazića u reprezentaciji? Znam da čovek igra odličnu odbranu, bar ono što videh u Zvezdi. Ostali smo bez Markovića, koji istina nije uvek imao najbolja rešenja u napadu, ali je igrao neverovatno požrtvovanu odbranu. Je li on tu da nadomesti taj aspekt?
Odlična nam je ekipa za sad - pored Milosavljevića, jedino mi Birčević bode oči. Što je najgore, verovatno će završiti na spisku ako Sale na odluči da proba da spusti nekog od centara na poziciju krilong centra... Kao što je recimo prošle godine na mahove Raduljica igrao četvorku sa Jokićem. Da li iko to može od visokih igrača sada?

Ivan

pre 6 godina

Ne zanosite se bre Ako se oporavi Radulja otpada Kuzmić, ni Bobi nije siguran itd. Raduljica već dve godine ne igra ništa na klupskom nivou. Nikakvu formu nema i tako nespreman neće biti medju 12! Živi bili pa videli. Nema tu nikakve povrede Čovek posle Kine kad je uzeo kintu rekreativno se bavi košarkom. Nešto slično kao Novica. E sad ako oćemo da gledamo stare zasluge i šta je bilo nekad onda možemo i Nebojšu Ilića Saletovog kuma na šutera da ubacimo uz Raduljicu i Novicu ali Realnost je nešto drugo

antiDebil

pre 6 godina

Ivan
Raduljica je prvi centar reprezentacije tako da ce sigurno biti medju 12 !!
Nego koje su to stare zasluge Nebojse Ilica da bi on mogao da se pozove ?

Ivan

pre 6 godina

@ antidebil @
Pa trenerov kum. Kum nije dugme. A i bolji je šuter od Gagija Milosavljevića i ostalih.A sto se tiče Raduljice. On JE BIO naglasak na BIO prvi centar reprezentacije. Sad nije za među 12, i tako će i biti.

@mita pita

pre 6 godina

Paklena odbrana (malo primljenih koseva a puno ukradenih lopti) + polu kontra napadi ili napadi (puno lakih suteva sa velikim procentom uspesnosti) su san svakog trenera.
Zato

Nebojsa

pre 6 godina

Bogdan je fenomenalan suter i to treba da radi .Neka se mane asistencija nije to za njega , on treba da sutnne to je ono sto najbolje radi. Zna se koje talentovan i ima dara za asistencije i dodavanja to oni treba da rade .On treba da se fokusira na napad i da ih zavrsava .

Mikii

pre 6 godina

Ovaj rafale ispaljuje samo kad cela ekipa igra odlicno i po pravilu kad je utakmica vec odlucena. Kada ne ide, kada treba povuci tim, on vola ne moze da ubode, ili se oklizne. Utrkujte se vi sad u hvalospevima, ali ima vremena i da ga pljujete ponovo. Polako :)

0 od 8

pre 6 godina

Bogdan je dobar suter na prijateljskim utakmicama.... ili bar dok ne igra protiv Amera...onda se uplasi ili sta vec? Daleko je on od nekog velikog igraca kome ruka ne zadrhti u odlucujucim trenucima.

Tintilic

pre 6 godina

Da se Raduljica oporavi i prva petorka po prikazanom do sada: Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Raduljica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (AP, 13. avgust 2017 11:57)


Hahahahahahh, nisam se ovako od srca nasmejao odavno. Pa bar trojica ne zasluzuju da budu u 12 a da je Bjelica zdrav ne bi tu bilo ni Macvana. A da li iko zdrave pameti moze reci da je Raduljica bolji od Marjanovica i Kuzmica pa cak i od Stimca.A Lucic hahahahahahaah 6 poena i 4 skoka u trecoj ekipi po kvaliteti u Nemackoj i ucesniku nikad jaceg Evrokupa. Pa Kalinic je za njega Dzordan licno. Za Milosavljevica je nepotrebno trositi reci. Kako porediti Gudurica koji igrao u visestrukom osvajacu tripe krune i top 10 ekipa u Evrope a naredne sezone clanu evropskog prvaka i igraca koji igrao u Albi koja je mozda ali kazem mozda jaca za nijansu od Dynamica. Ajde da ne racunamo Teo ali da li imamo boljeg pleja od Jovica?

wlado

pre 6 godina

na sta se svela kosarka danas...ko ubode vise trojki. bukvalno macvan je naucio da sutira trojke sa pola terena...i ulaze..MJ se prevrce u kazinu.

Duka

pre 6 godina

zvezda kad je igrala kosarku tvoga kluba nije bilo nigde.
@IQ = 0

zvezda kad je igrala kosarku to je bilo od 46 g - 56 g
Za to vreme ondasnja Jugislavija nije na velikim takmicenjima bila ni medju 10.
Ipak se ti drzi Covicevog fmpa koga zovete zvezdom i kosarke od 2011g

JPR24

pre 6 godina

Guduric i Lazic iz reprezentacije,MOMENTALNO!!
(zvezda dno i sramota Srbije, 13. avgust 2017 12:07)
A mozes i ti momemtalno da baniras sam sebe sa sajta...

princ rima

pre 6 godina

(Duka, 13. avgust 2017 12:39)
Svaka cast Partizanu na uspesima koje je ostvario u zadnji 20-ak godina. Ali mi jedna stvar nije jasna,da li je moguce da svi vi grobari imate isti dvocifreni koeficijent intiligencije pa ne znate nista drugo pametnije da napisete nego samo vrtite jedno te isto u krug - vi ste fmp niste zvezda. Napisite nesto novo,neka dobije od vas nejo nadahnuce pa smisli nesto novo,dosadni ste i Bogu i narodu sa FMP-om. Poslusajte malo vaseg verskog vodju velikog Dula pa procitajte neku knjigu mozda dobijete neku inspiraciju. A sa druge strane ne sprdajte se jer ne znate kako ce te se vi zvati u narednom periodu. Bili ste Igokea sad vam se smesi Dinamik..ko zna sta ce biti posle Duletovih casova ljubavi i naplate njegovog duga..mozda budete i Cedevita 2 .. :D

Komša

pre 6 godina

@Dobroćudni Stiv
U pravu si potpuno.Meni se npr. ne svidjaju ovoliki hvalospevi.Recimo,od Bogdana se pravi božanstvo a ne dao mu bog da na nekoj utakmici veže 3,4-0 iz igre - sve se okrene.
Logičan cilj je zlato ali i drugi ljudi igraju,skautiraju protivnike,lopta je okrugla...Ne valja da se izgasiramo da smo najlepši i najjači a onda,nedaj bože- Sale je nemač pojma,Jokić izdajnik,Bogdan šutira dobro samo na nebitnim utakmicama ...
Što se više izgasiraš to ti veća frka bude kad gledaš.

Komša

pre 6 godina

@Nebojša
To i jeste donekle problem i to je jedna od stvari kojoj je Sale težio na ovoj utakmici - traženje drugog pleja koji bi bio dovojno dobar da zameni Tea kada izadje iz igre a ne bi nas koštalo pri realizaciji - glupo nje arčiti beka ubicu na asistencije ako se ne mora.
Sa Bogdanom je lako - igraće i pleja i beka bez problema ali to je prinudno rešenje.
Pored toga i odbrana mora biti jaka kod spoljnje linije jer će nam stradati centri- naročito je Bobi ranjiv kad su bekovi u pitanju (motorika) jer će više faulova praviti na njima nego na centrima.

Ivan

pre 6 godina

Manite se Raduljice ljudi. On je jedini od svih reprezentativaca koji nije u formi i koji je slabe sezone imao i u Milanu i pre toga u Panati. Ovog puta Sale ga neće povesti jer jedan centar otpada a ovaj put je to on.

zmaku

pre 6 godina

Boban SILNI! Samo cijepaj majstore i da na ovom EP skines onaj teret koji nosis od Litvanaca! Najboljim se desava, jer samo ko je najbolji uzima loptu u takvim trenucima. Sve najbolje momci i da se okitite zlatom.

JPR24

pre 6 godina

Da se Raduljica oporavi i prva petorka po prikazanom do sada: Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Raduljica.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (AP, 13. avgust 2017 11:57)Hahahahahahh, nisam se ovako od srca nasmejao odavno. Pa bar trojica ne zasluzuju da budu u 12 a da je Bjelica zdrav ne bi tu bilo ni Macvana. A da li iko zdrave pameti moze reci da je Raduljica bolji od Marjanovica i Kuzmica pa cak i od Stimca.A Lucic hahahahahahaah 6 poena i 4 skoka u trecoj ekipi po kvaliteti u Nemackoj i ucesniku nikad jaceg Evrokupa. Pa Kalinic je za njega Dzordan licno. Za Milosavljevica je nepotrebno trositi reci. Kako porediti Gudurica koji igrao u visestrukom osvajacu tripe krune i top 10 ekipa u Evrope a naredne sezone clanu evropskog prvaka i igraca koji igrao u Albi koja je mozda ali kazem mozda jaca za nijansu od Dynamica. Ajde da ne racunamo Teo ali da li imamo boljeg pleja od Jovica?
(Tintilic, 13. avgust 2017 13:11)
Ispao si isto smesan kao i komentar na koji odgovaras.

Strateg

pre 6 godina

Teo, Jovic, Bogdan, Guduric, Kalina, Lucic, Macvan, Bobi. Ovo su, po mom misljenju, sigurnih 8. Ostali zavise od zdravlja i forme. Bojim se da od Simona i Nedovica ove godine nema nista, Raduljica bi takodje mogao da preskoci ako nije na 100%, jer je guzva na centru ove godine. Gagi mozda jos uvek rovit, Lazic malo u drugom planu, Micic mozda interesantan... Za Bircevica nisam pametan, da je tu Simon, ne bih ga vodio, ovako, izgleda da je rodjen pod srecnom zvezdom :) I na kraju, Stimac, njega bih vodio 100%, bez obzira na kvalitet i formu. Zna se dobro da on predstavlja vise od igraca, a svakako ne igra svih 12 igraca.

duki

pre 6 godina

Ljudi uzivajte u svemu sto prati ova prvenstva. Naviknu nas kosarkasi s vremena na vreme da su medalje normalne pa mnogo brzo zaboravimo kakvi su bili mracni periodi kada smo ispadali u grupi, mucili se sa svakim, bili bez vrhunskih igraca i bez tima, ne odemo na OI... Sjajno je sto na EP odlazimo kao ozbiljna, uigrana i strasno talentovana ekipa i sto smo sa razlogom jedan od favorita turnira i to u situaciji kad nam nisu u sastavu bar 2 clana prve petorke i ponajbolja igraca. Batalite pljuvanje, navijacki obojeno kritikovanje igraca i gledanje same utakmice. Zaboravite na mesec dana na Zvezdu, Partizan, Covica, Vujosevica, Vucica i ostale (mada bi trebali i na duze). Pustite i Jokica vise! Vec nam je donosio radosti i imace prilike da ih donosi ubuduce ali dobija minus koji ce morati debelo da se oznoji da izbrise, mozda i vise nego sto se znojio ovog leta. Organizujte atmosferu u kojoj volite da gledate vrhunski basket, zavalite se, nervirajte i uzivajte dok traje...

Daki

pre 6 godina

@Nebojsa
Pa da, ne treba ni da trči. To treba da ostavi onima koji to bolje rade, recimo atletičarima. On nema samo sedne na liniju za tri i neka šutira.

A možda, samo možda je Bogdanov glavni kvalitet baš ti što je svestran igrač?

NemanjaBB

pre 6 godina

Ostaje mi najveci zal za Bjelicom, a svi kukaju za Jokicem. Uz Tea najbitniji igrac repke. Po meni je i najkompletniji. Ali mozemo i bez njega do zlata. Srbija!

Komša

pre 6 godina

@Jer smo tako u mogućnosti
Siguran je Jović,preneće loptu bez problema.Organizacija napada je problem.Zato smo i imali utisak da je prvih 7 minuta Bogdan igrao pleja a plej je u stvari bio Jović - prenese loptu i onda Bogdan organizuje napad a Jović praktično beži na dvojku.Bogdan bez poena.
Od 4 minuta 2Q Micić prenosi i organizuje napad a Bogdan radi svoj posao.
Micić je napredovao dosta.Jović ipak sigurnji,pouzdanije deluje.Kako će se ponašati pod pritiskom,videćemo.
Nije to tako strašno,mnogi timovi krpače tih par minuta po četvrtini jer nemaju dva pleja približnog kvaliteta (gde da nadješ još jednog Tea?) - niža,brža postava... nadje se rešenje...

akrobata

pre 6 godina

Znam da je ovo samo pripremna utakmica, ali Štimac je sinoć "pojeo" NBA igrača Papajanisa. I još uvek mi nije jasno, šta je to Divac video kada je njega draftovao?

Farmakomafijas

pre 6 godina

Nebojsa, Bogdan nije samo suter i upravo je zbog toga vrhunski igrac. Bogdan igra fantasticno pik i iz njega proigrava centra, nalazi ulaz, uzima sut ili siri igru. Bas je zbog toga odlican igrac sto nam je u najboljem izdanju pokazao sinoc. Odlican suter i odlicno proigrava. Sa Teom i Bogdanom ne znas sta ce te snaci.
Jovic Kuzmic/Marjanovic isto sjajna kombinacija za pik.
Na 4 smo relativno slabi, nadam se da ce Bircevica ici sut za tri da adekvatno siri igru za centre u reketu.

ccc?

pre 6 godina

Za mene u ovoj utakmici sut BB nije bitan bez obzira sto je odlicno sutirao. Za mene su vaznije 9 astitencije koje je imao. Da li vam je jasno sta to znaci? Znam da mnogi to ne shvataju nego samo broje koseve. Sut je varljiv, zna da izda ali zato mozes da se vadis asistencijama, da druge uposljavas da daju koseve . A BB ima to znanje da asistira. Uz to moze da imitira i pleja i organizuje napad. Zato sto sve te elemente ima spada u vrhunske igrace. Jasno?? Nekima ipak to nije jasno..

Ivan

pre 6 godina

Ne zanosite se bre Ako se oporavi Radulja otpada Kuzmić, ni Bobi nije siguran itd. Raduljica već dve godine ne igra ništa na klupskom nivou. Nikakvu formu nema i tako nespreman neće biti medju 12! Živi bili pa videli. Nema tu nikakve povrede Čovek posle Kine kad je uzeo kintu rekreativno se bavi košarkom. Nešto slično kao Novica. E sad ako oćemo da gledamo stare zasluge i šta je bilo nekad onda možemo i Nebojšu Ilića Saletovog kuma na šutera da ubacimo uz Raduljicu i Novicu ali Realnost je nešto drugo

Dzoni

pre 6 godina

Moze se reci da je djordjevic nakon cetiri godine stvorio kult koji je vladao devedesetih, neverovatna timska igra, mogu misliti da smo kompletni kakva bi to setnja kroz prvenstvo bila. Al valjda ce se kockice sloziti do svetskog prvenstva i da cemo moci da racunamo na belog i jokica

Dobrocudni Stiv

pre 6 godina

Ljudi polako! Stvarate atmosferu da je sve sem finala veliki neuspeh. Opusticete momke, pazite. Spanci isto rade, spremaju se, ne leze na plazama Majorke!

Aleksandar

pre 6 godina

Više nego odlični smo igrali! Ali to je samo pripremna utakmica i se nadam da nećemo postati šampioni pripremnog perioda kao Hrvati. Sve ekipe probaju nove stvari na treningu i gube utakmice, kao Hrvati, Španci, Litvanci, Francuzi i Grci juče. I naravno da ovo nije uopšte realna slika Grčke. Istrošili su se sa Crnogorcima, vrućina, nije igrao Antetokumpo itd..Igraju sa pola snage. Sve ove navedene ekipe kao i mi naravno idemo na medalju. Ali mi hoćemo zlato, to se zna. SRBIJA!

lal

pre 6 godina

bogdanovic se uplasi velikih utakmica???
pa veca je utakmica 1/4 finale protiv hrvata, nego finale protiv amera... 1/4 finalna utakmica je verovatno i najteza utakmica na bilo kom sampionatu u bilo kom sportu gde se igra za trece mesto i bronzu...
to je onaj mec u kome jaric i gurovic posalju redzija i pirsa da se razigravaju od 5. do 8. mesta...
pa peja je u poslednjim sekundama uspevao da baci airball...
divac je jos dok mu nije rasla brada uspeo da ispusti 9 razlike za 50 sekundi protiv sssr-a... a tada je obican faul znacio novi napad od 30 sekundi i nije bilo bonusa... covek je promasio oba bacanja protiv argentine u finalu 5 sekundi do kraja (hvala bogu, pa nije dao samo drugo, posto bi to mozda prelomilo sudije da postave skonokinija na liniju za slobodna bacanja)...
da li to znaci da divac i peja nisu monstruozni igraci???
ja sam uvek za kvalitetnu salu i prozivke na relaciji zvezda - partizan... smekerski... da se ljudi nasmeju... ali ovo sto neki pisu je bolesno...
kult kosarkaske reprezentacije srbije je mnogo iznad budalastina koje ovde neki (nadam se decurlija) prosipaju... tamo igraju braca... i ko god da udje u 12, taj ima jedan jedini zadatak, da pomogne timu da zadrzi taj kult... nebitno je da li je u pitanju stimara koji mase peskirima ili birca pola covek, pola faul kos...
o tome odlucuje onaj gospodin sto je na marculijonisovih 35 odgovorio sa 41... sto je sutirao za 3 poena 9/12... alo deco!!! stanite na bacanja, na praznom terenu, odmorni, pa pokusajte da vidite koliko je to "lako"...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@To i jeste donekle problem i to je jedna od stvari kojoj je Sale težio na ovoj utakmici - traženje drugog pleja koji bi bio dovojno dobar da zameni Tea kada izadje iz igre a ne bi nas koštalo pri realizaciji - glupo nje arčiti beka ubicu na asistencije ako se ne mora.
Sa Bogdanom je lako - igraće i pleja i beka bez problema ali to je prinudno rešenje.
Pored toga i odbrana mora biti jaka kod spoljnje linije jer će nam stradati centri- naročito je Bobi ranjiv kad su bekovi u pitanju (motorika) jer će više faulova praviti na njima nego na centrima.
(Komša, 13. avgust 2017 11:30)

Jovic.

remax

pre 6 godina

@mita

Uz Bobija, Kuzmić ide sigurno. Dilema je samo da li će Radulja biti spreman jer i takav nije siguran pored Štimare koji je imao odličnu sezonu a nema problema sa povredom. Dobra stvar je što pored prve dvojice, treći centar neće biti toliko značajan jer je tu samo da povremeno odmori ovu dvojicu i to uglavnom u grupi. Eventualno, ako krenemo da odvaljujemo nekog u eliminacijama, kao sinoć, da oseti i on parket. :)

Barakuda

pre 6 godina

Mozda nije najbolji, ali uz Tea najvazniji nas igrac je Beli. Toliko nam fali da boli. Ako i ovaj put bez njega budemo imali dobar rezultat, mi smo legende.

mita

pre 6 godina

lucic je odusevio sa igrom. realno je da ide sa ekipom na ep. nema bjelice,simon povrijedjen, treba nam uz kalinu igrac koji pokriva 3-4 pozicije. kuzmic nece ici ako se oporavi radulja. imamo siroku klupu. odusevljava me igra. nazalost za vasilija nece biti mjesta a po svemu zasluzuje. tu pokazujemo koliko smo jaki

Bageri

pre 6 godina

Ako Raduljica bude zdrav on je i dalje nas prvi centar reprezentacije, iako ce ulaziti u igru 5-6 minuta od pocetka meca da promeni ritam, kad i Teo.
Nejasno je sto ga i dalje, posle svih uspeha prethodnih godina, nasa klupski nastrojena kosarkaska publika omolovazava pre svakog prvenstva.
Raduljica-Teo je nas najbolji napadacki tandem u reprezentaciji.

Treba jos videti ostale meceve, ali otpadaju:
- Simon i Nedovic, jer su povredjeni
- Jedan centar, a koji to ce se videti do kraja pripremnog perioda...tu cak ni Bobi nije siguran
- Lazic, jer nam je bespotreban. Sve njegove kvalitete mogu drugi nasi igraci da nadomeste
- Micic, jer nam ne trebaju 4 igraca koji mogu da igraju na poziciji 1

Na zalosti, iako mislim da nije reprezentativni kalibar, Bircevic ce skoro sigurno ponovo biti u ekipi,jer smo tanki sa krilnim centrima. Lucic i Kalinic mogu da pomognu, ali mi ne mozemo da se uzdamo da se jedan od njih dvojice nece povrediti.

antiDebil

pre 6 godina

Ivan
Raduljica je prvi centar reprezentacije tako da ce sigurno biti medju 12 !!
Nego koje su to stare zasluge Nebojse Ilica da bi on mogao da se pozove ?

JPR24

pre 6 godina

Bogdan je fenomenalan suter i to treba da radi .Neka se mane asistencija nije to za njega , on treba da sutnne to je ono sto najbolje radi. Zna se koje talentovan i ima dara za asistencije i dodavanja to oni treba da rade .On treba da se fokusira na napad i da ih zavrsava .
(Nebojsa, 13. avgust 2017 11:09)

Nemas ti pojma o kosarci ! Sto vise imas igraca u ekipi koji mogu da asistiraju, to je teze sa protivnika, tako isto i suteri, sto imas vise igraca koji mogu da opale, isto tako tesko. A ako imas igrace koji mogu i da sutiraju, i da poentiraju i da asistiraju, onda razmisli koliko je nezgodno protivniku da cuva i brani se. Jednoz i da zatvoris, ali kad ih imas tri, cetir, pet u ekipi, mozes samo da se molis bogu da ih ne krene...

323

pre 6 godina

Pratim kosarku ali ko je bre ovaj Lučić ljudi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JovanCZBG, 13. avgust 2017 13:34)


Taj Lucic je igrao 5 godina u Partizanu i veoma je zasluzan za mnoge rezultate Partizana ali je po odlasku u inostranstvo u Vlensiju godinama imao probleme sa povredama. Sada igra u Bajernu u kome je Sale trener i proslu sezonu je odigrao odlicno a Sale zna zasto ga je pozvao u reprezentaciju. Drago mi je zbog ovog momka koji je uvek znao sta je kosarka a to smo videli i sinoc. Dugo nije igrao za drzavni tim i nadam se da su povrede proslost i da ce dati svoj veliki doprinos jer je odlican igrac. Postao je zreliji, odlican u odbrani i sa dobrim sutom. Licno mu zelim da vise nikada nema probleme sa povredama koje su ga stalno vracale nazad. Igrao i je i u Valensiji odlicno i onda dodje povreda. Pa se vrati, krene dobro da igra pa opet povreda. Proslu sezonu je napokon odigrao u cugu i veoma kvalitetno. Prema tome mislim da si mlad i da ne pratis bas najbolje kosarku.

Mita Pita

pre 6 godina

Prilično dugo gledam košarku, ali onako navijački...niti sam stručnjak, niti volim da se pretvaram da jesam. Te stoga moram da pitam (bez trunke ironije, već onako jer me zanima). Koja je potencijalna uloga Lazića u reprezentaciji? Znam da čovek igra odličnu odbranu, bar ono što videh u Zvezdi. Ostali smo bez Markovića, koji istina nije uvek imao najbolja rešenja u napadu, ali je igrao neverovatno požrtvovanu odbranu. Je li on tu da nadomesti taj aspekt?
Odlična nam je ekipa za sad - pored Milosavljevića, jedino mi Birčević bode oči. Što je najgore, verovatno će završiti na spisku ako Sale na odluči da proba da spusti nekog od centara na poziciju krilong centra... Kao što je recimo prošle godine na mahove Raduljica igrao četvorku sa Jokićem. Da li iko to može od visokih igrača sada?

Ivan

pre 6 godina

@ antidebil @
Pa trenerov kum. Kum nije dugme. A i bolji je šuter od Gagija Milosavljevića i ostalih.A sto se tiče Raduljice. On JE BIO naglasak na BIO prvi centar reprezentacije. Sad nije za među 12, i tako će i biti.

@mita pita

pre 6 godina

Paklena odbrana (malo primljenih koseva a puno ukradenih lopti) + polu kontra napadi ili napadi (puno lakih suteva sa velikim procentom uspesnosti) su san svakog trenera.
Zato

@mita pita

pre 6 godina

Paklena odbrana (malo primljenih koseva a puno ukradenih lopti) + polu kontra napadi ili napadi (puno lakih suteva sa velikim procentom uspesnosti) su san svakog trenera.
Zato