Četvrtak, 18.05.2017.

08:13

'Kralj' protutnjao kroz Boston za brejk na startu

Košarkaši Klivlend Kavalirsa napravili su brejk na startu finalne serije Istočne konferencije i u Bostonu savladali Seltikse rezultatom 117:104.

Izvor: ÐN

'Kralj' protutnjao kroz Boston za brejk na startu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

samba

pre 6 godina

Boston ima pley-off tim, ima izbor prvog pika, lepa buducnost je pred njima. Ono gde je Boston godinama los, gde su godinama tanki je pozicija centra. Al Horford je solidan u napadu, dok je u odbrani jako los kao i Olinik. To se najbolje videlo u utakmicama protiv Washingtona i ovoj protiv Clevelanda. Bostonu da bi bio sila fali neko poput Embiida.
Da li Boston treba birati Fultza? Ne znam, pre bih uzeo Denisa Smitha Jr.-novog Westbrooka sa jacim kosarkaskim IQ, trejdovao Thomasa i Browna u Phillu za Simmonsa i doveo Gordona Haywarda, Nerlensa Noela. Bio bi to fantastican tim.
Boston ima toliko opcija, ali, ako ostavi Thomasa i bira Fultza, mislim da bi to bio najgori scenario za njih. Fali ovom timu jedan superstar, Denis i Simmons to mogu biti, dok za Fultza nisam siguran. Iako ga svi hvale, meni bar, njegova igra izgleda neubedljivo.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston iz 86te je jedna od najboljih ekipa ikad a o Lejkersima da ne pricam,plus sad u ligi pored Lebrona ne postoje igraca u rangu Birda i Magica i to ce reci svi strucnjaci koji razumeju kosarku
(vince carter, 18. maj 2017 16:53)

Ajde jos ovo. Ja tu negde počinjem da pratim. Detroit bad boysi imasju sličnosti sa ovim Wariorsima u poslednjih 3 godine. I jedni drugi su u početku umali skoro 10 igrača u rotaciji. Tamo isto ekipa omogucavala Tomasu da postigne 40p ponea kao Kari. Ali se igralo drugačije sa manje trica tako da nije Azeja uvek postizao toliko poena+ tuča u odbrani+ mnogo skokova. A Wariorsi igraju solidni odbranu -čekaju Green i Igudala Jamesa :) + i sutiraju trice run and gun kao Wariorsi sa Malionom, samo tada nikakve igrače nisu imali na 4 i 5 nesto kao Boston sada :) Jeste drugačije ali eto i jedni drugi zavise od vise igrača.

I Bird i Magic su bili mnogo visoki, sad polako počinje da fali igrača i oko 206cmm. toliko su otprilike viskoi i bird i Magic. Mnogo timova ima, na pr da je Westrbook u New Orleansu. Harden u San Antoniu. Taunas i Wginsa kod Pola dzorzda u Indiani..... Sa mnog manje timova onda bi imao mozda 2 kadndita na istoki i 3 kandidata na zapadu....+ svi neke soldine rezerve. Mada to je sve SBBKBB, i nemoguce da izbacuju klubove.

Da navijamo svi za Westbrooka ode iz proklete Oklahome i ona bude imala 2 do 3 pobede u sezoni, morace da otvore oči..:DDDDDD jos jedan pozz

dezurni filozof

pre 6 godina

Ko je pitao za Pipenove statse u plejofu? Uopste nisu za bacanje, posebno tokom prve tri titule

godina - poeni - skokovi - asistencije - ukradene - blokade

91: 21.6 - 8.9 - 5.8 - 2.5 - 1.1
92: 19.5 - 8.8 - 6.7 - 1.9 - 1.1
93: 20.1 - 6.9 - 5.5 - 2.2 - 0.7

I sve to uz odbranu koja je bolja od Lenardove koji godinama unazad vazi za najboljeg u ligi. Pipen je svoje protivnike terao da trce ko nenormalni jer je igrao presing od kosa do kosa.
(kole, 18. maj 2017 18:08)



Leonard je odlican, ali pipen je Tata Mata link https://www.youtube.com/watch?v=N9vFHYVXtRk

vince carter

pre 6 godina

"Kole" upravo o tome pricam,Pipen jeste itekako zasluzan za titule ali takodje zato sto je on All Round Jordan ima nesto manju licnu statistiku koja i nije bitna ako si osvojio 6 titula,statistika je samo papir a buduci igraci uvek imaju prednost jer imaju cilj ispred sebe koliko treba da forsiraju da bi dostigli neke rekorde,pa zamislite da je Wilt imao Jabarov rekord ispred sebe,dao bi 50 hiljada poena :))

kole

pre 6 godina

Ko je pitao za Pipenove statse u plejofu? Uopste nisu za bacanje, posebno tokom prve tri titule

godina - poeni - skokovi - asistencije - ukradene - blokade

91: 21.6 - 8.9 - 5.8 - 2.5 - 1.1
92: 19.5 - 8.8 - 6.7 - 1.9 - 1.1
93: 20.1 - 6.9 - 5.5 - 2.2 - 0.7

I sve to uz odbranu koja je bolja od Lenardove koji godinama unazad vazi za najboljeg u ligi. Pipen je svoje protivnike terao da trce ko nenormalni jer je igrao presing od kosa do kosa.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston
Realnije je da im dodje to krilo a najbolje opcije su Batler,Dzordz i Hejvord .Bilo ko od njih da dodje mnogo ce unaprediti ofanzivu Bostona
(Prvo, 18. maj 2017 16:26)

Od Batlera i Hejrvouda ljudi nema nista, to su igrači od maxmum 15+ u nekom timu koji se bori za titulu. To Bostonu ne moze nista ne moze da pomogne. Tompson je bolji od obojice pa dosla kriza. Zivi bili pa videli, ako doje do trejda. Nece te se razočarati, eto pročitali ste :) Sto padate na reklamu to je drugo. Vec Pol Dzorz sa svijih 206 cmm i brzim fizikalijam je druga priča i bolje je igrao u palyoff nego u sezoni( osim 4 uta). I Harden i Wsetrbook su igrači koji prave razliku, ali i njihovi bi pali sa 30p na 25p i manje .Mada pitanje da li ce oni negde. I videcemo New Orleans sledese sezone, trebali bi da se uigraju!

p.s Videcemo koliko ce trebati ligi da resi ovo od iznudjenih faulova za tri poena.. Kad tad ce morati, to toliko ruzno izgleda. Najbolje je ako je igrač incirao sut, samo običan faul. Ako je igrač ušao u sut pa onda faul onda sl.bacanja. I sudije da gledaju. Trebace im tri godine rese. Ozbiljnije probleme izgleda nikad. A tamo krajem 80.tih branili evroskpim igračima da dodju da ne naruse kvalitet... Ili je sve bilo zbog para, kao i sad! Ako je tako dno se polako vidi Toliko pozzz.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Ne volim nesto mnogo Lebrona, ali sut iz igre 15/30 je za postovanje. Tu je razlika izmedju njega i onog siledzije iz Oklahome.

paspalj chandler

pre 6 godina

Mrzim what if ali velike su sanse da bi rekord Jordana bio 8/8 da se nije povukao prvi put, jeste propustio jedan playoff ali se u drugi vratio zardjao posle skoro 2 godine pauze, uvek pricate da Jordan nije mogao nista dok su Igrali Bird, Magic i Bad Boysi iz Detroita ali nikad ne kazete da LeBron nije mogao preko Detroita, Bostona i Orlanda i da u prve 2 sezone nije primirisao playoffu, tih 1,7 asistencija vise prikazujete kao da je 6 asistencija vise, 1 skok vise kao da je 5 skokova vise...
Cinjenica je da su i jedan i drugi radili sve sto mogu da bi doveli svoje ekipe do prstena i cinjenica je da je u toj igri Jordan trenutno uspesniji, dok pricate o Paxonu i Kerru moram da vas podsetim da nijedan od tih suteva nije bio za opstanak u seriji, svi su bili u 6. utakmici pri vodstvu Chicaga 4:2, Ray Allenov je spasio Brona i odveo seriju u 7 utakmicu.

Prvo

pre 6 godina

Nema ko da iole brani Dzejmsa ,to je veliki problem .Drugi veliki problem je sto Bostonu fali ofanzivnog oruzja .Treba im jedno odlicno krilo koje ima 30 + poena u rukama il jedan izuzetan igrac na poz8ciji 4 ,5 da se kombinuje sa Harfordom .Realnije je da im dodje to krjll a najbolje opcije su Batler,Dzordz i Hejvord .Bilo ko od njih da dodje mnogo ce unaprediti ofanzivu Bostona .Ovsko mozda i otkinu neku pobedu Klivlendu al nemoguce da prodju .Na kraju se sve svede na dve prejake ekipe .I jedni i drugi imaju nemaju izgubljenu u plej ofu ,sto je po meni tragedija za ostyle ekipe a i za celu ligu .

Beogradjanin

pre 6 godina

(Bojan, 18. maj 2017 15:48)

Čudno mi je da je Hakeem pričao, pa on je dosao do velikog finala preko Lejkers ubrzo posto je dosao, tad mu nije smetao Jabar , mozda zato sto je imao Samspona. Nisam pratio tada, tako da ne znam. On jednostavno nije imao posle dobru podrsku da se probije sa zapada. I dobio je tek kad je osvojio prvu titulu.

Magic, Worty i Jabar su bili all-star. Ovi dobri pomocni Scot i Green . Grant u prvm madantu = A.green , Scot ipak bolji od Paxona. Jordan 91-93 nema tog treceg. A Bird ima Mehale i Paris koji puno puta isto bili all.star.+ pomocnici.

Treba biti posten L.james u Miami nije imao nista bolju ekipu od Jordanove 91-93, i losiju od 96-98 Jordan ima u Kukoču i najboljeg 6 igrača pored Rodmana koji je mnogi bolji od Bosa za ono sto treba... Bosh i Grant su ipak tu negde sada sa ove distance... Čak je su nekako bili lose rasporedjeni, zbog Bosha slab defanzivac, ali nijedni drugi nisu imali centre. Dok u drugom mandatu Longley nista losiji od Boguta.

I na kraju ce biti da jedina razika koja ih deli da je Jordan igrao u boljoj ligu.Slični igrači H.garant nijednom na all- star ima boljih dok igra sa Jordanom. Bosh sve vreme na all-staru jer u drugim ekipama nema boljih.

A sto se tiče istoka oni bas imaju prazne hodove. Nista Tamo 1999 do 2004- 05 Detroit. pa onda do 2007-09 i Bostona. I od 2011 Lebron vs zapad. hehe. Mada sada se videlo da su bile samo dve ekipe na zapadu. A jednu su povrede izbacile.

Beogradjanin

pre 6 godina

Carls Barkli je sa svojih 198cm jedan od najboljih PF u istoriji.
"...sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrac." Kako si se ovoga setio? Pozdravio te Slavko Vranes. (Jaran, 18. maj 2017 14:34)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2811302/Basketball-legend-Charles-Barkley-reveals-gained-20lbs-48-hours-avoid-getting-drafted-eating-3-320-calories-breakfast-alone.html

To si ti malo bukvalno shavatio, klinac si. Sta mislis sa tih 135 kg da li Barklye moga da nosi Vranjes u stima. Koliko je tek onda 0'Neal iamo u svojim nekim trenucima. Slavko Vranjes jednostvno nije to bilo dobro rasporodjeno i postoji granica u visini. A da čovek bude zdravi pokretljiv kao Barkley i sa tim kg tesko ce se opet pojaviti :DDDDDD I varira tezina i lazu :DDDD

strucnjak

pre 6 godina

@petarczv Evo opet pokazujes da ne znas nista, niti sam pricao o statistici, niti sam igde rekao da je LJ bolji od MJ-a, ili si bas dobar trol ili bas pojma nemas o basketu...

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan u Wizardsima je bilo zato sto je imao udeo u vlasnistvu i te sezone ne moraju da se racunaju...Mj na 27 utakmica manje,27 utakmica manje..kakva sezona vise,to je samo papir,prava ozbiljna karijera Jordana se zavrsila 1998 godine. Thomas,Dumars,Rodman,Dantley,Aguire,Saley,Johnson,Laimber,Edvards..protiv Jordana i mladog pipena..Dantley i Aguire su clanovi najboljih petorki Utah Jazza odnosno Dalasa ikada,plus i Chris Mahorn i gruba igra,svi oni su jordana sveli na 27p u proseku sto je najmanje od 4 duela a to je bilo 1988 godine,dakle njega nisu zaustavili,sledeci saigrac je imao 12p. Boston iz 86te je jedna od najboljih ekipa ikad a o Lejkersima da ne pricam,plus sad u ligi pored Lebrona ne postoje igraca u rangu Birda i Magica i to ce reci svi strucnjaci koji razumeju kosarku.

bla

pre 6 godina

Ovi lebronovci ko neka sekta ne odustaju. Covek prica meni o statistici a u 90% komentara se hvataju za statistiku kako ce da prestigno ovog ili onog kako ce da postavi novi rekord i svi ih prozivaju zbog toga i onda im i statisticki pokazes da je MJ bolji i po statistickim podacima onda te kritikuju da se ne razumes u kosarku i da se ne hvatas za statistiku....A sto se tice uticaja na igru i saigrace opet je MJ neprikosnoven svi njegovi saigraci kazu da kad su sa njim bili na terenu osecali su se nepobedivo kud ces bolji uticaj od toga...I opet ponavljam 6 od 6 i nijedan protivnik u play offu u 7 utakmica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 14:55)

MJ je najbolji kosarkas svih vremena, ali ovde si nesto bas pogresio. ako je imao 6 od 6 u finalima koliko godina nije uspeo da dodje tamo? Do svoje druge penzije i vrhunca karijere, sto je sesta titula, je igrao 13 sezona sto znaci da 7 puta ispadao pre finala. Ponekad i pre finala konferencije. Po ovoj logici je on bolji od LBJ zato sto je imao losije playoff serije??!!

Bojan

pre 6 godina

(vince carter, 18. maj 2017 14:44)
kako svi igraci u drugim ekipama postaju legendarni, a oni u Bulsima se guraju u prosek ili ispod proseka kako bi Majkl delovao veci.
odjednom su Skot, Grin i slicni vau igraci, a snaga Majklove ekipe se zanemaruje.
pa Hakim je pricao kako mu nije lako da nadigra Cikagove centre jer ih ima dosta visokih u rotaciji koji ga umaraju. Naravno, on je daleko bolji od bilo kog centra Bulsa iz tog perioda, ali daleko od toga da je Majklova ekipa bila slaba pod kosem.
(petarczv, 18. maj 2017 14:55)
pa kad prikazujes statistiku onda je prikazi kompletnu.
eto napisali su ti, Majkl je igrao 15 sezone a Lebron ce ga sa cetrnaest prestici i u poenima i u ukradenim loptama. Po asistencijama i skokovima i blokadama je odavno ucinio.
da li ova statistika prikazuje celu sliku, ne, prikazuje pogresnu sliku...

bla

pre 6 godina

"Bulsi su jedini imali pravo na 4 super igraca" 1991;1993 Jordan,Pipen i koji jos super igrac?? Da se nije mozda Jordan pridruzio Ewingu zajedno sa Milerom na primer u New Yorku posto nije mogao da pobedi Detroit,kao sto je Lbj uradio posto nije mogao preko Orlanda i Bostona?? Jordan nije mogao da pobedi Birda i Magica? Sa prosecnim timom protiv Jabara,Wortija,Scota,Ac greena,Kupera odnosno Parisha,Waltona,Denis Johnsona,Ainga,Mekhejla..plus Bird i Magic,pazi stvarno!!!
(vince carter, 18. maj 2017 14:44)

ko su bili all star igraci u detrpoitu tih godina? po tvom kometaru kao da su imali bar 4. Ainge je bio prosecan igrac a Walton stariji i posle povrede koja mu je osakatila karijeru. Jabar je bio star i dugu karijeru duguje bas Magic-u. Ovde se stalno govori o tome ko je najbolji, i ja mislim da jeste to MJ, ali je tesko porediti ekipe i igrace iz razlicitih era. I cinjenica jeste da je MJ bio neprikosnoven 90tih dok je 80tih bio all star ali daleko od najboljeg. A i po komentaru koji si napisao jasno je da MJ nije imao konkurenciju kao sto je bila dok su se Bird, Magic i Thomas borili za titule.
Inace je interesantno to sto su se jednom MJ i Wilt Chamberlain raspravljali ko je od njih dvojce najbolji igrac svih vremena, kada mu je Bill rekao da su u njegovo vreme menjali pravila da bi mu otezali igru dok su za MJ menjali kako bi ga zastitili i olaksali. Prilicno dobar argument!

Banjaluka

pre 6 godina

Opet ista prica svaki put ko je bolji! Najbolji bek svih vremena, i najbolje krilo svih vremena( dve razlicite pozicije). Ne mogu se uporedjivati, najbolji suter, najmeksa igra, ljepota kosarke, sa najkompletnijim kosarkasem ikad, dominacijom, igrom od 1-5! Uzivajte sto ste zivjeli u erama obojice!

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas?
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju...
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Nije tacno. Ovo sto si napisao si izmislio.

strucnjak

pre 6 godina

@petarczv Tvoje shvatanje kosarke je na nivou deteta od 10 godina koje igra Sony... Kosarka je mnogo vise od procenta suta i poena, moras da pratis sve! Skokove, asistencije, uticaj na igru, akcije za saigrace, odbranu. Lebron je neprikosnoven u tome da saigrace ucini boljima, njegov uticaj na igru nikada neces naci u statistici i grdno se varas ako mislis da je on sirova snaga jer je u poslednjih 5 godina toliko unapredio igru da je trenutno mozda i igrac sa najinteligentnijim resenjima.. E upravo ta sposobnost da se u delicu sekunde nadje pametno resenje razlikuje obicnog coveka i genija kao i prosecnog kosarkasa od vrhunskog.

Jaran

pre 6 godina

Šef
Vejd je tek stigao u NBA i bilo je jasno da ce postati veliki igrac. Radio je veci posao od Irvinga i Lova i na neki nacin je olaskao O'Nilu, Sek nije morao da radi sve sam. Iskusni Morning, Pejton i Vilijams su bili takodje bitni igraci koji su dosta pomogli Vejdu i O'Nilu.

Ne moze, nije najbolji. Hakim Olajdzuvon i Karim Abdul Dzabar su bili bolji. Ne pricam o statistici i titulama, jednostavno po onome sto je moglo da se vidi u njihovim mecevima.
Sek je covek sa dve ogromne mane:
1. Gojio se iz sezone u sezonu (nakon odlaska iz Orlanda, mogao je da bude najbolji ikad da je odrzavao telo na onaj nivo iz prve 2-3 sezone. Istina, imao je i povrede koje su ga usporile/unazadile)
2. Promenio je "malo vise" timova (igrom slucaja to su: Vejdov Majami, Nesov i Stodemajerov Finiks, LeBronov Klivlend i Boston za koji su igrali Pirs, Garnet, Alen i Rondo)

vince carter

pre 6 godina

"Bulsi su jedini imali pravo na 4 super igraca" 1991;1993 Jordan,Pipen i koji jos super igrac?? Da se nije mozda Jordan pridruzio Ewingu zajedno sa Milerom na primer u New Yorku posto nije mogao da pobedi Detroit,kao sto je Lbj uradio posto nije mogao preko Orlanda i Bostona?? Jordan nije mogao da pobedi Birda i Magica? Sa prosecnim timom protiv Jabara,Wortija,Scota,Ac greena,Kupera odnosno Parisha,Waltona,Denis Johnsona,Ainga,Mekhejla..plus Bird i Magic,pazi stvarno!!!

petarczv

pre 6 godina

@petarczv Tvoje shvatanje kosarke je na nivou deteta od 10 godina koje igra Sony... Kosarka je mnogo vise od procenta suta i poena, moras da pratis sve! Skokove, asistencije, uticaj na igru, akcije za saigrace, odbranu. Lebron je neprikosnoven u tome da saigrace ucini boljima, njegov uticaj na igru nikada neces naci u statistici i grdno se varas ako mislis da je on sirova snaga jer je u poslednjih 5 godina toliko unapredio igru da je trenutno mozda i igrac sa najinteligentnijim resenjima.. E upravo ta sposobnost da se u delicu sekunde nadje pametno resenje razlikuje obicnog coveka i genija kao i prosecnog kosarkasa od vrhunskog.
(strucnjak, 18. maj 2017 14:25)

Ovi lebronovci ko neka sekta ne odustaju. Covek prica meni o statistici a u 90% komentara se hvataju za statistiku kako ce da prestigno ovog ili onog kako ce da postavi novi rekord i svi ih prozivaju zbog toga i onda im i statisticki pokazes da je MJ bolji i po statistickim podacima onda te kritikuju da se ne razumes u kosarku i da se ne hvatas za statistiku....A sto se tice uticaja na igru i saigrace opet je MJ neprikosnoven svi njegovi saigraci kazu da kad su sa njim bili na terenu osecali su se nepobedivo kud ces bolji uticaj od toga...I opet ponavljam 6 od 6 i nijedan protivnik u play offu u 7 utakmica...

nista o nicemu

pre 6 godina

Prestanite sa tim dzordan 6 od 6, bil rasel ima 11 prstena iz 12 finala, po toj logici bi on bio ubedljivo najbolji igrac svih vremena!
(Dosta, 18. maj 2017 12:54)

Rasel ima najvise titula, Dzordan je najbolji. Koji deo ti nije jasan? 6 od 6 naspram 3 od 7. I jos nesto, ne uporedjuj Rasela jer je uvek imao uz sebe gomilu hol of fejmera zbog tadasnjih pravila.

Beogradjanin

pre 6 godina

(Bojan, 18. maj 2017 11:22)

Pa on je vec u najboljih 10. Treci po espn. U vreme Wilt i Rusel i pre ujedinjena igrala drugačija kosaraka. Niko ovde od nas nije ovde gledao Wilta i Ruela. Zbog Wilta menjaju pravilo da ne moze da kucas sa slobodnih heheh. Stavljas Dunkcan ispred O'Neal i Hakema pravis od centra,četvorku. Reklamiras ligu.James ima dobro telo moze da igra na ovom nivou jos jedno 5 godina. Kad moze Djinobeli do 40 moze i on. Ne znam niko ovde od nas nije ovde gledao Wilta i Ruela

Porazu u Dalasu, mada on je tu psihički puko. Oni su mislili da su nedodirljivi, da su najači i Dalas u drugoj utakmici sačekali momentum( sve iskusni matorci, a to se Novickom desilo protiv Wejda kad je on bi favorit 2006) i sredi li ih. Poklopilo se. Jordan nije ima taj problem :) Taj minus James zavisu od titula po meni na kraju i nekih rekorda, mozda i da se popne i moze i da padne. Ne ispod 10 :)

Kosarka je sport gde igraju predpozicje, sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrač. Neki tvrde da Jordan u patikam jedvao ima 196cm. Lazu da je imao 88kg to je malo. Da kazemo da James Pipen na steroidima. L.Bird je drugačije sf, a moga je da igra i laznog pf. Dr Jey, i Drexler isto imaju preko 200cm. Tu je i Durent negde, jeste James bolji ali prate ga....

A Jordana prati jedino Brajant( srecen titule jer se Garnet povredio,3 kao drugi igrač).Eto u privh 10 samo on ima manje od 200cm. Pa Brajnat 11, West(pg) i onda ko zna ko...Meni taj detalj!

nista o nicemu

pre 6 godina

LeBron je bolji od Dzordana! Dzordan je igrao u nikad slabijoj ligi sa mnogo vise rasporedjenim talentima po timovima. Devedesetih su jedino Bulsi imali prava na po cetiri ekstra igraca, svi ostali po jednog - najvise dva. A dok su igrali Bird i Medzik, Dzordan je bio igtac koji je napucavo statistiku bez ozbiljnijih uspeha u doigravanjima.
(Uroš, 18. maj 2017 13:54)

Nabroj kojih 4. Dzordan je osvojio titulu preko Medzika, tada je zamenio ruku pri polaganju, pozdrav.

Jaran

pre 6 godina

Beogradjanin
Carls Barkli je sa svojih 198cm jedan od najboljih PF u istoriji.
"...sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrac." Kako si se ovoga setio? Pozdravio te Slavko Vranes. XD

vince carter

pre 6 godina

Odveo bi Bruklin u finale? A sto nije uveo Klivlend u finale 2008,2009,2010 kao sto je 2007? Jer je istok bio truba 2007 i klivlend bi na zapadu bio tek 6ti sa skorom 52:30,zasto nije dobio Orlando koji je isto bio one man team? Kontradiktorni ste jer stalno pricate: Lebron ce u playofu dokazati da je najbolji igrac,regularni deo nije bitan a sa druge strane:" Lebron je nadigrao Kobija u medjusobnim duelima" a igrali samo regularnu sezonu. Cavsi su izgubili od Orlanda 4:2 koji su umalo pocisceni od Lejkersa 4:1.

nista o nicemu

pre 6 godina

Dzordan je najbolji kosarkas,ali najbolji lider ikada je sigurno Lebron(verovatno bi i Bruklin odveo u finale).Nisam fan njegovog stila igre,ali bar postujem ono sto je uradio,za razliku od nekih ovde.
(Neko iz Banata, 18. maj 2017 12:48)

Lider? Dalas, San Antonio, hoces jos?

Bojan

pre 6 godina

(vince carter, 18. maj 2017 14:14)
ah taj mit o uzasno slabom istoku.
evo da ti pomognem, sezona 2007-08 u Boston dolaze sa zapada Garnet i Rej Alen i formiraju jednu od najboljih ekipa svih vremena. Ekipa je realno dominirala u sezonskom delu, mucili su se nesto vise od ocekivanog u plejofu, ali su ga ipak uzeli titulu i naredne sezone imali jedan od najboljih pocetaka sve do povrede Garneta. Tu ekipu je Lebron sam doveo do toga da igra 7 meceva u drugoj rundi plejofa. Vise su se namucili protiv njega nego protiv mnogo jace ekipe koju je predvodio Kobi.
Uzgred, te 3 godine koje si nabrojao na istoku su bila 3 kandidata za titulu, Klivlend, Orlando i Boston, na zapadu samo Lejkersi. Finiks je bio izuzetan, ali nikada kandidat za titulu

Uroš

pre 6 godina

LeBron je bolji od Dzordana! Dzordan je igrao u nikad slabijoj ligi sa mnogo vise rasporedjenim talentima po timovima. Devedesetih su jedino Bulsi imali prava na po cetiri ekstra igraca, svi ostali po jednog - najvise dva. A dok su igrali Bird i Medzik, Dzordan je bio igtac koji je napucavo statistiku bez ozbiljnijih uspeha u doigravanjima.

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan pre nego sto je Pippen sazreo je imao sezonu 32,8,8 dakle vidite,mogao je i to samo nije morao da forsira sa zrelim Pipenom,naravno i titule su dolazile zaslugom Skotija ali on je uz Jordana postao igrac,usvojio mentalitet i uvek su igrali 1 na 1 na treninzima! "Antidebil" ne znam o cemu pricas posto Lebron ima 27 utakmica vise,ajd poene ali ima 4 kradje manje na 27 utakmica vise,Jordan je bio kompletan igrac i paklen defanzivac i skoro da je imao triple dabl sezonu kao sto sam naveo.

Goran

pre 6 godina

(xxx, 18. maj 2017 09:10)

Lenard se vraca u seriji kod kuce, i to vec od sledece utakmice. Bice svakako interesantna serija do kraja.

Šef

pre 6 godina

@petarczv Ovdje neki kazu da bi lebron i Brooklyn odveo do finala. Pa isto je uradio i Jason Kidd 01-02 i 02-03. sam samcat. Dva puta zaredom.

antiDebil

pre 6 godina

Michael Jordan je zavrsio karijeru sa 50 posto suta sto je posle wizardsa palo na 48 ili 49..protiv Finixa u finalu imao je 41p u proseku uz 50 posto,pritiv lejkersa 31p,11s uz 56 posto a u sezoni kafa je istovremeno bio najbolji strelac i defanzivac 35p uz 52 posto..Jordan ima vise kradja po mecu na 27 utakmica manje i jos uvek ih ima 4 vise,poena u proseku a u blokadama isto 0,9..skokove,asistencije je mixao sa pipenom,grantom i kasnije rodmanom pa ih nema vise.
(vince carter, 18. maj 2017 12:09)

Kako je zavrsio karijeru a procenat kasnije padao ???
Nije mi nesto jasno, ovaj Djems ne valja ide na ulaz, Kari ne valja sutira za 3, sta je Djordan radio, igrao u rikverc ?
Asistencija nema vise zbog miksovanja ???
Koliko se meni cini Djems ce do kraja ove sezone postati najbolji strelac u istoriji plejofa sa jednom sezonom manje odigranom od Djordana...

Bojan

pre 6 godina

(Beogradjanin, 18. maj 2017 11:45)
postoji jedna stvar kod MJa koja ga definitivno izdvaja. Navodnih 6 od 6 od 6 su gluposti, momak je igrao 15 sezone, gubio, dobijao, davao u poslednjoj sekundi i masio, sve je to regularno u kontekstu najboljih u ovoj igri.
ono sto MJa (i Bila Rasela) izdvaja od ostalih jeste to sto nikada nisu gubili od losije ekipe. Dakle stoji to recimo da su za vreme tih sampionskih pohoda Bulsi bili sjajna ekipa i da je on bio najbolji igrac sa najboljom podrskom, ali isto tako Lebron ima jaci Majami iza sebe od ekipe kakva bi bila Dalas bez Dirka, pa je izgubio. Svi drugi porazi su mu opravdani, ali taj nije. Rasel isto tako nije nikad gubio, ima taj jedan poraz u finalu kada se povredio i to je to (moglo se desiti svakome).

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan je zavrsio karijeru sa 50 posto suta sto je posle wizardsa palo na 48 ili 49..protiv Finixa u finalu imao je 41p u proseku uz 50 posto,pritiv lejkersa 31p,11s uz 56 posto a u sezoni kafa je istovremeno bio najbolji strelac i defanzivac 35p uz 52 posto..Jordan ima vise kradja po mecu na 27 utakmica manje i jos uvek ih ima 4 vise,poena u proseku a u blokadama isto 0,9..skokove,asistencije je mixao sa pipenom,grantom i kasnije rodmanom pa ih nema vise.

Jaran

pre 6 godina

vince carter
I to kao SG... Ne znam da li ovi kapiraju da je MJ jedan u milijardu: da sa onakvim stilom igre imas onakve procente... neverovatno!

kangrga

pre 6 godina

@petarczv
Ok, MJ je najbolji igrač svih vremena.
Lebron je odmah iza njega...
Nije mala stvar obzirom da će čovek igrati još 7 godina tako da može da prestigne Džordana po broju titula!

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston izgleda ne zna kako da cuva Lebrona.... Doduse ovo je prvi mec i nakon prvog uvek treneri vide gde skripi i sta mogu da promene i krecu prilagodjavanja. Cesto je Lebron ostajao protiv Tomasa, Olinika sto je rezultiralo laganim poenima u prodorima, mada se ni Krauder nije proslavio. Svakako da je Klivlend vekiki favorit ali Boston i te kako moze da parira...
(Fox, 18. maj 2017 11:47)

Po meni nista ne mogu da urade... Jednostavno nemaju ni 4 ni 5 za odbranu, tako pisi propalo. Sta bi mogli da urade? Kad neko preuzme James kao Olinik da kad se priblizi kosu koa Point- Centar da ga salju na sl.b i da on ima lose večee sa 22-12 :). Znači da ga biju. :) Prazan reket ali mora da potvrdi slobodnim bacanjima. Druga solucija je da ga puste da sutira pa sve zavisi on njegove inspiracije, i nije tolko los u tom segemnu kao kad je bio mladji. Tada su ga ostali igrači provocirali da sutira. Ima konfenercija za stampu gde ga izazivaju da sutira sa distance, a on
pričao posle utakmice na konfenciji kako je pogadjao u serijama. he,he I pitanje je da li ce tako zatvortit reket. Ili kombinacija ta dva. Videcmo ako krenu da ga biju, utakamica ce biti na ivici incidenta i ako sudije dozvole. Ako im ne dozvole sudije da ga biju Boston ce predati i imacemo istu utakmicu. To je realnije.

I da veoma vazna stvar James juri rekord Jordana i on to moze da pretekne pre finala za titulu sa Wariorsima, rekordi su mnogo bitni u ovoj ligi. A posle sa Wariorsima 50%-50% ta titulu.

kangrga

pre 6 godina

@vince carter
Znači jedini razlog zašto MJ nema više skokova i asistencija u proseku od LBJ je taj što ih je miksao sa Rodmanom, Pipenom i ekipom, inače je i njih mogao da ima po 10 po meču samo da je hteo:)
I da je hteo mogao je da ima 45 poena u proseku samo da je hteo ali nije:)

JeRemija

pre 6 godina

@vince carter
Hoćeš da kažeš da MJ ne treba da se računaju sezone u Vizardsima u sveopštu statistiku?! Inače, za poziciju koju je igrao, imao je odličan procenat šuta iz igre kroz karijeru-49%.
Naravno da je imao više poena u proseku nego Lebron obzirom da je mnogo više i šutirao. Međutim, ako zanemarimo skokove kojih Lebron prirodno ima više nego MJ ne može se prevideti činjenica da je LBJ mnogo bolji asistent.

Šef

pre 6 godina

@Jaran Da je Shaq imao Bosha ili Lovea na pf (da ga se rastereti) plus bekovi Wade, Allen ili uncle drew, Jr smit i Kyle k. Shaq je trebao biti mvp 05 (tada je imao 34god.). pogledaj postotak suta tada u svi igraca Majamija sa njim i prije njega. Koliko je sve igrace poboljsao. Wade je eksplodirao kao i Damon Jones, AWalker Haslem i dr. Mora ga se( shaq) staviti u rang sa Mj-e Kb8 i James-om. Mislis da bi James sa 34 god. sa ovim igracima osvojio titulu?

Neko iz Banata

pre 6 godina

Lebron nije spektakularan u zakucavanju kao Dzordan i Kobi,a atletski je i jaci od njih,pa ga zato ljudi cesto osporavaju iako ni sami ne znaju zasto(antipatican im je,pa smisljaju razloge slicno kao Ronaldo u fudbalu).Ono sto on radi u odbrani(ostace upamcen po blokadama) i asistencijama njih dvoje nisu pokusavali ni na treningu.Dzordan je najbolji kosarkas,ali najbolji lider ikada je sigurno Lebron(verovatno bi i Bruklin odveo u finale).Nisam fan njegovog stila igre,ali bar postujem ono sto je uradio,za razliku od nekih ovde.

Fox

pre 6 godina

Boston izgleda ne zna kako da cuva Lebrona.... Doduse ovo je prvi mec i nakon prvog uvek treneri vide gde skripi i sta mogu da promene i krecu prilagodjavanja. Cesto je Lebron ostajao protiv Tomasa, Olinika sto je rezultiralo laganim poenima u prodorima, mada se ni Krauder nije proslavio. Lebron igra ovaj plej off kao sesti mec 2012- te protiv Bostona u TD Gardenu. Medjutim poraz Bostona lezi pre svega u ocajnom prvom poluvremenu i sutu. Ko je gledao, mogao je videti da nisu mogli otvoren sut da pogode, trojke su sve promasili osim jedne Bredlijeve i mnogo zicera. Razlog je svakako bila duga serija protiv Vasingtona i istrosenost. Ne umor, vec kao da u glavi nisu bili od pocetka u mecu sa Klivlendom. To im se obilo o glavu a Klivlend znalacki iskoristio preko sjajnog Dzejmsa i Lava. Videcemo kako ce izgledati sledeci mec i da li ce Boston krenuti zustrije od pocetka i pre svega odigrati cvrsce u odbrani i bez respekta prema Lebronu. Svakako da je Klivlend vekiki favorit ali Boston i te kako moze da parira, ali to nazalost nisu pokazali u prvom poluvremenu ovog meca. Nastavak serije ce pokazati....

alen

pre 6 godina

Dajte ljudi ne budite smesni zna se ko je iz ove generacije najbolji a to glwdano od 2000 pa do 2012 kobe je najbolji kad su svi na skupu bili protiv spanije na OI videlo se ko je tata a i imate na youtubu ukucajte kad levron izjavljuje ko je najbolji 5 ikada bajboljih jordan,megic,kobe,wolt,karim...

Demius

pre 6 godina

@teo magija
"Lebron je sjajan igrac, najbolji zadnjih godina ali nemoj o njemu da pisete da je neko bozanstvo...fenomenalan igrac ali svakako nije savrsen..meriti ga sa Dzordanom???"
Da Džordan je bio savršenstvo, igrač koji je karijeru završio sa procentom šuta malo većim od 45%. MJ je u to vreme bio mašina za pravljenje para za Nike patike, a koje su zahvaljujući njemu zarađivale milijarde dolara.Otuda i toliki hajp za Džordanom.
Kada King iz malenog Arkona poruši sve Majklove rekorde, opet će se naći neki pametnjaković koji će da tvrdi, nije to to, nekada su se igrale bolje odbrane i slične gluposti.Uživajte dok možete

Bojan

pre 6 godina

(teo magija, 18. maj 2017 10:49)
protiv Dalasa stvarno jeste podbacio, nije igrao ubedljivo celu seriju, a poslednji mec narocito.
Ali protiv Bostona 2010, to je smesno. za takvu igru bi se ovde pisali hvalospevi MJu ili Kobiju. U toj seriji je imao 26.8 poena 9.3 i 7.2 asistencije. cak ni sut nije bio los, 45% u proseku. Odigrao je jedan mec lose, i to pretposlednji, ali ni on nije bio uzasan.

i poredjenja sa MJom apsolutno stoje, on je na putu da se pridruzi sedmorici osmorici najboljih u istoriji.

Beogradjanin

pre 6 godina

Cikago bez MJa bi dobio Lejkerse bez Medzika, Portland bez Klajda, Finiks bez Barklija, Sijetl bez Pejtona i Jutu bez Melouna. Toliko o tome da je Majkl imao neku nedostojnu podrsku.
(Bojan, 18. maj 2017 10:36)

Pa dobro sad Majami je odmah izgubi Bosa, a sa nekim promenama je isto igrao polufinale konferncije. I Chikago nije ličio na sebe vec druge sezone bez Jordana. I kompletni Sijet je uspeo da izgubi od Denvera :) Da 95-98 i Jordan pravi super tim

Jedina sreca Jordna 91-93 je bila sto nije igrao protiv super timova( sa tri all-stara) I ubedljivo je ima kao drugog igrača all- stara Pipena, dream team 92 jedin on to ima. Stokon u onim finalima nema neku statistiku za sve mečeve. Posebno u drugom 98 Meloun je jedini sa vise do 10 poena u finalu kod Utah. Lekjersi Boston koi su bili super timovi sa po tri super all.stara su pali. a snaga Detroita je bila sto su imali 10 igrača u rotaciji + jedno super starta, ali to ne moze dugo da traje.

Na sta bi ličio danasnji Golden S. Povrdjeni Bogut i Ezil. Ispada da su tredjovali Speitgsa+ Branesa za Duranta i Zazau i Westa. Mozda nisu jači nego prosle, ali su jurili rekord, pa su losi bili u playoffu. I ove sigurno bi imali manje 10 pobeda da nisu uradili trejd.

Juing, Hakeem, Meloun svi praktično karjeru u jednom klubu... Barkli je otisao u Phoenih 4 ekipa na zapadu. 33godisnji Drexler je presao u Huston koji je bio 6 pa osvojili titulu. Sad se svi hteti u najbolje timove sto ranije nije bilo tako.

vince carter

pre 6 godina

Meni jos uvek nije jasno kako ljudi ne razlikuju da greatest ever i best ever nemaju veze jedno sa drugim,kako moze da se meri ko je najbolji igrac u timskom sportu razlicitih pozicija,centar ili pley,maldini ili mesi?? Plus sto nisu igrali jedni protiv drugih niti su imali iste uslove od treniranja,do putovanja,nutricionista. Jordan je najveci zato sto je upravo ikona,mit sa mnogo obelezavajucih momenata u istoriji sporta i ux Muhamed Alija verovatno sport goat. Sumnjam da u eri drustvenih mreza,gde ljudi svakim danom menjaju misljenja i gde ih sami sportisti koriste pisu sta su jeli,pili,koriste fonove u svlacionicama,koji i sami ne prate sport kao sto rece Rikelme..da u takvim uslovima ne verujem da neko moze da ostane legenda na duze staze,isto tako mislim da bez obzira na sve Lionel Messi nikada nece biti duze upamcen i imati vece ime u istoriji od Diega Maradone.

Milan

pre 6 godina

Poslednjih 4 minuta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 11:11)

A samo minut pre tih poslednjih 4minuta je spakovao 6p....

Šef

pre 6 godina

Ako vec pricate o MJ-u Kobiju i Jamesu i sl. onda spominjite i Shaqa. Shaq je 06 u 34-oj godini sa samim D-Wadeom i Rajliem na klupi uzeo titulu. Zamislite da je Shaq u prajmu imao Irvinga na playu i K- Lovea na Pf. Plus JR Smit, Korver, Tristan T. Ili mozda Curry i Thompson na playu i Green na Pf.

Pravi Gargamel

pre 6 godina

Pauza izmedju 6, i 7. utakmice Boston-Vašington 3 dana, a onda finale konferecije samo posle 2 dana. Zašto ne obrnuto, oh wait... LeBron mora da osvoji titulu i obara rekorde. Poštovaću ga kad ode na Zapad i osvoji titulu posle 3 prave Play-Off serije. Do tada je samo prodavac patika i dresova.

petarczv

pre 6 godina

Izvini ko je dao trojku za pobedu u sedmoj utakmici protiv gsw lebron ili "superstar" irwing?! Lebron u 7 utkmici finala prosle godine dao 2p i to iz slobodnih bacanja to je clutch igrach????
(petarczv, 18. maj 2017 11:02)

Poslednjih 4 minuta...

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 11:02) # Link komentara


Aj ne izvrci cinjenice.On je od 87-83 za GSW odveo Klivlend na 89:87!To je bilo na 5 min do kraja utakmice.To nije klac?Ili su samo klacevi sutevi za pobedu i kosevi u zadnjoj minuti...

petarczv

pre 6 godina

lbj uz duncana najbolji igrac post jordanovske ere, a tendencijom da vrlo lako moguce bude i najveci ikad ako u godinama koje dolaze i ovoj pobjedi dream team iz san francisca. 

bit ce tesko, jordan je jos daleko, ali all round masini iz akrona nista nije nemoguce.. 

sinoc je bila statistika da su cavsi bez jamesa izgubili 87 posto utakmica. 
drugim rijecima, " superstarovi" irving ( koji igra zasad tragican play off sa 20 i nesto posto suta za tri i ispod 40 posto ukupnog suta - kobeovske brojke) i love pokazuju svu limitiranost kad nema lebrona. 


s druge strane golden je razbijao i sabijao sve bez duranta. 

ili bullsi bez jordana, bili su jako dobri, jedva izgubili u polufinalu od knicksa 32, a pippen u sezoni bez jordana bio 3. igrac lige, odnosno treci u poretku za mvpa
(mj23, 18. maj 2017 10:39)

Izvini ko je dao trojku za pobedu u sedmoj utakmici protiv gsw lebron ili "superstar" irwing?! Lebron u 7 utkmici finala prosle godine dao 2p i to iz slobodnih bacanja to je clutch igrach????

WillyWonka

pre 6 godina

@petarczv

Kad je neko hejter, onda se pati i ne može uživati u košarci. Okani se, brate, tih besmislenih poređenja i pokušaj shvatiti da je Džordan bio Džordan, LeBron je LeBron, oba najbolja u vremenu u kojem igraju.

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 09:28) # Link komentara


Uvek mi je drago kad vidim tvoje komentare o Lebronu!

Баскеташ

pre 6 godina

ЛеБрон је чудо, биће у топ пет, вероватније топ три играча икада када буде завршио каријеру. Он је уз Меџика најкомплетнији играч икада. Ипак, можемо ми овде да се расправљамо и "пегламо", али је важно оно што каже већина бивших и садашњих НБА играча, тренера и аналитичара, а велика већина њих се слаже да је Мајкл најбољи играч икада и да ће тешко, готово немогуће, ЛеБрону бити да то достигне. Довољно ми је да чујем мишљење играча који су играли у ерама и једног и другог (Ти Мек, Ајверсон, Рон Артест, Чонси Билапс, Џејлен Роуз и тако даље). Рече МекГрејди да је просто немогуће престићи Џордана, јер тешко да се може боље од 6 од 6.

petarczv

pre 6 godina

Jordan je igrao sa pipenom,rodmanom i to je to ostali su bili ili prosecni ili malo iznad proseka a kada se odlucivalo Jordan je sam sve resavao i pogadjao. Jordan u finalima nikad nije dozvoljavao da serija ode u 7 utakmica. lebron je igrao i igra sa:wade,bosh,ray alen,love irving,corver,smith...

petarczv

pre 6 godina

Posto jeremija kaze da je lebron najbolji clutch igrac u istoriju molim vas da me podsetite nekog njegovog suta koji je odlucivao pobednika finala nba ili bilo koje finalne utakmice u playoffu...

Beogradjanin

pre 6 godina

"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Nazalost te sve stanice koje su pratile James u cluch sutu vise izlgeda ne postoje. Ja trazio, he,he. Jedan moj poznanij veci fanatik od mene je brojao iako sam dobor zapamtio L.james je sada na 8/22 ili 8/23 i to je mi je rekao prosle godine, da li je ručno brojao?... To sto ti navodis je pre 5 i vise godina, od tada se vise ne broji. James je sada u cluch sutevima u playoffu na 36% ili na 34%.

Ti si neobjektivan to znamo :)

JeRemija

pre 6 godina

@nista o nicemu
Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas?
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju...
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ
"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"

Jezekilj

pre 6 godina

Odučiće ih LeBron od košarke. Ali neka im je za utjehu što će uzeti prvog pika na draftu. Idemo dalje. Another day in office.

petarczv

pre 6 godina

Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas? 
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju... 
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ 
"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Aj podseti nas kad je lebron imao sut za pobedu u finalu koji je pogodio??? Pusti me clutch suteva protiv milvokija u regularnoj sezoni. MJ je pogadjao suteve za titulu i po tome je poznat a lebron je ili bacao cigle ili su drugi ubacivali za njega(alen u irwing)

Bojan

pre 6 godina

MJfans really scared, LBJ is shattering his records.

no ne brinite, Majkl je bio i ostace najveca marketinska ikona ikada iz NBA, pa mozda i sporta uopste, ali ne preterujte sa preuvelicavanjem uloge Majkla. Covek bi stvarno pomislio da je igrao sa nekim levacima, a kod Lebrona je i 39ogodisnji Rej Alen superstar. i Korver :D
je l trebamo onda da racunamo i Majklu da je igrao sa Parishom.

Majkl je imao ubedljivo najbolju podrsku u ligi, podrsku koja je bila toliko jaka da je u finalu NBA kada su gubili 6. mec i dok je Majkl sedeo na klupi, razvalila Portland i omogucila da se serija zavrsi u 6 meceva. Ta ista podrska je bila jedna od najjacih ekipa lige i nakon njegove penzije.
Ni Klivlend ni Majami nisu nikad bili na tom nivou bez Lebrona.
Zamisli finale u kom GSW igra bez Karija (ili sad Kevina) a CLE bez Lebrona, ciscenje. Isto tako i u Majamiju da su igrali protiv Spursa bez Kavaja, ili OKCa bez Kevina.
Cikago bez MJa bi dobio Lejkerse bez Medzika, Portland bez Klajda, Finiks bez Barklija, Sijetl bez Pejtona i Jutu bez Melouna. Toliko o tome da je Majkl imao neku nedostojnu podrsku.

bulbasor

pre 6 godina

@petarczv, nekad stvarno pomislim da ti zapravo nemas blagog pojma o kosarci i da nista ne pratis.. nego ujutro se probudis, pogledas statistiku i onda ovisno o tome sta vidis tako idu tvoji komentari.
1.Ako je lebron bio dobar onda pises "finala 3/7 uskoro 3/8".
2. Ako je lebron bio los onda "lechoke, lequeen, siledzija" itd.
3. Ako je slucajno jos netko bio dobar onda "pa gledaj kakve suigrace ima, dzordan nije imao nikoga, sve je sam rjesavao" itd.
4. Kombinacija prva tri
Prijatelju opusti se malo, otezavas si zivot ovakvim zivciranjem, nece lebron u penziju jos par godina, bojim se da ovakvim uzrujavanjem to neces dozivjeti. Pozdrav

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 09:52) # Link komentara


Imao je 18.1poena, 7.7skokova, 5.2asistencija, 1.9ukradenih u Cikagu tokom svih plej of tekmi...Nisu losi statsi zar ne?

teo magija

pre 6 godina

Kao recimo Lebron protiv Dalasa u 6oj utakmici kada nije znao gde se nalazi...Lebron je sjajan igrac, najbolji zadnjih godina ali nemoj o njemu da pisete da je neko bozanstvo..seti se serije protiv Dalasa, protiv Bostona 2010 kada je trebalo...fenomenalan igrac ali svakako nije savrsen..meriti ga sa Dzordanom??? mrzeo sam MJa ali ipak smesno je porediti Lebrona sa njim..voleo bih da Cavsi uzmu titulu i pored toga sto su ulozili najvise u ekipu..ne zaboravite da Cavsi imaju najskuplju ekipu u istoriji NBA..

Beogradjanin

pre 6 godina

Ovo je prva utakmica plej ofa gde je Lebron loše šutirao trojke. Čovek je inače ove sezone u plej ofu na preko 43% a šutira ih puno puta po meču tako da MJ i Kobi ne mogu da se porede sa njim u tom segmentu
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Sad ters da guglam i kad i ti znas da je on tojkas po inspiracij, nekad ga ide nekad ne. Sigurno je ima vise od jednog meč ove godine u playoff sa 33% i manje u sutu za tri.

Mozes da se vadisi na Majkla da nije sutirao mnogo , ali ne mozes na Brajanta. I Brajant je na početku karijere lose sutirao trice, pa popravljao taj segemnt to je R.Horry priča koliko je bio los...

Sve su svemu na kraju kraju karijere Brajant ce imati veci procenat u sutu za tri poena u playoff za celu karijeru nego James. 22% pre par godina strasno. he,he I sličan broj pokusaja, tačka. I Brajnt je los , a Jame odličan trojaks?... I onda ti kazes da nisi neobjektivan? :)

mj23

pre 6 godina

lbj uz duncana najbolji igrac post jordanovske ere, a tendencijom da vrlo lako moguce bude i najveci ikad ako u godinama koje dolaze i ovoj pobjedi dream team iz san francisca.

bit ce tesko, jordan je jos daleko, ali all round masini iz akrona nista nije nemoguce..

sinoc je bila statistika da su cavsi bez jamesa izgubili 87 posto utakmica.
drugim rijecima, " superstarovi" irving ( koji igra zasad tragican play off sa 20 i nesto posto suta za tri i ispod 40 posto ukupnog suta - kobeovske brojke) i love pokazuju svu limitiranost kad nema lebrona.


s druge strane golden je razbijao i sabijao sve bez duranta.

ili bullsi bez jordana, bili su jako dobri, jedva izgubili u polufinalu od knicksa 32, a pippen u sezoni bez jordana bio 3. igrac lige, odnosno treci u poretku za mvpa

vince carter

pre 6 godina

Celticsi nemaju nikakve sanse sa cavsima,nema ko da zaustavi Lebrona,nemaju "rim protektorse",pored Thomasa kao kroz sir,tako da Lebron moxe da ih puni ulazom celu noc a plus ostali igraci,irving se cuva za finale. Petre uspori malo :)) Ovde neki misle da smo ista osoba :)) Kad pominjete Pippena mislim da bi taj isto terorisao ove celticse ovako jer je Terminator u odnosu na njih a preko Olynaika,horforda bi kucao kao preko dece,takodje bilo bi mi iznenadjenje da im Jordan ne ubacuje 40 plus svaku utakmicu..realno.

petarczv

pre 6 godina

@jeremija

Promasio je dva puta protiv gsw suteve za pobedu,promasio je sut za pobedu protiv bostona kad je ostao u mismatchu sa rondom...

Beogradjanin

pre 6 godina

MJfans really scared, LBJ is shattering his records.

samo jednom se desilo da je ekipa usla u finale sa 3 metle, Lejkersi 2001. ja se nadam da se to nece desiti sada, ali ide ka tome.
(Bojan, 18. maj 2017 09:09)

Ima istine u tom rekordu. :)

Izgleda da ce dve ekipe ući sa po 3 metle. I tu sad imaju krizu, NBA je napravljena tako da ne idu svi u najbolje klubove, da ima i vise konkuretnih, ali...To ce ostale igrače da natera da idu u najbolje, jer je liga pregomazna. Nadam se da ce Westrbook otici negde gde moze da se bori za titiulu, ne toliko zbog njega nego imam utiska da bi ta Oklakoma bila najlosiji tim ikad.

Da tih godina u vreme Lejkers 2001,2002 liga ulazila u krizu ali dogodio se spasonosni draft 2003. Tako danas ispada. Odjenom 4 all star, tačnije 3 za kuću slavnih, i to je bitno jer razvučeno na vise godina neki stariji odu u penziju. I za razliku od ovih danasnjih oni su i prvih godina vec pokazali odlične igre. Ako ne bude spasonosnog drafta, tesko im se pise, jer svaka druga promena je udarac na novac, a oni ce da nastave da reklamiraju ligu. Očekujem da 2018 ili 2019 proglase uskoro jednim od najčih draftova u istoriji, jer on jedan prosli nije uspeo. Nada umire poslednja... Sve u svemu ne pise se NBA dobor i sve moze da se poklopi sa Penzijom James za jedno 5 godina.

nista o nicemu

pre 6 godina

jel ce ovo biti prvi put u istoeiji da dve ekipe udju u finale sa po 3 metle?
(znalac, 18. maj 2017 08:33)

Nazalost. I NBA ce morati da uradi nesto po tom pitanju, ovo vise nema smisla. Ceka se cela sezona da bismo gledali GSW vs CLE, i protivnici znaju sta ce biti pa se i ne trude, igraju bez motiva cim izgube prvu tekmu.

Jaran

pre 6 godina

Dzordan je imao Rona Harpera na pocetku, Ker je oduvek bio nebitan igrac -udje, da 2 trojke, izadje. Skoti Pipen, ne treba trositi reci na takvog velemajstora (verovatno najbolji all-around igrac ikada). Zatim Grent, pa posle Toni Kukoc i Denis Rodman. Rodman je najbolji skakac ikada, bez dileme (ali nije nikada doprinosio poenima).

Davidoff

pre 6 godina

Petarczv

Imao je najboljeg all-round igrača tada u ligi Pipena, baci oko na njegovu statistiku tada slobodno, imao je najboljeg skakača lige Rodmana, i najpreciznije tricaša lige Kera, malo li je? Inače Irving sinoć 11, znači nije 20+ svaki put ahhaahhaa... Sportski pozdrav!

Beogradjanin

pre 6 godina

@Jermija

Sta mislis da prozovemo James Point-Centar nova pozicija u NBA Protiv Bosotna je bio blizu 40+p i nijedan poen van reketa. Ja mislim da je dao tu jednu tricu sve ostalo sl.b i reket, pa tako je igrao O'Neal? Ti sigurno znas pratis tu statistiku jer uspelo to nekad nekom spoljnom igraču? :)

I da Jordan I Koby su na nesto preko 33% trice u playoff, losi suteri za 3 poena kako ti kazes.. James je 32% i nesto jel to znači da je on Očajan u tom segmentu igre jer je losiji od njih?:)

p.s Ja sam rekao da ce ovde da radi metla, nisam potpuno nebojektivan kao, kao,kao pa dobro zna se da mislim na tebe :).

JeRemija

pre 6 godina

@Beograđanin
Ovo je prva utakmica plej ofa gde je Lebron loše šutirao trojke. Čovek je inače ove sezone u plej ofu na preko 43% a šutira ih puno puta po meču tako da MJ i Kobi ne mogu da se porede sa njim u tom segmentu.
@petarczv
Dokle ćeš da ložiš narod i pozivaš se na neke čudesne brojke Irvinga i Lava?! Odgovoriću ti iako si trol a ovde ima dobronamernih ljudi koji možda ne znaju.
prosek poena Irvinga u plej ofu: 22.3
prosek poena Lava u plej ofu:15.8
Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.

petarczv

pre 6 godina

Koliko je leflop povlascen to nije normalno. Koraci i faulovi sto u odbrani sto u napadu mu se nikad ne sviraju,samo krene na ulaz pocne da razgrce da kos i super. Odvratna pojava i igra juri na slilu neku statustiku na +20 celu utakmicu covek igra 42minuta ali dzabe kad je u onoj glavnoj statistici 3/7 uskoro 3/8...

nista o nicemu

pre 6 godina

Imao je najboljeg all-round igrača tada u ligi Pipena, baci oko na njegovu statistiku tada slobodno, imao je najboljeg skakača lige Rodmana, i najpreciznije tricaša lige Kera, malo li je? Inače Irving sinoć 11, znači nije 20+ svaki put ahhaahhaa... Sportski pozdrav!
(Davidoff, 18. maj 2017 09:34)

Oooh. Nije imao Rodmana kod prve tri. Ker je suter kao Korver, eto toliko.

xxx

pre 6 godina

Komentarisao sam ovde, pre pocetka plejofa, da ce GS i Klivlend lagano do finala. Nije da je neka prognoza, ocigledno je da su dva najdominantnija tima. Naravno, bilo je naivnih koji su se nadali da ce tamo neki Boston ili Hjuston da naprave neko iznenadjenje. Videlo se da jedino SA moze nesto vise da uradi. Eto, da se nije povredio Lenard verovatno bi bilo mnogo uzbudljivije, ovako ce i tamo da padne metla.

petarczv

pre 6 godina

Kad je jordan imao saigraca ili kao lebron saigrace koji imaju prosek 20+ p?! Nikad! Pa mi onda pricajte o super ekipi...Kajri i love daju po 20+p svaku utakmicu

nisimiburazer

pre 6 godina

Boston je jednostavno preslab za Klivlend, al realno svi znali. Boston mozda izvuce pobedu u sledecoj utakmici, ali osim te nema sanse. Inace zeleo sam da napisem, dok Lebron i Kari (po meni iznenadjenje jer je uvek los u plejofu) dominiraju, Kajri i Tompson igraju bas lose u ovom plejofu. Voriorsima to i nece biti bas toliki problem jer imaju jos i Durenta i Grina, a i Klej igra dobru odbranu, dok ce Kavsima biti i vise nego ptreban Kajri na nivou ukoliko zele da bobede Voriorse u finalu

petarczv

pre 6 godina

Kevin Love 16 suteva 32p za 34min,Lebron 24 uzetih suteva(uglavnom ulaza razgrtanja) 38p za 42min. Ali pise se samo o lebronu on je sam igrao...

nista o nicemu

pre 6 godina

Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Tri titule je uzeo sa Pipenom. Lebron je uzeo 3 sa Vejdom, Bosom, Irvingom i Lavom. MJ nije promasivao suteve za pobedu, Lebron jeste. Dakle resavao je sam.

Bojan

pre 6 godina

(znalac, 18. maj 2017 08:33)
samo jednom se desilo da je ekipa usla u finale sa 3 metle, Lejkersi 2001.
ja se nadam da se to nece desiti sada, ali ide ka tome.

petarczv

pre 6 godina

Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Ajde daj nam prosek poena u pipena u play offu!

petarczv

pre 6 godina

Boston ima jednu ozbiljnu manu u odbrani a to je tomas. Ko god da je protiv njega u duelu u pitanju je mismach tako da ako on ne da 30+ poena boston obavezno gubi.

meksikanac

pre 6 godina

(petarczv, 18. maj 2017 09:15)

Snaga Bullsa nisu bili poeni vec odbrana. Bullsi su u svakoj sezoni kada su osvajali titulu imali bar dva igraca iz prve defanzivne petorke, a za vreme poslednje 3 titule cak tri. Rodman i Pippen su uz Dzordana bili konstatni u toj petorci odbrane. Nisu samo poeni bitni. Dzaba Love da 30 poena kada ce ga Kari i Green puniti na pik and rolu ko vola.

petarczv

pre 6 godina

Snaga Bullsa nisu bili poeni vec odbrana. Bullsi su u svakoj sezoni kada su osvajali titulu imali bar dva igraca iz prve defanzivne petorke, a za vreme poslednje 3 titule cak tri. Rodman i Pippen su uz Dzordana bili konstatni u toj petorci odbrane. Nisu samo poeni bitni. Dzaba Love da 30 poena kada ce ga Kari i Green puniti na pik and rolu ko vola.
(meksikanac, 18. maj 2017 09:32)

Apsolutno se slazem

JPR24

pre 6 godina

jel ce ovo biti prvi put u istoeiji da dve ekipe udju u finale sa po 3 metle?
(znalac, 18. maj 2017 08:33)

Ako se desi, verovatno... Mozda se nesto slicno desilo 50 ih ili 60ih ali nije se igrao plejof ovako i sa 16 ekipa. To je pocelo tek od 1984, prva runda se igrala na tri dobijene a od 2003 je kao sada na cetiri dobijene od pocetka do kraja, i da dodju oba finalista bez poraza do finala to se nije desilo... A ako se desi, nazalost to nije pozitivnoW

Elvis je ziv

pre 6 godina

Lebron mora da se pritisne na njegovoj polovini i da se ne pusta da se zalece, sve suprotno od onoga sto je Boston radio u odbrani. Katastrofalna odbrana Bostona.

The fan

pre 6 godina

Licno su mi drazi SAS i BC ali je cinjenica da ce CLE i GSW igrati finale. I kao veliki ljubitelj kosarke jedva cekam da ispratim tu borbu za trofej. Nadam se samo da ce uspeti da im u ovim finalima otkinu po neku pobedu.

Dovla

pre 6 godina

Ne vredi. Štagod ko mislio, previše je dominantan. Lično nisam preveliki LBJ fan (stvar afiniteta), ali mu se mora odati priznanje. Ako ovako nastavi, tek u finalu možemo očekivati poraz. Voleo bih da Boston bude ravnopravan, zbog Tomasa, videćemo.

Šune Mađija

pre 6 godina

Ne razumem zašto se svi naslađujete kada Boston izgubi??? Kao da su vam nešto lično loše uradili pa ih mrzite. Ok realnije je da Klivlend uđe u finale jer imaju više superstarova, ali ekipa koja ne bila među prve 3 na istoku nije za potcenjivanje a to su Seltiksi. Inače da se osvrnem na utakmicu od sinoć. Mislim da je Klivlend pobedio većinom zbog dobre partije Lava. On retko kada postigne toliko poena kao sinoć.

pesadinac

pre 6 godina

Rasturanje na proste faktore.
Masina iz Clevlenda melje sve pred sobom. Organizovana i smisljena igra bez pukog ispucavanja trojki nego skolski smisljeno i kako kosarka treba da se igra.

Kurir Djoka

pre 6 godina

Kako čovek igra u završnici svake godine to nije normalno. Neosetno napravi fantastične brojke bez da njegov tim to oseti. Pogledajte partiju Tristana noćas, čovek šutirao bez promašaja, Kevin Lav takodje odličan procenat a Lebron završavao napade samo kad nije imao kome da doda. Koliko čini saigrače boljim to nije normalno. Ko je gledao noćas zna o čemu govorim i definitivno svake godine igra najbolje u plejofu..

Dovla

pre 6 godina

Ne vredi. Štagod ko mislio, previše je dominantan. Lično nisam preveliki LBJ fan (stvar afiniteta), ali mu se mora odati priznanje. Ako ovako nastavi, tek u finalu možemo očekivati poraz. Voleo bih da Boston bude ravnopravan, zbog Tomasa, videćemo.

Kurir Djoka

pre 6 godina

Kako čovek igra u završnici svake godine to nije normalno. Neosetno napravi fantastične brojke bez da njegov tim to oseti. Pogledajte partiju Tristana noćas, čovek šutirao bez promašaja, Kevin Lav takodje odličan procenat a Lebron završavao napade samo kad nije imao kome da doda. Koliko čini saigrače boljim to nije normalno. Ko je gledao noćas zna o čemu govorim i definitivno svake godine igra najbolje u plejofu..

The fan

pre 6 godina

Licno su mi drazi SAS i BC ali je cinjenica da ce CLE i GSW igrati finale. I kao veliki ljubitelj kosarke jedva cekam da ispratim tu borbu za trofej. Nadam se samo da ce uspeti da im u ovim finalima otkinu po neku pobedu.

petarczv

pre 6 godina

Boston ima jednu ozbiljnu manu u odbrani a to je tomas. Ko god da je protiv njega u duelu u pitanju je mismach tako da ako on ne da 30+ poena boston obavezno gubi.

meksikanac

pre 6 godina

(petarczv, 18. maj 2017 09:15)

Snaga Bullsa nisu bili poeni vec odbrana. Bullsi su u svakoj sezoni kada su osvajali titulu imali bar dva igraca iz prve defanzivne petorke, a za vreme poslednje 3 titule cak tri. Rodman i Pippen su uz Dzordana bili konstatni u toj petorci odbrane. Nisu samo poeni bitni. Dzaba Love da 30 poena kada ce ga Kari i Green puniti na pik and rolu ko vola.

xxx

pre 6 godina

Komentarisao sam ovde, pre pocetka plejofa, da ce GS i Klivlend lagano do finala. Nije da je neka prognoza, ocigledno je da su dva najdominantnija tima. Naravno, bilo je naivnih koji su se nadali da ce tamo neki Boston ili Hjuston da naprave neko iznenadjenje. Videlo se da jedino SA moze nesto vise da uradi. Eto, da se nije povredio Lenard verovatno bi bilo mnogo uzbudljivije, ovako ce i tamo da padne metla.

nisimiburazer

pre 6 godina

Boston je jednostavno preslab za Klivlend, al realno svi znali. Boston mozda izvuce pobedu u sledecoj utakmici, ali osim te nema sanse. Inace zeleo sam da napisem, dok Lebron i Kari (po meni iznenadjenje jer je uvek los u plejofu) dominiraju, Kajri i Tompson igraju bas lose u ovom plejofu. Voriorsima to i nece biti bas toliki problem jer imaju jos i Durenta i Grina, a i Klej igra dobru odbranu, dok ce Kavsima biti i vise nego ptreban Kajri na nivou ukoliko zele da bobede Voriorse u finalu

Bojan

pre 6 godina

(znalac, 18. maj 2017 08:33)
samo jednom se desilo da je ekipa usla u finale sa 3 metle, Lejkersi 2001.
ja se nadam da se to nece desiti sada, ali ide ka tome.

JeRemija

pre 6 godina

@Beograđanin
Ovo je prva utakmica plej ofa gde je Lebron loše šutirao trojke. Čovek je inače ove sezone u plej ofu na preko 43% a šutira ih puno puta po meču tako da MJ i Kobi ne mogu da se porede sa njim u tom segmentu.
@petarczv
Dokle ćeš da ložiš narod i pozivaš se na neke čudesne brojke Irvinga i Lava?! Odgovoriću ti iako si trol a ovde ima dobronamernih ljudi koji možda ne znaju.
prosek poena Irvinga u plej ofu: 22.3
prosek poena Lava u plej ofu:15.8
Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.

petarczv

pre 6 godina

Snaga Bullsa nisu bili poeni vec odbrana. Bullsi su u svakoj sezoni kada su osvajali titulu imali bar dva igraca iz prve defanzivne petorke, a za vreme poslednje 3 titule cak tri. Rodman i Pippen su uz Dzordana bili konstatni u toj petorci odbrane. Nisu samo poeni bitni. Dzaba Love da 30 poena kada ce ga Kari i Green puniti na pik and rolu ko vola.
(meksikanac, 18. maj 2017 09:32)

Apsolutno se slazem

pesadinac

pre 6 godina

Rasturanje na proste faktore.
Masina iz Clevlenda melje sve pred sobom. Organizovana i smisljena igra bez pukog ispucavanja trojki nego skolski smisljeno i kako kosarka treba da se igra.

Davidoff

pre 6 godina

Petarczv

Imao je najboljeg all-round igrača tada u ligi Pipena, baci oko na njegovu statistiku tada slobodno, imao je najboljeg skakača lige Rodmana, i najpreciznije tricaša lige Kera, malo li je? Inače Irving sinoć 11, znači nije 20+ svaki put ahhaahhaa... Sportski pozdrav!

bulbasor

pre 6 godina

@petarczv, nekad stvarno pomislim da ti zapravo nemas blagog pojma o kosarci i da nista ne pratis.. nego ujutro se probudis, pogledas statistiku i onda ovisno o tome sta vidis tako idu tvoji komentari.
1.Ako je lebron bio dobar onda pises "finala 3/7 uskoro 3/8".
2. Ako je lebron bio los onda "lechoke, lequeen, siledzija" itd.
3. Ako je slucajno jos netko bio dobar onda "pa gledaj kakve suigrace ima, dzordan nije imao nikoga, sve je sam rjesavao" itd.
4. Kombinacija prva tri
Prijatelju opusti se malo, otezavas si zivot ovakvim zivciranjem, nece lebron u penziju jos par godina, bojim se da ovakvim uzrujavanjem to neces dozivjeti. Pozdrav

Neko iz Banata

pre 6 godina

Lebron nije spektakularan u zakucavanju kao Dzordan i Kobi,a atletski je i jaci od njih,pa ga zato ljudi cesto osporavaju iako ni sami ne znaju zasto(antipatican im je,pa smisljaju razloge slicno kao Ronaldo u fudbalu).Ono sto on radi u odbrani(ostace upamcen po blokadama) i asistencijama njih dvoje nisu pokusavali ni na treningu.Dzordan je najbolji kosarkas,ali najbolji lider ikada je sigurno Lebron(verovatno bi i Bruklin odveo u finale).Nisam fan njegovog stila igre,ali bar postujem ono sto je uradio,za razliku od nekih ovde.

Jaran

pre 6 godina

Dzordan je imao Rona Harpera na pocetku, Ker je oduvek bio nebitan igrac -udje, da 2 trojke, izadje. Skoti Pipen, ne treba trositi reci na takvog velemajstora (verovatno najbolji all-around igrac ikada). Zatim Grent, pa posle Toni Kukoc i Denis Rodman. Rodman je najbolji skakac ikada, bez dileme (ali nije nikada doprinosio poenima).

JPR24

pre 6 godina

jel ce ovo biti prvi put u istoeiji da dve ekipe udju u finale sa po 3 metle?
(znalac, 18. maj 2017 08:33)

Ako se desi, verovatno... Mozda se nesto slicno desilo 50 ih ili 60ih ali nije se igrao plejof ovako i sa 16 ekipa. To je pocelo tek od 1984, prva runda se igrala na tri dobijene a od 2003 je kao sada na cetiri dobijene od pocetka do kraja, i da dodju oba finalista bez poraza do finala to se nije desilo... A ako se desi, nazalost to nije pozitivnoW

antiDebil

pre 6 godina

Michael Jordan je zavrsio karijeru sa 50 posto suta sto je posle wizardsa palo na 48 ili 49..protiv Finixa u finalu imao je 41p u proseku uz 50 posto,pritiv lejkersa 31p,11s uz 56 posto a u sezoni kafa je istovremeno bio najbolji strelac i defanzivac 35p uz 52 posto..Jordan ima vise kradja po mecu na 27 utakmica manje i jos uvek ih ima 4 vise,poena u proseku a u blokadama isto 0,9..skokove,asistencije je mixao sa pipenom,grantom i kasnije rodmanom pa ih nema vise.
(vince carter, 18. maj 2017 12:09)

Kako je zavrsio karijeru a procenat kasnije padao ???
Nije mi nesto jasno, ovaj Djems ne valja ide na ulaz, Kari ne valja sutira za 3, sta je Djordan radio, igrao u rikverc ?
Asistencija nema vise zbog miksovanja ???
Koliko se meni cini Djems ce do kraja ove sezone postati najbolji strelac u istoriji plejofa sa jednom sezonom manje odigranom od Djordana...

petarczv

pre 6 godina

Kevin Love 16 suteva 32p za 34min,Lebron 24 uzetih suteva(uglavnom ulaza razgrtanja) 38p za 42min. Ali pise se samo o lebronu on je sam igrao...

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 09:28) # Link komentara


Uvek mi je drago kad vidim tvoje komentare o Lebronu!

Bojan

pre 6 godina

MJfans really scared, LBJ is shattering his records.

no ne brinite, Majkl je bio i ostace najveca marketinska ikona ikada iz NBA, pa mozda i sporta uopste, ali ne preterujte sa preuvelicavanjem uloge Majkla. Covek bi stvarno pomislio da je igrao sa nekim levacima, a kod Lebrona je i 39ogodisnji Rej Alen superstar. i Korver :D
je l trebamo onda da racunamo i Majklu da je igrao sa Parishom.

Majkl je imao ubedljivo najbolju podrsku u ligi, podrsku koja je bila toliko jaka da je u finalu NBA kada su gubili 6. mec i dok je Majkl sedeo na klupi, razvalila Portland i omogucila da se serija zavrsi u 6 meceva. Ta ista podrska je bila jedna od najjacih ekipa lige i nakon njegove penzije.
Ni Klivlend ni Majami nisu nikad bili na tom nivou bez Lebrona.
Zamisli finale u kom GSW igra bez Karija (ili sad Kevina) a CLE bez Lebrona, ciscenje. Isto tako i u Majamiju da su igrali protiv Spursa bez Kavaja, ili OKCa bez Kevina.
Cikago bez MJa bi dobio Lejkerse bez Medzika, Portland bez Klajda, Finiks bez Barklija, Sijetl bez Pejtona i Jutu bez Melouna. Toliko o tome da je Majkl imao neku nedostojnu podrsku.

mj23

pre 6 godina

lbj uz duncana najbolji igrac post jordanovske ere, a tendencijom da vrlo lako moguce bude i najveci ikad ako u godinama koje dolaze i ovoj pobjedi dream team iz san francisca.

bit ce tesko, jordan je jos daleko, ali all round masini iz akrona nista nije nemoguce..

sinoc je bila statistika da su cavsi bez jamesa izgubili 87 posto utakmica.
drugim rijecima, " superstarovi" irving ( koji igra zasad tragican play off sa 20 i nesto posto suta za tri i ispod 40 posto ukupnog suta - kobeovske brojke) i love pokazuju svu limitiranost kad nema lebrona.


s druge strane golden je razbijao i sabijao sve bez duranta.

ili bullsi bez jordana, bili su jako dobri, jedva izgubili u polufinalu od knicksa 32, a pippen u sezoni bez jordana bio 3. igrac lige, odnosno treci u poretku za mvpa

vince carter

pre 6 godina

Celticsi nemaju nikakve sanse sa cavsima,nema ko da zaustavi Lebrona,nemaju "rim protektorse",pored Thomasa kao kroz sir,tako da Lebron moxe da ih puni ulazom celu noc a plus ostali igraci,irving se cuva za finale. Petre uspori malo :)) Ovde neki misle da smo ista osoba :)) Kad pominjete Pippena mislim da bi taj isto terorisao ove celticse ovako jer je Terminator u odnosu na njih a preko Olynaika,horforda bi kucao kao preko dece,takodje bilo bi mi iznenadjenje da im Jordan ne ubacuje 40 plus svaku utakmicu..realno.

nista o nicemu

pre 6 godina

Imao je najboljeg all-round igrača tada u ligi Pipena, baci oko na njegovu statistiku tada slobodno, imao je najboljeg skakača lige Rodmana, i najpreciznije tricaša lige Kera, malo li je? Inače Irving sinoć 11, znači nije 20+ svaki put ahhaahhaa... Sportski pozdrav!
(Davidoff, 18. maj 2017 09:34)

Oooh. Nije imao Rodmana kod prve tri. Ker je suter kao Korver, eto toliko.

nista o nicemu

pre 6 godina

jel ce ovo biti prvi put u istoeiji da dve ekipe udju u finale sa po 3 metle?
(znalac, 18. maj 2017 08:33)

Nazalost. I NBA ce morati da uradi nesto po tom pitanju, ovo vise nema smisla. Ceka se cela sezona da bismo gledali GSW vs CLE, i protivnici znaju sta ce biti pa se i ne trude, igraju bez motiva cim izgube prvu tekmu.

Elvis je ziv

pre 6 godina

Lebron mora da se pritisne na njegovoj polovini i da se ne pusta da se zalece, sve suprotno od onoga sto je Boston radio u odbrani. Katastrofalna odbrana Bostona.

WillyWonka

pre 6 godina

@petarczv

Kad je neko hejter, onda se pati i ne može uživati u košarci. Okani se, brate, tih besmislenih poređenja i pokušaj shvatiti da je Džordan bio Džordan, LeBron je LeBron, oba najbolja u vremenu u kojem igraju.

JeRemija

pre 6 godina

@nista o nicemu
Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas?
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju...
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ
"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"

petarczv

pre 6 godina

Koliko je leflop povlascen to nije normalno. Koraci i faulovi sto u odbrani sto u napadu mu se nikad ne sviraju,samo krene na ulaz pocne da razgrce da kos i super. Odvratna pojava i igra juri na slilu neku statustiku na +20 celu utakmicu covek igra 42minuta ali dzabe kad je u onoj glavnoj statistici 3/7 uskoro 3/8...

Jezekilj

pre 6 godina

Odučiće ih LeBron od košarke. Ali neka im je za utjehu što će uzeti prvog pika na draftu. Idemo dalje. Another day in office.

Баскеташ

pre 6 godina

ЛеБрон је чудо, биће у топ пет, вероватније топ три играча икада када буде завршио каријеру. Он је уз Меџика најкомплетнији играч икада. Ипак, можемо ми овде да се расправљамо и "пегламо", али је важно оно што каже већина бивших и садашњих НБА играча, тренера и аналитичара, а велика већина њих се слаже да је Мајкл најбољи играч икада и да ће тешко, готово немогуће, ЛеБрону бити да то достигне. Довољно ми је да чујем мишљење играча који су играли у ерама и једног и другог (Ти Мек, Ајверсон, Рон Артест, Чонси Билапс, Џејлен Роуз и тако даље). Рече МекГрејди да је просто немогуће престићи Џордана, јер тешко да се може боље од 6 од 6.

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 11:02) # Link komentara


Aj ne izvrci cinjenice.On je od 87-83 za GSW odveo Klivlend na 89:87!To je bilo na 5 min do kraja utakmice.To nije klac?Ili su samo klacevi sutevi za pobedu i kosevi u zadnjoj minuti...

Fox

pre 6 godina

Boston izgleda ne zna kako da cuva Lebrona.... Doduse ovo je prvi mec i nakon prvog uvek treneri vide gde skripi i sta mogu da promene i krecu prilagodjavanja. Cesto je Lebron ostajao protiv Tomasa, Olinika sto je rezultiralo laganim poenima u prodorima, mada se ni Krauder nije proslavio. Lebron igra ovaj plej off kao sesti mec 2012- te protiv Bostona u TD Gardenu. Medjutim poraz Bostona lezi pre svega u ocajnom prvom poluvremenu i sutu. Ko je gledao, mogao je videti da nisu mogli otvoren sut da pogode, trojke su sve promasili osim jedne Bredlijeve i mnogo zicera. Razlog je svakako bila duga serija protiv Vasingtona i istrosenost. Ne umor, vec kao da u glavi nisu bili od pocetka u mecu sa Klivlendom. To im se obilo o glavu a Klivlend znalacki iskoristio preko sjajnog Dzejmsa i Lava. Videcemo kako ce izgledati sledeci mec i da li ce Boston krenuti zustrije od pocetka i pre svega odigrati cvrsce u odbrani i bez respekta prema Lebronu. Svakako da je Klivlend vekiki favorit ali Boston i te kako moze da parira, ali to nazalost nisu pokazali u prvom poluvremenu ovog meca. Nastavak serije ce pokazati....

JeRemija

pre 6 godina

@vince carter
Hoćeš da kažeš da MJ ne treba da se računaju sezone u Vizardsima u sveopštu statistiku?! Inače, za poziciju koju je igrao, imao je odličan procenat šuta iz igre kroz karijeru-49%.
Naravno da je imao više poena u proseku nego Lebron obzirom da je mnogo više i šutirao. Međutim, ako zanemarimo skokove kojih Lebron prirodno ima više nego MJ ne može se prevideti činjenica da je LBJ mnogo bolji asistent.

Bojan

pre 6 godina

(Beogradjanin, 18. maj 2017 11:45)
postoji jedna stvar kod MJa koja ga definitivno izdvaja. Navodnih 6 od 6 od 6 su gluposti, momak je igrao 15 sezone, gubio, dobijao, davao u poslednjoj sekundi i masio, sve je to regularno u kontekstu najboljih u ovoj igri.
ono sto MJa (i Bila Rasela) izdvaja od ostalih jeste to sto nikada nisu gubili od losije ekipe. Dakle stoji to recimo da su za vreme tih sampionskih pohoda Bulsi bili sjajna ekipa i da je on bio najbolji igrac sa najboljom podrskom, ali isto tako Lebron ima jaci Majami iza sebe od ekipe kakva bi bila Dalas bez Dirka, pa je izgubio. Svi drugi porazi su mu opravdani, ali taj nije. Rasel isto tako nije nikad gubio, ima taj jedan poraz u finalu kada se povredio i to je to (moglo se desiti svakome).

bla

pre 6 godina

Ovi lebronovci ko neka sekta ne odustaju. Covek prica meni o statistici a u 90% komentara se hvataju za statistiku kako ce da prestigno ovog ili onog kako ce da postavi novi rekord i svi ih prozivaju zbog toga i onda im i statisticki pokazes da je MJ bolji i po statistickim podacima onda te kritikuju da se ne razumes u kosarku i da se ne hvatas za statistiku....A sto se tice uticaja na igru i saigrace opet je MJ neprikosnoven svi njegovi saigraci kazu da kad su sa njim bili na terenu osecali su se nepobedivo kud ces bolji uticaj od toga...I opet ponavljam 6 od 6 i nijedan protivnik u play offu u 7 utakmica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 14:55)

MJ je najbolji kosarkas svih vremena, ali ovde si nesto bas pogresio. ako je imao 6 od 6 u finalima koliko godina nije uspeo da dodje tamo? Do svoje druge penzije i vrhunca karijere, sto je sesta titula, je igrao 13 sezona sto znaci da 7 puta ispadao pre finala. Ponekad i pre finala konferencije. Po ovoj logici je on bolji od LBJ zato sto je imao losije playoff serije??!!

petarczv

pre 6 godina

Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas? 
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju... 
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ 
"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Aj podseti nas kad je lebron imao sut za pobedu u finalu koji je pogodio??? Pusti me clutch suteva protiv milvokija u regularnoj sezoni. MJ je pogadjao suteve za titulu i po tome je poznat a lebron je ili bacao cigle ili su drugi ubacivali za njega(alen u irwing)

Beogradjanin

pre 6 godina

"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Nazalost te sve stanice koje su pratile James u cluch sutu vise izlgeda ne postoje. Ja trazio, he,he. Jedan moj poznanij veci fanatik od mene je brojao iako sam dobor zapamtio L.james je sada na 8/22 ili 8/23 i to je mi je rekao prosle godine, da li je ručno brojao?... To sto ti navodis je pre 5 i vise godina, od tada se vise ne broji. James je sada u cluch sutevima u playoffu na 36% ili na 34%.

Ti si neobjektivan to znamo :)

alen

pre 6 godina

Dajte ljudi ne budite smesni zna se ko je iz ove generacije najbolji a to glwdano od 2000 pa do 2012 kobe je najbolji kad su svi na skupu bili protiv spanije na OI videlo se ko je tata a i imate na youtubu ukucajte kad levron izjavljuje ko je najbolji 5 ikada bajboljih jordan,megic,kobe,wolt,karim...

Bojan

pre 6 godina

(vince carter, 18. maj 2017 14:14)
ah taj mit o uzasno slabom istoku.
evo da ti pomognem, sezona 2007-08 u Boston dolaze sa zapada Garnet i Rej Alen i formiraju jednu od najboljih ekipa svih vremena. Ekipa je realno dominirala u sezonskom delu, mucili su se nesto vise od ocekivanog u plejofu, ali su ga ipak uzeli titulu i naredne sezone imali jedan od najboljih pocetaka sve do povrede Garneta. Tu ekipu je Lebron sam doveo do toga da igra 7 meceva u drugoj rundi plejofa. Vise su se namucili protiv njega nego protiv mnogo jace ekipe koju je predvodio Kobi.
Uzgred, te 3 godine koje si nabrojao na istoku su bila 3 kandidata za titulu, Klivlend, Orlando i Boston, na zapadu samo Lejkersi. Finiks je bio izuzetan, ali nikada kandidat za titulu

nista o nicemu

pre 6 godina

Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Tri titule je uzeo sa Pipenom. Lebron je uzeo 3 sa Vejdom, Bosom, Irvingom i Lavom. MJ nije promasivao suteve za pobedu, Lebron jeste. Dakle resavao je sam.

Šef

pre 6 godina

Ako vec pricate o MJ-u Kobiju i Jamesu i sl. onda spominjite i Shaqa. Shaq je 06 u 34-oj godini sa samim D-Wadeom i Rajliem na klupi uzeo titulu. Zamislite da je Shaq u prajmu imao Irvinga na playu i K- Lovea na Pf. Plus JR Smit, Korver, Tristan T. Ili mozda Curry i Thompson na playu i Green na Pf.

Demius

pre 6 godina

@teo magija
"Lebron je sjajan igrac, najbolji zadnjih godina ali nemoj o njemu da pisete da je neko bozanstvo...fenomenalan igrac ali svakako nije savrsen..meriti ga sa Dzordanom???"
Da Džordan je bio savršenstvo, igrač koji je karijeru završio sa procentom šuta malo većim od 45%. MJ je u to vreme bio mašina za pravljenje para za Nike patike, a koje su zahvaljujući njemu zarađivale milijarde dolara.Otuda i toliki hajp za Džordanom.
Kada King iz malenog Arkona poruši sve Majklove rekorde, opet će se naći neki pametnjaković koji će da tvrdi, nije to to, nekada su se igrale bolje odbrane i slične gluposti.Uživajte dok možete

Šune Mađija

pre 6 godina

Ne razumem zašto se svi naslađujete kada Boston izgubi??? Kao da su vam nešto lično loše uradili pa ih mrzite. Ok realnije je da Klivlend uđe u finale jer imaju više superstarova, ali ekipa koja ne bila među prve 3 na istoku nije za potcenjivanje a to su Seltiksi. Inače da se osvrnem na utakmicu od sinoć. Mislim da je Klivlend pobedio većinom zbog dobre partije Lava. On retko kada postigne toliko poena kao sinoć.

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 09:52) # Link komentara


Imao je 18.1poena, 7.7skokova, 5.2asistencija, 1.9ukradenih u Cikagu tokom svih plej of tekmi...Nisu losi statsi zar ne?

Beogradjanin

pre 6 godina

MJfans really scared, LBJ is shattering his records.

samo jednom se desilo da je ekipa usla u finale sa 3 metle, Lejkersi 2001. ja se nadam da se to nece desiti sada, ali ide ka tome.
(Bojan, 18. maj 2017 09:09)

Ima istine u tom rekordu. :)

Izgleda da ce dve ekipe ući sa po 3 metle. I tu sad imaju krizu, NBA je napravljena tako da ne idu svi u najbolje klubove, da ima i vise konkuretnih, ali...To ce ostale igrače da natera da idu u najbolje, jer je liga pregomazna. Nadam se da ce Westrbook otici negde gde moze da se bori za titiulu, ne toliko zbog njega nego imam utiska da bi ta Oklakoma bila najlosiji tim ikad.

Da tih godina u vreme Lejkers 2001,2002 liga ulazila u krizu ali dogodio se spasonosni draft 2003. Tako danas ispada. Odjenom 4 all star, tačnije 3 za kuću slavnih, i to je bitno jer razvučeno na vise godina neki stariji odu u penziju. I za razliku od ovih danasnjih oni su i prvih godina vec pokazali odlične igre. Ako ne bude spasonosnog drafta, tesko im se pise, jer svaka druga promena je udarac na novac, a oni ce da nastave da reklamiraju ligu. Očekujem da 2018 ili 2019 proglase uskoro jednim od najčih draftova u istoriji, jer on jedan prosli nije uspeo. Nada umire poslednja... Sve u svemu ne pise se NBA dobor i sve moze da se poklopi sa Penzijom James za jedno 5 godina.

Milan

pre 6 godina

Poslednjih 4 minuta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 11:11)

A samo minut pre tih poslednjih 4minuta je spakovao 6p....

petarczv

pre 6 godina

Kad je jordan imao saigraca ili kao lebron saigrace koji imaju prosek 20+ p?! Nikad! Pa mi onda pricajte o super ekipi...Kajri i love daju po 20+p svaku utakmicu

petarczv

pre 6 godina

Jordan je igrao sa pipenom,rodmanom i to je to ostali su bili ili prosecni ili malo iznad proseka a kada se odlucivalo Jordan je sam sve resavao i pogadjao. Jordan u finalima nikad nije dozvoljavao da serija ode u 7 utakmica. lebron je igrao i igra sa:wade,bosh,ray alen,love irving,corver,smith...

strucnjak

pre 6 godina

@petarczv Tvoje shvatanje kosarke je na nivou deteta od 10 godina koje igra Sony... Kosarka je mnogo vise od procenta suta i poena, moras da pratis sve! Skokove, asistencije, uticaj na igru, akcije za saigrace, odbranu. Lebron je neprikosnoven u tome da saigrace ucini boljima, njegov uticaj na igru nikada neces naci u statistici i grdno se varas ako mislis da je on sirova snaga jer je u poslednjih 5 godina toliko unapredio igru da je trenutno mozda i igrac sa najinteligentnijim resenjima.. E upravo ta sposobnost da se u delicu sekunde nadje pametno resenje razlikuje obicnog coveka i genija kao i prosecnog kosarkasa od vrhunskog.

kangrga

pre 6 godina

@petarczv
Ok, MJ je najbolji igrač svih vremena.
Lebron je odmah iza njega...
Nije mala stvar obzirom da će čovek igrati još 7 godina tako da može da prestigne Džordana po broju titula!

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas?
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju...
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Nije tacno. Ovo sto si napisao si izmislio.

Pravi Gargamel

pre 6 godina

Pauza izmedju 6, i 7. utakmice Boston-Vašington 3 dana, a onda finale konferecije samo posle 2 dana. Zašto ne obrnuto, oh wait... LeBron mora da osvoji titulu i obara rekorde. Poštovaću ga kad ode na Zapad i osvoji titulu posle 3 prave Play-Off serije. Do tada je samo prodavac patika i dresova.

Banjaluka

pre 6 godina

Opet ista prica svaki put ko je bolji! Najbolji bek svih vremena, i najbolje krilo svih vremena( dve razlicite pozicije). Ne mogu se uporedjivati, najbolji suter, najmeksa igra, ljepota kosarke, sa najkompletnijim kosarkasem ikad, dominacijom, igrom od 1-5! Uzivajte sto ste zivjeli u erama obojice!

petarczv

pre 6 godina

Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Ajde daj nam prosek poena u pipena u play offu!

Uroš

pre 6 godina

LeBron je bolji od Dzordana! Dzordan je igrao u nikad slabijoj ligi sa mnogo vise rasporedjenim talentima po timovima. Devedesetih su jedino Bulsi imali prava na po cetiri ekstra igraca, svi ostali po jednog - najvise dva. A dok su igrali Bird i Medzik, Dzordan je bio igtac koji je napucavo statistiku bez ozbiljnijih uspeha u doigravanjima.

petarczv

pre 6 godina

Posto jeremija kaze da je lebron najbolji clutch igrac u istoriju molim vas da me podsetite nekog njegovog suta koji je odlucivao pobednika finala nba ili bilo koje finalne utakmice u playoffu...

teo magija

pre 6 godina

Kao recimo Lebron protiv Dalasa u 6oj utakmici kada nije znao gde se nalazi...Lebron je sjajan igrac, najbolji zadnjih godina ali nemoj o njemu da pisete da je neko bozanstvo..seti se serije protiv Dalasa, protiv Bostona 2010 kada je trebalo...fenomenalan igrac ali svakako nije savrsen..meriti ga sa Dzordanom??? mrzeo sam MJa ali ipak smesno je porediti Lebrona sa njim..voleo bih da Cavsi uzmu titulu i pored toga sto su ulozili najvise u ekipu..ne zaboravite da Cavsi imaju najskuplju ekipu u istoriji NBA..

vince carter

pre 6 godina

Meni jos uvek nije jasno kako ljudi ne razlikuju da greatest ever i best ever nemaju veze jedno sa drugim,kako moze da se meri ko je najbolji igrac u timskom sportu razlicitih pozicija,centar ili pley,maldini ili mesi?? Plus sto nisu igrali jedni protiv drugih niti su imali iste uslove od treniranja,do putovanja,nutricionista. Jordan je najveci zato sto je upravo ikona,mit sa mnogo obelezavajucih momenata u istoriji sporta i ux Muhamed Alija verovatno sport goat. Sumnjam da u eri drustvenih mreza,gde ljudi svakim danom menjaju misljenja i gde ih sami sportisti koriste pisu sta su jeli,pili,koriste fonove u svlacionicama,koji i sami ne prate sport kao sto rece Rikelme..da u takvim uslovima ne verujem da neko moze da ostane legenda na duze staze,isto tako mislim da bez obzira na sve Lionel Messi nikada nece biti duze upamcen i imati vece ime u istoriji od Diega Maradone.

Beogradjanin

pre 6 godina

@Jermija

Sta mislis da prozovemo James Point-Centar nova pozicija u NBA Protiv Bosotna je bio blizu 40+p i nijedan poen van reketa. Ja mislim da je dao tu jednu tricu sve ostalo sl.b i reket, pa tako je igrao O'Neal? Ti sigurno znas pratis tu statistiku jer uspelo to nekad nekom spoljnom igraču? :)

I da Jordan I Koby su na nesto preko 33% trice u playoff, losi suteri za 3 poena kako ti kazes.. James je 32% i nesto jel to znači da je on Očajan u tom segmentu igre jer je losiji od njih?:)

p.s Ja sam rekao da ce ovde da radi metla, nisam potpuno nebojektivan kao, kao,kao pa dobro zna se da mislim na tebe :).

Beogradjanin

pre 6 godina

Ovo je prva utakmica plej ofa gde je Lebron loše šutirao trojke. Čovek je inače ove sezone u plej ofu na preko 43% a šutira ih puno puta po meču tako da MJ i Kobi ne mogu da se porede sa njim u tom segmentu
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Sad ters da guglam i kad i ti znas da je on tojkas po inspiracij, nekad ga ide nekad ne. Sigurno je ima vise od jednog meč ove godine u playoff sa 33% i manje u sutu za tri.

Mozes da se vadisi na Majkla da nije sutirao mnogo , ali ne mozes na Brajanta. I Brajant je na početku karijere lose sutirao trice, pa popravljao taj segemnt to je R.Horry priča koliko je bio los...

Sve su svemu na kraju kraju karijere Brajant ce imati veci procenat u sutu za tri poena u playoff za celu karijeru nego James. 22% pre par godina strasno. he,he I sličan broj pokusaja, tačka. I Brajnt je los , a Jame odličan trojaks?... I onda ti kazes da nisi neobjektivan? :)

Jaran

pre 6 godina

vince carter
I to kao SG... Ne znam da li ovi kapiraju da je MJ jedan u milijardu: da sa onakvim stilom igre imas onakve procente... neverovatno!

Jaran

pre 6 godina

Beogradjanin
Carls Barkli je sa svojih 198cm jedan od najboljih PF u istoriji.
"...sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrac." Kako si se ovoga setio? Pozdravio te Slavko Vranes. XD

vince carter

pre 6 godina

"Bulsi su jedini imali pravo na 4 super igraca" 1991;1993 Jordan,Pipen i koji jos super igrac?? Da se nije mozda Jordan pridruzio Ewingu zajedno sa Milerom na primer u New Yorku posto nije mogao da pobedi Detroit,kao sto je Lbj uradio posto nije mogao preko Orlanda i Bostona?? Jordan nije mogao da pobedi Birda i Magica? Sa prosecnim timom protiv Jabara,Wortija,Scota,Ac greena,Kupera odnosno Parisha,Waltona,Denis Johnsona,Ainga,Mekhejla..plus Bird i Magic,pazi stvarno!!!

Beogradjanin

pre 6 godina

Cikago bez MJa bi dobio Lejkerse bez Medzika, Portland bez Klajda, Finiks bez Barklija, Sijetl bez Pejtona i Jutu bez Melouna. Toliko o tome da je Majkl imao neku nedostojnu podrsku.
(Bojan, 18. maj 2017 10:36)

Pa dobro sad Majami je odmah izgubi Bosa, a sa nekim promenama je isto igrao polufinale konferncije. I Chikago nije ličio na sebe vec druge sezone bez Jordana. I kompletni Sijet je uspeo da izgubi od Denvera :) Da 95-98 i Jordan pravi super tim

Jedina sreca Jordna 91-93 je bila sto nije igrao protiv super timova( sa tri all-stara) I ubedljivo je ima kao drugog igrača all- stara Pipena, dream team 92 jedin on to ima. Stokon u onim finalima nema neku statistiku za sve mečeve. Posebno u drugom 98 Meloun je jedini sa vise do 10 poena u finalu kod Utah. Lekjersi Boston koi su bili super timovi sa po tri super all.stara su pali. a snaga Detroita je bila sto su imali 10 igrača u rotaciji + jedno super starta, ali to ne moze dugo da traje.

Na sta bi ličio danasnji Golden S. Povrdjeni Bogut i Ezil. Ispada da su tredjovali Speitgsa+ Branesa za Duranta i Zazau i Westa. Mozda nisu jači nego prosle, ali su jurili rekord, pa su losi bili u playoffu. I ove sigurno bi imali manje 10 pobeda da nisu uradili trejd.

Juing, Hakeem, Meloun svi praktično karjeru u jednom klubu... Barkli je otisao u Phoenih 4 ekipa na zapadu. 33godisnji Drexler je presao u Huston koji je bio 6 pa osvojili titulu. Sad se svi hteti u najbolje timove sto ranije nije bilo tako.

kangrga

pre 6 godina

@vince carter
Znači jedini razlog zašto MJ nema više skokova i asistencija u proseku od LBJ je taj što ih je miksao sa Rodmanom, Pipenom i ekipom, inače je i njih mogao da ima po 10 po meču samo da je hteo:)
I da je hteo mogao je da ima 45 poena u proseku samo da je hteo ali nije:)

Šef

pre 6 godina

@petarczv Ovdje neki kazu da bi lebron i Brooklyn odveo do finala. Pa isto je uradio i Jason Kidd 01-02 i 02-03. sam samcat. Dva puta zaredom.

Bojan

pre 6 godina

(teo magija, 18. maj 2017 10:49)
protiv Dalasa stvarno jeste podbacio, nije igrao ubedljivo celu seriju, a poslednji mec narocito.
Ali protiv Bostona 2010, to je smesno. za takvu igru bi se ovde pisali hvalospevi MJu ili Kobiju. U toj seriji je imao 26.8 poena 9.3 i 7.2 asistencije. cak ni sut nije bio los, 45% u proseku. Odigrao je jedan mec lose, i to pretposlednji, ali ni on nije bio uzasan.

i poredjenja sa MJom apsolutno stoje, on je na putu da se pridruzi sedmorici osmorici najboljih u istoriji.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston izgleda ne zna kako da cuva Lebrona.... Doduse ovo je prvi mec i nakon prvog uvek treneri vide gde skripi i sta mogu da promene i krecu prilagodjavanja. Cesto je Lebron ostajao protiv Tomasa, Olinika sto je rezultiralo laganim poenima u prodorima, mada se ni Krauder nije proslavio. Svakako da je Klivlend vekiki favorit ali Boston i te kako moze da parira...
(Fox, 18. maj 2017 11:47)

Po meni nista ne mogu da urade... Jednostavno nemaju ni 4 ni 5 za odbranu, tako pisi propalo. Sta bi mogli da urade? Kad neko preuzme James kao Olinik da kad se priblizi kosu koa Point- Centar da ga salju na sl.b i da on ima lose večee sa 22-12 :). Znači da ga biju. :) Prazan reket ali mora da potvrdi slobodnim bacanjima. Druga solucija je da ga puste da sutira pa sve zavisi on njegove inspiracije, i nije tolko los u tom segemnu kao kad je bio mladji. Tada su ga ostali igrači provocirali da sutira. Ima konfenercija za stampu gde ga izazivaju da sutira sa distance, a on
pričao posle utakmice na konfenciji kako je pogadjao u serijama. he,he I pitanje je da li ce tako zatvortit reket. Ili kombinacija ta dva. Videcmo ako krenu da ga biju, utakamica ce biti na ivici incidenta i ako sudije dozvole. Ako im ne dozvole sudije da ga biju Boston ce predati i imacemo istu utakmicu. To je realnije.

I da veoma vazna stvar James juri rekord Jordana i on to moze da pretekne pre finala za titulu sa Wariorsima, rekordi su mnogo bitni u ovoj ligi. A posle sa Wariorsima 50%-50% ta titulu.

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan pre nego sto je Pippen sazreo je imao sezonu 32,8,8 dakle vidite,mogao je i to samo nije morao da forsira sa zrelim Pipenom,naravno i titule su dolazile zaslugom Skotija ali on je uz Jordana postao igrac,usvojio mentalitet i uvek su igrali 1 na 1 na treninzima! "Antidebil" ne znam o cemu pricas posto Lebron ima 27 utakmica vise,ajd poene ali ima 4 kradje manje na 27 utakmica vise,Jordan je bio kompletan igrac i paklen defanzivac i skoro da je imao triple dabl sezonu kao sto sam naveo.

Jaran

pre 6 godina

Šef
Vejd je tek stigao u NBA i bilo je jasno da ce postati veliki igrac. Radio je veci posao od Irvinga i Lova i na neki nacin je olaskao O'Nilu, Sek nije morao da radi sve sam. Iskusni Morning, Pejton i Vilijams su bili takodje bitni igraci koji su dosta pomogli Vejdu i O'Nilu.

Ne moze, nije najbolji. Hakim Olajdzuvon i Karim Abdul Dzabar su bili bolji. Ne pricam o statistici i titulama, jednostavno po onome sto je moglo da se vidi u njihovim mecevima.
Sek je covek sa dve ogromne mane:
1. Gojio se iz sezone u sezonu (nakon odlaska iz Orlanda, mogao je da bude najbolji ikad da je odrzavao telo na onaj nivo iz prve 2-3 sezone. Istina, imao je i povrede koje su ga usporile/unazadile)
2. Promenio je "malo vise" timova (igrom slucaja to su: Vejdov Majami, Nesov i Stodemajerov Finiks, LeBronov Klivlend i Boston za koji su igrali Pirs, Garnet, Alen i Rondo)

nista o nicemu

pre 6 godina

Dzordan je najbolji kosarkas,ali najbolji lider ikada je sigurno Lebron(verovatno bi i Bruklin odveo u finale).Nisam fan njegovog stila igre,ali bar postujem ono sto je uradio,za razliku od nekih ovde.
(Neko iz Banata, 18. maj 2017 12:48)

Lider? Dalas, San Antonio, hoces jos?

bla

pre 6 godina

"Bulsi su jedini imali pravo na 4 super igraca" 1991;1993 Jordan,Pipen i koji jos super igrac?? Da se nije mozda Jordan pridruzio Ewingu zajedno sa Milerom na primer u New Yorku posto nije mogao da pobedi Detroit,kao sto je Lbj uradio posto nije mogao preko Orlanda i Bostona?? Jordan nije mogao da pobedi Birda i Magica? Sa prosecnim timom protiv Jabara,Wortija,Scota,Ac greena,Kupera odnosno Parisha,Waltona,Denis Johnsona,Ainga,Mekhejla..plus Bird i Magic,pazi stvarno!!!
(vince carter, 18. maj 2017 14:44)

ko su bili all star igraci u detrpoitu tih godina? po tvom kometaru kao da su imali bar 4. Ainge je bio prosecan igrac a Walton stariji i posle povrede koja mu je osakatila karijeru. Jabar je bio star i dugu karijeru duguje bas Magic-u. Ovde se stalno govori o tome ko je najbolji, i ja mislim da jeste to MJ, ali je tesko porediti ekipe i igrace iz razlicitih era. I cinjenica jeste da je MJ bio neprikosnoven 90tih dok je 80tih bio all star ali daleko od najboljeg. A i po komentaru koji si napisao jasno je da MJ nije imao konkurenciju kao sto je bila dok su se Bird, Magic i Thomas borili za titule.
Inace je interesantno to sto su se jednom MJ i Wilt Chamberlain raspravljali ko je od njih dvojce najbolji igrac svih vremena, kada mu je Bill rekao da su u njegovo vreme menjali pravila da bi mu otezali igru dok su za MJ menjali kako bi ga zastitili i olaksali. Prilicno dobar argument!

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Ne volim nesto mnogo Lebrona, ali sut iz igre 15/30 je za postovanje. Tu je razlika izmedju njega i onog siledzije iz Oklahome.

petarczv

pre 6 godina

@jeremija

Promasio je dva puta protiv gsw suteve za pobedu,promasio je sut za pobedu protiv bostona kad je ostao u mismatchu sa rondom...

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan je zavrsio karijeru sa 50 posto suta sto je posle wizardsa palo na 48 ili 49..protiv Finixa u finalu imao je 41p u proseku uz 50 posto,pritiv lejkersa 31p,11s uz 56 posto a u sezoni kafa je istovremeno bio najbolji strelac i defanzivac 35p uz 52 posto..Jordan ima vise kradja po mecu na 27 utakmica manje i jos uvek ih ima 4 vise,poena u proseku a u blokadama isto 0,9..skokove,asistencije je mixao sa pipenom,grantom i kasnije rodmanom pa ih nema vise.

vince carter

pre 6 godina

Odveo bi Bruklin u finale? A sto nije uveo Klivlend u finale 2008,2009,2010 kao sto je 2007? Jer je istok bio truba 2007 i klivlend bi na zapadu bio tek 6ti sa skorom 52:30,zasto nije dobio Orlando koji je isto bio one man team? Kontradiktorni ste jer stalno pricate: Lebron ce u playofu dokazati da je najbolji igrac,regularni deo nije bitan a sa druge strane:" Lebron je nadigrao Kobija u medjusobnim duelima" a igrali samo regularnu sezonu. Cavsi su izgubili od Orlanda 4:2 koji su umalo pocisceni od Lejkersa 4:1.

kole

pre 6 godina

Ko je pitao za Pipenove statse u plejofu? Uopste nisu za bacanje, posebno tokom prve tri titule

godina - poeni - skokovi - asistencije - ukradene - blokade

91: 21.6 - 8.9 - 5.8 - 2.5 - 1.1
92: 19.5 - 8.8 - 6.7 - 1.9 - 1.1
93: 20.1 - 6.9 - 5.5 - 2.2 - 0.7

I sve to uz odbranu koja je bolja od Lenardove koji godinama unazad vazi za najboljeg u ligi. Pipen je svoje protivnike terao da trce ko nenormalni jer je igrao presing od kosa do kosa.

Goran

pre 6 godina

(xxx, 18. maj 2017 09:10)

Lenard se vraca u seriji kod kuce, i to vec od sledece utakmice. Bice svakako interesantna serija do kraja.

petarczv

pre 6 godina

lbj uz duncana najbolji igrac post jordanovske ere, a tendencijom da vrlo lako moguce bude i najveci ikad ako u godinama koje dolaze i ovoj pobjedi dream team iz san francisca. 

bit ce tesko, jordan je jos daleko, ali all round masini iz akrona nista nije nemoguce.. 

sinoc je bila statistika da su cavsi bez jamesa izgubili 87 posto utakmica. 
drugim rijecima, " superstarovi" irving ( koji igra zasad tragican play off sa 20 i nesto posto suta za tri i ispod 40 posto ukupnog suta - kobeovske brojke) i love pokazuju svu limitiranost kad nema lebrona. 


s druge strane golden je razbijao i sabijao sve bez duranta. 

ili bullsi bez jordana, bili su jako dobri, jedva izgubili u polufinalu od knicksa 32, a pippen u sezoni bez jordana bio 3. igrac lige, odnosno treci u poretku za mvpa
(mj23, 18. maj 2017 10:39)

Izvini ko je dao trojku za pobedu u sedmoj utakmici protiv gsw lebron ili "superstar" irwing?! Lebron u 7 utkmici finala prosle godine dao 2p i to iz slobodnih bacanja to je clutch igrach????

Beogradjanin

pre 6 godina

(Bojan, 18. maj 2017 15:48)

Čudno mi je da je Hakeem pričao, pa on je dosao do velikog finala preko Lejkers ubrzo posto je dosao, tad mu nije smetao Jabar , mozda zato sto je imao Samspona. Nisam pratio tada, tako da ne znam. On jednostavno nije imao posle dobru podrsku da se probije sa zapada. I dobio je tek kad je osvojio prvu titulu.

Magic, Worty i Jabar su bili all-star. Ovi dobri pomocni Scot i Green . Grant u prvm madantu = A.green , Scot ipak bolji od Paxona. Jordan 91-93 nema tog treceg. A Bird ima Mehale i Paris koji puno puta isto bili all.star.+ pomocnici.

Treba biti posten L.james u Miami nije imao nista bolju ekipu od Jordanove 91-93, i losiju od 96-98 Jordan ima u Kukoču i najboljeg 6 igrača pored Rodmana koji je mnogi bolji od Bosa za ono sto treba... Bosh i Grant su ipak tu negde sada sa ove distance... Čak je su nekako bili lose rasporedjeni, zbog Bosha slab defanzivac, ali nijedni drugi nisu imali centre. Dok u drugom mandatu Longley nista losiji od Boguta.

I na kraju ce biti da jedina razika koja ih deli da je Jordan igrao u boljoj ligu.Slični igrači H.garant nijednom na all- star ima boljih dok igra sa Jordanom. Bosh sve vreme na all-staru jer u drugim ekipama nema boljih.

A sto se tiče istoka oni bas imaju prazne hodove. Nista Tamo 1999 do 2004- 05 Detroit. pa onda do 2007-09 i Bostona. I od 2011 Lebron vs zapad. hehe. Mada sada se videlo da su bile samo dve ekipe na zapadu. A jednu su povrede izbacile.

nista o nicemu

pre 6 godina

LeBron je bolji od Dzordana! Dzordan je igrao u nikad slabijoj ligi sa mnogo vise rasporedjenim talentima po timovima. Devedesetih su jedino Bulsi imali prava na po cetiri ekstra igraca, svi ostali po jednog - najvise dva. A dok su igrali Bird i Medzik, Dzordan je bio igtac koji je napucavo statistiku bez ozbiljnijih uspeha u doigravanjima.
(Uroš, 18. maj 2017 13:54)

Nabroj kojih 4. Dzordan je osvojio titulu preko Medzika, tada je zamenio ruku pri polaganju, pozdrav.

Bojan

pre 6 godina

(vince carter, 18. maj 2017 14:44)
kako svi igraci u drugim ekipama postaju legendarni, a oni u Bulsima se guraju u prosek ili ispod proseka kako bi Majkl delovao veci.
odjednom su Skot, Grin i slicni vau igraci, a snaga Majklove ekipe se zanemaruje.
pa Hakim je pricao kako mu nije lako da nadigra Cikagove centre jer ih ima dosta visokih u rotaciji koji ga umaraju. Naravno, on je daleko bolji od bilo kog centra Bulsa iz tog perioda, ali daleko od toga da je Majklova ekipa bila slaba pod kosem.
(petarczv, 18. maj 2017 14:55)
pa kad prikazujes statistiku onda je prikazi kompletnu.
eto napisali su ti, Majkl je igrao 15 sezone a Lebron ce ga sa cetrnaest prestici i u poenima i u ukradenim loptama. Po asistencijama i skokovima i blokadama je odavno ucinio.
da li ova statistika prikazuje celu sliku, ne, prikazuje pogresnu sliku...

strucnjak

pre 6 godina

@petarczv Evo opet pokazujes da ne znas nista, niti sam pricao o statistici, niti sam igde rekao da je LJ bolji od MJ-a, ili si bas dobar trol ili bas pojma nemas o basketu...

nista o nicemu

pre 6 godina

Prestanite sa tim dzordan 6 od 6, bil rasel ima 11 prstena iz 12 finala, po toj logici bi on bio ubedljivo najbolji igrac svih vremena!
(Dosta, 18. maj 2017 12:54)

Rasel ima najvise titula, Dzordan je najbolji. Koji deo ti nije jasan? 6 od 6 naspram 3 od 7. I jos nesto, ne uporedjuj Rasela jer je uvek imao uz sebe gomilu hol of fejmera zbog tadasnjih pravila.

dezurni filozof

pre 6 godina

Ko je pitao za Pipenove statse u plejofu? Uopste nisu za bacanje, posebno tokom prve tri titule

godina - poeni - skokovi - asistencije - ukradene - blokade

91: 21.6 - 8.9 - 5.8 - 2.5 - 1.1
92: 19.5 - 8.8 - 6.7 - 1.9 - 1.1
93: 20.1 - 6.9 - 5.5 - 2.2 - 0.7

I sve to uz odbranu koja je bolja od Lenardove koji godinama unazad vazi za najboljeg u ligi. Pipen je svoje protivnike terao da trce ko nenormalni jer je igrao presing od kosa do kosa.
(kole, 18. maj 2017 18:08)



Leonard je odlican, ali pipen je Tata Mata link https://www.youtube.com/watch?v=N9vFHYVXtRk

petarczv

pre 6 godina

Izvini ko je dao trojku za pobedu u sedmoj utakmici protiv gsw lebron ili "superstar" irwing?! Lebron u 7 utkmici finala prosle godine dao 2p i to iz slobodnih bacanja to je clutch igrach????
(petarczv, 18. maj 2017 11:02)

Poslednjih 4 minuta...

Šef

pre 6 godina

@Jaran Da je Shaq imao Bosha ili Lovea na pf (da ga se rastereti) plus bekovi Wade, Allen ili uncle drew, Jr smit i Kyle k. Shaq je trebao biti mvp 05 (tada je imao 34god.). pogledaj postotak suta tada u svi igraca Majamija sa njim i prije njega. Koliko je sve igrace poboljsao. Wade je eksplodirao kao i Damon Jones, AWalker Haslem i dr. Mora ga se( shaq) staviti u rang sa Mj-e Kb8 i James-om. Mislis da bi James sa 34 god. sa ovim igracima osvojio titulu?

petarczv

pre 6 godina

@petarczv Tvoje shvatanje kosarke je na nivou deteta od 10 godina koje igra Sony... Kosarka je mnogo vise od procenta suta i poena, moras da pratis sve! Skokove, asistencije, uticaj na igru, akcije za saigrace, odbranu. Lebron je neprikosnoven u tome da saigrace ucini boljima, njegov uticaj na igru nikada neces naci u statistici i grdno se varas ako mislis da je on sirova snaga jer je u poslednjih 5 godina toliko unapredio igru da je trenutno mozda i igrac sa najinteligentnijim resenjima.. E upravo ta sposobnost da se u delicu sekunde nadje pametno resenje razlikuje obicnog coveka i genija kao i prosecnog kosarkasa od vrhunskog.
(strucnjak, 18. maj 2017 14:25)

Ovi lebronovci ko neka sekta ne odustaju. Covek prica meni o statistici a u 90% komentara se hvataju za statistiku kako ce da prestigno ovog ili onog kako ce da postavi novi rekord i svi ih prozivaju zbog toga i onda im i statisticki pokazes da je MJ bolji i po statistickim podacima onda te kritikuju da se ne razumes u kosarku i da se ne hvatas za statistiku....A sto se tice uticaja na igru i saigrace opet je MJ neprikosnoven svi njegovi saigraci kazu da kad su sa njim bili na terenu osecali su se nepobedivo kud ces bolji uticaj od toga...I opet ponavljam 6 od 6 i nijedan protivnik u play offu u 7 utakmica...

Beogradjanin

pre 6 godina

Carls Barkli je sa svojih 198cm jedan od najboljih PF u istoriji.
"...sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrac." Kako si se ovoga setio? Pozdravio te Slavko Vranes. (Jaran, 18. maj 2017 14:34)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2811302/Basketball-legend-Charles-Barkley-reveals-gained-20lbs-48-hours-avoid-getting-drafted-eating-3-320-calories-breakfast-alone.html

To si ti malo bukvalno shavatio, klinac si. Sta mislis sa tih 135 kg da li Barklye moga da nosi Vranjes u stima. Koliko je tek onda 0'Neal iamo u svojim nekim trenucima. Slavko Vranjes jednostvno nije to bilo dobro rasporodjeno i postoji granica u visini. A da čovek bude zdravi pokretljiv kao Barkley i sa tim kg tesko ce se opet pojaviti :DDDDDD I varira tezina i lazu :DDDD

paspalj chandler

pre 6 godina

Mrzim what if ali velike su sanse da bi rekord Jordana bio 8/8 da se nije povukao prvi put, jeste propustio jedan playoff ali se u drugi vratio zardjao posle skoro 2 godine pauze, uvek pricate da Jordan nije mogao nista dok su Igrali Bird, Magic i Bad Boysi iz Detroita ali nikad ne kazete da LeBron nije mogao preko Detroita, Bostona i Orlanda i da u prve 2 sezone nije primirisao playoffu, tih 1,7 asistencija vise prikazujete kao da je 6 asistencija vise, 1 skok vise kao da je 5 skokova vise...
Cinjenica je da su i jedan i drugi radili sve sto mogu da bi doveli svoje ekipe do prstena i cinjenica je da je u toj igri Jordan trenutno uspesniji, dok pricate o Paxonu i Kerru moram da vas podsetim da nijedan od tih suteva nije bio za opstanak u seriji, svi su bili u 6. utakmici pri vodstvu Chicaga 4:2, Ray Allenov je spasio Brona i odveo seriju u 7 utakmicu.

Beogradjanin

pre 6 godina

(Bojan, 18. maj 2017 11:22)

Pa on je vec u najboljih 10. Treci po espn. U vreme Wilt i Rusel i pre ujedinjena igrala drugačija kosaraka. Niko ovde od nas nije ovde gledao Wilta i Ruela. Zbog Wilta menjaju pravilo da ne moze da kucas sa slobodnih heheh. Stavljas Dunkcan ispred O'Neal i Hakema pravis od centra,četvorku. Reklamiras ligu.James ima dobro telo moze da igra na ovom nivou jos jedno 5 godina. Kad moze Djinobeli do 40 moze i on. Ne znam niko ovde od nas nije ovde gledao Wilta i Ruela

Porazu u Dalasu, mada on je tu psihički puko. Oni su mislili da su nedodirljivi, da su najači i Dalas u drugoj utakmici sačekali momentum( sve iskusni matorci, a to se Novickom desilo protiv Wejda kad je on bi favorit 2006) i sredi li ih. Poklopilo se. Jordan nije ima taj problem :) Taj minus James zavisu od titula po meni na kraju i nekih rekorda, mozda i da se popne i moze i da padne. Ne ispod 10 :)

Kosarka je sport gde igraju predpozicje, sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrač. Neki tvrde da Jordan u patikam jedvao ima 196cm. Lazu da je imao 88kg to je malo. Da kazemo da James Pipen na steroidima. L.Bird je drugačije sf, a moga je da igra i laznog pf. Dr Jey, i Drexler isto imaju preko 200cm. Tu je i Durent negde, jeste James bolji ali prate ga....

A Jordana prati jedino Brajant( srecen titule jer se Garnet povredio,3 kao drugi igrač).Eto u privh 10 samo on ima manje od 200cm. Pa Brajnat 11, West(pg) i onda ko zna ko...Meni taj detalj!

Prvo

pre 6 godina

Nema ko da iole brani Dzejmsa ,to je veliki problem .Drugi veliki problem je sto Bostonu fali ofanzivnog oruzja .Treba im jedno odlicno krilo koje ima 30 + poena u rukama il jedan izuzetan igrac na poz8ciji 4 ,5 da se kombinuje sa Harfordom .Realnije je da im dodje to krjll a najbolje opcije su Batler,Dzordz i Hejvord .Bilo ko od njih da dodje mnogo ce unaprediti ofanzivu Bostona .Ovsko mozda i otkinu neku pobedu Klivlendu al nemoguce da prodju .Na kraju se sve svede na dve prejake ekipe .I jedni i drugi imaju nemaju izgubljenu u plej ofu ,sto je po meni tragedija za ostyle ekipe a i za celu ligu .

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan u Wizardsima je bilo zato sto je imao udeo u vlasnistvu i te sezone ne moraju da se racunaju...Mj na 27 utakmica manje,27 utakmica manje..kakva sezona vise,to je samo papir,prava ozbiljna karijera Jordana se zavrsila 1998 godine. Thomas,Dumars,Rodman,Dantley,Aguire,Saley,Johnson,Laimber,Edvards..protiv Jordana i mladog pipena..Dantley i Aguire su clanovi najboljih petorki Utah Jazza odnosno Dalasa ikada,plus i Chris Mahorn i gruba igra,svi oni su jordana sveli na 27p u proseku sto je najmanje od 4 duela a to je bilo 1988 godine,dakle njega nisu zaustavili,sledeci saigrac je imao 12p. Boston iz 86te je jedna od najboljih ekipa ikad a o Lejkersima da ne pricam,plus sad u ligi pored Lebrona ne postoje igraca u rangu Birda i Magica i to ce reci svi strucnjaci koji razumeju kosarku.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston iz 86te je jedna od najboljih ekipa ikad a o Lejkersima da ne pricam,plus sad u ligi pored Lebrona ne postoje igraca u rangu Birda i Magica i to ce reci svi strucnjaci koji razumeju kosarku
(vince carter, 18. maj 2017 16:53)

Ajde jos ovo. Ja tu negde počinjem da pratim. Detroit bad boysi imasju sličnosti sa ovim Wariorsima u poslednjih 3 godine. I jedni drugi su u početku umali skoro 10 igrača u rotaciji. Tamo isto ekipa omogucavala Tomasu da postigne 40p ponea kao Kari. Ali se igralo drugačije sa manje trica tako da nije Azeja uvek postizao toliko poena+ tuča u odbrani+ mnogo skokova. A Wariorsi igraju solidni odbranu -čekaju Green i Igudala Jamesa :) + i sutiraju trice run and gun kao Wariorsi sa Malionom, samo tada nikakve igrače nisu imali na 4 i 5 nesto kao Boston sada :) Jeste drugačije ali eto i jedni drugi zavise od vise igrača.

I Bird i Magic su bili mnogo visoki, sad polako počinje da fali igrača i oko 206cmm. toliko su otprilike viskoi i bird i Magic. Mnogo timova ima, na pr da je Westrbook u New Orleansu. Harden u San Antoniu. Taunas i Wginsa kod Pola dzorzda u Indiani..... Sa mnog manje timova onda bi imao mozda 2 kadndita na istoki i 3 kandidata na zapadu....+ svi neke soldine rezerve. Mada to je sve SBBKBB, i nemoguce da izbacuju klubove.

Da navijamo svi za Westbrooka ode iz proklete Oklahome i ona bude imala 2 do 3 pobede u sezoni, morace da otvore oči..:DDDDDD jos jedan pozz

vince carter

pre 6 godina

"Kole" upravo o tome pricam,Pipen jeste itekako zasluzan za titule ali takodje zato sto je on All Round Jordan ima nesto manju licnu statistiku koja i nije bitna ako si osvojio 6 titula,statistika je samo papir a buduci igraci uvek imaju prednost jer imaju cilj ispred sebe koliko treba da forsiraju da bi dostigli neke rekorde,pa zamislite da je Wilt imao Jabarov rekord ispred sebe,dao bi 50 hiljada poena :))

samba

pre 6 godina

Boston ima pley-off tim, ima izbor prvog pika, lepa buducnost je pred njima. Ono gde je Boston godinama los, gde su godinama tanki je pozicija centra. Al Horford je solidan u napadu, dok je u odbrani jako los kao i Olinik. To se najbolje videlo u utakmicama protiv Washingtona i ovoj protiv Clevelanda. Bostonu da bi bio sila fali neko poput Embiida.
Da li Boston treba birati Fultza? Ne znam, pre bih uzeo Denisa Smitha Jr.-novog Westbrooka sa jacim kosarkaskim IQ, trejdovao Thomasa i Browna u Phillu za Simmonsa i doveo Gordona Haywarda, Nerlensa Noela. Bio bi to fantastican tim.
Boston ima toliko opcija, ali, ako ostavi Thomasa i bira Fultza, mislim da bi to bio najgori scenario za njih. Fali ovom timu jedan superstar, Denis i Simmons to mogu biti, dok za Fultza nisam siguran. Iako ga svi hvale, meni bar, njegova igra izgleda neubedljivo.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston
Realnije je da im dodje to krilo a najbolje opcije su Batler,Dzordz i Hejvord .Bilo ko od njih da dodje mnogo ce unaprediti ofanzivu Bostona
(Prvo, 18. maj 2017 16:26)

Od Batlera i Hejrvouda ljudi nema nista, to su igrači od maxmum 15+ u nekom timu koji se bori za titulu. To Bostonu ne moze nista ne moze da pomogne. Tompson je bolji od obojice pa dosla kriza. Zivi bili pa videli, ako doje do trejda. Nece te se razočarati, eto pročitali ste :) Sto padate na reklamu to je drugo. Vec Pol Dzorz sa svijih 206 cmm i brzim fizikalijam je druga priča i bolje je igrao u palyoff nego u sezoni( osim 4 uta). I Harden i Wsetrbook su igrači koji prave razliku, ali i njihovi bi pali sa 30p na 25p i manje .Mada pitanje da li ce oni negde. I videcemo New Orleans sledese sezone, trebali bi da se uigraju!

p.s Videcemo koliko ce trebati ligi da resi ovo od iznudjenih faulova za tri poena.. Kad tad ce morati, to toliko ruzno izgleda. Najbolje je ako je igrač incirao sut, samo običan faul. Ako je igrač ušao u sut pa onda faul onda sl.bacanja. I sudije da gledaju. Trebace im tri godine rese. Ozbiljnije probleme izgleda nikad. A tamo krajem 80.tih branili evroskpim igračima da dodju da ne naruse kvalitet... Ili je sve bilo zbog para, kao i sad! Ako je tako dno se polako vidi Toliko pozzz.

petarczv

pre 6 godina

Kad je jordan imao saigraca ili kao lebron saigrace koji imaju prosek 20+ p?! Nikad! Pa mi onda pricajte o super ekipi...Kajri i love daju po 20+p svaku utakmicu

petarczv

pre 6 godina

Koliko je leflop povlascen to nije normalno. Koraci i faulovi sto u odbrani sto u napadu mu se nikad ne sviraju,samo krene na ulaz pocne da razgrce da kos i super. Odvratna pojava i igra juri na slilu neku statustiku na +20 celu utakmicu covek igra 42minuta ali dzabe kad je u onoj glavnoj statistici 3/7 uskoro 3/8...

petarczv

pre 6 godina

Kevin Love 16 suteva 32p za 34min,Lebron 24 uzetih suteva(uglavnom ulaza razgrtanja) 38p za 42min. Ali pise se samo o lebronu on je sam igrao...

Pravi Gargamel

pre 6 godina

Pauza izmedju 6, i 7. utakmice Boston-Vašington 3 dana, a onda finale konferecije samo posle 2 dana. Zašto ne obrnuto, oh wait... LeBron mora da osvoji titulu i obara rekorde. Poštovaću ga kad ode na Zapad i osvoji titulu posle 3 prave Play-Off serije. Do tada je samo prodavac patika i dresova.

petarczv

pre 6 godina

Jordan je igrao sa pipenom,rodmanom i to je to ostali su bili ili prosecni ili malo iznad proseka a kada se odlucivalo Jordan je sam sve resavao i pogadjao. Jordan u finalima nikad nije dozvoljavao da serija ode u 7 utakmica. lebron je igrao i igra sa:wade,bosh,ray alen,love irving,corver,smith...

Šune Mađija

pre 6 godina

Ne razumem zašto se svi naslađujete kada Boston izgubi??? Kao da su vam nešto lično loše uradili pa ih mrzite. Ok realnije je da Klivlend uđe u finale jer imaju više superstarova, ali ekipa koja ne bila među prve 3 na istoku nije za potcenjivanje a to su Seltiksi. Inače da se osvrnem na utakmicu od sinoć. Mislim da je Klivlend pobedio većinom zbog dobre partije Lava. On retko kada postigne toliko poena kao sinoć.

nista o nicemu

pre 6 godina

Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Tri titule je uzeo sa Pipenom. Lebron je uzeo 3 sa Vejdom, Bosom, Irvingom i Lavom. MJ nije promasivao suteve za pobedu, Lebron jeste. Dakle resavao je sam.

petarczv

pre 6 godina

Posto jeremija kaze da je lebron najbolji clutch igrac u istoriju molim vas da me podsetite nekog njegovog suta koji je odlucivao pobednika finala nba ili bilo koje finalne utakmice u playoffu...

petarczv

pre 6 godina

Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas? 
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju... 
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ 
"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Aj podseti nas kad je lebron imao sut za pobedu u finalu koji je pogodio??? Pusti me clutch suteva protiv milvokija u regularnoj sezoni. MJ je pogadjao suteve za titulu i po tome je poznat a lebron je ili bacao cigle ili su drugi ubacivali za njega(alen u irwing)

Beogradjanin

pre 6 godina

@Jermija

Sta mislis da prozovemo James Point-Centar nova pozicija u NBA Protiv Bosotna je bio blizu 40+p i nijedan poen van reketa. Ja mislim da je dao tu jednu tricu sve ostalo sl.b i reket, pa tako je igrao O'Neal? Ti sigurno znas pratis tu statistiku jer uspelo to nekad nekom spoljnom igraču? :)

I da Jordan I Koby su na nesto preko 33% trice u playoff, losi suteri za 3 poena kako ti kazes.. James je 32% i nesto jel to znači da je on Očajan u tom segmentu igre jer je losiji od njih?:)

p.s Ja sam rekao da ce ovde da radi metla, nisam potpuno nebojektivan kao, kao,kao pa dobro zna se da mislim na tebe :).

Uroš

pre 6 godina

LeBron je bolji od Dzordana! Dzordan je igrao u nikad slabijoj ligi sa mnogo vise rasporedjenim talentima po timovima. Devedesetih su jedino Bulsi imali prava na po cetiri ekstra igraca, svi ostali po jednog - najvise dva. A dok su igrali Bird i Medzik, Dzordan je bio igtac koji je napucavo statistiku bez ozbiljnijih uspeha u doigravanjima.

Demius

pre 6 godina

@teo magija
"Lebron je sjajan igrac, najbolji zadnjih godina ali nemoj o njemu da pisete da je neko bozanstvo...fenomenalan igrac ali svakako nije savrsen..meriti ga sa Dzordanom???"
Da Džordan je bio savršenstvo, igrač koji je karijeru završio sa procentom šuta malo većim od 45%. MJ je u to vreme bio mašina za pravljenje para za Nike patike, a koje su zahvaljujući njemu zarađivale milijarde dolara.Otuda i toliki hajp za Džordanom.
Kada King iz malenog Arkona poruši sve Majklove rekorde, opet će se naći neki pametnjaković koji će da tvrdi, nije to to, nekada su se igrale bolje odbrane i slične gluposti.Uživajte dok možete

petarczv

pre 6 godina

@petarczv Tvoje shvatanje kosarke je na nivou deteta od 10 godina koje igra Sony... Kosarka je mnogo vise od procenta suta i poena, moras da pratis sve! Skokove, asistencije, uticaj na igru, akcije za saigrace, odbranu. Lebron je neprikosnoven u tome da saigrace ucini boljima, njegov uticaj na igru nikada neces naci u statistici i grdno se varas ako mislis da je on sirova snaga jer je u poslednjih 5 godina toliko unapredio igru da je trenutno mozda i igrac sa najinteligentnijim resenjima.. E upravo ta sposobnost da se u delicu sekunde nadje pametno resenje razlikuje obicnog coveka i genija kao i prosecnog kosarkasa od vrhunskog.
(strucnjak, 18. maj 2017 14:25)

Ovi lebronovci ko neka sekta ne odustaju. Covek prica meni o statistici a u 90% komentara se hvataju za statistiku kako ce da prestigno ovog ili onog kako ce da postavi novi rekord i svi ih prozivaju zbog toga i onda im i statisticki pokazes da je MJ bolji i po statistickim podacima onda te kritikuju da se ne razumes u kosarku i da se ne hvatas za statistiku....A sto se tice uticaja na igru i saigrace opet je MJ neprikosnoven svi njegovi saigraci kazu da kad su sa njim bili na terenu osecali su se nepobedivo kud ces bolji uticaj od toga...I opet ponavljam 6 od 6 i nijedan protivnik u play offu u 7 utakmica...

petarczv

pre 6 godina

Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Ajde daj nam prosek poena u pipena u play offu!

teo magija

pre 6 godina

Kao recimo Lebron protiv Dalasa u 6oj utakmici kada nije znao gde se nalazi...Lebron je sjajan igrac, najbolji zadnjih godina ali nemoj o njemu da pisete da je neko bozanstvo..seti se serije protiv Dalasa, protiv Bostona 2010 kada je trebalo...fenomenalan igrac ali svakako nije savrsen..meriti ga sa Dzordanom??? mrzeo sam MJa ali ipak smesno je porediti Lebrona sa njim..voleo bih da Cavsi uzmu titulu i pored toga sto su ulozili najvise u ekipu..ne zaboravite da Cavsi imaju najskuplju ekipu u istoriji NBA..

petarczv

pre 6 godina

@jeremija

Promasio je dva puta protiv gsw suteve za pobedu,promasio je sut za pobedu protiv bostona kad je ostao u mismatchu sa rondom...

nista o nicemu

pre 6 godina

Imao je najboljeg all-round igrača tada u ligi Pipena, baci oko na njegovu statistiku tada slobodno, imao je najboljeg skakača lige Rodmana, i najpreciznije tricaša lige Kera, malo li je? Inače Irving sinoć 11, znači nije 20+ svaki put ahhaahhaa... Sportski pozdrav!
(Davidoff, 18. maj 2017 09:34)

Oooh. Nije imao Rodmana kod prve tri. Ker je suter kao Korver, eto toliko.

JeRemija

pre 6 godina

@nista o nicemu
Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas?
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju...
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ
"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
Koji je to šut LBJ promašio za pobedu, podseti nas?
A MJ nikada nije promašio šut za pobedu?! Au prijatelju...
Postoji lista najboljih clutch igrača u plej ofu i verovao ti ili ne na prvom mestu je Lebron! Na 3. je MJ
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Nije tacno. Ovo sto si napisao si izmislio.

JeRemija

pre 6 godina

@Beograđanin
Ovo je prva utakmica plej ofa gde je Lebron loše šutirao trojke. Čovek je inače ove sezone u plej ofu na preko 43% a šutira ih puno puta po meču tako da MJ i Kobi ne mogu da se porede sa njim u tom segmentu.
@petarczv
Dokle ćeš da ložiš narod i pozivaš se na neke čudesne brojke Irvinga i Lava?! Odgovoriću ti iako si trol a ovde ima dobronamernih ljudi koji možda ne znaju.
prosek poena Irvinga u plej ofu: 22.3
prosek poena Lava u plej ofu:15.8
Brojke kao Irving, čak i mnogo bolje je imao jedan od najboljih all around igrača ikada- Skoti Pipen. Nije Leteće Visočanstvo moglo baš sve samo da reši.

petarczv

pre 6 godina

lbj uz duncana najbolji igrac post jordanovske ere, a tendencijom da vrlo lako moguce bude i najveci ikad ako u godinama koje dolaze i ovoj pobjedi dream team iz san francisca. 

bit ce tesko, jordan je jos daleko, ali all round masini iz akrona nista nije nemoguce.. 

sinoc je bila statistika da su cavsi bez jamesa izgubili 87 posto utakmica. 
drugim rijecima, " superstarovi" irving ( koji igra zasad tragican play off sa 20 i nesto posto suta za tri i ispod 40 posto ukupnog suta - kobeovske brojke) i love pokazuju svu limitiranost kad nema lebrona. 


s druge strane golden je razbijao i sabijao sve bez duranta. 

ili bullsi bez jordana, bili su jako dobri, jedva izgubili u polufinalu od knicksa 32, a pippen u sezoni bez jordana bio 3. igrac lige, odnosno treci u poretku za mvpa
(mj23, 18. maj 2017 10:39)

Izvini ko je dao trojku za pobedu u sedmoj utakmici protiv gsw lebron ili "superstar" irwing?! Lebron u 7 utkmici finala prosle godine dao 2p i to iz slobodnih bacanja to je clutch igrach????

vince carter

pre 6 godina

"Bulsi su jedini imali pravo na 4 super igraca" 1991;1993 Jordan,Pipen i koji jos super igrac?? Da se nije mozda Jordan pridruzio Ewingu zajedno sa Milerom na primer u New Yorku posto nije mogao da pobedi Detroit,kao sto je Lbj uradio posto nije mogao preko Orlanda i Bostona?? Jordan nije mogao da pobedi Birda i Magica? Sa prosecnim timom protiv Jabara,Wortija,Scota,Ac greena,Kupera odnosno Parisha,Waltona,Denis Johnsona,Ainga,Mekhejla..plus Bird i Magic,pazi stvarno!!!

Beogradjanin

pre 6 godina

Ovo je prva utakmica plej ofa gde je Lebron loše šutirao trojke. Čovek je inače ove sezone u plej ofu na preko 43% a šutira ih puno puta po meču tako da MJ i Kobi ne mogu da se porede sa njim u tom segmentu
(JeRemija, 18. maj 2017 09:33)

Sad ters da guglam i kad i ti znas da je on tojkas po inspiracij, nekad ga ide nekad ne. Sigurno je ima vise od jednog meč ove godine u playoff sa 33% i manje u sutu za tri.

Mozes da se vadisi na Majkla da nije sutirao mnogo , ali ne mozes na Brajanta. I Brajant je na početku karijere lose sutirao trice, pa popravljao taj segemnt to je R.Horry priča koliko je bio los...

Sve su svemu na kraju kraju karijere Brajant ce imati veci procenat u sutu za tri poena u playoff za celu karijeru nego James. 22% pre par godina strasno. he,he I sličan broj pokusaja, tačka. I Brajnt je los , a Jame odličan trojaks?... I onda ti kazes da nisi neobjektivan? :)

alen

pre 6 godina

Dajte ljudi ne budite smesni zna se ko je iz ove generacije najbolji a to glwdano od 2000 pa do 2012 kobe je najbolji kad su svi na skupu bili protiv spanije na OI videlo se ko je tata a i imate na youtubu ukucajte kad levron izjavljuje ko je najbolji 5 ikada bajboljih jordan,megic,kobe,wolt,karim...

nista o nicemu

pre 6 godina

LeBron je bolji od Dzordana! Dzordan je igrao u nikad slabijoj ligi sa mnogo vise rasporedjenim talentima po timovima. Devedesetih su jedino Bulsi imali prava na po cetiri ekstra igraca, svi ostali po jednog - najvise dva. A dok su igrali Bird i Medzik, Dzordan je bio igtac koji je napucavo statistiku bez ozbiljnijih uspeha u doigravanjima.
(Uroš, 18. maj 2017 13:54)

Nabroj kojih 4. Dzordan je osvojio titulu preko Medzika, tada je zamenio ruku pri polaganju, pozdrav.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Lebron nije spektakularan u zakucavanju kao Dzordan i Kobi,a atletski je i jaci od njih,pa ga zato ljudi cesto osporavaju iako ni sami ne znaju zasto(antipatican im je,pa smisljaju razloge slicno kao Ronaldo u fudbalu).Ono sto on radi u odbrani(ostace upamcen po blokadama) i asistencijama njih dvoje nisu pokusavali ni na treningu.Dzordan je najbolji kosarkas,ali najbolji lider ikada je sigurno Lebron(verovatno bi i Bruklin odveo u finale).Nisam fan njegovog stila igre,ali bar postujem ono sto je uradio,za razliku od nekih ovde.

nista o nicemu

pre 6 godina

Dzordan je najbolji kosarkas,ali najbolji lider ikada je sigurno Lebron(verovatno bi i Bruklin odveo u finale).Nisam fan njegovog stila igre,ali bar postujem ono sto je uradio,za razliku od nekih ovde.
(Neko iz Banata, 18. maj 2017 12:48)

Lider? Dalas, San Antonio, hoces jos?

vince carter

pre 6 godina

Odveo bi Bruklin u finale? A sto nije uveo Klivlend u finale 2008,2009,2010 kao sto je 2007? Jer je istok bio truba 2007 i klivlend bi na zapadu bio tek 6ti sa skorom 52:30,zasto nije dobio Orlando koji je isto bio one man team? Kontradiktorni ste jer stalno pricate: Lebron ce u playofu dokazati da je najbolji igrac,regularni deo nije bitan a sa druge strane:" Lebron je nadigrao Kobija u medjusobnim duelima" a igrali samo regularnu sezonu. Cavsi su izgubili od Orlanda 4:2 koji su umalo pocisceni od Lejkersa 4:1.

nista o nicemu

pre 6 godina

Prestanite sa tim dzordan 6 od 6, bil rasel ima 11 prstena iz 12 finala, po toj logici bi on bio ubedljivo najbolji igrac svih vremena!
(Dosta, 18. maj 2017 12:54)

Rasel ima najvise titula, Dzordan je najbolji. Koji deo ti nije jasan? 6 od 6 naspram 3 od 7. I jos nesto, ne uporedjuj Rasela jer je uvek imao uz sebe gomilu hol of fejmera zbog tadasnjih pravila.

pesadinac

pre 6 godina

Rasturanje na proste faktore.
Masina iz Clevlenda melje sve pred sobom. Organizovana i smisljena igra bez pukog ispucavanja trojki nego skolski smisljeno i kako kosarka treba da se igra.

Bojan

pre 6 godina

MJfans really scared, LBJ is shattering his records.

no ne brinite, Majkl je bio i ostace najveca marketinska ikona ikada iz NBA, pa mozda i sporta uopste, ali ne preterujte sa preuvelicavanjem uloge Majkla. Covek bi stvarno pomislio da je igrao sa nekim levacima, a kod Lebrona je i 39ogodisnji Rej Alen superstar. i Korver :D
je l trebamo onda da racunamo i Majklu da je igrao sa Parishom.

Majkl je imao ubedljivo najbolju podrsku u ligi, podrsku koja je bila toliko jaka da je u finalu NBA kada su gubili 6. mec i dok je Majkl sedeo na klupi, razvalila Portland i omogucila da se serija zavrsi u 6 meceva. Ta ista podrska je bila jedna od najjacih ekipa lige i nakon njegove penzije.
Ni Klivlend ni Majami nisu nikad bili na tom nivou bez Lebrona.
Zamisli finale u kom GSW igra bez Karija (ili sad Kevina) a CLE bez Lebrona, ciscenje. Isto tako i u Majamiju da su igrali protiv Spursa bez Kavaja, ili OKCa bez Kevina.
Cikago bez MJa bi dobio Lejkerse bez Medzika, Portland bez Klajda, Finiks bez Barklija, Sijetl bez Pejtona i Jutu bez Melouna. Toliko o tome da je Majkl imao neku nedostojnu podrsku.

petarczv

pre 6 godina

Izvini ko je dao trojku za pobedu u sedmoj utakmici protiv gsw lebron ili "superstar" irwing?! Lebron u 7 utkmici finala prosle godine dao 2p i to iz slobodnih bacanja to je clutch igrach????
(petarczv, 18. maj 2017 11:02)

Poslednjih 4 minuta...

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan je zavrsio karijeru sa 50 posto suta sto je posle wizardsa palo na 48 ili 49..protiv Finixa u finalu imao je 41p u proseku uz 50 posto,pritiv lejkersa 31p,11s uz 56 posto a u sezoni kafa je istovremeno bio najbolji strelac i defanzivac 35p uz 52 posto..Jordan ima vise kradja po mecu na 27 utakmica manje i jos uvek ih ima 4 vise,poena u proseku a u blokadama isto 0,9..skokove,asistencije je mixao sa pipenom,grantom i kasnije rodmanom pa ih nema vise.

kangrga

pre 6 godina

@vince carter
Znači jedini razlog zašto MJ nema više skokova i asistencija u proseku od LBJ je taj što ih je miksao sa Rodmanom, Pipenom i ekipom, inače je i njih mogao da ima po 10 po meču samo da je hteo:)
I da je hteo mogao je da ima 45 poena u proseku samo da je hteo ali nije:)

Kurir Djoka

pre 6 godina

Kako čovek igra u završnici svake godine to nije normalno. Neosetno napravi fantastične brojke bez da njegov tim to oseti. Pogledajte partiju Tristana noćas, čovek šutirao bez promašaja, Kevin Lav takodje odličan procenat a Lebron završavao napade samo kad nije imao kome da doda. Koliko čini saigrače boljim to nije normalno. Ko je gledao noćas zna o čemu govorim i definitivno svake godine igra najbolje u plejofu..

Davidoff

pre 6 godina

Petarczv

Imao je najboljeg all-round igrača tada u ligi Pipena, baci oko na njegovu statistiku tada slobodno, imao je najboljeg skakača lige Rodmana, i najpreciznije tricaša lige Kera, malo li je? Inače Irving sinoć 11, znači nije 20+ svaki put ahhaahhaa... Sportski pozdrav!

Beogradjanin

pre 6 godina

"Since LBJ came into the league in 03-04, nobody in the NBA has made more game-tying and go ahead shots in the final 24 seconds of playoff games than LeBron, who is 7-of-16 on those shots. His 43.8% on those clutch shots ranks the best in the NBA since his rookie season amongst players with at least 10 attempts. The league average is 28.3%!"
(JeRemija, 18. maj 2017 10:11)

Nazalost te sve stanice koje su pratile James u cluch sutu vise izlgeda ne postoje. Ja trazio, he,he. Jedan moj poznanij veci fanatik od mene je brojao iako sam dobor zapamtio L.james je sada na 8/22 ili 8/23 i to je mi je rekao prosle godine, da li je ručno brojao?... To sto ti navodis je pre 5 i vise godina, od tada se vise ne broji. James je sada u cluch sutevima u playoffu na 36% ili na 34%.

Ti si neobjektivan to znamo :)

petarczv

pre 6 godina

Snaga Bullsa nisu bili poeni vec odbrana. Bullsi su u svakoj sezoni kada su osvajali titulu imali bar dva igraca iz prve defanzivne petorke, a za vreme poslednje 3 titule cak tri. Rodman i Pippen su uz Dzordana bili konstatni u toj petorci odbrane. Nisu samo poeni bitni. Dzaba Love da 30 poena kada ce ga Kari i Green puniti na pik and rolu ko vola.
(meksikanac, 18. maj 2017 09:32)

Apsolutno se slazem

Beogradjanin

pre 6 godina

(Bojan, 18. maj 2017 11:22)

Pa on je vec u najboljih 10. Treci po espn. U vreme Wilt i Rusel i pre ujedinjena igrala drugačija kosaraka. Niko ovde od nas nije ovde gledao Wilta i Ruela. Zbog Wilta menjaju pravilo da ne moze da kucas sa slobodnih heheh. Stavljas Dunkcan ispred O'Neal i Hakema pravis od centra,četvorku. Reklamiras ligu.James ima dobro telo moze da igra na ovom nivou jos jedno 5 godina. Kad moze Djinobeli do 40 moze i on. Ne znam niko ovde od nas nije ovde gledao Wilta i Ruela

Porazu u Dalasu, mada on je tu psihički puko. Oni su mislili da su nedodirljivi, da su najači i Dalas u drugoj utakmici sačekali momentum( sve iskusni matorci, a to se Novickom desilo protiv Wejda kad je on bi favorit 2006) i sredi li ih. Poklopilo se. Jordan nije ima taj problem :) Taj minus James zavisu od titula po meni na kraju i nekih rekorda, mozda i da se popne i moze i da padne. Ne ispod 10 :)

Kosarka je sport gde igraju predpozicje, sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrač. Neki tvrde da Jordan u patikam jedvao ima 196cm. Lazu da je imao 88kg to je malo. Da kazemo da James Pipen na steroidima. L.Bird je drugačije sf, a moga je da igra i laznog pf. Dr Jey, i Drexler isto imaju preko 200cm. Tu je i Durent negde, jeste James bolji ali prate ga....

A Jordana prati jedino Brajant( srecen titule jer se Garnet povredio,3 kao drugi igrač).Eto u privh 10 samo on ima manje od 200cm. Pa Brajnat 11, West(pg) i onda ko zna ko...Meni taj detalj!

xxx

pre 6 godina

Komentarisao sam ovde, pre pocetka plejofa, da ce GS i Klivlend lagano do finala. Nije da je neka prognoza, ocigledno je da su dva najdominantnija tima. Naravno, bilo je naivnih koji su se nadali da ce tamo neki Boston ili Hjuston da naprave neko iznenadjenje. Videlo se da jedino SA moze nesto vise da uradi. Eto, da se nije povredio Lenard verovatno bi bilo mnogo uzbudljivije, ovako ce i tamo da padne metla.

Šef

pre 6 godina

Ako vec pricate o MJ-u Kobiju i Jamesu i sl. onda spominjite i Shaqa. Shaq je 06 u 34-oj godini sa samim D-Wadeom i Rajliem na klupi uzeo titulu. Zamislite da je Shaq u prajmu imao Irvinga na playu i K- Lovea na Pf. Plus JR Smit, Korver, Tristan T. Ili mozda Curry i Thompson na playu i Green na Pf.

antiDebil

pre 6 godina

Michael Jordan je zavrsio karijeru sa 50 posto suta sto je posle wizardsa palo na 48 ili 49..protiv Finixa u finalu imao je 41p u proseku uz 50 posto,pritiv lejkersa 31p,11s uz 56 posto a u sezoni kafa je istovremeno bio najbolji strelac i defanzivac 35p uz 52 posto..Jordan ima vise kradja po mecu na 27 utakmica manje i jos uvek ih ima 4 vise,poena u proseku a u blokadama isto 0,9..skokove,asistencije je mixao sa pipenom,grantom i kasnije rodmanom pa ih nema vise.
(vince carter, 18. maj 2017 12:09)

Kako je zavrsio karijeru a procenat kasnije padao ???
Nije mi nesto jasno, ovaj Djems ne valja ide na ulaz, Kari ne valja sutira za 3, sta je Djordan radio, igrao u rikverc ?
Asistencija nema vise zbog miksovanja ???
Koliko se meni cini Djems ce do kraja ove sezone postati najbolji strelac u istoriji plejofa sa jednom sezonom manje odigranom od Djordana...

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan pre nego sto je Pippen sazreo je imao sezonu 32,8,8 dakle vidite,mogao je i to samo nije morao da forsira sa zrelim Pipenom,naravno i titule su dolazile zaslugom Skotija ali on je uz Jordana postao igrac,usvojio mentalitet i uvek su igrali 1 na 1 na treninzima! "Antidebil" ne znam o cemu pricas posto Lebron ima 27 utakmica vise,ajd poene ali ima 4 kradje manje na 27 utakmica vise,Jordan je bio kompletan igrac i paklen defanzivac i skoro da je imao triple dabl sezonu kao sto sam naveo.

mj23

pre 6 godina

lbj uz duncana najbolji igrac post jordanovske ere, a tendencijom da vrlo lako moguce bude i najveci ikad ako u godinama koje dolaze i ovoj pobjedi dream team iz san francisca.

bit ce tesko, jordan je jos daleko, ali all round masini iz akrona nista nije nemoguce..

sinoc je bila statistika da su cavsi bez jamesa izgubili 87 posto utakmica.
drugim rijecima, " superstarovi" irving ( koji igra zasad tragican play off sa 20 i nesto posto suta za tri i ispod 40 posto ukupnog suta - kobeovske brojke) i love pokazuju svu limitiranost kad nema lebrona.


s druge strane golden je razbijao i sabijao sve bez duranta.

ili bullsi bez jordana, bili su jako dobri, jedva izgubili u polufinalu od knicksa 32, a pippen u sezoni bez jordana bio 3. igrac lige, odnosno treci u poretku za mvpa

nista o nicemu

pre 6 godina

jel ce ovo biti prvi put u istoeiji da dve ekipe udju u finale sa po 3 metle?
(znalac, 18. maj 2017 08:33)

Nazalost. I NBA ce morati da uradi nesto po tom pitanju, ovo vise nema smisla. Ceka se cela sezona da bismo gledali GSW vs CLE, i protivnici znaju sta ce biti pa se i ne trude, igraju bez motiva cim izgube prvu tekmu.

Баскеташ

pre 6 godina

ЛеБрон је чудо, биће у топ пет, вероватније топ три играча икада када буде завршио каријеру. Он је уз Меџика најкомплетнији играч икада. Ипак, можемо ми овде да се расправљамо и "пегламо", али је важно оно што каже већина бивших и садашњих НБА играча, тренера и аналитичара, а велика већина њих се слаже да је Мајкл најбољи играч икада и да ће тешко, готово немогуће, ЛеБрону бити да то достигне. Довољно ми је да чујем мишљење играча који су играли у ерама и једног и другог (Ти Мек, Ајверсон, Рон Артест, Чонси Билапс, Џејлен Роуз и тако даље). Рече МекГрејди да је просто немогуће престићи Џордана, јер тешко да се може боље од 6 од 6.

Bojan

pre 6 godina

(vince carter, 18. maj 2017 14:14)
ah taj mit o uzasno slabom istoku.
evo da ti pomognem, sezona 2007-08 u Boston dolaze sa zapada Garnet i Rej Alen i formiraju jednu od najboljih ekipa svih vremena. Ekipa je realno dominirala u sezonskom delu, mucili su se nesto vise od ocekivanog u plejofu, ali su ga ipak uzeli titulu i naredne sezone imali jedan od najboljih pocetaka sve do povrede Garneta. Tu ekipu je Lebron sam doveo do toga da igra 7 meceva u drugoj rundi plejofa. Vise su se namucili protiv njega nego protiv mnogo jace ekipe koju je predvodio Kobi.
Uzgred, te 3 godine koje si nabrojao na istoku su bila 3 kandidata za titulu, Klivlend, Orlando i Boston, na zapadu samo Lejkersi. Finiks je bio izuzetan, ali nikada kandidat za titulu

Bojan

pre 6 godina

(znalac, 18. maj 2017 08:33)
samo jednom se desilo da je ekipa usla u finale sa 3 metle, Lejkersi 2001.
ja se nadam da se to nece desiti sada, ali ide ka tome.

meksikanac

pre 6 godina

(petarczv, 18. maj 2017 09:15)

Snaga Bullsa nisu bili poeni vec odbrana. Bullsi su u svakoj sezoni kada su osvajali titulu imali bar dva igraca iz prve defanzivne petorke, a za vreme poslednje 3 titule cak tri. Rodman i Pippen su uz Dzordana bili konstatni u toj petorci odbrane. Nisu samo poeni bitni. Dzaba Love da 30 poena kada ce ga Kari i Green puniti na pik and rolu ko vola.

kangrga

pre 6 godina

@petarczv
Ok, MJ je najbolji igrač svih vremena.
Lebron je odmah iza njega...
Nije mala stvar obzirom da će čovek igrati još 7 godina tako da može da prestigne Džordana po broju titula!

bulbasor

pre 6 godina

@petarczv, nekad stvarno pomislim da ti zapravo nemas blagog pojma o kosarci i da nista ne pratis.. nego ujutro se probudis, pogledas statistiku i onda ovisno o tome sta vidis tako idu tvoji komentari.
1.Ako je lebron bio dobar onda pises "finala 3/7 uskoro 3/8".
2. Ako je lebron bio los onda "lechoke, lequeen, siledzija" itd.
3. Ako je slucajno jos netko bio dobar onda "pa gledaj kakve suigrace ima, dzordan nije imao nikoga, sve je sam rjesavao" itd.
4. Kombinacija prva tri
Prijatelju opusti se malo, otezavas si zivot ovakvim zivciranjem, nece lebron u penziju jos par godina, bojim se da ovakvim uzrujavanjem to neces dozivjeti. Pozdrav

Jezekilj

pre 6 godina

Odučiće ih LeBron od košarke. Ali neka im je za utjehu što će uzeti prvog pika na draftu. Idemo dalje. Another day in office.

Bojan

pre 6 godina

(teo magija, 18. maj 2017 10:49)
protiv Dalasa stvarno jeste podbacio, nije igrao ubedljivo celu seriju, a poslednji mec narocito.
Ali protiv Bostona 2010, to je smesno. za takvu igru bi se ovde pisali hvalospevi MJu ili Kobiju. U toj seriji je imao 26.8 poena 9.3 i 7.2 asistencije. cak ni sut nije bio los, 45% u proseku. Odigrao je jedan mec lose, i to pretposlednji, ali ni on nije bio uzasan.

i poredjenja sa MJom apsolutno stoje, on je na putu da se pridruzi sedmorici osmorici najboljih u istoriji.

Šef

pre 6 godina

@petarczv Ovdje neki kazu da bi lebron i Brooklyn odveo do finala. Pa isto je uradio i Jason Kidd 01-02 i 02-03. sam samcat. Dva puta zaredom.

Dovla

pre 6 godina

Ne vredi. Štagod ko mislio, previše je dominantan. Lično nisam preveliki LBJ fan (stvar afiniteta), ali mu se mora odati priznanje. Ako ovako nastavi, tek u finalu možemo očekivati poraz. Voleo bih da Boston bude ravnopravan, zbog Tomasa, videćemo.

nisimiburazer

pre 6 godina

Boston je jednostavno preslab za Klivlend, al realno svi znali. Boston mozda izvuce pobedu u sledecoj utakmici, ali osim te nema sanse. Inace zeleo sam da napisem, dok Lebron i Kari (po meni iznenadjenje jer je uvek los u plejofu) dominiraju, Kajri i Tompson igraju bas lose u ovom plejofu. Voriorsima to i nece biti bas toliki problem jer imaju jos i Durenta i Grina, a i Klej igra dobru odbranu, dok ce Kavsima biti i vise nego ptreban Kajri na nivou ukoliko zele da bobede Voriorse u finalu

vince carter

pre 6 godina

Meni jos uvek nije jasno kako ljudi ne razlikuju da greatest ever i best ever nemaju veze jedno sa drugim,kako moze da se meri ko je najbolji igrac u timskom sportu razlicitih pozicija,centar ili pley,maldini ili mesi?? Plus sto nisu igrali jedni protiv drugih niti su imali iste uslove od treniranja,do putovanja,nutricionista. Jordan je najveci zato sto je upravo ikona,mit sa mnogo obelezavajucih momenata u istoriji sporta i ux Muhamed Alija verovatno sport goat. Sumnjam da u eri drustvenih mreza,gde ljudi svakim danom menjaju misljenja i gde ih sami sportisti koriste pisu sta su jeli,pili,koriste fonove u svlacionicama,koji i sami ne prate sport kao sto rece Rikelme..da u takvim uslovima ne verujem da neko moze da ostane legenda na duze staze,isto tako mislim da bez obzira na sve Lionel Messi nikada nece biti duze upamcen i imati vece ime u istoriji od Diega Maradone.

Šef

pre 6 godina

@Jaran Da je Shaq imao Bosha ili Lovea na pf (da ga se rastereti) plus bekovi Wade, Allen ili uncle drew, Jr smit i Kyle k. Shaq je trebao biti mvp 05 (tada je imao 34god.). pogledaj postotak suta tada u svi igraca Majamija sa njim i prije njega. Koliko je sve igrace poboljsao. Wade je eksplodirao kao i Damon Jones, AWalker Haslem i dr. Mora ga se( shaq) staviti u rang sa Mj-e Kb8 i James-om. Mislis da bi James sa 34 god. sa ovim igracima osvojio titulu?

Jaran

pre 6 godina

Šef
Vejd je tek stigao u NBA i bilo je jasno da ce postati veliki igrac. Radio je veci posao od Irvinga i Lova i na neki nacin je olaskao O'Nilu, Sek nije morao da radi sve sam. Iskusni Morning, Pejton i Vilijams su bili takodje bitni igraci koji su dosta pomogli Vejdu i O'Nilu.

Ne moze, nije najbolji. Hakim Olajdzuvon i Karim Abdul Dzabar su bili bolji. Ne pricam o statistici i titulama, jednostavno po onome sto je moglo da se vidi u njihovim mecevima.
Sek je covek sa dve ogromne mane:
1. Gojio se iz sezone u sezonu (nakon odlaska iz Orlanda, mogao je da bude najbolji ikad da je odrzavao telo na onaj nivo iz prve 2-3 sezone. Istina, imao je i povrede koje su ga usporile/unazadile)
2. Promenio je "malo vise" timova (igrom slucaja to su: Vejdov Majami, Nesov i Stodemajerov Finiks, LeBronov Klivlend i Boston za koji su igrali Pirs, Garnet, Alen i Rondo)

vince carter

pre 6 godina

Michael Jordan u Wizardsima je bilo zato sto je imao udeo u vlasnistvu i te sezone ne moraju da se racunaju...Mj na 27 utakmica manje,27 utakmica manje..kakva sezona vise,to je samo papir,prava ozbiljna karijera Jordana se zavrsila 1998 godine. Thomas,Dumars,Rodman,Dantley,Aguire,Saley,Johnson,Laimber,Edvards..protiv Jordana i mladog pipena..Dantley i Aguire su clanovi najboljih petorki Utah Jazza odnosno Dalasa ikada,plus i Chris Mahorn i gruba igra,svi oni su jordana sveli na 27p u proseku sto je najmanje od 4 duela a to je bilo 1988 godine,dakle njega nisu zaustavili,sledeci saigrac je imao 12p. Boston iz 86te je jedna od najboljih ekipa ikad a o Lejkersima da ne pricam,plus sad u ligi pored Lebrona ne postoje igraca u rangu Birda i Magica i to ce reci svi strucnjaci koji razumeju kosarku.

paspalj chandler

pre 6 godina

Mrzim what if ali velike su sanse da bi rekord Jordana bio 8/8 da se nije povukao prvi put, jeste propustio jedan playoff ali se u drugi vratio zardjao posle skoro 2 godine pauze, uvek pricate da Jordan nije mogao nista dok su Igrali Bird, Magic i Bad Boysi iz Detroita ali nikad ne kazete da LeBron nije mogao preko Detroita, Bostona i Orlanda i da u prve 2 sezone nije primirisao playoffu, tih 1,7 asistencija vise prikazujete kao da je 6 asistencija vise, 1 skok vise kao da je 5 skokova vise...
Cinjenica je da su i jedan i drugi radili sve sto mogu da bi doveli svoje ekipe do prstena i cinjenica je da je u toj igri Jordan trenutno uspesniji, dok pricate o Paxonu i Kerru moram da vas podsetim da nijedan od tih suteva nije bio za opstanak u seriji, svi su bili u 6. utakmici pri vodstvu Chicaga 4:2, Ray Allenov je spasio Brona i odveo seriju u 7 utakmicu.

Beogradjanin

pre 6 godina

(Bojan, 18. maj 2017 15:48)

Čudno mi je da je Hakeem pričao, pa on je dosao do velikog finala preko Lejkers ubrzo posto je dosao, tad mu nije smetao Jabar , mozda zato sto je imao Samspona. Nisam pratio tada, tako da ne znam. On jednostavno nije imao posle dobru podrsku da se probije sa zapada. I dobio je tek kad je osvojio prvu titulu.

Magic, Worty i Jabar su bili all-star. Ovi dobri pomocni Scot i Green . Grant u prvm madantu = A.green , Scot ipak bolji od Paxona. Jordan 91-93 nema tog treceg. A Bird ima Mehale i Paris koji puno puta isto bili all.star.+ pomocnici.

Treba biti posten L.james u Miami nije imao nista bolju ekipu od Jordanove 91-93, i losiju od 96-98 Jordan ima u Kukoču i najboljeg 6 igrača pored Rodmana koji je mnogi bolji od Bosa za ono sto treba... Bosh i Grant su ipak tu negde sada sa ove distance... Čak je su nekako bili lose rasporedjeni, zbog Bosha slab defanzivac, ali nijedni drugi nisu imali centre. Dok u drugom mandatu Longley nista losiji od Boguta.

I na kraju ce biti da jedina razika koja ih deli da je Jordan igrao u boljoj ligu.Slični igrači H.garant nijednom na all- star ima boljih dok igra sa Jordanom. Bosh sve vreme na all-staru jer u drugim ekipama nema boljih.

A sto se tiče istoka oni bas imaju prazne hodove. Nista Tamo 1999 do 2004- 05 Detroit. pa onda do 2007-09 i Bostona. I od 2011 Lebron vs zapad. hehe. Mada sada se videlo da su bile samo dve ekipe na zapadu. A jednu su povrede izbacile.

The fan

pre 6 godina

Licno su mi drazi SAS i BC ali je cinjenica da ce CLE i GSW igrati finale. I kao veliki ljubitelj kosarke jedva cekam da ispratim tu borbu za trofej. Nadam se samo da ce uspeti da im u ovim finalima otkinu po neku pobedu.

Elvis je ziv

pre 6 godina

Lebron mora da se pritisne na njegovoj polovini i da se ne pusta da se zalece, sve suprotno od onoga sto je Boston radio u odbrani. Katastrofalna odbrana Bostona.

petarczv

pre 6 godina

Boston ima jednu ozbiljnu manu u odbrani a to je tomas. Ko god da je protiv njega u duelu u pitanju je mismach tako da ako on ne da 30+ poena boston obavezno gubi.

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 09:28) # Link komentara


Uvek mi je drago kad vidim tvoje komentare o Lebronu!

WillyWonka

pre 6 godina

@petarczv

Kad je neko hejter, onda se pati i ne može uživati u košarci. Okani se, brate, tih besmislenih poređenja i pokušaj shvatiti da je Džordan bio Džordan, LeBron je LeBron, oba najbolja u vremenu u kojem igraju.

Milan

pre 6 godina

Poslednjih 4 minuta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 11:11)

A samo minut pre tih poslednjih 4minuta je spakovao 6p....

Fox

pre 6 godina

Boston izgleda ne zna kako da cuva Lebrona.... Doduse ovo je prvi mec i nakon prvog uvek treneri vide gde skripi i sta mogu da promene i krecu prilagodjavanja. Cesto je Lebron ostajao protiv Tomasa, Olinika sto je rezultiralo laganim poenima u prodorima, mada se ni Krauder nije proslavio. Lebron igra ovaj plej off kao sesti mec 2012- te protiv Bostona u TD Gardenu. Medjutim poraz Bostona lezi pre svega u ocajnom prvom poluvremenu i sutu. Ko je gledao, mogao je videti da nisu mogli otvoren sut da pogode, trojke su sve promasili osim jedne Bredlijeve i mnogo zicera. Razlog je svakako bila duga serija protiv Vasingtona i istrosenost. Ne umor, vec kao da u glavi nisu bili od pocetka u mecu sa Klivlendom. To im se obilo o glavu a Klivlend znalacki iskoristio preko sjajnog Dzejmsa i Lava. Videcemo kako ce izgledati sledeci mec i da li ce Boston krenuti zustrije od pocetka i pre svega odigrati cvrsce u odbrani i bez respekta prema Lebronu. Svakako da je Klivlend vekiki favorit ali Boston i te kako moze da parira, ali to nazalost nisu pokazali u prvom poluvremenu ovog meca. Nastavak serije ce pokazati....

bla

pre 6 godina

"Bulsi su jedini imali pravo na 4 super igraca" 1991;1993 Jordan,Pipen i koji jos super igrac?? Da se nije mozda Jordan pridruzio Ewingu zajedno sa Milerom na primer u New Yorku posto nije mogao da pobedi Detroit,kao sto je Lbj uradio posto nije mogao preko Orlanda i Bostona?? Jordan nije mogao da pobedi Birda i Magica? Sa prosecnim timom protiv Jabara,Wortija,Scota,Ac greena,Kupera odnosno Parisha,Waltona,Denis Johnsona,Ainga,Mekhejla..plus Bird i Magic,pazi stvarno!!!
(vince carter, 18. maj 2017 14:44)

ko su bili all star igraci u detrpoitu tih godina? po tvom kometaru kao da su imali bar 4. Ainge je bio prosecan igrac a Walton stariji i posle povrede koja mu je osakatila karijeru. Jabar je bio star i dugu karijeru duguje bas Magic-u. Ovde se stalno govori o tome ko je najbolji, i ja mislim da jeste to MJ, ali je tesko porediti ekipe i igrace iz razlicitih era. I cinjenica jeste da je MJ bio neprikosnoven 90tih dok je 80tih bio all star ali daleko od najboljeg. A i po komentaru koji si napisao jasno je da MJ nije imao konkurenciju kao sto je bila dok su se Bird, Magic i Thomas borili za titule.
Inace je interesantno to sto su se jednom MJ i Wilt Chamberlain raspravljali ko je od njih dvojce najbolji igrac svih vremena, kada mu je Bill rekao da su u njegovo vreme menjali pravila da bi mu otezali igru dok su za MJ menjali kako bi ga zastitili i olaksali. Prilicno dobar argument!

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 11:02) # Link komentara


Aj ne izvrci cinjenice.On je od 87-83 za GSW odveo Klivlend na 89:87!To je bilo na 5 min do kraja utakmice.To nije klac?Ili su samo klacevi sutevi za pobedu i kosevi u zadnjoj minuti...

JeRemija

pre 6 godina

@vince carter
Hoćeš da kažeš da MJ ne treba da se računaju sezone u Vizardsima u sveopštu statistiku?! Inače, za poziciju koju je igrao, imao je odličan procenat šuta iz igre kroz karijeru-49%.
Naravno da je imao više poena u proseku nego Lebron obzirom da je mnogo više i šutirao. Međutim, ako zanemarimo skokove kojih Lebron prirodno ima više nego MJ ne može se prevideti činjenica da je LBJ mnogo bolji asistent.

strucnjak

pre 6 godina

@petarczv Tvoje shvatanje kosarke je na nivou deteta od 10 godina koje igra Sony... Kosarka je mnogo vise od procenta suta i poena, moras da pratis sve! Skokove, asistencije, uticaj na igru, akcije za saigrace, odbranu. Lebron je neprikosnoven u tome da saigrace ucini boljima, njegov uticaj na igru nikada neces naci u statistici i grdno se varas ako mislis da je on sirova snaga jer je u poslednjih 5 godina toliko unapredio igru da je trenutno mozda i igrac sa najinteligentnijim resenjima.. E upravo ta sposobnost da se u delicu sekunde nadje pametno resenje razlikuje obicnog coveka i genija kao i prosecnog kosarkasa od vrhunskog.

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 09:52) # Link komentara


Imao je 18.1poena, 7.7skokova, 5.2asistencija, 1.9ukradenih u Cikagu tokom svih plej of tekmi...Nisu losi statsi zar ne?

Jaran

pre 6 godina

vince carter
I to kao SG... Ne znam da li ovi kapiraju da je MJ jedan u milijardu: da sa onakvim stilom igre imas onakve procente... neverovatno!

Bojan

pre 6 godina

(Beogradjanin, 18. maj 2017 11:45)
postoji jedna stvar kod MJa koja ga definitivno izdvaja. Navodnih 6 od 6 od 6 su gluposti, momak je igrao 15 sezone, gubio, dobijao, davao u poslednjoj sekundi i masio, sve je to regularno u kontekstu najboljih u ovoj igri.
ono sto MJa (i Bila Rasela) izdvaja od ostalih jeste to sto nikada nisu gubili od losije ekipe. Dakle stoji to recimo da su za vreme tih sampionskih pohoda Bulsi bili sjajna ekipa i da je on bio najbolji igrac sa najboljom podrskom, ali isto tako Lebron ima jaci Majami iza sebe od ekipe kakva bi bila Dalas bez Dirka, pa je izgubio. Svi drugi porazi su mu opravdani, ali taj nije. Rasel isto tako nije nikad gubio, ima taj jedan poraz u finalu kada se povredio i to je to (moglo se desiti svakome).

bla

pre 6 godina

Ovi lebronovci ko neka sekta ne odustaju. Covek prica meni o statistici a u 90% komentara se hvataju za statistiku kako ce da prestigno ovog ili onog kako ce da postavi novi rekord i svi ih prozivaju zbog toga i onda im i statisticki pokazes da je MJ bolji i po statistickim podacima onda te kritikuju da se ne razumes u kosarku i da se ne hvatas za statistiku....A sto se tice uticaja na igru i saigrace opet je MJ neprikosnoven svi njegovi saigraci kazu da kad su sa njim bili na terenu osecali su se nepobedivo kud ces bolji uticaj od toga...I opet ponavljam 6 od 6 i nijedan protivnik u play offu u 7 utakmica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 18. maj 2017 14:55)

MJ je najbolji kosarkas svih vremena, ali ovde si nesto bas pogresio. ako je imao 6 od 6 u finalima koliko godina nije uspeo da dodje tamo? Do svoje druge penzije i vrhunca karijere, sto je sesta titula, je igrao 13 sezona sto znaci da 7 puta ispadao pre finala. Ponekad i pre finala konferencije. Po ovoj logici je on bolji od LBJ zato sto je imao losije playoff serije??!!

Bojan

pre 6 godina

(vince carter, 18. maj 2017 14:44)
kako svi igraci u drugim ekipama postaju legendarni, a oni u Bulsima se guraju u prosek ili ispod proseka kako bi Majkl delovao veci.
odjednom su Skot, Grin i slicni vau igraci, a snaga Majklove ekipe se zanemaruje.
pa Hakim je pricao kako mu nije lako da nadigra Cikagove centre jer ih ima dosta visokih u rotaciji koji ga umaraju. Naravno, on je daleko bolji od bilo kog centra Bulsa iz tog perioda, ali daleko od toga da je Majklova ekipa bila slaba pod kosem.
(petarczv, 18. maj 2017 14:55)
pa kad prikazujes statistiku onda je prikazi kompletnu.
eto napisali su ti, Majkl je igrao 15 sezone a Lebron ce ga sa cetrnaest prestici i u poenima i u ukradenim loptama. Po asistencijama i skokovima i blokadama je odavno ucinio.
da li ova statistika prikazuje celu sliku, ne, prikazuje pogresnu sliku...

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston
Realnije je da im dodje to krilo a najbolje opcije su Batler,Dzordz i Hejvord .Bilo ko od njih da dodje mnogo ce unaprediti ofanzivu Bostona
(Prvo, 18. maj 2017 16:26)

Od Batlera i Hejrvouda ljudi nema nista, to su igrači od maxmum 15+ u nekom timu koji se bori za titulu. To Bostonu ne moze nista ne moze da pomogne. Tompson je bolji od obojice pa dosla kriza. Zivi bili pa videli, ako doje do trejda. Nece te se razočarati, eto pročitali ste :) Sto padate na reklamu to je drugo. Vec Pol Dzorz sa svijih 206 cmm i brzim fizikalijam je druga priča i bolje je igrao u palyoff nego u sezoni( osim 4 uta). I Harden i Wsetrbook su igrači koji prave razliku, ali i njihovi bi pali sa 30p na 25p i manje .Mada pitanje da li ce oni negde. I videcemo New Orleans sledese sezone, trebali bi da se uigraju!

p.s Videcemo koliko ce trebati ligi da resi ovo od iznudjenih faulova za tri poena.. Kad tad ce morati, to toliko ruzno izgleda. Najbolje je ako je igrač incirao sut, samo običan faul. Ako je igrač ušao u sut pa onda faul onda sl.bacanja. I sudije da gledaju. Trebace im tri godine rese. Ozbiljnije probleme izgleda nikad. A tamo krajem 80.tih branili evroskpim igračima da dodju da ne naruse kvalitet... Ili je sve bilo zbog para, kao i sad! Ako je tako dno se polako vidi Toliko pozzz.

Jaran

pre 6 godina

Dzordan je imao Rona Harpera na pocetku, Ker je oduvek bio nebitan igrac -udje, da 2 trojke, izadje. Skoti Pipen, ne treba trositi reci na takvog velemajstora (verovatno najbolji all-around igrac ikada). Zatim Grent, pa posle Toni Kukoc i Denis Rodman. Rodman je najbolji skakac ikada, bez dileme (ali nije nikada doprinosio poenima).

samba

pre 6 godina

Boston ima pley-off tim, ima izbor prvog pika, lepa buducnost je pred njima. Ono gde je Boston godinama los, gde su godinama tanki je pozicija centra. Al Horford je solidan u napadu, dok je u odbrani jako los kao i Olinik. To se najbolje videlo u utakmicama protiv Washingtona i ovoj protiv Clevelanda. Bostonu da bi bio sila fali neko poput Embiida.
Da li Boston treba birati Fultza? Ne znam, pre bih uzeo Denisa Smitha Jr.-novog Westbrooka sa jacim kosarkaskim IQ, trejdovao Thomasa i Browna u Phillu za Simmonsa i doveo Gordona Haywarda, Nerlensa Noela. Bio bi to fantastican tim.
Boston ima toliko opcija, ali, ako ostavi Thomasa i bira Fultza, mislim da bi to bio najgori scenario za njih. Fali ovom timu jedan superstar, Denis i Simmons to mogu biti, dok za Fultza nisam siguran. Iako ga svi hvale, meni bar, njegova igra izgleda neubedljivo.

vince carter

pre 6 godina

Celticsi nemaju nikakve sanse sa cavsima,nema ko da zaustavi Lebrona,nemaju "rim protektorse",pored Thomasa kao kroz sir,tako da Lebron moxe da ih puni ulazom celu noc a plus ostali igraci,irving se cuva za finale. Petre uspori malo :)) Ovde neki misle da smo ista osoba :)) Kad pominjete Pippena mislim da bi taj isto terorisao ove celticse ovako jer je Terminator u odnosu na njih a preko Olynaika,horforda bi kucao kao preko dece,takodje bilo bi mi iznenadjenje da im Jordan ne ubacuje 40 plus svaku utakmicu..realno.

Beogradjanin

pre 6 godina

MJfans really scared, LBJ is shattering his records.

samo jednom se desilo da je ekipa usla u finale sa 3 metle, Lejkersi 2001. ja se nadam da se to nece desiti sada, ali ide ka tome.
(Bojan, 18. maj 2017 09:09)

Ima istine u tom rekordu. :)

Izgleda da ce dve ekipe ući sa po 3 metle. I tu sad imaju krizu, NBA je napravljena tako da ne idu svi u najbolje klubove, da ima i vise konkuretnih, ali...To ce ostale igrače da natera da idu u najbolje, jer je liga pregomazna. Nadam se da ce Westrbook otici negde gde moze da se bori za titiulu, ne toliko zbog njega nego imam utiska da bi ta Oklakoma bila najlosiji tim ikad.

Da tih godina u vreme Lejkers 2001,2002 liga ulazila u krizu ali dogodio se spasonosni draft 2003. Tako danas ispada. Odjenom 4 all star, tačnije 3 za kuću slavnih, i to je bitno jer razvučeno na vise godina neki stariji odu u penziju. I za razliku od ovih danasnjih oni su i prvih godina vec pokazali odlične igre. Ako ne bude spasonosnog drafta, tesko im se pise, jer svaka druga promena je udarac na novac, a oni ce da nastave da reklamiraju ligu. Očekujem da 2018 ili 2019 proglase uskoro jednim od najčih draftova u istoriji, jer on jedan prosli nije uspeo. Nada umire poslednja... Sve u svemu ne pise se NBA dobor i sve moze da se poklopi sa Penzijom James za jedno 5 godina.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston izgleda ne zna kako da cuva Lebrona.... Doduse ovo je prvi mec i nakon prvog uvek treneri vide gde skripi i sta mogu da promene i krecu prilagodjavanja. Cesto je Lebron ostajao protiv Tomasa, Olinika sto je rezultiralo laganim poenima u prodorima, mada se ni Krauder nije proslavio. Svakako da je Klivlend vekiki favorit ali Boston i te kako moze da parira...
(Fox, 18. maj 2017 11:47)

Po meni nista ne mogu da urade... Jednostavno nemaju ni 4 ni 5 za odbranu, tako pisi propalo. Sta bi mogli da urade? Kad neko preuzme James kao Olinik da kad se priblizi kosu koa Point- Centar da ga salju na sl.b i da on ima lose večee sa 22-12 :). Znači da ga biju. :) Prazan reket ali mora da potvrdi slobodnim bacanjima. Druga solucija je da ga puste da sutira pa sve zavisi on njegove inspiracije, i nije tolko los u tom segemnu kao kad je bio mladji. Tada su ga ostali igrači provocirali da sutira. Ima konfenercija za stampu gde ga izazivaju da sutira sa distance, a on
pričao posle utakmice na konfenciji kako je pogadjao u serijama. he,he I pitanje je da li ce tako zatvortit reket. Ili kombinacija ta dva. Videcmo ako krenu da ga biju, utakamica ce biti na ivici incidenta i ako sudije dozvole. Ako im ne dozvole sudije da ga biju Boston ce predati i imacemo istu utakmicu. To je realnije.

I da veoma vazna stvar James juri rekord Jordana i on to moze da pretekne pre finala za titulu sa Wariorsima, rekordi su mnogo bitni u ovoj ligi. A posle sa Wariorsima 50%-50% ta titulu.

Jaran

pre 6 godina

Beogradjanin
Carls Barkli je sa svojih 198cm jedan od najboljih PF u istoriji.
"...sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrac." Kako si se ovoga setio? Pozdravio te Slavko Vranes. XD

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Ne volim nesto mnogo Lebrona, ali sut iz igre 15/30 je za postovanje. Tu je razlika izmedju njega i onog siledzije iz Oklahome.

Beogradjanin

pre 6 godina

Boston iz 86te je jedna od najboljih ekipa ikad a o Lejkersima da ne pricam,plus sad u ligi pored Lebrona ne postoje igraca u rangu Birda i Magica i to ce reci svi strucnjaci koji razumeju kosarku
(vince carter, 18. maj 2017 16:53)

Ajde jos ovo. Ja tu negde počinjem da pratim. Detroit bad boysi imasju sličnosti sa ovim Wariorsima u poslednjih 3 godine. I jedni drugi su u početku umali skoro 10 igrača u rotaciji. Tamo isto ekipa omogucavala Tomasu da postigne 40p ponea kao Kari. Ali se igralo drugačije sa manje trica tako da nije Azeja uvek postizao toliko poena+ tuča u odbrani+ mnogo skokova. A Wariorsi igraju solidni odbranu -čekaju Green i Igudala Jamesa :) + i sutiraju trice run and gun kao Wariorsi sa Malionom, samo tada nikakve igrače nisu imali na 4 i 5 nesto kao Boston sada :) Jeste drugačije ali eto i jedni drugi zavise od vise igrača.

I Bird i Magic su bili mnogo visoki, sad polako počinje da fali igrača i oko 206cmm. toliko su otprilike viskoi i bird i Magic. Mnogo timova ima, na pr da je Westrbook u New Orleansu. Harden u San Antoniu. Taunas i Wginsa kod Pola dzorzda u Indiani..... Sa mnog manje timova onda bi imao mozda 2 kadndita na istoki i 3 kandidata na zapadu....+ svi neke soldine rezerve. Mada to je sve SBBKBB, i nemoguce da izbacuju klubove.

Da navijamo svi za Westbrooka ode iz proklete Oklahome i ona bude imala 2 do 3 pobede u sezoni, morace da otvore oči..:DDDDDD jos jedan pozz

JPR24

pre 6 godina

jel ce ovo biti prvi put u istoeiji da dve ekipe udju u finale sa po 3 metle?
(znalac, 18. maj 2017 08:33)

Ako se desi, verovatno... Mozda se nesto slicno desilo 50 ih ili 60ih ali nije se igrao plejof ovako i sa 16 ekipa. To je pocelo tek od 1984, prva runda se igrala na tri dobijene a od 2003 je kao sada na cetiri dobijene od pocetka do kraja, i da dodju oba finalista bez poraza do finala to se nije desilo... A ako se desi, nazalost to nije pozitivnoW

Beogradjanin

pre 6 godina

Cikago bez MJa bi dobio Lejkerse bez Medzika, Portland bez Klajda, Finiks bez Barklija, Sijetl bez Pejtona i Jutu bez Melouna. Toliko o tome da je Majkl imao neku nedostojnu podrsku.
(Bojan, 18. maj 2017 10:36)

Pa dobro sad Majami je odmah izgubi Bosa, a sa nekim promenama je isto igrao polufinale konferncije. I Chikago nije ličio na sebe vec druge sezone bez Jordana. I kompletni Sijet je uspeo da izgubi od Denvera :) Da 95-98 i Jordan pravi super tim

Jedina sreca Jordna 91-93 je bila sto nije igrao protiv super timova( sa tri all-stara) I ubedljivo je ima kao drugog igrača all- stara Pipena, dream team 92 jedin on to ima. Stokon u onim finalima nema neku statistiku za sve mečeve. Posebno u drugom 98 Meloun je jedini sa vise do 10 poena u finalu kod Utah. Lekjersi Boston koi su bili super timovi sa po tri super all.stara su pali. a snaga Detroita je bila sto su imali 10 igrača u rotaciji + jedno super starta, ali to ne moze dugo da traje.

Na sta bi ličio danasnji Golden S. Povrdjeni Bogut i Ezil. Ispada da su tredjovali Speitgsa+ Branesa za Duranta i Zazau i Westa. Mozda nisu jači nego prosle, ali su jurili rekord, pa su losi bili u playoffu. I ove sigurno bi imali manje 10 pobeda da nisu uradili trejd.

Juing, Hakeem, Meloun svi praktično karjeru u jednom klubu... Barkli je otisao u Phoenih 4 ekipa na zapadu. 33godisnji Drexler je presao u Huston koji je bio 6 pa osvojili titulu. Sad se svi hteti u najbolje timove sto ranije nije bilo tako.

Banjaluka

pre 6 godina

Opet ista prica svaki put ko je bolji! Najbolji bek svih vremena, i najbolje krilo svih vremena( dve razlicite pozicije). Ne mogu se uporedjivati, najbolji suter, najmeksa igra, ljepota kosarke, sa najkompletnijim kosarkasem ikad, dominacijom, igrom od 1-5! Uzivajte sto ste zivjeli u erama obojice!

Beogradjanin

pre 6 godina

Carls Barkli je sa svojih 198cm jedan od najboljih PF u istoriji.
"...sto si visi i imas vise kg imas vece sanse da budes bolji igrac." Kako si se ovoga setio? Pozdravio te Slavko Vranes. (Jaran, 18. maj 2017 14:34)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2811302/Basketball-legend-Charles-Barkley-reveals-gained-20lbs-48-hours-avoid-getting-drafted-eating-3-320-calories-breakfast-alone.html

To si ti malo bukvalno shavatio, klinac si. Sta mislis sa tih 135 kg da li Barklye moga da nosi Vranjes u stima. Koliko je tek onda 0'Neal iamo u svojim nekim trenucima. Slavko Vranjes jednostvno nije to bilo dobro rasporodjeno i postoji granica u visini. A da čovek bude zdravi pokretljiv kao Barkley i sa tim kg tesko ce se opet pojaviti :DDDDDD I varira tezina i lazu :DDDD

Prvo

pre 6 godina

Nema ko da iole brani Dzejmsa ,to je veliki problem .Drugi veliki problem je sto Bostonu fali ofanzivnog oruzja .Treba im jedno odlicno krilo koje ima 30 + poena u rukama il jedan izuzetan igrac na poz8ciji 4 ,5 da se kombinuje sa Harfordom .Realnije je da im dodje to krjll a najbolje opcije su Batler,Dzordz i Hejvord .Bilo ko od njih da dodje mnogo ce unaprediti ofanzivu Bostona .Ovsko mozda i otkinu neku pobedu Klivlendu al nemoguce da prodju .Na kraju se sve svede na dve prejake ekipe .I jedni i drugi imaju nemaju izgubljenu u plej ofu ,sto je po meni tragedija za ostyle ekipe a i za celu ligu .

vince carter

pre 6 godina

"Kole" upravo o tome pricam,Pipen jeste itekako zasluzan za titule ali takodje zato sto je on All Round Jordan ima nesto manju licnu statistiku koja i nije bitna ako si osvojio 6 titula,statistika je samo papir a buduci igraci uvek imaju prednost jer imaju cilj ispred sebe koliko treba da forsiraju da bi dostigli neke rekorde,pa zamislite da je Wilt imao Jabarov rekord ispred sebe,dao bi 50 hiljada poena :))

Goran

pre 6 godina

(xxx, 18. maj 2017 09:10)

Lenard se vraca u seriji kod kuce, i to vec od sledece utakmice. Bice svakako interesantna serija do kraja.

strucnjak

pre 6 godina

@petarczv Evo opet pokazujes da ne znas nista, niti sam pricao o statistici, niti sam igde rekao da je LJ bolji od MJ-a, ili si bas dobar trol ili bas pojma nemas o basketu...

kole

pre 6 godina

Ko je pitao za Pipenove statse u plejofu? Uopste nisu za bacanje, posebno tokom prve tri titule

godina - poeni - skokovi - asistencije - ukradene - blokade

91: 21.6 - 8.9 - 5.8 - 2.5 - 1.1
92: 19.5 - 8.8 - 6.7 - 1.9 - 1.1
93: 20.1 - 6.9 - 5.5 - 2.2 - 0.7

I sve to uz odbranu koja je bolja od Lenardove koji godinama unazad vazi za najboljeg u ligi. Pipen je svoje protivnike terao da trce ko nenormalni jer je igrao presing od kosa do kosa.

dezurni filozof

pre 6 godina

Ko je pitao za Pipenove statse u plejofu? Uopste nisu za bacanje, posebno tokom prve tri titule

godina - poeni - skokovi - asistencije - ukradene - blokade

91: 21.6 - 8.9 - 5.8 - 2.5 - 1.1
92: 19.5 - 8.8 - 6.7 - 1.9 - 1.1
93: 20.1 - 6.9 - 5.5 - 2.2 - 0.7

I sve to uz odbranu koja je bolja od Lenardove koji godinama unazad vazi za najboljeg u ligi. Pipen je svoje protivnike terao da trce ko nenormalni jer je igrao presing od kosa do kosa.
(kole, 18. maj 2017 18:08)



Leonard je odlican, ali pipen je Tata Mata link https://www.youtube.com/watch?v=N9vFHYVXtRk