Utorak, 16.05.2017.

12:38

Ivanišević i Đoković? Nema šanse zbog Imasa

Hrvatski mediji odbacili su bilo kakvu mogućnost da Goran Ivanišević postane trener Novaka Đokovića.

Izvor: AK

Ivaniševiæ i Ðokoviæ? Nema šanse zbog Imasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

muka mi je vise

pre 6 godina

Od Noloa nisu bolji samo Fedex,Nadal,Sampras,Emerson,Borg i Lendel nego su i Marej,David Gofin,Nik Kirjos,Veseli.Cak su Simon i Federiko Lopez (igrao Nolo sa njim sad u Rimu) za klasu iznad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Car Uros, 16. maj 2017 16:12)

Nauci prvo da menjas vlastite imenice po padezima pa se javi

PSL

pre 6 godina

može i Federer da uči Ljubičića, ali eto Federer osvoji GS titulu sa njim. Ivaniševića nikako ne bih volela da vidim u Novakovom timu, jer ja se sećam njegovih izjava na Vimbldonu kada je Monika Seleš igrala finale iste godine kad i on. To je jedan razlog, a drugi je što smo videli kako je pomogao Ćiliću, a teško da će nešto napraviti i sa Berdihom.

загор

pre 6 godina

@пабло
ма ко га вређа. све што си рекао стоји. ја бих рекао да је ђоковић играо најбољи тенис икада виђен. прајм ђоковић би демолирао све те из твоје прве петорке. прајм федерера и надала и јесте демолирао, откидао од живота и доводио до суза и то и пре него што је дошао до свог врхунца. није ђоковић у рангу са боргом и надалом, него са џорданом, шумахером и јусеином болтом. о томе се ради, да сви кукамо и не можемо да верујемо шта је са човеком одједном. неколико година редефинише тенис и границе људских менталних и физичких могућности и онда шта?

Dott

pre 6 godina

Ivanisevic!??
Ajte molim vas kakav Ivanisevic, pa Zimonjic je tata za Ivanisevica, Nije valjda Novak smetno s uma, Noletu treba ozbiljan i respektabilan trener cije ce misljenje ceniti i koji ce imati cemu da ga nauci, Ivanisevicu svaka cast, ali licno mislim da bi Nole mogao Ivanisevicu da drzi predavanja o tenisu.

Evropljanin

pre 6 godina

Ivanisevica vezujem za kampanju protiv MONIKE SELES kada se zalagao da se ona izbaci sa Vimbldona (1992) jer bi nastupala za tadasnju SR Jugoslaviju. Hteo da se pokaze Franji Tudjmanu kao ‘Veliki Hrvat’. A ispao mali covek.

A Noletu bi preporucio da nazove MONIKU i ponudi joj mesto u svom timu.

Phoenix

pre 6 godina

Ima li ko predstavu o redu veličine godišnje plate, bilo da je BB u pitanju, bilo da je Vajda, ili guru?
($, 16. maj 2017 16:45)
Sto, hoces ti da im placas?

My name is Zlatan

pre 6 godina

@(Pablo, 16. maj 2017 13:00) pa po toj logici ne moze ga niko onda trenirat na svijetu osim Federera jer je od svih postigao vise u tenisu? Samo ohol covjek moze izjaviti da se od Ivaniševića ne moze naučiti ništa o tenisu, pa makar riječ i o Djokovicu. Srećom djokovic nije ohol, a jos veća sreća zbog ovih dubioza nacionalističkih iz posta, da ni jednog ni drugog to ne opterećuje nula posto u životu.
Uopce ne ulazim u to dal bi Goran bio dobar za taj posao, al mislim da si masio "ceo fudbal", Djokovicu ne treba trener tenisa, da ga uci igrat tenis, to on zna bolje od ikoga, njemu treba psihološki autoritet prema kojem ce imati poštovanje koji ga moze motivirati i voditi u vrhu svijeta tenisa. Cak ni sam ne znam dal bi Goran mogao prodrijeti u Novakovu psihu, ali sam siguran da bi bio autoritet i motivator i da nebi bilo kompromisa oko nekih stvari gdje ih ni ne treba biti.
A za kraj - reci da je serve&volley stil igrača koji siluje loptu moze reci samo neko ko veze nema s tenisom ili ga prati maks zadnjih 10-15 godina. Postojao je tenis i prije znaš i zapravo uvijek se loptica silovala manje nego danas, a najmanje od umjetnika koji su išli na mrežu.

bagzi

pre 6 godina

Uhhh. Nisam ljubitelj lika i dela Ivanisevića ali bi u ovom trenutku valjalo da Goran prihvati i otera Imasa. Ma i Vilander bi valjao samo da duhovnom vodicu vidimo ledja.

Igor

pre 6 godina

Ivanišević je previše temperamentan i nestrpljiv a to nisu dobre karakteristike za trenera. Kod Novaka je problem umor i zasićenje tenisom ali on to sebi još ne može i ne želi priznati. Tu su i porodični problemi mladog para. Novaku je bolje da uzme tajmaut nego da se muči. Kad se dobro odmori, kad sredi privatne stvari, i kad se poželi tenisa, Novak će biti ko nov. Samo tajmaut ne bi trebao predugo trajati zbog Novakovih godina. Može Novak još dati ali teško je biti motivisan kad si sve osvojio.

Car Uros

pre 6 godina

Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)

Od Noloa nisu bolji samo Fedex,Nadal,Sampras,Emerson,Borg i Lendel nego su i Marej,David Gofin,Nik Kirjos,Veseli.Cak su Simon i Federiko Lopez (igrao Nolo sa njim sad u Rimu) za klasu iznad.

Gvozden

pre 6 godina

Sinoć sam za velikim iznenađenjem pročitao još jednu tužnu vest vezanu za Novaka Đokovića. Naime, Fondacija Novak Đoković, čiji je direktor njegova supruga Jelena Đoković, umesto da , kao do sada, pomaže našu decu, gradi, renovira i oprema vrtiće i škole novim mobilijarom i svojim posetama čini veliku radost mališanima, otišla je, kao i Novakova igra, u "ofsajd". Uz podršku Ministarstva prosvete(!) Novakova fondacija u saradnji sa The Hawn Foundation iz Engleske(!)u srpskim osnovnim školama će, u naredne tri godine, vršiti, putem programa MindUP nehrišćanske religoznosti – tj. budističke meditacije, "mentalne treninge", verovatno po ugledu na onaj koji na Novaka ima guru Pepe Imaz.
Žalosno je i gledati i slušati šta se sve sa Novakom zbilo u poslednjih godinu dana.

ccc?

pre 6 godina

Taj Pepe je problem i trenera da nadje jer nisu ljudi ludi da ulaze u tu pricu. Da rade sa Novakom jedno a Pepe da ga zaludjuje sa drugim?? Shvatite da je od BB pa nadalje svako otisao iz tima zbog Pepea. Kakvi da ih je Novak otpustio, price za malu decu. Da otpusti Vajdu?? Ajde bre..spinovanja do koske. Ali Novak je vec dobro zagrizao i zaludjen je sa Pepeom i tako ce njegova karijera i da se zavrsi. Sta bre Novaka treba da interesuje ljubav i mir na zemljinoj kugli? On je teniser i to kakav? O cemu mi pricamo? Ko jedno u to udje, tesko se izvlaci. Mozda Novak i ostvari neke pobede, osvoji neki turnir na svoj kvalitet ali realno to ce biti retko. Zapamtite sta sam rekao. Samo je Pepe problem.

Sava

pre 6 godina

@ Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06

Ja bih rekao da su usporili podloge kako bi onemogucili manje talentovane tenisere koji igraju samo servis-volej, a od bekhenda imaju samo neki šantavi slajs, da dominiraju i kako bi talentovanijim teniserima pruzili priliku da razviju igru, da biraju taktiku prema protivniku i, konacno, kako bi gledaoci vise uzivali.

Ono, kad si samo osnovnu skolu "diplomirao"

pre 6 godina

More Pepea da otkaci i nije verovatno neki problem. Problem je kako otkaciti brata zbog koga je Pepe i dosao u ekipu. Znaci, problem je po meni neresiv. Pocnimo da se navikavamo da Nole ni jedan vise vazni turnir nece da osvoji. Nole je izgubljen u svemiru. Negativna Markova energija vuce ga u ponor. Sreca da Nole to ne zna, da zna, ne bi delio ljubav na sve cetiri strane sveta.

Svet je u k....u, ali ja sam ozbiljan

pre 6 godina

Trener: Limeni

Nutricionista: Gordon Remzi

Odnosi sa javnošću: Mel Gibson

Ima da ga isprepadaju kao niko i oteraju Pepea u 3 lepe. Ali može i Ivanišević.

Ratko

pre 6 godina

Ne razumes jer nisi bas narocito pametan. Novak nike medju 5 najboljih u istoriji, bolji od njega su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Emerson, Borg, Lendl i jos neki, a servis volej igra je daleko mocnija od obicnog prebacivanja sa osnovne linije, kako igra Novak. Da su podloge danas kao pre 15-20 godina, servis volej igraci bi dominirali, usporili su podloge zato sto manje talentovani teniseri poput Djokovica nisu bili sposobni da igraju na brzim terenima Vimbldona, Australije itd. Uzdravlje!
(Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)
Novak Đoković je teniser broj 2 svih vremena. Ne znam kako bi Lejver izgledao da igra današnji tenis koji se mnogo razlikuje od tenisa iz 60 ih, to nije ista igra. Emersona, Borga i Lendla je prestigao i oduvao po mnogim parametrima kao i Nadala, koji je na šljaci van serijski a na ostalim podlogama dobar ali ni blizu Đokoviću. Sampras na šljaci nije bio ni upola dobar kao na betonu. Ti verovatno brojiš samo titule kao merilo, a gde su finala i polufinala GS, Mastersa i ATP završnog mastersa? Pogledaj međusobni skor Đokovića sa Federerom i Nadalom. Imaš zvaničnu GOAT listu sa svim detaljima i parametrima pa pogledaj nekad, nije na odmet da se malo podučiš.

Grobar-España

pre 6 godina

Leg'o bi mu Goran k'o budali samar. Da ga protrese, da ga razdrma... Impulsivan, drzak, hrabar a pri tom slovenska dusa. Reaguj Nole molim te, rasteruj te sto su sad oko tebe pa makar ti ih majka rodila. Procice mu ove tri cetiri godine sto jos moze da igra ful u glupostima. Ima okruzenje k'o da se na Boga kamenjem bac'o.

anica

pre 6 godina

(Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)
Botino, umesto sto mlatis praznu slamu, pogledaj na youtube kako Goat pobedio Rafu na RG. Da bi neko bio medju trojicom najboljih u istoriji mora biti kompletan teniser, a to je svakako Novak. Koji Sampras bote? Onaj sto ima jedno polufinale Roland Garosa?

Dylan Dog

pre 6 godina

@Pablo
Ne razumes jer nisi bas narocito pametan. Novak nike medju 5 najboljih u istoriji, bolji od njega su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Emerson, Borg, Lendl i jos neki, a servis volej igra je daleko mocnija od obicnog prebacivanja sa osnovne linije, kako igra Novak. Da su podloge danas kao pre 15-20 godina, servis volej igraci bi dominirali, usporili su podloge zato sto manje talentovani teniseri poput Djokovica nisu bili sposobni da igraju na brzim terenima Vimbldona, Australije itd. Uzdravlje!

Zigzag

pre 6 godina

goran je odlican trener,covjek je igraca cija je psiha 0 doveo na tron us opena....covjeka koji je 20 puta u karijeri izgubio mec koji je vodio 2-0..

Taj

pre 6 godina

Guru je teska diliskara i sasvim je normalno da je tesko nekome da radi u takvoj atmosferi .Zamislite recimo Agasi n treningu sa Noavkom a tu bleje Marko burZer i ovaj Imaz u onim majcama ljubicSte boje sa srcima pa meditiraju i ostale gluposti .jednostavno to bi svakog normalnog coveka ometalo i jos moras da slusas ljubav i mir na svakom rucku ,dorucku .Idi bre Novace nadam se da ce ubrzo fitilj da ti izgori ,pa da napravis neki dzumbus i da doteras to sve u neki red .

Sokol

pre 6 godina

Ne razumem šta može da nauči od Ivaniševića? Em je intelektualno daleko superiorniji od njega, em je svestraniji igrač. Da ne kažem da je postigao sto puta više nego on. 
Ivanišević je bio servis - volej igrač, silovatelj loptice. Gledao ga stotine puta. 
Plus kompromitovao se sa nekim glupim izjavama o Srbima i srpskom narodu ( iako i sam pripada istom ). 
Tenis se promenio od 1985, napredovao. Đoković, Nadal i Federer bi gazili sve redom od 80ih naovamo bez po muke. 
Smeta mi nekakva estradizacija Đokovića, zli komentari, projekcija sopstvenog besa ka njemu. 
Činjenica je da je u top 5 igrača svih vremena. Sampras, Federer, Nadal, Borg, Đoković. Pogledajte statistike od open ere naovamo. 
Trenutna kriza nije opravdanje da se vređa čovek, bez obzira na Pepea, snagu, meso, mršavost. 
Već sledeće godine može da se vrati i osvoji par GS. 
A mi Srbi smo neskromni i pomalo pakosni, istorija nas ničemu nije naučila. 
Budimo ljudi, setite se reči našeg poslednjeg velikana... 
Uzdravlje!
(Pablo, 16. maj 2017 13:00)

Vecina uspešnih trenera su bili prosecni igraci u bilo kojem sportu

ja

pre 6 godina

@mix
Pa igrao je na visokom nivou, bio drugi na svetu, osvojio GS i igrao mnogo finala GS. To je visok nivo, ne znaci da je morao da osvoji 10 gs. Zasto komentarises kad ne znas osnovne stvari.

DNK

pre 6 godina

@Pablo
Oces da kazes da je Vajda bio uspjesniji i kvalitetniji teniser od Djokovica?

Trener nije tu da ga nauci necem novom, vec da ga fokusira na detalje koje treba da popravi, da spremi taktiku, da ga motivise....

Ivan

pre 6 godina

Ma baš briga Gorana za tamo nekog anonimusa vrača! Posao trenera 12-tostrukom osvajaču Gren Slemova se ne nudi svakoga dana! Prihvatiće Goran taj posao ubeđen sam, u slučaju da ponuda zaista i stigne naravno!

anica

pre 6 godina

Kada oteras onakve ljude, trenere, i posadis ono cudo u boksu, logicno je da nesto nije u redu. Jos pricas kako je trener brat. Kako brat da ti bude trener? Samo onaj ko ima jak zeludac da istrpi dirigentsku palicu ucitelja mira i ljubavi, i salaticu slatkice sa iskrenim osmehom, imace neke sanse, i taj ne garantuje uspeh, veca je verovatnoca da pobegne.

ZokiNS

pre 6 godina

Komunikacija bi bila problem. Djokovic zna Srbski, Engleski, Francuski i ko zna koji jos a ivansevic samo neko narecje iz okoline grada Agrama. Ne isplati se iznajmljivati i prevodioca. Ipak je Tenis sport obrazovane Gospode. Taj momak iz takozvane republike hrvatske to dobro zna, zar ne? Setimo se samo izjave ko moze a ko ne moze da igra tenis. Naravno, ovaj se komentar nece objaviti ali podseca novinare i urednike na vasu vezu sa Prvom.

mix

pre 6 godina

Svaka cast Ivanisevicu,ali Novak je rekao da mora biti neko ko je igrao na tako VISOKOM nivou,kao sam Novak,a jako je malo kandidata koji se uklapaju u tu sliku.

Saša

pre 6 godina

Ivanišević bi zapravo dao sve da bude Novakov stalni trener ali to se neće desiti, ne zbog Imaza nego jer može da pomogne samo za jedan do dva aspekta Novakove igre trenutno. I to je ok, biće korisno i sasvim dovoljno, nego vole komšije tako malo da nas lože i uzdižu Gorana... kakav Imaz, kakvi bakrači, gluposti.

Pablo

pre 6 godina

Ne razumem šta može da nauči od Ivaniševića? Em je intelektualno daleko superiorniji od njega, em je svestraniji igrač. Da ne kažem da je postigao sto puta više nego on.
Ivanišević je bio servis - volej igrač, silovatelj loptice. Gledao ga stotine puta.
Plus kompromitovao se sa nekim glupim izjavama o Srbima i srpskom narodu ( iako i sam pripada istom ).
Tenis se promenio od 1985, napredovao. Đoković, Nadal i Federer bi gazili sve redom od 80ih naovamo bez po muke.
Smeta mi nekakva estradizacija Đokovića, zli komentari, projekcija sopstvenog besa ka njemu.
Činjenica je da je u top 5 igrača svih vremena. Sampras, Federer, Nadal, Borg, Đoković. Pogledajte statistike od open ere naovamo.
Trenutna kriza nije opravdanje da se vređa čovek, bez obzira na Pepea, snagu, meso, mršavost.
Već sledeće godine može da se vrati i osvoji par GS.
A mi Srbi smo neskromni i pomalo pakosni, istorija nas ničemu nije naučila.
Budimo ljudi, setite se reči našeg poslednjeg velikana...
Uzdravlje!

Jasno​

pre 6 godina

Novakov trener je Jelena. Ljubavi jel tako treba, ljubavi... Ali tu je sam kriv. Meni je zao drugara koji zbog novca moraju da se ozene ali on je imao sve uslove da bude sam sebi trener. Ali prokockao

Samo kazem...

pre 6 godina

"Kao glavni razlog Hrvati ističu pre svega Đokovićevog bliskog saradnika Pepea Imasa, takozvanog "gurua" koji pomaže Srbinu na mentalnom planu propovedajući svoju filozofiju o ljubavi i miru kao prioritetima u životu."

Da li bi mogao neko od dezurnih hejtera da mi objasni koji su to drugi prioriteti u zivotu zbog kojih toliko hejtujete Imasa i Novaka? Sta je to bitnije od pre svega mira?

Ivan

pre 6 godina

A Goranu bi "smetao" Pepe? Novac je novac, posao je posao, taj Pepe nije od juče u Novakovom timu i nema razloga da Goran zbog njega odbije taj posao! A ove komšije, umesto da se raduju mogućnošću da njihov čovek postane trener jednog od 4-5 najuspešnijih tenisera svih vremena oni pričaju besmislica! Ali neka se ne brinu, sasvim sigurno Goran neće postati Novakov trener!

prdn8

pre 6 godina

Neće više niko da trenira Novaka. Bije ga glas ”ispijenog mozga”, a tu niko od bivših asova ne želi da se meša. Noletu treba lopata iz Crne reke i sve će opet doći na svoje mesto.

john

pre 6 godina

Novak prvo mora da resi problem koji ima a koji je doveo do toga da trazi pomoc od Pepea, a onda lepo da se pozdravi sa Spancem ( moze i uz dug zagrljaj pun ljubavi i postovanja, ipak uz jedno ADIOS na kraju ). Do tada novi trener nece mnogo promeniti.

Maus

pre 6 godina

Nije u redu da ovakve tendenciozne naslove stavljate i koristite svaku priliku da se prozove Imas..ako smo umeli da se radujemo kada je pobedjivao i da mu ne zameramo za bezglutensku isharanu, onda moramo da postujemo i ovakve odluke.. dajte malo novinarske objektivnosti

Aleksandar

pre 6 godina

Teško će bilo ko od ozbiljnih trenera prihvatiti da trenira Novaka. Evidentno je da je na početku karijere bio najveći uticaj Oca, koji je kasnije popustio kako je rastao Jelenin uticaj. A verovatno je, da je posle rodjenja deteta priča bila: ajde smanji malo, osvojio si sve, šta će ti više para, sretnija bih bila da smo u garsonjeri na Kanarevom brdu a da si sa mnom, Stefan plače i traži te i tako dalje. A Marko? Nije lako biti tvoj brat, ti si prvak sveta a na mene ne obraćaš pažnju, šmrc, šmrc...I na kraju, Pepe: mir, ljubav, mesečne fakture...Svaki ozbiljan trener zna da bi morao da traži da se on apsolutno pita i za ritam treninga, i broj mečeva, i putovanja, i uticaj svih nabrojanih, i sedenje u loži, i srca publici i tako dalje. Novak jednostavno ne može to da prelomi, Beker nije više želeo da to trpi, Vajdi je postalo svejedno, zato je izgledao nezainteresovano u Monte Karlu i to je to. Trener će biti neko kome je stalo samo do para, malog autoriteta kod Novaka, pa će i rezultati biti takvi. Novak će osvojiti još po neki turnir a onda za dve do tri godine humanitarni rad i rekreacija. Kao što je i sam rekao, tenis mu nije više najvažnija stvar u životu. Amore, pozzz...

Sinisa90

pre 6 godina

Ivanisevic bi mu legao kao budali samar.Temperament,ambicioznost,ma perfektno...Sjetimo se da je Ivanisevic sa Cilicem osvojio gren slem,i definitivno ima trenerskog potencijala.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Odakle se stvorila uopste ideja da Djokovic i Ivanisevic rade zajedno? Jer du vidjeni na terenu zajedno? Ivanisevic je bio na terenu jer je njegov igrac Berdih takodje trenirao na istom terenu gde i Novak. Nema govora o toj saradnji.

Dragana

pre 6 godina

Pa, koji normalan trener bi radio sa vođom?! Treba imati jak želudac samo ga videti na televiziji, a kamoli provoditi sa njim nekoliko sati dnevno.

Pablo

pre 6 godina

Ne razumem šta može da nauči od Ivaniševića? Em je intelektualno daleko superiorniji od njega, em je svestraniji igrač. Da ne kažem da je postigao sto puta više nego on.
Ivanišević je bio servis - volej igrač, silovatelj loptice. Gledao ga stotine puta.
Plus kompromitovao se sa nekim glupim izjavama o Srbima i srpskom narodu ( iako i sam pripada istom ).
Tenis se promenio od 1985, napredovao. Đoković, Nadal i Federer bi gazili sve redom od 80ih naovamo bez po muke.
Smeta mi nekakva estradizacija Đokovića, zli komentari, projekcija sopstvenog besa ka njemu.
Činjenica je da je u top 5 igrača svih vremena. Sampras, Federer, Nadal, Borg, Đoković. Pogledajte statistike od open ere naovamo.
Trenutna kriza nije opravdanje da se vređa čovek, bez obzira na Pepea, snagu, meso, mršavost.
Već sledeće godine može da se vrati i osvoji par GS.
A mi Srbi smo neskromni i pomalo pakosni, istorija nas ničemu nije naučila.
Budimo ljudi, setite se reči našeg poslednjeg velikana...
Uzdravlje!

Aleksandar

pre 6 godina

Teško će bilo ko od ozbiljnih trenera prihvatiti da trenira Novaka. Evidentno je da je na početku karijere bio najveći uticaj Oca, koji je kasnije popustio kako je rastao Jelenin uticaj. A verovatno je, da je posle rodjenja deteta priča bila: ajde smanji malo, osvojio si sve, šta će ti više para, sretnija bih bila da smo u garsonjeri na Kanarevom brdu a da si sa mnom, Stefan plače i traži te i tako dalje. A Marko? Nije lako biti tvoj brat, ti si prvak sveta a na mene ne obraćaš pažnju, šmrc, šmrc...I na kraju, Pepe: mir, ljubav, mesečne fakture...Svaki ozbiljan trener zna da bi morao da traži da se on apsolutno pita i za ritam treninga, i broj mečeva, i putovanja, i uticaj svih nabrojanih, i sedenje u loži, i srca publici i tako dalje. Novak jednostavno ne može to da prelomi, Beker nije više želeo da to trpi, Vajdi je postalo svejedno, zato je izgledao nezainteresovano u Monte Karlu i to je to. Trener će biti neko kome je stalo samo do para, malog autoriteta kod Novaka, pa će i rezultati biti takvi. Novak će osvojiti još po neki turnir a onda za dve do tri godine humanitarni rad i rekreacija. Kao što je i sam rekao, tenis mu nije više najvažnija stvar u životu. Amore, pozzz...

prdn8

pre 6 godina

Neće više niko da trenira Novaka. Bije ga glas ”ispijenog mozga”, a tu niko od bivših asova ne želi da se meša. Noletu treba lopata iz Crne reke i sve će opet doći na svoje mesto.

john

pre 6 godina

Novak prvo mora da resi problem koji ima a koji je doveo do toga da trazi pomoc od Pepea, a onda lepo da se pozdravi sa Spancem ( moze i uz dug zagrljaj pun ljubavi i postovanja, ipak uz jedno ADIOS na kraju ). Do tada novi trener nece mnogo promeniti.

Dragana

pre 6 godina

Pa, koji normalan trener bi radio sa vođom?! Treba imati jak želudac samo ga videti na televiziji, a kamoli provoditi sa njim nekoliko sati dnevno.

Sinisa90

pre 6 godina

Ivanisevic bi mu legao kao budali samar.Temperament,ambicioznost,ma perfektno...Sjetimo se da je Ivanisevic sa Cilicem osvojio gren slem,i definitivno ima trenerskog potencijala.

Taj

pre 6 godina

Guru je teska diliskara i sasvim je normalno da je tesko nekome da radi u takvoj atmosferi .Zamislite recimo Agasi n treningu sa Noavkom a tu bleje Marko burZer i ovaj Imaz u onim majcama ljubicSte boje sa srcima pa meditiraju i ostale gluposti .jednostavno to bi svakog normalnog coveka ometalo i jos moras da slusas ljubav i mir na svakom rucku ,dorucku .Idi bre Novace nadam se da ce ubrzo fitilj da ti izgori ,pa da napravis neki dzumbus i da doteras to sve u neki red .

Gvozden

pre 6 godina

Sinoć sam za velikim iznenađenjem pročitao još jednu tužnu vest vezanu za Novaka Đokovića. Naime, Fondacija Novak Đoković, čiji je direktor njegova supruga Jelena Đoković, umesto da , kao do sada, pomaže našu decu, gradi, renovira i oprema vrtiće i škole novim mobilijarom i svojim posetama čini veliku radost mališanima, otišla je, kao i Novakova igra, u "ofsajd". Uz podršku Ministarstva prosvete(!) Novakova fondacija u saradnji sa The Hawn Foundation iz Engleske(!)u srpskim osnovnim školama će, u naredne tri godine, vršiti, putem programa MindUP nehrišćanske religoznosti – tj. budističke meditacije, "mentalne treninge", verovatno po ugledu na onaj koji na Novaka ima guru Pepe Imaz.
Žalosno je i gledati i slušati šta se sve sa Novakom zbilo u poslednjih godinu dana.

Grobar-España

pre 6 godina

Leg'o bi mu Goran k'o budali samar. Da ga protrese, da ga razdrma... Impulsivan, drzak, hrabar a pri tom slovenska dusa. Reaguj Nole molim te, rasteruj te sto su sad oko tebe pa makar ti ih majka rodila. Procice mu ove tri cetiri godine sto jos moze da igra ful u glupostima. Ima okruzenje k'o da se na Boga kamenjem bac'o.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Odakle se stvorila uopste ideja da Djokovic i Ivanisevic rade zajedno? Jer du vidjeni na terenu zajedno? Ivanisevic je bio na terenu jer je njegov igrac Berdih takodje trenirao na istom terenu gde i Novak. Nema govora o toj saradnji.

ccc?

pre 6 godina

Taj Pepe je problem i trenera da nadje jer nisu ljudi ludi da ulaze u tu pricu. Da rade sa Novakom jedno a Pepe da ga zaludjuje sa drugim?? Shvatite da je od BB pa nadalje svako otisao iz tima zbog Pepea. Kakvi da ih je Novak otpustio, price za malu decu. Da otpusti Vajdu?? Ajde bre..spinovanja do koske. Ali Novak je vec dobro zagrizao i zaludjen je sa Pepeom i tako ce njegova karijera i da se zavrsi. Sta bre Novaka treba da interesuje ljubav i mir na zemljinoj kugli? On je teniser i to kakav? O cemu mi pricamo? Ko jedno u to udje, tesko se izvlaci. Mozda Novak i ostvari neke pobede, osvoji neki turnir na svoj kvalitet ali realno to ce biti retko. Zapamtite sta sam rekao. Samo je Pepe problem.

Svet je u k....u, ali ja sam ozbiljan

pre 6 godina

Trener: Limeni

Nutricionista: Gordon Remzi

Odnosi sa javnošću: Mel Gibson

Ima da ga isprepadaju kao niko i oteraju Pepea u 3 lepe. Ali može i Ivanišević.

Ono, kad si samo osnovnu skolu "diplomirao"

pre 6 godina

More Pepea da otkaci i nije verovatno neki problem. Problem je kako otkaciti brata zbog koga je Pepe i dosao u ekipu. Znaci, problem je po meni neresiv. Pocnimo da se navikavamo da Nole ni jedan vise vazni turnir nece da osvoji. Nole je izgubljen u svemiru. Negativna Markova energija vuce ga u ponor. Sreca da Nole to ne zna, da zna, ne bi delio ljubav na sve cetiri strane sveta.

Ratko

pre 6 godina

Ne razumes jer nisi bas narocito pametan. Novak nike medju 5 najboljih u istoriji, bolji od njega su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Emerson, Borg, Lendl i jos neki, a servis volej igra je daleko mocnija od obicnog prebacivanja sa osnovne linije, kako igra Novak. Da su podloge danas kao pre 15-20 godina, servis volej igraci bi dominirali, usporili su podloge zato sto manje talentovani teniseri poput Djokovica nisu bili sposobni da igraju na brzim terenima Vimbldona, Australije itd. Uzdravlje!
(Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)
Novak Đoković je teniser broj 2 svih vremena. Ne znam kako bi Lejver izgledao da igra današnji tenis koji se mnogo razlikuje od tenisa iz 60 ih, to nije ista igra. Emersona, Borga i Lendla je prestigao i oduvao po mnogim parametrima kao i Nadala, koji je na šljaci van serijski a na ostalim podlogama dobar ali ni blizu Đokoviću. Sampras na šljaci nije bio ni upola dobar kao na betonu. Ti verovatno brojiš samo titule kao merilo, a gde su finala i polufinala GS, Mastersa i ATP završnog mastersa? Pogledaj međusobni skor Đokovića sa Federerom i Nadalom. Imaš zvaničnu GOAT listu sa svim detaljima i parametrima pa pogledaj nekad, nije na odmet da se malo podučiš.

Sokol

pre 6 godina

Ne razumem šta može da nauči od Ivaniševića? Em je intelektualno daleko superiorniji od njega, em je svestraniji igrač. Da ne kažem da je postigao sto puta više nego on. 
Ivanišević je bio servis - volej igrač, silovatelj loptice. Gledao ga stotine puta. 
Plus kompromitovao se sa nekim glupim izjavama o Srbima i srpskom narodu ( iako i sam pripada istom ). 
Tenis se promenio od 1985, napredovao. Đoković, Nadal i Federer bi gazili sve redom od 80ih naovamo bez po muke. 
Smeta mi nekakva estradizacija Đokovića, zli komentari, projekcija sopstvenog besa ka njemu. 
Činjenica je da je u top 5 igrača svih vremena. Sampras, Federer, Nadal, Borg, Đoković. Pogledajte statistike od open ere naovamo. 
Trenutna kriza nije opravdanje da se vređa čovek, bez obzira na Pepea, snagu, meso, mršavost. 
Već sledeće godine može da se vrati i osvoji par GS. 
A mi Srbi smo neskromni i pomalo pakosni, istorija nas ničemu nije naučila. 
Budimo ljudi, setite se reči našeg poslednjeg velikana... 
Uzdravlje!
(Pablo, 16. maj 2017 13:00)

Vecina uspešnih trenera su bili prosecni igraci u bilo kojem sportu

bagzi

pre 6 godina

Uhhh. Nisam ljubitelj lika i dela Ivanisevića ali bi u ovom trenutku valjalo da Goran prihvati i otera Imasa. Ma i Vilander bi valjao samo da duhovnom vodicu vidimo ledja.

anica

pre 6 godina

Kada oteras onakve ljude, trenere, i posadis ono cudo u boksu, logicno je da nesto nije u redu. Jos pricas kako je trener brat. Kako brat da ti bude trener? Samo onaj ko ima jak zeludac da istrpi dirigentsku palicu ucitelja mira i ljubavi, i salaticu slatkice sa iskrenim osmehom, imace neke sanse, i taj ne garantuje uspeh, veca je verovatnoca da pobegne.

DNK

pre 6 godina

@Pablo
Oces da kazes da je Vajda bio uspjesniji i kvalitetniji teniser od Djokovica?

Trener nije tu da ga nauci necem novom, vec da ga fokusira na detalje koje treba da popravi, da spremi taktiku, da ga motivise....

My name is Zlatan

pre 6 godina

@(Pablo, 16. maj 2017 13:00) pa po toj logici ne moze ga niko onda trenirat na svijetu osim Federera jer je od svih postigao vise u tenisu? Samo ohol covjek moze izjaviti da se od Ivaniševića ne moze naučiti ništa o tenisu, pa makar riječ i o Djokovicu. Srećom djokovic nije ohol, a jos veća sreća zbog ovih dubioza nacionalističkih iz posta, da ni jednog ni drugog to ne opterećuje nula posto u životu.
Uopce ne ulazim u to dal bi Goran bio dobar za taj posao, al mislim da si masio "ceo fudbal", Djokovicu ne treba trener tenisa, da ga uci igrat tenis, to on zna bolje od ikoga, njemu treba psihološki autoritet prema kojem ce imati poštovanje koji ga moze motivirati i voditi u vrhu svijeta tenisa. Cak ni sam ne znam dal bi Goran mogao prodrijeti u Novakovu psihu, ali sam siguran da bi bio autoritet i motivator i da nebi bilo kompromisa oko nekih stvari gdje ih ni ne treba biti.
A za kraj - reci da je serve&volley stil igrača koji siluje loptu moze reci samo neko ko veze nema s tenisom ili ga prati maks zadnjih 10-15 godina. Postojao je tenis i prije znaš i zapravo uvijek se loptica silovala manje nego danas, a najmanje od umjetnika koji su išli na mrežu.

ja

pre 6 godina

@mix
Pa igrao je na visokom nivou, bio drugi na svetu, osvojio GS i igrao mnogo finala GS. To je visok nivo, ne znaci da je morao da osvoji 10 gs. Zasto komentarises kad ne znas osnovne stvari.

Jasno​

pre 6 godina

Novakov trener je Jelena. Ljubavi jel tako treba, ljubavi... Ali tu je sam kriv. Meni je zao drugara koji zbog novca moraju da se ozene ali on je imao sve uslove da bude sam sebi trener. Ali prokockao

Maus

pre 6 godina

Nije u redu da ovakve tendenciozne naslove stavljate i koristite svaku priliku da se prozove Imas..ako smo umeli da se radujemo kada je pobedjivao i da mu ne zameramo za bezglutensku isharanu, onda moramo da postujemo i ovakve odluke.. dajte malo novinarske objektivnosti

Zigzag

pre 6 godina

goran je odlican trener,covjek je igraca cija je psiha 0 doveo na tron us opena....covjeka koji je 20 puta u karijeri izgubio mec koji je vodio 2-0..

anica

pre 6 godina

(Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)
Botino, umesto sto mlatis praznu slamu, pogledaj na youtube kako Goat pobedio Rafu na RG. Da bi neko bio medju trojicom najboljih u istoriji mora biti kompletan teniser, a to je svakako Novak. Koji Sampras bote? Onaj sto ima jedno polufinale Roland Garosa?

Evropljanin

pre 6 godina

Ivanisevica vezujem za kampanju protiv MONIKE SELES kada se zalagao da se ona izbaci sa Vimbldona (1992) jer bi nastupala za tadasnju SR Jugoslaviju. Hteo da se pokaze Franji Tudjmanu kao ‘Veliki Hrvat’. A ispao mali covek.

A Noletu bi preporucio da nazove MONIKU i ponudi joj mesto u svom timu.

Ivan

pre 6 godina

A Goranu bi "smetao" Pepe? Novac je novac, posao je posao, taj Pepe nije od juče u Novakovom timu i nema razloga da Goran zbog njega odbije taj posao! A ove komšije, umesto da se raduju mogućnošću da njihov čovek postane trener jednog od 4-5 najuspešnijih tenisera svih vremena oni pričaju besmislica! Ali neka se ne brinu, sasvim sigurno Goran neće postati Novakov trener!

Dylan Dog

pre 6 godina

@Pablo
Ne razumes jer nisi bas narocito pametan. Novak nike medju 5 najboljih u istoriji, bolji od njega su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Emerson, Borg, Lendl i jos neki, a servis volej igra je daleko mocnija od obicnog prebacivanja sa osnovne linije, kako igra Novak. Da su podloge danas kao pre 15-20 godina, servis volej igraci bi dominirali, usporili su podloge zato sto manje talentovani teniseri poput Djokovica nisu bili sposobni da igraju na brzim terenima Vimbldona, Australije itd. Uzdravlje!

Samo kazem...

pre 6 godina

"Kao glavni razlog Hrvati ističu pre svega Đokovićevog bliskog saradnika Pepea Imasa, takozvanog "gurua" koji pomaže Srbinu na mentalnom planu propovedajući svoju filozofiju o ljubavi i miru kao prioritetima u životu."

Da li bi mogao neko od dezurnih hejtera da mi objasni koji su to drugi prioriteti u zivotu zbog kojih toliko hejtujete Imasa i Novaka? Sta je to bitnije od pre svega mira?

Ivan

pre 6 godina

Ma baš briga Gorana za tamo nekog anonimusa vrača! Posao trenera 12-tostrukom osvajaču Gren Slemova se ne nudi svakoga dana! Prihvatiće Goran taj posao ubeđen sam, u slučaju da ponuda zaista i stigne naravno!

Igor

pre 6 godina

Ivanišević je previše temperamentan i nestrpljiv a to nisu dobre karakteristike za trenera. Kod Novaka je problem umor i zasićenje tenisom ali on to sebi još ne može i ne želi priznati. Tu su i porodični problemi mladog para. Novaku je bolje da uzme tajmaut nego da se muči. Kad se dobro odmori, kad sredi privatne stvari, i kad se poželi tenisa, Novak će biti ko nov. Samo tajmaut ne bi trebao predugo trajati zbog Novakovih godina. Može Novak još dati ali teško je biti motivisan kad si sve osvojio.

Sava

pre 6 godina

@ Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06

Ja bih rekao da su usporili podloge kako bi onemogucili manje talentovane tenisere koji igraju samo servis-volej, a od bekhenda imaju samo neki šantavi slajs, da dominiraju i kako bi talentovanijim teniserima pruzili priliku da razviju igru, da biraju taktiku prema protivniku i, konacno, kako bi gledaoci vise uzivali.

Dott

pre 6 godina

Ivanisevic!??
Ajte molim vas kakav Ivanisevic, pa Zimonjic je tata za Ivanisevica, Nije valjda Novak smetno s uma, Noletu treba ozbiljan i respektabilan trener cije ce misljenje ceniti i koji ce imati cemu da ga nauci, Ivanisevicu svaka cast, ali licno mislim da bi Nole mogao Ivanisevicu da drzi predavanja o tenisu.

Saša

pre 6 godina

Ivanišević bi zapravo dao sve da bude Novakov stalni trener ali to se neće desiti, ne zbog Imaza nego jer može da pomogne samo za jedan do dva aspekta Novakove igre trenutno. I to je ok, biće korisno i sasvim dovoljno, nego vole komšije tako malo da nas lože i uzdižu Gorana... kakav Imaz, kakvi bakrači, gluposti.

ZokiNS

pre 6 godina

Komunikacija bi bila problem. Djokovic zna Srbski, Engleski, Francuski i ko zna koji jos a ivansevic samo neko narecje iz okoline grada Agrama. Ne isplati se iznajmljivati i prevodioca. Ipak je Tenis sport obrazovane Gospode. Taj momak iz takozvane republike hrvatske to dobro zna, zar ne? Setimo se samo izjave ko moze a ko ne moze da igra tenis. Naravno, ovaj se komentar nece objaviti ali podseca novinare i urednike na vasu vezu sa Prvom.

mix

pre 6 godina

Svaka cast Ivanisevicu,ali Novak je rekao da mora biti neko ko je igrao na tako VISOKOM nivou,kao sam Novak,a jako je malo kandidata koji se uklapaju u tu sliku.

загор

pre 6 godina

@пабло
ма ко га вређа. све што си рекао стоји. ја бих рекао да је ђоковић играо најбољи тенис икада виђен. прајм ђоковић би демолирао све те из твоје прве петорке. прајм федерера и надала и јесте демолирао, откидао од живота и доводио до суза и то и пре него што је дошао до свог врхунца. није ђоковић у рангу са боргом и надалом, него са џорданом, шумахером и јусеином болтом. о томе се ради, да сви кукамо и не можемо да верујемо шта је са човеком одједном. неколико година редефинише тенис и границе људских менталних и физичких могућности и онда шта?

Car Uros

pre 6 godina

Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)

Od Noloa nisu bolji samo Fedex,Nadal,Sampras,Emerson,Borg i Lendel nego su i Marej,David Gofin,Nik Kirjos,Veseli.Cak su Simon i Federiko Lopez (igrao Nolo sa njim sad u Rimu) za klasu iznad.

muka mi je vise

pre 6 godina

Od Noloa nisu bolji samo Fedex,Nadal,Sampras,Emerson,Borg i Lendel nego su i Marej,David Gofin,Nik Kirjos,Veseli.Cak su Simon i Federiko Lopez (igrao Nolo sa njim sad u Rimu) za klasu iznad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Car Uros, 16. maj 2017 16:12)

Nauci prvo da menjas vlastite imenice po padezima pa se javi

Phoenix

pre 6 godina

Ima li ko predstavu o redu veličine godišnje plate, bilo da je BB u pitanju, bilo da je Vajda, ili guru?
($, 16. maj 2017 16:45)
Sto, hoces ti da im placas?

PSL

pre 6 godina

može i Federer da uči Ljubičića, ali eto Federer osvoji GS titulu sa njim. Ivaniševića nikako ne bih volela da vidim u Novakovom timu, jer ja se sećam njegovih izjava na Vimbldonu kada je Monika Seleš igrala finale iste godine kad i on. To je jedan razlog, a drugi je što smo videli kako je pomogao Ćiliću, a teško da će nešto napraviti i sa Berdihom.

Pablo

pre 6 godina

Ne razumem šta može da nauči od Ivaniševića? Em je intelektualno daleko superiorniji od njega, em je svestraniji igrač. Da ne kažem da je postigao sto puta više nego on.
Ivanišević je bio servis - volej igrač, silovatelj loptice. Gledao ga stotine puta.
Plus kompromitovao se sa nekim glupim izjavama o Srbima i srpskom narodu ( iako i sam pripada istom ).
Tenis se promenio od 1985, napredovao. Đoković, Nadal i Federer bi gazili sve redom od 80ih naovamo bez po muke.
Smeta mi nekakva estradizacija Đokovića, zli komentari, projekcija sopstvenog besa ka njemu.
Činjenica je da je u top 5 igrača svih vremena. Sampras, Federer, Nadal, Borg, Đoković. Pogledajte statistike od open ere naovamo.
Trenutna kriza nije opravdanje da se vređa čovek, bez obzira na Pepea, snagu, meso, mršavost.
Već sledeće godine može da se vrati i osvoji par GS.
A mi Srbi smo neskromni i pomalo pakosni, istorija nas ničemu nije naučila.
Budimo ljudi, setite se reči našeg poslednjeg velikana...
Uzdravlje!

Samo kazem...

pre 6 godina

"Kao glavni razlog Hrvati ističu pre svega Đokovićevog bliskog saradnika Pepea Imasa, takozvanog "gurua" koji pomaže Srbinu na mentalnom planu propovedajući svoju filozofiju o ljubavi i miru kao prioritetima u životu."

Da li bi mogao neko od dezurnih hejtera da mi objasni koji su to drugi prioriteti u zivotu zbog kojih toliko hejtujete Imasa i Novaka? Sta je to bitnije od pre svega mira?

Ivan

pre 6 godina

A Goranu bi "smetao" Pepe? Novac je novac, posao je posao, taj Pepe nije od juče u Novakovom timu i nema razloga da Goran zbog njega odbije taj posao! A ove komšije, umesto da se raduju mogućnošću da njihov čovek postane trener jednog od 4-5 najuspešnijih tenisera svih vremena oni pričaju besmislica! Ali neka se ne brinu, sasvim sigurno Goran neće postati Novakov trener!

Maus

pre 6 godina

Nije u redu da ovakve tendenciozne naslove stavljate i koristite svaku priliku da se prozove Imas..ako smo umeli da se radujemo kada je pobedjivao i da mu ne zameramo za bezglutensku isharanu, onda moramo da postujemo i ovakve odluke.. dajte malo novinarske objektivnosti

ZokiNS

pre 6 godina

Komunikacija bi bila problem. Djokovic zna Srbski, Engleski, Francuski i ko zna koji jos a ivansevic samo neko narecje iz okoline grada Agrama. Ne isplati se iznajmljivati i prevodioca. Ipak je Tenis sport obrazovane Gospode. Taj momak iz takozvane republike hrvatske to dobro zna, zar ne? Setimo se samo izjave ko moze a ko ne moze da igra tenis. Naravno, ovaj se komentar nece objaviti ali podseca novinare i urednike na vasu vezu sa Prvom.

Dylan Dog

pre 6 godina

@Pablo
Ne razumes jer nisi bas narocito pametan. Novak nike medju 5 najboljih u istoriji, bolji od njega su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Emerson, Borg, Lendl i jos neki, a servis volej igra je daleko mocnija od obicnog prebacivanja sa osnovne linije, kako igra Novak. Da su podloge danas kao pre 15-20 godina, servis volej igraci bi dominirali, usporili su podloge zato sto manje talentovani teniseri poput Djokovica nisu bili sposobni da igraju na brzim terenima Vimbldona, Australije itd. Uzdravlje!

prdn8

pre 6 godina

Neće više niko da trenira Novaka. Bije ga glas ”ispijenog mozga”, a tu niko od bivših asova ne želi da se meša. Noletu treba lopata iz Crne reke i sve će opet doći na svoje mesto.

Car Uros

pre 6 godina

Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)

Od Noloa nisu bolji samo Fedex,Nadal,Sampras,Emerson,Borg i Lendel nego su i Marej,David Gofin,Nik Kirjos,Veseli.Cak su Simon i Federiko Lopez (igrao Nolo sa njim sad u Rimu) za klasu iznad.

Aleksandar

pre 6 godina

Teško će bilo ko od ozbiljnih trenera prihvatiti da trenira Novaka. Evidentno je da je na početku karijere bio najveći uticaj Oca, koji je kasnije popustio kako je rastao Jelenin uticaj. A verovatno je, da je posle rodjenja deteta priča bila: ajde smanji malo, osvojio si sve, šta će ti više para, sretnija bih bila da smo u garsonjeri na Kanarevom brdu a da si sa mnom, Stefan plače i traži te i tako dalje. A Marko? Nije lako biti tvoj brat, ti si prvak sveta a na mene ne obraćaš pažnju, šmrc, šmrc...I na kraju, Pepe: mir, ljubav, mesečne fakture...Svaki ozbiljan trener zna da bi morao da traži da se on apsolutno pita i za ritam treninga, i broj mečeva, i putovanja, i uticaj svih nabrojanih, i sedenje u loži, i srca publici i tako dalje. Novak jednostavno ne može to da prelomi, Beker nije više želeo da to trpi, Vajdi je postalo svejedno, zato je izgledao nezainteresovano u Monte Karlu i to je to. Trener će biti neko kome je stalo samo do para, malog autoriteta kod Novaka, pa će i rezultati biti takvi. Novak će osvojiti još po neki turnir a onda za dve do tri godine humanitarni rad i rekreacija. Kao što je i sam rekao, tenis mu nije više najvažnija stvar u životu. Amore, pozzz...

Sinisa90

pre 6 godina

Ivanisevic bi mu legao kao budali samar.Temperament,ambicioznost,ma perfektno...Sjetimo se da je Ivanisevic sa Cilicem osvojio gren slem,i definitivno ima trenerskog potencijala.

Gvozden

pre 6 godina

Sinoć sam za velikim iznenađenjem pročitao još jednu tužnu vest vezanu za Novaka Đokovića. Naime, Fondacija Novak Đoković, čiji je direktor njegova supruga Jelena Đoković, umesto da , kao do sada, pomaže našu decu, gradi, renovira i oprema vrtiće i škole novim mobilijarom i svojim posetama čini veliku radost mališanima, otišla je, kao i Novakova igra, u "ofsajd". Uz podršku Ministarstva prosvete(!) Novakova fondacija u saradnji sa The Hawn Foundation iz Engleske(!)u srpskim osnovnim školama će, u naredne tri godine, vršiti, putem programa MindUP nehrišćanske religoznosti – tj. budističke meditacije, "mentalne treninge", verovatno po ugledu na onaj koji na Novaka ima guru Pepe Imaz.
Žalosno je i gledati i slušati šta se sve sa Novakom zbilo u poslednjih godinu dana.

Ratko

pre 6 godina

Ne razumes jer nisi bas narocito pametan. Novak nike medju 5 najboljih u istoriji, bolji od njega su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Emerson, Borg, Lendl i jos neki, a servis volej igra je daleko mocnija od obicnog prebacivanja sa osnovne linije, kako igra Novak. Da su podloge danas kao pre 15-20 godina, servis volej igraci bi dominirali, usporili su podloge zato sto manje talentovani teniseri poput Djokovica nisu bili sposobni da igraju na brzim terenima Vimbldona, Australije itd. Uzdravlje!
(Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)
Novak Đoković je teniser broj 2 svih vremena. Ne znam kako bi Lejver izgledao da igra današnji tenis koji se mnogo razlikuje od tenisa iz 60 ih, to nije ista igra. Emersona, Borga i Lendla je prestigao i oduvao po mnogim parametrima kao i Nadala, koji je na šljaci van serijski a na ostalim podlogama dobar ali ni blizu Đokoviću. Sampras na šljaci nije bio ni upola dobar kao na betonu. Ti verovatno brojiš samo titule kao merilo, a gde su finala i polufinala GS, Mastersa i ATP završnog mastersa? Pogledaj međusobni skor Đokovića sa Federerom i Nadalom. Imaš zvaničnu GOAT listu sa svim detaljima i parametrima pa pogledaj nekad, nije na odmet da se malo podučiš.

Dragana

pre 6 godina

Pa, koji normalan trener bi radio sa vođom?! Treba imati jak želudac samo ga videti na televiziji, a kamoli provoditi sa njim nekoliko sati dnevno.

mix

pre 6 godina

Svaka cast Ivanisevicu,ali Novak je rekao da mora biti neko ko je igrao na tako VISOKOM nivou,kao sam Novak,a jako je malo kandidata koji se uklapaju u tu sliku.

anica

pre 6 godina

(Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06)
Botino, umesto sto mlatis praznu slamu, pogledaj na youtube kako Goat pobedio Rafu na RG. Da bi neko bio medju trojicom najboljih u istoriji mora biti kompletan teniser, a to je svakako Novak. Koji Sampras bote? Onaj sto ima jedno polufinale Roland Garosa?

Saša

pre 6 godina

Ivanišević bi zapravo dao sve da bude Novakov stalni trener ali to se neće desiti, ne zbog Imaza nego jer može da pomogne samo za jedan do dva aspekta Novakove igre trenutno. I to je ok, biće korisno i sasvim dovoljno, nego vole komšije tako malo da nas lože i uzdižu Gorana... kakav Imaz, kakvi bakrači, gluposti.

Sokol

pre 6 godina

Ne razumem šta može da nauči od Ivaniševića? Em je intelektualno daleko superiorniji od njega, em je svestraniji igrač. Da ne kažem da je postigao sto puta više nego on. 
Ivanišević je bio servis - volej igrač, silovatelj loptice. Gledao ga stotine puta. 
Plus kompromitovao se sa nekim glupim izjavama o Srbima i srpskom narodu ( iako i sam pripada istom ). 
Tenis se promenio od 1985, napredovao. Đoković, Nadal i Federer bi gazili sve redom od 80ih naovamo bez po muke. 
Smeta mi nekakva estradizacija Đokovića, zli komentari, projekcija sopstvenog besa ka njemu. 
Činjenica je da je u top 5 igrača svih vremena. Sampras, Federer, Nadal, Borg, Đoković. Pogledajte statistike od open ere naovamo. 
Trenutna kriza nije opravdanje da se vređa čovek, bez obzira na Pepea, snagu, meso, mršavost. 
Već sledeće godine može da se vrati i osvoji par GS. 
A mi Srbi smo neskromni i pomalo pakosni, istorija nas ničemu nije naučila. 
Budimo ljudi, setite se reči našeg poslednjeg velikana... 
Uzdravlje!
(Pablo, 16. maj 2017 13:00)

Vecina uspešnih trenera su bili prosecni igraci u bilo kojem sportu

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Odakle se stvorila uopste ideja da Djokovic i Ivanisevic rade zajedno? Jer du vidjeni na terenu zajedno? Ivanisevic je bio na terenu jer je njegov igrac Berdih takodje trenirao na istom terenu gde i Novak. Nema govora o toj saradnji.

Dott

pre 6 godina

Ivanisevic!??
Ajte molim vas kakav Ivanisevic, pa Zimonjic je tata za Ivanisevica, Nije valjda Novak smetno s uma, Noletu treba ozbiljan i respektabilan trener cije ce misljenje ceniti i koji ce imati cemu da ga nauci, Ivanisevicu svaka cast, ali licno mislim da bi Nole mogao Ivanisevicu da drzi predavanja o tenisu.

Evropljanin

pre 6 godina

Ivanisevica vezujem za kampanju protiv MONIKE SELES kada se zalagao da se ona izbaci sa Vimbldona (1992) jer bi nastupala za tadasnju SR Jugoslaviju. Hteo da se pokaze Franji Tudjmanu kao ‘Veliki Hrvat’. A ispao mali covek.

A Noletu bi preporucio da nazove MONIKU i ponudi joj mesto u svom timu.

Jasno​

pre 6 godina

Novakov trener je Jelena. Ljubavi jel tako treba, ljubavi... Ali tu je sam kriv. Meni je zao drugara koji zbog novca moraju da se ozene ali on je imao sve uslove da bude sam sebi trener. Ali prokockao

Ivan

pre 6 godina

Ma baš briga Gorana za tamo nekog anonimusa vrača! Posao trenera 12-tostrukom osvajaču Gren Slemova se ne nudi svakoga dana! Prihvatiće Goran taj posao ubeđen sam, u slučaju da ponuda zaista i stigne naravno!

Igor

pre 6 godina

Ivanišević je previše temperamentan i nestrpljiv a to nisu dobre karakteristike za trenera. Kod Novaka je problem umor i zasićenje tenisom ali on to sebi još ne može i ne želi priznati. Tu su i porodični problemi mladog para. Novaku je bolje da uzme tajmaut nego da se muči. Kad se dobro odmori, kad sredi privatne stvari, i kad se poželi tenisa, Novak će biti ko nov. Samo tajmaut ne bi trebao predugo trajati zbog Novakovih godina. Može Novak još dati ali teško je biti motivisan kad si sve osvojio.

john

pre 6 godina

Novak prvo mora da resi problem koji ima a koji je doveo do toga da trazi pomoc od Pepea, a onda lepo da se pozdravi sa Spancem ( moze i uz dug zagrljaj pun ljubavi i postovanja, ipak uz jedno ADIOS na kraju ). Do tada novi trener nece mnogo promeniti.

anica

pre 6 godina

Kada oteras onakve ljude, trenere, i posadis ono cudo u boksu, logicno je da nesto nije u redu. Jos pricas kako je trener brat. Kako brat da ti bude trener? Samo onaj ko ima jak zeludac da istrpi dirigentsku palicu ucitelja mira i ljubavi, i salaticu slatkice sa iskrenim osmehom, imace neke sanse, i taj ne garantuje uspeh, veca je verovatnoca da pobegne.

ja

pre 6 godina

@mix
Pa igrao je na visokom nivou, bio drugi na svetu, osvojio GS i igrao mnogo finala GS. To je visok nivo, ne znaci da je morao da osvoji 10 gs. Zasto komentarises kad ne znas osnovne stvari.

Sava

pre 6 godina

@ Dylan Dog, 16. maj 2017 14:06

Ja bih rekao da su usporili podloge kako bi onemogucili manje talentovane tenisere koji igraju samo servis-volej, a od bekhenda imaju samo neki šantavi slajs, da dominiraju i kako bi talentovanijim teniserima pruzili priliku da razviju igru, da biraju taktiku prema protivniku i, konacno, kako bi gledaoci vise uzivali.

Grobar-España

pre 6 godina

Leg'o bi mu Goran k'o budali samar. Da ga protrese, da ga razdrma... Impulsivan, drzak, hrabar a pri tom slovenska dusa. Reaguj Nole molim te, rasteruj te sto su sad oko tebe pa makar ti ih majka rodila. Procice mu ove tri cetiri godine sto jos moze da igra ful u glupostima. Ima okruzenje k'o da se na Boga kamenjem bac'o.

Phoenix

pre 6 godina

Ima li ko predstavu o redu veličine godišnje plate, bilo da je BB u pitanju, bilo da je Vajda, ili guru?
($, 16. maj 2017 16:45)
Sto, hoces ti da im placas?

Ono, kad si samo osnovnu skolu "diplomirao"

pre 6 godina

More Pepea da otkaci i nije verovatno neki problem. Problem je kako otkaciti brata zbog koga je Pepe i dosao u ekipu. Znaci, problem je po meni neresiv. Pocnimo da se navikavamo da Nole ni jedan vise vazni turnir nece da osvoji. Nole je izgubljen u svemiru. Negativna Markova energija vuce ga u ponor. Sreca da Nole to ne zna, da zna, ne bi delio ljubav na sve cetiri strane sveta.

Svet je u k....u, ali ja sam ozbiljan

pre 6 godina

Trener: Limeni

Nutricionista: Gordon Remzi

Odnosi sa javnošću: Mel Gibson

Ima da ga isprepadaju kao niko i oteraju Pepea u 3 lepe. Ali može i Ivanišević.

DNK

pre 6 godina

@Pablo
Oces da kazes da je Vajda bio uspjesniji i kvalitetniji teniser od Djokovica?

Trener nije tu da ga nauci necem novom, vec da ga fokusira na detalje koje treba da popravi, da spremi taktiku, da ga motivise....

Taj

pre 6 godina

Guru je teska diliskara i sasvim je normalno da je tesko nekome da radi u takvoj atmosferi .Zamislite recimo Agasi n treningu sa Noavkom a tu bleje Marko burZer i ovaj Imaz u onim majcama ljubicSte boje sa srcima pa meditiraju i ostale gluposti .jednostavno to bi svakog normalnog coveka ometalo i jos moras da slusas ljubav i mir na svakom rucku ,dorucku .Idi bre Novace nadam se da ce ubrzo fitilj da ti izgori ,pa da napravis neki dzumbus i da doteras to sve u neki red .

Zigzag

pre 6 godina

goran je odlican trener,covjek je igraca cija je psiha 0 doveo na tron us opena....covjeka koji je 20 puta u karijeri izgubio mec koji je vodio 2-0..

ccc?

pre 6 godina

Taj Pepe je problem i trenera da nadje jer nisu ljudi ludi da ulaze u tu pricu. Da rade sa Novakom jedno a Pepe da ga zaludjuje sa drugim?? Shvatite da je od BB pa nadalje svako otisao iz tima zbog Pepea. Kakvi da ih je Novak otpustio, price za malu decu. Da otpusti Vajdu?? Ajde bre..spinovanja do koske. Ali Novak je vec dobro zagrizao i zaludjen je sa Pepeom i tako ce njegova karijera i da se zavrsi. Sta bre Novaka treba da interesuje ljubav i mir na zemljinoj kugli? On je teniser i to kakav? O cemu mi pricamo? Ko jedno u to udje, tesko se izvlaci. Mozda Novak i ostvari neke pobede, osvoji neki turnir na svoj kvalitet ali realno to ce biti retko. Zapamtite sta sam rekao. Samo je Pepe problem.

My name is Zlatan

pre 6 godina

@(Pablo, 16. maj 2017 13:00) pa po toj logici ne moze ga niko onda trenirat na svijetu osim Federera jer je od svih postigao vise u tenisu? Samo ohol covjek moze izjaviti da se od Ivaniševića ne moze naučiti ništa o tenisu, pa makar riječ i o Djokovicu. Srećom djokovic nije ohol, a jos veća sreća zbog ovih dubioza nacionalističkih iz posta, da ni jednog ni drugog to ne opterećuje nula posto u životu.
Uopce ne ulazim u to dal bi Goran bio dobar za taj posao, al mislim da si masio "ceo fudbal", Djokovicu ne treba trener tenisa, da ga uci igrat tenis, to on zna bolje od ikoga, njemu treba psihološki autoritet prema kojem ce imati poštovanje koji ga moze motivirati i voditi u vrhu svijeta tenisa. Cak ni sam ne znam dal bi Goran mogao prodrijeti u Novakovu psihu, ali sam siguran da bi bio autoritet i motivator i da nebi bilo kompromisa oko nekih stvari gdje ih ni ne treba biti.
A za kraj - reci da je serve&volley stil igrača koji siluje loptu moze reci samo neko ko veze nema s tenisom ili ga prati maks zadnjih 10-15 godina. Postojao je tenis i prije znaš i zapravo uvijek se loptica silovala manje nego danas, a najmanje od umjetnika koji su išli na mrežu.

bagzi

pre 6 godina

Uhhh. Nisam ljubitelj lika i dela Ivanisevića ali bi u ovom trenutku valjalo da Goran prihvati i otera Imasa. Ma i Vilander bi valjao samo da duhovnom vodicu vidimo ledja.

muka mi je vise

pre 6 godina

Od Noloa nisu bolji samo Fedex,Nadal,Sampras,Emerson,Borg i Lendel nego su i Marej,David Gofin,Nik Kirjos,Veseli.Cak su Simon i Federiko Lopez (igrao Nolo sa njim sad u Rimu) za klasu iznad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Car Uros, 16. maj 2017 16:12)

Nauci prvo da menjas vlastite imenice po padezima pa se javi

загор

pre 6 godina

@пабло
ма ко га вређа. све што си рекао стоји. ја бих рекао да је ђоковић играо најбољи тенис икада виђен. прајм ђоковић би демолирао све те из твоје прве петорке. прајм федерера и надала и јесте демолирао, откидао од живота и доводио до суза и то и пре него што је дошао до свог врхунца. није ђоковић у рангу са боргом и надалом, него са џорданом, шумахером и јусеином болтом. о томе се ради, да сви кукамо и не можемо да верујемо шта је са човеком одједном. неколико година редефинише тенис и границе људских менталних и физичких могућности и онда шта?

PSL

pre 6 godina

može i Federer da uči Ljubičića, ali eto Federer osvoji GS titulu sa njim. Ivaniševića nikako ne bih volela da vidim u Novakovom timu, jer ja se sećam njegovih izjava na Vimbldonu kada je Monika Seleš igrala finale iste godine kad i on. To je jedan razlog, a drugi je što smo videli kako je pomogao Ćiliću, a teško da će nešto napraviti i sa Berdihom.