Četvrtak, 13.04.2017.

15:53

"Rodžer preskače Rim jer ga nikad nije osvojio"

Rodžer Federer, četvrti teniser sveta, odlučio je da propusti pripremne turnire na šljaci za Roland Garos, i da se pojavi samo na drugom grend slemu u sezoni.

Izvor: P.T.

"Rodžer preskaèe Rim jer ga nikad nije osvojio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Igor Pg

pre 7 godina

Rece covjek navijac Nadala, direktor turnira u Rimu i bi popljuvan od strane naroda Rima. Federer je ikona, on je obozavan od strane publike na svim turnirima svijeta, pa tako i od Rimljana. Pronadjite na netu epska finala izmedju njega i Nadala (koji je najveci sampion u istoriji Rima) pa cete vidjeti kako 95% publike fanaticno navija za Rodzera. Isto tako je bilo i protiv Novaka u polufinalu prije cetiri, pet godina i protiv svakog drugog na svakom terenu ove planete. I onda direktor turnira mnogo bitan lik nesto kaze..

pretpostavka

pre 7 godina

Koliko bi ovdje bilo komentara i to naravno onih ostrašćenih, kada bi Federer na opšte iznenađenje osvojio RG,ne mogu ni u snu da zamislim.Ko zna,možda se ovog puta snovi i ostvare...

RF

pre 7 godina

Mali je Rim za Velikog i mocnog RF, London je njegova glavna stanica ili ti centralni teren W, Rodzer ce da baci sve karte na to, bice mu vrlo tesko jer ima igru ima sve , i mozda ne na papiru ali relano gledano prvi favorit za titulu, sa onako agresivnom igrom i onakvim bekendom, tesko da ce neko moci da se brani.

Danijel

pre 7 godina

kakva niska izjava.. i to prema kome..
mora da mu se divi..a i ljubomoran je pogotovo ako navija za nadala a znamo sta je fedex ove godine uradio nadalu..

dominus

pre 7 godina

@ Joc@

Dobar si ti prognozer :)
Kao onomad za IW. Ma namešteno sve. Zamisli da su Federeru "zabranili" igrati u MC i Rimu, jer su to Đovakove kuće (doduše, rezident je u Monaku). Odakle samo kupiš te informacije :)

root

pre 7 godina

To što Federer nije osvajao Rim,nije neki argument za neigranje,upravo suprotno,to bi sad trebalo da je motiv više za učestvovanje ali njegovi razlozi su sigurno druge prirode,odmor,za njemu važnije turnire.
Inače Rim je jedan od retkih turnira gde Đoković ima veliku podršku,verovatno veću od svih konkurenata iz svetskog vrha i tu će imati dobru priliku za odličan rezultat.

Mrki

pre 7 godina

Najveći svih vremena može da bira gde i kada će da igra.
On se prijavi samo na turnir koji može osvojiti. Na kraju godine će biti No1. Mali je Rim za velikog Rodžera.

Srle

pre 7 godina

Veci je i od Rima i od tenisa, za razliku od Nola kojem se smeje citav svet.
(?, 13. april 2017 18:01)

Ti si toliko ogranicen da ne razumes ni sta treba da upises u polje "Vase ime". Ubedljivo su ti najgluplji komentari na svim vestima. Idi covece na drugu stranu nemoj se vise sramotiti, nije za tebe ni internet ni bilo kakva vrsta socijalne komunikacije. Smeje ti se bre cela Srbija na komentarima.
P.S. I nije Nola nego Noleta, al' dobro nepismenost i ide pod ruku sa manjkom inteligencije, logicno.

Sto se tice Federera, samo bih prokomentarisao da mu je ovo pravi potez, cuva se covek za najbitnije turnire ove godine a to su Wimbledon i US open. Ne moze telo da izdrzi vise tempo kao pre 5-10 godina, to je normalno.

rodjaolos

pre 7 godina

Federer ce se fizicki raspasti vrlo brzo. Zato sad i ne igra. Odmara ali teska povreda i kraj karijere su samo pitanje trenutka - a sve kao posledica njegove arogancije i pohlepe da bude najbolji, sto realno - NIJE! Prvi tezi mec u 4 ili 5 setova protiv Noleta ili Marija i rodja je istorija. Sledi mu teska povreda kolena, skocnog zgloba, lakta, ramena ili ledja - i KRAJ. Kao i uvek u njegovoj supersrecnoj karijeri iskoristio je sve prilike da osvoji najvece turnire dok nije imao konkurenciju. I RG je bedno osvojio a da nikada nije pobedio Nadala na pariskoj sljaci. I ova zadnja tri turnira je osvojio jer nije niti igrao sa No1etom ili Marijem, a Nadal je odavno pao zbog potrosenosti tela i stalnih povreda.

A onda samo moze da sedi u Bazelu i place tj. jeca od boli i neverice dok gleda kako ga i No1e i Rafa prestizu u svim rekordima. Jer REALNO Federer nije najbolji ni u eri u kojoj igra kada su i No1e i Rafa bolji od njega. Npr. No1e je bolji u medjusobnim pobedama, u sveukupnim pobedama na GS turnirima, u finalima GS turnira (3:1) i ko zna u cemu sve jos.

@

pre 7 godina

@rodjaolos
Bas suprotno. Samo je pitanje vremena kada ce nastupiti teza povreda Djokovica. Vec godinu dana vuce neku povredu, osusio se, dakle u pitanju je teska povreda i to je svima jasno. Uskoro ce objaviti povlacenje iz tenisa, naravno ponizavajuce. Hteo je da bude bolji od najboljeg, ali je moze. U eri u kojoj igra je tek treci po broju osvojenih titula, tek treci po broju osvojenih GS titula, tek drugi po broju nedelja na vrhu liste i u jos bezbroj kategorija. Ponizavajuce za nekog ko je hteo da bude medju najboljima. Sada je tesko povredjen, povreda i bolest od koje se osusio onako bice uzrok kraja jedne prosecne karijere.

Genije

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ako se šljaka smatra nelegitimnom i ako se izbriše rezultat sa Rafom i Noletom? 
Moš' misliti, ima 36 godina a nema ni Rim, ni Monte Karlo, a i taj Rolan Garos nikada ne bi osvojio da Rafa i Nole nisu prethodno već u ranim kolima neobjašnjivo ispali. 
Čim njih nema, Fedex caruje!
(Danilo, 13. april 2017 16:49)

Rezultat sa Nadalom da, ali prednost u duelima sa Djokovicem je izgubio tek posle 34. godine...
Recimo za RG ni Djokovic ga ne bi osvojio da su mu tad bili malo bolji rivali ( Federer nije igrao, Nadal predao)...

Amerikanac

pre 7 godina

Igra na viner više, udaranje u penjanju kad uvek znaš gde će loptica da odskoči je moderan, agresivan, i zanimljiv tenis. Bez povlačenja 3m iza linije i besomučnog prebacivanja pa ko duže izdrži. Zato je Federer sinonim za tenis. To kažem kao veliki navijač Đokovića.

Joc@

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Federeru je zabranjeno da igra u Rimu, Monte Karlu i ostalim turnirima na sljaci jer je neocekivano prisao "mladim nadama" Novaku i Mareju. Oni koji odlucuju o tenisu i koji su odlucili da ce od 2011 glavnu rec da vode Novak i Marej, kao naslednici Federera i Nadala, ne zele da dozvole da Federer tako brzo prestigne njihove pulene pa su mu zabranili da igra na sljaci. Isto vazi i za Kirgiosa koji odjednom otkazuje nastup u Monte Karlu da je bi slucajno pomrsio racune Novaku u njegovoj kuci. Sve je jasno, onome ko zeli da vidi istinu.

NS BOY

pre 7 godina

Ali ovo "Nolo", sa cime misle da podbadaju jednog takvog tenisera, pa onda napisu jos da mu se svet smeje, jeste ludost na ludostima. Odraz zajedljivosti. Bas ima dobro tupih ljudi....

Simpo

pre 7 godina

Koji je taj teniser Nolo koji spominju mali Žikica i još neki ,može li mi neko objasniti koji je taj teniser mi imamo jednog Srpskog Novaka Djokovića Noleta koji je car za sve i čije ime treba da se izgovara sa poštovanjem a oni koji su mu zavidni treba da ga zaobiđu u širokom luku a ne da ga prekrštavaju

Why always me?

pre 7 godina

Treba ga shvatiti nije mu lako jer evo 4 zadnja meca ga je pocistio Fedex pa uhvatila ga mala nervoza,direktor turnira a prica za koga navija profesionalizam na nivou bravo.Ajde Nole vrati se pa ga dokrajci tamo gde ja Fedex stao..

Ja

pre 7 godina

Hahahahaha. Zasto tip place?
Pa tu su "najbolji" igraci svijeta. Veliki andy murray i nocko djokovic. Pa valjda je to dovoljno da se sve karte prodaju? Ili je ipak dovoljno da je tu ROGER FEDERER pa mogu i ja ucestvovat, bice sve prodato! Aleeeeezzzzz Roger!

Sofi

pre 7 godina

A da nije vama gospodine Binagi malo krivo sto Federer nece igrati kod vas a znate da je on magnet za publiku i sponzore pa sada vi dajete odgovor i bolje od njega znate razlog ne igranja.Jako ne profesionalno od vas i smesno.

stef

pre 7 godina

Nas Srbe treba istrebiti. Mislim da imamo najniži prosečan koeficjent inteligencije od svih naroda. Znam da to pre nije bio slučaj, ali stvari se menjaju. Mila majko, ko sve prati sport i sa kim sve delim vazduh. Sesameeeeeeee, poklopi me!

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Vidi šta je izmigoljilo iz rupa ovih f(p)ederovaca! Kako je vama bilo loše ovih 5 god. dok ga je Nole držao pod vodom! Ha, ha...sirotani.
Pa naravno da nijedan igrač nije veći od turnira. Borg je bio tenis, a ne ovaj Mirkin razmaženko.
IDEMO MOLE!!!

Big Ron

pre 7 godina

Fan Nadala.. Izgleda mu tesko padaju ove cetiri vezane pobede Federera nad Rafom :)
Federer je TENIS !! FEDERER JE VECI OD BILO KOG TURNIRA I SAM MOZE DA BIRA STA IGRA, A STA NE :)

Mix

pre 7 godina

Ma bre Federer je veci i vecniji i od samog Rima,a ne od tamo nekog turnira.Srbi ili te kuju u zvezde ili te valjaju po blatu,nema zlatne sredine.Nijedan teniser nikada nece biti veci od turnira,jer teniseri prolaze,a turniri ostaju.Mozda se za 10 godina pojavi klinac koji ce zaseniti i Federera i sve ostale koji su se ikada bavili ovom igrom.

Donekle poznavalac tenisa.

pre 7 godina

Istinu zbori Italijani! Protiv Nadal 2006 godine je igrao svih pet setova u finalu gde je tesno izgubio na kraju a posle toga 2015 je izgubio ubedljivo od Novaka sa 2 prema 0..Mislim da je mogao pokušat ove sezone kad je u ovakvom super izdanju a protivnici ne baš najbolji..

Lule

pre 7 godina

Pa valjda Roger zna šta hoće da igra a šta neće. Šta, pošto je najbolji teniser na svetu, to znači da mora sve da igra? Nije, nego.

П.ф.к.ц.г

pre 7 godina

Истина..И никад ге неће освојити , једино ће новак комплетирати мастерсе !

Dragan

pre 7 godina

Zaista nema smisla tako govoriti o igracu koji sa 35 i dalje igra vrhunski tenis. Ne propusta Federer samo Rim nego i ostale turnire. Ljudsko telo ima limite. Tipican menadzer, bez trunke ljudskosti u sebi.

dado

pre 7 godina

Turnir koji je "veci" od bilo kojeg tenisaca ali za svaki slucaj da malo popljujem onoga koji bi mi donio jos vecu zaradu da se pojavi..lol

Danilo

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ako se šljaka smatra nelegitimnom i ako se izbriše rezultat sa Rafom i Noletom?
Moš' misliti, ima 36 godina a nema ni Rim, ni Monte Karlo, a i taj Rolan Garos nikada ne bi osvojio da Rafa i Nole nisu prethodno već u ranim kolima neobjašnjivo ispali.
Čim njih nema, Fedex caruje!

Dragan

pre 7 godina

Zaista nema smisla tako govoriti o igracu koji sa 35 i dalje igra vrhunski tenis. Ne propusta Federer samo Rim nego i ostale turnire. Ljudsko telo ima limite. Tipican menadzer, bez trunke ljudskosti u sebi.

Sofi

pre 7 godina

A da nije vama gospodine Binagi malo krivo sto Federer nece igrati kod vas a znate da je on magnet za publiku i sponzore pa sada vi dajete odgovor i bolje od njega znate razlog ne igranja.Jako ne profesionalno od vas i smesno.

Big Ron

pre 7 godina

Fan Nadala.. Izgleda mu tesko padaju ove cetiri vezane pobede Federera nad Rafom :)
Federer je TENIS !! FEDERER JE VECI OD BILO KOG TURNIRA I SAM MOZE DA BIRA STA IGRA, A STA NE :)

Lule

pre 7 godina

Pa valjda Roger zna šta hoće da igra a šta neće. Šta, pošto je najbolji teniser na svetu, to znači da mora sve da igra? Nije, nego.

П.ф.к.ц.г

pre 7 godina

Истина..И никад ге неће освојити , једино ће новак комплетирати мастерсе !

Amerikanac

pre 7 godina

Igra na viner više, udaranje u penjanju kad uvek znaš gde će loptica da odskoči je moderan, agresivan, i zanimljiv tenis. Bez povlačenja 3m iza linije i besomučnog prebacivanja pa ko duže izdrži. Zato je Federer sinonim za tenis. To kažem kao veliki navijač Đokovića.

stef

pre 7 godina

Nas Srbe treba istrebiti. Mislim da imamo najniži prosečan koeficjent inteligencije od svih naroda. Znam da to pre nije bio slučaj, ali stvari se menjaju. Mila majko, ko sve prati sport i sa kim sve delim vazduh. Sesameeeeeeee, poklopi me!

Ja

pre 7 godina

Hahahahaha. Zasto tip place?
Pa tu su "najbolji" igraci svijeta. Veliki andy murray i nocko djokovic. Pa valjda je to dovoljno da se sve karte prodaju? Ili je ipak dovoljno da je tu ROGER FEDERER pa mogu i ja ucestvovat, bice sve prodato! Aleeeeezzzzz Roger!

Danilo

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ako se šljaka smatra nelegitimnom i ako se izbriše rezultat sa Rafom i Noletom?
Moš' misliti, ima 36 godina a nema ni Rim, ni Monte Karlo, a i taj Rolan Garos nikada ne bi osvojio da Rafa i Nole nisu prethodno već u ranim kolima neobjašnjivo ispali.
Čim njih nema, Fedex caruje!

dado

pre 7 godina

Turnir koji je "veci" od bilo kojeg tenisaca ali za svaki slucaj da malo popljujem onoga koji bi mi donio jos vecu zaradu da se pojavi..lol

Mrki

pre 7 godina

Najveći svih vremena može da bira gde i kada će da igra.
On se prijavi samo na turnir koji može osvojiti. Na kraju godine će biti No1. Mali je Rim za velikog Rodžera.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Vidi šta je izmigoljilo iz rupa ovih f(p)ederovaca! Kako je vama bilo loše ovih 5 god. dok ga je Nole držao pod vodom! Ha, ha...sirotani.
Pa naravno da nijedan igrač nije veći od turnira. Borg je bio tenis, a ne ovaj Mirkin razmaženko.
IDEMO MOLE!!!

Genije

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ako se šljaka smatra nelegitimnom i ako se izbriše rezultat sa Rafom i Noletom? 
Moš' misliti, ima 36 godina a nema ni Rim, ni Monte Karlo, a i taj Rolan Garos nikada ne bi osvojio da Rafa i Nole nisu prethodno već u ranim kolima neobjašnjivo ispali. 
Čim njih nema, Fedex caruje!
(Danilo, 13. april 2017 16:49)

Rezultat sa Nadalom da, ali prednost u duelima sa Djokovicem je izgubio tek posle 34. godine...
Recimo za RG ni Djokovic ga ne bi osvojio da su mu tad bili malo bolji rivali ( Federer nije igrao, Nadal predao)...

Why always me?

pre 7 godina

Treba ga shvatiti nije mu lako jer evo 4 zadnja meca ga je pocistio Fedex pa uhvatila ga mala nervoza,direktor turnira a prica za koga navija profesionalizam na nivou bravo.Ajde Nole vrati se pa ga dokrajci tamo gde ja Fedex stao..

Srle

pre 7 godina

Veci je i od Rima i od tenisa, za razliku od Nola kojem se smeje citav svet.
(?, 13. april 2017 18:01)

Ti si toliko ogranicen da ne razumes ni sta treba da upises u polje "Vase ime". Ubedljivo su ti najgluplji komentari na svim vestima. Idi covece na drugu stranu nemoj se vise sramotiti, nije za tebe ni internet ni bilo kakva vrsta socijalne komunikacije. Smeje ti se bre cela Srbija na komentarima.
P.S. I nije Nola nego Noleta, al' dobro nepismenost i ide pod ruku sa manjkom inteligencije, logicno.

Sto se tice Federera, samo bih prokomentarisao da mu je ovo pravi potez, cuva se covek za najbitnije turnire ove godine a to su Wimbledon i US open. Ne moze telo da izdrzi vise tempo kao pre 5-10 godina, to je normalno.

Mix

pre 7 godina

Ma bre Federer je veci i vecniji i od samog Rima,a ne od tamo nekog turnira.Srbi ili te kuju u zvezde ili te valjaju po blatu,nema zlatne sredine.Nijedan teniser nikada nece biti veci od turnira,jer teniseri prolaze,a turniri ostaju.Mozda se za 10 godina pojavi klinac koji ce zaseniti i Federera i sve ostale koji su se ikada bavili ovom igrom.

root

pre 7 godina

To što Federer nije osvajao Rim,nije neki argument za neigranje,upravo suprotno,to bi sad trebalo da je motiv više za učestvovanje ali njegovi razlozi su sigurno druge prirode,odmor,za njemu važnije turnire.
Inače Rim je jedan od retkih turnira gde Đoković ima veliku podršku,verovatno veću od svih konkurenata iz svetskog vrha i tu će imati dobru priliku za odličan rezultat.

NS BOY

pre 7 godina

Ali ovo "Nolo", sa cime misle da podbadaju jednog takvog tenisera, pa onda napisu jos da mu se svet smeje, jeste ludost na ludostima. Odraz zajedljivosti. Bas ima dobro tupih ljudi....

Simpo

pre 7 godina

Koji je taj teniser Nolo koji spominju mali Žikica i još neki ,može li mi neko objasniti koji je taj teniser mi imamo jednog Srpskog Novaka Djokovića Noleta koji je car za sve i čije ime treba da se izgovara sa poštovanjem a oni koji su mu zavidni treba da ga zaobiđu u širokom luku a ne da ga prekrštavaju

Joc@

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Federeru je zabranjeno da igra u Rimu, Monte Karlu i ostalim turnirima na sljaci jer je neocekivano prisao "mladim nadama" Novaku i Mareju. Oni koji odlucuju o tenisu i koji su odlucili da ce od 2011 glavnu rec da vode Novak i Marej, kao naslednici Federera i Nadala, ne zele da dozvole da Federer tako brzo prestigne njihove pulene pa su mu zabranili da igra na sljaci. Isto vazi i za Kirgiosa koji odjednom otkazuje nastup u Monte Karlu da je bi slucajno pomrsio racune Novaku u njegovoj kuci. Sve je jasno, onome ko zeli da vidi istinu.

@

pre 7 godina

@rodjaolos
Bas suprotno. Samo je pitanje vremena kada ce nastupiti teza povreda Djokovica. Vec godinu dana vuce neku povredu, osusio se, dakle u pitanju je teska povreda i to je svima jasno. Uskoro ce objaviti povlacenje iz tenisa, naravno ponizavajuce. Hteo je da bude bolji od najboljeg, ali je moze. U eri u kojoj igra je tek treci po broju osvojenih titula, tek treci po broju osvojenih GS titula, tek drugi po broju nedelja na vrhu liste i u jos bezbroj kategorija. Ponizavajuce za nekog ko je hteo da bude medju najboljima. Sada je tesko povredjen, povreda i bolest od koje se osusio onako bice uzrok kraja jedne prosecne karijere.

Donekle poznavalac tenisa.

pre 7 godina

Istinu zbori Italijani! Protiv Nadal 2006 godine je igrao svih pet setova u finalu gde je tesno izgubio na kraju a posle toga 2015 je izgubio ubedljivo od Novaka sa 2 prema 0..Mislim da je mogao pokušat ove sezone kad je u ovakvom super izdanju a protivnici ne baš najbolji..

dominus

pre 7 godina

@ Joc@

Dobar si ti prognozer :)
Kao onomad za IW. Ma namešteno sve. Zamisli da su Federeru "zabranili" igrati u MC i Rimu, jer su to Đovakove kuće (doduše, rezident je u Monaku). Odakle samo kupiš te informacije :)

RF

pre 7 godina

Mali je Rim za Velikog i mocnog RF, London je njegova glavna stanica ili ti centralni teren W, Rodzer ce da baci sve karte na to, bice mu vrlo tesko jer ima igru ima sve , i mozda ne na papiru ali relano gledano prvi favorit za titulu, sa onako agresivnom igrom i onakvim bekendom, tesko da ce neko moci da se brani.

rodjaolos

pre 7 godina

Federer ce se fizicki raspasti vrlo brzo. Zato sad i ne igra. Odmara ali teska povreda i kraj karijere su samo pitanje trenutka - a sve kao posledica njegove arogancije i pohlepe da bude najbolji, sto realno - NIJE! Prvi tezi mec u 4 ili 5 setova protiv Noleta ili Marija i rodja je istorija. Sledi mu teska povreda kolena, skocnog zgloba, lakta, ramena ili ledja - i KRAJ. Kao i uvek u njegovoj supersrecnoj karijeri iskoristio je sve prilike da osvoji najvece turnire dok nije imao konkurenciju. I RG je bedno osvojio a da nikada nije pobedio Nadala na pariskoj sljaci. I ova zadnja tri turnira je osvojio jer nije niti igrao sa No1etom ili Marijem, a Nadal je odavno pao zbog potrosenosti tela i stalnih povreda.

A onda samo moze da sedi u Bazelu i place tj. jeca od boli i neverice dok gleda kako ga i No1e i Rafa prestizu u svim rekordima. Jer REALNO Federer nije najbolji ni u eri u kojoj igra kada su i No1e i Rafa bolji od njega. Npr. No1e je bolji u medjusobnim pobedama, u sveukupnim pobedama na GS turnirima, u finalima GS turnira (3:1) i ko zna u cemu sve jos.

Danijel

pre 7 godina

kakva niska izjava.. i to prema kome..
mora da mu se divi..a i ljubomoran je pogotovo ako navija za nadala a znamo sta je fedex ove godine uradio nadalu..

pretpostavka

pre 7 godina

Koliko bi ovdje bilo komentara i to naravno onih ostrašćenih, kada bi Federer na opšte iznenađenje osvojio RG,ne mogu ni u snu da zamislim.Ko zna,možda se ovog puta snovi i ostvare...

Igor Pg

pre 7 godina

Rece covjek navijac Nadala, direktor turnira u Rimu i bi popljuvan od strane naroda Rima. Federer je ikona, on je obozavan od strane publike na svim turnirima svijeta, pa tako i od Rimljana. Pronadjite na netu epska finala izmedju njega i Nadala (koji je najveci sampion u istoriji Rima) pa cete vidjeti kako 95% publike fanaticno navija za Rodzera. Isto tako je bilo i protiv Novaka u polufinalu prije cetiri, pet godina i protiv svakog drugog na svakom terenu ove planete. I onda direktor turnira mnogo bitan lik nesto kaze..

Danilo

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ako se šljaka smatra nelegitimnom i ako se izbriše rezultat sa Rafom i Noletom?
Moš' misliti, ima 36 godina a nema ni Rim, ni Monte Karlo, a i taj Rolan Garos nikada ne bi osvojio da Rafa i Nole nisu prethodno već u ranim kolima neobjašnjivo ispali.
Čim njih nema, Fedex caruje!

rodjaolos

pre 7 godina

Federer ce se fizicki raspasti vrlo brzo. Zato sad i ne igra. Odmara ali teska povreda i kraj karijere su samo pitanje trenutka - a sve kao posledica njegove arogancije i pohlepe da bude najbolji, sto realno - NIJE! Prvi tezi mec u 4 ili 5 setova protiv Noleta ili Marija i rodja je istorija. Sledi mu teska povreda kolena, skocnog zgloba, lakta, ramena ili ledja - i KRAJ. Kao i uvek u njegovoj supersrecnoj karijeri iskoristio je sve prilike da osvoji najvece turnire dok nije imao konkurenciju. I RG je bedno osvojio a da nikada nije pobedio Nadala na pariskoj sljaci. I ova zadnja tri turnira je osvojio jer nije niti igrao sa No1etom ili Marijem, a Nadal je odavno pao zbog potrosenosti tela i stalnih povreda.

A onda samo moze da sedi u Bazelu i place tj. jeca od boli i neverice dok gleda kako ga i No1e i Rafa prestizu u svim rekordima. Jer REALNO Federer nije najbolji ni u eri u kojoj igra kada su i No1e i Rafa bolji od njega. Npr. No1e je bolji u medjusobnim pobedama, u sveukupnim pobedama na GS turnirima, u finalima GS turnira (3:1) i ko zna u cemu sve jos.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Vidi šta je izmigoljilo iz rupa ovih f(p)ederovaca! Kako je vama bilo loše ovih 5 god. dok ga je Nole držao pod vodom! Ha, ha...sirotani.
Pa naravno da nijedan igrač nije veći od turnira. Borg je bio tenis, a ne ovaj Mirkin razmaženko.
IDEMO MOLE!!!

П.ф.к.ц.г

pre 7 godina

Истина..И никад ге неће освојити , једино ће новак комплетирати мастерсе !

Ja

pre 7 godina

Hahahahaha. Zasto tip place?
Pa tu su "najbolji" igraci svijeta. Veliki andy murray i nocko djokovic. Pa valjda je to dovoljno da se sve karte prodaju? Ili je ipak dovoljno da je tu ROGER FEDERER pa mogu i ja ucestvovat, bice sve prodato! Aleeeeezzzzz Roger!

Big Ron

pre 7 godina

Fan Nadala.. Izgleda mu tesko padaju ove cetiri vezane pobede Federera nad Rafom :)
Federer je TENIS !! FEDERER JE VECI OD BILO KOG TURNIRA I SAM MOZE DA BIRA STA IGRA, A STA NE :)

@

pre 7 godina

@rodjaolos
Bas suprotno. Samo je pitanje vremena kada ce nastupiti teza povreda Djokovica. Vec godinu dana vuce neku povredu, osusio se, dakle u pitanju je teska povreda i to je svima jasno. Uskoro ce objaviti povlacenje iz tenisa, naravno ponizavajuce. Hteo je da bude bolji od najboljeg, ali je moze. U eri u kojoj igra je tek treci po broju osvojenih titula, tek treci po broju osvojenih GS titula, tek drugi po broju nedelja na vrhu liste i u jos bezbroj kategorija. Ponizavajuce za nekog ko je hteo da bude medju najboljima. Sada je tesko povredjen, povreda i bolest od koje se osusio onako bice uzrok kraja jedne prosecne karijere.

Mix

pre 7 godina

Ma bre Federer je veci i vecniji i od samog Rima,a ne od tamo nekog turnira.Srbi ili te kuju u zvezde ili te valjaju po blatu,nema zlatne sredine.Nijedan teniser nikada nece biti veci od turnira,jer teniseri prolaze,a turniri ostaju.Mozda se za 10 godina pojavi klinac koji ce zaseniti i Federera i sve ostale koji su se ikada bavili ovom igrom.

Joc@

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Federeru je zabranjeno da igra u Rimu, Monte Karlu i ostalim turnirima na sljaci jer je neocekivano prisao "mladim nadama" Novaku i Mareju. Oni koji odlucuju o tenisu i koji su odlucili da ce od 2011 glavnu rec da vode Novak i Marej, kao naslednici Federera i Nadala, ne zele da dozvole da Federer tako brzo prestigne njihove pulene pa su mu zabranili da igra na sljaci. Isto vazi i za Kirgiosa koji odjednom otkazuje nastup u Monte Karlu da je bi slucajno pomrsio racune Novaku u njegovoj kuci. Sve je jasno, onome ko zeli da vidi istinu.

Donekle poznavalac tenisa.

pre 7 godina

Istinu zbori Italijani! Protiv Nadal 2006 godine je igrao svih pet setova u finalu gde je tesno izgubio na kraju a posle toga 2015 je izgubio ubedljivo od Novaka sa 2 prema 0..Mislim da je mogao pokušat ove sezone kad je u ovakvom super izdanju a protivnici ne baš najbolji..

Sofi

pre 7 godina

A da nije vama gospodine Binagi malo krivo sto Federer nece igrati kod vas a znate da je on magnet za publiku i sponzore pa sada vi dajete odgovor i bolje od njega znate razlog ne igranja.Jako ne profesionalno od vas i smesno.

Mrki

pre 7 godina

Najveći svih vremena može da bira gde i kada će da igra.
On se prijavi samo na turnir koji može osvojiti. Na kraju godine će biti No1. Mali je Rim za velikog Rodžera.

Simpo

pre 7 godina

Koji je taj teniser Nolo koji spominju mali Žikica i još neki ,može li mi neko objasniti koji je taj teniser mi imamo jednog Srpskog Novaka Djokovića Noleta koji je car za sve i čije ime treba da se izgovara sa poštovanjem a oni koji su mu zavidni treba da ga zaobiđu u širokom luku a ne da ga prekrštavaju

stef

pre 7 godina

Nas Srbe treba istrebiti. Mislim da imamo najniži prosečan koeficjent inteligencije od svih naroda. Znam da to pre nije bio slučaj, ali stvari se menjaju. Mila majko, ko sve prati sport i sa kim sve delim vazduh. Sesameeeeeeee, poklopi me!

NS BOY

pre 7 godina

Ali ovo "Nolo", sa cime misle da podbadaju jednog takvog tenisera, pa onda napisu jos da mu se svet smeje, jeste ludost na ludostima. Odraz zajedljivosti. Bas ima dobro tupih ljudi....

Dragan

pre 7 godina

Zaista nema smisla tako govoriti o igracu koji sa 35 i dalje igra vrhunski tenis. Ne propusta Federer samo Rim nego i ostale turnire. Ljudsko telo ima limite. Tipican menadzer, bez trunke ljudskosti u sebi.

Genije

pre 7 godina

Jeste najveći u istoriji, ako se šljaka smatra nelegitimnom i ako se izbriše rezultat sa Rafom i Noletom? 
Moš' misliti, ima 36 godina a nema ni Rim, ni Monte Karlo, a i taj Rolan Garos nikada ne bi osvojio da Rafa i Nole nisu prethodno već u ranim kolima neobjašnjivo ispali. 
Čim njih nema, Fedex caruje!
(Danilo, 13. april 2017 16:49)

Rezultat sa Nadalom da, ali prednost u duelima sa Djokovicem je izgubio tek posle 34. godine...
Recimo za RG ni Djokovic ga ne bi osvojio da su mu tad bili malo bolji rivali ( Federer nije igrao, Nadal predao)...

Srle

pre 7 godina

Veci je i od Rima i od tenisa, za razliku od Nola kojem se smeje citav svet.
(?, 13. april 2017 18:01)

Ti si toliko ogranicen da ne razumes ni sta treba da upises u polje "Vase ime". Ubedljivo su ti najgluplji komentari na svim vestima. Idi covece na drugu stranu nemoj se vise sramotiti, nije za tebe ni internet ni bilo kakva vrsta socijalne komunikacije. Smeje ti se bre cela Srbija na komentarima.
P.S. I nije Nola nego Noleta, al' dobro nepismenost i ide pod ruku sa manjkom inteligencije, logicno.

Sto se tice Federera, samo bih prokomentarisao da mu je ovo pravi potez, cuva se covek za najbitnije turnire ove godine a to su Wimbledon i US open. Ne moze telo da izdrzi vise tempo kao pre 5-10 godina, to je normalno.

Amerikanac

pre 7 godina

Igra na viner više, udaranje u penjanju kad uvek znaš gde će loptica da odskoči je moderan, agresivan, i zanimljiv tenis. Bez povlačenja 3m iza linije i besomučnog prebacivanja pa ko duže izdrži. Zato je Federer sinonim za tenis. To kažem kao veliki navijač Đokovića.

pretpostavka

pre 7 godina

Koliko bi ovdje bilo komentara i to naravno onih ostrašćenih, kada bi Federer na opšte iznenađenje osvojio RG,ne mogu ni u snu da zamislim.Ko zna,možda se ovog puta snovi i ostvare...

Lule

pre 7 godina

Pa valjda Roger zna šta hoće da igra a šta neće. Šta, pošto je najbolji teniser na svetu, to znači da mora sve da igra? Nije, nego.

dado

pre 7 godina

Turnir koji je "veci" od bilo kojeg tenisaca ali za svaki slucaj da malo popljujem onoga koji bi mi donio jos vecu zaradu da se pojavi..lol

root

pre 7 godina

To što Federer nije osvajao Rim,nije neki argument za neigranje,upravo suprotno,to bi sad trebalo da je motiv više za učestvovanje ali njegovi razlozi su sigurno druge prirode,odmor,za njemu važnije turnire.
Inače Rim je jedan od retkih turnira gde Đoković ima veliku podršku,verovatno veću od svih konkurenata iz svetskog vrha i tu će imati dobru priliku za odličan rezultat.

Why always me?

pre 7 godina

Treba ga shvatiti nije mu lako jer evo 4 zadnja meca ga je pocistio Fedex pa uhvatila ga mala nervoza,direktor turnira a prica za koga navija profesionalizam na nivou bravo.Ajde Nole vrati se pa ga dokrajci tamo gde ja Fedex stao..

dominus

pre 7 godina

@ Joc@

Dobar si ti prognozer :)
Kao onomad za IW. Ma namešteno sve. Zamisli da su Federeru "zabranili" igrati u MC i Rimu, jer su to Đovakove kuće (doduše, rezident je u Monaku). Odakle samo kupiš te informacije :)

Danijel

pre 7 godina

kakva niska izjava.. i to prema kome..
mora da mu se divi..a i ljubomoran je pogotovo ako navija za nadala a znamo sta je fedex ove godine uradio nadalu..

RF

pre 7 godina

Mali je Rim za Velikog i mocnog RF, London je njegova glavna stanica ili ti centralni teren W, Rodzer ce da baci sve karte na to, bice mu vrlo tesko jer ima igru ima sve , i mozda ne na papiru ali relano gledano prvi favorit za titulu, sa onako agresivnom igrom i onakvim bekendom, tesko da ce neko moci da se brani.

Igor Pg

pre 7 godina

Rece covjek navijac Nadala, direktor turnira u Rimu i bi popljuvan od strane naroda Rima. Federer je ikona, on je obozavan od strane publike na svim turnirima svijeta, pa tako i od Rimljana. Pronadjite na netu epska finala izmedju njega i Nadala (koji je najveci sampion u istoriji Rima) pa cete vidjeti kako 95% publike fanaticno navija za Rodzera. Isto tako je bilo i protiv Novaka u polufinalu prije cetiri, pet godina i protiv svakog drugog na svakom terenu ove planete. I onda direktor turnira mnogo bitan lik nesto kaze..