Nedelja, 09.04.2017.

16:45

Savićević: Mogli smo da igramo finale SP

Predsednik FSCG Dejan Savićević dobio je još jedno priznanje u nizu članstvom u Savet FIFA, međutim i dalje ima neostvarenih želja i pored bogate karijere.

Izvor:

Saviæeviæ: Mogli smo da igramo finale SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

рајко

pre 7 godina

ма дејо је супер али реално...нису могли играти финале. то је резервисано за јаке, тимове са традицијом

Igor Pg

pre 7 godina

Evo ja kao Crnogorac i Dejov sugradjanin, ali prije svega kao covjek koji obozava fudbal zelim da iskazem svoje misljenje. Po meni Piksi je najbolji jugoslovenski igrac u istoriji izmedju ostalog zbog njegovog uticaja u svijetu fudbala i postovanja koje su ostali fudbaleri imali prema njemu, jednostavno u staroj Jugi on je bio fudbalski bog. Za ove koji pominju ove hrvatske igrace koji su stvarno bili vrhunski, neka procitaju Bobanovu izjavu o tome ko je najbolji igrac sa kojim je igrao, a igrao je u mozda najvecoj konkurenciji svih vremena u svemocnom Milanu (ovim rijecima je rekao "igrao sam sam mnogim velikim fudbalerima ali najveci majstor od svih bio je genije Dejan Savicevic") Po meni Pele je bio najbolji golgeter u istoriji, Toti i Piksi nabolji tehnicari, Maradona najveci svih vremena, Mesi najbolji svih vremena, ali niko od njih i nikad niko drugi nece imati fudbalski vic, foru, fintu kakvu je imao Dejo. One varke koje je on radio sa svojim tijelom nisu normalne (kad se sjetim sto je radio mrcnom Efenbergu one dvije utakmice protiv Bajerna:) Uz Maradonu najveci prirodni talenat svih vremena (sto neko ranije rece, da nije bio onako landarav i da se makar malo ozbiljnije posvetio treningu, ko zna dje bi mu bio kraj)

D

pre 7 godina

Nikako. EX-yu nikada nije mogla ostvariti dobar rezultat zbog međusaveznih podjela i kvota a i pojediničnih ličnosti i mentaliteta. Ni 92' ne bi ništa napravila, niti zajedno 98. Mi smo uzeli broncu sa valu zajedništva, ponosa tih godina kojih danas nema pa je i Hrvatska danas kao EX-yu nekada. Duboko podijeljena, posvađana. Mafija uzima svoje, a navijače dijele na nojeve i one kojima "repka" ništa ne znači više, a imamo nikad bolje igrače.

Slobodni Klikeri

pre 7 godina

"Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!“
Recimo samo Holandija dva puta. A,bilo je tu jos po kojih pacera koji su nam uzeli skapl. Ali,realno, mogla je ta reprezentacija do polufinala ili finala 92. kada su izbaceni ili SP 1994. kada su Bugari bili senzacija i eventualno jos EP 1996 kada je Ceska bila finalista. Moglo je tu da se ugrabi jedno,mozda i dva polufinala,mozda i jedno finale. SP 1990. je uz vise srece i pameti moglo do polufinala,ali dalje od toga ne. Jer bi smo isli na Italiju u Italiji i tu od finala za nas nema nista. Mene i cudi da Zabari nisu izburgijali preko sudija da mi prodjemo u polufinale,a ne Argentina. Mozda su cenili da smo im mi tezi od Argentine.
Taj period od 1992-1998. mnoge evro tradicionalno jake reprezentacije su bile prilicno prosecne.FRA prosek. Nemacka onako. Engleska nista. Spanija prosek. Holandija prosek. Tako da su postojale sanse za nas,ali...
Inace,sve ovo je samo jedno veliko MOZDA,jer znajuci nas mentalitet tu bi bile teske svadje da li Pancev,Suker,Mijatovic ili Boksic. Da li Boban ili Dejo,da li Mihaijlovic ili Asanovic ili ne znam ko vise. U toj reprezentaciji jedino sigurno mesto bi imali Jarni,Prosinecki i Pikseta. Oko svega drugog bi bile rasprave i svadje. I naravno BEZ Osima. Tako da bi se ekipa raspala i doziveli bi fijasko kao na SP 1974. ili SP 1982. kada se oba puta pucalo na visoko,a oba puta kanal.

Millennium

pre 7 godina

Možda najbolja šansa propuštena u Italiji 90-te da se bar dođe do neka od prva tri mesta. Iako je bio onaj ubedljiv poraz od Nemačke, posle su bile dobre utakmice i one man šou Piksija protiv Španije i jedan od najlucidnijih golova u reprezentaciji kada čovek na petercu izlomi odbranu i golmana Španije i hladnokrvno tutne loptu u mrežu. Ali nesrećna penal završnica i pored omašenog penala Maradone.

Nocni vuk

pre 7 godina

Miha je to najbolje objasnio kad su ga pitali zasto tako vrhunski igraci iz tog perioda nisu uradili nista u reprezentaciji. Zato sto su bili zvezde i niko nije imao autoritet da ih natera da rade. Oni su zapoceli ovo manekenisanje koje vidimo i danas. Samo sto je bila ozbiljna razlika u kvalitetu onda i sad. Zato je Mihajlovic kao selektor izigravao onoliku strogocu oko himne itd. Znao je sta je nas glavni problem. Hrvati su 1998 odigrali onako zato sto su bili u nacionalnom zanosu posle osamostaljivanja, da su igrali za Jugoslaviju ne bi igrali tako garantujem.
Najbolja utakmica u kojoj se vidi sve ovo je ona protiv Slovenije na EP. Gubimo sa 3:0 i imamo igraca manje. E onda su poceli da igraju jer nisu zeleli da ih Slovenci ponize i dosli smo do 3:3 sa igracem manje.
Da niste dolazili da igrate za reprezentaciju kao turisti i da nije bilo sankcija verovatno bi palo bar neko finale. Ovako jedno veliko nista i pocetak sunovrata. Inace 90-ih da je ostala cela Jugoslavija imali bi bar po tri igraca na svakoj poziciji da ne mozes da izaberes koji je bolji.
A ovi sto se podsmevaju Djorovicu... braco mi takvog stopera nemamo zadnjih 15 godina svecom da ga trazimo, osim Vidica.

CZ

pre 7 godina

Veliki sam postovalac lika i dela Genija, ali da ga iskritikujem.
Da si dao gol sa 3m ispred nebranjenog gola umesto sto si prebacio ceo isti u Italiji 90 protiv Agentine sigurno bi igrali finale sa Svabama. Ovako politika je promenila pricu. Al ajde sad.

Realo

pre 7 godina

Ne može Crnogorac da ne pomene svog zemljaka. Od onakvih igrača, on se setio Brne. Pa taj danas ne bi igrao ni za Ludogorec, kakav je levak bio

Marko

pre 7 godina

Svi samo kritikuju....to je nasa Srbija, nasa Yugoslavija, nasa stvarnost. Svi smo protiv svega i protiv svakog, a ni za sta. Ovaj Dejo je LEGENDA evrope i nas, ko se u to "nas" prepozna. Uz sve sto je ovaj prostor doziveo, samo cu reci da cenim zalaganje i uspeh ove generacije sportista koji su postigli ogroman uspeh....iako to mnogi ne vide...

Lazine siroke

pre 7 godina

Ono sto su sanjali Mitić Bobek Sekularac Djajić Piksi ostvario je Savićević jedina mu je mana sto je bio CrnogoracPiksi je bio apsolutista u igri kojom se nije ni bavio kad se upredi sa Savićevićem

Gareth.Bale

pre 7 godina

Ja i dalje ne mogu vjerovati da Piksija sa stavlja u istu recenicu sa Modricem!Pa pogledajte samo trofeje i priznanja koje je Luka osvojio!Gledao sam i jednog i drugog.Nebo i zemlja...Strasno kakvih sve "znalaca" ima....

X=iks

pre 7 godina

Najbolji ex-yu igrac i tacka!
(Marko, 09. april 2017 21:04)poslije Sukera,Bobana,Mijatovica i Piksija da.
(Zigzag, 9. april 2017 21:38)

I posle Prosineckog, Susica, Dzajica, Sliskovica, a verovatno i nekolicine iz Helsinkija '52 (njih nisam gledao, osam par kratkih snimaka za filmske zurnale, pa ne mogu da prosudjujem). Ah, da... u onoj njegovoj Zvezdi i Belodedic je ispred njega (mada on ne spada u "ex-yu").

Sokol

pre 7 godina

Dragi moji,nitko se od navedenih ne moze mjeriti sa Lukom Modricem!!
(Gareth.Bale, 09. april 2017 22:46)

Trenutno najbolji vezni igrac
A ti dobiješ toliko minusa

Марко

pre 7 godina

Осим у Италији није имао храбрости да поменуте играче користи у већој мери. Пикси је једини био стандардан, а Савићевић, Просинечки и Панчев су играли мање од 30%. У наредној сезони су освојили Куп европских шампиона. Бокшић и Шукер нису ни улазили у игру.

Milan

pre 7 godina

Malo podsecanje, trening utakmice u Podgorici dok je Dejo igrao za Buducnost: Odmah na pocetku utakmice daju mu loptu, on predribla kompletnu protivnicku ekipu, da gol, a onda skine majcu, prebaci preko ramena i ode sa treninga.
Drugo podsecanje, utakmica protiv novinarske selekcije, kada je driblao Diku Stojanovica na gol liniji, 2-3 puta mu izmicao loptu iz ruku, pa kad se ovome zavrtelo uglavi gurnuo mu je iza ledja u mrezu. I sve vreme se smejao.

Dejan Savicevic = Genije.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Asanović, Prosinečki, Boksic, Boban, Suker...
(Divljan, 9. april 2017 21:10)

I bez Boksica - treci. E, to bi Boksic mogao da kaze - "sta bi bilo..."!

Tihomir

pre 7 godina

Realno gledano ne bi bio domet sa ekipom sr jugoslavije bas do trona tih godina hrv je imala bolju ekipu te dve reprezentacije skupljene u jednu bi bila strah i trepet na kraju hrv je 98 bila 3 na svetu sto je nemoguca misija

Otq7

pre 7 godina

Poznajem coveka koji ga zna od malena i koji je s njim u skolskim danima cesto igrao fudbal. Kaze da je on tako trcao da se svima cinilo da ce svakog trenutka da padne.I niko ne moze da ga zaustavi. I naravno ne padne on nego padne gol:)

krajisnik

pre 7 godina

evo sad imamo evropske i svjetske prvake(U19-U20).Imamo istoriju koja nas uci da treba dati sansu momcima,ne sa 27,28 godina,vec mnogo ranije.Medjutim,da li iko vjeruje da neko moze izbaciti ove starije koji ne zele da odu,a trener Muslin ce ubaciti 1,2 igraca da igraju zadnjih 5,10 minuta.Zar neko moze da kaze da Markovic treba da igra prije Zivkovica,a Luka Milivojevic prije Sergeja...a tu su prije svih jos Maksimovic,Gacinovic,Rajkovic,pa i Grujic kasnije kad pocne da igra u svom klubu

Finale 1994 1996 1998

pre 7 godina

Trener Ćiro Blazevic. Otprilike za prvaka SP 94-te 98.ili EP 96.tada bi bio zenit. 18 od 23 igraca otprilike .Ladic Kralj Mihajlovic Đukic Bilic Štimac Jarni Mirkovic Piksi Savicevic Boban Jugovic Prosinecki Asanovic Mijatovic Pančev Šuker Bokšic.Brazil iz 1994 nije nista bolji od ove ekipe.i naglasavam samo bi Ćiro to vodio dobro.Osim nikako

tako.nekako

pre 7 godina

Да, генерација је била сјајна, можда боља од оне из Чилеа '62.
Превасходно мислим на тим са играчима из свих екс Yu република:Бобан,Шукер,Бокшић,Јарни,Катанец,..
Али стварно ми није јасно шта је са тим фудбалерима да само они никада нису свој квалитет и талент претворили у нешто велико, неки одличан резултат.
Да ли је у питању лош ментални склоп или недостатак правог тренера- никад ми неће бити јасно.
(вељко, 09. april 2017 21:46)

Pa Boban,Suker i ostali hrvati su 98' igrali polufinale SP.Zar to nije veliko?
A i karijere su imali vrhunske,Real,Milan..
E sad,da se nije raspala Juga,da je ovo,da je ono,nikad saznati necemo.

Walter White

pre 7 godina

Reče baš čovek koji je bio najveći promoter tog balkanskog luzerskog mentaliteta.Kao igraču svaka mu čast verovatno jedan od većih talenata sa ovih prostora ali koliki god on genije bio toliko je ponekad znao i štete da nanese svojoj ekipi.Nekad su govorili Dejo će na jednoj utakmici uraditi ono sto niko ne može ni da zamisli a Mijatovic ce na svakoj samo dati gol.

gile

pre 7 godina

veljko,
igrati u nagoji i onakvom milanu...zemlja i vazduh...roberto badjo mu biti rezerva..
italijani dali nadimak genije.mislim da je sve receno...pozz

Kontras

pre 7 godina

Tesko je reci da li smo mogli do finala SP, ali da smo imali vrlo jak tim, imali smo. Pa na SP u Italiji 1990. smo igrali cetvrtfinale sa Argentinom. Piksi, Dejo, Jugovic, Mihajlovic, Mijatovic... bas jak tim tih 90ih.

Đorđe

pre 7 godina

Da je ovaj čovek imao radnu etiku i disciplinu, kao na primer Jugović, sada bi se raspravljalo između njega, Pelea i Maradone, ko je najbolji svih vremena.
Danas ne postoji igrač sa takvim driblingom. Tako je lomio čuvare, da nisu znali gde se nalaze. Grobar sam, ali po meni najbolji ex yu igrač koga sam gledao, iako mi je Mijat omiljeni.
A da bi smo imali tim za osvajanje SP da nije bilo raspada, to svakako. Međutim veliko je pitanje šta bi uradili obzirom na mentalitet. A uklopiti Deju, Mijata, Piksija, Bobana u jedan tim, deluje kao nemoguća misija. Svi svojeglavi, sujetni, veliko pitanje kako bi to izgledalo.
A znao je Deja da bude kontraproduktivan. Pomenuli ste promašaj protiv Argentine. Takođe je direktan krivac za ispadanje Zvezde od Sampdorije '92. Te hoću da igram, te neću, na kraju istrčao na teren i bio ubedljivo najgori.
Ali talenat i genijalnost koju je posedovao, malo igrača u čitavoj istoriji fudbala je imalo.

veljko

pre 7 godina

Gile,ne šalim se
Meni je Piksi,a Dejo odmah pored njega, naš najbolji fudbaler u istoriji,i jedan od najboljih uopšte,govorim za noviju istoriju,ono što sam pratio,76'godište sam,za Džajića i ostale ne mogu da kažem jel ih nisam gledao...

milan ns

pre 7 godina

ako ne znamo sami da ocenimo kakav je igrac...poslusajmo kako su ga zvali Talijani.... Genije....mislim da bi danima mogao gledati kako covek sa lakocom igra fudbal...tesko je porediti njega i piksija...obojica su svetske klase...dva razlicita fudbalera a oba dobra...sve zavisi kome se koji stil vise svidja...piksi nepogresiv..koristan..tacan pas...a dejo...leprsav...opusten...mudar...ne znam...

вељко

pre 7 godina

Да, генерација је била сјајна, можда боља од оне из Чилеа '62.
Превасходно мислим на тим са играчима из свих екс Yu република:Бобан,Шукер,Бокшић,Јарни,Катанец,..
Али стварно ми није јасно шта је са тим фудбалерима да само они никада нису свој квалитет и талент претворили у нешто велико, неки одличан резултат.
Да ли је у питању лош ментални склоп или недостатак правог тренера- никад ми неће бити јасно.

Dusan

pre 7 godina

Najbolji mediji najboljima. Dejo"genije" pa Djaja, svi ostali. Mnogo ce da uradi za fudbal kako za Crnogorski tako i za sve republike bivše Jugoslavije.

nesa somunger

pre 7 godina

ovo je najbolji fudbaler kojeg je balkan iznedrio. nacin na koji je on vukao loptu mi je uporediv samo sa mesijem.ne kazem da je bolji od mesija, ali to je taj suvi urodjeni talenant bez mnogo truda

Petar

pre 7 godina

Imali ste sansu 1998 da nas obradujete..ali lepo je Mihajlovic u autobiografiji objasnio da vam je ego bio veci od reprezentacije i da je svako vukao na svoju stranu..

Zoran Simic

pre 7 godina

Onih dana je bila jedna grupa Zvezdinih navijaca koji su dolazili na stadion samo da navijaju za Savicevica. To je bilo otprilike ovako, kada nije lopta kod njega, oni su vikali :"Daj Deji!!!" a kad dobije loptu, onda : "Nedaj nikom!!!"
Sigurno jedan od najboljih fudbalera na Balkanu svih vremena.

Nekontrolisano kretanje u više pravaca

pre 7 godina

Dejo je legenda fudbalske igre ali je kao igrač imao jednu manu, igrao je kad se njemu hoće, kad je on raspoložen, često je simulirao povrede, na SP smo svi očekivali velike stvari od njega i Mijatovića, Dejo nije ni igrao, Mijat je imao loš turnir i šansa za visoki plasman je propuštena. Nadam se da će Živković, SMS i Nemanja Maksimović imati više sreće i znanja!

sah 88

pre 7 godina

Ovde ljudi porede DEJA i Piksija?! Dejo prvak Evrope i sveta sa Zvezdom, Piksi nista. Dejo prvak Evrope i sveta sa Milanom ( najjaci tim na svetu tada a on starter ), Piksi u Japanu ( polu amaterska liga )?????!!!!!!!!!

Zadrigo

pre 7 godina

"Tvrdim da smo devedesetih godina mogli do finala evropskog ili svetskog prvenstva. Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!"

Niko, osim Holandije, Španije, a vala i pokojeg Azerbejdžana i njima sličnima zbog kojih se često niste ni kvalifikovali. Jedna od prednosti osamostaljenja naših jugozapadnih suseda je upravo u tome što ne moramo da slušamo njihova umišljena samohvalisanja po ceo dan. Neka ostane tako.

Jumko

pre 7 godina

Hahahahaha... Pa da '98. npr nismo otisli na Sp, i tada bi pricali da bi osvojili! Pa da 2006. nismo otisli u Nemacku, ista prica bi bila posle onih igara u kvalifikacijama. Tako da se manite tih nostalgicnih prica! Nikada nista ne bi osvojili, ovakav mentalitet, koji se na fudbalu najvise oslikava, to ne bi dozvolio!

nesa somunger

pre 7 godina

ovo je najbolji fudbaler kojeg je balkan iznedrio. nacin na koji je on vukao loptu mi je uporediv samo sa mesijem.ne kazem da je bolji od mesija, ali to je taj suvi urodjeni talenant bez mnogo truda

Zoran Simic

pre 7 godina

Onih dana je bila jedna grupa Zvezdinih navijaca koji su dolazili na stadion samo da navijaju za Savicevica. To je bilo otprilike ovako, kada nije lopta kod njega, oni su vikali :"Daj Deji!!!" a kad dobije loptu, onda : "Nedaj nikom!!!"
Sigurno jedan od najboljih fudbalera na Balkanu svih vremena.

Jumko

pre 7 godina

Hahahahaha... Pa da '98. npr nismo otisli na Sp, i tada bi pricali da bi osvojili! Pa da 2006. nismo otisli u Nemacku, ista prica bi bila posle onih igara u kvalifikacijama. Tako da se manite tih nostalgicnih prica! Nikada nista ne bi osvojili, ovakav mentalitet, koji se na fudbalu najvise oslikava, to ne bi dozvolio!

Otq7

pre 7 godina

Poznajem coveka koji ga zna od malena i koji je s njim u skolskim danima cesto igrao fudbal. Kaze da je on tako trcao da se svima cinilo da ce svakog trenutka da padne.I niko ne moze da ga zaustavi. I naravno ne padne on nego padne gol:)

Đorđe

pre 7 godina

Da je ovaj čovek imao radnu etiku i disciplinu, kao na primer Jugović, sada bi se raspravljalo između njega, Pelea i Maradone, ko je najbolji svih vremena.
Danas ne postoji igrač sa takvim driblingom. Tako je lomio čuvare, da nisu znali gde se nalaze. Grobar sam, ali po meni najbolji ex yu igrač koga sam gledao, iako mi je Mijat omiljeni.
A da bi smo imali tim za osvajanje SP da nije bilo raspada, to svakako. Međutim veliko je pitanje šta bi uradili obzirom na mentalitet. A uklopiti Deju, Mijata, Piksija, Bobana u jedan tim, deluje kao nemoguća misija. Svi svojeglavi, sujetni, veliko pitanje kako bi to izgledalo.
A znao je Deja da bude kontraproduktivan. Pomenuli ste promašaj protiv Argentine. Takođe je direktan krivac za ispadanje Zvezde od Sampdorije '92. Te hoću da igram, te neću, na kraju istrčao na teren i bio ubedljivo najgori.
Ali talenat i genijalnost koju je posedovao, malo igrača u čitavoj istoriji fudbala je imalo.

Petar

pre 7 godina

Imali ste sansu 1998 da nas obradujete..ali lepo je Mihajlovic u autobiografiji objasnio da vam je ego bio veci od reprezentacije i da je svako vukao na svoju stranu..

sah 88

pre 7 godina

Ovde ljudi porede DEJA i Piksija?! Dejo prvak Evrope i sveta sa Zvezdom, Piksi nista. Dejo prvak Evrope i sveta sa Milanom ( najjaci tim na svetu tada a on starter ), Piksi u Japanu ( polu amaterska liga )?????!!!!!!!!!

gile

pre 7 godina

veljko,
igrati u nagoji i onakvom milanu...zemlja i vazduh...roberto badjo mu biti rezerva..
italijani dali nadimak genije.mislim da je sve receno...pozz

Nekontrolisano kretanje u više pravaca

pre 7 godina

Dejo je legenda fudbalske igre ali je kao igrač imao jednu manu, igrao je kad se njemu hoće, kad je on raspoložen, često je simulirao povrede, na SP smo svi očekivali velike stvari od njega i Mijatovića, Dejo nije ni igrao, Mijat je imao loš turnir i šansa za visoki plasman je propuštena. Nadam se da će Živković, SMS i Nemanja Maksimović imati više sreće i znanja!

tako.nekako

pre 7 godina

Да, генерација је била сјајна, можда боља од оне из Чилеа '62.
Превасходно мислим на тим са играчима из свих екс Yu република:Бобан,Шукер,Бокшић,Јарни,Катанец,..
Али стварно ми није јасно шта је са тим фудбалерима да само они никада нису свој квалитет и талент претворили у нешто велико, неки одличан резултат.
Да ли је у питању лош ментални склоп или недостатак правог тренера- никад ми неће бити јасно.
(вељко, 09. april 2017 21:46)

Pa Boban,Suker i ostali hrvati su 98' igrali polufinale SP.Zar to nije veliko?
A i karijere su imali vrhunske,Real,Milan..
E sad,da se nije raspala Juga,da je ovo,da je ono,nikad saznati necemo.

Finale 1994 1996 1998

pre 7 godina

Trener Ćiro Blazevic. Otprilike za prvaka SP 94-te 98.ili EP 96.tada bi bio zenit. 18 od 23 igraca otprilike .Ladic Kralj Mihajlovic Đukic Bilic Štimac Jarni Mirkovic Piksi Savicevic Boban Jugovic Prosinecki Asanovic Mijatovic Pančev Šuker Bokšic.Brazil iz 1994 nije nista bolji od ove ekipe.i naglasavam samo bi Ćiro to vodio dobro.Osim nikako

veljko

pre 7 godina

Gile,ne šalim se
Meni je Piksi,a Dejo odmah pored njega, naš najbolji fudbaler u istoriji,i jedan od najboljih uopšte,govorim za noviju istoriju,ono što sam pratio,76'godište sam,za Džajića i ostale ne mogu da kažem jel ih nisam gledao...

milan ns

pre 7 godina

ako ne znamo sami da ocenimo kakav je igrac...poslusajmo kako su ga zvali Talijani.... Genije....mislim da bi danima mogao gledati kako covek sa lakocom igra fudbal...tesko je porediti njega i piksija...obojica su svetske klase...dva razlicita fudbalera a oba dobra...sve zavisi kome se koji stil vise svidja...piksi nepogresiv..koristan..tacan pas...a dejo...leprsav...opusten...mudar...ne znam...

Kontras

pre 7 godina

Tesko je reci da li smo mogli do finala SP, ali da smo imali vrlo jak tim, imali smo. Pa na SP u Italiji 1990. smo igrali cetvrtfinale sa Argentinom. Piksi, Dejo, Jugovic, Mihajlovic, Mijatovic... bas jak tim tih 90ih.

Nocni vuk

pre 7 godina

Miha je to najbolje objasnio kad su ga pitali zasto tako vrhunski igraci iz tog perioda nisu uradili nista u reprezentaciji. Zato sto su bili zvezde i niko nije imao autoritet da ih natera da rade. Oni su zapoceli ovo manekenisanje koje vidimo i danas. Samo sto je bila ozbiljna razlika u kvalitetu onda i sad. Zato je Mihajlovic kao selektor izigravao onoliku strogocu oko himne itd. Znao je sta je nas glavni problem. Hrvati su 1998 odigrali onako zato sto su bili u nacionalnom zanosu posle osamostaljivanja, da su igrali za Jugoslaviju ne bi igrali tako garantujem.
Najbolja utakmica u kojoj se vidi sve ovo je ona protiv Slovenije na EP. Gubimo sa 3:0 i imamo igraca manje. E onda su poceli da igraju jer nisu zeleli da ih Slovenci ponize i dosli smo do 3:3 sa igracem manje.
Da niste dolazili da igrate za reprezentaciju kao turisti i da nije bilo sankcija verovatno bi palo bar neko finale. Ovako jedno veliko nista i pocetak sunovrata. Inace 90-ih da je ostala cela Jugoslavija imali bi bar po tri igraca na svakoj poziciji da ne mozes da izaberes koji je bolji.
A ovi sto se podsmevaju Djorovicu... braco mi takvog stopera nemamo zadnjih 15 godina svecom da ga trazimo, osim Vidica.

Walter White

pre 7 godina

Reče baš čovek koji je bio najveći promoter tog balkanskog luzerskog mentaliteta.Kao igraču svaka mu čast verovatno jedan od većih talenata sa ovih prostora ali koliki god on genije bio toliko je ponekad znao i štete da nanese svojoj ekipi.Nekad su govorili Dejo će na jednoj utakmici uraditi ono sto niko ne može ni da zamisli a Mijatovic ce na svakoj samo dati gol.

Milan

pre 7 godina

Malo podsecanje, trening utakmice u Podgorici dok je Dejo igrao za Buducnost: Odmah na pocetku utakmice daju mu loptu, on predribla kompletnu protivnicku ekipu, da gol, a onda skine majcu, prebaci preko ramena i ode sa treninga.
Drugo podsecanje, utakmica protiv novinarske selekcije, kada je driblao Diku Stojanovica na gol liniji, 2-3 puta mu izmicao loptu iz ruku, pa kad se ovome zavrtelo uglavi gurnuo mu je iza ledja u mrezu. I sve vreme se smejao.

Dejan Savicevic = Genije.

Dusan

pre 7 godina

Najbolji mediji najboljima. Dejo"genije" pa Djaja, svi ostali. Mnogo ce da uradi za fudbal kako za Crnogorski tako i za sve republike bivše Jugoslavije.

вељко

pre 7 godina

Да, генерација је била сјајна, можда боља од оне из Чилеа '62.
Превасходно мислим на тим са играчима из свих екс Yu република:Бобан,Шукер,Бокшић,Јарни,Катанец,..
Али стварно ми није јасно шта је са тим фудбалерима да само они никада нису свој квалитет и талент претворили у нешто велико, неки одличан резултат.
Да ли је у питању лош ментални склоп или недостатак правог тренера- никад ми неће бити јасно.

Zadrigo

pre 7 godina

"Tvrdim da smo devedesetih godina mogli do finala evropskog ili svetskog prvenstva. Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!"

Niko, osim Holandije, Španije, a vala i pokojeg Azerbejdžana i njima sličnima zbog kojih se često niste ni kvalifikovali. Jedna od prednosti osamostaljenja naših jugozapadnih suseda je upravo u tome što ne moramo da slušamo njihova umišljena samohvalisanja po ceo dan. Neka ostane tako.

krajisnik

pre 7 godina

evo sad imamo evropske i svjetske prvake(U19-U20).Imamo istoriju koja nas uci da treba dati sansu momcima,ne sa 27,28 godina,vec mnogo ranije.Medjutim,da li iko vjeruje da neko moze izbaciti ove starije koji ne zele da odu,a trener Muslin ce ubaciti 1,2 igraca da igraju zadnjih 5,10 minuta.Zar neko moze da kaze da Markovic treba da igra prije Zivkovica,a Luka Milivojevic prije Sergeja...a tu su prije svih jos Maksimovic,Gacinovic,Rajkovic,pa i Grujic kasnije kad pocne da igra u svom klubu

Igor Pg

pre 7 godina

Evo ja kao Crnogorac i Dejov sugradjanin, ali prije svega kao covjek koji obozava fudbal zelim da iskazem svoje misljenje. Po meni Piksi je najbolji jugoslovenski igrac u istoriji izmedju ostalog zbog njegovog uticaja u svijetu fudbala i postovanja koje su ostali fudbaleri imali prema njemu, jednostavno u staroj Jugi on je bio fudbalski bog. Za ove koji pominju ove hrvatske igrace koji su stvarno bili vrhunski, neka procitaju Bobanovu izjavu o tome ko je najbolji igrac sa kojim je igrao, a igrao je u mozda najvecoj konkurenciji svih vremena u svemocnom Milanu (ovim rijecima je rekao "igrao sam sam mnogim velikim fudbalerima ali najveci majstor od svih bio je genije Dejan Savicevic") Po meni Pele je bio najbolji golgeter u istoriji, Toti i Piksi nabolji tehnicari, Maradona najveci svih vremena, Mesi najbolji svih vremena, ali niko od njih i nikad niko drugi nece imati fudbalski vic, foru, fintu kakvu je imao Dejo. One varke koje je on radio sa svojim tijelom nisu normalne (kad se sjetim sto je radio mrcnom Efenbergu one dvije utakmice protiv Bajerna:) Uz Maradonu najveci prirodni talenat svih vremena (sto neko ranije rece, da nije bio onako landarav i da se makar malo ozbiljnije posvetio treningu, ko zna dje bi mu bio kraj)

D

pre 7 godina

Nikako. EX-yu nikada nije mogla ostvariti dobar rezultat zbog međusaveznih podjela i kvota a i pojediničnih ličnosti i mentaliteta. Ni 92' ne bi ništa napravila, niti zajedno 98. Mi smo uzeli broncu sa valu zajedništva, ponosa tih godina kojih danas nema pa je i Hrvatska danas kao EX-yu nekada. Duboko podijeljena, posvađana. Mafija uzima svoje, a navijače dijele na nojeve i one kojima "repka" ništa ne znači više, a imamo nikad bolje igrače.

Realo

pre 7 godina

Ne može Crnogorac da ne pomene svog zemljaka. Od onakvih igrača, on se setio Brne. Pa taj danas ne bi igrao ni za Ludogorec, kakav je levak bio

CZ

pre 7 godina

Veliki sam postovalac lika i dela Genija, ali da ga iskritikujem.
Da si dao gol sa 3m ispred nebranjenog gola umesto sto si prebacio ceo isti u Italiji 90 protiv Agentine sigurno bi igrali finale sa Svabama. Ovako politika je promenila pricu. Al ajde sad.

Марко

pre 7 godina

Осим у Италији није имао храбрости да поменуте играче користи у већој мери. Пикси је једини био стандардан, а Савићевић, Просинечки и Панчев су играли мање од 30%. У наредној сезони су освојили Куп европских шампиона. Бокшић и Шукер нису ни улазили у игру.

Tihomir

pre 7 godina

Realno gledano ne bi bio domet sa ekipom sr jugoslavije bas do trona tih godina hrv je imala bolju ekipu te dve reprezentacije skupljene u jednu bi bila strah i trepet na kraju hrv je 98 bila 3 na svetu sto je nemoguca misija

Millennium

pre 7 godina

Možda najbolja šansa propuštena u Italiji 90-te da se bar dođe do neka od prva tri mesta. Iako je bio onaj ubedljiv poraz od Nemačke, posle su bile dobre utakmice i one man šou Piksija protiv Španije i jedan od najlucidnijih golova u reprezentaciji kada čovek na petercu izlomi odbranu i golmana Španije i hladnokrvno tutne loptu u mrežu. Ali nesrećna penal završnica i pored omašenog penala Maradone.

Slobodni Klikeri

pre 7 godina

"Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!“
Recimo samo Holandija dva puta. A,bilo je tu jos po kojih pacera koji su nam uzeli skapl. Ali,realno, mogla je ta reprezentacija do polufinala ili finala 92. kada su izbaceni ili SP 1994. kada su Bugari bili senzacija i eventualno jos EP 1996 kada je Ceska bila finalista. Moglo je tu da se ugrabi jedno,mozda i dva polufinala,mozda i jedno finale. SP 1990. je uz vise srece i pameti moglo do polufinala,ali dalje od toga ne. Jer bi smo isli na Italiju u Italiji i tu od finala za nas nema nista. Mene i cudi da Zabari nisu izburgijali preko sudija da mi prodjemo u polufinale,a ne Argentina. Mozda su cenili da smo im mi tezi od Argentine.
Taj period od 1992-1998. mnoge evro tradicionalno jake reprezentacije su bile prilicno prosecne.FRA prosek. Nemacka onako. Engleska nista. Spanija prosek. Holandija prosek. Tako da su postojale sanse za nas,ali...
Inace,sve ovo je samo jedno veliko MOZDA,jer znajuci nas mentalitet tu bi bile teske svadje da li Pancev,Suker,Mijatovic ili Boksic. Da li Boban ili Dejo,da li Mihaijlovic ili Asanovic ili ne znam ko vise. U toj reprezentaciji jedino sigurno mesto bi imali Jarni,Prosinecki i Pikseta. Oko svega drugog bi bile rasprave i svadje. I naravno BEZ Osima. Tako da bi se ekipa raspala i doziveli bi fijasko kao na SP 1974. ili SP 1982. kada se oba puta pucalo na visoko,a oba puta kanal.

Marko

pre 7 godina

Svi samo kritikuju....to je nasa Srbija, nasa Yugoslavija, nasa stvarnost. Svi smo protiv svega i protiv svakog, a ni za sta. Ovaj Dejo je LEGENDA evrope i nas, ko se u to "nas" prepozna. Uz sve sto je ovaj prostor doziveo, samo cu reci da cenim zalaganje i uspeh ove generacije sportista koji su postigli ogroman uspeh....iako to mnogi ne vide...

Sokol

pre 7 godina

Dragi moji,nitko se od navedenih ne moze mjeriti sa Lukom Modricem!!
(Gareth.Bale, 09. april 2017 22:46)

Trenutno najbolji vezni igrac
A ti dobiješ toliko minusa

X=iks

pre 7 godina

Najbolji ex-yu igrac i tacka!
(Marko, 09. april 2017 21:04)poslije Sukera,Bobana,Mijatovica i Piksija da.
(Zigzag, 9. april 2017 21:38)

I posle Prosineckog, Susica, Dzajica, Sliskovica, a verovatno i nekolicine iz Helsinkija '52 (njih nisam gledao, osam par kratkih snimaka za filmske zurnale, pa ne mogu da prosudjujem). Ah, da... u onoj njegovoj Zvezdi i Belodedic je ispred njega (mada on ne spada u "ex-yu").

Lazine siroke

pre 7 godina

Ono sto su sanjali Mitić Bobek Sekularac Djajić Piksi ostvario je Savićević jedina mu je mana sto je bio CrnogoracPiksi je bio apsolutista u igri kojom se nije ni bavio kad se upredi sa Savićevićem

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Asanović, Prosinečki, Boksic, Boban, Suker...
(Divljan, 9. april 2017 21:10)

I bez Boksica - treci. E, to bi Boksic mogao da kaze - "sta bi bilo..."!

Gareth.Bale

pre 7 godina

Ja i dalje ne mogu vjerovati da Piksija sa stavlja u istu recenicu sa Modricem!Pa pogledajte samo trofeje i priznanja koje je Luka osvojio!Gledao sam i jednog i drugog.Nebo i zemlja...Strasno kakvih sve "znalaca" ima....

рајко

pre 7 godina

ма дејо је супер али реално...нису могли играти финале. то је резервисано за јаке, тимове са традицијом

sah 88

pre 7 godina

Ovde ljudi porede DEJA i Piksija?! Dejo prvak Evrope i sveta sa Zvezdom, Piksi nista. Dejo prvak Evrope i sveta sa Milanom ( najjaci tim na svetu tada a on starter ), Piksi u Japanu ( polu amaterska liga )?????!!!!!!!!!

Zadrigo

pre 7 godina

"Tvrdim da smo devedesetih godina mogli do finala evropskog ili svetskog prvenstva. Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!"

Niko, osim Holandije, Španije, a vala i pokojeg Azerbejdžana i njima sličnima zbog kojih se često niste ni kvalifikovali. Jedna od prednosti osamostaljenja naših jugozapadnih suseda je upravo u tome što ne moramo da slušamo njihova umišljena samohvalisanja po ceo dan. Neka ostane tako.

Gareth.Bale

pre 7 godina

Ja i dalje ne mogu vjerovati da Piksija sa stavlja u istu recenicu sa Modricem!Pa pogledajte samo trofeje i priznanja koje je Luka osvojio!Gledao sam i jednog i drugog.Nebo i zemlja...Strasno kakvih sve "znalaca" ima....

Sokol

pre 7 godina

Dragi moji,nitko se od navedenih ne moze mjeriti sa Lukom Modricem!!
(Gareth.Bale, 09. april 2017 22:46)

Trenutno najbolji vezni igrac
A ti dobiješ toliko minusa

Jumko

pre 7 godina

Hahahahaha... Pa da '98. npr nismo otisli na Sp, i tada bi pricali da bi osvojili! Pa da 2006. nismo otisli u Nemacku, ista prica bi bila posle onih igara u kvalifikacijama. Tako da se manite tih nostalgicnih prica! Nikada nista ne bi osvojili, ovakav mentalitet, koji se na fudbalu najvise oslikava, to ne bi dozvolio!

Tihomir

pre 7 godina

Realno gledano ne bi bio domet sa ekipom sr jugoslavije bas do trona tih godina hrv je imala bolju ekipu te dve reprezentacije skupljene u jednu bi bila strah i trepet na kraju hrv je 98 bila 3 na svetu sto je nemoguca misija

nesa somunger

pre 7 godina

ovo je najbolji fudbaler kojeg je balkan iznedrio. nacin na koji je on vukao loptu mi je uporediv samo sa mesijem.ne kazem da je bolji od mesija, ali to je taj suvi urodjeni talenant bez mnogo truda

X=iks

pre 7 godina

Najbolji ex-yu igrac i tacka!
(Marko, 09. april 2017 21:04)poslije Sukera,Bobana,Mijatovica i Piksija da.
(Zigzag, 9. april 2017 21:38)

I posle Prosineckog, Susica, Dzajica, Sliskovica, a verovatno i nekolicine iz Helsinkija '52 (njih nisam gledao, osam par kratkih snimaka za filmske zurnale, pa ne mogu da prosudjujem). Ah, da... u onoj njegovoj Zvezdi i Belodedic je ispred njega (mada on ne spada u "ex-yu").

Dusan

pre 7 godina

Najbolji mediji najboljima. Dejo"genije" pa Djaja, svi ostali. Mnogo ce da uradi za fudbal kako za Crnogorski tako i za sve republike bivše Jugoslavije.

Slobodni Klikeri

pre 7 godina

"Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!“
Recimo samo Holandija dva puta. A,bilo je tu jos po kojih pacera koji su nam uzeli skapl. Ali,realno, mogla je ta reprezentacija do polufinala ili finala 92. kada su izbaceni ili SP 1994. kada su Bugari bili senzacija i eventualno jos EP 1996 kada je Ceska bila finalista. Moglo je tu da se ugrabi jedno,mozda i dva polufinala,mozda i jedno finale. SP 1990. je uz vise srece i pameti moglo do polufinala,ali dalje od toga ne. Jer bi smo isli na Italiju u Italiji i tu od finala za nas nema nista. Mene i cudi da Zabari nisu izburgijali preko sudija da mi prodjemo u polufinale,a ne Argentina. Mozda su cenili da smo im mi tezi od Argentine.
Taj period od 1992-1998. mnoge evro tradicionalno jake reprezentacije su bile prilicno prosecne.FRA prosek. Nemacka onako. Engleska nista. Spanija prosek. Holandija prosek. Tako da su postojale sanse za nas,ali...
Inace,sve ovo je samo jedno veliko MOZDA,jer znajuci nas mentalitet tu bi bile teske svadje da li Pancev,Suker,Mijatovic ili Boksic. Da li Boban ili Dejo,da li Mihaijlovic ili Asanovic ili ne znam ko vise. U toj reprezentaciji jedino sigurno mesto bi imali Jarni,Prosinecki i Pikseta. Oko svega drugog bi bile rasprave i svadje. I naravno BEZ Osima. Tako da bi se ekipa raspala i doziveli bi fijasko kao na SP 1974. ili SP 1982. kada se oba puta pucalo na visoko,a oba puta kanal.

Walter White

pre 7 godina

Reče baš čovek koji je bio najveći promoter tog balkanskog luzerskog mentaliteta.Kao igraču svaka mu čast verovatno jedan od većih talenata sa ovih prostora ali koliki god on genije bio toliko je ponekad znao i štete da nanese svojoj ekipi.Nekad su govorili Dejo će na jednoj utakmici uraditi ono sto niko ne može ni da zamisli a Mijatovic ce na svakoj samo dati gol.

gile

pre 7 godina

veljko,
igrati u nagoji i onakvom milanu...zemlja i vazduh...roberto badjo mu biti rezerva..
italijani dali nadimak genije.mislim da je sve receno...pozz

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Asanović, Prosinečki, Boksic, Boban, Suker...
(Divljan, 9. april 2017 21:10)

I bez Boksica - treci. E, to bi Boksic mogao da kaze - "sta bi bilo..."!

Lazine siroke

pre 7 godina

Ono sto su sanjali Mitić Bobek Sekularac Djajić Piksi ostvario je Savićević jedina mu je mana sto je bio CrnogoracPiksi je bio apsolutista u igri kojom se nije ni bavio kad se upredi sa Savićevićem

tako.nekako

pre 7 godina

Да, генерација је била сјајна, можда боља од оне из Чилеа '62.
Превасходно мислим на тим са играчима из свих екс Yu република:Бобан,Шукер,Бокшић,Јарни,Катанец,..
Али стварно ми није јасно шта је са тим фудбалерима да само они никада нису свој квалитет и талент претворили у нешто велико, неки одличан резултат.
Да ли је у питању лош ментални склоп или недостатак правог тренера- никад ми неће бити јасно.
(вељко, 09. april 2017 21:46)

Pa Boban,Suker i ostali hrvati su 98' igrali polufinale SP.Zar to nije veliko?
A i karijere su imali vrhunske,Real,Milan..
E sad,da se nije raspala Juga,da je ovo,da je ono,nikad saznati necemo.

Realo

pre 7 godina

Ne može Crnogorac da ne pomene svog zemljaka. Od onakvih igrača, on se setio Brne. Pa taj danas ne bi igrao ni za Ludogorec, kakav je levak bio

Finale 1994 1996 1998

pre 7 godina

Trener Ćiro Blazevic. Otprilike za prvaka SP 94-te 98.ili EP 96.tada bi bio zenit. 18 od 23 igraca otprilike .Ladic Kralj Mihajlovic Đukic Bilic Štimac Jarni Mirkovic Piksi Savicevic Boban Jugovic Prosinecki Asanovic Mijatovic Pančev Šuker Bokšic.Brazil iz 1994 nije nista bolji od ove ekipe.i naglasavam samo bi Ćiro to vodio dobro.Osim nikako

Nekontrolisano kretanje u više pravaca

pre 7 godina

Dejo je legenda fudbalske igre ali je kao igrač imao jednu manu, igrao je kad se njemu hoće, kad je on raspoložen, često je simulirao povrede, na SP smo svi očekivali velike stvari od njega i Mijatovića, Dejo nije ni igrao, Mijat je imao loš turnir i šansa za visoki plasman je propuštena. Nadam se da će Živković, SMS i Nemanja Maksimović imati više sreće i znanja!

krajisnik

pre 7 godina

evo sad imamo evropske i svjetske prvake(U19-U20).Imamo istoriju koja nas uci da treba dati sansu momcima,ne sa 27,28 godina,vec mnogo ranije.Medjutim,da li iko vjeruje da neko moze izbaciti ove starije koji ne zele da odu,a trener Muslin ce ubaciti 1,2 igraca da igraju zadnjih 5,10 minuta.Zar neko moze da kaze da Markovic treba da igra prije Zivkovica,a Luka Milivojevic prije Sergeja...a tu su prije svih jos Maksimovic,Gacinovic,Rajkovic,pa i Grujic kasnije kad pocne da igra u svom klubu

Zoran Simic

pre 7 godina

Onih dana je bila jedna grupa Zvezdinih navijaca koji su dolazili na stadion samo da navijaju za Savicevica. To je bilo otprilike ovako, kada nije lopta kod njega, oni su vikali :"Daj Deji!!!" a kad dobije loptu, onda : "Nedaj nikom!!!"
Sigurno jedan od najboljih fudbalera na Balkanu svih vremena.

вељко

pre 7 godina

Да, генерација је била сјајна, можда боља од оне из Чилеа '62.
Превасходно мислим на тим са играчима из свих екс Yu република:Бобан,Шукер,Бокшић,Јарни,Катанец,..
Али стварно ми није јасно шта је са тим фудбалерима да само они никада нису свој квалитет и талент претворили у нешто велико, неки одличан резултат.
Да ли је у питању лош ментални склоп или недостатак правог тренера- никад ми неће бити јасно.

veljko

pre 7 godina

Gile,ne šalim se
Meni je Piksi,a Dejo odmah pored njega, naš najbolji fudbaler u istoriji,i jedan od najboljih uopšte,govorim za noviju istoriju,ono što sam pratio,76'godište sam,za Džajića i ostale ne mogu da kažem jel ih nisam gledao...

Igor Pg

pre 7 godina

Evo ja kao Crnogorac i Dejov sugradjanin, ali prije svega kao covjek koji obozava fudbal zelim da iskazem svoje misljenje. Po meni Piksi je najbolji jugoslovenski igrac u istoriji izmedju ostalog zbog njegovog uticaja u svijetu fudbala i postovanja koje su ostali fudbaleri imali prema njemu, jednostavno u staroj Jugi on je bio fudbalski bog. Za ove koji pominju ove hrvatske igrace koji su stvarno bili vrhunski, neka procitaju Bobanovu izjavu o tome ko je najbolji igrac sa kojim je igrao, a igrao je u mozda najvecoj konkurenciji svih vremena u svemocnom Milanu (ovim rijecima je rekao "igrao sam sam mnogim velikim fudbalerima ali najveci majstor od svih bio je genije Dejan Savicevic") Po meni Pele je bio najbolji golgeter u istoriji, Toti i Piksi nabolji tehnicari, Maradona najveci svih vremena, Mesi najbolji svih vremena, ali niko od njih i nikad niko drugi nece imati fudbalski vic, foru, fintu kakvu je imao Dejo. One varke koje je on radio sa svojim tijelom nisu normalne (kad se sjetim sto je radio mrcnom Efenbergu one dvije utakmice protiv Bajerna:) Uz Maradonu najveci prirodni talenat svih vremena (sto neko ranije rece, da nije bio onako landarav i da se makar malo ozbiljnije posvetio treningu, ko zna dje bi mu bio kraj)

Đorđe

pre 7 godina

Da je ovaj čovek imao radnu etiku i disciplinu, kao na primer Jugović, sada bi se raspravljalo između njega, Pelea i Maradone, ko je najbolji svih vremena.
Danas ne postoji igrač sa takvim driblingom. Tako je lomio čuvare, da nisu znali gde se nalaze. Grobar sam, ali po meni najbolji ex yu igrač koga sam gledao, iako mi je Mijat omiljeni.
A da bi smo imali tim za osvajanje SP da nije bilo raspada, to svakako. Međutim veliko je pitanje šta bi uradili obzirom na mentalitet. A uklopiti Deju, Mijata, Piksija, Bobana u jedan tim, deluje kao nemoguća misija. Svi svojeglavi, sujetni, veliko pitanje kako bi to izgledalo.
A znao je Deja da bude kontraproduktivan. Pomenuli ste promašaj protiv Argentine. Takođe je direktan krivac za ispadanje Zvezde od Sampdorije '92. Te hoću da igram, te neću, na kraju istrčao na teren i bio ubedljivo najgori.
Ali talenat i genijalnost koju je posedovao, malo igrača u čitavoj istoriji fudbala je imalo.

Milan

pre 7 godina

Malo podsecanje, trening utakmice u Podgorici dok je Dejo igrao za Buducnost: Odmah na pocetku utakmice daju mu loptu, on predribla kompletnu protivnicku ekipu, da gol, a onda skine majcu, prebaci preko ramena i ode sa treninga.
Drugo podsecanje, utakmica protiv novinarske selekcije, kada je driblao Diku Stojanovica na gol liniji, 2-3 puta mu izmicao loptu iz ruku, pa kad se ovome zavrtelo uglavi gurnuo mu je iza ledja u mrezu. I sve vreme se smejao.

Dejan Savicevic = Genije.

рајко

pre 7 godina

ма дејо је супер али реално...нису могли играти финале. то је резервисано за јаке, тимове са традицијом

Petar

pre 7 godina

Imali ste sansu 1998 da nas obradujete..ali lepo je Mihajlovic u autobiografiji objasnio da vam je ego bio veci od reprezentacije i da je svako vukao na svoju stranu..

Марко

pre 7 godina

Осим у Италији није имао храбрости да поменуте играче користи у већој мери. Пикси је једини био стандардан, а Савићевић, Просинечки и Панчев су играли мање од 30%. У наредној сезони су освојили Куп европских шампиона. Бокшић и Шукер нису ни улазили у игру.

Otq7

pre 7 godina

Poznajem coveka koji ga zna od malena i koji je s njim u skolskim danima cesto igrao fudbal. Kaze da je on tako trcao da se svima cinilo da ce svakog trenutka da padne.I niko ne moze da ga zaustavi. I naravno ne padne on nego padne gol:)

milan ns

pre 7 godina

ako ne znamo sami da ocenimo kakav je igrac...poslusajmo kako su ga zvali Talijani.... Genije....mislim da bi danima mogao gledati kako covek sa lakocom igra fudbal...tesko je porediti njega i piksija...obojica su svetske klase...dva razlicita fudbalera a oba dobra...sve zavisi kome se koji stil vise svidja...piksi nepogresiv..koristan..tacan pas...a dejo...leprsav...opusten...mudar...ne znam...

Kontras

pre 7 godina

Tesko je reci da li smo mogli do finala SP, ali da smo imali vrlo jak tim, imali smo. Pa na SP u Italiji 1990. smo igrali cetvrtfinale sa Argentinom. Piksi, Dejo, Jugovic, Mihajlovic, Mijatovic... bas jak tim tih 90ih.

CZ

pre 7 godina

Veliki sam postovalac lika i dela Genija, ali da ga iskritikujem.
Da si dao gol sa 3m ispred nebranjenog gola umesto sto si prebacio ceo isti u Italiji 90 protiv Agentine sigurno bi igrali finale sa Svabama. Ovako politika je promenila pricu. Al ajde sad.

Nocni vuk

pre 7 godina

Miha je to najbolje objasnio kad su ga pitali zasto tako vrhunski igraci iz tog perioda nisu uradili nista u reprezentaciji. Zato sto su bili zvezde i niko nije imao autoritet da ih natera da rade. Oni su zapoceli ovo manekenisanje koje vidimo i danas. Samo sto je bila ozbiljna razlika u kvalitetu onda i sad. Zato je Mihajlovic kao selektor izigravao onoliku strogocu oko himne itd. Znao je sta je nas glavni problem. Hrvati su 1998 odigrali onako zato sto su bili u nacionalnom zanosu posle osamostaljivanja, da su igrali za Jugoslaviju ne bi igrali tako garantujem.
Najbolja utakmica u kojoj se vidi sve ovo je ona protiv Slovenije na EP. Gubimo sa 3:0 i imamo igraca manje. E onda su poceli da igraju jer nisu zeleli da ih Slovenci ponize i dosli smo do 3:3 sa igracem manje.
Da niste dolazili da igrate za reprezentaciju kao turisti i da nije bilo sankcija verovatno bi palo bar neko finale. Ovako jedno veliko nista i pocetak sunovrata. Inace 90-ih da je ostala cela Jugoslavija imali bi bar po tri igraca na svakoj poziciji da ne mozes da izaberes koji je bolji.
A ovi sto se podsmevaju Djorovicu... braco mi takvog stopera nemamo zadnjih 15 godina svecom da ga trazimo, osim Vidica.

Marko

pre 7 godina

Svi samo kritikuju....to je nasa Srbija, nasa Yugoslavija, nasa stvarnost. Svi smo protiv svega i protiv svakog, a ni za sta. Ovaj Dejo je LEGENDA evrope i nas, ko se u to "nas" prepozna. Uz sve sto je ovaj prostor doziveo, samo cu reci da cenim zalaganje i uspeh ove generacije sportista koji su postigli ogroman uspeh....iako to mnogi ne vide...

Millennium

pre 7 godina

Možda najbolja šansa propuštena u Italiji 90-te da se bar dođe do neka od prva tri mesta. Iako je bio onaj ubedljiv poraz od Nemačke, posle su bile dobre utakmice i one man šou Piksija protiv Španije i jedan od najlucidnijih golova u reprezentaciji kada čovek na petercu izlomi odbranu i golmana Španije i hladnokrvno tutne loptu u mrežu. Ali nesrećna penal završnica i pored omašenog penala Maradone.

D

pre 7 godina

Nikako. EX-yu nikada nije mogla ostvariti dobar rezultat zbog međusaveznih podjela i kvota a i pojediničnih ličnosti i mentaliteta. Ni 92' ne bi ništa napravila, niti zajedno 98. Mi smo uzeli broncu sa valu zajedništva, ponosa tih godina kojih danas nema pa je i Hrvatska danas kao EX-yu nekada. Duboko podijeljena, posvađana. Mafija uzima svoje, a navijače dijele na nojeve i one kojima "repka" ništa ne znači više, a imamo nikad bolje igrače.