Subota, 04.02.2017.

08:10

Jokić se vratio prvim tripl-dablom!

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio se na parket posle kratke pauze zbog povrede i odmah zabeležio prvi tripl-dabl u NBA karijeri.

Izvor: ÐN

Jokiæ se vratio prvim tripl-dablom! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

183 Komentari

Sortiraj po:

NS BOY

pre 7 godina

Prijatelji koje imam u Sjedinjenim Drzavama mi salju svakakve poruke. Uzivam radi naseg Jokare. Svi ga bas vole. Drago ga ne voli samo, Zuta tribina podrzava njegove zakljcuke. :-) lol Covece nikada nece biti ispred nas. Ubijamo ih na svim poljima.

Blueblueblue

pre 7 godina

Ne samo buducnost nase kosarke nego kosarke uopste, buducnost kosarke je petorka gde svaki igrac moze da igra svaku ulogu na terenu sto sa 21 godinom zivota vec pokazuje Jokic.

Dejan M...

pre 7 godina

Cim on igra u NBA koristi steroid i doping i zato se ovo ne vazi.
(baba tanga, 04. februar 2017 10:43)

zar ima steroid i doping za mozak?

urox

pre 7 godina

@koliko je poena postigao? i kakav mi je šut? ? ? 8-15 2-4 i 2-2... gde je tu 20 poena?

2/4 Za tri to ti je sest ,6/13 za dva (posto smo one trojke vec racunali),to ti je jos 12 ,2/2 bacanja koja ne ulaze u sut iz igre .
6+12+2=20 .... Vlado kralju,msm da je kriket sport koji treba da pratis ....

Oregonian

pre 7 godina

Po ovome što do sada pokazuje, Jokić ima potencijal da nadmaši sve evropske igrače u NBA uključujući Novickog i Gasola. Naravno nije još jer je tek u drugoj sezoni, ali ima potencijal. Zašto?! Zato što je višedimenzionalan igrač, osim poena i odličnog procenta šuta iz igre, odlično se gradi pod košem što rezultira velikim brojem skokova pogotovo u napadu, ima veliki broj asistencija za poziciju na kojoj igra i što posebno impresionira je što su te asistencije veoma atraktivne u stilu lucidnog plejmejkera. Nijedan evropski igrač u NBA nije imao sve ove elemente na tako visokom nivou kao što Jokić do sada pokazuje. Možda ne zakucava na monstruozan način, ali koji beli Evropljanin to radi? I pored toga je veoma atraktivan i interesantan za gledanje zbog već pomenutih asistencija i pregleda igre. I to sve sa nepunih 22 godine u timu koji ne spada u vrh NBA. Kada vidimo kako su igrali u tim godinama Novicki i Gasol koje u komentarima mnogi spominju da Jokić nikad neće dostići, bez preterivanja se može reći da je dalekoo bolji od njihovih drugih sezona u NBA.

antiDebil

pre 7 godina

Svaka cadt. Zaista izrasta u vanserijskog igraca. Igranje jednom rukom je patentirao ipak najveci igrac sa ovih prostora veliki Kresimir Cosic koji je inace napravio revoluciju u kosarci. Centar koji je igrao sve mjesta u ekipi od plejmejkera do centra. Steta sto je odbio da igra u NBA.
(Goran, 4. februar 2017 12:39)

Nije odbio da igra u nba, vec nije igrao zbog cinjenice da u tom slucaju ne bi mogao da igra za reprezentaciju Jugoslavije !!
Isto su uradili i Oskar Smit i Drazen Dalipagic koga je Boston hteo da dovede. Sada mozemo da se pitamo da li bi Bobi maskota da je rodjen 40 godina ranije izabrao nba pre reprezentacije ?!

dule

pre 7 godina

Bravo NIDZO majstore.Pre 5 godina Misko Raznatovic je rekao da ces biti nabolji evropski igrac u NBA.Covek izgleda zna znanje.Secam se da je u jednoj emisiji rekao da je tvoj potencijal van svih normi.To ces tek da dokazes samo da ti bog da zdravlja.

Skopje

pre 7 godina

Denver Nuggets forum :

- Malone said he didn't realize Nurkic wasn't on the bench for the entire half... he chilled in the locker room when they got in there... time to trade his immature ass

@ Seriously...can we just get the guy off the team? Just take a 2nd rounder and be done with it. Enough is enough.

@@ Malone also said he has to check w/ the medical staff about Nurkic.

http://nuggets.proboards.com/thread/17132/game-49-bucks-nuggets?page=13

Jokic ubio u pojam komsiju

Pedro.Paulinho

pre 7 godina

Da ne pametujem previse i iznosim svoje utike,isecak iz Denver posta koji sve govori...

"But here’s something also as indisputable as the 20 points, 13 rebounds and 11 assists Nikola Jokic contributed Friday, during a 121-117 victory against Milwaukee. The Nuggets are Jokic. He’s the man. Teammates love him, because Jokic is a budding star devoid of ego, and even better, he passes everybody the ball"

Ujmemeni

pre 7 godina

Brat Jokara, volim ga i pratim kao da je "naš". Najviše od svega jer je dečko skroman. Nema plesanja nakon ubačenog šuta, onog spuštanja u koljenima i spajanja palca i kažiprsta s tri ostala prsta u zraku kad se ubaci trojka, pa onog tupog pogleda u prazno kad se ubaci koš koji prelama utakmicu. Dečko lagano ima 11 asistencija na utakmici i sjeda na klupu kao da je završio trening. Sretno u nastavku karijere, odi na all-star, uzmi prsten jer ovo ništa nije slučajno. Pozdrav iz zegea.

saeKn

pre 7 godina

Auuu bravo!!! Naravno ovo je nesto ocekivano bilo je pitanje samo vremena ali dugo nismo imali NBA startera izgleda da mi mozemo biti samo najbolji ili nas nema nigde.

Goran

pre 7 godina

Svaka cadt. Zaista izrasta u vanserijskog igraca. Igranje jednom rukom je patentirao ipak najveci igrac sa ovih prostora veliki Kresimir Cosic koji je inace napravio revoluciju u kosarci. Centar koji je igrao sve mjesta u ekipi od plejmejkera do centra. Steta sto je odbio da igra u NBA.

CarloNS

pre 7 godina

za 1 poen 2/2, za 2 poena 8/15, za 3 poena 2/4. koliko se ja razumem u matematiku to je 24 poena
(zare, 4. februar 2017 09:50)

8 od 15 je ukupan šut iz igre, uključujući trojke.

Pa da

pre 7 godina

Strucnjaci, vredjate inteligenciju nekih ljudi pisanjem o Jokicu na Evrobasketu! Da li mislite da ce 21. godisnjaka da puste na to, po njima, totalno nebitno takmicenje!? Ajde da su Oi...
(Jumko, 04. februar 2017 08:51)

Kada tim u NBA ima zvezdu, ona odredjuje sta ce I kako ce, a ne taj klub

Memara

pre 7 godina

Gledam nocas i kad je Jokara bacio asistenciju na 75:55 za Denver, jedan od komentatora je bukvalno doziveo orgazam, ili je bar takve zvuke proizveo. Cestitke majstoru nasem na tripl-dabl ucinku i prijatan vam vikend dobri ljudi.

bolovala mlada Vinka

pre 7 godina

Nikakav nije igrac pravo je dobar za asiste al ne zna nista drugo 15 suteva uzeo pa tako svaki moze dati 20 poena?
(#AskTradeJusuf, 04. februar 2017 10:09)

Danas ti Dzumhur i Basic igraju,nacionalni praznik kod vas.

Срески Шпијун®

pre 7 godina

@Marko Stefanovic
Ја идем са сином првог марта да гледамо Николу против Милвокија у Милвокију. Ако си негде близу, јави се овде, пратићу коментаре пар дана на ову вест.

stevan

pre 7 godina

za 19 minuta u igri je bio na +10 poena +10 skokova i 9 asistenvija. Steta sto se malo duze cekalo na 10. asistenciju, kakav bi to stat bio da je napravio tripl dabl za 20 minuta...
svaka cast

akrobaza

pre 7 godina

Jokiću, nadam se da nećeš ispasti iz forme; komentatori umeju da budu ogorčene osobe kada ne ide, kao što umeju da pridodaju i nadljudske osobine kada ide.

Nolespi

pre 7 godina

Bratori moj. Ne volim sta bi bilo kad bi bilo postavke, ali da Jokic ima fizicke predispozicije npr.Lebrona bio bi najjaci centar ikada, makar Top 5.
Ili da se rodio u vreme igraca sa klikerima poput Olajdzuvona i Mutomboa. Stvoren za nadigravanje i igru mozgova.

Taj NBA nedostaje poprilicno.

petar-pfc

pre 7 godina

Najbolji komentar za igru Jokića koji sam pročitao "igra pod košem kao Gasol, šut kao Novicki i blentav pogled kao Dankan". Sve rečeno.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
(Novosadjanin., 04. februar 2017 08:23)

Uf druže, ti mora da si baš mlad. Pa samo Divac je ostvario 7-8 tripl dablova

Mekintajer

pre 7 godina

Bravo legendo,samo tako nastavi. Druga sezona a vec je najbolji igrac svoje ekipe,fenomenalno. Samo da ga povrede zaobidju i sugurno dobijamo novu legendu u NBA iz Srbijeee.....Medzik Jokiccc

Kio B.L.

pre 7 godina

E sad ce na ol star! Desice se presedan i pozvace ga naknadno jer su uvideli da je najbolji igrac u istoriji! Naravno posle Dzonsona i Teodosica!
(Jumko, 04. februar 2017 08:15)

ajde hrvat raspali odavde

cofi008

pre 7 godina

mozda bas zato sto im je jokic najbolji igrac nece hteti da mu brane da igra za reprezentaciju..da bi decko bio sto zadovoljniji prilikama u klubu kako bi sto duze ostao..to mogu da brane ovim drugima..ali pitanje da li smeju i njemu :)

Miki28

pre 7 godina

Kakav igrac, nije sto je nas ali je stvarno uzivanje gledati ga! Bravo Nikola, obradujes nas sa svakom tvojom dobrom partijom, samo tako nastavi

Profa

pre 7 godina

Za mlade centre koji gledaju ovo - obratiti paznju koliko puta Jokic spusta loptu ispod grudi kad je primi/uhvati. Okruglo - nula puta. Maestralno.

Sasa

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novosadjanin., 4. februar 2017 08:23

Vlade Divac ih je imao 8 u NBA karijeri, jednom su mu falile jos 3 ili 4 blokade za QuadrDouble.
Samo neka nastavi ovako, zelim mu da nadmasi Divca, nasu legendu koju neki pokusavaju da "obezvrede" jer je bio clan ekipe sa druge strane brda.
Divac je , zajedno sa Drazenom , Paspaljem,Radjom , Kukocem, sabonisom i Marculjonisom , sa vec "Amerikancem" Novickim utabao put nadolazecim igracima iz Evrope. njihov put je bio znatno tezi.

Jokicu sve najbolje i da postane nas najbolji kosarkas svih vremena.

"Dijagnosticar", Nis

depresivna bubašvaba

pre 7 godina

Spavaš li mirno Rasele Westbruče?

Šalim se malo, ali stvarno su mi nedostajale ovakve vesti ujutru, a ovakva vest posle pauze nije mogla biti bolja! Svaka čast Nikola, samo tako nastavi!

Zzbz

pre 7 godina

Meni deluje da se Jokic uopšte ne oznoji dok igra...on to sve lagano po vojvodjanski baca da je fascinantno.

Teško da napravi dva koraka....uhvati ili odmah kos iz mesta ili asistencija.

Tripl dabl je viseo u vazduhu neko vreme i super sto je došao do njega.


Nadam se da biti još bolji i da neće iz Denvera. Trener je dobar, ma šta ko pričao lepo ga je dozirao i polako ga uvodi u svet all stara.

somboled

pre 7 godina

Asistencija pleja, šut beka, kretanje krila i skok centra. Frajer ima sve. Poezija u pokretu. Olejdzuvone Hakime i Dankane Time, dobijate društvo.

M??

pre 7 godina

Cekaju se Jumko I Beljo da nam lepo objasne kako je Jokic osrednji kosarkas, kako TD nije nista posebno, kako Denver gubi sa njim a pobedjuje bez njega na terenu, uz naravno vec poznatu njihovu recenicu kako mi Srbi nemamo nikakvu srecu u nasim zivotima (sto bi oni voleli da bude) pa jedva cekamo da postavimo Jokica na tron I da mu se klanjamo ko kralju umesto Noleta.
Boze mili zamisli njihove mizerne zivote kad su u stanju pisati ovakve komentare

Dovla

pre 7 godina

Nidžo brate slatki koliko je bilo dosadno ovih dana bez tvojih bravura. Imao sam neki osećaj da će ovo da se dogodi (doduše da sam se kladio, verovatno ne bi bilo). Svaka čast, samo napred i da tražiš od Farida da te vodi na večeru.

Rade

pre 7 godina

Nikola Jokic:

-najbolji asistent medju centrim u NBA ligi
-najbolji igrac NBA tima sa realnim play off sansama u svojoj 22.godini
-centar genije u dobu fizikalaca centara gde je za mnoge nauciti sut sa slobodnog naucna fanfastika
-istinska zvezda u usponu
-buduci AllStar

xd

pre 7 godina

Brt ovo kao da gledas retrospektivu njegove karijere kada pogledas koliko samo prelepih asistencija je davao, ali ovo je sve bilo na jednoj utakmici! Uvek je lepo probuditi se uz ovakve vesti, ja bukvalno prvo uzimam telefon da vidim sta je ovaj momak uradio, kao kad klinci prvog januara trknu da vide sta je pod jelkom. :))

Stara kuka

pre 7 godina

Ljudi ovako,mi smo druga najuspesnija nacija u timskim sportovima na svetu(to je dokazala Olimpijada u Riju).Ok,dve od cetiri te medalje su bile dame ali bez obzira uvek smo u sportovima sa loptom bili u samom vrhu.A pogledajte i osvrnite se oko sebe,koliko nas malo ima,kakvi su nam uslovi,kako se radi...klinci u 80 % slučajeva idu na fudbal,bitno im je da imaju dresove Ronalda i Messia a to kako ce igrati,nebitno.Time je uspeh jos veći kada se zna odakle Jokara dolazi ali opet i sa druge strane ne,jer smo izuzetno talentovani.Koliko je samo Nikola napredovao.

blaža

pre 7 godina

Aaauuu kako igra ovo nije realno. Ubija sa svih strana, samo sipa.A nisam jos vidjao da neko jednom rukom hvata odbitke od kosa i to od sutra za tri poena.

Gvido

pre 7 godina

@novosadjanin, ako računaš Dragića da je sa ovih prostora - on je imao prvi TD još 2011 godine a uradio ih je još nekoliko posle toga...

Pa

pre 7 godina

Ovo vec ne moze da se nauci ,kako on prati igru je neverovatno .Pritom lep mekan sut ,a ovo sa jednom rukom kao vaterpolo loptu da drzi je sou ,mislim da ovi sto ga cuvaju misle da je opicen .Koliko ga samo gotive saigraci ,to mi je tek zanimljivo ,klinac a ostali gledaju sta ces ti da uradis.

Profesor BG

pre 7 godina

Jokic je jos jedan dokaz da smo najtalentovanija vaterpolo nacija. Gotovo sve asistencije i nekoliko koseva je realizovao jednom rukom pravom vaterpolo tehnikom. To su cak primetili i americki komentatori u toku prenosa ove utakmice isticuci to nekoliko puta. Svetska vaterpolo federacija bi trebala Jokica uzeti za zastitno lice jer je vise uradio na promociji ovog sporta od bilo kog vaterpoliste.

Zoro

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
(Novosadjanin., 04. februar 2017 08:23)

Mlad si pa ne znaš.
Divac je tamo negde sredinom 90-tih imao 10-tak TD.
Jednom protiv New Jersey Nets TD sa blokadama (imao ih 12), a malo falilo i kvadripl-dabl te večeri.
........

fabricka greska

pre 7 godina

Prva stvar koju svako drugo jutro uradim je da proverim sta je Jokic prethodne noci uradio, i on uvek nadje nacin da me odusevi i pozitivno iznenadi. Ovaj decko je fenomenalan, samo u ovom mecu nocas je imao barem 5-6 vrhunskih poteza. Kad vidim ove asistencije pomislim da li je to Teodosic ili ...?
Svaka cast decko, nastavi tako, samo napred!

Oxi

pre 7 godina

Najbolji koji je iz Evrope ikada dosao u NBA da igra kosarku, to je Nikola Jokic. Srbija je zasluzíla da joj se desi Jokic, ipak je to zemlja kolevka kosarke u Evropi, dok su Srbi narod koji je izrodio ubedljivo najvise vrhunskih evropskih kosarkasa, i to ne samo za svoju naciju...

zzz

pre 7 godina

Vise nije preterivanje reci da je Jokic pola tima, bez njega su za 2 klase slabiji. Vodili su nagetsi na poluvremenu i 16 razlike, ali je onda krenulo standardno ispucavanje (posebno Chandler). Jokic na poluvremnu 17p, 10sk, 6as ali posle nije ni obijalo loptu. U svakom slucaju, i pticama na grani je jasno da se Denver nece dokopati plej ofa ukoliko Nikola ne bude igrao 30+ minuta. Kako je to pre nakon meca rekao DiEj: 'He's a future hall of famer'. I da, Ako bude i priblizno ovako igrao do kraja sezone, 'ne gine' mu titula za igraca koji je najvise napredovao. (Antetekumpo je trenutno favorit za osvajanje te nagrade, ali..:) )

Хајдук

pre 7 godina

Јокић је геније! Каква лепршава игра, феноменално! Боља додавања има и од најбољих плејмејкера! :-)

Jumko

pre 7 godina

E sad ce na ol star! Desice se presedan i pozvace ga naknadno jer su uvideli da je najbolji igrac u istoriji! Naravno posle Dzonsona i Teodosica!

barbarez

pre 7 godina

Ovi iz Milvokija jos traže loptu krenu desno ono lijevo jbg kad je Joker pametniji pa uvijek barem za korak ispred njih al realno evo gledam jutros ovaj snimak čojk ih je napravio smiješnim. Svaka čast uživamo uz Nikolu samo da ga zaobiđu povrede.

dezurni filozof

pre 7 godina

Vratio se u ekipu, ekipa živnula. Dečko ne igra košarku on se igra košarke. Napred mali i razvali.

Ubedjen sam Srbija dobija prvi put franšisnog igraca u NBA.

Outsider pravi

pre 7 godina

Bravo momče! Odigrao je sjajno, pogađao sa distance, bio prevaga u poslednjoj četvrtini. Imao je nekoliko neverovatnih pasova, jedno preko celog terena za Farida u najboljem stilu Vlada Divca nekada. p.s.: kad već pomenuh Divca, ovaj tripl-dabl je Jokić ostvario upravo na Divčev rođendan! Sjajna simbolika, uoči Vladine promocije u kuću slavnih uskoro!

sklek

pre 7 godina

To je sve zbog kokakole. Covek je umetnik!!! Cinjenica je da se ne igra neka odbrana ali kako za njega tako i za druge!!! Ipak se on odvaja od drugih po lucidnosti.

Oxi

pre 7 godina

Najbolji koji je iz Evrope ikada dosao u NBA da igra kosarku, to je Nikola Jokic. Srbija je zasluzíla da joj se desi Jokic, ipak je to zemlja kolevka kosarke u Evropi, dok su Srbi narod koji je izrodio ubedljivo najvise vrhunskih evropskih kosarkasa, i to ne samo za svoju naciju...

Rade

pre 7 godina

Sta mislite da li postoji sansa da Denver u nekom slucaju zabrani Jokicu da se odazove pozivu reprezentacije ? Ne daj Bože ali vidi se da im je on glavni igrac i da bez njega ne mogu.

Zinedin Zidan

pre 7 godina

Pa nama se smesi zlatna medalja,a recept je jasan,Jokic i Teo 25 do 30 minuta po mecu(ako je slab protivnik,ne mora toliko) i brige nema.Steta za Bjelicu i Bobija sto ne igraju ali mislim da mogu i oni da doprinesu dosta.Spanija i Francuska su nam glavni konkurenti.

Jumko

pre 7 godina

Strucnjaci, vredjate inteligenciju nekih ljudi pisanjem o Jokicu na Evrobasketu! Da li mislite da ce 21. godisnjaka da puste na to, po njima, totalno nebitno takmicenje!? Ajde da su Oi...

Jumko

pre 7 godina

Koga vise volimo ovih dana, nagradno je pitanje... Da li je to Jokic, kome ide, ili Djokovic, kome bas i ne... Ajmo plus za najboljeg u istoriji Djokovica, a minus za Jokica, Joku, ol star igraca!

Novosadjanin.

pre 7 godina

Bravo Nikola!!! Ocigledno mu je ova pauza prijala, telo se odmorilo. Sada je sasvim sigurno da je Nikola fransizni igrac koji ce prilikom potpisivanja sledeceg ugovora moci da zahteva sigurnu minutazu od 35+ minuta. Tako to ide u NBA. Do tada ce da ojaca, i bice jos mnogo mnogo njegovih tripl dablova.

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.

Darko

pre 7 godina

Još samo Pecarski da iznapreduje po planu i eto nama sa njima dvojicom uskoro i olimpijade i svetskog i evropskog zlata ! Idemoooooooooooooooooooo !!!

sklek

pre 7 godina

Kuda vodi njegova karijera? Ima toliko toga da popravi a s druge strane moze toliko toga da pokvari!!! Neka nam je ziv i zdrav!!! Nadam se da cemo ga gledati godinama u NBA-u!!!

Borba

pre 7 godina

Skoro sam pročitao neki članak gde pišu da će Hrvatska preuzeti dominaciju nad Srpskom kosarkom. Pa nabrajaju: Šarić, Bogdanović, Hezonja. A Jokic je za njih MJ. Bravo, bravo, bravo...

mls

pre 7 godina

Mislim da i dalje nismo svesni ni mi, a ni ovi u NBA kakav je ovo talenat i da gledamo jednog od najboljih i najsvestranijih centara u NBA ikada. Sut sa distance, pa dole pod kosem sve jednom rukom polaganja i onda asistencije bez gledanja, sa celog terena, skokovi... I ono sto najvise impresionira je ta lakoca kojom Jokic igra. Konacno posle duze vremena mozemo biti ponosni na nekog od nasih igraca u NBA!

Marko Stefanovic

pre 7 godina

Ovaj decko ima neverovatnu sportsku inteligenciju! Ja obozavam kosarku i od pocetka njegove karijere gledam svaku utkamicu, svima pricam o njemu na poslu, stalno i stalno i jos uvek malo ljudi ovde u Americi zna za njega. Meni je najlepsi dan kad Denver pobedi i presrecan sam onda. Jedva cekam dan kad cu ga uzivo gledati. Ove asistencije su vanserijske, kao na igrici nekoj. Prepametan je!

Kosarkaski fanatik

pre 7 godina

Ja na NBA 2K17 u mycarer imam skor 43-22 sa Denverom,dominiramo ja i Jokić naravno,pik en rol i lucidna dodavanja tokom cele utakmice...a Džastis ceka u ćošku da sutne trojku uz 56% uspešnosti..

Romi

pre 7 godina

Ovaj dečko oduševljava svojom igrom. Kakav pregled igre i koja lakoća i brza reakcija. Teo u tijelu centra. Pred njim je sjajna karijera. Samo da ga povrede zaobiđu i da ostane ovako skroman i jednostavan. Da mu slava i novac ne udare u glavu. Čini mi se da bez obzira na svoju mladost čvrsto stoji nogama na zemlji. Izdvaja se i po igri, izgledu i ponašanju. Sve u pozitivnom smislu. Samo neka tako nastavi.

mls

pre 7 godina

Mislim da i dalje nismo svesni ni mi, a ni ovi u NBA kakav je ovo talenat i da gledamo jednog od najboljih i najsvestranijih centara u NBA ikada. Sut sa distance, pa dole pod kosem sve jednom rukom polaganja i onda asistencije bez gledanja, sa celog terena, skokovi... I ono sto najvise impresionira je ta lakoca kojom Jokic igra. Konacno posle duze vremena mozemo biti ponosni na nekog od nasih igraca u NBA!

Oxi

pre 7 godina

Najbolji koji je iz Evrope ikada dosao u NBA da igra kosarku, to je Nikola Jokic. Srbija je zasluzíla da joj se desi Jokic, ipak je to zemlja kolevka kosarke u Evropi, dok su Srbi narod koji je izrodio ubedljivo najvise vrhunskih evropskih kosarkasa, i to ne samo za svoju naciju...

Borba

pre 7 godina

Skoro sam pročitao neki članak gde pišu da će Hrvatska preuzeti dominaciju nad Srpskom kosarkom. Pa nabrajaju: Šarić, Bogdanović, Hezonja. A Jokic je za njih MJ. Bravo, bravo, bravo...

Romi

pre 7 godina

Ovaj dečko oduševljava svojom igrom. Kakav pregled igre i koja lakoća i brza reakcija. Teo u tijelu centra. Pred njim je sjajna karijera. Samo da ga povrede zaobiđu i da ostane ovako skroman i jednostavan. Da mu slava i novac ne udare u glavu. Čini mi se da bez obzira na svoju mladost čvrsto stoji nogama na zemlji. Izdvaja se i po igri, izgledu i ponašanju. Sve u pozitivnom smislu. Samo neka tako nastavi.

zzz

pre 7 godina

Vise nije preterivanje reci da je Jokic pola tima, bez njega su za 2 klase slabiji. Vodili su nagetsi na poluvremenu i 16 razlike, ali je onda krenulo standardno ispucavanje (posebno Chandler). Jokic na poluvremnu 17p, 10sk, 6as ali posle nije ni obijalo loptu. U svakom slucaju, i pticama na grani je jasno da se Denver nece dokopati plej ofa ukoliko Nikola ne bude igrao 30+ minuta. Kako je to pre nakon meca rekao DiEj: 'He's a future hall of famer'. I da, Ako bude i priblizno ovako igrao do kraja sezone, 'ne gine' mu titula za igraca koji je najvise napredovao. (Antetekumpo je trenutno favorit za osvajanje te nagrade, ali..:) )

Outsider pravi

pre 7 godina

Bravo momče! Odigrao je sjajno, pogađao sa distance, bio prevaga u poslednjoj četvrtini. Imao je nekoliko neverovatnih pasova, jedno preko celog terena za Farida u najboljem stilu Vlada Divca nekada. p.s.: kad već pomenuh Divca, ovaj tripl-dabl je Jokić ostvario upravo na Divčev rođendan! Sjajna simbolika, uoči Vladine promocije u kuću slavnih uskoro!

Хајдук

pre 7 godina

Јокић је геније! Каква лепршава игра, феноменално! Боља додавања има и од најбољих плејмејкера! :-)

Marko Stefanovic

pre 7 godina

Ovaj decko ima neverovatnu sportsku inteligenciju! Ja obozavam kosarku i od pocetka njegove karijere gledam svaku utkamicu, svima pricam o njemu na poslu, stalno i stalno i jos uvek malo ljudi ovde u Americi zna za njega. Meni je najlepsi dan kad Denver pobedi i presrecan sam onda. Jedva cekam dan kad cu ga uzivo gledati. Ove asistencije su vanserijske, kao na igrici nekoj. Prepametan je!

sklek

pre 7 godina

Kuda vodi njegova karijera? Ima toliko toga da popravi a s druge strane moze toliko toga da pokvari!!! Neka nam je ziv i zdrav!!! Nadam se da cemo ga gledati godinama u NBA-u!!!

petar-pfc

pre 7 godina

Najbolji komentar za igru Jokića koji sam pročitao "igra pod košem kao Gasol, šut kao Novicki i blentav pogled kao Dankan". Sve rečeno.

Zinedin Zidan

pre 7 godina

Pa nama se smesi zlatna medalja,a recept je jasan,Jokic i Teo 25 do 30 minuta po mecu(ako je slab protivnik,ne mora toliko) i brige nema.Steta za Bjelicu i Bobija sto ne igraju ali mislim da mogu i oni da doprinesu dosta.Spanija i Francuska su nam glavni konkurenti.

Rade

pre 7 godina

Sta mislite da li postoji sansa da Denver u nekom slucaju zabrani Jokicu da se odazove pozivu reprezentacije ? Ne daj Bože ali vidi se da im je on glavni igrac i da bez njega ne mogu.

Kosarkaski fanatik

pre 7 godina

Ja na NBA 2K17 u mycarer imam skor 43-22 sa Denverom,dominiramo ja i Jokić naravno,pik en rol i lucidna dodavanja tokom cele utakmice...a Džastis ceka u ćošku da sutne trojku uz 56% uspešnosti..

Oxi

pre 7 godina

Najbolji koji je iz Evrope ikada dosao u NBA da igra kosarku, to je Nikola Jokic. Srbija je zasluzíla da joj se desi Jokic, ipak je to zemlja kolevka kosarke u Evropi, dok su Srbi narod koji je izrodio ubedljivo najvise vrhunskih evropskih kosarkasa, i to ne samo za svoju naciju...

Memara

pre 7 godina

Gledam nocas i kad je Jokara bacio asistenciju na 75:55 za Denver, jedan od komentatora je bukvalno doziveo orgazam, ili je bar takve zvuke proizveo. Cestitke majstoru nasem na tripl-dabl ucinku i prijatan vam vikend dobri ljudi.

akrobaza

pre 7 godina

Jokiću, nadam se da nećeš ispasti iz forme; komentatori umeju da budu ogorčene osobe kada ne ide, kao što umeju da pridodaju i nadljudske osobine kada ide.

sklek

pre 7 godina

To je sve zbog kokakole. Covek je umetnik!!! Cinjenica je da se ne igra neka odbrana ali kako za njega tako i za druge!!! Ipak se on odvaja od drugih po lucidnosti.

stevan

pre 7 godina

za 19 minuta u igri je bio na +10 poena +10 skokova i 9 asistenvija. Steta sto se malo duze cekalo na 10. asistenciju, kakav bi to stat bio da je napravio tripl dabl za 20 minuta...
svaka cast

Novosadjanin.

pre 7 godina

Bravo Nikola!!! Ocigledno mu je ova pauza prijala, telo se odmorilo. Sada je sasvim sigurno da je Nikola fransizni igrac koji ce prilikom potpisivanja sledeceg ugovora moci da zahteva sigurnu minutazu od 35+ minuta. Tako to ide u NBA. Do tada ce da ojaca, i bice jos mnogo mnogo njegovih tripl dablova.

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.

Sasa

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novosadjanin., 4. februar 2017 08:23

Vlade Divac ih je imao 8 u NBA karijeri, jednom su mu falile jos 3 ili 4 blokade za QuadrDouble.
Samo neka nastavi ovako, zelim mu da nadmasi Divca, nasu legendu koju neki pokusavaju da "obezvrede" jer je bio clan ekipe sa druge strane brda.
Divac je , zajedno sa Drazenom , Paspaljem,Radjom , Kukocem, sabonisom i Marculjonisom , sa vec "Amerikancem" Novickim utabao put nadolazecim igracima iz Evrope. njihov put je bio znatno tezi.

Jokicu sve najbolje i da postane nas najbolji kosarkas svih vremena.

"Dijagnosticar", Nis

Darko

pre 7 godina

Još samo Pecarski da iznapreduje po planu i eto nama sa njima dvojicom uskoro i olimpijade i svetskog i evropskog zlata ! Idemoooooooooooooooooooo !!!

Ujmemeni

pre 7 godina

Brat Jokara, volim ga i pratim kao da je "naš". Najviše od svega jer je dečko skroman. Nema plesanja nakon ubačenog šuta, onog spuštanja u koljenima i spajanja palca i kažiprsta s tri ostala prsta u zraku kad se ubaci trojka, pa onog tupog pogleda u prazno kad se ubaci koš koji prelama utakmicu. Dečko lagano ima 11 asistencija na utakmici i sjeda na klupu kao da je završio trening. Sretno u nastavku karijere, odi na all-star, uzmi prsten jer ovo ništa nije slučajno. Pozdrav iz zegea.

Profa

pre 7 godina

Za mlade centre koji gledaju ovo - obratiti paznju koliko puta Jokic spusta loptu ispod grudi kad je primi/uhvati. Okruglo - nula puta. Maestralno.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
(Novosadjanin., 04. februar 2017 08:23)

Uf druže, ti mora da si baš mlad. Pa samo Divac je ostvario 7-8 tripl dablova

dule

pre 7 godina

Bravo NIDZO majstore.Pre 5 godina Misko Raznatovic je rekao da ces biti nabolji evropski igrac u NBA.Covek izgleda zna znanje.Secam se da je u jednoj emisiji rekao da je tvoj potencijal van svih normi.To ces tek da dokazes samo da ti bog da zdravlja.

bolovala mlada Vinka

pre 7 godina

Nikakav nije igrac pravo je dobar za asiste al ne zna nista drugo 15 suteva uzeo pa tako svaki moze dati 20 poena?
(#AskTradeJusuf, 04. februar 2017 10:09)

Danas ti Dzumhur i Basic igraju,nacionalni praznik kod vas.

urox

pre 7 godina

@koliko je poena postigao? i kakav mi je šut? ? ? 8-15 2-4 i 2-2... gde je tu 20 poena?

2/4 Za tri to ti je sest ,6/13 za dva (posto smo one trojke vec racunali),to ti je jos 12 ,2/2 bacanja koja ne ulaze u sut iz igre .
6+12+2=20 .... Vlado kralju,msm da je kriket sport koji treba da pratis ....

Pa da

pre 7 godina

Strucnjaci, vredjate inteligenciju nekih ljudi pisanjem o Jokicu na Evrobasketu! Da li mislite da ce 21. godisnjaka da puste na to, po njima, totalno nebitno takmicenje!? Ajde da su Oi...
(Jumko, 04. februar 2017 08:51)

Kada tim u NBA ima zvezdu, ona odredjuje sta ce I kako ce, a ne taj klub

Kio B.L.

pre 7 godina

E sad ce na ol star! Desice se presedan i pozvace ga naknadno jer su uvideli da je najbolji igrac u istoriji! Naravno posle Dzonsona i Teodosica!
(Jumko, 04. februar 2017 08:15)

ajde hrvat raspali odavde

Pedro.Paulinho

pre 7 godina

Da ne pametujem previse i iznosim svoje utike,isecak iz Denver posta koji sve govori...

"But here’s something also as indisputable as the 20 points, 13 rebounds and 11 assists Nikola Jokic contributed Friday, during a 121-117 victory against Milwaukee. The Nuggets are Jokic. He’s the man. Teammates love him, because Jokic is a budding star devoid of ego, and even better, he passes everybody the ball"

Rade

pre 7 godina

Nikola Jokic:

-najbolji asistent medju centrim u NBA ligi
-najbolji igrac NBA tima sa realnim play off sansama u svojoj 22.godini
-centar genije u dobu fizikalaca centara gde je za mnoge nauciti sut sa slobodnog naucna fanfastika
-istinska zvezda u usponu
-buduci AllStar

Profesor BG

pre 7 godina

Jokic je jos jedan dokaz da smo najtalentovanija vaterpolo nacija. Gotovo sve asistencije i nekoliko koseva je realizovao jednom rukom pravom vaterpolo tehnikom. To su cak primetili i americki komentatori u toku prenosa ove utakmice isticuci to nekoliko puta. Svetska vaterpolo federacija bi trebala Jokica uzeti za zastitno lice jer je vise uradio na promociji ovog sporta od bilo kog vaterpoliste.

cofi008

pre 7 godina

mozda bas zato sto im je jokic najbolji igrac nece hteti da mu brane da igra za reprezentaciju..da bi decko bio sto zadovoljniji prilikama u klubu kako bi sto duze ostao..to mogu da brane ovim drugima..ali pitanje da li smeju i njemu :)

Pa

pre 7 godina

Ovo vec ne moze da se nauci ,kako on prati igru je neverovatno .Pritom lep mekan sut ,a ovo sa jednom rukom kao vaterpolo loptu da drzi je sou ,mislim da ovi sto ga cuvaju misle da je opicen .Koliko ga samo gotive saigraci ,to mi je tek zanimljivo ,klinac a ostali gledaju sta ces ti da uradis.

xd

pre 7 godina

Brt ovo kao da gledas retrospektivu njegove karijere kada pogledas koliko samo prelepih asistencija je davao, ali ovo je sve bilo na jednoj utakmici! Uvek je lepo probuditi se uz ovakve vesti, ja bukvalno prvo uzimam telefon da vidim sta je ovaj momak uradio, kao kad klinci prvog januara trknu da vide sta je pod jelkom. :))

depresivna bubašvaba

pre 7 godina

Spavaš li mirno Rasele Westbruče?

Šalim se malo, ali stvarno su mi nedostajale ovakve vesti ujutru, a ovakva vest posle pauze nije mogla biti bolja! Svaka čast Nikola, samo tako nastavi!

Jumko

pre 7 godina

Koga vise volimo ovih dana, nagradno je pitanje... Da li je to Jokic, kome ide, ili Djokovic, kome bas i ne... Ajmo plus za najboljeg u istoriji Djokovica, a minus za Jokica, Joku, ol star igraca!

Nolespi

pre 7 godina

Bratori moj. Ne volim sta bi bilo kad bi bilo postavke, ali da Jokic ima fizicke predispozicije npr.Lebrona bio bi najjaci centar ikada, makar Top 5.
Ili da se rodio u vreme igraca sa klikerima poput Olajdzuvona i Mutomboa. Stvoren za nadigravanje i igru mozgova.

Taj NBA nedostaje poprilicno.

somboled

pre 7 godina

Asistencija pleja, šut beka, kretanje krila i skok centra. Frajer ima sve. Poezija u pokretu. Olejdzuvone Hakime i Dankane Time, dobijate društvo.

Skopje

pre 7 godina

Denver Nuggets forum :

- Malone said he didn't realize Nurkic wasn't on the bench for the entire half... he chilled in the locker room when they got in there... time to trade his immature ass

@ Seriously...can we just get the guy off the team? Just take a 2nd rounder and be done with it. Enough is enough.

@@ Malone also said he has to check w/ the medical staff about Nurkic.

http://nuggets.proboards.com/thread/17132/game-49-bucks-nuggets?page=13

Jokic ubio u pojam komsiju

Zzbz

pre 7 godina

Meni deluje da se Jokic uopšte ne oznoji dok igra...on to sve lagano po vojvodjanski baca da je fascinantno.

Teško da napravi dva koraka....uhvati ili odmah kos iz mesta ili asistencija.

Tripl dabl je viseo u vazduhu neko vreme i super sto je došao do njega.


Nadam se da biti još bolji i da neće iz Denvera. Trener je dobar, ma šta ko pričao lepo ga je dozirao i polako ga uvodi u svet all stara.

Zoro

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
(Novosadjanin., 04. februar 2017 08:23)

Mlad si pa ne znaš.
Divac je tamo negde sredinom 90-tih imao 10-tak TD.
Jednom protiv New Jersey Nets TD sa blokadama (imao ih 12), a malo falilo i kvadripl-dabl te večeri.
........

Miki28

pre 7 godina

Kakav igrac, nije sto je nas ali je stvarno uzivanje gledati ga! Bravo Nikola, obradujes nas sa svakom tvojom dobrom partijom, samo tako nastavi

Mekintajer

pre 7 godina

Bravo legendo,samo tako nastavi. Druga sezona a vec je najbolji igrac svoje ekipe,fenomenalno. Samo da ga povrede zaobidju i sugurno dobijamo novu legendu u NBA iz Srbijeee.....Medzik Jokiccc

CarloNS

pre 7 godina

za 1 poen 2/2, za 2 poena 8/15, za 3 poena 2/4. koliko se ja razumem u matematiku to je 24 poena
(zare, 4. februar 2017 09:50)

8 od 15 je ukupan šut iz igre, uključujući trojke.

M??

pre 7 godina

Cekaju se Jumko I Beljo da nam lepo objasne kako je Jokic osrednji kosarkas, kako TD nije nista posebno, kako Denver gubi sa njim a pobedjuje bez njega na terenu, uz naravno vec poznatu njihovu recenicu kako mi Srbi nemamo nikakvu srecu u nasim zivotima (sto bi oni voleli da bude) pa jedva cekamo da postavimo Jokica na tron I da mu se klanjamo ko kralju umesto Noleta.
Boze mili zamisli njihove mizerne zivote kad su u stanju pisati ovakve komentare

Dejan M...

pre 7 godina

Cim on igra u NBA koristi steroid i doping i zato se ovo ne vazi.
(baba tanga, 04. februar 2017 10:43)

zar ima steroid i doping za mozak?

Blueblueblue

pre 7 godina

Ne samo buducnost nase kosarke nego kosarke uopste, buducnost kosarke je petorka gde svaki igrac moze da igra svaku ulogu na terenu sto sa 21 godinom zivota vec pokazuje Jokic.

Jumko

pre 7 godina

E sad ce na ol star! Desice se presedan i pozvace ga naknadno jer su uvideli da je najbolji igrac u istoriji! Naravno posle Dzonsona i Teodosica!

Oregonian

pre 7 godina

Po ovome što do sada pokazuje, Jokić ima potencijal da nadmaši sve evropske igrače u NBA uključujući Novickog i Gasola. Naravno nije još jer je tek u drugoj sezoni, ali ima potencijal. Zašto?! Zato što je višedimenzionalan igrač, osim poena i odličnog procenta šuta iz igre, odlično se gradi pod košem što rezultira velikim brojem skokova pogotovo u napadu, ima veliki broj asistencija za poziciju na kojoj igra i što posebno impresionira je što su te asistencije veoma atraktivne u stilu lucidnog plejmejkera. Nijedan evropski igrač u NBA nije imao sve ove elemente na tako visokom nivou kao što Jokić do sada pokazuje. Možda ne zakucava na monstruozan način, ali koji beli Evropljanin to radi? I pored toga je veoma atraktivan i interesantan za gledanje zbog već pomenutih asistencija i pregleda igre. I to sve sa nepunih 22 godine u timu koji ne spada u vrh NBA. Kada vidimo kako su igrali u tim godinama Novicki i Gasol koje u komentarima mnogi spominju da Jokić nikad neće dostići, bez preterivanja se može reći da je dalekoo bolji od njihovih drugih sezona u NBA.

barbarez

pre 7 godina

Ovi iz Milvokija jos traže loptu krenu desno ono lijevo jbg kad je Joker pametniji pa uvijek barem za korak ispred njih al realno evo gledam jutros ovaj snimak čojk ih je napravio smiješnim. Svaka čast uživamo uz Nikolu samo da ga zaobiđu povrede.

fabricka greska

pre 7 godina

Prva stvar koju svako drugo jutro uradim je da proverim sta je Jokic prethodne noci uradio, i on uvek nadje nacin da me odusevi i pozitivno iznenadi. Ovaj decko je fenomenalan, samo u ovom mecu nocas je imao barem 5-6 vrhunskih poteza. Kad vidim ove asistencije pomislim da li je to Teodosic ili ...?
Svaka cast decko, nastavi tako, samo napred!

blaža

pre 7 godina

Aaauuu kako igra ovo nije realno. Ubija sa svih strana, samo sipa.A nisam jos vidjao da neko jednom rukom hvata odbitke od kosa i to od sutra za tri poena.

Goran

pre 7 godina

Svaka cadt. Zaista izrasta u vanserijskog igraca. Igranje jednom rukom je patentirao ipak najveci igrac sa ovih prostora veliki Kresimir Cosic koji je inace napravio revoluciju u kosarci. Centar koji je igrao sve mjesta u ekipi od plejmejkera do centra. Steta sto je odbio da igra u NBA.

Срески Шпијун®

pre 7 godina

@Marko Stefanovic
Ја идем са сином првог марта да гледамо Николу против Милвокија у Милвокију. Ако си негде близу, јави се овде, пратићу коментаре пар дана на ову вест.

dezurni filozof

pre 7 godina

Vratio se u ekipu, ekipa živnula. Dečko ne igra košarku on se igra košarke. Napred mali i razvali.

Ubedjen sam Srbija dobija prvi put franšisnog igraca u NBA.

saeKn

pre 7 godina

Auuu bravo!!! Naravno ovo je nesto ocekivano bilo je pitanje samo vremena ali dugo nismo imali NBA startera izgleda da mi mozemo biti samo najbolji ili nas nema nigde.

Dovla

pre 7 godina

Nidžo brate slatki koliko je bilo dosadno ovih dana bez tvojih bravura. Imao sam neki osećaj da će ovo da se dogodi (doduše da sam se kladio, verovatno ne bi bilo). Svaka čast, samo napred i da tražiš od Farida da te vodi na večeru.

Stara kuka

pre 7 godina

Ljudi ovako,mi smo druga najuspesnija nacija u timskim sportovima na svetu(to je dokazala Olimpijada u Riju).Ok,dve od cetiri te medalje su bile dame ali bez obzira uvek smo u sportovima sa loptom bili u samom vrhu.A pogledajte i osvrnite se oko sebe,koliko nas malo ima,kakvi su nam uslovi,kako se radi...klinci u 80 % slučajeva idu na fudbal,bitno im je da imaju dresove Ronalda i Messia a to kako ce igrati,nebitno.Time je uspeh jos veći kada se zna odakle Jokara dolazi ali opet i sa druge strane ne,jer smo izuzetno talentovani.Koliko je samo Nikola napredovao.

antiDebil

pre 7 godina

Svaka cadt. Zaista izrasta u vanserijskog igraca. Igranje jednom rukom je patentirao ipak najveci igrac sa ovih prostora veliki Kresimir Cosic koji je inace napravio revoluciju u kosarci. Centar koji je igrao sve mjesta u ekipi od plejmejkera do centra. Steta sto je odbio da igra u NBA.
(Goran, 4. februar 2017 12:39)

Nije odbio da igra u nba, vec nije igrao zbog cinjenice da u tom slucaju ne bi mogao da igra za reprezentaciju Jugoslavije !!
Isto su uradili i Oskar Smit i Drazen Dalipagic koga je Boston hteo da dovede. Sada mozemo da se pitamo da li bi Bobi maskota da je rodjen 40 godina ranije izabrao nba pre reprezentacije ?!

Jumko

pre 7 godina

Strucnjaci, vredjate inteligenciju nekih ljudi pisanjem o Jokicu na Evrobasketu! Da li mislite da ce 21. godisnjaka da puste na to, po njima, totalno nebitno takmicenje!? Ajde da su Oi...

NS BOY

pre 7 godina

Prijatelji koje imam u Sjedinjenim Drzavama mi salju svakakve poruke. Uzivam radi naseg Jokare. Svi ga bas vole. Drago ga ne voli samo, Zuta tribina podrzava njegove zakljcuke. :-) lol Covece nikada nece biti ispred nas. Ubijamo ih na svim poljima.

Gvido

pre 7 godina

@novosadjanin, ako računaš Dragića da je sa ovih prostora - on je imao prvi TD još 2011 godine a uradio ih je još nekoliko posle toga...

Jumko

pre 7 godina

E sad ce na ol star! Desice se presedan i pozvace ga naknadno jer su uvideli da je najbolji igrac u istoriji! Naravno posle Dzonsona i Teodosica!

Jumko

pre 7 godina

Koga vise volimo ovih dana, nagradno je pitanje... Da li je to Jokic, kome ide, ili Djokovic, kome bas i ne... Ajmo plus za najboljeg u istoriji Djokovica, a minus za Jokica, Joku, ol star igraca!

Oxi

pre 7 godina

Najbolji koji je iz Evrope ikada dosao u NBA da igra kosarku, to je Nikola Jokic. Srbija je zasluzíla da joj se desi Jokic, ipak je to zemlja kolevka kosarke u Evropi, dok su Srbi narod koji je izrodio ubedljivo najvise vrhunskih evropskih kosarkasa, i to ne samo za svoju naciju...

Oxi

pre 7 godina

Najbolji koji je iz Evrope ikada dosao u NBA da igra kosarku, to je Nikola Jokic. Srbija je zasluzíla da joj se desi Jokic, ipak je to zemlja kolevka kosarke u Evropi, dok su Srbi narod koji je izrodio ubedljivo najvise vrhunskih evropskih kosarkasa, i to ne samo za svoju naciju...

Jumko

pre 7 godina

Strucnjaci, vredjate inteligenciju nekih ljudi pisanjem o Jokicu na Evrobasketu! Da li mislite da ce 21. godisnjaka da puste na to, po njima, totalno nebitno takmicenje!? Ajde da su Oi...

Novosadjanin.

pre 7 godina

Bravo Nikola!!! Ocigledno mu je ova pauza prijala, telo se odmorilo. Sada je sasvim sigurno da je Nikola fransizni igrac koji ce prilikom potpisivanja sledeceg ugovora moci da zahteva sigurnu minutazu od 35+ minuta. Tako to ide u NBA. Do tada ce da ojaca, i bice jos mnogo mnogo njegovih tripl dablova.

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.

Gvido

pre 7 godina

@novosadjanin, ako računaš Dragića da je sa ovih prostora - on je imao prvi TD još 2011 godine a uradio ih je još nekoliko posle toga...

Kosarkaski fanatik

pre 7 godina

Ja na NBA 2K17 u mycarer imam skor 43-22 sa Denverom,dominiramo ja i Jokić naravno,pik en rol i lucidna dodavanja tokom cele utakmice...a Džastis ceka u ćošku da sutne trojku uz 56% uspešnosti..

mls

pre 7 godina

Mislim da i dalje nismo svesni ni mi, a ni ovi u NBA kakav je ovo talenat i da gledamo jednog od najboljih i najsvestranijih centara u NBA ikada. Sut sa distance, pa dole pod kosem sve jednom rukom polaganja i onda asistencije bez gledanja, sa celog terena, skokovi... I ono sto najvise impresionira je ta lakoca kojom Jokic igra. Konacno posle duze vremena mozemo biti ponosni na nekog od nasih igraca u NBA!

Borba

pre 7 godina

Skoro sam pročitao neki članak gde pišu da će Hrvatska preuzeti dominaciju nad Srpskom kosarkom. Pa nabrajaju: Šarić, Bogdanović, Hezonja. A Jokic je za njih MJ. Bravo, bravo, bravo...

sklek

pre 7 godina

Kuda vodi njegova karijera? Ima toliko toga da popravi a s druge strane moze toliko toga da pokvari!!! Neka nam je ziv i zdrav!!! Nadam se da cemo ga gledati godinama u NBA-u!!!

zzz

pre 7 godina

Vise nije preterivanje reci da je Jokic pola tima, bez njega su za 2 klase slabiji. Vodili su nagetsi na poluvremenu i 16 razlike, ali je onda krenulo standardno ispucavanje (posebno Chandler). Jokic na poluvremnu 17p, 10sk, 6as ali posle nije ni obijalo loptu. U svakom slucaju, i pticama na grani je jasno da se Denver nece dokopati plej ofa ukoliko Nikola ne bude igrao 30+ minuta. Kako je to pre nakon meca rekao DiEj: 'He's a future hall of famer'. I da, Ako bude i priblizno ovako igrao do kraja sezone, 'ne gine' mu titula za igraca koji je najvise napredovao. (Antetekumpo je trenutno favorit za osvajanje te nagrade, ali..:) )

Zinedin Zidan

pre 7 godina

Pa nama se smesi zlatna medalja,a recept je jasan,Jokic i Teo 25 do 30 minuta po mecu(ako je slab protivnik,ne mora toliko) i brige nema.Steta za Bjelicu i Bobija sto ne igraju ali mislim da mogu i oni da doprinesu dosta.Spanija i Francuska su nam glavni konkurenti.

Goran

pre 7 godina

Svaka cadt. Zaista izrasta u vanserijskog igraca. Igranje jednom rukom je patentirao ipak najveci igrac sa ovih prostora veliki Kresimir Cosic koji je inace napravio revoluciju u kosarci. Centar koji je igrao sve mjesta u ekipi od plejmejkera do centra. Steta sto je odbio da igra u NBA.

Romi

pre 7 godina

Ovaj dečko oduševljava svojom igrom. Kakav pregled igre i koja lakoća i brza reakcija. Teo u tijelu centra. Pred njim je sjajna karijera. Samo da ga povrede zaobiđu i da ostane ovako skroman i jednostavan. Da mu slava i novac ne udare u glavu. Čini mi se da bez obzira na svoju mladost čvrsto stoji nogama na zemlji. Izdvaja se i po igri, izgledu i ponašanju. Sve u pozitivnom smislu. Samo neka tako nastavi.

Darko

pre 7 godina

Još samo Pecarski da iznapreduje po planu i eto nama sa njima dvojicom uskoro i olimpijade i svetskog i evropskog zlata ! Idemoooooooooooooooooooo !!!

Outsider pravi

pre 7 godina

Bravo momče! Odigrao je sjajno, pogađao sa distance, bio prevaga u poslednjoj četvrtini. Imao je nekoliko neverovatnih pasova, jedno preko celog terena za Farida u najboljem stilu Vlada Divca nekada. p.s.: kad već pomenuh Divca, ovaj tripl-dabl je Jokić ostvario upravo na Divčev rođendan! Sjajna simbolika, uoči Vladine promocije u kuću slavnih uskoro!

sklek

pre 7 godina

To je sve zbog kokakole. Covek je umetnik!!! Cinjenica je da se ne igra neka odbrana ali kako za njega tako i za druge!!! Ipak se on odvaja od drugih po lucidnosti.

Nolespi

pre 7 godina

Bratori moj. Ne volim sta bi bilo kad bi bilo postavke, ali da Jokic ima fizicke predispozicije npr.Lebrona bio bi najjaci centar ikada, makar Top 5.
Ili da se rodio u vreme igraca sa klikerima poput Olajdzuvona i Mutomboa. Stvoren za nadigravanje i igru mozgova.

Taj NBA nedostaje poprilicno.

Rade

pre 7 godina

Sta mislite da li postoji sansa da Denver u nekom slucaju zabrani Jokicu da se odazove pozivu reprezentacije ? Ne daj Bože ali vidi se da im je on glavni igrac i da bez njega ne mogu.

petar-pfc

pre 7 godina

Najbolji komentar za igru Jokića koji sam pročitao "igra pod košem kao Gasol, šut kao Novicki i blentav pogled kao Dankan". Sve rečeno.

antiDebil

pre 7 godina

Svaka cadt. Zaista izrasta u vanserijskog igraca. Igranje jednom rukom je patentirao ipak najveci igrac sa ovih prostora veliki Kresimir Cosic koji je inace napravio revoluciju u kosarci. Centar koji je igrao sve mjesta u ekipi od plejmejkera do centra. Steta sto je odbio da igra u NBA.
(Goran, 4. februar 2017 12:39)

Nije odbio da igra u nba, vec nije igrao zbog cinjenice da u tom slucaju ne bi mogao da igra za reprezentaciju Jugoslavije !!
Isto su uradili i Oskar Smit i Drazen Dalipagic koga je Boston hteo da dovede. Sada mozemo da se pitamo da li bi Bobi maskota da je rodjen 40 godina ranije izabrao nba pre reprezentacije ?!

saeKn

pre 7 godina

Auuu bravo!!! Naravno ovo je nesto ocekivano bilo je pitanje samo vremena ali dugo nismo imali NBA startera izgleda da mi mozemo biti samo najbolji ili nas nema nigde.

Dejan M...

pre 7 godina

Cim on igra u NBA koristi steroid i doping i zato se ovo ne vazi.
(baba tanga, 04. februar 2017 10:43)

zar ima steroid i doping za mozak?

Marko Stefanovic

pre 7 godina

Ovaj decko ima neverovatnu sportsku inteligenciju! Ja obozavam kosarku i od pocetka njegove karijere gledam svaku utkamicu, svima pricam o njemu na poslu, stalno i stalno i jos uvek malo ljudi ovde u Americi zna za njega. Meni je najlepsi dan kad Denver pobedi i presrecan sam onda. Jedva cekam dan kad cu ga uzivo gledati. Ove asistencije su vanserijske, kao na igrici nekoj. Prepametan je!

akrobaza

pre 7 godina

Jokiću, nadam se da nećeš ispasti iz forme; komentatori umeju da budu ogorčene osobe kada ne ide, kao što umeju da pridodaju i nadljudske osobine kada ide.

Skopje

pre 7 godina

Denver Nuggets forum :

- Malone said he didn't realize Nurkic wasn't on the bench for the entire half... he chilled in the locker room when they got in there... time to trade his immature ass

@ Seriously...can we just get the guy off the team? Just take a 2nd rounder and be done with it. Enough is enough.

@@ Malone also said he has to check w/ the medical staff about Nurkic.

http://nuggets.proboards.com/thread/17132/game-49-bucks-nuggets?page=13

Jokic ubio u pojam komsiju

Хајдук

pre 7 godina

Јокић је геније! Каква лепршава игра, феноменално! Боља додавања има и од најбољих плејмејкера! :-)

Profesor BG

pre 7 godina

Jokic je jos jedan dokaz da smo najtalentovanija vaterpolo nacija. Gotovo sve asistencije i nekoliko koseva je realizovao jednom rukom pravom vaterpolo tehnikom. To su cak primetili i americki komentatori u toku prenosa ove utakmice isticuci to nekoliko puta. Svetska vaterpolo federacija bi trebala Jokica uzeti za zastitno lice jer je vise uradio na promociji ovog sporta od bilo kog vaterpoliste.

Stara kuka

pre 7 godina

Ljudi ovako,mi smo druga najuspesnija nacija u timskim sportovima na svetu(to je dokazala Olimpijada u Riju).Ok,dve od cetiri te medalje su bile dame ali bez obzira uvek smo u sportovima sa loptom bili u samom vrhu.A pogledajte i osvrnite se oko sebe,koliko nas malo ima,kakvi su nam uslovi,kako se radi...klinci u 80 % slučajeva idu na fudbal,bitno im je da imaju dresove Ronalda i Messia a to kako ce igrati,nebitno.Time je uspeh jos veći kada se zna odakle Jokara dolazi ali opet i sa druge strane ne,jer smo izuzetno talentovani.Koliko je samo Nikola napredovao.

Kio B.L.

pre 7 godina

E sad ce na ol star! Desice se presedan i pozvace ga naknadno jer su uvideli da je najbolji igrac u istoriji! Naravno posle Dzonsona i Teodosica!
(Jumko, 04. februar 2017 08:15)

ajde hrvat raspali odavde

Memara

pre 7 godina

Gledam nocas i kad je Jokara bacio asistenciju na 75:55 za Denver, jedan od komentatora je bukvalno doziveo orgazam, ili je bar takve zvuke proizveo. Cestitke majstoru nasem na tripl-dabl ucinku i prijatan vam vikend dobri ljudi.

Pa da

pre 7 godina

Strucnjaci, vredjate inteligenciju nekih ljudi pisanjem o Jokicu na Evrobasketu! Da li mislite da ce 21. godisnjaka da puste na to, po njima, totalno nebitno takmicenje!? Ajde da su Oi...
(Jumko, 04. februar 2017 08:51)

Kada tim u NBA ima zvezdu, ona odredjuje sta ce I kako ce, a ne taj klub

Ujmemeni

pre 7 godina

Brat Jokara, volim ga i pratim kao da je "naš". Najviše od svega jer je dečko skroman. Nema plesanja nakon ubačenog šuta, onog spuštanja u koljenima i spajanja palca i kažiprsta s tri ostala prsta u zraku kad se ubaci trojka, pa onog tupog pogleda u prazno kad se ubaci koš koji prelama utakmicu. Dečko lagano ima 11 asistencija na utakmici i sjeda na klupu kao da je završio trening. Sretno u nastavku karijere, odi na all-star, uzmi prsten jer ovo ništa nije slučajno. Pozdrav iz zegea.

Dovla

pre 7 godina

Nidžo brate slatki koliko je bilo dosadno ovih dana bez tvojih bravura. Imao sam neki osećaj da će ovo da se dogodi (doduše da sam se kladio, verovatno ne bi bilo). Svaka čast, samo napred i da tražiš od Farida da te vodi na večeru.

Pa

pre 7 godina

Ovo vec ne moze da se nauci ,kako on prati igru je neverovatno .Pritom lep mekan sut ,a ovo sa jednom rukom kao vaterpolo loptu da drzi je sou ,mislim da ovi sto ga cuvaju misle da je opicen .Koliko ga samo gotive saigraci ,to mi je tek zanimljivo ,klinac a ostali gledaju sta ces ti da uradis.

Profa

pre 7 godina

Za mlade centre koji gledaju ovo - obratiti paznju koliko puta Jokic spusta loptu ispod grudi kad je primi/uhvati. Okruglo - nula puta. Maestralno.

Sasa

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novosadjanin., 4. februar 2017 08:23

Vlade Divac ih je imao 8 u NBA karijeri, jednom su mu falile jos 3 ili 4 blokade za QuadrDouble.
Samo neka nastavi ovako, zelim mu da nadmasi Divca, nasu legendu koju neki pokusavaju da "obezvrede" jer je bio clan ekipe sa druge strane brda.
Divac je , zajedno sa Drazenom , Paspaljem,Radjom , Kukocem, sabonisom i Marculjonisom , sa vec "Amerikancem" Novickim utabao put nadolazecim igracima iz Evrope. njihov put je bio znatno tezi.

Jokicu sve najbolje i da postane nas najbolji kosarkas svih vremena.

"Dijagnosticar", Nis

Valjevska podvala

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
(Novosadjanin., 04. februar 2017 08:23)

Uf druže, ti mora da si baš mlad. Pa samo Divac je ostvario 7-8 tripl dablova

stevan

pre 7 godina

za 19 minuta u igri je bio na +10 poena +10 skokova i 9 asistenvija. Steta sto se malo duze cekalo na 10. asistenciju, kakav bi to stat bio da je napravio tripl dabl za 20 minuta...
svaka cast

CarloNS

pre 7 godina

za 1 poen 2/2, za 2 poena 8/15, za 3 poena 2/4. koliko se ja razumem u matematiku to je 24 poena
(zare, 4. februar 2017 09:50)

8 od 15 je ukupan šut iz igre, uključujući trojke.

dule

pre 7 godina

Bravo NIDZO majstore.Pre 5 godina Misko Raznatovic je rekao da ces biti nabolji evropski igrac u NBA.Covek izgleda zna znanje.Secam se da je u jednoj emisiji rekao da je tvoj potencijal van svih normi.To ces tek da dokazes samo da ti bog da zdravlja.

Oregonian

pre 7 godina

Po ovome što do sada pokazuje, Jokić ima potencijal da nadmaši sve evropske igrače u NBA uključujući Novickog i Gasola. Naravno nije još jer je tek u drugoj sezoni, ali ima potencijal. Zašto?! Zato što je višedimenzionalan igrač, osim poena i odličnog procenta šuta iz igre, odlično se gradi pod košem što rezultira velikim brojem skokova pogotovo u napadu, ima veliki broj asistencija za poziciju na kojoj igra i što posebno impresionira je što su te asistencije veoma atraktivne u stilu lucidnog plejmejkera. Nijedan evropski igrač u NBA nije imao sve ove elemente na tako visokom nivou kao što Jokić do sada pokazuje. Možda ne zakucava na monstruozan način, ali koji beli Evropljanin to radi? I pored toga je veoma atraktivan i interesantan za gledanje zbog već pomenutih asistencija i pregleda igre. I to sve sa nepunih 22 godine u timu koji ne spada u vrh NBA. Kada vidimo kako su igrali u tim godinama Novicki i Gasol koje u komentarima mnogi spominju da Jokić nikad neće dostići, bez preterivanja se može reći da je dalekoo bolji od njihovih drugih sezona u NBA.

M??

pre 7 godina

Cekaju se Jumko I Beljo da nam lepo objasne kako je Jokic osrednji kosarkas, kako TD nije nista posebno, kako Denver gubi sa njim a pobedjuje bez njega na terenu, uz naravno vec poznatu njihovu recenicu kako mi Srbi nemamo nikakvu srecu u nasim zivotima (sto bi oni voleli da bude) pa jedva cekamo da postavimo Jokica na tron I da mu se klanjamo ko kralju umesto Noleta.
Boze mili zamisli njihove mizerne zivote kad su u stanju pisati ovakve komentare

Rade

pre 7 godina

Nikola Jokic:

-najbolji asistent medju centrim u NBA ligi
-najbolji igrac NBA tima sa realnim play off sansama u svojoj 22.godini
-centar genije u dobu fizikalaca centara gde je za mnoge nauciti sut sa slobodnog naucna fanfastika
-istinska zvezda u usponu
-buduci AllStar

somboled

pre 7 godina

Asistencija pleja, šut beka, kretanje krila i skok centra. Frajer ima sve. Poezija u pokretu. Olejdzuvone Hakime i Dankane Time, dobijate društvo.

Miki28

pre 7 godina

Kakav igrac, nije sto je nas ali je stvarno uzivanje gledati ga! Bravo Nikola, obradujes nas sa svakom tvojom dobrom partijom, samo tako nastavi

bolovala mlada Vinka

pre 7 godina

Nikakav nije igrac pravo je dobar za asiste al ne zna nista drugo 15 suteva uzeo pa tako svaki moze dati 20 poena?
(#AskTradeJusuf, 04. februar 2017 10:09)

Danas ti Dzumhur i Basic igraju,nacionalni praznik kod vas.

urox

pre 7 godina

@koliko je poena postigao? i kakav mi je šut? ? ? 8-15 2-4 i 2-2... gde je tu 20 poena?

2/4 Za tri to ti je sest ,6/13 za dva (posto smo one trojke vec racunali),to ti je jos 12 ,2/2 bacanja koja ne ulaze u sut iz igre .
6+12+2=20 .... Vlado kralju,msm da je kriket sport koji treba da pratis ....

dezurni filozof

pre 7 godina

Vratio se u ekipu, ekipa živnula. Dečko ne igra košarku on se igra košarke. Napred mali i razvali.

Ubedjen sam Srbija dobija prvi put franšisnog igraca u NBA.

barbarez

pre 7 godina

Ovi iz Milvokija jos traže loptu krenu desno ono lijevo jbg kad je Joker pametniji pa uvijek barem za korak ispred njih al realno evo gledam jutros ovaj snimak čojk ih je napravio smiješnim. Svaka čast uživamo uz Nikolu samo da ga zaobiđu povrede.

xd

pre 7 godina

Brt ovo kao da gledas retrospektivu njegove karijere kada pogledas koliko samo prelepih asistencija je davao, ali ovo je sve bilo na jednoj utakmici! Uvek je lepo probuditi se uz ovakve vesti, ja bukvalno prvo uzimam telefon da vidim sta je ovaj momak uradio, kao kad klinci prvog januara trknu da vide sta je pod jelkom. :))

blaža

pre 7 godina

Aaauuu kako igra ovo nije realno. Ubija sa svih strana, samo sipa.A nisam jos vidjao da neko jednom rukom hvata odbitke od kosa i to od sutra za tri poena.

Zzbz

pre 7 godina

Meni deluje da se Jokic uopšte ne oznoji dok igra...on to sve lagano po vojvodjanski baca da je fascinantno.

Teško da napravi dva koraka....uhvati ili odmah kos iz mesta ili asistencija.

Tripl dabl je viseo u vazduhu neko vreme i super sto je došao do njega.


Nadam se da biti još bolji i da neće iz Denvera. Trener je dobar, ma šta ko pričao lepo ga je dozirao i polako ga uvodi u svet all stara.

Mekintajer

pre 7 godina

Bravo legendo,samo tako nastavi. Druga sezona a vec je najbolji igrac svoje ekipe,fenomenalno. Samo da ga povrede zaobidju i sugurno dobijamo novu legendu u NBA iz Srbijeee.....Medzik Jokiccc

cofi008

pre 7 godina

mozda bas zato sto im je jokic najbolji igrac nece hteti da mu brane da igra za reprezentaciju..da bi decko bio sto zadovoljniji prilikama u klubu kako bi sto duze ostao..to mogu da brane ovim drugima..ali pitanje da li smeju i njemu :)

depresivna bubašvaba

pre 7 godina

Spavaš li mirno Rasele Westbruče?

Šalim se malo, ali stvarno su mi nedostajale ovakve vesti ujutru, a ovakva vest posle pauze nije mogla biti bolja! Svaka čast Nikola, samo tako nastavi!

Срески Шпијун®

pre 7 godina

@Marko Stefanovic
Ја идем са сином првог марта да гледамо Николу против Милвокија у Милвокију. Ако си негде близу, јави се овде, пратићу коментаре пар дана на ову вест.

Pedro.Paulinho

pre 7 godina

Da ne pametujem previse i iznosim svoje utike,isecak iz Denver posta koji sve govori...

"But here’s something also as indisputable as the 20 points, 13 rebounds and 11 assists Nikola Jokic contributed Friday, during a 121-117 victory against Milwaukee. The Nuggets are Jokic. He’s the man. Teammates love him, because Jokic is a budding star devoid of ego, and even better, he passes everybody the ball"

Blueblueblue

pre 7 godina

Ne samo buducnost nase kosarke nego kosarke uopste, buducnost kosarke je petorka gde svaki igrac moze da igra svaku ulogu na terenu sto sa 21 godinom zivota vec pokazuje Jokic.

fabricka greska

pre 7 godina

Prva stvar koju svako drugo jutro uradim je da proverim sta je Jokic prethodne noci uradio, i on uvek nadje nacin da me odusevi i pozitivno iznenadi. Ovaj decko je fenomenalan, samo u ovom mecu nocas je imao barem 5-6 vrhunskih poteza. Kad vidim ove asistencije pomislim da li je to Teodosic ili ...?
Svaka cast decko, nastavi tako, samo napred!

NS BOY

pre 7 godina

Prijatelji koje imam u Sjedinjenim Drzavama mi salju svakakve poruke. Uzivam radi naseg Jokare. Svi ga bas vole. Drago ga ne voli samo, Zuta tribina podrzava njegove zakljcuke. :-) lol Covece nikada nece biti ispred nas. Ubijamo ih na svim poljima.

Zoro

pre 7 godina

Nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi TD nekog igraca sa ovih prostora. Neka me neko ispravi ako gresim.
(Novosadjanin., 04. februar 2017 08:23)

Mlad si pa ne znaš.
Divac je tamo negde sredinom 90-tih imao 10-tak TD.
Jednom protiv New Jersey Nets TD sa blokadama (imao ih 12), a malo falilo i kvadripl-dabl te večeri.
........