Subota, 02.07.2016.

09:29

Kao MJ i Kobi – Konliju od Memfisa 153 miliona!

Seleri kep u NBA ligi značajno će se povećati u naredne dve godine, a klubovi nastavljaju da daju sulude ugovore igračima.

Izvor:

Kao MJ i Kobi – Konliju od Memfisa 153 miliona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Mika Guster iz Ritopeka

pre 7 godina

Nadam se da Mika gušter ima neki procent od ovoga pa da ne mora igrati kladionicu za Halkidiki.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gregory House, 2. jul 2016 10:04

Naravno. 1% je Mikailov.
Gori Perfokori i Hanioti ovih dana,idemoooo u društvu MJ i Crne Mambe,uvek vam je Mikailo iz Ritopeka govorio ko su tri najbolja igrača,evo vam sad i dokaz.
Pozdrav svima sa Halkidikija od Mikaila iz Ritopeka, vidimo se u septembru,još 20 dana produžetak apartmana minimum

Ddd

pre 7 godina

Ovo prevazilazi sve granice, novi ugovor omogucava vrtoglave cifre

2016-17: $94 mil/ $114mil

2017-18: $107 mil/$127 mil

2018-19: $105 mil/$126 mil

2019-2020: $106 mil/$129 mil

2020-2021: $112 mil/$136 mil

Prva cifra su sallary cap za predstojece godine po timu, druga su max cifre koje klubovi mogu platiti ukoliko imaju nekog igraca koji potpada pod neki od pravila koja dozvoljavaju da se igraci plate vise nego sto im priprada po generalnom ugovoru za minuli rad i ucinak,a minimalni iznos za plate mora biti 85% sallary cap.... Sve preko ove druge cifre je u lux tax delu, sto znac na svaki dolar preko, dolar ide u kasu nba, sto je vec preskupa varijanta za vecinu timova, sem recimo lakerse, ili knickse, evenetualno brooklyn.

I da se razumemo Konlija cenim kao igraca jer je odlican u oba smera, ali recimo Irving po ovoj logici treba da uzme bar 180 mil za 5 sezona, a ako se na to doda najavljenih lebronovih 200 mil za 5 sezona ... dva igraca ce kostati ekipu 76 mil godisnje, vise nego ovogodisnji ceo sellery cap... Dobro vreme da se bude NBA igrac, cak i los

lobotomija svesti

pre 7 godina

@petarczv
Brate ne znam sto tripujes oko Mirze Teletovica, da postoji SFRJ Mirza bi bio starter na poziciji 3 u tom timu.

TinTin

pre 7 godina

@Borac protiv NWO: Majstore, to je znak za trojku, tj. znak kad pogodis istu, a i sudija kada je pucas podize tako ruku, da znaju ovi sa zapisnickog da li je trojka ili ne. U evropi se dizu tri prsta iz istog razloga. Ispasce na kraju da su satanisti samo ovi sto pucaju trojke, znaci vecina centara su hriscani, ako se vodimo tom logikom :D
Volim teorije zavere, ali ova tvoja je ludja od Vircove za jugoslovenski svemirski program.

Memfis

pre 7 godina

@Borac protiv NWO
Mnogi će te napasti i ismevati, ali i ja kao neko ko prati NBA, da tako kažem, smatram da ima tu nečega. Možda NBA igrači ne deluju kao satanisti, ali npr. Rijana, Madona, (ona mala što liči na Džastina Bibera posebno :)) i slična "elita", bar meni, deluje. A pokazuju iste simbole kao po komandi. Ko će ga znati. Za Kajrijevu tetovažu sa "Sauronovim okom" u piramidi sam evo od tebe saznao. A isti simbol sam video u gomili njihovih filmova, serija, nalazi se na novčanici dolara itd. Ima tu nečeg sigurno, ne bi to toliko bilo prisutno tek tako. Objavite komentar i meni :)

mo

pre 7 godina

Sa dovođenjem Parsonsa i ostankom Konlija, Memfis sada ima odlicnu startnu petorku i pod uslovom da ostanu zdravi mislim da ce lagano u plej of. E sad, ovolika kolicina novca koju su dali Konliju znaci da vide u njemu vođu ekipe a i to da su znali da, ako mu oni ne daju ove pare, da će neka posusnjarska ekipa tipa Filadelfija verovatno to učiniti. Sve u svemu, klupa Memfisa je trenutno u rasulu, a s obzirom da im se zbog velikih ugovora Konliju i Parsonsu prostor za dovođenje igraca znatno smanjio, uprava Memfisa ce morati da bude kreativna kako bi napravili uravnoteženu ekipu.

DuXoMaN

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se cudite za sve ove brojke! Pa jel vi vidite kako Conley drzi ruke tj ovaj znak koji pokazuje na slici?! Za one koji ne znaju to je satanisticko-masonski znak koji simbolizuje svevidece djavolje oko. To isto radi i James,Curry,K.Tompson,JR Smith,Howard,Harden,Westbrook itd itd dok npr Irwing ima cak i tetovazu piramide na ramenu. Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.
(borac protiv NWO, 02. jul 2016 13:00)

Da se šališ ovo bi bila dobra fora ali s obzirom da se ne šališ, nema ti spasa.

Terenac

pre 7 godina

Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.
(borac protiv NWO, 02. jul 2016 13:00)

Krenulo se već od ranih popodnevnih sati... koliko je nekima dobro dok drugi odradjuju julski rok...

borac protiv NWO

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se cudite za sve ove brojke! Pa jel vi vidite kako Conley drzi ruke tj ovaj znak koji pokazuje na slici?! Za one koji ne znaju to je satanisticko-masonski znak koji simbolizuje svevidece djavolje oko. To isto radi i James,Curry,K.Tompson,JR Smith,Howard,Harden,Westbrook itd itd dok npr Irwing ima cak i tetovazu piramide na ramenu. Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.

ludilo

pre 7 godina

Ovaj sistem ugovora u NBA je katastrofa. Potpišeš nekog na 5 ili 7 godina i šta ti bog da. Nema menjanja ugovora. Neko ispadne brutalno potcenjen kao Kari ili Grin pre toga, a neko neverovatno precenjen. I jedno i drugo je užasno nepravedno. Ja ne znam kako li je njima kad je meni krivo kad vidim kako neki rovare za sitne ugovore a drugi dobijaju kao Džordan a nisu ništa posebno. Neverovatno. A neverovatno je i da jedan Mozgov vredi 16 puta više od Marjanovića. Neke stvari kod amerikanaca uopšte ne razumem, a i skauting služba im je realno katastrofalna. U Evropi imaju fenomenalne igrače za koje nisu ni čuli a plaćaju po 15 miliona nekima koji su ovde bili prosek.

Kol

pre 7 godina

Sunce ti poljubim kakve se pare vrte ja sam mislio da ce kada se podigne ovaj seleri kap samo zvezde ili all star igraci da dobijaju nenormalne svote novca a ono izgleda moto kada je bal neka je bal svima vece plate, nije ni cudo sto Radulja hoce da se vrati u NBA tamo bi lagano mogao da dobije 10 miliona po sezoni izdrzi 2 sezone i moze da se penzionise! :-D

$$$

pre 7 godina

neozbiljna kosarka trci pucaj do besvesti...kad bi dosli da igraju el videli bi sta je odbrana .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (racki, 2. jul 2016 11:09)

Vec vidim kako Teodosic (najbolji plej EL) sa svojom odbranom rastura Curry-ija... Ne bi Curry mogao da da ni 10 poena...A kad Simonovic preuzme Duranta...

prilicno providno

pre 7 godina

Svima je jasno da covek ne vredi toliko, pitanje je koliko ce se novca oprati pre njegovog ugovora i ko ce sve dobiti kes iz ove transakcije...

Buki

pre 7 godina

Novac je unistio nba nije to vise sto je bilo kako je jednom izjavio Bird nama je to bi izvor egzistencije da prehranimo porodicu,ove velike sume sto dobijaju igraci stvarno nema smisla nebi trebalo da sportisti zaradjuju toliki novac nebitno koji sport da je u pitanju potpise ugovor i briga ga nema tog coveka koji dobije ovoliki novac da ne poklekne ne pisem o ovom igracu jer mi je jedan od omiljenijih nego opcenito mislim.Sto se tice seleri capa nema smisla da se povecava a oce jer po meni klubovi rade pogresno svi opet jednom ili dvojici igraca daju ogromne pare koji pojedu 80°% seleri capa a ostatak dovode slabije igrace nebili trebalo vec kad je povecan seleri cap da se sastave jaci timovi ovako sve ostaje isto samo igraci koji su i pre primali mnogo para sad dobijaju jos vise.

asdf

pre 7 godina

http://www.statista.com/statistics/194649/franchise-value-of-the-cleveland-cavaliers/

Vrednost Kavalirsa pre povratka Lebrona: 515 miliona dolara
Vrednost danas: 1.1 milijardu dolara.

Dakle, ladno se moze zakljuciti da Lebron zasluzuje ugovor od 585 miliona na dve godine.

Vinetu

pre 7 godina

A mislio sam da se najvise para baca u engleskoj PL. Ovo vec nema smisla. U Evroligi ce ostati samo onaj ko ne moze ni da bude vodonosa u NBA. Jer kako vidimo tamo i vodonose dobijaju 5 miliona godisnje. Konli dobar igrac, ali u poredjenju sa Dzordanom, Kobijem, Lebronom itd. smesno zaista.

vlade

pre 7 godina

ovo je dokaz kolike se zapravi pare vrte tamo! nba je cirkus, a igrači cirkuzanti koji su skapirali da se na njima enormno zarađuje i logično je da traže tolike pare, zato cap i proširuje! dal je to realno ili ne, po logici stvari i kvalitetu vrv nije, ali čim su spremni da određenima daju tolike pare, onda je sve ovo realno! nba se gleda u celom svetu.. pa zamislite kolike bi budžete imali timovi iz ABA, samo kada bi Nemci recimo otkupili paket za prenos utakmica?! a realno, ABA je jača od Nemačke lige.. Svi bi vratili sve dugove, samo za jednu, polusezonu..

Milos

pre 7 godina

Memfis je dogovorio i sa Parsonsom ugovor na 4 godine, skoro 100 miliona tako da ukoliko budu zdravi dobili su dobro pojacanje. U celoj toj priči najgore prolazi Portland koji je imao nameru da dovede i Parsonsa i Hauarda

NastyB

pre 7 godina

Ovo za Konlija je baš preterano, ali ono što me zaista čudi jeste Fil Džekson. Šta se dešava u njegovoj glavi kada je doveo večito rovitog Rouza, a sada dao ovliki ugovor za Nou, koji u zadnje dve godine ima manje odigranih utakmica nego prstiju na ruci. Mozgov 64?? Ajde Teletoviću 30, čoveku koji ima 31 godinu??? Ala se tamo razbacuju sa parama to je strašno…

Kome smeta jaka Filadelfija

pre 7 godina

Ovi ce na kraju biti preplaceniji nego neki fudbaleri po Evropi. Ako Konli vredi 130, Durantula treba da potpise na 700 miliona a Lebron okruglo na bilion dolara. Jednom Delavadovi dali koliko, 30??? Pa Teodosic ili Bogdan bi onda vredeli blizu 100 ako gledamo znanje o kosarci. U redu je, skontali smo, imate kesa ali daj rezonujte malo koliko kome dajete covece boziji.

petarczv

pre 7 godina

ovo vec nije normalno...niti jedan igrac ne zasluzuje ovoliko para a sa druge strane kozna koliko para uzimaju klubovi i liga tako da nek uzimaju igraci ipak bez njih ne bi bilo nista...Ali da jedan mirza teletovic i delvidadova uzimaju po 30mil...

DuXoMaN

pre 7 godina

Nijedan normalan iznos nećemo čuti. Pored ovog imamo još tu Batum, Mozgov, Noa...jedino Majami ne želi na Vejda da potroši više od 10m po sezoni, a onom drvetu Vajtsajdu daće maksimalni ugovor, verovatno nekih 130 miliona za 5 godina.
Strašno!!!

Fox

pre 7 godina

Jos jedna potvrda da ce Memfis i sledecih godina biti prosecan tim koji ce uspeti da obezbedi plej off, ali i ispadanje u prvom ili eventualno drugom kolu. Dati tolike pare takvom igracu i ograniciti seleri kep za dovodjenje jos nekog dobrog i jakog igraca je zaista neverovatno. I jos jedna stvar nevezana za ovu vest. Primetio sam da se pojavila jedna ili vise osoba u skorije vreme koje se potpisuju kao Fox i ostavljaju komentare na raznim vestima pa i o sportu. Zaista je nestvarno da je osoba toliko kreativna da ne moze da smisli drugi nick i ako vidi da neko koristi vec taj da promeni. Ali znajuci koliko su ljudi ovde sujetni i puni besa, on ce sad i namerno nastaviti da se tako potpisuje u inat samo ;)

scholes

pre 7 godina

MJ je u karijeri samo od košarke zaradio ukupno manje od 100 miliona dolara, ali neka druga vremejana su došla. A i ne znam zašto se ljudi bune, bolje je valjda da raspodela profita bude ovakva nego da sve uzimaju vlasnici klubova - milijarderi.

Beljo

pre 7 godina

Valjda svi vrli komentatori, koji ove cifre nazivaju sumanutim, znaju da ekipa je u obavezi da potrosi neki procenat seleri kepa (tipa 90%), tako da sve i da daju manje pare igracima nasli bi se u situaciju da ili moraju preplatiti nekog sabana, ili opet svim igracima raspodijeliti razliku. A kako je sve sto valja vec u NBA samo se stavlja na kalkulator kako rasporedjivati novac i kome.

stefan

pre 7 godina

Memfis je uradio odlican posao, jesu to velike pare ali je Konli jedan od retkih pravih PG u NBA. Da je otisao, Memfis ne bi gledao PO sledecih 5 godina....

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Da li će opet neko izjaviti kako kvalitet lige nije opao. Potpuno nezanimljiva liga već 3 godine.

Lebron 6 finala za redom pa on nema protivnika ljudi na istoku koliko je to tužno...

Miki28

pre 7 godina

Cifra je nevjerovatna ali tako je sada u nba, iole solidan igrac dobijace 15-20 milki bez problema! Svaka cast Konliju ali da on uzima 30 milki je fascinantno a nekad se raspravljalo da li jedan Kobi Brajant treba da dobija 25 miliona ili ne? Sto se Karija tice, ne brinite on ce itekako naplatiti ove partije sa sledecim ugovorom jer ovaj sadasnji je bio itekako dobar za njega u momentu potpisivanja jer Kari sada i Kari prije 3 sezone su 2 razlicita igraca, koliko je samo problema sa povredama imao tada i bilo je u fazonu, bolje ista nego nista

Milos

pre 7 godina

Ovima sto porede sadasnji ugovor koji igraci dobijaju sa recimo platom Stefa Karija ne vredi nista objasnjavati jer nemaju pojma o tome kako ovo funkcionise. Inace ode Hauard u Atlantu sto znaci da Horford odlazi, nadam se u Boston

4444

pre 7 godina

Ne znam sto se ljudi cude, od ove godine pocinje novi ugovor za tv prava, kep je veci i ugovori skacu za 30%...prica se o mozgovu, ali to su lejkersi, njih vole da troluju kako se raspadaju itd... Meni je veci sok delavedova 4g 39m...npr. Ish smith potpisao za detroit 3g 18m, a izmisio kosarku za ovog ozija

Danilo

pre 7 godina

Meni je drago da igrači uzimaju ovaj novac jer oni prolivaju svoj znoj, suze i krv.
Čim dobijaju ovoliko, znači da gazde imaju mnogo više, a to nije ono što se zove pravedna raspodela novca.
Po stranu to što ovaj novac gubi polako vezu sa kvalitetom jer ugovori ovih dana osrednjim igračima idu do neba.
Pitanje je samo koliko će dobiti Lebron,Durent,Kari, Vestbruk i ostali?
P.S.
Možda bi i ostali izvođači radova, širom sveta i u svim oblastima, morali da stave prst na čelo i zapitaju se kako jedan čovek može da bude milijarder, dok milioni gladuju?
Šta to posebno rade u Srbiji Mišković ili Beko ili Kostić , pa imaju para više nego hiljadu lekara,profesora fakulteta ili inžinjera?
O radnicima koji rade za minimalaca ne bih ni reč jer to je već sramota ovoga društva...

FenderStrat79

pre 7 godina

Jeste Konli odličan plejmejker, ali na igrača koji u proseku u karijeri beleži 13,6 poena, 5,6 asistencija, 3 skoka i 1,5 ukradenih lopti po meču dati za 5 godina 150+ miliona je po meni idiotski i suludo. Ne razumem zaista kako je zaslužio ovoliki ugovor, ali svaka mu čast. Većina nas neće u životu videti ono što on zaradi u nedelju-dve dana.

Iskustvo

pre 7 godina

Konli je odlican u defanzivi ali nemoze sam voditi ekipu u ofanzivi, steta sto nije otisao u SAS, jedino da pozelim srecu sto bi ameri rekli jednom od najpodcenjenijih plejeva uNBA

anti - reklamozder

pre 7 godina

da klubovi imaju novca nije tajna,medjutim suludo je prava rec, jer ako Konli, iako nesporno kvalitetan,moze da dobije ovaj novac sta ocekivati od showtime igraca ...

Iskustvo

pre 7 godina

Konli je odlican u defanzivi ali nemoze sam voditi ekipu u ofanzivi, steta sto nije otisao u SAS, jedino da pozelim srecu sto bi ameri rekli jednom od najpodcenjenijih plejeva uNBA

petarczv

pre 7 godina

ovo vec nije normalno...niti jedan igrac ne zasluzuje ovoliko para a sa druge strane kozna koliko para uzimaju klubovi i liga tako da nek uzimaju igraci ipak bez njih ne bi bilo nista...Ali da jedan mirza teletovic i delvidadova uzimaju po 30mil...

Danilo

pre 7 godina

Meni je drago da igrači uzimaju ovaj novac jer oni prolivaju svoj znoj, suze i krv.
Čim dobijaju ovoliko, znači da gazde imaju mnogo više, a to nije ono što se zove pravedna raspodela novca.
Po stranu to što ovaj novac gubi polako vezu sa kvalitetom jer ugovori ovih dana osrednjim igračima idu do neba.
Pitanje je samo koliko će dobiti Lebron,Durent,Kari, Vestbruk i ostali?
P.S.
Možda bi i ostali izvođači radova, širom sveta i u svim oblastima, morali da stave prst na čelo i zapitaju se kako jedan čovek može da bude milijarder, dok milioni gladuju?
Šta to posebno rade u Srbiji Mišković ili Beko ili Kostić , pa imaju para više nego hiljadu lekara,profesora fakulteta ili inžinjera?
O radnicima koji rade za minimalaca ne bih ni reč jer to je već sramota ovoga društva...

4444

pre 7 godina

Ne znam sto se ljudi cude, od ove godine pocinje novi ugovor za tv prava, kep je veci i ugovori skacu za 30%...prica se o mozgovu, ali to su lejkersi, njih vole da troluju kako se raspadaju itd... Meni je veci sok delavedova 4g 39m...npr. Ish smith potpisao za detroit 3g 18m, a izmisio kosarku za ovog ozija

Miki28

pre 7 godina

Cifra je nevjerovatna ali tako je sada u nba, iole solidan igrac dobijace 15-20 milki bez problema! Svaka cast Konliju ali da on uzima 30 milki je fascinantno a nekad se raspravljalo da li jedan Kobi Brajant treba da dobija 25 miliona ili ne? Sto se Karija tice, ne brinite on ce itekako naplatiti ove partije sa sledecim ugovorom jer ovaj sadasnji je bio itekako dobar za njega u momentu potpisivanja jer Kari sada i Kari prije 3 sezone su 2 razlicita igraca, koliko je samo problema sa povredama imao tada i bilo je u fazonu, bolje ista nego nista

FenderStrat79

pre 7 godina

Jeste Konli odličan plejmejker, ali na igrača koji u proseku u karijeri beleži 13,6 poena, 5,6 asistencija, 3 skoka i 1,5 ukradenih lopti po meču dati za 5 godina 150+ miliona je po meni idiotski i suludo. Ne razumem zaista kako je zaslužio ovoliki ugovor, ali svaka mu čast. Većina nas neće u životu videti ono što on zaradi u nedelju-dve dana.

NastyB

pre 7 godina

Ovo za Konlija je baš preterano, ali ono što me zaista čudi jeste Fil Džekson. Šta se dešava u njegovoj glavi kada je doveo večito rovitog Rouza, a sada dao ovliki ugovor za Nou, koji u zadnje dve godine ima manje odigranih utakmica nego prstiju na ruci. Mozgov 64?? Ajde Teletoviću 30, čoveku koji ima 31 godinu??? Ala se tamo razbacuju sa parama to je strašno…

anti - reklamozder

pre 7 godina

da klubovi imaju novca nije tajna,medjutim suludo je prava rec, jer ako Konli, iako nesporno kvalitetan,moze da dobije ovaj novac sta ocekivati od showtime igraca ...

DuXoMaN

pre 7 godina

Nijedan normalan iznos nećemo čuti. Pored ovog imamo još tu Batum, Mozgov, Noa...jedino Majami ne želi na Vejda da potroši više od 10m po sezoni, a onom drvetu Vajtsajdu daće maksimalni ugovor, verovatno nekih 130 miliona za 5 godina.
Strašno!!!

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Da li će opet neko izjaviti kako kvalitet lige nije opao. Potpuno nezanimljiva liga već 3 godine.

Lebron 6 finala za redom pa on nema protivnika ljudi na istoku koliko je to tužno...

Vinetu

pre 7 godina

A mislio sam da se najvise para baca u engleskoj PL. Ovo vec nema smisla. U Evroligi ce ostati samo onaj ko ne moze ni da bude vodonosa u NBA. Jer kako vidimo tamo i vodonose dobijaju 5 miliona godisnje. Konli dobar igrac, ali u poredjenju sa Dzordanom, Kobijem, Lebronom itd. smesno zaista.

$$$

pre 7 godina

neozbiljna kosarka trci pucaj do besvesti...kad bi dosli da igraju el videli bi sta je odbrana .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (racki, 2. jul 2016 11:09)

Vec vidim kako Teodosic (najbolji plej EL) sa svojom odbranom rastura Curry-ija... Ne bi Curry mogao da da ni 10 poena...A kad Simonovic preuzme Duranta...

asdf

pre 7 godina

http://www.statista.com/statistics/194649/franchise-value-of-the-cleveland-cavaliers/

Vrednost Kavalirsa pre povratka Lebrona: 515 miliona dolara
Vrednost danas: 1.1 milijardu dolara.

Dakle, ladno se moze zakljuciti da Lebron zasluzuje ugovor od 585 miliona na dve godine.

Kome smeta jaka Filadelfija

pre 7 godina

Ovi ce na kraju biti preplaceniji nego neki fudbaleri po Evropi. Ako Konli vredi 130, Durantula treba da potpise na 700 miliona a Lebron okruglo na bilion dolara. Jednom Delavadovi dali koliko, 30??? Pa Teodosic ili Bogdan bi onda vredeli blizu 100 ako gledamo znanje o kosarci. U redu je, skontali smo, imate kesa ali daj rezonujte malo koliko kome dajete covece boziji.

Beljo

pre 7 godina

Valjda svi vrli komentatori, koji ove cifre nazivaju sumanutim, znaju da ekipa je u obavezi da potrosi neki procenat seleri kepa (tipa 90%), tako da sve i da daju manje pare igracima nasli bi se u situaciju da ili moraju preplatiti nekog sabana, ili opet svim igracima raspodijeliti razliku. A kako je sve sto valja vec u NBA samo se stavlja na kalkulator kako rasporedjivati novac i kome.

ludilo

pre 7 godina

Ovaj sistem ugovora u NBA je katastrofa. Potpišeš nekog na 5 ili 7 godina i šta ti bog da. Nema menjanja ugovora. Neko ispadne brutalno potcenjen kao Kari ili Grin pre toga, a neko neverovatno precenjen. I jedno i drugo je užasno nepravedno. Ja ne znam kako li je njima kad je meni krivo kad vidim kako neki rovare za sitne ugovore a drugi dobijaju kao Džordan a nisu ništa posebno. Neverovatno. A neverovatno je i da jedan Mozgov vredi 16 puta više od Marjanovića. Neke stvari kod amerikanaca uopšte ne razumem, a i skauting služba im je realno katastrofalna. U Evropi imaju fenomenalne igrače za koje nisu ni čuli a plaćaju po 15 miliona nekima koji su ovde bili prosek.

vlade

pre 7 godina

ovo je dokaz kolike se zapravi pare vrte tamo! nba je cirkus, a igrači cirkuzanti koji su skapirali da se na njima enormno zarađuje i logično je da traže tolike pare, zato cap i proširuje! dal je to realno ili ne, po logici stvari i kvalitetu vrv nije, ali čim su spremni da određenima daju tolike pare, onda je sve ovo realno! nba se gleda u celom svetu.. pa zamislite kolike bi budžete imali timovi iz ABA, samo kada bi Nemci recimo otkupili paket za prenos utakmica?! a realno, ABA je jača od Nemačke lige.. Svi bi vratili sve dugove, samo za jednu, polusezonu..

scholes

pre 7 godina

MJ je u karijeri samo od košarke zaradio ukupno manje od 100 miliona dolara, ali neka druga vremejana su došla. A i ne znam zašto se ljudi bune, bolje je valjda da raspodela profita bude ovakva nego da sve uzimaju vlasnici klubova - milijarderi.

Buki

pre 7 godina

Novac je unistio nba nije to vise sto je bilo kako je jednom izjavio Bird nama je to bi izvor egzistencije da prehranimo porodicu,ove velike sume sto dobijaju igraci stvarno nema smisla nebi trebalo da sportisti zaradjuju toliki novac nebitno koji sport da je u pitanju potpise ugovor i briga ga nema tog coveka koji dobije ovoliki novac da ne poklekne ne pisem o ovom igracu jer mi je jedan od omiljenijih nego opcenito mislim.Sto se tice seleri capa nema smisla da se povecava a oce jer po meni klubovi rade pogresno svi opet jednom ili dvojici igraca daju ogromne pare koji pojedu 80°% seleri capa a ostatak dovode slabije igrace nebili trebalo vec kad je povecan seleri cap da se sastave jaci timovi ovako sve ostaje isto samo igraci koji su i pre primali mnogo para sad dobijaju jos vise.

Milos

pre 7 godina

Ovima sto porede sadasnji ugovor koji igraci dobijaju sa recimo platom Stefa Karija ne vredi nista objasnjavati jer nemaju pojma o tome kako ovo funkcionise. Inace ode Hauard u Atlantu sto znaci da Horford odlazi, nadam se u Boston

DuXoMaN

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se cudite za sve ove brojke! Pa jel vi vidite kako Conley drzi ruke tj ovaj znak koji pokazuje na slici?! Za one koji ne znaju to je satanisticko-masonski znak koji simbolizuje svevidece djavolje oko. To isto radi i James,Curry,K.Tompson,JR Smith,Howard,Harden,Westbrook itd itd dok npr Irwing ima cak i tetovazu piramide na ramenu. Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.
(borac protiv NWO, 02. jul 2016 13:00)

Da se šališ ovo bi bila dobra fora ali s obzirom da se ne šališ, nema ti spasa.

Milos

pre 7 godina

Memfis je dogovorio i sa Parsonsom ugovor na 4 godine, skoro 100 miliona tako da ukoliko budu zdravi dobili su dobro pojacanje. U celoj toj priči najgore prolazi Portland koji je imao nameru da dovede i Parsonsa i Hauarda

Kol

pre 7 godina

Sunce ti poljubim kakve se pare vrte ja sam mislio da ce kada se podigne ovaj seleri kap samo zvezde ili all star igraci da dobijaju nenormalne svote novca a ono izgleda moto kada je bal neka je bal svima vece plate, nije ni cudo sto Radulja hoce da se vrati u NBA tamo bi lagano mogao da dobije 10 miliona po sezoni izdrzi 2 sezone i moze da se penzionise! :-D

Memfis

pre 7 godina

@Borac protiv NWO
Mnogi će te napasti i ismevati, ali i ja kao neko ko prati NBA, da tako kažem, smatram da ima tu nečega. Možda NBA igrači ne deluju kao satanisti, ali npr. Rijana, Madona, (ona mala što liči na Džastina Bibera posebno :)) i slična "elita", bar meni, deluje. A pokazuju iste simbole kao po komandi. Ko će ga znati. Za Kajrijevu tetovažu sa "Sauronovim okom" u piramidi sam evo od tebe saznao. A isti simbol sam video u gomili njihovih filmova, serija, nalazi se na novčanici dolara itd. Ima tu nečeg sigurno, ne bi to toliko bilo prisutno tek tako. Objavite komentar i meni :)

TinTin

pre 7 godina

@Borac protiv NWO: Majstore, to je znak za trojku, tj. znak kad pogodis istu, a i sudija kada je pucas podize tako ruku, da znaju ovi sa zapisnickog da li je trojka ili ne. U evropi se dizu tri prsta iz istog razloga. Ispasce na kraju da su satanisti samo ovi sto pucaju trojke, znaci vecina centara su hriscani, ako se vodimo tom logikom :D
Volim teorije zavere, ali ova tvoja je ludja od Vircove za jugoslovenski svemirski program.

Terenac

pre 7 godina

Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.
(borac protiv NWO, 02. jul 2016 13:00)

Krenulo se već od ranih popodnevnih sati... koliko je nekima dobro dok drugi odradjuju julski rok...

borac protiv NWO

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se cudite za sve ove brojke! Pa jel vi vidite kako Conley drzi ruke tj ovaj znak koji pokazuje na slici?! Za one koji ne znaju to je satanisticko-masonski znak koji simbolizuje svevidece djavolje oko. To isto radi i James,Curry,K.Tompson,JR Smith,Howard,Harden,Westbrook itd itd dok npr Irwing ima cak i tetovazu piramide na ramenu. Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.

mo

pre 7 godina

Sa dovođenjem Parsonsa i ostankom Konlija, Memfis sada ima odlicnu startnu petorku i pod uslovom da ostanu zdravi mislim da ce lagano u plej of. E sad, ovolika kolicina novca koju su dali Konliju znaci da vide u njemu vođu ekipe a i to da su znali da, ako mu oni ne daju ove pare, da će neka posusnjarska ekipa tipa Filadelfija verovatno to učiniti. Sve u svemu, klupa Memfisa je trenutno u rasulu, a s obzirom da im se zbog velikih ugovora Konliju i Parsonsu prostor za dovođenje igraca znatno smanjio, uprava Memfisa ce morati da bude kreativna kako bi napravili uravnoteženu ekipu.

Fox

pre 7 godina

Jos jedna potvrda da ce Memfis i sledecih godina biti prosecan tim koji ce uspeti da obezbedi plej off, ali i ispadanje u prvom ili eventualno drugom kolu. Dati tolike pare takvom igracu i ograniciti seleri kep za dovodjenje jos nekog dobrog i jakog igraca je zaista neverovatno. I jos jedna stvar nevezana za ovu vest. Primetio sam da se pojavila jedna ili vise osoba u skorije vreme koje se potpisuju kao Fox i ostavljaju komentare na raznim vestima pa i o sportu. Zaista je nestvarno da je osoba toliko kreativna da ne moze da smisli drugi nick i ako vidi da neko koristi vec taj da promeni. Ali znajuci koliko su ljudi ovde sujetni i puni besa, on ce sad i namerno nastaviti da se tako potpisuje u inat samo ;)

stefan

pre 7 godina

Memfis je uradio odlican posao, jesu to velike pare ali je Konli jedan od retkih pravih PG u NBA. Da je otisao, Memfis ne bi gledao PO sledecih 5 godina....

lobotomija svesti

pre 7 godina

@petarczv
Brate ne znam sto tripujes oko Mirze Teletovica, da postoji SFRJ Mirza bi bio starter na poziciji 3 u tom timu.

prilicno providno

pre 7 godina

Svima je jasno da covek ne vredi toliko, pitanje je koliko ce se novca oprati pre njegovog ugovora i ko ce sve dobiti kes iz ove transakcije...

Ddd

pre 7 godina

Ovo prevazilazi sve granice, novi ugovor omogucava vrtoglave cifre

2016-17: $94 mil/ $114mil

2017-18: $107 mil/$127 mil

2018-19: $105 mil/$126 mil

2019-2020: $106 mil/$129 mil

2020-2021: $112 mil/$136 mil

Prva cifra su sallary cap za predstojece godine po timu, druga su max cifre koje klubovi mogu platiti ukoliko imaju nekog igraca koji potpada pod neki od pravila koja dozvoljavaju da se igraci plate vise nego sto im priprada po generalnom ugovoru za minuli rad i ucinak,a minimalni iznos za plate mora biti 85% sallary cap.... Sve preko ove druge cifre je u lux tax delu, sto znac na svaki dolar preko, dolar ide u kasu nba, sto je vec preskupa varijanta za vecinu timova, sem recimo lakerse, ili knickse, evenetualno brooklyn.

I da se razumemo Konlija cenim kao igraca jer je odlican u oba smera, ali recimo Irving po ovoj logici treba da uzme bar 180 mil za 5 sezona, a ako se na to doda najavljenih lebronovih 200 mil za 5 sezona ... dva igraca ce kostati ekipu 76 mil godisnje, vise nego ovogodisnji ceo sellery cap... Dobro vreme da se bude NBA igrac, cak i los

Mika Guster iz Ritopeka

pre 7 godina

Nadam se da Mika gušter ima neki procent od ovoga pa da ne mora igrati kladionicu za Halkidiki.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gregory House, 2. jul 2016 10:04

Naravno. 1% je Mikailov.
Gori Perfokori i Hanioti ovih dana,idemoooo u društvu MJ i Crne Mambe,uvek vam je Mikailo iz Ritopeka govorio ko su tri najbolja igrača,evo vam sad i dokaz.
Pozdrav svima sa Halkidikija od Mikaila iz Ritopeka, vidimo se u septembru,još 20 dana produžetak apartmana minimum

DuXoMaN

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se cudite za sve ove brojke! Pa jel vi vidite kako Conley drzi ruke tj ovaj znak koji pokazuje na slici?! Za one koji ne znaju to je satanisticko-masonski znak koji simbolizuje svevidece djavolje oko. To isto radi i James,Curry,K.Tompson,JR Smith,Howard,Harden,Westbrook itd itd dok npr Irwing ima cak i tetovazu piramide na ramenu. Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.
(borac protiv NWO, 02. jul 2016 13:00)

Da se šališ ovo bi bila dobra fora ali s obzirom da se ne šališ, nema ti spasa.

stefan

pre 7 godina

Memfis je uradio odlican posao, jesu to velike pare ali je Konli jedan od retkih pravih PG u NBA. Da je otisao, Memfis ne bi gledao PO sledecih 5 godina....

borac protiv NWO

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se cudite za sve ove brojke! Pa jel vi vidite kako Conley drzi ruke tj ovaj znak koji pokazuje na slici?! Za one koji ne znaju to je satanisticko-masonski znak koji simbolizuje svevidece djavolje oko. To isto radi i James,Curry,K.Tompson,JR Smith,Howard,Harden,Westbrook itd itd dok npr Irwing ima cak i tetovazu piramide na ramenu. Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.

Terenac

pre 7 godina

Svi oni su debelo placeni od svojih bossova-satanista da to promovisu a vi se cudite svim ovim ciframa. Ljudi...imate bre internet pa istrazujte sami malo. Objavite mi komentar slobodno,nece ova istina dotaci te likove sataniste...jer em sto nece ni da procitaju ovo em se vise odavno i ne kriju.
(borac protiv NWO, 02. jul 2016 13:00)

Krenulo se već od ranih popodnevnih sati... koliko je nekima dobro dok drugi odradjuju julski rok...

TinTin

pre 7 godina

@Borac protiv NWO: Majstore, to je znak za trojku, tj. znak kad pogodis istu, a i sudija kada je pucas podize tako ruku, da znaju ovi sa zapisnickog da li je trojka ili ne. U evropi se dizu tri prsta iz istog razloga. Ispasce na kraju da su satanisti samo ovi sto pucaju trojke, znaci vecina centara su hriscani, ako se vodimo tom logikom :D
Volim teorije zavere, ali ova tvoja je ludja od Vircove za jugoslovenski svemirski program.

Fox

pre 7 godina

Jos jedna potvrda da ce Memfis i sledecih godina biti prosecan tim koji ce uspeti da obezbedi plej off, ali i ispadanje u prvom ili eventualno drugom kolu. Dati tolike pare takvom igracu i ograniciti seleri kep za dovodjenje jos nekog dobrog i jakog igraca je zaista neverovatno. I jos jedna stvar nevezana za ovu vest. Primetio sam da se pojavila jedna ili vise osoba u skorije vreme koje se potpisuju kao Fox i ostavljaju komentare na raznim vestima pa i o sportu. Zaista je nestvarno da je osoba toliko kreativna da ne moze da smisli drugi nick i ako vidi da neko koristi vec taj da promeni. Ali znajuci koliko su ljudi ovde sujetni i puni besa, on ce sad i namerno nastaviti da se tako potpisuje u inat samo ;)

Danilo

pre 7 godina

Meni je drago da igrači uzimaju ovaj novac jer oni prolivaju svoj znoj, suze i krv.
Čim dobijaju ovoliko, znači da gazde imaju mnogo više, a to nije ono što se zove pravedna raspodela novca.
Po stranu to što ovaj novac gubi polako vezu sa kvalitetom jer ugovori ovih dana osrednjim igračima idu do neba.
Pitanje je samo koliko će dobiti Lebron,Durent,Kari, Vestbruk i ostali?
P.S.
Možda bi i ostali izvođači radova, širom sveta i u svim oblastima, morali da stave prst na čelo i zapitaju se kako jedan čovek može da bude milijarder, dok milioni gladuju?
Šta to posebno rade u Srbiji Mišković ili Beko ili Kostić , pa imaju para više nego hiljadu lekara,profesora fakulteta ili inžinjera?
O radnicima koji rade za minimalaca ne bih ni reč jer to je već sramota ovoga društva...

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Da li će opet neko izjaviti kako kvalitet lige nije opao. Potpuno nezanimljiva liga već 3 godine.

Lebron 6 finala za redom pa on nema protivnika ljudi na istoku koliko je to tužno...

scholes

pre 7 godina

MJ je u karijeri samo od košarke zaradio ukupno manje od 100 miliona dolara, ali neka druga vremejana su došla. A i ne znam zašto se ljudi bune, bolje je valjda da raspodela profita bude ovakva nego da sve uzimaju vlasnici klubova - milijarderi.

petarczv

pre 7 godina

ovo vec nije normalno...niti jedan igrac ne zasluzuje ovoliko para a sa druge strane kozna koliko para uzimaju klubovi i liga tako da nek uzimaju igraci ipak bez njih ne bi bilo nista...Ali da jedan mirza teletovic i delvidadova uzimaju po 30mil...

Kome smeta jaka Filadelfija

pre 7 godina

Ovi ce na kraju biti preplaceniji nego neki fudbaleri po Evropi. Ako Konli vredi 130, Durantula treba da potpise na 700 miliona a Lebron okruglo na bilion dolara. Jednom Delavadovi dali koliko, 30??? Pa Teodosic ili Bogdan bi onda vredeli blizu 100 ako gledamo znanje o kosarci. U redu je, skontali smo, imate kesa ali daj rezonujte malo koliko kome dajete covece boziji.

Buki

pre 7 godina

Novac je unistio nba nije to vise sto je bilo kako je jednom izjavio Bird nama je to bi izvor egzistencije da prehranimo porodicu,ove velike sume sto dobijaju igraci stvarno nema smisla nebi trebalo da sportisti zaradjuju toliki novac nebitno koji sport da je u pitanju potpise ugovor i briga ga nema tog coveka koji dobije ovoliki novac da ne poklekne ne pisem o ovom igracu jer mi je jedan od omiljenijih nego opcenito mislim.Sto se tice seleri capa nema smisla da se povecava a oce jer po meni klubovi rade pogresno svi opet jednom ili dvojici igraca daju ogromne pare koji pojedu 80°% seleri capa a ostatak dovode slabije igrace nebili trebalo vec kad je povecan seleri cap da se sastave jaci timovi ovako sve ostaje isto samo igraci koji su i pre primali mnogo para sad dobijaju jos vise.

prilicno providno

pre 7 godina

Svima je jasno da covek ne vredi toliko, pitanje je koliko ce se novca oprati pre njegovog ugovora i ko ce sve dobiti kes iz ove transakcije...

lobotomija svesti

pre 7 godina

@petarczv
Brate ne znam sto tripujes oko Mirze Teletovica, da postoji SFRJ Mirza bi bio starter na poziciji 3 u tom timu.

Iskustvo

pre 7 godina

Konli je odlican u defanzivi ali nemoze sam voditi ekipu u ofanzivi, steta sto nije otisao u SAS, jedino da pozelim srecu sto bi ameri rekli jednom od najpodcenjenijih plejeva uNBA

Memfis

pre 7 godina

@Borac protiv NWO
Mnogi će te napasti i ismevati, ali i ja kao neko ko prati NBA, da tako kažem, smatram da ima tu nečega. Možda NBA igrači ne deluju kao satanisti, ali npr. Rijana, Madona, (ona mala što liči na Džastina Bibera posebno :)) i slična "elita", bar meni, deluje. A pokazuju iste simbole kao po komandi. Ko će ga znati. Za Kajrijevu tetovažu sa "Sauronovim okom" u piramidi sam evo od tebe saznao. A isti simbol sam video u gomili njihovih filmova, serija, nalazi se na novčanici dolara itd. Ima tu nečeg sigurno, ne bi to toliko bilo prisutno tek tako. Objavite komentar i meni :)

4444

pre 7 godina

Ne znam sto se ljudi cude, od ove godine pocinje novi ugovor za tv prava, kep je veci i ugovori skacu za 30%...prica se o mozgovu, ali to su lejkersi, njih vole da troluju kako se raspadaju itd... Meni je veci sok delavedova 4g 39m...npr. Ish smith potpisao za detroit 3g 18m, a izmisio kosarku za ovog ozija

asdf

pre 7 godina

http://www.statista.com/statistics/194649/franchise-value-of-the-cleveland-cavaliers/

Vrednost Kavalirsa pre povratka Lebrona: 515 miliona dolara
Vrednost danas: 1.1 milijardu dolara.

Dakle, ladno se moze zakljuciti da Lebron zasluzuje ugovor od 585 miliona na dve godine.

vlade

pre 7 godina

ovo je dokaz kolike se zapravi pare vrte tamo! nba je cirkus, a igrači cirkuzanti koji su skapirali da se na njima enormno zarađuje i logično je da traže tolike pare, zato cap i proširuje! dal je to realno ili ne, po logici stvari i kvalitetu vrv nije, ali čim su spremni da određenima daju tolike pare, onda je sve ovo realno! nba se gleda u celom svetu.. pa zamislite kolike bi budžete imali timovi iz ABA, samo kada bi Nemci recimo otkupili paket za prenos utakmica?! a realno, ABA je jača od Nemačke lige.. Svi bi vratili sve dugove, samo za jednu, polusezonu..

ludilo

pre 7 godina

Ovaj sistem ugovora u NBA je katastrofa. Potpišeš nekog na 5 ili 7 godina i šta ti bog da. Nema menjanja ugovora. Neko ispadne brutalno potcenjen kao Kari ili Grin pre toga, a neko neverovatno precenjen. I jedno i drugo je užasno nepravedno. Ja ne znam kako li je njima kad je meni krivo kad vidim kako neki rovare za sitne ugovore a drugi dobijaju kao Džordan a nisu ništa posebno. Neverovatno. A neverovatno je i da jedan Mozgov vredi 16 puta više od Marjanovića. Neke stvari kod amerikanaca uopšte ne razumem, a i skauting služba im je realno katastrofalna. U Evropi imaju fenomenalne igrače za koje nisu ni čuli a plaćaju po 15 miliona nekima koji su ovde bili prosek.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 7 godina

Nadam se da Mika gušter ima neki procent od ovoga pa da ne mora igrati kladionicu za Halkidiki.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gregory House, 2. jul 2016 10:04

Naravno. 1% je Mikailov.
Gori Perfokori i Hanioti ovih dana,idemoooo u društvu MJ i Crne Mambe,uvek vam je Mikailo iz Ritopeka govorio ko su tri najbolja igrača,evo vam sad i dokaz.
Pozdrav svima sa Halkidikija od Mikaila iz Ritopeka, vidimo se u septembru,još 20 dana produžetak apartmana minimum

Miki28

pre 7 godina

Cifra je nevjerovatna ali tako je sada u nba, iole solidan igrac dobijace 15-20 milki bez problema! Svaka cast Konliju ali da on uzima 30 milki je fascinantno a nekad se raspravljalo da li jedan Kobi Brajant treba da dobija 25 miliona ili ne? Sto se Karija tice, ne brinite on ce itekako naplatiti ove partije sa sledecim ugovorom jer ovaj sadasnji je bio itekako dobar za njega u momentu potpisivanja jer Kari sada i Kari prije 3 sezone su 2 razlicita igraca, koliko je samo problema sa povredama imao tada i bilo je u fazonu, bolje ista nego nista

$$$

pre 7 godina

neozbiljna kosarka trci pucaj do besvesti...kad bi dosli da igraju el videli bi sta je odbrana .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (racki, 2. jul 2016 11:09)

Vec vidim kako Teodosic (najbolji plej EL) sa svojom odbranom rastura Curry-ija... Ne bi Curry mogao da da ni 10 poena...A kad Simonovic preuzme Duranta...

FenderStrat79

pre 7 godina

Jeste Konli odličan plejmejker, ali na igrača koji u proseku u karijeri beleži 13,6 poena, 5,6 asistencija, 3 skoka i 1,5 ukradenih lopti po meču dati za 5 godina 150+ miliona je po meni idiotski i suludo. Ne razumem zaista kako je zaslužio ovoliki ugovor, ali svaka mu čast. Većina nas neće u životu videti ono što on zaradi u nedelju-dve dana.

Beljo

pre 7 godina

Valjda svi vrli komentatori, koji ove cifre nazivaju sumanutim, znaju da ekipa je u obavezi da potrosi neki procenat seleri kepa (tipa 90%), tako da sve i da daju manje pare igracima nasli bi se u situaciju da ili moraju preplatiti nekog sabana, ili opet svim igracima raspodijeliti razliku. A kako je sve sto valja vec u NBA samo se stavlja na kalkulator kako rasporedjivati novac i kome.

NastyB

pre 7 godina

Ovo za Konlija je baš preterano, ali ono što me zaista čudi jeste Fil Džekson. Šta se dešava u njegovoj glavi kada je doveo večito rovitog Rouza, a sada dao ovliki ugovor za Nou, koji u zadnje dve godine ima manje odigranih utakmica nego prstiju na ruci. Mozgov 64?? Ajde Teletoviću 30, čoveku koji ima 31 godinu??? Ala se tamo razbacuju sa parama to je strašno…

mo

pre 7 godina

Sa dovođenjem Parsonsa i ostankom Konlija, Memfis sada ima odlicnu startnu petorku i pod uslovom da ostanu zdravi mislim da ce lagano u plej of. E sad, ovolika kolicina novca koju su dali Konliju znaci da vide u njemu vođu ekipe a i to da su znali da, ako mu oni ne daju ove pare, da će neka posusnjarska ekipa tipa Filadelfija verovatno to učiniti. Sve u svemu, klupa Memfisa je trenutno u rasulu, a s obzirom da im se zbog velikih ugovora Konliju i Parsonsu prostor za dovođenje igraca znatno smanjio, uprava Memfisa ce morati da bude kreativna kako bi napravili uravnoteženu ekipu.

Milos

pre 7 godina

Memfis je dogovorio i sa Parsonsom ugovor na 4 godine, skoro 100 miliona tako da ukoliko budu zdravi dobili su dobro pojacanje. U celoj toj priči najgore prolazi Portland koji je imao nameru da dovede i Parsonsa i Hauarda

anti - reklamozder

pre 7 godina

da klubovi imaju novca nije tajna,medjutim suludo je prava rec, jer ako Konli, iako nesporno kvalitetan,moze da dobije ovaj novac sta ocekivati od showtime igraca ...

Milos

pre 7 godina

Ovima sto porede sadasnji ugovor koji igraci dobijaju sa recimo platom Stefa Karija ne vredi nista objasnjavati jer nemaju pojma o tome kako ovo funkcionise. Inace ode Hauard u Atlantu sto znaci da Horford odlazi, nadam se u Boston

DuXoMaN

pre 7 godina

Nijedan normalan iznos nećemo čuti. Pored ovog imamo još tu Batum, Mozgov, Noa...jedino Majami ne želi na Vejda da potroši više od 10m po sezoni, a onom drvetu Vajtsajdu daće maksimalni ugovor, verovatno nekih 130 miliona za 5 godina.
Strašno!!!

Vinetu

pre 7 godina

A mislio sam da se najvise para baca u engleskoj PL. Ovo vec nema smisla. U Evroligi ce ostati samo onaj ko ne moze ni da bude vodonosa u NBA. Jer kako vidimo tamo i vodonose dobijaju 5 miliona godisnje. Konli dobar igrac, ali u poredjenju sa Dzordanom, Kobijem, Lebronom itd. smesno zaista.

Kol

pre 7 godina

Sunce ti poljubim kakve se pare vrte ja sam mislio da ce kada se podigne ovaj seleri kap samo zvezde ili all star igraci da dobijaju nenormalne svote novca a ono izgleda moto kada je bal neka je bal svima vece plate, nije ni cudo sto Radulja hoce da se vrati u NBA tamo bi lagano mogao da dobije 10 miliona po sezoni izdrzi 2 sezone i moze da se penzionise! :-D

Ddd

pre 7 godina

Ovo prevazilazi sve granice, novi ugovor omogucava vrtoglave cifre

2016-17: $94 mil/ $114mil

2017-18: $107 mil/$127 mil

2018-19: $105 mil/$126 mil

2019-2020: $106 mil/$129 mil

2020-2021: $112 mil/$136 mil

Prva cifra su sallary cap za predstojece godine po timu, druga su max cifre koje klubovi mogu platiti ukoliko imaju nekog igraca koji potpada pod neki od pravila koja dozvoljavaju da se igraci plate vise nego sto im priprada po generalnom ugovoru za minuli rad i ucinak,a minimalni iznos za plate mora biti 85% sallary cap.... Sve preko ove druge cifre je u lux tax delu, sto znac na svaki dolar preko, dolar ide u kasu nba, sto je vec preskupa varijanta za vecinu timova, sem recimo lakerse, ili knickse, evenetualno brooklyn.

I da se razumemo Konlija cenim kao igraca jer je odlican u oba smera, ali recimo Irving po ovoj logici treba da uzme bar 180 mil za 5 sezona, a ako se na to doda najavljenih lebronovih 200 mil za 5 sezona ... dva igraca ce kostati ekipu 76 mil godisnje, vise nego ovogodisnji ceo sellery cap... Dobro vreme da se bude NBA igrac, cak i los