Sreda, 11.05.2016.

09:49

Hejsel 1966: Da je Partizan pobedio Real...

Na današnji 11. maja 1966, Partizan je bio na korak od pobede koja je mogla da potpuno promeni istoriju posle te noći na briselskom Hejselu.

Izvor: AK

Hejsel 1966: Da je Partizan pobedio Real... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

Revolt aka Pirotehnicar

pre 11 meseci

@ A ko je to bolji bio od Susica? Mozda kasnije Dejo, i niko vise. Spominjes Sava Milosevica podrugljivo, on i Darko Kovacevic centarfori za sve pare danas, nisu nista slabiji od npr. Edina Dzeka koji kida u 38oj! Za Zlatka Vujovica se slazem, a opet - kako recimo Semir Tuce i Kajtaz nisu imali mesta bar od 1984-90? Tada smo iz ove prerspektive imali 4/16 najacih reprezentacija na svetu.
(mile kontras, 13. maj 2023 00:11)

Pusti ga, lupio je i za Safeta i za klupski fudbal, kako neko moze za Partizan 50-ih i 60-ih da kaze da je to bilo dno (a i njegova zvezda je tada bila respektabilna), pobogu?! Razume se covek u fudbal dosta, u to nema sumnje, ali, ume nekad i bas posteno da "odvali" kao sad:-D

mile kontras

pre 11 meseci

Bravo care! Ovde ovo pišem već skoro dve decenije, ali redovno dobijam gomile minusa. Kada pogledaš koliko su nastupa za reprezentaciju imali Halilhodžić, Jerković, Pižon, Dule Savić, Moca Vukotić...a koliko Zlatko Vujović ( najgori navalni igrač u istoriji evropskog fudbala, promašio je bar deset praznih golova, a kamoli šansi jedan ja jedan), Sušić, Savo...dodje ti muka. Nikada mi nismo imali reprezentativni fudbal, a klupski samo Zvezda u kratkim periodima sedamdesetih i pred raspad države, kao i Hajduk par generacija. Ostalo je bilo dno.

@ A ko je to bolji bio od Susica? Mozda kasnije Dejo, i niko vise. Spominjes Sava Milosevica podrugljivo, on i Darko Kovacevic centarfori za sve pare danas, nisu nista slabiji od npr. Edina Dzeka koji kida u 38oj! Za Zlatka Vujovica se slazem, a opet - kako recimo Semir Tuce i Kajtaz nisu imali mesta bar od 1984-90? Tada smo iz ove prerspektive imali 4/16 najacih reprezentacija na svetu.

18+ nije za svakog

pre 11 meseci

57 godina kasnije, tj sinoć, Eh da smo zadržali 18 poena razlike... 😁
(Baloteli, 11. maj 2023 12:26)
Očigledno niste dorasli za 18+. Mali klub a posle 18+ uvek ide pornjava. Melko, oprati nogice pa na spavanje pošto onda kreće Ćaćo da Ljulja

Crno Sunce

pre 11 meseci

Da bi ljudima bilo jasno, šta je bila ta sezona 1965/66 u SFRJ, treba da znaju jednu vrlo bitnu činjenicu. Da li iko zna da je Partizan te 1965/66 kao finalista Kupa šampiona (sa još uvek prvim i našim strelcem u finalu KEŠ-a, Veliborom Vasovićem i prvim koji je digao trofej, ali sa Ajaksom) u državnom prvenstvu tadašnje SFRJ završio na 11.mestu. Da li znate da je finalista Kupa šampiona bio jedanaesti u državnom prvenstvu, iako je Partizan bio najbolji i najkvalitetniji klub ne samo u Evropi nego i na svetu uz Peleov Santos, i naravno Mančester Junajted koji nije imao Džordža Besta u jednoj utakmici. Što bi rekao, sada već pokojni Milutin Šoškić, legendarni Šole:"Možda nismo bili bolji od Mančestera, ali od Reala smo sigurno bili bolji." Sportski pozdrav!

One night in May

pre 11 meseci

kakva su imena tu pala naspram drezdena, grashopersa, rendzersa...
(bpcg, 11. maj 2016 10:44)

Kakva imena???
Nant, Verder, Sparta - zajedno imaju 0 velikih trofeja...i sva tri kluba vas nasamarala.
Zvezda rutinski bez poraza otresla ceo kontinent!

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Druskane za taj rendzers je igrala skoro cela engleska reprezentacija...volusino
(Dex, 12. maj 2023 04:56)

Zasto mi niste objavili komentar? Nije igrala skoro cela engleska nego samo Bucer, Stivens i Stiven i Vuds koji je bio treci golman na SP '90 dok je jedino Bucer bio manje-vise standardan prvotimac, ali, i on je na tom Mundijalu propustio dve utakmice, onu protiv Egipta u grupi i onu za trece mesto. Stivens (samo je prvu poceo) i Stiven su uglavnom ulazili sa klupe, a ni oni nisu igrali na svakoj utakmici, naprotiv...

Vladan R

pre 11 meseci

@ bane

Nije zdravo koliko patis, i koliko si zaboravan. Zvezda teoretski, nije morala da proda vecinu igraca, ali sa druge strane nije bilo prakticno da ih zadrzi kad su je u sklopu sankcija eliminisali iz evropskih takmicenja. Kolika bi samo bila patnja, tvoja i tebi slicnih, da nije bilo tih sankcija, pa je Zvezda vec u narednim sezonama ponovila uspeh, a jos je bilo ugovorano pojacane Jarnijem i Boksicem.

Dex

pre 11 meseci

kakva su imena tu pala naspram drezdena, grashopersa, rendzersa...
(bpcg, 11. maj 2016 10:44)

Druskane za taj rendzers je igrala skoro cela engleska reprezentacija...volusino

Zok1

pre 11 meseci

(Mali Hijavata, 11. maj 2023 10:24) Mislim da si pomešao 1955. i 1965. Za prvi evropski kup šampiona, 1955. godine pozivnice je poslao francuski časopis koji je i organizovao takmičenje. Nisu pozivali prvake, nego klubove koji su po njihovom mišljenju bili najpoznatiji. Tako su pozvali Partizan, koji je eliminisan u četvrtfinalu. Ovo o čemu piše tekst je finalna utakmica kupa šampiona 1965/66. Partizan je nastupao kao prvak SFRJ 1964/1965 i stigao do finala. Hajduk je sezonu 1964/1965 završio na 12 mestu. Inače, u to vreme se kod nas nije razumeo značaj uspeha klupskog sporta, fokus je bio na reprezentacijama. Zato je i dozvoljeno da se desi to što se desilo.

Bane

pre 11 meseci

I onda ovi sa druge strane brda prodju dalje zahvaljujući najsmešnijem autogolu ikada a zatim i osvoje takmičenje posle najružnijeg finala ikada ( to ne kažem ja, nego navijači), i daju sebi za pravo da komentarišu ovaj Partizan. Bre, niste ni osetili posledice te 1991, igrače ste prodali zato što ste alavi na novac bili a ne zato što ste morali.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Da, Otmar njih, a legendarni Jup Bajern. Mancester Junajted je te sezone bio najjaci u KES (nismo to bili ni real ni mi), imao je i tri osvajaca "Zlatne lopte" (Best, Carlton, Lou), ali, cinjenica je da smo mi njima u goste trebali da idemo sa tri gola prednosti. Inace, Rems je igrao 1/4 u sezoni 1962/63, za Kup UEFA i KPK nisam ni proveravao. Moze li barem ova verzija?

Vladan R

pre 11 meseci

@ SAMO ZVEZDA

Odakle ti ideja da nije bilo kontinuiteta. 70tih godina 1/2f KESa, 1/2f KPK i 1/4f KESa, 1/4f KPK i finale kupa UEFA. 80tih tri 1/4f KESa i jedno 1/4f KPK, plus dvomec sa Milanom u 1/8f kada je samo ludacka sreca i magla spasila Milan. Na kraju kruna svega Bari 91. Plus u Sezoni posle osvajanja KESa prakticno 1/2f, a samo je neigranje u Bgd sprecilo CZ, da ponovo igra finale. Dakle u 20 godina 10 puta prolece, u proseku svake godine. Zvezda na vecnoj listi osvojenih bodova u Evropi u prvih 7, i kao nije bilo kontnuiteta. To je vise proleca, nego svi ostali klubovi SFRJ zajedno u 35 godina evropskog klupskog fudbala. Otkud zelja da se nipodastava i minimalizuje uspeh, kao pre mesec dva Jugovic. Dobro se secam velikog naslova u leto-jesen 1986, i Dzajiceve izjave, kad je doveo Musemica i Piksija u prelaznom ruku, da li u Sportu ili Zurnalu ne znam tacno, da se pravi petogodisnji plan, za osvajanje KESa. Na kraju tako i bi, i kako onda slucajnost.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Inace, Dinamo Drezden nas je 6:0 dobio u KSG, to nije uefino takmicenje, pitaj Boga u kakvom smo sastavu tada izasli protiv njih. Izgubili ste i vi 5-2 od Dinama Berlinera u Kupu UEFA u sezoni 1978/79 pa nikom nista.

Piro

pre 11 meseci

Bunk, jesu li Roma, Fiorentina, Atletiko Madrid, Valensija, Sporting, Salke, Bajer Leverkuzen, Arsenal, Totenhem, Glazgov Rendzers pa cak i psz i siti mozda mali klubovi? Da li je i Dinamo Kijev slucajno mali?!

шмрц

pre 11 meseci

... и трава је била превисока.

Ајде бре, од 9 одиграних утакмица, имали су 4 победе, једну нерешено и 4 пораза!

Bocko

pre 11 meseci

Pirotehničar - Grashopers nisam ni spomenuo. Ali, treba znati da ih je tada vodio Hicfild, jedan od vrlo retkih trenera koji su sa dva različita kluba osvojili LŠ. Ja sam pisao o Francuskom fudbalu 60 - ih, u toj deceniji nisu imali ni jedno 1/4 u bilo kom klupskom takmičenju . OM je dve godine posle finala sa nama i osvojio LŠ. U prvom poluvremenu 1/2 sa MU u Beogradu, Best je prošao po levoj strani, izvukao Šoškića i gurnuo loptu ka Denisu Lou ( zlatna lopta 1964 ), a ovaj je je sa 3-4 metra promašio potpuno prazan gol ! Ima i snimak sa Partizan TV. A šta tek reći o ponovnom podcenjivanju D.D. koji vas je dva puta izbacio iz Evrope. 1969 ili 1970 iz KSG sa 0:6.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Znam da je Otmar vodio "skakavce", a Jup je vodio Bajern. Mancester Junajted je te sezone bio najjaci tim u Kupu evropskih sampiona, imao je tri osvajaca "Zlatne lopte" u timu, ali, niko nikada nije provalio zbog cega nama nije bio priznat onaj treci gol koji je bio plod sjajne akcije - u to vreme nikome na stadionu to nije bilo jasno, barem sam ja tako procitao. Dinamo Drezden nas je 6:0 pobedio u Kupu sajamskih gradova, to si propustio da naglasis, to nije uefino takmicenje. Rems je '63 igrao u 1/4 Kupa sampiona, dalje nisam ni morao da gledam, vec sam te demantovao Pozz

mate

pre 11 meseci

Ja sam krivo napisao dole, moja greska. Dakle 55 je Hajduk bio prvak (nije mu savez uzeo naslov) ali nije bio poslat Hajduk da igra taj prvi kup prvaka. Did mi je upravo rekao da Hajduk ne bi napravio nista 56 jer je Beara se bio posvadao sa upravom poslije tog prvenstva 55 i otisao u Zvezdu.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

(Bocko, 11. maj 2023 15:33)

Jeste, i Grashopers je veci od svih protiv kojih smo mi igrali, o D.D. da i ne pricam Hahaha I onaj klub protiv kojeg smo mi igrali u finalu bas i nije neki. Znaci, francuski klupski fudbal je bio jak onda kada ste vi igrali protiv njihovog predstavnika, a bio je slab kada smo mi igrali, nema veze sto je Rems igrao dva finala u prvih pet izdanja KES. Partizan je trebalo da pobedi 3:0 u prvom mecu polufinala, onda im ni tri Besta ne bi pomogla u revansu. I previse potcenjujes Spartu.

Bocko

pre 11 meseci

Te godine, najbolji fudbaler Partizana, slavni Milan Galić je bio u JNA. Ekipa je bez njega stigla u finale . Pored već nabrojanih grešaka ( pre svega uprave ), stavljen je Galić da igra nespreman finale. Tako je poremećena pobednička hemija ekipe, a on ( inače fenomenalan igrač) je praktično bio igrač manje na terenu ( slično Kejn za Totenhem, pre neku sezonu ). Piše se ovde da je Partizan pobedio jače rivale nego Zvezda 1991. Francuski klupski fudbal tada nije bio nikakav faktor. Verder jeste bio prvak uvek jake Bundeslige, ali na SP 1966, za finaliste je igrao samo desni bek Hetges, a putovao je još samo golman ( kao rezerva ). Za Spartu navijam u Češkoj, ali ona nikada nije bila veći klub od G. Rendžersa . ČSSR je bio finalista SP 1962, ali su glavni igrači ( i zlatna lopta te godina, Masopust ) bili iz Dukle ( osim par izuzetaka ) Bajern je ipak , veći klub od MU, kome u revanšu protiv Partizana nije igrao Best, zbog povrede u Beogradu . I na kraju, navijači Partizana su poslednji koji treba da podcenjuju Dinamo Drezden, jer su jedne sezone od njih ispali sa 0:6 ! Svi ovi podaci su lako proverljivi.

Sou Biznis

pre 11 meseci

UEFA je tada slala pozivnice za Kup Šampiona. Fudbalski savez je odlučio da to bude Partizan, a Hajduk je bio prvak. Nije Jugoslavija jedina zemlja u kojoj prvak nije igrao u prvoj LŠ. Prvak Engleske, Vulverhempton, nije hteo da igra, a umesto Puškašovog Honveda igrao je MTK.
Hajduk je tada imao fenomenalan tim, mogao je da osvoji to takmičenje.
(Mali Hijavata, 11. maj 2023 10:24)

Znaci, u prevodu, Partizan je igrao finale kupa UEFA? :)

Mali Hijavata

pre 11 meseci

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...
(Dusan, 11. maj 2016 13:10
Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.
(mate, 11. maj 2023 09:37)

UEFA je tada slala pozivnice za Kup Šampiona. Fudbalski savez je odlučio da to bude Partizan, a Hajduk je bio prvak. Nije Jugoslavija jedina zemlja u kojoj prvak nije igrao u prvoj LŠ. Prvak Engleske, Vulverhempton, nije hteo da igra, a umesto Puškašovog Honveda igrao je MTK.
Hajduk je tada imao fenomenalan tim, mogao je da osvoji to takmičenje.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 11 meseci

da je pobjedio Reala, da je Punter bio miran, da je tole ostao, da je Pančev promašio...

raspaloj udruzi građana, bolje bi bilo promijeniti ime u Da je.

Sou Biznis

pre 11 meseci

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
(ajde, 11. maj 2016 10:18)

Ako mislis na zvezdu, mi smo dali 4 gola 1991.godine...samo treba pazljivije da gledas!

експерт

pre 11 meseci

Јако ретко се у спорту некоме посрећи из једног јединог покушаја. Доказ за то су и КК Партизан који је из неколико пута успео, као и ФК Челси. А такође и ФК Црвена Звезда, која је више пута била у полуфиналу, несрећно испадала због магле... ФК Партизан сем тог нема буквално никакав успех у Купу Шампиона, за разлику од Звезде и Стеауе.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.
(mate, 11. maj 2023 09:37)

Nije prvak bio Partizan nego hajduk, a te prve sezone je ucestvovalo dosta klubova koji nisu bili prvaci svojih zemalja jer je to tada bilo pozivno takmicenje i bili su pozvani najveci klubovi iz mnogih zemalja tj. najcenjeniji, najprestizniji i najtraktivniji u to vreme. Vise od pola klubova (a ukupno je bilo 16 ucesnika) i nisu bili prvaci. Znaci, nije FSJ poslao Partizan nego nas je pozvao francuski list "L'Ekip" koji je pored naseg "Sporta" i jos nekoliko listova i redakcija i osnovao Kup evropskih sampiona.

Mali Hijavata

pre 11 meseci

Jos jedan mit naseg fudbala koji ih je prepun.
Dzaja srpski Pele ali nije mu se dalo, Sheki isto tako, reprezentaciju uvek neki zli sudija spreci da nesto osvoje itd.
Isto je i sa ovom generacijom...nit su bili mladi nit bi dominirali-vecina igraca je bila oko 28 ili iznad, znaci i po tadasnjim kriterijumima vec zreli za inostranstvo. A o kvalitetu da ne pricamo-sem Vasovica koji se jedini ostvario kao vrhunski igrac sve ostalo je igralo po raznim Belgijama i francuskim klubovima sredine tabele (ne racunam Curkovica koji je bio vrhunski golman a ovde rezerva koja posle nikad nije nekim cudom igrala za reprezentaciju, morao je Maric 70tih po kljucu valjda).
Realnost naseg fudbala je nesto drugo a oslikava je cinjenica da su po 20 godina skoro jedan za drugim glavni igraci naseg fudbala bili Zlatko Vujovic pa Savo pa onda Pantelija. Toliko o kvalitetu.
(Mladen, 11. maj 2016 10:17)

Bravo care! Ovde ovo pišem već skoro dve decenije, ali redovno dobijam gomile minusa. Kada pogledaš koliko su nastupa za reprezentaciju imali Halilhodžić, Jerković, Pižon, Dule Savić, Moca Vukotić...a koliko Zlatko Vujović ( najgori navalni igrač u istoriji evropskog fudbala, promašio je bar deset praznih golova, a kamoli šansi jedan ja jedan), Sušić, Savo...dodje ti muka. Nikada mi nismo imali reprezentativni fudbal, a klupski samo Zvezda u kratkim periodima sedamdesetih i pred raspad države, kao i Hajduk par generacija. Ostalo je bilo dno.

mate

pre 11 meseci

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...
(Dusan, 11. maj 2016 13:10
Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.

čik pogodite

pre 11 meseci

Ali je zato na zvaničnom sajtu pehar vicešampiona Evrope :)
Bez sikiracije, ima jedan klub koji je osvojio stvarno taj pehar a Realu uzimao meru u BG 2 puta, jednom ga i izbacio!

Слободан

pre 7 godina

Читам овде неке глупости, жал гробара што нису играли Енглези 1991., ваљда, јер, вели један "познавалац", "тад су били убедљиво најјачи у Европи"...(!??!) Свако ко се сећа тог периода зна да су у то време доминирали Италијани, а остало су били све, само не "бораније из Аустрије и Бугарске", осим ако ту не спадају Реал, Наполи, Милан, Ренџерс, Порто, Марсеј, Бајерн, Спартак Москва,...Но, било како било, на питање "шта би било...?", мој одговор је једноставан: да је партизан то могао да уради, био би-Звезда!

Igor Tv Grobar

pre 7 godina

Ovo je Danas pravi crno beli dan sjecanje i dve pobede fudbaleri Partisans su osvojili kup Srbije u fudbalu u Gornjom Milanovcu a kosarkasi Partizana su pobjedili ekipu Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici . Hvala vam crno beli.

Djomla

pre 7 godina

CRVENA ZVEZDA: Aleksandar Stojanović, Zoran Jelikić, Milan Jovin, Slavoljub Muslin, Mihalj Keri, Zlatko Krmpotić (76? Ivan Jurišić), Vladimir Petrović, Cvijetin Blagojević, Dušan Savić, Miloš Šestić, Nedeljko Milosavljević (61? Zdravko Borovnica).
Trener: Branko Stanković.
25.05.1979.
Finale Kupa UEFA 1978/79

Sale

pre 7 godina

(Marko, 11. maj 2016 16:40)
Batali ti sastave,utakmica Zvezda-Olimpik je najruznija koju sam ja gledao u zivotu,jedino mozda Meksiko-Norveska 1990 ili '94 SP cini mi se,je u tom rangu.

Zlobni cinik

pre 7 godina

@Ma jok, tada se nije igrao ozbiljan fudbal, ali se zato '91 igrao atomski fudbal, doduse bez Engleza koji su u to vreme bili ubedljivo najjaci, ali strasan inace fudbal. Sta su Carlton, Pele, Puskas, Di Stefano i ostale zvezde tog vremena u poredjenju sa Prosineckim i Belodedicem. Kako ne bi bio strasan fudbal kad su svemocni Olimpik, Sampdorija i Zvezda dolazili do finala pocetkom 90-ih. Igras KS u kojem ti jedini ozbiljan rival bude Bajern iz Minhena, ostatak neka boranija iz Bugarske, Austrije i slicno,pa to je san snova.
(@, 11. maj 2016 14:57)
E zato se par godina pre Barija igrao nikad jači Kup Uefa kad je Partizan ispao od superatomskog Fljamurtarija. Ili još malko ranije debakl od Dinama iz Berlina (DDR) kome su dva najbolja igrača pobegla u Zapadnu Nemačku na putu za Beograd i revanš na armijskom pašnjaku !?
Sedi kec !

ja delija

pre 7 godina

Eh da nije bilo sankcija, da nije bilo rata i raspada zemlje,eh da nije ovo , eh da nije ono........grobari, ne kosta nista da sanjate.

Stara Skola

pre 7 godina

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda. 

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...
(One night in May, 11. maj 2016 11:10)

Sve možeš da kažeš, ali Saleta mi ne diraj !!!

..

pre 7 godina

Prvo taj tim nije bio ništa posebno.. Iste godine u prvenstvu zamalo nisu ispali iz prve lige.. Na kraju su bili 11ti..zato je sam dolazak do finala bio čudo nad čudima i zato su u upravi i odlučili da rasprodaju igrače pre finala i uzmu pare jer su očekivali da će da puknu 5:0 od reala i da igračima padne cena debelo.

Jo1e

pre 7 godina

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
(ajde, 11. maj 2016 10:18)

Al ste i primili dva, za razliku od nekih...

Mirko

pre 7 godina

da se nije raspala juga ko zna koliko bi dugo zvezda harala evropom i koii bi bio domet reprezentacije , mozda i finale mondijala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rosonero, 11. maj 2016 14:08)

-------------
Pa vas moto je "Zvezda Srbija nikad Jugoslavija"...ili to vazi samo kad vam odgovara.

Licemeri da vam nije Jugoslavije i komunistickih bi..ngi koje su vam gurale pare u klub sa kojima ste pokupili sve najbolje igrace iz zemlje nikada ne bi ni stigli do finsla a kamoli titule.

swh

pre 7 godina

(Mladen, 11. maj 2016 10:17)
Omasio si poentu nisu to ni pre ni posle bile sve zvezde bas kao sto nisu ni u Zvezdi 91 ali su bili TIM, neprevazidjeni pre ni posle toga u JugoSRB fudbalu. Selektovani su zajedno godinama su zajedno igrali zato su ih i zvali PARTIZANOVE BEBE.

Nemke

pre 7 godina

@Menden - Imas vece postovanje za partizanovo finale nego za Zvezdino ? Dodji u nas muzej na Marakani da vidiš šta mi imamo...vecu glupost nisi mogao da izjavis

Hugo_DEVASTATOR_grobarski_je_KOMPLEX_NABIJATOR

pre 7 godina

ahahahahaha, pa tad se fudbal igrao krpenjacama na pasnjaku, mada ovi potovareni i dan danas igraju na pasnjaku u vojnom lavoru, sta cec sudbina je to da ti velikani poput Real Madrida i C.Zvezde u kontinuitetu sabijaju komplekse svih ovih decenija

xxx

pre 7 godina

Koliko si ti dobio?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeka voli Romu, 11. maj 2016 15:41) Ovo koliko sam dobio>http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/tvrdim-mec-je-bio-namesten/frrdfcv

Zeka voli Romu

pre 7 godina

Da nije bilo krađe sa Dzajićem protiv Pao, i da nije bilo rata, Zvezda bi imala 4 LŠ. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 11. maj 2016 12:01).
Ma 16 finala,kojih cetri. Inace,na tvome mestu ne bih toliko potencirao polufinale sa PAO-m,jer i da je Dzajic igrao,ishod bi bio isti,jer je rezultat vec bio dogovoren,odnosno mec prodat za 100 000 $...
(xxx, 11. maj 2016 14:12)

Koliko si ti dobio?

samo zvezda

pre 7 godina

(Đorđe, 11. maj 2016 10:31)
Pogodio si sustinu ali ja bih dodao da su Dzaja, Cvele i Marinkovic koji su godinama stvarali taj tim koji je osvojio LS bili svojevrsna anomalija jugoslovenskog/srpskog fudbala, izuzetak koji potvrdjuje pravilo. I ja sam ubedjen da bi Zvezda uzela bar jos jednu LS u naredne 2,3 godine da nije bilo sankcija(igrali polufinale 92' igrajuci sve utakmice van Jugoslavije). Ali to je bio bljesak a ne kontinuitet. I vi i mi smo osudjeni na los nesistemski rad koji za cenu ima prodaju tinejdzera i velike dugove.
Niko ali niko ne moze da me ubedi da Dinamo Zagreb moze da dovede igraca za 3m i nema dugove a da Partizan i Zvezda ne mogu. Ne znam tacan podatak ali Partizan je u poslednjih 8 godina prodao igrace u vrednosti blizu 50m evra( onako od oka) igrao LS i nekoliko puta LE a dug 20m evra, i to sve bez dovodjenja igraca za milionska obestecenja.
Zvezda je recimo u trenutku Dzajinog odlaska iz kluba bila na nuli ili nekom sitnom minusu ali je imala u timu vrednost oko 52m ako se dobro secam(Zigic, Pantelic, Jankovic, Basta, Bisevac...).
10 godina kasnije dug Cz je 38m i to kao smanjen sa 48m.
Pa ko je ovde lud.
Ubedjen sam da kada bi se radilo kvalitetno i sistemski da bi ubrzo uz talenat koji posedujemo imali redovno tim u LS i tim u LE svake godine.

xxx

pre 7 godina

Tad se nije ni igrao ozbiljan fudbal. Amatersko rekreativno trčkaranje po terenu. partizan je kao politički i državni projekat gurnut tada u Kup šampiona iako nije ni bio prvak. Kao što je gurnut VK partizan pre neku godinu iako je Zvezda bila prvak Evrope i države. Neke stvari se nikad ne menjaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda ponos Srbije, 11. maj 2016 13:49) Kao po običaju lupaš gluposti. Partizan je bio prvak u sezoni 1964/65.i sledeće je kao prvak igrao u KEŠ-u.>https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%88%D1%83%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D1%83_%D1%84%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%83_1964/65.

Bivši navijač

pre 7 godina

Kako ste smešni. Pa zar ne vidite da su i tad pre pola veka i sad stvari iste. Jedino ko živi za klub su navijači. Svi ostali su tu zbog para.

Nenad

pre 7 godina

@Zvezda ponos Srbije
Druže Partizan je bio prvak 1965. godine (vezao tri uzastopne titule) i kao šampion je igrao sezonu 1965/1966 u KEŠ-u,šta tu nije jasno. Vojvodina je postala prvak SFRJ za tu sezonu, znači uporedo se igralo prvenstvo i KEŠ.

xxx

pre 7 godina

Da nije bilo krađe sa Dzajićem protiv Pao, i da nije bilo rata, Zvezda bi imala 4 LŠ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 11. maj 2016 12:01). Ma 16 finala,kojih cetri. Inace,na tvome mestu ne bih toliko potencirao polufinale sa PAO-m,jer i da je Dzajic igrao,ishod bi bio isti,jer je rezultat vec bio dogovoren,odnosno mec prodat za 100 000 $...

@

pre 7 godina

@Zvezda ponos Srbije
Ma jok, tada se nije igrao ozbiljan fudbal, ali se zato '91 igrao atomski fudbal, doduse bez Engleza koji su u to vreme bili ubedljivo najjaci, ali strasan inace fudbal. Sta su Carlton, Pele, Puskas, Di Stefano i ostale zvezde tog vremena u poredjenju sa Prosineckim i Belodedicem. Kako ne bi bio strasan fudbal kad su svemocni Olimpik, Sampdorija i Zvezda dolazili do finala pocetkom 90-ih. Igras KS u kojem ti jedini ozbiljan rival bude Bajern iz Minhena, ostatak neka boranija iz Bugarske, Austrije i slicno,pa to je san snova.

rosonero

pre 7 godina

da baba ima alat ili da se nije raspala juga ko zna koliko bi dugo zvezda harala evropom i koii bi bio domet reprezentacije , mozda i finale mondijala.

Sava

pre 7 godina

Ovi crno-beli dresovi su strava!
To je pravi Partizan!
Kako bih voleo da ih ponovo vrate.
A sto se tice lige sampiona, nije 66', al bice jednog dana!

:'(

pre 7 godina

@ fudbalski ekspert
Nazalost 80ih je ocigledno to sve propalo zbog nase gluposti i savrsenih poteza sa strane, a 90ih dozivelo kulminaciju. Dobro sad smo robovi i lepo nam je zar ne..

Budi ponosan, jer ako već nisi bio prvak, bar si komšija evropskih prvaka :)) 4ever

pre 7 godina

barem smo da li gol,nismo se branili kao zvezda da izborimo penale!
(milos, 11. maj 2016 11:50)

Drugim rečima,
neko ni do penala nije stigao,

a neko je ugravirao svoje ime na Ušatom peharu :)

Šalu na stranu, svaka čast na takvoj generaciji,
Vasović je legendarni fudbaler, a kao trener je Zvezdu
podigao na viši nivo i dao znjačajan doprinos osvajanju pehara.

Jedino što mi smeta u ovom tekstu je neistina da smo pripadali istočnom bloku.

To uopšte nije tačno.

Zvezda ponos Srbije

pre 7 godina

Tad se nije ni igrao ozbiljan fudbal. Amatersko rekreativno trčkaranje po terenu. partizan je kao politički i državni projekat gurnut tada u Kup šampiona iako nije ni bio prvak. Kao što je gurnut VK partizan pre neku godinu iako je Zvezda bila prvak Evrope i države. Neke stvari se nikad ne menjaju.

Yammy

pre 7 godina

@mirko Sramota je sto zvezdine navijace nazivate botovima i sendvicarima. Gomila poznanika grobara u sns-u i obratno!!!! Ali, razumem da nekima ide u prilog i sukob na ovoj relaciji.Zasto ljudi ne mogu biti malo pametniji!

Dusan

pre 7 godina

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...

mmm

pre 7 godina

...da je Zvezda 79' dobila Menhengladbah u finalu, osvojila bi i Kup UEFA! Ah da, to je samo finale, i nije se pisalo toliko o tome... Tako da ne vidim ni svrh pisanja o ovom finalu...

Sasa Ilic

pre 7 godina

Mogli bi nekad napisati neki tekst i o one 2 utakmice Partizana i Reala kada su Milutinovicu ponistena 2 cista gola, a Real je posle osvojio KEŠ...

zoki falcon

pre 7 godina

Ta utakmica će biti najviše upamćena po tome što su je grobari uvek spominjali kad god bi Zvezda ostvarila neki uspeh ili poluuspeh bilo u domaćem bilo u međunarodnom fudbalu. I to je tako trajalo do Barija.
Inače, zašto u tekstu nije spomenuto da je trener Partizana tada bio Abdulah Gegić, i da je i on odmah tada napustio Partizan i otišao u Tursku.

Ljuba

pre 7 godina

Nema veze...bice valjda nekih novih sansi.... Bio je Partizan tih godina, ako se ne varam 1961.godine prvak Evrope u sahu. Jedna od brojnih velikih titula velemajstora Draska Velimirovica kome bi sutra bio rodjendan da je ziv... Veliki veliki i ponavljam veliki velamajstor Dragoljub Drasko Velimirovic koga je ceo sahovski svet na svim meridijanima zvao GAZDA zbog svog borbenog i jedinstvenog stila.Covek je igrao sah i stvarao istoriju a njegove partije su prava umetnicka dela!!! Bilo bi lepo setiti ga se !!! Inace, sa Partizanom je osvojio sedam titula prvaka Jugoslavije!!!

JPR23

pre 7 godina

Tad je bila nikad slabija liga sanpiona a 1992 je bila nikad slabija evro liga.Moze se sve proveriti na internetu,pa izvolite ...
(Gagi, 11. maj 2016 11:59)
Vidimo koliko znas da koristis internet... Nalupetao si se ko da si jeo bunike osam dana.. Sad se pokri usima, da barem imas smisla za humor.., aj ćao!

cudo

pre 7 godina

Znaci ovi zvezdasi/fmpeovci ili sta su vec su toliko isfrustrirani da ovo nema granice vise, vise naše vesti citaju nego njihove... Valjda zato sto im je mrznja prema Partizanu veca nego ljibav prema zvezdi... Ja drugo objasnjenje nemam, pa jedna smo bre drzava mali ljudi....

xxx

pre 7 godina

Ni sopstvenu istoriju ne postujete - zato cete zauvek i ostati mali klub!!

Kakve fudbalske gromade - Sole, Stef, Galic, Vaske - a vama legende Moca i Sale... Mijata niko ni da spomene.

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda.

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...
(One night in May, 11. maj 2016 11:10). Panteri i ostali kompleksasi,paljba sa vesti o Partizanu...

monden

pre 7 godina

Iako dolazim iz porodice Zvezdaša, ja, sám, nisam navijač ni Zvezde ni Partizana.Međutim, imam više respekta za Partizanovo finale 1966. sa Realom, nego za Zvezdin trijumf u finalu KEŠ-a protiv Olimpika iz Marseja.A, poseban respekt za Velibora Vasovića.

drvobradi

pre 7 godina

Meni je jedan nefudbalski detalj zapao za oko. Pre finala se rasprodao tim, neorganizovano se igralo finale. I opet jedva izgubili 2:1. Bukvalno ista prica preko 50g u nasem fudbalu a bogami i zivotima, zaslugom politicara. Slicno je prosla i Zvezda u polufinalu 1971 protiv Panatinaikosa. Postoji potencijal ali i mnogo onih koji ga sputavaju.

rabo

pre 7 godina

Postoji nesto sto glodari jedino koriste kao neki adut, to je 0:0 u finalu i defanzivna taktika. Srecom, ima nas starijih koji pamtimo polufinale u Mancesteru i Milutina Soskica koji je svojim odbranama odveo tim u finale. To je bio pravi bunker. Zvezda je u Minhenu dobila utakmicu. Tako da ne gnjavite vise budalastinama. The winner takes it all.

FW-190

pre 7 godina

(mirko, 11. maj 2016 11:21)

Uvek su nam svi bili krivi za sve, nikad mi sami. Osvesti se bre, mrznja i takav nacin razmisljanja su nas i doveli tu gde jesmo.
Ko je kriv za stanje u fk Partizan?
Ko je kriv za tri trenera u jednoj sezoni?
Ko je kriv za upropastavanje Zivkovica?
Ko je kriv za ne objavljivanje ugovora i za sklapanje loseg ugovora po Partizan?
Ko je kriv za rasprodaju podmlatka?

Dosta vise pravog balkanskog mentaliteta i stroke, krivi smo svi mi koji smo poverovali da uprava radi u interesu fk Partizan a za sve brljotine optuzujuci nekog drugog i konstruisuci teorije zavere....
Ziveo Partizan!!!!!

rabo

pre 7 godina

Mi se kao i uvek glozimo izmedju sebe. Trebalo je Partizan da ima osvojen taj keš, Zvezdi su oteli u Atini 1971 a i u Menhengladbahu finale kupa uefa. Onaj penal je bio sve, samo ne penal. Ali, sta ces, to nam je sudbina. Bojim se jedino da ovaj danasnji fudbal nije ogledalo drzave u kojoj zivimo.

One night in May

pre 7 godina

Ni sopstvenu istoriju ne postujete - zato cete zauvek i ostati mali klub!!

Kakve fudbalske gromade - Sole, Stef, Galic, Vaske - a vama legende Moca i Sale... Mijata niko ni da spomene.

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda.

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...

SrBska posla

pre 7 godina

Ono sto se desava u Partizanu desava se i u Zvezdi. Ne posluju dobro. Zasto?
Zato sto ih pojedose politicki kriminalci koji ih vode!

FW-190

pre 7 godina

Na fotografiji su sve velikani kluba kojih se fk Partizan odrekao kao da su igrali za drugi klub. Odrekli su se Velibora Vasovica, Branka Rasovica, Fahrudina Jusufija, Soskica ..... svih
Oni su prava i istinska vrednost kluba, oni su prava istorija kluba a ne ovi menadzeri koji nesmeju da izadju na ulicu i ljudi koji vladaju klubom a da ni casove fizickog vaspitanja nisu pohadjali.
Ziveo Partizan!!!!

AlCapo

pre 7 godina

Objektivno posmatrano, tim bi sigurno bio rasprodat odmah posle finala, bez obzira na rezultat. Jedino sto nije bilo dobro je ako su se stvarno vec raspali i razisli jos pre finalne utakmice.

dzigi

pre 7 godina

Ne razumem ove srbesto jedva cekaju da komsiji crkne krava.Pa kako mozete tako,jesmo Srbi svi valjda?E bre kad je zvezda uzela LS,ja kuci sedeo sa burazerom i zajedno skakali sto je Zvezda osvojila.Kad su igrali protiv bordoa za ulazak u LE,kad su nesrecno izgubili.Zajedno sa bratom sam se nervirao kuci.Inace navijam za Partizan,al kad god zvezda igra evropu navijam za njih,jer je srpski klub.Kako navijate za repku kad igra,isto vam je to,samo sto se vrednosti promenile i ovo drustvo otislo u sunovrat...

4k4.Dex

pre 7 godina

Hahaha da li je moguce da neko danas izjavljuje da je Real pedestih i sezdesetih pokrao titule.?! Pa ja sam zabezeknut teorijama zavere u srbiji, precrsili ste svaku meru.

Kole

pre 7 godina

A Zvezda 4 puta u polufinalu....jednom su nas pokrali kad su Dzaji dali crveni pa nije mogao da igra drugu...a nije on bio kriv.A da ne pominjem kradju u finalu kupa uefa protiv Dortmunda...mi smo mogli da imamo bar dve lige sampiona i jedan kup uefa....niste samo vi "mogli dominirati evropom"...

fudbalski ekspert

pre 7 godina

1962 – polufinale Svetskog prvenstva
1966 – finale Kupa šampiona
1968 – finale Evropskog prvenstva
1971 – polufinale Kupa šampiona
1973 - finale Kupa šampiona na Marakani u Beogradu
1976 - finale Evropskog prvenstva na Marakani u Beogradu
1979 – finale Kupa UEFA
1991 – pobednik Kupa šampiona
1991 – pobednik Interkontinentalnog kupa

Ujedinjeni u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji naši narodi i narodnosti su procvetali u svim sferama života!
Fudbal je ipak iznad svega, a vrhunska dostignuća reprezentacije Jugoslavije i jugoslovenskih klubova Crvene zvezde i Partizana su bili na ponos velike, moćne i srećne zemlje!
Bratstvo i jedinstvo, socijalizam i samoupravljanje su bili temelji zemlje koja je čvrsto držala poziciju i ugled na kome su nam mnogi u Evropi mogli samo zavideti!

Vaš naslov „Hejsel 1966: Da je Partizan pobedio Real...“ je potpuno bespredmetan, jer kada se finale Partizana uzme u kontekst serije velikih uspeha našeg fudbala, zaključak je očigledan – finale Kupa šampiona je istorijsko dostignuće koje je i pre i posle 1966. praćeno borbom za sam vrh evropskog i svetskog fudbala.

poznavalac crveno i belo +35

pre 7 godina

ono kad slavis sto si igrao finale,pa zamisli da i mi slavimo finale sa Borusijom Mehengladbah.Porazi se ne slave.

dragan

pre 7 godina

Ne, sunovrati bi bio mnogo veci da je Partizan pobedio. Uspeh ne bi otvorio vrata daljim uspesima, nego megalomanskim apetitima i otimacini. Ovako je ostala zal i zelja.

Delija Fontana

pre 7 godina

Da je Partizan pobedio Real... Da baba ima .... bila bi Buda. Vama je poraz (u finalu) najveći lupski uspeh. Zvezdi je najveći uspeh pobeda ( u finalu). Nismo isti. To je ta razlika.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 7 godina

Veza između organizacije naših klubova onda i danas je rasulo, nažalost. I CZV 91. je bila samo anomalija, bljesak...
Pod ovim ne mislim na sportski talenat, već na organizaciju, odnosno "muljazaziju".

popa

pre 7 godina

Kao Zvezdasu milina mi je citati ovakav clanak. Umirem od smeha. Igrali mukice finale ali eto nisu o njemu rezmisljali jer su se vec prodali inace bi pobedili 5:0 bez problema. Kakav pokusaj tesenja. Ajde malo "tegeltija" istrazi kako je uopste napravljen taj tim partizana. Koji igraci su oteti iz svojih klubova tako sto im je urucivan poziv za sluzenje vojnog roka a onda prikljucivani partizanu kao vojnoj sekciji. Na kraju ni to nije bilo dovoljno, razbio vas Real a vi se sad teaite da ste bili nezainteresovani ili da ste prodali ( ima i ta verzija) a kada pozelite da vodite USATOG znate gde ga mozete naci, malo niz ulicu pa desno.

Mladen

pre 7 godina

Jos jedan mit naseg fudbala koji ih je prepun.
Dzaja srpski Pele ali nije mu se dalo, Sheki isto tako, reprezentaciju uvek neki zli sudija spreci da nesto osvoje itd.
Isto je i sa ovom generacijom...nit su bili mladi nit bi dominirali-vecina igraca je bila oko 28 ili iznad, znaci i po tadasnjim kriterijumima vec zreli za inostranstvo. A o kvalitetu da ne pricamo-sem Vasovica koji se jedini ostvario kao vrhunski igrac sve ostalo je igralo po raznim Belgijama i francuskim klubovima sredine tabele (ne racunam Curkovica koji je bio vrhunski golman a ovde rezerva koja posle nikad nije nekim cudom igrala za reprezentaciju, morao je Maric 70tih po kljucu valjda).
Realnost naseg fudbala je nesto drugo a oslikava je cinjenica da su po 20 godina skoro jedan za drugim glavni igraci naseg fudbala bili Zlatko Vujovic pa Savo pa onda Pantelija. Toliko o kvalitetu.

Жика Врачаруралац

pre 7 godina

Да је Партизан победио 66.-те:
- моји тинејџерски комплекси би били много већи
- уписао би се у кљигу великана европског фудбала
- имао би ореол првог југословенског и источноевропског клуба који је освојио КЕШ
- створила би се непрелазна граница у свести, менталитету и историји два клуба
-остао је ситница у односу на живот.

Хвала ти Звездо!

Marko

pre 7 godina

Od nije bilo Jugoslavije i Tita i mesavine naroda kao i talenta Partizan i Zvezda ne bi imali cime da se pohvale...od raspada jugoslavije do srbije zvezda i partizan nemaju nista u evropi skoro 30 ak godina veliko nista! Ili ne?

boki_rs

pre 7 godina

čim partizan napravi neku dobru ekipu odmah državni vrh upliće prste i rastura ekipu...ista priča svaki put...ne poredim partizan iz ove godine sa partizanom iz 1966. ali podatak da u partizanu koji je osvojio titulu pa do partizana koji zaostaje za rivalom 30 bodova nema tri ista igrača a pritom umalo izbori proljeće dovoljno govori o "časnim" namjeserama ljudi koji vode partizan.

Nemke

pre 7 godina

Inače,jugoslovensko sportsko drustvo Partizan je pored KK Secanja,napravio i FK Sećanja.Sve to možete videti na History channel u nedelju u 21:00 pod nazivom FC and KK Memories(ex partizan)

xxx

pre 7 godina

Jel su ovo finale igrali na sljaci?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (poznavalac crveno i belo +35, 11. maj 2016 10:26). A jesi li ti mozda jeo bunike,ili si prirodno glup?

Batko

pre 7 godina

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ajde, 11. maj 2016 10:18)

Za razliku od nekih, NIKADA NEĆETE IMATI "UŠATOG" U MUZEJU !
Nivo zadovoljstva malih komšija..."....barem dali gol u finalu" ?!!! Tuga

Labud

pre 7 godina

"Partizan je bio prvi klub iz Istočnog bloka koji je stigao do finala KEŠ i jedini sve do Steaue 1986. godine."

Jugoslavija od 1948. nije bila deo Istocnog bloka.

Od tog vremena, pa do danas, navijaci Partizana imaju uvek animozitet prema upravama. To se nece nikada promeniti.

zoran

pre 7 godina

"Međutim, bukvalno u danima pred finale u Briselu klub je rasprodao svoje igrače, koji su na finalni meč stigli bez ikakve organizacije, kolima, vozovima, avionima, bez analize rivala. ".......

Tipichno za Parzan I danas. Tipicno za mentalitet Srbina. Zato smo na dnu Evrope.

mirko

pre 7 godina

mogli da dominiraju godinama da su pobedili u finalu a rasprodali ekipu pre finala I u finale navodno ušli sa rasulom u ekipi. igraš finale kupa šampiona a ne zanima te pehar. nemoj te ovakve tekstove da pisete bez logike su totalno

Đorđe

pre 7 godina

I jedini klub sa ovih prostora koji je postigao gol u finalu LŠ.
Ovo je zaista bio nestvaran uspeh.
Razbili smo Verder, prvaka Nemačke, koja je te godine igrala finale SP.
Sparta je u to vreme bila mnogo moćan tim, a o Mančesteru sa Bestom i Čarltonom ne vredi ni pričati. Ali očigledno da smo mi kao klub osuđeni na loše uprave. Uprava je rasprodala igrače još pre te utakmice i što se njih tiče, posao je završen. Nikog nije ni bilo briga za tu utakmicu.
I tu je razlika između nas i Zvezde. Ma šta ko pričao, Cvetković i Džajić su odlično vodili klub. Dugo su stvarali ekipu, pa i nakon osvajanja LŠ otišao je samo Prosinečki. Da nije bilo sankcija sigurno bi osvojili još neki put.
Meni je toliko krivo za ovaj poraz od Reala, pogotovo imajući u vidu, da je bilo potrebno samo malo dobre volje i želje za nečim većim od trenutne zarade. I još od tada vučemo prokletstvo koje se ispoljava u vidu Zečevića, Karadžića, Đurića, Vazure...
Prosto se ne zna ko je gori.

ispran mozak

pre 7 godina

Ladno je te godine Partizan bio jedanaesti u prvenstvu SFRJ! Inace, prezirem Real od tog trenutka, jer su pokrali bar 5 titula tadasnjeg KES.

One night in May

pre 7 godina

Ni sopstvenu istoriju ne postujete - zato cete zauvek i ostati mali klub!!

Kakve fudbalske gromade - Sole, Stef, Galic, Vaske - a vama legende Moca i Sale... Mijata niko ni da spomene.

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda.

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...

Đorđe

pre 7 godina

I jedini klub sa ovih prostora koji je postigao gol u finalu LŠ.
Ovo je zaista bio nestvaran uspeh.
Razbili smo Verder, prvaka Nemačke, koja je te godine igrala finale SP.
Sparta je u to vreme bila mnogo moćan tim, a o Mančesteru sa Bestom i Čarltonom ne vredi ni pričati. Ali očigledno da smo mi kao klub osuđeni na loše uprave. Uprava je rasprodala igrače još pre te utakmice i što se njih tiče, posao je završen. Nikog nije ni bilo briga za tu utakmicu.
I tu je razlika između nas i Zvezde. Ma šta ko pričao, Cvetković i Džajić su odlično vodili klub. Dugo su stvarali ekipu, pa i nakon osvajanja LŠ otišao je samo Prosinečki. Da nije bilo sankcija sigurno bi osvojili još neki put.
Meni je toliko krivo za ovaj poraz od Reala, pogotovo imajući u vidu, da je bilo potrebno samo malo dobre volje i želje za nečim većim od trenutne zarade. I još od tada vučemo prokletstvo koje se ispoljava u vidu Zečevića, Karadžića, Đurića, Vazure...
Prosto se ne zna ko je gori.

Marko

pre 7 godina

Od nije bilo Jugoslavije i Tita i mesavine naroda kao i talenta Partizan i Zvezda ne bi imali cime da se pohvale...od raspada jugoslavije do srbije zvezda i partizan nemaju nista u evropi skoro 30 ak godina veliko nista! Ili ne?

FW-190

pre 7 godina

Na fotografiji su sve velikani kluba kojih se fk Partizan odrekao kao da su igrali za drugi klub. Odrekli su se Velibora Vasovica, Branka Rasovica, Fahrudina Jusufija, Soskica ..... svih
Oni su prava i istinska vrednost kluba, oni su prava istorija kluba a ne ovi menadzeri koji nesmeju da izadju na ulicu i ljudi koji vladaju klubom a da ni casove fizickog vaspitanja nisu pohadjali.
Ziveo Partizan!!!!

SrBska posla

pre 7 godina

Ono sto se desava u Partizanu desava se i u Zvezdi. Ne posluju dobro. Zasto?
Zato sto ih pojedose politicki kriminalci koji ih vode!

zoran

pre 7 godina

"Međutim, bukvalno u danima pred finale u Briselu klub je rasprodao svoje igrače, koji su na finalni meč stigli bez ikakve organizacije, kolima, vozovima, avionima, bez analize rivala. ".......

Tipichno za Parzan I danas. Tipicno za mentalitet Srbina. Zato smo na dnu Evrope.

boki_rs

pre 7 godina

čim partizan napravi neku dobru ekipu odmah državni vrh upliće prste i rastura ekipu...ista priča svaki put...ne poredim partizan iz ove godine sa partizanom iz 1966. ali podatak da u partizanu koji je osvojio titulu pa do partizana koji zaostaje za rivalom 30 bodova nema tri ista igrača a pritom umalo izbori proljeće dovoljno govori o "časnim" namjeserama ljudi koji vode partizan.

Mladen

pre 7 godina

Jos jedan mit naseg fudbala koji ih je prepun.
Dzaja srpski Pele ali nije mu se dalo, Sheki isto tako, reprezentaciju uvek neki zli sudija spreci da nesto osvoje itd.
Isto je i sa ovom generacijom...nit su bili mladi nit bi dominirali-vecina igraca je bila oko 28 ili iznad, znaci i po tadasnjim kriterijumima vec zreli za inostranstvo. A o kvalitetu da ne pricamo-sem Vasovica koji se jedini ostvario kao vrhunski igrac sve ostalo je igralo po raznim Belgijama i francuskim klubovima sredine tabele (ne racunam Curkovica koji je bio vrhunski golman a ovde rezerva koja posle nikad nije nekim cudom igrala za reprezentaciju, morao je Maric 70tih po kljucu valjda).
Realnost naseg fudbala je nesto drugo a oslikava je cinjenica da su po 20 godina skoro jedan za drugim glavni igraci naseg fudbala bili Zlatko Vujovic pa Savo pa onda Pantelija. Toliko o kvalitetu.

ispran mozak

pre 7 godina

Ladno je te godine Partizan bio jedanaesti u prvenstvu SFRJ! Inace, prezirem Real od tog trenutka, jer su pokrali bar 5 titula tadasnjeg KES.

Delija Fontana

pre 7 godina

Da je Partizan pobedio Real... Da baba ima .... bila bi Buda. Vama je poraz (u finalu) najveći lupski uspeh. Zvezdi je najveći uspeh pobeda ( u finalu). Nismo isti. To je ta razlika.

xxx

pre 7 godina

Jel su ovo finale igrali na sljaci?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (poznavalac crveno i belo +35, 11. maj 2016 10:26). A jesi li ti mozda jeo bunike,ili si prirodno glup?

fudbalski ekspert

pre 7 godina

1962 – polufinale Svetskog prvenstva
1966 – finale Kupa šampiona
1968 – finale Evropskog prvenstva
1971 – polufinale Kupa šampiona
1973 - finale Kupa šampiona na Marakani u Beogradu
1976 - finale Evropskog prvenstva na Marakani u Beogradu
1979 – finale Kupa UEFA
1991 – pobednik Kupa šampiona
1991 – pobednik Interkontinentalnog kupa

Ujedinjeni u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji naši narodi i narodnosti su procvetali u svim sferama života!
Fudbal je ipak iznad svega, a vrhunska dostignuća reprezentacije Jugoslavije i jugoslovenskih klubova Crvene zvezde i Partizana su bili na ponos velike, moćne i srećne zemlje!
Bratstvo i jedinstvo, socijalizam i samoupravljanje su bili temelji zemlje koja je čvrsto držala poziciju i ugled na kome su nam mnogi u Evropi mogli samo zavideti!

Vaš naslov „Hejsel 1966: Da je Partizan pobedio Real...“ je potpuno bespredmetan, jer kada se finale Partizana uzme u kontekst serije velikih uspeha našeg fudbala, zaključak je očigledan – finale Kupa šampiona je istorijsko dostignuće koje je i pre i posle 1966. praćeno borbom za sam vrh evropskog i svetskog fudbala.

Jo1e

pre 7 godina

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
(ajde, 11. maj 2016 10:18)

Al ste i primili dva, za razliku od nekih...

Batko

pre 7 godina

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ajde, 11. maj 2016 10:18)

Za razliku od nekih, NIKADA NEĆETE IMATI "UŠATOG" U MUZEJU !
Nivo zadovoljstva malih komšija..."....barem dali gol u finalu" ?!!! Tuga

Labud

pre 7 godina

"Partizan je bio prvi klub iz Istočnog bloka koji je stigao do finala KEŠ i jedini sve do Steaue 1986. godine."

Jugoslavija od 1948. nije bila deo Istocnog bloka.

Od tog vremena, pa do danas, navijaci Partizana imaju uvek animozitet prema upravama. To se nece nikada promeniti.

Zlobni cinik

pre 7 godina

@Ma jok, tada se nije igrao ozbiljan fudbal, ali se zato '91 igrao atomski fudbal, doduse bez Engleza koji su u to vreme bili ubedljivo najjaci, ali strasan inace fudbal. Sta su Carlton, Pele, Puskas, Di Stefano i ostale zvezde tog vremena u poredjenju sa Prosineckim i Belodedicem. Kako ne bi bio strasan fudbal kad su svemocni Olimpik, Sampdorija i Zvezda dolazili do finala pocetkom 90-ih. Igras KS u kojem ti jedini ozbiljan rival bude Bajern iz Minhena, ostatak neka boranija iz Bugarske, Austrije i slicno,pa to je san snova.
(@, 11. maj 2016 14:57)
E zato se par godina pre Barija igrao nikad jači Kup Uefa kad je Partizan ispao od superatomskog Fljamurtarija. Ili još malko ranije debakl od Dinama iz Berlina (DDR) kome su dva najbolja igrača pobegla u Zapadnu Nemačku na putu za Beograd i revanš na armijskom pašnjaku !?
Sedi kec !

Kole

pre 7 godina

A Zvezda 4 puta u polufinalu....jednom su nas pokrali kad su Dzaji dali crveni pa nije mogao da igra drugu...a nije on bio kriv.A da ne pominjem kradju u finalu kupa uefa protiv Dortmunda...mi smo mogli da imamo bar dve lige sampiona i jedan kup uefa....niste samo vi "mogli dominirati evropom"...

Жика Врачаруралац

pre 7 godina

Да је Партизан победио 66.-те:
- моји тинејџерски комплекси би били много већи
- уписао би се у кљигу великана европског фудбала
- имао би ореол првог југословенског и источноевропског клуба који је освојио КЕШ
- створила би се непрелазна граница у свести, менталитету и историји два клуба
-остао је ситница у односу на живот.

Хвала ти Звездо!

dzigi

pre 7 godina

Ne razumem ove srbesto jedva cekaju da komsiji crkne krava.Pa kako mozete tako,jesmo Srbi svi valjda?E bre kad je zvezda uzela LS,ja kuci sedeo sa burazerom i zajedno skakali sto je Zvezda osvojila.Kad su igrali protiv bordoa za ulazak u LE,kad su nesrecno izgubili.Zajedno sa bratom sam se nervirao kuci.Inace navijam za Partizan,al kad god zvezda igra evropu navijam za njih,jer je srpski klub.Kako navijate za repku kad igra,isto vam je to,samo sto se vrednosti promenile i ovo drustvo otislo u sunovrat...

popa

pre 7 godina

Kao Zvezdasu milina mi je citati ovakav clanak. Umirem od smeha. Igrali mukice finale ali eto nisu o njemu rezmisljali jer su se vec prodali inace bi pobedili 5:0 bez problema. Kakav pokusaj tesenja. Ajde malo "tegeltija" istrazi kako je uopste napravljen taj tim partizana. Koji igraci su oteti iz svojih klubova tako sto im je urucivan poziv za sluzenje vojnog roka a onda prikljucivani partizanu kao vojnoj sekciji. Na kraju ni to nije bilo dovoljno, razbio vas Real a vi se sad teaite da ste bili nezainteresovani ili da ste prodali ( ima i ta verzija) a kada pozelite da vodite USATOG znate gde ga mozete naci, malo niz ulicu pa desno.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 7 godina

Veza između organizacije naših klubova onda i danas je rasulo, nažalost. I CZV 91. je bila samo anomalija, bljesak...
Pod ovim ne mislim na sportski talenat, već na organizaciju, odnosno "muljazaziju".

poznavalac crveno i belo +35

pre 7 godina

ono kad slavis sto si igrao finale,pa zamisli da i mi slavimo finale sa Borusijom Mehengladbah.Porazi se ne slave.

samo zvezda

pre 7 godina

(Đorđe, 11. maj 2016 10:31)
Pogodio si sustinu ali ja bih dodao da su Dzaja, Cvele i Marinkovic koji su godinama stvarali taj tim koji je osvojio LS bili svojevrsna anomalija jugoslovenskog/srpskog fudbala, izuzetak koji potvrdjuje pravilo. I ja sam ubedjen da bi Zvezda uzela bar jos jednu LS u naredne 2,3 godine da nije bilo sankcija(igrali polufinale 92' igrajuci sve utakmice van Jugoslavije). Ali to je bio bljesak a ne kontinuitet. I vi i mi smo osudjeni na los nesistemski rad koji za cenu ima prodaju tinejdzera i velike dugove.
Niko ali niko ne moze da me ubedi da Dinamo Zagreb moze da dovede igraca za 3m i nema dugove a da Partizan i Zvezda ne mogu. Ne znam tacan podatak ali Partizan je u poslednjih 8 godina prodao igrace u vrednosti blizu 50m evra( onako od oka) igrao LS i nekoliko puta LE a dug 20m evra, i to sve bez dovodjenja igraca za milionska obestecenja.
Zvezda je recimo u trenutku Dzajinog odlaska iz kluba bila na nuli ili nekom sitnom minusu ali je imala u timu vrednost oko 52m ako se dobro secam(Zigic, Pantelic, Jankovic, Basta, Bisevac...).
10 godina kasnije dug Cz je 38m i to kao smanjen sa 48m.
Pa ko je ovde lud.
Ubedjen sam da kada bi se radilo kvalitetno i sistemski da bi ubrzo uz talenat koji posedujemo imali redovno tim u LS i tim u LE svake godine.

Слободан

pre 7 godina

Читам овде неке глупости, жал гробара што нису играли Енглези 1991., ваљда, јер, вели један "познавалац", "тад су били убедљиво најјачи у Европи"...(!??!) Свако ко се сећа тог периода зна да су у то време доминирали Италијани, а остало су били све, само не "бораније из Аустрије и Бугарске", осим ако ту не спадају Реал, Наполи, Милан, Ренџерс, Порто, Марсеј, Бајерн, Спартак Москва,...Но, било како било, на питање "шта би било...?", мој одговор је једноставан: да је партизан то могао да уради, био би-Звезда!

mirko

pre 7 godina

mogli da dominiraju godinama da su pobedili u finalu a rasprodali ekipu pre finala I u finale navodno ušli sa rasulom u ekipi. igraš finale kupa šampiona a ne zanima te pehar. nemoj te ovakve tekstove da pisete bez logike su totalno

Nemke

pre 7 godina

Inače,jugoslovensko sportsko drustvo Partizan je pored KK Secanja,napravio i FK Sećanja.Sve to možete videti na History channel u nedelju u 21:00 pod nazivom FC and KK Memories(ex partizan)

Bivši navijač

pre 7 godina

Kako ste smešni. Pa zar ne vidite da su i tad pre pola veka i sad stvari iste. Jedino ko živi za klub su navijači. Svi ostali su tu zbog para.

Nemke

pre 7 godina

@Menden - Imas vece postovanje za partizanovo finale nego za Zvezdino ? Dodji u nas muzej na Marakani da vidiš šta mi imamo...vecu glupost nisi mogao da izjavis

Sava

pre 7 godina

Ovi crno-beli dresovi su strava!
To je pravi Partizan!
Kako bih voleo da ih ponovo vrate.
A sto se tice lige sampiona, nije 66', al bice jednog dana!

xxx

pre 7 godina

Tad se nije ni igrao ozbiljan fudbal. Amatersko rekreativno trčkaranje po terenu. partizan je kao politički i državni projekat gurnut tada u Kup šampiona iako nije ni bio prvak. Kao što je gurnut VK partizan pre neku godinu iako je Zvezda bila prvak Evrope i države. Neke stvari se nikad ne menjaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda ponos Srbije, 11. maj 2016 13:49) Kao po običaju lupaš gluposti. Partizan je bio prvak u sezoni 1964/65.i sledeće je kao prvak igrao u KEŠ-u.>https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%88%D1%83%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D1%83_%D1%84%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%83_1964/65.

ja delija

pre 7 godina

Eh da nije bilo sankcija, da nije bilo rata i raspada zemlje,eh da nije ovo , eh da nije ono........grobari, ne kosta nista da sanjate.

4k4.Dex

pre 7 godina

Hahaha da li je moguce da neko danas izjavljuje da je Real pedestih i sezdesetih pokrao titule.?! Pa ja sam zabezeknut teorijama zavere u srbiji, precrsili ste svaku meru.

@

pre 7 godina

@Zvezda ponos Srbije
Ma jok, tada se nije igrao ozbiljan fudbal, ali se zato '91 igrao atomski fudbal, doduse bez Engleza koji su u to vreme bili ubedljivo najjaci, ali strasan inace fudbal. Sta su Carlton, Pele, Puskas, Di Stefano i ostale zvezde tog vremena u poredjenju sa Prosineckim i Belodedicem. Kako ne bi bio strasan fudbal kad su svemocni Olimpik, Sampdorija i Zvezda dolazili do finala pocetkom 90-ih. Igras KS u kojem ti jedini ozbiljan rival bude Bajern iz Minhena, ostatak neka boranija iz Bugarske, Austrije i slicno,pa to je san snova.

..

pre 7 godina

Prvo taj tim nije bio ništa posebno.. Iste godine u prvenstvu zamalo nisu ispali iz prve lige.. Na kraju su bili 11ti..zato je sam dolazak do finala bio čudo nad čudima i zato su u upravi i odlučili da rasprodaju igrače pre finala i uzmu pare jer su očekivali da će da puknu 5:0 od reala i da igračima padne cena debelo.

Zeka voli Romu

pre 7 godina

Da nije bilo krađe sa Dzajićem protiv Pao, i da nije bilo rata, Zvezda bi imala 4 LŠ. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 11. maj 2016 12:01).
Ma 16 finala,kojih cetri. Inace,na tvome mestu ne bih toliko potencirao polufinale sa PAO-m,jer i da je Dzajic igrao,ishod bi bio isti,jer je rezultat vec bio dogovoren,odnosno mec prodat za 100 000 $...
(xxx, 11. maj 2016 14:12)

Koliko si ti dobio?

čik pogodite

pre 11 meseci

Ali je zato na zvaničnom sajtu pehar vicešampiona Evrope :)
Bez sikiracije, ima jedan klub koji je osvojio stvarno taj pehar a Realu uzimao meru u BG 2 puta, jednom ga i izbacio!

Djomla

pre 7 godina

CRVENA ZVEZDA: Aleksandar Stojanović, Zoran Jelikić, Milan Jovin, Slavoljub Muslin, Mihalj Keri, Zlatko Krmpotić (76? Ivan Jurišić), Vladimir Petrović, Cvijetin Blagojević, Dušan Savić, Miloš Šestić, Nedeljko Milosavljević (61? Zdravko Borovnica).
Trener: Branko Stanković.
25.05.1979.
Finale Kupa UEFA 1978/79

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 11 meseci

da je pobjedio Reala, da je Punter bio miran, da je tole ostao, da je Pančev promašio...

raspaloj udruzi građana, bolje bi bilo promijeniti ime u Da je.

Sale

pre 7 godina

(Marko, 11. maj 2016 16:40)
Batali ti sastave,utakmica Zvezda-Olimpik je najruznija koju sam ja gledao u zivotu,jedino mozda Meksiko-Norveska 1990 ili '94 SP cini mi se,je u tom rangu.

Mirko

pre 7 godina

da se nije raspala juga ko zna koliko bi dugo zvezda harala evropom i koii bi bio domet reprezentacije , mozda i finale mondijala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rosonero, 11. maj 2016 14:08)

-------------
Pa vas moto je "Zvezda Srbija nikad Jugoslavija"...ili to vazi samo kad vam odgovara.

Licemeri da vam nije Jugoslavije i komunistickih bi..ngi koje su vam gurale pare u klub sa kojima ste pokupili sve najbolje igrace iz zemlje nikada ne bi ni stigli do finsla a kamoli titule.

Ljuba

pre 7 godina

Nema veze...bice valjda nekih novih sansi.... Bio je Partizan tih godina, ako se ne varam 1961.godine prvak Evrope u sahu. Jedna od brojnih velikih titula velemajstora Draska Velimirovica kome bi sutra bio rodjendan da je ziv... Veliki veliki i ponavljam veliki velamajstor Dragoljub Drasko Velimirovic koga je ceo sahovski svet na svim meridijanima zvao GAZDA zbog svog borbenog i jedinstvenog stila.Covek je igrao sah i stvarao istoriju a njegove partije su prava umetnicka dela!!! Bilo bi lepo setiti ga se !!! Inace, sa Partizanom je osvojio sedam titula prvaka Jugoslavije!!!

Sasa Ilic

pre 7 godina

Mogli bi nekad napisati neki tekst i o one 2 utakmice Partizana i Reala kada su Milutinovicu ponistena 2 cista gola, a Real je posle osvojio KEŠ...

AlCapo

pre 7 godina

Objektivno posmatrano, tim bi sigurno bio rasprodat odmah posle finala, bez obzira na rezultat. Jedino sto nije bilo dobro je ako su se stvarno vec raspali i razisli jos pre finalne utakmice.

Hugo_DEVASTATOR_grobarski_je_KOMPLEX_NABIJATOR

pre 7 godina

ahahahahaha, pa tad se fudbal igrao krpenjacama na pasnjaku, mada ovi potovareni i dan danas igraju na pasnjaku u vojnom lavoru, sta cec sudbina je to da ti velikani poput Real Madrida i C.Zvezde u kontinuitetu sabijaju komplekse svih ovih decenija

swh

pre 7 godina

(Mladen, 11. maj 2016 10:17)
Omasio si poentu nisu to ni pre ni posle bile sve zvezde bas kao sto nisu ni u Zvezdi 91 ali su bili TIM, neprevazidjeni pre ni posle toga u JugoSRB fudbalu. Selektovani su zajedno godinama su zajedno igrali zato su ih i zvali PARTIZANOVE BEBE.

mate

pre 11 meseci

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...
(Dusan, 11. maj 2016 13:10
Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.

Budi ponosan, jer ako već nisi bio prvak, bar si komšija evropskih prvaka :)) 4ever

pre 7 godina

barem smo da li gol,nismo se branili kao zvezda da izborimo penale!
(milos, 11. maj 2016 11:50)

Drugim rečima,
neko ni do penala nije stigao,

a neko je ugravirao svoje ime na Ušatom peharu :)

Šalu na stranu, svaka čast na takvoj generaciji,
Vasović je legendarni fudbaler, a kao trener je Zvezdu
podigao na viši nivo i dao znjačajan doprinos osvajanju pehara.

Jedino što mi smeta u ovom tekstu je neistina da smo pripadali istočnom bloku.

To uopšte nije tačno.

mmm

pre 7 godina

...da je Zvezda 79' dobila Menhengladbah u finalu, osvojila bi i Kup UEFA! Ah da, to je samo finale, i nije se pisalo toliko o tome... Tako da ne vidim ni svrh pisanja o ovom finalu...

експерт

pre 11 meseci

Јако ретко се у спорту некоме посрећи из једног јединог покушаја. Доказ за то су и КК Партизан који је из неколико пута успео, као и ФК Челси. А такође и ФК Црвена Звезда, која је више пута била у полуфиналу, несрећно испадала због магле... ФК Партизан сем тог нема буквално никакав успех у Купу Шампиона, за разлику од Звезде и Стеауе.

Sou Biznis

pre 11 meseci

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
(ajde, 11. maj 2016 10:18)

Ako mislis na zvezdu, mi smo dali 4 gola 1991.godine...samo treba pazljivije da gledas!

drvobradi

pre 7 godina

Meni je jedan nefudbalski detalj zapao za oko. Pre finala se rasprodao tim, neorganizovano se igralo finale. I opet jedva izgubili 2:1. Bukvalno ista prica preko 50g u nasem fudbalu a bogami i zivotima, zaslugom politicara. Slicno je prosla i Zvezda u polufinalu 1971 protiv Panatinaikosa. Postoji potencijal ali i mnogo onih koji ga sputavaju.

dragan

pre 7 godina

Ne, sunovrati bi bio mnogo veci da je Partizan pobedio. Uspeh ne bi otvorio vrata daljim uspesima, nego megalomanskim apetitima i otimacini. Ovako je ostala zal i zelja.

rabo

pre 7 godina

Postoji nesto sto glodari jedino koriste kao neki adut, to je 0:0 u finalu i defanzivna taktika. Srecom, ima nas starijih koji pamtimo polufinale u Mancesteru i Milutina Soskica koji je svojim odbranama odveo tim u finale. To je bio pravi bunker. Zvezda je u Minhenu dobila utakmicu. Tako da ne gnjavite vise budalastinama. The winner takes it all.

Igor Tv Grobar

pre 7 godina

Ovo je Danas pravi crno beli dan sjecanje i dve pobede fudbaleri Partisans su osvojili kup Srbije u fudbalu u Gornjom Milanovcu a kosarkasi Partizana su pobjedili ekipu Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici . Hvala vam crno beli.

monden

pre 7 godina

Iako dolazim iz porodice Zvezdaša, ja, sám, nisam navijač ni Zvezde ni Partizana.Međutim, imam više respekta za Partizanovo finale 1966. sa Realom, nego za Zvezdin trijumf u finalu KEŠ-a protiv Olimpika iz Marseja.A, poseban respekt za Velibora Vasovića.

cudo

pre 7 godina

Znaci ovi zvezdasi/fmpeovci ili sta su vec su toliko isfrustrirani da ovo nema granice vise, vise naše vesti citaju nego njihove... Valjda zato sto im je mrznja prema Partizanu veca nego ljibav prema zvezdi... Ja drugo objasnjenje nemam, pa jedna smo bre drzava mali ljudi....

Mali Hijavata

pre 11 meseci

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...
(Dusan, 11. maj 2016 13:10
Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.
(mate, 11. maj 2023 09:37)

UEFA je tada slala pozivnice za Kup Šampiona. Fudbalski savez je odlučio da to bude Partizan, a Hajduk je bio prvak. Nije Jugoslavija jedina zemlja u kojoj prvak nije igrao u prvoj LŠ. Prvak Engleske, Vulverhempton, nije hteo da igra, a umesto Puškašovog Honveda igrao je MTK.
Hajduk je tada imao fenomenalan tim, mogao je da osvoji to takmičenje.

zoki falcon

pre 7 godina

Ta utakmica će biti najviše upamćena po tome što su je grobari uvek spominjali kad god bi Zvezda ostvarila neki uspeh ili poluuspeh bilo u domaćem bilo u međunarodnom fudbalu. I to je tako trajalo do Barija.
Inače, zašto u tekstu nije spomenuto da je trener Partizana tada bio Abdulah Gegić, i da je i on odmah tada napustio Partizan i otišao u Tursku.

Yammy

pre 7 godina

@mirko Sramota je sto zvezdine navijace nazivate botovima i sendvicarima. Gomila poznanika grobara u sns-u i obratno!!!! Ali, razumem da nekima ide u prilog i sukob na ovoj relaciji.Zasto ljudi ne mogu biti malo pametniji!

Nenad

pre 7 godina

@Zvezda ponos Srbije
Druže Partizan je bio prvak 1965. godine (vezao tri uzastopne titule) i kao šampion je igrao sezonu 1965/1966 u KEŠ-u,šta tu nije jasno. Vojvodina je postala prvak SFRJ za tu sezonu, znači uporedo se igralo prvenstvo i KEŠ.

Sou Biznis

pre 11 meseci

UEFA je tada slala pozivnice za Kup Šampiona. Fudbalski savez je odlučio da to bude Partizan, a Hajduk je bio prvak. Nije Jugoslavija jedina zemlja u kojoj prvak nije igrao u prvoj LŠ. Prvak Engleske, Vulverhempton, nije hteo da igra, a umesto Puškašovog Honveda igrao je MTK.
Hajduk je tada imao fenomenalan tim, mogao je da osvoji to takmičenje.
(Mali Hijavata, 11. maj 2023 10:24)

Znaci, u prevodu, Partizan je igrao finale kupa UEFA? :)

Mali Hijavata

pre 11 meseci

Jos jedan mit naseg fudbala koji ih je prepun.
Dzaja srpski Pele ali nije mu se dalo, Sheki isto tako, reprezentaciju uvek neki zli sudija spreci da nesto osvoje itd.
Isto je i sa ovom generacijom...nit su bili mladi nit bi dominirali-vecina igraca je bila oko 28 ili iznad, znaci i po tadasnjim kriterijumima vec zreli za inostranstvo. A o kvalitetu da ne pricamo-sem Vasovica koji se jedini ostvario kao vrhunski igrac sve ostalo je igralo po raznim Belgijama i francuskim klubovima sredine tabele (ne racunam Curkovica koji je bio vrhunski golman a ovde rezerva koja posle nikad nije nekim cudom igrala za reprezentaciju, morao je Maric 70tih po kljucu valjda).
Realnost naseg fudbala je nesto drugo a oslikava je cinjenica da su po 20 godina skoro jedan za drugim glavni igraci naseg fudbala bili Zlatko Vujovic pa Savo pa onda Pantelija. Toliko o kvalitetu.
(Mladen, 11. maj 2016 10:17)

Bravo care! Ovde ovo pišem već skoro dve decenije, ali redovno dobijam gomile minusa. Kada pogledaš koliko su nastupa za reprezentaciju imali Halilhodžić, Jerković, Pižon, Dule Savić, Moca Vukotić...a koliko Zlatko Vujović ( najgori navalni igrač u istoriji evropskog fudbala, promašio je bar deset praznih golova, a kamoli šansi jedan ja jedan), Sušić, Savo...dodje ti muka. Nikada mi nismo imali reprezentativni fudbal, a klupski samo Zvezda u kratkim periodima sedamdesetih i pred raspad države, kao i Hajduk par generacija. Ostalo je bilo dno.

FW-190

pre 7 godina

(mirko, 11. maj 2016 11:21)

Uvek su nam svi bili krivi za sve, nikad mi sami. Osvesti se bre, mrznja i takav nacin razmisljanja su nas i doveli tu gde jesmo.
Ko je kriv za stanje u fk Partizan?
Ko je kriv za tri trenera u jednoj sezoni?
Ko je kriv za upropastavanje Zivkovica?
Ko je kriv za ne objavljivanje ugovora i za sklapanje loseg ugovora po Partizan?
Ko je kriv za rasprodaju podmlatka?

Dosta vise pravog balkanskog mentaliteta i stroke, krivi smo svi mi koji smo poverovali da uprava radi u interesu fk Partizan a za sve brljotine optuzujuci nekog drugog i konstruisuci teorije zavere....
Ziveo Partizan!!!!!

Dusan

pre 7 godina

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...

Zvezda ponos Srbije

pre 7 godina

Tad se nije ni igrao ozbiljan fudbal. Amatersko rekreativno trčkaranje po terenu. partizan je kao politički i državni projekat gurnut tada u Kup šampiona iako nije ni bio prvak. Kao što je gurnut VK partizan pre neku godinu iako je Zvezda bila prvak Evrope i države. Neke stvari se nikad ne menjaju.

xxx

pre 7 godina

Da nije bilo krađe sa Dzajićem protiv Pao, i da nije bilo rata, Zvezda bi imala 4 LŠ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 11. maj 2016 12:01). Ma 16 finala,kojih cetri. Inace,na tvome mestu ne bih toliko potencirao polufinale sa PAO-m,jer i da je Dzajic igrao,ishod bi bio isti,jer je rezultat vec bio dogovoren,odnosno mec prodat za 100 000 $...

Stara Skola

pre 7 godina

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda. 

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...
(One night in May, 11. maj 2016 11:10)

Sve možeš da kažeš, ali Saleta mi ne diraj !!!

rabo

pre 7 godina

Mi se kao i uvek glozimo izmedju sebe. Trebalo je Partizan da ima osvojen taj keš, Zvezdi su oteli u Atini 1971 a i u Menhengladbahu finale kupa uefa. Onaj penal je bio sve, samo ne penal. Ali, sta ces, to nam je sudbina. Bojim se jedino da ovaj danasnji fudbal nije ogledalo drzave u kojoj zivimo.

:'(

pre 7 godina

@ fudbalski ekspert
Nazalost 80ih je ocigledno to sve propalo zbog nase gluposti i savrsenih poteza sa strane, a 90ih dozivelo kulminaciju. Dobro sad smo robovi i lepo nam je zar ne..

rosonero

pre 7 godina

da baba ima alat ili da se nije raspala juga ko zna koliko bi dugo zvezda harala evropom i koii bi bio domet reprezentacije , mozda i finale mondijala.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.
(mate, 11. maj 2023 09:37)

Nije prvak bio Partizan nego hajduk, a te prve sezone je ucestvovalo dosta klubova koji nisu bili prvaci svojih zemalja jer je to tada bilo pozivno takmicenje i bili su pozvani najveci klubovi iz mnogih zemalja tj. najcenjeniji, najprestizniji i najtraktivniji u to vreme. Vise od pola klubova (a ukupno je bilo 16 ucesnika) i nisu bili prvaci. Znaci, nije FSJ poslao Partizan nego nas je pozvao francuski list "L'Ekip" koji je pored naseg "Sporta" i jos nekoliko listova i redakcija i osnovao Kup evropskih sampiona.

JPR23

pre 7 godina

Tad je bila nikad slabija liga sanpiona a 1992 je bila nikad slabija evro liga.Moze se sve proveriti na internetu,pa izvolite ...
(Gagi, 11. maj 2016 11:59)
Vidimo koliko znas da koristis internet... Nalupetao si se ko da si jeo bunike osam dana.. Sad se pokri usima, da barem imas smisla za humor.., aj ćao!

Bocko

pre 11 meseci

Te godine, najbolji fudbaler Partizana, slavni Milan Galić je bio u JNA. Ekipa je bez njega stigla u finale . Pored već nabrojanih grešaka ( pre svega uprave ), stavljen je Galić da igra nespreman finale. Tako je poremećena pobednička hemija ekipe, a on ( inače fenomenalan igrač) je praktično bio igrač manje na terenu ( slično Kejn za Totenhem, pre neku sezonu ). Piše se ovde da je Partizan pobedio jače rivale nego Zvezda 1991. Francuski klupski fudbal tada nije bio nikakav faktor. Verder jeste bio prvak uvek jake Bundeslige, ali na SP 1966, za finaliste je igrao samo desni bek Hetges, a putovao je još samo golman ( kao rezerva ). Za Spartu navijam u Češkoj, ali ona nikada nije bila veći klub od G. Rendžersa . ČSSR je bio finalista SP 1962, ali su glavni igrači ( i zlatna lopta te godina, Masopust ) bili iz Dukle ( osim par izuzetaka ) Bajern je ipak , veći klub od MU, kome u revanšu protiv Partizana nije igrao Best, zbog povrede u Beogradu . I na kraju, navijači Partizana su poslednji koji treba da podcenjuju Dinamo Drezden, jer su jedne sezone od njih ispali sa 0:6 ! Svi ovi podaci su lako proverljivi.

Vladan R

pre 11 meseci

@ SAMO ZVEZDA

Odakle ti ideja da nije bilo kontinuiteta. 70tih godina 1/2f KESa, 1/2f KPK i 1/4f KESa, 1/4f KPK i finale kupa UEFA. 80tih tri 1/4f KESa i jedno 1/4f KPK, plus dvomec sa Milanom u 1/8f kada je samo ludacka sreca i magla spasila Milan. Na kraju kruna svega Bari 91. Plus u Sezoni posle osvajanja KESa prakticno 1/2f, a samo je neigranje u Bgd sprecilo CZ, da ponovo igra finale. Dakle u 20 godina 10 puta prolece, u proseku svake godine. Zvezda na vecnoj listi osvojenih bodova u Evropi u prvih 7, i kao nije bilo kontnuiteta. To je vise proleca, nego svi ostali klubovi SFRJ zajedno u 35 godina evropskog klupskog fudbala. Otkud zelja da se nipodastava i minimalizuje uspeh, kao pre mesec dva Jugovic. Dobro se secam velikog naslova u leto-jesen 1986, i Dzajiceve izjave, kad je doveo Musemica i Piksija u prelaznom ruku, da li u Sportu ili Zurnalu ne znam tacno, da se pravi petogodisnji plan, za osvajanje KESa. Na kraju tako i bi, i kako onda slucajnost.

xxx

pre 7 godina

Ni sopstvenu istoriju ne postujete - zato cete zauvek i ostati mali klub!!

Kakve fudbalske gromade - Sole, Stef, Galic, Vaske - a vama legende Moca i Sale... Mijata niko ni da spomene.

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda.

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...
(One night in May, 11. maj 2016 11:10). Panteri i ostali kompleksasi,paljba sa vesti o Partizanu...

Zok1

pre 11 meseci

(Mali Hijavata, 11. maj 2023 10:24) Mislim da si pomešao 1955. i 1965. Za prvi evropski kup šampiona, 1955. godine pozivnice je poslao francuski časopis koji je i organizovao takmičenje. Nisu pozivali prvake, nego klubove koji su po njihovom mišljenju bili najpoznatiji. Tako su pozvali Partizan, koji je eliminisan u četvrtfinalu. Ovo o čemu piše tekst je finalna utakmica kupa šampiona 1965/66. Partizan je nastupao kao prvak SFRJ 1964/1965 i stigao do finala. Hajduk je sezonu 1964/1965 završio na 12 mestu. Inače, u to vreme se kod nas nije razumeo značaj uspeha klupskog sporta, fokus je bio na reprezentacijama. Zato je i dozvoljeno da se desi to što se desilo.

mate

pre 11 meseci

Ja sam krivo napisao dole, moja greska. Dakle 55 je Hajduk bio prvak (nije mu savez uzeo naslov) ali nije bio poslat Hajduk da igra taj prvi kup prvaka. Did mi je upravo rekao da Hajduk ne bi napravio nista 56 jer je Beara se bio posvadao sa upravom poslije tog prvenstva 55 i otisao u Zvezdu.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

(Bocko, 11. maj 2023 15:33)

Jeste, i Grashopers je veci od svih protiv kojih smo mi igrali, o D.D. da i ne pricam Hahaha I onaj klub protiv kojeg smo mi igrali u finalu bas i nije neki. Znaci, francuski klupski fudbal je bio jak onda kada ste vi igrali protiv njihovog predstavnika, a bio je slab kada smo mi igrali, nema veze sto je Rems igrao dva finala u prvih pet izdanja KES. Partizan je trebalo da pobedi 3:0 u prvom mecu polufinala, onda im ni tri Besta ne bi pomogla u revansu. I previse potcenjujes Spartu.

шмрц

pre 11 meseci

... и трава је била превисока.

Ајде бре, од 9 одиграних утакмица, имали су 4 победе, једну нерешено и 4 пораза!

Bane

pre 11 meseci

I onda ovi sa druge strane brda prodju dalje zahvaljujući najsmešnijem autogolu ikada a zatim i osvoje takmičenje posle najružnijeg finala ikada ( to ne kažem ja, nego navijači), i daju sebi za pravo da komentarišu ovaj Partizan. Bre, niste ni osetili posledice te 1991, igrače ste prodali zato što ste alavi na novac bili a ne zato što ste morali.

Dex

pre 11 meseci

kakva su imena tu pala naspram drezdena, grashopersa, rendzersa...
(bpcg, 11. maj 2016 10:44)

Druskane za taj rendzers je igrala skoro cela engleska reprezentacija...volusino

One night in May

pre 11 meseci

kakva su imena tu pala naspram drezdena, grashopersa, rendzersa...
(bpcg, 11. maj 2016 10:44)

Kakva imena???
Nant, Verder, Sparta - zajedno imaju 0 velikih trofeja...i sva tri kluba vas nasamarala.
Zvezda rutinski bez poraza otresla ceo kontinent!

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Druskane za taj rendzers je igrala skoro cela engleska reprezentacija...volusino
(Dex, 12. maj 2023 04:56)

Zasto mi niste objavili komentar? Nije igrala skoro cela engleska nego samo Bucer, Stivens i Stiven i Vuds koji je bio treci golman na SP '90 dok je jedino Bucer bio manje-vise standardan prvotimac, ali, i on je na tom Mundijalu propustio dve utakmice, onu protiv Egipta u grupi i onu za trece mesto. Stivens (samo je prvu poceo) i Stiven su uglavnom ulazili sa klupe, a ni oni nisu igrali na svakoj utakmici, naprotiv...

Crno Sunce

pre 11 meseci

Da bi ljudima bilo jasno, šta je bila ta sezona 1965/66 u SFRJ, treba da znaju jednu vrlo bitnu činjenicu. Da li iko zna da je Partizan te 1965/66 kao finalista Kupa šampiona (sa još uvek prvim i našim strelcem u finalu KEŠ-a, Veliborom Vasovićem i prvim koji je digao trofej, ali sa Ajaksom) u državnom prvenstvu tadašnje SFRJ završio na 11.mestu. Da li znate da je finalista Kupa šampiona bio jedanaesti u državnom prvenstvu, iako je Partizan bio najbolji i najkvalitetniji klub ne samo u Evropi nego i na svetu uz Peleov Santos, i naravno Mančester Junajted koji nije imao Džordža Besta u jednoj utakmici. Što bi rekao, sada već pokojni Milutin Šoškić, legendarni Šole:"Možda nismo bili bolji od Mančestera, ali od Reala smo sigurno bili bolji." Sportski pozdrav!

xxx

pre 7 godina

Koliko si ti dobio?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeka voli Romu, 11. maj 2016 15:41) Ovo koliko sam dobio>http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/tvrdim-mec-je-bio-namesten/frrdfcv

Bocko

pre 11 meseci

Pirotehničar - Grashopers nisam ni spomenuo. Ali, treba znati da ih je tada vodio Hicfild, jedan od vrlo retkih trenera koji su sa dva različita kluba osvojili LŠ. Ja sam pisao o Francuskom fudbalu 60 - ih, u toj deceniji nisu imali ni jedno 1/4 u bilo kom klupskom takmičenju . OM je dve godine posle finala sa nama i osvojio LŠ. U prvom poluvremenu 1/2 sa MU u Beogradu, Best je prošao po levoj strani, izvukao Šoškića i gurnuo loptu ka Denisu Lou ( zlatna lopta 1964 ), a ovaj je je sa 3-4 metra promašio potpuno prazan gol ! Ima i snimak sa Partizan TV. A šta tek reći o ponovnom podcenjivanju D.D. koji vas je dva puta izbacio iz Evrope. 1969 ili 1970 iz KSG sa 0:6.

Vladan R

pre 11 meseci

@ bane

Nije zdravo koliko patis, i koliko si zaboravan. Zvezda teoretski, nije morala da proda vecinu igraca, ali sa druge strane nije bilo prakticno da ih zadrzi kad su je u sklopu sankcija eliminisali iz evropskih takmicenja. Kolika bi samo bila patnja, tvoja i tebi slicnih, da nije bilo tih sankcija, pa je Zvezda vec u narednim sezonama ponovila uspeh, a jos je bilo ugovorano pojacane Jarnijem i Boksicem.

Piro

pre 11 meseci

Bunk, jesu li Roma, Fiorentina, Atletiko Madrid, Valensija, Sporting, Salke, Bajer Leverkuzen, Arsenal, Totenhem, Glazgov Rendzers pa cak i psz i siti mozda mali klubovi? Da li je i Dinamo Kijev slucajno mali?!

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Znam da je Otmar vodio "skakavce", a Jup je vodio Bajern. Mancester Junajted je te sezone bio najjaci tim u Kupu evropskih sampiona, imao je tri osvajaca "Zlatne lopte" u timu, ali, niko nikada nije provalio zbog cega nama nije bio priznat onaj treci gol koji je bio plod sjajne akcije - u to vreme nikome na stadionu to nije bilo jasno, barem sam ja tako procitao. Dinamo Drezden nas je 6:0 pobedio u Kupu sajamskih gradova, to si propustio da naglasis, to nije uefino takmicenje. Rems je '63 igrao u 1/4 Kupa sampiona, dalje nisam ni morao da gledam, vec sam te demantovao Pozz

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Da, Otmar njih, a legendarni Jup Bajern. Mancester Junajted je te sezone bio najjaci u KES (nismo to bili ni real ni mi), imao je i tri osvajaca "Zlatne lopte" (Best, Carlton, Lou), ali, cinjenica je da smo mi njima u goste trebali da idemo sa tri gola prednosti. Inace, Rems je igrao 1/4 u sezoni 1962/63, za Kup UEFA i KPK nisam ni proveravao. Moze li barem ova verzija?

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Inace, Dinamo Drezden nas je 6:0 dobio u KSG, to nije uefino takmicenje, pitaj Boga u kakvom smo sastavu tada izasli protiv njih. Izgubili ste i vi 5-2 od Dinama Berlinera u Kupu UEFA u sezoni 1978/79 pa nikom nista.

mile kontras

pre 11 meseci

Bravo care! Ovde ovo pišem već skoro dve decenije, ali redovno dobijam gomile minusa. Kada pogledaš koliko su nastupa za reprezentaciju imali Halilhodžić, Jerković, Pižon, Dule Savić, Moca Vukotić...a koliko Zlatko Vujović ( najgori navalni igrač u istoriji evropskog fudbala, promašio je bar deset praznih golova, a kamoli šansi jedan ja jedan), Sušić, Savo...dodje ti muka. Nikada mi nismo imali reprezentativni fudbal, a klupski samo Zvezda u kratkim periodima sedamdesetih i pred raspad države, kao i Hajduk par generacija. Ostalo je bilo dno.

@ A ko je to bolji bio od Susica? Mozda kasnije Dejo, i niko vise. Spominjes Sava Milosevica podrugljivo, on i Darko Kovacevic centarfori za sve pare danas, nisu nista slabiji od npr. Edina Dzeka koji kida u 38oj! Za Zlatka Vujovica se slazem, a opet - kako recimo Semir Tuce i Kajtaz nisu imali mesta bar od 1984-90? Tada smo iz ove prerspektive imali 4/16 najacih reprezentacija na svetu.

18+ nije za svakog

pre 11 meseci

57 godina kasnije, tj sinoć, Eh da smo zadržali 18 poena razlike... 😁
(Baloteli, 11. maj 2023 12:26)
Očigledno niste dorasli za 18+. Mali klub a posle 18+ uvek ide pornjava. Melko, oprati nogice pa na spavanje pošto onda kreće Ćaćo da Ljulja

Revolt aka Pirotehnicar

pre 11 meseci

@ A ko je to bolji bio od Susica? Mozda kasnije Dejo, i niko vise. Spominjes Sava Milosevica podrugljivo, on i Darko Kovacevic centarfori za sve pare danas, nisu nista slabiji od npr. Edina Dzeka koji kida u 38oj! Za Zlatka Vujovica se slazem, a opet - kako recimo Semir Tuce i Kajtaz nisu imali mesta bar od 1984-90? Tada smo iz ove prerspektive imali 4/16 najacih reprezentacija na svetu.
(mile kontras, 13. maj 2023 00:11)

Pusti ga, lupio je i za Safeta i za klupski fudbal, kako neko moze za Partizan 50-ih i 60-ih da kaze da je to bilo dno (a i njegova zvezda je tada bila respektabilna), pobogu?! Razume se covek u fudbal dosta, u to nema sumnje, ali, ume nekad i bas posteno da "odvali" kao sad:-D

boki_rs

pre 7 godina

čim partizan napravi neku dobru ekipu odmah državni vrh upliće prste i rastura ekipu...ista priča svaki put...ne poredim partizan iz ove godine sa partizanom iz 1966. ali podatak da u partizanu koji je osvojio titulu pa do partizana koji zaostaje za rivalom 30 bodova nema tri ista igrača a pritom umalo izbori proljeće dovoljno govori o "časnim" namjeserama ljudi koji vode partizan.

Delija Fontana

pre 7 godina

Da je Partizan pobedio Real... Da baba ima .... bila bi Buda. Vama je poraz (u finalu) najveći lupski uspeh. Zvezdi je najveći uspeh pobeda ( u finalu). Nismo isti. To je ta razlika.

popa

pre 7 godina

Kao Zvezdasu milina mi je citati ovakav clanak. Umirem od smeha. Igrali mukice finale ali eto nisu o njemu rezmisljali jer su se vec prodali inace bi pobedili 5:0 bez problema. Kakav pokusaj tesenja. Ajde malo "tegeltija" istrazi kako je uopste napravljen taj tim partizana. Koji igraci su oteti iz svojih klubova tako sto im je urucivan poziv za sluzenje vojnog roka a onda prikljucivani partizanu kao vojnoj sekciji. Na kraju ni to nije bilo dovoljno, razbio vas Real a vi se sad teaite da ste bili nezainteresovani ili da ste prodali ( ima i ta verzija) a kada pozelite da vodite USATOG znate gde ga mozete naci, malo niz ulicu pa desno.

Жика Врачаруралац

pre 7 godina

Да је Партизан победио 66.-те:
- моји тинејџерски комплекси би били много већи
- уписао би се у кљигу великана европског фудбала
- имао би ореол првог југословенског и источноевропског клуба који је освојио КЕШ
- створила би се непрелазна граница у свести, менталитету и историји два клуба
-остао је ситница у односу на живот.

Хвала ти Звездо!

Nemke

pre 7 godina

Inače,jugoslovensko sportsko drustvo Partizan je pored KK Secanja,napravio i FK Sećanja.Sve to možete videti na History channel u nedelju u 21:00 pod nazivom FC and KK Memories(ex partizan)

Kole

pre 7 godina

A Zvezda 4 puta u polufinalu....jednom su nas pokrali kad su Dzaji dali crveni pa nije mogao da igra drugu...a nije on bio kriv.A da ne pominjem kradju u finalu kupa uefa protiv Dortmunda...mi smo mogli da imamo bar dve lige sampiona i jedan kup uefa....niste samo vi "mogli dominirati evropom"...

Batko

pre 7 godina

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ajde, 11. maj 2016 10:18)

Za razliku od nekih, NIKADA NEĆETE IMATI "UŠATOG" U MUZEJU !
Nivo zadovoljstva malih komšija..."....barem dali gol u finalu" ?!!! Tuga

One night in May

pre 7 godina

Ni sopstvenu istoriju ne postujete - zato cete zauvek i ostati mali klub!!

Kakve fudbalske gromade - Sole, Stef, Galic, Vaske - a vama legende Moca i Sale... Mijata niko ni da spomene.

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda.

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...

Marko

pre 7 godina

Od nije bilo Jugoslavije i Tita i mesavine naroda kao i talenta Partizan i Zvezda ne bi imali cime da se pohvale...od raspada jugoslavije do srbije zvezda i partizan nemaju nista u evropi skoro 30 ak godina veliko nista! Ili ne?

Zvezda ponos Srbije

pre 7 godina

Tad se nije ni igrao ozbiljan fudbal. Amatersko rekreativno trčkaranje po terenu. partizan je kao politički i državni projekat gurnut tada u Kup šampiona iako nije ni bio prvak. Kao što je gurnut VK partizan pre neku godinu iako je Zvezda bila prvak Evrope i države. Neke stvari se nikad ne menjaju.

Mirko

pre 7 godina

da se nije raspala juga ko zna koliko bi dugo zvezda harala evropom i koii bi bio domet reprezentacije , mozda i finale mondijala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rosonero, 11. maj 2016 14:08)

-------------
Pa vas moto je "Zvezda Srbija nikad Jugoslavija"...ili to vazi samo kad vam odgovara.

Licemeri da vam nije Jugoslavije i komunistickih bi..ngi koje su vam gurale pare u klub sa kojima ste pokupili sve najbolje igrace iz zemlje nikada ne bi ni stigli do finsla a kamoli titule.

Mladen

pre 7 godina

Jos jedan mit naseg fudbala koji ih je prepun.
Dzaja srpski Pele ali nije mu se dalo, Sheki isto tako, reprezentaciju uvek neki zli sudija spreci da nesto osvoje itd.
Isto je i sa ovom generacijom...nit su bili mladi nit bi dominirali-vecina igraca je bila oko 28 ili iznad, znaci i po tadasnjim kriterijumima vec zreli za inostranstvo. A o kvalitetu da ne pricamo-sem Vasovica koji se jedini ostvario kao vrhunski igrac sve ostalo je igralo po raznim Belgijama i francuskim klubovima sredine tabele (ne racunam Curkovica koji je bio vrhunski golman a ovde rezerva koja posle nikad nije nekim cudom igrala za reprezentaciju, morao je Maric 70tih po kljucu valjda).
Realnost naseg fudbala je nesto drugo a oslikava je cinjenica da su po 20 godina skoro jedan za drugim glavni igraci naseg fudbala bili Zlatko Vujovic pa Savo pa onda Pantelija. Toliko o kvalitetu.

monden

pre 7 godina

Iako dolazim iz porodice Zvezdaša, ja, sám, nisam navijač ni Zvezde ni Partizana.Međutim, imam više respekta za Partizanovo finale 1966. sa Realom, nego za Zvezdin trijumf u finalu KEŠ-a protiv Olimpika iz Marseja.A, poseban respekt za Velibora Vasovića.

xxx

pre 7 godina

Jel su ovo finale igrali na sljaci?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (poznavalac crveno i belo +35, 11. maj 2016 10:26). A jesi li ti mozda jeo bunike,ili si prirodno glup?

poznavalac crveno i belo +35

pre 7 godina

ono kad slavis sto si igrao finale,pa zamisli da i mi slavimo finale sa Borusijom Mehengladbah.Porazi se ne slave.

@

pre 7 godina

@Zvezda ponos Srbije
Ma jok, tada se nije igrao ozbiljan fudbal, ali se zato '91 igrao atomski fudbal, doduse bez Engleza koji su u to vreme bili ubedljivo najjaci, ali strasan inace fudbal. Sta su Carlton, Pele, Puskas, Di Stefano i ostale zvezde tog vremena u poredjenju sa Prosineckim i Belodedicem. Kako ne bi bio strasan fudbal kad su svemocni Olimpik, Sampdorija i Zvezda dolazili do finala pocetkom 90-ih. Igras KS u kojem ti jedini ozbiljan rival bude Bajern iz Minhena, ostatak neka boranija iz Bugarske, Austrije i slicno,pa to je san snova.

Zlobni cinik

pre 7 godina

@Ma jok, tada se nije igrao ozbiljan fudbal, ali se zato '91 igrao atomski fudbal, doduse bez Engleza koji su u to vreme bili ubedljivo najjaci, ali strasan inace fudbal. Sta su Carlton, Pele, Puskas, Di Stefano i ostale zvezde tog vremena u poredjenju sa Prosineckim i Belodedicem. Kako ne bi bio strasan fudbal kad su svemocni Olimpik, Sampdorija i Zvezda dolazili do finala pocetkom 90-ih. Igras KS u kojem ti jedini ozbiljan rival bude Bajern iz Minhena, ostatak neka boranija iz Bugarske, Austrije i slicno,pa to je san snova.
(@, 11. maj 2016 14:57)
E zato se par godina pre Barija igrao nikad jači Kup Uefa kad je Partizan ispao od superatomskog Fljamurtarija. Ili još malko ranije debakl od Dinama iz Berlina (DDR) kome su dva najbolja igrača pobegla u Zapadnu Nemačku na putu za Beograd i revanš na armijskom pašnjaku !?
Sedi kec !

..

pre 7 godina

Prvo taj tim nije bio ništa posebno.. Iste godine u prvenstvu zamalo nisu ispali iz prve lige.. Na kraju su bili 11ti..zato je sam dolazak do finala bio čudo nad čudima i zato su u upravi i odlučili da rasprodaju igrače pre finala i uzmu pare jer su očekivali da će da puknu 5:0 od reala i da igračima padne cena debelo.

xxx

pre 7 godina

Da nije bilo krađe sa Dzajićem protiv Pao, i da nije bilo rata, Zvezda bi imala 4 LŠ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 11. maj 2016 12:01). Ma 16 finala,kojih cetri. Inace,na tvome mestu ne bih toliko potencirao polufinale sa PAO-m,jer i da je Dzajic igrao,ishod bi bio isti,jer je rezultat vec bio dogovoren,odnosno mec prodat za 100 000 $...

Stara Skola

pre 7 godina

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda. 

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...
(One night in May, 11. maj 2016 11:10)

Sve možeš da kažeš, ali Saleta mi ne diraj !!!

Nemke

pre 7 godina

@Menden - Imas vece postovanje za partizanovo finale nego za Zvezdino ? Dodji u nas muzej na Marakani da vidiš šta mi imamo...vecu glupost nisi mogao da izjavis

Sale

pre 7 godina

(Marko, 11. maj 2016 16:40)
Batali ti sastave,utakmica Zvezda-Olimpik je najruznija koju sam ja gledao u zivotu,jedino mozda Meksiko-Norveska 1990 ili '94 SP cini mi se,je u tom rangu.

Hugo_DEVASTATOR_grobarski_je_KOMPLEX_NABIJATOR

pre 7 godina

ahahahahaha, pa tad se fudbal igrao krpenjacama na pasnjaku, mada ovi potovareni i dan danas igraju na pasnjaku u vojnom lavoru, sta cec sudbina je to da ti velikani poput Real Madrida i C.Zvezde u kontinuitetu sabijaju komplekse svih ovih decenija

cudo

pre 7 godina

Znaci ovi zvezdasi/fmpeovci ili sta su vec su toliko isfrustrirani da ovo nema granice vise, vise naše vesti citaju nego njihove... Valjda zato sto im je mrznja prema Partizanu veca nego ljibav prema zvezdi... Ja drugo objasnjenje nemam, pa jedna smo bre drzava mali ljudi....

rosonero

pre 7 godina

da baba ima alat ili da se nije raspala juga ko zna koliko bi dugo zvezda harala evropom i koii bi bio domet reprezentacije , mozda i finale mondijala.

4k4.Dex

pre 7 godina

Hahaha da li je moguce da neko danas izjavljuje da je Real pedestih i sezdesetih pokrao titule.?! Pa ja sam zabezeknut teorijama zavere u srbiji, precrsili ste svaku meru.

ja delija

pre 7 godina

Eh da nije bilo sankcija, da nije bilo rata i raspada zemlje,eh da nije ovo , eh da nije ono........grobari, ne kosta nista da sanjate.

xxx

pre 7 godina

Ni sopstvenu istoriju ne postujete - zato cete zauvek i ostati mali klub!!

Kakve fudbalske gromade - Sole, Stef, Galic, Vaske - a vama legende Moca i Sale... Mijata niko ni da spomene.

Samo Stef je o fudbalu vise zaboravio nego sto ce Sasa Ilic ikada znati, i sad je Sale kao neka legenda.

Ovim igracinama iz clanka ni kopacke ne bi mogao da cisti...
(One night in May, 11. maj 2016 11:10). Panteri i ostali kompleksasi,paljba sa vesti o Partizanu...

Jo1e

pre 7 godina

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
(ajde, 11. maj 2016 10:18)

Al ste i primili dva, za razliku od nekih...

fudbalski ekspert

pre 7 godina

1962 – polufinale Svetskog prvenstva
1966 – finale Kupa šampiona
1968 – finale Evropskog prvenstva
1971 – polufinale Kupa šampiona
1973 - finale Kupa šampiona na Marakani u Beogradu
1976 - finale Evropskog prvenstva na Marakani u Beogradu
1979 – finale Kupa UEFA
1991 – pobednik Kupa šampiona
1991 – pobednik Interkontinentalnog kupa

Ujedinjeni u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji naši narodi i narodnosti su procvetali u svim sferama života!
Fudbal je ipak iznad svega, a vrhunska dostignuća reprezentacije Jugoslavije i jugoslovenskih klubova Crvene zvezde i Partizana su bili na ponos velike, moćne i srećne zemlje!
Bratstvo i jedinstvo, socijalizam i samoupravljanje su bili temelji zemlje koja je čvrsto držala poziciju i ugled na kome su nam mnogi u Evropi mogli samo zavideti!

Vaš naslov „Hejsel 1966: Da je Partizan pobedio Real...“ je potpuno bespredmetan, jer kada se finale Partizana uzme u kontekst serije velikih uspeha našeg fudbala, zaključak je očigledan – finale Kupa šampiona je istorijsko dostignuće koje je i pre i posle 1966. praćeno borbom za sam vrh evropskog i svetskog fudbala.

Dusan

pre 7 godina

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...

dragan

pre 7 godina

Ne, sunovrati bi bio mnogo veci da je Partizan pobedio. Uspeh ne bi otvorio vrata daljim uspesima, nego megalomanskim apetitima i otimacini. Ovako je ostala zal i zelja.

xxx

pre 7 godina

Tad se nije ni igrao ozbiljan fudbal. Amatersko rekreativno trčkaranje po terenu. partizan je kao politički i državni projekat gurnut tada u Kup šampiona iako nije ni bio prvak. Kao što je gurnut VK partizan pre neku godinu iako je Zvezda bila prvak Evrope i države. Neke stvari se nikad ne menjaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda ponos Srbije, 11. maj 2016 13:49) Kao po običaju lupaš gluposti. Partizan je bio prvak u sezoni 1964/65.i sledeće je kao prvak igrao u KEŠ-u.>https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%88%D1%83%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D1%83_%D1%84%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%83_1964/65.

Đorđe

pre 7 godina

I jedini klub sa ovih prostora koji je postigao gol u finalu LŠ.
Ovo je zaista bio nestvaran uspeh.
Razbili smo Verder, prvaka Nemačke, koja je te godine igrala finale SP.
Sparta je u to vreme bila mnogo moćan tim, a o Mančesteru sa Bestom i Čarltonom ne vredi ni pričati. Ali očigledno da smo mi kao klub osuđeni na loše uprave. Uprava je rasprodala igrače još pre te utakmice i što se njih tiče, posao je završen. Nikog nije ni bilo briga za tu utakmicu.
I tu je razlika između nas i Zvezde. Ma šta ko pričao, Cvetković i Džajić su odlično vodili klub. Dugo su stvarali ekipu, pa i nakon osvajanja LŠ otišao je samo Prosinečki. Da nije bilo sankcija sigurno bi osvojili još neki put.
Meni je toliko krivo za ovaj poraz od Reala, pogotovo imajući u vidu, da je bilo potrebno samo malo dobre volje i želje za nečim većim od trenutne zarade. I još od tada vučemo prokletstvo koje se ispoljava u vidu Zečevića, Karadžića, Đurića, Vazure...
Prosto se ne zna ko je gori.

ispran mozak

pre 7 godina

Ladno je te godine Partizan bio jedanaesti u prvenstvu SFRJ! Inace, prezirem Real od tog trenutka, jer su pokrali bar 5 titula tadasnjeg KES.

mmm

pre 7 godina

...da je Zvezda 79' dobila Menhengladbah u finalu, osvojila bi i Kup UEFA! Ah da, to je samo finale, i nije se pisalo toliko o tome... Tako da ne vidim ni svrh pisanja o ovom finalu...

Bane

pre 11 meseci

I onda ovi sa druge strane brda prodju dalje zahvaljujući najsmešnijem autogolu ikada a zatim i osvoje takmičenje posle najružnijeg finala ikada ( to ne kažem ja, nego navijači), i daju sebi za pravo da komentarišu ovaj Partizan. Bre, niste ni osetili posledice te 1991, igrače ste prodali zato što ste alavi na novac bili a ne zato što ste morali.

mirko

pre 7 godina

mogli da dominiraju godinama da su pobedili u finalu a rasprodali ekipu pre finala I u finale navodno ušli sa rasulom u ekipi. igraš finale kupa šampiona a ne zanima te pehar. nemoj te ovakve tekstove da pisete bez logike su totalno

Слободан

pre 7 godina

Читам овде неке глупости, жал гробара што нису играли Енглези 1991., ваљда, јер, вели један "познавалац", "тад су били убедљиво најјачи у Европи"...(!??!) Свако ко се сећа тог периода зна да су у то време доминирали Италијани, а остало су били све, само не "бораније из Аустрије и Бугарске", осим ако ту не спадају Реал, Наполи, Милан, Ренџерс, Порто, Марсеј, Бајерн, Спартак Москва,...Но, било како било, на питање "шта би било...?", мој одговор је једноставан: да је партизан то могао да уради, био би-Звезда!

Zeka voli Romu

pre 7 godina

Da nije bilo krađe sa Dzajićem protiv Pao, i da nije bilo rata, Zvezda bi imala 4 LŠ. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 11. maj 2016 12:01).
Ma 16 finala,kojih cetri. Inace,na tvome mestu ne bih toliko potencirao polufinale sa PAO-m,jer i da je Dzajic igrao,ishod bi bio isti,jer je rezultat vec bio dogovoren,odnosno mec prodat za 100 000 $...
(xxx, 11. maj 2016 14:12)

Koliko si ti dobio?

Yammy

pre 7 godina

@mirko Sramota je sto zvezdine navijace nazivate botovima i sendvicarima. Gomila poznanika grobara u sns-u i obratno!!!! Ali, razumem da nekima ide u prilog i sukob na ovoj relaciji.Zasto ljudi ne mogu biti malo pametniji!

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 11 meseci

da je pobjedio Reala, da je Punter bio miran, da je tole ostao, da je Pančev promašio...

raspaloj udruzi građana, bolje bi bilo promijeniti ime u Da je.

Sava

pre 7 godina

Ovi crno-beli dresovi su strava!
To je pravi Partizan!
Kako bih voleo da ih ponovo vrate.
A sto se tice lige sampiona, nije 66', al bice jednog dana!

čik pogodite

pre 11 meseci

Ali je zato na zvaničnom sajtu pehar vicešampiona Evrope :)
Bez sikiracije, ima jedan klub koji je osvojio stvarno taj pehar a Realu uzimao meru u BG 2 puta, jednom ga i izbacio!

rabo

pre 7 godina

Postoji nesto sto glodari jedino koriste kao neki adut, to je 0:0 u finalu i defanzivna taktika. Srecom, ima nas starijih koji pamtimo polufinale u Mancesteru i Milutina Soskica koji je svojim odbranama odveo tim u finale. To je bio pravi bunker. Zvezda je u Minhenu dobila utakmicu. Tako da ne gnjavite vise budalastinama. The winner takes it all.

JPR23

pre 7 godina

Tad je bila nikad slabija liga sanpiona a 1992 je bila nikad slabija evro liga.Moze se sve proveriti na internetu,pa izvolite ...
(Gagi, 11. maj 2016 11:59)
Vidimo koliko znas da koristis internet... Nalupetao si se ko da si jeo bunike osam dana.. Sad se pokri usima, da barem imas smisla za humor.., aj ćao!

Djomla

pre 7 godina

CRVENA ZVEZDA: Aleksandar Stojanović, Zoran Jelikić, Milan Jovin, Slavoljub Muslin, Mihalj Keri, Zlatko Krmpotić (76? Ivan Jurišić), Vladimir Petrović, Cvijetin Blagojević, Dušan Savić, Miloš Šestić, Nedeljko Milosavljević (61? Zdravko Borovnica).
Trener: Branko Stanković.
25.05.1979.
Finale Kupa UEFA 1978/79

Sou Biznis

pre 11 meseci

Pa dobro, i to je nešto. Bar smo dali gol u finalu, za razliku od nekih.
(ajde, 11. maj 2016 10:18)

Ako mislis na zvezdu, mi smo dali 4 gola 1991.godine...samo treba pazljivije da gledas!

Igor Tv Grobar

pre 7 godina

Ovo je Danas pravi crno beli dan sjecanje i dve pobede fudbaleri Partisans su osvojili kup Srbije u fudbalu u Gornjom Milanovcu a kosarkasi Partizana su pobjedili ekipu Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici . Hvala vam crno beli.

One night in May

pre 11 meseci

kakva su imena tu pala naspram drezdena, grashopersa, rendzersa...
(bpcg, 11. maj 2016 10:44)

Kakva imena???
Nant, Verder, Sparta - zajedno imaju 0 velikih trofeja...i sva tri kluba vas nasamarala.
Zvezda rutinski bez poraza otresla ceo kontinent!

FW-190

pre 7 godina

Na fotografiji su sve velikani kluba kojih se fk Partizan odrekao kao da su igrali za drugi klub. Odrekli su se Velibora Vasovica, Branka Rasovica, Fahrudina Jusufija, Soskica ..... svih
Oni su prava i istinska vrednost kluba, oni su prava istorija kluba a ne ovi menadzeri koji nesmeju da izadju na ulicu i ljudi koji vladaju klubom a da ni casove fizickog vaspitanja nisu pohadjali.
Ziveo Partizan!!!!

zoki falcon

pre 7 godina

Ta utakmica će biti najviše upamćena po tome što su je grobari uvek spominjali kad god bi Zvezda ostvarila neki uspeh ili poluuspeh bilo u domaćem bilo u međunarodnom fudbalu. I to je tako trajalo do Barija.
Inače, zašto u tekstu nije spomenuto da je trener Partizana tada bio Abdulah Gegić, i da je i on odmah tada napustio Partizan i otišao u Tursku.

Sasa Ilic

pre 7 godina

Mogli bi nekad napisati neki tekst i o one 2 utakmice Partizana i Reala kada su Milutinovicu ponistena 2 cista gola, a Real je posle osvojio KEŠ...

Mali Hijavata

pre 11 meseci

Jos jedan mit naseg fudbala koji ih je prepun.
Dzaja srpski Pele ali nije mu se dalo, Sheki isto tako, reprezentaciju uvek neki zli sudija spreci da nesto osvoje itd.
Isto je i sa ovom generacijom...nit su bili mladi nit bi dominirali-vecina igraca je bila oko 28 ili iznad, znaci i po tadasnjim kriterijumima vec zreli za inostranstvo. A o kvalitetu da ne pricamo-sem Vasovica koji se jedini ostvario kao vrhunski igrac sve ostalo je igralo po raznim Belgijama i francuskim klubovima sredine tabele (ne racunam Curkovica koji je bio vrhunski golman a ovde rezerva koja posle nikad nije nekim cudom igrala za reprezentaciju, morao je Maric 70tih po kljucu valjda).
Realnost naseg fudbala je nesto drugo a oslikava je cinjenica da su po 20 godina skoro jedan za drugim glavni igraci naseg fudbala bili Zlatko Vujovic pa Savo pa onda Pantelija. Toliko o kvalitetu.
(Mladen, 11. maj 2016 10:17)

Bravo care! Ovde ovo pišem već skoro dve decenije, ali redovno dobijam gomile minusa. Kada pogledaš koliko su nastupa za reprezentaciju imali Halilhodžić, Jerković, Pižon, Dule Savić, Moca Vukotić...a koliko Zlatko Vujović ( najgori navalni igrač u istoriji evropskog fudbala, promašio je bar deset praznih golova, a kamoli šansi jedan ja jedan), Sušić, Savo...dodje ti muka. Nikada mi nismo imali reprezentativni fudbal, a klupski samo Zvezda u kratkim periodima sedamdesetih i pred raspad države, kao i Hajduk par generacija. Ostalo je bilo dno.

dzigi

pre 7 godina

Ne razumem ove srbesto jedva cekaju da komsiji crkne krava.Pa kako mozete tako,jesmo Srbi svi valjda?E bre kad je zvezda uzela LS,ja kuci sedeo sa burazerom i zajedno skakali sto je Zvezda osvojila.Kad su igrali protiv bordoa za ulazak u LE,kad su nesrecno izgubili.Zajedno sa bratom sam se nervirao kuci.Inace navijam za Partizan,al kad god zvezda igra evropu navijam za njih,jer je srpski klub.Kako navijate za repku kad igra,isto vam je to,samo sto se vrednosti promenile i ovo drustvo otislo u sunovrat...

swh

pre 7 godina

(Mladen, 11. maj 2016 10:17)
Omasio si poentu nisu to ni pre ni posle bile sve zvezde bas kao sto nisu ni u Zvezdi 91 ali su bili TIM, neprevazidjeni pre ni posle toga u JugoSRB fudbalu. Selektovani su zajedno godinama su zajedno igrali zato su ih i zvali PARTIZANOVE BEBE.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.
(mate, 11. maj 2023 09:37)

Nije prvak bio Partizan nego hajduk, a te prve sezone je ucestvovalo dosta klubova koji nisu bili prvaci svojih zemalja jer je to tada bilo pozivno takmicenje i bili su pozvani najveci klubovi iz mnogih zemalja tj. najcenjeniji, najprestizniji i najtraktivniji u to vreme. Vise od pola klubova (a ukupno je bilo 16 ucesnika) i nisu bili prvaci. Znaci, nije FSJ poslao Partizan nego nas je pozvao francuski list "L'Ekip" koji je pored naseg "Sporta" i jos nekoliko listova i redakcija i osnovao Kup evropskih sampiona.

експерт

pre 11 meseci

Јако ретко се у спорту некоме посрећи из једног јединог покушаја. Доказ за то су и КК Партизан који је из неколико пута успео, као и ФК Челси. А такође и ФК Црвена Звезда, која је више пута била у полуфиналу, несрећно испадала због магле... ФК Партизан сем тог нема буквално никакав успех у Купу Шампиона, за разлику од Звезде и Стеауе.

Bocko

pre 11 meseci

Te godine, najbolji fudbaler Partizana, slavni Milan Galić je bio u JNA. Ekipa je bez njega stigla u finale . Pored već nabrojanih grešaka ( pre svega uprave ), stavljen je Galić da igra nespreman finale. Tako je poremećena pobednička hemija ekipe, a on ( inače fenomenalan igrač) je praktično bio igrač manje na terenu ( slično Kejn za Totenhem, pre neku sezonu ). Piše se ovde da je Partizan pobedio jače rivale nego Zvezda 1991. Francuski klupski fudbal tada nije bio nikakav faktor. Verder jeste bio prvak uvek jake Bundeslige, ali na SP 1966, za finaliste je igrao samo desni bek Hetges, a putovao je još samo golman ( kao rezerva ). Za Spartu navijam u Češkoj, ali ona nikada nije bila veći klub od G. Rendžersa . ČSSR je bio finalista SP 1962, ali su glavni igrači ( i zlatna lopta te godina, Masopust ) bili iz Dukle ( osim par izuzetaka ) Bajern je ipak , veći klub od MU, kome u revanšu protiv Partizana nije igrao Best, zbog povrede u Beogradu . I na kraju, navijači Partizana su poslednji koji treba da podcenjuju Dinamo Drezden, jer su jedne sezone od njih ispali sa 0:6 ! Svi ovi podaci su lako proverljivi.

Sou Biznis

pre 11 meseci

UEFA je tada slala pozivnice za Kup Šampiona. Fudbalski savez je odlučio da to bude Partizan, a Hajduk je bio prvak. Nije Jugoslavija jedina zemlja u kojoj prvak nije igrao u prvoj LŠ. Prvak Engleske, Vulverhempton, nije hteo da igra, a umesto Puškašovog Honveda igrao je MTK.
Hajduk je tada imao fenomenalan tim, mogao je da osvoji to takmičenje.
(Mali Hijavata, 11. maj 2023 10:24)

Znaci, u prevodu, Partizan je igrao finale kupa UEFA? :)

Dex

pre 11 meseci

kakva su imena tu pala naspram drezdena, grashopersa, rendzersa...
(bpcg, 11. maj 2016 10:44)

Druskane za taj rendzers je igrala skoro cela engleska reprezentacija...volusino

18+ nije za svakog

pre 11 meseci

57 godina kasnije, tj sinoć, Eh da smo zadržali 18 poena razlike... 😁
(Baloteli, 11. maj 2023 12:26)
Očigledno niste dorasli za 18+. Mali klub a posle 18+ uvek ide pornjava. Melko, oprati nogice pa na spavanje pošto onda kreće Ćaćo da Ljulja

zoran

pre 7 godina

"Međutim, bukvalno u danima pred finale u Briselu klub je rasprodao svoje igrače, koji su na finalni meč stigli bez ikakve organizacije, kolima, vozovima, avionima, bez analize rivala. ".......

Tipichno za Parzan I danas. Tipicno za mentalitet Srbina. Zato smo na dnu Evrope.

Labud

pre 7 godina

"Partizan je bio prvi klub iz Istočnog bloka koji je stigao do finala KEŠ i jedini sve do Steaue 1986. godine."

Jugoslavija od 1948. nije bila deo Istocnog bloka.

Od tog vremena, pa do danas, navijaci Partizana imaju uvek animozitet prema upravama. To se nece nikada promeniti.

Nenad

pre 7 godina

@Zvezda ponos Srbije
Druže Partizan je bio prvak 1965. godine (vezao tri uzastopne titule) i kao šampion je igrao sezonu 1965/1966 u KEŠ-u,šta tu nije jasno. Vojvodina je postala prvak SFRJ za tu sezonu, znači uporedo se igralo prvenstvo i KEŠ.

Vladan R

pre 11 meseci

@ bane

Nije zdravo koliko patis, i koliko si zaboravan. Zvezda teoretski, nije morala da proda vecinu igraca, ali sa druge strane nije bilo prakticno da ih zadrzi kad su je u sklopu sankcija eliminisali iz evropskih takmicenja. Kolika bi samo bila patnja, tvoja i tebi slicnih, da nije bilo tih sankcija, pa je Zvezda vec u narednim sezonama ponovila uspeh, a jos je bilo ugovorano pojacane Jarnijem i Boksicem.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Druskane za taj rendzers je igrala skoro cela engleska reprezentacija...volusino
(Dex, 12. maj 2023 04:56)

Zasto mi niste objavili komentar? Nije igrala skoro cela engleska nego samo Bucer, Stivens i Stiven i Vuds koji je bio treci golman na SP '90 dok je jedino Bucer bio manje-vise standardan prvotimac, ali, i on je na tom Mundijalu propustio dve utakmice, onu protiv Egipta u grupi i onu za trece mesto. Stivens (samo je prvu poceo) i Stiven su uglavnom ulazili sa klupe, a ni oni nisu igrali na svakoj utakmici, naprotiv...

Budi ponosan, jer ako već nisi bio prvak, bar si komšija evropskih prvaka :)) 4ever

pre 7 godina

barem smo da li gol,nismo se branili kao zvezda da izborimo penale!
(milos, 11. maj 2016 11:50)

Drugim rečima,
neko ni do penala nije stigao,

a neko je ugravirao svoje ime na Ušatom peharu :)

Šalu na stranu, svaka čast na takvoj generaciji,
Vasović je legendarni fudbaler, a kao trener je Zvezdu
podigao na viši nivo i dao znjačajan doprinos osvajanju pehara.

Jedino što mi smeta u ovom tekstu je neistina da smo pripadali istočnom bloku.

To uopšte nije tačno.

samo zvezda

pre 7 godina

(Đorđe, 11. maj 2016 10:31)
Pogodio si sustinu ali ja bih dodao da su Dzaja, Cvele i Marinkovic koji su godinama stvarali taj tim koji je osvojio LS bili svojevrsna anomalija jugoslovenskog/srpskog fudbala, izuzetak koji potvrdjuje pravilo. I ja sam ubedjen da bi Zvezda uzela bar jos jednu LS u naredne 2,3 godine da nije bilo sankcija(igrali polufinale 92' igrajuci sve utakmice van Jugoslavije). Ali to je bio bljesak a ne kontinuitet. I vi i mi smo osudjeni na los nesistemski rad koji za cenu ima prodaju tinejdzera i velike dugove.
Niko ali niko ne moze da me ubedi da Dinamo Zagreb moze da dovede igraca za 3m i nema dugove a da Partizan i Zvezda ne mogu. Ne znam tacan podatak ali Partizan je u poslednjih 8 godina prodao igrace u vrednosti blizu 50m evra( onako od oka) igrao LS i nekoliko puta LE a dug 20m evra, i to sve bez dovodjenja igraca za milionska obestecenja.
Zvezda je recimo u trenutku Dzajinog odlaska iz kluba bila na nuli ili nekom sitnom minusu ali je imala u timu vrednost oko 52m ako se dobro secam(Zigic, Pantelic, Jankovic, Basta, Bisevac...).
10 godina kasnije dug Cz je 38m i to kao smanjen sa 48m.
Pa ko je ovde lud.
Ubedjen sam da kada bi se radilo kvalitetno i sistemski da bi ubrzo uz talenat koji posedujemo imali redovno tim u LS i tim u LE svake godine.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

(Bocko, 11. maj 2023 15:33)

Jeste, i Grashopers je veci od svih protiv kojih smo mi igrali, o D.D. da i ne pricam Hahaha I onaj klub protiv kojeg smo mi igrali u finalu bas i nije neki. Znaci, francuski klupski fudbal je bio jak onda kada ste vi igrali protiv njihovog predstavnika, a bio je slab kada smo mi igrali, nema veze sto je Rems igrao dva finala u prvih pet izdanja KES. Partizan je trebalo da pobedi 3:0 u prvom mecu polufinala, onda im ni tri Besta ne bi pomogla u revansu. I previse potcenjujes Spartu.

SrBska posla

pre 7 godina

Ono sto se desava u Partizanu desava se i u Zvezdi. Ne posluju dobro. Zasto?
Zato sto ih pojedose politicki kriminalci koji ih vode!

Ljuba

pre 7 godina

Nema veze...bice valjda nekih novih sansi.... Bio je Partizan tih godina, ako se ne varam 1961.godine prvak Evrope u sahu. Jedna od brojnih velikih titula velemajstora Draska Velimirovica kome bi sutra bio rodjendan da je ziv... Veliki veliki i ponavljam veliki velamajstor Dragoljub Drasko Velimirovic koga je ceo sahovski svet na svim meridijanima zvao GAZDA zbog svog borbenog i jedinstvenog stila.Covek je igrao sah i stvarao istoriju a njegove partije su prava umetnicka dela!!! Bilo bi lepo setiti ga se !!! Inace, sa Partizanom je osvojio sedam titula prvaka Jugoslavije!!!

mate

pre 11 meseci

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...
(Dusan, 11. maj 2016 13:10
Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.

шмрц

pre 11 meseci

... и трава је била превисока.

Ајде бре, од 9 одиграних утакмица, имали су 4 победе, једну нерешено и 4 пораза!

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Inace, Dinamo Drezden nas je 6:0 dobio u KSG, to nije uefino takmicenje, pitaj Boga u kakvom smo sastavu tada izasli protiv njih. Izgubili ste i vi 5-2 od Dinama Berlinera u Kupu UEFA u sezoni 1978/79 pa nikom nista.

xxx

pre 7 godina

Koliko si ti dobio?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeka voli Romu, 11. maj 2016 15:41) Ovo koliko sam dobio>http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/tvrdim-mec-je-bio-namesten/frrdfcv

Mali Hijavata

pre 11 meseci

Treba napomenuti da nas u prvom KES nije zastupao Hajduk, koji je te godine bio sampion, vc su "drugovi" odlucili da to bude Partizan. Voluntarizam i bezakonje kao nacin rada ni do dan danas nismo prevazisli...
(Dusan, 11. maj 2016 13:10
Ne mogu vjerovati da netko ovo prizna na srpskom sajtu. Svaka cast. 55 je bio prvak Hajduk (generacija Beara, Vukas, Matosic) a odlukom saveza je prvak bio Partizan.
(mate, 11. maj 2023 09:37)

UEFA je tada slala pozivnice za Kup Šampiona. Fudbalski savez je odlučio da to bude Partizan, a Hajduk je bio prvak. Nije Jugoslavija jedina zemlja u kojoj prvak nije igrao u prvoj LŠ. Prvak Engleske, Vulverhempton, nije hteo da igra, a umesto Puškašovog Honveda igrao je MTK.
Hajduk je tada imao fenomenalan tim, mogao je da osvoji to takmičenje.

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Znam da je Otmar vodio "skakavce", a Jup je vodio Bajern. Mancester Junajted je te sezone bio najjaci tim u Kupu evropskih sampiona, imao je tri osvajaca "Zlatne lopte" u timu, ali, niko nikada nije provalio zbog cega nama nije bio priznat onaj treci gol koji je bio plod sjajne akcije - u to vreme nikome na stadionu to nije bilo jasno, barem sam ja tako procitao. Dinamo Drezden nas je 6:0 pobedio u Kupu sajamskih gradova, to si propustio da naglasis, to nije uefino takmicenje. Rems je '63 igrao u 1/4 Kupa sampiona, dalje nisam ni morao da gledam, vec sam te demantovao Pozz

Pirotehnicar

pre 11 meseci

Da, Otmar njih, a legendarni Jup Bajern. Mancester Junajted je te sezone bio najjaci u KES (nismo to bili ni real ni mi), imao je i tri osvajaca "Zlatne lopte" (Best, Carlton, Lou), ali, cinjenica je da smo mi njima u goste trebali da idemo sa tri gola prednosti. Inace, Rems je igrao 1/4 u sezoni 1962/63, za Kup UEFA i KPK nisam ni proveravao. Moze li barem ova verzija?

Sreten Žujkić, penzioner

pre 7 godina

Veza između organizacije naših klubova onda i danas je rasulo, nažalost. I CZV 91. je bila samo anomalija, bljesak...
Pod ovim ne mislim na sportski talenat, već na organizaciju, odnosno "muljazaziju".

AlCapo

pre 7 godina

Objektivno posmatrano, tim bi sigurno bio rasprodat odmah posle finala, bez obzira na rezultat. Jedino sto nije bilo dobro je ako su se stvarno vec raspali i razisli jos pre finalne utakmice.

rabo

pre 7 godina

Mi se kao i uvek glozimo izmedju sebe. Trebalo je Partizan da ima osvojen taj keš, Zvezdi su oteli u Atini 1971 a i u Menhengladbahu finale kupa uefa. Onaj penal je bio sve, samo ne penal. Ali, sta ces, to nam je sudbina. Bojim se jedino da ovaj danasnji fudbal nije ogledalo drzave u kojoj zivimo.

FW-190

pre 7 godina

(mirko, 11. maj 2016 11:21)

Uvek su nam svi bili krivi za sve, nikad mi sami. Osvesti se bre, mrznja i takav nacin razmisljanja su nas i doveli tu gde jesmo.
Ko je kriv za stanje u fk Partizan?
Ko je kriv za tri trenera u jednoj sezoni?
Ko je kriv za upropastavanje Zivkovica?
Ko je kriv za ne objavljivanje ugovora i za sklapanje loseg ugovora po Partizan?
Ko je kriv za rasprodaju podmlatka?

Dosta vise pravog balkanskog mentaliteta i stroke, krivi smo svi mi koji smo poverovali da uprava radi u interesu fk Partizan a za sve brljotine optuzujuci nekog drugog i konstruisuci teorije zavere....
Ziveo Partizan!!!!!

Bivši navijač

pre 7 godina

Kako ste smešni. Pa zar ne vidite da su i tad pre pola veka i sad stvari iste. Jedino ko živi za klub su navijači. Svi ostali su tu zbog para.

Piro

pre 11 meseci

Bunk, jesu li Roma, Fiorentina, Atletiko Madrid, Valensija, Sporting, Salke, Bajer Leverkuzen, Arsenal, Totenhem, Glazgov Rendzers pa cak i psz i siti mozda mali klubovi? Da li je i Dinamo Kijev slucajno mali?!

drvobradi

pre 7 godina

Meni je jedan nefudbalski detalj zapao za oko. Pre finala se rasprodao tim, neorganizovano se igralo finale. I opet jedva izgubili 2:1. Bukvalno ista prica preko 50g u nasem fudbalu a bogami i zivotima, zaslugom politicara. Slicno je prosla i Zvezda u polufinalu 1971 protiv Panatinaikosa. Postoji potencijal ali i mnogo onih koji ga sputavaju.

mate

pre 11 meseci

Ja sam krivo napisao dole, moja greska. Dakle 55 je Hajduk bio prvak (nije mu savez uzeo naslov) ali nije bio poslat Hajduk da igra taj prvi kup prvaka. Did mi je upravo rekao da Hajduk ne bi napravio nista 56 jer je Beara se bio posvadao sa upravom poslije tog prvenstva 55 i otisao u Zvezdu.

Vladan R

pre 11 meseci

@ SAMO ZVEZDA

Odakle ti ideja da nije bilo kontinuiteta. 70tih godina 1/2f KESa, 1/2f KPK i 1/4f KESa, 1/4f KPK i finale kupa UEFA. 80tih tri 1/4f KESa i jedno 1/4f KPK, plus dvomec sa Milanom u 1/8f kada je samo ludacka sreca i magla spasila Milan. Na kraju kruna svega Bari 91. Plus u Sezoni posle osvajanja KESa prakticno 1/2f, a samo je neigranje u Bgd sprecilo CZ, da ponovo igra finale. Dakle u 20 godina 10 puta prolece, u proseku svake godine. Zvezda na vecnoj listi osvojenih bodova u Evropi u prvih 7, i kao nije bilo kontnuiteta. To je vise proleca, nego svi ostali klubovi SFRJ zajedno u 35 godina evropskog klupskog fudbala. Otkud zelja da se nipodastava i minimalizuje uspeh, kao pre mesec dva Jugovic. Dobro se secam velikog naslova u leto-jesen 1986, i Dzajiceve izjave, kad je doveo Musemica i Piksija u prelaznom ruku, da li u Sportu ili Zurnalu ne znam tacno, da se pravi petogodisnji plan, za osvajanje KESa. Na kraju tako i bi, i kako onda slucajnost.

Crno Sunce

pre 11 meseci

Da bi ljudima bilo jasno, šta je bila ta sezona 1965/66 u SFRJ, treba da znaju jednu vrlo bitnu činjenicu. Da li iko zna da je Partizan te 1965/66 kao finalista Kupa šampiona (sa još uvek prvim i našim strelcem u finalu KEŠ-a, Veliborom Vasovićem i prvim koji je digao trofej, ali sa Ajaksom) u državnom prvenstvu tadašnje SFRJ završio na 11.mestu. Da li znate da je finalista Kupa šampiona bio jedanaesti u državnom prvenstvu, iako je Partizan bio najbolji i najkvalitetniji klub ne samo u Evropi nego i na svetu uz Peleov Santos, i naravno Mančester Junajted koji nije imao Džordža Besta u jednoj utakmici. Što bi rekao, sada već pokojni Milutin Šoškić, legendarni Šole:"Možda nismo bili bolji od Mančestera, ali od Reala smo sigurno bili bolji." Sportski pozdrav!

Bocko

pre 11 meseci

Pirotehničar - Grashopers nisam ni spomenuo. Ali, treba znati da ih je tada vodio Hicfild, jedan od vrlo retkih trenera koji su sa dva različita kluba osvojili LŠ. Ja sam pisao o Francuskom fudbalu 60 - ih, u toj deceniji nisu imali ni jedno 1/4 u bilo kom klupskom takmičenju . OM je dve godine posle finala sa nama i osvojio LŠ. U prvom poluvremenu 1/2 sa MU u Beogradu, Best je prošao po levoj strani, izvukao Šoškića i gurnuo loptu ka Denisu Lou ( zlatna lopta 1964 ), a ovaj je je sa 3-4 metra promašio potpuno prazan gol ! Ima i snimak sa Partizan TV. A šta tek reći o ponovnom podcenjivanju D.D. koji vas je dva puta izbacio iz Evrope. 1969 ili 1970 iz KSG sa 0:6.

Zok1

pre 11 meseci

(Mali Hijavata, 11. maj 2023 10:24) Mislim da si pomešao 1955. i 1965. Za prvi evropski kup šampiona, 1955. godine pozivnice je poslao francuski časopis koji je i organizovao takmičenje. Nisu pozivali prvake, nego klubove koji su po njihovom mišljenju bili najpoznatiji. Tako su pozvali Partizan, koji je eliminisan u četvrtfinalu. Ovo o čemu piše tekst je finalna utakmica kupa šampiona 1965/66. Partizan je nastupao kao prvak SFRJ 1964/1965 i stigao do finala. Hajduk je sezonu 1964/1965 završio na 12 mestu. Inače, u to vreme se kod nas nije razumeo značaj uspeha klupskog sporta, fokus je bio na reprezentacijama. Zato je i dozvoljeno da se desi to što se desilo.

mile kontras

pre 11 meseci

Bravo care! Ovde ovo pišem već skoro dve decenije, ali redovno dobijam gomile minusa. Kada pogledaš koliko su nastupa za reprezentaciju imali Halilhodžić, Jerković, Pižon, Dule Savić, Moca Vukotić...a koliko Zlatko Vujović ( najgori navalni igrač u istoriji evropskog fudbala, promašio je bar deset praznih golova, a kamoli šansi jedan ja jedan), Sušić, Savo...dodje ti muka. Nikada mi nismo imali reprezentativni fudbal, a klupski samo Zvezda u kratkim periodima sedamdesetih i pred raspad države, kao i Hajduk par generacija. Ostalo je bilo dno.

@ A ko je to bolji bio od Susica? Mozda kasnije Dejo, i niko vise. Spominjes Sava Milosevica podrugljivo, on i Darko Kovacevic centarfori za sve pare danas, nisu nista slabiji od npr. Edina Dzeka koji kida u 38oj! Za Zlatka Vujovica se slazem, a opet - kako recimo Semir Tuce i Kajtaz nisu imali mesta bar od 1984-90? Tada smo iz ove prerspektive imali 4/16 najacih reprezentacija na svetu.

:'(

pre 7 godina

@ fudbalski ekspert
Nazalost 80ih je ocigledno to sve propalo zbog nase gluposti i savrsenih poteza sa strane, a 90ih dozivelo kulminaciju. Dobro sad smo robovi i lepo nam je zar ne..

Revolt aka Pirotehnicar

pre 11 meseci

@ A ko je to bolji bio od Susica? Mozda kasnije Dejo, i niko vise. Spominjes Sava Milosevica podrugljivo, on i Darko Kovacevic centarfori za sve pare danas, nisu nista slabiji od npr. Edina Dzeka koji kida u 38oj! Za Zlatka Vujovica se slazem, a opet - kako recimo Semir Tuce i Kajtaz nisu imali mesta bar od 1984-90? Tada smo iz ove prerspektive imali 4/16 najacih reprezentacija na svetu.
(mile kontras, 13. maj 2023 00:11)

Pusti ga, lupio je i za Safeta i za klupski fudbal, kako neko moze za Partizan 50-ih i 60-ih da kaze da je to bilo dno (a i njegova zvezda je tada bila respektabilna), pobogu?! Razume se covek u fudbal dosta, u to nema sumnje, ali, ume nekad i bas posteno da "odvali" kao sad:-D