Subota, 16.04.2016.

14:14

Todorić o FIBA: Partizan od sada gleda samo sebe

Sportski direktora Partizan Dragan Todorić rekao je da su crno-beli stradali svaki put kada su radili u interesu srpske košarke.

Izvor:

Todoriæ o FIBA: Partizan od sada gleda samo sebe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

crni

pre 8 godina

Gle cuda. Mi cemo u evro kup i tacka. Izbacite nas iz kls i reprezentacija ide na evropsko i na OI. I svi srecni i svi zadovoljni kls je obezvredjena odavno nije mi jasno ni sto sw igra.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Nadam se da će naša uprava imati pameti da iskoristi ovu situaciju. Realno, mi smo sada u najboljoj poziciji, jer je savez (tj. Đilas) nateran da nas suspenduje ako ne pristanemo da se povučemo iz EK u interesu reprezentacije. Upravo to i treba da uradimo - da se NE povučemo iz EK, da ih prisilimo da nas suspenduju, pa da vidimo da li će suspendovati i FMP. Ako ne, onda će svima biti jasno ono što svi već i znamo - da je Đilas tu zbog Čovića i njegovog kluba a ne zbog Srbije i košarke. Mi ne gubimo ništa, jer nas ni EK ni srpska liga ne interesuje, samo nas interesuje da preživimo do vremena kad će se košarka opet igrati na parketu a ne u vladi. Bliže je to nego što se misli, a mi ćemo biti spremni.

miki

pre 8 godina

Sta ste vi uradili za nasu kosarku? Od 2004 do 2010 nasa reprezentacija nista nije osvajala kad ste bili kako vi kazete fabrika igraca. Lepo Muta kaze onomad, partizan nije napravio igraca 20 godina. i istina je. samo kupovala i otimala.vi ste 7, 8 godina sluzili za kos razliku u el. zvezda je vise velikih timova dobila u evropi za 4god nego vi za 13. tako da ne palite se puno. navikli ste na otimanje igraca, sami sebi sudije delegirali, izivljavali se pa kukate za proslim vremenima. vi ste ljudi proslost skapirajte jednom. A i zna se ko je pionir kosarke kod nas. zvezda

Valjevo

pre 8 godina

Ako se predsednik KK Partizan, gradjanin druge drzave, bude pitao da li izabrati nesto sto je u interesu kluba ili Srbije.... Znamo odgovor.

I kada ne budeš prvi ti...

pre 8 godina

Ovde ocigledno niko ne shvata poentu.
Ako Partizan ne igra Evro kup Zvezda ne igra Evroligu.
Pogledajte ugovor ABA lige i Uleba.
Isto vazi i za sve ostale kosarkaske saveze.

Ni crno ni crveno beo vec SRBIN

pre 8 godina

Meni je prosto fascinantno da se na svakoj vesti bilo o KK Partizan ili KK Crvena Zvezda obavezno spominje KK Limoz i Dusko Vujosevic, niti taj klub ima veze, a ni taj covek apslotno nema veze sa kosarkom u Srbiji trenutno. Takodje mi je vrlo zanimljivo da i jedni i drugi navijaci nazivaju suprotne History Chanel..Grobari Delije zbog 91, a Delije Grobare zbog 92 i zbog prethodnih 13 godina njihove dominacije. A tek prozivke Delija da je Partizan "zagrebacki klub" tek nemaju veze sa vezom jer je KK Partizan nastao u Beogradu kao naslednik kosarkaske sekcije JNA koja je osnovana 1945 u Beogradu i prikljucena 1946 JSD Partizan, a i da jeste osnovan u Zagrebu KK Partizan se takmici u KLS i Srpski je klub, kao sto su recimo LA Lakersi klub iz Kalifornije iako su osnovani u Minesoti kao Mineapolis Lakers. Pamet u glavu Srbi i drzimo se zajedno bez obzira za koje boje navijamo jer nam podele i mrznja nikad dobro nisu donele. SSSS mislim da svako zna sta to znaci..

Terenac

pre 8 godina

Mi smo PARTIZAN, a ko ste svi ostali?
(deki kkp, 16. april 2016 17:28)

Koji partizan, nema vas nešto u utakmicama tokom nedelje... čak vas uopšte nema već mesec i po.

fifi

pre 8 godina

Kaze navijac kluba koji ima NIS i MTS na dresu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smesno, 16. april 2016 15:21)

E moj sine, ti se to pravis naivan?? NIS sluzi za placanje rata za porez sa kamatama i kupovimu igraca kvaliteta Vrabac, a MTS se naprasno pojavio NE na pocetku sezone kada se stvara tim i kupuju igraci nego 8 kola pred ispadanje iz ABA?? A tvoj klub ima sponzore od samog pocetka, cele sezone, i moze mirno da formira tim i okupi kvalitet da bi postizao ove rezultate. I ja nemam nista protiv, zasto Srbija ne bi imala Real i Barsu?? Ali ovako, da se uslovi sponzorstvo ili da se otera DV, da se unisti bivsi prvak Evrope sa dugom od 5, 6 mili eu?? A drugom klubu da se omogucu SVE da se iscupa iz problema ..to malo ne ide tako. Sta ti mislis? E sada im je potreban Partizan kome ce opet u narednoj sezoni da uzmu sponzore i sa politickim ujdurmama rade u cilju unistavanja? Vidis kako dodje maca na vratanca!

гласно ћутимо

pre 8 godina

Партизан никад није и не сме да гледа само свој интерес. За нашу кошарку, ако је потребно, треба да се жртвујемо. Преживећемо без једне сезоне у ЕК као што смо преживели и прошлу а онда да се вратимо и против свих ових који су нас довели где смо, против контролисаних државних фирми, против криминалне браће, против странака и против шверцера са Космета, против кича и шунда, против фашизма за слободу, Србију и кошарку. То је мој Партизан!

Borky

pre 8 godina

Haha kao da je Partizan privatni klub a zivi od Srbije i drzavnih sponzora. Radicete kako vam se kaze ili vas nece ni biti i to je realnost.

djolefrankfurt

pre 8 godina

.. se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku....da "unistenje"je toliko ogromno da smo vice sampioni ! bla bla bla...

deki

pre 8 godina

Ovi iz FIBA ne znaju vise gde udaraju, da vidim da li ce da kaze Grke, Italijane, Spance i Ruse. Nasli na malim savezima da se sile, a ti Todoricu i trebas da gledas interese svog kluba koga si sa jos nekim magovima i legendama finansijski unistio, da igrate EL ne bi to pricao.Covic vam je kriv sto na TV gledate evropsku kosarku a ne ucestvujete. Igrate turnire, imate Megu, Metalac, Buducnost, Cedevitu, ko vam brani

piki

pre 8 godina

Гледате само себе кад вас нико не гледа... Ви сте битни неком па их занимају ваша приопћења...

saab

pre 8 godina

onomad je, cini mi se sat-dva pre isteka prelaznog roka, bio interes domace kosarke da bogdanovic predje iz zvezde u partizan. da se razvija pravilno i za kkp a i za reprezentaciju. mislim bar su tako izjavili iz kkp i kss

znaj

pre 8 godina

*1998 – Partizan nije pravio probleme, niti dizao buku što prvi susret finala plejofa igra dva dana po povratku sa fajnal foura iz Barselone. Izgubio je u Železniku, dobio drugu, ali ne i treću utakmicu u Pioniru, posle halabuke FMP-a oko sudija, najave da neće igrati majstoricu, da bi se ipak pojavili na parketu pravo iz autobusa pred sam meč. Partizan je tada ostao bez Evrolige.

*1999 – Partizan je osvojio pod  uzbunom i sirenama nacionalni Kup u Pioniru, da bi potom u Evroligu otišli Budućnost i Crvena zvezda po plasmanu na tebeli u trenutku prekida lige, pošto se preglasavanjem odustalo od plejofa, po fajnal four principu, kao što je igran Kup, pa prvaka nismo dobili na parketu. Partizan je morao da raspusti ceo tim jer nije izborio Evroligu. Posle Drobnjaka, koji je prodat godinu dana ranije, klub su napustili tog leta Tomašević i ostali reprezentativci.

*2000 – Partizan je dobio poziv da bira koju Evroligu igrati. Dok je Budućnost, uz podršku KSCG, izabrala Đordija i dobila ugovor na tri godine, Partizan je poslušao apele KSS i KSJ, i izabrao Suproligu. Najveći spin koji su pojedinci godinama i decenijama kasnije plasirali, bio je da je to bio izbor Predraga Danilovića, koji je kasnije izabran u Bord FIBA. Istina glasi da je tog leta, a i do oktobra 2000, Predrag Danilović još igrao za Kinder.

*2002 – prilikom evroligaškog gostovanja Ciboni u Zagrebu, čelnici ABA lige pozvali su predstavnike Partizana na sastanak ponudivši mu da od leta zaigra regionalno takmičenje i izabere još jedan srpski klub. Svi su tada očekivali Hemofarm, koji je igrao finale Kupa Koraća sa Unikahom, kao i fajnal four Saporta kupa, imao novu dvoranu, budžet, organizaciju… Pošto su hrvatski novinari to već preneli, KSS i KSJ su izdali saopštenje, mnogi klubovi digli prašinu sa čuvenim „srpskim košarkaškim interesima“ a da se crno-beli nisu ni vratili iz Hrvatske. Digla se „kuka i motika“, Partizan je ponudu odbio još u Zagrebu.

*2003 – Partizan opet ne želi da igra ABA, ali su sada još neki promenili mišljenje. Patriotska priča  zamenjena je  „regionalnim otvaranjem“, izlaženjem iz “lokalnih okvira“, pa se Budućnosti, koja je 2001. otišla ABA, i Zvezdi priključio FMP, odnosno Lovćen, a liga je prvu i jedinu godinu prenošena na TV Pink.

*2004 – Na čuvenom sastanku  u Kući košarke, na koji je doveden po prvi put u Srbiju i Đordi Bertomeu, Partizan je uslovljen da neće igrati Evroligu ako ne ode da igra ABA. KSJ i KSS nisu stali u zaštitu ucenjenog, koga su prozivali prethodnih godina da ne izabere ULEB i ABA.

*2009 – Te godine  Bertomeu je po drugi put došao među Srbe. Oni koji su urušavali godinama KLS, koja je imala Borovicu, Spartak, BFC, koji su igrali uspešno Evropu, posebno Beobanka, Hemofarm, pa i Beopetrol, oduzeli su joj i prohodnost prvaka u Evroligu. Uvedeno je bodovanje za trogodišni ugovor, a kada ga je Partizan izborio, opet su se digli oni koji su se zalagali za taj sistem, opet je izvađena priča o „srpskim košarkaškim intersima“, čak i vraćanju u KLS, kao pre koju nedelju ove zime. Partizan nije dobio trogodišnji ugovor, nađen je kompromis za dve sezone, a čak se oglasio i Bora Stanković da je postignut istorijski dogovor. Na pitanje šta je tu istorijsko, čika Bora nije imao odgovor, a iz poštovanja prema godinama i biografiji, neću potezati temu i njegove odgovornosti kakve je nalsednike ostavio iza sebe

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Slobodan

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini!
(facetious, 16. april 2016 14:17)

U kom svetu Vi zivite ?
Druze ne mogu da shvatim da nisi shvatio da se tvoj Partizan sa sve Igokeom ne pita ama bas nista ...
Zvezda ce igrati EL, a Srbija OI,SP i EP ... U slucaju da budete prepreka Srbiji da igra OI,SP i EP Kosarkaski Savez Srbije ce vas izbaciti iz Saveza i kraj price !
Navikni se na to da je na vasu ekipu stavljena tacka . Imate Turske ekipe i Limoz pa navijajte ....
Znaci ne pitate se ama bas nista i uzivajte na raspustu ...

Fazoni

pre 8 godina

Apelujem da i Zvezda pocne da radi u interesu srpske kosarke i demonstrativno napusti ULEB-ovu Evroligu. Mislim, ako cemo da teramo mak na konac... (NiTian ErXing, 16. april 2016 14:44)

Zasto da napusta Evroligu?
Ako niko ne bude igrao Evrokup zbig pretnji Fiba, sa kime cete vi igrati Evrokup?! Zaista ste unesreceni i sebicni.

Miroslave

pre 8 godina

gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
(Talicni Tom, 16. april 2016 14:22) Sasvim logično. Ucenjivati Partizan da igra već sad propalu Fibinu ligu šampiona da bi Zvezda mogla da igra nikad finansijski jaču Evroligu i tako dominirala još koju godinu. Sve u interesu srpske košarke, da bi se bolje živelo u Srbiji.

cartmanx

pre 8 godina

gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Talicni Tom, 16. april 2016 14:22)

Ti si nesvesno odlicno opisao rusilacki odnos drzave prema Partizanu.

brm

pre 8 godina

Zvezdaš sam i podržavam. FIBA je izgubila sve konce. Ponaša se kao mentalni bolesnik. Sami udaraju eksere u svoj sanduk ovim pretnjama a niko ih ne ferma više 2%. Pa nek suspenduju najbolje federacije, napravićemo organizovanije i finansijski isplativije EP.

Pero

pre 8 godina

Zanimljiv nacin da drzava unisti Partizan kako tvrde zaludjeni grobari - tako sto mu pokloni 2 miliona i najvece sponzore. Dabogda svakog tako unistavali.

jova

pre 8 godina

The Great Gatsby: e sinko sto si glup. Mora da srpsku kosarku sahranise Kica i Praja, a onda i Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Zoc i svi ostali. Ali dobro verujem da nemas vise od 13god pa ti je i komentar u skladu sa godinama...

Filip Must Play

pre 8 godina

Vest o Partizanu a najvise komentara rent-a navijaca ugasenog kluba, jos jedan dokaz da su visedecenijske frustracije i kompleksi ostavili dubok trag !!!!! Po dva kompleksana ujutru i uvece :)))))

radetoronto

pre 8 godina

Zvezdas sam, ali stvarno ne vidim zbog cega bi Partizan trebao da se zrtvuje za srpsku kosarku, a da zauzvrat ne dobije nista od KSS.
Ako KSS nema sredstva da bi novcano nadoknadili Partizanu zbog neigranje Evrokupa, onda bolje da cute i da ne traze ustupke od Partizana.

dragan

pre 8 godina

Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Pita neko.

Odlicno, na dalje u organizaciji ULEB-a.

Ali nece na OI. Malo teze, MOK nece imati izbora.

lol

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini! (facetious, 16. april 2016 14:17)

Ala se sprdas sa grobarima ;))

Smesno

pre 8 godina

Konacno nesto pametno i od tebe. Ova drzava ne samo da nije pomogla Partizanu poslednje cetiri godine vec ga je i unistila zarad jacanja onog rugla od kluba i bila bi sramota da se sada stavljaju njeni interesi ispred svojih.
(Aleksa, 16. april 2016 14:28)


Kaze navijac kluba koji ima NIS i MTS na dresu....

dr Zoki

pre 8 godina

Nikada niste radili u interesu srpske košarke nego za sebe i sve te lažno stečene titule niste unovčili da postanete ko CSKA. Nastavite istim putem što se mene tiče.

Misle da su jako bitni

pre 8 godina

Grobari tastatura nekoliko meseci pisali kako treba ici u fiba takmicenje jer ih je ULEB prevario nekoliko puta, a sad moraju u Eurokup i ako nisu je izborili na terenu, Sad kao teraju inat jer ih briga za Reprezentaciju...

Neko

pre 8 godina

Smešno mi je da FIBA išta traži što se tiče evropskih klubova pošto u zadnjih 10 a možda i više godina nije ništa učinila da poboljša klupsku košarku u evropi, ali sada kada je to sve popularnije bitno je da se uzmu pare

neko

pre 8 godina

Gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
(Talicni Tom, 16. april 2016 14:22)

Slobodno. Neka nam država oduzme i to malo što nam je dala, ionako nam ništa ne znači. Nego, ja razmišljam obrnuto, da bi Partizan mogao da pita određena dobra od strane države, u zamenu za uslugu reprezentaciji.

Pedja

pre 8 godina

Glupo je ako Srbija bude izbacena sa olimpijade i evropskog prvenstva zbog sebicnih i sitnosopstvenickih interesa jednog kluba. Bolje je taj klub izbaciti sledecih 20 godina iz svih takmicenja.

milos

pre 8 godina

Apsolutni nema potrebe da pristane na ovu nevidjenu glupost. Kada vrate NBA klubove u okvire FIBA takmicenja onda mogu nas da uslivljavaju. Pa makar pukla repka sta da se radi kvalitet ispred gluposti. Znaci moze EL, ali ne evro kup ma najbolje. Ja sam zvezdas i iskreno mislim da nema sta Partizan da spasava nasu kosarku neka je spasavaju ljudi u savezu, a klubovi neka gledaju svoje interese.

my way

pre 8 godina

Sjajno receno. Srpska kosarka ce da gleda samo sebe i savez ce da suspenduje Partizan, pa ce on sam sa sobom da bude i da se gleda do mile volje. Verujem da vise od pola grobara ne zna da se i u Aba, a samim tim i Evrokup ide preko KLS, pa me zivo interesuje sta ce Partizan u buducnosti osim te jedne sezone u Evrokupu da igra i kako je to njemu u interesu.

facetious

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini!

George Best

pre 8 godina

Kao zvezdas dajem punu podrsku Partizanu! Ako Srbija nije zaduzila evropsku kosarku, niko nije. Nasa medjusobna trvenja, peckanja i podj...nja, ostaju za nasu kucu. Partizan naravno treba da gleda samo svoj interes, kao i Zvezda uostalom. FIBA je skup birokrata nesposobnih, na celu sa nasim predstavnicima tamo Bodirogom i Radovicem.

Čovek iz senke

pre 8 godina

Setite se Covicevih reci kada smo bili u prici za A licencu "Ne bi bilo dobro za srpsku kosarku da Partizan dobije A licencu", toliko.

Milun

pre 8 godina

Licemerje koje FIBA demonstrira je neverovatno. Način na koji pokušavju da ostvare pretnje je zanimljiv, jer klubovima koji igraju EL i koji imaju najviše uticaja i para ne postavljaju nikakve uslove istovremeno pokušavajući da manje klubove na silu natjeraju da se odreknu mogućnosti ulaska u elitu. Ako ovo prođe sada, sledeća na udaru je EL.

4k4.Dex

pre 8 godina

Sta je bre ovo pa nece valjda svaki klub da bira za sebe?! KSS mora da prelomi i to svi da postuju! A sigurno nece odluciti za propalu Fibu.

ysys

pre 8 godina

Zvezdaš sam. Ne treba popuštati Fibi ni sekund. Zvezda i Partizan moraju igrati protiv najjačih klubova i ako možemo da proguramo još neki klub u najjača takmičenja, kao što će sledeće sezone evrokup verovatno igrati Mega. Kad tako nešto omogući fiba možemo da pričamo o nečemu

nema tog primera

pre 8 godina

Partizan je oduvek gledao samo svoj interes
i to je sasvim legitimno.

Odvratna je laž da je ranije snosio posledice
zbog svojih postupaka koji su bili u skladu sa interesima srpske košarke,
a istovremeno u supšrotnosti sa klupskim interesima.

Ukroćeni radikal

pre 8 godina

Tako je, ugledajmo se malo na pantere, i gledajmo sebe. Sa strane možemo da pričamo da se šatro borimo za nacinoalni interes, i da pričamo bajke, a na kraju kad se podvuče crta, bitno je koliko tu $$$ ostaje. Samo Čovketov recept, samo privatno. Uostalom, zašto bi se mi iz hrvatske borili za interese srpskog nacionalnog tima. ZA majku Srbiju je zadužen gigant iz Železnika.

Kosta

pre 8 godina

Podrzavam KKP,ali treba da pozovu Vujoševića za savet...ipak on bi organizovao konferenciju za stampu i objasnio sta i kako..Dulence,nedostaješ...

Ssss

pre 8 godina

Ja bih u ligu sampiona jer u evrokupu ce MO tesko proci i prva fazu od prejaki rusa spanaca turaka tako da Sam ja za ls pa sta Bude i ovako ce bartomeu ugasiti jadran prvo 3prestavnika u El pa 2 pa 1 za 2god jadran nece imati no jednog prestavnika tako da je liga sampiona bolja bice i tu dobri timova uz dileta i malo sreće mozemo do fajnal fora a u evrokupu 2 je najvise sto mozemo da uradimo

marko

pre 8 godina

licemeri jedni.
da su obrnute uloge bas bi vas bolelo uvo za zvezdu nego bi se spremali za EL bez pardona..sto niste pricali o opstim interesima kada su se sve pare davale partizanu a zvezda koristila za pranje novca?
sve se vraca i sad se sami izbavite iz ovoga...
da gledate srpski interes onda bi todoric odmah dao izjavu da nećete igrati evrokup zbog reprezentacije...

uopšte mi vas nije žao

Ipak se okrenulo

pre 8 godina

Jadni vi, uvek neka zrtva. I tako 15-tak godina.
Sad bi trebalo neko drugi da se "zrtvuje" isto toliko vremena ... da budemo na istom.
Pa da se prebrojimo posle toga ....

?/.?

pre 8 godina

Grobar sam. Smatram da Partizan treba da igra Evrokup. Po svaku cenu! Isto bih ovo rekao i da se radi o zvezdi! Skroz isto! Podrzao bih i kkcz! Zasto? Pa zato sto je fiba bolesna organizacija koja hoce da ide sve po njenom?! Da su savezi pametni, pa da se dogovore i izguraju svoje. Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Smesno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (D10S, 16. april 2016 14:23)


Pa slazem se, to ce biti smesno EP. Samo je problem sto nas nece biti kao Srbija u Evropi a klubovi ce igrati evropska takmicenja? A ako ovi idu do kraja nece nas biti ni na OI ili SP..ali je bitno da klubovi igraju evropskim takmicenjima?

evro kup po svaku cenu

pre 8 godina

Tako je Todoriću, samo interes Partizana! Ko je nama šta pomogao i čime nas je zadužio da mi sad radimo na svoju štetu zarad njih!? Rukovodstvo Partizana je tu da brine o Partizanu a ne o reprezentaciji. Doveli su evropskog velikana na rub egzistencije i sada bi da nam oduzmu i jedinu nadu da se podignemo i vratimo u EL u narednom periodu.

Aleksa

pre 8 godina

Konacno nesto pametno i od tebe. Ova drzava ne samo da nije pomogla Partizanu poslednje cetiri godine vec ga je i unistila zarad jacanja onog rugla od kluba i bila bi sramota da se sada stavljaju njeni interesi ispred svojih.

gox

pre 8 godina

Interes Partizana je Evroliga! Ako je uslov da sledece godine igramo eurokup onda igramo euro kup! Bas me briga za ostalo. Sta, treba da odemo sa fiba i zauvek izgubimo mogucnost borbe za evroligu? Osvoicemo mi opet aba ligu, nece Vucic doveka biti premijer!

D10S

pre 8 godina

Grobar sam. Smatram da Partizan treba da igra Evrokup. Po svaku cenu! Isto bih ovo rekao i da se radi o zvezdi! Skroz isto! Podrzao bih i kkcz! Zasto? Pa zato sto je fiba bolesna organizacija koja hoce da ide sve po njenom?! Da su savezi pametni, pa da se dogovore i izguraju svoje. Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Smesno!

NiTian ErXing

pre 8 godina

Apelujem da i Zvezda pocne da radi u interesu srpske kosarke i demonstrativno napusti ULEB-ovu Evroligu. Mislim, ako cemo da teramo mak na konac...

лиманац

pre 8 godina

Интерес Партизана је увек био уједно и интерес српске кошарке. Тодорићу, ајде мало немој да живиш од Партизана и пусти Партизан да живи.

kima

pre 8 godina

Uvek su i gledali samo sebe, nek igraju evrokup, ali onda drzava nek prestane da finansira klub, pa nek se finansiraju iz svojih izvora i prihoda. Posteno, zar ne?

Libero

pre 8 godina

Tako je i samo tako, nikako drugačije. Tako je bilo i za jadransku svojevremno 'guma' ligu. Pa ovi od ukupno tri učešća u Evro ligi, samo su jedan izborili rezultatima na terenu, ova druga dva desila su se samo zbog odustajanja onih koji su se na terenu kvalifikovali, prvo Igokea, pa Cibona čini mi se. I sad su oni odjednom neka konstanta Evro lige, traže višegodišnji ugovor, povlastice, garantovano učešće...na osnovu čega? Ako nam se nudi Evrokup, onda Evrokup, FIBA i KSS nek gledaju kako da se popeglaju, to više ne sme da bude naš problem, dosta je bilo.

D10S

pre 8 godina

Grobar sam. Smatram da Partizan treba da igra Evrokup. Po svaku cenu! Isto bih ovo rekao i da se radi o zvezdi! Skroz isto! Podrzao bih i kkcz! Zasto? Pa zato sto je fiba bolesna organizacija koja hoce da ide sve po njenom?! Da su savezi pametni, pa da se dogovore i izguraju svoje. Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Smesno!

facetious

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini!

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Čovek iz senke

pre 8 godina

Setite se Covicevih reci kada smo bili u prici za A licencu "Ne bi bilo dobro za srpsku kosarku da Partizan dobije A licencu", toliko.

milos

pre 8 godina

Apsolutni nema potrebe da pristane na ovu nevidjenu glupost. Kada vrate NBA klubove u okvire FIBA takmicenja onda mogu nas da uslivljavaju. Pa makar pukla repka sta da se radi kvalitet ispred gluposti. Znaci moze EL, ali ne evro kup ma najbolje. Ja sam zvezdas i iskreno mislim da nema sta Partizan da spasava nasu kosarku neka je spasavaju ljudi u savezu, a klubovi neka gledaju svoje interese.

Miroslave

pre 8 godina

gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
(Talicni Tom, 16. april 2016 14:22) Sasvim logično. Ucenjivati Partizan da igra već sad propalu Fibinu ligu šampiona da bi Zvezda mogla da igra nikad finansijski jaču Evroligu i tako dominirala još koju godinu. Sve u interesu srpske košarke, da bi se bolje živelo u Srbiji.

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Aleksa

pre 8 godina

Konacno nesto pametno i od tebe. Ova drzava ne samo da nije pomogla Partizanu poslednje cetiri godine vec ga je i unistila zarad jacanja onog rugla od kluba i bila bi sramota da se sada stavljaju njeni interesi ispred svojih.

cartmanx

pre 8 godina

gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Talicni Tom, 16. april 2016 14:22)

Ti si nesvesno odlicno opisao rusilacki odnos drzave prema Partizanu.

znaj

pre 8 godina

*1998 – Partizan nije pravio probleme, niti dizao buku što prvi susret finala plejofa igra dva dana po povratku sa fajnal foura iz Barselone. Izgubio je u Železniku, dobio drugu, ali ne i treću utakmicu u Pioniru, posle halabuke FMP-a oko sudija, najave da neće igrati majstoricu, da bi se ipak pojavili na parketu pravo iz autobusa pred sam meč. Partizan je tada ostao bez Evrolige.

*1999 – Partizan je osvojio pod  uzbunom i sirenama nacionalni Kup u Pioniru, da bi potom u Evroligu otišli Budućnost i Crvena zvezda po plasmanu na tebeli u trenutku prekida lige, pošto se preglasavanjem odustalo od plejofa, po fajnal four principu, kao što je igran Kup, pa prvaka nismo dobili na parketu. Partizan je morao da raspusti ceo tim jer nije izborio Evroligu. Posle Drobnjaka, koji je prodat godinu dana ranije, klub su napustili tog leta Tomašević i ostali reprezentativci.

*2000 – Partizan je dobio poziv da bira koju Evroligu igrati. Dok je Budućnost, uz podršku KSCG, izabrala Đordija i dobila ugovor na tri godine, Partizan je poslušao apele KSS i KSJ, i izabrao Suproligu. Najveći spin koji su pojedinci godinama i decenijama kasnije plasirali, bio je da je to bio izbor Predraga Danilovića, koji je kasnije izabran u Bord FIBA. Istina glasi da je tog leta, a i do oktobra 2000, Predrag Danilović još igrao za Kinder.

*2002 – prilikom evroligaškog gostovanja Ciboni u Zagrebu, čelnici ABA lige pozvali su predstavnike Partizana na sastanak ponudivši mu da od leta zaigra regionalno takmičenje i izabere još jedan srpski klub. Svi su tada očekivali Hemofarm, koji je igrao finale Kupa Koraća sa Unikahom, kao i fajnal four Saporta kupa, imao novu dvoranu, budžet, organizaciju… Pošto su hrvatski novinari to već preneli, KSS i KSJ su izdali saopštenje, mnogi klubovi digli prašinu sa čuvenim „srpskim košarkaškim interesima“ a da se crno-beli nisu ni vratili iz Hrvatske. Digla se „kuka i motika“, Partizan je ponudu odbio još u Zagrebu.

*2003 – Partizan opet ne želi da igra ABA, ali su sada još neki promenili mišljenje. Patriotska priča  zamenjena je  „regionalnim otvaranjem“, izlaženjem iz “lokalnih okvira“, pa se Budućnosti, koja je 2001. otišla ABA, i Zvezdi priključio FMP, odnosno Lovćen, a liga je prvu i jedinu godinu prenošena na TV Pink.

*2004 – Na čuvenom sastanku  u Kući košarke, na koji je doveden po prvi put u Srbiju i Đordi Bertomeu, Partizan je uslovljen da neće igrati Evroligu ako ne ode da igra ABA. KSJ i KSS nisu stali u zaštitu ucenjenog, koga su prozivali prethodnih godina da ne izabere ULEB i ABA.

*2009 – Te godine  Bertomeu je po drugi put došao među Srbe. Oni koji su urušavali godinama KLS, koja je imala Borovicu, Spartak, BFC, koji su igrali uspešno Evropu, posebno Beobanka, Hemofarm, pa i Beopetrol, oduzeli su joj i prohodnost prvaka u Evroligu. Uvedeno je bodovanje za trogodišni ugovor, a kada ga je Partizan izborio, opet su se digli oni koji su se zalagali za taj sistem, opet je izvađena priča o „srpskim košarkaškim intersima“, čak i vraćanju u KLS, kao pre koju nedelju ove zime. Partizan nije dobio trogodišnji ugovor, nađen je kompromis za dve sezone, a čak se oglasio i Bora Stanković da je postignut istorijski dogovor. Na pitanje šta je tu istorijsko, čika Bora nije imao odgovor, a iz poštovanja prema godinama i biografiji, neću potezati temu i njegove odgovornosti kakve je nalsednike ostavio iza sebe

gox

pre 8 godina

Interes Partizana je Evroliga! Ako je uslov da sledece godine igramo eurokup onda igramo euro kup! Bas me briga za ostalo. Sta, treba da odemo sa fiba i zauvek izgubimo mogucnost borbe za evroligu? Osvoicemo mi opet aba ligu, nece Vucic doveka biti premijer!

Pero

pre 8 godina

Zanimljiv nacin da drzava unisti Partizan kako tvrde zaludjeni grobari - tako sto mu pokloni 2 miliona i najvece sponzore. Dabogda svakog tako unistavali.

лиманац

pre 8 godina

Интерес Партизана је увек био уједно и интерес српске кошарке. Тодорићу, ајде мало немој да живиш од Партизана и пусти Партизан да живи.

Filip Must Play

pre 8 godina

Vest o Partizanu a najvise komentara rent-a navijaca ugasenog kluba, jos jedan dokaz da su visedecenijske frustracije i kompleksi ostavili dubok trag !!!!! Po dva kompleksana ujutru i uvece :)))))

jova

pre 8 godina

The Great Gatsby: e sinko sto si glup. Mora da srpsku kosarku sahranise Kica i Praja, a onda i Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Zoc i svi ostali. Ali dobro verujem da nemas vise od 13god pa ti je i komentar u skladu sa godinama...

Ni crno ni crveno beo vec SRBIN

pre 8 godina

Meni je prosto fascinantno da se na svakoj vesti bilo o KK Partizan ili KK Crvena Zvezda obavezno spominje KK Limoz i Dusko Vujosevic, niti taj klub ima veze, a ni taj covek apslotno nema veze sa kosarkom u Srbiji trenutno. Takodje mi je vrlo zanimljivo da i jedni i drugi navijaci nazivaju suprotne History Chanel..Grobari Delije zbog 91, a Delije Grobare zbog 92 i zbog prethodnih 13 godina njihove dominacije. A tek prozivke Delija da je Partizan "zagrebacki klub" tek nemaju veze sa vezom jer je KK Partizan nastao u Beogradu kao naslednik kosarkaske sekcije JNA koja je osnovana 1945 u Beogradu i prikljucena 1946 JSD Partizan, a i da jeste osnovan u Zagrebu KK Partizan se takmici u KLS i Srpski je klub, kao sto su recimo LA Lakersi klub iz Kalifornije iako su osnovani u Minesoti kao Mineapolis Lakers. Pamet u glavu Srbi i drzimo se zajedno bez obzira za koje boje navijamo jer nam podele i mrznja nikad dobro nisu donele. SSSS mislim da svako zna sta to znaci..

radetoronto

pre 8 godina

Zvezdas sam, ali stvarno ne vidim zbog cega bi Partizan trebao da se zrtvuje za srpsku kosarku, a da zauzvrat ne dobije nista od KSS.
Ako KSS nema sredstva da bi novcano nadoknadili Partizanu zbog neigranje Evrokupa, onda bolje da cute i da ne traze ustupke od Partizana.

Smesno

pre 8 godina

Konacno nesto pametno i od tebe. Ova drzava ne samo da nije pomogla Partizanu poslednje cetiri godine vec ga je i unistila zarad jacanja onog rugla od kluba i bila bi sramota da se sada stavljaju njeni interesi ispred svojih.
(Aleksa, 16. april 2016 14:28)


Kaze navijac kluba koji ima NIS i MTS na dresu....

saab

pre 8 godina

onomad je, cini mi se sat-dva pre isteka prelaznog roka, bio interes domace kosarke da bogdanovic predje iz zvezde u partizan. da se razvija pravilno i za kkp a i za reprezentaciju. mislim bar su tako izjavili iz kkp i kss

Ukroćeni radikal

pre 8 godina

Tako je, ugledajmo se malo na pantere, i gledajmo sebe. Sa strane možemo da pričamo da se šatro borimo za nacinoalni interes, i da pričamo bajke, a na kraju kad se podvuče crta, bitno je koliko tu $$$ ostaje. Samo Čovketov recept, samo privatno. Uostalom, zašto bi se mi iz hrvatske borili za interese srpskog nacionalnog tima. ZA majku Srbiju je zadužen gigant iz Železnika.

fifi

pre 8 godina

Kaze navijac kluba koji ima NIS i MTS na dresu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smesno, 16. april 2016 15:21)

E moj sine, ti se to pravis naivan?? NIS sluzi za placanje rata za porez sa kamatama i kupovimu igraca kvaliteta Vrabac, a MTS se naprasno pojavio NE na pocetku sezone kada se stvara tim i kupuju igraci nego 8 kola pred ispadanje iz ABA?? A tvoj klub ima sponzore od samog pocetka, cele sezone, i moze mirno da formira tim i okupi kvalitet da bi postizao ove rezultate. I ja nemam nista protiv, zasto Srbija ne bi imala Real i Barsu?? Ali ovako, da se uslovi sponzorstvo ili da se otera DV, da se unisti bivsi prvak Evrope sa dugom od 5, 6 mili eu?? A drugom klubu da se omogucu SVE da se iscupa iz problema ..to malo ne ide tako. Sta ti mislis? E sada im je potreban Partizan kome ce opet u narednoj sezoni da uzmu sponzore i sa politickim ujdurmama rade u cilju unistavanja? Vidis kako dodje maca na vratanca!

Misle da su jako bitni

pre 8 godina

Grobari tastatura nekoliko meseci pisali kako treba ici u fiba takmicenje jer ih je ULEB prevario nekoliko puta, a sad moraju u Eurokup i ako nisu je izborili na terenu, Sad kao teraju inat jer ih briga za Reprezentaciju...

Fazoni

pre 8 godina

Apelujem da i Zvezda pocne da radi u interesu srpske kosarke i demonstrativno napusti ULEB-ovu Evroligu. Mislim, ako cemo da teramo mak na konac... (NiTian ErXing, 16. april 2016 14:44)

Zasto da napusta Evroligu?
Ako niko ne bude igrao Evrokup zbig pretnji Fiba, sa kime cete vi igrati Evrokup?! Zaista ste unesreceni i sebicni.

neko

pre 8 godina

Gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
(Talicni Tom, 16. april 2016 14:22)

Slobodno. Neka nam država oduzme i to malo što nam je dala, ionako nam ništa ne znači. Nego, ja razmišljam obrnuto, da bi Partizan mogao da pita određena dobra od strane države, u zamenu za uslugu reprezentaciji.

NiTian ErXing

pre 8 godina

Apelujem da i Zvezda pocne da radi u interesu srpske kosarke i demonstrativno napusti ULEB-ovu Evroligu. Mislim, ako cemo da teramo mak na konac...

George Best

pre 8 godina

Kao zvezdas dajem punu podrsku Partizanu! Ako Srbija nije zaduzila evropsku kosarku, niko nije. Nasa medjusobna trvenja, peckanja i podj...nja, ostaju za nasu kucu. Partizan naravno treba da gleda samo svoj interes, kao i Zvezda uostalom. FIBA je skup birokrata nesposobnih, na celu sa nasim predstavnicima tamo Bodirogom i Radovicem.

Kosta

pre 8 godina

Podrzavam KKP,ali treba da pozovu Vujoševića za savet...ipak on bi organizovao konferenciju za stampu i objasnio sta i kako..Dulence,nedostaješ...

marko

pre 8 godina

licemeri jedni.
da su obrnute uloge bas bi vas bolelo uvo za zvezdu nego bi se spremali za EL bez pardona..sto niste pricali o opstim interesima kada su se sve pare davale partizanu a zvezda koristila za pranje novca?
sve se vraca i sad se sami izbavite iz ovoga...
da gledate srpski interes onda bi todoric odmah dao izjavu da nećete igrati evrokup zbog reprezentacije...

uopšte mi vas nije žao

brm

pre 8 godina

Zvezdaš sam i podržavam. FIBA je izgubila sve konce. Ponaša se kao mentalni bolesnik. Sami udaraju eksere u svoj sanduk ovim pretnjama a niko ih ne ferma više 2%. Pa nek suspenduju najbolje federacije, napravićemo organizovanije i finansijski isplativije EP.

evro kup po svaku cenu

pre 8 godina

Tako je Todoriću, samo interes Partizana! Ko je nama šta pomogao i čime nas je zadužio da mi sad radimo na svoju štetu zarad njih!? Rukovodstvo Partizana je tu da brine o Partizanu a ne o reprezentaciji. Doveli su evropskog velikana na rub egzistencije i sada bi da nam oduzmu i jedinu nadu da se podignemo i vratimo u EL u narednom periodu.

Slobodan

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini!
(facetious, 16. april 2016 14:17)

U kom svetu Vi zivite ?
Druze ne mogu da shvatim da nisi shvatio da se tvoj Partizan sa sve Igokeom ne pita ama bas nista ...
Zvezda ce igrati EL, a Srbija OI,SP i EP ... U slucaju da budete prepreka Srbiji da igra OI,SP i EP Kosarkaski Savez Srbije ce vas izbaciti iz Saveza i kraj price !
Navikni se na to da je na vasu ekipu stavljena tacka . Imate Turske ekipe i Limoz pa navijajte ....
Znaci ne pitate se ama bas nista i uzivajte na raspustu ...

lol

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini! (facetious, 16. april 2016 14:17)

Ala se sprdas sa grobarima ;))

Terenac

pre 8 godina

Mi smo PARTIZAN, a ko ste svi ostali?
(deki kkp, 16. april 2016 17:28)

Koji partizan, nema vas nešto u utakmicama tokom nedelje... čak vas uopšte nema već mesec i po.

Libero

pre 8 godina

Tako je i samo tako, nikako drugačije. Tako je bilo i za jadransku svojevremno 'guma' ligu. Pa ovi od ukupno tri učešća u Evro ligi, samo su jedan izborili rezultatima na terenu, ova druga dva desila su se samo zbog odustajanja onih koji su se na terenu kvalifikovali, prvo Igokea, pa Cibona čini mi se. I sad su oni odjednom neka konstanta Evro lige, traže višegodišnji ugovor, povlastice, garantovano učešće...na osnovu čega? Ako nam se nudi Evrokup, onda Evrokup, FIBA i KSS nek gledaju kako da se popeglaju, to više ne sme da bude naš problem, dosta je bilo.

nema tog primera

pre 8 godina

Partizan je oduvek gledao samo svoj interes
i to je sasvim legitimno.

Odvratna je laž da je ranije snosio posledice
zbog svojih postupaka koji su bili u skladu sa interesima srpske košarke,
a istovremeno u supšrotnosti sa klupskim interesima.

Milun

pre 8 godina

Licemerje koje FIBA demonstrira je neverovatno. Način na koji pokušavju da ostvare pretnje je zanimljiv, jer klubovima koji igraju EL i koji imaju najviše uticaja i para ne postavljaju nikakve uslove istovremeno pokušavajući da manje klubove na silu natjeraju da se odreknu mogućnosti ulaska u elitu. Ako ovo prođe sada, sledeća na udaru je EL.

Neko

pre 8 godina

Smešno mi je da FIBA išta traži što se tiče evropskih klubova pošto u zadnjih 10 a možda i više godina nije ništa učinila da poboljša klupsku košarku u evropi, ali sada kada je to sve popularnije bitno je da se uzmu pare

I kada ne budeš prvi ti...

pre 8 godina

Ovde ocigledno niko ne shvata poentu.
Ako Partizan ne igra Evro kup Zvezda ne igra Evroligu.
Pogledajte ugovor ABA lige i Uleba.
Isto vazi i za sve ostale kosarkaske saveze.

Ipak se okrenulo

pre 8 godina

Jadni vi, uvek neka zrtva. I tako 15-tak godina.
Sad bi trebalo neko drugi da se "zrtvuje" isto toliko vremena ... da budemo na istom.
Pa da se prebrojimo posle toga ....

dragan

pre 8 godina

Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Pita neko.

Odlicno, na dalje u organizaciji ULEB-a.

Ali nece na OI. Malo teze, MOK nece imati izbora.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Nadam se da će naša uprava imati pameti da iskoristi ovu situaciju. Realno, mi smo sada u najboljoj poziciji, jer je savez (tj. Đilas) nateran da nas suspenduje ako ne pristanemo da se povučemo iz EK u interesu reprezentacije. Upravo to i treba da uradimo - da se NE povučemo iz EK, da ih prisilimo da nas suspenduju, pa da vidimo da li će suspendovati i FMP. Ako ne, onda će svima biti jasno ono što svi već i znamo - da je Đilas tu zbog Čovića i njegovog kluba a ne zbog Srbije i košarke. Mi ne gubimo ništa, jer nas ni EK ni srpska liga ne interesuje, samo nas interesuje da preživimo do vremena kad će se košarka opet igrati na parketu a ne u vladi. Bliže je to nego što se misli, a mi ćemo biti spremni.

ysys

pre 8 godina

Zvezdaš sam. Ne treba popuštati Fibi ni sekund. Zvezda i Partizan moraju igrati protiv najjačih klubova i ako možemo da proguramo još neki klub u najjača takmičenja, kao što će sledeće sezone evrokup verovatno igrati Mega. Kad tako nešto omogući fiba možemo da pričamo o nečemu

гласно ћутимо

pre 8 godina

Партизан никад није и не сме да гледа само свој интерес. За нашу кошарку, ако је потребно, треба да се жртвујемо. Преживећемо без једне сезоне у ЕК као што смо преживели и прошлу а онда да се вратимо и против свих ових који су нас довели где смо, против контролисаних државних фирми, против криминалне браће, против странака и против шверцера са Космета, против кича и шунда, против фашизма за слободу, Србију и кошарку. То је мој Партизан!

miki

pre 8 godina

Sta ste vi uradili za nasu kosarku? Od 2004 do 2010 nasa reprezentacija nista nije osvajala kad ste bili kako vi kazete fabrika igraca. Lepo Muta kaze onomad, partizan nije napravio igraca 20 godina. i istina je. samo kupovala i otimala.vi ste 7, 8 godina sluzili za kos razliku u el. zvezda je vise velikih timova dobila u evropi za 4god nego vi za 13. tako da ne palite se puno. navikli ste na otimanje igraca, sami sebi sudije delegirali, izivljavali se pa kukate za proslim vremenima. vi ste ljudi proslost skapirajte jednom. A i zna se ko je pionir kosarke kod nas. zvezda

dr Zoki

pre 8 godina

Nikada niste radili u interesu srpske košarke nego za sebe i sve te lažno stečene titule niste unovčili da postanete ko CSKA. Nastavite istim putem što se mene tiče.

deki

pre 8 godina

Ovi iz FIBA ne znaju vise gde udaraju, da vidim da li ce da kaze Grke, Italijane, Spance i Ruse. Nasli na malim savezima da se sile, a ti Todoricu i trebas da gledas interese svog kluba koga si sa jos nekim magovima i legendama finansijski unistio, da igrate EL ne bi to pricao.Covic vam je kriv sto na TV gledate evropsku kosarku a ne ucestvujete. Igrate turnire, imate Megu, Metalac, Buducnost, Cedevitu, ko vam brani

4k4.Dex

pre 8 godina

Sta je bre ovo pa nece valjda svaki klub da bira za sebe?! KSS mora da prelomi i to svi da postuju! A sigurno nece odluciti za propalu Fibu.

Borky

pre 8 godina

Haha kao da je Partizan privatni klub a zivi od Srbije i drzavnih sponzora. Radicete kako vam se kaze ili vas nece ni biti i to je realnost.

kima

pre 8 godina

Uvek su i gledali samo sebe, nek igraju evrokup, ali onda drzava nek prestane da finansira klub, pa nek se finansiraju iz svojih izvora i prihoda. Posteno, zar ne?

Valjevo

pre 8 godina

Ako se predsednik KK Partizan, gradjanin druge drzave, bude pitao da li izabrati nesto sto je u interesu kluba ili Srbije.... Znamo odgovor.

Pedja

pre 8 godina

Glupo je ako Srbija bude izbacena sa olimpijade i evropskog prvenstva zbog sebicnih i sitnosopstvenickih interesa jednog kluba. Bolje je taj klub izbaciti sledecih 20 godina iz svih takmicenja.

my way

pre 8 godina

Sjajno receno. Srpska kosarka ce da gleda samo sebe i savez ce da suspenduje Partizan, pa ce on sam sa sobom da bude i da se gleda do mile volje. Verujem da vise od pola grobara ne zna da se i u Aba, a samim tim i Evrokup ide preko KLS, pa me zivo interesuje sta ce Partizan u buducnosti osim te jedne sezone u Evrokupu da igra i kako je to njemu u interesu.

piki

pre 8 godina

Гледате само себе кад вас нико не гледа... Ви сте битни неком па их занимају ваша приопћења...

djolefrankfurt

pre 8 godina

.. se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku....da "unistenje"je toliko ogromno da smo vice sampioni ! bla bla bla...

?/.?

pre 8 godina

Grobar sam. Smatram da Partizan treba da igra Evrokup. Po svaku cenu! Isto bih ovo rekao i da se radi o zvezdi! Skroz isto! Podrzao bih i kkcz! Zasto? Pa zato sto je fiba bolesna organizacija koja hoce da ide sve po njenom?! Da su savezi pametni, pa da se dogovore i izguraju svoje. Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Smesno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (D10S, 16. april 2016 14:23)


Pa slazem se, to ce biti smesno EP. Samo je problem sto nas nece biti kao Srbija u Evropi a klubovi ce igrati evropska takmicenja? A ako ovi idu do kraja nece nas biti ni na OI ili SP..ali je bitno da klubovi igraju evropskim takmicenjima?

Ssss

pre 8 godina

Ja bih u ligu sampiona jer u evrokupu ce MO tesko proci i prva fazu od prejaki rusa spanaca turaka tako da Sam ja za ls pa sta Bude i ovako ce bartomeu ugasiti jadran prvo 3prestavnika u El pa 2 pa 1 za 2god jadran nece imati no jednog prestavnika tako da je liga sampiona bolja bice i tu dobri timova uz dileta i malo sreće mozemo do fajnal fora a u evrokupu 2 je najvise sto mozemo da uradimo

crni

pre 8 godina

Gle cuda. Mi cemo u evro kup i tacka. Izbacite nas iz kls i reprezentacija ide na evropsko i na OI. I svi srecni i svi zadovoljni kls je obezvredjena odavno nije mi jasno ni sto sw igra.

лиманац

pre 8 godina

Интерес Партизана је увек био уједно и интерес српске кошарке. Тодорићу, ајде мало немој да живиш од Партизана и пусти Партизан да живи.

Pero

pre 8 godina

Zanimljiv nacin da drzava unisti Partizan kako tvrde zaludjeni grobari - tako sto mu pokloni 2 miliona i najvece sponzore. Dabogda svakog tako unistavali.

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

facetious

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini!

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Klot

pre 8 godina

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" je jedini srpski klub prvak Evrope u sportu po kojem smo najpoznatiji u svetu.

Ovaj "hrvatski" klub koji "nikad nije u intersu srpske košarke" se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku.

Dok se Partizan protivio Jadranskoj ligi, u trenutku kada je naša država imala dva predstavnika u Evroligi, tada su Budućnost, FMP, Zvezda, Hemofarm pritiskali crno-bele preko KSS da udje ili ce biti izbačen iz Evrope.

Nadali su se da ce tako okoncati dominaciju jer su mislili da ima svoje sudije, a kada se ta dominacija nastavila i u regionu, te prelila na EL i donela F4, onda su nasli novi nacin da ga uniste.

Sada ispada da je Partizan jedini protiv Srbije, a oni koji su nas doveli do ove situacije su upravo kreirali istu.

Pozdrav prepoštene komšije. Koja vam je adresa?

Misle da su jako bitni

pre 8 godina

Grobari tastatura nekoliko meseci pisali kako treba ici u fiba takmicenje jer ih je ULEB prevario nekoliko puta, a sad moraju u Eurokup i ako nisu je izborili na terenu, Sad kao teraju inat jer ih briga za Reprezentaciju...

Slobodan

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini!
(facetious, 16. april 2016 14:17)

U kom svetu Vi zivite ?
Druze ne mogu da shvatim da nisi shvatio da se tvoj Partizan sa sve Igokeom ne pita ama bas nista ...
Zvezda ce igrati EL, a Srbija OI,SP i EP ... U slucaju da budete prepreka Srbiji da igra OI,SP i EP Kosarkaski Savez Srbije ce vas izbaciti iz Saveza i kraj price !
Navikni se na to da je na vasu ekipu stavljena tacka . Imate Turske ekipe i Limoz pa navijajte ....
Znaci ne pitate se ama bas nista i uzivajte na raspustu ...

Smesno

pre 8 godina

Konacno nesto pametno i od tebe. Ova drzava ne samo da nije pomogla Partizanu poslednje cetiri godine vec ga je i unistila zarad jacanja onog rugla od kluba i bila bi sramota da se sada stavljaju njeni interesi ispred svojih.
(Aleksa, 16. april 2016 14:28)


Kaze navijac kluba koji ima NIS i MTS na dresu....

Ipak se okrenulo

pre 8 godina

Jadni vi, uvek neka zrtva. I tako 15-tak godina.
Sad bi trebalo neko drugi da se "zrtvuje" isto toliko vremena ... da budemo na istom.
Pa da se prebrojimo posle toga ....

Čovek iz senke

pre 8 godina

Setite se Covicevih reci kada smo bili u prici za A licencu "Ne bi bilo dobro za srpsku kosarku da Partizan dobije A licencu", toliko.

Fazoni

pre 8 godina

Apelujem da i Zvezda pocne da radi u interesu srpske kosarke i demonstrativno napusti ULEB-ovu Evroligu. Mislim, ako cemo da teramo mak na konac... (NiTian ErXing, 16. april 2016 14:44)

Zasto da napusta Evroligu?
Ako niko ne bude igrao Evrokup zbig pretnji Fiba, sa kime cete vi igrati Evrokup?! Zaista ste unesreceni i sebicni.

marko

pre 8 godina

licemeri jedni.
da su obrnute uloge bas bi vas bolelo uvo za zvezdu nego bi se spremali za EL bez pardona..sto niste pricali o opstim interesima kada su se sve pare davale partizanu a zvezda koristila za pranje novca?
sve se vraca i sad se sami izbavite iz ovoga...
da gledate srpski interes onda bi todoric odmah dao izjavu da nećete igrati evrokup zbog reprezentacije...

uopšte mi vas nije žao

miki

pre 8 godina

Sta ste vi uradili za nasu kosarku? Od 2004 do 2010 nasa reprezentacija nista nije osvajala kad ste bili kako vi kazete fabrika igraca. Lepo Muta kaze onomad, partizan nije napravio igraca 20 godina. i istina je. samo kupovala i otimala.vi ste 7, 8 godina sluzili za kos razliku u el. zvezda je vise velikih timova dobila u evropi za 4god nego vi za 13. tako da ne palite se puno. navikli ste na otimanje igraca, sami sebi sudije delegirali, izivljavali se pa kukate za proslim vremenima. vi ste ljudi proslost skapirajte jednom. A i zna se ko je pionir kosarke kod nas. zvezda

Aleksa

pre 8 godina

Konacno nesto pametno i od tebe. Ova drzava ne samo da nije pomogla Partizanu poslednje cetiri godine vec ga je i unistila zarad jacanja onog rugla od kluba i bila bi sramota da se sada stavljaju njeni interesi ispred svojih.

Pedja

pre 8 godina

Glupo je ako Srbija bude izbacena sa olimpijade i evropskog prvenstva zbog sebicnih i sitnosopstvenickih interesa jednog kluba. Bolje je taj klub izbaciti sledecih 20 godina iz svih takmicenja.

Filip Must Play

pre 8 godina

Vest o Partizanu a najvise komentara rent-a navijaca ugasenog kluba, jos jedan dokaz da su visedecenijske frustracije i kompleksi ostavili dubok trag !!!!! Po dva kompleksana ujutru i uvece :)))))

гласно ћутимо

pre 8 godina

Партизан никад није и не сме да гледа само свој интерес. За нашу кошарку, ако је потребно, треба да се жртвујемо. Преживећемо без једне сезоне у ЕК као што смо преживели и прошлу а онда да се вратимо и против свих ових који су нас довели где смо, против контролисаних државних фирми, против криминалне браће, против странака и против шверцера са Космета, против кича и шунда, против фашизма за слободу, Србију и кошарку. То је мој Партизан!

Terenac

pre 8 godina

Mi smo PARTIZAN, a ko ste svi ostali?
(deki kkp, 16. april 2016 17:28)

Koji partizan, nema vas nešto u utakmicama tokom nedelje... čak vas uopšte nema već mesec i po.

nema tog primera

pre 8 godina

Partizan je oduvek gledao samo svoj interes
i to je sasvim legitimno.

Odvratna je laž da je ranije snosio posledice
zbog svojih postupaka koji su bili u skladu sa interesima srpske košarke,
a istovremeno u supšrotnosti sa klupskim interesima.

dr Zoki

pre 8 godina

Nikada niste radili u interesu srpske košarke nego za sebe i sve te lažno stečene titule niste unovčili da postanete ko CSKA. Nastavite istim putem što se mene tiče.

saab

pre 8 godina

onomad je, cini mi se sat-dva pre isteka prelaznog roka, bio interes domace kosarke da bogdanovic predje iz zvezde u partizan. da se razvija pravilno i za kkp a i za reprezentaciju. mislim bar su tako izjavili iz kkp i kss

D10S

pre 8 godina

Grobar sam. Smatram da Partizan treba da igra Evrokup. Po svaku cenu! Isto bih ovo rekao i da se radi o zvezdi! Skroz isto! Podrzao bih i kkcz! Zasto? Pa zato sto je fiba bolesna organizacija koja hoce da ide sve po njenom?! Da su savezi pametni, pa da se dogovore i izguraju svoje. Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Smesno!

my way

pre 8 godina

Sjajno receno. Srpska kosarka ce da gleda samo sebe i savez ce da suspenduje Partizan, pa ce on sam sa sobom da bude i da se gleda do mile volje. Verujem da vise od pola grobara ne zna da se i u Aba, a samim tim i Evrokup ide preko KLS, pa me zivo interesuje sta ce Partizan u buducnosti osim te jedne sezone u Evrokupu da igra i kako je to njemu u interesu.

fifi

pre 8 godina

Kaze navijac kluba koji ima NIS i MTS na dresu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smesno, 16. april 2016 15:21)

E moj sine, ti se to pravis naivan?? NIS sluzi za placanje rata za porez sa kamatama i kupovimu igraca kvaliteta Vrabac, a MTS se naprasno pojavio NE na pocetku sezone kada se stvara tim i kupuju igraci nego 8 kola pred ispadanje iz ABA?? A tvoj klub ima sponzore od samog pocetka, cele sezone, i moze mirno da formira tim i okupi kvalitet da bi postizao ove rezultate. I ja nemam nista protiv, zasto Srbija ne bi imala Real i Barsu?? Ali ovako, da se uslovi sponzorstvo ili da se otera DV, da se unisti bivsi prvak Evrope sa dugom od 5, 6 mili eu?? A drugom klubu da se omogucu SVE da se iscupa iz problema ..to malo ne ide tako. Sta ti mislis? E sada im je potreban Partizan kome ce opet u narednoj sezoni da uzmu sponzore i sa politickim ujdurmama rade u cilju unistavanja? Vidis kako dodje maca na vratanca!

Miroslave

pre 8 godina

gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
(Talicni Tom, 16. april 2016 14:22) Sasvim logično. Ucenjivati Partizan da igra već sad propalu Fibinu ligu šampiona da bi Zvezda mogla da igra nikad finansijski jaču Evroligu i tako dominirala još koju godinu. Sve u interesu srpske košarke, da bi se bolje živelo u Srbiji.

Borky

pre 8 godina

Haha kao da je Partizan privatni klub a zivi od Srbije i drzavnih sponzora. Radicete kako vam se kaze ili vas nece ni biti i to je realnost.

kima

pre 8 godina

Uvek su i gledali samo sebe, nek igraju evrokup, ali onda drzava nek prestane da finansira klub, pa nek se finansiraju iz svojih izvora i prihoda. Posteno, zar ne?

lol

pre 8 godina

Sudbina srpske i evropske kosarke je u Partizanovim rukama! Ako Partizan ne odustane od Evrokupa, sigurno nece izbaciti vecinu evropskog kontinenta! Partizan se za sve pita, pa i za cenu pirinca u Kini! (facetious, 16. april 2016 14:17)

Ala se sprdas sa grobarima ;))

znaj

pre 8 godina

*1998 – Partizan nije pravio probleme, niti dizao buku što prvi susret finala plejofa igra dva dana po povratku sa fajnal foura iz Barselone. Izgubio je u Železniku, dobio drugu, ali ne i treću utakmicu u Pioniru, posle halabuke FMP-a oko sudija, najave da neće igrati majstoricu, da bi se ipak pojavili na parketu pravo iz autobusa pred sam meč. Partizan je tada ostao bez Evrolige.

*1999 – Partizan je osvojio pod  uzbunom i sirenama nacionalni Kup u Pioniru, da bi potom u Evroligu otišli Budućnost i Crvena zvezda po plasmanu na tebeli u trenutku prekida lige, pošto se preglasavanjem odustalo od plejofa, po fajnal four principu, kao što je igran Kup, pa prvaka nismo dobili na parketu. Partizan je morao da raspusti ceo tim jer nije izborio Evroligu. Posle Drobnjaka, koji je prodat godinu dana ranije, klub su napustili tog leta Tomašević i ostali reprezentativci.

*2000 – Partizan je dobio poziv da bira koju Evroligu igrati. Dok je Budućnost, uz podršku KSCG, izabrala Đordija i dobila ugovor na tri godine, Partizan je poslušao apele KSS i KSJ, i izabrao Suproligu. Najveći spin koji su pojedinci godinama i decenijama kasnije plasirali, bio je da je to bio izbor Predraga Danilovića, koji je kasnije izabran u Bord FIBA. Istina glasi da je tog leta, a i do oktobra 2000, Predrag Danilović još igrao za Kinder.

*2002 – prilikom evroligaškog gostovanja Ciboni u Zagrebu, čelnici ABA lige pozvali su predstavnike Partizana na sastanak ponudivši mu da od leta zaigra regionalno takmičenje i izabere još jedan srpski klub. Svi su tada očekivali Hemofarm, koji je igrao finale Kupa Koraća sa Unikahom, kao i fajnal four Saporta kupa, imao novu dvoranu, budžet, organizaciju… Pošto su hrvatski novinari to već preneli, KSS i KSJ su izdali saopštenje, mnogi klubovi digli prašinu sa čuvenim „srpskim košarkaškim interesima“ a da se crno-beli nisu ni vratili iz Hrvatske. Digla se „kuka i motika“, Partizan je ponudu odbio još u Zagrebu.

*2003 – Partizan opet ne želi da igra ABA, ali su sada još neki promenili mišljenje. Patriotska priča  zamenjena je  „regionalnim otvaranjem“, izlaženjem iz “lokalnih okvira“, pa se Budućnosti, koja je 2001. otišla ABA, i Zvezdi priključio FMP, odnosno Lovćen, a liga je prvu i jedinu godinu prenošena na TV Pink.

*2004 – Na čuvenom sastanku  u Kući košarke, na koji je doveden po prvi put u Srbiju i Đordi Bertomeu, Partizan je uslovljen da neće igrati Evroligu ako ne ode da igra ABA. KSJ i KSS nisu stali u zaštitu ucenjenog, koga su prozivali prethodnih godina da ne izabere ULEB i ABA.

*2009 – Te godine  Bertomeu je po drugi put došao među Srbe. Oni koji su urušavali godinama KLS, koja je imala Borovicu, Spartak, BFC, koji su igrali uspešno Evropu, posebno Beobanka, Hemofarm, pa i Beopetrol, oduzeli su joj i prohodnost prvaka u Evroligu. Uvedeno je bodovanje za trogodišni ugovor, a kada ga je Partizan izborio, opet su se digli oni koji su se zalagali za taj sistem, opet je izvađena priča o „srpskim košarkaškim intersima“, čak i vraćanju u KLS, kao pre koju nedelju ove zime. Partizan nije dobio trogodišnji ugovor, nađen je kompromis za dve sezone, a čak se oglasio i Bora Stanković da je postignut istorijski dogovor. Na pitanje šta je tu istorijsko, čika Bora nije imao odgovor, a iz poštovanja prema godinama i biografiji, neću potezati temu i njegove odgovornosti kakve je nalsednike ostavio iza sebe

gox

pre 8 godina

Interes Partizana je Evroliga! Ako je uslov da sledece godine igramo eurokup onda igramo euro kup! Bas me briga za ostalo. Sta, treba da odemo sa fiba i zauvek izgubimo mogucnost borbe za evroligu? Osvoicemo mi opet aba ligu, nece Vucic doveka biti premijer!

Valjevo

pre 8 godina

Ako se predsednik KK Partizan, gradjanin druge drzave, bude pitao da li izabrati nesto sto je u interesu kluba ili Srbije.... Znamo odgovor.

jova

pre 8 godina

The Great Gatsby: e sinko sto si glup. Mora da srpsku kosarku sahranise Kica i Praja, a onda i Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Zoc i svi ostali. Ali dobro verujem da nemas vise od 13god pa ti je i komentar u skladu sa godinama...

Ukroćeni radikal

pre 8 godina

Tako je, ugledajmo se malo na pantere, i gledajmo sebe. Sa strane možemo da pričamo da se šatro borimo za nacinoalni interes, i da pričamo bajke, a na kraju kad se podvuče crta, bitno je koliko tu $$$ ostaje. Samo Čovketov recept, samo privatno. Uostalom, zašto bi se mi iz hrvatske borili za interese srpskog nacionalnog tima. ZA majku Srbiju je zadužen gigant iz Železnika.

cartmanx

pre 8 godina

gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Talicni Tom, 16. april 2016 14:22)

Ti si nesvesno odlicno opisao rusilacki odnos drzave prema Partizanu.

Kosta

pre 8 godina

Podrzavam KKP,ali treba da pozovu Vujoševića za savet...ipak on bi organizovao konferenciju za stampu i objasnio sta i kako..Dulence,nedostaješ...

Šavija Alonso

pre 8 godina

Nadam se da će naša uprava imati pameti da iskoristi ovu situaciju. Realno, mi smo sada u najboljoj poziciji, jer je savez (tj. Đilas) nateran da nas suspenduje ako ne pristanemo da se povučemo iz EK u interesu reprezentacije. Upravo to i treba da uradimo - da se NE povučemo iz EK, da ih prisilimo da nas suspenduju, pa da vidimo da li će suspendovati i FMP. Ako ne, onda će svima biti jasno ono što svi već i znamo - da je Đilas tu zbog Čovića i njegovog kluba a ne zbog Srbije i košarke. Mi ne gubimo ništa, jer nas ni EK ni srpska liga ne interesuje, samo nas interesuje da preživimo do vremena kad će se košarka opet igrati na parketu a ne u vladi. Bliže je to nego što se misli, a mi ćemo biti spremni.

evro kup po svaku cenu

pre 8 godina

Tako je Todoriću, samo interes Partizana! Ko je nama šta pomogao i čime nas je zadužio da mi sad radimo na svoju štetu zarad njih!? Rukovodstvo Partizana je tu da brine o Partizanu a ne o reprezentaciji. Doveli su evropskog velikana na rub egzistencije i sada bi da nam oduzmu i jedinu nadu da se podignemo i vratimo u EL u narednom periodu.

piki

pre 8 godina

Гледате само себе кад вас нико не гледа... Ви сте битни неком па их занимају ваша приопћења...

deki

pre 8 godina

Ovi iz FIBA ne znaju vise gde udaraju, da vidim da li ce da kaze Grke, Italijane, Spance i Ruse. Nasli na malim savezima da se sile, a ti Todoricu i trebas da gledas interese svog kluba koga si sa jos nekim magovima i legendama finansijski unistio, da igrate EL ne bi to pricao.Covic vam je kriv sto na TV gledate evropsku kosarku a ne ucestvujete. Igrate turnire, imate Megu, Metalac, Buducnost, Cedevitu, ko vam brani

NiTian ErXing

pre 8 godina

Apelujem da i Zvezda pocne da radi u interesu srpske kosarke i demonstrativno napusti ULEB-ovu Evroligu. Mislim, ako cemo da teramo mak na konac...

Ssss

pre 8 godina

Ja bih u ligu sampiona jer u evrokupu ce MO tesko proci i prva fazu od prejaki rusa spanaca turaka tako da Sam ja za ls pa sta Bude i ovako ce bartomeu ugasiti jadran prvo 3prestavnika u El pa 2 pa 1 za 2god jadran nece imati no jednog prestavnika tako da je liga sampiona bolja bice i tu dobri timova uz dileta i malo sreće mozemo do fajnal fora a u evrokupu 2 je najvise sto mozemo da uradimo

?/.?

pre 8 godina

Grobar sam. Smatram da Partizan treba da igra Evrokup. Po svaku cenu! Isto bih ovo rekao i da se radi o zvezdi! Skroz isto! Podrzao bih i kkcz! Zasto? Pa zato sto je fiba bolesna organizacija koja hoce da ide sve po njenom?! Da su savezi pametni, pa da se dogovore i izguraju svoje. Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Smesno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (D10S, 16. april 2016 14:23)


Pa slazem se, to ce biti smesno EP. Samo je problem sto nas nece biti kao Srbija u Evropi a klubovi ce igrati evropska takmicenja? A ako ovi idu do kraja nece nas biti ni na OI ili SP..ali je bitno da klubovi igraju evropskim takmicenjima?

neko

pre 8 godina

Gospodo iz Partizana ako necete u Fiba ligu sampiona ostajete bez sponzora sledece sezone i problem resen ...
(Talicni Tom, 16. april 2016 14:22)

Slobodno. Neka nam država oduzme i to malo što nam je dala, ionako nam ništa ne znači. Nego, ja razmišljam obrnuto, da bi Partizan mogao da pita određena dobra od strane države, u zamenu za uslugu reprezentaciji.

Ni crno ni crveno beo vec SRBIN

pre 8 godina

Meni je prosto fascinantno da se na svakoj vesti bilo o KK Partizan ili KK Crvena Zvezda obavezno spominje KK Limoz i Dusko Vujosevic, niti taj klub ima veze, a ni taj covek apslotno nema veze sa kosarkom u Srbiji trenutno. Takodje mi je vrlo zanimljivo da i jedni i drugi navijaci nazivaju suprotne History Chanel..Grobari Delije zbog 91, a Delije Grobare zbog 92 i zbog prethodnih 13 godina njihove dominacije. A tek prozivke Delija da je Partizan "zagrebacki klub" tek nemaju veze sa vezom jer je KK Partizan nastao u Beogradu kao naslednik kosarkaske sekcije JNA koja je osnovana 1945 u Beogradu i prikljucena 1946 JSD Partizan, a i da jeste osnovan u Zagrebu KK Partizan se takmici u KLS i Srpski je klub, kao sto su recimo LA Lakersi klub iz Kalifornije iako su osnovani u Minesoti kao Mineapolis Lakers. Pamet u glavu Srbi i drzimo se zajedno bez obzira za koje boje navijamo jer nam podele i mrznja nikad dobro nisu donele. SSSS mislim da svako zna sta to znaci..

radetoronto

pre 8 godina

Zvezdas sam, ali stvarno ne vidim zbog cega bi Partizan trebao da se zrtvuje za srpsku kosarku, a da zauzvrat ne dobije nista od KSS.
Ako KSS nema sredstva da bi novcano nadoknadili Partizanu zbog neigranje Evrokupa, onda bolje da cute i da ne traze ustupke od Partizana.

4k4.Dex

pre 8 godina

Sta je bre ovo pa nece valjda svaki klub da bira za sebe?! KSS mora da prelomi i to svi da postuju! A sigurno nece odluciti za propalu Fibu.

Libero

pre 8 godina

Tako je i samo tako, nikako drugačije. Tako je bilo i za jadransku svojevremno 'guma' ligu. Pa ovi od ukupno tri učešća u Evro ligi, samo su jedan izborili rezultatima na terenu, ova druga dva desila su se samo zbog odustajanja onih koji su se na terenu kvalifikovali, prvo Igokea, pa Cibona čini mi se. I sad su oni odjednom neka konstanta Evro lige, traže višegodišnji ugovor, povlastice, garantovano učešće...na osnovu čega? Ako nam se nudi Evrokup, onda Evrokup, FIBA i KSS nek gledaju kako da se popeglaju, to više ne sme da bude naš problem, dosta je bilo.

I kada ne budeš prvi ti...

pre 8 godina

Ovde ocigledno niko ne shvata poentu.
Ako Partizan ne igra Evro kup Zvezda ne igra Evroligu.
Pogledajte ugovor ABA lige i Uleba.
Isto vazi i za sve ostale kosarkaske saveze.

milos

pre 8 godina

Apsolutni nema potrebe da pristane na ovu nevidjenu glupost. Kada vrate NBA klubove u okvire FIBA takmicenja onda mogu nas da uslivljavaju. Pa makar pukla repka sta da se radi kvalitet ispred gluposti. Znaci moze EL, ali ne evro kup ma najbolje. Ja sam zvezdas i iskreno mislim da nema sta Partizan da spasava nasu kosarku neka je spasavaju ljudi u savezu, a klubovi neka gledaju svoje interese.

djolefrankfurt

pre 8 godina

.. se jedini protivio regionalnoj ligi koju kontrolišu Slovenci i Hrvati i koja je uništila srpsku klupsku košarku....da "unistenje"je toliko ogromno da smo vice sampioni ! bla bla bla...

brm

pre 8 godina

Zvezdaš sam i podržavam. FIBA je izgubila sve konce. Ponaša se kao mentalni bolesnik. Sami udaraju eksere u svoj sanduk ovim pretnjama a niko ih ne ferma više 2%. Pa nek suspenduju najbolje federacije, napravićemo organizovanije i finansijski isplativije EP.

George Best

pre 8 godina

Kao zvezdas dajem punu podrsku Partizanu! Ako Srbija nije zaduzila evropsku kosarku, niko nije. Nasa medjusobna trvenja, peckanja i podj...nja, ostaju za nasu kucu. Partizan naravno treba da gleda samo svoj interes, kao i Zvezda uostalom. FIBA je skup birokrata nesposobnih, na celu sa nasim predstavnicima tamo Bodirogom i Radovicem.

dragan

pre 8 godina

Kako ce to evropsko da izgleda bez najjacih drzava? Pita neko.

Odlicno, na dalje u organizaciji ULEB-a.

Ali nece na OI. Malo teze, MOK nece imati izbora.

ysys

pre 8 godina

Zvezdaš sam. Ne treba popuštati Fibi ni sekund. Zvezda i Partizan moraju igrati protiv najjačih klubova i ako možemo da proguramo još neki klub u najjača takmičenja, kao što će sledeće sezone evrokup verovatno igrati Mega. Kad tako nešto omogući fiba možemo da pričamo o nečemu

Milun

pre 8 godina

Licemerje koje FIBA demonstrira je neverovatno. Način na koji pokušavju da ostvare pretnje je zanimljiv, jer klubovima koji igraju EL i koji imaju najviše uticaja i para ne postavljaju nikakve uslove istovremeno pokušavajući da manje klubove na silu natjeraju da se odreknu mogućnosti ulaska u elitu. Ako ovo prođe sada, sledeća na udaru je EL.

Neko

pre 8 godina

Smešno mi je da FIBA išta traži što se tiče evropskih klubova pošto u zadnjih 10 a možda i više godina nije ništa učinila da poboljša klupsku košarku u evropi, ali sada kada je to sve popularnije bitno je da se uzmu pare

crni

pre 8 godina

Gle cuda. Mi cemo u evro kup i tacka. Izbacite nas iz kls i reprezentacija ide na evropsko i na OI. I svi srecni i svi zadovoljni kls je obezvredjena odavno nije mi jasno ni sto sw igra.