Sreda, 30.03.2016.

02:28

Đoković: Tim me podseća na Vavrinku

Novak Đoković pohvalio je Dominika Tima posle meča u kojem je dobio 22-godišnjeg Austrijanca u četvrtom kolu turnira u Majamiju (6:3, 6:4).

Izvor: SO

Ðokoviæ: Tim me podseæa na Vavrinku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Vuja neznalica

pre 8 godina

Jumko, mani se brate tenisa, nije to za tebe... Izgubićeš zdravlje nervirajući se gledanjem najboljeg u ovom sportu a koji nije po tvom ukusu, nego drž' se ti nekog drugog sporta gde ćeš lakše da pronađeš sebe, gađanje glinenih golubova na primer...

RobIn Hud

pre 8 godina

Slaba igra Djokovica. Juce ga je kroz mec izvukao dobar servis. Udarci mu nisu bili ravni, bilo je dosta spina, dosta visokih loptica, cesto nisu bile dovoljno duboke da bi oterale protivnika daleko iza osnovne linije, cesto je menjao pravac, ali sa sporim lopticama, tako da je davao protivniku vremena da se namesti za udarac. Definitivno nije igrao na svom vrhuncu, i mislim da cuva energiju za predstojece turnire, i zavrsnicu ovog. Koliko mu je vazna titula, govori izostanak Bekera i Vajde. Sto se tice Dominika, na momente je licio na Djokovica, sa jacim udarcima. Ali, da mu Djokovic nije omogucio takvu igru, gledali bismo jos jedan dosadan mec. Mislim da Djokovic ove turnire dozivljava kao treninge, pogotovo posle ispadanja Mareja i Federera.

anica

pre 8 godina

Cudan mec...Noletove duple servis greske, malo losija igra ali se zna ko je sampion. 6 vinera je malo za njega, i onoliko gresaka a opet je pobedio.
Ovaj Tim jeste talenat i igra lep tenis, ali nije to jos uvek taj nivo koji bi Noletu mogao da zapreti. Jeste stariji od Zvereva, ali je Zverev po meni bolji teniser.
CEstitam ti Novace na pobedi, srecno nocas.

Petar

pre 8 godina

Došlo se do toga da je dovoljno da odigrate samo jedan lep poen protiv Novaka, neki lob ili drop šot, čak ne morate ni da dobijete taj poen! - i već ste zvezde i budući broj 1.
Ne daj bože da je pobedio ovaj momak, pojeli bi ga mediji, upopastili bi mu karijeru, proglasili bi ga najboljim sportistom od kako postoji čovečanstvo...
Za ove što nisu gledali meč a dižu u nebesa Tima. Da, što je najgore Dominik je igrao bolje CEO MEČ i ipak izgubio. Šta će biti kada Nole bude igrao svoju igru a on bude imao loš dan, kada ne može da pobedi i kad je bolji u svim segmentima meča?
U međuvremenu evo vam domaći: kako to da je Novak pobedio iako je igrao duplo lošije?

ess

pre 8 godina

Vidim ovde se ostaljaju komentari od po 500 reci...go get a job(Marko, 30. mart 2016 09:55)

Kolko ja znam standardno radno vreme je do 20:00h ne do 01:00h, jedino oni koji rade nocne smene

monden

pre 8 godina

Dobio meč zahvaljujući Thiem-ovim neiznuđenim i, na momente, bezrazložnim greškama.Brejk u drugom setu dobio na račun Thiem-ovih neiznuđenih grešaka. Bilans meča 6 vinera za Đoku, 15 vinera za Thiema.Naravno, Thiem ima još dosta da radi kako bi iskoristio svoj izuzetan talenat.

Zvezda

pre 8 godina

Đoka nije lepo da se tako salis. Mada i tebi su oni matori nesto slicno govorili, a sada su u misjoj rupi. VELIKI SI TI I SPORTISTA I COVEK. Svaka cast!

Duki

pre 8 godina

Dobar meč! Kod Noleta nije bilo ni čuvenih "špaga".. Retko kad je igrao ovako brze lopte.. izostali su dropšotovi,izlasci,skraćene dijagonale...servis volej..itd.. Igrao je slično Dominiku i sa varijacijama baš kad je najpotrebnije. Novak se uvek prilagođava rivalovom stilu. Malo je Timova igra bez ideja..uvek isti ,jaki udarci..mnogo ide na snagu. Treba mu dobar trener, da ga oblikuje.

Vrh tenisa

pre 8 godina

Djole
O, "Dobar dan". Pa ti ne shvataš da je u tome i problem jer dok je Nole tu gde je ostali i ne postoje, a njegove pobede i skor poena to i dokazuju

N.Damus

pre 8 godina

Dominik je prikazao tenis budućnosti. Igru uglavnom sa osnovne linije, ali uz precizne neverovatno jake udarce. Biće uglavnom nadmudrivanje brzim paralelama,dugim dijagonalama, uz često gađanje linija...i to je to, pa ko voli...gledaće.

max

pre 8 godina

Šta reči? Posle ovoga teškoga meča,zaključak je, iako je možda otrcana činjenica,Novak je veći ZID nego Nadal na šljaci! Šta on sve vraće,no comments..Živ bio i još dugo vladao !

Iskre

pre 8 godina

Pa istorija se ponavlja, pojavljujuse se tu i tamo "iskrice", kao evo ga budući šampion, a onda u sledećih nekoliko turnira "sagore" i utope se u prosečnost. A Nole ostaje, ponekad malo se zaljulja ali nezaustavljivo se i dalje penje!

Dragan

pre 8 godina

Igra nedostojna prvog tenisera sveta. Mlaki udarci, pimplanje. Setimo se igre protiv Nadala u Dohi I prva dva seta protiv Federera u Australiji. Zasto ne igra stalno tako. Napravise sad od Tima ne znam sta. Ali tako je kad slabijem protivniku dozvolis da pocne da umislja da moze da pobedi. Nigde autoriteta. Sta on ima da aplaudira protivniku na dobrom potezu. On je prvi teniser sveta. To prvi teniser sveta ne radi. Onda ce ga vise postovati i vise ga se plasiti. To Federer i Nadal nikad nisu radili mad such bili prvi. Federer ni sad.

Magnus

pre 8 godina

Gajetano i Dzi Dovla objasnili.

Samo da dodam, "veliki", "buduci", "na ovog momka obratite paznju" titulu u posljednjih 10 godina nosili su:
Murray
Wavrinka
Tsonga
Nishikori
Cilic
Raonic
Anderson
Lopes
Kyrgios
Dimitrov
Dolgopolov
------------
Coric
Zverev (junior)
Sousa
Thiem

To su ovi koji su talenti ili vjeciti talenti kroz zadnjih 10 godina...

OK, Thiem, Zverev, Sousa i Coric su zbilja najmladji, oni jos i imaju sanse taman kad se Nole penzionise za 5-6 godina, oni ce imati 27-28 ko Nole sad.

A sta cemo s ovima iznad?

Jedna lasta ne cini proljece, tako ni jedan dobar turnir ili jedna polusezona.

jack D

pre 8 godina

Tim je mnogo veći talenat od Vavrinke i podseća me po stilu igre na samog Djokovića. Ima jake i ravne udarce i vrlo inteligento bira kada šta da odigra. Ponekad mi se činilo da gledam dva Djokovića na terenu. Sa jučerašnjom igrom Tim bi počistio Federera naprimer a o Vavrinki da i ne pričam. To što dečko nema velikih trofeja je posledica prevelike dominacije Djokovića a ne nedostatka talenta kod Dominika. Da je imao prilike da igra par finala mastersa sa igračima tipa Vavrinka, Marej, pa i Nadala-Federera siguran sam da bi se okitio sa nekim trofejom do sada. Mislim da je uz Raonića najbolji igrač mladje generacije. Može lako da se desi da bude br. 1 barem nekoliko meseci po odlasku Djokovića u penziju.

Mič

pre 8 godina

Tim ipak ništa naročito.opasniji su Has, Kolšajber..kad smo već kod švapskog govornog područja. Izgubio je snagu. Koliko samo brejk šansi? Bruka! Nema kondiciju kao Novak. A ni mentalnu snagu. Bravo za još jednu pobedu u džepu. Dominacija se nastavlja.

Život je lep

pre 8 godina

Jumko,može jedno drugarsko pitanje?Radiš li ti išta u životu osim što po celi dan i noć pišeš ofucane komentare i žderes se kad Nole pobedi?Život je ,inače,lep,uživaj malo u njemu,nemoj da ti prođe u zajedljivosti i mržnji. Ovo ti je besplatan savet,od srca.

Jumko

pre 8 godina

Ljudi, culi ste!? Tim kaze da mu je Djokovic na mrezi rekao da nastavi da trenira i da ima svetlu buducnost! Kaze takve reci u zivotu nije cuo, odusevljen je! Cak je i jedan linijski sudija cuo to i pao u nesvest, kao Djokovic 2009. protiv Rodika, dok nije "izbacio gluten"!

Gaja

pre 8 godina

Djole tacno je da postoje drugi teniseri a i oni dobijaju prostor.Novak je Srbin I B92 je u Srbiji tako da kome se ne dopada sajt moze da ode na strane ili komsijske sajtove i tamo cita sta mu je volja.Koliki uspeh Novak postize i sta sve radi za Srbiju nismo ni svesni i zbog toga treba pisati jos vise.

petar

pre 8 godina

Novak je ovim mečom dokazao da nije sve u statistici.
Statistika može da bude porazno loša, a da se ipak glatko, gledajući rezultat, pobedi.

SLOBODAN

pre 8 godina

Devet duplih i 34 neiznuđenih greški samo govore koliko je ključalo u Novaku. A izraz hladan. To je iskustvo i vera u sebe. A onda krik za dobijenim brejkom kao eksplozija koja je bila nagomilana u duši. Tim je dobar, odličan ali malo kaska. Novak je u njegovim godinama već imao Grend slem i skalpove No1.

Jumko

pre 8 godina

Ni meni Vavrinka ne bi izlazio iz glave da me je naterao da onako lijem suze u Parizu! Inace, ovo je zlatna era tenisa kada je Tim najveca prepreka!

Izgledalo je tesko

pre 8 godina

Novak je danas igrao, za svoj nivo, lose. Ocajno je servirao. Ocajno. I sve drugo nije bilo sjajno... I, kada posle takvog nastupa pogledam rezultat, nemam previse lepih reci za ovog, nesumnjivo talentovanog mladica, loseg vizuelnog identiteta. Videcemo kako ce dalje izgledati njegova igra. A Noletu samo zelim dobro zdravlje, to je dovoljno da nas jos dugo ovako raduje...

danix

pre 8 godina

Evo sto Novak pobjedjuje kad igra dobro,ali kako pobjedjuje kad igra lose kao danas.Napravi 34 neiznudjene,9 duplih servis gresaka i sa samo 6 vinera,sto je sve skupa oko 50% njegovih mogucnosti,on dobija jednog vrlo dobrog i veoma talentovanog igraca i to u dva seta.
Odgovor je jednostavan,to je Novak,jedan,jedinstveni,neponovljiv,njegova muzika je uvijek za oktavu visa od svih ostalih.
Srecno care,najbolji si.

MsK

pre 8 godina

A taman pišem komentar kako me Tim podseća na Vavrinku...

Kad se sve uzme u obzir: da je danas bilo 26 stepeni uz vlažnost od 77% (Nole je to uvek teže podnosio); pa kroz kakav pakao iza mreže je prolazio svih ovih dana Novak; a sa druge strane mreže jak, izdržljiv igrač, snažnog BH i FH..vrlo sličan Vavrinki; s tim da je svojio 2 titule, na Race listi #4 i pored Novaka jedini ima već 22 pobede...
Pomislim u sebi: surova borba, teška pobeda, a glasno kažem svaka čast Novak, najveći si borac koga znam!

Nebojša

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera
ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera
(Nemir Mirni, 30. mart 2016 02:43)

Kako da ne znači ove godine će Nole uzeti sve a onda će ga dogodine strašni Dominik Tim poslati u penziju nisam nekad baš siguran dali ovo pišu trolovi ili je čovek ozbiljan svašta prvo neka Dominik počne da pobeđuje ove iz top deset koji su ispod Novaka na grenslem turnirima pa ćemo videti ili misliš da će Novak tek tako posustati pogotovo ako uzme sve ove godine.

Gajetano

pre 8 godina

Mene licno vise podseca na Dimitrova, ali svejedno, Novak sigurno najbolje zna.

I nikako mi nije jasno kako je Novak ovako rezultatski ladno dobio mec. Ko je gledao, video je ocajnog (za njegove standarde) Novaka i sjajnog mladog igraca koji bez ikakvih kocnica udara iz svih pozicija snazno i duboko (izuzev u drugom gemu 1. seta kada ga je velicina dogadjaja impresionirala i kada je predao Novaku verovatno odlucujuci brejk). Nakon toga decko se maksimalno opustio, pretio brejkom u svakom Novakovom servis gemu, terao ga na potez vise, a Novak je gresio... i gresio... a opet je dobio mec bez trunke neizvesnosti.

Zakljucak: Novak je optimizovao svoj tenis do maksimuma, igra taman koliko i kada to treba, spasao je danas neverovatnih 14 od 15 brejk lopti i time totalno ubio decka u pojam sa postavljenim pitanjem: "Sta vise treba da uradim da bih dobio makar i set protiv Djokovica?" Nista prijatelju, samo opusteno, trenutno i bolji igraci od tebe postavljaju isto pitanje, a odgovora ni od korova! Evo npr. Nadal je u polufinalu IW odigrao verovatno najbolji tenis u zadnje dve godine, pa mu to opet nije vredelo ni set da uzme. Znaci, treniraj sto vise mozes, napravi tim vrhunskih strucnjaka kao sto Novak ima, podigni ionako dobru igru za barem dve letvice vise, pocni u kontinuitetu da pobedjujes Top 10 igrace, sredi glavu za najvaznije poene, osvoji neki Masters, Gren slem... Pa cemo ondak da pricamo o rivalstvu sa Novakom:)

Pozdrav,

Nemir Mirni

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera
ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera

ess

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera(Nemir Mirni, 30. mart 2016 02:43)

To ti mislis i tome se nadas, ali mislim da ti se nece ostvariti zelja

Dzi Dovla

pre 8 godina

I mene isto, prdnu jedan turnir pa ih nema na 5. Onaj Viskovic na skoro svakom Timovom poenu u prvom setu dize ga u nebesa, koji buduci jedan covece aman, pa tako su dizali u nebesa i Congu, Belucija, Raonica ima ih jos dosta u top 150 cak a ne iz top 50, plane par meceva i caoo, ne kazem da Tim nije dobar, vidi se da ima potencijala, ali kako ne shvatate da su to teniseri koji protiv ovakvih kao sto su Djokovic igraju opusteno, kao na treningu, jer nema sta da izgubi i udri. Ja ne znam da li ovi teniseri stvarno misle da se Novak moze dobiti tek tako, ni na dva seta a na tri i da ne komentarisem, moras brale da imas m*** ko paradajz bre, muski da igras, snaga ko u vola, mozak da radi ko blesav ceo mec a ne 3-4 gema.. Bravo Novace majstore, samo gazi!

Cole

pre 8 godina

Bez ikakve namere da nipodaštavam Berdiha
ali skor od 22 od 24 odigrana meča je stvarno
zastrašujuć. Ej, pa taj Berdih je odličan teniser
i ono što me još više fascinira je to što Berdih,
Marej... važe za igrače koji su slabi u glavi,
gube važne poene... a da li je baš tako, ti isti
teniseri su u vrhu, top 5 ili 10 u svetu, i isti
ti igrači uglavnom dobijaju tenisere koji su van
top 10 ili blizu, dobijaju važne poene, dobijaju mečeve,
e sad, zamislite koliko je Đoković mentalno jak kada
u ogromnoj većini slučajeva u finalima dobija igrače
koji su top 5.

Dzi Dovla

pre 8 godina

I mene isto, prdnu jedan turnir pa ih nema na 5. Onaj Viskovic na skoro svakom Timovom poenu u prvom setu dize ga u nebesa, koji buduci jedan covece aman, pa tako su dizali u nebesa i Congu, Belucija, Raonica ima ih jos dosta u top 150 cak a ne iz top 50, plane par meceva i caoo, ne kazem da Tim nije dobar, vidi se da ima potencijala, ali kako ne shvatate da su to teniseri koji protiv ovakvih kao sto su Djokovic igraju opusteno, kao na treningu, jer nema sta da izgubi i udri. Ja ne znam da li ovi teniseri stvarno misle da se Novak moze dobiti tek tako, ni na dva seta a na tri i da ne komentarisem, moras brale da imas m*** ko paradajz bre, muski da igras, snaga ko u vola, mozak da radi ko blesav ceo mec a ne 3-4 gema.. Bravo Novace majstore, samo gazi!

Gajetano

pre 8 godina

Mene licno vise podseca na Dimitrova, ali svejedno, Novak sigurno najbolje zna.

I nikako mi nije jasno kako je Novak ovako rezultatski ladno dobio mec. Ko je gledao, video je ocajnog (za njegove standarde) Novaka i sjajnog mladog igraca koji bez ikakvih kocnica udara iz svih pozicija snazno i duboko (izuzev u drugom gemu 1. seta kada ga je velicina dogadjaja impresionirala i kada je predao Novaku verovatno odlucujuci brejk). Nakon toga decko se maksimalno opustio, pretio brejkom u svakom Novakovom servis gemu, terao ga na potez vise, a Novak je gresio... i gresio... a opet je dobio mec bez trunke neizvesnosti.

Zakljucak: Novak je optimizovao svoj tenis do maksimuma, igra taman koliko i kada to treba, spasao je danas neverovatnih 14 od 15 brejk lopti i time totalno ubio decka u pojam sa postavljenim pitanjem: "Sta vise treba da uradim da bih dobio makar i set protiv Djokovica?" Nista prijatelju, samo opusteno, trenutno i bolji igraci od tebe postavljaju isto pitanje, a odgovora ni od korova! Evo npr. Nadal je u polufinalu IW odigrao verovatno najbolji tenis u zadnje dve godine, pa mu to opet nije vredelo ni set da uzme. Znaci, treniraj sto vise mozes, napravi tim vrhunskih strucnjaka kao sto Novak ima, podigni ionako dobru igru za barem dve letvice vise, pocni u kontinuitetu da pobedjujes Top 10 igrace, sredi glavu za najvaznije poene, osvoji neki Masters, Gren slem... Pa cemo ondak da pricamo o rivalstvu sa Novakom:)

Pozdrav,

danix

pre 8 godina

Evo sto Novak pobjedjuje kad igra dobro,ali kako pobjedjuje kad igra lose kao danas.Napravi 34 neiznudjene,9 duplih servis gresaka i sa samo 6 vinera,sto je sve skupa oko 50% njegovih mogucnosti,on dobija jednog vrlo dobrog i veoma talentovanog igraca i to u dva seta.
Odgovor je jednostavan,to je Novak,jedan,jedinstveni,neponovljiv,njegova muzika je uvijek za oktavu visa od svih ostalih.
Srecno care,najbolji si.

Cole

pre 8 godina

Bez ikakve namere da nipodaštavam Berdiha
ali skor od 22 od 24 odigrana meča je stvarno
zastrašujuć. Ej, pa taj Berdih je odličan teniser
i ono što me još više fascinira je to što Berdih,
Marej... važe za igrače koji su slabi u glavi,
gube važne poene... a da li je baš tako, ti isti
teniseri su u vrhu, top 5 ili 10 u svetu, i isti
ti igrači uglavnom dobijaju tenisere koji su van
top 10 ili blizu, dobijaju važne poene, dobijaju mečeve,
e sad, zamislite koliko je Đoković mentalno jak kada
u ogromnoj većini slučajeva u finalima dobija igrače
koji su top 5.

MsK

pre 8 godina

A taman pišem komentar kako me Tim podseća na Vavrinku...

Kad se sve uzme u obzir: da je danas bilo 26 stepeni uz vlažnost od 77% (Nole je to uvek teže podnosio); pa kroz kakav pakao iza mreže je prolazio svih ovih dana Novak; a sa druge strane mreže jak, izdržljiv igrač, snažnog BH i FH..vrlo sličan Vavrinki; s tim da je svojio 2 titule, na Race listi #4 i pored Novaka jedini ima već 22 pobede...
Pomislim u sebi: surova borba, teška pobeda, a glasno kažem svaka čast Novak, najveći si borac koga znam!

ess

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera(Nemir Mirni, 30. mart 2016 02:43)

To ti mislis i tome se nadas, ali mislim da ti se nece ostvariti zelja

Izgledalo je tesko

pre 8 godina

Novak je danas igrao, za svoj nivo, lose. Ocajno je servirao. Ocajno. I sve drugo nije bilo sjajno... I, kada posle takvog nastupa pogledam rezultat, nemam previse lepih reci za ovog, nesumnjivo talentovanog mladica, loseg vizuelnog identiteta. Videcemo kako ce dalje izgledati njegova igra. A Noletu samo zelim dobro zdravlje, to je dovoljno da nas jos dugo ovako raduje...

Nebojša

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera
ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera
(Nemir Mirni, 30. mart 2016 02:43)

Kako da ne znači ove godine će Nole uzeti sve a onda će ga dogodine strašni Dominik Tim poslati u penziju nisam nekad baš siguran dali ovo pišu trolovi ili je čovek ozbiljan svašta prvo neka Dominik počne da pobeđuje ove iz top deset koji su ispod Novaka na grenslem turnirima pa ćemo videti ili misliš da će Novak tek tako posustati pogotovo ako uzme sve ove godine.

SLOBODAN

pre 8 godina

Devet duplih i 34 neiznuđenih greški samo govore koliko je ključalo u Novaku. A izraz hladan. To je iskustvo i vera u sebe. A onda krik za dobijenim brejkom kao eksplozija koja je bila nagomilana u duši. Tim je dobar, odličan ali malo kaska. Novak je u njegovim godinama već imao Grend slem i skalpove No1.

Gaja

pre 8 godina

Djole tacno je da postoje drugi teniseri a i oni dobijaju prostor.Novak je Srbin I B92 je u Srbiji tako da kome se ne dopada sajt moze da ode na strane ili komsijske sajtove i tamo cita sta mu je volja.Koliki uspeh Novak postize i sta sve radi za Srbiju nismo ni svesni i zbog toga treba pisati jos vise.

petar

pre 8 godina

Novak je ovim mečom dokazao da nije sve u statistici.
Statistika može da bude porazno loša, a da se ipak glatko, gledajući rezultat, pobedi.

max

pre 8 godina

Šta reči? Posle ovoga teškoga meča,zaključak je, iako je možda otrcana činjenica,Novak je veći ZID nego Nadal na šljaci! Šta on sve vraće,no comments..Živ bio i još dugo vladao !

Magnus

pre 8 godina

Gajetano i Dzi Dovla objasnili.

Samo da dodam, "veliki", "buduci", "na ovog momka obratite paznju" titulu u posljednjih 10 godina nosili su:
Murray
Wavrinka
Tsonga
Nishikori
Cilic
Raonic
Anderson
Lopes
Kyrgios
Dimitrov
Dolgopolov
------------
Coric
Zverev (junior)
Sousa
Thiem

To su ovi koji su talenti ili vjeciti talenti kroz zadnjih 10 godina...

OK, Thiem, Zverev, Sousa i Coric su zbilja najmladji, oni jos i imaju sanse taman kad se Nole penzionise za 5-6 godina, oni ce imati 27-28 ko Nole sad.

A sta cemo s ovima iznad?

Jedna lasta ne cini proljece, tako ni jedan dobar turnir ili jedna polusezona.

Petar

pre 8 godina

Došlo se do toga da je dovoljno da odigrate samo jedan lep poen protiv Novaka, neki lob ili drop šot, čak ne morate ni da dobijete taj poen! - i već ste zvezde i budući broj 1.
Ne daj bože da je pobedio ovaj momak, pojeli bi ga mediji, upopastili bi mu karijeru, proglasili bi ga najboljim sportistom od kako postoji čovečanstvo...
Za ove što nisu gledali meč a dižu u nebesa Tima. Da, što je najgore Dominik je igrao bolje CEO MEČ i ipak izgubio. Šta će biti kada Nole bude igrao svoju igru a on bude imao loš dan, kada ne može da pobedi i kad je bolji u svim segmentima meča?
U međuvremenu evo vam domaći: kako to da je Novak pobedio iako je igrao duplo lošije?

Iskre

pre 8 godina

Pa istorija se ponavlja, pojavljujuse se tu i tamo "iskrice", kao evo ga budući šampion, a onda u sledećih nekoliko turnira "sagore" i utope se u prosečnost. A Nole ostaje, ponekad malo se zaljulja ali nezaustavljivo se i dalje penje!

Život je lep

pre 8 godina

Jumko,može jedno drugarsko pitanje?Radiš li ti išta u životu osim što po celi dan i noć pišeš ofucane komentare i žderes se kad Nole pobedi?Život je ,inače,lep,uživaj malo u njemu,nemoj da ti prođe u zajedljivosti i mržnji. Ovo ti je besplatan savet,od srca.

Duki

pre 8 godina

Dobar meč! Kod Noleta nije bilo ni čuvenih "špaga".. Retko kad je igrao ovako brze lopte.. izostali su dropšotovi,izlasci,skraćene dijagonale...servis volej..itd.. Igrao je slično Dominiku i sa varijacijama baš kad je najpotrebnije. Novak se uvek prilagođava rivalovom stilu. Malo je Timova igra bez ideja..uvek isti ,jaki udarci..mnogo ide na snagu. Treba mu dobar trener, da ga oblikuje.

jack D

pre 8 godina

Tim je mnogo veći talenat od Vavrinke i podseća me po stilu igre na samog Djokovića. Ima jake i ravne udarce i vrlo inteligento bira kada šta da odigra. Ponekad mi se činilo da gledam dva Djokovića na terenu. Sa jučerašnjom igrom Tim bi počistio Federera naprimer a o Vavrinki da i ne pričam. To što dečko nema velikih trofeja je posledica prevelike dominacije Djokovića a ne nedostatka talenta kod Dominika. Da je imao prilike da igra par finala mastersa sa igračima tipa Vavrinka, Marej, pa i Nadala-Federera siguran sam da bi se okitio sa nekim trofejom do sada. Mislim da je uz Raonića najbolji igrač mladje generacije. Može lako da se desi da bude br. 1 barem nekoliko meseci po odlasku Djokovića u penziju.

Zvezda

pre 8 godina

Đoka nije lepo da se tako salis. Mada i tebi su oni matori nesto slicno govorili, a sada su u misjoj rupi. VELIKI SI TI I SPORTISTA I COVEK. Svaka cast!

Mič

pre 8 godina

Tim ipak ništa naročito.opasniji su Has, Kolšajber..kad smo već kod švapskog govornog područja. Izgubio je snagu. Koliko samo brejk šansi? Bruka! Nema kondiciju kao Novak. A ni mentalnu snagu. Bravo za još jednu pobedu u džepu. Dominacija se nastavlja.

anica

pre 8 godina

Cudan mec...Noletove duple servis greske, malo losija igra ali se zna ko je sampion. 6 vinera je malo za njega, i onoliko gresaka a opet je pobedio.
Ovaj Tim jeste talenat i igra lep tenis, ali nije to jos uvek taj nivo koji bi Noletu mogao da zapreti. Jeste stariji od Zvereva, ali je Zverev po meni bolji teniser.
CEstitam ti Novace na pobedi, srecno nocas.

RobIn Hud

pre 8 godina

Slaba igra Djokovica. Juce ga je kroz mec izvukao dobar servis. Udarci mu nisu bili ravni, bilo je dosta spina, dosta visokih loptica, cesto nisu bile dovoljno duboke da bi oterale protivnika daleko iza osnovne linije, cesto je menjao pravac, ali sa sporim lopticama, tako da je davao protivniku vremena da se namesti za udarac. Definitivno nije igrao na svom vrhuncu, i mislim da cuva energiju za predstojece turnire, i zavrsnicu ovog. Koliko mu je vazna titula, govori izostanak Bekera i Vajde. Sto se tice Dominika, na momente je licio na Djokovica, sa jacim udarcima. Ali, da mu Djokovic nije omogucio takvu igru, gledali bismo jos jedan dosadan mec. Mislim da Djokovic ove turnire dozivljava kao treninge, pogotovo posle ispadanja Mareja i Federera.

Jumko

pre 8 godina

Ni meni Vavrinka ne bi izlazio iz glave da me je naterao da onako lijem suze u Parizu! Inace, ovo je zlatna era tenisa kada je Tim najveca prepreka!

Vrh tenisa

pre 8 godina

Djole
O, "Dobar dan". Pa ti ne shvataš da je u tome i problem jer dok je Nole tu gde je ostali i ne postoje, a njegove pobede i skor poena to i dokazuju

N.Damus

pre 8 godina

Dominik je prikazao tenis budućnosti. Igru uglavnom sa osnovne linije, ali uz precizne neverovatno jake udarce. Biće uglavnom nadmudrivanje brzim paralelama,dugim dijagonalama, uz često gađanje linija...i to je to, pa ko voli...gledaće.

Vuja neznalica

pre 8 godina

Jumko, mani se brate tenisa, nije to za tebe... Izgubićeš zdravlje nervirajući se gledanjem najboljeg u ovom sportu a koji nije po tvom ukusu, nego drž' se ti nekog drugog sporta gde ćeš lakše da pronađeš sebe, gađanje glinenih golubova na primer...

Jumko

pre 8 godina

Ljudi, culi ste!? Tim kaze da mu je Djokovic na mrezi rekao da nastavi da trenira i da ima svetlu buducnost! Kaze takve reci u zivotu nije cuo, odusevljen je! Cak je i jedan linijski sudija cuo to i pao u nesvest, kao Djokovic 2009. protiv Rodika, dok nije "izbacio gluten"!

Dragan

pre 8 godina

Igra nedostojna prvog tenisera sveta. Mlaki udarci, pimplanje. Setimo se igre protiv Nadala u Dohi I prva dva seta protiv Federera u Australiji. Zasto ne igra stalno tako. Napravise sad od Tima ne znam sta. Ali tako je kad slabijem protivniku dozvolis da pocne da umislja da moze da pobedi. Nigde autoriteta. Sta on ima da aplaudira protivniku na dobrom potezu. On je prvi teniser sveta. To prvi teniser sveta ne radi. Onda ce ga vise postovati i vise ga se plasiti. To Federer i Nadal nikad nisu radili mad such bili prvi. Federer ni sad.

ess

pre 8 godina

Vidim ovde se ostaljaju komentari od po 500 reci...go get a job(Marko, 30. mart 2016 09:55)

Kolko ja znam standardno radno vreme je do 20:00h ne do 01:00h, jedino oni koji rade nocne smene

Nemir Mirni

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera
ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera

monden

pre 8 godina

Dobio meč zahvaljujući Thiem-ovim neiznuđenim i, na momente, bezrazložnim greškama.Brejk u drugom setu dobio na račun Thiem-ovih neiznuđenih grešaka. Bilans meča 6 vinera za Đoku, 15 vinera za Thiema.Naravno, Thiem ima još dosta da radi kako bi iskoristio svoj izuzetan talenat.

Nemir Mirni

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera
ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera

Jumko

pre 8 godina

Ni meni Vavrinka ne bi izlazio iz glave da me je naterao da onako lijem suze u Parizu! Inace, ovo je zlatna era tenisa kada je Tim najveca prepreka!

Jumko

pre 8 godina

Ljudi, culi ste!? Tim kaze da mu je Djokovic na mrezi rekao da nastavi da trenira i da ima svetlu buducnost! Kaze takve reci u zivotu nije cuo, odusevljen je! Cak je i jedan linijski sudija cuo to i pao u nesvest, kao Djokovic 2009. protiv Rodika, dok nije "izbacio gluten"!

Dragan

pre 8 godina

Igra nedostojna prvog tenisera sveta. Mlaki udarci, pimplanje. Setimo se igre protiv Nadala u Dohi I prva dva seta protiv Federera u Australiji. Zasto ne igra stalno tako. Napravise sad od Tima ne znam sta. Ali tako je kad slabijem protivniku dozvolis da pocne da umislja da moze da pobedi. Nigde autoriteta. Sta on ima da aplaudira protivniku na dobrom potezu. On je prvi teniser sveta. To prvi teniser sveta ne radi. Onda ce ga vise postovati i vise ga se plasiti. To Federer i Nadal nikad nisu radili mad such bili prvi. Federer ni sad.

monden

pre 8 godina

Dobio meč zahvaljujući Thiem-ovim neiznuđenim i, na momente, bezrazložnim greškama.Brejk u drugom setu dobio na račun Thiem-ovih neiznuđenih grešaka. Bilans meča 6 vinera za Đoku, 15 vinera za Thiema.Naravno, Thiem ima još dosta da radi kako bi iskoristio svoj izuzetan talenat.

Dzi Dovla

pre 8 godina

I mene isto, prdnu jedan turnir pa ih nema na 5. Onaj Viskovic na skoro svakom Timovom poenu u prvom setu dize ga u nebesa, koji buduci jedan covece aman, pa tako su dizali u nebesa i Congu, Belucija, Raonica ima ih jos dosta u top 150 cak a ne iz top 50, plane par meceva i caoo, ne kazem da Tim nije dobar, vidi se da ima potencijala, ali kako ne shvatate da su to teniseri koji protiv ovakvih kao sto su Djokovic igraju opusteno, kao na treningu, jer nema sta da izgubi i udri. Ja ne znam da li ovi teniseri stvarno misle da se Novak moze dobiti tek tako, ni na dva seta a na tri i da ne komentarisem, moras brale da imas m*** ko paradajz bre, muski da igras, snaga ko u vola, mozak da radi ko blesav ceo mec a ne 3-4 gema.. Bravo Novace majstore, samo gazi!

Izgledalo je tesko

pre 8 godina

Novak je danas igrao, za svoj nivo, lose. Ocajno je servirao. Ocajno. I sve drugo nije bilo sjajno... I, kada posle takvog nastupa pogledam rezultat, nemam previse lepih reci za ovog, nesumnjivo talentovanog mladica, loseg vizuelnog identiteta. Videcemo kako ce dalje izgledati njegova igra. A Noletu samo zelim dobro zdravlje, to je dovoljno da nas jos dugo ovako raduje...

Gajetano

pre 8 godina

Mene licno vise podseca na Dimitrova, ali svejedno, Novak sigurno najbolje zna.

I nikako mi nije jasno kako je Novak ovako rezultatski ladno dobio mec. Ko je gledao, video je ocajnog (za njegove standarde) Novaka i sjajnog mladog igraca koji bez ikakvih kocnica udara iz svih pozicija snazno i duboko (izuzev u drugom gemu 1. seta kada ga je velicina dogadjaja impresionirala i kada je predao Novaku verovatno odlucujuci brejk). Nakon toga decko se maksimalno opustio, pretio brejkom u svakom Novakovom servis gemu, terao ga na potez vise, a Novak je gresio... i gresio... a opet je dobio mec bez trunke neizvesnosti.

Zakljucak: Novak je optimizovao svoj tenis do maksimuma, igra taman koliko i kada to treba, spasao je danas neverovatnih 14 od 15 brejk lopti i time totalno ubio decka u pojam sa postavljenim pitanjem: "Sta vise treba da uradim da bih dobio makar i set protiv Djokovica?" Nista prijatelju, samo opusteno, trenutno i bolji igraci od tebe postavljaju isto pitanje, a odgovora ni od korova! Evo npr. Nadal je u polufinalu IW odigrao verovatno najbolji tenis u zadnje dve godine, pa mu to opet nije vredelo ni set da uzme. Znaci, treniraj sto vise mozes, napravi tim vrhunskih strucnjaka kao sto Novak ima, podigni ionako dobru igru za barem dve letvice vise, pocni u kontinuitetu da pobedjujes Top 10 igrace, sredi glavu za najvaznije poene, osvoji neki Masters, Gren slem... Pa cemo ondak da pricamo o rivalstvu sa Novakom:)

Pozdrav,

jack D

pre 8 godina

Tim je mnogo veći talenat od Vavrinke i podseća me po stilu igre na samog Djokovića. Ima jake i ravne udarce i vrlo inteligento bira kada šta da odigra. Ponekad mi se činilo da gledam dva Djokovića na terenu. Sa jučerašnjom igrom Tim bi počistio Federera naprimer a o Vavrinki da i ne pričam. To što dečko nema velikih trofeja je posledica prevelike dominacije Djokovića a ne nedostatka talenta kod Dominika. Da je imao prilike da igra par finala mastersa sa igračima tipa Vavrinka, Marej, pa i Nadala-Federera siguran sam da bi se okitio sa nekim trofejom do sada. Mislim da je uz Raonića najbolji igrač mladje generacije. Može lako da se desi da bude br. 1 barem nekoliko meseci po odlasku Djokovića u penziju.

danix

pre 8 godina

Evo sto Novak pobjedjuje kad igra dobro,ali kako pobjedjuje kad igra lose kao danas.Napravi 34 neiznudjene,9 duplih servis gresaka i sa samo 6 vinera,sto je sve skupa oko 50% njegovih mogucnosti,on dobija jednog vrlo dobrog i veoma talentovanog igraca i to u dva seta.
Odgovor je jednostavan,to je Novak,jedan,jedinstveni,neponovljiv,njegova muzika je uvijek za oktavu visa od svih ostalih.
Srecno care,najbolji si.

ess

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera(Nemir Mirni, 30. mart 2016 02:43)

To ti mislis i tome se nadas, ali mislim da ti se nece ostvariti zelja

MsK

pre 8 godina

A taman pišem komentar kako me Tim podseća na Vavrinku...

Kad se sve uzme u obzir: da je danas bilo 26 stepeni uz vlažnost od 77% (Nole je to uvek teže podnosio); pa kroz kakav pakao iza mreže je prolazio svih ovih dana Novak; a sa druge strane mreže jak, izdržljiv igrač, snažnog BH i FH..vrlo sličan Vavrinki; s tim da je svojio 2 titule, na Race listi #4 i pored Novaka jedini ima već 22 pobede...
Pomislim u sebi: surova borba, teška pobeda, a glasno kažem svaka čast Novak, najveći si borac koga znam!

Nebojša

pre 8 godina

nažalost Tim će biti teniser koji će onemogućiti Noleta da pretkne federera
ove godine Nole verovatno uzima sve i to će biti 14 grandslam a posle toga biće teško da uzme još 4 i pretekne rodžera
(Nemir Mirni, 30. mart 2016 02:43)

Kako da ne znači ove godine će Nole uzeti sve a onda će ga dogodine strašni Dominik Tim poslati u penziju nisam nekad baš siguran dali ovo pišu trolovi ili je čovek ozbiljan svašta prvo neka Dominik počne da pobeđuje ove iz top deset koji su ispod Novaka na grenslem turnirima pa ćemo videti ili misliš da će Novak tek tako posustati pogotovo ako uzme sve ove godine.

Cole

pre 8 godina

Bez ikakve namere da nipodaštavam Berdiha
ali skor od 22 od 24 odigrana meča je stvarno
zastrašujuć. Ej, pa taj Berdih je odličan teniser
i ono što me još više fascinira je to što Berdih,
Marej... važe za igrače koji su slabi u glavi,
gube važne poene... a da li je baš tako, ti isti
teniseri su u vrhu, top 5 ili 10 u svetu, i isti
ti igrači uglavnom dobijaju tenisere koji su van
top 10 ili blizu, dobijaju važne poene, dobijaju mečeve,
e sad, zamislite koliko je Đoković mentalno jak kada
u ogromnoj većini slučajeva u finalima dobija igrače
koji su top 5.

SLOBODAN

pre 8 godina

Devet duplih i 34 neiznuđenih greški samo govore koliko je ključalo u Novaku. A izraz hladan. To je iskustvo i vera u sebe. A onda krik za dobijenim brejkom kao eksplozija koja je bila nagomilana u duši. Tim je dobar, odličan ali malo kaska. Novak je u njegovim godinama već imao Grend slem i skalpove No1.

N.Damus

pre 8 godina

Dominik je prikazao tenis budućnosti. Igru uglavnom sa osnovne linije, ali uz precizne neverovatno jake udarce. Biće uglavnom nadmudrivanje brzim paralelama,dugim dijagonalama, uz često gađanje linija...i to je to, pa ko voli...gledaće.

Gaja

pre 8 godina

Djole tacno je da postoje drugi teniseri a i oni dobijaju prostor.Novak je Srbin I B92 je u Srbiji tako da kome se ne dopada sajt moze da ode na strane ili komsijske sajtove i tamo cita sta mu je volja.Koliki uspeh Novak postize i sta sve radi za Srbiju nismo ni svesni i zbog toga treba pisati jos vise.

Mič

pre 8 godina

Tim ipak ništa naročito.opasniji su Has, Kolšajber..kad smo već kod švapskog govornog područja. Izgubio je snagu. Koliko samo brejk šansi? Bruka! Nema kondiciju kao Novak. A ni mentalnu snagu. Bravo za još jednu pobedu u džepu. Dominacija se nastavlja.

Zvezda

pre 8 godina

Đoka nije lepo da se tako salis. Mada i tebi su oni matori nesto slicno govorili, a sada su u misjoj rupi. VELIKI SI TI I SPORTISTA I COVEK. Svaka cast!

petar

pre 8 godina

Novak je ovim mečom dokazao da nije sve u statistici.
Statistika može da bude porazno loša, a da se ipak glatko, gledajući rezultat, pobedi.

Iskre

pre 8 godina

Pa istorija se ponavlja, pojavljujuse se tu i tamo "iskrice", kao evo ga budući šampion, a onda u sledećih nekoliko turnira "sagore" i utope se u prosečnost. A Nole ostaje, ponekad malo se zaljulja ali nezaustavljivo se i dalje penje!

Magnus

pre 8 godina

Gajetano i Dzi Dovla objasnili.

Samo da dodam, "veliki", "buduci", "na ovog momka obratite paznju" titulu u posljednjih 10 godina nosili su:
Murray
Wavrinka
Tsonga
Nishikori
Cilic
Raonic
Anderson
Lopes
Kyrgios
Dimitrov
Dolgopolov
------------
Coric
Zverev (junior)
Sousa
Thiem

To su ovi koji su talenti ili vjeciti talenti kroz zadnjih 10 godina...

OK, Thiem, Zverev, Sousa i Coric su zbilja najmladji, oni jos i imaju sanse taman kad se Nole penzionise za 5-6 godina, oni ce imati 27-28 ko Nole sad.

A sta cemo s ovima iznad?

Jedna lasta ne cini proljece, tako ni jedan dobar turnir ili jedna polusezona.

Vrh tenisa

pre 8 godina

Djole
O, "Dobar dan". Pa ti ne shvataš da je u tome i problem jer dok je Nole tu gde je ostali i ne postoje, a njegove pobede i skor poena to i dokazuju

RobIn Hud

pre 8 godina

Slaba igra Djokovica. Juce ga je kroz mec izvukao dobar servis. Udarci mu nisu bili ravni, bilo je dosta spina, dosta visokih loptica, cesto nisu bile dovoljno duboke da bi oterale protivnika daleko iza osnovne linije, cesto je menjao pravac, ali sa sporim lopticama, tako da je davao protivniku vremena da se namesti za udarac. Definitivno nije igrao na svom vrhuncu, i mislim da cuva energiju za predstojece turnire, i zavrsnicu ovog. Koliko mu je vazna titula, govori izostanak Bekera i Vajde. Sto se tice Dominika, na momente je licio na Djokovica, sa jacim udarcima. Ali, da mu Djokovic nije omogucio takvu igru, gledali bismo jos jedan dosadan mec. Mislim da Djokovic ove turnire dozivljava kao treninge, pogotovo posle ispadanja Mareja i Federera.

Život je lep

pre 8 godina

Jumko,može jedno drugarsko pitanje?Radiš li ti išta u životu osim što po celi dan i noć pišeš ofucane komentare i žderes se kad Nole pobedi?Život je ,inače,lep,uživaj malo u njemu,nemoj da ti prođe u zajedljivosti i mržnji. Ovo ti je besplatan savet,od srca.

Duki

pre 8 godina

Dobar meč! Kod Noleta nije bilo ni čuvenih "špaga".. Retko kad je igrao ovako brze lopte.. izostali su dropšotovi,izlasci,skraćene dijagonale...servis volej..itd.. Igrao je slično Dominiku i sa varijacijama baš kad je najpotrebnije. Novak se uvek prilagođava rivalovom stilu. Malo je Timova igra bez ideja..uvek isti ,jaki udarci..mnogo ide na snagu. Treba mu dobar trener, da ga oblikuje.

Petar

pre 8 godina

Došlo se do toga da je dovoljno da odigrate samo jedan lep poen protiv Novaka, neki lob ili drop šot, čak ne morate ni da dobijete taj poen! - i već ste zvezde i budući broj 1.
Ne daj bože da je pobedio ovaj momak, pojeli bi ga mediji, upopastili bi mu karijeru, proglasili bi ga najboljim sportistom od kako postoji čovečanstvo...
Za ove što nisu gledali meč a dižu u nebesa Tima. Da, što je najgore Dominik je igrao bolje CEO MEČ i ipak izgubio. Šta će biti kada Nole bude igrao svoju igru a on bude imao loš dan, kada ne može da pobedi i kad je bolji u svim segmentima meča?
U međuvremenu evo vam domaći: kako to da je Novak pobedio iako je igrao duplo lošije?

max

pre 8 godina

Šta reči? Posle ovoga teškoga meča,zaključak je, iako je možda otrcana činjenica,Novak je veći ZID nego Nadal na šljaci! Šta on sve vraće,no comments..Živ bio i još dugo vladao !

anica

pre 8 godina

Cudan mec...Noletove duple servis greske, malo losija igra ali se zna ko je sampion. 6 vinera je malo za njega, i onoliko gresaka a opet je pobedio.
Ovaj Tim jeste talenat i igra lep tenis, ali nije to jos uvek taj nivo koji bi Noletu mogao da zapreti. Jeste stariji od Zvereva, ali je Zverev po meni bolji teniser.
CEstitam ti Novace na pobedi, srecno nocas.

Vuja neznalica

pre 8 godina

Jumko, mani se brate tenisa, nije to za tebe... Izgubićeš zdravlje nervirajući se gledanjem najboljeg u ovom sportu a koji nije po tvom ukusu, nego drž' se ti nekog drugog sporta gde ćeš lakše da pronađeš sebe, gađanje glinenih golubova na primer...

ess

pre 8 godina

Vidim ovde se ostaljaju komentari od po 500 reci...go get a job(Marko, 30. mart 2016 09:55)

Kolko ja znam standardno radno vreme je do 20:00h ne do 01:00h, jedino oni koji rade nocne smene