Ponedeljak, 17.08.2015.

21:00

Kako je Mari dobio Đokovića?

Kreg O’Šenesi, jedan od vodećih svetskih teniskih analitičara i trenera, kaže da je Endi Mari zahvaljujući agresivnoj igri pobedio Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Kako je Mari dobio Ðokoviæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Dejan K

pre 8 godina

Što će reći da Marej mora da odigra savrsen meč, a Nole mora da ne trenira mjesec dana (i da ne bude 100% na svom nivou) da bi ovakav epilog bio ponovo. Tesko prijatelju, tesko!!

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Bla,bla,bla...U 80% pobedi bolji igrac.U ostalih 20% pobedi koji je u boljoj formi tog trenutka.Tako je bilo ovog puta.Ne sme se zapostaviti cinjenica da je Marej ranije poceo treninge za drugi deo sezone i da je zeljan i jako motivisan da postane No1.Drugo,koucing je odlicno odradjen.Djokovic i kada je u formi ima probleme sa pasing shotovima,a kamoli sada kada je tek uzeo reket u ruke.Trece,dugi reliji kako god da se zavrse odgovaraju Djokovicu,prema tome mislim da je skracivanje poena bilo isplanirano.Cetvrto,izostanak Bekera.Ipak je on mnogo pozitivnog doneo u igri Djokovica,pre svega na mentalnom planu,pa onda i servis.Sada toga nije bilo.Bez obzira na olaksavajuce okolnosti za Novakau ovom porazu,u Mareju je dobio najozbiljnijeg izazivaca pred USA open i finish sezone.Djokovicev tim je na potezu.Ako ne odigraju pravi potez,moze da bude ugrozeno i prvo mesto! Djokovic brani mnogo poena koje sada Marej moze osvojiti! I ako razlika u poenima deluje nedostizna,zapravo je mala.Prvu "bitku"je dobio Marej( i dobro je da su sreli u finalu a ne ranije),a ko ce "rat"- videcemo.

oxydant

pre 8 godina

Novak nije na ovom turniru prikazao igru koja donosi titulu.Novak je 3
puta osvojio Roger's kup,ali nikad nije ovaj sledeći masters u Cincina
tiju.Novak već ima mnogo osvojenih turnira koje treba odbraniti iduće
godine.Novak nije realizovao ni jednu od 9 (devet!) brejk lopti u tre-
ćem setu! Pametnom dovoljno...

krle - dron

pre 8 godina

Tandara mandara,Nole ceo mec nije imao svezinu a samim tim ni prvi servis ni brzinu ni jacinu i preciznost bekenda i forhenda,to se posto je Nole covek a ne masina ponekad i bez specijalnog razloga i dogadja,sto bi teniseri rekli nije igrao na svom nivou,inace kad igra na svom nivou Marey prolazi obicno sa kako on to sam rece uskrsno jaje O -.Nole se verovatno priprema za Sinsinati i Ny -,pa cu biti radoznao sta ce posle toga da kaze isti veliki strucnjak,naravno Nole ce osvojiti OBA,i njega i njega, kako to rece Madjar.

markan

pre 8 godina

Mislim da je Đoković ovo finale prepustio Mareju, svestan da ga je 8 puta već dobio, da mora jednom i da izgubi i da je najbolje da to bude sad. Zašto trošiti snagu kad ide Sinsinati. Naravno da je Đoković dao sve od sebe ali ovo je bila partija daleko ispod njegovog nivoa. Čak i izrazi lica na dodeli pehara govore sve, Đoković je veoma inteligentan momak...

Slobo

pre 8 godina

To je što je,ali glavni uzrok ovakve igre je nespremnost njegova jer je neozbiljno da čovek po mesec dana odmara i nedelju pre turnira počne pripreme-pa to se videlo sa svim ostalim igračima sa kojim se mučio.Samo se gledaju posledice,te ovaj igrao jako i sanažno,te servis ga nije služio-pa kako da ga služi kad usled fiz.nespremn.i neutreniranosto gubi koncentraciju pa time i tačnost serviranja i sl.Nek ide na odmore kao što ide ali 7 do 10 dana ,ne mesec.Puni čovek baterije-može psihički da ih napuni,ali fizički viºe od nedelju dana ih prazni.Šteta je jer on nema konkurenta danas,može sam sebe jedino da porazi.A čestitam mu na dobroti da vadi iznova i iznova Troickog i Tipsareviċa na svoju štetu.Verovatno je mislio u dublu kolo dva pa çe izgubiti od nekih nosioca,ali su dobili više nego što su očekivali pa je morao i tu da gura do kraja!Neka batali to,a ova dvojica neka malo više zapnu sami.

goran

pre 8 godina

nije ništa neobično što je drugi teniser sveta pobedio prvog tenisera na rang listi, pogotovo što je ove godine to pošlo za rukom samo još trojici tenisera. Zabrinjavajće je to što je Novak sve vreme igrao sa bolnim izrazom na licu jer neka eventualna povreda je u ovom trenutku mnogo veća opasnost po Novaka od bilo kog tenisera

Maks

pre 8 godina

Uzasno glupo pitanje, zaista. Ok, ako cemo sada da slavimo Endijevu pobedu onda..... U tunelu sam video da Djokovic nece da pobedi, dok je izlazio na prozivci se videlo da nije nesto PRETERANO zainteresovan. Vise mu je bila bitna igra prestiza nego trofej. Ima mnogo bitnijih trofeja koje on zeli, uskoro ce US open, tu cemo mi Endija da vidimo.

kiza dedinjac

pre 8 godina

izgubio pa sta valjda sme i on jednom da izgubi. i ako sve ostale meceve izgubis za mene ces biti najveci srpski sportista ikada. napred nole

silvaner

pre 8 godina

Potpuno je jasno da je Novak igrao Montreal samo kao pripremu za Cincinnati i US open.Cinjenica da je igrao i singl i dubl jasno govori koje su mu bile namere.To sto je dosao do finala singla samo je splet okolnosti.Da je zeleo da osvoji Montreal sigurno ne bi igrao dubl i to je glavni indikator njegovih namera.Kad se na to doda problem sa rukom sve je jasno ko dan.Ali on naravno nikada javno nece to reci,ne bi bilo korektno prema organizatorima.Nista novo ,to rade mnogi teniseri.

Vladimir

pre 8 godina

Novak odigra jedan od losijih meceva ove godine, a Mary odigra jedan od boljih u karijeri! i pobedi tesno... to je razlika izmedju prvog i drugog na svetu...

aleksandar

pre 8 godina

Marej je bio dobar na turniru ali nekako se uvek pita Djokovic da li ce da pobedi ili izgubi ....Djokovic je izjavio da je servis presudio i ja mislim isto, Nole je bas slabo servirao a Marej se bas dosta puta izvukao servisom posebno u najduzem gemu u mecu....sve u svemu Marej je mnogo zeleo ovu pobedu da je opet izgubio covek bi vrisno....

vaso

pre 8 godina

Djokovic je pobedio Noleta,Marej nema nista s tim on se samo slucajno nasao na pravom mestu u pravo vreme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (brana, 17. avgust 2015 23:06) # Link komentara

Bravo, jedini pravi rezon.......da je Novak ubacio ajd sad da ne brojimo, samo pola onih poena koje najveci amateri lako prebace preko mrezice u teren treci set se ne bi ni igrao i svi bi isli ranije na spavanje zadovoljni pobedom Novaka.

Kucni analiticar

pre 8 godina

Strucnjak je prevideo da je Novak igrao sa 80% snage i da je to pravi uzrok njegovog poraza.Da je bilo 90% bila bi druga prica.

teo

pre 8 godina

Samo i jedino povreda je Noleta omela da prikaze slabiju igru. I to je sve, nikakve analize ne mogu ponistiti tu jednostavnu cinjenicu-igrao je covek povredjen i to servis rukom! Zato je imao losiji servis a onda iz toga sve drugo sto se na to nadovezuje.Ova statistika, koliko god interesantna sama po sebi jer je data vrlo sturcno od strane istinskog eksperta i analiticara, ona je statistika igre povredjenog Novaka Djokovica! I to je to. Sa zdravim Novakom Marej bi opet lizao beton, veryujte mi. Igranje dubla mu je pomoglo da se vrati u zeljeni nivo forme jer je osetio da je izgubio i deo rutine i snage. Dakle, to nema veze sa porazom, samo povreda.

Bane

pre 8 godina

Mislim da je to manje vise bitno kako ga je dobio Mareja jer vec sutra se to zaboravlja i krece u nove izazove i pobede..Tako je kod Novaka i ostalih tenisera koji sigurno da ne razmisljaju puno kad dobiju ili izgube jer to je samo sport gubis i pobedjujes iako niko ne pamti gubitnike vec pobednike ali ako neko je pobedjivao vise puta kao sto su slucaju ova dvojica tenisera onda svakako su pobednici u pravo smislu te reci bez obzira na ponekad izgubljen mec dal jednog ili drugog(kao sto sam rekao)

gagi LA

pre 8 godina

I Novak je samo covek! Jednom je Sampras rekao: to vam je kao da ocekujete od Jordana, da na svakoj utakmici posting 50 koseva, a to je nemoguce.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Kako je Marej dobio Novaka? Evo ovako: malo levo, pa malo desno, da ga istrči, pa malo kratko da se primi da izađe na mrežu, i onda bum - pasing šot paralela ili dijagonala.

genius

pre 8 godina

1. Zamlaćivao se sa dublom. Juče su odlučivale nijanse, a da je mrvicu svežiji bio, ili da je odmorio onu ruku na koju ceo turnir kuka - moglo je da bude presudno.
2. Murray je opasno servirao, mnogo bolje nego inače, pogotovo na break lopte.
3. Posle onolikih neiskorišćenih break lopti u poslednjem setu - bilo bi i glupo da pobedi.

so

pre 8 godina

Dajte cemu vise o ovom mecu, ovi rade analize, covek osvojio Vimbldon, veliki napor ulozio, i sad se treba ponovo vratiti u formu za zavrsnicu sezone i jos je imao manju povredu, i takvog ga Mari jedva dobio.

@&@

pre 8 godina

Sta kako? Novak je trebao da ispadne jos od Gulbisa, da se ovaj nesrecnik nije uplasio pobede I prokockao 2 mec lopte na svoj servis. Prvi reket sveta sa pet metara od mreze smecuje loptu u samo dno mreze, izlazak na mrezu katastrofa,volej tuga. Murray nije odigrao ništa posebno,prvi servis ispod 60%,samo sto je bio agresivniji, udarao jako I nije se primao na Novakovo otresanje rukom.

Jelena

pre 8 godina

Nema tu neke analize i nauke. Pobedio ga je zato sto Novaku nije bilo stalo do pobede. Ima i pravo za to, sprema se za USOPEN. Mogao je i ranije da ispadne Novak, ali se orethodni igraci nisu dovoljno potrudili.

Svete

pre 8 godina

Zašto gospodine Novače kad izadjete na mrežu gadjete u igrača, umjesto u prazno polje pa opet i opet i tako i ponovo opet.
(Oskar, 17. avgust 2015 22:51)


Pusti ti gospodina Novaka, kada ces ti ovde da mi napises jednacinu po kojoj ce Kei Nishikori postati prvi tenisac svijeta do sredine slijedece sezone ?
Inace gospodin Novak je pobedio Andija u 11 od predhodnih 12 meceva, tako da ovaj poraz i nije toliko strasan i dobro je da ga malo trgne pred US open !
Ocekujem odgovor na prvo pitanje, hvala!

TomaS

pre 8 godina

Ma, Novak se i pre toga trudio da izgubi neki meč na ovom turniru (protiv Gulbisa), igrao i dubl sa Tipsarevićem, ali to mu je uspelo tek protiv Mareja! Prosto, želeo je da bude "željan trijumfa" u Sinsinatiju!

Džoni

pre 8 godina

Novaku se tačno po faci vidi čim izađe na teren da li će da melje ili će da se pati! Juče je izašao sa tom izmučenom facom a i disao je na škrge i tačno je moglo da se vidi da neće da valja! Trebao je on po igri da izgubi i od Gulbisa ali ga je dobio na mišiće i na suvi kvalitet bez igre što sa ozbiljnijim igračem nije uspeo! Napravio je dugu pauzu pa igrao i dubl i sve je to uticalo na nedostatak svežine! Bojim se da neće bolje biti ni u Sinsinatiju jer je malo vremena za predah! A moguće je da se malo i ispraznio posle svih ovih uspeha ove godine i da ni ne ulazi sa prevelikom željom u ove mečeve!

Vlada rfb

pre 8 godina

Ovog puta je Marej bio bolji,on je odlican igrac,bio je agresivniji od Novaka.Nije ga dobio pune 2 godine i ovo je moralo da se desi pre ili kasnije.Ali je realno za klasu slabiji igrac,pa pogledajte rezultate i sve ce vam biti jasno,a isto su godiste.

Robert

pre 8 godina

Kada bi Novak samo pobeđivao svoje protivnike sledećih 5 godina ljudi bi prestali da gledaju tenis.Ovo je poklon meč od Novaka i sada će narednih nekoliko da ga šiša Đoković na nulu.

rosonero

pre 8 godina

poštujem sve ove teniske analitičare, komentatore, stručnjake i svaka čast mareju na pobedi , u svakom slučaju bio je bolji ! ALI , o čemu mi ovde pričamo , pa nije ga pobedio 500-ti na svetu , pa ne bi bilo čudo da ga i on dobije posle niza od 10-tak pobeda , stvara se slika kao da je neki anonimus pobedio vanzemaljca a ne da je drugi pobedio prvog !!! meni je ovaj poraz je negde i logičan jer dolazi posle dugog niza pobeda i medjusobnih i ovako , blaže povrede i pre dizanja forme za sinsi i us open. ALI ovo sve govori kolika je zverka postao NOVAK i koliko je čudo kada on doživi poraz i to od drugog na svetu , ali ipak tako kažu stručnjaci , veliki, moramo im verovati , zar ne!!?

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ma, idi... Sad fama oko toga. Sad će da ga dobije opet za par godina i biće opet senzacija. Ovakvi naslovi su svojevrstan omaž Đokoviću.

Pamet

pre 8 godina

Ma sta ce vam strucnjak za poraz naseg asa!? Kladionica je u pitanju ljudi, zar jos ne svatate da zivimo u svetu prevare i kladjenja. Sve je na kocki!

makan

pre 8 godina

Analizirati pobede Noletovih rivala je zaista apsurdno. To što veli ovaj analitičar je video svaki TV pratilac tenisa. Nego ... one "hladne tuševe" koje je Nole priređivao i Rođi i Rafi i Mareju...? To ne može analizirati niko. Čuveni Mats tad ima facu kao da se vratio s pogreba. Neprocenjivo!

Patrik

pre 8 godina

Na kvalitet.I prestanite svi mediji da trazite razloge svaki put kad izgubi.Niko nije nepobediv pa ni on.Jeste najbolji igrac danasnjice ali i on mora nekad da izgubi.

svaka čast

pre 8 godina

Svaka čast na ovoj fotografiji,jer su na njoj u vrlo zanimljivoj pozi meni dvojica "najsimpatičnijih " tenisera sa Tur-a.Ha ,ha ,ha,hi,hi,hi ...

darko

pre 8 godina

Ma dajte o cemu priča ovaj.Nole je zamalo dobio Marija iako je na 60-70 odsto svoje forme.Koliko je samo napravio pogresaka kakve inace on ne radi,niti se dobro kretao niti je bio stalno koncetrisan.Sto je najbolje ne fali mu mnogo za fine tunning svojih udaraca,mozda vec u sinsinatiju ce biti onaj stari Nole,a na US openu gotovo sigurno.

Dikan

pre 8 godina

Ma samo kako je Nole počistio Gulbisa. To je bio meč a ovo finale je za Djokovića jedno od nebitnijih u karijeri. Dobio je 600 poena i pozamašan ček bez velike sekiracije. Malo li je?

robin hud

pre 8 godina

Ovaj poraz je pecnuo Novaka skoro ko komarac.
Znalo se u startu da će meč biti smarački jer Novak nije u top formi.
Da je Mari izgubio od ovakvog Novaka to bi ga ubilo načisto.
Prvi set je odlučio jer Novak i nije imao snage, ipak je dobio drugi.
Mari je shvatio konačno da treba da bude agresivniji, mada se i Novak povukao.
Generalno je više imao sreće nego pameti i igre.
Novaku sve najbolje na USO, Sinsi je totalno nebitan, da ga bar hoće preskočiti, u šta sumnjam, kakav je.

Mika

pre 8 godina

Nije naš Novak savršen, dosta igrača njega može da dobije kad nije u top formi, ali ja baš ne volim kad izgubi od Mareja jer ne podnosim britance ili od Federera jer je toliko nadmen da je to iritantno.

Sasa jokic

pre 8 godina

Slazem se sa analizom, ali Nole je najvise izgubio zbog slabog servisa (lakat) sto je Mareju omogucavalo da riternira snazno i odmah preuzima inicijativu.
Bilo je ocigledno da Marej uspeva skoro svaki prvi da mu vrati, sto je nemoguca misija, da nije imao problem sa laktom.

KOHONES BATO

pre 8 godina

Samo vi svetski strucnjaci analizirajte! Novak je ove godine dobio sve turnire, osim tri, koje je izgubio u finalima. Znaci, covek je igrao sva finala ove godine i dobio sva osim pomenutih tri!!! (ne racunam egzibiciju u Dohi) Eeeej, sva finala, samo se protivnici menjaju! Nevidjena konstantnost i dominacija!!!

nex

pre 8 godina

Dobio ga je tako sto je Novak izgubio. Kakve analize,brate,ko da ga je dobio u 4 GS istovremeno. A radovao se,jadnicak,ko malo dete. To pokazuje kolika je Novakova dominacija,i kolika ce tek biti

Aleksandra

pre 8 godina

Pa ce opet Andi izgubiti 8 meceva u nizu,pa jedan dobiti,pa ce opet napisati sagu o tome kako je uspeo da ga pobedi...pa ce opet izgubiti 8 meceva u nizu a onda 1 dobiti,pa opet prica kako je to uspeo...i tako u krug...

A Novak ce da dominira svetskim tenisom jos par godina...:)

Pozdrav.

mitar mitra mitar

pre 8 godina

ne zna ni sam, jos se cudi... kap sto je I komentator podsmesljivo rekao - Niko nece endija mareja pobedjivati 9 puta uzastopce.

svaka čast

pre 8 godina

Svaka čast na ovoj fotografiji,jer su na njoj u vrlo zanimljivoj pozi meni dvojica "najsimpatičnijih " tenisera sa Tur-a.Ha ,ha ,ha,hi,hi,hi ...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

U buduce ce Marej u proseku dobijati svaki 5-6 mec protiv Djokovica jer to je ustvari realan odnos snaga. Tesko je naci bilo koji elemenat u kome je Marej
bolji.

Ivan

pre 8 godina

dobio je zato sto je brzo stizao da udari loptu i to jako i tamo gde novak ne stize. i to vise puta nego sto se desavalo obrnuto. isto ko sto smo pobedili francuze na pikenrol.
cudi me da ovako strucan komentator nijednom ne upotrebi rec "slajs"?!

Idemoooo No1e

pre 8 godina

Ustvari je Nole dosao na turnir slabo pripremljen jer je odmarao punih 20 dana nakon Wimbledon-a. To se videlo po slaboj igri u svim mecevima do finala. Tek je u finalu podigao nivo igre i zamalo je dobio Marija. Mari je igrao kao da mu se radi o glavi a Nole prilicno opusteno i na njemu se videlo da nije bilo velikog razocarenja nakon poraza. Jednostavno covek tempira formu za US Open a ovaj analiticar slozio celu pricu...

Uglavnom, Noleta se pita kada ce i sta uzeti od trofeja. Drugi igraci tu imaju malo sta da kazu...

...

pre 8 godina

tako sto je i nas Nole covek od krvi i mesa...a i pored lose igre mogao je da dobije i ovo...kao sto je i Mari mogao da dobije neke meceve ranije...uvek par loptica odlucuju u tim zavrsnim setovima...a i Mari nije 1002. na svetu...nego broj dva...sasvim je normalno da ponekad pobedi prvog

Baja

pre 8 godina

Nole je igrao sa 50-60% mogucnosti, valjda je toliko odvojio za ovaj nebitan turnir...kakav Mari i njegova taktika, videcemo to vec ovog meseca...

Uskok

pre 8 godina

Dobio ga reketom?
Ili malo iskosa sa desne strane, sjurio se u 16- erac poput Krojfa. Zategao je loptu, ona je poput teledirigovanog projektila protutnjala ka Đokoviću, ovaj se izvio poput pantera, ali uzalud, ta lopta je imala oči...

Goran S.

pre 8 godina

Opet jednostrano i pristrasno gledanje na stvari, a taman pomislih da cu procitati nesto pametno.
Marej je bio agrsivan jer mu je to Novak dozvolio, Novak je krenuo sa taktikom laganijeg tempa, jer je mislioi na Sinsinati i pokusao je imati manje zahtevan mec. Dok je Marej silno motivisan igrao kao da sutra ne postoji, to treba reci ako cemo biti objektivni.
Zatim, sto se tice jacine udarca i tu nista nije novo, Marej je oduvek imao jaci forhend od Novaka, dok je Novak tu manjkavost nadomescivao lucidnom selekcijom udaraca, pa se to nikad nije toliko primecivalo. To svakako ima i veze sa ustedom energije, jer ako zelite konstantnu sezonu na visokom nivou, ne smete udrati reketom ko praherom, pa onda na narednom turniru ispasti u ranoj fazi, zbog iscrpljenosti koja vas stigne. Zato je Novak tu gde jeste i ima samo 4 poraza u ovoj sezoni.

i corava koka ....

pre 8 godina

0/9 brejk sansi Djokovica u trecem setu. Samo jednu da je realizovao, pobedio bi. Mari je igrao vrhunski, a Djokovic na 70% pa i takav je bio blizu da pobedi, a to nije mala stvar.

Djokovic samo moze da izgubi od samog sebe, a to je juce i uradio

anica

pre 8 godina

I ovaj naslov ide u prilog Novakovoj pojavi, koliko je Nole stasao u ljudinu i vrhunskog sportistu, da sad analiziraju nacin pobede nad njim, sta je potrebno da se dobije?! kako naci nacin?! Uzivam u svakom mecu, svakoj pojavi ovog divnog coveka koji nas predstavlja u svetu svojim radom, trudom, iskrenom dusom, koji nije "kupljen" vec stoji cvrsto na zemlji, neverovatno je sta je uradio ove godine, koliko finala, titula i pored svih sputavanja od strane medija, ljudi, pokusavanja da ga predstave kao loseg coveka, on iz svake borbe izlazi jaci, sam na vrhu!!!!!!! BRAVO NOVACE!

Ranzo Teniser

pre 8 godina

Osećam da ćemo sad danima i nedeljama da čitamo o "svetskom čudu". Pa naravno da ga je dobio, nije valjda neko očekivao da će Novak da dobije sve mečeve do kraja karijere? Evo ja ću da izanaliziram: dobio ga je jer je bio bolji, kraj. Nole, puno sreće u Sinsiju i na USO.

о шонеси

pre 8 godina

Добио га је зато што није ништа чудно да други тенисер света добије првог, само је Новак толико доминантан да је постало чудо кад изгуби од било кога

realan

pre 8 godina

4. konsultacije sa trenerom za vreme igre sto pretpostavljam nije dozvoljeno. Setimo se kako su Britanski novinari provocirali Novaka pred Wimbldon zbog navodne 'komunikacije' sa trenerom

Dr

pre 8 godina

Batali onda tu profesiju. Realno, dobio je Djokovica jer je ovaj bio preumoran. Ne kazem da ne moze da ga dobije. Moze. Trenutno jedino on i moze. Ali u ovom mecu ga je dobio zbog umora protivnika. Naravno, to ne sme javno da se kaze pa se izmisljaju kojekakve gluposti...

student

pre 8 godina

Каква глупост. Јел неко обавестио аутора овог текста да је Новак играо полуфинале и сингла и дубла? Једини разлог је Новакова исцрпљеност. Тачка.

veljko

pre 8 godina

sve je tacno, ali realno, dobio ga je zato sto novak nije servirao ni blizu svog nivoa. da jeste, sve bi bilo gotovo u dva seta, bez obzira na dobru igru i pristup mareja

nick

pre 8 godina

Ne znam zasto Nole ne igra agresivnije. Ranije jeste. Cak i ako ne bi hteo, to treba da uradi da bi sprecio protivnika da bude mnogo agresivan i da ne udje u takav ritam. Tako ga je Wawrinka pobedio, sada i Marej.

Miodrag

pre 8 godina

Koje mrsenje museme:-)
Novak je imao problem sa rukom prethodnih dana što je rezultiralo dosta slabijim prvim servisom.
ZATO je izgubio od Mareja.
I to je sve...

Ranzo Teniser

pre 8 godina

Osećam da ćemo sad danima i nedeljama da čitamo o "svetskom čudu". Pa naravno da ga je dobio, nije valjda neko očekivao da će Novak da dobije sve mečeve do kraja karijere? Evo ja ću da izanaliziram: dobio ga je jer je bio bolji, kraj. Nole, puno sreće u Sinsiju i na USO.

i corava koka ....

pre 8 godina

0/9 brejk sansi Djokovica u trecem setu. Samo jednu da je realizovao, pobedio bi. Mari je igrao vrhunski, a Djokovic na 70% pa i takav je bio blizu da pobedi, a to nije mala stvar.

Djokovic samo moze da izgubi od samog sebe, a to je juce i uradio

о шонеси

pre 8 godina

Добио га је зато што није ништа чудно да други тенисер света добије првог, само је Новак толико доминантан да је постало чудо кад изгуби од било кога

Idemoooo No1e

pre 8 godina

Ustvari je Nole dosao na turnir slabo pripremljen jer je odmarao punih 20 dana nakon Wimbledon-a. To se videlo po slaboj igri u svim mecevima do finala. Tek je u finalu podigao nivo igre i zamalo je dobio Marija. Mari je igrao kao da mu se radi o glavi a Nole prilicno opusteno i na njemu se videlo da nije bilo velikog razocarenja nakon poraza. Jednostavno covek tempira formu za US Open a ovaj analiticar slozio celu pricu...

Uglavnom, Noleta se pita kada ce i sta uzeti od trofeja. Drugi igraci tu imaju malo sta da kazu...

rosonero

pre 8 godina

poštujem sve ove teniske analitičare, komentatore, stručnjake i svaka čast mareju na pobedi , u svakom slučaju bio je bolji ! ALI , o čemu mi ovde pričamo , pa nije ga pobedio 500-ti na svetu , pa ne bi bilo čudo da ga i on dobije posle niza od 10-tak pobeda , stvara se slika kao da je neki anonimus pobedio vanzemaljca a ne da je drugi pobedio prvog !!! meni je ovaj poraz je negde i logičan jer dolazi posle dugog niza pobeda i medjusobnih i ovako , blaže povrede i pre dizanja forme za sinsi i us open. ALI ovo sve govori kolika je zverka postao NOVAK i koliko je čudo kada on doživi poraz i to od drugog na svetu , ali ipak tako kažu stručnjaci , veliki, moramo im verovati , zar ne!!?

student

pre 8 godina

Каква глупост. Јел неко обавестио аутора овог текста да је Новак играо полуфинале и сингла и дубла? Једини разлог је Новакова исцрпљеност. Тачка.

anica

pre 8 godina

I ovaj naslov ide u prilog Novakovoj pojavi, koliko je Nole stasao u ljudinu i vrhunskog sportistu, da sad analiziraju nacin pobede nad njim, sta je potrebno da se dobije?! kako naci nacin?! Uzivam u svakom mecu, svakoj pojavi ovog divnog coveka koji nas predstavlja u svetu svojim radom, trudom, iskrenom dusom, koji nije "kupljen" vec stoji cvrsto na zemlji, neverovatno je sta je uradio ove godine, koliko finala, titula i pored svih sputavanja od strane medija, ljudi, pokusavanja da ga predstave kao loseg coveka, on iz svake borbe izlazi jaci, sam na vrhu!!!!!!! BRAVO NOVACE!

Džoni

pre 8 godina

Novaku se tačno po faci vidi čim izađe na teren da li će da melje ili će da se pati! Juče je izašao sa tom izmučenom facom a i disao je na škrge i tačno je moglo da se vidi da neće da valja! Trebao je on po igri da izgubi i od Gulbisa ali ga je dobio na mišiće i na suvi kvalitet bez igre što sa ozbiljnijim igračem nije uspeo! Napravio je dugu pauzu pa igrao i dubl i sve je to uticalo na nedostatak svežine! Bojim se da neće bolje biti ni u Sinsinatiju jer je malo vremena za predah! A moguće je da se malo i ispraznio posle svih ovih uspeha ove godine i da ni ne ulazi sa prevelikom željom u ove mečeve!

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ma, idi... Sad fama oko toga. Sad će da ga dobije opet za par godina i biće opet senzacija. Ovakvi naslovi su svojevrstan omaž Đokoviću.

Goran S.

pre 8 godina

Opet jednostrano i pristrasno gledanje na stvari, a taman pomislih da cu procitati nesto pametno.
Marej je bio agrsivan jer mu je to Novak dozvolio, Novak je krenuo sa taktikom laganijeg tempa, jer je mislioi na Sinsinati i pokusao je imati manje zahtevan mec. Dok je Marej silno motivisan igrao kao da sutra ne postoji, to treba reci ako cemo biti objektivni.
Zatim, sto se tice jacine udarca i tu nista nije novo, Marej je oduvek imao jaci forhend od Novaka, dok je Novak tu manjkavost nadomescivao lucidnom selekcijom udaraca, pa se to nikad nije toliko primecivalo. To svakako ima i veze sa ustedom energije, jer ako zelite konstantnu sezonu na visokom nivou, ne smete udrati reketom ko praherom, pa onda na narednom turniru ispasti u ranoj fazi, zbog iscrpljenosti koja vas stigne. Zato je Novak tu gde jeste i ima samo 4 poraza u ovoj sezoni.

Baja

pre 8 godina

Nole je igrao sa 50-60% mogucnosti, valjda je toliko odvojio za ovaj nebitan turnir...kakav Mari i njegova taktika, videcemo to vec ovog meseca...

Vlada rfb

pre 8 godina

Ovog puta je Marej bio bolji,on je odlican igrac,bio je agresivniji od Novaka.Nije ga dobio pune 2 godine i ovo je moralo da se desi pre ili kasnije.Ali je realno za klasu slabiji igrac,pa pogledajte rezultate i sve ce vam biti jasno,a isto su godiste.

Miodrag

pre 8 godina

Koje mrsenje museme:-)
Novak je imao problem sa rukom prethodnih dana što je rezultiralo dosta slabijim prvim servisom.
ZATO je izgubio od Mareja.
I to je sve...

Robert

pre 8 godina

Kada bi Novak samo pobeđivao svoje protivnike sledećih 5 godina ljudi bi prestali da gledaju tenis.Ovo je poklon meč od Novaka i sada će narednih nekoliko da ga šiša Đoković na nulu.

realan

pre 8 godina

4. konsultacije sa trenerom za vreme igre sto pretpostavljam nije dozvoljeno. Setimo se kako su Britanski novinari provocirali Novaka pred Wimbldon zbog navodne 'komunikacije' sa trenerom

KOHONES BATO

pre 8 godina

Samo vi svetski strucnjaci analizirajte! Novak je ove godine dobio sve turnire, osim tri, koje je izgubio u finalima. Znaci, covek je igrao sva finala ove godine i dobio sva osim pomenutih tri!!! (ne racunam egzibiciju u Dohi) Eeeej, sva finala, samo se protivnici menjaju! Nevidjena konstantnost i dominacija!!!

Sasa jokic

pre 8 godina

Slazem se sa analizom, ali Nole je najvise izgubio zbog slabog servisa (lakat) sto je Mareju omogucavalo da riternira snazno i odmah preuzima inicijativu.
Bilo je ocigledno da Marej uspeva skoro svaki prvi da mu vrati, sto je nemoguca misija, da nije imao problem sa laktom.

Aleksandra

pre 8 godina

Pa ce opet Andi izgubiti 8 meceva u nizu,pa jedan dobiti,pa ce opet napisati sagu o tome kako je uspeo da ga pobedi...pa ce opet izgubiti 8 meceva u nizu a onda 1 dobiti,pa opet prica kako je to uspeo...i tako u krug...

A Novak ce da dominira svetskim tenisom jos par godina...:)

Pozdrav.

veljko

pre 8 godina

sve je tacno, ali realno, dobio ga je zato sto novak nije servirao ni blizu svog nivoa. da jeste, sve bi bilo gotovo u dva seta, bez obzira na dobru igru i pristup mareja

nick

pre 8 godina

Ne znam zasto Nole ne igra agresivnije. Ranije jeste. Cak i ako ne bi hteo, to treba da uradi da bi sprecio protivnika da bude mnogo agresivan i da ne udje u takav ritam. Tako ga je Wawrinka pobedio, sada i Marej.

makan

pre 8 godina

Analizirati pobede Noletovih rivala je zaista apsurdno. To što veli ovaj analitičar je video svaki TV pratilac tenisa. Nego ... one "hladne tuševe" koje je Nole priređivao i Rođi i Rafi i Mareju...? To ne može analizirati niko. Čuveni Mats tad ima facu kao da se vratio s pogreba. Neprocenjivo!

...

pre 8 godina

tako sto je i nas Nole covek od krvi i mesa...a i pored lose igre mogao je da dobije i ovo...kao sto je i Mari mogao da dobije neke meceve ranije...uvek par loptica odlucuju u tim zavrsnim setovima...a i Mari nije 1002. na svetu...nego broj dva...sasvim je normalno da ponekad pobedi prvog

Mika

pre 8 godina

Nije naš Novak savršen, dosta igrača njega može da dobije kad nije u top formi, ali ja baš ne volim kad izgubi od Mareja jer ne podnosim britance ili od Federera jer je toliko nadmen da je to iritantno.

mitar mitra mitar

pre 8 godina

ne zna ni sam, jos se cudi... kap sto je I komentator podsmesljivo rekao - Niko nece endija mareja pobedjivati 9 puta uzastopce.

robin hud

pre 8 godina

Ovaj poraz je pecnuo Novaka skoro ko komarac.
Znalo se u startu da će meč biti smarački jer Novak nije u top formi.
Da je Mari izgubio od ovakvog Novaka to bi ga ubilo načisto.
Prvi set je odlučio jer Novak i nije imao snage, ipak je dobio drugi.
Mari je shvatio konačno da treba da bude agresivniji, mada se i Novak povukao.
Generalno je više imao sreće nego pameti i igre.
Novaku sve najbolje na USO, Sinsi je totalno nebitan, da ga bar hoće preskočiti, u šta sumnjam, kakav je.

darko

pre 8 godina

Ma dajte o cemu priča ovaj.Nole je zamalo dobio Marija iako je na 60-70 odsto svoje forme.Koliko je samo napravio pogresaka kakve inace on ne radi,niti se dobro kretao niti je bio stalno koncetrisan.Sto je najbolje ne fali mu mnogo za fine tunning svojih udaraca,mozda vec u sinsinatiju ce biti onaj stari Nole,a na US openu gotovo sigurno.

Uskok

pre 8 godina

Dobio ga reketom?
Ili malo iskosa sa desne strane, sjurio se u 16- erac poput Krojfa. Zategao je loptu, ona je poput teledirigovanog projektila protutnjala ka Đokoviću, ovaj se izvio poput pantera, ali uzalud, ta lopta je imala oči...

Patrik

pre 8 godina

Na kvalitet.I prestanite svi mediji da trazite razloge svaki put kad izgubi.Niko nije nepobediv pa ni on.Jeste najbolji igrac danasnjice ali i on mora nekad da izgubi.

Ivan

pre 8 godina

dobio je zato sto je brzo stizao da udari loptu i to jako i tamo gde novak ne stize. i to vise puta nego sto se desavalo obrnuto. isto ko sto smo pobedili francuze na pikenrol.
cudi me da ovako strucan komentator nijednom ne upotrebi rec "slajs"?!

Pamet

pre 8 godina

Ma sta ce vam strucnjak za poraz naseg asa!? Kladionica je u pitanju ljudi, zar jos ne svatate da zivimo u svetu prevare i kladjenja. Sve je na kocki!

nex

pre 8 godina

Dobio ga je tako sto je Novak izgubio. Kakve analize,brate,ko da ga je dobio u 4 GS istovremeno. A radovao se,jadnicak,ko malo dete. To pokazuje kolika je Novakova dominacija,i kolika ce tek biti

Dr

pre 8 godina

Batali onda tu profesiju. Realno, dobio je Djokovica jer je ovaj bio preumoran. Ne kazem da ne moze da ga dobije. Moze. Trenutno jedino on i moze. Ali u ovom mecu ga je dobio zbog umora protivnika. Naravno, to ne sme javno da se kaze pa se izmisljaju kojekakve gluposti...

Dikan

pre 8 godina

Ma samo kako je Nole počistio Gulbisa. To je bio meč a ovo finale je za Djokovića jedno od nebitnijih u karijeri. Dobio je 600 poena i pozamašan ček bez velike sekiracije. Malo li je?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

U buduce ce Marej u proseku dobijati svaki 5-6 mec protiv Djokovica jer to je ustvari realan odnos snaga. Tesko je naci bilo koji elemenat u kome je Marej
bolji.

krle - dron

pre 8 godina

Tandara mandara,Nole ceo mec nije imao svezinu a samim tim ni prvi servis ni brzinu ni jacinu i preciznost bekenda i forhenda,to se posto je Nole covek a ne masina ponekad i bez specijalnog razloga i dogadja,sto bi teniseri rekli nije igrao na svom nivou,inace kad igra na svom nivou Marey prolazi obicno sa kako on to sam rece uskrsno jaje O -.Nole se verovatno priprema za Sinsinati i Ny -,pa cu biti radoznao sta ce posle toga da kaze isti veliki strucnjak,naravno Nole ce osvojiti OBA,i njega i njega, kako to rece Madjar.

Vladimir

pre 8 godina

Novak odigra jedan od losijih meceva ove godine, a Mary odigra jedan od boljih u karijeri! i pobedi tesno... to je razlika izmedju prvog i drugog na svetu...

markan

pre 8 godina

Mislim da je Đoković ovo finale prepustio Mareju, svestan da ga je 8 puta već dobio, da mora jednom i da izgubi i da je najbolje da to bude sad. Zašto trošiti snagu kad ide Sinsinati. Naravno da je Đoković dao sve od sebe ali ovo je bila partija daleko ispod njegovog nivoa. Čak i izrazi lica na dodeli pehara govore sve, Đoković je veoma inteligentan momak...

Dejan K

pre 8 godina

Što će reći da Marej mora da odigra savrsen meč, a Nole mora da ne trenira mjesec dana (i da ne bude 100% na svom nivou) da bi ovakav epilog bio ponovo. Tesko prijatelju, tesko!!

Slobo

pre 8 godina

To je što je,ali glavni uzrok ovakve igre je nespremnost njegova jer je neozbiljno da čovek po mesec dana odmara i nedelju pre turnira počne pripreme-pa to se videlo sa svim ostalim igračima sa kojim se mučio.Samo se gledaju posledice,te ovaj igrao jako i sanažno,te servis ga nije služio-pa kako da ga služi kad usled fiz.nespremn.i neutreniranosto gubi koncentraciju pa time i tačnost serviranja i sl.Nek ide na odmore kao što ide ali 7 do 10 dana ,ne mesec.Puni čovek baterije-može psihički da ih napuni,ali fizički viºe od nedelju dana ih prazni.Šteta je jer on nema konkurenta danas,može sam sebe jedino da porazi.A čestitam mu na dobroti da vadi iznova i iznova Troickog i Tipsareviċa na svoju štetu.Verovatno je mislio u dublu kolo dva pa çe izgubiti od nekih nosioca,ali su dobili više nego što su očekivali pa je morao i tu da gura do kraja!Neka batali to,a ova dvojica neka malo više zapnu sami.

goran

pre 8 godina

nije ništa neobično što je drugi teniser sveta pobedio prvog tenisera na rang listi, pogotovo što je ove godine to pošlo za rukom samo još trojici tenisera. Zabrinjavajće je to što je Novak sve vreme igrao sa bolnim izrazom na licu jer neka eventualna povreda je u ovom trenutku mnogo veća opasnost po Novaka od bilo kog tenisera

silvaner

pre 8 godina

Potpuno je jasno da je Novak igrao Montreal samo kao pripremu za Cincinnati i US open.Cinjenica da je igrao i singl i dubl jasno govori koje su mu bile namere.To sto je dosao do finala singla samo je splet okolnosti.Da je zeleo da osvoji Montreal sigurno ne bi igrao dubl i to je glavni indikator njegovih namera.Kad se na to doda problem sa rukom sve je jasno ko dan.Ali on naravno nikada javno nece to reci,ne bi bilo korektno prema organizatorima.Nista novo ,to rade mnogi teniseri.

oxydant

pre 8 godina

Novak nije na ovom turniru prikazao igru koja donosi titulu.Novak je 3
puta osvojio Roger's kup,ali nikad nije ovaj sledeći masters u Cincina
tiju.Novak već ima mnogo osvojenih turnira koje treba odbraniti iduće
godine.Novak nije realizovao ni jednu od 9 (devet!) brejk lopti u tre-
ćem setu! Pametnom dovoljno...

teo

pre 8 godina

Samo i jedino povreda je Noleta omela da prikaze slabiju igru. I to je sve, nikakve analize ne mogu ponistiti tu jednostavnu cinjenicu-igrao je covek povredjen i to servis rukom! Zato je imao losiji servis a onda iz toga sve drugo sto se na to nadovezuje.Ova statistika, koliko god interesantna sama po sebi jer je data vrlo sturcno od strane istinskog eksperta i analiticara, ona je statistika igre povredjenog Novaka Djokovica! I to je to. Sa zdravim Novakom Marej bi opet lizao beton, veryujte mi. Igranje dubla mu je pomoglo da se vrati u zeljeni nivo forme jer je osetio da je izgubio i deo rutine i snage. Dakle, to nema veze sa porazom, samo povreda.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Bla,bla,bla...U 80% pobedi bolji igrac.U ostalih 20% pobedi koji je u boljoj formi tog trenutka.Tako je bilo ovog puta.Ne sme se zapostaviti cinjenica da je Marej ranije poceo treninge za drugi deo sezone i da je zeljan i jako motivisan da postane No1.Drugo,koucing je odlicno odradjen.Djokovic i kada je u formi ima probleme sa pasing shotovima,a kamoli sada kada je tek uzeo reket u ruke.Trece,dugi reliji kako god da se zavrse odgovaraju Djokovicu,prema tome mislim da je skracivanje poena bilo isplanirano.Cetvrto,izostanak Bekera.Ipak je on mnogo pozitivnog doneo u igri Djokovica,pre svega na mentalnom planu,pa onda i servis.Sada toga nije bilo.Bez obzira na olaksavajuce okolnosti za Novakau ovom porazu,u Mareju je dobio najozbiljnijeg izazivaca pred USA open i finish sezone.Djokovicev tim je na potezu.Ako ne odigraju pravi potez,moze da bude ugrozeno i prvo mesto! Djokovic brani mnogo poena koje sada Marej moze osvojiti! I ako razlika u poenima deluje nedostizna,zapravo je mala.Prvu "bitku"je dobio Marej( i dobro je da su sreli u finalu a ne ranije),a ko ce "rat"- videcemo.

Svete

pre 8 godina

Zašto gospodine Novače kad izadjete na mrežu gadjete u igrača, umjesto u prazno polje pa opet i opet i tako i ponovo opet.
(Oskar, 17. avgust 2015 22:51)


Pusti ti gospodina Novaka, kada ces ti ovde da mi napises jednacinu po kojoj ce Kei Nishikori postati prvi tenisac svijeta do sredine slijedece sezone ?
Inace gospodin Novak je pobedio Andija u 11 od predhodnih 12 meceva, tako da ovaj poraz i nije toliko strasan i dobro je da ga malo trgne pred US open !
Ocekujem odgovor na prvo pitanje, hvala!

vaso

pre 8 godina

Djokovic je pobedio Noleta,Marej nema nista s tim on se samo slucajno nasao na pravom mestu u pravo vreme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (brana, 17. avgust 2015 23:06) # Link komentara

Bravo, jedini pravi rezon.......da je Novak ubacio ajd sad da ne brojimo, samo pola onih poena koje najveci amateri lako prebace preko mrezice u teren treci set se ne bi ni igrao i svi bi isli ranije na spavanje zadovoljni pobedom Novaka.

aleksandar

pre 8 godina

Marej je bio dobar na turniru ali nekako se uvek pita Djokovic da li ce da pobedi ili izgubi ....Djokovic je izjavio da je servis presudio i ja mislim isto, Nole je bas slabo servirao a Marej se bas dosta puta izvukao servisom posebno u najduzem gemu u mecu....sve u svemu Marej je mnogo zeleo ovu pobedu da je opet izgubio covek bi vrisno....

so

pre 8 godina

Dajte cemu vise o ovom mecu, ovi rade analize, covek osvojio Vimbldon, veliki napor ulozio, i sad se treba ponovo vratiti u formu za zavrsnicu sezone i jos je imao manju povredu, i takvog ga Mari jedva dobio.

genius

pre 8 godina

1. Zamlaćivao se sa dublom. Juče su odlučivale nijanse, a da je mrvicu svežiji bio, ili da je odmorio onu ruku na koju ceo turnir kuka - moglo je da bude presudno.
2. Murray je opasno servirao, mnogo bolje nego inače, pogotovo na break lopte.
3. Posle onolikih neiskorišćenih break lopti u poslednjem setu - bilo bi i glupo da pobedi.

gagi LA

pre 8 godina

I Novak je samo covek! Jednom je Sampras rekao: to vam je kao da ocekujete od Jordana, da na svakoj utakmici posting 50 koseva, a to je nemoguce.

Jelena

pre 8 godina

Nema tu neke analize i nauke. Pobedio ga je zato sto Novaku nije bilo stalo do pobede. Ima i pravo za to, sprema se za USOPEN. Mogao je i ranije da ispadne Novak, ali se orethodni igraci nisu dovoljno potrudili.

TomaS

pre 8 godina

Ma, Novak se i pre toga trudio da izgubi neki meč na ovom turniru (protiv Gulbisa), igrao i dubl sa Tipsarevićem, ali to mu je uspelo tek protiv Mareja! Prosto, želeo je da bude "željan trijumfa" u Sinsinatiju!

svaka čast

pre 8 godina

Svaka čast na ovoj fotografiji,jer su na njoj u vrlo zanimljivoj pozi meni dvojica "najsimpatičnijih " tenisera sa Tur-a.Ha ,ha ,ha,hi,hi,hi ...

svaka čast

pre 8 godina

Svaka čast na ovoj fotografiji,jer su na njoj u vrlo zanimljivoj pozi meni dvojica "najsimpatičnijih " tenisera sa Tur-a.Ha ,ha ,ha,hi,hi,hi ...

Šavija Alonso

pre 8 godina

Kako je Marej dobio Novaka? Evo ovako: malo levo, pa malo desno, da ga istrči, pa malo kratko da se primi da izađe na mrežu, i onda bum - pasing šot paralela ili dijagonala.

Kucni analiticar

pre 8 godina

Strucnjak je prevideo da je Novak igrao sa 80% snage i da je to pravi uzrok njegovog poraza.Da je bilo 90% bila bi druga prica.

Maks

pre 8 godina

Uzasno glupo pitanje, zaista. Ok, ako cemo sada da slavimo Endijevu pobedu onda..... U tunelu sam video da Djokovic nece da pobedi, dok je izlazio na prozivci se videlo da nije nesto PRETERANO zainteresovan. Vise mu je bila bitna igra prestiza nego trofej. Ima mnogo bitnijih trofeja koje on zeli, uskoro ce US open, tu cemo mi Endija da vidimo.

kiza dedinjac

pre 8 godina

izgubio pa sta valjda sme i on jednom da izgubi. i ako sve ostale meceve izgubis za mene ces biti najveci srpski sportista ikada. napred nole

@&@

pre 8 godina

Sta kako? Novak je trebao da ispadne jos od Gulbisa, da se ovaj nesrecnik nije uplasio pobede I prokockao 2 mec lopte na svoj servis. Prvi reket sveta sa pet metara od mreze smecuje loptu u samo dno mreze, izlazak na mrezu katastrofa,volej tuga. Murray nije odigrao ništa posebno,prvi servis ispod 60%,samo sto je bio agresivniji, udarao jako I nije se primao na Novakovo otresanje rukom.

Bane

pre 8 godina

Mislim da je to manje vise bitno kako ga je dobio Mareja jer vec sutra se to zaboravlja i krece u nove izazove i pobede..Tako je kod Novaka i ostalih tenisera koji sigurno da ne razmisljaju puno kad dobiju ili izgube jer to je samo sport gubis i pobedjujes iako niko ne pamti gubitnike vec pobednike ali ako neko je pobedjivao vise puta kao sto su slucaju ova dvojica tenisera onda svakako su pobednici u pravo smislu te reci bez obzira na ponekad izgubljen mec dal jednog ili drugog(kao sto sam rekao)

Pamet

pre 8 godina

Ma sta ce vam strucnjak za poraz naseg asa!? Kladionica je u pitanju ljudi, zar jos ne svatate da zivimo u svetu prevare i kladjenja. Sve je na kocki!

student

pre 8 godina

Каква глупост. Јел неко обавестио аутора овог текста да је Новак играо полуфинале и сингла и дубла? Једини разлог је Новакова исцрпљеност. Тачка.

i corava koka ....

pre 8 godina

0/9 brejk sansi Djokovica u trecem setu. Samo jednu da je realizovao, pobedio bi. Mari je igrao vrhunski, a Djokovic na 70% pa i takav je bio blizu da pobedi, a to nije mala stvar.

Djokovic samo moze da izgubi od samog sebe, a to je juce i uradio

Baja

pre 8 godina

Nole je igrao sa 50-60% mogucnosti, valjda je toliko odvojio za ovaj nebitan turnir...kakav Mari i njegova taktika, videcemo to vec ovog meseca...

Idemoooo No1e

pre 8 godina

Ustvari je Nole dosao na turnir slabo pripremljen jer je odmarao punih 20 dana nakon Wimbledon-a. To se videlo po slaboj igri u svim mecevima do finala. Tek je u finalu podigao nivo igre i zamalo je dobio Marija. Mari je igrao kao da mu se radi o glavi a Nole prilicno opusteno i na njemu se videlo da nije bilo velikog razocarenja nakon poraza. Jednostavno covek tempira formu za US Open a ovaj analiticar slozio celu pricu...

Uglavnom, Noleta se pita kada ce i sta uzeti od trofeja. Drugi igraci tu imaju malo sta da kazu...

anica

pre 8 godina

I ovaj naslov ide u prilog Novakovoj pojavi, koliko je Nole stasao u ljudinu i vrhunskog sportistu, da sad analiziraju nacin pobede nad njim, sta je potrebno da se dobije?! kako naci nacin?! Uzivam u svakom mecu, svakoj pojavi ovog divnog coveka koji nas predstavlja u svetu svojim radom, trudom, iskrenom dusom, koji nije "kupljen" vec stoji cvrsto na zemlji, neverovatno je sta je uradio ove godine, koliko finala, titula i pored svih sputavanja od strane medija, ljudi, pokusavanja da ga predstave kao loseg coveka, on iz svake borbe izlazi jaci, sam na vrhu!!!!!!! BRAVO NOVACE!

Džoni

pre 8 godina

Novaku se tačno po faci vidi čim izađe na teren da li će da melje ili će da se pati! Juče je izašao sa tom izmučenom facom a i disao je na škrge i tačno je moglo da se vidi da neće da valja! Trebao je on po igri da izgubi i od Gulbisa ali ga je dobio na mišiće i na suvi kvalitet bez igre što sa ozbiljnijim igračem nije uspeo! Napravio je dugu pauzu pa igrao i dubl i sve je to uticalo na nedostatak svežine! Bojim se da neće bolje biti ni u Sinsinatiju jer je malo vremena za predah! A moguće je da se malo i ispraznio posle svih ovih uspeha ove godine i da ni ne ulazi sa prevelikom željom u ove mečeve!

Miodrag

pre 8 godina

Koje mrsenje museme:-)
Novak je imao problem sa rukom prethodnih dana što je rezultiralo dosta slabijim prvim servisom.
ZATO je izgubio od Mareja.
I to je sve...

Dr

pre 8 godina

Batali onda tu profesiju. Realno, dobio je Djokovica jer je ovaj bio preumoran. Ne kazem da ne moze da ga dobije. Moze. Trenutno jedino on i moze. Ali u ovom mecu ga je dobio zbog umora protivnika. Naravno, to ne sme javno da se kaze pa se izmisljaju kojekakve gluposti...

Robert

pre 8 godina

Kada bi Novak samo pobeđivao svoje protivnike sledećih 5 godina ljudi bi prestali da gledaju tenis.Ovo je poklon meč od Novaka i sada će narednih nekoliko da ga šiša Đoković na nulu.

Mika

pre 8 godina

Nije naš Novak savršen, dosta igrača njega može da dobije kad nije u top formi, ali ja baš ne volim kad izgubi od Mareja jer ne podnosim britance ili od Federera jer je toliko nadmen da je to iritantno.

rosonero

pre 8 godina

poštujem sve ove teniske analitičare, komentatore, stručnjake i svaka čast mareju na pobedi , u svakom slučaju bio je bolji ! ALI , o čemu mi ovde pričamo , pa nije ga pobedio 500-ti na svetu , pa ne bi bilo čudo da ga i on dobije posle niza od 10-tak pobeda , stvara se slika kao da je neki anonimus pobedio vanzemaljca a ne da je drugi pobedio prvog !!! meni je ovaj poraz je negde i logičan jer dolazi posle dugog niza pobeda i medjusobnih i ovako , blaže povrede i pre dizanja forme za sinsi i us open. ALI ovo sve govori kolika je zverka postao NOVAK i koliko je čudo kada on doživi poraz i to od drugog na svetu , ali ipak tako kažu stručnjaci , veliki, moramo im verovati , zar ne!!?

Goran S.

pre 8 godina

Opet jednostrano i pristrasno gledanje na stvari, a taman pomislih da cu procitati nesto pametno.
Marej je bio agrsivan jer mu je to Novak dozvolio, Novak je krenuo sa taktikom laganijeg tempa, jer je mislioi na Sinsinati i pokusao je imati manje zahtevan mec. Dok je Marej silno motivisan igrao kao da sutra ne postoji, to treba reci ako cemo biti objektivni.
Zatim, sto se tice jacine udarca i tu nista nije novo, Marej je oduvek imao jaci forhend od Novaka, dok je Novak tu manjkavost nadomescivao lucidnom selekcijom udaraca, pa se to nikad nije toliko primecivalo. To svakako ima i veze sa ustedom energije, jer ako zelite konstantnu sezonu na visokom nivou, ne smete udrati reketom ko praherom, pa onda na narednom turniru ispasti u ranoj fazi, zbog iscrpljenosti koja vas stigne. Zato je Novak tu gde jeste i ima samo 4 poraza u ovoj sezoni.

svaka čast

pre 8 godina

Svaka čast na ovoj fotografiji,jer su na njoj u vrlo zanimljivoj pozi meni dvojica "najsimpatičnijih " tenisera sa Tur-a.Ha ,ha ,ha,hi,hi,hi ...

veljko

pre 8 godina

sve je tacno, ali realno, dobio ga je zato sto novak nije servirao ni blizu svog nivoa. da jeste, sve bi bilo gotovo u dva seta, bez obzira na dobru igru i pristup mareja

о шонеси

pre 8 godina

Добио га је зато што није ништа чудно да други тенисер света добије првог, само је Новак толико доминантан да је постало чудо кад изгуби од било кога

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ma, idi... Sad fama oko toga. Sad će da ga dobije opet za par godina i biće opet senzacija. Ovakvi naslovi su svojevrstan omaž Đokoviću.

Ranzo Teniser

pre 8 godina

Osećam da ćemo sad danima i nedeljama da čitamo o "svetskom čudu". Pa naravno da ga je dobio, nije valjda neko očekivao da će Novak da dobije sve mečeve do kraja karijere? Evo ja ću da izanaliziram: dobio ga je jer je bio bolji, kraj. Nole, puno sreće u Sinsiju i na USO.

Uskok

pre 8 godina

Dobio ga reketom?
Ili malo iskosa sa desne strane, sjurio se u 16- erac poput Krojfa. Zategao je loptu, ona je poput teledirigovanog projektila protutnjala ka Đokoviću, ovaj se izvio poput pantera, ali uzalud, ta lopta je imala oči...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

U buduce ce Marej u proseku dobijati svaki 5-6 mec protiv Djokovica jer to je ustvari realan odnos snaga. Tesko je naci bilo koji elemenat u kome je Marej
bolji.

makan

pre 8 godina

Analizirati pobede Noletovih rivala je zaista apsurdno. To što veli ovaj analitičar je video svaki TV pratilac tenisa. Nego ... one "hladne tuševe" koje je Nole priređivao i Rođi i Rafi i Mareju...? To ne može analizirati niko. Čuveni Mats tad ima facu kao da se vratio s pogreba. Neprocenjivo!

realan

pre 8 godina

4. konsultacije sa trenerom za vreme igre sto pretpostavljam nije dozvoljeno. Setimo se kako su Britanski novinari provocirali Novaka pred Wimbldon zbog navodne 'komunikacije' sa trenerom

...

pre 8 godina

tako sto je i nas Nole covek od krvi i mesa...a i pored lose igre mogao je da dobije i ovo...kao sto je i Mari mogao da dobije neke meceve ranije...uvek par loptica odlucuju u tim zavrsnim setovima...a i Mari nije 1002. na svetu...nego broj dva...sasvim je normalno da ponekad pobedi prvog

nex

pre 8 godina

Dobio ga je tako sto je Novak izgubio. Kakve analize,brate,ko da ga je dobio u 4 GS istovremeno. A radovao se,jadnicak,ko malo dete. To pokazuje kolika je Novakova dominacija,i kolika ce tek biti

Dikan

pre 8 godina

Ma samo kako je Nole počistio Gulbisa. To je bio meč a ovo finale je za Djokovića jedno od nebitnijih u karijeri. Dobio je 600 poena i pozamašan ček bez velike sekiracije. Malo li je?

mitar mitra mitar

pre 8 godina

ne zna ni sam, jos se cudi... kap sto je I komentator podsmesljivo rekao - Niko nece endija mareja pobedjivati 9 puta uzastopce.

Sasa jokic

pre 8 godina

Slazem se sa analizom, ali Nole je najvise izgubio zbog slabog servisa (lakat) sto je Mareju omogucavalo da riternira snazno i odmah preuzima inicijativu.
Bilo je ocigledno da Marej uspeva skoro svaki prvi da mu vrati, sto je nemoguca misija, da nije imao problem sa laktom.

Patrik

pre 8 godina

Na kvalitet.I prestanite svi mediji da trazite razloge svaki put kad izgubi.Niko nije nepobediv pa ni on.Jeste najbolji igrac danasnjice ali i on mora nekad da izgubi.

svaka čast

pre 8 godina

Svaka čast na ovoj fotografiji,jer su na njoj u vrlo zanimljivoj pozi meni dvojica "najsimpatičnijih " tenisera sa Tur-a.Ha ,ha ,ha,hi,hi,hi ...

darko

pre 8 godina

Ma dajte o cemu priča ovaj.Nole je zamalo dobio Marija iako je na 60-70 odsto svoje forme.Koliko je samo napravio pogresaka kakve inace on ne radi,niti se dobro kretao niti je bio stalno koncetrisan.Sto je najbolje ne fali mu mnogo za fine tunning svojih udaraca,mozda vec u sinsinatiju ce biti onaj stari Nole,a na US openu gotovo sigurno.

KOHONES BATO

pre 8 godina

Samo vi svetski strucnjaci analizirajte! Novak je ove godine dobio sve turnire, osim tri, koje je izgubio u finalima. Znaci, covek je igrao sva finala ove godine i dobio sva osim pomenutih tri!!! (ne racunam egzibiciju u Dohi) Eeeej, sva finala, samo se protivnici menjaju! Nevidjena konstantnost i dominacija!!!

robin hud

pre 8 godina

Ovaj poraz je pecnuo Novaka skoro ko komarac.
Znalo se u startu da će meč biti smarački jer Novak nije u top formi.
Da je Mari izgubio od ovakvog Novaka to bi ga ubilo načisto.
Prvi set je odlučio jer Novak i nije imao snage, ipak je dobio drugi.
Mari je shvatio konačno da treba da bude agresivniji, mada se i Novak povukao.
Generalno je više imao sreće nego pameti i igre.
Novaku sve najbolje na USO, Sinsi je totalno nebitan, da ga bar hoće preskočiti, u šta sumnjam, kakav je.

Vlada rfb

pre 8 godina

Ovog puta je Marej bio bolji,on je odlican igrac,bio je agresivniji od Novaka.Nije ga dobio pune 2 godine i ovo je moralo da se desi pre ili kasnije.Ali je realno za klasu slabiji igrac,pa pogledajte rezultate i sve ce vam biti jasno,a isto su godiste.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Bla,bla,bla...U 80% pobedi bolji igrac.U ostalih 20% pobedi koji je u boljoj formi tog trenutka.Tako je bilo ovog puta.Ne sme se zapostaviti cinjenica da je Marej ranije poceo treninge za drugi deo sezone i da je zeljan i jako motivisan da postane No1.Drugo,koucing je odlicno odradjen.Djokovic i kada je u formi ima probleme sa pasing shotovima,a kamoli sada kada je tek uzeo reket u ruke.Trece,dugi reliji kako god da se zavrse odgovaraju Djokovicu,prema tome mislim da je skracivanje poena bilo isplanirano.Cetvrto,izostanak Bekera.Ipak je on mnogo pozitivnog doneo u igri Djokovica,pre svega na mentalnom planu,pa onda i servis.Sada toga nije bilo.Bez obzira na olaksavajuce okolnosti za Novakau ovom porazu,u Mareju je dobio najozbiljnijeg izazivaca pred USA open i finish sezone.Djokovicev tim je na potezu.Ako ne odigraju pravi potez,moze da bude ugrozeno i prvo mesto! Djokovic brani mnogo poena koje sada Marej moze osvojiti! I ako razlika u poenima deluje nedostizna,zapravo je mala.Prvu "bitku"je dobio Marej( i dobro je da su sreli u finalu a ne ranije),a ko ce "rat"- videcemo.

Aleksandra

pre 8 godina

Pa ce opet Andi izgubiti 8 meceva u nizu,pa jedan dobiti,pa ce opet napisati sagu o tome kako je uspeo da ga pobedi...pa ce opet izgubiti 8 meceva u nizu a onda 1 dobiti,pa opet prica kako je to uspeo...i tako u krug...

A Novak ce da dominira svetskim tenisom jos par godina...:)

Pozdrav.

markan

pre 8 godina

Mislim da je Đoković ovo finale prepustio Mareju, svestan da ga je 8 puta već dobio, da mora jednom i da izgubi i da je najbolje da to bude sad. Zašto trošiti snagu kad ide Sinsinati. Naravno da je Đoković dao sve od sebe ali ovo je bila partija daleko ispod njegovog nivoa. Čak i izrazi lica na dodeli pehara govore sve, Đoković je veoma inteligentan momak...

Ivan

pre 8 godina

dobio je zato sto je brzo stizao da udari loptu i to jako i tamo gde novak ne stize. i to vise puta nego sto se desavalo obrnuto. isto ko sto smo pobedili francuze na pikenrol.
cudi me da ovako strucan komentator nijednom ne upotrebi rec "slajs"?!

Slobo

pre 8 godina

To je što je,ali glavni uzrok ovakve igre je nespremnost njegova jer je neozbiljno da čovek po mesec dana odmara i nedelju pre turnira počne pripreme-pa to se videlo sa svim ostalim igračima sa kojim se mučio.Samo se gledaju posledice,te ovaj igrao jako i sanažno,te servis ga nije služio-pa kako da ga služi kad usled fiz.nespremn.i neutreniranosto gubi koncentraciju pa time i tačnost serviranja i sl.Nek ide na odmore kao što ide ali 7 do 10 dana ,ne mesec.Puni čovek baterije-može psihički da ih napuni,ali fizički viºe od nedelju dana ih prazni.Šteta je jer on nema konkurenta danas,može sam sebe jedino da porazi.A čestitam mu na dobroti da vadi iznova i iznova Troickog i Tipsareviċa na svoju štetu.Verovatno je mislio u dublu kolo dva pa çe izgubiti od nekih nosioca,ali su dobili više nego što su očekivali pa je morao i tu da gura do kraja!Neka batali to,a ova dvojica neka malo više zapnu sami.

@&@

pre 8 godina

Sta kako? Novak je trebao da ispadne jos od Gulbisa, da se ovaj nesrecnik nije uplasio pobede I prokockao 2 mec lopte na svoj servis. Prvi reket sveta sa pet metara od mreze smecuje loptu u samo dno mreze, izlazak na mrezu katastrofa,volej tuga. Murray nije odigrao ništa posebno,prvi servis ispod 60%,samo sto je bio agresivniji, udarao jako I nije se primao na Novakovo otresanje rukom.

nick

pre 8 godina

Ne znam zasto Nole ne igra agresivnije. Ranije jeste. Cak i ako ne bi hteo, to treba da uradi da bi sprecio protivnika da bude mnogo agresivan i da ne udje u takav ritam. Tako ga je Wawrinka pobedio, sada i Marej.

kiza dedinjac

pre 8 godina

izgubio pa sta valjda sme i on jednom da izgubi. i ako sve ostale meceve izgubis za mene ces biti najveci srpski sportista ikada. napred nole

krle - dron

pre 8 godina

Tandara mandara,Nole ceo mec nije imao svezinu a samim tim ni prvi servis ni brzinu ni jacinu i preciznost bekenda i forhenda,to se posto je Nole covek a ne masina ponekad i bez specijalnog razloga i dogadja,sto bi teniseri rekli nije igrao na svom nivou,inace kad igra na svom nivou Marey prolazi obicno sa kako on to sam rece uskrsno jaje O -.Nole se verovatno priprema za Sinsinati i Ny -,pa cu biti radoznao sta ce posle toga da kaze isti veliki strucnjak,naravno Nole ce osvojiti OBA,i njega i njega, kako to rece Madjar.

Dejan K

pre 8 godina

Što će reći da Marej mora da odigra savrsen meč, a Nole mora da ne trenira mjesec dana (i da ne bude 100% na svom nivou) da bi ovakav epilog bio ponovo. Tesko prijatelju, tesko!!

Svete

pre 8 godina

Zašto gospodine Novače kad izadjete na mrežu gadjete u igrača, umjesto u prazno polje pa opet i opet i tako i ponovo opet.
(Oskar, 17. avgust 2015 22:51)


Pusti ti gospodina Novaka, kada ces ti ovde da mi napises jednacinu po kojoj ce Kei Nishikori postati prvi tenisac svijeta do sredine slijedece sezone ?
Inace gospodin Novak je pobedio Andija u 11 od predhodnih 12 meceva, tako da ovaj poraz i nije toliko strasan i dobro je da ga malo trgne pred US open !
Ocekujem odgovor na prvo pitanje, hvala!

Šavija Alonso

pre 8 godina

Kako je Marej dobio Novaka? Evo ovako: malo levo, pa malo desno, da ga istrči, pa malo kratko da se primi da izađe na mrežu, i onda bum - pasing šot paralela ili dijagonala.

teo

pre 8 godina

Samo i jedino povreda je Noleta omela da prikaze slabiju igru. I to je sve, nikakve analize ne mogu ponistiti tu jednostavnu cinjenicu-igrao je covek povredjen i to servis rukom! Zato je imao losiji servis a onda iz toga sve drugo sto se na to nadovezuje.Ova statistika, koliko god interesantna sama po sebi jer je data vrlo sturcno od strane istinskog eksperta i analiticara, ona je statistika igre povredjenog Novaka Djokovica! I to je to. Sa zdravim Novakom Marej bi opet lizao beton, veryujte mi. Igranje dubla mu je pomoglo da se vrati u zeljeni nivo forme jer je osetio da je izgubio i deo rutine i snage. Dakle, to nema veze sa porazom, samo povreda.

silvaner

pre 8 godina

Potpuno je jasno da je Novak igrao Montreal samo kao pripremu za Cincinnati i US open.Cinjenica da je igrao i singl i dubl jasno govori koje su mu bile namere.To sto je dosao do finala singla samo je splet okolnosti.Da je zeleo da osvoji Montreal sigurno ne bi igrao dubl i to je glavni indikator njegovih namera.Kad se na to doda problem sa rukom sve je jasno ko dan.Ali on naravno nikada javno nece to reci,ne bi bilo korektno prema organizatorima.Nista novo ,to rade mnogi teniseri.

Maks

pre 8 godina

Uzasno glupo pitanje, zaista. Ok, ako cemo sada da slavimo Endijevu pobedu onda..... U tunelu sam video da Djokovic nece da pobedi, dok je izlazio na prozivci se videlo da nije nesto PRETERANO zainteresovan. Vise mu je bila bitna igra prestiza nego trofej. Ima mnogo bitnijih trofeja koje on zeli, uskoro ce US open, tu cemo mi Endija da vidimo.

oxydant

pre 8 godina

Novak nije na ovom turniru prikazao igru koja donosi titulu.Novak je 3
puta osvojio Roger's kup,ali nikad nije ovaj sledeći masters u Cincina
tiju.Novak već ima mnogo osvojenih turnira koje treba odbraniti iduće
godine.Novak nije realizovao ni jednu od 9 (devet!) brejk lopti u tre-
ćem setu! Pametnom dovoljno...

Jelena

pre 8 godina

Nema tu neke analize i nauke. Pobedio ga je zato sto Novaku nije bilo stalo do pobede. Ima i pravo za to, sprema se za USOPEN. Mogao je i ranije da ispadne Novak, ali se orethodni igraci nisu dovoljno potrudili.

TomaS

pre 8 godina

Ma, Novak se i pre toga trudio da izgubi neki meč na ovom turniru (protiv Gulbisa), igrao i dubl sa Tipsarevićem, ali to mu je uspelo tek protiv Mareja! Prosto, želeo je da bude "željan trijumfa" u Sinsinatiju!

vaso

pre 8 godina

Djokovic je pobedio Noleta,Marej nema nista s tim on se samo slucajno nasao na pravom mestu u pravo vreme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (brana, 17. avgust 2015 23:06) # Link komentara

Bravo, jedini pravi rezon.......da je Novak ubacio ajd sad da ne brojimo, samo pola onih poena koje najveci amateri lako prebace preko mrezice u teren treci set se ne bi ni igrao i svi bi isli ranije na spavanje zadovoljni pobedom Novaka.

goran

pre 8 godina

nije ništa neobično što je drugi teniser sveta pobedio prvog tenisera na rang listi, pogotovo što je ove godine to pošlo za rukom samo još trojici tenisera. Zabrinjavajće je to što je Novak sve vreme igrao sa bolnim izrazom na licu jer neka eventualna povreda je u ovom trenutku mnogo veća opasnost po Novaka od bilo kog tenisera

so

pre 8 godina

Dajte cemu vise o ovom mecu, ovi rade analize, covek osvojio Vimbldon, veliki napor ulozio, i sad se treba ponovo vratiti u formu za zavrsnicu sezone i jos je imao manju povredu, i takvog ga Mari jedva dobio.

genius

pre 8 godina

1. Zamlaćivao se sa dublom. Juče su odlučivale nijanse, a da je mrvicu svežiji bio, ili da je odmorio onu ruku na koju ceo turnir kuka - moglo je da bude presudno.
2. Murray je opasno servirao, mnogo bolje nego inače, pogotovo na break lopte.
3. Posle onolikih neiskorišćenih break lopti u poslednjem setu - bilo bi i glupo da pobedi.

gagi LA

pre 8 godina

I Novak je samo covek! Jednom je Sampras rekao: to vam je kao da ocekujete od Jordana, da na svakoj utakmici posting 50 koseva, a to je nemoguce.

Bane

pre 8 godina

Mislim da je to manje vise bitno kako ga je dobio Mareja jer vec sutra se to zaboravlja i krece u nove izazove i pobede..Tako je kod Novaka i ostalih tenisera koji sigurno da ne razmisljaju puno kad dobiju ili izgube jer to je samo sport gubis i pobedjujes iako niko ne pamti gubitnike vec pobednike ali ako neko je pobedjivao vise puta kao sto su slucaju ova dvojica tenisera onda svakako su pobednici u pravo smislu te reci bez obzira na ponekad izgubljen mec dal jednog ili drugog(kao sto sam rekao)

Kucni analiticar

pre 8 godina

Strucnjak je prevideo da je Novak igrao sa 80% snage i da je to pravi uzrok njegovog poraza.Da je bilo 90% bila bi druga prica.

Vladimir

pre 8 godina

Novak odigra jedan od losijih meceva ove godine, a Mary odigra jedan od boljih u karijeri! i pobedi tesno... to je razlika izmedju prvog i drugog na svetu...

aleksandar

pre 8 godina

Marej je bio dobar na turniru ali nekako se uvek pita Djokovic da li ce da pobedi ili izgubi ....Djokovic je izjavio da je servis presudio i ja mislim isto, Nole je bas slabo servirao a Marej se bas dosta puta izvukao servisom posebno u najduzem gemu u mecu....sve u svemu Marej je mnogo zeleo ovu pobedu da je opet izgubio covek bi vrisno....