Nedelja, 07.06.2015.

13:08

Ćavi – kraj kao iz bajke

Ćavi Ernandes na savršen način se oprostio od Barselone, svoju 24-godišnju karijeru na Nou Kampu krunisao je novom titulom prvaka Evrope.

Izvor: AK

Æavi – kraj kao iz bajke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

rosonero

pre 8 godina

galijani brate , ti stvarno ne zapazas razliku , a ? svi troše novac ali ti stavljao u isti koš milan i liverpul koji su potrošili 1.8 i 1.2 milijardi od 92 god , sa realom, sitijem i psz koji to troše za dve sezone , i koji pritom kupuju samo gotove igrače i to ne ispod 35-40 mil a i pritom daju sulude svote novca( 100 mil bejl) obezvredjuju fudbal a samim tim enormnim ulaganjem uvlače biznis u fudbal a sa biznisom ide i kriminal , namestanje, kladionice i dr.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

barsa je sad vrhunska institucija fudbala, u svakom smislu, igra kinta prestiz sve. kupuju realu ispred nosa - ode nejmar kod nas, kolege, jer nije hteo kod vas... tad su neformalno i nezvanicno postali top vrh i po prestizu i kinti. al zato cepaju maximalan fudbal!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 7. jun 2015 15:56)

Све се слажем (осим, наравно, добро познатог;плус, синоћ је био чист пенал за Јуве али ето..) и ви то колега добро разумете. Е сад, то што је клуб хтео да сакрије колико га је платио (Нејмара) и уштеди пар милиона на порезу (иако је изручио 95 милиона) како то назвати? Дакле, показали су да могу боље од Реала али по којој цени? Да се баве криминалом? Е, управо је о томе реч и разлика. УЕФАлона је модеран клуб, моћан, има утицајне људе иза себе али ово што они раде је чист криминал, а ево, чак си и ти поентирао мисао истим закључком :D

neutralni felsh

pre 8 godina

xavi, covek i fudbalska karijera par ekselans! lik koga svi respektuju, za koga god da navijaju, za njega se aplaudira sa respektom - jer je i sam korektan na terenu. plus igrati za klub za koji navija i koji voli, koja je to uzivancija, ali i odgovornost. klupski tip legende: poceo kao mali klinja, navijac, zavrsio karijeru tamo, igrao za klub dok je osecao da je blizu maksimuma, kad je video da posustaje, odlucio da se ne blamira - ide da igra rekreativno i zeza se, uz dobru kintu i ispostovan maksimalno ko sto dolikuje legendi. uz igranje plus da trenira klince, zeza se s njima, nema lepse, plus opusteno stice prvu trenersku praksu. pa kad za nepar godina pozavrsava trcanje oko lopte, ajde nazad u la masiju ili barsu b, da polako trenerski upliva u sistem, bez tenzije na startu... okolo stari saborci, pujoli inieste i tipusi iz strucnog staba, komotno ga ceka prvi tim za jedno 10 godina. nema lepse i stabilnije za celu karijeru, vrh!
xavi, majstor na terenu i van.

neutralni felsh

pre 8 godina

dodatak: kolega galijani je u pravu. jes da na zalost skroz izgubi zdrav rezon kad god spomene svoje zablude i paranoje i zavere oko barselone... pardon, uefalone hahahaha ;) ali rezon mu je uglavnom zdrav.
nema uspeha bez novca, mada ima razlike u vrstama uspeha, dodao bih. i klubovi ne mogu da budu tzv. plasticni, jer ovi "novi jaki igraci", oni sad kroje svoj napon snage, kao sto su raniji tzv. veliki ranije bili u zenitu pa stekli slavnu istoriju, to je normalno, plus podstice i stare za jacu borbu da bi odoleli - fudbalski to je super, za koga god da navijas treba konkurencija. navijace se i za te nove, neki novi klinci, pa sta?
a ovo sto gundate na barsu da je i ona isto trosila silne novce, jeste. ali se isplatilo, bajo moj. za nepunih 15 godina postali su dominacija, popeli se na sam vrh. i vise su kinte trosili da sacuvaju tim nego da kupuju skupa gotova resenja. igraci poskupe kod njih, postanu bolji osvajaju trofeje. jesu placeni skupo npr. suarez ili nejmar, ali su se isplatili, i razigrali. a to sto je mnogo kinte otislo da zadrze npr. ronaldinja ili etoa ili bilo kog iz ekipe, pa neka je, i treba!
barsa je sad vrhunska institucija fudbala, u svakom smislu, igra kinta prestiz sve. kupuju realu ispred nosa - ode nejmar kod nas, kolege, jer nije hteo kod vas... tad su neformalno i nezvanicno postali top vrh i po prestizu i kinti. al zato cepaju maximalan fudbal!

Objavite komentar, molim lepo

pre 8 godina

Барса (која је од 2000. и доласка Переза потрошила ВИШЕ од Реала - проверите), Реал (милијарде и то немилице)
(Adriano_Galliani, 7. jun 2015 14:12)

Barselona od sezone 2000/2001 utrošenih 937.16 miliona funti
Real Madrid od sezone 2000/2001 utrošenih 1290.67 miliona funti

Od tada Barselona 4 titule LŠ, Real Madrid 2. Real izbacio Kasiljasa, Raula i Gutija od igrača vrednih pomena, Barselona Ćavija, Inijestu, Pujola, Fabregasa, Pikea, reprezentativce koji su okosnica uspeha modernog španskog fudbala.

Nebitno

pre 8 godina

(Adriano_Galliani, 07. jun 2015 14:12)
Naravno da bez novca nema trofeja, fudbal i sport je postao masina za novac, ali Barsa, Real, Milan, Junajted i svi ti veliakni imaju novac jer su slavni i imaju istoriju, dok takozvani "plasticni" klubovi su slavni i stvaraju neku istoriju zbog novca.

VUK

pre 8 godina

ko je igrao fudbal.. zna šta je najteže u fudbalu.. ne ono što radi Vidić u odbrani.. ni golovi Mesija i Ronalda.. najteže je NAPRAVITI IGRU iz koje sve proizilazi..tu je Cavi,uz Pelea i Krojfa.. u prva tri svih vremena

Adriano_Galliani

pre 8 godina

to zasto je Celsi (PSG, Siti,...) plastican klub, a klubovi poput Barse, Reala, Milana, Junajteda, Liverpula,... fudbalske institucije
(mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime, 7. jun 2015 13:32)

Навијач сам Милана. Ти ћеш добити много плусева, ја не, али свеједно морам да ти кажем да НИСИ У ПРАВУ. Сви ти набројани клубови су "пластични". Барса (која је од 2000. и доласка Переза потрошила ВИШЕ од Реала - проверите), Реал (милијарде и то немилице), Милан (Берлускони и светски трансфер рекорди сваке године једно време), Јунајтед (највеће плате првих 15 сезона Премијер лиге а и данас су најскупљи тим у Енглеској, власници највећег трансфера, Ди Марија), Ливерпул (1.2 милијарде од 1992.) итд.. Тако да - шта је дефиниција "пластике"? Јер Барса је узела 4 у последњих 9 година. Тотални су скоројевићи. Баш ме нервирају ове глупости са "вештачким клубовима".. То је имало смисла користити раније и то само у Енглеској и (можда) Италији, тамо где су били прави навијачи па је онда клуб без навијача "вештачки". Данас РЕЗУЛТАТИ доносе навијаче и ако се настави овако и Сити и Челзи и ПСЖ ће бити најпопуларнији клубови. И то је мени ОК, свежа крв, идеје.. А не ко раније увек Милан да осваја трофеје :) И ОДУВЕК су ПАРЕ доносиле трофеје, никада није било другачије.

fantazija

pre 8 godina

80 do 90 posto uspesnih pasova na mecu tokom cele karijere, od toga 100 posto su lopte isle stoperu nazad. neverovatan ucinak,to ne moze niko! neverovatno zanimljiv fudbal za gledanje, prosto sa ushicenjem cekam da vidim kako ce sada da igra u novom klubu!

Rade Futog

pre 8 godina

Ko ce sad Mesiju asistirati za golove kad se ovakav mag povukao. Kako ce mali Argentinac sada znati bez Cavija, cetvoricu predriblati i dati gol, pitam li se.
Naravno da je Cavi zahvalan Barsi na uspesima koje je postigao, jer da je rodjen u Andaluziji ili Baskiji, nikad po svom kvalitetu ne bi dobio priliku da igra u Barsi. Rodjen kao Katalonac, bio u timu od 1999. dok je ekipa tavorila i igrala kup uefa, bez ikakvih uspeha. Ekspanzijom Barse, dolaskom virtuoza Ronaldinja i majstora Deka, tim je ojacao, a on kao domaci igrac morao da ima mesta u 11. 2006. ustalio se doktor fudbala Inijesta a 2007. pojavio najbolji ikad, Mesi, Cavi kao domaci igrac i dalje u timu, uspesima nikad kraja. Ono u cemu je bio bez premca je dodavanje lopte najblizem do sebe i unazad, samo da mu je Magat bio trener, nedeljnu platu ne bi video. A mediji ga godinama dovodili u ravan sa najboljima na svetu, eto sta je ekipni sport. Bez premca najprecenjeniji igrac ovog veka.

johannbgood

pre 8 godina

Uz Zidana najbolji vezni igrac u poslednjih 20 godina. Odlican lakmus papir koji odvaja prave poznavaoce fudbala od napaljenih kladionicara. Institucija.

Moj Beograd

pre 8 godina

Kakav igrac!!! On je godinama imao najveci broj pasova i najveci procenat uspesnosti, to je u neku ruku mozda i teze nego dati 40 golova u sezoni! Mozda najbolji centralni vezni ikad!

mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime

pre 8 godina

"Ernandes je za 34 godine života, a 18 godina profesionalne karijere, osvojio više trofeja nego Čelsi za 110 godina postojanja."

Eto zasto je Celsi (PSG, Siti,...) plastican klub, a klubovi poput Barse, Reala, Milana, Junajteda, Liverpula,... fudbalske institucije

Marko

pre 8 godina

Ono sto Barselonu cini toliko posebnom jeste kontinuitet koji moze jasno da se prati jos od ere Johana Krojfa. Odanost ideji koja je usavrsavana i oplemenjivana kroz generacije, ideji koju je Krojf kasnije kao trener preneo generaciji s pocetka 90-ih, koju su Gvardiola i sada Enrike usadili u aktuelni sastav i koju ce sigurno za desetak godina Cavi, Inijesta u jos savrsenijoj verziji preneti nekim novim klincima. Barselona ima u sebi jedan snazan duh tradicije i proslosti kakav nema nijedan drugi klub u Evropi i zbog toga su zaista najveci. Ako bih morao da biram ipak bih izabrao Gvardiolinu generaciju, jer je par meceva 2011 pocinjala postava igraca koji su svi do jednog ponikli u omladinskoj skoli Barselone i to je bio veliki udarac koji je Barsa zadala svim ostalim velikanima u Evropi. U poslednjih par godina se nazalost odustalo od insistiranja na klincima iz omladinske skole ali siguran sam da ce se posle izbora u klubu i odlasaka nekih ljudi Barsa i na tom polju vratitit svojoj tradiciji.

Gooner

pre 8 godina

Ernandes je za 34 godine života, a 18 godina profesionalne karijere, osvojio više trofeja nego Čelsi za 110 godina postojanja.

PLASTIKA ! LONDON IS RED

Aleksa

pre 8 godina

Ćavi je veliki veliki igrač, simbol Barselone i njene škole fudbala i drago mi je što sam imao priliku da odrastem gledajući ga. Ispratio je celu jednu eru i gomilu velikih igrača, Rivalda, Ronaldinja, Mesija, svima bio najbolji partner u osvajanju trofeja i izdizanju ovog kluba iz bankrot situacije u sam vrh svetskog fudbala. Nema smisla upoređivati uspehe projekta ruskog naftaša i apsolutnog velikana i verovatno nedostižnu legendu ovog sporta.

Moj Beograd

pre 8 godina

Kakav igrac!!! On je godinama imao najveci broj pasova i najveci procenat uspesnosti, to je u neku ruku mozda i teze nego dati 40 golova u sezoni! Mozda najbolji centralni vezni ikad!

mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime

pre 8 godina

"Ernandes je za 34 godine života, a 18 godina profesionalne karijere, osvojio više trofeja nego Čelsi za 110 godina postojanja."

Eto zasto je Celsi (PSG, Siti,...) plastican klub, a klubovi poput Barse, Reala, Milana, Junajteda, Liverpula,... fudbalske institucije

Marko

pre 8 godina

Ono sto Barselonu cini toliko posebnom jeste kontinuitet koji moze jasno da se prati jos od ere Johana Krojfa. Odanost ideji koja je usavrsavana i oplemenjivana kroz generacije, ideji koju je Krojf kasnije kao trener preneo generaciji s pocetka 90-ih, koju su Gvardiola i sada Enrike usadili u aktuelni sastav i koju ce sigurno za desetak godina Cavi, Inijesta u jos savrsenijoj verziji preneti nekim novim klincima. Barselona ima u sebi jedan snazan duh tradicije i proslosti kakav nema nijedan drugi klub u Evropi i zbog toga su zaista najveci. Ako bih morao da biram ipak bih izabrao Gvardiolinu generaciju, jer je par meceva 2011 pocinjala postava igraca koji su svi do jednog ponikli u omladinskoj skoli Barselone i to je bio veliki udarac koji je Barsa zadala svim ostalim velikanima u Evropi. U poslednjih par godina se nazalost odustalo od insistiranja na klincima iz omladinske skole ali siguran sam da ce se posle izbora u klubu i odlasaka nekih ljudi Barsa i na tom polju vratitit svojoj tradiciji.

Gooner

pre 8 godina

Ernandes je za 34 godine života, a 18 godina profesionalne karijere, osvojio više trofeja nego Čelsi za 110 godina postojanja.

PLASTIKA ! LONDON IS RED

Aleksa

pre 8 godina

Ćavi je veliki veliki igrač, simbol Barselone i njene škole fudbala i drago mi je što sam imao priliku da odrastem gledajući ga. Ispratio je celu jednu eru i gomilu velikih igrača, Rivalda, Ronaldinja, Mesija, svima bio najbolji partner u osvajanju trofeja i izdizanju ovog kluba iz bankrot situacije u sam vrh svetskog fudbala. Nema smisla upoređivati uspehe projekta ruskog naftaša i apsolutnog velikana i verovatno nedostižnu legendu ovog sporta.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

to zasto je Celsi (PSG, Siti,...) plastican klub, a klubovi poput Barse, Reala, Milana, Junajteda, Liverpula,... fudbalske institucije
(mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime, 7. jun 2015 13:32)

Навијач сам Милана. Ти ћеш добити много плусева, ја не, али свеједно морам да ти кажем да НИСИ У ПРАВУ. Сви ти набројани клубови су "пластични". Барса (која је од 2000. и доласка Переза потрошила ВИШЕ од Реала - проверите), Реал (милијарде и то немилице), Милан (Берлускони и светски трансфер рекорди сваке године једно време), Јунајтед (највеће плате првих 15 сезона Премијер лиге а и данас су најскупљи тим у Енглеској, власници највећег трансфера, Ди Марија), Ливерпул (1.2 милијарде од 1992.) итд.. Тако да - шта је дефиниција "пластике"? Јер Барса је узела 4 у последњих 9 година. Тотални су скоројевићи. Баш ме нервирају ове глупости са "вештачким клубовима".. То је имало смисла користити раније и то само у Енглеској и (можда) Италији, тамо где су били прави навијачи па је онда клуб без навијача "вештачки". Данас РЕЗУЛТАТИ доносе навијаче и ако се настави овако и Сити и Челзи и ПСЖ ће бити најпопуларнији клубови. И то је мени ОК, свежа крв, идеје.. А не ко раније увек Милан да осваја трофеје :) И ОДУВЕК су ПАРЕ доносиле трофеје, никада није било другачије.

johannbgood

pre 8 godina

Uz Zidana najbolji vezni igrac u poslednjih 20 godina. Odlican lakmus papir koji odvaja prave poznavaoce fudbala od napaljenih kladionicara. Institucija.

Objavite komentar, molim lepo

pre 8 godina

Барса (која је од 2000. и доласка Переза потрошила ВИШЕ од Реала - проверите), Реал (милијарде и то немилице)
(Adriano_Galliani, 7. jun 2015 14:12)

Barselona od sezone 2000/2001 utrošenih 937.16 miliona funti
Real Madrid od sezone 2000/2001 utrošenih 1290.67 miliona funti

Od tada Barselona 4 titule LŠ, Real Madrid 2. Real izbacio Kasiljasa, Raula i Gutija od igrača vrednih pomena, Barselona Ćavija, Inijestu, Pujola, Fabregasa, Pikea, reprezentativce koji su okosnica uspeha modernog španskog fudbala.

VUK

pre 8 godina

ko je igrao fudbal.. zna šta je najteže u fudbalu.. ne ono što radi Vidić u odbrani.. ni golovi Mesija i Ronalda.. najteže je NAPRAVITI IGRU iz koje sve proizilazi..tu je Cavi,uz Pelea i Krojfa.. u prva tri svih vremena

neutralni felsh

pre 8 godina

xavi, covek i fudbalska karijera par ekselans! lik koga svi respektuju, za koga god da navijaju, za njega se aplaudira sa respektom - jer je i sam korektan na terenu. plus igrati za klub za koji navija i koji voli, koja je to uzivancija, ali i odgovornost. klupski tip legende: poceo kao mali klinja, navijac, zavrsio karijeru tamo, igrao za klub dok je osecao da je blizu maksimuma, kad je video da posustaje, odlucio da se ne blamira - ide da igra rekreativno i zeza se, uz dobru kintu i ispostovan maksimalno ko sto dolikuje legendi. uz igranje plus da trenira klince, zeza se s njima, nema lepse, plus opusteno stice prvu trenersku praksu. pa kad za nepar godina pozavrsava trcanje oko lopte, ajde nazad u la masiju ili barsu b, da polako trenerski upliva u sistem, bez tenzije na startu... okolo stari saborci, pujoli inieste i tipusi iz strucnog staba, komotno ga ceka prvi tim za jedno 10 godina. nema lepse i stabilnije za celu karijeru, vrh!
xavi, majstor na terenu i van.

neutralni felsh

pre 8 godina

dodatak: kolega galijani je u pravu. jes da na zalost skroz izgubi zdrav rezon kad god spomene svoje zablude i paranoje i zavere oko barselone... pardon, uefalone hahahaha ;) ali rezon mu je uglavnom zdrav.
nema uspeha bez novca, mada ima razlike u vrstama uspeha, dodao bih. i klubovi ne mogu da budu tzv. plasticni, jer ovi "novi jaki igraci", oni sad kroje svoj napon snage, kao sto su raniji tzv. veliki ranije bili u zenitu pa stekli slavnu istoriju, to je normalno, plus podstice i stare za jacu borbu da bi odoleli - fudbalski to je super, za koga god da navijas treba konkurencija. navijace se i za te nove, neki novi klinci, pa sta?
a ovo sto gundate na barsu da je i ona isto trosila silne novce, jeste. ali se isplatilo, bajo moj. za nepunih 15 godina postali su dominacija, popeli se na sam vrh. i vise su kinte trosili da sacuvaju tim nego da kupuju skupa gotova resenja. igraci poskupe kod njih, postanu bolji osvajaju trofeje. jesu placeni skupo npr. suarez ili nejmar, ali su se isplatili, i razigrali. a to sto je mnogo kinte otislo da zadrze npr. ronaldinja ili etoa ili bilo kog iz ekipe, pa neka je, i treba!
barsa je sad vrhunska institucija fudbala, u svakom smislu, igra kinta prestiz sve. kupuju realu ispred nosa - ode nejmar kod nas, kolege, jer nije hteo kod vas... tad su neformalno i nezvanicno postali top vrh i po prestizu i kinti. al zato cepaju maximalan fudbal!

rosonero

pre 8 godina

galijani brate , ti stvarno ne zapazas razliku , a ? svi troše novac ali ti stavljao u isti koš milan i liverpul koji su potrošili 1.8 i 1.2 milijardi od 92 god , sa realom, sitijem i psz koji to troše za dve sezone , i koji pritom kupuju samo gotove igrače i to ne ispod 35-40 mil a i pritom daju sulude svote novca( 100 mil bejl) obezvredjuju fudbal a samim tim enormnim ulaganjem uvlače biznis u fudbal a sa biznisom ide i kriminal , namestanje, kladionice i dr.

Nebitno

pre 8 godina

(Adriano_Galliani, 07. jun 2015 14:12)
Naravno da bez novca nema trofeja, fudbal i sport je postao masina za novac, ali Barsa, Real, Milan, Junajted i svi ti veliakni imaju novac jer su slavni i imaju istoriju, dok takozvani "plasticni" klubovi su slavni i stvaraju neku istoriju zbog novca.

Rade Futog

pre 8 godina

Ko ce sad Mesiju asistirati za golove kad se ovakav mag povukao. Kako ce mali Argentinac sada znati bez Cavija, cetvoricu predriblati i dati gol, pitam li se.
Naravno da je Cavi zahvalan Barsi na uspesima koje je postigao, jer da je rodjen u Andaluziji ili Baskiji, nikad po svom kvalitetu ne bi dobio priliku da igra u Barsi. Rodjen kao Katalonac, bio u timu od 1999. dok je ekipa tavorila i igrala kup uefa, bez ikakvih uspeha. Ekspanzijom Barse, dolaskom virtuoza Ronaldinja i majstora Deka, tim je ojacao, a on kao domaci igrac morao da ima mesta u 11. 2006. ustalio se doktor fudbala Inijesta a 2007. pojavio najbolji ikad, Mesi, Cavi kao domaci igrac i dalje u timu, uspesima nikad kraja. Ono u cemu je bio bez premca je dodavanje lopte najblizem do sebe i unazad, samo da mu je Magat bio trener, nedeljnu platu ne bi video. A mediji ga godinama dovodili u ravan sa najboljima na svetu, eto sta je ekipni sport. Bez premca najprecenjeniji igrac ovog veka.

fantazija

pre 8 godina

80 do 90 posto uspesnih pasova na mecu tokom cele karijere, od toga 100 posto su lopte isle stoperu nazad. neverovatan ucinak,to ne moze niko! neverovatno zanimljiv fudbal za gledanje, prosto sa ushicenjem cekam da vidim kako ce sada da igra u novom klubu!

Adriano_Galliani

pre 8 godina

barsa je sad vrhunska institucija fudbala, u svakom smislu, igra kinta prestiz sve. kupuju realu ispred nosa - ode nejmar kod nas, kolege, jer nije hteo kod vas... tad su neformalno i nezvanicno postali top vrh i po prestizu i kinti. al zato cepaju maximalan fudbal!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 7. jun 2015 15:56)

Све се слажем (осим, наравно, добро познатог;плус, синоћ је био чист пенал за Јуве али ето..) и ви то колега добро разумете. Е сад, то што је клуб хтео да сакрије колико га је платио (Нејмара) и уштеди пар милиона на порезу (иако је изручио 95 милиона) како то назвати? Дакле, показали су да могу боље од Реала али по којој цени? Да се баве криминалом? Е, управо је о томе реч и разлика. УЕФАлона је модеран клуб, моћан, има утицајне људе иза себе али ово што они раде је чист криминал, а ево, чак си и ти поентирао мисао истим закључком :D

Rade Futog

pre 8 godina

Ko ce sad Mesiju asistirati za golove kad se ovakav mag povukao. Kako ce mali Argentinac sada znati bez Cavija, cetvoricu predriblati i dati gol, pitam li se.
Naravno da je Cavi zahvalan Barsi na uspesima koje je postigao, jer da je rodjen u Andaluziji ili Baskiji, nikad po svom kvalitetu ne bi dobio priliku da igra u Barsi. Rodjen kao Katalonac, bio u timu od 1999. dok je ekipa tavorila i igrala kup uefa, bez ikakvih uspeha. Ekspanzijom Barse, dolaskom virtuoza Ronaldinja i majstora Deka, tim je ojacao, a on kao domaci igrac morao da ima mesta u 11. 2006. ustalio se doktor fudbala Inijesta a 2007. pojavio najbolji ikad, Mesi, Cavi kao domaci igrac i dalje u timu, uspesima nikad kraja. Ono u cemu je bio bez premca je dodavanje lopte najblizem do sebe i unazad, samo da mu je Magat bio trener, nedeljnu platu ne bi video. A mediji ga godinama dovodili u ravan sa najboljima na svetu, eto sta je ekipni sport. Bez premca najprecenjeniji igrac ovog veka.

fantazija

pre 8 godina

80 do 90 posto uspesnih pasova na mecu tokom cele karijere, od toga 100 posto su lopte isle stoperu nazad. neverovatan ucinak,to ne moze niko! neverovatno zanimljiv fudbal za gledanje, prosto sa ushicenjem cekam da vidim kako ce sada da igra u novom klubu!

Adriano_Galliani

pre 8 godina

to zasto je Celsi (PSG, Siti,...) plastican klub, a klubovi poput Barse, Reala, Milana, Junajteda, Liverpula,... fudbalske institucije
(mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime, 7. jun 2015 13:32)

Навијач сам Милана. Ти ћеш добити много плусева, ја не, али свеједно морам да ти кажем да НИСИ У ПРАВУ. Сви ти набројани клубови су "пластични". Барса (која је од 2000. и доласка Переза потрошила ВИШЕ од Реала - проверите), Реал (милијарде и то немилице), Милан (Берлускони и светски трансфер рекорди сваке године једно време), Јунајтед (највеће плате првих 15 сезона Премијер лиге а и данас су најскупљи тим у Енглеској, власници највећег трансфера, Ди Марија), Ливерпул (1.2 милијарде од 1992.) итд.. Тако да - шта је дефиниција "пластике"? Јер Барса је узела 4 у последњих 9 година. Тотални су скоројевићи. Баш ме нервирају ове глупости са "вештачким клубовима".. То је имало смисла користити раније и то само у Енглеској и (можда) Италији, тамо где су били прави навијачи па је онда клуб без навијача "вештачки". Данас РЕЗУЛТАТИ доносе навијаче и ако се настави овако и Сити и Челзи и ПСЖ ће бити најпопуларнији клубови. И то је мени ОК, свежа крв, идеје.. А не ко раније увек Милан да осваја трофеје :) И ОДУВЕК су ПАРЕ доносиле трофеје, никада није било другачије.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

barsa je sad vrhunska institucija fudbala, u svakom smislu, igra kinta prestiz sve. kupuju realu ispred nosa - ode nejmar kod nas, kolege, jer nije hteo kod vas... tad su neformalno i nezvanicno postali top vrh i po prestizu i kinti. al zato cepaju maximalan fudbal!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 7. jun 2015 15:56)

Све се слажем (осим, наравно, добро познатог;плус, синоћ је био чист пенал за Јуве али ето..) и ви то колега добро разумете. Е сад, то што је клуб хтео да сакрије колико га је платио (Нејмара) и уштеди пар милиона на порезу (иако је изручио 95 милиона) како то назвати? Дакле, показали су да могу боље од Реала али по којој цени? Да се баве криминалом? Е, управо је о томе реч и разлика. УЕФАлона је модеран клуб, моћан, има утицајне људе иза себе али ово што они раде је чист криминал, а ево, чак си и ти поентирао мисао истим закључком :D

mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime

pre 8 godina

"Ernandes je za 34 godine života, a 18 godina profesionalne karijere, osvojio više trofeja nego Čelsi za 110 godina postojanja."

Eto zasto je Celsi (PSG, Siti,...) plastican klub, a klubovi poput Barse, Reala, Milana, Junajteda, Liverpula,... fudbalske institucije

Gooner

pre 8 godina

Ernandes je za 34 godine života, a 18 godina profesionalne karijere, osvojio više trofeja nego Čelsi za 110 godina postojanja.

PLASTIKA ! LONDON IS RED

Moj Beograd

pre 8 godina

Kakav igrac!!! On je godinama imao najveci broj pasova i najveci procenat uspesnosti, to je u neku ruku mozda i teze nego dati 40 golova u sezoni! Mozda najbolji centralni vezni ikad!

VUK

pre 8 godina

ko je igrao fudbal.. zna šta je najteže u fudbalu.. ne ono što radi Vidić u odbrani.. ni golovi Mesija i Ronalda.. najteže je NAPRAVITI IGRU iz koje sve proizilazi..tu je Cavi,uz Pelea i Krojfa.. u prva tri svih vremena

Marko

pre 8 godina

Ono sto Barselonu cini toliko posebnom jeste kontinuitet koji moze jasno da se prati jos od ere Johana Krojfa. Odanost ideji koja je usavrsavana i oplemenjivana kroz generacije, ideji koju je Krojf kasnije kao trener preneo generaciji s pocetka 90-ih, koju su Gvardiola i sada Enrike usadili u aktuelni sastav i koju ce sigurno za desetak godina Cavi, Inijesta u jos savrsenijoj verziji preneti nekim novim klincima. Barselona ima u sebi jedan snazan duh tradicije i proslosti kakav nema nijedan drugi klub u Evropi i zbog toga su zaista najveci. Ako bih morao da biram ipak bih izabrao Gvardiolinu generaciju, jer je par meceva 2011 pocinjala postava igraca koji su svi do jednog ponikli u omladinskoj skoli Barselone i to je bio veliki udarac koji je Barsa zadala svim ostalim velikanima u Evropi. U poslednjih par godina se nazalost odustalo od insistiranja na klincima iz omladinske skole ali siguran sam da ce se posle izbora u klubu i odlasaka nekih ljudi Barsa i na tom polju vratitit svojoj tradiciji.

Nebitno

pre 8 godina

(Adriano_Galliani, 07. jun 2015 14:12)
Naravno da bez novca nema trofeja, fudbal i sport je postao masina za novac, ali Barsa, Real, Milan, Junajted i svi ti veliakni imaju novac jer su slavni i imaju istoriju, dok takozvani "plasticni" klubovi su slavni i stvaraju neku istoriju zbog novca.

neutralni felsh

pre 8 godina

dodatak: kolega galijani je u pravu. jes da na zalost skroz izgubi zdrav rezon kad god spomene svoje zablude i paranoje i zavere oko barselone... pardon, uefalone hahahaha ;) ali rezon mu je uglavnom zdrav.
nema uspeha bez novca, mada ima razlike u vrstama uspeha, dodao bih. i klubovi ne mogu da budu tzv. plasticni, jer ovi "novi jaki igraci", oni sad kroje svoj napon snage, kao sto su raniji tzv. veliki ranije bili u zenitu pa stekli slavnu istoriju, to je normalno, plus podstice i stare za jacu borbu da bi odoleli - fudbalski to je super, za koga god da navijas treba konkurencija. navijace se i za te nove, neki novi klinci, pa sta?
a ovo sto gundate na barsu da je i ona isto trosila silne novce, jeste. ali se isplatilo, bajo moj. za nepunih 15 godina postali su dominacija, popeli se na sam vrh. i vise su kinte trosili da sacuvaju tim nego da kupuju skupa gotova resenja. igraci poskupe kod njih, postanu bolji osvajaju trofeje. jesu placeni skupo npr. suarez ili nejmar, ali su se isplatili, i razigrali. a to sto je mnogo kinte otislo da zadrze npr. ronaldinja ili etoa ili bilo kog iz ekipe, pa neka je, i treba!
barsa je sad vrhunska institucija fudbala, u svakom smislu, igra kinta prestiz sve. kupuju realu ispred nosa - ode nejmar kod nas, kolege, jer nije hteo kod vas... tad su neformalno i nezvanicno postali top vrh i po prestizu i kinti. al zato cepaju maximalan fudbal!

Objavite komentar, molim lepo

pre 8 godina

Барса (која је од 2000. и доласка Переза потрошила ВИШЕ од Реала - проверите), Реал (милијарде и то немилице)
(Adriano_Galliani, 7. jun 2015 14:12)

Barselona od sezone 2000/2001 utrošenih 937.16 miliona funti
Real Madrid od sezone 2000/2001 utrošenih 1290.67 miliona funti

Od tada Barselona 4 titule LŠ, Real Madrid 2. Real izbacio Kasiljasa, Raula i Gutija od igrača vrednih pomena, Barselona Ćavija, Inijestu, Pujola, Fabregasa, Pikea, reprezentativce koji su okosnica uspeha modernog španskog fudbala.

Aleksa

pre 8 godina

Ćavi je veliki veliki igrač, simbol Barselone i njene škole fudbala i drago mi je što sam imao priliku da odrastem gledajući ga. Ispratio je celu jednu eru i gomilu velikih igrača, Rivalda, Ronaldinja, Mesija, svima bio najbolji partner u osvajanju trofeja i izdizanju ovog kluba iz bankrot situacije u sam vrh svetskog fudbala. Nema smisla upoređivati uspehe projekta ruskog naftaša i apsolutnog velikana i verovatno nedostižnu legendu ovog sporta.

neutralni felsh

pre 8 godina

xavi, covek i fudbalska karijera par ekselans! lik koga svi respektuju, za koga god da navijaju, za njega se aplaudira sa respektom - jer je i sam korektan na terenu. plus igrati za klub za koji navija i koji voli, koja je to uzivancija, ali i odgovornost. klupski tip legende: poceo kao mali klinja, navijac, zavrsio karijeru tamo, igrao za klub dok je osecao da je blizu maksimuma, kad je video da posustaje, odlucio da se ne blamira - ide da igra rekreativno i zeza se, uz dobru kintu i ispostovan maksimalno ko sto dolikuje legendi. uz igranje plus da trenira klince, zeza se s njima, nema lepse, plus opusteno stice prvu trenersku praksu. pa kad za nepar godina pozavrsava trcanje oko lopte, ajde nazad u la masiju ili barsu b, da polako trenerski upliva u sistem, bez tenzije na startu... okolo stari saborci, pujoli inieste i tipusi iz strucnog staba, komotno ga ceka prvi tim za jedno 10 godina. nema lepse i stabilnije za celu karijeru, vrh!
xavi, majstor na terenu i van.

johannbgood

pre 8 godina

Uz Zidana najbolji vezni igrac u poslednjih 20 godina. Odlican lakmus papir koji odvaja prave poznavaoce fudbala od napaljenih kladionicara. Institucija.

rosonero

pre 8 godina

galijani brate , ti stvarno ne zapazas razliku , a ? svi troše novac ali ti stavljao u isti koš milan i liverpul koji su potrošili 1.8 i 1.2 milijardi od 92 god , sa realom, sitijem i psz koji to troše za dve sezone , i koji pritom kupuju samo gotove igrače i to ne ispod 35-40 mil a i pritom daju sulude svote novca( 100 mil bejl) obezvredjuju fudbal a samim tim enormnim ulaganjem uvlače biznis u fudbal a sa biznisom ide i kriminal , namestanje, kladionice i dr.