Subota, 14.09.2019.

17:00

Koga biste voleli za novog selektora Srbije? ANKETA

Aleksandar Saša Đorđević više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Izvor: SN

Koga biste voleli za novog selektora Srbije? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

207 Komentari

Sortiraj po:

milos

pre 4 godine

Ja se pitam koliko godina imaju oni sto predlazu Pesica za selektora?Ljudi,Pesic je trener Barselone,a pravilo ACB lige kaze da ne moze u isto vreme da vodi klub i reprezentaciju...Napravili mu drim tim Katalonci i on ce sad da napusti to i dodje u Srbiju da ga pljuju kad izgubi utakmicu?Kako da ne...

Olgerd Vladislav

pre 4 godine

(jos Jokić i Marjanović za sam kraj, hvala redakciji unapred ako mi objavite sva tri komentara, a ne vidim razlog zašto ne bi, jer trudim se da dam košarkašku analizu bez prelaženja u krajnosti, kako rekoh na početku...)

Jokić i Bobi. (Milutinov je, da kažemo bio OK, ali opet ta minutaža sa toliko petica u timu...) I Jokić i Bobi su odlični u napadu, a ranjivi u odbrani, svako na svoj način. Utisak je da selektor nije uspeo da iz njih izvuče maksimum u napadu, a da ih dobro sakrije u odbrani. Dakle, još jedan minus za selektora.

Na kraju, 5. mesto u svetu za zemlju kao Srbija nije nimalo mala stvar. Ali, 5. mesto za košarkašku reprezentaciju Srbije, uz reprezentaciju SAD kakva je bila, nije dovoljno dobro. Na kraju krajeva, da je Kari Pešić mislio da ćemo se boriti za od 5. do 8. mesta, ne verujem da bi pristao da snima onu reklamu za kladionicu baš na onaj način.

Koga za novog selektora? Kokoškov i Saša Obradović su lepe želje. Ali biće izuzetno teško, a vrlo, vrlo bitno naći dobrog trenera koji će biti voljan i u mogućnosti da vodi reprezentaciju u nenormalnim FIBA prozorima.

...Ako je neko pročitao sve ovo, hvala i ne zamerite mi. Uzdravlje.

Olgerd Vladislav

pre 4 godine

Pre 5 dana svi pljuju i žele odlazak, a danas kada je otišao, svi tužni i prave ga od blata. Sa jedne strane "pljuvači svega, ništa im nije sveto", sa druge strane "idolopoklonstvo". Kao i u mnogim drugim sferama života, nikako da nadjemo zlatnu sredinu, stalno idemo iz krajnosti u krajnost. (Mislim na društvo kao celinu, reprezentovano u komentatorima na sajtu.)

Da, treba imati poštovanje Đorđeviću za igračke dane i relativno dobre rezultate kao selektora. Ali, da, treba i biti kritičan kada ima povoda za to i, uopšte, iznositi svoje mišljenje (na dostojanstven i pristojan način) jer je to odlika demokratskog društva, a to želimo da budemo.

Treba analizorati da li su apetiti košarkaše, a i generalno, javnosti bili isuviše veliki. Ako jesu, peto mesto je super. Ako nisu, peto mesto je neuspeh. Mislim da sam Đorđevićev odlazak sa mesta selektora dovoljno govori o tome šta on misli o osvajanju 5. mesta. Bez obzira što je "već pre prvenstva odlučio da ode".

Pre svega, veliki deo igrača je podbacio. Ali kada VELIKI deo igrača podbaci, osgovornost mora da bude na treneru, jer on je taj koji ih je pozvao, koji ih motiviše (što treba da bude jedna od najistaknutijih dobrih strana Đorđevića) i sklapa petorke. Jedino je Bogdan odigrao na svom (očekivanom) nivou i svaka mu čast. Za njega se, izgleda, isplatilo sve potenciranje njega kao glavnog igrača reprezentacije od Đorđevićevog dolaska, tu možemo reći da je u pravu bio. Svi ostali su manje ili više potpuno podbacili...

logican sled okolnosti

pre 4 godine

Kokoškov može da vodi reprezentaciju iako je asistent u NBA, to može da se vidi na primeru Skariola.
(Nemanja, 14. septembar 2019 21:22). Kokoskov je prvi trener ;)

Miroslav

pre 4 godine

Od ovih sto ste naveli,samo ne Zeljko Obradovic.Reprezentacija je sa njim dozivela najvece ne uspehe.OI 2000. i 2004,i EP 2005.A imao je sjajne ekipe.Mnogo jace nego sada sto imamo.Licno navijam za Milojevica.Sa njim bi smo sigurno dosta ubrzali igru.To se danas trazi.Ali od toga,verovatno nema nista.Bice Kokoskov.

bskfan

pre 4 godine

Kokoskov je sa Slovenijom uradio veliki posao, znao je sa cime raspolaze i kreirao igru u skladu sa njihovim mogucnostima. To je ona Popova filozofija "ne prilagodjavati igrace sistemu, vec sistem prilagodjavati sposobnostima igraca". Djordjevic je tu najvise kiksnuo jer je pokusao da ukalupi Jokica, a Jokic se ukalupiti ne moze; ili ces mu dati da slobodu da igra onako kako igra u Denveru, ili ga uopste ne treba zvati. Ako nista drugo, na ovom prvenstvu se jasno videlo ko moze i ko ne moze. Nasa dva najbolja igraca su Jokic i Bogdanovic, a ostatak tima treba da bude prilagodjen njima. Nekim igracima se treba zahvaliti na onome sto su do sada uradili ali ih treba precrtati: Marjanovic, Raduljica, Bircevic, Simonovic a ja bih tu pridodao i Bjelicu. Jovic, Milutinov i Lucic su dobili prelazne ocene, dok Vasa i Guduric tek treba da se dokazu. Kljucna stvar je pronalazenje barem jednog modernog krilnog centra, jednog krila i jednog plejmejkera.

Mali

pre 4 godine

Dovesti nekog ko ce se podrediti Jokicu u potpunosti i pustiti decka da vodi igru i da se za sve pita. Najbitnije je da animiramo Jokica, ceo strucni stab i svi ostali igraci treba da rade na tome jer on je najbolji centar sveta. Sve oko Jokica treba da se vrti, nikako ga ne stavljati na cetvorku jer ce onda bojkotovati trenera i ceo tim. I moramo nekako da ga zamolimo da igra odbranu.

Predrag

pre 4 godine

Mislim da bi najbolje resenje bio Dusko Vujosevic, a ukoliko njegovo zdravstveno stanje to ne dozvoljava prvi pik bi trebao biti Zdravko Radulovic. Igra Srbije bi bila leprsava sa njim.

vlade

pre 4 godine

kokoškov otpada jer radi u nba, ne može da vodi reprezentaciju u prozorima kvalifikacija koji startuju već od novembra, čini mi se.. takodje, kari i želimir iz istog razloga otpadaju zbog EL.. ostaje nam jedino neki trener koji vodi ekipu u Ligi šampiona ili iz ksla.. pošto realno, nemamo para da platimo selektora koji će raditi samo u reprezentaciji, a da batali klubske obaveze.. tako da, zamolio bih narod da se mane nepotrebnog licitiranja i spinovanja u korist kandidata koji su nam nerealni i materijalno nedostupni. kako stvari stoje, crni dani nam slede, pošto kvalitetnog trenera bez kluba ne mo¿emo angažovati.

Slovenac

pre 4 godine

Samo jedan covek je Bog i evropske i NBA kosarke. Zove se Igor. Jedino je problem, da li bi se prihvatio tome. Ne samo vremena da li ima. Mora imati i zivaca, da se prihvati jedne reprezentacije , kakva je SRB. Jer, ako ce mu neke zenske tamo iz SNSa dirigovati ko je podoban i ko nije podoban da igra, onda je to unapred izgubljena propozicija. A nije samo ona, koja hoce da soli pamet, kod vas pokvarenjaka kolko hoces u sportu.

deki

pre 4 godine

Koji Kokoškov? Koga je taj čovek vodio? Ok, struka i sve to... Nama treba institucija i autoritet kod igrača. Žoc pa 10 praznih mesta... Eventualno Saša Obradović

Izuzetno kvalitetni srbin

pre 4 godine

Samo duo Dragan Greg Jakovljevic i Goran Metro Grbovic dolazi u obzir, s’ obzirom da uzivaju veliki ugled i poverenje kod precednika.

MYNX

pre 4 godine

Ovako posto ovo se dogodilo sta se dogodilo i smenjen je selektor.....prvo iako sam nekad bio protiv njega i njegovih odluka....zao mi je ipak sto ide Djordjevic i želim mu svu srecu u nastavku karijere i da postane vrhunski trener.....e sad da je morala smena morala je....mislim da je hemija ozbiljno narusena i da bi se tek osetilo to u nastavku....drugo ne bi voleo da novi selektor bude politicki postavljen.....posto onda jos gore prolazimo....trece ne bi voleo da novi trener bude stranac....posto sigurno imamo veci kvalitet i bolje trenere i strucnjake od stranaca....samo mora lepo da se izabere.....i četvrto posto je Duda vec penzioner,Žoć nece da prihvati nema sanse,Pešic ima 70 god i nije zalog za buducnost,Maljkovic je u olimpijskom komitetu znaci da te opcije otpadaju.....e sad od ovih koji su tu i mogli bi da budu novi selektori...moja 1opcija bi bio Igor Kokoškov(mlad,talentovan,inteligentan,vrhunski trener,ucio od najboljih,moderan,i veliki zalog za buducnost)uz to sve zna kako s Jokicem,a Bjelica i Bogdan su u Sacramentu gde je on pomocnik,zna kako i s Bobijem....2.opcija Sasa Obradovic,3 opcija mozda Zoran Lukic...to je to...ukoliko prihvati Kokoskov voleo bi da mu asustenti budu Milojevic(zbog Jokica),Kesar(ucio od Dude),Vukoicic i od ovih bi ostavio Rajakovica da bude tu zbog nba igraca.....

ej bre

pre 4 godine

Mislim da nije toliko bitno ko je sekektor u odnosu na to ko je predsednik i potpredsednik saveza.
(drago, 14. septembar 2019 17:19)
Da li bi ti Covke odgovarao?
(bo, 14. septembar 2019 18:58)

Jos ne shvata da funkcioneri KSSa imaju ulogu turistickih vodica a sam KSS turisticke agencije. Na tome moze da zahvali doktoru.

Mirko

pre 4 godine

Stefon Kari Pešić ili Igor Kokoškov - birajte koga hoćete od njih!
Pešić je i dalje vrhunski efikasan trener a da je legenda to nije potrebno ni objašnjavati.
Kokoškov je već osvojio Evropsko prvenstvo,ima ogromno iskustvo u NBA,ako je neko moderan i dobar trener - to je Kokoškov.

Ako ni jedan od njih ne prihvati - onda Sale Obradović.
Da se ne zamlaćujemo dalje, jer Žoc sigurno neće, ostale neću ni da uzimam u obzir.
Miloje tek kad uđe u neke godine i kad bude imao neke rezultate,a to sa Megom neće biti skoro, i naravno da ne dozvoli da Miško pravi reprezentaciju.
Isto a možda i više od toga za Alimpija, Gurovića i ostale naše mlade trenere, koji će sigurno u jednom trenutku biti ozbiljni kandidati za trenera.
Džikića nikad ne bih stavio, ne zbog stručnosti, već što smatram da mu fale neki kvaliteti da bi bio uspešan u reprezentaciji.
Vladu Đurovića volim i cenim, ali nisam siguran da bi posle duže pauze bio baš efikasan u reprezentaciji, isto važi i za Božu.
Marina nikada nije radila u muškoj košarci i sad da počne da se vežba na reprezentaciji - ne bih prihvatio, iako je cenim i poštujem.
Uzimam samo trenere koji su imali trofeje u jačim ligama i takmičenjima.

DrSofronijeTheGreat

pre 4 godine

Ja bih voleo ZOC-a koji je legenda ali mu u repki bas nije islo. Jedini problem je taj sto mislim da bi ili doziveo srcani udar ili nasamarao pojedince sa "odlicnim" stavom poput Jokica, Raduljice pa i Bjelice (koji je uvek bio kao kuvana noga). Tako da s te strane Kokoskov bi bio bolji izbor jer se navikao na NBA nonsalantnost.
Naravno po mom skromnom misljenju.

garfildCZV

pre 4 godine

Дејан Радоњић или Дејан Милојевић. Мислим да Игор Кокошков је рекао после репрезентације Словеније да га у наредном периоду само НБА занима.

Da_Ne

pre 4 godine

62 komentara i niko nije pomenuo Bošu Tanjevića.
Čovek van svih srpskih košarkaških zbivanja.
U ovom trenurku bih za trenera voleo videti Karija ili Žoca (sa ograničenim rokom od 2-4 godine) i Kokoškovim kao pomoćnikom, koji bi posle tog perioda nastavio samostalno.
Kao što neko već pomenu u komentarima, to je sistem i prenošenje znanja sa kolena na koleno.

tony

pre 4 godine

sale nacionale! a ako bas ne može onda bodiroga. ako i on noje podoban onda divac. ako je previše zauzet pa neće onda može pesic ili obradovic.

Adrijana Ilic Sosdean

pre 4 godine

Sale je trebalo da ostane na klupi,her nije cilj medalja,vec medalje.Uspeh,sloga je Ono sto je vrh svakog tima!To je uradio jedino Sale I Zeljko Obradovic,kao selektora da reprezentacijama.Mi oteramo sve sto vredi.Bravo momci,vi ste Sampionu!!!

Srdjan

pre 4 godine

Daniloviću, pravac Istanbul i da moliš čoveka da nas preuzme. Imati najboljeg trenera Evrope, a ne pokušati da ga dovedeš na mesto selektora je krajnje neozbiljno

Debeli Sava

pre 4 godine

Evo nekih predloga iz viber grupe. Muta Nikolic, Marina Maljkovic, Selektorska Komisija Božidar i Marina Maljkovic, Mihailo Uvalin, Selektorska Komisja Dulou Vujosevic i Vladou Jovanovic, Gagi Nikolic, Vupi Goldberg, Mirko Novosel, Moka Slavnic, Selektorska komisja Dzilou Dzikic i keva Dzikic, Bosa Tanjevic i Bora Stankovic. :D Sportski pozdrav

Krle

pre 4 godine

Zasto mislite da Kokoskov uopste zeli da bude selektor Srbije? Obradovic to sigurno nece biti, ne znam ni zasto ga stavljate na spisak. Pitati Kokoskova, ako ne zeli, Kari Pesic bi mogao da se zamoli da jos jednom ucini nesto lepo za zemlju. Ako ni to ne prodje onda Milojevic ili Gurovic.

4D

pre 4 godine

Pošto će NBA igrači da budu jezgro narednih godina, predlažem sledećeg kandidata:

Majkl Meloun

Surovi profesionalac, čovek koji razmišlja u brojevima i koji ima rezultate

kakav Gurovic kakav Miloje, covece

pre 4 godine

Zasto mislite da Kokoskov uopste zeli da bude selektor Srbije? Obradovic to sigurno nece biti, ne znam ni zasto ga stavljate na spisak. Pitati Kokoskova, ako ne zeli, Kari Pesic bi mogao da se zamoli da jos jednom ucini nesto lepo za zemlju. Ako ni to ne prodje onda Milojevic ili Gurovic.
(Krle, 14. septembar 2019 18:07)

Zato sto je to sam rekao, i ove godine i prosle i '17.

bo

pre 4 godine

Mislim da nije toliko bitno ko je sekektor u odnosu na to ko je predsednik i potpredsednik saveza.
(drago, 14. septembar 2019 17:19)
Da li bi ti Covke odgovarao?

Le Coq

pre 4 godine

Bilo koji od navedenih, ali samo da Šarenac više ne prenosi utakmice reprezentacije. Neka se čovek drži Žikine šarenice, tu mu bolje ide.

Boxer

pre 4 godine

Ja licno nisam zadovoljan kako je Djordjevic odradio posao na ovom prvenstvu. Mislim da smo mogli mnogo, mnogo bolje, pre svega po imenima. Mi imamo individualan kvalitet, to je sigurno, a onda je na selektoru da sve to uklopi, i da se od individualaca napravi tim. Sale nazalost to nije uspeo. Ali se opet plasim ko ce ga naslediti. Za Zeljka Obradovica sam siguran da nece, skoro sam video i neki intervju gde je rekao da nikad vise nece biti selektor. Za Pesica sumnjam, jednostavno mislim da covek ne zeli, i da bi mu to bilo opterecenje, ali voleo bih da gresim. Kokoskov jeste napravio uspeh sa Slovencima, i dobro je vodio Gruziju, ali mislim da ga ljudi ovde previse velicaju. Ipak moje mislienje na stranu nisam siguran koliko mu je zelja da vodi Srbiju. Mislim da je njemu primarno da ponovo bude prvi trener NBA ekipe, i pitanje je da li je zainteresovan. Jedino za Sasu Obradovica ne vidim neke realne prepreke, a i mislim da je dobar trener. Sve u svemu, mislim da je anketa malo nerealna, licno bih voleo da vidim ili Kokoskova ili S. Obradovica. A opet ako ne bude niko od njih, stvarno ne znam ko ce!

pant-LA

pre 4 godine

Sta vam je ljudi, Duda 75, Kari 70god. gde ce oni da se mlate, moraju vec da razmisljaju o dvom zdravlju pre svega.. jedino Zoc 60god. mada mislim da on sam nece.. Mora neko mladji, Kokoskov i Sasa Obradovic npr. oko 50god.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Duda je u penziji, Zeljko nece vise nikad voditi reprezentaciju, vise puta izjavio. Ja bih najvise voleo da to bude Zeljko koji je van konkurencije najbolji evropski trener svih vremena, bez obzira na debakl na evropskom 2005. kod nas koji je bio 5 puta gori nego sada na ovom prvenstvu. Covek osvojio 10 puta evroligu, svetski i evropski sampion sa Jugoslavijom... Ali nazalost od toga nema nista. Saletu treba da dovedu adekvatnu zamenu, dakle neka dovedu ili Kokoskova ili Pesica, treca opcija ne postoji. I savez za to neka pripremi ozbiljne pare. Ja glasam za Kokoskova. Kakav crni Miloje, Vujosevic, Tomic, Djurovic, Radonjic, Alimpijevic ili koga sve jos nisam procitao da predlazete. Dakle ili Kokoskov ili Pesic, ili da Sale Djordjevic ostane selektor. Sve ostale opcije su lose po nas koje bi znacile da medalju necemo videti mnogo godina. Da Miloje bude selektor pa da vam Misko Raznatovic sastavlja reprezentaciju? Pojma nemate, cast izuzecima.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pomeni su duda ivkovič i naravno pešič daleko najbolji selektori jeste kokoškov dobar ali neverujem barem što se tiče selekcije reprezentativaca koju vodi pešic da je neko bolji uvek ta selekcija igra timsku i vanserisku košarku ne samo,da je srušio amerikance usred indianapolisa več je tada jedna od najgorih reprezentacija osvojila evropski šampionat pod dirigentskom palicom svetislava pešiča.

Mladen

pre 4 godine

Zeljko Obradovic je najbolji trener koga imamo, nama je sad rezultat prioritet on bi bio idealno resenje u naredne 2g. Jeste on rekao da vise nece da vodi reprezentaciju ali to je bilo pre 15g u onim uslovima. Ako on nece tek onda Kokoskov koji bi najbolje bilo da preuzme tim posle 2021. a dotle bude pomocnik Zeljku. Pesic ne moze zbog propisa a i covek ima 70g pitanje je koliko ce se jos baviti trenerskim poslom. Sve ostalo je s konja na magarca.

sryugos

pre 4 godine

Kakav Pešić, Žoc? Uvek dobrodošli ali pustite ljude da uživaju u tim godinama nakon sezone, oni su dovoljno uradili za ovu reprezentaciju.
Kokoškov nadam se. Eventualno Džikić ili Saša Obradović.

Daki

pre 4 godine

Kokoškov ili Saša Obradović. Za pomoćnika Dejana Milojevića, pa kad preuzme neku ozbiljniju ekipu i stekne malo više iskustva da zameni jednog od prvo pomenute dvojice.

Xnodeh

pre 4 godine

Nas najveci problem je sto osim Igora Kokoskova i Sase Obradovica ja trecu opciju nigde ne vidim! Neverovatno! Do pre 10,15 godina smo bili zemlja ultratrenera! A sada? Duda u penziji,Kari pred penzijom,Zeljko posle debakla 2005. rekao nikad vise i verujem da ce ostati dosledan tome,itd...Kokoskov bi bio najbolje resenje.Vec je negde 20 godina u SAD,naskolovao se trenerskog posla,stigao do prvog evropskog samostalnog trenera neke NBA fransize,ozbiljan,posvecen kosarci,na klupi i Gruzije i Slovenije u skladu sa igrackim kvalitetnom kojima je raspolagao pokazao da je trenercina!Medjutim,vec su se danas pojavile informacije da on navodno nije u konkurenciji.Ostaje onda jedino Sasa Obradovic.Harizmatican,drag,dokazao se kao trener,i to u jednoj Albi,prosao sve velike stvari kao igrac u generaciji 90-tih,mislim da bi bio pravi covek za to.Treceg ja ne vidim...Zna li neko nekog ko bi bio dostojan te funkcije?

legionar993

pre 4 godine

glasam za Kokoskova......tesko da ce Zeljko ili Pesic preuzeti......idealno bi bilo da Pesic preuzme za olimpijske igre a Kokoskov pomocnik I posle toga samo nastavi posao !!!hvala Saletu na svemu vratice se on opet jednog dana ali odgovornost uvek mora da postoji za los rezultat.

marko.logo

pre 4 godine

Nije stvar koga bismo voleli, nego ko moze.
Naravno da dosta nas hoce Kokoskova ali pitanje je da li je to izvodljivo, zbog tih uzasnih fibinih prozora koji se ne podudaraju sa NBA ligom kao ni sa Evroligom. Bice jako tesko kvalifikovati se na OI. Ne bi me cudilo da to bude cak i Sasa Obradovic.
Zeljko sigurno nece iako to neki prizeljkuju.
Ja sam partizanovac ali i Radonjic je korektan trener, takticki pre svega ali pitanje je koliko bi on uspeo na tom nekom nacionalnom nivou da motivise igrace. Bice kako biti mora, ima ko o tome da razmislja. Ja sam samo izneo svoje misljenje.

Mr. Blondie

pre 4 godine

Gurović, Alempijević, Tomić, eto takvi nas čekaju, takvi u ovoj državi avanzuju. U svaku poru društva su ONI ušli. Ipak, kao neko "kompromisno" i prelazno rešenje koje će ublažiti šok prelaska sa jednog Đorđevića na nekog Alempija očekujem Sašu Obradovića a posle njega nas čekaju ovi gorepomenuti. Jedinu svetlu tačku domaćeg sporta su uspeli da mi oduzmu, od danas i zvanično ne pratim sport. Hvala na prosvetljenju.

jazavac

pre 4 godine

Jedna malo čudna ideja, verujem nemoguća ali zašto ne da ih budu dvojica: ja bih stavio Tomića i Trinkijerija. Obojica su mladji i firsiraju modernu kosarku a pritom bi bilo i izbegnuto citanje ostrašćenih klubaških komentara iz oba tabora. :)... Nadam se...

Немања

pre 4 godine

Кокошков,Скариоло,Итудис,није баш реално али треба јурити само врхунске тренере

Dejan

pre 4 godine

Kad se strasti smire i utisci slegnu verujem da ni trunke gorčine i predbacivanja prema Saletu ne treba da bude. On je i pobednik i patriota. Radio je najbolje što je umeo i u ovom trenutku mogao.
Drugo, od trenera u najboljim godinama ne treba zaboraviti Dejana Milojevića u bilo kom kontekstu popunjavanja stručnog štaba. Malo nas je da se ikoga lako odreknemo.
Treće, da sam ja peti na svetu u bilo čemu bio bih jako, jako ponosan.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nekog sa velikim iskustvom i autoritetom.Nekog ko će povezati najbolje redove.Možda bi mogao Kokoškov ali je pitanje da li mu je prioritet poslovi preko bare ili nacionalna reprezentacija.

Невен

pre 4 godine

Ја вих желео, и мислим да то само може бити Саша Ђорђевић! Напред легендо!!!

Jug...Srbije

pre 4 godine

Dejan Milojević. Ne znam zašto nije na spisku ? Trener dovoljno dugo, ove generacije njega znaju i poštuju i posebno odnos sa Jokićem. Znao bi ga bolje iskoristiti..

igor

pre 4 godine

Čemu menjanje selektora? Kao Đorđević nije dobar? Pad koncentracije cele ekipe je uticalo na loše dve utakmice. Moglo je bolje, al svima svaka čast. Ipak smo pri vrhu sveta u svim sportovima sem u fudbalu...

yupi

pre 4 godine

Uh, težak izbor. Dati šansu nekom novom kao što je Kokoškov ili ići opet na staro ali provereno, npr Željko Obradović. Ja lično bih voleo Dejana Radonjića.

A mater je domaćica...

pre 4 godine

Fila Džeksona?

Ja sam veliki obožavalac Saše Đorđevića kao košarkaša, i svaka mu čast što je vratio kult reprezentacije, ali...
Još u Novom Sadu sam video da nije za trenera, kad je izgubio dobijenu utakmicu protiv Nemačke. Tu su ga "minirali" Micić i Marjanović.
Budimo iskreni i stavimo se u njegov položaj oko pozivanja Marjanovića, Raduljice, Simonovića, Birčevića... Kako biste rekli ljudima koji su se stalno odazivali i na kvalifikacione utakmice, da neće ići u Kinu?
Mislite li da bi Kalinić doneo pobedu protiv Španije ili Argentine? Ili Micov?

Da smo imali još "pola" Bogdana, a to je trebalo da bude Bjelica, druga bi priča bila.

Navijam za Kokoškova da bude selektor.

M

pre 4 godine

Neko mlad, a opet da ima neke rezultate iza sebe... Ja verujem da pored Kokoškova i Saše Obradovića, ne bi loš bio ni Radonjić.
U suštini neko ko će imati dobar odnos sa igračima i ko će zvati zaista najbolje košarkaše, a ovi mu se rado odazvati...

awk

pre 4 godine

Svejedno ko dođe, od medalja sa Đođevićem što smo osvojili, osvojili smo. U buduće će se na košarku gledati, pre, za vreme i posle A. Đorđevića.

SRB

pre 4 godine

Kada u savezu imas Danilovica i Rakocevica kao predsednika i potpredsednika nebitno je ko ce biti trener. Mi srbi imamo jako kratko pamcenje, ali zato mozemo kvalitetno da pljunemo nekog i za najmanju gresku. Kada vec razgovaramo o buducem selektoru A tima, mislim da je podjednako vazno pricati i o debaklu svih mladjih kategorija ovog leta.

borisdelija

pre 4 godine

Zeljko je jedan, ali tesko. Tako da kokoskov doktor kosarke bez sujete kompleksa kao sto neki imaju. Ali od svih navedenih ko gld dodje hvala mu. Poozzz i bez svadje

legionar993

pre 4 godine

glasam za Kokoskova......tesko da ce Zeljko ili Pesic preuzeti......idealno bi bilo da Pesic preuzme za olimpijske igre a Kokoskov pomocnik I posle toga samo nastavi posao !!!hvala Saletu na svemu vratice se on opet jednog dana ali odgovornost uvek mora da postoji za los rezultat.

Xnodeh

pre 4 godine

Nas najveci problem je sto osim Igora Kokoskova i Sase Obradovica ja trecu opciju nigde ne vidim! Neverovatno! Do pre 10,15 godina smo bili zemlja ultratrenera! A sada? Duda u penziji,Kari pred penzijom,Zeljko posle debakla 2005. rekao nikad vise i verujem da ce ostati dosledan tome,itd...Kokoskov bi bio najbolje resenje.Vec je negde 20 godina u SAD,naskolovao se trenerskog posla,stigao do prvog evropskog samostalnog trenera neke NBA fransize,ozbiljan,posvecen kosarci,na klupi i Gruzije i Slovenije u skladu sa igrackim kvalitetnom kojima je raspolagao pokazao da je trenercina!Medjutim,vec su se danas pojavile informacije da on navodno nije u konkurenciji.Ostaje onda jedino Sasa Obradovic.Harizmatican,drag,dokazao se kao trener,i to u jednoj Albi,prosao sve velike stvari kao igrac u generaciji 90-tih,mislim da bi bio pravi covek za to.Treceg ja ne vidim...Zna li neko nekog ko bi bio dostojan te funkcije?

Jug...Srbije

pre 4 godine

Dejan Milojević. Ne znam zašto nije na spisku ? Trener dovoljno dugo, ove generacije njega znaju i poštuju i posebno odnos sa Jokićem. Znao bi ga bolje iskoristiti..

Немања

pre 4 godine

Кокошков,Скариоло,Итудис,није баш реално али треба јурити само врхунске тренере

A mater je domaćica...

pre 4 godine

Fila Džeksona?

Ja sam veliki obožavalac Saše Đorđevića kao košarkaša, i svaka mu čast što je vratio kult reprezentacije, ali...
Još u Novom Sadu sam video da nije za trenera, kad je izgubio dobijenu utakmicu protiv Nemačke. Tu su ga "minirali" Micić i Marjanović.
Budimo iskreni i stavimo se u njegov položaj oko pozivanja Marjanovića, Raduljice, Simonovića, Birčevića... Kako biste rekli ljudima koji su se stalno odazivali i na kvalifikacione utakmice, da neće ići u Kinu?
Mislite li da bi Kalinić doneo pobedu protiv Španije ili Argentine? Ili Micov?

Da smo imali još "pola" Bogdana, a to je trebalo da bude Bjelica, druga bi priča bila.

Navijam za Kokoškova da bude selektor.

Dejan

pre 4 godine

Kad se strasti smire i utisci slegnu verujem da ni trunke gorčine i predbacivanja prema Saletu ne treba da bude. On je i pobednik i patriota. Radio je najbolje što je umeo i u ovom trenutku mogao.
Drugo, od trenera u najboljim godinama ne treba zaboraviti Dejana Milojevića u bilo kom kontekstu popunjavanja stručnog štaba. Malo nas je da se ikoga lako odreknemo.
Treće, da sam ja peti na svetu u bilo čemu bio bih jako, jako ponosan.

pant-LA

pre 4 godine

Sta vam je ljudi, Duda 75, Kari 70god. gde ce oni da se mlate, moraju vec da razmisljaju o dvom zdravlju pre svega.. jedino Zoc 60god. mada mislim da on sam nece.. Mora neko mladji, Kokoskov i Sasa Obradovic npr. oko 50god.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Duda je u penziji, Zeljko nece vise nikad voditi reprezentaciju, vise puta izjavio. Ja bih najvise voleo da to bude Zeljko koji je van konkurencije najbolji evropski trener svih vremena, bez obzira na debakl na evropskom 2005. kod nas koji je bio 5 puta gori nego sada na ovom prvenstvu. Covek osvojio 10 puta evroligu, svetski i evropski sampion sa Jugoslavijom... Ali nazalost od toga nema nista. Saletu treba da dovedu adekvatnu zamenu, dakle neka dovedu ili Kokoskova ili Pesica, treca opcija ne postoji. I savez za to neka pripremi ozbiljne pare. Ja glasam za Kokoskova. Kakav crni Miloje, Vujosevic, Tomic, Djurovic, Radonjic, Alimpijevic ili koga sve jos nisam procitao da predlazete. Dakle ili Kokoskov ili Pesic, ili da Sale Djordjevic ostane selektor. Sve ostale opcije su lose po nas koje bi znacile da medalju necemo videti mnogo godina. Da Miloje bude selektor pa da vam Misko Raznatovic sastavlja reprezentaciju? Pojma nemate, cast izuzecima.

borisdelija

pre 4 godine

Zeljko je jedan, ali tesko. Tako da kokoskov doktor kosarke bez sujete kompleksa kao sto neki imaju. Ali od svih navedenih ko gld dodje hvala mu. Poozzz i bez svadje

SRB

pre 4 godine

Kada u savezu imas Danilovica i Rakocevica kao predsednika i potpredsednika nebitno je ko ce biti trener. Mi srbi imamo jako kratko pamcenje, ali zato mozemo kvalitetno da pljunemo nekog i za najmanju gresku. Kada vec razgovaramo o buducem selektoru A tima, mislim da je podjednako vazno pricati i o debaklu svih mladjih kategorija ovog leta.

Mr. Blondie

pre 4 godine

Gurović, Alempijević, Tomić, eto takvi nas čekaju, takvi u ovoj državi avanzuju. U svaku poru društva su ONI ušli. Ipak, kao neko "kompromisno" i prelazno rešenje koje će ublažiti šok prelaska sa jednog Đorđevića na nekog Alempija očekujem Sašu Obradovića a posle njega nas čekaju ovi gorepomenuti. Jedinu svetlu tačku domaćeg sporta su uspeli da mi oduzmu, od danas i zvanično ne pratim sport. Hvala na prosvetljenju.

Izuzetno kvalitetni srbin

pre 4 godine

Samo duo Dragan Greg Jakovljevic i Goran Metro Grbovic dolazi u obzir, s’ obzirom da uzivaju veliki ugled i poverenje kod precednika.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nekog sa velikim iskustvom i autoritetom.Nekog ko će povezati najbolje redove.Možda bi mogao Kokoškov ali je pitanje da li mu je prioritet poslovi preko bare ili nacionalna reprezentacija.

Mirko

pre 4 godine

Stefon Kari Pešić ili Igor Kokoškov - birajte koga hoćete od njih!
Pešić je i dalje vrhunski efikasan trener a da je legenda to nije potrebno ni objašnjavati.
Kokoškov je već osvojio Evropsko prvenstvo,ima ogromno iskustvo u NBA,ako je neko moderan i dobar trener - to je Kokoškov.

Ako ni jedan od njih ne prihvati - onda Sale Obradović.
Da se ne zamlaćujemo dalje, jer Žoc sigurno neće, ostale neću ni da uzimam u obzir.
Miloje tek kad uđe u neke godine i kad bude imao neke rezultate,a to sa Megom neće biti skoro, i naravno da ne dozvoli da Miško pravi reprezentaciju.
Isto a možda i više od toga za Alimpija, Gurovića i ostale naše mlade trenere, koji će sigurno u jednom trenutku biti ozbiljni kandidati za trenera.
Džikića nikad ne bih stavio, ne zbog stručnosti, već što smatram da mu fale neki kvaliteti da bi bio uspešan u reprezentaciji.
Vladu Đurovića volim i cenim, ali nisam siguran da bi posle duže pauze bio baš efikasan u reprezentaciji, isto važi i za Božu.
Marina nikada nije radila u muškoj košarci i sad da počne da se vežba na reprezentaciji - ne bih prihvatio, iako je cenim i poštujem.
Uzimam samo trenere koji su imali trofeje u jačim ligama i takmičenjima.

kakav Gurovic kakav Miloje, covece

pre 4 godine

Zasto mislite da Kokoskov uopste zeli da bude selektor Srbije? Obradovic to sigurno nece biti, ne znam ni zasto ga stavljate na spisak. Pitati Kokoskova, ako ne zeli, Kari Pesic bi mogao da se zamoli da jos jednom ucini nesto lepo za zemlju. Ako ni to ne prodje onda Milojevic ili Gurovic.
(Krle, 14. septembar 2019 18:07)

Zato sto je to sam rekao, i ove godine i prosle i '17.

Debeli Sava

pre 4 godine

Evo nekih predloga iz viber grupe. Muta Nikolic, Marina Maljkovic, Selektorska Komisija Božidar i Marina Maljkovic, Mihailo Uvalin, Selektorska Komisja Dulou Vujosevic i Vladou Jovanovic, Gagi Nikolic, Vupi Goldberg, Mirko Novosel, Moka Slavnic, Selektorska komisja Dzilou Dzikic i keva Dzikic, Bosa Tanjevic i Bora Stankovic. :D Sportski pozdrav

Slovenac

pre 4 godine

Samo jedan covek je Bog i evropske i NBA kosarke. Zove se Igor. Jedino je problem, da li bi se prihvatio tome. Ne samo vremena da li ima. Mora imati i zivaca, da se prihvati jedne reprezentacije , kakva je SRB. Jer, ako ce mu neke zenske tamo iz SNSa dirigovati ko je podoban i ko nije podoban da igra, onda je to unapred izgubljena propozicija. A nije samo ona, koja hoce da soli pamet, kod vas pokvarenjaka kolko hoces u sportu.

MYNX

pre 4 godine

Ovako posto ovo se dogodilo sta se dogodilo i smenjen je selektor.....prvo iako sam nekad bio protiv njega i njegovih odluka....zao mi je ipak sto ide Djordjevic i želim mu svu srecu u nastavku karijere i da postane vrhunski trener.....e sad da je morala smena morala je....mislim da je hemija ozbiljno narusena i da bi se tek osetilo to u nastavku....drugo ne bi voleo da novi selektor bude politicki postavljen.....posto onda jos gore prolazimo....trece ne bi voleo da novi trener bude stranac....posto sigurno imamo veci kvalitet i bolje trenere i strucnjake od stranaca....samo mora lepo da se izabere.....i četvrto posto je Duda vec penzioner,Žoć nece da prihvati nema sanse,Pešic ima 70 god i nije zalog za buducnost,Maljkovic je u olimpijskom komitetu znaci da te opcije otpadaju.....e sad od ovih koji su tu i mogli bi da budu novi selektori...moja 1opcija bi bio Igor Kokoškov(mlad,talentovan,inteligentan,vrhunski trener,ucio od najboljih,moderan,i veliki zalog za buducnost)uz to sve zna kako s Jokicem,a Bjelica i Bogdan su u Sacramentu gde je on pomocnik,zna kako i s Bobijem....2.opcija Sasa Obradovic,3 opcija mozda Zoran Lukic...to je to...ukoliko prihvati Kokoskov voleo bi da mu asustenti budu Milojevic(zbog Jokica),Kesar(ucio od Dude),Vukoicic i od ovih bi ostavio Rajakovica da bude tu zbog nba igraca.....

DrSofronijeTheGreat

pre 4 godine

Ja bih voleo ZOC-a koji je legenda ali mu u repki bas nije islo. Jedini problem je taj sto mislim da bi ili doziveo srcani udar ili nasamarao pojedince sa "odlicnim" stavom poput Jokica, Raduljice pa i Bjelice (koji je uvek bio kao kuvana noga). Tako da s te strane Kokoskov bi bio bolji izbor jer se navikao na NBA nonsalantnost.
Naravno po mom skromnom misljenju.

Mali

pre 4 godine

Dovesti nekog ko ce se podrediti Jokicu u potpunosti i pustiti decka da vodi igru i da se za sve pita. Najbitnije je da animiramo Jokica, ceo strucni stab i svi ostali igraci treba da rade na tome jer on je najbolji centar sveta. Sve oko Jokica treba da se vrti, nikako ga ne stavljati na cetvorku jer ce onda bojkotovati trenera i ceo tim. I moramo nekako da ga zamolimo da igra odbranu.

igor

pre 4 godine

Čemu menjanje selektora? Kao Đorđević nije dobar? Pad koncentracije cele ekipe je uticalo na loše dve utakmice. Moglo je bolje, al svima svaka čast. Ipak smo pri vrhu sveta u svim sportovima sem u fudbalu...

Невен

pre 4 godine

Ја вих желео, и мислим да то само може бити Саша Ђорђевић! Напред легендо!!!

Srdjan

pre 4 godine

Daniloviću, pravac Istanbul i da moliš čoveka da nas preuzme. Imati najboljeg trenera Evrope, a ne pokušati da ga dovedeš na mesto selektora je krajnje neozbiljno

marko.logo

pre 4 godine

Nije stvar koga bismo voleli, nego ko moze.
Naravno da dosta nas hoce Kokoskova ali pitanje je da li je to izvodljivo, zbog tih uzasnih fibinih prozora koji se ne podudaraju sa NBA ligom kao ni sa Evroligom. Bice jako tesko kvalifikovati se na OI. Ne bi me cudilo da to bude cak i Sasa Obradovic.
Zeljko sigurno nece iako to neki prizeljkuju.
Ja sam partizanovac ali i Radonjic je korektan trener, takticki pre svega ali pitanje je koliko bi on uspeo na tom nekom nacionalnom nivou da motivise igrace. Bice kako biti mora, ima ko o tome da razmislja. Ja sam samo izneo svoje misljenje.

Le Coq

pre 4 godine

Bilo koji od navedenih, ali samo da Šarenac više ne prenosi utakmice reprezentacije. Neka se čovek drži Žikine šarenice, tu mu bolje ide.

awk

pre 4 godine

Svejedno ko dođe, od medalja sa Đođevićem što smo osvojili, osvojili smo. U buduće će se na košarku gledati, pre, za vreme i posle A. Đorđevića.

4D

pre 4 godine

Pošto će NBA igrači da budu jezgro narednih godina, predlažem sledećeg kandidata:

Majkl Meloun

Surovi profesionalac, čovek koji razmišlja u brojevima i koji ima rezultate

Mladen

pre 4 godine

Zeljko Obradovic je najbolji trener koga imamo, nama je sad rezultat prioritet on bi bio idealno resenje u naredne 2g. Jeste on rekao da vise nece da vodi reprezentaciju ali to je bilo pre 15g u onim uslovima. Ako on nece tek onda Kokoskov koji bi najbolje bilo da preuzme tim posle 2021. a dotle bude pomocnik Zeljku. Pesic ne moze zbog propisa a i covek ima 70g pitanje je koliko ce se jos baviti trenerskim poslom. Sve ostalo je s konja na magarca.

sryugos

pre 4 godine

Kakav Pešić, Žoc? Uvek dobrodošli ali pustite ljude da uživaju u tim godinama nakon sezone, oni su dovoljno uradili za ovu reprezentaciju.
Kokoškov nadam se. Eventualno Džikić ili Saša Obradović.

bo

pre 4 godine

Mislim da nije toliko bitno ko je sekektor u odnosu na to ko je predsednik i potpredsednik saveza.
(drago, 14. septembar 2019 17:19)
Da li bi ti Covke odgovarao?

Daki

pre 4 godine

Kokoškov ili Saša Obradović. Za pomoćnika Dejana Milojevića, pa kad preuzme neku ozbiljniju ekipu i stekne malo više iskustva da zameni jednog od prvo pomenute dvojice.

Boxer

pre 4 godine

Ja licno nisam zadovoljan kako je Djordjevic odradio posao na ovom prvenstvu. Mislim da smo mogli mnogo, mnogo bolje, pre svega po imenima. Mi imamo individualan kvalitet, to je sigurno, a onda je na selektoru da sve to uklopi, i da se od individualaca napravi tim. Sale nazalost to nije uspeo. Ali se opet plasim ko ce ga naslediti. Za Zeljka Obradovica sam siguran da nece, skoro sam video i neki intervju gde je rekao da nikad vise nece biti selektor. Za Pesica sumnjam, jednostavno mislim da covek ne zeli, i da bi mu to bilo opterecenje, ali voleo bih da gresim. Kokoskov jeste napravio uspeh sa Slovencima, i dobro je vodio Gruziju, ali mislim da ga ljudi ovde previse velicaju. Ipak moje mislienje na stranu nisam siguran koliko mu je zelja da vodi Srbiju. Mislim da je njemu primarno da ponovo bude prvi trener NBA ekipe, i pitanje je da li je zainteresovan. Jedino za Sasu Obradovica ne vidim neke realne prepreke, a i mislim da je dobar trener. Sve u svemu, mislim da je anketa malo nerealna, licno bih voleo da vidim ili Kokoskova ili S. Obradovica. A opet ako ne bude niko od njih, stvarno ne znam ko ce!

slaviša šmigič

pre 4 godine

pomeni su duda ivkovič i naravno pešič daleko najbolji selektori jeste kokoškov dobar ali neverujem barem što se tiče selekcije reprezentativaca koju vodi pešic da je neko bolji uvek ta selekcija igra timsku i vanserisku košarku ne samo,da je srušio amerikance usred indianapolisa več je tada jedna od najgorih reprezentacija osvojila evropski šampionat pod dirigentskom palicom svetislava pešiča.

vlade

pre 4 godine

kokoškov otpada jer radi u nba, ne može da vodi reprezentaciju u prozorima kvalifikacija koji startuju već od novembra, čini mi se.. takodje, kari i želimir iz istog razloga otpadaju zbog EL.. ostaje nam jedino neki trener koji vodi ekipu u Ligi šampiona ili iz ksla.. pošto realno, nemamo para da platimo selektora koji će raditi samo u reprezentaciji, a da batali klubske obaveze.. tako da, zamolio bih narod da se mane nepotrebnog licitiranja i spinovanja u korist kandidata koji su nam nerealni i materijalno nedostupni. kako stvari stoje, crni dani nam slede, pošto kvalitetnog trenera bez kluba ne mo¿emo angažovati.

Adrijana Ilic Sosdean

pre 4 godine

Sale je trebalo da ostane na klupi,her nije cilj medalja,vec medalje.Uspeh,sloga je Ono sto je vrh svakog tima!To je uradio jedino Sale I Zeljko Obradovic,kao selektora da reprezentacijama.Mi oteramo sve sto vredi.Bravo momci,vi ste Sampionu!!!

bskfan

pre 4 godine

Kokoskov je sa Slovenijom uradio veliki posao, znao je sa cime raspolaze i kreirao igru u skladu sa njihovim mogucnostima. To je ona Popova filozofija "ne prilagodjavati igrace sistemu, vec sistem prilagodjavati sposobnostima igraca". Djordjevic je tu najvise kiksnuo jer je pokusao da ukalupi Jokica, a Jokic se ukalupiti ne moze; ili ces mu dati da slobodu da igra onako kako igra u Denveru, ili ga uopste ne treba zvati. Ako nista drugo, na ovom prvenstvu se jasno videlo ko moze i ko ne moze. Nasa dva najbolja igraca su Jokic i Bogdanovic, a ostatak tima treba da bude prilagodjen njima. Nekim igracima se treba zahvaliti na onome sto su do sada uradili ali ih treba precrtati: Marjanovic, Raduljica, Bircevic, Simonovic a ja bih tu pridodao i Bjelicu. Jovic, Milutinov i Lucic su dobili prelazne ocene, dok Vasa i Guduric tek treba da se dokazu. Kljucna stvar je pronalazenje barem jednog modernog krilnog centra, jednog krila i jednog plejmejkera.

M

pre 4 godine

Neko mlad, a opet da ima neke rezultate iza sebe... Ja verujem da pored Kokoškova i Saše Obradovića, ne bi loš bio ni Radonjić.
U suštini neko ko će imati dobar odnos sa igračima i ko će zvati zaista najbolje košarkaše, a ovi mu se rado odazvati...

deki

pre 4 godine

Koji Kokoškov? Koga je taj čovek vodio? Ok, struka i sve to... Nama treba institucija i autoritet kod igrača. Žoc pa 10 praznih mesta... Eventualno Saša Obradović

Da_Ne

pre 4 godine

62 komentara i niko nije pomenuo Bošu Tanjevića.
Čovek van svih srpskih košarkaških zbivanja.
U ovom trenurku bih za trenera voleo videti Karija ili Žoca (sa ograničenim rokom od 2-4 godine) i Kokoškovim kao pomoćnikom, koji bi posle tog perioda nastavio samostalno.
Kao što neko već pomenu u komentarima, to je sistem i prenošenje znanja sa kolena na koleno.

ej bre

pre 4 godine

Mislim da nije toliko bitno ko je sekektor u odnosu na to ko je predsednik i potpredsednik saveza.
(drago, 14. septembar 2019 17:19)
Da li bi ti Covke odgovarao?
(bo, 14. septembar 2019 18:58)

Jos ne shvata da funkcioneri KSSa imaju ulogu turistickih vodica a sam KSS turisticke agencije. Na tome moze da zahvali doktoru.

tony

pre 4 godine

sale nacionale! a ako bas ne može onda bodiroga. ako i on noje podoban onda divac. ako je previše zauzet pa neće onda može pesic ili obradovic.

Krle

pre 4 godine

Zasto mislite da Kokoskov uopste zeli da bude selektor Srbije? Obradovic to sigurno nece biti, ne znam ni zasto ga stavljate na spisak. Pitati Kokoskova, ako ne zeli, Kari Pesic bi mogao da se zamoli da jos jednom ucini nesto lepo za zemlju. Ako ni to ne prodje onda Milojevic ili Gurovic.

Predrag

pre 4 godine

Mislim da bi najbolje resenje bio Dusko Vujosevic, a ukoliko njegovo zdravstveno stanje to ne dozvoljava prvi pik bi trebao biti Zdravko Radulovic. Igra Srbije bi bila leprsava sa njim.

yupi

pre 4 godine

Uh, težak izbor. Dati šansu nekom novom kao što je Kokoškov ili ići opet na staro ali provereno, npr Željko Obradović. Ja lično bih voleo Dejana Radonjića.

garfildCZV

pre 4 godine

Дејан Радоњић или Дејан Милојевић. Мислим да Игор Кокошков је рекао после репрезентације Словеније да га у наредном периоду само НБА занима.

jazavac

pre 4 godine

Jedna malo čudna ideja, verujem nemoguća ali zašto ne da ih budu dvojica: ja bih stavio Tomića i Trinkijerija. Obojica su mladji i firsiraju modernu kosarku a pritom bi bilo i izbegnuto citanje ostrašćenih klubaških komentara iz oba tabora. :)... Nadam se...

Miroslav

pre 4 godine

Od ovih sto ste naveli,samo ne Zeljko Obradovic.Reprezentacija je sa njim dozivela najvece ne uspehe.OI 2000. i 2004,i EP 2005.A imao je sjajne ekipe.Mnogo jace nego sada sto imamo.Licno navijam za Milojevica.Sa njim bi smo sigurno dosta ubrzali igru.To se danas trazi.Ali od toga,verovatno nema nista.Bice Kokoskov.

logican sled okolnosti

pre 4 godine

Kokoškov može da vodi reprezentaciju iako je asistent u NBA, to može da se vidi na primeru Skariola.
(Nemanja, 14. septembar 2019 21:22). Kokoskov je prvi trener ;)

Olgerd Vladislav

pre 4 godine

(jos Jokić i Marjanović za sam kraj, hvala redakciji unapred ako mi objavite sva tri komentara, a ne vidim razlog zašto ne bi, jer trudim se da dam košarkašku analizu bez prelaženja u krajnosti, kako rekoh na početku...)

Jokić i Bobi. (Milutinov je, da kažemo bio OK, ali opet ta minutaža sa toliko petica u timu...) I Jokić i Bobi su odlični u napadu, a ranjivi u odbrani, svako na svoj način. Utisak je da selektor nije uspeo da iz njih izvuče maksimum u napadu, a da ih dobro sakrije u odbrani. Dakle, još jedan minus za selektora.

Na kraju, 5. mesto u svetu za zemlju kao Srbija nije nimalo mala stvar. Ali, 5. mesto za košarkašku reprezentaciju Srbije, uz reprezentaciju SAD kakva je bila, nije dovoljno dobro. Na kraju krajeva, da je Kari Pešić mislio da ćemo se boriti za od 5. do 8. mesta, ne verujem da bi pristao da snima onu reklamu za kladionicu baš na onaj način.

Koga za novog selektora? Kokoškov i Saša Obradović su lepe želje. Ali biće izuzetno teško, a vrlo, vrlo bitno naći dobrog trenera koji će biti voljan i u mogućnosti da vodi reprezentaciju u nenormalnim FIBA prozorima.

...Ako je neko pročitao sve ovo, hvala i ne zamerite mi. Uzdravlje.

Olgerd Vladislav

pre 4 godine

Pre 5 dana svi pljuju i žele odlazak, a danas kada je otišao, svi tužni i prave ga od blata. Sa jedne strane "pljuvači svega, ništa im nije sveto", sa druge strane "idolopoklonstvo". Kao i u mnogim drugim sferama života, nikako da nadjemo zlatnu sredinu, stalno idemo iz krajnosti u krajnost. (Mislim na društvo kao celinu, reprezentovano u komentatorima na sajtu.)

Da, treba imati poštovanje Đorđeviću za igračke dane i relativno dobre rezultate kao selektora. Ali, da, treba i biti kritičan kada ima povoda za to i, uopšte, iznositi svoje mišljenje (na dostojanstven i pristojan način) jer je to odlika demokratskog društva, a to želimo da budemo.

Treba analizorati da li su apetiti košarkaše, a i generalno, javnosti bili isuviše veliki. Ako jesu, peto mesto je super. Ako nisu, peto mesto je neuspeh. Mislim da sam Đorđevićev odlazak sa mesta selektora dovoljno govori o tome šta on misli o osvajanju 5. mesta. Bez obzira što je "već pre prvenstva odlučio da ode".

Pre svega, veliki deo igrača je podbacio. Ali kada VELIKI deo igrača podbaci, osgovornost mora da bude na treneru, jer on je taj koji ih je pozvao, koji ih motiviše (što treba da bude jedna od najistaknutijih dobrih strana Đorđevića) i sklapa petorke. Jedino je Bogdan odigrao na svom (očekivanom) nivou i svaka mu čast. Za njega se, izgleda, isplatilo sve potenciranje njega kao glavnog igrača reprezentacije od Đorđevićevog dolaska, tu možemo reći da je u pravu bio. Svi ostali su manje ili više potpuno podbacili...

milos

pre 4 godine

Ja se pitam koliko godina imaju oni sto predlazu Pesica za selektora?Ljudi,Pesic je trener Barselone,a pravilo ACB lige kaze da ne moze u isto vreme da vodi klub i reprezentaciju...Napravili mu drim tim Katalonci i on ce sad da napusti to i dodje u Srbiju da ga pljuju kad izgubi utakmicu?Kako da ne...

deki

pre 4 godine

Koji Kokoškov? Koga je taj čovek vodio? Ok, struka i sve to... Nama treba institucija i autoritet kod igrača. Žoc pa 10 praznih mesta... Eventualno Saša Obradović

Predrag

pre 4 godine

Mislim da bi najbolje resenje bio Dusko Vujosevic, a ukoliko njegovo zdravstveno stanje to ne dozvoljava prvi pik bi trebao biti Zdravko Radulovic. Igra Srbije bi bila leprsava sa njim.

Le Coq

pre 4 godine

Bilo koji od navedenih, ali samo da Šarenac više ne prenosi utakmice reprezentacije. Neka se čovek drži Žikine šarenice, tu mu bolje ide.

Mr. Blondie

pre 4 godine

Gurović, Alempijević, Tomić, eto takvi nas čekaju, takvi u ovoj državi avanzuju. U svaku poru društva su ONI ušli. Ipak, kao neko "kompromisno" i prelazno rešenje koje će ublažiti šok prelaska sa jednog Đorđevića na nekog Alempija očekujem Sašu Obradovića a posle njega nas čekaju ovi gorepomenuti. Jedinu svetlu tačku domaćeg sporta su uspeli da mi oduzmu, od danas i zvanično ne pratim sport. Hvala na prosvetljenju.

awk

pre 4 godine

Svejedno ko dođe, od medalja sa Đođevićem što smo osvojili, osvojili smo. U buduće će se na košarku gledati, pre, za vreme i posle A. Đorđevića.

Немања

pre 4 godine

Кокошков,Скариоло,Итудис,није баш реално али треба јурити само врхунске тренере

jazavac

pre 4 godine

Jedna malo čudna ideja, verujem nemoguća ali zašto ne da ih budu dvojica: ja bih stavio Tomića i Trinkijerija. Obojica su mladji i firsiraju modernu kosarku a pritom bi bilo i izbegnuto citanje ostrašćenih klubaških komentara iz oba tabora. :)... Nadam se...

Da_Ne

pre 4 godine

62 komentara i niko nije pomenuo Bošu Tanjevića.
Čovek van svih srpskih košarkaških zbivanja.
U ovom trenurku bih za trenera voleo videti Karija ili Žoca (sa ograničenim rokom od 2-4 godine) i Kokoškovim kao pomoćnikom, koji bi posle tog perioda nastavio samostalno.
Kao što neko već pomenu u komentarima, to je sistem i prenošenje znanja sa kolena na koleno.

Jug...Srbije

pre 4 godine

Dejan Milojević. Ne znam zašto nije na spisku ? Trener dovoljno dugo, ove generacije njega znaju i poštuju i posebno odnos sa Jokićem. Znao bi ga bolje iskoristiti..

Mali

pre 4 godine

Dovesti nekog ko ce se podrediti Jokicu u potpunosti i pustiti decka da vodi igru i da se za sve pita. Najbitnije je da animiramo Jokica, ceo strucni stab i svi ostali igraci treba da rade na tome jer on je najbolji centar sveta. Sve oko Jokica treba da se vrti, nikako ga ne stavljati na cetvorku jer ce onda bojkotovati trenera i ceo tim. I moramo nekako da ga zamolimo da igra odbranu.

M

pre 4 godine

Neko mlad, a opet da ima neke rezultate iza sebe... Ja verujem da pored Kokoškova i Saše Obradovića, ne bi loš bio ni Radonjić.
U suštini neko ko će imati dobar odnos sa igračima i ko će zvati zaista najbolje košarkaše, a ovi mu se rado odazvati...

legionar993

pre 4 godine

glasam za Kokoskova......tesko da ce Zeljko ili Pesic preuzeti......idealno bi bilo da Pesic preuzme za olimpijske igre a Kokoskov pomocnik I posle toga samo nastavi posao !!!hvala Saletu na svemu vratice se on opet jednog dana ali odgovornost uvek mora da postoji za los rezultat.

igor

pre 4 godine

Čemu menjanje selektora? Kao Đorđević nije dobar? Pad koncentracije cele ekipe je uticalo na loše dve utakmice. Moglo je bolje, al svima svaka čast. Ipak smo pri vrhu sveta u svim sportovima sem u fudbalu...

Невен

pre 4 godine

Ја вих желео, и мислим да то само може бити Саша Ђорђевић! Напред легендо!!!

vlade

pre 4 godine

kokoškov otpada jer radi u nba, ne može da vodi reprezentaciju u prozorima kvalifikacija koji startuju već od novembra, čini mi se.. takodje, kari i želimir iz istog razloga otpadaju zbog EL.. ostaje nam jedino neki trener koji vodi ekipu u Ligi šampiona ili iz ksla.. pošto realno, nemamo para da platimo selektora koji će raditi samo u reprezentaciji, a da batali klubske obaveze.. tako da, zamolio bih narod da se mane nepotrebnog licitiranja i spinovanja u korist kandidata koji su nam nerealni i materijalno nedostupni. kako stvari stoje, crni dani nam slede, pošto kvalitetnog trenera bez kluba ne mo¿emo angažovati.

yupi

pre 4 godine

Uh, težak izbor. Dati šansu nekom novom kao što je Kokoškov ili ići opet na staro ali provereno, npr Željko Obradović. Ja lično bih voleo Dejana Radonjića.

4D

pre 4 godine

Pošto će NBA igrači da budu jezgro narednih godina, predlažem sledećeg kandidata:

Majkl Meloun

Surovi profesionalac, čovek koji razmišlja u brojevima i koji ima rezultate

Srdjan

pre 4 godine

Daniloviću, pravac Istanbul i da moliš čoveka da nas preuzme. Imati najboljeg trenera Evrope, a ne pokušati da ga dovedeš na mesto selektora je krajnje neozbiljno

Adrijana Ilic Sosdean

pre 4 godine

Sale je trebalo da ostane na klupi,her nije cilj medalja,vec medalje.Uspeh,sloga je Ono sto je vrh svakog tima!To je uradio jedino Sale I Zeljko Obradovic,kao selektora da reprezentacijama.Mi oteramo sve sto vredi.Bravo momci,vi ste Sampionu!!!

slaviša šmigič

pre 4 godine

pomeni su duda ivkovič i naravno pešič daleko najbolji selektori jeste kokoškov dobar ali neverujem barem što se tiče selekcije reprezentativaca koju vodi pešic da je neko bolji uvek ta selekcija igra timsku i vanserisku košarku ne samo,da je srušio amerikance usred indianapolisa več je tada jedna od najgorih reprezentacija osvojila evropski šampionat pod dirigentskom palicom svetislava pešiča.

Debeli Sava

pre 4 godine

Evo nekih predloga iz viber grupe. Muta Nikolic, Marina Maljkovic, Selektorska Komisija Božidar i Marina Maljkovic, Mihailo Uvalin, Selektorska Komisja Dulou Vujosevic i Vladou Jovanovic, Gagi Nikolic, Vupi Goldberg, Mirko Novosel, Moka Slavnic, Selektorska komisja Dzilou Dzikic i keva Dzikic, Bosa Tanjevic i Bora Stankovic. :D Sportski pozdrav

Xnodeh

pre 4 godine

Nas najveci problem je sto osim Igora Kokoskova i Sase Obradovica ja trecu opciju nigde ne vidim! Neverovatno! Do pre 10,15 godina smo bili zemlja ultratrenera! A sada? Duda u penziji,Kari pred penzijom,Zeljko posle debakla 2005. rekao nikad vise i verujem da ce ostati dosledan tome,itd...Kokoskov bi bio najbolje resenje.Vec je negde 20 godina u SAD,naskolovao se trenerskog posla,stigao do prvog evropskog samostalnog trenera neke NBA fransize,ozbiljan,posvecen kosarci,na klupi i Gruzije i Slovenije u skladu sa igrackim kvalitetnom kojima je raspolagao pokazao da je trenercina!Medjutim,vec su se danas pojavile informacije da on navodno nije u konkurenciji.Ostaje onda jedino Sasa Obradovic.Harizmatican,drag,dokazao se kao trener,i to u jednoj Albi,prosao sve velike stvari kao igrac u generaciji 90-tih,mislim da bi bio pravi covek za to.Treceg ja ne vidim...Zna li neko nekog ko bi bio dostojan te funkcije?

Miroslav

pre 4 godine

Od ovih sto ste naveli,samo ne Zeljko Obradovic.Reprezentacija je sa njim dozivela najvece ne uspehe.OI 2000. i 2004,i EP 2005.A imao je sjajne ekipe.Mnogo jace nego sada sto imamo.Licno navijam za Milojevica.Sa njim bi smo sigurno dosta ubrzali igru.To se danas trazi.Ali od toga,verovatno nema nista.Bice Kokoskov.

garfildCZV

pre 4 godine

Дејан Радоњић или Дејан Милојевић. Мислим да Игор Кокошков је рекао после репрезентације Словеније да га у наредном периоду само НБА занима.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nekog sa velikim iskustvom i autoritetom.Nekog ko će povezati najbolje redove.Možda bi mogao Kokoškov ali je pitanje da li mu je prioritet poslovi preko bare ili nacionalna reprezentacija.

tony

pre 4 godine

sale nacionale! a ako bas ne može onda bodiroga. ako i on noje podoban onda divac. ako je previše zauzet pa neće onda može pesic ili obradovic.

bo

pre 4 godine

Mislim da nije toliko bitno ko je sekektor u odnosu na to ko je predsednik i potpredsednik saveza.
(drago, 14. septembar 2019 17:19)
Da li bi ti Covke odgovarao?

Krle

pre 4 godine

Zasto mislite da Kokoskov uopste zeli da bude selektor Srbije? Obradovic to sigurno nece biti, ne znam ni zasto ga stavljate na spisak. Pitati Kokoskova, ako ne zeli, Kari Pesic bi mogao da se zamoli da jos jednom ucini nesto lepo za zemlju. Ako ni to ne prodje onda Milojevic ili Gurovic.

borisdelija

pre 4 godine

Zeljko je jedan, ali tesko. Tako da kokoskov doktor kosarke bez sujete kompleksa kao sto neki imaju. Ali od svih navedenih ko gld dodje hvala mu. Poozzz i bez svadje

logican sled okolnosti

pre 4 godine

Kokoškov može da vodi reprezentaciju iako je asistent u NBA, to može da se vidi na primeru Skariola.
(Nemanja, 14. septembar 2019 21:22). Kokoskov je prvi trener ;)

Mladen

pre 4 godine

Zeljko Obradovic je najbolji trener koga imamo, nama je sad rezultat prioritet on bi bio idealno resenje u naredne 2g. Jeste on rekao da vise nece da vodi reprezentaciju ali to je bilo pre 15g u onim uslovima. Ako on nece tek onda Kokoskov koji bi najbolje bilo da preuzme tim posle 2021. a dotle bude pomocnik Zeljku. Pesic ne moze zbog propisa a i covek ima 70g pitanje je koliko ce se jos baviti trenerskim poslom. Sve ostalo je s konja na magarca.

A mater je domaćica...

pre 4 godine

Fila Džeksona?

Ja sam veliki obožavalac Saše Đorđevića kao košarkaša, i svaka mu čast što je vratio kult reprezentacije, ali...
Još u Novom Sadu sam video da nije za trenera, kad je izgubio dobijenu utakmicu protiv Nemačke. Tu su ga "minirali" Micić i Marjanović.
Budimo iskreni i stavimo se u njegov položaj oko pozivanja Marjanovića, Raduljice, Simonovića, Birčevića... Kako biste rekli ljudima koji su se stalno odazivali i na kvalifikacione utakmice, da neće ići u Kinu?
Mislite li da bi Kalinić doneo pobedu protiv Španije ili Argentine? Ili Micov?

Da smo imali još "pola" Bogdana, a to je trebalo da bude Bjelica, druga bi priča bila.

Navijam za Kokoškova da bude selektor.

marko.logo

pre 4 godine

Nije stvar koga bismo voleli, nego ko moze.
Naravno da dosta nas hoce Kokoskova ali pitanje je da li je to izvodljivo, zbog tih uzasnih fibinih prozora koji se ne podudaraju sa NBA ligom kao ni sa Evroligom. Bice jako tesko kvalifikovati se na OI. Ne bi me cudilo da to bude cak i Sasa Obradovic.
Zeljko sigurno nece iako to neki prizeljkuju.
Ja sam partizanovac ali i Radonjic je korektan trener, takticki pre svega ali pitanje je koliko bi on uspeo na tom nekom nacionalnom nivou da motivise igrace. Bice kako biti mora, ima ko o tome da razmislja. Ja sam samo izneo svoje misljenje.

Izuzetno kvalitetni srbin

pre 4 godine

Samo duo Dragan Greg Jakovljevic i Goran Metro Grbovic dolazi u obzir, s’ obzirom da uzivaju veliki ugled i poverenje kod precednika.

Dejan

pre 4 godine

Kad se strasti smire i utisci slegnu verujem da ni trunke gorčine i predbacivanja prema Saletu ne treba da bude. On je i pobednik i patriota. Radio je najbolje što je umeo i u ovom trenutku mogao.
Drugo, od trenera u najboljim godinama ne treba zaboraviti Dejana Milojevića u bilo kom kontekstu popunjavanja stručnog štaba. Malo nas je da se ikoga lako odreknemo.
Treće, da sam ja peti na svetu u bilo čemu bio bih jako, jako ponosan.

sryugos

pre 4 godine

Kakav Pešić, Žoc? Uvek dobrodošli ali pustite ljude da uživaju u tim godinama nakon sezone, oni su dovoljno uradili za ovu reprezentaciju.
Kokoškov nadam se. Eventualno Džikić ili Saša Obradović.

SRB

pre 4 godine

Kada u savezu imas Danilovica i Rakocevica kao predsednika i potpredsednika nebitno je ko ce biti trener. Mi srbi imamo jako kratko pamcenje, ali zato mozemo kvalitetno da pljunemo nekog i za najmanju gresku. Kada vec razgovaramo o buducem selektoru A tima, mislim da je podjednako vazno pricati i o debaklu svih mladjih kategorija ovog leta.

Slovenac

pre 4 godine

Samo jedan covek je Bog i evropske i NBA kosarke. Zove se Igor. Jedino je problem, da li bi se prihvatio tome. Ne samo vremena da li ima. Mora imati i zivaca, da se prihvati jedne reprezentacije , kakva je SRB. Jer, ako ce mu neke zenske tamo iz SNSa dirigovati ko je podoban i ko nije podoban da igra, onda je to unapred izgubljena propozicija. A nije samo ona, koja hoce da soli pamet, kod vas pokvarenjaka kolko hoces u sportu.

Boxer

pre 4 godine

Ja licno nisam zadovoljan kako je Djordjevic odradio posao na ovom prvenstvu. Mislim da smo mogli mnogo, mnogo bolje, pre svega po imenima. Mi imamo individualan kvalitet, to je sigurno, a onda je na selektoru da sve to uklopi, i da se od individualaca napravi tim. Sale nazalost to nije uspeo. Ali se opet plasim ko ce ga naslediti. Za Zeljka Obradovica sam siguran da nece, skoro sam video i neki intervju gde je rekao da nikad vise nece biti selektor. Za Pesica sumnjam, jednostavno mislim da covek ne zeli, i da bi mu to bilo opterecenje, ali voleo bih da gresim. Kokoskov jeste napravio uspeh sa Slovencima, i dobro je vodio Gruziju, ali mislim da ga ljudi ovde previse velicaju. Ipak moje mislienje na stranu nisam siguran koliko mu je zelja da vodi Srbiju. Mislim da je njemu primarno da ponovo bude prvi trener NBA ekipe, i pitanje je da li je zainteresovan. Jedino za Sasu Obradovica ne vidim neke realne prepreke, a i mislim da je dobar trener. Sve u svemu, mislim da je anketa malo nerealna, licno bih voleo da vidim ili Kokoskova ili S. Obradovica. A opet ako ne bude niko od njih, stvarno ne znam ko ce!

DrSofronijeTheGreat

pre 4 godine

Ja bih voleo ZOC-a koji je legenda ali mu u repki bas nije islo. Jedini problem je taj sto mislim da bi ili doziveo srcani udar ili nasamarao pojedince sa "odlicnim" stavom poput Jokica, Raduljice pa i Bjelice (koji je uvek bio kao kuvana noga). Tako da s te strane Kokoskov bi bio bolji izbor jer se navikao na NBA nonsalantnost.
Naravno po mom skromnom misljenju.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Duda je u penziji, Zeljko nece vise nikad voditi reprezentaciju, vise puta izjavio. Ja bih najvise voleo da to bude Zeljko koji je van konkurencije najbolji evropski trener svih vremena, bez obzira na debakl na evropskom 2005. kod nas koji je bio 5 puta gori nego sada na ovom prvenstvu. Covek osvojio 10 puta evroligu, svetski i evropski sampion sa Jugoslavijom... Ali nazalost od toga nema nista. Saletu treba da dovedu adekvatnu zamenu, dakle neka dovedu ili Kokoskova ili Pesica, treca opcija ne postoji. I savez za to neka pripremi ozbiljne pare. Ja glasam za Kokoskova. Kakav crni Miloje, Vujosevic, Tomic, Djurovic, Radonjic, Alimpijevic ili koga sve jos nisam procitao da predlazete. Dakle ili Kokoskov ili Pesic, ili da Sale Djordjevic ostane selektor. Sve ostale opcije su lose po nas koje bi znacile da medalju necemo videti mnogo godina. Da Miloje bude selektor pa da vam Misko Raznatovic sastavlja reprezentaciju? Pojma nemate, cast izuzecima.

kakav Gurovic kakav Miloje, covece

pre 4 godine

Zasto mislite da Kokoskov uopste zeli da bude selektor Srbije? Obradovic to sigurno nece biti, ne znam ni zasto ga stavljate na spisak. Pitati Kokoskova, ako ne zeli, Kari Pesic bi mogao da se zamoli da jos jednom ucini nesto lepo za zemlju. Ako ni to ne prodje onda Milojevic ili Gurovic.
(Krle, 14. septembar 2019 18:07)

Zato sto je to sam rekao, i ove godine i prosle i '17.

pant-LA

pre 4 godine

Sta vam je ljudi, Duda 75, Kari 70god. gde ce oni da se mlate, moraju vec da razmisljaju o dvom zdravlju pre svega.. jedino Zoc 60god. mada mislim da on sam nece.. Mora neko mladji, Kokoskov i Sasa Obradovic npr. oko 50god.

MYNX

pre 4 godine

Ovako posto ovo se dogodilo sta se dogodilo i smenjen je selektor.....prvo iako sam nekad bio protiv njega i njegovih odluka....zao mi je ipak sto ide Djordjevic i želim mu svu srecu u nastavku karijere i da postane vrhunski trener.....e sad da je morala smena morala je....mislim da je hemija ozbiljno narusena i da bi se tek osetilo to u nastavku....drugo ne bi voleo da novi selektor bude politicki postavljen.....posto onda jos gore prolazimo....trece ne bi voleo da novi trener bude stranac....posto sigurno imamo veci kvalitet i bolje trenere i strucnjake od stranaca....samo mora lepo da se izabere.....i četvrto posto je Duda vec penzioner,Žoć nece da prihvati nema sanse,Pešic ima 70 god i nije zalog za buducnost,Maljkovic je u olimpijskom komitetu znaci da te opcije otpadaju.....e sad od ovih koji su tu i mogli bi da budu novi selektori...moja 1opcija bi bio Igor Kokoškov(mlad,talentovan,inteligentan,vrhunski trener,ucio od najboljih,moderan,i veliki zalog za buducnost)uz to sve zna kako s Jokicem,a Bjelica i Bogdan su u Sacramentu gde je on pomocnik,zna kako i s Bobijem....2.opcija Sasa Obradovic,3 opcija mozda Zoran Lukic...to je to...ukoliko prihvati Kokoskov voleo bi da mu asustenti budu Milojevic(zbog Jokica),Kesar(ucio od Dude),Vukoicic i od ovih bi ostavio Rajakovica da bude tu zbog nba igraca.....

Daki

pre 4 godine

Kokoškov ili Saša Obradović. Za pomoćnika Dejana Milojevića, pa kad preuzme neku ozbiljniju ekipu i stekne malo više iskustva da zameni jednog od prvo pomenute dvojice.

Mirko

pre 4 godine

Stefon Kari Pešić ili Igor Kokoškov - birajte koga hoćete od njih!
Pešić je i dalje vrhunski efikasan trener a da je legenda to nije potrebno ni objašnjavati.
Kokoškov je već osvojio Evropsko prvenstvo,ima ogromno iskustvo u NBA,ako je neko moderan i dobar trener - to je Kokoškov.

Ako ni jedan od njih ne prihvati - onda Sale Obradović.
Da se ne zamlaćujemo dalje, jer Žoc sigurno neće, ostale neću ni da uzimam u obzir.
Miloje tek kad uđe u neke godine i kad bude imao neke rezultate,a to sa Megom neće biti skoro, i naravno da ne dozvoli da Miško pravi reprezentaciju.
Isto a možda i više od toga za Alimpija, Gurovića i ostale naše mlade trenere, koji će sigurno u jednom trenutku biti ozbiljni kandidati za trenera.
Džikića nikad ne bih stavio, ne zbog stručnosti, već što smatram da mu fale neki kvaliteti da bi bio uspešan u reprezentaciji.
Vladu Đurovića volim i cenim, ali nisam siguran da bi posle duže pauze bio baš efikasan u reprezentaciji, isto važi i za Božu.
Marina nikada nije radila u muškoj košarci i sad da počne da se vežba na reprezentaciji - ne bih prihvatio, iako je cenim i poštujem.
Uzimam samo trenere koji su imali trofeje u jačim ligama i takmičenjima.

ej bre

pre 4 godine

Mislim da nije toliko bitno ko je sekektor u odnosu na to ko je predsednik i potpredsednik saveza.
(drago, 14. septembar 2019 17:19)
Da li bi ti Covke odgovarao?
(bo, 14. septembar 2019 18:58)

Jos ne shvata da funkcioneri KSSa imaju ulogu turistickih vodica a sam KSS turisticke agencije. Na tome moze da zahvali doktoru.

bskfan

pre 4 godine

Kokoskov je sa Slovenijom uradio veliki posao, znao je sa cime raspolaze i kreirao igru u skladu sa njihovim mogucnostima. To je ona Popova filozofija "ne prilagodjavati igrace sistemu, vec sistem prilagodjavati sposobnostima igraca". Djordjevic je tu najvise kiksnuo jer je pokusao da ukalupi Jokica, a Jokic se ukalupiti ne moze; ili ces mu dati da slobodu da igra onako kako igra u Denveru, ili ga uopste ne treba zvati. Ako nista drugo, na ovom prvenstvu se jasno videlo ko moze i ko ne moze. Nasa dva najbolja igraca su Jokic i Bogdanovic, a ostatak tima treba da bude prilagodjen njima. Nekim igracima se treba zahvaliti na onome sto su do sada uradili ali ih treba precrtati: Marjanovic, Raduljica, Bircevic, Simonovic a ja bih tu pridodao i Bjelicu. Jovic, Milutinov i Lucic su dobili prelazne ocene, dok Vasa i Guduric tek treba da se dokazu. Kljucna stvar je pronalazenje barem jednog modernog krilnog centra, jednog krila i jednog plejmejkera.

Olgerd Vladislav

pre 4 godine

(jos Jokić i Marjanović za sam kraj, hvala redakciji unapred ako mi objavite sva tri komentara, a ne vidim razlog zašto ne bi, jer trudim se da dam košarkašku analizu bez prelaženja u krajnosti, kako rekoh na početku...)

Jokić i Bobi. (Milutinov je, da kažemo bio OK, ali opet ta minutaža sa toliko petica u timu...) I Jokić i Bobi su odlični u napadu, a ranjivi u odbrani, svako na svoj način. Utisak je da selektor nije uspeo da iz njih izvuče maksimum u napadu, a da ih dobro sakrije u odbrani. Dakle, još jedan minus za selektora.

Na kraju, 5. mesto u svetu za zemlju kao Srbija nije nimalo mala stvar. Ali, 5. mesto za košarkašku reprezentaciju Srbije, uz reprezentaciju SAD kakva je bila, nije dovoljno dobro. Na kraju krajeva, da je Kari Pešić mislio da ćemo se boriti za od 5. do 8. mesta, ne verujem da bi pristao da snima onu reklamu za kladionicu baš na onaj način.

Koga za novog selektora? Kokoškov i Saša Obradović su lepe želje. Ali biće izuzetno teško, a vrlo, vrlo bitno naći dobrog trenera koji će biti voljan i u mogućnosti da vodi reprezentaciju u nenormalnim FIBA prozorima.

...Ako je neko pročitao sve ovo, hvala i ne zamerite mi. Uzdravlje.

Olgerd Vladislav

pre 4 godine

Pre 5 dana svi pljuju i žele odlazak, a danas kada je otišao, svi tužni i prave ga od blata. Sa jedne strane "pljuvači svega, ništa im nije sveto", sa druge strane "idolopoklonstvo". Kao i u mnogim drugim sferama života, nikako da nadjemo zlatnu sredinu, stalno idemo iz krajnosti u krajnost. (Mislim na društvo kao celinu, reprezentovano u komentatorima na sajtu.)

Da, treba imati poštovanje Đorđeviću za igračke dane i relativno dobre rezultate kao selektora. Ali, da, treba i biti kritičan kada ima povoda za to i, uopšte, iznositi svoje mišljenje (na dostojanstven i pristojan način) jer je to odlika demokratskog društva, a to želimo da budemo.

Treba analizorati da li su apetiti košarkaše, a i generalno, javnosti bili isuviše veliki. Ako jesu, peto mesto je super. Ako nisu, peto mesto je neuspeh. Mislim da sam Đorđevićev odlazak sa mesta selektora dovoljno govori o tome šta on misli o osvajanju 5. mesta. Bez obzira što je "već pre prvenstva odlučio da ode".

Pre svega, veliki deo igrača je podbacio. Ali kada VELIKI deo igrača podbaci, osgovornost mora da bude na treneru, jer on je taj koji ih je pozvao, koji ih motiviše (što treba da bude jedna od najistaknutijih dobrih strana Đorđevića) i sklapa petorke. Jedino je Bogdan odigrao na svom (očekivanom) nivou i svaka mu čast. Za njega se, izgleda, isplatilo sve potenciranje njega kao glavnog igrača reprezentacije od Đorđevićevog dolaska, tu možemo reći da je u pravu bio. Svi ostali su manje ili više potpuno podbacili...

milos

pre 4 godine

Ja se pitam koliko godina imaju oni sto predlazu Pesica za selektora?Ljudi,Pesic je trener Barselone,a pravilo ACB lige kaze da ne moze u isto vreme da vodi klub i reprezentaciju...Napravili mu drim tim Katalonci i on ce sad da napusti to i dodje u Srbiju da ga pljuju kad izgubi utakmicu?Kako da ne...