Utorak, 20.08.2019.

11:48

Teodosić 99% ne ide na Svetsko prvenstvo

Selektor Aleksandar Đorđević nije optimista kada je u pitanju učešće Miloša Teodosića na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Teodosiæ 99% ne ide na Svetsko prvenstvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

neko

pre 4 godine

Na veliko takmičenje se ne ide bez 7 spoljnjih igrača,
u Grčku na letovanje se ne ide bez hiljadu evra,
u Hrvatsku se ne ide bez pancir košulje.
(Cale, 20. avgust 2019 12:04)

U Grcku sam isao sa 300 evra, i bolje nije moglo biti,
U Hrvatsku sam isao i bez para i bez pancir kosulje i nije moglo bolje biti,
na svetsko 2014. godine otislji smo bez 7 spoljnih(6).... i sta reci, zaista bolje nije moglo biti!!!

pa da

pre 4 godine

Pisete 2002 smo isto tako vodili skoro sve visoke igrace, prosek tima 206 cm, pa uzeli zlato. Problem je strucnjaci sto se tad igrala druga kosarka, neuporedivo sporija nego sada, nisu se toliko sutirale ni pogadjale trojke, i jos mnogo toga...
(Glavni arhivator, 20. avgust 2019 14:48


Mnogo toga tebe demantuje, npr

https://www.youtube.com/watch?v=e1Ws52AZeKU

Evropsko prvenstvo u Turskoj 2001-e godine, utakmica četvrtfinala između nas i Letonaca...Mislim da su naši tada postigli rekord jer su u jednom momentu imali 12 pogodaka za tri iz 12 pokušaja (premotaj na 28:38).
Ako to nije šutiranje i pogađanje trojki, ne znam šta jeste?!?

Milan

pre 4 godine

@pa da Ne gledaj visinu, gledaj pozicije. 2002. trojica plejmejkera, od kojih svi mogu da igraju dvojku. Bodiroga i Gurovic koji su pokrivali pozicije 2 i 3, Stojakovic, Radmanovic i Cabarkapa koji su igrali pozicije 3 i 4, mada smo Stojakovica koristili uglavnom kao spoljnog, Radmanovica (ono malo stonje bio u timu) vise kao 4, a Cabarkapu nisko koristili, ali je vise bio trojka (nesto kao Kalinic). Dakle imali smo cak 8 igraca koji su mogli da igraju na spoljnim pozicijama, realno sedmoricu gde je Radmanovic bio nesto kao Bjelica.

pa da

pre 4 godine

Glavni arhivator Ma kako da ne, "трчи и пуцај" kosarku, koliko me secanje sluzi, Ameri trce pardon igraju vec cetrdeset i kusur godina. Samo su, usputno, dodali "trojku" pre jedno tridesetak i kusur god. A te 2002-ge mi ih nismo dobili zato sto oni nisu trcali ili nisu sutirali trojke(za njih je to bila poludistanca) vec zato sto smo ih primorali da igraju u nasem ritmu tj nacinu koji nama odgovara. Daleko sam ja od strucnjaka ali nisam ni "strucnjak" jer tu i tamo pratim moj omiljeni sport. Uzgred budi receno, na poplavu neistinitih tvrdnji na racun selekcije i visine igraca ja sam napravio poredjenje nasa dva tima, da bi se prestalo sa pausalnim tvrdnjama. Jos sam stavio smesak na kraju ali ne vredi, ne znam sta drugo da radimo osim da obavestimo Saleta i Karija da ne znaju da rade svoj posao ili mozda, jos bolja varijanta, da sacekamo kraj SP pa onda da se javimo sa komentarima?!?

milos

pre 4 godine

Zna li neko da li su reprezentativci osigurani? Znam da ovi iz NBA jesu, pitam za evropske igrace?
Razmisljam kako se sada oseca gazda Virtusa, a narocito Unikahe - Teo nece igrati par meseci, Gagi do kraja sezone.
Ko ce tim klubovima da nadoknadi stetu?
Cak i ako su osigurani, dobice samo lovu, ali opet nema Tea i Gagija u timu. Vidim da Unikaha vec kupuje Tupana. Em nemas Gagija, em placas dodatnog igraca.
Jos ako nije osiguran...
Ja da sam vlasnik kluba, ne bih nikad dozvolio svojim igracima da igraju za svoje reprezentacije.
Mozda i bih, ako bi mi kosarkaski savezi platili za igrace - pozajmica na 2 meseca, kosta toliko i toliko, ako se povredi ti mi nadoknadjujes stetu itd.
Cist kapitalizam.

Nemanja

pre 4 godine

Ja bih da svi imaju personalizovane naloge ovde i da se svaki komentar vidi uvek. Pa da vidim ove sto sada kritikuju i prave se pametni kako ce poceti da hvale kad dobro krene. Muka mi je vise od takvih.

Sergio

pre 4 godine

@(Glavni arhivator, 20. avgust 2019 14:48)
Šta ti napriča. Nisu se šutale toliko trojke!? Glupost neopevana. Sad se igram brza košarka, kako kažeš. Ok šta je tranziciona igra i koliko poena mi dajemo iz ukradenih lopti u odbrani(kontri)? To je Srpska ondosno Jugo škola. Iz jake odbrane sve polazi. Vi koji se ložite na neviđene atlete i besumučno run and gun košarku. To može da donese rezultat na par utakmica. Odbrana donosi trofeje.

Posmatrač sa strane

pre 4 godine

Ili je Saša genije i inovator koji pokusava da drugacijim sistemom, tj. visokim postavama u vreme ‘small ball’ kosarke ode korak dalje nego na prethodnim takmicenjima, odnosno iskoristi prednost koju imamo u visini — ne zato sto su nam visoki igraci neke atlete, protiv Grcke se videli da nisu — i to pre svega sto u Jokicu imamo point-center a u Bjelica point-forwarda — ili smo mi koji se brinemo zato sto vodi samo 4 beka u pravu. Iskreno se nadam da je ovo prvo u pitanju. Ali, opet, cekaju nas jos tri (!) pripremne utakmice i onda (nadam se!) dugacko prvenstvo i ne daj Boze da se povredi neko od igraca koji pokrivaju pozicije 1-3. Nadam se da smo svoju ‘porciju’ malera istrosili sa povredama Tea i Gagija, ali i dalje mi nepozivanje Nedovica i Kalinica nije jasno. Razlozi, vrlo verovatno, nisu sportske prirode, sto je stvarno steta, i zbog cega bismo mogli da zazalimo. Ali, opet, nadam se da je Saša genije i da ce se pokazati da smo nepotrebno brinuli pa i kritikovali.

box

pre 4 godine

@rebro

Moze mu se jer je dosad donosio samo uspeh! Nije cilj reprezentacije da u njoj igra Kalinic nego da ostvarimo dobar rezultat a posto ga sa Saletom u kontinuitetu ostvarujemo treba da ima podrsku svih nas. Jedino ako ti mislis da je ipak cilj drzavnog tima da za njega igra Kalinic pa smo razocarali. Posle prvenstva pa tad zameraj ako budes ima sta (osim sto nije igrao Kalinic)

Srdjan

pre 4 godine

Nikada mi nece biti jasno zasto zbog nekih nesportskih stvari ostajemo bez igraca, a tu mislim na povrede, jer i njih racunam u sastavni deo sporta. Koliko bi ovaj tim bio jaci da su tu jos Kalinic i Micov i mozda Nedovic?! Ne ulazim u to ko je kriv i zasto je tako, samo to ne mogu da prezalim

Miodrag

pre 4 godine

@rebro, 20. avgust 2019 14:43
Imaš potpuno pogrešnu predstavu interneta, vlasništva sadržaja i publiciteta koje takve akcije donose.

rebro

pre 4 godine

@Звездан, Kalnić nije ništa postavio na internet, a drugo to su NJEGOVI snimci, a ne tvoji ili moji. Njegov snimak mlaćenja bobana ne ugrožava ama baš nikoga, ali izgleda se prvorođeni osetio prozvanim zbog Kalinićevog mišljenja o Kosovu i naredio svom pulenu Đorđeviću da ga izostavi iz ekipe.

Milan

pre 4 godine

@ja Jokic nije PF/C. Jokic je centar. Tacka. To bi bilo kao da selektor Argentine stavi Mesija da igra stopera. Sto neko rece, na poziciji 1 i 2 imamo ukupno 4 igraca (znaci za 2 pozicije u petorci 4 igraca), a za poziciju centra (1 pozicija u petorci) isto 4 igraca. Od ta 4 centra, Jokic ce, narocito protiv jacih reprezentacija, imati minutazu oko 30 minuta, znaci vodimo bar jednog, mozda i dvojicu mahaca peskirom a za sve spoljne pozicije molimo boga da ne bude povreda. Cak i na cetvorci imamo samo Bjelicu. Pa bili smo u situaciji da za 3 pozicije nije trebalo da brinemo (1, 2 i 5), a za poziciju 3 da budemo poprilicno mirni, a sad smo samo na centru mirni, a za svaku drugu poziciju strepimo. Cija je to odgovornost?

nemac123

pre 4 godine

Covek ozbiljnu kosarku nije igrao godinama, a Micic bio jedan od najjboljih plejega u Evroligi toliko. Plus sto i Jovic igra konstatno, svaka cast Teu, ali bolje da se oparavi sad da refresuje karijeru, pa u napad na zlatu na oi.

antiDebil

pre 4 godine

[link]

Исто као 2014. 4 центра, 4 крила (2ниска и 2висока) и 4 бека. А и коментари су исти, иста пљувачина... и онда кад дође медаља... од тих истих пљувачка крене она прича како би и баба таквим играчима могла да буде тренер.
(Киза, 20. avgust 2019 12:49)

Ne baba, nego pokojna baba!
Nekako imam utisak da je to proisteklo iz one pantersko-ciganske mantre da bi i njihove pokojne babe osvojile sve ono sto je Obradovic osvojio da su one vodile te timove koje je Obradovic vodio!

Glavni arhivator

pre 4 godine

Pisete 2002 smo isto tako vodili skoro sve visoke igrace, prosek tima 206 cm, pa uzeli zlato. Problem je strucnjaci sto se tad igrala druga kosarka, neuporedivo sporija nego sada, nisu se toliko sutirale ni pogadjale trojke, i jos mnogo toga...

Irena

pre 4 godine

Samo da taktita za odlučujuće napade ne bude da Bogdan uzme da drnda i dribla na pola terena i nabije glavu u pod i ne gleda druge saigrače jer ako je meni očigledno da ide on da završi izvaliće i oni koji trebaju u drugim timovima, toliko je očigledno i predvidljivo šta će uraditi da će braniti to lako. Njegov doprinos tokom utakmice jeste veliki, ali to kad se izloži da on bude "čovek odluke" sa šutem u poslednjoj sekundi do sada nije prolazio i sve teže će prolaziti jer je taktika izvaljena.

Milanche

pre 4 godine

Teodosic, povrecen i bez utakmice godinu dana, 99% sanse da ne ide.

Kalinic, zdrav i igrao na Fajnl Foru, 100% ne ide.

Zbog ovoga ne gledam reprezentaciju ovoga leta.
(Lala na kvadrat, 20. avgust 2019 13:58)

Ja ne gledam nikad reprezentaciju Srbije, ni u jednom sportu.

rebro

pre 4 godine

@box, pa kada su svi zdravi onda biraš po kvalitetu, ali pošto je Đorđević pozvao čovek akoji niti ima klub, niti je odigrao utakmicu poslednjih godinu dana onda se zapitaš kakav je to čovek Aleksandar Đorđević? Pritom je pozvao DVA takva povređena čoveka i postavio ih d abudu kapiten i zamenik kapitena!
Neko igra FajnalFor i zdrav je, ali onda dođe Đorđević i kaže mu " dečko ne možeš da igraš jer si mlatio bobana, a i pljuješ po prvorođenom".
Takvog selektora treba izbaciti i zabraniti mu da vodi bilo koju selekciju Srbije. Neka proba u Virtusu tako nešto.

kole

pre 4 godine

Teodosica su Ameri najurili iz NBA kao slobodnog igraca, po sistemu, samo idi nista nam ne treba. Decko pusi kao Turcin, pije, i nedovoljno trenira. Od 5 trojki jedna udje i to jedva. Talentovan momak, ali je upropastio svoju karijeru jer nema taj sportski gen upornosti, posvecenosti i odricanja. Bez toga se ne ostavlja dublji trag u istorijatu sporta kojim se bavis.

Demar Derosan

pre 4 godine

@veliki strumpf
Niste u pravu, kompozicija tima je jos uvek odlicna, imamo veliku prednost u odnosu na druge ekipe u sajzu, snazi i visini, a spolja Beli i Luca mogu lako da premoste Bircinu limitiranost o kojoj govorite. Birca ce biti upotrebljiv protiv losijih timiova, Simon tada mioze da se koristi pametno i sacuvaju kljucni igraci za vazme tekme. Sale je sve ovo lepo danas objasnio, tako da mozete da procitate prethodni tekst sa njegovim idejama pazljivo.

bskfan

pre 4 godine

@ja

Na SP prvi deo takmicenja ne bi trebalo da bude problem, tako da su bitne samo poslednje tri utakmice. Barem na papiruu, za utakmicu protiv Francuske nam je potreban Milutinov. Protiv Spanaca bi mogao da igra Raduljica. Protiv USA potrebno je pripremiti nekoliko varijanti, a jedna varijanta je Bircevic da juri Lopeza na liniji za tri poena jer ako Lopez namesti ruku nastaje problem. Poziciju "jedan" mozemo da branimo ali smo slabi na dvojci jer ni Bogdan ni Guduric ne mogu da cuvaju Mitchela.

pa da

pre 4 godine

Visoki, veliki, preveliki, sve same petice... Ljudi, nije ovo prvi put da gledamo ovakvu selekciju košarkaša, sa "malo" bekova a "više" petica. Bilo je i ranije sličnih situacija, samo se izgleda zaboravilo.
Seća li se neko visine našeg tima iz 2002-ge?

Vujanić 1.92 m
Rakočević 1.94 m
Jarić 2.01 m
Bodiroga 2.03 m
Radmanović 2.08 m
Stojaković 2.08 m
Gurović 2.08 m
Tomašević 2.08 m
Drobnjak 2.11 m
Čabarkapa 2.11 m
Koturović 2.13 m
Divac 2.16 m

Ta selekcija je bila prosečne visine (isto kao i sadašnja ) 2.06 m
Nadam se i istom krajnjem ishodu :)

Bikoš

pre 4 godine

I te kako se i te kako piše odvojeno. Ne mogu da shvatim da neko dobije posao da javno piše na veoma posećenom portalu a da ne zna osnove pravopisa.

Goran

pre 4 godine

Sale care koga god da povedes igrace svim srcem za dres i nas narod.Izborite plasman na olipijadu a sve ostalo nije bitno znamo da nas necete obrukati,pre par godina na evropsko je igrala takozvana treca ekipa pa osvojise medalju.

veliki strumf

pre 4 godine

Sale je vrlo tvrdoglav čovek, to svi znamo. Često na svoju štetu. Ali, problem je sada sto ovo može biti na štetu svih nas, cele nacije. Putovati u Kinu sa prakticno 5, ajde neka bude i 6 niskih igrača i 4 klasična centra uz Bircevica na cetvorci (neupotrebljiv u odbrani osim da napravi faulove) je ludost! Igramo još 3 pripremne utakmice - šta ako se još neko povredi, daleko bilo? Bar da su tu Avramovic ili Todorovic, ako zatreba hitna izmena, kad već neće da zove Nedovica! Osim toga, prvenstvo je veoma dugo - šta ako se povredi još neki niski igrač tokom šampionata? Ostaćemo sa 4-5 niskih igrača sto je apsolutno nedovoljno. Spustice Bjelicu na keca, dvojku? Biće premoreni u završnici, ako i dodjemo tamo! Upamtite ovaj moj komentar - Saletova tvrdoglavost nas može skupo koštati. Veoma skupo. Mnogo je bolje da povede još jednog niskog igrača umesto centra, nego da ovoliko rizikuje.

Lala na kvadrat

pre 4 godine

Teodosic, povrecen i bez utakmice godinu dana, 99% sanse da ne ide.

Kalinic, zdrav i igrao na Fajnl Foru, 100% ne ide.

Zbog ovoga ne gledam reprezentaciju ovoga leta.

humor

pre 4 godine

bice to dobro, valjao bi jos jedan nizak u rotaciji ali sta je tu je. Imamo tri igraca od kojih se ocekuje 15 + poena i jos neko uskoci, uz jaku odbranu to je dovoljno za neku od medalja pa sta bude bice. Napred plavi !!!

nik

pre 4 godine

Jao majko moja vise Nedovic i Kalinic doklee ???????? ovo glupavo klubsko rivalstvo izmedju zvezde i partuzana unistava uzitak o reprezentaciji. Pusti coveka da vodu reprezentaciju dali vas je ikad razocarao????

Mig Mig

pre 4 godine

Dajete 60+ lajkova prosjecnom srbendi a on pita sta see desava sa Lucicem.
Like uopste nije procitao teks nego je odma uze da kuca komentar i da bude standardno medju prvima.
Nevjerovatno koliko dosadan covjek bez zivota.
Sve najbolje momcima zelim u Kini.

Дејан Маринковић

pre 4 godine

99% odlična vest "stondirani plej" ne treba da kvari hemiju ekipe. Kada se čuje ALEKSANDAR SALE ĐORĐEVIĆ ima da ustanete i da se poklonite. On je kao čovek i kao igrač trener V E L I K A N!!!! Jel to jasno?

Cale

pre 4 godine

Na veliko takmičenje se ne ide bez 7 spoljnjih igrača,
u Grčku na letovanje se ne ide bez hiljadu evra,
u Hrvatsku se ne ide bez pancir košulje.

111

pre 4 godine

On je samo srecan selektor. Kao covek nula i to svi znamo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. avgust 2019 12


Poznajes ga licno? Vidim, niko nece da igra za Srbiju, beze jer je Sale nula od coveka?

Milence

pre 4 godine

Ovo je stvarno zabrinjavajuće. 4 slklasicna spoljna igrača i Simonović koji donekle može da preuzme tu ulogu. Mnogo mečeva na prvenstvu. Svako ko nas vidi u kakvom smo rosteru vršiće pritisak na spoljnu liniju. Opterećenje, minutaža, teška prethodna sezona... sve to utiče da ne možemo i ne smemo ići sa 4,5 spoljna igrača. Nemoj posle da se hvatamo za glavu i pričamo o otkazima. Posle je to sve ne bitno ako ne uspemo na prvenstvu. Sale, ceo život te cenim i zasluženo si ovde gde si ali molim te ne kockaj se sa ovakvim rosterom.... još uvek možeš nešto da promenis...

Analiticar

pre 4 godine

ok smo i bez njega. mislim, ne umanjujem njegovu neospornu veličinu i zaslugu u reprezentaciji ali nit je je fit nit je igrao ozbiljnu košarku 2 godine a hemija tima je bolja sa generaciski bliskim igračima...
(dalje, 20. avgust 2019 11:57)

Kakve ti gluposti pises, bolja hemija bez njega..
Teo '87, igra 100 godina sa bjelicom'88, bobijem'88, raduljom'88, a tu su jos lucic'89, birca'89, simon'86 i jovic '90.
Tvoj komentar nema veze sa vezom, vise je starijih igraca nego mladjih..

Džoni

pre 4 godine

Uvek do sada je neko nepisano pravilo bilo da na veliko takmičenje ide 7 niskih i 5 visokih. Među visokima imamo Jokića koji bi trebalo da igra po 30min svaku(bar one bitnije) a imamo 4 klasične petice i jednu i po četvorku. To znači da na tim pozicijama će da bude popriličnog viška igrača iako će ih mnoge Đorđević stavljati na četvorku ali opet protiv ovih ozbiljnijih ekipa svako će morati da igra svoju poziciju i to dobro da zapne. Morao je da bude još jedan bek(šteta za Gagija) a da otpadne jedan centar. To su neke moje bojazni, ali nadajmo se da će sve to moći da se ispegla.

Звездан

pre 4 godine

Калинић после постављања својих порно снимака на интернет не може у репрезентацију. А добар је играч, неоспорно.

Dzoni 77'

pre 4 godine

Šteta ali to se dešava i ostalima tako da nema kukanja!
Fokus na one koji idu....
Idemo hrabro, imali smo mi i veće muke pa smo stizali do kraja

frosty

pre 4 godine

@Analiticar
Pola te starije generacije ne bi ni trebala da je jos tu ali Djordjevic ima te svoje fiks ideje i favorite. Simonovic bi trebao da je 11. ili 12. igrac ali je nazalost posle Bjelice i Lucica jedini polu-sposoban da pokriva pozicije 3 i 4 tako da ce imati konstantne minute. A "Radulja" i "Birca" treba selektoru da daju pola svojih prihoda jer igraju kada ne bi trebalo da ih uzima u razmatranje za spisak.

Киза

pre 4 godine

http://zurnal.rs/kosarka/reprezentacija/4741/djordjevic-objavio-sastav-za-sp-prekobrojan-luka-mitrovic?lang=lat

Исто као 2014. 4 центра, 4 крила (2ниска и 2висока) и 4 бека. А и коментари су исти, иста пљувачина... и онда кад дође медаља... од тих истих пљувачка крене она прича како би и баба таквим играчима могла да буде тренер.

nista o nicemu

pre 4 godine

183

Za Aleksandra Dordjevica bi peške do Kine išao sa sve mojim štakama,ovaj čovek nije trener,igrač,pedagog,on je super čovek...iskreno ko zna da je ambasador Unicefa...živeo 1000 god i donesi zlato,za Tea,Gagija i nas...
(gremlin, 20. avgust 2019 11:55)

Zahvaljujemo se na glasu.



On je samo srecan selektor. Kao covek nula i to svi znamo.

No name

pre 4 godine

Ipak mi je žao što ne idemo sa najboljim timom (govorim samo o zdravim igračim i bez ikakvog sugerisanja ko bi to trebao da bude). Ali Raduljica, koji igra rekreativnu košarku u Kini i Birčević, koji 3 godine nema klub - od njih svakako imamo bolje i upotrebljivije igrače.

Phoenix

pre 4 godine

Gledajuci sastav mogu samo da kazem da ce se nakon ovog prvenstva Djordjevic pokazati ili kao totalni genije koji je video stvari koje 99% nas nije, ili trenerski diletant. Ja se iskreno i bez ikakve malicioznosti nadam ovom prvom.
Ali nije mi jasno, priznajem. Na pozicijama 1 i 2 su u igri potrebna 2 igraca, uvek. I te dve pozicije treba da podele 4 igraca. Na centru, gde ce uglavnom igrati jedan igrac istovremeno, sa povremenim kombinovanjem 2 centra, imamo 4 igraca. I sta ako se jedan od ove cetvorice bekova povredi?
Sto se mene tice, ako sve prodje dobro, pisem komentar da mi je jasno zasto je Djordjevic to sto jeste a ja basketaru nisam pipnuo 10god. I dalje verujem da zna sta radi, ali da razumem, pa ne razumem.

komentator

pre 4 godine

Ne znam. Nisam košarkaški trener, ali mi se lično ne svidja odnos 4 beka i 8 visokih...
To je baš u knap... da se niko od bekova ne povredi i da nemaju problema sa ličnim tokom utakmnica i da izdrže povećanu minutažu, i da pri tom niko ne bude toliko loš pa da moraju ostala 3 da igraju non stop ...
A Jović mi je nekako povredljive prirode... nadam se da ne slutim, ali ja bih se zahvalio jednom visokom i pozvao jednog beka, uopšte nije bitno ko je to

box

pre 4 godine

Kalinic i Nedovic odjednom postadose u komentarima LeBron i Kari. Cinjenica je da kada bi bas svi bili zdravi da bi bilo pitanje da li bi obojica bili putnici za Kinu. Pustite Saleta da radi svoj posao, do sad ga je obavljao perfektno. Jedina "mrlja" je polufinale proslog Evropskog ali opet nije da smo igrali protiv KK Surdulice nego protiv vrhunske ekipe koja po kvalitetu nije zaostajala za nama. Gubio ostalo od Amera u finalu, sa C timom Srbije uzeo srebro na evropskom, a da se nije povredio Jovic uzeo bi i zlato. Do sada dakle rezultati gotovo prefektni tako da niko nema pravo bilo sta da mu kaze dok se prvenstvo ne zavrsi. Posle takmicenja ide analiza pa cemo videti.

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 4 godine

nadam se da gresim ali skupo ce nas kostati njegova tvrdoglavost,preostaje nam da molimo boga da se jos neko od niskih igraca ne povredi,po meni jako veliki rizik koji ce nas mozda kostati i medalje

kfd

pre 4 godine

Znači Bogdan igra po 35 minuta, do polufinala lipše, onda se izmaši pa ga narod pljuje... Jednostavno je Đorđević trebao da zove makar tog Avramovića umesto Raduljice, čisto još jedan bek, makar za par minuta garbidž tajma...

LakiCZV

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da idu Raduljica i pogotovo Birca... Sta ce nam 4 centra... Jokic, Bobi, Milutinov, Radulja (kog postujem, dobar je zbog atmosfere, ali vec imamo previse centara). Bjelica jedini krilni centar, moze i to Jokic, ali je njegov uticaj na igru manje znacajniji (kao kad bi stavili Grizmana na krilo, umesto na poluspica). Kalina je morao da ide.

Petar

pre 4 godine

Od silnih "strucnjaka" mi se ogadilo citanje komentara. Sjasite vise sa Nedovicem i Kalinicem i prozivkama na racun Djordjevica! Ne znam sta ljudi pricaju pa nikada nismo imali vise organizatora igre nego sada i tu ne vidim problem. Imamo i Jokica koji je efektniji kao play jer navuce centra na sebe i ocisti prostor krilima da idu na kos. U vreme zlatne generacije imali smo samo Djordjevica i Obradovica koji je ulazio kada se Sale umori. Sada imamo vise opcija i ne brinem da li ce imati ko da organizuje napad.

ja

pre 4 godine

C: Milutinov, Raduljica, Marjanović
PF/C: Jokić
PF: Bjelica, Birčević
SF: Lučić, Simonović
SG: Bogdanović, Gudurić
PG: Jović, Micić

Prosečna visina 206,5 cm. Ubedljivo najviša ekipa ikada. Veliki problem može biti protiv SAD, jer će biti teško parirati njihovoj brzini. Imamo samo četiri "mala" igrača.

frosty

pre 4 godine

@Дејан Маринковић
Evo nije mi jasno i necu da se klanjam nikom zivom. I sta ces onda?
Ako si velikan znaci da ne treba da te kritikujemo kada si tvrdoglav i gresis? Takav nacin razmisljanja nam se svaki put obije o glavu.

estiar

pre 4 godine

Realno je da pozove Avramovica kao treceg pleja. Znam da je mlad i pitanje je koliko moze da pruži na velikom takmicenju, ali bio je tu u kvalifikacijama kao i do skoro u ovom timu. Svakako mislim da je bolje da ide on nego da cetvrti centar.

matrix74

pre 4 godine

Nemoze bez Teodosica finale sa Amerima. Micic mora da krene da igra kao u Efesu inace nista od toga. Ja skoro da nisam video akciju od pleja naseg da nadje centra sloptom. Nijedan PnR kao sto Teo to zna, da proturi loptu saigracu. Kad budu igrali protiv Amera koji su atletski dobri, ovima fali ta lucidnost na iskustvo da prevare odbranu. Micic mora da digne nivo igre pod hitno. Idemooo

sokolovi

pre 4 godine

Svi smo ovo znali, a kaf su strani sajtovi i agencije pisale kako nece ici nasi "novinari" su organizovali bunu ovde i lozili masu bezveze.
(bvb, 20. avgust 2019 11:57)

Kakvu bunu?

Milan

pre 4 godine

Sreca pa je Micic sad mbogo bolhi nego na EP, pa ce deliti minutazu on i Jovic, inace bismo morali da se molimo da Jovicevo telo izdrzi nadljudske napore. Ali je zato Bogdan vidjen za ozbiljno trosenje, posto ce Guduric kao jedina njegova zamena morati da pokriva i trojku dok se Lucic ne oporavi. Prelako odricanje od Kalinica, znamo svi zasto, i Nedovica, navodno zbog povrede, dok su sa druge strane ostali Macvan i Teodosic koji su bili u mnogo gorem stanju od Nedovica. Nedoslednost selektora.

Mihajlo NS

pre 4 godine

Zvezdane,Kalinic nije postavio snimak nego je hakovan,pokraden.U ovom slucaju on je zrtva ozbiljnog krivicnog dela.Kao i obicno ,mi kao narod,kaznjavamo zrtvu a ne pocinioca.Taman i da je profi porno zvezda,njegov talenat i zapaganje u reprezentaciji svih ovih godina ne bi smeli da se dovode u pitanje.Ali ok,biramo najbolje zabavljace jer ocito idemo na ekskurziju a ne na SP

dalje

pre 4 godine

ok smo i bez njega. mislim, ne umanjujem njegovu neospornu veličinu i zaslugu u reprezentaciji ali nit je je fit nit je igrao ozbiljnu košarku 2 godine a hemija tima je bolja sa generaciski bliskim igračima...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Šta se dešava sa Lučićem?Da li će bar on igrati?Šteta za Tea i Gagija ali SP samo što nije počelo.Moramo se osloniti samo za zdrave igrače.Srbija čeka 6 titulu!!!!

gremlin

pre 4 godine

Za Aleksandra Dordjevica bi peške do Kine išao sa sve mojim štakama,ovaj čovek nije trener,igrač,pedagog,on je super čovek...iskreno ko zna da je ambasador Unicefa...živeo 1000 god i donesi zlato,za Tea,Gagija i nas...

gremlin

pre 4 godine

Za Aleksandra Dordjevica bi peške do Kine išao sa sve mojim štakama,ovaj čovek nije trener,igrač,pedagog,on je super čovek...iskreno ko zna da je ambasador Unicefa...živeo 1000 god i donesi zlato,za Tea,Gagija i nas...

Cale

pre 4 godine

Na veliko takmičenje se ne ide bez 7 spoljnjih igrača,
u Grčku na letovanje se ne ide bez hiljadu evra,
u Hrvatsku se ne ide bez pancir košulje.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Šta se dešava sa Lučićem?Da li će bar on igrati?Šteta za Tea i Gagija ali SP samo što nije počelo.Moramo se osloniti samo za zdrave igrače.Srbija čeka 6 titulu!!!!

Analiticar

pre 4 godine

ok smo i bez njega. mislim, ne umanjujem njegovu neospornu veličinu i zaslugu u reprezentaciji ali nit je je fit nit je igrao ozbiljnu košarku 2 godine a hemija tima je bolja sa generaciski bliskim igračima...
(dalje, 20. avgust 2019 11:57)

Kakve ti gluposti pises, bolja hemija bez njega..
Teo '87, igra 100 godina sa bjelicom'88, bobijem'88, raduljom'88, a tu su jos lucic'89, birca'89, simon'86 i jovic '90.
Tvoj komentar nema veze sa vezom, vise je starijih igraca nego mladjih..

dalje

pre 4 godine

ok smo i bez njega. mislim, ne umanjujem njegovu neospornu veličinu i zaslugu u reprezentaciji ali nit je je fit nit je igrao ozbiljnu košarku 2 godine a hemija tima je bolja sa generaciski bliskim igračima...

komentator

pre 4 godine

Ne znam. Nisam košarkaški trener, ali mi se lično ne svidja odnos 4 beka i 8 visokih...
To je baš u knap... da se niko od bekova ne povredi i da nemaju problema sa ličnim tokom utakmnica i da izdrže povećanu minutažu, i da pri tom niko ne bude toliko loš pa da moraju ostala 3 da igraju non stop ...
A Jović mi je nekako povredljive prirode... nadam se da ne slutim, ali ja bih se zahvalio jednom visokom i pozvao jednog beka, uopšte nije bitno ko je to

Mihajlo NS

pre 4 godine

Zvezdane,Kalinic nije postavio snimak nego je hakovan,pokraden.U ovom slucaju on je zrtva ozbiljnog krivicnog dela.Kao i obicno ,mi kao narod,kaznjavamo zrtvu a ne pocinioca.Taman i da je profi porno zvezda,njegov talenat i zapaganje u reprezentaciji svih ovih godina ne bi smeli da se dovode u pitanje.Ali ok,biramo najbolje zabavljace jer ocito idemo na ekskurziju a ne na SP

Phoenix

pre 4 godine

Gledajuci sastav mogu samo da kazem da ce se nakon ovog prvenstva Djordjevic pokazati ili kao totalni genije koji je video stvari koje 99% nas nije, ili trenerski diletant. Ja se iskreno i bez ikakve malicioznosti nadam ovom prvom.
Ali nije mi jasno, priznajem. Na pozicijama 1 i 2 su u igri potrebna 2 igraca, uvek. I te dve pozicije treba da podele 4 igraca. Na centru, gde ce uglavnom igrati jedan igrac istovremeno, sa povremenim kombinovanjem 2 centra, imamo 4 igraca. I sta ako se jedan od ove cetvorice bekova povredi?
Sto se mene tice, ako sve prodje dobro, pisem komentar da mi je jasno zasto je Djordjevic to sto jeste a ja basketaru nisam pipnuo 10god. I dalje verujem da zna sta radi, ali da razumem, pa ne razumem.

Milan

pre 4 godine

Sreca pa je Micic sad mbogo bolhi nego na EP, pa ce deliti minutazu on i Jovic, inace bismo morali da se molimo da Jovicevo telo izdrzi nadljudske napore. Ali je zato Bogdan vidjen za ozbiljno trosenje, posto ce Guduric kao jedina njegova zamena morati da pokriva i trojku dok se Lucic ne oporavi. Prelako odricanje od Kalinica, znamo svi zasto, i Nedovica, navodno zbog povrede, dok su sa druge strane ostali Macvan i Teodosic koji su bili u mnogo gorem stanju od Nedovica. Nedoslednost selektora.

Киза

pre 4 godine

http://zurnal.rs/kosarka/reprezentacija/4741/djordjevic-objavio-sastav-za-sp-prekobrojan-luka-mitrovic?lang=lat

Исто као 2014. 4 центра, 4 крила (2ниска и 2висока) и 4 бека. А и коментари су исти, иста пљувачина... и онда кад дође медаља... од тих истих пљувачка крене она прича како би и баба таквим играчима могла да буде тренер.

kfd

pre 4 godine

Znači Bogdan igra po 35 minuta, do polufinala lipše, onda se izmaši pa ga narod pljuje... Jednostavno je Đorđević trebao da zove makar tog Avramovića umesto Raduljice, čisto još jedan bek, makar za par minuta garbidž tajma...

box

pre 4 godine

Kalinic i Nedovic odjednom postadose u komentarima LeBron i Kari. Cinjenica je da kada bi bas svi bili zdravi da bi bilo pitanje da li bi obojica bili putnici za Kinu. Pustite Saleta da radi svoj posao, do sad ga je obavljao perfektno. Jedina "mrlja" je polufinale proslog Evropskog ali opet nije da smo igrali protiv KK Surdulice nego protiv vrhunske ekipe koja po kvalitetu nije zaostajala za nama. Gubio ostalo od Amera u finalu, sa C timom Srbije uzeo srebro na evropskom, a da se nije povredio Jovic uzeo bi i zlato. Do sada dakle rezultati gotovo prefektni tako da niko nema pravo bilo sta da mu kaze dok se prvenstvo ne zavrsi. Posle takmicenja ide analiza pa cemo videti.

LakiCZV

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da idu Raduljica i pogotovo Birca... Sta ce nam 4 centra... Jokic, Bobi, Milutinov, Radulja (kog postujem, dobar je zbog atmosfere, ali vec imamo previse centara). Bjelica jedini krilni centar, moze i to Jokic, ali je njegov uticaj na igru manje znacajniji (kao kad bi stavili Grizmana na krilo, umesto na poluspica). Kalina je morao da ide.

Дејан Маринковић

pre 4 godine

99% odlična vest "stondirani plej" ne treba da kvari hemiju ekipe. Kada se čuje ALEKSANDAR SALE ĐORĐEVIĆ ima da ustanete i da se poklonite. On je kao čovek i kao igrač trener V E L I K A N!!!! Jel to jasno?

ja

pre 4 godine

C: Milutinov, Raduljica, Marjanović
PF/C: Jokić
PF: Bjelica, Birčević
SF: Lučić, Simonović
SG: Bogdanović, Gudurić
PG: Jović, Micić

Prosečna visina 206,5 cm. Ubedljivo najviša ekipa ikada. Veliki problem može biti protiv SAD, jer će biti teško parirati njihovoj brzini. Imamo samo četiri "mala" igrača.

Dzoni 77'

pre 4 godine

Šteta ali to se dešava i ostalima tako da nema kukanja!
Fokus na one koji idu....
Idemo hrabro, imali smo mi i veće muke pa smo stizali do kraja

No name

pre 4 godine

Ipak mi je žao što ne idemo sa najboljim timom (govorim samo o zdravim igračim i bez ikakvog sugerisanja ko bi to trebao da bude). Ali Raduljica, koji igra rekreativnu košarku u Kini i Birčević, koji 3 godine nema klub - od njih svakako imamo bolje i upotrebljivije igrače.

pa da

pre 4 godine

Visoki, veliki, preveliki, sve same petice... Ljudi, nije ovo prvi put da gledamo ovakvu selekciju košarkaša, sa "malo" bekova a "više" petica. Bilo je i ranije sličnih situacija, samo se izgleda zaboravilo.
Seća li se neko visine našeg tima iz 2002-ge?

Vujanić 1.92 m
Rakočević 1.94 m
Jarić 2.01 m
Bodiroga 2.03 m
Radmanović 2.08 m
Stojaković 2.08 m
Gurović 2.08 m
Tomašević 2.08 m
Drobnjak 2.11 m
Čabarkapa 2.11 m
Koturović 2.13 m
Divac 2.16 m

Ta selekcija je bila prosečne visine (isto kao i sadašnja ) 2.06 m
Nadam se i istom krajnjem ishodu :)

frosty

pre 4 godine

@Analiticar
Pola te starije generacije ne bi ni trebala da je jos tu ali Djordjevic ima te svoje fiks ideje i favorite. Simonovic bi trebao da je 11. ili 12. igrac ali je nazalost posle Bjelice i Lucica jedini polu-sposoban da pokriva pozicije 3 i 4 tako da ce imati konstantne minute. A "Radulja" i "Birca" treba selektoru da daju pola svojih prihoda jer igraju kada ne bi trebalo da ih uzima u razmatranje za spisak.

111

pre 4 godine

On je samo srecan selektor. Kao covek nula i to svi znamo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. avgust 2019 12


Poznajes ga licno? Vidim, niko nece da igra za Srbiju, beze jer je Sale nula od coveka?

Petar

pre 4 godine

Od silnih "strucnjaka" mi se ogadilo citanje komentara. Sjasite vise sa Nedovicem i Kalinicem i prozivkama na racun Djordjevica! Ne znam sta ljudi pricaju pa nikada nismo imali vise organizatora igre nego sada i tu ne vidim problem. Imamo i Jokica koji je efektniji kao play jer navuce centra na sebe i ocisti prostor krilima da idu na kos. U vreme zlatne generacije imali smo samo Djordjevica i Obradovica koji je ulazio kada se Sale umori. Sada imamo vise opcija i ne brinem da li ce imati ko da organizuje napad.

nik

pre 4 godine

Jao majko moja vise Nedovic i Kalinic doklee ???????? ovo glupavo klubsko rivalstvo izmedju zvezde i partuzana unistava uzitak o reprezentaciji. Pusti coveka da vodu reprezentaciju dali vas je ikad razocarao????

Goran

pre 4 godine

Sale care koga god da povedes igrace svim srcem za dres i nas narod.Izborite plasman na olipijadu a sve ostalo nije bitno znamo da nas necete obrukati,pre par godina na evropsko je igrala takozvana treca ekipa pa osvojise medalju.

estiar

pre 4 godine

Realno je da pozove Avramovica kao treceg pleja. Znam da je mlad i pitanje je koliko moze da pruži na velikom takmicenju, ali bio je tu u kvalifikacijama kao i do skoro u ovom timu. Svakako mislim da je bolje da ide on nego da cetvrti centar.

frosty

pre 4 godine

@Дејан Маринковић
Evo nije mi jasno i necu da se klanjam nikom zivom. I sta ces onda?
Ako si velikan znaci da ne treba da te kritikujemo kada si tvrdoglav i gresis? Takav nacin razmisljanja nam se svaki put obije o glavu.

Džoni

pre 4 godine

Uvek do sada je neko nepisano pravilo bilo da na veliko takmičenje ide 7 niskih i 5 visokih. Među visokima imamo Jokića koji bi trebalo da igra po 30min svaku(bar one bitnije) a imamo 4 klasične petice i jednu i po četvorku. To znači da na tim pozicijama će da bude popriličnog viška igrača iako će ih mnoge Đorđević stavljati na četvorku ali opet protiv ovih ozbiljnijih ekipa svako će morati da igra svoju poziciju i to dobro da zapne. Morao je da bude još jedan bek(šteta za Gagija) a da otpadne jedan centar. To su neke moje bojazni, ali nadajmo se da će sve to moći da se ispegla.

humor

pre 4 godine

bice to dobro, valjao bi jos jedan nizak u rotaciji ali sta je tu je. Imamo tri igraca od kojih se ocekuje 15 + poena i jos neko uskoci, uz jaku odbranu to je dovoljno za neku od medalja pa sta bude bice. Napred plavi !!!

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 4 godine

nadam se da gresim ali skupo ce nas kostati njegova tvrdoglavost,preostaje nam da molimo boga da se jos neko od niskih igraca ne povredi,po meni jako veliki rizik koji ce nas mozda kostati i medalje

nista o nicemu

pre 4 godine

183

Za Aleksandra Dordjevica bi peške do Kine išao sa sve mojim štakama,ovaj čovek nije trener,igrač,pedagog,on je super čovek...iskreno ko zna da je ambasador Unicefa...živeo 1000 god i donesi zlato,za Tea,Gagija i nas...
(gremlin, 20. avgust 2019 11:55)

Zahvaljujemo se na glasu.



On je samo srecan selektor. Kao covek nula i to svi znamo.

veliki strumf

pre 4 godine

Sale je vrlo tvrdoglav čovek, to svi znamo. Često na svoju štetu. Ali, problem je sada sto ovo može biti na štetu svih nas, cele nacije. Putovati u Kinu sa prakticno 5, ajde neka bude i 6 niskih igrača i 4 klasična centra uz Bircevica na cetvorci (neupotrebljiv u odbrani osim da napravi faulove) je ludost! Igramo još 3 pripremne utakmice - šta ako se još neko povredi, daleko bilo? Bar da su tu Avramovic ili Todorovic, ako zatreba hitna izmena, kad već neće da zove Nedovica! Osim toga, prvenstvo je veoma dugo - šta ako se povredi još neki niski igrač tokom šampionata? Ostaćemo sa 4-5 niskih igrača sto je apsolutno nedovoljno. Spustice Bjelicu na keca, dvojku? Biće premoreni u završnici, ako i dodjemo tamo! Upamtite ovaj moj komentar - Saletova tvrdoglavost nas može skupo koštati. Veoma skupo. Mnogo je bolje da povede još jednog niskog igrača umesto centra, nego da ovoliko rizikuje.

matrix74

pre 4 godine

Nemoze bez Teodosica finale sa Amerima. Micic mora da krene da igra kao u Efesu inace nista od toga. Ja skoro da nisam video akciju od pleja naseg da nadje centra sloptom. Nijedan PnR kao sto Teo to zna, da proturi loptu saigracu. Kad budu igrali protiv Amera koji su atletski dobri, ovima fali ta lucidnost na iskustvo da prevare odbranu. Micic mora da digne nivo igre pod hitno. Idemooo

Mig Mig

pre 4 godine

Dajete 60+ lajkova prosjecnom srbendi a on pita sta see desava sa Lucicem.
Like uopste nije procitao teks nego je odma uze da kuca komentar i da bude standardno medju prvima.
Nevjerovatno koliko dosadan covjek bez zivota.
Sve najbolje momcima zelim u Kini.

Milence

pre 4 godine

Ovo je stvarno zabrinjavajuće. 4 slklasicna spoljna igrača i Simonović koji donekle može da preuzme tu ulogu. Mnogo mečeva na prvenstvu. Svako ko nas vidi u kakvom smo rosteru vršiće pritisak na spoljnu liniju. Opterećenje, minutaža, teška prethodna sezona... sve to utiče da ne možemo i ne smemo ići sa 4,5 spoljna igrača. Nemoj posle da se hvatamo za glavu i pričamo o otkazima. Posle je to sve ne bitno ako ne uspemo na prvenstvu. Sale, ceo život te cenim i zasluženo si ovde gde si ali molim te ne kockaj se sa ovakvim rosterom.... još uvek možeš nešto da promenis...

kole

pre 4 godine

Teodosica su Ameri najurili iz NBA kao slobodnog igraca, po sistemu, samo idi nista nam ne treba. Decko pusi kao Turcin, pije, i nedovoljno trenira. Od 5 trojki jedna udje i to jedva. Talentovan momak, ali je upropastio svoju karijeru jer nema taj sportski gen upornosti, posvecenosti i odricanja. Bez toga se ne ostavlja dublji trag u istorijatu sporta kojim se bavis.

rebro

pre 4 godine

@Звездан, Kalnić nije ništa postavio na internet, a drugo to su NJEGOVI snimci, a ne tvoji ili moji. Njegov snimak mlaćenja bobana ne ugrožava ama baš nikoga, ali izgleda se prvorođeni osetio prozvanim zbog Kalinićevog mišljenja o Kosovu i naredio svom pulenu Đorđeviću da ga izostavi iz ekipe.

sokolovi

pre 4 godine

Svi smo ovo znali, a kaf su strani sajtovi i agencije pisale kako nece ici nasi "novinari" su organizovali bunu ovde i lozili masu bezveze.
(bvb, 20. avgust 2019 11:57)

Kakvu bunu?

Bikoš

pre 4 godine

I te kako se i te kako piše odvojeno. Ne mogu da shvatim da neko dobije posao da javno piše na veoma posećenom portalu a da ne zna osnove pravopisa.

Srdjan

pre 4 godine

Nikada mi nece biti jasno zasto zbog nekih nesportskih stvari ostajemo bez igraca, a tu mislim na povrede, jer i njih racunam u sastavni deo sporta. Koliko bi ovaj tim bio jaci da su tu jos Kalinic i Micov i mozda Nedovic?! Ne ulazim u to ko je kriv i zasto je tako, samo to ne mogu da prezalim

Звездан

pre 4 godine

Калинић после постављања својих порно снимака на интернет не може у репрезентацију. А добар је играч, неоспорно.

Lala na kvadrat

pre 4 godine

Teodosic, povrecen i bez utakmice godinu dana, 99% sanse da ne ide.

Kalinic, zdrav i igrao na Fajnl Foru, 100% ne ide.

Zbog ovoga ne gledam reprezentaciju ovoga leta.

Posmatrač sa strane

pre 4 godine

Ili je Saša genije i inovator koji pokusava da drugacijim sistemom, tj. visokim postavama u vreme ‘small ball’ kosarke ode korak dalje nego na prethodnim takmicenjima, odnosno iskoristi prednost koju imamo u visini — ne zato sto su nam visoki igraci neke atlete, protiv Grcke se videli da nisu — i to pre svega sto u Jokicu imamo point-center a u Bjelica point-forwarda — ili smo mi koji se brinemo zato sto vodi samo 4 beka u pravu. Iskreno se nadam da je ovo prvo u pitanju. Ali, opet, cekaju nas jos tri (!) pripremne utakmice i onda (nadam se!) dugacko prvenstvo i ne daj Boze da se povredi neko od igraca koji pokrivaju pozicije 1-3. Nadam se da smo svoju ‘porciju’ malera istrosili sa povredama Tea i Gagija, ali i dalje mi nepozivanje Nedovica i Kalinica nije jasno. Razlozi, vrlo verovatno, nisu sportske prirode, sto je stvarno steta, i zbog cega bismo mogli da zazalimo. Ali, opet, nadam se da je Saša genije i da ce se pokazati da smo nepotrebno brinuli pa i kritikovali.

Sergio

pre 4 godine

@(Glavni arhivator, 20. avgust 2019 14:48)
Šta ti napriča. Nisu se šutale toliko trojke!? Glupost neopevana. Sad se igram brza košarka, kako kažeš. Ok šta je tranziciona igra i koliko poena mi dajemo iz ukradenih lopti u odbrani(kontri)? To je Srpska ondosno Jugo škola. Iz jake odbrane sve polazi. Vi koji se ložite na neviđene atlete i besumučno run and gun košarku. To može da donese rezultat na par utakmica. Odbrana donosi trofeje.

nemac123

pre 4 godine

Covek ozbiljnu kosarku nije igrao godinama, a Micic bio jedan od najjboljih plejega u Evroligi toliko. Plus sto i Jovic igra konstatno, svaka cast Teu, ali bolje da se oparavi sad da refresuje karijeru, pa u napad na zlatu na oi.

box

pre 4 godine

@rebro

Moze mu se jer je dosad donosio samo uspeh! Nije cilj reprezentacije da u njoj igra Kalinic nego da ostvarimo dobar rezultat a posto ga sa Saletom u kontinuitetu ostvarujemo treba da ima podrsku svih nas. Jedino ako ti mislis da je ipak cilj drzavnog tima da za njega igra Kalinic pa smo razocarali. Posle prvenstva pa tad zameraj ako budes ima sta (osim sto nije igrao Kalinic)

antiDebil

pre 4 godine

[link]

Исто као 2014. 4 центра, 4 крила (2ниска и 2висока) и 4 бека. А и коментари су исти, иста пљувачина... и онда кад дође медаља... од тих истих пљувачка крене она прича како би и баба таквим играчима могла да буде тренер.
(Киза, 20. avgust 2019 12:49)

Ne baba, nego pokojna baba!
Nekako imam utisak da je to proisteklo iz one pantersko-ciganske mantre da bi i njihove pokojne babe osvojile sve ono sto je Obradovic osvojio da su one vodile te timove koje je Obradovic vodio!

rebro

pre 4 godine

@box, pa kada su svi zdravi onda biraš po kvalitetu, ali pošto je Đorđević pozvao čovek akoji niti ima klub, niti je odigrao utakmicu poslednjih godinu dana onda se zapitaš kakav je to čovek Aleksandar Đorđević? Pritom je pozvao DVA takva povređena čoveka i postavio ih d abudu kapiten i zamenik kapitena!
Neko igra FajnalFor i zdrav je, ali onda dođe Đorđević i kaže mu " dečko ne možeš da igraš jer si mlatio bobana, a i pljuješ po prvorođenom".
Takvog selektora treba izbaciti i zabraniti mu da vodi bilo koju selekciju Srbije. Neka proba u Virtusu tako nešto.

Milan

pre 4 godine

@ja Jokic nije PF/C. Jokic je centar. Tacka. To bi bilo kao da selektor Argentine stavi Mesija da igra stopera. Sto neko rece, na poziciji 1 i 2 imamo ukupno 4 igraca (znaci za 2 pozicije u petorci 4 igraca), a za poziciju centra (1 pozicija u petorci) isto 4 igraca. Od ta 4 centra, Jokic ce, narocito protiv jacih reprezentacija, imati minutazu oko 30 minuta, znaci vodimo bar jednog, mozda i dvojicu mahaca peskirom a za sve spoljne pozicije molimo boga da ne bude povreda. Cak i na cetvorci imamo samo Bjelicu. Pa bili smo u situaciji da za 3 pozicije nije trebalo da brinemo (1, 2 i 5), a za poziciju 3 da budemo poprilicno mirni, a sad smo samo na centru mirni, a za svaku drugu poziciju strepimo. Cija je to odgovornost?

Irena

pre 4 godine

Samo da taktita za odlučujuće napade ne bude da Bogdan uzme da drnda i dribla na pola terena i nabije glavu u pod i ne gleda druge saigrače jer ako je meni očigledno da ide on da završi izvaliće i oni koji trebaju u drugim timovima, toliko je očigledno i predvidljivo šta će uraditi da će braniti to lako. Njegov doprinos tokom utakmice jeste veliki, ali to kad se izloži da on bude "čovek odluke" sa šutem u poslednjoj sekundi do sada nije prolazio i sve teže će prolaziti jer je taktika izvaljena.

Nemanja

pre 4 godine

Ja bih da svi imaju personalizovane naloge ovde i da se svaki komentar vidi uvek. Pa da vidim ove sto sada kritikuju i prave se pametni kako ce poceti da hvale kad dobro krene. Muka mi je vise od takvih.

bskfan

pre 4 godine

@ja

Na SP prvi deo takmicenja ne bi trebalo da bude problem, tako da su bitne samo poslednje tri utakmice. Barem na papiruu, za utakmicu protiv Francuske nam je potreban Milutinov. Protiv Spanaca bi mogao da igra Raduljica. Protiv USA potrebno je pripremiti nekoliko varijanti, a jedna varijanta je Bircevic da juri Lopeza na liniji za tri poena jer ako Lopez namesti ruku nastaje problem. Poziciju "jedan" mozemo da branimo ali smo slabi na dvojci jer ni Bogdan ni Guduric ne mogu da cuvaju Mitchela.

Demar Derosan

pre 4 godine

@veliki strumpf
Niste u pravu, kompozicija tima je jos uvek odlicna, imamo veliku prednost u odnosu na druge ekipe u sajzu, snazi i visini, a spolja Beli i Luca mogu lako da premoste Bircinu limitiranost o kojoj govorite. Birca ce biti upotrebljiv protiv losijih timiova, Simon tada mioze da se koristi pametno i sacuvaju kljucni igraci za vazme tekme. Sale je sve ovo lepo danas objasnio, tako da mozete da procitate prethodni tekst sa njegovim idejama pazljivo.

Glavni arhivator

pre 4 godine

Pisete 2002 smo isto tako vodili skoro sve visoke igrace, prosek tima 206 cm, pa uzeli zlato. Problem je strucnjaci sto se tad igrala druga kosarka, neuporedivo sporija nego sada, nisu se toliko sutirale ni pogadjale trojke, i jos mnogo toga...

pa da

pre 4 godine

Glavni arhivator Ma kako da ne, "трчи и пуцај" kosarku, koliko me secanje sluzi, Ameri trce pardon igraju vec cetrdeset i kusur godina. Samo su, usputno, dodali "trojku" pre jedno tridesetak i kusur god. A te 2002-ge mi ih nismo dobili zato sto oni nisu trcali ili nisu sutirali trojke(za njih je to bila poludistanca) vec zato sto smo ih primorali da igraju u nasem ritmu tj nacinu koji nama odgovara. Daleko sam ja od strucnjaka ali nisam ni "strucnjak" jer tu i tamo pratim moj omiljeni sport. Uzgred budi receno, na poplavu neistinitih tvrdnji na racun selekcije i visine igraca ja sam napravio poredjenje nasa dva tima, da bi se prestalo sa pausalnim tvrdnjama. Jos sam stavio smesak na kraju ali ne vredi, ne znam sta drugo da radimo osim da obavestimo Saleta i Karija da ne znaju da rade svoj posao ili mozda, jos bolja varijanta, da sacekamo kraj SP pa onda da se javimo sa komentarima?!?

Miodrag

pre 4 godine

@rebro, 20. avgust 2019 14:43
Imaš potpuno pogrešnu predstavu interneta, vlasništva sadržaja i publiciteta koje takve akcije donose.

milos

pre 4 godine

Zna li neko da li su reprezentativci osigurani? Znam da ovi iz NBA jesu, pitam za evropske igrace?
Razmisljam kako se sada oseca gazda Virtusa, a narocito Unikahe - Teo nece igrati par meseci, Gagi do kraja sezone.
Ko ce tim klubovima da nadoknadi stetu?
Cak i ako su osigurani, dobice samo lovu, ali opet nema Tea i Gagija u timu. Vidim da Unikaha vec kupuje Tupana. Em nemas Gagija, em placas dodatnog igraca.
Jos ako nije osiguran...
Ja da sam vlasnik kluba, ne bih nikad dozvolio svojim igracima da igraju za svoje reprezentacije.
Mozda i bih, ako bi mi kosarkaski savezi platili za igrace - pozajmica na 2 meseca, kosta toliko i toliko, ako se povredi ti mi nadoknadjujes stetu itd.
Cist kapitalizam.

Milan

pre 4 godine

@pa da Ne gledaj visinu, gledaj pozicije. 2002. trojica plejmejkera, od kojih svi mogu da igraju dvojku. Bodiroga i Gurovic koji su pokrivali pozicije 2 i 3, Stojakovic, Radmanovic i Cabarkapa koji su igrali pozicije 3 i 4, mada smo Stojakovica koristili uglavnom kao spoljnog, Radmanovica (ono malo stonje bio u timu) vise kao 4, a Cabarkapu nisko koristili, ali je vise bio trojka (nesto kao Kalinic). Dakle imali smo cak 8 igraca koji su mogli da igraju na spoljnim pozicijama, realno sedmoricu gde je Radmanovic bio nesto kao Bjelica.

Milanche

pre 4 godine

Teodosic, povrecen i bez utakmice godinu dana, 99% sanse da ne ide.

Kalinic, zdrav i igrao na Fajnl Foru, 100% ne ide.

Zbog ovoga ne gledam reprezentaciju ovoga leta.
(Lala na kvadrat, 20. avgust 2019 13:58)

Ja ne gledam nikad reprezentaciju Srbije, ni u jednom sportu.

pa da

pre 4 godine

Pisete 2002 smo isto tako vodili skoro sve visoke igrace, prosek tima 206 cm, pa uzeli zlato. Problem je strucnjaci sto se tad igrala druga kosarka, neuporedivo sporija nego sada, nisu se toliko sutirale ni pogadjale trojke, i jos mnogo toga...
(Glavni arhivator, 20. avgust 2019 14:48


Mnogo toga tebe demantuje, npr

https://www.youtube.com/watch?v=e1Ws52AZeKU

Evropsko prvenstvo u Turskoj 2001-e godine, utakmica četvrtfinala između nas i Letonaca...Mislim da su naši tada postigli rekord jer su u jednom momentu imali 12 pogodaka za tri iz 12 pokušaja (premotaj na 28:38).
Ako to nije šutiranje i pogađanje trojki, ne znam šta jeste?!?

neko

pre 4 godine

Na veliko takmičenje se ne ide bez 7 spoljnjih igrača,
u Grčku na letovanje se ne ide bez hiljadu evra,
u Hrvatsku se ne ide bez pancir košulje.
(Cale, 20. avgust 2019 12:04)

U Grcku sam isao sa 300 evra, i bolje nije moglo biti,
U Hrvatsku sam isao i bez para i bez pancir kosulje i nije moglo bolje biti,
na svetsko 2014. godine otislji smo bez 7 spoljnih(6).... i sta reci, zaista bolje nije moglo biti!!!

nista o nicemu

pre 4 godine

183

Za Aleksandra Dordjevica bi peške do Kine išao sa sve mojim štakama,ovaj čovek nije trener,igrač,pedagog,on je super čovek...iskreno ko zna da je ambasador Unicefa...živeo 1000 god i donesi zlato,za Tea,Gagija i nas...
(gremlin, 20. avgust 2019 11:55)

Zahvaljujemo se na glasu.



On je samo srecan selektor. Kao covek nula i to svi znamo.

dalje

pre 4 godine

ok smo i bez njega. mislim, ne umanjujem njegovu neospornu veličinu i zaslugu u reprezentaciji ali nit je je fit nit je igrao ozbiljnu košarku 2 godine a hemija tima je bolja sa generaciski bliskim igračima...

Звездан

pre 4 godine

Калинић после постављања својих порно снимака на интернет не може у репрезентацију. А добар је играч, неоспорно.

Cale

pre 4 godine

Na veliko takmičenje se ne ide bez 7 spoljnjih igrača,
u Grčku na letovanje se ne ide bez hiljadu evra,
u Hrvatsku se ne ide bez pancir košulje.

gremlin

pre 4 godine

Za Aleksandra Dordjevica bi peške do Kine išao sa sve mojim štakama,ovaj čovek nije trener,igrač,pedagog,on je super čovek...iskreno ko zna da je ambasador Unicefa...živeo 1000 god i donesi zlato,za Tea,Gagija i nas...

Lala na kvadrat

pre 4 godine

Teodosic, povrecen i bez utakmice godinu dana, 99% sanse da ne ide.

Kalinic, zdrav i igrao na Fajnl Foru, 100% ne ide.

Zbog ovoga ne gledam reprezentaciju ovoga leta.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Šta se dešava sa Lučićem?Da li će bar on igrati?Šteta za Tea i Gagija ali SP samo što nije počelo.Moramo se osloniti samo za zdrave igrače.Srbija čeka 6 titulu!!!!

Дејан Маринковић

pre 4 godine

99% odlična vest "stondirani plej" ne treba da kvari hemiju ekipe. Kada se čuje ALEKSANDAR SALE ĐORĐEVIĆ ima da ustanete i da se poklonite. On je kao čovek i kao igrač trener V E L I K A N!!!! Jel to jasno?

Petar

pre 4 godine

Od silnih "strucnjaka" mi se ogadilo citanje komentara. Sjasite vise sa Nedovicem i Kalinicem i prozivkama na racun Djordjevica! Ne znam sta ljudi pricaju pa nikada nismo imali vise organizatora igre nego sada i tu ne vidim problem. Imamo i Jokica koji je efektniji kao play jer navuce centra na sebe i ocisti prostor krilima da idu na kos. U vreme zlatne generacije imali smo samo Djordjevica i Obradovica koji je ulazio kada se Sale umori. Sada imamo vise opcija i ne brinem da li ce imati ko da organizuje napad.

Mihajlo NS

pre 4 godine

Zvezdane,Kalinic nije postavio snimak nego je hakovan,pokraden.U ovom slucaju on je zrtva ozbiljnog krivicnog dela.Kao i obicno ,mi kao narod,kaznjavamo zrtvu a ne pocinioca.Taman i da je profi porno zvezda,njegov talenat i zapaganje u reprezentaciji svih ovih godina ne bi smeli da se dovode u pitanje.Ali ok,biramo najbolje zabavljace jer ocito idemo na ekskurziju a ne na SP

LakiCZV

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da idu Raduljica i pogotovo Birca... Sta ce nam 4 centra... Jokic, Bobi, Milutinov, Radulja (kog postujem, dobar je zbog atmosfere, ali vec imamo previse centara). Bjelica jedini krilni centar, moze i to Jokic, ali je njegov uticaj na igru manje znacajniji (kao kad bi stavili Grizmana na krilo, umesto na poluspica). Kalina je morao da ide.

veliki strumf

pre 4 godine

Sale je vrlo tvrdoglav čovek, to svi znamo. Često na svoju štetu. Ali, problem je sada sto ovo može biti na štetu svih nas, cele nacije. Putovati u Kinu sa prakticno 5, ajde neka bude i 6 niskih igrača i 4 klasična centra uz Bircevica na cetvorci (neupotrebljiv u odbrani osim da napravi faulove) je ludost! Igramo još 3 pripremne utakmice - šta ako se još neko povredi, daleko bilo? Bar da su tu Avramovic ili Todorovic, ako zatreba hitna izmena, kad već neće da zove Nedovica! Osim toga, prvenstvo je veoma dugo - šta ako se povredi još neki niski igrač tokom šampionata? Ostaćemo sa 4-5 niskih igrača sto je apsolutno nedovoljno. Spustice Bjelicu na keca, dvojku? Biće premoreni u završnici, ako i dodjemo tamo! Upamtite ovaj moj komentar - Saletova tvrdoglavost nas može skupo koštati. Veoma skupo. Mnogo je bolje da povede još jednog niskog igrača umesto centra, nego da ovoliko rizikuje.

nik

pre 4 godine

Jao majko moja vise Nedovic i Kalinic doklee ???????? ovo glupavo klubsko rivalstvo izmedju zvezde i partuzana unistava uzitak o reprezentaciji. Pusti coveka da vodu reprezentaciju dali vas je ikad razocarao????

Glavni arhivator

pre 4 godine

Pisete 2002 smo isto tako vodili skoro sve visoke igrace, prosek tima 206 cm, pa uzeli zlato. Problem je strucnjaci sto se tad igrala druga kosarka, neuporedivo sporija nego sada, nisu se toliko sutirale ni pogadjale trojke, i jos mnogo toga...

frosty

pre 4 godine

@Дејан Маринковић
Evo nije mi jasno i necu da se klanjam nikom zivom. I sta ces onda?
Ako si velikan znaci da ne treba da te kritikujemo kada si tvrdoglav i gresis? Takav nacin razmisljanja nam se svaki put obije o glavu.

Milanche

pre 4 godine

Teodosic, povrecen i bez utakmice godinu dana, 99% sanse da ne ide.

Kalinic, zdrav i igrao na Fajnl Foru, 100% ne ide.

Zbog ovoga ne gledam reprezentaciju ovoga leta.
(Lala na kvadrat, 20. avgust 2019 13:58)

Ja ne gledam nikad reprezentaciju Srbije, ni u jednom sportu.

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 4 godine

nadam se da gresim ali skupo ce nas kostati njegova tvrdoglavost,preostaje nam da molimo boga da se jos neko od niskih igraca ne povredi,po meni jako veliki rizik koji ce nas mozda kostati i medalje

Srdjan

pre 4 godine

Nikada mi nece biti jasno zasto zbog nekih nesportskih stvari ostajemo bez igraca, a tu mislim na povrede, jer i njih racunam u sastavni deo sporta. Koliko bi ovaj tim bio jaci da su tu jos Kalinic i Micov i mozda Nedovic?! Ne ulazim u to ko je kriv i zasto je tako, samo to ne mogu da prezalim

box

pre 4 godine

Kalinic i Nedovic odjednom postadose u komentarima LeBron i Kari. Cinjenica je da kada bi bas svi bili zdravi da bi bilo pitanje da li bi obojica bili putnici za Kinu. Pustite Saleta da radi svoj posao, do sad ga je obavljao perfektno. Jedina "mrlja" je polufinale proslog Evropskog ali opet nije da smo igrali protiv KK Surdulice nego protiv vrhunske ekipe koja po kvalitetu nije zaostajala za nama. Gubio ostalo od Amera u finalu, sa C timom Srbije uzeo srebro na evropskom, a da se nije povredio Jovic uzeo bi i zlato. Do sada dakle rezultati gotovo prefektni tako da niko nema pravo bilo sta da mu kaze dok se prvenstvo ne zavrsi. Posle takmicenja ide analiza pa cemo videti.

111

pre 4 godine

On je samo srecan selektor. Kao covek nula i to svi znamo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. avgust 2019 12


Poznajes ga licno? Vidim, niko nece da igra za Srbiju, beze jer je Sale nula od coveka?

rebro

pre 4 godine

@Звездан, Kalnić nije ništa postavio na internet, a drugo to su NJEGOVI snimci, a ne tvoji ili moji. Njegov snimak mlaćenja bobana ne ugrožava ama baš nikoga, ali izgleda se prvorođeni osetio prozvanim zbog Kalinićevog mišljenja o Kosovu i naredio svom pulenu Đorđeviću da ga izostavi iz ekipe.

Milan

pre 4 godine

Sreca pa je Micic sad mbogo bolhi nego na EP, pa ce deliti minutazu on i Jovic, inace bismo morali da se molimo da Jovicevo telo izdrzi nadljudske napore. Ali je zato Bogdan vidjen za ozbiljno trosenje, posto ce Guduric kao jedina njegova zamena morati da pokriva i trojku dok se Lucic ne oporavi. Prelako odricanje od Kalinica, znamo svi zasto, i Nedovica, navodno zbog povrede, dok su sa druge strane ostali Macvan i Teodosic koji su bili u mnogo gorem stanju od Nedovica. Nedoslednost selektora.

Analiticar

pre 4 godine

ok smo i bez njega. mislim, ne umanjujem njegovu neospornu veličinu i zaslugu u reprezentaciji ali nit je je fit nit je igrao ozbiljnu košarku 2 godine a hemija tima je bolja sa generaciski bliskim igračima...
(dalje, 20. avgust 2019 11:57)

Kakve ti gluposti pises, bolja hemija bez njega..
Teo '87, igra 100 godina sa bjelicom'88, bobijem'88, raduljom'88, a tu su jos lucic'89, birca'89, simon'86 i jovic '90.
Tvoj komentar nema veze sa vezom, vise je starijih igraca nego mladjih..

Irena

pre 4 godine

Samo da taktita za odlučujuće napade ne bude da Bogdan uzme da drnda i dribla na pola terena i nabije glavu u pod i ne gleda druge saigrače jer ako je meni očigledno da ide on da završi izvaliće i oni koji trebaju u drugim timovima, toliko je očigledno i predvidljivo šta će uraditi da će braniti to lako. Njegov doprinos tokom utakmice jeste veliki, ali to kad se izloži da on bude "čovek odluke" sa šutem u poslednjoj sekundi do sada nije prolazio i sve teže će prolaziti jer je taktika izvaljena.

frosty

pre 4 godine

@Analiticar
Pola te starije generacije ne bi ni trebala da je jos tu ali Djordjevic ima te svoje fiks ideje i favorite. Simonovic bi trebao da je 11. ili 12. igrac ali je nazalost posle Bjelice i Lucica jedini polu-sposoban da pokriva pozicije 3 i 4 tako da ce imati konstantne minute. A "Radulja" i "Birca" treba selektoru da daju pola svojih prihoda jer igraju kada ne bi trebalo da ih uzima u razmatranje za spisak.

kfd

pre 4 godine

Znači Bogdan igra po 35 minuta, do polufinala lipše, onda se izmaši pa ga narod pljuje... Jednostavno je Đorđević trebao da zove makar tog Avramovića umesto Raduljice, čisto još jedan bek, makar za par minuta garbidž tajma...

rebro

pre 4 godine

@box, pa kada su svi zdravi onda biraš po kvalitetu, ali pošto je Đorđević pozvao čovek akoji niti ima klub, niti je odigrao utakmicu poslednjih godinu dana onda se zapitaš kakav je to čovek Aleksandar Đorđević? Pritom je pozvao DVA takva povređena čoveka i postavio ih d abudu kapiten i zamenik kapitena!
Neko igra FajnalFor i zdrav je, ali onda dođe Đorđević i kaže mu " dečko ne možeš da igraš jer si mlatio bobana, a i pljuješ po prvorođenom".
Takvog selektora treba izbaciti i zabraniti mu da vodi bilo koju selekciju Srbije. Neka proba u Virtusu tako nešto.

Киза

pre 4 godine

http://zurnal.rs/kosarka/reprezentacija/4741/djordjevic-objavio-sastav-za-sp-prekobrojan-luka-mitrovic?lang=lat

Исто као 2014. 4 центра, 4 крила (2ниска и 2висока) и 4 бека. А и коментари су исти, иста пљувачина... и онда кад дође медаља... од тих истих пљувачка крене она прича како би и баба таквим играчима могла да буде тренер.

kole

pre 4 godine

Teodosica su Ameri najurili iz NBA kao slobodnog igraca, po sistemu, samo idi nista nam ne treba. Decko pusi kao Turcin, pije, i nedovoljno trenira. Od 5 trojki jedna udje i to jedva. Talentovan momak, ali je upropastio svoju karijeru jer nema taj sportski gen upornosti, posvecenosti i odricanja. Bez toga se ne ostavlja dublji trag u istorijatu sporta kojim se bavis.

sokolovi

pre 4 godine

Svi smo ovo znali, a kaf su strani sajtovi i agencije pisale kako nece ici nasi "novinari" su organizovali bunu ovde i lozili masu bezveze.
(bvb, 20. avgust 2019 11:57)

Kakvu bunu?

Mig Mig

pre 4 godine

Dajete 60+ lajkova prosjecnom srbendi a on pita sta see desava sa Lucicem.
Like uopste nije procitao teks nego je odma uze da kuca komentar i da bude standardno medju prvima.
Nevjerovatno koliko dosadan covjek bez zivota.
Sve najbolje momcima zelim u Kini.

Goran

pre 4 godine

Sale care koga god da povedes igrace svim srcem za dres i nas narod.Izborite plasman na olipijadu a sve ostalo nije bitno znamo da nas necete obrukati,pre par godina na evropsko je igrala takozvana treca ekipa pa osvojise medalju.

estiar

pre 4 godine

Realno je da pozove Avramovica kao treceg pleja. Znam da je mlad i pitanje je koliko moze da pruži na velikom takmicenju, ali bio je tu u kvalifikacijama kao i do skoro u ovom timu. Svakako mislim da je bolje da ide on nego da cetvrti centar.

matrix74

pre 4 godine

Nemoze bez Teodosica finale sa Amerima. Micic mora da krene da igra kao u Efesu inace nista od toga. Ja skoro da nisam video akciju od pleja naseg da nadje centra sloptom. Nijedan PnR kao sto Teo to zna, da proturi loptu saigracu. Kad budu igrali protiv Amera koji su atletski dobri, ovima fali ta lucidnost na iskustvo da prevare odbranu. Micic mora da digne nivo igre pod hitno. Idemooo

No name

pre 4 godine

Ipak mi je žao što ne idemo sa najboljim timom (govorim samo o zdravim igračim i bez ikakvog sugerisanja ko bi to trebao da bude). Ali Raduljica, koji igra rekreativnu košarku u Kini i Birčević, koji 3 godine nema klub - od njih svakako imamo bolje i upotrebljivije igrače.

Milan

pre 4 godine

@ja Jokic nije PF/C. Jokic je centar. Tacka. To bi bilo kao da selektor Argentine stavi Mesija da igra stopera. Sto neko rece, na poziciji 1 i 2 imamo ukupno 4 igraca (znaci za 2 pozicije u petorci 4 igraca), a za poziciju centra (1 pozicija u petorci) isto 4 igraca. Od ta 4 centra, Jokic ce, narocito protiv jacih reprezentacija, imati minutazu oko 30 minuta, znaci vodimo bar jednog, mozda i dvojicu mahaca peskirom a za sve spoljne pozicije molimo boga da ne bude povreda. Cak i na cetvorci imamo samo Bjelicu. Pa bili smo u situaciji da za 3 pozicije nije trebalo da brinemo (1, 2 i 5), a za poziciju 3 da budemo poprilicno mirni, a sad smo samo na centru mirni, a za svaku drugu poziciju strepimo. Cija je to odgovornost?

antiDebil

pre 4 godine

[link]

Исто као 2014. 4 центра, 4 крила (2ниска и 2висока) и 4 бека. А и коментари су исти, иста пљувачина... и онда кад дође медаља... од тих истих пљувачка крене она прича како би и баба таквим играчима могла да буде тренер.
(Киза, 20. avgust 2019 12:49)

Ne baba, nego pokojna baba!
Nekako imam utisak da je to proisteklo iz one pantersko-ciganske mantre da bi i njihove pokojne babe osvojile sve ono sto je Obradovic osvojio da su one vodile te timove koje je Obradovic vodio!

nemac123

pre 4 godine

Covek ozbiljnu kosarku nije igrao godinama, a Micic bio jedan od najjboljih plejega u Evroligi toliko. Plus sto i Jovic igra konstatno, svaka cast Teu, ali bolje da se oparavi sad da refresuje karijeru, pa u napad na zlatu na oi.

ja

pre 4 godine

C: Milutinov, Raduljica, Marjanović
PF/C: Jokić
PF: Bjelica, Birčević
SF: Lučić, Simonović
SG: Bogdanović, Gudurić
PG: Jović, Micić

Prosečna visina 206,5 cm. Ubedljivo najviša ekipa ikada. Veliki problem može biti protiv SAD, jer će biti teško parirati njihovoj brzini. Imamo samo četiri "mala" igrača.

box

pre 4 godine

@rebro

Moze mu se jer je dosad donosio samo uspeh! Nije cilj reprezentacije da u njoj igra Kalinic nego da ostvarimo dobar rezultat a posto ga sa Saletom u kontinuitetu ostvarujemo treba da ima podrsku svih nas. Jedino ako ti mislis da je ipak cilj drzavnog tima da za njega igra Kalinic pa smo razocarali. Posle prvenstva pa tad zameraj ako budes ima sta (osim sto nije igrao Kalinic)

komentator

pre 4 godine

Ne znam. Nisam košarkaški trener, ali mi se lično ne svidja odnos 4 beka i 8 visokih...
To je baš u knap... da se niko od bekova ne povredi i da nemaju problema sa ličnim tokom utakmnica i da izdrže povećanu minutažu, i da pri tom niko ne bude toliko loš pa da moraju ostala 3 da igraju non stop ...
A Jović mi je nekako povredljive prirode... nadam se da ne slutim, ali ja bih se zahvalio jednom visokom i pozvao jednog beka, uopšte nije bitno ko je to

Milence

pre 4 godine

Ovo je stvarno zabrinjavajuće. 4 slklasicna spoljna igrača i Simonović koji donekle može da preuzme tu ulogu. Mnogo mečeva na prvenstvu. Svako ko nas vidi u kakvom smo rosteru vršiće pritisak na spoljnu liniju. Opterećenje, minutaža, teška prethodna sezona... sve to utiče da ne možemo i ne smemo ići sa 4,5 spoljna igrača. Nemoj posle da se hvatamo za glavu i pričamo o otkazima. Posle je to sve ne bitno ako ne uspemo na prvenstvu. Sale, ceo život te cenim i zasluženo si ovde gde si ali molim te ne kockaj se sa ovakvim rosterom.... još uvek možeš nešto da promenis...

Phoenix

pre 4 godine

Gledajuci sastav mogu samo da kazem da ce se nakon ovog prvenstva Djordjevic pokazati ili kao totalni genije koji je video stvari koje 99% nas nije, ili trenerski diletant. Ja se iskreno i bez ikakve malicioznosti nadam ovom prvom.
Ali nije mi jasno, priznajem. Na pozicijama 1 i 2 su u igri potrebna 2 igraca, uvek. I te dve pozicije treba da podele 4 igraca. Na centru, gde ce uglavnom igrati jedan igrac istovremeno, sa povremenim kombinovanjem 2 centra, imamo 4 igraca. I sta ako se jedan od ove cetvorice bekova povredi?
Sto se mene tice, ako sve prodje dobro, pisem komentar da mi je jasno zasto je Djordjevic to sto jeste a ja basketaru nisam pipnuo 10god. I dalje verujem da zna sta radi, ali da razumem, pa ne razumem.

Bikoš

pre 4 godine

I te kako se i te kako piše odvojeno. Ne mogu da shvatim da neko dobije posao da javno piše na veoma posećenom portalu a da ne zna osnove pravopisa.

pa da

pre 4 godine

Visoki, veliki, preveliki, sve same petice... Ljudi, nije ovo prvi put da gledamo ovakvu selekciju košarkaša, sa "malo" bekova a "više" petica. Bilo je i ranije sličnih situacija, samo se izgleda zaboravilo.
Seća li se neko visine našeg tima iz 2002-ge?

Vujanić 1.92 m
Rakočević 1.94 m
Jarić 2.01 m
Bodiroga 2.03 m
Radmanović 2.08 m
Stojaković 2.08 m
Gurović 2.08 m
Tomašević 2.08 m
Drobnjak 2.11 m
Čabarkapa 2.11 m
Koturović 2.13 m
Divac 2.16 m

Ta selekcija je bila prosečne visine (isto kao i sadašnja ) 2.06 m
Nadam se i istom krajnjem ishodu :)

humor

pre 4 godine

bice to dobro, valjao bi jos jedan nizak u rotaciji ali sta je tu je. Imamo tri igraca od kojih se ocekuje 15 + poena i jos neko uskoci, uz jaku odbranu to je dovoljno za neku od medalja pa sta bude bice. Napred plavi !!!

Posmatrač sa strane

pre 4 godine

Ili je Saša genije i inovator koji pokusava da drugacijim sistemom, tj. visokim postavama u vreme ‘small ball’ kosarke ode korak dalje nego na prethodnim takmicenjima, odnosno iskoristi prednost koju imamo u visini — ne zato sto su nam visoki igraci neke atlete, protiv Grcke se videli da nisu — i to pre svega sto u Jokicu imamo point-center a u Bjelica point-forwarda — ili smo mi koji se brinemo zato sto vodi samo 4 beka u pravu. Iskreno se nadam da je ovo prvo u pitanju. Ali, opet, cekaju nas jos tri (!) pripremne utakmice i onda (nadam se!) dugacko prvenstvo i ne daj Boze da se povredi neko od igraca koji pokrivaju pozicije 1-3. Nadam se da smo svoju ‘porciju’ malera istrosili sa povredama Tea i Gagija, ali i dalje mi nepozivanje Nedovica i Kalinica nije jasno. Razlozi, vrlo verovatno, nisu sportske prirode, sto je stvarno steta, i zbog cega bismo mogli da zazalimo. Ali, opet, nadam se da je Saša genije i da ce se pokazati da smo nepotrebno brinuli pa i kritikovali.

milos

pre 4 godine

Zna li neko da li su reprezentativci osigurani? Znam da ovi iz NBA jesu, pitam za evropske igrace?
Razmisljam kako se sada oseca gazda Virtusa, a narocito Unikahe - Teo nece igrati par meseci, Gagi do kraja sezone.
Ko ce tim klubovima da nadoknadi stetu?
Cak i ako su osigurani, dobice samo lovu, ali opet nema Tea i Gagija u timu. Vidim da Unikaha vec kupuje Tupana. Em nemas Gagija, em placas dodatnog igraca.
Jos ako nije osiguran...
Ja da sam vlasnik kluba, ne bih nikad dozvolio svojim igracima da igraju za svoje reprezentacije.
Mozda i bih, ako bi mi kosarkaski savezi platili za igrace - pozajmica na 2 meseca, kosta toliko i toliko, ako se povredi ti mi nadoknadjujes stetu itd.
Cist kapitalizam.

Dzoni 77'

pre 4 godine

Šteta ali to se dešava i ostalima tako da nema kukanja!
Fokus na one koji idu....
Idemo hrabro, imali smo mi i veće muke pa smo stizali do kraja

bskfan

pre 4 godine

@ja

Na SP prvi deo takmicenja ne bi trebalo da bude problem, tako da su bitne samo poslednje tri utakmice. Barem na papiruu, za utakmicu protiv Francuske nam je potreban Milutinov. Protiv Spanaca bi mogao da igra Raduljica. Protiv USA potrebno je pripremiti nekoliko varijanti, a jedna varijanta je Bircevic da juri Lopeza na liniji za tri poena jer ako Lopez namesti ruku nastaje problem. Poziciju "jedan" mozemo da branimo ali smo slabi na dvojci jer ni Bogdan ni Guduric ne mogu da cuvaju Mitchela.

Demar Derosan

pre 4 godine

@veliki strumpf
Niste u pravu, kompozicija tima je jos uvek odlicna, imamo veliku prednost u odnosu na druge ekipe u sajzu, snazi i visini, a spolja Beli i Luca mogu lako da premoste Bircinu limitiranost o kojoj govorite. Birca ce biti upotrebljiv protiv losijih timiova, Simon tada mioze da se koristi pametno i sacuvaju kljucni igraci za vazme tekme. Sale je sve ovo lepo danas objasnio, tako da mozete da procitate prethodni tekst sa njegovim idejama pazljivo.

Džoni

pre 4 godine

Uvek do sada je neko nepisano pravilo bilo da na veliko takmičenje ide 7 niskih i 5 visokih. Među visokima imamo Jokića koji bi trebalo da igra po 30min svaku(bar one bitnije) a imamo 4 klasične petice i jednu i po četvorku. To znači da na tim pozicijama će da bude popriličnog viška igrača iako će ih mnoge Đorđević stavljati na četvorku ali opet protiv ovih ozbiljnijih ekipa svako će morati da igra svoju poziciju i to dobro da zapne. Morao je da bude još jedan bek(šteta za Gagija) a da otpadne jedan centar. To su neke moje bojazni, ali nadajmo se da će sve to moći da se ispegla.

Sergio

pre 4 godine

@(Glavni arhivator, 20. avgust 2019 14:48)
Šta ti napriča. Nisu se šutale toliko trojke!? Glupost neopevana. Sad se igram brza košarka, kako kažeš. Ok šta je tranziciona igra i koliko poena mi dajemo iz ukradenih lopti u odbrani(kontri)? To je Srpska ondosno Jugo škola. Iz jake odbrane sve polazi. Vi koji se ložite na neviđene atlete i besumučno run and gun košarku. To može da donese rezultat na par utakmica. Odbrana donosi trofeje.

Nemanja

pre 4 godine

Ja bih da svi imaju personalizovane naloge ovde i da se svaki komentar vidi uvek. Pa da vidim ove sto sada kritikuju i prave se pametni kako ce poceti da hvale kad dobro krene. Muka mi je vise od takvih.

Miodrag

pre 4 godine

@rebro, 20. avgust 2019 14:43
Imaš potpuno pogrešnu predstavu interneta, vlasništva sadržaja i publiciteta koje takve akcije donose.

neko

pre 4 godine

Na veliko takmičenje se ne ide bez 7 spoljnjih igrača,
u Grčku na letovanje se ne ide bez hiljadu evra,
u Hrvatsku se ne ide bez pancir košulje.
(Cale, 20. avgust 2019 12:04)

U Grcku sam isao sa 300 evra, i bolje nije moglo biti,
U Hrvatsku sam isao i bez para i bez pancir kosulje i nije moglo bolje biti,
na svetsko 2014. godine otislji smo bez 7 spoljnih(6).... i sta reci, zaista bolje nije moglo biti!!!

pa da

pre 4 godine

Glavni arhivator Ma kako da ne, "трчи и пуцај" kosarku, koliko me secanje sluzi, Ameri trce pardon igraju vec cetrdeset i kusur godina. Samo su, usputno, dodali "trojku" pre jedno tridesetak i kusur god. A te 2002-ge mi ih nismo dobili zato sto oni nisu trcali ili nisu sutirali trojke(za njih je to bila poludistanca) vec zato sto smo ih primorali da igraju u nasem ritmu tj nacinu koji nama odgovara. Daleko sam ja od strucnjaka ali nisam ni "strucnjak" jer tu i tamo pratim moj omiljeni sport. Uzgred budi receno, na poplavu neistinitih tvrdnji na racun selekcije i visine igraca ja sam napravio poredjenje nasa dva tima, da bi se prestalo sa pausalnim tvrdnjama. Jos sam stavio smesak na kraju ali ne vredi, ne znam sta drugo da radimo osim da obavestimo Saleta i Karija da ne znaju da rade svoj posao ili mozda, jos bolja varijanta, da sacekamo kraj SP pa onda da se javimo sa komentarima?!?

Milan

pre 4 godine

@pa da Ne gledaj visinu, gledaj pozicije. 2002. trojica plejmejkera, od kojih svi mogu da igraju dvojku. Bodiroga i Gurovic koji su pokrivali pozicije 2 i 3, Stojakovic, Radmanovic i Cabarkapa koji su igrali pozicije 3 i 4, mada smo Stojakovica koristili uglavnom kao spoljnog, Radmanovica (ono malo stonje bio u timu) vise kao 4, a Cabarkapu nisko koristili, ali je vise bio trojka (nesto kao Kalinic). Dakle imali smo cak 8 igraca koji su mogli da igraju na spoljnim pozicijama, realno sedmoricu gde je Radmanovic bio nesto kao Bjelica.

pa da

pre 4 godine

Pisete 2002 smo isto tako vodili skoro sve visoke igrace, prosek tima 206 cm, pa uzeli zlato. Problem je strucnjaci sto se tad igrala druga kosarka, neuporedivo sporija nego sada, nisu se toliko sutirale ni pogadjale trojke, i jos mnogo toga...
(Glavni arhivator, 20. avgust 2019 14:48


Mnogo toga tebe demantuje, npr

https://www.youtube.com/watch?v=e1Ws52AZeKU

Evropsko prvenstvo u Turskoj 2001-e godine, utakmica četvrtfinala između nas i Letonaca...Mislim da su naši tada postigli rekord jer su u jednom momentu imali 12 pogodaka za tri iz 12 pokušaja (premotaj na 28:38).
Ako to nije šutiranje i pogađanje trojki, ne znam šta jeste?!?