Nova vest
Fudbal 4

20.6.2024.

9:00

Braća Đurovski podeljeni pred meč u Minhenu – koji veruje u Srbi, a koji u Sloveniju?

Fudbalere Srbije od 15 časova očekuje druga utakmica na Euro 2024 sa reprezentacijom Slovenije.

Izvor: Dnevnik.si

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija je u prvom susretu u Gelzenkirhenu poražena od Engleske sa 1:0, dok je Slovenija odigrala nerešeno sa Danskom (1:1).

Susret Srbije i Slovenije privlači veliku pažnju, a uoči duela na stadionu u Minhenu oglasili su se i nekadašnji reprezentativci, braća Boško i Milko Đurovski.

Boško je veliki treag ostavio u dresu Crvene zvezde, dok je Milko igrao za oba večita rivala, i Crvenu zvezdu i Partizan.

U razgovoru za slovenački portal Dnevnik, oni su izneli očekivanja pred duel dva nacionalna tima.

"Normalno je da svako voli svoju zemlju, i ja ću takođe navijati za Srbiju, ali svestan sam da neće biti lako napredovati. Slovenija igra dobar fudbal, Danska je došla na EP u dobroj formi, tako da će biti veoma neizvesno. Mislim da će iz ove grupe napredovati samo prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija, tako da će svaki bod biti važan", izjavio je Boško Đurovski.

Na pitanjem šta će odlučiti duel Srbije i Slovenije, Boško nije imao dilemu.

"Prekidi. Mislim da je Srbija ovde veoma opasna, prednost će joj biti i napad, jer ima Mitrovića, Vlahovića, Jovića, zatim u veznom redu su Milinkovića-Savića i Tadića. U ovom elementu igre jača je od slovenačke reprezentacije, ali je odbrana zato slabiji deo njenog tima. A ovo je možda prilika za Sloveniju", upozorio je Boško.

Milko Đurovski je za razliku od brata igrao kao napadač, a već 30 godina živi u Mariboru.

Milko Đurovski je na kratko nosio i dres slovenačkog kluba za koji je postigao osam golova na 19 mečeva, a takođe je bio i trener ove ekipe.

"Ja sam Makedonac, živeo sam u Beogradu, sada živim u Sloveniji i imam slovenačko državljanstvo. Rekao bih da je Slovenija u prednosti u odnosu na Srbiju iz jednog razloga, mentaliteta. Na Balkanu volimo da kažemo da smo najbolji, ali to moramo da dokažemo na terenu", kaže Milko.

Izuzetno ceni rad selektora Slovenije Matjaža Keka.

"Veoma dobro radi svoj posao. Dobro je što je vratio Iličića, čak i ako se neki sa tim ne slažu, ali on je veliki motivator i igrači ga cene. Mislim da je Slovenija u prednosti i zato što ima igru i zna da igra na rezultat, ali fudbal je takva igra u kojoj se nikad ne zna kako će se sve završiti".

Za kraj, dodao je i zašto veruje da je Slovenija još u prednosti.

"Većina srpskih fudbalera igra u velikim klubovima, ali u reprezentaciji je to nevažno. Važno je da li on igra srcem za nju. Hrvatska je dobar primer. Modrić ima, recimo, 38 godina i, kao i svi njegovi saigrači, igra srcem. Nekada smo u Jugoslaviji ušli u reprezentaciju, inače smo poštovali njen grb, ali ipak nismo igrali sa onim entuzijazmom kao što danas igraju Hrvati i Slovenci. To je ono što čini razliku i mislim da je reprezentacija Slovenije u tome u prednosti", zaključio je Milko Đurovski. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu